Местят „Коста Конкордия"

http://www.moreto.net/novini.php?n=257890

Очаква се разбилият се италиански кораб „Коста Конкордия" да бъде повдигнат и преместен при една от най-големите морски спасителни операции в историята, пише Би Би Си. Специалистите бавно ще повдигнат плавателния съд като напълнят с въздух резервоарите, прикрепени към кораба.

“Градът ще стане капан за хора и автомобили“, алармира кметът на Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5NF0hqsTtxY/

3 километра достигна тапата в Бургас от автомобили, пътуващи от магистрала „Тракия“ към Южното Черноморие през уикенда. Освен нерви и стрес за шофьорите, пътно-транспортните произшествия вече са ежедневие. Има опасност и от драстично замърсяване на въздуха от изгорели автомобилни газове. Вече се отчитат и закъснения в разписанието на градския транспорт заради километричните опашки. Тези данни бяха изнесени днес на оперативка на кмета на Бургас Димитър Николов, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

„Вече е опасно! Инфраструктурата на града не е проектирана за такъв трафик. Ако спешно не бъде отпуснато държавно финансиране за пътен възел Запад с обходен път, който да извежда транзит движението от автомагистрала „Тракия“ към Южното Черноморие, градът ще стане капан за хора и автомобили“, алармира кметът на Бургас.

Проблемът вече не е само регионален, а касае хиляди хора, планирали лятната си почивка на юг, които прекарват часове в колите си заради транспортния блокаж.

За самия Бургас последствията са огромни и те дават сериозни отражения върху местната икономика. Заради задръстванията, хората закъсняват за работа, доставките осъществявани от фирми, също и това води до сериозни финансови загуби за бизнеса.

На оперативката бяха представени данни, според които през юли от четири коли, влизащи в Бургас, три преминават транзит на път за Южното Черноморие. Още по-тежко ще бъде положението през август, когато е пикът на летния сезон. Заради голямото строителство, потокът не е само от леки автомобили, а е ежедневен от обслужващи курортите на юг от Бургас камиони.

„Изграждането на пътен възел „Запад“ е от национално значение. Това ще спести преминаването на трафика през три жилищни зони на Бургас, отровните газове, шум, прах, амортизация на пътната инфраструктура, която Общината поддържа. Да не говорим за стреса, катастрофите, опасностите от прибягващите пешеходци през натоварените участъци”, допълни Николов.

 

Цялостният проект за изграждане на пътен възел „Запад“ с надлез е готов отдавна. Първият му етап приключи с отчуждаването на терени и преместването на подземните комуникации.

 

За изграждането на пътен възел „Запад“ има правителствено решение. Общата стойност на проекта е 20 987 912,38 лв. с ДДС, от които са отпуснати едва 4 млн. С тях е изградена една от отсечките, които свързват ул. „Проф. Якимов“ и „Одрин“. Въпреки, че обектът е под шапката на Агенция Пътна инфраструктура, община Бургас вече инвестира близо 2 млн. лева отчуждаване на терени и преместване на подземната комуникация. Заради липсата на финансиране, останалите етапи от реализацията на проекта са замразени.

Стартирането на един от най-важните инфраструктурни обекти

за Бургас и региона – надлез над Товарна жп гара с пътен възел на ул. “Одрин” и ул. “Крайезерна”, ще доведе до извеждане на транзитния поток по обходен маршрут, разтоварване на основната улична мрежа и обезпечаване транспортно-комуникационното обслужване на територията. С новопроектираното трасе ще се осигури директна връзка от главен път І-6 София – Бургас и І-9 Варна – Бургас – М. Търново не само с производствените зони “Север”, “Юг” и “Победа”, пристанищния комплекс, но и с цялото южно черноморско крайбрежие.

 

Аржентина заслужаваше повече, смята Лионел Меси

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/14/2343120_arjentina_zaslujavashe_poveche_smiata_lionel_mesi/?ref=rss


Заслужавахме повече от това световно първенство и затова сме тъжни, заяви аржентинският нападател Лионел Меси след загубения финал с Германия.

"Гаучосите" отстъпиха с 0:1 след продължения, а спечелената от звездата на "Барселона" "Златна топка" за най-добър футболист на турнира не го утеши.

"Истината е, че в момента за мен това не означава нищо", обясни Меси. Той отчете пропуските пред вратата на съперника и по-малкото време за възстановяването на Аржентина след...

Испанска звезда BEBE с втори концерт на морето

http://music.actualno.com/Ispanska-zvezda-BEBE-s-vtori-koncert-na-moreto-news_39488.html

Поради огромния интерес към концерта на испанската певица BEBE на 08-ми август, на плажа на Bash Bar - къмпинг Градина, организаторите от B•OK Entertainment решиха да насрочат втора дата още ...

Неймар: Мечтата на Бразилия за титлата е жива

http://worldcup2014.actualno.com/Nejmar-Mechtata-na-Brazilija-za-titlata-e-jiva-news_39490.html

Нападателят на Бразилия Неймар заяви, че няма да се откаже от мечтата си за световна титла с националния отбор. Звездата на Барселона е оптимист, въпреки загубите на "селесао" с 1:7 от Брази...

Янукович съди ЕС заради санкциите

http://europe.actualno.com/Janukovich-sydi-ES-zaradi-sankciite-news_39491.html

Бившият украински президент Виктор Янукович е завел дело пред Съда на Европейските общности срещу санкциите, които Брюксел наложи срещу него и двамата му сина, предаде БГНЕС. Освен Янукович още няк...

УС на ДФ "Земеделие" ще избира нов шеф днес

http://politics.actualno.com/US-na-DF-Zemedelie-shte-izbira-nov-shef-dnes--news_39492.html

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” ще се събере от 14.00 часа, за да избере нов изпълнителен директор на фонда. Това се налага, след като заместник-министър Явор Гечев отказа да...

Капитанът на Белгия викал за Аржентина на финала

http://worldcup2014.actualno.com/Kapitanyt-na-Belgija-vikal-za-Arjentina-na-finala-news_39493.html

Защитникът на Белгия Венсан Компани разкри, че е подкрепял Аржентина по време на финалния мач на световното първенство срещу Германия. Интересен е фактът, че именно Аржентина изхвърли Белгия на четвъ...

Пет стъпки срещу риска банките да разхищават чужди пари

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4189698

По повод честването за 135-те години на БНБ, организирано на 06.06.2014 г., в словото си управителят Иван Искров многократно подчертава как надзорът, който БНБ упражнява спрямо банките, вече е макропруденциален. Това е думата, добавена в чл. 79 на Закона за кредитните институции, за да се изпълни съответен европейски регламент от 2013 г. Само някол По повод честването за 135-те години на БНБ, организирано на 06.06.2014 г., в словото си управителят Иван Искров многократно подчертава как надзорът, който БНБ упражнява спрямо банките, вече е макропруденциален. Това е думата, добавена в чл. 79 на Закона за кредитните институции, за да се изпълни съответен европейски регламент от 2013 г. Само някол

Само в ZaPernik.com! Жена с Пежо се размаза при квартал Проучване - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/krimi/samo-v-zapernik-com-jena-s-pejo-se-razmaza-pri-kvartal_33040/

Лек автомобил "Пежо" 206 с пернишка регистрация е самокатастрофирал на улица "2-ра" при пернишкия квартал "Проучване", предаде човек на ZaPernik.com.

Инцидентът е станал тази сутрин около 8 часа. Автомобилът е бил управляван от жена, която е пострадала. Веднага след ПТП-то шофьр с "Ауди" спрял и оказал първа помощ на жената. "Пежо"-то се е забило в стълб. Минути след катастрофата на място пристигнали екипи на ГД...

Продължава

15 ранени и 40 арестувани след загубата на Аржентина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190281

Петнадесет са ранените и над 40 арестуваните в Буенос Айрес след загубата на Аржентина, съобщават местните медии. Жителите на града са излезли, за да изразят недоволството си от снощната загуба на националния си отбор по футбол.
Сблъсъците са станали на площад  „9 юни“, където феновете обикновено празнуват футболни победи. Петнадесет са ранените и над 40 арестуваните в Буенос Айрес след загубата на Аржентина, съобщават местните медии. Жителите на града са излезли, за да изразят недоволството си от снощната загуба на националния си отбор по футбол. Сблъсъците са станали на площад  „9 юни“, където феновете обикновено празнуват футболни победи.

Жертва на телефонна измама стана 8-годишно момче

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/CHsFiLZQFvc/

На 11.07.т.г. около 16.30 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 35- годишен бургазлия от к-с «Меден Рудник», за това, че непознат мъж се обадил по домашния телефон на 8- годишния му син, като заявил че баща му е задържан в полицейското управление. За освобождаването му детето трябвало да предостави всички налични в къщата пари и цени вещи. Момченцето дало сумата от 380 лв. и златните накити на майка си /гривна, пет пръстена и обеци/ с общо тегло около 50 гр. на непознат мъж, привикал го на кръстовището срещу бл. 456 в к-с «Меден Рудник», съобщиха от пресцентъра на полицията.

 

Капон: Фактите на Искров куцат, къде са сървърите

http://www.vesti.bg/novini/kapon-faktite-na-iskrov-kucat-kyde-sa-syrvyrite-6017188

Големият проблем е, че ограбените вече не се интересуват кой ги е ограбил. Видно е, че държавата не може да ни пази от нищо.

Жириновски: Капело е безсъвестен! И лъже!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4189639

Владимир Жириновски, лидер на Либерално-демократичната партия на Русия, атакува в свой стил националния селекционер Фабио Капело.

След провала на световното италианецът е мишена на гнева, а има договор до 2018-а с годишна заплата около 8,5 млн. евро. Завчера треньорът намекна, че е разочарован от натиска и мисли за оставка. Така обаче той ще заг Владимир Жириновски, лидер на Либерално-демократичната партия на Русия, атакува в свой стил националния селекционер Фабио Капело. След провала на световното италианецът е мишена на гнева, а има договор до 2018-а с годишна заплата около 8,5 млн. евро. Завчера треньорът намекна, че е разочарован от натиска и мисли за оставка. Така обаче той ще заг

Сдружение иска да гради дом за стари хора във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257874

Дом за стари и немощни хора да бъде изграден във Варна, предлагат на местната власт от Сдружението „Национално движение за социална защита правата на човека”. Организацията е набелязала конкретен терен, който би могъл да послужи за изпълнение на целта.

Пепелянки убиват животните в Гоцеделчевско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190275

Отровни пепелянки са уморили десетки селскостопански животни по пасищата в хаджидимовското село Тешово, съобщи "Инфомрежа".
Минути, след като животните били ухапвани от отровните змии, те умирали, споделят хората от Тешово, притеснени от нашествието на влечугите.
„За първи път от толкова години има отровни змии. Отровни пепелянки са уморили десетки селскостопански животни по пасищата в хаджидимовското село Тешово, съобщи "Инфомрежа". Минути, след като животните били ухапвани от отровните змии, те умирали, споделят хората от Тешово, притеснени от нашествието на влечугите. „За първи път от толкова години има отровни змии.

Лъчезар Богданов: Ще разберем каква е цената, след като КТБ обяви фалит

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189763

От изявлението на БНБ в петък се разбра, първо, че след този бърз експресен одит в КТБ банката не може да бъде отворена отново в сегашното състояние на 21 юли, както беше обещано. 
 Това означава, че има голям риск тя да бъде спасявана с повече ресурс, без да има някакви промени. 
Каква е втората алтернатива - по действащото законодателство, ако От изявлението на БНБ в петък се разбра, първо, че след този бърз експресен одит в КТБ банката не може да бъде отворена отново в сегашното състояние на 21 юли, както беше обещано. Това означава, че има голям риск тя да бъде спасявана с повече ресурс, без да има някакви промени. Каква е втората алтернатива - по действащото законодателство, ако

Катебейски милиони като костинбродски бюлетини

http://www.cross.bg/kostinbrodski-byuletini-milioni-1420601.html

Защо снимките на пачки катебейски милиони ми напомнят за кадрите с костинбродски бюлетини? Христо Комарницки

Стартира изваждането на "Коста Конкордия"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190268

Операцията по изваждането на кораба "Коста Конкордия", при чието потъване на 13 януари 2012 г. загинаха 32 души, започна. Тя се ръководи от южноафриканеца Ник Слоун, който коментира, че е „леко нервен".

Огромният кораб, дълъг почти 300 метра, ще бъде изваден като се „инжектира" 30 кутии, обграждащи останките на плавателния съд. По-късно той тряб Операцията по изваждането на кораба "Коста Конкордия", при чието потъване на 13 януари 2012 г. загинаха 32 души, започна. Тя се ръководи от южноафриканеца Ник Слоун, който коментира, че е „леко нервен". Огромният кораб, дълъг почти 300 метра, ще бъде изваден като се „инжектира" 30 кутии, обграждащи останките на плавателния съд. По-късно той тряб

Обраха украинско семейство

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ne0aUWJcl6E/

На 11.07.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от семейство украински туристи, отседнали в Ахелой, за това, че от ползвания от тях л.а. «Мазда-3», с украинска регистрация, паркиран в местността «Буните», по неустановен начин им е извършена кражба на мъжка чанта. Тя е съдържала лични документи, четири кредитни карти, златни накити, пет златни часовника и сумата от 1 000 долара, 610 евро и около 140 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Пепелянки морят животните в Гоцеделчевско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190267

Отровни пепелянки са уморили десетки селскостопански животни по пасищата в хаджидимовското село Тешово, съобщи Отровни пепелянки са уморили десетки селскостопански животни по пасищата в хаджидимовското село Тешово, съобщи "Инфомрежа". Минути, след като животните били ухапвани от отровните змии, те умирали, споделят хората от Тешово, притеснени от нашествието на влечугите. „За първи път от толкова години има отровни змии.

Моите условия за КТБ

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/14/2342874_moite_usloviia_za_ktb/?ref=rss


Препубликуваме текста от блога на Пейо Попов "Трънки и блогинки": 

С вчерашните (от 11 юли - бел.ред.) предложения за разрешаване на ситуацията в КТБ, БНБ, правителството и определени народни представители искат да:

- Отпишат огромно количество кредити, които наричат "лоши", без пълна информация и без сериозен одит.

- Възстановят депозити, надвишаващи гарантирания размер от 196 000 лв., в пълен размер и в брой.

- Спешно да вземат нов дълг на...

В. „Ню Йорк таймс“ за фалита на КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-falityt-na-ktb/v.-niu-iork-tajms-za-falita-na-ktb-6017187

Изданието цитира финансовия министър Петър Чобанов, според когото прехвърлянето на добрите активи на КТБ в банка „Креди Агрикол“ ще струва на държавата до 2 млрд. лв., което потенциално ще удвои националния дефицит

В. „Ню Йорк таймс“ за фалита на КТБ

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/v.-niu-iork-tajms-za-falita-na-ktb-6017187

Изданието цитира финансовия министър Петър Чобанов, според когото прехвърлянето на добрите активи на КТБ в банка „Креди Агрикол“ ще струва на държавата до 2 млрд. лв., което потенциално ще удвои националния дефицит

Влакът при гара „Калояновец" е дерайлира заради човешка грешка

http://www.cross.bg/vlaka-skorostta-gara-1420602.html

/КРОСС/Влакът при гара „Калояновец" е дерайлира заради човешка грешка. Това заяви изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев в сутрешния блок на бТВ. Той коментира тежката влакова катастрофа, която се случи в Старозагорско на 12 юли. "Единствено според мен има невъзприемане на сигнала, който са показвали двата светофара. Пред колегите това, което е споделил помощник-машинистът е казал, че е видял, че светофарът му е показал за отклонение. Там идва два вида сигнали - един воден и един предвходен сигнал, който дава показание какво ще бъде показанието на входния сигнал. Така е направена сигнализацията в цялата страна", обясни шефът на БДЖ. „Помощник-машинистът има правото да кара влака. Той не е само с правоспособност „помощник-машинист". На работа са били де факто двама машинисти, един първо, един второ лице. По между тях са се разбрали кой ще управлява влака да Варна, може би след това другият колега е щял да върне влака до София", поясни Кръстев. „Ако приемем варианта, че той е намалил скоростта, която наистина е намалена, по лентата е 98 км скоростта, с която е влязъл в гарата, ако е в отклонение тогава трябва да намали до 40 км, но ако кара по правата, тоест без спиране в самата гара, ако кара по правия коловоз може да мине със 100 км. Там е чисто нов участъкът и е разрешено", каза още изпълнителният директор на БДЖ

Петнадесет ранени след загубата на Аржентина (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190176

Петнадесет са ранените и над 40 арестуваните в Буенос Айрес след загубата на Аржентина, съобщават местните медии. Жителите на града са излезли, за да изразят недоволството си от снощната загуба на националния си отбор по футбол.
Сблъсъците са станали на площад  „9 юни“, където феновете обикновено празнуват футболни победи. Петнадесет са ранените и над 40 арестуваните в Буенос Айрес след загубата на Аржентина, съобщават местните медии. Жителите на града са излезли, за да изразят недоволството си от снощната загуба на националния си отбор по футбол. Сблъсъците са станали на площад  „9 юни“, където феновете обикновено празнуват футболни победи.

Поне 60 души задържани при безредици в Буенос Айрес след загубения финал

http://www.mediapool.bg/pone-60-dushi-zadarzhani-pri-bezreditsi-v-buenos-aires-sled-zagubeniya-final-news222602.html

Поне 60 души са арестувани при масови безредици в аржентинската столица Буенос Айрес, предизвикани от голяма група ултраси след края на финала на Световното първенство  в Бразилия, загубен от "гаучосите" с 0:1 от Германия. Силите на реда използваха сълзотворен газ и гумени куршуми за неутрализирането на вандалите, предимно непълнолетни и в нетрезво състоние, предава в понеделник Асошиейтед прес. Ултрасите са като разбили витрини на магазини и дори нахлули в театър. Полицията съобщи, че 20 служители на реда са пострадали при сблъсъците. Над 20 хиляди души са се били събрали на площад "Сан Мартин" в Буенос Айрес, за да наблюдават финала, като голяма част от хората са били с малки деца.

Поне 60 души задържани при безредици в Буенос Айрес заради загубения финал

http://www.mediapool.bg/pone-60-dushi-zadarzhani-pri-bezreditsi-v-buenos-aires-zaradi-zagubeniya-final-news222602.html

Поне 60 души са арестувани при масови безредици в аржентинската столица Буенос Айрес, предизвикани от голяма група ултраси след края на финала на Световното първенство  в Бразилия, загубен от "гаучосите" с 0:1 от Германия. Силите на реда използваха сълзотворен газ и гумени куршуми за неутрализирането на вандалите, предимно непълнолетни и в нетрезво състоние, предава в понеделник Асошиейтед прес. Ултрасите са като разбили витрини на магазини и дори нахлули в театър. Полицията съобщи, че 20 служители на реда са пострадали при сблъсъците. Над 20 хиляди души са се били събрали на площад "Сан Мартин" в Буенос Айрес, за да наблюдават финала, като голяма част от хората са били с малки деца.

Във Велико Търново откриха мъж, издирван от Франция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190246

Полицаи от Полски Тръмбеш откриха 37-годишен мъж, обявен за издирване, съобщиха от полицията във Велико Търново.
Мъжът е установен при проверка на Р.Р. от същия град тази нощ, в 00.05 часа. В хода на проверката е установено, че мъжът се издирва от Франция, с мярка “установяване на местонахождение”.
За случая са уведомени съответните служби. Полицаи от Полски Тръмбеш откриха 37-годишен мъж, обявен за издирване, съобщиха от полицията във Велико Търново. Мъжът е установен при проверка на Р.Р. от същия град тази нощ, в 00.05 часа. В хода на проверката е установено, че мъжът се издирва от Франция, с мярка “установяване на местонахождение”. За случая са уведомени съответните служби.

Изтеглихме 56 млн. лв. евтини кредити за климатици

http://www.moreto.net/novini.php?n=257893

Над 55,6 млн. лв. са отпуснатите евтини кредити за покупка на климатици по Програмата за енергийна ефективност в бита (REECL) от септември 2006 г. когато тя тръгна в България, сочи нейната статистика. Броят на евтините заеми за климатици се е увеличил и вече надхвърля 23 800.

25-годишен от с.Бата открадна дамската чанта на туристка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/UCJ6Fiudpjg/

На 12.07.т.г. около 02.30 ч. от плажната ивица в близост до дискотека «Лазур» в Слънчев бряг е извършена кражба на оставена без надзор дамска чанта, собственост на 18- годишна беларуска туристка, отседнала в курорта. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителят на кражбата. Това е криминално проявеният А.Д., 25 годишен от с. Бата, общ. Поморие. А.Д. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Откраднатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Започна операцията по изваждането на "Коста Конкордия"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190264

Операцията по изваждането на кораба Операцията по изваждането на кораба "Коста Конкордия", при чието потъване на 13 януари 2012 г. загинаха 32 души, започна. Тя се ръководи от южноафриканеца Ник Слоун, който коментира, че е „леко нервен". Огромният кораб, дълъг почти 300 метра, ще бъде изваден като се „инжектира" 30 кутии, обграждащи останките на плавателния съд. По-късно той тряб

Златото падна от 4-месечния си връх

http://econ.bg/Новини/Златото-падна-от-4-месечния-си-връх-_l.a_i.555756_at.1.html

Златото слезе от 4-месечния си връх, след като инвеститорите промениха своите очаквания и направиха прогнози за спад в неговата себестойност....

Откриха мъж, издирван от Франция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190215

Полицаи от Полски Тръмбеш откриха 37-годишен мъж, обявен за издирване, съобщиха от полицията във Велико Търново.
Мъжът е установен при проверка на Р.Р. от същия град тази нощ, в 00.05 часа. В хода на проверката е установено, че мъжът се издирва от Франция, с мярка “установяване на местонахождение”.
За случая са уведомени съответните служби. Полицаи от Полски Тръмбеш откриха 37-годишен мъж, обявен за издирване, съобщиха от полицията във Велико Търново. Мъжът е установен при проверка на Р.Р. от същия град тази нощ, в 00.05 часа. В хода на проверката е установено, че мъжът се издирва от Франция, с мярка “установяване на местонахождение”. За случая са уведомени съответните служби.

5 млн. лв. отиват за хуманно отношение към свине и птици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190219

Държавен фонд „Земеделие” дава 5 милиона лева помощ на земеделски производители, поели 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или птици. Това реши Управителният съвет (УС) на ДФ „Земеделие”, съобщиха от пресцентъра на ДФЗ. Бюджетът за втория транш по всяка от двете схеми е 2,5 млн. лева. Държавен фонд „Земеделие” дава 5 милиона лева помощ на земеделски производители, поели 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или птици. Това реши Управителният съвет (УС) на ДФ „Земеделие”, съобщиха от пресцентъра на ДФЗ. Бюджетът за втория транш по всяка от двете схеми е 2,5 млн. лева.

Боби Ваклинов с нов видеоклип (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190228

Новото видео на топрепортера на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов вече е факт. Клипът към парчето „Неудобно“ се появи в края на миналата седмица и вече се радва на голям зрителски интерес. Повече четете

Боби Ваклинов с нов видеоклип (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190221

Новото видео на топрепортера на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов вече е факт. Клипът към парчето „Неудобно“ се появи в края на миналата седмица и вече се радва на голям зрителски интерес. С присъщия си сарказъм „повелителят на скункса“ е дал една от главните роли в клипа си на... коза. По-чаровното присъствие обаче е на приятелката на Боби –

Дават 5 млн. лв. за хуманно отношение към свине и птици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190169

Държавен фонд „Земеделие” дава 5 милиона лева помощ на земеделски производители, поели 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или птици. Това реши Управителният съвет (УС) на ДФ „Земеделие”, съобщиха от пресцентъра на ДФЗ. Бюджетът за втория транш по всяка от двете схеми е 2,5 млн. лева. Държавен фонд „Земеделие” дава 5 милиона лева помощ на земеделски производители, поели 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или птици. Това реши Управителният съвет (УС) на ДФ „Земеделие”, съобщиха от пресцентъра на ДФЗ. Бюджетът за втория транш по всяка от двете схеми е 2,5 млн. лева.

Част от кв."Възраждане" и част от кв."Младост" остават без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=257898

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в част от кв."Възраждане" и част от кв."Младост". Водоподаването се очаква да бъде възстановено до 19:00 часа, информират още от дружеството.

Билетите за Ботев - Санкт Пьолтен в продажба от днес

http://bgfootball.actualno.com/Biletite-za-Botev---Sankt-Piolten-v-prodajba-ot-dnes-news_39480.html

Предварителната продажба на билети за първата среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа между отборите на Ботев (Пловдив) и Санкт Пьолтен стартира в 13:00 часа в понеделник /14 юли/ във фен ...

Футболист на Тотнъм е в болница със съмнения за малария

http://football.actualno.com/Futbolist-na-Totnym-e-v-bolnica-sys-symnenija-za-malarija-news_39481.html

Нападателят на Тотнън и на националния отбор на Того Емануел Адебайор е приет в болница със съмнения за малария, съобщава официалният сайт на английския тим. 30-годишният Емануел Адебайор няма да може...

София се застрахова от варненски сценарий - почиства по 50 км речни корита годишно

http://sofia.actualno.com/Sofija-se-zastrahova-ot-varnenski-scenarij---pochistva-po-50-km-rechni-korita-godishno-news_39483.html

Ежегодно в Столичната община почистваме, през последните години, около 50 км речни корита от наноси, дървета, клони. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде &am...

"Златната топка" на Меси е абсурд, туитна Мигел Ерера

http://worldcup2014.actualno.com/Zlatnata-topka-na-Mesi-e-absurd-tuitna-Migel-Erera-news_39482.html

Селекционерът на Мексико Мигел Ерера стана поредният футболен човек, който изрази несъгласие с ФИФА за решението им да определят Лионел Меси за футболист на Мондиал 2014. "Поздравления за новите...

Чобанов намери 225 млн. лв. за Здравната каса

http://healthy.actualno.com/Chobanov-nameri-225-mln-lv-za-Zdravnata-kasa-news_39484.html

225 милиона лева могат да бъдат осигурени от държавния бюджет, за да се покрие дефицита в бюджета на Здравната каса. Това се казва в писмо на министъра на финансите Петър Чобанов, което е адресиран...

Риана празнува с Германия (СНИМКИ)

http://worldcup2014.actualno.com/Riana-praznuva-s-Germanija-SNIMKI-news_39485.html

Една от най-популярните певици в света Риана прекара вечерта след финала на световното първенство с шампионите от Германия. Хубавицата от Барбадос стискаше палци за Бундестима по време на финалния ...

Седналата поза на Силесен подлуди света (ФОТО)

http://worldcup2014.actualno.com/Sednalata-poza-na-Silesen-podludi-sveta-FOTO-news_39486.html

Вратрят на Холандия Яспер Силесен отнесе доста подигравки за седналата си поза по време на малкия финал срещу Бразилия (3:0). През второто полувреме стражът реши да облегне задните си части на странич...

Actualno.com подарява страхотен подарък на един от вас

http://curious.actualno.com/Actualnocom-podarjava-strahoten-podaryk-na-edin-ot-vas-news_39487.html

Фейсбук страницата на Actualno.com вече е с 50 000 приятели. Благодарим ви за подкрепата и лоялността, ние ще продължаваме да търсим истината и да я споделяме на минутата!По този повод решихме да зара...

Ветеринарните лекари настояват дейността им да бъде извадена от системата на БАБХ

http://pik.bg/ветеринарните-лекари-настояват-дейността-им-да-бъде-извадена-от-системата-на-бабх-news202154.html

 Ветеринарните лекари настояват дейността им да бъде извадена от системата на БАБХ

Ветеринарните лекари настояват дейността им да бъде извадена от системата на Българската агенция по безопасност на храните. Това заяви пред „Фокус“ д-р Трифон Цветков, председател на Българския ветеринарен съюз.

Той поясни, че това трябва да стане с промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност.„Българската агенция по безопасност на храните осъществява тази дейност не в духа на изискванията, които ние имаме. Затова искаме чрез промени в Закона за ветеринарно-медицинска дейност здравеопазването и хуманното отношение към животните да бъде извадено от системата на БАБХ. Да се формира единен национален орган, който да осъществява тази дейност. Не може най-важната част по хранителната верига – профилактиката и имунизацията на животните, да не се извършва, а да говорим, че се осъществява контрол“, каза д-р Цветков. Той допълни, че определени болести, които върлуват по животните, косвено застрашават и хората, тъй като не се вземат необходимите мерки за ограничаване на огнищата на заболяванията.

Четвърти плувен маратон “Свети Влас – Несебър”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZChd-xFldoo/

22-годишният софиянец Лъчезар Шумков, финишира с първо време от 1,16,00 ч. в плувния маратон „Свети Влас – Несебър”. При жените първа стана 17-годишната Никол Кошаджийска – ученичка от спортното училище „Васил Левски”-Пловдив с време 1,25,57 ч.

Маратонът, който е най-голяма дължина от провеждащите се в страната-5 900 м., бе организиран от Спортен клуб по водни спортове „Месембрия” и премина под патронажа на кмета на Община Несебър. В него участваха 21 състезатели от цялата страна.

При мъжете от 15 маратонци, първи се класира Лъчезар Шумков от София, който учи със спортна стипендия информационни технологии в университета USONN в Кънектикът-САЩ. Времето му от 1,16,00 ч. е рекорд за маратона, който се провежда от 2011 г. Втори с време 1,17,36 e Михаил Качуанов от Пловдив,трети- Стефан Петров с време 1,26,02 .

При жените от 6 участнички първа се класира Никол Кошаджийска от Пловдив, финиширайки за 1,25,57 ч., което също е рекорд за маратона.Втора с 1,25,58 остана Десислава Стоянова, също от Пловдив, трета- с време 1,43,28 e 15-годишната Даниела Великова от Варна.

Най-възрастният участник в плувния маратон 57-годишният Красимир Николов от София финишира безпроблемно с време 1,48,16.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Стоян Александров недоумява на какво основание ще се одържавява "Креди агрикол"

http://www.mediapool.bg/stoyan-aleksandrov-nedoumyava-na-kakvo-osnovanie-shte-se-odarzhavyava-kredi-agrikol-news222601.html

Обявеният от БНБ в петък план за одържавяване на "добрите активи" от КТБ и прехвърлянето им към дъщерната й "Креди агрикол", която да бъде одържавена, може да се окаже невъзможно, прогнозира в понеделник пред ТВ7 финансистът и преподавател в УНСС Стоян Александров. Той изрази недоумението си на какво основание държавата ще поеме контрол над една нормално функционираща банка, каквато е "Креди агрикол". Според него това е юридически казус, който показва несъгласуваност между БНБ, правителството и парламента.  Александров попита как ще бъдат прехвърляни партиди от една банка в другата и как ще се изплащат депозитите, при положение, че "Креди агрикол" е малка банка само с няколко офиса.  "Едно е да се возиш, да ходиш по коктейли, а друго - да ти се случи екстремална ситуация, да запазиш самообладание, да имаш познание и да знаеш как да реагираш", добави той, заключвайки, че много хора на отговорни постове се оказаха неподготвени за екстремалната ситуации. Според него в казуса е имало умишлено бездействие или подценяване на ситуацията.

Билки за профилактика и укрепване на организма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190195

 Лечение на щитовидната жлеза без хормонална терапия
Курсът на лечение е 3 месеца. Лечението се провежда без диети и натоварване на организма. Ние не сме привърженици на хормоналните терапии. Народната медицина предлага алтернативни методи, които ще ни помогнат да се избавим от коварното заболяване, без да нанасяме вреда на здравето си.  Лечение на щитовидната жлеза без хормонална терапия Курсът на лечение е 3 месеца. Лечението се провежда без диети и натоварване на организма. Ние не сме привърженици на хормоналните терапии. Народната медицина предлага алтернативни методи, които ще ни помогнат да се избавим от коварното заболяване, без да нанасяме вреда на здравето си.

Румен Гечев: "Банкова ваканция" означава кипърски вариант на банкова криза

http://www.cross.bg/gechev-bankova-iskrov-1420599.html

/КРОСС/На консултациите при президента Росен Плевнелиев по повод кризата с тегленето на депозити от Първа инвестиционна банка имаше предложение да се обяви "банкова ваканция", като ГЕРБ и ДПС се подписаха за това пред 30 души свидетели, присъствали на обсъждането. Това каза пред Нова телевизия Румен Гечев и потвърди, че идеята за това е била внесена от Иван Искров и подкрепена от двете политически сили. За да стане това обаче е било необходимо решение на Народното събрание, а свикването му извънредно е в прерогативите на Михаил Миков. БСП обаче се е обявила на същите консултации категорично против тази идея и не е допуснала това да се случи. Впоследствие позицията на социалистите е била категорично подкрепена от представителите на големите търговски банки със собственици чуждестранни трезори, както и от Светослав Гаврийски, съобщи още соцдепутатът. Накратко, "банкова ваканция" означава кипърски вариант на банкова криза - затваряне на всички банки, право на вложидетиле да теглят ограничена сума от парите си и да превеждат също ограничена сума и решение да бъдат "орязани" сметки и депозити над 200 000 лева, посочи той.  По думите на Гечев позицията на БСП е била подкрепена и от Асоциацията на банките в лицето на председателя на ус на организацията Левон Хампарцумян

Билки за профилактика и укрепване на организма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190188

 Лечение на щитовидната жлеза без хормонална терапия
Курсът на лечение е 3 месеца. Лечението се провежда без диети и натоварване на организма. Ние не сме привърженици на хормоналните терапии. Народната медицина предлага алтернативни методи, които ще ни помогнат да се избавим от коварното заболяване, без да нанасяме вреда на здравето си.  Лечение на щитовидната жлеза без хормонална терапия Курсът на лечение е 3 месеца. Лечението се провежда без диети и натоварване на организма. Ние не сме привърженици на хормоналните терапии. Народната медицина предлага алтернативни методи, които ще ни помогнат да се избавим от коварното заболяване, без да нанасяме вреда на здравето си.

8 катастрофи за денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257894

Осем пътни инцидента са регистрирани във Варна през изминалото денонощие, съобщиха за Дарик от Пътна полиция. Пострадали хора има само при една от катастрофите. Ранените са трима, без опасност за живота. Към този час няма информация за проблеми в транспортната система на Варна.

Лекарите в Шумен излизат на предупредителен протест

http://www.cross.bg/shymen-lekarite-predypreditelen-1420598.html

/КРОСС/Районната колегия на Българския лекарски съюз в Шумен организира по обяд половинчасов предупредителен протест. Лекарите ще излязат пред спешното отделение на многопрофилната болница с искане за решаване на проблемите в здравеопазването и актуализация на бюджета на Здравната каса, съобщи Радио Шумен.

Двама мъже са били задържани в Стара Загора в момент на сделка с културно-исторически ценности

http://press.mvr.bg/NEWS/news140714_02.htm

При операцията на служители от ГД „Криминална полиция“ и колегите им от областната дирекция са иззети 2155 старинни монети

БГ интелектуалците бойкотират Умберто Еко

http://www.cross.bg/dzhyrova-ymberto-vremeto-1420596.html

/КРОСС/Българските интелектуалци бойкотират Умберто Еко при първото му посещение у нас през 1990 г. В разгара на страстите, когато българите се обиждат на „червени боклуци" и „демократи-фашисти" авторът на „Името на розата" е удостоен със званието „Доктор хонорис кауза" на Софийския университет. На церемонията обаче присъстват основно студенти, а на коктейла в НДК идват малцина представители на духовния и културен елит у нас. Сред тях са проф. Аксиния Джурова, по чиято покана Еко пристига, преводачът на романа му Никола Иванов, цигуларят Димо Димов (по това време министър на културата), поетът Валери Петров и дъщеря му Бояна Петрова, фотографът Иво Хаджимишев. В интервю за сп. „Биограф" проф. Джурова, която е директор на Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев" разкрива всички перипетии около гостуването на големия философ и писател у нас. Еко пристига у нас на 12 октомври 1990 г. „Тогава не само Университетът бе останал без средства, но и ние събирахме в една туба бензин от трите литра, които ни се полагаха, за да го посрещнем. На аерогарата се оказахме само аз, преводачът и кореспондентът на в. „Дума" Виолета Симеонова", спомня си проф. Джурова. Българските домакини настанили колоса на европейската култура в хотел „София" и вечерта в бирхалето проф

За престъпление по служба е осъден кметът на Ямбол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VnxlnepZr7I/

Апелативен съд – Бургас за втори път потвърди присъдата на Ямболския окръжен съд от 14.11.2011 г., съобщава Агенция Фокус. С присъдата кметът на община Ямбол Георги Славов е признат за виновен в това, че през месец септември 2008 г. – месец март 2010 г. в гр. Ямбол, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – Кмет на Община Ямбол, с цел да набави облага за „Диана Комерс І” ЕООД – гр. Ямбол, в размер на 2 024 203. 51 лева, е нарушил служебните си задължение и превишил властта и правата си по чл. 15, ал. 1 от ЗОП, чл. 39, ал. 1, т. 3 от ЗОП, чл. 41, ал. 2 от ЗОП и чл. 22 от ЗОБ, като от деянието са настъпили значителни вредни последици за Община Ямбол и общинския бюджет в размер на 2 024 203. 51 лв. Той е осъден на лишаване от свобода за срок от три години и осем месеца, както и на „лишаване от право да заема длъжност кмет на община”. Със същата присъда подсъдимият е признат за невинен по обвинението за „особено тежък случай“ по чл. 282, ал. 3 от НК . При направената въззивна проверка Апелативен съд – Бургас намира, че от събраните в хода на досъдебното и съдебно производство материали по делото, обосновано Окръжен съд – Ямбол е направил извод за извършено от Славов престъпление по служба. Правилно първоинстанционният съд е установил фактическа обстановка, описана в мотивите на присъдата. „След направен задълбочен анализ на доказателствата, с нужната конкретика за време, място, механизъм на осъществяване, вредоносен резултат и субективно отражение на всички обективни дадености в съзнанието на подсъдимия, решаващият съд обосновано е приел, че обвинението е доказано по един безспорен и категоричен начин”, посочва решението на въззивния съд. Той приема преценката на първата инстанция, че проведената от общината процедура по Закона за обществените поръчки е формална дори фиктивна, тъй като е осъществена след като кметът вече е възложил на фирмата „Диана Комерс 1” ЕООД да извърши строителството и са договорени параметрите на договора. Въззивните съдии обръщат внимание на поставения от Окръжен съд – Ямбол акцент върху целенасоченото и съзнателно отстраняване на останалите претенденти от участие в обществената поръчка, постигнато чрез липсата на прозрачност относно тази клауза.

Апелативен съд – Бургас намира за законосъобразно заключението на решаващия съд, че подсъдимият е допуснал грубо нарушение на чл.22 от Закона за общинските бюджети, доколкото задължението по въпросния договор възниква със сключването му, а към този момент общината не е разполагала с бюджетни средства за обезпечаване на това задължение. Затова действията на подсъдимия като кмет са в разрез със задълженията му по цитираната разпоредба.

„Отсъствието на бюджетна обезпеченост на проекта, липсата на финансова рамка, зададена от общината – възложител, след задълбочено проучаване и анализ на необходимото количество работа и неговото икономически обосновано остойностяване, така че да бъде търсена и получена оптималната и икономически изгодна за възложителя цена, е обусловило изпълнението на обекта да бъде извършено при финансови условия, обременяващи и неизгодни за общината, респективно необосновано завишени и облагодетелстващи изпълнителя”, коментира Апелативен съд – Бургас.

Неговото становище е, че подсъдимият като кмет на общината е пренебрегнал изцяло отговорността и задължението към общинския бюджет и е поставил общината и общинския съвет в положение на обвързаност с претенцията на изпълнителя на обекта. Настъпването на тези щети е в пряка причинна връзка с допуснатите от Славов нарушения на вменените му служебни задължения и превишаване на властническите му правомощията.

Въззивният съд споделя извода на първата инстанция, че в конкретния случай са настъпили значителни вредни последици за Община Ямбол, включително финансиране извън механизма, при който се определя общинския бюджет. Настъпилият вредоносен резултат обосновава извод за наличие на изключително висока степен на обществена опасност на деянието.

Предвид добрите данни за личността на подсъдимия, Апелативният съд намира, че деянието не може да бъде квалифицирано като особено тежък случай. Поради присъдата на Окръжен съд – Ямбол се явява правилна и законосъобразна в нейната оправдателна част и следва да бъде потвърдена.

Пак ни пускат по пързалката

http://pik.bg/пак-ни-пускат-по-пързалката-news202153.html

Пак ни пускат по пързалката

Нелицеприятни и доста стряскащи въпроси буквално пищят в очакване на истината за аферата КТБ. Липсвали кредитни досиета за 3,5 млрд. лв., не можело да се оцени финансовото състояние на длъжниците и дали могат да обслужват кредитите си, твърди шефът на БНБ Иван Искров. Айде де?! Нали има кредитен регистър на длъжниците. Той съществува не само в съответната банка, а е на разположение и на БНБ. Или този регистър служи само за дребните нещастници, които не могат да обслужват своите мижави заемчета?

А нали и банките взаимно си обменят информация? Значи с такава информация би трябвало да разполага и БНБ. Същата БНБ, която на 17 юни, когато избухна скандалът, с приспивно заявление официално ни успокои, че КТБ е с "висока ликвидност, капиталова адекватност и функционира нормално". Пак според статистиката на БНБ лошите кредити на КТБ са около 2% - доста под средното за системата, което е над 10 на сто. И какво се случи само в рамките на броени дни, че БНБ се извъртя на 180 градуса? Нали трезорът хлопна кепенци с обещанието, че на 21 юли отново ще отвори врати. Доверие към БНБ ли, кога разбраха, че има проблем? И не е ли факт, че затвориш ли една банка, лошите кредити от 2% лесно ще станат 92%.

Е, ще понесе ли някой отговорност за откровените заблуди и лъжи, в които се хвърляше и се хвърля обществото? Кого всъщност искаше да обслужи гуверньорът Искров с настояването си за банкова ваканция? Защото именно тези призиви, предизвикващи истерия и опашки, можеха да доведат до още по-драматични събития.

Каква е истината за КТБ и ще я научим ли някога? Колко ликвидност е имало в банката? Колко депозирани средства? С колко ще олекне държавата, т.е. всички ние като данъкоплатци? Дали само с въпросните 3,5 млрд. или с повече? Защото един небеизвестен политик постоянно натрапва тези за някакви 5 милиарда (колкото е кредитният й портфейл) и подканва да се тегли заем от МВФ. Ако знае нещо, да казва.

Странни отговорности лъснаха и по отношение на контролните функции на БНБ. Как се изнасят 200 милиона в брой и как изчезват стотици досиета за един ден чисто физически? Като обем това колко е? Една стая, един апартамент с хартийки? Никой ли не е видял? Айде бе! България иска да знае с чие съучастие, мълчаливо съгласие, дебилно нахалство и перфидно подхилкване... пак ни пускат по пързалката! Нали не искате да повярваме, че някаква си Маргаритка изнесла чувалите с парите. Сега някой няма да си върне 2 млрд. кредити, които е взел от КТБ, държавата щяла да ги плаща с нашите пари!

А нима е нормално, че действащият още от 1997 г. закон за БНБ е освободил от отговорност управителя и членовете на УС на централната банка по отношение на текущия банков надзор? И ако е надзиравана по същия начин, какво е всъщност състоянието на цялата ни банкова система? Защо имената на виновниците продължават да са тайна и пак ли ще им се размине, както обикновено - "кучетата ще си лаят, а керванът ще си върви"?

Сега на ход били политиците, казват от БНБ. Така ли? Точно този коварен призив е доказал във времето, че така най-лесно се замазва всичко, за да не стане ясно никога какво точно се случи. Тук няма място за политика, а за правосъдие. Става дума за живота на всеки един от нас - нашия, на децата ни, на близките и приятелите ни, на хората, които се опитват с труд и знания да изплуват, на възрастните, които проклинат несретните си дни в недоимък, на болните, за които няма пари за лечение и т.н. Защото цинизмът е придобил невиждани размери, а народът е смазан и обезверен.

От "Дума".


 

Румен Гечев: ГЕРБ и ДПС поискаха "банкова ваканция"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190153

"На консултациите при президента Росен Плевнелиев по повод кризата с тегленето на депозити от Първа инвестиционна банка имаше предложение да се обяви "банкова ваканция", като ГЕРБ и ДПС се подписаха за това пред 30 души свидетели, присъствали на обсъждането". Това каза пред Нова телевизия Румен Гечев и потвърди,

Започна операцията по изваждането на Costa Concordia

http://www.cross.bg/operatziyata-costa-sloyn-1420597.html

/КРОСС/ Започна операцията по изваждането на кораба Costa Concordia, при чието потъване на 13 януари 2012 г. загинаха 32 души. Тя се ръководи от южноафриканеца Ник Слоун. Корабът, дълъг почти 300 м, ще бъде изваден, като се „инжектира" 30 кутии, обграждащи останките на плавателния съд. По-късно той трябва да бъде вдигнат на поне 2 м височин, да бъде преместен на около 30 м източно от тосканския остров Джилио и да бъде позициониран с помощта на 36 стоманени въжета и 56 вериги, съобщи компанията собственик Costa Crociere. „Това е много сложна операция", призна вчера Франко Габриели, който ръководи италианската агенция за гражданска защита, която наблюдава операцията. Успехът й ще зависи от потеглянето на гигантския кораб към пристанището в Генуа, където трябва да бъде разглобен. „Рискът е корабът да се пречупи или веригите, които поддържат корпуса му, да се скъсат", каза вчера Ник Слоун. Това е най-лошият сценарий, обясни Джорджия Монти от екологичната асоциация Грийнпийс, която планираше да изпрати екип от наблюдатели, за да контролират операцията на острова. Слоун, който е начело на екипа от десетина експерти, признава, че спасяването на "Конкордия" ще остане най-голямото предизвикателство в 20-годишната му кариера. „При първата маневра ще има 42 души. В случай на бедствие, те ще бъдат евакуирани бързо", заяви той

Украйна отрича обстрела на руска територия

http://www.cross.bg/donetzk-ykraiina-ykrainski-1420600.html

/КРОСС/ Министерството на външните работи на Украйна упорито отказва своята съпричастност в обстрела на руска територия на 13 юли, предаде ИТАР-ТАСС. Украинското ведомство направи изявление, в което се съобщава, че „украинските военнослужещи никога не са стреляли, не стрелят и няма да стрелят по територии на съседни държави и жилищни квартали". При това украинското външно министерство изразява съжаление във връзка със смъртта и ранените руснаци в Донецк в Ростовска област (южната част на Русия). Напомняме, че на 13 юли, на територията на Русия, в град Донецк (Ростовка област) вследствие на взрив от украински снаряд е загинал един жител, а други двама са ранени. В същия ден украински военен самолет е нарушил руското въздушно пространство. Инцидентът е станал близо до градчето Донецк в Ростовска област (южна Русия). Самолетът, захождайки от територията на Русия, е нанесъл удар по цели в Украйна.  

Ст. Александров: Искров е неподготвен да управлява влака в екстремна ситуация

http://frognews.bg/news_72992/

Какво би било основанието за одържавяване на Креди Агрикол, след изявлението, че това е нормално функционираща банка, това е юридически казус, каза по TВ 7 финансистът Стоян Александров.

Румен Гечев: ГЕРБ и ДПС поискаха "банкова ваканция"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190171

"На консултациите при президента Росен Плевнелиев по повод кризата с тегленето на депозити от Първа инвестиционна банка имаше предложение да се обяви "банкова ваканция", като ГЕРБ и ДПС се подписаха за това пред 30 души свидетели, присъствали на обсъждането". Това каза пред Нова телевизия Румен Гечев и потвърди, "На консултациите при президента Росен Плевнелиев по повод кризата с тегленето на депозити от Първа инвестиционна банка имаше предложение да се обяви "банкова ваканция", като ГЕРБ и ДПС се подписаха за това пред 30 души свидетели, присъствали на обсъждането". Това каза пред Нова телевизия Румен Гечев и потвърди,

Заемите до 400 лв. влизат под защита на Закона за потребителския кредит

http://econ.bg/Новини/Заемите-до-400-лв-влизат-под-защита-на-Закона-за-потребителския-кредит_l.a_i.555755_at.1.html

Заемите до 400 лв. занапред ще попадат под защита на Закона за потребителския кредит. Тази позитивна мярка се очаква с влизането в сила от 23 юли на...

Жилищните заеми - по-изгодни от 23 юли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4189715

По-изгодни жилищни кредити от 23 юли обещават банките. Оттогава влизат в сила промените в Закона за потребителския кредит. При някои от продуктите се очаква намаление на крайната цена, докато при други се очертават по-благоприятни условия, например по обезпечението.
Някои банки вече пуснаха оферти, които почти напълно покриват новите правила и са По-изгодни жилищни кредити от 23 юли обещават банките. Оттогава влизат в сила промените в Закона за потребителския кредит. При някои от продуктите се очаква намаление на крайната цена, докато при други се очертават по-благоприятни условия, например по обезпечението. Някои банки вече пуснаха оферти, които почти напълно покриват новите правила и са

Финансист попита на какво основание се одържавява "Креди агрикол"

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/14/2343102_finansist_popita_na_kakvo_osnovanie_se_odurjaviava/?ref=rss


Намерението на БНБ да отдели "добрата част" от КТБ и да я прехвърли към дъщерната й "Креди агрикол,", която да стане държавна, може да се окаже неизпълнимо. Това прогнозира  пред ТВ7 финансистът Стоян Александров. 

На какво основание една банка - без значение кой е собственикът, която е нормално функционираща, ще я одържавиш, попита Александров. Изтъкна, че това е юридически казус, който показва несъгласуваност между БНБ, правителството и парламента. 

Финансистът попита...

К. Нинова: Мога да променя БСП да стане по-силна

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/k.-ninova-moga-da-promenia-bsp-da-stane-po-silna-6017186

Всеки от пожелалите да се включи в състезанието за председателския пост на БСП има своите качества, смята тя

След провала на Бразилия Сколари си отива

http://www.cross.bg/skolari-braziliya-zhelanie-1420595.html

/КРОСС/Бразилската футболна федерация няма да поднови договора на националния селекционер Луиш Фелипе Сколари, съобщават медиите в Бразилия. Новината стана ясна само часове, след като Германия победиха Аржентина и взеха световната купа. След провала на Селесао, Сколари каза, че ще остави футболното ръководство да реши съдбата му. Бразилия загуби от Холандия с 3:0 в мача за третото място, а на полуфинала претърпя eдно от най-големите унижения във футболната си история, като загуби със 7:1 от новите световни шампиони. Тази загуба е сравнима само с поражението на страната от Уругвай през 1950. Сколари, известен с прозвището си Фелипао, изведе Бразилия до победа на Световното в Япония през 2002. По непотвърдена информация бразилската федерация е провела разговори с шефа на ''Челси'' Жозе Моуриньо, който да наследи Сколари. Моуриньо обаче е отказал с мотива, че няма желание да прекрати договора си с ''Челси'', който изтича след 3 години. Той не е отричал, че има желание да бъде национален селекционер, но на Англия.  

Пуснато е движението по линията към Бургас, обяви министърът на транспорта

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rmAC549oqxY/

Пуснахме движението по линия едно, специалистите на НКЖИ успяха да отпушат пътя и той в момента работи, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в сутрешния блок на ТВ7 по повод на инцидента с дерайлиралия влак край Калояновец. Министърът отбеляза, през последните няколко месеца са направени доста сериозни ремонта по пътническите вагони и по мотрисите. Той подчерта, че инцидентът е станал на най- новия жп участък, където всичко е чисто ново и в отлично техническо състояние. Папазов обяви, че е разпоредил проверка на състоянието на локомотивния състав по трасетата, особено по тези, които са с по- високи скорости. „Ще направим проверка на всички процеси, които дават разрешение за движение по пътя – и на локомотивни машинисти, и на жп състав, и на локомотивите“, каза министърът.

В сутрешния блок на БТВ министър Папазов отбеляза, че според него причините за инцидента край Калояновец са комплексни, като една от тях е скоростта, но подчерта, че следствените органи са тези, които трябва да се произнесат. „Нека да изчакаме, защото наистина е много важно да се знае истината“, добави Папазов. Той изтъкна, че това е най-доброто трасе на НКЖИ, което отговаря на всички европейски параметри и е открито само преди два месеца. „Също така най-добрият подвижен състав на БДЖ, с който в момента разполагаме, се е движил по трасето“, подчерта Папазов. Той отбеляза, че локомотивът разполага с автоматична система за следене на скоростта, което може да помогне на следствените органи при изясняване на случая.

На въпрос за уволнението на шефа на ВИП-а на летището министърът отбеляза, че е свързано с отказа му да се правят реформи. „Твърде малко реформи се направиха на летището, въпреки голямото желание на ръководството“, отбеляза Папазов.

 

Андреева: Здравната каса може да се разплати с болниците

http://econ.bg/Новини/Андреева-Здравната-каса-може-да-се-разплати-с-болниците_l.a_i.555753_at.1.html

В момента има финансов ресурс Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) да разплати медицинската дейност на лечебните заведения. Това заяви...

Безредици в Буенос Айрес след загубата на световната титла

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/14/2343107_bezredici_v_buenos_aires_sled_zagubata_na_svetovnata/?ref=rss


Полицията в Буенос Айрес прибегна до използването на сълзотворен газ и гумени куршуми за неутрализирането на група вандали, предизвикали безредици след загубата на Аржентина във финала на световното първенство по футбол.

"Гаучосите" отстъпиха с 0:1 на Германия след продължения с гол на Марио Гьотце в 113-ата минута.

Над 20 хиляди души са се били събрали на площад "Сан Мартин" в Буенос Айрес, като голяма част от хората са били с малки деца.

След поражението...

Избор между справедливостта и стабилността

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189685

Доколкото разбираме, планът на БНБ за спасяване на вложенията на хората в КТБ и изход от кризата не се приема еднозначно от партиите. (Виж 2-а, 3-а, 4-а стр.) Има раздвоение и в самите партии. Впрочем идеята с пари на данъкоплатците да се покриват вложенията на богати хора, които са се полакомили от високите лихви, не се харесва много-много и на са Доколкото разбираме, планът на БНБ за спасяване на вложенията на хората в КТБ и изход от кризата не се приема еднозначно от партиите. (Виж 2-а, 3-а, 4-а стр.) Има раздвоение и в самите партии. Впрочем идеята с пари на данъкоплатците да се покриват вложенията на богати хора, които са се полакомили от високите лихви, не се харесва много-много и на са

Директорът на БДЖ: Човешка грешка е причината за дерайлирането на влака при "Калояновец"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190156

Причината за дерайлирането на влака при гара „Калояновец“ е човешка грешка. Това каза Християн Кръстев – изпълнителен директор на БДЖ пред бТВ.
„Единствено според мен има невъзприемане на сигнала, който са показвали двата светофара. Пред колегите това, което е споделил помощник-машинистът е казал, че е видял, Причината за дерайлирането на влака при гара „Калояновец“ е човешка грешка. Това каза Християн Кръстев – изпълнителен директор на БДЖ пред бТВ. „Единствено според мен има невъзприемане на сигнала, който са показвали двата светофара. Пред колегите това, което е споделил помощник-машинистът е казал, че е видял,

Проф. Димитров: Специален закон за КТБ, ще върне парите на вложителите, но ще обезсмисли законодателството

http://www.cross.bg/banka-zakon-dimitrov-1420594.html

/КРОСС/Ако се приеме специален закон за Корпоративна търговска банка, парите на вложителите ще бъдат върнати в пълен размер. Но това е прецедент, който ще обезсмисли законодателството ни досега и не е правилен ход. Това каза пред Нова телевизия професор Валери Димитров. Той посочи, че е за спазване на синхронизираното с Европейския съюз законодателство и да бъде изплатен само гарантирания размер на влоговете - до 200 000 лева. Според него, не е възможно да изчезнат досиета на кредитополучатели, тъй като има достатъчно копия и информация за това в БНБ. Не е правилно да защитаваш всички вложители в една фалирала банка, европейската практика не е такава, всеки вложител трябва да си носи отговорността за избора си, смята бившият шеф на Сметната палата. Той посочи, че европейското законодателство е насочено към защита на дребните вложители и това не бива да бъде отхвърляно от България. Трябва да се приложи Закона за финансовата несъстоятелност, иначе прецедентът ще е много лош, за всяка ли банка, която се разклати, ще приемаме отделен закон, попита накрая Валери Димитров. Той определи КТБ като "протежирана финансова пирамида".  

Министър Андреева: Пари за болниците има. Бюджетът на НЗОК ще бъде актуализиран

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/O_WK6re64X8/

В момента има финансов ресурс НЗОК да разплати медицинската дейност на лечебните заведения, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева в сутрешния блок на НТВ. „Има забавяне по отношение на разплащането на надлимитната дейност, но това не означава, че няма да бъде заплатена“, добави Андреева. Тя отбеляза, че искането за актуализация на бюджета на НЗОК е във връзка с притесненията на Касата за това, че към края на годината ще се оформи дефицит и може да няма кой да актуализира бюджета през есента. Министърът подчерта, че е важно да се осигури финансов ресурс, така че в края на годината болниците да не останат с липса на такъв за разплащане на медицинска дейност. Андреева подчерта, че миналата година бюджетът на Касата беше разписан до месец септември и настоящото правителство намери начин и без актуализация на бюджета да се справи с финансовия ресурс, който беше необходим за разплащането на дейност до края на годината.

Андреева напомни, е НЗОК е обществена институция и не се управлява от министъра на здравеопазването. „Никога в една система само един човек не е виновен“, заяви тя. Министърът изтъкна, че парламентът повече от месец не гласува законопроекта, който променя важни неща в Закона за здравното осигуряване, в Закона за здравето и в Закона за лечебните заведения. „За първи път се регламентира електронното здравеопазване. Националната здравна карта е във фаза на разработка и през есента ще я имаме за първи път. Всички тези неща са заложени в един законопроект, който поставя първи стъпки в реформата, но той не е гласуван“, каза министърът.

По отношение на системата на санаториумите Андреева заяви, че е освободен Съветът на директорите след проверки и констатирани нарушения. Министърът отбеляза, че директорът работи за частен център, без да има такова право по закон. Тя добави, че са сезирани АДФИ и други институции, които ще вземат отношение. Андреева не изключи възможността и прокуратурата да се занимае със случая.

 

Шефът на БДЖ: Влакът София - Варна е дерайлирал заради човешка грешка

http://pik.bg/шефът-на-бдж-влакът-софия---варна-е-дерайлирал-заради-човешка-грешка-news202151.html

Шефът на БДЖ: Влакът София - Варна е дерайлирал заради човешка грешка

Причината за дерайлирането на влака при гара „Калояновец“ е човешка грешка. Това каза Християн Кръстев – изпълнителен директор на БДЖ пред БиТи Ви.

„Единствено според мен има невъзприемане на сигнала, който са показвали двата светофара. Пред колегите това, което е споделил помощник-машинистът е казал, че е видял, че светофарът му е показал за отклонение. Там идва два вида сигнали – един воден и един предвходен сигнал, който дава показание какво ще бъде показанието на входния сигнал. Така е направена сигнализацията в цялата страна“, добави Християн Кръстев.

„Помощник-машинистът има правото да кара влака. Той не е само с правоспособност „помощник-машинист“. На работа са били де факто двама машинисти. По между тях са се разбрали кой ще управлява влака до Варна, може би след това другият колега е щял да върне влака до София“, каза още Християн Кръстев.

Безредици в Аржентина след финала на Световното по футбол

http://www.moreto.net/novini.php?n=257895

Безредици избухнаха в центъра на Буенос Айрес след загубата за националния отбор по футбол на Аржентина от Германия с резултат 0:1 на финала на Световното първенство в Бразилия. Настроението на главния площад „9 юни”, около 67-метровия обелиск, който се смята за символ на аржентинската столица, бързо помръкна след поражението на футболния терен.

Шефът на БДЖ: Причината за дерайлирането на влака е човешка грешка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190145

Причината за дерайлирането на влака при гара „Калояновец“ е човешка грешка. Това каза Християн Кръстев – изпълнителен директор на БДЖ пред бТВ.
„Единствено според мен има невъзприемане на сигнала, който са показвали двата светофара. Пред колегите това, което е споделил помощник-машинистът е казал, че е видял, Причината за дерайлирането на влака при гара „Калояновец“ е човешка грешка. Това каза Християн Кръстев – изпълнителен директор на БДЖ пред бТВ. „Единствено според мен има невъзприемане на сигнала, който са показвали двата светофара. Пред колегите това, което е споделил помощник-машинистът е казал, че е видял,

Коментаторски бисери от Световното

http://worldcup2014.actualno.com/Komentatorski-biseri-ot-Svetovnoto-news_39471.html

"И аз съм единодушна! Така е" Ели Гигова, представяне на коментаторите и програмата на Мондиал 2014 "Дилма Русеф бе освиркана от заформящи се протестанти" Ивайло Ангелов, Брази...

Мъж от Нова Загора е паднал от електрически стълб, има опасност за живота му

http://crime.actualno.com/Myj-ot-Nova-Zagora-e-padnal-ot-elektricheski-stylb-ima-opasnost-za-jivota-mu-news_39474.html

За живота на 50-годишен мъж от Нова Загора има опасност, след като е паднал от електрически стълб, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Мъжът е бил настанен в от...

Агуеро: Ще е двоен удар за нас, ако Сабея си тръгне

http://worldcup2014.actualno.com/Aguero-Shte-e-dvoen-udar-za-nas-ako-Sabeja-si-trygne-news_39475.html

Двама от лидерите на Аржентина - Лионел Меси и Серхио Агуеро, изразиха желанието си селекционерът Алехандро Сабея да остане на поста си и след Световното. Както е известно, "гаучосите" загу...

Кадиев за Стойнев: Не очаквах да влезе в това компроматно блато

http://politics.actualno.com/Kadiev-za-Stojnev-Ne-ochakvah-da-vleze-v-tova-kompromatno-blato-news_39479.html

Провокиран от изказване на икономическия министър Драгомир Стойнев, който е и кандидат за поста лидер на БСП, напусналият НС и ръководните органи на левицата Георги Кадиев заяви, че не очаквал съпарти...

Шакира: Гордея се с Хамес Родригес

http://worldcup2014.actualno.com/Shakira-Gordeja-se-s-Hames-Rodriges-news_39477.html

Колумбийската певица Шакира оцени високо представянето на Колумбия на световното първенство и се гордее с класирането на отбора в четвъртфиналите на надпреварата. Тя също подчерта ролята на нападателя...

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на кмета на Ямбол

http://yambol.actualno.com/Burgaskijat-apelativen-syd-potvyrdi-prisydata-na-kmeta-na-Jambol-news_39476.html

Апелативен съд-Бургас за втори път потвърди присъдата на Ямболския окръжен съд от 14 ноември 2011 година. С нея кметът на община Ямбол Георги Славов е признат за виновен в това, че през в периода септ...

Какво хапнаха германците, за да станат световни шампиони

http://recipes.actualno.com/Kakvo-hapnaha-germancite-za-da-stanat-svetovni-shampioni-news_39478.html

В най-футболния месец на годината, в края на най-очакваното събитие – Световното първенство по футбол 2014г., до финала успяха да стигнат само най-добрите – отборите на Германия и ...

В Иран Facebook статуси пратиха 8 души в затвора

http://asia.actualno.com/V-Iran-Facebook-statusi-pratiha-8-dushi-v-zatvora--news_39472.html

Осем младежи от Иран, който публикували критики към правителството на страната под формата на Facebook статуси, бяха осъдени на общо 127 години затвор. Присъдата бе издадена от иранския трибунал, пред...

Великобритания отказа виза на генералния директор на «Ростех»

http://www.cross.bg/rosteh-velikobritaniya-predstaviteli-1420593.html

/КРОСС/ Международният авиокосмически салон „Фарнборо" откри врати на 14 юли в покрайнините на британската столица, но без участието на представители на Русия, предаде RT. Правителството на Обединеното Кралство отказа да издаде визи на представители на руски компании, поради разногласията с Москва относно ситуацията в Украйна. Сред персоните нон грата е и генералният директор на «Ростех» Сергей Чемезов. „Във връзка с действията на Русия в Украйна, на никой от представителите на руското правителство не бяха изпратени покани за „Фарнборо", съобщиха по-рано от Министерството на външните работи на Великобритания. Напомняме, че Сергей Чемезов е включен във втория санкционен списък срещу русия, но на САЩ (от 28 април). Името му не фигурира в списъците на ЕС, Великобритания, Австралия, Швейцария и Канада. Въпреки това, британските власти не са допуснали участието на Чемезов, който оглавява съвета на директорите на «Рособоронекспорт», който е част от състава на «Ростех»

Ценни платна графика изложени в Художествената галерия в Добрич

http://dobrudjatv.net/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d1%85%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b6/

В зала №1 на Художествена галерия – Добрич е подредена изложбата „Черно и бяло“ – графики от фонда на галерията. Показани са творби с различна графична техника , подсказва художникът Недко Недков председател на групата в представителството на СБХ. Изложените творби са на изявените български […]

Обществено обсъждане на плана за развитие на община Бургас за 2014 г. – 2020 г.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/CPxQ2N-dLdM/

Обществено обсъждане по темата: Представяне на Общинския план за развитие на община Бургас за 2014 г. – 2020 г. ще се проведе на 16 юли 2014 г. от 11:00 часа в зала „Компас” на Хотел България, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

В рамките на общественото обсъждане ще бъде разгледан целият проект на Общинския план за развитие: социално-икономически анализ, стратегия, включваща определените приоритети и мерки, програма за реализация, включително механизъм за мониторинг на изпълнението.

Разработването на новия Общински план за развитие на община Бургас за 2014 г. – 2020 г. е във връзка с изпълнението на Договор за услуга № 93-ОП-106/8/28.01.14 г. между ОБЩИНА БУРГАС и Обединение „БИФАЙВ БУРГАС” с предмет: Разработване, прилагане и контрол на стратегически средносрочни политики в Община Бургас“във връзка с изпълнение на проект: „Създаване на условия за ефективен мониторинг и контрол при разработване на политики и стратегически документи на Община Бургас“, по приоритетна ос І „Добро управление“, подприоритет 1.3 „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики“ на Оперативна програма „Административен капацитет“, бюджетна линия BG051PO002/13/1.3-07, номер на договор 13-13-58/13.11.2013 г.

 

С какво България привлича и отблъсква

http://www.moreto.net/novini.php?n=257882

По утвърдена традиция и тази година Слънчев бряг е епицентър на скандалите, свързвани със състоянието и сигурността в българските летни курорти. Активният сезон там вече е в разгара си и сигурен белег за това са пресните криминални новини за пребити и ограбени чуждестранни туристи.

Контролни срещи на ОФК “Поморие”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ojLryR5QIQc/

На 12.07. / събота / на Стадион Поморие се изигра третата контролна среща на ОФК “Поморие” от подготовката на новия сезон  2014/2015г. срещу отбора на ФК “Созопол”. След оспорвана игра, новият член на “Б” група – “Созопол” победи отбора на Поморие с 2:0 , с голове в 75-та и 85-та минута.

С група от 21 футболисти, под ръководството на ст. треньора Малин Орачев, мъжкият отбор ще проведе 9-дневен подготвителен лагер в гр. Сопот, през който ще се изиграят 3 контролни срещи:

- на 16.07. /сряда/ с отбора на ФК “Гигант” гр. Съединение

- на 18.07. /петък/ с ФК “Левски” гр. Карлово

- на 21.07. /понеделник/ с ФК “Розозва долина” гр. Казанлък.

Контролните срещи ще се състоят на централния стадион в гр. Сопот.

Какви болести може да предизвика нечистото легло

http://www.vesti.bg/novini/kakvi-bolesti-mozhe-da-predizvika-nechistoto-leglo-6017185

Една пета от хората не сменят чаршафите в спалнята си дори веднъж месечно. Те обаче не знаят, че това може да предизвика астма, екзема и запушен нос, тъй като нечистите чаршафи привличат акари, които причиняват алергии.

Истинската цена на световното

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4189376

ТОДОР ПАУНОВ
в. “България-Сега ”
(Чикаго)

Бразилците са бесни от отпадането от световното и стават още по-бесни, защото правителството похарчи милиарди за първенството и за олимпийските игри след 2 г. И защото изсели много бедни хора заради нови стадиони.

Спортният писател и журналист Дейвид Зайрън няколко пъти е посетил Бразилия през после ТОДОР ПАУНОВ в. “България-Сега ” (Чикаго) Бразилците са бесни от отпадането от световното и стават още по-бесни, защото правителството похарчи милиарди за първенството и за олимпийските игри след 2 г. И защото изсели много бедни хора заради нови стадиони. Спортният писател и журналист Дейвид Зайрън няколко пъти е посетил Бразилия през после

Как ще изглеждат летищата след 10 години

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/07/14/2342983_kak_shte_izglejdat_letishtata_sled_10_godini/?ref=rss


След десет години, ако пътуваме със самолет, ще оставяме багажа си на автоматизирани приемни пунктове навсякъде из терминала и ще ги регистрираме чрез телефона си, докато си пием кафето. Това е прогнозата на сайта за сравнение на цени на самолетните билети Scyscanner, който е проучил най-новите технологии, прилагани от водещи летища и се допитал до експертите в тази област с помощта на компанията  The Future Laboratory.

"Автоматизирано самообслужване" е мотото, на което е подчинена...

Нинова: Искаха да ме откажат от битката

http://frognews.bg/news_72989/

Мисля, че мога да променя БСП, за да стане по-силна, заяви по НТВ Корнелия Нинова от БСП. Оставката на Станишев ме накара да мисля по въпроса, а получих и номинации от цялата страна.

Най-голямата безнравственост е да се захващаш за работа, която не умееш да вършиш

http://www.cross.bg/ymeesh-naii-golyamata-vurshish-1420592.html

/КРОСС/Наполеон I Бонапарт (15 август 1769 г. - 5 май 1821 г.), владетел на Франция след 1799 г. и първият френски император под името „Наполеон I Велики" от 18 май 1804 г. до 6 април 1814 г. и повторно между 20 март и 22 юни 1815 г.: Най-голямата безнравственост е да се захващаш за работа, която не умееш да вършиш.

Валери Димитров: Да се изплати само гарантирания размер на влоговете в КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190135

Ако се приеме специален закон за „Корпоративна търговска банка” парите на вложителите ще бъдат върнати в пълен размер, но това е прецедент, който ще обезсмисли законодателството ни досега и не е правилен ход. Това каза пред Нова телевизия професор Валери Димитров.
Той посочи, че е за спазване на синхронизираното с Европейския съюз законодателство Ако се приеме специален закон за „Корпоративна търговска банка” парите на вложителите ще бъдат върнати в пълен размер, но това е прецедент, който ще обезсмисли законодателството ни досега и не е правилен ход. Това каза пред Нова телевизия професор Валери Димитров. Той посочи, че е за спазване на синхронизираното с Европейския съюз законодателство

Човешка грешка е причината за дерайлирането на влака

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/choveshka-greshka-e-prichinata-za-derajliraneto-na-vlaka-6017184

„Разбира се, причината сигурно е комплексна с наслагване на няколко събития, които предполагат такъв тежък инцидент", обясни министър Папазов

Причината за дерайлиралия влак е комплексна

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/prichinata-za-derajliraliia-vlak-e-kompleksna-6017184

„Разбира се, причината сигурно е комплексна с наслагване на няколко събития, които предполагат такъв тежък инцидент", обясни министър Папазов

Папазов: Причината за дерайлирането на влака е комплексна

http://frognews.bg/news_72991/

Пътният инцидент при гара "Калояновец" е твърде тежък и следствието не може да приключи в такива кратки периоди, каза по БТВ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов за дерайлиралия преди два дни влак при гара „Калояновец“.

Корнелия Нинова влиза в битката за БСП

http://www.cross.bg/ninova-partiyata-sotzialistite-1420591.html

/КРОСС/Корнелия Нинова влезе в битката за лидер на БСП. Мотивът - да промени БСП така, че да стане по-силна, уточни тя пред Нова.  Нинова е получила и номинации от различни представителства на БСП в страната, но в същото време е получила и „съвет" да не се кандидатира с мотива да не се разпиляват гласовете на социалистите, състезанието да не изглежда разнобой, да се съсредоточат гласовете около две кандидатури и пр. Не ги приех, заяви Нинова. Всеки от състезателите има качества, смята тя. Нинова отрече ДПС да са набелязали свой фаворит за лидерския пост в БСП. По отношение на скандала с КТБ Нинова каза, че все повече той й изглежда субективен. Според нея четирима за хората, които трябва да разрешат проблема и това са шефът на БНБ Иван Искров, финансовият министър, министър-председателят и главният прокурор. Лошо е, че мълчат, защото това са четирите институции, които трябва да решат този въпрос. Всяко друго говорене намирам за опасно, каза още Нинова.  С нарочна декларация социалистите от Основна партийна организация на БСП „Никола Голев" - Банско заявиха категоричната си подкрепа за кандидатурата на Корнелия Нинова за председател на БСП. Основание за тази подкрепа им дават доказаните качества на другарката Нинова в работата й като координатор на партията за област Благоевград, член на ИБ на НС на БСП, народен представител и зам.-председател на парламентарната група на Коалиция за България

Корнелия Нинова влиза в битката за БСП

http://www.cross.bg/ninova-glasovete-bitkata-1420591.html

/КРОСС/Корнелия Нинова влезе в битката за лидер на БСП. Мотивът - да промени БСП така, че да стане по-силна, уточни тя пред Нова.  Нинова е получила и номинации от различни представителства на БСП в страната, но в същото време е получила и „съвет" да не се кандидатира с мотива да не се разпиляват гласовете на социалистите, състезанието да не изглежда разнобой, да се съсредоточат гласовете около две кандидатури и пр. Не ги приех, заяви Нинова. Всеки от състезателите има качества, смята тя. Нинова отрече ДПС да са набелязали свой фаворит за лидерския пост в БСП. По отношение на скандала с КТБ Нинова каза, че все повече той й изглежда субективен. Според нея четирима за хората, които трябва да разрешат проблема и това са шефът на БНБ Иван Искров, финансовият министър, министър-председателят и главният прокурор. Лошо е, че мълчат, защото това са четирите институции, които трябва да решат този въпрос. Всяко друго говорене намирам за опасно, каза още Нинова.      

„Южен поток” не зависи само от нас, категоричен Орешарски

http://www.moreto.net/novini.php?n=257889

„Южен поток“ не е български проект и от нас не зависи целият проект. Това е написал в профила си във фейсбук премиерът Пламен Орешарски. "Относно „Южен поток“ - имахме бележки от Европейската комисия. Разпоредих да бъдат спрени временно всички действия, най-вече по подписване на нови договорености и споразумения, докато уточним с Комисията доколко основателни са тези бележки.

Папазов: Причината за дерайлирането на влака е комплексна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190133

Пътният инцидент при гара "Калояновец" е твърде тежък и следствието не може да приключи  в такива кратки периоди. Това заяви пред bTV министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по повод дерайлиралия на 12 юли влак при гара „Калояновец“.
 "Общо-взето на мен, като на човек, почти сигурно ми е ясно, Пътният инцидент при гара "Калояновец" е твърде тежък и следствието не може да приключи  в такива кратки периоди. Това заяви пред bTV министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по повод дерайлиралия на 12 юли влак при гара „Калояновец“.  "Общо-взето на мен, като на човек, почти сигурно ми е ясно,

Ексшефът на Сметната палата: Да се изплатят само влогове до 200 000 лева в КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190130

Ако се приеме специален закон за „Корпоративна търговска банка” парите на вложителите ще бъдат върнати в пълен размер, но това е прецедент, който ще обезсмисли законодателството ни досега и не е правилен ход. Това каза пред Нова телевизия професор Валери Димитров.
Той посочи, че е за спазване на синхронизираното с Европейския съюз законодателство Ако се приеме специален закон за „Корпоративна търговска банка” парите на вложителите ще бъдат върнати в пълен размер, но това е прецедент, който ще обезсмисли законодателството ни досега и не е правилен ход. Това каза пред Нова телевизия професор Валери Димитров. Той посочи, че е за спазване на синхронизираното с Европейския съюз законодателство

Зловещи черни магии правят пред входа на черква в Дупница

http://pik.bg/зловещи-черни-магии-правят-пред-входа-на-черква-в-дупница-news202146.html

Зловещи черни магии правят пред входа на черква в Дупница

Служителката в храм „Св. Георги“, намиращ се в центъра на Дупница – Евгения, бе запалила малък огън, от който се издигаше черен дим, което направи впечатление на минаващите покрай храма. Оказало се, че Евгения е запалила част от ръкав на мъжка риза, върху който е бил поставен дървен кръст точно пред стълбите на църквата, пише Struma.bg.
Хората са полудели да си правят лошо едни на други. Всеки ден на входа на черквата намираме всякакви предмети, от които да ти настръхне косата. Преди няколко дни беше оставен издялан от дърво миниатюрен ковчег. Някой е правил магия на другиго, за да умре. Друг път колежки от храма са откривали кукла, направена от парцали, и набодена цялата с игли, доколкото знам това е вудо магия, разказва Евгения.

Всичко, което открием пред вратата, го изгаряме и след това пръскаме със светена вода, най-шокиращо бе, когато открихме снимка на млада жена, прободена с игла, заровена в пясъка, където се палят свещи за покойници. Всички се ужасихме, явно е правено магия на младата жена да умре. Нямат ли страх от Бога тези хора, не виждат ли, че отвсякъде ни заливат катаклизми и природата се бунтува срещу хорските злини, каза с възмущение Евгения. Някои дотолкова са заслепени от злобата си, че принасят като дарове на иконите в храма кърпи, изцапани с кръв. Друга служителка сподели, че всяка сутрин вратите на храма са намазани с мазна течност, която трудно се изчиства. Всичко това отприщва отрицателна енергия, заяви тя.

Отец Илия Дичев, който е председател на настоятелството на храма „Св. Богородица“ в Дупница, коментира: Тези, които се занимават с магии и спиритизъм, нямат страх от Бога, те са чада на Сатаната, активизират се обикновено преди големите християнски празници. Тези, които правят магии и заклинания, ги достига божието наказание, лошотията, която искат да направят на другите, се връща като бумеранг върху тях и семействата им. Бог решава как да ги накаже, каза отец Илия.

Папазов: Причината за дерайлирането на влака при гара „Калояновец“ е комплексна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190128

Пътният инцидент при гара Пътният инцидент при гара "Калояновец" е твърде тежък и следствието не може да приключи  в такива кратки периоди. Това заяви пред bTV министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по повод дерайлиралия на 12 юли влак при гара „Калояновец“.  "Общо-взето на мен, като на човек, почти сигурно ми е ясно,

Украинската армия деблокира летището в Луганск

http://europe.actualno.com/Ukrainskata-armija-deblokira-letishteto-v-Lugansk-news_39465.html

Украинските въоръжени сили успяха да деблокират след сражения летището в Луганск - един от големите градове в източната част на страната, контролиран от проруските сепаратисти. Информацията съобщи АФП...

Aгентът на Ивайло Чочев разкри сензационни подробности за трансфера му в Палермо

http://bgfootball.actualno.com/Agentyt-na-Ivajlo-Chochev-razkri-senzacionni-podrobnosti-za-transfera-mu-v-Palermo-news_39466.html

Мениджърът на продадения на Палермо Ивайло Чочев Петьо Костадинов разкри, че върху него и клиента му е бил упражняван натиск, за да стане сделката на всяка цена. Агентът направи и сензационно изявлени...

МУЗИКАУТОР и БАККО с историческо споразумение

http://society.actualno.com/MUZIKAUTOR-i-BAKKO-s-istorichesko-sporazumenie-news_39468.html

На 10 юли, в резултат на близо тригодишни преговори, бе подписано споразумение между МУЗИКАУТОР и Българската Aсоциация на Kабелните Kомуникационни оператори (БАККО), с което се уреждат отношенията ме...

Играч съди Локо (Пд) заради Матушев

http://bgfootball.actualno.com/Igrach-sydi-Loko-Pd-zaradi-Matushev-news_39467.html

Бразилец ще съди Локо (Пд), след като треньорът Неделчо Матушев му забрани да се готви с отбора, съобщава "Стандарт". Става дума за Ели Маркес, който се е явил за контролата с Гигант, но не...

Президентът на Аржентина към тима: Нацията е горда с вас

http://worldcup2014.actualno.com/Prezidentyt-na-Arjentina-kym-tima-Nacijata-e-gorda-s-vas-news_39469.html

Президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер се е обадила на националния селекционер Алехандро Сабея, за да го поздрави за представянето на тима на Мондиал 2014. "Гаучосите" загуб...

Сколари: Дори и да бяхме спечелили Световното пак щях да напусна

http://worldcup2014.actualno.com/Skolari-Dori-i-da-bjahme-spechelili-Svetovnoto-pak-shtjah-da-napusna--news_39470.html

Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари разкри, че според договорът му с бразилската футболна федерация той е трябвало да напусне поста си след края на Мондиала. Договорът на 65-годишният Скола...

Китайският интернет концерн Alibaba се оценява на 133 млрд. долара

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c78eb05/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cweb0C4560Ca0Ckitaiskiiat0Einternet0Ekoncern0Ealibaba0Ese0Eoceniava0Ena0E1330Emlrd0Edolara0H1761320C/story01.htm

Компанията предостави повече информация за необичайната си корпоративна структура и за отделянето на Alipay като самостоятелна единица през 2011 г.


Договорът между НЕК и AES Гълъбово е бил променян 8 пъти

http://econ.bg/Новини/Договорът-между-НЕК-и-AES-Гълъбово-е-бил-променян-8-пъти_l.a_i.555751_at.1.html

Държавната Национална електрическа компания (НЕК) и американският ТЕЦ "AES Гълъбово" са изменяли 8 пъти договора, по който държавната компания...

Путин и Меркел единодушни: ситуацията в Украйна деградира

http://www.cross.bg/pytin-ykraiina-sityatziyata-1420590.html

/КРОСС/ На преговорите в Рио де Жанейро лидерите на двете страни размениха приветствия и обсъдиха ситуацията в Украйна. Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел единодушно стигнаха до извода, че ситуацията в Украйна деградира, съобщи РИА Новости, позовавайки се на съобщението на прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Путин е изразил крайната си тревога относно настъпателните действия на украинските въоръжени сили и подчертал, че смята ситуацията за неприемлива, както и случаите, когато украински снаряди поразяват територията на Русия. „Владимир Путин и Ангела Меркел смятат, че за възстановяването на работата на контактната група за Украйна е необходимо спешно прекратяване на огъня, обмяна на пленени и възстановяване на мониторинговата дейност", поясни Песков. В разговора с Меркел, Путин нарече неприемливи действията на украинските военни, които на 13 юли обстреляли жилищен квартал в Ростовска област (Русия), има жертви. Той подчерта, че това не е първият случай на нарушаване на границата и използване на оръжие по територията на Русия. Също така, на срещата са били обсъждани въпросите за газовите доставки в Украйна и Европа.  

Преглед на варненския печат - 14 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=257876

"Румен Арабаджиев, директор на Клон - Териториално поделение „Пристанище Варна” към ДП „Пристанищна инфраструктура”: Влагаме 1,2 млн. лв. в ремонта на варненския вълнолом". Това е водещата тема за вестник "Черно море".

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190119

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Събарят 8 къщи в ромската махала във Варна

http://pik.bg/събарят-8-къщи-в-ромската-махала-във-варна-news202145.html

Събарят 8 къщи в ромската махала във Варна

Събарят 8 къщи в ромското гето „Максуда” във Варна. Постройките са общинска собственост и живущите в тях са се самонастанили, съобщи Дарик.

Заповедите за освобождаване на имотите бяха връчени преди повече от седмица, на 4 юли, и в петък изтече срокът за доброволно напускане и изнасяне на вещите. Ако в понеделник се констатира, че не са го направили, ще се пристъпи първо към принудително изземване.

Сградите, които ще бъдат съборени, са определени като опасни. Те са отчуждени в периода 1988-1990 г., а бившите им собственици са били обезщетени. Къщите се намират на улиците „Страцин”, „Кап. Райчо”, „Бяла черква" и „Черешово топче". На адресите са регистрирани общо 77 човека.

Събарянето ще започне от къщата на ул."Страцин" № 15, около 9.45 часа. В петък изтече и срокът за доброволното събаряне на 51 незаконни постройки, разположени край дерето между улиците „Георги Пеячевич" и „Д-р Иван Селемински”. Тъй като няма постъпили жалби, предстои да бъдат връчени заповеди за принудително събаряне, съобщават от районното кметство „Младост”.

Рюичи Сакамото: Имам рак на гърлото

http://www.vesti.bg/sviat/riuichi-sakamoto-imam-rak-na-gyrloto-6017183

На сайта си музикантът е качил съобщението, че ще се върне към активна творческа дейност, след като завърши курса на лечение и се възстанови

Рюичи Сакамото: Имам рак нагърлото

http://www.vesti.bg/sviat/riuichi-sakamoto-imam-rak-nagyrloto-6017183

На сайта си музикантът е качил съобщението, че ще се върне към активна творческа дейност, след като завърши курса на лечение и се възстанови

Видео: Днес започва преместването на "Коста Конкордия"

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/14/2342866_video_dnes_zapochva_premestvaneto_na_kosta_konkordiia/?ref=rss



Жителите на остров Джилио са доволни от новината, че най-после ще бъдат преместени останките на туристическия кораб "Коста Конкордия". Преди две и половина години той заседна и частично потъна на скалния бряг. В катастрофата загинаха 32 души.

Корабът бе изправен преди няколко месеца, а според властите в понеделник ще започне връщането му на вода - операция, която се очаква да отнеме 6-7 дни.

След това подкрепяният от понтони круизен кораб ще бъде изтеглен в...

Лисабон ускори вътрешните рокади в Banco Espirito Santo

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c78eb09/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Clisabon0Euskori0Evytreshnite0Erokadi0Ev0Ebanco0Eespirito0Esanto0H1761330C/story01.htm

Данъкоплатците няма да бъдат задължени да понасят загубите на частни дружества, посочи португалският премиер Педру Пасуш Коелю


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване