Петър Кънев откри волейболен турнир за аматьори в Бургас, обеща помощ за спорта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321356

Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България за 2- ри МИР - Бургас Петър Кънев, който е и първи вицепрезидент на Българска федерацията по волейбол, откри волейболния турнир за аматьори, който се провежда в спортна зала „Нефохимик“ в к – с „Лазур“ в Бургас.
„Целият ми живот е свързан с волейбола “, Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България за 2- ри МИР - Бургас Петър Кънев, който е и първи вицепрезидент на Българска федерацията по волейбол, откри волейболния турнир за аматьори, който се провежда в спортна зала „Нефохимик“ в к – с „Лазур“ в Бургас. „Целият ми живот е свързан с волейбола “,

Петър Кънев откри волейболен турнир за аматьори в Бургас, обеща помощ за спорта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321358

Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България за 2- ри МИР - Бургас Петър Кънев, който е и първи вицепрезидент на Българска федерацията по волейбол, откри волейболния турнир за аматьори, който се провежда в спортна зала „Нефохимик“ в к – с „Лазур“ в Бургас.
„Целият ми живот е свързан с волейбола “, Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България за 2- ри МИР - Бургас Петър Кънев, който е и първи вицепрезидент на Българска федерацията по волейбол, откри волейболния турнир за аматьори, който се провежда в спортна зала „Нефохимик“ в к – с „Лазур“ в Бургас. „Целият ми живот е свързан с волейбола “,

Учени бият тревога: хората ще живеят по 20 години

http://www.cross.bg/trevoga-bakteriite-stavat-1431208.html

/КРОСС/ Руски учени бият тревога. На базата на свои изследвания и наблюдения през последните години, те са стигнали до извода, че в близко бъдеще човешкият живот ще продължава около 20 години. Виновник за ранната смъртност по думите им са бактериите, които са започнали да се адаптират към антибиотиците изключително бързо. Те са установили, че бактериите стават все по-устойчиви на медикаментите, и след време да стане така, че и най-безобидният вирус да стане смъртоносен за човека. Проблемът с резистентността към антибиотиците се наблюдава не само в Русия, но и по целия свят. Нови препарати се появяват на пазара изключително рядко, а старите стават по-малко ефективни. През Средновековието, когато не е имало антибиотици, хората са живели средно около 20 години.

Николай Цонев ще посети Бургас

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245399_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9+%D0%A6%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B2+%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81

 На 20 септемвти от 13.00 часа, лидерът на партия „Нова алтернатива"- Николай Цонев ще посети Бургас за среща с членове и симпатизанти на партията, съобщиха от пресцентъра на ПП "Нова алтернатива. Срещата ще се състои в центъра на града, пред хотел „България". Там ще бъдат представени водачът на листата за 2 МИР-Стоян Атанасов, както и останалите кандидати за народни представители.


Борисов: Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/20/2384543_borisov_shte_upravliavame_po-tvurdo_po-bezkompromisno/?ref=rss


Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо, зарече се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок, заяви той, цитиран от пресцентъра си, при откриването на детска градина "Камбанка" в Стара Загора.

"И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям...

Младежите от ПП АБВ ще засадят дръвчета в боровата гора на кв. „Картала“ във Велико Търново

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245398_%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BE%D1%82+%D0%9F%D0%9F+%D0%90%D0%91%D0%92+%D1%89%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D1%82+%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B2%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0+%D0%

 Инициативната група на младежите от ПП АБВ ще засади дръвчета в боровата гора на кв. „Картала“ във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на партията. Младежите ще засадят четиринадесет дръвчета, предоставени от Държавно горско стопанство „Болярка“- Велико Търново. Въпреки изсичането на гората от едната страна в продължение на шест години, младежите се застъпват за каузата, гората да не бъде изсичана и с това си действие показват подкрепата си. Всички желаещи да се включат в каузата и да подкрепят инициативата, могат да се присъединят към тях. Нека да запазим боровата гора и да не допуснем изсичането й, призовават от АБВ.

62,5 % души са "за" затваряне на изборните секции в Турция

http://www.vesti.bg/izbori2014/prouchvania/625-dushi-sa-za-zatvariane-na-izbornite-sekcii-v-turciia-6022851

Обществените нагласи не са еднозначни относно идеята за затваряне на границата между България и Турция между 1 и 6 октомври с цел недопускане на туристически автобуси за празника Курбан Байрам.

Плевнелиев: С Южния газов коридор ще преодолеем зависимостта си от една тръба

http://pik.bg/плевнелиев-с-южния-газов-коридор-ще-преодолеем-зависимостта-си-от-една-тръба-news227758.html

Плевнелиев: С Южния газов коридор ще преодолеем зависимостта си от една тръба

Българските проекти за междусистемни газови връзка с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на церемонията за старта на изграждането на Южния газов коридор, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В официалното откриване на строежа в Баку, Азербайджан, участва азербайджанският държавен глава Илхам Алиев, както и представители на Албания, Великобритания, Грузия, Гърция, Италия, САЩ, Турция и Черна гора.

Интерконекторите с Гърция и Турция, съчетани с предстоящото разширяване на съоръженията за съхранение на газ до един милиард куб. метра, ще утвърдят България като предпочитан център за газови доставки в Югоизточна Европа, заяви в изявлението си при откриването на Южния газов коридор президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава подчерта, че страната ни е изцяло ангажирана с бързото реализиране на интерконекторите с Турция, Гърция, Румъния и Сърбия.

Росен Плевнелиев отбеляза, че междустистемната газова връзка с Румъния скоро ще бъде въведена в експлоатация, а тази с Гърция трябва да бъде завършена през 2016 година. По другите два проекта за интерконектори – със Сърбия и Турция, се работи усилено, за да се осъществят във възможно най-кратки срокове, подчерта президентът. 

Според Росен Плевнелиев с реализацията на Южния газов коридор ще се преодолее "зависимостта на България от една тръба“ и ще гарантира сигурност на газовите доставки за целия регион на Югоизточна Европа. "Преди пет години на Европа й беше напомнено за най-голямата й уязвимост – енергийната зависимост. България беше една от най-засегнатите страни по време на газовата криза през 2009 година“, припомни президентът Плевнелиев. "Намирането на алтернативни източници и маршрути за газови доставки е въпрос на национална сигурност, а енергийната диверсификация – ключов приоритет“, заяви държавният глава.

„Азербайджан винаги е бил ценен и надежден партньор“, посочи президентът Плевнелиев и благодари на азербайджанския си колега Илхам Алиев и правителството на Азербайджан за съдействието за подписването на Договора за продажба на природен газ между „Булгаргаз“ и СОКАР предвиждащ доставката на 1 млрд. куб. метра газ годишно, която да започне в периода 2019-2020 година. Президентът Плевнелиев изтъкна готовността на българската страна да обсъди възможността за доставка на допълнителни количества газ от Азербайджан за страната ни.

Президентът: Южният газов коридор дава възможност България да стане център за газови доставки в ЮИЕ

http://frognews.bg/news_76612/

Българските проекти за междусистемни газови връзка с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа.

Лидерът на АБВ Георги Първанов ще присъства на представявнето на листата на коалицията за 24 МИР-София в парк „Гео Милев“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245397_%D0%9B%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%90%D0%91%D0%92+%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8+%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D1%8

 Предвиденото за днес представявне на листата на Коалиция АБВ за 24 МИР - София, от 14.00 часа в пресцентъра на НДК ще се проведе от 17.00 часа в парк „Гео Милев“, съобщиха от пресцентъра на АБВ. На него ще присъства лидерът на АБВ Георги Първанов. Събитието ще завърши с фолклорен концерт и конкурс за най-добър народен тац. Отличилите се ще бъдат наградени с книгата на Захарий Стоянов „Знаеш ли ти кои сме?“.

Борисов: Гоненията срещу нас целяха ГЕРБ да бъде унищожен

http://frognews.bg/news_76611/

Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок.

Чалгата и рапът изпратиха първолаци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4319805

Децата на чалга и рап звездите изведнъж и едновременно пораснаха толкова, че тази година са първолаци.
Хванати за ръчичка, за първи път те прекрачиха училищния праг с родителите си Устата, Азис, Мария, Алисия и Валери Божинов, Енчев.
Не е лесен животът на артиста. С първокласника в семейството настъпва голям обрат, Децата на чалга и рап звездите изведнъж и едновременно пораснаха толкова, че тази година са първолаци. Хванати за ръчичка, за първи път те прекрачиха училищния праг с родителите си Устата, Азис, Мария, Алисия и Валери Божинов, Енчев. Не е лесен животът на артиста. С първокласника в семейството настъпва голям обрат,

Николай Малинов: Европа е по-силна с Русия, Русия е по-силна с Европа

http://www.cross.bg/rysiya-bulgariya-evropa-1431209.html

/КРОСС/ Николай Симеонов Малинов е роден на 12.09.1968 г. в гр. София. Завършил висше образование, степен магистър, специалност „История" в Киевския държавен университет „Тарас Шевченко", 1992 г. През последните шест години Николай Малинов е собственик на дружеството издател на вестник „ДУМА", списание „Ново време" и „Съвременен показател". От 1998 г. и досега е представител за България на руските телевизионни канали „Первый Канал Всемирная Сеть", „Охота и рыбалка", „ТВ „Центр" и „Интер+". Депутат в 40-ото и 42-рото народно събрание от Коалиция за България. Председател на Национално движение „Русофили". Член на Националния съвет на БСП. - „Русофили" - защо е това име на вашето движение, защо трябва да има непременно обич или омраза, когато се споменава Русия? Защо не е, примерно, „Приятели на Русия" или нещо подобно? - Името е измислено през 2003 г., когато е създадено движението. В него съм от 2005-а, а съм избран за председател през 2009-а. По принцип идеята е към „Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД" на проф. Захари Захариев да се създаде и руска секция. Така са преценили - за да се открои нещо отделно, че „Русофили" трябва да е името

Жени Калканджиева защити Зорница Линдарева в ефир

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321325

Сълзи, високо напрежение, повишен тон, студени погледи между стари приятели и прегръдки и целувки между врагове – това е коктейлът, който VIP Brother приготви за петък вечер.
Снощи VIP Brother осъществи дългоочакваната среща между Жени Калканджиева и Зорница Линдарева. Жената, която се намеси в семейството на шестата по красота в света, Сълзи, високо напрежение, повишен тон, студени погледи между стари приятели и прегръдки и целувки между врагове – това е коктейлът, който VIP Brother приготви за петък вечер. Снощи VIP Brother осъществи дългоочакваната среща между Жени Калканджиева и Зорница Линдарева. Жената, която се намеси в семейството на шестата по красота в света,

Жени Калканджиева защити Зорница Линдарева, посрещна я с целувка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321333

Сълзи, високо напрежение, повишен тон, студени погледи между стари приятели и прегръдки и целувки между врагове – това е коктейлът, който VIP Brother приготви за петък вечер.
Снощи VIP Brother осъществи дългоочакваната среща между Жени Калканджиева и Зорница Линдарева. Жената, която се намеси в семейството на шестата по красота в света, Сълзи, високо напрежение, повишен тон, студени погледи между стари приятели и прегръдки и целувки между врагове – това е коктейлът, който VIP Brother приготви за петък вечер. Снощи VIP Brother осъществи дългоочакваната среща между Жени Калканджиева и Зорница Линдарева. Жената, която се намеси в семейството на шестата по красота в света,

Кандидат-депутат обеща помощ за спорта

http://www.cross.bg/byrgas-voleiibola-sporta-1431207.html

Бургас /КРОСС/ Водачът на листата на Коалиция "БСП лява България" за 2- ри МИР - Бургас Петър Кънев, който е и първи вицепрезидент на Българска федерацията по волейбол, откри волейболния турнир за аматьори, който се провежда в спортна зала „Нефохимик" в к - с „Лазур" в Бургас. „ Целият ми живот е свързан с волейбола ", сподели с младите спортисти Петър Кънев и им пожела много успехи. Той подари на всеки от участващите в турнира отбори топки и флагове и обеща, че ще помага за развитието на волейбола в Бургас. „Изненадан съм от отношението на властите в Бургас към спорта. Градът е един огромен индустриален център с много сериозен брутен вътрешен продукт. В същото време на спортната карта на България Бургас почти го няма. Коментирам не толкова екзотични спортове като спортни или художествени танци. Коментирам това, което е в първата десетка на спортовете - това са футбола, баскетбола, волейбола. Мисля, че община Бургас трябва да се обърне към спорта със сериозно финансиране. Парите, които тя отделя за са доста по-скромни от това, което общини с много по-малки възможности правят ", каза пред медиите Петър Кънев. Той добави, че там, където е България в световната ранглиста като икономика - някъде между седемдесето и осемдесето място в света, на това място е и като спортна държава.„Знаете, че ние бяхме в първата десетка години напред

Откъс от "Девет хремави планети" на Румен Иванчев

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/09/20/2384254_otkus_ot_devet_hremavi_planeti_na_rumen_ivanchev/?ref=rss


Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" ви предлагаме откъс от книгата "Девет хремави планети" на Румен Иванчев, която излиза първоначално в Италия, а сега се издава на български от издателство "Жанет 45".

Приказното пътешествие на деветте планети отвежда читателите в един фантастичен свят. В пътешествието из космоса със свои илюстрации се включват и девет млади български художници - Борис Бонев, Деян Янев, Надежда Георгиева, Невена Николчева, Кристина Славкова,...

"Без БСП не може да има стабилно управление"

http://offnews.bg/news/n_1/n_391229.html

Без БСП не може да има следващо стабилно управление, обяви бившият лидер на БСП Сергей Станишев във Велико Търново. "Важно е на 5-ти да гласуваме, защото няма кой да реши вместо нас. БСП търси подкрепа на тези избори  с основни ясни каузи в нашата кампания, които са обществени и национални: да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт и икономическо развитие и създаване на работни места, социална справедливост и справедливост от страна на държавата да продължат", обяви бившият лидер. По думите му, ако една държава не помага на бедните и слабите, тя е само една шайка за разпределяне на властта и БСП вече е започнала осъществяването на тези си цели още в миналия мандат със създаването на 50 хил. работни места. Станишев обяви, че още от сега ГЕРБ дават заявки за повторение на мрачния сценарий от времето на управлението си и казват: „гответе се да затягате коланите”.  Винаги когато ГЕРБ са в управлението, цената на тока расте на гърба на хората, заяви още социалистът.   Той бил притеснен от действията на служебното правителството, което показвало, че изпълнява политическата поръчка на ГЕРБ, най-вече с назначенията си, като даде пример с уволнението на директора на АЕЦ „Козлодуй”.

Разрешителните за сеч вече са публични

http://www.mediapool.bg/razreshitelnite-za-sech-veche-sa-publichni-news225070.html

Разрешителните за сеч вече са публични на електронната страница на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Това съобщи заместник - министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов на среща с екологични организации. На шестте държавни горски предприятия е разпоредено да изготвят списък с горски територии, на които да се даде статут на „защитени гори", за да бъде намалена сечта в тях. Подготвя се и техническото задание за възлагане на електронната система за проследяване на дървесината. Освен това на бъдещите конкурси за заемане на длъжности в регионалните дирекции по горите и природните паркове ще се канят наблюдатели от гражданския сектор. Екоорганизациите предложиха да се обсъди възможността статутът на горските стражари да се приравни към този на полицаите.

Свършиха билетите за сектори А и В за трите мача на Лудогорец

http://www.cross.bg/sektori-trite-sektor-1431206.html

София /КРОСС/ Билетите за сектори А и В за трите мача на Лудогорец в Шампионската лига свършиха. Само 30 минути след отварянето на всички каси в София и България, пропуските за най-конвертируемите сектори на Националния стадион се изчерпаха, съобщава Gong.bg.Припомняме, че лок 32 в сектор В бе затворен от УЕФА и логично за него не се предлагат билети. Друга част от сектора пък бе разпределена предварително за притежателите на клубни карти на Лудогорец и различните фенклубове в България. Въпреки това, солидна бройка пропуски бе пусната в продажба, но много бързо бе изчерпана.Същото се отнася и за талоните в сектор А, които са и най-скъпи. В момента се предлагат пропуски за сектори Б и Г, като интересът продължава да бъде изключително сериозен и съществува вариант и двата най-големи сектора на Националния стадион да бъдат продадени, ако не до края на деня, то поне в рамките на 72 часа.Все още има билети за сектори "Лъвчетата", които са клетките, свързващи централните сектори с тези зад вратите.Ръководството на шампионите днес пусна в продажба пакетните билети за трите мача. По всичко личи, че срещу Реал Мадрид, Базел и Ливърпул Националния стадион "Васил Левски" ще бъде препълнен.Ако все пак останат някакви талони за индивидуална продажба, те ще бъдат пуснати на 25 септември, като ще са само за битката с европейския клубен шампион на 1 октомври. За другите мачове ще се продават малко преди началото им, ако има останали бройки

Мариан Вълев - Куката открива днес благотворителна кинопрожекция с вход вободен във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264769

Актьорът Мариан Вълев - Куката ще открие днес благотворителната кинопрожекция на българския игрален филм „Лов на дребни хищници“, който тази вечер ще бъде завъртян във Варна в подкрепа на висшето образование на студенти в неравностойно положение по инициатива на Фондация „Св.

Ерменков: Заради започнатата от нас борба с енергийните монополи, сега сме в предизборна кампания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321318

Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България от 21 МИР – Сливен Таско Ерменков и кандидатите за народни представители Мариета Петкова, Соня Келевджиева и Павлета Генчева се срещнаха с жители на Сливен в клуб „Иван Селимински” и с хората от село Блатец.
„Цената на електро енергията не трябва да се трупа на гърба на потребителите”, Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България от 21 МИР – Сливен Таско Ерменков и кандидатите за народни представители Мариета Петкова, Соня Келевджиева и Павлета Генчева се срещнаха с жители на Сливен в клуб „Иван Селимински” и с хората от село Блатец. „Цената на електро енергията не трябва да се трупа на гърба на потребителите”,

Ерменков: Заради започнатата от нас борба с енергийните монополи, сега сме в предизборна кампания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321320

Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България от 21 МИР – Сливен Таско Ерменков и кандидатите за народни представители Мариета Петкова, Соня Келевджиева и Павлета Генчева се срещнаха с жители на Сливен в клуб „Иван Селимински” и с хората от село Блатец.
„Цената на електро енергията не трябва да се трупа на гърба на потребителите”, Водачът на листата на Коалиция БСП Лява България от 21 МИР – Сливен Таско Ерменков и кандидатите за народни представители Мариета Петкова, Соня Келевджиева и Павлета Генчева се срещнаха с жители на Сливен в клуб „Иван Селимински” и с хората от село Блатец. „Цената на електро енергията не трябва да се трупа на гърба на потребителите”,

Омбудсманът упрекна БНБ и Иван Искров за кризата с КТБ

http://econ.bg/Новини/Омбудсманът-упрекна-БНБ-и-Иван-Искров-за-кризата-с-КТБ_l.a_i.568460_at.1.html

Упреквам БНБ, упреквам Иван Искров. Моята теза винаги е била, че нашето законодателство не предвижда и не позволява при особен надзор да бъде...

Сблъсъци в Глазгоу след неуспешния референдум за независимост на Шотландия

http://www.mediapool.bg/sblasatsi-v-glazgou-sled-neuspeshniya-referendum-za-nezavisimost-na-shotlandiya-news225069.html

Сблъсъци на активисти от съперничещите си лагери станаха тази нощ в Глазгоу – градът, който гласува с голямо мнозинство за независима Шотландия на референдума, съобщи радио Би Би Си Шотландия (BBC Scotland). На широкия Джордж скуеър, главния площад на града, се разгоря конфликт между различни групи активисти. Не е известно какво е поставило началото на инцидента. През деня ситуацията на площада беше спокойна, предаде ИТАР-ТАСС. На място са били разгънати полицейски сили, които са подготвени за борба с масовите безредици. Пазителите на реда поискаха от скандиращите лозунги и развяващи знамена да се успокоят. Най-големият шотландски град гласува тотално за независимостта. Това обаче направиха само 4 от 32 избирателни районна в Шотландия. Именно на Джордж скуеър се провеждаха най-големите в страната митинги на привържениците на независимостта.

Сблъсъци в Глазгоу след неуспешния референбдум за независимост на Шотландия

http://www.mediapool.bg/sblasatsi-v-glazgou-sled-neuspeshniya-referenbdum-za-nezavisimost-na-shotlandiya-news225069.html

Сблъсъци на активисти от съперничещите си лагери станаха тази нощ в Глазгоу – градът, който гласува с голямо мнозинство за независима Шотландия на референдума, съобщи радио Би Би Си Шотландия (BBC Scotland). На широкия Джордж скуеър, главния площад на града, се разгоря конфликт между различни групи активисти. Не е известно какво е поставило началото на инцидента. През деня ситуацията на площада беше спокойна, предаде ИТАР-ТАСС. На място са били разгънати полицейски сили, които са подготвени за борба с масовите безредици. Пазителите на реда поискаха от скандиращите лозунги и развяващи знамена да се успокоят. Най-големият шотландски град гласува тотално за независимостта. Това обаче направиха само 4 от 32 избирателни районна в Шотландия. Именно на Джордж скуеър се провеждаха най-големите в страната митинги на привържениците на независимостта.

Стойнев посъветва Екатерина Захариева да чете по-внимателно

http://business.actualno.com/Stojnev-posyvetva-Ekaterina-Zaharieva-da-chete-po-vnimatelno----news_50886.html

Бих посъветвал служебният премиер Екатерина Захариева да чете по-внимателно, когато коментира проекта "Южен поток". Не отговаря на истината твърдението, че не знаем какво печелим, защото още...

Първо в ПИК! Бойко Борисов: Гоненията срещу нас целяха ГЕРБ да бъде унищожен

http://pik.bg/първо-в-пик-бойко-борисов-гоненията-срещу-нас-целяха-герб-да-бъде-унищожен-news227754.html

Първо в ПИК! Бойко Борисов: Гоненията срещу нас целяха ГЕРБ да бъде унищожен

Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина „Камбанка“ в Стара Загора. „И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите“, добави Борисов. Той призова да спрат да манипулират по този грозен начин и да прехвърлят вина ГЕРБ. „Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца – над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини“, попита председателят на ГЕРБ. По думите му Висшият съдебен съвет (ВСС) беше избран с консенсус от всички партии, които бяха в парламента. „Така се избира, а ВСС си избра възможно най-добрия кандидат за главен прокурор след конкурс. Какво повече? Да вземат мнозинство, да сменят законите, да направят каквото искат, но да престанат от екраните да сипят обиди към нас. До тук бях с мълчанието по техен адрес. Но има казвам, ние последни с тях ще говорим, а с БСП и ДПС няма да говорим“, категоричен бе Бойко Борисов.

„Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията срещу Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното – ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас“, посочи още Борисов. Председателят на ГЕРБ припомни състоянието на София преди да стане кмет на Столична община. Така наречената „Синя София“, Костов - премиер, Софиянски - кмет, след него - СДС, ДСБ и всичките тези борци за демокрация, те така бяха опоскали столицата, че над 140 детски градини бяха реституирани, продадени и разграбени. От тогава, откакто го има ГЕРБ в София, над 100 детски градини сме направили само там, а в страната сигурно са 300-400. Финансирани, проектирани и издадени на хората да си доведат децата на училище. Енергийно ефективни и всичко останало. Така че когато говорят за нас, да не си мислят, че съм забравил и да се правят все едно сега са се родили и са станали бели и светли и чисти“, призова Бойко Борисов. По думите му грабежът в София се дължи на тези всичките хора. „И ако искат да им го напомням, ще им го напомням всеки ден. Мълчанието по техен адрес не значи, че сме били към тях толкова злопаметни. Щом искат да си играят на тази игра, да я играем“, заяви председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че съдебната система трябва да е стабилна. „Когато те определяха кой да е главен прокурор, ние си мълчахме. Когато те определяха кой да е шеф на съдиите, ние си мълчахме. Мълчахме си и тази година и два месеца, когато бяхме подложени на репресии, защото считахме и считам, че всеки трябва да си мине през проверките, когато има нужда“, обясни Борисов. Той припомни още, че се видя, че парите им са в КТБ. „Парите на партия ГЕРБ са в ДСК, нямаме сметки, нямаме обръчи, нямаме кръгове, нямаме никаква зависимост. Напротив – мъчим се да я спасим банката. Мъчим се, защото ако бяхме изтеглили държавните пари от КТБ, както те направиха, КТБ щеше да фалира преди година и половина. Но в момента има поне 3-4 такива банки, където държавата помага. Е, защо не кажат, че ГЕРБ е виновен и за това? ГЕРБ подкрепя българските банки, за да има български банки. От къде на къде ще ми правят всеки ден някаква интрига и внушения в обществото, че имаме общо с това. Напротив – те имат общо“, заяви Бойко Борисов в Стара Загора.

Плевнелиев: С реализацията на Южния газов коридор ще преодолеем зависимостта си от една тръба

http://www.cross.bg/plevneliev-gurtziya-tyrtziya-1431205.html

/КРОСС/ Българските проекти за междусистемни газови връзка с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на церемонията за старта на изграждането на Южния газов коридор. В официалното откриване на строежа в Баку, Азербайджан, участва азербайджанският държавен глава Илхам Алиев, както и представители на Албания, Великобритания, Грузия, Гърция, Италия, САЩ, Турция и Черна гора.Интерконекторите с Гърция и Турция, съчетани с предстоящото разширяване на съоръженията за съхранение на газ до един милиард куб. метра, ще утвърдят България като предпочитан център за газови доставки в Югоизточна Европа, заяви в изявлението си при откриването на Южния газов коридор президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава подчерта, че страната ни е изцяло ангажирана с бързото реализиране на интерконекторите с Турция, Гърция, Румъния и Сърбия.Росен Плевнелиев отбеляза, че междустистемната газова връзка с Румъния скоро ще бъде въведена в експлоатация, а тази с Гърция трябва да бъде завършена през 2016 година. По другите два проекта за интерконектори - със Сърбия и Турция, се работи усилено, за да се осъществят във възможно най-кратки срокове, подчерта президентът

Извергът, заклал съседа си с брадва, ще лежи в затвора 8 години

http://pik.bg/извергът-заклал-съседа-си-с-брадва-ще-лежи-в-затвора-8-години-news227756.html

Извергът, заклал съседа си с брадва, ще лежи в затвора 8 години

Циганинът от с. Грозден Митко Дяков, който съсече челото на свой съсед, ще лежи 8 години в затвора. Присъдата е на Бургаския апелативен съд и потвърждава тази на първоистанционния, съобщи "Флагман".

Пострадалият 37-годишен Али Карък оживя като по чудо след екшъна 15 май 2012 г. Повече от 4 часа лекарите се бориха за живота му. Днес мъжът е с огромен белег на лицето и не вижда с лявото си око. Темида присъди 80 000 лева обезщетение за изстрадалия Али, които трябва да платят от агресивния ром.

Припомняме, че Митко Дяков и Али Карък живеят на една улица, имат 2 години разлика във възрастта, израснали са заедно като деца.

Във въпросният ден бащата на Али бил сложил масичка на тротоара и хапвал, докато наблюдавал пешеходците. Изведнъж колата на Митко Дяков профучала по пътя, а вода от локвата на асфалта напръскала възрастния мъж и софрата му. Той видял, че зад волана е 14 годишния син на Митко - Дяко Дяков. Момчето редовно карало бащиното БМВ 316, независимо че нямало книжка, минавало с бясна скорост улиците.

Бащата на Али отишъл в къщата на Митко Дяков, за да потърси отговорност, нарочно попитал Митко кой е шофирал БМВ-то. Дяков вдигнал скандал. Близки му също се нахвърлили с ярост върху възрастният Карък. Взели брадви, мотики и лопати, започнали да го удрят.

„Дай брадвата ще му счупя краката.", казал братът на Митко Дяков и счупил с тъпата част на брадвата и предното стъкло на автомобила му. Озверялото циганче, което редовно шофирало колата също било въоръжено.

Али научил от приятел за нападението и веднага се притекъл на помощ на баща си.
„Защо биете баща ми!”, извикал той, когато пристигнал на мястото.

В това време Митко Дяков, както държал брадвата в ръцете си, без всякаква причина я вдигнал и ударил с острата й част Али Карък по лицевата част на главата, като ударът попаднал върху лявата част на челото и лявото око. Карък паднал на земята, като коленичил надясно и започнал да вика от болка, а от раната текнала много кръв. През това майката и бащата на рома Митко крещели: „Удряйте, убийте ги!" Циганките хвърляли керемиди.

Пипнаха убиеца от Михайлово и го затвориха в психиатрия

http://www.bnews.bg/article-116890

Убиецът на бившия кмет на село Михайлово е задържан и вкаран в лудница.

Медведев: Европа ще загуби своя дял на руския пазар

http://www.cross.bg/medvedev-evropa-pazar-1431204.html

/КРОСС/ Европа ще загуби своя дял на руския пазар заради санкции срещу Русия. Това каза руският министър-председател Дмитрий Медведев в ефира на предаването "Вести в събота". "Това е цената, която Европа ще трябва да плати", каза Медведев. "Е, ние рано или късно във всеки случай ще се договорим..., санкциите няма да продължават безкрайно. Но нишите в нашата икономика вече са заети, европейските партньори няма да могат да се върнат в тях", предупреди той.

Сирийските кюрди масово бягат в Турция от настъплението на "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/20/2384540_siriiskite_kjurdi_masovo_biagat_v_turciia_ot/?ref=rss


Около 45 000 кюрдски бежанци са пресекли границата с Турция само през последното денонощие,
съобщиха турските власти, предаде БНР. Сирийските кюрди бягат от настъплението на джихадистите от "Ислямска държава", но до вчера нямаха възможност да потърсят убежище в съседна Турция, тъй като границата беше затворена.

Вчера Турция отвори границата със Сирия и започна да приема сирийските кюрди, които бягат от настъплението на джихадистите от "Ислямска държава". През последните дни...

Борисов: Гоненията срещу нас целяха ГЕРБ да бъде унищожен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321313

Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина „Камбанка“ в Стара Загора. Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина „Камбанка“ в Стара Загора.

Борисов: Гоненията срещу нас целяха ГЕРБ да бъде унищожен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321315

Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина „Камбанка“ в Стара Загора. Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина „Камбанка“ в Стара Загора.

45 000 сирийски кюрди пресекли границата с Турция

http://www.cross.bg/tyrtziya-granitzata-presekli-1431203.html

/КРОСС/ Около 45 000 сирийски кюрди са пресекли границата с Турция заради сблъсъците между бойците от „Ислямска държава" и кюрдите от Партията на демократичния съюз. Това съобщи турският вицепремиер Нуман Куртулмуш, цитиран от „Франс прес". „45 000 сирийци са пресекли границата. Сега те са на осемте КПП-та", каза той. През 2013 година броят на сирийските бежанци, които се намират в Турция, надхвърли 600 000 души.

Честит празник на локомотивните машинисти

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/chestit-praznik-na-lokomotivnite-mashinisti-6022850

По повод днешния Ден на локомотивния машинист в Европа ръководството на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще връчи грамоти и парични награди на 30 локомотивни машинисти, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози

ЦРУ е ограничило дейността си в Западна Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=264761

Централното разузнавателно управление на САЩ е преустановило частично дейностите си по отношение на партньорите на Вашингтон в Западна Европа, съобщават западни медии, като се позовават на аннимни източници. Целта на тази мярка е да се оцени доколко следенето на съюзници е ефективно и оправдано.

10 неща, които не знаете за ДесиСлава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4320429

Истинското име е Десислава Иванова Донева, но е позната и като фолкдивата ДесиСлава, и като DESS, която пее поп музика. Освен това е композитор и продуцент. От 21 септември ще я видим и в “Гласът на България”, където ще бъде част от треньорите на бъдещите звезди на сцената. Какво още не знаем за нея?

1. Истинското име е Десислава Иванова Донева, но е позната и като фолкдивата ДесиСлава, и като DESS, която пее поп музика. Освен това е композитор и продуцент. От 21 септември ще я видим и в “Гласът на България”, където ще бъде част от треньорите на бъдещите звезди на сцената. Какво още не знаем за нея? 1.

"Мъртвите души" в списъците са нужни на големите партии!

http://www.bnews.bg/article-116816

Мъртвите души в изборните списъци са нужни на големите партии и възелът на нещата е в тези, които броят гласовете. Това заяви проф. Никола Алтънков от Калифорнийския университет.

Мартин Димитров: EVN съди България за 1 млрд. лв. и не трябва да губим това дело

http://offnews.bg/news/n_1/n_391223.html

„ЕVN е завела дело срещу България и вчера зададохме въпроса дали този иск е за над 1 млрд. лева”, заяви енергийният експерт Мартин Димитров. „Ако това се крие от българското общество от предишния и от настоящия кабинет, това е пълно безобразие. България не трябва да губи подобни дела и ДКЕВР трябва да е много внимателен какво прави оттук нататък”, допълни той. Бившият член на ДКЕВР Еленко Божков уточни, че става въпрос за „делото за неизпълнени инвестиционни условия от България при приватизацията”. По думите му бившият член на ДКЕВР Светла Димитрова обещала невъзможни норми на възвръщаемост.  „Това е иск за нанесени финансови загуби за непризнаване на ремонтни производствени разходи”, обясни енергийният експерт Иван Хиновски . Той уточни, че става дума за разходи, които не им се признават, затова имало основание за иска. „Говорим за спазване на българското законодателство, това е гръбнакът на енергийната система”, добави той. „Ние трябва да сме готови обаче, защото вижте какво стана в Украйна, затова щетите трябва да са минимални”, контрира Мартин Димитров . Относно обявеното от ДКЕВР поскъпване на тока от 1 октомври с 9.79% Божков коментира: "Оправдано е увеличението на цената на тока най-много до 7,5%, останалите 2,5% трябва да оправдаят едни измислени разходи на ЕРП-тата. По моите представи увеличението би могло да се ограничи до 5,5-6 процента”.

Експлозии в оръжеен завод край Донецк

http://www.vesti.bg/novini/eksplozii-v-oryzheen-zavod-kraj-doneck-6022852

Оръжеен завод, намиращ се под контрола на проруските сепаратисти, се взриви тази сутрин, часове след подписването на меморандум между бунтовниците и украинското правителство, предаде АФП.

Ерменков: Битката е за държавата, за България, за децата ни

http://www.cross.bg/ermenkov-sliven-bulgariya-1431202.html

Сливен /КРОСС/ Водачът на листата на Коалиция "БСП лява България" от 21 МИР - Сливен Таско Ерменков и кандидатите за народни представители Мариета Петкова, Соня Келевджиева и Павлета Генчева се срещнаха с жители на Сливен в клуб „Иван Селимински" и с хората от село Блатец. „Цената на електроенергията не трябва да се трупа на гърба на потребителите", коментира пред хората от Сливен предстоящото повишение цената на тока енергийният специалист и водач на листата на социалистите Таско Ерменков. Хората получиха експертно, но разбираемо обяснение на въпросите си за фотоволтаиците и оскъпената при управлението на ГЕРБ електроенергия, съдбата на АЕЦ „Белене" и проекта „Южен поток". По думите му България има уникалната възможност да бъде мост между Русия и Европа, от което можем единствено да спечелим. „Заради борбата, която започнахме с енергийните монополи, сега сме в кампания за предсрочни избори", категоричен бе Ерменков. Според него обективното увеличението на тока не трябва да е повече от 3 до 5 %, както и, че ако е повече, то разликата отива в джоба на ЕРП-тата, Относно ситуацията с КТБ Ерменков заяви, че БСП е спасила държавата, когато ГЕРБ и ДПС са поискали банкова ваканция.По темата за Русия и ЕС Ерменков не скри, че е русофил и допълни, че пътят за развитие на страната ни не е противопоставянето с Русия

Проститутките до гарата в Пловдив - с полицейски досиета

http://www.cross.bg/raiiona-plovdiv-politzeiiski-1431201.html

Пловдив /КРОСС/ Жриците на любовта в Пловдив, които вадят хляба си в района на Централна гара, до една имат регистрация в полицията, пише "Марица". Някои от тях са регистрирани и за наркотици. Все по-чести стават и случаите на обрани мераклии, търсещи женски ласки срещу заплащане. Наскоро турски бизнесмен олекна с 8500 евро, след като беше преджобен от две проститутки на Алеята на любовта. В момента там работят постоянно 20 жени. За да не се набиват на очи на полицейските патрули обаче, те се опитват да се "слеят с околната среда", като много често изпълват детските площадки в района, което хвърля в ужас живеещите там.През последните два месеца полицаите от Второ РПУ са направили десетки проверки в района и 10 специализирани полицейски акции. Всички дела, които стигат до съда, обаче завършват със споразумение или пробация.

В ГЕРБ е така – финансираме, строим и си режем лентичка

http://www.cross.bg/gerb-lentichka-rezhem-1431200.html

В ГЕРБ е така - финансираме, строим и си режем лентичка. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес присъства на откриването на новоизградена детска градина в Стара Загора . Борисов посочи, че ГЕРБ ще продължи политиката си, а именно да финансира изграждането на детски градини и спортни площадки за децата на България. „Колкото повече детски градини, толкова повече работещи майки и бащи. Жените в 21 век искат да правят кариера. Как да работят родителите, ако няма къде да оставят детето. В ГЕРБ е така - финансираме, строим и си режем лентичка", коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов се закани: Няма да спестим на никого нищо

http://www.cross.bg/gerb-borisov-boiiko-1431199.html

Стара Загора /КРОСС/ Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел - ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина „Камбанка" в Стара Загора. „И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите", добави Борисов. Той призова да спрат да манипулират по този грозен начин и да прехвърлят вина ГЕРБ. „Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца - над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини", попита председателят на ГЕРБ. По думите му Висшият съдебен съвет (ВСС) беше избран с консенсус от всички партии, които бяха в парламента. „Така се избира, а ВСС си избра възможно най-добрия кандидат за главен прокурор след конкурс. Какво повече? Да вземат мнозинство, да сменят законите, да направят каквото искат, но да престанат от екраните да сипят обиди към нас. До тук бях с мълчанието по техен адрес

Борисов: Ще продължим да финансираме изграждането на детски градини и спортни площадки

http://www.cross.bg/gerb-gradini-zagora-1431199.html

Стара Загора /КРОСС. Народът трябва да работи, а за да работи, децата трябва да има къде да бъдат гледани. В Стара Загора проблемът с детските градини е решен. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора, където присъства на откриването на новоизградена детска градина. Детската градина е построена със средства от държавния бюджет, отпуснати по време на управление на ГЕРБ. Бойко Борисов посочи, че ГЕРБ ще продължи политиката си, а именно да финансира изграждането на детски градини и спортни площадки за децата на България. „Колкото повече детски градини, толкова повече работещи майки и бащи. Жените в 21 век искат да правят кариера. Как да работят родителите, ако няма къде да оставят детето. В ГЕРБ е така - финансираме, строим и си режем лентичка", коментира председателят на ПП ГЕРБ.  

Нинова: Малките населени места са важни, колкото и големите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321308

Малките населени места са толкова важни, колкото и големите. Това заяви в село Карлиево водачът на листата на БСП Лява България за София област Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.
Тя бе категорична, че ще продължи действията за създаване на условия за разкриване на производство, работни места, училища за децата, Малките населени места са толкова важни, колкото и големите. Това заяви в село Карлиево водачът на листата на БСП Лява България за София област Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя бе категорична, че ще продължи действията за създаване на условия за разкриване на производство, работни места, училища за децата,

Нинова: Малките населени места са важни, колкото и големите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321311

Малките населени места са толкова важни, колкото и големите. Това заяви в село Карлиево водачът на листата на БСП Лява България за София област Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.
Тя бе категорична, че ще продължи действията за създаване на условия за разкриване на производство, работни места, училища за децата, Малките населени места са толкова важни, колкото и големите. Това заяви в село Карлиево водачът на листата на БСП Лява България за София област Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя бе категорична, че ще продължи действията за създаване на условия за разкриване на производство, работни места, училища за децата,

В Болоня започва фестивал на мортаделата

http://www.cross.bg/bolonya-please-mortadela-1431198.html

/КРОСС/ В италианския град Болоня започва фестивал, посветен на италианския "царски колбас" - мортаделата. Фестивалът „Mortadella, please" е първото национално и международно събитие, посветено на този продукт. Производители на мортадела от целия свят се стичат към Болоня, за да представят своите стоки. По време на миналогодишното си издание фестивалът бе посетен от над 30 000 човека. Гореща точка на „Mortadella, please" ще стане центърът Zola Predosa, където гостите ще могат да се насладят на богато разнообразие от традиционни ястия с мортадела и типичните за региона вина. Събитието ще е съпроводено с много кулинарни семинари, изложби и концерти. За най-малките посетители пък е подготвена специална програма.

Отпуснатата стойка влошава либидото

http://health.actualno.com/Otpusnatata-stojka-vloshava-libidoto-news_50882.html

Отпуснатата стойка предразполага към депресия, чувство на гняв и дори влошава либидото, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на новозеландски учени. Изправеният гръб подобрява настроен...

И в Белгия са били предотвратени терористични актове

http://europe.actualno.com/I-v-Belgija-sa-bili-predotvrateni-teroristichni-aktove-news_50885.html

През последните няколко месеца специалните служби на Белгия да предотвратили серия терористични актове. Атентатите са били подготвяни от белгийци от мюсюлманското вероизповедание, завърнали се от Сири...

Никол Кидман погреба баща си, пя над ковчега му

http://www.bnews.bg/article-116889

Никол Кидман се срина на погребението на баща си Антонио Кидман, който умря при падане в хотелската си стая в Сингапур.

Г-20 обсъжда икономическия растеж и данъчните политики

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ea83680/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cdrugi0C3380Ca0Cg0E20A0Eobsyjda0Eikonomicheskiia0Erastej0Ei0Edanychnite0Epolitiki0H180A4160C/story01.htm

Австралийският финансов министър Джо Хокий очерта амбициозна програма за стимулиране на световния икономически растеж и “затваряне” на данъчните вратички


Борисов: ГЕРБ ще продължи да финансира изграждането на детски градини и спортни площадки

http://frognews.bg/news_76608/

Народът трябва да работи, а за да работи децата трябва да има къде да бъдат гледани. В Стара Загора проблемът с детските градини е решен.

Стачката на "Ер Франс" продължава до 26 септември

http://www.mediapool.bg/stachkata-na-er-frans-prodalzhava-do-26-septemvri-news225068.html

Стачката на пилотите на авиокомпания "Ер Франс” ще продължи до 26 септември, предаде Ройтерс. Първоначално беше съобщено, че започналата на 15 септември стачка ще продължи до 21 септември. Пилотите протестират срещу плановете за оптимизиране на разходите, предполагащо съкращаване на щата и заплатите. Авиокомпанията вече анулира част от планираните полети по вътрешни и международни линии. По-рано днес от Ер Франс смятаха, че ще могат да изпълнят над 45% от полетите по разписание, след като през последните дни се налагаше да отменя 60% от тях. Компанията оценява загубите си на 10-15 милиона евро дневно, без обезщетенията. Летците излязоха на едноседмична стачка  заради плановете на "Ер Франс" да разшири нискобюджетната дейност на марката си "Трансавиа", като създаде бази в чужбина, за да се бори със силната конкуренция от нискотарифните авиокомпании.

"Нова Алтернатива" поканиха варненци на среща с огромен летателен балон

http://www.moreto.net/novini.php?n=264766

Огромен летателен балон с размерите на 5-етажна сграда украси центъра на Варна за срещата на лидера на партия „Нова алтернатива“ Николай Цонев с местните привърженици и симпатизанти на партията, която се проведе вчера пред Фестивалния комплекс в града.

Станишев: Без БСП не може да има следващо стабилно управление

http://frognews.bg/news_76606/

Важно е на 5-ти да гласуваме, защото няма кой да реши вместо нас. БСП търси подкрепа на тези избори с основни ясни каузи в нашата кампания, които са обществени и национални: да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт и икономическо развитие и създаване на работни места, социална справедливост и справедливост от страна на държавата да продължат.

Данчо Лазаров: Прибързано е да дам оценка, но тя няма да е възторжена

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384534_dancho_lazarov_priburzano_e_da_dam_ocenka_no_tia_niama/?ref=rss


Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров заяви, че все още няма оценка за представянето на мъжкия национален отбор на световното първенство.

Цитиран в материал от новия брой на вестник "Капитал", той обеща ръководството на БФВ да излезе с изводи, след като воденият от Пламен Константинов състав изравни най-слабото представяне на България на световно с 13-ото място в Полша. 

"Твърде прибързано ще е, ако дам оценка. Резултатът е с по-сложен...

Стотици фенове на опашка за билети за мачовете на Лудогорец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321297

Стотици фенове на футбола окупираха от рано тази сутрин касите на националния стадион „Васил Левски”. От днес са в продажба пакетните билети за трите домакински срещи на Лудогорец в Шампионската лига.
Само за няколко часа бяха продадени всички билети за секторите А и В за мачовете с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, съобщи Нова тв. Стотици фенове на футбола окупираха от рано тази сутрин касите на националния стадион „Васил Левски”. От днес са в продажба пакетните билети за трите домакински срещи на Лудогорец в Шампионската лига. Само за няколко часа бяха продадени всички билети за секторите А и В за мачовете с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, съобщи Нова тв.

Контактната група за Украйна подписа меморандум за мир

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/20/2384539_kontaktnata_grupa_za_ukraina_podpisa_memorandum_za_mir/?ref=rss


След шестчасови преговори в Минск, членовете на Контактната група за Украйна подписаха меморандум за осъществяване на режим на спиране на огъня, принципна договореност за което бе постигната на 5 септември, предаде БНР, като се позова на ИТАР-ТАСС.

Както съобщи след преговорите бившият президент на Украйна Леонид Кучма в документа от девет точки се предвижда бойните формирования на страните да останат на досегашните си позиции, да не използват никакво оръжие и да не водят...

Белгия спипала ислямисти, калявали се в Сирия! Умували атентати!

http://www.bnews.bg/article-116888

През последните няколко месеца белгийските спецслужби предотвратили серия от терористични атентати, които са подготвяни от белгийски мюсюлмани, завърнали се от Сирия, където са се били на страната на екстремистите.

Свършиха билетите за А и В сектор за домакинствата на Лудогорец в Шампионска лига

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321303

Стотици фенове на футбола окупираха от рано тази сутрин касите на националния стадион „Васил Левски”. От днес са в продажба пакетните билети за трите домакински срещи на Лудогорец в Шампионската лига.
Само за няколко часа бяха продадени всички билети за секторите А и В за мачовете с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, съобщи Нова тв. Стотици фенове на футбола окупираха от рано тази сутрин касите на националния стадион „Васил Левски”. От днес са в продажба пакетните билети за трите домакински срещи на Лудогорец в Шампионската лига. Само за няколко часа бяха продадени всички билети за секторите А и В за мачовете с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, съобщи Нова тв.

Нинова: Ще бъдем до хората от селата

http://www.cross.bg/ninova-karlievo-selo-1431197.html

/КРОСС/ Малките населени места са толкова важни, колкото и големите. Това заяви в село Карлиево водачът на листата на "БСП лява България" за София област Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че ще продължи действията за създаване на условия за разкриване на производство, работни места, училища за децата, здравеопазване за всеки. „Поздравявам кмета на село Карлиево Иван Иванов и на община Златица Магдалена Иванова за това, което направиха - ремонт на църквата, читалището, водопровод на селото, прекрасна детска площадка. Ще бъдем до хората от селата, за да почувстват, че те са равноправни граждани и държавата ги подкрепя", категорична бе Нинова. Заедно с кандидатите за народни представители Георги Бояджиев, София Торолова, Маргарита Петкова и Таня Балова тя уважи празника на село Карлиево.

В Сапарева баня бавят еднократните помощи за новородени

http://www.cross.bg/pomosht-obshtinata-sredstva-1431196.html

/КРОСС/ Около 55 хиляди лева трябва да отдели общината в Сапарева баня, за да изплати еднократните помощи за новородени за 2012 и 2013 година. Парите се отпускат от общинския бюджет в помощ на семействата с цел стимулиране на раждаемостта в региона. Заради неизпълнения приходен план на общинския бюджет обаче, средства за такива разходи в общината няма.Според родители, обещаните средства често пъти са не само помощ, но и необходимост, защото много семейства разчитат само на детските надбавки.От общината казаха, че помощите, по решение на Общинския съвет би следвало да се изплащат, след като вече са покрити приоритетните разходи за заплати, осигуровки, храна за детските градини, горива и отопление. От там твърдят, че често пъти имало и злоупотреби. Молби за еднократна помощ при раждане подавали и семейства от съседни общини, дори емигранти, чиито деца са родени в Италия или Испания."Винаги постъпват молби, но понякога се получават и злоупотреби с това решение на ОбС....само и само да може да се използва тази помощ", коментира пред БНТ Калинка Андреева, директор "Финанси" в община Сапарева баня.Заради липсата на средства, помощта, давана от общината през последните години дори била намалена в сравнение с преди 7-8 години, когато семействата получавали по 700 лева еднократна помощ.

Коларова: Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/20/2384533_kolarova_nejelanite_v_kalishte_deca_bejanci_vse_oshte/?ref=rss


Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище, каза пред "Дарик радио" служебният министър на образованието Румяна Коларова.

"Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една несигурност, която може да провокира социално напрежение. Искам да имаме яснота каква е тяхната заявка. Доколкото знам, те имат желание три от...

Бойко Борисов откри първата детска градина, строена след 1989 г. в Стара Загора

http://pik.bg/бойко-борисов-откри-първата-детска-градина-строена-след-1989-г-в-стара-загора-news227743.html

Бойко Борисов откри първата детска градина, строена след 1989 г. в Стара Загора

Политиката на ГЕРБ е била и ще бъде таква - да строим детски градини, за да има работещи родители. Това каза в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който преряза лентата на новооткритата детска градина „Камбанка” .

Това е първото детско заведение в град Стара Загора, открито от 1989 гогина насам. То е строено със средства от 2 милиона лева, които са от правителството на ГЕРБ. Капацитетът на детската градина е 100 деца. Тя е строена по инициатива на Пламен Йорданов, който в момента е на второ място в листата на ГЕРБ за Старозагорски регион. Проектът е изготвен от архитект Иван Иванов и е дарение.

На откриването присъстваха още заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на листата на Старозагорски регион Лиляна Павлова и кандидати за народни представители от ПП „ГЕРБ”.

Европейската гореща линия 116 000 приема сигнали за изчезнали деца

http://www.cross.bg/detza-trafika-blagoevgrad-1431195.html

/КРОСС/ Зам.-кметът на Благоевград по хуманитарните дейности Валери Смиленов участва в обучителен семинар в Сандански, на който бе представена Европейската гореща линия 116 000. На нея всеки може да сигнализира за изчезнали деца."Децата винаги са били най-уязвимата социална група, затова ние трябва да се борим срещу насилието над деца чрез насърчаване на интегрирани национални и местни стратегии, чрез повишаване на информираността и създаване на обществена непримиримост към трафика на деца", коментира Смиленов.За проблемите и борбата с трафика на деца говориха Димитрина Боянова, служител на ГД "Гранична полиция", д-р Росанка Венелинова от фондация „Център Надя" и Любка Митева, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград. Обучението е в рамките на проект "Интегрирано териториално сътрудничество за детско здравеопазване и защита".

Киев и сепаратистите подписаха меморандум за примирие

http://www.mediapool.bg/kiev-i-separatistite-podpisaha-memorandum-za-primirie-news225067.html

След шестчасови преговори в Минск, членовете на Контактната група за Украйна подписаха меморандум за осъществяване на режим на спиране на огъня. Принципна договореност за което бе постигната на 5 септември, предаде БНР. Киевските власти и бунтовниците от източната част на Украйна се договориха за общо прекратяване на огъня, създаването на зони за сигурност около текущата фронтова линия и извеждане на тежките оръжия от зоната и населените места. Увеличава се и мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Както съобщи след преговорите бившият президент на Украйна Леонид Кучма, предвижда се "подразделенията и бойните формирования на страните да останат на досегашните си позиции, а също така да се забрани използването на всякакви видове оръжие и воденето на настъпателни бойни действия в рамките на ден. Меморандумът предвижда изтегляне на артилерийските установки на разстояние не по-малко от 15 км от всяка страна, както и забрана за полети на бойна авиация. Предвижда се и изтегляне на всички чуждестранни бойни формирования при мониторинг от страна на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. "Меморандумът предвижда изтегляне на средствата за поразяване с калибър над 100 мм, на разстояние не по-малко от 15 км от всяка страна", каза Кучма. Освен това в меморандума се говори и за "забрана за поставянето на нови минно-взривни заграждения, забрана за полети на бойна авиация, в това число на безпилотни комплекси с изключение на апарати на ОССЕ". В документа е предвидена и "забрана за разполагането на тежко въоръжение и военна техника в района на населени места". Задачата да следи за изпълнението на постигнатите споразумения е възложена на ОССЕ. Кучма съобщи, че в хода на днешното заседание в Минск е взето решение "за разгръщане в зоната на прекратяване на огъня на мисия на ОССЕ в рамките на ден и изтегляне на всички чуждестранни бойни формирования от всяка от страните при мониторинг от страна на ОССЕ". В отговор на въпрос за размяната на военнопленници, Кучма подчерта, че "това бе и си остава главен въпрос". "Този процес върви, ще продължим работата по-активно, всички страни са заинтересовани от това този процес да продължи", каза бившият президента на Украйна. По думите на руския посланик в Киев Михаил Зурабов след примирието от 5 септември вече са освободени от двете страни по 120 военнослужещи. Министър-председателите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, Александър Захарченко и Игор Плотницки, заявиха, че въпросът за особения статут на Донбас не е бил обсъждан, но страните ще се върнат към тази тема. Ръководителят на Донецката народна република отбеляза от своя страна, че "ние имаме свое мнение, а Украйна свое". "Всеки от нас разбира по свой начин закона за особен статут на Донбас. Когато законът бъде приет, тогава и ще го обсъждаме", каза Захарченко. Плотницки посочи, че след подписването на протокола от 5 септември за прекратяване на огъня "в някои случаи имаше нарушения". Първият вицепремиер на Донецката народна република Андрей Пургин заяви пред ИТАР-ТАСС, че приетият документ дава надежда за пълно прекратяване на огъня.

Никола Анастасов: Заплашваха, че ще взривят колата ми заради книжката с шопските анекдоти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4319875


С актьора Никола Анастасов разговаря ДИМИТЪР СТАЙКОВ:
- Кольо, как се нави да отидеш чак в този край на България, награди да раздаваш?
- Вярно е, че навремето Каспичан звучеше затънтено. Колегата ми от Сатиричния Божидар Лечев, като искаше да обиди някого, му викаше: “Хайде, отивай си в Каспичан!”. С актьора Никола Анастасов разговаря ДИМИТЪР СТАЙКОВ: - Кольо, как се нави да отидеш чак в този край на България, награди да раздаваш? - Вярно е, че навремето Каспичан звучеше затънтено. Колегата ми от Сатиричния Божидар Лечев, като искаше да обиди някого, му викаше: “Хайде, отивай си в Каспичан!”.

Подпочвените води в Мизия и Крушовица може да наводнят домовете

http://society.actualno.com/Podpochvenite-vodi-v-Mizija-i-Krushovica-moje-da-navodnjat-domovete-news_50875.html

Съществува опасност подпочвените води в Мизия и Крушовица да наводнят домовете на жителите, каза Иван Даков, изпълняващ длъжността областен управител на Враца. По думите му преди години именно тези п...

Стоян Маринов: Туристите с каравани са платежоспособни, трябва да ги привличаме

http://www.moreto.net/novini.php?n=264760

Туристите, които идват с кемпери и каравани на почивка по Черноморието, са платежоспособни и трябва да им осигурим условия за добър престой. Това каза пред вестник „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Нежеланите деца в Калище все още не ходят на училище

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/nezhelanite-deca-v-kalishte-vse-oshte-ne-hodiat-na-uchilishte-6022849

"Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една несигурност, която може да провокира социално напрежение", казва служебният министър на образованието

Медведев: Европа ще плати за санкциите срещу Русия

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ea8320e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Ccentralna0Ei0Eiztochna0Eevropa0C3350Ca0Cmedvedev0Eevropa0Eshte0Eplati0Eza0Esankciite0Esreshtu0Erusiia0H180A4150C/story01.htm

Пазарните ниши, заети от руски или други чужди производители, няма пак да се заемат от европейски партньори, според руския премиер


Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321284

Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище, заяви пред Дарик министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова.
„Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище, заяви пред Дарик министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова. „Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една

Българите се юрнаха към Гърция

http://www.cross.bg/gurtziya-kavala-granichnite-1431194.html

/КРОСС/ Слънчево време и високи за сезона температури посрещат българите, които избраха да посетят Гърция през трите почивни дни. Засилен е трафика през граничните пунктове в Северна Гърция. Кавала, Ксанти, Комотини и Александруполи отново са предпочитани за почивка. Голяма част от хотелите са напълно резервирани за българи. Доста туристически групи чакат фериботите за остров Тасос. Цените на нощувките в хотелите спаднаха наполовина в сравнение с предишния месец.Българските туристи отново съживиха и Халкидики. Само магазините в туристическите райони работят и в неделя. За пазаруване в големите градове използвайте днешния ден. За неделя влезе в сила забраната за отваряне на магазини.Засилено е полицейското присъствие в туристическите райони. Пътна полиция увеличи екипите си за контрол на трафика.Масови са проверките на водачите на автомобили. При нарушения се налагат много високи глоби.Днес работят всички бензиностанции. Цената на безоловното гориво в близост до граничните пунктове с България на места достига до 1,80 евро. В Халкидики и Тасос цената е до 1,70 евро. По-високи цени има на няколко бензиностанции в Кавала, съобщи БНР.

Информационната система за НАТУРА 2000 вече функционира

http://econ.bg/Новини/Информационната-система-за-НАТУРА-2000-вече-функционира_l.a_i.568450_at.1.html

Единната информационна система за ефективно изпълнение на всички процеси, свързани със защитените зони от екологичната мрежа Натура 2000, вече...

Децата бежанци в Калище все още не ходят на училище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321288

Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище, заяви пред Дарик министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова.
„Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище, заяви пред Дарик министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова. „Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една

И Цеци Красимирова живяла в Блока на смелите, продават го за 5 млн.

http://www.bnews.bg/article-116882

Блокът на смелите, превърнал се в коптор, преди бе общежитието на работниците в електротранспорта. В сградата някога са живели една от звезди като легендата на Локомотив Начко Михайлов, както и манекенката Цеци Красимирова.

Белият дом е евакуиран, след като мъж прескочи оградата му

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/20/2384531_beliiat_dom_e_evakuiran_sled_kato_muj_preskochi/?ref=rss


Белият дом беше евакуиран днес, след като мъж прескочи оградата му и тича в продължение на няколко секунди към президентската резиденция на САЩ. 

Това се случи малко след като президентът Барак Обама и дъщерите му са заминали за уикенда, предаде "Ройтерс", цитирана от Би Ти Ви.

Служителите на "Сикрет сървиз" позволили на журналистите и персонала да се върнат обратно малко по-късно, но северозападната част на сградата остава частично отцепена.

Американският...

Янаки Стоилов: Никоя политика не си струва, ако се загуби доверието на хората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321280

Предстои ни битка за бъдещето на България и за БСП. Това заяви на среща с жители на гр. Брацигово водачът на червената листа Янаки Стоилов, съобщиха от пресцентъра на БСП.
„Ако БСП получи високо доверие, трябва да отстоява истински ролята си на мандатоносител; ако останем в опозиция - да имаме тази голяма сила да дадем перспектива на всички хора, Предстои ни битка за бъдещето на България и за БСП. Това заяви на среща с жители на гр. Брацигово водачът на червената листа Янаки Стоилов, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Ако БСП получи високо доверие, трябва да отстоява истински ролята си на мандатоносител; ако останем в опозиция - да имаме тази голяма сила да дадем перспектива на всички хора,

Янаки Стоилов: Никоя политика не си струва, ако се загуби доверието на хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321277

Предстои ни битка за бъдещето на България и за БСП. Това заяви на среща с жители на гр. Брацигово водачът на червената листа Янаки Стоилов, съобщиха от пресцентъра на БСП.
„Ако БСП получи високо доверие, трябва да отстоява истински ролята си на мандатоносител; ако останем в опозиция - да имаме тази голяма сила да дадем перспектива на всички хора, Предстои ни битка за бъдещето на България и за БСП. Това заяви на среща с жители на гр. Брацигово водачът на червената листа Янаки Стоилов, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Ако БСП получи високо доверие, трябва да отстоява истински ролята си на мандатоносител; ако останем в опозиция - да имаме тази голяма сила да дадем перспектива на всички хора,

Станишев: Без БСП не може да има следващо стабилно управление

http://www.cross.bg/gerb-stanishev-podkrepa-1431193.html

Велико Търново /КРОСС/ Важно е на 5-ти да гласуваме, защото няма кой да реши вместо нас. БСП търси подкрепа на тези избори с основни ясни каузи в нашата кампания, които са обществени и национални: да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт и икономическо развитие и създаване на работни места, социална справедливост и справедливост от страна на държавата да продължат. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред медиите във Велико Търново. Той бе категоричен, че ако една държава не помага на бедните и слабите, тя е само една шайка за разпределяне на властта и без БСП не може да има следващо стабилно управление. Президентът на ПЕС припомни, че БСП вече е започнала последователното осъществяването на тези си цели още в миналия мандат със създаването на 50 хил. работни места. Станишев подчерта, че още от сега ГЕРБ дават заявки за повторение на мрачния сценарий от времето на управлението си и казват: „гответе се да затягате коланите". Той бе категоричен, че в последната година е направено много в социалната сфера и това е основа "БСП лява България" да търси подкрепа на изборите, защото без достатъчно подкрепа и сила, няма как да продължат с нужните промени. Като друг приоритет той посочи и продължаването на публичната инвестиционна програма за подпомагането на регионите, от която сега много проекти се спират от служебния кабинет

Омбудсманът упрекна БНБ и Искров за кризата в КТБ

http://www.cross.bg/nadzor-ombydsmanut-penchev-1431192.html

София /КРОСС/ Омбудсманът Константин Пенчев посочи отговорните за кризата в КТБ. "Упреквам БНБ, упреквам Иван Искров. Моята теза винаги е била, че нашето законодателство не предвижда и не позволява при особен надзор да бъде заключена банка за 6 месеца. Без всякакви мотиви и обяснения казват: "Още 2 месеца надзор, още 2 месеца одит". Няма обяснение защо се бавят", каза Пенчев пред ТВ7. И добави, че по този начин излизало, че „гарантираните влогове в България, не са съвсем гарантирани". „Гражданите искат своите средства сега, веднага, това е смисълът на този закон. Очевидно БНБ прехвърля горещия картоф на бъдещия кабинет. Аз питам защо ни беше тази независима институция БНБ, която трябва да регулира и установява надзор на банките, а при първия препъни-камък отива при президента, при парламентарно представените партии, за да иска акъл. Първо надуха банката, после я спукаха, а хората са потърпевши, затова упреквам всички институции, които го направиха."Според омбудсмана българите са ощетени и не е нормално, когато има такова напрежение стрес сред гражданите никой да не им обяснява нищо. Затова е категоричен в позицията си, че БНБ не си е свършила работата.

Мъж прескочи оградата на Белия дом

http://www.mediapool.bg/mazh-preskochi-ogradata-na-beliya-dom-news225066.html

Мъж прескочи оградата на Белия дом и тича в продължение на няколко секунди към президентската резиденция. Заради инцидента комплексът бе евакуиран. Президентът Барак Обама не е бил по това време в Белия дом. Той е заминал със семейството си за извънградската резиденция Кемп Дейвид в щата Мериленд. Мъжът е бил задържан от охраната и откаран в болница. Това съобщи пред журналисти говорителят на Сикрет сървис Ед Донован, уточнявайки, че нарушителят е 42-годишният Омар Гонсалес от град Коперас Коув, щата Тексас, предаде ИТАР-ТАСС. Той е арестуван и го заплашва наказание, а Сикрет сървис предстои да се занимае по-подробно с мотивите за постъпката му. Не е намерено никакво оръжие у него, но Донован призна, че Гонсалес е прескочил високата ограда, успял е да дотича до главния вход на резиденцията на американския президент, след което е бил задържан от въоръжените охранители.

Румяна Коларова: Бежанците в Калище все още не ходят на училище

http://pik.bg/румяна-коларова-бежанците-в-калище-все-още-не-ходят-на-училище-news227736.html

Румяна Коларова: Бежанците в Калище все още не ходят на училище

Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище. Това каза министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова пред Дарик.

„Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една несигурност, която може да провокира социално напрежение. Искам да имаме яснота каква е тяхната заявка. Доколкото знам, те имат желание три от по-големите деца да учат в училището в Земен, а останалите деца да учат в столичното 66-о СОУ. До този момент аз не съм получила никаква писмена заявка“, подчерта Коларова.

По темата с учителските заплати министърът на образованието коментира, че на този етап може да гарантира единствено, че има пари за планираното 5-процентно увеличение на заплатите им - с 30 лева за младите преподаватели и с 20 лева за учители и старши учители.

„Мога да гарантирам, че има пари и за корекцията, която внесохме относно натовареността на учителите от хуманитарните дисциплини. Бюджетът на Министерството в такава степен е съкратен - 26 милиона. Много трудно министерството намира пари за всичките тези увеличения на заплатите, които ние искаме да гарантираме“, добави министър Румяна Коларова.

По думите й в над 50 училища все още не са приключили ремонтите, което било обяснимо заради дъждовното лято: „Това не е уникален проблем, през други години е имало същия проблем. Директорите вече са станали специалисти в това как да продължават ремонтите и едновременно с това да протича учебен процес“.

Министърът на образованието подкрепи оставането на Класическата гимназия в центъра на София.

„Нито едно училище не може да живее пълноценно, ако няма подкрепата на местната власт. Кметът на град София Йорданка Фандъкова е казала, че ще подкрепи училището да остане в центъра на столицата. Общинският съвет също единодушно е на това мнение. Общинските власти стоят зад идеята Класическата гимназия да остане в центъра на София. Знам, че не е редно Министерството на образованието да се намесва в решенията на Министерството на културата, но се надявам, че ще бъде гарантирана свободата на избор. Ще бъде гарантирано възможността в края на краищата общината и Министерството на културата да изберат в коя от двете сгради да продължат да учат децата, общината държи това да се случва в сградата в центъра на София и прави всичко възможно да го гарантира“.

Омбудсманът: Зорлем дестабилизираме една стабилна финансово държава

http://frognews.bg/news_76605/

Първо надуха банката, после я спукаха, а хората са потърпевши, затова упреквам всички институции, които го направиха, каза по ТВ 7 омбудсманът Константин Пенчев.

ЦИК пренебрегна ВАС, няма да заличи секции в Турция

http://offnews.bg/news/n_1/n_391215.html

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши, че няма да бъдат заличени 8 секции в Турция, за които Върховният административен съд (ВАС) се произнесе, че са незаконни. Он 429 места в чужбина, където българите зад граница ще могат да гласуват, близо 1/3 - 136, са в Турция. Срещу това решение жалба във ВАС подаде Патриотичният фронт (коалиция между ВМРО и НФСБ). Част от мотивите им са, че са разкримане оп 10 секции в турски градове, в които има едно подадено заявление за гласуване. Мотивите на ЦИК са, че има и допълнително подадени заявления и съдъ е взел решение на база стара информация. Патриотичният фронт ще обжалва и последното решение на избирателната комисия. „Това е абсолютна наглост. Решението на ЦИК показва, че хората в нея искат да докарат 100 000 гласа от Турция”, обяви Ангел Джамбазки от ВМРО, цитиран от bTV. Вчера той обяви, че чрез рекордния брой секции в чужбина ЦИК ще подари на ДПС и на Реформаторите 8 мандата. Джамбазки е категоричен, че хората в Турция с български паспорт гласуват два пъти - в Турция те не гласуват, там вместо тях гласува държавната машина на Ердоган, а реално хората идват с автобуси в България и гласуват тук. "Как си обяснявате 1600 души гласували в една секция (казус от парламентарните избори миналата година в секция в Турция), това физически не е възможно", уточни политикът. От ЦИК съобщиха, че много от кандадт-депутатите, осветлени като сътрудници на Държавна сигурност , са заявили желание да се оттеглят. Съгласно решение на ЦИК имената на оттеглилите се кандидати от листите няма да бъдат заличавани, а срещу тях ще пише "заличен".

Съветът на ЕС одобри споразумението за асоцииране с Украйна в ядрената енергия

http://www.cross.bg/ykraiina-asotziirane-sporazymenieto-1431191.html

/КРОСС/ Съветът на ЕС одобри подписването на споразумение за асоцииране между Украйна и Европейския съюз в областта на ядрената енергия. Това се съобщава в официалния вестник на Евросъюза. Отбелязва се, че председателстващата Съвета на ЕС страна сега трябва да назначи длъжностно лице, което ще подпише споразумението от името на ЕС. На 16 септември на Европейският парламент и на Върховната Рада на Украйна ратифицираха споразумението за асоцииране между Киев и Европейския съюз.

Три деца по спешност с усложнения след вирус

http://pik.bg/три-деца-по-спешност-с-усложнения-след-вирус-news227735.html

Три деца по спешност с усложнения след вирус

Три деца са приети по спешност в благоевградската болница с усложнения от остра вирусна инфекция, съобщиха за радио "Фокус"-Пирин от пресцентъра на МБАЛ Благоевград. Причината за инфекцията е вирус със силни болки в гърлото, кашлица и хрема. Три деца, сред тях едномесечно кърмаче и едногодишно дете, са със сходни симптоми. 15-годишно момче е в реанимация, след като направил остра алергия от назначен антибиотик за вирусна инфекция. 

През есента най-уязвими са носоглътката и устната кухина, основно вирусните заболявания се разпространяват с кихане и кашляне. Здравните специалисти поясняват, че причинители на подобни оплаквания - силни болки в гърлото и кашлица, са различни респираторни вируси, предшестващи първата вълна на грипа. За тяхното развитие спомагат големите различия в температурите на въздуха през различните части на денонощието, както и ежедневният стрес и слаб имунитет. 

Нов вирус в забавачките поваля децата

http://pik.bg/нов-вирус-в-забавачките-поваля-децата-news227737.html

Нов вирус в забавачките поваля децата

Нова зараза плъзна в детските градини и ясли в почти цялата страна. Вирусът идва от Гърция и се пренася у нас чрез летовниците ни там, отишли на море през септември, заради по-изгодните оферти. Повечето  българи изпращат децата си веднага след почивката на детска градина, където малките се доразболяват окончателно, пише "Всеки ден".

Инфекцията се казва коксаки вирус. тя е позната у нас като синдром "ръка, стъпало-уста". Наречена е така, защото се проявява в неприятни обриви по китките, стъпалата и в устната кухина - ситни мехурчета (1 до 2 мм) върху червена основа. В някои случаи мехурчетата са меки, но не са съпроводени със сърбеж. Родителите често бъркат симптомите с шарката, но, но за педиатрите диагнозата е ясная. Коксаки е от групата на ентеравирусите. Придружен е с висока температура, която поваля децата на легло за дни.

Когато мехурчетата в гърлото предизвикат болки, яденето на твърда храна и пиенето на течности може да предизвика силни болки вследствие на което някои малчугани дори не могат да преглътнат слюнката си. В тези случаи лесно може да се настъпи обезводняване, за което допринася и високата температура. Този вирус е изключително заразен. Преминава през слюнката и се запазва върху играчките, дръжките на вратите и др. до две седмици.

По тази причина пламването на епидемия е нещо обичайно, обясняват лекарите. Обривът продължава от 7 до 10 дни. Този вирус се появява по всяко време на годината, но най-често в края лятото. Ако детето веднъж е прекарало тази болест, теоретично то не може да се разболее повторно. Тъй като болестта може да бъде причинена и от друг тип ентеровирус, възможно е тя да се повтори.

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

http://www.mediapool.bg/izticha-srokat-za-podavane-na-zayavleniya-za-glasuvane-po-nastoyasht-adres-news225065.html

В събота изтича срокът, в който избирателите, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес. След вписването по настоящ адрес на избирателя не може да бъде издавано удостоверение за гласуване на друго място. Заявленията се подават до кмета на общината, района или кметството по настоящия адрес на гласоподавателя, припомнят от ЦИК. Също днес изтича срокът, в който кметовете на общини трябва да направят предложения до районните избирателни комисии за съставите на подвижните секционни избирателни комисии. Общинските администрации издават удостоверения за гласуване на друго място само на кандидати-депутатите, членовете на ЦИК, членовете на РИК и на наблюдателите, припомнят от ЦИК.

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

http://www.mediapool.bg/bdzh-puska-dopalnitelni-vagoni-za-praznitsite-news225064.html

Българските държавни железници ще увеличат с допълнителни вагони съставите на 122 влака, които пътуват по основните направления в страната. Допълнителните вагони се отпускат, за да се осигури удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Деня на Независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на дружеството. До 23 септември включително БДЖ ще предостави над 9 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 18 бързи влака със задължителна резервация и 104 бързи влака.

Стоилов: Никоя политика не си струва, ако се загуби доверието на хората

http://frognews.bg/news_76604/

Предстои ни битка за бъдещето на България и за БСП. Това заяви на среща с жители на гр. Брацигово водачът на червената листа Янаки Стоилов. „Ако БСП получи високо доверие, трябва да отстоява истински ролята си на мандатоносител; ако останем в опозиция - да имаме тази голяма сила да дадем перспектива на всички хора, които вярват в нас и отново да се стремим да участваме в управление”, каза още Стоилов.

Децата бежанци от Калище все още не ходят на училище

http://www.cross.bg/obrazovanieto-tzentura-ministerstvoto-1431190.html

София /КРОСС/ Нежеланите в Калище деца бежанци все още не ходят на училище. Това каза пред Дарик министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова.„Аз написах две писма до Държавната агенция за бежанците, с които искам от тях информация. До този момент те се свързват с нас само по телефона, а разговорите по телефон могат да доведат само до една несигурност, която може да провокира социално напрежение. Искам да имаме яснота каква е тяхната заявка. Доколкото знам, те имат желание три от по-големите деца да учат в училището в Земен, а останалите деца да учат в столичното 66-о СОУ. До този момент аз не съм получила никаква писмена заявка", подчерта Коларова.По темата с учителските заплати министърът на образованието коментира, че на този етап може да гарантира единствено, че има пари за планираното 5-процентно увеличение на заплатите им - с 30 лева за младите преподаватели и с 20 лева за учители и старши учители.„Мога да гарантирам, че има пари и за корекцията, която внесохме относно натовареността на учителите от хуманитарните дисциплини. Бюджетът на Министерството в такава степен е съкратен - 26 милиона. Много трудно министерството намира пари за всичките тези увеличения на заплатите, които ние искаме да гарантираме", добави министър Румяна Коларова.По думите й в над 50 училища все още не са приключили ремонтите, което било обяснимо заради дъждовното лято: „Това не е уникален проблем, през други години е имало същия проблем

Константин Пенчев: Надуха КТБ, после я спукаха, а хората са потърпевши

http://pik.bg/константин-пенчев-надуха-ктб-после-я-спукаха-а-хората-са-потърпевши-news227734.html

Константин Пенчев: Надуха КТБ, после я спукаха, а хората са потърпевши

„Първо надуха банката, после я спукаха, а хората са потърпевши, затова упреквам всички институции, които го направиха.“ Това заяви омбудсманът на Република България Константин Пенчев в предаването „Факторът Кошлуков“ по TV7 във връзка с кризата в Корпоративна търговска банка. Той получава много жалби по този повод, макар че неговата институция няма отношение към проблема.
„Никога не съм предполагал, че омбудсманът трябва да се занимава с банка, но когато тези десетки хиляди граждани се събират по площадите, защото са ощетени от лошата работа на институциите и държавата, да не кажа нещо по-силно, и никой не им обяснява какво следва, някой трябва да ги защити“, смята Константин Пенчев. Той конкретизира упрека си към БНБ и нейния управител, който от една страна най-сетне е признал, че проблемът е от компетентността на централната банка, а от друга е отложил решението му с още 2 месеца.

„Моята теза е, че нашето законодателство не позволява една банка да бъде заключена за 6 месеца. Излиза, че гарантираните влогове не са баш гарантирани. Защото когато човек си получи парите след 6-7 месеца, това не е особена гаранция за него“, каза омбудсманът. Според него не е редно в една стабилна финансово държава, в която няма банкова криза, „ние да я правим зорлем нестабилна, защото някой имал задкулисни интереси“.

„И понеже компетентният орган казва – аз няма да работя, тогава мерки ще вземат главният прокурор, омбудсманът, синдикатите, работодателите, някой трябва да вземе мерки“, призова Пенчев. Той е на мнение, че с удължаването на срока за особения надзор БНБ „очевидно прехвърля горещия картоф на политиците, защото след два месеца със сигурност ще има правителство“.

Закопчаха служители на ВиК с подкуп, готвят им 6 г. затвор

http://www.bnews.bg/article-116886

Униформените започнали работа по сигнал, че служители на ВИК са поискали допълнително пари от клиент за изпълнение на служебните си задължения.

Цветанов: ГЕРБ ще насочи приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството

http://pik.bg/цветанов-герб-ще-насочи-приоритетно-вниманието-си-към-зеленчукопроизводството-и-овощарство-news227732.html

Цветанов: ГЕРБ ще насочи приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството

Ще насочим приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството. Имате нужда от нашата подкрепа и ще я получите, защото ние сме доказали, че се грижим за българските земеделски производители. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си на централния общински пазар в Стара Загора, който бе обновен по програмата „Джесика“ за 2,8 млн. лв. по време на кабинета на Бойко Борисов.

Цветанов подчерта пред търговците на земеделска продукция, че новият пазар е голяма придобивка за града и с реализирането на този проект е изпълнено обещанието, дадено към местните производители и търговци преди 3 години. „Правителството на Орешарски не подписа споразумението с Европейската комисия за новия финансово-програмен период и едва служебното правителство още в първите 10 дни от встъпването си направи това. Това е причината за забавянето на плащанията към земеделските производители. Първата крачка, ако ГЕРБ се върне в управлението, ще бъде разблокирането на плащанията по еврофондовете. Искаме да Ви дадем глътка въздух, но затова ни трябва Вашата подкрепа на 5 октомври“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветанов припомни, че по време на управлението на ГЕРБ България усвояваше средства от всички европейски фондове и нямаше нито една блокирана европрограма, което създаваше възможност за ритмично разплащане на държавата със земеделските производители. По време на посещението си на централния общински пазар в Стара Загора председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ беше придружен от водачът на листата на партията в областта Лиляна Павлова, кандидати за депутати от листата и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Спецслужбите на Белгия предотвратили атентати, готвени от завърнали се от Сирия ислямисти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321271

През последните няколко месеца спецслужбите на Белгия са предотвратили серия от терористични атентати, които са подготвяни от белгийски мюсюлмани, завърнали се от Сирия, където са воювали на страната на екстремистите, предаде ИТАР-ТАСС.
По данни на местните медии, терористични актове са планирали и ислямисти, През последните няколко месеца спецслужбите на Белгия са предотвратили серия от терористични атентати, които са подготвяни от белгийски мюсюлмани, завърнали се от Сирия, където са воювали на страната на екстремистите, предаде ИТАР-ТАСС. По данни на местните медии, терористични актове са планирали и ислямисти,

Велева: След избори политиците винаги търсят ДПС

http://www.cross.bg/veleva-kampaniya-zhyrnalistut-1431189.html

София /КРОСС/ Винаги когато ДПС се препозиционира, започва да мълчи. По стечение на обстоятелствата те бяха стратегически партньор на БСП. Сега се връщат в първоначалната си роля на балансьор, но това изисква време. Вероятно те наричат мълчанието си 300 дни толеранс, заяви пред Нова телевизия журналистът Тома Биков.„Българската политическа система е в началото на трансформация към етно-политическия модел. Поставянето на ДПС в конкурентен режим в етническите региони ще бъде много дълъг процес, но полезен", отчете той.„Винаги по време на кампания ДПС винаги е във фокуса на негативното говорене. След избори, когато трябва да се реализира властта, политиците винаги търсят ДПС", коментира журналистът Валерия Велева. „Нито Станишев щеше да е премиер, нито Първанов или царят щяха да има мандат, ако не беше ДПС. Винаги се говори, че ДПС умее да консумира власт, което е вярно, но българските партии са слаби и го позволяват. Силата на ДПС е в слабостта на българските партии", добави тя.„Сега обаче ДПС явно е узряло за оттегляне от властта, но то ще продължи да оказва мълчалива подкрепа. Следващото правителство ще попадне в ужасна ситуация, не завиждам на нито един политик, който ще стане премиер", каза тя.Според Велева ДПС в тази кампания се държало изключително меко, обрано и с подадена ръка към всеки. „Има едно съзряване, което се усеща в политическата реторика на ДПС. Има съзряване и в реториката на ГЕРБ

Белгия предотвратила атентати, готвени от завърнали се от Сирия ислямисти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321266

През последните няколко месеца спецслужбите на Белгия са предотвратили серия от терористични атентати, които са подготвяни от белгийски мюсюлмани, завърнали се от Сирия, където са воювали на страната на екстремистите, предаде ИТАР-ТАСС.
По данни на местните медии, терористични актове са планирали и ислямисти, През последните няколко месеца спецслужбите на Белгия са предотвратили серия от терористични атентати, които са подготвяни от белгийски мюсюлмани, завърнали се от Сирия, където са воювали на страната на екстремистите, предаде ИТАР-ТАСС. По данни на местните медии, терористични актове са планирали и ислямисти,

Цацаров не може да разследва процеси, на които е продукт

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-ne-mozhe-da-razsledva-protsesi-na-koito-e-produkt-news225063.html

"В България има кръгове в бизнеса, във властта, които искат ДПС и ГЕРБ да работят заедно. Това може да не са ръководствата на ГЕРБ или формалното ръководство на ДПС. Но тези кръгове упрявляват българското правосъдие - това е язвата на България. Ако не се преборим с този проблем няма да имаме нормален бизнес, нормални медии, нито нормална среда за живот. Не може главният прокурор да разследва процеси, на които той е продукт“. Това коментира в събота лидерът на ДСБ Радан Кунев в интервю за бТВ. С тези си думи той обясни защо РБ иска отстраняване на Сотир Цацаров от разследването за Корпоративна търговска банка (КТБ) и защо главният прокурор е свързан с него.  Според Кънев специализираната прокуратура, която се занимава с организираната престъпност, трябва да се занимава и с казуса КТБ. "Имаме случай, в който мафията източва и съсипва една голяма банка и главният прокурор казва да не влиза там", смята той. "Ако главният прокурор не вижда в казуса КТБ, в източването и съсипването й, организирана престъпност или не вижда мафията, това означава, че или е набъркан, или не е на мястото си, трети вариант няма", коментира още Кънев.  По думите му за да може да стане възможно незабавното събиране на кредитите, раздадени от банката е необходима много активна роля на прокуратурата. В лицето на главния прокурор обаче тази институция напълно се компрометира като защитник на обществения интерес в процеса на разследване на КТБ. Цацаров е част от проблема от първия момент, подчерта лидерът на ДСБ. По думите му с идването си той е направил прокуратурата пресцентър, който пуска съобщения и хвърля медийни бомби, като даде за пример нахлуването в офисите на фирми, свързани с КТБ, което е било като сигнал за нахлуване в банката. По думите му намесата на главния прокурор, който е свръховластена фигура, и ролята му на спасител за КТБ не е уместна. Банките не ги спасяват главните прокурори, за преструктурирането им има специални компании, обясни Кънев и допълни: „По света прокурорите защитават закона, а не си позволяват да съветват да се прескочи законът”. За избора на Сотир Цацаров знаехме, че е предопределен шест месеца по-рано. Висшият съдебен съвет беше избран от ДПС и ГЕРБ с такъв състав, че да може да избере именно него. Той е фаворитът на Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски, смята още Кънев.

Емигрантите са изпратили 520 млн. евро в България за първите 7 месеца на година

http://www.moreto.net/novini.php?n=264765

През юли българските емигранти в чужбина са превели на семействата си у нас средства в размер на 75,5 млн. евро. Това показват последните данни на БНБ. През юни те са превели 75,1 млн. евро у нас. За първите седем месеца от 2014 общата сума, преведена от емигрантите у нас възлиза на 519,9 млн.

Бареков: Аз съм на първа линия и ме стреляте всички

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/barekov-az-sym-na-pyrva-liniia-i-me-streliate-vsichki-6022848

"Нямам си нов олигарх, а и най-големите олигарси у нас не са Ковачки и Цветан Васлиев”, обяви лидерът на „България без цензура”

Николай Бареков: Не се крия зад Ковачки

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/nikolaj-barekov-ne-se-kriia-zad-kovachki-6022848

"Нямам си нов олигарх, а и най-големите олигарси у нас не са Ковачки и Цветан Васлиев”, обяви лидерът на „България без цензура”

Стоилов: Никоя политика не си струва, ако се загуби доверието на хората

http://www.cross.bg/horata-stoilov-doverieto-1431188.html

/КРОСС/ Предстои ни битка за бъдещето на България и за БСП. Това заяви на среща с жители на гр. Брацигово водачът на червената листа Янаки Стоилов. „Ако БСП получи високо доверие, трябва да отстоява истински ролята си на мандатоносител; ако останем в опозиция - да имаме тази голяма сила да дадем перспектива на всички хора, които вярват в нас и отново да се стремим да участваме в управление", каза още Стоилов. Според него в политиката все по-силно прониква търговията с интереси, но никоя политика не си струва, ако се загуби доверието на хората. „Нашата партия е възникнала като партия на идеите и на каузата и хората очакват от нас да сме различни, затова подкрепата за БСП и особено в Пазарджишка област, трябва да бъде един от знаците, че след изборите продължаваме да търсим пътищата на доверието. Трябва да убедим хората, че представителят на лява България е БСП", посочи Янаки Стоилов. Водачът на листата и останалите кандидати от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ дискутираха с жителите на Брациговско перспективите пред общината, като сред тях се откроиха развитието на местната икономика чрез използване на природата и подобряване на инфраструктурата. В срещата участваха също останалите от листата Йордан Младенов, Георги Янчев, Диана Варникова-Милчева и др.    

Задържани извършителки на джебчийски кражби

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/bf5p-fm34l0/

Две джебчийки, осъществили кражба на лични документи, парична сума и мобилен телефон, собственост на руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, са задържани за броени часове в резултат на професионалната и целенасочена дейност на служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

Джебчийките, живеещи в градовете Камено и Българово, са на възраст 32 и 41 години, което ги нарежда сред „ветераните” в занаята. Кражбата е осъществена по наложилата се в последните месеци схема за избягване на всевиждащото око на видеокамерите, наситили пешеходните зони и пътните артерии в Слънчев бряг. Жените „работели” основно в района на автобусните спирки в курортния комплекс или в автобусната линия, обслужваща маршрута Старият Несебър – Слънчев бряг, разчитайки на липсата на видеонаблюдение, както и на по-голямото струпване на хора на едно място. Руската туристка, станала жертва на джебчийките, установила липсата на вещите си едва при слизане от автобуса, като заявила в Районно полицейско управление – Несебър за извършеното криминално деяние. В дирите на притежателките на „ловките пръсти” се впуснали служители от групата за борба с джебчийските кражби към отдел „Криминална полиция” – ОДМВР – Бургас, които за часове задържали двете жени. Констатирано е, че същите са стари познайнички на полицията, които от години се препитават с извършването на джебчийски кражби.

Припомняме, че освен автобусните спирки предпочитани от джебчийските са големите търговски обекти, пазарите, както и православните храмове по време на отбелязване на християнските празници. Жертвите са от всякакви възрастови групи, като обединяващ е критериите разсеяност и небрежно съхраняване на вещите и парите. Сред откраднатото преобладават : лични документи, дебитни или кредитни карти, мобилни телефони и парични суми, удобно носени във външни джобове или дамски чанти. Има случаи на откраднати портмонета, в които наред с банковите си карти, гражданите “услужливо” съхранявали и информация за ПИН-кодовете си, което автоматично повлича и допълнително облагодетелстване на джебчиите – този път със суми, изтеглени от кредитните или дебитни карти.

Елементарните превантивни мерки, които могат да се предприемат за да не стане човек поредната жертва на „ловките пръсти”, включват

- Повишено внимание при посещението на търговски обекти или придвижване в общаствения транспорт

- Задължително поставяне на парите или ценните вещи във вътрешните джобове на дрехите

- ПИН-кодовете на банкови карти да не е на едно място с тях

- В случай, че се ползва чанта с дълга дръжка, която се отваря лесно, е добре чантата да се носи тисната под мишница и притисната плътно до тялото

- При пазаруване лични вещи / телефони, дамски чанти и портмонета/ да не се оставят без надзор

- Задължително извършвайте проверка на вещите и парите си, ако на многолюдно място усетите, че някой безпричинно се блъска във вас

- Ако се носи голяма парична сума е добре да се раздели на няколко части, които да се съхряват вразлични вътрешни джобове на дрехите

- Демонстрациите на публични места, че се разполага с голяма сума пари, може да доведе само до проблеми с джабчиите

- Ако се усети допир до тялото или опъване на чантата, е важно рязкото обръщане назад и добрия оглед на предполагамия джебчия, защото в случай че човек е станал жертва на джебчийска кражба, доброто описание на извършителя ще улесни работата на полицията при разкриване на престъплението.

 

 

 

 

Гърция може да се справи и без парите на МВФ и ЕС

http://www.grreporter.info/Grciya_mozhe_da_se_spravi_i_bez_parite_na_MVF_i_ES_/16127

Финансовият министър Гикас Хардувелис заяви в Лондон,че Гърция няма нужда от трети заем, за да покрие финансовия дефицит през следващите години, планира се издаването на нова емисия от 7-годишни облигации

прочети повече

Момиче иска ампутация на крака, за да тича като Писториус

http://curious.actualno.com/Momiche-iska-amputacija-na-kraka-za-da-ticha-kato-Pistorius-news_50872.html

15-годишна британка иска да бъде премахнат крака ѝ, за да може да тича по-бързо и да участва в параолимпийските игри.  По-рано момичето е претърпяло ампутация на единия крак по медицински при...

С Южния газов коридор няма да сме зависими от една тръба, убеден е Плевнелиев

http://business.actualno.com/S-Ujnija-gazov-koridor-njama-da-sme-zavisimi-ot-edna-tryba-ubeden-e-Plevneliev----news_50874.html

Българските проекти за междусистемни газови връзка с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съ...

Кандидат-депутати от столичните листи на БСП Лява България се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321261

Кандидати за депутати от столичните листи на БСП Лява България се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори, съобщиха от пресцентъра на партията.
На срещата, която се проведе пред храма Александър Невски, водачът на листата в 23-и МИР Жельо Бойчев, №2 Стоян в същата листа Стоян Мирчев, и вторият в 24-и МИР Георги Свиленски разговаряха с Кандидати за депутати от столичните листи на БСП Лява България се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори, съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата, която се проведе пред храма Александър Невски, водачът на листата в 23-и МИР Жельо Бойчев, №2 Стоян в същата листа Стоян Мирчев, и вторият в 24-и МИР Георги Свиленски разговаряха с

Кандидат-депутати от столичните листи на БСП Лява България се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321255

Кандидати за депутати от столичните листи на БСП Лява България се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори, съобщиха от пресцентъра на партията.
На срещата, която се проведе пред храма Александър Невски, водачът на листата в 23-и МИР Жельо Бойчев, №2 Стоян в същата листа Стоян Мирчев, и вторият в 24-и МИР Георги Свиленски разговаряха с Кандидати за депутати от столичните листи на БСП Лява България се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори, съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата, която се проведе пред храма Александър Невски, водачът на листата в 23-и МИР Жельо Бойчев, №2 Стоян в същата листа Стоян Мирчев, и вторият в 24-и МИР Георги Свиленски разговаряха с

Цената на зърното на световните борси се срина

http://econ.bg/Новини/Цената-на-зърното-на-световните-борси-се-срина_l.a_i.568449_at.1.html

С около една трета са паднали цените на зърнените култури на световните борси в сравнение с миналогодишните. Стойността й се срина до 178 долара за...

Цветанов: ГЕРБ ще насочи приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството

http://frognews.bg/news_76602/

Ще насочим приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството. Имате нужда от нашата подкрепа и ще я получите, защото ние сме доказали, че се грижим за българските земеделски производители.

Дъщерята на Димитър Цонев: Подкрепям изцяло Бареков и партията му

http://pik.bg/дъщерята-на-димитър-цонев-подкрепям-изцяло-бареков-и-партията-му-news227729.html

Дъщерята на Димитър Цонев: Подкрепям изцяло Бареков и партията му

"В брака си открих, че съм фашист, а не комунист. Ужасно е, когато на едно дете му се дава всичко наготово, както е било при бившия ми съпруг. Например тортата за рождения му ден се е карала директно от Виена. Да знае, че може да получава най-доброто без усилия, това не е най-доброто за едно дете", заяви Деси Цонева в "На светло" по Нова телевизия по повод разпада на брака си с Янчо Таков, внук активния борец против фашизма и зам.-председател на Държавния съвет на НРБ Пеко Таков.Водещата Люба Кулезич провокира бившата съпруга на Янчо Таков да разкрие повече подробности за лукса на комунизма и да каже дали Тодор Славков всъщност не иска наистина да му се върне държавата. "Обещах на Тошо Славков, че повече няма да споменавам името му, той и другите мои приятели повече не съществуват за мен. Поради случилите се ситуации с детето ми, вместо да ме защитят, те ме нападнаха", отвърна Деси. 

Тя призна още, че е сред учредителите на ББЦ и подкрепя Николай Бареков. "Осъзнах, че мога да навредя на баща си. Иначе със сигурност щях да съм в листите на партията сега", каза щерката на тв журналиста Димитър Цонев.

Парламентът на Каталуния разреши референдум за независимостта ѝ от Испания

http://www.mediapool.bg/parlamentat-na-kataluniya-razreshi-referendum-za-nezavisimostta-ot-ispaniya-news225062.html

Регионалният парламент на испанската провинция Каталуна одобри закон, с който се разрешава провеждането на референдум за независимост без съгласието на централната власт в Мадрид. Решението на 106 депутати (28 се обявиха против) позволява на ръководителя на Каталуня Артур Мас да подпише указ за насрочване на допитване на 9 ноември. Подобни референдуми с препоръчителна сила бяха проведени през 2009г. и 2010г., а през януари поредният опит за допитване със задължителна сила бе спрян от съда. В Мадрид казват, че подобно решение - дори, когато то не е със задължителна сила - противоречи на конституцията и ще го блокират, включително чрез сезиране на Конституционния съд. В основния закон на страната е записано, че всеки вид гласуване за независимост предвижда участието в него на всички испански траждани. Мас коментира, че решението на депутатите в Барселона, взето броени часове след неуспешния опит за отделяне на Шотландия от Великобритания не ликвидира шансовете на Каталуня. "Възможно е именно Каталуня да бъде първа. Всичко, което искаме, е хората да могат да гласуват", цитира думите му "Ройтерс". Каталуня създава близо една пета от бюджетните приходи на централното правителство, но получава обратно с 5% по-малко и сепаратистите твърдят, че районът е двигател на икономиката на Испания, който ще може при независимост да се развива по-добре. В петък Мадрид каза, че ще се преразгледа начинът, по който се финансират отделните провинции, но твърди, че това няма общо с референдума. Социологически проучвания сочат, че 80% от каталунците са за отделяне в независима държава. В испанската столица и управляващи, и опозиция казват, че референдумът в Шотландия ще направи Великобритания по-силна, защото ще се обновят институциите и заздравят връзките между отделните части и това е посоката, в която трябва да се движи Испания.

Цветанов: ГЕРБ ще насочи приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321237

Ще насочим приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството. Имате нужда от нашата подкрепа и ще я получите, защото ние сме доказали, че се грижим за българските земеделски производители. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си на Ще насочим приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството. Имате нужда от нашата подкрепа и ще я получите, защото ние сме доказали, че се грижим за българските земеделски производители. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си на

Цветанов: ГЕРБ ще насочи приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321231

Ще насочим приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството. Имате нужда от нашата подкрепа и ще я получите, защото ние сме доказали, че се грижим за българските земеделски производители. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си на Ще насочим приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството. Имате нужда от нашата подкрепа и ще я получите, защото ние сме доказали, че се грижим за българските земеделски производители. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си на

Сахара е по-древна, отколкото смятахме

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/sahara-e-po-drevna-otkolkoto-smiatahme-6022847

Международен екип от учени твърди, че тази пустиня съществува не от 2-3 милиона години, а поне от 7 милиона години

Oбвиниха Сашо Тонев заради лош език

http://www.bnews.bg/article-116885

Въпреки че няма уличаващи доказателства, Шотландската футболна асоциация официално обвини българския национал Александър Тонев в расизъм.

Развитие на високотехнологична военна индустрия - с ръст на разходите за отбрана

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ea80d96/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Crazvitie0Ena0Evisokotehnologichna0Evoenna0Eindustriia0Es0Eryst0Ena0Erazhodite0Eza0Eotbrana0H180A4140C/story01.htm

Според стратегията за членството ни в НАТО в следващите 6 години ще бъдат похарчени близо 1,8 млрд. лева за инвестиции в отбраната, съобщи военният министър


Опашки за пакетните билети за мачовете на "Лудогорец"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384523_opashki_za_paketnite_bileti_za_machovete_na_ludogorec/?ref=rss


Пускането на пакетните билети за трите домакински мача на "Лудогорец" от Шампионската лига доведе до образуването на опашки пред касите на националния стадион "Васил Левски" и някои бензиностанции.

Българският шампион пусна в 10 часа в продажба само пакетите, а за отделните мачове билетите ще се продават по-късно, ако останат налични количества.

За момента желаещите да гледат двубоите с "Реал" (Мадрид), "Ливърпул" и "Базел" ще могат да купят пълния комплект от три билета с...

Балканският възел на „Южен поток”

http://e-vestnik.bg/21345/balkanskiyat-vazel-na-yuzhen-potok/

Илюстрация: Natural gaz in Europe

В момента проектът “Южен поток” е блокиран от Европейската комисия, като санкция срещу анексирането на Крим от страна на Русия и подкрепата й към бунтовниците в Източна Украйна. Европейския парламент тия дни прие декларация да се спре изграждането на “Южен поток”.
Въпреки това няколко европейски страни, като Австрия и Унгария, не се отказват от строителството му. Австрия подписа в края на юни споразумение с “Газпром” за доизграждане на трасето там, а директорът на петролно-газовата компания OMV Герхард Ройс призова за ускорени преговори за одобряване на “Южен поток”. “Една трета от газа ни идва от Русия, в някои региони дори 100%, а в замяна Европа изпраща автомобили и машини в Русия. Тази икономическа интеграция не трябва да се превръща в политически футбол, тъй като нашата икономика и просперитет се базират на това”, каза тогава Ройс пред медиите. В началото на август Герхард Ройс отново заяви в интервю, че “Европа сама ще си причини вреда, ако блокира строителството”.
Следващата статия е от австрийския блог “Природният газ в Европа“, която обяснява технически защо “Южен поток” е  нужен на Европа. Също така намира връзка между намесата на САЩ да спре газопровода чрез посещението на американски сенатори при вече бившия премиер Орешарски у нас и частни интереси в газовата промишленост в Украйна.

…. …… …… …….

Защо американците завързват балкански възел на тръбопровода Южен поток?

Мнозинство от жителите на нашата страна с интерес приеха новината за присъединяване на Австрия към изграждане на газопровода „Южен поток”. В средата на април министърът на икономиката г-н Райнхолд Митерленер приветствува рамковото споразумение за сътрудничество между „Газпром” и австрийския енергиен концерн „ОМВ Газ енд Пауер” по проекта „Южен поток”.

Решението на нашите уважаеми политици и бизнесмени да се присъединят към  проекта „Южен поток” е прието с голямо закъснение; другите страни, през които минава газопроводът, подкрепиха проекта преди няколко години. Сега ние можем наново, вече в качеството си на бъдещи потребители, да разглеждаме перспективата за подключване към създаващия се мощен източник на екологично чисто гориво – природен газ от Сибир.

Строителството на трансевропейския газопровод „Южен поток” може да допринесе на европейските страни-участници конкретни икономически изгоди. Предизвиква разочарование и раздразнение това, че тръбопроводът стана причина за конфронтация, която случайно има връзка с известния морски сигнал за бедствие „SOS”.

В терминологията, приета в документите и материалите на енергийния пазар „SOS” означава Security of Supplies и, както се оказва, масово пропагандираната необходимост за усилване на „SOS” може да се използва в качеството на скрита форма на конкуренция на енергийния пазар.

Помислете сами, как и с каква цел се опитват за затегнат по-здраво възела на тръбопровода „Южен поток” още на първия български участък на строителството, в посока на движението към Европа.

На 8 юни премиерът на България Пламен Орешарски след среща с американските сенатори съобщи, че е разпоредил спиране работите по проекта на газопровода „Южен поток”. На пръв поглед, за нас, австрийците, в тази новина няма нищо особено. Ако разгледаме по-подробно структурата, историята и перспективата за равитие на газовия пазар на Австрия, ще видим, че дебатите около изграждането на „Южен поток” имат за нас практически и много важен смисъл.

Нашата страна с население 9 милиона души всяка година използва 9 милиарда куб.м. газ, 47 % от които купуваме от Русия, а 38 % - от Норвегия. Останалите 15 % Австрия покрива за сметка на вътрешния добив. Тоест, Русия е най-важният ни системобразуващ доставчик.

Сега ние получаваме руски газ транзитно чрез газотранспортната система (ГТС) на Украйна по газопроводи, построени още в съветско време. Това трасе за доставки има два минуса. Първият – това са транзитни рискове. Нали всички ...

Милко Багдасаров: Кафето Борисов - Местан обърка хората в Кърджали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4319810

- На предишни парламентарни избори БСП превръщаше вота в Кърджали в национална битка и залагаше на ярки фигури като Стефан Данаилов за водачи на листата си. Вече втори поредни избори това не е така - вие водите. Какво означава това? Партията разбра, че за да постигне победа, е по-добре да заложи на местен авторитет или просто "сви знамената" - На предишни парламентарни избори БСП превръщаше вота в Кърджали в национална битка и залагаше на ярки фигури като Стефан Данаилов за водачи на листата си. Вече втори поредни избори това не е така - вие водите. Какво означава това? Партията разбра, че за да постигне победа, е по-добре да заложи на местен авторитет или просто "сви знамената"

Украинската армия удари военен завод в Донецк

http://www.cross.bg/donetzk-zavod-ykrainskata-1431187.html

/КРОСС/ Украинската артилерия нанесе удар по военен завод в Донецк. В резултат на атаката боеприпасите, които са складирани в завода, са започнали да се взривяват. Над сградата се издига гъст стълб дим. По данни на украинските медии, експлозията е станала на 10 км от мястото, където се намира руският хуманитарен конвой, който днес пристигна в Донецк.   video:http://www.youtube.com/watch?v=wR0cswGZTvs

Над 200 имота във Варна присвоени от групата, по която е обвиняем и кметът на район Младост

http://www.moreto.net/novini.php?n=264762

Над 200 имота и терени във Варна и край морската столица са били откраднати с две измамни схеми от банда, на която тартор е брокерката Веселина Спасова, а като участник е обвинен районният кмет във Варна Христо Христов, научи “24 часа” от разследващи.

Иранци са осъдени на бичуване, защото пеели Happy (видео)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/20/2384513_iranci_sa_osudeni_na_bichuvane_zashtoto_peeli_happy/?ref=rss





Няколко млади иранци бяха осъдени условно на половин година затвор и по 91 удара с камшик за непристойно поведение - така бе определено от съда участието им във видео клип, в който те танцуват под звуците на световния хит Happy на Фарел Уилямс.

Те бяха арестувани през май, включително режисьора Сасан Солеймани, малко след като публикуваха видео клипа в интернет. Седма участничка - Рейхане Таравати, получи допълнително половин година затвор за притежаване на алкохол...

Клисарова: Наредба за един учебник беше подготвена, но настоящият екип не работи по нея

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4321184

Веднага след като 43-то Народно събрание започне работа, ще бъде внесен за обсъждане проект за Закон за училищното образование. Това обяви на среща с учители във Варна проф. Анелия Клисарова, бивш министър на образованието и науката и кандидат за депутат от листата на БСП Лява България за област Варна. Веднага след като 43-то Народно събрание започне работа, ще бъде внесен за обсъждане проект за Закон за училищното образование. Това обяви на среща с учители във Варна проф. Анелия Клисарова, бивш министър на образованието и науката и кандидат за депутат от листата на БСП Лява България за област Варна.

Клисарова: Наредба за един учебник беше подготвена, но настоящият екип не работи по нея

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4321188

Веднага след като 43-то Народно събрание започне работа, ще бъде внесен за обсъждане проект за Закон за училищното образование. Това обяви на среща с учители във Варна проф. Анелия Клисарова, бивш министър на образованието и науката и кандидат за депутат от листата на БСП Лява България за област Варна. Веднага след като 43-то Народно събрание започне работа, ще бъде внесен за обсъждане проект за Закон за училищното образование. Това обяви на среща с учители във Варна проф. Анелия Клисарова, бивш министър на образованието и науката и кандидат за депутат от листата на БСП Лява България за област Варна.

Осиновители благодарят на БСП

http://www.cross.bg/osinoviteli-georgiev-semeiistva-1431182.html

Пловдив /КРОСС/ Няма нищо по-стойностно от това да се отгледа дете и да му се даде бъдеще. Това каза водачът на пловдивската листа на „БСП лява България" Георги Търновалийски на среща с родители осиновители и приемни семейства, организирана от тях в Културен център „Тракарт". За разговора по проблемите, с които се сблъскват, те бяха поканили и втория в листата с №22 Захари Георгиев. Инициативният комитет на родителите осиновители му благодари за последователността и упоритостта, с които работи в два мандата, за да отстои правото им да ползват платен годишен отпуск при осиновяване на дете от 2 до 3 години. Когато през 2012 г. казахте по телевизията, че сте готов някой от управляващото мнозинство да препише Вашия законопроект, но той да се приеме в пленарна зала, разбрах, че сте истински парламентарист, каза председателката на Инициативния комитет. Поправките на Георгиев получиха зелена светлина от кабинета „Орешарски" и днес от тях се ползват стотици родители осиновители. Време е да се помисли и за социалните работници, които имат изключително важна роля в процеса на осиновяване и приемно родителство. Техните заплати са ниски, дори поемат пътните разходи, когато посещават домовете на кандидатстващите семейства, стана ясно от разговора. Бъдещите депутати Търновалийски, Георгиев, проф. Красимир Мурджев и Минка Сърнешка се ангажираха да работят за подобряване на заплащането със следващия бюджет.

Стадионът на "Шахтьор" в Донецк отново пострада от експлозии

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/20/2384509_stadionut_na_shahtyor_v_doneck_otnovo_postrada_ot/?ref=rss


Стадионът на "Шахтьор" (Донецк) "Донбас арена" отново пострада при нови безредици в Източна Украйна, въпреки преговори по примирието между правителството и проруските сепаратисти.

"На 19 септември две експлозии избухнаха в близост до "Донбас арена". При обстрела е пострадала североизточната част на фасадата. Служителите са евакуирани, няма пострадали", се казва в официално съобщение на футболния клуб.

Служителите на стадиона са успели да се евакуират на безопасно място....

Бивш главен секретар на МВР осъди прокуратурата за 18 хил. лв.

http://offnews.bg/news/n_1/n_391212.html

Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев окончателно осъди прокуратурата. Държавното обвинение ще трябва да плати на Илиев 18 хил. лв. заради нанесени неимуществени вреди и 1000 лв. имуществени вреди. Това става ясно от определение на Върховния касационен съд от миналата седмица, съобщи "Дневник". Главният секретар на МВР по времето на министър Румен Петков бешe завел иск за 50 хил. лв. за неимуществени вреди - накърнено име и авторитет в обществото, унижение и неудобство от задържането му под стража. Илия Илиев беше арестуван през 2008 г. заради съмнения за престъпление по служба, свързано с нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства и изнасяне на класифицирана информация. Илиев прекара три дни в ареста, след това мярката му за неотклонение беше променена в домашен арест. След едногодишно разследване прокуратурата прекрати делото, без да повдига обвинения на Илиев. Тогава на заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) главният прокурор Борис Велчев съобщи, че се е извинил на Илиев по телефона за случилото се.

"Ислямска държава" освободи 49 турски заложници

http://www.moreto.net/novini.php?n=264747

Десетки турски граждани, държани в плен от джихадистите от „Ислямска държава” в Северен Ирак в продължение на над три месеца, са били освободени. Това съобщи турският премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от AFP. Той посочи, че освободените турци вече са на територията на страната и са в добро здравословно състояние.

Велизар Шаламанов: Кризата в Ирак и Сирия може да доведе до проникване на ислямизъм на Балканите

http://pik.bg/велизар-шаламанов-кризата-в-ирак-и-сирия-може-да-доведе-до-проникване-на-ислямизъм-на-балк-news227722.html

Велизар Шаламанов: Кризата в Ирак и Сирия може да доведе до проникване на ислямизъм на Балканите

Определено случващото се в Северен Ирак и в Сирия, близо на нашите граници, е много сериозен риск и не само по линия на бежанци, но и по линия на проникване на ислямизъм на територията на Балканите, включително и на територията на нашата страна. Това каза служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов в предаването на БНР „Събота 150”. 

На въпрос по какъв начин „Ислямска държава” е заплаха за България Шаламанов отговори, че една не малка част от радикализиращите се участници в този процес идват от Европа, включително и от България. По думите му, те рано или късно ще се завърнат и ще създадат около себе си зона на нестабилност и повишен риск. „В същото време пълната дестабилизация на този регион, който е много близо до България е източник само по себе си на заплаха, да не говорим, че се ограничава и достъпа до тези ресурси, до които европейската икономика има нужда”, обясни Шаламанов. Министърът на отбраната каза още, че ситуацията в Черно море, в Източна Украйна, замразените конфликти в Молдова, в Грузия и в Кавказ, също са източници на нестабилност. според него тези нестабилни региони, както и забавянето на някои реформи в България, ограничават чуждите инвестиции и поставят пречки пред предприемачеството и доброто управление в България. Шаламанов подчерта, че това също е един сериозен риск за сигурността ни в дългосрочен план.

Велизар Шаламанов: Кризата в Ирак и Сирия може да доведе допроникване нае ислямизъм на Балканите

http://pik.bg/велизар-шаламанов-кризата-в-ирак-и-сирия-може-да-доведе-допроникване-нае-ислямизъм-на-балк-news227722.html

Велизар Шаламанов: Кризата в Ирак и Сирия може да доведе допроникване нае ислямизъм на Балканите

Определено случващото се в Северен Ирак и в Сирия, близо на нашите граници, е много сериозен риск и не само по линия на бежанци, но и по линия на проникване на ислямизъм на територията на Балканите, включително и на територията на нашата страна. Това каза служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов в предаването на БНР „Събота 150”. 

На въпрос по какъв начин „Ислямска държава” е заплаха за България Шаламанов отговори, че една не малка част от радикализиращите се участници в този процес идват от Европа, включително и от България. По думите му, те рано или късно ще се завърнат и ще създадат около себе си зона на нестабилност и повишен риск. „В същото време пълната дестабилизация на този регион, който е много близо до България е източник само по себе си на заплаха, да не говорим, че се ограничава и достъпа до тези ресурси, до които европейската икономика има нужда”, обясни Шаламанов. Министърът на отбраната каза още, че ситуацията в Черно море, в Източна Украйна, замразените конфликти в Молдова, в Грузия и в Кавказ, също са източници на нестабилност. според него тези нестабилни региони, както и забавянето на някои реформи в България, ограничават чуждите инвестиции и поставят пречки пред предприемачеството и доброто управление в България. Шаламанов подчерта, че това също е един сериозен риск за сигурността ни в дългосрочен план.

Епидемията се разраства: Ебола покосява нови стотици хиляди

http://www.bnews.bg/article-116884

Ако не бъдат предприети никакви мерки за ограничаването на мащабите на епидемията от смъртоносния вирус, то броят на инфектираните след половин година ще се изчислява в стотици хиляди.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване