Водим по бедност в Европа

http://econ.bg/Новини/Водим-по-бедност-в-Европа-_l.a_i.596157_at.1.html

България води по бедност в Европа. Страната ни се нарежда на предпоследно място в Европейския съюз (ЕС) по дял на бедното население, като преди нас...

Крис Браун чака бебе, но бяга от брака

http://www.bnews.bg/article-120772

След многократните раздели и събирания, Крис Браун и Каруче Тран явно най-накрая са забравили всички противоречия помежду си и са решили да скрепят връзката си и да минат към по-сериозна крачка в отношенията си .

Проф. Константинов: Ако Борисов не е премиер, всички ще ходят да се съветват в Банкя

http://offnews.bg/news/n_1/n_412651.html

Най-добре е шефът на Банкя да е шеф на правителството. Ако Бойко Борисов не е премиер, всички ще ходят до Банкя да се консултират. Това заяви проф. Михаил Константинов пред БНТ. Проф. Константинов посочи, че много от спряганите за кандидати за министри са подходящи за постовете. Според него обаче на Радан Кънев му е рано за премиер. Ако сега Бойко Борисов не направи правителство, той се дискредитира като човек, който може да управлява, коментира той. Аз вярвам, че ще има правителство, дори и да е заради личния интерес на депутатите. Много от тях втори път парламент няма да помиришат. Дано докато си върнат инвестициите, свършат нещо полезно, коментира Константинов. По думите му обаче не е ясно колко време ще живее правителството. Дано да е повече от 1 година. Ако е успешно, може и 4 години да изкара, но е по-добре да си постави 2-годишен хоризонт и да види как ще се справи, каза той. Сред препоръките към бъдещото управление проф. Константинов нареди това да се краде по-малко. Ние сме по-мързеливи от съседите си, а крадем повече от тях. Крадем дори повече от гърците, категоричен е Константинов. Ако свалим краденето на 15%, това ще бъде върхът. Ако стигнем дори до 30%, пак ще е много добре. Част от откраднатото се връща. Най-страшното е, ако се изнесе навън, тогава въртим чужди икономики с откраднатото” каза той.

Механизъм за кацане причинил катастрофата на “Върджин галактик”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405193

Механизъм, използван за забавяне при връщане в земната атмосфера, вероятно е причина за катастрофата на самолета на “Върджин галактик” в Калифорния, смятат американски следователи, цитирани от Би Би Си.
Устройството, което се разтваряло подобно на пера на птица, се активирало без подадена команда от пилотите, установило разследването. Механизъм, използван за забавяне при връщане в земната атмосфера, вероятно е причина за катастрофата на самолета на “Върджин галактик” в Калифорния, смятат американски следователи, цитирани от Би Би Си. Устройството, което се разтваряло подобно на пера на птица, се активирало без подадена команда от пилотите, установило разследването.

Махнаха паметник на Стив Джобс, защото Тим Кук е гей

http://www.vesti.bg/mahnaha-pametnik-na-stiv-dzhobs-zashtoto-tim-kuk-e-gej-6026515

В обявена днес декларация ЗЕФС съобщи, че паметникът е бил снет в петък - един ден, след като Тим Кук обяви, че е хомосексуален

Механизъм за кацане причинил катастрофата на “Върджин галактик”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405007

Механизъм, използван за забавяне при връщане в земната атмосфера, вероятно е причина за катастрофата на самолета на “Върджин галактик” в Калифорния, смятат американски следователи, цитирани от Би Би Си.
Устройството, което се разтваряло подобно на пера на птица, се активирало без подадена команда от пилотите, установило разследването. Механизъм, използван за забавяне при връщане в земната атмосфера, вероятно е причина за катастрофата на самолета на “Върджин галактик” в Калифорния, смятат американски следователи, цитирани от Би Би Си. Устройството, което се разтваряло подобно на пера на птица, се активирало без подадена команда от пилотите, установило разследването.

Отлага се плащането на такса смет според изхвърляния боклук

http://www.mediapool.bg/otlaga-se-plashtaneto-na-taksa-smet-spored-izhvarlyaniya-bokluk-news226748.html

С една година да се отложи въвеждането на нова методика за плащане на такса смет от домакинствата и фирмите според изхвърлените от тях количества отпадъци, предлага група депутати от ГЕРБ, сред които председателят на временната парламентарна комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и Лиляна Павлова. Те са внесли промени в Закона за местните данъци и такси, според който от 1 януари 2015 г. общините трябва да изчисляват таксата смет не според данъчната оценка на жилището, а на принципа "замърсителят плаща". Искането е това да се отложи, тъй като е изтекъл срокът за изготвяне на въпросната методика, за която екипът на финансовото министерство от правителството на Пламен Орешарски предложи три варианта, но те не се харесаха на общините, за разлика от одобрителната реакция на бизнеса. Възможностите пред местните власти трябваше да са индивидуално измерване на битови отпадъци в имота, определяне на количеството отпадъци съобразно броя и вместимостта на необходимите съдове, а третата основа бе определяне на таксата спрямо броя на ползвателите на услугата в имота. Допускаше се и комбиниран подход.  Тъй като все още не е постигнато съгласие между сдружението на общините и Министерския съвет за прилагане на конкретна методика, сега ГЕРБ смята да въведе нов срок за разработване явно на друга методика до 30 март 2015 г. Вносителите на законовите корекции се мотивират и с реакцията на общините срещу предложението на предишния кабинет да отпадане на таксата за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване и възможността за юридическите лица да сключват индивидуални договори за извозване на техните отпадъци и да не плащат такса смет. Оплакванията на местните власти са още от краткия срок, в който трябва да преминат към новите такси. Според тях не е достатъчно времето, в което трябва да направят промени в информационните си системи и да създадат базата данни, необходими за прилагане на избраната методика. "Имайки предвид важността на проблема, избора на съответната методика трябва да бъде направен след широко обществено обсъждане на възможните варианти, така че с новата методика да се постигне по-справедливо разпределение на таксата за битови отпадъци и да се даде подходящ срок за прилагането й, така че да не се създадат затруднения за общините и риск за бюджетите им да не се съберат приходите от таксата за битови отпадъци", аргументират се вносителите на поправката.

Колони от танкове в Донбас след изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404952

Непризнатите от Киев и Запада избори в Донбас, спечелени от сепаратистите, отново засилиха напрежението в Източна Украйна, предадоха световните агенции.
Според украински медии в Луганска област силно се е увеличало присъствието на руска военна техника. По пътя за градовете Антрацит и Дебалцево имало 80 км колона от танкове и установки “Град” . Непризнатите от Киев и Запада избори в Донбас, спечелени от сепаратистите, отново засилиха напрежението в Източна Украйна, предадоха световните агенции. Според украински медии в Луганска област силно се е увеличало присъствието на руска военна техника. По пътя за градовете Антрацит и Дебалцево имало 80 км колона от танкове и установки “Град” .

Доган: Борисов и Костов са един типаж

http://www.cross.bg/kostov-tipazh-borisov-1438047.html

София /КРОСС/ Журналистът от TV7 Валерия Касиян показа неизлъчвани кадри от интервюто си с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, направено през 2012 г. В него той коментира двама други партийни лидери - Бойко Борисов и Иван Костов, като прави паралел на сравнение между тях.Борисов е авторитарен типаж, тип диктатор. Той е един типаж с Костов, който обаче е по-интелектуален, смята Доган.Превръщането на парламента във функция на правителството е първото нещо, което се забелязва при подобни типажи, допълва политикът.Политическият терен се превърна в смешна площадка - кой кого бил, кой кого победил. Хищниците в политиката стават такива чрез властовата материя, заради която се чувстват много значими, започват да се приемат много сериозно и дори обвиняваш народа си, че не те разбира и е само "материал", допълва Доган.Той заявява още, че при Костов и Борисов има абсолютно идентични ситуации.   Видео

Какво разбрахме и какво не видяхме на ЦСКА - “Славия”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404783

Три дни медии и социални мрежи бълват случки, коментари, закани и нападки около дербито ЦСКА - “Славия” (0:0).

Но (почти) не разбрахме или не видяхме, че:
- Мачът бе от най-хубавите и драматичните в първенството.
- До 20-ата минута “червените” бяха като вихър и сътвориха впечатляващ футбол.

- Славистът Емил Петров направи една от най-добрит Три дни медии и социални мрежи бълват случки, коментари, закани и нападки около дербито ЦСКА - “Славия” (0:0). Но (почти) не разбрахме или не видяхме, че: - Мачът бе от най-хубавите и драматичните в първенството. - До 20-ата минута “червените” бяха като вихър и сътвориха впечатляващ футбол. - Славистът Емил Петров направи една от най-добрит

Затвориха мюсюлмански пансион без лиценз в Кърджали

http://pik.bg/затвориха-мюсюлмански-пансион-без-лиценз-в-кърджали-news245527.html

Затвориха мюсюлмански пансион без лиценз в Кърджали

Окръжната прокуратура в Кърджали затваря мюсюлманския пансион в града. Според разследване на Нова тв там малолетни и непълнолетни деца живеят безплатно и учат Ислям.

Разследващите са установили, че сдружението, което стопанисва пансиона, е предоставяло социални услуги без да има издаден лиценз. Децата, които са обитавали общежитието, не са вписвани в никакви регистри. Обучавани са в курсове по Коран без изричното разрешение на техните родители. Едно от тях не е посещавало светско училище. Други две са се оказали граждани на Сирия.

До този момент от МВР не са имали информация за тях. По договор единият от преподавателите се водел „нощен пазач”. Припомняме ви, че след излъчването на нашето разследване, районният мюфтия на Кърджали, обясни, че пансионът работи напълно легално и че децата се обучават на традиционен Ислям.

Ген. Киров: Различното говорене относно участие на българи в ИД е контрапродуктивно

http://www.cross.bg/bulgarski-pasporti-informatziya-1438046.html

София /КРОСС/ България трябва да криминализира участието в терористични групировки като „Ислямска държава". Това обяви в интервю за Дарик бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.„Не трябва да се подценяват информациите, че е възможно българи да се бият в редиците на джихадистката групировка", добави още той. В случая, обаче, според него не става въпрос за етнически българи, а за хора с български паспорти.Ген. Киров не смята обаче, че на база на огласената от служебния военен министър информация трябва да бъде свиквано заседание на Съвета по сигурността към МС.„Просто държавните мъже - министър-председателят и президентът, трябва да координират добре дейността между българските специални служби", коментира още бившият шеф на разузнаването, който отбеляза противоречията в оценката на държавните институции у нас.„Днес бяхме свидетели на това, че министър-председателят отрече да има такава информация. Преди три-четири дни министър Шаламанов ни сюрпризира, слизайки от борда на американския самолетоносач, че разполага с такава информация. В същото време сегашният директор на Националната разузнавателна служба не потвърди за наличието на такава информация при тях, освен за едно лице, което според него не попадало в критериите за връзка с "Ал Кайда" или с "Ислямска държава"

Бойчев: Бихме подкрепили реформи и политики, но не и правителството

http://www.cross.bg/pravitelstvoto-boiichev-politiki-1438045.html

София /КРОСС/ Ние сме склонни да подкрепяме определени реформи и политики, но никога не сме заявявали, че ще подкрепяме правителството"- това заяви народният представител от ПГ на БСП лява България Жельо Бойчев пред БНТ. Той подчерта, че трябва да има принципност по отношение на поетите ангажименти. „Ангажиментите, които са поети в предизборната кампания, е важно да бъдат отстоявани", категоричен бе Бойчев. Той изрази мнение, че определени договорки между политическите сили вече са направени, дори още преди изборите. „Сега се търси подходящата форма, под която да бъдат представени пред обществото, както и пред ЕС", каза той. По думите му около 190 гласа, освен тези на социалистите и тези на Атака, ще бъдат събрани, за да заработи правителството. „Няма да бъде проблем съставянето на правителството, а неговата работа след това. Защото за различните политики и законодателни решения ще трябва предварително да бъде осигурявана подкрепа", категоричен бе той.

Кругман: Традиционните схващания на бизнеса няма да помогнат на Япония

http://www.investor.bg/aziia/336/a/krugman-tradicionnite-shvashtaniia-na-biznesa-niama-da-pomognat-na-iaponiia-183051/

Ефектът от мерките на централната банка за справяне с дефлацията са неутрализирани от исканията на бизнеса, смята Нобеловият лауреат

До 2020 г. за всички землища на територията на страната трябва да бъдат изготвени кадастрални карти

http://www.moreto.net/novini.php?n=269541

До 2020 г. за всички землища на територията на страната трябва да бъдат изготвени кадастрални карти. Това предвижда дългосрочната стратегия на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, съобщи във Велико Търново инж. Весела Тодорова, началник на Службата по кадастър в областния град.

Оланд призова Путин да не признава изборите в ДНР и ЛНР

http://www.cross.bg/oland-prizova-pytin-1438044.html

/КРОСС/ Френският президент Франсоа Оланд призова руския президент Владимир Путин да не признава изборите в Донецка и Луганска народни републики, съобщи „Франс прес". Той предупреди, че провелите се избори биха могли да застрашат териториалната цялост на Украйна. "Оланд призова Путин да остане в рамките на споразумението за Минск от 5 септември, което е основа за прекратяване на огъня", се казва в изявлението.

Защо тази жестокост, мила Лидия? Нямаше ли друг протест срещу изчадията адови?

http://www.bnews.bg/article-120791

В социалната мрежа се организира и протестно шествие. Началото ще бъде поставено с „грамада пред президентството“. Нека се помолил за тази млада майка и за жалост мъченица, пишат организаторите на събитието

Софиянски: Държавата замита следите за КТБ

http://politics.actualno.com/Sofijanski-Dyrjavata-zamita-sledite-za-KTB-news_58389.html

За мен КТБ трябва да продължи да работи. Парламентът тръгна от много грешна позиция по този случай. Главната грешка е, че ние не спасяваме частна банка, а един възел от отношения между физически и юри...

Затвориха мюсюлмански пансион без лиценз в Кърджали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405165

Окръжната прокуратура в Кърджали затваря мюсюлманския пансион в града. Според разследване на Нова тв там малолетни и непълнолетни деца живеят безплатно и учат Ислям.
Разследващите са установили, че сдружението, което стопанисва пансиона, е предоставяло социални услуги без да има издаден лиценз. Децата, които са обитавали общежитието, Окръжната прокуратура в Кърджали затваря мюсюлманския пансион в града. Според разследване на Нова тв там малолетни и непълнолетни деца живеят безплатно и учат Ислям. Разследващите са установили, че сдружението, което стопанисва пансиона, е предоставяло социални услуги без да има издаден лиценз. Децата, които са обитавали общежитието,

Затвориха мюсюлмански пансион без лиценз в Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405159

Окръжната прокуратура в Кърджали затваря мюсюлманския пансион в града. Според разследване на Нова тв там малолетни и непълнолетни деца живеят безплатно и учат Ислям.
Разследващите са установили, че сдружението, което стопанисва пансиона, е предоставяло социални услуги без да има издаден лиценз. Децата, които са обитавали общежитието, Окръжната прокуратура в Кърджали затваря мюсюлманския пансион в града. Според разследване на Нова тв там малолетни и непълнолетни деца живеят безплатно и учат Ислям. Разследващите са установили, че сдружението, което стопанисва пансиона, е предоставяло социални услуги без да има издаден лиценз. Децата, които са обитавали общежитието,

"Кинтекс" иска да спаси депозит в КТБ с цесия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404991

И държавни фирми с блокирани депозити в КТБ са се насочили към цесиите, за да си върнат поне част от парите, става ясно от отчетите им за деветмесечието на годината. Според квесторите на банката до края на миналата седмица сумата на тези операции е достигнала 700 млн. лв.
При договор за цесия със сумата от блокирания влог се покриват кредити към И държавни фирми с блокирани депозити в КТБ са се насочили към цесиите, за да си върнат поне част от парите, става ясно от отчетите им за деветмесечието на годината. Според квесторите на банката до края на миналата седмица сумата на тези операции е достигнала 700 млн. лв. При договор за цесия със сумата от блокирания влог се покриват кредити към

Всеки пети българин не може да се пенсионира заради недостатъчен стаж

http://econ.bg/Новини/Всеки-пети-българин-не-може-да-се-пенсионира-заради-недостатъчен-стаж_l.a_i.596137_at.1.html

Почти всеки пети българин не може да се пенсионира заради недостатъчен стаж. Това показват данните в анализ на Националния осигурителен институт...

Станишев: Нито аз, нито някой от семейството ми е имал влог или кредит в КТБ

http://www.cross.bg/stanishev-luzha-produlzhavat-1438043.html

София /КРОСС/ Председателят на ПЕС Сергей Станишев категорично опроверга слуховете, че е бил финансово свързан с Корпоративна търговска банка. „Прочетох поредната нагла лъжа за себе си. Никога нито аз, нито който и да е от семейството ми, не е имал влог или кредит в КТБ. Моите доходи и спестявания са декларирани пред Сметната палата доста години назад. Всеки, който иска, може да провери.Но тези спекулации около казуса КТБ няма да спрат докато не се публикува истинският списък на вложителите и докато политици продължават да използват темата за спорен личен и партиен имидж.Интересно кого ли обслужва това?Чрез нотариална покана до сайта, публикувал тази лъжа, ще настоявам за опровержение и публично извинение. Няма да се поколебая да потърся правата си и по съдебен ред, в случай че разпространяването на подобни клевети продължава.Възнамерявам да изпратя писма и до всички медии, в които тези неверни и непроверени твърдения продължават да се тиражират", написа Станишев.

Бърза помощ остава само с по един санитар за през нощта

http://www.zapernik.com/obshtestvo/burza-pomosht-ostava-samo-s-po-edin-sanitar-za-prez_35404/

Макар санитарите да транспортират пациентите приети по спешност по другите отделения

Ръководството на болницата е решило, че един санитар е достатъчен без да вземат под внимание, че пернишката Бърза помощ приема пациенти по спешност и от Трън, Брезник, Радомир, Земен....

Инспекторат оневини учител за побой и пиянство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405133

Учителят Венелин Янлъзов от СОУ “В. Левски” не е бил пиян и не е удрял никое от децата при престоя им в хотела под Бузлуджа, обяви шефът на варненския инспекторат Венцислава Генова, след като изслуша двамата учители.
“Децата са били на дискотека до 1 ч, а после до ранни зори са си говорили с учителката Гергана Георгиева. Учителят Венелин Янлъзов от СОУ “В. Левски” не е бил пиян и не е удрял никое от децата при престоя им в хотела под Бузлуджа, обяви шефът на варненския инспекторат Венцислава Генова, след като изслуша двамата учители. “Децата са били на дискотека до 1 ч, а после до ранни зори са си говорили с учителката Гергана Георгиева.

Баница и домашна ракия за Депардийо в Калояново

http://www.monitor.bg/article?id=449029

Вкусна селска баница, ръчно омесена апетитна пита, домашни туршия и бутилка с ракия бяха приготвили в Калояново за френската кинозвезда Жерар Депардийо. Местните домакини обаче останаха разочаровани, защото известният артист бе откаран да обядва в неизвестна посока.

Завърши IV Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“ – Варна 2014

http://www.moreto.net/novini.php?n=269551

На 2 ноември с галаконцерт на лауреатите бе закрит IV Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“. На сцената на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ в продължение на 3 дни си дадоха среща младостта и талантът на участници от цяла България, съобщиха организаторите за Moreto.

Турска компания придоби британски гигант за бисквити

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/03/2412257_turska_kompaniia_pridobi_britanski_gigant_za_biskviti/?ref=rss


Турска компания купи британския гигант за производство на бисквити "Юнайтид бискитс", нареждайки се на трето място в света в този сектор, съобщиха турски медии.

"Йълдъз холдинг", който притежава известната турска марка "Юлкер", е купил "Юнайтид бискитс" след конкуренция с базираната в САЩ фирма "Келогс" (Kellogs) и канадската "Онтарио тичърс" (Ontario Teachers), съобщи турската частна телевизия НТВ.

"Йълдъз холдинг" не съобщи подробности за сделката, но според информации...

Ден преди да се самозапали Лидия написала: Да не си пропилееш напълно живота, ми се струва ценно постижение

http://www.cross.bg/lidiya-zhivota-stryva-1438042.html

София /КРОСС/ Ден преди да вземе решение да се самоубие по изключително болезнен начин, 38-годишната фотографка Лидия Петрова е харесала статията „Робството от 9 до 5 или как да не пропилеете живота си", публикувана в блога „Свой избор"."Да не си пропилееш напълно живота ми се струва ценно постижение, па макар и само за мен", е написа Лидия в коментар под харесания текст.Текстът, който Лидия споделя в социалната мрежа, е благодарствено писмо на Чарлз Буковски до издателя му - до човека, помогнал му да напусне душегубната работа като пощальон и да стане писател. Писмото е от 12 август, 1986.„Всички лица, случки, емоции и страсти които ще припознаете и изпитате четейки това писмо, изобщо не са случайни. Остава въпросът "Какво да избера"...Повярвайте - избор винаги има и той винаги е във вашите ръце. Дори да негодувате и да се възмущавате от това твърдение, упорито вкопчени в убеждението, че външните обстоятелства ви притискат, оковават, отнемат възможността на избор - това са само илюзии, инструменти на системата. Тя има нужда от тези ваши убеждения, за да съществува. Колкото и труден и непреодолим да ви се струва външния натиск, повярвайте, че вътрешното чудо винаги е по-силно. И то само чака да бъде открито и извадено на светло. Изборът е във вашите ръце", започва текстът."Знаеш, че все казвам "Робството никога не е било отменяно, само го разшириха, за да включва всички раси"

РБ претендира за 5 поста в МС и запазване на Христо Иванов

http://www.mediapool.bg/rb-pretendira-za-5-posta-v-ms-i-zapazvane-na-hristo-ivanov-news226747.html

Претенциите на Реформаторския блок (РБ) за места в Министерския съвет ще отговарят относително на съотношението между ГЕРБ и блока в парламента, както настояха от партията на Бойко Борисов. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в понеделник след разговор с Менда Стоянова и Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Той добави, че конкретни предложения ще има във вторник.   Кънев не назова имена, защото не би било коректно преди те да бъдат обсъдени с ГЕРБ. Той уточни, че в кабинета ще участват представители на всички политически партии от РБ и то представители, които са на отговорно ниво - председатели, заместник-председатели и организационни секретари. "Противно на публикациите в медиите сме били скромни. Нека не коментираме, но вярвайте ми, че не са нито осем, нито девет, така че всички информации затова шест, осем, десет и т.н. са несъстоятелни и неверни, включително и имената, които са записвани, а просто действително въпросът за мнозинство и въпросът за политическата програма са много по-важни. Нали се сещате, че още преди седмици казах, че допуснахме грешка да обсъждаме имената преди програмата. Няма да я допуснем втори път. Коалиционно споразумение - след като уточним мнозинството, програмата и имената, ще подпишем, разбира се", заяви Радан Кънев.   Румяна Бъчварова каза, че няма да има изненади по отношение на обявено в структурата на бъдещия кабинет. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ше бъде разделено на 3 отделни министерства, а това на инвестиционното проектиране ще бъде закрито. Румяна Бъчварова каза също, че са доволни от темпа, с който напредват преговорите за бъдещото коалиционно управление.   "Обсъждахме как вървим оттук-нататък, за да можем да продължим с изготвяне на структурата със съвсем спокоен конструктивен тон. Засега сме удовлетворени от темпа на работа“, заяви Бъчварова, но не се ангажира със срок за финализиране на преговорите.   По неофициална информация на Mediapool, Реформаторите ще поискат пет министерства. Към момента обсъждани са желанията им за вътрешното, външното и правосъдното ведомства. Сред исканията им ще залегнат още транспорт и земеделие, както и възможен вицепремиер без портфейл, който да координира секторите държавна администрация и електронно правителство.   Шестте поста Реформаторите обаче броят като пет, тъй като най-вероятният претендент за правосъдното министерство е настоящият служебен министър Христо Иванов. "Той може да бъде гарант, че ще се случи реформата, защото имаме едни и същи идеи, но не може да ни се брои като квота, тъй като на практика не сме го излъчили ние. Просто ще защитим оставането му на поста", обясниха пред Mediapool от РБ.   Номинацията за вътрешен министър е на депутата от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов, твърдят източниците на Mediapool. РБ са готови на разговори дали точно той да е министърът, но държат да поемат МВР, чийто служебен министър е Йордан Бакалов от СДС и се смята, че както повечето членове на служебния кабинет е получил някакво уверение от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че може да остане на поста.   Спряганата още отпреди изборите кандидатура на лидера на ДБГ Меглена Кунева за външен министър най-вероятно ще бъде официализирана в офертата на РБ. ГЕРБ обаче не били склонни тя да поеме този ресор, тъй като смятали, че на поста трябва да остане служебният министър Даниел Митов, който също е от ДБГ. Затова било възможно на Кунева да бъде предложено да е вицепремиер по европейските въпроси, като засега не е ясно как ще реагира тя.   Лидерът на СДС Божидар Лукарски е пожелал да е министър на транспорта.   Реформаторският блок настоява и за ключовото министерство на земеделието. Този ресор от царското правителство насам е под прекия или косвен контрол на ДПС, което има силни позиции във Фонд "Земеделие".   Реформаторският блок е склонен да направи отстъпки за номинациите на предложените министри, но не и за министерствата. "Бойко Борисов трябва да има последната дума за министрите, с които ще работи, но ние искаме да влияем в секторите, за които смятаме, че трябва да бъдат реформирани спешно", коментираха от РБ.

Малайзия прави паметник от отломките на разбилия се в Украйна Boeing

http://www.cross.bg/malaiiziya-pametnik-polet-1438041.html

/КРОСС/ Малайзия ще направи паметник на жертвите на катастрофата на полет MH17 от останките от разбилия се Боинг. Това съобщи транспортния министър на страната Датук Сери Лай. По думите му отломките от самолета могат да бъдат събрани и изпратени в Малайзия след приключване на разследването. "Ще вземем останките, защото те принадлежат Малайзия", заяви министърът. „Ако е възможно, ще се опитаме да ги монтираме и да ги инсталираме на публично място като паметник в памет на трагичните събития, които отнеха живота на много малайзийци", добави той. Припомняме, че пътнически Boeing 777 на малайзийските авиолинии, изпълняващ полет от Амстердам до Куала Лумпур, се разби в Донецк на 17 юли тази година. На борда на самолета имаше 298 души.

Кунева: Не искаме прекалено много, ГЕРБ ни кара да искаме

http://offnews.bg/news/n_1/n_412647.html

Не е вярно, че имаме големи искания. Напротив, ГЕРБ ни карат да искаме. Много настояват за конкретни имена от нас. Това заяви пред bTV съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок в парламента Меглена Кунева. ГЕРБ не са направили предложение по официалния ред Радан Кънев да стане премиер. Има начин да се предложи премиер и това не е направено, посочи Кунева. Мандатът за съставяне на правителство ще бъде връчен на ГЕРБ. Ние не сме рискова група, която от една малка парламентарна група ще направи премиер, каза тя. Кунева задочно се включи в музикалния диалог между членовете на Реформаторския блок и ГЕРБ, като обяви, че нейното музикално предпочитание е арията „Несун дорма“ от операта „Турандот“, която в превод означава „Никой не спи“. Лидерът на „Движение България на гражданите“ нарече тези музикални закачки „непосилна лекота на битието“. На въпроса дали съотношението 1:4 при разпределението на министерските места е съгласувано Кунева обясни, че не е изчислявала какво означава това, но едно такова съотношение е справедливо. Кунева допълни, че вече има изготвен вариант на декларацията за управлението, която обаче все още не е завършена. Тя съдържа 20 точки по всички важни сфери на управлението и ще бъде изпратена и на Патриотичния фронт и АБВ. Водеща роля ще има ГЕРБ и техния преговорен екип. Програмата е отворена за присъединяване, но очакванията са за ПФ и АБВ, коментира тя.

МФ преотвори поредна емисия ДЦК за 55 млн. лв. и обяви аукцион за още толкова

http://www.mediapool.bg/mf-preotvori-poredna-emisiya-dtsk-za-55-mln-lv-i-obyavi-auktsion-za-oshte-tolkova-news226746.html

Министерството на финансите преотвори в понеделник за четвърти път емисия държавни ценни книжа (ДЦК) за 55 млн. лв. и обяви аукцион за други петгодишни ДЦК на същата стойност за 10 ноември. На аукциона за емисията 2.5 годишни книжа, емитирана на 26 март 2014 г., с падеж 26 септември 2016 г., е постигната доходност от средно 1.82% и средна цена от 99.31 лв. на 100 лв. номинал. От страна на участниците е отчетен висок интерес, като общият размер на подадените поръчки достигна 112.5 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 2.05, съобщиха от финансовото министерство. В наддаването са участвали 12 първични дилъри на ДЦК, като най-много книжа са придобили банките – 73.42%, следвани от пенсионните фондове – 16.58%, застрахователните дружества – 6.36%, и договорните фондове – 3.64% Те трябва да платят за одобрените им количества на 5 ноември, а лихвите ще се дават на всеки шест месеца, считано от датата на емисията, като последното плащане се извършва заедно с изплащането на номиналната стойност на емисията, поясниха от БНБ. За 10 ноември пък е обявен аукцион за петгодишни ДЦК също от отворен тип, емитирани на 22 януари тази година и с падеж същата дата през 2019 г. Отново се предлагат книжа за 55 млн. лв. с годишен лихвен процент от 2.5 на сто и дата на плащане 12 ноември.

“Базел” се моли на албанец за голове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404716

Албански железен войник е надеждата на “Базел” за голове срещу “Лудогорец”. Националът на балканската страна Шкелцен Гаши има 12 мача и 6 гола за отбора, в който дойде през лятото. Но той още не е дебютирал в Шампионска лига.
“Треньорът Пауло Соуза се нуждае от голове и Гаши е отлична опция”, пише в. “Блик”.

“Дойдох в “Базел”, за да играя в Шам Албански железен войник е надеждата на “Базел” за голове срещу “Лудогорец”. Националът на балканската страна Шкелцен Гаши има 12 мача и 6 гола за отбора, в който дойде през лятото. Но той още не е дебютирал в Шампионска лига. “Треньорът Пауло Соуза се нуждае от голове и Гаши е отлична опция”, пише в. “Блик”. “Дойдох в “Базел”, за да играя в Шам

Надал легна под ножа

http://www.cross.bg/nadal-legna-pod-nozha-1438040.html

/КРОСС/ Световният номер три в тениса Рафаел Надал е претърпял успешна операция на апендицита, съобщава АП. Хирургичната интервенция е била в една от клиниките на Барселона. Испанецът ще остане в болница още два дни докато се възстанови. Първите симптоми за апендицит се появиха преди четири седмици, когато 27-годишният Надал бе в Шанхай за "Мастърс"-а там. Заради операцията носителят на 14 титли от Големия шлем пропуска и провеждащия се следващата седмица в Лондон заключителен турнир на най-добрите осем тенисисти в света.

Георги Марков: Борисов трябва да върне мандата за съставяне на кабинет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405125

Бойко Борисов трябва да върне мандата за съставяне на кабинет в 43-то НС. Това каза пред „Фокус” бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него, след поведението на Реформаторския блок и след отказа за широка парламентарна подкрепа, ако поеме инициативата за следващото управление, Бойко Борисов заедно с ГЕРБ ще понесе изцяло негативите на Бойко Борисов трябва да върне мандата за съставяне на кабинет в 43-то НС. Това каза пред „Фокус” бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него, след поведението на Реформаторския блок и след отказа за широка парламентарна подкрепа, ако поеме инициативата за следващото управление, Бойко Борисов заедно с ГЕРБ ще понесе изцяло негативите на

Лидия цитира Буковски във "Фейсбук" ден преди да се самозапали: Повярвайте – избор винаги има и той винаги е във вашите ръце

http://pik.bg/лидия-цитира-буковски-във-фейсбук-ден-преди-да-се-самозапали-повярвайте-–-избор-винаги-има-news245516.html

Лидия цитира Буковски във "Фейсбук" ден преди да се самозапали: Повярвайте – избор винаги има и той винаги е във вашите ръце

Ден преди да вземе решение да се самоубие по изключително болезнен начин, 38-годишната фотографка Лидия Петрова е харесала статията „Робството от 9 до 5 или как да не пропилеете живота си“, публикувана в блога „Свой избор“, пише "24 часа".

"Да не си пропилееш напълно живота ми се струва ценно постижение, па макар и само за мен", е написа Лидия в коментар под харесания текст.

Текстът, който Лидия споделя в социалната мрежа, е писмо на Чарлз Буковски до издателя му от 12 август 1986.

„Всички лица, случки, емоции и страсти които ще припознаете и изпитате четейки това писмо, изобщо не са случайни. Остава въпросът “Какво да избера”…Повярвайте – избор винаги има и той винаги е във вашите ръце. Дори да негодувате и да се възмущавате от това твърдение, упорито вкопчени в убеждението, че външните обстоятелства ви притискат, оковават, отнемат възможността на избор – това са само илюзии, инструменти на системата. Тя има нужда от тези ваши убеждения, за да съществува. Колкото и труден и непреодолим да ви се струва външния натиск, повярвайте, че вътрешното чудо винаги е по-силно. И то само чака да бъде открито и извадено на светло. Изборът е във вашите ръце“, започва текстът.

По нищо друго от профила й в социалната мрежа не личи Лидия Петрова да е имала намерение да се самоубие. Фотографката е активна във "Фейсбук". Следила е казуса с КТБ, унгарския протест срещу правителството на министър-председателя Виктор Орбан, който обмисля данък върху трафик на данни. Интересувала се е от действието и бездействието на МВР и държавата.

Лидия има и профил във „Фото форум“, в който е била активна до 30 октомври тази година. Публикувала е 240 свои снимки, една част от които са на тема протестите през 2013 г. Срещу правителството „Орешарски“.

Вестник "Труд" съобщава, че фотографката е правила снимки за него в периода 2000-2002 г..

Лидия е била стажант фоторепортер и е помагала при подготвянето на снимките за рубриката "Момиче на времето". Нейни репортажни снимки има и от най-различни събития.

Около 22% от населението у нас живее под прага на бедността

http://www.moreto.net/novini.php?n=269546

Около 22% от населението у нас живее под прага на бедността. Според изследване на Института за икономика и международни отношения най-висок е делът на бедните в областите Видин, Сливен, Пазарджик, Монтана, Стара Загора и Шумен. Едни от факторите за високият процент бедност в тези райони са смесеното и застаряващото население.

Георги Марков: Борисов трябва да върне мандата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405111

Бойко Борисов трябва да върне мандата за съставяне на кабинет в 43-то НС. Това каза пред „Фокус” бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него, след поведението на Реформаторския блок и след отказа за широка парламентарна подкрепа, ако поеме инициативата за следващото управление, Бойко Борисов заедно с ГЕРБ ще понесе изцяло негативите на Бойко Борисов трябва да върне мандата за съставяне на кабинет в 43-то НС. Това каза пред „Фокус” бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него, след поведението на Реформаторския блок и след отказа за широка парламентарна подкрепа, ако поеме инициативата за следващото управление, Бойко Борисов заедно с ГЕРБ ще понесе изцяло негативите на

Митничар милионер съсед на Цветан Василев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405112

Арестуваният шеф на ГКПП Лесово супер богат. Баровски имоти с Созопол и Бургас има Димитър Колев
Имущество за над един милион лева е успял да натрупа шефът на ГКПП Лесово Димитър Колев, показа проверка на "България Днес".
Висшият митничар и десетки негови подчинени от две смени бяха задържани при изненадваща акция на ДАНС и прокуратурата в неделя Арестуваният шеф на ГКПП Лесово супер богат. Баровски имоти с Созопол и Бургас има Димитър Колев Имущество за над един милион лева е успял да натрупа шефът на ГКПП Лесово Димитър Колев, показа проверка на "България Днес". Висшият митничар и десетки негови подчинени от две смени бяха задържани при изненадваща акция на ДАНС и прокуратурата в неделя

ЦСКА се оплака на Боби Михайлов от Чичо Венци

http://www.bnews.bg/article-120790

ЦСКА се оплака от скандално и непристойно поведение на члена на Изпълкома и президент на Славия - Венци Стефанов.

"Лого къмпани" изкупи "Дир.бг" за 6.24 млн. лв.

http://www.mediapool.bg/logo-kampani-izkupi-dirbg-za-624-mln-lv-news226745.html

Мажоритарният акционер на интернет портала "Дир.бг" - "Дир.БГ Холдинг", е приел търговото предложение за изкупуване на акциите на компанията и тя сега вече е собственост на фирмата "Лого Къмпани". Цената на сделката е 6.24 милиона лева. "Лого къмпани" беше собственик на 5.78% от акциите на "Дир.бг", като преминаването на прага от 5% му позволи да направи търгово предложение за изкупуване и на останалите акции. Предложената цена беше 1.44 лв. за бройка, а крайният срок за участие в търга беше 30 октомври. Приелите офертата на предложителя са едно физическо лице, притежаващо 29 988 акции (0,65% от капитала), както и три юридически лица, притежаващи общо 4 305 118 книжа (93,29%). Компанията "Дир.БГ Холдинг", собственост на създателя на Дир.бг Владимир Жеглов, притежаваше 92.73% от акциите. След изкупуването "Лого Къмпани" притежава общо 99.72% от дружеството.

Митничар милионер съсед на Цветан Василев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405106

Арестуваният шеф на ГКПП Лесово супер богат. Баровски имоти с Созопол и Бургас има Димитър Колев
Имущество за над един милион лева е успял да натрупа шефът на ГКПП Лесово Димитър Колев, показа проверка на Арестуваният шеф на ГКПП Лесово супер богат. Баровски имоти с Созопол и Бургас има Димитър Колев Имущество за над един милион лева е успял да натрупа шефът на ГКПП Лесово Димитър Колев, показа проверка на "България Днес". Висшият митничар и десетки негови подчинени от две смени бяха задържани при изненадваща акция на ДАНС и прокуратурата в неделя

БЛС настоява за поетапно увеличение на здравните вноски

http://www.cross.bg/razmer-lekarite-postepenno-1438039.html

София /КРОСС/ За постепенно увеличаване на здравната вноска през годините от 8 на 12% настояха от Лекарския съюз. Мярката обаче трябва да се предприеме едва след като държавата започне да плаща в пълен размер вноските на категориите хора, които осигурява. Така ще постъпят повече пари в системата, посочи пред Дарик председателят на съсловието д-р Цветан Райчинов.Идеята за вдигане на здравната вноска бе подкрепена и от служебния здравен министър д-р Мирослав Ненков, според когото това е един от начините да се увеличат парите за здраве.Предложението на лекарите е парите, които се отделят за здраве от нашите заплати, в следващите години постепенно да се увеличат от 8% до 12%, посочи д-р Цветан Райчинов.„Става дума за постепенно дигане на вноската, не изведнъж и рязко. Но има две условия. Първо, държавата да стане изряден платец, т.е. да си плаща всички, които осигурява, в пълен размер да поеме вноските, и едва след това да се мисли за вдигане на вноската. И тя да се вдига с около 1% на година и през година. Докато се стигне до 12%, колкото трябва да бъде", обясни той.От друга страна на извънредния си събор, който се проведе в края на предишната седмица, лекарите са се обединили около идеята, че бюджетът за здраве за следващата година трябва да бъде в размер на тазгодишния, като към него се добавят и средствата, с които се очаква той да бъде актуализиран през идната година.„Това, което беше тази година, плюс актуализацията около 303 млн

Въпреки кризата с КТБ, българските банки са на печалба

http://business.actualno.com/Vypreki-krizata-s-KTB-bylgarskite-banki-sa-na-pechalba-news_58388.html

Въпреки кризата с Корпоративна търговска банка, банките в България са на печалба. Това показват данните на БНБ от началото на годината. Оказва се, че банковата система се справя добре на фона на криза...

Реформаторите ще обявят министрите си утре

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/reformatorite-shte-obiaviat-ministrite-si-utre-183081/

От ГЕРБ потвърдиха, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три

Божидар Димитров и Ян Андерсон - “Апостоли на българщината”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405059

Със званието "Апостол на българщината" бе удостоен директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Той е първият носител на наградата, учредена наскоро от сдружение "Пазители на българщината" по идея на създателя на ансамбъл "Българе" Христо Димитров.
Церемонията, организирана за Деня на народните будители, се проведе в... Със званието "Апостол на българщината" бе удостоен директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Той е първият носител на наградата, учредена наскоро от сдружение "Пазители на българщината" по идея на създателя на ансамбъл "Българе" Христо Димитров. Церемонията, организирана за Деня на народните будители, се проведе в...

Метеоролози: В Европа се задава арктическа зима

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405014

Британски метереолози прогнозират, че се задава арктическа зима тази година. Тя ще отстъпи едва през април, прогнозира Джеймс Маден.
Застудяването в Европа се очаква от средата на ноември, съобщава словашкият сайт topky.sk. Подобна прогноза прави и италианският учен Рикардо Валенте, според когото може да се върнат същите студове, както през 2009 г. Британски метереолози прогнозират, че се задава арктическа зима тази година. Тя ще отстъпи едва през април, прогнозира Джеймс Маден. Застудяването в Европа се очаква от средата на ноември, съобщава словашкият сайт topky.sk. Подобна прогноза прави и италианският учен Рикардо Валенте, според когото може да се върнат същите студове, както през 2009 г.

Нямаме претенции за кабинета, карат ни да имаме, обяви Кунева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/03/2412249_niamame_pretencii_za_kabineta_karat_ni_da_imame_obiavi/?ref=rss


ГЕРБ и Реформаторският блок със сигурност ще бъдат в основата на бъдещото правителство, но все още не е ясна формулата на мнозинството зад него. Това каза в предаването "Лице в лице" единият от лидерите на блока и участник в преговорите за властта Меглена Кунева.

Тя посочи, че разговор за персонални назначения не е бил воден. "ГЕРБ много настояват да получат конкретни имена. Аз и ние от Реформаторския блок нямаме никакви прекалени искания, напротив – нас ни карат да искаме. В момента...

Икона в дома на Ванга изпълнява желания и предсказва бедствия

http://www.cross.bg/vanga-kushtata-stayata-1438037.html

/КРОСС/ Екип на обществената македонска телевизия засне филм за сребърната икона на Св. Богородица в къщата музей на Ванга в Петрич. Чудотворната икона сбъдва желания и се намира в стаята за прием. Македонските телевизионери са изумени от написаното в книгата за посещения, където са описаните хилядите случаи на помощ от иконата. Тя е подарък на пророчицата още приживе, казаха работниците в музея. Не се знае обаче кой е истинският благодетел.Има предположения, че Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков е истинският дарител. Иконата е позната, като сребърната, защото е с обков от чисто сребро. Пред нея в стаята за поклонение винаги мъждука запалено кандилце със свещ. Тя никога на загасва, твърдят музейните работници. Чудото е известно и на архиерейския наместник отец Ангел Кочев. Божият служител го обяснява с това, че духът на Ванга витае още в къщата и го поддържа жив. Пламъкът свети понякога в различни цветове. Случвало се е той да е в жълто, но при природни бедствия или някакви важни събития, е в ярко червено. Винаги след това стават някакви страшни неща. По пламъкът петричани се ориентират за предстоящите лоши неща в живата ни, твърдят още музейните работници, пише struma.com.

Полицай не е удрял племенник на президента

http://www.cross.bg/politzaii-stanislav-plevneliev-1438038.html

/КРОСС/ Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, не е удрян от полицай, установила назначената проверка в благоевградската полиция. Преди двайсетина дни 22-годишният Станислав Плевнелиев бе задържан заради преминаване на червен светофар с колата си. Той отказал да подпише акта, защото смятал, че е минал на жълто. Заради това се наложило да бъде отведен в полицията с белезници. След като излезе от управлението, младежът се оплака, че полицай му блъснал главата в бюрото и дори си извади медицинско за синина по лицето и охлузвания по ръцете, съобщава standartnews.com.

Нейчо Петров-Реджи с награда на публиката за участие в постановка на Държавна опера Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269550

Талантливият млад певец Нейчо Петров-Реджи, познат с изискания си стил от клубната сцена, заслужи възхищението на публиката и с първата си оперна изява, съобщиха от Варненската опера за Moreto.net. С впечатляващо певческо и артистично майсторство той създаде един силен образ на Исус Христос в рок операта „Исус Христос суперзвезда”, постановка на Държавна опера Варна, диригент Юли Дамянов, режисьор Светозар Донев.

Самозапалилата се фотографка снимала за вестник "Труд" през 2000-2002 година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405015

38-годишната фотографка Лидия Петрова, която днес се запали пред Президентството, е снимала за вестник 38-годишната фотографка Лидия Петрова, която днес се запали пред Президентството, е снимала за вестник "Труд" в периода 2000-2002 г., научи "24 часа". Лидия е била стажант фоторепортер и е помагала при подготвянето на снимките за рубриката "Момиче на времето". Нейни репортажни снимки има и от най-различни събития.

НАТО: Руските военни набези в небето над Европа стават все по-провокационни

http://www.mediapool.bg/nato-ruskite-voenni-nabezi-v-nebeto-nad-evropa-stavat-vse-po-provokatsionni-news226744.html

Неотдавнашните набези на руски изтребители и бомбардировачи в европейското въздушно пространство са включвали по-големи формирования от военни самолети, летящи по "по-провокационни" маршрути" от обичайното. Това каза върховният главнокомандващ на силите на НАТО в Европа, американският генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс.   "Досега повечето от тези руски полети са били извършвани от малки групи самолети - понякога от един, или в повечето случаи от два самолета", отбеляза Брийдлав.   В последно време има "общо увеличение на броя на такива нарушения".   А през последната седмица руските въздушни формирования са прониквали "много по-дълбоко и, бих казал, използвайки много по-провокационни маршрути", добави той.   Според Брийдлав "подобни демонстрации" на сила от страна на Русия не оказват положително влияние върху стабилността и сигурността във въздуха над Европа "и това е проблематично". Той каза, че военните от НАТО "реагираха така, както трябваше, и отговорът бе бърз". Руските самолети били съпровождани от натовски прехващачи дотогава, докато не напускали зоната.

Народът се юрна на кредити за парно

http://www.monitor.bg/article?id=448987

Преди зимата нараства търсенето на потребителски кредити за погасяване на стари сметки за парно, сочат данни на сайта creditpoint.bg. Само за октомври запитванията за заеми между 800 и 2000 лв. са се увеличили с 14%, подчертават от консултантския портал.

Две награди "Кристална лира" за Софийската опера

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405074

Две награди "Кристална лира" спечели Софийската опера в събота вечерта на церемонията в Музикалния театър. Първата е в категорията "Постановъчен екип" за операта "Борис Годунов" на пл. "Св. Александър Невски". Отличието получи директорът Пламен Карталов, режисьор и сценограф на мегаспектакъла.
"Без моите колеги, без всички, които повярваха в... Две награди "Кристална лира" спечели Софийската опера в събота вечерта на церемонията в Музикалния театър. Първата е в категорията "Постановъчен екип" за операта "Борис Годунов" на пл. "Св. Александър Невски". Отличието получи директорът Пламен Карталов, режисьор и сценограф на мегаспектакъла. "Без моите колеги, без всички, които повярваха в...

Украйна затваря границата си за жители на Крим

http://www.cross.bg/krim-ykraiina-izdadeni-1438035.html

/КРОСС/ Жителите на Крим, които са с паспорти, издадени от Руската федерация, няма да могат да преминават държавната граница на Украйна. Това заяви началникът на администрацията на украинската Държавната гранична служба Александър Жданенко. Той добави, че руските граждани, живеещи в останалата част на Русия, все още ще могат да посещават територията на Украйна с местни и чуждестранни паспорти. Забраната обхваща и тези, които се опитват да влязат в страната от Крим с кола с документи, издадени на територията на Република Крим. В допълнение, украинските власти няма да допускат на своя територия автомобили, попаднали на полуострова през Керченския проток.

Вижте част от снимките, които Лидия Петрова е направила за "Труд"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405027

Лидия Петрова, която днес се запали край фонтана до президентството, около две години (2000-2002 г.), е снимала за "Труд".
В обектива й през това време са попаднали водещите тогава политици - президентът Георги Първанов, премиерът Симеон Сакскобургготски, министри, депутати, главният секретар на МВР Бойко Борисов и др. Лидия Петрова, която днес се запали край фонтана до президентството, около две години (2000-2002 г.), е снимала за "Труд". В обектива й през това време са попаднали водещите тогава политици - президентът Георги Първанов, премиерът Симеон Сакскобургготски, министри, депутати, главният секретар на МВР Бойко Борисов и др.

Жена факла пред президентството

http://www.monitor.bg/article?id=448980

Млада жена се запали точно пред президентството в 14,43 минути вчера. Тя се заля със запалителна течност и пламна по време на консултациите между президента Росен Плевнелиев и представители на Патриотичния фронт. Държавният глава веднага е бил уведомен за случилото се, като разговорите за кратко са спрели. Според БНР пострадалата се казва Лидия Петрова и е фотограф на свободна практика.

Понижения за европейските акции

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ponijeniia-za-evropeiskite-akcii-183080/

Производствената активност в еврозоната се повиши с по-малко от очакваното през октомври

От "Пирогов": Състоянието на жената е неспасяемо

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ot-pirogov-systoianieto-na-zhenata-e-nespasiaemo-6026513

Жената е с 90% изгаряния по лицето и тялото. Проф. Хаджийски определи такова изгаряне като неспасяемо, то е несъвместимо с живота

Вкарват таблети във волейбола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405072


Президентът на международната волейболна федерация Ари Граса продължава политиката си за въвеждане на технологии в този спорт. Поредната крачка в тази посока бе приемането на правило, според което т.нар. видеоповторения по време на мач ще се заявяват с таблет.
Съдиите също ще бъдат оборудвани с подобни устройства, Президентът на международната волейболна федерация Ари Граса продължава политиката си за въвеждане на технологии в този спорт. Поредната крачка в тази посока бе приемането на правило, според което т.нар. видеоповторения по време на мач ще се заявяват с таблет. Съдиите също ще бъдат оборудвани с подобни устройства,

КАТ погва и пешеходците

http://www.monitor.bg/article?id=448975

По време на акция „Зима” КАТ ще проверява и пешеходците, съобщи МВР. Това ще стане в рамките на кампания „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя”, която ще бъде проведена от 10 до 16 ноември. Дните са обявени като Седмица за пешеходната безопасност.

Повдигнаха обвинения на 7 души за скандала с "Лесово"

http://www.moreto.net/novini.php?n=269548

7 души са с обвинения по случая с ГКПП "Лесово" в организиране на престъпна група за вземане на подкупи. За ръководител на групата е обвинен началникът на митническия пункт Димитър Колев. Това обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

КАТ стартира акция "Зима"

http://news.ibox.bg/news/id_557755628

В рамките й ще се проведат две кампании за подобряване на пътно-транспортната ситуация

Седем митничари с обвинения след акция в Лесово

http://offnews.bg/news/n_1/n_412632.html

На седем митничари са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група след акцията на ДАНС в Лесово в неделя.  Това заяви на брифинг Николай Найденов от Специализирана апелативна прокуратура. Шефът на митницата в Лесово Димитър Колев е хванат в момент, когато началникът на една от смените му предавал плик с пари. Другите обвиняеми са Чавдар Дюлгеров, началник смяна, колегата му Георги Банев от друга смяна, Димитър Шопов - зам. началник на смяна, редовият митничар Юрий Кузнецов, Илия Илиев, също зам. началник на смяна и Йоанда Бозукова, експерт в пътни такси. За момента са иззети над 220 000 лв., допълни Найденов. Илиев и Бозукова са пуснати под парична гаранция, останалите са в ареста за 72 часа. 4 месеца служители на ДАНС са следили и подслушвали митничарите. Найденов разясни, че става въпрос за долари, евро, турска лира и румънски леи. 9 хиляди лева общо има открити в складовете за веществени доказателства на началниците на смените. Парите са били добре крити, каза Найденов. Обикновено се искали дребни суми в рамките на 10-20 лева. Между 100 и 200 долара обаче са искани от митничарите за някои товарни автомобили. Между 50 и 80 хиляди лева бил месечният оборот на една смяна. В процеса на разследването са разпитани 14 свидетели, включително и служители на митническата администрация. Пари са давани на митническите служители под формата на "почерпка" и "за кафе". Всъщност това е било таксата, за да не им се създават административни пречки по преминаването на границата, обясни Найденов. Той посочи, че има и свидетелски показания и на служители от митницата, които разкриват в детайли криминалната схема на Лесово. В началото са били задържани 21 митнически служители от ГКПП-Лесово.  "Събираните пари от митничарите са предавани на началниците на смените. Те са вземали парите и в края на месеца са ги разпределяли между всички", уточни Николай Найденов, от апелативното специализиране на наказателната прокуратура. Той лично е ръководел акцията на място. При обиска на жилището на Димитър Колев са иззети над 82 хил. лв. В него е открит и плика, който му е предаден от Георги Банев, началник на едната от смените на Лесово. Вътре е имало 250 хил лева.  В Димитър Шопов, зам. началник на едната от смените, са открити 43 хил. долара,  а 39 хил. долара са били разпределени по равно в 4 плика. "Където и да пипнахме, намирахме пари в пликове", каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.  "Тези седем лица вероятно няма да са единствените, които ще бъдат обвинени", заяви Сарафов. Той се извини на гражданите, които са чакали с часове, за да преминат през границата докато тече акцията на ДАНС и прокуратурата. "След това поне са преминали безплатно", коментира той. "Колективът на Лесово е бил много сплотен и са имали взаимно доверие помежду си. Акцията беше извършена в строга конспиративност, благодарение на което постигнахме този успех. Искам да благодаря на колегите от ДАТО (новата агенция която се занимава с подслушванията), както и на ръководството на агенция митници в лицето на г-н Танов, който ни указа пълно съдействие", посочи председателят на ДАНС Владимир Писанчев. Разследването по случая продължава.

320 бона месечно на ГКПП Лесово за „кафе”

http://www.monitor.bg/article?id=448970

7 служители от ГКПП Лесово са получили обвинения за това, че са заработвали допълнително от рекети и изнудване на шофьори. Това стана ясно вчера. Четирите смени митничари на пункта са прибирали около 320 000 лева месечно от рекет на шофьори. Парите са събирани под предлог, че са за „почерпка” или „кафе”.

Продадоха "Дир.БГ" за над 6,2 млн. лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405049

Бизнесменът Владимир Жеглов е приел търговото предложение за прехвърляне на мажоритарния дял в интернет компанията "Дир.бг" срещу 6.2 млн. лв., става ясно съобщение до инвеститорите на БФБ, цитирано от capital.bg.
Купувач е "Лого къмпани", която влезе като миноритарен акционер през януари тази година, а след приключване на търговото предложение, Бизнесменът Владимир Жеглов е приел търговото предложение за прехвърляне на мажоритарния дял в интернет компанията "Дир.бг" срещу 6.2 млн. лв., става ясно съобщение до инвеститорите на БФБ, цитирано от capital.bg. Купувач е "Лого къмпани", която влезе като миноритарен акционер през януари тази година, а след приключване на търговото предложение,

В дома на Ванга икона сбъдва желания, а свещта пред нея не угасва

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4405053

Екип на обществената македонска телевизия засне филм за сребърната икона на Св. Богородица в къщата музей на Ванга в Петрич. Чудотворната икона сбъдва желания и се намира в стаята за прием. Македонските телевизионери са изумени от написаното в книгата за посещения, където са описаните хилядите случаи на помощ от иконата. Екип на обществената македонска телевизия засне филм за сребърната икона на Св. Богородица в къщата музей на Ванга в Петрич. Чудотворната икона сбъдва желания и се намира в стаята за прием. Македонските телевизионери са изумени от написаното в книгата за посещения, където са описаните хилядите случаи на помощ от иконата.

Вдигнаха ограда да пази училище от катастрофи в София

http://pik.bg/вдигнаха-ограда-да-пази-училище-от-катастрофи-в-софия-news245519.html

Вдигнаха ограда да пази училище от катастрофи в София

Пешеходни оградни пана бяха поставени на тротоара пред входа на СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" в район "Западен" в София, пише "24 часа".

От ръководството на училището изпратили молба до кмета Димитър Колев да бъдат предприети мерки за безопасност на децата, тъй като в последните месеци трафикът пред школото се увеличил страшно. Причината е, че ул. "Явор" се използва от жители на района като обходен маршрут заради ремонтните дейности, които EVN Топлофикация извършва на "Пещерско шосе". Освен паната от кметството сложили и "легнали полицаи" за ограничаване на скоростта.

"Сигурността на гражданите е водеща в действията на администрацията. В началото на годината монтирахме подобни преграждения и пред училище "Елин Пелин", коментира Димитър Колев.

Списък с министри изнервил преговорите ГЕРБ - реформатори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405048


Разнася се “проект за кабинет” на Радан. И той чул за него, но го нарича “пасквил”

Проектокабинет начело с Радан Кънев е бил пратен неофициално по двама парламентьори в централата на ГЕРБ.
Това била реакцията на реформаторите, след като ден по-рано Томислав Дончев лансира именно него за премиер.
Според източници на “24 часа” в кабинета “Кънев” Разнася се “проект за кабинет” на Радан. И той чул за него, но го нарича “пасквил” Проектокабинет начело с Радан Кънев е бил пратен неофициално по двама парламентьори в централата на ГЕРБ. Това била реакцията на реформаторите, след като ден по-рано Томислав Дончев лансира именно него за премиер. Според източници на “24 часа” в кабинета “Кънев”

Разкритие: Полицай не е удрял Плевнелиев при ареста

http://www.bnews.bg/article-120789

Проверка в благоевградската полиция е показала, че пленникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, не е бил бит от полицай по време на задържането му преди почти месец.

Трима българи арестувани в Кипър по подозрение за готвени убийства

http://www.vesti.bg/novini/trima-bylgari-arestuvani-v-kipyr-po-podozrenie-za-gotveni-ubijstva-6026514

Трима българи се намират в предварителния арест в Кипър по подозрения, че са пристигнали на острова, за да извършат убийства, съобщи местната полиция.

Чудо в дома на Ванга: Икона сбъдва желания, а свещта пред нея не угасва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405025

Екип на обществената македонска телевизия засне филм за сребърната икона на Св. Богородица в къщата музей на Ванга в Петрич. Чудотворната икона сбъдва желания и се намира в стаята за прием. Македонските телевизионери са изумени от написаното в книгата за посещения, където са описаните хилядите случаи на помощ от иконата. Екип на обществената македонска телевизия засне филм за сребърната икона на Св. Богородица в къщата музей на Ванга в Петрич. Чудотворната икона сбъдва желания и се намира в стаята за прием. Македонските телевизионери са изумени от написаното в книгата за посещения, където са описаните хилядите случаи на помощ от иконата.

Продадоха "Дир.БГ" за над 6,2 млн. лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4405010

Мажоритарният акционер на интернет портала Мажоритарният акционер на интернет портала "Дир.бг" - "Дир.БГ Холдинг" е приел търговото предложение за изкупуване на акциите на компанията и тя сега вече е собственост на фирмата "Лого Къмпани". Това се вижда от съобщение на сайта на Българската фондова борса, цитирано от "Клуб z". "Лого къмпани" беше собственик на 5,78% от акциите на "Дир.

Русия не е съгласна с ООН за изборите в Донецк и Луганск

http://asia.actualno.com/Rusija-ne-e-syglasna-s-OON-za-izborite-v-Doneck-i-Lugansk--news_58386.html

Русия се противопостави на опит на Съвета за сигурност към ООН да отправи критики към изборите, проведени в Източна Украйна, предаде БГНЕС. Изявлението на 15-членния съвет бе обсъдено в петък и отнов...

ГЕРБ доволни от темпа на преговорите с Реформаторите

http://www.cross.bg/buchvarova-rymyana-gerb-1438034.html

София /КРОСС/ Към момента работим по сегашната структура. Това каза пред журналисти в парламента Румяна Бъчварова, която беше част от преговорния екип на ГЕРБ. Обсъждахме как вървим оттук-нататък, за да можем да продължим с изготвяне на структурата със съвсем спокоен конструктивен тон. Засега сме удовлетворени от темпа на работа, заяви Бъчварова. На въпрос кога очаква да бъдат финализирани преговорите, Румяна Бъчварова коментира, че не може да се ангажира със срокове, но се опитват това да се случи възможно най-скоро.

Варненските общинари се загрижиха за кабинет на ликвидатор

http://www.moreto.net/novini.php?n=269549

Дали ликвидаторът на общинското дружество „Стопанска и спомагателна дейност“ ще загуби кабинета си и ще трябва да дължи наем на общината, за да ползва стая, се опитаха да разберат по време на вчерашното си заседание съветниците от Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към местния парламент.

Прегръдки в Пловдив след “цървул” и “мишок”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404796

Обидите по оста Емил Велев - Атанас Узунов завършиха с прегръдки. Двамата се скараха на мача “Локо” (Пд) - “Хасково” (1:0), като по оста между тях летяха епитети като “цървул” и “мишок”.

Велев, старши треньорът на “Хасково”, извика в екшъна: “Ти ли поръча на рефера да свири така? Сега си го вземи у вас да го черпиш една ракия.” И добави, че дъще Обидите по оста Емил Велев - Атанас Узунов завършиха с прегръдки. Двамата се скараха на мача “Локо” (Пд) - “Хасково” (1:0), като по оста между тях летяха епитети като “цървул” и “мишок”. Велев, старши треньорът на “Хасково”, извика в екшъна: “Ти ли поръча на рефера да свири така? Сега си го вземи у вас да го черпиш една ракия.” И добави, че дъще

СЗО: В Мали няма болни от ебола

http://news.ibox.bg/news/id_1116641031

Страната издирва 40 души, които са пътували с болно момиче

Марков: Няма какво да плашим хората с избори

http://www.cross.bg/izbori-markov-borisov-1438033.html

София /КРОСС/ Отиване на нови парламентарни избори не е толкова страшно, колкото се смята. Това коментира пред bTV бившият конституционен съдия Георги Марков. По думите му Борисов се е опитал да направи невъзможното - от шарения парламент да състави правителство.„Моля ти се, Бойко, стига толкова компромиси. Ако трябва, хвърляй мандата", призова Марков и прогнозира, че дори Борисов да се откаже от мандата, догодина той „ще спечели десета поредна подкрепа". Според бившия конституционен съдия, ако има нови избори, нещата ще се променят. „Хората ще разберат, че трябва да се гласува и няколко партии, които купуваха гласове, няма да влязат в парламента", смята конституционалистът. „Няма какво да плашим хората с избори", добави той.

По 80 бона в джоба си слагали на смяна митничарите от „Лесово”

http://frognews.bg/news_79441/

Между 50 и 80 хиляди лева бил месечният оборот на една смяна в митнически пункт „Лесово”. Това съобщи на брифинг Николай Найденов от Специализираната апелативна прокуратура. Агентите от ДАНС влезли в дирите на аферата още преди 4 месеца.

Вдигнаха ограда да пази училище от катастрофи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404603

Пешеходни оградни пана бяха поставени на тротоара пред входа на СОУ Пешеходни оградни пана бяха поставени на тротоара пред входа на СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" в район "Западен". От ръководството на училището изпратили молба до кмета Димитър Колев да бъдат предприети мерки за безопасност на децата, тъй като в последните месеци трафикът пред школото се увеличил страшно. Причината е, че ул. "Явор"

Всяко семейство с по 2 деца

http://www.monitor.bg/article?id=448956

Българското семейство трябва да бъде стимулирано да има по две деца. Такава мярка срещу демографската криза в страната е записана в документа „Възгледи за основните национални цели и устойчиво развитие на България”. Той е изработен от учени от БАН, експерти и индустриалци и целта му е да зададе визията на развитието на страната ни през следващите 30 години.

София Ринг Мол отваря врати на 6 ноември

http://www.mediapool.bg/sofiya-ring-mol-otvarya-vrati-na-6-noemvri-news226743.html

Действащите молове в София ще нараснат с още един, след като на 6 ноември отвори врати и София Ринг Мол на южната дъга на околовръстния път на столицата, точно до магазина на ИКЕА. Четиридневни празненства, томболи и награди за най-нетърпеливите купувачи ще дадат старт на работата на над 200 магазина и още много атракциони. Програмата включва участия на победителите от телевизионни музикални шоута Жана Бергендорф и Рафи в първите два дни, а през уикенда на сцената на мола ще се качат Любо Киров и бандата D2. Латино музика и танци, балет, гимнастика и джаз, рисунки и всичко това в ежедневната компания на двойници на различни филмови герои, са друга част от атракциите по откриването на търговския център. Той приютява над 400 марки, сто от които напълно нови за българския пазар като Julia Bergovich, Next, M&Co, Shana, Oasis, Claire's, Coccinelle с висококачествените си чанти и аксесоари, британската традиция на Barbour и ювелирната изработка на бижутата Tous. Любителите на седмото изкуство могат ходят на кино с 10 зали с VIP салони. В мола са и най-големият увеселителен център на закрито, най-голямата закрита картинг писта в страната с площ 7 500 кв.м., най-големият универсален магазин простиращ се на 6 500 кв.м. Клиентите могат да ползват безплатен паркинг с общо 3 500 места и ВИП-паркинг със 100 места. До София Ринг Мол може да се стигне с автобуси 111, 123, 69 и 70, както и с метро до станция Г. М. Димитров и после автобус 123 или 69, или до станция Младост 1 и след това с автобус 111. Ще има и специално организирана автобусна линия от метростанция Г. М. Димитров до мола. Идеята е той да предлага не само възможности за пазаруване, но и да се превърне в място за отдих и забавления с големите си отворени пространства, широки тераси с изглед към Витоша, и увеселителният център на закрито "Фентъзи Ринг парк". Той заема площ от над 6 000 кв.м. и посетителите му ще могат да избират между ледена пързалка, въртележка, арена за каране на колелета, различни надуваеми атракциони и трамплини, сцена за представления и парти зони за тържества и рождени дни. В София Ринг Мол са вложени 130 млн. евро от Fourlis Group – една от водещите групи компании в сектора на качествените дълготрайни стоки не само в Гърция и Кипър, но и на Балканите, и от Danaos Group, която оперира в сектори като търговско корабоплаване, информационни технологии, строителство и финансови услуги и която е на Нюйоркската фондова борса (NYSE).

На седем митничари от "Лесово" са повдигнати обвинения за подкупи

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/03/2412214_na_sedem_mitnichari_ot_lesovo_sa_povdignati_obvineniia/?ref=rss


Срещу седем митничари има повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за вземане на подкупи на ГККП - Лесово, обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Той уточни, че планираната акция в събота, заради която граничният пункт не работеше в продължение на 15 часа, след дълги предварителни наблюдения и подготовка.

"Операцията започна в избран от нас момент, когато единият началник смяна предаде на началника на митницата плик с пари. Към момента...

Проф. Константинов: Депутатите са заборчали, ще има правителство

http://frognews.bg/news_79442/

Да, правителство ще се сформира на 100%. Много от депутатите повече в парламента няма да бъдат, така че имат нужда от работа, за да си върнат инвестициите.

Поредна среща между ГЕРБ и Реформаторите, обсъждаха министри

http://www.moreto.net/novini.php?n=269555

ГЕРБ и Реформаторите обсъдиха на поредна среща в Народното събрание имената на бъдещите министри. Политическите сили отказаха да назоват конкретните личности от техните редици, но става ясно, че от Реформаторския блок ще имат свои министри на лидерско ниво.

В сряда се разделяме с майстора на грима Димитър Коклин

http://frognews.bg/news_79440/

Поклонението пред починалия на 76 години майстор на грима Димитър Коклин ще бъде в сряда, 5 ноември 2014 г., от 12 часа в Храм “Св. Вмчк. Георги Победоносец”, на бул.”Патриарх Евтимий” 90.

Даниел Митов заклейми изборите в Донецк и Луганск

http://frognews.bg/news_79439/

Министерство на външните работи изрази притеснение от незаконните избори, проведени в неделя в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики в Източна Украйна.

Поклонението пред майстора на грима Димитър Коклин ще е в сряда от 12 часа

http://pik.bg/поклонението-пред-майстора-на-грима-димитър-коклин-ще-е-в-сряда-от-12-часа-news245515.html

Поклонението пред майстора на грима Димитър Коклин ще е в сряда от 12 часа

Поклонението пред починалия на 76 години майстор на грима Димитър Коклин ще бъде в сряда, 5 ноември 2014 г., от 12 часа в Храм “Св. Вмчк. Георги Победоносец”, на бул.”Патриарх Евтимий” 90.

На своята страница "Шоуто на Слави" пише: "Димитър Коклин работи с екипа на шоуто в продължение на 19 години, като се присъединява към него по времето на „Каналето“. Поклон пред паметта му!"

Ден преди да пламне, Лидия написа: Да не си пропилееш напълно живота ми се струва ценно постижение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404987

Ден преди да вземе решение да се самоубие по изключително болезнен начин, 38-годишната фотографка Лидия Петрова е харесала статията „Робството от 9 до 5 или как да не пропилеете живота си“, публикувана в блога „Свой избор“.
"Да не си пропилееш напълно живота ми се струва ценно постижение, па макар и само за мен", Ден преди да вземе решение да се самоубие по изключително болезнен начин, 38-годишната фотографка Лидия Петрова е харесала статията „Робството от 9 до 5 или как да не пропилеете живота си“, публикувана в блога „Свой избор“. "Да не си пропилееш напълно живота ми се струва ценно постижение, па макар и само за мен",

Ден преди да се самозапали Лидия написала: Да не си пропилееш напълно живота, ми се струва ценно постижение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404975

Ден преди да вземе решение да се самоубие по изключително болезнен начин, 38-годишната фотографка Лидия Петрова е харесала статията „Робството от 9 до 5 или как да не пропилеете живота си“, публикувана в блога „Свой избор“.
Ден преди да вземе решение да се самоубие по изключително болезнен начин, 38-годишната фотографка Лидия Петрова е харесала статията „Робството от 9 до 5 или как да не пропилеете живота си“, публикувана в блога „Свой избор“. "Да не си пропилееш напълно живота ми се струва ценно постижение, па макар и само за мен",

Кафелников се пошегува с Шарапова

http://www.cross.bg/sharapova-kafelnikov-poshegyva-1438031.html

/КРОСС/ Известният руски тенисист и олимпийски шампион Евгени Кафелников се пошегува с номер две в света Мария Шарапова. Повод за действията  му стана марката бонбони на известната му колежка. "Упс! Ето какво ви очаква, ако ядете сладките изкушения Sugarpova", написа Кафелников на профила си в Туитър, поствайки редактирана снимка на Шарапова.

Герджиков: Няма опасност отоплителният сезон в София да бъде провален

http://www.cross.bg/bylgargaz-gerdzhikov-sofiya-1438032.html

София /КРОСС/ Няма опасност да бъде провален отоплителният сезон в София, заяви пред БНР председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков след среща с ръководството на „Булгаргаз". Герджиков посочи че "Топлофикация - София" е най-коректният платец към „Булгаргаз" и ако има увеличение на приходите, ще увеличат и плащанията към дружеството."Проблемът идва преди всичко от неразплащането на произведената електрическа енергия от страна на НЕК към "Топлофикация" и от там към „Булгаргаз". В "Топлофикация" правят всичко възможно приходите от дейността, от клиентите да бъдат пренасочени максимално бързо към „Булгаргаз". Това не означава обаче, че сме решили проблема, защото „Булгаргаз" наистина се намира в много трудно финансово състояние - не изпълнява към този момент ангажиментите си към „Газпром" и няма гарантирани доставки за следващите месеци. Въпреки тежката ситуация смятам, че отоплителният сезон не е застрашен. От „Булгаргаз" казаха, че продължават преговорите с „Газпром" и с останалите си длъжници и правят всичко възможно, ако не цялата дължима сума към „"Газпром", да изплащат всеки лев, който съберат", обясни Герджиков.

Почина майсторът на грима в киното Димитър Коклин

http://www.bnews.bg/article-120787

Поклонението пред Димитър Коклин ще бъде в сряда, 5 ноември 2014 г., от 12 часа в Храм “Св. Вмчк. Георги Победоносец”, на бул.”Патриарх Евтимий” 90.

Свидетел: Самозапалилата се фотографка си седеше спокойно, клекна на земята и пламна

http://pik.bg/свидетел-самозапалилата-се-фотографка-си-седеше-спокойно-клекна-на-земята-и-пламна-news245513.html

Свидетел: Самозапалилата се фотографка си седеше спокойно, клекна на земята и пламна

Жената, която се самозапали на шадравана пред президентството, си седеше спокойно. Ние също бяхме там, чакахме консултациите при президента да свършат.

Изведнъж тя започна да движи раницата нагоре-надолу, клекна на земята и пламна. Това разказа операторът от Канал 3 Таси Асенов, пише "24 часа".

Той изтъкна, че не е имало изпадане от кола, както твърдеше един от очевидците.

Договорът за наем на обществена тоалетна в центъра на Варна не бе удължен

http://www.moreto.net/novini.php?n=269545

Искането за удължаване на наема на тоалетна, която се намира в подлеза до Катедралата, отново нажежи страстите по време на поредното заседание на Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към Общинския съвет в града ни. Според някои съветници във въпросната тоалетна няма достатъчно хартия.

Корман Исмаилов министър на образованието, ген. Атанасов поема ДАНС?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404966

Разнасят Разнасят "проект за кабинет на Радан". И той чул за него, но го нарича пасквил Само в утрешния брой на вестник "24 часа" се публикува състава на проектокабинет начело на Радан Кънев. Според източниците на изданието той бил пратен неофициално, по двама парламентьори, до централата на ГЕРБ. Днес сутринта сайтът на "24 часа" съобщи,

Прокуратурата обвини собствениците на питбулите, убили баба

http://pik.bg/прокуратурата-обвини-собствениците-на-питбулите-убили-баба-news245514.html

Прокуратурата обвини собствениците на питбулите, убили баба

Районната прокуратура в Русе внесе обвинителен акт срещу двама собственици на питбули, които нахапаха до смърт възрастна жена в с. Червена вода. Стопаните са обвинени, че не са положили достатъчно грижи за двете кучета, които се намирали под техен надзор, в резултат на което животните причинили две средни телесни повреди на жертвата, като е последвала смъртта й.

85-годишната баба Димитра от село Червена вода беше зверски нахапана на 29 март т.г. Веднага след нападението, възрастната жена претърпя 3-часова операция, но състоянието й остана критично. Няколко дни по-късно пациентката почина..

Кучетата Цезар и Клеопатра нахапали жената на улицата в селото. Тя отивала в съседна къща, когато животните изскочили от чужд двор и се нахвърлили върху беззащитната баба. Неволни свидетели успели да прогонят с тояги четириногите. 

След инцидента кучетата бяха откарани в приюта за животни в Русе.

Трус с магнитуд 4,5 по Рихтер е регистриран в Румъния

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404960

Трус с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистриран в Румъния днес, съобщава Европейският сеизмологичен център.  Земетресението е регистрирано към 15 часа българско време. Епицентърът на труса е на 129 километра северно от Букурещ и на 10 километра северно от Гура Тегий.  Центърът на труса е на 119 км под земната повърхност. Трус с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистриран в Румъния днес, съобщава Европейският сеизмологичен център. Земетресението е регистрирано към 15 часа българско време. Епицентърът на труса е на 129 километра северно от Букурещ и на 10 километра северно от Гура Тегий. Центърът на труса е на 119 км под земната повърхност.

Видео: Последната гонка на Пол Уокър в първия трейлър на "Бързи и яростни 7"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/03/2412200_video_poslednata_gonka_na_pol_uokur_v_purviia_treilur/?ref=rss


Екипът на холивудската екшън поредица "Бързи и яростни" представи през уикенда дългоочакваният трейлър към предстоящия седми епизод от поредицата, който включва и последните кадри на покойния Пол Уокър.

Актьорът, който изпълняваше ролята на полицай Брайън О'Конър, една от главните роли в изключително успешните серии за автомобилни надбягвания, загина в катастрофа със спортната си кола миналия ноември. Трагичната ирония на инцидента развълнува дълбоко почитателите на поредицата и...

SOFIX започна ноември с понижение

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sofix-zapochna-noemvri-s-ponijenie-183079/

Акциите на Биовет поскъпнаха, а тези на Евроинс поевтиняха след тримесечните отчети

Полицай не е удрял племенника на президента

http://society.actualno.com/Policaj-ne-e-udrjal-plemennika-na-prezidenta-news_58381.html

Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, не е удрян от полицай, установила назначената проверка в благоевградската полиция, предаде Стандарт нюз. Преди двайсетина дни 22-годишният Стан...

БЛС настоява за поетапно увеличение на здравните вноски

http://healthy.actualno.com/BLS-nastojava-za-poetapno-uvelichenie-na-zdravnite-vnoski--news_58382.html

За постепенно увеличаване на здравната вноска през годините от 8 на 12% настояха от Лекарския съюз. Мярката обаче трябва да се предприеме едва след като държавата започне да плаща в пълен размер вноск...

Световното в Катар може да е и през май

http://www.cross.bg/provede-svetovnoto-valke-1438030.html

/КРОСС/ Международната федерация на футболните асоциации (ФИФА) обмисля възможността Световното първенство по футбол през 2022 година в Катар да се проведе през месец май. Това обяви генералният секретар на организацията Жером Валке след среща на работната група на ФИФА, която се проведе в понеделник в централата на организацията в Цюрих. "Ние сме все по-близо до съкращаването на вариантите на графика за провеждане на турнира до два - през януари-февруари или ноември декември", каза Валке. Въпреки това представители на световната футболна централа предлагат и възможността турнирът да се проведе и през месец май. По-рано се съобщаваше, че Световното през 2022 година може да бъде през април и май. Според Валке обаче април не е подходящо време, тъй като това е свещеният за мюсюлманите месец Рамадан. Той подчерта, че провеждането на световното първенство през този месец ще се отрази на подготовката на много от футболистите. Следващото заседание на ФИФА, на което ще бъде обсъдено кога ще се проведе World Cup 2022, ще се проведе в началото на следващата година.

4,5 по Рихтер разлюля Румъния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404948

Трус с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистриран в Румъния днес, съобщава Европейският сеизмологичен център.  Земетресението е регистрирано към 15 часа българско време. Епицентърът на труса е на 129 километра северно от Букурещ и на 10 километра северно от Гура Тегий.  Центърът на труса е на 119 км под земната повърхност. Трус с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистриран в Румъния днес, съобщава Европейският сеизмологичен център. Земетресението е регистрирано към 15 часа българско време. Епицентърът на труса е на 129 километра северно от Букурещ и на 10 километра северно от Гура Тегий. Центърът на труса е на 119 км под земната повърхност.

Поклонението пред Димитър Коклин ще е в сряда от 12 часа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404944

Поклонението пред починалия на 76 години майстор на грима Димитър Коклин ще бъде в сряда, 5 ноември 2014 г., от 12 часа в Храм “Св. Вмчк. Георги Победоносец”, на бул.”Патриарх Евтимий” 90.
На своята страница "Шоуто на Слави" пише: "Димитър Коклин работи с екипа на шоуто в продължение на 19 години, като се присъединява към него по времето на Поклонението пред починалия на 76 години майстор на грима Димитър Коклин ще бъде в сряда, 5 ноември 2014 г., от 12 часа в Храм “Св. Вмчк. Георги Победоносец”, на бул.”Патриарх Евтимий” 90. На своята страница "Шоуто на Слави" пише: "Димитър Коклин работи с екипа на шоуто в продължение на 19 години, като се присъединява към него по времето на

Джихад, ти, роден наш!

http://offnews.bg/news/n_1/n_412598.html

Слуховете за българи в редиците на джихадистите от „Ислямска държава“ се оказаха твърде пресилени. Ефектът от това е единствено истерията около изявлението на военния министър Велизар Шаламанов и лекотата, с която тя се шмугна в новинарските емисии и дори стана повод за „разследвания“. „Слухове“, защото към този момент официална информация за българи джихадисти няма. Най-малкото, защото службите не се разбраха за това какво знаят по въпроса – според Военното разузнаване, щом министърът е казал, значи е така, а според НРС няма такава информация. Но това не се случва за първи път. Тепърва Съветът по сигурността при Министерски съвет ще трябва да изясни достоверността на информацията и да оцени ефекта ѝ върху националната сигурност. Едно от нещата, които останаха недоизказани от военния министър и зависнаха без отговор, е страната ни съучастник ли е в „производството“ на джихадисти за износ или просто ги транзитира. Защото отговорът на първия въпрос би трябвало да дадат родните служби за сигурност, докато за втория приносът до голяма степен е на външните служби. И ако наистина става въпрос за транзит, това, за съжаление, не е новина. Службите ни вероятно разполагат с информация за български граждани, които се бият в редиците на джихадистката групировка „Ислямска държава“, но в случая не става въпрос за етнически българи, коментира пред OFFNews бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген.-лейтентант Кирчо Киров . Според него в случая става въпрос за „лица с български паспорти“, като в тази група влизат граждани от Македония, Албания, Косово, за които вече има официална информация за „донорство“ към джихадистки организации в Сирия и Ирак. Киров твърди още, че по негово време в НРС не е постъпвала информация за българи джихадисти. В същото време той не изключва и възможността страната ни да се окаже своеобразна „банка кадри“ за подобни крайни джихадистки организации. По думите му обаче отдавна е ясно, че страната ни е потенциална транзитна зона за джихадисти от и към Близкия Изток. „Категорично мога да кажа, че няма нито един етнически българин, който да воюва в редиците на „Ислямска държава“. Категорично го отричам и съвсем отговорно го казвам“, твърди пред OFFNews директорът на Института за близкоизточни изследвания Мохд Абуаси . Според него изказването на военния министър е по-скоро обида към българските служби. „Защото не може да се говори за 40 българи, воюващи в редиците на „Ислямска държава“ и българските служби да не знаят за тях и да чакаме приятелски служби да ни го съобщят“, каза още той и поясни, че понастоящем вероятно има не повече от 2-3-ма души, сирийци с български паспорт. В конкретния случай за твърдението , че при талибаните имало загинал мъж с името Анис Българина , той уточни, че става въпрос за прякор, който не означава, че мъжът е от България. „По принцип се използват такива прякори за хора, които идват от някъде. Тоест, той може да е бил арабски студент в България. Но кой е този човек, може само да се спекулира, тъй като не е ясно от къде е той“, каза още той. Абуаси също смята, че потокът на джихадисти към Близкия Изток минава през България. Той поясни, че това са хора с европейско гражданство, които към момента са около 15 хил. души. Сред тях има както християни, родени в Европа – германци, французи, британци, македонци, косовари, но също и за хора с произход от Близкия Изток. „Министърът на отбраната повдига въпроса, но нали виждате, че шефът на разузнаването казва, че няма такава информация“, коментира и Николай Радулов , бивш секретар в МВР. Той обаче не изключи възможността България да е донор на джихадисти, но според него не става въпрос за етнически българи. Въпреки това заплахата за националната сигурност е налице, ако роднините на „мъченик джихадист“ може да го последват в предаността му към свещената война. „Спящите клетки са организация, която е дълбоко законспирирана. Ние може да говорим за хора, които по една или друга причина „съчувстват“ на подобен тип изяви, но в за съществуването на такива организации у нас не можем да говорим. Има основи за това – проповядва се ислямът, тук-таме го проповядват по твърдо... Тоест, има условия за някаква верска нетърпимост, но за спящи клетки – не бих казал“, коментира още той. По информация на OFFNews Съветът по сигурността, който се очаква да заседава през седмицата, тепърва ще изяснява достоверността на изнесената от военния министър информация. Това, на което трябва да бъде даден отговор обаче, е повече от компетентността на МВР и ДАНС. Те трябва да обяснят, ако има има открити български документи за самоличност, притежавани от членове на Ислямска държава, по какъв начин и дали изобщо властите са наблюдавали тези хора. Като че ли не по-малко важно е да стане ясно и защо се получава така, че премиерът не знае за български износ на ислямисти, президентът мълчи, а военният министър ползва информацията на външни служби. 

В Истанбул започна повторен процес срещу висши военни за опит за преврат

http://www.moreto.net/novini.php?n=269538

Над 200 военни в Турция отново се изправят пред Темида. Съда в Истанбул възобновява процеса срещу тях за заговор срещу правителството. Това става, след като през юни Върховният съд анулира първоначалните им присъди. Общо 236 ответници, сред които редица високопоставени пенсионирани генерали, трябваше да се явят пред съда, за да свидетелстват по обвинения в стремеж за сваляне на правителството на настоящия президент и бивш премиер Реджеп Тайип Ердоган през 2003 г.

Поклонението пред Димитър Коклин е в сряда от 12 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404930

Поклонението пред починалия на 76 години майстор на грима Димитър Коклин ще бъде в сряда, 5 ноември 2014 г., от 12 часа в Храм “Св. Вмчк. Георги Победоносец”, на бул.”Патриарх Евтимий” 90.
На своята страница Поклонението пред починалия на 76 години майстор на грима Димитър Коклин ще бъде в сряда, 5 ноември 2014 г., от 12 часа в Храм “Св. Вмчк. Георги Победоносец”, на бул.”Патриарх Евтимий” 90. На своята страница "Шоуто на Слави" пише: "Димитър Коклин работи с екипа на шоуто в продължение на 19 години, като се присъединява към него по времето на

РБ с конкретни предложения за министри утре

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/rb-s-konkretni-predlozheniia-za-ministri-utre-6026512

"Коалиционно споразумение ще се подпише, разбира се, след като уточним мнозинството, програмата и имената", каза Радан Кънев

Плевнелиев консултира утре РБ и ДПС

http://frognews.bg/news_79437/

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне утре на "Дондуков" 2 с представители на ПГ на Реформаторския блок от 10.30 часа и с представители на ПГ на ДПС - от 14 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Мохд Абуаси пред Фрог: Няма потвърждение, че човекът от снимката на „Ислямската държава” е българин

http://frognews.bg/news_79438/

Няма никакво потвърждение, че младият човек от снимката на „Ислямската държава” е българин. Вие откъде знаете, че е така?! Това каза пред Фрог нюз докторът по политология и експерт по ислямски фундаментализъм Мохд Абуаси.

Станишев категорично опроверга слуховете, че е имал влогове в КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404921

Сергей Станишев категорично опроверга слуховете, че е бил финансово свързан с Корпоративна търговска банка. На официалната си страница във фейсбук лидерът на ПЕС пусна съобщение, в което отчита, че спекулациите няма да спрат, докато не се публикува истинският списък.  Ето я публикацията на Станишев в автентичния й вид:  Прочетох поредната нагла Сергей Станишев категорично опроверга слуховете, че е бил финансово свързан с Корпоративна търговска банка. На официалната си страница във фейсбук лидерът на ПЕС пусна съобщение, в което отчита, че спекулациите няма да спрат, докато не се публикува истинският списък. Ето я публикацията на Станишев в автентичния й вид: Прочетох поредната нагла

Кунева: ГЕРБ и РБ ще бъдат в основата на бъдещото правителство

http://www.cross.bg/gerb-meglena-kyneva-1438029.html

София /КРОСС/ ГЕРБ и Реформаторският блок със сигурност ще бъдат в основата на бъдещото правителство, но все още не е ясна формулата на мнозинството зад него. Това заяви пред bTV единият от лидерите на РБ и участник в преговорите за властта Меглена Кунева.Тя беше категорична, че разговор за персонални назначения не е бил воден. „ГЕРБ много настояват да получат конкретни имена. Аз и ние от Реформаторския блок нямаме никакви прекалени искания, напротив - нас ни карат да искаме. В момента имаме тази програмна декларация. Останалите разговори предстоят", заяви Меглена Кунева.Лидерът на ДБГ избяга от уточнението дали партиите в РБ са съгласни да участват в правителство на малцинството. „Правим всичко възможно за максимална стабилност. Това ще бъде без съмнение основата на правителството - малцинство на ГЕРБ и РБ. ПФ няма претенции за участие в Министерския съвет - това, което изработваме в момента, е да има подкрепа за програмната декларация. Опитваме се да постигнем национално съгласие", обясни Кунева.Лидерът на ДБГ увери, че Реформаторите и ГЕРБ имат общи интереси и се стремят да стъпят на мнозинство, за да могат да ги защитават. „Ние работим заедно с ГЕРБ тази програма да бъде отворена за присъединяване към нея", допълни Кунева по отношение на програмната декларация.„Тя съдържа 20 точки, започва с външна политика, минава през правосъдие, растеж, еврофондове, обществени поръчки, сигурност и обществен ред

Проф. Хаджийски: Самозапалилата се жена е с 90% изгаряния

http://frognews.bg/news_79436/

Самозапалилата се жена е получила 90% изгаряния, заяви на извънредeн брифинг шефът на клиниката по изгаряния към болницата проф. Огнян Хаджийски.

Безлов: Сред арестуваните митничари няма случайни хора

http://www.cross.bg/lesovo-bezlov-nivo-1438028.html

София /КРОСС/ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира пред БНР, че случаят с десетките задържани митничари на пункт "Лесово", сред които и няколко началници, прилича на подобна акция отпреди 4 години."Това, което научаваме от пресконференцията на прокуратурата, показва, че сега е работено доста по-внимателно. Пункт "Лесово" е много дорба възможност поради това, че "Капитан Андреево" е затворен и през "Лесово" има голям поток. Предполага се, че митническите служители са решили да се възползват...Там няма случайни хора, всички участват в схемата...от всички се вземат пари, дори и дребни суми. Явно се разпределят суми и нагоре.... Имаме относително високо ниво, въпросът е дали има още по-високо ниво", посочи Безлов.

Барака в "Максуда" ще осъществява превенция срещу СПИН, туберкулоза и наркомании

http://www.moreto.net/novini.php?n=269547

Барака, в която се осъществява превенция срещу СПИН, туберкулоза и наркомании, ще функционира край квартал „Максуда“ до 2016 г.. Това стана ясно по време на днешното заседание на Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към местния парламент.

Станишев: Нито аз, нито семейството ми имаме влог в КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404894

Сергей Станишев категорично опроверга слуховете, че е бил финансово свързан с Корпоративна търговска банка. На официалната си страница във Сергей Станишев категорично опроверга слуховете, че е бил финансово свързан с Корпоративна търговска банка. На официалната си страница във "Фейсбук" лидерът на ПЕС пусна съобщение, в което отчита, че спекулациите няма да спрат, докато не се публикува истинският списък. Ето я публикацията на Станишев в автентичния й вид: Прочетох поредната нагла

Бойците на "Ислямска държава" екзекутираха 36 души в Ирак

http://www.cross.bg/boiitzite-durzhava-islyamska-1438027.html

/КРОСС/ Бойците от радикалната групировка "Ислямска държава" са екзекутирали 36 души от иракско племе, съобщава „Франс прес". "Бойците екзекутирани 36 души, сред които четири жени и три деца", каза ръководителят на племето Шейх Наим ал-Куд ал-Нимрави.    

Тв оператор: Жената, която се самозапали, си седеше спокойно, после клекна на земята и пламна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404900

Жената, която се самозапали на шадравана пред президентството, си седеше спокойно. Ние също бяхме там, чакахме консултациите при президента да свършат.
Изведнъж тя започна да движи раницата нагоре-надолу, клекна на земята и пламна. Това разказа операторът от Канал 3 Таси Асенов.
Той изтъкна, че не е имало изпадане от кола, Жената, която се самозапали на шадравана пред президентството, си седеше спокойно. Ние също бяхме там, чакахме консултациите при президента да свършат. Изведнъж тя започна да движи раницата нагоре-надолу, клекна на земята и пламна. Това разказа операторът от Канал 3 Таси Асенов. Той изтъкна, че не е имало изпадане от кола,

Няма опасност от спиране на парното в София заради газовите доставки

http://econ.bg/Новини/Няма-опасност-от-спиране-на-парното-в-София-заради-газовите-доставки_l.a_i.596028_at.1.html

От Столична община потвърдиха, че софиянци ще имат парно до края на зимата. „Няма опасност да бъде провален отоплителният сезон в София“, коментира...

Свидетел: Жената, която се самозапали, си седеше спокойно, после клекна на земята и пламна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404897

Жената, която се самозапали на шадравана пред президентството, си седеше спокойно. Ние също бяхме там, чакахме консултациите при президента да свършат.
Изведнъж тя започна да движи раницата нагоре-надолу, клекна на земята и пламна. Това разказа операторът от Канал 3 Таси Асенов.
Той изтъкна, че не е имало изпадане от кола, Жената, която се самозапали на шадравана пред президентството, си седеше спокойно. Ние също бяхме там, чакахме консултациите при президента да свършат. Изведнъж тя започна да движи раницата нагоре-надолу, клекна на земята и пламна. Това разказа операторът от Канал 3 Таси Асенов. Той изтъкна, че не е имало изпадане от кола,

Няма опасност от спиране на парното в София заради газовите доставки

http://econ.bg/Новини/От-Столична-община-потвърдиха-софиянци-ще-имат-парно-до-края-на-зимата_l.a_i.596028_at.1.html

От Столична община потвърдиха, че софиянци ще имат парно до края на зимата. „Няма опасност да бъде провален отоплителният сезон в София“, коментира...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване