CECA с неофициална визита в София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244251_CECA+%D1%81+%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F

 Непосредствено преди концерта си в Охрид, на който присъстваха 22 000 хиляди души на стадион за 10 000 човека, най-голямата сръбска звезда пристигна у нас за среща с MOKO Solution – организатори на грандиозното събитие на 7 ноември в зала „Арена Армеец“. За изключително краткото време, което беше в София, CECA успя да запише послание към своите български почитатели, както и да направи някои уточнения относно престоящия си концерт в столицата. От визитата на певицата и високите изисквания, които тя постави пред организаторите, става ясно, че е подготвила невиждано досега шоу за всички присъстващи на едно от най-големите музикални събития за сезона. По непотвърдена информация, през краткия си престой звездата е успяла да се види и с Ася Стоянова – българката, спрягана от сръбските медии за новата приятелка на сина й Велко Ражнатович.

Както вече е известно Примата на балканската музика ще гостува в България в началото на месец ноември тази година, като обещава, че това ще бъде един от най-уникалните й и впечатляващи концерти, правени някога извън територията на нейната родина. CECA ще пристигне у нас заедно с 14 от най-добрите сръбски музиканти, а подгряващи изпълнители на певицата ще са победителите от най-големия фестивал за духова музика в Гуча - Dzambo Agusevi Оrchestra.

Сръбската мега звезда ще представи на българска земя най-доброто от началото на музикалната си кариера до днес.Poziv“, Zuto Pile, „Maskarada“, „Beograd“,Lepi grome moj, „Zabranjeni grad”,Gore od ljubavi“, „Lepotan”,Tacno je", Rasuloса само част от всичко, което ще може да чуе публиката в зала „Арена Армеец“.

Датата е 7 ноември, а мястото столичната зала „Арена Армеец“. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на TicketPro и Eventim на цени от 20  до 55 лева.

Трите черни кутии, които Близнашки трябва да отвори

http://viewpoint.actualno.com/Trite-cherni-kutii-koito-Bliznashki-trjabva-da-otvori-news_44088.html

От служебното правителство се очаква да извади „цялата истина“ за „Южен поток“, КТБ и използването на службите в протестите. Това са и трите негатива, превърн...

По време на сън в Космоса човек може да забрави къде са крайниците му

http://actualno.actualno.com/Po-vreme-na-syn-v-Kosmosa-chovek-moje-da-zabravi-kyde-sa-krajnicite-mu-news_44089.html

Изследователи от две медицински институции в САЩ са провели най-обширното до момента проучване на съня при астронавтите, пише New Scientist. Те са наблюдавали моделите на сън на 64 астронавти от 80 по...

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236964

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Слънчева събота с кратки дъждове

http://www.bnews.bg/article-113362

Слънчев ще е съботният ден. Следобед ще е заоблачи, но преваляванията ще са краткотрайни.

Преглед на печата - 9 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=260630

Взрив. "Дума": Взрив разтърси военния завод в Костенец, има ранени Силен взрив разтърси военния завод "Терем - Цар Самуил" в Костенец вчера сутринта, ранени бяха 10 души. Седем от пострадалите са с леки наранявания, а трима с малко по-тежки, получени от падналите стъкла и ударната вълна.

Наводненията ще се редуват с периоди на суша

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/YeEOl259tK8/

Наводненията в България ще се редуват с периоди на суша и горски пожари в следващите години, пише „Труд”. Ако тенденцията се запази, е възможно до 30 години климатът в България да заприлича на този в южна Гърция, а температурата да се покачи между 3 и 5 градуса. Това сочат цифровите модели на специалистите, занимаващи се с измененията в климата. Оказва се, че за всичко това е виновен т.нар. парников ефект, който бавно стопля цялата планета.

У нас горите и плодородните терени ще намаляват за сметка на камънаците, храсталаците и песъчливите почви.

Лятото миналата година у нас е било средно с 2,8 градуса по-топло, сочи Световният доклад за климата на Американското метеорологично общество. Тогава валежите у нас са били само 20% от нормалните за сезона. В същото време Западното Средиземноморие бе удавено от дъждове.

Според експерта по климатични промени в WWF Георги Стефанов всичко това е заради голямото отделяне на парникови газове в последните 150 г. Промените са по цял свят – у нас има потопи, а в Скандинавските страни – невиждани 40-градусови жеги.

България се намира в едни от най-интензивните климатични пояси откъм промени, казва Стефанов.

Според разработените компютърни сценарии до 2030 г., не се очаква стабилизиране на емисиите на парниковите газове, което може още да утежни промените. “Не искам да кажа, че ни предстои гибел на планетата, но все по-често ще ставаме на такива крайни проявления, водещи до щети и загуба на човешки животи”, прогнозира експертът.

Това, което може да направи държавата, според Георги Стефанов е да се приеме по-скоро Националната стратегия за адаптация. В нея трябва да се опише какво трябва да направят всички институции, бизнес и граждани, за да се намалят последствията от жегите и жертвите от климатичните проблеми.

До 5°C вероятно ще се покачи средната температура в България до 2050 г., сочат прогнозите на учените. Това ще се отрази веднага на земеделието, горите, биоразнообразието.

Средната температура в България през миналата 2013 г. е била най-високата в историята – с 1,4 градуса повече от обичайното, според годишния доклад на Американското метеорологично общество.

Климатичните промени носят заплахи за цели отрасли от българската икономика. Един от най-страдащите е зимният туризъм. Сезонът за каране на ски ще бъде скъсен, а курортите ще се нуждаят все повече от машини за изкуствен сняг. Прогнозата е, че още след 2020 г. ще започнат периоди с 2, 4, 5 или даже 6 последователни години с лоши снежни условия. Подобна беше и изминалата зима. В един от по-ниските курорти – Чепеларе, сезонът завърши на нула, тъй като разходите за изкуствен сняг изядоха печалбата.

Засушаването ще се отрази на селското стопанство. Най-песимистични са прогнозите за реколтата от царевица. След 50-ина години царевица у нас едва ли ще може да се отглежда, без нивите да се напояват, което ще вдигне много разходите.

Подобно е съдбата и на слънчогледа. Към средата на века добивите в източната част ще паднат с 10-20%, в останалите райони могат да се задържат или да надхвърлят текущите стойности. Всяко засушаване обаче ще е пагубно за реколтата.

 

 

Гришо отстрани Андерсън и се класира за полуфинала в Торонто

http://offnews.bg/news/n_1/n_374580.html

Григор Димитров спечели третия сет и мача срещу Кевин Андерсън от Южна Африка в четвъртфинала от тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Торонто. В първия сет играта вървеше равностойно гейм за гейм до 11-ия, в който Андерсън направи пробив и след това спечели своето подаване и затвори сета с резултат 7:5. Във втория сет тенисистите започнаха да си разменят пробиви, но все пак Димитров излезе крайния победител и го спечели със 7:5 гейма. В третия сет се стигна до тайбрейк, където българинът показа повече характер и спечели мачът. На полуфинала Григор Димитров ще играе срещу Жо-Вилфред Цонга, който отстрани Анди Мъри с 2:1 сета (7:6 (5), 4:6, 6:4).

Израел и Хамас подновиха огъня

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244250_%D0%98%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB+%D0%B8+%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%81+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D0%BD%D1%8F

 Израел е възобновил ударите по обекти в цялата ивица Газа в отговор на палестинския ракетен обстрел, предаде Асошиейтед прес.

 

След като вчера сутринта изтече 72-часовото примирие, а преговорите в Кайро между Израел и Хамас за ново гранично споразумение

 

стигнаха до задънена улица

 

палестински бойци в Газа изстреляха ракети срещу Израел.

 

В отговор израелската армия поднови артилерийския обстрел и извърши въздушен удар срещу ферма в южната част на Газа.

 

Подновеното насилие в ивицата Газа взе вчера първата си жертва - десетгодишно палестинско момче бе убито при атака на израелската авиация, съобщиха палестински медицински източници, цитирани от АФП.

 

Други шест палестинчета са ранени при въздушния удар край джамия в град Газа, уточнява Ройтерс, като се позовава на здравните власти в автономните земи.

 

Двама израелци - войник и цивилен, са леко ранени при избухване на ракета в Южен Израел, съобщи армията.

 

Над 33 ракети бяха изстреляни от ивицата Газа към Израел за 4 часа, след като изтече примирието - в 05.00 ч. по Гринуич, информира армейски говорител.

 

Три ракети са били прехванати, 26 са достигнали земите на еврейската държава, 4 са паднали на палестинска територия, посочи той.

 

Според непотвърдено съобщение премиерът Бенямин Нетаняху е отзовал делегацията си от Египет, преди да издаде заповедта за подновяването на военната операция в Газа, предаде ИТАР-ТАСС.

 

Израелският военен говорител подп. Петер Лернер окачестви новите палестински ракетни удари като „неприемливи, нетърпими и недалновидни“.

 

„Взетото от Хамас решение да прекрати примирието ще бъде наказано от израелските сили за отбрана. Ние

 

ще продължим ударите

 

срещу инфраструктурата на „Хамас“ и нейните бойци и ще възстановим сигурността в държавата Израел“, подчерта говорителят, цитиран от Ройтерс.

 

Междувременно хиляди палестинци напуснаха вчера домовете си в източната част на град Газа, страхувайки се от нови въздушни удари, докато израелски безпилотни самолети прелитат над палестинския анклав след изтичането на временното примирие, съобщиха кореспондент на Франс прес и очевидци.

Библията на любовното изкуство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236068

Лятото е сезона на високите температури, горещите страсти и опияняващата любов.Ето защо издателство „Труд” предлага на читателите библията на любовното изкуство – „Камасутра”. Изданието е допечатка и е добре познато на нашия пазар с луксозното си и красиво оформление. Текстът е превод на оригиналния и най-пълен вариант на древноиндийската Лятото е сезона на високите температури, горещите страсти и опияняващата любов.Ето защо издателство „Труд” предлага на читателите библията на любовното изкуство – „Камасутра”. Изданието е допечатка и е добре познато на нашия пазар с луксозното си и красиво оформление. Текстът е превод на оригиналния и най-пълен вариант на древноиндийската

Саад Харири в Ливан след 3 години изгнание

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244249_%D0%A1%D0%B0%D0%B0%D0%B4+%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B8+%D0%B2+%D0%9B%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+3+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0

 Бившият ливански премиер Саад Харири се завърна изненадващо в страната вчера за първи път от три години, предаде АФП. Визитата му се разглежда като утвърждаване на ръководната му роля в сунитската общност след кървавото нахлуване откъм Сирия на ислямски екстремисти в североизточната част на Ливан преди няколко дни.

 

От международното летище, което носи името на покойния му баща Рафик Харири, без предварително оповестяване експремиерът пристигна с черен мерцедес в сградата на правителството в Бейрут и веднага се срещна с премиера Тамам Салам, който оглавява коалиционно правителство.

 

Харири, който е най-влиятелният сунитски политик в Ливан, сам избра да живее в изгнание, след като неговото правителство бе свалено през 2011 г. от коалиция, включваща подкрепяната от Иран шиитска групировка Хизбула. Оттогава той живее, сновейки между Франция и Саудитска Арабия.

 

Преди няколко дни кралят на Саудитска Арабия, с когото Харири е в близки отношения, отпусна допълнително един милиард долара за превъоръжаване на ливанската армия и лично упълномощи Харири да се заеме с този въпрос.

 

Очаква се появата му в Бейрут да помогне за изхода от задънената улица по въпроса за избор на кандидат за държавен глава. Президентският пост в Ливан е вакантен от 25 май. Заради политически разногласия гласуването в парламента непрекъснато се проваля. Следващото му заседание е насрочено за 12 август.

 

Според АФП не е изключено след евентуалното избиране на президент на Харири отново да бъде възложено да оглави ливанското правителство, което да проведе отложените от миналата година парламентарни избори.

Ути Бъчваров ще готви 100 кг боб благотворително

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236546

Колко зеленчуци и подправки да сложи на 3000 порции фасул чорба - такива въпроси задава Ути Бъчваров на стари готвачи от армията. Причината е, че преди няколко дни частна фирма му подарила 100 кг зрял боб с молбата да направи нещо добро. Затова водещият ще сготви в големия си казан най-голямата боб чорба благотворително в Морската градина във Варна Колко зеленчуци и подправки да сложи на 3000 порции фасул чорба - такива въпроси задава Ути Бъчваров на стари готвачи от армията. Причината е, че преди няколко дни частна фирма му подарила 100 кг зрял боб с молбата да направи нещо добро. Затова водещият ще сготви в големия си казан най-голямата боб чорба благотворително в Морската градина във Варна

„Лудогорец” срещу „Стяуа” в Шампионската лига

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244248_%E2%80%9E%D0%9B%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86%E2%80%9D+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+%E2%80%9E%D0%A1%D1%82%D1%8F%D1%83%D0%B0%E2%80%9D+%D0%B2+%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D1%81%

 „Лудогорец” ще се изправи срещу румънския гранд „Стяуа” в плейофите за влизане в Шампионската лига, отреди жребият. В първия мач разградчани, които елиминираха „Партизан” в третия квалификационен кръг, ще гостуват на румънците в Букурещ, а при реванша ще бъдат домакини. Двубоите са на 19 август и 27 август, като втората среща ще е на Националния стадион „Васил Левски” в София.

 

„Трябва да се настройваме за „Стяуа” - коментира треньорът на шампионите Георги Дерменджиев. - Играхме с тях контрола в Англия, но това няма нищо общо. Това е мач за Шампионската лига. Но като първоначална информация

 

мисля, че може да ги отстраним

 

Първият мач е в Румъния, а това създава добри за нас предпоставки. Тепърва ще се запознаваме подробно със състава на „Стяуа” и играта на съперника. Това е добър отбор, който всяка година играе в групите на Шампионската лига. Целият отбор гледа жребия. Бяхме заедно. Имаше по-приемливи противници, които можеше да ни се паднат. Не може да бъде подведен отборът, нито футболистите. Това е шанс за нас да играем умно и разумно, както с „Партизан”. В тези турнирни мачове трябва да се вложи доста интелект. Щом търсят Хамза от „Ботев” за съвети, значи в „Стяуа” си правят сметка, че той ще ги подсили. Ние започваме да ги разучваме, ще научим подробности за тях.”

 

Нападателят на „Ботев” (Пловдив) Юнес Хамза светкавично беше потърсен за коментар от румънските медии. Тунизиецът е бивш футболист на румънския „Петролул” и отлично познава играта и на „Стяуа”, и на „Лудогорец”. „Това е добър отбор, с класни футболисти, които играят заедно от две години - заяви Хамза за „Лудогорец”. - Тяхната силна страна

 

е владеенето на топката и атаката

 

Обичат да играят офанзивно, но в същото време са силни и в защита. Играта на „Лудогорец” е базирана на атаката и понякога оставят големи пространства в своята половина.”

 

Запитан за информациите, според които играчът е пред трансфер в „Стяуа”, той отговори: “Всичко зависи от преговорите между клубовете. Аз имам договор с „Ботев” (Пловдив). Има интерес към мен и от други клубове освен „Стяуа” и аз трябва да избера най-добрата опция.” Много е вероятно обаче участието на „Стяуа” в плейофите да е стимул тунизиецът да избере именно офертата на гранда от Букурещ.

Най-важното от Варна във вчерашния 8 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=260593

Илияна Цанова: Не можем да спрем строителството на Южен поток в Паша дере "Ние разбрахме за решението за „Южен поток” от медиите и бързо бе разпоредена проверка. Юридически е невъзможно министерството да обжалва свое собствено решение, независимо, че има смяна на министрите.

N430 направо от пистата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244247_N430+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

 Нека да позная. N идва от „Нюрбургринг”, а 430 са конските сили? Да. N430 използва 4,7-литров V8 със сух картер и 4 разпределителни вала от Vantage S, а също така използва опционалното спортно окачване. Което всъщност е настройвано на „Нюрбургринг”. Значи, това е просто Vantage S с опиционално спортно окачване? Най-общо, да. Промените, направени за N430 върху стандартния Vantage S, са в по-голямата си част козметични. Има избор от пет двуцветни комбинации, няколко баджа N430, карбонова вложка около скоростите, волан от алкантара. Единственото възможно динамично предимство идва от 20-те килограма, спестени от използването на по-леките лети алуминиеви джанти и карбоново-кевларените седалки. А все така ли е компромисен? А какво друго да е?

 

Оригиналният N400 беше хитроумен кит с тунингована версия на тогавашния 4,3 V8, развиващ 400 к.с. (20 к.с. повече) и с ръчно настроени пружини, амортисьори и заден антиролбар. Успоредно с това новата версия изглежда по-скоро апологетична. Но не би трябвало да се чувства такава. А има ли дързостта, която се очаква от него? Общо взето, да. Тъй като Aston не се развива много, те се отдалечават от последните спортни коли с тяхното насочване чрез въртящ момент, електроусилване и т.н. Това е остаряло, но чаровно. Vantage е почти на 10 години. Той постоянно се е развивал до точката, в която сега върви много добре, има добро окачване, което обаче не е твърдо, управлява се приятно и се пуска по трудни пътища по един бърз и уверен начин. Това е аналогова спортна кола. А какво ще кажеш за двигателя? Отново ще си мислиш, че е леко изостанала, и да, в средни обороти е малко слаб. Но все пак това е страхотен мотор за каране, звучен, масивен и с див, трашметъл порив в горния край.

 

Малко срамно е обаче, че има известен мързел при ръчната скоростна кутия и превключванията са трудни. Това пък означава, че е по-малко от оптималното при градски скорости, даже се движи недодялано. OK, а колко се плаща над цената на обикновения Vantage S? 5000 паунда по-малко. Уха! Всъщност при цена от 89 995 паунда това е по-евтино от Vantage S и изглежда като изгодна сделка за нещо толкова стегнато и ангажирано на пътя. Само трябва да се пооправят маниерите при ниска скорост. И навигацията – тази може да ви вбеси, както винаги. В крайна сметка Aston Martin Vantage N430 е по-добър от всякога за шофиране, но вече изостанал от другите.

Анджелина Джоли стана дизайнер на обувки

http://showbusiness.actualno.com/Andjelina-Djoli-stana-dizajner-na-obuvki--news_44084.html

Красивите, но и странни обувки, които Анджелина Джоли носеше по време на рекламната кампания преди премиерата на най-новия й филм "Господарката на злото", ще бъдат пуснати в продажба, пред...

Как ви водят за носа в интернет

http://america.actualno.com/Kak-vi-vodjat-za-nosa-v-internet-news_44085.html

Обезобразени трупове и жени, които си "гримират" рани. Главозамайващи теории на заговора. В интернет милиони наивни потребители стават жертва на целенасочена пропаганда. „Лъжат,...

Няколко европейски страни, включително България, не са предприели мерки срещу еболата

http://society.actualno.com/Njakolko-evropejski-strani-vkluchitelno-Bylgarija-ne-sa-predprieli-merki-sreshtu-ebolata-news_44086.html

В петък редица страни предприеха мерки, за да възпрепятстват разпространяването на вируса ебола на своя територия, а Световната здравна организация определи епидемията като „извънредна ситуа...

САЩ нанесе втора вълна удари срещу джихадистите

http://offnews.bg/news/n_1/n_374575.html

Военновъздушните сили на САЩ нанесоха втора вълна въздушни удари срещу джихадистите в близост до иракския град Арбил, унищожени са конвой на екстремистите и минометен разчет. „Армията на САЩ продължи да атакува цели на ИДИЛ, в близост до Арбил. Нанесени са два въздушни удара, с цел подпомагане на защитата на града. В Арбил американски персонал е в подкрепа на местните власти”, заяви говорителят на Пентагона контраадмирал Джон Кирби. Междувременно американските сили за сигурност на САЩ в нощта срещу събота са хвърлили хуманитарна помощ над блокираните в планината Санджар бежанци. Самолет С-17 и два самолета С-130, съпровождани от два изтребителя, са доставили от самолетоносача „Джордж Буш” над 28 хиляди готови блюда и над 5.5 хиляди литра вода на бежанците блокирани в планината Санджар в Ирак, след инвазията на джихадистката групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта” По данни на Пентагона доставката на хуманитарни пратки за бежанците ще продължи. В Twitter главата на римокатолическата църква папа Франциск призова вярващите да отделят време и да се помолят за тези, които са били изгонени от домовете си в Ирак.  Вчера американският президент Барак Обама даде разрешение за военен удар над Ирак. След закрито заседание Съветът за сигурност на ООН призова международната общност да подкрепи правителството и народа на Ирак и да направи всичко възможно да помогне за облекчаването на страданията на населението. Дипломатическите реакции са отговор на съобщенията, че групировката „Ислямска държава” е превзела най-големия християнски град в Ирак – Каракош, а жителите му са били изтезавани.

Богатите московчани се отказват от любимите блюда

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244246_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BE%D1%82+%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8

 Богатите московчани ще трябва да се откажат от любимите си ястия, сред които са австралийските пържоли и сьомгата от Норвегия, и ще трябва да плащат повече за заместители на тези продукти, пише Bloomberg, цитирана от investor.bg. “Това е една изключително трудна ситуация за ресторантьорския бизнес, тъй като около 50% от продуктите идват от внос”, коментира Елена Мазур, говорител на OAO Rosinter Restaurants Holding. По думите є забраната ще повиши цените, докато не бъдат намерени алтернативни доставчици. Сред стоките, които трудно могат да бъдат заменени, са испанската шунка, италианското сирене Grana Padano и сушени на слънце домати. Всички те могат да изчезнат от менютата на ресторантите, твърдят от Rosinter. От търговската война обаче ще бъдат засегнати не само богаташите, но и всички руснаци. Забраната върху свинското от ЕС вече е довела до поскъпване на птичето месо в Русия с 10 на сто, а на останалото - със 17 процента. Експерти допускат, че забранени храни ще попадат на руския пазар през Беларус и Казахстан заради отворените граници.

Паника в Гърция заради руското ембарго

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244245_%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%B2+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8+%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%BE

 Земеделските производители в Гърция са в паника заради руското ембарго. Те следят с притаен дъх развоя на събитията, след като Москва забрани вноса на европейска селскостопанска продукция, съобщиха местните медии.

 

В. “Вима” цитира представители на земеделските сдружения в южната съседка, които изказват опасения, че наложените от Москва ограничения са сериозен удар за тях, тъй като руският пазар поглъща значителни количества гръцка продукция. Те предупреждават, че конкуренти от страни извън ЕС вече се опитвали да се възползват от ситуацията, и възлагат надежди нещата да се уредят на дипломатическо ниво между Атина и Москва. В. “Етнос” пише, че заради указа на Путин вече били замразени товарите с пресни гръцки плодове, предназначени за Русия. Вследствие на това хиляди тонове гръцки праскови са останали в складове на сдруженията, а продажните им цени главоломно падали с всеки изминал час.

 

Производителите са отчаяни

 

отбелязва изданието. В. “Прото тема” коментира, че въпреки сдържания оптимизъм, който вчера е изразило гръцкото външното министерство след съвещание с браншовите организации в страната, тревогите сред земеделските производители се засилват.

 

Като катастрофално се определя и руското ембарго за износа на гръцки компоти и сокове от праскови. Представители от бранша алармират, че руският пазар поема около 6000 - 7000 тона гръцки консерви с праскови и 15 000 - 20 000 тона сокове от праскови на обща стойност около 40 милиона евро.

 

Пет групи хранителни стоки са включени в официалния списък на забранения от Русия внос. Това са месо, колбаси, морски деликатеси, плодове, зеленчуци и млечни продукти. В него не фигурират детските храни, алкохолните напитки (като вино) и зехтинът, припомня БТА.

 

Под ударите на ембаргото попадат маслините

 

и всички плодове и зеленчуци. Според данни на Евростат износът на гръцки пресни плодове и зеленчуци за Русия миналата година е бил на стойност 108 млн. евро. Това е 12,8 на сто от целия гръцки износ от земеделския отрасъл в света, а обемът му е възлизал на 140 хиляди тона. От тях 122 хиляди тона са били изнесени директно от Гърция, а около 20 хиляди тона са влезли в Русия през Литва, Молдова и други страни. За последната година 41 на сто от целия гръцки износ на пресни праскови са били за руския пазар.

ЕК има само 400 млн. евро за компенсации

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244244_%D0%95%D0%9A+%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE+400+%D0%BC%D0%BB%D0%BD.+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE+%D0%B7%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8

 Европейската комисия има 400 милиона евро за компенсиране на европейските селскостопански производители във връзка с продоволственото ембарго. Това е заявил еврокомисарят по търговията Карел де Гухт според местни медии, информира ИТАР-ТАСС. Де Гухт, цитиран от белгийската информационна агенция Белга, припомни, че съществува специален фонд за ситуации, при които земеделските продукти не могат да бъдат доставени поради политически причини, и уточни, че става дума за 400 милиона евро. Неговият колега, еврокомисарят по земеделието румънецът Дачиан Чолош вече е потвърдил, че фондът е наличен и може да се искат пари от него, допълни Белга.

Чужденци държат 5 от най-големите земеделски фирми във федерацията

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244243_%D0%A7%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D1%82+5+%D0%BE%D1%82+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%

 Чужденци притежават между 75 и 99,9 на сто от акциите на 5 от 10-те най-големи компании в селското стопанство на Русия. Това стана ясно вчера от доклада „Продоволствената сигурност на Русия – мониторинг, тенденции и заплахи”, който е подготвен от Центъра за аграрна политика към Стопанската академия в Москва. Контролните пакети с акции в тези предприятия принадлежат на чуждестранни юридически или физически лица като учредители на първо или второ ниво, казват авторите на доклада. Според тях съществува заплаха за продоволствената сигурност на страната поради този факт, уточнява ИТАР-ТАСС.

 

Изследването показва, че чуждата собственост в общия обем на производство на захар е 61,4%, като преки или косвени собственици са юридически лица, регистрирани във Франция, Кипър и Лихтенщайн. Авторите смятат, че рисковете се увеличават в случай на възникване на международни конфликти. Руската федерация активно субсидира земеделското производство и при международна собственост част от тези помощи отиват за поддръжка на чуждестранния капитал в ущърб на малкия национален бизнес, се казва още в изследването.

 

Междувременно от ИТАР-ТАСС съобщиха, че акциите на руски компании, производители на храни, рязко са поскъпнали на Московската борса. Преди обяд вчера книжата на „Руское море” са поскъпнали с 34,85 на сто, на „Група Разгуляй” - с 39,87 на сто, на „Главторгпродукт” - с 35 на сто.

Задръствания стягат нервите на шофьори от и за Перник при столичния кв. Люлин до началото на 2015 г.

http://www.zapernik.com/obshtestvo/zadrustvaniya-styagat-nervite-na-shofiori-ot-i-za-pernik-pri_33598/

Едва в края на март догодина се очаква да приключи строителството на Западната дъга на софийския околовръстен път, съобщиха за вестник „Преса“ от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Така честите съботно-неделни задръствания за пътуващите към и от Перник и Банкя ще продължат повече от очакваното.
 

Завършването на трикилометровата отсечка, на два големи пътни възела - при булевардите „Царица Йоана“ и...

Продължава

Водата в района на пазара „Красна поляна” спира в неделя

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244242_%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0+%E2%80%9E%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D

 На 10 август 2014 г. (неделя), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Вардар” жк „Красна поляна”, се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл. 34, пазар „Красна поляна”.

 

На 11 август 2014 г. (понеделник), във връзка с възстановяване на уличен водопровод на ул. „Никола Атанасов“, кв. „Драгалевци”, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Никола Атанасов” от ул. „Марин Големинов” до ул. „Нарцис”, ул. „Парашкев Хаджиев”.

 

Пак в понеделник във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Чавдар”, кв.  „Кремиковци”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Елешница”, ул. „Чавдар”, ул. „Славянка”, ул. „Иглика”.

 

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. 13 с. Долни Лозен се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

 

ул. „Масларица”, ул. „Георги Бенковски”, ул. „Рудината”, ул. „Рашовец”.

 

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Рилска обител”, кв. „Васил Левски”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. 543, ул. 542, ул. „Хан Кардам”.

БСП в София реди листите в трите избирателни района за вота на 5 октомври

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/09/2358374_bsp_v_sofiia_redi_listite_v_trite_izbiratelni_raiona/?ref=rss


Софийската организация на БСП ще подреди днес листите в трите столични избирателни района от второто място нататък. Водачите ще бъдат утвърдени от Националния съвет на партията през следващата седмица.

За първото място в 23-ти избирателен район са номинирани лидерът на БСП Михаил Миков, бившият дългогодишен шеф на столичните социалисти Румен Овчаров, наследничката му и бивш зам.-министър на икономиката Анна Янева, както и досегашните депутати Румен Гечев, Жельо Бойчев и Страхил...

СОФИЙСКИЯТ ГРАДСКИ СЪД РАЗПОРЕДИ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244241_%D0%A1%D0%9E%D0%A4%D0%98%D0%99%D0%A1%D0%9A%D0%98%D0%AF%D0%A2+%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%94%D0%A1%D0%9A%D0%98+%D0%A1%D0%AA%D0%94+%D0%A0%D0%90%D0%97%D0%9F%D0%9E%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%98

 Софийският градски съд върна за повторно разследване досъдебното производство срещу Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, които бяха обвинени в опит за покушение срещу бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

 

Решението е взето на 30 юли от състав на СГС с председател Мариета Райкова, съобщиха от институцията. До него се стигнало, след като както самият Делян Пеевски, така и обвиняемите са обжалвали постановлението на Софийска градска прокуратура, с което беше прекратено досъдебното производство. В жалбата на Пеевски е посочено, че актът на държавното обвинение е незаконосъобразен, тъй като по време на разследването са събрани достатъчно данни за подготовка на убийство. В същото време обвиняемите също подали жалба срещу акта на СГП, но с мотива, че производството е било прекратено заради липса на достатъчно доказателства. Те считали, че аргумент за прекратяването трябвало да бъде, че не било доказано, че са участвали в извършването на престъплението.

 

Съдия Райкова е отхвърлила жалбата на обвиняемите и е уважила искането на Пеевски за ново разследване. В

 

решението

 

си тя е посочила, че по време на разследването прокуратурата е събрала доказателства за извършвани незаконни действия от тримата, като проследяване на маршрута на депутата и събиране на лична информация за него чрез двама от охранителите му. Съдът подчертава още, че в постановлението на прокуратурата не е посочено защо не са събирани допълнителни доказателства, които да потвърдят или отхвърлят показанията на анонимен свидетел N 1, разкрил престъпния заговор. Освен това Райкова посочва, че държавното обвинение не е извършило правен анализ на иззетите от няколко адреса в София и Перник документи, компютърни системи и пари. По този начин не става ясно дали тези улики имат отношение към делото или не. Затова според магистратите с прекратяването на разследването “се прегражда пътят на наказателното производство” и по този начин се блокира възможността да бъде извършено по-пълно разследване.

 

Именно затова съдът връща досъдебното производство на СГП с препоръката да се извърши нов анализ на доказателствата и да се установи има ли данни за подготовка на убийството на депутата. Решението на магистратите не е окончателно и има възможност то да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

 

Христов, Върбанов и Методиев бяха задържани

 

на 11 юни по обвинение в опит за убийството на народния представител. Три дни по-късно обаче Софийският градски съд ги освободи от ареста, без да им наложи никакви мерки за неотклонение, а след седмица от държавното обвинение обявиха, че се отказват от разследването и досъдебното производство ще бъде прекратено.

 

По време на разследването не стана ясно кой стои зад мократа поръчка. В публичното пространство обаче се появи информация, че един от свидетелите е твърдял, че поръчител е мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, който вече два месеца се крие в чужбина и отказва да се върне у нас. Още тогава главният прокурор Сотир Цацаров даде да се разбере, че формулировката е можело да бъде друга.

Пътна обстановка в страната - 9 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=260614

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин: - посока София – Бургас: няма ограничения.

Гришо на полуфинал след драматична 3-часова битка

http://www.bnews.bg/article-113360

Григор Димитров победи с 5:7, 7:5, 7:6 (6) южноафриканеца Кевин Андерсън в продължила повече от три часа драма в Торонто.

"Пирогов" с дарение за Мизия

http://society.actualno.com/Pirogov-s-darenie-za-Mizija-news_44078.html

Съпричастни с проблемите и болката на пострадалите в Мизия, от "Пирогов" даряват неща, които са необходими за по-бързото почистване и недопускането на разпространение на зарази, съобщиха от ...

Кордон бльо с тиквички за 15 минути

http://recipes.actualno.com/Kordon-blio-s-tikvichki-za-15-minuti-news_44003.html

От много време не сме срещали по-бърза и лесна рецепта от тази - наистина като детска игра. Вкусът е много свеж и приятен, нужни са не повече от 15 минути приготовления и 20-тина минути печене. Необ...

Приключва предизборната кампания за президент на Турция

http://asia.actualno.com/Prikluchva-predizbornata-kampanija-za-prezident-na-Turcija-news_44080.html

Днес е последният ден от предизборната кампания преди президентските избори в Турция утре. На 10 август около 52 млн. турски граждани ще гласуват за 12-ия президент на южната ни съседка. За първи път ...

Морските кончета изчезнаха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236414

Морското конче - уникалното и мистериозно създание, което бе символ на Черно море, вече не може да бъде видяно по плажовете. Изчезването му бе внезапно и бързо, но според зоолози не е изненада. То е следствие от залповете цъфтежи на планктона през последните години. Първият документиран цъфтеж е бил през 1938 г., а напоследък вече има всяка година. Морското конче - уникалното и мистериозно създание, което бе символ на Черно море, вече не може да бъде видяно по плажовете. Изчезването му бе внезапно и бързо, но според зоолози не е изненада. То е следствие от залповете цъфтежи на планктона през последните години. Първият документиран цъфтеж е бил през 1938 г., а напоследък вече има всяка година.

Лъжеданъчен: Мъстя на длъжници на държавата!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236384

Шуменецът Георги Мартинов се озова в ареста на РПУ-Приморско след няколкодневно превъплъщение от главен готвач в данъчен инспектор. Готвачът успял да убеди десетки бизнесмени в курорта, че е данъчен и им отмъква всяка вечер по 200- 300 лева, които изпивал после в някой бар.
 “Колко са 300 лв.? Десетина уискита. Шуменецът Георги Мартинов се озова в ареста на РПУ-Приморско след няколкодневно превъплъщение от главен готвач в данъчен инспектор. Готвачът успял да убеди десетки бизнесмени в курорта, че е данъчен и им отмъква всяка вечер по 200- 300 лева, които изпивал после в някой бар. “Колко са 300 лв.? Десетина уискита.

Водорасли скриха мазута от плажа на Фичоза

http://www.bnews.bg/article-113345

Среднощна вълна е изкарала на брега тонове водорасли, които са покрили замърсените камъни.

Ал Кайда уби 15 йеменски военни

http://news.ibox.bg/news/id_837592455

Предполага се, че това е отмъщение за операцията на армията срещу тях

9 юли в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=260613

Събития 1357 г. — Императорът на Свещената Римска империя Карл IV поставя основния камък на Карловия мост в Прага. 1810 г. — Наполеон Бонапарт анексира Кралство Холандия, като част от Първата френска империя. 1816 г.

Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова

http://noresharski.com/protestna-mrezha-vzrazyava-sreshhu-naznachavaneto-na-krasimira-medarova/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=protestna-mrezha-vzrazyava-sreshhu-naznachavaneto-na-krasimira-medarova

Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите.

Протестна мрежа е напълно съгласна, че постът министър с отговорност за изборите е много важен и следва тази отговорност да бъде възложена на човек с безупречна репутация, доказан професионализъм и не бива да се правят никакви компромиси с кандидатурата при никакви обстоятелства.

Смятаме, че като председател на ЦИК Красимира Медарова имаше възможност да се докаже безспорно и да направи достатъчно за прозрачното действие на Комисията в изпълнение на нейните отговорни за обществото първостепенни задачи, без да остави сянка на съмнение за действията си, което тя не успя да направи.

9 август 2014 г.
Протестна мрежа

The post Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова appeared first on Noresharski.com.

Наводненията ще се редуват със суша

http://society.actualno.com/Navodnenijata-shte-se-reduvat-sys-susha-news_44070.html

Кой ни открадна лятото, питат се хиляди българи на плажа, които се ядосват на облаците и на дъждовете. Стотици други си имат по-сериозни проблеми на главата, след като покъщнината им остана под вод...

Американците вече смятат имигрантите за заплаха

http://america.actualno.com/Amerikancite-veche-smjatat-imigrantite-za-zaplaha--news_44072.html

Американците вече смятат, че нелегалните имигранти застрашават американските традиции и култура, предаде БГНЕС. Всеки случай така мислят 70% от тях съгласно допитване, проведено от агенция Ройтерс и...

23% ръст на оборотите в онлайн търговията

http://business.actualno.com/23-ryst-na-oborotite-v-onlajn-tyrgovijata-news_44073.html

Оборотите в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет бележи 23.4% ръст в рамките на година, сочат данните на НСИ за юни. За същия едногодишен период увеличението на оборотите...

ВВС на САЩ са хвърлили нова хуманитарна помощ над блокираните в иракските планини бежанци

http://america.actualno.com/VVS-na-SASht-sa-hvyrlili-nova-humanitarna-pomosht-nad-blokiranite-v-irakskite-planini-bejanci-news_44075.html

ВВС на САЩ в нощта срещу събота са хвърлили нова хуманитарна помощ над блокираните в планината Санджар бежанци, съобщи РИА Новости. Самолет С-17 и два самолета С-130, съпровождани от два изтребителя,...

Прогноза за времето - 9 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=260601

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над Източна България и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 28° и 33°.

Религиозен календар за 9 август

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235901

Св. ап. Матия. Преп.  Псой
 Св. апостол Матия бил родом от Витлеем и произлизал от Юдовото племе. След възнесението на Исус Христос вместо предателя Юда чрез жребий бил избран и причислен към 12-те апостоли. Заедно с тях проповядвал в Юдея, с Петър и Андрей ходил в сирийска Антиохия, в кападокийския град Тиан и  Синоп, където го затвории в тъмница Св. ап. Матия. Преп. Псой Св. апостол Матия бил родом от Витлеем и произлизал от Юдовото племе. След възнесението на Исус Христос вместо предателя Юда чрез жребий бил избран и причислен към 12-те апостоли. Заедно с тях проповядвал в Юдея, с Петър и Андрей ходил в сирийска Антиохия, в кападокийския град Тиан и Синоп, където го затвории в тъмница

Тенис съдбата целуна Григор Димитров и той е на полуфинал в Торонто

http://tennis.actualno.com/Tenis-sydbata-celuna-Grigor-Dimitrov-i-toj-e-na-polufinal-v-Toronto-news_44065.html

Невероятно, немислимо, невиждано - епитетите за днешната извънземна драма в мача на Григор Димитров срещу Кевин Андерсън просто не стигат. Българинът победи с 5:7, 7:5, 7:6 (6), като се измъкна по чуд...

Скандал в ЦИК заради сградите на ДСБ и СДС

http://politics.actualno.com/Skandal-v-CIK-zaradi-sgradite-na-DSB-i-SDS--news_44068.html

Областният управител на София Росен Малинов пита ЦИК дали СДС и ДСБ имат право на държавни сгради с преференциален наем, а въпросът му скара и раздели изборната комисия. Малинов се интересува дали ...

Тежко раненият от взрива в Костенец излиза от кома

http://www.vesti.bg/novini/tezhko-raneniiat-ot-vzriva-v-kostenec-izliza-ot-koma-6019467

Eдиният от четиримата пациенти, настанени вчера в столичната УМБАЛ "Света Анна" слевд взрива в Костенец, излиза от кома, предаде БНР.

Спортът по телевизията през уикенда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236104

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Енергийният борд: за какво може да става дума

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d55ef85/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C850Ca0Cenergiiniiat0Ebord0Eza0Ekakvo0Emoje0Eda0Estava0Eduma0H1777890C/story01.htm

Връщането на закона и реформите, които позволяват либерализация на енергийния пазар, са основна мисия на енергийния борд, смята Красен Станчев


Украйна ще спира транзита на газ като санкция срещу Москва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236477

Киев обмисля да спре транзита на газ за Европа през Украйна като санкция срещу Русия. Това съобщи премиерът Арсений Яценюк, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Украинското правителство одобри вчера пакет от възможни санкции по отношение на Русия. Списъкът включва възможност за 26 вида ограничения като замразяване на активи, спиране на предприемаческа дейност, Киев обмисля да спре транзита на газ за Европа през Украйна като санкция срещу Русия. Това съобщи премиерът Арсений Яценюк, цитиран от ИТАР-ТАСС. Украинското правителство одобри вчера пакет от възможни санкции по отношение на Русия. Списъкът включва възможност за 26 вида ограничения като замразяване на активи, спиране на предприемаческа дейност,

Перничанинът Юлиян Асенов и бургазлийката Люси Тотова покоряват българската музика с "Не съм на себе си" - ВИДЕО

http://www.zapernik.com/hailaif/pernichaninut-yuliyan-asenov-i-burgazliikata-lyusi-totova-pokoryavat-bulgarskata-muzika_33597/

Певецът Юлиян Асенов от Перник и бургазлийката Люси Тотова взривиха новата българска музика с динамичния дуетен проект "Не съм на себе си", видя ZaPernik.com.

Парчето е динамично и съчетава модерното денс звучене, което стана характерно за новите български изпълнения. Кадрите във видеото се преливат от покрив на сграда в полите на Витоша към студио. Сюжетът в песента е заснет в

Това не е първата песен на перничанина Юлиян Асенов. През последните...

Продължава

Шофьор без книжка прати колата в дере

http://www.vesti.bg/novini/shofior-bez-knizhka-prati-kolata-v-dere-6019466

Пореден пътно произшествие стана тази нощ в Благоевградско, предаде кореспондент на БГНЕС.

Две пияни жени се озоваха в пропаст с колата си

http://www.vesti.bg/novini/dve-piiani-zheni-se-ozovaha-v-propast-s-kolata-si-6019465

Лек автомобил с две пияни млади жени падна в пропастта под мемориала "Кръста" над Благоевград, предаде кореспондент на БГНЕС

Сепаратистите в Донецк избраха нов лидер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236518

Върховният съвет на т.нар. Донецка народна република избра вчера за лидер украинеца Александър Захарченко, след като предния ден премиерът Александър Бородай подаде оставка, предаде РИА Новости. Бородай е руснак по народност.
Захарченко е лидер на тежковъоръжената организация “Съпротива”, действала в Харков и други райони. Върховният съвет на т.нар. Донецка народна република избра вчера за лидер украинеца Александър Захарченко, след като предния ден премиерът Александър Бородай подаде оставка, предаде РИА Новости. Бородай е руснак по народност. Захарченко е лидер на тежковъоръжената организация “Съпротива”, действала в Харков и други райони.

Перничанката Ива Давидова стана принцеса в новия и музикален проект "Лено ле, моме галено"

http://www.zapernik.com/hailaif/pernichankata-iva-davidova-stana-princesa-v-noviya-i-muzikalen-proekt_33596/

С излизането на новото видео „Лено ле, моме галено” феновете на фолклорните ритми забелязаха голяма прилика между Ива Давидова и един от популярните образи в детските книжки – този на Красавицата от книгата "Красавицата и Звяра", съобщават от aramusic.bg. Една от най-заклетите й фенки даже направи колаж от снимка на Ива и героинята, който получи одобрение и множество харесвания в социалните мрежи.

„Честно казано никога не съм се...

Продължава

Пернишкият DJ Макси и музикантът Калин Вельов разцепиха нощен Свети Влас с бразилско парти

http://www.zapernik.com/hailaif/pernishkiyat-dj-maksi-i-muzikantut-kalin-veliov-razcepiha-noshten-sveti_33595/

Пернишкият DJ Макси, музикантът Калин Вельов и певицата Джулия Мартинс взривиха с бразилско парти нощен Свети Влас, научи ZaPernik.com.

Определено пернишкият диджей знае как да забавлява и да се весели, докато гастролира с участия по българското черноморие.

Петъчната вечер в тузарския курортен град Свети Влас е била разцепена от бразилските ритми на Джулия Мартинс и Калин Вельов, а за добрия звук от колоните се е погрижил DJ Макси на "Brazuca party"...

Продължава

Сътресения в Холандия заради руските контрасанкции

http://www.vesti.bg/novini/sytreseniia-v-holandiia-zaradi-ruskite-kontrasankcii-6019464

Въведените от Русия ограничения за вноса на продоволствени стоки от ЕС вече се отрази на холандския пазар, твърди онлайн изданието "Дътч нюз" (Dutch news).

Гумени галоши за 20 лв., кебапче за 4.50 лв в Мизия

http://news.ibox.bg/news/id_306775670

"Не стига, че мародери тарашат домовете, а и търговците са безпощадни"

Веселин Топалов цяла седмица без багаж на шахматната олимпиада

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235394

Веселин Топалов изпита горчивината да загуби от големия си враг Владимир Крамник на шахматната олимпиада в Трьомсьо (Норвегия), но ден по-късно имаше и повод за малка радост - пристигна багажът му. Цяла седмица авикомпаниите не можаха да доставят куфара на лидера на тима ни и той бе принуден да купува дрехи и други необходими за всеки човек всекидн Веселин Топалов изпита горчивината да загуби от големия си враг Владимир Крамник на шахматната олимпиада в Трьомсьо (Норвегия), но ден по-късно имаше и повод за малка радост - пристигна багажът му. Цяла седмица авикомпаниите не можаха да доставят куфара на лидера на тима ни и той бе принуден да купува дрехи и други необходими за всеки човек всекидн

САЩ нанесоха въздушен удар в Ирак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236519

Пентагонът съобщи, че е започнал да нанася въздушни удари по позиции на ислямистите в Северен Ирак.
Два самолета F/A-18 са нападнали артилерия, която бойците от групировката “Ислямска държава” използвали срещу силите, бранещи кюрдската столица Ербил. Те са пуснали 200-килограмови бомби с лазерно насочване, Пентагонът съобщи, че е започнал да нанася въздушни удари по позиции на ислямистите в Северен Ирак. Два самолета F/A-18 са нападнали артилерия, която бойците от групировката “Ислямска държава” използвали срещу силите, бранещи кюрдската столица Ербил. Те са пуснали 200-килограмови бомби с лазерно насочване,

Мъж със симптоми на ебола в Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236544

Мъж със симптоми на ебола е бил приет вчера в болница в Атина, съобщи гръцкото министерство на здравеопазването. Той е архитект, който наскоро се върнал от Нигерия. В момента му правят тестове, за да установят дали наистина е носител на смъртоносния вирус. По-рано бе съобщено, че пациентът е нигериец. Мъж със симптоми на ебола е бил приет вчера в болница в Атина, съобщи гръцкото министерство на здравеопазването. Той е архитект, който наскоро се върнал от Нигерия. В момента му правят тестове, за да установят дали наистина е носител на смъртоносния вирус. По-рано бе съобщено, че пациентът е нигериец.

Драматична победа за Григор Димитров над Кевин Андерсън в Торонто

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236892

Най-добрият българският тенисист Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира от сериите Най-добрият българският тенисист Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира от сериите "Местърс 1000" в Торонто след уникално драматична победа с 2:1 - 5:7, 7:5, 7:6 (7:5) сета срещу южноафриканеца Кевин Андерсън. В решителния трети сет се стигна до тайбрек, който 23-годишният хасковлия спечели със 7:5.

Григор триумфира в драма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236890

Григор Димитров  отстрани Кевин Андерсън (ЮАР) в драматичен четвъртфинал на турнира в Торонто от сериите „Мастърс” – 5:7, 7:5, 7:6 (6).
Родната звезда за втори път в кариерата си стига полуфинал в елитната верига. Турнирът в Канада е с награден фонд 3 766 270 долара. С триумфа Гришо заработи 147 800 долара и 360 точки за световната рантглиста. 
Д Григор Димитров отстрани Кевин Андерсън (ЮАР) в драматичен четвъртфинал на турнира в Торонто от сериите „Мастърс” – 5:7, 7:5, 7:6 (6). Родната звезда за втори път в кариерата си стига полуфинал в елитната верига. Турнирът в Канада е с награден фонд 3 766 270 долара. С триумфа Гришо заработи 147 800 долара и 360 точки за световната рантглиста. Д

Гришо на полуфинал в Торонто!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236887

Григор Димитров се класира на полуфинала на Мастърс турнира в Торонто след крайно драматична победа над южноафриканеца Андерсън.
Най-добрият български тенисист надделя с 2:1 сета.
Първата част бе за неговия съперник - 5:7.
Вторият сет започна с надмощие за Гришо, който поведе с 5:2. Андерсън изравни геймовете, Григор Димитров се класира на полуфинала на Мастърс турнира в Торонто след крайно драматична победа над южноафриканеца Андерсън. Най-добрият български тенисист надделя с 2:1 сета. Първата част бе за неговия съперник - 5:7. Вторият сет започна с надмощие за Гришо, който поведе с 5:2. Андерсън изравни геймовете,

Пернишкият съветник Пламен Борисов: Искам да ме критикува Явор Дачков - това ще ме направи мъченик, без никаква мъка

http://www.zapernik.com/politika/pernishkiyat-suvetnik-plamen-borisov-iskam-da-me-kritikuva-yavor-dachkov_33594/

Искам да ме критикува Явор Дачков - това ще ме направи мъченик, без никаква мъка. Това обяви в социалната мрежа пернишкия общински съветник от ГЕРБ Пламен Борисов. Повод е поисканата от журналиста Явор Дачков оставка на правосъдния министър Христо Иванов, заради спрените му адвокатски права. Пламен Борисов също е адвокат. По адрес на новия правосъден министър от служебното правителство, Пламен Борисов казва: "Е те затова се скъсаха да плюват и по новия правосъден министър днес. Не го знаех...

Продължава

Осъдиха на 10 г. винар, мамил милионери в САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236548

37-годишният търговец на вина Руди Курниаван е осъден в САЩ на 10 г. затвор и $ 20 млн. глоба заради продажба на фалшиви вина за милиони, предаде Би Би Си.
Освен това той трябва да възстанови $ 28,4 млн. на жертвите си, сред които са големи богаташи, включително милиардерът Уилям Кох, магнатът на недвижими имоти Питър Фасители и калифорнийският 37-годишният търговец на вина Руди Курниаван е осъден в САЩ на 10 г. затвор и $ 20 млн. глоба заради продажба на фалшиви вина за милиони, предаде Би Би Си. Освен това той трябва да възстанови $ 28,4 млн. на жертвите си, сред които са големи богаташи, включително милиардерът Уилям Кох, магнатът на недвижими имоти Питър Фасители и калифорнийският

Пернишката журналистка Илияна Иванова: Ходенето на избори у нас стана по-често от ходенето на море

http://www.zapernik.com/politika/pernishkata-jurnalistka-iliyana-ivanova-hodeneto-na-izbori-u-nas-stana_33593/

Коментар за телезивия news7

Ходенето на избори у нас стана по-често от ходенето на море.

По финансови причини половината от българите няма да стъпят на плажа това лято. Пак по финансови причини няма да отидат до урните тази есен, макар гласуването да е все още безплатно. Празният хладилник и висящите сметки са все по-сериозна демотивация за вота на народа.

Това обаче някак си политиците не могат да го разберат. Както не могат да разберат как с две минимални заплати се плащат ток, вода, кредит, купуват се...

Продължава

На 9 август рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236578

Александър Краваров, бивш кмет на Банско
Проф. Валентин Колев, художник
Валентин Николов, бивш изп. директор на АЕЦ “Козлодуй”, бивш депутат
Валентин Милтенов, бивш депутат
Георги Василев-Гочето, футболен треньор
Гинка Драганинска, директор на Агенцията за държавна финансова инспекция
Григор Гогов, изп. директор на Агенция по горите
Емил Стр Александър Краваров, бивш кмет на Банско Проф. Валентин Колев, художник Валентин Николов, бивш изп. директор на АЕЦ “Козлодуй”, бивш депутат Валентин Милтенов, бивш депутат Георги Василев-Гочето, футболен треньор Гинка Драганинска, директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Григор Гогов, изп. директор на Агенция по горите Емил Стр

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4236690


Проф. Валентин Колев, живописец, 66 г.
Ваня Палейкова, отговорен редактор в отдел “Регионални издания и кореспонденти” на в. “Труд”.

Георги Василев-Гочето, треньор по футбол, 68 г.
Гинка Драганинска, директор на Агенцията за държавна финансова инспекция.
Инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Агенцията по горите, 61 г.
Доц. Проф. Валентин Колев, живописец, 66 г. Ваня Палейкова, отговорен редактор в отдел “Регионални издания и кореспонденти” на в. “Труд”. Георги Василев-Гочето, треньор по футбол, 68 г. Гинка Драганинска, директор на Агенцията за държавна финансова инспекция. Инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Агенцията по горите, 61 г. Доц.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване