Кой как гласува: вотът по възраст, образование и етнос

http://offnews.bg/news/n_1/n_398991.html

Социологически агенции Галъп и Алфа Рисърч представиха данни от  екзитполовете си как са гласували хората по населени места и според възраст, трудов статус, образование и етнос.  Разпределение на гласовете според възрастта на хората, дали гласа си днес:  Галъп: Алфа Рисърч: Разпределени на гласовете според трудовия статус на гласувалите: Разпределение на гласовете според завършено образование на участвалите гласоподаватели във вота:  Разпределение на гласовете според етноса на гласувалите:

Каракачанов: Преговаряме с всички без ДПС

http://offnews.bg/news/n_1/n_399038.html

Няма да се борим за власт на всяка цена, обяви Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт на влизане в НДК. Ще преговаряме с всички партии без ДПС. не може избиратели, които мучат български, и не знаят за кого гласуват да определят бъдещето на страната", обяви Каракачанов. На въпрос първо с ГЕРБ ли ще преговарят, той отговори, че не е важно с кого първо, а да се направи програма, която да се следва. Преди да се говори за създаване на кабинет, трябва да се говори какво ще прави този кабинет, след като бъде съставен, смята каракачанов. "За нас от Патриотични фронт е изключително важно България да има стабилно правителство, но ние няма да участваме на всяка цена за постове или министерски кресла”, уточни той На въпрос каква гаранция ще искат да получат, за да участват във властта той коментира , че става дума за модела на Ангела Меркел, "с която всички обичат да се снимат и да се тупат в гърдите, че им е близка приятелка".

71 производства заради изборите, трима осъдени с пробации

http://izbori2014.actualno.com/71-proizvodstva-zaradi-izborite-trima-osydeni-s-probacii-news_53287.html

Общо 71 досъдебни производства против избирателните права на гражданите са образувани на територията на цялата страна във връзка с изборите за 43-то Народно събрание. Данните са постъпили в Прокурат...

"Атака" и АБВ са в парламента при 13% преброени протоколи от ЦИК

http://izbori2014.actualno.com/Ataka-i-ABV-sa-v-parlamenta-pri-13-prebroeni-protokoli-ot-CIK-news_53289.html

След като цяла вечер данните за резултатите от предсрочните парламентарни избори бяха на базата на екзитполове се казваха от социолози, вече излезнаха и първите официални данни, публикувани на сайта н...

В БСП определят загубата като най-тежката през годините

http://news.ibox.bg/news/id_955527621

Въпросът дали БСП ще стане трета политическа сила е критичен, смята Янаки Стоилов

Подреждането във Варна - ГЕРБ 37%, БСП 10%, РБ 9%

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/05/2394273_podrejdaneto_vuv_varna_-_gerb_37_bsp_10_rb_9/?ref=rss


По данни на Алфа рисърч от 18 часа ГЕРБ е спечелила 37% от гласовете във Варна. Около 10% от гласовете са подадени за БСП, сочат предварителните резултати, от проведените днес избори.

Реформаторският блок печели 9% от гласовете във Варна, а България без цензура 8%, следвана от формацията на Георги Първанов АБВ със 7%.

По около 5% си делят Атака и ДПС като при запазване на този резултат, партията , оглавявана от Лютви Местан може и да няма депутат от Варна.
По данни на...

Глоби и заплахи за уволнения в „Лудогорец”

http://www.monitor.bg/article?id=445654

Ръководството на „Лудогорец” може да глоби футболистите за лежерното им представяне в мача със „Славия”, завършил 0:0. Шампионът на България в последните три години се издъни в 6-и мач от първенството от общо 11 и заема едва 4-то място в класирането. В досегашните си срещи „зелените” са допуснали два пъти повече голове в своята врата в сравнение

Проучване на Алфа Рисърч: 44% от ромите са подкрепили ДПС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4351106

Твърдият електорат на ДПС, която е на път да стане втора политическа сила, измествайки БСП, е подкрепен със стабилен ромски вот, показва прочуване на „Алфа рисърч“, представено пред БНТ.
88% от гласовете за ДПС са на турци, а 44% от тях – на роми. Едва 3% от българите са подкрепили партията, показва още изследването. Твърдият електорат на ДПС, която е на път да стане втора политическа сила, измествайки БСП, е подкрепен със стабилен ромски вот, показва прочуване на „Алфа рисърч“, представено пред БНТ. 88% от гласовете за ДПС са на турци, а 44% от тях – на роми. Едва 3% от българите са подкрепили партията, показва още изследването.

Тийнейджър без книжка уби трима и оцеля по чудо (ОБЗОР)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349646

Трима младежи загинаха в тежка катастрофа на кръстовището на улиците “Цар Симеон” и “Цар Борис I” в пловдивския район “Тракия” в Пловдив. Инцидентът стана вчера към 11,30 ч. Като по чудо е оцелял 16-годишният неправоспособен водач на колата. Той е в болница с множество тежки травми по тялото. Две от момчетата били съученици в Спортното училище... Трима младежи загинаха в тежка катастрофа на кръстовището на улиците “Цар Симеон” и “Цар Борис I” в пловдивския район “Тракия” в Пловдив. Инцидентът стана вчера към 11,30 ч. Като по чудо е оцелял 16-годишният неправоспособен водач на колата. Той е в болница с множество тежки травми по тялото. Две от момчетата били съученици в Спортното училище...

Световните агенции за нас: Пак политическа нестабилност

http://www.vesti.bg/izbori2014/izborenden/svetovnite-agencii-za-nas-pak-politicheska-nestabilnost-6024033

Апатията на българските гласоподаватели роди фрагментиран парламент, а страната има нужда от спешни реформи, коментира ДПА

Изборната нощ: ГЕРБ не приема условия, ДПС и реформаторите готови на преговори, БСП - в опозиция (обобщение)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2392118_izbornata_nosht_gerb_ne_priema_usloviia_dps_i/?ref=rss


Първите прогнозни резултати в изборната нощ обещават силно фрагментиран парламент от 7 или 8 партии, идващ след слабо представяне на доскоро управляващата БСП, отлив на гласове от левицата към малки партии и засилване на дясноцентристкото гласуване. ГЕРБ запазва лидерската си позиция, но с недостатъчен брой депутати, за да сформира самостоятелно правителство. ДПС скъсява дистанцията с БСП за втората позиция. 

В тази напрегната ситуация най-голямата партия отказа да даде официална пресконференция през нощта. Освен тях, изявления в международния пресцентър в НДК няма да направят ББЦ и АБВ. 

"Дневник" следи на живо случващото се в изборната нощ - последните резултати на социолозите, както и заявките на партийните лидери. 

Как вървят засега резултатите, според прогнозата на "Алфа рисърч" при 100% паралелно преброяване на гласовете:



1.59ч. Пресконференцията на реформаторите приключва, а с това официалната част на изборната нощ приключва. В 11ч. сутринта се очаква пресконференция на АБВ, а в 13ч. - на ББЦ. Не е сигурно дали ГЕРБ ще говорят отново пред медиите в понеделник или в някой от следващите дни. 

В понеделник сутрин се очакват първите предварителни резултати от Централната избирателна комисия за получените гласове и процентното отношение между партиите. По-късно през седмицата ще станат известни официалните резултати и данните за преференциалното гласуване. Имената на новите народни представители трябва да бъдат обявени най-късно на 12 октомври.
Create Infographics

1.47ч. Божидар Лукарски отрича да е използвал думите "трик за вдигане на нашия електорат", коментирайки в интервю по-рано тази вечер условията, поставяни преди изборите от реформаторите към ГЕРБ. Декларира, че не е бил разбран правилно и не е цитиран точно, като подчертава, че не е употребявал думата "трик". 

Радан Кънев защитава Лукарски, заявявайки, че му вярва, че не е цитиран точно. 

1.30ч. Дали мандатът на следващият парламент ще е пълен, не зависи от ГЕРБ, защото не постигнаха своите политически цели, заявява лидерът на ДСБ Радан Кънев. Допълва, че смята за все по-актуална идеята си за Народно събрание с кратък живот и ясно очертани приоритети за спешни реформи, след което да има нови избори.  

1.20ч. Божидар Лукарски повтаря, че реформаторите няма да поставят ултиматуми на ГЕРБ, защото са национално отговорни политици. ГЕРБ са в правото си да определят както персоналния състав на правителството, така и с кого ще преговаря, казва той. Думата взима лидерът на ДСБ Радан Кънев, който посочва, че със сигурност реформаторите няма да участват в управление с ДПС.


1.15ч.   Ако ГЕРБ не е в състояние за втори път да състави правителство, след като е първа политическа сила, значи има нещо дълбоко ненаред, казва Меглена Кунева ("Движение България на гражданите") на въпрос дали реформаторите ще поставят условия на ГЕРБ за подкрепа и какви.

1.08ч. Започва пресконференцията на реформаторите. Лидерът на СДС Божидар Лукарски оцени като много добро представянето на блока и повтори, че очаква резултатите да станат още по-високи след като пристигнат данни за гласуването в чужбина. 

0.53ч. В интервю за "24 часа" Божидар Лукарски обявява, че реформаторите не са в положение да поставят условия на ГЕРБ в замяна на своята подкрепа и че е нормално лидерът на победилата в изборите партия да бъде излъчен за премиер. Той допълва, че поставянето на условия Борисов да не е министър-председател е било "трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега". Интервюто беше публикувано два часа, след като Бойко Борисов даде ясно да се разбере, че няма да отстъпи премиерския пост на друг и призова партиите да премислят резултатите си и условията, които поставят на ГЕРБ преди да се стигне до разговори за бъдещето на страната. Очаква се на пресконференцията да бъде поставен въпросът дали условията са още актуални и какви ще са те. 

0.44ч. Очаква се последната пресконференция за тази нощ да е на "Реформаторския блок". Останалите партии след четвъртата позиция отказаха да говорят тази вечер и вероятно ще направят изявления утре. 

0.36ч. Местан упорито избягва директен отговор за възможни коалиции и евентуалното участие на ДПС в бъдещото управление, като оставя възможности за всякакви преговори. Той подчертава за втори път тази вечер, че от устата му няма да бъде чуто "заклинание за непартниране" и повтаря, че основното изискване на партията му е новата власт да има евроатлантическа ориентация.  

Според него ценностното мнозинство без ДПС е трудно мислимо, защото стойността на българския етнически модел нараствал и партията му - като един от съархитектите на този проект, трябва да се осмисли като стратегически ресурс на България.


0.22ч. Не поставяме условия пред никого, още по-малко пред партията, която е първа по резултат, заявява лидерът на ДПС Лютви Местан. Той обаче допълва, че евроатлантизмът, върху който задължително трябва да стъпи следващото управление, не предполага участието на крайно националистически формации в управлението. 

0. 15ч. Започва пресконференцията на ДПС

0.08ч. Пред сградата на НДК, където се помещава Районната избирателна комисия в София, се вие опашка от представители на секционни комисии, които чакат да предадат изборните книжа, съобщава БНТ.

23.48ч. Не смятам, че БСП щеше да постигне по-добър резултат, ако се беше явила самостоятелно, казва Миков в отговор на въпрос на "Дневник". На друг въпрос той коментира, че някои от съпартийците му са се увлекли в префенециалната кампания и са размили фокуса на партийната кампания, но уточнява, че не предвижда наказания за тях. 

23.36ч.  Лидерът на БСП заявява, че носи лична отговорност за резултатите на социалистите на вота днес.

23.23ч. - "Трудно се постига стабилност, когато не се отстъпва" - с тези думи Михаил Миков отговаря на въпрос дали изключва напълно възможността партията му да не е в опозицията, а да участва в преговори за участие в управлението. По-рано тази вечер лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова партиите да преспят, да изчакат окончателните резултати и да осмислят условията, които поставят на победителя в изборите. 

23.10ч. Лидерът на БСП Михаил Миков признава поражението на партията си и декларира, че тя ще бъде отговорна опозиция. Заявява готовност да участва в преговори по важните за обществото теми, но не и в задкулисни уговорки.

23.06ч. Първата пресконференция за изборната нощ - на БСП, започва. "Дневник" излъчва пряко пресконференциите от НДК. 

22.59ч. Данни за гласуването за различните партии по пол



22.57ч. Данни за избирателната активност по населени места.

22.55ч. Осем формации в парламента - ГЕРБ, БСП, ДПС, "Реформаторският блок", "Патриотичният фронт", "България без цензура", "Атака" и АБВ.  Това сочат прогнозите на социологическата агенция "Алфа рисърч" при 100% паралелно броене на гласовете. 

22.11ч. Очаква се първата пресконференция тази нощ да започне в 23ч. Тя ще е на БСП. Лидерът на партията Михаил Миков отказа изявления на влизане в НДК. 

22.09ч. Гласувалите за Реформаторския блок са използвали най-много възможностите на преференцията днес, показват данните от екзит пола на "Алфа рисърч". Според тях 55 на сто от далите гласа си за тази партия са направили и преференциален избор.


21.52ч. Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че силното представяне на ДПС е добра новина за България и направи анонс към ГЕРБ за съвместни действия в името на волята на избирателя.

"От мен няма да чуете заклинание за непартниране", декларира Местан.


"Силният вот за ДПС е възможно най-добрата новина за България, защото гласовете за ДПС, са гласове за националното съгласие. Време е да скъсаме с изолационизма и да намерим воля за съгласие. Нека преспим с окончателни резултати, да ги анализираме с дължимото уважение към суверена и да прочетем вярно онова, което е кодирано във вота на избирателя", призова Местан, като повтори призива на Бойко Борисов по-рано тази вечер за смирение и преосмисляне на резултатите, позициите и условията на партийните лидери. 


21.45ч. Мая Манолова (БСП): Загубата е сериозна, хората ни наказаха. Това каза на влизане в НДК  

21.40 ч. Всеки втори ром е гласувал за ДПС, сред хората с основно образование първа политическа сила също е ДПС. Това показват резултатите на "Алфа рисърч"

21.35 ч. Никой не спечели тези избори. Всички ги загубиха. По-добре да се отиде към коалиция в управлението, отколкото да не бъде сформирано правителство. Около това мнение се обединиха в студиото на "Нова телевизия" Георги Кадиев от БСП и Ивайло Калфин от АБВ

21.29ч. Разочарование от изборните резултати, предвещаващи нестабилност, упреци към неучаствалите и към пусналите "неправилна" бюлетина. Това са настроенията, които преобладават в първите отзиви във "Фейсбук" след предсрочното гласуване 



21.25 ч. Според 80% от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" партиите в 43-тото Народно събрание ще са осем.

Социалистите са притеснени да не се окажат трета политическа сила.

21.15 ч. "Алфа рисърч" обяви данни за избирателите на основните партии по възраст.

21.10 ч. "Алфа Рисърч": ДПС и "Атака" са наравно сред избирателите във Варна и Пловдив към 18 ч.

21.05 ч. Данните, след 50% паралено преброяване на "Алфа рисърч", дават прогноза за осем партии в парламента: ГЕРБ получава 33%, БСП 15.2%, ДПС 14.2%, Реформаторски блок 9.1%, Патриотичен фронт 7.5, България без цензура 6.1, АБВ 4.4%, Атака 4.4%. При това положение ГЕРБ ще има 85 депутати, БСП 39, ДПС 36, Реформаторски блок 23, "Патриотичен фронт 19, България без цензура 16, АБВ 11 и Атака 11 народни представителя.

20.45ч. Прогнозната избирателна активност към 19 ч. за страната е била 49 %, показват данните на агенция "Алфа рисърч", предаде БНТ. Данните на ЦИК са 46.6% от представена информация от 16 избирателни комисии. Вижте сравнение с избирателната активност на последните два парламентарни вота: 

Create Infographics
20.35ч. Корнелия Нинова: Хората ни изпращат в опозиция, спечелилите да поемат управлението

20.30 ч. Радан Кънев: "Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Очевидно е, че "Реформаторският блок" взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление".

20.00 ч. Общо 77 059 български граждани са упражнили своя вот в изборите за Народно събрание в чужбина до 19 ч. българско време, съобщиха от външно министерство. Най-много са гласувалите в Турция – 38 766 души.


20.05ч. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че макар и убедителен победител, трудно ще състави правителство при толкова силно фрагментиран парламент. В половинчасово изявление, с което замести официалната си пресконференция в нощта след вота, той призова лидерите на останалите партиид а си дадат сметка за получените резултати и за тежестта си в политическия живот, след което да премислят условията си и едва тогава да започнат преговори за бъдещето на страната. 


20.00 ч. Депутатът от БСП Георги Кадиев разкритикува и предишното, и сегашното ръководство на лявата партия, пропуснало, според него времето да направи промени и реформи в партията.

20.00ч. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално край на изборния ден.  Избирателната активност по данни на ЦИК към 17.30 часа е 39.2 %. Според "Алфа рисърч" в края на изборния денизбирателната активност е 49%. В ЦИК са постъпили над 200 сигнала за нарушения.

19.50 ч. Избирателната активност в известния като "бастион на ДПС" град Кърджали е била неочаквано ниска - едва 32 %. Това сочат прогнозните резултати на "Алфа рисърч"

19.15 ч. Първите реакции от партиите:

Румяна Бъчварова (ГЕРБ): Търсим дясноцентристко управление и правителство. Ако тези резултати се запазят, това може би ще е възможно. 


Петър Москов, "Реформаторски блок": "Нови политики и реформи трябва да се вършат от нови лица. Ние няма да подкрепяме БСП или ГЕРБ, а програмна декларация за управление. Хората не са кандидатствали за работа при Бойко Борисов или Петър Москов, а за промяна", коментира той пред "Нова телевизия".

Божидар Лукарски от Реформаторския блок: За нас единствената възможна коалиция е дясно-център. Нашият резултат ще се вдигнат с гласовете от чужбина.

Атанас Мерджанов, БСП: Очевидно това е тежък провал на изборите за БСП. 

Николай Бареков, лидер на "България без цензура": Правителство трябва да има, категоричен съм. Тази вечер няма да правя повече коментари по прогнозните резултати. Политиците обсъждат изборите в телевизионните студиа - тези хора ми изглеждат смешни, защото говорят преди да са известни  окончателните данни.

Ангел Джамбазки, ВМРО: Много ще е трудно ББЦ да подкрепи мнозинство, съставено от ГЕРБ и Реформаторите. Все пак, по-добре е да има правителство, отколкото нови избори.

19.00 ч. Първите резултати и разпределение на мандати

19.00 ч. "Алфа рисърч" първи прогнозни данни от екзитпол към 18 часа - ГЕРБ 33.2%, БСП 16.5%, ДПС 14.1%, РБ 8.7%, ББЦ 6.3%, Патриотичен фронт 6.0, АБВ 4.1, Атака 3.9.

"Галъп" първи прогнозни данни - ГЕРБ 33.9%, БСП 16.1%, ДПС 14.0%, РБ 8.6%, Патриотичен фронт 6.3, ББЦ 5.9%, Атака 4.9, АБВ 4.4.

Според "Алфа рисърч" при шест партии в парламента ГЕРБ ще има 90 депутати, БСП - 45, ДПС - 38, РБ- 23, ББЦ - 17, "Патриотичен фронт" - 16 и АБВ - народни представители.

Данните на "Екзакта Рисърч Груп: ГЕРБ 35%, "БСП лява България"15%, ДПС 14%, Реформаторския блок 9.5%, "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" 6,5%, Коалиция "България без цензура" 6.5%, "Атака" 5%, АБВ 4%.

Изборната нощ: И реформаторите обявиха, че няма да поставят условия на ГЕРБ (обновена в 01.27ч)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2392118_izbornata_nosht_i_reformatorite_obiaviha_che_niama_da/?ref=rss


Първите прогнозни резултати в изборната нощ обещават силно фрагментиран парламент от 7 или 8 партии, идващ след слабо представяне на доскоро управляващата БСП, отлив на гласове от левицата към малки партии и засилване на дясноцентристкото гласуване. ГЕРБ запазва лидерската си позиция, но с недостатъчен брой депутати, за да сформира самостоятелно правителство. ДПС скъсява дистанцията с БСП за втората позиция. 

В тази напрегната ситуация най-голямата партия отказа да даде официална...

Изборната нощ: ДПС обяви, че не поставя други условия, освен евроатлантизма (обновена в 00.39ч)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2392118_izbornata_nosht_dps_obiavi_che_ne_postavia_drugi/?ref=rss


Първите прогнозни резултати в изборната нощ обещават силно фрагментиран парламент от 7 или 8 партии, идващ след слабо представяне на доскоро управляващата БСП, отлив на гласове от левицата към малки партии и засилване на дясноцентристкото гласуване. ГЕРБ запазва лидерската си позиция, но с недостатъчен брой депутати, за да сформира самостоятелно правителство. ДПС скъсява дистанцията с БСП за втората позиция. 

В тази напрегната ситуация най-голямата партия отказа да даде официална...

Изборната нощ: БСП остава в опозиция (обновена в 23.59ч)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2392118_izbornata_nosht_bsp_ostava_v_opoziciia_obnovena_v/?ref=rss


Първите прогнозни резултати в изборната нощ обещават силно фрагментиран парламент от 7 или 8 партии, идващ след слабо представяне на доскоро управляващата БСП, отлив на гласове от левицата към малки партии и засилване на дясноцентристкото гласуване. ГЕРБ запазва лидерската си позиция, но с недостатъчен брой депутати, за да сформира самостоятелно правителство. ДПС скъсява дистанцията с БСП за втората позиция. 

В тази напрегната ситуация най-голямата партия отказа да даде официална...

Изборната нощ: Осем формации в парламента (обновена в 22.59ч)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2392118_izbornata_nosht_osem_formacii_v_parlamenta_obnovena_v/?ref=rss


Първите прогнозни резултати в изборната нощ обещават силно фрагментиран парламент от 7 или 8 партии, идващ след слабо представяне на доскоро управляващата БСП, отлив на гласове от левицата към малки партии и засилване на дясноцентристкото гласуване. ГЕРБ запазва лидерската си позиция, но с недостатъчен брой депутати, за да сформира самостоятелно правителство. ДПС скъсява дистанцията с БСП за втората позиция. 

В тази напрегната ситуация най-голямата партия отказа да даде официална...

На живо: Изборната нощ

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2392118_na_jivo_izbornata_nosht/?ref=rss


Първите прогнозни резултати в изборната нощ обещават силно фрагментиран парламент от 7 или 8 партии, идващ след слабо представяне на доскоро управляващата БСП, отлив на гласове от левицата към малки партии и засилване на дясноцентристкото гласуване. ГЕРБ запазва лидерската си позиция, но с недостатъчен брой депутати, за да сформира самостоятелно правителство. ДПС скъсява дистанцията с БСП за втората позиция. 

В тази напрегната ситуация най-голямата партия отказа да даде официална...

Христова: Затворете политиците в една стая, за да се разберат

http://www.cross.bg/hristova-inzhenerna-namesa-1433577.html

/КРОСС/ "Не може да продължаваме в тази криза и след няколко месеца да имаме нови избори. Би трябвало тези хора да седнат на една маса, да не излизат от една стая и да вземат, по някакъв начин, да се договорят и да вземат решение за пренареждане из основи на основните правила в държавата, да си стиснат ръцете и за година-година и половина да го реализират." За това призова в предизборното студио "България гласува" по TV7 и NEWS7 политическият психолог Антоанета Христова. Тя коментира и идеята за задължително гласуване. "Много отдавна съм убедена, че когато се стигне до такава криза, в която не може да се направи правителство и няма изглед за повече от една година, то тогава се разбира, че има нужда от "инженерна намеса". Тази "инженерна намеса" ще даде малко сила на големите партии и ще им даде усещането за малко повече власт", обясни Антоанета Христова.  

Борисов: Не виждам как ще се състави правителство

http://www.moreto.net/novini.php?n=266442

При тази конфигурация не виждам как ще се направи правителство. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатите от парламентарните избори. Според него не може да има претенции от страна на партии, които имат 8 %. Най-тежкият сценарий е нови избори през декември, каза Борисов.

Временни резултати от РИК-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266444

По информация от Районната избирателна комисия във Варна към 21.34 часа и обработени протоколи от 25 секции, резултатите са следните Движение 21 - 3,08% Реформаторки блок - 10,59% ГЕРБ - 38,18% Атака - 5,59% ББЦ - 5,25% АБВ - 5,04 ДПС - 4,04 Глас народен - 1,92 БСП - 11,96 Патриотичен фронт - 9,96 Посочените данни са само на партии и коалиции получили над 1% от гласовете.

Веско Ешкенази свири на цигулка антика, но само ако времето не е сухо или влажно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4347459

С коя цигулка ще свири на поредния си концерт в България, Веско Ешкенази пази в тайна до последния момент. Винаги носи със себе си и копие на инструмента, което да използва, ако климатът не е подходящ за оригинала. 

Ако времето е много сухо и топло, старото дърво на цигулката може да се напука. А ако е твърде влажно - лепилото би започнало С коя цигулка ще свири на поредния си концерт в България, Веско Ешкенази пази в тайна до последния момент. Винаги носи със себе си и копие на инструмента, което да използва, ако климатът не е подходящ за оригинала. Ако времето е много сухо и топло, старото дърво на цигулката може да се напука. А ако е твърде влажно - лепилото би започнало

"Алфа рисърч": 44% от ромите са подкрепили ДПС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4351076

Твърдият електорат на ДПС, която е на път да стане втора политическа сила, измествайки БСП, е подкрепен със стабилен ромски вот, показва прочуване на „Алфа рисърч“, представено пред БНТ.
88% от гласовете за ДПС са на турци, а 44% от тях – на цигани. Едва 3% от българите са подкрепили партията, показва още изследването. Твърдият електорат на ДПС, която е на път да стане втора политическа сила, измествайки БСП, е подкрепен със стабилен ромски вот, показва прочуване на „Алфа рисърч“, представено пред БНТ. 88% от гласовете за ДПС са на турци, а 44% от тях – на цигани. Едва 3% от българите са подкрепили партията, показва още изследването.

Дали ще подкрепим ГЕРБ зависи от разговорите, които ще водим, обяви Ангел Джамбазки

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394267_dali_shte_podkrepim_gerb_zavisi_ot_razgovorite_koito/?ref=rss


Дали ще подкрепим ГЕРБ зависи от разговора, който ще водим, а засега не сме провери такъв. Това каза пред "Нова телевизия" Ангел Джамбазки от "Патриотичния фронт".  

По думите му "Патриотичният фронт" иска нормално, патриотично управление на България. "Искаме да видим окончателните резултатите. След това всички, които са част от това Народна събрание, трябва да седнем заедно и да поговорим за това кой как вижда бъдещето на държавата. За нас са важни няколко неща – доходи,...

Паралелната извадка в Поморие: ГЕРБ – 27,97%, ДПС – 19,86%, НФСБ и ВМРО – 13,44%

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gIcujsBW8nU/

На територията на община Поморие най-много са гласувалите избиратели за ПП “ГЕРБ”- 3374 гласа или 27,97%. След тях ПП “ДПС” се нарежда като втора политическа сила с 2396 гласа или 19,86%, сочат данните от паралелната извадка. Като трета политическа сила се нарежда КП “ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО” – 1622 гласа или 13,44%. Следват:КП “БСП лява България” - 969 гласа или 8,03%,  КП “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” – 817 гласа или 6,77%, КП “РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК” – 598 гласа или 4,96%, КП коалиция АБВ – 319 гласа или 2,64%, ПП “АТАКА” – 189 гласа или 1,57%.

Ето какви са резултатите от гласуването по секции на територията на община Поморие.

Изтегли като файл (XLSX, 15KB)

Положението се спече с 8 партии в НС

http://frognews.bg/news_77651/

Парламентът ще бъде съставен от 8 партии. Това сочат данните на социологическа агенция "Галъп", които са изчислени на базата на 80% от паралелното преброяване, предаде bTV. Ето и резултатите:

Манолова: Хората ни дадоха пореден урок

http://www.cross.bg/greshki-dopysnali-manolova-1433576.html

/КРОСС/ „Не се чувствам добре. Загубата е сериозна, хората ни наказаха. Дадоха ни пореден урок", каза на влизане в НДК Мая Манолова от БСП. "Оценката е ясна - очевидно сме допуснали много грешки", каза още тя. По думите й са допуснали много грешки и трябват анализ, и промени. Според нея проблемът не е в лидера Михаил Миков. „Най-лесно е да се хвърли вината върху един новоизбран председател", каза още тя в ефира на Нова телевизия.    

Манолова: Загубата е сериозна, очевидно сме допуснали много грешки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4351069

"Очевидно не се чувствам добре, загубата е сериозна. Хората ни наказаха". Това каза Мая Манолова от БСП пред Сашо Диков в НДК.
Може и така да се каже - "убийствен" резултат, призна тя.
"Очевидно сме допуснали много грешки, трябва да има промени", заяви Манолова. "Вината не е у Миков. Всички ние очевидно сме грешили. "Очевидно не се чувствам добре, загубата е сериозна. Хората ни наказаха". Това каза Мая Манолова от БСП пред Сашо Диков в НДК. Може и така да се каже - "убийствен" резултат, призна тя. "Очевидно сме допуснали много грешки, трябва да има промени", заяви Манолова. "Вината не е у Миков. Всички ние очевидно сме грешили.

В "Патриотичен фронт" си представят правителство като на Меркел

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394265_v_patriotichen_front_si_predstaviat_pravitelstvo_kato/?ref=rss


В Патриотичния фронт си представят, че при тези резултати от изборите у нас може да се създаде кабинет с широка коалиция по подобие на този в Германия. Това обяви на влизане в НДК Красимир Каракачанов от "Патриотичния фронт". Според него е възможно по модел на Германия при задълбочени преговори по основните въпроси, които предстои да се решават в България, да се състави коалиция, която да управлява.

Каракачанов припомни, че това у нас досега е непознато и всичко се е договаряло "на...

Манолова: Това е убийствен резултат, хората ни наказаха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4351060

"Очевидно не се чувствам добре, загубата е сериозна. Хората ни наказаха". Това каза Мая Манолова от БСП пред Сашо Диков в НДК. Може и така да се каже - "убийствен" резултат, призна тя. "Очевидно сме допуснали много грешки, трябва да има промени", заяви Манолова. "Вината не е у Миков. Всички ние очевидно сме грешили.

Един глас е равен на една кокошка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349750

“То те политиците нещо го въртяха, сукаха и уж си намаляваха субсидията, ама май пак си взимат по 10-11 лева за един подаден глас на изборите. Колкото струва една кокошка, която снася яйца. Ама я я гледай кокошката, да видиш как е - фуражът скъп, може да се разболее и да даде фира. А на политиците и партиите им е гарантирано - те си вземат от “То те политиците нещо го въртяха, сукаха и уж си намаляваха субсидията, ама май пак си взимат по 10-11 лева за един подаден глас на изборите. Колкото струва една кокошка, която снася яйца. Ама я я гледай кокошката, да видиш как е - фуражът скъп, може да се разболее и да даде фира. А на политиците и партиите им е гарантирано - те си вземат от

Каракачанов: Няма да се продадем за министерски кресла

http://frognews.bg/news_77650/

Преди са се състави кабинет, трябва да се каже какво ще прави този кабинет. За нас е важно да се състави правителство.

Валери Симеонов: Не сме готови на никакви компромиси

http://www.cross.bg/valeri-ychastvame-kompromisi-1433575.html

/КРОСС/ „Не говорим за РБ, за ГЕРБ или БСП, а за промяна. Ние няма да участваме в правителство, в което се разпределя тип „ти на мене аз на тебе". В Германия три месеца преговаряхме и фиксираха всичко. „ Това заяви в НДК лидерът на ВМРО, част от Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов. „Не сме готови на никакви компромиси. Няма да участваме в правителството на всяка цена", подчерта от своя страна Валери Симеонов, лидер на НФСБ.  

Янаки Стоилов призна: Това е най-тежката загуба на БСП в парламентарни избори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4351067

Това е най-тежката загуба на БСП в парламентарни избори за всички тези години. Имам предвид главно абсолютният брой гласове, тъй като за мандатите още точно не можем да кажем". Това сподели пред журналисти водачът зам.-председателят на НС на БСП и водач на листата на коалиция "БСП – лява България” в Пазарджик Янаки Стоилов. Това е най-тежката загуба на БСП в парламентарни избори за всички тези години. Имам предвид главно абсолютният брой гласове, тъй като за мандатите още точно не можем да кажем". Това сподели пред журналисти водачът зам.-председателят на НС на БСП и водач на листата на коалиция "БСП – лява България” в Пазарджик Янаки Стоилов.

Янаки Стоилов: Това е най-тежката загуба на БСП в парламентарни избори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4351056

Това е най-тежката загуба на БСП в парламентарни избори за всички тези години. Имам предвид главно абсолютният брой гласове, тъй като за мандатите още точно не можем да кажем Това е най-тежката загуба на БСП в парламентарни избори за всички тези години. Имам предвид главно абсолютният брой гласове, тъй като за мандатите още точно не можем да кажем". Това сподели пред журналисти водачът зам.-председателят на НС на БСП и водач на листата на коалиция "БСП – лява България” в Пазарджик Янаки Стоилов.

ГЕРБ печели и във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266443

На днешните предсрочни парламентарни избори най-много варненци са подкрепили ГЕРБ - 37% (33,2% за страната). Подкрепата за БСП от гласувалите във Варна е само 10% на фона на 16,5% гласували за партията за цяла България. Това става ясно от данните на "Алфа Рисърч към 18:00 часа.

Манолова, сломена: Сериозна загуба, много грешки

http://frognews.bg/news_77649/

Всеки един от нас ще носи отговорност за резултата си, каза Мая Манолова от БСП. Сериозна загуба очевидно сме допуснали много грешки, за които хората ни наказват.

ДПС взе 50% от вота на циганите

http://news.ibox.bg/news/id_1662184108

83% от българските граждани от турски произход са подкрепили ДПС

Паралелното преброяване вкарва 8 партии в парламента

http://econ.bg/Новини/Паралелното-преброяване-вкарва-8-партии-в-парламента_l.a_i.574006_at.1.html

8 партии ще влязат в 43-тото Народно събрание. Това става ясно от предварителното преброяване на „Галъп Интернешънъл“ на базата на 80% от гласовете,...

Референдумът в Радомир се провали

http://pik.bg/референдумът-в-радомир-се-провали-news233949.html

Референдумът в Радомир се провали

Референдумът в Радомир не успя, съобщи Мироглед.

Първото допитване до народа се провали заради ниска активност, която не прескочи 50%. Над 10 000 избиратели трябваше да отидат до урните, но в  общината гласуваха малко над 9 000.

Радомирци отговаряха на въпроса „Съгласни ли сте община Радомир  да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и  преработка на подземни богатства?“. За съжаление, се оказа, че местните не са особено заинтересовани и гласувалите на изборите за народно събрание, както и на референдума бяха крайно недостатъчни, за да бъде признат той.

Все още окончателните резултати от допитването не са ясни и не се знае все пак дали повече хора са гласували с „да” или с „не”.

Умира цар Самуил

http://chronicles.actualno.com/Umira-car-Samuil-news_52963.html

Самуил е български цар, управлявал България от 997 г. до 6 октомври 1014 г. Той е първият владетел от династията на комитопулите. От около 971 г. Самуил управлява България съвместно с тримата си брат...

Местан: Не поставяме условия пред никого

http://politics.actualno.com/Mestan-Ne-postavjame-uslovija-pred-nikogo-news_53288.html

Щабът до последно умуваше да даде тази пресконференция или не. Защото тази вечер думите могат да се окажат големия ни враг. Трябва да бъдем внимателни в посланията си. Така започна пресконференцията н...

Кънчо Стойчев: Най-вероятна е коалицията между ГЕРБ и ДПС

http://www.cross.bg/stoiichev-kuncho-vtorata-1433574.html

/КРОСС/ Резултатите на БСП и ДПС са толкова близки, че при крайния резултат може да се окаже, че втората политическа сила е ДПС, прогнозира пред Би Ти Ви социологът Кънчо Стойчев. Въпросът с третото място на ДПС не е предрешен, коментира още Стойчев и добави, че най-вероятна е коалицията между ГЕРБ и ДПС. Възможни са две коалиции - с ДПС или с БСП, но втората е малко вероятна, коментира Стойчев.    

БСП ще коментира резултатите от изборите на пресконференция от 23 часа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4351051

Единствена от всички политически сили досега БСП обяви, че ще даде пресконференция днес, която ще започне в 23 часа. Това съобщи лидерът на червената партия Михаил Миков в Единствена от всички политически сили досега БСП обяви, че ще даде пресконференция днес, която ще започне в 23 часа. Това съобщи лидерът на червената партия Михаил Миков в

Всеки втори ром е гласувал за ДПС (графика)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394261_vseki_vtori_rom_e_glasuval_za_dps_grafika/?ref=rss


Всеки втори ром е гласувал за ДПС, сред хората с основно образование първа политическа сила също е ДПС. Това показват резултатите на "Алфа рисърч" представени пред БНТ. 44 % от ромското население е избрало партията на Лютви Местан.

Сред гласоподавателите с висше и средно образование предпочитаните партии са ГЕРБ и Реформаторския блок. За тези две партии са гласували и българите.
Create Infographics


Всеки втори ром е гласувал за ДПС

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394261_vseki_vtori_rom_e_glasuval_za_dps/?ref=rss


Всеки втори ром е гласувал за ДПС, сред хората с основно образование първа политическа сила също е ДПС. Това показват резултатите на "Алфа рисърч" представени пред БНТ. 44 % от ромското население е избрало партията на Лютви Местан.

Сред гласоподавателите с висше и средно образование предпочитаните партии са ГЕРБ и Реформаторския блок. За тези две партии са гласували и българите.


Кънев: Двупартийно правителство не е възможно

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kynev-dvupartijno-pravitelstvo-ne-e-vyzmozhno-6024032

Патриотичният фронт иска „нормално, патриотично управление“, каза Ангел Джамбазки

ЦИК: 46.8% активност при 50% преброяване

http://offnews.bg/news/n_1/n_398995.html

46.80 % е избирателната активност в страната от данните от 16 РИК-а от всички 31, които са подали информация в ЦИК към 19.00 часа. Това обяви говорителят на ЦИК Александър Андреев. Централната комисия обяви края на изборния ден в страната по време на заседание в 20.00 часа. Андреев обясни, че няма по-различни сигнали и жалби за нарушения от тези, които по-рано днес бяха обявени. „Жалбите и сигналите в изборния ден се отнасят до нарушения от страна на СИК. Имаше и подадени такива за предизборна кампания, за обявяване на социологически проучвания от страна на сайтове. Взехме решение, да бъдат издадени актове за установяване на нарушение и след това да бъдат изпратени на областните управители, за издаване на наказателни постановления. В секциите в Турция имаше сигнали, затова, че с автобуси са извозвани избиратели”, уточни Андреев.

Изборите в Донецк ще бъдат признати за легитимни

http://www.cross.bg/izbori-izborite-priznati-1433573.html

/КРОСС/ Изборите, които трябва да се проведат в Донецка народна република, ще бъдат признати за лeгитимни независимо от броя на явилите се, заяви председателят на Върховния съвет на ДНР Борис Литвинов. Той подчерта, че ако повече от половината избиратели гласуват на изборите, това ще е триумф за ДНР, но дори и по-малкият брой явили се няма да бъде пречка за признаване на легитимността. Според Литвинов на изборите гласоподавателите може да се окажат по-малко, отколкото на референдума през май 2014 г., тъй като повечето хора са напуснали територията на Донецк, предава Гласът на Русия. На 2 ноември в ДНР са насрочени избори за лидер на републиката, а също и парламентарни избори.    

Кадиев и Калфин: По-добре коалиция, отколкото без правителство

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394260_kadiev_i_kalfin_po-dobre_koaliciia_otkolkoto_bez/?ref=rss


Никой не спечели тези избори. Всички ги загубиха. По-добре да се отиде към коалиция в управлението, отколкото да не бъде сформирано правителство. Около това мнение се обединиха в студиото на "Нова телевизия" Георги Кадиев от БСП и Ивайло Калфин от АБВ. 

"Резултатът сега не е крах, но е тежка загуба. И резултатът на ГЕРБ е лош. Партията, която се промени първа, ще спечели повече гласове", заяви Кадиев. По думите му потенциална коалиция между ГЕРБ и БСП се решава на затворени врати....

БСП май единствена ще даде пресконференция днес - от 23 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4351039

Единствена от всички политически сили досега БСП обяви, че ще даде пресконференция днес, която ще започне в 23 часа.
Това съобщи лидерът на червената партия Михаил Миков в НДК.                                                                                                                                                                              Единствена от всички политически сили досега БСП обяви, че ще даде пресконференция днес, която ще започне в 23 часа. Това съобщи лидерът на червената партия Михаил Миков в НДК.                                                                                                                                                                             

Огнян Минчев: Подкрепата към ДПС в Северна България се увеличава

http://frognews.bg/news_77647/

Подкрепата към ДПС в Северна България, Кюстендил и Перник се увеличава. Въпрос е дали това се дължи на любов към партията или на въздействие?!

Гръм! ДПС печели с гласове от Западна Европа

http://frognews.bg/news_77648/

ДПС печели второто място на предсрочното избори. И не с гласовете от Турция, а от Западна Европа. Тази "бомба" хвърли в студиото на bTV бившият земеделски министър Мехмед Дикме.

Kleta maika Bulgariq - първи коментари на изборните резултати във "Фейсбук"

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394207_kleta_maika_bulgariq_-_purvi_komentari_na_izbornite/?ref=rss


Разочарование от изборните резултати, предвещаващи нестабилност, упреци към неучаствалите и към пусналите "неправилна" бюлетина. Това са настроенията, които преобладават в първите отзиви във "Фейсбук" след предсрочното гласуване днес.

"Българският народ очевидно е надминал римляните - иска само зрелища. Да ни е честит 43-я Народен цирк, другарки и другари", гласи един от коментарите.

Мнозина избраха иронията - "По повод днешното ВОТуване се боядисах някак ...по-блондинка....

Янаки Стоилов: Време е да се занимаем със себе си

http://frognews.bg/news_77646/

Резултатът на БСП се дължи на това, че участвахме в управлението през последната година, и на кризата между ЕС и Русия.

Таджикистан блокира достъпа до Facebook

http://www.cross.bg/facebook-vecherta-tadzhikistan-1433572.html

/КРОСС/ Достъпът до социалната мрежа Facebook е бил блокиран в неделя вечерта от всичките 8 интернет доставчици в Таджикистан, предава РИА "Новости". Съобщава се, че потребителите са имали трудности със сайта още от събота вечерта и се опитват да заобиколят забраната. Предполага се обаче, че антиправителствени протести, подготвяни чрез Facebook, са били причината властта да се намеси и да спре достъпа.  

Галъп при 80% паралелно преброяване: 8 партии в НС, Атака и АБВ - вътре

http://offnews.bg/news/n_1/n_398990.html

Според данните при 80% паралелно преброяване на "Галъп"  "Атака" и АБВ преминават четирипроцентовата бариера - съответно с 4,6 и 4,2 процента. Данните представи по БНТ социологът Живко Георгиев. За ГЕРБ са гласували 33,8 процента, за "БСП лява България" - 16, за ДПС - 14, за Реформаторския блок - 8,7, за Патриотичния фронт - 7,1, за "България без цензура" - 5,5. Ето и прогнозното разпределение по мадати:

Паралелното преброяване на "Галъп": 8 партии в новия парламент, 0,4% разлика между БСП и ДПС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4351004

Парламентът ще бъде съставен от 8 партии. Това сочат данните на социологическа агенция "Галъп", които са изчислени на базата на 80% от паралелното преброяване, предаде bTV.
ГЕРБ - 33,8%
БСП - 16,0%
ДПС - 15,6%
РБ - 8,7%
ПФ - 7,1%
ББЦ - 5,5%
Атака - 4,6%
АБВ - 4,2%
Според " Галъп" избирателната активност е била 45%. Парламентът ще бъде съставен от 8 партии. Това сочат данните на социологическа агенция "Галъп", които са изчислени на базата на 80% от паралелното преброяване, предаде bTV. ГЕРБ - 33,8% БСП - 16,0% ДПС - 15,6% РБ - 8,7% ПФ - 7,1% ББЦ - 5,5% Атака - 4,6% АБВ - 4,2% Според " Галъп" избирателната активност е била 45%.

Галъп при 80% от гласовете: БСП - 16%, ДПС - 15,6%. 8 партии в новия парламент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350981

Парламентът ще бъде съставен от 8 партии. Това сочат данните на социологическа агенция Парламентът ще бъде съставен от 8 партии. Това сочат данните на социологическа агенция "Галъп", които са изчислени на базата на 80% от паралелното преброяване, предаде bTV  ГЕРБ - 33,8% БСП - 16,0% ДПС - 15,6% РБ - 8,7% ПФ - 7,1% ББЦ - 5,5% Атака - 4,6% АБВ - 4,2% Според " Галъп" избирателната активност е била 45%.

Бареков категоричен: Правителство трябва да има

http://frognews.bg/news_77645/

"Правителство трябва да има. В това съм категоричен", обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Вижте избирателната активност в Ст.Загора, Сливен и Търговище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350999

Избирателна активност в края на изборния ден: 
Област Стара Загора - 53,5%. Гласували - 164 101 човека
Област Сливен - 42,4%. Гласували - 76 443 човека
Област Търговище - 50,8%. Гласували - 62 909 Избирателна активност в края на изборния ден:  Област Стара Загора - 53,5%. Гласували - 164 101 човека Област Сливен - 42,4%. Гласували - 76 443 човека Област Търговище - 50,8%. Гласували - 62 909

Според "Галъп" разликата между БСП и ДПС се стопява, 8 партии в парламента

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394254_spored_galup_razlikata_mejdu_bsp_i_dps_se_stopiava_8/?ref=rss


Според 80% от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" партиите в 43-тото Народно събрание ще са осем. 

Изследването е поръчано и финансирано от Би Ти Ви. 

Резултатът показва, че ГЕРБ остава лидер с 33.8% от гласовете. 

Втора е БСП с 16 на сто, но ДПС стопява разликата с нея до 15.6%. 

Реформаторският блок взима 8.7%, Патриотичният фронт - 7.1%, "България без цензура" - 5.5%.

Гласовете, подадени за "Атака"  са 4.6%, а АБВ - 4.2%. ...

Първоначалните резултати в битката в София показват преднина за Борисов

http://econ.bg/Новини/Първоначалните-резултати-в-битката-в-София-показват-преднина-за-Борисов_l.a_i.574002_at.1.html

37% от софиянци са гласували за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредните парламентарни избори за 43-то Народно събрание. Това става ясно от...

ЦИК: 46.80 % е избирателната активност в страната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350995

46.80 % е избирателната активност в страната, но само 16 РИК-а са подали информация към 19.00 часа. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев.
ЦИК обяви края на изборния ден в страната по време на заседание в 20.00 часа. Александър Андреев обясни, че няма по-различни сигнали и жалби за нарушения от тези, 46.80 % е избирателната активност в страната, но само 16 РИК-а са подали информация към 19.00 часа. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев. ЦИК обяви края на изборния ден в страната по време на заседание в 20.00 часа. Александър Андреев обясни, че няма по-различни сигнали и жалби за нарушения от тези,

46.80 % избирателната активност в страната, според данни от 16 РИК-ове

http://www.cross.bg/signalite-andreev-strana-1433571.html

/КРОСС/ 46.80 % е избирателната активност в страната към 7 часа, като само 16 РИК-а са подали информация към посочения час. Това стана ясно от изказване на говорителя на ЦИК Александър Андреев пред журналисти. 211 пък са общо сигналите, постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на изборния ден. „Жалбите и сигналите в изборния ден се отнасят до нарушения от страна на СИК. Имаше и подадени такива за предизборна кампания, за обявяване на социологически проучвания от страна на сайтове. Взехме решение, да бъдат издадени актове за установяване на нарушение и след това да бъдат изпратени на областните управители, за издаване на наказателни постановления. В секциите в Турция имаше сигнали, затова, че с автобуси са извозвани избиратели", каза още Андреев.  

Андрей Райчев: Не можем да си позволим нови избори, народът не ги иска

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350985

"ГЕРБ има три варианта за правителство на малцинството - първият е в коалиция с ДПС, вторият - в коалиция с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт, третият вариант е голяма коалиция с БСП", заяви социологът Андрей Райчев пред bTV.
"Не можем да си позволим нови избори - такива са настроенията на хората", коментира Райчев. "ГЕРБ има три варианта за правителство на малцинството - първият е в коалиция с ДПС, вторият - в коалиция с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт, третият вариант е голяма коалиция с БСП", заяви социологът Андрей Райчев пред bTV. "Не можем да си позволим нови избори - такива са настроенията на хората", коментира Райчев.

ЦИК: 46.80 % е избирателната активност в страната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350983

46.80 % е избирателната активност в страната, но само 16 РИК-а са подали информация към 19.00 часа. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев.
ЦИК обяви края на изборния ден в страната по време на заседание в 20.00 часа. Александър Андреев обясни, че няма по-различни сигнали и жалби за нарушения от тези, 46.80 % е избирателната активност в страната, но само 16 РИК-а са подали информация към 19.00 часа. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев. ЦИК обяви края на изборния ден в страната по време на заседание в 20.00 часа. Александър Андреев обясни, че няма по-различни сигнали и жалби за нарушения от тези,

Социалистите са притеснени да не се окажат трета политическа сила

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394246_socialistite_sa_pritesneni_da_ne_se_okajat_treta/?ref=rss


Най-вероятно БСП ще загуби позициите си в смесените райони - Кърджали, Разград и Силистра, откъдето досега имаше по един депутат. Това показват предварителните прогнозни разчети на партията, научи "Дневник". Левицата запазва първото място във Видин и Кюстендил. И в двата района депутатските места са по четири и съответно БСП засега печели по две.

Изпълнителното бюро и националният предизборен щаб заседават в партийната централа на ул. "Позитано" 20. Очаква се тяхната пресконференция...

Миков поздрави ГЕРБ и е готов на открити разговори

http://izbori2014.actualno.com/Mikov-pozdravi-GERB-i-e-gotov-na-otkriti-razgovori-news_53283.html

Макар че все още няма окончателни резултати, решихме да дадем официална пресконференция. Все още не е ясно колко точно политически партии влизат в парламента, но е ясно, че 43-тото Народно събрание ще...

37% за Борисов в Пловдив, 7% - за Бареков

http://offnews.bg/news/n_1/n_398948.html

37% събра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, сочат данните от екзитпола. 16% има втория по резултат водач на листа - Георги Търновалийски от БСП. С трети резултат (10%) е Реформаторският блок с водач на листата Димитър Шишков. Патриотичният фронт с водач на листата Славчо Атанасов има 8%, лидерът на "България без цензура" Николай Бареков събра 7% в родния си град, а ДПС имат 5%. Водач на листата им е Венцислав Каймаканов. Павел Шопов, водач на листата на "Атака" в Пловдив също има 5%, АБВ - 3%. Водач на листата на партията на Първанов е дългогодишният ректор на УНСС и съветник на Първанов Борислав Борисов.

Андрей Райчев: Има 3 варианта пред ГЕРБ за правителство на малцинството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350977

"ГЕРБ има три варианта за правителство на малцинството - първият е в коалиция с ДПС, вторият - в коалиция с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт, третият вариант е голяма коалиция с БСП", заяви социологът Андрей Райчев пред bTV. "Не можем да си позволим нови избори - такива са настроенията на хората", коментира Райчев.

Меглена Кунева: Не беше разумно да атакуваме ГЕРБ през нейния лидер

http://frognews.bg/news_77644/

Задачата оттук нататък е как да направим България работеща. За нас ни трябва квалифицирана подкрепа от парламента за съдебната и административната реформа. Важно е да видим дали ще продължим да слагаме решетки на прозорците си.

ДПС драпа за 2-ро място; Атака също влиза?

http://frognews.bg/news_77642/

Възможно е ДПС да изпревари БСП и да стане втора политическа сила след преброяването на гласовете от чужбина. Официалната информация на Външно министерство гласи, че гласувалите в Турция са 38 766 души.

Таджикистан блокира достъпа до Facebook

http://news.ibox.bg/news/id_1786208338

Вероятно подготвян в мрежата антиправителстен протест е причина властите да наложат

Кънчо Стойчев: Може ДПС да се окаже и втора политическа сила

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394247_kuncho_stoichev_moje_dps_da_se_okaje_i_vtora/?ref=rss


Резултатите на БСП и ДПС са толкова близки, че при крайния резултат може да се окаже, че втората политическа сила е ДПС, прогнозира пред Би Ти Ви социологът Кънчо Стойчев.

По данни на "Галъп интернешънъл" към 19 часа БСП получава 15.9%, а ДПС - 14 на сто. 

Стойчев, който е съсобственик на агенцията, прогнозира, че разместване може да има след като дойдат и гласовете от чужбина и БСП да отстъпи второто място. 

От ДПС раздали 70 000 лв. в Галиче за изборите

http://frognews.bg/news_77643/

Кметът Ценко Чоков и циганската махала в Галиче са политически обединени.Той е бил и близо до избирателните секции.Това предаде от мястото на събитието bTV.

"Алфа рисърч": И "Атака" в парламента, според паралелното броене

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394244_alfa_risurch_i_ataka_v_parlamenta_spored_paralelnoto/?ref=rss



"Атака" също минава 4-процентната бариера за влизане в следващото Народно събрание с шанс да стане осмата политическа сила в новият парламент, ДПС скъсява разликата с БСП, а влизането на още една партия променя сериозно разпределението на мандатите. 

Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа рисърч" при 50% паралелно преброяване на гласовете. 

Управляващият партньор в агенцията Боряна Димитрова коментира, че данните са все пак предварителни и могат да се...

Над 200 сигнала за нарушения са постъпили в ЦИК

http://www.cross.bg/nad-signala-za-narysheniya-sa-postupili-v-tzik-1433570.html

/КРОСС/ 211 общо са сигналите, постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на изборния ден, обобщи пред БНТ говорителят на комисията Александър Андреев. Оплакванията са били разнородни - от неправилна агитация до купуване на гласове. За първи път на избори още в деня на вот присъда за нарушение получи мъж от Плевен, който беше осъден на пробаци - година и един месец. Вчера от държавното обвинение се похвалиха за други две присъди по бързата процедура.  

Р. Кънев: Сериозни преговори, без лични амбиции и драми!

http://frognews.bg/news_77640/

Личните чувства трябва да отстъпят, аз казал ли съм какъв искам да бъда, заяви по НТВ Радан Кънев. Нека видим как ГЕРБ ще разчете резултатите.

Избирателна активност по възраст (графика)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394053_izbiratelna_aktivnost_po_vuzrast_grafika/?ref=rss

Между седем и осем партии и коалиции прескачат четири процентната бариера за влизане в парламента. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок, ББЦ, Патриотичният фронт и АБВ. "Атака" е на ръба на влизането в новото Народно събрание. Това сочат първите прогнозни резултати на социологическата агенция "Алфа рисърч". Избирателната активност към 19 ч. по данни на агенцията е 49 %
Create Infographics


Духовникова праща децата в Чужбина

http://www.monitor.bg/article?id=445624

Актрисата Теодора Духовникова е взела решение след година-две да се установи в чужбина заради децата й. Причината е тяхното образование и реализация. Родната Мишел Пфайфър възпитавала 9-годишната си дъщеря Бояна и по-малката й сестра Ема (на 4 г.) в патриотизъм, но вече съжалява за това. “Като виждам какво става наоколо, мисля, че ще е по-добре за тях да учат и да живеят в чужбина.

Паралелното преброяване на Алфа Рисърч: ГЕРБ с 33%, 15,2% за БСП. Осем партии в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350937

Според паралелното преброяване на „Алфа Рисърч”, цитирано от Нова тв, при обработени 50% процент от извадката ГЕРБ получават 33%, 15.2% е подкрепата за БСП. ДПС получават 14.2 на сто, 9.1% - за Реформаторския блок.
7.5% получават Патриотични фронт, подкрепата за „България без цензура” е 6.1%. АБВ и "Атака" се изравняват с по 4.4 на сто. Според паралелното преброяване на „Алфа Рисърч”, цитирано от Нова тв, при обработени 50% процент от извадката ГЕРБ получават 33%, 15.2% е подкрепата за БСП. ДПС получават 14.2 на сто, 9.1% - за Реформаторския блок. 7.5% получават Патриотични фронт, подкрепата за „България без цензура” е 6.1%. АБВ и "Атака" се изравняват с по 4.4 на сто.

Бареков не иска да говори в НДК

http://econ.bg/Новини/Бареков-не-иска-да-говори-в-НДК_l.a_i.573998_at.1.html

Правителство трябва да има. В това съм категоричен. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на...

Мерджанов си призна: БСП понесе тежка загуба

http://offnews.bg/news/n_1/n_398935.html

"Очевидно БСП претърпява тежка загуба с лоши резултати, каквито определено не сме очаквали. Но това е разбираемо след тежкото управление", заяви пред БНТ Атанас Мерджанов от БСП и добави, че "категоричната победа не е отишла и при ГЕРБ." По думите на Мерджанов това е вотът на гражданите и БСП го приема такъв, какъвто е. "Вотът се разпредели в по-малките партии. Това предполага сериозна нестабилност и са нужни усилия от всички партии, които ще влязат в Народното събрание, но обединението трябва да се търси от водещата партия ГЕРБ", заяви социалистът. "Очевидно сме сбъркали в много неща, за което бяхме наказани. Както по отношение състоянието на БСП, така и по отношение на участието ни в управлението с ДПС досега.", каза още Атанас Мерджанов.

ДПС втора политическа сила?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350914

Възможно е ДПС да изпревари БСП и да стане втора политическа сила. Това може да се случи след преброяването на гласовете от чужбина.
Засега според официалната информация на Външно министерство гласувалите в Турция са 38 766 души. Според бТВ гласовете там са над 50 000. Още гласове за ДПС могат да дойдат и от други страни, Възможно е ДПС да изпревари БСП и да стане втора политическа сила. Това може да се случи след преброяването на гласовете от чужбина. Засега според официалната информация на Външно министерство гласувалите в Турция са 38 766 души. Според бТВ гласовете там са над 50 000. Още гласове за ДПС могат да дойдат и от други страни,

Резултати от паралелното преброяване: ГЕРБ - 33%, БСП - 15,2%, ДПС - 14,2%

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350936

Първите резултати от паралелното преброяване на Първите резултати от паралелното преброяване на "Алфа Рисърч" при 50% обработени протоколи сочат, че ГЕРБ взема 33%, а БСП - 15,2%. ДПС получават 14.2 на сто.  Според агенцията в парламента влиза и осма партия - "Атака% с 4,4%, колкото имат и от АБВ. Реформаторският блок има 9,1% от гласовете, Патриотичният фронт - 7,5%.

Бъчварова: Умората от гласуването безспорно се отразява

http://www.cross.bg/buchvarova-rymyana-ymorata-1433569.html

/КРОСС/ "Нашата рамка е дясноцентристко управление", заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ по БНТ. "Ако БСП реши, че може да подкрепи всичките наши основни тези около такова управление, можем да разговаряме и с тях, но мисля, че нямаме право на компромиси - още повече, че наистина най-голямата отговорност остава за нашата партия в момента", коментира още тя. "За година и половина българите гласуваха три пъти на национални избори, дори четири - да не забравяме, че имаше и референдум. Умората от това гласуване безспорно се отразява и ако говорим за политическа оценка, нека не забравяме, че на евроизборите гласуваха доста по-малко отколкото сега. Има и мобилизация на политическия вот, но той очевидно не може да се разпростре толкова широко, колкото на всички ни се иска", на мнение е Румяна Бъчварова.  

Резултатът при 50% паралелно преброяване: "Атака" влизат в парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_398965.html

"Атака" влизат в парламента. Това сочат резултатите при 50% паралелно преброяване, съобщи Нова тв. Ето резултатите: ГЕРБ - 33% - 85 мандата БСП - 15.2% - 39 мандата ДПС - 14.2% - 36 мандата Реформаторски блок - 9.1% - 23 мандата Патриотичен фронт - 7.5% - 19 мандата България без цензура - 6.1% - 16 мандата АБВ - 4.4% - 11 мандата Атака - 4.4% - мандата

Михнева: Бойко да изчисти Цветанов с присъда и Лъчо Мозъка

http://frognews.bg/news_77641/

Бойко говори и зад него Цветанов с присъда, по отзад се смее Лъчо Мозъка. Бойко да изчисти редиците си. Това каза в студиото на bTV Маргарита Михнева.

Цветан Цветанов със силен резултат в Благоевград

http://offnews.bg/news/n_1/n_398964.html

Бившият вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов постигна над средния за страната резултат в 1 МИР в Благоевград, сочат данните от екзитпола на Галъп. ГЕРБ, чиято листа води Цветан Цветанов печели 37,6%. БСП са втори със 17,5%, което е сравнително силен резултат на фона на проблемите в тая листа. Местното БСП там още от началото не харесваше водача Кристиян Вигенин и водеше преференциална кампания. На трето място очаквано са ДПС с 11,8%. Там водач е Алиосман Имамов. Изненадващо е четвъртото място - с 6,8% то отива за "България без цензура" с водач Светлин Танчев. Пети са Реформаторския блок с 6%. техен водач в Благоевград е Атанас Атанасов. Много силно представяне прави народната певица Николина Чакърдъкова, която е шеста. С нея начело АБВ взема 5,9%, което е доста над средното за страната. Седми са Атака с 4,7%. Там водач е Ил. Тодоров. Неочаквано славо е преставянето на ВМРО. Ангел Джамбазки взема в крепостта на войводите едва 4,5% и се нарежда чак на осмо място.

"Алфа Рисърч": ДПС и "Атака" са наравно сред избирателите във Варна и Пловдив към 18 ч.

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394241_alfa_risurch_dps_i_ataka_sa_naravno_sred_izbiratelite/?ref=rss


По 37% от гласувалите във Варна и в Пловдив са подкрепили лидера в резултатите от предсрочните парламентарни избори ГЕРБ. Това показва разбивка на социологическата агенция "Алфа Рисърч" на базата на изходните анкети сред гласувалите към 18 ч. в изборния ден. Към този час активността във Варна е 41%, а в Пловдив - 43%.

Еднакъв дял са и гласовете, дадени за ДПС и за "Атака" в двата региона - по 5%.

Девет процента от варненци са подкрепили Реформаторския блок, както и 10% от...

Големи опашки пред избирателните секции във Великобритания

http://offnews.bg/news/n_1/n_398960.html

Големи опашки са се образували пред избирателни секции във Великобритания малко преди края на изборния ден на Острова, съобщи Нова телевизия. Част от българите, живеещи във Великобритания, обясняват, че са направили опити да гласуват в няколко избирателни секции. 77 059 български граждани са гласували в чужбина към 19 часа, съобщиха от Министерството на външните работи. Най-голяма част от тях са гласувалите в Турция – 38 766 души. 6419 души са упражнили правото си на глас в Испания. 5560 души пък са отишли до урните във Великобритания. 3455 души са гласували в Германия, а 3148 души – в Гърция. В Атина се е появил проблем с две от секциите, където е имало забавяне на изборния процес, обясни говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. Двете секции се намират извън представителството ни там. Членовете на комисията са събрали личните документи на желаещите да гласуват и правят всичко възможно да приключат работа, допълни Нейкова. Изборният ден е приключил вече и в Русия, където са гласували 378 души, и в Дубай, където правото си на глас са упражнили 296 избиратели. 2495 души са гласували в Холандия. 

Радан Кънев: Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер

http://www.cross.bg/kunev-chyzhbina-radan-1433568.html

/КРОСС/ "След пристигането на гласовете от чужбина двупартийно правителство ще е напълно възможно", заяви Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК. "Получихме много голяма подкрепа, с тази програма и нямаме прево да я предадем. От тук нататък преди да видим гласовете от чужбина, които ще бъдат само за три партии, нито можем да прогнозираме кой ще влезе в парламента, нито какво ще е съотношението на силите", коментира още той. "Не виждам мандат на Бойко Борисов да бъде премиер. Всичко това е предмет на разговори след като видим състава на следващия парламент", добави Кънев. "Българите гласуваха за коалиция, категорично против еднопартийно управление", категорично подчерта той.  

Ивайло Калфин: Борисов да преглътне егото си и да погледне отговорно

http://frognews.bg/news_77639/

Аз бих изчакал резулртатите. ГЕРБ и БСП получават малко гласове и това бих го приел като сигнал на недоверие към политиците. Ако някой започне да прави дясно-центриски или ляво-центриски кабинет е обречен. Трябда политиците да потърсят възможно най-широката и устойчива коалиция и подкрепа от парламента.

Тазгодишният "Октоберфест" с по-малко посетители и 6.5 млн. литра изпита бира

http://www.mediapool.bg/tazgodishniyat-oktoberfest-s-po-malko-posetiteli-i-65-mln-litra-izpita-bira-news225622.html

Най-големият фестивал на бирата "Октоберфест", който започна в Мюнхен на 20 септември и приключва в неделя е бил посетен от 6.3 милиона души, което е със 100 хиляди по-малко от миналата година Гостите са изпили общо около 6.5 милиона литра бира, обявиха организаторите, цитирани от ТАСС. "Не успяхме да поставим нови рекордни, но показателите остават на високо равнище", съобщи ръководителят на феста Йозеф Шмид. По думите му плановете на организаторите са били осуетени от времето, заради което посещаемостта през първите дни е изостанала от миналогодишните показатели. Рекорд е отчетен през 1985 година, когато фестивалът е посетен от 7.1 милиона човека, изпили също толкова литри бира. По време на тазгодишния фестивал за медицинска помощ към баварския Червен кръст са се обърнали 7900 души. Около 600 гости на празника са си позволили да прекалят и са получили алкохолно отравяне, като 16 от тях са били непълнолетни. Работа е имала и полицията - служителите на реда са били принудени да задържат 720 души. Много от посетителите на "Октоберфест" предпочитат да не връщат литровите халби за бира, а да ги взимат със себе си като сувенир. Ако миналата година от бирените шатри са изчезнали 81 000 халби, то тази липсват 112 000. Максималната цена за литър бира тази година прехвърли психологическия праг от 10 евро. Една халба вървеше от 9,70 до 10,10 евро. Миналата година горната граница бе 9,85 евро. Поскъпването всяка година на пенливата напитка в Германия шеговито е наричано "една от традициите на фестивала". Първият "Октоберфест" е бил на 12 октомври 1810 г. по случай сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Терезия. Организиран оттогава почти всяка година, фестивалът обаче е бил отменян 22 пъти поради войни, холерни епидемии или във връзка с хиперинфлацията в Германия през 20-те години на ХХ век.

Най-много от българите зад граница са дали своя глас в Турция

http://econ.bg/Новини/Най-много-от-българите-зад-граница-са-дали-своя-глас-в-Турция_l.a_i.573994_at.1.html

Най-много от българите зад граница са дали своя глас в Турция. Там пред урните са застанали 38 766 души, съобщиха от външно министерство. ...

До края на изборния ден: Над 200 сигнала за нарушения са постъпили в ЦИК

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394225_do_kraia_na_izborniia_den_nad_200_signala_za/?ref=rss


211 общо са сигналите, постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на изборния ден, обобщи пред БНТ говорителят на комисията Александър Андреев.

Оплакванията са били разнородни - от неправилна агитация до купуване на гласове. За първи път на избори още в деня на вот присъда за нарушение получи мъж от Плевен, който беше осъден на пробаци - година и един месец. Вчера от държавното обвинение се похвалиха за други две присъди по бързата процедура.


Румен Петков: Хората се отвратиха от задкулисието

http://www.cross.bg/petkov-rymen-otvratiha-1433567.html

/КРОСС/ "Може би това е най-ниската избирателна активност в годините на прехода. Хората се отвратиха от задкулисието." Това коментира в предизборното студио "България гласува" по TV7 и NEWS7 Румен Петков, член на АБВ и водач на листата на партията в Плевен. "С влизането в следващото Народно събрание трябва да работим за стабилност. В очертаващия се формат от 8 партии е много трудно да се постигне стабилност. Трябва да се каже на обществото - това са петте национални приоритета. Другото е да изберем Делян Пеевски. Ако не кажем приоритетите следващият път активността ще е 30%", каза още Петков. Той няма съмнение, че най-тежкият вариант са нови избори.    

Реформатори се надяват гласовете от чужбина да дадат дясно мнозинство

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394226_reformatori_se_nadiavat_glasovete_ot_chujbina_da_dadat/?ref=rss


Докато не дойдат гласовете от чужбина, няма дясно мнозинство. Така лидерът на ДСБ и член на ръководството на Реформаторския блок отговори на въпрос на Би Ти ви "има ли дясно мнозинство" на днешните избори. 

Надявам се гласовете от чужбина да дадат мнозинство, допълни Кънев и подчерта, че блокът е получил двойно повече, отколкото му отреждаха социолозите. "Ако няма дясно мнозинство, друг не си е свършил работата," каза Кънев,косвено отговаряйки на лидера на първата политическа сила...

Борисов: Не виждам как ще се направи правителство

http://www.mediapool.bg/borisov-ne-vizhdam-kak-shte-se-napravi-pravitelstvo-news225621.html

При тази конфигурация не виждам как ще се направи правителство, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, чиято партия е победител на изборите с над 33% от гласовете, но е далеч от нужното мнозинство за съставяне на кабинет. В първия си публичен коментар за изборите 5 октомври, направен в пресцентъра на ГЕРБ, Борисов отказа да отговоря на въпроси за бъдеща коалиция и настоя да има окончателни или поне достатъчно ясни резултати. Победителят каза, че няма да инициира преговори с която и да е друга партия, защото му поставяли условия и щели да искат от него компромиси. Реформаторите поставят условия, които за нас са едно задкулисие, заяви Борисов. Като такова той тълкува условието им нито един от досегашните министър-председатели да не заемат този пост. Няма как лидерът на партията победител да не е премиер, уточни лидерът на ГЕРБ. БСП и ДПС няма да се хванат пак с правителство, много е тежко положението в държавата. Сега всички ще тръгнат да искат компромиси от ГЕРБ. Аз какво да направя с тези 90 депутати, попита той. Чух, че РБ не ни желаят, чух, че БСП са решили да остават опозиция, аз какво да правя повече, продължи Борисов. Борисов поздрави ДПС за добрия резултат, прогнозира, че след преброяване на гласовете от чужбина може да изпреварят БСП, но повтори, че няма как с тях да водят преговори. Аз забраних да ръкопляскат и да викат, каза Борисов за нарежданията си към кандидат-депутатите от ГЕРБ, които са положили невероятни усилия, за да спечелят победата. И въпреки всичко сега ще ги разпусна, добави той. Според него никоя партия не трябва да прави изказвания в изборната нощ, а и след това, преди да са проведени консултации, каквито обаче Борисов не желае лично да инициира. Какво да им предлагам, отговори той сопнато на репортерски въпроси, целящи да изяснят с кого е готов да преговаря. Нека всички да помислят. Всички си знаем телефоните, можем да се чуем и да коментираме, заяви лидерът на ГЕРБ. Да изчакат да минат консултациите и тогава да си заявяват позициите. Трябва ли да се чувствам обиден и виновен, че съм победител, запита той. Според данни от екзит пол, в парламента ще влязат 7-8 партии и той ще е силно фрагментиран, като общият брой на депутатите между ГЕРБ и Реформаторския блок не стига за правителствено мнозинство, каквото бе прогнозирано преди вота като най-логично. Видимо раздразнен, обиден и объркан от създалата се ситуация, Борисов ту се поздравяваше с "разгромяващата победа" над основния си политически противник БСП, ту се вайкаше, че "проблемът е в слабото ляво". "Случи се най-лошият резултат – малки партии изместиха БСП. Малки популистки партии им иззеха лъжите", коментира Борисов сред тълпа журналисти. Най-язвителните си коментари обаче насочи към Реформаторския блок, който в предизборния си меморандум е записал, че нито един от досегашните министър-председатели не бива отново да заема този пост, тъй като всички те представляват статуквото. "Нормално е победителят да излъчи премиера. Той да носи отговорност, защото той е най-опитният човек. Ние сме го доказали и народът на всеки избор го показва ясно и точно с резултата. От там нататък нека всички да помислят какво би следвало и какво ще се случи след още 2 месеца предизборна кампания със служебен кабинет и ще има ли смисъл от избори тогава", каза той. Борисов отказа да коментира евентуални разговори с втората политическа сила БСП, като се хвана за думите на Корнелия Нинова от БСП, че партията й, която позорно загуби изборите, ще остане в опозиция. В отговор на въпрос каза, че е готов на правителство на малцинството. Вместо да ни поздравят, ги слушам да поставят условия, продължи раздразнено той. Борисов обясни създалата се критична ситуация с ниската избирателна активност, която според него се дължи на взрива в завода в Горни Лом, където 15 души загинаха. Имаше траур в последните дни на кампанията, спряхме кампаниите си, минорното настроение заради този инцидент, който според мен съвсем не е случаен. Той даде отражение на изборите, заяви Борисов, но така и не изясни дали според него експлозията в завода е умишлено предизвикана, за да лиши ГЕРБ от по-добър изборен резултат. Очаквайте подробности

Ройтерс: Нова нестабилна коалиция в България

http://www.vesti.bg/izbori2014/izborenden/rojters-nova-nestabilna-koaliciia-v-bylgariia-6024031

Избирателната активност е най-ниската в последните 25 години, което показва разочарованието на избирателите от политическата класа

Рекорден вот в Турция, гласовете гонят 50 000

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350893

77 059 са гласували зад граница към 19:00 часа българско време. Това каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред журналисти.
Нейкова посочи, че предвид часовата разлика тази цифра вероятно ще се промени. „Най-много са гласувалите в Турция 38 766 души, заяви тя.
Според bTV, във вота в Турция вероятно са участвали 50 000 души. 77 059 са гласували зад граница към 19:00 часа българско време. Това каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред журналисти. Нейкова посочи, че предвид часовата разлика тази цифра вероятно ще се промени. „Най-много са гласувалите в Турция 38 766 души, заяви тя. Според bTV, във вота в Турция вероятно са участвали 50 000 души.

Рекордно гласуване в Турция, гласовете гонят 50 000

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350870

77 059 са гласували зад граница към 19:00 часа българско време. Това каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред журналисти.
Нейкова посочи, че предвид часовата разлика тази цифра вероятно ще се промени. „Най-много са гласувалите в Турция 38 766 души, заяви тя.
Според bTV, във вота в Турция вероятно са участвали 50 000 души. 77 059 са гласували зад граница към 19:00 часа българско време. Това каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред журналисти. Нейкова посочи, че предвид часовата разлика тази цифра вероятно ще се промени. „Най-много са гласувалите в Турция 38 766 души, заяви тя. Според bTV, във вота в Турция вероятно са участвали 50 000 души.

Изненада от Турция: ДПС взема 50 000, може да мине БСП

http://frognews.bg/news_77638/

Гласуващите в Турция ще са около 50 000 души. От 83 секции - 35 000 и още 15 000 души от други секции. Това предаде от Бурса репортерка на bTV.

ЦИК обяви край на изборния ден

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350888

В 20 часа Централната избирателна комисия обяви официално край на изборния ден.
Най-ниската избирателна активност за последните 25 години ще вкара най-много политически сили в 43-ото Народно събрание, включително две националистически формации.
ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори, според първите прогнозни резултати в края на изборния ден. В 20 часа Централната избирателна комисия обяви официално край на изборния ден. Най-ниската избирателна активност за последните 25 години ще вкара най-много политически сили в 43-ото Народно събрание, включително две националистически формации. ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори, според първите прогнозни резултати в края на изборния ден.

Резултатите от Турция ще намалят броя на партиите в НС, смята Джамбазки

http://www.cross.bg/partiite-dzhambazki-durzhavata-1433566.html

/КРОСС/ Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, която е част от Патриотичния фронт, прогнозира пред "Хоризонт", че в парламента ще влязат по-малко партии отколкото в момента обявяват социолозите. "Искам да видя окончателните резултати, тъй като все още не е ясно кои са партиите, които ще бъдат част от Народното събрание. Ще бъда доволен тогава, когато Патриотичен фронт управлява държавата", категоричен е той. "Аз подозирам, че партиите в този парламент няма да са толкова много, тъй като сега ще дойдат незаконните и фалшиви гласове от Турция, които ще повишат избирателната активност и е възможно някои от партиите, които се борят за ръба на бариерата да паднат по нея. Ние няма да бъдем патерица за никого. За нас участието във властта не е самоцел, но аз пак казвам, държавата има нужда от стабилно управление. Ако водим разговори с някоя от партиите, те ще бъдат пред камерите на телевизията", подчерта Джамбазки.  

ЦИК обяви край на изборния ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350882

В 20 часа Централната избирателна комисия обяви официално край на изборния ден.
Най-ниската избирателна активност за последните 25 години ще вкара най-много политически сили в 43-ото Народно събрание, включително две националистически формации.
ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори, според първите прогнозни резултати в края на изборния ден. В 20 часа Централната избирателна комисия обяви официално край на изборния ден. Най-ниската избирателна активност за последните 25 години ще вкара най-много политически сили в 43-ото Народно събрание, включително две националистически формации. ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори, според първите прогнозни резултати в края на изборния ден.

Село се събра в линейка за изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349783

Петима души с право на глас са останали в село Беджене, Шуменско, където в неделя нямаше урна, но пък от община Нови пазар им изпратиха линейка да ги превози до съседното с. Преселка.
Бялото возило не е отклонено от Спешна помощ, обясни шофьорът. Точно в 10,30 ч бусът с червен кръст паркира насред селския мегдан в Беджене, Петима души с право на глас са останали в село Беджене, Шуменско, където в неделя нямаше урна, но пък от община Нови пазар им изпратиха линейка да ги превози до съседното с. Преселка. Бялото возило не е отклонено от Спешна помощ, обясни шофьорът. Точно в 10,30 ч бусът с червен кръст паркира насред селския мегдан в Беджене,

"Алфа Рисърч": Избирателната активност към 19 ч. е била 49 % (графика)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394224_alfa_risurch_izbiratelnata_aktivnost_kum_19_ch_e_bila/?ref=rss


Избирателната активност към 19 ч. за страната е била 49 %, показват данните на социологическата агенция "Алфа рисърч", предаде БНТ. Данните на ЦИК са 46.6% от представена информация от 16 избирателни комисии.

В чужбина над 77 хил. души. Краят на изборния ден беше обявен в 20 ч. 

6 897 881 избиратели имаха право да гласуват днес на парламентарните избори, на които се явиха 18 партии, 7 коалиции и трима независими кандидати. 

Никой от всичките 1280 избиратели от...

Б. Лукарски: Борисов ни има телефоните, ще преговаряме заедно

http://frognews.bg/news_77637/

На преговори с Борисов ще ходим всички заедно. У Борисов е топката да състави правителство.Той ни има телефоните. Така отговори председателя на изборния щаб на РБ Лукарски на въпрос за коалиция с ГЕРБ.

Кунева: В Реформаторския блок всичко е наред

http://www.cross.bg/reformatorskiya-blok-pravitelstvo-1433565.html

/КРОСС/ „Важните неща са тези - парламент, които ще контролира спазването на законите. А колкото до съставяне на правителство има много ясна конституционна процедура - мандата се връчва на първата политическа сила", коментира Меглена Кунева, лидер на движение „България на гражданите" и представител на Реформаторския блок в ефира на Нова телевизия. Попитана кога ще се разделят с Реформаторския блок тя отговори, че всичко е наред и блокът продължава с добър резултат. „Нека да спазваме конституционната процедура и след това ще коментираме кого ще подкрепим", каза тя на въпрос ще подкрепи ли правителство с премиер Бойко Борисов. Според нея хората този път са разбрали много повече за преференцията. „В 25 МИР Реформаторския блок има втория резултат след ГЕРБ", добави още тя.  

Шалове, с които може да полетите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349885

скате да полетите, но ви липсват крила? Не ви и трябват. Нужен ви е само един шал и небето е ваше. Може да го покорите веднага. Границите не съществуват. Поне що се отнася до териториите на модата.
Роза Камитова първо дава простор на въображението си, а след това пренася това, което е видяла върху материите, с които работи. Резултатите са впечатля скате да полетите, но ви липсват крила? Не ви и трябват. Нужен ви е само един шал и небето е ваше. Може да го покорите веднага. Границите не съществуват. Поне що се отнася до териториите на модата. Роза Камитова първо дава простор на въображението си, а след това пренася това, което е видяла върху материите, с които работи. Резултатите са впечатля

Британец имитирал Кобрата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350874


Най-актуалният в момента британски боксьор Антъни Джошуа разкри, че е трябвало да имитира Кубрат Пулев по време на спарингите му с Владимир Кличко.
Украинецът покани олимпийския шампион от Лондон на подготвителния си лагер в Австрия за сблъсъка с Кобрата, който трябваше да се състои на 6 септември. Най-актуалният в момента британски боксьор Антъни Джошуа разкри, че е трябвало да имитира Кубрат Пулев по време на спарингите му с Владимир Кличко. Украинецът покани олимпийския шампион от Лондон на подготвителния си лагер в Австрия за сблъсъка с Кобрата, който трябваше да се състои на 6 септември.

50 000 гласа идват от Турция

http://offnews.bg/news/n_1/n_398933.html

Около 50 000 са гласовете от Турция. Към момента е ясно колко точно са гласували в 83 от всичките 136 секции. В тях са дали гласа си около 35 000 души. В останалите 53 секции, които са главно в Измит и Одрин се очаква да са гласували около 15 900 души. Около 90% от бюлетините са за ДПС. Резултатът е по-висок от миналите избори, когато гласовете от Турция бяха 40 000, но е далеч от рекорда от 80 000 гласа.

С ниския вот за БСП плащаме цената на компромиси и грешки, обяви Жельо Бойчев

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394221_s_niskiia_vot_za_bsp_plashtame_cenata_na_kompromisi_i/?ref=rss


Резултатът за БСП е нисък, разочароващ. Това е под потенциала на левицата. Не сме го очаквали. Това коментира пред "Нова телевизия" водачът на листата на БСП за 23 МИР – София Жельо Бойчев.  

"По същество за мен този вот показва, че плащаме цената на редица компромиси и грешки, които допуснахме, през последната година на управление", допълни Бойчев. Той обясни още, че БСП е алтернатива на ГЕРБ и не е възможна коалиция между двете партии.

Според първите прогнозни резултати...

Столично училище не пуснало желаещи да гласуват, затворило 5 минути преди 19 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350861

Столично училище е затворило врати пет минути преди края на изборния ден, въпреки че е имало още хора, които искали да упражнят правото си на глас на предсрочните парламентарни избори. Това съобщи за Дарик Велко Балабанов, един от хората, който не е успял да даде вота си.
Столично училище е затворило врати пет минути преди края на изборния ден, въпреки че е имало още хора, които искали да упражнят правото си на глас на предсрочните парламентарни избори. Това съобщи за Дарик Велко Балабанов, един от хората, който не е успял да даде вота си. "Бяхме в 18,55 часа пред училището петима човека и не ни пуснаха.

Бареков категоричен: Правителство трябва да има

http://www.cross.bg/barekov-vecher-kategorichen-1433564.html

/КРОСС/ "Правителство трябва да има. В това съм категоричен", обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. "Тази вечер няма да правя повече коментари по прогнозните резултати. Виждам как политиците обсъждат изборите в телевизионните студиа. Тези хора ми изглеждат смешни, защото говорят преди да са известни окончателните данни. Препоръчвам на политиците да проявят смирение поне тази вечер и да не правят коментари", допълни Бареков. Той заяви, че тази вечер няма да дава пресконференция в НДК, а ще отговори на всички въпроси на журналистите утре.  

ДПС отказват да говорят без Местан

http://news.ibox.bg/news/id_1169162927

Те обявиха, че изявления ще има чак когато се появи лидерът

Лиляна Павлова би Ангел Найденов с три пъти по-висок резултат във Варна (екзитпол)

http://offnews.bg/news/n_1/n_398870.html

Водачката на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова печели изборите в Морската столица с тройно по-висок резултат от втория след нея Ангел Найденов, който води листата на БСП. Това сочат данните от екзитпола на "Алфа рисърч". ГЕРБ получава 37%, а втората по резултат партия БСП има едва 10%. Третото място делят Реформаторският блок и Патриотичният фронт с 9%. Водач на РБ във Варна беше Радан Кънев, а на ПФ - Валентин Касабов. Николай Бареков - водачът във Варна на "България без цензура" - е четвърти с 8%, а след него е АБВ със 7%, чийто водач във Варна е Ивайло Калфин. "Атака" и ДПС са с по 5%. Водачът на Атака във Варна е лидерът на партията Волен Сидеров, а на ДПС - Йордан Цонев.

ШАМАР ЗА ПЪРВАНОВ! Родното му Ковачевци гласува срещу него!

http://www.zapernik.com/politika/shamar-za-purvanov-rodnoto-mu-kovachevci-glasuva-sreshtu-nego_34756/

Георги Първанов, който досега печелеше изборите в пернишката община Ковачевци сега загуби изборите там.

Както zaPernik.com писа по време на предизборната кампания хората в Ковачевци няма да гласуват за АБВ и Георги Първанов, заради кметицата Росица Янакиева.

ДИРЕКТНО! В селото, което е израснал Георги Първанов - село  Косача в Община Ковачевци също е гласувало срещу Георги Първанов. За първи път! Най-много от Косача са...

Продължава

Радан Кънев: Не виждам мандат за Бойко Борисов като премиер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350850

Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Това каза пред журналисти Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК, предаде "Фокус".
„Очевидно е, че Реформаторският блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление”, каза Кънев. Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Това каза пред журналисти Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК, предаде "Фокус". „Очевидно е, че Реформаторският блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление”, каза Кънев.

Гласоподаватели: Столично училище затвори 5 минути преди 19 часа, не ни пуснаха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350846

Столично училище е затворило врати пет минути преди края на изборния ден, въпреки че е имало още хора, които искали да упражнят правото си на глас на предсрочните парламентарни избори. Това съобщи за Дарик Велко Балабанов, един от хората, който не е успял да даде вота си.
"Бяхме в 18,55 часа пред училището петима човека и не ни пуснаха. Столично училище е затворило врати пет минути преди края на изборния ден, въпреки че е имало още хора, които искали да упражнят правото си на глас на предсрочните парламентарни избори. Това съобщи за Дарик Велко Балабанов, един от хората, който не е успял да даде вота си. "Бяхме в 18,55 часа пред училището петима човека и не ни пуснаха.

Радан Кънев: Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394217_radan_kunev_ne_vijdam_mandat_za_boiko_borisov_da_bude/?ref=rss


Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Това каза пред журналисти Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК, цитиран от агенция "Фокус".

"Очевидно е, че Реформаторския блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление", каза Кънев.

"Обяснението е – нашият резултат може да бъде единствено в нашето позициониране, което отговаряше на очакванията на...

Световните медии: Изборите в България не дадоха ясен резултат

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394218_svetovnite_medii_izborite_v_bulgariia_ne_dadoha_iasen/?ref=rss


Парламентарните избори в България не успяха да дадат ясен резултат, съобщава агенция "Франс прес" след края на изборния ден за 43-ото Народно събрание, цитирана от БНР.

Според първите прогнозни резултати следващия български парламент ще е силно фрагментиран. България изглежда изправена пред продължаваща политическа нестабилност, отбелязват от международната агенция.

"Ройтерс" също коментира, че "следващото правителство ще е резултат от поредната нестабилна коалиция" и...

Проблемът за властта може да бъде разрешен чрез смирението

http://www.monitor.bg/article?id=445603

- Г-н Зарев, смятате ли, че в българина се крие едно вечно желание за промяна на статуквото? - Статуквото никога не е отъждествявало националния ни идеал,

Печалби от тираж №80 на Българския спортен тотализатор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350843

"6 от 49", I теглене (2, 11, 30, 34, 38, 42) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 15 по 2800 лв. III гр. (4) - 804 по 52,20 лв. IV гр. (3) - 15 977 по 3,70 лв. Джакпот - 778 093,33 лв. IІ теглене (8, 23, 29, 32, 39, 47) I гр. (6) - няма Джакпот - 2 271 369,31 лв. Тото джокер Позиция: 2, 6, 7. Цифра от фабр. номер: 1, 8, 3. I гр. (3) - 8 по 2917 лв. II гр.

Радан Кънев: Не виждам мандат за Борисов като премиер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350833

Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Това каза пред журналисти Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК, предаде Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Това каза пред журналисти Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК, предаде "Фокус". „Очевидно е, че Реформаторският блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление”, каза Кънев.

Калфин: По-добре широка коалиция вместо нови избори

http://econ.bg/Новини/Калфин-По-добре-широка-коалиция-вместо-нови-избори_l.a_i.573988_at.1.html

Първата партията, която тръгне да съставя правителство, трябва да проведе разговори за коалиция с всички политически сили. Това коментира Ивайло...

Ромите припознават ДПС като своя партия

http://www.cross.bg/gerb-grypa-horata-1433563.html

/КРОСС/ 52% от ромите припознават ДПС като тяхна партия. Толкова са гласували за оглавяваната от Лютви Местан партия на днешните предсрочни парламентарни избори в България. 15% от ромите са дали вот за БСП, а за ГЕРБ - 13%. Това сочи демографската разбивка на резултатите от екзитпола на "Институт за социални изследвания и маркетинг - МБМД", цитирани от ТВ7. На последните избори около 40% от ромите са дали глас за ДПС. ГЕРБ води с 30% при най-младите избиратели, но е под средния за страната дял. Част от младите - почти 9%, са се насочили към ББЦ и Реформаторския блок. Много ниско е при БСП. ГЕРБ увеличава подкрепата си в средната възрастова група - от 30 до 59 години. ДПС измести БСП в тази група. При хората над 60 години БСП практически е равна с ГЕРБ - съответно 29 и 28% от хората в тази възрастова група. Избирателите с основно и по-ниско основно гласуват за ДПС - 48% от тях. ГЕРБ и БСП са с по 14% в тази група. ГЕРБ печели 34% от хората със средно образование, а БСП получава подкрепата на 15% от тях. 35% от висшистите са гласували за ГЕРБ, а 15% за БСП, съобщават още от телевизията.  

ГЕРБ може да не прави коалиция с Реформаторския блок

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-може-да-не-прави-коалиция-с-Реформаторския-блок_l.a_i.573986_at.1.html

ГЕРБ може да не направи коалиция с Реформаторския блок. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов. Той коментира, че...

Не виждам как Борисов ще е премиер, убеден Радан Кънев

http://news.ibox.bg/news/id_259975412

Реформаторският блок вижда възможност за съставяне на двупартийно правителство

Реформаторският блок с най-много преференции

http://politics.actualno.com/Reformatorskijat-blok-s-naj-mnogo-preferencii-news_53284.html

Половината от избирателите на Реформаторския блок са се възползвали от преференциалния вот, съобщи Нова тв. Нововъведението е в сила от Европейските избори, когато повлия на резултатите. Тогава единс...

Миков поздрави ГЕРБ и е готов на открити, а не задкулисни разговори

http://izbori2014.actualno.com/Mikov-pozdravi-GERB-i-e-gotov-na-otkriti-a-ne-zadkulisni-razgovori-news_53283.html

Макар че все още няма окончателни резултати, решихме да дадем официална пресконференция. Все още не е ясно колко точно политически партии влизат в парламента, но е ясно, че 43-тото Народно събрание ще...

Корнелия Нинова: Хората ни пращат в опозиция, да управляват спечелилите

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2394214_korneliia_ninova_horata_ni_prashtat_v_opoziciia_da/?ref=rss


Загуба, тежка загуба - с тези думи кандидат - депутатът от БСП Корнелия Нинова коментира пред Би Ти Ви резултата на политическата партия на днешните извънредни парламентарни избори. БСП е втора политическа сила, но с двойно по-нисък резултат от ГЕРБ - 16.5% според "Алфа рисърч". 

"Предстои да намерим причините, да разговаряме как да ги отстраним и да работим, за да ги отстраним,", каза Нинова.

Хората ни изпращат в опозиция, спечелилите да поемат управлението, каза тя, а на...

Радан Кънев: Вотът в чужбина ще обърне резултатите

http://offnews.bg/news/n_1/n_398907.html

Чакаме резултатите от чужбина, те ще обърнат резултатите на изборите. Това коментира на влизане в НДК лидерът на ДСБ, която е част от Реформаторския блок, Радан Кънев на влизане в НДК. Според него ДПС ще стане втора политическа сила, след като бъдат преброени гласовете от чужбина. Той повтори казаното от други представители на Реформаторския блок, че са готови на коалиция с ГЕРБ. По думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов обаче Реформаторите имат лош резултат. Борисов отново избра да дава изявления от централата на партията в нощта на вота и да не се яви на брифинг в НДК заедно с другите партии, които влизат в парламента.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване