Третото издание на фестивала„Включи града“ е от 6 до 8 юни 2014 г. в Бургас

Вече са ясни датите за новото издание на фестивала, който ще „включи“ града за трета поредна година. От 6-ти до 8-ми юни това лято бургазлии и гости за пореден път ще станат част от тридневния фест, който преобразява познатите пространства и премахва границите между изкуство и публика.

Под надслов „Бургас 2114“ тазгодишното издание на фестивала ще изпрати града 100 години напред. Без бариери помежду си, артисти и публика ще могат заедно да интерпретират своята визия за Бургас – такъв, какъвто си го представят в бъдещето. Както и през миналите издания на „Включи града“, програмата ще бъде наситена от много и разнообразни събития на ключови места в и около Морската градина. Структурата на отделните сегменти също се запазва като основните творчески направления са: интерактивни арт-инсталации, пърформанс, творчески работилници, концерти, кино и изложби. Видовете изкуства и жанрове са максимално широко застъпени, така че всеки да успее да открие по нещо за себе си.

За своите две издания „Включи града“ реализира над 200 събития с над 300 участника от 7 държави, а повече от 80 хиляди посетители се вдъхновиха, докоснаха и създадоха изкуство, преобразявайки своя град в артистично пространство и място, където всеки се чувства свободен да създава и претворява не само заобикалящия го свят, но и самия себе си.

 

The Lego Movie на 3D в кината

/КРОСС/Необятната вселена на най-известната марка детски конструктори в света - LEGO, се материализира в 3D версия за голям екран, в която има за всекиго по нещо - екшън, приключения, роботи, супергерои и въобще всичко, което може да бъде построено със стандартна тухличка 4х2. Много забавната история (от режисьорите на Облачнo с кюфтета) започва в един обикновен ден от живота на незабележимия работник Емет. След като е взет погрешка за спасителя на света, той е отделен насила от рутинните си задължения, които упражнява с огромна прилежност. Макар много скоро за всички да става очевидно, че нашият герой се справя отчайващо безнадеждно в ролята на „избрания", тайното общество, което така прибързано го назначава за свой лидер, упорито продължава да вярва, че той именно ще ги спаси от господството на зъл тиран, който се кани да залепи всички парчета от пъстрия им свят в едно. Развръзката, разбира се, е съвсем различна от първоначално предвидената, но пък адски смешна, това е повече от сигурно. video:http://www.youtube.com/watch?v=fZ_JOBCLF-I

Твърденията на Цветанов са лъжи и интриги, защити се Йовчев

Вътрешният министър отрече да е свързан с Делян Пеевски

Обраха селска поща

Полицията в Оряхово разследва кражба на пари от пощенски клон.

ЕС и Куба ще преговарят за задълбочаване на търговските си връзки

ЕС е вторият търговски партньор на Куба след Венецуела

    


Търговци на мартеници с бомби заради конкуренцията

Служителите на ТД Служителите на ТД "Приморие" в Бургас трябваше да напуснат работните си места и сградата да се отцепи заради сигнал за бомба, предаде "Флагман". Сутринта анонимен мъжки глас е съобщил, че има поставено взривно устройство. Служба ДОТИ отцепват района и извършват щателна проверка. Най-вероятната причина за заплахата с бомба е заради търговците на

Бог да се грижи за лекарите

Половин година слушахме, че спешната помощ е приоритет за здравното министерство, затова то ще повиши заплатите в сектора с 10%. И то още от 1 януари т. г. Само че и до ден днешен работещите в него не са видели и лев от обещаното увеличение (виж стр. 4).
Да, то може и да бъде преведено след някой и друг месец. Не в това е проблемът. Въпросът е, сл Половин година слушахме, че спешната помощ е приоритет за здравното министерство, затова то ще повиши заплатите в сектора с 10%. И то още от 1 януари т. г. Само че и до ден днешен работещите в него не са видели и лев от обещаното увеличение (виж стр. 4). Да, то може и да бъде преведено след някой и друг месец. Не в това е проблемът. Въпросът е, сл

Журналисти: В спора между Пеевски и Цветанов е пълно с признания за престъпления

Спорът, който зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и неуспелият шеф на ДАНС и депутат от ДПС Делян Пеевски водят през медиите, е пълен с признания за престъпления.

Около това се обединиха журналисти, които коментираха пред Нова телевизия продължаващата медийна престрелка, в която се включиха главният прокурор Сотир Цацаров и Бойко Борисов.

"От това, което казват, човек може да изреди около петнайсетина престъпления, които касаят съдебната система, законодателната власт, медийната власт в България”, заяви Петьо Цеков в предаването „Здравей, България”

Като сценарий за гангстерски филм пък определи скандала журналистът Иван Бедров. 

"Целият този сюжет ми прилича на гангстерски филм, в който едни хора си разменят намеци за общото си тайно минало, за общите си зависимост, тайните си срещи”, заяви Бедров. "Второ, научих израза „моите медии”. Те работят като „лафки”. Когато някой поръча, те са бухалки или чадърчета. Това вече е потвърдено”, коментира Бедров. 

Той отбеляза и че главният прокурор е взел страна в спора, тъй като е коментирал само обвиненията на Цветанов, а не е изразил никакво отношение към признанията на Пеевски.

По думите на Бедров големият проблем е, че институциите не действат след подобни изказвания. Той даде за пример признанието на Пеевски, че има медии, на фона на имуществената му декларация, според която има една кола. Ако институциите работеха, това щеше да бъде повод за разследване, добави Бедров. 

В коментар по темата се включи и журналистката Валерия Велева от вестник "Преса”. Тя отговори на обвиненията на Цветан Цветанов, който вчера в предаването "Здравей, България” заяви, че „Преса” е издание на Делян Пеевски. "За тази лъжа, която изрече, ще трябва да си носи отговорност”, заяви Велева. По думите й обаче това не е скандал между Цветан Цветанов и Делян Пеевски, а скандал между Цветанов и цялата държава. "С цялото си поведение напоследък, а и когато беше министър, Цветан Цветанов успя да се скара с всички – лекари, съдии, прокурори, медии, включително вече и с лидера си Бойко Борисов”, коментира Велева. 

Журналистката също смята, че в изречените от двете страни думи има престъпления. "Цветанов си позволи да уличи в престъпление главния прокурор и зам.-главния. Той заяви, че главният прокурор е прикривал престъпления на зам.-главния прокурор. Тоест и двамата са под ударите на закона. При това хвърляйки това обвинение без доказателства”, коментира Велева. 

Декларацията на Сотир Цацаров от вчера, журналистът Петьо Цеков определи като „празен ход”. „Неговата декларация не показваше действителното състояние на нещата", коментира Цеков.


НСИ: С 2.5% намаляват наетите на работа

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на декември 2013 г. намаляват с 57.1 хил., или с 2.5% спрямо края на септември 2013 г., като достигат 2.21 милиона, съобщиха от НСИ.

Лошият матрак съкращава човешкия живот

Добрият сън е свързан с поддържането на нормално тегло, с добрата работа на паметта и с продължителността на живота

Осъден за документна измама в големи размери

С присъда на РС – Бургас от 11.02.2014 г., И.В. е признат за виновен в извършването при условията на продължавано престъпление на документна измама в големи размери. Касае се за случай, при който чрез използване на неистински частни документи, деецът е изтеглил от банковата сметка на починалия си братовчед парични суми на обща стойност 39 165,02 лева. На И.В. е наложено наказание от 2 /две/ години и 8 /осем/ месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на осн. чл.66, ал.1 от НК е отложено с 5 /пет/ годишен изпитателен срок. Съдът е постановил и конфискация на ½ от имуществото на виновния.

75% от БСП-Монтана напуснаха, подкрепят АБВ

75% от членовете на общинската организация на БСП в Монтана прекратяват членството си в БСП и подкрепят АБВ, съобщиха от пресцентъра на БСП-Монтана.

"Вече толкова години ръководството на БСП вместо да слезе на земята, да погледне хората в очите, да работи за лявата кауза, направи обратното – наложи "плоския данък", позволи на банките законно да ограбват хората и оряза правата на работещите чрез промени в Кодекса на труда.

Тези действия показват, че ръководството на БСП няма нищо общо с идеите, декларирани от партията. Свидетели сме на ляво говорене и дясно политическо поведение. Ръководството на БСП, начело със Сергей Станишев, демонстрира пренебрежението си към членовете на БСП, като ни приравни към безгласна тълпа, която одобрява всичко внушено от платените партийни апаратчици. Показа ни, че живеем в различни светове и членуваме в различни партии.

Затова 75% от общинската организация на БСП-Монтана, голямата част от членовете на Общинския съвет на БСП и цялата Младежка организация на БСП-Монтана, прекратяват членството си в БСП и подкрепят Националната гражданска инициатива АБВ", се посочва в прессъобщението на местната структура на БСП.

"Защото Сергей Станишев с апаратни хватки и тежки зависимости води Партията към гибел. Защото ръководството на партията, с дадената му от нас политическа власт, действа като наказателен взвод, спрямо членовете, които отстояват левите си убеждения.

Не искаме ръководство, което ликвидира структурите си и нагло използва партията за параван на собствено си облагодетелстване. Не искаме конгрес, който определя всички за врагове, а който определя национални приоритети и послания за национално съгласие.

Поради тези причини и аз, Ивета Георгиева, досегашен член на Националния съвет на БСП, прекратявам членството си в БСП и подкрепям Националната гражданска инициатива АБВ. Защото АБВ е перспективата за България. Защото АБВ е носител на нова политическа и гражданска култура, без която след изборите няма да може", се посочва още в прессъобщението.

На 7 февруари членовете на Общинския съвет на БСП – Монтана подадоха оставка и напуснаха състава на съвета. От централата на БСП обаче ги опровергаха – нямало как да подадат колективна оставка, защото с решение на Националния съвет на партията от 1 февруари 2014 г. общинският съвет в Монтана е бил разпуснат.

В края на януари председателят на общинския и областния съвет на БСП-Монтана не беше допуснат на конференция на председателите на общински и областни организации на БСП, след като стана ясно, че спазвайки процедурата, местната структура е номинирала Ивайло Калфин за кандидат за евродепутат. Калфин не бе одобрен от ръководството на партията и оглави алтернативната лява листа на формацията АБВ на Георги Първанов.


Настаниха братче и сестриче в приемно семейство във Варна

Братче и сестриче бяха настанени в приемно семейство, тъй като майка им, която страда от психично заболяване, трябва да се лекува в болница. Това съобщи за „Черно море“ Анна Конукова, ръководител на отдела за закрила на детето при дирекция „Социално подпомагане“ във Варна.

Сложните операции ще сe правят в суперболници

Скъпоструващите модерни изследвания и операции да се правят само в определени лечебни заведения. Това предвижда Националната здравна стратегия за периода 2014-2020.

Клуни, Мъри и Деймън зоват за връщане на скулптурите на Партенона в Атина

По време на пресконференцията за филма, която се проведе в Националната галерия в Лондон Джордж Клуни повтори мнението си, че би било добре ако Британският музей върне в Гърция отнетите преди около 200 години от лорд Елгин мраморни скулптури на Партенона.

прочети повече

Прегледи в Звеното по асистирана репродукция следващата седмица

Д-р Георги Николов ще преглежда в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение на МБАЛ-Бургас следващата седмица. Той ще е в Бургаската болница на 17-ти и 18-ти февруари (вторник и сряда), от 11 до 17 ч. Д-р Николов е специалист акушер – гинеколог и владее всички ин витро техники. Той е част от екипа на д-р Павлета Табакова, под чието ръководство бе изградено Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас.

Досега след процедури, проведени в него, са родени 25 деца, а още няколко жени са в напреднала бременност. Звеното е единственото в Бургаска област, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове.

„Направили сме така, че да е удобно на пациентите. В Звеното към МБАЛ-Бургас се диагностицира причината за стерилитета, избира се подходящото лечение, провеждат се процедури и се наблюдава бременността. С други думи целият цикъл на лечение се извършва в Бургас”, казва д-р Павлета Табакова, която е сред пионерите в репродуктивната медицина.

Нейният съвет към жените, които не могат да забременеят, е да търсят помощ от рано и да не изчакват.

„Апелът ми към жените е да търсят помощ в центровете по асистирана репродукция навреме, защото проблемите се решават по-лесно в по-ранна възраст. Това важи както за жените, така и за мъжете. Ако след 25-годишна възраст жената не може да забременее в рамките на една – две години, то тя трябва да потърси помощ. Има пациенти, които изчакват между 7 и 8 години, но това е ценно време, което не трябва да се губи”, казва д-р Табакова.

Прегледите в Звеното по асистирана репродукция стават с предварително записване на телефон: 0876 35 77 33. При прегледа е необходимо пациентът да носи със себе си свои медицински изследвания. Консултация по документи струва 20 лева, а преглед и ехографско изследване е 50 лева.

 

Бобева: Проблемът с превозвачите още e в задънена улица

Турската и българската страна имат среща утре, информира вицепремиерът

    


Автокомпании връщат наградите на ADAC

Причина са съмненията за фалшификации при гласуванията

    


“Спешна помощ” още е без обещаното 10% повишение

Работещите около 7000 специалисти в спешната помощ още не са получили обещаното от здравното министерство увеличение на заплатите им с 10%. То трябваше да е факт от 1 януари т.г., алармираха “Труд” лекари от София. За повишението се говори още от лятото на миналата година. Последната информация сред докторите е, че заветните 10% щели да дойдат Работещите около 7000 специалисти в спешната помощ още не са получили обещаното от здравното министерство увеличение на заплатите им с 10%. То трябваше да е факт от 1 януари т.г., алармираха “Труд” лекари от София. За повишението се говори още от лятото на миналата година. Последната информация сред докторите е, че заветните 10% щели да дойдат

Toyota изтегля 1,9 млн. автомобила Prius заради софтуерен дефект

Автомобилният гигант Toyota изтегля 1,9 млн. от най-продаваните си хибридни автомобили Prius. Причината е дефект в софтуера, който може да причини...

Съдът върна уволнения заради Доган гард на работа

ВАС се е произнесъл в полза на полк. Георги Райков.

Нещата, които тя казва единствено на другите мъже

Научете с кого още си общува вашата половинка

    


Средната месечна заплата през декември скочи до 828 лв.

София /КРОСС/ Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на декември 2013 г. намаляват с 57.1 хил., или с 2.5% спрямо края на септември 2013 г., като достигат 2.21 милиона. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт. Спрямо края на третото тримесечие на 2013 г. най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство" - с 20.0%, „Селско, горско и рибно стопанство" - с 9.4%, и „Култура, спорт и развлечения" - със 7.4%. Увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения" - с 1.0%.В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост" и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети" - съответно 21.8 и 17.5%. В края на декември 2013 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 12.5 хил., или с 0.6% по-малко в сравнение със същия период на предходната година, като най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности: „Преработваща промишленост" - с 8.5 хил., „Административни и спомагателни дейности" - с 4.5 хил., и „Хотелиерство и ресторантьорство" - с 4.1 хиляди

Внимание: има нови схеми на телефонни измами

Има регистрирани случаи на телефонна измама по нова схема, свързана с предаването на възрастни хора на колети от техни близки в чужбина, които по думите на приносителят, осъществяващ телефонното обаждане, съдържали документи и парични суми в големи размери.

За услугата приносителят изисквал от пенсионерите заплащането на такса обикновено в размер на около 1 000 лв., като след получаване на парите, непознатият предавал колета на възрастни хора – и в двата случая, регистрирани до момента, съдържанието на колетите е било еднотипно: два пакета вафли.

ОДМВР – Бургас призовава гражданите да проведат разговори с възрастните представители в семействата си, като обяснят и този механизъм за телефонна измама, тъй като въпреки голямата превантивна работа на полицейските служители по отношение на измамите с предаване на пари или ценни вещи за :

- освобождаване от ареста на близък, причинил тежко ПТП със загинал човек

- закупуване на златни пирони при извършване на животоспасяваща операция

- закупуване на ваксина или противоболесна инжекция за пострадал близък от свински или птичи грип

- участие в томбола на телевизионна игра на щастието

- отпускане на допълнителни помощи за отопление или допълнителни пенсионни надбавки и др.,

все още се намират доверчиви пенсионери, които предават спестените си средства на телефонните измамници!

 

Бареков иска оставката на директора на БТА

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков официално поиска оставката на генералния директор на БТА Максим Минчев. Основанието на Бареков да поиска оставката на Минчев е пу...

Praktiker излиза от Румъния

Компанията е наела синдик, който да продаде магазините ѝ в страната

    


Пак самоубийство в Дупнишко, миньор се обеси

70-годишен бивш миньор беше намерен обеден с двора на дома му. Според близки до семейството причини да сложи край на живота си са семейни и имотни спорове. Тялото му е закарано за аутопсия в болницата в Кюстендил.

Купи билет за концерта в подкрепа на кампанията „Вярвам в теб" и се срещни с любимата си звезда

София /КРОСС/ Четирима късметлии, закупили билет за благотворителния концерт в подкрепа на националната кампания „Вярвам в теб", ще получат уникална възможност за достъп до бекстейджа, за да усетят неповторимата атмосфера в компанията на най - обичаните български поп изпълнители. На 19 март, в 19:00 часа, в зала 1 на НДК ще пеят Вселин Маринов, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Мариана Попова, Жана Бергендорф, Искрен Пецов, Маги Джанаварова, Теодора Цончева, Мими Иванова и много други. Купете билет от касите на НДК или от офиса на „Сдружение Азбукари". Регистрирайте номера на билета и имената си на www.azbukari.org в секция спечели покана за Backstage. На 12 март чрез томбола ще станат ясни победителите, които ще получат индивидуален пропуск за достъп. Организаторите "Сдружение Азбукари" и Magic TV подготвят още изненади. Заедно с водещите Цвета Кирилова и Емил Кирилов ще бъдете в епицентъра на неочаквани събития. Не пропускайте нито една възможност за звездни изживявания, неповторими моменти и много усмивки. Каузата на националната кампания „Вярвам в теб" е всички заедно да създадем детска площадка, подходяща и за децата с увреждания.

ГЕРБ готов за още един вот на недоверие

ГЕРБ е готов за още един вот на недоверие срещу правителството, обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

На въпрос затова, че Изборният кодекс все пак ще се гласува днес и дали мисли да обжалва пред Конституционния съд, Борисов отговори: ГЕРБ е готов за още един вот на недоверие срещу правителството, обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред журналисти в парламента. На въпрос затова, че Изборният кодекс все пак ще се гласува днес и дали мисли да обжалва пред Конституционния съд, Борисов отговори: "Г-жа Цачева ще каже за това. Как да ви кажа - да гласувам за нещо, което очевид

ГЕРБ бил готов за още един вот на недоверие

ГЕРБ е готов за още един вот на недоверие срещу правителството, обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

На въпрос затова, че Изборният кодекс все пак ще се гласува днес и дали мисли да обжалва пред Конституционния съд, Борисов отговори: "Г-жа Цачева ще каже за това. Как да ви кажа - да гласувам за нещо, което очевид ГЕРБ е готов за още един вот на недоверие срещу правителството, обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред журналисти в парламента. На въпрос затова, че Изборният кодекс все пак ще се гласува днес и дали мисли да обжалва пред Конституционния съд, Борисов отговори: "Г-жа Цачева ще каже за това. Как да ви кажа - да гласувам за нещо, което очевид

Запечатаха данъчна служба, заради телефонен сигнал за бомба

На 12.02.т.г. около 09.04 ч., чрез тел. 112 в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено анонимно телефонно обаждане от мъжки глас за поставено взривно устройство в сградата на данъчна служба «Приморие», разположена на бургаската улица «Александровска». Незабавно районът е отцепен, като намиращите се в помещенията служители и граждани са изведени на безопасно разстояние. При щателния оглед съмнителни вещи или предмети не са открити, на и взето решение сградата да бъде запечатана за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

Индустриалното производство в еврозона се сви с 0,7% през декември

Най-силни спадове на месечна база бяха отчетени в Естония, Швеция, Холандия и Хърватия

    


Токов удар уби пишман крадец на жица

Мъжът се покатерил върху далекопровод с високо напрежение

    


Ресторант в Нигерия предлага ястия от човешко месо

/КРОСС/ Полицията в Нигерия затвори ресторант, в който се предлагат ястия от човешко месо. Според The Daily Mirror, при акция на полицията в заведението в щата Анамбра са арестувани 11 човека, включително собственикът на ресторанта. В заведението са открити два автомата АК -47 и други оръжия, боеприпаси, няколко мобилни телефони, както и две човешки глави, увити в полиетилен. Според полицията, пържените човешки глави са били включени дори и в менюто.Правоохранителните органи разбрали заведението от местен пастор, който неволно станал клиент на ресторанта. Той бил впечатлен от необичайно високите цени. Когато попитал защо всичко е толкова скъпо, му отговорили, че ястията са приготвени от човешко месо.

Измамници събират пари от името на Хасан Адемов

Измамници събират пари за благотворителност от името на социалния министър Хасан Адемов. „Писмото е написано на фалшива бланка на МТСП, подписано с неидентифициран подпис от името на министър Адемов и отпечатък, който не съответства на оригиналния печат на министерството”, обясниха от ведомството.

Министърът на отбраната Ангел Найденов идва в Хасково за среща с военнослужещи

Министърът на отбраната Ангел Найденов идва утре, 13 февруари на посещение в Хасково. Той ще се срещне с военнослужещи от местното формирование 52 740, информират от там. Официалното посрещане на министъра е в 14 часа.

По-рано същия ден Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще участват в церемония по посрещането на 25-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, който успешно приключи участието си в мисията на НАТО в Афганистан.

Военният ритуал ще се проведе на централния площад на Стара Загора и на него ще присъстват министър-председателят на Република България Пламен Орешарски, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.

В страната ни се завърнаха над 430 военнослужещи от състава на 25-ия контингент – щабни офицери, 15-та рота за охрана на летище Кандахар, четири екипа от съветници, военнополицейско подразделение и медицински екип. 16 от военнослужещите са жени, като 7 от тях са включени в състава на ротата, информират от пресцентъра на министерството на отбраната.

По време на мисията военнослужещите изпълниха 3 469 ежедневни денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО, на наблюдателни кули, контролно-пропускателни пунктове, в тактически и съвместни оперативни центрове и 3 534 механизирани и пеши патрули. Успешно бяха проведени и обучението и методическото подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия, уточняват от пресцентъра на ресорното ведомство.

Хасково Новини

Борисов към Цветанов: Да се съобрази с това, което съм казал

/КРОСС/ Ако Цветанов има някаква информация и документи, трябва да отиде и да я предостави или съответно да каже какво точно има предвид, каза в парламента лидерътна ГЕРБ Бойко Борисов, с което подкрепи думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който настоя Цветанов да подкрепи думитеси с факти.  След като още вчера Бойко Борисов ясно заяви, че се разграничава от казаното от заместника му в медийните му изяви, дрес бе категоричен: "Той ясно трябва да разбере и да се съобрази с това, което съм казал". За присъствието на Цветанов на молитвената закуска при американския президент Барак Обама, Бойко Борисов куточни, че там той е бил по лична покана. ГЕРБ е готов за още един вот на недоверие срещу правителството, каза още Борисов. За Изборния кодекс той заяви: "Г-жа Цачева ще каже за това. Как да ви кажа, да гласувам за нещо, което очевидно не сме видели и го няма. Това е управлението на тройната коалиция в момента, безпардонно управление".  

Транспарант "Оставка" полетя в пленарната зала, когато кабинетът преодоля вота на недоверие


Премиерът Пламен Орешарски, който беше в Народното събрание заради внесеното от ГЕРБ искане на недоверие към кабинета,  беше освиркан с викове оставка от гости на балкона на пленарната зала.

Те разпънаха транспарант "Оставка" и го спуснаха над главите на Деница Караджова и Александър Паунов от БСП.



С 93 гласа "за", 116 против и 8 "въздържал се" парламентът отхвърли исканото недоверие към правителството. Всички присъстващи 93 депутати от ГЕРБ подкрепиха искането...

Йовчев: Не обръщам внимание на твърденията на Цветанов

София /КРОСС/ Отдавна съм спрял да обръщам внимание на твърденията на г-н Цветанов. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът Цветлин Йовчев, коментирайки твърдението на Цветан Цветанов за Борислав Сарафов и Сотир Цацаров. Не обръщам внимание на твърденията му. Те не отговарят на истината. Какво да обръщам внимание на лъжи, клевети, интриги, попита Йовчев.По думите му бившият вътрешен министър непрекъснато се опитва да го вкара в някаква интрига с „Галерия". Аз нито съм откривал делото, нито съм бил началник на тези, които са го открили по това време. Нито съм подписвал специални разузнавателни средства, нито никога не съм се запознавал с резултатите от прилагането им по това дело. Да не говорим, че там няма незаконно подслушване, заяви Йовчев.    

Бойния състав на ВВС на Русия се допълни с 12 съвременни изтребителя

Хабаровск. /КРОСС/ Бойният състав на руското ВВС се допълни с 12 многоцелеви изтребителя Су-35С от поколение „4 плюс плюс", които поеха бойно дежурство в Русия, съобщи „Интерфакс".Най-новият изтребител Су-35С превъзхожда чуждестранните самолети от своя клас, и служи за платформа за създаване на авиационния комплекс от пето поколение, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на тържествената церемония по предаване на самолетите на войските, която се проведе в Комсомолск на Амур в авиационния завод „Ю. А. Гагарин", където са произведени новите самолети. На церемонията присъства и президента на ОАО „Обединена авиостроителна корпорация" Михаил Погосян.Су-35С е свръхманеврена машина, способна да изпълнява широк спектър от бойни задачи и да се използва в много сложни климатични условия. Самолетите влязоха в 23-ти изтребителен авиационен полк в Хабаровския край.    

Проблемът с превозвачите още в задънена улица

Турската и българската страна имат среща утре, информира Бобева

    

Задържаха 27-годишен мъж, откраднал 3 бона от бар

Апашът потрошил входната врата, но бил сгащен от частни гардове

    


Управляващите подценяват проблема с разрешителните за превозвачите, смятат от бранша


Проблемите между България и Турция, свързани с разрешителните за товарните превози, се трупат от години, а сложността на проблема е подценена от всички управляващи в последните години, като най-високото ниво, на което е поставян, е министър на транспорта.

Това коментира пред "Труд" Красимир Лалов, зам.-председател на Националното сдружение на българските превозвачи.

Той припомня, че преди четири години България е денонсирала спогодбата с Турция и не е подписвана нова, така...

Природозащитник за убития в Дания жираф: Цинизмът на това деяние е огромен

„След като се знае, че дадено животно може да доведе до кръвосмешение, то не трябва да се развъжда. Непросто не го убиваш като се роди момче, държиш го 6 месеца за да привлича публика и след това го убиваш. Цинизма на това деяние е огромен и поставя под съмнение цялата концепция на зоопарковете", категорична е природозащитничката Стела Райчева „След като се знае, че дадено животно може да доведе до кръвосмешение, то не трябва да се развъжда. Непросто не го убиваш като се роди момче, държиш го 6 месеца за да привлича публика и след това го убиваш. Цинизма на това деяние е огромен и поставя под съмнение цялата концепция на зоопарковете", категорична е природозащитничката Стела Райчева

16-годишен младеж задържан за съхранение на дрога

16-годишен младеж е доведен в полицейския участък в Любимец за съхранение на дрога. Вчера местните полицаи са му извършили обиск, при който в джоба на якето му е открито станиолово топче с тегло 0,9 грама, съдържащо суха зелена листна маса. Тестване с полеви наркотест е установило, че вида на наркотика е канабис. Образувано е досъдебно производство.

  Хасково Новини

 

Атлетико се даде без бой на Реал и сдаде Купата

С общ резултат 5:0 от двата двубоя Реал (Мадрид) детронира градския си съперник Атлетико в турнира за Купата на краля.

Кипърските вестници разкриват подробности покрай споразумението за преговорите за острова


Споразумението на лидерите на двете общности в Кипър по изготвената от тях съвместна декларация, която трябва да послужи като основа за подновяване на преговорите за повторно обединение на острова, е основна тема на кипърските вестници днес, като те разкриват подробности за срещата и за предстоящите разговори, пише БТА.

Вестник "Филелефтерос" коментира, че още в самото начало на срещата с кипърския президент Никос Анастасиадис водачът на кипърските турци Дервиш Ероглу е дал своя...

Великобритания ще е наводнена още четири месеца

Великобритания увеличава усилията си за справяне с наводненията в страната, мобилизирайки полицията и военните в помощ на правителството. Докато това се случва обаче, е трудно да се разбере кой какво командва в една толкова комплексна и разтегната операция, и разбира се, кой трябва да бъде обвинен при евентуален фал, пише "Индипендънт".

Великобритания увеличава усилията си за справяне с наводненията в страната, мобилизирайки полицията и военните в помощ на правителството. Докато това се случва обаче, е трудно да се разбере кой какво командва в една толкова комплексна и разтегната операция, и разбира се, кой трябва да бъде обвинен при евентуален фал, пише "Индипендънт".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване