Реставраторът учи Светослав Рьорих на табла

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236591

Светослав Рьорих /1904-1993 г./, художник, писател, философ, педагог, е извън днешното ни познание за света, световната култура и изкуство. Оти - би попитал шопът. Оти е руснак, син на още по-забележителни родители - великия художник Николай Рьорих и езотеричната философка и писателка Елена Рьорих. Оти, макар и учил на Запад, е израснал в Индия и п Светослав Рьорих /1904-1993 г./, художник, писател, философ, педагог, е извън днешното ни познание за света, световната култура и изкуство. Оти - би попитал шопът. Оти е руснак, син на още по-забележителни родители - великия художник Николай Рьорих и езотеричната философка и писателка Елена Рьорих. Оти, макар и учил на Запад, е израснал в Индия и п

Само в ПИК! Цветанов бяга по 5 километра на ден в Албена (снимки)

http://pik.bg/само-в-пик-цветанов-бяга-по-5-километра-на-ден-в-албена-снимки-news212066.html

Само в ПИК! Цветанов бяга по 5 километра на ден в Албена (снимки)

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе засечен от ПИК да прави сутрешен крос в любимия му морски курорт Албена.

Бившият вицепремиер бе избрал актуален спортен екип, който е пригоден за лекоатлетическите щафети. Цветанов пробяга над 5 километра сутринта около 8 часа. След това се прибра при семейството си.

"Обичам много да спортувам. Сутрешните кросове ми се отразяват много добре. Гледам да си почина активно, защото ни чака тежка напрегната кампания", заяви пред ПИК Цветанов.

Вчера той разпусна с игра на джаги, в която участваха и негови приятели. Неговият отбор успя да постигне победа с 3:1 над съперниците. Двубоят предизвика горещи емоции.

Войната в Близкия Изток продължава и взе нови жертви

http://www.moreto.net/novini.php?n=260659

Петима палестинци, сред които едно дете, загинаха, а двама израелски граждани бяха ранени, след подновените израелски удари срещу Ивицата Газа, съобщава РИА "Новости". Израелската армия обяви, че бомбардировките са в отговор на 57 ракети, изстреляни от палестински екстремисти.

Наводненията в България ще се редуват със суша и горски пожари

http://pik.bg/наводненията-в-българия-ще-се-редуват-със-суша-и-горски-пожари-news212086.html

Наводненията в България ще се редуват със суша и горски пожари

Наводненията в България ще се редуват с периоди на суша и горски пожари в следващите години, пише "Труд".

Ако тенденцията се запази, е възможно до 30 години климатът в България да заприлича на този в Южна Гърция, а температурата да се покачи между 3 и 5 градуса. Това сочат цифровите модели на специалистите, занимаващи се с измененията в климата. Оказва се, че за всичко това е виновен т.нар. парников ефект, който бавно стопля цялата планета. У нас горите и плодородните терени ще намаляват за сметка на камънаците, храсталаците и песъчливите почви.

Лятото миналата година у нас е било средно с 2,8 градуса по-топло, сочи Световният доклад за климата на Американското метеорологично общество. Тогава валежите у нас са били само 20% от нормалните за сезона. В същото време Западното Средиземноморие бе удавено от дъждове. Според експерта по климатични промени в WWF Георги Стефанов всичко това е заради голямото отделяне на парникови газове в последните 150 г. Промените са по цял свят - у нас има потопи, а в Скандинавските страни - невиждани 40-градусови жеги. България се намира в едни от най-интензивните климатични пояси откъм промени, казва Стефанов.

Според разработените компютърни сценарии до 2030 г., не се очаква стабилизиране на емисиите на парниковите газове, което може още да утежни промените.

"Не искам да кажа, че ни предстои гибел на планетата, но все по-често ще ставаме на такива крайни проявления, водещи до щети и загуба на човешки животи", прогнозира експерт. Това, което може да направи държавата, според Георги Стефанов е да се приеме по-скоро Националната стратегия за адаптация. В нея трябва да се опише какво трябва да направят всички институции, бизнес и граждани, за да се намалят последствията от жегите и жертвите от климатичните проблеми. До 5°C вероятно ще се покачи средната температура в България до 2050 г., сочат прогнозите на учените.

Това ще се отрази веднага на земеделието, горите, биоразнообразието. Средната температура в България през миналата 2013 г. е била най-високата в историята - с 1,4 градуса повече от обичайното, според годишния доклад на Американското метеорологично общество. Климатичните промени носят заплахи за цели отрасли от българската икономика. Един от най-страдащите е зимният туризъм.

Сезонът за каране на ски ще бъде скъсен, а курортите ще се нуждаят все повече от машини за изкуствен сняг. Прогнозата е, че още след 2020 г. ще започнат периоди с 2, 4, 5 или даже 6 последователни години с лоши снежни условия. Подобна беше и изминалата зима. В един от по-ниските курорти - Чепеларе, сезонът завърши на нула, тъй като разходите за изкуствен сняг изядоха печалбата. Засушаването ще се отрази на селското стопанство.

Най-песимистични са прогнозите за реколтата от царевица. След 50-ина години царевица у нас едва ли ще може да се отглежда, без нивите да се напояват, което ще вдигне много разходите. Подобно е съдбата и на слънчогледа. Към средата на века добивите в източната част ще паднат с 10-20%, в останалите райони могат да се задържат или да надхвърлят текущите стойности. Всяко засушаване обаче ще е пагубно за реколтата.

Протестърите скочиха срещу министъра за изборите

http://frognews.bg/news_74415/

Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите, изразяват в позиция до медиите от гражданската организация.

Борисов на лов за шарани: Когато кълве, наистина кълве

http://offnews.bg/news/n_1/n_374825.html

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се похвали с богат улов по време на риболов. В социалната мрежа се появи негова снимка с два шарана.  "Когато кълве, наистина кълве", написа Борисов, а публикацията е особено популярна сред привържениците на Борисов. 

В Калифорния биткойните са официални пари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236639


Биткойните се приемат от множество търговци и са легализирани в няколко държави и щати, включително Канада и Калифорния.
Най-западният американски щат призна биткойните, след като губернаторът му Джери Браун подписа закон за това. Така виртуалните пари и други такива валути ще бъдат приемани като законно разплащателно средство в щата. Биткойните се приемат от множество търговци и са легализирани в няколко държави и щати, включително Канада и Калифорния. Най-западният американски щат призна биткойните, след като губернаторът му Джери Браун подписа закон за това. Така виртуалните пари и други такива валути ще бъдат приемани като законно разплащателно средство в щата.

Два случая на болестта син език има и в Пловдивско

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/09/2358961_dva_sluchaia_na_bolestta_sin_ezik_ima_i_v_plovdivsko/?ref=rss


Два случая на болестта син език има и в Пловдивско, съобщиха от Областната агенция по храните. Положителна е пробата на две кози от стопанство в село Селци, община Садово. Те са изолирани и се лекуват.

"Помещенията и торището са напръскани с препарати срещу комари, които пренасят болестта. Взети са проби от стада в целия регион, но изследванията все още не са готови", каза пред БНТ д-р Николай Петков-директор на "Контрол на храните" в Пловдив.

Заболяването се разпространи...

Борисов: Когато кълве, наистина кълве

http://frognews.bg/news_74414/

Когато кълве, наистина кълве, написа на стената си в социалната мрежа Фейсбук лидерът на ГЕРБ, който вероятно е и запален рибар. В случая - на шарани.

Назначаването на Медарова за министър е притеснително

http://www.bnews.bg/article-113378

Назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите е притеснително. Това се казва в позиция на партия "България без цензура". От ББЦ искрено се надяват президентът Росен Плевнелиев да вземе под внимание забележките на неправителствения сектор към дейността й в ЦИК

Борисов се похвали с два големи шарана

http://www.cross.bg/kulve-sharana-pohvali-1424752.html

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ се похвали с постиженията си като рибар. Бившият премиер поснта снимка в своя Фейсбук, на която позира с два големи шарана, а зад него като фон се виждат няколко въдици и язовир. "Като кълве наистина кълве", написа над снимката бившият премиер.Веднага под фотоса се изсипа лавина от коментари като по интересните бяха:"Хвани Станишев и Сидеров, че Местан трудно кълве"."Не знам защо, но се сещам за Мая Манолова"."Починете си добре, г-н генерал, че работа ни чака на есен".

Борисов се похвали с два големи шарана

http://www.cross.bg/kulve-golemi-sharana-1424752.html

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ се похвали с постиженията си като рибар. Бившият премиер поснта снимка в своя Фейсбук, на която позира с два големи шарана, а зад него като фон се виждат няколко въдици и язовир."Като кълве наистина кълве", написа над снимката бившият премиер.Веднага под фотоса се изсипа лавина от коментари като по интересните бяха:"Хвани Станишев и Сидеров, че Местан трудно кълве"."Не знам защо, но се сещам за Мая Манолова"."Починете си добре, г-н генерал, че работа ни чака на есен".

Станишев и Местан бяха като регенти на Орешарски, изригна Вигенин

http://news.ibox.bg/news/id_1837404891

БСП не могли да покажат, че са различни от ГЕРБ по време на управлението си, но въпреки това не съжалявали, че са влезли във властта, защото направили много за страната

Над 350 деца ще спортуват в „Младост”, поканени са и млади хора от Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=260620

Спортен празник „Ваканция без грижи“ ще се проведе на 12-ти август, (вторник), от 13,30 ч. в СК „Младост“ във Варна. Организатори на събитието за четвърта поредна година са община Варна, кметство „Младост“ и „Националното сдружение на сираците в България”.

БДЖ загубили 22,7% от пътниците си за 6 години

http://econ.bg/Новини/БДЖ-загубили-22-7-от-пътниците-си-за-6-години_l.a_i.560995_at.1.html

За последните 6 години пътниците в БДЖ са намалели с 22,7%. Само през изминалата година железниците са ползвали 26,07 млн. души, което е със 7,69...

Иракските и кюрдските сили се подготвят за контраофанзива срещу джихадистите

http://asia.actualno.com/Irakskite-i-kurdskite-sili-se-podgotvjat-za-kontraofanziva-sreshtu-djihadistite-news_44140.html

Иракските и кюрдските сили днес се подготвят да проведат контраофанзива, за да си върнат териториите в Северен Ирак, които попаднаха под контрола на джихадистите, като се възползват от американските в...

Дамаск под всекидневен обстрел

http://asia.actualno.com/Damask-pod-vsekidneven-obstrel-news_44142.html

Сирийската столица Дамаск, която сравнително дълго бе пощадена от войната, сега е обект на всекидневни обстрели със снаряди и ракети от страна на опозиционните сили, които по този начин искат да при...

Силни експлозии събудиха Донецк

http://www.cross.bg/eksplozii-silni-chast-1424751.html

/КРОСС/ Силни експлозии са избухнали в източния украински град Донецк, предаде "Франс прес". Към 6 часа местно време са избухнали силни експлозии на две различни места. Според кметството снаряди са били изстреляни в квартала „Киевски" в североизточната част на града. Няма загинали, нито пострадали жилищни сгради при обстрела. Съобщава се само за счупени прозорци. През изминалата нощ украинските сили в източната част на Украйна са били мишена на няколко обстрела. Според говорителя на Генералния щаб на армията има загинали украински войници, като засега броят на жертвите остава неизвестен.

Над 13 000 шофьори глобени само за седмица

http://www.mediapool.bg/nad-13-000-shofyori-globeni-samo-za-sedmitsa-news223528.html

13 286 шофьори са били глобени от 30 юли до 7 август, съобщиха от МВР. Санкционирани са и 500 пешеходци. Контролът е съсредоточен предимно по автомагистрали, главни пътища І-ви и ІІ-ри клас. Част от полицейските екипи са били пренасочени към малките населени места. Най-много са глобите за превишена скорост - 2 204. Други 1519 души са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани и каски. 445-има шофьори са уличени в употреба на алкохол и трима – в употреба на наркотици. 618 са установените неправоспособни шофьори. Без валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите" са шофирали 72-ма души.

Бойко Борисов гол до кръста с две риби във фейсбук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4237152

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във фейсбук профила си снимка, на която е гол до кръста и държи две риби. Над снимката има надпис: "Когато кълве, наистина Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във фейсбук профила си снимка, на която е гол до кръста и държи две риби. Над снимката има надпис: "Когато кълве, наистина

Вижте Бойко Борисов като рибар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4237150

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във фейсбук профила си снимка, на която е гол до кръста и държи двa шарана. Над снимката има надпис: Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във фейсбук профила си снимка, на която е гол до кръста и държи двa шарана. Над снимката има надпис: "Когато кълве, наистина

И Бареков се притесни от назначаването на Медарова

http://www.cross.bg/medarova-bivshiya-ministur-1424750.html

София /КРОСС/ Представителите на ПП "България без цензура" и нейният председател Николай Бареков сме силно притеснени от назначаването на бившия съдия Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите.Напомняме, че съдия Медарова беше председател на Централната избирателна комисия по време Костинбродската афера.Твърденията, че е особено близка с бившия вътрешен министър и настоящ шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, макар и в сферата на слуховете, са обезпокоителни за нас и за останалите партии.Искрено се надяваме президентът Плевнелиев да вземе под внимание забележките на неправителствения сектор към дейността на г-жа Медарова за дейноста й в ЦИК.Обществото е особено чувствително на тема справедливост и изборни манипулации и ние като политическа партия ще следим строго поведението на държавната администрация и ще държим под око подготовката на изборите за 43-то Народно събрание. Искрено се надяваме, че грешките от недалечното минало ще послужат за урок на сегашното управление.  

Мирослав Кирчев спечели сребърен медал от световното по кану-каяк

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/09/2358959_miroslav_kirchev_specheli_sreburen_medal_ot_svetovnoto/?ref=rss


Българинът Мирослав Кирчев спечели сребърен медал от световното първенство по кану-каяк в Москва. 24-годишният състезател завърши втори във финала на на 1000 метра едноместен каяк. 

Кирчев измина дистанцията за 3:26.409 минути, като направи много силен финал. Той се движеше седми след първите 250 метра, придвижи се до шесто място на 500-ия метър, а преди последните 250 метра беше пети. 

Българинът измина най-бързо последната четвърт от дистанцията, благодарение на което си...

Виртуалната диктатура на ГЕРБ започна!

http://www.bnews.bg/article-113377

Тролове на ГЕРБ атакуват групи във "Фейсбук", които публикуват колажи на Бойко Борисов.

Златка Димитрова обяви във фейсбук, че е загубила бебето си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4237140

Златка Димитрова - плеймейтката, която спечели последния сезон на "Биг Брадър", обяви, че е загубила бебето си, което трябваше да се роди наесен. Това тя направи чрез съобщение във фейсбук, в което моли журналистите да не се занимават със случая и призовава за разбиране в този тежък момент.  Ето какво написа тя във Златка Димитрова - плеймейтката, която спечели последния сезон на "Биг Брадър", обяви, че е загубила бебето си, което трябваше да се роди наесен. Това тя направи чрез съобщение във фейсбук, в което моли журналистите да не се занимават със случая и призовава за разбиране в този тежък момент. Ето какво написа тя във

Швед заведе децата си в Газа, за да ги откаже от Call of Duty

http://www.cross.bg/detzata-detza-gaza-1424749.html

/КРОСС/ Шведският журналист и преподавател Карл-Магнус Хелгегренд заведе децата си в Ивицата Газа, за да ги откаже от компютърна игра. Бащата е решил, че като се окажат в условията на реални бойни действия, децата сами ще се откажат от виртуалното оръжие и е успял да постигне желания ефект. Семейството отишло в бежански лагер в Източен Йерусалим. Там те посетили клиниката, където всеки ден шият глави на малки деца, пише The Local. "Седяхме на масата, а децата ми започнаха да ми разказват за играта Call of Duty, за оръжията и мисиите. Това пътуване не беше приятно. На 29 години разбрах, че нищо не зная за войната, както и моите деца. Докато те стрелят по монитора, палестинските деца ги убиват наистина", разказва бащата.

Първо в ПИК! Бойко улови два големи шарана (снимка)

http://pik.bg/първо-в-пик-бойко-улови-два-големи-шарана-снимка-news212079.html

Първо в ПИК! Бойко улови два големи шарана (снимка)

Бойко Борисов показа завидни умения в риболова.

Лидерът на ГЕРБ постна своя снимка във фейсбук, на която държи два големи уловени шарана, а зад него като фон се виждат няколко въдици и язовир.

"Като кълве наистина кълве", написа над снимката бившият премиер.

Веднага под фотоса се изсипа лавина от коментари като по интересните бяха:

"Хвани Станишев и Сидеров, че Местан трудно кълве".

"Не знам защо, но се сещам за Мая Манолова".

"Починете си добре, г-н генерал, че работа ни чака на есен".

69 години от атомната бомбардировка в Нагасаки

http://www.moreto.net/novini.php?n=260656

Японският град Нагасаки отбеляза 69-та годишнина от атомната бомбардировка, довела до смъртта на 74 хиляди души, предаде "Ройтерс". В памет на жертвите на бомбардировките стотици хиляди хора запазиха минута мълчание в 11.

"Фич" намали кредитния рейтинг на Хърватия

http://www.vesti.bg/novini/fich-namali-kreditniia-rejting-na-hyrvatiia-6019476

Международната рейтингова агенция "Фич" понижи кредитния рейтинг на Хърватия с една степен. Сега той е ВВ за дългосрочно задължения в чужда валута и ВВ+ за вътрешни задължения.

Добре поне, че има още спасители

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236649

Машинистът от столичното локомотивно депо Ивайло Марков спаси пътниците от бързия влак София - Бургас в четвъртък само защото е имал рефлекс и е разчитал единствено на собствената си адекватна реакция при създалата се извънредна ситуация.
Така той е предотвратил трагедия, подобна на случая в Кардам, когато осем души загинаха при пожар във влака. У Машинистът от столичното локомотивно депо Ивайло Марков спаси пътниците от бързия влак София - Бургас в четвъртък само защото е имал рефлекс и е разчитал единствено на собствената си адекватна реакция при създалата се извънредна ситуация. Така той е предотвратил трагедия, подобна на случая в Кардам, когато осем души загинаха при пожар във влака. У

Златка Димитрова във фейсбук: Загубих бебчето си!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4237132

Златка Димитрова - плеймейтката, която спечели последния сезон на Златка Димитрова - плеймейтката, която спечели последния сезон на "Биг Брадър", обяви, че е загубила бебето си, което трябваше да се роди наесен. Това тя направи чрез съобщение във фейсбук, в което моли журналистите да не се занимават със случая и призовава за разбиране в този тежък момент. Ето какво написа тя във

В Дания отвори врати музей на ПСВ

http://www.cross.bg/svetovna-daniya-voiina-1424748.html

/КРОСС/ На брега на протока Йоресунд, в старата крепост до Карлсруе в Дания отвори музей на Първата световна война. На тържествената церемония присъства принц Йоахим - най-малкият син на кралица Маргрете II, който преряза „червената лента", която представляваше бодлива тел, съобщи ИТАР-ТАСС. "Днес хората помнят малко неща за Първата световна война, затова решихме да разкажем за тези вече забравени събития", каза кметът на общинския център на Греве Пернила Бекман. "Сега музей, посветен на Първата световна война, ще има и в Дания", каза директорът му Хенриета Бус. Особеното при нас е, че тук трагедията е разказана от напълно неутрална позиция", добави тя. По време на Първата световна война Дания остава неутрална и представените в експозицията предмети, карти, фотографии и филми разказват за ежедневието на датчаните през 1914-1918 година, като например изграждането на 40-километровия изкоп от Кьоге до Роскилде.

Суперлуна ни огрява в неделя

http://www.bnews.bg/article-113375

Серията от "суперлуни" това лято продължава, а най-голямата ще грее в неделя вечер, съобщава National Geografic.

Григор Димитров на полуфинал срещу Цонга в 22 ч.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4237128

Българският тенисист Григор Димитров достигна за втори път в кариерата си до полуфиналите на турнир от сериите "Мастърс", а в опит да се класира за първия си финал ще се изправи срещу французина Жо-Вилфред Цонга.
Известният с прякора Мохамед Али здравеняк победи в първия четвъртфинал шотландеца Анди Мъри с 2:1 сета. Българският тенисист Григор Димитров достигна за втори път в кариерата си до полуфиналите на турнир от сериите "Мастърс", а в опит да се класира за първия си финал ще се изправи срещу французина Жо-Вилфред Цонга. Известният с прякора Мохамед Али здравеняк победи в първия четвъртфинал шотландеца Анди Мъри с 2:1 сета.

Радан Кънев към Портних: Направихте ГЕРБ съпричастни към отговорността на БСП

http://offnews.bg/news/n_1/n_374814.html

Г-н Кмете, ако строителството започне днес, което - благодарение на нашите жалби - няма да стане, спазването на нормите на ЕС става невъзможно. Това написа в социалната мрежа председателя на ДСБ и бивш говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. Коментарът му беше направен във връзка със строителството на газопровода "Южен поток" на българска територия. Вчера Кънев обжалва решението да се строи в Паша дере край Варна, като призова кмета на града да направи същото.  Кънев аргументира необходимостта от обжалване на проекта за строеж с това, че разрешението е незаконно.  "Строителството против закона на ЕС и кражбите започват. И с вчерашния си отказ, Вие направихте и себе си и ГЕРБ съпричастни към отговорността на БСП и Стойнев. А сега на ТИ: Иване - ние с теб и Драго сме съученици от Френската. С действията си по "Южен поток" защитихте руския икономически интерес и икономическия интерес на партиите си. За мен остана да защитя българския икономически интерес, законността и честта на гимназията", написа Кънев. Според него залогът за строителството на газопровода на наша територия е много голям: "Очевидно залогът за старта на строителството е висок: 76 млн. евро, които да се разкешат още преди изборите и още 76 млн. евро в "междучасието", докато няма редовно избрано правителство", написа още Кънев. Преди дни стана ясно, че бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е подписала разрешение за строеж на "Южен поток" в местността "Паша дере" в последните дни на управлението на кабинета "Орешарски". Преди това пък бившият земеделски министър Димитър Греков е разрешил продажбата на безценица на земя във Варненско за "Южен поток". Като заинтересована страна по случая, община Варна има право да обжалва строителството. Вчера обаче кметът Иван Портних отказа да го направи. Според него: "Нека правителството направи така, че да се спазва европейското законодателство, за да могат и България и Варна да извлекат максимална полза при евентуалната реализация на проекта "Южен поток". Това е национален въпрос".

Вигенин: Служебното правителство е правителство на реванша

http://politics.actualno.com/Vigenin-Slujebnoto-pravitelstvo-e-pravitelstvo-na-revansha--news_44139.html

Служебното правителство е правителство на реванша. Това е реванш на президента Росен Плевнелиев и реванш на така наречения граждански протест, за който винаги сме знаели, че е политически и това с...

Григор се изправя на полуфинал срещу Цонга в 22 ч.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4237124

Българският тенисист Григор Димитров достигна за втори път в кариерата си до полуфиналите на турнир от сериите Българският тенисист Григор Димитров достигна за втори път в кариерата си до полуфиналите на турнир от сериите "Мастърс", а в опит да се класира за първия си финал ще се изправи срещу французина Жо-Вилфред Цонга. Известният с прякора Мохамед Али здравеняк победи в първия четвъртфинал шотландеца Анди Мъри с 2:1 сета.

Военните удари на САЩ в Ирак нямат срок и могат да се разширят

http://www.mediapool.bg/voennite-udari-na-sasht-v-irak-nyamat-srok-i-mogat-da-se-razshiryat-news223527.html

Президентът на САЩ Барак Обама не е фиксирал крайна дата за военните удари в Ирак, съобщи Белият дом и допълни, че това ще зависи от ситуацията по сигурността там, предаде Ройтерс. Разрешението на Обама за ограничени военни действия в Ирак може в бъдеще да включва повече военна помощ за иракските сили за сигурност, щом бъде формирано ново "приобщаващо" правителство, каза говорителят на Белия дом Джон Ърнест, цитиран от БТА в събота. Ърнест допълни, че първоначално американската подкрепа ще се състои във военни удари в защита на американския персонал, работещ в Ирак, и в отговор на извънредната хуманитарна ситуация в планината Синджар. САЩ обаче имат и трета цел, "свързана с нашето вярване и ангажимент да подкрепяме иракските и кюрдските сили за сигурност, докато обединяват страната и отблъскват заплахата", която представляват бойците на "Ислямска държава". Той допълни, че няма да бъдат изпращани американски войски в страната. Междувременно САЩ извършиха нови два въздушни удара в Ирак срещу позиции на джихадисти от организацията "Ислямска държава", съобщиха световните агенции. Според съобщение на Пентагона е нанесен удар с безпилотен самолет срещу минохвъргачка. При атаката "са били елиминирани терористи", уточнява Франс прес. При втория удар е бил бомбардиран конвой на джихадистите и минохвъргачка близо до столицата на автономния Иракски Кюрдистан Ербил. САЩ се намесиха директно в Ирак за пръв път след изтеглянето на своите войски оттам през 2011 г., отбелязва Франс прес. В същото време германската авиокомпания "Луфтханза" и британската "Бритиш еъруейз" преустановиха временно полетите си над Ирак и до Иракския Кюрдистан заради обстановката там, предаде Франс прес. "Луфтханза" съобщи, че преустановява временно полетите си от Франкфурт и Виена за Ербил до 11 август. Над Ирак преминава пътят на самолетите, летящи от Европа за Азия и Близкия изток. По-рано и САЩ забраниха на американските превозвачи да летят над Ирак.

Майстори на волана се изявяват днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260640

За втора година днес от 15.00 часа ще се проведе 3-ти кръг от Националния "Гимкхана" шампионат на Р. България, научи Moreto.net. Това е високоскоростно майсторско управление между препятствия, като целта е да се премине максимално бързо и с по-малко грешки.

Бареков в Котел: Моето оръжие е народът (снимки)

http://pik.bg/бареков-в-котел-моето-оръжие-е-народът-снимки-news212075.html

Бареков в Котел: Моето оръжие е народът (снимки)

Ситуацията в страната е тежка. БСП, ДПС и ГЕРБ докараха държавата до катастрофа. Това каза по време на среща с членове и симпатизанти на Котел председателят на "България без цензура" и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

„Лошото положение обаче е видимо само долу при народа, а на върха е разврат. ДПС и ГЕРБ са едни големи фирми, които разпределят всичко. Те наемат хората да метат срещу 40 лева, за да им слугуват за жълти стотинки. Време е този фарс да спре“, категоричен е Бареков. "Аз казах зловещата истина, че тези хора крадат и заради това станах неудобен. Всички до един ще бият по мен - и Борисов, и Местан, и Костов, и Румен Петков", обяви лидерът на ББЦ. „Нямам друго оръжие, освен вас, но оръжията, които се използват срещу мен, са могъщи – медии и милиарди левове“, обясни Бареков.



"Ние политиците обаче трябва да правим политика. Наша грижа е хладилниците на хората да са пълни, да има образование и здравеопазване. Бизнесът си е за бизнесмените", посочи той.
„Проблемът на България е, че парите вместо да са в икономиката, са в политиката“, това обяви зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев. Той подчерта, че нещата трябва да се обърнат. „Политиците трябва да са проводници, на онова, което искат хората - така разбирам демокрацията, но тук се прави обратното“, посочи още Танчев.

Животновъди от Котел алармираха пред Бареков, че властите у нас не обръщат внимание на проблема с болестта "син език". Янка Попова от Регионалната животновъдна асоциация каза, че от бранша са алармирали за появата на заразата още преди два месеца, но мерки не са последвали.

Николай Бареков се ангажира да запознае колегите си в Брюксел с проблема, за да получи той адекватно решение. Животновъдите поискаха от него и съдействие да се прекрати една несправедливост, която е залегнала сред правилата в Общата селскостопанска политика – това, че всеки, който представи документ за собственост, може да получава директни плащания за пасища и мери. Според статистиката у нас са заявени 4 млн. дка мери и пасища, за които се дават директни плащания, но две трети от тях са заявени от хора, които нямат нищо общо със земеделието. Животновъдите смятат, че би било по-справедливо ако всеки, който кандидатства за подобни плащания, си ги получи, само ако докаже, че минимум 50% от доходите му идват от селскостопанска дейност.

„Котел никога не е изглеждал така през годините. Вероятно това е най-бедният град в ЕС“, посочи областният председател на ББЦ-Сливен Георги Балабанов. Според него безработицата в града е над 70% и е обхванала дори хора, които са учили и не са мързеливи. „Време е този 25-годишен разпад да спре и да се тръгне напред“, подчерта Балабанов.

След срещата бе проведено и учредително събрание на "Евромайки", на което присъства и председателят на женската структура на ББЦ Калина Крумова. Делегатите определиха новоучредената структура да се председателства от адвокат Янка Стоева. "Надявам се, че разбирате каква е ролята на една майка – тя трябва да се грижи за децата си, да ходи на работа и ако има възрастни родители - и за тях. Така че, помагайте на председателя на "Евромайки". Това, с което трябва да се справи тя не е лесно", призова Калина Крумова.

Кирил Аврамов: Биткойните са писъкът на обществото: “Баста! Ние не ви вярваме!"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236694

С Гл. ас. д-р Кирил Аврамов, политолог и преподавател по политически науки разговаря Димитър Мартинов
- Г-н Аврамов, в България вече има асоциация за биткойни и автомат за тях. Може ли да се каже, че навлязоха окончателно в страната ни?
- Със сигурност са тук, независимо от това, че сме консервативно общество още от социализма. С Гл. ас. д-р Кирил Аврамов, политолог и преподавател по политически науки разговаря Димитър Мартинов - Г-н Аврамов, в България вече има асоциация за биткойни и автомат за тях. Може ли да се каже, че навлязоха окончателно в страната ни? - Със сигурност са тук, независимо от това, че сме консервативно общество още от социализма.

Петима палестинци загинаха при израелски въздушни удари в централната част на Газа

http://www.cross.bg/zaginali-palestintzi-izraelski-1424747.html

/КРОСС/ Петима палестинци са загинали днес при израелски въздушни удари в централната част на Ивицата Газа, предаде "Франс прес".Двама души са загинали при удар срещу лагер в Магхази. Три тела на загинали са намерени под развалините на джамията „Ал Касам" в бежанския лагер Нусейрат, която е била бомбардирана от израелската авиация.

Хиляда и една нощи на остров Крит

http://www.grreporter.info/Hilyada_i_edna_noshchi_na_ostrov_Krit/15932

Смятаният за най-влиятелен арабин в света принц Ал Уалид бин Талал ще почива на остров Крит, проучва възможности за инвестиции в туризма и недвижимите имоти

прочети повече

Доброволци се стичат към Мизия

http://www.cross.bg/miziya-ekipi-produlzhavat-1424746.html

София /КРОСС/ Множество доброволци от страната се събират в Мизия, за да помагат с преодоляването на щетите от водното бедствие. Аварийните екипи продължават с отводняването на районите, които все още са под вода. Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град, съобщи Васил Гурев от Българския червен кръст, цитиран от БНР. Неговата задача е да координира доброволците. Днес ветеринарните екипи ще дезинфекцират селскостопански постройки, които вече са почистени от тинята.Пощата в Мизия ще работи, за да могат пострадалите да получат еднократната финансова помощ от 325 лева.Във военно-полевата кухня за обяд ще сервират грах яхния.Инспектори от Агенцията по безопасността на храните продължават с огледите в хранителните магазини, за да оценят кои храни са годни за консумация и кои трябва да бъдат изхвърлени. Снимка: Булфото, всички права запазени

Средната заплата стигна 817 лв.

http://pik.bg/средната-заплата-стигна-817-лв-news212071.html

Средната заплата стигна 817 лв.

Средната заплата се увеличи до 817 лв. през второто тримесечие на годината, обявиха от НСИ. Това е ръст с 2,3% спрямо същия период на 2013 г., когато средната заплата е била 799 лв.

Най-голям e ръстът на възнагражденията в дейностите "Добивна промишленост" - с 8,8%, "Административни и спомагателни дейности" - с 6,9%, и "Хуманно здравеопазване и социална работа" - с 5,4%. Най-високи са заплатите в областта на "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения" - средно 1767 лв.

Средната заплата за април е 834 лв., за май - 816 лв., а за юни - 802 лв. Това намаление се дължи на наемането на сезонни работници, които са ниско платени. Наетите лица в края на юни са 2,30 млн. души, което е ръст на годишна база с 84,2 хил. души.

Няма краен срок за американските въздушни удари в Ирак

http://www.moreto.net/novini.php?n=260655

Американският президент Барак Обама не е поставил за краен срок за въздушните удари срещу сунитските джихадисти в Ирак. Операцията ще се състои единствено от въздушни удари. Няма да се изпращат сухопътни войски. Това стана ясно след брифинг в Белия дом, на който президентският говорител Джош Ърнест уточни, че планът на държавния глава не предвижда "продължителен военен конфликт с участието на САЩ".

Волен: Костовисти, соросоиди, американски агенти влязоха във властта от протеста

http://frognews.bg/news_74413/

Защо е била цялата работа? Защо бяха всичките тези изкуствено направени протести, които бяха щедро заплатени от американски фондации и от парите на гербаджийски фирми, мутраджийски по-точно фирми, които плащаха на агитките, пияни и дрогирани да нападат по улиците на София, който им падне, да варварстват, да хулиганстват и да трошат, попита лидерът на Атака Волен Сидеров.

БЧК призова за спешни дарения в помощ на пострадалите в Мизия

http://www.cross.bg/miziya-speshni-pomosht-1424745.html

София /КРОСС/ От БЧК призоваха за спешни дарения в помощ на пострадалото население. За да продължи работата по почистване на наводнените къщи в Мизия, БЧК търси спешно от фирми гумени ботуши, санитарни маски, лопати, работни ръкавици, здрави чували за боклук, посочват от организацията.

БЧК призовава за спешни дарения в помощ на пострадалото население

http://pik.bg/бчк-призовава-за-спешни-дарения-в-помощ-на-пострадалото-население-news212070.html

БЧК призовава за спешни дарения в помощ на пострадалото население

БЧК призовава за спешни дарения в помощ на пострадалото население, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

За да продължи работата по почистване на наводнените къщи, БЧК търси спешно от фирми гумени ботуши, санитарни маски, лопати, работни ръкавици, здрави чували за боклук.

13 неща, които не знаете за Милена от "Тройка на разсъмване"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236404

Няма как да не сте я виждали - една такава с червена коса, очила и усмивка. Със сигурност познавате и гласа - звучи всяка делнична сутрин по радио "Витоша" като част от "Тройка на разсъмване" заедно с Кирил и Тодор. Това е Милена Златкова или просто Милена. Вероятно знаете много за нея. Защото заедно с нейните колеги обичате не само да питате, но Няма как да не сте я виждали - една такава с червена коса, очила и усмивка. Със сигурност познавате и гласа - звучи всяка делнична сутрин по радио "Витоша" като част от "Тройка на разсъмване" заедно с Кирил и Тодор. Това е Милена Златкова или просто Милена. Вероятно знаете много за нея. Защото заедно с нейните колеги обичате не само да питате, но

Развалят барикадите в центъра на Киев

http://www.cross.bg/kiev-tzentura-ploshtad-1424744.html

/КРОСС/ В центъра на Киев служители на чистотата започнаха да развалят барикадите и палатките на територията на площад „Независимост", съобщи "Интерфакс". В акцията са се включили стотици доброволци. В центъра на палатковия лагер пред паметника на Независимостта и Централната поща палатките остават. Акцията преминава без инциденти. По-рано кметът на Киев Виталий Кличко посети площад „Независимост" и разговаря с жителите на Майдана, които са се съгласили да освободят части от „Крещатика". video:http://www.youtube.com/watch?v=Ha9CfDrk0w4

Заместник-министрите ще бъдат обявени в понеделник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/09/2358954_zamestnik-ministrite_shte_budat_obiaveni_v_ponedelnik/?ref=rss


В началото на седмицата се очаква служебният премиер Георги Близнашки да окомплектова политическите кабинети и да съобщи имената на заместник-министрите, съобщава в. "Сега". Тогава вероятно ще бъдат подписани и всички заповеди за назначаване.

Част от министрите вече са предложили свои заместници, но имената им ще бъдат обявени накуп. Очаква се Близнашки да представи и с кратки биографии и своите съветници, когато е готов с назначаването на политическия си кабинет.
...

Развалят барикадите в центъра на Киев

http://www.cross.bg/kiev-tzentura-palatkite-1424744.html

/КРОСС/ В центъра на Киев служители на чистотата започнаха да развалят барикадите и палатките на територията на площад „Независимост", съобщи "Интерфакс". В акцията са се включили стотици доброволци. В центъра на палатковия лагер пред паметника на Независимостта и Централната поща палатките остават. Акцията преминава без инциденти. По-рано кметът на Киев Виталий Кличко посети площад „Независимост" и разговаря с жителите на Майдана, които са се съгласили да освободят части от „Крещатика".

Почнаха преговори за РИК-овете

http://www.bnews.bg/article-113373

Този уикенд партиите започват консулатции за състава на РИК-те.

20% от туристите залагат на традиционни ваканционни пакети

http://econ.bg/Новини/20-от-туристите-залагат-на-традиционни-ваканционни-пакети_l.a_i.560993_at.1.html

Около 23% от пътниците резервират традиционни пакетни ваканции. Понастоящем 20% предпочитат "нови туристически пакети" чрез избор на персонализирано...

Протестърите скочиха на Плевнелиев заради Медарова

http://www.bnews.bg/article-113374

И близката до президента Росен Плевнелиев организация "Протестна мрежа" се обяви срещу решението му да назначи Красимира Медарова за служебен министър за изборите.

Пиронкова ще играе с 16-ата в света на старта в Синсинати

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/09/2358956_pironkova_shte_igrae_s_16-ata_v_sveta_na_starta_v/?ref=rss


Цветана Пиронкова изтегли тежък жребий и ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро в първия кръг на силния турнир в Синсинати, който започва в понеделник.

Испанката заема 16-ото място в световната ранглиста и е поставена под номер 15 в основната схема.

Пиронкова пък се намира в серия от четири поредни загуби и три поредни отпадания в първи кръг на турнирите на WTA. 

26-годишната българката, която е 55-а в ранглистата, има две загуби в двата си мача с 25-годишната...

Затварят две варненски заведения заради силен шум

http://www.moreto.net/novini.php?n=260652

Две варненски заведения на крайбрежната алея предстои да бъдат затворени за 7 дни, след като повторно им бяха наложени актове за високи децибели на шума. Това стана ясно след проведената тази нощ съвместна проверка между служители на РЗИ Варна и общинския отдел за „Контрол на търговската дейност“.

Волен Сидеров: Вандалстващите платени протестъри стават министри

http://pik.bg/волен-сидеров-вандалстващите-платени-протестъри-стават-министри-news212067.html

Волен Сидеров: Вандалстващите платени протестъри стават министри

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира назначаването на Виктор Стоянов за зам.-министър на културата, известен с това, че беше един от най-отявлените клеветници и лъжци по време на т.нар. протести, недоказан музикант, нереализиран певец и композитор. Сидеров припомни, че този човек е известен с това, че обикаляше от студио в студио и обясняваше колко е лоша "Атака".“Защо? Защо е била цялата работа? Защо бяха всичките тези изкуствено направени протести, които бяха щедро заплатени от американски фондации и от парите на гербаджийски фирми, мутраджийски по-точно фирми, които плащаха на агитките, пияни и дрогирани да нападат по улиците на София, който им падне, да варварстват, да хулиганстват и да трошат”, попита Сидеров.

Той припомни събитията от 16 юни 2013 г. пред централата на "Атака", където около 1000 човека, пияни и дрогирани хвърляха камъни и бутилки по централата на партията и счупиха с камък главата на депутата от 42-то НС Кристиян Димитров. "Атака" обаче им наруши сценария и излезе да си защити централата. Сидеров подчерта, че сред протестиращите са били подобни на този, който е назначен за заместник- министър на културата и изрази мнение, че сигурно много от тези хора, които тогава са хвърляли камъни и бутилки, ще намерят място като във властта като зам.-министри, шефове или администратори. 

Сидеров заяви, че целта на цялата протестна постановка е била тези хора да се докопат до властта и да се представят като борци за демокрация. “Всъщност, те бяха борци против демокрацията, те бяха за кръвопролитие и ако не бяхме устояли не знам какво щеше да стане, щяха да изпотрошат централата ни, може би щеше да има жертви, а полицията стоеше и наблюдаваше безучастно всичко това – по нареждане на другата американска агентура Цветлин Йовчев, на който аз му исках поне три пъти оставката. Ей така стояха и не пипаха нищо, същите полицаи, които иначе срещу нас са излизали десетки пъти с палки и щитове. Варварите там на ъгъла бяха спрени от нашите, от нашите хора, от нашите коли, от нашите момчета. Те видяха, че срещу себе си имат сила, имат АТАКА, това не е ДПС, това не е БСП, където си вилнееха, хвърляха камъни, чупеха, крещяха, псуваха, пиеха бира и пушеха марихуана, без никой да им попречи. Тук се сблъскаха с "Атака", тук видяха, че няма да мине така, че тук е Шипка, софийската Шипка и бяха отблъснати. Те бяха отблъснати, повече не помислиха да идват насам, да им стъпи крачето, защото "Атака" си е "Атака", това не е БСП-та, СДС-та, ББЦ-та, МБЦ-та, НФСБ-та, това е "Атака" и тя показа как се защитава своята Централа, своята твърдина как я защитава. Но тези, тези хулиганчета, които хвърляха камъни, пияни и дрогирани, сега стават зам.-министри, сега ги нареждат по постовете. Разбрахте ли за какво е бил целият преврат?”, добави още Сидеров.

Той отново посочи, че целият този протест е бил, за да влязат във властта костовисти, соросоиди и американски агенти, всички тези, които са искали да направят един Майдан, да стане вътрешна гражданска война.“Слава Богу, това не стана, но беше близко. Сега, тези, които бяха платените, поръчкови протестъри ги награждават с постове. От посолството ги посочват и казват на своята пионка Плевнелиев – назначи този за зам.-министър, този за министър, този е наше момче, този за министър на правосъдието, следващият за министър на енергетиката, следващия и т.н. и т.н.”, добави Сидеров. 

Той отново подчерта, че за два месеца тези хулигани ще ги внедвят във властта, а после някои от тях ще останат, защото и ГЕРБ са стояли за тези агитки. Сидеров припомни, че е изпратил сигнал до прокуратурата, полицията и ДАНС кой стои зад агитките, как хора на Борисов стоят зад тях, и как всичко се плаща, но полицията и прокуратурата нищо не са предприели нищо, нито един от тези, които са хвърляли камъни не е арестуван. Лидерът на "Атака" припомни как привържениците на "Атака" пред централата са замеряни с павета от протестърите.

“Сега тези управляват, те са във властта. Тежко и горко на България. Тежко и горко на този народ, който допуска да го яхнат подобни вандали, подобни хулигани, подобни варвари, подобни идиоти, за които няма нищо свято, които могат да прегазят всеки човек, всяка централа, да изпотрошат всичко и това да мине като прекрасен мирен и интелигентен протест. Тези хора са опасни. На тези хора сега им се дава власт. В задкулисието, което се оформя, ние ще видим сигурно по-страшни неща от тези, които се случиха тук, миналото лято. Аз прогнозирам това и ви казвам, че трябва да се приготвите за по-лоши събития. Защото тези, които предават България, тези, които искат да предизвикат кървави събития тук, тези които миналото лято почти ги предизвикаха, и ако не беше нашия отпор, щеше да има жертви, те няма да спрат. Техните господари им дърпат конците и ги карат да продължават докато България клекне окончателно и докато изчезне от политическата сцена всичко, което им пречи. А нали знаете, че "Атака" им пречи най-много. Нали знаете, че в американското посолство "Атака" е в черния списък, аз съм в черния списък. Аз там съм най-черната фигура на всички столетия, по-черна по цвят от самия американски президент. Затова, техният стремеж и тяхната амбиция сега е да ни смачкат и да ни отстранят от политическата сцена. Ние няма да го допуснем това. Вие няма да го допуснете, защото, ако го допуснете, това означава, че сте се предали съвсем тотално и окончателно. Това означава, че България престава да съществува. Остава територия, върху която да вилнеят агентите на колониализма. Мисля, че това няма да го допуснем, мисля, че вие ще се вземете в ръце и ще им покажете през октомври, че не са те правите, че са тези те, които трябва да си ходят, че те са тези, които мразят собствената си родина, собствения си народ и са готови на всичко да го смачкат и да го държат в мизерия и подчинение. Покажете им , че това няма да стане”, заключи Сидеров.

"Протестна мрежа" възразява срещу назначаването на Медарова за министър на изборите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/09/2358958_protestna_mreja_vuzraziava_sreshtu_naznachavaneto_na/?ref=rss


"Протестна мрежа" възразява срещу назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите. Това се казва в позиция, публикувана в сайта на гражданската организация.

Вчера президентът Росен Плевнелиев издаде указ, с който назначава Красимира Медарова за служебен министър за организация на изборния процес. Медарова е съдия в Софийския апелативен съд и вече е подала молба до Висшия съдебен съвет за освобождаване от поста. От април 2011 година до март 2014...

Ремонти за 5 млн. лв. текат в ямболските учебни заведения

http://www.cross.bg/zavedeniya-gradini-remontite-1424743.html

Ямбол /КРОСС/ В ямболските учебни заведения се извършват ремонти за близо 5 млн. лева. Ремонтите трябва да бъдат завършени през септември, до първия учебен ден. Обновяват се сградите на шест ямболски училища и три детски градини. Използват се средства от Националния доверителен екофонд, след ако от Община Ямбол беше защитен проект през миналата година. Включено е саниране на сградите с поставяне на топлоизолация, ремонт на покривите, цялостна подмяна на дограмата в трите детски градини и в две от училищата. Заложено е и въвеждане на комбинирани системи за битово горещо водоснабдяване и монтиране на соларни панели в детските заведения и на басейна в езиковата гимназия. Ремонтите няма да възпрепятстват нормалното започване на новата учебна година. Очакванията са основните строителни дейности да завършат до 15-ти септември, като до края на септември трябва да приключат и довършителните работи, съобщи БНР.

Роми с рекет "синя зона" в Пловдив

http://www.cross.bg/plovdiv-zona-sinya-1424742.html

Пловдив /КРОСС/ Ромски тумби рекетират шофьори, паркирали в синя зона в Пловдив в почивните дни. Жителите на махалите този път са обсадили един от платените паркинги пред поликлиника в центъра, откъдето влачат по 1 лев на час за кола в събота и неделя. За това алармираха служители на зоната, които таксуват шофьорите от 8,30 часа до 17,30 часа от понеделник до петък. Това е официалното работно време на синя зона, която в събота и неделя не работи и не се събират пари от паркираните коли."Никой не взима отношение, въпреки че ромите изнудват шофьорите. Плашат ги, че ако не платят лев за час охрана, то можело колите им да пострадат", потвърдиха и двама млади мъже, които закопчават със скоби нередовните автомобили. По думите им чистата печалба на нелегалните контрольори достигала до 100 лева на ден, пише "Монитор".    

Фики Стораро мечтае за дует с Васко Кеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236683

Началото на 2012 г. е и върви трескава подготовка за олимпийските игри в Лондон. Остава да се изберат младите певци, които да участват в хора Началото на 2012 г. е и върви трескава подготовка за олимпийските игри в Лондон. Остава да се изберат младите певци, които да участват в хора "Гласове на младежката музика" и да пеят на откриването на игрите Диригентът Ричард Фростик е решил в него да се включат 10 момичета и момчета - пет от Бразилия и пет от България. Затова и пристига у

Не уринирай трудно!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236264

За да не си докарате проблем с бъбреците, най-важното е да пиете достатъчно вода, да хапвате повече плодове и зеленчуци и да не прекалявате с месните продукти.
Това посъветва читателите на “Труд” проф. Петър Панчев, водещ наш специалист по урология.
Средно човек трябва да приема около 1-1,5 л вода, а сега, в горещото време - да я увеличи с 1 до 2 За да не си докарате проблем с бъбреците, най-важното е да пиете достатъчно вода, да хапвате повече плодове и зеленчуци и да не прекалявате с месните продукти. Това посъветва читателите на “Труд” проф. Петър Панчев, водещ наш специалист по урология. Средно човек трябва да приема около 1-1,5 л вода, а сега, в горещото време - да я увеличи с 1 до 2

Сидеров: Тези, които вандалстваха, стават министри

http://www.cross.bg/ataka-siderov-hora-1424741.html

София /КРОСС/ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира назначаването на Виктор Стоянов за заместник-министър на културата, известен с това, че беше един от най-отявлените клеветници и лъжци по време на т.нар. протести, недоказан музикант, нереализиран певец и композитор. Сидеров припомни, че този човек е известен с това, че обикаляше от студио в студио и обясняваше колко е лоша АТАКА. "Защо? Защо е била цялата работа? Защо бяха всичките тези изкуствено направени протести, които бяха щедро заплатени от американски фондации и от парите на гербаджийски фирми, мутраджийски по-точно фирми, които плащаха на агитките, пияни и дрогирани да нападат по улиците на София, който им падне, да варварстват, да хулиганстват и да трошат", попита Сидеров.Той припомни събитията от 16 юни 2013г пред централата на "Атака", където около 1000 човека, пияни и дрогирани хвърляха камъни и бутилки по централата на партията и счупиха с камък главата на депутата от 42-то НС Кристиян Димитров. "Атака" обаче им наруши сценария и излезе да си защити централата. Сидеров подчерта, че сред протестиращите са били подобни на този, който е назначен за заместник- министър на културата и изрази мнение, че сигурно много от тези хора, които тогава са хвърляли камъни и бутилки, ще намерят място като във властта като заместник-министри, шефове или администратори

Тежко раненият при взрива в Костенец излиза от комата

http://www.moreto.net/novini.php?n=260653

Eдиният от четиримата пациенти, настанени в столичната УМБАЛ "Света Анна" слевд взрива в Костенец, излиза от кома. Това е 42-годишен мъж. Другите трима са в добро състояние, а и техните наранявания не бяха толкова тежки. Общо 10 души бяха ранени при инцидента в петък, когато избухна взрив във военния завод "ТЕРЕМ" в града по време на обезвреждане на боеприпаси.

В неделя ни очаква суперлуна

http://www.cross.bg/syperlyna-pulnolynie-lynata-1424740.html

/КРОСС/ В неделя ни очаква суперлуна, съобщава National Geografic. Оформящото се пълнолуние ще е най-голямото и най-яркото за годината. Луната ще изглежда с 16% по-голяма и с 30% по-ярка поради съвпадението на пълнолунието с най-близкото разположение на спътника до Земята - на 356 896 км. Вместо популярното название суперлуна, астрономите предпочитат да наричат явлението "перигейно пълнолуние". Перигей е именно най-близкото преминаване на спътника до планетата в движението си по яйцевидната орбита. Както знаем от училище, Луната се завърта около Земята и около себе си за приблизително 28 дни, а фазите на Луната зависят от сянката, която нашата планета хвърля върху тъмната й повърхност. Размерът на орбитата й обаче леко варира от месец на месец. Суперлуната не е чак толкова рядко и забележително явление, тъй като съвпадение на перигея с пълнолуние се случва всяка година. През тази година суперлунията са общо пет. Първите две бяха на 1 и 31 януари. Миналият месец - на 11 юли, отново се наслаждавахме на суперлуние. Последното за годината сближаване по време на пълнолуние ще е на 9 септември.Освен суперлуна, през уикенда ни очаква и метеоритен дъжд. Всички, които искат да се насладят на явлението в целия му блясък, обаче трябва да отидат извън светлините на големите градове.

В петък започва дарителска кампания на БЧК и Православната църква за пострадалите в Мизия

http://society.actualno.com/V-petyk-zapochva-daritelska-kampanija-na-BChK-i-Pravoslavnata-cyrkva-za-postradalite-v-Mizija-news_44131.html

В петък ще започне дарителска кампания за пострадалите в Мизия съвместно с Православната църква на деня на Успение Богородичо в 5-те най-големи църкви в столицата – „Александър Нев...

Швед заведе децата си в Газа, за да ги откаже от Call of Duty

http://asia.actualno.com/Shved-zavede-decata-si-v-Gaza-za-da-gi-otkaje-ot-Call-of-Duty-news_44132.html

Шведският журналист и преподавател Карл-Магнус Хелгегренд заведе децата си в Ивицата Газа, за да ги откаже от компютърна игра. Бащата е решил, че като се окажат в условията на реални бойни действия, д...

Джихадистите държат 100 жени язиди в плен

http://www.bnews.bg/article-113372

Джихадистите в Ирак взеха 100 жени от малцинството язиди в плен. Те ги смятат за робини и планират да се възползват от тях по "по унизителен начин" за удовлетворяване на "животинските си страсти".

Стойчо Младенов: ЦСКА изпреварва развитието си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236224

- ЦСКА е на първо място, но атаките срещу вас не спират. Убийствена ли е за клуба вашата селекция?
- Убийствена е за тези, които се притесняват от ЦСКА. Продължаваме оздравителния процес. И като кажа така, все питат защо привличаме още играчи. Ще обясня. При предишни ръководства бюджетът на ЦСКА е бил между 8 и 16 милиона лева. Сега е няколко пъти - ЦСКА е на първо място, но атаките срещу вас не спират. Убийствена ли е за клуба вашата селекция? - Убийствена е за тези, които се притесняват от ЦСКА. Продължаваме оздравителния процес. И като кажа така, все питат защо привличаме още играчи. Ще обясня. При предишни ръководства бюджетът на ЦСКА е бил между 8 и 16 милиона лева. Сега е няколко пъти

Кремъл затяга достъпа до интернет на обществени места

http://offnews.bg/news/n_1/n_374798.html

Властите в Русия забраниха анонимния достъп до интернет чрез безжична връзка (Wi-Fi) на обществени места.  За целта потребителите ще трябва да се регистрират посредством кредитна карта или телефонен номер. Мерките бяха мотивирани от руското министерство на съобщенията като ход срещу борбата с тероризма и че частните безжични мрежи няма да бъдат засегнати. Министърът на съобщенията Николай Никифоров поясни, че идентификацията на потребител на публичен безжичен интернет е разпространена практика в целия свят. Московската община пък поясни, че мярката касае само зоните за връзка с интернет в пощенските служби. Решението доведе до вълна на недоволство. Според опозиционера и блогър Алексей Навални мярката е ново затягане на контрола на властите върху руския интернет. "Един истински "Биг брадър" се ражда пред очите ни. Това ще е система, която ще е наясно кой е написал еди-какво си, кога, на кого и откъде", подчерта Навални в своя публикация в социалната мрежа. Същевременно заместник-ръководителят на федералната служба за наблюдение на комуникациите Роскомнадзор Максим Ксензов заяви, че управата на ресторантите, на парковете, на летищата и на други обществени места с достъп до интернет чрез Wi-Fi ще бъде задължена да съхранява в течение на половин година данните за устройствата на ползвателите и тяхната активност и да ги представят на правоохранителни органи, а също така и да регистрира рутерите си. Той обаче допълни, че идентификация на ползвателите на Wi-Fi на тези места няма да има. "Установяване на личността на ползвателите ще има само за достъп до интернет чрез колективни пунктове за телематични услуги, управлявани от Ростелеком, разположени обикновено в станциите на Руските пощи, а също и в интернет кафенетата", каза Ксензов.

Победителят от първото издание на скандалното риалити „Къртицата" - Любомир Жечев, си купи кафене

http://www.zapernik.com/hailaif/pobeditelyat-ot-purvoto-izdanie-na-skandalnoto-rialiti-kurticata-lyubomir_33600/

Победителят от първото издание на скандалното риалити „Къртицата" - Любомир Жечев, си купи кафене, научи „Всеки ден". Волейболистът, който си тръгна от шоуто с 120 000 лева по-богат, е решил да инвестира всичко, което му е останало от парите, в свое заведение и така да сбъдне своя отдавнашна негова мечта. За целта Любо е избрал едно от емблематичните столични заведения - „кафенето на строителите", което се намира на партера във ВИАС.

„Искам да направя всичко така, както искат...

Продължава

Автобус заряза пътниците си до Летище Варна

http://pik.bg/автобус-заряза-пътниците-си-до-летище-варна-news212063.html

Автобус заряза пътниците си до Летище Варна

Автобусите по линия 121, която свързва Варна и Аксаково, вече месец не спазват графика си и хората, които разчитат на тях, за да отидат на работа, постоянно закъсняват. Последната лоша изненада за пътниците се е случила в петък, когато автобусът спрял на спирка в района на Летище Варна и не продължил по маршрута си. Наша читателка ни сигнализира за случая, като ни изпрати и снимки.

„Шофьорът най -демонстративно спря на спирката на Мебелнафабрика Руди-ан, слезе от автобуса и каза сами да се оправяме. Когато поискахме телефон на шефовете, той и кондукторката ни отговориха, че няма как да ни го дадат“, разказва Габриела Стоянова. Превозвачът, който обслужва линия 121, е фирма „Коско“. Оплакванията от обслужването, което тя осигурява за пътуващите между Варна и близките населени места, зачестиха от началото на лятото. Проблем с разписанието има и редовно и с автобуса до Кичево, сигнализират читатели.

Почина майката на Лютви Местан! 85-годишната Хафизе била открита бездиханна в къщата си

http://www.zapernik.com/bulgariya/pochina-maikata-na-lyutvi-mestan-85-godishnata-hafize-bila-otkrita-bezdihanna_33599/

Тази сутрин почина майката на Лютви Местан, лидер на ДПС и народен представител от Кърджалийско, съобщиха за 24rodopi.com близки на опечаленото семейство.

85-годишната Хафизе Местан била открита бездиханна днес в къщата си в кирковското село Островец, в която живеела сама. Роднини, които били и нейни съседи, й помагали при нужда.

Погребението ще бъде днес в Островец след следобедната молитва.

„Няма да позволя на никого да обвинява 83-годишната ми майка, че не знае български...

Продължава

Близнашки няма да е кукла на конци

http://www.cross.bg/bliznashki-georgi-kontzi-1424739.html

Като гледам грапавата повърхност на различните мнения, с които се оценява и коментира току-що съставеното служебно правителство на конституционалиста Георги Близнашки, искам да преутвърдя няколко истини, които се налагат от сегашното историческо за страната ни мигновение. Подчертавам лансираната от мен формула за успешното развитие на държавата и по-добрия живот на хората днес и утре, която нарекох политиката на трите главни букви Р - разум, реализъм и повече разбирателство, които трябва да се застелят върху обществения килим на добронамереността и толерантността. Понеже познавам Георги Близнашки не от днес, свидетелствам за неговата устойчивост и добра воля в това отношение. Той има характер, който няма да позволи да бъде воден като кукла на конци - независимо от здравината на партийните канапи и от интимните желания на най-различни партийни чиновници и функционери. Служебният кабинет на Георги Близнашки, убеден съм, ще подкрепя идеята за една надпартийна власт, базирана не върху корупционни и тяснопартийни (партизански) домогвания и намерения. Добре е, че тяснопартийният егоизъм го изключи от редиците на БСП, които рехави редици той беше отдавна изоставил. Служебното правителство под негово ръководство и поради него ще събира около себе си дейци и граждани от различни обществени интереси, възгледи и среди. Той ще бъде докрай верен на отрицанието на противопоставянето, в което живеем днес

Аксесоарите, от които имате нужда в мобилният гейминг

http://www.cross.bg/geiiming-igraete-geiimpad-1424738.html

/КРОСС/ Тъй като таблетите и смартфоните набират все повече мощ и постоянно подобряват качеството на дисплеите си, феновете на мобилният гейминг се увеличават. Да не говорим и за големият набор от игри, които наистина вече са се превърнали в сериозно занимание в свободното време за мнозина. И въпреки това, мобилните игри си имат своите недостатъци, например в начина на използване. Да се опитваш да контролираш два джойстика с палците си на тъч скрийнът на телефона не е толкова забавно, колкото истинските джойстици, например. А и да ви падне батерията по средата на някое ниво е повече от неприятно. Ето защо решихме да ви запознаем с аксесоарите, от които имате нужда в мобилният гейминг. SlashGear ни разказват повече за тях. Със сигурност ще ви се прииска да ги имате. 1. Мобилен геймпад Мобилният геймпад предоставя контролер за вашия смартфон или таблет и ви дава възможност да захванете устройството си така, че да използвате физическите бутони и джойстик на геймпада. Това значително ви улеснява и със сигурност превъзхожда безкрайното приплъзване по дисплея, а и определено ще подобри геймингът ви. На пазара има на разположение много видове, някои са специално изработени за определени модели, други работят с различни устройства. Потребителите на Samsung, например могат да изберат Samsung Smartphone GamePad , който се свързва безжично и ще пасне за устройства с дисплеи между 4 и 6.3 инча

Случаи на "син език" и в Пловдивско

http://pik.bg/случаи-на-син-език-и-в-пловдивско-news212061.html

Случаи на "син език" и в Пловдивско

Регистрираха случаи на син език и в Пловдивско. В стадо от село Селци, община Садово, две овце са реагирани положително при изследванията, съобщиха от Областната агенция по храните. По думите на собственика на стадото, те са били купени съвсем наскоро от хайванпазар в близост до гръцката граница и вероятно оттам са пренесли вируса, предполагат инспектори."Проби са взети и от стада в Калофер, Карлово, Асеновград и Първомай, но резултатите още не са излезли", посочи директорът д-р Иван Шиков. 

Животновъдите в Пловдивско обаче вече са в паника. Болестта син език поразява главно овцете и е с висока степен на смъртност. Болните животни, които не се поддават на терапията, отиват директно в екарисаж. Притеснителното е, че заразата се предава от комари и кърлежи, така че може скорострелно да пламнат още огнища в страната, съобщава "Марица". Досега вирусът е потвърден в 180 населени места в 12 области на страната, сочи справка на агенцията. Животновъдите ще треперят още поне месец, докато популацията на комарите се ограничи и времето стане по-хладно. Докато ситуацията се нормализира, са забранени хайванпазарите в областта и е ограничено движението на стадата. Оборите се дезинфекцират, а животните се пръскат усилено срещу комари.

В късния следобед вчера от Министерството на земеделието съобщиха, че всички пострадали стопани ще бъдат обезщетени.

От какво имат нужда доброволците в Мизия

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/ot-kakvo-imat-nuzhda-dobrovolcite-v-miziia-6019474

През следващите дни в града имат нужда от ботуши, гумени ръкавици, здрави чували, лопати, кофи и ръчни колички за извозване на утайките и отпадъците

Доброволци се събират за почистването в Мизия

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/dobrovolci-se-sybirat-za-pochistvaneto-v-miziia-6019474

През следващите дни в града имат нужда от ботуши, гумени ръкавици, здрави чували, лопати, кофи и ръчни колички за извозване на утайките и отпадъците

Григор Димитров стигна полуфинал в Торонто след драма срещу Андерсън

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-stigna-polufinal-v-toronto-sled-drama-sreshtu-andersan-news223526.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров достигна до полуфинала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто след изключително драматична победа над южноафриканеца Кевин Андерсън с 5:7, 7:5, 7:6(6). Двубоят продължи близо 3 часа, като поставеният под №7 в основната схема българин показа характер, бори се мъжки и след като спаси два мачбола, в крайна сметка стигна и до петата си победа от шест сблъсъка с Андерсън. Така 23-годишният хасковлия си осигури място на втори пореден 1/2-финал от най-високата категория "Мастърс"-и след този в Рим. Негов съперник в следващия мач в Торонто ще бъде номер 13 в схемата Жо-Филфред Цонга (Франция), който досега елиминира Новак Джокович и Анди Мъри. "В крайна сметка всичко опира до големите точки. Трябва да бъдеш психически устойчив и да знаеш какво искаш да направи, за да ги спечелиш. Мисля, че в края бях малко по-силен в това отношение. Направих ударите, с които знаех, че мога да спечеля", заяви Димитров след двубоя.  Кевин Андерсън пък определи загубата от Димитров като една от най-тежките в цялата си кариера. "Все още се опитвам да осъзная какво точно се случи. Развитието на двубоя беше възможно най-разочароващото и болезнено. Трудих се много здраво. Едва ли някой би си пожелал да загуби мач по подобен начин и то след два мачбола", коментира южноафриканецът след двубоя. Полуфиналът между Григор Димитров и Жо-Филфред Цонга ще се играе тази вечер от 22.00 часа българско време.

Иван Ланджев представя “Ние според мансардата” във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260386

Иван Ланджев представя стихосбирката си “Ние според мансардата” на 9 август 2014, събота, 19:00 в Галерия Contemporary Space, ул. „Марко Балабанов“ 23, като част от "Алея на книгата 2014", научи Moreto.net. Иван Ланджев (1986) е бакалавър по философия и магистър по културология в СУ „Св.

Франция настоява ЕК да се погрижи за последиците от руското ембарго

http://econ.bg/Новини/Франция-настоява-ЕК-да-се-погрижи-за-последиците-от-руското-ембарго_l.a_i.560991_at.1.html

Франция настоява Европейската комисия да вземе мерки, свързани с последиците от руското ембарго върху отраслите селско стопанство и хранителната...

Как Бърза помощ да се разбърза

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236334

Доц. д-р ВЛАДИ МАНЕВ*

Азбучна истина в медицината е, че ако до десетата минута не се окаже помощ и не се направят нужните животоспасяващи манипулации, има вероятност от необратими увреждания.
Известни са проблемите на Бързата помощ в София. Основният - не достигат лекарските екипи. Затова със заповед на министъра на здравеопазването се искаше Доц. д-р ВЛАДИ МАНЕВ* Азбучна истина в медицината е, че ако до десетата минута не се окаже помощ и не се направят нужните животоспасяващи манипулации, има вероятност от необратими увреждания. Известни са проблемите на Бързата помощ в София. Основният - не достигат лекарските екипи. Затова със заповед на министъра на здравеопазването се искаше

Дориан Накамото: Аз създадох биткойните

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236652

Дориан Сатоши Накамото, мистериозният създател на биткойна, потвърди пред “24 часа”, че е човекът, изобретил тази криптовалута. Той бе разконспириран от списание “Нюзуик”.
При срещата си с репортер на изданието Накамото вика и двама полицаи. Запазвайки мълчание за участието си в проекта “Биткойн”, той гледа в земята и категорично отказва да Дориан Сатоши Накамото, мистериозният създател на биткойна, потвърди пред “24 часа”, че е човекът, изобретил тази криптовалута. Той бе разконспириран от списание “Нюзуик”. При срещата си с репортер на изданието Накамото вика и двама полицаи. Запазвайки мълчание за участието си в проекта “Биткойн”, той гледа в земята и категорично отказва да

Почина майката на Лютви Местан

http://frognews.bg/news_74411/

Тази сутрин почина майката на Лютви Местан, лидер на ДПС и народен представител от Кърджалийско, съобщиха за 24rodopi.com близки на опечаленото семейство.

Aston DB9 с розов интериор

http://www.cross.bg/aston-martin-agent-1424737.html

/КРОСС/ Aston Martin е горд от асоциациите на марката с Джеймс Бонд. Дори и във времената, в които вече не винаги изпълнява служебните си задължения в гаража на агент 007.Проблемът е, че за предстоящия Конкурс за елегантност в Пебъл Бийч, Aston Martin изпраща доста противоречиви сигнали, пише topgear.bg. В духа на великия специален агент, една от колите, които Aston ще представи, е с РОЗОВ интериор. Хм, извинявайте! Дори имат наглостта да я нарекат Q by Aston Martin DB9 Volante. Цветът официално е именуван „червена перла", но на практика представлява нюанс на изсушени човешки вътрешности. Особената елегантност е подчертана от комплект куфари със същия цвят. Браво!

Сестрите Уилямс една срещу друга на полуфиналите в Монреал

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/09/2358951_sestrite_uiliams_edna_sreshtu_druga_na_polufinalite_v/?ref=rss


Серена Уилямс и Винъс Уилямс ще се изправят в първия полуфинал на турнира в Монреал.

Двубоят, с който преди години се решаваха титлите от Големия шлем, ще бъде под номер 25 в голямото им съперничество, но едва втори в последните четири години. 

Двете американки преодоляха четвъртфиналите с трудни трисетови победи съответно срещу Каролин Вознячки и Карла Суарес Наваро. 

32-годишната Серена Уилямс победи датчанката с 4:6, 7:5, 7:5, a 34-годишната Винъс Уилямс...

БДЖ помага за провеждането на кампанията „Ваканция без грижи”

http://www.cross.bg/detza-varna-grizhi-1424736.html

София /КРОСС/ "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще окаже съдействие за провеждането на националната кампания „Ваканция без грижи". Кампанията се организира за четвърта поредна година от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Събитието ще се проведе на 12-и август в гр. Варна. Наградният фонд за победителите в състезанията, които ще бъдат проведени в рамките на „Ваканция без грижи", е осигурен със съдействието на „Холдинг БДЖ" ЕАД, Министерство на младежта и спорта, община Варна, Българска федерация по баскетбол, Български футболен съюз и др.Тази година в спортните състезания по футбол, баскетбол, волейбол, масов крос и др. ще участват над 350 деца и младежи между 12 и 18-годишна възраст, част от които са от социалните домове във Варна. В състезанията ще се включат активно и деца от пострадалия от наводненията варненски кв. Аспарухово. Целта на кампанията, организирана от Национално сдружение на сираците в България (НССБ), е да се подобрят условията за живот на децата, настанени в специализирани институции, чрез въвеждане на нови практики и модели относно тяхната социална адаптация. Идеята е деца, настанени в социални домове, да спортуват заедно с деца в равностойно положение и да създават нови приятелства и социални контакти с тях. Националният железопътен превозвач ще осигури и безплатното пътуване с влак на съдиите на спортните състезания, които ще пътуват по маршрута София - Варна и обратно

Собственик на заведение нападна инспектор, мерещ шума (видео)

http://pik.bg/собственик-на-заведение-нападна-инспектор-мерещ-шума-видео-news212059.html

Собственик на заведение нападна инспектор, мерещ шума (видео)

Собственикът на крайбрежното заведение "Борисовата воденица" във Варна оказа физическа съпротива на длъжностно лице и повреди единствения шумомер, с който разполага Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Неприятният инцидент се разигра тази нощ по време на съвместна проверка на общински и здравни инспектори, която трябваше да установи дали шумът, който отдават крайбрежните капанчета, е в допустимите граници.

Оказа се, че охраняващите хайката полицаи дори не са разбрали какво се случва в кръчмата и пуснаха собственика й да си ходи, предпазвайки го старателно от медийното внимание.

Час след полунощ младата инспекторка от РЗИ влезе в "Борисовата воденица" с нейни колеги под прикритие, за да установи има ли там шум над разрешените нива. Медиите трябваше да влязат малко след тях, за да не се усети персоналът, че в заведението ще има проверка. Ненадейно обаче шефката на отдел "Контрол на търговската дейност и туризма" Диана Йорданова излезе навън и извика спешно двамата униформени. Общинарката обясни, че по време на измерването неизвестен мъж с бяла риза блъснал ръката на инспекторката от РЗИ, а шумомерът паднал на пода и се разпаднал на съставните си части. Непосредствено след това нападателят излязъл от кръчмата на забързан ход. 

Единият от полицаите успя да го настигне и да установи самоличността му. Оказа се, че това е собственикът на "Борисовата воденица" Галин Николов, а не клиент на кръчмата, както се опита да излъже една сервитьорка. Под претекст, че се извършва проверка на лични данни, общинските полицаи забраниха на представителите на медиите да снимат извършителя. Дори му направиха "параван", като го скриха зад един микробус, а после тихомълком го пуснаха да се слее с тълпата пешеходци на алеята.

След като репортер на Topnovini.bg поиска обяснение от полицаите защо са пуснали Николов да си ходи, се оказа, че те не са разбрали какво е направил той в заведението. Освен че е оказал физическа съпротива на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения, бизнесменът е увредил и държавно имущество (шумомер) на стойност 10 хил. лева. В продължение на половин час общинските полицаи не предприеха абсолютно никакви действия, за да регистрират тежкото по смисъла на Наказателния кодекс престъпление. Това обстоятелство принуди Topnovini.bg да потърси два пъти подкрепление чрез тел. 112. И така след още 40 минути чакане пред "Борисовата воденица" на място дойдоха три патрулни екипа, които регистрираха деянието. На разпит през нощта бяха отведени инспекторката от РЗИ и другите длъжностни лица, пред които се е разиграла физическата саморазправа. Снети бяха и личните данни на персонала на заведението, както и на някои журналисти.

Междувременно се оказа, че преди да падне на пода и да се разпадне на съставните си части, шумомерът е записал наднормени децибели в "Борисовата воденица". При максимално допустима стойност от 75 dB, в заведението на Галин Николов бяха отчетени 91. Подобно нарушение в тази кръчма се констатира за втори път и то само в рамките на няколко дни. Затова, съгласно Наредбата за търговската дейност на Община Варна, заведението трябва да преустанови дейност. Предстои кметът Иван Портних да издаде заповед за временно затваряне на обекта. В разгара на сезона същата съдба ще сполети и друго плажно капанче – "Куба", където също бе измерен наднормен шум при рецидив.

2014 г. -почти апокалиптична за земеделието ни

http://www.bnews.bg/article-113264

Зърнопроизводители, винари, зеленчукопроизводители и пчелари останаха без реколта заради бурите и поройните дъждове.

Австралия спира урана за Русия?

http://www.cross.bg/rysiya-sanktzii-avstraliya-1424735.html

/КРОСС/ Правителството на Австралия разглежда възможността за забрана на продажбата на уран за Русия, предаде SBS.„Ние разглеждаме въпроса какви допълнителни действия можем да предприемем, в рамките на разумното, в плана на засилване на санкциите, наложени на Русия. Сред възможните нови санкции е забрана на продажбата на уран", заяви австралийският министър на финансите Матиас Корман.В петък австралийският премиер Тони Абът заяви, че властите възнамеряват да разработят по-строги санкции срещу Русия. По-рано тази седмица, Москва наложи ограничителни мерки по отношение на страните, които подкрепиха антируските санкции. Сред тях беше и Австралия, а от страната е забранен износа на месо, млечни продукти, зеленчуци и плодове за Русия.    

Събират се доброволци за почистването в Мизия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/09/2358950_subirat_se_dobrovolci_za_pochistvaneto_v_miziia/?ref=rss


Организирали се в социалните мрежи доброволци започнаха да се събират в бедстващия вече седмица град Мизия, информира БНР. Те ще помагат за почистването на щетите от наводнението. Аварийните екипи продължават с отводняването на улиците, къщите и дворовете, които все още са под вода. 

"Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град", съобщи Васил Гурев от Българския червен кръст, който ръководи работата на желаещите да помагат. 
На други...

Вицепрезидентът на Аржентина обвинен във фалшифициране на документи

http://www.cross.bg/obvinen-bydy-obvinenie-1424734.html

/КРОСС/ Съдът в Буенос Айрес предяви обвинение срещу вицепрезидента на Аржентина Амадо Буду за фалшифициране на документи. Вторият човек в държавата е обвинен, че умишлено е предоставил невярна информация при регистрирането на стар автомобил на негово име през 2003 година. По думите на Буду обаче с документите са се занимавали посредници, които трябва да носят отговорност. Това е второто обвинение срещу аржентинския вицепрезидент. Преди той бе обвинен в корупция. Според прокурорите срещу парично възнаграждение Буду е покровителствал частна печатна компания, която е имала проблеми с данъчните. Политикът отрече и тези обвинения.    

Кирчев се окичи със сребро на Световното по кану каяк

http://moresport.actualno.com/Kirchev-se-okichi-sys-srebro-na-Svetovnoto-po-kanu-kajak-news_44127.html

Мирослав Кирчев спечели сребърен медал на световното първенство по кану каяк, което се провежда в Москва. Българинът завърши втори на финала на 1000 м на едноместен каяк с време 3:26,409 минути. Свет...

Борисов се хвали с улов във Фейсбук

http://politics.actualno.com/Borisov-se-hvali-s-ulov-vyv-Fejsbuk-news_44128.html

"Когато кълве, наистина кълве ;)" е заглавието на снимка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с две огромни риби, предполагаемо уловени от него самия. Снимката бе публикувана в официалната страни...

Кадиев: БСП трябваше категорично да се разграничи от споразумението с "Уестингхаус"

http://politics.actualno.com/Kadiev-BSP-trjabvashe-kategorichno-da-se-razgranichi-ot-sporazumenieto-s-Uestinghaus-news_44130.html

БСП трябваше категорично да се разграничи и от споразумението с „Уестингхаус" и от подписалите го. Това написа на профила си във Фейсбук социалистът Георги Кадиев, коментирайки публикув...

Оправдан по 69 обвинения с обезщетение от 30 хил. лв. в дело срещу прокуратурата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/09/2358945_opravdan_po_69_obvineniia_s_obezshtetenie_ot_30_hil_lv/?ref=rss


Съден и оправдан по 69 обвинения българин с инициали К.Н. е спечелил дело срещу прокуратурата за 31 250 лв. по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ). съобщава в. "Сега", позовавайки се на справка в електронното деловодство на Върховния касационен съд (ВКС). 

През септември 2000 г. К.Н. е бил привлечен по 68 обвинения за престъпления по служба и едно за документни злоупотреби. Тогава плаща гаранция от 25 000 лв. Процесът срещу него започва през 2003 г.,...

МЗХ е предприело всички мерки за справяне с болестта „син език“ по животните

http://www.moreto.net/novini.php?n=260648

Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по храните са предприели всички необходими мерки за ограничаване и ликвидиране на заболяването „син език“ по животните. Определена е надзорна зона около огнището, в които влизат населени места от 12 области на страната – Хасково, Кърджали, Смолян, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Шумен, Пазарджик, София област и Габрово.

Майката на Лютви Местан почина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4237075

Тази сутрин почина майката на Лютви Местан, лидер на ДПС и народен представител от Кърджалийско, съобщиха за 24rodopi.com близки на опечаленото семейство.  85-годишната Хафизе Местан била открита бездиханна днес в къщата си в кирковското село Островец, в която живеела сама. Роднини, които били и нейни съседи, й помагали при нужда. Тази сутрин почина майката на Лютви Местан, лидер на ДПС и народен представител от Кърджалийско, съобщиха за 24rodopi.com близки на опечаленото семейство. 85-годишната Хафизе Местан била открита бездиханна днес в къщата си в кирковското село Островец, в която живеела сама. Роднини, които били и нейни съседи, й помагали при нужда.

Почина майката на Лютви Местан, вероятно от инсулт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4237072

Майката на лидера на ДПС Лютви Местан е починала тази сутрин в кирковското с. Островец, съобщиха жители на селото за Майката на лидера на ДПС Лютви Местан е починала тази сутрин в кирковското с. Островец, съобщиха жители на селото за "24 часа". 85-годишната Хафизе е била намерена мъртва в дома си, където живеела сама. Открили я съседи, които й помагали при нужда. По непотвърдена информация възрастната жена е починала от инсулт.

Тонислав Христов, кинорежисьор: Формулата от "Любов и инженерство" работи, сега готвим "Математика на развода"

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/08/09/2355498_tonislav_hristov_kinorejisyor_formulata_ot_ljubov_i/?ref=rss


Тонислав Христов е от Враца, но е завършил документално кино във Финландия, където живее в последните 12 години. Пълнометражният му дебют - "Правилата на ергенския живот", печели наградата в документалния конкурс на "София филм фест" през 2011 г., присъдена от публиката, а "История за храната и душата" от 2013 г. попада в селекцията на престижния Международен фестивал за документално кино в Амстердам (IDFA).

Третият му пълнометражен филм "Любов и инженерство" (Love & Engineering)...

Тъжна вест! Почина майката на Лютви Местан

http://pik.bg/тъжна-вест-почина-майката-на-лютви-местан-news212056.html

Тъжна вест! Почина майката на Лютви Местан

Тази сутрин почина майката на Лютви Местан, лидер на ДПС и народен представител от Кърджалийско, съобщиха за 24rodopi.com близки на опечаленото семейство.85-годишната Хафизе Местан била открита бездиханна днес в къщата си в кирковското село Островец, в която живеела сама. Роднини, които били и нейни съседи й помагали при нужда.

Погребението ще бъде днес в Островец след следобедната молитва.

„Няма да позволя на никого да обвинява 83-годишната ми майка, че не знае български език. Родила се е в моноезична среда, в село, в което е нямало нито едно училище. Първото училище е открито, когато тя вече е била на 27 години, извънучилищна възраст. Няма да позволя на никого да я вини", заяви преди две години Лютви Местан.

Той нееднократно е споменавал майка си в медийните си изяви, като често е повтарял, че тя е забележителен човек.

„Ръцете на 83-годишната ми майка са още катранени, защото помага на двете ми каки", отбеляза Местан по време на дебати за цените на тютюна.

Варненски бизнесмен нападна инспектор, мерещ шума в заведението му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4237066

Собственикът на крайбрежното заведение "Борисовата воденица" във Варна оказа физическа съпротива на длъжностно лице и повреди единствения шумомер, с който разполага Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Неприятният инцидент се разигра тази нощ по време на съвместна проверка на общински и здравни инспектори, която трябваше да установи дали шумът,

Собственик на заведение нападна инспектор, мерещ шума (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4237059

Собственикът на крайбрежното заведение "Борисовата воденица" във Варна оказа физическа съпротива на длъжностно лице и повреди единствения шумомер, с който разполага Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Неприятният инцидент се разигра тази нощ по време на съвместна проверка на общински и здравни инспектори, която трябваше да установи дали шумът,

Почина майката на Местан

http://www.cross.bg/mestan-maiika-pozvolya-1424733.html

/КРОСС/ Тази сутрин е починала майката на Лютви Местан, лидер на ДПС и народен представител от Кърджалийско, съобщиха за 24rodopi.com. близки на опечаленото семейство.85-годишната Хафизе Местан била открита бездиханна днес в къщата си в кирковското село Островец, в която живеела сама. Роднини, които били и нейни съседи й помагали при нужда.Погребението ще бъде днес в Островец след следобедната молитва.„Няма да позволя на никого да обвинява 83-годишната ми майка, че не знае български език. Родила се е в моноезична среда, в село, в което е нямало нито едно училище. Първото училище е открито, когато тя вече е била на 27 години, извънучилищна възраст. Няма да позволя на никого да я вини", заяви преди две години Лютви Местан.Той нееднократно е споменавал майка си в медийните си изяви, като често е повтарял, че тя е забележителен човек.„Ръцете на 83-годишната ми майка са още катранени, защото помага на двете ми каки", отбеляза Местан по време на дебати за цените на тютюна.

Украйна готви иск срещу Русия в съда на ООН

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/ukrajna-gotvi-isk-sreshtu-rusiia-v-syda-na-oon-6019473

Основанията са "финансиране от Руската федерация на тероризъм във връзка със събитията в Донбас"

Близо 500 полета са отменени заради тайфуна „Халон”

http://www.cross.bg/taiifyna-ostrov-poleta-1424732.html

/КРОСС/ Най-малко 460 полета са анулирани в южната част на Япония заради приближаването на мощния тайфун „Халон". Само „Японските авиолинии" са отменили 135 рейса, които свързват южните райони с останалата част на страната.В момента тайфунът се намира на югоизток от остров Кюшу, а в събота вечерта ще приближи остров Шикоку.Щормово предупреждение във връзка с тайфуна действа за островите Кюшу и Шикоку, както и за цялата област Кинки на главния японски остров Хоншу. Ветровете на тайфуна достигат 40 метра в секунда, а поривите - до 55 м/с. Стихията се движи на североизток със скорост 15 км/ч.

Собственик на варненска механа удари служител на РЗИ, измерващ шума в заведението

http://www.moreto.net/novini.php?n=260637

Собственикът на варненска механа удари служителка на РЗИ Варна и повреди апарата, с който тя измерваше нивото на шума в заведенията на крайбрежната алея. Инцидентът се случи тази нощ при провеждането на съвместна проверка на Здравната инспекция и общинския отдел „Контрол по търговската дейност и туризма“.

В Мизия се събират доброволци за почистването

http://offnews.bg/news/n_1/n_374733.html

Доброволци се включиха в почистването на бедстващия след наводнението град Мизия.  Аварийните екипи продължават с отводняването на районите, които все още са под вода. Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град, казва Васил Гурев от Българския червен кръст, който ръководи работата на желаещите да помагат, цитиран от БНР. И днес продължава отводняването на улиците, къщите и дворовете, които са под вода вече седмица. На други места ще се извозват удавените животни. Днес ветеринарните екипи ще дезинфекцират селскостопански постройки, които вече са почистени от тинята. Пощата в Мизия ще работи, за да могат пострадалите да получат еднократната финансова помощ от 325 лева. Във военно-полевата кухня за обед ще сервират грах яхния. Инспектори от Агенцията по безопасността на храните продължават с огледите в хранителните магазини, за да оценят кои храни са годни за консумация и кои трябва да бъдат изхвърлени. Междувременно днес от института за спешна помощ в София "Пирогов" съобщиха, че правят дарение на жителите на Мизия - дезинфектанти, течни сапуни, ръкавици и маски. В дарението влизат 1050 броя маски, които в болницата се използват от екипите в операционната; 250 чифта стерилни ръкавици, 4 литра дезинфектант за повърхности, 2 литра дезинфектант за ръце, течен сапун 10 литра. Общата стойност на дарението е почти 450 лв.

Военен експерт за взрива: Човек, завършил печатарство, ли ще управлява завод за боеприпаси?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4237052

„Разбира се, става въпрос за човешка грешка. Винаги, когато има неконтролиран взрив, те са плод на човешка грешка. В случая тя е в това, че наблизо е имало чували или вместимости, в които е имало тетрил и други елементи, които са били толкова близо до мястото, където са се унищожавали други елементи от боеприпаси и в прехвръкнала е искра”. „Разбира се, става въпрос за човешка грешка. Винаги, когато има неконтролиран взрив, те са плод на човешка грешка. В случая тя е в това, че наблизо е имало чували или вместимости, в които е имало тетрил и други елементи, които са били толкова близо до мястото, където са се унищожавали други елементи от боеприпаси и в прехвръкнала е искра”.

Експерт за Костенец: Защо човек, завършил печатарство, управлява завод за боеприпаси?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4237048

„Разбира се, става въпрос за човешка грешка. Винаги, когато има неконтролиран взрив, те са плод на човешка грешка. В случая тя е в това, че наблизо е имало чували или вместимости, в които е имало тетрил и други елементи, които са били толкова близо до мястото, където са се унищожавали други елементи от боеприпаси и в прехвръкнала е искра”. „Разбира се, става въпрос за човешка грешка. Винаги, когато има неконтролиран взрив, те са плод на човешка грешка. В случая тя е в това, че наблизо е имало чували или вместимости, в които е имало тетрил и други елементи, които са били толкова близо до мястото, където са се унищожавали други елементи от боеприпаси и в прехвръкнала е искра”.

Затварят две варненски заведения заради силен шум

http://www.cross.bg/proverka-varna-zavedeniya-1424731.html

Варна /КРОСС/ Две заведения на Крайбрежната алея във Варна още в понеделник ще бъдат принудени да затворят врати заради системно нарушаване на разпоредбите за шум. Това стана ясно след проведената тази нощ съвместна проверка между служители на РЗИ Варна и общинския отдел за „Контрол на търговската дейност". Изненадващата проверка е по заповед на кмета, a повод за нея са многобройните жалби за силния шум от страна на живеещите в близките квартали до плажната алея. Само преди седмица екипите са извършили подобна проверка на осем заведения, в пет от които са регистрирани децибели над допустимите норми.„Съставени са им актове, като за първо нарушение глобата най-често е в размер на 500 лева, а при следващо може да достигне до 1000 лв. Ако няма обжалване или то бъде неуспешно, след като бъде връчено наказателното постановление, заведението затваря за период от една седмица. След което отново се пуска в експлоатация и ако отново наруши нормата, следва затварянето му за по-дълъг период", обясни ръководителят на отдела по контрол на търговската дейност към общината Диана Йорданова.

Близнашки няма да е кукла на конци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236495

ГИНЬО ГАНЕВ
Като гледам грапавата повърхност на различните мнения, с които се оценява и коментира току-що съставеното служебно правителство на конституционалиста Георги Близнашки, искам да преутвърдя няколко истини, които се налагат от сегашното историческо за страната ни мигновение. 
Подчертавам лансираната от мен формула за успешното развитие ГИНЬО ГАНЕВ Като гледам грапавата повърхност на различните мнения, с които се оценява и коментира току-що съставеното служебно правителство на конституционалиста Георги Близнашки, искам да преутвърдя няколко истини, които се налагат от сегашното историческо за страната ни мигновение. Подчертавам лансираната от мен формула за успешното развитие

Добро е състоянието на пострадалите при взира в костенец

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/08/09/2358942_dobro_e_sustoianieto_na_postradalite_pri_vzira_v/?ref=rss


Състоянието на пострадалите при взрива в Костенец вчера вече е добро, съобщи пред "Фокус" д-р Николай Добрев, медицински директор в билница "Света Анна" - София.

С увереност можем да кажем, че и четиримата са без опасност за живота, вследствие на преживените травми. Пострадалият, който беше в реанимация, още вчера следобед започна да излиза и тази сутрин окончателно е извън кома. Няма увреждания на вътрешните органи или нещо по-сериозно. Днес ще бъде изведен от реанимация, като...

България се нуждае от носилка за транспортиране на заразно болни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4237043

България се нуждае от поне една специална носилка за транспортирането на заразно болни пациенти, които трябва да бъдат изолирани от околната среда, съобщи bTV. На фона на разпространението на смъртоносния вирус Ебола стана ясно, че в страната такава няма.
Съединените щати вече прибраха двама свои граждани, България се нуждае от поне една специална носилка за транспортирането на заразно болни пациенти, които трябва да бъдат изолирани от околната среда, съобщи bTV. На фона на разпространението на смъртоносния вирус Ебола стана ясно, че в страната такава няма. Съединените щати вече прибраха двама свои граждани,

Обжалват строителното разрешение за „Южен поток“

http://econ.bg/Новини/Обжалват-строителното-разрешение-за-Южен-поток-_l.a_i.560988_at.1.html

След като стана ясно, че Министерски съвет не може да прекрати строежа на „Южен поток“ в Паша дере, който бе позволен от бившия регионален министър...

"Фич" намали кредитния рейтинг на Хърватия

http://balkani.actualno.com/Fich-namali-kreditnija-rejting-na-Hyrvatija--news_44118.html

Международната рейтингова агенция "Фич" понижи кредитния рейтинг на Хърватия с една степен. Сега той е ВВ за дългосрочно задължения в чужда валута и ВВ+ за вътрешни задължения, предаде БГН...

Уволнили 200 души за година от агенциите по храните и по рибарство

http://www.bnews.bg/article-113370

Над 200 служители са освободени от aгенциите храните и по рибарство и аквакултури за една година. Това потвърди земеделският министър от служебния кабинет Васил Грудев.

Наводненията ще се редуват с периоди на суша

http://www.cross.bg/bulgariya-gradysa-promeni-1424730.html

/КРОСС/ Наводненията в България ще се редуват с периоди на суша и горски пожари в следващите години, пише „Труд". Ако тенденцията се запази, е възможно до 30 години климатът в България да заприлича на този в южна Гърция, а температурата да се покачи между 3 и 5 градуса. Това сочат цифровите модели на специалистите, занимаващи се с измененията в климата. Оказва се, че за всичко това е виновен т.нар. парников ефект, който бавно стопля цялата планета.У нас горите и плодородните терени ще намаляват за сметка на камънаците, храсталаците и песъчливите почви.Лятото миналата година у нас е било средно с 2,8 градуса по-топло, сочи Световният доклад за климата на Американското метеорологично общество. Тогава валежите у нас са били само 20% от нормалните за сезона. В същото време Западното Средиземноморие бе удавено от дъждове.Според експерта по климатични промени в WWF Георги Стефанов всичко това е заради голямото отделяне на парникови газове в последните 150 г. Промените са по цял свят - у нас има потопи, а в Скандинавските страни - невиждани 40-градусови жеги.България се намира в едни от най-интензивните климатични пояси откъм промени, казва Стефанов.Според разработените компютърни сценарии до 2030 г., не се очаква стабилизиране на емисиите на парниковите газове, което може още да утежни промените

Над 13 000 шофьори глобени за седмица от КАТ

http://pik.bg/над-13-000-шофьори-глобени-за-седмица-от-кат-news212052.html

Над 13 000 шофьори глобени за седмица от КАТ

От 30 юли до 7 август са санкционирани 13 286 души за нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР. Санкционирани са и 500 пешеходци. Контролът е съсредоточен предимно по автомагистрали, главни пътища І-ви и ІІ-ри клас, след анализ на пътно-транспортната обстановка. Част от полицейските екипи са били пренасочени към малките населени места. Най-много са нарушенията за управление на МПС с превишена скорост - 2 204. Други 1519 са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани и каски.

Установени са 445 водачи, седнали зад волана под въздействието на алкохол и трима – след употреба на наркотици. 618 са установените неправоспособни шофьори. Без валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите" са шофирали 72 души. За неправилно поведение на пешеходците по пътното платно - пресичане на неопределените за това места или неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, са санкционирани общо 502 души, а 491 са шофьорите, неспазили предимството на пешеходец. За други нарушения, сред които: използване на телефон, техническа неизправност, неправилно спиране и паркиране, червен сигнал и други, са били глобени 7432-ма.


В Хонконг продават най-скъпото жилище в света

http://www.cross.bg/shtatski-dolara-naii-skupoto-1424729.html

/КРОСС/ В Хонгконг е обявена за продажба най-скъпото жилище в света, съобщава The Wall Street Journal. Стойността на къщата в престижния квартал „Victoria's Peak" е 105,7 млн. щатски долара. Площта на имота е 433 кв. м. Цената на 1 кв. м. от жилището е 244 000 щатски долара., което е своеобразен световен рекорд. Имението разполага с четири спални, частен басейн, градина, тераса на покрива и гараж за две коли. В случай на сделка, в рамките на следващите пет месеца купувачът ще получи отстъпка от 3% и да се върне 11.75% от 15-процентния данък при закупуване на недвижими имоти.

Видео: Магическите изпълнения на Григор Димитров срещу Андерсън

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/09/2358938_video_magicheskite_izpulneniia_na_grigor_dimitrov/?ref=rss


Да има мач с участието на Григор Димитров и в него българският тенисист да не направи изключителен удар на практика е невъзможно. Инфарктният тричасов сблъсък с Кевин Андерсън в четвъртфиналите на "Мастърса" в Торонто бяха поредното потвърждения. 

Димитров спаси два мачбола и направи впечатляващ обрат, за да спечели с 5:7, 7:5, 7:6 (8). В тайбрека на решителния трети сет българинът вдигна всички на корта и пред екраните на крака с поредното си магическо изпълнение. 

При...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване