360 000 лева кръвнина за убит с болен син

Застрахователна компания трябва да плати 360 000 лв. обезщетение на семейството на убития при жестока катастрофа в Смолян Юлиян Соколов. 
Внушителното обезщетение присъди Апелативният съд в Пловдив. 34-годишният баща на болно дете загина на 3 май 2011 г., когато върху колата му връхлетя камион. Експертизата по разследването доказа, че причината за Застрахователна компания трябва да плати 360 000 лв. обезщетение на семейството на убития при жестока катастрофа в Смолян Юлиян Соколов. Внушителното обезщетение присъди Апелативният съд в Пловдив. 34-годишният баща на болно дете загина на 3 май 2011 г., когато върху колата му връхлетя камион. Експертизата по разследването доказа, че причината за

ОТМЕНЕНО ОТ ВЪРХОВНИЯ СЪД ПРАВИТЕЛСТВЕНО РЕШЕНИЕ

 Днес, в София, окончателно беше отменено решение на Министерски съвет от 07.10.2011 год.и с това беше анулирана концесията за добив на златно-сребърни руди от находището „Диканите” в участъка „Вакарелец” в землищата на радомирските села Горна Диканя и Долна Диканя, област Перник.

За пръв път от много години насам съдът, сезиран от гражданска организация и община, отменя правителствен акт, издаден в нарушение на закона. Петчленен състав на Върховния административен съд остави в сила решението от 27.2.2013 год. на тричленния състав на Върховния административен съд, който още преди пет месеца определи, че Министерски съвет е дал концесия за добив на златно-сребърни руди от „Диканите" в нарушение на Закона за опазване на околната среда. Допуснато е разминаване между приетото правителствено решение и обнародвания текст.
Върховният административен съд е установил, че при провеждане на процедурата за отдаване на концесия за добив на подземни богатства са допуснати съществени нарушения на административно - производствените правила и материалния закон.
 
Освен това е допуснато и грубо разминаване между текста на решение № 748, прието на заседанието на Министерския съвет от 07.10.2011 год. и обнародвания по-късно текст на това „решение“ в Държавен вестник. Според съда, това е съществено нарушение на административно-производствените правила. Неговата категорична отмяна и от двата висши съдебни състава (тричленен и петчленен) предотвратява дискредитирането на работата в Министерски съвет и възможните последствия със значителни щети за Държавата.
 
 
 
(Приложение: Решение № 17481 от 27.12.2013 г. на Върховния административен съд на Република България, петчленен състав - първа колегия, което е окончателно и не подлежи на обжалване)

Ренци: Няма ясна подкрепа за никого от кандидатите за председател на Еврокомисията


Няма ясна подкрепа за Жан-Клод Юнкер или за който и да е от кандидатите за следващ председател на Европейската комисия, каза днес италианският премиер Матео Ренци, цитиран от "Ройтерс".

След разговори с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и британския премиер Дейвид Камерън в кулоарите на срещата на лидерите на Г-7 в Брюксел, Ренци каза, че първата цел е да се определят приоритетите пред следващата Еврокомисия и после да се реши кой е най-подходящият...

Пиргова: ДПС и БСП се опитват да осигурят стабилност

Мисля, че правителството си остава също толкова стабилно, колкото е било и преди евроизборите, защото евроизборите не са национални избори, те не решават националната легитимност на правителството. Tова заяви пред БНР политологът и преподавател в СУ Мария Пиргова. Тя определи действията на ДПС като подкрепа за коалиционния партньор: "Аз смятам това решение на ДПС за изключително мъдро и действително подкрепящо коалиционния си партньор, защото България не е сама на света, но ако погледнем сложната обстановката в света, ако приемем това, че другата седмица ще пристигнат много антируски настроени американски конгресмени, след това ще пристигне и външният министър на Русия, просто това много трудно се управлява в такъв двустранен натиск, който от години тече в България и България - трудно се държи на краката в такава ситуация" ДПС казват "Избори сега веднага не може да има", те казват: "Ще мислим кога да направим избори, правителството е добро, Орешарски е много добър премиер“. Сега на вота за финансовата политика ще се обсъдят нападките на ГЕРБ и ще се види с цифри, че правителството на Пламен Орешарски изобщо не задлъжнява, за разлика от това на ГЕРБ. Така че ДПС не напада правителството, а се опитва да осигури време, да осигури време на България.Това време му трябва, например, да гласува един голям пакет от социални закони, закони за реформата в здравеопазването, вероятно има много недовършена законодателна работа по идеите на това правителство, каза още Пиргова. Предполагам че следващото правителство, което ще дойде след това, ще продължи неговата политика и ще бъде стабилно. В момента и двете политически сили - и ДПС, и БСП, се борят за политическа стабилност на България, независимо, че са в много сложна ситуация и отвън, и отвътре, категоричен е политологът.

Sprint сключи споразумение с T-Mobile за евентуално придобиване

Американската телекомуникационна компания Sprint е пред споразумение с T-Mobile. Двете компании са достигнали до консенсус за цената и капиталовата...

Седмокласници не знаят що е ечемичено зрънце

Седмокласниците правят грешки поради непознаване на лексикалното значение на някои по-рядко употребявани думи като ечемичено зрънце например. Това казаха вчера от министерството на образованието при анализа на резултатите.
На националното външно оценяване по български език и литература учениците трябваше да преразкажат от името на врабчето... Седмокласниците правят грешки поради непознаване на лексикалното значение на някои по-рядко употребявани думи като ечемичено зрънце например. Това казаха вчера от министерството на образованието при анализа на резултатите. На националното външно оценяване по български език и литература учениците трябваше да преразкажат от името на врабчето...

Инспекция на “Армията”

Служители от Министерството на спорта направиха инспекция за ремонтите на стадион “Българска армия”. Присъстваха също Ивайло Манджуков от управителния съвет и председателят на сдружението “ЦСКА завинаги” Александър Чакмаков.

От министерството искат да видят документи за направените игрища. От “ЦСКА завинаги” още не са дали на футболния клуб факт Служители от Министерството на спорта направиха инспекция за ремонтите на стадион “Българска армия”. Присъстваха също Ивайло Манджуков от управителния съвет и председателят на сдружението “ЦСКА завинаги” Александър Чакмаков. От министерството искат да видят документи за направените игрища. От “ЦСКА завинаги” още не са дали на футболния клуб факт

Съдът гледа в петък мярката на убиеца на Паоло

Стара Загора /КРОСС/ От 14:00 часа утре Старозагорският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на Георги Сапунджив, който в понеделник вечерта прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.В момента Сапунджиев е в Неврохирургията на старозагорската болница с мозъчно сътресение и пукнато тъпанче на лявото ухо. Той е задържан за 72 часа.

Екип от специалисти ще тренира Ботев (Пловдив)

Ботев (Пловдив) обяви треньорския екип, който ще води заниманията на отбора до назначаването на нов селекционер.

Белград: Решението ни е окончателно, ще строим "Южен поток"

Сръбското правителство съобщи, че няма никакво намерение да спира или отлага изграждането на "Южен поток" на територията на страната.

Бюджетната комисия одобри емитирането на държавен дълг

Очаква се емисията да бъде ратифицирана в пленарна зала утре

Удавница хвърли стол в морето и скочи след него (обзор)

Момичето, което се удави в 3,30 ч на Рибарския плаж във Варна, побесняло, грабнало пластмасов стол и го хвърлило през перилата на остатъците от Рибарското мостче. После скочило след него във водата.
Това твърдят сервитьори от близкия до мястото на трагедията ресторант. “Охранителят от отсрещната дискотека ми каза, че момичето плувало, Момичето, което се удави в 3,30 ч на Рибарския плаж във Варна, побесняло, грабнало пластмасов стол и го хвърлило през перилата на остатъците от Рибарското мостче. После скочило след него във водата. Това твърдят сервитьори от близкия до мястото на трагедията ресторант. “Охранителят от отсрещната дискотека ми каза, че момичето плувало,

Европейската комисия одобри проекта за изграждане на Северна скоростна тангента по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

 На 04.06.2014 г., с решение на Европейската комисия C(2014) 3475 е одобрен проекта „Северна Скоростна Тангента от км 0+000 до км 16+540” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Проектът ще се финансира в рамките на схема BG161PO001/2.1-01/2007 „Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища”.

 

Бенефициент по проекта е Агенция „Пътна инфраструктура“.

Изграждането на Северната скоростна тангента ще осигури удобна връзка между крайните северозападни и югоизточни квартали на София. Очаква се с новото 6 лентово трасе да се подобри достъпа на най-отдалечените райони и населени места в столицата до центъра, като се повиши значително удобството на трафика чрез спестяване на време и избягване на задръстванията.

Изграждането на 16- километровото трасе ще  доведе до равномерно разпределение на трафика между новото трасе и Софийския околовръстен път и ще допринесе за намаляване на шума, вибрациите и вредните емисии.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ, одобрен от EК, е 120 151 948 евро. От тях 85% са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 15% са средства от националния бюджет.

Германия вдига забраната за добив на шистов газ

/КРОСС/ Германия възнамерява да отмени забраната върху използването на технологията фракинг, необходима за промишлен добив на шистов газ, пише The Financial Times. По този начин Германия се опитва да намали зависимостта си от руския газ и да повиши конкурентоспособността на своята промишленост в сравнение с американските производители. Правителството ще обсъди законопроект за оценката на възможните последици върху околната среда и за икономическата целесъобразност през лятото. Резервите от шистов газ в Германия възлизат на приблизително 2,3 трлн. куб. м, при годишно потребление от около 80 млрд. куб. метра. С постепенното намаляване на „традиционните" газови резерви в страната, този проблем придобива особено значение. Германските производители препоръчват все по-настоятелно използването на нови технологии в сондажите, но от страх за сериозни икономически вреди в гъсто населената страна, правителството не се решаваше на конкретни стъпки. В съседна Франция, държавата от самото начало се противопостави категорично на фракинга. В Германия възнамеряват да разрешат този тип сондажи само при абсолютна гаранция, че в процеса няма да бъдат използвани опасни химикали и че за качеството на водите в района на производство няма да има рискове.

Луд свали израелски самолет на летище София

Млад австриец с психично заболяване предизвика скандал на борда на израелски самолет и машината кацна аварийно на летище София. 
Инцидентът съвпадна със забелязващите се в последните дни у нас засилени полицейски мерки за сигурност около еврейски културни домове, синагоги и дипломатически обекти на Израел и хотели по Черноморието.
Самолетът Млад австриец с психично заболяване предизвика скандал на борда на израелски самолет и машината кацна аварийно на летище София. Инцидентът съвпадна със забелязващите се в последните дни у нас засилени полицейски мерки за сигурност около еврейски културни домове, синагоги и дипломатически обекти на Израел и хотели по Черноморието. Самолетът

Комисар Мимица открива Информационна кампания за правата на потребителите в София

 На 9 юни (понеделник) Невен Мимица - eвропейски комисар, отговарящ за политиката за защита на потребителите, заедно с Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката и Веселин Златев – председател на Комисията за защита на потребителите официално ще открият информационна кампания за правата на потребителите в България. Събитието ще стартира в 12:30 часа на ет. 2 в търговски център The Mall на бул. „Цариградско шосе“. Официалната част ще приключи кратки изявления за медиите.  

 

Посетителите на търговския център ще могат да зададат въпроси на представители на Комисията за защита на потребителите от 11.30ч. до 15.00ч., както и да се включат във викторина с награди за петте основни права на потребителите: правото на неподвеждаща реклама, правото на ремонт или замяна на дефектни стоки, правото на договори без неравноправни клаузи, правото да бъде върната стока, закупена онлайн, правото на безплатна помощ от Европейските потребителски центрове при покупки в чужбина.  

 

Информационна кампания за правата на потребителите се организира по инициатива на ГД „Правосъдие“ на Европейската комисия и се провежда в България, Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия. Нейната цел е да повиши осведомеността както на потребителите, така и на търговците за техните права при покупка и продажба на стоки или услуги.  

Осъдиха експерти за занижени оценки на антики

Директорката на Регионалния исторически музей във Видин Фионера Филипова и бившата зам.-директорка на Националния археологически институт Дочка Аладжова са осъдени, защото като вещи лица по дело за контрабанда на антики дали занижени оценки. Двете получиха от Видинския районен съд по 6 месеца условно, както и забрана да правят експертизи. Директорката на Регионалния исторически музей във Видин Фионера Филипова и бившата зам.-директорка на Националния археологически институт Дочка Аладжова са осъдени, защото като вещи лица по дело за контрабанда на антики дали занижени оценки. Двете получиха от Видинския районен съд по 6 месеца условно, както и забрана да правят експертизи.

Шофьорът, влетял в магазин - с 1,69 алкохол и без книжка

27-годишният Х.С, който влетя с беемвето си в магазин в Слънчев бряг, е бил с 1,69 промила алкохол в кръвта и нямал книжка. На гърба му висели още 40 акта за нарушение на правилата за движение, както и три присъди за това.

Ангел Найденов: Трябва да се мисли за дата на предсрочните избори


Според министъра на отбраната Ангел Найденов трябва да се мисли за дата на предсрочните избори. Той не изключва и провеждане на заседание на ръководството на БСП по темата преди края на тази седмица, предаде БНР.

"В БСП след като сме казали А , т.е. казали сме, че не ни плашат предсрочни избори и че властта не е самоцел, трябва да кажем и Б. Да мислим в това число и по варианта кога могат да бъдат проведени тези предсрочни парламентарни избори", подчерта Найденов.

"Всичко...

Удрят унгарските медии с данък от рекламите

Унгарските медии бяха изправени на нокти от предложения данък реклами, който ще ги парализира и ще затегне правителствения контрол върху тях.

Г-7 призна Потрошенко за президент на Украйна

Лидерите на Г-7 в Брюксел среща казаха, че са напълно зад изборът за президент на Украй на Петро Порошенко. На срещата не присъства Русия.

Путин видя слабост у Хилъри Клинтън

Руският президент Владимир Путин се намеси в US политиката, заявявайки, че вижда “слабост” у Хилъри Клинтън - потенциална кандидатка за президент на САЩ на изборите през 2016 г. “С жени е по-добре да не се спори... Но когато хората прекрачват определени граници на приличие, това говори не за тяхната сила, а за слабостта им", казва той за нея. Руският президент Владимир Путин се намеси в US политиката, заявявайки, че вижда “слабост” у Хилъри Клинтън - потенциална кандидатка за президент на САЩ на изборите през 2016 г. “С жени е по-добре да не се спори... Но когато хората прекрачват определени граници на приличие, това говори не за тяхната сила, а за слабостта им", казва той за нея.

Студенти правят дебют на голяма сцена в операта „Дон Жуан”

Студенти от Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в столицата ще излязат за първи път на голяма сцена в Бургас. Те ще имат шанс  да се  превъплътят в персонажите от „Дон Жуан” под умелата режисура на директора на Държавна опера – Бургас  Александър Текелиев.

Представлението,  за което студентите  са репетирали в продължение на цели шест месеца,  е дипломната им работа.  Всеки, който желае, може да чуе  младите надежди на оперното изкуство на  18 юни, от 19:00 часа, в залата на Операта.  Заглавието е включено в афиша за месец юни и първите билети за него  вече са продадени.

„В  операта „Дон Жуан” своя дебют ще направят  най-добрите осем  студенти от класа по актьорско майсторство, който водя  в Националната музикална академия”, каза Александър Текелиев.

В ролята на прочутия Дон Жуан ще влезе бургазлията Валери Турманов, а в тази на верния му помощник  Лепорелло ще е  Костадин Мечков. Диригент ще е  Ивайло Кринчев.

През юни почитателите на операта ще могат да се насладят на силни заглавия, сред които „Мадам Бътерфлай”, която ще се играе на 6 юни (петък),  от 19:30 часа. Два дни по-късно публиката ще се пренесе в света на приказките благодарение на  „Пепеляшка”. Балетът по музика на Сергей Прокофиев пожъна голям успех още миналия месец и изпълни залата на Операта с деца. Поради тази причина „Пепеляшка”  отново ще се играе в ден и час, удобен за родителите. Първата дата, на която ще можем да гледаме балета,  е 8 юни, от 14. 00 часа, а втората – 9 юни, от 19:00 часа. Най-известните приказни персонажи ще бъдат изиграни от изящните солисти на Софийската  опера  –  Веса Тонова и Емил Йорданов. Хореографията и режисурата са дело на проф. Хикмет Мехмедов.

Програмата на Операта продължава с „Риголето” от Джузепе Верди. Представлението  ще се играе на 11 юни, от 19:00 часа. 13-ти юни е отреден за невероятния мюзикъл „Службогонци”, който  е от 20:30 часа. Афишът завършва с повече от силно заглавие – „Царицата на Чардаша”. Оперетата на известния унгарски композитор Имре Калман обещава да  разпали огнени страсти на сцената на Държавна опера – Бургас.

Цялата програма на Държавна опера – Бургас за месец юни можете да видите на следния линк: http://operabourgas.com/program/

Мръсният въздух - проблем номер едно за околната среда

Мръсният въздух е най-големият проблем за околната среда у нас. Това сочи националния доклад за опазване на околната среда за 2012 г. Основни...

20-ина протестираха мълчаливо в подкрепа на изборния референдум

София /КРОСС/ Инициаторите на референдума за промени в изборното законодателство излязоха на мълчалив протест пред сградата на бившия Партиен дом по време на заседание на комисията по работа с гражданското общество, председателствана от БСП депутата Мая Манолова. На мълчаливия протест се събраха двайсетина души, сред които университетски преподаватели. Те бяха поставили символично черни лепенки на устите си. Причината за демонстрацията им бе, че тема на заседанието е именно внесената подписка за референдума, но на него не са поканени нейните организатори, съобщи проф. Георги Близнашки от инициативния комитет. Той внесе над 570 хил. подписа в подкрепа на референдума, на който хората да бъдат питани за задължителното гласуване, електронното гласуване и мажоритарния вот."Искаме да дадем знак, че това, което се случва, е напълно неприемливо. Не може да не поканиш автентичните представители на гражданското общество, които събраха над 570 000 подписа", обясни Близнашки. Междувременно Манолова заседаваше в основната сграда на парламента на площад "Народно събрание", където обикновено са откритите й срещи с граждани. В дневния й ред влизаше не обсъждането на предложението за допитване по изборните закони, а законодателни предложения, свързани с дейността на частните съдебни изпълнители

Клубовете от Крим смениха имената си, за да играят в Русия


Пет футболни клуба от окупирания от Русия полуостров Крим смениха имената си и подадоха заявки да участват в руското първенство.

В четвъртък стана ясно, че Висшата лига на страната няма да бъде увеличавана. Така вече бившите членове на украинската първа дивизия "Севастопол" и "Таврия" (Симферопол) ще трябва да се включат в ниските нива на руския футбол.

"Таврия" смени името си на "Скиф", докато при първия отбор ситуацията е по-различна. "Това вече не е "Севастопол", а...

Арест за подбудител на разстрел на митничар

44-годишният Иван Карабелов, обвинен за подбудителство на убийството на митничаря Георги Дребчев, ще остане в ареста. Това реши вчера Апелативният съд в Пловдив.
Дребчев бе застрелян през юни 1999 г. пред дома си в Пловдив.
Иван Карабелов е посочен като подбудител от анонимен свидетел. “Този свидетел дава противоречиви данни. Първоначално е говор 44-годишният Иван Карабелов, обвинен за подбудителство на убийството на митничаря Георги Дребчев, ще остане в ареста. Това реши вчера Апелативният съд в Пловдив. Дребчев бе застрелян през юни 1999 г. пред дома си в Пловдив. Иван Карабелов е посочен като подбудител от анонимен свидетел. “Този свидетел дава противоречиви данни. Първоначално е говор

Затягат контрола върху поръчките заради спрени евросредства

София /КРОСС/ Обединяване на Управляващия орган и Междинното звено на ОП „Околна среда" в една главна дирекция, с цел елиминиране на дублиращи проекти, намаляване на риска от допускане на пропуски и улесняване на формирането на единна позиция по различни въпроси, свързани с изпълнението на програмата.Това е едно от предложенията на екоминистерството към Европейската комисия за изчистване на проблемите около замразените плащания по оперативната програма.В новата процедура се предвижда допълнително ниво на контрол върху възлаганията на обществени поръчки, които станаха и причина за спирането на евросредствата.От ресорното министерство допълват, че към този момент експерти от Европейската комисия разглеждат изпратените данни и предложения и в кратък срок трябва да бъде решено дали плащанията ще бъдат пуснати, съобщи Дарик.

Съветник на Желю Желев обвинил Атанас Семерджиев, че готви военен преврат

Hа 21 май о.з. генерал-полковник Атанас Семерджиев навърши 90 години. Близо 28 г. - от 22 март 1962 г. до 27 декември 1989 г., той бе началник на Генералния щаб на армията. След демократичните промени за 7 месеца бе министър на вътрешните работи, а от 1 август 1990 г. до 19 януари 1992 г. - вицепрезидент на републиката. Hа 21 май о.з. генерал-полковник Атанас Семерджиев навърши 90 години. Близо 28 г. - от 22 март 1962 г. до 27 декември 1989 г., той бе началник на Генералния щаб на армията. След демократичните промени за 7 месеца бе министър на вътрешните работи, а от 1 август 1990 г. до 19 януари 1992 г. - вицепрезидент на републиката.

Оланд увещава Обама САЩ да не глобяват с $10 млрд. BNP Paribas


Часове преди срещата на президентите на САЩ Барак Обама и на Франция Франсоа Оланд Париж зае защитна позиция по казуса с предполагаемото нарушение на икономическите санкции срещу Иран от страна на BNP Paribas, заради което френската банка може да бъде принудена да плати глоба до 10 милиарда долара, предава агенция "Ройтерс".

След като по-рано през седмицата Оланд заяви, че ще повдигне въпроса за "непропорционалната" глоба пред колегата си Обама, вчера пред репортери в Брюксел той...

Картина на Модиляни бе продадена за 13,5 млн. евро

/КРОСС/ Картина на италианския художник Амедео Модиляни бе продадена на търг в сряда в Париж за 13,5 млн. евро. Според аукциона Sotheby's това е рекордна цена за негова картина във Франция  Картината представлява портрет на Пол Александър, основният меценат на италианския художник. Досега творбата е била собственост на семейството на Александър, така че за първи път се появява на пазара на произведения на изкуството, като първоначалната й цена бе между 5 и 8 млн. евро. Картината е нарисувана през 1911-1912 г., точно след смъртта на майката на Пол Александър и много рядко е била показвана на изложби, пише Le Figaro. Картината е един от петте портрета, които Модиляни (1884-1920) е нарисувал на Пол Александър след пристигането си в Париж през 1907 г. Александър веднага бил впечатлен от таланта на младия художник и изкупува всичките му картини и платна. До началото на Първата световна война през 1914 г. той е бил единственият купувач на картините на художника и притежавал близо 500 рисунки и дузина платна на Модиляни. На вчерашния търг в Париж бяха продадени още четири негови рисунки на обща стойност 900 900 евро, които също са били собственост на семейството на Пол Александър.

България спечели съдебен спор с ЕК

България е спечелила делото, заведено срещу нея през 2012 г. от Европейската комисия заради това, че държавният газов оператор "Булгартрансгаз" не е осигурил на останалите оператори за пренос на синьото гориво възможност да пренасят виртуални количества суровина в обратна на физическите потоци посока.

ГЕРБ внесе вота на недоверие точно в 17:59 ч.

Точно в 17:59 часа ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски в областта на фискалната политика. Според народните представители от ГЕРБ "желанието за осигуряване на ресурс за непрозрачни и със съмнителна ефективност разходи, доведе до безотговорно планиране на приходната част на бюджета, и повишаване на дефицита близо до максималните позволени от закона нива." „Фактите по отношение на постъпленията в бюджета са изключително тревожни. Независимо, че многократно алармирахме, че в бюджета се залагат изключително надценени приходи, само и само да се гарантира ресурс за предизборни и непрозрачни харчове, в бюджета за 2014г. са заложени близо 2 млрд. повече приходи от данъци и осигурителни вноски спрямо постъпилите за 2013г. От официалните данни, публикувани от Министерството на финансите, за първите четири месеца на годината приходите по консолидираната фискална програма изостават значително от заложените по план. Спрямо същия период на 2013г. данъчните приходи нарастват едва със 123 млн.лв. като по отношение на приходите от ДДС и акцизи постъпленията са под нивата на 2013г. Негативните тенденции се засилват допълнително и от обстоятелството, че към края на април е приключила данъчната кампания по отношение на преките данъци от една страна, а от друга страна промените в данъчното законодателство от края на 2012 г. предвидиха изместване на част от постъпленията за 2013г. в началото на 2014г“, се посочва в мотивите към вота на недоверие. „Освен преките ефекти върху фиска не са за пренебрегване процесите в енергетиката и железниците, като и двата сектора са последователно тласкани към фалит и допълнително задлъжняване на държавата чрез нейните структуроопределящи дружества. Не са за пренебрегване и проблемите в системата на сектор здравеопазване. Традицията на БСП и ДПС да „усвоява“, а не да управлява по прозрачен и законосъобразен начин безвъзмездно предоставените средства от Европейския съюз предреши спирането от страна на Европейската комисия на средства по Оперативната програма „Околна среда”, Оперативна програма „Регионално развитие”, като подобни действия се очакват и за програмите „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и Програмата за развитие на селските райони“, пише още в мотивите.

Никой не позна печелившите числа, джакпотът ще стигне 3 768 000 лева в неделя

В днешния 45-и тираж на БСТ отново нямаше участник познал пълната комбинация от печеливши числа и атрактивните джакпоти в игрите на БСТ продължават да се трупат за неделя.

Във второ теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 3 768 000 лева за следващия 46-и тираж. В първо теглене на същата играта се прогнозира джакпот от 565 000 лева, а за игр В днешния 45-и тираж на БСТ отново нямаше участник познал пълната комбинация от печеливши числа и атрактивните джакпоти в игрите на БСТ продължават да се трупат за неделя. Във второ теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 3 768 000 лева за следващия 46-и тираж. В първо теглене на същата играта се прогнозира джакпот от 565 000 лева, а за игр

Предстоящи събития в страната за утре, 6 юни

***София /КРОСС/ От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 09.30 часа 6 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Гюнай Сефер и Митхат Табаков. ***София /КРОСС/ От 10:00 часа в Народно събрание, зала „Изток" на Народното събрание ръководствата на ПП ГЕРБ и на парламентарната група на ГЕРБ ще се срещнат с кметове от партията от цялата страна. Тема на срещата са проблемите в работата между местните власти и централната изпълнителна власт в Република България. ***София /КРОСС/ От 10:30 часа в Народно събрание, зала „Запад", представители от Коалиция за България ще дадат пресконференция. ***София /КРОСС/ От 09.00 часа в Интер Експо Център София кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще поздрави участниците в младежки бизнес форум „Изгряващи звезди" 2014. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов ще присъства на стартирането на проекта „Ние обичаме Младост". ***София /КРОСС/ От 11.00 часа в киносалона на Министерство на външните работи ще се проведе публична лекция на Генералния секретар на Европейската служба за външно действие Пиер Вимон на тема „Четири години от създаването на ЕСВД - постижения и предизвикателства". ***София /КРОСС/ От 11.00 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще провери изпълнението на проект, свързан с обновяване на входа на София откъм бул

Албена Денкова стана Кралица на танца

С много малка разлика тя победи Михаела Филева в Dancing Stars


Експертният ресурс на правителството не е изчерпан според вътрешния министър


Следващото правителство едва ли ще е по-стабилно, а експертният ресурс на сегашното не е изчерпан, заяви вицепремиерът Цветлин Йовчев. Той коментира от Люксембург днешното изявление на лидера на ДПС Лютви Местан, че трябва да има избори до края на годината, предаде БНР.

Според Цветлин Йовчев ако политическата обстановка се е променила и не отразява обществените нагласи, ако парламентът не може да функционира нормално и ако правителството няма достатъчно подкрепа, то трябва да се води...

Русия и Гърция договориха цена на природния газ

396 долара за 1000 кубични метра е цената, на която Русия ще доставя природен газ на Гърция. Информацията бе потвърдена от генералния директор на...

Европейските стимули доведоха до рекорди за Dow Jones и S&P 500

Инвеститорите приемат положително програмата за стимулиране на европейската икономика


Тийнейджър се удави в язовир "Огоста"

Тийнейджър на 16 г. се е удавил в канала на ВЕЦ-а край язовир Огоста.

Двама в болницата след тежка катастрофа между Казанлък и Енина /видео/

/КРОСС/ Жена от Енина и мъж от Казанлък са в болницата, след тежка катастрофа на пътя между Казанлък и Енина. Пътният инцидент е станал минути след 18.00 часа. Фолксваген Пасат управляван от жена от Енина е пътувал от Казанлък към Енина. Внезапно автомобилът е влязъл в насрещното и там се блъска с друг Фолксваген Пасат, управляван от мъж от Казанлък. При ударът Фолксвагенът управляван от мъжа по посока Енина - Казанлък е изхвърчал във въздуха и е паднал на таван в крайпътната нива. След този удар в другия Фолксваген, управляван от жена се блъска Ауди А6.Пътят е временно затворен, докато се извърши оглед на мястото на инцидента. Тежко са пострадали двамата водачи на Фолксвагените, като те са откарани в Спешния център. По думите на очевидци, мъжът е тежко пострадал и трудно е бил изваден от колата. Сред пътуващите с Аудито няма пострадали. Друга кола се е разминала на косъм от инцидента, като е успяла да избегне удара завивайки в ивицата извън пътя, пише kazanlak.com. video:http://www.youtube.com/watch?v=xJ1zkl0YlPo

Двама в болницата след тежка катастрофа между Казанлък и Енина

/КРОСС/ Жена от Енина и мъж от Казанлък са в болницата, след тежка катастрофа на пътя между Казанлък и Енина. Пътният инцидент е станал минути след 18.00 часа. Фолксваген Пасат управляван от жена от Енина е пътувал от Казанлък към Енина. Внезапно автомобилът е влязъл в насрещното и там се блъска с друг Фолксваген Пасат, управляван от мъж от Казанлък. При ударът Фолксвагенът управляван от мъжа по посока Енина - Казанлък е изхвърчал във въздуха и е паднал на таван в крайпътната нива. След този удар в другия Фолксваген, управляван от жена се блъска Ауди А6.Пътят е временно затворен, докато се извърши оглед на мястото на инцидента. Тежко са пострадали двамата водачи на Фолксвагените, като те са откарани в Спешния център. По думите на очевидци, мъжът е тежко пострадал и трудно е бил изваден от колата. Сред пътуващите с Аудито няма пострадали. Друга кола се е разминала на косъм от инцидента, като е успяла да избегне удара завивайки в ивицата извън пътя, пише kazanlak.com. video:http://www.youtube.com/watch?v=xJ1zkl0YlPo

Джакпотът в 6 от 49 ще достигне 3 768 000 лева в неделя

В днешния 45-и тираж на БСТ отново нямаше участник познал пълната комбинация от печеливши числа и атрактивните джакпоти в игрите на БСТ продължават да се трупат за неделя.

Във второ теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 3 768 000 лева за следващия 46-и тираж. В първо теглене на същата играта се прогнозира джакпот от 565 000 лева, а за игр В днешния 45-и тираж на БСТ отново нямаше участник познал пълната комбинация от печеливши числа и атрактивните джакпоти в игрите на БСТ продължават да се трупат за неделя. Във второ теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 3 768 000 лева за следващия 46-и тираж. В първо теглене на същата играта се прогнозира джакпот от 565 000 лева, а за игр

Али Хаменей: САЩ се отказаха от военния сценарий

/КРОСС/ Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви, че САЩ са се отказали от идеята за военна интервенция срещу ислямската република,съобщи The New York Times.Говорейки на церемонията по случай 25-годишнината от смъртта на аятолах Хомейни, иранският духовен водач отбеляза, че Вашингтон е осъзнал опасността от агресия и не възнамерява в близко бъдеще да прибягва до военна сила като начин за разрешаване на външнополитическия проблем. Изданието отбелязва, че повод за думите на Хаменей е неотдавнашното изказване на президента Барак Обама в Уест Пойнт. Тогава американският държавен глава, който преди многократно казваше, че Вашингтон не изключва възможността за военни действия срещу Иран, заяви, че САЩ разполагат и с други инструменти за провеждане на външната си политика. "Фактът, че разполагате с най-добрия чук в света, не означава, че всеки проблем е пирон", каза той. При това Хаменей заяви, че САЩ ще продължават с подривните си дейности срещу Иран: ще поддържат опозиционните групи, ще спонсорират протестите, ще организират атаки. Според него американците стоят зад убийствата на ирански ядрени учени.

Световният елит почита десанта в Нормандия

Стотици от последните оцелели ветерани при най-известния десант през Втората световна война - този в Нормандия, започнаха да отбелязват 70-ата му годишнина от двете страни на Ламанша, предаде Би Би Си.
Честването започна днес, но кулминацията за юбилея ще е утре. Очаква се 33 световноизвестни личности, включително близо 20 държавни глави. Стотици от последните оцелели ветерани при най-известния десант през Втората световна война - този в Нормандия, започнаха да отбелязват 70-ата му годишнина от двете страни на Ламанша, предаде Би Би Си. Честването започна днес, но кулминацията за юбилея ще е утре. Очаква се 33 световноизвестни личности, включително близо 20 държавни глави.

Брюксел даде 120 млн. евро за скоростен път на София

Европейската комисия е одобрила вчера проекта за изграждането на северната скоростна тангента на София, който ще се финансира с над 120 млн. евро по програма “Регионално развитие”, съобщиха от регионалното министерство вчера. 
Трасето с 6 ленти и дължина 16 км ще свързва крайните северозападни и югоизточни квартали на София, както и магистрала “Лю Европейската комисия е одобрила вчера проекта за изграждането на северната скоростна тангента на София, който ще се финансира с над 120 млн. евро по програма “Регионално развитие”, съобщиха от регионалното министерство вчера. Трасето с 6 ленти и дължина 16 км ще свързва крайните северозападни и югоизточни квартали на София, както и магистрала “Лю

Как да спечелите мъжа, когото искате

Външният вид няма нищо общо, смята сексоложката Трейси Кокс


Доходите на хората в Кипър са с 40% по-ниски

Доходите на всеки десети в Кипър са намалели от 31 до 40 на сто заради кризата на острова, според проучване на съюза на потребителите. Трудности за оцеляване от кризата изпитват предимно хората с ниски доходи и безработните. Данните за намалелите доходи на домакинствата в Кипър са за последната година.

Красимир Анев изригна срещу треньор

Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев изригна срещу очакващия се нов треньор на националите Николай Захаров. 

“Той отсъства постоянно от тренировки на лагерите, не води статистика, не следи изстрелите, докато състезателите се целят в мишените - заяви Анев. - Захаров или говори по телефона, или урежда превоз с микробуса на родната федерация в у Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев изригна срещу очакващия се нов треньор на националите Николай Захаров. “Той отсъства постоянно от тренировки на лагерите, не води статистика, не следи изстрелите, докато състезателите се целят в мишените - заяви Анев. - Захаров или говори по телефона, или урежда превоз с микробуса на родната федерация в у

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване