Ръст в продажбите на нови автомобили в България

/КРОСС/ Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз през април отбеляза повишение за осми пореден месец, показват данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA). Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в ЕС се повишиха през четвъртия месец на годината с 4,6% на годишна база (спрямо април 2013-а) след ръст с 10,6% през март. За първите четири месеца на годината регистрацията на нови автомобили се повиши с 7,4% (спрямо същия период на миналата година) до 4,336 милиона, информира БНР. Въпреки че през април бяха регистрирани около 1,8923 млн. нови пътнически автомобили, това представляват третите най-слаби резултати за април, откакто ACEA започна да провежда своето проучване през 2003-та година. Продажбите на нови автомобили в Испания през април регистрираха ръст от 28,7%, във Великобритания се повишиха с 8,2%, във Франция - с 5,8% и в Италия - с 1,9%. Регистрацията на нови автомобили в Германия (най-големият автомобилен пазар в Европа) обаче отчетоха спад от 3,6%. Според проучването на ACEA продажбите на нови автомобили в България през април са регистрирали повишение от 13,9% на годишна база до 1632 броя след ръст от 37,6% през предходния месец на годината. Това отрежда на нашата страна престижното 10-о място сред всички страни - членки на ЕС

Ембриолог д-р Таня Милачич, ръководител на ин витро лабораторията на Медицински комплекс „Д-р Щерев”: Ембриолепило, асистирано излюпване и т.нар. „изкуствена матка” за постигане на успех при ин витро

Д-р Милачич средната успеваемост при ин витро е около 35-40%. Има ли модерни методики, които да повишат шансовете за постигане на бременност при приложение на асистирана репродукция?
Само през миналата година ин витро лабораторията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” въведе последно поколение оборудване за прилагането на три нови методики за Д-р Милачич средната успеваемост при ин витро е около 35-40%. Има ли модерни методики, които да повишат шансовете за постигане на бременност при приложение на асистирана репродукция? Само през миналата година ин витро лабораторията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” въведе последно поколение оборудване за прилагането на три нови методики за

Хероин за почти 3 милиона лева задържаха на Дунав мост

Близо 55 кг хероин е задържан на ГКПП Дунав мост при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Пратката, разпределена в 50 пакета, е открита в ТИР с чуждестранна регистрация, превозващ по документи текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа. Близо 55 кг хероин е задържан на ГКПП Дунав мост при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пратката, разпределена в 50 пакета, е открита в ТИР с чуждестранна регистрация, превозващ по документи текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа.

Проблемът с гръцкия дълг ще бъде уреден окончателно през есента

/КРОСС/ Премиерът Андонис Самарас е оптимист за развитието на Гърция след излизането й на международните финансови пазари и след постигнатия от неговия кабинет първичен бюджетен излишък. Свършва периодът на меморандумите с международните кредитори, на саможертвите и безработицата, каза на предизборен митинг в Солун Самарас и добави, че проблемът с гръцкия дълг ще бъде уреден окончателно през есента. Сценариите за излизане на Гърция от Еврозоната, появили се през лятото на 2012 г., на които се спира международният печат, показват колко критична е била тогава ситуацията и какъв път е изминала Гърция оттогава досега, заяви от своя страна финансовият министър Янис Стурнарас пред Гръцко-германската търговско-промишлена палата, пише вестник Naftemporiki. След шест години на дълбока рецесия, се очаква завръщане към положителни темпове на икономически растеж, добавя той. Вестник Ethnos цитира германското финансово министерство, което категорично опровергава твърдения в печата, че неговият министър Волфганг Шойбле се е застъпвал за излизане на Гърция от Еврозоната. Усилията на Шойбле тогава бяха насочени към запазване на стабилността на Еврозоната. Германия иска Гърция да остане в Еврозоната и такава е и позицията на Шойбле, обявява германското финансово министерство. Издания акцентират и върху участието на лидера на гръцката опозиция Алексис Ципрас в телевизионния дебат на кандидатите за председателския пост на Европейската комисия

Задържаха хероин за близо 3 милиона лева на Дунав мост

Близо 55 кг. хероин е задържан на ГКПП Дунав мост при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Пратката, разпределена в 50 пакета, е открита в ТИР с чуждестранна регистрация, превозващ по документи текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа. Близо 55 кг. хероин е задържан на ГКПП Дунав мост при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пратката, разпределена в 50 пакета, е открита в ТИР с чуждестранна регистрация, превозващ по документи текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа.

15 продукта, които ще ви помогнат да се вталите

Процесът на отслабване често отнема месеци, но пролетта чука на вратата, така че няколко трика да ускорим вталяването винаги са добре дошли.
За да заставим организма си да топи повече калории, е необходимо да се регулира обмяната на веществата. Някои хора нямат такива проблеми, тъй като природата ги е дарила с бърз метаболизъм. Процесът на отслабване често отнема месеци, но пролетта чука на вратата, така че няколко трика да ускорим вталяването винаги са добре дошли. За да заставим организма си да топи повече калории, е необходимо да се регулира обмяната на веществата. Някои хора нямат такива проблеми, тъй като природата ги е дарила с бърз метаболизъм.

Феновете на Левски събраха 150 000 лева само за един ден

/КРОСС/ Феновете на Левски показаха страхотна активност покрай юбилейния мач с Лацио на 23 май. В специално откритата сметка за постъпления от билетите се намират вече над 150 000 лева. Това е сумата, която трябва за последното плащане на хонорара на Лацио, съобщават организаторите от "Фонд 100 години Левски". Траншът ще се изплати в понеделник. В същото време стана ясно, че "синята" идея силно вълнува и хората отвъд океана. За 24 часа левскарите в САЩ събраха 1000 лева, за да се включат в клуб 100. Припомняме, че билетите за юбилейния мач на Левски с Лацио, който ще се проведе на стадион "Васил Левски", бяха пуснати в продажба вчера и за тях имаше много силен интерес. Около 20 000 билета бяха продадени още през първия ден. От "Фонд 100 години Левски" уточняват, че деца до 12 години ще влизат безплатно, но без право на място.    

Пиян драгичевец, въртял геврека с 2,36 промила се измъкна от катаджии с предписание от лекар

Поредното бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато в Перник, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Тази нощ, около 2:00 часа на кръстовището на ул. „Ю. Гагарин” и „Република” пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил „Пежо”, управляван от 43-годишният И.К. от село Драгичево. При изпробването му за алкохол с техническо средство са отчетени 2, 36 промила. Мъжът отказал кръвна проба за...

Продължава

Непълнолетен открадна 4 бона в Мизия

15-годишен хлапак е установен от полицията за кражба на 4200 лева. Вчера мъж от Мизия подава сигнал, че през последните два месеца от дома му е извършена кражба на голяма сума пари. След кратко разследване, ченгетата стигнали до непълнолетния 15-годишен хлапак е установен от полицията за кражба на 4200 лева. Вчера мъж от Мизия подава сигнал, че през последните два месеца от дома му е извършена кражба на голяма сума пари. След кратко разследване, ченгетата стигнали до непълнолетния

Започва международният поп-рок-джаз фест „Откритие 2014” във Варна

С концерт на популярния малтийски поп тенор Лудвиг Галеа, тази вечер във Варна ще бъде открит 23-тия международен поп-рок-джаз фест „Откритие 2014”. Фестивалните сцени в Драматичния театър “Стоян Бъчваров”, Икономическия университет и Радио Варна, ще станат място за изява на млади певци и композитори от цял свят, които ще представят пред варненската публика най-новите поп, рок и денс композиции в международен мащаб, научи Moreto.

Самарас обяви, че проблемът с гръцкия дълг ще бъде уреден окончателно през есента


Премиерът Андонис Самарас е оптимист за развитието на Гърция след излизането й на международните финансови пазари и след постигнатия от неговия кабинет първичен бюджетен излишък, пишат вестниците днес, цитирани от БТА.

Свършва периодът на меморандумите с международните кредитори, периодът на саможертвите и безработицата, каза на предизборен митинг в Солун Самарас и добави, че проблемът с гръцкия дълг ще бъде уреден окончателно през есента.

Сценариите за излизане на Гърция...

Сръбски град трябва да бъде евакуиран напълно заради наводненията

Обреновац трябва да бъде евакуиран напълно, заяви сръбският премиер Александър Вучич, който посети града и го обиколи с лодка, за да се запознае със ситуацията, предаде Танюг. "Ситуацията е катастрофална и ще става по-тежка. Очевидно се налага пълна евакуация на града", каза той.   "Това е най-голямото природно бедствие не само за последните 100 години. Такова нещо не се е случвало в сръбската история. За един ден падна повече дъжд, отколкото за четири месеца", каза вчера премиерът Александър Вучич за наводненията, които вече взеха пет жертви, и накараха правителството да обяви извънредно положение на територията на цялата страна.   Най-критично в Сърбия в петък е положението в Обреновац, западно от Белград, където тази сутрин преля река Колубара. Целият град е под вода, мостът на влизане в Обреновац е на път да се разруши, реката е наводнила другия мост в града. Хотелът е евакуиран, евакуирани са и няколкостотин мигранти, настанени в района, съобщава вестник "Блиц". Над града летят хеликоптери.   Вучич призова населението на Обреновац да не отказва да се евакуира и да слуша инструкциите на компетентните държавни органи. "Не ни карайте да прилагаме сила, за да спасим живота ви и да застрашим така живота на спасителите", призова премвиерът. Той посочи, че животът на хората в Обреновац е под заплаха и призова хората да не стоят по покривите и високите тераси, които може да паднат, а да се евакуират. "Най-важното е да спасим живот, а после ще мислим за имуществото", каза той.   Сръбското правителство откри сметки в динари и в чуждестранна валута, в която желаещите могат да окажат финансова помощ за пострадалите в наводненията, предаде Танюг.   Министерството на вътрешните работи на свой ред призова хотелите в Сърбия, доколкото имат възможност, да предложат безплатно настаняване на спасителите, които идват на помощ от чужбина. "Най-необходими са хотелите в Белград и Ниш и останалите в близост до застрашените райони", се казва в съобщение на министерството.   Около 150 000 къщи в Сърбия са без електричество. Над 7000 души бяха евакуирани от наводнените си къщи и няколко хиляди други чакат да бъдат евакуирани.   Синоптиците прогнозират още поройни дъждове за утре следобед.   Сръбският патриарх Ириней снощи отслужи молебен за спиране на дъжда, като каза, че Сърбия е сполетяна от голяма неволя. "Това не е божие наказание, а предупреждение да се откажем от порока, злобата и беззаконието", каза патриархът, цитиран от в. "Блиц".   Същият вестник съобщава, че метеорологичният сайт "СербианМетео" е нарекъл циклона, обхванал Сърбия на 13 май, с името "Тамара". Той ще остане запомнен като най-дъждовния циклон, откакто в Сърбия се правят метеорологични измервания. Статистически вероятността подобен циклон да обхване толкова големи площи и да се изсипят такива големи количества дъжд е много малка и такова явление не е имало досега в страната, отбелязват метеоролозите.   Европейската комисия съобщи, че задейства механизма за гражданска защита в подкрепа на Сърбия и Босна и Херцеговина заради наводненията в района. ЕК отбелязва, че за Сърбия са били предложени три противопожарни автомобила с водни помпи, 11 помпи, две спасителни моторни лодки от България, както и екип от 26 наши специалисти. Германия също е предоставила помпи с голям дебит и 18 служители на гражданската защита. На помощ са се притекли още Австрия и Словения.   Руското министерство за извънредни ситуации изпрати в Сърбия самолет с хуманитарна помощ за пострадалите от наводненията, предаде ИТАР-ТАСС. На борда са натоварени хранителни продукти, оборудване, генератори, моторни лодки, водолазни костюми и специална техника за спасителни операции.   Тази сутрин в Ниш кацна друг руски самолет със 70-членен спасителен екип. За преодоляване на последствията от наводненията в Сърбия са привлечени и специалисти от Руско-сръбския хуманитарен център в град Ниш.   Първа жертва на наводненията и в Босна и Херцеговина. Мъж загина в Биелина, в босненската Република Сръбска, когато част от стената на вилата му се срути вследствие на наводненията, предаде босненската агенция Фена. На покрива на вилата стои жена, която очаква помощ и лодки, защото около къщата има голямо количество вода. Полицията в момента не може да се доближи до вилата, тъй като нивото на водата е много високо. Самоличността на загиналия не се съобщава.   В Босна и Херцеговина ситуацията се усложнява от над 200 свлачища, които затрупаха къщи и нараниха хора. Не се съобщава за смъртни случаи.   Мисията на ЕС в Босна ЮФОР съобщи, че нито техни служители, нито армията могат да достигнат някои селища по суша, а лошата видимост пречи на хеликоптерите да се приземят.   На босненската планина Влашич от снощи вали сняг и снежната покривка вече е над 80 сантиметра, съобщи информационният сайт Кликс. Снабдяването с електроенергия в планинските селища е прекъснато. Хотелите и другите туристически обекти се снабдяват с електричество с помощта на агрегати, а собствениците им сами се грижат за осигуряването на достъп до сградите.   Проблем са и неразчистените пътища, защото цялата механизация е изпратена в помощ на наводнените райони в страната. Най-високият връх на Влашич е 1934 метра над морското равнище. Планината е известна като център за зимен туризъм.   Проливни дъждове и ураганен вятър и днес създават проблеми в Хърватия, особено в източните райони на страната, предаде агенция Бета.   В две източни области, където са нанесени големи щети на селскостопанските площи, е обявено състояние на природно бедствие. Най-тежко е положението в поречието на река Сава.   Дъждът и вятърът затрудняват движението по пътищата в почти цялата страна. Участък от автомагистрала Загреб-Сплит вчера бе затворен за движение, а днес по него е разрешено да се движат само леки автомобили. По автомагистрала Загреб-Риека са въведени ограничения за скоростта. Много от местните пътища в източната област Славония са наводнени и движението по тях е забранено.   Силният вятър породи проблеми и в столицата Загреб, където бяха съборени дървета и повредени покриви. Властите предупредиха да се избягва движението в загребските паркове заради опасност от падащи клони и дървета.

Русия оказва помощ на наводнена Сърбия

Самолет Ил-76 на руското Министерство на извънредните ситуации с 60 спасители на борда пристигна в Сърбия в помощ на пострадалото население от опустошителните наводнения, съобщиха от Руско-сръбския хуманитарен център. "Самолетът пристига в град Ниш. Спасителите веднага ще бъдат насочени към най-труднодостъпните места за евакуация на хора", казаха от центъра. На територията на цяла Сърбия е обявено извънредно положение след пороите, в резултат на които реките излязоха от коритата си и предизвикаха големи наводнения. В четвъртък сръбското правителство поиска от Русия и Европейската комисия хуманитарна и техническа помощ. Според официална информация, двама души са загинали, а други двама са изчезнали. Неофициално обаче се знае за петима загинали. През последното денонощие са евакуирани над 4000 души. Много хора отказват да напуснат наводнените си домове, което усложнява работата на спасителите. Десетки хиляди хора в различни части на страната остават без електричество, питейна вода, а основни пътни артерии са прекъснати. В спасителните акции участва и армията, а нивото на реките продължава да се повишава. Наводненията са най-големите в Сърбия от 120 години насам. Училищата в Белград ще останат затворени до края на седмицата. Движението на влаковете до Черна гора е спряно. Критично е положението и в Хърватия и Босна и Херцеговина. В Босна водата е заляла пътища и е откъснала цели села. Заради риск от наводнения в Румъния е в сила червен код.

15-годишен открадна 4 бона

15-годишен хлапак е установен от полицията за кражба на 4200 лева. Вчера мъж от Мизия подава сигнал, че през последните два месеца от дома му е извършена кражба на голяма сума пари. След кратко разследване, ченгетата стигнали до непълнолетния 15-годишен хлапак е установен от полицията за кражба на 4200 лева. Вчера мъж от Мизия подава сигнал, че през последните два месеца от дома му е извършена кражба на голяма сума пари. След кратко разследване, ченгетата стигнали до непълнолетния

Атанаска Тенева: Резултатите от външното оценяване в Пловдив област са по-високи от миналогодишните

/КРОСС/ Резултатите от националното външно оценяване в Пловдив област са по-добри от миналата година, съобщи заместник-министърът в МОН Атанаска Тенева в Първомай. Тя се срещна с директори на училища и детски градини на територията на общината. Разликата между училищата с най-високи и най-ниски постижения е 10 точки при четвъртокласниците. При седмокласниците тя е 20 точки и тук имаме изключителен дисбаланс, коментира Тенева. Тя изброи пред гилдията изготвените от Министерството на образованието и науката стратегически документи. Този огромен и отговорен труд е положен, за да има ОП „Наука и образование за интелигентен растеж", която осигурява милионите за образователната система през следващия планов период.  В Пловдивска област има натрупан опит за управление на проекти. Агрегираните суми за реализиране на такива по ОП „Развитие на човешките ресурси" възлизат на близо 16 млн. лева, сочи статистиката на МОН. Заместник-министърът изрази увереност, че ще има добро усвояване и по националните програми, утвърдени с решение на Министерски съвет. Кабинетът Орешарски е първият, който записа в управленската си програма тезата за издигане авторитета и престижа на учителската професия, подчерта Тенева. Тя съобщи, че от вчера има работна група, която ще работи по проблема с натовареността на преподавателите

ЦИК най-накрая призна за нарушение с билбордовете на "Атака"

ЦИК промени рязко позицията си за билбордовете на "Атака", срещу които преди десет дни сигнал подаде Протестна мрежа. Става въпрос за рекламните табла със залепен „номер 20“ - номерът на „Атака“ в бюлетината за предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент. Според подадения сигнал билбордовете нарушават правилата за предизборна агитация, тъй като не съдържат задължителния надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“. Първото решение на ЦИК от 7 май гласеше, че нарушение няма. То беше взето с гласовете на членовете в комисията от квотите на "Атака", ДПС и БСП. ЦИК въобще не си направи труда да провери дали има нарушение. Протестна мрежа обаче обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решението на ЦИК и вчера съдът се произнесе в полза на неправителствената организация. Това принуди ЦИК за преосмисли позицията си и вчера вечерта тя излезе с решение, което гласи:  "Установява нарушение на забраната за недопускане в търговска реклама да се правят политически внушения от ПП „Атака" чрез рекламата на телевизия „Алфа". Постановява премахване на рекламите (билбордове, стени на сгради и др.) на телевизия „Алфа", съдържащи стилизирания образ на Волен Сидеров, надпис АТАКА и номер 20, независимо дали съдържат и надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление". Междувременно от "Атака" осъзнаха, че ще се стигне до подобно решение и започнаха да подменят билбордовете си с такива с лепенка  „Купуването и продаването на гласове е престъпление". Сега обче ще трябва и тях да свалят.

Този сезон пускат директни самолети от София до Малмьо и Загреб

Летище София пусна директни полети до шведския Малмьо. Те ще се извършват редовно в началото и в края на седмицата - в понеделник и в петък, съобщи...

С половин година е нараснала средната продължителност на живота у нас

България остава сред страните с най-ниска средна продължителност на живота в ЕС


Прототипът на Еркюл Поаро е установен

/КРОСС/ Британски и белгийски изследователи установиха личността на предполагаемия прототип на Еркюл Поаро - героят от знаменитите романи на Агата Кристи.  Става дума за белгийски жандармерист на име Жак-Жозеф Амуар, който по времето на Първата световна пребивава във Великобритания като бежанец, заедно със своя син Люсиен, посоват британски медии. Младата Агата Кристи се запознава с Амуар-старши, на 6 януари 1915 г., когато свири на пиано за група белгийски бежанци в южния курорт Торквей. Факта на участието на 24-годишната Кристи и белгийския жандармерист в благотворителната вечер е установил Майкъл Клеп. Неговата баба Елис Греъм Клеп помагала на белгийци, избягали от своята страна. Търсейки документи за жандармериста, Майкъл Клеп се обърнал към сътрудници на архива Ерстал. В резултат на това станало ясно, че Жак-Жозеф Амуар е роден през 1858 г., бяга от Белгия във Великобритания през 1914 г. със сина си Люсиен, който умира през 1918 г., вероятно от испански грип. След войната се връща в Белгия, където умира през 1944 г. на 86-година възраст. Еркюл Поаро се появява за пръв път в романа на Агата Криси The Mysterious Affair at Styles, публикуван през 1920 г.  „Какво можех да измисля? Ученик? Трудно представимо. Учен? Какво знаех аз за учените? Тогава си спомних за белгийските бежанци, които живееха в околностите на Торквей", пише Кристи в мемоарите си.

IT секторът остава с най-високи заплати в България

Конференцията Be IT е насочена към хора с изявени интереси в сферата на информационните технологии


Графика на деня: Икономиката на Хонконг

Стопанството на бившата британска колония се е разширило само с 0,2% през първото тримесечие - най-ниският ръст от 2012 г.


Разходите за пенсии през 2013 г. надхвърлиха 7,7 млрд. лв.

Те са били с 1,4% по-малко от планираните, показва отчетът за изпълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване


Денонощна охрана ще пази туристите на варненския плаж

Те започват работа на 1 юни и ще следят за реда на ивицата


"Бира за смет" в Германия

/КРОСС/ Проект за наемане на безработни алкохолици и наркомани, които да чистят улиците срещу бира, предизвика полемика в Германия. Данъкоплатците са загрижени, че с техните средства ще се извършва безотговорна експлоатация на зависимите. Инициативата Pick-up на благотворителната организация „Подкрепа за зависимите в Есен" смята от юни да предлага бира заедно с храна и медицинско лечение в замяна на между 3 и 6 часа работа дневно, при която се събират боклуци по улиците. Джобните ще са 1,25 евро на час, подобно на установената вече програма „работа за едно евро", в която са заети безработни и бездомници се трудят срещу почасова ставка от 1 евро. Организаторите смятат, че доброволната програма е особено полезна за дългогодишните алкохолици, за които „абстиненцията е нереалистична цел". Те допълват, че идеята им не е да поят алкохолиците, а да им създадат смислена дневна програма, за да ги накарат да се почувстват значими, докато печелят пари. Подобна програма вече работи доста успешно в холандската столица Амстердам.  

„Гардиън“: За да спасим ЕС, трябва да го поправим

Европейците трябва да имат повече глас по изцяло политическите решения, които ЕС взема – и правото да променят курса, коментира авторът Филип Лигрейн

Капитанът на ЦСКА благодари на докторите в "Софиямед"

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев бе опериран успешно в сряда в болница “Софиямед”. Интервенцията бе извършена от най-добрия специалист по спортна травматология доц. д-р Антони Георгиев, завеждащ Клиниката по артроскопска травматология в МБАЛ “Софиямед”, и д-р Иван Дойчев, лекар на ПФК ЦСКА. 
Бранителят постъпи в болничното заведение със скъсана Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев бе опериран успешно в сряда в болница “Софиямед”. Интервенцията бе извършена от най-добрия специалист по спортна травматология доц. д-р Антони Георгиев, завеждащ Клиниката по артроскопска травматология в МБАЛ “Софиямед”, и д-р Иван Дойчев, лекар на ПФК ЦСКА. Бранителят постъпи в болничното заведение със скъсана

Горските пожари в Калифорния взеха жертва

Властите в калифорнийския окръг Сан Диего обявиха бедствено положение заради бушуващите в района горски пожари. Стихията до момента е взела една жертва, а стотици хиляди са евакуирани. Един човек загина, а стотици хиляди са евакуирани заради бушуващите горски пожари в калифорнийския окръг Сан Диего, съобщи телевизия Кей Ти Ел Ей.

Във ВМА експлантираха органи на донор по линия на Евротрансплант

Във ВМА приключи първата експлантация на органи от донор за тази година по линия на сътрудничеството с Организацията за обмен на органи Евротрансплант, съобщиха от пресцентъра на здравното заведени...

ГЕРБ представи мотивите си за вота на недоверие

ПП ГЕРБ представи мотивите си за вота на недоверие в областта на енергетиката, предаде „Фокус”. Във внесения проект за решение се посочва, че в резултат от водената политика на пр...

ООН: Убийства, мъчения и отвличания в Източна Украйна

ООН предупреди за "тревожно влошаване" на човешките права в Източна Украйна, където армията се бори с бунт на проруски сепаратисти, предаде БГНЕС. В нов доклад върховният комисар по човеш...

Прандели отсече: Балотели сам в атака за Италия

Не е старомодно да играеш с трима в защита, твърди селекционерът на адзурите


Хиляди бразилци отново протестираха срещу Мондиала

Демонстрантите в Рио и в Сао Пауло предизвикаха сблъсъци с полицията преди да се разпръснат

Доходността по 10-годишните щатски ДЦК се смъкна под 2,5%

Постигнатото равнище е най-ниското в последните 7 месеца


Безяк в топ 3 на голмайсторите на Лига Европа

/КРОСС/ Нападателят на Лудогорец Роман Безяк бе определен за едно от откритията на Лига Европа от официалния сайт на УЕфА. Словенецът финишира на трето място сред голмайсторите на турнира - има шест попадения и е след Сориано от Ред Бул Залцбург с 8 гола и Пако Алкасер от Валенсия със 7 попадения. Безяк бе в основата на много от победите на българския шампион, като реализира важно попадения срещу Лацио и бившия еврошампион ПСВ Айндховен. Сред отличените от УЕФА са още Алан (Ред Бул Залцбург), Пако Алкасер (Валенсия), Кейта Балде (Лацио), Неманя Гудел (A3 Алкмаар), Кевин Кампъл (Ред Бул Залцбург), Антони Лопес (Лион), Матос (Фиорентина), Алберто Морено (Севиля) и Родриго (Бенфика).    

Ракета с най-мощния спътник рухна след изстрелване от Байконур

Ракета-носител с най-мощния руски комуникационен спътник рухна извън територията на Казахстан около 10 минути след изстрелването от Байконур, съобщи РИА "Новости". Възможно е ракетата "Протон-М" да е паднала в Алтайския край на Русия или в Тихия океан. Засега няма данни за жертви или пострадали хора.

Илияна Йотова: Българите не желаят избори, а доходи, предсказуема политика и развитие

/КРОСС/ "Не позволявайте на никой да ви отнема правото на вот, да ви заплашва че ще ви отнеме работата, ако не гласувате "правилно". " Така Илияна Йотова откри концерта на група Грамофон на градския площад в Попово, пред стотици хора. "Недопустимо е да се използва какъвто и да е натиск, санкции и заплахи, или икономически стимули, за да се повлияе на вота. Не позволявайте да ви отнемат свободата. Много права ни бяха отнети, остана ни правото на свободен избор. Нека да го защитим." На срещата, която се проведе преди концерта, с над триста симпатизанти и членове на БСП Попово, въпросите към Илияна Йотова бяха в голямата си част за европейските политики. "Трябва да има промяна за България и за Европа, след 25 май, а това може да стане само ако социалистите в ЕП сме мнозинство. Европа не е далеч, ние сме част от Европа и за това в Брюксел трябва да знаем, кой прави законите и чии интереси защитава." Илияна Йотова даде примери за това как заради тясно партийни пристрастия, представителите на ГЕРБ са гласували многократно срещу националния интерес на страната ни. "Последния пример е най-показателен. Докато колегите ни социалисти от други държави, гласуваха "въздържали се" за Южен поток, сънародниците ни от ПП ГЕРБ гласуваха "против". За това е много важно, въпреки че Европа ни се струва далеч, да си направим сметката на 25 май, кого точно изпращаме в ЕП

Иво Прокопиев: Скандално е да ползваш лична кореспонденция в предизборната си кампания

"По време на кампания за европарламент да размахваш лична кореспонденция като жълт вестник и да я използваш като основен аргумент в предизборната си кампания е скандално." Това заяви Иво Прокопиев, бизнесмен и издател на "Дневник" и "Капитал" по повод случая с разпространения негов мейл до журналисти, свързан с лицензите на трите ЕРП-та пред Нова телевизия. Според Прокопиев скандалът не е в мейла, а в това, че "водещ политик, лидер на социалистите в Европа" Сергей Станишев прави нещо, което е "нехигиенично". Заплаха срещу независимостта на медиите "Вчера те не се занимаваха с техните политически опоненти, не се занимаваха със смисъла на тези европейски избори, за какво се бори България, какво искаме да постигнем през следващия период, какви са нашите цели. Ние избираме депутати в Европейския парламент, не ровим в чуждите имейли.Това изкарване на мейла аз го определям като голям скандал срещу личността на журналистите и като опит за сплашване не само на нашата редакция, а за всеки, който си позволява да бъде независим", коментира Прокопиев. Той е на мнение, четова, което се случва е "размахване на пръст"."Все едно казват: внимавайте, защото ние следим всяко писмо, всяка поща, всяко семейство. Срещу "Икономедия" и срещу мен се води организирана репресия от държавния апарат", смята Прокопиев. Работна кореспонденция Относно съдържанието на мейла, което изтече в медиите, бизнесменът заяви: "Според мен принципите и идеята в писмото са верни. Това е обичайна работна кореспонденция, а реакцията на управляващите, която виждаме означава, че сценарият в писмото е верен". Не съм адвокат на трите ЕРП, но ако им бъдат отнети лицензите на това основание, което е незаконно, това би струвало много скъпо на всички, включително и на данъкоплатците, смята Прокопиев. Според него в писмото му до журналистите няма нищо, което да сочи към някакъв негов интерес. "Има един принципен проблем - лицензите на трите ЕРП. Аз виждам, че този проблем става много голям и съм си казал мнението в лична работна кореспонденция. В писмото няма нищо, което да сочи към някакъв мой интерес, някаква уговорка, някакво задкулисие. Най-голямото доказателство за това е, че три четвърти от тази кореспонденция изобщо не е публикувана", каза Прокопиев. Според него има "абсолютно нездраво и умишлено клатене на енергийната система от страна на правителството, защото това е чувствителна тема за обществото и трябва да се отчете дейност". С открито писмо в четвъртък Иво Прокопиев поиска публично извинение от лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев заради изявление, в което Станишев свърза мейл на Прокопиев със сценарий за дискредитиране на политиката на правителството. В сряда в няколко медии бе публикуван мейл, написан от Прокопиев до журналисти от "Дневник" и "Капитал", в който той пише, че темата с лицензите на ЕРП се развива по "Костинбродски сценарий" и че по потвърдена от два източника информация - среща на Бобева с посланици от ЕС седмицата преди този уикенд и източник на ЕВН от МИЕТ, има план лицензите на трите ЕРП да се отнемат на 15 май, непосредствено преди изборите.

Президентът си направи селфи с министри от служебния кабинет

Президентът Росен Плевнелиев и министри от служебния кабинет на Марин Райков си направиха селфи на партито на рождения ден на държавния глава. Фотосът бе публикуван от Владо Пенев в профила му в социалната мрежа фейсбук.
Пенев беше министър на културата в служебния кабинет, сформиран от президента Плевнелиев след оставката на правителството на Президентът Росен Плевнелиев и министри от служебния кабинет на Марин Райков си направиха селфи на партито на рождения ден на държавния глава. Фотосът бе публикуван от Владо Пенев в профила му в социалната мрежа фейсбук. Пенев беше министър на културата в служебния кабинет, сформиран от президента Плевнелиев след оставката на правителството на

Закриват проекта „Четене на два гласа” днес във Варна

Днес от 14.30 ч. в Морската градина - Амфитетър (под Пантеона) ще се състои закриването на проекта "Четене на два гласа", организирано от Франкофонски център-Варна и Община Варна, научи Moreto.net. За пети пореден път и тази година Представителството на Френски институт България, Алианс франсез-Варна, Община Варна, Общинският съвет на Северен департамент и Асоциацията на европейските прародители - Франция от една страна и ученици от 4 варненски училища, СОУ„Св.

Рецептите на LIDL


КУЛИНАРИЯ
ЗА ЦЕНИТЕЛИ
Истина е, че храната и яденето са толкова важни за французите, колкото любовта и умението да се разговаря. Те обожават добрите и изискани ястия.
Във вековете френската кухня се променя много. Днес готварството е превърнато в изкуство. Някои от основните принципи, които спазват френските майстори готвачи, КУЛИНАРИЯ ЗА ЦЕНИТЕЛИ Истина е, че храната и яденето са толкова важни за французите, колкото любовта и умението да се разговаря. Те обожават добрите и изискани ястия. Във вековете френската кухня се променя много. Днес готварството е превърнато в изкуство. Някои от основните принципи, които спазват френските майстори готвачи,

Икономиката ни страда от липса на добри кадри, притеснен Стойнев

Стигнал до този извод след оплаквания на много родни фирми

Ракета рухна минути след изстрелване от Байконур (видео)

Ракета-носител с най-мощния руски комуникационен спътник рухна извън територията на Казахстан около 10 минути след изстрелването от Байконур, съобщи РИА "Новости". Възможно е ракетата "Протон-М" да е паднала в Алтайския край на Русия или в Тихия океан. Засега няма данни за жертви или пострадали хора.

Хероин за над 2,7 млн. лева заловиха на ГКПП Дунав мост

Пратката е открита в ТИР, пътуващ за Западна Европа

Президентът си направи селфи с министри от служебното правителство

Президентът Росен Плевнелиев и министри от служебния кабинет на Марин Райков си направиха селфи на партито на рождения ден на държавния глава. Фотосът бе публикуван от Владо Пенев в профила му в социалната мрежа фейсбук.
Пенев беше министър на културата в служебния кабинет, сформиран от президента Плевнелиев след оставката на правителството на Президентът Росен Плевнелиев и министри от служебния кабинет на Марин Райков си направиха селфи на партито на рождения ден на държавния глава. Фотосът бе публикуван от Владо Пенев в профила му в социалната мрежа фейсбук. Пенев беше министър на културата в служебния кабинет, сформиран от президента Плевнелиев след оставката на правителството на

Ивайла Бакалова затрупана с цветя в "Софиямед"

Ивайла Бакалова, която пострада при мисия в “Къртицата”, се възстановява след операцията в болница “Софиямед”. Веднага след хирургичната намеса, тя получи десетки обаждания от приятели, а стаята  е засипана с цветя.
Ивайла получи тежка контузия при изпълнението на една от мисиите в шоуто, която я отведе директно в спешното отделение Ивайла Бакалова, която пострада при мисия в “Къртицата”, се възстановява след операцията в болница “Софиямед”. Веднага след хирургичната намеса, тя получи десетки обаждания от приятели, а стаята е засипана с цветя. Ивайла получи тежка контузия при изпълнението на една от мисиите в шоуто, която я отведе директно в спешното отделение

Златото поскъпна

Подобно на петрола и златото се насочи към повишаване на цената на седмична база на фона на повишеното търсене заради кризата в Украйна. Златото...

Московските власти забраниха гей парад в чест на Кончита Вурст

/КРОСС/ Властите в Москва официално забраниха предвидения за 27 май гей парад в чест на победителя в „Евровизия" Томас Нойвирт, известен под псевдонима Кончита Вурст, предаде Интерфакс. „Мероприятието не може да се състои", категорични са от кметството в Москва, като поясняват причината за отказа с необходимостта да „бъде съблюдавана нравствеността при възпитаването на младото поколение". Организаторите на гей парада разчитаха, че в акцията ще участват около 100 човека. Пропагандата на хомосексуализма на „Евровизия" предизвика възмущение в Русия. Много политици, обществени дейци и блогъри поставиха под съмнение целесъобразността на участието на Русия в подобни мероприятия. В частност, Олга Баталина от партията „Единна Русия"определи случилото се като заплаха за традиционните семейни ценности.  

Видео: Плонж и удар на деня за Григор Димитров


Григор Димитров постигна силен обрат над Томаш Бердих в осминафиналите на мастърса в Рим, а за победата разчиташе и на характерните си атрактивни изпълнения.

Отиграване на българина за пореден път бе избрано за "Удар на деня" в традиционната рубрика на сайта на ATP.

Хасковлията отново спечели аплаузите на публиката с превъзходен слайс след плонж на мрежата, с който си осигури мачбол срещу Бердих. Секунди по-късно Димитров заби ас, за да се класира за втори път на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване