Чарлийз Терон с двама кавалери на холивудската премиера на КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ЩЕ РАЗКАЗВА

Чарлийз Терон и Сет Макфарлан, които изпълняват главните роли в комедията КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ЩЕ РАЗКАЗВА, бяха сред основните „заподозрени“ на премиерата на филма.  Актьорите за...

Искате ли ЕС да защити медийната свобода? Ако да, подпишете се

Искате ли Евросъюзът да приеме обща законодателна рамка, която да защити медийния плурализъм в държавите членки, в т.ч. и в България? Ако отговорът Ви е "да", добрата новина е, че има как лично да се включите с минимални усилия. Нужно е само да подпишете онлайн петицията на Европейската гражданска инициатива за медиен плурализъм. Какво е Media Initiative ? Става въпрос за нещо повече от обикновена онлайн подписка, а именно - за т.нар. инструмент "европейска гражданска инициатива". Той може да се ползва по различни казуси и на практика е първата форма за пряка демокрация в ЕС . Инструментът позволява на гражданите на съюза да предложат на Еврокомисията законодателна инициатива, която тя е длъжна да разгледа, ако граждани на минимум 7 страни членки съберат 1 милион подписа. Използвайки тази възможност, преди време италианците Лоренцо Марсили и Джовани Мелоли решават да започнат петиция за общо европейско законодателство в защита на медийния плурализъм. Идеята неслучайно се ражда в Италия - по времето на "режима на Берлускони, когато медиите бяха под атака", обясниха инициаторите, които гостуват у нас, за да популяризират Media Initiative . Те разказаха за нея в Дома на Европа в София. Досега в подписката са се включили граждани от България, Германия, Австрия, Гърция, Унгария, Кипър, Великобритания, Румъния и др. - общо около 105 000 европейци. Срокът да се съберат нужните подписи е до 18 август. Подписалите петицията българи са около 1500, а са нужни общо 13 500, за да се признае страната ни като участник в инициативата. Всеки може да се включи в нея на уеб адрес  Mediainitiative.eu . Координаторите на проекта уверяват, че данните на подписалите петицията са абсолютно защитени и се съхраняват директно са сайта на Европейската комисия. Фокусът на кампанията има за цел да обясни опасността от липсата на медиен плурализъм. Крайната цел на Media Initiative е да бъде приет европейски антитръстов закон за медийната сфера , който да гарантира прозрачността на собствеността в медиите, липсата на монопол, независимост на регулаторните органи и ясно да посочва кога има конфликт на интереси между медии и икономическата и (или) държавната власт.

Животновъди се бунтуват заради неизплатени субсидии

Към тях се присъединиха и зеленчукопроизводителите

България за втори пореден месец с впечатляващ ръст на продажбите на автомобили


 Ръстът в продажбите на нови автомобили в страните от ЕС продължава девети пореден месец, като за април той е 4.6%, а за първите четири месеца на годината 7.4 на сто, сочат разпространените днес данни от Асоциацията на европейските производители на автомобили (АСЕА). България също отчита повишено търсене, като за април сделките са с 13.9% повече (1859 продажби), а за четиримесечието с 25.2 на сто (6478), което е пети най-добър показател сред страните от ЕС.
 
Според управителя на...

Голямото червено петно на Юпитер достигна размерите на Земята

/КРОСС/ Размерите на голямото червено петно на Юпитер, открито в средата на XVII век, намаляват, съобщиха от НАСА. Ако диаметърът му в края на XIX век бе 41 000 км., то през 80-те години на миналия век вече е 25 000 км. Последните измервания, направени с помощта на космическия телескоп "Хъбъл", показват, че диаметърът на голямото червено петно се е свил до 16 500 км., като от 2012 г. започва стремително да намалява - с около 1 000 км. на година.Все още не е известно в какво ще се превърне една от основните "перли" на Юпитер в бъдеще. Може би ще изчезне в небитието, както се случи с Голямото тъмно петно на Нептун. А може пък с времето отново да достигне предишните си размери. Едно е ясно - в момента размерът на диаметъра му е колкото размерите на нашата планета.

Разкриха жестоко убийство от 2011-а: 3 часа петима налагали с дървени предмети мъж

Плевенските полицаи разкриха извършителите на изключително тежко убийство във вилен имот в местността „Нежовец 2” през 2011 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Разследването започва на 18 февруари 2011 година, когато в Първо РУП е получен сигнал за починал 62-годишен мъж. Веднага е извършен оглед в селскостопанската постройка, Плевенските полицаи разкриха извършителите на изключително тежко убийство във вилен имот в местността „Нежовец 2” през 2011 година, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването започва на 18 февруари 2011 година, когато в Първо РУП е получен сигнал за починал 62-годишен мъж. Веднага е извършен оглед в селскостопанската постройка,

Видео: 10 години за 3 минути, или как се появи Музеят за 11 септември




Компанията EarthCam почете със специално видео откриването в четвъртък на Мемориалния музей за 11 септември на мястото, където до атентата от 2001г. се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център.

Записът от 2:40 минути е събрал в себе си 10 години - от октомври 2004г. до май 2014г., като на него се вижда как от разчистената от развалините Кота нула се оформя паркът и входът към подземния музей.

Основателят на компанията и главен изпълнителен...

Фенове на "Ботев" потрошили LED система за 1 млн. лева на стадион "Лазур"

Осветителната LED система на бургаския стадион "Лазур" е претърпяла най-сериозни поражения при вчерашния погром от фенове на пловдивския "Ботев" по време на мача за Купата на България. "Лудогорец" спечели с 1:0 финала снощи, който бе прекъснат за 18 минути в 60-ата минута, когато привържениците на пловдивския отбор подпалиха с фойерверки и факли рекламните пана до терена. Това сочат данните от първоначалния оглед и описването на щетите, направен от представители на "Черноморец", обяви заяви изпълнителният директор на тима Пламен Киряков, цитиран от Sportal.bg. Точният размер на щетите ще стане ясен по-късно. Не е изгоряла цялата LED система, а два централни блока от нея, както и кабелите за захранване, куплунгите и адапторите, адапторните гнезда. Крайните два сектора от системата нямат поражения. Компютърен специалист ще провери дали могат да бъдат адаптирани нови части или ще трябва пълна подмяна, тъй като цялата въпросна система е съставена от 90 отделни модула, които трябва да се напаснат. Съоръжението е едно от най-модерните в България към момента, преди малко повече от година е купено за 1 милион лева. 168 седалки са счупени или изкъртени. Два раздела от оградата - по три метра всеки - също са изкъртени. Строшени са 14 метални пилона и пръчки, има щети и по терена. Ръководството на пловдивския тим е приело без възражения данните за материалните щети и ще ги плати без коментар или оспорване. Тъй като между отборите "Черноморец" и "Ботев" (Пд) има договор, бултрасите ще се завърнат на "Лазур", когато отборът им има мачове от европейските турнири.

Българинът живее средно 74.5 години, изчисли НСИ


Средната продължителност на живота на българина е 74 години и половина. Това съобщават от Националния статистически институт (НСИ), като отбелязват, че възрастта е изчислена за периода 2011 - 2013 година общо за населението на България. Спрямо предходния период - 2010 - 2012, средната продължителност на живота се увеличава с 0.5 години.

България е сред страните с най-ниска средна продължителност на живота в Европейския съюз, отчитат още от НСИ. С по-ниска продължителност на живота са...

Първият електробус в Европа тръгва в София

Превозното средство е произведено от израелско-българската компания "Чериътмоторс" АД, която го предоставя безплатно на "Столичен електротранспорт" ЕАД за тестове

6000 евакуирани заради наводненията в Сърбия, свлачища в Босна

Над 6000 души са евакуирани в Сърбия след наводненията, а свлачища затрупаха къщи в Босна и Херцеговина.

Русия ще поднови преговорите за газа, ако Украйна се издължи частично

В края на май ще се проведе тристранна среща между представители на Украйна, Русия и ЕК за газовия дълг на Киев


Медведев опроверга закриването на Twitter в Русия

/КРОСС/ Чиновниците трябва понякога да използват мозъка си - така министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев коментира твърденията, че предстои спиране на социалната мрежа Twitter в Русия. Часове по-рано „Интерфакс" цитира изявлението на заместник-ръководителя на „Роскомнадзор" Максим Ксензов, че американската компания Twitter отказва да изпълнява предписанията на „Роскомнадзор" за премахване на информацията, противоречаща на руските закони, което създава условия за блокиране на социалната мрежа в Русия. „Винаги съществува определена черта, предел на неконструктивно взаимодействие, зад който на държавата не й остава нищо друго освен да защитава интересите на обществото. Получава се, че нарушавайки изискванията на държавните органи, корпорациите подвеждат и ползвателите си", заяви Ксензов. Като активен ползвател на социалните мрежи считам, че задължени да спазват руските закони са всички - и самите мрежи, и ползователите. Но отделни чиновници, трябва понякога да включва мозъка си. И да не дава интервюта, обявяващи закриването на социални мрежи, написа премиерът в Туитър.  

Мотивите на вота описвали управлението на ГЕРБ

Стойнев: ГЕРБ и Реформаторите вредят на енергетиката


Купуваме все повече нови коли

Общо 1632 нови автомобилa са били продадени в България през април, което повишение с 13,9% на годишна база, сочи ежемесечното проучване на...

Бобева: Ако има нарушения при ЕРП-тата, санкциите трябва да са сурови

Въпреки проблемите ЕБВР дава заявка да инвестира в енергийния сектор


Петима убиха от бой с колове фермер, заловиха ги след 3 години

Зверско убийство на 62-годишен плевенчанин, извършено преди три години, бе разкрито от плевенската полиция под наблюдението на Окръжна прокуратура.
Любомир Цаков издъхнал от травматичен шок на 18 февруари 2011 г., след като бил смлян от бой с колове от петима души във вилата си в местността Нежовец край Плевен, където живеел сам. Зверско убийство на 62-годишен плевенчанин, извършено преди три години, бе разкрито от плевенската полиция под наблюдението на Окръжна прокуратура. Любомир Цаков издъхнал от травматичен шок на 18 февруари 2011 г., след като бил смлян от бой с колове от петима души във вилата си в местността Нежовец край Плевен, където живеел сам.

Здравният министър обяви промяна във финансирането на болниците

Предстои да бъде променен моделът на финансиране на болниците, като бъдещият механизъм на заплащане ще отчита не само заболяването, с което е приет съответният пациент, на и получените по време на лечението усложнения, както и придружаващите заболявания. Това съобщи в петък във Варна министърът на здравеопазването Таня Андреева. По думите й проектът за новия начин на финансиране ще бъде реализиран с помощта на Световната банка, но не стана ясно кога може да се очаква да заработи той. Здравният министър призна, че в момента клиничните пътеки дават изкривен подход към лечението на пациента, но също така и че няма подготовка за въвеждане на диагностично свързани групи. В момента по скоро е рядкост в отделенията по съответните болести при лечение на пациент с придружаващи заболявания да се правят консултации и и да се полагат грижи и за тях- Проблем са и усложненията, които често излизат извън обхвата на съответното отделение, в което е настанен за лечение пациентът. Заставам твърдо зад колегите си лекари в протестите им, каза Андреева. "За мен е изключително порочен подходът, при който болниците все повече търпят преса от страна на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК). Аз ще призова и надзора на касата, все пак когато разпределя и приема  бюджети в бъдеще да се съобразява с това, че публичният ресурс освен за лекарствени медицински изделия, за мен лично е много по-важно да отива за дейност, защото абсурдно големите, истински работещи лечебни заведения, да не могат да получат ресурса си за изработеното", заяви здравният министър. Министърът посочи, че постановлението на Министерския съвет, с което се въвеждат лимити за работата на лечебните заведения ще бъде променено, особено текстовете, които притесняват болниците. Именно това постановление предизвика лекарите да излязат на национален протест в четвъртък и да дадат срок до края на май на правителството да реши проблема, който ще остави хиляди пациенти без лечение. В противен случай те заплашиха с ефективни стачки. За твърденията, че дефицитът на НЗОК достига 400 милиона лева, Андреева посочи, че не е правен точен анализ за недостига и не е ясна конкретната сума. Тя увери, че ще се търсят механизми, за да могат болниците да си получат средствата. Няма вариант лечебните заведения да не получат пари за извършени дейности, но финансите ще бъдат изплащани след строги проверки, заяви министърът. Въвеждането на лимити и връщането към бюджетното финансиране ще доведе до нарастване на дълговете, фалити и закриване на част от болниците, коментира от своя страна доктор Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването, цитиран от БНР. Други последствия от въвеждането на лимити са ограничаване на конкуренцията между лечебните заведения, още по-тежки национални диспропорции в предлагането на медицински услуги, влошаване на качеството на медицинската помощ. По думите на доктор Кацаров налагането на лимити означава, че част от пациентите няма да получат своевременно безплатен достъп до медицинска помощ, което им се гарантира по конституция.

Вотът на недоверие на ГЕРБ е предизборна агитация, смята Калфин

Основните политически сили смачквали европейския дебат с вътрешни теми

Разширяват детска ясла „Иглика“ във Варна с още 50 места

Първа копка на изграждането на пристройка за две групи съм детска ясла „Иглика“ в район „Младост“ бе направена днес. „Ще открием още 50 места за деца на възраст до 3-годишна възраст “, каза кметът на Варна Иван Портних, който присъства на старта на изкопните дейности.

Пациентски организации и болнични сдружения призоваха да се игнорират лимитите за лечение


Постановление №94, с което Министерски съвет наложи лимит, до който здравната каса да изплаща изпълнените дейности на болниците, е незаконно и трябва да се отмени незабавно. С него не може и не трябва да се съобразява никой. За това призоваха сдружения на болниците и пациентски организации днес, като се обединиха срещу промените в методиката на финансиране на лечебните дейности и кризата в здравеопазването. 

Според председателя на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р...

Размяна на водачеството: БСП води на ГЕРБ с 1,2%

Бареков трети, "Атака" и АБВ с шансове за евродепутати


Защо "Made in Ethiopia" може да е следващото "Made in China"?

Китайските компании местят голяма част от своите заводи в африканските страни


В Русия обмисляли да блокират „Туитър“

Новината, съобщена от зам.-ръководителя на „Роскомнадзор“, предизвика много остра реакция от страна на премиера Медведев, който призова „някои чиновници да си включват мозъка“

Влаковете между Царева ливада и Габрово ще бъдат украсени по повод Международния фестивал на хумора и сатирата

Утре, 17 май, всички пътнически влакове, които се движат в участъка между Царева ливада и Габрово, ще бъдат обслужвани от празнично украсена електрическа мотриса. Композицията ще бъде украсена по повод Международния фестивал на хумора и сатирата и Деня на град Габрово, който се отбелязва на същата дата. „Холдинг Български държавни" ЕАД ще съдейства за реализирането на предложената от любители на железопътния транспорт в Габрово инициатива. Украсяването на мотрисата, пътуваща между Царева ливада и Габрово, ще създаде допълнително празнично настроение за жителите и гостите на града, предпочели да пътуват с влак в този ден. Пътниците във влаковете по маршрута между Царева ливада и Габрово ще бъдат посрещани със специално изработени за целта цветни листовки с весели анекдоти за габровци, разноцветни балони и плакати. Самите листовки с анекдоти ще бъдат и своеобразен сувенир за пътуващите в тези влакове. Празнично украсена ще бъде и просторната чакалня на гарата в Габрово, която е с обновена визия. В чакалнята гостите на града могат да намерят туристическа карта, информация за забележителностите в региона, „пътуваща" библиотека с абсолютно свободен достъп, любопитни факти за историята на железопътната линия Габрово - Царева ливада, както и за биологичното разнообразие в региона и страната. Клиентите на националния железопътен превозвач имат възможност да ползват и безплатен безжичен интернет на гарата

Три години са нужни за изграждането на интермодалния терминал във Варна

Терминалът ще бъде в района на квартал „Максуда“, като строителството ще се извършва на юг от жп линията Варна – София и няма да засяга градската територия


Цитат на деня: Чиновниците, отговарящи за интернет, трябва понякога да си включват мозъците


Като активен потребител на социалните мрежи смятам, че всички са длъжни да спазват руското законодателство – и самите мрежи, и техните потребители. А отделни чиновници, отговарящи за развитието на отрасъла, трябва отвреме-навреме да си включват мозъците. И да не дават интервюта, обявяващи закриването на социалните мрежи.

Така руският премиер Дмитрий Медведев коментира интервюто на заместник-председателя на медийния регулатор "Роскомнадзор" Максим Ксензов за вестник "Известия", в...

Йовчев: Благодарение на Европол напреднахме е разследването по случая "Сарафово"

Благодарение на това, което Европол направи, бяхме в състояние ефективно да напреднем в разследването по случая „Сарафово”. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след срещата с директора на Европол Робърт Уейнрайт, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев. Благодарение на това, което Европол направи, бяхме в състояние ефективно да напреднем в разследването по случая „Сарафово”. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след срещата с директора на Европол Робърт Уейнрайт, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Георги Първанов ще посети регион Бургас

/КРОСС/ Георги Първанов ще посети регион Бургас на 17 май, събота. В 11 ч. Първанов ще даде пресконференция в регионалния офис на АБВ-Бургас - „Александровска" 100.В 13 ч. ще посети фолклорен събор в с. Бродилово, общ. Царево. В 16 ч. започва срещата му с обществеността на Несебър - Стария град, бивша ритуална зала, в 19 ч. - с обществеността на Бургас в хотел „България", зала „Компас". На 17 май водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин ще посети регион Варна. 10.30 ч. - среща с обществеността на Провадия в зала 119 в сградата на общината;14.30 ч. - пресконференция в Малък арт-салон в сградата на Радио Варна;16.30 ч. - среща с представители на бизнеса - зала „Кафе-театър" на Фестивален конгресен център, Варна;Румен Петков ще се срещне с обществеността на Елин Пелин в 11 ч. в залата на библиотеката в Елин Пелин.  

Монако готов да плати 6.5 млн. евро на Ето'о

/КРОСС/ Нападателят на Челси Самуел Ето'о може да продължи кариерата си в Монако, съобщава TMW. Французите са готови да предложат на 34-годишния камерунец двугодишен договор и заплата от 6,5 милиона евро.

Как ще гласуват хората в инвалидни колички

За хората в инвалидни колички, които имат възможност да се придвижат до изборната секция по постоянен адрес, трябва да бъде осигурена стая на партерен етаж, близо до входа на сградата. Те имат право и на придружител в стаята за гласуване, ако не могат да упражнят сами правото си на вот. Хората с увреждания трябва сами да изберат своя придружител (един човек може да е придружител най-много на двама избиратели). Хората със затруднения в придвижването не представят ТЕЛК, ако гласуват в специалната стая, определена за хора с увреждания. Секционната избирателна комисия (СИК) не бива да изисква от тях документ за здравословното им състояние. Те трябва само да се легитимират с лична карта и да попълнят декларация, която ще им дадат от СИК, с която удостоверяват, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. Някои общини организират и транспорт за хората в инвалидни колички до избирателните секции. Хората с увреждания, които не могат да излизат от дома си, могат да се възползват от услугата подвижна избирателна кутия. Срокът за подаване на заявления за гласуване по този начин беше до 4 май, но там където вече има създадени подвижни избирателни секции, хората с увреждания могат да заявят гласуване в къщи до 19 май. Заявлението се подава до кмета на общината, района или кметството по постоянен адрес или по настоящ адрес, ако човекът вече е включен в списъците по настоящ адрес. За гласуване с подвижна кутия към заявлението се прилага и копие от ТЕЛК. Хората, които ще се възползват от тази услуга, ще бъдат посетени в изборния ден в дома им от членове на СИК, които трябва да осигурят и тайна на вота. Конкретните действия за отбелязване на вота са същите като за всички останали избиратели, а те са: Член от комисията откъсва бюлетината от кочан и поставя печат на гърба ѝ. В кабината с химикал, пишещ със син цвят, поставяте Х или V в квадратчето пред избраната от вас партия, коалиция или независим кандидат. Ако не го направите, гласът ви ще бъде недействителен. Ако предпочитате някой от кандидатите от избраната от вас листа, поставете X или V в кръгчето с неговия номер. Сгъвате бюлетината така, че да се вижда номерът в долния ѝ край. Член на комисията откъсва този номер пред вас. Пускате бюлетината, едва след като поставят и втори печат на нея. ----------- Сигнали, мнения и коментари по проблемите на хората с увреждания можете да пускате във форума baris.bg Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

ДАНС арестува двама за взривни вещества

В единия е намерено голямо количество тротил


Йовчев: Благодарение на Европол напреднахме е разследването по случая "Сарафово"

Благодарение на това, което Европол направи, бяхме в състояние ефективно да напреднем в разследването по случая „Сарафово”. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след срещата с директора на Европол Робърт Уейнрайт, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев. Благодарение на това, което Европол направи, бяхме в състояние ефективно да напреднем в разследването по случая „Сарафово”. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след срещата с директора на Европол Робърт Уейнрайт, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Възрастна варненка е поредната жертва на телефонен измамник

Вчера около 16:50 часа, е постъпил сигнал от 68-годишна жена от гр. Варна за това, че е станала обект на телефонна измама по класически сценарий, съобщиха от полицията за Moreto.net. Неизвестно лице се е представило за лекар и е обяснило на жената, че синът й е пострадал при трудова злополука, транспортиран е с хеликоптер в софийска болница и се нуждае от поставянето на пирони в крака и таза.

Bruegel Institute: ЕЦБ може да купи облигации на европейските спасителни фондове

Само понижаването на основния лихвен процент и на депозитните ставки няма да подкрепи растежа в еврозоната, твърди институцията


Новата BG икономика: Холандско лего никне върху радомирска поляна

Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че общестгвото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода, Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че общестгвото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода,

Евгени Дайнов: Сега не е време за дебати в парламента

Парламентът не трябва да работи по време на предизборна кампания. Трибуната на висшата законодателна власт се използва за предизборни ходове и агитация.

Българин блъсна челно шефа на македонското разузнаване

35-годишен българин е причинил тежка катастрофа, в която е пострадал шефът на македонската агенция за разузнаване Наке Чулев. Инцидентът е станал в близост до българската граница в района на Крива паланка. Българинът е управлявал автомобил Skoda и е птувал към граничния пункт Деве баир-Гюешево. Той се е ударил челно в колата на македонското разузнаване. Най-вероятната причина за катастрофата е била мократа настилка. Най-пострадал е шофьорът на Чулев, който има контузии по краката. Самият Чулев и съветниците му са се разминали с по-леки наранявания. Българинът е осъден условно и вече е върнат в страната ни.

Хърватия ще кандидатства за Шенген през 2015 г.

Хърватският министър-председател Зоран Миланович заяви, че Загреб ще кандидатства за Шенген на 1 юли догодина, пише BalkanInsight, цитиран от БГНЕС. "Преди една година казах, че една от основн...

Малдини: Очаквайте велики неща от Италия

Една от големите звезди на италианския национален отбор - Паоло Малдини, е оптимист за евентуален успех на "адзурите" на световното първенство в Бразилия това лято. Той е на едно и също мнен...

Продават фаталния апартамент в Лясковец

Делото за принудително настаняване в психиатричното заведение на майката на стрелеца от Лясковец беше прекратено от състав на Великотърновския окръжен съд днес. Съдиите потвърдиха като законосъобразни...

Стандард енд Пуърс повиши рейтинга на Румъния

Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (Standard & Poor's) повиши рейтинга на Румъния, изваждайки я от категорията "junk" след шест години, позовавайки се на напредъка ...

Момче с левкемия има нужда от спешно кръвопреливане

Лицето на кампанията за борба с хепатита и основател на фондацията, помагаща на носители на коварния вирус Хепатит – Христо Гешов, приканва всички да подадат ръка на нуждаещия се Александър ...

China Southern поръча 80 самолета А320 за близо $8 млрд.

Компанията разполага с най-голямата флотилия самолети в Китай


Бездомни кучета нападнаха пловдивски лекар два пъти за месец

Глутница бездомни кучета нападна вчера пловдивски акушер-гинеколог в  квартал “Коматево” под тепетата, съобщава "Марица".
“Живея в първите блокове на квартала и прибирайки се към къщи, три кучета скочиха срещу мен. Не съм ги провокирал, просто си вървях. Те се затичаха към мен и се опитаха да ме нахапят. Глутница бездомни кучета нападна вчера пловдивски акушер-гинеколог в  квартал “Коматево” под тепетата, съобщава "Марица". “Живея в първите блокове на квартала и прибирайки се към къщи, три кучета скочиха срещу мен. Не съм ги провокирал, просто си вървях. Те се затичаха към мен и се опитаха да ме нахапят.

Стойнев: За устойчив растеж, трябва да имаме конкурентна икономика

За да има устойчив икономически растеж трябва да имаме конкурентна икономика и свободна конкуренция. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на конференция на Софийския форум по конкуренция, която съвпада с 50-годишнината от създаването на UNCTAD-Конференция на Обединените нации за търговия и развитие.

Златанова: С електронното правосъдие много проблеми ще бъдат решени

Зинаида Златанова призова представителите на гражданските организации, наблюдаващи работата на ВСС да подкрепят усилията за ускорено въвеждане на електронното правосъдие. Чрез електронното правосъдие, много въпроси, отнасящи се до работата на магистратите и достъпа на граждани до правосъдие, ще бъдат решени.

Сеп Блатер: Изборът на Катар 2022 беше очевидна грешка


Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че изборът на Катар за домакин на световното първенство през 2022 г. е бил грешка.

По думите му още при кандидатурата е било ясно, че условията в традиционните месеци за провеждане на най-големия футболен форум са опасни за здравето, но въпреки това изпълнителният комитет на световната федерация е гласувал "за".

"Разбира се, че това беше грешка, а в живота една грешка води до много други. Техническият доклад за кандидатурата показваше...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване