Млада жена издъхна на дансинга

http://www.cross.bg/zhenata-vnezapno-dansinga-1416884.html

/КРОСС/ 32-годишна туристка издъхна внезапно на дансинга в хотел в Сандански, съобщава Struma.bg Младата жена била с голяма група приятели и близки на почивка в курортния град. Трагедията е станала около полунощ. Докато играела на хорото жената внезапно се почувствала зле и паднала на дансинга. По информация на изданието жената е починала от инфаркт.    

Евакуират всички от Ново Ботево, има опасност язовирна стена да се скъса

http://www.moreto.net/novini.php?n=255554

Има опасност стената на близкия язовир да се скъса, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич. Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево. Причината е, че е налице реална опасност стената на язовир Ботево да се скъса.

ХААРП предизвика бедствието във Варна?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242831_%D0%A5%D0%90%D0%90%D0%A0%D0%9F+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0%3F

 Бедствието във Варна е предизвикано от системата ХААРП. Явлението по поразителен начин съвпада с войната за Южен поток и конфликта в Украйна, сигурна е разследващата журналистка Светослава Рудолф.

 
“Системата ХААРП може да действа във всяка точка на земното кълбо. Питам се дали този потоп не започна след конфликта в Украйна, дали не е насочен от Съединените щати срещу Балканските държави, Украйна и Русия. Гледам прогнозата и не е ясно защо този чудовищен циклон се задържа цели два месеца тук, а в цяла Европа беше хубаво времето и сега ще се измести към Украйна и Русия. Това страшно явление, което става в България в продължение на седмици по поразителен начин съвпада с войната за Южен поток и конфликта в Украйна”, заяви журналистката пред TV7.
 
Тя определи действието на ХААРП като климатично оръжие, което манипулира не само природните бедствия, а и настроението, емоциите и здравето на хората.
 
Изследователят от БАН доц. Смоленов също изразие мнение по темата. Той уточни, че ХААРП е резонансно оръжие, което има разрушителен ефект, чийто мащаб няма как да бъде предвиден. Той обясни действието на адската система чрез бойните изкуства и по-точно на удара с вибрираща ръка: “Когато удариш противника с вибрираща ръка и вибрацията е близка до вибрацията на съответния орган, към който е насочен ударът, там се предизвиква резонанс, който след няколко седмици или месеца може да доведе до разпад на този орган и човешкият живот да приключи без видима причина. Говори се, че Брус Ли е бил убит по сходен начин.”
 
Системата ХААРП влияе на хората по идентичен начин, който може да доведе до психическо разстройство. Смоленов и Светослава Рудолф смятат, че тази система може да сваля спътници, ракети и самолети. Според журналистката системата ХААРП е намесена дори в мистерията с малайзийския самолет, изчезнал в началото на март. Според специалиста по конспирации доц. Смоленов причината ХААРП да прихване самолета са намиращите се на борда му 20 високо-квалифицирани компютърни специалисти.
 
доц. Смолянов

В град Дебелец има повече от 100 пострадали къщи

http://pik.bg/в-град-дебелец-има-повече-от-100-пострадали-къщи-news193927.html

В град Дебелец има повече от 100 пострадали къщи

В град Дебелец, община Велико Търново, има повече от 100 пострадали къщи.

Това съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на общината. След проверка на кмета на Велико Търново Даниел Панов е установено, че в град Дебелец положението е доста сериозно, като към момента по списък пострадалите къщи са 103, но в хода на огледа, който продължава, броят им може да се увеличи. До вчера община Велико Търново е имала информация за три пъти по-малко на брой засегнати къщи – 40, като с оглед на увеличения им брой съставът на комисията за оглед на щетите е увеличена за по-навременна и адекватна работа.

„В Дебелец има най-много засегнати къщи, основно покъщнина, техника и подова настилка. Нямаме засечени все още никъде конструктивни проблеми. В момента ги обхождаме, минали сме около 40 къщи и продължаваме с огледа”, каза Ивайло Дачев, представител на Общинската администрация в комисията по оценка на щетите в Дебелец, като по думите му площта за оглед е прекалено голяма. Около 20-40 къщи към момента са установени с наводнени цели етажи.

Цветан Василев: С Доган съм се виждал 2-3 пъти за 15 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4152083

“Само в болната глава на човек, който е много силно притеснен, може да се роди такава измислица” - с тези думи мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев коментира обвинението, че е участвал в заговор за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Изказването той направи в пълната версия на интервюто пред БТВ. “Само в болната глава на човек, който е много силно притеснен, може да се роди такава измислица” - с тези думи мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев коментира обвинението, че е участвал в заговор за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Изказването той направи в пълната версия на интервюто пред БТВ.

Патриарх Неофит и български се молят за пострадалите

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/patriarh-neofit-i-bylgarski-se-moliat-za-postradalite-6015390

Патриарх Неофит изрази надежда, че Бог ще утеши скърбящите близки на загиналите при наводненията и призова православните християни да окажат нужната подкрепа и помощ на пострадалите

Клинсман го е страх от гнева на Кристиано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152081

Германският селекционер на САЩ Юрген Клинсман се опасява от гнева на Кристиано Роналдо преди втория мач на водения от него тим на САЩ. В първия кръг футболист номер 1 в света и съотборниците му от националния на Португалия бяха разбити 0:4 от сънародниците на Клинси. Кристиано бе един от най-слабите срещу бундестима, а голямата загуба, Германският селекционер на САЩ Юрген Клинсман се опасява от гнева на Кристиано Роналдо преди втория мач на водения от него тим на САЩ. В първия кръг футболист номер 1 в света и съотборниците му от националния на Португалия бяха разбити 0:4 от сънародниците на Клинси. Кристиано бе един от най-слабите срещу бундестима, а голямата загуба,

Най-коментираното в "Дневник" през седмицата: От гей парада до анализи за Русия

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2014/06/22/2328591_nai-komentiranoto_v_dnevnik_prez_sedmicata_ot_gei/?ref=rss


От новината, че Светият синод е настоял за забрана на гей парада в София, през задочните диалози между партиите в Реформаторския блок, до заявката на външния министър на Украйна, че не е изключено прекъсване на отношенията с Русия - най-коментираните статии в "Дневник" през изминалата седмица обхващат богат спектър от теми. Сред тях, както обикновено, има и няколко материала за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В класацията с 10-те най-коментирани статии през седмицата попадат:
...

Неоригиналните кабели за iPhone развалят телефона

http://www.cross.bg/telefona-iphone-apple-1416883.html

/КРОСС/ Със сигурност за никого няма да е изненада новината, че кабелите за iPhone, които не са сертифицирани от Apple, е възможно да повредят телефона ви. Проблемът е, че те не регулират добре подаваното електричество, което може да доведе до прегаряне на специален чип в iPhone 5, който се грижи за регулиране на подаваното електричество към батерията, контролира USB връзката, подава енергия към бутона за събуждане и т.н. Резултатът от това: да не можете да зареждате повече телефона си и да не можете да го включите дори ако е свързан към електрическата мрежа. Английският сервиз, който е открил проблема, споделя, че подмяната на чипа е възможна, но струва 66 паунда, което не е никак ниска цена. Съветът им към потребителите е да ползват оригинални кабели или сертифицирани от Apple, за да избегнат подобни проблеми, пише Mobilebulgaria.  

Голът с глава вдигна двойно интереса към Робин ван Перси във Facebook

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328808_golut_s_glava_vdigna_dvoino_interesa_kum_robin_van/?ref=rss


Впечатляващото представяне на Робин ван Перси от началото на световното първенство в Бразилия повиши значително интереса към него във Facebook.

Преди началото на шампионата по-малко от 5 милиона души са били харесали неговата страница в социалната мрежа, но в събота беше премината границата от 10 милиона. 

Холандският нападател е сред голмайсторите на световното, като отбеляза две попадения срещу Испания (5:1) и едно срещу Австралия (3:2). 

Неговият впечатляващ...

Белгия е на осминафинал след победен гол в края срещу Русия

http://www.mediapool.bg/belgiya-e-na-osminafinal-sled-pobeden-gol-v-kraya-sreshtu-rusiya-news221769.html

Белгия стана поредният отбор, осигурил си участие на осминафиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия, след като победи в неделя вечерта Русия с минималното 1:0 и събра актив от 6 точки. "Червените дяволи" стигнаха трудно до успеха с гол на Дивок Ориги в 88-та минута. Така белгийците останаха еднолично на първото място преди мача между Алжир и Южна Корея. Русия пък има само една точка от равенството си с корейците и в последната среща от група „Н” трябва да търси задължителни три точки срещу северноафриканците. Първото полувреме на двубоя премина без особени опасности пред двете врати. Двата тима се надиграваха в средата на терена и предпочитаха да се пазят от грешки. През втората част белгийците почти нямаха шансове, докато руснаците опитваха да затрудняват съперника на контри и чрез статични положения. И момчетата на Фабио Капело обаче трудно стигаха до сериозни опасности и въпреки че по-често обстрелваха Куртоа, не го затрудняваха особено. В 88-та минута Еден Азар направи пореден силен пробив, стигна до аутлинията и върна около точката на дузпата, откъдето Дивок Ориги заби топката под гредата и откри резултата. В ранните часове на неделя Нигерия също стигна до труден успех с 1:0 срещу Босна и Херцеговина и по този начин изхвърли балканския отбор от турнира, запазвайки шансове да се класира напред при равенство в последния мач срещу Аржентина. Мачът ще се запомни най-вече с поредната съдийска грешка от началото на Мондиала, която стана факт пред очите на шефа на ФИФА Сеп Блатер. Гол на звездата на босненци Един Джеко бе отменен в средата на първото полувреме заради несъществуваща засада. Дебютантите в турнира имаха претенции и за нарушение в атака при гола на Нигерия в 29-ата минута, но реферите зачетоха попадението. Това бе първа победа за африканците на световни първенства от турнира във Франция през 1998 г. Със спечелените три точки Нигерия запази шансове за класиране напред, като се нуждае само от точка в последния си мач срещу Аржентина. Южноамериканците вече са сигурни осминафиналисти, след като трудно се наложиха над Иран също с 1:0.

Босна и Херцеговина отпадна след 0:1 от Нигерия и нов съдийски гаф

http://www.mediapool.bg/bosna-i-hertsegovina-otpadna-sled-01-ot-nigeriya-i-nov-sadiyski-gaf-news221769.html

Нигерия стигна до труден успех с 1:0 срещу Босна и Херцеговина проз нощта срещу неделя и по този начин изхвърли балканския отбор от турнира, запазвайки шансове да се класира напред при равенство в последния мач срещу Аржентина. Мачът ще се запомни най-вече с поредната съдийска грешка от началото на Мондиала, която стана факт пред очите на шефа на ФИФА Сеп Блатер. Гол на звездата на босненци Един Джеко бе отменен в средата на първото полувреме заради несъществуваща засада. Дебютантите в турнира имаха претенции и за нарушение в атака при гола на Нигерия в 29-ата минута, но реферите зачетоха попадението. Това бе първа победа за африканците на световни първенства от турнира във Франция през 1998 г. Със спечелените три точки Нигерия запази шансове за класиране напред, като се нуждае само от точка в последния си мач срещу Аржентина. Южноамериканците вече са сигурни осминафиналисти, след като трудно се наложиха над Иран също с 1:0. От 19.00 часа българско време в неделя излизат Русия и Белгия, а от 22.00 часа – Южна Корея и Алжир. В късната среща от 1.00 часа след полунощ пък един срещу друг ще се изправят САЩ и Португалия.

"Уестингхаус": Преговорите за "Козлодуй-7" бяха резултатни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4152072

Един от ключовете на успеха за изграждането на този проект за атомна централа, изискващ много години, е проектът да бъде подкрепен с национален консенсус. В България има дълга история на работа с атомна енергия. Енергетиката има добра история, има ясна стратегия да продължи да се използва в бъдеще атомната енергия. Един от ключовете на успеха за изграждането на този проект за атомна централа, изискващ много години, е проектът да бъде подкрепен с национален консенсус. В България има дълга история на работа с атомна енергия. Енергетиката има добра история, има ясна стратегия да продължи да се използва в бъдеще атомната енергия.

"Уестингхаус": Преговорите за "Козлодуй-7" бяха резултатни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152070

Един от ключовете на успеха за изграждането на този проект за атомна централа, изискващ много години, е проектът да бъде подкрепен с национален консенсус. В България има дълга история на работа с атомна енергия. Енергетиката има добра история, има ясна стратегия да продължи да се използва в бъдеще атомната енергия. Един от ключовете на успеха за изграждането на този проект за атомна централа, изискващ много години, е проектът да бъде подкрепен с национален консенсус. В България има дълга история на работа с атомна енергия. Енергетиката има добра история, има ясна стратегия да продължи да се използва в бъдеще атомната енергия.

Земеделската продукция ще се оскъпи след наводненията

http://econ.bg/Новини/Земеделската-продукция-ще-се-оскъпи-след-наводненията_l.a_i.551633_at.1.html

Всичко това, което се случи напоследък, ще оскъпи земеделската продукция, себестойността, защото тя трябва да се прибере в съвършено кратък период....

Затварят кръстовището при Семинарията за втори път

http://business.actualno.com/Zatvarjat-krystovishteto-pri-Seminarijata-za-vtori-pyt-news_35448.html

Налага се да затворим цялото движение при Семинарията още веднъж – това ще стане обаче от първи до шести юли за една седмица, каза пред журналисти кметът на столицата Йорданка Фандъкова. &am...

Един от отпадналите отбори на Световното е разучаван от Сколари три години

http://worldcup2014.actualno.com/Edin-ot-otpadnalite-otbori-na-Svetovnoto-e-razuchavan-ot-Skolari-tri-godini-news_35451.html

Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари е изпращал три поредни години бившия бранител на Милан и Лийдс Роке Жуниор да наблюдава на живо мачовете на Испания, информира Marca. Според мадридското ...

Фандъкова: Мерки, взети навреме, спряха софийските реки да прелеят

http://society.actualno.com/Fandykova-Merki-vzeti-navreme-sprjaha-sofijskite-reki-da-prelejat-news_35442.html

И в София е имало няколко ситуации, които е можело да станат критични, но не са забелязани заради взетите навреме мерки, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти.  &...

Клинсман: Не ни е страх от Роналдо, излизаме за победа

http://worldcup2014.actualno.com/Klinsman-Ne-ni-e-strah-ot-Ronaldo-izlizame-za-pobeda-news_35452.html

Отборът на САЩ ще направи всичко по силите си,  за да победи Португалия в Манаус днес и като със сигурност няма да се стресне от Кристиано Роналдо. Това заяви селекционерът на САЩ Юрген Клинс...

Личните депозити в КТБ - 4,5 млрд. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=255550

Към 31 март 2014 г. в Корпоративна търговска банка има 4,5 млрд. лв. депозити на граждани и домакинства, показват данните на БНБ. Част от вложенията вероятно са изтеглени през последните дни, съобщава „Преса”. Хората могат да бъдат спокойни за влоговете си, защото във Фонда за гарантиране на влоговете и в банковата система има достатъчно пари.

Джон Кери изненадващо пристигна в Египет

http://www.cross.bg/keri-dzhon-stranata-1416882.html

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери изненадващо пристигна в Египет, превръщайки се в най-високопоставения американски представител, посетил страната след идването на власт на президента Алдел Фатах ас Сиси, съобщава AFP. Предполага се, че посещението на Кери цели да се убеди ал Сиси в налагането на по-голяма политическа свобода в страната. Същевременно двамата най-вероятно ще обсъдят предизвикателствата пред сигурността.    

Отец, вадил трупове от водата: Нощта беше воден ад

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4152056

Свещеници, доброволци и момчета от комуната в кв. "Аспарухово" са помагали дейно за спасяване на хора по време на потопа във Варна, стана ясно от репортаж на bTV от мястото на събитието.
 
"Нощта беше воден ад", разказа Отец Добромир от храм Цар Борис Първи във Варна, който лично е вадил от водната стихия живи и починали хора. "Видях много хора, Свещеници, доброволци и момчета от комуната в кв. "Аспарухово" са помагали дейно за спасяване на хора по време на потопа във Варна, стана ясно от репортаж на bTV от мястото на събитието. "Нощта беше воден ад", разказа Отец Добромир от храм Цар Борис Първи във Варна, който лично е вадил от водната стихия живи и починали хора. "Видях много хора,

Добричкото село Ново Ботево се евакуира заради опасност от скъсване на язовирна стена

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/22/2328807_dobrichkoto_selo_novo_botevo_se_evakuira_zaradi/?ref=rss


Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботиво заради реална опасност от скъсване на стената на язовир Ботево, съобщи пресцентърът на МВР.

Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за осигуряване на безопасността на жителите на населените места, разположени по пътя на евентуалната приливна вълна. Извършва се постоянен обход на водоема и се наблюдават критичните и заливните точки. Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич, съобщи МВР.
...

ДБГ даде манат на Кунева за преговори по коалиционното споразумение на РБ

http://www.cross.bg/sporazymenieto-pleven-reformatorskiya-1416881.html

/КРОСС/ Националният съвет на „Движение България на гражданите", който продължи до късно вчера в Плевен, разгледа проекта на споразумението на партиите от Реформаторския блок за предсрочните избори. Ръководството взе решение да даде мандат на председателя Меглена Кунева да преговаря по споразумението с партиите от Реформаторския блок, съобщават от партията. На предходното си заседание в Пазарджик на 1 юни, веднага след европейските избори, НС на ДБГ потвърди недвусмислено активното си участие в Блока. Националният съвет реши също да предостави средства за пострадалите от наводненията райони, които да се разпределят по препоръка на местните структури в Добрич, Варна и Велико Търново според специфичните нужди. Бе решено да се направи дарение от специално легло, монитор и прилежаща към тях апаратура за Университетската болница в Плевен, след тежката катастрофа с младежи преди няколко седмици, която отне живота на двама от тях, а едно момиче продължава да се лекува в болницата. Дарения бяха събрани от членовете на ръководството и в специална урна по време на заседанието. На следваща своя среща Националното ръководство предстои да вземе решение за конкретна дата за провеждане на вътрешнопартиен референдум по коалиционната политика на „Движение България на гражданите" с партии извън РБ. Снимка: Булфото, всички права запазени

На 22 юни рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152052

Ани Ангелова, член на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк
Меглена Кунева, юрист, учредител на партия Ани Ангелова, член на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк Меглена Кунева, юрист, учредител на партия "Движение България на гражданите", бивш еврокомисар Петко Петков, бивш

Менда Стоянова не изключи БНБ да увеличи капитала на КТБ с пари от фонда за влоговете

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/06/22/2328806_menda_stoianova_ne_izkljuchi_bnb_da_uvelichi_kapitala/?ref=rss


Депутатът от ГЕРБ и бивш председател на бюджетната комисия в 41-вия парламент Менда Стоянова допусна вариант Българската народна банка (БНБ) да изиска увеличение на капитала на Корпоративна търговска банка (КТБ) с акции, които да станат собственост на Фонда за гарантиране на влоговете.

КТБ, чийто мажоритарен акционер е Цветан Василев, от петък е под специалния надзор на централната банка заради опасност от неплатежоспособност.

БНБ има няколко стъпки – да изисква от...

ЕЛАТЕ НА БИРФЕСТ В ПЕРНИК - от 30 юни до 6 юли на лятната сцена в централния градски парк

http://www.zapernik.com/biznes/elate-na-birfest-v-pernik-ot-30-yuni-do_32621/

След години прекъсване в Перник отново ще се проведе едноседмичен Бирфест, съобщиха за ZaPernik.com организаторите.

Събитието ще се проведе от 30 юни до 6 юли на лятната сцена в централния градски парк на Перник. Стартът на Бирфеста ще бъде даден на 30 юни от 18 часа пред сцената. Гости на събитието ще бъдат кметът на община Перник Росица Янакиева и мото клубове.

За настроението на най - малките ще се грижат аниматори. Те ще забавляват децата с рисуване върху лица, песнички,...

Продължава

ЦИНИЗЪМ! Пиянде номер 1 на Община Перник замина да спасява Варна!

http://www.zapernik.com/politika/cinizum-piyande-nomer-1-na-obshtina-pernik-zamina-da-spasyava_32620/

Кметът на Перник Росица Янакиева се похвали тия дни, че пратила експерти във Варна, за да помагат на бедстващите там хора. Росица Янакиева обаче не уточни и не спомена имената на хората, които ги е пратила.

"За Перник" си направи проверката. От нас няма скрито покрито. Оказа се, че за Варна е заминал пияница номер 1 на Община Перник. Човекът, който от 9 часа сутринта е на работа,а от 10 часа вече е пиян. Пияницата, заради която много перничани останаха без подпомагане от държавата за...

Продължава

Отличиха Сноудън с престижна награда

http://www.bnews.bg/article-109066

Разобличенията на Сноудън са вдъхнали нов живот на дискусията за принципите на работа на специалните служби, се посочва още в обосновката на правозащитната организация "Хуманистичен съюз" в Германия.

Свещеник, вадил трупове от водата: Нощта беше воден ад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152042

Свещеници, доброволци и момчета от комуната в кв. Свещеници, доброволци и момчета от комуната в кв. "Аспарухово" са помагали дейно за спасяване на хора по време на потопа във Варна, стана ясно от репортаж на bTV от мястото на събитието. "Нощта беше воден ад", разказа Отец Добромир от храм Цар Борис Първи във Варна, който лично е вадил от водната стихия живи и починали хора. "Видях много хора,

Социалист от приватизационния надзор поиска парламентът да работи по-дълго заради КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/22/2328791_socialist_ot_privatizacionniia_nadzor_poiska/?ref=rss


През следващите три месеца трябва да има парламент, тъй като това е единственият орган, който може да извършва някакъв контрол върху работата на БНБ, заяви в интервю за БНР Руси Статков, член на Националния съвет на БСП и на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

"Считам, че през следващите три месеца трябва да има парламент, който да осъществи парламентарен контрол върху надзора на Корпоративна търговска банка (КТБ) и върху институциите, които не...

Стената на язовир Ботево може да се скъса, евакуират цяло село

http://offnews.bg/news/n_1/n_353539.html

Стената на яз. Ботево е в опасност да се скъса и към момента се извършва спешна евакуация на жителите на село Ново Ботево, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма обаче пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич. Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за осигуряване на безопасността на жителите на населените места, разположени по пътя на евентуалната приливна вълна. Извършва се постоянен обход на водоема и се наблюдават критичните и заливните точки.

Около 250 хиляди декара земеделски площи са засегнати от наводненията

http://www.cross.bg/ploshti-zemedelski-ministurut-1416880.html

/КРОСС/ "Около 250 хиляди декара са засегнатите земеделски площи от наводненията в страната. Голяма част от тях все още са под вода и комбайните няма да могат да влязат до седмица, за да приберат реколтата", каза в предаването "Неделя 150" по БНР министърът на земеделието проф. Димитър Греков. "От тези площи няма да се вземе и зърно. Това представлява като загуби и намаляването на добивите около 20-25 процента. Не е от важно значение за изхранването на населението на България от тези 5 млн. тона, които очакваме, но все пак е загуба за българските земеделски производители", каза Греков. "Наредили сме на всички Областни земеделски служби, където има засегнати площи да направят пълен списък, а земеделските производители да подадат заявления, за да могат да се изготвят протоколи за тези площи. Там, където е необходимо ще изпратим от други Областни земеделски служби, да се извърши своевременно описване и получаването на протоколи, за да можем да обобщим и да искаме съответната помощ за пропадналите площи в страната, каза министърът на земеделието", каза още министърът.  

Назрява напрежение в Прохода на Републиката

http://news.ibox.bg/news/id_683059544

Собственици на заведения недоумяват защо за толкова ще бъде затворен

БЧК - Варна: Имаме остра нужда от лопати, ботуши, кофи

http://www.moreto.net/novini.php?n=255548

БЧК - Варна съобщават, че остава острата нужда от лопати, ботуши, кофи, хигиенни и санитарни материали. Към момента са събрани достатъчни количества дрехи, одеяла и покъщнина, научи Moreto.net. Има и недостиг на самосвали за извозването на кал, която транспортира на няколко пункта, от където се извозва на територия за рекултивация в местността „Чайка”, съобщиха от щаба на Общината.

Разярени съседи потрошиха колата на свой враг в село Градешница

http://pik.bg/разярени-съседи-потрошиха-колата-на-свой-враг-в-село-градешница-news193918.html

Разярени съседи потрошиха колата на свой враг в село Градешница

Четирима души потрошиха лек автомобил в село Градешница, пише Bnews.bg.

Всичко се случило малко след 22 ч. в събота. Тогава на спешния телефон 112 получават съобщение за разправията в селото.

Жена забелязала непознатите мъже да трошат колата, която е собственост на М.Л. от същото село. Разярените мъже счупили стъклата и изкривили вратите и капака на автомобила.

На място пристигнали полицаи. Малко по-късно извършителите вече били ясни. Оказало се, че това са четирима местни жители, които по-рано се скарали със собственика.

Скандалът прераснал в побой, при който е пострадал самият той и един от бригадата, потрошила колата.

По случая е образувано досъдебно производство.

Евакуацията в Ботево вече е факт

http://varna.actualno.com/Evakuacijata-v-Botevo-veche-e-fakt-news_35436.html

Поради опасност от преливане на язовир Ботево, Кризисният щаб в град Варна е взел решение за незабавна евакуация на живущите в ниската част на село Ботево, съобщиха от ОД МВР - Варна. Към момента прев...

Да помогнем на Добрич

http://dobrich.actualno.com/Da-pomognem-na-Dobrich-news_35446.html

Общината в Добрич се обръща с призив към всички за набиране минерална вода, на пакетирана трайна храна, готово за пряка консумация, консерви в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани и други, с...

Капитанът на Иран с интересна молба към Меси още преди началото на мача (видео)

http://worldcup2014.actualno.com/Kapitanyt-na-Iran-s-interesna-molba-kym-Mesi-oshte-predi-nachaloto-na-macha-video-news_35447.html

Капитанът на Иран Джавад Некунам реши по доста хитър начин да си осигури най-търсената фланелка във футбола в момента - тази на четирикратния носител на Златната топка Лионел Меси. Иранецът помоли Мес...

Майка, преживяла ужаса в "Аспарухово" : Нищо не ни остана

http://varna.actualno.com/Majka-prejivjala-ujasa-v-Asparuhovo--Nishto-ne-ni-ostana-news_35439.html

"Спим при приятели, при роднини - нищичко не ни остана", споделя пред bTV отчаяна майка. Хората са силно притеснени от преживения ужас и от загубите. Майката не успява да утеши децата си, ко...

В Испания гласуват кои таланти искат да видят с националния екип

http://worldcup2014.actualno.com/V-Ispanija-glasuvat-koi-talanti-iskat-da-vidjat-s-nacionalnija-ekip-news_35450.html

Заради срамното отпадане още в груповата фаза на Световното, в испанския национален отбор вече се приготвят за революцията на младите таланти, които трябва да заменят оттеглящите се ветерани от селекц...

Трагедия потресе Бургас! Бивш полицай се застреля в главата в Каблешково, съсед открил трупа му

http://pik.bg/трагедия-потресе-бургас-бивш-полицай-се-застреля-в-главата-в-каблешково-съсед-открил-трупа-news193903.html

Трагедия потресе Бургас! Бивш полицай се застреля в главата в Каблешково, съсед открил трупа му

Бившият полицай Станчо Колев на 46 години се е самоубил със законно притежавано оръжие в дома си в Каблешково, пише Флагман.бг. Експолицаят се прострелял в главата с пистолет ТТ.

Загинал е на място. Не са ясни причините, заради които е сложил край на живота си, казаха негови съседи. Напоследък обаче казвал, че не се чувства здравословно добре, но това не били проблеми с психиката, а със стомаха.

„Два пъти миналата седмица постъпва в отделението по Гастроентерология на МБАЛ -Бургас, но не знаехме какво му има”, казаха негови близки, потресени, че е сложил край на живота си.

Трупът му е бил намерен три дни по-късно от съсед, който отишъл в къщата му, за да храни гълъбите.

„Гледката е била ужасна, тялото беше открито в събота. Мъжът живееше сам, затова трупът му е останал с дни неоткрит”, казаха шокирани местни жители. 

Килифаревският манастир пред срутване заради наводненията

http://www.cross.bg/obitel-osnovi-kompleks-1416879.html

/КРОСС/ Манастирът „Рождество Богородично" край Килифарево е застрашен от срутване. Светата обител пострада от придошлата река Белица в нощта на потопа. Липсващ мост и подкопани основи са само видимите щети, които реката е нанесла в южната част на манастирския комплекс. Той е построен още в началото на 19 век. Нанесените щети са за около 100 хиляди лева. Монахините в манастира се надяват на Божията помощ и на дарители. Последиците от подкопаните основи на светата обител вече са явни. Само за два дни носещите дървени греди са се отместили с 20 градуса и са надвесили манастирския комплекс опасно над реката, съобщава бТВ.  

Липсата на лидер е големият проблем на Германия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328802_lipsata_na_lider_e_golemiiat_problem_na_germaniia/?ref=rss


Германия не успя да затвърди впечатленията след разгромната победа с 4:0 срещу Португалия и стигна само до 2:2 срещу Гана във втория си мач на световното първенство. Равенството за пореден път доказа, че на този отбор му липсва истинският лидер - един харизматичен играч, който да поеме отговорност, когато картите са на масата. 

Играта на бундестима почти винаги е вълнуваща, доминираща и приятна за наблюдаване, но липсата на играч за трудните моменти преследваше тима на предишните две...

Сърдити мъже потрошиха колата на свой враг

http://www.bnews.bg/article-109067

Каре бабаити потрошиха автомобил след скандал със собственика му.

Бачковският манастир официално с нов игумен

http://pik.bg/бачковският-манастир-официално-с-нов-игумен-news193916.html

Бачковският манастир официално с нов игумен

Архимандрит Симон, който пое временно Бачковския манастир след отстраняването на епископ Борис, ще бъде официално въдворен като игумен днес.

Решението за това бе взето от Светия синод, а от 12 юни назначението е факт, съобщава БГНЕС.

Според висшия клир, архимандрит Симон успя да възстанови доброто име на обителта, прояви се като грижовен стопанин и добър духовен ръководител на братството.

Архимандрит Симон е много по-диалогичен и с медиите, в сравнение с епископ Борис, който не ги допускаше с камери и фотоапарати в двора на манастира.

Той е свързан и с библиотеката, съдържаща ценни издания. Само преди ден удостоеният с голямата награда за цялостен принос в литературата на името на Христо Г. Данов академик Антон Дончев дари паричния еквивалент на библиотеката на Бачковския манастир.

Освен духовно средище и любима туристическа дестинация, манастирът има и стопанство, с което от години осигурява храната на възпитаниците на Духовната семинария в Пловдив.

"Уестингхаус": Преговорите за "Козлодуй-7" бяха много резултатни

http://www.vesti.bg/novini/uestinghaus-pregovorite-za-kozloduj-7-biaha-mnogo-rezultatni-6015389

Ние сме изключително въодушевени от напредъка, който има в преговорите за 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй". Това заяви пред БНР Майк Кърст, вицепрезидент на "Уестингхаус" за Европа.

Хиляди поклонници на слънцето посрещнаха лятното слънцестоене в Стоунхендж

http://www.cross.bg/stoynhendzh-blokove-sluntzestoene-1416878.html

/КРОСС/ Каменният комплекс Стоунхендж в равнината Солсбъри в Южна Англия посрещна хиляди поклонници и туристи за отбелязване на началото на лятното слънцестоене, което бележи най-дългия ден в годината. Друидите - езически религиозен орден от времената на келтите в Британия - са смятали, че светилището, изпълнявало и функцията на астрономическа обсерватория, е било център на спиритуализма отпреди 5000 години. Две групи камъни образуват мегалитния паметник - блокове от сив пясъчник и син камък. Първите произхождат от местността Стоунхендж, докато вторите били транспортирани от хълмисти терени в Уелс, на около 200 км от обекта. Археолозите все още се чудят как каменните блокове, някои от които тежащи по 45 тона, са били изправени и са останали така в продължение на векове, пише tvevropa.  

23 и 24 юни ще са неучебни дни за училища, детски градини и ясли в район Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=255546

23 и 24 юни – понеделник и вторник, са обявени за неучебни и неприсъствени дни за всички училища, детски градини и ясли на територията на район Аспарухово, съобщи секретарят на община Варна Кристиян Богоев. В тези дни ще се извърши пълна дезинфекция на школата и детските заведения след разчистването на последиците от бедствието в района.

"МОН връща образованието към "мрачните времена"

http://offnews.bg/news/n_1/n_350365.html

В началото на месец юни министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова излезе с изненадващото предложение рестрикциите по отношение на учебниците да се увеличат. Тя поиска да няма възможност учителите да избират учебника, по който да преподават измежду три варианта, а да има само по един учебник по предмет за клас. Това, по думите ù, щяло да гарантира качеството. Дали това е така попитахме г-жа Хелга Холткамп , председател на Европейската асоциация на европейските издатели на учебници, която бе в България за Панаира на книгата. Г-жо Холткамп, наблюдавате целия европейски пазар на учебници. Кои държави могат да се похвалят с най-успешните модели? Държавите, които осигуряват качествени и съвременни програми като рамка и гарантират, че учебниците са в съответствие с конституцията и човешките права, са най-успешните. Тези страни имат система за одобряване и издателите осигуряват съответния учебник, а представителите на държавната власт го предоставят на независими експерти, които го оценяват. Това означава, че се одобряват няколко различни варианта и учителите могат да избират от списък на одобрени учебници в зависимост от потребностите на децата, които обучават. Най-добре представящите се държави, които са в топ листата на PISA, не само като европейски държави, но и такива от целия свят, работят по подобен модел. В държавите, в които създаването и одобряването на учебници е много силно регулирано, или пък самата държава е ангажирана с издаването и одобряването им, като например Гърция и Унгария, не може да бъде осигурено желаното разнообразие, отчитащо специфичните потребности на децата и поради това тези страни никога не влизат в групата на най-добре представящите се. Къде стои България в този контекст? Ако се вгледаме в резултатите от PISA, България не се представя особено добре. Според мен обаче това няма връзка с учебниците, а по-скоро с качеството на учебните програми, които определят какво да бъде включено в учебниците, свързано е и с качеството на учителите, които работят с тези учебници. След първия шок от резултатите от PISA за Германия през 2009 г., специалистите започнаха да се вглеждат точно в старите програми и подготовката на учителите, и въведоха мерки от типа квалификация на работното място. Като последица от това резултатите на Германия по PISA през 2013 бяха значително подобрени. В България учебниците се одобряват от Министерството на образованието и науката и има ограничен брой на учебниците, от които учителите могат да избират – до 3 по предмет за клас. Смятате ли, че това е практика, която дава добри резултати? По принцип, както вече посочих в предходния си отговор – да. Процесът на одобряване трябва да е прозрачен и да се знае как функционира. И защо точно три учебника за всеки учебен предмет? Има толкова много и различни начини на обучение по езици например и всички те са ценни. В други европейски държави като Австрия и Франция например няма ограничение относно броя на учебници. Пазарът, разбира се, е саморегулираща се система. Ако имате 5 или 6 успешни учебника по математика, никой издател няма да разработи седми учебник. Правителството в България обаче планира ограниченията да станат още по-строги и да бъде разрешен само един учебник по предмет за клас. Бихте ли прогнозирали до какво би довело довело подобно решение? Най-напред от това ще пострадат учениците - както онези, които се нуждаят от помощ и подкрепа, така и тези, които имат нужда от предизвикателства и вдъхновение в ученето. Докато в други европейски държави представителите на образованието мислят и работят по посока на решения относно преподаване в класове, в които учениците са с различни способности, отчитат различията, и дори говорят за индивидуализация, българското Министерство на образованието и науката изглежда иска да се върне назад към „мрачните времена“. Един учебник не гарантира равенство, той може да произведе в най-добрия случай посредствени ученици. Учениците са различни и всяка институция и учител знае как да им преподава по най-добрия начин, а това също означава и да използва разнообразни материали. Да не забравяме и въпроса за качеството. Здравословната конкурентна среда кара всеки издател да прави най-доброто и да произвежда висококачествени продукти. Обръщайки се назад към историята, никога не е съществувала истински демократична държава, която да е фаворизирала политиката на единия учебник, освен разбира се тоталитарните държави. Да се регулира образованието по този начин противоречи на всякакви демократични принципи. Често българското Министерство на образованието е критикувано заради непрозрачни процедури, по които одобрява учебниците. Необходими ли са такива процедури, в които експерти от министерство казват по кои учебници може да се учи и по кои – не? Отново, както вече посочих, необходима е рамка с оглед гарантиране на качеството. Всъщност в интерес на всеки издател е да се съобрази с утвърдените ценности и с учебната програма. В много европейски държави процесът на одобряване е опростен. Министерствата публикуват указания и издателите знаят какво се очаква от тях. Спазването им е лесно и процесът става прозрачен. По-либерален режим би ли създал нови рискове за снижаване качеството на учебниците? Тъкмо обратното, учебниците и останалите учебни материали ще се усъвършенстват, защото повече ресурси ще бъдат включени при тяхната подготовка. Това също ще създаде и здравословна среда за конкуренция между издателите. Те ще се отнасят към въпросите на качеството с още по-голяма отговорност, защото ако има списък от одобрени учебници, те ще трябва да убедят всяка институция да използва тъкмо техните продукти. Също така учебниците системно ще се осъвременяват и модернизират, защото учителите и институциите ще могат да изберат по-съвременни учебници. Повод за недоволство в България, особено от родителите и учениците, е фактът, че има учебници, които са написани на недостъпен език. Те виждат в тях причината за незадоволителното, според тях, ниво на българското училище и недобрата подготовка на децата им. Как би трябвало да изглежда едно ефективно и привлекателно за младите хора обучение в училищата? Ключовата дума е учебната програма – учебниците на съвременния пазар отразяват изискванията на учебната програма. Министерството би трябвало да огледа своите учебни програми и да осигури експерти от различни области, научни работници, представители на образованието, методици и разбира се учители, които да пренапишат учебните програми, като отчитат равнището на съвременното общество и съвременните навици за учене. Издателите са повече от желаещи да създават достъпни учебни материали, които да осигурят шанс на всеки ученик да стане студент в университета. Разбира се, Министерството трябва да инвестира в подготовката и квалификацията на учителите. Това дори е по-важно от въпроса за учебниците. В момента издателите подпомагат професионалното развитие на учителите поради това, че държавата не прави достатъчно в това отношение. Би било чудесно, ако Министерството се превърне в посредник и стимулатор за добро образование, а не в регулатор на такова.

Греков: Необходима е пълна мобилизация на 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта

http://pik.bg/греков-необходима-е-пълна-мобилизация-на-8500-комбайни-които-да-приберат-в-кратък-срок-зър-news193913.html

Греков: Необходима е пълна мобилизация на 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта

Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта. Очаквам за около седмица при нормални температури да може да се влезе в посевите и да се прибира реколтата. Всичко това, което се случи напоследък, ще оскъпи продукцията, себестойността, защото тя трябва да се прибере в съвършено кратък период. Сигурно ще бъде необходимо изсушаване, защото ако не се доизсуши, качеството ще се влошава, затова е необходима бърза организация за прибирането й.

Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в предаването „Неделя 150”, на БНР.

„ Действително реколтата не е до такава степен застрашена, но голяма част от нея около 250 хил. декара са попадналите площи под вода в следствие на последните интензивни валежи. Това предполага, че от тези площи, за които споменах, няма да се вземе и зърно от тях”, подчерта проф. Греков.

Той обясни, че това в процентни загуби и намаляване на добивите представлява около 20 – 25%, което не е от важно значение за изхранването на населението на България, а от тези 5 млн. тона, които се очакват.

„Но все пак това е загуба за българските земеделски производители. В крайна сметка това е важно, но най-важното, за което няма възвращаемост са човешките животи, които бяха загубени във варненския кв. „Аспарухово”, за което изказвам съжалението си за случилото се. Важно е, че животът продължава и ние трябва да се грижим за това, което остава и като продукция, която трябва да се прибере своевременно”, допълни министърът.

„За съжаление и прогнозата, която се очаква през следващата седмица, не е благоприятна. Заради това е необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок реколтата. За съжаление голяма част от площите и земята до такава степен са наситени с вода – може би около седмица няма да могат да влязат комбайните, за да прибират реколта. Действително очаквахме една много добра реколта, защото земеделските производители вложиха много усилия и средства, получиха навреме своите субсидии, грижиха се за посеветите, но всичко това показва, че с природата трудно човек може да се пребори”, каза проф. Греков.

Сестрата на убийцата на Алекс: Ще хванем изверга!

http://pik.bg/сестрата-на-убийцата-на-алекс-ще-хванем-изверга-news193912.html

Сестрата на убийцата на Алекс: Ще хванем изверга!

„Почивай в мир, малка Алекс. Ще хванем изверга, който го направи. Няма да спра докато не го видя зад решетките!” Това е написала на стената си във Фейсбук Северина Димитрова - сестрата на обвинената за убийството на 6-годишното момиченце от Поморие Атанаска, пише Bnews.bg.

Северина и досега поддържа версията, че някой друг е убил Алекс, а след това е изнасилил сестра ѝ и я е заплашил да мълчи, защото ще изтреби родата ѝ до 9 коляно.

„Доста адвокатска работа свърших. Казах че ще изкарам истината и го правя. Но системата е много мудна”,
пише още младата жена, представила се в социалната мрежа като общ работник на хотел „Лагун”, въпреки че има дете от собственика на хотела.

През няколко дни тя пуска информации на стената си като тази: „175 см., едър, тъмна къса коса, кафяви злобни очи, кръгла глава, с белег от пукнато във вид на реска отзад на главата, младо момче около 30-35 години. Луд”.

Малката Александра беше удушена на 10 април.

Задържана и обвинена за убийството е 39-годишната Атанаска Георгиева, която е направила самопризнания. Малката Алекс изчезна на 10 април на път от училище към дома си.

Алекс беше открита след като повече от 24 часа беше в неизвестност. Поморие беше претърсено от органите на реда, а късно в петък след показанията на Атанаска тялото на детето беше открито в таванско помещение, което се е намирало над дома на момиченцето.

Проф. Димитър Греков: Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколтата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4152026

Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта. Очаквам за около седмица при нормални температури да може да се влезе в посевите и да се прибира реколтата. Всичко това, което се случи напоследък, ще оскъпи продукцията, себестойността, защото тя трябва да се прибере в съвършено кратък период. Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта. Очаквам за около седмица при нормални температури да може да се влезе в посевите и да се прибира реколтата. Всичко това, което се случи напоследък, ще оскъпи продукцията, себестойността, защото тя трябва да се прибере в съвършено кратък период.

Диня с пипала, по-стара от динозаврите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4149623

Летният сезон настъпва, а с него и времето на дългоочакваната почивка на морето. Докато сте там обаче, внимавайте да не се опарите от медуза - полупрозрачното мешесто същество, което е колкото красиво за гледане, толкова и противно, когато ни опари. 
Освен че са опасни, медузите притежават някои свойства и характеристики, които ги превръщат в едни Летният сезон настъпва, а с него и времето на дългоочакваната почивка на морето. Докато сте там обаче, внимавайте да не се опарите от медуза - полупрозрачното мешесто същество, което е колкото красиво за гледане, толкова и противно, когато ни опари. Освен че са опасни, медузите притежават някои свойства и характеристики, които ги превръщат в едни

Стоян Александров: Фонд от Оман дава рамо на КТБ

http://frognews.bg/news_71994/

Оманският фонд, който държи около 30% от капитала на Корпоративна търговска банка, е поискал да се разговаря в понеделник с управителя на БНБ Иван Искров. Целта е стабилизирането на КТБ и разсейването на спекулациите около нея. Това съобщи бившият банкер и министър на финансите Стоян Александров, който е сред водещите експерти по банковите въпроси в държавата.

Проф. Димитър Греков: Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколтата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152024

Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта. Очаквам за около седмица при нормални температури да може да се влезе в посевите и да се прибира реколтата. Всичко това, което се случи напоследък, ще оскъпи продукцията, себестойността, защото тя трябва да се прибере в съвършено кратък период. Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта. Очаквам за около седмица при нормални температури да може да се влезе в посевите и да се прибира реколтата. Всичко това, което се случи напоследък, ще оскъпи продукцията, себестойността, защото тя трябва да се прибере в съвършено кратък период.

В Тексас откриха масов гроб на имигранти

http://www.cross.bg/teksas-imigranti-grob-1416877.html

/КРОСС/ Масов гроб със стотици имигранти е открит на гробище в Южен Тексас, съобщават местни издания. Тленните останки са били в торби за смет, найлонови пликове и пакети за биологична защита. Предполага се, че мъртвите тела са на граждани на Мексико, починали от жегата по време на незаконно преминаване на границата със САЩ. Експертите предполагат, че телата са били погребани през 2005 година, пише News.bg  

Пътнически кораб потъва в Нидерландия

http://www.bnews.bg/article-109060

Всичките 154 пътника и 40-членния екипаж на пътническия плавателния съд "Британия" се спасиха от удавяне, след като кораба започна да потъва след пробойна на река Ейсел в Нидерландия.

Полицаи задържаха крадци по време на обир

http://www.cross.bg/shtruklevo-politzai-kradtzi-1416876.html

/КРОСС/ Полицаи задържаха крадци по време на обир в магазин в с. Щръклево. Сигналът за кражбата е подаден от охранителната фирма в 0:50 часа вчера. Дежурен наряд от РУП - Две могили задържа, скрит вътре в магазина С.М. на 19 г. от с. Щръклево и Л.И. на същата възраст от селото, който го чакал отвън. При извършения полицейски обиск в С.М. са намерена монети на стойност 34 лева, 3 кутии цигари, дамска тоалетна вода и 44 купона за хляб. По случая е образувано бързо производство срещу С.М., криминално проявен, предава Дарик.  

Посолството ни в Русия успокоява руснаците за ситуацията у нас

http://econ.bg/Новини/Посолството-ни-в-Русия-успокоява-руснаците-за-ситуацията-у-нас_l.a_i.551623_at.1.html

Заради усложнената ситуация у нас през последните дни, посолството на България в Русия започна да успокоява гражданите на страната, че чуждите...

Вижте как този мъж задигна чанта от магазин във Варна (видео)

http://pik.bg/вижте-как-този-мъж-задигна-чанта-от-магазин-във-варна-видео-news193908.html

Вижте как този мъж задигна чанта от магазин във Варна (видео)

"Моля за вашето съдействие. На 17 юни във Варна е откраднат багаж от клетките за личен багаж на суперкмаркет "My market" в кв. "Младост" около 19 часа, пише "Петел".

По запис действащите лица са двама, като основният крадец е този на записа, а помагачът е човек, отварящ вратата му.

Наистина разчитаме на вас за съдействие и разпространение на клипът. Клетките в супермаркета не разполагат с ключове", съобщи наша читателка.

Потърпевшата дама посочва, че в чантата е имало козметични продукти, но това не е най-важното, а наглостта на деянието.

Едва ли човекът е объркал чантите. Дори да беше така щеше да я върне като види грешката.

Дамата смята, че този мъж я е проследил.

Клипът е предаден и на полицията.

Евакуират спешно жителите на село край Добрич

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/evakuirat-speshno-zhitelite-na-selo-kraj-dobrich-6015387

„Работи се, всички служби са там. Екипите са достатъчно. Не смятам, че заплахата е сериозна, но тъй като има заплаха, хората се евакуират. Няма нужда от паника, литрите не са много", каза областният управител на Варна Иван Великов

Евакуират село край Добрич, заради язовирна стена

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/evakuirat-selo-kraj-dobrich-zaradi-iazovirna-stena-6015387

Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за осигуряване на безопасността на жителите на населените места, разположени по пътя на евентуалната приливна вълна

Стоян Александров за КТБ: Защо погребваме "жива" банка?

http://frognews.bg/news_71993/

Руснаците да не бързат, има акционери от Оман, които да гарантират ресурса

Хиляди поклонници на слънцето посрещнаха лятното слънцестоене в Стоунхендж

http://www.moreto.net/novini.php?n=255541

Каменният комплекс Стоунхендж в равнината Солсбъри в Южна Англия посрещна хиляди поклонници и туристи за отбелязване на началото на лятното слънцестоене, което бележи най-дългия ден в годината. Друидите – езически религиозен орден от времената на келтите в Британия – са смятали, че светилището, изпълнявало и функцията на астрономическа обсерватория, е било център на спиритуализма отпреди 5000 години.

Евакуират всички от добричкото село Ново Ботево, може да се скъса стената на язовира

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4152020

Добрич. Има опасност стената на близкия язовир да се скъса, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич. Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево. Причината е, че е налице реална опасност стената на язовир Ботево да се скъса. Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за Добрич. Има опасност стената на близкия язовир да се скъса, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич. Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево. Причината е, че е налице реална опасност стената на язовир Ботево да се скъса. Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за

Трима пропускат мача на Португалия със САЩ

http://worldcup2014.actualno.com/Trima-propuskat-macha-na-Portugalija-sys-SASht-news_35441.html

В навечерието на мача със САЩ в състава на Португалия тренираха 19 футболисти, съобщава "A Bola". Селекционерът на тима Пауло Бенто няма да може да разчита на трима играчи, които са с различ...

Манастирът край Килифарево - застрашен от срутване

http://velikotarnovo.actualno.com/Manastiryt-kraj-Kilifarevo---zastrashen-ot-srutvane-news_35434.html

Манастирът „Рождество Богородично" край Килифарево е застрашен от срутване. Светата обител пострада от придошлата река Белица в нощта на потопа, съобщава bTV. Липсващ мост и подкопани ...

Легенда на Испания се захласна по играта на Франция

http://worldcup2014.actualno.com/Legenda-na-Ispanija-se-zahlasna-po-igrata-na-Francija-news_35443.html

Легендата на испанския футбол Раул не скри очарованието си от играта на френският национален отбор до момента на Световното първенство по футбол в Бразилия. След фамозната победа на "петлите"...

Среден пръст от Марадона за шефа на аржентинския футбол (снимка)

http://worldcup2014.actualno.com/Sreden-pryst-ot-Maradona-za-shefa-na-arjentinskija-futbol-snimka-news_35445.html

Най-великият футболист на всички времена според мнозина - Диего Марадона влезе в конфликт с президента на Аржентинската футболна федерация Хулио Грондона, който заема тази длъжност вече повече от 40 г...

Ясни са пет отбора за осминафиналите на Мондиал 2014

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/do4Pl_F23t0/

До момента пет отбора си осигуриха участие в осминафиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия. Холандия, Чили, Колумбия, Коста Рика и Аржентина продължават участието си в надпреварата. Защитаващият титлата си отбор на Испания допусна две загуби и отпадна от мондиала заедно с отборите на Англия, Камерун, Босна и Херцеговина и Австралия. От утре започва третия кръг на груповата фаза, като двата мача от всяка група ще се играят по едно и също време, съобщава  Фокус Спорт.

Откриха масов гроб на имигранти в Тексас

http://news.ibox.bg/news/id_514485668

Предполага се, че са мексиканци, опитали се незаконно да влязат в САЩ

Бивш надзирател в бургаския затвор се прострелял в главата, намират го след 2 дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152006

Бивш служител на Затвора в Бургас е сложил край на живота си, прострелвайки се в слепоочието си. 


Станчо К. на 46 г. е живеел сам в Каблешково, има два неуспешни брака зад гърба си. Според местни е прекалявал с алкохола.

 

Съсед чул изстрел в четвъртък привечер, но никой от махалата не предполагал какво се е случило. Едва в събота Бивш служител на Затвора в Бургас е сложил край на живота си, прострелвайки се в слепоочието си. Станчо К. на 46 г. е живеел сам в Каблешково, има два неуспешни брака зад гърба си. Според местни е прекалявал с алкохола. Съсед чул изстрел в четвъртък привечер, но никой от махалата не предполагал какво се е случило. Едва в събота

Евакуират всички от Ново Ботево, има опасност язовирна стена да се скъса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152011

Добрич. Има опасност стената на близкия язовир да се скъса, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич. Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево. Причината е, че е налице реална опасност стената на язовир Ботево да се скъса. Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за Добрич. Има опасност стената на близкия язовир да се скъса, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич. Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево. Причината е, че е налице реална опасност стената на язовир Ботево да се скъса. Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за

Поскъпват доматите, краставиците и сиренето

http://www.cross.bg/poskupvat-domatite-krastavitzite-i-sireneto-1416875.html

/КРОСС/ Индексът на тържищните цени леко се повиши от най-ниските си нива за годината, отчитат от Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. Тази седмица се наблюдава поскъпване на доматите от внос, оранжерийните краставици, както и кравето сирене. При черешите и олиото се отчита спад в цените, както и леко поевтиняване при пресните картофи и морковите, предава БНР.  

Отчаяна майка след бедствието: Имаме нужда от още хора, от работни ръце

http://pik.bg/отчаяна-майка-след-бедствието-имаме-нужда-от-още-хора-от-работни-ръце-news193905.html

Отчаяна майка след бедствието: Имаме нужда от още хора, от работни ръце

Майка не знае как да успокои 10-годишната си дъщеря, преживяла водната трагедия във Варна, разказа жената пред Би Ти Ви.

"Спим при приятели, при роднини - нищичко не ни остана", показа тя къщата си пред камерата.Хората са силно притеснени от преживения ужас и от загубите. Майката не успява да утеши децата си, които живеят при роднини в момента.

"Малката е изплашена, плаче постоянно, не мога да я успокоя. Аз съм разстроена, тя ме вижда. Всичко е кал, тиня и вода. След като отмина вълната дойдоха много приятели, познати и непознати. Дойдоха и от БЧК. Съседите, които също имат нужда от помощ, дойдоха и те да помагат. Имаме нужда от още хора, от работни ръце на тоя етап", разказа през сълзи госпожа Стоянова. 

Нейна съседка с по-голям жизнен опит смята, че не природата е причинила калната вълна, заляла варненския квартал "Аспарухово". "За мен това не е от дъжда, това е от несвършена работа на общината. Това е от канала", каза възрастната жена. "Живея от 1972 г. тук, такова нещо не е било", разказа тя. "Всичко плуваше в тиня, не във вода. От тая тиня изчистване няма. Благодарение на съседи, приятели, роднини - изнесохме част от покъщнината", каза пострадалата. 

Никой не е дошъл от общината. Дойдоха само от Гражданска защита и от пожарната, казаха двете жени в неделната утрин. Въпреки че хората не могат да кандидатстват за помощи, тъй като нямат документи, от общината са раздали над 100 декларации за обезщетяване на материалните загуби. Ще бъде раздадена и еднократна помощ от 300 лева. Има и доброволци-психолози, които помагат на хората, за да преодолеят шока.

Свидетели разказват, че помощи са получени от хора, които не са пострадали. "Хора, които изхвърляха покъщнина, казаха - нямаме нужда от нищо. Хора, които не са реално пострадали, получиха помощ", разказа кореспондентът на bTV и допълни, че нивото на запрашеност се повишава. Въпреки трагедията пострадалите демонстрираха висок дух: "Запретваме ръкавите и ботушите и продължаваме, защото няма кой".

Корпоративните чудовища са дело на много хора и партии

http://www.bnews.bg/article-109065

Трябва да се реже из корен, да се види издъно какво се случва, смята Николай Бареков.

Вдовицата на Отвертката: Владимира тормози от 2 години съпруга ми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4152007

"От две години насам Владимира Карастоянова непрекъснато търси по телефона и тормози съпруга ми. На него вече му беше писнало от натиска от това момиче". Така коментира в предаването "На светло" по Нова телевизия ситуацията около смъртта на Николай Радев-Отвертката неговата съпруга Милена. Версията й е коренно различна от разпространяваното досега

Гришо: Изпитвам огромно уважение към топ играчите, но те остаряват

http://www.cross.bg/dimitrov-igrachite-titla-1416874.html

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква скоро да настъпи моментът, в който играчите от неговото поколение ще започнат да се борят за големите титли. "Играта много се промени през годините. Днес е почти невъзможно някое момче на 18, 19 или 20 години да спечели титла от Шлема. Но успееш ли да го направиш веднъж, всичко се променя, ситуацията става много по-различна", коментира Димитров, цитиран от Independent. "Изпитвам огромно уважение към топ играчите, но те остаряват. Много неща се променят. Това е кръговратът на живота. Ние, младите, започваме да ги притискаме все повече. Ние сме бъдещето. Всичко го знаем и го усещаме", добави българинът. Той определи първата си титла в Стокхолм през октомври като повратен момент в кариерата му. Българинът сподели, че в началото му е било забавно да го наричат Baby Fed заради сходствата в играта с Роджър Федерер, но след това е започнало да става досадно. "Четири години по-късно това все още продължава, но аз мисля, че вече доказах себе си", добави той. През тази година 23-годишният Димитров спечели три титли на три различни настилки и вече има четири трофея в колекцията си, но до момента само веднъж е играл във втората седмица на турнир от Големия шлем - в Австралия, където достигна до четвъртфиналите, пише Дневник.  

Транспортният министър: При строителството в кв. "Аспарухово" са допуснати сериозни слабости

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4152004

Транспортният министър Данаил Папазов, който участва в спасителната операция в първите часове след бедствието във варненския квартал "Аспарухово", направи анализ пред БНР на свършената работа по спасяването на пострадалите хора и преодоляване на щетите от наводнението.

"Още веднага след като се разбра, че има много тежки поражения в кв. Транспортният министър Данаил Папазов, който участва в спасителната операция в първите часове след бедствието във варненския квартал "Аспарухово", направи анализ пред БНР на свършената работа по спасяването на пострадалите хора и преодоляване на щетите от наводнението. "Още веднага след като се разбра, че има много тежки поражения в кв.

Наистина заедно

http://www.cross.bg/hora-varna-dobrich-1416873.html

/КРОСС/ Добра новина дойде от Варна, макар това да звучи странно при настоящата ситуация. Стотици хора си подадоха ръка, без условия и без да чакат някой да дойде и да ги спаси от потопа. За един ден бяха събрани половин милион лева само с SMS-и, а в големите градове се натрупаха камари от дарения, които се изпращат по всевъзможни начини до наводнената североизточна България. Вичко това показва, че ни е грижа. Сред калта и отломките в кв. Аспарухово и в Добрич думата „солидарност" придоби значение и смисъл. Защото таксита станаха линейки, съседи - спасители от „Гражданска защита", куриерски фирми - офиси на БЧК, социалните мрежи - организатори, а стотици обикновени данъкоплатци заразяха работните места, обуха гумените ботуши и станаха доброволци. Хората изместиха държавата, която е с вменена отговорност да реагира при бедствия. Както разбрахме от много разкази на очевидци - изобщо не го е направила в стихийната нощ. Или поне е направила нещо като блед опит да замаже положението. Невиждани мащаби Никога няма да забравя тройното бедствие в Япония преди три години - земетресение, цунами и ядрена авария. Случайно пуснах CNN и попаднах на реални кадри, които не бях виждала в живота си - огромни територии потъват под водата, хора се катерят по покривите на постройки, за да могат да бъдат спасени, ако имат късмет, а автомобили, влакове и кораби са помитани от кафява стихия. Да, Япония през април 2011 г

Обществен съвет ще помага за разпределянето на парите от DMS VARNA

http://www.moreto.net/novini.php?n=255542

Днес, 22 юни започва работа Общественият съвет, който има задачата да гарантира разумното и честно използване на даренията, получени в подкрепа на пострадалите области Варна, Добрич, Велико Търново. Общественият съвет ще съобразява своите решения с информацията от официалните представители на пострадалите общини.

Невероятно! Бели лястовици спасяват манастира „Св. Богородица“ край Бургас

http://pik.bg/невероятно-бели-лястовици-спасяват-манастира-„св-богородица“-край-бургас-news193904.html

Невероятно! Бели лястовици спасяват манастира „Св. Богородица“ край Бургас

Над 30 бели лястовици се отзоваха днес, за да помогнат на манастира „Св. Богородица“ край Бургас, след като двуметрова вълна помете светата обител преди дни, пише "Флагман".

Десетки добри хора се стекоха тук и ринаха калта и боклуците рамо до рамо. Дойдоха хора от целия регион, сред които най-много младежи, майки с деца.

Двама братя пристигнаха чак от Свети Влас, като доставиха провизии за всички останали,а рокер дойде с мотора си и обеща утре да доведе приятелите си за подкрепление. Институциите реагираха, като изпратиха екипи на място, машините продължават да работят и в момента.

 

Ще преизберат ли Дилма?

http://www.cross.bg/dilma-rysef-braziliya-1416872.html

/КРОСС/ Бразилската президентка Дилма Русеф иска още един мандат. А дали ще го получи, ще се разбере на изборите през октомври. Отсега обаче е ясно, че тя не се ползва с единодушното одобрение на сънародниците си. Предположения имаше още през май, но сега вече е факт и официалното решение: Работническата партия на Бразилия издига кандидатурата на Дилма Русеф за президентския пост. Бразилската президентка обаче отдавна е обект на критики. 67-годишната Дилма Русеф е не само първата президентка на Бразилия - тя стана и първият държавен глава, освиркан от публиката при откриването на Световно първенство по футбол. Бразилските фенове на стадиона в Сао Паоло дадоха израз на натрупалия се гняв срещу управляващите. Борец по душа Поведението на футболните запалянковци предизвика спорове в цялата страна. Дали освиркванията не се дължат на типичната местна мачовщина? Дали липсата на уважение към официалните лица е срам за нацията? Или вулгарните реплики са нещо обичайно за стадионите? След инцидента Дилма Русеф заяви пред пресата, че няма да се остави да бъде сплашена. "Преживяла съм и други атаки, дори и непоносими физически агресии. Въпреки това не се отклоних от житейския си път." Още през 1970 година, по време на военната диктатура, Дилма Русеф е подложена на мъчения в т.нар. "Център за информации и разследване" в Сао Паоло. Тогава тя следва икономика и членува в партизанското движение, към което се присъединява в края на 60-те години

Да се инженираме и да се входираме закъмвкъщи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151419

якъде от средата на осемдесетте насам се боря с променлив успех срещу това пусто “вкъщи”. Според мен това са си две думи и така си го пиша, разделено. (И не само аз де. Някой например се беше измайтапил непочтително във фейсбук, че не може да разбере защо пишем “вкъщи” слято, пък от друга страна - “в задника” разделено.) А коректорите незабавно якъде от средата на осемдесетте насам се боря с променлив успех срещу това пусто “вкъщи”. Според мен това са си две думи и така си го пиша, разделено. (И не само аз де. Някой например се беше измайтапил непочтително във фейсбук, че не може да разбере защо пишем “вкъщи” слято, пък от друга страна - “в задника” разделено.) А коректорите незабавно

Треньорът на Нигерия остава оптимист за спечелването на световната титла

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/22/2328789_trenyorut_na_nigeriia_ostava_optimist_za_spechelvaneto/?ref=rss


През миналата седмица селекционерът на Нигерия Стивън Кеши изненада всички, като заяви, че неговият отбор е много близо до световната титла. Изказването му беше последвано от безлично нулево равенство с Иран, но след снощната победа с 1:0 срещу Босна и Херцеговина бившият капитан на "суперорлите" остава оптимист за спечелването на най-ценния трофей във футбола. 

"Имахме нужда от тази победа. Имаме страхотни играчи и сме много щастливи, че те успяха да отговорят на това, което хората...

Банковата система се намира в добро състояние

http://econ.bg/Новини/Банковата-система-се-намира-в-добро-състояние_l.a_i.551621_at.1.html

Банковата ни система се намира в добро състояние. Тя е стабилна и няма причини за сериозни притеснения. Това заяви икономистът и народнен...

Данаил Папазов: Незаконни строежи удавиха "Аспарухово"

http://frognews.bg/news_71992/

"При строителството в това дере до улица "Горна Студена" има допуснати сериозни слабости. Не може да има къщи в самото дере. И при силен дъжд цялата вода се излива в една улица, която е около три метра широка, асфалтирана е и от двете страни има бетонни огради. Нали разбирате, че тази вода няма къде да отиде и тя тръгва по тази улица като в канал."

Масова евакуация на жителите на село Ново Ботево

http://www.cross.bg/botevo-opasnost-prilivna-1416871.html

/КРОСС/ Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево. Причината е, че е налице реална опасност стената на язовир Ботево да се скъса, съобщиха от МВР. Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за осигуряване на безопасността на жителите на населените места, разположени по пътя на евентуалната приливна вълна. Извършва се постоянен обход на водоема и се наблюдават критичните и заливните точки. Няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич.  

"Уестингхаус" потвърждава: Преговорите за "Козлодуй-7" бяха резултатни

http://business.actualno.com/Uestinghaus-potvyrjdava-Pregovorite-za-Kozloduj-7-bjaha-rezultatni-news_35426.html

Ние сме изключително въодушевени от напредъка, който има в преговорите за 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй". Това заяви БНР Майк Кърст, вицепрезидент на "Уестингхаус" за Европа, пред ...

Ожени Онази: Меси е обикновен човек, може да бъде спрян

http://worldcup2014.actualno.com/Ojeni-Onazi-Mesi-e-obiknoven-chovek-moje-da-byde-sprjan-news_35435.html

Халфът на Нигерия Ожени Онази е уверен, че звездата на Аржентина Лео Меси не е гений, а обикновен човек и може да бъде спрян. В следващия кръг африканският тим се изправя именно срещу "гаучосите&...

Еден Азар: Да играеш за страната си е огромно бреме

http://worldcup2014.actualno.com/Eden-Azar-Da-igraesh-za-stranata-si-e-ogromno-breme-news_35437.html

Еуфорията от класирането на Световно все още тресе белгийският национален отбор. Това явно е една от причините за невзрачното им представяне в първия мач на световното първенство по футбол, твърдят св...

Прогноза: САЩ - Португалия

http://worldcup2014.actualno.com/Prognoza-SASht---Portugalija-news_35438.html

Португалия трябва да се мобилизира в този мач и според нас ще го направи. Само победата устройва Кристиано Роналдо и компания. Селекционерът Пауло Бенто е направил своите изводи след погрома от Герман...

Община Бургас единствена отпуска средства за Многопрофилната болница

http://burgas.actualno.com/Obshtina-Burgas-edinstvena-otpuska-sredstva-za-Mnogoprofilnata-bolnica-news_35433.html

Инвестициите в общинското здравеопазване се извършват както със средства от бюджета на общината, така и с външни средства чрез проекти, заяви зам.-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян, пред "Фокус...

Зашитият Мюлер ще играе срещу САЩ

http://worldcup2014.actualno.com/Zashitijat-Muler-shte-igrae-sreshtu-SASht-news_35440.html

Със сигурност Германия очакваше много по-лесен мач срещу Гана. В самия край на двубоя, завършил 2:2, феновете на Маншафта имаха сериозни притеснения, свързани със здравословното състояние на голмайсто...

Министър Папазов: При строителството в кв. "Аспарухово" са допуснати сериозни слабости

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151996

Транспортният министър Данаил Папазов, който участва в спасителната операция в първите часове след бедствието във варненския квартал Транспортният министър Данаил Папазов, който участва в спасителната операция в първите часове след бедствието във варненския квартал "Аспарухово", направи анализ пред БНР на свършената работа по спасяването на пострадалите хора и преодоляване на щетите от наводнението. "Още веднага след като се разбра, че има много тежки поражения в кв.

ЕС прекрати процедурата за свръхдефицит срещу 6 държави

http://www.moreto.net/novini.php?n=255507

Финансовите министри на държавите членки на ЕС решиха да прекратят процедурата за свръхдефицит срещу шест страни, чийто дефицит е минал под прага от 3% от БВП. Решението се отнася до Белгия, Австрия, Холандия и Словаки, както и до Дания и Чехия, които не са част от Еврозоната.

Българин взриви "Америка търси талант" /видео/

http://www.cross.bg/kristiyan-amerika-vzrivi-1416870.html

/КРОСС/ 22-годишният българин Кристиян Стойнев взриви публиката и журито на "Америка търси талант". Младият българин напуснал България на 13-годишна възраст, за да участва в разнообразни циркови представления, тъй като е .. пето поколение цирков артист. По думите му той може да прави с ръцете си това, което останалите хора правят с краката си. Майката на Кристиян, Марица Атейди, е изпълнителка на акробатични номера във въздуха и е от известната фамилия Атейди, която държи най-стария, най-големия и най-посещавания цирк в Мексико. По време на своя номер в предаването Кристиян успя да балансира изправен на единия си пръст, вкаран в бутилка. video:http://www.youtube.com/watch?v=EIqFAkKuIjY    

Топ 10 на най-значимите автоголове на мондиали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151441

Всички са чували клишето, че и автоголът е част от играта. С автогола на Колашинац от Босна и Херцеговина срещу Аржентина(1:2) попаденията в собствената мрежа на световни първенства набъбнаха до 40.
За разлика от стандартните голове автоголовете имат привилегията да бъдат помнени дълго. Като онзи уникален автогол на Иван Вуцов отпреди 48 години на Всички са чували клишето, че и автоголът е част от играта. С автогола на Колашинац от Босна и Херцеговина срещу Аржентина(1:2) попаденията в собствената мрежа на световни първенства набъбнаха до 40. За разлика от стандартните голове автоголовете имат привилегията да бъдат помнени дълго. Като онзи уникален автогол на Иван Вуцов отпреди 48 години на

Екипите на пожарната днес са насочени към Добрич и Албена

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/22/2328783_ekipite_na_pojarnata_dnes_sa_nasocheni_kum_dobrich_i/?ref=rss


Усилията на пожарните екипи са насочени към област Добрич – града и курортния комплекс Албена – там ще изпратим допълнително моторни помпи от Шумен, а в Добрич вече работят 42 мотопомпи със съответния брой служители. Това заяви директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, цитиран от агенция "Фокус".

Обстановката се нормализира и екипите работят в засегнатите от дъждовете райони, след падналите обилни валежи се работи в...

Българин взриви публиката на "Америка търси талант" (видео)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242830_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD+%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8+%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%22%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D1%82%D1

 22-годишният българин Кристиян Стойнев взриви публика и жури по време на неговия номер в предаването "Америка търси талант".

Кристиян е пето поколение цирков артист, син на Иван Стойнев - акробат, напуснал България, когато е бил едва на 13 години, за да участва в представленията на различни циркови трупи.

Майката на Кристиян, Марица Атейди, е изпълнителка  на акробатични номера във въздуха и е от известната фамилия Атейди, която държи най-стария, най-големия и най-посещавания цирк в Мексико.

По време на своя номер в предаването Кристиян успя да балансира изправен на ръце върху бутилка. Не само, че използва само едната си ръка, ами дори успя да запази равновесие с един пръст върху тази бутилка.

Кристиян успя да впечатли дори радио водещия Хауърд Стърн, който е известен в предаването като човекът в журито, който трудно може да даде положителна оценка.







http://vbox7.com/play:5463f9b232


 

Велико Търново: Дъждът спря, но ситуацията остава сложна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/veliko-tyrnovo-dyzhdyt-spria-no-situaciiata-ostava-slozhna-6015386

Сега се разчиства пътят към селата Габровци и Шодековци, комисии вече описват щетите в Килифарево и Дебелец, Асенова махала във Велико Търново. Провеждат се срещи и със земеделски производители, чиито ниви са залети, както и парниците със зеленчуци

Папата отлъчи мафиотите от църквата

http://www.cross.bg/mafiotite-zloto-otlucheni-1416869.html

/КРОСС/ Папа Франциск обяви мафиотите за "отлъчени" от църквата по време на посещението си в южната провинция Калабрия, където действа безмилостната ндрангета, предава Франс прес. "Мафията е обладана от злото и презира общото благо. Това зло трябва да бъде победено, прогонено. Онези, които в своя живот следват пътя на злото, както го правят мафиотите, нямат нищо общо с Бога. Те са отлъчени", каза той пред хиляди поклонници до родния град на малкото дете, загинало в мафиотска война по-рано тази година. "Църквата ще положи максимум усилия за помощ в борбата с организирането престъпност. Със злото трябва да се води борба с всички сили", подчертал Франциск.    

Задържан един тон хероин в Гърция

http://www.vesti.bg/novini/zadyrzhan-edin-ton-heroin-v-gyrciia-6015388

Близо един тон хероин бе конфискуван в района на Атина. Арестувани са четиринадесет души, десет от които членове на екипажа на танкер, съобщи гръцката пристанищна полиция.

Пороят съборил и мост в квартал "Изгрев" във Варна (снимки)

http://pik.bg/пороят-съборил-и-мост-в-квартал-изгрев-във-варна-снимки-news193896.html

Пороят съборил и мост в квартал "Изгрев" във Варна (снимки)

Пороят в четвъртък срещу петък нанесе щети на много места във Варна. Едно от тях е вилната зона, намираща се в квартал Изгрев (бившата местносте Кемирдере), сигнализираха читатели, пише Petel.bg.

Стихията е помела мостче, което е било единственият вариант за достъп до над 50 къщи, в които живеят около 350 души. Така в момента до тях няма как да се стигне с автомобил, а ако се наложи да викат линейка или пожарна, няма как да им бъде оказана помощ.

Повечето от живеещите там са пенсионери, чиито къщи са сериозно пострадали от пороите и са наводнени. Възрастните хора сами вадят водата с кофи и се надяват някой да им обърне внимание, като главната им болка е да се възстанови падналият път, връзката към тези къщи.

Всички те от край време плащат по 900 лева на година на собственик на парцел, който им е отворил път, за да могат да минат до къщите си. Самият път са изградили със собствени средства в последните осем години. За съжаление обаче природното бедствие е съборило моста и сега те се надяват някоя институция да им помогне във възстановяването му.

Кметът на Аспарухово: Дъждът е основната причина за потопа

http://pik.bg/кметът-на-аспарухово-дъждът-е-основната-причина-за-потопа-news193895.html

Кметът на Аспарухово: Дъждът е основната причина за потопа

"Основната причина за потопа във варненския квартал "Аспарухово" е в проливния дъжд", заяви пред Би Ти Ви кметът на района Йордан Николов и изключи вероятността незаконните строежи да са допринесли за човешката трагедия. Той увери, че екипи на администрацията обикалят пострадалите домове и обобщават информацията.

Според Йорданов не е било възможно да се вземат превантивни мерки, след като е имало информация от синоптиците за предстоящи силни валежи. "В цяла Варна има свлачищни райони. Случилото се не е заради невзети конкретни мерки, а заради дъжда и наднормените количества. 90% от това, което се случи, е следствие от проливния дъжд", каза кметът. Думите му бяха: "Екипите също правят обиколки и когато анализираме тази информация, ще вземем мерки. Абсолютно всичко е организирано и е задействано, и се работи", каза Йордан Николов и дори не спомена нищо за постоянната сеч на горите в района.

Кметът не знае колко са къщите, изградени без разрешение. "Незаконното застрояване е започнало още през 60-те и 70-те години. Не мога да се ангажирам с точна статистика. Дори в момента екипите на администрацията обхождат и събират информация. След като анализираме данните, ще кажем", заяви пред телевизионната камера кметът на "Аспарухово" Йордан Николов.

Според бившия директор на пожарната о.р. ген. Кирил Войнов е имало превантивна работа, която не е свършена - трябвало е да се разчистят каналите. "От 2006 година има картотекиране на всички дерета в България. Ако информацията е стара, може да се актуализира", каза о.р. ген. Кирил Войнов.

Данаил Папазов: Незаконното строителство в Аспарухово е причина за потопа във Варна

http://offnews.bg/news/n_1/n_353522.html

"При строителството в това дере до улица "Горна Студена" има допуснати сериозни слабости. Не може да има къщи в самото дере. И при силен дъжд цялата вода се излива в една улица, която е около три метра широка, асфалтирана е и от двете страни има бетонни огради. Нали разбирате, че тази вода няма къде да отиде и тя тръгва по тази улица като в канал." Това заяви транспортният министър Данаил Папазов в предаването "Неделя 150" по БНР по темата за потопа във Варна. По думите на Папазов допуснатите слабости при строителството в Аспарухово са една от причините за бедствието във Варна. Вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че природното бедствие, а не човешката грешка са в основата на трагедията във Варна. "Още веднага след като се разбра, че има много тежки поражения в кв. "Аспарухово", от всички министри аз бях най - близо в Русе, веднага тръгнах и около 9 часа вечерта бях на място в Областна управа. Запознах се с обстановката, след което с командващия флота адмирал Румен Николов отидохме на най - пострадалата улица "Горна Студена", където съществуваше все още голяма опасност", разказа Папазов. В нощта на потопа транспортният министър е работил на място заедно с военните, за да разчистят натрупаните десетки автомобили, които на тясната улица образували бент. "Военноморските сили заедно с "Гражданска защита" извикаха войници от Военноморската база и почти на ръка изчистихме натрупания материал, тъй като водата започна да си пробива път под този бент. Оставихме дежурни на място, които да следят нивото на водата в дерето. Нямаше пряка опасност през нощта да възникне, тъй като електричеството беше спряно. При нас имахме само локално осветление от агрегати от военните и от "Гражданска защита"", допълни още Папазов. На 20 юнив Youtube бе публикуван интересен видеоклип, подкрепен със снимков материал, показва как отводнителното дере на варненския кв. "Аспарухово", който пострада най-тежко от пороя в града, е унищожено, а върху него има няколко незаконни постройки.

Продължава издирването на двете изчезнали деца във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255540

Информация за двете деца - 2-годишно момиченце и 6-годишният Марин, които са в неизвестност, все още няма. В издирвателните дейности ще се включат както от полицията, така и от „Гражданска защита” и екипите на пожарната. Те отново ще тръгнат по следите на двете деца, които изчезнаха в нищото в нощта на природното бедствие, съобщава Нова телевизия.

Плачи: Победата повдигна духа на момчетата

http://www.bnews.bg/article-109062

Наставникът на волейболните ни национали Камило Плачи изрази удовлетворението си от първата победа на неговите възпитаници над САЩ в Световната лига. На другият полюс беше настроението при домакините.

Военнослужещи от Военноморските сили помагат във Варна

http://www.cross.bg/sili-voennomorskite-razchistvaneto-1416868.html

/КРОСС/ Деветдесет и девет военнослужещи от Военноморските сили и 83 курсанти от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров" се включиха днес, 22 юни, от 08.30 ч. в разчистването на наводнения квартал „Аспарухово" във Варна, съобщиха от Министерството на отбраната. Военнослужещите са разпределени на различни обекти и оказват помощ на гражданите при разчистването на къщи, дерета и улици в квартала. Техните действия се ръководят от командира на Военноморските сили вицеадмирал Румен Николов. Снимка: Булфото, всички права запазени

Сигнал на читател: На Горна Трака също бедстваме, няма вода и път

http://pik.bg/сигнал-на-читател-на-горна-трака-също-бедстваме-няма-вода-и-път-news193893.html

Сигнал на читател: На Горна Трака също бедстваме, няма вода и път

Читател на "Петел" изпрати сигнал и снимки от местността Ваялар, Горна Трака.

Там положението също е тежко.

Хората нямат вода и път до домовете си от 3-4 дена. 

Слабостта на кв. "Аспарухово" била в строителството

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/slabostta-na-kv.-asparuhovo-bila-v-stroitelstvoto-6015385

"Не може да има къщи в самото дере. Освен това е допуснато строителство на високи сгради с високи огради, които са оградили от двете страни улица "Горан Студена", която има над десет преки улици, които са с много голям наклон", коментира транспортният министър

Приключва фестивалът на необвързаните във Велинград

http://pik.bg/приключва-фестивалът-на-необвързаните-във-велинград-news193892.html

Приключва фестивалът на необвързаните във Велинград

Във Велинград приключва Фестивалът на необвързаните. „Тази година проявата посрещна необвързани участници не само от страната, но и от Румъния, пише "Фокус".

Идеята на фестивала не е да изземе функциите на бюро или агенция за запознанства, а да създаде подходяща атмосфера, в която хора, които са самоподобни, да се запознават, да осъществяват контакти, да се забавляват заедно и да общуват.

Програмата предвижда тематични срещи, школа по танци, боулинг състезания, концерти с участието на именити български изпълнители. И по време на второто издание участниците избират между спа процедури, турнири по белот и коктейли около басейна.

Организирани са също караоке вечери и други дневни, вечерни и нощни развлечения, каза още Шопова. 

Четвърт от зърнената реколта е напълно загубена след дъждовете

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/22/2328777_chetvurt_ot_zurnenata_rekolta_e_napulno_zagubena_sled/?ref=rss


Около 250 хил. дка, засети с пешница, са напълно пропаднали заради последните интензивни валежи, от тях няма да се вземе и зърно. Това съобщи земеделският министър Димитър Греков в предаването "Неделя 150".

Той посочи, че добивите от тези площи представляват 25% от цялата очаквана реколта. По думите му обаче това няма да доведе до недостиг на хлебно зърно за изхранване на населението.

Преди наводненията прогнозата беше за очаквана реколта от 5 млн. тона хлебно зърно, която...

Греков: Необходима е пълна мобилизация, за да се прибере в кратък срок зърнената реколтата

http://business.actualno.com/Grekov-Neobhodima-e-pylna-mobilizacija-za-da-se-pribere-v-kratyk-srok-zyrnenata-rekoltata-news_35415.html

Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни, които да приберат в кратък срок зърнената реколта. Очаквам за около седмица при нормални температури да може да се влезе в посевите и да се прибира...

Прогноза: Южна Корея - Алжир

http://worldcup2014.actualno.com/Prognoza-Ujna-Koreja---Aljir-news_35431.html

Южна Корея има отлични шансове да излезе от групата, ако победи Алжир днес. А това е напълно по силите на играчите на Хонг Мюнг-Бо. Алжир показа, че може да играе организирано в мача с Белгия, но изпи...

Англия - от мъката в ЮАР до отчаянието в Бразилия

http://worldcup2014.actualno.com/Anglija---ot-mykata-v-UAR-do-otchajanieto-v-Brazilija-news_35432.html

Това беше загуба, която Рой Ходжсън дори не осъзнаваше. Загуба, която, освен ако не стане чудо, праща Англия у дома. Загуба, с която Англия ще отпадне още в групата на световно за първи път от 1958 г....

Григор Димитров: Наближава времето на младите играчи

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/22/2328779_grigor_dimitrov_nablijava_vremeto_na_mladite_igrachi/?ref=rss


Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква скоро да настъпи моментът, в който играчите от неговото поколение ще започнат да се борят за големите титли.

През тази година 23-годишният Димитров спечели три титли на три различни настилки и вече има четири трофея в колекцията си, но до момента само веднъж е играл във втората седмица на турнир от Големия шлем - в Австралия, където достигна до четвъртфиналите. 

През следващата седмица той ще започне участието си на...

Близо 30 тона петрол се изляха в река в американския щат Колорадо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242829_%D0%91%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE+30+%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB+%D1%81%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8F%D1%85%D0%B0+%D0%B2+%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B0+%D0%B2+%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80

 Почти 30 тона петрол се изляха в река в американския щат Колорадо от повреден в резултат на наводнения резервоар, съобщи изданието Christian Science Monitor. Инцидентът е станал в близост до град Уиндзор в северната част на щата. Резервоарът се е намирал на територията на обект на компанията Noble Energy. 
В работата за отстраняване на последствията от екологичната катастрофа са се включили представители на министерствата на здравеопазването и на околната среда. 
"В момента хранилищата за питейна вода не са засегнати от разлива”, съобщи представител на местните власти. 
По думите му, на територията на обекта се намира втори резервоар с около 178 барела суров петрол. Този резервоар не е повреден. 

Папазов: При строителството в "Аспарухово" има допуснати сериозни слабости

http://www.cross.bg/ylitza-asparyhovo-stydena-1416867.html

/КРОСС/ Министърът на транспорта Данаил Папазов, който участва в спасителната операция в първите часове след бедствието във варненския квартал "Аспарухово", направи анализ в предаването "Недел 150" по БНР на свършената работа по спасяването на пострадалите хора и преодоляване на щетите от наводнението. "Още веднага след като се разбра, че има много тежки поражения в кв. "Аспарухово", от всички министри аз бях най - близо в Русе, веднага тръгнах и около 9 часа вечерта бях на място в Областна управа. Запознах се с обстановката, след което с командващия флота адмирал Румен Николов отидохме на най - пострадалата улица "Горна Студена", където съществуваше все още голяма опасност. Имаше натрупани много автомобили, които на една тясна улица бяха образували нещо като бент. Военноморските сили заедно с "Гражданска защита" извикаха войници от Военноморската база и почти на ръка изчистихме натрупания материал, тъй като водата започна да си пробива път под този бент. Оставихме дежурни на място, които да следят нивото на водата в дерето. Нямаше пряка опасност през нощта да възникне, тъй като електричеството беше спряно. При нас имахме само локално осветление от агрегати от военните и от "Гражданска защита". /.../ Благодарение на работниците от пристанище "Варна", които се включиха и цялата техника на пристанището, а също така и затворници около 50 човека помогнаха на доста граждани. /..

Трагедия в Сандански! Инфаркт уби туристка на дансинга в хотел

http://pik.bg/трагедия-в-сандански-инфаркт-уби-туристка-на-дансинга-в-хотел-news193889.html

Трагедия в Сандански! Инфаркт уби туристка на дансинга в хотел

32-годишна туристка издъхна внезапно на дансинга в хотел в Сандански, пише "Струма БГ".

Младата жена била с голяма група приятели и близки на почивка в курортния град. Трагедията е станала около полунощ.

 Докато играела на хорото жената внезапно се почувствала зле и паднала на дансинга.

Младата жена е от София и е издъхнала от инфаркт, майка й отказва аутопсия.

Обстановката в Ирак остава напрегната, продължава битката за рафинерията в Бейджи

http://www.moreto.net/novini.php?n=255538

Продължават боевете за контрола над най-голямата петролна рафинерия в Ирак – в Бейджи. Правителствените сили засега удържат съоръжението, като са отблъснали няколко атаки на ислямистите от групировката „Ислямска държава в Ирак и Левант”.

Народни обичаи и събор на билкарите на Етъра

http://www.cross.bg/enyovden-otkrito-bilki-1416866.html

/КРОСС/ Народни обичаи, свързани с празника на билките и на лятното слънцестоене Еньовден, показват в архитектурно-етнографския музей на открито Етър. Това съобщи Мария Ковачева от туристическия комплекс. Габровци и гости на града могат да преминат - за берекет и здраве според народните вярвания, под дъхав еньовденски венец, изплетен от балкански билки. Както всяка година, ще бъдат наградени участниците в традиционния конкурс за изработване на венец, момино венче и китка. Според народните вярвания, за да бъде лечебен, венецът трябва да съдържа 77 билки и половина, набрани в нощта срещу Еньовден, когато лечебните растения имат най-голяма енергийна сила. Директорът на музея Ангел Гоев обяснява, че половинката билка е незнайна и сама намира болния, особено когато той страда от "невярна" болест. На Етъра е организиран и събор на билкарите от страната. Те представят на щандове на открито и в билкопродавницата своите лечебни продукти. Фолклорни групи от Габрово, Севлиево, Горна Оряховица и Силистра ще пеят и ще танцуват на площада в комплекса за доброто настроение на посетителите, предава бТВ.  

Светослава Рудолф: Явлението във Варна е предизвикано от ХААРП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151992

Бедствието във Варна е предизвикано от системата ХААРП. Явлението по поразителен начин съвпада с войната за Южен поток и конфликта в Украйна, сигурна е разследващата журналистка Светослава Рудолф.

"Системата ХААРП може да действа във всяка точка на земното кълбо. Питам се дали този потоп не започна след конфликта Бедствието във Варна е предизвикано от системата ХААРП. Явлението по поразителен начин съвпада с войната за Южен поток и конфликта в Украйна, сигурна е разследващата журналистка Светослава Рудолф. "Системата ХААРП може да действа във всяка точка на земното кълбо. Питам се дали този потоп не започна след конфликта

Бедственото положение в Добрич остава

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242828_%D0%91%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B2+%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%87+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0

 "И днес Добрич остава в бедствено положение. Бавно и постепенно градът се връща към нормалния си ритъм на живот. Заради падналите в следобедните часове вчера в цялата област дъждове, между 14 и 20 л/кв. м., дерето на река Добричка отново преля снощи, но водата се е отекла в Северната зона на Добрич без да създава допълнителни проблеми", съобщи за Дарик кметът Детелина Николова.

Водоподаването във всички помпени станции е възстановено, с изключение на помпена станция Болата, заради което без вода продължават да са две села в община Каварна - Българево и Св. Никола, както и курорт Русалка.

В Добрич водоснабдяването също е възстановено, възможно е обаче по високите етажи на жилищните сгради все още налягането по тръбите да не е достатъчно. Според шефа на ВиК инж. Юлиян Иванов водата е годна за пиене, тъй като се добива от дълбоки сондажи, по препоръка на РИОКОЗ обаче, трябва да се изчакат резултатите от взетите проби за чистотата на питейната течност, а дотогава на населението се препоръчва да използва за пиене бутилирана или преварена вода. Около 14 екипи на ВиК ще отпушват през днешния ден канализацията в затлачените места.

Няма селища в областта без ток, информираха от Областния съвет за сигурност. В Добрич 5 трафопоста са без електрозахранване и днес ще се работи по отстраняване на повредите. Всички пътища в региона са проходими.

Повече от 70 души са нощували снощи в Кризисния център в зала "Добротица". Днес огледите на пострадалите къщи, обекти и улици продължават. 45 екипи на Пожарна безопасност от Добрич, Пловдив, Стара Загора, Русе и други градове ще отводняват засегнатите райони, предава Дарик.




Незаконните строежи и липса на инфраструктура причиниха бедствието, обяви Папазов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/22/2328775_nezakonnite_stroeji_i_lipsa_na_infrastruktura/?ref=rss


Транспортният министър за разлика от други свои колеги не обвини дъжда за бедствието във варненския квартал "Аспарухово". В предаването "Неделя 150" той коментира, че причина за трагедията от четвъртък вечер са допуснатите незаконни постройки в дерето край този квартал както и изградените от собствениците на имотите там бетонни огради.

Той ракзаза, че по най-пострадалата улица придошлата вода е тръгнала като в улей заради именно тези високи огради. Не може да се дават разрешения за...

Ден на памет и скръб в Русия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242827_%D0%94%D0%B5%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82+%D0%B8+%D1%81%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B1+%D0%B2+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F

 В Русия се отбелязва Ден на памет и скръб. На 22 юни 1941 година без обявяване на война фашистка Германия нападна СССР, започна Великата отечествена война, отнела живота на милиони души.

В този ден на цялата територия на Русия са спуснати държавните знамена, пред паметниците на загиналите полагат цветя, запалват свещи за помен. Ще бъде обявена минута мълчание.

В Москва, където живеят почти 150 хиляди ветерани, са планирани повече от хиляда мероприятия.

Президентът на Русия Владимир Путин ще възложи венец пред Вечния огън край Гроба на неизвестния войник в Александровската градина. Заедно с него ще почетат паметта на загиналите във войната членове на правителството, парламента, ветерани, представители на обществеността, предава Гласът на Русия.

Централна площадка ще стане мемориалният комплекс на Поклонния хълм. Там ще се състои концерт-реквием. В храмове, джамии и синагоги ще се състоят богослужения за помен.

Денят на памет и скръб 22 юни в Русия е официална паметна дата за началото на Великата Отечествена война. Приета е през 1992 г. като Ден в памет на защитниците на отечеството с постановление на президиума на Върховния съвет на Руската федерация. През 1996 г. с указ на президента на Русия е преименуван на Денят на памет и скръб.




Сестрата на убийцата на Алекс: Ще хванем изверга!

http://www.bnews.bg/article-109061

Сестрата на обвиняемата за убийството на малката Алекс увери, че истинският убиец ще бъде задържан.

Портних: Налага се принудителна евакуация на някои къщи в Аспарухово

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242826_%D0%9F%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%85%3A+%D0%9D%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B0%D1%

 "Основен проблем в момента се явява фактът, че има къщи в Аспарухово, които са в много лошо конструктивно състояние, а вътре живеят хора, които не искат да ги напускат. За съжаление, те отказват категорично, в момента водим разговори да им обясним и покажем къде ще бъдат преместени, има чудесни условия. Ще преминем към принудително евакуиране, ще търсим и съдействието на полицията при необходимост. Къщите наистина са опасни за хората, които са вътре" Това каза кметът на Варна Иван Портних пред БНТ.

„От сутринта се разпредели техниката по всички райони на квартал „Аспарухово". Искам да благодаря на доброволците, защото това е една много искрена и сериозна подкрепа. Над 500 човека дойдоха днес като доброволци, от днес се включи и Флотът с около 80 човека, Военноморското училище, Пожарното училище. Така че днес ще имаме към 800-900 човека, които ще разчистват инфраструктурата, но и във всяка една къща да помагат на хората, да разчистят, да премахнат последиците от трагичното бедствие. Благодаря на целия бизнес, защото виждате колко много техника е подсигурена от фирми, именно на доброволни начела, за което наистина благодаря", добави Иван Портних.

"Разчистването върви във всички райони, основните артерии са разчистени. От сутринта се разпредели техниката по всички райони на квартал „Аспарухово". В момента се влиза в малките улички", добави той.

На въпрос кога ще започне обезпаразитяването кметът на Варна отговори: „Абсолютна готовност има да се започне, включително там, където това позволява и в момента се извършва. Важно е да се махне калта, за да се проведе тогава една дезинфекция - пръскане срещу комари. Там също се работи."

„Все още има много работа, но пълен ресурс е впрегнат. Така че с разчистването се върви напред", каза още кметът.




Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване