В община Баните пропищяха от глигански набези

Инвазията заплашва да остави населението без препитание

Фиат възражда колите Алфа Ромео

Италианският автомобилен концерн Фиат съобщи, че ще инвестира около пет милиарда евро до 2018 г. във възраждането на луксозната марка Алфа Ромео с осем нови планирани модела.

Ватиканът е отстранил 884 свещеници за педофилия

За последните 10 години разследвани са 3420 служители на Бога


Възрастен мъж е открит мъртъв в дома му в добричко село

86-годишен мъж е намерен мъртъв в дома му в добричкото село Пчеларово, съобщи БНР.
Старецът живеел сам, открит е в една от стаите от негов близък. Установен е удар по тила с тъп предмет.
Случаят се разследва и от оперативна група от София.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, 86-годишен мъж е намерен мъртъв в дома му в добричкото село Пчеларово, съобщи БНР. Старецът живеел сам, открит е в една от стаите от негов близък. Установен е удар по тила с тъп предмет. Случаят се разследва и от оперативна група от София. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Станишев:Със закона полицаите ще почувстват отношението на държавата

Една от важните дейности на кабинета „Орешарски” и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа професионално и с желание. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по време брифинг в Габрово.

Славянск под обсада, Одеса в траур

Над 80 души загинаха за три денонощия в Украйна – министърът на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи, че в боевете край Славянск в понеделник са били убити над 30 проруски сепаратисти и четирима украински войници, а при безредици в Одеса по официални данни загинаха 46 души, а над 200 бяха ранени.

Фарадж люби Европа, не ЕС

Европейските институции са скъпа, бюрократична и антидемократична система на управление.
С тази мантра британският популист и ксенофоб Найджъл Фарадж води своята Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП) на кръстоносен поход към Брюксел. Иска да спечели за формацията си повече евродепутатски места от сегашните 9 от общо 73 за британски Европейските институции са скъпа, бюрократична и антидемократична система на управление. С тази мантра британският популист и ксенофоб Найджъл Фарадж води своята Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП) на кръстоносен поход към Брюксел. Иска да спечели за формацията си повече евродепутатски места от сегашните 9 от общо 73 за британски

В Албена се стягат за сезона, не очакват спад на руснаците

50 украински туроператорски фирми бяха в Албена, за да се запознаят на място и предлагат курорта за летен отдих, съобщи изпълнителният директор на туристическата компания Красимир Станев. Според него идващият активен летен сезон ще е в рамките на миналогодишният за Черноморският ни курорт, като добави, че няма съществен отлив на руски туристи.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 18 часа:

България трябва да заложи на диверсификация и намаляване на много високата зависимост на страната ни от една държава-производител на въоръжение. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си по случай празника на Българската армия. Държавният глава допълни, че така трябва да бъде и в енергетиката където...

Как да се справите с "хейтърите"

Колкото и да се стараете, няма как да пропуснете контакта или дори сблъсъка с някой хейтър


ЦСКА се разделя с Гери Димитрова, продава я във Волеро (Цюрих)

Талантливата волейболистка Гергана Димитрова се разделя с ЦСКА и от следващия сезон ще заиграе във Волеро (Цюрих). Там тя ще е заедно с друга българка - Добриана Рабаджиева. Гергана е една на 16 годи...

Глобаното затопляне е причина за ураганите в САЩ

Белият дом призова за спешни действия срещу климатичните промени, като представи днес пространен федерален доклад за ефектите на глобалното затопляне върху територията на САЩ и върху американската икономика и здравето на американците

Страх в Киев: Без парад за 9 май, чакат провокатори

На 9 май няма да има военен парад в Киев. Решението на украинските власти е заради очаквани провокации от страна на проруски настроени лица. Ограничава се полагането на цветя, почитането паметта на загиналите и концертната програма.

2014-а и 2015-а са нулеви, обяви Цветанов

Има застой в подготовката за реализиране на проекти

Колони от автомобили на „Хемус“, натоварено движение в цялата страна


Натоварена е пътната обстановка в страната след дългите почивни дни. Сред най-натоварените пътни отсечки е направлението Кулата-София, както и автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Засилено е полицейското присъствие по основните пътни направления в страната. До 20.00 часа остава ограничено движението на тежкотоварни автомобили, съобщи БНР. Натоварена е пътната обстановка в страната след дългите почивни дни. Сред най-натоварените пътни отсечки е направлението Кулата-София, както и автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Засилено е полицейското присъствие по основните пътни направления в страната. До 20.00 часа остава ограничено движението на тежкотоварни автомобили, съобщи БНР.

Расмусен: Ще защитим съюзниците от НАТО, ако се наложи

Няма да търпим никаква промяна на статуквото - не само в Европа и Украйна, заяви японският премиер Шиндзо Абе


Украйна поиска международна помощ за изборите на 25 май

/КРОСС/ Украйна призова международната общност да й помогне за организирането на "свободни и демократични" президентски избори, планирани за 25 май, съобщи АФП. „Помолихме всички свои партньори да изпратят международни наблюдатели в Украйна, за да наблюдават изборите", заяви във Виена украинският министър на външните работи Андрей Дещица. "Украинското правителство е ангажирано с провеждането на президентските избори на планираната дата, 25 май", подчерта министърът пред журналисти след срещата на Съвета на Европа. „Призоваваме партньорите си също така да направят всичко възможно за елиминирането на външните заплахи и провокации в Украйна, за да може изборите да протекат по свободен и демократичен начин", добави Дещица. Дипломатът се обяви и за провеждането на нова среща в Женева, но при определени условия.  

Ултиматум в ЦСКА - искат пари за селекция

Победата на ЦСКА над „Литекс” с 2:0 осигури на „червените” място в Лига Европа през следващия сезон, но вместо радост и щастие треньорът Стойчо Младенов почти се скара на Александър Томов за финансовото положение в клуба. "Оттук-нататък всичко зависи от финансите – каза Младенов на пресконференцията след успеха.

Натоварена е пътната обстановка в цялата страна, колони от автомобили на „Хемус“


Натоварена е пътната обстановка в страната след дългите почивни дни. Сред най-натоварените пътни отсечки е направлението Кулата-София, както и автомагистралите Натоварена е пътната обстановка в страната след дългите почивни дни. Сред най-натоварените пътни отсечки е направлението Кулата-София, както и автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Засилено е полицейското присъствие по основните пътни направления в страната. До 20.00 часа остава ограничено движението на тежкотоварни автомобили, съобщи БНР.

Блан ще преподпише с ПСЖ, щом отборът вземе титлата


Треньорът на ПСЖ Лоран Блан ще получи нов договор, когато отборът спечели титлата. Парижани могат да си осигурят шампионската купа в сряда при победа срещу "Рен".

"Когато станем шампиони, ще продължа договора си. Въпрос на принцип е да не подписвам нищо преди работата да е напълно свършена", каза Блан.

Френският специалист застана начело на парижани миналото лято. Тогава той зае мястото на напусналия Карло Анчелоти.

Договорът на Блан с клуба е за една година с...

"Дойче веле": Политическият екстремизъм е във възход в България


"Те са популисти, против имигрантите, против бежанците, против ромите и се държат пренебрежително към турското малцинство и ще се представят добре на изборите за Европейски парламент в България", коментира "Дойче веле" по повод партии като "Атака", НФСБ и "България без цензура".

Авторите Алексансдър Андреев и Татяна Ваксберг обясняват, че мюсюлманите са около 9% от населението и са наричани "турци", а антитурската реторика е настроения са не само част от изграждането на национална...

Съдът забрани" лидери" на партията на Мубарак да участват в избори

/КРОСС/ Египетски съд забрани лидери на бившата управляваща партия в страната - тази на сваления президент Хосни Мубарак да участват в каквито и да е било избори, съобщи „Бостън Хералд". Съдът реши, че лидерите на Националната демократична партия не могат да участват в президентски, парламентарни или местни избори, а решението ще е в сила докато по-висша инстанция се произнесе окончателно. Много е вероятно обаче една по-висша инстанция да опровергае това решение, тъй като то нарушава принципа на равни политически права. Припомняме, че предишното подобно съдебно решение бе отменено от Конституционния съд. Президентските избори в Египет ще бъдат по-късно този месец. Бившият ръководител на египетската армия Абдел Фатах ал-Сиси се очаква да спечели вота.      

Бареков иска връщане на наборната казарма, да не станем Украйна

„Това, което се случва в Украйна, може да стане и в България, ако разчитаме само на нашите съюзници. Някой опази ли територията на Украйна?“, попита лидерът на ББЦ. Той отсече, че единственото, на което ние можем да разчитаме, ако някой посегне на нашата територия, е собствената ни армия.Това каза Николай Бареков по време на курбан за Гергьовден с генерали и полковници, който "България без цензура" и коалиционният й партньор „Движение Гергьовден“ дадоха в София.

Елтън Джон дарил 38 млн. долара през 2013

Сър Елтън Джон оглави класацията на най-щедрите британски знаменитости, след като дарил милиони долари за благотворителни каузи миналата година. Певецът предоставил 38,4 милиона долара на благотворителни организации през 2013 г., включително приходи от концерти в размер на 22,4 милиона долара за фондации, борещи се срещу СПИН.

Хърватският финансов министър беше сменен заради подозрения в корупция


Министърът на финансите на Хърватия Славко Линич беше сменен днес заради подозрения, че е ощетил държавния бюджет с 27 млн. хърватски куни (3.5 млн. евро), съобщи агенция "Танюг". За поста премиерът Зоран Миланович предлага Борис Лаловац.

На пресконференция днес Миланович съобщи за смяната на Линич. Премиерът обясни, че това решение е било подготвяно още преди два месеца, когато директорката на данъчното управление е предупредила за няколко съмнителни предфалитни споразумения....

ББЦ и ВМРО шестваха на Гергьовден във Варна

Десетки членове на коалиционните партньори пяха химна на България

Лиса Стенсфийлд разглежда София с мъжа си

Соул дивата Лиса Стенсфийлд ще забие ток на българска земя на 30 май с полет от Виена, научи „Монитор”. Със себе си тя води 20 души екип, 8 от които са музикантите от бенда й. Сред тях е й съпругът й Йън Дивейни, чиято втора специалност са акустичната китара и пианото.

Разрешават сирене и кашкавал на сергия

Сирене и кашкавал ще може да се продават от мобилни хладилни витрини, които да се закачат към превозни средства.
Това е една от промените в наредбата за директни продажби, които са одобрени от Европейската комисия вече, съобщиха от земеделското министерство. Предстои тя да бъде обнародвана в “Държавен вестник”. 
Както и досега, сурово краве Сирене и кашкавал ще може да се продават от мобилни хладилни витрини, които да се закачат към превозни средства. Това е една от промените в наредбата за директни продажби, които са одобрени от Европейската комисия вече, съобщиха от земеделското министерство. Предстои тя да бъде обнародвана в “Държавен вестник”. Както и досега, сурово краве

Мъжът, който винаги се прибира за 42 часа

Какво е да си куриер на стволови клетки


Сергей Станишев: Приемаме Закона за МВР, въпреки политиката на ГЕРБ

Една от важните дейности на кабинета „Орешарски” и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа Една от важните дейности на кабинета „Орешарски” и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа

Лора Китипова и две сръбкини са трансферната бомба на Азеройл

Азербайджанският волейболен Азеройл започна подготовката си за следващия сезон. Тимът, който е вицешампион на страната направи и първия трансферен удар. От следващия сезон там ще играят двете сръбски...

Льов се закани да подчини Италия

Треньорът на Германия Йоаким Льов се закани да победи италианския национален отбор по време на световното първенство в Бразилия това лято.Припомняме, че на последния световен шампионат Италия псе нало...

Дел Боске: Холандия ме плаши

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске призна, че се страхува от един от съперниците на своя тим на предстоящия Мондиал - Холандия. Двете световни футболни сили са в една група заедно с отборите н...

Сергей Станишев: Приемаме Закона за МВР, въпреки политиката на ГЕРБ


Една от важните дейности на кабинета „Орешарски” и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа Една от важните дейности на кабинета „Орешарски” и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа

Образованите хора имат по-силни мозъци

Те се възстановяват от травми по-лесно


Жилищата в САЩ са поскъпнали с 1,4% през март

Ръстът от 11,1% на годишна база е 25-ти пореден


Ученик на Първа езикова гимназия във Варна се класира за Международна олимпиада по география

Десетокласникът Кристиан Йорданов от варненската Първа езикова гимназия е включен в състава на разширения национален отбор, който ще представи България на Международната олимпиада по география за ученици в Полша. Ученикът е заслужил тази чест, благодарение на призовото си класиране в Националната олимпиада по география и икономика във възрастова група 8-10 клас, съобщиха за Moreto.

Станишев: Приемаме Закона за МВР, въпреки политиката на ГЕРБ

/КРОСС/ "Една от важните дейности на кабинета „Орешарски" и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа професионално и с желание." Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по време брифинг в Габрово. Той припомни, че се е реализирало 10- процентното увеличение на заплатите им. Станишев каза също, че утре започва да се разглежда на второ четене и на Законът за МВР. „В него има много нови неща, важни за българските полицаи. За първи път се регламентира нощният труд, неговото заплащане, а също и извънредният труд. Много ясно са очертани и професионалните критерии за кариерното развитие на българските полицаи. Сега ще има ясна оценка на реалния принос и резултатите. Защитават се също правата на полицаите при неправомерно уволнение и произвол, което важи и за пенсионирането. Убеден съм, че служителите на реда очакват с нетърпение този закон" заяви лидерът на социалистите и подчерта, че ГЕРБ правят всичко възможно приемането на закона да се затрудни. „Искам да подчертая, че от ГЕРБ правят всичко възможно да го блокират

Елтън Джон е най-щедрата британска знаменитост

Сър Елтън Джон оглави класацията на най-щедрите британски знаменитости, след като дарил милиони долари за благотворителни каузи миналата година.

Ново нападение с нож на китайска жп гара

Силите на реда незабавно се намесили и открили огън, като простреляли един от нападателите

Нова измама с богати африканки стигна и до България

/КРОСС/ Африканки търсят наивници по електронните пощи и чрез социалната мрежа Фейсбук. Жени, уж наследили по няколко милиона долара, предлагат по 10-15% от имането си, защото се нуждаели от съпруг или съдружник европеец, за да изтеглят парите си. Новата измама се среща все по-често и у нас, а млад великотърновец дори сигнализира шефа на ДАНС Владимир Писанчев. В писмото си той включва цялата кореспонденция между него и подобна мнима наследничка. Търновецът получил покана за приятелство и съобщение в социалната мрежа от либерийката Аиша. Тя искала да му сподели важния си проблем по електронната поща, тъй като комуникацията във Фейсбук не била сигурна. Аиша обяснила на българина, че е наследила над $6 млн, които се намирали в сметка в шотландска банка. Баща ѝ бил съветник на вицепрезидента на Либерия, но загинал в гражданска война преди няколко години. Тя избягала в Сенегал, където получила статут на бежанец. Сама не можела да изтегли наследството си - това можело да стане само ако има партньор от Европа. В замяна на услугата част от парите щели да бъдат за търновеца. Той дал всички данни на либерийката и скоро с него се свързал човек, представящ се за неин адвокат. Обяснил му, че трябва да се платят над $800 съдебни и банкови такси. Преводът трябвало да се направи от Сенегал към Шотландия. Тъй като момичето нямало толкова пари, ги поискало от търновеца. Той обаче се усетил. Щом поискал лично да говори с бъдещата си партньорка, профилът ѝ във Фейсбук бил деактивиран

Carpe diem от Хораций вдъхновява Гришо

Популярен израз от произведение на Хораций е любим на Григор Димитров. Това е Carpe diem (най-общо в превод от латински - "Улови мига"). Признанието си българската звезда прави за рекламната...

Откриват 168 български секции в 35 държави за евровота

Срокът за образуване на български изборни секции за европейския вот в чужбина изтича днес. Всички лица, които са обявили, че ще гласуват зад граница, вече са били заличени от списъците в България, съо...

Празникът на Поморие /видео/

С тържествена литургия в поморийския манастир, отслужена от Н. В Пр. Сливенския митрополит Йоаникий, започна празничната програма в чест на патрона на града Св. Георги Победоносец. За празника по традиция бе осветен  и курбан, който беше раздаден.
Веднага след това програмата продължи на лятната сцена на читалище “Светлина 1939″, където със свои изпълнения се представиха Групата за автентичен фолклор „Здравец”, с ръководител Василка Стойкова и Фолклорна група „Пей сърце” при Клуба на пенсионера „Св. Георги”, с ръководител Въла Ерменлиева

Вижте няколко от изпълненията на двете фолклорни групи тук:

В празничната програма участие взеха Общински духов оркестър и Духов оркестър при СОУ „Иван Вазов. Младите музиканти изправиха на крака публиката с изпълнение на националния химн.

След изявата на двата духови оркестъра бяха представени и официалните гости: народните представители д-р Галя Милева и Ива Кусева, заместник-областният управител на Бургас, Юсеин Мехмед, заместник-кметът на Община Волос за град Нео Анхиало, Гърция – Пандели Пеликано, кметският наместник Никос Станьо, председателят на общинския съвет на Енидже, Турция – Али Кьокен и бивш кмет и настоящ председател на общинския съвет Илияз Йълмам.

Приветствия към жителите и гостите на Поморие отправиха кметът на общината Иван Алексиев и зам. кмета на Нео Анхиало Пандели Палеканос.

“По стара традиция днес ние почитаме нашия светец, закрилник и благодетел на нашия град – Свети Георги Победоносец. В миналото Свети Георги е бил благодетел и закрилник на овчарите, днес той е символ на доброто и победата. Нека Свети Георги е закрилник на всеки един от нас, да пази нашите домове, за да продължим нашето развитие с духа на победители”, пожела кметът Иван Алексиев.
Заместник-областният управител на Бургас Юсеин Мехмед прочете поздравителен адрес от областния управител Павел Маринов. Пожелания за здраве и благополучие отправи и заместник-кметът на град Нео Анхиало. Специално за празника беше прочетен поздравителен адрес от президента на Република България Росен Плевнелиев.

Видеозапис от поздравленията гледайте тук:

След официалните приветствия беше представен за първи път химна на град Поморие, в изпълнение на Детска вокална група „Слънчев ритъм” при Читалище „Светлина 1939”, с ръководител Рада Джафарова. Справка от архива на Радио Милена ни подсказа, че песента и текста се изпълняваха от хора на училище “Ив. Вазов” през края на 70-те години под ръководството на г-жа Веселина Янева.

Вижте изпълнението тук:

Програмата завърши с концерт на ПФА „Странджа” гр. Бургас, с главен художествен ръководител Марио Егов

 

Парламентът на Украйна не подкрепи идеята за провеждане на референдум на 25 май

Украинската Върховна Рада е отхвърлила идеята за провеждане на референдум на 25 май. Новината бе съобщена от депутата от партия „Баткивщина” Александър Бригинец, който допълни, че позицията му се споделя и от партиите „Свобода”, „Удар” и групата „Суверенна европейска Украйна”.

САЩ набират шпиони с кодирана обявата в Twitter

Искате ли да работите за една от тайните служби на САЩ, разкодирайте неин пост в Twitter. Агенцията за национална сигурност пусна кодирано съобщение, че търси служители, в един от акаунтите си в социалната мрежа.

Германия:Близо сме до военна конфронтация в Украйна

"Кадрите, които достигат до нас, са ужасяващи, особено от трагедията в Одеса насам", заяви германският външен министър

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване