Пет пъти повече полицаи ще пазят "Маракана" за Русия - Белгия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328679_pet_puti_poveche_policai_shte_paziat_marakana_za/?ref=rss


Бразилските власти решиха да увеличат многократно охранителите на стадион "Маракана" за двубоя между Русия и Белгия от група H на световното първенство.

Двата състава ще се изправят един срещу друг в неделя от 19.00 часа българско време.

Ангажираните с охраната полицаи ще бъдат увеличени от 600 на 3100, а в допълнение по трибуните ще има още около 1100 стюарди.

Драстичната промяна в мерките за сигурност е наложена заради нахлуването на 87 чилийски фенове в...

Италия губи Даниеле де Роси за мача с Уругвай

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328671_italiia_gubi_daniele_de_rosi_za_macha_s_urugvai/?ref=rss


Италия е изправена пред загубата на полузащитника Даниеле де Роси за директния сблъсък с Уругвай за класиране на осминафиналите на световното първенство.

Медицинският екип на "скуадра адзура" съобщи, че халфът е с контузия на прасеца, получена в края на срещата с Коста Рика, загубена от тима с 0:1.

"Много малко вероятно е Де Роси да играе срещу Уругвай. Няма поражения по мускула, но травмата изисква няколко дни за възстановяване", заяви главният лекар на италианците Енрико...

Порошенко поиска ОССЕ да наблюдава изпълнението на мирния план

http://news.ibox.bg/news/id_1697225286

Украинският президент е разговарял по телефона с президента на Швейцария Дидие Буркхалтер, който председателства ОССЕ...

В Сеул бе арестувана съпругата на издирван предприемач милиардер

http://www.vesti.bg/novini/v-seul-be-arestuvana-syprugata-na-izdirvan-predpriemach-miliarder-6015375

Южнокорейската полиция арестува съпругата на избягалия собственик на ферибота "Севол", потънал на 16 април.

Румъния няма достатъчно газ за Молдова

http://www.vesti.bg/novini/rumyniia-niama-dostatychno-gaz-za-moldova-6015374

Румъния няма да може да осигури независимост на Молдова от руския газ, въпреки че е най-богатата на енергоресурси държава в Източна Европа.

Три български победи в леката атлетика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151506

Ивет Лалова, Ваня Стамболова и Силвия Дънекова спечелиха победи по време на европейското отборно състезание - II лига в Рига.
Лалова бе най-бърза на 100 метра с 11,34 сек. Снощи тя стартира в щафетата 4 по 100 м, а в неделя ще бяга и на 200 м. Стамболова бе най-бърза на 800 м с 2:01.41 мин. Времето е най-добър личен резултат за лекоатлетката и пок Ивет Лалова, Ваня Стамболова и Силвия Дънекова спечелиха победи по време на европейското отборно състезание - II лига в Рига. Лалова бе най-бърза на 100 метра с 11,34 сек. Снощи тя стартира в щафетата 4 по 100 м, а в неделя ще бяга и на 200 м. Стамболова бе най-бърза на 800 м с 2:01.41 мин. Времето е най-добър личен резултат за лекоатлетката и пок

Нигерия изхвърли Босна от световното с нова съдийска грешка (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328665_nigeriia_izhvurli_bosna_ot_svetovnoto_s_nova_sudiiska/?ref=rss


Нигерия постигна първата си победа на световно първенство от 16 години с 1:0 над Босна и Херцеговина, за да изхвърли балканската страна от шампионата в Бразилия.

Африканците трябва да благодарят и на късмета, който днес бе изцяло на тяхна страна.

В същото време Един Джеко и компания имат пълното основание да се чувстват ощетени, след като гол на нападателя при 0:0 бе неправилно отменен заради засада. В заключителните секунди босненците удариха и греда.

За Босна...

Нигерия изхвърли Босна от световното със съдийска подкрепа (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328665_nigeriia_izhvurli_bosna_ot_svetovnoto_sus_sudiiska/?ref=rss


Нигерия постигна първата си победа на световно първенство от 16 години с 1:0 над Босна и Херцеговина, за да изхвърли балканската страна от шампионата в Бразилия.

Африканците трябва да благодарят и на късмета, който днес бе изцяло на тяхна страна.

В същото време Един Джеко и компания имат пълното основание да се чувстват ощетени, след като гол на нападателя при 0:0 бе неправилно отменен заради засада. В заключителните секунди босненците удариха и греда.


...

Нигерия изхвърли Босна и Херцеговина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151801

Дебютът на Босна и Херцеговина на световно първенство завърши безславно. След 0:1 срещу Нигерия тимът отпадна от първия си мондиал. Босненците записаха две загуби, след като на старта регистрираха 1:2 срещу Аржентина.

Босна и Херцеговина с право беснее срещу реферите. През първото полувреме чист гол на Един Джеко беше отменен зарази засада. Дебютът на Босна и Херцеговина на световно първенство завърши безславно. След 0:1 срещу Нигерия тимът отпадна от първия си мондиал. Босненците записаха две загуби, след като на старта регистрираха 1:2 срещу Аржентина. Босна и Херцеговина с право беснее срещу реферите. През първото полувреме чист гол на Един Джеко беше отменен зарази засада.

Десетки деца нахлуха на терена в тренировка на Бразилия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328663_desetki_deca_nahluha_na_terena_v_trenirovka_na/?ref=rss


Десетки деца преодоляха мерките за сигурност и нахлуха на съботната тренировка на бразилския национален отбор.

Първоначално няколко деца прескочиха оградата, разделяща зрителите от терена на базата на отбора край Рио де Жанейро. Охранителите не успяха да ги задържат, а други запалянковци бързо ги последваха и стигнаха до футболистите, които приключваха заниманието.

Повечето играчи се отправиха към съблекалните, но някои останаха да разговарят с феновете, които просто...

Перничанин прибира 7500 лева от "Национална лотария"

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernichanin-pribira-7500-leva-ot-nacionalna-lotariya_32619/

Перничанинът Аргир Аргиров спечели 7500 лева от телевизионната игра "Национална лотария".

Чекове с моментни печалби в студиото от водещия Захари Бахаров получиха няколко късметлии. Петър Петров от град Добрич в размер на 50 000 лева от билет „Лото +“. Щастливецът сподели, че се чувства голям късметлия и е изключително развълнуван от своята печалба, съобщава novanews.bg. Следващите в списъка с моментни печалби са Николай Тренев от град София в...

Продължава

Над 100 перничани са във Варна, за да помагат за разчистването на последствията след приливната вълна

http://www.zapernik.com/obshtestvo/nad-100-pernichani-sa-vuv-varna-za-da-pomagat-za_32618/

Над 100 доброволци от Перник пристигнаха във Варна, за да помагат при разчистването на последствията от водната стихия.

Доброволци от Червения кръст раздават минерална вода и храна. "Това демонстрира, че не всичко е загубено, че шанс за България има, след като ги има тези млади хора", заяви пред БГНЕС председателят на БЧК Христо Григоров. Здравни инспектори започнаха да вземат проби от водата. В момента епидемиолози съветват да се ползва бутилирана...

Продължава

Бяхме напълно изтощени, призна Йоахим Льов

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328656_biahme_napulno_iztoshteni_prizna_ioahim_lyov/?ref=rss


Германският селекционер Йоахим Льов похвали своите футболисти, че са дали всичко от себе си за взимането на точка с равенството 2:2 с Гана, но призна, че тимът му е бил прекалено изтощен.

Бундестимът поведе с гол на Марио Гьотце, но допусна бърз обрат и златната резерва Мирослав Клозе трябваше да изравнява резултата.

Льов обясни, че неговите футболисти са тичали повече от предвиденото в жегата във Форталеза. "Играчите бяха невероятно изтощени. През второто полувреме се...

Иранците отдадоха загубата на Лионел Меси и съдията

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328653_irancite_otdadoha_zagubata_na_lionel_mesi_i_sudiiata/?ref=rss


Селекционерът на Иран Карлош Кейрош обвини главния съдия Милирад Мазич и гения на Лионел Меси за загубата от Аржентина с 0:1.

Неговите възпитаници изненадващо удържаха нулевото равенство до последните секунди и дори можеха да си тръгнат с победа от Бело Оризонте, но тогава звездата на "Барселона" с красив гол донесе успеха на своя тим.

Кейрош обаче настоя, че не само феноменалните способности на Меси са откраднали ценните точка или дори три от неговите възпитаници. Той има...

Хиляди въоръжени шиити преминаха през центъра на Багдад

http://news.ibox.bg/news/id_1909320792

Организаторите на шествието са искали да покажат на сунитските екстремисти, че са готови да защитават

Алехандро Сабела: За щастие Меси е аржентинец

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328646_alehandro_sabela_za_shtastie_mesi_e_arjentinec/?ref=rss


Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабела определи Лионел Меси като гений и изрази радостта си, че може да разчита на него в своя състав.

Звездата на "гаучосите" донесе измъчената победа с 1:0 над аутсайдера Иран в последните секунди на мача от група F и класира отбора за осминафиналите на световното първенство.

"Всички футболисти днес имаха принос за успеха, но, разбира се, имаме гений – Меси. За наш късмет той е аржентинец", каза Сабела.

"Всеки би се радвал...

Автобус с 12 пътници горя край Казанлък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151436

Автобус, пътуващ от Турция за Румъния, пламна край Стара Загора. За щастие всичките 12 пътници и двамата шофьори са невредими. 
Сигнал за иницидента е подаден на тел. 112 в 22 часа, съобщиха от пожарната. В района на Предела по пътя за Казанлък вътрешността на автобуса се изпълнила с дим. После пламнали кабели и пластмаси покрай двигателя Автобус, пътуващ от Турция за Румъния, пламна край Стара Загора. За щастие всичките 12 пътници и двамата шофьори са невредими. Сигнал за иницидента е подаден на тел. 112 в 22 часа, съобщиха от пожарната. В района на Предела по пътя за Казанлък вътрешността на автобуса се изпълнила с дим. После пламнали кабели и пластмаси покрай двигателя

giroso pak prebi

http://www.zapernik.com/obshtestvo/giroso-pak-prebi_32617/

giroso pak prebi

Predi 20 minute v radomir giroso prebi dva narkomana pred zavedenieto mu.

Как е парцелирана България

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242816_%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

 Направих си труда да групирам по банки справките за парите на държавните фирми. Таблицата, която се получи, ми заприлича на салфетка, върху която "великите сили" са си поделили България, пише Иван Бедров.

Тези дни министерствата публикуваха справки за концентрацията на средства на техните фирми в определени банки. Бяха задължени да го направят заради приетите от служебното правителство нови правила за парите на държавните фирми, които забраняват концентрацията да надхвърля 25 процента.

Когато обединих данните от всички министерства и ги групирах по банки, таблицата, която се получи, ми заприлича на салфетка, върху която великите сили са прекроявали света по време на преговори. Парцелирането на България може и да не е новина за някои, но широката публика чак сега получи официални данни за това.

За мен, за теб...

И така: енергетиката е за Корпоративна търговска банка (КТБ), транспортната инфраструктура е за ТИМ, дърводобивът е за хората на Доган, малко има и за Цеко Минев, а парите на АЕЦ „Козлодуй“ съжителстват с пари, които участват в изненадващи медийни сделки.

КТБ държи почти всички пари на държавните енергийни дружества: 96% от средствата на „Булгартрансгаз“, 90,85% от парите на „Булгаргаз“, 94,76% от сумите на Електроенергийния системен оператор и 88,20% от наличното в сметките на Българския енергиен холдинг. Това е кръвоносната система на България - инфраструктурата за пренос на електроенергия и газ, както и фирмите, които осъществяват производството и доставката на тези ресурси.

Проблемите, произтичащи от подобна концентрация, са най-малко два:

- Проблем номер 1: Огромен финансов ресурс е в ръцете на един икономически играч, който става несъразмерно по-голям от останалите, навлиза мощно в други сектори, изкривява средата и става изключително агресивен, когато някой посегне към властта му. Да си припомним как Цветан Василев атакува президента Плевнелиев в интервю за австрийския вестник „Дер Щандарт” точно в момента, когато служебното правителство обяви плановете си за нови правила за държавните пари. Атаката на Василев си имаше и продължение - тя бе подхваната и от медийната империя около КТБ.

Интервюто, в което Василев напада Плевнелиев

- Проблем номер 2: Държавата е тотално зависима от един човек. Случайно забяване на няколко превода може да застраши цялата българска икономика и да остави без ток или газ хиляди потребители. И цялата тази власт е на едно място. Лицемерно е политиците да говорят за диверсификация на енергийните доставки, а да не говорят за диверсификация на риска от управлението на парите на държавните фирми.

Другите риби

На фона на енергетиката, концентрацията на парите от другите сектори изглежда направо като детска игра. Всичко по крайбрежието се е ориентирало към Централна кооперативна банка (ЦКБ) - от групата на „Химимпорт“, популярна вече не само във Варна като ТИМ. 100 процента от парите на „Индустриална зона Варна Запад“ и „Индустриален и логистичен парк Бургас“ са във въпросната банка. На същото място са и повечето пари на ВиК-дружествата в двата града. Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ е поверило на ЦКБ 91,95% от средствата си, а „Летище София“ държи там „само“ 58,50% от парите си.

Всички държавни горски предприятия, които управляват дърводобива, имат предпочитания към турската Д-банк - и то още от времето, когато секторът беше в ръцете на ДПС. Смолянското предприятие държи 61,05% от парите си в тази банка, приносът на Шуменското и Сливенското е по-скромен - едва 28,75% и 25,99% от парите им са на това място. Има и едно изключение - Благоевградското предприятие е предпочело да повери 54,18% от парите си на Първа инвестиционна банка на Цеко Минев. Вероятно това няма нищо общо с факта, че на тази територия е концесионираната ски-зона над Банско.

Процентите не показват абсолютните стойности, но пък е повече от ясно, че 42,54% от парите на АЕЦ „Козлодуй“ са повече от абсолютно всички пари на ВиК-дружествата. Управляваната от депутат от ГЕРБ ядрена централа е поверила този процент от парите си на Инвестбанк. Втората новина около тази банка е, че тя пое от друга банка кредита на двата най-големи вестника - „Труд“ и „24 часа“. Те вече се радват на нов собственик, който е неизвестен на публиката.

И какво от това?

 

В чии ръце е България?

 

Колкото и да вярваме в силата на демокрацията, тези данни натрапват извода, че зад фасадата от политически партии, които се явяват периодично на избори, България се управлява от група олигарси. Демократичната опаковка им позволява да преобразуват икономическата си мощ в политическо влияние. И обратното: политическото влияние - в икономическа мощ.

Служебното правителство направи крачка напред към нормализиране поне в една сфера. Правилата вече са приети, информацията вече е публична. Работа на следващото правителство е да прилага тези правила. И най-вече - да устои на натиска на олигарсите. Ако иска, разбира се.

Автор: И. Бедров; Редактор: Д. Попова-Витцел

Дянков-банкова усуканица

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242815_%D0%94%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%83%D1%81%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

 Докато във Варна продължават да се чудят откъде им дойде пороят, ние тънем в догадки накъде бие ударът срещу мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. Мълчанието, казват, било злато, но пък фактите говорят. Като например този, че бившият финансов министър в кабинета "Борисов" Симеон Дянков влезе в надзорния съвет на руската държавна банка "Внешторгбанк" (ВТБ). Забележителни обрати маркират кариерата на този човек, направо да ти падне шапката.

След като го туриха да управлява парите на държавата без никой да е чувал за него, научихме че идва от някакъв отдел на Световната банка, който е пред закриване. После се върна да чете лекции в "Харвард", но малко по-късно се озова в Москва, където получи работа направо като ректор на Руската икономическа школа. Всичко станало много бързо - бил на море и като му се обадили, решил на път от България за САЩ да мине през Москва. Станало му много интересно, защото никога не бил работил там. Но всъщност посещавал руската столица много пъти, докато работел в Световната банка и докато бил министър.

Ако някой е допускал, че мотивите на руснаците да вземат Дянков за ректор са чисто образователни, да ни прощава. Особен след новината за назначаването му за надзорник във ВТБ. Банката не само държи близо 10% от капитала на КТБ, но точно в разгара на кризата довела до квесторска намеса в нея, плъзна слухът че ВТБ е с готова оферта за сериозно разширяване на акционерното си участие. При това изборът на Дянков за член на надзора станал на общо събрание, проведено на 19 юни в Санкт Петербург - денят, в който ръководството на БНБ предприе и обяви на драматична пресконференция решителната си намеса в КТБ. На тази пресконференция управителят на националната ни банка Иван Искров призна, че ВТБ е заявила интерес за водене на разговори с БНБ в тази насока.

Като оставим настрана министерските закани на Дянков да "напляска" руснаците, същият се оказа неотдавна на една маса на енергиен форум в САЩ с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. По време на посещението, от което стана ясно че Борисов е на задокеански инструктаж с перспективата да оглави втори кабинет на "спасението". Като вземем предвид отказа на Дянков да свидетелства в полза на България в арбитражния й спор с руснаците за неустойките за АЕЦ- Белене, нещата още се проясняват. И почти се избистрят с оглед безподобните финтове на Борисов по темите "КТБ" и "Южен поток".

Представяте ли си как този човек, който надушва отдалеч, знае и коментира всичко, изобщо не е чувал за интереса на руската ВТБ към КТБ? Така, както "проспа" поръчковата акция на прокуратурата с повдигането на обвинения за покушение срещу Делян Пеевски, а после поздрави главния прокурор Сотир Цацаров за това, че си е признал гафа. Въобще, Борисов демонстрира странна смесица от загриженост и незнание по скандални теми в държавата. И подозрително закъснява с реакциите си. Не знаел например, че първите искри между Цветан Василев и Делян Пеевски прехвърчали още миналата година. Твърди, че войната между тях не била дълга и траела "едва от 2-3 седмици". Вероятно не помни и обстоятелството, че медийте на Пеевски го обслужваха ревностно през по-голямата част на мандата му.

Борисов знае обаче кой може да каже на Пеевски (към когото се обръщал с: "Бебчо") да спре с атаките срещу Василев - лидерът на ДПС Лютви Местан. А Местан е другото име на Доган. Борисов знае още, че "Южен поток" трябва да бъде строен по европейските правила, но да е чул някой от него упрек за подписването на договор с руснаците в разрез с тези правила? Ако опитаме да сглобим пъзела, излиза че версията за няколкото милиарда, които може да паднат от проекта в нечии джобове на наша територия, звучи твърде правдоподобно. Въпросът е чии ще са джобовете и чия ще е обслужващата банка. В чист вариант конструкцията изглежда така - бъдещо управляващо коалиционно мнозинство, което да разполага със солидна частна финансова институция, в която да дели порциите с руснаците. Обединяващата идея ще са, както винаги, парите, а новият-стар тандем Борисов-Дянков ще осигури доставката на поредната постна пица за народа.

Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242814_%D0%9C%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+Porsche+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0


Авторитетната компания J.D. Power & Associates съобщи резултатите от една от най-престижните класации в автомобилната промишленост – тази на най-качествените новиавтомобили Initial Quality Study (IQS).

Изследването се провежда за 28-и път, като отчита количеството на повреди, появили се при 86 000 нови машини през първите 90 дни от експлоатацията им. Техните собственици отговарят общо на 233 въпроса от анкетата, а средната надеждност се определя от броя проблеми на 100 автомобила. Колкото са по-малко, толкова по-високо е качеството.

Резултатите показват, че в 6 от различните класове на първо място са модели на General Motors. Компанията Hyundai е поучила 5 награди, а Ford, Nissan и Volkswagen Group – по три.

Като цяло с най-малко повреди за втора поредна година са автомобилите на Porsche (74/100), следвани от Jaguar (87/100), Lexus (92/100) и Hyundai (94/100). Средната надеждност на изследваните модели е 116/100.


 Диян Пенев

Кипърският президент се лекува от гастроентерит

http://www.vesti.bg/novini/kipyrskiiat-prezident-se-lekuva-ot-gastroenterit-6015373

Кипърският президент Никос Анастасиадис постъпи в частна болница в Никозия със симптоми на гастроентерит.

Нигерия и съдия изхвърлиха Босна от Мондиала

http://worldcup2014.actualno.com/Nigerija-i-sydija-izhvyrliha-Bosna-ot-Mondiala-news_35373.html

Нигерия и съдията от Нова Зеландия Питър О'Лиъри изхвърлиха дебютанта Босна и Херцеговина от световното първенство в Бразилия. Африканците спечелиха с 1:0 мача, а гола отбеляза Питър Одемвинге в 29-ат...

Доц. Минчо Христов: Политическата мафия планира да открадне 25 млрд. спестявания

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242813_%D0%94%D0%BE%D1%86.+%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%BE+%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F+%D

  Планира се финансова криза, подобна на тази 1996-7 г. Мисля, че се планира от същите хора, които ограбиха банките тогава. И ще кажа защо. В момента има 25 млрд. лв. спестявания на българските граждани и още 20 млрд. спестявания на фирмите. Тези пари са в банките и са раздадени от тях като кредити. Голяма част от тези кредити са необезпечени, поради факта, че още през 2002 г. правителството на гражданина Кобурготски премахна наказателната отговорност за раздаване на необезпечени кредити. Това коментира пред Obshtestvo.net бившият зам. председател на парламентарната комисия за корупция доц. Минчо Христов.

     Той е категоричен, че в момента Законът за гарантиране на влоговете също е написан по един престъпен начин от финансовата олигархия и е приет от парламента.

      Става дума за два капана, които са заложени в него. Първият е, че валутните спестявания на хората ще бъдат изплащани в левове по курс от „първоначалния” ден на плащането. Т.е. ако човек има валутен влог и неговата банка фалира, той ще получи левове. Ако левът обаче се обезцени хората ще получат обезценени левове. И вторият престъпен абсурд залегнал в закона, е, че фондът за гарантиране на влогове при фалит на дадена банка започва изплащането на сумите по влоговете не по –късно от 20 дни. Никъде обаче не пише кога това плащане трябва да завърши. Така че плащането може да продължи 20, 30, 50…години. В миналия парламент многократно предлагах тези криминални пропуски да бъдат премахнати, като се запише, че на всеки гражданин при поискване влоговете да му се изплащат реално. А който е депозирал валута – да получава съответната валута. Сранното е, че никой в залата не възрази на това предложение, но мнозинството не ме подкрепи. Ето затова мисля, че целта на финансовата мафия е да открадне парите на българските граждани. Повтарям, това са 25 млрд. лв. на гражданите и 20 млрд. лв. на фирми. Сумата е огромна и би могла да бъде мотив за действията на всяка една мафия.

     Питате какво ще се случи оттук нататък? Вероятно още през есента ще започнат протести на различни социални групи. Виждате какво става в здравеопазването, образованието, пенсионната система, гаврата с българските пенсионери. Може би ще сме свидетели на масови притести срещу безобразията, които вършат българските монополисти и тяхната безмерна алчност – тези, които държат тока, парното, водата, застраховките и разбира се банките.

     Парадоксалното е, че ако правителството наистина обслужва финансовата мафия, то само ще има интерес от задълбочаване на кризата. Така обезценката на лева ще бъде по-голяма, а с това и печалбата на определени финансови кръгове. Ще загубят само вложителите, предупреждава доц. Христов.
 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване