5 причини защо мастурбацията е полезна за жените

Действа като естествено средство за по-добър и дълбок сън


Юристите му казват „отклоняване на удара“

Юристите му казваме „отклоняване на удара". Цецка Цачева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, коментар на предложението на БСП за задължително гласуване

Наша Маша грабна трофея на "Ролан Гарос"

Мария Шарапова спечели титлата от Откритото първенство по тенис на Франция. Във финала гаджето на Григор Димитров срази с 6:4, 5:7, 6:4 Симона Халеп от Румъния.

БСП поема негативите от управлението, рече Миков

"Писмото от ЕК за "Южен поток" не е издържано юридически"


Политолог: При задължително гласуване ще има повече недействителни гласове

"Политическият контекст за задължителното гласуване, беше разчетен от повечето коментатори, като насрочен срещу ДПС, или нещо като отвръщане на удара". Това каза политологът Димитър Димитров, цитиран от "Фокус".
„Трудно може да се гадае кой би получил повече, или по-малко гласове, но със сигурност мога да кажа, "Политическият контекст за задължителното гласуване, беше разчетен от повечето коментатори, като насрочен срещу ДПС, или нещо като отвръщане на удара". Това каза политологът Димитър Димитров, цитиран от "Фокус". „Трудно може да се гадае кой би получил повече, или по-малко гласове, но със сигурност мога да кажа,

Български полицаи помагат на френските си колеги в Париж и Бордо


Един български и един босненски полицай се присъединиха към румънските си колеги в Париж, които помагат на френската полиция при случаи с техни сънародници, съобщи вестник "Фигаро", цитиран от БТА.

След многобройните нападения и джебчийски кражби главно срещу азиатци, парижката префектура и градската управа приеха серия мерки в опит да осигурят спокойствието на 30-те милиона туристи, които посещават всяка година френската столица, както и при операции за разбиване на международни...

Трифон Иванов на битката за Рио

Легендарният Трифон Иванов гледа под лупа битката за Рио в Русе. Железният защитник беше ВИП-гост на петия регионален турнир от веригата "Каменица ФЕНкупа" в Русе.
Мачовете започнаха на стадион "Дунав" и пред погледа на кмета Пламен Стоилов. Именно в Русе ще бъде и финалният турнир на веригата през септември. Победителят ще гледа мач на национални Легендарният Трифон Иванов гледа под лупа битката за Рио в Русе. Железният защитник беше ВИП-гост на петия регионален турнир от веригата "Каменица ФЕНкупа" в Русе. Мачовете започнаха на стадион "Дунав" и пред погледа на кмета Пламен Стоилов. Именно в Русе ще бъде и финалният турнир на веригата през септември. Победителят ще гледа мач на национални

Шарапова спечели ”Ролан Гарос”

Мария Шарапова спечели Откритото първенство на Франция, след като победи румънката Симона Халеп с 6:4, 5:7(5), 6:4. Мачът продължи повече от три часа и е първият финал на турнира от 2001 година, който се решава в три сета. С победата Шарапова ще се изкачи от осмо на пето място в световната ранглиста, а Халеп, която сега е пета, ще достигне до трето място. Това е втора титла за Шарапова от "Ролан Гарос" след 2012. През миналата година пък загуби финала от Серина Уилямс. Това е петата титла на Шарапова от турнирите от Големия шлем. Рускинята е печелила откритите шампионати на Австралия и САЩ, както и Уимбълдън. На финала при мъжете ще играят Новак Джокович и Рафаел Надал.  

Политолог: При задължително гласуване ще има повече недействителни гласове

"Политическият контекст за задължителното гласуване, беше разчетен от повечето коментатори, като насрочен срещу ДПС, или нещо като отвръщане на удара". Това каза политологът Димитър Димитров, цитиран от "Фокус". „Трудно може да се гадае кой би получил повече, или по-малко гласове, но със сигурност мога да кажа,

Гнусно! Гъсеница плува в детска храна в Русе!

Гъсеница в млечната кухня детето си откри семейство от русенския квартал "Долапите".

ГЕРБ промени позицията си за задължителното гласуване

ГЕРБ смени позицията си, че ще подкрепи БСП за задължителното гласуване. От партията разпространиха позиция, която е доста различна от казаното от лидера им Бойко Борисов. Ето какво гласи:

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ напомня, че народните представители на ГЕРБ винаги последователно са отстоявали идеята за въвеждане на задължителното гласуване, единствено с което може да бъде преодолян купеният вот. Трите парламентарни групи на БСП, ДПС и Атака категорично се противопоставяха на предложението на президента за произвеждането на национален референдум за промяна на изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване.

Нещо повече – ГЕРБ участва активно в събирането на подписи заедно с Инициативния комитет за провеждането на референдум в подкрепа на предложението на президента. При разбиране от страна на парламентарните групи в 42-то Народно събрание, днес можехме да имаме въведено задължително гласуване, в това число и чрез промяна в Конституцията. Тогава обаче останалите групи и най-вече БСП се противопоставяха категорично на тази идея.

Ето защо за нас днешният призив на лидера на БСП Сергей Станишев за въвеждане на задължителното гласуване изглежда неискрен, обслужващ двустранните отношения с ДПС и невъзможен за реализиране в преброените дни на 42-то Народно събрание и кабинета на Пламен Орешарски.

От ГЕРБ обаче сме на мнение, че има време това Народно събрание да приеме решение за произвеждане на национален референдум, който да отговори и на въпроса за въвеждане на задължителното гласуване. От ГЕРБ предлагаме референдумът да се проведе едновременно с предсрочните парламентарни избори.

Бебе от Русе се задави с гъсеница в храна, взета от млечната кухня

Бебе от Русе се задави с гъсеница. Момиченцето яло храна, взета от млечната кухня в града.
„Тя се закашля, и изплю гъсеницата, това са малки деца, ужасно е”, разказва майката на бебето пред Нова телевизия и допълва, че едва ли хапването на гъсеници е полезно за дечицата.
От млечната кухня признават, че са имали и други подобни случаи. Бебе от Русе се задави с гъсеница. Момиченцето яло храна, взета от млечната кухня в града. „Тя се закашля, и изплю гъсеницата, това са малки деца, ужасно е”, разказва майката на бебето пред Нова телевизия и допълва, че едва ли хапването на гъсеници е полезно за дечицата. От млечната кухня признават, че са имали и други подобни случаи.

Д-р Андреева ще си тръгне от властта с облекчение

Ще си тръгна от Министерство на здравеопазването с облекчение. Никой не видя това, което се свърши, защото негативизмът преобладаваше. Правителството на Пламен Орешарски имаше твърде лоша съдба, то бе отричано още от първия ден на създаването си, не му бе разрешено да има поне 100 спокойни дни.

Авторите на „Вън, слуги на Газпром” излязоха от ареста

Двамата арестувани активисти на "Протестна мрежа", които изрисуваха загражденията пред парламента, бяха освободени по-рано днес. Ивайло Стоименов и Любомир Авджийски бяха посрещнати от десетина души, дошли в знак на подкрепа пред първо районно управление в София. Двамата прекараха там 18 часа, а срещу тях е образувано досъдебно производство, съобщи bTV. Причина за ареста им стана надписът „Вън, слуги на Газпром", който изрисуваха със спрей върху железните заграждения пред Народното събрание вчера. „За мен лично това е твърде нелепо, тъй като ние направихме политически акт и това не може да бъде отъждествявано на вандализъм и на хулиганство”, коментира Ивайло Стоименов. Подкрепи го и неговият съратник Любомир Авджийски: „Това е политически и граждански акт от наша страна. Не се срамуваме от него. Изцяло поемаме отговорността. Не е някакво геройство, но от друга страна най-малкото, което можем да направим към това правителство като жест е да му кажем нещо подобно”.

Свои освиркаха Бразилия

По-малко от седмица преди световното бразилците не обичат своята Бразилия. Мощни освирквания се чуваха от трибуните при измъченото 1:0 над Сърбия на препълнения до последната седалка стадион в Сао Пауло, където ще е откриването срещу Хърватия в четвъртък.
Най-мощните ругатни се чуха в края на първото полувреме, когато голът още се чакаше. Бразилци По-малко от седмица преди световното бразилците не обичат своята Бразилия. Мощни освирквания се чуваха от трибуните при измъченото 1:0 над Сърбия на препълнения до последната седалка стадион в Сао Пауло, където ще е откриването срещу Хърватия в четвъртък. Най-мощните ругатни се чуха в края на първото полувреме, когато голът още се чакаше. Бразилци

Наши полицаи помагат на колеги в Париж и Бордо

Те ще работят по случаи със замесени българи


Клозе отвя рекорда на Герд Мюлер

Хеттрик за рекорд! Мирослав Клозе отвя великия Герд Мюлер и вече има 69 гола за Германия. Последните три вкара при 6:1 над Армения в последната контрола преди мондиала. Клозе влезе в 67-ата минута и му бяха нужни само девет, за да задмине славния Мюлер.
Нападателят на "Лацио" се е прицелил и в рекорда на Феномена Роналдо. Германецът има 14 гола на Хеттрик за рекорд! Мирослав Клозе отвя великия Герд Мюлер и вече има 69 гола за Германия. Последните три вкара при 6:1 над Армения в последната контрола преди мондиала. Клозе влезе в 67-ата минута и му бяха нужни само девет, за да задмине славния Мюлер. Нападателят на "Лацио" се е прицелил и в рекорда на Феномена Роналдо. Германецът има 14 гола на

Ветеран избяга от дома си за честванията в Нормандия

89-годишният британец Бърнард Джордан не се съобразил със забраната да излиза от старческия дом и заминал за Франция

Шарапова спечели Roland Garros за втори път

/КРОСС/ Рускинята Мария Шарапова спечели титлата от Roland Garros за втори път в своята кариера. 27-годишната тенисистка победи младата румънка Симона Халеп с 6:4, 6:7 (5), 6:4 и грабна петия си трофея в турнирите от Големия шлем. Двете изиграха един от най-качествените женски мачове в последните години. Това беше и първият тресетов финал на Roland Garros от десет години насам. Срещата се превърна в истинско зрелище, което предложи впечатляващи продължителни разигравания, много оспорвани геймове и куп драматични обрати. Двете се задържаха на корта 3.02 часа и останаха само на 2 минути от това да подобрят рекорда за женски финал в Париж на Щефи Граф и Аранча Санчес Викарио от 1996 година. В първия си финал в Големия шлем 21-годишната Халеп показа изключителна борбеност, страхотен характер и непримиримост от първата до последната точка. Само преди година тя отпадна още в първия кръг в Париж, като заемаше 57-ото място в световната ранглиста и не беше печелила нито една титла. Година по-късно, със седем трофея в колекцията си, румънката стигна до финала без загубен сет и се изкачи до трето място в класацията на WTA. Тя беше близо до това да стане втората румънска тенисистка с титла от Roland Garros, но в крайна сметка опитната Шарапова показа железни нерви в заключителните моменти от мача. Рускинята изигра третия си пореден финал на Roland Garros и спечели трофея за втори път след 2012 г

Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка

Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи. Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. Бизнесменът, управлявал колата убиец, беше пуснат под домашен арест. По-рано днес граждани в няколко български града излязоха с искания за справедливост и по-сурови наказания за убийците на пътя. „Никой не заслужава такова нещо, никой не заслужава да изпита такова нещо. Никой, никой, никой, дори и той. Никой. Това е нечовешка мъка, просто няма нещо, с което да може да се опише”, каза почернената майка. По думите й, докато не се промени манталитетът ни, всяка година стотици хора ще загиват по подобен нелеп начин. „Голяма част живеят с това чувство за безнаказаност, голяма част от тези, които ще излязат на протеста също живеят с това чувство. Чувството, че каквото и да се случи, няма правосъдие, няма справедливост, има адвокати...”, допълни Иванова. Майката разказа, че е започнала да учи Паоло и сестра му на правилно пресичане още от 2-годишна възраст. Когато децата карали велосипедите си, двамата родители им определяли точно къде да се движат. Красимира Иванова разказа и какво се е случило във фаталния ден: „Баща им беше с Паоло, аз бях от другата страна с дъщеря ми. Тя беше също с колело, а синът ми и другото детенце караха напред. Ако искаш да направиш маневра отиваш в дясно и правиш маневра. Той (строителният предприемач Георги Сапунджиев, отнел живота на детето й) е в крайно ляво платно и блъска детето ми на тротоара. Ако е искал да направи маневра няма какво да прави на това място. Абсурдно е твърдението”. Почернената майка изрази надежда, че шофьорът, прегазил Паоло ще бъде наказан. Защото „една малка душичка никога няма да познае какво е любовта, никога няма да има първи учебен ден”.

Бебе от Русе се задави с гъсеница в храна, взета от млечната кухня

Бебе от Русе се задави с гъсеница. Момиченцето яло храна, взета от млечната кухня в града.
„Тя се закашля, и изплю гъсеницата, това са малки деца, ужасно е”, разказва майката на бебето пред Нова телевизия и допълва, че едва ли хапването на гъсеници е полезно за дечицата.
От млечната кухня признават, че са имали и други подобни случаи. Бебе от Русе се задави с гъсеница. Момиченцето яло храна, взета от млечната кухня в града. „Тя се закашля, и изплю гъсеницата, това са малки деца, ужасно е”, разказва майката на бебето пред Нова телевизия и допълва, че едва ли хапването на гъсеници е полезно за дечицата. От млечната кухня признават, че са имали и други подобни случаи.

Андреева: Ще си тръгна от здравното министерство с облекчение

 „Може в известен смисъл да са каже, че ще си тръгна от Министерство на здравеопазването с облекчение. Никой не видя това, което се свърши, защото негативизмът преобладаваше".

Това коментира здравният министър д-р Таня Андреева.

На въпрос как приема изказванията както на Сергей Станишев, така и на Лютви Местан за предстоящи предсрочни избори, Андреева посочи: „Това е преценката на политиците, аз и част от колегите ми бяхме поканени като експерти".

По думите й все още не е провеждан разговор между нея и Пламен Орешарски за това кога той ще подаде оставка.

„Има правителство, което продължава да работи, независимо от всичко, което се говори и независимо от всичкия негативизъм", подчерта тя пред бТВ. По думите й кабинетът е бил отречен още от първите дни на мандата, но въпреки това всеки от министрите си е вършел работата.

Андреева посочи, че вече е свършено много от заложеното в управленските програми на правителството и на БСП. Тя изрази съжаление, че правителството не е имало нужната подкрепа, за да извърши всички наложителни реформи, за част от които вече има готово законодателство.

По темата с починалата в очакване на линейка фотографка, уволненията в Спешна помощ и последвалите ги протести, Андреева коментира: "Смъртта на младата жена е трагедия, но по-голяма трагедия е хора, които са почти дезинтересирани от системата, да я управляват".

Д-р Таня Андреева посъветва своя приемник „да не забравя майките и децата" и да въведе ясни правила при разходването на обществения ресурс". Тя обяви, че след края на това управление ще се върне към медицинската професия.

Орешарски се отчете тихомълком, твърди, че е започнал реформи

Премиерът Пламен Орешарски се отчете в събота с една страница текст за годината от началото на управлението му. Отчетът трябваше да се проведе в петък пред Народното събрание, но бе отложен. Орешарски посочва като успех ”първите стъпки в дълго отлагани реформи, като внимателно е преценяван техният ефект, наличие на обществен консенсус и социална поносимост”. Правителството замрази пенсионната реформа, а не предприе и стъпки в здравеопазването. Освен това управляващите не приеха и законите за спецслужбите. Хаосът в енергетиката пък продължи с пълна сила. Орешарски отчита обаче  още намаляване на административни тежести, като според него ”изпълнението на мерките в периода юли-декември 2013 г. води до спестяване на близо 124 млн. лв. годишно на бизнеса, а планираните за реализиране до края на 2014 г. мерки ще намалят административната тежест с още около 100 млн. лв. годишно”. Освен това държавата е изплатила задълженията си към бизнеса. Сред другите успехи е стартирането на  ”най-амбициозната антикорупционна реформа в обществените поръчки с приемането на промените в Закона за обществените поръчки” и ”процес на ребалансиране на енергийната система”. ”Намалено е подслушването и е гарантирана законността при прилагане на СРС”, се посочва още в отчета. Изпълнението на икономическата и социалната програма на кабинета е довело ускоряване ръста на БВП, като от – 0.1% той се увеличи до 1,1% през третото тримесечие и достигна 1.6% в края на 2013 г. За цялата 2013 г. ръстът на БВП е 0.9 на сто. За първото тримесечие на 2014 г. е отчетен ръст на БВП от 1.2%. През първото тримесечие на 2014 г. средната месечна работна заплата нарасна номинално с 2.3% на годишна база, а реалният ръст е 4.8%. В частния сектор средната месечна работна заплата реално нарасна с 3%. Според отчета увеличени са минималният и максималният размер на пенсиите, като средният месечен размер на изплатените пенсии реално нарасна с 12.3%. Възстановено е т. нар. ”швейцарско правило”, в резултат на което от 1 юли всички пенсии ще бъдат увеличени с 2.7 на сто. Освен това според правителството равнището на безработица за първото тримесечие на 2014 г. е 13% и намаля с 0.8 процента спрямо същия период на миналата година (13,8%). ”За първите три месеца на 2014 г. индексът на промишленото производство се повиши с 3.6% на годишна база. Продажбите нараснаха с 5.1%. Благодарение на икономическия растеж, през първото тримесечие на 2014 г. са разкрити 39 100 нови работни места – явление, непознато от 2009 г”, се посочва в отчета. Пълният текст на отчета ще бъде публикуван в правителствената интернет страница след представянето му в Народното събрание.

Румен Петков: ДПС се облича в много повече власт, отколкото определя изборният резултат

„Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резултат, задкулисието стана, едва ли не, нормален начин на поведение“. Това каза пред bTV членът на инициативната група на АБВ Румен Петков. „Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резултат, задкулисието стана, едва ли не, нормален начин на поведение“. Това каза пред bTV членът на инициативната група на АБВ Румен Петков.

Шарапова измъкна титлата в Париж

Мария Шарапова и Париж явно се обичат. Сигурно това е причината рускинята да играе 3 поредни финала в откритото по тенис на Франция и да има 2 титли.
 Втората от този турнир дойде изключително трудно, след като бившата №1 в световната ранглиста измъкна 6:4, 6:7 (5:7), 6:4 с дебютантката на финал в Мария Шарапова и Париж явно се обичат. Сигурно това е причината рускинята да играе 3 поредни финала в откритото по тенис на Франция и да има 2 титли. Втората от този турнир дойде изключително трудно, след като бившата №1 в световната ранглиста измъкна 6:4, 6:7 (5:7), 6:4 с дебютантката на финал в "Големият шлем" Симона Халеп.

В Слънчев бряг рестартираха сезона

Курортът Слънчев бряг за пореден път открива Лято 2014 на два пъти. Акционерното дружество с шеф Златко Димитров даде старт на сезона в петък вечер с елегантен коктейл. 
Хотелиерите не бойкотираха събитието, но обявиха, че ще правят свое откриване на сезона в края на идната седмица - на "Елените". Според запознати те са бесни от построената Курортът Слънчев бряг за пореден път открива Лято 2014 на два пъти. Акционерното дружество с шеф Златко Димитров даде старт на сезона в петък вечер с елегантен коктейл. Хотелиерите не бойкотираха събитието, но обявиха, че ще правят свое откриване на сезона в края на идната седмица - на "Елените". Според запознати те са бесни от построената

Какво печелите след раздяла

Както се казва – всяко зло за добро


Румен Петков: ДПС се облича в много повече власт, отколкото определя изборният резултат

„Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резултат, задкулисието стана, едва ли не, нормален начин на поведение“. Това каза пред bTV членът на инициативната група на АБВ Румен Петков. „Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резултат, задкулисието стана, едва ли не, нормален начин на поведение“. Това каза пред bTV членът на инициативната група на АБВ Румен Петков.

Румен Петков: Спасението на левицата е АБВ

Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резултат, задкулисието стана, едва ли не, нормален начин на поведение. Това заяви в ефира на bTV Румен Петков, член на инициативната група на АБВ. "От доста време аз, президентът Георги Първанов и Ивайло Калфин говорим, че ДПС се облича в много повече власт, отколкото определя изборният резултат на тази партия, а председателят на социалистите се направи, че го е разбрал едва вчера. Когато вървиш толкова много след събитията, не може да очакваш добър знак от страна на гласоподавателите, посочи Петков. По думите му, за пореден път хората от „Позитано“ се опитват да избегнат действителен анализ на поредното изборно поражение на БСП. Ръководството на социалистите не иска, и няма да признае, че излъга избирателите и за това, че ще премахне плоския данък, че ще строи „Белене“, и че ще предприеме ефективни мерки за борба с безработицата", добави още Румен Петков. Той е категоричен, че моралната криза в ръководството на БСП е трудно преодолима и спасението за всички, които вярват в лявата идея, е АБВ. Пряк резултат от немощта на „Позитано“, според Петков, е и слабостта и неефективността на правителството. Ръководството на държавата продължава да допуска нелепи кадрови назначения в бордовете на редица държавни фирми, където партийни функционери, зайцевъди и изкуствоведи заемат директорски позиции в сектори, като енергетика и авиация, посочи той.

Соня Васи: Васил Илиев ми беше най-добрия приятел

Тя твърди, че той е бил най-добрият й приятел. С годините, лека-полека, нещата между тях стават наистина специални и преминават отвъд приятелското

Заловиха кат на Ламанша

Рекордно количество наркотик бяха хванати от френските митничари под Ламанша. Униформените намерили 2104 кг от наркотика кат на изхода на тунела, съобщава Франс прес. Количеството е рекордно за митниците в тази част.

Десетки християни бяха убити в Източно Конго

/КРОСС/ Най-малко 37 души, между които жени и деца, са били убити по особено жесток начин в района на Южно Киву, в източните части на Демократична република Конго, предава Reuters. Жертвите са разстрелвани, сечени с мачете и изгаряни пред домовете им. Някои от телата са били положени в местната църква, което навежда на мисълта, че убийството е дело на ислямисти, които търсят разпалването на нова вълна от верска омраза в страната. Управителят на Южно Киву Марселин Кишамбо потвърди за жестокото нападение, но занижи броя на убитите до 27 души. Жертвите са хора, принадлежащи към племето бауфулиру. „Вероятно нападението е акт за отмъщение за кражба на добитък. Убити са 9 мъже, 14 жени и 10 деца", заяви министърът на вътрешните работи на Южно Киву Жан Жулиен Мирухо, цитиран от AFP. Сблъсъците между представители на различни етнически и религиозни малцинства в Конго не са рядкост, като скорошен доклад на базирания в Женева Център за наблюдение на вътрешните разселвания нареди страната на едно от първите места в света по брой на т. нар. вътрешни бежанци, прогонени от домовете си вследствие именно на такъв тип конфликти.

Стойка Петрова: Щастлива съм за себе си и за отбора


"Щастлива съм за себе си, като цяло четири медала от пет участници не са никак малко" , това бяха първите думи на Стойка Петрова, състезателката на боксов клуб "Русе", след награждаването й в Букурещ като европейски шампион по бокс за жени в категория до 51 кг. Боксьорката изрази съжаление, че титлата се изплъзна на друга наша националка - Светлана Каменова, която на финала игра. с рускинята Добринина. Според Стойка Петрова Светла е заслужавала също златото.
Шампионката вече насочва своя...

Италия се надява Г-7 отново да стане Г-8

В интерес на ЕС е да се възстановят партньорските отношения с Русия, твърди италианският външен министър


Шарапова победи Халеп в зрелищен спектакъл и спечели "Ролан Гарос" за втори път


Рускинята Мария Шарапова спечели титлата от "Ролан Гарос" за втори път в своята кариера. 27-годишната тенисистка победи младата румънка Симона Халеп с 6:4, 6:7 (5), 6:4 и грабна петия си трофея в турнирите от Големия шлем. 

Двете изиграха един от най-качествените женски мачове в последните години. Това беше и първият тресетов финал на "Ролан Гарос" от десет години насам.

Срещата се превърна в истинско зрелище, което предложи впечатляващи продължителни разигравания, много...

Шарапова победи Халеп в зрелищен спекатакъл и спечели "Ролан Гарос" за втори път


Рускинята Мария Шарапова спечели титлата от "Ролан Гарос" за втори път в своята кариера. 27-годишната тенисистка победи младата румънка Симона Халеп с 6:4, 6:7 (5), 6:4 и грабна петия си трофея в турнирите от Големия шлем. 

Шарапова и Халеп изиграха един от най-качествените женски мачове в последните години. Това беше и първият тресетов финал на "Ролан Гарос" от десет години насам. Срещата се превърна в истинско зрелище, което предложи впечатляващи продължителни разигравания, много...

Даниела Бобева е пожелала мир и единение на Украйна


Заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева предаде на новия украински президент Петро Порошенко поздравленията на българския народ, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

"Поздравих Петро Порошенко и пожелах мир и единение на украинския народ", съобщи Даниела Бобева след церемонията по встъпване в длъжност на президента на Украйна в Киев. Тя връчи поздравителен адрес от президента Росен Плевнелиев, икона на св. Иван Рилски от правителството на...

Цачева: Непознат е механизмът за въвеждане на задължително гласуване

ГЕРБ е за въвеждане на задължителното гласуване, няма промяна в позицията ни. БСП не е готова за такава стъпка и предложението е с цел отклоняване на вниманието от проблемите на партията.

Владимир Каролев: Изходът е експертно правителство и ВНС след това

 - Смятате ли, че предсрочни избори са решение на политическата  нестабилност? Кога може да се проведат?

- Предсрочни избори могат да бъдат решение на политическата нестабилност, и то само ако се формира след тях правителство с по-широка парламентарна подкрепа, макар че според мен, ако има тази година предсрочни избори отново БСП и ГЕРБ ще имат най-много гласове. Тоест ако се търси политическа стабилност, и сега ГЕРБ и БСП може да я осигурят, ако направят коалиционно правителство в този парламент. Иначе след предсрочни избори не очаквам нито ГЕРБ с Реформаторския блок, нито БСП с ДПС да могат да формират правителство. И ако партията на Бареков влезе в парламента, тя ще се присъедини към коалиция, в която е БСП, независимо, че в ЕП се класираха при консерваторите. Дали Дейвид Камерън знае за щенията на бившия общински съветник от ГЕРБ и настоящ зам.-председател на ВМРО и новоизбран евродепутат за национализацията на концесии за вода и ЕРП-та? И за “консервативното” предложение за задължителна военна служба на ББЦ?

- Бюджетната процедура за 2015 г. спънка ли е за евентуални предсрочни  избори до края на годината?

- Да, но не е непреодолима. Сериозно се съмнявам, че това изобщо е известно, да не говорим пък важно, за критичната маса избиратели.

Въпросът е на каква цена ще се преодолее тази спънка и дали ще имаме набързо скалъпен бюджет, който няма да постави начало на разрешаването на нито един от значимите проблеми пред фискалната стабилност на България. Имайте предвид, че България реализира вече устойчиви бюджетни дефицити от 2009 г. насам, които сумарно надхвърлиха 10 млрд. лв. за този период. Това трябва да спре.

- ГЕРБ внесе вот на недоверие заради фискалната политика. Има ли  проблем с фиска, дупка в хазната, за която се говори, ще се наложи ли  актуализация?

- По-високият дефицит към края на май 2014 г. е резултат предимно от непреведени от ЕС средства, които засега са нискорискови, т.е. по програми, които са функциониращи и просто явно ще бъдат преведени със забавяне.

Обаче съществува и постоянно увеличаващ се дял на непреведени

европейски средства,

които явно няма

да бъдат никога

преведени –

по ОП “Околна среда” и по ОП “Регионално развитие”. ЕК ясно посочва, че нарушенията са предимно в периода 2010-2013 г., но и сегашни министри имат вина, че не са взели сериозни мерки да се избегне замразяването на тези проекти. Аргументите на част от икономистите от Реформаторския блок за 10 милиарда дупка не отговарят на истината, тъй като те прибавят дългове на държавни дружества, които даже ако фалират (а не вярвам, че това ще стане), ще бъдат ликвидирани по нормалния законов път, без това да се отрази на централния бюджет. Необходимата сума за рефинансиране на облигацията с падеж януари 2015 г.

- Има ли проблем със сделката за новия заем, която се подготвя -  емитиране на държавни облигации на стойност 1493 млрд. евро.

- Не, в решението да се издаде нова облигация в евро или долари на равностойност максимум 3 млрд. лв. няма нищо съмнително. Основната част от тези пари ще отидат за рефинансиране на падежа на стара облигация, която изтича на 15 януари 2015 г., а малка част ще отидат за финансиране на част от дефицита, който беше гласуван със закона за бюджета за 2014 г. В момента международните дългови пазари са свръхликвидни, лихвените нива са исторически на много ниски нива и е изгодно време да се издаде нова облигация - с нея предимно ще се погаси стар заем, а условията днес почти със сигурност гарантират по-ниска лихва.

- Ако се съди по идеологията на основните играчи на политическата  сцена, какви коалиции са възможни след един предсрочен вот?

- Поне от 2005 г. насам идеологията в България не играе почти никакво значение. Ако се опрем на основните стълбове за определяне на дясна политика – защита на частна собственост, граждански и медийни свободи, върховенство на закона, икономическа свобода и конкуренция, ниско задлъжняване и приватизация – то

ГЕРБ се класира според данните като най-лявото управление

след Виденов. ДПС пък обичайно говори с десни изрази и предлага десни политики, но обикновено търси предимно изгода за собствения си електорат и политици. БСП искат по-леви политики, но са икономическа среда, в която държавата няма парите за това, а и повечето работещи хора не искат леви политики. Реформаторите все още не могат да се консолидират и се карат помежду си. Имаха и някои откровени (макар и малко) леви послания в предизборната си програма през 2013 г. А коалицията “България без цензура” пък се съмнявам изобщо някога да се определи иделогически (ВМРО ще връща народната република, червените земеделци се разведоха с БСП и пристанаха на ББЦ, а “Гергьовден” са уж дясна партия). Така че властовите реалности, лични противоборства и харизма, както и достъп до медиите ще играят далеч по-голяма роля от идеологията и на следващите парламентарни избори.

- А ако ще се променя политиката у нас, в каква посока да е?

- Политиката у нас няма да се променя в краткосрочен план, освен ако, по чудо, следващото парламентарно мнозинство не излъчи наистина експертен кабинет, от политически необвързани хора, давайки му мандат да направи тежките реформи, като партиите се опитат да избягат от политическа отговорност чрез свикване на Велико народно събрание след това. А за да си отговорим кратко от какви промени има нужда, то нека погледнем в кои сектори нещата днес са добре и в кои – зле. Например в технологичния ни сектор почти всички върви чудесно – частният сектор доминира, държавата почти не регулира, има много конкуренция и голямо присъствие на чужди инвеститори, както и големи компании, собственост на българи.

В здравеопазване, образование, енергетика, водоснабдяване нещата не вървят –

държавният сектор доминира, политиците регулират всичко, конкуренция няма почти никаква, а на малкото чужди инвеститори се хвърля цялата отговорност, дори за неща, с които те нямат нищо общо. Сами си отговорете, за да тръгне икономиката, какво трябва да стане – вторите да станат като първия или първият да стане като вторите? Погледнете кои страни са в челото на Индекса за икономическа свобода (www.heritage.org/index/), какви са доходите и пенсиите на живеещите в тези страни и отговорът е ясен – политическата и икономическа свобода, съчетана с обективни закони и принципът “върховенство на закона за всички” водят до дългосрочен икономически просперитет.

Едногодишно дете се задави с гъсеница от храна в детска кухня

Едногодишно дете в Русе се задави с гъсеница, която била в храна, приготвена от детска кухня. Малката Елина се храни всеки ден с храна от млечната кухня. Храната била в пластмасова кутия с капак. Още при първото загребване с лъжицата момиченцето се задавило. Майка ѝ видяла как детето изплюва гъсеница и се шокирала.  Когато отишла да поиска обяснение, от кухнята ѝ обяснили, че храната се доставя с консерви и вината не е в кухнята. Двама служители следят за съдържанието на храната, като в случая вероятно са направили пропуск, коментираха пред Нова телевизия от кухнята. От там признават, че са имали и други подобни случаи, но замърсителите в храната са забелязвани преди тя да стигне до децата. За това са подавани редица сигнали до компетентните органи.  Майката на едногодишното момиченце обясни, че няма да предявява иск към кухнята, но след като изчерпи купоните си, вероятно ще помисли за друг вариант за храна за малката Елина. От храната във въпросната кухня в Русе дневно се възползват повече от 1000 деца. 

Таня Андреева ще си тръгне от властта с облекчение

Здравният министър обяви, че спешната помощ се управлява от хора, които не се интересуват от системата

Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка

"Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи". Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра "Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи". Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра

Ще фалира ли България?

/КРОСС/ Едните твърдят, че България е пред фалит, а другите уверяват, че няма основание за паника - опозиция и управляващи представят напълно противоположни оценки за състоянието на българската икономика. Каква е истината? Money.bg пита експерта Любомир Дацов. „Кой е по-голям разбирач - пазарът, международната финансова система или местните ни бабаити, които имат тежка политическа кауза?" - с този риторичен въпрос отговаря Дацов на въпрос за разнопосочните оценки за финансовата стабилност в България. Дацов е бивш заместник-министър от управлението на НДСВ и настоящ общински съветник в София от партията, един от най-подготвените хора по темата в страната. От 1992 до 2009 г. работи на различни експертни и ключови постове в Министерство на финансите. Още в началото на разговора ни експертът дава ясно да се разбере: той остро осъжда политическата игра с темата за външния дълг на България. „Определено тези 10 милиарда са балон. Най-малкото няма нито един икономически показател, който да говори за това", казва той. Според него партиите са търсила „фойерверк", с който да привлекат общественото внимание. „Иначе нямаше да водим сегашния разговор", добавя той, акцентирайки на това, че тези прийоми са вредни за страната. „Дълбоко некоректно е политиците да минават една граница, след която определено вредят на страната

Ще фалира ли България?

/КРОСС/ Едните твърдят, че България е пред фалит, а другите уверяват, че няма основание за паника - опозиция и управляващи представят напълно противоположни оценки за състоянието на българската икономика. Каква е истината? Money.bg пита експерта Любомир Дацов. „Кой е по-голям разбирач - пазарът, международната финансова система или местните ни бабаити, които имат тежка политическа кауза?" - с този риторичен въпрос отговаря Дацов на въпрос за разнопосочните оценки за финансовата стабилност в България.Дацов е бивш заместник-министър от управлението на НДСВ и настоящ общински съветник в София от партията, един от най-подготвените хора по темата в страната. От 1992 до 2009 г. работи на различни експертни и ключови постове в Министерство на финансите.Още в началото на разговора ни експертът дава ясно да се разбере: той остро осъжда политическата игра с темата за външния дълг на България. „Определено тези 10 милиарда са балон. Най-малкото няма нито един икономически показател, който да говори за това", казва той.Според него партиите са търсила „фойерверк", с който да привлекат общественото внимание. „Иначе нямаше да водим сегашния разговор", добавя той, акцентирайки на това, че тези прийоми са вредни за страната. „Дълбоко некоректно е политиците да минават една граница, след която определено вредят на страната

Сърбия ни помете насред София

"Плавите" напълно надиграха и разгромиха България с 3:0 гейма


Слънчев бряг открива сезона на части

Много служители от Много служители от "доброто старо време" и малко настоящи хотелиери дойдоха на откриването на сезон 2014, организиран от ръководството на "Слънчев бряг" АД. За втора поредна година шефовете на държавното дружество предпочетоха парти на крачка от главната алея със сцена на открито - в ресторант "Джакс" под хотел "Алба".

Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка

"Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи". Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра

МЪЛЧАЛИВ ПОХОД ЗА ЖИВОТА...

МЪЛЧАЛИВ ПОХОД ЗА ЖИВОТА... СЪБОТА, 11 ч. Перник пред.Общината

С цвете и свещичка да защитим Живота, който създаваме с толкова Очакване и с толкова Обич.

Всички сме дълбоко потресени от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, зверски прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. По инициатива на Сдружение "Зачатие" и Фондация "Искам бебе", ние, българските майки, решихме да изразим нашата съпричастност към семейството на Паоло и всички семейства, загубили децата си при нелепи...

Продължава

Луната е образувана от удар преди 4,5 милиарда години

Според немски учени Луната се е оформила от облак отломки в космоса, образуван след като планета с големината на Марс, наречена Тея - се сблъскала с младата Земя.

Икономиката на Гърция излиза от рецесията според финансовото министерство


Икономиката на Гърция излиза от дълбоката рецесия, изпаднала през последните години, тъй като данните показват, че през първите три месеца на тази година значително по-добро от очакваното е било забавянето на рецесията в сравнение с първоначалните прогнози, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Според финансовото министерство статистическата служба на Гърция първоначално е очаквала, че през първото тримесечие икономиката на страната ще се свие с 1.1 на сто спрямо същия период на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване