ГЕРБ и РБ се съвещават поотделно в НС

http://frognews.bg/news_79426/

Парламентарната групата на Реформаторския блок се събра на съвещание в Народното събрание. Очаква се след срещата те да излязат с позиция дали ще участват в коалиционно правителство на малцинството с ГЕРБ като мандатоносители и по какъв начин ще бъдат разпределени министерските постове в новия кабинет.

Дело за продавани бебета в Гърция зацикли, две от майките потънали вдън земя

http://www.bnews.bg/article-120765

Делото за продажба на бебета в Гърция от трима адвокати от фондация "Слънчев свят" все още не може да види своя край заради неоткриваеми свидетелки - две пострадали майки и едната подсъдима.

Ангелкова се срещна с новия еврокомисар по регионална политика

http://www.cross.bg/angelkova-komisar-politika-1438009.html

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова се срещна днес в Брюксел с новия комисар по регионална политика на ЕК Корина Крецу и представи проектите, включени в обхвата на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г. „Това, че срещата ни беше насрочена в първия работен ден на новия комисар, означава че можем да разчитаме на нейната подкрепа", каза Николина Ангелкова. По време на срещата министър Ангелкова подробно е представила приоритетните проекти, включени в новия програмен период на програмата, като специално внимание е обърнала на АМ „Хемус" и аргументите за включването й в обхвата на оперативната програма. Проектът е в напреднала фаза на подготовка, като има възможност още следващата година да започне строителство по магистралата в участъка от Ябланица до Ловеч. Същевременно проектът отговаря на европейската регионална политика за балансирано развитие на регионите и е част от Трансевропейската транспортна мрежа. Предстои комисар Крецу да се запознае по-подробно и с наличната документация. По време на срещата бе обърнато специално внимание на подписания преди дни, между България и Румъния, Меморандум за разбирателство за изграждането на два нови моста на р. Дунав. Според комисар Корина Крецу това е важна стъпка за подобряване свързаността между двете държави и може да постави основите на още по-тясно сътрудничество в транспортния сектор

Експерти: Фалитът на КТБ ще ни струва два пъти повече от оздравяването

http://www.cross.bg/banka-vlozhitelite-povedenieto-1438011.html

/КРОСС/ Фалитът на КТБ ще струва на държавата два пъти повече от нейното оздравяване. Това прогнозират експерти. Според тях фалирането на банката ще засегне лавинообразно цялата финансова система у нас и вложителите ще започнат да теглят спестяванията си. Опасенията на специалистите са, че ще има сериозни последствия както върху другите банки у нас, така и върху поведението на вложителите.В крайна сметка вложителите имат право да заведат дела срещу българската държава, но осъдени едва ли ще има. Според политолога Антон Тодоров, Българска народна банка (БНБ) е имала възможност още през юни да предотврати фалита, но не го е направила. "Някой е белязал с куршум името на КТБ", смята, политологът.За експертите най-нелогично е поведението на а гуверньора на БНБ Иван Искров. Бившият шефна Шести отдел в Държавна сигурност (ДС) Димитър Иванов сподели, че са приятели от 20 години и в момента не може да го познае."В тази позиция в случая с КТБ като че ли друг Иван. Даже не с влияние, а някаква хватка, която го е поставила в силна зависимост или незаинтересованост, или е под смъртна заплаха, иначе не си го обяснявам", коментира Иванов.Според Иванов в четвъртък няма да бъде обявен фалит на Корпоративна търговска банка. Причината - няма кой да поеме подобен риск, предаде ТВ7.

Екарисажът в Шумен спря работа

http://www.cross.bg/predpriyatieto-shymen-aleksandrov-1438012.html

Шумен /КРОСС/ Екарисажът в Шумен официално спря работа от днес. Това обяви за Topnovini.bg управителят на предприятието в града Мирослав Александров.До крайната мярка се стигна, след като в продължение на десет месеца от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са натрупали дълг към предприятието в размер на 4 млн. лв. за събиране и обезвреждане на труповете на умрели животни от територията на 18 области в страната. Тези дейности екарисажът в Шумен покриваше от собствени приходи до края на октомври, но поради заболяването „син език" и голямата смъртност сред животните работата на предприятието е станала два пъти повече. Така фирмата натрупва големи дългове към фирми доставчици на гориво и различни консумативи.Шест месеца ръководството на шуменското предприятие търси връзка с БАБХ и пише повече от 10 писма, с които информира институцията за проблема и до момента обаче от там не са отговорили на депешите.На 29 октомври управителят на екарисажа в Шумен Мирослав Александров заплаши, че ако държавните институции не вземат мерки предприятието ще спре събирането и обезвреждането на трупове на умрели животни от населените места на 18 области в страната. „Спираме работа само по дейностите, за които държавата ни дължи пари. Продължаваме да обслужваме клиенти, с които имаме сключени договори и те плащат за предоставените услуги

Патриотичният фронт е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/03/2412002_patriotichniiat_front_e_gotov_da_vzeme_tretiia_mandat/?ref=rss


Патриотичният фронт е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет. Това обяви съпредседателят на Патриотичния фронт и зам.-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов след края на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Според конституцията, ако първата и втората политически сили откажат или не успеят да съставят правителство, проучвателният мандат за кабинет се дава на трета парламентарна сила по избор на държавния глава.
...

Започва ремонтът на Спортна зала във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269525

Кметът на Варна Иван Портних съобщи за „Народно дело“, че мащабният ремонт на зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта ще бъде възложен за изпълнение следващата седмица. Дейностите ще бъдат извършени от фирма „Хидрострой“, като фирмата беше определена от общината, без да е провеждан специален конкурс по Закона за обществените поръчки.

Задържаните митничари на ГКПП „Лесово“ хвърлили рушветите в тоалетната

http://pik.bg/задържаните-митничари-на-гкпп-„лесово“-хвърлили-рушветите-в-тоалетната-news245473.html

Задържаните митничари на ГКПП „Лесово“ хвърлили рушветите в тоалетната

Арестуваните 32 митничари на ГКПП Лесово са изхвърлили няколко хиляди евро в тоалетните на пункта, научи Флагман.бг от разследващи.

Още при пристигането на ДАНС, митничарите се видели в чудо и всеки се опитвал да скрие прибраните рушвети. Някои от тях са проявили изобретателност и са сложили банкнотите в тайници в работните помещения, други хукнали навън и тикали тестета с евро из храстите около пункта. Имало и още по-паникьосани, които напълнили тоалетните чинии с пачки. Според разследващи, шуртенето на водата в тоалетните било толкова мощно, че най-вероятно 20-30 хил.евро са изтекли в канализацията.

Въпреки настаналата масова паника и истеричното изхвърляне на еврови копюри, спецчастите са намерили над 10 хил.евро в джобовете на задържаните митничари. Намерили разпилени мокри банкноти и в тоалетните, както и част от импровизираните тайници. "Всичко стана изключително бързо, качулките влизаха директно със стъклата и разбиваха ключалките.", разказаха очевидци.

При последвалите обиски на домовете на арестуваните също са открити солидни суми, чийто произход така и не става ясен. В дома на началника на пункта Димитър Колев, който е от Созопол, но живее в лъскава сграда срещу Пантеона в Морската градина в Бургас, е открито голямо количество злато. Акцията в жилището му е била в събота привечер.

Източник на Флагман.бг разкри, че сред арестуваните освен Димитър Колев са и началниците на митнически смени. Всичките са бургазлии. Това са Чавдар Тодоров Дюлгеров, който е зет на началника на отдел „Човешки ресурси“ в Митница Бургас Дора Кьосева. Други двама задържани са дългогодишните митничари Донка Жекова и Тодор Михайлов. Те са били сред най-близките на Димитър Колев.

Митничари разказаха, че от няколко месеца ГКПП Лесово се е превърнало в любимо място за голяма част от служителите на Агенция „Митници“. Заради ремонта на най-големия пункт в държавата – този на ГКПП „Капитан Андреево“ основната част от тежкотоварният трафик се е прехвърлил към Лесово, а с това и възможностите за прилагане на корупиционни практики. До този момент трафикът през пункта бе много слаб и работата там се считаше едва ли не за наказание на прегрешилите митничари.

На пункта се вземало пари за всичко, обясниха разследващи. За да се изтеглиш от опашката, която понякога е километрична, струвало 20 евро, разбира се, давани на ръка на услужливия митнически служител. По-бързата обработка на документите, излизала още 50 евро. Най-големите рушвети се вземали при обмитяването, понякога те можели да достигнат над 1000 евро на камион.

Схемата е работила много просто. Ако примерно превозваш 14 тона лимони, митническият служител ти обмитява 8 тона. За останалите шест рушветът е 30 % от стойността на митото. Другият вариант е да се обмитяват на преференциални цени. Отново давам за пример лимоните – има заложени референтни цени, според качеството на продукта. Дали то обаче е първо, второ или трето, се определя само от митническия служител, обработващ документите. При тази ситуация е ясно, че решението му е много субективно и той може да обмити лимоните, както на 1,40 лева при първо качество, така на 0,80 стотинки за трето качество“, разясниха разследващи полицаи. По думите им, средната тарифа на камион била – 300-400 евро. Щетата, която се нанася на републиканския бюджет, е три пъти повече.

През ГКПП „Лесово“ минават по 500 тира на денонощие, а през по-натоварените дни броят им достига и до 700 камиона.

В същото време от Специализирания наказателен съд казаха пред Флагман.бг, че все още няма внесено искане за удължаване на мярката „задържане под стража“ за 32-ата митничари. Прокурор от специализираната прокуратура, пожелал анонимност, разкри, че такива ще бъдат внесени до сряда, когато изтича 72-часовата мярка. Възможно е до тогава да има още задържани след разпитите на арестуваните до този момент служители.

Част от 32-мата обаче със сигурност ще останат само свидетели, тъй като са били привикани в извънработно време и не са арестувани на местопрестъплението. Някои от тях вече са по домовете си и са ангажирали най-високо платените адвокати.

Офертата на ГЕРБ към Радан Кънев показва, че преговорите са сериозни, смята Ангел Найденов

http://www.moreto.net/novini.php?n=269523

Офертата на ГЕРБ към Радан Кънев да заеме поста на министър-председател е като че ли скрито послание, че партията с лидер Бойко Борисов е достатъчно сериозна, когато води преговори с Реформаторския блок и е склонна на всички ходове, за да се сформира правителство, каза зам.

Патриотите готови да вземат мандата и да предложат кабинет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404628

Ако първите две политически формации не успеят да направят правителство, от Патриотичния фронт са готови да получат от президента третия проучвателен мандат и да предложат кабинет. Това каза след консултациите на Ако първите две политически формации не успеят да направят правителство, от Патриотичния фронт са готови да получат от президента третия проучвателен мандат и да предложат кабинет. Това каза след консултациите на "Дондуков" 2 председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Той посочи, че от "Патриотичния фронт" все още не са получили декларацията на

Реформаторите се събраха на заседание в парламента

http://www.cross.bg/gerb-grypata-parlamenta-1438001.html

София /КРОСС/ Парламентарната групата на Реформаторския блок се събра на съвещание в Народното събрание. Очаква се след срещата те да излязат с позиция дали ще участват в коалиционно правителство на малцинството с ГЕРБ като мандатоносители и по какъв начин ще бъдат разпределени министерските постове в новия кабинет. Припомняме, че утре изтича крайният срок, който от ГЕРБ дадоха на РБ, за да изчистят концепцията си и за структурата на кабинета. В сградата на парламента е и групата на ГЕРБ, но те заседават в две различни стаи.

Охранител наби 71-годишния си шеф

http://pik.bg/охранител-наби-71-годишния-си-шеф-news245471.html

Охранител наби 71-годишния си шеф

Мъж на  71 години, който работи като отговорник по охраната на бивше военно поделение, подал сигнал  в полицията в Малко Търново, че бил малтретиран от свой служител.

Той отишъл до обекта, за да провери как се изпълняват служебните задължения. Там, освен охранителя в момента, пристигнал друг  техен колега, започнал веднага да упреква  шефа си заради графика.

Напрежението между двамата ескалирало и недоволният ударил с юмрук пострадалия, след което му отнел служебната гумена палка. Последвал втори удар с нея по тялото. Мъжът е задържан за 24 часа, по случая е образувано бързо полицейско производство.

 

 

 

 

 

Тайнствен фонд обещава да извади милиарди за спасяването на КТБ

http://news.ibox.bg/news/id_1358554365

Планът ще изисква законодателни промени, както участие и гаранция от правителството

Съд затвори мюсюлмански пансион в Кърджали

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/03/2412086_sud_zatvori_mjusjulmanski_pansion_v_kurdjali/?ref=rss


Окръжният съд в Кърджали затвори мюсюлмански пансион, в който деца са били обучавани в Коран без разрешението на родителите им, съобщи БНР.

Заради нерегламентирана дейност е закрито и сдружението с нестопанска цел, което е водило обучението.

При последната проверка на Държавната агенция за закрила на детето в пансиона са открити шест малки деца, две от които сирийчета.

Проверката е разпоредена от Окръжната прокуратура, която се е самосезирала. За две години през...

Обвиненият за убийството пред казино остава в ареста

http://www.cross.bg/georgiev-ybiiistvoto-kazino-1438000.html

София /КРОСС/ Софийски градски съд остави в ареста 29-годишния Михаил Георгиев, обвинен в убийството на 30-годишния Марин Стоименов пред казино в столицата, което стана в нощта срещу събота.Пред съда Георгиев заяви, че съжалява и че агресивното поведение на пияната жертва е провокирала удара. Въпреки това, съдът счете, че престъплението е тежки и нищо не е налагало, след като клиентът е бил изхвърлен извън заведението, той да бъде и ударен. От защитата на Георгиев бяха категорични, че ще обжалват решението.

Патриотите готови да вземат третия мандат

http://www.cross.bg/programa-vmro-pravitelstvo-1437999.html

София /КРОСС/ След близо два часа приключиха консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО". След края на срещата лидерът на ВМРО Красимир Карачанов заяви, че е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет. Ако първите две политически формации не съумеят да направят правителство, потвърдихме нашето намерение да вземем третия мандат и да предложим на обществото един работещ и професионален кабинет, заяви лидерът на ВМРО. Два часа разговаряхме по основните приоритети, които ние сме предложили за една бъдеща програма за управление. Мога да кажа, че разговорът беше много конструктивен. Президентът си беше направил труда да прочете нашата програма и констатира някои точки от програмата, които съвпадат с неговите виждания, по отношение на средния и дребния бизнес, на ревизията в енергетиката, обясни Каракачанов. Той каза още, че все още не са получили декларацията на ГЕРБ и Реформаторския блок. Надяваме се да го видим. На нас също ни е любопитно за какво става дума, за да можем да преценим до колко то съвпада с нашите виждания за приоритети пред бъдещото българско правителство, за да можем да преценим каква ще бъде нашата позиция. Не сме претендирали за никакви министерства. За нас политическото участие на нашите лидери във властта не е от значение. За нас е важно да има програма за управление на следващото правителство, подчерта Каракачанов

Каракачанов готов да предложи работещ кабинет

http://www.cross.bg/vmro-pravitelstvo-rabotesht-1437999.html

София /КРОСС/ След близо два часа приключиха консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО". След края на срещата лидерът на ВМРО Красимир Карачанов заяви, че е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет. Ако първите две политически формации не съумеят да направят правителство, потвърдихме нашето намерение да вземем третия мандат и да предложим на обществото един работещ и професионален кабинет, заяви лидерът на ВМРО. Той каза още, че все още не са получили декларацията на ГЕРБ и Реформаторския блок. Надяваме се да го видим. На нас също ни е любопитно за какво става дума, за да можем да преценим до колко то съвпада с нашите виждания за приоритети пред бъдещото българско правителство, за да можем да преценим каква ще бъде нашата позиция. Не сме претендирали за никакви министерства. За нас политическото участие на нашите лидери във властта не е от значение. За нас е важно да има програма за управление на следващото правителство, подчерта Каракачанов. По-рано днес държавният глава се срещна и с представители на Българския демократичен център.    

Няма опасност от загуба на средства по ОП "Транспорт"

http://econ.bg/Новини/Няма-опасност-от-загуба-на-средства-по-ОП-Транспорт-_l.a_i.595920_at.1.html

До края на тази година няма опасност от загуба на средства по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 година. Това потвърди служебният транспортен...

Апартамент е горял вчера във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269495

Вчера около 22:05 часа, е получен сигнал за пожар в апартамент, намиращ се на ул. “Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Варна. Инцидентът е възникнал след късо съединение на електрическа нощна лампа. Изгорели са секция и врата, опушени са 300 кв.

Фотографка е жената факла пред президенството

http://frognews.bg/news_79425/

38-годишната Лидия Петрова от София е жената, която се самозапали пред президентството. Тя е в много тежко състояние. Заляла се е със запалителна течност. В момента се уточнява каква точно е течността. Не са ясни нейните мотиви.

Реформаторският блок провежда заседание, решава за коалиция с ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404618

Реформаторският блок провежда вътрешно заседание в Народното събрание, съобщи Фокус.
На него присъства цялата им парламентарна група.
Очаква се да излязат с позиция дали ще участват в коалиционно правителство на малцинството с ГЕРБ като мандатоносители и по какъв начин ще бъдат разпределени министерските постове в новия кабинет. Реформаторският блок провежда вътрешно заседание в Народното събрание, съобщи Фокус. На него присъства цялата им парламентарна група. Очаква се да излязат с позиция дали ще участват в коалиционно правителство на малцинството с ГЕРБ като мандатоносители и по какъв начин ще бъдат разпределени министерските постове в новия кабинет.

Реформаторският блок провежда заседание в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404596

Реформаторският блок провежда вътрешно заседание в Народното събрание, съобщи Фокус.
На него присъства цялата им парламентарна група.
Очаква се да излязат с позиция дали ще участват в коалиционно правителство на малцинството с ГЕРБ като мандатоносители и по какъв начин ще бъдат разпределени министерските постове в новия кабинет. Реформаторският блок провежда вътрешно заседание в Народното събрание, съобщи Фокус. На него присъства цялата им парламентарна група. Очаква се да излязат с позиция дали ще участват в коалиционно правителство на малцинството с ГЕРБ като мандатоносители и по какъв начин ще бъдат разпределени министерските постове в новия кабинет.

Жената, която се самозапали, е фотографката Лидия Петрова

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404594

38-годишната фотографка Лидия Петрова от София е жената, която се самозапали пред президентството, съобщава БНР.
Тя е в много тежко състояние. Преди да се запали, тя се е заляла със запалителна течност. В момента се уточнява каква точно е течността. За момента не са ясни нейните мотиви.
Жената живее в Нови Искър и се занимава с фотография. 38-годишната фотографка Лидия Петрова от София е жената, която се самозапали пред президентството, съобщава БНР. Тя е в много тежко състояние. Преди да се запали, тя се е заляла със запалителна течност. В момента се уточнява каква точно е течността. За момента не са ясни нейните мотиви. Жената живее в Нови Искър и се занимава с фотография.

Мелани Грифит: Искам да срещна каубой

http://www.bnews.bg/article-120754

Мелани Грифит се наслаждава на статуса си на необвързана, след като в началото на лятото подаде молба за развод със съпруга си Антонио Бандерас.

Повдигнати са обвиниения на 7 от задържаните за случая на ГКПП Лесово

http://crime.actualno.com/Povdignati-sa-obvinienija-na-7-ot-zadyrjanite-za-sluchaja-na-GKPP-Lesovo-news_58365.html

Повдигнали сме обвинения на 7 лица за случая с ГКПП "Лесово". Информацията съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Началникът на митническия пункт Димитър Колев е обвинен като ...

Не се очаква да загубим пари по ОП "Транспорт" тази година

http://business.actualno.com/Ne-se-ochakva-da-zagubim-pari-po-OP-Transport-tazi-godina-news_58362.html

До края на тази година няма опасност от загуба на средства по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 година. Това увери служебният министър на транспорта информационните техноло...

Последни призиви преди изборите в САЩ

http://america.actualno.com/Posledni-prizivi-predi-izborite-v-SASht-news_58369.html

Навсякъде в САЩ кандидатите правят последни призиви за междинните парламентарни избори, които се ще проведат във вторник. Залогът е коя партия ще контролира всяка камара от Конгреса през оставащите ...

08:15 ч. е най-стресиращото време за родителите

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/0815-ch.-e-naj-stresirashtoto-vreme-za-roditelite-6026492

Стресът е най-висок в момента, когато семейството се приготвя за училище и работа. Напрежението продължава средно до 14:30 ч. на обяд

Фрог установи: Сумиста от „Килърите” яко баламосва, мисли ни за балъци

http://frognews.bg/news_79424/

Соченият за бос на групата за мокри поръчки „Кирълите” Петър Стоянов-Сумиста започна яко да баломасва обществото, взимайки хората за балъци. В отворени писма до любимите си медии, той започна да пробутва факти, които нямат нищо общо с действителността. Това показва само едно, а то е че Сумиста, който е осъден на доживотен затвор от две инстанции, изпитва панически страх, тъй като през декември т. г. делото срещу него ще се гледа окончателно на ВКС.

Лекари на света в защита на бежанците от Кобане

http://www.grreporter.info/Lekari_na_sveta_v_zashchita_na_bezhancite_ot_Kobane/16344

Става дума за 90 000 души, които се намират в бежански лагери около турския град Суруч. 70 000 са жени и деца, а повечето от тях са на възраст под 12 години.

прочети повече

Фотографката Лидия Петрова е самозапалилата се пред президентството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404570

38-годишната фотографка Лидия Петрова от София е жената, която се самозапали пред президентството, съобщава БНР.
Тя е в много тежко състояние. Преди да се запали, тя се е заляла със запалителна течност. В момента се уточнява каква точно е течността. За момента не са ясни нейните мотиви.
Жената живее в Нови Искър и се занимава с фотография. 38-годишната фотографка Лидия Петрова от София е жената, която се самозапали пред президентството, съобщава БНР. Тя е в много тежко състояние. Преди да се запали, тя се е заляла със запалителна течност. В момента се уточнява каква точно е течността. За момента не са ясни нейните мотиви. Жената живее в Нови Искър и се занимава с фотография.

Проф. Хаджийски: Жената, която се запали, е с 90% изгаряния. Състоянието й е несъвместимо с живота

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404553

Самозапалилата се жена е на 39 години и има 90% изгаряне. Състоянието й е критично и несъвместимо с живота, заяви за „Труд“ проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в „Пирогов“.
Жената, която е посегнала на живота си със запалване пред президентството, има обгаряния по лицето, главата, ръцете и краката. Самозапалилата се жена е на 39 години и има 90% изгаряне. Състоянието й е критично и несъвместимо с живота, заяви за „Труд“ проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в „Пирогов“. Жената, която е посегнала на живота си със запалване пред президентството, има обгаряния по лицето, главата, ръцете и краката.

4,5 по Рихтер разлюля Вранча

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/45-po-rihter-razliulia-vrancha-6026490

Земният трус е усетен в 15.09 ч. с епицентър на 129 км северно от Букурещ и дълбочина 119 км

Лекар към феновете на Шумахер: Гответе се за най-лошото

http://www.cross.bg/shymaher-mihael-naii-loshoto-1437998.html

/КРОСС/ Михаел Шумахер ще живее от няколко месеца до няколко години. Това смята бившият лекар във „Формула 1" Гари Харстейн. "Продължителността на живота при пациенти, които не демонстрират неврологично подобрение, се измерва от няколко месеца до няколко години", каза лекарят, цитиран от The Daily Mail. По думите му, сега светът се намира в етапа „дългото сбогуване" с Михаел. Той посъветва феновете на състезателя да се подготвят за най-лошото. Припомняме, че седемкратният световен шампион пострада при ски спускане и удари главата си, след което изпадна в кома. Инцидентът се случи през декември миналата година. През последните месеци Шумахер бележи напредък в лечението си. Той първо беше преместен от френска болница в швейцарска клиника за възстановяване, след което бе върнат у дома за допълнително лечение.

Иванов: Новият министър на културата ще има трудности в бюджета

http://www.moreto.net/novini.php?n=269519

Следващият министър на културата ще има доста финансови затруднения. Това заяви служебният министър на културата Мартин Иванов на заключителна пресконференция в Министерски съвет. Иванов уточни, че е нужна актуализация на бюджета, за да има театрален сезон до края на годината.

Кой е Димитър Коклин?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404555

Димитър Коклин си отиде на 76 години. Той е роден на 3 септември 1938 г. в София в семейството на Александър Коклин - белоемигрант, заселил се в България по време на Гражданската война в Русия (1917-1922). Родът му е с благородно потекло.
Първата му самостоятелна работа е във филма „Веригата“ на Любомир Шарланджиев. Димитър Коклин си отиде на 76 години. Той е роден на 3 септември 1938 г. в София в семейството на Александър Коклин - белоемигрант, заселил се в България по време на Гражданската война в Русия (1917-1922). Родът му е с благородно потекло. Първата му самостоятелна работа е във филма „Веригата“ на Любомир Шарланджиев.

Димитър Коклин създаваше двойници на политиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404504

Димитър Коклин си отиде на 76 години. Той е роден на 3 септември 1938 г. в София в семейството на Александър Коклин - белоемигрант, заселил се в България по време на Гражданската война в Русия (1917-1922). Родът му е с благородно потекло.
Първата му самостоятелна работа е във филма „Веригата“ на Любомир Шарланджиев. Димитър Коклин си отиде на 76 години. Той е роден на 3 септември 1938 г. в София в семейството на Александър Коклин - белоемигрант, заселил се в България по време на Гражданската война в Русия (1917-1922). Родът му е с благородно потекло. Първата му самостоятелна работа е във филма „Веригата“ на Любомир Шарланджиев.

Започват информационни дни по грантови схеми за енергийна ефективност

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/03/2412000_zapochvat_informacionni_dni_po_grantovi_shemi_za/?ref=rss


Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) започва информационни дни по програмата "Енергийна ефективност и възобновяема енергия". В шест големи града експерти на ведомството ще разясняват възможностите за кандидатстване за безвъзмездна помощ по проектите за подобряване на енергийната ефективност  и използване на възобновяема енергия в обществените сгради, както и по насочената към дребния бизнес схема за производство на горива от биомаса.  

Първият информационен ден ще е в...

Откриха две сирийчета в мюсюлмански пансион в Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404141

Две непълнолетни сирийчета са открити в мюсюлманския пансион в кв. Две непълнолетни сирийчета са открити в мюсюлманския пансион в кв."Възрожденци"в Кърджали при проверка на Държавната агенция за закрила на детето. Това става ясно от съдебно решение на Окръжният съд в Кърджали, който закри религиозното общежитие. Проверката е извършена по искане на прокуратурата през март 2014 г. и при нея са установени общо шест м

Държава при Теодосий от Казанлък няма (и слава Богу), но бизнесът къде е?

http://offnews.bg/news/n_1/n_412467.html

Вчера по Нова видяхме един съвременен будител – учителят по физика Теодосий* вече десетки години използува всичките си спестявания от скромната учителска заплата в това да прави от талантливи млади българи световни шампиони по физика, математика, а в последствие и водещи учени в най-престижните западни университети и компании. Всичко това започва от един порутен и изоставен техникум, без отопление, често без електричество и осветление, с течащ и рушащ се покрив. Гледайки това, вчера стотици хиляди българи са си казали „ето, държава няма“. Всъщност, държава има. Всяка година българските политици и бюрократи изземват и преразпределят над 40% от това, което обществото (икономиката) произвежда. От много години, всеки следващ държавен бюджет е по-голям от предишния. И всъщност въпреки публичното говорене, затягане на колана в държавния сектор никога не е имало. Тогава може би сега някои от вас ще си кажат „окей, държава има, ама не е на правилното място“. Но откъде накъде очакваме повечето политици да отидат на „правилното място“? Какво би стимулирало политиците и бюрократите да отидат в порутения и изоставен техникум в Казанлък? Вътре Теодосий преподава на 10-20 деца. Да, явно всички от тях са невероятно умни, но това не им дава повече електорална тежест от гласовете на 10-20 необразовани роми или възрастни пенсионери. А за повечето политици това е важно. Докато аз пиша този текст, а вие го четете, в едно средно голямо северно видинско село, населено от около хиляда пенсионери и с голяма циганска махала, се строи футболен стадион за 6 милиона лева. За политиците от Видинския край тези села и тези хора са правилното място – строителната фирма ще се „погрижи“ стадионът да бъде построен „евтинко” (така и така ще бъде разграбен от циганите след това, т.к. селската община няма пари да го поддържа), а с щедрата горница ще се „погрижи“ много от пенсионерите и ромите да гласуват „правилно“. Както, между другото, гласуват вече над 20 години. Просто разберете, че „правилното“ за мен и вас място се различава от „правилното“ за политиците и много други хора място. Между другото, Теодосий правилно отбелязва, че „за да постигне човек нещо голямо в живота си, трябва да има необходимия минимум неблагоприятни условия“. Така че да не въздишаме и съжаляваме много, че политици и бюрократи не са се изсипали върху Теодосий. Като нищо щяха да му наложат важни регулации (така че учениците да не се различават прекалено много от държавния стандарт), стандарти (които да му затворят школото) и да го напълнят набързо с деца, чието последно желание и бъдеще би било свързано с физиката. Тогава надали Теодосий щеше да помогне на толкова млади деца да станат световни лидери по физика. Напротив, много от тях нямаше изобщо да се включат в неговата импровизирана школа и щяха да си останат неоткрити таланти. Но големият и важен въпрос тук е не „къде е държавата“ или „защо нямаме държава“, а къде е българският бизнес. Като млада капиталистическа икономика, българските бизнесмени са все още първо или второ поколение и е нормално да нямат необходимия опит да работят максимално ефективно в пазарна икономика. Но е и също толкова нормално да разберат, че няма как милиони хора да не харесват предприемачите (понякога заслужена, понякога незаслужена и следствие на постсоц комплекси) и това да не се отрази и на техния живот и бизнес. Видяхме го в казуса с енергийните протести, видяхме го при зелените протести на Лъвов мост, видяхме го при местни референдуми, когато хора от малки градове гласуват против нови инвестиции, защото били на „злите капиталисти“. С такъв конфликт между бизнес и голяма част от общество съвсем нормално е икономиката да буксува. Социалната отговорност е пътят, по който бизнесът може да тръгне, за да преодолее този конфликт. Например, ако виждаш, че определена част от населението е против това да се отсекат 200 дървета, за да се обнови един стар лифт, защо не залесиш предварително 2000 дървета? Хем иновативно, хем социално, хем полезно за теб като бизнесмен, хем полезно за обществото като цяло. Или ако виждаш, че някои хора се притесняват от това, че някаква девствена природна местност ще се съсипе вследствие на твоя инвестиция в близост, защо не поемеш ангажимент да я консервираш в сегашния й вид и ти самият да попречиш на каквото и да било застрояване в бъдеще? Отново хем иновативно (за България), хем социално, пък хем и полезно за твоята инвестиция, която ще придобие съвсем нова репутация. Разбира се, има и много компании, провеждащи мащабна социална отговорност, но твърде често тя пък не се вписва с конкретните им проблеми и притеснения на обществото за тях или пък не е получила нужната публичност (някои от спонсорствата на канадската Дънди в България са добър пример в тази насока). А на Запад това се прави успешно от поне двеста години (а в Италия датира дори от древен Рим, където е имало зародиш на капиталистическа икономика) и е взаимноизгодна практика, от която не губят нито общество, нито бизнес. Нека се върнем обратно към Теодосий и неговата импровизирана академия в порутения изоставен техникум. Сега го видя цяла България. Включително много големи български бизнеси и компании, които имат нужда (поради една или друга причина) от подобряване на диалога си с обществото. Ще е повече от чудесно, ако някой от тях отиде в Казанлък и даде нужното на този човек да продължи невероятната си просветителска дейност в едни нормални условия. И то преди държавната власт да му е „хвърлила око“. А нужното не е много – един оправен покрив, една ремонтирана стая и една месечна стипендия за ток, отопление и консумативи. Гениалните български деца и будител с огромно сърце ги има. *Който не е гледал Темата на Нова, може да види видеото тук . 

Френската телевизия M6 разказва за министър Данов в репортаж за злоупотреби

http://offnews.bg/news/n_1/n_412487.html

Министърът на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски" Иван Данов стана герой във филм на френската телевизия M6 за данъчните измами. Примерът с Данов се цитира като особено куриозен в материала. Авторите посочват: „Фантастична злоупотреба на човек, който се оказва изненадващо български министър. Той си е взимал помощите за безработица, докато е бил на държавната служба”. В репортажа в предаването на "Zone Interdite" на тема " Мними безработни, укриване на доходи, работодатели измамници – те ни струват 80 милиарда евро" се разглеждат проблемите със събирането на данъци във Франция. По последни данни дефицитът на Франция за тази година е 90 млрд. евро. Скандалът с арх. Данов избухна още миналата година, когато стана ясно, че той е източил 15 000 евро от френската социална система. Данов е получавал помощи за безработен във Франция, докато е преподавал и въртял бизнес в България. В същото време е декларирал, че живее и търси работа във Франция, което не отговаря на истината. Данов получава помощи до юни 2005, когато е отписан от бюрото по труда, защото пропуснал да си подаде декларацията. Общо в сметката му са влезли неправомерно 14 707,50 евро от солидарния фонд за сметка на френските данъкоплатци. Френският наказателен кодекс предвижда за това престъпление пет години затвор и 37 500 евро глоба. За щастие на българския министър, той няма как да бъде осъден на затвор, тъй като е изминала 5-годишната давност. Френската служба по заетостта обаче може да го осъди да върне парите, получени докато е живял в България, плюс лихвите и сериозна глоба. Давността за тези престапления е 10 години. У нас Данов се прочу и с друго - оглави министерство, което месеци наред на практика не съществуваше и не функционираше. 

Съдът остави в ареста задържания за убийство пред казино в столицата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404521

Състав на Софийския градски съд остави в ареста задържания за убийство пред столично казино, съобщи Дарик.
От записите на камерите станало ясно, че Михаил Георгиев е причинил смъртта на мъжа. Той беше задържан за 72 часа с обвинение, че е причинил смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Състав на Софийския градски съд остави в ареста задържания за убийство пред столично казино, съобщи Дарик. От записите на камерите станало ясно, че Михаил Георгиев е причинил смъртта на мъжа. Той беше задържан за 72 часа с обвинение, че е причинил смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Свлачище блокира близо 1500 души в Асеновград

http://www.cross.bg/asenovgrad-metra-svlachishte-1437997.html

/КРОСС/ Свлачище между асеноградските квартали Горни и Долни Воден затвори пътя между Горни Воден и Асеновград. 1500 души са с блокиран достъп до града. Пропадналият участък е дълъг около 50 метра и 50 см дълбок, а още стотина метра от участъка са с напукан асфалт. Цялото свлачище е дълго между 300 и 400 метра, а дълбочината му е над 30 метра.До два дни трасето ще бъде разширено и ще бъде насипан чакъл, за да могат да минават и леки коли. Община Асеновград възложи спешно проектиране за укрепване на пропадналия път, а за възстановителните работи се разчита на финансиране от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Оставиха в ареста задържания за убийство пред столично казино

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404506

Състав на Софийския градски съд остави в ареста задържания за убийство пред столично казино, съобщи Дарик.
От записите на камерите станало ясно, че Михаил Георгиев е причинил смъртта на мъжа. Той беше задържан за 72 часа с обвинение, че е причинил смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Състав на Софийския градски съд остави в ареста задържания за убийство пред столично казино, съобщи Дарик. От записите на камерите станало ясно, че Михаил Георгиев е причинил смъртта на мъжа. Той беше задържан за 72 часа с обвинение, че е причинил смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Откриха тялото и на последната жертва от „Коста Конкордия”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404518

Тялото на последната жертва от корабокрушението на „Коста Конкордия” беше открито на борда на съда, който е в процес на унищожаване в пристанищния град Генуа, съобщиха италианските власти, цитирани от АФП.
Тялото вероятно е на индийския сервитьор Ръсел Рибело - единственият труп, който все още не беше открит. Тялото на последната жертва от корабокрушението на „Коста Конкордия” беше открито на борда на съда, който е в процес на унищожаване в пристанищния град Генуа, съобщиха италианските власти, цитирани от АФП. Тялото вероятно е на индийския сервитьор Ръсел Рибело - единственият труп, който все още не беше открит.

Почина детето, паднало от втория етаж на социален дом

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pochina-deteto-padnalo-ot-vtoriia-etazh-na-socialen-dom-6026489

Лекарите от болницата в Монтана направиха няколко животоспасяващи операции, но детето така и не дойде в съзнание

Publicis стъпва на американския пазар

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/03/2411992_publicis_stupva_na_amerikanskiia_pazar/?ref=rss


Третата по големина рекламна и PR компания в света Publicis Groupe ще придобие американската агенция за дигитална реклама Sapient срещу 3.7 млрд. долара, които ще бъдат изплатени в брой, предаде Reuters. По този начин френската компания ще стъпи на пазара в САЩ, след като първият й опит се провали заради несъстоялото се сливане с втората най-голяма компания в сектора Omnicom Group. Изпълнителен директор на новата компания Publicis.Sapient ще стане досегашният изпълнителен директор и...

По Черноморието ще бъде с променлива облачност утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=269493

През следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. На много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд.

Международният конкурс за хореография "Маргарита Арнаудова" кани публиката да връчи своя награда

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/03/2411967_mejdunarodniiat_konkurs_za_horeografiia_margarita/?ref=rss


Международният конкурс за съвременна хореография "Маргарита Арнаудова" кани публиката да определи носителя на специална награда на името на известната българска хореографка тази сряда, 5 ноември в Музикалния театър, съобщават организаторите му от балет "Арабеск". 

В деветото издание на конкурса, награждаващ хореография върху българска музика, ще вземат участие младите автори Ноа Атар (Израел), Антъни Мидълтън (Обединено кралство), Лиат Магнези (Израел/Холандия) както и Галина...

Emirates Airlines няма да поднови договора си с ФИФА

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/03/2411991_emirates_airlines_niama_da_podnovi_dogovora_si_s_fifa/?ref=rss


Един от големите спонсори във ФИФА - Emirates Airlines, няма да поднови договора си за световните първенства през 2018 и 2022 г.

Партньорството между двете страни изтича през 2014 г. Компанията беше спонсор на международната федерация за три четиригодишни цикъла около световните първенства в Германия 2006, Южна Африка 2010 и Бразилия 2014.

"Решението е взето след оценка на предложението на ФИФА, което не отговаря на очакванията на Emirates", заявиха от базираната в Дубай...

Ген. Кирчо Киров: Едва ли етнически българи се бият за „Ислямска държава“

http://offnews.bg/news/n_1/n_412499.html

Службите ни вероятно разполагат с информация за български граждани, които се бият в редиците на джихадистката групировка „Ислямска държава“, но в случая не става въпрос за етнически българи. Мнението е на бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген.-лейтенант  Кирчо Киров . Пред OFFNews той коментира огласената от министъра на отбраната Велизар Шаламанов  информация за български граждани за участие на български граждани в структурите на „Ислямска държава“. „Допускам, че по всяка вероятност информацията, която е получена, касае лица с български паспорти, с българско гражданство. Защото, знаете колко много български паспорти има раздадени например на граждани от Македония, на граждани от Албания, от Косово... Публична е вече информацията, че от тези държави има лица, които се сражават в Сирия и Ирак, а има и загинали. От тази гледна точка не изключвам да е попаднала информация за лица с български паспорти в наши партньорски служби и те да са върнали информацията на нашите служби“, обясни бившият разузнавач. Той поясни, че докато е оглавявал НРС подобна информация не е постъпвала нито по линия на информаторите на службата, нито по линия на чужди служби. Генералът обаче не изключва в „обозримо бъдеще“ страната ни да се окаже своеобразна „банка кадри“ за подобни джихадистки организации. „Не би ми се искало това да бъде така. Сега не разполагаме с информация конкретно за български граждани, но не изключвам занапред да получим информация за участие на български граждани с български етнически произход или с друг етнически произход на територията на нашата страна. Мисля че е пресилено сега да се говори, че България е банка кадри за джихадистки движения, но не го изключвам в едно обозримо бъдеще“, каза генерал Киров. Той коментира и разминаването в информацията, с която разполагат родните служби: „Просто държавните мъже - министър-председателят и президентът, трябва да координират добре дейността между българските специални служби, за да може всяка една информация, дори и такава, която не представлява особена значимост, да не бъде пропусната от гледна точка на нейната реализация във връзка с националната ни сигурност.“ Генерал Киров обясни също, че страната ни е потенциална транзитна зона за джихадисти от и към Близкия Изток. Той допълни, че отговорността за филтрирането на потенциалните джихадисти е изцяло на вътрешните служби за сигурност.

Намерено бе тялото и на последната жертва от „Коста Конкордия”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404513

Тялото на последната жертва от корабокрушението на „Коста Конкордия” беше открито на борда на съда, който е в процес на унищожаване в пристанищния град Генуа, съобщиха италианските власти, цитирани от АФП.
Тялото вероятно е на индийския сервитьор Ръсел Рибело - единственият труп, който все още не беше открит. Тялото на последната жертва от корабокрушението на „Коста Конкордия” беше открито на борда на съда, който е в процес на унищожаване в пристанищния град Генуа, съобщиха италианските власти, цитирани от АФП. Тялото вероятно е на индийския сервитьор Ръсел Рибело - единственият труп, който все още не беше открит.

Условна присъда за блудство получи габровец

http://pik.bg/условна-присъда-за-блудство-получи-габровец-news245456.html

Условна присъда за блудство получи габровец

Присъда от две години условно получи обвинен в опит за блудство габровец. Състав на Окръжен съд призна Ц.И. за виновен, че на 3 юни 2013 г., около 18:30 ч., в изоставената сграда на Летния театър в Габрово чрез заплахи "направил опит да извърши действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни момичета от Габрово". Опитът останал недовършен по независещи от подсъдимия причини.

Мъжът е оправдан по обвинението, че е блудствал и с трето момиче.

Съдът зачете като изтърпяване на наказанието предварителното задържане на подсъдимия по взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, считано от 3 юни 2013 г. – до 22 април 2014 г.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция. Подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. При постановяване на присъдата съдът ползва самопризнанията на Ц.И. и доказателствата, които ги подкрепят събрани в досъдебното производство.

Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай определи наказанието на най-ниския предел.

Ден преди междинните избори рейтингът на Обама достигна рекордно ниско ниво

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/03/2411985_den_predi_mejdinnite_izbori_reitingut_na_obama/?ref=rss


Рейтингът на президента на САЩ Барак Обама е спаднал до рекордно ниско нива дни преди междинните избори за Конгрес, които ще се проведат на 4 ноември, сочи изследване, поръчано от ABC News и Washington Post. Повече от половината американци са на мнение, че президентът не се справя добре със задълженията си.

Според допитването едва 44% от анкетираните се отнасят положително към работата на Обама. В началото на 2014 г. на това мнение бяха 49%, а в началото на втория мандат на...

Консултациите на президента с Патриотичния фронт приключиха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404498

След близо два часа приключиха консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, съобщи Фокус.
Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред, След близо два часа приключиха консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, съобщи Фокус. Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред,

България е на 48 място по просперитет

http://www.moreto.net/novini.php?n=269507

България е на 48 място в класацията на Legatum Institute за просперитета на държавите по света. В класацията участват 142 държави. Страната ни се изкачва с едно място нагоре спрямо миналата година. България се класира по-напред от нашите съседи Гърция и Румъния, които са съответно на 59 и 60-то места.

Консултациите на президента с ПФ приключиха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404489

След близо два часа приключиха консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, съобщи Фокус.
Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред, След близо два часа приключиха консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, съобщи Фокус. Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред,

Патриотите предлагат кабинет, ако ГЕРБ и РБ не се разберат

http://www.bnews.bg/article-120773

Патриотичният фронт бил готов с кабинет, ако ГЕРБ и Реформаторският блок не се разберат. Това каза след края на днешната среща на президента с патриотите, по време на която 38-годишна жена се самозапали пред сградата на президенството. Инцидентът не спря, нито отложи разговора.

Наследникът на Jim Beam за Actualno.com: Заветът ни е най-добрият бърбън на добра цена

http://interview.actualno.com/Naslednikyt-na-Jim-Beam-za-Actualnocom-Zavetyt-ni-e-naj-dobrijat-byrbyn-na-dobra-cena-news_58067.html

Ирландско уиски, шотландски скоч, американски бърбън – високоградусовите напитки в така популярния клас, познат с общото наименование „уиски”, са истинско изкушение. Защо...

Станаха ясни групите на финалния Мастърс

http://tennis.actualno.com/Stanaha-jasni-grupite-na-finalnija-Mastyrs-news_58366.html

Трима тенисисти, спечелили титла от Големия шлем през тази година, се събраха в Група А на Финалите на световния тур - Новак Джокович, Станислас Вавринка и Марин Чилич. Компания на шампионите от Уимбъ...

Зелена светлина за строежа на още 500 жилища в Източен Йерусалим

http://asia.actualno.com/Zelena-svetlina-za-stroeja-na-oshte-500-jilishta-v-Iztochen-Jerusalim-news_58367.html

Израел одобри плановете за строежа на 500 нови жилища за заселници в окупирания Източен Йерусалим. Вътрешното министерство е одобрило строителството на жилища в съществуващия заселнически район "...

Mercedes-Benz представи концепцията G-Code

http://cars.actualno.com/Mercedes-Benz-predstavi-koncepcijata-G-Code-news_58319.html

Mercedes-Benz дръпна покривалото от любопитния G-Code, много компактен кросоувър. Вероятно компанията си мисли за запълване на нишата под GLA, тъй като G-Code concept е дълъг само 4100 мм, което го пр...

Найденов: Офертата на ГЕРБ към Радан Кънев показва, че преговорите са сериозни

http://www.cross.bg/gerb-naiidenov-formatziya-1437996.html

София /КРОСС/ Офертата на ГЕРБ към Радан Кънев да заеме поста на министър-председател е като че ли скрито послание, че партията с лидер Бойко Борисов е достатъчно сериозна, когато води преговори с Реформаторския блок и е склонна на всички ходове, за да се сформира правителство, каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП лява България" Ангел Найденов.Той посочи, че няма как отстрани да се прецени доколко сериозни са били намеренията на ГЕРБ, но най-вероятно не става дума за шега, тъй като ситуацията в страната не предполага подобно поведение. От друга страна, всичко това е своеобразен маскарад, в който отстрани се виждат само маските на участниците и трудно може да се види истинското изражение зад тях, посочи Найденов.Според него особено трудно ще бъде сформирането на парламентарно мнозинство, което да стои зад бъдещия кабинет. Той каза още, че не изключва категорично възможността АБВ да подкрепи кабинета.За мълчанието от страна на ДПС Найденов посочи, че този тип парламентарно и политическо поведение не е ново за тази партия. Когато се формира правителство на малцинството и няма стабилна подкрепа на трета формация в лицето на Патриотичния фронт, очевидно, за да се отиде на подобна стъпка, има обещание за подкрепа от друга формация и най-близко е да се помисли, че това е ДПС, посочи Найденов, цитиран от Дарик.

Пресконференция по повод старта на седмото издание на кампанията "Алкохолът е лош шофьор"

http://www.cross.bg/shofyor-subitieto-drift-1437995.html

София /КРОСС/ На 5 ноември (сряда), от 11.00 ч., във Фабрика 126 (бул. „Мария Луиза" 126) ще се състои пресконференция по повод старта на седмото издание на социално-отговорната кампания на Каменица АД - "Алкохолът е лош шофьор", която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи доц. д-р Йордан Бакалов. Участие в събитието ще вземат: Кирил Хаджихристeв, заместник-министър на вътрешните работи; Н.Пр. Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия у нас; Юлиан Добрев, социологическа агенция BluePo!nt; Росен Йорданов, криминален психолог; Състезателен дрифт клуб „Мирафиори" и двукратният европейски шампион по дрифт Алекс Язов. Домакин на събитието ще бъде Марко Ниавро, генерален директор на Каменица АД. Сред официалните гости ще са и представители на главна дирекция „Охранителна полиция" към Министерство на Вътрешните Работи, Български Червен Кръст, Съюза на Българските Автомобилисти, Фондация Годишни награди за пътна безопасност и други институции и организации-партньори на кампанията „Алкохолът е лош шофьор".

ТЕЦ-Сливен спира работа?

http://pik.bg/тец-сливен-спира-работа-news245455.html

ТЕЦ-Сливен спира работа?

След два дни има опасност ТЕЦ-Сливен да спре работа. Основната причина е нередовно плащане от Национална електричеса компания /НЕК/ и запорирани сметки за неплатени осигуровки от НАП. Това съобищ  директорът на дружеството Стефан Кондузов, информира "Дарик".

Той уточни, че към момента НЕК дължи на сливенската топлоцентрала 3,6 млн. лв., а на 5 ноември ще дължи още 1,7 млн. лв. „Нямаме средства да закупим въглища, в дружеството има въглища за два дни“, коментира още Кондузов.

НАП е запорирало сметките на дружеството, заради неизплатени осигуровки. Днес ръководството е изплатило аванс от 200 лева на служителите за месец септември. В ТЕЦ – Сливен работят 260 души.

На 28 октомври директорът на дружеството е изпратил писмо до министъра и зам. Министъра на икономиката и енергетиката, до председателя на НЕК, ДКЕВР, до областния управител на Сливен, кметът на града, до президента на КТ“ Подкрепа“ и КНСБ, с което ги уведомява, че Топлофикация Сливен започва протест, поради невъзможност да изпълнява договорените си отношения, свързани с отоплението на Сливен за сезон 2014/2015 и проблемите с ненавременното разплащане от НЕК на графиците за балансираща енергия продължават. В писмото си те настояват за среща с отозириан педставител на изпълнителната власт, на която да с евземе решение на поставените въпроси. До момента отговор от институциите няма, информира Стефан Кондузов.

Той добави, че утре с писмо уведомява и министър – председателя на България и председателя на Народното събрание. Ако няма отговор служителите ефектимно ще изразят протеста си със спиране на работа и портестни действия пред централите на НЕК и Държавната комисия за водно и енергийно регулиране.

Клиенти зоват прокуратурата да спре беззаконието в ТБ "Виктория"

http://frognews.bg/news_79422/

Отчаяни клиенти на ТБ "Виктория" искат прокуратурата да се намеси и да спре безобразията в банката, която както КТБ е под специален надзор. Според тях продължава абсолютно незаконното разпродаване на кредитите. Сключват се необратими разпоредителни сделки, заради които може да стане невъзможно функционирането на банката. До момента няма публично оповестен план и мерки за спасяване на "Виктория" нито данни за нейното действително състояние.

Формула 1 разработва виртуален автомобил за сигурност

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/03/2411951_formula_1_razrabotva_virtualen_avtomobil_za_sigurnost/?ref=rss


Формула 1 разработва нова система за "виртуален" автомобил за сигурност. Нейната основна цел е да елиминира рисковете от нови инциденти като този с пилота на "Маруся" Жул Бианки, който пострада сериозно при катастрофа на пистата "Сузука", съобщава Би Би Си.

Системата за пръв път беше изпробвана по време на първите две свободни тренировки преди Гран при на САЩ. В случай на катастрофа, пилотите ще трябва да намалят скоростта си с 35% спрямо обиколка на сухо.

На дисплеите на...

Самозапалилата се жена е на 38 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404482

Самозапалилата се жена е на около 38-годишна възраст. Това заяви Красимир Димитров от Столична дирекция „Сигурност” за Фокус.
Димитров поясни, че състоянието й е тежко, крайниците й са засегнати. „Тя е с опасност за живота. Първата и адресна регистрация е в Нови Искър. Жената е родена през 1975 година”, обясни Димитров. Самозапалилата се жена е на около 38-годишна възраст. Това заяви Красимир Димитров от Столична дирекция „Сигурност” за Фокус. Димитров поясни, че състоянието й е тежко, крайниците й са засегнати. „Тя е с опасност за живота. Първата и адресна регистрация е в Нови Искър. Жената е родена през 1975 година”, обясни Димитров.

Formula 1 разработва виртуална кола за сигурност

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/03/2411951_formula_1_razrabotva_virtualna_kola_za_sigurnost/?ref=rss


Formula 1 разработва нова система, която е своеобразна виртуална кола за сигурност. Нейната основна цел е да елиминира рисковете от нови инциденти като този с пилота на "Марусия" Жул Бианки, който пострада сериозно при катастрофа на пистата "Сузука", съобщава БиБиСи.

Системата за пръв път беше изпробвана по време на първите две свободни тренировки преди Гран при на САЩ. В случай на катастрофа пилотите ще трябва да намалят скоростта си с 35% спрямо обиколка на сухо.

На...

Самозапалилата се жена е 38-годишна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404478

Самозапалилата се жена е на около 38-годишна възраст. Това заяви Красимир Димитров от Столична дирекция „Сигурност” за Фокус.
Димитров поясни, че състоянието й е тежко, крайниците й са засегнати. „Тя е с опасност за живота. Първата и адресна регистрация е в Нови Искър. Жената е родена през 1975 година”, обясни Димитров. Самозапалилата се жена е на около 38-годишна възраст. Това заяви Красимир Димитров от Столична дирекция „Сигурност” за Фокус. Димитров поясни, че състоянието й е тежко, крайниците й са засегнати. „Тя е с опасност за живота. Първата и адресна регистрация е в Нови Искър. Жената е родена през 1975 година”, обясни Димитров.

Търновалийски откри редовна приемна в Пловдив

http://www.cross.bg/turnovaliiiski-georgi-predstavitel-1437993.html

Пловдив /КРОСС/ Пловдивският народен представител от БСП Георги Търновалийски откри днес своята редовна приемна за пловдивчани. Всеки понеделник от 10.00 часа депутатът ще бъде на разположение за въпроси и срещи в Голямата къща, ул. Кръстю Пастухов 18. Желаещите да разговарят с него могат да се запишат предварително на телефон 032/601 887. Георги Търновалийски ще има и изнесени приемни по районни всеки първи понеделник от месеца. За мен е важно да продължа да бъда близо до хората, да чувам тяхното мнение, да отговарям на техните въпроси, твърди народният представител от БСП. Той остана много приятно изненадан тази сутрин от младите хора, с които работеше в предизборната кампания. Те дойдоха без предупреждение в приемната му, за да го поздравят и да му пожелаят ползотворна парламентарна дейност. Техните подаръци - икона на св. Георги, книга и постер със снимки от съвместната им работа, дълбоко развълнуваха депутата. В тази предизборна кампания аз открих едни изключителни млади хора - умни, образовани, амбициозни. За мен ще бъде огромна чест да продължим да се срещаме и заедно да бъдем полезни за политиката и обществото, каза Търновалийски. Младежите споделиха, че искат да учредят студентски дискусионен клуб под егидата на народния представител. Идеята им е в този формат да обсъждат както проблемите, свързани с образованието, така и законодателните инициативи в 43.НС

България на 48-мо място в света по просперитет през 2014 г.

http://econ.bg/Новини/България-на-48-мо-място-в-света-по-просперитет-през-2014-г-_l.a_i.595781_at.1.html

България се нарежда на 48-мо място в света по просперитет през 2014 г. от общо 142 държави. Това показват данните на института Legatum, който издава...

Информационни дни по програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“

http://www.cross.bg/evro-energiya-pomosht-1437992.html

София /КРОСС/ Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) в качеството си на програмен оператор по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия" организира информационни дни за разясняване на условията за кандидатстване по двете отворени грантови схеми и по Фонда за двустранни отношения, финансиран от Програмата. Информационната кампания ще обхване градовете Пловдив, Монтана, Бургас, Варна, Велико Търново и София.Информационният ден в Пловдив ще се проведе на 7 ноември т.г. в хотел „Империал". На 10 ноември т.г. ще бъде разяснителната среща в хотел „Огоста" в Монтана. Предстоят информационни дни в Бургас, Варна, Велико Търново и София, като датите и местата ще бъдат съобщени допълнително. Времето от 10 до 13 ч. на всеки от информационните дни ще бъде посветено на грантова схема „Мерки за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински и държавни сгради и локални отоплителни системи" и „Фонд за двустранни отношения". В програмата са предвидени 7 647 059 евро за реализирането на проекти в тази област. Приоритетни са сгради със социално значение - училища, болници, домове за възрастни хора и т.н. С проектни предложения могат да кандидатстват държавни ведомства и общини. Безвъзмездната финансова помощ ще бъде от 170 000 до 500 000 евро, като за проектите за публични сгради - държавна и общинска собственост, грантът ще покрива до 100% от стойността

Слънчево и до 15° във вторник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404464

През следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. На много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд, предаде Фокус.   В планинските райони ще е слънчево. През следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. На много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд, предаде Фокус. В планинските райони ще е слънчево.

И варненският екарисаж спря работа, чака 3 млн. лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=269511

И варненският екарисаж преустанови работа, потвърди за Topnovini.bg управителят Стефан Капитанов. Считано от днес колите на предприятието няма да извозват мъртви животни. Ще продължи само дейността, произтичаща от договори с клиенти, които плащат за извършените услуги.

Слънце и до 15° във вторник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404442

През следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. На много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд, предаде Фокус.   В планинските райони ще е слънчево. През следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. На много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд, предаде Фокус. В планинските райони ще е слънчево.

Почина Димитър Коклин - майсторът на грима в киното

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404454

Почина Димитър Коклин. Големият майстор на грима си отиде на 76 години, съобщи ploshtadslaveikov.com.
Коклин е създавал чертите на стотици образи в киното, театъра и телевизията. Четката му е превръщала актьорите в герои в над 40 филми и сериали - „А бяхме млади", „Петимата от Моби Дик", „Боянският майстор", „Адаптация", Почина Димитър Коклин. Големият майстор на грима си отиде на 76 години, съобщи ploshtadslaveikov.com. Коклин е създавал чертите на стотици образи в киното, театъра и телевизията. Четката му е превръщала актьорите в герои в над 40 филми и сериали - „А бяхме млади", „Петимата от Моби Дик", „Боянският майстор", „Адаптация",

Почина майсторът на грима в киното Димитър Коклин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404401

Почина Димитър Коклин. Големият майстор на грима си отиде на 76 години, съобщи ploshtadslaveikov.com. Тъжната вест потвърди за Почина Димитър Коклин. Големият майстор на грима си отиде на 76 години, съобщи ploshtadslaveikov.com. Тъжната вест потвърди за "24 часа" PR-ката на "Шоуто на Слави" Боряна Бонева. Коклин е създавал чертите на стотици образи в киното, театъра и телевизията. Четката му е превръщала актьорите в герои в над 40 филми и сериали - „А бяхме млади",

Близначки се запознаха 42 години след раждането си

http://offnews.bg/news/n_1/n_412376.html

Историята на близначките Магдалена Димова и Стефка Вълкова по нищо не отстъпва на холивудските филми. Двете жени се запознали 42 години след раждането си и то благодарение на интернет сайта "Търсим се", който има за цел да открива отдавна загубени роднини и близки. Сестрите се родили в болница в Елхово, а после били осиновени от различни семейства. Магдалена заминала за Добрич, а Стефка заживяла в Търговище. Дълги години близначките не подозирали една за друга.  Един ден Магдалена разбрала от своя съседка, че е осиновена. По-късно осиновителите й признали, че е имала близначка. Магдалена решила, че на всяка цена някой ден ще открие сестра си. Търсенето се оказало низ от надежда, въпроси и лъжи, които обаче я отвели до сестра й. "Бях 14-годишна, когато от злобна съседка разбрах, че съм осиновена. Избягах от нас, вече не знаех коя съм. Бях изгубена, ничия, сама, много сама... Отидох при приятелка, която живееше на квартира, после на нейното село", разказва жената. Тогава все още не подозирала, че има сестра, не знаела дори къде е родена и как се казва биологичната й майка.  Осиновителите на жената я подкрепяли и се отнасяли с разбиране към реакцията й и шока, в който изпаднала. "Майка ми ми помогна да разбера, че нищо страшно не се е случило, аз пак си имах семейството, което ми беше дало възможност за по-добър живот. Бяха ми дали всичко, нежност, семейство. Прибрах се, но в мен остана празнина. Не знаех къде съм родена и кога, не знаех нищо за себе си", разказва Магдалена. Тя разбрала, че има близначка чак на 16-годишна възраст, когато осиновителите й разказали малко повече за това как са я взели.  "Казвала си се Сийка, имаше и още едно бебе, бяхте две, но на нас ни дадоха само теб", споделили осиновителите. През следващите години жената разбрала, че е осиновена от Елхово, опитала се чрез “Искрено и лично” да открие сестра си, но не успяла. Само научила, че на рождената й дата няма родени деца в Елхово - тогава оставените в Сливен и Ямбол ги водели в Елхово. Така, след редица неуспешни опити да намери сестра си, Магдалена случайно попаднала на страницата "Търсим се" и го приела като знак. Свързала се с администратор и търсенето започнало отново. "Беше 1 октомври и видях снимката й, беше тя - моята сестричка! Същата дата на раждане, същото място, от което е осиновена. Поглеждайки очите й нещо ме жегна - бях щастлива, свързах се отново с администратора, поисках връзка с нея. Писах й и гледайки снимките бях сигурна, че е тя. Трябваше само да стигна до края", обяснява жената. Отишла с осиновителката си майка в съда и заедно подали молба за достъп до делото за осиновяване, за да научат дали със сигурност децата са децата са били близначета както и името на биологичната майка. Магдалена споделя, че не е имала затруднения в съда, защото осиновителката й се е съгласила да й помогне. "При мен стана лесно, защото майка ми се съгласи да ми съдейства. Като осиновен нямаш право на информация за биологичните си родители", обяснява жената. От съда казали на Магдалена да се върне с майка си след три дни, за да може да получи желаната индормация. "Предстояха ми три дълги дни. На 22.10. отидохме с майка ми отново в съда, но помолих и една съседка да влезе с нея, защото е болна, притеснява се и понякога не помни. Да, ама не - не пуснаха съседката. Като излезе, разбрах, че не е запомнила нищо, само първото й име - Катя", разказва жената. Магдалена се притеснила, че няма как да разбере със сигурност дали жената от снимката е нейната сестра. Като самотна майка на три деца няма пари да плаща на адвокати, за да научи детайлите около осиновяването си. "Споделих с приятелка и тя ме свърза с адвокат, който без пари свърши работата. Като се прибрах вкъщи, бях много развълнувана и споделих в групата. Там ми помогнаха който с каквото може", споделя Магдалена. След това Магдалена най-сетне успяла да се срещне със сестра си - Стефка Вълкова. Екип на bTV заснел първата среща между двете близначки. Те разказват, че сега се чувстват цели и много щастливи, че са се открили. При срещата Стефка разказала своята история. Тя разбрала, че е осиновена в първи клас от своя съученичка.  "Ако някой ден имаме излишни средства можем и днк тест да си направим , но едва ли ще се случи защото цените са безбожни, но и двете не се нуждаем от друго доказателство, ние се усещаме. Когато се прегърнахме на първата ни среща се почуствах цяла. Това,което ни бяха отнели като са ни разделили се запълни с прегръдката ни", разказва Магдалена за срещата с близначката си. Сайтът "Търси се", благодарение на който близначките се срещнали, настоява за промени в Семейния кодекс и отпадане на “тайната на осиновяването". "Ние осиновените сме единствената група хора в България, на които не им се предоставя правото на информация за притежание на собствени оригинални свидетелства за раждане и идентичност. Защо е забранено за нас, вече възрастни хора, да знаем нашата лична идентичност, произход, фамилна история, родословие, биологични корени и медицинска история", пишат авторите страницата.

38-годишна се самозапали пред президентството

http://www.vesti.bg/novini/38-godishna-se-samozapali-pred-prezidentstvoto-6026488

Жената, която днес се запали пред президентството се казва Лидия П., на 38 години. Тя е в много тежко състояние в "Пирогов", предаде репортер на БГНЕС.

Георги Дерменджиев: Пратиха ме в спецчастите на ВВС, за малко да приключа с футбола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404053

Георги Николов Дерменджиев е роден на 4 януари 1955 г. в Пловдив. Започва кариерата си в кварталните клубове, след което е привлечен в юношите на “Локо” (Пд). След това влиза в казармата и е харесан от “Славия”. С “белите” записва 66 мача в елитната ни група. Става сребърен медалист и носител на купата през 1980 г. Печели една от групите на турнира Георги Николов Дерменджиев е роден на 4 януари 1955 г. в Пловдив. Започва кариерата си в кварталните клубове, след което е привлечен в юношите на “Локо” (Пд). След това влиза в казармата и е харесан от “Славия”. С “белите” записва 66 мача в елитната ни група. Става сребърен медалист и носител на купата през 1980 г. Печели една от групите на турнира

Вижте снимки от самозапалването в София (18+)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404419

Жената, която се самозапали пред президенството, е с много тежки изгаряния. 
Тя е откарана в "Пирогов" в тежко състояние. Там лекарите се борят за живота й.
Мястото на инцидента е оградено, провеждат се следствени действия. Към момента няма данни за мотивите на жената.
Кадрите са от видео на novini. Жената, която се самозапали пред президенството, е с много тежки изгаряния.  Тя е откарана в "Пирогов" в тежко състояние. Там лекарите се борят за живота й. Мястото на инцидента е оградено, провеждат се следствени действия. Към момента няма данни за мотивите на жената. Кадрите са от видео на novini.

Киев ще плати на "Газпром" доставения газ

http://www.cross.bg/kiev-ykraiina-miliarda-1437991.html

/КРОСС/ Киев в най-близко време ще прехвърли по сметките на "Газпром" финанси за предоставяния му газ. Това съобщи министърът на енергетиката на Украйна Юрий Продан, предаде «Гласът на Русия». Русия, Украйна и Европейският съюз в нощта срещу 31 октомври подписаха протокол, фиксиращ споразуменията за зимния газов план. Планът предполага подновяване на доставките на руски газ за Украйна, както и осигуряване на редовен транзит за Европа. Също така, планът предвижда изплащане от страна на Киев до края на годината на $3,1 милиарда от общия дълг $5,3 милиарда, както и купуването на допълнителни обеми газ в предплащане. Москва предоставя на Киев намаление от $100 в сравнение с договорната цена, като по този начин газовата цена за Украйна през ноември-декември ще бъде в размер на $378 за 1000 кубически метра гориво.  

Николина Ангелкова: До края на 2014 г. няма опасност от загуба на средства по ОП „Транспорт“

http://www.moreto.net/novini.php?n=269515

До края на тази година няма опасност от загуба на средства по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 година. Това заяви служебният министър по транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова в интервю за Агенция „Фокус”.

Филмови съкровища пристигат за 28-ата "Киномания"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404354

Гаргантюанско изобилие от филми ще маркира културния живот в София, Варна и Пловдив от 13 до 30 ноември. В тази времева рамка се намества мащабната програма “Киномания”. Тази година световният филмов форум се провежда за 28-и път и ще предложи на публиката над 60 заглавия с разнообразна жанровя, тематична, стилистична и национална принадлежност. Гаргантюанско изобилие от филми ще маркира културния живот в София, Варна и Пловдив от 13 до 30 ноември. В тази времева рамка се намества мащабната програма “Киномания”. Тази година световният филмов форум се провежда за 28-и път и ще предложи на публиката над 60 заглавия с разнообразна жанровя, тематична, стилистична и национална принадлежност.

Пазарджиклия уби свой познат при битова свада

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404397

В Пазарджик е задържан извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Пазарджик.
Около 20.30 часа, вчера, в полицейското управление в областния град постъпил сигнал от местен жител. Той съобщил, че забелязал съседа си да нанася удари на друг човек.
Незабавно към мястото на инцидента били насочени автопатрули. В Пазарджик е задържан извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Пазарджик. Около 20.30 часа, вчера, в полицейското управление в областния град постъпил сигнал от местен жител. Той съобщил, че забелязал съседа си да нанася удари на друг човек. Незабавно към мястото на инцидента били насочени автопатрули.

Вижте шокиращи кадри от самозапалването (18+)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404392

Жената, която се самозапали пред президенството е с много тежки изгаряния. 
Мястото на инцидента е оградено, провеждат се следствени действия. Към момента няма данни за мотивите на жената.
Кадрите са от видео на Жената, която се самозапали пред президенството е с много тежки изгаряния.  Мястото на инцидента е оградено, провеждат се следствени действия. Към момента няма данни за мотивите на жената. Кадрите са от видео на

България - първа по бедност в ЕС

http://www.cross.bg/bulgariya-bednost-fridrih-1437990.html

София /КРОСС/ България е първа по бедност в Европейския съюз. Това показва изследване на Института за икономика и международни отношения, съвместно с фондация "Фридрих Еберт". Данните сочат още, че българите сме застрашени от бедност и социално изключване в Европейския съюз. Като особено тревожен, авторите посочват факта, че една трета от бедните са работещи."Което показва, че работата не е гаранция за стабилно социално положение. Това, което е положително, е, че тази година е намаляло социалното разслоение. България вече не е на второ място, а на пето място по показател. Затова без съмнение роля имат и мерките, които бяха предприети 2014-а година - повишаването на минималната заплата, повишаването на пенсиите, на детските надбавки и други социални плащания", съобщи Пенчо Хубчев от фондация "Фридрих Еберт".Според авторите на проучването относително стабилен остава делът на населението под линията на бедността - около 22 на сто, предаде БНР.

Един час продължават консултациите на Плевнелиев с Патриотичния фронт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404379

Един час продължават консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, предаде „Фокус”. Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред, Един час продължават консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, предаде „Фокус”. Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред,

Бивш шеф на митниците: Сливането не е най-удачното решение

http://www.cross.bg/mitnitzi-miliona-vlivane-1437989.html

/КРОСС/ Бившият директор на агенция "Митници" Асен Асенов каза, че няма спомен от професионалната си биография за такъв голям брой арестувани митничари, както в акцията на пункт "Лесово", при която бяха задържани трийсетина служители на агенция "Митници" с обвинение за рекет."Митническата администрация е една от администрациите с висока степен на риск в областта на корупционните практики и затова действията, които се предприемат в тази област, трябва да са последователни и методични и да не засивяст от конюнктурата... Сливането на митниците и данъчните администрации е стара идея, но не съм видял задълбочена концепция. Един от ключовите аспекти би трябвало да е кои са рисковете, защото на стрес ще бъдат подложени и двете системи. Точният термин трябва да е вливане, защото, по-скоро се предвижда вливане на агенция "Митници" в структурите на НАП. Трудно биха се напасвали двата вида контрол: митническият и данъчният. Митниците изпълняват и много други функции, които не са присъщи на НАП, и затова винаги съм бил противник и продължавам да считам, че това не е най-удачната форма за решаването на проблемите. Ако се погледнат по пера, приходите в "Митници"-те, нещата вървят относително добре и ще бъдат изпълнени бюджетните показатели от 136 милиона. По отношение на акциза, при всички положения акцизът ще е повече с поне стотина милиона", каза Асенов, цитиран от БНР.

Играй и спечели с Actualno.com и „Кутийковците" - 3 етап

http://cinema.actualno.com/Igraj-i-specheli-s-Actualnocom-i-Kutijkovcite---3-etap-news_58359.html

В рамките на четири седмици Actualno.com ви дава уникалния шанс да спечелите oригинални награди от филма „Кутийковците”, който тръгва в кината в България на 7 ное...

Самозапалилата се Лидия няма почти никакъв шанс да оживее

http://crime.actualno.com/Samozapalilata-se-Lidija-njama-pochti-nikakyv-shans-da-ojivee-news_58361.html

Самозапалилата се фотографка Лидия Петрова е с 90% изгаряния, включително на дихателните пътища. Според ръководителя на Клиниката по изгаряния в "Пирогов" проф. Огнян Хаджийски състоянието н...

Спиди АД е с висок ръст на приходите и към края на септември 2014

http://business.actualno.com/Spidi-AD-e-s-visok-ryst-na-prihodite-i-kym-kraja-na-septemvri-2014-news_58363.html

В края на октомври Спиди АД публикува консолидирани данни за деветмесечието на 2014 г. Компанията реализира 54,7 млн. лв. приходи, като постига темпове на ръст от близо 17% на приходите и над 19% в бр...

Отиде си големият Димитър Коклин - гримьорът на Слави Трифонов

http://pik.bg/отиде-си-големият-димитър-коклин---гримьорът-на-слави-трифонов-news245443.html

Отиде си големият Димитър Коклин - гримьорът на Слави Трифонов

Почина Димитър Коклин. Корифеят на грима си отиде от този свят на 76 години. Той е създал чертите на стотици образи в киното, театъра и телевизията. Четката му е превръщала актьорите в герои в над 40 филми и сериали – „А бяхме млади“, „Петимата от Моби Дик“, „Боянският майстор“, „Адаптация“, „Денят не си личи по заранта“, „Маргарит и Маргарита“.

От 2000 до 2006 г. Коклин твори „лица назаем“ в Шоуто на Слави, част е бил и от „Хъшове“ и „Каналето“. „В театъра гримьорът може да работи като скулптор, но в киното трябва да действа като живописец, защото близките планове са безпощадни“, твърди Коклин.

Роден е на 3 септември 1938 г. в София. Баща му е белоемигрант с аристократичен произход. Заселва се е у нас по време на Гражданската война в Русия. Димитър Коклин завършва Техникума за художествени занаяти в София. В Студията за игрални филми се записва на курс за гримьори. След приключването му печели конкурс и остава да работи в киното. Първата му самостоятелна работа е във филма „Веригата“ на Любомир Шарланджиев.

Работи и в Театъра на Българската армия. Заклет левскар.

Мъж от Пазарджик уби свой познат при конфликт на битова основа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404376

В Пазарджик е задържан извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Пазарджик.
Около 20.30 часа, вчера, в полицейското управление в областния град постъпил сигнал от местен жител. Той съобщил, че забелязал съседа си да нанася удари на друг човек.
Незабавно към мястото на инцидента били насочени автопатрули. В Пазарджик е задържан извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Пазарджик. Около 20.30 часа, вчера, в полицейското управление в областния град постъпил сигнал от местен жител. Той съобщил, че забелязал съседа си да нанася удари на друг човек. Незабавно към мястото на инцидента били насочени автопатрули.

Самозапалилата се жена е от Нови Искър, не е отправила предупреждения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404374

Самозапалилата се жена пред президентството преди по-малко от час е 75-ти набор от Нови Искър. Това съобщи шефът на Сектор "Сигурност" към Столична община Красимир Димитров пред "24 часа".  
Жената не е отправила искания към никого, нямало е и Самозапалилата се жена пред президентството преди по-малко от час е 75-ти набор от Нови Искър. Това съобщи шефът на Сектор "Сигурност" към Столична община Красимир Димитров пред "24 часа".   Жената не е отправила искания към никого, нямало е и

Почина прочутият гримьор Димитър Коклин

http://offnews.bg/news/n_1/n_412460.html

Прочутият кино гримьор Димитър Коклин почина на 76 години, съобщи блогът за култура "Площад Славейков". Коклин е художник-гримьор на стотици герои в киното, театъра и телевизията. Работил е за над 40 филма и сериали, сред които „А бяхме млади“, „Петимата от Моби Дик“, „Боянският майстор“, „Адаптация“, „Денят не си личи по заранта“, „Маргарит и Маргарита" и т.н. От 2000 до 2006 година работи в "Шоуто на Слави", където създава визията на много от телевизионните образи в скечовете на предаването. Димитър Коклин е роден на 3 септември 1938 г. в София в семейството на Александър Коклин - белоемигрант от благородно семейство, заселил се в България по време на Гражданската война в Русия (1917-1922). Завършва Техникума за художествени занаяти в София. В Студията за игрални филми се записва на курс за гримьори, като след приключването на обучението печели конкурс и остава да работи като помощник-гримьор. Поклон пред паметта му!

България е лош пример за свободата на медиите

http://www.mediapool.bg/bulgaria-e-losh-primer-za-svobodata-na-mediite-news226736.html

"България е лош пример по отношение на свободата на медиите, а в индекса за свободата на медиите за тази година тя заема 100-но място от 180 държави. Това е най-лошата позиция в Европа и ЕС", каза на пресконференция в София Жерар Чоп – председател на швейцарския офис на международната организация "Репортери без граници".   Пресконференцията бе на тема "Свободата на словото в България - къде сме в Европа? И как да си върнем независимостта?". Тя е част от проекта "Демокрацията е процес", реализиран от фондация "Дарик" с подкрепата на швейцарския "Фонд за партньорство и експертна помощ".   Според Жерар Чоп най-големите пречки пред медийната свобода в страната са голямата концентрация на собствеността в медиите, която е гарнирана с пълна липса на прозрачност по отношение на собствеността. Отделно медиите и отделните журналисти са подложени на силен политически, икономически и търговски натиск. Медиите функционират в среда на постоянна корупция, нездравословна политическа и обществена среда, допълва швейцарският експерт.   "В разговор с български журналисти, те съобщават, че има много цинизъм, много автоцензура и силна липса на надежда. Симптомите не са никак добри. Журналистиката е огледало на обществото, следователно има още много какво да се направи. Дали трябва да се губи надежда и да се примирим – убеден съм, че не бива, нещата могат и ще се подобрят. В това отношение много може да помогне журналистическата солидарност", каза Чоп. Самият той е бил дългогодишен главен редактор на швейцарското обществено радио, а сега е медиен консултант и се занимава с оценка на качеството на швейцарските медии.   Друг участник в пресконференция бе експертът Тереза Ходлер, която е прекарала седем години в Русия след падането на комунизма. Тя признава, че е наистина много трудно за медиите да превключат от комунистическата система на контролирана преса към свободна преса.   "Трудно е, трябва много години, има връщане назад. Елцин приемаше свободата на словото и критиката, за кратко време в средата на 90-те години бе постигнато много високо качество на пресата, бяхме учудени", каза г-жа Ходлер. Тя обаче споделя, че след идването на власт на Владимир Путин свободата на словото си е отишла.   "През първото лято на неговото управление се случи трагедията с подводницата "Курск" в Баренцово море и репортерите, дошли да отразяват, показаха как руските военни отказват чужда помощ, за да спасят хората. Само след няколко месеца независимата телевизия НТВ беше затворена, собственикът ѝ бе пратен в затвора, а след това – принуден да отиде в чужбина. Останаха някои независими медии, като "Независимая газета", но те са малко на брой, малки и оцеляват трудно. Над 20 журналисти са убити в този период, една от тях е Политковская", коментира Ходлер.   Според нея проблемите в България не са толкова тежки, колкото в Русия, но има някои сходства.   Журналистът Асен Йорданов от "Биволъ" напомни, че след влизането на България в ЕС е започнал организиран процес на изкупуване и монополизиране на медии. "Процесът беше финансиран от една конкретна банка, която в момента се срива и предизвика криза", каза Йорданов.   По думите му това е илюстрация за пагубните порочни процеси, които протичат в българското общество. "Сега обаче нещата са много по-ясни вследствие на тежкия провал на КТБ и публичната информация за това. В битката за свобода на словото България няма да получи помощ от управляващите, в продължение на години те демонстрират само стремеж за овладяване и пресиране на медиите", каза той.

Корадо-България АД атакува борсата, за да финансира инвестициите си

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/korado-bylgariia-ad-atakuva-borsata-za-da-finansira-investiciite-si-183061/

За деветмесечието приходите на производителя на отоплителна техника растат с 13,4%, а нетната печалба - с 11,8% на годишна база

Намериха тялото на последната жертва от "Коста Конкордия"

http://www.cross.bg/konkordiya-kosta-zhertva-1437988.html

/КРОСС/ Откриха тялото и на последната, 32-ра жертва от трагичната катастрофа с круизния кораб "Коста Конкордия", съобщава Repubblica.it. Трупът е на индиеца Расел Ребело. Той е работил в ресторанта на борда на кораба. Тялото му е намерено в една от кабините на лайнера, разположена на осмата пауба. Лайнерът "Коста Конкордия" се разби край бреговете на остров Джилио през януари 2012 година. При инцидента загинаха 32-ма души.

Заловиха трима пласьори на амфетамини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269509

На 31 октомври при провеждане на специализирана полицейска операция по линия на предотвратяване на разпространението на наркотични вещества, при провеждане на оперативно – издирвателни дейности са задържани трима мъже от гр. Варна.

Асенов: Обединение на НАП и Агенция "Митници" крие големи рискове

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/asenov-obedinenie-na-nap-i-agenciia-mitnici-krie-golemi-riskove-183063/

Ограничаването на корупцията в митниците става след последователни и методични действия, смята бившият директор на Агенция "Митници"

Погребват утре заклания видинчанин

http://pik.bg/погребват-утре-заклания-видинчанин-news245442.html

Погребват утре заклания видинчанин

Утре ще бъде погребението на 34-годишния Иван Ганев, който бе заклан в заведение във Видин в петък, пише "Конкурент".

Мъжът загина, след като бе наръган с нож по време на свада със своя приятел и селски Пламен Ц. Те се познавали от дълги години, тъй като са от едно и също село – Дружба. По неофициална информация имали и общ бизнес с дърводобив. Двамата мъже редовно били засичани на маса да ядат и пият.

Какъв е мотивът на 40-годишният Пламен Ц. да извади нож и да го наръга смъртоносно в гърдите все още не е ясно.

Откриха тялото на последната жертва на "Коста Конкордия"

http://www.vesti.bg/novini/otkriha-tialoto-na-poslednata-zhertva-na-kosta-konkordiia-6026486

Тялото на последната жертва при потъването на кораба "Коста Конкордия" беше открито на борда на кораба, който е в процес на унищожаване в пристанищния град Генуа, съобщиха италианските власти.

Един час продължават консултациите на президента с Патриотичния фронт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404355

Един час продължават консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, предаде „Фокус”. Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред, Един час продължават консултациите при държавния глава с парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”, предаде „Фокус”. Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов от „Патриотичния фронт” обсъждат с президента Росен Плевнелиев задачи и реформи, които са на дневен ред,

Самозапалилата се е от Нови Искър, не отправила предупреждения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404350

Самозапалилата се жена пред президентството преди по-малко от час е 75 набор от Нови Искър. Това съобщи за Самозапалилата се жена пред президентството преди по-малко от час е 75 набор от Нови Искър. Това съобщи за "24 часа" шефът на Сектор "Сигурност" към Столична община Красимир Димитров. Жената не е отправила искания към никого, нямало е и

Запалилата се е 39-годишната фотографка Лидия! Борят се за живота ѝ!

http://www.bnews.bg/article-120771

Самозапалилата се пред президентството е 39-годишната фотографка Лидия Петрова.

Зет пали тъща със скара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404339

Зет събори умишлено на пода електрическа скара и запали жилището на тъща си, съобщи ОД на МВР - Хасково.
Инцидентът станал в село Поповец през уикенда.
30-годишният мъж побеснял след скандал с майката на съпругата си, в чийто имот живеел.
Зет събори умишлено на пода електрическа скара и запали жилището на тъща си, съобщи ОД на МВР - Хасково. Инцидентът станал в село Поповец през уикенда. 30-годишният мъж побеснял след скандал с майката на съпругата си, в чийто имот живеел. "Оставих уреда включен в стаята и избягах", признал след издирването му извършителят.

Фандъкова: Спестихме 800 000 лева от проекта на ОП „Регионално развитие"

http://pik.bg/фандъкова-спестихме-800-000-лева-от-проекта-на-оп-„регионално-развитие-news245438.html

Фандъкова: Спестихме 800 000 лева от проекта на ОП „Регионално развитие"

Успяхме да спестим 800 000 лева от проекта на ОП „Регионално развитие" - „Технологично обновление и ремонт” на СБАЛОЗ. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на посещение в Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания ЕООД, град София, съобщи „Фокус”.

„Проектът е на стойност около 5 600 000 лева. След провеждането на процедурите спестихме тези средства и сега имаме желание, ако позволяващия орган разреши, да санираме с тях сградата. Санирането на сградата има значение, както за външния й вид, така и за енергийната й ефективност”, разясни Фандъкова.

Кметът на Столична община допълни, че в болницата се изгражда и информационна система, която ще приема в реално време резултатите и директно може да ги изпрати навсякъде по света за консултации. „Информационната система е изключително важна, защото отделяме много средства, за да правим различни консултации. Сега можем да изпратим резултатите навсякъде по света и то без да пътуват хората, тъй като сме в онкологична болница най-важното е да има превенция”, допълни кметът на Столична община.

Самозапалилата се е в "Пирогов", борят се за живота й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404335

Жената, която преди минути се запали край фонтана пред президентството, е с опасност за живота, има дълбоко и обширно изгаряне. Пламъците са обгорили главата, лицето, ръцете и краката й, съобщиха за „Труд“ от „Пирогов“.
Жената е вдишала и пушечни газове. В момента пациентката е в шокова зала и е на изкуствено дишане. Екипът на проф. Жената, която преди минути се запали край фонтана пред президентството, е с опасност за живота, има дълбоко и обширно изгаряне. Пламъците са обгорили главата, лицето, ръцете и краката й, съобщиха за „Труд“ от „Пирогов“. Жената е вдишала и пушечни газове. В момента пациентката е в шокова зала и е на изкуствено дишане. Екипът на проф.

Заврян зет пали къщата на тъщата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4404341


Заврян зет подпали къщата на тъщата си в хасковското село Поповец, съобщиха от полицията.
30-годишнят мъж впоследствие е издирен и задържан от полицията. Пред служителите на реда той признал веднага за стореното. "Скарахме се с майката на жена ми. Включих електрическа скара в една от стаите, обърнах я на пода и напуснах жилището", Заврян зет подпали къщата на тъщата си в хасковското село Поповец, съобщиха от полицията. 30-годишнят мъж впоследствие е издирен и задържан от полицията. Пред служителите на реда той признал веднага за стореното. "Скарахме се с майката на жена ми. Включих електрическа скара в една от стаите, обърнах я на пода и напуснах жилището",

Циганчета от Пазарджик снимат обезглавяване в джамия

http://frognews.bg/news_79420/

Сдружението "Дружба-Родина" алармира за разпространен в интернет клип, в който деца от ромския квартал в Пазарджик имитират обезглавяване на свой връстник с цялата символика на "Ислямска държава", съобщи БНР.

Политолог пред Фрог: Премиерът Радан Кънев е обида за РБ

http://frognews.bg/news_79421/

Радан Кънев не е изявявал желание да е министър-председател. Посочването му за такъв не е част от добрия политически бон тон. Не го приемам като нещо сериозно. Абсурдно е. Спрягането му за този пост е игра на нерви, коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски.

Опасно! Ракията от казани – пълна с тежки метали!

http://www.bnews.bg/article-120769

Ако костилките не са отстранени при варенето, отделят отровна киселина.

Новата протестна лява партия на Испания се очертава като първа политическа сила

http://www.mediapool.bg/novata-protestna-lyava-partiya-na-ispaniya-se-ochertava-kato-parva-politicheska-sila-news226735.html

Създадената преди десет месеца протестна лява партия "Подемос" се оформя като първа политическа сила в Испания една година преди националните избори. Това показва социологическо проучване, публикувано в неделя. Възходът на "Подемос" разклаща двупартийната система, която доминира в Испания след възстановяването на демокрацията там през 1970-те години, отбелязва EurActiv. "Подемос" ("Ние можем"), оглавявана от 36-годишния лектор по политически науки Пабло Иглесиас, води кампания, насочена срещу съществуващия политически модел, като издига несвързани с него млади кандидати и включва протестното движение Indignado, което окупира испанските площади преди три години. Нарастващата популярност на новата лява формация засилва натиска спрямо управляващата Народна партия и опозиционната социалистическа партия, чиято главна грижа сега са искането на Каталуния за независимост, корупцията в техните редици и тежкото състояние на икономиката. Последното проучване на Metroscopia poll, публикувано от "Ел Паис", за пръв път показва, че "Подемос" може да спечели парламентарните избори. Ако изборите бяха сега, партията би получила 27.7% от гласовете, докато социалистите се подреждат втори с 26.2%, а управляващата Народна партия излиза трета с 20.7%. На изборите за Европейски парламент, проведени през май т.г., "Подемос" успя да спечели 5 места, след като за нея гласуваха 1.2 милиона избиратели. Социалистите се класираха втори, като и те, и дасноцентристката Народна партия изгубиха гласове в сравнение с вота през 2009 г.

Виртуален офис за технологичен трансфер насърчава иновациите и дигиталното предприемачество

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4404337

Порталът е част от Офис за технологичен трансфер в сектора на информационните технологии, разработен от БАИТ
Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) откри Офис за технологичен трансфер, разработен в изпълнение на проект № BG161PO003-1.2.02-0051-C0001 “Създаване на национален офис за технологичен трансфер в сектора на информационните Порталът е част от Офис за технологичен трансфер в сектора на информационните технологии, разработен от БАИТ Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) откри Офис за технологичен трансфер, разработен в изпълнение на проект № BG161PO003-1.2.02-0051-C0001 “Създаване на национален офис за технологичен трансфер в сектора на информационните

БНР даде старт на кампанията „Деца пеят за деца“

http://www.cross.bg/peyat-detza-detza-1437986.html

София /КРОСС/ Музиката има магическата сила да лекува. С това убеждение БНР даде старт на благотворителната кампания „Деца пеят за деца". Вокална група „Радиодеца" с диригент Илина Тодорова гостува в Детската клиника на Александровска болница, за да поздрави с песен връстниците си в болничното заведение и да им подари надежда и своята музика - песните от последния си диск „Деца пеят за деца". Най-новото издание на Музикална къща БНР излиза в навечерието на 80-годишнината на обществената медия. „По време на нашите концерти децата-домакини ще изработват рисунки, картички и играчки, които ще бъдат събрани и показани в благотворителна изложба", разказва диригентката Илина Тодорова. „Изработените творби ще могат да бъдат закупени, а събраните средства ще бъдат дарени на болнично заведение по предложение на партньорите ни от Столична община". Компактдискът „Деца пеят за деца" е своеобразен музикален букет, в който има както популярни песни, с които са израснали поколения българи, така и съвсем нова продукция. Малчуганите ще се насладят на новата версия на „Зайченцето бяло" - създадена от Кристиян Бояджиев, на песни като „Бабке мила" и „Златна есен" от репертоара на Гюрга Пинджурова, на великденски и коледни мелодии от началото на 20 век, както и на по-нови композиции от Владимир Джамбазов, Дора Драганова, Ангел Котев

ТЕЦ „Сливен“ спира да работи заради липса на средства

http://econ.bg/Новини/ТЕЦ-Сливен-спира-да-работи-заради-липса-на-средства_l.a_i.595849_at.1.html

ТЕЦ „Сливен“ ще спре работа, след като към момента разполага с въглища за още два до три дни и в същото време няма достатъчно средства за...

Жена се самозапали пред президентството

http://www.moreto.net/novini.php?n=269510

Жена се запали около 14.45 часа пред президентството. Все още не може да се уточни самоличността й. Тя е настанена в шокова зала на „Пирогов” в тежко състояние. В Столична община не е имало известие за протест и подобни крайни намерения.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване