Нови скандални разкрития около КЗП

Нещо изключително странно се случва в Комисията за защита на потребителите - неин член извади папка със скандални факти срещу единствения й друг член - председателя Веселин Златев. Според едно от твър...

Кобрата: Преговарям с Кличко, мачът е на 6-и септември

Кубрат Пулев започна преговори за мач с Владимир Кличко за световните титли по бокс за професионалисти. Това съобщи самият боксьор пред "България днес". Двубоят ще се състои на 6 септември в...

Прогноза за времето - 16 май

Временни разкъсвания на облачността ще има над Източна България, там ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Отново на много места ще превалява дъжд, главно в часовете след обяд придружен от гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°, максималните – между 15° и 20°.

Падна ракета със супермодерен руски спътник

 Аварийно изключване на двигателите на ракета-носител "Протон -М" с руски комуникационен спътник възникна при отделянето на третата й степен, съобщиха от Роскосмос. Отломки от ракетата, изстреляна от космодрума Байконур в Казахстан, могат да паднат в непредвидени райони, посочва източник от космическата индустрия. 

"На 540-та секунда след старта, с ракетата-носител бе изгубена връзка", се посочва в съобщението. "Както стана известно, при отделянето на третата степен на ракетата аварийно е изключена двигателната система. Стана известно, че главният блок не се е отделил от ракетата носител", посочват от Роскосмос .
В момента се изясняват причините за аварията.
Ракетата-носител "Протон -М" трябваше да изведе в орбита руски комуникационен спътник "Експрес AM4R" - най-мощният и високотехнологичен засега комуникационен спътник. Той трябваше да бъде третият космически апарат от серията "Експрес ", която стартира през 2014 година.

Планират бърза поправка на матурите, за да се кандидатства във ВУЗ

Склата за превръщането на точките в бележки тази година за първи път ще бъде обявена в деня на изпита, а не както през миналите години - след като са ясни резултатите на абитуриентите.
Това изненадващо обяви първо в интервю за “24 часа” министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.
“С въвеждането на матурите се случваше така, че след... Склата за превръщането на точките в бележки тази година за първи път ще бъде обявена в деня на изпита, а не както през миналите години - след като са ясни резултатите на абитуриентите. Това изненадващо обяви първо в интервю за “24 часа” министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. “С въвеждането на матурите се случваше така, че след...

Посланик Шаул Камиса Раз: България е стратегически партньор за Израел

Виждаме в България приятел и стратегически партньор, който може да помогне за много международни процеси, не само в Близкия изток, заявява в интервю за "Труд" израелският посланик Шаул Камиса Раз. Предстоящата визита на премиера Орешарски в Израел е изключителна възможност за обсъждане на важни стратегически теми за страните ни. Виждаме в България приятел и стратегически партньор, който може да помогне за много международни процеси, не само в Близкия изток, заявява в интервю за "Труд" израелският посланик Шаул Камиса Раз. Предстоящата визита на премиера Орешарски в Израел е изключителна възможност за обсъждане на важни стратегически теми за страните ни.

Боливия се насочва към ядрената енергетика

 Боливия вече е започнала работа по развитието на атомната енергетика, с подкрепата на Аржентина, обяви президентът на страната Ево Моралес, цитиран от в. La Razon.

"Ние (заедно с Аржентина) вече започнахме да работим върху ядрената енергетика. Вярвам в това, което правим сега и не сме далеч от целта. Представете си, ако Боливия разполага с достатъчно енергия за вътрешния и външния пазар - колко приходи ще има", каза Моралес при откриването на международен конгрес за газа и петрола в град Санта Крус.
Моралес заяви намерението на Боливия да се присъедини към ядрените държави през януари тази година. Тогава стана известно, че група специалисти са в Аржентина за съответната подготовка.

Чувствате се пристрастени към виртуалната реалност? Тази статия е за вас

Смартфоните вече вземат превес над обикновените мобилни телефони. Таблетите побеждават традиционните настолни компютри и лаптопи. Като допълнение към това, вече имаме и устройства за носене, като умни часовници, очила и фитнес гривни.

прочети повече

IKEA ще строи магазин на мястото на хиподрума в Киев

Местните власти планират да преместят съоръжението в покрайнините на града и да го развият като клуб за конен спорт


И Alitalia спира полетите до Венецуела

Италианската авиокомпания Alitalia обяви, че от юни спира полетите си до Каракас, съобщава венецуелският телевизионен канал Globovision.

В началото на май авиокомпанията обяви намеренията си само да намали броя на полетите до венецуелската столица, но сега преразгледа решението си в полза на пълното им прекратяване. Причината за това решение са неизплатените задължения за вече извършени полети. От доста време в страната действат различни ограничения по отношение на движението на долара, в резултат на което чужди контрагенти понасят загуби.
Сега около 20 чуждестранни авиокомпании настояват венецуелското правителство да реши проблема с изплащането на натрупаните задължения, които се оценява на 3,8 милиарда долара.
Преди това полетите си до Венецуела преустанови компанията Air Canada, посочвайки като причина нестабилността в страната заради размириците. Колумбийската Avianca ограничи полетите си до Каракас. Венецуелският президент Николас Мадуро обеща да вземе строги мерки срещу авиопревозвачите, които съкращават полетите до страната му

Иванов и Миланов вдигнаха шампионски купи

Националите Иван Иванов и Георги Миланов станаха шампиони със своите отбори в Швейцария и Русия.

Pinterest привлече 200 млн. долара за инвестиции в развитието си

Компанията планира също да разшири бизнеса си в международен план


Осуетен опит за прехвърляне на долари метне в детски книжки

 Перуански фалшификатори се опитали да прехвърлят в САЩ повече от 70 000 фалшиви доларови банкноти в книги със световноизвестни приказки за деца.

Митническата служба засякла в един от летищните складове в Лима голяма пратка на книгите "Червената шапчица", "Храбрият оловен войник", "Котаракът в чизми" за Ню Йорк. При извършената проверка митническите служители открили, че във всяка от книгите има по няколко доларови банкноти, които при изследването се оказали фалшиви.
"Подозренията възникнаха, след като стана известно местоназначението на пратката - обикновено в Съединените щати не се изпращат детски приказки от Перу", се посочва в доклада на националната данъчна администрация на Перу.
В понеделник перуанската полиция конфискува от двама столични предприемачи близо 2 милиона фалшиви долари и техника, която позволява отпечатването и на 100-доларови фалшиви банкноти.
Перу е една от страните с най-висок брой на фалшификатори в региона. В Лима и други големи градове често може да се срещнат улични "сарафи", които предлагат долари на изгоден обменен курс, но в действителност купувачът получава едно добро менте. 

Отиде си Никола Гюзелев

Големият оперен певец е починал тази сутрин


На тази дата: Руската сонда "Венера 5" каца на Венера


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 16 май 1969 г руският космически апарат "Венера 5" успява да кацне на втората планета от Слънчевата система - Венера.

Той е изстрелян през януари, за да изследва атмосферата на...

Кандидатите за председател на ЕК защитиха позициите си

Участниците в дебата бяха принудени да се защитават от гръцкия лидер на радикалната левица, Александър Ципрас, който не се забави да осъди „катастрофалната политика на бюджетни съкращения” и призова да бъде изоставена „дълговата параноя”.

"Армейците" готвят лагер в Холандия

ЦСКА ще стартира лятната си подготовка на 9 юни. За тогава е планирана първата тренировка на "червените". От 6-и до 8-и пък ще бъдат направени задължителните медицински тестове. Очаква се п...

ГЕРБ внася предиобяд вота на недоверие

ПП ГЕРБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството на тема „Енергетика“, съобщиха от пресцентъра на партията. Това ще се случи в Народното събрание, в 11:00 часа. Вотът на нед...

Защо толкова много деца са неграмотни

До 2015 година в света не трябва да има деца без основно образование. Тази от целите на Хилядолетието обаче няма да бъде постигната. Над 2/3 от децата не могат да четат и смятат. Къде се коренят при...

Славия взима минал през Ливърпул национал

Славия е на път да си осигури второ ново попълнение за следващия сезон, пише "Тема Спорт". "Белите" почти сигурно ще привлекат бившия футболист на Ливърпул Вилян Бижев. 21-годишния...

Орешарски опасен за здравето!

Изобретателността на властимащите край няма. Вземете Орешарски и правителството му - въпреки че е спорно дали този премиер-кукла си е позволил да вземе дори и едно самостоятелно решение. Което не е од...

Ученици от Десето основно училище със златни медали от "Талантите на Перник"

Драматизация на "Под игото" със злато в "Талантите на Перник"

Ученици от Десето основно училище "Ал.Константинов" станаха победители в "Талантите на Перник" с драматизация на откъси от романа "Под игото" на Иван Вазов. Младите актьори от клуб "Млад творец" под ръководството на г-жа Даниела Йорданова се въплътиха в образите на Бойчо Огнянов, Рада, Киряк Стефчов, Боримечката, чорбаджи Марко. На сцената не...

Продължава

Центърът на Варна може да остане разкопан цяло лято

Има реална опасност центърът на Варна да остане разкопан през активния летен сезон.
Днес кметът Иван Портних за пореден път изрази безпокойство от темпото и качеството на работа на фирмата, която извършва реконструкцията на пешеходната зона.
В средата на ноември миналата година обединението “Зебра Трафик” подписа договор за изпълнението на Има реална опасност центърът на Варна да остане разкопан през активния летен сезон. Днес кметът Иван Портних за пореден път изрази безпокойство от темпото и качеството на работа на фирмата, която извършва реконструкцията на пешеходната зона. В средата на ноември миналата година обединението “Зебра Трафик” подписа договор за изпълнението на

Deutsche Bank излиза от бизнеса с казина

Немският кредитор продава едно от най-луксозните казина в Лас Вегас The Cosmopolitan на компанията за частен капитал Blackstone за 1,73 млрд. долара


Схема за производство и разпространение на марихуана е разкрита при спецоперация на служители от ОДМВР – Търговище

На сочения за организатор на престъпната дейност 34-годишен мъж е наложена постоянна мярка за задържане

Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Коелю: Португалия ще ускори реформите въпреки края на спасителната програма

В това уверява премиерът, който не подкрепя евентуално решение на ЕЦБ за стартиране на количествени улеснения


Взрив разруши МОЛ и взе две жертви

Двама са убити, а други 13 са ранени след взрив на търговски център в мексиканския град Рейноса, където напълно разрушени са четири търговски точки в сградата на мола, сред които е и ресторант.

Капитанът на Динамо (Букурещ) подсилва Ботев

Капитанът на Динамо (Букурещ) Драгош Григоре е вариант за подсилване на защитата на Ботев (Пловдив), твърдят в Румъния. Според местните медии 27-годишният централен бранител ще напусне клуба през лято...

Прокопиев пита Станишев как пак се занимава с черен пиар, Ерменков отрича за писмо от "Газпром"

Всеки вестник и всяка медия може да пише свободно за различните теми, включително тази с ЕРП-тата. Това заяви червеният депутат Таско Ерменков, който беше посочен от Реформаторския блок като един от &...

Надпревара в Турция за Шильо от Левски

Няколко турски отбора проявяват интерес към вратаря на Левски Горан Блажевич, пише "Тема Спорт". Гърватинът прави силна пролет, след като успя да замести отлично Пламен Илиев, който претърпя...

Хазарта пуска самостоятелно парче

Ицо Хазарта изненада феновете си като обяви през официалния сайт на лейбъла Facing The Sun, че пуска самостоятелно парче „Хип-хоп”. Клипът е първият от серията “One Shot...

ЦСКА губи две звезди

Бенинецът Омар Косоко и французинът Жереми Фо-Поре все още не са преподписали договорите си с ЦСКА, въпреки че водят преговори от няколко седмици. Контрактите им изтичат през лятото. Не е изключено &q...

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
 Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
 При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Събирайте тен в морската крепост „Спитбанк Форт”

Морските води са буквално на една ръка разстояние


Ники Михайлов бесен заради Бориса

Вратарят на националния ни отбор Николай Михайлов изпрати изявление, по повод тиражираната информация, че е дал пари за благотворителност.

Сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, смята Меркел

"ЕС не носи отговорност за избухването на кризата в Украйна"


В мол в Мексико избухна взрив, има убити

Напълно разрушени са 4 търговски точки, сред които и ресторант

Осуетен опит за прехвърляне на долари метне в детски книжки

Перуански фалшификатори се опитали да прехвърлят в САЩ повече от 70 000 фалшиви доларови банкноти в книги със световноизвестни приказки за деца.

11 години съдът бави дело за държавен имот

Дело, което може да се реши ако не за 11 дни, то поне за 11 месеца, “виси” из съдебните зали вече 11 години.
В момента случаят е във Върховния касационен съд (ВКС). Вместо да го приключи обаче, на 28 април т.г. Първо гражданско отделение на ВКС го спира, за да чака тълкувателно решение. Още колко месеци и години - не се знае. 
Казусът е за... Дело, което може да се реши ако не за 11 дни, то поне за 11 месеца, “виси” из съдебните зали вече 11 години. В момента случаят е във Върховния касационен съд (ВКС). Вместо да го приключи обаче, на 28 април т.г. Първо гражданско отделение на ВКС го спира, за да чака тълкувателно решение. Още колко месеци и години - не се знае. Казусът е за...

Индийската традиция - част от арт зоната на Фестивал на цветовете

На 21 юни 2014 г. в София ще се проведе първото издание на Холи - Фестивал на цветовете. Популярната индийска традиция ще се пренесе за първи път на българска земя и дава обещание за едно незабравимо ...

Стягат нов Левски с играчи отвъд Дунава

Левски вече започва да работи сериозно по лятната селекция. "Сините" са набелязали доста играчи, които евентуално може да акостират на "Герена". Според "Меридиан мач" едн...

Sofia Rocks на турне

Броени седмици преди SOFIA ROCKS 2014, когато на една сцена ще се качат 30 SECONDS TO MARS, THE OFFSPRING, SKILLET, MANDO DIAO, ALCEST и OSSSY, организаторите от BALKAN ENTERTAINMENТ и парти-диктатори...

Кайсара и Моци готови за Примера според Абало

Крилото на Лудогорец Дани Абало се изказа доста ласкаво за двама от съотборниците си - Козмин Моци и Жуниор Кайсара, пред испанска медия. "В състава ни има няколко футболисти, които ме изненадаха...

Директорът на Европол пристига на работна визита в България

На еднодневно работно посещение днес пристига директорът на Европол Робърт Уейнрайт. В програмата му са предвидени срещи със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Й...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване