Wilkinson Sword награди своята избранничка Марина Димитрова на конкурса за красота“Мис La Cubanita” в Свети Влас.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244352_Wilkinson+Sword+%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8+%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0+%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0

         Wilkinson Sword награди своята избранничка Марина Димитрова на конкурса за красота“Мис La Cubanita” в Свети Влас. Английската марка за самобръсначки, добре наложена в световен мащаб и от скоро на българския пазар подари на журито, специалните гости и участничките в конкурса едни от най-новите си предложения с титаниево покритие, а на победителката – Ваучер за двудневна почивка в Спа хотел. Сред членовете на журито с председател Жени Калканджиева бяха шоумените Румънеца и Енчев както и други Вип гости. Своя глас за кандидатките дадоха и дизайнерката Албена Александрова , „Мистър България 2005“ Румен Георгиев, актьорът Ивайло Велчев, както всеки един присъстващ клиент в заведението, тъй като на специални листчета всички гости имаха право да отбележат своята любимка. Поради жестоката конкуренция, наградите не спряха да валят от журито. Рускините не липсваха и на този морски конкурс и тяхната красота бе уважена със специални награда от козметичния лидер „Антоанет“, която отиде в ръцете на Евгения Ноябраская. Петя Симеонова от Бургас пък стана лице на вина Santa Maria. 

         Мартина Стригулева, член на журито и представител на “Wilkinson Sword” връчи специалната награда на избранничката си Марина Димитрова, която беше и избора на журито за “Miss La Cubanita”.Румънеца и Енчев връчиха лентата на първата подгласничка Тони Георгиева от град Бургас, а втора подгласничка стана Луси Димитрова от град Варна.

Специални благодарностиза подкрепата на конкурса Miss La Cubanita 2014 на:

Английската компания 
Wilkinson Sword с дългогодишна история, добре позната и наложена в Европа, а отскорo и на българския пазар.
Бижута Elements - нова модна марка, която предлага оригинални бижута, аксесоари и чанти. Има магазини из цялата страна. Бижутата на Елементс могат да се носят както в ежедневието, така и на партита. Те придават напълно завършен вид на Вашата визия.
Victoria SPA – Комплекс SEA WIND, Свети Влас
Saint Clair Family Estate - най-престижната и награждавана винарна от Нова Зеландия за последните 10 години.
Фирма “Антоанет” – лидерите във вноса на професионална козметика и в оборудването на СПА и на бюти салони, както в семинарите за професионалисти по красота.
Вино Santa Maria – от собствени масиви в тракийската низина, отлежало в дъбови бъчви

Необходими мерки за ограничаване разпространението на болестта „син език” по преживните животни в Бургаска област

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Nyo7tFurnFA/

На проведеното на 19.08.2014 г. в сградата на областна администрация заседание на Областната епизоотична комисия под ръководството на Областния управител на област Бургас Павел Маринов бяха набелязани редица конкретни мерки за преодоляване на неблагоприятната епизоотична обстановка в областта във връзка с констатирани огнищa на болестта „син език”.

Областният управител издаде заповед, в която се разпорежда да се свикат незабавно общинските епизоотични комисии, които да набележат конкретни мерки за предотвратяване на разпространението на болестта „син език” на територията на Бургаска област съгласно „Практическо ръководство за борба с болестта Син език по преживните животни”, одобрено като Приложение към Заповед № РД 11-754/20.07.2009 г. на НВМС.

Кметовете и кметските наместници на населените места в областта да извършат преброяване и регистрация на едрите и дребните преживни животни и да предоставят списъците на официалните ветеринарни лекари за съответната община. При получаване на сигнал за съмнение за болестта син език да се извършват клинични прегледи на преживните животни.

Съгласно заповедта на областния управител се забранява придвижване на възприемчиви към болестта син език преживни животни. Забранява се пашата на всички възприемчиви преживни животни, в часовете с активен летеж на куликоиди от 19.00 часа до 08.00 часа. Забранява се провеждането на пазари, тържища и изложби на едри и дребни преживни животни на територията на областта.

Задължават се компетентните органи да извършат дезинсекция в и около помещенията за отглеждане на преживни животни, местата за съхранение на торта и местата за водопои в селищата, разположени в радиус от 20 км. от заразените животновъдни обекти.

Необходимо е да се уведомяват своевременно собствениците на пчелини преди извършване на дезинсекционни дейности с цел предпазване на пчелите от отравяне с препарати, използвани за дезинсекция.

Собствениците на животновъдни обекти на територията на областта да извършват периодична обработка на животните с препарати с инсектицидно и/или репелентно действие. Служителите на МВР да оказват съдействие на официалните ветеринарни лекари при контрола на движението на животни.

 

В. "Катимерини": Гръцките банки се оттеглят болезнено от Югоизточна Европа

http://www.mediapool.bg/v-katimerini-gratskite-banki-se-otteglyat-bolezneno-ot-yugoiztochna-evropa-news223870.html

Банките в Гърция се намират в болезнена процедура на оттегляне от района на Югоизточна Европа, като губят голяма част от завоюваните от тях позиции от 1990 г. до 2000 година, коментира във вторник в. "Катимерини".   Изданието припомня, че в понеделник Юробанк (собственик на Пощенска банка в България - бел. ред.) е оповестила продажбата на своето дъщерно поделение в Украйна.   Сделката на стойност 95 млн. евро е в рамките на плановете на банката за преструктуриране, договорени от нея с Дирекцията по конкуренция на Европейската комисия. Отбелязва се, че Юробанк преди това се оттегли от пазарите в Полша и Турция.   "Катимерини" посочва, че подобни действия са договорили с комисията и други системни гръцки банки.   Националната банка на Гърция е договорила да запази 60 на сто от турската Финансбанк, но драстично да ограничи присъствието си на балканските пазари.   Алфа банк, която също се оттегли от пазара в Украйна, се е договорила да постави акцент върху пазарите в Румъния и Кипър и да ограничи останалите си позиции.   Банка Пиреос също се е договорила да запази присъствието си в Кипър и да намали активите си в останалите страни, в които има свои поделения.   Според представители на банката споразумението с ЕК предвиждало продажбите на дъщерните поделения да бъдат реализирани през 2015 г. при условие, че няма да се отразят негативно на капиталовата им адекватност.   До 2016 г. обаче банките ще трябва да пристъпят към продажби на дъщерните си поделения, дори това да се отрази негативно на капиталовата им адекватност.   Все пак банкери в Гърция са оптимисти, че ще могат да спасят голяма част от дъщерните си поделения, тъй като до края на 2016 г. се надяват условията да се подобрят и те да предоговорят споразумението с Комисията, изтъква в. "Катимерини".   Еврокомисията оказва натиск върху Гърция да закрие някои банки, чието рефинансиране в условията на жестоката финансова криза би се оказало твърде скъпо и би застрашило осъществяването на спасителния план за страната.   Във всеки случай динамичното навлизане на гръцките банки в района на Югоизточна Европа, започнало през 1990 г. и достигнало връхната си точка през 2000 година, се оказа в голяма степен по-слабо от очакванията, отбелязва вестникът.   Страните от Балканския полуостров не се развиха в икономическо отношение, както се очакваше, а гръцките банки побързаха да създадат мрежа от свои поделения в района. Впоследствие разширяването на банките на Балканите, а също и в други страни - от Украйна до Египет, се оказа изключително скъпо за тях и даде минимален резултат, пише "Катимерини".

Шокиращо! Старозагорка изостави детето си в плик, издирват я

http://pik.bg/шокиращо-старозагорка-изостави-детето-си-в-плик-издирват-я-news215579.html

Шокиращо! Старозагорка изостави детето си в плик, издирват я

Новородено бебе на около 3-5 дни, е открито близо до вход на жилищен блок на ул. „Васил Левски”, гр. Стара Загора, съобщиха ОДМВР-Стара Загора, пише "24 часа".

Детето е било в стар фотьойл, увито в част от калъфка за възглавница и поставено в зелен книжен плик с бял надпис. Намерено е на 9 август около 15.30 часа.

Предполага се, че е родено в домашни условия. Детето е прегледано и е настанено в старозагорската болница в добро здравословно състояние.

ОДМВР-Стара Загора призовава гражданите, които разполагат с информация, която би помогнала на разследването за откриването на майката, да позвънят на тел. 0889/ 522 912 или тел.112.

САЩ забраниха на американските авиокомпании да летят над Сирия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/19/2363857_sasht_zabraniha_na_amerikanskite_aviokompanii_da/?ref=rss


Федералната служба по авиация на САЩ забрани на всички американски авиокомпании да извършват полети над Сирия, съобщи агенция "Ройтерс". Причината е продължаващата вече трета година гражданска война в страната, която представлява "сериозна потенциална заплаха за гражданската авиация".

Забраната важи за всички самолети, регистрирани в САЩ, търговски оператори, както и пилоти, лицензирани от Федералната служба по авиация. Изключения ще се правят само за полети, получили разрешение от...

Нови 200 камери за скорост ще бъдат поставени по пътищата до края на годината

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/08/19/2364057_novi_200_kameri_za_skorost_shte_budat_postaveni_po/?ref=rss


Нови 200 стационарни камери за засичане на превишената скорост ще бъдат поставени по пътищата в страната до края на годината, съобщи БНТ. За тяхното монтиране се говори от години, но това така и не стана факт.

В момента в България има 15 стационарни камери, които в периодите с натоварен трафик, заснемат по 1000 нарушения на ден. С поставянето на новите ще се обхване 70% от трафика, който близо до стандартите в ЕС.

Заради решението на Върховният административен съд от 30...

700 хиляди имигранти във Великобритания не знаят английски език

http://www.cross.bg/angliiiski-imigrantite-ezika-1426153.html

/КРОСС/ 700 000 имигранти във Великобритания не могат да проведат елементарен разговор на английски, което ги прави потенциални "клиенти" на службите за социални помощи, тъй като нямат работа, показва ново проучване. Близо четвърт милион от имигрантите почти не говорят английски и не предприемат никакви стъпки да научат езика, показват нови шокиращи данни на мозъчния тръст "Демос". Най-висок е процентът на неговорещите английски от азиатски страни като Пакистан и Бангладеш - около 37 на сто. Изненадващо е обаче, че близо 17 процента от имащите трудности с езика, са поляци, предава БНР. Проучването на "Демос" идва след публикуване на официални данни от националната статистика, според които повече от половината от имигрантите, които не говорят английски, нямат работа и разчитат на социални помощи. Медиите припомнят също, че много от имигрантите успяват да покрият теста по английски, служейки си с измама.  

Борисов във фейсбук: ГЕРБ е единствената партия, която разби монопола на ДПС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253199

В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Това е написал във Фейсбук профила си лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Това е написал във Фейсбук профила си лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход,

Маркос Рохо потвърди, че отива в "Манчестър юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363975_markos_roho_potvurdi_che_otiva_v_manchestur_junaited/?ref=rss


Аржентинският защитник Маркос Рохо потвърди, че ще сe присъедини към "Манчестър юнайтед". Той обаче не спомена кога ще се финализира трансферът.

"Да играеш за "Манчестър юнайтед" звучи като сбъдната мечта. Напускането на "Спортинг" няма да бъде никак лесно", призна Рохо пред аржентинското радио "Континентал".

Предполага се, че финалистът от световното първенство ще подпише договор за четири години. Трансферната сума ще е в порядъка на 16 млн. паунда.

През...

Премиерът на Националното съвещание на МВР: Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/HPziL4m9lbs/

Организацията и поддържането реда при произвеждането на изборите беше основна тема на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи, което се провежда в столицата. Гост на съвещанието беше министър-председателят проф. Георги Близнашки, който даде висока оценка за работата на МВР по подготовката на изборния процес. „Изправени сме пред сложни задачи, основната от които е нормалното произвеждане на изборите. Преди това обаче трябва да стабилизираме всички обществени системи“, заяви премиерът и беше категоричен, че за протичането на нормален изборен процес е необходима спокойна обстановка в страната.

Министър-председателят апелира структурите на Министерството на вътрешните работи, освен основните си функции по осигуряването на нормалното протичане на изборния процес, да се концентрират върху пресичането на търговията с гласове. За целта е необходима превантивна работа, а гражданите да бъдат насърчени да съдействат на правоохранителните органи за предотвратяване на този тип престъпления, тъй като те представляват посегателство върху политическите им права. „Наш дълг и отговорност е да покажем нетърпимост към тези явления“, подчерта премиерът и заяви твърдата си подкрепа за работата на МВР.

„Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието. Стоя зад вашата работа и очаквам изборите да възвърнат доверието на гражданите в собствените им институции“, каза още проф. Георги Близнашки пред ръководния състав на Министерството на вътрешните работи.

Пред журналисти министър-председателят обяви, че работата по подготовката на изборите върви по план, а следващата седмица се очаква да започне работа Изборният борд към Министерския съвет.

На съвещанието бяха обсъдени още оперативната обстановка в страната, предприеманите действия за преодоляване на последиците от бедствията, действията на МВР в борбата срещу организираната престъпност.

Издирват майка, изоставила бебето си в книжен плик на улицата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253182

Новородено бебе на около 3-5 дни, е открито близо до вход на жилищен блок на ул. „Васил Левски”, гр. Стара Загора, съобщиха ОДМВР-Стара Загора.
Детето е било в стар фотьойл, увито в част от калъфка за възглавница и поставено в зелен книжен плик с бял надпис. Намерено е на 9 август около 15.30 часа.
Предполага се, че е родено в домашни условия. Новородено бебе на около 3-5 дни, е открито близо до вход на жилищен блок на ул. „Васил Левски”, гр. Стара Загора, съобщиха ОДМВР-Стара Загора. Детето е било в стар фотьойл, увито в част от калъфка за възглавница и поставено в зелен книжен плик с бял надпис. Намерено е на 9 август около 15.30 часа. Предполага се, че е родено в домашни условия.

Борисов във фейсбук: ГЕРБ е единствената партия, която разби монопола на ДПС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253207

В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Това е написал във Фейсбук профила си лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Това е написал във Фейсбук профила си лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход,

Коларова ще провери приема в Пернишкия университет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/19/2363984_kolarova_shte_proveri_priema_v_pernishkiia_universitet/?ref=rss


Министерството на образованието започва проверка на кандидатстудентската кампания на Европейския политехнически университет, съобщи служебният министър Румяна Коларова в понеделник на въпрос на в. "Сега", след като нямат отпуснат прием, дали има основание висшето училище да прави кампания.

В края на миналата седмица от университета са съобщили, че въпреки спънките от държавата кандидатстудентската им кампания върви много добре. Университетът обаче има отрицателна оценка от агенцията...

Пожар засегна покрива на театъра в Пазарджик

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/19/2364004_pojar_zasegna_pokriva_na_teatura_v_pazardjik/?ref=rss


Около 20-25 квадратни метра от покривната конструкция на театър "Константин Величков" в Пазарджик са изгорели при пожар, информира говорителят на областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от "Фокус". Пожарът вече е потушен, уточни той.

Пожарът е започнал при строително-ремонтни дейности. Запалила се е обшивката на покрива, под която е имало дървена скара.

Няма нанесени много сериозни материални щети. В момента пожарникарите довършват гасителните дейности и...

Борисов: ГЕРБ е единствената партия, която разби монопола на ДПС

http://www.cross.bg/gerb-hora-borisov-1426152.html

/КРОСС/ "В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Ние в ГЕРБ сме доказали през годините, че зачитаме правото на всеки български гражданин да се развива и да допринася за просперитета на страната ни." Това пише в своя Facebook профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "ГЕРБ излъчи доц. д-р Анна Страшимирова, която е от ромски произход, за председател на Комисията за защита от дискриминация. Имаме кмет на община Дулово - д-р Юксел Ахмед, който е български мюсюлманин. От тази етническа група са и кандидатите ни за евродепутати - Селиме Кърджалиева и Асим Адемов. Нашият евродепутат (вече трети мандат) Владимир Уручев е българин мохамеданин. Вежди Рашидов беше министър на културата по време на управлението на ГЕРБ. Членовете на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ - Юзгюр Касим и Осман Ислямов - също са български мюсюлмани. И това са само малка част от примерите за приемственост на ГЕРБ с различните етнически групи в България", припомня бившият премир. "В ГЕРБ се припознават хора от всички етноси, а важни за нас са личните качества и експертният потенциал на кадрите

Кирил Ананиев ще бъде заместник-министър на финансите

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/x9tZEAF72ls/

Премиерът Георги Близнашки назначи Кирил Ананиев за заместник-министър на финансите, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Кирил Ананиев започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност „Финанси и кредит” в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи” и заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г. Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).

В Берлин Лавров се опита да опресни паметта на партньорите

http://www.cross.bg/ykraiina-lavrov-rysiya-1426151.html

/КРОСС/ За пет часа „украинска среща" в Берлин на министрите на външните работи на Русия, Германия, Франция и Украйна, чудеса не станаха, но самият факт на преговорите всява надежда. Както заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, този факт показва, че ЕС и Русия са готови да търсят пътища за прекратяване на гражданската война в центъра на Европа. Официално Вашингтон не участва в четиристранния формат, въпреки, че зад неприемливите условия, които поставя на такива срещи Киев, явно се чувстват съветите на САЩ. Главен напредък на срещата в Берлин стана консенсусът по повод доставките на руска хуманитарна помощ за населението на югоизточните региони на Украйна, заяви Сергей Лавров. Решени са „всички въпроси, които до голяма степен изкуствено се поставяха от „Украйна и Запада". В близките два дни участниците в берлинските консултации ще се опитат „да изработят общоприемливи формулировки" и ще ги представят на лидерите на своите държави. След това ще бъде прието решение за вероятния формат на по-нататъшните преговори. За това заяви след неделната четиристранна среща в Берлин министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Между другото, руският министър беше единствен от участниците в срещата, който след ней даде обширна пресконференция: - Важното е, че никой на срещата не възразяваше против това, да потвърди Женевското заявление

Читателски сигнал: След работа на ВиК-Варна, хората едва влизат в имота си

http://www.moreto.net/novini.php?n=261560

"Искам да споделя едно разочарование от действията на ВиК Варна.", така започва писмото на читател на Moreto.net до редакцията ни. Читателят изказва възмущението си от "картинката" останал след извършената работа от служителите на ВиК-Варна.

Даниел Митов: България е застрашена от "внос" на терористи от Ирак

http://www.mediapool.bg/daniel-mitov-bulgaria-e-zastrashena-ot-vnos-na-teroristi-ot-irak-news223869.html

Външният министър Даниел Митов съобщи, че има опасност от бежански поток и "внос" на терористи от Ирак. "Има риск от бежанска вълна, има риск от внос на терористи. На страната на "Ислямска държава" се бият хора, рекрутирани и в Европа. Бойци биват рекрутирани от целия Близък изток и Северна Африка. Трябва много тясно сътрудничество с всички държави от региона", каза Митов пред БНР. Той коментира, че пасивността на западната общност в Сирия и страхът да се намеси по-сериозно там доведе до ситуацията в момента. "Затова няма извинения. Реагира се късно, но по-добре да се реагира сега и бойците на "Ислямска държава" да бъдат изтласкани обратно, след което да се мисли как да бъдат изолирани и с тях да се конфронтират и на територията на Сирия", каза Митов. Той отбеляза, че много европейски страни са обещали безвъзмездна военна помощ на Ирак. В петък европейските външни министри постигнаха обща позиция за оръжейни доставки за кюрдите в Северен Ирак, които се борят срещу офанзивата на джихадистите. Към България все още няма официално искане за изпращане на помощ. Очакванията към България ще бъдат свързани с доставката на муниции. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от Ройтерс, заяви преди няколко дни, че източноевропейски страни членки вероятно ще доставят муниции и друго военно оборудване. Митов каза още, че засега няма опасност от спиране на руския газ през Украйна. Според него преговорите в Берлин от края на миналата седмица дават надежда за решаване на конфликта в Украйна и избягване на допълнителни санкции срещу и от Русия. Той коментира още, че проектът "Южен поток" е замразен не защото не е полезен, а защото сделките, подписвани по изграждането му, са проблемни. Трябва да се направи пълна ревизия какво е подписвано и с кого, изпълнени ли са процедурите, допълни той.

Фирми на Пеевски и майка му платили отричаните данъчни задължения

http://www.mediapool.bg/firmi-na-peevski-i-maika-mu-platili-otrichanite-danachni-zadalzheniya-news223868.html

Търговски дружества, свързани с бившия депутат на ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, са платили около 300 хил. лв. данъчни задължения, докато е траяла ревизията им, назначена от прокуратурата. Това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов след национално съвещание на МВР във вторник. Както Mediapool съобщи неотдавна Националната агенция по приходите бе установила въпросните задължения на семейството в рамките на направената му данъчна проверка  по сигнал на Протестна мрежа срещу Пеевски, Цветан Василев, мажоритарен собственик на затворената в момента Корпоративна търговска банка, който е обвиняем за източване на 206 млн. лв. от трезора и се издирва, и лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Тогава Ирена Кръстева отрече в отворено писмо до медиите проверяващите да са засичали нейни задължения към бюджета и дори заплаши със съд източниците на тази информация. Сарафов каза още, че ревизията на евродепутата Бареков все още не е приключила и не може да коментира подробности от досегашните резултати. Той нито потвърди, нито отрече информацията на 24 часа, че банкерът Цветан Василев е бил засечен в страна извън Европейския съюз. Очаквайте подробности

Млади лекари протестират за ново здравеопазване

http://pik.bg/млади-лекари-протестират-за-ново-здравеопазване-news215576.html

Млади лекари протестират за ново здравеопазване

Лекари излязоха на протест в Докторската градина, под надслов: „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи „Фокус“.

Исканията на лекарите са за по-високо заплащане с начална ставка от 4 минимални заплати, по-добри условия на работа, да не плащат за специализация, за да се обучават и да работят. Те искат още обективни критерии за кариерно израстване, да се премахне финансовата диспропорция между медицинските специалности, ускорено изграждане на електронното здравеопазване, ефективни нови технологии и медийна политика за адекватно отразяване на постигнатите резултати. В призива участват 4 неправителствени организации.

Лекарите питат кой печели от ситуацията в момента, след като и те и пациентите са потърпевши. Друг проблем е, че не специализантите не винаги могат да получат определен вид специализация, особено в местата, в които те са родени. Според тях има доста голяма централизация на местата, която е напълно излишна.

„Най-елементарната стъпка, за да се задържат лекарите в България е увеличение на заплатите. Каква е мотивацията на един лекар да остане в България, след като в чужбина заплащането е 10 пъти по-високо, има по-добри условия, нормална среда, при която човек може да гледа семейството си и да се развива”, каза д-р Деян Попов, Асоциация за развитие на медицинската общност. Той добави, че над 200 души от випуска им вече са в Германия, Ирландия и Великобритания.

Според проучване между 400-500 лекари напускат България годишно, средната възраст на лекарите в Българи е 53 години, а смъртността сред медиците е по-висока, заради напрежението, с което е свързана работата. „В крайна сметка не лекарите ще страдат, а пациентите в България”, допълни д-р Радослав Наков, Асоциация за развитие на медицинската общност.

Според анкета, която продължава да е онлайн сред медици,специализанти и студенти под 40 години, данните са, че 80% от тях искат да напуснат страната. От тези 20%, които остават, впоследствие 2/3 също искат да напуснат. Тоест, 96% от всички лекари желаят да напуснат страната.

Асансьор падна от 9 етаж, загина една жена

http://frognews.bg/news_74839/

Асансьор падна от 9-я етаж в столична сграда, в следствие на което загина една жена.

ЧЕЗ организира мобилен офис в Мизия

http://www.cross.bg/miziya-ofis-yslygi-1426149.html

/КРОСС/ За подпомагане на пострадалите от наводненията жители на град Мизия от 20 до 26 август 2014 година всички услуги, предлагани от „ЧЕЗ Електро България" АД и „ЧЕЗ Разпределение България" АД, ще се предоставят в изнесен мобилен офис в сградата на общината в Мизия. Работното време на изнесения мобилен офис е от 09.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 16.30 ч. Една седмица, със съдействието на партньора на ЧЕЗ - компанията за парични преводи и платежни услуги „Изипей", потребителите ще имат възможност да правят справки, да получават информация, да заплатят на място дължимата за електроенергия сума и да подадат заявления за всички, предоставяни от ЧЕЗ услуги, сред които и актуализация на данните, пререгистрация, електронна фактура, дистанционно обслужване. При необходимост и интерес от жителите на град Мизия, ЧЕЗ и „Изипей" имат готовност да удължат работата на мобилния офис до 29 август 2014 г. От началото на бедствието в града до момента служителите на ЧЕЗ са в постоянна готовност за бърза реакция и възстановяване на електроподаването към клиенти на Дружеството. Съвместната дейност на екипите на ЧЕЗ с Кризисния щаб в Мизия осигурява ефективната реакция за поетапното възстановяване на електрозахранването в засегнатите от бедствието райони в града, в които това е възможно и безопасно.  

Издирват жена, изоставила бебето си до жилищен блок

http://www.cross.bg/blok-zhilishten-maiikata-1426150.html

/КРОСС/ Полицията в Стара Загора издирва майката на новородено бебе, открито близо до вход на жилищен блок на една от централните улици в града. Бебето е на видима възраст 3-5 дни. То е намерено на 9 август около 15:30 часа близо до вход на жилищен блок на улица „Васил Левски". Било е оставено на стар фотьойл, увито в част от калъфка за възглавница и поставено в зелен книжен плик с бял надпис. Предполага се, че е родено в домашни условия. Детето е прегледано и настанено в Многопрофилната болница за активно лечение проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора в добро здравословно състояние. От полицията призовават всички, които имат информация, която би помогнала за откриването на майката, да се обадят на телефон 112.  

Изявление на европейския комисар Кристалина Георгиева във връзка с Международния ден на хуманитарните дейности (2014 г.)

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/lh4xyfqQ_fw/

Международният ден на хуманитарните дейности се отбелязва в памет на жертвите на нападението на централата на Организацията на обединените нации (ООН) в Багдад през 2003 г., което причини смъртта на 22 души, включително на специалния представител на ООН за Ирак Сержиу Виейра ди Мелу.

Eвропейският комисар в областта на международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева е в Ирак, където Европейската комисия предоставя животоспасяваща помощ на стотици хиляди цивилни, които са блокирани в капана на боевете. Тя направи следното изявление:

Международният ден на хуманитарните дейности е повод да се отдаде почит на хората, които рискуват живота си всеки ден, за да помагат на жертвите на войни и бедствия по целия свят. Той е и възможност да се поставят във фокус хуманитарните предизвикателства, пред които сме изправени.

Тези предизвикателства са напълно очевидни тук в Ирак. Стотици хиляди хора се нуждаят отчаяно от помощ, но достъпът до тях е все по-труден поради растящия конфликт. Условията на работа на хуманитарните работници коренно се промениха както тук, така и навсякъде по света.

Нараства броят и се изменя естеството на конфликтите, като светът става все по-несигурен. В Близкия Изток сме свидетели на ужасяващо насилие и нищо не предвещава край на страданията на невинното цивилно население. В цяла Африка, от Мали на запад до Сомалия на изток, като се мине през Северна Нигерия, Централноафриканската република и Южен Судан, живеят милиони цивилни, които се оказват притиснати в обръч от конфликти, подхранвани отчасти от етническа и религиозна омраза. Предоставянето на хуманитарна помощ на уязвимите деца, жени и стари хора става все по-трудно.

Всички тези предизвикателства увеличават опасностите пред хуманитарните работници, които вършат своята работа. Броят на нападенията срещу тях се е увеличил четири пъти от 2003 г. досега. През миналата година средно на месец са убити дванадесет хуманитарни работници, а над десет са отвлечени. Всяка седмица трима хуманитарни работници биваха нападани и ранявани.

Като към това се прибави въздействието на изменението на климата, на бързото увеличаване на населението в места като Сахел и на набиращия сили екстремизъм, неизбежно ще ставаме свидетели на все повече конфликти, глад и хора, принудени да изоставят своите домове и препитание.

Живеем в свят на огромна несигурност и затова трябва да съсредоточим много повече внимание върху предизвикателствата, пред които сме изправени: в името на жертвите на войните и бедствията, а също и в името на смелите мъже и жени, които рискуват живота си, за да им помагат“.

Млади лекари протестират за ново здравеопазване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253122

Лекари излязоха на протест в Докторската градина, под надслов: „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи „Фокус“.
Исканията на лекарите са за по-високо заплащане с начална ставка от 4 минимални заплати, по-добри условия на работа, да не плащат за специализация, за да се обучават и да работят. Те искат още обективни критерии за кариерно Лекари излязоха на протест в Докторската градина, под надслов: „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи „Фокус“. Исканията на лекарите са за по-високо заплащане с начална ставка от 4 минимални заплати, по-добри условия на работа, да не плащат за специализация, за да се обучават и да работят. Те искат още обективни критерии за кариерно

Млади лекари протестират за ново здравеопазване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253194

Лекари излязоха на протест в Докторската градина, под надслов: „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи „Фокус“.
Исканията на лекарите са за по-високо заплащане с начална ставка от 4 минимални заплати, по-добри условия на работа, да не плащат за специализация, за да се обучават и да работят. Те искат още обективни критерии за кариерно Лекари излязоха на протест в Докторската градина, под надслов: „Млади лекари за ново здравеопазване”, съобщи „Фокус“. Исканията на лекарите са за по-високо заплащане с начална ставка от 4 минимални заплати, по-добри условия на работа, да не плащат за специализация, за да се обучават и да работят. Те искат още обективни критерии за кариерно

Гигантски крокодил албинос уби австралийски рибар

http://www.vesti.bg/sviat/gigantski-krokodil-albinos-ubi-avstralijski-ribar-6020301

Влечугото било наречено от туристите в зоната на името на Майкъл Джексън, тъй като е наполовина албинос

„Зелена светлина“ за строежа на магистралата между България и Сърбия

http://www.cross.bg/razvitie-plan-izgrazhdane-1426148.html

/КРОСС/ Под председателството на заместник-министъра на регионалното развитие Ангел Петров се проведе заседание на Националния експертен съвет към Министерството на регионалното развитие. Съветът разгледа Подробните устройствени планове на важни инфраструктурни проекти в страната, съобщават от пресцентъра на МРР. Съветът одобри парцеларен план за модернизация на път I-8 Калотина - Софийски околовръстен път (СОП) от км 1+000 до км 32+447. Прие се Подробният устройствен план, който трябва да бъде одобрен и със заповед на заместник министър-председателя по икономическата политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Заповедта ще бъде основание за последващи дейности (отчуждителни процедури, проектиране, строителство, експлоатация) за реализация на проекта за изграждане на магистралата между България и Сърбия. Експертният съвет прие и изменение на Подборния устройствен план и парцеларният план за изграждане на Гранично-контролно пропускателен пункт „Маказа". Проектът е изработен от Националния експертен център за териториално развитие и предвижда обособяване на урегулиран поземлен имот за граничен пункт. Така ще се създаде основа за изграждането на навес над съществуващите сгради, изграждане на ленти за тежкотоварен превоз и други обслужващи обекти. За строителството Агенция пътна инфраструктура ще се кандидатства за финансиране от Програмата за трансгранично сътрудничество България- Гърция. Зам

Почина гласът на английския футбол

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363871_pochina_glasut_na_angliiskiia_futbol/?ref=rss


Really sad to hear this: Tributes flood in to #BBC broadcaster James Alexander Gordon, who has died aged 78 http://t.co/2UbMNzAFsg

— Colleen Murrell (@ivorytowerjourn) August 19, 2014
​ За любителите на британския футбол в България Джеймс Алекзандър Гордън дълги години беше единственият и най-авторитетен източник на информация.

Дългогодишният коментатор на Би Би Си, който всяка събота около 19 часа съобщаваше резултатите от всички футболни дивизии на Албиона, почина...

Пламна покрива на театъра в Пазарджик

http://pik.bg/пламна-покрива-на-театъра-в-пазарджик-news215571.html

Пламна покрива на театъра в Пазарджик

Дим излиза от покрива на театъра в Пазарджик. На мястото пристигнаха два противопожарни автомобила, съобщи „Фокус”. Западната фасада на театър „Константин Величков” е в ремонт.

Оказало се е, че гори обшивката на покрива, под която е имало дървена скара. При строително-ремонтни дейности скарата се е запалила, в резултат на което е предизвикано и това задимяване в горната част на покрива. Към настоящия момент вече всичко е изгасено.

Няма нанесени много сериозни материални щети.

В момента пожарникарите довършват гасителните дейности и обезопасяването на терена и след това ще се приберат, съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той допълни, че веднага на сигнала са се отзовали пожарникарите от дежурната смяна. Около 20-25 квадратни метра от покривната конструкция са обхванати от пожара, но той вече е потушен, уточни Стоянов.

ДНР няма да изпълнява условията на Киев

http://www.cross.bg/donetzka-ykraiina-izpulnyava-1426147.html

/КРОСС/ Непризнатата Донецка народна република (ДНР) е готова за преговори с киевските власти, но няма да изпълнява условията им. Това заяви настоящият премиер на ДНР Александър Захарченко, предаде РИА Новости. По-рано министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин, в коментара си за резултатите от четиристранната среща в Берлин по ситуацията в югоизточна Украйна, заяви, че прекратяването на огъня в Донецка и Луганска област е възможно само при установяване на контрол върху границата, осигуряване дейността на наблюдателите от ОССЕ и освобождаването на заложниците.  

ПСЖ спечели Ди Мария, но с едно условие

http://football.actualno.com/PSJ-specheli-Di-Marija-no-s-edno-uslovie-news_45782.html

Френският шампион ПСЖ е постигнал споразумение с Реал (Мадрид) за отдаването под наем на крилото Анхел ди Мария, съобщава "L'Equipe". Според изданието двете страни са се договорили по услов...

Барселона разкри: Суарес ни излезе 81 млн. евро

http://football.actualno.com/Barselona-razkri-Suares-ni-izleze-81-mln-evro-news_45793.html

Барселона плати за Луис Суарес 81 млн. евро, съобщи вицепрезидентът на каталунците Жорди Местре. Уругваецът премина в редиците на испанския гранд от Ливърпул през лятото, подписвайки петгодишен контр...

Служебното правителство ще строи истинска ограда на границата с Турция

http://politics.actualno.com/Slujebnoto-pravitelstvo-shte-stroi-istinska-ograda-na-granicata-s-Turcija-news_45789.html

Ще се отделят средства и ще се подготви проект за цялостно покриване на границата с Турция, откъдето върви основният бежански поток. Това каза министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти...

Исландският вулкан Бардарбунга може да изригне

http://europe.actualno.com/Islandskijat-vulkan-Bardarbunga-moje-da-izrigne--news_45794.html

В Исландия обявиха оранжев код заради опасността от изригване на вулкана Бардарбунга. Метеоролозите са отчели магмено движение, съобщава BBC, цитирана от Стандарт Нюз. Оранжев код е обявен за авиацио...

Христо Иванов представи заместниците си

http://politics.actualno.com/Hristo-Ivanov-predstavi-zamestnicite-si--news_45800.html

Служебният министър на правосъдието Христо Иванов (на снимката) представи двамата си зам.-министри. Постовете ще бъдат заети от съдията от Софийския районен съд Петко Петков и специалистът по затворно...

В Търговския регистър е вписано увеличение на капитала на "Южен поток България" въпреки решение на министъра

http://www.moreto.net/novini.php?n=261561

Въпреки предприетите от служебното правителство мерки за замразяване работата по проекта "Южен поток", на 18.08.2014 г. в Търговския регистър е вписано увеличение на капитала на проектната компания "Южен поток България" до 397.

Надал се отказа от участие на US Open

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253137

Рафаел Надал се отказа от участие на US Open, предаде sports.yahoo.com.
Миналогодишният шампион няма да играе на Откритото първенство на САЩ, след като не успя да се възтанови от контузия. Надал нарани дясната си китка по време на тренировка миналия месец, което му попречи да участва в турнирите в Торонто и Синсинати. Рафаел Надал се отказа от участие на US Open, предаде sports.yahoo.com. Миналогодишният шампион няма да играе на Откритото първенство на САЩ, след като не успя да се възтанови от контузия. Надал нарани дясната си китка по време на тренировка миналия месец, което му попречи да участва в турнирите в Торонто и Синсинати.

Сблъсъците между протестиращи и полиция във Фъргюсън избухнаха с нова сила (видео)

http://www.dnevnik.bg/video/sviat/2014/08/19/2363886_sblusucite_mejdu_protestirashti_i_policiia_vuv/?ref=rss





Сблъсъците между протестиращи и полиция в град Фъргюсън, щата Мисури, избухнаха с нова сила в понеделник срещу вторник вечерта. Органите на реда за пореден път използваха сълзотворен газ и арестуваха десетки.

По последна информация на агенция "Ройтерс" полицията е била обект на интензивна стрелба. Според капитан Рон Джонсън задържаните са 31 души. "Полицията не е изстреляла нито един куршум, въпреки че беше подложена на тежка атака в понеделник вечерта", каза...

МИЕ дава БЕХ на правоохранителните органи

http://www.vesti.bg/novini/mie-dava-beh-na-pravoohranitelnite-organi-6020304

Министерството на икономиката и енергетиката ще отнесе към правоохранителните органи решението на директорите за увеличаване на капитала на проектната компания "Южен поток България".

Площадленд

http://www.zapernik.com/obshtestvo/ploshtadlend_33784/

Кракраленд Втора Част

Нашият площад е разкопан като в тежки следвоенни години.

Ежедневно във въздуха се вдига прах, която ние жителите на град Перник дишаме.

Надяваме се ремонтът да приключи по-скорострелно и най-после да се движим по-чисти улици.

Дано проектът не бъде Кракраленд - втора част.

Призовавам кмета...

Продължава

Ах, морето! Прашно, шумно и "вървежно"

http://www.cross.bg/oazis-pravi-vurvezhno-1426146.html

/КРОСС/ Това лято пак едно място събра цяла София - като се започне с ръсещата колорит и синтаксис бивша министърка на спорта, мине се през безделници с „Мини Купър"-и и сламени шапки и се стигне до еко лайфстайл последователи и културтрегери от новото поколение. Да не пропуснем и онези български представители на хомобулгарикус с къси подстрижки, още по-къси вратове и дългокраки жени, които винаги надушват "къде е вървежно" и консумират с пълни шепи и чаши. Това място е българското Черноморие - от "Градина" до Лозенец. Плътно наредени един до друг, успоредно, диагонално, понякога дори и вертикално, тези представители на различни социални и културни групи съжителстват заедно през август и не само не го правят случайно, а дори им харесва. О-О-Оазис В Лозенец има от всичко по много - богатите са в "Оазис" - луксозен хотелски комплекс, събирал на едно място българските знаменитости (и wanna-be знаменитости), хора с бизнеси от широкия спектър на легалното до нелегалното и политици в оставка. С повече късмет там можеш да видиш дори и Брендо (друг е въпросът дали искаш и трябва). В "Оазис" плажната ивица е широка, шезлонгите са строени гъсто, плътно и равно, а баровете се ширят до където ти виждат очите. Музиката е винаги една идея по-силна отколкото е нормално, а Тони Димитрова още не е излязла от мода. Не само това - там тя живее нов творчески живот

Млади лекари призоваха политиците да "освежат" здравната система

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/08/19/2363859_mladi_lekari_prizovaha_politicite_da_osvejat_zdravnata/?ref=rss


До неотдавна младите медици, които заминаваха за чужбина след като завършат, и тези, които оставаха да работят в българските болници, бяха по приблизително равен брой. Тревожни резултати от нова анкета сред лекарите под 40 години у нас обаче показват, че вече около 80% от тях планират да търсят реализация навън, а още повече - 96% - имат готовоност да тръгнат, дори да не е веднага.

Средната възраст на лекарите в Българи е 53 години, а смъртността сред тази професия е по-висока,...

Покупателната способност на гърците се върнала 20 г. назад

http://www.vesti.bg/novini/pokupatelnata-sposobnost-na-gyrcite-se-vyrnala-20-g.-nazad-6020302

Последиците от икономическата криза в Гърция стават още по-сериозни, тъй като покупателната способност на гърците с минимална заплата се е върнала с 20 години назад.

Синдикалист: Искат да разграбят активите на КТБ

http://econ.bg/Новини/Синдикалист-Искат-да-разграбят-активите-на-КТБ_l.a_i.562499_at.1.html

Целта на случващото се около Корпоративна търговска банка (КТБ) е да се разграбят активите й. Това става ясно от думите на вицепрезидента на КТ...

Американка опита да убие съквартирантката си, заварила я да прави секс с кучета (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253163

Американка опита да убие чрез отравяне съквартирантката си, защото я заварила да прави секс с двете й кучета, съобщава "Хъфингтън поуст". Инцидентът е станал в Албукърки, щата Ню Мексико. 53-годишната Шери Уолтърс правела секс с двете немски овчарки на съквартирантката си, която най-неочаквано влязла в стаята.

Шпионаж между приятели? - Нищо ново

http://www.cross.bg/tyrtziya-slyzhbi-razyznavane-1426145.html

/КРОСС/ "Шпионирането между приятели е недопустимо", заяви преди няколко месеца Ангела Меркел, след като стана ясно, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е подслушвала мобилния й телефон. Тeзи думи на канцлерката цитират сега почти всички медии във връзка с вероятната шпионска афера на германското външно разузнаване (БНД). Германското правителство изпадна в доста неудобна ситуация. Няма и месец, откакто германски политици отправиха остри нападки срещу шпионските практики на САЩ в Германия. Правителството призова тогава официалния представител на американските тайни служби в Берлин да напусне страната, след като бяха разкрити двама американски шпиони. Снемане на отговорността Сега стана известно, че през 2012 година в хода на операция за подслушване в Близкия изток външното разузнаване "случайно" е записало телефонен разговор на държавния секретар Хилари Клинтън. През 2013 година пък тайните служби са прихванали и телефонен разговор на нейния наследник Джон Кери. Досега американската страна не е реагирала официално на тези обвинения. Нито американското посолство в Берлин, нито Държавният департамент пожелаха да коментират медийните информации. Сътрудник на американските тайни служби реагира доста скептично. "Телефонните разговори на държавния секретар се кодират, както и тези на американския президент. Вероятно разговорът на Хилари Клинтън е бил прихванат от неподсигурена линия", заяви той за вестник "Билд"

Жена опита да убие съквартирантка в САЩ, заварила я да прави секс с кучета (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253143

Американка опита да убие чрез отравяне съквартирантката си, защото я заварила да прави секс с двете й кучета, съобщава "Хъфингтън поуст". Инцидентът е станал в Албукърки, щата Ню Мексико. 53-годишната Шери Уолтърс правела секс с двете немски овчарки на съквартирантката си, която най-неочаквано влязла в стаята.

В Бургас задържаха двама мъже за притежание на наркотични вещества

http://www.cross.bg/veshtestva-narkotichni-byrgas-1426144.html

/КРОСС/ Полицаи от Бургас задържаха двама мъже за притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. При провеждането на допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия са задържани: 22-годишният П.Т. и 28-годишният Ж.Б., и двамата от Бургас, като при извършения им личен обиск в П.Т. е намерено хартиено пакетче с метамфетамин, а в Ж.Б. - четири пакетчета с метамфетамин. Извършено е претърсване в жилище, разположено в бл. 135 в к-с "Изгрев", за което е установено, че е ползвано от задържаните за произвеждане на синтетични наркотични вещества - рениирени и иззети са прибори и прекурсори, необходими за производство на наркотични вещества. КVП., П.Т. и Ж.Б. са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление "Полиция"-Бургас.  

Община Трън отнесе глоба от 7 бона от РИОСВ - Перник заради нарушения на сметището

http://www.zapernik.com/obshtestvo/obshtina-trun-otnese-globa-ot-7-bona-ot-riosv_33783/

За установени нарушения при експлоатацията на депото за неопасни отпадъци, община Трън е санкционирана със 7 000 лв. от РИОСВ Перник.

За месец юли от експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) са извършени 2211 проверки на 2011 обекти, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите, цитирани от информационна агенция "Фокус". За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 977 предписания. Съставени...

Продължава

Шпионажът на Google и откъде можете да го изключите

http://www.cross.bg/google-location-history-1426143.html

/КРОСС/ Възможността на Google да следи местоположението ви, ако използвате някоя от услугите на компанията не е от вчера и ако специално не сте изключили тази опция, можете да проверите кои ваши данни се съхраняват. Данните за местоположението се намират тук. След логване в акаунта ви в Google, селектирайте периода, за който искате да проверите къде сте били - като опциите варират от точен ден до месечен период. Местата, които сте посетили, дават и детайлна информация за часа, в който сте били там, пише MobileNews. Ако все пак тази информация ви притеснява, Google дават възможност да спрете записването на данните си за местоположение. Ако сте с операционна система с версия Android 4.1 до Android 4.3 за изключването на достъпа до местоположение, е необходимо да влезете в приложението Google Settings > Location и да дезактивирате Access location. А за да изтриете данните, които вече са запазени, това става или от сайта Location History, или отново през приложението Google Settings > Location > Location History > Delete Location History.  

Избухна пожар в театъра в Пазарджик

http://offnews.bg/news/n_1/n_378599.html

Пожар избухна в театъра в Пазарджик. След сигнал, че от покрива излиза пушек на място се отзовали два противопожарни автомобила и един аварийно-спасителен екип, съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Оказало се е, че гори обшивката на покрива, под която е имало дървена скара. При строително-ремонтни дейности тази скара се е запалила, в резултат на което е предизвикано и задимяване в горната част на покрива. Към настоящия момент вече всичко е изгасено. Няма нанесени сериозни материални щети. "Около 20-25 квадратни метра от покривната конструкция са били обхванати от пожара, той вече е потушен", уточни Стоянов.

Разиграха 85 деца на тото за 3 места във варненска детска градина

http://www.moreto.net/novini.php?n=261551

Родители на 85 деца подадоха заявления за прием в градина, след като ЦДГ „Калина Малина“ миналата седмица обяви 3 свободни места. За едно място в ЦДГ „Изворче“ пък се бориха 20 деца. Така след приема в тези две детски заведения на практика 101 малчугани от кв.

„Еврофутбол“: Стяуа и Лудогорец с почти равни шансове

http://www.cross.bg/leva-live -kvalifikatziite-1426142.html

/КРОСС/ Стяуа е с почти равни шансове за успех с Лудогорец в предстоящата днешна среща от квалификациите на Шампионската лига - румънците са с минимално предимство от 2.28 срещу 2.60 за разградчани и 3.05 за равенство. Коефициентите на „Еврофутбол" и за точен резултат също предполагат „Х" - с 6.00, следван от 1-0 и 0-1 с по 7.50 и 2-1 с 8.00. Повече за общо 78-те вида залози, предлагани от букмейкърската къща за сблъсъка, можете да намерите тук. Реал пък е абсолютен фаворит срещу Атлетико в битката за Суперкупата на Испания утре, прерастнала в градско дерби за мадридчани. „Белият балет" е със ставка 1.58 срещу 4.20 за „дюшекчиите" и 3.90 за равен в редовното време. Ето още от акцентите в програмата на „Еврофутбол": Бешикташ - Арсенал Сингъл, Live „1"- 3.60 „Х"- 3.50 „2"- 1.70Наполи - Атлетик Билбао Сингъл, Live „1"- 1.85 „Х"- 3.30 „2"- 3.30Лил - Порто Сингъл, Live „1"- 2.70 „Х"- 2.80 „2"- 2.70ФК Астана - Виляреал Сингъл, Live „1"- 4.25 „Х"- 3.90 „2"- 1.55АЕЛ Лимасол - Тотнъм Хотспър Сингъл, Live „1"- 5.00 „Х"- 3.90 „2"- 1.45Грасхопър Цюрих - ФК Брюж Сингъл, Live „1"- 2.23 „Х"- 3.00 „2"- 2

Американски изтребители участват в авиоучение в България

http://www.mediapool.bg/amerikanski-iztrebiteli-uchastvat-v-aviouchenie-v-bulgaria-news223867.html

Американски военни части и изтребители F-15C/D от 493-та ескадрила са разположени в авиобазата "Граф Игнатиев" заради участие в съвместно учение.   Подготовката се провежда на фона на продължаващото напрежение в Източна Европа, отбелязва специализираното издание "StarsandStripes".   Oсвен изтребители в България ще бъдат дислоцирани и 180 военнослужещи.   От българските военновъздушни сили уточняват, че учението "Тракийски орел 2014” ще продължи до 12 септември.   Полети ще се провеждат във временно отделени зони от въздушното пространство на България, включително и на малки височини.   Мисиите и задачите ще се изпълняват от летателни екипажи на изтребители МиГ-29 и МиГ-21, щурмови самолети Су-25 на българските ВВС, и F-15 от 493-та авиационна ескадрила на ВВС на САЩ, базирана в Лейкънхийд, Великобритания.   Ще се изпълняват тактически прехвати на въздушни цели, маневрени въздушни боеве, отбранителни и настъпателни въздушни операции. Зенитно-ракетни дивизии от състава на ВВС ще изпълняват задачи по прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната. Бойната техника ще оперира от районите за постоянна дислокация.   Съвместната тренировка се провежда в изпълнение на споразумението между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.   Основната цел е да се повиши оперативната съвместимост на силите и средствата за ПВО на двете държави и да се усъвършенства подготовката за работа в международна среда при съвместно използване на договорените съоръжения и споделяне на ресурси.   България и САЩ ползват съвместно полигона "Ново село" и авиобазите "Граф Игнатиево" и "Безмер" на българска територия.

Хубавото време донесе печалба на Home Depot

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da55f20/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Chubavoto0Evreme0Edonese0Epechalba0Ena0Ehome0Edepot0H17840A60C/story01.htm

Веригата магазини за стоки за дома успя да се възстанови през пролетта, след като тежката зима навреди на продажбите ѝ


Папата си даде още две-три години живот

http://www.cross.bg/smurt-vatikana-pyblichno-1426141.html

/КРОСС/ Папа Франциск за първи път публично изказа мисълта за своята смърт. „Знам, че ми остава да живея кратко време. Две или три години, след което ще се окажа в Дома Господен" - каза той пред журналисти в самолета на път за Ватикана от Южна Корея, където беше на петдневно апостолско посещение. Същевременно той не изключи евентуално оттегляне, ако няма повече сили да продължи да изпълнява задълженията си, съобщи Франс прес. Източници във Ватикана потвърждават, че той и по-рано е споделял мисли за собствената си смърт, но само в тесен кръг, а сега за първи път го прави публично.  

Ремонтирали асансьора-убиец преди 4 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253144

Асансьорът, който пропадна днес в София и уби 46-годишна жена, а друга пострада тежко, е бил ремонтиран преди 4 години. Това разказа пред би Ти Ви домоуправителят на блок 115 на ул. Асансьорът, който пропадна днес в София и уби 46-годишна жена, а друга пострада тежко, е бил ремонтиран преди 4 години. Това разказа пред би Ти Ви домоуправителят на блок 115 на ул. "Академик Георги Бончев", където около 8,30 днес стана трагедията. В асансьора, който е паднал от 9-ия етаж, е имало две жени - на 46 и на 42 г.

Нина Рангелова стигна полуфинал на европейското с национален рекорд

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363877_nina_rangelova_stigna_polufinal_na_evropeiskoto_s/?ref=rss


Българката Нина Рангелова се класира за полуфиналите на 100 метра свободен стил на европейското първенство по плуване в Берлин.

Състезателката направи страхотно плуване и подобри националния рекорд в дисциплината, който е нейно постижение.

Тя финишира четвърта в своята трета квалификационна серия с време 55,07 секунди и свали 0,45 сек. от досегашния си най-добър резултат, записан на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Рангелова се нареди на десето място сред...

Продават кораба "Петър Берон" за 555 555,55 долара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253141

Учебната плаваща база - корабът "Петър Берон", е обявена за продан, предаде БГНЕС. От години корабът се използва за учебна база на Морския център и стои на котва в стария плавателен канал, свързващ морето с Варненското езеро. 555 555,55 щатски долара е първоначалната цена, за която "Български морски квалификационен център" ЕАД продава "Петър Учебната плаваща база - корабът "Петър Берон", е обявена за продан, предаде БГНЕС. От години корабът се използва за учебна база на Морския център и стои на котва в стария плавателен канал, свързващ морето с Варненското езеро. 555 555,55 щатски долара е първоначалната цена, за която "Български морски квалификационен център" ЕАД продава "Петър

Служебният министър на културата няма против да прехвърли Ларгото на общината

http://politics.actualno.com/Slujebnijat-ministyr-na-kulturata-njama-protiv-da-prehvyrli-Largoto-na-obshtinata-news_45792.html

Конкурс за директор на Националния филмов център ще бъде обявен скоро, заяви министърът на културата в служебното правителство Мартин Иванов. Служебният министър на културата обясни, че още първия ...

Започва лятната АнтиСПИН кампания в София

http://healthy.actualno.com/Zapochva-ljatnata-AntiSPIN-kampanija-v-Sofija-news_45797.html

Днес е първият ден на столичната лятна АНТИСПИН кампания. Медицинският екип на сдружение "Здраве без граници" ще консултира и изследва доброволно, анонимно и безплатно за ХИВ пред централ...

"Син език" върлува из Сливенско

http://society.actualno.com/Sin-ezik-vyrluva-iz-Slivensko--news_45791.html

Животните в три населени места в Сливенска област са масово болни от "син език". Това съобщи д-р Пламен Пенчев, директор на Агенцията по безопасност на храните в Сливен, предаде "Фокус...

Варна: Три възрастни жени са измамени с 15 000 лв. за ден

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/varna-tri-vyzrastni-zheni-sa-izmameni-s-15-000-lv.-za-den-6020299

Сценариите и в трите случая е бил класически – лекар, съобщаващ за пострадал при катастрофа син, който се нуждае от средства за спешна операция

Енергийното министерство ще сезира прокуратурата за увеличения капитал на "Южен поток България"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/19/2363876_energiinoto_ministerstvo_shte_sezira_prokuraturata_za/?ref=rss


Действията на ръководството на "Южен поток България" за увеличаване на капитала въпреки заповедта на енергийният министър в служебния кабинет Васил Щонов да се спре работа по проекта не защитават интересите на Български енергиен холдинг (БЕХ) в дружеството и Министерството на икономиката и енергетиката възнамерява да отнесе случая към правоохранителните органи, се казва в официално съобщение от ведомството.

Вчера стана ясно, че ден след като министър Щонов разпорежда прекратяване...

България е на девето място в развитието на гражданския сектор

http://www.cross.bg/bulgariya-sektor-panov-1426140.html

/КРОСС/ България е на девето място в развитието на гражданския сектор от 29 страни от Централна и Източна Европа и бившия Съветски съюз, съобщи за "Хоризонт" програмният директор на Българския център за нестопанско право Любен Панов. В тези 29 държави се измерва Индекс за устойчивост на неправителствените организации. "Като цяло България е на девета позиция, което е добре. От друга страна сме предпоследни от всички други страни-членки на ЕС. Има определени показатели, по които нашите оценки са много лоши, и два такива показателя са финансова устойчивост и организационен капацитет.Все още не е създаден Съветът за развитие на гражданското общество към министър-председателя, няма прозрачност и при финансирането на неправителствения сектор", допълни Панов. "Една от мерките беше приемане на закон за доброволчеството - отново неизпълнена. Друга мярка беше създаване на единна база данни за финансирането, което отделни министерства и институции предоставят на граждански организации, за да се види кои са организациите де факто, които получават средства от държавата и за какво, но и това не беше изпълнен", каза още той.  

Фалшиви лекарства заливат пазара

http://www.moreto.net/novini.php?n=261552

Опасни за здравето лекарства, които имитират оригиналните, са на пазара в Европа. Намират се дори фалшификати на животоподдържащи медикаменти, както и на популярни препарати. Те се разпознават много трудно и от специалисти. Хората нямат доверие в контролните органи и затова дори не подават оплаквания.

Окосиха и изчистиха градинката срещу 6-то училище - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/okosiha-i-izchistiha-gradinkata-sreshtu-6-to-uchilishte-snimki_33782/

Работници по поддръжка на зелените площи в Перник окосиха и изчистиха градинката срещу 6-то училище, засне обективът на ZaPernik.com.

От няколко дни в градинката пред блок № 71 в квартал "Селото" кипи усилена дейност по почистването и. Работниците привършват с работата си и скоро купчините с окосена трева ще бъдат събрани.

Детските съоръжения за игра са занемарени, но въпреки това окосяването на зелената площ е по - добре от нищо за живущите в...

Продължава

Кампания за българските реки започват природозащитниците от WWF

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/08/19/2363856_kampaniia_za_bulgarskite_reki_zapochvat/?ref=rss


Международната природозащитна организация WWF започва кампания за справяне с най-наболелите проблеми свързани с българските реки. Природозащитниците ще информират експертно и ще алармират за тях, като ще предлагат и решения.

Официалното откриване на речната кампания е тази сряда – 20 август, от 10 ч. на Орлов мост в София. Основен носител на кампанията ще бъде петиция за опазването на реките под мотото "Допиши историята на реката", информират от организацията.

В България...

На ГКПП Кулата задържаха над 5 хил. литра нелегален алкохол

http://www.cross.bg/kashona-napitki-bytilki-1426138.html

/КРОСС/ 5184 литра нелегален алкохол задържаха служители от Митница Югозападна в района на ГКПП Кулата. Еднолитровите стъклени бутилки са открити в камион, пътуващ към Гърция. Стоката, собственост на гръцки гражданин, е била скрита зад „тапа" от безалкохолни напитки и разпределена в кашони от по 12 бутилки с етикети, но без бандероли. При проверката митническите служители разкриват, че зад безалкохолните напитки, в камиона са скрити и 300 кашона водка, 57 кашона ликьор, 20 кашона ром, 10 кашона джин, 5 кашона абсент и още 49 кашона напитки от неизяснен вид с висок алкохолен градус. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Югозападна.  

Меркел ще посети Киев в навечерието на националния празник на Украйна

http://www.cross.bg/merkel-ykraiina-poseti-1426139.html

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Украйна в събота, 23 август, по повод международното напрежение около сраженията в източната част на страната, съобщи украинският външен министър Павел Климкин, цитиран от РИА Новости. „Визитата е планирана за деня преди украинския национален празник” на 24 август, каза той пред журналисти. По думите му, посещението на германския лидер ще бъде „много интересно”.

Корабът "Петър Берон" е обявен за продан за 555 555,55 долара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253128

Учебната плаваща база - корабът Учебната плаваща база - корабът "Петър Берон", е обявена за продан, предаде БГНЕС. От години корабът се използва за учебна база на Морския център и стои на котва в стария плавателен канал, свързващ морето с Варненското езеро. 555 555,55 щатски долара е първоначалната цена, за която "Български морски квалификационен център" ЕАД продава "Петър

Кирил Ананиев е отново зам.-министър на финансите

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3da52a85/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cbiudjet0Ei0Efinansi0C3330Ca0Ckiril0Eananiev0Ee0Eotnovo0Ezam0Eministyr0Ena0Efinansite0H17840A50C/story01.htm

Финансистът заема позицията в четвърти кабинет, след като беше на същия пост в правителствата на Костов, Сакскобургготски и Станишев


Слънчево и почти тихо ще е времето днес

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244351_%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%BE+%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8+%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BE+%D1%89%D0%B5+%D0%B5+%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81

 Днес времето над страната ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Георги Цеков.

Слънчево ще бъде и по Черноморието.

Ще духа бриз. Максимални температури на въздуха 27-28°, а температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през деня ще отслабне до 1 бал.

Над планините ще бъде слънчево.

Вятърът ще е слаб от югозапад, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен от северозапад. Максимална температура на 1200 метра 21°, на 2000 метра около 14°.

Мила Йовович чака второ дете

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/mila-iovovich-chaka-vtoro-dete-6020297

Красавицата е обяснила, че бременността ѝ ще осуети плановете за заснемането на последния филм от поредицата "Заразно зло"

Асансьорът убиец бил ремонтиран преди 4 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253112

Асансьорът, който пропадна днес в София и уби 46-годишна жена, а друга пострада тежко, е бил ремонтиран преди 4 години. Това разказа пред би Ти Ви домоуправителят на блок 115 на ул. "Академик Георги Бончев", където около 8,30 днес стана трагедията.
В асансьора, който е паднал от 9-ия етаж, е имало две жени - на 46 и на 42 г. Асансьорът, който пропадна днес в София и уби 46-годишна жена, а друга пострада тежко, е бил ремонтиран преди 4 години. Това разказа пред би Ти Ви домоуправителят на блок 115 на ул. "Академик Георги Бончев", където около 8,30 днес стана трагедията. В асансьора, който е паднал от 9-ия етаж, е имало две жени - на 46 и на 42 г.

Афекс Туин обяви нов албум в типичния за него тайнствен стил

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/19/2363839_afeks_tuin_obiavi_nov_album_v_tipichniia_za_nego/?ref=rss


През изминалия уикенд над южен Лондон летя електриково зелен дирижабъл с логото на британския електронен музикант и композитор Афекс Туин (Aphex Twin) заедно с годината 2014. Веднага след това логото плъзна и под формата на рисунка по стените на части от Ню Йорк.

Всичко това съвсем не е случайно, а явно бе част от подготовката за новината, която Ричард Д. Джеймс (човекът зад името Афекс Туин) обяви - издаването на първи студиен албум от Drunqs (2001 г.) насам под името SYRO. Самото...

Председателят на ЦИК: Водачите на листи не са непоклатими

http://www.cross.bg/preferentzii-izbori-glasyvane-1426137.html

/КРОСС/ Интервю на Наделина Анева за в."Преса" с председател на ЦИК Ивилина Алексиева за начина на гласуване, преференциите и изненадите на изборите. - Г-жо Алексиева, за първи път на парламентарни избори ще се гласува с преференции според правилата на новия Изборен кодекс. Може ли да кажете как ще се отчита преференцията - бетониран ли е водачът на листата? - Листата би могла да бъде пренаредена от избирателя, ако някой кандидат в нея получи повече от 7% (на евровота преференцията беше 5% - б.р.) преференции от броя на гласувалите за съответната партия или коалиция в съответния изборен район. Така че листата може да бъде пренаредена. Кодексът предвижда, когато не е отбелязана преференция, гласът да се брои за водача. Бих казала, без да се ангажирам с прогноза, че това създава определена сигурност за водача, но тя не е безкрайна, тъй като е възможно в съответния изборен район да бъдат подадени преференции за друг кандидат. - На евровота заради преференцията 15-ият в листата на БСП измести водача. Сега, ако един кандидат в листата получи 7,5% преференция от гласувалите в съответната РИК, може ли да измести водача? - Ако този кандидат има общ брой преференции, повече от 50% от броя на действителните бюлетини в съответния район, той би могъл да измести водача. Аз не мога да се ангажирам с прогнози, но чисто математически, ако само 40% са гласували с преференции, автоматично гласовете на останалите 60% отиват като предпочитание за водача

Пътна полиция - Перник засилва проверките на шофьорите до 24 август

http://www.zapernik.com/krimi/putna-policiya-pernik-zasilva-proverkite-na-shofiorite-do-24_33781/

И „Пътна полиция” при ОДМВР - Перник се включва в инициативата на TISPOL. В рамките на седмица ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение, съобщиха за ZaPernik.com от ОДМВР - Перник.
 

По инициатива на TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция, от 18.08.2014 г. до 24.08.2014 г. на територията на всички държави-членки ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената...

Продължава

Шест години затвор грозят Малката Рижа

http://pik.bg/шест-години-затвор-грозят-малката-рижа-news215557.html

Шест години затвор грозят Малката Рижа

Постоянна мярка "Задържане под стража" е наложена на Симеон Стоянчов-Малката Рижа, съобщиха за Флагман.бг. от Районна прокуратура-Бургас. 27-годишният бургазлия първоначално бе арестуван за 24 часа и срещу него бе образувано бързо досъдебно производство.

Вчера Районен съд-Бургас удължи мярката му предвид зачестилите криминални прояви. Само през миналата седмица той бе арестуван на два пъти.

„Срещу него ще бъдат повдигнат обвинения за хулиганство“, каза за Флагман.бг наблюдаващият делото прокурор Димитър Георгиев.

Стоянчов е подведен под отговорност по чл.325, ал.4 - хулигански прояви при опасен рецидив, по което го грози наказание лишаване от свобода от една до шест години.

Малката Рижа остава за постоянно в ареста, чакат го шест години затвор

http://pik.bg/малката-рижа-остава-за-постоянно-в-ареста-чакат-го-шест-години-затвор-news215557.html

Малката Рижа остава за постоянно в ареста, чакат го шест години затвор

Постоянна мярка "Задържане под стража" е наложена на Симеон Стоянчов-Малката Рижа, съобщиха за Флагман.бг. от Районна прокуратура-Бургас. 27-годишният бургазлия първоначално бе арестуван за 24 часа и срещу него бе образувано бързо досъдебно производство.

Вчера Районен съд-Бургас удължи мярката му предвид зачестилите криминални прояви. Само през миналата седмица той бе арестуван на два пъти.

„Срещу него ще бъдат повдигнат обвинения за хулиганство“, каза за Флагман.бг наблюдаващият делото прокурор Димитър Георгиев.

Стоянчов е подведен под отговорност по чл.325, ал.4 - хулигански прояви при опасен рецидив, по което го грози наказание лишаване от свобода от една до шест години.

Нобеловия комитет "учтиво" помоли Обама да върне наградата за мир

http://www.cross.bg/obama-mira-nagradata-1426136.html

/КРОСС/ Турбьорн Ягланд, председател на Нобеловия комитет на мира заяви, че президентът на САЩ Барак Обама „наистина трябва да преразгледа" незабавно връщането на Нобеловата награда за мира, съобщи politikus. Ягланд с още четирима други членове на Комитета заяви, че те досега никога не са искали от никого да връща наградата за мира, „дори от такъв жесток военен престъпник като Кисинджър", но „Гуантанамо все още е отворен". Също така, той напомни за Афганистан, Ирак, бомбардировките в Либия. Убийството на Осама бин Ладен, вместо да бъде предаден на подсъдимата скамейка. През 2009 година комитетът награди Обама с желаната награда, след като той направи редица изявления през първите месеци в качеството си на президент. Тогава той успя да убеди Нобеловия комитет за мира, че е бил за: „създаването на нов климат... многостранната дипломатия... акцента върху ролята на ООН... диалога и преговорите, като инструменти за разрешаване на международните конфликти... и визията на един свят без ядрени оръжия". Ягланд заяви, че в деня на гласуването за присъждане на наградата за мира на Обама (церемонията се провежда в Осло - Норвегия), членовете на комитета са били „абсолютно пияни", тъй като по същото време се е провеждал годишния фестивал AQUAVIT-дегустация в Норвегия

МИЕ сезира прокуратурата заради „Южен поток“

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-iuzhen-potok/mie-sezira-prokuraturata-zaradi-iuzhen-potok-6020295

В Търговския регистър е вписано увеличение на капитала на "Южен поток България" до 397,6 млн. лева

Дим се издига над пазарджишкия театър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253115

Дим излиза от покрива на театъра в Пазарджик. На мястото пристигнаха два противопожарни автомобила, съобщи „Фокус”. Западната фасада на театър „Константин Величков” е в ремонт.
Оказало се е, че гори обшивката на покрива, под която е имало дървена скара. При строително-ремонтни дейности скарата се е запалила, Дим излиза от покрива на театъра в Пазарджик. На мястото пристигнаха два противопожарни автомобила, съобщи „Фокус”. Западната фасада на театър „Константин Величков” е в ремонт. Оказало се е, че гори обшивката на покрива, под която е имало дървена скара. При строително-ремонтни дейности скарата се е запалила,

Отказ от партньорство или отказ от управление?

http://www.cross.bg/gerb-blok-predsedatel-1426135.html

/КРОСС/ Cлед провала на БСП и ДПС в управлението има очакване, че следващото правителство ще бъде дясноцентристко. Интригата, доколкото я има, е дали то ще бъде съставено от ГЕРБ и т.нар. Реформаторски блок. Би трябвало двете формации да дискутират публично конкретни аспекти на следващото управление и да ни кажат какво ще правят в енергетиката, в здравната сфера, в образованието и т.н., Вместо това те се карат публично и се занимават с интриги, които носят на дясноцентристките избиратели единствено главоболие. Дали политическите персони вдясно са толкова наивни да си въобразяват, че трябва да занимават обществото с това дали ГЕРБ ще управляват сами, или с т. нар. Реформаторски блок? Това ли е най-важното предизвикателство пред евентуално дясноцентристко правителство? Или пък "десните" ни политици просто се занимават с това, което ги интересува тях самите? Двете формации, издребняха в политическите си сметки - едните да не делят властта с никой, а другите да се лепнат за властта и да си уредят някоя и друга година институционално живуркане. Къде тук е перспективата за обществото, къде е дясната политика, къде е реформаторският дневен ред? Кое точно в комуникацията между ГЕРБ и РБ се очаква да създаде позитивни очаквания за нас, избирателите? Ако идеята е дясно-центристкото правителство да е копие на кабинета "Орешарски", демек да се получи коалиция като тази на БСП и ДПС, тогава благодарим ви за усилията, не се хабете. Резултатът е ясен

Измамиха три възрастни варненки с общо 15 000 лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=261555

Три жени от Варна на възраст от 80г., 81г. и 84г. са станали жертви на телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на полицията за Moreto.net. Сценариите и в трите случая е бил класически - лекар съобщаващ за пострадал при ПТП син, който се нуждае от средства за спешна операция.

Сидеров с нов сигнал в прокуратурата срещу Близнашки

http://www.cross.bg/bliznashki-referendyma-siderov-1426134.html

/КРОСС/ Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров изпрати пореден сингал до главния прокурор Сотир Цацаров. "В публичното пространство бе изнесена информация, че новоназначеният служебен министър-председател проф. Георги Близнашки, в качеството си на Председател на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум по въпроси, поставени от президента на Република България относно изборните правила и мажоритарния вот е извършил измама", започва той писмото си. Той припомняме, че във внесената в Народното събрание от проф. Близнашки подписка за референдума бе установено, че е имало 108 000 невалидни и фалшифицирани подписа, поради която причина референдумът не бе проведен. "Проф. Близнашки, като председател на комитета и инициатор на събирането на подписите за провеждане на референдума, е съставил документ с невярно съдържание и го е представил пред официален държавен орган - Народното събрание на Република България. С оглед на изложеното Ви моля да предприемете необходимите действия по Ваша преценка за установяване на обстоятелството дали при изготвянето и представянето на подписката за референдума няма извършено престъпление от проф. Георги Близнашки и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност", заявява Волен Сидеров. Припомняме, че вчера националистът обяви, че ще внесе в прокуратурата сигнал срещу премиера Близнашки във връзка с документи с невярно съдържание

Циганин уби свой съселян в сливенско село

http://news.ibox.bg/news/id_1941841161

Първо се сбили, присъствали много жители на циганската махала

Дим излиза от покрива на театъра в Пазарджик (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253111

 Дим излиза от покрива на театъра в Пазарджик. На мястото пристигнаха два противопожарни автомобила, съобщи „Фокус”. Западната фасада на театър „Константин Величков” е в ремонт.
Оказало се е, че гори обшивката на покрива, под която е имало дървена скара. При строително-ремонтни дейности скарата се е запалила,  Дим излиза от покрива на театъра в Пазарджик. На мястото пристигнаха два противопожарни автомобила, съобщи „Фокус”. Западната фасада на театър „Константин Величков” е в ремонт. Оказало се е, че гори обшивката на покрива, под която е имало дървена скара. При строително-ремонтни дейности скарата се е запалила,

Чуркин: Киев трябва да представи записите на диспечерите, насочили Боинга в зоната на конфликта

http://www.cross.bg/chyrkin-zonata-rysiya-1426133.html

/КРОСС/ Киев трябва да предостави записите от разговорите на своите авиодиспечери, които са насочвали малайзийския Boeing в зоната на военните действия в Източна Украйна, заяви постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, цитиран от ИТАР-ТАСС. По негови думи, Русия е повдигнала този въпрос на съвещание на Съвета за сигурност, посветено на хода на разследването на катастрофата. Според Чуркин, на заместник генералния секретар на ООН по политическите въпроси Джефри Фелтман, който замина за украинската столица във вторник, е било дадено напътствие да се осведоми за това, как Киев взаимодейства с международните експерти. „Уговорката е такава, че той трябва да се поинтересува и за това. Принасят ли украинците полза в международното разследване? Първото, което идва наум е , че те трябва да представят записите от разговорите на своите авиодиспечери, за да може да стане ясно, защо те са насочили малайзийския самолет към зоната на военните действия”, подчерта Чуркин. Според дипломата, съвещанието на Съвета за сигурност, свикано по инициатива на Русия, е било полезно, и сега членовете на съвета очакват доклада за хода на разследването на катастрофата, който се очаква да бъде представен в края на месеца.

Акад. Светлин Русев пред "Труд": Когато става дума за вяра, няма място за сделки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252402

- Академик Русев, Църквата няма нотариален акт за собственост върху храма “Св. Александър Невски”. А държавата в лицето на Министерство на културата има ли документ за собственост върху криптата. Как е уреден официално въпросът?
- Тези дни криптата чества своя 50-годишен духовен живот като “Музей за християнско изкуство. - Академик Русев, Църквата няма нотариален акт за собственост върху храма “Св. Александър Невски”. А държавата в лицето на Министерство на културата има ли документ за собственост върху криптата. Как е уреден официално въпросът? - Тези дни криптата чества своя 50-годишен духовен живот като “Музей за християнско изкуство.

Жена загина при падане с асансьор от 9 етаж в столицата

http://www.vesti.bg/novini/zhena-zagina-pri-padane-s-asansior-ot-9-etazh-v-stolicata-6020298

Асансьорът е стар, не знам кога е правен ремонт, но е много отдавна. Поддържащата фирма носи отговорност, но не знам коя е тя. Това каза съпругът на загиналата след падане с асансьор Цветелина Радулчева, предаде репортер на БГНЕС.

"Южен поток България" увеличи капитала си

http://econ.bg/Новини/-Южен-поток-България-увеличи-капитала-си_l.a_i.562497_at.1.html

Капиталът на проектната компания „Южен поток България” е увеличен до 397,6 млн. лв. Това става ясно от данните в Търговския регистър и е направено...

Всички асансьори в страната ще бъдат проверени

http://crime.actualno.com/Vsichki-asansiori-v-stranata-shte-bydat-provereni-news_45786.html

Министерството на икономиката и енергетиката изразява искрени съболезнования на близките на загиналата 46-годишна Цветелина Радунчева при инцидент с асансьор в района на "Цариградско шосе"...

Меркел: НАТО ще реагира на руска агресия в Прибалтика, но няма да строи бази

http://europe.actualno.com/Merkel-NATO-shte-reagira-na-ruska-agresija-v-Pribaltika-no-njama-da-stroi-bazi-news_45785.html

Германският канцлер Ангела Меркел даде специални уверения за всички прибалтийски държави, че НАТО ще им помогне в случай на нужда, но същевременно изключи възможността в региона да бъдат установени ба...

Близнашки обяви, че вече има разбита група за купуване на гласове

http://izbori2014.actualno.com/Bliznashki-objavi-che-veche-ima-razbita-grupa-za-kupuvane-na-glasove-news_45787.html

Разбита е първата група за купуване на гласове. Това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки, който днес беше гост на Националното съвещание на ръководството на МВР, предаде БГНЕС. Трябва д...

Протест във Враца заради "замразяването" на военното поделение в града

http://www.mediapool.bg/protest-vav-vratsa-zaradi-zamrazyavaneto-na-voennoto-podelenie-v-grada-news223866.html

Жители на Враца се обявиха срещу намерението на служебния военен министър Велизар Шаламанов да замрази плановете за възстановяване на военното поделение в града и готвят протест.   В защита на поделението се обяви и областният управител на Враца Венцислав Василев.   Преди дни Шаламанов обяви, че преустановява работата по възстановяването на закрития от правителството на ГЕРБ механизиран батальон във Враца, което бе планирано за тази година, заради недостатъчни средства.

Японски учени работят за ранно диагностициране на рак

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/iaponski-ucheni-rabotiat-za-ranno-diagnosticirane-na-rak-6020294

Проектът на стойност 7,9 млрд. йени (57 млн.евро) ще допринесе за откриването на рак на гърдата, стомаха, костите, белия дроб, черния дроб, жлъчката, панкреаса, дебелото черво, яйчниците, простатата и пикочния мехур

Паркинг с много лица

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/19/2363014_parking_s_mnogo_lica/?ref=rss


С какво един паркинг може да привлече вниманието - с броя на местата си, с удобните входове и изходи, с необичайните означения на паркоместата? А може и един от най-интересните му елементи да се окаже фасадата. Точно такъв е случаят с паркинга на болницата "Сидни енд Луис Ескенази" в Индианаполис, САЩ, която приема първите си пациенти от края на 2013 г. 


Паркингът е по проект на архитектите от Urbana, които са заложили на нетрадиционно решение, така че фасадата на паркинга да...

Борисов: ГЕРБ разби монопола на ДПС

http://pik.bg/борисов-герб-разби-монопола-на-дпс-news215550.html

Борисов: ГЕРБ разби монопола на ДПС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира във "Фейсбук" нападките срещу него след изказването му, че ако има мнозинство в следващия парламент, ще назначат 10 зам.-министри от мюсюлмански произход.

"В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние", пише Борисов.

"Ние в ГЕРБ сме доказали през годините, че зачитаме правото на всеки български гражданин да се развива и да допринася за просперитета на страната ни", подчертава лидерът на партията.

"ГЕРБ излъчи доц. д-р Анна Страшимирова, която е от ромски произход, за председател на Комисията за защита от дискриминация. Имаме кмет на община Дулово – д-р Юксел Ахмед, който е български мюсюлманин. От тази етническа група са и кандидатите ни за евродепутати – Селиме Кърджалиева и Асим Адемов. Нашият евродепутат (вече трети мандат) Владимир Уручев е българин мохамеданин. Вежди Рашидов беше министър на културата по време на управлението на ГЕРБ. Членовете на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ – Юзгюр Касим и Осман Ислямов – също са български мюсюлмани. И това са само малка част от примерите за приемственост на ГЕРБ с различните етнически групи в България", уточнява Борисов.

"В ГЕРБ се припознават хора от всички етноси, а важни за нас са личните качества и експертният потенциал на кадрите. В Кърджалийско казах на хората, че ГЕРБ ще се възползва максимално от потенциала на всички кадърни хора, защото това е демокрацията", допълва той.

"ГЕРБ е единствената партия, която разби монопола на ДПС и работи с всички граждани, без значение техния етнос, религия и произход. И това не е предизборна оферта, както се опитват да внушат, а ние сме доказали през годините, че сме отворени към всички хора, които имат качества и потенциал да заемат високи позиции", завършва Борисов.

Борисов във "Фейсбук": ГЕРБ се припознават хора от всички етноси, важни са личните качества

http://pik.bg/борисов-във-фейсбук-герб-се-припознават-хора-от-всички-етноси-важни-са-личните-качества-news215550.html

Борисов във "Фейсбук": ГЕРБ се припознават хора от всички етноси, важни са личните качества

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира във "Фейсбук" нападките срещу него след изказването му, че ако има мнозинство в следващия парламент ще назначат 10 зам. министри турци.

"В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние", пише Борисов.

"Ние в ГЕРБ сме доказали през годините, че зачитаме правото на всеки български гражданин да се развива и да допринася за просперитета на страната ни", подчертава лидерът на ГЕРБ.

"ГЕРБ излъчи доц. д-р Анна Страшимирова, която е от ромски произход, за председател на Комисията за защита от дискриминация. Имаме кмет на община Дулово – д-р Юксел Ахмед, който е български мюсюлманин. От тази етническа група са и кандидатите ни за евродепутати – Селиме Кърджалиева и Асим Адемов. Нашият евродепутат (вече трети мандат) Владимир Уручев е българин мохамеданин. Вежди Рашидов беше министър на културата по време на управлението на ГЕРБ. Членовете на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ – Юзгюр Касим и Осман Ислямов – също са български мюсюлмани. И това са само малка част от примерите за приемственост на ГЕРБ с различните етнически групи в България", уточнява Борисов.

"В ГЕРБ се припознават хора от всички етноси, а важни за нас са личните качества и експертният потенциал на кадрите. В Кърджалийско казах на хората, че ГЕРБ ще се възползва максимално от потенциала на всички кадърни хора, защото това е демокрацията", допълва той.

"ГЕРБ е единствената партия, която разби монопола на ДПС и работи с всички граждани, без значение техния етнос, религия и произход. И това не е предизборна оферта, както се опитват да внушат, а ние сме доказали през годините, че сме отворени към всички хора, които имат качества и потенциал да заемат високи позиции", завършва Борисов.

Бекали заложил 20 000 евро за "Стяуа" срещу "Лудогорец" от затвора

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363851_bekali_zalojil_20_000_evro_za_stiaua_sreshtu_ludogorec/?ref=rss


Собственикът на "Стяуа" Джордже "Джиджи" Бекали е заложил 20 хиляди евро за победа на румънския първенец срещу "Лудогорец" в днешния първи мач от плейофите на Шампионската лига, пише сайтът на телевизия "Румъния ти ви", цитирана от БТА.  

Той се е хванал на бас с бившия акционер във големия градски съперник "Динамо" (Букурещ) Кристиан Борча.  

Бекали е направил облога от затвора, където излежава присъда за корупция при замени на парцели с военното министерство, както и...

Полицията в Бургас предупреждава за нов вид телефонна измама

http://www.cross.bg/izmama-mvr-byrgas-predyprezhdava-1426132.html

/КРОСС/ Полицията в Бургас предупреждава гражданите за нов вид телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Във връзка със зачестили сигнали в ОД на МВР-Бургас за опити за телефона измама на действащи адвокати, чрез използване имената на реални полицейски началници от Бургаски регион, от полицията съобщават за следната практика: По стационарен или мобилния телефон на адвокат се обажда човек, представящ се за Началникът на Първо Районно управление "Полиция"-Бургас, Районно управление "Полиция"-Несебър или други, който заявява че в районното управление е задържан чужденец, разполагащ с парични възможности. Юристът е канен да стане служебен защитник на чужденеца, но за целта било необходимо закупуването на ваучери за мобилни телефони, чиито номера да бъдат продиктувани за нуждите на разследването. Себестойността на платените сумите щели да бъдат възстановени от чужденеца при освобождаването му от арестните помещения. До момента са регистрирани няколко опита за телефонни измами, но реални потърпевши - няма, тъй като адвокатите са се свързали директно с полицейските началници или с полицейските структури, констатирайки наличието на престъпни намерения спрямо тях. Въпреки това ОД на МВР-Бургас предупреждава за наличието и на такъв тип телефонна измама, като разчита вниманието на юридическите консултанти да бъде заострено и да не се допусне разрастването на подобни криминални деяния.  

Деца от Мизия отиват на безплатна почивка в Смолян

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/08/19/2363854_deca_ot_miziia_otivat_na_bezplatna_pochivka_v_smolian/?ref=rss


32 деца от град Мизия с четирима ръководители пристигат на безплатна почивка в Смолян. Поканата е на местни хотелиери, предаде БНР.
 
Освен нощувките хотелиерите поемат и изхранването на децата. Те ще могат да ползват и плувния басейн в базата. За тях е осигурена и разходка из забележителностите в региона.

Организаторите, пожелали анонимност, призовават институциите и граждани, които могат да подсигурят още забавление за децата от Мизия, да се включат в програмата.

ЕС обещава допълнителна помощ за Ирак срещу заплахата от "Ислямска държава”

http://www.moreto.net/novini.php?n=261550

ЕС обеща на иракското правителство допълнителна помощ във финансово и хуманитарно измерение, за да противодейства по-успешно срещу заплахата от "Ислямска държава". На посещение в мюсюлманската държава бяха комисарят по хуманитарната помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева и шведският външен министър Карл Билд.

БСП-Благоевград отхвърли Вигенин за водач на листата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244350_%D0%91%D0%A1%D0%9F-%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4+%D0%BE%D1%82%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B8+%D0%92%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D0%BE%D0%B4

 Организацията на БСП в Благоевград ясно показа, че не желае бившия външен министър Кристиан Вигенин за водач на листата в региона.

По време на гласуването в понеделник вечерта Корнелия Нинова бе класирана на първо място с 22 гласа, но плътно зад нея с 19 гласа се класира Емил Костадинов. И двамата обаче нямат нужния резултат, за да се твърди че Нинова е категоричният водач. На нея не й достигна един глас, за да получи подкрепата на 50% от гласувалите плюс един глас, както е по правилник.

При това положение решение ще трябва да вземе Изпълнителното бюро на БСП, което предложи Вигенин. В събота обаче представителите на Благоевград в Националния съвет на партията остро възразиха и заплашиха с оставки.

"Ясно е, че не можахме да се разберем. Решението отново е в ръцете на Изпълнителното бюро на партията. БСП е разделена, не се обединихме около една кандидатура”, коментира областният лидер на партията Юлиян Гошев.

Преди събранието в Благоевград Кристиан Вигенин не пожела да коментира ситуацията. "Който се бои от мечки, да не ходи в гората", каза само бившият външен министър.

Може да загубим над 100 млн. евро по проекти до края на годината

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244349_%D0%9C%D0%BE%D0%B6%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BC+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+100+%D0%BC%D0%BB%D0%BD.+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE+%D0%BF%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8+%D0%

 Може да загубим над 100 млн. евро по проекти и програми до края на годината. Това заяви вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова пред Mediapool.

По думите на Цанова рисковите програми са три – ОПОС, ОПРР и Техническа помощ.

Оценките ни към момента са по ОПОС загубите да са около 75 – 102 млн. евро, по ОПРР се оценяват на около 26 млн. евро, а по "Техническа помощ" – на 2.7 млн. евро. По програмата за селските райони трябва да разплатим 398 млн. евро, като до момента са разплатени малко над 13%. Очевидно при това темпо на разплащане има съществени риск за загуба на средства, посочи Цанова.

По седемте оперативни програми трябва да разплатим 1.367 млрд. евро до края на 2014 г. Процентът на изпълнението на тази цел към края на юли е близо 33%, обясни вицепремиерът. 

Основният приоритет на служебното правителство е да възобнови плащанията по ОПОС и ОПРР и ние вече го изпълнихме. Колкото по-скоро започнем с този процес, толкова по-малък ще бъде рискът от загуба. Затова взехме решение всички сертификати да бъдат изплащани от Национален фонд. Разходите за плащания по оперативните програми са заложени в бюджета. Проблемът е, че липсват приходи от ЕК, което пряко влияе на дефицита. Със започването на плащанията дефицитът ще се вдигне, но целта е той да остане под 3%, както е разрешено, за да не влезем в процедура по свръхдефицит, допълни тя.

Илияна Цанова посочи, че все още остават отворени въпросите за реформите в здравеопазването и образованието. ЕК иска да посочим кои ще са болниците, които ще подпомагаме по оперативната програма и мерки за финансиране на спешната помощ. Това тепърва трябва да се уточни. Не е решен въпросът с болниците. Представена е Националната здравна стратегия, но няма план кои болници ще бъдат подпомагани. Трябва да се изработи ясен план за действие на тази стратегия, която да е подкрепена финансово, уточни Цанова.

Що се отнася до програма "Транспорт“, Цанова каза, че са необходими допълнителни средства и затова заем от Европейската инвестиционна банка е адекватно решение.

Чрез новия инструмент "Свързана Европа", за България е отпуснат бюджет от 409 млн. евро, което е допълнителна възможност. Страната ни трябва да представи проектите си до януари 2015 г. и да ги изпълним до 31 декември 2016 г., за да не загубим парите, коментира Цанова.

По думите й до края на служебното правителство ще се правят промени дотолкова, доколкото трябва да се отразят получените коментари от ЕК, които не са малко.

Три програми имат добър шанс да бъдат затворени до края на мандата на служебния кабинет. Това са "Човешки ресурси", "Транспорт" и "Иновации и конкурентоспособност". Целта ни при следващите преговори е да се синхронизират програмите "Иновации и Конкурентоспособност", "Наука и Образование", "Човешки ресурси" и Програмата за развитие на селските райони, които са базирани на стратегията за интелигентна специализация, каза още Цанова.

Служебният премиер: Мощен фонд се интересува от КТБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244348_%D0%A1%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%3A+%D0%9C%D0%BE%D1%89%D0%B5%D0%BD+%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4+%D1%81%D0%B5+%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0

 "Ние като правителство много внимателно следим това, което се случва около КТБ, наблюдаваме действията и на Управителния съвет на БНБ. Днес приех представители на един много мощен фонд, който има желание да се намеси".

Това обяви служебният премиер Георги Близнашки в интервю за "Нова телевизия".

Тези хора са готови да вложат и пари, така че ще приемем предложения от различни групи инвеститори, за да търсим изход от създалото се положение, поясни той.

"Разломът в отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев е разлом в недрата на олигархията. За да излязат от тази ситуация, те тръгнаха в различни посоки и се стигна до цялата драма и падането на правителството. Нещата са взаимно обвързани. Не смятам да заема ничия страна”.

Така Близнашки коментира конфликта между Пеевски и Василев. 

Служебният премиер коментира и финансовото състояние на държавата: "Макроикономическите показатели са стабилни, но положението е изключително тежко и затова трябва да се стабилизират различните сфери на обществения живот, за да настъпи един обрат. Наблюдава се едно надценяване на приходите в бюджета, тенденцията е в обратна посока, ниска е събираемостта. Въпреки това смятам, че ще овладеем положението”.

По отношение на това дали окончателно ще бъде спрян проектът "Южен поток”, той коментира, че служебното правителство не трябва да вземе крайното решение по този въпрос.

"Продължаването на проекта трябва да стане в рамките на Европейски съюз, тъй като не сме единствените участници в него. Нуждаем се от допълнителен и задълбочен анализ. Ще привлечем български и международни експерти, за да намерим най-доброто решение”, допълни Близнашки.

Хакери откраднаха личните данни на 4,5 млн. пациенти

http://www.cross.bg/danni-razlichni-nomera-1426131.html

/КРОСС/ Китайски хакери са успели да откраднат личните данни на около 4,5 милиона пациенти от компютърната компания Community Health systems. Фирмата е оператор на голям брой здравни учреждения, съобщи нейният официален представител, цитиран от ИТАР-ТАСС и News7. Киберпрестъпниците са разполагали с имената, адресите, рождените дати, телефонните номера и номера на документите за социално осигуряване на хората, които през последните пет години са ползвали услуги в сферата на здравеопазването. Така пациентите са станали уязвими към различни престъпни действия - от получаване на непозволен достъп до банкови сметки до отправяне на различни искания от тяхно име. По данни на служителите, отговорни за информационната сигурност на Community Health systems, кражбата на данни е извършена от киберпрестъпници, вероятно базирани в Китай.  

Телефон с GPS спаси туристи във Врачанския балкан

http://pik.bg/телефон-с-gps-спаси-туристи-във-врачанския-балкан-news215545.html

Телефон с GPS спаси туристи във Врачанския балкан

Телефон с GPS навигация помогна на двама туристи, загубили се във Врачанския балкан, съобщиха за Фокус от Планинска спасителна служба (ПСС) при Български червен кръст (БЧК). Сигналът е подаден от туристите в 21.55 часа снощи.

Единият от тях е имал на телефона си GPS, чрез който е изпратил данни и от планинската служба веднага са ги локализирали. Те са ги инструктирахме да не напускат мястото, в което се намират. Към тях са изпратени двама спасители, за да ги върнат обратно. Били са открити в 23.25 часа.

От службата уточняват, че туристите са се загубили, защото не са носели със себе си осветление.

След като е станало тъмно, те не са могли да се върнат, защото около тях е имало скали.

От службата съветват туристите да се запознаят предварително с маршрута, по който решават да тръгнат.


САЩ може да помагат на Украйна в енергетиката

http://www.vesti.bg/novini/sasht-mozhe-da-pomagat-na-ukrajna-v-energetikata-6020296

Украинският министър на енергетиката и каменовъглената промишленост Юрий Продан и заместник-министърът на енергетиката на САЩ Уилям Браян обсъдиха въпроси, свързани с енергийната сигурност, съобщи министерството.

Сестрата на жертвата от асансьора убиец: Тя тъкмо тръгна за работа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253095

Жената, която загина в асансьор тази сутрин в София, е отивала на работа, разказа пред Би Ти Ви сестра й Красимира Динова.  Жертвата е на 46 г.  Според агенция Блиц тя е служител в транспортното министерство.  Инцидентът е станал между 8 и 9 часа в блок 115 на ул. Жената, която загина в асансьор тази сутрин в София, е отивала на работа, разказа пред Би Ти Ви сестра й Красимира Динова. Жертвата е на 46 г. Според агенция Блиц тя е служител в транспортното министерство. Инцидентът е станал между 8 и 9 часа в блок 115 на ул. "Академик Георги Бончев" в близост до кръговото движение на 4-и километър.

Бареков: След 5 октомври ще съм министър-председател

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244347_%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%A1%D0%BB%D0%B5%D0%B4+5+%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0%BC+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BF

 Аз мисля, че след 5 октомври ще бъда министър-председател.

Това обяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков при регистрация на коалицията около неговата партия в ЦИК за парламентарните избори на 5 октомври.

„Регистрирахме се успешно с 7777 подписа, седмата поред сила, която се е регистрирала и се разбрахме с колегите да вземем 7-ми номер при тегленето на жребия.

25-ти район в София най-вероятно ще се води от софиянец, израснал там. Аз лично мисля, че това ще бъдеРосен Петров. Той е готов на тази лидерска битка. Г-н Миков (Михаил Миков, лидер на БСП) няма работа в този район, защото той е от Видин и бих му казал да се регистрира там, където го познават комшиите”, обяви Бареков.

Лично той ще бъде водач на листата в Пловдив, където е израснал и във Варна, защото това бил неговият град.

"Разбира се, винаги е възможно да взема решение и да се впусна в битка в София срещу г-н Борисов (Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ), но доколкото знам той се готви за Пловдив. Така че аз го чакам там да проведем лидерския двубой”, уточни Бареков.

Ром уби съселянин в Сливенско

http://pik.bg/ром-уби-съселянин-в-сливенско-news215544.html

Ром уби съселянин в Сливенско

За броени часове сливенски криминалисти са задържали извършител на тежко криминално престъпление. На 18 август в 19:30 часа в Областната дирекция на МВР-Сливен е получен сигнал за мъж с прободни рани в ромската махала на сливенското село Драгоданово.

Вследствие на нараняванията, които е получил в областта на гърдите и главата, 31-годишният мъж е починал.

Полицейските служители започнали веднага разследване на убийството и часове по-късно извършителят е арестуван. Той е мъж на 34 години от същото село. На телефон 112 са подадени няколко сигнала за сбиването, на което са присъствали много от жителите на махалата.

Изяснява се причината за скандала, довел до сбиването и смъртта на единия мъж. На задържания е наложена 24-часова мярка за задържане. За случая е уведомена Окръжна прокуратура -Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Въпреки замразяването на работата - капиталът на "Южен поток България" увеличен до 397.6 млн. лв

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253090

Въпреки предприетите от служебното правителство мерки за замразяване работата по проекта "Южен поток", на 18 август 2014 г. в Търговския регистър е вписано увеличение на капитала на проектната компания "Южен поток България" до 397.6 млн. лв. Това съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ). Въпреки предприетите от служебното правителство мерки за замразяване работата по проекта "Южен поток", на 18 август 2014 г. в Търговския регистър е вписано увеличение на капитала на проектната компания "Южен поток България" до 397.6 млн. лв. Това съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Трън пропищя от ромчета, къпят се в градския фонтан

http://pik.bg/трън-пропищя-от-ромчета-къпят-се-в-градския-фонтан-news215541.html

Трън пропищя от ромчета, къпят се в градския фонтан

Полиция, община и частни охранители са в непрестанна война с къпещи се в градския фонтан ромчета в Трън. Децата влизали по 10-15 във водата докато родителите им спокойно си разговаряли на сянка на някоя от пейките, пише mirogled.com.


„Непрекъснато ги гонят полицаите, нашата охрана също, но ни е много трудно да се справим. Общината дори има предписание да се справи с този проблем. Засега сме сложили табела „Къпането забранено”, но тя не дава резултат. Предупреждаваме родителите непрекъснато, че къпането е опасно. Все пак във фонтана има осветление и кабели”, обясни кметът на пограничния край Станислава Алексиева.
Освен потенциалната опасност от токов удар, водата във фонтана се обработвала и с химикали, за да не позеленява. Това също криело опасност най-вече от кожни раздразнения и алергии.
Глобата за подобно нарушение е между 50 и 500 лв. До момента подобни санкции на ромите в Трън не са налагани. Дори и да бъдат санкционирани, мургавите едва ли ще платят, твърдят от общинската администрация.
Подобен проблем има и в Перник. По време на жегите почти ежедневно във фонтаните в града влизат деца, предимно от ромски произход. Тази година обаче фонтаните бяха източени заради ремонта на площада.

"Дер Щандарт": Борисов организира завръщането си

http://www.cross.bg/shtandart-borisov-pravitelstvo-1426129.html

/КРОСС/ Австрийският вестник "Дер Щандарт" помества статия под заглавие "Българският експремиер Борисов организира завръщането си". Едва от две седмици на власт, новото преходно правителство на България е одумвано най-вече заради уволненията: на петима областни управители, на директора на митниците, на ръководствата на важни европейски програми и на държавни енергийни предприятия, пише авторът на статията Маркус Бернат. Той припомня и бързото оттегляне на определената за министър на изборите Красимира Медарова, обвинена в твърде голяма близост с ГЕРБ. Твърди се, че Борисов поставя под натиск държавния глава, надявайки се да си осигури завръщане във властта на парламентарните избори на 5-и октомври. Признак за това, че експремиерът се опитва да заложи основите за бъдещото си правителство, е смяната на върха на Агенция "Митници", отбелязва "Дер Щандарт", цитиран от БНР.  

Поругаха руското знаме на конкурс за красота в Китай

http://www.cross.bg/politikata-ryskoto-strana-1426130.html

/КРОСС/ Въпреки че повечето конкурси за красота се провеждат в относително мирна обстановка, конкурсът “World Bikini Model 2014″, който започна на 12 август в Китай, не бе сред тях. Според условията на състезанието, в един от етапите красавиците трябвало да дефилират със знамето на своята държава. Руската страна в конкурса бе представена от 26 годишният модел и телевизионна водеща Марина Сашина. Няколко минути преди да излезе на сцената, девойката открила руското знаме, с което трябвало да дефилира, залято с жълта боя. Сашина буквално само за няколко минути оставила националния флаг на родината си в гримьорната и като се върнала открила трикольора оцветен в жълто. Интересното е, че в съседство били оставени знамената на САЩ, Германия и Украйна, но те били недокоснати. Сашина е възмутена от постъпката. “За мое огромно съжаление, политиката на двойните стандарти на Запада достигна и до модната индустрия, – сподели красавицата. – Беше ми страшно обидно да видя руското знаме осквернено, и най-неприятното беше, че този инцидент се случи на толкова позитивно и далечно от политиката, мероприятие, като конкурс за красота. Сигурна съм, че това е провокация от страна на другите участнички – представителки на страните, които не подкрепят Русия и политиката й. Причина за това може би е било интервюто, в което аз ясно подчертах гледната си точка за текущата политическа ситуация в света

Сестрата на жертвата от асансьора убиец: Тя тъкмо тръгна за работа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253077

Жената, която загина в асансьор тази сутрин в София, е отивала на работа, разказа пред Би Ти Ви сестра й Красимира Динова.
Жертвата е на 46 г.
Според агенция Блиц тя е служител в транспортното министерство.
Инцидентът е станал между 8 и 9 часа в блок 115 на ул. "Академик Георги Бончев" в близост до кръговото движение на 4-и километър. Жената, която загина в асансьор тази сутрин в София, е отивала на работа, разказа пред Би Ти Ви сестра й Красимира Динова. Жертвата е на 46 г. Според агенция Блиц тя е служител в транспортното министерство. Инцидентът е станал между 8 и 9 часа в блок 115 на ул. "Академик Георги Бончев" в близост до кръговото движение на 4-и километър.

Жената, загинала след срутването на асансьора, работила в Министерството на транспорта

http://pik.bg/жената-загинала-след-срутването-на-асансьора-работила-в-министерството-на-транспорта-news215540.html

Жената, загинала след срутването на асансьора, работила в Министерството на транспорта

Загиналата в асансьора, който падна тази сутрин на бул. "Цариградско шосе" 103 в столицата, е Цветелина Радунчева, на 46 години.

Жената работила в министерството на транспорта и тази сутрин, както обикновено тръгнала с асансьора за работа малко преди 9 часа. Тогава кабината се откъснала и паднала директно в мазето, а жената починала на място.

Асансьорът е полетял от 9-ия етаж, откъдето се е качила жената.

Очаквайте подробности! .

Варна ще е домакин на класическо рали

http://www.moreto.net/novini.php?n=261549

Варна ще бъде домакин в края на седмицата на 10-то юбилейно Класик рали Варненски автомобилен събор, съобщи Gong.bg. Стартът ще бъде даден на 23 август, събота, в 11:00. Финалът на надпреварата е предвиден за 15:30 в неделя - 24 август.

Ивелин Попов отново игра силно за "Кубан" (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/19/2363838_ivelin_popov_otnovo_igra_silno_za_kuban_video/?ref=rss


Ивелин Попов изнесе поредния си силен мач в руското футболно първенство, а неговият "Кубан" (Краснодар) победи с 1:0 "Амкар" в "българското дерби" от програмата. 

За гостите от Перм титуляр беше Захари Сираков, а Георги Пеев се появи в игра на негово място в 67-ата минута. Петър Занев остана на пейката през всичките 90 минути в Краснодар.

Мачът започна отлично за "Кубан" и Попов, като българският национал получи пас пред наказателното поле още в 40-ата секунда и стреля...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване