Четирима полицаи загинаха при терористичен акт в Грозни

http://offnews.bg/news/n_1/n_398722.html

Четирима полицаи загинаха, а други четирима бяха ранени при терористичен акт в центъра на чеченската столица Грозни, съобщи РИА Новости. В неделя вечерта в Грозни трябвало да се проведе концерт в чест на Деня на града. Близо до металдетекторите, поставени до входа на концертната зала, полицаите забелязали подозрителен младеж. Когато полицаите го приближили, за да установят самоличността му, младежът се самовзривил, обясниха от Министерството на вътрешните работи на Русия. Четирима полицаи са загинали, а четирима други са били ранени. Засега няма информация за пострадали цивилни. Полицаите успели да установят самоличността на младежа, преди той да се взриви, съобщи ТАСС. Той е жител на Старопромисловския район, който е бил в неизвестност в продължение на два месеца.

Ченгетата спипаха мъж с канабис във Враца

http://pik.bg/ченгетата-спипаха-мъж-с-канабис-във-враца-news233854.html

Ченгетата спипаха мъж с канабис във Враца

Полицията задържа мъж от Враца с канабис.

В събота сутринта униформени служители са извършили проверка на лицето Б.Т., жител на областния град. В него полицаите намерили кутия с три пурети и свито топче, за което при направен тест е установено, че е канабис.

От полицията в града обясниха, че мъжът е задържан за срок от 24 ч., а по случая е образувано бързо полицейско производство. 

Малко над 35% от българите са гласували за нов парламент към 16:00 часа

http://econ.bg/Новини/Малко-над-35-от-българите-са-гласували-за-нов-парламент-към-16-00-часа_l.a_i.573931_at.1.html

Малко над 35% от българите са гласували за избор на нов парламент към 16:00 часа. Това е точно толкова, колкото е била активността към този час на...

Член на СИК се напи и падна в секцията

http://frognews.bg/news_77609/

Член на секционна избирателна комисия в Кърджали се напил и се наложило да изостави задълженията си, съобщи БНТ.

130 жалби са постъпили в ЦИК

http://frognews.bg/news_77608/

130 жалби са постъпили до този момент в ЦИК. Болшинството касаят сигнали за непозволена агитация.

Hiclub.bg с нова визия и тройно повече новини

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349833

Любимият на поколения тийнейджъри hiclub.bg сюрпризира читателите си с нова визия, няколко пъти повече информация и новини в реално време. 
Hiclub.bg предлага на аудиторията интересни истории, новини от България и света, полезни съвети, разнообразна информация и всичко, от което имате нужда, за да освежите деня си. Любимият на поколения тийнейджъри hiclub.bg сюрпризира читателите си с нова визия, няколко пъти повече информация и новини в реално време.  Hiclub.bg предлага на аудиторията интересни истории, новини от България и света, полезни съвети, разнообразна информация и всичко, от което имате нужда, за да освежите деня си.

Михаил Константинов: Ще поставим рекорд по най-ниска активност на изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349831

Избирателната активност е ниска. По всяка вероятност ще поставим рекорд за най-малко гласували в цялата история на парламентарни избори след 1990 г., каза за Фокус проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт.
„Искрено се надявам при толкова много секции в чужбина – оттам да дойдат 150 000 – 200 000 гласа, което малко да вдигне бройката”, Избирателната активност е ниска. По всяка вероятност ще поставим рекорд за най-малко гласували в цялата история на парламентарни избори след 1990 г., каза за Фокус проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт. „Искрено се надявам при толкова много секции в чужбина – оттам да дойдат 150 000 – 200 000 гласа, което малко да вдигне бройката”,

Член на комисия се напи от скука и падна от стола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349827

Член на секционна избирателна комисия в Кърджали се е напил и се наложило да изостави задълженията си, съобщава БНТ. Мъжът скучаел зад бюрото на комисията и решил да се развесели с алкохол. В един момент той толкова прекалил с концентрата, че паднал от стола. Колегите му го помолили да си тръгне, тъй като не бил в състоянието да изпълнява Член на секционна избирателна комисия в Кърджали се е напил и се наложило да изостави задълженията си, съобщава БНТ. Мъжът скучаел зад бюрото на комисията и решил да се развесели с алкохол. В един момент той толкова прекалил с концентрата, че паднал от стола. Колегите му го помолили да си тръгне, тъй като не бил в състоянието да изпълнява

САЩ с нови удари по позиции на ислямистите в Сирия и Ирак

http://www.cross.bg/siriya-irak-pozitzii-1433533.html

/КРОСС/ Американски изтребители са нанесли нови въздушни удари по позиции на групировката "Ислямска държава" в Сирия и Ирак, съобщи NBC News.Изтребителите са извършили три атаки в Сирия в събота, а в неделя - шест въздушни удара по позиции на организацията в Ирак. В Сирия американските самолети са унищожили две цистерни, едно превозно средство и шест огневи точки. На иракска територия са ликвидирани три групи бройци и три бронирани автомобила.

Член на комисия се напи и падна от стола, партията му го извози с автомобил

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349812

Член на избирателната комисия в кърджалийското село Рудина се напи в секцията в средата на изборния ден.
50-годишният Стоян С. пристигнал в селото с бутилка ракия и започнал да се черпи от сутринта. По пладне шишето било пресушено, а мъжът започнал да пречи на колегите си.
Вместо да подадат жалба на РИК останалите членове на комисията са Член на избирателната комисия в кърджалийското село Рудина се напи в секцията в средата на изборния ден. 50-годишният Стоян С. пристигнал в селото с бутилка ракия и започнал да се черпи от сутринта. По пладне шишето било пресушено, а мъжът започнал да пречи на колегите си. Вместо да подадат жалба на РИК останалите членове на комисията са

Икономисти: България ще фалира без стабилен кабинет

http://www.cross.bg/pravitelstvo-kolyo-durzhavata-1433532.html

София /КРОСС/ Ако няма правителство до февруари държавата може да фалира. Тази теза изказаха пред ТВ7 икономистът Кольо Парамов и финансовият журналист Петър Илиев. "Ще стане това, което стана в Аржентина", твърди Парамов."Има задължителни плащания от 5 млрд. лв., които ако не бъдат изпълнени означава държавата да откаже редовно да си плаща. Тези 5 млрд. лв. ги няма в сегашния бюджет и за да дойдат трябва да има парламент и правителство, което да го предложи актуализацията", обясни Илиев."Трябва да добавим нужните 3,7 млрд. лв. за Корпоративна търговска банка (КТБ) и дадените 1,2 млрд. лв. за Първа инвестиционна банка (ПИБ), които няма да се върнат до края на годината. Ще се върнат 300 млн. лв. Останалите 900 млн. лв. ще дойдат следващата година", каза от своя страна Кольо Парамов.И двамата са категорични, че няма проблем с прекомерното задлъжняване на страната ни."Рисковете пред икономиката са големи ако не се сформира стабилно правителство. Икономическата ситуация е патова. Не трябва да подценяваме или надценяваме ситуацията. Следим трезво и аналитично какво се случва. Политиците много добре чуват какво казваме, но въпросът е дали съвпада с техния интерес", каза още Кольо Парамов.Според Петър Илиев интересът на олигарсите трудно съвпада с интереса на обикновените хора. "Трудно е и да се балансират тези интереси. Те се балансират безболезнено в богати държави. Тук няма много пари. Балансът е почти невъзможен", смята Илиев

Какви възможности за бъдещо управление показват резултатите към 16.30

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2393962_kakvi_vuzmojnosti_za_budeshto_upravlenie_pokazvat/?ref=rss


"Дневник" избра да последва указанията на ЦИК и да спази изискването на кодекса  - така че на сайта няма да публикуваме никакви предварителни данни. (Повече по темата - в този материал.)

Имате възможност обаче да ги следите в профилите ни във "Фейсбук" и "Туитър", за които няма ограничения.

Вижте какви възможности за бъдещ парламент и коалиции показват данните към 16.30 - тук .

Изборните резултати към 14.30 - тук.

Първите изборни данни към 11.30 - може да погледнете тук.

Харесайте страницата ни във "Фейсбук", за да сте информирани веднага за новите данни, и ни последвайте в "Туитър".

Вярваме в правото ви да знаете.
И гласувайте!

Проф. Константинов: 8 партии влизат в парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_398710.html

В парламента ще влязат осем партии, прогнозира математикът проф. Михаил Константинов пред агенция "Фокус". Възможно е обаче осмата партия да отпадне, след като дойдат гласовете от чужбина. "Надявам се, независимо от броя на партиите, да се разберат. Дали ще са 7 или 8, или даже 6 – макар че аз по-скоро мисля, че ще са 7 или 8 – длъжни са да направят такова нещо. Ако не се разберат, ще има дефенестрация", обясни проф. Михаил Константинов. „През 1419 г. – началото на XV век в град Прага общинските съветници, които са аналог на депутатите, имат много решения, които народът не харесва. Народът влиза в парламента, хваща общинските съветници и ги изхвърля през прозореца. Оттам идва "дефенестрация". Дано да не докараме българския народ дотам – да ги хвърля от прозорците”, коментира проф. Константинов.

Нагъл апаш ошушка селска кръчма

http://pik.bg/нагъл-апаш-ошушка-селска-кръчма-news233849.html

Нагъл апаш ошушка селска кръчма

Крадец разби и успя да изнесе всичко от кръчма в козлодуйското село Бутан.

В събота около 18.45 ч. е получен сигнал в полицейското управление на Козлодуй за това, че от заведението липсват две хладилни витрини, фризер, хладилник с ледогенератор, миялна машина, микровълнова печка, тостер, машина за кафе, както и апарат за наливна бира. Към момента е ясно, че апашът, който най-вероятно е имал помагачи, се промъкнали в кръчмата за времето от 14 септември до 4 октомври.

Щетите са в процес на изясняване. По случая вече е започнато и досъдебно производство. Разбитото заведение се стопанисва от местен жител. 

11 сигнала за нарушения от чужбина

http://www.cross.bg/signala-izbornoto-chyzhbina-1433531.html

София /КРОСС/ 11 сигнала са постъпили до този момент в ЦИК във връзка с гласуването в чужбина. Това съобщи говорителят на комисията Александър Андреев.Част от сигналите се отнасят до Атина, Гърция, където СИК не е допуснала представители на една политическа сила, да присъстват до изборното помещение.„Другите сигнали са за попълване на декларации, извън изборното помещение в секции в Турция. Това не представлява нарушение на Изборния кодекс, тъй като избирателят може да носи декларацията си със себе си", каза Андреев.

Откриха труп на жена в Пловдив

http://frognews.bg/news_77606/

Жена е била открита мъртва в Пловдив. Предполага се, че тя е убита, съобщиха от местната полиция.

Ниска избирателна активност до обяд в ромските махали във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266429

Ниска е избирателната активност в ромските махали на Варна и в село Каменар. Това показа проверка на Дарик. Към 13 часа в училището в с. Каменар, където се намират две от общо трите секции в селото, бяха гласували малко над 200 човека от 1200 имащи право на глас.

ГЕРБ няма да даде пресконференция в НДК

http://frognews.bg/news_77605/

Партия ГЕРБ няма да даде пресконференция в НДК. Надявам се купуването на гласове да увисне във въздуха заради висока избирателна активност, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Прогнозните резултати: Кой ще плаче накрая с горчиви сълзи?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349800

Вероятно в някои партии стискат палци до изтръпване. Ще плаче ли накрая някой горчиво?
Данни за резултатите на отделните партии до момента не може да ви предоставим на сайта, защото законът забранява това.
Според ЦИК тази забрана не се отнася до фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на страницата ни в социалната мрежа. Вероятно в някои партии стискат палци до изтръпване. Ще плаче ли накрая някой горчиво? Данни за резултатите на отделните партии до момента не може да ви предоставим на сайта, защото законът забранява това. Според ЦИК тази забрана не се отнася до фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на страницата ни в социалната мрежа.

Опашки и пред секция в Атина

http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_vas/2014/10/05/2394003_opashki_i_pred_sekciia_v_atina/?ref=rss


Над три часа се чака, за да се подаде вотът в новооткритата секция в Атина. Българите обаче стоят търпеливо, радостни, че най-сетне има секция в самия център на гръцката столица, при това на пиацата, където често се събират наши сънародници.

Български камион предизвика катастрофа с четирима загинали и десетки ранени край Солун

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/05/2394013_bulgarski_kamion_predizvika_katastrofa_s_chetirima/?ref=rss


Български товарен автомобил е предизвикал тежка верижна катастрофа край Солун, при която има четирима загинали и поне 23-ма ранени, съобщи БНТ.

Камионът връхлетял върху колона автомобили, образувала се заради ремонт на пътя. През август миналата година подобен инцидент стана на входа на София, като водач на румънски ТИР удари спрели автомобили и уби двама души, а петима бяха ранени.

Овчаров: Гласувам с надеждата, че най-после сме започнали да избираме с разум

http://www.cross.bg/nadezhdata-naii-posle-ovcharov-1433530.html

София /КРОСС/ Гласувам с надеждата, че най-после сме започнали да избираме с разум. Това заяви Румен Овчаров минути, след като даде вота си в днешните предсрочни парламентарни избори. Румен Овчаров гласува със съпругата и дъщеря си малко след 16,00 часа в в столичното 104-о СОУ "Захари Стоянов" в квартал "Гоце Делчев"."Гласувам с надежда, каза той. "С надеждата, че най-после сме започнали да избираме с разум и с мисъл за бъдещето, а не с емоция и с елементарни чувства. Разбира се, не е много голяма надеждата, но пък я има. Както виждате, този път го няма поредният спасител, който ще дойде да ни оправи. Та, надеждата ми е, че най-после ще разберем, че всичко е в нашите ръце. И всеки просто трябва да прави това, от което разбира. Сега всички трябва да излязат и да гласуват! Няма друг път за България! Докато можещите не започнат да работят, а знаещите не започнат да говорят, нещата няма да се подредят. Досега у нас всичко беше обратното.Затова загубихме доверието. А пътят за връщането му е истината. Истина и отговорност. Няма друго!".

Над 77 000 души са гласували в чужбина, половината от тах - в Туция

http://politics.actualno.com/Nad-77-000-dushi-sa-glasuvali-v-chujbina-polovinata-ot-tah---v-Tucija-news_53260.html

77 059 български граждани са упражнили своя вот в изборите за Народно събрание в чужбина до 19 ч. българско време. Най-много са гласувалите в Турция - 38 766 души, съобщават от МВнР. 6419 са българск...

Бойко Борисов с внушение: Горни Лом свали активността, не беше случайно

http://izbori2014.actualno.com/Bojko-Borisov-s-vnushenie-Gorni-Lom-svali-aktivnostta-ne-beshe-sluchajno-news_53261.html

Ще може ли да има правителство при потенциално парламент с осем партии – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не започна с отговора на този въпрос, а тръгна още с първата си дума с друго &ndash...

"Трансперанси интернешънъл": Изборите са честни, но има проблеми

http://politics.actualno.com/Transperansi-interneshynyl-Izborite-sa-chestni-no-ima-problemi-news_53262.html

Нямаме основания да кажем, че изборите като цяло са нечестни и недемократични, но имаме основание да твърдим, че има сериозни проблеми с начина, по който политическите партии и институциите успяват да...

35,3% избирателната активност към 16 часа

http://www.moreto.net/novini.php?n=266428

Към 16 часа избирателната активност в страната е 35,3%, сочат данните на социолозите от агенция "Галъп Интернешънъл". Предишната отчетена активност в страната - към 14.00 часа, беше 28 на сто. 40% от гласоподавателите, които са подали вота си днес, са от областните градове, 20% са от малките градове, 26% от селата и 13% от столицата.

Българи в Синсинати гласуват в йога студио

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/05/2393990_bulgari_v_sinsinati_glasuvat_v_ioga_studio/?ref=rss


Тази година за първи път българите, живеещи в американския град Синсинати и близките населени места, ще могат да участват в извънредните парламентарни избори. Импровизираната секция там е организирана в йога студиото на спортния инструктор Дойчин Кършовски. Заедно със семейството си той живее в САЩ от 2003г.

"След като стана ясно, че голяма част от българите живеещи в този район, имат желание да участват в изборите, заедно с наши приятели и познати решихме да организираме секцията и...

Българи в Синсинати гласуват в йога-студио

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/05/2393990_bulgari_v_sinsinati_glasuvat_v_ioga-studio/?ref=rss


Тази година за първи път българите, живеещи в американския град Синсинати и близките населени места, ще могат да участват в извънредните парламентарни избори. Импровизираната секция там е организирана в йога студиото на спортния инструктор Дойчин Кършовски. Заедно със семейството си той живее в САЩ от 2003г.

"След като стана ясно, че голяма част от българите живеещи в този район, имат желание да участват в изборите, заедно с наши приятели и познати решихме да организираме секцията и...

Глобяват с 5 бона медиите за незаконна агитация

http://pik.bg/глобяват-с-5-бона-медиите-за-незаконна-агитация-news233840.html

Глобяват с 5 бона медиите за незаконна агитация

При незаконна агитация на медиите в изборния ден, за първо нарушение санкцията е в размер до 5 хил. лева, а при повторно е до 10 хил. лева. Това заяви пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев, пише "24 часа".

Санкциите, които се налагат на медиите за незаконна агитация, са в различен размер.

На въпрос дали след закриване на секцията в място за задържане на лица, намиращо се в Благоевград, задържаните са заведени да гласуват в Дупница, той отговори, че са закарани там.

"Дали са гласували е избор на всеки един избирател. Вместо да бъде открита секция в мястото на задържане в Благоевград, тези лица са превозени до Дупница. Това не би следвало да се случи. Заповедта на министъра на правосъдието е да бъдат закрити определени секции в местата за задържане под стража с оглед обстоятелството, че е имало по-малък брой избиратели. Това са данните, с които ние разполагаме”.

По думите му, това е неправилно, тъй като първоначално секцията в Благоевград е била открита, а след това са я закрили. Андреев уточни, че тези лица имат своите избирателни права и би следвало да гласуват на мястото на задържане, а не да бъдат транспортирани до други населени места, където да упражнят правото си на глас.

Четирима загинаха в катастрофа край Солун, български камион виновен за трагедията

http://frognews.bg/news_77603/

Четирима души са загинали в катастрофа край Солун. Още 23-ма са ранени. Според първоначалната информация български товарен камион се е врязал в много коли. В следствие на това хората са загинали на място. Твърди се, че шофьорът е румънец и опитал да избяга от местопроизшествието. О

Галъп: 35,3% избирателната активност към 16 часа

http://www.cross.bg/aktivnost-galup-gradove-1433529.html

София /КРОСС/ Към 16 часа избирателната активност в страната е 35,3%, сочат данните на социолозите от агенция "Галъп Интернешънъл". Предишната отчетена активност в страната - към 14.00 часа, беше 28 на сто.40% от гласоподавателите, които са подали вота си днес, са от областните градове, 20% са от малките градове, 26% от селата и 13% от столицата. По възраст - най-голям дял от гласувалите имат хората над 65 години, а най-нисък дял, под 10%, имат младежите между 18 и 25 години.

Виж още резултати към 16 ч.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349706

Избирателната активност остава ниска.
Към 16 ч избирателната активност се движи между 35 и 40% според различните екзитполове. Законът ни забранява да публикуваме на сайта резултати от екзитполовете на социологическите агенции.
Според ЦИК обаче тази забрана не се отнася до Фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на Фейсбук страницата ни. Избирателната активност остава ниска. Към 16 ч избирателната активност се движи между 35 и 40% според различните екзитполове. Законът ни забранява да публикуваме на сайта резултати от екзитполовете на социологическите агенции. Според ЦИК обаче тази забрана не се отнася до Фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на Фейсбук страницата ни.

На косъм! Шофьор без книжка едва не изхвърча от мост

http://pik.bg/на-косъм-шофьор-без-книжка-едва-не-изхвърча-от-мост-news233837.html

На косъм! Шофьор без книжка едва не изхвърча от мост

Неправоспособен шофьор за малко не изхвърча от моста в село Косталето.

Инцидентът е станал в неделя, половин час след полунощ. В предпазен парапет се блъска „БМВ“ , шофирано от Т.И. от село Косталево. Водачът се разминал невредим, като дори успял да избяга от мястото на произшествието без да уведоми органите на реда. Малко по-късно бил установен.

При направената проверка е установено, че шофьорът е неправоспособен, както и че се е движел с несъобразена скорост.

Десетократно повече са гласуващите в Берлин

http://frognews.bg/news_77602/

Десетократно повече са гласуващите в Берлин спрямо предходни години. Към 14 часа наше време 32 598 души са дали гласа си в чужбина.

Минчев: Има сериозно увеличение на контролирания вот и на купуването на гласове

http://www.cross.bg/minchev-narysheniyata-narysheniya-1433528.html

/КРОСС/ Има сериозно увеличение на контролирания вот и на купуването на гласове спрямо предишни избори. Почти 50% от нарушенията са в тази посока. Това каза за БНР социологът Огнян Минчев от Асоциация „Прозрачност без граници". Около 51% от нарушенията, особено в първата част на изборния ден са били свързани с организационни нарушения и недобре обучени секционни избирателни комисии, както и липса на възможност тези комисии да регистрират нормално наблюдатели.Регистрите на ЦИК за регистрация на нарушенията, от вчера тя не може да регистрира нови нарушения. В РИК имаше такъв проблем, но той, общо взето, се преодолява във втората част на изборния ден. Проблемът с регистрите е технически, уточни той.Преференцията внася усилен мажоритарен елемент в избора, но и развихря страстите на традиционната партизанска политическа култура в България, допълни Минчев. Според него в някои от малките партии има мащабни концентрации на купен вот, което прави трудно прогнозируеми резултатите от вота.Тези политически сили, които в най-голяма степен са зависими от олигархичната структура на властта, осъществяваща компроматни сценарии, понастоящем не са в позиция, в която да искат да дойдат на власт в резултат на тези избори. Това определя и малко по-безинтересната кампания.

С. Диков: Цялата ни държава е един Горни Лом в кратери

http://frognews.bg/news_77601/

Като мине днешният ден, ми се иска да видя как партиите са ходили при пострадалите и са ги увещавали да гласуват, подпомагайки семействата на пострадалите, заяви по НТВ журналистката Диана Найденова. Ние сме следварителна държава, правим всичко след жертвите.

5 хиляди лв. глоба за незаконна агитация на медиите, при повторно нарушение - 10 хиляди лв.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349699

При незаконна агитация на медиите в изборния ден, за първо нарушение санкцията е в размер до 5 хил. лева, а при повторно е до 10 хил. лева. Това заяви пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев.
Санкциите, които се налагат на медиите за незаконна агитация, са в различен размер.
На въпрос дали след закриване на секцията в място за При незаконна агитация на медиите в изборния ден, за първо нарушение санкцията е в размер до 5 хил. лева, а при повторно е до 10 хил. лева. Това заяви пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев. Санкциите, които се налагат на медиите за незаконна агитация, са в различен размер. На въпрос дали след закриване на секцията в място за

5 хиляди лв. глоба за незаконна агитация на медиите, при повторно нарушение - 10 хиляди лв.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349718

При незаконна агитация на медиите в изборния ден, за първо нарушение санкцията е в размер до 5 хил. лева, а при повторно е до 10 хил. лева. Това заяви пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев.
Санкциите, които се налагат на медиите за незаконна агитация, са в различен размер.
На въпрос дали след закриване на секцията в място за При незаконна агитация на медиите в изборния ден, за първо нарушение санкцията е в размер до 5 хил. лева, а при повторно е до 10 хил. лева. Това заяви пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев. Санкциите, които се налагат на медиите за незаконна агитация, са в различен размер. На въпрос дали след закриване на секцията в място за

Перничанин надраска бюлетините - образци в тъмната стаичка на село Рударци

http://www.zapernik.com/politika/pernichanin-nadraska-byuletinite-obrazci-v-tumnata-staichka-na-selo_34747/

Бюлетините-образец, сложени в тъмната стаичка на избирателна секция в село Рударци са били надраскани от перничанин.

Човекът надраскал всички образци с химикал.

Това накарало Районната избирателна комисия да изпрати нови образци, които да бъдат поставени на място.

Кунева се замая - НС "да контролира спазването на законите"

http://izbori2014.actualno.com/Kuneva-se-zamaja----NS-da-kontrolira-spazvaneto-na-zakonite-news_53255.html

Важното е да има парламент, който да съблюдава спазването на законите. Това заяви лидерът на ДСБ Меглена Кунева. Отговорът от БСП не закъсня - Татяна Буруджиева коментира, че за пръв път чува, че парл...

Социологически проучвания: ДПС на крачка да измести БСП!

http://politics.actualno.com/Sociologicheski-prouchvanija-DPS-na-krachka-da-izmesti-BSP-news_53257.html

Интересен двубой за второто място между БСП и ДПС предричат някои социологически агенции. ГЕРБ са първата политическа сила в 43-ото Народно събрание. Партията на Бойко Борисов печели 32% от гласовете...

Резултатите ще са ясни след преброяването на последния протокол от Турция

http://cite.actualno.com/Rezultatite-shte-sa-jasni-sled-prebrojavaneto-na-poslednija-protokol-ot-Turcija-news_53256.html

С тези думи математикът и бивш директор на "Информационно обслужване" Михаил Константинов обобщи досегашните предвавителни резултати на парламентарните избори, които спечели ГЕРБ. Към момен...

Нинова: Ще бъдем опозиция

http://politics.actualno.com/Ninova-Shte-bydem-opozicija-news_53259.html

Тежка загуба за БСП. Това каза водачът на „БСП лява България” за 26 МИР София – област Корнелия Нинова на влизане в НДК, предаде Фокус. „На нас хората ни отред...

Румен Луканов целунал момиче за първи път на 10 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4348382

Как бихте се описали с 3 думи?
Усмихнат, забавен и целеустремен.
На колко години сте?
На петдесет.
Къде сте роден?
В София.
Какво харесвате у себе си?
Характера си. Много съм емоционален.
Чай или кафе?
Нито чай, нито кафе. За мен това са питиета за социален контакт. Когато хората се срещат, обикновено се виждат на по кафенце. Как бихте се описали с 3 думи? Усмихнат, забавен и целеустремен. На колко години сте? На петдесет. Къде сте роден? В София. Какво харесвате у себе си? Характера си. Много съм емоционален. Чай или кафе? Нито чай, нито кафе. За мен това са питиета за социален контакт. Когато хората се срещат, обикновено се виждат на по кафенце.

Наблюдател на ПАСЕ: Европа да бойкотира изборите в България

http://www.cross.bg/doris-evropa-fiala-1433526.html

/КРОСС/ Европа да бойкотира изборите в България, призова швейцарският политик от Швейцария г-жа Дорис Фиала, която ръководи делегацията на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), следяща за вота у нас.Швейцарският в. "Тагес Айнцйгер" я цитира в свой материал, озаглавен "Системата в България е скандално непрозрачна". Дорис Фиала заяви, че Европа трябва да помисли за бойкот на изборите у нас, след като според нея са налице безброй нарушения. Тя смята, че е опасно да се легитимират резултатите от сегашните избори. "Ние трябва да помислим дали да не бойкотираме изборите. Ние не трябва да позволим да бъдат използвани за легитимираме на силно съмнителна система от гледна точка на закона и отчетността", смята депутатката. Тя окачестви политиците ни като "дискредитирани и замесени в корупционни практики". Швейцарката се обяви като цяло срещу начина, по който са организирани сегашните избори: "Изборите там (в България) не позволяват да бъде изразена волята на избирателите...целият изборен процес е несвободен и несправедлив".По думите й самият изборен ден може и да бъде свободен от пряко влияние или насилие, но подготовката за предизборната кампания е несправедлива и съмнителна от гледна точка на законите.БГНЕС припомня, че миналия месец делегацията на ПАСЕ начело с Дорис Фиала бе на двудневно посещение у нас

Огнян Минчев: Има сериозно увеличение на контролирания вот

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/05/2393986_ognian_minchev_ima_seriozno_uvelichenie_na/?ref=rss


Има сериозно увеличение на контролирания вот и на купуването на гласове спрямо предишни избори. Почти 50% от нарушенията са в тази посока, особено в първата част на изборния ден са били свързани с организационни нарушения и недобре обучени секционни избирателни комисии, както и липса на възможност тези комисии да регистрират нормално наблюдатели. Това заяви пред БНР социологът Огнян Минчев от Асоциацията "Прозрачност без граници". 

Социологът смята, че преференцията внася усилен...

"Ислямската държава" завзе важна позиция до обкръжения кюрдски град Кобане в Сирия

http://www.mediapool.bg/islyamskata-darzhava-zavze-vazhna-pozitsiya-do-obkrazheniya-kyurdski-grad-kobane-v-siriya-news225613.html

Бойци от групировката "Ислямска държава" са завзели част от стратегическо възвишение над южния подход към обсадения кюрдски град Кобане в Сирия край турската граница, предаде ДПА.   Според базирания в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права джихадистите са превзели този отсек от хълма Мище Нур след тежки сражение с въоръжената кюрдска милиция "Сили за защита на народа" (Уихдад Химая аш Шааб) и други сирийски бунтовници, които контролират северния вход на Кобане.   Напредването на "Ислямската държава" в района е станало въпреки много интензивните въздушни удари срещу джихадистите от авиацията на САЩ и съюзнически държави. Според кюрдския новинарски сайт самолети на коалицията са поразили позиции на джихадистите по южния склон на Мище Нур, както и в близките села Халандж и Мазраа Давуд.   Бойците от "Сили за защита на народа" удържат вече трета седмица атаките на ислямистите срещу Кобане. Около 300 хиляди цивилни кюрди вече избягаха от района в посока Турция.   Джихадистите са обкръжили Кобане отвсякъде освен откъм турската граница на север, като защитниците на града са затруднени в получаването на доставки и подкрепления, посочва ДПА.

Страхил Иванов: Нужна е ясна икономическа стратегия за развитие на страната

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/strahil-ivanov-nujna-e-iasna-ikonomicheska-strategiia-za-razvitie-na-stranata,181269/

В първите 100 дни след формиране на ново правителство чуждите инвеститори ще следят дали се изпълняват обещанията, смята управителят на "Явлена"

Строшиха с дърво носа на перничанка

http://www.cross.bg/stroshiha-s-durvo-nosa-na-pernichanka-1433525.html

Перник /КРОСС/ Служители от Второ РУ - Перник изясняват случай на побой над перничанка. Вчера, около 19, 10 ч., на ул. „Стомана" в кв. „Изток", неизвестен нанесъл удар с дървен предмет в областта на лицето на 53-годишна жена. В резултат на това потърпевшата е настанена в болница със счупен нос и комоцио. Извършен е оглед на местопроизшествието от оперативна група с участието на разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Въпреки забраната, публикуваха междинни резултати от изборите

http://www.moreto.net/novini.php?n=266426

Практика е в изборния ден социологическите агенции да подават информация за хода на изборния ден и временни и/или прогнозни резултати. Така в медиите още от сутринта започват "класации" на песни, цветя, книги, салати и какво ли още не, подсказващо резултатите към момента.

Цитат на деня: Гласувам да възстановим добрите си отношения с Русия, да спрат да ги лъжат

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/10/05/2393992_citat_na_denia_glasuvam_da_vuzstanovim_dobrite_si/?ref=rss


Аз си гласувам за моята партия, за стабилно управление, да си продължим да си изграждаме държавата, да си оправяме инфраструктурата, да направим енергийно ефективни сградите, онова да станем уважавани в Европа и в света, да възстановим добрите си отношения с Русия, да спрат да ги лъжат и тях, и всичко останало, което сме правили.

Това обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в Банкя днес.

ЦИК глобява три сайта за публикуване на междинни резултати от изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_398693.html

Централната избирателна комисия ще глоби три медии заради това, че са публикували междинни резултати от изборите, обяви говорителят на ЦИК Александър Андреев пред OFFNews. Става въпрос за информационни сайтове, каза Андреев, но отказа да уточни кои са те. В ЦИК е бил получен сигнал за сайт, който в материал, чрез който показва как се гласува, е демонстрирал гласуване за определена партия и кандидат-депутат. "Това се тълкува като предизборна агитация. Съставили сме акт за нарушение", обясни Андреев. Медиите ще бъдат глобени с 5000 лева, ако за първи път публикуват междинни изборни резултати в нарушение на забраната. Ако вече са били глобявани веднъж, сега ще платят 10 000 лева. 133 са подадените сигнали за нарушения до 15 ч. в днешния изборен ден в ЦИК, каза още Андреев. Основната част от тях са за предизборна агитация и за нарушения в секционните избирателни комисии.

Антония Първанова гласува за младите и бъдещето им в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349678

Гласувах за младите, за това те да имат бъдеще в България. Това каза лидерът на НДСВ и водач на листата на партията в 23 МИР-София и във Варна за изнвънредните избори за Народно събрание д-р Антония Първанова, след като гласува в столичното 119 –то училище, съобщиха от пресцентъра на партията.
У нас са необходими кардинални реформи в съдебната Гласувах за младите, за това те да имат бъдеще в България. Това каза лидерът на НДСВ и водач на листата на партията в 23 МИР-София и във Варна за изнвънредните избори за Народно събрание д-р Антония Първанова, след като гласува в столичното 119 –то училище, съобщиха от пресцентъра на партията. У нас са необходими кардинални реформи в съдебната

Антония Първанова: Гласувах за младите, да имат бъдеще в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349680

Гласувах за младите, за това те да имат бъдеще в България. Това каза лидерът на НДСВ и водач на листата на партията в 23 МИР-София и във Варна за изнвънредните избори за Народно събрание д-р Антония Първанова, след като гласува в столичното 119 –то училище, съобщиха от пресцентъра на партията.
У нас са необходими кардинални реформи в съдебната Гласувах за младите, за това те да имат бъдеще в България. Това каза лидерът на НДСВ и водач на листата на партията в 23 МИР-София и във Варна за изнвънредните избори за Народно събрание д-р Антония Първанова, след като гласува в столичното 119 –то училище, съобщиха от пресцентъра на партията. У нас са необходими кардинални реформи в съдебната

До момента в ЦИК са постъпили общо 133 жалби и сигнали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349671

До момента в ЦИК са постъпили общо 133 жалби и сигнали. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев. Той уточни, че сигналите и жалбите са обобщени по групи.
„Основните сигнали са във връзка с осъществяване на предизборна агитация в изборния ден. Има около 28 такива сигнали. Имаме и 11 сигнали във връзка с обявяване на До момента в ЦИК са постъпили общо 133 жалби и сигнали. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев. Той уточни, че сигналите и жалбите са обобщени по групи. „Основните сигнали са във връзка с осъществяване на предизборна агитация в изборния ден. Има около 28 такива сигнали. Имаме и 11 сигнали във връзка с обявяване на

Жестока верижна катастрофа: 4 загинали, 30 са в болница

http://www.vesti.bg/novini/zhestoka-verizhna-katastrofa-4-zaginali-30-sa-v-bolnica-6024017

Български ТИР с румънски шофьор предизвика жестока верижна катастрофа в Гърция. Има загинали и много ранени.

Към 14 ч в чужбина са гласували 32 598 българи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349672

Към 14.00 ч българско време общият брой на гласувалите в предсрочните парламентарни избори в чужбина е 32 598, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).
Секциите в Австралия вече са затворили, като там са гласували общо 313 сънародници. Избирателният процес е приключил и в Япония и Република Корея. Към 14.00 ч българско време общият брой на гласувалите в предсрочните парламентарни избори в чужбина е 32 598, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Секциите в Австралия вече са затворили, като там са гласували общо 313 сънародници. Избирателният процес е приключил и в Япония и Република Корея.

32 598 българи са гласували в чужбина към 14:00 ч.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349667

Към 14.00 ч. българско време общият брой на гласувалите в предсрочните парламентарни избори в чужбина е 32 598, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).
Секциите в Австралия вече са затворили, като там са гласували общо 313 сънародници. Избирателният процес е приключил и в Япония и Република Корея. Към 14.00 ч. българско време общият брой на гласувалите в предсрочните парламентарни избори в чужбина е 32 598, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Секциите в Австралия вече са затворили, като там са гласували общо 313 сънародници. Избирателният процес е приключил и в Япония и Република Корея.

Зверска катастрофа в Гърция с 35 автомобила и четири жертви

http://www.cross.bg/katastrofa-avtomobila-yspyal-1433524.html

/КРОСС/ Четирима убити (две жени и двама мъже) и много ранени след тежката верижна катастрофа на 35 автомобила, между които и три тира, станала тази сутрин около 10.30 ч. по главен път Егнатия в близост до кръстовището на Верия, посока Солун. Не са известни подробности за самоличността на жертвите. "Става дума за ужасна катастрофа и купчина от ламарини", каза командира на Противопожарна служба в Централна Македония Хрисантос Атанасопулос. От смачканите автомобили са измъкнати 5-ма ранени, които са транспортирани с частен автомобил в болницата в Верия. По непотвърдени данни общия брой на ранените е 31 до момента. Трагичният инцидент е станал в района на село Меси, когато тежкотоварен автомобил ТИР, управляван от румънски гражданин, се блъснал в спрени заради ремонтите по пътя 30 леки автомобила. Водачът на частна кола, която била след Тир-а също не успял да спре и се ударил в камиона. И двете превозни средства са избухнали в пламъци. Шофьорът на леката кола е изваден овъглен, а шофьорът на камиона, успял да се измъкне от превозното средство. Той е арестуван и разпитан за обстоятелствата на инцидента. В района остават екипите на полицията и пожарната. Движението е спряно в двете посоки. Има километрична опашка от автомобили, пише "Български новини".Според информация на БНР ТИР-ът, виновник за катастрофата, е бил с българска регистрация. От полицията не съобщават дали сред пострадалите има български граждани.

133 жалби и сигнали са постъпили в ЦИК до момента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349630

До момента в ЦИК са постъпили общо 133 жалби и сигнали. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев. Той уточни, че сигналите и жалбите са обобщени по групи.
„Основните сигнали са във връзка с осъществяване на предизборна агитация в изборния ден. Има около 28 такива сигнали. Имаме и 11 сигнали във връзка с обявяване на До момента в ЦИК са постъпили общо 133 жалби и сигнали. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев. Той уточни, че сигналите и жалбите са обобщени по групи. „Основните сигнали са във връзка с осъществяване на предизборна агитация в изборния ден. Има около 28 такива сигнали. Имаме и 11 сигнали във връзка с обявяване на

Роми от Симеоновград попаднаха в списъците в Стамболово

http://frognews.bg/news_77599/

Сигнал за група роми от Симеоновград, които не успели да гласуват, защото липсвали в избирателните списъци, е препратила Районната комисията към прокуратурата.

Вот срещу сандвич и вафла

http://www.cross.bg/hrana-sandvich-ychilishteto-1433523.html

/КРОСС/ Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в столичното училище „Братя Миладинови". Това сигнализираха зрители на Нова телевизия. Пред входа на училището в "Люлин" мъж раздавал храна по списък на лица, които са гласували. Мъжът не се криел и признал, че работи за политическа партия, без да уточнява коя, а намиращите се в близост полицаи не реагирали на явното купуване на гласове.При пристигането на нашия екип в училището полицай, който да се грижи за нередности не бе открит. Не липсваха обаче хора с торбички с храна.

4-ма души са загинали, а 23 са ранени при верижна катастрофа, предизвикана от български ТИР в Гърция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349659

Най-малко 4 души са загинали, а още 30 са ранени при мащабна катастрофа в района на Солун, предаде БНР.
По данни на местните медии ТИР с българска регистрация, управляван от румънец, се е врязал в опашка, образувала се поради ремонт на автомагистрала. Спирачките на возилото, което се движило с висока скорост, Най-малко 4 души са загинали, а още 30 са ранени при мащабна катастрофа в района на Солун, предаде БНР. По данни на местните медии ТИР с българска регистрация, управляван от румънец, се е врязал в опашка, образувала се поради ремонт на автомагистрала. Спирачките на возилото, което се движило с висока скорост,

Управляващата коалиция остава на власт в Латвия

http://www.cross.bg/ypravlyavashtata-latviya-ostava-1433522.html

/КРОСС/ Управляващата десноцентристка коалиция остава на власт след провелите се вчера парламентарни избори в Латвия. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на почти пълните данни, оповестени от избирателната комисия. Заедно партия "Единство", Националистическия алианс и Съюза на зелените и фермерите печелят 58 процента от подкрепата на гражданите при преброени 98 на сто от бюлетините.    

Лекарите все още не могат да открият лечение за СПИН

http://www.vesti.bg/novini/lekarite-vse-oshte-ne-mogat-da-otkriiat-lechenie-za-spin-6024015

Приемът на лекарства часове след заразяване със СПИН не е изходът от болестта, смятат италиански лекари, пише Би Би Си.

Активността расте - кой вдига и на кого падат резултатите (към 16 ч)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349649

Активността на предсрочните парламентарни избори расте. Към 16 ч тя наближава 40 на сто.
Данни за резултатите на отделните партии до момента не може да ви предоставим на сайта, защото законът забранява това.
Според ЦИК тази забрана не се отнася до фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на страницата ни в социалната мрежа. Активността на предсрочните парламентарни избори расте. Към 16 ч тя наближава 40 на сто. Данни за резултатите на отделните партии до момента не може да ви предоставим на сайта, защото законът забранява това. Според ЦИК тази забрана не се отнася до фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на страницата ни в социалната мрежа.

"Октоберфест" приключва без рекорд - с 6.5 млн. литра изпита бира

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/10/05/2393980_oktoberfest_prikljuchva_bez_rekord_-_s_65_mln_litra/?ref=rss


Най-големият фестивал на бирата "Октоберфест", който започна в Мюнхен на 20 септември и приключва днес, е бил посетен от 6.3 милиона души, които са изпили 6.5 милиона литра бира. "Не успяхме да поставим нови рекордни, но показателите остават на високо равнище", съобщи ръководителят на феста Йозеф Шмид, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му плановете на организаторите са били осуетени от времето, заради което посещаемостта през първите дни е изостанала от миналогодишните показатели. До...

Избирателната активност по възраст, населено място и образование

http://offnews.bg/news/n_1/n_398685.html

Към 15:00 часа избирателната активност в страната е 28.8%, а най-много гласуват хората от областните центрове. Това показва екзитполът на социологическата агенция АФИС. Със 7.6% е скочила избирателната активност, която в 13:00ч. е била 21.2%. В същото време най-голям процент от гласувалите са със средно образование - 49.9%. Що се отнася до местата с най-голяма избирателна активност, според проучването това са областните центрове в държавата. Те към 15:00ч. сформират 39.6% от гласоподавателите, а за сравнение София е с 12%. Очаквано най-много гласували има от възрастовата група над 60 години - 32.2%, докато младите хора между 18 и 29 години до момента събират скромните 14%. 

Първанова: Гласувах младите да имат бъдеще в България

http://www.cross.bg/bulgariya-purvanova-mladite-1433521.html

София /КРОСС/ Гласувах за младите, за това те да имат бъдеще в България. Това каза лидерът на НДСВ и водач на листата на партията в 23 МИР-София и във Варна за изнвънредните избори за Народно събрание д-р Антония Първанова, след като гласува в столичното 119-то училище.У нас са необходими кардинални реформи в съдебната система, в здравеопазването, в образованието в системата на заплащане на труда, в социалната сфера. Цялото общество има нужда от повече прозрачност и честност в отношенията политици-граждани. Едва след като се направят неотложни реформи, българските граждани ще могат да се почувстват по-сигурни и да заживеят по-спокойно.Политиците дължат много на хората и се надявам скоро те да го разберат и да започнат да работят не само за себе си, а за цялото общество. Тогава и младите хора няма да търсят реализацията си в чужбина, а ще останат тук, ще съзидават за България, заяви д-р Първанова.

Най-висока в чужбина е избирателната активност в Турция

http://econ.bg/Новини/Най-висока-в-чужбина-е-избирателната-активност-в-Турция_l.a_i.573909_at.1.html

32 598 българи са гласували в чужбина за изборите за Народно събрание към 14:00 часа българско време, съобщиха от външно министерство. ...

Местан: Моят глас е за националното съгласие

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mestan-moiat-glas-e-za-nacionalnoto-syglasie-6024014

"Днес всички трябва да бъдем достатъчно прецизни в изказа си, за да не затрудним постигането на съгласие по формулата на стабилно управление на реформите", подчерта председателят на ДПС

Няколко района без ток утре във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266425

Няколко района ще са бе електрозахранване утре - 6 октомври - понедлени във Варна. Причината е профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, съобщиха за Moreto.net от електроразпределителното дружество в морската столица.

Социолог: Очаква ни шарен парламент

http://www.cross.bg/georgiev-parlament-sharen-1433520.html

/КРОСС/ Резултатите от екзитпола показват седем или даже осем партии в следващия парламент, съобщи социологът Живко Георгиев от "Галъп" пред БНТ. Според него добрата новина е, че по този начин щяло да има високо представителство, ще бъдат представени над 90 на сто от гласуващите българи. Георгиев смята, че избирателната активонст още ще расте и ще се движи в границите на процентите от миналите избори през 2013 г. със спад от около 1-2%. През м.г. гласуваха 51,33 на сто от избирателите. Очаква ни шарен парламент.Според Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" напрежението ще е остане до края, развръзката ще дойде в последния момент, неизвестните могат да останат и до преброяването на бюлетините в изборните секции.

Засилено полицейско присъствие в ромските квартали в Хасково

http://pik.bg/засилено-полицейско-присъствие-в-ромските-квартали-в-хасково-news233821.html

Засилено полицейско присъствие в ромските квартали в Хасково

464 полицаи отговарят за охраната на изборните секции, реда и спокойствието в региона, информират от областна дирекция „Полиция" в Хасково. Засилено е полицейското присъствие и в ромските квартали.

Териториалното звено „Български документи за самоличност" издава лични карти и удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. От там напомнят на гражданите, че паспортните звена в областта днес работят от 8 до 18,30 часа, като молби за удостоверения ще бъдат приемани до 17 часа, а до 18 часа ще се издава готовият документ.

От началото на седмицата до 10 часа на днешния ден в областта са били издадени 76 удостоверения на граждани, желаещи да упражнят правото си на глас. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 5 октомври 2014 г.

От ОД на МВР-Хасково припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранено е и използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

Комисията в монтанско селище скрила избирателните списъци

http://montana.actualno.com/Komisijata-v-montansko-selishte-skrila-izbiratelnite-spisyci-news_53241.html

Членовете на СИК в монтанското село Винище, скрили избирателните списъци и изборът бил прекъснат, съобщи сайтът tribali.info.  Сигналът е подаден в РИК - Монтана. От там изпратили свой предс...

Девет информационни сайта с наказания заради изборите

http://izbori2014.actualno.com/Devet-informacionni-sajta-s-nakazanija-zaradi-izborite-news_53247.html

170 жалби и сигнали, девет наказани информационни сайта - това е равносметката дотук в този клон на статистиката на ЦИК. „Сигналите и жалбите могат да бъдат обобщени в няколко групи. Една о...

Йотова: Вотът срещу нас е наказателен

http://politics.actualno.com/Jotova-Votyt-sreshtu-nas-e-nakazatelen-news_53248.html

Резултатът е променливо нещо, трябва да се изчакат окончателните резултати от екзит половете. Така коментира първите резултати евродепутатът от БСП Илияна Йотова.Наказателен е вотът срещу нас, тепърва...

Лукарски: От резултатите на АБВ и "Атака" зависи стабилността на следващото НС

http://politics.actualno.com/Lukarski-Ot-rezultatite-na-ABV-i-Ataka-zavisi-stabilnostta-na-sledvashtoto-NS-news_53250.html

Тепърва ще обсъждаме резултатите, привърженик съм на това да изчакаме окончателните резултати. това заяви Божидар Лукарски от Реформаторския блок.За нас коалицията единствено може да е във формат дясн...

Жельо Бойчев: Платихме цената за управлението на Орешарски

http://izbori2014.actualno.com/Jelio-Bojchev-Platihme-cenata-za-upravlenieto-na-Oresharski-news_53251.html

Резултатът за БСП е нисък, разочароващ и под потенциала на левицата. Това каза лидерът на БСП в листата за 23-ти МИР в София Жельо Бойчев. Той заяви, че БСП плаща цената на управлението на Пламен Оре...

Джамбазки: Коалиция с ГЕРБ и РБ е въпрос на преговори

http://politics.actualno.com/Djambazki-Koalicija-s-GERB-i-RB-e-vypros-na-pregovori-news_53252.html

Необходимо е правителство на националното съгласие и стабилно управление. Няма място за лични нападки и обяснения. Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО.Попитан с кои партии "Патриотичният фронт&quo...

Калфин и Кадиев: Всички загубиха тези избори, Борисов да си преглътне егото

http://izbori2014.actualno.com/Kalfin-i-Kadiev-Vsichki-zagubiha-tezi-izbori-Borisov-da-si-preglytne-egoto-news_53253.html

ГЕРБ трябва да помисли, да подаде ръка и да се сформира правителство. Около това мнение се обединиха един от лидерите на АБВ Ивайло Калфин и бившият червен депутат Георги Кадиев. Вървим към израелски...

Монтанско село бойкотира вота

http://www.cross.bg/mestnite-izborite-sektziya-1433519.html

/КРОСС/ В село Долни Цибър, община Лом, област Монтана, местното население бойкотира изборите и към 15 часа в двете секции на селото има подадени само 5 бюлетини - всичките в едната секция. За това съобщава clubz.bg., който се позовава на наблюдатели на Института за развитие на публичната среда. Неофициално местните хора споделят, че бойкотират изборите заради това, че нито една институция не им обръща внимание.Селото е населено предимно с роми. До последните парламентарни избори през 2013 година местните са гласували за различни партии. На изборите за Европейски парламент картината вече е променена и тук от 761 действителни гласа 577 са за ДПС, а 121 за "България без цензура".В близкия град Лом от рано сутринта ромското население се отправи към урните. Пред едно от училищата, в което се провеждат избори, се получи мълчаливо присъствие. Хората не гласуваха, а очевидно чакаха нещо.В друга секция обаче въпросите вероятно са получили отговори навреме и местните хора активно гласуваха още от сутринта.

Шарапова с 33-а титла в кариерата след триумф в Пекин

http://www.moreto.net/novini.php?n=266424

Рускинята Мария Шарапова спечели титлата на турнира по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 5,43 милиона долара. Шарапова, която е вицешампионка от 2012-а година, победи на финала номер 3 и двукратна шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия) с 6:4, 2:6, 6:3.

32 598 са гласувалите българи в чужбина към 14 ч.

http://www.moreto.net/novini.php?n=266419

Към 14 ч. българско време общият брой на гласувалите в изборите за Народно събрание в чужбина е 32 598, съобщиха от МВнР. Секциите в Австралия вече затвориха, като там са гласували общо 313 наши сънародници. Избирателният процес приключи и в Япония и Република Корея.

Почина знаменитият създател на "Театъра на Таганка" Юрий Любимов

http://www.mediapool.bg/pochina-znamenitiyat-sazdatel-na-teatara-na-taganka-yuriy-lyubimov-news225612.html

В Москва на 97-годишна възраст почина световноизвестният руски актьор, режисьор и основател на "Театъра на Таганка" Юрий Любимов, един от реформаторите на руския театър, съобщи ТАСС в неделя.   Смъртта е настъпила в кардиологичното отделение на Боткинската болница в Москва, където Любимов е хоспитализиран на 2 октомври с диагноза "сърдечна недостатъчност". Юрий Любимов е починал в съня си, а това е привилегия на Господ, е казала за ТАСС съпругата на режисьора Каталин Любимова. "Юрий Петрович почина тази сутрин в 11.40 часа московско време, неговата кончина бе спокойна, той издъхна в съня си", е съобщила тя.   Юрий Петрович Любимов е роден на 30 септември 1917 година в Ярославл. През 1922 г. семейството му се премества да живее в Москва. Баща му е търговец, а майката - учителка. Когато Любимов е още дете, по време на репресиите родителите му са арестувани. След завършването на седми клас е принуден да се запише в техникум по електромеханика, тъй като не може да продължи на друго място заради произхода си. Едновременно с това посещава хореографско студио, където се работи по методиката на Айседора Дънкан.   За 18 години в театъра Любимов изиграва повече от 30 роли от класическия и съвременния репертоар. Паралелно с работата си в театъра, се снима и в 18 филма.   Както и много други успяващи артисти по това време, Любимов също се заема с режисьорската професия, насочва се и към театралната педагогика. През 1959 г. поставя на сцената на театъра на Вахтангов пиесата на А. Галич "Много ли трябва на човек?", посещава актьорски и режисьорски семинари, става преподавател в театралното училище на името на Б. Щукин. Именно там се случва неочаквания поврат в творческата му съдба. През 1963 г. той показва на сцената на училището "Добрият човек от Сечуан" по пиесата на Бертолд Брехт, подготвена със студенти актьори от трети курс.   На 23 април 1964 г. с "Добрият човек от Сечуан" е открит новият театър - "Театъра на Таганка", в който Любимов отвежда своите ученици от школата. С това започва нова ера в съветския театър. Всеки спектакъл се превръща в събитие, за което дълго се говори. На сцената играят легенди като Владимир Висоцки, Алла Демидова, Леонид Филатов, Борис Хмелницки.   Любимов е канен да работи и на много места в чужбина. През 1975 г. поставя на сцената на Миланската скала операта "Под горещото слънце на любовта". Оттогава е направил над 30 оперни постановки във водещи оперни театри по целия свят и често е признаван за един от най-добрите оперни режисьори.   В началото на 80-те години на миналия век настъпват трудни времена за "Театъра на Таганка". Съветската цензура забранява спектаклите "Владимир Висоцки", "Борис Годунов", спрени са репетициите на "Театрален роман" по Булгаков.   Юрий Любимов заминава за Англия, за да постави "Престъпление и наказание". През март 1984 година, след няколко интервюта в западни списания, е освободен от поста ръководител на "Театъра на Таганка", а на 11 юли му е отнето съветското гражданство.   През годините на принудителна емиграция работи в театри на Великобритания, Австрия, Италия, Германия, Франция, САЩ. Сред постановките му са "Евгений Онегин" в Операта на Бон, "Саламбо" в парижката Гранд Опера, "Пир по време на чума", "Майстор и Маргарита" в стокхолмския Кралски драматичен театър, "Страсти по Матея" в Миланската скала, "Рейнско злато" в Ковънт гардън. Удостоен е с много награди.   През май 1988 г. Юрий Любимов се завръща в Москва. След година му е възстановено съветското гражданство, а името му като художествен ръководител отново се появява на афиша на "Театъра на Таганка". На сцената се възраждат спектакли като "Борис Годунов", "Владимир Висоцки". Поставят се нови -"Живаго/доктор/", "Театрален роман", "Шарашка", в който самият режисьор играе ролята на Сталин, и др. Като цяло Любимов поставя в "Театъра на Таганка" повече от 100 спектакъла.   Напуска любимата си Таганка през юли 2011 г. след конфликт с трупата, но не спира да работи. На сцената на Болшой театър например поставя операта "Княз Игор" на Бородин.   Нееднократно признаван за най-добър режисьор от редица чужди театри, Любимов е почетен гражданин на градове в САЩ, Израел, Полша, Испания, Португалия, Финландия, Франция и Япония. Почетен доктор е на няколко известни университета и академии.

Облачно, но без валежи утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=266423

През нощта превалявания ще има на места, главно в Югозападна България. Утре облачността над страната ще е значителна. Отначало в Западна, а по-късно на места и в Централна България ще превали, предимно слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток, югоизток.

"Алфа Рисърч": Избирателната активност е 30,9% към 16 ч

http://frognews.bg/news_77598/

У нас до момента до урните са отишли 30,9% от българите с право на глас, съобщава "Алфа Рисърч". Това е само 1% по-малко от активността към този час на последните парламентарни избори през май.

Вижте резултати от изборите към 16 ч.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349640

Към 16 ч избирателната активност е 39,5% %.
Законът ни забранява да публикуваме на сайта резултати от екзитполовете на социологическите агенции.
Според ЦИК обаче тази забрана не се отнася до Фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на Фейсбук страницата Към 16 ч избирателната активност е 39,5% %. Законът ни забранява да публикуваме на сайта резултати от екзитполовете на социологическите агенции. Според ЦИК обаче тази забрана не се отнася до Фейсбук. Затова търсете резултати за гласуването на Фейсбук страницата

Арестуваха ромски босове за ракия и пистолети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349612

Четирима тартори в ромски кв. Изток в Кюстендил са задържани вечерта преди вота "за притежание и търговия с акцизни стоки - цигари и алкохол", съобщиха от полицията. Акцията в гетото е по подаден сигнал, казаха от областната дирекция.
На проверените адреси са иззети 10 л наливна ракия, 4 стека цигари, Четирима тартори в ромски кв. Изток в Кюстендил са задържани вечерта преди вота "за притежание и търговия с акцизни стоки - цигари и алкохол", съобщиха от полицията. Акцията в гетото е по подаден сигнал, казаха от областната дирекция. На проверените адреси са иззети 10 л наливна ракия, 4 стека цигари,

Български ТИР предизвика верижна катастрофа в Гърция, най-малко 4 души загинаха, още 30 са ранени (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349650

Най-малко 4 души са загинали, а още 30 са ранени при мащабна катастрофа в района на Солун, предаде БНР.
По данни на местните медии ТИР с българска регистрация, управляван от румънец, се е врязал в опашка, образувала се поради ремонт на автомагистрала. Спирачките на возилото, което се движило с висока скорост, Най-малко 4 души са загинали, а още 30 са ранени при мащабна катастрофа в района на Солун, предаде БНР. По данни на местните медии ТИР с българска регистрация, управляван от румънец, се е врязал в опашка, образувала се поради ремонт на автомагистрала. Спирачките на возилото, което се движило с висока скорост,

В тежко състояние е непълнолетният шофьор на колата ковчег

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349633

В тежко състояние е 16-годишното момче, което пострада при зверската катастрофа в район „Тракия”, отнела живота на трима младежи.

Това съобщиха пред Фокус от пресцентъра на Университетска болница „Свети Георги”, където момчето е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивна терапия. Има опасност за живота на младежа. В тежко състояние е 16-годишното момче, което пострада при зверската катастрофа в район „Тракия”, отнела живота на трима младежи. Това съобщиха пред Фокус от пресцентъра на Университетска болница „Свети Георги”, където момчето е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивна терапия. Има опасност за живота на младежа.

16-годишният шофьор на колата ковчег е с опасност за живота

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349598

В тежко състояние е 16-годишното момче, което пострада при зверската катастрофа в район „Тракия”, отнела живота на трима младежи.

Това съобщиха пред Фокус от пресцентъра на Университетска болница „Свети Георги”, където момчето е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивна терапия. Има опасност за живота на младежа. В тежко състояние е 16-годишното момче, което пострада при зверската катастрофа в район „Тракия”, отнела живота на трима младежи. Това съобщиха пред Фокус от пресцентъра на Университетска болница „Свети Георги”, където момчето е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивна терапия. Има опасност за живота на младежа.

Никой не охранява мястото, където падна малайзийският боинг

http://www.cross.bg/nikoii-ne-ohranyava-myastoto-kudeto-padna-malaiiziiiskiyat-boing-1433517.html

/КРОСС/ Близо три месеца след самолетната катастрофа на малайзийския боинг в Донецк, достъпът до мястото на инцидента е свободен, съобщи ТАСС. Останките на самолета са разпръснати в радиус от няколко километра в околностите на село Грабово близо Донецк. Мястото на катастрофата обаче не е оградено, не се пази и всеки има достъп до него. Сред отломките все още има личните вещи на пътниците: книги, играчки, дрехи и документи.

100% избирателна активност в Пловдивския затвор

http://www.cross.bg/bozhil-ivanov-sektziya-1433518.html

Пловдив /КРОСС/ Малко след 9 часа сутринта изборният ден в Пловдивския затвор приключи. По правило това е избирателната секция, която първа приключва работата си през този ден при 100 процентова активност, пише plovdiv.utre.bg.80 лишени от свобода, които все още нямат влезли в сила присъди, имаха право да упражнят своя глас, информира шефът на затвора Божил Иванов. Преди да отидат до урните пандизчиите са закусили. След това по групи са пратени към изборната секция, която по традиция е на първия етаж в сградата на затвора. "Нямаше инциденти, всичко мина спокойно", обобщи Божил Иванов.

104-годишен е най-възрастният гласоподавател във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266421

Най-възрастният гласоподавател във Варна е на 104 години. Четирима пък са най-младите гласоподаватели във Варна. В днешния изборен ден те навършват пълнолетие. Общо 971 варненци празнуват днес рождения си ден, съобщи Кристиян Богоев, секретар в местната администрация.

Зеленчуците поскъпват

http://econ.bg/Новини/Зеленчуците-поскъпват_l.a_i.573905_at.1.html

С близо 15% се е покачила цената на доматите за седмица, става ясно от данните на Държавната комисия по стокови борси и тържища (ДКСБТ). На борсите...

133 граждански сигнала получени в ЦИК до 16 часа

http://www.cross.bg/signala-stydentite-sofiya-1433516.html

София /КРОСС/ 133 граждански сигнала са получени в ЦИК до 16 часа. Най-често те са свързани с провеждане на агитация в най-различна форма.Остава проблемът с недопускане на студентите до гласуване, ако в книжките си те нямат заверка за новата учебна година. От ЦИК са категорични, че студентите имат право да упражнят правото си на глас с уверение и трябва да бъдат допускани до урните, ако представят този документ.Сигнал е получен за манипулиране на вота през 135 СОУ в София, в дом за възрастни хора в квартал Дървеница и в Лом, където е бил организиран превоз на избиратели.

Бареков: Бялата риза ще сложа довечера

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/barekov-bialata-riza-shte-slozha-dovechera-6024012

"Важно е кой ще управлява, но е важно и каква ще е опозицията. Те трябва да намират съгласие по важни за нацията теми", каза лидерът на ББЦ

Повече от час вадят трите телца на 16-годишните момчета пред очите на близките им, борят се за живота на шофьора (снимки)

http://pik.bg/повече-от-час-вадят-трите-телца-на-16-годишните-момчета-пред-очите-на-близките-им-борят-се-news233812.html

Повече от час вадят трите телца на 16-годишните момчета пред очите на близките им, борят се за живота на шофьора (снимки)

Адреналинът, но и липсата на родителски контрол, убиха три деца! Това бе краткият коментар на един от свидетелите на касапницата на околовръстното в Тракия, отнела живота на три 16-годишни момчета, а четвърто е в изключително тежко състояние в болница, съобщи "Под тепето".

Близо час пожарникари и екип на Гражданска защита се опитваха да извадят телата на учениците, буквално размазани между тенекиите на завареното в стълба спортно БМВ. Покривът на онова, което бе останало от немското возило бе отрязан, а бездиханните телца извадени пред погледите на някои от близките на децата, изпаднали в истерия в страни от мястото на инцидента.

На място бяха криминалисти, съдебни лекари, много полиция.

Нямам думи просто. Случи се пред очите ми. Колата се движеше с огромна скорост, шофьорът явно загуби управление и се заби в стълба. Изкриви го от удара чак, вижте. Звъннах на 112 и слязох и осъзнах, че няма какво да се направи.

Шокът за мен бе огромен, като видях, че вътре има деца, четири деца. Боже. Признаци за живот имаше само у шофьора. Много хора спряха и се хвърлиха да помагат, но за беда, нямаше какво да се стори. След буквално две минути на място бе и линейка, която откара шофьора в болница. Нямам думи просто, разказа Петьо, пред чиито очи са загинали три деца на 16 години.

Полицията все още уточнява официално имената на хлапетата. По непотвърдени данни три от тях носят имената Иво, Наско и Георги. Всички са от Тракия, приятели и съученици. Едното дете дръпнало ключовете на родителското БМВ , събрало аверите си и тръгнало на разходка с тях по околовръстното. Адреналинът обаче ударил момчето зад волана и то стъпило здраво върху педала на газта. Колата литнала с над 100 километра в час, за да спре фатално и кърваво в уличния стълб.

Господи, защо ме наказа така, нареждаше майката на едно от децата край пътя, само на няколко метра от размазаното БМВ, от което изваждаха мъртвото й момче. Таткото лично разпозна трупчето и щеше да колабира. Насъбраха се и много други близки и роднини на загиналите. Децата ни измират пред очите ни. Заминаваме като нация, това е, констатира тъжно един от свидетелите на кръвопролитието.

Купуват вот със сандвичи и вафли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349610

Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в столичното училище „Братя Миладинови”, съобщи Нова тв. 
Пред входа на училището в "Люлин" мъж раздавал храна по списък на лица, които са гласували. Мъжът не се криел и признал, че работи за политическа партия, без да уточнява коя, а намиращите се в близост полицаи не реагирали на явното купуване на Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в столичното училище „Братя Миладинови”, съобщи Нова тв.  Пред входа на училището в "Люлин" мъж раздавал храна по списък на лица, които са гласували. Мъжът не се криел и признал, че работи за политическа партия, без да уточнява коя, а намиращите се в близост полицаи не реагирали на явното купуване на

100% от пандизчиите гласуваха в пловдивския затвор

http://pik.bg/100-от-пандизчиите-гласуваха-в-пловдивския-затвор-news233810.html

100% от пандизчиите гласуваха в пловдивския затвор

Малко след 9 часа сутринта изборният ден в пловдивския затвор приключи. По правило това е избирателната секция, която първа приключва работата си през този ден при 100-процентова активност, пише plovdiv.utre.bg.

80 лишени от свобода, които все още нямат влезли в сила присъди, имаха право да упражнят своя глас, информира шефът на затвора Божил Иванов. 

Преди да отидат до урните пандизчиите са закусили. След това по групи са пратени към изборната секция, която по традиция е на първия етаж в сградата на затвора. "Нямаше инциденти, всичко мина спокойно", обобщи Божил Иванов.

Петима ранени в Турция от изстрелян от Сирия снаряд

http://www.vesti.bg/novini/petima-raneni-v-turciia-ot-izstrelian-ot-siriia-snariad-6024013

Минохвъргачен снаряд падна и рани днес пет души на турска територия, на няколко километра от сирийския град Кобане, където се водят ожесточени боеве между джихадистите от Ислямска държава и кюрдски бойци, предава АФП.

Миньорите в Бобов дол отново гласуват под натиск

http://www.cross.bg/glasyvat-bobov-denya-1433515.html

/КРОСС/ Сигнали за сериозни нарушения бяха получени в деня на вота относно гласуването в Бобов дол. Според запознати, работниците в мината отново са принудени да гласуват в полза на една определена политическа партия.Още през май в деня на евровота огромен скандал беше на път да компроментира изборния ден в Бобов дол.Стана ясно, че миньорите гласуват под политически натиск, а схемата е проста: служителите получават част от заплатите си под формата на ваучери за храна, които мога да използват в един единствен магазин.Изненадващо обаче, в деня на вота магазинът затваря врати, като гарант, че миньорите ще упражнят правото си на глас.Месеци по-късно схемата е на път да се повтори. Миньорите отново гласуват под строй, само магазинът е различен.Според хората, всичко това се случва в полза на една определена политическа партия, но никой не смее да разкрие коя, защото всеки се страхува за заплатата си, изкарана със собствените му ръце, съобщи ТВ7.

Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в "Люлин"

http://pik.bg/вот-срещу-сандвич-дават-гласоподавателите-в-люлин-news233811.html

Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в "Люлин"

Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в столичното училище "Братя Миладинови", съобщи Нова телевизия, позовавайки се на зрителски сигнал.

Пред входа на училището в "Люлин" мъж раздавал храна по списък на лица, които са гласували. Той си признал, че работи за политическа партия, без да уточнява коя, а намиращите се в близост полицаи не реагирали на явното купуване на гласове.

При пристигането телевизионния екип пред школото не се мяркал полицай, който да се грижи за нередности. Наоколо обаче имало доста хора с торбички с храна. 

Иван Манчев нахрани Клинтън и Путин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349197

От 8 октомври по Нова тв стартира риалити предаването “Кошмари в кухнята”. Главен кошмар на собствениците на позападнали ресторанти става шеф готвачът Иван Манчев. Той е познат и от друго кулинарно шоу на Нова - “Черешката на тортата”. Неговата роля е да дава съвети както за кухнята и менюто на заведенията на ръба на оцеляването, От 8 октомври по Нова тв стартира риалити предаването “Кошмари в кухнята”. Главен кошмар на собствениците на позападнали ресторанти става шеф готвачът Иван Манчев. Той е познат и от друго кулинарно шоу на Нова - “Черешката на тортата”. Неговата роля е да дава съвети както за кухнята и менюто на заведенията на ръба на оцеляването,

Сандвичи и вафли срещу глас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349590

Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в столичното училище „Братя Миладинови”, съобщи Нова тв. 
Пред входа на училището в Вот срещу сандвич дават гласоподавателите в столичното училище „Братя Миладинови”, съобщи Нова тв.  Пред входа на училището в "Люлин" мъж раздавал храна по списък на лица, които са гласували. Мъжът не се криел и признал, че работи за политическа партия, без да уточнява коя, а намиращите се в близост полицаи не реагирали на явното купуване на

Джей Джей Ейбрамс снима филм за убийството на Кенеди

http://www.cross.bg/dzheii-kenedi-ybiiistvoto-1433514.html

/СПРОСС/ Създателят на „Междузвездни войни" Джей Джей Ейбрамс ще снима филм за убийството на американския президент Джон Кенеди, съобщава Epoch Times. Фантастичната лента ще бъде по романа на Стивън Кинг "11 / 22 / 63". Във филма главният герой, учител, ще се върне назад във времето, в 1958 г. , а Кенеди все още е жив. След това, в деня на покушението, той ще се изправи очи в очи с убиеца на президента Лий Харви Осуалд.

ГЕРБ-Варна подаде няколко сигнала за агитация и търговия с гласове

http://www.moreto.net/novini.php?n=266420

До момента Областният предизборен щаб на ПП ГЕРБ-Варна е подал няколко сигнала до Районната избирателна комисия за нередности в изборния ден. Част от сигналите бяха изпратени по компетентност и до Областната дирекцията на МВР-Варна.

Висока изборна активност в Гърция

http://www.grreporter.info/Visoka_izborna_aktivnost_v_Grciya/16202

От рано сутринта пред секциите се образуваха големи опашки, които често наброяваха повече от 150 души.

прочети повече

Село с 1280 жители отказа да гласува

http://frognews.bg/news_77597/

Монтанското село Долни Цибър отказа да участва в изборите за Народно събрание. Нито един човек от селото не пусна до следобедните часове бюлетина в урните.

Ромските секции рекордьор по избирателна активност

http://offnews.bg/news/n_1/n_398679.html

Р омските секции са рекордьори по избирателна активност в страната. При средна активност 23.24% за страната в ромските махали в Казанлък са гласували 65% от хората с право на глас, а в Плевен - 46%, съобщи "Фокус". След тези два града се нареждат Криводол, Бяла Слатина, Борован, Угърчин, Малко Търново, Аврен, Николаево, Долни Дъбник и Раднево с около 40% избирателна активност.

Приключиха изборите за сънародниците ни в Нова Зеландия, 93-ма отидоха до урните

http://pik.bg/приключиха-изборите-за-сънародниците-ни-в-нова-зеландия-93-ма-отидоха-до-урните-news233806.html

Приключиха изборите за сънародниците ни в Нова Зеландия, 93-ма отидоха до урните

Изборният ден в Нова Зеландия е приключил, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Тя уточни, че в секцията в най-големия град - Окланд, са гласували общо 93 избиратели.

Външно министерство ще обобщи информацията за избирателната активност извън границите на България, след което ще я съобщия публично.

Следва да бъде отчете и часовата разлика в различните държави, уточни още Нейкова. 

Предизборното състезание е крайно оспорвано - ГЕРБ печели, но колко влизат в НС?

http://izbori2014.actualno.com/Predizbornoto-systezanie-e-krajno-osporvano---GERB-pecheli-no-kolko-vlizat-v-NS-news_53238.html

Изключително пъстра и на места неясна картина се получава дотук в изборите за 43-тото Народно събрание. Първите данни от екзитполовете на две социологически агенции - "Алфа Рисърч" и "...

"Алфа рисърч": ГЕРБ - 33,2% БСП - 16,5%

http://politics.actualno.com/Alfa-risyrch-GERB---332-BSP---165-news_53245.html

ГЕРБ печели убедително парламентарните избори. Това сочи оповестеният от "Алфа рисърч" екзит пол към 18.00. Данните на "Алфа рисърч": ГЕРБ - 33,2%БСП - 16,5%ДПС - 14,1%Реформатор...

Москов: Няма да сме патерица на ГЕРБ

http://izbori2014.actualno.com/Moskov-Njama-da-sme-paterica-na-GERB-news_53244.html

Ние няма да подкрепяме някого, а ще подкрепим програмна декларация за промяна с процентите, които завоюявахме - около 10%. Това каза от НДК едно от лицата на Реформаторския блок Петър Москов. Смятате...

Храна прати млада жена в реанимацията

http://pik.bg/храна-прати-млада-жена-в-реанимацията-news233803.html

Храна прати млада жена в реанимацията

32-годишна жена от благоевградското село Българчево е приета в реанимация с алергия от храна. Младата жена припадна днес преди обяд, пише "Струма БГ".

Съпругът й веднага е потърсил лекарска помощ. Приета е в МБАЛ - Благоевград със затруднено дишане и по спешност е настанена за интензивна терапия в реанимация.

 

Неграмотен председател на секционна комисия бе отстранен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349452

Районната избирателна комисия /РИК/ в Пловдив е отстранила председател на секционна комисия в квартал Столипиново, тъй като се оказало, че е неграмотен. Той е подменен и работата на тази комисия продължава нормално, каза председателят на РИК Деница Чингарова, пише Районната избирателна комисия /РИК/ в Пловдив е отстранила председател на секционна комисия в квартал Столипиново, тъй като се оказало, че е неграмотен. Той е подменен и работата на тази комисия продължава нормално, каза председателят на РИК Деница Чингарова, пише "Дарик". В Районната избирателна комисия е бил подаден сигнал и за закачен

Първанов: Гласувах за това най-сетне да имаме правителство и парламент, които да възродят държавността

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349555

"Гласувах за това най-сетне България да има правителство и парламент, които да възродят държавността. Гласувах за това да се създадат всички предпоставки - икономически и социални за успеха на нацията. За да има достоен живот за всички", заяви пред медиите президентът (2002-2012) Георги Първанов и лидер на ПП АБВ, "Гласувах за това най-сетне България да има правителство и парламент, които да възродят държавността. Гласувах за това да се създадат всички предпоставки - икономически и социални за успеха на нацията. За да има достоен живот за всички", заяви пред медиите президентът (2002-2012) Георги Първанов и лидер на ПП АБВ,

Скача цената на доматите, краставиците поевтиняват

http://pik.bg/скача-цената-на-доматите-краставиците-поевтиняват-news233799.html

Скача цената на доматите, краставиците поевтиняват

Индексът на тържищните цени (ИТЦ) се понижи минимално, с 0.03 пункта до 1.295 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стокови борси и тържища, предаде Би Ти Ви.

Базовото ниво на индекса е от 2005 година. От началото на септември нивото на ИТЦ е движи в тесни граници близо до 1.300 пункта.

Цената на оранжерийни домати се покачва тази седмица със 14.7 на сто до 1.64 лева за килограм. Доматите от открити площи поскъпват с 4.9% до 1.29 лева за килограм.

Цената на оранжерийните краставици спада с 8.4 на сто до 1.09 лева. Градинските краставици се търгуват по 1.14 лева за килограм. Зелените чушки поскъпват с 2.9% до 1.06 лева за килограм. Цената на червените чушки на едро се задържа 1.42 лева за килограм.

Картофите поскъпват с 1.8 на сто до 0.57 лева за килограм. Зелето поскъпва с две стотинки до 0.47 лева за килограм.

Цената на лимоните спада за една седмица с 5.8% до 3.06 лева за килограм.

Олиото поевтинява с 3.1 на сто до 1.89 лева за литър. Захарта поевтинява с една стотинка и се търгува по 1.22 лева.

МЕРАЦИ: Лидерката на пернишкия ГЕРБ се цели да оглави Комисията по здравеопазване в България

http://www.zapernik.com/politika/meraci-liderkata-na-pernishkiya-gerb-se-celi-da-oglavi-komisiyata_34746/

д-р Вяра Церовска, кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ-Перник и водач на листата за 14 МИР: "Гласувах за стабилна България, за растяща икономика и за работещи институции. Гласувах за това България да се върне на пътя към Европа ".

Според zaPernik.com Вяра Церовска има мераци за шефка на Комисията по здравеопазване към Народното събрание. Доктор Церовска ще запази кабинета си, в пернишката болница. В понеделник ще приема пациенти. Тя е единствения специалист по бъбреци в...

Продължава

Първанов гласува за правителство, което да възроди държавността

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349543

"Гласувах за това най-сетне България да има правителство и парламент, които да възродят държавността. Гласувах за това да се създадат всички предпоставки - икономически и социални за успеха на нацията. За да има достоен живот за всички", заяви пред медиите президентът (2002-2012) Георги Първанов и лидер на ПП АБВ,

МЕРАЦИ: Кметът на кв. Изток с напъни за втори мандат

http://www.zapernik.com/politika/meraci-kmetut-na-kv-iztok-s-napuni-za-vtori-mandat_34745/

Кметът на кв. Изток Ивайло Иванов гласува в 11 училище, видя zaPernik.com.

„Гласувам за това всички българи да имат работа и да получават достойни възнаграждения за труда си. Гласувам за това, като общество да започнем да инвестираме в хората. Да се инвестира в инфраструктура е хубаво, но недостатъчно”, каза Ивайло Иванов. Той гласува и на експперименталната машина.

Според zaPernik.com мераците на Ивайло Иванов са за втори кметски мандат в квартал Изток и влизане в листите на...

Продължава

Роми от клана Гольовците в ареста заради вота

http://frognews.bg/news_77596/

Представители на известния ромски клан Гольовците в Кюстендил са били задържани в събота вечерта преди деня на вота.

Секси фенка прави стриптийз на стадион в Мелбърн, преспива в ареста

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4349544

Сексапилните блондинки държат на думата си. Това доказа плеймейтката Хедър Маккартни.
Пред близо 70 000 зрители на стадиона в Мелбърн тунингованата шотландка направи стриптийз в една от VIP ложите в края на финала в първенството по австралийски футбол и пренесе мигом голямото шоу на трибуната.
Хедър, Сексапилните блондинки държат на думата си. Това доказа плеймейтката Хедър Маккартни. Пред близо 70 000 зрители на стадиона в Мелбърн тунингованата шотландка направи стриптийз в една от VIP ложите в края на финала в първенството по австралийски футбол и пренесе мигом голямото шоу на трибуната. Хедър,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване