Готвачките в детската градина със "синьото" мляко отказват да напуснат

Седмица след скандалния случай с мишата отрова в прясно мляко в детска градина в Асеновград все още няма наказани.
Двете готвачки, които са били на работа по време на инцидента с мишата отрова, продължават да приготвят храната на децата, съобщи Нова телевизия.
Те твърдят, че нямат обяснение за случилото се и не желаят да разговарят с журналисти. Седмица след скандалния случай с мишата отрова в прясно мляко в детска градина в Асеновград все още няма наказани. Двете готвачки, които са били на работа по време на инцидента с мишата отрова, продължават да приготвят храната на децата, съобщи Нова телевизия. Те твърдят, че нямат обяснение за случилото се и не желаят да разговарят с журналисти.

Готвачките в детската градина със "синьото" мляко все още са на работа

Седмица след скандалния случай с мишата отрова в прясно мляко в детска градина в Асеновград все още няма наказани.
Двете готвачки, които са били на работа по време на инцидента с мишата отрова, продължават да приготвят храната на децата, съобщи Нова телевизия.
Те твърдят, че нямат обяснение за случилото се и не желаят да разговарят с журналисти. Седмица след скандалния случай с мишата отрова в прясно мляко в детска градина в Асеновград все още няма наказани. Двете готвачки, които са били на работа по време на инцидента с мишата отрова, продължават да приготвят храната на децата, съобщи Нова телевизия. Те твърдят, че нямат обяснение за случилото се и не желаят да разговарят с журналисти.

Мъри на дръвника, Левски виси за Европа

Ще си тръгне ли Мъри Стоилов от Ботев или Левски ще остане с празни ръце за 100-годишния юбилей? Това ще стане ясно от 14,00 часа по TV7.

Peugeot 308 с разход от само 2.8 л/100 км

Бензиновият хечбек измина 1800 км с един резервоар гориво

    


Гебрюдер Вайс направи първата копка на новия си логистичен център в България*

Международната логистична компания Гебрюдер Вайс започна строежа на новата си база в Елин Пелин, близо до гр. София в края на месец февруари. Тя ще...

Гебрюдер Вайс направи първата копка на новия си логистичен център в България*

Международната логистична компания Гебрюдер Вайс започна строежа на новата си база в Елин Пелин, близо до гр. София в края на месец февруари. Тя ще...

Павлова посочи 5 лъжи за проекта за „Енергийно обновяване на българските домове”

/КРОСС/ Пет лъжи за проекта за „Енергийно обновяване на българските домове" или както е познат - проект за „саниране на жилищните сгради" с европейско финансиране по програмата за регионално развитие, публикува в социалната мрежа Фейсбук Лиляна Павлова от ГЕРБ.  Енергийната ефективност на сградите, сметките за ток и парно, цените на доставчиците са важна и актуална тема в последните месеци и години. Много спекулации се правят и много опити да се „политизира" въпроса и да се намери дежурния виновен „бившите управляващи" и да се търсят оправдания, използвайки невярна, некоректна или просто манипулативна информация, пише на стената си Павлова и изнася малко факти: Проектът за обновяване на многофамилни жилищни сгради по схема BG161PO001/1.2-01/2011 „Подкрепа за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради" по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013" е на стойност 50 млн. лева. Проектът беше одобрен за финансиране с европейски средства по ОПРР на 09.04.2012 г. През май и юни се осъществи разяснителна кампания във всичките 36 града (Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Велинград, Видин, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол)

Откриха тяло на клошар в столицата, подозират убийство

Тяло на клошар беше намерено рано тази сутрин в барака в центъра на София. В полицията е получен сигнал за намерен труп в порутена постройка на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Цар Симеон", съобщи bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 
Пожарна и полиция блокираха кръстовището тази сутрин. Тяло на клошар беше намерено рано тази сутрин в барака в центъра на София. В полицията е получен сигнал за намерен труп в порутена постройка на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Цар Симеон", съобщи bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS  Пожарна и полиция блокираха кръстовището тази сутрин.

Парламентът приема декларация за ситуацията в Украйна

Парламентът ще приеме декларация за ситуацията в Украйна. До момента по въпроса са внесени три проекта. Проектът на „Атака” е изцяло русофилски и признава резултатите от референдума в Крим, който се проведе на 16 март. От ГЕРБ предлагат проевропейски декларация, а левицата призовава за изтегляне на руските войски от Крим.

Молдовското Приднестровие също пожела да стане част от Русия

Ако Москва откликне на тези предложения, тя ще направи грешка, заяви президентът на Молдова Николае Тимофти

    


Два пловдивски автобуса се блъснаха, дете пострада леко

Резултатите за алкохол на шофьорите са отрицателни

    


Меркел: Русия продължава да бъде член на G-8

/КРОСС/ Въпреки подписания вчера договор за присъединяване на Крим и Севастопол към състава на Руска Федерация, РФ продължава да остава член на G-8, това съобщи вчера канцлерът на Германия Ангела Меркел, цитира ИТАР-ТАСС. Тя напомни, че в настоящия момент иде реч за преустановяване на подготовката на водещите страни на Запада за провеждането на срещата на върха на G-8 през юни в Сочи. «Освен това, никакви решения не били взети», констатира главата на правителството на ФРГ. От своя страна, министърът на външните работи на Италия Федерика Могерини подчерта, че «форматът» на «осморката» не е отменен». «През последните дни партньорите в «седмицата» вече са взели решение за прекратяване на участие в подготовката за срещата на «осморката» в Сочи. Но става дума за прекратяване на работата във формата «осморка», а не за отмяна на самия формат», каза Могерини.  

Откриха труп в барака в столицата, подозират убийство

Тяло на клошар беше намерено рано тази сутрин в барака в центъра на София. В полицията е получен сигнал за намерен труп в порутена постройка на ъгъла на улиците Тяло на клошар беше намерено рано тази сутрин в барака в центъра на София. В полицията е получен сигнал за намерен труп в порутена постройка на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Цар Симеон", съобщи bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS  Пожарна и полиция блокираха кръстовището тази сутрин.

Прекратиха пълномощията на депутат на Доброслав Димитров от ГЕРБ

Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ПГ на ГЕРБ Доброслав Димитров.
Той е подал оставка в деловодството на Народното събрание. Мотивите му са лични и са свързани с предстоящата му специализация в чужбина.
През миналата седмица той подчерта пред ръководството на ГЕРБ, че смята, Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ПГ на ГЕРБ Доброслав Димитров. Той е подал оставка в деловодството на Народното събрание. Мотивите му са лични и са свързани с предстоящата му специализация в чужбина. През миналата седмица той подчерта пред ръководството на ГЕРБ, че смята,

Момиченце на годинка прието в "Пирогов" с изгаряния

/КРОСС/ Момиче на година и 4 месеца е транспортирано тази нощ за "Пирогов" с 20 на сто изгаряния след битов инцидент в село край Разлог. Инцидентът станал снощи в село Краище, община Белица. Майката на детето стоплила вода в чайник, след което го оставила на пода. Малката лазела, тъй като все още не може да ходи. Обърнала чайника, горещата вода се разляла, достигайки до краката й. Момичето е прието снощи в МБАЛ-Разлог, където обработили първично изгарянията по двата крака, предаде бТВ. После пострадалото дете и майка му са транспортирани за МБАЛ-Благоевград. Оттам потеглили за клиниката по изгаряния в "Пирогов". Няма опасност за живота на момичето.  

Бонев: Има ли арестуван престъпник кмет от ГЕРБ, с когото съм се занимавал за контрабанда на захар?!

/КРОСС/ Богомил Бонев, министър на вътрешните работи в назначения от президента Петър Стоянов служебен кабинет на Стефан Софиянски, а след това и в правителството на ОДС, пита от стената си във Фейсбук:  Има ли тези дни пореден арестуван престъпник кмет от ГЕРБ, с когото съм се занимавал преди 16 г. за контрабанда на захар?!

За първи път в превод на български език "Врагът" - сборник с разкази от Ерих Мария Ремарк

Ерих Мария Ремарк е псевдоним на немския писател Ерих Паул Ремарк, роден в Оснабрюк, Северна Германия, в семейството на книговезец. Ремарк е един от най-известните автори на антивоенни романи. През 1...

Славчев за фенове на Литекс: Разбирачи, как не викнахте докато губим

Халфът на Литекс Симеон Славчев изригна в една от социалните мрежи срещу част от привържениците на отбора, съобщава "7 дни спорт“. Националът визираше тези, които освиркаха след домакин...

КС на Русия: Присъединяването на Крим е законно

Подписаният във вторник договор за приемането на Крим в Русия съответства на руската конституция. Това реши Конституционният съд на Русия, предаде ИТАР-ТАСС. „Конституционният съд призна, ч...

Дългът на "Топлофикация – София" към БЕХ вече е 555 млн. лв.

Дългът на „Топлофикация – София" към Българския енергиен холдинг вече е 555 млн. лева. Причината е, че БЕХ е изкупил 128 млн. лв дълг на дружеството към „Булгаргаз&q...

Глобиха ЦСКА след преброяване на "сини" и "червени" в СОС

ЦСКА е глобен от Столичната община с 8000 лв. за непозволена сеч на 5 дървета в Борисовата градина, стана ясно на заседание на екокомисията към градския парламент, съобщава "Труд". Съветници...

Кои са седемте смъртни гряха на остаряването?

Тази книга представя, възможно най-­опростено, биологичните детайли на човешкото остаряване и реалистичните перспективи за справянето с него. Д-­р Обри де Грей създава своята платформ...

Столична община бездействала за дълга на "Топлофикация"

Софийското парно задлъжня с над половин милиард към БЕХ

    


Родилката Юлия Димитрова почина в Бургас

Почина 37-годишната родилка Юлия Димитрова, която претърпя редица операции в Бургаската болница „Дева Мария”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
След раждането на третото й дете се отключва синдром, при който кръвта спира да се съсирва. Юлия почина след 25 дни престой в реанимация, Почина 37-годишната родилка Юлия Димитрова, която претърпя редица операции в Бургаската болница „Дева Мария”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След раждането на третото й дете се отключва синдром, при който кръвта спира да се съсирва. Юлия почина след 25 дни престой в реанимация,

Задържан е снайперистът от Симферопол

Това е 17-годишен жител на Лвовска област

    


Дискаунтърите владеят германския пазар на вино

Средната цена на продаваното в Германия вино се е повишила през 2013 г. с 12 цента до 2,84 евро за литър

    


ГЕРБ изплашени за Кърджали заради изказване на Станишев

Какво ще стане, ако организира референдум за отделянето

Стефанов: Регулаторният хаос е проблем на ДКЕВР и на правителството

/КРОСС/ Още в самото начало с регулирането на ВЕИ-тата беше създаден един регулаторен хаос с непрекъснатите промени със задна дата и търсенето на решения на парче, което сега се връща като бумеранг, и отново показва както липсата на капацитет в регулатора, така и силно нарушените връзки и диалог вътре в системата между отделните предприятия. За да се стигне до такава ескалация, т.е. да се говори публично за отнемане на лицензи, показва, че задържането на ръста на цените на електроенергията, без да се търсят структурни промени вътре в самата енергетика, няма начин да не се отрази. Това каза икономистът от Центъра за изследване на демокрацията Руслан Стефанов в интервю за Националното радио.  Това, което не виждаме, е мълчаливата част от системата, а именно предприятие като АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица-изток" 2, които поемат загубите мълчаливо. Ние го видяхме единствено в силно намалените им печалби. Това, което очевидно се случва, е, че НЕК е в тежко състояние вече доста отдавна и се търсят всякакви начини да му се подобри състоянието, включително с продажба, натискане на ЕРП-тата да изплащат тези дължими суми. Това, което е ясно в случая, е, че регулаторният хаос, който беше създаден, е проблем на ДКЕВР и на българското правителство. Това е нещо, което продължава повече от 6 години

Депутат от БСП: Честита победа в Крим!

"Бих желал да честитя на всички православни славяни в света победата в Третата кримска война и да напомня, че след Кримската идват Балканите по южния път и смятам, че можем да се поздравиме, поне русофилите на тази маса", заяви Николай Малинов

По настояване на ДПС отложиха приемането на декларация за Украйна

/КРОСС/ По настояване на ДПС управляващите отложиха обсъждането на трите проекта за декларации за ситуацията в Украйна, внесени от ГЕРБ, БСП и "Атака", за да бъде формирана обща на четирите парламентарни групи декларация на парламента. Това пише "Дневник", позовавайки се на депутати от управляващото мнозинство, които очакват до края на седмицата документът да е готов и приет от парламента, а днес работни групи ще подготвят проект. Въпреки заявките на лидера на БСП Сергей Станишев във вторник, че ще левицата ще предложи днес парламентът да обсъди декларация за ситуацията в Украйна, тази точка така и не беше вкарана в програмата на депутатите. Тя отсъстваше и от предварителния проект, който се гласува в началото на заседанието всяка сряда. До момента са внесени три проекта - на "Атака", който признава резултатите от референдума в Крим от 16 март; на ГЕРБ, който е проевропейски; както и на левицата, с който се призовават руските войски да се изтеглят от Крим. От ДПС пък не предлагат свой проект за декларация, защото според тях темата не предполага тяснопартийни подходи. В понеделник националистите от „Атака" настояха за извънредно заседание на Народното събрание заради ситуацията, но до такова така и не се стигна.    

След 25 дни в реанимация почина родилката в "Дева Мария"

Почина 37-годишната родилка Юлия Димитрова, която претърпя редица операции в Бургаската болница „Дева Мария”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
След раждането на третото й дете се отключва синдром, при който кръвта спира да се съсирва. Юлия почина след 25 дни престой в реанимация, Почина 37-годишната родилка Юлия Димитрова, която претърпя редица операции в Бургаската болница „Дева Мария”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След раждането на третото й дете се отключва синдром, при който кръвта спира да се съсирва. Юлия почина след 25 дни престой в реанимация,

Замеряха с камъни дома на обвинените в убийството на Отвертката

Луксозната вилата на Карастоянови, които са обвинени за убийството на Николай Радев - Отвертката, е била атакувана с камъни, пише вестник "Струма".
Кюстендилският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за тримата мъже, обвинени в убийството на Николай Радев. Срещу 68-годишният Владимир Карастоянов и неговите Луксозната вилата на Карастоянови, които са обвинени за убийството на Николай Радев - Отвертката, е била атакувана с камъни, пише вестник "Струма". Кюстендилският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за тримата мъже, обвинени в убийството на Николай Радев. Срещу 68-годишният Владимир Карастоянов и неговите

Издирват 16-годишна от Джебел

Момичето не се е прибирало от вчера

    


Изоставен газов сондаж край Деветаки създава опасност

Установено е, че от спирателната помпа липсват спирателните кранове, има изтичане на газ и втечнени нефтени емисии, а това създава опасност от пожар

Радан Кънев: Поставяме си за цел три места на евроизборите


Реформаторският блок си поставя за цел да спечели три места в Европарламента. Това съобщи лидерът на ДСБ и говорител на блока Радан Кънев пред "Нова телевизия".

Той отказа да оповести предварително водача на листата, но каза, че и Светослав Малинов (ДСБ) и Меглена Кунева (Движение "България за гражданите"), са хора с много авторитет в Европа. В отговор на въпрос Кънев посочи, че той самия няма да участва в листата за евровота. Аргументите му - "нямам амбиции да представлявам България...

Безработен 2 г. ще излежава открадната запалка

Три запалки и фенерче вкараха безработен мъж в затвора.

"Играчи" на пазара формират непрекъснат ръст в обемите за болнична помощ

/КРОСС/ В здравната система има проблеми, които са системни. Очакваме конкретни данни за ситуацията към днешна дата. Това каза председателят на Комисията по здравеопазването към парламента Нигяр Джафер преди изслушването на председателят на НЗОК и здравния министър в здравната комисия. Първоначалната идея, за която заработи НЗОК, е толкова видоизменена, че дори и основателите и поддръжниците на тези идеи не могат да я познаят. Въпреки всичко проблемите в системата стават все по-сериозни, въпреки всичко и днес се опитваме да търсим всякакви резерви, но те са няколко и не са непознати. Трябва да се търси резерв в повече събираемост в приходната част, а не предимно разходната част да се опитваме да преразпределяме. Резервите са във възможностите, които законодателят даде тази година за по-гъвкаво използване на бюджета на НЗОК, резервите обаче са и в това да се извършва по-добър контрол и когато стигнем до думата контрол, настава вълнение. За нас този разговор, какво ще се случва със здравния модел и как трябва да изглежда той, остава на дневен ред, обясни Джафер в интервю за Националното радио.  Анализът за първите месеци на тази година показва, че около 10 болници правят от над 50% от ръста в обемите за болнична помощ, т.е. има "играчи" на пазара, които формират този непрекъснат ръст. Това обаче води до демотивиране на хората, които са все още коректни платци и които са редовно осигурените български граждани

Доларът се доближи до 4-месечно дъно преди резултатите от срещата на Фед

Американските централни банкери най-вероятно ще намалят или премахнат заложения праг на безработица

    


Мариана Попова не е бременна, пила много вода

Две новини за Мариана Попова обиколиха вчера интернет. Първата е, че певицата има уникален глас и пее страхотно дори парчета на Уитни Хюстън, а втората - че е бременна с второ дете. Тази обаче се оказа лъжа.
Мариана Попова излезе на сцената на “Като две капки вода” в понеделник вечерта и изпя хита One Moment in Time. Гримьорите бяха постигнали дос Две новини за Мариана Попова обиколиха вчера интернет. Първата е, че певицата има уникален глас и пее страхотно дори парчета на Уитни Хюстън, а втората - че е бременна с второ дете. Тази обаче се оказа лъжа. Мариана Попова излезе на сцената на “Като две капки вода” в понеделник вечерта и изпя хита One Moment in Time. Гримьорите бяха постигнали дос

Хвърляха камъни по дома на обвинените в убийството на Отвертката

Луксозната вилата на Карастоянови, които са обвинени за убийството на Николай Радев - Отвертката, е била атакувана с камъни, пише вестник Луксозната вилата на Карастоянови, които са обвинени за убийството на Николай Радев - Отвертката, е била атакувана с камъни, пише вестник "Струма". Кюстендилският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за тримата мъже, обвинени в убийството на Николай Радев. Срещу 68-годишният Владимир Карастоянов и неговите

Втора среща с „Дон Жуан” днес във Варна

След бравурната премиера на 24 февруари на „Дон Жуан” от Моцарт, тази вечер от 19 часа завесата на Варненската опера ще се вдигне за второто представление на новата постановка, съобщиха за Moreto.net. Диригент-постановчикът Борислав Иванов за втори път ще предостави диригентската палка на младата диригентка Вилиана Вълчева.

Лунната крава на Косьо се родила вместо път до морето

Авторска песен за лунна крава с припев "муууу, муууу, муууу" (виж долу) прати напред в състезанието "България търси талант" Константин Кучев (25 г.) от Плевен в понеделник. Досущ като другия зевзек от шоуто Радо Михов, който представи хита за "дъртата пияница", който пие айрян с баница, и Косьо набра популярност само за 10-ина минути, след като Авторска песен за лунна крава с припев "муууу, муууу, муууу" (виж долу) прати напред в състезанието "България търси талант" Константин Кучев (25 г.) от Плевен в понеделник. Досущ като другия зевзек от шоуто Радо Михов, който представи хита за "дъртата пияница", който пие айрян с баница, и Косьо набра популярност само за 10-ина минути, след като

Управляващите отложиха приемането на декларация за Украйна, партиите ще пишат общ проект


По настояване на ДПС управляващите отложиха обсъждането на трите проекта за декларации за ситуацията в Украйна, внесени от ГЕРБ, БСП и "Атака", за да бъде формирана обща на четирите парламентарни групи декларация на парламента. Това научи "Дневник" от депутати от управляващото мнозинство, които очакват до края на седмицата документът да е готов и приет от парламента, а днес работни групи ще подготвят проект.

Въпреки заявките на лидера на БСП Сергей Станишев във вторник, че ще...

В САЩ разбиха голяма педофилска мрежа

Служители в САЩ са разбили голяма международна мрежа, споделяща със своите абонати неприлични снимки на деца на възраст между 3 и 17 г., съобщава Би Би Си.

Доброслав Димитров от ГЕРБ официално е аут

Парламентът прекрати депутатските пълномощия на Доброслав Димитров от ГЕРБ.

Жена съобщила на полицията, че неин познат е убил мъж

/КРОСС/Жена е подала сигнал в 5-то РУП в столицата рано тази сутрин за извършено убийство, съобщава БНР. Жената обяснила пред полицаите, че около 5 часа сутринта неин познат е убил мъж. Екипи на МВР проверяват сигнала. Ще се претърсва района, в който се предполага,че е извършено тежкото престъпление.  

Намериха тяло на клошар в центъра на София

Тяло на клошар бе намерено рано тази сутрин в барака в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване