Бащата на изчезналия в планината Мехмед: Не е облечен да преживее студеното време

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941646

Бащата на изчезналия Мехмед разказа пред камерата на bTV, че само 5 минути след като тръгнал сина му, поели и те, но той вече бил изчезнал. „Хората претърсиха крачка по крачка района, дойдоха полицаи с кучета, дойдоха полицаи от Банско и София, за да помагат, благодарен съм им”, каза човекът.
Той не може да си обясни изчезването на Мехмед,
Бащата на изчезналия Мехмед разказа пред камерата на bTV, че само 5 минути след като тръгнал сина му, поели и те, но той вече бил изчезнал. „Хората претърсиха крачка по крачка района, дойдоха полицаи с кучета, дойдоха полицаи от Банско и София, за да помагат, благодарен съм им”, каза човекът. Той не може да си обясни изчезването на Мехмед,

ТИР с турска регистрация прегази човек в Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941636

ТИР е премазал човек на бул.
ТИР е премазал човек на бул. "България" в Русе, срещу бензиностанция “Лукойл”. Сигналът за трагедията е постъпил в 07:32 часа тази сутрин, съобщиха от ОД на МВР-Русе, цитирани от "Фокус". На местопроизшествието са изпратени полицейски екипи, а впоследствие и дежурна оперативна група за извършване на оглед на мястото на инцидента.

Терористи взривиха газовата алтернатива на ЕС и България

http://www.moreto.net/novini.php?n=299516

Взривиха газопровода Баку-Тбилиси-Ерзерум, по който в бъдеще трябва да потече азерският газ от находищата в Каспийско море по "Южния газов коридор" за страните от Европейския съюз, включително за България. Отсечката е ключова за енергийната сигурност на ЕС и без нея не е възможно каквото и да било снабдяване с алтернативно "синьо гориво".

Папирус от жена Иисусова разтърси учени

http://frognews.bg/news_96677/Papirus-ot-jena-Iisusova-raztarsi-ucheni/

Учени от САЩ обявиха резултатите от изплезване на парче папирус с размер 4 на 8 сантиметра, на който има коптски текст (езикът на християните в Египет). Разчетени са няколко фрагмента „Тя може да ме последва...", "...заради това живея с нея", "И рече Иисус: това е жената моя".

Дончев: Коалиционното партньорство ще се спазва трудно на изборите

http://frognews.bg/news_96672/Donchev-Koalitsionnoto-partnjorstvo-shte-se-spazva-trudno-na-izborite/

Ще бъде трудно на местните избори да спазваме коалиционното партньорство от правителството. На местния вот нещата са малко по-трудни. Там трябва да се намери подходящия кандидат, който да убеди избирателите, че е най-добрата кандидатура. ГЕРБ ще яви самостоятелно на тези избори.Това каза пред камерите на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

До Кмета

http://www.zapernik.com/obshtestvo/do-kmeta_39689/

Вече един месец това сметище стои на Тева зад блок 65, фирмата която отговаря за почистването се прави че боклука го няма, не стига че на 10 входа има само 3 строшени контейнерчрта които преливат почти винаги, не стига че има цяла глутница помяри разнасящи боклук, ами и няма кой да...

Продължава

Веселин Топалов записа нова победа на турнира в Сейнт Луис

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/25/2596748_veselin_topalov_zapisa_nova_pobeda_na_turnira_v_seint/?ref=rss


Българският гросмайстор Веселин Топалов продължи доброто си представяне на силния турнир Сейнт Луис, след като записа втора поредна победа.

Топалов се наложи над представителя на домакините Хикару Накамура, а в първия кръг победи и световния шампион Магнус Карлсен.

В днешната партия българинът игра с белите фигури във вариант "Берлинска стена" в Испанска партия и получи леко предимство още след дебюта, което в течение на партията успя да увеличи и в крайна сметка да...

Дянков: С Борисов си говорим от време на време и то само за Гърция

http://pik.bg/дянков-с-борисов-си-говорим-от-време-на-време-и-то-само-за-гърция-news388038.html

Дянков: С Борисов си говорим от време на време и то само за Гърция

"Гърция навлиза в поредния етап на отрезвяване. След идването на власт на СИРИЗА имаше едно опиянение, че от криза може да се излезе без да си плащаш задълженията и като се опълчиш на Европейската комисия. Това не стана. Пред Гърция има трудни години. Начинът за излизане от криза е само един - намаляване на разходите." Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков.

"Настоящият план за спасяването на Гърция е временен. От икономическа гледна точка той е неизпълним. Този план беше създаден, за да се успокоят нещата политически. Гърците трябва да решат фискалната тема и по-точно, как да се балансират приходите и разходите. Сега ще има избори, ще дойде ново правителство и ще каже: Не сме съгласни с настоящия план. Искаме да преговаряме за нов", прогнозира Дянков.

"В България най-голямата корупция е в сектор енергетика. Там положението е сходно с това с Гърция. Системата е във фалит. В енергетиката всичко трябва да се започне наново. В Световната банка се научих на едно нещо - никога да не се срещам сам и единично с никого. Така правех и като министър. Никога не съм срещал сам с различни бизнесмени или групи. С мен винаги е имало трети човек от министерството. Това спомага да се избегнат неудобни теми и въпроси. В момента за България най-важно е да се повиши събираемостта на данъците. Тя се срина в периода 2013 - 2014 година. Може да се мисли за политика за различни ставки на ДДС, но аз не мисля, че това ще е полезно, каза още той. Не мисля, че вчерашния ден е началото на нова световна финансова криза. Този срив на китайския юан показва, че китайската икономика вече няма да е водеща. Нейното значение ще се намали. В последните 8-10 години Китай отговаряше за 80% от световния икономически растеж. Сега всички се питат, кой ще покрие този растеж? Аз искрено се надявам това да е Европа. Мисля, че юанът ще се върне на по-високи нива", заключи Дянков.

"Темата за горивата е сложна. Приказките на премиера и правителство ще дадат ефект, но той ще е краткосрочен. Ние с Ваньо Танов сме я повели тази битка още от 2011 година. Нещата сега приличат на тези от 2011-2012, защото правителството на Пламен Орешарски премахна всички полезни неща, които ние направихме. Сега правителството повтаря тези мерки, защото те се оказаха полезни. От време на време си говорим с Бойко Борисов и то само за чуждестранните икономики. Основна тема е Гърция", разкри Дянков.

Митов: Голяма част от мигрантите не са бежанци (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_550417.html

"Голяма част от хората, които и в момента вървят по различни пътища към Западна Европа не са бежанци, а икономически емигранти." Това каза в студиото на bTV Даниел Митов. Според него, различните групи хора трябва да бъдат третирани различно, а самият проблем трябва да бъде разгледан от ЕС, защото това не е проблем само на балканските държави. „Европа трудно ще удържи на подобен натиск от човешки вълни, трябва да има обща европейска политика за ситуацията. А съществува и потенциална опасност сред потока от хора да влязат и терористи”, допълни министърът. Той посочи, че напоследък маршрутът през Балканите е предпочитан от бежанци и емигранти, затова и България взима адекватни мерки за охраната на границите си. „Миграционният поток е насочен на Запад и на Север и никой няма полза да преминава добре охранявана граница като нашата”, смята Митов. Според него, целта на бежанците и мигрантите не е България и затова засега ни заобикалят. „В рамките на Европейския съюз всеки трябва да си изпълнява задълженията и да не прехвърля своите ангажименти към други”, допълни външният ни министър. Като решение на проблема той посочи унищожаването на "Ислямска държава" и спирането на военните действия в Близкия Изток. "За пръв път проведохме среща на външни министри от България, Македония и Албания и приехме обща Декларация", разказа Митов за посещението си в Скопие вчера. Според него, вече и официално са успокоени македонците за своята териториална цялост.

Преглед на варненския печат - 25 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=299490

„След семейна свада: 57-годишен мъж застреля зет си със законен револвер”, е водещо заглавие за вестник „Черно море”. Криминалната тема продължава с подробности на четвърта страница на регионалното печатно издание. 57-годишен мъж от София застреля зет си в неделя вечерта в местността Кабакум край Варна.

Пернишка "идилия"! Мъж преби до безсъзнание приятелката си на рождения си ден

http://petel.bg/Pernishka-idiliya--Mazh-prebi-do-bezsaznanie-priyatelkata-si-na-rozhdeniya-si-den__124355

снимка: БулФото, архив Мъж преби до безсъзнание приятелката си на връх рождения си ден. Драмата се развила в пернишкото село Дивотино,...

Ексклузивно от последните минути! Изчезналият край Белмекен Мехмед е открит мъртъв!

http://petel.bg/Ekskluzivno-ot-poslednite-minuti--Izcheznaliyat-kray-Belmeken-Mehmed-e-otkrit-martav-__124353

снимка: БулФото, архив*снимката е илюстративна 21-годишният Мехмед Али, който изчезна в събота в района на Белмекен, е бил открит мъртъв,...

ГЕРБ се регистрира първа за местните избори

http://www.mediapool.bg/gerb-se-registrira-parva-za-mestnite-izbori-news238379.html

ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия за предстоящите местни избори, след като нейни активисти дежуриха дни наред пред входа на изборната администрация, Документите и необходимите подписи за регистрация бяха внесени в ЦИК от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. ”ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа”, каза Цветанов. Той каза, че партията има информация, че  по места има допълнителни договорки между диаметрално противоположни партии, обединявайки се срещу ГЕРБ. Според Цветанов не може ГЕРБ да бъде обвинявана в сътрудничество с ДПС. ”Много са партиите и неправителствените организации, които подкрепят кметове на ГЕРБ за втори мандат”, каза още той. Очаквайте подробности.

На места ГЕРБ и РБ ще се явят заедно на местните избори

http://www.mediapool.bg/na-mesta-gerb-i-rb-shte-se-yavyat-zaedno-na-mestnite-izbori-news238379.html

ГЕРБ и Реформаторският блок ще се явят на 7-8 места заедно на местните избори още на първи тур. Това стана ясно в понеделник от думите на председателя на предизборния щаб на Борисовата партия - Цветан Цветанов. Информацията идва на фона на поредица твърдения пред последните месеци от страна на ГЕРБ, че партньорства с други партии са възможни само на евентуални балотажи по места.   "Единственият областен град, в който ще се получи такава симбиоза, е Кюстендил. И ние заставаме твърдо зад Петър Паунов", заяви Цветанов в понеделник при внасянето на документи в Централната избирателна комисия за регистрация в местния вот.   Според Цветанов политическият модел в Кюстендил е успешен. Той посочи, че всяка от партиите иска да постигне някаква идентичност и резултат, който да бъде отчетен на края на изборния процес.   Той съобщи още, че кметовете на Ивайловград - Диана Овчарова - и на сатовчанското село Плетена Румен Арнаудов ще бъдат издигнати от ГЕРБ за втори мандат, въпреки медийните разследвания за незаконни кариери в общините им и сериозните съмнения за конфликт на интереси.   Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че партията ще се бори за гласовете на всички избиратели, докато "диаметрално противоположни партии” се обединяват срещу управляващите. По този повод бившият силов министър посочи, че подкрепеният и от ГЕРБ, и от ДПС Николай Грозев (Нова Загора) има изключително успешни два мандата и се очаква да бъде подкрепен и от други политически сили и граждански организации.   Цветанов не пропусна да сподели информацията, получена в предизборния щаб, че в Борино (Смолянско) Реформаторският блок ще подкрепи кандидат-кмета на ДПС. Той изрази съжаление, че липсва "активна и конструктивна опозиция" в лицето на БСП.   Като цел за вота ексминистърът си постави ГЕРБ да овладее оста Враца–Монтана–Видин и "да разбием монопола в Кърджали” с 2-3 кмета на общини. Амбициите на партията са да има победа в 16 до 18 областни центрове, над 100 кмета и над 1700 общински съветници, уточни още той.   ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати, коментира още Цветанов. "Това са девет години неуморен труд на всички кметове, общински съветници, депутати и министри, които са били част от управлението на ГЕРБ и са участвали активно в политическия живот през последните години", заяви той. Цветан Цветанов посочи, че традиционно за последните два избора за парламент ГЕРБ е имала над един милион гласоподаватели. "Надявам се, че в тези местни избори с нашите кандидати отново ще имаме над един милиона гласоподаватели. Смятам, че това е една висока оценка за това, което се случва", коментира той. Според него "всичко това, което е било осъществено като политика в София от 2005 г., е направило столицата "неузнаваемо красива".   От ГЕРБ са внесли 9999 подписа по указанията на ЦИК, но за четири дни били събрани над 32 000 подписа, отчете Цветанов.

Ваканцията на море двойно по-евтина

http://econ.bg/Новини/Ваканцията-на-море-двойно-по-евтина_l.a_i.693003_at.1.html

Летният туристически сезон у нас вече започна да си отива. Но пък това не означава, че е свършил. Традиционно това се случва между 15 и 30 септември,...

Вин Дизел отново става Ксандър Кейдж

http://www.cross.bg/keiidzh-dizel-trite-1478365.html

/КРОСС/ Американският актьор Вин Дизел отново ще влезе в образа на фена на екстремни спортове Ксандър Кейдж от „Трите Хикса". Новината бе съобщена лично от него в Instagram. „Докато снимахме „Трите Хикса" на снимачната площадка ме наричаха Еър Дизел. Дойде време да се завърна в него. Снимките започват през декември във Филипините."International Business Times предполага, че със сценария на лентата, озаглавена „Трите Хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж", ще се заемат Джон Д. Бранкато и Майкъл Ферис, които работиха по "Терминатор: Спасение". Припомняме, че Дизел на участва във втория филм от поредицата, а отстъпи мястото си на Айс Кюб. Но очевидно желанието му да изиграе отново лошото момче Кейдж, вербувано да работи за правителството, го е подтикнало да прокара проекта пред шефовете на Сони.

Хубавите дини свършиха заради горещото и сухо лято

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4940618

Тази година българските дини поставиха два рекорда - по бързо зреене и по захарност. Заради жаркото слънце, което изненада дори синоптиците, любениците се търкулнаха по пазарите още в средата на юли.
Това си обсъждаха производители на празника на динята в шуменското село Салманово. То е известно като Столицата на дините и за 28-и път производители
Тази година българските дини поставиха два рекорда - по бързо зреене и по захарност. Заради жаркото слънце, което изненада дори синоптиците, любениците се търкулнаха по пазарите още в средата на юли. Това си обсъждаха производители на празника на динята в шуменското село Салманово. То е известно като Столицата на дините и за 28-и път производители

Откриха мъртъв загубилия се в Рила младеж

http://society.actualno.com/Otkriha-myrtyv-zagubilija-se-v-Rila-mladej-news_491789.html

21-годишния Мехмед от село Света Петка е открит мъртъв. Това са съобщили от района на издирването, предаде bTV. Той е бил открит от местни хора, които са се включили в търсенето. Причината за смъртта му все още не е ясна, допълват от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. Припомняме, че през предните три дни на спасителната операция група от 9 планински спасители и 6 кучета, разпределени в три отряда от Банско, Разлог и Добринище, продължиха издирвателните дейности до смрачаване. Екип

Борисов се надява да влезем в енергийния сектор на Туркменистан

http://business.actualno.com/Borisov-se-nadjava-da-vlezem-v-energijnija-sektor-na-Turkmenistan-news_491782.html

Енергетика и инфраструктура - това бяха основните теми на разговор между премиера Бойко Борисов и президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов по време на посещението на Борисов в азиатската държава, съобщават от правителствената информационна служба. Българският министър-председател изрази интерес към възможностите за участие на български компании в проучването и добива на нефт и природен газ, както и в изграждането и техническото обслужване на електроенергийната, газова и нефтената ин

Преглед на печата, вторник, 25 август

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-вторник-25-август_l.a_i.693002_at.1.html

Рекорд в приходите от осигуровки от 4 г. Приходите от осигуровки, постъпили до края на юни в НОИ, са 2.332 млрд. лв. - най-високото ниво от...

ГЕРБ отново първи в регистрацията за изборите на 25 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941601

Председателят на ПП ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб Цветан Цветанов регистрира партията в централната избирателна комисия точно в 9 сутринта. Изборите на 25 октомври са за общински съветници и кметове. Цветанов бе в очевидно шеговито настроение и заяви, че очаква поредната победа.   Според Цветанов целта на тези избори е ПП ГЕРБ да победи в
Председателят на ПП ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб Цветан Цветанов регистрира партията в централната избирателна комисия точно в 9 сутринта. Изборите на 25 октомври са за общински съветници и кметове. Цветанов бе в очевидно шеговито настроение и заяви, че очаква поредната победа.  Според Цветанов целта на тези избори е ПП ГЕРБ да победи в

Терористи взривиха газовата алтернатива на ЕС и България

http://svetoven.pogled.info/news/67100/Teroristi-vzriviha-gazovata-alternativa-na-ES-i-Balgariya

/Поглед.инфо/ Взривиха газопровода Баку-Тбилиси-Ерзерум, по който в бъдеще трябва да потече азерският газ от находищата в Каспийско море по "Южния газов коридор" за страните от Европейския съюз, включително за България. Отсечката е ключова за енергийната сигурност на ЕС и без нея не е възможно каквото и да било снабдяване с алтернативно "синьо гориво".

Германски медии: Путин се “помирява” с българите, съживява “Южен поток”

http://www.cross.bg/potok-bulgariya-pytin-1478364.html

/КРОСС/ Изразеното от руския президент Владимир Путин желание за продължаване на съвместните проекти с България дава надежда, че газопроводът „Южен поток", който Русия изостави миналата година, може да бъде реализиран. Това коментираха в понеделник германски медии, цитирани от "Спутник". Deutsche Welle отбелязва, че изявлението на Путин, което бе направено по време на посещението му в Крим, е прието от България като „ясен знак за помирение" и „напълно нов тон в двустранните отношения". „Мнозина в България се надяват, че „Южен поток" ще бъде съживен", коментира още Deutsche Welle.  

Бургаски музикални празници продължават с „Травиата” и „Набуко”

http://www.cross.bg/pyblikata-opera-nabyko-1478363.html

Бургас /КРОСС/ Програмата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров" 2015 продължава с две изключително силни заглавия - оперите „Травиата" и „Набуко". На 26 август красивата куртизанка Виолета Валери ще направи зрителите в Летния театър съпричастни на искрената й, но обречена любов към младия Алфред Жермон. Благодарение на различната режисура и сценография, публиката ще види една позната история, но с много по-силен заряд. Режисьор на представлението е директорът на Държавна опера - Бургас Александър Текелиев, а декорите и костюмите са дело на известния румънски сценограф Каталин Арборе. Премиерата на „Травиата" бе на 19 юни в залата на Операта и обра овациите на публиката. Сега пред екипа на маестро Текелиев стои предизвикателството да построи мащабните огледални декори на сцената на Летния театър.„Te ще бъдат издигнати преди самото представление и ще впечатлят публиката със своя замисъл", заявява Александър Текелиев.В ролите на безпътната Виолета и възлюбения й Алфред ще видим Веселина Василева и Даниел Дамянов. Жорж Жермон, бащата на Алфред, ще бъде изпълнен от Марян Йованоски. Диригент на представлението е Иван Кожухаров, а на хора Невена Михайлова. Концертмайстор е Йордан Ковачев. Хореографията е дело на примабалерината на Операта Галина Калчева. „Травиата" ще се играе тази сряда, 26 август, от 20:30 часа

Бургаски музикални празници продължават с „Травиата” и „Набуко”

http://www.cross.bg/pyblikata-zhylieta-opera-1478363.html

Бургас /КРОСС/ Програмата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров" 2015 продължава с две изключително силни заглавия - оперите „Травиата" и „Набуко". На 26 август красивата куртизанка Виолета Валери ще направи зрителите в Летния театър съпричастни на искрената й, но обречена любов към младия Алфред Жермон. Благодарение на различната режисура и сценография, публиката ще види една позната история, но с много по-силен заряд. Режисьор на представлението е директорът на Държавна опера - Бургас Александър Текелиев, а декорите и костюмите са дело на известния румънски сценограф Каталин Арборе. Премиерата на „Травиата" бе на 19 юни в залата на Операта и обра овациите на публиката. Сега пред екипа на маестро Текелиев стои предизвикателството да построи мащабните огледални декори на сцената на Летния театър.„Te ще бъдат издигнати преди самото представление и ще впечатлят публиката със своя замисъл", заявява Александър Текелиев.В ролите на безпътната Виолета и възлюбения й Алфред ще видим Веселина Василева и Даниел Дамянов. Жорж Жермон, бащата на Алфред, ще бъде изпълнен от Марян Йованоски. Диригент на представлението е Иван Кожухаров, а на хора Невена Михайлова. Концертмайстор е Йордан Ковачев. Хореографията е дело на примабалерината на Операта Галина Калчева. „Травиата" ще се играе тази сряда, 26 август, от 20:30 часа

Вечерен час в Севлиево за малолетните?

http://www.cross.bg/sevlievo-obshtestveniya-obshtina-1478362.html

/КРОСС/ Забранява се пребиваването извън домовете на лица под 14 години без придружител - пълнолетно лице, след 20:00 часа, съобщава вестник "100 вести". Според изданието това е едно от предложенията на Община Севлиево за промени в Наредбата за обществения ред, с която се цели да се засили контролът по осигуряване на реда и спокойствието на севлиевци.„Причините, които налагат приемането на предложените промени в „Наредба № 1 за обществения ред в Община Севлиево", са множеството случаи на реално смущаване спокойствието на гражданите чрез редица нарушения на обществения ред посредством силна музика без повод или при чествания на лични и семейни тържества в частни имоти или на публични места в близост до жилищни сгради", коментира мотивите кметът д-р Иван Иванов.

Предсрочните избори в Турция ще бъдат най-вероятно на 1 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=299507

В Турция ще се проведат предсрочни парламентарни избори, стана ясно след среща на президента Реджеп Ердоган с председателя на парламента Исмет Йълмъз. Вероятната дата за вота е 1 ноември. До изборите се стигна, след като премиерът Ахмет Давутоглу не съумя да договори правителство с останалите парламентарно представени партии.

Пилотът Джъстин Уилсън почина, без да дойде в съзнание

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/25/2596718_pilotut_djustin_uilsun_pochina_bez_da_doide_v_suznanie/?ref=rss


Бившият пилот от Формула 1 Джъстин Уилсън почина, без да дойде в съзнание, вследствие на травмите си от катастрофата в състезание от сериите Индикар в неделя.

37-годишният пилот беше улучен от част от болида на Сейдж Карам. Американецът водеше, когато се блъсна в оградата. Парчета от болида му се разхвърчаха във въздуха и едно от тях падна върху главата на Уилсън, който загуби контрол над автомобила си и излезе от пистата.

Той веднага беше откаран с хеликоптер в местна...

Пращат в затвора нелегалните работници в Англия и Уелс

http://www.cross.bg/prashtat-v-zatvora-nelegalnite-rabotnitzi-v-angliya-i-yels-1478361.html

/КРОСС/ Лица, които работят незаконно в Англия и Уелс, ще бъдат пращани в затвор за шест месеца. Това предвиждат промени в Закона за имиграцията, които ще бъдат внесени за обсъждане в британския парламент тази есен.Наказанията ще включват също глоби и конфискуване на заплати. Би Би Си цитира ресорния министър Джеймс Броукъншир, който заяви решимост да спре източването на социалната система на Обединеното кралство, съобщава БНР.    

Бежанският поток ще продължи да расте

http://pik.bg/бежанският-поток-ще-продължи-да-расте-news388031.html

Бежанският поток ще продължи да расте

Бежанският поток ще продължи да расте. Това коментира ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията.

Бежанците са две групи – по икономически причини от Африка и основната – от Сирия, Ирак, Афганистан, които бягат от войната, обясни генералът.

„И като имаме предвид, че обстановката в Сирия и Ирак се влошава, в перспектива това се очаква и в Афганистан, естествено е потокът да се увеличава“, допълни Червенков. Няма дори и най-малкият признак за положително развитие на обстановката, който би разколебал част от хората да тръгнат, категоричен бе той.

„Напротив. Нестабилността в Ирак се задълбочава. Краят на войната в Сирия не се вижда. Никой не смее да прогнозира какво ще се случи в Афганистан на другия ден след като последния натовски войник напусне страната. И сега има райони под пълния контрол на талибаните“, допълни Червенков.

Той посочи, че от друга страна бежанците разбират, че Европа няма да търпи още дълго тази ситуация и ще вземе мерки, затова бързат. Тези два фактора, според мен, обясняват засилването на потоците, допълни Чавдар Червенков.

Цените на петрола се повишиха на азиатските пазари

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/08/25/2596713_cenite_na_petrola_se_povishiha_na_aziatskite_pazari/?ref=rss


Цените на петрола леко се повишиха в сутрешната азиатска търговия след вчерашния черен ден на световните пазари в резултат на засилващите се опасения за бъдещето на китайската икономика, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американският лек суров петрол с доставка през октомври повиши цената си с 37 цента до 38.67 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. Вчера цената на същите контракти спадна с 2.21 долара - най-ниската стойност от февруари 2009...

Цветанов: Удари часът за кмет от ГЕРБ и в Кърджалийско

http://frognews.bg/news_96670/TSvetanov-Udari-chasat-za-kmet-ot-GERB-i-v-Kardjaliisko/

Цветан Цветанов заяви по bTV че е време да спечелят и кметско място в района на Кърджали, без това да е резултат от сделка с ДПС.Цветанов обясни, че има подкрепа от хората на Лютви Местан за кандидата на ГЕРБ в Нова Загора.

Почина бившият пилот от „Формула 1” Джъстин Уилсън

http://www.cross.bg/yilsun-pilot-dzhustin-1478360.html

/КРОСС/ Британският пилот Джъстин Уилсън почина, без да дойде в съзнание, вследствие на травмите, които получи след катастрофа в надпревара от сериите Индикар в неделя.Уилсън, който преди беше състезател във „Формула 1", пострада на пистата "Поконо" в щата Пенсилвания, след като при авария на американеца Сейдж Карам парче от болида му попадна в главата на 37-годишния британец. След това Уилсън се вряза в предпазната стена. Той бе откаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма и в критично състояние.    

Кола гори в центъра на Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941591

Кола е пламнала преди минути на бул. „Осми приморски полк” във Варна, сигнализира свидетел пред petel.bg.
Инцидентът е станал точно Паметника портал на Чаталджа.На място са пристигнали и огнеборци, които потушават огнената
Кола е пламнала преди минути на бул. „Осми приморски полк” във Варна, сигнализира свидетел пред petel.bg. Инцидентът е станал точно Паметника портал на Чаталджа.На място са пристигнали и огнеборци, които потушават огнената

Терористи са взривили газопровода Баку-Тбилиси-Ерзурум в Турция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/25/2596720_teroristi_sa_vzrivili_gazoprovoda_baku-tbilisi-erzurum/?ref=rss


Терористична група е взривила газопровода Баку-Тбилиси-Ерзурум в участък, намиращ се в Турция, в провинция Карс. 

Взривът е избухнал късно снощи, а в нападението са участвали около 20 души. Подаването на гориво по газопровода е прекратено. Местните власти съобщиха, цитирани от БТА, че атентатът е дело на бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Жандармерията и армията са отцепили района на взрива, като местни медии съобщиха за последвали престрелки с нападателите....

Терористи са взривили газопровода Баку - Тбилиси - Ерзурум в Турция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/25/2596720_teroristi_sa_vzrivili_gazoprovoda_baku_-_tbilisi_-/?ref=rss


Терористична група е взривила газопровода Баку - Тбилиси - Ерзурум в участък, намиращ се в Турция, в провинция Карс. 

Взривът е избухнал късно снощи, а в нападението са участвали около 20 души. Подаването на гориво по газопровода е прекратено. Местните власти съобщиха, цитирани от БТА, че атентатът е дело на бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Жандармерията и армията са отцепили района на взрива, като местни медии съобщиха за последвали престрелки с...

Тристранката обсъжда реда за внасянето на пенсионните вноски

http://econ.bg/Новини/Тристранката-обсъжда-реда-за-внасянето-на-пенсионните-вноски_l.a_i.693001_at.1.html

На заседание днес (25 август) Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди реда за внасянето и разпределянето на пенсионните вноски,...

Томислав Дончев: Проверките за горивата не са кампанийни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941600

Най-важно е проверките за горивата да не са кампанийни. Те ще продължат и занапред. Трябва да гарантираме, че има функциониращ пазар, че на него има конкуренция и който продава по-високо качество, продава повече. Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев пред БНТ.
Най-важно е проверките за горивата да не са кампанийни. Те ще продължат и занапред. Трябва да гарантираме, че има функциониращ пазар, че на него има конкуренция и който продава по-високо качество, продава повече. Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев пред БНТ.

Томислав Дончев: Проверките за горивата не са кампанийни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941603

Най-важно е проверките за горивата да не са кампанийни. Те ще продължат и занапред. Трябва да гарантираме, че има функциониращ пазар, че на него има конкуренция и който продава по-високо качество, продава повече. Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев пред БНТ.
Най-важно е проверките за горивата да не са кампанийни. Те ще продължат и занапред. Трябва да гарантираме, че има функциониращ пазар, че на него има конкуренция и който продава по-високо качество, продава повече. Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев пред БНТ.

2500 души искат да пенсионират Божидар Димитров

http://www.cross.bg/dimitrov-profesor-bozhidar-1478359.html

София /КРОСС/ Близо 2500 души подкрепиха подписката за пенсионирането на директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Онлайн петицията започна в средата на месеца и до момента продължава да набира поддръжници. Междувременно се появиха и две други подписки, но в подкрепа на професор Димитров.Повод за исканата оставка на проф. Димитров стана ритуалното поръсване на премиера Бойко Борисов с вода от т. нар. "свещен кладенц" в Стара Плиска. Сред инициаторите на подписката са имената на професорът по културна антропология в Софийския университет Ивайло Дичев и преподавателят в Богословския факултет на Алма матер проф. Калин Янакиев, според които с поведението си директорът на Националния исторически музей обижда научната общност у нас и разпространява недоказани и неверни твърдения.Подписката за пенсиониране на проф. Божидар Димитров вече е внесена и в Министерския съвет. В отговор на това, в интернет се появиха още две подписки, но в подкрепа на проф. Димитров. Самият той остро разкритикува инициаторите на петицията.От своя страна професор Янакиев обеща да дари сумата от 500 хил. лева на професор Димитров в случай, че докаже обвиненията си за марксистко-ленинска философия, съобщава ТВ7.

Мъжът на Кобилкина Делчо Добрев за раздялата: Химията ни изчезна с Наталия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941582

Живеехме като брат и сестра, а не като съпрузи
Изчистихме
Живеехме като брат и сестра, а не като съпрузи Изчистихме "боклуците"от живота си Готов съм за нова връзка Йогата не е подходяща за нас Кой е той Делчо Добрев е бившият съпруг на сексоложката Наталия Кобилкина. От няколко години той е веган. В началото му било трудно, тъй като тежал 115 кг. След това отказал месото и готвените ястия и свалил 30 от

Бъчварова не очаква имигрантиски поток като в Македония

http://www.mediapool.bg/bachvarova-ne-ochakva-imigrantiski-potok-kato-v-makedoniya-news238378.html

Българските власти имат изготвен план с конкретни мерки по три варианта за развитие на ситуацията с имигрантите, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. "Най-апокалиптичният вариант е да има такъв поток като в Македония. Разработили сме мерки, непрекъснато следим ситуацията. Смятаме, че рискът това да се случи през нашата страна е нисък. Всички знаят, че българските граници се пазят добре", заяви Румяна Бъчварова. Според нея бежанската криза е най-голямото предизвикателство от началото на века за Европа. "Търсят се решения на всички нива. Ние очаквахме това развитие на ситуацията", заяви Бъчварова пред Нова телевизия. По думите ѝ българските власти отдавна следят ситуацията. Бежанците не минават често през България Тя подчерта, че бежанците, чиято цел е Западна Европа, не минават често през България, тъй като не са сигурни, че скоро могат да стигнат до дестинацията, която ги интересува. "Според нас това е по-малкият риск, но непрекъснато следим какво става. От днес с присъствие се включва и българската армия", допълни вътрешният министър. Според Бъчварова не можем да ограничим достъпа на бежанците в България, защото така ги лишаваме от техните права, но когато влязат в страната ни, трябва да бъдат регистрирани. Процентът на регистрация на бежанците у нас е много висок. "Има и опасност, свързана с чуждестранните бойци, с терористи. По този начин пазим и нашата сигурност", заяви Бъчварова. Голяма част от имигрантите не са бежанци ”Голяма част от хората, които преминават през Балканите по пътя си към Западна Европа, не са бежанци, а икономически мигранти и трябва да се третират различно", заяви пред бТВ външният министър Даниел Митов. Той посочи, че по отношение на бягащите от конфликти държавите в ЕС имат конкретни ангажименти на база споразумения, които са сключили. По-сложна е ситуацията с тези, които просто търсят по-добри условия на живот. ”Европа трудно може да издържи подобен натиск", добави той пред бТВ. Министърът подчерта, че рискът за България в настоящата ситуация е минимален. ”Не е феномен, който сме успели да прекъснем, но българските граници се охраняват много по-добре от гръцките", посочи той.  

Бъчварова не очаква имигрантски поток като в Македония

http://www.mediapool.bg/bachvarova-ne-ochakva-imigrantski-potok-kato-v-makedoniya-news238378.html

Българските власти имат изготвен план с конкретни мерки по три варианта за развитие на ситуацията с имигрантите, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. "Най-апокалиптичният вариант е да има такъв поток като в Македония. Разработили сме мерки, непрекъснато следим ситуацията. Смятаме, че рискът това да се случи през нашата страна е нисък. Всички знаят, че българските граници се пазят добре", заяви Румяна Бъчварова. Според нея бежанската криза е най-голямото предизвикателство от началото на века за Европа. "Търсят се решения на всички нива. Ние очаквахме това развитие на ситуацията", заяви Бъчварова пред Нова телевизия. По думите ѝ българските власти отдавна следят ситуацията. Бежанците не минават често през България Тя подчерта, че бежанците, чиято цел е Западна Европа, не минават често през България, тъй като не са сигурни, че скоро могат да стигнат до дестинацията, която ги интересува. "Според нас това е по-малкият риск, но непрекъснато следим какво става. От днес с присъствие се включва и българската армия", допълни вътрешният министър. Според Бъчварова не можем да ограничим достъпа на бежанците в България, защото така ги лишаваме от техните права, но когато влязат в страната ни, трябва да бъдат регистрирани. Процентът на регистрация на бежанците у нас е много висок. "Има и опасност, свързана с чуждестранните бойци, с терористи. По този начин пазим и нашата сигурност", заяви Бъчварова. Голяма част от имигрантите не са бежанци ”Голяма част от хората, които преминават през Балканите по пътя си към Западна Европа, не са бежанци, а икономически мигранти и трябва да се третират различно", заяви пред бТВ външният министър Даниел Митов. Той посочи, че по отношение на бягащите от конфликти държавите в ЕС имат конкретни ангажименти на база споразумения, които са сключили. По-сложна е ситуацията с тези, които просто търсят по-добри условия на живот. ”Европа трудно може да издържи подобен натиск", добави той пред бТВ. Министърът подчерта, че рискът за България в настоящата ситуация е минимален. ”Не е феномен, който сме успели да прекъснем, но българските граници се охраняват много по-добре от гръцките", посочи той.  

Лукарски: Текат проверки и на качеството на горивото

http://www.cross.bg/lykarski-rafineriya-bozhidar-1478358.html

София /КРОСС/ Проверели сме 10 862 разходомера. При 87 от тях установихме, че извършват манипулации, заяви пред Нова телевизия министърът на икономиката Божидар Лукарски. „Измамата може да бъде не само чрез разходомера. В момента текат проверки и на качеството на горивото", обясни Лукарски.На въпрос коя рафинерия е сочена за връх на т.нар. картел, министърът отговори: „Тече проверка, няма да спомена конкретна рафинерия". Лукарски допълни, че КЗК ще провери цените на горивата. „Нямам представа колко време ще отнеме това. Но би следвало проучването да е по-кратко, а не две години, както се коментира", посочи той. „В крайна сметка пазарът е този, който регулира цените. Така би следвало да бъде. Моята задача и задачата на министерството е да се повиши покупателната способност на населението. Това, което правим, е видно в числата, които се дават от международните статистически институции по отношение подобряване икономическата среда в България. За второто тримесечие ние имаме повишен икономически ръст с 2,7%", каза още министър Божидар Лукарски.  

Мъж отиде на почивка в Созопол, слезе от колата си и след секунди го блъсна собственият му джип

http://petel.bg/Mazh-otide-na-pochivka-v-Sozopol--sleze-ot-kolata-si-i-sled-sekundi-go-blasna-sobstveniyat-mu-dzhip__124352

*снимката е илюстративна Джип „Киа спортидж” без шофьор блъсна 51-годишен пловдивчанин, дошъл на почивка в Созопол, съобщава "Флагман"....

Близките искат 700 000 лева кръвнина от Мерт, който закла Джейлян и Джейда

http://petel.bg/Blizkite-iskat-700-000-leva-kravnina-ot-Mert--koyto-zakla-Dzheylyan-i-Dzheyda__124351

снимка: Youtube.com 700 000 лева кръвнина поискаха близките на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда, които бяха убити в жилището си в...

Във Варна продължава инициативата Лятна библиотека

http://www.moreto.net/novini.php?n=299510

Лятна библиотека в услуга на книгоманите работи във Варна, научи Moreto.net. Инициативата е на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков", която е решила да помогне на четящите хора в морската столица през горещия месец. До 28 август, в часовете от 8.

Shanghai Composite пропада с над 6%*

http://www.investor.bg/aziia/336/a/shanghai-composite-propada-s-nad-6-201109/

Част от борсите в Азия стабилизират представянето си след "Черния понеделник"

Терминал 1 със стая за кърмачета и място за пътници с увреждания

http://pik.bg/терминал-1-със-стая-за-кърмачета-и-място-за-пътници-с-увреждания-news388025.html

Терминал 1 със стая за кърмачета и място за пътници с увреждания

Ако пътувате с малко дете през Терминал 1 на летище София, можете да използвате специално оборудваната стая, за да го нахраните, да го преоблечете, или да го освежите преди пътуването, съобщиха от там.

Стаята е обзаведена с детско креватче, маса за преобличане, стол за кърмене. Има мивка с топла и студена вода. Вратата на помещението e с фолирано стъкло. Ако поради заболяване или друга причина се нуждаете от специализирано съдействие, за да се придвижите и качите на самолета, можете да прекарате времето до полета, или да изчакате своя асистент в обособената и специално обозначена зона за пътници с увреждания и намалена подвижност.

Двете нови помещения на Терминал 1 са разположени на удобно и леснодостъпно място - в обществената зона на салон "Заминаване", в ляво от входа, до магазина за вестници и списания.

На летище София в отдел "Индивидуални пътнически асистенти" работят 37 служители, които подпомагат както пътниците с физически затруднения, така и тези, които имат някакъв друг проблем при пътуване по въздух. През 2014 г. 21 659 пътници са се възползвали от тази услуга (на Т1 - 4 004 и на Т2 - 17 655).

За първата половина на 2015 г. броят им е 10 602 (на Т1 – 2 054 и на Т2 – 8 548). От миналата година специализирана зона за пътници с увреждания и намалена подвижност осигурява и на Терминал 2 дискретност и собствено пространство на тези, които я използват.

Новите помещения на Терминал 1 са част от политиката на летище София за подобряване условията за престой на пътниците със затруднения и на пътуващите с малки деца.

ГЕРБ внесе документи за вота, иска кмет в Кърджалийско

http://offnews.bg/news/n_1/n_550408.html

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов внесе пръв партийните документи за регистрация в ЦИК за местния вот. Има допълнителни договорки между диаметрално противоположни партии, които се обединяват срещу ГЕРБ за вота, заяви Цветанов, цитиран от бТВ. Това не означава, че има някаква сделка, а политическо решение на местно ниво, обясни той.   Стремим се преди всичко да спечелим гласовете на хората, без да ги делим на наши и ваши, това е силата ни. Той заяви, че е време да спечелят и кметско място в района на Кърджали, без това да е резултат от сделка с ДПС. Цветанов обясни, че има подкрепа от хората на Лютви Местан за кандидата на ГЕРБ в Нова Загора, но той е подкрепен и от други политически сили, защото има качества на лидер.

Бой между октоподи взриви Facebook (ВИДЕО)

http://interest.actualno.com/Boj-mejdu-oktopodi-vzrivi-Facebook-VIDEO-news_491748.html

Морски биолози са записали видео, на което октоподи се бият, а като оръжие използват подръчни вещи, като ги захващат с пипала и ги хвърлят един срещу друг. Видеодоказателството за хвърлянето на боклука е представено от морски биолог от Нюйоркския университет на конференцията Behaviour-2015 в Австралия, пише New Scientist. На тялото на октопода се намира сифон, който при движение той използва като "реактивен двигател". С помощта на този сифон октоподът насочва струя вода, за да изчисти жилището

Взривът на газопровода Баку - Ерзурум не е повлиял на добива от "Шах Дениз"

http://asia.actualno.com/Vzrivyt-na-gazoprovoda-Baku---Erzurum-ne-e-povlijal-na-dobiva-ot-Shah-Deniz-news_491779.html

Взривът в турския участък на газопровода Баку-Тбилиси-Ерзурум не е повлиял на добива на газ в находището "Шах Дениз" в Азербайджан. Това съобщиха в компанията BP Azerbaijan /ВР-Азербайджан/, която е технически оператор в експлоатацията на находището и на отсечката от газопровода, която преминава през Азербайджан и Грузия, предаде БГНЕС. В компанията обясниха за местната информационна агенция "Тренд", че добивът на газ е бил възобновен тази неделя след провеждане на планирани профилактични работ

Как един белгиец няма да обърне каруцата

http://actualno.actualno.com/Kak-edin-belgiec-njama-da-obyrne-karucata-news_491780.html

По нетрадиционен начин белгиецът Лео Скулс започна протест срещу режима на водата в гърменското село Лещен. Преди няколко дни той окупира кметския стол в знак на несъгласие с проблемите в селото. Белгиецът протестира и срещу честите спирания на тока и не може да разбере защо българите търпят, а не си търсят правата, предаде преди дни БНТ. Лео Скулс живее в Лещен заедно със жена си от 5 години. Той разказва, че проблемът с водата е от началото на летния сезон, а търпението му преляло, когато осе

За равнопоставеността на партиите и коалициите, и инициативните комитети

http://www.cross.bg/referendym-podpisi-komiteti-1478357.html

София /КРОСС/ Според Закона за прякото участие, когато едновременно се провеждат и избори, и референдум, партиите, които се регистрират за съответните избори, могат да използват служебно своята регистрация, за да се заявят като страна и в самия референдум, каза пред БНР Антоанета Цонева - председател на УС на Института за развитие на публичната среда. Що се отнася до правата на партиите и коалициите, и инициативните комитети, тя каза, че всяка съпоставка между едните и другите субекти в момента сочи силна неравнопоставеност. „Ако разгледаме сроковете - партиите събират своите подписи, за да се явят на избори, тези минимум 2500 подписа, от 4-ти август. Те трябва да подадат своите документи до 9-и септември. Инициативните комитети могат да събират подписи едва от днес, защото решението за това каква е процедурата, излезе преди два дни, а всъщност те трябва да подадат своите подписи и всички съпровождащи документи, които не са никак малко, до 14-и септември. А подписите също са 2500. За да се регистрира инициативен комитет за едната или другата теза, той трябва да бъде от не по-малко от 21 души", заяви тя. По думите й формулярите също са различни„Електронното гласуване силно засяга българските граждани, които живеят в чужбина. За да могат те да се включат в събирането на подписи и в участието на инициативни комитети - те не биха могли да го направят никак лесно, защото всичко е на хартия. Те нямат никакъв вариант да използват електронни формуляри

Демонстрация! Ето така не се паркира кола (снимка)

http://pik.bg/демонстрация-ето-така-не-се-паркира-кола-снимка-news388020.html

Демонстрация! Ето така не се паркира кола (снимка)

Поредният джигит, който е спрял неправилно, е бил заснет от зврител на Нова телевизия. Въпросният „отличник” е паркирал лъскавия си джип във Варна.

Фотоапаратът на Филип Шулц обаче е заснел нарушението му. Въпросният шофьор е спрял колата си върху пешеходна пътека, а предните й гуми са качени на тротоар. Автомобилът е бил паркиран така над 10 часа.

 

Германски медии: Путин се "помирява" с българите, съживява "Южен поток"

http://www.moreto.net/novini.php?n=299501

Изразеното от руския президент Владимир Путин желание за продължаване на съвместните проекти с България дава надежда, че газопроводът „Южен поток“, който Русия изостави миналата година, може да бъде реализиран. Това коментираха в понеделник германски медии, цитирани от "Спутник".

Покана за участие в процедура за избор на изпълнител на финансови услуги от кредитни или финансови институции на "Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941599

На основание т.4.3 от
На основание т.4.3 от "Правила за избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги от кредитни или финансови институции" – Приложение № 3 към чл.13б. на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала и Заповед РД-08-428/05.08.2013 на министъра на МТИТС,

Дянков: В бг енергетиката ситуацията е като гръцката - фалит

http://offnews.bg/news/n_1/n_550402.html

Сривът на стоковата борса и особено на китайския юан се дължи на по-ниския растеж на китайската икономика в последно време. Това коментира бившият финансов министър Симеон Дянков по БНТ. Според него Китай е загубил позициите си като двигател на световната икономика. Това неизбежно ще доведе до спад на показателите на Европа и Америка, но все още не може да се прави сравнение с кризата от преди години.  Гърция навлиза в поредния етап на отрезвяване. След идването на власт на СИРИЗА имаше едно опиянение, че от криза може да се излезе без да си плащаш задълженията и като се опълчиш на Европейската комисия. Това не стана. Пред Гърция има трудни години. Начинът за излизане от криза е само един - намаляване на разходите, категоричен бе Дянков. По думите му настоящият план за спасяването на Гърция е неизпълним от икономическа гледна точка, а целта му е да се успокоят нещата от гледна точка на политиката.   В България най-голямата корупция е в сектор енергетика. Там положението е сходно с това с Гърция. Системата е във фалит. В енергетиката всичко трябва да се започне отново, коментира още Дянков. 

Убиецът на пътя Хюриет духна безвъзвратно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941573

"Никой не ни дава информация за издирването на Хюриет Сюлейманов, който не само че уби нашите деца, но съсипа и десетки други животи. Всички се надяваме службите съвестно да си свършат работата и да тикнат зад решетките този примат. Не само според мен, но както се видя и според съда затворът е единственото място, където той заслужава да бъде",
"Никой не ни дава информация за издирването на Хюриет Сюлейманов, който не само че уби нашите деца, но съсипа и десетки други животи. Всички се надяваме службите съвестно да си свършат работата и да тикнат зад решетките този примат. Не само според мен, но както се видя и според съда затворът е единственото място, където той заслужава да бъде",

Стойчо Младенов: Болно ми е за българския футбол

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/25/2596703_stoicho_mladenov_bolno_mi_e_za_bulgarskiia_futbol/?ref=rss


Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов сподели, че въпреки че в момента е в Египет, продължава да следи случващото се в България и е разочарован от случилото се както с любимия му тим, така и с целия български футбол.

"Не само за ЦСКА ми е болно, и за "Локомотив" (София), за българския футбол. Вървим стремглаво надолу и това не може да не притеснява всеки футболен човек в България. Много се говори, но нищо не се прави или ако се прави, то е за определени отбори, а другите се...

Цветан Цветанов: Искаме кметски пост в област Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941577

Искаме да развием общините Враца, Монтана и Видин, когато вземем управлението в тези общини и разбира се, да разбием монопола в Кърджали, защото там искаме в една-две общини да имаме успех на тези избори, ако е възможно. Имаме амбицията и за кметски пост в кърджалийска област. Това обяви пред Би Ти Ви Цветан Цветанов, шеф на изборния щаб на ГЕРБ.
Искаме да развием общините Враца, Монтана и Видин, когато вземем управлението в тези общини и разбира се, да разбием монопола в Кърджали, защото там искаме в една-две общини да имаме успех на тези избори, ако е възможно. Имаме амбицията и за кметски пост в кърджалийска област. Това обяви пред Би Ти Ви Цветан Цветанов, шеф на изборния щаб на ГЕРБ.

Цветанов: Време е да имаме кмет в Кърджалийско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941586

Стремим се преди всичко да спечелим гласовете на хората, без да ги делим на наши и ваши и това е силата ни. Това каза пред bTV Цветан Цветанов. Той заяви, че е време да спечелят и кметско място в района на Кърджали, без това да е резултат от сделка с ДПС.
Цветанов обясни, че има подкрепа от хората на Лютви Местан за кандидата на ГЕРБ в Нова Загора,
Стремим се преди всичко да спечелим гласовете на хората, без да ги делим на наши и ваши и това е силата ни. Това каза пред bTV Цветан Цветанов. Той заяви, че е време да спечелят и кметско място в района на Кърджали, без това да е резултат от сделка с ДПС. Цветанов обясни, че има подкрепа от хората на Лютви Местан за кандидата на ГЕРБ в Нова Загора,

ГЕРБ се регистрира първа за местния вот

http://www.cross.bg/gerb-izbiratelna-partiyata-1478356.html

София /КРОСС/ ПП ГЕРБ спази традицията и се регистрира първа в Централната избирателна комисия за предстоящите местни избори. Документите и необходимите подписи за регистрация бяха внесени в ЦИК от председателя на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и от заместник-председателя на щаба и административен секретар на партията Цветомир Паунов. За поредна година първото място за регистрацията на ГЕРБ в ЦИК е гарантирано, благодарение на членове на младежката организация на партията, които дежурят денонощно пред сградата на Централната избирателна комисия от 10-ти август.Крайният срок за регистрация на партия или коалиция е 18 часа на 9 септември.

ГЕРБ се регистрира първа за местния вот /обновена/

http://www.cross.bg/gerb-tzvetanov-sofiya-1478356.html

София /КРОСС/ ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов след регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК). „Това са девет години неуморен труд на всички кметове, общински съветници, депутати и министри, които са били част от управлението на ГЕРБ и са участвали активно в политическия живот през последните години", обясни Цветанов. Той благодари на младежката организация на ГЕРБ за това, което са направили за десети пореден път във връзка с подготовката на партията за национални избори, давайки дежурства от десети август пред ЦИК. „Това е една добра традиция, с която те искат да създадат една по-голяма активност сред младите хора и затова са толкова активни и в реалния политически живот и на ГЕРБ и на страната като цяло", коментира Цветан Цветанов. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че очаква от БСП реално съревнование на политически идеи. „В лекоатлетическите дълги бягания тези, които носят вода, не участват в състезанието" - така Цветанов коментира проявата на младежката организация на социалистите.Цветан Цветанов посочи, че традиционно за последните два избора за парламент ГЕРБ е имала над един милион гласоподаватели

Марсело заминава за Кеймбридж след седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941562


"Няма по-щастлив човек в Монтана от мен!", твърди Марсело Илиев, който благодарение на отпуснатите от кабинета 4350 английски лири сбъдва най-голямата си мечта - да учи в избран от него колеж в Кеймбридж, Великобритания. "Отпускането на средствата бе изненада за мен и семейството ми. Но каква изненада? Най-хубавата!

Мъжете от кои зодии да избягваме

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941576

Овен
Той е природно бедствие
Не можете истински да избегнете Овена, защото той е като природно бедствие - връхлита ви, когато пожелае. След себе си оставя руини, пилешки кокалчета и ридаещи изоставени девици. Принципно Овните не остават незадомени, но повечето астролози тайно се чудят как е възможно това с техния... хм, упорит характер.
Овен Той е природно бедствие Не можете истински да избегнете Овена, защото той е като природно бедствие - връхлита ви, когато пожелае. След себе си оставя руини, пилешки кокалчета и ридаещи изоставени девици. Принципно Овните не остават незадомени, но повечето астролози тайно се чудят как е възможно това с техния... хм, упорит характер.

Митов: Голяма част от мигрантите не са бежанци

http://www.cross.bg/putya-bezhantzi-chast-1478355.html

София /КРОСС/ Голяма част от хората, които преминават през Балканите по пътя си към Западна Европа, не са бежанци, а икономически мигранти и трябва да се третират различно. Това заяви пред БТВ външният министър Даниел Митов.Той изтъкна, че по отношение на бягащите от конфликти държавите в ЕС имат конкретни ангажименти на база споразумения, които са сключили. По-сложна е ситуацията с тези, които просто търсят по-добри условия на живот: „Европа трудно може да издържи подобен натиск".Министърът подчерта, че рискът за България в настоящата ситуация е минимален. „Не е феномен, който сме успели да прекъснем, но българските граници се охраняват много по-добре от гръцките", посочи той.По думите му никой няма полза и изгода да минава добре охранявана граница, който е в страни от пътя на миграционния поток (на запад и на север).

Митов: Голяма част от мигрантите не са бежанци

http://www.cross.bg/mitov-granitza-suzdava-1478355.html

София /КРОСС/ Голяма част от хората, които преминават през Балканите по пътя си към Западна Европа, не са бежанци, а икономически мигранти и трябва да се третират различно. Това заяви пред БТВ външният министър Даниел Митов.Той изтъкна, че по отношение на бягащите от конфликти държавите в ЕС имат конкретни ангажименти на база споразумения, които са сключили. По-сложна е ситуацията с тези, които просто търсят по-добри условия на живот: „Европа трудно може да издържи подобен натиск".Министърът подчерта, че рискът за България в настоящата ситуация е минимален. „Не е феномен, който сме успели да прекъснем, но българските граници се охраняват много по-добре от гръцките", посочи той.По думите му никой няма полза и изгода да минава добре охранявана граница, който е в страни от пътя на миграционния поток (на запад и на север).„При добра координация трябва да можем да засечем хората, които са заплаха за сигурността, но това не може да се гарантира на 100 процента", призна Митов. Според него изпращането на военни по границата е задължително не само заради опазването на суверенитета на България, но и заради ангажиментите, които имаме като външна граница на ЕС.Външният министър посочи, че на този етап не се знае дали Гърция нарочно не регистрира мигрантите, които тръгват към Македония или просто не смогва

Лукарски скри коя рафинерия е връх на картела с горивата

http://frognews.bg/news_96662/Lukarski-skri-koia-rafineriia-e-vrah-na-kartela-s-gorivata/

Проверели сме 10 862 разходомера. При 87 от тях установихме, че извършват манипулации. Имаше сериозни нарушения. Това заяви пред Нова телевизия министърът на икономиката Божидар Лукарски.

НАСА показа снимка на слънчево изригване

http://www.cross.bg/nasa-izluchvane-pokaza-1478354.html

/КРОСС/ НАСА показа снимка на слънчево изригване от среден клас, заснето от космическата обсерватория SDO (Solar Dynamics Observatory). Фотографията е направена на 24 август. Пикът на слънчева активност е наблюдаван в 03:33 източно стандартно време. От агенцията уточняват, че вредно излъчване от подобно излъчване не е в състояние да премине през земната атмосфера и да повлияе на състоянието на хората.

Затвор за незаконни мигранти, ако работят във Великобритания

http://offnews.bg/news/n_1/n_550398.html

Затвор за незаконните мигранти, които работят във Великобритания, обяви официален Лондон, съобщи Ройтерс. Те ще бъдат осъждани и на глоба, а печалбите им ще бъдат конфискувани. Британското правителство засилваше антиимиграционните си изявления в отговор на нарастващия брой опити на мигранти да достигнат до Великобритания през тунела под Ламанша. Правителството е подложено на натиск да покаже, че може да се справи с кризата, отбелязва агенцията. Законите ще бъдат внесени в парламента през септември. Те ще улесняват и осъждането на работодателите, наемащи нелегални мигранти.

Българските имоти остават най-привлекателни за руснаците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941556

В руските сайтове за имоти най-много запитвания през юли обекти са били отчетени за България, съобщава “Яндекс”. За миналия месец порталът е отчел ръст на търсенето с почти 14%.
Порталът уточнява, че най-много 14 053 са били те за жилища, като най-голямо внимание се обръща на едностайните и двустайните апартаменти.
В руските сайтове за имоти най-много запитвания през юли обекти са били отчетени за България, съобщава “Яндекс”. За миналия месец порталът е отчел ръст на търсенето с почти 14%. Порталът уточнява, че най-много 14 053 са били те за жилища, като най-голямо внимание се обръща на едностайните и двустайните апартаменти.

Българските имоти остават най-привлекателни за руснаците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941560

В руските сайтове за имоти най-много запитвания през юли обекти са били отчетени за България, съобщава “Яндекс”. За миналия месец порталът е отчел ръст на търсенето с почти 14%.
Порталът уточнява, че най-много 14 053 са били те за жилища, като най-голямо внимание се обръща на едностайните и двустайните апартаменти.
В руските сайтове за имоти най-много запитвания през юли обекти са били отчетени за България, съобщава “Яндекс”. За миналия месец порталът е отчел ръст на търсенето с почти 14%. Порталът уточнява, че най-много 14 053 са били те за жилища, като най-голямо внимание се обръща на едностайните и двустайните апартаменти.

НОВ СКАНДАЛ! Медиците скочиха срещу реформата на Москов, от МЗ се оправдават с липса на информираност

http://pik.bg/нов-скандал-медиците-скочиха-срещу-реформата-на-москов-от-мз-се-оправдават-с-липса-на-инфо-news387986.html

НОВ СКАНДАЛ! Медиците скочиха срещу реформата на Москов, от МЗ се оправдават с липса на информираност

Ние си вършим добре работата, а с промените ще настане объркване. Това смятат медици от спешния център в Елин Пелин. Според хората те най-добре си познават района и след сливането хора, който не познават мястото ще се бавят още повече.

Д-р Ивелина Георгиева, директор дирекция „Медицински дейности и управление при кризи” се опита да защити промените в ефира на Би Ти Ви. Тя посочи, че няма достатъчно информираност за реформата, готвена от здравния министър и от там идва всичко.

Медиците обаче са убедени, че ще има забавяне при отзоваването на сигналите.

„Уравнението не излиза. Структурни промени се правят, когато системата е стабилна”, смята
д-р Даниела Кателиева.

Другите притеснения са, че има и смяна на работодателите. Екипите, които работят в София-град работят по 8 часа, докато навсякъде в страната са по 7 часа. Според д-р Кателиева обаче е възможно да се достигне до командироване на медици.

Изгоненият Кристиян изригна: Нещата в "Биг брадър" са нагласени!

http://petel.bg/Izgoneniyat-Kristiyan-izrigna--Neshhata-v-Big-bradar-sa-naglaseni-__124350

Светкавична и гневна реакция демонстрира първият изгонен от Къщата на "Биг брадър". Кристиян Стойков изпрати отворено писмо до медиите, в...

Изгоря подслон за бежанци край Берлин

http://petel.bg/Izgorya-podslon-za-bezhantsi-kray-Berlin__124349

Германската полиция заяви, че в град Науен е изгорял физкултурен салон, определен за временен подслон за бежанци, предаде Асошиейтед...

Шофьори паркират на детски площадки в строеж във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299473

Нагли шофьори паркират на новострояща се детска площадка и пречат на работниците. За това алармира читателят на Moreto.net. Според варненеца, случаят е от улица „Цар Симеон I“ № 36 в двора на блока, който се намира точно срещу ЖП гарата „В момента се строи площадката и работниците не могат да работят заради тези автомобили, дори мисля че новите плочки поддават от тежестта на колите“, възмущава се гражданинът.

Експерт: България не е желана транзитна страна за бежанците

http://www.cross.bg/bulgariya-bezhantzite-strana-1478353.html

София /КРОСС/ България не е желана транзитна страна за бежанците, защото преминаването през нашата страна е свързано с много време и с много разходи. Това коментира пред „Фокус" ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията.„Влязъл в България, той трябва да чака месеци за да получи статут и да продължи към заветната цел. А от Гърция до Сърбия стига за 4 часа. И от там, ако всичко върви добре, на втория ден е в Германия. Освен това безжичния бежански телефон отдавна е съобщил, че в България не обичат бежанците, държат ги в лагери в отвратителни условия и икономическата обстановка не е добра, отбеляза Червенков.По думите му за ниския трафик на имигранти заслуга има и Европейската комисия. Това че Румъния и България са извън Шенген е едно от малкото мъдри решения на комисията, свързани с бежанския проблем и благоприятни за нас, допълни генералът.

Третата перспектива към местния вот

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941184

Към местния вот може да се гледа в три перспективи: регионална, национална и глобална. Всеки гражданин, когато реши да гласува, ще вземе това решение, за да защити определени групи свои интереси - лични или съсловни. Вярно, красиво звучи, че отиваме до урните, за да изпълним гражданския си дълг, но не е вярно.
Към местния вот може да се гледа в три перспективи: регионална, национална и глобална. Всеки гражданин, когато реши да гласува, ще вземе това решение, за да защити определени групи свои интереси - лични или съсловни. Вярно, красиво звучи, че отиваме до урните, за да изпълним гражданския си дълг, но не е вярно.

Външният министър: Бежанците не са проблем само на Балканите

http://frognews.bg/news_96664/Vanshniiat-ministar-Bejantsite-ne-sa-problem-samo-na-Balkanite/

Българските граници се охраняват много по-добре от гръцката. Още повече, че миграционният поток в случая е насочен на Запад и на Север. Никой няма полза да тръгне да преминава граница, която е добре охранявана, от друга страна – посоката е крайно различна. Целта не е България. Така външният министър Даниел Митов отговори в сутрешния блок на бТВ на притесненията грози ли ни бежанска вълна от западна страна.

Европа трябва колективно да прояви кураж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4940814


За мен Европа е и винаги е била общност на ценности. Това е нещо, с което трябва да се гордеем, а все още го правим твърде рядко. Ние имаме най-високите стандарти за предоставяне на убежище в света. Никога няма да върнем хората, които идват при нас, когато се нуждаят от закрила. Тези принципи са вписани в нашите закони и договори,
За мен Европа е и винаги е била общност на ценности. Това е нещо, с което трябва да се гордеем, а все още го правим твърде рядко. Ние имаме най-високите стандарти за предоставяне на убежище в света. Никога няма да върнем хората, които идват при нас, когато се нуждаят от закрила. Тези принципи са вписани в нашите закони и договори,

НКЖИ отрича да е виновна за наводняването на подлезите при спирка Садово

http://plovdiv.actualno.com/NKJI-otricha-da-e-vinovna-za-navodnjavaneto-na-podlezite-pri-spirka-Sadovo-news_491775.html

Не е вярно, че заради жп линията подлезите при спирка Садово по линията Пловдив - Свиленград се надводняват. Това твърди в своя позиция ДП НКЖИ. В подлезите при спирка Садово са монтирани помпи, които изпомпват водата в канализацията на града при обилни валежи. Помпите не са собственост на НКЖИ, а са предоставени на Община Садово от „Терна“ АД - изпълнител на проект „Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граница и оптимизиране на трас

Кой е най-уреденият град в света за 2015 г.

http://asia.actualno.com/Koj-e-naj-uredenijat-grad-v-sveta-za-2015-g-news_491750.html

Според годишния индекс за устройството на градовете, публикуван в англоезичното списание „The Economist“, австралийският град Мелбърн е най-добре уредения за живеене град в света. Класацията е подредена спрямо 30 фактора, обхващащи 5 важни за устройството на градовете области – стабилност, инфраструктура, образование, здравеопазване и околна среда. Австрийската столица Виена е класирана на второ място в класацията, като тя съответно се явява и като най-добре устроения за живе

Няма да повярвате кой е най-големият работодател в света

http://interest.actualno.com/Njama-da-povjarvate-koj-e-naj-golemijat-rabotodatel-v-sveta-news_491771.html

Много хора са склонни да си мислят, че най-големите работодатели в света са страни като Индия и Китай, населението на всяка от които наброява повече от милиард души. Предвид този факт, няма нищо странно в това, че хората по света са склонни да възприемат тези две държави като фабриките на планетата. И до голяма степен това е така. Но според проучване, проведено от Световния икономически форум, излиза, че Разузнавателната служба на САЩ всъщност е най-големият работодател в света. Службите осигу

Цветанов: Една от целите ни е да разбием монопола на ДПС в Кърджали

http://www.cross.bg/gerb-partiyata-tzvetanov-1478352.html

София /КРОСС/ От 10 август 30 младежи от младежкото ГЕРБ пазят реда на партията пред ЦИК, за да може да подадем първи своите документи в комисията. Това е традиционна инициатива на младите ни членове от няколко години. Това каза в сутрешния блок на БТВ Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ, шеф на предизборния щаб на партията. Целта пред партията за местния вот е да покажем силните страни на кметовете, които завършват своите мандати и да покажем също така, че сме готови на нови предизвикателства, там където към момента нямаме свои кметове. Една от целите ни е да разбием монопола на ДПС например в община Кърджали, където ще се стреми да спечелим поне една-две от по-малките общини. Другата цел пред ГЕРБ е да увеличи броя на общинските си съветници в страната като цяло. В Нова Загора е факт, че освен ГЕРБ кметът на града ще бъде подкрепен за нов мандат и от ДПС. Николай Грозев обаче има два успешни мандата като кмет на града и смятам, че и други партии ще подкрепят кандидатурата му. Целта на нашата партия е да получим подкрепата на максимален брой избиратели в страната, защото смятаме, че програмата и управлението на ГЕРБ са изключително успешни. Комуникацията с кметовете и общинските съветници на партията не е само от избори до избори, а е постоянна и именно в това е силата на нашата партия, коментира още Цветан Цветанов.

Експерт: България не е желана транзитна страна за бежанците

http://pik.bg/експерт-българия-не-е-желана-транзитна-страна-за-бежанците-news388012.html

Експерт: България не е желана транзитна страна за бежанците

България не е желана транзитна страна за бежанците, защото преминаването през нашата страна е свързано с много време и с много разходи. Това коментира ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията, пише агенция "Фокус".

„Влязъл в България, той трябва да чака месеци за да получи статут и да продължи към заветната цел. А от Гърция до Сърбия стига за 4 часа. И от там, ако всичко върви добре, на втория ден е в Германия. Освен това безжичния бежански телефон отдавна е съобщил, че в България не обичат бежанците, държат ги в лагери в отвратителни условия и икономическата обстановка не е добра, отбеляза Червенков.

По думите му за ниския трафик на имигранти заслуга има и Европейската комисия. Това че Румъния и България са извън Шенген е едно от малкото мъдри решения на комисията, свързани с бежанския проблем и благоприятни за нас, допълни генералът.

Русия няма проблеми с България, заяви външният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/25/2596690_rusiia_niama_problemi_s_bulgariia_zaiavi_vunshniiat/?ref=rss


Руската федерация няма проблем с външната политика на България или с членството на страната ни в НАТО, заяви Даниел Митов, министър на външните работи, пред Би Ти Ви.

Според него, това си е проличало и от изявлението на руския президент Владимир Путин, че Русия е готова са си сътрудничи с България, независимо от всички сложни въпроси, свързани с реализацията на редица проекти.

"Ясно е, че Русия се отнася добронамерено към развитието на отношенията с България. Важно е тези...

ЛИДЛ откри четвърти магазин във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4940720

В разгара на лятото Лидл България откри четвъртия си магазин в град Варна - на ул. „Мир“ 45. „Разрастването на веригата в Морската столица е съвсем очаквано, предвид големия интерес към магазините ни и мащаба на града. Още една локация на Лидл ще осигури по-голямо удобство за жителите на близките квартали и ще даде възможност за бързо и лесно
В разгара на лятото Лидл България откри четвъртия си магазин в град Варна - на ул. „Мир“ 45. „Разрастването на веригата в Морската столица е съвсем очаквано, предвид големия интерес към магазините ни и мащаба на града. Още една локация на Лидл ще осигури по-голямо удобство за жителите на близките квартали и ще даде възможност за бързо и лесно

Фотогалерия: Хавана, 500 години по-късно

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/08/25/2589429_fotogaleriia_havana_500_godini_po-kusno/?ref=rss


На днешния ден през далечната 1514 или 1515 г. завоевателят Диего Веласкес де Куеяр основава Хавана, известна в миналото и като Сан Кристобал де ла Абана. Днес в нея живеят около 2.5 млн. души, според преброяване от 2006 г.

В самото начало Хавана е била на южния бряг на острова, близо до днешния град Сурхидеро де Батабано или на брега на река Маябеке, близо до плажа със същото име.

Мястото не е случайно, тъй като тук е нещо като входна точка за Мексиканския залив, което...

ЛИДЛ откри четвърти магазин във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4940733

В разгара на лятото Лидл България откри четвъртия си магазин в град Варна - на ул. „Мир“ 45. „Разрастването на веригата в Морската столица е съвсем очаквано, предвид големия интерес към магазините ни и мащаба на града. Още една локация на Лидл ще осигури по-голямо удобство за жителите на близките квартали и ще даде възможност за бързо и лесно
В разгара на лятото Лидл България откри четвъртия си магазин в град Варна - на ул. „Мир“ 45. „Разрастването на веригата в Морската столица е съвсем очаквано, предвид големия интерес към магазините ни и мащаба на града. Още една локация на Лидл ще осигури по-голямо удобство за жителите на близките квартали и ще даде възможност за бързо и лесно

Терористи взривиха алтернативния газопровод за Еврпа и България

http://www.bnews.bg/article-140609

От местната администрация заявиха, че терористичният акт е "организиран от бойци на Кюрдската работническа партия /ПКК/".

Южна Корея изключи високоговорителите в демилитаризирана зона

http://www.cross.bg/koreya-yuzhna-severna-1478351.html

/КРОСС/ Южна Корея изключи високоговорителите, излъчващи пропагандни предавания в Северна Корея в демилитаризираната зона, съобщава агенция „Йонхап". Това споразумение бе постигнато по време на преговорите между представителите на двете държави.Заедно с това представител на Министерството на отбраната на Южна Корея отбеляза, че докато Северна Корея не оттегли войските си, въоръжените сили на Южна Корея също ще запазят позиции в случай на евентуални провокации.

Министър Митов: Не само бежанци заливат Европа, има и икономически емигранти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941549

Голяма част от хората, които и в момента вървят по различни пътища към Западна Европа не са бежанци, а икономически емигранти. Това каза в студиото на БиТиВи Даниел Митов. Според него, различните групи хора трябва да бъдат третирани различно, а самият проблем трябва да бъде разгледан от ЕС, защото това не е проблем само на балканските държави.
Голяма част от хората, които и в момента вървят по различни пътища към Западна Европа не са бежанци, а икономически емигранти. Това каза в студиото на БиТиВи Даниел Митов. Според него, различните групи хора трябва да бъдат третирани различно, а самият проблем трябва да бъде разгледан от ЕС, защото това не е проблем само на балканските държави.

САЩ: Агресорите в Украйна са проруските сепаратисти

http://www.mediapool.bg/sasht-agresorite-v-ukraina-sa-proruskite-separatisti-news238377.html

Агресорите в конфликта в Източна Украйна са подкрепяните от Русия сепаратисти, а не въоръжените сили на Киев, заяви говорител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от Франс прес. Американските дипломати приветстваха срещата в Берлин между украинския президент Петро Порошенко, германската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд за прилагане на подписаното през февруари споразумение от Минск. Въпреки това, подчерта говорителят на Държавния департамент Джон Кърби, "оставаме загрижени от насилието в източните части на Украйна. Нашите анализи продължават да показват, че именно сепаратистките сили, смесени с руски сили, предприемат агресивни операции, а не украинските сили". "Оспорваме твърдо опитите на Русия да обвини Украйна в агресия. Нищо не показва, че Украйна има намерение да провежда нападателни операции в източната част на страната", добави американският говорител. В понеделник украинският президент Петро Порошенко обвини Москва, че изпраща големи подкрепления на сепаратистите в източната част на страната му, припомня БТА. След преговорите с Оланд и Меркел украинският президент потвърди и създаването на три хуманитарно-логистични центрове на териториите на Донецка и Луганска области.  

Терористи взривиха газопровода Баку - Тбилиси - Ерзурум

http://www.mediapool.bg/teroristi-vzriviha-gazoprovoda-baku---tbilisi---erzurum-news238376.html

Терористи са взривили газопровода Баку - Тбилиси - Ерзурум в турската провинция Карс, съобщиха световните агенции. Атентатът е дело на около 20 бойци от Кюрдската работническа партия, твърдят властите в провинцията.  Местна телевизия съобщи, че подаването на гориво е прекратено, а пожарникари се борят с огъня.  На мястото са подразделения на силите за сигурност. Съобщава се и за престрелки с нападателите.  На мястото на инцидента са пристигнали силите за сигурност. Всички близки райони се контролират от жандармерията и военните. Съобщава се за престрелки с бойците. 

Бъчварова: Нашите граници се пазят добре

http://www.cross.bg/buchvarova-vutreshnite-rymyana-1478350.html

София /КРОСС/ Бежанците са най-тежкото предизвикателство, пред което е поставена цяла Европа от началото на века. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя поясни, че е било ясно много отдавна, че когато Италия затвори границите си за тях, потокът ще се насочи към Гърция. България има план заради бежанците още от преди два месеца. Най-апокалиптичният е да има потоп подобен на този в Македония и затова сега непрекъснато следим ситуацията, посочи тя. В момента рискът това да се случи и на България е изключително нисък. Маршрутът през нашата страна не е достатъчно добър. Нашите граници се пазят добре, добави Бъчварова. Тя съобщи, че оградите по границите на Унгария ще бъдат направени много по - бързо, отколкото нашата и това ще промени отново пътят на бежанците. Министърът на вътрешните работи коментира и появилата се преди две седмици информация, че на наша територия има терористи, които обаче според МВР са фалшификатори на документи. Тя поясни, че не може да потвърди, че въпросните хора са терористи, защото службите не са ги установили и те не са в момента на наша територия. Във връзка с разпространения клип на Джон Джихадиста, който го показва в лице и според информациите, че той е бил изпратен от телефон, който е бил в София, Румяна Бъчварова заяви, че до вчера всичко по въпроса е проверено и подобни данни не се потвърждават. Тя коментира и корупционните практики в повереното й ведомство

Почина пилотът от "Индикар", който беше в кома от неделя (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941533

В понеделник вечерта почина англичанинът Джъстин Уилсън, който пострада тежко и беше в кома след инцидент по време на състезание от сериите
В понеделник вечерта почина англичанинът Джъстин Уилсън, който пострада тежко и беше в кома след инцидент по време на състезание от сериите "Индикар" в Пенсилвания в неделя. 37-годишният пилот беше улучен от парче от болида на своя колега Сейдж Карам. Американецът водеше, когато се блъсна в оградата.

Ислямска държава набира сили, притеснен Митов

http://news.ibox.bg/news/id_107795849

Външният ни министър е убеден, че не може да очакваме бежански наплив

Уолстрийт регистрира рекордни загуби, индексът Dow Jones се срина с 600 пункта

http://www.moreto.net/novini.php?n=299509

Американските борси се сринаха с 3% в понеделник в резултат на продължаващите опасения за икономическия растеж на Китай, който притиска все повече световните пазари, пише Блумбърг. По-рано и азиатските и европейските фондови пазари регистрираха рекордни отстъпления.

И учителите емигрират, в чужбина печелят над 10 пъти повече

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941537

Младите учители с добър английски могат да си докарат до 6000 долара в Канада. Там най-много се търсят математиците. Близо стотина физици пък преподават формули в САЩ, а началните даскали се котират най-добре на Острова, пише в.
Младите учители с добър английски могат да си докарат до 6000 долара в Канада. Там най-много се търсят математиците. Близо стотина физици пък преподават формули в САЩ, а началните даскали се котират най-добре на Острова, пише в. "Стандарт". Данните изнесе лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/08/25/2596479_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които ще следи БНТ днес:


И учителите емигрират, в чужбина печелят над 10 пъти повече

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941540

Младите учители с добър английски могат да си докарат до 6000 долара в Канада. Там най-много се търсят математиците. Близо стотина физици пък преподават формули в САЩ, а началните даскали се котират най-добре на Острова, пише в. "Стандарт".
Данните изнесе лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева.
Младите учители с добър английски могат да си докарат до 6000 долара в Канада. Там най-много се търсят математиците. Близо стотина физици пък преподават формули в САЩ, а началните даскали се котират най-добре на Острова, пише в. "Стандарт". Данните изнесе лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Даниел Митов: Вероятността от имигрантски поток към България е минимална, но сме подготвени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941484

България е подготвена добре за имигрантски поток, но опасността от такъв е минимална. Всички сме силно притеснени, тъй като балканският маршрут става все по-предпочитан, но мигрантски поток е насочен на Задад и на Север, не през България. Освен това никой няма интерес да минава през добре охранявана граница като българската.
България е подготвена добре за имигрантски поток, но опасността от такъв е минимална. Всички сме силно притеснени, тъй като балканският маршрут става все по-предпочитан, но мигрантски поток е насочен на Задад и на Север, не през България. Освен това никой няма интерес да минава през добре охранявана граница като българската.

За майките, които имат куража да са несъвършени

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/08/25/2596041_za_maikite_koito_imat_kuraja_da_sa_nesuvursheni/?ref=rss


Едва ли има майка, която да не се е чувствала безпомощна пред задачата да бъде добър и ценен от обществото родител. Горчивият опит на много съвременни майки, които в старанието си да са съвършени, са се оказвали на прага на отчаянието, е обобщен от канадската авторка Алисън Шейфър в книгата "Край на мита за добрата майка", съобщиха от издателство "Колибри".

Тя предлага задълбочено изследване на заблудите им и доказва защо днешните модели за "добра майка" са не само неефективни, но...

Арестуваха 54 канибали в Папуа Нова Гвинея, изяли комшиите си

http://www.bnews.bg/article-140608

Не можем да допуснем това да продължи да се случва. Вече сме в XXI век", коментира Силва Сика, началник на полицията в Западната провинция.

Ген. Червенков: България не е желана транзитна страна за бежанците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941529

България не е желана транзитна страна за бежанците, защото преминаването през нашата страна е свързано с много време и с много разходи. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията.
„Влязъл в България,
България не е желана транзитна страна за бежанците, защото преминаването през нашата страна е свързано с много време и с много разходи. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията. „Влязъл в България,

Божидар Лукарски: Текат проверки за качеството на горивата

http://offnews.bg/news/n_1/n_550389.html

Фирми от Китай, Швеция и Германия имат намерение да преместят производството си в България. Това заяви в министърът на икономиката Божидар Лукарски по Нова тв. Чуждите компании, които имат интерес от това да развиват бизнеса си в България, работят в областта на автомобилостроенето и по-точно - производството на части за коли, каза министър Лукарски. „Би трябвало пазарът да регулира цените на горивата, ако няма картелно споразумение, а това трябва провери Комисията за защита на конкуренцията”, заяви министърът. Той представи и окончателните резултати от проверките по бензиностанциите в цялата страна. Те сочат, че отклонения има при едва 87 от общо 22 хиляди разходомера. „Измамата може да бъде не само чрез разходомера. В момента текат проверки и на качеството на горивото”, обясни Лукарски.

Ген. Червенков: България не е желана транзитна страна за бежанците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941525

България не е желана транзитна страна за бежанците, защото преминаването през нашата страна е свързано с много време и с много разходи. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията.
„Влязъл в България,
България не е желана транзитна страна за бежанците, защото преминаването през нашата страна е свързано с много време и с много разходи. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията. „Влязъл в България,

С. Дянков: С Танов сме водили битката за горивата още 2011-2012 г.

http://frognews.bg/news_96666/S-Diankov-S-Tanov-sme-vodili-bitkata-za-gorivata-oshte-2011-2012-g/

След идването на власт на СИРИЗА имаше едно опиянение, че от криза може да се излезе без да си плащаш задълженията и като се опълчиш на Европейската комисия. Това не стана. Пред Гърция има трудни години. Начинът за излизане от криза е само един - намаляване на разходите. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков.

Бъчварова: Работим по 3 сценария за бежанската криза, най-апокалиптичният е малко вероятен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/25/2596688_buchvarova_rabotim_po_3_scenariia_za_bejanskata_kriza/?ref=rss


"Това е най-голямото предизвикателство от началото на века в Европа." Така вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира проблемът с бежанската вълна към Европейския съюз. В коментар дали е възможно връщането на стария тип граничен контрол в рамките на Евросъюза тя заяви, че "очевидно трябва дас е преосмислят определени политики", но това е решение на страните от шенгенското пространство. "Ние очаквахме това развитие на ситуацията – че тогава, когато се ограничи каналът за...

Бъчварова: Работим по 3 сценария за бежанците, най-апокалиптичният е малко вероятен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/25/2596688_buchvarova_rabotim_po_3_scenariia_za_bejancite/?ref=rss


"Това е най-голямото предизвикателство от началото на века в Европа." Така вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира проблемът с бежанската вълна към Европейския съюз. В коментар дали е възможно връщането на стария тип граничен контрол в рамките на Евросъюза тя заяви, че "очевидно трябва дас е преосмислят определени политики", но това е решение на страните от шенгенското пространство. "Ние очаквахме това развитие на ситуацията – че тогава, когато се ограничи каналът за преминаване през Италия, ще се промени маршрутът на бежанците и те ще минават по друга дестинация, както сега наблюдаваме през Македония (където влизат от Гърция - бел.ред.)", обясни Бъчварова. Тя допълни, че външната за ЕС българска граница се охранява на 100% и страната спазва задълженията си, а от днес и военни подпомагат гранична полиция. Българските власти имат изготвен план с конкретни мерки по три варианта за развитие на ситуацията с имигрантите. "Най-апокалиптичният е да има един поток, какъвто наблюдаваме в Македония", каза още вътрешният министър.  "В момента смятаме, че рискът от това е относително нисък", допълни тя. Бъчварова обясни, че българските граници се пазят добре, а страната не е предпочитана от имигрантите, защото маршрутът не е сигурен за тях. По думите й процедурите по регистрацията на имигрантите тук се спазват и тези, които се опитват да напуснат през Сърбия биват връщани. Така на практика те не са сигурни кога ще достигнат крайната си дестинация. Министърът имаше предвид спазването на разпоредбите от Дъблинските споразумения, според които задължават да бъде даван статут на бежанци на имигрантите в първата страна от Евросъюза, в която влязат. "В Турция има 2 млн. бежанци. Проблем е в Гърция, където почти не се регистрират бежанци, в Македония те също не се регистрират", описа ситуацията Румяна Бъчварова. По въпроса за връщането на имигрантите към първата страна от ЕС, в която са влезли, и очакванията Германия да върне у нас около 4 500 души тя заяви, че досега почти няма върнати хора. "Първо самото връщане е много скъпо, второ – то не може да бъде насилствено осъществено, ако тези хора не искат да се върнат", обясни тя. Бъчварова каза още, че се очаква Унгария да издигне оградата по границата си по-скоро, отколкото ще бъде готова тази по българо-турската граница.

Мигрантите от македонската граница стигнаха до Унгария

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/migrantite-ot-makedonskata-granica-stignaha-do-ungariia-6041609

Пристигането им става броени дни преди завършването на стената, която унгарските власти строят по границата със Сърбия

България се задоволява с по-скромна трапеза, сочи класацията за достъп до храна

http://society.actualno.com/Bylgarija-se-zadovoljava-s-po-skromna-trapeza-sochi-klasacijata-za-dostyp-do-hrana-news_491753.html

Всеки ден повече от 840 милиона души гладуват по целия свят, като разпределението на гладуващите групи на различните континенти е неравномерно. Ново проучване на „Оxfam” по отношение на достъпа до храна нарежда Холандия на първо място в света в класацията на страните, където населението разполага с най-богата трапеза, а африканската страна Чад е на нейното дъно. България се намира на 38 място в класацията. Изпреварва ни Аржентина (37 място), а ние пък изпреварваме македонците (39 м

Нова диета прави чудеса с мозъка ви

http://health.actualno.com/Nova-dieta-pravi-chudesa-s-mozyka-vi-news_491744.html

Добра новина за тези, които са решили да се откажат от месото: според американски изследователи вегетарианската диета помага да се спре стареенето на мозъка. Изследването било проведено от специалисти от университета Ръш (щата Илинойс, САЩ). В него взели участие около 1000 доброволци на възраст 70-80 години. В продължение на пет години били измервани умствените показатели на участниците. Сред възрастните хора имало много привърженици на "зелената" диета. Този факт, според специалистите, им поз

В Асеновград се подготвят да обсъдят къде да сложат паметник на Ботев

http://asenovgrad.actualno.com/V-Asenovgrad-se-podgotvjat-da-obsydjat-kyde-da-slojat-pametnik-na-Botev-news_491765.html

Предстои публично обсъждане къде да бъде разположен бюст-паметник на големия български революционер Христо Ботев в Асеновград. То ще се състои идния четвъртък, 27.08.15 г., от 17 ч. в зала 601 в на Общината. На публичното обсъждане могат да присъстват всички граждани на Асеновград, обществени организации и сдружения, както и заинтересовани лица, които имат отношение към изграждането на паметника. Идеята за поставянето на бюст на великия българин се роди от представители на Инициативен комитет

СУ обявява допълнителен прием за 675 места

http://education.actualno.com/SU-objavjava-dopylnitelen-priem-za-675-mesta--news_491764.html

След приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2015/2016 г. на Софийския университет "Св. Климент Охридски" почти 90 процента от плана за прием в образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър" след средно образование е изпълнен. За оставащите 675 места, субсидирани от държавата, Софийският университет обявява допълнителен прием. Специалностите, за които е обявен допълнителен прием са: "Библиотечно-информационни науки" редовна и задочна форма

Мигрантите стигнаха до Унгария

http://petel.bg/Migrantite-stignaha-do-Ungariya__124345

В понеделник вечерта в Унгария са пристигнали първите 1000 от общо 7000 мигранти и бежанци, които в продължение на няколко дни бяха спрени на...

Изтича срокът за изпращане на рисунки за участие в пленера „По стъпките на времето“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299494

Най-новата инициатива на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ е реализацията на арт пленера „Творческа експедиция „По стъпките на времето“ за талантливи деца и младежи в неравностойно социално положение от Варна. Проектът ще бъде осъществен от 8 до 14 септември 2015 и включва посещението до различни културно-исторически дестинации във варненския регион и извънкласни занимания по рисуване, научи Moreto.

Дончев: Най-интересното на пазара на горивата предстои

http://www.cross.bg/donchev-pazara-izbori-1478349.html

София /КРОСС/ Най-интересното на пазара на горивата предстои. Това каза пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.Определено на пазара на горива има нещо нередно. Редно е Комисията за защита на конкуренцията да си направи анализа и да се произнесе по въпроса. Надявам се той да бъде факт възможно най-скоро. В най-добрия случай отнема до половин година, коментира Дончев. Той заяви, че цялата тази инициатива не трябва да има кампаниен характер. Действията, които се предприемат, не са от седмица и няма да продължат седмица. Трябва да гарантираме, че има функциониращ пазар, че на него има конкуренция, подчерта вицепремиерът. Дончев коментира и предстоящите през октомври кметски избори. Надявам се есента да имаме изключително силен отбор кметове. Искам да имаме адекватни партньори по места, които да изпълняват добре европейските проекти. Нямам съмнение кой ще е победител на местния вот. Няма как автоматично местните избори да преначертаят политическата карта в парламента. Но от гледна точка на самочувствие това ще има ефект. Политическа сила, която няма силна инфраструктура, няма как да има устойчиво присъствие, посочи Дончев.

Партньорството между Google и Twitter се прехвърля и към десктопа

http://www.cross.bg/google-twitter-potrebitelite-1478348.html

/КРОСС/ В края на май Google анонсираха партньорска сделка между гиганта в интернет търсенето и социалната мрежа Twitter, която предвиждаше взаимна интеграция на част от услугите, предоставяни от двете компании, като например това, че потребителите на iOS и Android получаваха при търсенето в Google информация от Twitter - популярни хаштагове, профилите на хора от мрежата, новини и др.Тези дни това сътрудничество се прехвърли и към десктоп потребителите, което означава, че вече и те ще могат да намерят при търсене с Google популярни теми в Twitter, профили и хаштагове.Вместо да го обявят като официална новина, Google решиха просто да обновят първоначалния анонс за старта на партньорството, пише kaldata.com.

Рискът от бежански натиск като в Македония е нисък

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/riskyt-ot-bezhanski-natisk-kato-v-makedoniia-e-nisyk-6041605

Бъчварова коментира и разпространените информации, че екзекуторът от „Ислямска държава“ Джон Джихадиста е снимал и изпратил видео от България. Няма потвърждение информацията да е истина, дори се смята, че клипът не е автентичен, каза министърът

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване