Бил Славски: Все още си струва да си направите авторство

http://www.cross.bg/google-rezyltatite-snimki-1420652.html

/КРОСС/ Препоръчваме на клиентите си да си правят профили в Google+  сами и да участват активно в социалната мрежа заедно с други социални канали, които могат да им помогнат да разширят видимостта си в Мрежата. Това е нещо, в което вярваме и което правим за самите нас, уверени, че помага значително, пише Bill Slawski в коментар, публикуван от Seom.bg.     То включва свързване и верифициране на сайтове, в които авторите публикуват съдържание. Преди това носеше някои ползи, вероятно ще носи и други в бъдеще. Независимо от това, че Google премахна авторските снимки от резултатите от търсенето, все още са налице достатъчно причини да бъдат отделяни време и усилия за Google +. Социалните резултати на Google спомагаха позиционирането и видимосттаКогато хората, свързани с вас чрез Google+, са вписани в своя Google акаунт и извършват някакво търсене, Google им показва релевантни резултати, които биха могли давключват съдържание, което вие сте създали, споделили или препоръчали. Тези социални анотации, преди бяха придружавани от малки профилни снимки, които се появяваха под социално анотирания резултат от търсенето. Google отстрани тези малки снимки след като бе публикувано изследването на Ed Chi от Google - Social Annotations in Web Search (pdf), което показа, че повечето търсещи хора игнорират малките снимки

Кучета яхнаха сърфове в Калифорния

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190837

Над 50 кучета яхнаха сърфове в Калифорния по време на състезание, предаде „Ройтерс”.
Четириногите показаха завидни умения в овладяването на дъските, а някои собственици ги бяха облекли като анимационни герои.
Повече четете Над 50 кучета яхнаха сърфове в Калифорния по време на състезание, предаде „Ройтерс”. Четириногите показаха завидни умения в овладяването на дъските, а някои собственици ги бяха облекли като анимационни герои. Повече четете

Тони Кроос обяви: Отивам в Реал Мадрид

http://www.cross.bg/madrid-kroos-real-1420653.html

/КРОСС/ Един от най-добрите играчи за Германия на Световното първенство Тони Кроос обяви, че ще има нов отбор. Той призна, че ще играе в европейския клубен шампион Реал Мадрид през тази кампания. "Сега станахме световни шампиони и това е възможно най-добрият завършек на шампионата. След празненствата отивам в Реал Мадрид, така че сбъднах две мечти накуп", сподели щастливият Кроос. За правата му испанският гранд ще плати 25 млн. евро на Байерн. Заплатата на халфа ще е около 180 хил. евро на седмица на "Сантяго Бернабеу". Той имаше само още една година от договора си с баварците и те явно са решили да изкарат поне някакви пари от продажбата му, пише Гонг.  

Украинската Нацгвардия продължава да затяга пръстена около Донецк

http://www.cross.bg/grada-opulchentzite-donetzk-1420654.html

/КРОСС/ Обстановката в Донецк продължава да остава напрегната. по съобщение на опълченците, бойците от украинската Национална гвардия възобновиха мащабен артилерийски обстрел на града, предаде RT. В небето кръжат военни хеликоптери на украински ВВС. По сведения на опълченците, обстрелът се води от въздуха по жилищни квартали на града и предградия, има ранени и загинали сред мирното население. В съседните села не стихват ожесточени сражения между опълченците и украинските нацгвардейци. Село Карловка се обстрелва от установки „Град". Украинските бойци пробили отбраната на града и в момента разчитат на това, да получат пълен контрол над голям транспортен възел, но засега това не им се отдава. Въпреки това, Нацгвардията търпи поражение след поражение. Забелязвайки поредния украински танк, бойците от опълченския батальон „Изток" открили огън от едрокалибрена картечница, в резултат на което, танка е бил ликвидиран. От Карловка не е останало почти нищо, селото буквално е изпепелено, навсякъде се виждат разрушени къщи и ями от взривени снаряди. Има жертви, но опълченците засега не могат да посочат точната цифра. Повечето жители са напуснали Карловка още с началото на настъплението. С всеки изминал час, украинската армия затяга пръстена около столицата на Донбас - Донецк. На места между границата на града и фронтовата линия остават не повече от 20 километра. Украинските военни водят целеви обстрел на жилищни сгради, училища и болници

Самоубиецът от Роман нарязал матката на приятелката си

http://frognews.bg/news_73006/

Преди да се хвърли под влака 23-годишният Адриян нарязал матката на бременната си приятелка Ива Татянова. Състояноето на момичето е критично и лекарите от болницата в Мездра се борят за живота й, съобщи „Конкурент”.

Кучета яхнаха сърфове в Калифорния (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190769

Над 50 кучета яхнаха сърфове в Калифорния по време на състезание, предаде „Ройтерс”.
Четириногите показаха завидни умения в овладяването на дъските, а някои собственици ги бяха облекли като анимационни герои.
Повече четете Над 50 кучета яхнаха сърфове в Калифорния по време на състезание, предаде „Ройтерс”. Четириногите показаха завидни умения в овладяването на дъските, а някои собственици ги бяха облекли като анимационни герои. Повече четете

Нови две жертви на пътя в Пловдивско

http://www.vesti.bg/novini/novi-dve-zhertvi-na-pytia-v-plovdivsko-6017224

Черната статистика на загиналите при катастрофи в Пловдивска област напоследък добави вчера нови двама души- 54 годишен мъж от село Крайници и 51 годишна жена от Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Мини "Марица Изток" с четвърт по-висок добив през полугодието

http://www.mediapool.bg/mini-maritsa-iztok-s-chetvart-po-visok-dobiv-prez-polugodieto-news222617.html

Държавните Мини "Марица Изток" се похвалиха с около четвърт по-висок добив през първото полугодие на тази година спрямо същия период на 2013 г. Миньорите от най-голямото дружество за открит въгледобив у нас са добили над 12.8 млн. тона въглища. За задоволяване потребностите на топлоелектрическите централи от комплекса са добити над 3.48 млн. тона въглища повече, в сравнение със същия период на 2013 г.   От 1 януари до края на месец юни 2014 г. в трите рудника на Мини "Марица Изток” са изкопани, транспортирани и насипани близо 47 млн. куб. метра земна маса, което е с почти 50% повече в сравнение с количествата през миналата година, допълват от дружеството.

Млада и уверена - коя всъщност е Федерика Могерини

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/07/14/2343479_mlada_i_uverena_-_koia_vsushtnost_e_federika_mogerini/?ref=rss


Италианският външен министър Федерика Могерини изглежда фаворит за номинацията за ръководител на дипломацията на ЕС. В същото време според "Файненшъл таймс" поне на четири държави от Източна Европа не допада, че тонът на отношенията й с Москва е твърде мек. Изданието коментира, че ако Могерини не бъде приета от лидерите на ЕС, много е вероятно консенсусният кандидат да е Кристалина Георгиева.
Но коя е Федерика Могерини? Предлагаме ви неин портрет, който направи германското списание...

Удавилият се в Албена младеж е от Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=257929

18-годишният младеж, който се удави в морето край Албена, е от вълчидолското село Генерал Киселово. Инцидентът стана в съботната вечер в района на централния плаж в курорта. Трима младежи, които работят в Албена, решили да поплуват след края на работния ден.

Защо на акционерите от Оман бе отказано да оздравят собствената си банка? Кой има интерес от това?

http://frognews.bg/news_73005/

„Оманският фонд, който държи около 30% от капитала на КТБ АД, е поискал да се срещне в понеделник с управителя на БНБ Иван Искров. Това съобщи бившият банкер и министър на финансите Стоян Александров.

Мартина, от която Коцето Калки има дете, се яви на кастинг за “Х Фактор”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189405

Пианистката Мартина, приятелката на Коцето Калки, минава в следващия етап от кастингите за музикалното шоу Пианистката Мартина, приятелката на Коцето Калки, минава в следващия етап от кастингите за музикалното шоу "Х Фактор". Тя се явява пред журито във вторник, когато екипът е в Бургас. Разказва им, че Калки много я подкрепя. Двамата имат син - 3-годишния Теодор, и отглеждат детето си заедно. През уикенда Александра Раева и Мария Игнатова -

Единадесетте най-паметни момента от световното първенство в Бразилия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/14/2343391_edinadesette_nai-pametni_momenta_ot_svetovnoto/?ref=rss


Красивият залез зад хълма Корковадо със статуята на Исус Христос, който камерите уловиха по време на финала, беше достойна гледка, с която да запечатаме края на световното първенство в съзнанието си. Надпреварата в Бразилия ни предложи от всичко - красив футбол, изобилие от голове, много от поредицата "каква поредна футболна драма", цветни фенове, напрежение на терена...

Наистина имаше от всичко и в деня след триумфа на Германия на "Маракана" е добре да подредим мислите си и да си...

Броят на украинските бежанци в Русия надвиши 24 хил.души

http://www.cross.bg/rysiya-predvideni-denonoshtie-1420651.html

/КРОСС/ Почти 24 хил. украински граждани се намират в момента в пунктовете за временно пребиваване на територията на Русия, съобщава RT. Бежанците са напуснали родните си места, където в момента се провежда военната операция на киевските власти. За изминалото денонощие границата са преминали 1,8 хил. души. „В момента в 341 пункта в страната пребивават 23 843 души, в това число 9 295 деца”, заяви представителят на Министерството на извънредните ситуации (МЧС) на Русия Александр Дробишевски. Той съобщи също, че допълнително са предвидени и вече са готови за работа още осем мобилни пункта, предвидени да приемат 3,6 хил.бежанци. Само за последното денонощие броят на бежанците от Украйна се увеличи с 1,8 хил. души.

Петима убити при престрелка в Бразилия

http://www.vesti.bg/novini/petima-ubiti-pri-prestrelka-v-braziliia-6017223

Петима души бяха убити, а четирима бяха ранени при престрелка в град Карапикуиба, щата Сао Пауло, съобщи полицията.

Нов опит да се намери шеф на фонд "Земеделие"

http://www.mediapool.bg/nov-opit-da-se-nameri-shef-na-fond-zemedelie-news222616.html

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие” се събира на заседание в понеделник за избор на нов изпълнителен директор, след като миналата седмица земеделският министър Димитър Греков най-сетне успя да отстрани Мирослав Николов от поста, както и заместничката му Виолета Александрова, но избраният уж на неговото място Явор Гечев обяви, че не е давал съгласието си да поеме фонда. Мотивът на заместника на Греков от квотата на БСП е, че така би бил в конфликт на интереси.   Скандалите в земеделския фонд заплашват подписването на около 200 проекта, които са одобрени за финансиране по Програмата за развитие на селските райони.   Макар от агроминистерството да твърдят, че не са заплашени евросубсидии за над 1 млрд. лв, тъй като можело да се преразгледат проектите и да се подпишат от новото ръководство, земеделски организации са притеснени и настояват час по-скоро да се избере професионално и легитимно ръководство на фонд "Земеделие".   Очаквайте подробности

Какви са тези руснаци, които се заселват в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190739

За руснаците Българското Черноморие е голям писък.

Със сигурност някои от тях - тези, които вече живеят у нас, са свръхзаможни, но по-голямата част са съвсем обикновени хора, представители на средната класа в собствената си страна. Тук обаче местните ги наричат олигарси само защото харчат парите си със замах за скъпи имоти.

За повечето За руснаците Българското Черноморие е голям писък. Със сигурност някои от тях - тези, които вече живеят у нас, са свръхзаможни, но по-голямата част са съвсем обикновени хора, представители на средната класа в собствената си страна. Тук обаче местните ги наричат олигарси само защото харчат парите си със замах за скъпи имоти. За повечето

Израелската армия продължава да обстрелва Ивицата Газа

http://www.moreto.net/novini.php?n=257899

Израелската армия продължава да нанася въздушни удари и извършва артилерийски обстрел по Ивицата Газа. Броят на жертвите вече е над 170 души. Около 1230 души са ранени. Същевременно стана известно, че около 10 хиляди палестинци са напуснали домовете си в Ивицата Газа.

Златанова: ЕС може отблокира 1 млрд. лв. до края на месеца

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/zlatanova-es-mozhe-otblokira-1-mlrd.-lv.-do-kraia-na-meseca-6017218

Това са средства по програма „Околна среда“, спрените средства по „Регионално развитие“ се чакат отново през есента

5 мита за кризата в Ивицата Газа

http://asia.actualno.com/5-mita-za-krizata-v-Ivicata-Gaza--news_39562.html

Израелците и палестинците навлязоха в нов кръг на насилие от безкрайния си конфликт. Как стигнаха до тази каша? И нещо по-важно, как ще излязат от това? Ето пет мита, които трябва да бъдат поправен...

Незаконни постройки и замърсяване довели до трагедията в "Аспарухово"

http://varna.actualno.com/Nezakonni-postrojki-i-zamyrsjavane-doveli-do-tragedijata-v-Asparuhovo-news_39564.html

Незаконни постройки, замърсяване с отпадъци и силните валежи са причините за приливната вълна, заляла кв. Аспарухово, при която загинаха 13 души. Това е установила проверката на Дирекцията за национал...

Клозе е в дилема относно бъдещето си в националния отбор на Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Kloze-e-v-dilema-otnosno-bydeshteto-si-v-nacionalnija-otbor-na-Germanija-news_39565.html

Нападателят Мирослав Клозе заяви пред сайта на ФИФА, че все още не е решил окончателно дали ще продължи да играе за националния тим на Германия. Футболистът на Лацио, който на световното първенство в...

Посещаемостта на световното е втората най-висока в историята

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/14/2343470_poseshtaemostta_na_svetovnoto_e_vtorata_nai-visoka_v/?ref=rss


Средната посещаемост на двубоите от Мондиал 2014 е втората най-висока в историята на световните първенства.

64-те срещи от турнира са посетили общо 3 429 873 души, което прави средно по 53 592 души на мач. По този начин е подобрено постижението от световното първенство в Германия през 2006 г., когато са присъствали средно по 52 491 зрители на мач.

Рекордът по посещаемост е поставен на мондиала в САЩ през 1994 г., когато на трибуните присъстват средно по 68 991 души....

Делото КТБ: Прокурор разкри схема как милиони изчезват не в чували, а със счетоводни трикове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190812

На 19 юни от КТБ няма неправомерно теглене на пари, а съставяне на неистински счетоводни документи за фиктивно теглене, за да се прикрият липсата на 205 млн. лв., изчезнали между декември 2011 и юни 2014 г. Това обяви вчера Иван Гешев, един от прокурорите по разследването за присвоените пари от КТБ, цитиран от "24 часа".
Обвиняемите са четирима На 19 юни от КТБ няма неправомерно теглене на пари, а съставяне на неистински счетоводни документи за фиктивно теглене, за да се прикрият липсата на 205 млн. лв., изчезнали между декември 2011 и юни 2014 г. Това обяви вчера Иван Гешев, един от прокурорите по разследването за присвоените пари от КТБ, цитиран от "24 часа". Обвиняемите са четирима

Двама загинаха в катастрофа край Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190836

Двама души загинаха, а други трима са в тежко състояние, след като два автомобила се блъснаха челно край Пловдив снощи.
Инцидентът е станал на пътя между селата Калековец и Стряма. Една от колите се е движела с висока скорост, навлязла е в лентата за насрещно движение и се е ударила челно в идващ насреща автомобил. Двама души загинаха, а други трима са в тежко състояние, след като два автомобила се блъснаха челно край Пловдив снощи. Инцидентът е станал на пътя между селата Калековец и Стряма. Една от колите се е движела с висока скорост, навлязла е в лентата за насрещно движение и се е ударила челно в идващ насреща автомобил.

Янукович даде на съд Европейския съюз

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190798

Бившият украински президент Виктор Янукович е завел дело пред Съда на Европейския съюз заради наложените от Брюксел санкции срещу него и синовете му, съобщи АФП.
ЕС наложи санкции срещу бившия украински президент и негови приближени и замрази активите им, заради съмнения в корупция. Към иска на Янукович ще се присъединят още няколко видни имена от Бившият украински президент Виктор Янукович е завел дело пред Съда на Европейския съюз заради наложените от Брюксел санкции срещу него и синовете му, съобщи АФП. ЕС наложи санкции срещу бившия украински президент и негови приближени и замрази активите им, заради съмнения в корупция. Към иска на Янукович ще се присъединят още няколко видни имена от

Румен Петков: Главният прокурор се държи като мутра, трябва да бъде махнат

http://frognews.bg/news_73004/

Това, което се случи с КТБ беше политическо убийство. Става дума за политически акт на пренареждане на икономическо влияние. Това каза за Фрог Нюз бившият шеф на МВР Румен Петков. Според него главният прокурор на страната Сотир Цацаров се държи като мутра и като престъпник, а гуверньорът Иван Искров обслужва всякакви интереси. Петков е убеден, че войната на Дилян Пеевски срещу Цветан Василев е довела до слугинажа на Цацаров. Повече за това, което каза Румен Петков можете да прочетете в рубриката "Интервю"

Янукович даде на съд Европейския съюз

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190765

Бившият украински президент Виктор Янукович е завел дело пред Съда на Европейския съюз заради наложените от Брюксел санкции срещу него и синовете му, съобщи АФП.
ЕС наложи санкции срещу бившия украински президент и негови приближени и замрази активите им, заради съмнения в корупция. Към иска на Янукович ще се присъединят още няколко видни имена от Бившият украински президент Виктор Янукович е завел дело пред Съда на Европейския съюз заради наложените от Брюксел санкции срещу него и синовете му, съобщи АФП. ЕС наложи санкции срещу бившия украински президент и негови приближени и замрази активите им, заради съмнения в корупция. Към иска на Янукович ще се присъединят още няколко видни имена от

КТБ: Банковият надзор е отговорност на управителя на БНБ

http://www.cross.bg/nadzor-ypravlenie-banka-1420650.html

/КРОСС/ От регламентираните в Закона за Българската народна банка (ЗБНБ) и Закон за кредитните институции (ЗКИ) функции на Управителя на БНБ следва, че същият носи отговорност за дейността по банков надзор, тъй като съгласно предоставените му от закона правомощия: - само Управителят прави предложение за вземане на решения от Управителния съвет - той трябва да е запознат с цялостната дейност на БНБ, за да може да прецени кои въпроси са от компетентност на УС на БНБ;- в качеството си на член на УС, той трябва да е запознат с цялата информация, по която следва да се произнесе УС, тъй като съгласно ЗБНБ гласуването е само „за" и „против" и не се допуска да има въздържали се;- Управителят следва да е запознат по всички въпроси, касаещи банковия надзор, за да може да прецени необходимост от свикване на УС за обсъждане и приемане на основни насоки на дейността на колективния орган;- следва да има информация за целия процес по осъществявания от БНБ банков надзор, тъй като има задължение да свиква УС за периодично обсъждане на отчетите за дейността на основните управления на банката, в т.ч

КТБ: Банковият надзор е отговорност на управителя на БНБ

http://www.cross.bg/nadzor-banka-zapoznat-1420650.html

/КРОСС/ От регламентираните в Закона за Българската народна банка (ЗБНБ) и Закон за кредитните институции (ЗКИ) функции на Управителя на БНБ следва, че същият носи отговорност за дейността по банков надзор, тъй като съгласно предоставените му от закона правомощия: - само Управителят прави предложение за вземане на решения от Управителния съвет - той трябва да е запознат с цялостната дейност на БНБ, за да може да прецени кои въпроси са от компетентност на УС на БНБ;- в качеството си на член на УС, той трябва да е запознат с цялата информация, по която следва да се произнесе УС, тъй като съгласно ЗБНБ гласуването е само „за" и „против" и не се допуска да има въздържали се;- Управителят следва да е запознат по всички въпроси, касаещи банковия надзор, за да може да прецени необходимост от свикване на УС за обсъждане и приемане на основни насоки на дейността на колективния орган;- следва да има информация за целия процес по осъществявания от БНБ банков надзор, тъй като има задължение да свиква УС за периодично обсъждане на отчетите за дейността на основните управления на банката, в т.ч

ДНСК: Незаконните постройки са причината за наводнението в „Аспарухово"

http://www.moreto.net/novini.php?n=257933

Причините за тежкото наводнение в "Аспарухово" са незаконните постройки в дерето и голямото количество битови и строителни отпадъци каза началникът на ДНСК Николай Христов. Той категорично отхвърли хипотезите за сеч на гори и проблеми с язовири.

Пазете правото. Включително и от закона*

http://www.mediapool.bg/pazete-pravoto-vklyuchitelno-i-ot-zakona-news222615.html

Скъпи колеги,   През 50-те години на ХХ. век се твърдеше, че правото ще отмира – защото в новото социалистическо общество от него няма да има нужда. Сега имам чувството, че правото пак ще отмира – само дето не са го обявили официално. Завършвате в странно време. Време, в което аргументацията е без значение, защото е надделяна от надвикване. Време, в което словото не се ползва за казване, а за лъжа. Време, в което закони се приемат заради тясногрупови интереси и това не се дори и крие. Време, в което депутати внасят законопроекти и предлагат на заинтересуваните да ги оттеглят срещу шестцифрени суми. Време, в което председателката на Варненския окръжен съд е избрала банка, която да обслужва съда, а банката е избрала председателка, която да обслужва нея – като в знак на дружба й е дала кредит със странно ниска лихва и 8-годишен гратисен период. Институциите – а правото в голяма своя част живее чрез институциите – са в трагично и небивало състояние. Такъв упадък, такава парализа и най-страшното – такова неуважение към институциите – не е имало нито в Царство България, нито в Народна република България, нито в Република България. Прокуратурата ни в течение на седем години – до към 2005, ако не ме лъже паметта – беше заложник на характеропатиите на Никола Филчев. При сегашния Главен прокурор Цацаров прокуратурата е дотолкова грубо употребена за лични стремления и приятелски услуги, та никой вече не я приема на сериозно и не се бои от нея. Аз поне – не. Съдът ни започва да се характеризира с одиозни имена – Ченалова, Урумов, Светлин Михайлов, Пенгезов. Едната извършва регистърни услуги всякакви; другият има социално слаба дъщеря, която получава оземляване с имот тъкмо до морския бряг, третият върлуваше дълго като екзекутор на неколцина клиенти из СГС, последният илюстрира, че в съдебните екшъни няма "good guys“. Проблемът не е дори толкова в такива съдии – нищо, че списъкът с имената им може да бъде плашещо дълго продължаван – а по-скоро във Висшия съдебен съвет, който не вижда проблем в описаното. Това Народно събрание като небивало безличие, слабост, безпринципност и опазеност с метални заграждения ще остане в историята още и с председателя си Михаил Миков с незабравимата му реплика "Не ми пука“. И с провеждането й на дело, когато показа, че не му пука не само от неколцина възмутени студенти, но и от волята на 470 000 български граждани. Този Министерски съвет достигна чрез мнозина свои министри до нравствени измерения без аналог в историята на България. За Конституционния съд няма да говоря, защото вече написах. Банковата ни система – едно от малкото ако не свестни, то поне стабилни неща – се заклати от странна компания, обединена от незнаен общ интерес. In order of appearance – 1) успелият млад Делян Пеевски; 2) догонващият го в много отношения Сотир Цацаров; 3) Иван Искров, който излезе да успокоява вложителите с вид на седмокласник, хванат да пуши марихуана; 4) Бойко Борисов, прокобил катастрофална криза и посочил невъзможни пътища за изход от нея. [div class='left_orange']Кристиан Таков e роден на 7 ноември 1965 г. в гр. София, завършил Юридическия факултет на СУ "Свети Климент Охридски". Специализира в Хамбург, има квалификации по реторика и интелектуална собственост. От 1992 г. е редовен асистент, а от 1998 г. е главен асистент по гражданско, семейно и търговско право. През 1998 г. получава образователната и научна степен "доктор по право", а от 2009 г. е доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на СУ. Участвал е в разрешаването на стотици дела в Арбитражния съд при БТПП в София, а от 2009 г. е член на президиума на съда. С експертен опит при изработването на програми за сближаване на българското законодателството с директивите на ЕИО и ЕС. Участва в различни организации за правно сътрудничество. Има разработки в областта на правната регулация на корупцията, правата на потребителя, сделките, капиталовия пазар, ценните книги, продажбата и приватизацията на предприятия и други. Владее немски, английски, френски, руски, ползва латински език. Кристиан Таков бе един от първите, които миналата есен подкрепиха протеста на "Ранобудните студенти" и взе участие в много от акциите им срещу правителството. Доц. Таков говори пред студентите още във втория ден от окупацията и лекцията му развълнува изключително много младите хора в залата. Той беше и сред преподавателите от Юридическия факултет, които разкритикуваха решението на Конституционния съд да позволи на депутата от ДПС Делян Пеевски да се върне в парламента. Пред декември м.г. Кристиан Таков бе назначен за член на Правния съвет на държавния глава.[class='left_orange' div]Медиите в България дотолкова са злоупотребили със себе си, че са загубили влиянието си – което макар и малка и тъжна, е все някаква утеха.   Университетите у нас произвеждат дипломи на килограм, някои ги продават вече може би и дистанционно – но това дали има значение, след като се оказа, че за да се успее на 33 години, дипломата не е най-важното нещо.   Можем да продължим с политическите партии, средното образование, болниците, футболните отбори, детските градини и общото събрание на етажната собственост. Можем. Можем с тежка въздишка да обобщим "Всичките са маскари“ и да си сипем третата ракия. Не сте ли се обаче замисляли за едни думи, написани от Алеко Константинов – "Брееей! Хитро момче излезе, да е живо на баща си, всинца ни измами! Ашколсун! Браво!“ Сигурни ли сте, дали всъщност презирате описаните досега герои или всъщност им се възхищавате? Ще продължа с едни думи, станали вече популярни – "Атина е такава, защото атиняните сме такива“. И ще завърша с една притча. Един град имал много лош управник; всички били пропищели от него. Епископът на града денем и нощем се молел и жалвал на Господа – "Защо ни, Господи, наказа с точно такъв управник?“. Накрая на Господ му омръзнало, та му се явил и му казал "Избрах ви този, защото по-лош не можах да намеря.“ Sapienti sat.   И тъй като възрастта ми го предполага, а възможността да говоря пред вас ме изкушава, ще си позволя да ви досадя с няколко препоръки. 1. Не чакайте системата да се оправи и да ви решава проблемите. Пробвайте се вие. 2. Търсете себеподобни и се обединявайте – не в партии, а по симпатии и активна подкрепа. Защото много е страшна самотата на борещия се за правдини, лишен от подкрепата на тези, за чието благо се жертва. Не го оставяйте. Забелязали ли сте, че начело на обществени структури често застават не кадърните, а амбициозните. Талантът не иска да управлява и по-скоро се гнуси да го прави, а наглостта копнее. Затова - 3. Не пускайте наглите да ръководят. Не поощрявайте безочието чрез пасивността си. А ако вече сте пуснали някого – поне го контролирайте. Не се гнусете да участвате в управлението. То е ваш дълг и необходима тегоба. 4. Не се вторачвайте в лошите примери, като недосъзирате светлите. Както най-добрите са 5% от хората във всяка една група, така и най-злите са пак 5%. Светът обаче се прави от останалите 90%. Не ги презирайте. Работете с тях и за тях. Най-добрите ще се справят или – което е по-вероятно – ще загинат (знаем, че открай време най-свестните са ги посвещавали на боговете, защото този лош свят не е бил достоен за тях). Най-лошите 5% ще останат непоправими и смъртта ще ги завари, преди да се покаят. Не ги оставяйте да задават тона. 5. Правете, което трябва, да става, каквото ще. Може и да е банално, но е вярно. За да го осоля малко, да ви споделя, какво казваше Съдия Румен Янков – "Като не знаеш какво да направиш, приложи закона.“ 6. Не чакайте бързи плодове от усилията си. Често от стремежа ви ще излезе нещо много по-различно от очакваното. Радвайте му се. Не бъдете в плен на предварителните си представи. Не искайте всичко и веднага. Няма да стане. Но малките стъпки са мислими и реални. Те ни водят напред. Раят обаче не е зад ъгъла. Ние вероятно няма да стигнем до него. Не бъдете егоисти – оставете и за бъдните поколения да свършат нещо. Но им проправете малко път напред. "Отчаянието е любимото дете на гордостта“ – като искате всичко веднага, си въобразявате, че можете да изкорените злото набързо с устремните си действия. Безумна гордост е, да продължите да го вярвате и след сегашната си възраст. Усмирете се и помнете, че гордостта е грях. Смъртен грях. Успехът не е на края на 100-те метра спринт, а на 42-ия километър на маратона. За да завърша с нещо западно и купешко – Le droit, ce n`est pas la loi. (Правото, това не е законът).   Пазете правото. Включително и от закона. А дано то ви огорчава сравнително рядко.   Търново, 5 юли 2014   * Заглавието е на Mediapool

До август ще пуснат парите за околна среда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190770

Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове. Начинът, по който усвояваме европейските средства, допринася за финансовата стабилност на България. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по БНР.
"По програма "Околна среда" имаме голям напредък при отстраняването на слабостите в системата, Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове. Начинът, по който усвояваме европейските средства, допринася за финансовата стабилност на България. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по БНР. "По програма "Околна среда" имаме голям напредък при отстраняването на слабостите в системата,

Борисов: 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190775

„На вниманието на Румен Гечев - 12.07.2014г., Димитър Костов, подуправител на БНБ: „Около 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца. Освен това в хода на проверката от одиторите, те установяват, че това отслабване на дисциплината на банката по отношение на стриктното следене на задължението на кредитополучателите, „На вниманието на Румен Гечев - 12.07.2014г., Димитър Костов, подуправител на БНБ: „Около 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца. Освен това в хода на проверката от одиторите, те установяват, че това отслабване на дисциплината на банката по отношение на стриктното следене на задължението на кредитополучателите,

Безумие! Автобус минава през "Прелеза на смъртта" при спусната бариера

http://pik.bg/безумие-автобус-минава-през-прелеза-на-смъртта-при-спусната-бариера-news202220.html

Безумие! Автобус минава през "Прелеза на смъртта" при спусната бариера

Автобус мина при пусната бариера и включени сигнални светлини през железопътен прелез, където други самонадеяни шофьори са платили за нарушението на Закона по пътищата с живота си, алармира Христо Свиленов в рубриката "Моята новина" на Нова телевизия.

Превозното средство се движи по линия 42 от Банкя за София, съобщава още той.

„Историята познава няколко смъртни случая след преминаване на МПС-та на това място. Смятам, че постъпката на шофьора силно застрашава живота на пътниците и е подаден съответният сигнал към Център за градска мобилност“

Борисов във фейсбук: 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последната година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190767

„На вниманието на Румен Гечев - 12.07.2014г., Димитър Костов, подуправител на БНБ: „Около 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца. Освен това в хода на проверката от одиторите, те установяват, че това отслабване на дисциплината на банката по отношение на стриктното следене на задължението на кредитополучателите, „На вниманието на Румен Гечев - 12.07.2014г., Димитър Костов, подуправител на БНБ: „Около 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца. Освен това в хода на проверката от одиторите, те установяват, че това отслабване на дисциплината на банката по отношение на стриктното следене на задължението на кредитополучателите,

Златанова: Има напредък по "Околна среда"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190750

Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове. Начинът, по който усвояваме европейските средства, допринася за финансовата стабилност на България. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по БНР.
Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове. Начинът, по който усвояваме европейските средства, допринася за финансовата стабилност на България. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по БНР. "По програма "Околна среда" имаме голям напредък при отстраняването на слабостите в системата,

Искат самонаетите работници да се осигуряват на минимална заплата през първите години

http://www.moreto.net/novini.php?n=257928

Около 500 хиляди българи не плащат осигуровки, тъй като са надомни работници и доходите им са непостоянни. Това обявиха от новосъздадения Синдикат на самонаетите и неформални работници. Председателят на синдиката Виолета Златева заяви, че ще работи за решаването на три основни проблема, свързани с правата на тези работници - уреждането на трудов договор, отпускане на ниско лихвени кредити за стартиране на такъв бизнес и плащане на осигуровки върху минималната работна заплата през първите пет години.

480 чувала с боклук са извозили от подножието на пернишката крепост

http://www.zapernik.com/obshtestvo/480-chuvala-s-bokluk-sa-izvozili-ot-podnojieto-na-pernishkata_33047/

480 чувала с боклук от нерегламентирано сметище под крепостта "Кракра Пернишки" са били извозени, научи ZaPernik.com.

Работници на общинското предприятие "Флор" са разчиствали подножието на крепостта, когато се натъкнали на нерегламентирано сметище.

Бебешки памперси, автомобилни гуми, торби с боклук и всякакви отпадъци се разлагали в местността "Свети Спас".

"Кучетата ги бяха разхвърляли боклуците. Раздадох на хората...

Продължава

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"

http://politics.actualno.com/Atanas-Dobrev-e-novijat-izpylnitelen-direktor-na-DF-Zemedelie-news_39551.html

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от пресцентъра на МЗХ. Това реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие” на за...

2 478 пациенти са били прегледани за туберкулоза в "Седмицата на Отворени врати"

http://healthy.actualno.com/2-478-pacienti-sa-bili-pregledani-za-tuberkuloza-v-Sedmicata-na-Otvoreni-vrati-news_39553.html

Общо 2 478 пациенти се подложиха на скрининг за риск от туберкулоза чрез анкетна карта по време на юнската кампанията за безплатни прегледи за туберкулоза "Седмица на Отворени врати", съо...

Хосеп Гуардиола поздрави Германия световната титла

http://worldcup2014.actualno.com/Hosep-Guardiola-pozdravi-Germanija-svetovnata-titla-news_39554.html

Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола поздрави всички футболисти на Германия за победата на световното първенство в Бразилия. Според специалиста, успехът на германците е бил закономерен. &...

Държавата дава 8 млн. лв. за модернизацията на жп гарата в Бургас

http://burgas.actualno.com/Dyrjavata-dava-8-mln-lv-za-modernizacijata-na-jp-garata-v-Burgas-news_39557.html

„Инвестираме над 8 млн. лв. за модернизацията на жп гара Бургас“. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на подписване...

Йордан Лечков: Този отбор на Аржентина е по-слаб от нашия през 94-та

http://worldcup2014.actualno.com/-Jordan-Lechkov-Tozi-otbor-na-Arjentina-e-po-slab-ot-nashija-prez-94-ta-news_39556.html

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков обясни в интервю за Радио „Фокус каква е разликата между отбора на Германия през 1994 година и отбора на Германия, който спечели све...

Арсенал вади 4 млн. евро за вратаря на Колумбия

http://worldcup2014.actualno.com/Arsenal-vadi-4-mln-evro-za-vratarja-na-Kolumbija-news_39558.html

Вратарят на Колумбия и френския Ница Давид Оспина може да продължи кариерата си в Арсенал, съобщава "Daily mail". Според изданието клубът от Лондон проявява сериозен интерес към вратаря и е ...

Реал (Мадрид) ухажва колумбийска звезда

http://football.actualno.com/Real-Madrid-uhajva-kolumbijska-zvezda-news_39559.html

От Реал (Мадрид) са предложили шестгодишен договор на колумбийския нападател Хамес Родригес, съобщава „Футбол Испания“. Според информацията от испанският клуб продължават преговор...

"Адидас" налива 750 млн. паунда в Юнайтед

http://football.actualno.com/Adidas-naliva-750-mln-paunda-v-Unajted--news_39560.html

Германският гигант "Адидас" ще бъде спонсор и ще произвежда екипите на Манчестър Юнайтед в следващите 10 години, като за този период британският клуб ще получи минимум 750 милиона паунда. П...

Преследване с цепелин през Европа и през историята

http://books.actualno.com/Presledvane-s-cepelin-prez-Evropa-i-prez-istorijata-news_39520.html

Четирийсет  млади мъже лежат по очи на калдъръмения площад пред „Нотр Дам” в очакване да бъдат ръкоположени за проповедници от кардинала, заобиколени от хиляди зяпачи. Гру...

Нюланд: САЩ подкрепят Македония за НАТО и ЕС

http://balkani.actualno.com/Nuland-SASht-podkrepjat-Makedonija-za-NATO-i-ES--news_39561.html

САЩ ще продължат силно да подкрепят в ООН процеса за решаването на проблема с името, за да получи Македония заслуженото място в НАТО и Европейския съюз. Това подчерта американският заместник-дър...

Японките изгарят най-много на слънце

http://www.vesti.bg/novini/iaponkite-izgariat-naj-mnogo-na-slynce-6017217

От рак на кожата до лунички, опасностите от слънчевите бани са добре известни, но изглежда много дами по света пренебрегват съветите на специалистите.

Заплаха ли е iPhone за националната сигурност в Китай

http://www.cross.bg/apple-kitaii-potrebitelite-1420649.html

/КРОСС/CCTV твърди, че iPhone е заплаха за националната сигурност на Китай, а Apple казват, че не е вярно. CCTV отбелязва, че системата за проследяване на местоположението ги безпокои от гледна точка на сигурността и цитират Ma Динг- директора на института за онлайн сигурност в Народния университет за сигурността в Китай. Apple от своя страна отговори на китайския си уебсайт, че никога не са работили задкулисно по отношение на продуктите и услугите, които предлагат, съвместно с правителствени агенции от нито една страна. Компанията твърди, че иска да е сигурна, че клиентите ѝ в Китай знаят точно какво прави и какво не прави по отношение на личното пространство и личните данни. Apple успокоява, че цялата информация е защитена с парола и се съхранява само на устройството на притежателя. Трети страни нямат достъп до такава информация. Проследяващата фукция се използва от много мобилни приложения- може и да сте използвали някои от тях, например докато шофирате или търсите местоположението си на картата. Всички тези приложения се нуждаят от проследяващата фукция, за да разберат къде се намирате и да имат някаква полза за вас. Миналата година главният изпълнителен директор Тим Кук се извини публично, след като CCTV обвини Apple, че гаранциите за потребителите в Китай не са същите като гаранциите предлагани на потребителите на други пазари. Имаше оплаквания, че вместо да подменят неработещи iPhone-и, Apple ги поправя, а гаранцията не е достатъчно дълга

Българските ученици извоюваха 4 медала от олимпиадата по математика в Кейптаун

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190737

Отборът по математика завоюва нови 4 медала и 2 почетни грамоти за страната на провелата се международна олимпиада, съобщиха от пресцентъра на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки, цитирани от Отборът по математика завоюва нови 4 медала и 2 почетни грамоти за страната на провелата се международна олимпиада, съобщиха от пресцентъра на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки, цитирани от "Фокус". Олимпиадата се проведе в Кейптаун, Южна Африка, от 3 до 11 юли 2014г.

Сколари се разделя с бразилския национален отбор

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/14/2343430_skolari_se_razdelia_s_brazilskiia_nacionalen_otbor/?ref=rss


Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари повече няма да води националния отбор, съобщава "Глобо". Според информацията се очаква до часове местната футболна конфедерация да обяви официално раздялата.

Тя идва след разочароващото представяне на "селесао" на домашното световно първенство. Бразилия достигна полуфиналите, но там загуби тежко с 1:7 от бъдещия шампион Германия, а след това отстъпи с 0:3 и срещу Холандия в спора за бронзовите медали.

Заедно със Сколари си...

Собственикът на "Бритиш Еъруейз" поръча самолети за 1 млрд. долара

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/14/2343431_sobstvenikut_na_british_eurueiz_porucha_samoleti_za_1/?ref=rss


"Интернешънъл еърлайнс груп" - Ай Ей Джи (International Airlines Group - IAG), чиято собственост е "Бритиш еъруейз" (British Airways), днес направи твърда поръчка за 20 самолета А320нео (A320neo) на "Еърбъс" (Airbus), предадоха Ройтерс и Франс прес.

Сделката е на стойност доста над 1 милиард долара по каталожни цени и съвпада с първия ден от авиоизложението във Фарнбъро край Лондон, отбелязва Ройтерс.

Машините, предвидени за флотилията на "Бритиш еъруейз", ще бъдат...

Зинаида Златанова: До края на месеца можем да отблокираме плащанията по "Околна среда"

http://www.cross.bg/zlatanova-plashtaniyata-zinaida-1420648.html

/КРОСС/Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, чийто ресор са и еврофондовете, заяви, че в никакъв случай финансовата стабилност настраната не е заплашена заради евросредствата.  Няма никаква опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове и от гледна точка на това, което се коментира като актуализация. По отношение на спрените програми - по Оперативна програма "Околна среда" имаме много голям напредък по отстраняване на слабостите в системата, които, за съжаление, в последните години, са довели до това спиране на плащанията. Имам надежда, че до края на този месец можем да отблокираме плащанията по "Околна среда", това са около 1 млрд лева. По Оперативната програма "Регионално развитие" колегите работят активно по проверките, които трябва да се извършат и по отстраняване на слабостите. Отблокиране на парите ще стане по-късно, през есента, вероятно, коментира Златанова пред БНР.  По повод скандала с фонд "Земеделие", вицепремиерът увери, че са предприети всички мерки да няма проблеми за бенефициентите. Що се отнася до скандалите там, разбирам, че министър Греков е свикал за утре заседание на Управителния съвет, каза тя

Талант на ПСК "Черно море" златен на държавното

http://www.moreto.net/novini.php?n=257913

Със златен медал в дисциплината 200 м гръб се окичи на държавното лично отборно първенство за юноши и девойки младша възраст талантливият състезател на варненския клуб ПСК "Черно море" Борис Цанков. В същия стил на 100 м той спечели вицешампионски трофей.

Иван Костов: Одитът в Корпоративна търговска банка е опорочен от прокуратурата

http://www.cross.bg/kostov-syma-prokyratyrata-1420647.html

/КРОСС/Одитът в Корпоративна търговска банка е опорочен от прокуратурата. Това заяви в интервю за Дарик бившият премиер Иван Костов. По думите му на срещата при президента Росен Плевнелиев трябва да се отговори на въпроса доколко са верни данните, открити по време на проверките в Корпоративна търговска банка, както и да се започне нов одит, но този път за шест месеца, какъвто е законно установеният срок, а не за десет дни. Костов коментира, че е възможно атаката срещу банката да цели присвояването на активи, като обърна внимание, че там са част от парите на много от важни за страната ни предприятия. Костов бе категоричен, че задача номер едно е да не се допусне нова банкова паника на 21 юли, когато Креди Агрикол се очаква да отвори врати за клиентите си. Според Костов трябва да се поставят такси при теглене на голяма сума пари, за да е ясно на всички вложители, че банковата ни система е единна и стабилна. "Те трябва да зададат следния прост въпрос на главния прокурор: какви досиета сте взели и на каква сума са кредитите в тези досиета. Аз подозирам, че сумата ще бъде близка до тези липсващи 3.5 млрд. лв.", каза Костов. По думите му това означава, че прокуратурата е действала "върху и заедно с одита и по този начин го е опорочила". "Степенувано по актуалност най-тежка е задачата с банковата паника, която има много лесно решение: квесторите да обявят такса за теглене на пари от банката в размер на 10 процента

Правомощия на органите на БНБ съгласно Закон за Българската народна банка (ЗБНБ) и Закон за кредитните институции (ЗКИ)

http://frognews.bg/news_73001/

Съгласно Закона за БНБ органи за управление на Българската народна банка са Управителният съвет, Управителят и тримата Подуправители, избрани за ръководители на основните управления, които са посочени в чл. 19 - "Емисионно", "Банково" и "Банков надзор".

Любомир Дацов: Видимо историята с КТБ е политико-криминална

http://www.mediapool.bg/lyubomir-datsov-vidimo-istoriyata-s-ktb-e-politiko-kriminalna-news222614.html

Няма никаква икономическа причина за случващото се с Корпоративна търговска банка (КТБ). Видимо историята е политико-криминална, смята икономистът Любомир Дацов, който бе заместник-финансов министър от 2001 до 2009 г. при правителствата на Сакскобургготски и Станишев. Прави впечатление, че никой не изрича словосъчетанието "пране на пари", коментира той в понеделник пред БГНЕС и напомня, че през банката са минавали огромни парични потоци. Трябва да се анализират тези процеси от 2011 г., чисто счетоводно трябва да има следи, смята той.   Освен това Дацов е на мнение, че няма липса от 3.5 млрд. лв. - за тези кредити няма достатъчно информация, какви са, що са, част от кредитните досиета не са пълни. Аз поне не съм прочел друго. "Няма достатъчно информация за това. Друг е въпросът, че продължавам да не разбирам как могат да липсват цели досиета - да няма едно-две, да, но да ги няма всички на стойност 3.5 млрд. лв., мисля, че не е коректно. На хартия такива документи ще заемат един огромен склад. Как могат да бъдат унищожени - не сме видели пушеци на пожар, нито планини от нарязана хартия?"   В момента прави впечатление, че никой не отправя въпроси към одитора на банката, който би трябвало да я познава по-добре от хората, които са я управлявали. Одиторите са проверявали всяка една операция, за да си сложат накрая подписа, има заверен баланс, отбеляза икономистът.   Той прогнозира, че ще има съдебни дела, но на основните въпроси отново няма да има отговор.   Дацов е на мнение, че прилагането на извънредно законодателство, за да се гарантират всички банкови влогове в КТБ, е в нарушение на европейската директива. Пълно покритие и пълна гаранция на влоговете нито е разумно, нито има такава практика. Основният му довод за това, че рискът при тази ситуация се елиминира - след като държавата ти гарантира всички влогове, ти можеш да си позволиш да имаш неразумно поведение. Но това не е безплатен обяд, тъй като самите банки трябва да направят много по-големи отчисления във Фонда за гарантиране на влоговете. Това означава, че част от техния ресурс, който те набират, няма да има никаква цена или ще бъде много евтин. Той ще бъде прехвърлен в банковия портфейл или с други думи казано - банката ще трябва да намери тези средства, за да ги привлече. По-голямата сигурност идва от критериите и по-доброто управление в една банка, а не от този тип мерки.   Дацов предлага друга схема за спасяването на депозитите в банката, а не държавата да поеме разликите, както се предлага в момента. Справедливо е да бъде приложен механизъм, подобен на кипърския - депозитарите и държателите на сметки там станаха собственици в тези банки, за да компенсират липсите си, а не държавата да вади пари за това.   Има ли банка в България, която да струва 2 млрд. лв. в момента, попита Дацов и зададе следващ въпрос - ако държавата вложи 2 млрд. лв., как ще си ги върне после? И още - банка с капитализация 3-4 млрд. лв. впоследствие може ли да бъде продадена за 2 млрд. лв.? Съвсем друг е въпросът за неразумното поведение на хората, които са си влагали парите в КТБ при два пъти по-високи лихви, невероятно високи лихви. Трябвало е да им свети една червена лампичка, че това не може да продължава достатъчно дълго, заяви Любомир Дацов.   Политиците, които взимат решенията за спасяването на всички депозити, трябва да декларират, че нямат свързаност с банката. Този въпрос е другият, който никой не иска да дискутира. Като се вземат едни политически решения, самите политици, които ги взимат и одобряват, имат ли интереси там? Този въпрос не може да бъде пренебрегнат, каза в заключение икономистът.

Майки от квартал Тева: Новата детска площадка не е за изхождане на домашни кучета, общината да сложи табела

http://www.zapernik.com/obshtestvo/maiki-ot-kvartal-teva-novata-detska-ploshtadka-ne-e-za_33046/

Майки от пернишкия квартал "Тева" въстанаха срещу стопаните на кучета, които разхождат домашните си любимци на новата детска площадка, предаде човек на ZaPernik.com.

Новата детска площадка, която беше открита преди по - малко от 2 месеца се превърна в хит сред родители и деца в квартала. Ежедневно на нея майките водят децата си, тъй като тя е голяма и предлага доста забавления за малчуганите.

Площадката е използвана не само от деца и техните...

Продължава

Българските ученици с 4 медала от олимпиадата по математика в Кейптаун

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190675

Отборът по математика завоюва нови 4 медала и 2 почетни грамоти за страната на провелата се международна олимпиада, съобщиха от пресцентъра на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки, цитирани от "Фокус".
Олимпиадата се проведе в Кейптаун, Южна Африка, от 3 до 11 юли 2014г. Отборът по математика завоюва нови 4 медала и 2 почетни грамоти за страната на провелата се международна олимпиада, съобщиха от пресцентъра на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки, цитирани от "Фокус". Олимпиадата се проведе в Кейптаун, Южна Африка, от 3 до 11 юли 2014г.

Британка с молба към Анджелина Джоли да спаси сватбата й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190729

Британка поиска от Анджелина Джоли да спаси сватбата й в Малта, след като мястото, което избрала, било затворено заради снимките на новия филм на холивудската звезда, съобщава ББС.
Мария Арпа, която работи за благотворителна организация в Лондон се надявала да се омъжи на плаж на остров Гозо този октомври. Британка поиска от Анджелина Джоли да спаси сватбата й в Малта, след като мястото, което избрала, било затворено заради снимките на новия филм на холивудската звезда, съобщава ББС. Мария Арпа, която работи за благотворителна организация в Лондон се надявала да се омъжи на плаж на остров Гозо този октомври.

Младеж се удави край Албена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190725

18-годишен младеж се е удавил в морето край "Албена", съобщиха от полицията в Добрич.
Инцидентът е станал в района на спасителен пост №6 на централния плаж в курорта.
Сигналът е постъпил в полицията в събота, около 18:45 часа. На място е установено, че починалият младеж е от село Генерал Киселово в община Вълчи дол. 18-годишен младеж се е удавил в морето край "Албена", съобщиха от полицията в Добрич. Инцидентът е станал в района на спасителен пост №6 на централния плаж в курорта. Сигналът е постъпил в полицията в събота, около 18:45 часа. На място е установено, че починалият младеж е от село Генерал Киселово в община Вълчи дол.

Британка поиска от Анджелина Джоли да спаси сватбата й

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190569

Британка поиска от Анджелина Джоли да спаси сватбата й в Малта, след като мястото, което избрала, било затворено заради снимките на новия филм на холивудската звезда, съобщава ББС.
Мария Арпа, която работи за благотворителна организация в Лондон. Тя се надявала да се омъжи на плаж на остров Гозо този октомври. Британка поиска от Анджелина Джоли да спаси сватбата й в Малта, след като мястото, което избрала, било затворено заради снимките на новия филм на холивудската звезда, съобщава ББС. Мария Арпа, която работи за благотворителна организация в Лондон. Тя се надявала да се омъжи на плаж на остров Гозо този октомври.

Варненската футболна легенда Живко Господинов: Играя най-важния мач. За живота си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190721

Легендата на Спартак (Вн) Живко Господинов започна битката с рака. През юни на бившия национал бе открит злокачествен тумор на белия дроб във Военномедицинска академия в София, съобщи “Блиц“.
Вчера бившият халф замина за Истанбул, където ще му бъдат направени нови изследвания и предписано лечение. Вариантите са операция или химиотерапия. Легендата на Спартак (Вн) Живко Господинов започна битката с рака. През юни на бившия национал бе открит злокачествен тумор на белия дроб във Военномедицинска академия в София, съобщи “Блиц“. Вчера бившият халф замина за Истанбул, където ще му бъдат направени нови изследвания и предписано лечение. Вариантите са операция или химиотерапия.

Избират новия директор на фонд „Земеделие“

http://econ.bg/Новини/Избират-новия-директор-на-фонд-Земеделие-_l.a_i.555823_at.1.html

Новият директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще стане ясен днес. В 14.00 ч. Управителният съвет на структурата ще заседава и ще обяви своя...

Проектозаконът на БНБ: Гарантирането на КТБ би струвало 3,7 млрд. лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190694

3,7 млрд. лв. би струвало на държавата прехвърлянето на влоговете от Корпоративна търговска банка в "Креди Агрикол", става ясно от проектозакона за преструктурирането на КТБ, изготвен от БНБ и Министерството на финансите.
Той бе предоставен през уикенда на парламентарните партии за съгласуване преди днешната среща при президента. 3,7 млрд. лв. би струвало на държавата прехвърлянето на влоговете от Корпоративна търговска банка в "Креди Агрикол", става ясно от проектозакона за преструктурирането на КТБ, изготвен от БНБ и Министерството на финансите. Той бе предоставен през уикенда на парламентарните партии за съгласуване преди днешната среща при президента.

18-годишен се удави в морето край "Албена"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190717

18-годишен младеж се е удавил в морето край 18-годишен младеж се е удавил в морето край "Албена", съобщиха от полицията в Добрич. Инцидентът е станал в района на спасителен пост №6 на централния плаж в курорта. Сигналът е постъпил в полицията в събота, около 18:45 часа. На място е установено, че починалият младеж е от село Генерал Киселово в община Вълчи дол.

Легендата на „Спартак“ Живко Господинов започна битка с рака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190716

Легендата на Спартак (Вн) Живко Господинов започна битката с рака. През юни на бившия национал бе открит злокачествен тумор на белия дроб във Военномедицинска академия в София, съобщи “Блиц“.
Вчера бившият халф замина за Истанбул, където ще му бъдат направени нови изследвания и предписано лечение. Вариантите са операция или химиотерапия. Легендата на Спартак (Вн) Живко Господинов започна битката с рака. През юни на бившия национал бе открит злокачествен тумор на белия дроб във Военномедицинска академия в София, съобщи “Блиц“. Вчера бившият халф замина за Истанбул, където ще му бъдат направени нови изследвания и предписано лечение. Вариантите са операция или химиотерапия.

Специален закон за КТБ е рисков за банковата система, смята Красен Станчев

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/14/2343388_specialen_zakon_za_ktb_e_riskov_za_bankovata_sistema/?ref=rss


Приемането на специален закон, който да разреши проблемите, създадени след случилото се с КТБ, създава впечатление, че има риск пред банковата система. Това превръща подобен закон в рисков за банковата система.

Това коментира икономистът Красен Станчев пред БНР по повод предложението на БНБ да се създаде специален закон.

Чрез специален закон, обезсилващ съществуващите разпоредби и логиката на европейската директива за банково преструктуриране, БНБ иска да одържави...

Здравеопазването се възприема като най-важен национален приоритет

http://www.cross.bg/proychvaneto-sistema-bulgariya-1420646.html

/КРОСС/Здравеопазването се възприема като най-важен национален приоритет, за който не се отделят необходимите средства и който се намира в лошо състояние. Това показва национално представително проучване, проведено от Алфа Рисърч сред 1013 български граждани в периода април-май 2014 г. Информация е събрана на база провеждане на преки стандартизирани интервюта по домовете на респондентите.  Според резултатите от проучването, държавата трябва да заплаща пълните 8% за здравни осигуровки за групите, които тя покрива, като същевременно държавните служители, служителите в МВР и съдебната система трябва да се осигуряват върху реалните си доходи, а не както е до момента.По-подробна информация, както и допълнителни данни, можете да откриете по-долу. На въпроса за най-важен национален приоритет, 84% от запитаните определят здравеопазването като най-важен приоритет за България. Икономиката на страната е на второ място със 76%, последвана от демографската криза и образованието. Определението „лошо" или „много лошо" се дава на здравеопазването от 70% от запитаните респонденти, за 26% то е нито добро, нито лошо, а само 4% го определят като по-скоро добро. Здравната система се радва на одобрението на едва 0.1% от българите. Съгласно данните от проучването, 78% от българите смятат, че парите, които се отделят за здраве в България, са недостатъчни. Само 5% от българите са на мнение, че средствата, които се отделят за здравеопазване са достатъчни

Търговец с каруца предлага въглища на живущите над автогарата в Перник

http://www.zapernik.com/biznes/turgovec-s-karuca-predlaga-vuglishta-na-jivushtite-nad-avtogarata-v_33045/

Търговец с каруца обикаля кварталите над пернишката автогара и предлага въглища, съобщиха читатели на ZaPernik.com.

Чорбаджията, който е от ромски произход пита от врата на врата дали някой иска да си купи въглища. Много от хората не се съгласяват на офертата, но има и такива, които се възползват от услугата.

Вероятно търговецът работи с мафията на въглища, които подкопават къщите в няколко пернишки квартала.

"Тия са толкова нагли! Не стига, че...

Продължава

Щъркелово гнездо в с. Добромирка спасиха екипи на Енерго-Про

http://news.ibox.bg/news/id_1966005593

От дружеството монтираха поредната платформа за обезопасяване на гнезда

Как Иван Искров "оздравява" КТБ и за какво банката плаща 1,260 млн. лв.?

http://www.cross.bg/bankata-banka-rezyltat-1420645.html

/КРОСС/В продължение на две седмици цялата българска общественост е масирано облъчвана чрез медиите от редица институции и политици за наличието на криминална обстановка около и във Корпоративна търговска банка АД (КТБ АД). Широко се разпространяват недоказани и непроверени твърдения от анонимни източници за арестувани и разпитвани служители на банката, поръчителство за убийство от страна на мажоритарния собственик на КТБ АД Цветан Василев, обиски и изземване на документи в офиси на банката. Това се казва в официална позиция на КТБ АД относно атаката срещу банката и действията на държавния банков регулатор. iNews публикува пълния оставащ текст от позицията: През цялото това време БНБ, която е длъжна по закон да поддържа и гарантира стабилността на банковата система, запазва пасивна позиция. Липсата на адекватна реакция на БНБ се демонстрира и при лавинообразното нарастване на тегленията от депозанти на КТБ АД през следващите дни. Това се случва въпреки ежедневното присъствие на представител на БНБ в КТБ АД, който следи и постоянно докладва за ситуацията в банката. При достигане на кулминация на тегленията в резултат на ескалиращата медийна и институционална атака БНБ продължава да не предприема никакви действия, в очакване банката окончателно да изчерпи своята краткосрочна ликвидност

Чобанов намери 225 млн. за Здравната каса

http://www.moreto.net/novini.php?n=257920

225 млн. лв. за Зравната каса е намерил финансовият министър Петър Чобанов, научи "Стандарт". Очаква се още тази седмица Министерски съвет да гласува актуализация на парите на Фонда. А след това тя да бъде изпратена и в парламента.

Адриян нарязал матката на приятелката си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190680


Нападателят на 16-годишната Ива Татянова - Адриян, който я намушка над 50 пъти в дома си в Роман, е рязал матката й, съобщава „Конкурент“, позовавайки се на директорката на болницата в Мездра д-р Илияна Михайлова. Тя съобщи, че момичето е в критично състояние в реанимацията.
Прободните рани са нанесени по цялото тяло – в шията, гърба, корема, Нападателят на 16-годишната Ива Татянова - Адриян, който я намушка над 50 пъти в дома си в Роман, е рязал матката й, съобщава „Конкурент“, позовавайки се на директорката на болницата в Мездра д-р Илияна Михайлова. Тя съобщи, че момичето е в критично състояние в реанимацията. Прободните рани са нанесени по цялото тяло – в шията, гърба, корема,

Чобанов намерил 225 млн. лв. за Здравната каса

http://frognews.bg/news_73000/

Финансовият министър Петър Чобанов е намерил 225 млн. лв. за Зравната каса. Още тази седмица се очаква Министерският съвет да гласува актуализация на парите на Фонда, а след това тя да бъде изпратена и в парламента.

Адриян нарязал матката на приятелката си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190701

Нападателят на 16-годишната Ива Татянова - Адриян, който я намушка над 50 пъти в дома си в Роман, е рязал матката й, съобщава „Конкурент“, позовавайки се на директорката на болницата в Мездра д-р Илияна Михайлова. Тя съобщи, че момичето е в критично състояние в реанимацията.
Прободните рани са нанесени по цялото тяло – в шията, гърба, корема, Нападателят на 16-годишната Ива Татянова - Адриян, който я намушка над 50 пъти в дома си в Роман, е рязал матката й, съобщава „Конкурент“, позовавайки се на директорката на болницата в Мездра д-р Илияна Михайлова. Тя съобщи, че момичето е в критично състояние в реанимацията. Прободните рани са нанесени по цялото тяло – в шията, гърба, корема,

Великобритания ще инвестира 1,1 млрд. паунда в борбата с тероризма

http://europe.actualno.com/Velikobritanija-shte-investira-11-mlrd-paunda-v-borbata-s-terorizma-news_39543.html

Британският премиер Дейвид Камерън обяви инвестиция за 1,1 милиарда паунда (1,38 милиарда евро) за засилване на способностите на британската армия срещу заплахата от терористите и киберпрестъпниците. ...

Обвиниха в изнудване служители на ОДМВР-Плевен

http://crime.actualno.com/Obviniha-v-iznudvane-slujiteli-na-ODMVR-Pleven-news_39544.html

Служители на ОДМВР-Плевен са привлечени като обвиняеми за изнудване, съобщиха от МВР. Действията на служителите от Дирекция "Сигурност" – МВР под надзора на Окръжна прокуратура &...

Интегриране на хората с интелектуални затруднения: Ден от отворените врати

http://society.actualno.com/Integrirane-na-horata-s-intelektualni-zatrudnenija-Den-ot-otvorenite-vrati-news_39548.html

Фондация "Светът на Мария" организира Ден на отворените врати, който ще се състои 16-ти юли /сряда/ между 11 до 15 ч. в Дневен център "Светът на Мария", на адрес: гр. София 1404, ...

Гути нападна ФИФА заради наградата на Меси

http://worldcup2014.actualno.com/Guti-napadna-FIFA-zaradi-nagradata-na-Mesi-news_39547.html

Бившият полузащитник на Реал (Мадрид) и Испания Хосе Мария Гутиерес-Гути изрази несъгласието си с решението на ФИФА да определи Лионел Меси за най-добрия играч на световното първенство през 2014 г. ...

Реал дава 7 млн. евро годишно на Хамес

http://football.actualno.com/Real-dava-7-mln-evro-godishno-na-Hames-news_39549.html

Реал (Мадрид) възнамерява да привлече колумбийския халф Хамес Родригес, съобщава "L'Equipe". Контрактът с играча на Монако ще бъде за 6 години, а заплатата му - 7 милиона евро годишно. &quo...

Сблъсъкът между Израел и "Хамас" стана по-кървав от този през 2012 г.

http://news.ibox.bg/news/id_291715301

От израелска страна няма загинал, въпреки че повече от 800 ракети са били изстреляни

Самонаетите да се осигуряват на праг от 420 лв., искат синдикатите

http://pik.bg/самонаетите-да-се-осигуряват-на-праг-от-420-лв-искат-синдикатите-news202208.html

Самонаетите да се осигуряват на праг от 420 лв., искат синдикатите

Самонаетите работници да се осигуряват на по-нисък социален праг, каза председателят на Синдиката на самонаетите и неформални работници Виолета Златева, съобщи Дарик.

Според Златева, ако самонаетите искат да излязат на светло сега трябва да се осигуряват на праг от 420 лева. В някои от месеците обаче това не е възможно, защото доходите им не го позволяват. Златева предложи първите пет години, в които работят като самонаети да плаща по-ниски осигуровки. Ако след изтичането на срока работникът не успее да развие бизнеса си да бъде принуден да се преориентира.

Около 500 хиляди българи не плащат осигуровки, защото са надомни работници без постоянни доходи, припомниха от синдиката.

Осигурена е водоноска на ул."Дубровник"

http://www.moreto.net/novini.php?n=257927

От ВиК дружеството информират на кръстовището ул."Дубровник" с ул."Железни врата" /пазарчето/ е осигурена водоноска. Припомняме че, че в района няма вода, тъй като не могат да открият къде точно е аварията. Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - в кв.

"Файненшъл таймс": Кристалина Георгиева може да е най-приемлива за ръководител на дипломацията на ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/07/14/2343389_fainenshul_taims_kristalina_georgieva_moje_da_e/?ref=rss


Еврокомисарят Кристалина Георгиева може да се окаже най-консенсусният кандидат за наследник на Картин Аштън като ръководител на дипломацията на Европейския съюз. Причината е, че няколко източноевропейски държави са започнали кампания срещу идеята този пост да заеме Федерика Могерини. Тя от няколко месеца е външен министър в лявоцентристкото правителство на Италия, но според трите балтийски републики и Полша в Рим днес са най-силните западноевропейски противници на по-твърда политика и санкции...

"Фейсбук": ‪#‎нямадаплатим

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/14/2343169_feisbuk_niamadaplatim/?ref=rss


Хаштагът #‎нямадаплатим за престъпленията на мафията в КТБ набра популярност през уикенда. Във "Фейсбук" се организира и събитието "Няма да платим. Няма да платим". Насрочено е за днес в 14 ч. пред сградата на президентската администрация, в която по това време ще започнат консултациите при държавния глава за финансовото състояние на държавата. Поводът е идеята на БНБ с промени в законодателството за решаване на проблема в КТБ  да бъдат гарантирани и влоговете над 100 хил. евро. 

В...

РЗС: КТБ минус Доган = 0

http://www.cross.bg/dogan-monika-ahmed-1420644.html

/КРОСС/Днес при президента ще има консултации за финансовото състояние на страната в контекста на поръчания фалит на КТБ. Отново обаче няма да стане ясно на обществото кой е поръчителят. Защо не преди, а след евроизборите? - посочват в позицията си от партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС).  Повече от ясно е, че конфликтът Станишев-Доган след евровота не е за идеи, принципи или политики, а за пари и то много пари... Дали Доган не е бил най-много раздразнен от това, че Моника е разпределяла повече порции от Пеевски? А това няма как да остане без последици. Кой натисна спусъка на скандала Пеевски-Василев, знаейки, че куршумът ще застреля от упор КТБ? Дали на Доган му е било приятно, че банка, за която в тесен кръг многократно е споменавал като своя през последната година, е концесионирана от Моника и Сергей Станишеви? А тези 30 млн. за Барековата цензура не бяха ли за нов нежелан от Доган байпас между БСП и ДПС? От колко време и защо е спряла комуникацията между Цветан Василев и Ахмед Доган? Може ли да се говори за КТБ без Ахмед Доган? Може, но е напусто, защото КТБ минус Доган = 0, коментират от РЗС.  Така Доган с един куршум взе властта на Станишеви, улучи КТБ право в сърцето и даде знак на Борисов. Доган пак е доволен и сега си почива в сараите, а тези, от които почти нищо не зависи, говорят, заключват от партията на Яне Янев.   

Костов предлага 10% такса при теглене от КТБ и е против разделянето й на две

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190684

Иван Костов предлага 10% такса при теглене на суми над 5000 лева от Корпоративна Търговска Банка, заяви той пред Дарик.
Според него квесторите в банката трябва да въведат този данък „когато парите отиват да се „паркират" в други трезори".
Там банките трябва да направят аналогични депозити в КТБ. Бившият премиер смята, Иван Костов предлага 10% такса при теглене на суми над 5000 лева от Корпоративна Търговска Банка, заяви той пред Дарик. Според него квесторите в банката трябва да въведат този данък „когато парите отиват да се „паркират" в други трезори". Там банките трябва да направят аналогични депозити в КТБ. Бившият премиер смята,

Управителният съвет на фонд "Земеделие" ще направи втори опит да излъчи директор

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/14/2343386_upravitelniiat_suvet_na_fond_zemedelie_shte_napravi/?ref=rss


Управителният съвет на фонд "Земеделие" ще се събере днес от 14.00 часа, за да избере нов изпълнителен директор на фонда, съобщи "Фокус" като се позова на Министерството на земеделието и храните. 

В петък управителният съвет избра зам.-министърът Явор Гечев (БСП)  за поста, но той отказа.  До рокадите се стигна след конфликт между предишния директор Мирослав Николов и министър Димитър Греков.

След поредица взаимни обвинения между двамата и призиви за оставка Николов беше...

Трудолюбиви работници чистят храсти и трева по пътя за стадион Миньор

http://www.zapernik.com/obshtestvo/trudolyubivi-rabotnici-chistyat-hrasti-i-treva-po-putya-za-stadion_33044/

Служители на общинското предприятие "Флор" почистват улица "Инженерна", засне обективът на ZaPernik.com.

Улицата, която води към стадион "Миньор" и спортен - комплекс "Дружба" е грижливо почиствана от работниците. Едната част на улицата се поддържа от "Флор", а другата от "Озеленяване" към община Перник. От "Озеленяване" не си вършат работата, както трябва.

Работниците на "Флор"...

Продължава

Синдикати настояват за по-нисък социален праг за самонаетите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190681

Самонаетите работници да се осигуряват на по-нисък социален праг, каза председателят на Синдиката на самонаетите и неформални работници Виолета Златева, съобщи Дарик.
Според Златева, ако самонаетите искат да излязат на светло сега трябва да се осигуряват на праг от 420 лева. В някои от месеците обаче това не е възможно, Самонаетите работници да се осигуряват на по-нисък социален праг, каза председателят на Синдиката на самонаетите и неформални работници Виолета Златева, съобщи Дарик. Според Златева, ако самонаетите искат да излязат на светло сега трябва да се осигуряват на праг от 420 лева. В някои от месеците обаче това не е възможно,

Синдикати искат по-нисък социален праг за самонаетите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190653

Самонаетите работници да се осигуряват на по-нисък социален праг, каза председателят на Синдиката на самонаетите и неформални работници Виолета Златева, съобщи Дарик.
Според Златева, ако самонаетите искат да излязат на светло сега трябва да се осигуряват на праг от 420 лева. В някои от месеците обаче това не е възможно, Самонаетите работници да се осигуряват на по-нисък социален праг, каза председателят на Синдиката на самонаетите и неформални работници Виолета Златева, съобщи Дарик. Според Златева, ако самонаетите искат да излязат на светло сега трябва да се осигуряват на праг от 420 лева. В някои от месеците обаче това не е възможно,

Одитът в КТБ е опорочен от прокуратурата, допуска Костов

http://frognews.bg/news_72999/

Одитът в Корпоративна търговска банка е опорочен от прокуратурата. Това заяви в интервю за Дарик бившият премиер Иван Костов. По думите му на срещата при президента Росен Плевнелиев трябва да се отговори на въпроса доколко са верни данните, открити по време на проверките в Корпоративна търговска банка, както и да се започне нов одит, но този път за шест месеца, какъвто е законно установеният срок, а не за десет дни.

Опълченците превзеха летището в Луганск

http://www.cross.bg/tehnika-opulchentzite-voenni-1420643.html

/КРОСС/ Опълчението в Луганска народна република (ЛНР) превзе летището в Луганск след продължителни бойни сблъсъци през нощта, предаде ИТАР-ТАСС. След превземането на летището, опълченците се отправили към с. Счастие, тъй като града все още е под контрола на украинските военни и Националната гвардия. Местни жители разказват, че положението около луганското летище продължава да е неспокойно. В момента там се гаси голям пожар. В района на гр. Снежное в Донецка народна република колоната от украински военни бе обкръжена и на практика бе унищожена в пълния й състав от опълченците. Колоната от 30 единици военна техника се придвижвала в посока от Калинов към Алексеевка, когато е била атакувана от опълченците, в резултат на което са били унищожени 27 единици техника. Не е известен броят на загиналите, но се предполага, че повече от 100 украински военни са загинали, предвид количеството унищожена техника, която е останала на мястото.

Патриот рисува Левски, Раковски и Ботев с полускъпоценни камъни

http://pik.bg/патриот-рисува-левски-раковски-и-ботев-с-полускъпоценни-камъни-news202207.html

Патриот рисува Левски, Раковски и Ботев с полускъпоценни камъни

Портрети на Левски, Ботев, Раковски от ахат могат да се видят в дома на Чавдар Николов в  село Самоводене, пише Флагман.

83-годишен пенсионер събирал в продължение на 30 години  полускъпоценни камъни от морския бряг, където всяко лято ходил на почивка. За 20 години самоукият майстор успял да направи картините, в което всяко камъче е добре подредено като в пъзел. Ахатите са залепени със специална смола и на практика портретите са вечни.
„Лятно време обикновено имахме възможност да ходим на почивка на море. Аз работех като старши научен сътрудник и след това имах свободно време, което го оползотворявах като се занимавах с камъчета ахат, които събирахме с жена ми. Реших, че трябва да ги използвам именно като правя портрети на герои от българската история и започнах с Ботев”, каза Чавдар Николов пред камерата на БНТ. В  Самоводене той живее от няколко месеца.

Все още няма обвинения за катастрофата с влака София-Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190659

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано заради инцидента с бързия влак София - Варна, който излезе от релсите в събота следобед, съобщи Дарик.
Досъдебното производство е образувано заради това, че на 12 юли при управление на подвижен железопътен състав са нарушени правилата за движение, Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано заради инцидента с бързия влак София - Варна, който излезе от релсите в събота следобед, съобщи Дарик. Досъдебното производство е образувано заради това, че на 12 юли при управление на подвижен железопътен състав са нарушени правилата за движение,

Още няма обвинения за жп катастрофата край гара Калояновец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190671

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано заради инцидента с бързия влак София - Варна, който излезе от релсите в събота следобед, съобщи Дарик.
Досъдебното производство е образувано заради това, че на 12 юли при управление на подвижен железопътен състав са нарушени правилата за движение, Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано заради инцидента с бързия влак София - Варна, който излезе от релсите в събота следобед, съобщи Дарик. Досъдебното производство е образувано заради това, че на 12 юли при управление на подвижен железопътен състав са нарушени правилата за движение,

Фонд „Земеделие” избира нов изпълнителен директор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190660

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” ще се събере от 14.00 часа, за да избере нов изпълнителен директор на Фонда, след като заместник-министърът Явор Гечев отказа да го оглави в края на миналата седмица, съобщиха за Фокус от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Заседането ще се проведе в сградата на министерството. Управителният съвет на ДФ „Земеделие” ще се събере от 14.00 часа, за да избере нов изпълнителен директор на Фонда, след като заместник-министърът Явор Гечев отказа да го оглави в края на миналата седмица, съобщиха за Фокус от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Заседането ще се проведе в сградата на министерството.

Фонд „Земеделие” избира нов изпълнителен директор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190655

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” ще се събере от 14.00 часа, за да избере нов изпълнителен директор на Фонда, след като заместник-министърът Явор Гечев отказа да го оглави в края на миналата седмица, съобщиха за Фокус от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Заседането ще се проведе в сградата на министерството. Управителният съвет на ДФ „Земеделие” ще се събере от 14.00 часа, за да избере нов изпълнителен директор на Фонда, след като заместник-министърът Явор Гечев отказа да го оглави в края на миналата седмица, съобщиха за Фокус от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Заседането ще се проведе в сградата на министерството.

Преките инвестиции у нас се равняват на над 300 млн. евро

http://econ.bg/Новини/Преките-инвестиции-у-нас-се-равняват-на-над-300-млн-евро-_l.a_i.555814_at.1.html

Размерът на преките инвестиции у нас, отчетени за месеците от януари до май 2014 г., възлиза на 302,6 млн. евро, като през същия период на миналата...

Цитат на деня: Промени в БНБ сега, значи да се назначат 7 нови Пеевски

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/07/14/2343384_citat_na_denia_promeni_v_bnb_sega_znachi_da_se/?ref=rss


"Не трябва да се сменя ръководството на БНБ сега. Ако това Народно събрание започне да назначава нов Управителен съвет на банката, те ще назначат 7 нови Пеевски. Трябва сегашното ръководство на централната банка да се справи със ситуацията, като по този начин ще понесе отговорност".

Това обяви в ефира на държавното радио икономистът Красен Станчев в коментар на идеите след случилото се с КТБ да бъде сменено ръководството на централната банка.

Ядрените преговори с Иран са на финалната права без постигнато споразумение

http://www.mediapool.bg/yadrenite-pregovori-s-iran-sa-na-finalnata-prava-bez-postignato-sporazumenie-news222613.html

Държавният секретар на САЩ Джон Кери днес за втори пореден ден ще продължи преговорите с иранския външен министър Джавад Зариф във Виена, където протича шестият кръг преговори между Иран и страните от групата 5+1 (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия), предаде Ройтерс.   Кери иска "да прецени готовността на Иран да вземе необходимите критично важни решения. Това е задълбочен и сериозен разговор, затова те ще се срещнат отново, за да се види дали може да се постигне някакъв напредък", съобщи високопоставен служител на Държавния департамент.   Кери и Зариф вече разговаряха снощи в хотел "Кобург". След срещата Кери заяви, че "дискусиите са преминали добре".   Зариф призна, че разногласията по ключови въпроси се запазват. "Смятам, че във Виена вече изминахме достатъчно важен път, макар че не решихме всички проблеми и не преодоляхме всички разногласия. Все пак се придвижваме в посока на приемане на по-сложни решения", каза иранският външен министър.   Той добави, че делегацията му е готова да работи за постигане на резултат и че разчита да се постигне съгласие по споразумение за иранската ядрена програма до крайния срок 20 юли.   На преговорите за иранската ядрена програма във Виена в неделя не бе постигнат пробив, заяви британският министър на външните работи Уилям Хейг, цитиран от ДПА.   Хейг отбеляза, че има "огромна пропаст" между позициите на "шесторката" и Иран. Той посочи по-конкретно липсата на съгласие колко точно уран ще може да обогатява Ислямската република съгласно договаряното окончателно споразумение по въпроса.   Преговорните екипи ще продължат своята работа през идните дни, след което ще бъде решено дали преговорите да бъдат продължени след сегашния краен срок 20 юли, допълни Хейг.   Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пък обяви, че "шесторката" е успяла да съгласува единна позиция в преговорите с Иран. Няма разцепление в групата 5+1, потвърди Майкъл Ман, говорителят на върховния представител на Европейския съюз за външната политика Катрин Аштън.   Дълбоки различия разделят двете страни, а шестте сили и Иран изглеждат готови да удължат преговорите и след крайния срок 20 юли. Това ще даде повече време за договаряне на споразумение, което да ограничи обхвата на ядрени програми в замяна на пълно вдигане на свързаните с ядрения въпрос санкции, които бяха наложени на Техеран, отбелязва Асошиейтед прес.

Доведоха от Австрия и задържаха под стража нашенец, издирван за палеж във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=257917

  Варненският окръжен съд (ВОС) днес измени от подписка в "задържане под стража" мярката за неотклонение на Стефан Стефанов от с.Кипра, Варненска област, разследван за палежа на чужда къща в родното му село, извършен преди повече от 2 години, съобщиха от съда за Moreto.

Прокуратурата да изиска от БНБ досиетата за „липсващите“ 3,5 млрд. лева

http://www.cross.bg/informatziya-institytziite-bulgariya-1420642.html

/КРОСС/Прокуратурата да изиска от БНБ досиетата за „липсващите" 3,5 млрд. лева и да публикува доклада за текущо състояние на КТБ. Мотивът - липсата на официална информация от институциите отваря поле за информационни манипулации от заинтересовани лица чрез медиите, които ерозират и бездруго ниското доверие в институциите и създават предпоставки за повторни атаки срещу банковата система, посочват от сдружението. На своята страница в интернет Сдружение „Солидарна България" посочва:  На 11 юли 2014 г. Управителният съвет на БНБ оповести резултатите от одита на Корпоративна търговска банка. Обръщението включва недопустими за държавна институция предположения и намеци. И пропуска да оповести данни, които по закон трябва да са известни. Сдружение „Солидарна България" настоява, преди да започне разследването, прокуратурата да изиска: 1) информация от Централния кредитен регистър за всички кредити, отпуснати от КТБ Според чл. 3, ал. 1 на Наредба №22 за Централния кредитен регистър, регистърът осигурява „централизиране на информацията за кредитната задлъжнялост на клиентите към банките и финансовите институции". Този масив включва данни за всички кредити, дадени от търговските банки. Там следва да се отразяват дори промените в условията на вече отпуснат заем. В този смисъл необяснимо е внушението за липса на информация за 3,5 млрд. лева от кредитния портфейл на КТБ

И National Geographic се включи в преследването на критския крокодил

http://www.grreporter.info/I_National_Geographic_se_vklyuchi_v_presledvaneto_na_kritskiya_krokodil/15806

Активистът на изданието Olivier Behra изявил желание лично да залови влечугото, туристически фирми започват да организират екскурзии е язовира, станал дом на Сифис

прочети повече

За Здравната каса могат да бъдат осигурени 225 млн. лева

http://econ.bg/Новини/За-Здравната-каса-могат-да-бъдат-осигурени-225-млн-лева_l.a_i.555812_at.1.html

Финансовият министър Петър Чобанов изтъкна, че могат да бъдат осигурени 225 млн. лева, за да се покрие бюджетният дефицит на Здравната каса. Това...

В Аржентина: Получихме удар право в сърцето

http://worldcup2014.actualno.com/V-Arjentina-Poluchihme-udar-pravo-v-syrceto-news_39536.html

Водещите издания в Аржентина приеха с отворени обятия националния отбор по футбол, въпреки загубата на финала на световното първенство от Германия с 0:1. Медиите хвалят своя тим, но "Ла Насион&qu...

Служители на ОДМВР-Плевен обвинени за изнудване

http://society.actualno.com/Slujiteli-na-ODMVR-Pleven-obvineni-za-iznudvane-news_39539.html

Служители на ОДМВР-Плевен са привлечени като обвиняеми за изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действията на служителите от Дирекция „Сигурност“ – МВР под надзора ...

Peugeot-Hansen с първи подиум в Световния раликрос

http://motosport.actualno.com/Peugeot-Hansen-s-pyrvi-podium-v-Svetovnija-ralikros-news_39540.html

Шведският пилот Тими Хансен финишира втори в шестия кръг от Световния раликрос шампионат на FIA, провел се в Мете, Белгия, записвайки първо класиране на подиума за Team Peugeot-Hansen с 208WRX Superca...

"Бретонски афери" -един случай за комисар Дюпен

http://books.actualno.com/Bretonski-aferi--edin-sluchaj-za-komisar-Dupen-news_39523.html

В една гореща юлска утрин в живописния Понт-Авен, вековно средище на големи художници като Гоген и Бернар, е намерен брутално наръган с нож собственикът на най-известния местен хотел. Комисар Дюпен, з...

Меси: При дузпи щеше да е друго

http://worldcup2014.actualno.com/Mesi-Pri-duzpi-shteshe-da-e-drugo-news_39541.html

Капитанът на Аржентина Лионел Меси е на мнение, че ако отборът му бе удържал нулево реми още 7 минути, за да се стигне до изпълнение на дузпи, световният шампион нямаше да бъде Германия, а неговият ти...

Вижте идеалната единайсеторка на Световното (СНИМКИ)

http://worldcup2014.actualno.com/Vijte-idealnata-edinajsetorka-na-Svetovnoto-SNIMKI-news_39542.html

За съжаление на всички фенове на най-великата игра Мондиалът в Бразилия свърши! Сега е време е обощения и анализи. Лео Меси сензационно бе обявен за №1 на турнира от ФИФА, носпециалистите от италианск...

Магнитното поле на Земята отслабва с изключителна скорост

http://cosmos.actualno.com/Magnitnoto-pole-na-Zemjata-otslabva-s-izkluchitelna-skorost-news_39537.html

Учени от Европейската космическа агенция (ESA) заявиха, че магнитното поле на нашата планета започва да отслабва с изключителна скорост. Измерванията направени от сателитите „Swarm"...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване