Макс Верстапен ще стане най-младият пилот във Формула 1 на 17 години

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363781_maks_verstapen_shte_stane_nai-mladiiat_pilot_vuv/?ref=rss


Шестнадесетгодишният Макс Верстапен ще стане най-младият пилот в историята на Формула 1 следващия сезон, след като подписа договор с "Торо росо".

Холандският тинейджър, син на бившия пилот Йос Верстапен, ще замени французина Жан-Ерик Верн и ще си партнира с Даниил Квят следващия сезон. 

"Откакто бях на седем години, Формула 1 беше цел в живота ми, така че мечтата ми стана реалност", заяви Верстапен на интернет страницата на отбора.

Верстапен ще навърши 17 години...

Днес вложители в КТБ излизат на протест и във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261524

Граждани със средства, замразени в КТБ, организират пореден национален протест днес в 17:30 пред сградата на БНБ в София. Във Варна и Бургас също ще се проведат подобни протести, научи Moreto.net. Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество Търговска Банка "Виктория".

Искат тест за интелигентност за кандидат-депутатите

http://www.cross.bg/radkov-inteligentnost-test-1426087.html

/КРОСС/ "Преди една седмица предложихме на партиите и коалициите да пратят желаещите от своите листи да се подложат на тест за интелигентност. Това е вътрешен тест, не публичен, а целта е да преценят кой за каква сфера е подходящ и съответно да преподредят листите си. Засега обаче все още никой не се е свързал с нас". Това обясни в "Здравей, България" председателят на МЕНСА-България Христо Радков. "Смята се, че в световен мащаб IQ тестът може да бъде издържан от 2% от населението. В България в клуба членуват около 2000 души, но издържалите теста са повече. Най-голям процент от тях са от IT сектора", поясни Радков. Той добави, че в практиката си е имал случаи, в които частни фирми са пожелали да тестват кандидатите си за работа. Никой обаче не се явил. Тестът се състои от 45 въпроса, на които трябва да се отговори за 30 минути. Христо Радков поясни, че човек със средна интелигентност може да го реши за един час без проблем. За половин час обаче е по-трудно.  

Шефката на НДСВ: Оттеглянето на Соломон Паси не е удар

http://frognews.bg/news_74826/

Броят на депутатите трябва да се намали на 120, например, каза председателят на НДСВ Антония Първанова по БНТ. Според лидера на партията в България трябва да се проведе радикална реформа. Промените трябва да включват свикване на Велико народно събрание, което да промени Конституцията.

"Реал" и "Атлетико" дават старт на сблъсъка за Суперкупата на Испания

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363782_real_i_atletiko_davat_start_na_sblusuka_za_superkupata/?ref=rss


Мадридските "Атлетико" и "Реал" ще подновят съперничеството си в сблъсъка за Суперкупата на Испания, с което ще повторят тазгодишния финал в Шампионската лига.

През миналия сезон градските съперници се изправиха пет пъти един срещу друг, а "кралския" клуб спечели най-важната среща между тях с 4:1 след продължения в Лисабон.

"Реал" преодоля "дюшекчиите" и в полуфиналите за Купата на Краля с 5:0 общ резултат, след което спечели трофея с успех над "Барселона". "Атлетико"...

Слънчево и почти тихо ще е времето днес

http://www.vesti.bg/bulgaria/slynchevo-i-pochti-tiho-shte-e-vremeto-dnes-6020270

Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°

Археологът, за когото говори целият свят

http://www.grreporter.info/Arheologt_za_kogoto_govori_celiyat_svyat/15970

От 2009 Катерина Перистери е ръководител на групата, която започва интензивна работа за разкриването на гробницата в Амфиполи. Тя е археолог с богати познания, опит и мотивация да да разкрие самоличността на положения в гробницата покойник.

прочети повече

Какво може шпионският софтуер, струващ 1.4 млн. евро

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/19/2363580_kakvo_moje_shpionskiiat_softuer_struvasht_14_mln_evro/?ref=rss


Наскоро хакер успя да преодолее защитите на компанията Gamma Group, която е производител на един от най-сложните шпионски софтуери в света - FinSpy. Смята се, че той се използва от множество компании и разузнавателни агенции по света, тъй като е с множество възможности и висока ефективност.

Сред изтеклите документи е и пълната ценова листа на FinSpy. Очаквано, подобен софтуер е скъп. Много скъп. Пълният комплект с всички функции, лицензи, устройства и поддръжка за няколко години...

Три чужди компании искат участие в газопреносната система на Украйна

http://econ.bg/Новини/Три-чужди-компании-искат-участие-в-газопреносната-система-на-Украйна_l.a_i.562479_at.1.html

Три чужди компании, сред които и Chevron са подадли заявки за участие в управлението на украинската газотранспортна сситема. Това съобщава ИТАР-ТАСС,...

Бяла черква: Ромите или ще се махнат, или ние ще ги махнем

http://offnews.bg/news/n_1/n_378513.html

Ромите или ще се махнат, или ние ще ги махнем. Такава закана отправиха тази сутрин жители на Бяла черква пред камерата на Нова тв. Напрежението между българи и роми се нагнетява от 3 години, когато ромите се преселили в Бяла черква, но избухва след побой на 9 август в заведение. Версиите за случилото се на едната и другата страна силно се разминават. "Моят син беше бит. Това беше опит за убийство. 6-7 човека го нападнаха", разказа жена, жител на Бяла черква. "Напили се една вечер и се правят на царе. От 4-5 села са ги изгонили и сега са дошли тук, купили са си имоти", обясни мъж. Версията на ромите е различна. "Стрелял съм, но във въздуха. Когато стана боя от наша страна бяха 4 деца, а срещу тях скочиха 20-30 големи мъже", заяви един от ромите. Според него "кметицата вдига бунт, защото не гласуваме за нея". Кметът Албена Тотева посрещна това твърдение със смях. "Когато са правили проблеми, съм ходила и съм им правила забележки, много сериозно съм се отнасяла. Не съм на тяхна страна, защото те не спазват закона. Когато са живели в Павликени, са извършвали и изнасилвания", каза Тотева. Жена - собственичка на магазин - пък разказа как ромка откраднала рокля и заяви, че е забранила на ромите да стъпват в магазина й. В града има засилено полицейско присъствие. Представители на полицията и прокуратурата са на място, за да разговарят и с протестиращите и да ги охраняват. В събота над 700 души излязоха на протест и събраха подписка за изселване на ромските семейства. Събраните подписи ще бъдат изпратени в Прокуратурата и областната дирекция на МВР.

Асансьор пропадна и уби жена в столицата

http://crime.actualno.com/Asansior-propadna-i-ubi-jena-v-stolicata-news_45733.html

Асансьор пропадна във висока сграда в столицата. От силния удар една жена загина, съобщи БГНЕС. Инцидентът стана тази сутрин между 8 и 9 ч. в 12-етажен блок на "Цариградско шосе" 103, нами...

"Южен поток България" прави каквото си иска, не спира дейност и МИЕ се обръща към съда

http://business.actualno.com/Ujen-potok-Bylgarija-pravi-kakvoto-si-iska-ne-spira-dejnost-i-MIE-se-obryshta-kym-syda-news_45734.html

Невероятно, но факт - след като вчера икономическият и енергиен министър Васил Щонов изрично нареди на Българския енергиен холдинг (БЕХ) да спре всякаква дейност по "Южен поток", късно снощи...

Хореографката Лиу Лу: Джеки Чан създаде Dragon KungFu, а аз - танците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252397

7-ото издание на фестивала One Dance Week в Пловдив ще бъде открито на 28 август със спектакъла Gateway на Dragon KungFu - танцовата компания на холивудската звезда Джеки Чан. Изпълнителите са представители на най-престижните кунг-фу школи в Китай и на манастира Шаолин. Трупата е основана на 21 октомври 2006 г. от Джеки Чан. 7-ото издание на фестивала One Dance Week в Пловдив ще бъде открито на 28 август със спектакъла Gateway на Dragon KungFu - танцовата компания на холивудската звезда Джеки Чан. Изпълнителите са представители на най-престижните кунг-фу школи в Китай и на манастира Шаолин. Трупата е основана на 21 октомври 2006 г. от Джеки Чан.

#кой провали протеста?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252206

Текстът започва с линк към статия на Самуил Петканов, озаглавена “Властта на протеста не е това, което е.” Текста на Самуил Петканов вижте ТУК
А и протестът не е това, което е.
Самуил Петканов е много по-ценен като сатирик. 
Патетиката на този текст е оправдаема, млад човек, бла-бла- бла, но имаше хора от “Протестна мрежа”, Текстът започва с линк към статия на Самуил Петканов, озаглавена “Властта на протеста не е това, което е.” Текста на Самуил Петканов вижте ТУК А и протестът не е това, което е. Самуил Петканов е много по-ценен като сатирик.  Патетиката на този текст е оправдаема, млад човек, бла-бла- бла, но имаше хора от “Протестна мрежа”,

Жандармерия опазва реда в Бяла Черква

http://www.cross.bg/byala-semeiistva-cherkva-1426085.html

/КРОСС/ Екип на жандармерията пристигна в Бяла Черква, за да помага за опазването на реда. Нощта в градчето премина спокойно. Има засилено полицейско присъствие, съобщава БНТ. Напрежението в градчето възникна преди няколко дни, след като местни жители излязоха на протест срещу пет семейства, които, по думите им, тормозят съгражданите си с побои, кражби и саморазправи. Фамилиите живеят в Бяла Черква от няколко години, а това не са първите оплаквания срещу тях. Капката, която преляла чашата е инцидент от миналата седмица, когато членове на конфликтните ромски семейства размахвали газов пистолет в дискотека и пребили младеж. Според местните хора в последните дни те станали още по-агресивни и се разхождали в града с ножове. Протестиращите са организирали подписка, в която са се включили 700 души с искане за изселване на ромските фамилии. Твърдят, че протестът им не е на етническа основа, защото конфликтните семейства често влизали в разправии и с други роми.  

Порошенко променя военната стратегия в Източна Украйна с цел на изолира проруските сепаратисти

http://www.moreto.net/novini.php?n=261525

Украинските въоръжени сили в Източна Украйна ще сменят тактиката, за да ускорят процеса по изолиране на проруските бунтовници и отрязване на достъпа им до руската граница, откъдето те получават оръжия и провизии. Това предвижда нова стратегия, която бе одобрена от ръководителите на украинските силови структури на среща с президента на страната Петро Порошенко.

Суарес пак играе, "Барса" взе купа с 6:0

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252807

Луис Суарес отново е в игра и чу стадионът да скандира името му. Уругваецът направи дебют с 15 минути на терена за "Барселона", който спечели своята купа "Жоан Гампер", разгромявайки мексиканския "Леон" с 6:0. Но официалният дебют на Суарес ще дойде на 25 октомври, когато изтича наказанието му заради ухапването на италианеца Джордо Киелини на свето Луис Суарес отново е в игра и чу стадионът да скандира името му. Уругваецът направи дебют с 15 минути на терена за "Барселона", който спечели своята купа "Жоан Гампер", разгромявайки мексиканския "Леон" с 6:0. Но официалният дебют на Суарес ще дойде на 25 октомври, когато изтича наказанието му заради ухапването на италианеца Джордо Киелини на свето

Млади лекари протестират със стегнати за чужбина куфари

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/mladi-lekari-protestirat-sys-stegnati-za-chuzhbina-kufari-6020269

Статистиката е тревожна – 80% от младите медицински специалисти търсят реализация извън страната ни

Поредният шпионски скандал - Германия подслушвала турските тайни служби

http://www.cross.bg/tyrtziya-berlin-ankara-1426084.html

/КРОСС/ Твърденията, че германските тайни служби са подслушвали турските си колеги доведоха до изостряне на отношенията между Берлин и Анкара. Турският външен министър Ахмед Давутоглу заяви, че Турция очаква обяснение от германските политици, предава БНР. Посланикът на Германия в Анкара Еберхард Пол бе повикан за обяснения в турското външно министерство. Твърденията,че Германия е подслушвала Турция, с която са съюзници в НАТО, се появиха в германски медии. Според публикация на "Дер Шпигел" Берлин започнал да шпионира турската национална разузнавателна служба още през 2009 г., тъй като имало съмнения, че Анкара подкрепя ислямските екстремисти в Сирия с оръжие и логистика, от една страна, а от друга се опитвала да упражнява натиск върху Берлин, да й предава информация за активистите на кюрдската работническа партия ПКК. Другата посока на твърденията са, че Турция играе засилваща се роля в ислямизацията на Балканите, а също и че е отворена страна за трафиканти на дрога и търговци на хора и трябва да бъде под наблюдение.  

Преглед на печата, вторник, 19 август

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-вторник-19-август_l.a_i.562477_at.1.html

СТАНДАРТ: Евтиният ток първо за бизнес Евтиният ток първо да покрива нуждите на българските предприятия и чак след това да отива за износ. Това е...

Враца на бунт срещу Министерството на отбраната

http://frognews.bg/news_74825/

Решението на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов да замрази проекта за рестарт на механизирания батальон във Враца предизвика серия от протести в града. Първият от тях е от 18 часа тази вечер пред централната поща.

Протестите се завръщат на "Олд Трафорд"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252803

Позабравените времена с протести срещу семейство Глейзър са на път да се завърнат на "Олд Трафорд". Фенове на "Манчестър Юнайтед" се заканиха всеки мач да издигат плакати срещу собствениците, ако не купят световни звезди на новия треньор Луис ван ГАал. Само 10 дни преди края на трансферния прозорец съставът на "Юнайтед" изглежда съвсем малък и лише Позабравените времена с протести срещу семейство Глейзър са на път да се завърнат на "Олд Трафорд". Фенове на "Манчестър Юнайтед" се заканиха всеки мач да издигат плакати срещу собствениците, ако не купят световни звезди на новия треньор Луис ван ГАал. Само 10 дни преди края на трансферния прозорец съставът на "Юнайтед" изглежда съвсем малък и лише

Предстоящите избори - първата действителна проява на „Република БГ"

http://www.cross.bg/repyblika-izborite-partiya-1426083.html

/КРОСС/ „Република БГ" е дългосрочен проект. За нас изборите са само един етап, но те са изключително важни, защото това е първата действителна проява на „Република БГ". Чрез тях трябва да се наложим, да направим популярна нашата кауза. Това каза председателят на партия „Република БГ" Георги Василев в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" на БНТ в коментар на регистрирането на партията му в ЦИК за предстоящите парламентарни избори. Той посочи, че водената от него политическа формация няма да се коалира преди изборите. Той все пак допълни, че след изборите ще бъдат водени преговори с всички дясноцентристки партии, които споделят идеи близки до каузата на неговото партия. "Ще се борим за гласовете на всички български граждани, които желаят да живеят в европейска, цивилизована България, хората, които искат да вземат решенията в собствените си ръце. Целта ми е да дам надежда и кураж, че обединението на тези хора е възможно и те могат да участват реално в политическата власт, а не просто да бъдат използвани като електорат", категоричен е той.  

Във Враца излизат на протест за възстановяване на военно поделение

http://www.cross.bg/podelenie-vratza-vuzstanovyavane-1426082.html

/КРОСС/ Във Враца днес ще се проведе протест срещу намерението на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов да замрази проекта за възстановяване на военното поделение в града. Една от задачите на бившото поделение беше да подпомага населението при бедствия и тежки промишлени аварии. Шаламанов посочи преди дни, че след актуализацията на бюджета няма средства за възстановяване на врачанското поделение. Противоположна е позицията на офицера от запаса подполковник Радослав Гетов от инициативния комитет за подкрепа на формированието, който твърди, че бюджетът на Министерството на отбраната за тази година има предвидени 2 милиона лева целеви средства. Поделението трябваше да бъде открито на 1 декември тази година, като още в началото на октомври трябваше да бъдат командировани във Враца 35 военнослужещи, които да подготвят възстановяването му. 185 души от други формирования в страната вече са заявили желание да служат във Враца, предава БНР. В хода на армейските реформи поделението беше закрито при министър Аню Ангелов, а наследникът му Ангел Найденов одобри възстановяването му. Идеята беше да бъде механизиран батальон с 250 военнослужещи. Освен за цели, свързани с националната отбрана, беше предвидено да бъде учебен център за задгранични мисии и да помага на населението при бедствия и аварии.  

Директорът на РИМ-Варна: Вече получихме парите за разкопки и започнахме активно работа в крепостта „Кастрици”

http://www.moreto.net/novini.php?n=261457

Вече получихме парите за разкопки и започнахме активно работа. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна проф. Валентин Плетньов, директор на Регионалния исторически музей в града и ръководител на разкопките в крепостта „Кастрици”. Той посочи, че са получени 70% от средствата, а остатъка се плаща при приключване на проекта.

Новата FIFA 15 сканира в 3D лицата на футболистите (СНИМКИ)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252446

Играчите са сканирани с последната 3D технология, а всеки стадион е брандиран толкова детайлно, че анимирани ЛЕД рекламни пана са точни до местоположението им. FIFA 15, изглежда, е най-автентичната репрезентация на футбола, създавана някога. A компанията производител на футболния симулатор EA има свръхскъпите лицензи, за да го направи. Играчите са сканирани с последната 3D технология, а всеки стадион е брандиран толкова детайлно, че анимирани ЛЕД рекламни пана са точни до местоположението им. FIFA 15, изглежда, е най-автентичната репрезентация на футбола, създавана някога. A компанията производител на футболния симулатор EA има свръхскъпите лицензи, за да го направи.

Първият човек летял в Космоса - Юрий Гагарин пристигнал в Перник със зелена Чайка и едвам се виждал от терасата на Минна дирекция

http://www.zapernik.com/obshtestvo/purviyat-chovek-letyal-v-kosmosa-yurii-gagarin-pristignal-v_33771/

Първият човек в историята на човечеството, който излетя в Космоса - Юрий Гагарин е бил на посещение в Перник, предаде човек на ZaPernik.com.

Малко са перничаните, които знаят или си спомнят, че Юрий Гагарин е бил в Перник през месец май, 1962-а година. Перник е и първият българския град, след София, в който летецът - космонавт стъпва.

Гагарин е пристигнал в миньорския град по покана на тогавашното ръководство на БКП. Хиляди перничани са посрещнали първия...

Продължава

80% от младите лекари напускат България

http://econ.bg/Новини/80-от-младите-лекари-напускат-България_l.a_i.562476_at.1.html

Данните от анкета сред десетки медици от цялата страна до 40 години показват, че 80% от тях заминават за чужбина. Тя е направена от четири...

Напук на министър Щонов "Южен поток" вдигна капитала си

http://frognews.bg/news_74824/

Напук на забрана, издадена от служебния министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов, газовото дружество "Южен поток България" вдигна капитала си 25 пъти - от 15,588 млн. лв. на 397,606 млн. лв. Скандалното увеличение е вписано в Търговския регистър в 14,36 ч. вчера.

Шефът на пътната агенция Лазар Лазаров: Ще ремонтираме "Тракия" до Пловдив най-рано догодина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252490

- Инж. Лазаров, вече казахте, че пътната агенция няма пари за ремонтиране на старите участъци на “Тракия” и търговете ще се прекратят. Но между София и Пловдив магистралата е вече тотално разбита, не е ли редно все пак да се ремонтира?  - Естествено е, че магистрала “Тракия” в тези участъци трябва да се ремонтира. - Инж. Лазаров, вече казахте, че пътната агенция няма пари за ремонтиране на старите участъци на “Тракия” и търговете ще се прекратят. Но между София и Пловдив магистралата е вече тотално разбита, не е ли редно все пак да се ремонтира? - Естествено е, че магистрала “Тракия” в тези участъци трябва да се ремонтира.

Кметът на Бяла Черква: Проблемът не е нито етнически, нито политически

http://velikotarnovo.actualno.com/Kmetyt-na-Bjala-Cherkva-Problemyt-ne-e-nito-etnicheski-nito-politicheski--news_45721.html

Проблемът в Бяла черква не е нито етнически, нито политически. Това каза в интервю за Радио „Фокус” Албена Тодорова, кмет на възрожденското градче. Проблемите са отдавна, а за кон...

Бареков плюс Ковачки - МВР да отваря разработка "До Костинброд, Бобов дол и обратно"

http://viewpoint.actualno.com/Barekov-plus-Kovachki---MVR-da-otvarja-razrabotka-Do-Kostinbrod-Bobov-dol-i-obratno-news_45729.html

По това как ще се справим с купуването на гласове, хората ще ни оценяват. Тези сакрални и много верни думи изрече служебният премиер Георги Близнашки в интервю вчера, като изрично подчерта, че се търс...

Разбраха защо мъжете живеят по-кратко

http://actualno.actualno.com/Razbraha-zashto-myjete-jivejat-po-kratko-news_45730.html

Според статистиката факт е, че жените живеят по-дълго от мъжете. Защо е така – досега нямаше отговор на този въпрос. Учените от университета Упсала вече имат обяснение на този факт. Според ...

Какво не знаем за ролята на бащата

http://interest.actualno.com/Kakvo-ne-znaem-za-roljata-na-bashtata-news_45731.html

Традиционно на бащата се гледа като на родител № 2. Означава ли това ,че бащата е по-малко значим? В действителност ролята на бащата в живота на сина или дъщерята е много по-важно, отколкото може да с...

96 на сто от младите лекари готови да напуснат страната

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da37599/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0C960Ena0Esto0Eot0Emladite0Elekari0Egotovi0Eda0Enapusnat0Estranata0H1783770C/story01.htm

Заплащането не е единственото, което прогонва младите лекари, според д-р Емануил Найденов от инициативата "Млади лекари за ново здравеопазване"


"ДРУГОТО УЧИЛИЩЕ - ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ"

http://www.zapernik.com/obshtestvo/drugoto-uchilishte-opoznai-sebe-si_33746/

Кабинет по квантова психология организира лекции и консултации:

Партньорство и деца, родови и кармични проблеми, личностно израстване в духовен и материален план...

Лектор: Валентин Ковачганев

Координатор за Пернишка област Венцислав Димитров

GSM 0878 393927

Най-много спят в Мелбърн

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/naj-mnogo-spiat-v-melbyrn-6020268

Най-малко сън средно на денонощие имат жителите на японската столица Токио

80% от младите лекари отиват в чужбина

http://www.cross.bg/lekari-mladite-chyzhbina-1426081.html

/КРОСС/ 80% от младите лекари стягат куфарите за чужбина. Това показват данните от анкета сред десетки медици от цялата страна до 40 години, които ще бъдат представени днес от нова гражданска инициатива, наречена "Млади лекари за ново здравеопазване". В нея се включват Асоциацията на студентите медици в България, Фондация "Остани", Асоциация за развитие на медицинската общност и Български лекари за европейски стандарт на специализация и съмишленици. С обелки от портокали те ще призоват политиците да „освежат" здравната система, за да спрат изтичането на български лекари към чужбина. Организаторите са готови и с предложения за оздравяване на българското здравеопазване. Според техните данни има риск до 2020 година страната ни да остане без медицински специалисти. Основната причина, поради която младите лекари искат да напуснат България, е ниското заплащане и остарелите условия за работа. Най-предпочитаната дестинация за медиците е Германия. Затова и младите лекари се обявяват за Refresh на системата! В противен случай потеглят да се реализират в чужбина.  

С годишна бг-заплата купуваме едва 7 кв.м. жилище

http://frognews.bg/news_74823/

Средното бг-възнаграждение за година - около 9475 лева, стига само за 7 квадрата в столицата.В същото време с получаваните за 12 месеца 38 568 евро всеки работещ белгиец може да си купи в София просторен апартамент от 85 квадрата или 2 по-малки.

Диего Коща поведе "Челси" към първото място

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252798

Струващият 32 милиона лири Диего Коща започна да се изплаща още от първия мач. Испанският национал вкара гол за "Челси" при победата с 3:1 над новака "Бърнли" като гост и отборът на Жозе Моуриньо оглави класирането във Висшата лига след изиграването на всички мачове от първия кръг.

За радост на публиката чудо стана и "Бърнли" поведе с гол на Струващият 32 милиона лири Диего Коща започна да се изплаща още от първия мач. Испанският национал вкара гол за "Челси" при победата с 3:1 над новака "Бърнли" като гост и отборът на Жозе Моуриньо оглави класирането във Висшата лига след изиграването на всички мачове от първия кръг. За радост на публиката чудо стана и "Бърнли" поведе с гол на

Жегите се завръщат

http://www.bnews.bg/article-114147

Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°

Само богатите домакинства в САЩ усещат ръста на работните заплати

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da32b80/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Csamo0Ebogatite0Edomakinstva0Ev0Esasht0Euseshtat0Erysta0Ena0Erabotnite0Ezaplati0H1783740C/story01.htm

От 2008 г. до 2012 г. доходите на най-богатите 20% от домакинствта са нараснали с 8 358 долара годишно, докато на най-бедните 20% спадат с 275 долара


НДСВ ще се яви самостоятелно на изборите, но ще работи за създаването на Конституционен алианс

http://www.cross.bg/ndsv-blok-promeni-1426080.html

/КРОСС/ „Ние водим разговори не само с ББЦ. Идеята за коалиция с тях дойде още миналата есен, когато НДСВ обяви, че ще води преговори за консолидиране на центъра. Противопоставянето на ляво-дясно не ни носи нищо добро. Единственият балансьор в центъра се води ДПС и това капитализира интереси. Хората живееха спокойно и имаше истински диалог в парламента, когато НДСВ бе на власт. 2001 година не бе никак по-различно по отношение на отношенията между леви и десни, но НДСВ постави баланс", заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на НДСВ Антония Първанова. „И в ГЕРБ, и в БСП, и в ДПС, и при Реформаторския блок се говори само за властта - нищо за народа, нищо за икономиката, а само за власт и кой с кого ще се коалира", добави тя. Тя бе категорична, че НДСВ не е за продаване, въпреки недобрата кондиция на партията. „Аз като лидер на партия, която е била в управлението, а сега е малка партия, трябва да се грижа за репутацията й. Ние няма да отстъпим от принципите си, дори и да продължаваме да търсим партньори. Искаме в България, веднага след изборите, да се започне подготовката на Конституционен алианс или блок, който да доведе до промени в Конституцията, да свика Велико народно събрание и да промени изборното законодателство", на мнение е бившият евродепутат. По нейни думи трябва да се инвестира в предприемчивите хора и да се помага на останалите. „Ние търсим партньори и за нас управлението не е целта

Цветан Василев бил засечен в Сърбия

http://offnews.bg/news/n_1/n_378504.html

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка е бил засечен в Сърбия, пише "24 часа" днес. Василев, обвиняем за източването на 206 милиона лева от банката от 28 юли, е обявен за издирване и е издадена европейска заповед за арест. В Сърбия обаче тя не важи. Източници на изданието от Интерпол не потвърждават, че става въпрос за Сърби, но казват, че става въпрос за страна, която е съседна или близка до България, за която не важат европейските заповеди за арест. Такива са  Сърбия, Турция, Македония, Черна гора, Албания, Босна. Друг източник на вестника, близък до банкера, обаче насочва към Сърбия с думите, че по всяка вероятност Василев е в Белград, където има приятели и бизнеспартньори. В сръбския град Парачин, на 160 км от Белград, Цветан Василев има стъкларски завод. В Босна банкерът има тютюнева фабрика. Василев е напуснал австрийската столица Виена и е потърсил убежище още през юли, преди да бъде обвинен задочно по делото за КТБ, твърди "24 часа". Българските власти били готови с искане за екстрадиция на Василев, за да може да изпрати, ако информацията се потвърди и банкерът бъде задържан. Изискванията са до 3 дни да бъде пратено не само искане за екстрадиция, но и папка с документи за обвиненията и доказателствата за тях.

Жандармерията се намесва заради напрежението в Бяла черква

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252790

Продължава напрежението в Бяла черква, съобщи Нова телевизия. Жителите на града протестират от няколко дни с искане новозаселилите се ромски семейства да бъдат изселени. Причината - предизвиквали проблеми, побои, кражби и грабежи.
Според жителите на Бяла черква, напрежението се е нагнетило през последните 3 години. Продължава напрежението в Бяла черква, съобщи Нова телевизия. Жителите на града протестират от няколко дни с искане новозаселилите се ромски семейства да бъдат изселени. Причината - предизвиквали проблеми, побои, кражби и грабежи. Според жителите на Бяла черква, напрежението се е нагнетило през последните 3 години.

Напрежението в Бяла черква расте, намесва се жандармерията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252784

Продължава напрежението в Бяла черква. Жителите на града протестират от няколко дни с искане новозаселилите се ромски семейства да бъдат изселени, съобщи Нова телевизия. Причината - предизвиквали проблеми, побои, кражби и грабежи.
Вижте повече за положението в Бяла Черква ТУК
Според жителите на Бяла черква, Продължава напрежението в Бяла черква. Жителите на града протестират от няколко дни с искане новозаселилите се ромски семейства да бъдат изселени, съобщи Нова телевизия. Причината - предизвиквали проблеми, побои, кражби и грабежи. Вижте повече за положението в Бяла Черква ТУК Според жителите на Бяла черква,

Тайните на бизнеса на Sony с дигитални стикери

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da32b82/l/0L0Sinvestor0Bbg0Chai0Etek0C350A0Ca0Ctainite0Ena0Ebiznesa0Ena0Esony0Es0Edigitalni0Estikeri0H1783720C/story01.htm

Насочването към стикерите за мобилни приложения се вписва в новата стратегия на концерна за акцентиране върху забавлението


Преглед на печата - 19 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261523

„24 часа": 72 ферарита се карат в България, едно е ново 72 ферарита са с български регистрационни номера, сочи официалната статистика на МВР. 22 от тях са на възраст до 5 години. През първите 6 месеца на годината у нас е ригистрирано само едно чисто ново ферари и още 10 употребявани.

Нов протест на вложители и служители на КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_378502.html

Нов протест готвят вложители и служители на КТБ днес, пред сградата на БНБ. Протестът, планиран за 17.30 ч., се организира чрез Фейсбук групи. Вложителите искат незабавното отваряне на Корпоративна търговска банка, в която средствата им са блокирани. "Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество Търговска банка "Виктория". Ние - вложителите, смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като Европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката, смятаме, че е недопустимо толкова време досега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Всички ние смятаме, че е пълен абсурд правителството и БНБ да ни обричат на тази мизерия, в която се намираме в момента благодарение на тяхното бездействие за решаване на проблема. Настояваме веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките ни , както и план за мерки и срокове, в които ще се изпълнят. Настояваме нашите граждански права да бъдат незабавно спазени", се казва в анонса за протеста във Фейсбук. Също днес се учредява иницииран от Вежди Рашидов Инициативен комитет на клиентите на КТБ. Учредяването му е на 19 август от 12 ч. в сградата на Конфедерацията на труда "Подкрепа" на пл. "Гарибалди" в София. Рашидов е един от големите вложители в КТБ, чиито пари са блокирани от 20 юни, когато банката с мажоритарен собственик Цветан Василев бе поставена под специален надзор от БНБ заради риск от неплатежоспособност.

"Лудогорец" влиза с увереност в битката със "Стяуа" за Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363779_ludogorec_vliza_s_uverenost_v_bitkata_sus_stiaua_za/?ref=rss


"Лудогорец" показа спокойствие и оптимизъм преди първия плейофен сблъсък със "Стяуа", който ще маркира втория опит на зелените да влязат в групите на Шампионската лига.

През миналия сезон отборът от Разград отпадна от Базел и стигна до осминафиналите в Лига Европа, а според новия страши треньор Георги Дерменджиев съставът вече е много по-зрял.

Специалистът обясни, че е разучил много добре румънския съперник и очаква двата мача да преминат в тактическото надиграване....

Общинари отличници от ГЕРБ стават депутати

http://frognews.bg/news_74822/

ГЕРБ са включили в кандидатдепутатските листи на партията общинари отличници. Имената ще бъдат обявени до 26 август, а новите попълнения са наши представители в общинските съвети по места.

Истина или лъжа: Софи Маринова съветва Петко Димитров как да гледа бебето си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252048

Софи Маринова предаде част от родителския си опит на Петко и Яна Димитрови, писа много жълт сайт преди дни. 

Според изданието тримата се срещат в нощен клуб в София. Тогава певицата отива на масата на Димитров и подробно обяснила коя е най-подходящата температура, на която да се къпе бебето, какво се случва по време на коликите и какво трябва Софи Маринова предаде част от родителския си опит на Петко и Яна Димитрови, писа много жълт сайт преди дни. Според изданието тримата се срещат в нощен клуб в София. Тогава певицата отива на масата на Димитров и подробно обяснила коя е най-подходящата температура, на която да се къпе бебето, какво се случва по време на коликите и какво трябва

Прилепи, маймуни и антилопи - учените са в търсене на източника на ебола в природата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/19/2363676_prilepi_maimuni_i_antilopi_-_uchenite_sa_v_tursene_na/?ref=rss


Зад трескавите опити да не се допусне предаването на еболата от човек на човек се крие още един плашещ проблем - никой не знае откъде точно идва вирусът, нито как да бъде спрян, за да няма нови взривове на болестта, пише "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

От появата си за пръв път през 1976 г. еболата е имала около 20 огнища в Африка. Вирусът идва от някъде – вероятно от прилепите - но експертите са съгласни, че трябва да се определи съвсем точно източникът му в природата.
...

САЩ забраниха на самолетите си да летят над Сирия

http://offnews.bg/news/n_1/n_378500.html

Американският авиационен регулатор нареди на авиокомпаниите в САЩ да спрат да летят над Сирия заради „сериозна потенциална заплаха” за гражданските самолети, включваща въоръжени групировки с противосамолетни оръжия, предаде AFP. „Основавайки се на обновената оценка на риска свързан с такива операции и липсата на искания от оператори желаещи да летят в това въздушно пространство, ние смятаме, че е по-благоразумно да забраним на американските оператори да летят от, за и над Сирия”, се казва в изявление на Федералната администрация по въздухоплаване на САЩ (FAA). „Продължаващият въоръжен конфликт и променлива сигурност в Сирия представлява сериозна потенциална заплаха за гражданската авиация”, се казва още в предупреждението на службата.

Млади лекари на протест с куфари и портокали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252775

80% от младите лекари и завършващите медицина търсят реализация в чужбина. Тревожната статистика е от проучване на пациентски организации.
По този повод медици и пациенти организират протестна демонстрация под наслов „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи Нова телевизия. На нея бъдещите доктори ще се съберат с куфари – символ на масовото им 80% от младите лекари и завършващите медицина търсят реализация в чужбина. Тревожната статистика е от проучване на пациентски организации. По този повод медици и пациенти организират протестна демонстрация под наслов „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи Нова телевизия. На нея бъдещите доктори ще се съберат с куфари – символ на масовото им

Млади лекари излизат на протест

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252779

80% от младите лекари и завършващите медицина търсят реализация в чужбина. Тревожната статистика е от проучване на пациентски организации.
По този повод медици и пациенти организират протестна демонстрация под наслов „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи Нова телевизия. На нея бъдещите доктори ще се съберат с куфари – символ на масовото им 80% от младите лекари и завършващите медицина търсят реализация в чужбина. Тревожната статистика е от проучване на пациентски организации. По този повод медици и пациенти организират протестна демонстрация под наслов „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи Нова телевизия. На нея бъдещите доктори ще се съберат с куфари – символ на масовото им

Saleen тунингова Tesla Model S

http://cars.actualno.com/Saleen-tuningova-Tesla-Model-S-news_45714.html

Стартовата цена на Tesla Model S P85 е $94 570 (с включени данъчни стимули в размер на $7500). Това значи, че тунинг пакета за модела, който Saleen е кръстил FourSixteen, излиза $57 ...

Смолян подарява безплатна почивка на децата от Мизия

http://society.actualno.com/Smoljan-podarjava-bezplatna-pochivka-na-decata-ot-Mizija-news_45725.html

32 деца от град Мизия с четирима ръководители пристигат на безплатна почивка в Смолян. Поканата е на местни хотелиери. Освен нощувките хотелиерите поемат изхранването на децата, които ще ползват пл...

Кметът на Нова Черква: Проблемът не е нито етнически, нито политически

http://velikotarnovo.actualno.com/Kmetyt-na-Nova-Cherkva-Problemyt-ne-e-nito-etnicheski-nito-politicheski--news_45721.html

Проблемът в Бяла черква не е нито етнически, нито политически. Това каза в интервю за Радио „Фокус” Албена Тодорова, кмет на възрожденското градче. Проблемите са отдавна, а за кон...

72 ферарита и двойно повече бентлита се карат у нас

http://www.cross.bg/vuzrast-marka-godinata-1426078.html

/КРОСС/ 72 ферарита са с български регистрационни номера, сочи официалната статистика на МВР, пише „24 часа". 22 от тях са на възраст до 5 години. През първите 6 месеца на годината у нас е ригистрирано само едно чисто ново ферари и още 10 употребявани. Официалните данни в сайта на МВР показват, че в България с най-много регистрации е "Фолксваген". Към 1 юли 2014 година у нас на отчет са 476 327 коли на германската марка, като почти половината от тях обаче са на достолепна възраст - над 20-годишни. Веднага след това се нареждат моделите на "Опел" (436 651 бройки) и на "Форд" (267 856). Интересното е, че на 4-о място са мерцедесите, които се оказа, че по нашите улици са 258 047. За сравнение регистрираните автомобили на BMW са общо 132 982, а на Audi - 152 874. "Фолксваген" е втори в класацията, ако се гледат само автомобилите до 5-годишна възраст - т.е. новите. В България от марката има 8995 возила. Първи са тойотите с 9019 бройки. Трети са румънските "Дачия" - 8677, а четвърти - "Пежо" с 8088 коли до 5-годишна възраст. 149 бентлита се подвизават в родината ни, като през тази година са внесени 14, три от тях чисто нови. Колите с тризъбеца на Maserati също не са много - общо 114, като 32 от тях са на възраст до 5 години. Поршетата са много повече - 1958, като през първите 6 месеца на годината са купени 54 нови и още 132 употребявани коли от немската луксозна марка

Всяка пета жертва на пътя е пешеходец

http://www.cross.bg/zaginalite-minyvachi-peshehodtzi-1426079.html

/КРОСС/ Всяка пета жертва на катастрофи у нас е пешеходец, сочи черната статистика на КАТ. От началото на годината до края на юли загиналите в пътни инциденти са 362-ма души, сред които 68 пешеходци. Жертвите минувачи са с 20 души повече, или 42%, в сравнение със същия период на миналата година, пише в. "Преса". Това става въпреки мерките на КАТ срещу войната по пътищата. Само за седмицата от 30 юли до 7 август при масирани проверки на пътните полицаи в страната бяха глобени 500 минувачи за неправилно пресичане. Над 60% от загиналите пешеходци са възрастни хора, изскочили внезапно на пътя. Друга основна причина за жертвите сред минувачите, особено в големите градове, са занемарените подлези. Пешеходците се плашат да минават през тях и пресичат като самоубийци.    

Вложители в КТБ търсят помощ от Съда на ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252225

Вложители в КТБ обмислят да поискат спешна помощ от Съда на Европейския съюз в Люксембург с цел той да разгледа в много кратки срокове техен евентуален иск. Той ще цели да установи нарушаване на общностното законодателство, заяви вчера пред БНР Даниел Божилов, юрист и един от активистите на протестите на вложителите пред БНБ. Вложители в КТБ обмислят да поискат спешна помощ от Съда на Европейския съюз в Люксембург с цел той да разгледа в много кратки срокове техен евентуален иск. Той ще цели да установи нарушаване на общностното законодателство, заяви вчера пред БНР Даниел Божилов, юрист и един от активистите на протестите на вложителите пред БНБ.

Удължиха мира в Ивицата Газа

http://www.bnews.bg/article-114146

Длъжностни лица посочват, че 2016 палестинци и 66 израелци са загинали след като Израел започна офанзивата си в Газа на 8 юли

Най-важното от Варна във вчерашния 18 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261507

Кметът на район "Младост" се върна на работа Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов се върна на работа, след като късно вечерта в събота Софийският наказателен съд го освободи под парична гаранция.

Купуваме за година 7 кв. м от апартамент

http://www.cross.bg/evro-sofiya-kvadrata-1426077.html

/КРОСС/ Със средната си годишна заплата от около 9475 лева на година можем да си позволим да купим 7 само квадратни метра от жилище в София, сочат изчисленията на „Монитор". В същото време с получаваните за 12 месеца 38 568 евро всеки работещ белгиец може да си купи в София просторен апартамент от 85 квадрата или 2 по-малки. Спрямо нашите, малко по-високи са възможностите на други граждани на страни от ЕС като хървати и поляци. При цени на апартаментите в българската столица от около 700 евро за квадрат тяхното средно годишно възнаграждение от около 12 400 евро им стига за по 17,7 кв. м. Гърците вече не могат да вземат нормално жилище в София, но пък срещу своята годишна средна заплата от 10 044 евро могат да си позволят 14,3 квадрата площ или двойно повече от нас, сочи още статистиката. В класацията най-близо до нас са румънците. С тяхното средно годишно възнаграждение от 5988 евро те могат да си купят в София едва 8,5 кв.м жилище. С други думи, биха им трябвали поне 4 години, за да могат да придобият малка гарсониера и то при положение, че имотите в столицата ни не тръгнат да поскъпват. От другите ни съседи със средната годишна работна заплата от 8124 евро турски граждани могат да купят в София едва 11,6 кв. м. Сред хората най-големи шансове да се уредят с нормален апартамент в София са жителите на Люксембург

Maersk повиши прогнозата си за печалбата през 2014 г.

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da32720/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cmaersk0Epovishi0Eprognozata0Esi0Eza0Epechalbata0Eprez0E20A140Eg0H1783730C/story01.htm

Компанията се аргументира с по-големия обем товари и по-ниските разходи на линията й за морски контейнерни превози


Загиналите пешеходци с 42% повече от началото на 2014 г.

http://frognews.bg/news_74821/

Всяка пета жертва на катастрофи у нас е пешеходец, сочи черната статистика на КАТ. От началото на годината до края на юли загиналите в пътни инциденти са 362-ма души, сред които 68 пешеходци. Жертвите минувачи са с 20 души повече, или 42%, в сравнение със същия период на миналата година.

Слънце и до 32° днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252767

Днес времето над страната ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Фокус.  Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа бриз. Днес времето над страната ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Фокус. Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа бриз.

Слънчево и до 32° днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252763

Днес времето над страната ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Фокус.  Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа бриз. Днес времето над страната ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Фокус. Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа бриз.

Висшата лига получи ранен гол в поредната неравна битка в интернет

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363743_visshata_liga_poluchi_ranen_gol_v_porednata_neravna/?ref=rss


Едва половин час в събота беше нужно, за да се разбере за пореден път, че битката на английската Висша лига с интернет технологиите няма да е лесна.

​Голът на Сун Йон Ки от "Суонзи" в първия мач за сезона срещу "Манчестър юнайтед" беше качен в "Туитър" едва няколко минути след като вратарят на "червените дяволи" Давид де Хеа извади топката от мрежата си.

Така въпреки предупрежденията от ръководството на лигата за спазване на авторските права, нелегалните качвания на видеа...

Слагат ложи за милионери за концерта на Андреа Бочели

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252109

Отделна ложа със свръхудобни столове, до които има маси с кетъринг, е екстрата на стадион Отделна ложа със свръхудобни столове, до които има маси с кетъринг, е екстрата на стадион "Българска армия" за концерта на Андреа Бочели на 31 август. Билетът за едно място на специалната платформа с идеална видимост струва 300 лв. Организаторите на концерта решават да я издигнат заради запитвания на богаташи не само у нас, но и от чужбина. Сред

Осем в ареста след нови бунтове заради убийството на младеж от полицай в Мисури

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252747

Полицията е задържала осем протестиращи в нощта срещу вторник в град Фъргюсън, обхванат от безредици след убийството на чернокож младеж от полицай, съобщи полицията на Сейнт Луис в своя „Туитър”, предаде РИА Новости.  „Осем протестиращи са били мирно задържани за неподчинение на заповед да се разотидат”, поясняват от полицията. Полицията е задържала осем протестиращи в нощта срещу вторник в град Фъргюсън, обхванат от безредици след убийството на чернокож младеж от полицай, съобщи полицията на Сейнт Луис в своя „Туитър”, предаде РИА Новости. „Осем протестиращи са били мирно задържани за неподчинение на заповед да се разотидат”, поясняват от полицията.

"Ислямска държава" "ще давят в кръв" САЩ

http://frognews.bg/news_74820/

Групировката „Ислямска държава“ заплаши САЩ в ново видео с ответни мерки, ако американските въздушни удари по позиции на екстремистите продължат. Ислямистите се заканват да „удавят всички в собствената им кръв“.

„Ислямска държава” заплаши САЩ с кръвопролития

http://www.cross.bg/durzhava-irak-islyamska-1426076.html

/КРОСС/ Джихадитската групировка „Ислямска държава" заплашва с организирано нападение над американци на което и да е място, ако ВВС на САЩ при следващите си въздушни удари причинят смъртта на членове на сунитската екстремистка групировка на територията на Ирак, съобщава Ройтерс. Агенцията се позовава на видеозапис, за който се предполага, че е дело на "Ислямска държава" и в който се ввиждат снимки на американец, обезглавен в годините след нахлуването на Въоръжените сили на САЩ в Ирак. Посланието на екстремистите - „Ние ще ви удавим в кръв". Същевременно малко преди това президентът на САЩ Барак Обама заяви, че Съединените щати са предприели дългосрочна мисия за осуетяване плановете на „Ислямска държава". По думите му, американската операция ще е част от по-широка политическа стратегия.  

Днес без ток ще са няколко варненски села

http://www.moreto.net/novini.php?n=261506

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 19 август - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 15:00 ч. - с.Долище. - от 09:00 ч. до 16:00 ч.

Правителството на Венецуела подаде оставка

http://america.actualno.com/Pravitelstvoto-na-Venecuela-podade-ostavka--news_45712.html

Правителството на Венецуела подаде колективно оставка, за да може президентът Николас Мадуро да предприеме реорганизация на изпълнителната власт. "Благодаря на министрите, делегирали ми своите п...

Удължиха примирието в ивицата Газа с 24 часа

http://asia.actualno.com/Udyljiha-primirieto-v-ivicata-Gaza-s-24-chasa--news_45713.html

Примирието между Израел и Хамас в Ивицата Газа, което е в сила от осем дни, бе продължено по общо съгласие за още 24 часа. Информацията съобщи член на палестинската делегация на преговорите в Кайро ча...

Защо му е толкоз акъл на Близнашки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252130

20 съветници ще дават акъл на служебния премиер проф. Георги Близнашки (виж стр. 2). Че може и повече да са. Засега устройственият правилник на Министерски съвет позволява толкова, но нормативната уредба може лесно да се промени. 
Да се чуди човек какво толкова ще съветва тази сюрия от хора мастития преподавател от Софийския университет. 
Дори 20 съветници ще дават акъл на служебния премиер проф. Георги Близнашки (виж стр. 2). Че може и повече да са. Засега устройственият правилник на Министерски съвет позволява толкова, но нормативната уредба може лесно да се промени. Да се чуди човек какво толкова ще съветва тази сюрия от хора мастития преподавател от Софийския университет. Дори

Съветниците на премиера може да са колкото министрите

http://www.cross.bg/suvetnitzi-premier-idei-1426075.html

/КРОСС/ На десетия ден от двумесечния живот на служебното правителство все още не са ясни имената и на половината експерти, които ще дават идеи на министър-председателя Георги Близнашки, пише „24 часа". Според новия устройствен правилник на Министерския съвет той може да има до 20 съветници, колкото министрите. Досега е потвърдено, че в кабинета на Близнашки влизат медийният съветник Веселин Нинов, експертът по изборите Емилия Друмева, тенисистката Мануела Малеева и философът и богослов проф. Калин Янакиев. Той ще дава идеи на служебния премиер в областта на образованието и религията. От администрацията на Министерския съвет се надяват до края на седмицата екипът от съветници да бъде сформиран и назначен. Според нормативната уредба съветниците на премиера може да бъдат назначавани на трудови договори, може да получават и граждански договори. Възможно е да им се плащат и хонорари за конкретно свършена работа, поясниха експерти от МС. 10 съветници са били официално назначени в политическия кабинет на Бойко Борисов, когато беше премиер. Служебният премиер Марин Райков е имал само шестима.  

Приключи унищожаването на сирийския химически арсенал

http://www.vesti.bg/sviat/prikliuchi-unishtozhavaneto-na-sirijskiia-himicheski-arsenal-6020266

Химикалите, служещи за добиването на бойни отровни газове, бяха неутрализирани на борда на американския кораб „Кейп Рей“.

80% от младите лекари стягат куфарите за чужбина

http://frognews.bg/news_74819/

Около 80 на сто от младите доктори в България гледат навън.Това сочат данните от анкета сред десетки медици от цялата страна до 40 години. Тя е направена от четири организации - Асоциацията на студентите медици в България, Фондация "Остани", Асоциацията за развитие на медицинската общност и Български лекари за европейски стандарт на специализация.

Осем задържани при нови бунтове след убийството на младеж в Мисури (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252735

Полицията е задържала осем протестиращи в нощта срещу вторник в град Фъргюсън, обхванат от безредици след убийството на чернокож младеж от полицай, съобщи полицията на Сейнт Луис в своя „Туитър”, предаде РИА Новости.  „Осем протестиращи са били мирно задържани за неподчинение на заповед да се разотидат”, поясняват от полицията. Полицията е задържала осем протестиращи в нощта срещу вторник в град Фъргюсън, обхванат от безредици след убийството на чернокож младеж от полицай, съобщи полицията на Сейнт Луис в своя „Туитър”, предаде РИА Новости. „Осем протестиращи са били мирно задържани за неподчинение на заповед да се разотидат”, поясняват от полицията.

Въпреки живота - всичко е любов

http://www.cross.bg/vupreki-zhivota--vsichko-e-lyubov-1426073.html

/КРОСС/ Виктор Пасков, български писател, музикант, музиковед и кинодраматург: Въпреки живота - всичко е любов.

Рождениците днес..

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1426072.html

/КРОСС/ Д-р Борис Джибров - лекар, дипломат, бивш шеф на Държавния протокол Проф. д-р Димитър Момчилов - ректор на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" Дамян Дамянов - изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор Екатерина Карабашева - поетеса, писателка Иван Нинов - художник-график Лора Крумова - журналист, тв водещ Моника Панайотова - бивш евродепутат Преслава Мръвкова - певица Инж. Румяна Михайлова - изп. директор на Главна инспекция по труда  

Пътна обстановка в страната - 19 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261509

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин: посока Бургас-София: затворена е за движение аварийната лента; движението се извършва в изпреварваща и активна/интензивна лента; въведено ограничение на скоростта: 60 км/ч.

Вестниците пишат..

http://www.cross.bg/evro-lider-albena-1426071.html

/КРОСС/ в. 24 часаБареков подписа с ЛИДЕР и подаде документи в ЦИКПартия ЛИДЕР подписа коалиционно споразумение с „България без цензура" час преди регистрацията за вота в ЦИК вчера.Така освен партньорите си от ЗНС и „Гергьовден" - Румен Йончев и Драгомир Стефанов, председателят на ББЦ Николай Бареков доведе в бившия Партиен дом и шефа на ЛИДЕР Кънчо Филипов. в. Капитал Дейли„Албена" събуди инвеститорите на капиталовия пазарНай-големият собственик на хотели в България, курортното дружество „Албена", донесе добра новина за капиталовия пазар - интерес към качествени активи има. Въпреки че пострада от пороите в края на юни и от отлива на руски и украински туристи, пакетът негови акции събуди инвеститорски интерес за 15.6 млн. лв. Освен това предлагането се случи в средата на август, когато традиционно е най-мъртвият сезон на БФБ. В серия от сделки община Балчик продаде дела си от 7.13% в капитала на „Албена". Сред купувачите доминираха институционалните инвеститори, а по информация от посредника, осъществил предлагането, ПФБК, част от акциите са придобили и чуждестранни инвеститори. в. ТрудОткраднаха пътя на село ВардимЖителите на свищовското село Вардим от години негодуват от разбит път, а наскоро останали втрещени, когато получили писмо от пътната агенция, че трасето е ремонтирано. „Трасето е като лунен пейзаж

Колона на блока при Дет маг в Перник се руши заради незавършен улук - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kolona-na-bloka-pri-det-mag-v-pernik-se-rushi_33770/

Колоната на блока, който се намира над "Дет маг" в Перник се разрушава, засне обективът на ZaPernik.com.

Колоната се намира до магазин "Мания". Покрай нея минава водосточен улук, който е изместен от първоначалното си място, на което е бил монтиран.

Улукът е минавал по колоната, но след нанесени корекции той е изместен с няколко сантиметра встрани. Вместо да бъде свързан с тръбата, която води до канала под плочите, улукът е оставен да...

Продължава

Министър Ангелкова: Държавна фирма ще интегрира мрежите на ведомствата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252233

Г-жо Ангелкова, знаехте ли, че ще сте първата жена - министър на транспорта в тази държава? 
- Eдва след като президентът потвърди моята номинация, разбрах, че съм първата жена - министър на транспорта. Навремето е било министерство на железниците и се е приемало, че това е мъжка работа. Мисля, че към днешна дата една жена може да се справ Г-жо Ангелкова, знаехте ли, че ще сте първата жена - министър на транспорта в тази държава? - Eдва след като президентът потвърди моята номинация, разбрах, че съм първата жена - министър на транспорта. Навремето е било министерство на железниците и се е приемало, че това е мъжка работа. Мисля, че към днешна дата една жена може да се справ

Страх от ебола в Малко Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252132

Страх от епидемията ебола цари по границата ни с Турция. Заради бежанците хората се страхуват вирусът да не се пренесе и у нас. 
“Всеки ден през браздата минават групи от по 20-30 бежанци”, разказа жител от град Малко Търново. По думите му дори полицаите се притеснявали да им слагат белезници, за да не се пренесе евентуална зараза. Първо минавали Страх от епидемията ебола цари по границата ни с Турция. Заради бежанците хората се страхуват вирусът да не се пренесе и у нас. “Всеки ден през браздата минават групи от по 20-30 бежанци”, разказа жител от град Малко Търново. По думите му дори полицаите се притеснявали да им слагат белезници, за да не се пренесе евентуална зараза. Първо минавали

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/sofiyaot-provede-sgradata-1426070.html

/КРОСС/ СофияОт 10:00 часа в парка Докторска градинка, Беседката към ул. "Оборище", ще се състои протест на Асоциация на студентите медици в България, Фондация Остани, Асоциация за развитие на медицинската общност, Български лекари за европейски стандарт на специализация и съмишленици. СофияОт 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА, ще се проведе пресконференция на тема: „Индексът за устойчивост на българския граждански сектор за 2013 г. остава непроменен в сравнение с 2012 г.". СофияОт 11:00 часа министър-председателят проф. Георги Близнашки ще бъде гост на Националното съвещание на ръководството на МВР. СофияОт 12:00 часа ще се състои учредителната сбирка на Инициативния комитет на клиентите на КТБ, създаден по идея на Вежди Рашидов. Събирането е в зала „Партер" в сградата на КТ „Подкрепа" на ул. „Ангел Кънчев" № 2 /пл. „Гарибалди"/. СофияОт 12:30 часа в зала 1 на хотел„Родина" в София ще се проведе Брифинг след Кръгла маса по проект „Въвеждане на модерни, надеждни и ефикасни процедури за планиране и изпълнение на бюджета на съдебната власт" с бенефициент Висшият Съдебен съвет /ВСС/. СофияОт 13:00 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски" № 17, Министърът на културата в служебното правителство доц

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/zhivo-byala-georgi-1426069.html

/КРОСС/ БНТ1, "Денят започва"Тема: Защо жители на Бяла черква се изправиха срещу ромските фамилии в града. На живо: всички гледни точки.Тема: Каква алтернатива предлага Република БГ? Председателят на партията Георги Василев.Тема: С кого ще се коалира НДСВГост: Антония Първанова, лидер на НДСВТема: Всичко за сблъсъка на годината - между Кубрат Пулев и Владимир Кличко.Гост: Палми РанчевТема: Има ли риск от зараза с ебола в България?Гост: д-р Ангел Кунчев, главен епидемиологТема: Има ли недостиг на храни и дрехи в складовете на БЧК след бедствието в Мизия. На живо от базата на организацията в с. Лозен.Тема: Жана Бергендорф - специален гост на Парк лайф - за новите си проекти.БНТ1, "Денят започва" Нова телевизия, „Здравей, България"Тема: На живо от град Бяла черква, където населението настръхна срещу набезите на няколко ромски фамилии, за да видим дали местните жители ще се опитат да изселят ромите.Тема: Отровили ли са родители двегодишното си дете, за да го разболеят и да получават повече помощи?Гост: От МЕНСА искат кандидат-депутатите да минават тест за интелигентност. Кой ще се съгласи?Тема: Какво ни каза премиерът? Интервюто с професор Георги Близнашки по Нова коментират коментират Диана Найденова и Мария Пиргова.Гости: Диана Найденова и Мария ПирговаТема: На живо хиляди се събират около Седемте рилски езера за танца Паневритмия.Тема: Световни звезди се заливат с ледена вода. Защо?Тема: На българското Черноморие и кучетата карат сърф

19 август в историята

http://www.cross.bg/voiina-treska-povishavane-1426068.html

/КРОСС/ 514 г. - Римският папа свети Симах се оттегля доброволно от папския престол.1458 г. - Пий II е избран за римски папа.1772 г. - Крал Густав III възстановява абсолютна монархия в Швеция.1839 г. - Луи Дагер представя пред Френската академия на науките метод за извършване на фотография.1848 г. - Калифорнийската златна треска: Вестникът New York Herald разпространява информация по Източното крайбрежие на САЩ за златна треска в Калифорния (въпреки че златната треска започва през януари).1881 г. - С Указ 712 на Народното събрание се създава българската държавна статистическа институция. От Статистическо отделение тя се възвисява в самостоятелно статистическо бюро със задачата да събира, обработва и обнародва всяка година статистически данни по всички клонове на управлението и всички явления, отнасящи се до физическото, икономическото, интелектуалното и моралното състояние на държавата.1903 г. - Илинденско-Преображенското въстание: Одрински революционен окръг възстава.1912 г. - В Албания започва гражданска война между християни и мюсюлмани.1919 г. - Афганистан обявява независимост от Великобритания.1927 г. - Руската православна църква признава Съветската държава.1934 г. - При референдум в Германия 89,9 % гласуват положително за създаването на поста фюрер - обединяващ правата и задълженията на канцлера и президента, който се заема от Адолф Хитлер.1940 г. - В Букурещ започват преговорите между делегациите на Царство България и Румъния за връщането на Южна Добруджа на България

Св. мъченик Андрей Стратилат

http://www.cross.bg/andreii-sveti-antioh-1426067.html

/КРОСС/ Нечестивият Максимиан (1), който управлявал източната част на Римската империя, повдигнал повсеместно гонение срещу християните. По това време в Сирия имало един военачалник на име Антиох, човек с жесток характер и най-ревностен служител на идолите, дишащ заплахи и смъртни присъди за вярващите в Христа. Императорът му предал властта над цяла Сирия и му наредил да подложи на мъчения и смърт християните, за което бил предоставил на разпореждане значителен брой хилядоначалници с подчинените им римски войски. Сред всички хилядоначалници, като цвят на лилия сред тръни, бил последователят на Христа, Андрей, който отначало пазел в тайна святата вяра в Христа, но после, когато настъпило времето, я показал пред света, като открито пред всички изповядал Христовото име. Макар и да не бил още кръстен, но с твърда вяра хранел в сърцето си гореща любов към Христа, като се отклонявал от всяко неугодно на Бога дело и ревностно извършвал дела, съгласни с Божията воля. Заради това благочестие Бог му дарувал необикновено мъжество и храброст в битките, така че нямало равен на него в цялата римска войска. Не един път удържал блестящи победи над враговете и се ползвал сред воините с голяма слава и почит, повече от другите пълководци. Веднъж многобройни полкове на персийската войска внезапно нападнали Сирия, като повдигнали война против Антиох. Поради ненадейното нападение на персите Антиох изпаднал в голяма тревога

Пореден протест на вложители в КТБ

http://www.cross.bg/smyatame-bankata-vreme-1426074.html

/КРОСС/ Пореден протест на вложители в Корпоративна търговска банка, с искане за незабавното й отваряне, ще се проведе тази вечер пред БНБ. поративна търговска банка от Варна ще излязат на протест в 17,30 часа, пред централния офис на банката в морския град. По същото време, протести ще има още в Пловдив, Русе, Велико Търново, Сливен и Бургас. „Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество Търговска Банка Виктория. Ние - вложителите смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като Европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като Европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката смятаме, че е недопустимо толкова време до сега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Всички ние смятаме, че е пълен абсурд правителството и БНБ да ни обричат на тази мизерия, в която се намираме в момента благодарение на тяхното бездействие за решаване на проблема. Настояваме веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките ни, както и план за мерки и срокове, в които ще се изпълнят. Настояваме нашите граждански права да бъдат незабавно спазени.", е позицията на Фейбук групата "КТБalive".    

Мексико с апетити да разшири експорта си за Русия

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da2dd35/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cdrugi0C3380Ca0Cmeksiko0Es0Eapetiti0Eda0Erazshiri0Eeksporta0Esi0Eza0Erusiia0H1783640C/story01.htm

Централноамериканската страна може да увеличи предлагането на автомобили и резервни части, посочва браншова организация


Близнашки ще участва в национално съвещание на МВР

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/19/2363777_bliznashki_shte_uchastva_v_nacionalno_suveshtanie_na/?ref=rss


Служебният премиер Георги Близнашки ще присъства на националното съвещание на МВР, където ще е и цялото ръководство на полицията - вътрешният министър Йордан Бакалов, неговите заместници и главният секретар, назначен по времето на предишното правителство - Светлозар Лазаров.

Предварителна тема на срещата не е обявена, но поне според прессъобщението има предварителна продължителност - от 11 до 13.30 ч. Най-вероятно акцент ще е организацията на предстоящите предсрочни парламентарни...

Малката независима държава - новият европейски идеал?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da2dd38/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cmalkata0Enezavisima0Edyrjava0Enoviiat0Eevropeiski0Eideal0H1782190C/story01.htm

Концепцията за малка държава в единния европейски пазар, но с възможност сама да определя данъчната и социалната си политика, изглежда добра комбинация


Шпионаж между приятели? - Нищо ново.

http://features.actualno.com/Shpionaj-mejdu-prijateli---Nishto-novo-news_45706.html

"Шпионирането между приятели е недопустимо", заяви преди няколко месеца Ангела Меркел, след като стана ясно, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е подслушвала мобилния й т...

Лукарски: ГЕРБ са наш основен опонент вдясно

http://izbori2014.actualno.com/Lukarski-GERB-sa-nash-osnoven-oponent-vdjasno-news_45710.html

Реформаторският блок ще се бори за минимум 40 депутатски места в новото Народно събрание. На изборите пряк конкурент в дясно ще им бъде ГЕРБ. Това каза в студиото на "Добро утро, България!" ...

19 август в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=261511

Събития 514 г. — Римският папа свети Симах се оттегля доброволно от папския престол. 1458 г. — Пий II е избран за римски папа. 1772 г. — Крал Густав III възстановява абсолютна монархия в Швеция. 1839 г. — Луи Дагер представя пред Френската академия на науките метод за извършване на фотография.

Миранда Кер чисти грехове с молитви

http://www.bnews.bg/article-114118

Актрисата Миранда Кер призна, че въпреки миловидното си излъчване и тя като всеки един човек крие тъмна страна.

Летен гювеч със седем зеленчука

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252192

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Петя Тодорова Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Петя Тодорова

Прогноза за времето - 19 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261463

През нощта ще бъде ясно, а утре слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°. Атмосферното налягане ще бъде около средното за месец август и през деня ще остане почти без промяна.

Лъсна истината за годеника на Джена. Вижте любопитна снимка!

http://www.bnews.bg/article-114082

Какво се крие зад срамежливата усмивка на Джино, представян от певицата Джена за неин годеник?

Осман Октай: Борисов не се коалира с ДПС, а се бори с тях чрез мюсюлмански кадри

http://izbori2014.actualno.com/Osman-Oktaj-Borisov-ne-se-koalira-s-DPS-a-se-bori-s-tjah-chrez-musulmanski-kadri-news_45700.html

От създаването си ГЕРБ прави плахи, но постоянни опити да привличат кадри в т.нар. смесените региони и оспорва лека-полека монопола на ДПС там. Това заяви бившата дясна ръка на ДПС Осман Октай. Октай...

Стилиян Петров пред "Скай Спортс": Кой е най-великият български играч? Аз!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251948

Стилиян Петров се появи в студиото на тв канала "Скай спортс" в много популярното предаване "Сокър Ей Ем". Българинът говори по сериозни теми - описа изпитаното през трите години, в които се бори с левкемията. Но се включи и в култовата рубрика "блиц интервю", където въпросите бяха на тема... "Стилиян Петров". Ето и забавният диалог на Стан с водещ Стилиян Петров се появи в студиото на тв канала "Скай спортс" в много популярното предаване "Сокър Ей Ем". Българинът говори по сериозни теми - описа изпитаното през трите години, в които се бори с левкемията. Но се включи и в култовата рубрика "блиц интервю", където въпросите бяха на тема... "Стилиян Петров". Ето и забавният диалог на Стан с водещ

На 19 август рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4252088

Д-р Борис Джибров, лекар, дипломат, бивш шеф на Държавния протокол

Проф. Димитър Момчилов, ректор на Националната музикална академия Д-р Борис Джибров, лекар, дипломат, бивш шеф на Държавния протокол Проф. Димитър Момчилов, ректор на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" Дамян Дамянов, бивш изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор Д-р Иван Йотов, завеждащ отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ "ЗДРАВЕ" - гр. Пазарджик Иван

Спортът по телевизията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251892

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Един човек е с опасност за живота след катастрофа

http://crime.actualno.com/Edin-chovek-e-s-opasnost-za-jivota-sled-katastrofa-news_45699.html

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи с 18 ранени и един с опасност за живота, съобщиха от СБА. На територията на град София са станали 101 леки и една...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване