225 млн. лв. за Зравната каса е намерил финансовият министър

http://www.cross.bg/kasa-aktyalizatziya-ministur-1420625.html

/КРОСС/225 млн. лв. за Зравната каса е намерил финансовият министър Петър Чобанов, съобщи "Стандарт". Очаква се още тази седмица Министерски съвет да гласува актуализация на парите на Фонда. А след това тя да бъде изпратена и в парламента. Здравната каса искаше общо 330 млн., за да покрие всички дефицити. Разликата най-вероятно ще се прехвърли за пращане в 2015 г. По-големият обаче е, че Лекарският съюз заяви, че не е съгласен на по-малко от 250 млн. лв. актуализация. Засега не е ясно дали лекарите ще приемат тази сума.

Таня Андреева: Пари за болниците ще има

http://www.moreto.net/novini.php?n=257901

„В момента има финансов ресурс Здравната касата да разплати медицинската дейност на лечебните заведения. Има забавяне по заплащанията на надлимитната дейност, но това не означава, че тя няма да бъда заплатена”, каза в „Здравей, България” д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването.

Трагедия от любов: Момче намушка 50 пъти бременната си приятелка и се хвърли под влак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190486

Кървава драма потресе Врачанско. 16-годишно бременно момиче е било намушкано повече от 50 пъти с нож от приятеля си, съобщи "Конкурент".
Извършителят сложил край на живота си след убийството.
Към 22.20 ч. снощи в районното управление на полицията е получен сигнал, че в Роман има намушкано момиче с нож. Кървава драма потресе Врачанско. 16-годишно бременно момиче е било намушкано повече от 50 пъти с нож от приятеля си, съобщи "Конкурент". Извършителят сложил край на живота си след убийството. Към 22.20 ч. снощи в районното управление на полицията е получен сигнал, че в Роман има намушкано момиче с нож.

Фермери призовават президента да успокои скандала във фонд "Земеделие"

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/14/2343265_fermeri_prizovavat_prezidenta_da_uspokoi_skandala_vuv/?ref=rss


За политическо решение на проблема с ръководството на фонд "Земеделие" под егидата на президента Росен Плевнелиев настоява Българската асоциация биопродукти. Фермерите предупреждават, че проблемът с ръководството на институцията застрашава сигурността на страната не по-малко от банковата криза. Затова предлагат държавния глава да свика заседание на Съвета за национална сигурност по темата.

От развитието на сектора зависи продоволствената сигурност на страната и социалният мир в...

Между 11 и 21 години затвор за публикации в Facebook

http://www.cross.bg/suobshtavat-feiisbyk-mladezhi-1420624.html

/КРОСС/Ирански революционен съд осъди на 11 до 21 години затвор осем младежи, обвинени в дейности във Фейсбук против режима, съобщават иранските медии. Осмината младежи, чиито имена не се съобщават, бяха осъдени за "дейност срещу националната сигурност, пропаганда срещу режима, обиди към религиозните ценности и иранските ръководители", съобщават медиите, без да разкриват подробности за дейността. Осъдените живеели в градовете Язд, Чираз, Абадан, Керман и Техеран. Те могат да обжалват присъдата си. Социалните мрежи, включително Фейсбук и Туитър, са забранени в Иран.  

Зинаида Златанова: Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yhw-x74q3r4/

В никакъв случай финансовата стабилност не е заплашена по причина европейски средства. Напротив – европейската солидарност е много важен източник за публични разходи, които България ползва от години и ще продължава да полазва. Няма никаква опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове, категорична беше вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в интервю за БНР.

По отношение на ОП „Околна среда“ вицепремиерът изтъкна, че има голям напредък в отстраняването на слабостите в системата, които в последните години са довели до спиране на плащанията. „Надявам се до края на този месец можем да отблокираме плащанията по оперативната програма. Това са около 1 млрд.лв.“, каза Златанова. За ОП „Регионално развитие“ тя подчерта, че се работи активно по проверките на двете оси и отстраняването на евентуални слабости. „Това ще стане през есента“, каза вицепремиерът.

Златанова отбеляза, че са взети всички мерки, за да няма системни проблеми в ДФ „Земеделие“. „Това означава, че всичко планирано като проекти и процедури ще бъде направено и бенефициентите ще могат да получат своето финансиране – именно, за да избегнем потенциални загуби в края на годината“, подчерта вицепремиерът. Златанова добави, че е необходимо да се избере ново ръководство на фонда, което бързо и оперативно да започне изпълнението на задачите.

Относно идеята на БНБ да се криминализира публичното говорене за банките вицепремиерът заяви, че решението на законодателя ще бъде по целесъобразност. „Това означава, че законодателят е свободен да прецени размера на обществената опасност на тези деяния, обществените нагласи, системата на НК като цяло и най- добре да прецени как да се наказват тези деяния. Убедена съм, че идеята далеч не е цензуриране на медии или на гражданско общество. Духът на закона е да се запази банковата система от безотговорно поведение“, каза Златанова.

Попитана за избора на главен съдебен инспектор вицепремиерът изтъкна, че от началото на мандата призовава парламента да направи този важен избор. „Законодателят е предвидил мнозинство от 160 депутата за този избор. Това означава приемане на кандидатурата с консенсус, очевидно такъв консенсус няма в сегашния формат на Народното събрание. Надявам се това да стане възможно най- скоро, до края годината“, заяви Златанова.

 

Анджелина Джоли обърка сватбените планове на британка

http://www.cross.bg/dzholi-film-andzhelina-1420622.html

/КРОСС/Британка поиска от Анджелина Джоли да ''спаси'' сватбата й в Малта. Мястото, което избрала жената, за да се омъжи, било затворено заради снимките на новия филм на холивудската звезда. Мария Арпа, която работи за благотворителна организация в Лондон, се надявала да се омъжи на плаж на остров Гозо този октомври. Но преди три седмици разбрала, че местните власти "замразили" всички разрешителни, за да може американската актриса да снима новия си филм. Арпа решила да се обърне към Джоли и партньора й Брад Пит с надеждата, че "ще намерят начин да ни приютят". "Сигурна съм, че Анджелина Джоли и Брад Пит нямат никаква представа, че разрушават нашите сватбени планове, но бих искала да научат за това. Единствената ми надежда е да проведа разговор, не непременно със самата Анджелина Джоли, и зная, че моето съобщение до нея е изпратено. Не искам да създавам неприятности. Не искам компенсация. Не искам да й се изпречвам на пътя. Просто искам да зная, че съм направила всичко възможно да имам сватбата, която планирахме", сподели Мария. Малтийският премиер Джоузеф Мускат съобщи този месец, че Джоли и Пит избрали остров Гозо, който е част от Малта, за снимките на новия си филм. Преди време звездната двойка отседна на острова, докато Пит снимаше "Z-та световна война" през 2011 г. Неозаглавеният проект ще бъде първият филм на двойката след "Мистър и мисис Смит" през 2005 г

Бременна 16-годишна наръгана 50 пъти с нож от приятеля си. После той се хвърлил под влак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190478

Кървава драма потресе Врачанско. 16-годишно бременно момиче е било намушкано повече от 50 пъти с нож от приятеля си, съобщи Кървава драма потресе Врачанско. 16-годишно бременно момиче е било намушкано повече от 50 пъти с нож от приятеля си, съобщи "Конкурент". Извършителят сложил край на живота си след убийството. Към 22.20 ч. снощи в районното управление на полицията е получен сигнал, че в Роман има намушкано момиче с нож.

Киев е готов да изпраща бежанци от ДНР и ЛНР на фронта

http://www.cross.bg/namali-koval-kiev-1420621.html

/КРОСС/ Всички здрави мъже на възраст от 18 до 50 години са призовани да участват във военната операция в Източна Украйна. Останалите, заедно с мъжете от 50 до 65 години ще бъдат изпратени в резервните войскови подразделения, като например тези, които поддържат контрола над «зачистените» от опълченци територии. Отказалите да служат, ще бъдат подложени на «задължителни филтрационни мероприятия» или ще бъдат приведени под наказателна отговорност. Статусът на бежанец и социалните гаранции ще бъдат предоставяни след демобилизацията. Такъв е планът  на киевските власти относно бежанците от териториите на ДНР и ЛНР, които са се озовали на украинска страна. Програмата е изложена в писмо, изпратено на 20 юни до президента Петро Порошенко от тогавашния изпълняващ длъжността министър на отбраната Михаил Ковал. Генерал Ковал обяснява, какви пет изгоди за украинската държава ще донесе реализацията на неговия план

Русия не изключва ответни удари по украинската армия

http://www.cross.bg/strana-ydari-ykraiina-1420623.html

/КРОСС/ След неделните събития (13 юли) в руския град Донецк (Ростовска област), когато украински снаряд се взриви в частен дом, в резултат на което загина един мъж, баща на 4 деца, а една жена бе тежко ранена, в Кремъл се заговори за така наречените точечни ответни удари, предаде вестник „Комерсант информация на източник в Кремъл. По думите му, руските власти „точно знаят" откъде се води обстрелването. „Нашето търпение не е безгранично", заявил източникът пред изданието. Той подчертал, че заедно с това иде реч не за мащабна операция, а за единични удари по позиции, от които идва обстрела. Руското външно министерство също така обяви, че Москва „разглежда дадената провокация, като пореден агресивен акт от украинска страна по отношение на суверенитета на Русия и нейните граждани". И предупреди: „Инцидентът свидетелства за крайно опасна ескалация на напрежение в района на руско-украинската граница и може да има необратими последствия, отговорността за които ще държи Украйна". Аналогична идея изказал и зам.-говорителя в Съвета на федерацията Евгени Бушмин, който представлява Ростовска област. По думите му, обстрелите от страна на Украйна може да се пресекат с точечно оръжие. „Единственият изход е - борба с това като цивилизованите страни, САЩ, ЕС. Трябва да се използва точечно оръжие, в това число като Израел, за да се унищожават онези, които обстрелват", поясни вчера г-н Бушмин

Външно евакуира българи от Газа

http://news.ibox.bg/news/id_746663939

Въздържайте се от посещения в Израел и Газа, призова Външно

МУЗИКАУТОР и БАККО с историческо споразумение

http://www.cross.bg/myzikaytor-bakko-sporazymenie-1420620.html

/КРОСС/ На 10 юли, в резултат на близо тригодишни преговори, бе подписано споразумение между МУЗИКАУТОР и Българската Aсоциация на Kабелните Kомуникационни оператори (БАККО), с което се уреждат отношенията между двете организации за периода 2014-2016 г. и се съгласува тарифа на МУЗИКАУТОР за препредаване на музикални произведения по жичен и безжичен път. Това е най-голямото по мащаб колективно споразумение, което урежда правата за използване на музикални произведения в платените ТВ платформи, сключено между организация, представляваща интересите на правоносителите, и представителна браншова организация на ползвателите, каквато е БАККО за сектора на кабелните, сателитните и IPTV услуги, предвид факта, че в асоциацията членуват предприятия с 65% пазарен дял при разпространение на платено телевизионно съдържание, включително и най-големите национални оператори - Булсатком, Близу, Виваком, Мобилтел и др. Договорената между страните тарифа се базира на предлаганите от операторите телевизионни програми за крайните потребители и броя абонати на различните пакети, което е най-адекватната формула с оглед спецификата на пазара на разпространение на радио- и телевизионни програми в страната

Откриха коя е улицата с най-мръсен въздух в света

http://www.vesti.bg/sviat/otkriha-koia-e-ulicata-s-naj-mrysen-vyzduh-v-sveta-6017199

На "Оксфорд стрийт" в Лондон е измерена най-високата концентрация на азотен диоксид, отделян от автомобилите. Съединението е способно да предизвика астматични и сърдечни пристъпи

Според специалисти от Националния център по наркомании липсват истински аргументи за закриването му

http://www.cross.bg/tzentur-stryktyra-natzionalniya-1420619.html

/КРОСС/Да бъде закрит Националният център по наркомании - решението на Министерството на здравеопазването предизвика остри обществени реакции. А министър Андреева каза, че това е неработеща структура в този си вид и няма излекувани наркозависими от програмите. Ще има друга такава структура, но ще бъде под друга шапка и с друга организация на контрола, каза министърът на здравеопазването. Пред БНР д-р Цвета Райчева, директор на Националния център по наркомании обясни, че няма доклад, в който да се казва, че това е неработеща структура и че нямат направена забележка за тяхната работа и препоръки. Докладът е с наше участие, не е направен от друг. Това, което искам да помоля е, защото не обичам да се разговаря през медии, ще напишем писмо и каним д-р Андреева и Бойко Пенков да се срещнат нас. Наркоманията по своят същност е хронично рецидивиращо заболяване. Това твърдение, че няма излекувани касае не само НЦН. Това е укор към цялата система, лекуваща наркоманиите. Изисква се сериозно обсъждане, когато се прави държавна политика. Ако директорката не се харесва, тя се уволнява, не се съсипва клиниката. Момчил Василев, директор на дирекция "Националния фокусен център" в Националния център по наркомании също не се съгласи с констатациите, че са неработеща структура. Ако говорим за излекувани наркомани, ще дам съвет на министърката да закрие и клиниката по ендокринология, защото няма и излекуван диабетик. Тук не става дума само за управление, а за целостта на звеното

„ЧЕЗ Електро” – с удостоверение за енергийни спестявания

http://www.cross.bg/bulgariya-energiiini-elektro-1420618.html

/КРОСС/ „ЧЕЗ Електро България" АД стана първият търговец с електроенергия в България, който получи от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) Удостоверение за енергийни спестявания.Удостоверението бе връчено на 9 юли 2014 г. на Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите" в „ЧЕЗ Електро България" АД от изпълнителния директор на АУЕР инж. Ивайло Алексиев. Удостоверението се дава за изпълнение на индивидуалните цели и постигнати енергийни спестявания в резултат на изпълнени енергоефективни мерки на сградата на ЧЕЗ в град Плевен на ул. „Дойран" 73. Постигнатото енергийно спестяване е оценено чрез извършено обследване на сградата и е в размер на 95,03 MWh/год., а спестените емисии въглероден диоксид са 23,47 t. Във връзка с изпълнение на задълженията си като страна - член на Европейския съюз Република България е поела ангажимент за намаляване на крайното енергийно потребление. В Закона за енергийна ефективност са определени задължени лица, на които са поставени индивидуални цели за енергийни спестявания. „ЧЕЗ Електро България" АД, като търговец с електроенергия е едно от тях и трябва да постигне енергийни спестявания за периода 2011-2016 г. в размер на 644 GWh. „Горди сме, че ЧЕЗ е първото енергийно дружество, което получи такъв сертификат! Дружествата на ЧЕЗ в България влагат много усилия и средства за повишаване на енергийната ефективност

Портних: Укрепват се всички новообразувани свлачища в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=257903

Все още няма информация от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет във връзка с бедствието във варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна кметът на Варна Иван Портних.

След края на Световното по футбол Олимпиадата става приоритет №1 на Бразилия

http://www.cross.bg/tomas-braziliya-olimpiiiski-1420617.html

/КРОСС/Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах е получил личната гаранция на Дилма Русев за успешната подготовка и организация на Летните олимпийски игри в Рио през 2016 г., съобщава сайта на БОК. Това е станало по време на посещението на олимпийския бос в Бразилия, съвпаднало с финала на Световното първенство по футбол. На срещата Томас Бах и президентът на Бразилия са дискутирали важността на предстоящата Олимпиада. Двамата са убедени, че това събитие ще генерира мощна позитивна икономическа, социална и емоционална енергия в нацията. „От понеделник, 14 юли, Олимпиадата става приоритет №1 на Бразилия", е заявила Русев. От своя страна Томас Бах е декларирал, че МОК ще предостави 1.5 милиарда долара, които да подпомогнат подготовката на Игрите и да редуцират финансовото бреме на държавата. Двамата лидери са дискутирали също така и предстоящото включване на Бразилия в новите олимпийски инициативи. Една от тях е откриването на Олимпийския треньорски център в град Бара, който ще бъде първият от подобен род в Южна Америка. В него младите спортни таланти от целия континент ще бъдат тренирани и образовани по програми, използвани вече в над 500 училища по цял свят. Дискутирана е и програмата за доброволците на Рио 2016, която стартира следващия месец, като в нея се очаква да се включат над 70 000 души

Как Иван Искров „оздравява” КТБ АД?

http://econ.bg/Новини/Как-Иван-Искров-оздравява-КТБ-АД-_l.a_i.555778_at.1.html

В продължение на две седмици цялата българска общественост е масирано облъчвана чрез медиите от редица институции и политици за наличието на...

Дълговете на държавата за строителството на "Хемус" достигнаха 13-14 млн. лв.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/14/2343217_dulgovete_na_durjavata_za_stroitelstvoto_na_hemus/?ref=rss


Задълженията на държавата към строителите на участъци от автомагистрала "Хемус" са достигнали 13-14 млн. лв., съобщи Петя Стоянова, зам.-директор по икономическите въпроси в дружеството - изпълнител на отсечката Шумен - Белокопитово, "Автомагистрали – Черно море".

Заради забавените плащания работници от шуменската компания седмици наред протестират на обекта и пред областната управа във Варна. Недоволството продължи и в петък въпреки преведените дни по-рано 600 хил. лв.
...

Жена моли Анджелина Джоли да спаси сватбата ѝ

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/zhena-moli-andzhelina-dzholi-da-spasi-svatbata--6017196

Мария Арпа се надявала да се омъжи на плаж на остров Гозо този октомври. Преди три седмици обаче разбрала, че местните власти "замразили" всички разрешителни, за да може американската актриса да снима новия си филм

Лек автомобил изгоря в Пловдивско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190458

Лек автомобил „Сеат” е изгорял вчера в пловдивското село Богдан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.
Сигналът за инцидента е подаден в 17:45ч, пострадали няма. 
Пожарът е предизвикан от късо съединение и е унищожил изцяло Лек автомобил „Сеат” е изгорял вчера в пловдивското село Богдан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден в 17:45ч, пострадали няма.  Пожарът е предизвикан от късо съединение и е унищожил изцяло

Жена моли Анджелина Джоли да спаси сватбата ѝ

http://www.vesti.bg/zhena-moli-andzhelina-dzholi-da-spasi-svatbata--6017196

Мария Арпа се надявала да се омъжи на плаж на остров Гозо този октомври. Преди три седмици обаче разбрала, че местните власти "замразили" всички разрешителни, за да може американската актриса да снима новия си филм

Четирима българи евакуирани от Ивицата Газа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190454

Българското посолство в Тел Авив и Дипломатическото бюро на Република България в Рамалла организираха евакуацията на четирима български граждани, които живеят в ивицата Газа, съобщи МВнР.
Евакуацията е реализирана на 13 юли т.г. след поискано съдействие от страна на българските граждани.
Във връзка с усложнената обстановка и повишените рискове за Българското посолство в Тел Авив и Дипломатическото бюро на Република България в Рамалла организираха евакуацията на четирима български граждани, които живеят в ивицата Газа, съобщи МВнР. Евакуацията е реализирана на 13 юли т.г. след поискано съдействие от страна на българските граждани. Във връзка с усложнената обстановка и повишените рискове за

Черил Коул минала под венчилото тайно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190448

Певицата, която се раздели с танцьора Тре Холоуей преди седем месеца, минала под венчило с френския си приятел Жан-Бернар Фернандес, съобщава hellomagazine.com. Звездата публикувала снимка на годежния си пръстен в социалната мрежа Певицата, която се раздели с танцьора Тре Холоуей преди седем месеца, минала под венчило с френския си приятел Жан-Бернар Фернандес, съобщава hellomagazine.com. Звездата публикувала снимка на годежния си пръстен в социалната мрежа "Фейсбук".  Звездата споделя, че не обича да излага на показ личния си живот, но решила да признае щастливата новина,

Външно министерство евакуира българи от ивицата Газа

http://www.mediapool.bg/vanshno-ministerstvo-evakuira-balgari-ot-ivitsata-gaza-news222604.html

Българското посолство в Тел Авив и Дипломатическото бюро на България в Рамалла организираха евакуацията на четирима български граждани, които живеят в ивицата Газа, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Евакуацията е реализирана на 13 юли т.г. след поискано съдействие от страна на българските граждани. Във връзка с усложнената обстановка и повишените рискове за сигурността в Държавата Израел Министерството на външните работи настоятелно препоръчва на българските граждани да се въздържат от посещения и пътувания до територията на страната, освен в случаи на крайна необходимост. През последните дни нарасна противопоставянето между Израел и Хамас, намерило израз в ракетни обстрели на израелските градове от Ивицата Газа и военна операция на израелската армия и сили за сигурност. До момента в посолството на България в Тел Авив не е постъпвала информация за пострадали български граждани. Дипломатическата мисия поддържа активен контакт с българските граждани, които живеят в Държавата Израел, както и с големите групи от български работници, временно пребиваващи в страната в изпълнение на междуправителствената Спогодба за посредничество и временна трудова заетост. Контакти на Посолството на Република България в Държавата Израел: Адрес: 21, "Leonardo da Vinci" str., Tel Aviv 64733, Israel Тел.: +972 3 696 13 78 Консулска служба Приемно време: от 9:30 до 13:30 ч. от понеделник до петък Телефони: от 9:00 до 17:30 ч.: + 972 3 696 13 78 от 9:00 до 9:30 ч. и от 14:00 до 17:30 ч.: + 972 3 696 13 61 Спешна линия: +547640089; +546680551 E-mail: Embassy.TelAviv@mfa.bg Website: www.mfa.bg/embassies/israel  

54-годишна жена е загинала при катастрофа на магистрала „Тракия"

http://www.cross.bg/avtomobil-zaginala-velikoturnovska-1420616.html

/КРОСС/54-годишна жена е загинала при катастрофа тази сутрин на магистрала „Тракия". От Областната дирекция на МВР - Ямбол съобщават, че инцидентът е станал около 08:10 часа тази сутрин малко преди пътен възел Зимница, в посока София. Товарен автомобил с великотърновска регистрация, управляван от 58-годишен мъж, при движение в аварийната лента, се ударил в спрял лек автомобил "Фолксваген Поло" с великотърновска регистрация, до който стояла жената. Вследствие на удара тя е починала на място. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Полицейски екипи подпомагат движението. От полицията призовават водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка.

Патриот рисува Левски, Раковски и Ботев от ахат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190385

Портрети на Левски, Ботев, Раковски от ахат могат да се видят в дома на Чавдар Николов в село Самоводене, съобщи БНТ.
83-годишен пенсионер събирал в продължение на 30 години полускъпоценни камъни от морския бряг, където всяко лято ходил на почивка. За 20 години самоукият майстор успял да направи картините, Портрети на Левски, Ботев, Раковски от ахат могат да се видят в дома на Чавдар Николов в село Самоводене, съобщи БНТ. 83-годишен пенсионер събирал в продължение на 30 години полускъпоценни камъни от морския бряг, където всяко лято ходил на почивка. За 20 години самоукият майстор успял да направи картините,

Евакуираха четирима българи от Ивицата Газа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190439

Българското посолство в Тел Авив и Дипломатическото бюро на Република България в Рамалла организираха евакуацията на четирима български граждани, които живеят в ивицата Газа, съобщи МВнР.
Евакуацията е реализирана на 13 юли т.г. след поискано съдействие от страна на българските граждани.
Във връзка с усложнената обстановка и повишените рискове за Българското посолство в Тел Авив и Дипломатическото бюро на Република България в Рамалла организираха евакуацията на четирима български граждани, които живеят в ивицата Газа, съобщи МВнР. Евакуацията е реализирана на 13 юли т.г. след поискано съдействие от страна на българските граждани. Във връзка с усложнената обстановка и повишените рискове за

НПО настояват министър Клисарова да оттегли предложението за един учебник

http://www.cross.bg/klisarova-otgovornost-obrazovanieto-1420615.html

/КРОСС/Девет неправителствени организации настояват министъра на образованието Анелия Клисарова да оттегли предложението за утвърждаване на един учебник за всеки клас от началния и прогимназиалния етап. В отворено писмо те призовават министър Анелия Клисарова да поеме морална и политическа отговорност за действията си. Неправителственият сектор смята, че реализирането на намеренията на министъра за един учебник за всеки клас грубо нарушават българското законодателство и биха подменили основните принципи в образованието. „Ние, представителите на гражданското общество, изразяваме нетърпимостта си към действия на политици, които се опитват да управляват сфери от национален интерес по манипулативен и феодален начин, подменяйки интересите на повече от милион ученици, учители и родители и смисъла на истинския дебат за развитие на образованието", се казва в декларация на деветте сдружения и експерти. Декларацията е подписана от Института за прогресивно образование, Центъра за приобщаващо образование, Центъра за образователни инициативи, Асоциацията „Родители", Фондацията „Пайдея", Сдружението „Образователен свят", Фондацията „Заедно в час", Националната мрежа за децата, Народното читалище „Бъдеще сега 2006", от Румен Петров - преподавател в НБУ, Емилия Йорданова - главен учител, Зорница Бодакова - преводач и Евелина Варджийска - преподавател

„Независимая газета”: Аржентинското танго на Владимир Путин

http://www.cross.bg/pytin-amerika-latinska-1420614.html

/КРОСС/ Продължава голямата обиколка на руския президент Владимир Путин в страните от Латинска Америка. След два дни в Куба, Никарагуа и Аржентина, вчера той пристигна в Бразилия за участие в две мероприятия - първо, за да приеме щафетата в световното първенство по футбол, домакин на което Русия ще стане през 2018 г., и второ, за участие в срещата на върха на БРИКС, която се открива на 15 юли във Форталезе, пише „Независимая газета".  Маршрутът на Путин в Латинска Америка преминава през страните, които се нуждаят от съдействието на Русия. Така в Куба, с която започна обиколката на президента, бе отписан дълг, датиращ още от времената на Съветския съюз. Преди да отлети за Хавана, Путин подписа закон за отписването на 90% от дълга, а останалите 10% ще се погасяват в течение на 10 години на равни вноски през шест месеца и ще бъдат реинвестирани в кубинската икономика. Путин определи размера на дълга като „огромен, над 35 млрд. долара". Съответно, ще бъдат опростени 31,7 млрд. долара. В Никарагуа, където Путин пристигна на необявена визита, бяха обсъдени въпросите за двустранното сътрудничество за развитието на страната. На Аржентина, превърнала се в особен партньор на Москва в Латинска Америка, след като нейният президент се солидаризира с руската позиция за Крим и упрекна Запада в използването на двойни стандарти по отношение на референдума на Кримския полуостров и Фолклендските острови, Русия обеща нови проекти в енергийната сфера.

НПО настояват министър Клисарова да оттегли предложението за един учебник

http://www.cross.bg/ychebnik-klisarova-klas-1420615.html

/КРОСС/Девет неправителствени организации настояват министъра на образованието Анелия Клисарова да оттегли предложението за утвърждаване на един учебник за всеки клас от началния и прогимназиалния етап. В отворено писмо те призовават министър Анелия Клисарова да поеме морална и политическа отговорност за действията си. Неправителственият сектор смята, че реализирането на намеренията на министъра за един учебник за всеки клас грубо нарушават българското законодателство и биха подменили основните принципи в образованието.

Във Варна започна събарянето на 33 общински къщи

http://www.mediapool.bg/vav-varna-zapochna-sabaryaneto-na-33-obshtinski-kashti-news222603.html

Във Варна започна събарянето на 33 къщи, в които са се самонастанили семейства. Кметът на район "Младост" Христо Христов обясни, че имотите са общински, отчуждени са били още в началото на 90-те години на миналия век, но не са били съборени и в тях са се самонастанявали различни семейства. Той уточни, че в понеделник ще бъдат съборени четири постройки, а в сряда още толкова. След това ще започне същата процедура за останалите 25, като има вероятност някои от къщите да бъдат запазени и след ремонт общината да ги ползва. Христов посочи, че самонастанилите се граждани никога не са плащали наем за имотите. Той допълни, че не е ясно защо в къщите е имало ток и вода. По думите му голяма част от сградите са освидетелствани като опасни. Христов уточни, че най-вероятно през следващата седмица ще започне събарянето на незаконни постройки в ромската махала, известна на варненци като "Максуда". Началото ще бъде поставено с 51 имота, на чиито обитателите вече са връчени заповеди за освобождаване. Според кмета в "Максуда" има поне 200 незаконни къщи, в които не е ясно колко души живеят. В действията на районното кметство няма дискриминация, нито расизъм, посочи Христов, цитиран от БТА. По думите му през годините всъщност са били дискриминирани другите български граждани, които си плащат наемите и кредитите. Той посочи, че в кметството има списък със 750 семейства, които имат право да получат и чакат за общинско жилище. Събарянето на постройките днес събра жители на района, които протестираха, че общината предприема такива действия. Един от присъстващите - Ридван Сали, посочи, че вече са изпратили уведомително писмо до кмета на града и ще предприемат протестни действия, ако багерите влязат в "Максуда".

Отложиха делото срещу полицая, застрелял 25-годишната Ивелина

http://crime.actualno.com/Otlojiha-deloto-sreshtu-policaja-zastreljal-25-godishnata-Ivelina--news_39507.html

Поради неявяване на вещо лице Апелативният съд във Велико Търново отложи за 15 септември делото срещу полицая Иво Маринов от Ловеч, обвинен в убийството на 25-годишната Ивелина Славчева на 15 септе...

Roger Sanchez ще разтърси Cacao Beach на 24 юли

http://music.actualno.com/Roger-Sanchez-shte-raztyrsi-Cacao-Beach-na-24-uli-news_39508.html

На 24 юли (четвъртък) зад пулта на Cacao Beach в Слънчев Бряг ще застане легендарният диджей и продуцент ROGER SANCHEZ. В навечерието на SOLAR SUMMER, който стартира на 25 юли на същото място, гостите...

Бареков сезира Цацаров за ролята на Борисов във фалита на КТБ

http://politics.actualno.com/Barekov-sezira-Cacarov-za-roljata-na-Borisov-vyv-falita-na-KTB--news_39510.html

Атаките срещу банковата система на лицето Борисов и отказът му да участва в изработването на национален консенсус за възстановяването на парите на българските граждани и структуроопределящи предпри...

Телевизионен рекорд падна в Германия заради Световното

http://worldcup2014.actualno.com/Televizionen-rekord-padna-v-Germanija-zaradi-Svetovnoto-news_39509.html

По време на финала на световното първенство по футбол между Германия и Аржентина в европейската държава е установен рекорд по брой зрители наблюдавали мача по телевизията, информира sport1.de. 34,65 ...

Субисарета оправда Бразилия със загубата на Неймар

http://worldcup2014.actualno.com/Subisareta-opravda-Brazilija-sys-zagubata-na-Nejmar-news_39511.html

Спортният директор на Барселона Андони Субисарета оправда двете тежки загуби на Бразилия на Мондиал 2014 - 1:7 от Германия и 0:3 от Холандия, с отсъствието на голямата им звезда Неймар. Както е извес...

Великобритания ще строи национален космодрум

http://europe.actualno.com/Velikobritanija-shte-stroi-nacionalen-kosmodrum-news_39512.html

Британското правителство е взело решение да построи в страната космодрум за подготовка и изстрелване на спътници, космически апарати и кораби с туристи в космическото пространство, предаде ИТАР-ТАСС, ...

Аржентинската преса посочи виновниците за загубения финал

http://worldcup2014.actualno.com/Arjentinskata-presa-posochi-vinovnicite-za-zagubenija-final-news_39513.html

Нападателят Гонсало Игуаин беше нарочен за големия грешник за поражението на Аржентина на финала на Световното в Бразилия. "Гаучосите" загубиха злощастно с 0:1 от Германия след продължения с...

Русеф към "селесао": Вие сте ни по-важни от преходни резултати

http://worldcup2014.actualno.com/Rusef-kym-selesao-Vie-ste-ni-po-vajni-ot-prehodni-rezultati-news_39514.html

Президентът на Бразилия Дилма Русеф написа отворено писмо до играчите и треньорския щаб на националния отбор, с което има за цел да повдигне духа им след тежките загуби от Германия (1:7) и Холандия (0...

Черил Коул се омъжила тайно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190170

Певицата, която се раздели с танцьора Тре Холоуей преди седем месеца, минала под венчило с френския си приятел Жан-Бернар Фернандес, съобщава hellomagazine.com. Звездата публикувала снимка на годежния си пръстен в социалната мрежа "Фейсбук". 
Звездата споделя, че не обича да излага на показ личния си живот, но решила да признае щастливата новина, Певицата, която се раздели с танцьора Тре Холоуей преди седем месеца, минала под венчило с френския си приятел Жан-Бернар Фернандес, съобщава hellomagazine.com. Звездата публикувала снимка на годежния си пръстен в социалната мрежа "Фейсбук".  Звездата споделя, че не обича да излага на показ личния си живот, но решила да признае щастливата новина,

Лек автомобил изгоря в Пловдивско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190434

Лек автомобил „Сеат” е изгорял вчера в пловдивското село Богдан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.
Сигналът за инцидента е подаден в 17:45ч, пострадали няма. 
Пожарът е предизвикан от късо съединение и е унищожил изцяло Лек автомобил „Сеат” е изгорял вчера в пловдивското село Богдан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден в 17:45ч, пострадали няма.  Пожарът е предизвикан от късо съединение и е унищожил изцяло

Категорично: Човешка грешка причинила трагедията на гара Калояновец

http://www.moreto.net/novini.php?n=257900

Пътният инцидент с влака София-Варна е твърде тежък и не може в такива кратки периоди следствието да приключи, заяви пред bTV транспортният министър Данаил Папазов. Той обаче призна, че за него е ясно, че става дума за човешка грешка.

Необходимият лидер

http://www.cross.bg/predsedatel-lider-energiya-1420613.html

/КРОС/Необходимият лидер - днес това е онзи, който има волята да бръкне там, където другите не искат, не могат, т.е. не смеят. Такава воля проличава при отговора им на въпроса, който ги откроява като носители на нова енергия, коментира пред "Дума" Георги Пирински.  Тези дни папа Франциск даде категорична заявка решително да скъса с драстичните финансови скандали, белязали Ватикана дълги години. По съобщенията в печата от миналата сряда, той е започнал "помитащо преобразование" на финансовите и медийните структури на Римокатолическата църква, което "радикално да ги реформира". И досега вече ясно пролича новата сила, с която новият й предводител зарежда своята църква. Кандидатът за председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер успя да даде само половинчат отговор на въпроса как ще пресече скандалното избягване и неплащане на дължимите данъци от най-богатите граждани, в т.ч. от най-развитите държави от ЕС. Пред Групата на социалистите миналия вторник той съумя само да съобщи, че като дългогодишен финансов министър има богат опит и информация какви са законите и практиките в отделните страни членки. И толкоз. Твърде обезкуражаващо като заявка за същностната промяна, от която жизнено се нуждае Европейският съюз

Проверяват дали машинистите на дерайлиралия влак са работили извънредно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190413

"Синдикатът проверява дали при двамата машинисти, управлявали дерайлиралия влак при гара „Калояновец“, е имало натрупване на извънреден труд". Това каза представител на ЖП синдиката при КНСБ в Пловдив Любомир Милков, цитиран от "Фокус".
"За съжаление, машинистите дават извънреден труд", каза Милков. "Синдикатът проверява дали при двамата машинисти, управлявали дерайлиралия влак при гара „Калояновец“, е имало натрупване на извънреден труд". Това каза представител на ЖП синдиката при КНСБ в Пловдив Любомир Милков, цитиран от "Фокус". "За съжаление, машинистите дават извънреден труд", каза Милков.

Кой ще бъде българският еврокомисар?

http://www.cross.bg/evrokomisar-kandidatyra-stanishev-1420612.html

/КРОСС/Настоящият комисар Кристалина Георгиева засега остава най-вероятната кандидатура за български еврокомисар. За нея се обявиха от ГЕРБ. Дори лидерът на партията Бойко Борисов направи розовата прогноза: ГЕРБ печели изборите, Кристалина Георгиева става еврокомисар. Георгиева има гласна и негласна подкрепа и извън Българя. В столетницата продължават да умуват и върху кандидатура за еврокомисар. На Станишев бил даден ясен знак, че ДПС след категоричния отказ да го подкрепи за премиер сега няма да му даде рамо и за пост в ЕК. Това е причината лидерът на левицата да декларира, че няма да става комисар. Щял да се бори за втори мандат шеф на ПЕС, писа "Преса". Слуховете, циркулиращи в политическото пространство, номинираха членове на кабинета за поста - вицепремиера Зинаида Златанова и външния министър Кристиан Вигенин. В столетницата обаче опровергаха слуха за Вигенин. Странно или не, но в БСП се чували и гласове, че Ивайло Калфин би бил добра кандидатура. Възможно било да се стигне и до сделка - левицата да предложи човека на АБВ срещу бъдеща единна левица. Тази теза все по-често се чува в социалистическата партия. Европейската народна партия няма да подкрепи Сергей Станишев, ако бъде номиниран за български еврокомисар. ДПС няма номинация за еврокомисар. Когато сме се разбрали въпросът да се реши със съгласие, аз имам нагласата да подпомогна, да сторя необходимото за постигането на това съгласие

Георги Ангелов: Съберат ли над 50% от “онези” 3,5 млрд. лв., държавата ще си върне парите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189703

Планът на БНБ как да се постъпи по “случая КТБ” е да бъде отнет лицензът на КТБ, банката да бъде обявена в несъстоятелност, а всички депозити и сметки на граждани и фирми, с изключение на сметките на мажоритарния собственик Цветан Василев, да бъдат прехвърлени в “Креди Агрикол България”, която да бъде одържавена. 
Ето коментарите на Георги Ангелов Планът на БНБ как да се постъпи по “случая КТБ” е да бъде отнет лицензът на КТБ, банката да бъде обявена в несъстоятелност, а всички депозити и сметки на граждани и фирми, с изключение на сметките на мажоритарния собственик Цветан Василев, да бъдат прехвърлени в “Креди Агрикол България”, която да бъде одържавена. Ето коментарите на Георги Ангелов

Георги Марков: Конституцията защитава вложителите в КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190409

Вложителите в КТБ са защитени не само от банковото законодателство, но и от българската конституция. Затова те трябва да бъдат обезщетени в пълен размер. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред „Фокус“ във връзка с обявяването на КТБ в несъстоятелност.
„В член 7 изрично се посочва, че държавата отговаря за вреди, Вложителите в КТБ са защитени не само от банковото законодателство, но и от българската конституция. Затова те трябва да бъдат обезщетени в пълен размер. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред „Фокус“ във връзка с обявяването на КТБ в несъстоятелност. „В член 7 изрично се посочва, че държавата отговаря за вреди,

Сдружения искат оставката на министър Клисарова заради единния учебник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/14/2343198_sdrujeniia_iskat_ostavkata_na_ministur_klisarova/?ref=rss


Девет сдружения и експерти в декларация се обявяват срещу предложението за въвеждане само на един учебник, което министърът на образованието Анелия Клисарова опитва да прокара чрез изменения в наредба. В декларация обществениците предупреждават, че това е грубо нарушение на законодателството и настояват министърът да подаде оставка. 

Ние, представителите на гражданското общество, изразяваме нетърпимостта си към подобни действия на политици, които се опитват да управляват сфери от...

Проверяват дали машинистите на дерайлиралия влак са работили извънредно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190401

"Синдикатът проверява дали при двамата машинисти, управлявали дерайлиралия влак при гара „Калояновец“, е имало натрупване на извънреден труд". Това каза представител на ЖП синдиката при КНСБ в Пловдив Любомир Милков, цитиран от "Фокус". "За съжаление, машинистите дават извънреден труд", каза Милков.

Георги Марков: И конституцията защитава вложителите в КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190406

Вложителите в КТБ са защитени не само от банковото законодателство, но и от българската конституция. Затова те трябва да бъдат обезщетени в пълен размер. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред „Фокус“ във връзка с обявяването на КТБ в несъстоятелност.
„В член 7 изрично се посочва, че държавата отговаря за вреди, Вложителите в КТБ са защитени не само от банковото законодателство, но и от българската конституция. Затова те трябва да бъдат обезщетени в пълен размер. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред „Фокус“ във връзка с обявяването на КТБ в несъстоятелност. „В член 7 изрично се посочва, че държавата отговаря за вреди,

Корнелия Нинова: Мога да променя БСП, така че да стане по-силна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190396

„Мисля, че мога да променя БСП, така че да стане по-силна”. Това заяви Корнелия Нинова, кандидат за председателския пост в БСП, пред Нова телевизия.
„Смятах, че трябва да отидем на изборите начело със Сергей Станишев, но той подаде оставка. Това ме мотивира. Но и получих номинации от цялата страна”, заяви Нинова.
По думите ? „Мисля, че мога да променя БСП, така че да стане по-силна”. Това заяви Корнелия Нинова, кандидат за председателския пост в БСП, пред Нова телевизия. „Смятах, че трябва да отидем на изборите начело със Сергей Станишев, но той подаде оставка. Това ме мотивира. Но и получих номинации от цялата страна”, заяви Нинова. По думите ?

Западни политици обвиняват Италия в препятстване на санкциите срещу Русия

http://www.cross.bg/italiya-sanktziite-germaniya-1420611.html

/КРОСС/ Дипломати от редица западни страни обвиниха Италия в препятстване на санкциите, които Брюксел има намерение да наложи на Москва, пише The Financial Times. По-рано привърженик на по-мекия подход към санкциите бе Ангела Меркел, но сега канцлерът на Германия зае къде по-твърда позиция, като успя да убеди в това редица немски дипломати, отбелязва американския вестник. Напомняме, че миналата седмица ЕС добави в „черния списък" още 11 имена на руски политически дейци, а също представители на самопровъзгласилите се в Източна Украйна ЛНР и ДНР. Дипломатите от страните, които подкрепят санкциите заявиха, че Италия, която сега председателства в ЕС, препятства на такива стъпки. „Още от първия ден стана ясно, че италианците имат намерение да заемат крайна позиция", заяви пред изданието европейски дипломат. Италия, както и Германия, която по-рано публично лобира позицията срещу ожесточаване на санкциите, има стари и задълбочени икономически отношения с Русия, отбелязва вестникът. Но високопоставените италиански дипломати отхвърлят обвиненията на европейските си колеги. Представителят на Италия в ЕС Стефано Санино заяви, че премиерът Матео Ренци е разговарял с Меркел по този въпрос и уверил, че позицията на Италия напълно съвпада с подходите на Германия и Франция

Ще връщат с лихва надвзети пари за студена вода

http://news.ibox.bg/news/id_1399836654

Редактират всички неравноправни клаузи за потребителите на ВиК услуги

Стоян Александров: Шефът на БНБ не може да управлява в екстремна ситуация

http://econ.bg/Новини/Стоян-Александров-Шефът-на-БНБ-не-може-да-управлява-в-екстремна-ситуация_l.a_i.555768_at.1.html

Случилото се с КТБ показва, че управителят на БНБ Иван Искров не може да управлява влака в екстремална ситуация. Това смята финансистът Стоян...

Емануел Адебайор е приет в болница с малария

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/14/2343196_emanuel_adebaior_e_priet_v_bolnica_s_malariia/?ref=rss


Нападателят Емануел Адебайор ще пропусне турнето на "Тотнъм" в Северна Америка, защото се е разболял от малария.

30-годишният тогоанец е бил приет в болница още в събота, а от клуба съобщиха, че е с "лек пристъп" на болестта.

Очаква се Адебайор да бъде изписан в понеделник, но няма да може да се завърне към тренировките на отбора поне седмица. "Болестта е била открита в ранен етап и футболистът реагира добре на приложеното лечение", се казва в съобщението на "Тотнъм"....

Citigroup се съгласи да плати глоба от 7 млрд. долара

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c79ef9f/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cpo0Esveta0C4530Ca0Ccitigroup0Ese0Esyglasi0Eda0Eplati0Egloba0Eot0E70Emlrd0Edolara0H1761470C/story01.htm

Американската корпорация и правосъдното министерство на САЩ постигнаха споразумение по обвиненията в подвеждане на инвеститори


Нинова: Мога да променя БСП, така че да стане по-силна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190390

„Мисля, че мога да променя БСП, така че да стане по-силна”. Това заяви Корнелия Нинова, кандидат за председателския пост в БСП, пред Нова телевизия.
„Смятах, че трябва да отидем на изборите начело със Сергей Станишев, но той подаде оставка. Това ме мотивира. Но и получих номинации от цялата страна”, заяви Нинова. „Мисля, че мога да променя БСП, така че да стане по-силна”. Това заяви Корнелия Нинова, кандидат за председателския пост в БСП, пред Нова телевизия. „Смятах, че трябва да отидем на изборите начело със Сергей Станишев, но той подаде оставка. Това ме мотивира. Но и получих номинации от цялата страна”, заяви Нинова.

Михаил Билалов в Бургас на море

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189516

Михаил Билалов се разходи в Бургас през уикенда - града, в който е израстнал, с двете си дъщери Данае и Олга. Тримата отидоха до моста - той е известен с това, че не свързва нищо, а служи само за разходки като кей. Там те си направиха селфи. После актьорът публикува снимката в личния си профил във фейсбук. 






Михаил Билалов се разходи в Бургас през уикенда - града, в който е израстнал, с двете си дъщери Данае и Олга. Тримата отидоха до моста - той е известен с това, че не свързва нищо, а служи само за разходки като кей. Там те си направиха селфи. После актьорът публикува снимката в личния си профил във фейсбук.

Президентът свиква консултации за финансовото състояние на държавата

http://econ.bg/Новини/Президентът-свиква-консултации-за-финансовото-състояние-на-държавата-_l.a_i.555769_at.1.html

Консултациите за финансовото състояние на държавата са насрочени за днес следобед по искане на президента Росен Плевнелиев. Той е поканил на...

ТИР уби жена на АМ Тракия

http://frognews.bg/news_72994/

54-годишна жена е загинала тази сутрин при катастрофа преди пътен възел – Зимница в посока София. Инцидентът е станал около 08:10 часа тази сутрин, на автомагистрала „Тракия”, км 300.

Още един район във Варна остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=257906

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода са абонатите в района на улица "Дубровник " до откриване и отстраняване на аварията Припомняме, че по-рано днес без вода останаха абонатите в част от кв.

Футболът е проста игра - накрая побеждава Германия, защото има отбор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190381

"Футболът е проста игра. 22-ма мъже гонят топката 90 минути, а накрая побеждават германците." Тази мисъл се приписва на големия нападател и капитан на Англия Гари Линекер. Ако е така, вероятно е споделена от него някъде около 1990 г., когато Германия победи Англия с дузпи в полуфинала на световното в Италия и за втори пореден път се класира за

Няма истински аргументи за закриването на Националния център по наркомании

http://healthy.actualno.com/Njama-istinski-argumenti-za-zakrivaneto-na-Nacionalnija-centyr-po-narkomanii-news_39501.html

Да бъде закрит Националният център по наркомании - решението на Министерството на здравеопазването предизвика остри обществени реакции. А министър Андреева каза, че това е неработеща структура в то...

ИЮ Обзървър: В сряда ЕС ще избере само "външен министър"

http://europe.actualno.com/IU-Obzyrvyr-V-srjada-ES-shte-izbere-samo-vynshen-ministyr-news_39499.html

Лидерите на ЕС, които провеждат среща в сряда, вероятно ще изберат само нов върховен представител на съюза по външната политика и сигурността, а решението кой да наследи Херман ван Ромпой като през...

ПСЖ отряза Барселона за Маркиньос

http://football.actualno.com/PSJ-otrjaza-Barselona-za-Markinios-news_39500.html

Барселона удари на камък в опитите си да привлече защитника на ПСЖ Маркиньос, съобщава вестник "Спорт". Ръководството и треньорският щаб на французите не възнамеряват да се разделят с бразил...

Терапия с риби лекува високо кръвно, диабет и депресия

http://health.actualno.com/Terapija-s-ribi-lekuva-visoko-kryvno-diabet-i-depresija-news_39502.html

За да подобрят качеството на живота на възрастните хора, в  Куба, прибягват до оздравяване на организма чрез ихтиотерапия /риботерапия/. Този вид процедури помага при високо кръвно налягане, ...

Златанова се надява до края на месеца да бъдат отблокирани европарите по ОПОС

http://politics.actualno.com/Zlatanova-se-nadjava-do-kraja-na-meseca-da-bydat-otblokirani-evroparite-po-OPOS-news_39506.html

Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове. Начинът, по който усвояваме европейските средства, допринася за финансовата стабилност на България. Това заяви вицепремиерът и мини...

ФИФА не позволи на Барселона да представи Суарес

http://football.actualno.com/FIFA-ne-pozvoli-na-Barselona-da-predstavi-Suares-news_39504.html

Барселона няма да може да представи официално новото си попълнение Луис Суарес на "Ноу Камп" заради забраната, която ФИФА наложи на уругваеца. 27-годишният Суарес, който подписа с каталунци...

Погба: Трябва да спечелим европейското през 2016-та

http://worldcup2014.actualno.com/Pogba-Trjabva-da-spechelim-evropejskoto-prez-2016-ta-news_39505.html

Халфът на Франция Пол Погба беше избран от ФИФА за най-добър млад играч на Мондиал 2014 в Бразилия. Халфът заяви, че тази награда е благодарение на представянето на целия отбор. Той добави, че целта...

Петър Илиев: Планът на БНБ е напълно осъществим

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c79da4e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0Ei0Eanalizi0C3390Ca0Cpetyr0Eiliev0Eplanyt0Ena0Ebnb0Ee0Enapylno0Eosyshtestvim0H1761480C/story01.htm

При правилно управление на ситуацията може да се окаже, че държавата дори ще спечели от преструктурирането на КТБ, смята специалистът


Пенсионер прави портрети на Левски, Раковски и Ботев от ахат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190379

Портрети на Левски, Ботев, Раковски от ахат могат да се видят в дома на Чавдар Николов в село Самоводене, съобщи БНТ.
83-годишен пенсионер събирал в продължение на 30 години полускъпоценни камъни от морския бряг, където всяко лято ходил на почивка. За 20 години самоукият майстор успял да направи картините, Портрети на Левски, Ботев, Раковски от ахат могат да се видят в дома на Чавдар Николов в село Самоводене, съобщи БНТ. 83-годишен пенсионер събирал в продължение на 30 години полускъпоценни камъни от морския бряг, където всяко лято ходил на почивка. За 20 години самоукият майстор успял да направи картините,

Мръсните чаршафи може да предизвикат алергии

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/mrysnite-charshafi-mozhe-da-predizvikat-alergii-6017193

Анкета, проведена по-рано тази година сред 2000 британци, показва, че само двама от всеки петима души сменя спалното бельо всяка седмица в съответствие с препоръките на специалистите

МФ: 225 млн. лева са достатъчни за покриване на дефицита в НЗОК

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c79da52/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cmf0E2250Emln0Eleva0Esa0Edostatychni0Eza0Epokrivane0Ena0Edeficita0Ev0Enzok0H1761450C/story01.htm

Петър Чобанов предлага недостигът да се компенсира с намаляване на разходите по бюджетите на финансовото и здравното министерства


Bau, Bau, чао

http://www.cross.bg/baumax-verigata-pazara-1420606.html

/КРОСС/ Да продам бизнеса в България, Румъния, Турция, Хърватия. Да се концентрирам върху работата си у дома. Това записа в тефтерчето със задачи Михаел Хюртер - председател на борда на директорите на австрийската верига от типа "направи си сам" Baumax, през април тази година. Тогава закъсалата компания получи поредната банкова помощ срещу условието да излезе от пазарите, които са на загуба. От списъка с държавите срещу Румъния вече може да се сложи кръстче. През изминалата седмица компанията обяви, че е продала бизнеса си там. Съвсем скоро това ще се случи и с България, тъй като австрийската верига е в напреднали разговори с потенциални купувачи, потвърждават източници на "Капитал". Aufwiedersehen без DankeСпоред няколко независими източници на вестника собствениците на австрийската верига спешно търсят купувач. Вариантите са да се продаде целият бизнес, но има опция магазините да се разпродадат на парче. Тъй като веригата не е собственик на всичките си обекти (например двата в София и този в Пловдив са част от ритейл паркове с външен собственик), при втория вариант ще се търсят както купувачи, така и наематели. Въпросът е кое ще доведе до по-бърза реализация и по-голям приход от сделката. Информациятa до момента е оскъдна, а от централата във Виена отказаха да дадат подробности."Официалната ни позиция е, че търсим възможност да излезем от българския пазар до края на годината

Започва кампания за скрининг на хепатит В и С

http://www.cross.bg/hepatit-hristo-geshov-1420607.html

/КРОСС/ Скринингова кампания за безплатно изследване за хепатит В и С, организирана от Фондация „Христо Гешов" и Националното сдружение „Хепасист", започна на 10 юли в Червен бряг.  Няколко месеца по-рано в родния град на лицето на кампанията за борба с хепатит - Христо Гешов, бе проведен благотворителен концерт в подкрепа на кампанията. Зад него и кампанията застанаха Община Червен бряг, редици фирми и организации. По време на акцията бяха изследвани около 70 души, резултатите на част от които са положителни, потвърди Христо Гешов - един от организаторите на акцията. По време на акцията бяха изследвани и местни журналисти, представители на местните структури на партии и общината. „Радвам се, че половин година след старта на тази информационна кампания успяхме да изследваме за коварния вирус и моите съграждани. Да, положителни резултати имаше, като навсякъде. Акциите ще продължават с пълна сила. Ще посетим доста градове и ще се опитаме да изследваме максимален брой хора", каза Христо Гешов. Христо Гешов е носител на вируса хепатит В с усложнение - цироза на черния дроб. Христо превърна личната си борба с национална кауза, като успя да привлече вниманието не само на медии, но и на цяла България. Той се бори за повече права на болните от хепатит, отпадане на протоколите за безплатно лечение, повече пари за превенция и обща национална информационна кампания сред гражданите

Константин Проданов: Много малко вероятно е БНБ да казва истината за КТБ

http://www.cross.bg/prodanov-bankata-pari-1420608.html

/КРОСС/ „Много малко вероятно е, много малко възможно е кредитен портфейл за 3.5 милиарда да изчезне. Не си представяйте кредитните досиета като папки. Това е информация на електронни носители, с бекъп, част от която се подава, включително към кредитен регистър и „Банков надзор". Ако тя наистина липсва, е възможно да говорим за въпиюща посредственост или за корупция в редица звена."Така експертът на АБВ Константин Проданов коментира за OFFNews твърденията на Управителния съвет на БНБ за изчезнали кредитни досиета от Корпоративна търговска банка.„Останах сащисан, озадачен и доста обезпокоен вчера след пресконференцията на БНБ. Чух скандални твърдения, много важни въпроси останаха без отговор. Видях едно сочене с пръст, прехвърляне на вина и бягане от отговорност. Останаха много въпросителни и по отношение на поставената диагноза по казуса „КТБ", и по отношение на предложените решения, допълни той.Според него БНБ не е имала интерес от разпространяването на недостоверна, според специалистите, информация за КТБ. „Били са поставени пред свършен факт", е констатацията на Проданов.Той определи като „измиване на ръцете" прехвърлянето на отговорността единствено върху подуправителя на БНБ Цветан Гунев.„БНБ е колективен орган

Украинската война наруши границата с Русия

http://www.cross.bg/ykrainskata-ykraiina-strana-1420609.html

/КРОСС/ Конфликтът в Украйна вече доведе и до жертви сред гражданите на Руската федерация. Вчера в Ростовска област в резултат от обстрела, произведен от страна на украинските военни, загина руски гражданин, а жителка на областта бе ранена. Руското външно министерство предупреди, че инцидентът «може да има необратими последствия, отговорността за които ще понесе украинската страна». Източник, близък до Кремъл съобщи, че Москва разглежда възможността «за нанасяне на ответни удари» на украинска територия. Предградие до границата Предградието на Донецк бе обстреляно вчера сутринта в хода на сблъсъците между украинската армия и опълченците от самопровъзгласилата се «Луганска народна република» за контрола над граничния пункт Изварино. Един от снарядите, изстрелян от украинската страна, се взриви в двора на къща на ул. Балтийска, в резултат на което загина местният жител Андрей Шулятев (47 г.). Според очевидци, не е било възможно да бъде спасен мъжът, тъй като взрива е попаднал в непосредственна близост до него и ударната вълна го е изхвърлила надалеч. Вероятно жителят е чул взривовете и е излязъл на улицата, за да види какво се случва. В този момент снарядът е връхлетял в двора. Загиналият е имал четири деца. Друг снаряд е попаднал в съседния двор, в резултат от което са ранени две жени – майка и дъщеря. 82-годишната жена е в тежко състояние в местната болница

Четирима българи са евакуирани от Ивицата Газа

http://www.cross.bg/grazhdani-izrael-bulgariya-1420610.html

/КРОСС/ Българското посолство в Тел Авив и Дипломатическото бюро на Република България в Рамалла са организирали евакуацията на четирима български граждани, които живеят в Ивицата Газа. Евакуацията е осъществена на 13 юли т.г. след поискано съдействие от страна на българските граждани, съобщава пресцентърът на Министерството на външните работи. Във връзка с усложнената обстановка и повишените рискове за сигурността в Държавата Израел МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да се въздържат от посещения и пътувания до територията на страната, освен в случаи на крайна необходимост. През последните дни нарасна противопоставянето между Израел и Хамас, намерило израз в ракетни обстрели на израелските градове от Ивицата Газа и военна операция на израелската армия и сили за сигурност. До момента в посолството на България в Тел Авив не е постъпвала информация за пострадали български граждани. Дипломатическата мисия поддържа активен контакт с българските граждани, които живеят в Държавата Израел, както и с големите групи от български работници, временно пребиваващи в страната в изпълнение на междуправителствената Спогодба за посредничество и временна трудова заетост. Контакти на Посолството на Република България в Държавата Израел: Адрес: 21, Leonardo da Vinci str., Tel Aviv 64733, Israel Тел.: +972 3 696 13 78 Консулска службаПриемно време:от 9.30 до 13.30 ч. от понеделник до петък Телефони:+ 972 3 696 13 78 - от 9 до 17.30 ч.+ 972 3 696 13 61 - от 9 до 9.30 ч

Художник превръща обикновени предмети в изкуство (снимки+видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190375

Как тривиални предмети могат да се превърнат в изкуство? Художникът Жилбер Легран знае как. Най-обикновени предмети като карти за игра, камъни, пясък, ножица и т.н. добиват нови форми и роли само с помощта на малко креативност. 
Галерия и видео вижте Как тривиални предмети могат да се превърнат в изкуство? Художникът Жилбер Легран знае как. Най-обикновени предмети като карти за игра, камъни, пясък, ножица и т.н. добиват нови форми и роли само с помощта на малко креативност.  Галерия и видео вижте

Нова такса вдига още цената на тока

http://www.moreto.net/novini.php?n=257884

Още в първите си фактури с новите цени на тока битовите и бизнес клиентите на ЕРП-тата могат да получат допълнителна изненада след поскъпването, което ДКЕВР определи от 1 юли. Така в сметките ни може да се появи нов ред, който да надуе цената още малко.

БСП няма да подкрепи спецзакона, предложен от БНБ

http://news.ibox.bg/news/id_125460558

Тъй като се различавал от българското и европейското законодателство

Жена управлява автомобила си дрогирана

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/b2mxO4W61i8/

На 11.07.т.г. преди обяд, жена управлявала МПС в неадекватно състояние, в района на бар «Нептун», разположен на ул «Цар Симеон» до дом № 1 в Бургас. Установено е, че това е 32- годишната Д.К. от Бургас, управляваща л.а. «Фолксваген». Водачката е тествана за употреба на упойващи вещества, като тестът дал положителен отчет за употреба на кокаин /взета й е кръв за хомичен анализ/. Д.К. е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ООН временно изтегля от Либия част от международния си персонал

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/14/2343189_oon_vremenno_izteglia_ot_libiia_chast_ot/?ref=rss


ООН заяви, че временно е извела част от международния си персонал от Либия след избухването на ожесточени боеве между съпернически въоръжени формирования, борещи се за контрол над главното летище в страната, предаде "Ройтерс".

Сраженията, представляващи най-сериозното насилие в Триполи от шест месеца, взеха най-малко седем жертви и предизвикаха спиране на всички полети.

"Можем да потвърдим временно преместване по съображения за сигурност", заяви говорителят на ООН Фархан...

Кой ще стане лидер на БСП?

http://www.cross.bg/lider-ninova-stoiinev-1420605.html

/КРОСС/На конференция на 24 юли ще бъдат гласувани кандидатурите за наследник на лидерския пост, след като след 13 години начело на столетницата Сергей Станишев подаде оставка. На 27 юли червените делегати ще изберат новия си председател на конгрес на БСП. Първите имена, които станаха известни, бяха на министъра на икономиката Драгомир Стойнев и на зам.-председателя на НС Мая Манолова. Стойнев се смята за фаворит на досегашния лидер, но според част от активистите изказаните предпочитания не са от полза на Стойнев. Кандидатурата на икономическия министър бе широко подкрепена в средите на БСП. Стигна се дотам, че в едно от защитните си изказвания депутатът Кирил Добрев, в коментар на хипотезата жена начело на БСП, заяви: „Жените ги предпочитам за друго". Репликата разсърди нежната половина в БСП, макар всички да казват „Той така си говори", и принуди Добрев публично да се извини. Освен Стойнев и Манолова в състезанието за най-важния пост в левицата влязоха и Корнелия Нинова и Костадин Паскалев. Сред възможните бъдещи лидери са и Илияна Йотова, Янаки Стоилов и Михаил Миков. КРОСС попита своите читатели „Кой ще стане лидер на БСП?" Оказа се, че прогнозите са разнопосочни измежду посочените имена. 33.1 % от отговорилите смятат, че това ще е министърът на икономиката и енергетиката в правителството на Орешарски - Драгомир Стойнев. След него те нареждат Мая Манолова - 19.0 %. Зам

Художник превръща обикновени предмети в изкуство (снимки+видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190362

Как тривиални предмети могат да се превърнат в изкуство? Художникът Жилбер Легран знае как. Най-обикновени предмети като карти за игра, камъни, пясък, ножица и т.н. добиват нови форми и роли само с помощта на малко креативност. 
Галерия и видео вижте Как тривиални предмети могат да се превърнат в изкуство? Художникът Жилбер Легран знае как. Най-обикновени предмети като карти за игра, камъни, пясък, ножица и т.н. добиват нови форми и роли само с помощта на малко креативност.  Галерия и видео вижте

Лятната „Работилница за въображение“ е в разгара си

http://dobrudjatv.net/%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b5/

Работилница за въображение събира децата на Добрич от близо и далеч. За поредна година в залите на Художествената галерия свободно се разхождат и творят на воля деца на всякаква възраст.Милена Алджибари е техният ръководител това лято. Тя от четири месеца работи в картинната галерия. Децата […]

Може ли Кр. Георгиева да стане дипломат №1 на ЕС?

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/mozhe-li-kr.-georgieva-da-stane-diplomat-1-na-es-6017191

Според в. „Файненшъл таймс“ тя би могла да бъде консенсусна фигура за наследник на Катрин Аштън, според в. „Соар“ Кристалина Георгиева е в краткия списък на седмина души с големи шансове за високи европейски постове

Може ли Кр. Георгиева да стане дипломат №1 на ЕС?

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/mozhe-li-kr.-georgieva-da-stane-diplomat-1-na-es-6017191

Според в. „Файненшъл таймс“ тя би могла да бъде консенсусна фигура за наследник на Катрин Аштън, според в. „Соар“ Кристалина Георгиева е в краткия списък на седмина души с големи шансове за високи европейски постове

Емил Хърсев: 1,3 млрд. лв. е пределът на проблемната част от портфейла

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189696

За КТБ се чуват абсолютно разнопосочни информации, които не могат да бъдат едновременно верни. Едно е сигурно - че няма 5 млрд. лв. загубени, освен ако приемете хипотезата, че съществуват такива животни като описаното от Тери Пратчет, дето устата му била по-голяма от главата. 
Максимумът, който може да се загуби в тази банка, при това одиторски пр За КТБ се чуват абсолютно разнопосочни информации, които не могат да бъдат едновременно верни. Едно е сигурно - че няма 5 млрд. лв. загубени, освен ако приемете хипотезата, че съществуват такива животни като описаното от Тери Пратчет, дето устата му била по-голяма от главата. Максимумът, който може да се загуби в тази банка, при това одиторски пр

Марио Гьотце: Мечтата ни стана реалност

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/14/2343124_mario_gyotce_mechtata_ni_stana_realnost/?ref=rss


Героят за Германия Марио Гьотце определи спечелването на световната титла като сбъдната мечта за него и съотборниците му.

Атакуващият полузащитник на "Байерн" (Мюнхен) отбеляза красив победен гол за 1:0 над Аржентина в 113-ата минута от финала на стадион "Маракана", след като бе резерва.

"Чувството е невероятно и нямам думи да го опиша. Просто стрелях и не знаех какво се случваше. Беше невероятно", заяви 21-годишният футболист. Той записа шест мача на мондиала и отбеляза...

Изтича срокът за записване в дискусията организирана от Общество на писателите-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257879

Общество на писателите Варна отправя покана към всички автори за участие в четвъртата дискусия. Темата е „Потоп”. Дискусията ще се проведе на 16 юли от 18,30 часа във Варна, квартал „Аспарухово“, читалище „Просвета”, научи Moreto.net.

"Мини Марица-изток" са добили с 37% повече въглища

http://www.vesti.bg/novini/mini-marica-iztok-sa-dobili-s-37-poveche-vyglishta-6017194

Миньорите от най-голямото дружество за открит въгледобив у нас добиха и реализираха над 12 800 000 тона въглища за първите шест месеца на годината.

Спортният талант на Еврофутбол Мирослав Кирчев взе бронз на европейското по кану-каяк

http://moresport.actualno.com/Sportnijat-talant-na-Evrofutbol-Miroslav-Kirchev-vze-bronz-na-evropejskoto-po-kanu-kajak--news_39494.html

Спортният талант на "Еврофутбол" Мирослав Кирчев взе бронза на 500 метра едноместен каяк при мъжете на европейското първенство по кану-каяк в Бранденбург (Германия). Новината пристигна вчер...

Полицията в Дубай издаде заповед за арест на бившата на Марадона

http://worldcup2014.actualno.com/Policijata-v-Dubaj-izdade-zapoved-za-arest-na-bivshata-na-Maradona-news_39495.html

Полицията в Дубай издаде заповед за арест на бившата приятелка на Диего Марадона, която той обвини в кражба. Аржентинският футболист, чийто личен живот е истинска сапунена опера, обвини 22-годишната ...

Бургас се оплаква от тапи, очаква пари от държавата за важен проект

http://burgas.actualno.com/Burgas-se-oplakva-ot-tapi-ochakva-pari-ot-dyrjavata-za-vajen-proekt-news_39496.html

3 километра достигна тапата в Бургас от автомобили, пътуващи от магистрала „Тракия“ към Южното Черноморие през уикенда. Освен нерви и стрес за шофьорите, пътно-транспортните произш...

Германия не забрави Ройс в еуфорията (СНИМКИ)

http://worldcup2014.actualno.com/Germanija-ne-zabravi-Rojs-v-euforijata-SNIMKI-news_39497.html

Новият световен шампион Германия доказа, че отборният дух при тях е над всичко по време на еуфорията от спечелването на трофея. Играчите, и най-вече героят Марио Гьотце, не забравиха по време на празн...

Борисов: Около 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца

http://politics.actualno.com/Borisov-Okolo-40-ot-kreditnija-portfejl-na-KTB-e-generiran-za-poslednite-12-meseca--news_39498.html

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов твърди в свой пост във Фейсбук, че около 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца. "На вниманието на Румен Гечев - 12.07.2014г., Димитър...

Германия над всички на световното (обзор + видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190343

Германия е новият световен шампион по футбол. На финала на „Ещадио Маракана“ в Рио де Жанейро Бундестимът победи Аржентина с 1:0 след продължения и спечели четвъртата си световна титла. Единственото попадение в срещата отбеляза влезлият като резерва Марио Гьотце в 113-ата минута. Двубоят беше последен за селекционера на Аржентина Алехандро Сабея

Новият VW Tiguan се превръща в 7-местен хибрид

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c79e6e8/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cpremieri0C4450Ca0Cnoviiat0Evw0Etiguan0Ese0Eprevryshta0Ev0E70Emesten0Ehibrid0H1761440C/story01.htm

Моделът ще запази размерите на сегашното поколение и ще се предлага с огромен избор от бензинови и дизелови двигатели


Черил Коул се омъжила тайно след тримесечна връзка

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/cheril-koul-se-omyzhila-tajno-sled-trimesechna-vryzka-6017189

Певицата и френският ѝ приятел Жан-Бернар Фернандес-Версини разменили брачните си клетви пред очите на едва четирима гости

Пламен Димитров: Политиците си играят с огъня, ще блокираме здравеопазването

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189540

С президента на КНСБ Пламен Димитров разговаря Виктор Иванов

- Г-н Димитров, отказът на правителството да бъде актуализиран бюджетът на здравната каса повод ли е синдикатите и работодателите да изпълните заканата си за масови протести?
- Да. Ако в парламента във вторник няма внесена актуализация, ние ще бойкотираме Надзорния съвет на НЗОК и С президента на КНСБ Пламен Димитров разговаря Виктор Иванов - Г-н Димитров, отказът на правителството да бъде актуализиран бюджетът на здравната каса повод ли е синдикатите и работодателите да изпълните заканата си за масови протести? - Да. Ако в парламента във вторник няма внесена актуализация, ние ще бойкотираме Надзорния съвет на НЗОК и

Стоян Александров: Спасяването на КТБ може да струва и под 500 млн. лева

http://www.cross.bg/bankata-banka-mlrd-1420604.html

- Доц. Александров, коментирахте вече, че капиталовата дупка в Корпоративна търговска банка (КТБ) вероятно е малка, около 503 млн. лева. Как получихте това число? - Тези 3.5 млрд. лв., за които се шуми, реално погледнато, не са дупка и не са откраднати от банката, както се представя в медиите. Това е портфейл, за който одиторите на КТБ не се ангажират да дадат позиция точно какво му е качеството поради редица причини - например, че не са оценили финансовото състояние на кредитополучателите, че няма актуална пазарна оценка на обезпеченията или че липсват някои документи. Аз не видях никъде да се говори в официалното изявление на БНБ, че са откраднати досиета и че банката е източена, както се тиражира наляво и надясно. Освен това в банката всичко е качено в компютри, така че има и електронни досиета и всичко може да бъде възстановено. Тази паника и този начин на коментари са сценарий и план да се всява напрежение на всяка цена. - Но в самото изявление на УС на БНБ пише: "Липсват, а по-вероятно е да са унищожени в дните преди квестурата съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3.5 млрд. лв..." и точно това е един от аргументите за решението на БНБ да отнеме лиценза на КТБ и да се пристъпи към процедура по несъстоятелност. - Това е другият въпрос - доколко е основателно да се вземе това решение. БНБ не казва, че банката е ограбена или че е източена. Казват, че одиторите не се ангажират да дадат становище за тези 3.5 млрд. лв

И кравите могат да бъдат дресирани (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190331

Кравите не се славят с бързия си и остър ум или поне така беше до скоро. Оказва се, че вече е възможно да си дресираш крава. След това обаче не е безопасно да оставим животните сами в обора, защото може да не ги намерим там, когато се върнем.

Цялата история и видеото може да видите в сайта на "Български фермер" Кравите не се славят с бързия си и остър ум или поне така беше до скоро. Оказва се, че вече е възможно да си дресираш крава. След това обаче не е безопасно да оставим животните сами в обора, защото може да не ги намерим там, когато се върнем. Цялата история и видеото може да видите в сайта на "Български фермер"

Жена загина при катастрофа край Ямбол

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4190329

54-годишна жена е загинала тази сутрин при катастрофа преди пътен възел – Зимница, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал около 08:10 часа тази сутрин, на автомагистрала „Тракия”, км 300, малко преди пътен възел - Зимница, в посока София.
Товарен автомобил „Скания”, с великотърновска регистрация, управляван от 58-годишен мъж, 54-годишна жена е загинала тази сутрин при катастрофа преди пътен възел – Зимница, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 08:10 часа тази сутрин, на автомагистрала „Тракия”, км 300, малко преди пътен възел - Зимница, в посока София. Товарен автомобил „Скания”, с великотърновска регистрация, управляван от 58-годишен мъж,

Русия прие щафетата за провеждане на световното първенство по футбол 2018

http://www.cross.bg/fytbol-arzhentina-germaniya-1420603.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин присъства на тържествената церемония по закриването на световното първенство по футбол за 2014 година в Рио де Жанейро (Бразилия), предаде ИТАР-ТАСС. На закриването на първенството, Русия прие щафетата за провеждане на световното първенство по футбол през 2018 година. Тържествената церемония се състоя на стадиона „Маракана" в Рио де Жанейро, след приключването на финалния мач между тимовета на Германия и Аржентина, в който германския отбор победи с резултат 1:0. Същевременно, след загубата на Аржентина пред Германия, нападателят от националния отбор на Русия по хокей Александър Овечкин подкрепи капитана на аржентинския отбор Лионел Меси в Twitter. „Ти оставаш №1! Меси - ти си шампион! Най-добрия!", написа на страницата си Овечкин. Напомняме, Германия е новият световен шампион по футбол. Във финалния двубой от Мондиал 2014 бундестимът победи Аржентина с 1:0 на стадион „Ещадио Маракана" в Рио де Жанейро и завоюва четвъртата си титла на световните първенства. Единственото попадение в мача бе дело на резервата Марио Гьотце в продълженията (113-та минута) след подаване на Андреа Шюрле. По-рано, в 30-ата минута Аржентина успя да вкара топката в мрежата на съперника си, но попадението правилно бе отменено заради засада. Меси показа страхотно виждане за играта и с диагонален пас намери Лавеци отдясно

И кравите могат да бъдат дресирани (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190326

Кравите не се славят с бързия си и остър ум или поне така беше до скоро. Оказва се, че вече е възможно да си дресираш крава. След това обаче не е безопасно да оставим животните сами в обора, защото може да не ги намерим там, когато се върнем.
Както показват тези крави, отварянето на вратата и пускането на питейната вода не е само привилегия на Кравите не се славят с бързия си и остър ум или поне така беше до скоро. Оказва се, че вече е възможно да си дресираш крава. След това обаче не е безопасно да оставим животните сами в обора, защото може да не ги намерим там, когато се върнем. Както показват тези крави, отварянето на вратата и пускането на питейната вода не е само привилегия на

Партията на Миро Церар спечели изборите в Словения

http://www.moreto.net/novini.php?n=257892

Ново лице застава начело на Словения. Победител в предсрочните парламентарни избори е партията на Мито Церар. В рамките на 3 години държавата ще има трето правителство. До това се стигна, след като премиерът Аленка Братушек изгуби лидерския пост в управляващата Позитивна партия и подаде оставка.

Жена загина при катастрофа край Ямбол

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190302

54-годишна жена е загинала тази сутрин при катастрофа преди пътен възел – Зимница, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал около 08:10 часа тази сутрин, на автомагистрала „Тракия”, км 300, малко преди пътен възел - Зимница, в посока София.
Товарен автомобил „Скания”, с великотърновска регистрация, управляван от 58-годишен мъж, 54-годишна жена е загинала тази сутрин при катастрофа преди пътен възел – Зимница, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 08:10 часа тази сутрин, на автомагистрала „Тракия”, км 300, малко преди пътен възел - Зимница, в посока София. Товарен автомобил „Скания”, с великотърновска регистрация, управляван от 58-годишен мъж,

Потребителските кредити са с по-ниски лихви

http://econ.bg/Новини/Потребителските-кредити-са-с-по-ниски-лихви_l.a_i.555762_at.1.html

Лихвите при потребителските кредити, които са били отпуснати през месец май, са по-ниски от тези месец по-рано. Минимален ръст се отчита и при...

Остават броени дни до откриването на първия Фестивал на виното в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/y_md2Tg_IXM/

Жителите на Бургас и неговите гости ще бъдат приятно изненадани от възможността да дегустират най-новото от продукцията на водещи български производители и вносители на вино от 31 юли до 3 август в Морско казино – Бургас, зала “Георги Баев”. Винарски изби като “Едоардо Миролио”, “Изба Карабунар”, “Мараш”, “Братанови”, “Стримон” – Левуново, “МидалидареЕстейт”, “Винпром Пещера”, “Съединение”, “Тера Тангра”, “ДивесЕстейт”, “Даробас”, “Вила Юстина”, “Винекс Славянци”, “Черноморско злато”,”Марян”, “Винзавод”АД -Асеновград и други ще пълнят чашите и душите на гостите на Фестивала и ще демонстрират изключителните качества на вината родно производство.“Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони”, категоричен е Радослав Радев, председател на НЛВК.

Ценители на хубавите вина ще могат да се убедят в безспорните качества на различните марки и видове вина на всекидневните дегустации на Фестивала, включително и да опитата наградени продукти от международни конкурси за вина и спиртни напитки. Винарските изби ще представят и актуалните и все по-търсени в последните години биовинапредставени от “Жизайн” ЕООД.

Българските винопроизводители ще премерят сили и с вносни аржентински, австралийски и чилийски вина представени от “ПерноРикар България” и “Профтрейд“.

Своите оценки за качествата на различните видове и марки вина ще дават посетителите на “сляпата дегустация” в рамките на конкурса „Продукт на потребителя“ – част от програмата на Фестивала. Майсторски клас “Местни сортове вина, представени на Винобалканика 2014″ ще проведе инж. Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България

За първи път и специално за Фестивала на виното – Бургас2014 шеф Петър Йоргов ще презентира за гостите на събитието готвене с Big GreenEgg и месните продуктите на “Ви Винеда”.Big GreenEgg e универсално барбекю за открито готвене с много повече възможности, отколкото всички други конвенционални готварски печки за приготвяне на всички видове блюда -от мезета до предястия и десерти.

Работното време на Фестивала на виното – Бургас 2014 ще бъде от 15 до 23 часа. Фестивалът се провежда под егидата на Община Бургас.С подкрепата на: НЛВК, РЛВК “ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ” –Бургас, Съюза на енолозите в България иИАЛВ.

 

10 години след трагедията в Ирак близки на обезглавените шофьори: Живи са!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4189824

10 години след като двама обикновени български шофьори - Георги Лазов и Ивайло Кепов, станаха заложници в Ирак и бяха обезглавени никой не си спомня за тях, освен близките им. “Ивайло е жив, той не беше в запечатания ковчег, който ми пратиха”, убедена е вдовицата Нели. Нито за миг от 22 юли, когато световните медии съобщиха, че две ... 10 години след като двама обикновени български шофьори - Георги Лазов и Ивайло Кепов, станаха заложници в Ирак и бяха обезглавени никой не си спомня за тях, освен близките им. “Ивайло е жив, той не беше в запечатания ковчег, който ми пратиха”, убедена е вдовицата Нели. Нито за миг от 22 юли, когато световните медии съобщиха, че две ...

Директорът на КТБ Орлин Русев ще плати парична гаранция

http://econ.bg/Новини/Директорът-на-КТБ-Орлин-Русев-ще-плати-парична-гаранция_l.a_i.555759_at.1.html

Софийски градски съд наложи мярка „парична гаранция“ в размер на 10 хил. лв. на изпълнителния директор на КТБ Орлин Русев. Той беше задържан в петък...

Лекият суров петрол поевтиня

http://econ.bg/Новини/Лекият-суров-петрол-поевтиня-_l.a_i.555761_at.1.html

Лекият суров петрол WTI поевтиня на борсата в Ню Йорк. Цената на сорт Brent също падна близо до най-ниското си равнище от три месеца насам, след като...

Легендата Фалкао: Имам грях към България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4189254

Пауло Роберто Фалкао е един от най-фамозните халфове, които светът е виждал. 60-годишният бразилски идол е избран сред 125-те най-велики играчи в световния футбол в класацията на ФИФА. Трикратен шампион на своята страна с “Интернасионал” (Порту Алегре). От 1980 до 1985-а играе за “Рома” и става легенда на клуба. Наричат го и до днес Краля на Рим. Пауло Роберто Фалкао е един от най-фамозните халфове, които светът е виждал. 60-годишният бразилски идол е избран сред 125-те най-велики играчи в световния футбол в класацията на ФИФА. Трикратен шампион на своята страна с “Интернасионал” (Порту Алегре). От 1980 до 1985-а играе за “Рома” и става легенда на клуба. Наричат го и до днес Краля на Рим.

Германия стъпи за четвърти път на световния футболен връх (обзор + видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4190312

Германия е новият световен шампион по футбол. На финала на „Ещадио Маракана“ в Рио де Жанейро Бундестимът победи Аржентина с 1:0 след продължения и спечели четвъртата си световна титла. Единственото попадение в срещата отбеляза влезлият като резерва Марио Гьотце в 113-ата минута. Двубоят беше последен за селекционера на Аржентина Алехандро Сабея Германия е новият световен шампион по футбол. На финала на „Ещадио Маракана“ в Рио де Жанейро Бундестимът победи Аржентина с 1:0 след продължения и спечели четвъртата си световна титла. Единственото попадение в срещата отбеляза влезлият като резерва Марио Гьотце в 113-ата минута. Двубоят беше последен за селекционера на Аржентина Алехандро Сабея

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване