Масов гроб на имигранти откриха в Южен Тексас

http://america.actualno.com/Masov-grob-na-imigranti-otkriha-v-Ujen-Teksas-news_35412.html

На гробище в Южен Тексас е открит масов гроб със стотици имигранти, съобщават местни издания. Тленните останки са били в торби за смет, найлонови пликове и пакети за биологична защита. Предполага се,...

Ерик Ламела: Критиците на Меси не разбират от футбол

http://worldcup2014.actualno.com/Erik-Lamela-Kriticite-na-Mesi-ne-razbirat-ot-futbol-news_35411.html

Полузащитникът на Тотнъм Ерик Ламела заяви, че е горд от факта, че съотборникът му в националния отбор Лео Меси е аржентинец. Повод за емоцията на Ламела бе спасителният гол, който звездата на Барсело...

Лучени хлебчета

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/06/22/2327415_lucheni_hlebcheta/?ref=rss


Хлябът често се оказва едно от любимите ястия на малките деца. Познавам такива, които с наслада могат да обядват филия хляб без абсолютно нищо към нея и да бъдат напълно доволни от живота. А радостта, която изпитват от месенето и мачкането на тестото е сравнима само с онази, която носи някоя много любима игра. Затова и включването на малчуганите в кухненските дейности е забавление, което не би трябвало да пропускате.

Тези хлебчета имат плътен дъх на пълнозърнесто брашно и нежен...

Мариян Вълев ще помага в "Аспарухово"

http://www.moreto.net/novini.php?n=255512

Антьорът Мариян Вълев, познат още като Куката от сериала "Под прикритие" пристига днес във Варна за помага при разчистването на кв. "Аспарухово" след наводнението. Той се включва в доброволческата кампанията на БЧК - Варна, научи Moreto.

Данни на БНБ: Личните депозити в КТБ - 4,5 млрд. лева

http://pik.bg/данни-на-бнб-личните-депозити-в-ктб---45-млрд-лева-news193848.html

Данни на БНБ: Личните депозити в КТБ - 4,5 млрд. лева

Към 31 март 2014 г. в Корпоративна търговска банка има 4,5 млрд. лв. депозити на граждани и домакинства, показват данните на БНБ. Част от вложенията вероятно са изтеглени през последните дни, съобщава „Преса”.

Хората могат да бъдат спокойни за влоговете си, защото във Фонда за гарантиране на влоговете и в банковата система има достатъчно пари.

Икономистът Георги Ангелов обясни, че в централната банка има буфер от 5 млрд. лв, който може да се използва при системен риск. Във Фонда за гарантиране на влоговете са събрани 2,1 млрд. лв. Отделно търговските банки разполагат с 8 млрд. лв. в БНБ и още 8 млрд. лв. държат във финансови активи. И накрая, наличният собствен капитал на банките е 11,7 млрд. лв.

До използването на тези буфери може и да не се стигне, защото руската търговска банка ВТБ вече прояви интерес за подкрепа на КТБ.
В петък БНБ постави Корпоративна търговска банка под особен надзор.

Съобщено бе, че КТБ спира да обслужва задълженията си за три месеца. Това означава, че депозитите на клиентите са блокирани за този период, а фирми и граждани с разплащателни сметки нямат достъп до тях. Най-вероятно обаче срокът ще бъде намален и до дни гражданите и бизнесът ще разполагат с личните си средства.

Двама палестинци убити при израелска операция на Западния бряг

http://www.vesti.bg/novini/dvama-palestinci-ubiti-pri-izraelska-operaciia-na-zapadniia-briag-6015378

Израелските сили за сигурност убиха двама палестинци на Западния бряг на река Йордан, където вече десети ден продължава операция заради отвличането на трима израелски младежи.

Обстановката в Добрич към момента

http://dobrudjatv.net/%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%bc%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0/

Община Добрич информира, че бедственото положение в града не е отменено поради високото ниво на водата в северната част на града. Навсякъде канализацията е затлачена и в много от бедстващите райони действията по отводняването не са ефективни. 

5-има българи са ранени при катастрофа в Гърция

http://www.bnews.bg/article-109050

Жител на град Патра, се е движил по пътя от Патра за Пиргос и по неизяснена причина навлиза в насрещното движение и се сблъсква челно с автомобил с български номера, който е пътувал от Пиргос за Патра и е бил управляван от 28-годишен българин.

Реджеп Ердоган: ЕС се нуждае от Турция, тъй като е млада и развиваща се нация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151891

Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пред турската общност във френския град Лион, съобщи Евронюз.
 
„Силната икономика на ЕС се нуждае от Турция. Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. И Турция не е страна, която е готова да Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пред турската общност във френския град Лион, съобщи Евронюз. „Силната икономика на ЕС се нуждае от Турция. Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. И Турция не е страна, която е готова да

Основните принципи на протеста се оказаха верни и трябва да ги опазим

http://noresharski.com/osnovnite-printsipi-na-protesta-se-okazaha-verni-tryabva-da-gi-opazim/

Автор: Александър Кьосев

Гледах преди малко Бетина Жотева и Явор Дачков в „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. Жотева се държа твърдо, страстно и разумно, каза основните неща, които всички мислим: избори в най-близък срок, памет за принципите на протеста, гражданска енергия и солидарност. Срещу нея имаше човек, който все повече става опасност за България. За мнозина той е opinion maker, т.е. прави собствените им мнения, затова изказванията му не бива да бъдат оставяни без последствие.

Внезапно Явор Дачков, един от най-яростните дискредитатори на „протестърите”, върху чийто глави изля кофи от реторическа помия, повтори основните неща, заради които избухна протеста, само дето не употреби думата „морал”. Борба на гражданското общество срещу целия корумпиран политически елит, натиск, който да не допусне да ни управляват мутри и зад-кулисие, солидарност, нетърпимост, участие на гражданите във властта. Разбира се, споделяме ги, с или без Дачков, той не ни е нужен.

Проблемът е, че такива като него могат да говорят всичко, което им е необходимо в момента, а после друго – в следващия момент. Той казва, че гражданите не бива да допускат да бъдат управлявани от мутри, той, журналистът, купен от мутрата Алексей Петров. Той казва, че най-важен е радикалният общ протест срещу цялата система – но забрави да запита онзи любим свой въпрос, с който атакуваше протестите: „А после?”. Какво конкретно правим в политическата реалност, какви са близките, изпълними политически цели тъкмо в тази реалност, каква е тактиката, с която можем да ги постигнем?

Той каза, че Бойко Борисов ясно и категорично трябва да се разграничи от Пеевски – споделяме! Два пъти споделяме – това трябва да е лозунг на следващите протести! Той попита електоратът на ГЕРБ как търпи Бойко Борисов, на БСП – как търпи Станишев, на ДПС – как търпи Доган … колко хубави въпроси! – само че идващи от него, способният да напише абсолютно всичко, срещу абсолютно всеки, от него, който допреди седмици търпеше, дори страстно подкрепяше правителството на Орешарски.

Той казва, че е необходимо да се поеме политическа отгворност за трагедията във Варна, с което разбира се всеки нормален човек би се съгласил – и бързо, скорострелно, преди всяка експертна оценка за причините за трагедията (а за такава са необходими месеци, ако не и години работа на геолози, урбанисти, специалисти по води, изследователи на админнистративния архив и решенията, свързани с казуса „Аспарухово” на общинската и държавна администрация, на преписките между община Варна и министерството на бедствията, авариите и катастрофите и пр. и пр; който не знае какво е оценка на причините на катастрофи да погледа малко Discovery channel), обвини за всичко кмета на ГЕРБ.

Въобще – чухме верни, изстрадани от нас, неща, казани от неверен, дискредитиран, изврътлив човек, готов на всичко, казани с неясни цели. От Гуньо адвокатина, който не знае в момента на кой господар служи – или може би ние не знаем? Защото Дачков само привидно говори срещу целия политически и криминален елит. Всъщност говори срещу Боко и Рефоматорския блок, срещу БСП и донякъде Доган, но не каза нищо срещу Алексей Петров, не каза нищо срещу Цацаров, нищо срещу Цветлин Йовчев…. Нищо срещу Путин и рускатата пета колона в България. Нищо срещу себе си и журналистическия нанос, към който се числи.

Все едно, дори думите му да са кухи и казани с тайни мотиви. Основните принципи на протеста се оказаха верни, след като ги повтарят дори и техните врагове. Трябва да ги опазваме в тяхната автентичност и да не вярваме на гласове-имитатори-натрапници, които искат да ни ги отнемат.

Нека и сами да си зададем въпроса, който мъчи всички нас: Правителството ще падне, Пеевски и политическия чадър на ДСП засега – не.

Какво ще стане после? Тук думата „ние” престава да бъде валидна. Нека всеки гражданин сам оцени наличната политическа реалност и сам вземе решение как да гласува. Ясно е, че политическата утопия на протеста – измитане на целия политически „елит”! – не може да се реализира с магическа пръчка, трябва да се взимат тежки практически решения в изборния процес. Далеч съм от позицията да давам практически акъл на онези, които са доказаха, че са активни, ангажирани и мислещи. Може би единственото, което аз мога да посъветвам – нека всеки гражданин взима тези решения индивидуално, а не корпоративно, сам – а не защото принадлежи на един или друг клан, село, агитка, телевизия, отбор, мутренска групировка, партия, прес-групировка, банка и пр. С индивидуална отговорност пред себе си.

Ичточник страницата на Александър Кьосев

Основните принципи на протеста се оказаха верни и трябва да ги опазим

http://noresharski.com/osnovnite-printsipi-na-protesta-se-okazaha-verni-tryabva-da-gi-opazim/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=osnovnite-printsipi-na-protesta-se-okazaha-verni-tryabva-da-gi-opazim

Автор: Александър Кьосев

Гледах преди малко Бетина Жотева и Явор Дачков в „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. Жотева се държа твърдо, страстно и разумно, каза основните неща, които всички мислим: избори в най-близък срок, памет за принципите на протеста, гражданска енергия и солидарност. Срещу нея имаше човек, който все повече става опасност за България. За мнозина той е opinion maker, т.е. прави собствените им мнения, затова изказванията му не бива да бъдат оставяни без последствие.

Внезапно Явор Дачков, един от най-яростните дискредитатори на „протестърите”, върху чийто глави изля кофи от реторическа помия, повтори основните неща, заради които избухна протеста, само дето не употреби думата „морал”. Борба на гражданското общество срещу целия корумпиран политически елит, натиск, който да не допусне да ни управляват мутри и зад-кулисие, солидарност, нетърпимост, участие на гражданите във властта. Разбира се, споделяме ги, с или без Дачков, той не ни е нужен.

Проблемът е, че такива като него могат да говорят всичко, което им е необходимо в момента, а после друго – в следващия момент. Той казва, че гражданите не бива да допускат да бъдат управлявани от мутри, той, журналистът, купен от мутрата Алексей Петров. Той казва, че най-важен е радикалният общ протест срещу цялата система – но забрави да запита онзи любим свой въпрос, с който атакуваше протестите: „А после?”. Какво конкретно правим в политическата реалност, какви са близките, изпълними политически цели тъкмо в тази реалност, каква е тактиката, с която можем да ги постигнем?

Той каза, че Бойко Борисов ясно и категорично трябва да се разграничи от Пеевски – споделяме! Два пъти споделяме – това трябва да е лозунг на следващите протести! Той попита електоратът на ГЕРБ как търпи Бойко Борисов, на БСП – как търпи Станишев, на ДПС – как търпи Доган … колко хубави въпроси! – само че идващи от него, способният да напише абсолютно всичко, срещу абсолютно всеки, от него, който допреди седмици търпеше, дори страстно подкрепяше правителството на Орешарски.

Той казва, че е необходимо да се поеме политическа отгворност за трагедията във Варна, с което разбира се всеки нормален човек би се съгласил – и бързо, скорострелно, преди всяка експертна оценка за причините за трагедията (а за такава са необходими месеци, ако не и години работа на геолози, урбанисти, специалисти по води, изследователи на админнистративния архив и решенията, свързани с казуса „Аспарухово” на общинската и държавна администрация, на преписките между община Варна и министерството на бедствията, авариите и катастрофите и пр. и пр; който не знае какво е оценка на причините на катастрофи да погледа малко Discovery channel), обвини за всичко кмета на ГЕРБ.

Въобще – чухме верни, изстрадани от нас, неща, казани от неверен, дискредитиран, изврътлив човек, готов на всичко, казани с неясни цели. От Гуньо адвокатина, който не знае в момента на кой господар служи – или може би ние не знаем? Защото Дачков само привидно говори срещу целия политически и криминален елит. Всъщност говори срещу Боко и Рефоматорския блок, срещу БСП и донякъде Доган, но не каза нищо срещу Алексей Петров, не каза нищо срещу Цацаров, нищо срещу Цветлин Йовчев…. Нищо срещу Путин и рускатата пета колона в България. Нищо срещу себе си и журналистическия нанос, към който се числи.

Все едно, дори думите му да са кухи и казани с тайни мотиви. Основните принципи на протеста се оказаха верни, след като ги повтарят дори и техните врагове. Трябва да ги опазваме в тяхната автентичност и да не вярваме на гласове-имитатори-натрапници, които искат да ни ги отнемат.

Нека и сами да си зададем въпроса, който мъчи всички нас: Правителството ще падне, Пеевски и политическия чадър на ДСП засега – не.

Какво ще стане после? Тук думата „ние” престава да бъде валидна. Нека всеки гражданин сам оцени наличната политическа реалност и сам вземе решение как да гласува. Ясно е, че политическата утопия на протеста – измитане на целия политически „елит”! – не може да се реализира с магическа пръчка, трябва да се взимат тежки практически решения в изборния процес. Далеч съм от позицията да давам практически акъл на онези, които са доказаха, че са активни, ангажирани и мислещи. Може би единственото, което аз мога да посъветвам – нека всеки гражданин взима тези решения индивидуално, а не корпоративно, сам – а не защото принадлежи на един или друг клан, село, агитка, телевизия, отбор, мутренска групировка, партия, прес-групировка, банка и пр. С индивидуална отговорност пред себе си.

Ичточник страницата на Александър Кьосев

The post Основните принципи на протеста се оказаха верни и трябва да ги опазим appeared first on Noresharski.com.

Държавата събира едва 1/5 от глобите си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151605

Държавата е успяла да си събере едва около една пета от всички глоби и имуществени санкции, наложени от чиновниците през 2013 г. Това става ясно от годишния доклад за състоянието на администрацията, приет от правителството. Става дума за административни актове на фирми, граждани и институции.
Общо 227, 525 млн. лв. е размерът на наложените санкции Държавата е успяла да си събере едва около една пета от всички глоби и имуществени санкции, наложени от чиновниците през 2013 г. Това става ясно от годишния доклад за състоянието на администрацията, приет от правителството. Става дума за административни актове на фирми, граждани и институции. Общо 227, 525 млн. лв. е размерът на наложените санкции

Порошенко обеща на украинците бързи промени в конституцията, гарантиращи децентрализация на властта

http://www.moreto.net/novini.php?n=255523

Президентът на Украйна Петро Порошенко се обърна към украинския народ със специално послание, в което обеща до септември да бъдат приети поправки в конституцията, гарантиращи „широка децентрализация на властта”. До няколко седмици промените ще бъдат приети на първо четене от Върховната Рада, а окончателното им приемане ще стане до края на септември, увери държавният глава.

Петима българи са ранени при катастрофа в Гърция

http://www.vesti.bg/novini/petima-bylgari-sa-raneni-pri-katastrofa-v-gyrciia-6015377

Катастрофа на пътя от Патра за Пирго, отне живота на 41 годишен грък и изпрати петима българи в болница.

Край на черната серия! България взе победа в Световната лига

http://volleyball.actualno.com/Kraj-na-chernata-serija-Bylgarija-vze-pobeda-v-Svetovnata-liga-news_35409.html

Волейболният тим на България сложи край на негативната си серия в Световната лига, побеждавайки САЩ с 3-2 като гост. Във втория мач между двата отбора представителите ни поведоха с 2-0 (26:24, 25:17)...

В Босна: Ограбиха ни! ФИФА, осъзнай се!

http://worldcup2014.actualno.com/V-Bosna-Ograbiha-ni-FIFA-osyznaj-se-news_35407.html

Всички медии в Босна и Херцеговина скочиха на съдията в мача на балканците с Нигерия, загубен с 0:1 след спорно съдийство. Както е известно, втората загуба на дебютанта на световните финали предреши о...

Модел: Английски национал искаше тройка с мен и сестра ми!

http://worldcup2014.actualno.com/Model-Anglijski-nacional-iskashe-trojka-s-men-i-sestra-mi-news_35408.html

Национал на Англия бе намесен в сексскандал след почти сигурното отпадане на британците от надпреварата за световната купа. Става дума за защитника Люк Шоу, който не взе участие в нито един от досега ...

Ердоган: Турция е нужна на ЕС, тъй като е млада и развиваща се нация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151884

Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пред турската общност във френския град Лион, съобщи Евронюз.
 
„Силната икономика на ЕС се нуждае от Турция. Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. И Турция не е страна, която е готова да Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пред турската общност във френския град Лион, съобщи Евронюз. „Силната икономика на ЕС се нуждае от Турция. Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. И Турция не е страна, която е готова да

До 5 г. затвор грозят стрелеца по араби в София

http://www.bnews.bg/article-109049

Мъжът, който стреля по бежанец в центъра на София, вече е с обвинение.

Германия предлага пост еврокомисар по бежанците

http://pik.bg/германия-предлага-пост-еврокомисар-по-бежанците-news193842.html

Германия предлага пост еврокомисар по бежанците

Германското правителство ще отдели допълнителни 50 милиона евро за бежанците от Ирак и Сирия. Това съобщи германския министър на икономическото сътрудничество и развитието Герд Мюлер, предаде ИТАР-ТАСС.
 
През изминалите две години правителството на Германия отдели над 500 милиона евро за поддръжка на бежанците от Близкия изток. Мюлер предлага в тази връзка да се разработи специална европейска програма, която да се финансира от европейските фондове в помощ за бежанците.
 
Мюлер излезе и с предложението за създаване на поста комисар на ЕС по въпросите на бежанците.
 
"ЕС е длъжен да увеличи своята помощ и да действа координирано, ето защо в състава на новата европейска комисия е необходимо да се обединят задачите и да се назначи отделен еврокомисар по въпросите на бежанците", каза министърът.

Германия с предложение за пост еврокомисар по бежанците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151877

Германското правителство ще отдели допълнителни 50 милиона евро за бежанците от Ирак и Сирия. Това съобщи германския министър на икономическото сътрудничество и развитието Герд Мюлер, предаде ИТАР-ТАСС.

През изминалите две години правителството на Германия отдели над 500 милиона евро за поддръжка на бежанците от Близкия изток. Мюлер предлага в Германското правителство ще отдели допълнителни 50 милиона евро за бежанците от Ирак и Сирия. Това съобщи германския министър на икономическото сътрудничество и развитието Герд Мюлер, предаде ИТАР-ТАСС. През изминалите две години правителството на Германия отдели над 500 милиона евро за поддръжка на бежанците от Близкия изток. Мюлер предлага в

Търновският водолаз от Дебелец вече 30 години вади удавници

http://pik.bg/търновският-водолаз-от-дебелец-вече-30-години-вади-удавници-news193841.html

Търновският водолаз от Дебелец вече 30 години вади удавници

Търновският водолаз Васил Петков-Гмуркача, който спаси от смърт семейство с 10-годишно дете, повече от 30 години вади удавници от морета и реки. Семейството от Дряново е живо благодарение на него. Мъжът от 30 години е воден спасител, а от 20 - инструктор, пише "Монитор".

На 19 юни вечерта придошлата река Белица заля пътя Велико Търново – Габрово. Водната стихия помете автомобил, в който пътуваше семейство от Дряново - баба, дядо, тяхната дъщеря и 10-годишната им внучка. Колата им била изхвърлена на 100 м от пътя в съседната поляна, превърната в море. За късмет на четиримата при падането колата “кацнала” върху клоните на дърво.

Пътниците се качили на покрива. Майката и детето обаче внезапно били пометени от водното течение, което ги носило 300 м и накрая ги забило в клоните на дърво. Там мокри, зъзнещи от студ и смъртно изплашени, прекарали 3 часа в очакване на помощ. “Бях на морето и трябваше да пътувам за Търново в петък, но ме поканиха на рожден ден и се съгласих да тръгна ден по-рано. Още докато се прибирахме с един колега през Хаинбоаз, по пътя започнаха да падат камъни и пръст и аз казах на колегата: Тук ще стане нещо страшно. Около 22,30 ч бях в ресторанта, когато ми се обади друг колега и каза, че на пътя за Габрово е станало нещо страшно и имат нужда от помощта ми. Тръгнах веднага. Когато отидох, видях, че шосе няма. Крайпътните поляни бяха станали дъно на море, дълбочината на което беше поне 5 - 6 м. Облякох неопреновия костюм и плавниците, сложих начелника да ми свети и в 22,45 ч влязох във водната стихия”, разказва Васко.

По виковете, които чува, той бързо се ориентира къде е колата, стига до нея и на два курса успява да измъкне с буя бабата и дядото. По-тежката задача обаче предстои. “Като измъкнах мъжа и жената, те повтаряха: Децата са отдолу, спасете ги П омислих, че са в колата, която беше залята, и казах, че за 3 часа под вода те вече са мъртви. Хората продължаваха да повтарят: „Те са по-надолу...” Тогава разбрах, че майката и детето са били повлечени от течението. По виковете, които чух, се ориентирах за посоката и тръгнах. Докато плувах, носените от водата дървета ме удряха, около мен беше пълна тъмнина. Накрая открих бедстващите. Бяха седнали в клоните на едно дърво”, разказва Васко.

Мъжът прекарва при тях около час, като опитва първо да ги успокои. След това обяснява на майката, че ще вземе момичето и ще го измъкне, а след това ще се върне и за нея. “Тъкмо се готвех да тръгна, на пътя светнаха фарове и видях, че разтоварват лодка. Реших да я чакам, защото с нея измъкването ще бъде по-сигурно”, обяснява водолазът. В лодката е неговият приятел Ивайло Йорданов от село Присово. След дълги перипетии лодката пристига. Майката и детето са натоварени и след 20 минути са на брега, живи и здрави. През цялото време Ивайло гребе, а Васко бута отзад и плува. Измъкнатите жени са откарани в болница в състояние на хипотермия и шок. Няма опасност за живота им.

Васил признава, че през 30-годишната си кариера на плувец и водолаз е спасил живота на стотици хора, сред които и много деца. Сред случаите имало спасяването на хора от залети сгради, давещи се на морския плаж, и др. „До голяма степен всичко беше въпрос на късмет и съвпадения, като преждевременното ми връщане от морето. Освен това само два дни преди това си бях купил начелника, с който си светех през цялото време.

Ако го нямаше, в тази тъмница нищо нямаше да мога да направя. Късмет е и че колата е попаднала върху дървото, а не е паднала в дълбоката вода, както и че майката и детето са успели да се вкопчат в клоните на другото дърво”, смята Васил.

Германия предлага пост еврокомисар по бежанците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151872

Германското правителство ще отдели допълнителни 50 милиона евро за бежанците от Ирак и Сирия. Това съобщи германския министър на икономическото сътрудничество и развитието Герд Мюлер, предаде ИТАР-ТАСС.

През изминалите две години правителството на Германия отдели над 500 милиона евро за поддръжка на бежанците от Близкия изток. Мюлер предлага в Германското правителство ще отдели допълнителни 50 милиона евро за бежанците от Ирак и Сирия. Това съобщи германския министър на икономическото сътрудничество и развитието Герд Мюлер, предаде ИТАР-ТАСС. През изминалите две години правителството на Германия отдели над 500 милиона евро за поддръжка на бежанците от Близкия изток. Мюлер предлага в

Стотици доброволци се очаква да се включат във възстановяването на Аспарухово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151868

Днес работата по възстановяването на район Аспарухово продължава, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Създадени са линейни графици на дейностите в петте микро района в квартала. Стотици доброволци се очаква да се включат в работата и днес. При възможност нека си носят ботуши и лопати, защото в търговската мрежа е трудно да бъдат намерени в Днес работата по възстановяването на район Аспарухово продължава, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Създадени са линейни графици на дейностите в петте микро района в квартала. Стотици доброволци се очаква да се включат в работата и днес. При възможност нека си носят ботуши и лопати, защото в търговската мрежа е трудно да бъдат намерени в

Великотърновска област продължава да бедства

http://offnews.bg/news/n_1/n_353503.html

Бедственото положение във великотърновско продължава и днес, пише Нова телевизия. Разчиства се пътят към селата Габровци и Шодековци, комисии вече описват щетите в Килифарево и Дебелец, в Асенова махала във Велико Търново. Провеждат се срещи и със земеделски производители, чиито ниви са залети. Проходът "Хаинбоаз" ще бъде оправен чак след месец. Камиони изсипват камъни, за да укрепят пътя и да започнат ремонтните дейности през следващата седмица. Кметът на Велико Търново Даниел Панов заяви, че по всяка вероятност бедственото положение ще бъде отменено със заповед в утре, 23-и юни, когато бъдат разчистени пътищата. Бедственото положение в Община Аксаково беше отменено. Възстановителните работи ще продължат и днес, 22-ри юни. Все още няма сигурна информация за двете изчезнали деца по време на наводненията в четвъртък. Остава проблемът с разрушения мост на входа на село Ген. Кантарджиево в посока от Албена към селото. Той е проходим само в едното платно. Проблем има и с пътя, който е около моста, затова ще се направи корекция на дерето и основен ремонт на моста в посока с. Ботево. Екипи работят по отводняването на с. Долище. В Добрич бедственото положение продължи и вчера. В северната част на града водното равнище още е високо заради силния воден отток от язовира в с. Плачи дол, пише "Труд". Високите етажи в Добрич от два дни са без вода, а по по-ниските водоподаването е нередовно. Екипите на ВиК работят без прекъсване за отстраняване на проблемите. Около 2000 имота и вчера бяха без ток, тъй като 17 трафопоста са наводнени. 10 екипа на пожарната изпомпваха водата в засегнатите райони. След бедствието са получени над 700 сигнала за наводнени имоти. Днес доброволци и екипи на "Пожарна безопасност" ще продължат работа по разчистване на щетите в пострадали градове и село.

Акцентът и усилията от днес се пренасят върху трудовите дейности по почистване на Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=255530

Вчера приключи раздаването на помощи и от днес то ще се осъществява само на терен и по списъци на социалните, съобщи за Moreto.net зам. председателя на БЧК - Варна Юлиян Страшимиров. "Процесът на кризисно раздаване приключи снощи.

Ботев: Наводненията у нас не застрашават руските туристи

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bbfc91f/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cbotev0Enavodneniiata0Eu0Enas0Ene0Ezastrashavat0Eruskite0Eturisti0H174770A0C/story01.htm

Проливните дъждове няма да се отразят дългосрочно на летния туризъм, смята Байко Байков, председател на Асоциация на българските туроператори


И родители се включиха в почистването на Детска ясла 6

http://dobrudjatv.net/%d0%b8-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%b2%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be/

Освен служителите на детска ясла 6, тази сутрин и родители са се притекли на помощ в почистването на наводненото детско заведение, научи радио „Добруджа“. Яслата обаче остава затворена, тъй като трябва да бъде направена оценка на щетите от застрахователи.Доброволци чакат пред намиращата се в непосредствена […]

Стотици доброволци се очаква да се включат във възстановяването на Аспарухово

http://pik.bg/стотици-доброволци-се-очаква-да-се-включат-във-възстановяването-на-аспарухово-news193839.html

Стотици доброволци се очаква да се включат във възстановяването на Аспарухово

Днес работата по възстановяването на район Аспарухово продължава, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Създадени са линейни графици на дейностите в петте микро района в квартала.

Стотици доброволци се очаква да се включат в работата и днес. При възможност нека си носят ботуши и лопати, защото в търговската мрежа е трудно да бъдат намерени в момента, призовават от кризисния щаб в района.

Сборният пункт за разпределяне на работата е районното кметство. Днес във възстановителните дейности се включват 100 доброволци от Военноморското училище и 80 военнослужещи.

Всички доброволци получават маски, тъй като количеството на праховите частици във въздуха нараства.

От днес автобусна линия №17 тръгва по редовен график. Всички автобусни и тролейбусни линии преминават в нормален режим на функциониране, с изключение на тролейбусна линия №88, за която няма контактна мрежа. На хората с пострадали имоти са раздадени декларации за описване на разрушено имущество.

Очаква се днес екипи на Регионалната дирекция за национален строителен контрол да започват огледи на пострадалите сгради с нарушена конструкция, за да се установи дали сградите са опасни за живеещите в тях.

Продължават огледите и срещите на общински служители по домовете с хората в района. Съставена е комисия, която да направи оценка и на състоянието на общинската собственост и инфраструктура.

Осигурена е допълнителна техника за почистване. Поетапно ще заработи и малогабаритна техника, която да влезе в малките улички и труднодостъпните места. Екип на Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерски съвет се очаква да пристигне в понеделник.

Какво е общото между недостъпните жени и интернет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151534


Интернет е като недостъпна жена: харчиш луди пари по него, чакаш много време, много трудно сваляш и в крайна сметка те изхвърля...


***
В зоопарка:
- Тате, защо горилата ни гледа толкова лошо?
- Тихо, сине, тихо, още сме на касата!

***
- Келнер, колко често сменяте покривките във вашия ресторант?
- Не зная, господине! Интернет е като недостъпна жена: харчиш луди пари по него, чакаш много време, много трудно сваляш и в крайна сметка те изхвърля... *** В зоопарка: - Тате, защо горилата ни гледа толкова лошо? - Тихо, сине, тихо, още сме на касата! *** - Келнер, колко често сменяте покривките във вашия ресторант? - Не зная, господине!

Мераклия за студент преписва от часовник

http://www.bnews.bg/article-109045

Квестори в Софийския университет хванаха младеж да преписва от часовник на изпита по история вчера.

Важно! Променят движението в София

http://pik.bg/важно-променят-движението-в-софия-news193838.html

Важно! Променят движението в София

Въвежда се организация на движението заради пешеходен поход, велошествие и културни прояви под надслов „Живей активно” в неделя, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Сборен пункт на участниците във велопохода се организира от 08.00 часа на 22 юни в парк „Оборище” пред театър „София”. От 09.30 до 10.30 часа ще се провежда велошествие от театър „София” по велоалеята на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до НДК.

От 10.00 часа ще се организира сборен пункт на участниците в пешеходния поход при пилоните на НДК. От 10.30 часа ще се проведе пешеходен и велопоход по следния маршрут: от пилоните на НДК по бул. „Витоша” до „Южен парк”. 

l

Най-четените статии в "Дневник" през седмицата: Пороите, КТБ и историята на едно приятелство

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2014/06/22/2328585_nai-chetenite_statii_v_dnevnik_prez_sedmicata_poroite/?ref=rss


Пороите във Варна и Добрич, отнели живота на 12 души, развоят на събитията около Корпоративна търговска банка, поставена в петък под контрола на БНБ, и договорките от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) в понеделник са най-четените статии в "Дневник" през изминалата седмица.

Място в десетката обаче намери и 20-минутният срив на социалната мрежа "Фейсбук", както и историята на приятелството между едно момче и неговото куче.

Класацията с 10-те...

Обвиниха в хулиганство стрелеца от София

http://pik.bg/обвиниха-в-хулиганство-стрелеца-от-софия-news193834.html

Обвиниха в хулиганство стрелеца от София

Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост на бизнесмена Пламен Бонев. На 15 юни вечерта той вдигна на крак столичната полиция, като откри огън с пистолет от терасата на дома си и рани случаен минувач.

Бонев вече е oсвободен от ареста срещу парична гаранция от 500 лв., съобщава „Преса”.57-годишният мъж откри стрелбата от балкона на дома си на ул.”Цар Симеон” заради група шумни чужденци. При инцедента пострада 29-годишен палестински гражданин. За щастие само един от изстреляните осем куршума го е засегнал в таза.

Пострадалият беше прегледан в „Пирогов” и освободен. Пламен Бонев има транспортна фирма, която преди е обслужвала маршрутни линии. По време на инцидента стрелецът е бил пиян. 

След стрелбата униформените заградиха района, а хората уплашени напускаха жилищата си. По същото време Бонев е бил в дома си и въобще не разбрал, че полицията го търси.

Оказа се, че мъжът е гърмял със законно притежаван пистолет „Щаер”, а освен това притежавал и пушка. Съседи на Пламен твърдяха, че до този момент той не бил агресивен и преди не е стрелял. 

Патриарх Неофит ще се моли за загиналите при наводненията

http://pik.bg/патриарх-неофит-ще-се-моли-за-загиналите-при-наводненията-news193833.html

Патриарх Неофит ще се моли за загиналите при наводненията

В Неделята на всички български светии Патриарх Неофит, архиереи и свещенство на Българската православна църква ще се молят за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията, съобщиха от пресцентъра на Светия Синод.

В деня, когато честваме паметта на всички български светии, родната ни църква, в лицето на висшите ни духовници и софийското свещенство, традиционно отбелязва и паметта на Българския екзарх Йосиф І, чийто гроб се намира в южната колонада на митрополитската катедрала „Св. Неделя”. Тази година по решение на Светия Синод и с благословението на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит Заупокойната света Литургия в столичния храма ще бъде оглавена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

В богослужението молитвено ще вземат участие и Светейшият патриарх Неофит и архиереи на Българската православна църква. След края на Литургията всички присъстващи клирици и многобройните миряни ще излязат при гроба на Екзарха, за да се помолят за упокоение на душата му. Лично Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи панихидата в памет на блажено приснопаметния предстоятел на Българската православна църква.

Заупокойни молитви в този ден Патриарх Неофит и духовенството ще отправят и за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията.


Най-после победа! България би САЩ като гост!

http://www.bnews.bg/article-109047

България записа първа първа победа в Световната лига и прекъсна серията от седем поредни загуби в Световната лига и се наложи над САЩ с 3:2 гейма при гостуването си в Северна Америка.

Дете и четирима българи са ранени при катастрофа в Гърция

http://europe.actualno.com/Dete-i-chetirima-bylgari-sa-raneni-pri-katastrofa-v-Gyrcija-news_35403.html

Катастрофа на пътя от Патра за Пирго отне живота на 41-годишен грък. При инцидента са ранени петима българи, сред които и 6-годишно момиченце. Те са настанени в болница. Според информацията гъркът на...

Халф на Гана раздаде пари на бедни бразилци (ФОТО + ВИДЕО)

http://worldcup2014.actualno.com/Half-na-Gana-razdade-pari-na-bedni-brazilci-FOTO--VIDEO-news_35404.html

Полузащитникът на Гана Съли Мунтари посети бразилския град Масейо и раздаде пари на местните бедни. Футболистът на Милан поискал разрешение от селекционера на Гана Квеси Апиа и го получил. Мунтари ...

Доброволци чистят манастира „Св. Богородица” в Бургас

http://burgas.actualno.com/Dobrovolci-chistjat-manastira-Sv-Bogorodica-v-Burgas-news_35405.html

Доброволци ще чистят манастира „Св. Богородица” край бургаския комплекс „Меден Рудник". Община Бургас е организирала за превоза на доброволците транспорт, съобщават ...

Спахич: Съдията, съдията... Нямам думи

http://worldcup2014.actualno.com/Spahich-Sydijata-sydijata-Njamam-dumi-news_35406.html

Както всички свои съотборници, защитникът на Босна и Херцеговина Емир Спахич също възнегодува срещу съдийството на мача на балканците с Нигерия. Двубоят завърши 1:0 в полза на африканския тим, но спор...

Бедствието удря туризма и реколтата

http://pik.bg/бедствието-удря-туризма-и-реколтата-news193832.html

Бедствието удря туризма и реколтата

Негативен ефект от наводнението ще има върху туризма и реколтата. Това съобщи вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева. По думите й нанесените щети върху реколтата са най-вече в Добричко, където е един от най-важните ни селскостопански региони.

Все още обаче е рано да се говори дали ще скочат цените на храните, уточни тя. Относно туризма вицепремиерът подчерта, че нашите посолства и консулства са информирани да предоставят обективна информация, а тя е, че само на един-два плажа има проблем. Междувременно от Министерството на икономиката съобщиха, че няма нито един загинал или бедстващ турист. Положението по курортите е овладяно, като на първо място е обърнато внимание на базите и местата за почивка на деца и младежи.

„От бедствието ще има негативни ефекти върху икономиката”, категорична беше Бобева. Тя поясни, че освен преките щети за гражданите, които са поправими, има инфраструктура, която трябва да се възстанови. Според нея основният проблем в реакциите при кризи е превенцията, която се неглижира. Местните органи на властта се оплакват, че нямат бюджет, нямат ресурс.

„Една от причините за трагедията във Варна е незаконното строителство, което е системен проблем за държавата”, заяви вицепремиерът. Има възможност щетите от наводнението да се покрият с европари. Това беше дискутирано от вицепремиера по правосъдие Зинаида Златанова и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Средства могат да бъдат отпуснати по фонд „Солидарност” на Европейския съюз, ако щетите надвишават 232,5 млн. евро.

Правилата позволяват извънредните мерки да бъдат финансирани със задна дата от първия ден на бедствието. Министрите обсъдиха и възможността финансиране да се търси и чрез пренасочване на средства от „Регионално развитие” за възстановяване на свързващата инфраструктура в засегнатите райони.

В случай че Европейската комисия възстанови своевременно плащанията по програма „Околна среда”, ще се търсят варианти за отпускане на пари и по нея. След изготвянето на задълбочен анализ и оценка на щетите от наводненията правителството ще приложи най-добрия възможен подход за отпускане на средства от европейската солидарност, пише в. Монитор.

Стотици доброволци се очаква да се включат във възстановяването на Аспарухово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151860

Днес работата по възстановяването на район Аспарухово продължава, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Създадени са линейни графици на дейностите в петте микро района в квартала. Стотици доброволци се очаква да се включат в работата и днес. При възможност нека си носят ботуши и лопати, защото в търговската мрежа е трудно да бъдат намерени в Днес работата по възстановяването на район Аспарухово продължава, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Създадени са линейни графици на дейностите в петте микро района в квартала. Стотици доброволци се очаква да се включат в работата и днес. При възможност нека си носят ботуши и лопати, защото в търговската мрежа е трудно да бъдат намерени в

Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево

http://press.mvr.bg/NEWS/news140622_02.htm

Има опасност стената на близкия язовир да се скъса; Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич

Дилма Русеф ще се кандидатира за втори президентски мандат

http://offnews.bg/news/n_1/n_353499.html

Бразилският президент Дилма Русеф официално бе подкрепена от Работническата партия да се кандидатира за втори президентски мандат, пише Би Би Си. Пред делегати на партията в град Бразилия Русеф обеща да засили социалните политики, които по нейни думи "вдигнали на крака бедните хора". Изборите за президент ще бъдат на 5 октомври тази година, а евентуален балотаж ще се проведе на 26 октомври.  Първата жена президент на Бразилия отново отговори на критиките срещу правителството заради високите разходи по провеждането на световното първенство по футбол. Протестите срещу икономическата политика на правителството не стихват дори по време на шампионата. Според Дилма Русеф, вложенията в инфраструктурата, изградена за Мондиала, са необходимост за развитието на страна.

10 грешки, които забавят метаболизма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147623

В сегашни дни едва ли има някой, който не знае, че метаболизмът се забавя с възрастта. Учените, от своя страна, постоянно правят нови изследвания върху проблема. Оказва се, че средно жените добавят над 600 грама на година, достигайки до зряла възраст - достатъчни да стигнат до 18 излишни килограма към 50-те си години, ако не се борят с влиянието на В сегашни дни едва ли има някой, който не знае, че метаболизмът се забавя с възрастта. Учените, от своя страна, постоянно правят нови изследвания върху проблема. Оказва се, че средно жените добавят над 600 грама на година, достигайки до зряла възраст - достатъчни да стигнат до 18 излишни килограма към 50-те си години, ако не се борят с влиянието на

Канада разшири санкциите срещу Русия

http://news.ibox.bg/news/id_300169214

Икономически санкции и забрана за влизане в страната на още 11 руски и украински граждани

Путин одобрява мирния план на Порошенко

http://www.moreto.net/novini.php?n=255526

Украинският президент Петро Порошенко посети военна болница в Киев и разговаря с ранени при антитерористичната операция в източните региони военнослужещи. Държавният глава награди седем от тях с държавни отличия за проявена смелост и им благодари за вярната служба в името на родината и нейния народ.

4 къщи се срутиха след наводнението, има опасност за още

http://dobrudjatv.net/4-%d0%ba%d1%8a%d1%89%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d1%80%d1%83%d1%82%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b8%d0%bc%d0%b0/

Четири къщи по улица „Копривщица“ се срутиха след наводнението, съобщиха от ОД на МВР. За щастие, пострадали няма. Освен водната стихия, която заля района около Хуманитарна гимназия, тази част от града е върху подпочвени води, които допълнително са допринесли за рухването на къщите. Според експерти, […]

Българка открадна кредитна карта по време на богослужение в Кипър

http://pik.bg/българка-открадна-кредитна-карта-по-време-на-богослужение-в-кипър-news193825.html

Българка открадна кредитна карта по време на богослужение в Кипър

Окръжният съд в Ларнака издаде указ за задържане за 6 дни на 50-годишна българска гражданка, обвинена за кражба на пари и кредитна карта в църковен двор, по време на богослужение, пише "24 часа".

78-годишен жител на Дериня се е оплакал в полицията, че на 6 юни, докато той е слушал божествената литургия в двора на църквата в Дериня, неизвестен е откраднал портфейла му, намиращ се в задния му джоб. В него е имало 170 евро и кредитна карта.

Иван Звездев отглежда над 10 вида подправки, през ден-два ги прекопава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151389

Как бихте се описали с 3 думи?
Добродушен, честен и малко наивен.
На колко години сте?
На 39 ще стана.
Къде сте роден?
В София.
Какво харесвате у себе си?
Позитивното настроение.
Чай или кафе?
Черен чай, добре подсладен.
Любим ден от седмицата?
Петък.
Любим филм?
Аржентински е. “Моят най-добър неприятел”.
Какво четете в момента?
Осно Как бихте се описали с 3 думи? Добродушен, честен и малко наивен. На колко години сте? На 39 ще стана. Къде сте роден? В София. Какво харесвате у себе си? Позитивното настроение. Чай или кафе? Черен чай, добре подсладен. Любим ден от седмицата? Петък. Любим филм? Аржентински е. “Моят най-добър неприятел”. Какво четете в момента? Осно

В Добрич още няма вода

http://pik.bg/в-добрич-още-няма-вода-news193823.html

В Добрич още няма вода

Бедственото положение в Добрич остава, съобщиха от общината. Второ денонощие няма и капка вода в чешмите, много населени места в областта са и без ток.

От кризисния щаб призоваха да не се използва за пиене водата от градската канализация в Добрич, а само бутилирана. Водата от чешмите да се използва за измиване на домакински съдове, за готвене или на хранителни продукти само след преваряване. Причината е, че е нужно технологично време, за да се направят изследвания на качествата на водата. Ще бъде обявено кога водата е годна за пиене, след като РЗИ направи съответните проби, съобщи секретарят на община Добрич Румен Русев след проведеното заседание на кризисния щаб.

От РЗИ информират, че след пускане на станцията в Приморци трябва да се вземат проби за състоянието на водата, тъй като тя е хлорирана и не може да се ползва за питейна. Пробите за водата ще бъдат готови след 48 часа. Няма възможност вода за пиене да се доставя с водоноски в кварталите, където няма водоподаване, каза още Румен Русев, цитиран от в. Монитор. Обстановката откъм село Богдан се нормализира, водите са в коритото на дерето и е започнало оттегляне от наводнените райони.

Проблем остава ситуацията в северната част на града. Там продължава да има по-силен отток откъм Плачидол, но няма разлив извън коритото.Около 2000 абонати и вчера бяха без ток, тъй като има 17 наводнени трафопоста в индустриалната част и не може да се възстанови електрозахранването. Десет екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението” цял ден отводняваха къщи и офиси на фирми в критичните точки на града.

От 19 часа на 19 юни, когато започна обилният валеж, до вчера към обяд ПБЗН са реагирали на 700 сигнала за аварийно-спасителни дейности.Във временния пункт за бедстващи хора в зала „Добротица” вчера имаше 24-ма възрастни и 5 деца, съобщи шефът на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов. 25 доброволци работят на смени.

През центъра минават и хора, които имат нужда само от храна и дрехи.В крайна сметка стана ясно, че една е жертвата на пороя в Добрич – инвалидът, който се удави. Изчезналата жена, за която се считаше, че е втората жертва, е открита, съобщи още Румен Русев.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151851

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Сани Жекова и Тереза Маринова повеждат инициативата "Живей активно!" в София

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/06/22/2328130_sani_jekova_i_tereza_marinova_povejdat_iniciativata/?ref=rss


За девета поредна година днес в столицата се провежда инициативата "Живей активно!". В 10 ч. от три точки в центъра на града ще стартират едновременно велопоход, бягане с препятствия и пешеходен поход, които ще се предвождат съответно от сноубордистката Александра Жекова, лекоатлетката Тереза Маринова и гимнастикът Йордан Йовчев. Участие в разходката ще вземе и кметът на София Йорданка Фандъкова, под чийто патронаж се организира инициативата като част от кандидатурата на София за Европейска...

Три небостъргача ще изникнат в столичния квартал "Младост 3"

http://pik.bg/три-небостъргача-ще-изникнат-в-столичния-квартал-младост-3-news193822.html

Три небостъргача ще изникнат в столичния квартал "Младост 3"

Три небостъргача ще изникнат в столичния квартал "Младост 3" на мястото на магазин "Деница", пише "Телеграф".

Емблематичният за района още от времето на социализма търговски комплекс се планира да бъде разрушен това лято. Върху опразнения терен ще започне строителството на най-високата сграда в София.

30-етажният небостъргач ще носи името "Рила". От първия до 17-ия етаж ще се помещава 5-звезден хотел от известна световна верига, а от 18-ия нагоре ще има луксозни апартаменти. Плътно до него ще се издигат още две високи жилищни сгради, съответно с по 20 и 22 етажа, които ще се казват "Витоша" и "Пирин".

Отделно в комплекса ще има и мол, голяма очна клиника, фитнес и СПА център с басейн.

Сградите ще имат и директна подземна връзка със станцията на метрото в "Младост 3", стана ясно след последното обществено обсъждане на проекта. Тунелът ще е с дължина около стотина метра и ще е специално предназначен за посетителите на небостъргачите. Липсата на подобен тунел се оказа изключителен проблем за жителите на друг модерен мегакомплекс в столицата - "Цариградски", които се оказаха без достъп до метрото, макар че станцията е съвсем близо до блоковете им.

Обсъждането на проекта за трите небостъргачи продължава, очаква се в следващите месеци да бъде издадено разрешително за строеж. Въпреки това по агенциите за недвижими имоти вече са пуснати обяви за продажба на жилища в бъдещия луксозен комплекс.

Цените не са посочени, брокерите твърдят, че плащането ще става едва след началото на строителството и уверяват, че ще бъдат готови до края на 2016 година.

България с първа победа на Световната лига по волейбол

http://offnews.bg/news/n_1/n_353497.html

Българският национален отбор по волейбол победи отбора на САЩ с 3:2 и така прекъсна негативната си серия от седем поредни загуби на Световната лига. След успеха възпитаниците на Камило Плачи имат 4 точки в актива си и остават на последно място в групата. Тодор Скримов бе с най-голям принос за победата със 17 точки, а Цветан Соколов завърши с 14. През следващия уикенд България гостува на Сърбия, а САЩ на настоящия шампион Русия.

Анализ на "Дойче Веле": България е рай за шопинг и СПА

http://pik.bg/анализ-на-дойче-веле-българия-е-рай-за-шопинг-и-спа-news193820.html

Анализ на "Дойче Веле": България е рай за шопинг и СПА

Това е един от изводите от анализа на "Дойче Веле" за нашата страна. Повод за него са публикуваните статистически данни за цените в ЕС, пише в. Стандарт.

"Престоят в българските хотели, също както посещението в ресторант или кафе, ще ви струва само 47% от средното европейско ниво. Това превръща страната на розите в една от най-привлекателните за туристите не само в Европа", коментира "Дойче Веле". И посочва, че "ежедневният живот в България е два пъти по-евтин, отколкото в останалите страни членки на ЕС". Подчертава се, че държавата ни не е само място за почивка, избирано от все по-голям брой европейци.

Страната ни предлага и добри условия за покупката на коли и шопинг. Ако средният показател за ЕС е 100, тогава в скандинавските страни - Финландия, Швеция и Дания - нивото на цените е съответно 123, 130 и 140%. На обратния полюс е нашата страна, където потребителската кошница е 48%. За Румъния и Полша тя е 57%. "България остава държавата с най-нисък стандарт, но както се казва, чашата е само наполовина празна. Ако погледнем от друг ъгъл, ниските цени са сериозно предимство, защото те позволяват на европейците да изберат българските курорти", коментира "Дойче Веле".

На "острова на Афродита" е малко по-скъпо. Но сериозни са предимствата на Турция, която е една от най-изгодните дестинации. "Общото ниво на цените е 64%, като за хотели и храна трябва да плащате 78% от средното европейско.

Освен това в турските магазини можете да намерите най-евтиното облекло в Европа. Но затова пък битовата електроника и алкохолът струват почти колкото в Европа. С едно изключение... България, където напитките са най-евтини", коментира "Дойче Веле".

Хитлер хули англичаните, а напада СССР. 22 юни - случайна ли е датата на “Барбароса”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4150066

Поглед в добре съхранен джобен календар на хитлеристка Германия за 1941 г. ни дава възможност да направим редица исторически изводи и сравнения. В интерес на реалиите от първата половина на миналия век е да надникнем хладнокръвно и обективно в историята, вече надмогнали държавни и партийни анатеми на "кафявата чума". Няма спор: чудовищната машина Поглед в добре съхранен джобен календар на хитлеристка Германия за 1941 г. ни дава възможност да направим редица исторически изводи и сравнения. В интерес на реалиите от първата половина на миналия век е да надникнем хладнокръвно и обективно в историята, вече надмогнали държавни и партийни анатеми на "кафявата чума". Няма спор: чудовищната машина

Джовани Долчи, IMAX Corporation: Бъдещето на киното зависи от предлагането на уникално преживяване

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/06/22/2315045_djovani_dolchi_imax_corporation_budeshteto_na_kinoto/?ref=rss


Джовани Долчи е вицепрезидент по разширяването на мрежата киносалони на IMAX Corporation за Европа и Африка. Той беше в София по повод отварянето на втората IMAX кинозала в България в кино "Арена-Младост". 

Киноформатът IMAX се отличава с изключително високата резолюция на изображението и много голям екран, извит и наведен под специалнен ъгъл спрямо седалките, така че да създава оптимална гледна точка от всяко място в салона. IMAX Corporation произвежда и лицензира оборудването на...

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151855

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Роми тарашат във Варна и Добрич след наводненията

http://pik.bg/роми-тарашат-във-варна-и-добрич-след-наводненията-news193819.html

Роми тарашат във Варна и Добрич след наводненията

Цигански банди мародерстват в поразения от водното бедствие варненски квартал Аспарухово. За това съобщи 19-годишният Калин Петков при среща с кмета на града. Калин живее в първата ударена от пороя къща и се спасил като по чудо, качвайки се на горния етаж. Пред кмета младежът разказа, че мародерстващите банди в квартала ходят и обират колите, които са потрошени от пороя. Те обаче започнали да трошат и ограбват и оцелели возила, каза Калин, цитиран от в. Монитор.

От Съдебна медицина вчера съобщиха, че е установена самоличността на последната открита жертва. Това е около 45-годишна жена, която според запознати се казва Зейнеб. Разпозната била по татуировките, които имала на ръцете. Там е и 51-годишният Юлиян Бошнаков, който имал инсулт и бил отнесен от водата заедно с дивана, на който лежал. Жена му Кръстина била спасена от младежи, които успели да я извадят от водата.

Една от загиналите е и 35-годишната Тодорка Стефанова, майка на 4 деца, чийто съпруг бил на работа в Англия. Тя била отнесена от водата, когато отишла да запуши сифона в банята, от който извирала вода, разказа вчера етърва й Роза Николова. Нейната свекърва, баба Магула, също загинала в потопа. Ирина Димитрова от Аспарухово още ходи със снимка на племенника си Марин Добрев, на 6 години, изчезнал в потопа във варненския квартал Аспарухово. Бабата на момчето и едното му братче са загинали и труповете са намерени, но малкият Марин е безследно изчезнал и няма следа от него. От местното кметство вчера информираха хората в квартала къде са местата за раздаване на помощи от БЧК, които пристигат с тирове. Вчера 4 камиона разтовариха минерална вода, сухари, кроасани и лекарства за бедстващите. Мародери се възползваха от тежката ситуация и в Добрич и отмъкнаха два телевизора от къща по улица "Копривщица". Тя се намира в един от най-засегнатите райони от наводненията в Добрич, близо до Хуманитарната гимназия.

Там водната стихия наводни къщи, детска градина и много други обекти. Контролирано се изпуска водата от язовирите в община Дългопол, заяви вчера кметът на общината Маринка Иванова. Благодарение на добрата координация с операторите на трите големи водоема в общината, не е допуснато критично ниво на река Камчия, уточни тя.

Потопът нанесе щети и в община Дряново. Те възлизат на над 1 млн. лева, за които общината ще кандидатства пред Междуведомствената комисия. Вчера към обяд положението в Дряновско вече бе овладяно и започна разчистване на последиците от природното бедствие. В петък следобед кметът Иван Николов отмени бедственото положение в общината. В община Велико Търново вчера 4 работни групи започнаха огледи на най-засегнатите райони. През следващите дни те ще обходят Търново, Килифарево и Дебелец и ще изготвят протоколи с размера на щетите и тяхната материална оценка.

Държавата ще отпусне между 10 и 15 млн. лева за ремонт на пострадалите от наводненията пътища в Североизточна България. До възстановяване на движението през Прохода на републиката шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка.

Тежкият трафик от Южна към Северна България е пренасочен през Ришкия и Котленския проход.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151528


Чл.-кор. проф. Александър Янков, председател на Световната асоциация по международно право, бивш дипломат и депутат, става на 90 г.
Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк.



Меглена Кунева, председател на партия “Движение България на гражданите”, юрист, първият български еврокомисар.
Нихал Йозерган, журналистка, авторка на “Труд”. Чл.-кор. проф. Александър Янков, председател на Световната асоциация по международно право, бивш дипломат и депутат, става на 90 г. Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк. Меглена Кунева, председател на партия “Движение България на гражданите”, юрист, първият български еврокомисар. Нихал Йозерган, журналистка, авторка на “Труд”.

Откриха останки от загинали по време на „края на света”

http://interest.actualno.com/Otkriha-ostanki-ot-zaginali-po-vreme-na-kraja-na-sveta-news_35397.html

Италиански археолози откриха в Египет останки от жертви на епидемия, която била толкова ужасна, че древният писател я посочил като предвестник на края на света.  Италианската археологическа ...

Марадона предупреди: Бразилия ще си има проблеми с Чили

http://worldcup2014.actualno.com/Maradona-predupredi-Brazilija-shte-si-ima-problemi-s-Chili-news_35399.html

Легендата Диего Марадона похвали чилийския национален отбор за неговото представяне до момента на световното първенство по футбол. Бившият аржентински нападател, считан от много хора за най-добрия игр...

Община Смолян отменя фестивала „Ропопи ФЕСТ 2014”

http://smolyan.actualno.com/Obshtina-Smoljan-otmenja-festivala-Ropopi-FEST-2014-news_35400.html

Община Смолян е съпричастна изцяло с бедствието, което застигна Варна и множество региони на страната, както и с дадените човешки жертви. По повод обявеният национален ден на траур в понеделник &...

Клозе: 15 гола в 20 мача на Световното - не е зле

http://worldcup2014.actualno.com/Kloze-15-gola-v-20-macha-na-Svetovnoto---ne-e-zle-news_35401.html

Нападателят на Германия Мирослав Клозе е горд с постижението си от снощи. Играчът на Лацио изравни рекорда на бразилската звезда Роналдо, който има 15 попадения на световни финали. Припомняме, че Кло...

Мисимович обвини поредния Нишимура за 0:1 от Нигерия

http://worldcup2014.actualno.com/Misimovich-obvini-porednija-Nishimura-za-01-ot-Nigerija-news_35402.html

Полузащитникът на Босна Звездан Мисимович обвини главния съдия Питър О'Лиъри за загубата на тима с 0:1 от Нигерия в мач от група "F" на световното първенство по футбол. Реферът отсъди засада...

Чобанов: Няма риск за банковата система

http://pik.bg/чобанов-няма-риск-за-банковата-система-news193818.html

Чобанов: Няма риск за банковата система

Ситуацията в КТБ е изолиран случай и не носи риск за банковата система в държавата. Това стана ясно от изказване на финансовия министър Петър Чобанов пред БНТ.

Той коментира решението на БНБ да постави трезора под специален надзор заради риск от изпадане в неплатежоспособност. Мярката беше предприета по искане на самата КТБ заради изчерпване на ликвидността. „Няма риск за банковата ни система, тъй като бяха предприети навременни действия, базирани изцяло на действащото законодателство и които гарантират оттук нататък стабилността и защитата на вложителите в КТБ”, декларира Чобанов и допълни:

„Твърдо трябва да заявя, че държавата застава зад действията на БНБ.” Той подчерта, че хората в държавните предприятия няма да останат без заплати, както и че в момента няма дружество с над 50% държавно участие, което да държи повече от 20% от парите си в една и съща банка. Благодарение на диверсификацията фирмите ще могат да извършват своите операции.

Общо държавните пари в КТБ били около 130 млн. лева – в пъти по-малко отпреди една година, когато са били над 700 млн. лева, стана ясно още от думите му. КТБ беше поставена под специален надзор от БНБ в петък за срок от три месеца, като целият надзорен съвет, включително и шефът му Цветан Василев бяха отстранени от длъжност. Контролът над трезора беше поет от двама квестори, назначени от БНБ, които ще проверят финансите на КТБ и кредитния й портфейл. Пак за срок от 3 месеца бяха отнети и правата на акционерите на КТБ с над 10% участие.

В интервюто си Чобанов прогнозира, че срокът на специалния надзор може да е и по-кратък, като посочи: „Виждате, че почват разговори с акционерите и те са сериозни – в лицето на ВТБ и Оманския фонд”. Фондът държи 30,35% от КТБ, а руската банка ВТБ – 9,9%, като запази и гласа си като акционер, пише в. Монитор. Вчера се разбра, че на общото събрание на ВТБ в четвъртък за член на надзорния й съвет е бил избран бившият финансов министър Симеон Дянков.
l

„Бряст” все още е под вода

http://dobrudjatv.net/%d0%b1%d1%80%d1%8f%d1%81%d1%82-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0/

Два дни след водната стихия, връхлетяла Добрич, дворът на „Бряст“ продължава да е пълен с вода. Все още някои собственици и служители в района не могат да влязат във фирмите си. Други, нагазили до колене, опитваха да спасят каквото могат.Във фабриките около „Бряст“ водата вече […]

ДСБ се опъна на Кунева

http://pik.bg/дсб-се-опъна-на-кунева-news193817.html

ДСБ се опъна на Кунева

ДСБ, оглавявана от Радан Кънев, се противопостави на коалиционния си партньор в Реформаторския блок Меглена Кунева, като отказа промени в модела на ръководене на обединението.

От партията на бившата еврокомисарка – ДБГ, настояха наскоро блокът да излъчи един лидер, вместо сегашното съпредседателство на шефовете на петте партии в него. На вчерашното си заседание вчера Националното съвещание на ДСБ препотвърди Учредителното споразумение на Реформаторския блок „като философия и конкретни параметри”, с което твърдо застана зад сегашния модел на ръководство.

Тъмносините ще защитават тези условия и при подписването на конкретно коалиционно споразумение за съвместно явяване на предстоящите през есента парламентарни избори. От ДСБ обаче настояват за разширяване на блока, като се включат нови партии в него. Извън потенциалните партньори остава „Синьо единство” на Надежда Нейнски, тъй като в щаба на тъмносините считат, че тя ги е предала с отцепването си в края на миналата година и вече няма път назад.

Националното съвещание на ДСБ поставя за цел на изборите формирането на силна парламентарна група в рамките на Реформаторския блок, пише в. Монитор.

Международен детски фестивал „Усмивките на морето“

http://dobrudjatv.net/%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb-%d1%83%d1%81%d0%bc%d0%b8%d0%b2%d0%ba/

Фестивалът се провежда всяка година през последната седмица на месец юни. Организатор на фестивалът е Обществена организация „Источники будущего“, Одеса, Украйна и се провжда под патронажа на кмета на Община Балчик. Във фестивала могат да вземат участие детски художествени колективи и солисти от танцови, вокални, […]

Държавата отказала хуманитарна помощ от Израел

http://www.bnews.bg/article-109031

Н.Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел у нас, пристигна на мястото на трагедията във Варна и помогна на бедстващите

Преглед на печата - 22 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255520

Наводненията и последиците от тях остават водеща тема за всекидневниците. „Две деца - на 3 и 6 г., изчезнали при потопа във варненския кв. "Аспарухово", продължава да издирва полицията. Вчера постъпи и още един сигнал за изчезнал човек, който се проверява.

Ако доболничната помощ работеше...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151378

Имаше един сериал от началото на 90-те, в който всеки повтаряше на другия - “Каралайн е бременна”.
Днес, досущ като в сапунка, всяка година в средата на лятото лекари и пациенти един на друг повтарят - “Здравната каса фалира” (виж материала - "Два пътя пред затъналата здравна каса").
Едва ли и догодина “филмът” ще е различен. Защото за потъването Имаше един сериал от началото на 90-те, в който всеки повтаряше на другия - “Каралайн е бременна”. Днес, досущ като в сапунка, всяка година в средата на лятото лекари и пациенти един на друг повтарят - “Здравната каса фалира” (виж материала - "Два пътя пред затъналата здравна каса"). Едва ли и догодина “филмът” ще е различен. Защото за потъването

САЩ няма да съди Лейди Гага за авторски права

http://showbusiness.actualno.com/SASht-njama-da-sydi-Lejdi-Gaga-za-avtorski-prava-news_35396.html

Делото за авторски права срещу Лейди Гага, заведено от Ребека Франсескати през 2011 г., бе отхвърлено от съда в Америка, съобщи Асошиейтед прес.  Франсескати обвини Лейди Гага, че е заимства...

Тервел Златев успокои феновете: Няма сътресения в Ботев

http://bgfootball.actualno.com/Tervel-Zlatev-uspokoi-fenovete-Njama-sytresenija-v-Botev-news_35393.html

Изпълнителният директор на Ботев (Пд) Тервел Златев успокои феновете, че всичко в клуба е спокойно и не трябва да има притеснения от случващото се със спонсора КТБ. "Всички фенове на Ботев (Пло...

500 доброволци участват във възстановителните дейности в Аспарухово

http://varna.actualno.com/500-dobrovolci-uchastvat-vyv-vyzstanovitelnite-dejnosti-v-Asparuhovo-news_35394.html

Над 500 доброволци участват във възстановителните дейности в района на Аспарухово. Това каза кметът на Варна Иван Портних пред "Фокус". „Сърдечно им благодаря. Включиха се допълни...

Любо Пенев се прицели в национал на България

http://bgfootball.actualno.com/Lubo-Penev-se-priceli-v-nacional-na-Bylgarija-news_35395.html

Новият треньор на Ботев Любослав Пенев е поискал от шефовете си да бъде привлечен роден национал. Става въпрос за юношата на ЦСКА Павел Виданов, пише "Меридиан мач". За последно защитникът ...

И новият в Левски с проблем с бившия клуб

http://bgfootball.actualno.com/I-novijat-v-Levski-s-problem-s-bivshija-klub-news_35398.html

Левски все още не е финализирал трансфера на македонския защитник Яни Урдинов. Левият бек се появи в петък на "Герена". Той преговаря­ше по условията си за договор. Мина и медицински...

Мачовете днес: САЩ ще се доказват срещу Роналдо и компания

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328702_machovete_dnes_sasht_shte_se_dokazvat_sreshtu_ronaldo/?ref=rss


САЩ искат да бъдат приемани по-сериозно от футболния свят и двубоят с Португалия тази нощ им предлага тази възможност с директно класиране на осминафиналите на мондиала.

Селекционерът на американците Юрген Клинсман бе категоричен, че отборът му ще направи всичко възможно да победи иберийците и няма да се уплаши от Кристиано Роналдо.

"Изпитваме голямо уважение към него и съотборниците му, които играят в големи клубове и Шампионската лига. Но това е моментът да докажем себе...

Най-важното от Варна във вчерашния 21 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255519

Водата в част от Варна негодна за пиене! Водата в част от Варна е негодна за консумация, предупреждават от Регионалната здравна инспекция във Варна... Над 467 000 лева събрани от SMS дарения в помощ на Варна Щетите от водното бедствие в квартал Аспарухово ще бъдат оценявани от няколко комисии.

Кога Европа ще създаде "следващия Google"?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bbf56c1/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cimenata0Ena0Ebiznesa0C2630Ca0Ckoga0Eevropa0Eshte0Esyzdade0Esledvashtiia0Egoogle0H17470A50C/story01.htm

Въпрос на време е потенциалът на европейските стартъпи да преодолее консервативните инвеститори на Стария континент, смятат експерти


Йоп, доброволец, чиито живот няма да е същият след видяното в "Аспарухово"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/22/2328607_iop_dobrovolec_chiito_jivot_niama_da_e_sushtiiat_sled/?ref=rss


Йоп е германец - студент във Варненския медицински университет. Заедно с трийсетина свои колеги - чуждестранни студенти, той участва като доброволец  в разчистването на последиците от наводнението във Варна след поройния дъжд миналия четвъртък. Днес групата работеше основно в ромската махала на кв. "Аспарухово". Младежите са организирани от асоциацията "Хилендарски" на германеца Франк Абас, който от години работи по проблемите на ромската общност във варненския кв. "Владислав Варненчик"....

Йоп Стекелберг, доброволец, чиито живот няма да е същият след видяното в "Аспарухово"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/22/2328607_iop_stekelberg_dobrovolec_chiito_jivot_niama_da_e/?ref=rss


Йоп е германец - студент във Варненския медицински университет. Заедно с трийсетина свои колеги - чуждестранни студенти, той участва като доброволец  в разчистването на последиците от наводнението във Варна след поройния дъжд миналия четвъртък. Днес групата работеше основно в ромската махала на кв. "Аспарухово". Младежите са организирани от асоциацията "Хилендарски" на германеца Франк Абас, който от години работи по проблемите на ромската общност във варненския кв. "Владислав Варненчик"....

Два пътя пред затъналата здравна каса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151376

Два пътя стоят пред Националната здравноосигурителна каса за запълване на финансовата й дупка  - или да се намалят парите за болниците в следващите 6 месеца, или да се актуализара бюджетът  с най-малко 300 млн. лв. Това заявиха членове на Надзорния съвет на НЗОК, които се събират утре на спешно заседание, за да решат как да се излезе от ф Два пътя стоят пред Националната здравноосигурителна каса за запълване на финансовата й дупка - или да се намалят парите за болниците в следващите 6 месеца, или да се актуализара бюджетът с най-малко 300 млн. лв. Това заявиха членове на Надзорния съвет на НЗОК, които се събират утре на спешно заседание, за да решат как да се излезе от ф

Днес ще бъде слънчево, след пладне -незначителна облачност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151832

Днес ще бъде слънчево, след пладне над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще отслабне, в Дунавската равнина и източните райони ще е до умерен. Максимални температури между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за юни. Днес ще бъде слънчево, след пладне над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще отслабне, в Дунавската равнина и източните райони ще е до умерен. Максимални температури между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за юни.

Днес ще бъде слънчево, след пладне -незначителна облачност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151830

Днес ще бъде слънчево, след пладне над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще отслабне, в Дунавската равнина и източните райони ще е до умерен. Максимални температури между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за юни. Днес ще бъде слънчево, след пладне над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще отслабне, в Дунавската равнина и източните райони ще е до умерен. Максимални температури между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за юни.

ДАТО срещу гражданите

http://e-vestnik.bg/20788/dato-sreshtu-grazhdanite/

Николай Хаджигенов. Снимка: личен архив

Идея си нямаме, поради що решихте, че след ДАНС срещу адвокатите, проекта за нов НК, реакцията срещу ЗМВР и прочие отделни битки, няма да дойде ред и на голямата битка за спечелване войната на властта срещу гражданите?

Резултата от една такава война е само един.

Гражданите изчезват, като такива и се превръщат в роби.

Гадно, нали?

С всичко се свиква.

Така или иначе, мисленето на повечето от т.н. „граждани“ по повод изнасилването и сега е от типа:

След като е неизбежно, отпусни се и му се наслади… Така де.

Освен това е и доста по-лесно от това да се напъваш да си гражданин.

Не, ли?

Настоятелно препоръчваме да се запознаете с анализа на Капитал по въпроса, станал причина за днешното ни дразнение.

Отдавна е известно, че всяка една власт грозно злоупотребява със следене, слухтене и прочие, че и не само по телефоните, а и в интернет.

Цялото тoва нещо преследва две основни цели: контрол над раята и пряка манипулация на хора и бизнес в правилната посока, а именно властта да държи всяко по-вкусно парче от него с две ръце.

Ситуацията достигна върха на абсурда по времето на Цвинокио и онзи-който-иска-да-е-пак-премиер.

Е, не сме си мислили, че е възможно подобно нещо, но сегашната власт прескочи трупешката, всичко направено от Цвинокио в тази посока, като в наглостта си събра всички оператори на „тайна“ среща за да обявят исканията си и да „успокоят“ операторите.

Тука ще отворим една скоба, щото много им се дразним на т.н. оператори, които при всичката им техническа компетентност в реалния свят се държат, като тригодишни.

Как не се научиха до сега, че властта прави всичко възможно да им вземе и или контролира бизнеса под една или друга форма и поне веднъж не се консултираха с адвокат, различен от този който ги обслужва по граждански дела?

Естествено, далеч по-лесно да е мрънкат, да се оплакват и да свеждат покорно глави с безумната надежда, че може и този път да им се размине.

А дано, ама надали?

Както и да е.

Всъщност ако ви мързи, можете и да не четете статията на Капитал, макар че горещо я препоръчваме.

В нея става въпрос за това, че ДАТО събират накуп, повече от 40 интернет доставчици и им поставят изискването да закупят, монтират и обслужват за собствена сметка т.н. черни кутии, с чиято помощ властта ще следи непрекъснато трафичните данни на гражданите. Излишно е да казваме, че всички разходи са за сметка на операторите. Макар че в конкретната ситуация, това е най-малкия проблем.

Трафичните данни или това, което всеки един от нас прави ежедневно в интернет могат да дадат много точни указания за личния живот на всеки, като например за навиците ни в ежедневието, за местата, в които пребиваваме постоянно или временно, за ежедневните или другите ни пътувания, за извършваната дейност, за социалните контакти и за обществената ни среда.

Обстоятелството, че запазването и впоследствие и използването на данните се извършва, без да бъде информиран абонатът или регистрираният ползвател, на практика довежда до там, че личният ни живот е обект на постоянно наблюдение.

И не, тук не става въпрос за тероризъм, организирана или стихийна престъпност.

Не!

Тук става въпрос за личният ни живот!

На всеки един от нас!

Дребнаво е от наша страна, но след като всичко е правилно и законосъобразно, поради що ДАТО не само отказва да води писмена кореспонденция с операторите, но и изрично ги предупреждава, че такава няма да има?

Единствената писмена следа е поканата за въпросната среща.

Формалното правно основание ...

Българка открадна кредитна карта по време на богослужение в Кипър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151826

Окръжният съд в Ларнака издаде указ за задържане за 6 дни на 50-годишна българска гражданка, обвинена за кражба на пари и кредитна карта в църковен двор, по време на богослужение. 78-годишен жител на Дериня се е оплакал в полицията, че на 6 юни, докато той е слушал божествената литургия в двора на църквата в Дериня, Окръжният съд в Ларнака издаде указ за задържане за 6 дни на 50-годишна българска гражданка, обвинена за кражба на пари и кредитна карта в църковен двор, по време на богослужение. 78-годишен жител на Дериня се е оплакал в полицията, че на 6 юни, докато той е слушал божествената литургия в двора на църквата в Дериня,

Пътна обстановка в страната - 22 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255518

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Монтиране на 13 броя рекламни съоръжения на 16.06.2014 г., 19.06.2014 г., 23.06.2014 г., 24.06.2014 г., 25.06.2014 г., 26.06.2014 г., 27.06.2014 г., 30.06.2014 г., както следва км 240+644 ляво, км 240+660 дясно, км 242+264 ляво, км 242+300 дясно, км 243+741 ляво, км 243+752 дясно, км 245+660 дясно, км 245+692 дясно, км 247+349 ляво, км 251+302 дясно и км 269+840 ляво.

Без валежи днес - лятото, май дойде

http://society.actualno.com/Bez-valeji-dnes---ljatoto-maj-dojde-news_35390.html

Днес ще бъде слънчево, след обяд над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще отслабне, в Дунавската равнина и източните райони ще е до умере...

Евакуират принудително хора от къщи във Варна

http://society.actualno.com/Evakuirat-prinuditelno-hora-ot-kyshti-vyv-Varna-news_35387.html

Основен проблем в момента е това, че има къщи, които са в много лошо конструктивно състояние, а вътре живеят хора, които не искат да ги напускат. Създали сме условия да ги преместваме, да ги евакуирам...

Джеко, бесен: Не Босна, съдията да си ходи у дома!

http://worldcup2014.actualno.com/Djeko-besen-Ne-Bosna-sydijata-da-si-hodi-u-doma-news_35386.html

Нападателят на Босна и Херцеговина Един Джеко бе под афект след загубата от Нигерия тази нощ (0:1). Той призова съдията на мача срещу Нигерия, да напусне моментално световното първенство. Звездата на...

Ердоган: Европейският съюз се нуждае от Турция

http://balkani.actualno.com/Erdogan-Evropejskijat-syuz-se-nujdae-ot-Turcija-news_35388.html

Европейският съюз има нужда от Турция, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пред турската общност във френския град Лион, съобщи Евронюз...

Арестуваха 19 фенове от агресивна аржентинска фракция

http://worldcup2014.actualno.com/Arestuvaha-19-fenove-ot-agresivna-arjentinska-frakcija-news_35389.html

Бразилската полиция арестува 19 аржентински привърженици по подозрения за нелегално влизане в страната. Местните медии съобщават, че арестите са били извършени пред стадиона в Бело Оризонте, където Ар...

Стивън Кеши: С Гана зарадвахме цяла Африка

http://worldcup2014.actualno.com/Stivyn-Keshi-S-Gana-zaradvahme-cjala-Afrika-news_35391.html

Треньорът на Нигерия Стивън Кеши след победата над Босна и Херцеговина заяви, че отборът му е зарадвал целия африкански континент с успеха си. Както е известно, "Суперорлите" се наложиха с ...

Мис Долина на розата в Казанлък стана 18-годишната Деница Ноева

http://starazagora.actualno.com/Mis-Dolina-na-rozata-v-Kazanlyk-stana-18-godishnata-Denica-Noeva-news_35392.html

Конкурсът Мис Долина на розата в Казанлък тази година беше спечелен от 18-годишната Деница Ноева от Сопот, съобщиха от пресцентъра на общината. Конкурсът, с който завърши 111-ият Празник на розата в г...

Българка открадна кредитна карта по време на богослужение в Кипър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151824

Окръжният съд в Ларнака издаде указ за задържане за 6 дни на 50-годишна българска гражданка, обвинена за кражба на пари и кредитна карта в църковен двор, по време на богослужение. 78-годишен жител на Дериня се е оплакал в полицията, че на 6 юни, докато той е слушал божествената литургия в двора на църквата в Дериня, Окръжният съд в Ларнака издаде указ за задържане за 6 дни на 50-годишна българска гражданка, обвинена за кражба на пари и кредитна карта в църковен двор, по време на богослужение. 78-годишен жител на Дериня се е оплакал в полицията, че на 6 юни, докато той е слушал божествената литургия в двора на църквата в Дериня,

Петима българи са ранени в катастрофа, загинал е грък между Патра и Пирго

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151820

Катастрофа на пътя от Патра за Пирго, отне живота на 41 годишен грък и изпрати петима българи в болница. Сред ранените българи е и едно 6 годишно момиченце, което е прието в детска болница. Според подадената информация, жител на град Патра, се е движил по пътя от Патра за Пирго и по неизяснена причина навлиза в насрещното движение и се сблъсква Катастрофа на пътя от Патра за Пирго, отне живота на 41 годишен грък и изпрати петима българи в болница. Сред ранените българи е и едно 6 годишно момиченце, което е прието в детска болница. Според подадената информация, жител на град Патра, се е движил по пътя от Патра за Пирго и по неизяснена причина навлиза в насрещното движение и се сблъсква

Наводненията няма да се отразят дългосрочно на летния туризъм, смята Байко Байков

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/06/22/2328588_navodneniiata_niama_da_se_otraziat_dulgosrochno_na/?ref=rss


Трагедията във Варна ще окаже негатив за туризма в много краткосрочен план. Ясно е, че събитията са породени в конкретния район и са далеч от курортите и в този смисъл не се очаква сериозно отражение на отменени резервации на туристи по българското Черноморие.

Това коментира Байко Байков, председател на УС на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, цитиран от агенция "Фокус". Байков допълни, че по-скоро неприятно отражение може да окаже задържащото се хладно и...

Петима българи са ранени в катастрофа, загинал е грък между Патра и Пирго

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151817

Катастрофа на пътя от Патра за Пирго, отне живота на 41 годишен грък и изпрати петима българи в болница. Сред ранените българи е и едно 6 годишно момиченце, което е прието в детска болница. Според подадената информация, жител на град Патра, се е движил по пътя от Патра за Пирго и по неизяснена причина навлиза в насрещното движение и се сблъсква Катастрофа на пътя от Патра за Пирго, отне живота на 41 годишен грък и изпрати петима българи в болница. Сред ранените българи е и едно 6 годишно момиченце, което е прието в детска болница. Според подадената информация, жител на град Патра, се е движил по пътя от Патра за Пирго и по неизяснена причина навлиза в насрещното движение и се сблъсква

Как хранителната индустрия се опитва да подобри имиджа си

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bbf5437/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Ckak0Ehranitelnata0Eindustriia0Ese0Eopitva0Eda0Epodobri0Eimidja0Esi0H1746540C/story01.htm

Големите компании обявиха пакет от мерки, свързани с хармонизиране на етикетирането и въвеждането на правила за рекламите на храни, насочени към деца


Красив бандит подпали фейса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151520

Името Джеръми Мийкс беше най-търсената фраза в гугъл вчера. 
Става дума за последната интернет сензация - най-красивия престъпник в света, чиято снимка от ареста за часове набра над 300 000 харесвания във фейсбук и повече от 65 000 коментара - всичките от жени.
30-годишният бандит от калифорнийския гр. Стоктън е бил заловен в сряда при масирана п Името Джеръми Мийкс беше най-търсената фраза в гугъл вчера. Става дума за последната интернет сензация - най-красивия престъпник в света, чиято снимка от ареста за часове набра над 300 000 харесвания във фейсбук и повече от 65 000 коментара - всичките от жени. 30-годишният бандит от калифорнийския гр. Стоктън е бил заловен в сряда при масирана п

Майка и дете се бяха хванали за един клон. Казах им: Оттук си тръгвам или с вас, или не си тръгвам!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151596

Васил Петков, който спаси четирима край Дебелец:
 

- Г-н Петков, как се оказахте на мястото, където бедстваха 4-ма в отнесена от приливната вълна кола?
- От морето, където имам база за леководолази, трябваше да си тръгна в петък. Но ме спешиха да тръгна в четвъртък заради рожден ден. Беше случайност. Към 19 ч, като наближих.... Васил Петков, който спаси четирима край Дебелец: - Г-н Петков, как се оказахте на мястото, където бедстваха 4-ма в отнесена от приливната вълна кола? - От морето, където имам база за леководолази, трябваше да си тръгна в петък. Но ме спешиха да тръгна в четвъртък заради рожден ден. Беше случайност. Към 19 ч, като наближих....

Четвъртата световна война

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/06/22/2326259_chetvurtata_svetovna_voina/?ref=rss


Андрей Иларионов е руски икономист, бивш (2000 – 2005) водещ икономически съветник на президента Путин. През последните годин поради острите си разногласия с Путин, живее и работи в САЩ. Той е измежду най-известните критици на руския режим сега. Това е негова реч, произнесена на заседание на Комитета по икономика и сигурност на Парламентарната асамблея на НАТО. Вилнюс, 31 май 2014 г. Преведена е от Георги Антонов. "Дневник" я препубликува от сайта "Маргиналия", акцентите са на редакцията....

22 юни в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=255517

Събития 168 г. пр.н.е. — Битка при Пидна: Римляните предвождани от Луций Емилий Павел Македоник побеждават и залавят македонския цар Персей, с което приключва Третата македонска война. 813 г. — Битка при Версиникия: Българската войска, водена от хан Крум побеждава армията на Византия край дн.

Изпити по математика и теология държат кандидат-студентите днес

http://society.actualno.com/-Izpiti-po-matematika-i-teologija-dyrjat-kandidat-studentite-dnes-news_35385.html

Точно в 09:00 часа днес, в 65-та аудитория на Ректората, Магдалена Инджова от Свиленград, изтегли тема № 2 за писмения изпит по математика II. Кандидат-студентите, които са заявили участие в изпита, с...

Положението в Добрич - бедствено и днес

http://dobrich.actualno.com/Polojenieto-v-Dobrich---bedstveno-i-dnes-news_35382.html

Бавно и постепенно Добрич ще се връща към нормалния си ритъм на живот, но и днес положението там остава дебствено. Заради падналите в следобедните часове вчера в цялата област дъждове, между 14 и 20 л...

Половин Росарио иска Меси да се провали на Световното

http://worldcup2014.actualno.com/Polovin-Rosario-iska-Mesi-da-se-provali-na-Svetovnoto-news_35381.html

Лео Меси е израснал в град, който е разделен от футбола. И въпреки че на световното играе за Аржентина, в този град мачовете се гледат различно. Всеки в Росарио си е направил сметката. Трима играчи в ...

Руското посолство: Няма заплаха за туристите по Черноморието

http://society.actualno.com/Ruskoto-posolstvo-Njama-zaplaha-za-turistite-po-Chernomorieto-news_35383.html

 „Във всички черноморски курорти в България ситуацията е под контрол, навсякъде електроснабдяването и водоснабдяването се осъществява нормално”, уточняват от посолството н...

Сушич: Нигерия ни изненада, мога само да ги поздравя

http://worldcup2014.actualno.com/Sushich-Nigerija-ni-iznenada-moga-samo-da-gi-pozdravja--news_35384.html

Треньорът на Босна и Херцеговина Сафет Сушич поздрави съперника си в снощния мач - Нигерия, за това че след победа над балканците заеха второто място в група "F" и призна, че мачът с африкан...

Хаинбоаз ще е отворен най-рано след месец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151586

Движението през Прохода на Републиката е спряно, след като пороят в четвъртък вечер помете част от асфалтовата настилка. Невралгичният участък е край Килифаревския манастир, където р. Белица преля и нанесе огромни щети. "Ще търсим начин да го възстановим бързо, правителството ще вземе решение по въпроса", заяви екоминистърът Станислав Анастасов, Движението през Прохода на Републиката е спряно, след като пороят в четвъртък вечер помете част от асфалтовата настилка. Невралгичният участък е край Килифаревския манастир, където р. Белица преля и нанесе огромни щети. "Ще търсим начин да го възстановим бързо, правителството ще вземе решение по въпроса", заяви екоминистърът Станислав Анастасов,

Прогноза за времето - 22 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255516

Днес ще бъде слънчево, след пладне над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще отслабне, в Дунавската равнина и източните райони ще е до умерен. Максимални температури между 23° и 28°.

След дъждовната седмица днес ще е слънчево

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/22/2328589_sled_dujdovnata_sedmica_dnes_shte_e_slunchevo/?ref=rss


Днес се очаква слънчево време, макар че следобед над източните и планинските райони ще се появи незначителна купеста облачност.

Северозападният вятър ще отслабне, в Дунавската равнина и източните райони ще е до умерен. Максимални температури ще са между 23° и 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за юни.

Над...

Пъстрата картина в Европейския парламент

http://viewpoint.actualno.com/Pystrata-kartina-v-Evropejskija-parlament-news_34950.html

Докато в България целокупното гражданско общество все още се мъчи с въпросите КОЙ и КОГА, картината в Европейския парламент се оказва по-пъстра и от най-дивите представи на всеки нормален човек. Тази...

Шотландец и бразилец подсилват Лудогорец

http://bgfootball.actualno.com/Shotlandec-i-brazilec-podsilvat-Ludogorec-news_35377.html

Лудогорец преговаря с още двама чуждестранни футболисти. Става дума за вътрешен полузащитник и дясно крило. Разговорите с тях са в напреднала фаза, като нищо чудно да бъдат финализирани до сряда, пише...

Черно море взима юноша на ЦСКА

http://bgfootball.actualno.com/Cherno-more-vzima-unosha-na-CSKA-news_35378.html

Черно море ще предложи договор на защитника Ангел Грънчов. За последно юношата на ЦСКА носи екипа на Локомотив (Пловдив). Именно от "Лаута" треньорът Александър Станков познава отлично качес...

Емил Велев тества половин дузина чужденци

http://bgfootball.actualno.com/Emil-Velev-testva-polovin-duzina-chujdenci-news_35379.html

В близките дни към Локомотив (Пловдив) ще се присъединят половин дузина чужденци. Главният мениджър на отбора Емил Велев ще има възможност да ги изпробва в контролата с Локомотив (София) в сряда. Тя щ...

Англия приключва пътя си като смъртно болен човек

http://worldcup2014.actualno.com/Anglija-prikluchva-pytja-si-kato-smyrtno-bolen-chovek-news_35380.html

Явно Англия не може да се справи с жегата. Не говорим нито че температурите в амазонската джунгла, нито че влажността на въздуха на световното са виновни. Англичаните не се справиха с жегата на междун...

Петте препятствия пред гръцкия туризъм

http://www.grreporter.info/Pette_prepyatstviya_pred_grckiya_turizm/15698

Неоправдано увеличените цени могат да се превърнат в бумеранг, търсят се нови дестинации и увеличаване на вътрешните туристи

прочети повече

Авария с пътнически кораб в Нидерландия

http://www.vesti.bg/novini/avariia-s-pytnicheski-korab-v-niderlandiia-6015376

Пътнически кораб започна да потъва заради пробойна на река Ейсел в Нидерландия, всички пътници са спасени.

Остров Патмос, мистериозният

http://www.grreporter.info/Ostrov_Patmos_misteriozniyat/15697

На острова, където евангелист Йоан е написал Книгата на апокалипсиса ще намерите красиви плажове, международни звезди и абсолютно спокойствие

прочети повече

На тази дата: Нацистка Германия напада СССР

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2014/06/22/2325327_na_tazi_data_nacistka_germaniia_napada_sssr/?ref=rss


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 22 юни 1941 г. нацистка Германия дава старт на операция "Барбароса" за завладяването на СССР.
Тя се оказва от ключово значение за съществуването на Третия райх и неуспехът й впоследствие...

Левски уреди Меси, чака и Галин Иванов

http://bgfootball.actualno.com/Levski-uredi-Mesi-chaka-i-Galin-Ivanov-news_35376.html

Левски е на път да осъществи четвърти трансфер. Вчера "сините" постигнаха принципна договорка за привличането на Радослав Димитров-Меси, съобщава вестник "Тема Спорт". Националът ...

Шефът на балета на Софийската опера Сара-Нора Кръстева обяви награда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151661

Директорът на балета на Софийската опера Сара-Нора Кръстева обяви допълнителна награда за спечелилите Международния балетен конкурс във Варна (14-30 юли). Победителите ще участват в спектакли на трупата на операта, наравно с имена като Марта Петкова и Катерина Петрова. Въпросните две балерини в момента репетират заедно с примата на Ню Йорк сити бал Директорът на балета на Софийската опера Сара-Нора Кръстева обяви допълнителна награда за спечелилите Международния балетен конкурс във Варна (14-30 юли). Победителите ще участват в спектакли на трупата на операта, наравно с имена като Марта Петкова и Катерина Петрова. Въпросните две балерини в момента репетират заедно с примата на Ню Йорк сити бал

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване