Цветанов: ГЕРБ ще насочи приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322171

Винаги сме били водени от политиката, че по-важно от децата няма. Те са бъдещето ни. ГЕРБ доказва, че гради, със всичко, което правим - в това число нови детски градини, ремонтирани ясли и социални заведения. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, Винаги сме били водени от политиката, че по-важно от децата няма. Те са бъдещето ни. ГЕРБ доказва, че гради, със всичко, което правим - в това число нови детски градини, ремонтирани ясли и социални заведения. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов,

Българските имигранти с активно участие на Деня на мира в Чикаго

http://www.cross.bg/chikago-mira-bulgarskite-1431255.html

/КРОСС/ Българските имигранти тази година се включиха активно в Деня на мира в Чикаго. Преди 32 години жителите на Ветровития град отбелязват този ден за първи път. И го превръщат в традиция, която всяка година събира много участници и отправя към човечеството послание да бъдат спрени войната и насилието.Участниците в парада на мира дефилираха на Дейли плаза със знамената на 193 страни, сред които и трикольорът на България. Денят включва и културна програма, в която за първи път имаше и нашенско участие - фолклорният състав "Верея" с ръководител Константин Маринов. Българските танци заслужиха одобрителни възгласи и много аплодисменти.Ген. консул в Чикаго Симеон Стоилов, който беше сред многобройните дипломатически представители каза, че родината ни заема твърда позиция и е против военните конфликти във всички точки по света. А посланието на тази прекрасна инициатива е да бъдат спрена войната и насилието, предаде БНР.

Шуменци на протест срещу проучвания за въглищен и шистов газ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322173

Шествие срещу евентуални проучвания за въглищен и шистов газ на територията на България се провежда в Шумен.
До 20:00 часа шествието ще се движи по пешеходната зона на града. Красимир Вардиев, един от организаторите на протеста, каза пред БНР, че проучванията и за двата вида газ се правят по опасния метод Шествие срещу евентуални проучвания за въглищен и шистов газ на територията на България се провежда в Шумен. До 20:00 часа шествието ще се движи по пешеходната зона на града. Красимир Вардиев, един от организаторите на протеста, каза пред БНР, че проучванията и за двата вида газ се правят по опасния метод "фракинг".

Иран и "шесторката" продължават да работят

http://www.cross.bg/produlzhavat-iran-formati-1431254.html

/КРОСС/ Иран и "шесторката" продължават работата си в най-различни формати, повишавайки нивото на секретност. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информирани дипломатически източници. "Работата продължава в различни формати, включително и на двустранна основа", каза източникът. „Днес пленарно заседание не е планирано", добави той. Източникът потвърди, че страните са се споразумели да не разкриват подробности около работния процес и да ограничат контактите си с пресата. "Процесът е крехък, изисква внимателен подход. Страните продължават да работят усилено, за да се постигне компромис", каза още той.    

Протест в Шумен срещу проучвания за въглищен и шистов газ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322175

Шествие срещу евентуални проучвания за въглищен и шистов газ на територията на България се провежда в Шумен.
До 20:00 часа шествието ще се движи по пешеходната зона на града. Красимир Вардиев, един от организаторите на протеста, каза пред БНР, че проучванията и за двата вида газ се правят по опасния метод "фракинг". Шествие срещу евентуални проучвания за въглищен и шистов газ на територията на България се провежда в Шумен. До 20:00 часа шествието ще се движи по пешеходната зона на града. Красимир Вардиев, един от организаторите на протеста, каза пред БНР, че проучванията и за двата вида газ се правят по опасния метод "фракинг".

Сделки за 380 млрд. рубли са сключени по време на икономическия форум в Сочи

http://www.cross.bg/forym-ikonomicheskiya-kozak-1431253.html

/КРОСС/ Сделки за 380 милиарда рубли са сключени по време на икономическия форум в Сочи. Това каза вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак. Той отбеляза, че на форума са присъствали представители на 47 страни. "Следващият форум ще се проведе от 17 до 19 септември 2015", каза още Козак.

Нужна е подкрепа за малкия бизнес, за да избираме българското

http://www.bnews.bg/article-116910

Социална политика в България се разглежда като следствие. ББЦ иска да направи така, че да не се плащат на повече хора социални помощи, а да се минимизират причините за социалните неравенства. Това каза в предизборен дебат за социална политика Рада Коджабашева от България без цензура.

Руските доставки на газ за Европа ще паднат с 10%

http://econ.bg/Новини/Руските-доставки-на-газ-за-Европа-ще-паднат-с-10-_l.a_i.568497_at.1.html

Руските достави на газ за Европа ща спаднат с 10%. Това заяви Слав Славов, координатор за Европа и Централна Азия на Световния енергиен съвет. ...

Тонев: Държавата да плаща вноските на здравно неосигурените

http://www.cross.bg/durzhavata-plashta-petur-1431252.html

София /КРОСС/ Първото, което трябва да направим, е да направим държавата коректна към гражданите. Държавата трябва да плаща 100% от вноските, които тя дължи за здравно неосигурените". Това заяви пред Нова телевизия ген. Стоян Тонев, кандидат-депутат от ГЕРБ.„Половината от възнаграждението на лекарите идва то това какво количество пациенти са преминали през кабинета, клиниката или болницата. Ако някой от Вас и Вашите зрители му харесва да бъде третиран като бройка, която е преминала за възможно най-кратко време през една клиника, без никакво значение какво качество на лечение му е проведена, тогава нещата нека останат така. Ако не харесваме това, трябва да променим начина, по който лекарите са изнудвани да правят това нещо", заяви от своя страна Петър Москов от Реформаторския блок.„В момента пациентите нямат абсолютно никакво отношение към това, което касата плаща", заключи Петър Москов.„Касата е най-мощния монопол в държавата. По-мощен и от енергоснабдяването. Трябва да има пакет, друг стълб, който да поема медицински изделия, скъпи лекарства. Тази каса не е бездънна", смята Нигяр Джафер от ДПС.„Първия стълб на държавното осигуряване трябва да е държавен инструент", добави още Петър Москов и прогнозира, че държавата трябва да има все по-голям ангажимент към хората.„Да, има проблем както на входа на системата, така и на изхода. Някои болници нямата задължения, други останаха със 100 милиона задължения

Турция спаси 49 заложници, държани в плен от ИД

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/turciia-spasi-49-zalozhnici-dyrzhani-v-plen-ot-id-6022871

"Операцията бе планирана. Тя бе проведена миналата нощ в обстановка на пълна секретност и завърши сутринта. Благодаря за това на премиера и на всички, които участваха в нея", се казва в декларация на турския президент, разпространена от неговия кабинет

Опасност от ново наводнение грози Мизия

http://pik.bg/опасност-от-ново-наводнение-грози-мизия-news227838.html

Опасност от ново наводнение грози Мизия

Има опасност подпочвените води в Мизия и Крушовица да наводнят домовете на жителите, каза областният управител на Враца  Иван Даков. По думите му преди години именно тези подпочвени води са създали сериозните проблеми в община Мизия, пише "Фокус".

„Там се изгради дренажно-канализационна система, която в момента не е в състояние да поема всички дъждовни води. Голямото количество вода и високото ниво на река Скът ще създават проблеми в следващите дни на хората, живеещи по поречието на реката”, каза още Иван Даков. Той заяви още, че освен в Крушовица и Мизия няма поява на подпочвени води в други населени места, намиращи се по поречието на река Скът. „Очаква се реката да понижи нивото си. Всички селища по течението на Скът са под контрол. Навсякъде има дежурни, които следят нивото и докладват информация”, допълни Иван Даков.

Русия се завръща към старите ценности

http://www.cross.bg/rysiya-ryskite-ideologiya-1431251.html

/КРОСС/ В Държавната Дума на Руската Федерация започна събиране на подписи за внасяне на изменения в Конституцията, предаде ИТАР-ТАСС. Поправките имат за цел да бъде вдигната забраната в Русия на държавна идеология и за ограничаване на приоритета на международното право над руските граждани.Както вече съобщиха руските медии, на 27 септември в няколко града на Русия ще се състоят митинги „Антимайдан", на които ще бъде обявено за необходимостта от борбата с националните предатели в структурите на властта и медиите. На 27 септември организация „Национално-освободително движение" (НОД) подаде заявка за провеждане на акция за солидарност с руската власт. Нейните участници планират да изразят несъгласието си с американските ценности и да поискат връщане на държавна идеология в страната.На сайта на НОД са посочени 200 населени пункта, където привържениците на суверенитета на Русия ще заявят подкрепата си към политиката на Владимир Путин. В големите градове, включително в Москва митингите ще преминат с участие на около 500 души. Това съобщи един от организаторите на „Антимайдана" Василий Веселков. По думите му, заявки за участие са заявили различни политически партии, в това число КПРФ и „Единна Русия". Веселов поясни, че втората задача на акцията е, призив към всенароден референдум за изменения в Конституцията. Автор на поправките е депутат от Държавната Дума Евгений Фьодоров (партия „Единна Русия")

Бебе пострада при инцидент с каруца

http://www.mediapool.bg/bebe-postrada-pri-intsident-s-karutsa-news225079.html

Седеммесечно бебе е в тежко състояние след инцидент с каруца на входа на  село Балдево, община Гърмен, съобщи БНР. Инцидентът е станал малко след 12 часа, в събора, преди входа на село Балдево. В каруцата са били четирима възрастни и бебе на седем месеца, което по информация на очевидци е паднало  заедно с майка си от превозното средство и е било прегазено от самата каруца. Към момента полицията не потвърждава версията за  катастрофа  с  камион.  Бебето е с тежка черепно-мозъчна травма, майката също е ранена, но е в по-добро състояние, съобщи директорът на болницата в Гоце Делчев, където са настанени пострадалите, Мария Радойкова. Полицейски служители са на мястото на инцидента. Изясняват се причините за катастрофата. В сезона на прибирането на реколтата каруците по междуселищните пътища в района се увеличават многократно, което създава предпоставки за  инциденти, коментираха полицаите

Двама българи са арестувани в Гърция за нелегален внос на алкохол

http://www.mediapool.bg/dvama-balgari-sa-arestuvani-v-gartsiya-za-nelegalen-vnos-na-alkohol-news225078.html

Двама български граждани са арестувани в Гърция за нелегален внос на алкохол. По предварителен сигнал, че камион с българска регистрация извършва нелегален внос на алкохол, тирът е спрян за проверка на товара в Солун, съобщиха от Дирекция на полицията в града, цитирани от БНР. В камиона са открити  6125 бутилки алкохол, скрити под кашони с въглища. Според транспортните документи пратката е за склад за дървени въглища в Атина. Лек автомобил с гръцка регистрация е посрещнал тира на границата и се е движил пред него. Колата е собственост на член на семейството на получателя на въглищата.  Полицаите са извършили проверка и на автомобила, в който намират над 3 хиляди гръцки етикети за бутилките. Шофиралият леката кола, който явно е организатор на канала, е офицер от военна флота на Гърция. Той е предаден на военната прокуратура, а двамата българи, шофирали тира, са в следствието в Солун. И тримата са обвинени за нелегален внос на акцизни стоки и фалшифициране на документи.

Янаки Стоилов в Батак: Обявяваме се за отстояване на съвременните български национални интереси

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322160

От Батак се обявяваме за укрепване на държавността, за отстояване на съвременните български национални интереси, за сътрудничество между ЕС и Руската федерация. Това каза водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – Пазарджик Янаки Стоилов, който бе официален гост на 50-годишнината от обявяването на Батак за град и се срещна с жители на общината, От Батак се обявяваме за укрепване на държавността, за отстояване на съвременните български национални интереси, за сътрудничество между ЕС и Руската федерация. Това каза водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – Пазарджик Янаки Стоилов, който бе официален гост на 50-годишнината от обявяването на Батак за град и се срещна с жители на общината,

Президентът Плевнелиев: Южният газов коридор дава възможност България да стане център за газови доставки

http://www.moreto.net/novini.php?n=264794

Българските проекти за междусистемни газови връзки с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа.

Янаки Стоилов в Батак: Обявяваме се за отстояване на съвременните български национални интереси

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322165

От Батак се обявяваме за укрепване на държавността, за отстояване на съвременните български национални интереси, за сътрудничество между ЕС и Руската федерация. Това каза водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – Пазарджик Янаки Стоилов, който бе официален гост на 50-годишнината от обявяването на Батак за град и се срещна с жители на общината, От Батак се обявяваме за укрепване на държавността, за отстояване на съвременните български национални интереси, за сътрудничество между ЕС и Руската федерация. Това каза водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – Пазарджик Янаки Стоилов, който бе официален гост на 50-годишнината от обявяването на Батак за град и се срещна с жители на общината,

Бразилия проби Франция и излиза за четвърта поредна световна титла по волейбол

http://volleyball.actualno.com/Brazilija-probi-Francija-i-izliza-za-chetvyrta-poredna-svetovna-titla-po-volejbol-news_50915.html

На прага на незапомнен рекорд - там се намира волейболният мъжки отбор на Бразилия, който и днес показа шампионското в себе си, побеждавайки във вълнуващ първи полуфинал на Световното първенство по во...

Ватикана отрича съобщенията за удвояване на сигурността поради терористична заплаха

http://europe.actualno.com/Vatikana-otricha-syobshtenijata-za-udvojavane-na-sigurnostta-poradi-teroristichna-zaplaha-news_50922.html

Ватикана отрече съобщенията, че сигурността около площад"Свети Петър" е била засилена двойно след предупреждения, че папа Франциск може да стане цел на джихадистката група "Ислямскадърж...

Облачно и до 27° в неделя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322138

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде по-често значителна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предаде Фокус. На много места главно в Западна и Централна България ще има превалявания.   Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното През следващото денонощие облачността над страната ще бъде по-често значителна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предаде Фокус. На много места главно в Западна и Централна България ще има превалявания. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното

Хамилтън тръгва първи в Сингапур

http://www.cross.bg/hamiltun-trugva-purvi-v-singapyr-1431250.html

/КРОСС/ Люис Хамилтън с Мерцедес ще стартира от първа позиция в Гран при на Сингапур на пистата „Марина Бей". Британецът успя да изпревари съотборника си Нико Розберг само със 7 хилядни от секундата, въпреки че допусна грешка още в първия завой от решителната си бърза обиколка. Трети и 4-и се наредиха двамата пилоти на Ред Бул Даниел Рикиардо и Себастиан Фетел, следвани от Фернандо Алонсо с Ферари. Едва шести остана Маса с Уилямс, който водеше след първите опити в третата част на квалификацията.    

Облаци и по-ниски температури в неделя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322155

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде по-често значителна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предаде Фокус. На много места главно в Западна и Централна България ще има превалявания.   Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното През следващото денонощие облачността над страната ще бъде по-често значителна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предаде Фокус. На много места главно в Западна и Централна България ще има превалявания. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното

Лемур скочил върху мъжа на Нана в САЩ и му казал “здравей”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4319832

От няколко дни водещата на “Съдебен спор” по Нова тв Нана и съпругът и? Джон имат голямо американско барбекю на терасата. Дълго е метър и половина. На него пекат сочни стекове като тези, които почти цял месец яли на ваканцията си в Америка. Купили барбекюто само два дни след като се прибрали. “Намерихме един канадец и го взехме от него. От няколко дни водещата на “Съдебен спор” по Нова тв Нана и съпругът и? Джон имат голямо американско барбекю на терасата. Дълго е метър и половина. На него пекат сочни стекове като тези, които почти цял месец яли на ваканцията си в Америка. Купили барбекюто само два дни след като се прибрали. “Намерихме един канадец и го взехме от него.

Портних: Бяха инвестирани повече пари на юг, държавата трябва да помогне на туризма по Северното Черноморие

http://www.moreto.net/novini.php?n=264793

"Реализирането и социализацията на Виа Понтика 2 са важни за туризма в региона, тъй като в момента има една регионална диспропорция, защото бяха инвестирани повече пари на юг. Безспорно тук и държавата трябва да помогне, тъй като става въпрос за много средства за реклама на възстановените обекти.

Крокодил захапа пиян ловец на гъски, той го наби

http://www.bnews.bg/article-116913

Младежът не загубил самообладание и успял да удари крокодилът в окото, след което успял да се измъкне от челюстите му.

5-месечно бебе е с комоцио, а майката е счупена ръка след удар между кола и каруца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322133

По-рано днес съобщихме за четирима души, които са пострадали вследствие на удар между автомобил и каруца край Гоце Делчев. 
При инцидента, станал днес на обяд на пътя между село Гърмен и Огняново, пострада 5-месечно бебе, което паднало от каруцата заедно с майка си. Лекарски преглет е установил, че то е с комоцио и травма на главата, съобщи struma. По-рано днес съобщихме за четирима души, които са пострадали вследствие на удар между автомобил и каруца край Гоце Делчев.  При инцидента, станал днес на обяд на пътя между село Гърмен и Огняново, пострада 5-месечно бебе, което паднало от каруцата заедно с майка си. Лекарски преглет е установил, че то е с комоцио и травма на главата, съобщи struma.

Служителите на "Напоителни системи" отново излязоха на протест

http://econ.bg/Новини/Служителите-на-Напоителни-системи-отново-излязоха-на-протест_l.a_i.568493_at.1.html

Служителите на „Напоителни системи“ отново излязоха на протест в столицата. Те се събраха пред сградата на президентството в столицата, като част от...

Предозиране: Ако не беше Русия, още щяхме да тънем в мрака на турското робство

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/20/2384597_predozirane_ako_ne_beshe_rusiia_oshte_shtiahme_da/?ref=rss

Въображението на избирателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на партийните пиари. Новата рубрика на "Дневник", наречена "Предозиране", събира абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност.

Следва прессъобщение на "Атака" за посещението на лидера Волен Сидеров в Русе.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров беше посрещнат с бурни скандирания "АТАКА! Победа!" от десетки хиляди граждани на Русе, дошли да пеят и танцуват заедно с...

Кънев: Борисов да каже ще се бори ли с нас срещу злоупотребите

http://www.cross.bg/borisov-kunev-favoritut-1431249.html

София /КРОСС/ Лидерът на ДСБ Радан Кънев призова председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да каже дали ще се бори заедно с тях срещу злоупотребите, или ще си играе със Сотир Цацаров и Ахмед Доган. По-рано днес Борисов заяви, че Реформаторите ще са последните, с които ГЕРБ ще разговаря след изборите. А повод за думите му стана изказване на Радан Кънев, че изборът на главен прокурор е бил предопределен. "Всички знаеха, че той е фаворитът на Борисов, че той е фаворитът на Доган, фаворитът на Делян Пеевски"."Чета, че след ръкополагането от ДС за премиер, Борисов пак се е разлютил. Няма нужда от нерви - достатъчно е да си признае грешката. И СДС навремето се изкуши да злоупотреби с прокуратурата, и получи политически удари от Филчев. И ГЕРБ се изкуши, и получи Цацаров... Същата работа с Искров - но това е отделна, дълга тема", написа Кънев на профила си във Фейсбук. "Не се поучи от чуждите грешки, сега е време да се поучи от собствените. Единственото, което Борисов трябва да направи, е да каже ще се бори ли заедно с нас тези злоупотреби да бъдат веднъж завинаги прекратени. Или ще си играе с Цацаров и Доган... Последните знаци не са окуражителни", написа в заключение Кънев.

Бебе на 5 месеца с комоцио след катастрофата с каруца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322113

По-рано днес съобщихме за четирима души, които са пострадали вследствие на удар между автомобил и каруца край Гоце Делчев. 
При инцидента, станал днес на обяд на пътя между село Гърмен и Огняново, пострада 5-месечно бебе, което паднало от каруцата заедно с майка си. Лекарски преглед е установил, че то е с комоцио и травма на главата, съобщи struma. По-рано днес съобщихме за четирима души, които са пострадали вследствие на удар между автомобил и каруца край Гоце Делчев.  При инцидента, станал днес на обяд на пътя между село Гърмен и Огняново, пострада 5-месечно бебе, което паднало от каруцата заедно с майка си. Лекарски преглед е установил, че то е с комоцио и травма на главата, съобщи struma.

„Сотбис” продава на търг рядък розов диамант

http://www.moreto.net/novini.php?n=264651

Изключително рядък розов диамант ще бъде продаден от аукционна къща "Сотбис" в Хонконг. Камъкът се очаква да смени собственика си в началото на октомври за сумата между 13 и 15 и половина милиона долара. Бижуто бе определено като рядкост най-вече заради цвета си - изключително чист розов оттенък, който няма абсолютно никакви дефекти.

СДВР на крак, търсят 31-годишен с два белега под лявото око

http://www.bnews.bg/article-116912

Недялко Коцев е висок около 170 см, с нормално телосложение, с права, къса, светло кестенява коса. Има два белега на лявото слепоочие.

На 22-ри молебен в памет на избитите от комунизма

http://www.zapernik.com/bulgariya/na-22-ri-moleben-v-pamet-na-izbitite-ot-komunizma_34398/

На 22.09.2014г. от 11:00ч. ще се отслужи молебен за жертвите, дали живота си, за отвоюване на независимостта на България, и в памет на избитите от комунизма в концлагерите Куциян и Богданов дол. Мястото на събитието се намира малко след бензиностанция Лео на магистралата Перник-София (паметната плоча на концлагера Куциян).

Организатори: Гражданска инициатива „Анти комунизъм за демокрация“ и...

Продължава

Местан: ДПС не заслужава обвиненията, че преяжда с власт

http://izbori2014.actualno.com/Mestan-DPS-ne-zaslujava-obvinenijata-che-prejajda-s-vlast-news_50920.html

ДПС не заслужава обвиненията, че преяжда с власт, защото всъщност след внимателният анализ на 24-годишната част на историята на България, показва, че ДПС не само не преяжда, а предоставя власт. Това ...

Ранни доставки на газ договори българската делегация в Азербайджан

http://www.vesti.bg/novini/ranni-dostavki-na-gaz-dogovori-bylgarskata-delegaciia-v-azerbajdzhan-6022870

За проучване на възможностите и разширяване на хранилището в Чирен, както и за ранни доставки на природен газ от Азербайджан се договориха "Булгартрансгаз" ЕАД и "Булгаргаз" ЕАД с нефтена и газова компания на Азербайджан SOCAR.

31-годишен софиянец изчезна безследно

http://www.cross.bg/kotzev-sofiya-nedyalko-1431248.html

София /КРОСС/ Столичната полиция издирва Недялко Коцев. 31-годишният мъж от София е в неизвестност от 17 септември.Шесто РУ-СДВР издирва издирва Недялко Николаев Коцев, на 31 години. Той живее в София, в столичния жк „Овча купел", ул. 675, съобщават от МВР. На 17 септември, около 8.30 ч. Коцев е напуснал дома си и до момента е в неизвестност. За последно е забелязан в района на дома си. Недялко Коцев е висок около 170 см, с нормално телосложение, с права, къса, светло кестенява коса. Има два белега на лявото слепоочие.МВР призовава гражданите, който могат да дадат информация за него, да се обадят на тел.112, 982 17 60, 982 17 55 или в най близкото поделение на МВР.

Полицията издирва 31-годишен мъж от София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322114

Шесто РУ-СДВР издирва издирва Недялко Николаев Коцев, на 31 години. Той живее в София, в столичния жк „Овча купел”, ул. 675, съобщават от МВР. На 17 септември, около 8.30 ч. Коцев е напуснал дома си и до момента е в неизвестност. За последно е забелязан в района на дома си.  Недялко Коцев е висок около 170 см, с нормално телосложение, с права, Шесто РУ-СДВР издирва издирва Недялко Николаев Коцев, на 31 години. Той живее в София, в столичния жк „Овча купел”, ул. 675, съобщават от МВР. На 17 септември, около 8.30 ч. Коцев е напуснал дома си и до момента е в неизвестност. За последно е забелязан в района на дома си. Недялко Коцев е висок около 170 см, с нормално телосложение, с права,

Полицията издирва мъж от София, няма го от 17 септември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322117

Шесто РУ-СДВР издирва издирва Недялко Николаев Коцев, на 31 години. Той живее в София, в столичния жк „Овча купел”, ул. 675, съобщават от МВР. На 17 септември, около 8.30 ч. Коцев е напуснал дома си и до момента е в неизвестност. За последно е забелязан в района на дома си.  Недялко Коцев е висок около 170 см, с нормално телосложение, с права, Шесто РУ-СДВР издирва издирва Недялко Николаев Коцев, на 31 години. Той живее в София, в столичния жк „Овча купел”, ул. 675, съобщават от МВР. На 17 септември, около 8.30 ч. Коцев е напуснал дома си и до момента е в неизвестност. За последно е забелязан в района на дома си. Недялко Коцев е висок около 170 см, с нормално телосложение, с права,

Столичната полиция издирва изчезналия Недялко Коцев

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/stolichnata-policiia-izdirva-izcheznaliia-nedialko-kocev-6022868

Недялко Коцев е висок около 170 см, с нормално телосложение, с права, къса, светло кестенява коса. Има два белега на лявото слепоочие

Бойко отказа да си говори с Реформаторите, Кънев отговори: Няма нужда от нерви

http://offnews.bg/news/n_1/n_391349.html

Лидерите на ГЕРБ и ДСБ си размениха задочни остри реплики през медиите и социалната мрежа. "Диалогът" между двамата започна със сутрешното участие на Радан Кънев в bTV, където каза, че главният прокурор Сотир Цацаров, който не вършил адекватно работата си по аферата "КТБ", е издигнат от ГЕРБ и ДПС.  "За избора на Цацаров знаехме, че е предопределен 6 месеца преди това. Цацаров е определен от ДПС и ГЕРБ, всички знаеха, че това е фаворитът на Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов), Доган (почетният председател на ДПС Ахмед Доган) и Делян Пеевски. Никой не знае какво стои зад това задкулисие", каза лидерът на ДСБ и припомни, че в парламента изборът на сегашния главен прокурор е бил подкрепен от депутатите на БСП, ДПС и ГЕРБ. Реакцията на Борисов не закъсня. "Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца – над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини", попита Борисов. Той каза, че ГЕРБ бил подложен на гонения, така че мястото на партията да бъде заето от Реформаторския блок. "И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите", каза Борисов.  "Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията срещу Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното – ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас", посочи още Борисов. Отговорът на Радан Кънев не закъсня. В социалната мрежа той призова лидерът на ГЕРБ да не се нервира. Чета, че след ръкополагането от ДС за премиер, Борисов пак се е разлютил. Няма нужда от нерви - достатъчно е да си признае грешката. И СДС навремето се изкуши да злоупотреби с прокуратурата, и получи политически удари от Филчев. И ГЕРБ се изкуши, и получи Цацаров... Същата работа с Искров - но това е отделна, дълга тема. Не се поучи от чуждите грешки, сега е време да се поучи от собствените. Единственото, което Борисов трябва да направи, е да каже ще се бори ли заедно с нас тези злоупотреби да бъдат веднъж завинаги прекратени. Или ще си играе с Цацаров и Доган... Последните знаци не са окуражителни, написа Кънев.

От Варна бе даден старт на международното рали Balkan Breslau 2014 (снимки)

http://www.moreto.net/novini.php?n=264790

Кметът на града Иван Портних даде официален старт на най-голямото европейско състезание за офроуд машини - Balkan Breslau 2014, което стартира от Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ във Варна. Събитието се организира със съдействието на община Варна и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска младежка столица през 2017г.

91 удара с камшик за младежи, заснели клип по парче на Фарел Уилямс

http://www.cross.bg/yilyams-farel-video-1431247.html

/КРОСС/ Шестима иранци, заснели собствено видео към хитовото парче на Фарел Уилямс „Happy", бяха осъден на шест месеца затвор и 91 удара с камшик за „участие в непристоен клип" и „незаконни отношения между членовете на групата", съобщава IranWire.Изпълнението на наказанието е отложено с три години и ще бъде отменено, ако през съответния период провинилите се не извършват подобни действия. Клипът на иранците е заснет в Техеран и публикуван в YouTube през април 2014 г., след като Фарел Уилямс обяви конкурс за любителското видео към песента си. Младежите бяха арестувани през май за участие в неприлично видео, тъй като жените в него са били без фереджета и са танцували заедно с  мъже. На 20 май авторите на клипа се появиха по националната телевизия и поднесоха публичните си извинения за клипа, заявявайки, че са измамени, за да участват в снимките. След това младите хора бяха освободени в очакване на съдебния процес, който се състоя на 17 септември. video:http://www.youtube.com/watch?v=tg5qdIxVcz8

Медведев оценява на 5% загубите на руската икономика от санкциите

http://www.vesti.bg/novini/medvedev-oceniava-na-5-zagubite-na-ruskata-ikonomika-ot-sankciite-6022869

Руската икономика страда заради санкциите само до 5%, останалото са вътрешни дисбаланси и ограничения, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за ТВ канала "Русия 24".

В неделя става облачно, над Западна България ще вали

http://www.vesti.bg/bulgaria/v-nedelia-stava-oblachno-nad-zapadna-bylgariia-shte-vali-6022867

Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, максималните ще останат без съществена промяна и в повечето места ще са между 22 и 27 градуса

Цветан Цветанов ще посети област Ямбол и Сливен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322104

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети област Ямбол на 21.09.2014 г. /неделя/. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ в Ямбол Иван Чолаков, от Областния координатор на ПП ГЕРБ-Ямбол Георги Славов и кандидати за народни представители от региона, Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети област Ямбол на 21.09.2014 г. /неделя/. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ в Ямбол Иван Чолаков, от Областния координатор на ПП ГЕРБ-Ямбол Георги Славов и кандидати за народни представители от региона,

Цветан Цветанов ще посети област Ямбол и Сливен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322107

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети област Ямбол на 21.09.2014 г. /неделя/. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ в Ямбол Иван Чолаков, от Областния координатор на ПП ГЕРБ-Ямбол Георги Славов и кандидати за народни представители от региона, Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети област Ямбол на 21.09.2014 г. /неделя/. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ в Ямбол Иван Чолаков, от Областния координатор на ПП ГЕРБ-Ямбол Георги Славов и кандидати за народни представители от региона,

Лидерът на ДСБ призова Борисов да каже ще се бори ли заедно с Реформаторите или ще си играе с Цацаров и Доган

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/20/2384602_liderut_na_dsb_prizova_borisov_da_kaje_shte_se_bori_li/?ref=rss


Лидерът на ДСБ Радан Кънев призова във "Фейсбук" председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да каже дали ще се бори заедно с тях срещу злоупотребите с прокуратурата или ще си играе със Сотир Цацаров и Ахмед Доган.

По-рано днес Борисов обяви в Стара Загора, че Реформаторският блок ще са последните, с които ГЕРБ ще говори след изборите. Борисов се зарече ГЕРБ да управлява по-твърдо, по-безкомпромисно и да не спести на никого нищо. Повод за реакцията му беше изказване на Радан Кънев...

Веган до 18 ч + вечеря на корем = сланинките изчезват

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4320275

Мечтаете си вечер, когато официално обявите края на целодневното препускане от ангажимент на ангажимент, да си хапнете каквото най-много си искате!? 
Да, но да се яде късно вечер е вредно! А да се прекалява с храната преди лягане е направо пагубно!


Всъщност вече не е така. Или поне според диетолога Марк Битман, който ви гарантира, че с няко Мечтаете си вечер, когато официално обявите края на целодневното препускане от ангажимент на ангажимент, да си хапнете каквото най-много си искате!? Да, но да се яде късно вечер е вредно! А да се прекалява с храната преди лягане е направо пагубно! Всъщност вече не е така. Или поне според диетолога Марк Битман, който ви гарантира, че с няко

По-малко от половината от полетите ще осигури Air France на шестия ден от стачката на пилотите

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/20/2384570_po-malko_ot_polovinata_ot_poletite_shte_osiguri_air/?ref=rss


Повече от половината от трафика на френската авиокомпания "Ер Франс" е анулиран на шестия пореден ден от стачката на пилотите. Техният протест срещу условията на плана за разрастване на нискотарифния сектор доведе до една от най-тежките кризи в историята на компанията, отбелязва БНР.

Днес френската авиокомпания ще осигури едва 45% от полетите. Перспективите стават още по-мрачни с намеренията на два основни синдиката да продължат стачката до 24 и дори до 26 септември.
...

Павел Христов: Водим позитивна кампания, лице в лице с хората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322099

ПП ГЕРБ отново води позитивна кампания, а за да бъдем лице в лице с хората, организирахме изнесени мобилни приемни във всички райони на морската столица. Това коментира Павел Христов, кандидат за народен представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна, съобщиха от пресцентъра на партията.
 Заедно с колегата си Калин Калевски той обсъди ПП ГЕРБ отново води позитивна кампания, а за да бъдем лице в лице с хората, организирахме изнесени мобилни приемни във всички райони на морската столица. Това коментира Павел Христов, кандидат за народен представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна, съобщиха от пресцентъра на партията. Заедно с колегата си Калин Калевски той обсъди

Алекс Салмънд се оттегля като премиер на Шотландия и като лидер на партията си

http://www.moreto.net/novini.php?n=264725

Първият министър на Шотландия Алекс Салмънд подава оставка. Причината за това е изходът от референдума за независимост на Шотландия. Шотландците решиха да останат част от Обединеното кралство, след като 55% от гласоподавателите дадоха негативен отговор на въпроса „Трябва ли Шотландия да стане независима страна?“.

Павел Христов: Водим позитивна кампания, лице в лице с хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322094

ПП ГЕРБ отново води позитивна кампания, а за да бъдем лице в лице с хората, организирахме изнесени мобилни приемни във всички райони на морската столица. Това коментира Павел Христов, кандидат за народен представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна, съобщиха от пресцентъра на партията.
 Заедно с колегата си Калин Калевски той обсъди ПП ГЕРБ отново води позитивна кампания, а за да бъдем лице в лице с хората, организирахме изнесени мобилни приемни във всички райони на морската столица. Това коментира Павел Христов, кандидат за народен представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна, съобщиха от пресцентъра на партията. Заедно с колегата си Калин Калевски той обсъди

САЩ дават $10 млн. награда за екзекуторите на журналистите

http://www.bnews.bg/article-116908

САЩ предложиха награда от 10 милиона долара за информация, чрез която да бъдат открити и наказани виновниците за смъртта на журналистите Фоули и Сотлоф.

САЩ плащат 10 млн. долара за информация за убийците на екзекутираните журналисти

http://offnews.bg/news/n_1/n_391339.html

Конгресът на САЩ единодушно ободри законопроект, предвиждащ награда в размер на до 10 млн. долара за информация за лицата, отговорни за отвличането и убийството на американските журналисти Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф, предаде AFP. „Един от начините да почетем паметта на Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф е като подведем под отговорност жестоките им убийци. Тази мярка ще ни помогне да го постигнем”, каза сенатор Марко Рубио от щата Флорида. От 1984 г. насам на повече от 80 информатори са изплатени общо около 125 милиона долара, напомня АФП. Фоули и Сотлоф бяха обезглавени от джихадистката групировка "Ислямска държава" в отговор на американските въздушни удари срещу позициите й в Ирак. Преди седмица екстремистите разпространиха видео с показното убийство и на британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс и заплашиха да екзекутират още един британец.

Шумен протестира срещу добива на шистов газ

http://www.cross.bg/shistov-dobiva-shymen-1431246.html

Шумен /КРОСС/ Протестно шествие срещу проучванията и добива на въглищен и шистов газ започва в Шумен. Организатор на проявата е Граждански инициативен комитет. Точно в този час протестиращите се събират в района на Руски паметник, за да тръгнат към сградата на Община Шумен.От инициативния комитет инициират и подписка.Още преди седмица организаторите на протеста обявиха, че призовават политиците от всички партии да заемат публична позиция дали са "за" или "против" добива на шистов газ.

Нощувката е безплатна, ако стигнете до върха (галерия)

http://offnews.bg/news/n_1/n_391321.html

Можете без проблем и напълно безплатно да пренощувате в тази уютна къщичка в италианската част на Алпите, ако преди това обаче изкачите скромните 2529.8 метра. Престоят в тази планинска хижа с панорамна гледка към Юлийските Алпи в Италия е безплатен за всеки, успял да прекрачи прага ѝ.  Малко над 2500 метра катерене е единственият проблем, който би възникнал, ако вече планирате екскурзията. Планината, където се намира уютната постройка, се казва Форонон дел Буинс. Фамилията на катерача Лука Вуерих, починал през 2010г., създаде дървената къщичка през септември 2012г. и оттогава тя е безопасно и безплатно убежище за любители на природата. Архитект на проекта е Джовани Песамоска - неговият дизайн на хижата не позволява на снега да се натрупа на покрива й. Позиционирането също е важно, тъй като постройката гледа на юг и по този начин слънчевите лъчи пък не позволяват на снега да се задържи пред входната врата. За не толкова големите приключенци в тази част на Алпите се предлагат подобни къщички на доста по-малка височина, но пък платени. Някои хора от близките хижи, дори често посещават самотната планинска постройка през лятото, за да я почистят за следващите ѝ гости.

Медицински екипи ще дежурят на варненските плажовете до края на септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=264786

Медицинските екипи на ДКЦ 1 „Света Клементина” ще дежурят на плажовете до края на септември. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов, предаде репортер Радио „Фокус” – Варна . Съгласно договорите с концесионерите екипите работят от 1 юни до 30 септември, без прекъсване всеки ден от 8.

"Нафтогаз" взима 426 млн. долара от Националната банка на Украйна

http://econ.bg/Новини/-Нафтогаз-взима-426-млн-долара-от-Националната-банка-на-Украйна_l.a_i.568489_at.1.html

До края на септември украинската компания "Нафтогаз" ще купи от Националната банка на Украйна (НБУ) 426 милиона долара, с които да плаща природния...

Ексченге се гръмна в главата

http://www.cross.bg/slyzhitel-zhivota-otkrit-1431245.html

Пловдив /КРОСС/ 52-годишният Георги Роджев, бивш служител на МВР, е сложил край на живота си. Той е открит прострелян в главата, а в ръката бил личният му пистолет. Не са открити следи от насилие или чужда намеса и според полицията става дума за самоубийство.Инцидентът не е оповестен официално, пише „Марица". Роджев е работил в пазарджишката дирекция, пенсионирал се е преди три години след прославутата операция "Палките". Той е бил служител на КАТ, но не е сред задържаните. По време на проверките инспекторите не намират пропуски в работата му.През 2011 година обаче той вече има необходимия стаж и се пенсионира. След това започва работа в охранителна фирма и се занимава с инкасо на банки и фирми. Напуска преди няколко месеца. "Беше много стабилен и сериозен мъж. На него можеше да се разчита. Решението му да сложи край на живота си е шок за всички", коментират бивши колеги на Роджев.Те не знаят каква е причината за фаталната стъпка, но отбелязват че през последните месеци бившият катаджия бил видимо отслабнал и затворен в себе си. Предполагат , че решението му може да е свързано със здравословното му състояние. "Работата му беше изключително стресова и може да е развил онкологично заболяване" смятат бивши полицаи.Роджев е поредният служител на ОДП -Пазарджик, който слага край на живота си. Преди две години Огнян Радев и Живко Ваклинов също се застреляха сами. Причината така и не стана ясна

Ст. Тонев: Здравеопазването не трябва да се решава на парче

http://frognews.bg/news_76623/

Има ли клинична пътека за здравната ни система? На този въпрос отговориха в „Кастинг 240” по НТВ Стоян Тонев от ГЕРБ, Емил Райнов от БСП, Нигяр Джафер от ДПС, Петър Москов от Реформаторския блок и Рада Коджабашева от „България без цензура”.

Руското МО влезе в социалните мрежи

http://www.cross.bg/mrezhi-sotzialnite-vedomstvoto-1431244.html

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Русия се сдоби с акаунти във Facebook, Instagram, Twitter и YouTube. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството. "Едновременно със старта на учението „Восток-2014" за първи път министерството ще бъде представено в социалните мрежи", уточняват от там. В акаунтите на ведомството ще се помества актуална информация за най-значимите мероприятия, които се провеждат от руските въоръжени сили. „страниците на Министерството на отбраната в социалните мрежи са отворени за коментари, мнения и преди всичко конструктивни предложения за тяхното по-нататъшно развитие", подчертават от отбранителното министерство.

Най-красивите пещери в Гърция

http://www.grreporter.info/Nay-krasivite_peshcheri_v_Grciya/16128

Гръцките пещери са уникални и са между най-красивите в света, а много туристи им се възхищават всяка година

прочети повече

Нападението над Доган излезе 14 бона на НСО

http://frognews.bg/news_76622/

14 385.51 лв. струва на Националната служба за охрана нападението над Ахмед Доган на 19 януари 2013 г. по време на националната конференция на ДПС в НДК. НСО е изплатила въпросната сума на полк. Георги Райков, който беше уволнен от предходния началник на службата Тодор Коджейков заради допуснати слабости в охраната.

Софиянка хвърли спестяванията си през прозореца на телефонни измамници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322084

90-годишна жена хвърли през прозореца спестяванията си в центъра на София, след като измамници й съобщили по телефона, че синът й е в болница и са необходими пари за спешна операция, съобщи Нова телевизия.  Мошениците чакали пред блока на жената и й и дали инструкции кога и къде да хвърли банкнотите. 90-годишна жена хвърли през прозореца спестяванията си в центъра на София, след като измамници й съобщили по телефона, че синът й е в болница и са необходими пари за спешна операция, съобщи Нова телевизия. Мошениците чакали пред блока на жената и й и дали инструкции кога и къде да хвърли банкнотите.

Баба хвърли спестяванията си през прозореца на телефонни измамници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322080

90-годишна жена хвърли през прозореца спестяванията си в центъра на София, след като измамници й съобщили по телефона, че синът й е в болница и са необходими пари за спешна операция, съобщи Нова телевизия.  Мошениците чакали пред блока на жената и й и дали инструкции кога и къде да хвърли банкнотите. 90-годишна жена хвърли през прозореца спестяванията си в центъра на София, след като измамници й съобщили по телефона, че синът й е в болница и са необходими пари за спешна операция, съобщи Нова телевизия. Мошениците чакали пред блока на жената и й и дали инструкции кога и къде да хвърли банкнотите.

Люис Хамилтън изпревари Розберг със 7 хилядни за полпозишъна в Сингапур

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384593_ljuis_hamiltun_izprevari_rozberg_sus_7_hiliadni_za/?ref=rss


Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън изпревари своя съотборник и съперник за титлата Нико Розберг с едва 0,007 секунди при последния си опит от оспорваната квалификация за Гран при на Сингапур във Формула 1.

Тандемът на "сребърните стрели" си спретна пореден двубой и ще окупира първата редица за седми път от 14 старта през този сезон, а световният шампион за 2008 г. спечели шестия си полпозишън за 2014 г.

Зад двамата водачи във временното класиране ще потеглят двамата...

Люис Хамилтън ще стартира пред Розберг и в Сингапур

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384593_ljuis_hamiltun_shte_startira_pred_rozberg_i_v_singapur/?ref=rss


Пилотите на "Мерцедес" доминираха и в оспорваната квалификация за Гран при на Сингапур, в която Люис Хамилтън изпревари своя съотборник Нико Розберг с последния си опит.

Тандемът на "сребърните стрели" ще окупира първата редица за седми път от 14 старта през този сезон, а световният шампион за 2008 г. спечели шестия си полпозишън за 2014 г.

Зад него и лидера във временното класиране Розберг ще потеглят двамата представители на "Ред бул", като Даниел Рикардо за пореден път...

ДНР и Киев разменят пленници

http://www.cross.bg/dnr-i-kiev-razmenyat-plennitzi-1431243.html

/КРОСС/ Опълченците от ДНР и украинската страна пристъпиха към размяна на пленници по формулата „40 на 40". Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на Дария Морозова, ръководител на Комитета за военнопленници на ДНР. Двете страни размениха затворници и в началото на седмицата.

Липсата на водни ресурси може да провокира нови военни конфликти

http://europe.actualno.com/Lipsata-na-vodni-resursi-moje-da-provokira-novi-voenni-konflikti-news_50912.html

Сред световните проблеми и заплахи трябва се добави още една – влиянието на промените в климата в международните отношения. В частност, недостатъка на водни ресурси може да провокира нови во...

Челен удар уби шофьор на място

http://www.bnews.bg/article-116907

Сигнал за инцидента е получен около 11.30 часа, а пристигналите на място полицаи установили, че една от колите е навлязла в лентата за насрещно движение и в резултат на това двата леки автомобила са се сблъскали.

2/3 от българите искат затваряне на секциите в Турция

http://frognews.bg/news_76620/

Две трети от българите, т. е. 62,5%, одобряват идеята за затваряне на изборните секции в Турция, сочи резултатът от експресно телефонно проучване на "Сова Харис" в големите градове на България.

Сочи се сдоби с писта за Формула 1

http://www.cross.bg/tkachyov-sochi-formyla-1431242.html

/КРОСС/ Точно в 12 часа московско време на специална церемония в Сочи бе открита новата писта за Формула 1. Лентата на съоръжението прерязаха губернаторът на Краснодарския край Александър Ткачьов и международният консултант на трасето Ричард Крейгън. След това Ткачьов заедно с бившия пилот Виталий Петров направиха обиколка на пистата.Сочи ще бъде домакин на първия старт за Гран При на Русия на 10-12 октомври.

Арестувани са двама българи в Солун за нелегален внос на алкохол

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/20/2384581_arestuvani_sa_dvama_bulgari_v_solun_za_nelegalen_vnos/?ref=rss


По предварителен сигнал, че камион с българска регистрация извършва нелегален внос на алкохол, тирът е спрян за проверка на товара в Солун, съобщиха от Дирекция на полицията в града, цитирани от БНР.

В камиона са открити  6125 бутилки алкохол, скрити под кашони с въглища. Според транспортните документи пратката е за склад за дървени въглища в Атина. Лек автомобил с гръцка регистрация е посрещнал тира на границата и се е движил пред него. Колата е собственост на член на семейството на...

Има опасност подпочвени води да наводнят къщи в Мизия и Крушовица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322065

Има опасност подпочвените води в Мизия и Крушовица да наводнят домовете на жителите, заяви Иван Даков, изпълняващ длъжността областен управител на Враца.
По думите му преди години именно тези подпочвени води са създали сериозните проблеми в община Мизия, предаде Фокус.
„Там се изгради дренажно-канализационна система, Има опасност подпочвените води в Мизия и Крушовица да наводнят домовете на жителите, заяви Иван Даков, изпълняващ длъжността областен управител на Враца. По думите му преди години именно тези подпочвени води са създали сериозните проблеми в община Мизия, предаде Фокус. „Там се изгради дренажно-канализационна система,

Подпочвени води може да наводнят къщи в Мизия и Крушовица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322069

Има опасност подпочвените води в Мизия и Крушовица да наводнят домовете на жителите, заяви Иван Даков, изпълняващ длъжността областен управител на Враца.
По думите му преди години именно тези подпочвени води са създали сериозните проблеми в община Мизия, предаде Фокус.
„Там се изгради дренажно-канализационна система, Има опасност подпочвените води в Мизия и Крушовица да наводнят домовете на жителите, заяви Иван Даков, изпълняващ длъжността областен управител на Враца. По думите му преди години именно тези подпочвени води са създали сериозните проблеми в община Мизия, предаде Фокус. „Там се изгради дренажно-канализационна система,

Медведев за цената, която ще плати Европа след санкциите

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/medvedev-za-cenata-koiato-shte-plati-evropa-sled-sankciite-6022866

"Нишите от икономика ни, които вече ще бъдат заети - или от наши производители, както много се надяваме, или от други чужди производители - в тези ниши нашите европейски партньори няма да могат да се върнат", предупреди той

Проучват възможностите за разширяване на газовото хранилище в Чирен

http://www.cross.bg/priroden-vuzmozhnostite-dostavki-1431241.html

/КРОСС/ По време на визитата на президента Росен Плевнелиев в Азербайджан за церемонията по стартиране изграждането на проектите от Южния газов коридор на ЕС бяха проведени двустранни разговори с азербайджанската страна. Участие в българската делегация взеха и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов, както и представители на ръководствата на „Булгартрансгаз" ЕАД и „Булгаргаз" ЕАД. В резултат на проведените разговори бяха подписани два документа, осигуряващи сигурността и диверсификацията на доставките на природен газ за България и региона на Югоизточна Европа.„Булгартрансгаз" ЕАД подписа с държавната нефтена и газова компания на Азербайджан SOCAR меморандум за разбирателство за проучване възможностите за съвместно развитие на проекта за разширение на газовото хранилище в Чирен.Подписано бе и писмо за намерения между SOCAR и „Булгаргаз" ЕАД за стартиране на преговори за проучване на възможностите за осъществяване на по-ранни доставки на определени количества природен газ за България от SOCAR към 2017 г. през междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB). Ще бъдат разгледани и възможностите за осъществяване на доставки на природен газ от Азербайджан за страната ни през Турция

Бебе е в тежко състояние след инцидент с каруца

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/20/2384584_bebe_e_v_tejko_sustoianie_sled_incident_s_karuca/?ref=rss


Седеммесечно бебе е в тежко състояние след инцидент с каруца на входа на  село Балдево, община Гърмен, съобщи БНР.

Инцидентът е станал малко след 12 часа преди входа на село Балдево. В каруцата са били четирима възрастни и бебе на седем месеца, което по информация на очевидци е паднало  заедно с майка си от превозното средство и е било прегазено от самата каруца. Към момента полицията не потвърждава версията за  катастрофа  с  камион. 

Бебето е с тежка черепно-мозъчна...

Срещата Милан-Ювентус счупи рекорда по приходи от продажби на билети

http://www.cross.bg/prihodi-milan-evro-1431240.html

/КРОСС/ Мачът от третия кръг на италианското първенство между Милан и Ювентус счупи рекорда в Серия „A" по приходи от продажба на билети, става ясно от съобщение, публикувано на официалния сайт на „Росонерите". Сумата, влязла в касата на „червено-черните", е в размер на 3 233620 евро. Очаква се срещата, която ще се играе днес, да бъде посетена от 78 681 зрители. Най-печелившият мач в историята на италианския футбол е този между отборите на Милан и Барселона, който се игра през февруари 2013 г., и донесе над 5 млн. евро приходи за италианската страна.

Асандж: Основната дейност на Google е да събира разузнавателни данни

http://www.moreto.net/novini.php?n=264650

Основната дейност на компанията Google е да събира разузнавателни данни, заяви основателят на организацията Уикилийкс Джулиан Асандж в интервю за телевизия Би Би Си, цитирано от ИТАР-ТАСС. "Бизнес моделът на Google е да набавя разузнавателни данни.

Даниела Дариткова: Реформата в здравеопазването не трябва да се прави по спешност

http://pik.bg/даниела-дариткова-реформата-в-здравеопазването-не-трябва-да-се-прави-по-спешност-news227816.html

Даниела Дариткова: Реформата в здравеопазването не трябва да се прави по спешност

Реформата в здравеопазването не трябва да се прави по спешност. Тя трябва да бъде много добре обмислена, структурирана, каза кандидат-депутатката от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя подчерта, че трябва да се постигне консенсус по стъпките, по които трябва да се реализира и да се провежда системно, защото няма как да се подобри една толкова чувствителна система само с едномоментен акт на промяна. Д-р Дариткова допълни, че това е дългосрочен процес, който ще ангажира не само едно управление.

„В същото време влизайки в управлението след изборите на новия министър ще му се наложи много бързо, заедно с ръководството на НЗОК да предложи актуализация на бюджета на касата, защото това, което беше направено с актуализация с 225 милиона лева, като се изземват парите от Министерствата, не беше много адекватно”, каза още д-р Дариткова и допълни, че от една страна това не попълва дефицита на касата, а от друга страна повечето от Министерствата се оставят в абсолютно тежко финансово положение. Според нея, това трябва да върви в комбинация с актуализацията на държавния бюджет.

„Аз лично за себе си смятам, че най-вероятно и това е наложило Министерството на здравеопазването да иска средствата за капиталови разходи, защото и от Министерството на здравеопазването се иска да се заделят пари, за да може да се покрият дефицитите в бюджета на НЗОК, каза още кандидат-депутатът. Според д-р Дариткова, се налагат бързи и неотложни мерки в спешната помощ. Налага се също и кадрово да се решават проблемите на всички нива в системата и да се променят взаимоотношенията между отделните нива в нея. Липсата на връзка между първичната, специализираната болнична помощ, трудният път на пациента от поставянето на диагнозата до постигането на най-доброто лечение са все сериозни проблеми и са необходими сериозни решения. „Трябва да се търси един широк, обществен и политически експертен консенсус, за да може системата да стане такава, каквато отговаря най-много на потребностите на българите, каза още д-р Дариткова. 

Нов вирус поваля деца и възрастни, задава се грипна вълна!

http://www.bnews.bg/article-116905

Освен подходящо облекло за сезона, е важно да спазваме и правилото за здравословно хранене. Есента е щедър сезон и ни предлага разнообразие от вкусни плодове и зеленчуци, направете подходящо меню с полезни храни и повишете силите на организма на децата и себе си, съветват медиците.

Сертифицират половината държавни гори до десет години

http://econ.bg/Новини/Сертифицират-половината-държавни-гори-до-десет-години_l.a_i.568488_at.1.html

До десет години половината държавни гори у нас ще бъдат сертифицирани. Това съобщи инж. Любчо Тричков, шеф на дирекция „Проекти и стратегическо...

Левски мина леко през Хасково, на точка е зад ЦСКА

http://bgfootball.actualno.com/Levski-mina-leko-prez-Haskovo-na-tochka-e-zad-CSKA-news_50907.html

Левски се намести в тройката във временното класиране, след неособено изненадващ успех над намиращия се на дъното Хасково в мач от 9-и кръг на "А" група. "Сините" се наложиха с 4:1...

Нула калории – пътят към затлъстяването

http://interest.actualno.com/Nula-kalorii--pytjat-kym-zatlystjavaneto-news_50911.html

Изкуствените подсладители без калории понякога не само, че не помагат да се намали теглото, но и водят до затлъстяване и диабет. Последните изследвания показват парадоксалният факт, че подсладителит...

Миков: Хората, които искат политиката на развитие да продължи, да се активизират

http://www.cross.bg/horata-mikov-listata-1431239.html

Велико Търново /КРОСС/ Особено е важно хората, които искат политиката на развитие на България да продължи, да се активизират и да гласуват на изборите. Смятам, че такива знаци за активизиране има. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на среща с медиите във Велико Търново. Той обясни, че на много места хората ясно заявяват своята позиция, че не искат да се връща онази дясна политика, последиците от която много добре си спомнят. „Те не искат да продължава тази политика към младите, работниците, майките с малки деца и възрастните хора, защото е много лесно да кажеш, че има демографска криза или че хората са бедни и в същото време да не предприемаш никакви мерки за разрешаването на тези проблеми", заяви Миков.На въпрос, за кои промени не е стигнало времето в предишния мандат, той отговори, че не е осъществено преструктурирането на администрацията и тя да стане по-работеща и обърната към хората. „Там новото правителство трябва да вземе повече мерки. Успяхме обаче да започнем промени в законодателството, за да позволим на предприемчивите да се развиват, а не да ги спираме и ограничаваме с бюрокрация", допълни Миков. По думите му местната власт за тази една година също е усетила едно друго отношение, тъй като не е имало значение кой от коя партия. „Сега обаче тази местна власт се пита, ще продължи ли помощта от държавата", каза още председателят на БСП

Изтребители на САЩ прихванаха руски самолети край Аляска

http://offnews.bg/news/n_1/n_391323.html

Два руски изтребителя са навлезли в „идентификационната зона на въздушната отбрана” на САЩ и са били прихванати от американски бойни самолети край Аляска , съобщава AFP, като се позовава на източници от министерството на отбраната на САЩ. Макар руски самолети да са навлизали в зоната и преди, това е „първият път от дълго време”, казва пред AFP пожелал анонимност източник. Според изданието The Washington Free Beacon, позоваващо се на говорителя на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) Джеф Дейвис, това е втори подобен случай в рамките на два дни. В сряда американски изтребители F-22 са били вдигнати по тревога за прихващането на два Ту-95 , два изтребителя МиГ-31 и два самолета-цистерни Ил-78 , които били забелязани в небето край северното ѝ западното крайбрежие на Аляска. Самолетите не са нарушили въздушното пространство на САЩ, прелитайки на 63 мили от бреговете на Аляска. Другият случай е от четвъртък, когато радарите уловили два руски бомбардировача на 40 морски мили от канадския бряг.  Властите в Швеция съобщиха, че са поискали обяснение от руския посланик, защото два руски военни самолета са нарушили въздушното им пространство. Шведското министерство на външните работи посочи, че самолетите са навлезли в сряда във въздушното пространство южно от остров Йоланд в Балтийско море. Ведомството нарече това "сериозно нарушение". Шведският вестник "Експресен" първи съобщи за инцидента, посочвайки, че самолетите са били Сухой (Су)-24, като според информацията те са напуснали шведското въздушно пространство, след като приближил изтребител на шведските военновъздушни сили, допълва Асошиейтед прес.

"Десните" питат патриарха дали "ръкополагането" на Борисов за премиер е решение на Светия синод

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/20/2384573_desnite_pitat_patriarha_dali_rukopolaganeto_na_borisov/?ref=rss


Дали Светия синод застава зад избора и ръкополагането на Бойко Борисов за премиер на България, извършено по-рано днес от старозагорския митрополит Галактион. Този въпрос задават от коалиция "Десните" в писмо до патриарха на България Неофит и Светоя синод.

По-рано днес преди да пререже лентата на новата детска градина в Стара Загора на улица "Г.С. Раковски" митрополит Галактион държа слово, в което буквално ръкоположи Бойко Борисов за премиер.

Ето целият текст на...

Авиокомпанията "Емиратс" вероятно ще е спонсор на "Сантяго Бернабеу"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384577_aviokompaniiata_emirats_veroiatno_shte_e_sponsor_na/?ref=rss


Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) са близо до подписването на спонсорски договор за правата върху името на стадион "Сантяго Бернабеу", твърди вестник "Ас".

Авиокомпанията "Емиратс", която е основен спонсор на испанския клуб, може да добави името си до настоящото. 

Финансови детайли по евентуалната сделка не са известни, но според запознати президентът на "Реал" Флорентино...

Мъж загина при катастрофа в село Лиляк

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4322058

Един човек е загинал на място при катастрофа в село Лиляк, община Търговище. Това съобщиха за Фокус от Областна Дирекция на МВР - Търговище. Два автомобила - „Фолксваген Голф" и „Фолксваген Пасат” са се ударили челно преди навлизането в село Лиляк.   Единият от автомобилите е навлязъл в лентата за насрещно движение и в резултат на това двата леки Един човек е загинал на място при катастрофа в село Лиляк, община Търговище. Това съобщиха за Фокус от Областна Дирекция на МВР - Търговище. Два автомобила - „Фолксваген Голф" и „Фолксваген Пасат” са се ударили челно преди навлизането в село Лиляк. Единият от автомобилите е навлязъл в лентата за насрещно движение и в резултат на това двата леки

Челна катастрофа в Лиляк взе жертва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4322054

Един човек е загинал на място при катастрофа в село Лиляк, община Търговище. Това съобщиха за Фокус от Областна Дирекция на МВР - Търговище. Два автомобила - „Фолксваген Голф Един човек е загинал на място при катастрофа в село Лиляк, община Търговище. Това съобщиха за Фокус от Областна Дирекция на МВР - Търговище. Два автомобила - „Фолксваген Голф" и „Фолксваген Пасат” са се ударили челно преди навлизането в село Лиляк. Според МВР мъжът е на 55-години. Единият от автомобилите е навлязъл в лентата за насрещно движение

Горещо: порно звезда драпа към леглото на Божинов.

http://www.bnews.bg/article-116894

Италианската сексбомба Сара Томази се домогва до леглото на Валери Божинов.

Митрополит Галактион "ръкоположи" Борисов за премиер още преди изборите

http://www.mediapool.bg/mitropolit-galaktion-rakopolozhi-borisov-za-premier-oshte-predi-izborite-news225077.html

Още преди да са проведени изборите на 5 октомври митрополит Галактион „ръкоположи“ Борисов за премиер. В събота, в Стара Загора той държа слово, в което обяви лидерът на ГЕРБ за бъдещ министър председател“. "Уважаеми г-н проминистър-председател, и по законно славянски, както винаги се обръщам, наречемна го министър-председател. Това е църковно славянска дума, когато ние извършваме наречение за ръкоположение в епископство на даден архимандрит, каквото стана вчера. Това ще рече, че ще стане епископ. Това ще рече, че ние на 5 октомври вече ще знаем резултатите. Затова така се обръща църквата към народа, за да чуе православният български народ гласа на църквата", каза Галактион, цитиран от БГНЕС. Галактион се обърна към присъстващите на откриването на детска градина – Бойко Борисов, Лиляна Павлова и старозагорския кмет Живко Тодоров - с думите да отговарят за капитала на държавата: "Затова, обръщам се към вас, които след 5 октомври ще поемете щафетата там, където ви е мястото, да полагате грижи за подрастващото младо поколение, капиталът на майка България", каза Галактион.

Да останем чисти, въпреки усилията на кмета за обратното!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/da-ostanem-chisti-vupreki-usiliyata-na-kmeta-za-obratnoto_34397/

Какво да се прави, когато местната власт не си върши работата, хората сами намират начини да се оправят!

Но все пак, г - жо кмет, до кога ще джапаме в кал?

Майки се оплаката заради учлищен рекет във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264785

Родители на първолаци се оплакаха от училищен рекет, след като на провелите се около 15 септември срещи с класните ръководители продължава масовото събиране на пари за помагала, мебели, санитарни материали и обзавеждане на стаите в училищата.

Каруца прегази 7-месечно бебе в село край Гърмен

http://www.cross.bg/bebe-selo-sustoyanie-1431238.html

/КРОСС/ Седеммесечно бебе е в тежко състояние след инцидент с каруца на входа на село Балдево, община Гърмен. Инцидентът е станал малко след 12 часа преди входа на село Балдево. В каруцата са били четирима възрастни и бебе на седем месеца, което по информация на очевидци е паднало заедно с майка си от превозното средство и е било прегазено от самата каруца. Към момента полицията не потвърждава версията за катастрофа с камион. За състоянието на ранените информира д-р Мария Радойкова, директор на болницата в Гоце Делчев, където са настанени пострадалите. "Седеммесечното бебе е в тежко състояние с тежка черепно-мозъчна травма. И майката e ранена, но тя е в по-добро състояние. В момента обсъждаме да бъде ли транспортирано детето".Полицейски служители са на мястото на инцидента. В момента се изясняват причините за катастрофата. В сезона на прибирането на реколтата каруците по междуселищните пътища в района се увеличават многократно, което създава предпоставки за инциденти, коментираха полицаите 26-годишен мъж от град Лозница катастрофира два пъти за едно денонощие. При втория пътен инцидент той е пострадал тежко и е с опасност за живота. През нощта срещу 19-ти септември младият мъж се блъснал с друг автомобил в оградата на детската градина в град Лозница и напуснал местопроизшествието. Часове по-късно е открит от служителите на реда и му е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Около 13

Модернизираме армията с 1,8 млрд. лв.

http://econ.bg/Новини/Модернизираме-армията-с-1-8-млрд-лв-_l.a_i.568486_at.1.html

Около 1,8 млрд. лв. ще бъдат похарчени за модернизация на армията в следващите шест години. Със средствата ще се закупят бойни самолети и кораби....

Медведев: Европа ще заплати за санкциите, които наложи на Русия, със своя дял от руския пазар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321702

Икономиката на Русия е засегната само на 5% от санкциите, заяви заяви руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости.  „Къде е проблемът в момента за руската икономика? Работата не в санкциите, ние страдаме от санкциите може би на 5%, а всичко останало са наши вътрешни структурни ограничения, наши пречки в развитието на нашата икономика, Икономиката на Русия е засегната само на 5% от санкциите, заяви заяви руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости. „Къде е проблемът в момента за руската икономика? Работата не в санкциите, ние страдаме от санкциите може би на 5%, а всичко останало са наши вътрешни структурни ограничения, наши пречки в развитието на нашата икономика,

Благотворителен турнир по футбол събира кандидат-депутати на БСП от пловдивско

http://www.cross.bg/kayza-atanas-telcharov-1431237.html

/КРОСС/ Благотворителен футболен турнир ще събере на 21 септември кандидатите за народни представители от листите на БСП лява България от Пловдив и областта. В 11 часа, на стадиона в град Садово ще бъде даден първия съдийски сигнал в името на благородна кауза. Турнирът се организира по идея на Атанас Телчаров, председател на Младежкото обединение на БСП и кандидат за народен представител. 21 септември е Международния ден за борба с Алцхаймер, събраните средства ще бъдат дарени на сдружение, подпомагащо болните от тази болест, коментира Атанас Телчаров, който очаква всички запалянковци да се присъединят към благородната кауза.    

Каруца прегази 7-месечно бебе в село край Гърмен

http://offnews.bg/news/n_1/n_391316.html

7-месечно бебе е било прегазено от каруца в с. Балдево, община Гърмен, съобщи БНР. Инцидентът е станал след 11.00 часа днес на завой преди входа на селото. Според информацията в каруцата се возили четирима възрастни и едно бебе, което паднало по време на движение. В резултат то било прегазено. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма и в момента се обмисля варианта дали то да не бъде транспортирано от болницата в Гърмен в друго лечебно заведение. Майката на бебето също е ранена, но е в по-добро състояние.  Все още не е ясно при какви обстоятелства е станал инцидентът.

Разгневени фермери подпалиха данъчна служба във Франция

http://europe.actualno.com/Razgneveni-fermeri-podpaliha-danychna-slujba-vyv-Francija-news_50903.html

Френски фермери, отглеждащи плодове, са подпалили сградата на данъчната служба в град Морле, в знак на протест срещу падането на цените, предаде ВВС. Фермерите са изразили негодувание срещу това, че ...

Медведев: Икономиката на Русия е засегната само на 5% от санкциите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321699

Икономиката на Русия е засегната само на 5% от санкциите, заяви заяви руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости.  „Къде е проблемът в момента за руската икономика? Работата не в санкциите, ние страдаме от санкциите може би на 5%, а всичко останало са наши вътрешни структурни ограничения, наши пречки в развитието на нашата икономика, Икономиката на Русия е засегната само на 5% от санкциите, заяви заяви руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости. „Къде е проблемът в момента за руската икономика? Работата не в санкциите, ние страдаме от санкциите може би на 5%, а всичко останало са наши вътрешни структурни ограничения, наши пречки в развитието на нашата икономика,

Митрополит Галактион разгневи "Десните"

http://www.cross.bg/sinod-galaktion-mitropolit-1431236.html

София /КРОСС/ От коалиция „Десните" изпратиха писмо до патриарх Неофит и до Св. Синод във връзка с днешното изявление на Старозагорския митрополит Галактион, с което той „ръкоположи" Бойко Борисов за министър-председател. „За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?", се казва в писмото на „Десните".Ето и цялото писмо до Светия синод:Ваше Светейшество,Ваши Високопреосвещенства,Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовни водачи на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели - Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: „Достоен ли е?". Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи „избраният".За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,Коалиция ДЕСНИТЕ

Предизвестеният провал на неспортна София

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2383114_predizvesteniiat_proval_na_nesportna_sofiia/?ref=rss


Все още неотшумял провалът на София като кандидат за европейска столица на културата, в петък българската столица се оказа от губещата страна на битката за домакинство на мачове от европейското първенство по футбол през 2020 г. 

Когато в 14 часа президентът на УЕФА Мишел Платини обяви 13-те града домакини, София естествено не попадна в този списък. Това не е резултат на поредния заговор на световния спортен империализъм срещу българския футбол, който иначе на терена се реализира под...

Скандал: Митрополит ръкоположи Борисов за премиер

http://www.bnews.bg/article-116902

Две седмици преди изборите Старозагорският митрополит Галактион обяви Бойко Борисов за премиер.

Проф. Пенчо Пенчев: ГЕРБ успя да запази равновесието по време на всеобщата криза

http://pik.bg/проф-пенчо-пенчев-герб-успя-да-запази-равновесието-по-време-на-всеобщата-криза-news227808.html

Проф. Пенчо Пенчев: ГЕРБ успя да запази равновесието по време на всеобщата криза

ГЕРБ успя да запази равновесието във функционирането на различните системи по време на всеобщата криза, съобщи кандидат-депутатът от партията във Велико Търново проф. Пенчо Пенчев. По думите му, освен запазването на равновесието във функционирането на тези системи, правителството на Бойко Борисов е успяло и да създаде условия за тяхното развитие.

Проф. Пенчев подчерта, че по-късно този факт е бил признат от различни международни институции – Европейската комисия, Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз. ''Разбира се имаше и системи, при които се изискваше малко по-различно функциониране, съответно и регулиране на процесите. Като пример мога да посоча социалната система. Тогава се подпомагаха и най-засегнатите от кризата обществени групи и съответно това, което няколко пъти съм го подчертавал, е че една от силата на ПП ГЕРБ е да си признаваме трудните места в нашата работа, да извеждаме проблемите на преден план и съответно по-късно да ги решаваме'', отбеляза проф. Пенчев. Той допълни, че на територията на област Велико Търново по време на управлението на ГЕРБ е направено изключително много за развитието на инфраструктурата. Проф. Пенчев подчерта, че именно инфраструктурата е тази, която създава предпоставки за функционирането и развитието на социалните сфери на дейност. Той посочи, че по оценка на проведения през тази година Световен икономически форум в Давос всяко евро, похарчено за съоръжения в инфраструктура, регенерира икономическа възвръщаемост между 5 и 25%. ''Това е едно от обясненията за бързия икономически растеж на възникващите пазари, които са поставили на преден план инфраструктурата”, отбеляза проф. Пенчо Пенчев.

започнат строеж още преди неколко години но спрен слет жалбата от нас до община Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/zapochnat-stroej-oshte-predi-nekolko-godini-no-spren-slet-jalbata_34396/

сигурно слет финикйски знаци на Янакиева построен ОБЕКТА.

В квартал "Красно Село" имаме нова придобивка. Вижте снимката,това е до блока в които живеем.

Придобивката е до нашия блок, срещу северната ограда на старото училище - МАНДЖАТА. Няма да коментираме Вие преценете, по този тротоар можели да се движи стар човек. Да не говорим за инвалид?

София Лорен на 80 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=264782

Неостаряващата София Лорен навършва днес 80 години. На 20 септември, през 1934 г. в сърцето на Италия, Рим, се ражда София Вилани Шиколоне. Не след дълго светът ще научи за нея, но под името София Лорен, припомня списание Hera.bg. Актрисата с неувяхваща красота и женственост.

Почина космонавтът Анатолий Березовой

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/pochina-kosmonavtyt-anatolij-berezovoj-6022865

"Анатолий Николаевич беше представител на легендарното поколение летци космонавти - човек с голяма сила на волята и мъжество, професионалист от най-висока класа", каза ръководителят на "Роскосмос" Олег Остапенко

Бисер Киров: Венциноса бе човек, който пръска светлина, предан до смърт на приятелите си и безумно обича България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321682

"Никога не съм си представял, че тук ще ви събера", каза покрусени с пресъхнали очи пред ковчега на дъщеря си големият ни певец Бисер Киров. В словото си преди да изпрати дъщеря си той описа Венциноса като човек, "който пръска светлина, предан до смърт на приятелите си и безумно обича България".   Бардът сподели съкрушен, "Никога не съм си представял, че тук ще ви събера", каза покрусени с пресъхнали очи пред ковчега на дъщеря си големият ни певец Бисер Киров. В словото си преди да изпрати дъщеря си той описа Венциноса като човек, "който пръска светлина, предан до смърт на приятелите си и безумно обича България". Бардът сподели съкрушен,

Бисер Киров пред ковчега на дъщеря си: Чокманово е нашият Йерусалим (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321667

"Никога не съм си представял, че тук ще ви събера", каза покрусен с пресъхнали очи пред ковчега на дъщеря си големият ни певец Бисер Киров. В словото си, преди да изпрати дъщеря си, той описа Венциноса като човек, "който пръска светлина, предан до смърт на приятелите си и безумно обича България". Бардът сподели съкрушен,

Варна е домакин на лятно училище по хипертония

http://www.moreto.net/novini.php?n=264781

Варна е домакин на традиционното ежегодно лятно училище по хипертония. Форумът ще се проведе от днес - 20 септември до 26 септември и е организиран от Европейското дружество по хипертония (EHS) - една от най-успешните инициативи на дружеството, насочена към обучение на млади лекари или специалисти, решили да се посветят на изучаването и работата по проблемите на артериалната хипертония.

Мъж катастрофира два пъти за денонощие, с опасност за живота е

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321648

Млад мъж от Лозница катастрофира два пъти за едно денонощие. При втория пътен инцидент 26-годишният мъж е пострадал сериозно. Той е настанен с опасност за живота в разградската болница, съобщи Млад мъж от Лозница катастрофира два пъти за едно денонощие. При втория пътен инцидент 26-годишният мъж е пострадал сериозно. Той е настанен с опасност за живота в разградската болница, съобщи "Дарик". В нощта срещу 19 септември мъжът се блъснал в оградата на детската градина в Лозница, след което напуснал местопроизшествието.

Десетки жители на пернишкото село Мещица се срещнаха с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321661

Десетки жители на пернишкото село Мещица присъстваха на среща с кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ от 14 МИР-Перник, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
На нея бяха разисквани проблемите, с които се сблъскват местните жители, главните от които са свързани с лошата инфраструктура, безработицата и ниските доходи. Десетки жители на пернишкото село Мещица присъстваха на среща с кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ от 14 МИР-Перник, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На нея бяха разисквани проблемите, с които се сблъскват местните жители, главните от които са свързани с лошата инфраструктура, безработицата и ниските доходи.

Работниците от ТЕЦ-Сливен излязоха на протест (снимка)

http://pik.bg/работниците-от-тец-сливен-излязоха-на-протест-снимка-news227809.html

Работниците от ТЕЦ-Сливен излязоха на протест (снимка)

Работниците от ТЕЦ- Сливен днес излязоха на едночасов протест, заради нередовното плащане на НЕК за произведената от дружеството ел. енергия. Исканията са за незабавна среща с ръководството на НЕК, Министъра на икономиката и ДКЕВР, за да се реши кризата.

Протестиращите подчертаха, че протестът не е политически. НЕК не е платила 3,2 млн. лева на ТЕЦ- Сливен. От май 260 работника получават само аванси и има реална опасност Сливен да остане без парно.

Десетки жители на пернишкото село Мещица се срещнаха с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321657

Десетки жители на пернишкото село Мещица присъстваха на среща с кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ от 14 МИР-Перник, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
На нея бяха разисквани проблемите, с които се сблъскват местните жители, главните от които са свързани с лошата инфраструктура, безработицата и ниските доходи. Десетки жители на пернишкото село Мещица присъстваха на среща с кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ от 14 МИР-Перник, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На нея бяха разисквани проблемите, с които се сблъскват местните жители, главните от които са свързани с лошата инфраструктура, безработицата и ниските доходи.

Мъж направи две катастрофи за денонощие, с опасност за живота е

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321663

Млад мъж от Лозница катастрофира два пъти за едно денонощие. При втория пътен инцидент 26-годишният мъж е пострадал сериозно. Той е настанен с опасност за живота в разградската болница, съобщи "Дарик".
В нощта срещу 19 септември мъжът се блъснал в оградата на детската градина в Лозница, след което напуснал местопроизшествието. Млад мъж от Лозница катастрофира два пъти за едно денонощие. При втория пътен инцидент 26-годишният мъж е пострадал сериозно. Той е настанен с опасност за живота в разградската болница, съобщи "Дарик". В нощта срещу 19 септември мъжът се блъснал в оградата на детската градина в Лозница, след което напуснал местопроизшествието.

Бивш главен сектерар на МВР осъди прокуратурата

http://www.mediapool.bg/bivsh-glaven-sekterar-na-mvr-osadi-prokuraturata-news225076.html

Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев е осъдил прокуратата да му плати 18 хил. лв. неимуществени вреди и 1000 лв. имуществени, съобщи "Дневник", като се позова на решение на Върховния касационен съд. Илиев заемаше поста при правителството на тройната коалиция, когато вътрешен министър беше Румен Петков. През 2008 г. бившият секретар беше арестуван и разследван за престъпление по служба. По-късно делото беше прекратено, без да му бъде повдигнато обвинение. Илиев напусна поста си в края на 2007 г., като обяви, че е бил подведен да подпише разрешение през страната да мине контролирана пратка с наркотик, която трябвало да бъде заловена. Това обаче не се случило.

Задържаха служители на ВиК за подкуп

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321650

Двама служители на ВИК са задържани с неправомерно взети пари, съобщиха от полицията в Сливен.
Полицейските служители започнали работа по сигнал, че служители на ВИК са поискали допълнително пари от клиент за изпълнение на служебните си задължения.
Те за задържани в петък, малко след получаването на парите. Двама служители на ВИК са задържани с неправомерно взети пари, съобщиха от полицията в Сливен. Полицейските служители започнали работа по сигнал, че служители на ВИК са поискали допълнително пари от клиент за изпълнение на служебните си задължения. Те за задържани в петък, малко след получаването на парите.

Служители на ВиК задържани за подкуп

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321652

Двама служители на ВИК са задържани с неправомерно взети пари, съобщиха от полицията в Сливен.
Полицейските служители започнали работа по сигнал, че служители на ВИК са поискали допълнително пари от клиент за изпълнение на служебните си задължения.
Те за задържани в петък, малко след получаването на парите. Двама служители на ВИК са задържани с неправомерно взети пари, съобщиха от полицията в Сливен. Полицейските служители започнали работа по сигнал, че служители на ВИК са поискали допълнително пари от клиент за изпълнение на служебните си задължения. Те за задържани в петък, малко след получаването на парите.

"Нафтогаз" купува 426 млн. долара от Националната банка на Украйна

http://www.cross.bg/dolara-naftogaz-ykraiina-1431234.html

/КРОСС/ До края на месец септември "Нафтогаз" ще купи от Националната банка на Украйна за 426 милиона долара, с които да плаща природния газ, доставян от европейски държави. Това обяви управителката на банката Валерия Гонтарева. Финансовата институция вече е продала "Нафтогаз" валута на стойност 270 милиона долара от споменатата обща сума. Директната покупка на валута от националната банка е договорена при неотдавнашното посещение на мисия от Международния валутен фонд в Украйна. Програмата на Фонда по-рано предвиждаше "Нафтогаз" да купи над 3 милиарда долара, с които да бъде платен газът,

Донецк отново е подложен на обстрел, до Луганск има загинали

http://www.cross.bg/donetzk-ykrainskite-donetzka-1431235.html

/КРОСС/ Украинската артилерия нанесла удар по военен завод в Донецк. В резултат на атаката боеприпасите, които са складирани в завода, са започнали да се взривяват. Над сградата се издига гъст стълб дим, съобщи ИТАР-ТАСС.  По данни на украинските медии, експлозията е станала на 10 км от мястото, където се намира руският хуманитарен конвой, който днес пристигна в Донецк. При това, по-рано от Градския съвет на Донецк съобщиха, че миналата нощ в града е било относително спокойно. Периодично са се чували единични изстрели от едрокалибрено оръжие. В нощта срещу петък двама души са загинали в района на населения пункт Славяносербск на северо-запад от Луганск, съобщиха от щаба на Донецка народна република. Градът е бил подложен на артилерийски обстрел. Също така, украинските части направили опит за атака на позициите на опълченците в районите на Калиново-Борщеватое, Калиново и Троицкое в околностите на Первомайск. В резултат на сблъсъка двама опълченци са били ранени. „Противникът продължава да изпраща техника към фронтовата линия в Донецка и Луганска народни републики. Отделни украински подразделения периодично откриват „тревожна“ стрелба по позициите на опълченците и населените пунктове на ДНР и ЛНР. Трима украински бойци от батальона „Айдар“ изнасилили местна  жителка в с. Кримски Славяносербски район

Джокович се хвали от Фейсбук: Тренирал с Гришо

http://www.bnews.bg/article-116904

Световният №1 Новак Джокович се похвали, че тренира с най-добрия български тенисист Григор Димитров.

Броят на заразените с ебола може да се увеличи стократно

http://www.mediapool.bg/broyat-na-zarazenite-s-ebola-mozhe-da-se-uvelichi-stokratno-news225075.html

Броят на заразените с вируса на Ебола може да се увеличи стократно за 4 месеца и до края на януари 2015 г. да достигне 550 000 души. Това съобщи агенция Bloomberg, като се позовава на центъра по контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC). Статистиката се съдържа в доклада на организацията, който ще бъде публикуван следващата седмица. В него се съобщава, че в случай че не бъдат предприети никакви мерки за ограничаването на мащабите на епидемията от смъртоносния вирус, то броят на инфектираните след половин година ще се изчислява в стотици хиляди. В момента CDC работи активно над създаването на инструмент, който ще помогне за моделирането на различни сценарий, при които може да се развият събитията. Центърът планира в най-близко време да представи този интерактивен инструмент и инструкция към неговото използване, каза официалният представител на CDC Барбара Райнълдс. Междувременно стана ясно, че мисията на ООН за борба срещу разпространението на епидемията от Ебола ще започне работа в Африка на 22 септември. В официалното изявление на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, цитирано от РИА Новостиу, се посочва, че първите екипи ще пристигнат в щаб квартирите в Гана, Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

Владислав Горанов: КТБ трудно ще върне доверието към себе си

http://pik.bg/владислав-горанов-ктб-трудно-ще-върне-доверието-към-себе-си-news227796.html

Владислав Горанов: КТБ трудно ще върне доверието към себе си

Присъствието на България в Еврозоната ще донесе повече предимства, отколкото недостатъци. Това каза Владислав Горанов от ГЕРБ, зам.- министър на финансите в кабинета „Борисов” и народен представител в 42-то Народно събрание, в предаването „Седмицата” на Дарик радио. По думите му и в момента страната ни е обвързана с еврото и понасяме негативите на това, че съществува европейска валута , в допълнение с ограниченията, които носи паричния съвет.

По темата с КТБ Горанов заяви следното:„Държавата трябва да положи всички възможни усилия за едно пазарно решение за КТБ. Ако обаче се окаже, че капиталова дупка в тази банка е толкова голяма, че няма инвеститори, които да искат да участват в нейното оздравяване, тогава ще се проведе един много сериозен дебат за разходите и ползите от използването на държавен ресурс". На въпрос дали трябва да бъде сменено ръководството на БНБ той отговори, че със сигурност връщането на доверието в банката минава през нови хора в управлението на тази институция. „Така както трудно КТБ ще върне доверието в себе си, така и Иван Искров и негорите колеги лесно ще могат публично да убеждават обществото и политиците, че те имат капацитета”, каза още Владислав Горанов. 

Джей Ло възпя дупето си

http://www.cross.bg/lopes-vuzpya-dypeto-1431233.html

/КРОСС/ Дженифър Лопес възпя дупето си. В парчето, озаглавено "Booty", участва и австралийската рапълка Иги Азалия, чиито пищни задни форми по нищо не отстъпват на тези на Лопес. Дуетната песен на красавиците за отрицателно време се превърна в хит в Youtube, като само за 24 часа е гледано над 11 млн. пъти. video:http://www.youtube.com/watch?v=nxtIRArhVD4

Вяра Церовска: ГЕРБ има ясна визия за развитието на България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321639

ГЕРБ има ясна перспектива за развитието на България. Ние ще работим за стабилизиране на институциите и възстановяване на посоката на европейското ни развитие. Това заяви кандидатът за народен представител и водач на листата на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска по време на среща с кмета на град Земен и кметските наместници от общината. ГЕРБ има ясна перспектива за развитието на България. Ние ще работим за стабилизиране на институциите и възстановяване на посоката на европейското ни развитие. Това заяви кандидатът за народен представител и водач на листата на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска по време на среща с кмета на град Земен и кметските наместници от общината.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване