СДВР издирва 19-годишната Маринка Алексиева

Момичето е в неизвестност от понеделник следобед


Пернишки патрулки дебнат за нарушения на магистрала "Струма" при Старо село и при село Драгичево

Остава натоварено движението по направлението София - Кулата. Общо десет полицейски патрула има по пътя София - Кулата. Полицейски патрул с пернишка регистрация 8197 има на отбивката на Старо село, на автомагистрала "Струма", съобщи информационна агенция "Фокус".

Полицейски патрул с пернишка регистрация 0290 има при Драгичево. Два полицейски патрула има на входа на Благоевград, при картинг пистата, с благоевградски регистрации 4903 и 0120....

Продължава

УЕФА глобява Манчестър Сити и ПСЖ с по 60 млн. евро

/КРОСС/ УЕФА може да наложи свирепи финансови санкции на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, тъй като двата клуба не се съобразиха с правилата за финансов феърплей, съобщи БиБиСи. Те, заедно с още 7 европейски клуба, са заплашени и от намаляване на разширените им отбори за Шампионската лига. Всички отбори преговаят с европейската футболна централа за намаляване на наказанията, но ако не успеят да се договорят очакваната глоба за всеки един клуб ще бъде по 60 млн. евро. Най-тежкото наказание е вадене от европейските турнири. То обаче не е предвидено. Освен финансова глоба другите санкции са порицание, последно предупреждение и ограничаване на състава за участие в евротурнирите от 25 футболисти на 18.  

Голямото прибиране започна с верижна катастрофа

Движението по главния път София - Варна край Търговище е затруднено, автомобили се пропускат поетапно в едното платно.Причината е верижна катастрофа с четири автомобила, станала в района на разклона за Разград, съобщиха от ОД на МВР в Търговище. Жертви няма, но има пострадали.

От утре започват акциите на данъчните

/КРОСС/ От утре данъчните започват с обаждания и предупреждения, ако не сме си платили налога или сме подали грешна декларация. За физическите лица, неподали данъчна декларация, глобата е до 500 лв, а за неверни данни, с цел укриване на доходи, санкцията е до 1000 лв. Крайният срок за подаване на данъчни декларации изтече на 30 април. За разлика от други години, сега данъчните ще действат много бързо и още в първите работни дни на май те ще преслушат всички, които не са се издължили към хазната в срок. Първата стъпка е да ви позвънят по телефона, втората е официална призовка, след което до 7 дни трябва да се издължите. Крайната мярка е принудително събиране на задълженията. "Най-често се запорират трудови възнаграждения. Разбира се има и механизми за запор на имущество, на недвижим имот. Запорите са на принципа на справедлива равностойност. Очевидно НАП няма да запорира недвижимия ви имот за 50 лв, но когато става дума за задължение за стотици левове, не е изключение заплатата да бъде запорирана", категоричен е говорителят на НАП Росен Бъчваров пред ТВ7. НАП ще прояви разбиране към хората с финансови затруднения или поне към тези, които наистина са останали временно без доходи. С глобата ще се разминат и всички, които са направили безобидни технически грешки, а не такива с цел да укрият данъци.    

Руски бомбардировачи са увеличили полетите си край Калифорния


Командващият американските военновъздушни сили в Тихия океан заяви, че руската интервенция в Украйна е съпроводена със значително увеличаване на полетите на бойната авиация на Русия в азиатско-тихоокеанския район. Според ген. Хърбърт "Хоук" Карлайл това е демонстрация на сила и събиране на разузнавателни данни.

По думите му това включва появата на руски стратегически бомбардировачи край бреговете на щата Калифорния и кръженето им около американския остров Гуам, където има ключова...

Времето спря обещаното авиационно шоу, само един Ми-17 прелетя на парада на армията

Единствено вертолетът Ми-17, носещ националния флаг от предвидената техника, участва в парада по повод 6 май Денят на храбростта и празника на Българската армия. Вертолетът Ми-17 беше предвидено да открие парада, във въздуха обаче трябваше да прелетят и самолети, които са на въоръжение в родовете авиация на Военновъздушните сили - изтребителна, щурмова, вертолетна, транспорта и учебна - вертолети Бел -206 и Кугър, както и изтребители МиГ 29 и МиГ 21, щурмови самолет Су-25, учебно бойните Л- 39 и самолети Пилатус.

Майката на журналиста Марио Гаврилов почина след падане от третия етаж на жилищна сграда

Благоевградчанка падна от 3 етаж на жилищна сграда в центъра на града и загина на място. Загиналата жена е майка на популярния журналист Марио Гаврилов, пише struma.bg.
Трагичният инцидент стана преди малко в района на V СОУ. Свидетели разказаха, че Лимонка Гаврилова се връщала от пазар с две пълни чанти с покупки. Благоевградчанка падна от 3 етаж на жилищна сграда в центъра на града и загина на място. Загиналата жена е майка на популярния журналист Марио Гаврилов, пише struma.bg. Трагичният инцидент стана преди малко в района на V СОУ. Свидетели разказаха, че Лимонка Гаврилова се връщала от пазар с две пълни чанти с покупки.

И Борисов поздрави военните и именниците

Колеги генерали, войници, адмирали, офицери, сержанти, матроси, старшини, курсанти, ветерани на Българската армия и семействата ви, да сте ми живи и здрави! Това написа в личния си профил във Фйсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Майката на журналиста Марио Гаврилов почина след падане от третия етаж

Благоевградчанка падна от 3 етаж на жилищна сграда в центъра на града и загина на място. Загиналата жена е майка на популярния журналист Марио Гаврилов, пише struma.bg.
Трагичният инцидент стана преди малко в района на V СОУ. Свидетели разказаха, че Лимонка Гаврилова се връщала от пазар с две пълни чанти с покупки. Благоевградчанка падна от 3 етаж на жилищна сграда в центъра на града и загина на място. Загиналата жена е майка на популярния журналист Марио Гаврилов, пише struma.bg. Трагичният инцидент стана преди малко в района на V СОУ. Свидетели разказаха, че Лимонка Гаврилова се връщала от пазар с две пълни чанти с покупки.

Писториус по телефона: Чичо Йохан, ела вкъщи, застрелях Реева

Делото в Претория срещу Оскар Писториус, обвинен в умишлено убийство, върви към приключване. Съдът разпита един от най-надежните свидетели Йохан Стандер. Той е мениджър на частния комплекс в Претория....

Свети Георги е земеделец, но не защото е орал и сял

Митрополит Николай: С примера си той е облагородил душите ни


Бинев: Дошъл е моментът, в който трябва да се изправим срещу змея

/КРОСС/ НФСБ отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия. Кандидатите за евродепутати Данчо Хаджиев, Слави Бинев, Велизар Енчев, Силвия Трендафилова, Александър Минев и Любомир Желев поднесоха венци пред Паметника на Одринската епопея, издигнат в памет на загиналите от Бившия 58 пехотен Одрински полк през Балканската война. По покана на Патриотичния фронт, пред събралото се множество, мъжки военен хор изпълни възрожденските песни „Край Босфора шум се вдига", „Стани, стани, юнак балкански!" и „Вятър ечи, Балкан стене". „Дошъл е моментът, в който трябва да се изправим срещу змея, срещу най-големите си страхове" - заяви Слави Бинев, като направи препратка от празника на „Св. Георги" към предстоящите избори за ЕП. Той поздрави присъстващите за Деня на храбростта и празника на Българската армия и каза: „Длъжни сме в името на историята да повярваме в себе си, да се преборим със страховете си и да победим в името на България." „Нашата армия се е доказала с много победи и е направила България фактор на Балканския полуостров. За съжаление днес ние нямаме армия. Да се поздравим за днешния празник с поглед в миналото и с надежда, че в бъдеще пак ще можем да се гордеем с българската армия" - заяви Данчо Хаджиев

Wall Street започна сесията на червено

Акциите на Office Depot скачат със 17%, докато тези на Twitter спадат с близо 10%


Орешарски на литургия и обяд в Атон

Вярата е помогнала на българите да се съхранят като нация, смята той

Кунева и Малинов откриха кампанията в Русе с флашмоб

"Ние сме затова ЕС да бъде солидарен към всички, към тези, които имат по-малко, и към тези, които нямат никак", заяви Меглена Кунева

Американската компания "Шеврон" започна проучвания за шистов газ в Румъния


Американската компания "Шеврон" съобщи днес, че е започнала проучвания за шистов газ в Пунджещ, Североизточна Румъния, въпреки съпротивата на еколозите и на местните жители, предаде агенция "Франс прес".

В съобщение на компанията се посочва, че пробивът трябва да стигне до дълбочина около 4000 м. При проучването ще бъдат взети проби от скалите, за да се установи има ли шистов газ.

В началото на април Том Холст, ръководител на компанията за Румъния, заяви, че всяко решение...

Цистерна с газ се обърна, шофьорът загина

Цистерна с газ се преобърна по пътя Берковица - Върщец. Движението е отклонено през село Ягодово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на бърза помощ и противопожарна охрана са на място за спасяване на шофьора, останал затиснат в кабината. Опитите им обаче се оказали безуспешни.

“Калиакра” и “Роял Хелена” се борят за първата позиция в “Тол Шипс” с най-големия в света “Седов”

Българските ветроходи и посланици на кандидатурата на град Варна за европейска столица на културата, се борят за първата позиция в най-престижния клас А на регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta, научи Maritime.bg. Участниците в регата приближават първия знак, при прехода до Новоросийск.

"Лудогорец" към феновете си: Да спечелим третата шампионска титла заедно


"Лудогорец" се обърна към привържениците си с призив за подкрепа във важния мач с "Локомотив" (Пловдив). Воденият от Стойчо Стоев състав се подготвя да направи заключителната крачка към защитата на титлата си.

"След 60 мача във всички турнири през този сезон любимият ни отбор е съвсем близо до поредния триумф. 90 минути срещу "Локомотив" в сряда делят "Лудогорец" от спечелването на трета поредна шампионска титла. Тази година съдбата ни дава шанс да станем шампиони у дома - на стадион...

Столичната полиция издирва 19-годишната Маринка Алексиева

  
Тя е в неизвестност от вчера, следите й се губят в късния следобед

Да върнем казармата, за да не храним чужда армия

Българската казарма трябва да бъде възстановена. Около тази идея се обединиха генералитета и полковниците, които подкрепят България без цензура и съюзниците им.

Представители на АБВ ще участват в дебат за националната сигурност на България

/КРОСС/ На 07 май 2014 г., сряда, от 09:00 ч. в регионалния клуб на БТА в град Велико Търново, ще се проведе дебат на тема: „България - външна граница на ЕС /проблеми МВР, национална сигурност/. Ще присъстват представителите на АБВ - ген. Михо Михов, Румен Петков, д-р Драгош Методиев и проф. Андрей Андреев. Коалиция АБВ приема, че идвайки от древността, военната защита на държавата е неотменен неин атрибут, а днес и основен елемент на системата за национална сигурност. Коалиция АБВ посочва, че срочно необходимите, финансово оправдани и обосновани държавни стъпки в правилната посока за укрепване на военната сигурност на страната са: 1. опазването и реанимирането на военно-промишления комплекс, способен да поддържа и модернизира бойната техника на нашата армия; 2. незабавното модернизиране на силите за специални операции и тези, осигуряващи въздушния и морския суверенитет на страната; 3. социалната защита на военнослужещите и общонародната признателност за тяхната служба; 4. военното обучение на идните поколения на България. Според АБВ за развитието на Националната стратегия за сигурност е необходимо да бъдат усъвършенствани или приети нови закони в различните звена (МВР, НСО, НРС и др.), като тези закони трябва да бъдат синхронизирани и да не противопоставят службите, а да облекчават тяхното ръководство и взаимодействие.  

Университетската болница "Царица Йоана" обяви безплатни ортопедични прегледи


На 7, 8 и 9 май Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Ц. Йоанна – ИСУЛ" в София ще проведе безплатни профилактични прегледи. Инициативата е във връзка със Световния ден на движението, 10 май, съобщиха от болницата.

Прегледите ще се проведат в поликлиничната част на болницата, на 2 етаж, 224 кабинет. Необходимо е предварително записване в работни дни на тел. 02 9432 312 от 9 до 13 часа, уточняват от лечебното заведение.

Световният ден на движението се провежда...

Лавров: Необичайно е да има избори в Украйна в тази обстановка

В момента правителството е изпратило армията срещу собствения си народ


Орешарски посети манастира „Св. Великомъченик Георги-Зограф“

/КРОСС/ "За мен е чест на такъв голям празник като днешния да бъда тук, в Светата обител", заяви министър-председателят Пламен Орешарски, който днес посети манастира „Св. Великомъченик Георги-Зограф" в Света гора по повод храмовия празник. Рано сутринта премиерът участва в литургията, след което епитроп отец Висарион го запозна с историята на шестте чудотворни икони, които се намират в двете църкви на манастира. Министър-председателят Орешарски разгледа библиотеката на манастира, като специално му беше показана и „История славянобългарска". Премиерът остана изключително възхитен от ръкописите в манастира. Той разгледа и мястото, където се планира откриването на музей, в който да бъдат изложени близо 1300 експоната, открити в района. Министър-председателят посети Южното крило на манастира, подлежащо на реставрация, за което българската държава е отпуснала 200 000 лева. По отношение на Банското крило на манастира държавата се ангажира с подкрепа при изработването на проект за реставрация, а за самата реставрация ще се кандидатства по европейски програми. По време на тържествения обяд министър-председателят Орешарски приветства игумена и монасите за празника и им благодари за грижите, които полагат за манастира. Премиерът отбеляза, че както в миналото, така и занапред държавата ще помага не само на манастира, но и на неговите монаси като пазители на християнската вяра

Почина затиснатият в цистерната шофьор

Починал е шофьорът на цистерната с пропан-бутан, която се обърна около 13,00 часа днес на пътя Берковица-Вършец, съобщи TV7. До последно той е бил контактен и разговарял с очевидци. Хората обаче не ус...

Удавените момчета от Брестовица били убити, твърди почернената им майка

Страшна мъка цари в дома на семейство Кочеви от Брестовица, след като в събота ги сполетя огромна трагедия. 14-годишният Спас и 7-годишният Злати бяха намерени мъртви, проснати на спирателна решетка в...

Пак скандал с Волен, "видимо надрусан" налетял на бизнесмен в столичен бар

Нов скандал се заформи около лидера на "Атака" Волен Сидеров три седмици преди изборите за европейски парламент. Националистът налетял на бой и дори ударил посетител на столичния пиано бар &...

Турчинов уволни губернатора на Одеска област

За разследването на безредиците в Одеса на 2 май, при които загинаха повече от 40 души, ще бъдат ангажирани чуждестранни експерти

Баща заби нож в сина си, англичанка прободе съпруга си

Битов скандал между баща и син завърши със смъртоносно убождане на по-младия, съобщават от ОД на МВР в Пазарджик. Сигнал за случая е бил получен снощ в дежурната част на Районно управление „Полиция”-Велинград. Англичанка от село Къпиново пък заби нож в гърба на любимия

Цистерна с газ се обърна на пътя Берковица-Вършец

Минути преди 13 часа, цистерна с газ се е преобърнала на пътя Берковица-Вършец, в участък в района на разклона за Клисурския манастир.

Пиян шофьор без книжка уби пешеходец

Инцидентът станал в село Отец Паисиево

Търговският дефицит на САЩ се е свил през март

Ръстът на износа и вноса показва, че глобалната икономическа активност се възстановява, коментира икономист


Откъс от "Една и съща нощ" на Христо Карастоянов


Днес в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви представяме откъс от най-новия роман на Христо Карастоянов "Една и съща нощ", предоставен ни от издателство "Жанет 45".

След успеха на последния му роман "Името", с който Христо Карастоянов спечели наградата за нова българска художествена проза "Хеликон 2012 г.", в "Една и съща нощ" авторът описва последните години на големия български поет Гео Милев, основавайки историята си на исторически събития и личности.

Христо Карастоянов...

Цистерна с газ се обърна край Берковица, шофьорът е затиснат в кабината

Цистерна с газ се е преобърнала на пътя Берковица - Вършец, в участък в района на разклона за Клисурския манастир. Движението по пътя Берковица - Върщец е отклонено през село Ягодово, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
При инцидента, Цистерна с газ се е преобърнала на пътя Берковица - Вършец, в участък в района на разклона за Клисурския манастир. Движението по пътя Берковица - Върщец е отклонено през село Ягодово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS При инцидента,

Цистерна с газ се е преобърнала край Берковица, движението е отклонено


Цистерна с газ се е преобърнала на пътя Берковица – Вършец малко преди 13 часа, съобщи пресцентърът на МВР. Инцидентът е станал в участък в района на разклона за Клисурския манастир.

Шофьорът е останал затиснат в кабината. Към мястото са насочени лекарски и екип спасители от главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от управлението в Монтана. Изясняват се обстоятелствата и причините за инцидента.

До освобождаването на трасето пътят е отклонен през...

Марк Селби е новият световен шампион по снукър

Марк Селби е новият световен шампион по снукър. На финала в Крусибъл той победи с 18:14 фрейма 5-кратният носител на трофея Рони Осъливан. Освен най-ценния трофей в спорта и чек за рекордните 300 000 паунда, с успеха Селби заслужи и първото място в световна ранглиста, базирана именно върху спечелените пари от наградни фондове.

Цистерна с газ се преобърна на пътя Берковица

/КРОСС/ Цистерна с газ се е преобърнала на пътя Берковица-Вършец, в участък в района на разклона за Клисурския манастир. При инцидента шофьорът е останал затиснат в кабината, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към мястото са насочени лекарски и екип спасители от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" от управлението в Монтана. Изясняват се обстоятелствата и причините за инцидента. До освобождаването на трасето пътят е отклонен през Берковица - Ягодово - Слатина - Среченска бара - Драганица - Сумер - Вършец. Към момента движението в района не е натоварено.Екипи на Пътна полиция отклоняват пътуващите в двете посоки по обходния маршрут.  

81-годишна загина след падане от 3-ия етаж в Благоевград

81-годишна жена падна от стълбищната площадка на 3-ия етаж върху козирка над входа на блока и загина на място в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Станишев ще възобновява язовир "Бяла"

„Гласуваме на тези избори не само защото имаме възможност за пряк избор на президент на ЕК, но и да реализираме нужната промяна в Европа”, заяви Сергей Станишев. Пред севлиевци той обясни, че освен финансова и икономическа кризата в Европа е и морална. „Младите питат защо над трилион и 300 милиарда евро бяха налети в банките, а няма реална борба с безработицата. Неравенството сред населението на всички държави се увеличи, както и диспропорцията между самите страни”, каза още Станишев и припомни, че за последните години именно десните управляват Европа.

Европейски съюз от зомбита

Няма никакво съмнение, че това, което очаква ЕС и страните-членки след евроизборите в края на май тази година, ще е голямо изпитание за ценностната система на Съюза. При най-благоприятния сценарий това, което очаква съюза няма да е нито повече, нито по-малко Европа, а по-скоро повече отрезвяване ...

Вижте как 9-месечно дете чете (видео)

На колко години се научихте да четете? Със сигурност 9-месечната Алека ще разбие всичките ви представи за ранно четене.
Тъй като малката госпожица все още не може да изговаря голяма част от думичките, тя ги показва. Ако не вярвате, вижте видеото.
Вижте видеото На колко години се научихте да четете? Със сигурност 9-месечната Алека ще разбие всичките ви представи за ранно четене. Тъй като малката госпожица все още не може да изговаря голяма част от думичките, тя ги показва. Ако не вярвате, вижте видеото. Вижте видеото

УДАР искат отстраняване на Турчинов като и.д. президент

/КРОСС/ Парламентарната група на партията "Украински демократически алианс за свобода" ("УДАР") смята да поиска днес от Върховната Рада да свали Александър Турчинов от постовете председател на законодателния орган и временен президент на Украйна и да избере на негово място Петро Порошенко - кандидат за президент на страната, съобщи Интерфакс. По думите на Серхий Каплин, депутат от УДАР, това ще е в полза на кандидат-президента с най-висок рейтинг, тъй като ще постави на тест възможностите и уменията му - дали е в състояние да ръководи Украйна в сегашния й вид. Същевременно от партията има вероятност да поискат и оставката на вътрешния министър Арсен Аваков.    

Измамници взеха 17 000 лв. в злато и пари в Русенско

Мъж и жена станаха поредните жертви на телефонна измама


Трафикът по автомагистрала "Тракия" се усилва


В последния почивен ден движението по автомагистрала "Тракия" се засилва, съобщи пазарджишката полиция за БНР. В най-натоварения участък - 67-и километър, където се извършва ремонт на виадукт, движението и в двете посоки е в по една лента, но е осигурен и обходен маршрут.

Обходът е дълъг 5 километра и минава през пътния възел Церово, през село Церово и през кратка връзка на автомагистралата. Подсигурени са 6 полицейски екипа на място.

Днес е забранено и отклонено...

Великоритания и Франция с обвинения срещу Русия

Москва не признава правителството в Киев и смята, че произвеждането на избори ще е "абсурдно" в сегашния контекст

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване