Генерал Борисов поздрави колегите и именниците във Facebook

Генерал Бойко Борисов не пропусна да поздрави колегите си и именниците за Гергьовден. Лидерът на ГЕРБ направи това в личния си профил в социалната мрежа Facebook, където беше стегнат и лаконичен в чес...

Фалкао е все по-близо до Мондиала, възстановява се бързо

Контузената звезда на Монако Радамел Фалкао се възстановява по-бързо от очакваното. Нападателят скъса кръстни връзки на коляното. Това се случи през януари и лекарите тогава не му даваха абсолютно ник...

Днес е Гергьовден - ден на храбостта и празник на армията


На днешния ден, 6 май, православните християни отбелязват Гергьовден, а България - Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Пред паметника на Незнайния воин в София тази сутрин в 9 часа по традиция патриарх Неофит отслужи празничен Водосвет на бойните знамена и Знамената-светини. Поднесени бяха венци и цветя в памет на загиналите български воини.

В 10.00 ч. започва традиционният военен парад от площад "Княз Александър I" в София. Президентът Росен Плевнелиев ще...

Колоездач загина във Враца, повлечен от 11 л мляко

Велосипедист загина във Враца след като загуби управление над колелото си заради товар от 11 литра мляко.Това съобщиха официално от полицията в града.

Гигс, Евра и Видич за последно играят на "Олд Трафорд" довечера

Райън Гигс ще изиграе последния си мач на "Олд Трафорд" довечера срещу "Хъл". В момента уелската легенда е и временен треньор, но се включи в групата за двубоя. Навършлиият 40 години Гигс е играч на "Юнайтед" от 21 сезона и спечели абсолютно всичко възможно във футбола.

За последен път пред трибуните на "Олд Трафорд" ще излезе и Неманя Видич. Райън Гигс ще изиграе последния си мач на "Олд Трафорд" довечера срещу "Хъл". В момента уелската легенда е и временен треньор, но се включи в групата за двубоя. Навършлиият 40 години Гигс е играч на "Юнайтед" от 21 сезона и спечели абсолютно всичко възможно във футбола. За последен път пред трибуните на "Олд Трафорд" ще излезе и Неманя Видич.

Двама надзиратели пазят над 100 осъдени в общежитието в Бургас

/КРОСС/ Двама надзиратели пазят около 100-тина осъдени в затворническото общежитие в Бургас. Това разказа пред Нова телевизия бивш надзирател, пожелал анонимност. Вчера затворник в Бургас избяга. Това се случи само дни, след като от Централния софийски затвор избягаха други двама лишени от свобода. Двама осъдени в Бургас, изтърпяващи леки присъди - Иван Гюров и Иван Радев, решават да избягат през оградата на общежитието. Единият от тях успява, а другият е заловен. В такива места се настаняват осъдени с по-леки присъди, режимът на охрана също е по-лек в сравнение със затворите. Радев, който по непотвърдена информация излежава присъда за пласиране на дрога, помогнал на Гюров да преодолее високата ограда. Той самият не успял да се изкачи и затова бил заловен. В момента е затворен в изолатора на централния корпус в бургаския затвор. На свобода излиза само Гюров, който изтърпява ефективна присъда от 4 години за серия грабежи на бензиностанции. Снощи е събран целият наличен състав на Бургаския затвор. Около 23:00 часа на място пристига и новият директор на дирекция „Изтърпяване на наказанията". Бивш надзирател в общежитието в Бургас разказа пред Нова телевизия, че охраната е недостатъчна. Доскоро имало само един надзирател, а от около година е назначен втори. „На практика има един командир на отделение и един надзирател. Двама човека за около 100-тина затворници", заяви бившият надзирател

В Египет откриха некропол с 50 мумии

В Египет откриха некропол с около 50 мумии. Останките може да са на членове на 18-та фаранска династия, към която принадлежат Тутмос Трети и Тутмос Четвърти. Голям некропол с около 50 мумии бе открит в Долината на царете в Египет близо до храмовия град Луксор.

Празничните дни са преминали спокойно, отчитат от "Пирогов"

В болницата е приет само един пациент с алкохолно отравяне


АНС набира сътрудници чрез кодирано съобщение в Туитър

/КРОСС/ Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е обявила кампания за набиране на сътрудници чрез кодирано съобщение в Туитър, съобщи "Вашингтон Пост". „Искате да знаете какви качества трябва да имате, за да работите в АНС? Проверявайте акаунта всеки понеделник, тогава ще поместваме свободните места, необходими за защита на нашата държава", се посочва в съобщението, което обаче е кодирано и в оригинал изглежда по този начин: tpfccdlfdtte pcaccplircdt dklpcfrp?qeiq lhpqlipqeodf gpwafopwprti izxndkiqpkii krirrifcapnc dxkdciqcafmd vkfpcadf. #MissionMonday #NSA #news  

Велосипедист загина заради 11 литра мляко

/КРОСС/ Велосипедист е починал, след като е загубил контрол над колелото си във Враца, съобщиха от полицията в града. Велосипедистът катастрофирал към 10 ч вчера, като паднал на пътното платно. Вероятната причина е, че мъжът загуби контрол над управлявания вследствие на товар от 11 литра мляко в полиетиленова чанта, закачена на кормилото на велосипеда при движение по неравен път. Образувано е досъдебно производство.  

НАТО: Русия може да постигне целите си в Украйна и без нахлуване


Върховният командващ обединените сили на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав смята, че Москва може да постигне целите си в Украйна без да се налага армията й да прекосява границата и да навлиза в източните части на страната.

Той твърди още, че е абсолютна лъжа руското твърдение, че в безредиците в Източна Украйна участват само разбунтували се украинци. Обевидно е, че там действат отряда на руските спецчасти, както го правеха и в Крим преди анексирането на полуострова, добавя той,...

15% повече пациенти в "Пирогов" по празниците

От 1 до 5 май през „Пирогов” са преминали 2849 пациенти, от които 325 са приети. 250 са били неосигурените лица. С 15 % са завишени посещенията в болницата, в сравнение с делничните дни, това стана ясно на брифинг в "Пирогов", където бяха представени най-характерните случаи и инциденти от почивните дни, съобщи Фокус. От 1 до 5 май през „Пирогов” са преминали 2849 пациенти, от които 325 са приети. 250 са били неосигурените лица. С 15 % са завишени посещенията в болницата, в сравнение с делничните дни, това стана ясно на брифинг в "Пирогов", където бяха представени най-характерните случаи и инциденти от почивните дни, съобщи Фокус.

Военноисторическият музей отваря врати с празнична програма за Деня на храбростта


На Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май, Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите гости с отворени врати и специална празнична програма. Традиционно на 6 май НВИМ обявява Ден на отворени врати от 10 до 18 часа.

За първи път сред експонатите от външната експозиция на музея ще може да бъде разгледана фотоизложбата "Празникът на армията", която представя войнските традиции за деня на Българската армия – кога, как се е отбелязвал и променял той...

Военноисторическият музей отваря врати с празничка програма за Деня на храбростта


На Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май, Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите гости с отворени врати и специална празнична програма. Традиционно на 6 май НВИМ обявява Ден на отворени врати от 10 до 18 часа.

За първи път сред експонатите от външната експозиция на музеяще може да бъде разгледана фотоизложбата "Празникът на армията", която представя войнските традиции за деня на Българската армия – кога, как се е отбелязвал и променял той...

Водолаз загина докато издирва жертви на потъналия ферибот

/КРОСС/ Водолаз загина по време на издирването на жертвите от потъналия миналия месец южнокорейски ферибот, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представители на властите. 53-годишният мъж загубил съзнание при гмуркане. Към този момент потвърдените смъртни случаи при потъването на ферибота са 260. 42 души остават в неизвестност. Същевременно по информация на ДПА операцията по издирването на останалите тела е възпрепятствана от лошото време, слабата видимост и рисковете, съпътстващи влизането в потъналия кораб.    

Десетки убити при вчерашните сблъсъци в Славянск

Според министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков броят на загиналите при вчерашните сблъсъци в Славянск надхвърля 30, според "Народната самоотбрана" те са около 20. До кръвопролитията се стигна в хода на проведената от украинските войски "антитерористична" операция, която бе назначена от новото правителство на Украйна. Украинският министър Аваков съобщава за повече от 30 загинали само сред поддръжниците на федерализацията на страната. "Днес ние загубихме четирима бойци, имаме и 20 ранени. Според нашите оценки терористите загубиха 30. Имат десетки ранени. Има много кримчани, срещат се и руснаци. Днес имаше и чеченци. Наш хеликоптер направи аварийно кацане – пилотите са спасени ", пише вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков, цитиран от УНИАН. Поддръжниците на федерализацията в Славянск съобщават за 20 загинали в хода на сраженията в града вчера. „Разполагаме с информация за 20 загинали опълченци и десетки ранени мирни жители. По-точни данни ще има сутринта”, заявил късно снощи един от тях пред Интерфакс. Украинските военни са обкръжили Славянск, а в самия град се водят сражения. В събота правителствените сили блокираха основния път до града. До въоръжената намеса се стигна, след като миналата седмица бунтовниците свалиха два украински хеликоптера в покрайнините на Славянск.

15% повече пациенти в "Пирогов" по празниците

От 1 до 5 май през „Пирогов” са преминали 2849 пациенти, от които 325 са приети. 250 са били неосигурените лица. С 15 % са завишени посещенията в болницата, в сравнение с делничните дни, това стана ясно на брифинг в От 1 до 5 май през „Пирогов” са преминали 2849 пациенти, от които 325 са приети. 250 са били неосигурените лица. С 15 % са завишени посещенията в болницата, в сравнение с делничните дни, това стана ясно на брифинг в "Пирогов", където бяха представени най-характерните случаи и инциденти от почивните дни, съобщи Фокус.

Проф. Байкова: Хората с висок холестерол да внимават с агнешкото

"Хората с висок холестерол да внимават с агнешкото, макар то да се смята за най-безобидно сред останалите меса", предупреди диетологът Донка Байкова от ефира на bTV.
Тя обясни, че агнешкото месо е най-ниско калорийно - в него има 140-200 калории на 100 грама, в свинското калориите стигат до 400.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени "Хората с висок холестерол да внимават с агнешкото, макар то да се смята за най-безобидно сред останалите меса", предупреди диетологът Донка Байкова от ефира на bTV. Тя обясни, че агнешкото месо е най-ниско калорийно - в него има 140-200 калории на 100 грама, в свинското калориите стигат до 400. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Швейцария замрази активи на Янукович и негови близки за 170 млн. франка

Федералната прокуратура на Швейцария потвърди, че е замразила активи на бившия украински президент Виктор Янукович и хора от неговото обкръжение за около 170 милиона швейцарски франка, съобщи световните агенции. В края на февруари правителството блокира сметки в швейцарски банки на двайсетина представители на режима на Янукович, включително на самия него. По-голямата част от замразените активи съвпадат с банковите сметки, които са били блокирани тогава. В края на февруари 2014 г. швейцарските власти обявиха списък с 20 лица, чиито средства са замразени в банки в страната. В списъка фигурираха Янукович, бившият премиер Микола Азаров и бившият главен прокурор Виктор Пшонка. През март швейцарските власти решиха да замразят сметките на още девет бивши украински длъжностни лица и техните роднини.  

Проф. Байкова: Хората с висок холестерол да внимават с агнешкото

"Хората с висок холестерол да внимават с агнешкото, макар то да се смята за най-безобидно сред останалите меса", предупреди диетологът Донка Байкова от ефира на bTV. Тя обясни, че агнешкото месо е най-ниско калорийно - в него има 140-200 калории на 100 грама, в свинското калориите стигат до 400. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Найденов: Българската армия е в състояние да изпълнява поставените й задачи

/КРОСС/ „Въпреки трудностите, които изпитва Българската армия, ние сме в състояние да изпълняваме конституционно поставените ни задачи", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в Деня на храбростта и празник на Българската армия. Той посочи, че понякога това става с риск за живота и здравето на военнослужещите заради остарялата техника, с които разполагат. По думите му, именно заради това модернизацията и превъоръжаването на Българската армия означават не удовлетворяване на капризи, а условие за създаване на адекватни отбранителни способности. „Българската армия има нужда от нови военни кораби, бронирани машини, поддържане и увеличаване броя и възможностите на зенитно-ракетните комплекси, екипировката и оборудването за военнослужещите - това са част от 55-те цели за способности на НАТО. Но на първо място стоят средствата. Не подценявам необходимостта от финансиране в никоя друга област, но винаги има един предел, от който нещата стават критични. Мисля, че по отношение на средствата за отбрана сме достигнали този предел", посочи министър Ангел Найденов. Той коментира, че пакетът от цели за способности на въоръжените сили, който включва и процеса на модернизация и превъоръжаване на армията, не е продукт на кризата в Украйна и на събитията на изток и североизток от България. „Те са продукт на дълго планиране в рамките на Алианса и са заложени за реализация до 2020 г

Вход свободен в НИМ

/КРОСС/ По случай Гергьовден входът в Националния исторически музей ще бъде свободен за посещение от 9:30 до 18:00 часа. Освен това само днес цените на голяма част от книгите на историческа тематика в музея ще бъдат намалени наполовина. Специална програма са подготвили и от военноисторическия музей. Освен че по традиция днес ще е ден на отворените врати, в 12:00 часа истински военен готвач ще приготвя в полеви условия емблематичната за войнишката кухня боб чорба. Вход свободен е обявен и във Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Пловдив.    

Всеки ученик с персонален код

/КРОСС/ Всеки ученик - с персонален код. Идеята е разписана в план към стратегията за отпадащите ученици на министерството на образованието. Целта е да се номерират учениците и така по-лесно да се проследява кой влиза и кой излиза от системата. Това ще намали броят на преждевременно напуснали училище. Освен ЕГН-та всички ученици от 1 до 12 клас да имат индивидуални номера. Идеята е така да може да се следи всичко, което се случва с ученика в училище от началото до края. Или иначе казано, ако дете се премести от едно училище в друго, това да бъде отчетено в специална система, съобщава Нова телевизия. Така ще стане по-ясно и кои деца са в риск или застрашени от това да отпаднат от училище. Шестте деца на Жана Симеонова посещават училище, но често ѝ се налага да ги изпраща без пари за закуска. „Някой път така от изнемогване казвам, че ще ги спра от училище, но след като си поговорим малко си казваме, че не можем да го спрем и пак ги пускаме", казва тя. Когато не може да ги изпрати на училище заради липса на дрехи, майката взима дрехи и обувки от познати. А още от сега започват да спестяват и пари за следващата учебна година. Когато отсъства от училище, първокласничката Лидия учи уроците си вкъщи. В столичното 31-во училище вече са помисли ли за по-засилен контрол на учениците. За това дали са в час, дали закъсняват и какви оценки имат отговаря електронния дневник. Той обаче е рядкост в училищата

"Ливърпул" потъна в сълзи, Роджърс не вярва в титлата

"Ливърпул" потъна в сълзи след един от най-невероятните обрати в историята на Висшата лига. "Червените" водеха с 3:0 като гост на "Кристъл Палас", но в последните 11 минути допуснаха изравняване. В края на мача двамата големи герои на "Ливърпул" - капитанът Стивън Джерард и футболист №1 на сезона Луис Суарес се разплакаха неутешимо.

Треньорът "Ливърпул" потъна в сълзи след един от най-невероятните обрати в историята на Висшата лига. "Червените" водеха с 3:0 като гост на "Кристъл Палас", но в последните 11 минути допуснаха изравняване. В края на мача двамата големи герои на "Ливърпул" - капитанът Стивън Джерард и футболист №1 на сезона Луис Суарес се разплакаха неутешимо. Треньорът

Насилието във Венецуела продължава – убит бе охранител на президента

В Каракас бе убит един от личните охранители на венецуелския президент Николас Мадуро, като това е поредната жертва  на насилието, обхванало страната, съобщиха световните агенции. Лейтенант Марко Кортес беше до президента през последните 6 години. По-рано той охраняваше неговия предшественик Уго Чавес. Миналата седмица в Каракас бе убит бивш началник на венецуелското разузнаване. Пред последните години страната е обхваната от дълбоко политически разделение. Само от февруари до сега при протестите срещу социалистическия режим бяха убити 41 души.

Тази котка вярва, че е боксьор, вижте какво прави (видео)

Повечето домашни любимци обичат да Повечето домашни любимци обичат да "гледат телевизия". Малко от тях обаче се опитват да повтарят всичко, което ги впечатлява. Котката от това видео определено си е повярвала, че може да замести някои от най-култовите боксьори. Не, че е лошо да спортува, но май стопаните й трябва да внимават около нея.

Гергьовден-Ден на храбростта и празник на армията

Имен ден празнуват Георги, Гергана, Гинка, Галя, Ганка, Ганчо

Дъжд и шепа столичани чуха патриарха пред бойните знамена

Тържествен камбанен звън от храм-паметника „Свети Александър Невски" даде старт на тържествата по случай Гергьовден. По традиция днес пред Паметника на незнайния войн се събраха висши политици, начело с президента Росен Плевнелиев

Украйна рискува хаос и война, ако няма избори, предупреди Оланд

Президентът на Франция Франсоа Оланд предупреди, че Украйна рискува хаос и гражданска война, ако планираните за 25 май президентски избори не се проведат. "Ще има хаос и риск от гражданска война,...

Парадът мина без голямата атракция, облаците спряха самолетите и вертолетите

Само един вертолет Ми-17 с националния флаг летя над столицата по време на днешния гергьовденски парад, видя репортер на Actualno.com. Причината бяха лошите метеорологични условия. Предварително беше ...

Министърът на отбраната похвали армията, изпълнявала си задачите, въпреки трудностите

"Въпреки трудностите, които изпитва Българската армия, ние сме в състояние да изпълняваме конституционно поставените ни задачи", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в Деня на храбро...

Започна голямото пътуване след празниците

/КРОСС/ Голямото завръщане на българите след дългата почивка е днес. Около половин милион българи избраха да пътуват за празниците. Според очакванията на Пътна полиция най-голям трафик ще има днес след 12.00 ч. Една от най-невралгичните точки си остава на път Е-79, край Симитли. Там се събира трафикът от двата ни гранични пункта с Гърция. За да избегнат очакваните задръствания в последния почивен ден, стотици решиха да тръгнат на път предишния. Колоните с автомобили се извиха още снощи, предава Дарик. БДЖ ще увеличи с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Днес с увеличен състав ще се движат седем бързи влака със задължителна резервация по направленията София - Бургас („Чайка"), Бургас - София („Чайка"), София - Бургас („Слънчев бряг"), Бургас - София („Слънчев бряг"), Варна - София („Златни пясъци"), София - Горна Оряховица („Янтра") и Горна Оряховица - София („Янтра"). Снимка: Булфото, всички права запазени

Марк Селби победи О’Съливан и стана световен шампион по снукър

Марк Селби победи живата легенда на снукъра Рони О’Съливан с 18:14 фрейма и стигна до първата в кариерата си световна титла. 30-годишният Селби влиза в историята като 23-ия носител на най-ценната титла в професионалния снукър и един от елитната група от девет състезатели, които имат в колекцията си трите най-престижни отличия в спорта – тези от ”Мастърс”-а в Лондон, от Шампионата на Обединеното кралство и от световното първенство, съобщи sportal.bg. За победата си Селби заслужи 300 000 паунда и ще завърши сезона като номер 1 в ранглистата по приходи. Това е и четвърти ранкинг трофей в кариерата му до момента.  

Военноморският музей във Варна с вход свободен в днешния ден

По повод 6-ти май - Деня на храбростта и Празник на българската армия, Военноморският музей обявява Ден на отворени врати. С вход свободен от 10.00 до 18.00 ч. днес, 6-ти май ще бъдат постоянната експозиция, както и залата за временни изложби, в която може да се види гостуващата изложба „Воини светци”.

48 безследно изчезнали след събитията в Одеса, има неразпознати тела в моргите

След събитията в Одеса от 2 май 48 души са обявени за безследно изчезнали, а в моргите все още има неразпознати тела, съобщава украинската телевизия ТСН.
Освен 46-те загинали се съобщава за още 48 безследно изчезнали. В моргите има двадесет тела, които не са разпознати. Като виновни за трагедията жителите на Одеса сочат губернатора Владимир След събитията в Одеса от 2 май 48 души са обявени за безследно изчезнали, а в моргите все още има неразпознати тела, съобщава украинската телевизия ТСН. Освен 46-те загинали се съобщава за още 48 безследно изчезнали. В моргите има двадесет тела, които не са разпознати. Като виновни за трагедията жителите на Одеса сочат губернатора Владимир

Земетресение разлюля Перник

/КРОСС/ Земетресение е усетено на територията на Перник. Трусът е станал към 4:54 тази сутрин, усетен е и в Радомир, съобщиха от Геофизичния институт към БАН. Магнитудът е 3.3 по Рихтер. Епицентърът е на 25 км., югозападно от София. Епицентърът е в района на земетресението, което разтърси Перник на 22 май 2012 г. със сила от 5.8 по Рихтер. Последвали са два по-леки труса. Очакват се последващи леки трусове, предупредиха от Геофизичния институт на БАН.  

"Ювентус" е шампион на Италия, треньорът несигурен в бъдещето си

"Ювентус" отново е шампион на Италия. За трети път поред под ръководството на Антонио Конте "Старата госпожа" триумфира със скудетото след 1:0 срещу "Аталанта" в Торино.

Веднага след двубоя 44-годишният Конте заяви, че предстоят разговори с ръководството дали ще продължи работата си. "Наричам тази титла историческа, това е думата, котяо отборът "Ювентус" отново е шампион на Италия. За трети път поред под ръководството на Антонио Конте "Старата госпожа" триумфира със скудетото след 1:0 срещу "Аталанта" в Торино. Веднага след двубоя 44-годишният Конте заяви, че предстоят разговори с ръководството дали ще продължи работата си. "Наричам тази титла историческа, това е думата, котяо отборът

Рождениците днес

/КРОСС/ Васил Войнов - бивш зам.-министър на труда и социалната политика Гьока Хаджипетров - бивш областен управител на Пловдив Деляна Хаджиянкова - актриса Драгомир Стойнев - министър на икономиката и енергетиката Елеонора Негулова - председател на Националното сдружение на малкия и средния бизнес Мая Новоселска - актриса Минчо Казанджиев - кмет на Ловеч Муравей Радев - бивш министър на финансите Николай Свинаров - бивш министър на отбраната  

Кола със син буркан чакала бегълците от Софийския затвор?

/КРОСС/ Автомобил със синя лампа е чакал в двора на ареста избягалите затворници Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез. Това съобщи TV7, позовавайки се на свои източници. Парнаджиите на Централния софийски затвор спят в сградата с тръбите на инсталацията и подлежат на проверка едва към 8.00 ч. вечерта. Под тях са допълнителни сервизни помещения, които чрез въздуховод са свързани с двора на следствения арест на ул. „Майор Векилски". Като разрязали решетката на тунела, Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез се озовали право в двора на ареста. Там ги чакала кола със син буркан. Разследващите все още гледат всички записи от камерите в района, за да установят дали става въпрос за служебен автомобил или за частна кола, на която незаконно е сложена лампа.  

Григор от "уайлд кард" на "уайлд кард"

Тенисисти с "уайлд кард" се абонираха за мачове с Григор Димитров на турнира в Мадрид. В първия кръг нашата звезда, поставен под №12 в основната схема, нямаше проблеми с испанеца Пабло Карено Буста - 6:2, 6:4. Едва в първия гейм Гришо показа слабост и допусна пробив, но след това беше като терминатор на корта. Следващият съперник на Димитрон също е Тенисисти с "уайлд кард" се абонираха за мачове с Григор Димитров на турнира в Мадрид. В първия кръг нашата звезда, поставен под №12 в основната схема, нямаше проблеми с испанеца Пабло Карено Буста - 6:2, 6:4. Едва в първия гейм Гришо показа слабост и допусна пробив, но след това беше като терминатор на корта. Следващият съперник на Димитрон също е

Албанската полиция конфискува половин тон марихуана

Полицията в южния албански град Гирокастра конфискува 500 кг марихуана, предназначена за гръцкия наркопазар, предава репортер на МИА.

Водолаз загина, докато издирва жертви на потъналия южнокорейски ферибот

Цивилен водолаз загина при операцията по издирването на жертви в потъналия миналия месец южнокорейски ферибот, съобщиха информационните агенции. 53-годишният мъж загубил съзнание при гмуркане. Броят на потвърдените смъртни случаи при потъването на ферибота на 16 април е 260. 42 души остават в неизвестност, но на практика няма шанс за да са оцелели. Така реалният брой на загиналите вероятно е 302 от общо 476 души, които са били на борда на ферибота. Операцията по издирването на останалите тела е възпрепятствана от лошото време, слабата видимост и рисковете, съпътстващи влизането в потъналия кораб.

Още ужас в Одеса: 48 липсват след пожара!

Освен 46-те загинали в пожара в профсъюзния дом на 2 май, още 48 души са обявени за безследно изчезнали.

48 безследно изчезнали след събитията в Одеса, има неразпознати тела в моргите

След събитията в Одеса от 2 май 48 души са обявени за безследно изчезнали, а в моргите все още има неразпознати тела, съобщава украинската телевизия ТСН.
Освен 46-те загинали се съобщава за още 48 безследно изчезнали. В моргите има двадесет тела, които не са разпознати. Като виновни за трагедията жителите на Одеса сочат губернатора Владимир След събитията в Одеса от 2 май 48 души са обявени за безследно изчезнали, а в моргите все още има неразпознати тела, съобщава украинската телевизия ТСН. Освен 46-те загинали се съобщава за още 48 безследно изчезнали. В моргите има двадесет тела, които не са разпознати. Като виновни за трагедията жителите на Одеса сочат губернатора Владимир

Ден на храбростта и празник на Българската армия

/КРОСС/ Денят на храбростта, 6 май, започва да се чества в Българската армия още с нейното създаване. С указ № 1 от първи януари 1880 г. княз Александър Батемберг учредява военния орден „За храброст" - отличие, с което се удостояват извършилите подвизи на бойното поле. А с указ № 5 от девети януари същата година се постановява честването на празника. В началото отбелязването на празника е подчертано скромно. Церемонията включва панихида в гарнизоните, поздравления и обяд за кавалерите на ордена „За храброст", ограничени военни паради, главно в София. По-късно цар Фердинанд придава по-голямо значение и пищност на честването. През войните в периода 1912-1918 г., макар и в бойни условия празникът се отбелязва. Той се чества всяка година с отслужване на панихида за загиналите и молебен за живите. Прави се преглед на войсковите части от върховния главнокомандващ на Българската армия и велик магистър на ордена „За храброст". Тържеството завършва с военен парад. До подписването на Ньойския договор Денят на бойната прослава се чества отделно на 27 ноември (победата на Българската армия в боевете при Сливница в Сръбско-българската война от 1885 година). През 20-те години този празник се обединява с отбелязването на Деня на храбростта на 6 май. От 1931 г. Денят на храбростта и победите е обявен за боен празник на войската. За първи път при честването на Гергьовския празник през 1937 г

Бареков и гергьовци раздават курбан за 6 май в София

Водачът на листата Николай Бареков ще е гост на курбана в София. Той започва от 11.15 часа в градинката пред църквата „Св. Георги“ на бул. „Патриарх Евтимий“ 90, близо до Петте кьошета.
Председателката на „Евромайки“ Калина Крумова и почетният председател на „Гергьовден“ Любен Дилов ще въртят черпака в Бургас от 11 часа пред ресторант „Воденицата“ Водачът на листата Николай Бареков ще е гост на курбана в София. Той започва от 11.15 часа в градинката пред църквата „Св. Георги“ на бул. „Патриарх Евтимий“ 90, близо до Петте кьошета. Председателката на „Евромайки“ Калина Крумова и почетният председател на „Гергьовден“ Любен Дилов ще въртят черпака в Бургас от 11 часа пред ресторант „Воденицата“

Ден на храбростта и празник на Българската армия

/КРОСС/ Денят на храбростта, 6 май, започва да се чества в Българската армия още с нейното създаване. С указ № 1 от първи януари 1880 г. княз Александър Батемберг учредява военния орден „За храброст" - отличие, с което се удостояват извършилите подвизи на бойното поле. А с указ № 5 от девети януари същата година се постановява честването на празника. В началото отбелязването на празника е подчертано скромно. Церемонията включва панихида в гарнизоните, поздравления и обяд за кавалерите на ордена „За храброст", ограничени военни паради, главно в София. По-късно цар Фердинанд придава по-голямо значение и пищност на честването. През войните в периода 1912-1918 г., макар и в бойни условия празникът се отбелязва. Той се чества всяка година с отслужване на панихида за загиналите и молебен за живите. Прави се преглед на войсковите части от върховния главнокомандващ на Българската армия и велик магистър на ордена „За храброст". Тържеството завършва с военен парад. До подписването на Ньойския договор Денят на бойната прослава се чества отделно на 27 ноември (победата на Българската армия в боевете при Сливница в Сръбско-българската война от 1885 година). През 20-те години този празник се обединява с отбелязването на Деня на храбростта на 6 май. От 1931 г. Денят на храбростта и победите е обявен за боен празник на войската. За първи път при честването на Гергьовския празник през 1937 г

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване