Вижте кои столични квартали ще останат без вода в петък

http://pik.bg/вижте-кои-столични-квартали-ще-останат-без-вода-в-петък-news235216.html

Вижте кои столични квартали ще останат без вода в петък

На 10 октомври 2014 г. (петък), във връзка с подмяня на сградно водопроводно отклонение на ул. „Балабановец” с. Владая , се налага спиране на водоподаването от 10:00  до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Балабановец”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Балабановец” ъгъла с ул. „Върбите”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.

На 10 октомври 2014 г. (петък), във връзка с разкриване на уличен водопровод на ул. „Радост” с. Чепинци , се налага спиране на водоподаването от 10:00  до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Орфей”, ул. „Реката”, ул. „Училищна”, ул. „Искър”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Реката” ъгъла с ул. „Радост”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 121210700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx. 

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2014/10/08/kyde-niama-da-ima-voda-na-10-oktomvri-v-sofiia.241464

В.Сидеров: Партиите се предлагат на ГЕРБ като жени в Амстердам

http://frognews.bg/news_77847/

Оставете как елейно говорят тези политически лидери. Аз прогнозирам да няма стабилност. Животът ще се влоши. Ще има протести, прогнозира Волен Сидеров в "Лице в лице" по bTV.

Жълто - черна победа в Сливница! Миньоро надигра Сливнишки герой с 2 : 1!

http://www.zapernik.com/sport/julto-cherna-pobeda-v-slivnica-minioro-nadigra-slivnishki-geroi_34811/

Пернишкият футболен отбор "Миньор" победи "Сливнишки герой" с 2 : 1, научи ZaPernik.com.

Футболният двубой се изигра на стадиона в град Сливница.  Мачът се игра в 7-ия кръг в първенството на Югозападната "В“ група. На 25 септември Зоналният съвет на БФС - София реши да отложи мача "Сливнишки герой" – "Миньор" (Перник) за 8 октомври, поради участието на футболисти и от двата отбора в Националния...

Продължава

ЕК обвърза "Южен поток" с европейския път на Сърбия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ek-obvyrza-iujen-potok-s-evropeiskiia-pyt-na-syrbiia-181518/

Брюксел препоръча на Белград по-активна работа по привеждането на законодателството в съответствие с това на ЕС

Руският вицепремиер Рогозин обвини Близнашки, че "предал" Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=266764

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обвини в профила си в „Туитър“ българския служебен министър председател Георги Близнашки, че е предал Русия. „Някой си Шаламанов убедил премиера Близнашки още веднъж да предаде Русия“, написа Рогозин, добавяйки линк към информация на агенция ИТАР - ТАСС, че България е решила да спре използването на руски изтребители.

Страхът се връща на пазарите

http://www.investor.bg/analizi/91/a/strahyt-se-vryshta-na-pazarite-181519/

Според МВФ вероятността еврозоната да изпадне отново в рецесия е поне 40%

Кандидат депутат на БСП наби горски, спрял камиона му с дърва без документи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357256

Зам.- председателят на общинския съвет в Белово и кандидат за депутат на БСП на миналите в неделя избори - Стойко Стефанов, е набил служител на местното горско стопанство, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал в понеделник след като лесничеят Кирил Симеонов спрял камион, натоварен с 10 куб. метра дървесина в района на беловското село Момина Зам.- председателят на общинския съвет в Белово и кандидат за депутат на БСП на миналите в неделя избори - Стойко Стефанов, е набил служител на местното горско стопанство, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в понеделник след като лесничеят Кирил Симеонов спрял камион, натоварен с 10 куб. метра дървесина в района на беловското село Момина

Кметът на Кюстендил се закани да оспорва изборите, ако Александър Методиев - Бат Сали стане депутат

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/08/2396463_kmetut_na_kjustendil_se_zakani_da_osporva_izborite_ako/?ref=rss


Ако изборът на Александър Методиев - Бат Сали, за депутат от ДПС в Кюстендил бъде потвърден от Централната избирателна комисия, кметът на града Петър Паунов се закани да оспорва резултатите от парламентарния вот. Той обяви това, потърсен от "Дневник" за коментар на настроенията в Кюстендил, след като тази сутрин граждани се събраха на протест в 7.20 ч. пред Районната избирателна комисия срещу Методиев.

Според Изборния кодекс законността на парламентарните избори може да се оспорва...

Китайската вече официално е №1 в света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357251

Икономиката на Китай вече е най-голямата в света, след като изпревари тази на САЩ по показателя Брутен вътрешен продукт, преизчислен в долари по паритет на покупателната способност на своята валута. Такава е официалната оценка на Международния валутен фонд.
Пекин все още изостава по БВП на глава от населението поради значителния брой на жителите Икономиката на Китай вече е най-голямата в света, след като изпревари тази на САЩ по показателя Брутен вътрешен продукт, преизчислен в долари по паритет на покупателната способност на своята валута. Такава е официалната оценка на Международния валутен фонд. Пекин все още изостава по БВП на глава от населението поради значителния брой на жителите

Частен съдебен изпълнител описа имоти на община Смолян

http://www.cross.bg/smolyan-izpulnitel-leva-1434066.html

Смолян /КРОСС/ Частен съдебен изпълнител описа имоти и автомобили на община Смолян заради дългове за уличното осветление. Общината е осъдена да заплати в полза на взискателите сумата в размер на 444 589 лева. Независимо от факта, че общината обжалва решението във Върховния касационен съд, фирмите са инициирали процедурата по събиране на дълга. Първоначалната сума на иска е малко над 280 хиляди лева, но след всички такси, лихви и хонорари се очаква да надхвърли половин милион лева, като фирмите имат претенция за нови над 600 хиляди лева задължения на общината, предмет на отделно съдебно дело. Дълговете са за улично осветление и са натрупани при предишното общинско ръководство. Частният съдебен изпълнител изпратил призовка за принудително изпълнение на община Смолян. Описани са пет автомобила и няколко имота - паркинга до хижа „Студенец" и терена до него с площ 6 739 кв. метра, както и атрактивен имот в центъра на Смолян с площ 5 888 кв. метра.В рамките на 15 дни съдебният изпълнител ще се произнесе по оценката на имотите, върху които беше наложен запор.

Загорка отбеляза 20 години в семейството на "Хайнекен"

http://www.vesti.bg/pari/biznes/zagorka-otbeliaza-20-godini-v-semejstvoto-na-hajneken-6024327

Компанията е лидер по приходи от продажби 7 последователни години и е сред 25-те най-рентабилни организации в България

Мъж легна на релсите в Кресна, минувачи го спасиха

http://www.cross.bg/legna-kresna-vednaga-1434065.html

/КРОСС/ 61-годишен мъж от Кресна легна на жп линията в града в очакване на влака. За щастие той бил видян от минаващи наблизо хора, които веднага подали сигнал на 112. Веднага пристигнала линейка. С. Николов веднага е докаран в Благоевград за специализирана помощ. Той е консултиран със специалист и е настанен в болницата, съобщава struma.bg.

Китайската икономика официално стана най-голямата в света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357233

Икономиката на Китай вече е най-голямата в света, след като изпревари тази на САЩ по показателя Брутен вътрешен продукт, преизчислен в долари по паритет на покупателната способност на своята валута. Такава е официалната оценка на Международния валутен фонд.
Пекин все още изостава по БВП на глава от населението поради значителния брой на жителите Икономиката на Китай вече е най-голямата в света, след като изпревари тази на САЩ по показателя Брутен вътрешен продукт, преизчислен в долари по паритет на покупателната способност на своята валута. Такава е официалната оценка на Международния валутен фонд. Пекин все още изостава по БВП на глава от населението поради значителния брой на жителите

Проблемът не е дали Борисов ще е премиер, а дали "Кой" ще продължи да управлява

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/10/08/2396396_problemut_ne_e_dali_borisov_shte_e_premier_a_dali_koi/?ref=rss


"Не знам дали "Кой" е по-силен, но със сигурност не е по-слаб."

Румен Овчаров от БСП в интервю за "Нова телевизия" в отговор на въпрос дали смята, че е вярно твърдението от анализ на "Дневник", че "след цяла година протести срещу "Кой", днес "Той" по-силен отвсякога".

Съдържателната дискусия в първите дни след изборите е не "За" или "Против" Бойко Борисов да бъде премиер. Разговорът е, какви са гаранциите, че новото правителство ще разбие модела на "Корпорацията" - ДПС, и...

Проблемът не е дали Борисов ще е премиер, а дали "Кой" ще продължи да управлява

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/08/2396396_problemut_ne_e_dali_borisov_shte_e_premier_a_dali_koi/?ref=rss


"Не знам дали "Кой" е по-силен, но със сигурност не е по-слаб."

Румен Овчаров от БСП в интервю за "Нова телевизия" в отговор на въпрос дали смята, че е вярно твърдението от анализ на "Дневник", че "след цяла година протести срещу "Кой", днес "Той" по-силен отвсякога".

Съдържателната дискусия в първите дни след изборите е не "За" или "Против" Бойко Борисов да бъде премиер. Разговорът е, какви са гаранциите, че новото правителство ще разбие модела на "Корпорацията" - ДПС, и...

Цветанов и адвокатът му саботираха делото за клевета

http://crime.actualno.com/Cvetanov-i-advokatyt-mu-sabotiraha-deloto-za-kleveta-news_53846.html

Процесът за клевета срещу Цветан Цветанов е на път да приключи по давност. Делото беше заведено от съдия Мирослава Тодорова заради думите на зам.-председателя на ГЕРБ, че е свързана с организираната п...

Обмислят промени в Изпълнителното бюро на БСП

http://politics.actualno.com/Obmisljat-promeni-v-Izpylnitelnoto-buro-na-BSP--news_53851.html

Смени в Изпълнителното бюро обмисля лидерът на БСП Михаил Миков. В партията смятат, че организационната вина за изборния провал пада върху старите членове на органа. Настроенията са най-сетне да бъда...

Дърева: БСП не трябва да участва в това правителство

http://www.cross.bg/pravitelstvo-dureva-ychastva-1434064.html

София /КРОСС/ БСП не трябва да участва в това правителство. Това заяви в интервю за БНР журналистът Велислава Дърева. "Мисля, че на държавата й е необходима една лява опозиция при факта, че ние ще имаме едно дясно правителство с центристки намигания", добави тя."Бъдещите съгласни за участие в правителството са Реформаторския блок, независимо от това, че ще се правят на сърдити, ще поставят условия, но в крайна сметка ще приемат да са в едно коалиционно правителство. Другите възможни участници са Патриотичния фронт и АБВ. Освен това едно бъдещо такова правителство ще има своята задкулисна подкрепа от ДПС, защото ДПС, абсолютните победители на изборите, при този резултат си върна изцяло доминиращата роля в българския парламент", каза още Дърева.

Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивско село

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/zherar-depardijo-shte-snima-film-v-plovdivsko-selo-6024326

Продукцията е доста пъстра - финансирана е от Швейцария, снимат я италианци, ще се говори на френски, а се снима у нас

КНСБ иска премиер от ГЕРБ и кабинет с широка форма на управление

http://frognews.bg/news_77846/

Заплащането на работниците в много български предприятия може да се увеличи, ако средствата от производството бъдат разпределяни по-справедливо. Това заяви в Монтана лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Край на висенето по опашки за справки за платени данъци при прием в забавачница във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266731

От първи ноември във варненските детски градини се въвежда нова електронна услуга за улеснение на родителите при приема да децата има в забавачниците. Вече няма да им се налага да висят с часове по дълги опашки, за да получат удостоверение за платени данъци и такси.

Тихата валутна девалвация във Венецуела

http://www.investor.bg/novini/130/a/tihata-valutna-devalvaciia-vyv-venecuela-181510/

Покупателната сила на боливара е с 61% по-ниска спрямо същия период на миналата година

Мая Манолова с амбиции за мястото на Миков

http://frognews.bg/news_77845/

Мая Манолова вече е създала организация за отстраняването на лидера на БСП Михаил Миков. Червената фурия се гласи да оглави социалистите след тежкото изборно поражение в неделя.

Йорданка Фандъкова откри нова детска градина в село Герман

http://pik.bg/йорданка-фандъкова-откри-нова-детска-градина-в-село-герман-news235207.html

Йорданка Фандъкова откри нова детска градина в село Герман

Нова сграда на ОДЗ 180 "Зайченцето бяло" в с. Герман, район "Панчарево" за 145 деца откри днес столичният кмет Йорданка Фандъкова, пише БТА.

Детската градина е площ от 1723 кв.м, построена е за шест месеца и струва, заедно с обзавеждането, над 2 млн.лв. На първия етаж има една градинска група за 25 деца, една яслена за 20 деца, физкултурен салон, кухня, административни, обслужващи и стопански помещения, лекарски кабинет. На втория етаж са разположени останалите три групи от по 25 деца и помещение за персонала.

Отоплението в градината се извършва чрез водна 
термопомпа, на покрива са монтирани осем слънчеви колектори. Кметът на София отбеляза, че през последните години в столицата са построени 63 нови сгради на детски градини - доказателство за устойчивата политика на общината за децата и образованието. Чрез откриването на тази детска градина недостиг на места в района вече няма, каза Фандъкова.

Тя припомни, че 
догодина ще бъде открита учебната година в новото училище, което
в момента се строи зад новата детска градина в с. Герман. През последните години само в район "Панчарево" са построени седем сгради на детски градини. 

13 млн. лв. ще предложи Столичната община в проектобюджета за следващата година за строителство на детски градини и училища, съобщи кметът. В София предстои да бъде завършено изграждането на девет детски градини, ще започне и строителството на седем нови сгради. Предстои да бъдат открити нови сгради на детски градини в районите "Средец" и "Оборище", каза кметът Фандъкова.

Изследват 50 души за ебола в Испания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357230

Смъртоносният вирус ебола продължава да се разраства. Испания вече изследва около 50 души по подозрение, че може да са се заразили с ебола. Заради заразената медицинска сестра лекари поискаха оставката на министъра на здравеопазването. Според тях съкращенията в бюджета на лечебните заведения води до по-нисък стандарт на работа в болниците, Смъртоносният вирус ебола продължава да се разраства. Испания вече изследва около 50 души по подозрение, че може да са се заразили с ебола. Заради заразената медицинска сестра лекари поискаха оставката на министъра на здравеопазването. Според тях съкращенията в бюджета на лечебните заведения води до по-нисък стандарт на работа в болниците,

Кадиев: Вотът за мен не е платен

http://www.cross.bg/koalitziya-gerb-kadiev-1434063.html

София /КРОСС/ Симпатизантите ми харесват личности с характер и са готови да преподреждат листите, когато видят такава личност. Вотът за мен не е платен, той е съвсем естествен вот, който съм получил, защото хората са оценили нещата, които съм правил в миналото. Това не е наказание за някого от БСП, не е наказание за ръководството, това просто е различна гледна точка", коментира пред bTV Георги Кадиев от БСП.„В БСП трябваше да настъпят промени веднага след ерата „Станишев". Първо трябваше да има оставка на изпълнителното бюро веднага, като сигнал към обществото, че нещо се променя. Второ - трябваше да се излъчи група, която да отиде на тази среща с ГЕРБ, не за да прави коалиция, а за да покаже нашите виждания. И трето - трябваше да се насрочи вътрешнопартиен референдум по въпроса „Давате ли мандат на ръководството на БСП да води коалиция с ГЕРБ?", заяви Кадиев.„Аз съм против коалиция с ГЕРБ, защото малките партии в коалиция винаги страдат. Те жертват собственото си бъдеще в името на нещо друго. Аз не мога да взема това решение, нито пък който и да е от БСП. Оставете хората да го вземат. Алтернативата е да се покани една лява и една дясна партия, например АБВ и Реформаторите. Аз не искам да мисля за това решение, защото не е моя работа да го взимам. Решението да влезем в коалиция с ГЕРБ е кардинално за БСП", добави Кадиев.„Не допускам разцепление в БСП по темата Борисов

50 души се изследват за ебола в Испания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357216

Смъртоносният вирус ебола продължава да се разраства. Испания вече изследва около 50 души по подозрение, че може да са се заразили с ебола. Заради заразената медицинска сестра лекари поискаха оставката на министъра на здравеопазването. Според тях съкращенията в бюджета на лечебните заведения води до по-нисък стандарт на работа в болниците, Смъртоносният вирус ебола продължава да се разраства. Испания вече изследва около 50 души по подозрение, че може да са се заразили с ебола. Заради заразената медицинска сестра лекари поискаха оставката на министъра на здравеопазването. Според тях съкращенията в бюджета на лечебните заведения води до по-нисък стандарт на работа в болниците,

Издирват поп, излъгал цяло село с екскурзия

http://offnews.bg/news/n_1/n_400705.html

Полицията издирва свещеник от врачанското село Баница, излъгал 22 души, че ще ги изпрати на екскурзия до Кръстова гора, съобщи bTV. За целта поп Кирил прибрал от всеки един от енориашите по 22.50 лв. На 10 септември в полицейския участък в жилищния комплекс „Дъбника“ във Враца бил получен сигнал от жител на селото, който се оплакал на униформените за измамата. Той заявил, че е предал на свещенослужителя исканата сума за екскурзия до Кръстова гора, която е трябвало да се състои на 28 август. За зла участ обаче турът така и не се осъществил. „И изгоряхме, не сме ходили никъде, и най-много се опасяваме, дето от данните на паспорта, че може да направи нещо, ами може да изтегли пари с тия данни, да му станем като поръчители”, тревожи се Радослава Радоева от врачанското село. Докато майката на отец Кирил обяснява, че синът ѝ е на лекции, той ѝ звъни по телефона и обяснява, че утре ще върне парите. Хората от селото обаче не вярват. „Киро обича да живее като бохем, изпукал ги е за една вечер и тия ще чакат да ходят на екскурзия”, намесва се в селската драма Тотка Йорданова. След проведеното полицейско разследване служителите на реда установили, че заедно с жалбоподателя по същата схема от селото били измамен още 21 човека. Всички са дали същата сума за въпросната екскурзия, но свещеникът изчезнал с парите. Оттогава божият служител е в неизвестност и се издирва от органите на реда.

Видео: Протестът изчезна от улиците на Хонконг

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/08/2396457_video_protestut_izchezna_ot_ulicite_na_honkong/?ref=rss





Едва няколкостотин са останалите протестиращите в Хонконг. Едва седмица по-рано десетки хиляди призоваха лидера на града да напусне поста и поискаха свободни избори за следващото ръководство.

Преговорите между управляващите и демонстрантите не доведоха до никакъв резултат, а много от жителите на града са разочаровани.

"Мисля, че студентите имат пълното право да искат демокрация. Ако трябва да съм честен, и аз съм разочарован от управлението", коментира...

Любимец 22/22 от БСП: Хората са гласували за мен, защото са се объркали

http://offnews.bg/news/n_1/n_400684.html

Чувствам се оценена и удовлетворена, че бях в листата на БСП лява България. Не съм очаквала, че ще стана народен представител. Гледам реално на ситуацията и знам, че една част от избирателите просто са решили да се презастраховат като отбележат и преференция в листата ни. Това заяви пред Радио Стара Загора Диана Михалева - новият любимец 22/22. Диана събра повече преференциални гласове от втория в листата на социалистите, сочат данните на РИК при 100% обработени протоколи. БСП, чийто номер също беше 22, определи за водач в Стара Загора Драгомир Стойнев, а за негов подгласник - Георги Гьоков, който е и бивш депутат. 22-рият в листата е лидерът на младежката организация на БСП в Стара Загора Диана Михалева. Водачът Стойнев има 3030 преференциални гласа, Михалева - 1605 души, а Гьоков - 1222. Според Михалева, ЦИК не е успяла да направи достатъчно добра и разбираема информационна кампания за начина на гласуване. Това, че са гласували за мен, се дължи на факта, че хората са объркани. Другата част от гласовете ми са по линия на младежката организация, каза тя, цитирана от Радио Стара Загора. Самата аз не вярвах, че това ще се случи. Така или иначе 7-процентната бариера аз не я минавам, което не е проблем нито за мен, нито за никого от останалите кандидати. Аз съм човек реалист, не съм "полетяла в облаците" и не съм си мислила нещо ненормално. Работих си през цялата кампания по начин, по който винаги съм работила за партията, категорична е Диана Михалева.

Месут Йозил няма да играе до края на годината

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/08/2396448_mesut_iozil_niama_da_igrae_do_kraia_na_godinata/?ref=rss


Полузащитникът на "Арсенал" Месут Йозил няма да играе до края на годината заради контузия в лявото коляно.

25-годишният играч премина днес ядрено-магнитен резонанс, който е показал частично разкъсване на външна връзка, обявиха от щаба на германския национал.

Лечението на Йозил ще продължи шест седмици, а за пълното му възстановяване ще са необходими между 10 и 12 седмици.

През уикенда той игра цял мач при загубата с 0:2 от "Челси" във Висшата лига, след което...

Еврозоната ще учи от балтийския учебник на Валдис Домбровскис

http://www.euinside.eu/bg/analyses/valdis-dombrovskis-baltic-textbook-for-the-euro-area

Какво по-ясно послание за икономическата политика на новата Европейска комисия в следващите 5 години от назначаването на латвийски премиер на ключовата позиция заместник-председател, отговарящ за еврото и социалния диалог? Професионалната биография [на английски] на Валдис Домбровскис е без ...

Нобеловата награда за химия отиде за микроскопи с рекордно висока резолюция

http://econ.bg/Новини/Нобеловата-награда-за-химия-отиде-за-микроскопи-с-рекордно-висока-резолюция_l.a_i.575138_at.1.html

Нобеловата награда за химия за 2014 година отиде при изобретатолите на флуоресцентната микроскопия, която е с рекордно висока резолюция. Тя е дело...

Ана-Мария стана „предмет“ на разследване след медийни публикации

http://offnews.bg/news/n_1/n_400712.html

В деня, в който случаят с малката Ана-Мария стана медийно достояние, прокуратурата е изискала незабавен доклад от 6 РУП за събраните по случая данни. Това стана ясно на пресконференция на зам. районния прокурор на София Стефан Милев . Както OFFNews писа , още на 29 септември родителите на момичето с аутизъм са уведомили прокуратурата, МВР, Министерството на образованието и Държавната агенция за закрила на детето за съмненията им за това, че 13-годишната им дъщеря е била насилвана от мъж в специализираното IV помощно училище в София, в което тя учи. Днес стана ясно, че случаят е поет от прокурор на 6 октомври – една седмица след подаването на жалбата на майката на Ана-Мария. На 7 октомври наблюдаващият прокурор е изготвил постановление, с което препраща сигнала към 6 РУП. След като случаят става обществено достояние и от прокуратурата разбират, че майката е подала жалба и в полицията, наблюдаващият прокурор е изискал незабавен доклад на материалите, които са му докладвани на 8 октомври. На същата дата е образувано и досъдебно производство. „Веднага правя едно уточнение. Твърдя, че данните от тази полицейска проверка по никакъв начин не са категорични и безспорни. На този етап няма изобщо еднопосочни нито безспорни данни, че такива блудствени действия са били осъществени“, каза днес пред журналисти прокурор Милев. Той обясни, че досъдебното производство, което е за блудствени действия чрез принуда и се води срещу неизвестен извършител. Наблюдаващият прокурор е взел решение да се образува наказателно производство, за да може по установения законов ред да се съберат валидни доказателства. „По-добре е да се пристъпи прибързано към образуване на наказателно производство, за да се назначат важни експертизи, отколкото да бъде забавен този момент чрез една продължителна проверка, чийто резултат не е ясен“, обясни прокурор Милев. От обясненията му стана ясно още, че до момента полицаите са разпитали 6 жени служителки на училището. В същото време тримата педагози мъже в помощното училище не са били разпитвани. „Сами разбирате, че няма житейска логика едно дете, което е на 13 години, да бъде третирано веднъж в рамките на една оперативна полицейска проверка, да бъде предмет на изследвания, разпити, с него да се работи по оперативен ред, след което материалите да се изпращат едва тогава в прокуратурата, тя да преценява има ли данни за престъпление, да образува наказателно производство и всички тези действия да се повтарят отново с това дете“, обясни Милев. Според него полицейските органи са действали максимално бързо и адекватно и забавяне в работата по този сигнал не е имало. „Истината е, че по тази приписка фактите са абсолютно противоречиви . Общо взето преписката върви по схемата „дума срещу дума“. От една страна имаме изявленията на родителите на момичето, от друга страна - изявления на директора на училището и на преподаватели на училището, за организацията на работата, за навиците на детето и т.н. Не искам да разкривам факти от интимната сфера на това момиче, защото най-малкото се касае за малолетно лице“, каза още прокурор Милев. ______________ Съкратена стенограма от брифинга на прокурор Милев пред медиите: ...Важно е кои лица ще бъдат разпитвани оттук нататък, защото делото започва днес. До момента е извършена една проверка без никаква процесуална стойност. Тримата възрастни мъже възпитатели в училището не са разпитани... Знаете ли, че в прокуратурата ежедневно постъпват по 6 или 7 такива сигнала. Само до този момент, от часа в който обявихме, че ще имаме пресконференция, са постъпили два такива сигнала. За сексуално посегателство срещу дете в парк, за сексуално посегателство върху дете в трамвайна мотриса... А това, че е минало толкова време, може ли да попречи..? Колко време е минало? От 19 септември... Така. Кога са подали родителите жалба? На 29 септември. Така. В тези 10 дни, ако те наистина са имали съмнения, че на 19 се е случило това, чий е мотивът те да забавят подаването на жалбата? Детето е признало на 28 вечерта... А кога твърди майката, че е видяла, че сутиенът липсва? На 19-и... Така... Обяснението обаче от страна на училището е, че детето само се е съблякло... Да. Много добре знам какво е обяснението от страна на училището (усмихва се). По-добре го знам от вас, бъдете убедена. (...) Стана ясно, че има нови жалби от други родители, по-рано предадени... Ще бъдат ли взети предвид? Така. Къде са тези нови жалби? В „Закрила на детето“. Значи, в прокуратурата няма такива жалби постъпвали, нито от 6 РУП сме уведомявани за такива допълнителни жалби да имаме постъпили. Истината е, че Агенцията за закрила на детето е държавен орган и като всеки държавен орган тя е длъжна за констатирани факти, за престъпления служебно да отнесе материалите към нас. Така че, получим ли допълнителни материали, ще проверим достоверността им. Дали ще е в рамките на това дело или в образувана самостоятелна преписка, това е въпрос на преценка. Понеже казахте, че постоянно постъпват подобни род престъпления при вас, има ли практика да се образува досъдебно производство по тях? Не, разбира се, няма практика, защото понякога очевидно още на фаза преписка материалите са еднопосочни, че няма данни за престъпление. В тази връзка, тези 6-7 сигнала на ден, каква част от тях завършват с реален резултат? Какво разбирате под реален резултат? Повдигане на обвинение например... Да кажем 1/3. Какви са проблемите, които най-често срещате? Че се работи с деца, чийто свидетелски показания винаги се поставят под въпрос и се оспорват от защитата на обвиняемия и при всички положения към тях никой не се отнася безкритично. Можете ли да обясните съвпадението, че днес се образува досъдебно производство, след като вчера този случай доби публичност? Веднага ще ви обясня. Майката на момичето е подала две паралелни жалби. Едната е подадена в 6 РУП, другата в СРП. Чисто технологично жалбата, която е подадена в СРП, е постъпила на доклад на конкретен прокурор, разпределена е, на дата 6 октомври. Колегата се е запознал с преписката и още вчера е изготвил постановление, с което препраща сигнала към 6 РУП. В същото време се е появила информация за този случай. Станало е ясно, че жалбоподателката е уведомила и полицията и колегата абсолютно по служебен път е установил, че има втора паралелна жалба по този случай, свързал се е с ръководството на 6 РУП и е изискал незабавен доклад на материалите още тази сутрин да му бъдат докладвани. В рамките на този доклад той е преценил, че няма нужда да се прави втора паралелна проверка, по депозираната при нас жалба. Излиза, че образувате досъдебно производство заради натиска на медиите... Не. Образуваме досъдебно производство, за да може да се работи с компетентни вещи лица, всяко извършено действие да има процесуална стойност, да може да послужи като доказателство... Защото, пак ви казвам, нищо от тази предварително оперативна дейност няма процесуална стойност за съда. Ако си представите, че тези факти са верни и че ние ги установим, при всички положения по-добре е да са установени по реда на НПК, за да имат процесуална стойност пред съда, за да се обоснове едно евентуално бъдещо обвинение. Трябвало ли е да бъде извършена медицинска експертиза на детето още при подаването на сигнала..? Не може да бъде извършена медицинска експертиза. Експертизата е способ на НПК. След като не е образувано наказателно производство, не може да се извърши експертиза... Но майката се оплаква, че те не са я насочили. В самото 6 РУП никой не ѝ е казал какво да прави след това... Нито прокуратурата, нито полицията... Значи, прокуратурата няма ангажимент да насочва граждани. Истината е, че евентуално е би могло да се потърси освидетелстване от лекар и документът за това освидетелстване да се представи в последствие към наказателното производство. Но това не изключва необходимостта да се назначи нова експертиза, която да работи вече по писмени данни. На кой е бил ангажиментът да насочи семейството? Никой не е длъжен да знае какъв е редът... На полицията ли е бил ангажиментът..? А кой е казал, че това е процедура и е задължителен ред? На кой е ангажиментът да каже на хората, които се съмняват, че дъщеря им е изнасилена, да отидат на лекар? Вие имате ли данни, че това не е казано в полицията? Да, родителите твърдят... Така, имате твърдения, нямате данни. Нали така? Какви данни искате да имаме? Имате ли данни, че в полицията не е разяснено какво да се извърши и че полицията не е предприела действия да извърши тези неща? Кажете просто кой трябва да им каже на тези хора какво да правят? При всички положения знаете, че всеки български гражданин може да поиска медицинско освидетелстване. Оценки повече няма да правя кой къде е... юрист-консулт не съм. В случая майката твърди, че една такава експертиза може да бъде направена при гинекологичен преглед в пълното и ясно съзнание на пациента, какъвто в случая липсва при дете аутист... Какво да ви кажа аз на това нещо? Има ли механизъм, за реакция..? Значи, аз юрист-консулт не съм, не давам правни консултации. Имам юридическа диплома, мога да говоря много, но не е мястото тук. Коментираме конкретното дело, коментираме това, което мога да ви дам като информация. Пак ви моля, нека в интерес на детето да не коментираме тези въпроси публично и да не оповестяваме факти от разследването на този етап. Факти – не. Ние ви молим процедурата да разясните, това е случай с високо обществено значение. Там учат и други деца... Защо другите случаи, за които ви казах, да не са от обществено значение? За мен също са от обществено значение. Защото говорим за място, където ходят деца на училище... В парковете не ходят ли деца? Това е защитена институция, все пак... Нека да видим дали ще се потвърдят първо фактите в този сигнал. Има ли опасност за другите деца? Ще предприемете ли някакви действия спрямо училището? Действия спрямо училището ще бъдат предприети, ако се установи, че фактите, отразени в сигнала са достоверни. До този момент хората, които работят в училището, ще продължат да преподават и да възпитават децата там... Няма основание прокуратурата да предприема други мерки на този етап.

НПО: Фармацевтичните компании да осигурят веднага ваксините

http://www.vesti.bg/novini/npo-farmacevtichnite-kompanii-da-osiguriat-vednaga-vaksinite-6024328

Фармацевтичните компании, които имат налични ваксини, да направят безусловно дарение на Министерството на здравеопазването веднага, за да се спре напрежението в страната и да се успокоят разтревожените родители. През това време да се организира експертна среща и да се вземе спешно консенсусно решение за 2015 г.

Дават 2,9 млн. лв. за олимпийската подготовка на спортистите ни

http://www.moreto.net/novini.php?n=266753

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 2,9 млн. лв. по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2014 г. Средствата са за провеждане на значими международни спортни състезания в България, за осигуряване на оптимална подготовка на проектоолимпийския ни отбор, за стимулиране на спортистите, завоювали призови класирания на европейски и световни първенства и олимпийски игри, включително за хора с увреждания.

Левскари: Г-н Методиев, нямате място в НС от област Кюстендил!

http://frognews.bg/news_77844/

Ние, кюстендилските привърженици на отбора, носещ свещеното име на Апостола на свободата, искаме да изразим дълбокото си несъгласие с планираната подмяна на вота на хората от 10-ти МИР, дали своя глас в изборите за 43-то Народно събрание, написаха в протестна декларация феновете на тима.

Все повече нараства самофинансирането при покупка на жилище, сочи анализ

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2014/10/08/2396436_vse_poveche_narastva_samofinansiraneto_pri_pokupka_na/?ref=rss


Все повече нараства самофинансирането при покупката на жилище, за което се взима и кредит. Това показва анализ на пазара на жилищно кредитиране на Пощенска банка. По нейни данни процентът на личните вложения при такава покупка към момента е средно 67%, докато в предкризисния период – преди 2007 г., банките са финансирали близо 90% от покупката на жилище.

По данни на финансовата институция ипотечният бизнес е фокусиран в петте най-големи града, тъй като там пазарът на недвижими имоти...

Туризмът върви яко надолу, а на държавата не ѝ пука!

http://www.bnews.bg/article-118549

Общият спад в бранша за първите осем месеца на 2014 г. е 5.7%. Драстично е понижението на туристи от Европейския съюз - 15.5 % като в това число има спад и на туристи от ключови за България страни като Германия, Великобритания, Румъния и Гърция.

Ето ги Мариана и Живко, които бяха спасени в Осоговския балкан - брали хвойна за джин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357164

Мариана Неделчева (29 г.) и Живко Денчев (52 г.), берачи на семена от хвойна, от която превели джин, едва не загинаха в Осоговския балкан, след като се загубили в понеделник в мъглата, съобщиха от полицията.
Двамата са оцелели без храна и вода. Мъжът е и със сърдечно заболяване и не е вземал лекарствата си повече от две денонощия, Мариана Неделчева (29 г.) и Живко Денчев (52 г.), берачи на семена от хвойна, от която превели джин, едва не загинаха в Осоговския балкан, след като се загубили в понеделник в мъглата, съобщиха от полицията. Двамата са оцелели без храна и вода. Мъжът е и със сърдечно заболяване и не е вземал лекарствата си повече от две денонощия,

Кандидат депутат от БСП наби горски, спрял му камиона с дърва без документи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357194

Зам.- председателят на общинския съвет в Белово и кандидат за депутат на БСП на миналите в неделя избори - Стойко Стефанов, е набил служител на местното горско стопанство, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал в понеделник след като лесничеят Кирил Симеонов спрял камион, натоварен с 10 куб. метра дървесина в района на беловското село Момина Зам.- председателят на общинския съвет в Белово и кандидат за депутат на БСП на миналите в неделя избори - Стойко Стефанов, е набил служител на местното горско стопанство, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в понеделник след като лесничеят Кирил Симеонов спрял камион, натоварен с 10 куб. метра дървесина в района на беловското село Момина

Лидерите в Реформаторския блок все пак ще се срещнат утре

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/08/2396432_liderite_v_reformatorskiia_blok_vse_pak_shte_se/?ref=rss


След като днес не успяха да се съберат, лидерите от партиите в Реформаторския блок си уговориха среща за четвъртък. Очакваше се днес те да уточнят отношенията помежду си и към лидера на ГЕРБ, както и да определят приоритети в предстоящите преговори за сформиране на кабинет, но предиобед във "Фейсбук" профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев написа, че няма да отиде, защото все още формациите в съюза не са изготвили позиции. Останалите все пак са се срещнали, но е нямало как да се формира обща...

КНСБ ще подкрепи кабинет с широка форма на управление и премиер от ГЕРБ

http://www.cross.bg/knsb-ypravlenie-dimitrov-1434062.html

Монтана /КРОСС/ Заплащането на работниците в много български предприятия може да се увеличи, ако средствата от производството бъдат разпределяни по-справедливо.Това заяви в Монтана лидерът на КНСБ Пламен Димитров. В северозападния град той се срещна със представители на синдикатите от Монтана, Видин и Враца. "Сега едва 40 процента от заработените от българската икономика средства се използват за заплащане на труда, посочи той. В страни като Великобритания, Франция и Германия този процент варира между 55 и 60. Ще давам указания на председателите на КНСБ в регионите и в предприятията да разговарят със собствениците и работодателите за по-справедливо разпределение на средствата", обяви Димитров. Той посочи, че синдикатът ще подкрепи кабинет с широка форма на управление и министър-председател от ГЕРБ."Моето лично мнение е, че формула ГЕРБ-БСП е малко вероятна. Но широка формула на подкрепа на излъчено правителство с посочен премиер от първата сила, като че ли е най-възможния вариант. Дали министрите ще бъдат експерти, или ще бъдат посочени от партиите, дали ще бъдат по друг начин определяни - за нас не е толкова важно", каза той. КНСБ очаква от новото правителство да каже ясно как ще развива икономиката и по-специално индустриалната й част. КНСБ ще иска от следващото правителство и гарантиране със закон на колективното договаряне на заплатите в предприятията

Украйна може да иска съдебна помощ за цената на газа

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/ukrajna-mozhe-da-iska-sydebna-pomosht-za-cenata-na-gaza-6024324

Киев е поискал Международният валутен фонд (МВФ) да увеличи финансовата помощ за икономиката на страната, чиито затруднения се задълбочиха от конфликта в източните райони

Вандали счупиха мраморна плоча от Алеята на Паметните за България места във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266744

Неизвестни вандали са потрошили мраморна плоча от Алеята на Паметните за България места, намираща се в Морската градина на Варна. Счупената буквално на две плоча е част от алеята, открита на 1 ноември 2001 година от община Варна и съдържаща общо 30 плочи от черен мрамор, под които има положена пръст от Сливен, връх Шипка, Дряновския манастир, Карлово, Велики Преслав, Банско, Бяла Черква, Шумен, Бяла, Русе, Свищов, Козлодуй, вр.

"Бат Сали" от ДПС - депутат от Кюстендил с 864 гласа

http://www.mediapool.bg/bat-sali-ot-dps---deputat-ot-kyustendil-s-864-glasa-news225760.html

Трийсетина души от Дупница и Кюстендил протестираха в сряда пред Централната избирателна комисия, за да протестират срещу засега неофициалното, разпространено в някои медии, твърдение, че един от четирите мандата от Кюстендилския многомандатен избирателен район да бъде дадено на Движението за права и свободи (ДПС), въпреки ниския му резултат там. Твърдението се базира на прогноза на неправителствената от Агенция за прогнози и анализи.   Ако такова се окаже и окончателното решение на ЦИК за разпределение на мандатите в страната, което се очаква да бъде обявено в четвъртък след 14 часа, доскорошният депутат от ДПС Александър Методиев, известен с прякора Бат Сали, ще получи нов парламентарен мандат, този път от Кюстендил, въпреки че за листата на партията му там са гласували само 864 души.   Протестиращите скандираха "Уважавайте вота на хората” и носеха плакати, на които пишеше: "Вземете си Бат Сали в ЦИК” и "Дупница не иска депутат, избран с 900 гласа”.   Пред журналисти една от протестиращите обясни, цитирана от "Фокус", че настояват ЦИК да уважи вота им и да махне Методиев от Дупница. По думите й гражданите на града не искат депутат от турски произход. Въпреки че, както е известно, Методиев е с ромски произход. Евентуалното разпределение на Александър Методиев за депутат от Кюстендил предизвика остри реакции в целия регион още във вторник. В Кюстендил ДПС има най-ниския си резултат в цялата страна - 1,4 процента. Ако прогнозата се сбъдне, според разпределението по метода на Хеър-Ниймайер на най-големия остатък Александър Методиев ще стане депутат от Кюстендил с 864 гласа.   Кметът на Кюстендил Петър Паунов, коментира пред медии днес, че подобно разпределение е възмутително. Това е подмяна на вот на български граждани в български град, в България. Над 62 хиляди души са дали вота си, по-малко от процент и половина е резултатът на ДПС. Това показва още веднъж, че трябва решителна промяна в законодателството и съобразяване с правата на всеки български гражданин, коментира Паунов.   В обръщение до медиите кметът на Дупница Методи Чимев заяви, че кани Александър Методиев на протест в защита на Джамията в Дупница, към която Мюфтийството има претенции за собственост. Той допълни, че няма да изпрати нито една покана за събитие "на въпросното лице, ако то бъде официално обявено за народен представител от Кюстендилска област". От ДПС в Кюстендил смятат, че не трябва да се създава излишно напрежение. "Трябва да намерим подходящият начин да работим заедно, а не да създаваме допълнително напрежение, и то в момент, в който държавата ни е в колапс", коментира областният председател на ДПС в Кюстендил Емил Венев.   Случаят в Кюстендил е само един от многото подобни скандали, възникващи заради особеностите на системата за разпределение на мандатите Хеър- Ниймайер.   По принцип броят на мандатите в отделните райони се определя на базата на броя на населението по данни на НСИ. Броят на мандатите на отделните партии в Народното събрание пък се определят на базата на подадените за тях гласове в цялата страна и в чужбина. След това разпределянето на тези партийни мандати по райони се прави по метода на най-големия неоползотворен остатък.   Това се налага, защото често местата, които се полагат на един район според броя на населението, не съответстват на местата, които получават в него партиите на база действителните гласове на изборите. На някои места се получават излишъци, а на други – незаети мандати. Затова една партия може да спечели повече гласове в един район, но да получи депутатско място от друг.   Това най-често става с малките партии. Така на тези избори ББЦ, АБВ и "Атака" най-вероятно ще вкарат депутати от райони, в които имат по-слаб резултат. Което често крие неприятни изненади за по-големите партии.   Например, най-вероятно водачът на листата на БСП в Силистра Атон Кутев няма да стане депутат, въпреки че партията му е трета в района с над 13 на сто от гласовете. За сметка на това мандат от този район ще получи "Атака", която е осма в класирането с малко над 2 процента от гласовете.   По същия механизъм бившият финансов министър Петър Чобанов влиза като водач на листа в Монтана, след като преразпределението добави място за ДПС там за сметка на втори депутат от ГЕРБ. Въпреки че ГЕРБ има 27, а ДПС само 7 процента в този район.   Безспорно рекордният пример за този метод на разпределение е 474 гласа. С толкова за депутат в 42-ото НС миналата година във Видин бе избрана Петя Раева от ДПС.

НАТО не планира да окаже пряка военна помощ на Украйна

http://europe.actualno.com/NATO-ne-planira-da-okaje-prjaka-voenna-pomosht-na-Ukrajna-news_53843.html

НАТО не планира да оказва пряка военна помощ на Украйна. Информацията съобщи външният министър на Украйна Павло Климкин след среща в Брюксел с новия генерален секретар на алианса Йенс Столтенберг, пре...

Таекуондото гони две квоти за Рио 2016

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357226

Българската федерация по таекуондо (WTF) разчита, че спортът ще спечели две или три квоти за олимпийските игри в Рио 2016 г., съобщи шефът на централата Андрей Георгиев.

Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев започват битката за визи за олимпиадата в Бразилия. Наскоро Далаклиев спечели титлата в кат. до 68 кг на откритото първенство на Русия, къде Българската федерация по таекуондо (WTF) разчита, че спортът ще спечели две или три квоти за олимпийските игри в Рио 2016 г., съобщи шефът на централата Андрей Георгиев. Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев започват битката за визи за олимпиадата в Бразилия. Наскоро Далаклиев спечели титлата в кат. до 68 кг на откритото първенство на Русия, къде

Манолова: Най-лошото за България е да влезем в спиралата на нови избори

http://pik.bg/манолова-най-лошото-за-българия-е-да-влезем-в-спиралата-на-нови-избори-news235201.html

Манолова: Най-лошото за България е да влезем в спиралата на нови избори

Най-лошото за България в създалата се ситуация е да не бъде съставено правителство и да влезем в спиралата на нови избори.  Това каза на пресконференция в Кюстендил водачът на листата на "БСП лява България" Мая Манолова.

Според нея администрацията и икономиката в момента се намират в ступор, което се отразява на доходите и на живота на всеки един български гражданин. "Тези, които гласуваха за нас на изборите го направиха, за да решаваме в парламента техните проблеми, а не да се инатим и  да решаваме междупартийни и вътрешнопартийни проблеми.

Според мен БСП трябва да отиде на консултациите през следващата седмица с едно конструктивно поведение и с ясното намерение да подкрепи важните за българските граждани приоритети", каза Манолова, цитирана от БТА. Тя  посочи, че според нея е нормално да бъде съставено дясноцентристко правителство, а ГЕРБ да поеме отговорността на  първа политическа сила. "В случай, че не се стигне до това, нашето поведение към управлението на ГЕРБ трябва да бъде формирано след  вътрешнопартийно допитване.

Практиката един тесен кръг от ръководството да взема важните за БСП решения трябва да бъде  прекратена", допълни Манолова и посочи, че трябва да бъдат попитани хората, които са ги подкрепили на изборите какво мислят за подкрепа на бъдещо управление на ГЕРБ. Мая Манолова каза още, че следващо разочароващо поведение на БСП, според нея би било фатално за партията. Тя благодари на  всички, подкрепили "БСП лява България" на изборите в неделя и посочи, че благодарение на тези хора в Кюстендил е постигнат  резултат от почти 27 процента, а в цялата област - 24,5 процента, което е втори резултат в страната.

"Въпреки това няма как да наречем този резултат по друг начин, освен загуба от ГЕРБ. Поради това искам да се извиня на  всички кюстендилци, които повярваха, че можем да бъдем победители. Аз също вярвах, че заслужаваме да победим след  всичко, което през последната година и два месеца направихме за нашия град, но оценката на избирателите е друга", каза още Манолова.

Първо заседание на група "Електроенергетика" към Енергийния борд

http://www.vesti.bg/novini/pyrvo-zasedanie-na-grupa-elektroenergetika-kym-energijniia-bord-6024325

Под председателството на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Антон Павлов в МИЕ се проведе първото заседание на тематичната работна група "Електроенергетика" към Енергийния борд.

Правителството затегна контрола върху поддръжката на асансьорите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357168

Правителството затегна контрола върху поддръжката на асансьорите. С нормативни промени, гласувани на днешното заседание, се въвеждат нови правила за фирмите, които извършват технически надзор и поддръжка на такива съоръжения, съобщи Дарик.
Една от промените предвижда техническият надзор на асансьорите да се извършва най-малко от трима души, Правителството затегна контрола върху поддръжката на асансьорите. С нормативни промени, гласувани на днешното заседание, се въвеждат нови правила за фирмите, които извършват технически надзор и поддръжка на такива съоръжения, съобщи Дарик. Една от промените предвижда техническият надзор на асансьорите да се извършва най-малко от трима души,

Графичен урок по негативни български черти

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/08/2396357_grafichen_urok_po_negativni_bulgarski_cherti/?ref=rss


Алчност, завист, черногледство, безочие, нахалство, мнителност. Все негативни черти, които нямат националност и се срещат на различни места по света. В България обаче са толкова често срещани, че се приемат за типични и характерни. Това показва и проектът "Образователна програма за преосмисляне на негативните български черти" на българския графичен дизайнер Николай Тонков, основател на базираното в Берлин и София студио за графичен дизайн Formschlag.

"Тези черти принципно не са само...

Luxoft придоби технологичната фирма Radius

http://econ.bg/Новини/Luxoft-придоби-технологичната-фирма-Radius_l.a_i.575133_at.1.html

Софтуерната компания Luxoft е придобила американската технологична фирма Radius Inc, която разработва интелигентни системи от типа Internet of Things...

Награждавани филми, очаквани дебюти и множество звезди на тазгодишното издание на „Златна роза“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266755

Фестивалът на българския игрален филм „Златна роза“ се открива на 11-ти октомври с филма „Автостоп“ от 1971 г. с участието на Цветана Манева, а повод за това е 70-тата годишнина на голямата българска актриса, съобщиха организаторите за Moreto.

Правителството затегна контрола върху поддръжката на асансьорите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357162

Правителството затегна контрола върху поддръжката на асансьорите. С нормативни промени, гласувани на днешното заседание, се въвеждат нови правила за фирмите, които извършват технически надзор и поддръжка на такива съоръжения, съобщи Дарик.
Една от промените предвижда техническият надзор на асансьорите да се извършва най-малко от трима души, Правителството затегна контрола върху поддръжката на асансьорите. С нормативни промени, гласувани на днешното заседание, се въвеждат нови правила за фирмите, които извършват технически надзор и поддръжка на такива съоръжения, съобщи Дарик. Една от промените предвижда техническият надзор на асансьорите да се извършва най-малко от трима души,

Променят маршрута на 7 автобуса заради метрото

http://www.bnews.bg/article-118571

Столична община въвежда промени в организацията на движение във връзка със строителството на метрото по бул. "Александър Малинов" от бул. "Акад. Андрей Сахаров" до ул. "Димо Дичев" .

Г. Коритаров пред Фрог: Решението КТБ е условие за възможно бъдещо управление

http://frognews.bg/news_77843/

Идеята за конспирация трябва да бъде отхвърлена автоматически още с разбирането, какво означава осем партии в парламента. Това каза пред Фрог нюз журналистът Георги Коритаров.

Пак нарушения при ВЕИ-централите

http://frognews.bg/news_77842/

В дейността на някои ВЕИ-централи са открити нарушения. Това каза шефът на ДКЕВР Светла Тодорова.

Мъж легна на релсите, спасиха го преди да дойде влак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357143

61-годишен мъж от Кресна легна на жп линията в града в очакване на влака. За щастие той бил видян от минаващи наблизо хора, които веднага подали сигнал на 112.
Пристигнала линейка и закарала самоубиеца в благоевградската болница за специализирана помощ, съобщава struma.bg. Той е консултиран и е настанен в болницата. 61-годишен мъж от Кресна легна на жп линията в града в очакване на влака. За щастие той бил видян от минаващи наблизо хора, които веднага подали сигнал на 112. Пристигнала линейка и закарала самоубиеца в благоевградската болница за специализирана помощ, съобщава struma.bg. Той е консултиран и е настанен в болницата.

Полска фирма прибра тялото на удавената Йоана, открита край Царево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357130

Тялото на полякинята Йоана Станек е било взето днес от моргата в Бургас, то е транспортирано от полска фирма, научи Тялото на полякинята Йоана Станек е било взето днес от моргата в Бургас, то е транспортирано от полска фирма, научи "24 часа". 23-годишното момиче бе открито удавено край тузарския комплекс "Оазис" в Лозенец на 17 септември т.г. Това стана 11 дни след като Йоана и сънародникът й Максимилиан изчезнаха от Златни пясъци,

"Макларън" отрече да има договор с Люис Хамилтън

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/08/2396414_maklarun_otreche_da_ima_dogovor_s_ljuis_hamiltun/?ref=rss


Ръководството на "Макларън" отрече информациите, че е подписал договор с пилота на "Мерцедес" Люис Хамилтън за 2015 г.

Англичанинът е свързван с бившия си отбор от сайта f1today.net, според който завръщането му при Рон Денис се дължи на възобновяването на партньорството с "Хонда".

Японската компания отново ще е част от Формула 1 като доставчик на задвижващи системи за "Макларън" от следващия сезон. Изданието твърди, че световният шампион за 2008 г. е посетил базата на тима...

Франция подкрепя създаването на буферна зона между Турция и Сирия

http://www.mediapool.bg/frantsiya-podkrepya-sazdavaneto-na-buferna-zona-mezhdu-turtsiya-i-siriya-news225759.html

Франция обяви, че подкрепя идеята за създаване на буферна зона между Турция и Сирия, за да се защити местното население. "Президентът изтъкна необходимостта от предотвратяването на зверства в Северна Сирия. Той подкрепи идеята, предложена от президента Ердоган, за създаване на буферна зона между Сирия и Турция, която да поеме и защити разселените лица", пише в изявление, огласено след телефонен разговор на Оланд с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган. Освен това според съобщението двете страни споделят обща позиция и за нуждата да бъде оказана допълнителна подкрепа на умерената сирийска опозиция в борбата й срещу сирийския президент Башар ал Асад и радикалната групировка "Ислямска държава".

Родители отписват децата си от Строителната гимназия във Варна заради скандална директорка

http://www.moreto.net/novini.php?n=266754

Родители на ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” във Варна са готови да подадат молби за отпуски и да ги преместят в други училища заради връщането на директорката Магдалена Вуцова.

Мъж от Кресна легна на релсите, спасиха го минувачи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357132

61-годишен мъж от Кресна легна на жп линията в града в очакване на влака. За щастие той бил видян от минаващи наблизо хора, които веднага подали сигнал на 112.
Пристигнала линейка и закарала самоубиеца в благоевградската болница за специализирана помощ, съобщава struma.bg. Той е консултиран и е настанен в болницата. 61-годишен мъж от Кресна легна на жп линията в града в очакване на влака. За щастие той бил видян от минаващи наблизо хора, които веднага подали сигнал на 112. Пристигнала линейка и закарала самоубиеца в благоевградската болница за специализирана помощ, съобщава struma.bg. Той е консултиран и е настанен в болницата.

В София ще се проведе Икономически форум Австрия-България

http://www.cross.bg/sofiya-ychastie-forym-1434060.html

/КРОСС/ Водещи австрийски компании от информационно-технологичния сектор, производството на акумулатори, строителството, енергетиката, машиностроенето, инфраструктурата, екологията и опазването на околната среда и др. ще участват в Икономическия форум Австрия-България на 31 октомври, съобщават пресцентърът на БТПП и Търговският отдел към Австрийското посолство в София. Форумът е организиран във връзка с посещението на федералния президент на Австрия Хайнц Фишер и ще се проведе от 8.30 ч. в София хотел Балкан, зала Средец. Регистрация за участие и предварително заявяване на срещи с представители на австрийските фирми. Краен срок за заявка за участие: 23 октомври. Програма на форума.  

McDonald`s отчита загуба за първи път от над 10 години

http://econ.bg/Новини/McDonald-s-отчита-загуба-за-първи-път-от-над-10-години_l.a_i.575130_at.1.html

McDonald`s е на път да регистрира първа загуба от повече от 10 години. До известна степен това се дължи на все по-малката популярност на продуктите...

Станишев се срещна с комисар Невен Мимица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357125

В рамките на поредица от координационни срещи с бъдещите комисари от социалистическото семейство, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с комисар Невен Мимица в Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на БСП. Мимица ще отговаря за международното сътрудничество и развитие в Комисията „Юнкер”. В рамките на поредица от координационни срещи с бъдещите комисари от социалистическото семейство, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с комисар Невен Мимица в Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на БСП. Мимица ще отговаря за международното сътрудничество и развитие в Комисията „Юнкер”.

Уволниха полицай - пазил изборите тряскан до козирката

http://www.cross.bg/tzankov-komisar-kozirkata-1434061.html

/КРОСС/ Пиян до козирката полицай от Димитровград ритна трудовата си книжка. Районният инспектор Петър Грозев Петров се явил в неадекватно състояние да охранява избирателна секция в тукашното училище „Любен Каравелов". Тест с дрегер отчел 1,6 промила алкохол в организма на ченгето. При тази констатация той бил отстранен веднага от охраната на секцията в школото, което се намира в централната част на града, съобщава "Марица". Скандалният случай потвърди и шефът на областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков. "Ще го уволня дисциплинарно", коментира Цанков. Според полицейския директор 45-годишният униформен имал множество подобни и други нарушения на дисциплината повреме на работа. "Този път обаче преля чашата на търпението ми", каза още комисар Цанков.

Китай изпреварва САЩ

http://econ.bg/Новини/Китай-изпреварва-САЩ_l.a_i.575129_at.1.html

Китай изпреварва Америка, превръщайки се в страната с най-голяма икономика в света. Това става ясно от проучване на Международния валутен фонд (МВФ)....

Станишев се срещна с комисар Невен Мимица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357103

В рамките на поредица от координационни срещи с бъдещите комисари от социалистическото семейство, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с комисар Невен Мимица в Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на БСП. Мимица ще отговаря за международното сътрудничество и развитие в Комисията „Юнкер”. В рамките на поредица от координационни срещи с бъдещите комисари от социалистическото семейство, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с комисар Невен Мимица в Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на БСП. Мимица ще отговаря за международното сътрудничество и развитие в Комисията „Юнкер”.

Мая Манолова: Не може тесен кръг да решава за БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357102

Практиката един тесен кръг от ръководството да взема важнитe за БСП решения трябва да бъде прекратена. Това каза пред журналисти в Кюстендил бившият зам.-председател на НС Мая Маналова.
Според нея отношението към управлението на ГЕРБ трябва да бъде формирано след вътрешнопартийно допитване. "Не мисля, Практиката един тесен кръг от ръководството да взема важнитe за БСП решения трябва да бъде прекратена. Това каза пред журналисти в Кюстендил бившият зам.-председател на НС Мая Маналова. Според нея отношението към управлението на ГЕРБ трябва да бъде формирано след вътрешнопартийно допитване. "Не мисля,

Националната мрежа за децата: Кой ще повярва на дете с аутизъм?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/08/2396359_nacionalnata_mreja_za_decata_koi_shte_poviarva_na_dete/?ref=rss


"Кой ще повярва на дете с аутизъм?" Това е казала директорката на ІV-то помощно училище "Проф. Димитър Кацаров" в София, когато майката на 13-годишната Ана-Мария Симеонова е отишла да потърси отговор дали детето й е било насилено, разказва Радосвета Симеонова.

Същият въпрос използва и Националната мрежа за децата в призива си за реакция по случая и за да привлече вниманието към проблемите на децата с увреждания в България. Мрежата цитира международно проучване от 2000 г., според...

Кънев вижда възможност за разцепление на парламентарната група на Реформаторите

http://politics.actualno.com/Kynev-vijda-vyzmojnost-za-razceplenie-na-parlamentarnata-grupa-na-Reformatorite-news_53841.html

Председателят на ДСБ Радан Кънев не изключи отделни депутати на Реформаторския блок да бъдат привлечени към други парламентарни групи в новия парламент. В ефира на Дарик радио той коментира: "Нек...

Строежът на метрото пак променя движението в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357106

Във връзка със строителството на метрото по бул. "Александър Малинов" от бул. "Акад. Андрей Сахаров" до ул. "Димо Дичев" се въвеждат промени в организацията на движение, информират от Столична община.
От 00.00 часа на 11.10.2014 г. до 24.00 часа на 12.10.2014 г. се забранява влизането на ППС, както следва: в двете посоки по бул. Във връзка със строителството на метрото по бул. "Александър Малинов" от бул. "Акад. Андрей Сахаров" до ул. "Димо Дичев" се въвеждат промени в организацията на движение, информират от Столична община. От 00.00 часа на 11.10.2014 г. до 24.00 часа на 12.10.2014 г. се забранява влизането на ППС, както следва: в двете посоки по бул.

Китай задмина САЩ по важен икономически показател

http://www.vesti.bg/novini/kitaj-zadmina-sasht-po-vazhen-ikonomicheski-pokazatel-6024323

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Китай по паритет на покупателната способност надмина аналогичния показател на САЩ, съобщи МВФ.

Пиян шофьор отнесе с бясна скорост 12-годишен и избяга

http://www.bnews.bg/article-118563

33-годишен шофьор от бургаско село седнал зад волана почерпен и блъснал 12-годишен пешеходец. След инцидента той дори не спрял да помогне на детето, а направо офейкал. По-късно е задържан.

Променят движението в кв. "Младост" заради метрото

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/promeniat-dvizhenieto-v-kv.-mladost-zaradi-metroto-6024322

От 13.10.2014 г. до 13.11.2014 г. се забранява влизането на превозни средства в някои главни улици. Освен това се променя и маршрутът на градския транспорт

Потвърдено: Трупът край Калиакра е на изчезналия поляк Макс

http://www.cross.bg/kraii-maks-iioana-1434059.html

/КРОСС/ ДНК експертизата е потвърдила, че изплувалият край местността Зеленка, Каварненско, труп на мъж е на изчезналия 26-годишен поляк Максимилиан Марек, съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич. Удавникът с гривна „all inclusive" беше открит край Калиакра на 11 септември. Още тогава се заговори, че е твърде възможно това да е тялото на Макс, който изчезна заедно с приятелката си Йоана на 6 септември вечерта.Работата по изясняване на случая продължава в районната прокуратура в Каварна. Макс и Йоана изчезнаха на 6 септември вечерта. Те пристигат в България с група от 25 души в деня на изчезването си. Настаняват се в хотел „Златен рог" на Златни пясъци и още същата вечер отиват на дискотека. Заедно с група свои сънародници купонясват в клуб „Мъпет".Според очевидци, те тръгнали към плажа, за да посрещнат изгрева на слънцето. За последно са видени в 2 часа през нощта срещу 7 септември. На 17 септември край Царево изплува и трупът на млада жена, за която бе потвърдено, че е на Йоана Станик. Самоличността на младото момиче също бе установена с помощта на ДНК експертиза.

Затягат изискванията за поддръжка на асансьорите

http://www.moreto.net/novini.php?n=266752

С промени в няколко наредби към Закона за техническите изисквания към продуктите правителството въведе нови правила и изисквания към фирмите, които извършват технически надзор и поддръжка на съоръжения с повишена опасност – основно асансьори и други повдигателни съоръжения.

Строежът на метрото отново променя движението в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357091

Във връзка със строителството на метрото по бул. Във връзка със строителството на метрото по бул. "Александър Малинов" от бул. "Акад. Андрей Сахаров" до ул. "Димо Дичев" се въвеждат промени в организацията на движение, информират от Столична община. От 00.00 часа на 11.10.2014 г. до 24.00 часа на 12.10.2014 г. се забранява влизането на ППС, както следва: в двете посоки по бул.

Прокуратурата разследва случая с момичето аутист

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/prokuraturata-razsledva-sluchaia-s-momicheto-autist-6024320

Прокуратурата е образувала наказателно производство срещу неизвестен извършител за блудство чрез принуда по случая с 13-годишното дете

Образуваха дело по случая със сексуалното насилие над момичето аутист

http://pik.bg/образуваха-дело-по-случая-със-сексуалното-насилие-над-момичето-аутист-news235193.html

Образуваха дело по случая със сексуалното насилие над момичето аутист

Софийска районна прокуратура образува дело срещу неизвестен извършител за блудство с непълнолетно лице, съобщи говорителят Стефан Милев. В разследването се изяснява имало ли е блудство с Ана-Мария, ученичка в Четвърто помощно училище.

Вчера майката на детето съобщи във фейсбук, че е подала две жалби в Шесто РУП и районна прокуратура след като на 19 септември й е направило впечатление, че детето се е прибрало с обърната блуза и без спортния си сутиен. Жената твърди, че неговото поведение много се е променило. Според говорителя на прокуратурата засега всичко е дума срещу дума - от една страна на родителите, от друга на учителите и възпитателите в училището, съобщи "24 часа".

По време на разследването ще бъдат назначени техническа експертиза, която ще изследва записите от училището и дали те могат да бъдат полезни, сексологична, съдебно-психиатрична, медицинска, съдебно-психологическа.  Според прокуратурата, която е получила материалите по делото тази сутрин, полицаите от Шесто РУП са предприели всички действия ден, след като е подадена жалбата.

В хода на проверката те са снели обяснения от шест души възпитатели и учители, вероятно само жени. Според Милев това, че случаят е от 19 септември, не е проблем за разследването т.к. ако има престъпление, то може да бъде доказано чрез експертизите. Той уточни все пак, че въпреки, че е образувано производство срещу неизвестен до момента няма данни за извършено престъпление, данните от проверката не са категорични и безспорни.

Всеки ден в Софийска районна прокуратура постъпват по 5-6 жалби за подобни престъпления, каза още говорителят, само за последните няколко часа две жалби за блудство с деца са подадени, едната за блудство в градския транспорт, другата - в парка.

Новоназначеният посланик на Кипър у нас посети БТПП

http://www.cross.bg/kipur-btpp-sutrydnichestvo-1434058.html

/КРОСС/ Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър в София Ставрос Августидис посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. По време на разговора бяха дискутирани двустранните икономически отношения. Констатирано бе, че съществува голям потенциал за развитие на бизнес отношенията между България и Кипър и че в последно време се забелязва леко активизиране. Посланик Августидис информира за открити от кипърски енергийни експерти нови залежи на природен газ на кипърска територия и предстоящото им разработване в близко бъдеще. Обсъдена бе възможността за посещение в България на делегация от кипърски предприемачи до края на годината или в началото на следващата година. БТПП препоръчва на български компании с намерения за сътрудничество с фирми от Кипър предварително да изразят своите намерения като изпратят кратка информация в дирекция „Международно сътрудничество и международни организации", БТПП на електронна поща: irelations@bcci.bg При възможност информацията за намеренията за бъдещо сътрудничество да се изпраща на английски език.

Пилотът Бианки с ужасна мозъчна травма, може никога да не се възстанови

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357087

Новините около състоянието на пилота от "Формула 1" Жул Бианки не са никак добри. Във вторник семейството на французина излезе с изявление, в което разкри разрушителната степен на увреждането на мозъка на пилоти в следствие от нелепата катастрофа по време на Гран При на Япония.
Диагнозата на 25-годишния Бианки е дифузно увреждане на аксоните, Новините около състоянието на пилота от "Формула 1" Жул Бианки не са никак добри. Във вторник семейството на французина излезе с изявление, в което разкри разрушителната степен на увреждането на мозъка на пилоти в следствие от нелепата катастрофа по време на Гран При на Япония. Диагнозата на 25-годишния Бианки е дифузно увреждане на аксоните,

Denza - германски автомобил Made in China

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4356474

ГЕОРГИ ЛУКАНОВ
От конвейера на съвместното предприятие между германския концерн Daimler и китайската компания BYD слязоха първите електрически автомобили Denza. Инвестициите по създаването на модела са над 300 милиона евро. По думите на немците това е позволило да се изгради най-безопасната, надеждна и удобна кола на ток за Китай. Засега. ГЕОРГИ ЛУКАНОВ От конвейера на съвместното предприятие между германския концерн Daimler и китайската компания BYD слязоха първите електрически автомобили Denza. Инвестициите по създаването на модела са над 300 милиона евро. По думите на немците това е позволило да се изгради най-безопасната, надеждна и удобна кола на ток за Китай. Засега.

Австралийската столица Канбера е най-доброто място за живеене

http://econ.bg/Новини/Австралийската-столица-Канбера-е-най-доброто-място-за-живеене_l.a_i.575125_at.1.html

Регионът на австралийската столица Канбера е най-доброто място за живеене в света според доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и...

Променят движението в столицата заради строежа на метрото

http://pik.bg/променят-движението-в-столицата-заради-строежа-на-метрото-news235192.html

Променят движението в столицата заради строежа на метрото

Във връзка със строителството на метрото по бул. „Александър Малинов” от бул. „Акад. Андрей Сахаров” до ул. „Димо Дичев” се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 00.00 часа на 11 октомври 2014 г. до 24.00 часа на 12 октомври 2014 г. се забранява влизането на ППС, както следва: В двете посоки по бул. „Александър Малинов” от кръстовището на бул. „Александър Малинов” - ул. „Проф. Ал. Теодоров-Балан”- ул. „Д-р Атанас Москов” до кръстовището бул. „Александър Малинов”- ул. „Филип Аврамов” – ул. „Св. Киприян”.

През кръстовище бул. „Александър Малинов” – ул. „Филип Аврамов” – ул. „Свети Киприян” включително ул. „Свети Киприян” до кръстовището с ул. „Проф. д-р Васил Златарски” и ул. „Филип Аврамов” до първата перпендикулярна улица в посока магазин „Кауфланд”.

От 04.30 часа на 11 октомври 2014 г. до 24.00 часа на 12 октомври 2014 г. Автобусни линии 4, 76,111,113,213,305 и 306 ще се движат по променен маршрут, както следва:

Автобус № 4 – от Кокалянско ханче по маршрута си до бул. „Александър Малинов”, направо по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, надясно по ул. „Св. Киприян”, надясно по бул. „Андрей Ляпчев”, наляво по бул. „Александър Малинов” и по маршрута си до ж.к. „Младост 1” – двупосочно. 

Автобус № 76 – от ж.к. „Младост 4” по маршрута си до бул. „Александър Малинов”, направо по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, надясно по ул. „Св. Киприян”, надясно по бул. „Андрей Ляпчев”, наляво по бул. „Александър Малинов” и по маршрута си до ж.к. „Гоце Делчев” – двупосочно. 

Автобус № 111 – от ж.к. „Люлин 1, 2” по маршрута си до кръстовище бул. „АлександърМалинов” - ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, наляво по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, надясно по ул. „Св. Киприян”, надясно по бул. „Андрей Ляпчев”, наляво по бул. „Александър Малинов” и по маршрута си до ж.к. „Младост 1” – двупосочно. 

Автобус № 113 – от ж.к. „Младост 1” по маршрута си до кръстовище бул. „Александър Малинов” - бул. „Андрей Ляпчев”, надясно по бул. „Андрей Ляпчев”, наляво по ул. „Св. Киприян”, наляво по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, по ул. „Свето Преображение”, надясно по ул. „Филип Аврамов” и по маршрута си до „Младост 4” –двупосочно. 

Автобус № 213 – от ж.к. „Младост 4” по маршрута си до ул. „Свето Преображение”, наляво по ул. „Свето Преображение”, надясно по ул. „Д-р Атанас Москов”, направо по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, надясно по ул. „Св. Киприян”, надясно по бул. „Андрей Ляпчев”, наляво по бул. „Александър Малинов” и по маршрута си до пл. Централна гара – двупосочно. 

Автобус № 305 – от Кулинарен комбинат „Пейфил” по маршрута си до бул. „Александър Малинов”, направо по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, надясно по ул. „Св. Киприян”, надясно по бул. „Андрей Ляпчев”, наляво по бул. „Александър Малинов” и по маршрута си до пл. Централна гара – двупосочно;

Автобус № 306 – в посока ж.к. „Младост 2” – от ул. „Йерусалим” надясно по бул. „Андрей Сахаров”, през естакадата над бул. „Андрей Ляпчев” до ухото в ж.к. „Младост 2” – двупосочно. 

Тачо отрича: Името ми не знаят, в клиника ме вкараха

http://www.bnews.bg/article-118568

Съпругът на Жени Калканджиева - Тачо, не остана безразличен към явно невярната информация, че е решил да се подложи на лечение за алкохолизма си.

Травмите на пилота Бианки - много тежки, може никога да не се възстанови

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357078

Новините около състоянието на пилота от Новините около състоянието на пилота от "Формула 1" Жул Бианки не са никак добри. Във вторник семейството на французина излезе с изявление, в което разкри разрушителната степен на увреждането на мозъка на пилоти в следствие от нелепата катастрофа по време на Гран При на Япония. Диагнозата на 25-годишния Бианки е дифузно увреждане на аксоните,

Лукарски категоричен – Реформаторите няма да се разцепят

http://www.cross.bg/pravitelstvo-lykarski-bozhidar-1434057.html

София /КРОСС/ Реформаторският блок няма да се разцепи. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски след среща между лидерите на партиите от блока. Той уточни, че Радан Кънев днес не е участвал в срещата на "Раковски" 134, както самият той обяви по-рано днес.Лукарски коментира, че Кънев се забавил снощи и казал, че няма да има възможност да дойде. "Утре ще имаме ново заседание, на което имаме уверението, че той ще дойде", обясни Лукарски. Лидерът на СДС заяви, че реформаторите не са определили група за преговори, но ще я определят, когато стане ясно как ще изглежда групата им в Народното събрание. На въпрос как гледат на формулата - правителство на малцинството със споделена отговорност, Лукарски призна, че не разбира особено този вариант. „Не сме го обсъждали, но фактът е, че с колегите се обединяваме около идеята, че трябва да има правителство, защото влизането в един цикъл от избори ще бъде фатален за България и за избирателите", заяви той.Лукарски не каза какво е неговото мнение по повод изказване на Петър Москов, че няма да подкрепят правителство на малцинството. Лидерът на СДС заяви, че не е обсъждано и не е взето решение от РБ и от председателството.По-важно е около какви приоритети ще се обедини едно ново бъдещо правителство, а не това кой ще бъде премиер, смята Божидар Лукарски.Запитан притеснява ли ги още правителство с Бойко Борисов начело или не, Лукарски посочи, че питането е за декларация, в която казват, че ще се стремят

Международно изложение Световно образование ще се проведе утре във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266756

На 09 октомври, 2014 г. (четвъртък) от 11 ч. в залите на хотел Графит във Варна ще се проведе най-голямото консултантско изложение за кандидатстване в чужбина „Световно образование”, за студентската кампания „Прием 2015-2016”. Форумът се провежда с участието на консултанти по приема от топ университети от Великобритания, Холандия, Германия, Дания, Австрия, Швейцария и др.

Ученикът, забил нож в сърцето на младеж, обвинен в умишлено убийство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357059

17-годишният Мирослав Димитров ще отговаря пред съда в Плевен за умишлено убийство на Мишел Коцев на 29 март т.г.
Ученикът Мирослав заби нож в гърдите на 19-годишния Мишел при кратък спор кой да мине първи по пътека между блокове в плевенския квартал 17-годишният Мирослав Димитров ще отговаря пред съда в Плевен за умишлено убийство на Мишел Коцев на 29 март т.г. Ученикът Мирослав заби нож в гърдите на 19-годишния Мишел при кратък спор кой да мине първи по пътека между блокове в плевенския квартал "Дружба". Острието пронизало сърцето на Мишел и той издъхнал за минути.

Китайската икономика задминава САЩ по покупателна способност

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitaiskata-ikonomika-zadminava-sasht-po-pokupatelna-sposobnost-181516/

До края на годината Китай ще отговаря за 16,48% от световната покупателна способност, спрямо 16,28% за САЩ

Изплувалият край Каварна труп е на поляка Макс, потвърди ДНК анализът

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357070

ДНК експертизата е потвърдила, че изплувалият край местността Зеленка, Каварненско, труп на мъж е на изчезналия 26-годишен поляк Максимилиан Марек. Това пише "Topnovini.bg", позовайваки се на говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова. Работата по изясняване на случая продължава в районната прокуратура в Каварна. ДНК експертизата е потвърдила, че изплувалият край местността Зеленка, Каварненско, труп на мъж е на изчезналия 26-годишен поляк Максимилиан Марек. Това пише "Topnovini.bg", позовайваки се на говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова. Работата по изясняване на случая продължава в районната прокуратура в Каварна.

Екатерина Стратиева: Искам догодина да се боря с мъжете в ERC (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/08/2396379_ekaterina_stratieva_iskam_dogodina_da_se_boria_s/?ref=rss


В рали спорта не би трябвало да има деление на мъже и жени, заяви пилотът Екатерина Стратиева, която в края на септември спечели дамската титла в Европейския рали шампионат (ERC).

Състезателката на "Астра рейсинг" бе избрана за спортист на изминалия месец. За следващия сезон тя си е поставила за цел да защити успешно Ladies Trophy.

"Имаш шанс и възможност да се качиш на върха веднъж. По-стойностно ще е, ако си повториш титлата. Знам, че има още много какво да се учи и да...

Джокович продължава в Шанхай, Надал и Раонич отпаднаха

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/08/2396373_djokovich_produljava_v_shanhai_nadal_i_raonich/?ref=rss


Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович стартира с победа участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай. Шампионът от последните две издания на надпреварата се наложи с лекота над младия австриец Доминик Тием и се класира за осминафиналите.

Сърбинът направи по един пробив в двата сета и приключи първия си двубой с най-младия член на топ 100 при резултат 6:3, 6:4 след 1.29 ч.

21-годишният австриец показа борбена игра, спаси шест от осемте точки за пробив пред...

Директор в Световната банка се отказва от годишния си бонус

http://econ.bg/Новини/Директор-в-Световната-банка-се-отказва-от-годишния-си-бонус_l.a_i.575123_at.1.html

Финансовият директор на Световната банка се отказва от бонуса си за тази година. Бертран Бадр няма да приеме останалата част от полагащите му се за...

Делото за клевета срещу Цветанов не тръгна

http://frognews.bg/news_77841/

След три неуспешни опита делото за клевета срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да започне, процесът е пред прекратяване заради изтичане по давност. Софийският окръжен съд не можа да даде ход на делото, защото и Цветанов, и адвокатът му Елена Божурска отново са нередовно призовани.

Притокът на бежанците към Гърция е нараснал с над 200 на сто за една година

http://www.grreporter.info/Pritokt_na_bezhancite_km_Grciya_e_narasnal_s_nad_200_na_sto_za_edna_godina/16215

От началото на 2014 до края на август в страната са пристигнали 22 089 души, докато миналата година техният брой е бил около 11 500. Само през септември са пристигнали 8 000 души

прочети повече

ДНК потвърди: Изплавалият край Каварна труп е на поляка Макс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357056

ДНК експертизата е потвърдила, че изплавалият край местността Зеленка, Каварненско, труп на мъж е на изчезналия 26-годишен поляк Максимилиан Марек. Това пише ДНК експертизата е потвърдила, че изплавалият край местността Зеленка, Каварненско, труп на мъж е на изчезналия 26-годишен поляк Максимилиан Марек. Това пише "Topnovini.bg", позовайваки се на говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова. Работата по изясняване на случая продължава в районната прокуратура в Каварна.

TV7 с нов водещ в "Добро утро, България"

http://econ.bg/Новини/TV7-с-нов-водещ-в-Добро-утро-България-_l.a_i.575122_at.1.html

Ранобудният екип на „Добро утро, България“ се увеличава с още един член от 13 октомври. До Диана Радева ще застане известният новинар и водещ...

ЕК представи доклади за напредъка на Западните Балкани и Турция

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/08/2396381_ek_predstavi_dokladi_za_napreduka_na_zapadnite_balkani/?ref=rss


На 8 октомври, Европейската Комисия (ЕК) представи доклади относно напредъка на страните от Западните Балкани и Турция за членство в Европейския съюз (ЕС).

Документите представят постигнатото от седемте страни в региона по пътя към членство в Европейския съюз. Черна гора, със статут на страна кандидат от 2010, води преговори по 12 глави от европейското законодателство. Сърбия започна преговори за членство през януари 2014 г. Комисията очаква политическо решение на въпроса с името на...

Манолова: Ще е фатално за БСП, ако отново разочароваме хората

http://offnews.bg/news/n_1/n_400676.html

„Следващо разочароващо поведение на БСП, според мен би било фатално за нашата партия”, заяви водачът на листата на БСП в Кюстендил Мая Манолова. Според Манолова в момента администрацията и икономиката са в ступор, което се отразява на доходите и на живота на всеки един български гражданин. „В крайна сметка тези, които гласуваха за нас на изборите, го направиха, за да решаваме в парламента техните проблеми, а не да си инатим и да решаваме междупартийни и вътрешнопартийни проблеми", коментира Манлова. По думите й БСП трябва да отиде на консултациите през следващата седмица с едно конструктивно поведение и с ясното намерение да подкрепи важните за българските граждани приоритети. "Не мисля, че сме по-умни от хората. Трябва да попитаме тези, които гласуваха за нас, какво мислят по отношение на подкрепа на едно бъдещо управление на ГЕРБ”, заяви Мая Манолова. Според нея важното решение за отношението на БСП към предстоящото управление трябва да бъде взето при вътрешнопартийно допитване дали под формата на вътрешнопартиен референдум, или с използване на други средства, за да бъде чут всеки един социалист.

ООН: От началото на примирието в Украйна са убити 331 души

http://www.moreto.net/novini.php?n=266738

От постигането на примирие в източната част на Украйна на 5 септември са били убити най-малко 331 души, съобщи върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад Зейд ал Хюсейн, който представи доклада на мисията за ситуацията в Украйна.

"Лукойл" заплаши да затвори рафинерията си в Плоещ

http://balkani.actualno.com/Lukojl-zaplashi-da-zatvori-rafinerijata-si-v-Ploesht-news_53838.html

Руската компания "Лукойл" предупреди, че може да затвори окончателно рафинерията "Петротел" в румънския град Плоещ. До мярката ще се стигне, ако до петък прокурорите не вдигнат зап...

КОНПИ иска имоти за 5.4 млн. лв. от двама бивши общинари в Каварна

http://www.cross.bg/otnemane-iliev-yuliyan-1434056.html

/КРОСС/ Инспектори на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесоха в Добричкия окръжен съд искове за отнемане на имоти за 5 432 316 лв. от двама бивши служители в община Каварна. Искът за отнемане срещу бившия началник отдел Деян Дечков е за 741 491 лв., а от бившия главен архитект Юлиян Илиев се претендира собственост на стойност 4 690 825 лв. През септември 2011 двамата са отстранени от постовете си заради разследване за длъжностни престъпления.Обезпеченото имущество на Деян Дечков и съпругата му е на стойност 338 657 лв. и включва имоти в Каварна и Добрич, автомобили и средства по банкови сметки. В иска за отнемане пред Добричкия окръжен съд на стойност 741 491 лв. се претендират и средствата от продажба на имоти.С решение на Добричкия окръжен съд по искане на КОНПИ на семеството на арх. Юлиян Илиев е запорирано имущество на обща стойност 1 235 713 лв. Сумата, която се претендира в исковете за отнемане срещу арх. Юлиян Илиев, съпругата му и двете им дъщери, е 4 690 825 лв.По време на проверката инспекторите на комисията са установили, че арх. Илиев е във фиктивен развод със съпругата си и двамата продължават да живеят заедно. Данните показват още, че двамата притежават огромно количество земеделска земя в Добруджа. Арх. Юлиян Илиев е купил общо 311 дка., а Евгения Илиева - 517 дка.Освен земеделските земи, от арх. Юлиян Илиев се претендира отнемане още на апартаменти, автомобил и суми по сметки

Ексшефът на "Булгаргаз" оглави "Южен поток"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357062

Ексшефът на държавната "Булгаргаз" Димитър Гогов е назначен за изпълнителен директор от българска страна на "Южен поток България", която изгражда газопровода у нас, съобщиха от икономическото министерство в понеделник вечерта. На 3 октомври е проведено Общо събрание на компанията, на което досегашният директор Владимир Инков е бил освободен. Все ощ Ексшефът на държавната "Булгаргаз" Димитър Гогов е назначен за изпълнителен директор от българска страна на "Южен поток България", която изгражда газопровода у нас, съобщиха от икономическото министерство в понеделник вечерта. На 3 октомври е проведено Общо събрание на компанията, на което досегашният директор Владимир Инков е бил освободен. Все ощ

Загубилите се туристи са берачи на хвойна, объркали се заради мъглата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357018

Двамата туристи, загубили се вчера в Осоговска планина и спасени днес от екипите на Планинската спасителна служба, са берачи на хвойна. Те са се изгубили заради и мъглата и лошите метеорологични условия, съобщи Фокус.
Мъжът и жената са от разложкото село Баня и заедно с други четирима душили наели бунгала в планината, където да нощуват, Двамата туристи, загубили се вчера в Осоговска планина и спасени днес от екипите на Планинската спасителна служба, са берачи на хвойна. Те са се изгубили заради и мъглата и лошите метеорологични условия, съобщи Фокус. Мъжът и жената са от разложкото село Баня и заедно с други четирима душили наели бунгала в планината, където да нощуват,

Спасените в Осоговска планина туристи са берачи на хвойна, объркали се заради лошото време

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357041

Двамата туристи, загубили се вчера в Осоговска планина и спасени днес от екипите на Планинската спасителна служба, са берачи на хвойна. Те са се изгубили заради и мъглата и лошите метеорологични условия, съобщи Фокус.
Мъжът и жената са от разложкото село Баня и заедно с други четирима душили наели бунгала в планината, където да нощуват, Двамата туристи, загубили се вчера в Осоговска планина и спасени днес от екипите на Планинската спасителна служба, са берачи на хвойна. Те са се изгубили заради и мъглата и лошите метеорологични условия, съобщи Фокус. Мъжът и жената са от разложкото село Баня и заедно с други четирима душили наели бунгала в планината, където да нощуват,

Четири години по-късно: Малка или голяма е нуждата от нови училищни тоалетни

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/10/08/2396372_chetiri_godini_po-kusno_malka_ili_goliama_e_nujdata_ot/?ref=rss


През 2010 година Национална мрежа за децата започна кампанията "Малка или голяма е нуждата от нови училищни тоалетни" за подобряване на състоянието на санитарните възли в училище. С нея от организацията, която обединява работещи с и за децата граждански организации и съмишленици, настояват за приемането на единен стандарт от Министерството на здравеопазването, който да гарантира доброто състояние на училищните тоалетни.

По време на кампанията беше проведено проучване сред 800 ученици...

Макдоналдс регистрира първа загуба от 11 години

http://www.cross.bg/makdonalds-zagyba-hranite-1434055.html

/КРОСС/ Макдоналдс е на път да регистрира първата си загуба за повече от десет години, отчасти защото клиентите загубили доверие в храната на веригата за бързо хранене. Японският клон на компанията прогнозира нетна загуба от 17 млрд. йени за 2014 г. - първата загуба от 11 години, след като скандалът със сигурността на храните се отрази на вече отслабените продажби от силната конкуренция на магазините за полуфабрикати. „Клиентите изразиха липса на доверие в качеството на храните ни и аз поемам отговорност за това", заяви генералният директор на японския клон на Макдоналдс Сара Казанова. „Възнамеряваме да опитаме да върнем този бизнес в релси възможно най-бързо", допълни тя. Опасенията за сигурността на храните възникнаха по-рано тази година, когато се оказа, че голям китайски доставчик на пилешко месо нарушава стандартите за безопасност. Обявяването на резултатите е нов удар за Макдоналдс корпорейшън, която държи 49,9% от японския Макдоналдс и се бори в глобален план с намаляващите продажби.  

Прокуратурата образува дело за блудство с дете с аутизъм

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-obrazuva-delo-za-bludstvo-s-dete-s-autizam-news225757.html

Софийска районна прокуратура обяви в сряда, че е образувано дело за блудство с непълнолетно лице заради случая в столичното Четвърто помощно училище. Делото се води срещу неизвестен извършител, уточни говорителят на прокуратурата Стефан Милев. По време на разследването ще бъде назначена техническа експертиза, която ще изследва записите от училището и дали те могат да бъдат полезни. Извън това са назначени съдебно-психиатрична и медицинска експертиза. В последните два дни институциите започнаха да проявяват активност за подаден сигнал от родителите на 13-годишната Ана-Мария, която е ученичка в помощното училище в квартал "Княжево". Момичето страда от аутизъм. Родители й забелязват проблем на 19 септември. Това е бил четвъртият учебен ден на детето в това училище. Преди това тя е учила на друго място. След като се върнала от занятия, майка ѝ установила, че блузката на детето е обърната наопаки. Когато я пипнала, установила, че го няма и сутиенът. Дни по-късно детето започва да разказва, че "имало чичко, който я е пипал и тя не желае да се съблече в банята", разказва майката. "Много внезапно започна да говори за това пипане. И към днешна дата говори, че чичкото я е пипал, показва места, които са страшни”, допълва тя. Майката споделя още, че има промяна в поведението на дъщеря ѝ. "За пръв път дъщеря ми не обръща внимание на неща, които до скоро ѝ бяха приоритетни. Тя обожаваше да застане до някое дърво, да събира буболечки и т.н.", разказва Симеонова. Родителите първо се обърнали към класната, а на 29 септември започнали да подават и серия от сигнали до училището, полицията, районната прокуратура, образователното министерство и Държавната агенция за закрила на детето. Майката пише за случая във Фейсбук преди ден и едва тогава институциите започнаха да проявяват някаква активност. Първата реакция по случая бе потресаваща и дойде от образователното министерство. Заместник-министър Ваня Кастрева, както и експертите Грета Ганчева и Лазар Добрев дадоха специална пресконференция. На нея бе обяснено, че 13-годишното момиче имало склонност често да се събува, съблича и заголва. Това били признали родителите на детето на среща с ръководството на училището, разказаха от министерството преди ден. Не е ясно как тези хора си позволяват да говорят пред медиите за невръстно дете, преди да са наясно със случая, а и да вадят от контекста думите на родителите. На следващия ден майката Радосвета Симеонова опроверга техните разкази, обяснявайки, че никога не е споделяла подобно нещо. "За разголване аз никога не съм писала или казвала. Да, тя събира дребни предмети – топчета, кестени – неща, които са мънички. Разголване – не!", каза майката. "Липсва обяснение как, защо и къде е свалено бельото на дъщеря ми. Става въпрос за спортен сутиен, който тя сама не може да свали”, разказа майката Радосвета Симеонова. Училищните психолози в училището също твърдят, че детето не е пипано. "Всичко е проверено. На 19-и септември получихме жалба и се направи вътрешно проучване. Знаем движението на всеки преподавател и ученик по минути", казва училищният психолог Весела Огнянова. Тя сподели, че на 19-и бащата за пръв път е споменал, че "момичето си събува обувките, вдига си блузата“. Тя каза още, че няма обяснение защо блузата е била обърната и допълва, че детето е било в добро настроение в училището. "Учителят казва, че нито си е помислял, нито си е позволявал такова нещо с някое дете. Всичко, което имаме, сме го предали в полицията", казва Огнянова. От полицията заявиха, че по преписката, подадена на 29 септември, е започната работа около седмица по-късно. Началникът на районното управление обясни, че на детето все още не е направен медицински преглед.

МВФ: Китай е най-голямата икономика в света

http://www.cross.bg/triliona-dolara-kitaii-1434054.html

/КРОСС/ БВП на Китай по паритета на покупателната способност (ППС) възлиза на 17,632 трилиона долара срещу 17,416 трилиона долара на САЩ. По този начин китайската икономика за първи път надмина американската , съобщават от МВФ Според оценките на фонда, през следващата година разликата ще се увеличи почти до трилион долара - китайският БВП по ППС ще бъде 19,23 трилиона долара срещу 18,286 трилиона долара за САЩ САЩ остават безспорен световен лидер по отношение на БВП по текущи цени (16.8 трилиона долара), значително по-напред от Китай (10,4 трилиона долара).

Доставките на руски газ за Румъния са намалели с 18 процента

http://www.mediapool.bg/dostavkite-na-ruski-gaz-za-rumaniya-sa-namaleli-s-18-protsenta-news225756.html

Доставките на руски газ за Румъния са намалели днес с 18 процента спрямо нормалните количества, съобщи румънският делегиран министър на енергетиката Ръзван Николеску, цитиран от Аджерпрес. "Намалението, съобщено днес от Газпром на Трансгаз, е 18 процента спрямо количествата, определени въз основа на исканията на бенефициентите в Румъния", заяви министърът. Той уточни, че количествата са под 0.2 милиона кубически метра дневно и подчерта, че няма причина за безпокойство. Това е най-голямото намаление на доставките на руски газ за Румъния, откакто Газпром започна да прилага тази практика, отбелязва информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.ю В началото на този месец Ръзван Николеску се срещна с посланика на Руската федерация в Букурещ Олег Малгинов, като на срещата присъстваха и представители на румънската газоразпределителна компания Трансгаз. Руският посланик обаче не потвърди, че няма да има повече случаи на намаляване на доставките на газ за Румъния. "Напомняме, че в последно време имаше редица намерения, обявени от диспечера на Газпром в София, за намаляване на доставките на природен газ за Румъния. Според данни на Трансгаз само веднъж подобно намерение е довело до ефективно намаляване на доставките", посочи Николеску. Руската група Газпром намали за първи път през септември обема на доставките на газ за Румъния без да даде обяснения, напомня Зиаре. Миналата седмица доставките от Газпром бяха намалени с 13 процента спрямо планираното ниво. Министърът на икономиката Константин Ница заяви на 2 октомври, че това намаление не засяга нуждите на потреблението. Националното производство на газ на Румъния достига 31 милиона кубически метра на ден, докато потреблението е около 16 милиона кубически метра на ден. Освен това, в складовете има над 2.4 милиарда кубически метра газ спрямо необходимата за зимата складова наличност от 1.7 милиарда кубически метра.

Треньорът Дочев от ГЕРБ, избран по схемата 9/9, не посмя да е депутат

http://www.bnews.bg/article-118562

Футболният треньор Дочев, който който измести втория в листата на ГЕРБ в Плевен - Пламен Тачев, с преференциален вот, се е отказал да става депутат.

Училищни директори се жалват от кучета в дворовете на варненските школа

http://www.moreto.net/novini.php?n=266747

Безпризорни кучета живеят и обикалят необезпокоявано не един училищен двор, оплакаха се директори на варненски школа по време на регулярната месечна среща с представители на общинската образователна дирекция, предаде репортер на Moreto.

Граждани ще протестират пред МОН заради случая на 13-годишната Ана-Мария

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/08/2396367_grajdani_shte_protestirat_pred_mon_zaradi_sluchaia_na/?ref=rss


"Протест пред МОН в подкрепа правата на Ана-Мария и всички деца в България" се организира в социалната мрежа "Фейсбук". Поводът е сигналът за възможно сексуално насилие над 13-годишното момиче с аутизъм от учител в училището, което посещава - 4-то помщно училище "Проф. Димитър Кацаров" в София и реакцията на просветното ведомство, което вместо да ускори проверката, опита да обвини детето и родителите му.

"Протестираме срещу опитите за протекционизъм от страна на МОН към директора и...

Мечки отново нападат стадата край Смолян

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357024

Мечки отново нападат край Смолян. Този път хищник разкъса две телета и то пред очите на стопаните им, съобщи Нова ТВ.
Мехмед и съпругата му прибирали стадото си с телета на метри от село Турян. Изневиделица от храсталаците изскочила мечка и нападнала две от животните пред очите им.
Те разказват, че видели как мечката удря телетата с лапа, Мечки отново нападат край Смолян. Този път хищник разкъса две телета и то пред очите на стопаните им, съобщи Нова ТВ. Мехмед и съпругата му прибирали стадото си с телета на метри от село Турян. Изневиделица от храсталаците изскочила мечка и нападнала две от животните пред очите им. Те разказват, че видели как мечката удря телетата с лапа,

Станишев: Координацията между ПЕС и комисарите социалисти е ключ към реализирането на левите идеи в новата ЕК

http://www.cross.bg/stanishev-mimitza-sutrydnichestvo-1434053.html

/КРОСС/ В рамките на поредица от координационни срещи с бъдещите комисари от социалистическото семейство, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с комисар Невен Мимица в Европейската комисия. Мимица ще отговаря за международното сътрудничество и развитие в Комисията „Юнкер". Станишев го поздрави за безупречното му представяне по време на изслушванията в Европейския парламент и допълни: „Визията ви за справяне с бедността и намаляването на икономическите разлики, както между отделните държави, така и на национално ниво, изцяло следват линията на поставените от социалистите приоритети". Мимица и Станишев обсъдиха координационната си стратегия, която ще бъде гарант за реализиране на приоритетите на социалистите в областта на международното сътрудничество от бъдещата Комисия.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване