Естония ще строи стена по границата с Русия

http://www.mediapool.bg/estoniya-shte-stroi-stena-po-granitsata-s-rusiya-news238383.html

Естонските власти възнамеряват да построят стена на сухопътната граница с Русия, съобщи ТАСС, като се позова на естонския в. "Постимеес".   Предвижда се стената да бъде висока 2,5 метра и дълга около 108 километра.   Планира се да има също така заграждение, възпрепятстващо движението на диви животни. В блатистите участъци няма да има ограда, а само гранични стълбове и контролна бразда.   За охрана ще бъдат използвани също така видеокамери и безпилотни летателни апарати.   Работата по укрепване на границата трябва да започне през 2018 г., а проектът ще струва 71 милиона евро.

Русия рекламира у нас комунизма на Северна Корея

http://offnews.bg/news/n_1/n_550425.html

Руският културно-информационен център в София се зае със задачата да популяризира у нас "историческата роля на вожда Ким Ир Сен" и "практическото приложение на учението чухче в живота на корейския народ за благото на бъдещето на страната". През август в руския център е проведена научна дискусия "70 години от деня на капитулацията на милитаристка Япония и освобождението на Корейския полуостров. Историческата роля и мисия на Червената армия". Сред официалните гости на дискусията са били посланикът на КНДР в България Зу Ханг Хуан, първият секретар на посолството на Руската Федерация у нас, директорът на РКИЦ Сергей Смитюшенко. На сайта на руския културно-информационен център в София чинно е цитирано изказването на посланика на Северна Корея: "Корейският народ под ръководството на Ким Чен Ун работи за пълна победа в своята справедлива борба". РКИЦ е поканил и "ръководителя на библиотеката на Ким Ир Сен Мария Ангелова", както и ръководителя на кръжока "Чухче" у нас Людмил Костадинов. Директорът на РКИЦ в София Сергей Смитюшенко намира сътрудничеството с апологетите на режима в Северна Корея у нас за "интересна и плодотворна работа" и лично е връчил на посланика на КНДР Зу Ханг Хуан "паметни подаръци". В последния брой на излизащия в България седмичник "Русия днес", който разчита на подкрепата на правителството на Москва, също има публикация за "историческата роля на вожда Ким Ир Сен" и "научната дискусия" в РКИЦ.

"Рособоронекспорт" с поръчки за бойна авиация за $ 18 мрлд.

http://news.ibox.bg/news/id_360401228

В момента активно се работи по най-новите многофункционални изтребители

„Черният понеделник“ за Китай продължава

http://econ.bg/Новини/-Черният-понеделник-за-Китай-продължава_l.a_i.693011_at.1.html

„Черният понеделник“ за китайските фондови борси продължава и днес (25 август) на фона на опасенията за забавяне на втората икономика на страната,...

Четвърти ден продължава издирването на изгубилия се мъж под Белмекен

http://www.mediapool.bg/chetvarti-den-prodalzhava-izdirvaneto-na-izgubiliya-se-mazh-pod-belmeken-news238381.html

И във вторник под връх Белмекен продължава издирването на 21-годишния мъж от село Света Петка, който изчезна в района на 22 август.   Човекът бил в м. "Балабаница" с родителите си, тръгнал към автомобила си и оттогава е в неизвестност. Не беше локализиран и телефонът му.   Търсят го местно население, доброволци, екипи на Планинска спасителна служба и на РД ПБЗН Пазарджик, служители на горски стопанства.   Говорителят на ОД МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че днес, в четвъртия ден, търсенето ще бъде съсредоточено в местност, която не е претърсена подробно.

Изчезналият край Белмекен младеж бе открит мъртъв

http://www.mediapool.bg/izcheznaliyat-krai-belmeken-mladezh-be-otkrit-martav-news238381.html

Изчезналият в района на рилския връх Белмекен 21-годишен младеж бе открит мъртъв от местни хора във вторник сутринта, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Причината за трагичния инцидент все още не е ясна. Младежът бе издирван пет дни от над 200 спасители и доброволци. Той бе от велинградското село Света Петка. Преди да се загуби е бил на излет с родителите си в местността "Балабаница". Мъжът познавал района, но родителите му не могли да установят връзка с него по мобилния му телефон и са известили спасителна служба. Има подозрения, че той се е изплашил от диво животно и в паниката си се е загубил.

Маги Димитрова от Перник: Обиждам се, като ме сравняват с Николета Лозанова, игнорирам простите хора и долнопробните изяви, харесвам Антония Петрова, влюбена съм в Бойко Борисов

http://www.zapernik.com/obshtestvo/magi-dimitrova-ot-pernik-obijdam-se-kato-me-sravnyavat-s_39706/

Маги Димитрова е на 20 години, от Перник. На последното издание на „Мис София – 2015” направи впечатление с нейния чар, естественост и интелигентност. Освен моделството, което все още й е хоби, независимо от приза „Най-добър топмодел” на ревю-конкурс, организиран от ЮЗУ – Благоевград, където тя е първокурсничка, специалност „Политология”.

Знае се, че в Перник те наричат „Малката Николета Лозанова” - това...

Продължава

Атлети от 21 държави вече със заявки в Маратон София 2015

http://pik.bg/атлети-от-21-държави-вече-със-заявки-в-маратон-софия-2015-news388101.html

Атлети от 21 държави вече със заявки  в Маратон София 2015

Атлети от 21 държави вече са заявили своето участие в международния маратон София 2015. Стартът е на 4 октомври, но още отсега интересът към събитието е много голям.

В Интернет страницата www.sofia2018.bg са регистрирани влизания от над 97 държави, а първите заявки за участие дойдоха веднага след активирането на секцията в сайта marathonsofia.com в началото на годината - 4 януари.

И в тазгодишното издание участие в Маратон София ще регистрират и бегачи от африканския континент. През тази година Маратон София е част от официалните събития на инициативата София – Европейска столица на спорта през 2018 г.

Проектът цели да допринесе за за престижа на българската столица като град на активния и здравословен начин на живот.  Заявки за участие в Софийския маратон можете да подадете в сайта marathonsofia.com на следния линк: http://marathonsofia.com/?page_id=2916. Там ще намерите условията за участие, дистанциите, цветовете на номерата, награден фонд и последните новини около проявата.

Monsanto покачва офертата си за Syngenta до 47 млрд. долара

http://www.investor.bg/sasht/337/a/monsanto-pokachva-ofertata-si-za-syngenta-do-47-mlrd-dolara-201124/

Toп инвеститори притискат швейцарския производител на семена и пестициди да приеме офертата на американския си конкурент

Филмът „Бартер” взриви Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299529

Новият български филм „Бартер", сниман на плажа в рибарското селище „Карантината" в Аспарухово, буквално взриви публиката в препълнената зала на Фестивалния и конгресен център на Варна. За това ще бъде завъртян втори път отново в зала 1 в неделя.

Ще помагаме на Туркменистан в строителството

http://www.cross.bg/tyrkmenistan-borisov-berdimyhamedov-1478385.html

/КРОСС/ Българските строителни фирми разполагат със значителен капацитет и опит, който може да бъде използван изключително успешно в изграждането на инфраструктурата на Туркменистан и в реализираните мащабни строителни програми. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. Туркменистанският президент прояви особен интерес към българския опит в областта на развитието на градската среда и инфраструктурното строителство.Двамата лидери обсъдиха и възможностите за съвместни действия в областта на международния транспорт, в частност по-активното използване на потенциала и големия ресурс на българските черноморски пристанищни терминали и развитието им като интермодални центрове за транзитните превози на товари от Западна и Централна Европа през Черно море към Азия. Според Бойко Борисов, има потенциална възможност за развиване на редовен товарен железопътен превоз Варна - Туркменбаши през Поти, Тбилиси и Баку.„Реализирането на Транскаспийския газопровод ще даде възможност за доставка на природен газ от Туркменистан за България чрез интерконекторните връзки с Турция и Гърция. Това ще бъде сериозна стъпка за постигането на реална диверсификация на източниците за доставки на газ за страната ни", посочи Бойко Борисов по време на срещата в туркменистанската столица Ашхабад

Сотир Цацаров е поискал шефът на специализираната прокуратура да бъде уволнен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/25/2596794_sotir_cacarov_e_poiskal_shefut_na_specializiranata/?ref=rss


Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет искане за освобождаване от длъжност на шефа на Специализираната прокуратура Светлозар Костов.  Искането за отстраняването на Костов е на ръководителя на апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова, а поводът отложеното изпълнението на присъда на Росен Петров – Животното, който беше осъден като член на групата за наркотрафик на Златомир Иванов – Баретата. "Извършена проверка в прокуратурата по искане на Даниела Попова е...

Турски камион прегази пешеходец

http://frognews.bg/news_96679/Turski-kamion-pregazi-peshehodets/

Тир с турска регистрация уби човек тази сутрин на пътя Русе-София. Пешеходецът е пресичал булевард "България" , когато е бил връхлетян от камиона. Мъжът, чиято самоличност се установява, е загинал на място.

Бойко Борисов: Транскаспийският газопровод ще даде възможност за доставка на природен газ от Туркменистан за България

http://pik.bg/бойко-борисов-транскаспийският-газопровод-ще-даде-възможност-за-доставка-на-природен-газ-о-news388090.html

Бойко Борисов: Транскаспийският газопровод ще даде възможност за доставка на природен газ от Туркменистан за България

Българските строителни фирми разполагат със значителен капацитет и опит, който може да бъде използван изключително успешно в изграждането на инфраструктурата на Туркменистан и в реализираните мащабни строителни програми. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, съобщават от правителствената информационна служба.

Туркменистанският президент прояви особен интерес към българския опит в областта на развитието на градската среда и инфраструктурното строителство.
Двамата лидери обсъдиха и възможностите за съвместни действия в областта на международния транспорт, в частност по-активното използване на потенциала и големия ресурс на българските черноморски пристанищни терминали и развитието им като интермодални центрове за транзитните превози на товари от Западна и Централна Европа през Черно море към Азия. Според Бойко Борисов, има потенциална възможност за развиване на редовен товарен железопътен превоз Варна – Туркменбаши през Поти, Тбилиси и Баку.

„Реализирането на Транскаспийския газопровод ще даде възможност за доставка на природен газ от Туркменистан за България чрез интерконекторните връзки с Турция и Гърция. Това ще бъде сериозна стъпка за постигането на реална диверсификация на източниците за доставки на газ за страната ни“, посочи Бойко Борисов по време на срещата в туркменистанската столица Ашхабад. Бойко Борисов и Гурбангули Бердимухамедов обсъдиха възможностите за задълбочаването на сътрудничеството между България и Туркменистан в областта на енергетиката. Премиерът Борисов подчерта важното значение на Туркменистан за енергийната сигурност на Европейския съюз, включително и на България, в контекста на възможността за диверсификация на източниците и пътищата на доставка на природен газ за Европа чрез реализирането на Транскаспийския газопровод. Българският министър-председател изрази и интерес към възможностите за участие на български компании в проучването и добива на нефт и природен газ, както и в изграждането и техническото обслужване на електроенергийната, газова и нефтената инфраструктура на територията на Туркменистан.

От своя страна президентът Бердимухамедов посочи необходимостта от засилване на икономическите връзки и двустранната търговия между двете държави. По думите му, Туркменистан цени изключително високо България и има готовност за засилване на сътрудничеството и инвестициите със страната ни.

Бойко Борисов и Гурбангули Бердимухамедов дискутираха и необходимостта съвместни действия в сферите на туризма, образованието, науката и културата, включващи обмяна на опит, обучение на специалисти и инвестиции в конкретни проекти.
Министър-председателят Бойко Борисов изрази специална благодарност към Бердимухамедов за поканата за това официално посещение, което е първа официална визита на български премиер в Ашхабад. Двамата лидери заявиха категоричното си намерение двустранният диалог да придобие регулярен характер.

Продължава издирването на 21-годишния Мехмет, загубил се в местността Балабаница

http://www.cross.bg/mehmet-izdirvaneto-petka-1478384.html

/КРОСС/ Четвърти ден продължава издирването на 21-годишния Мехмет от велинградското село Света Петка. Момчето изчезна в събота по обед в местността Балабаница под връх Белмекен.В днешното издирване ще участват спасителни групи от Пловдив, каза кметът на Света Петка Али Тебер:Планинската спасителна служба в Банско почива, тъй като кучетата са уморени, и сега сме тръгнали вече да обхванем по-голям параметър - към 6-7 км.Късно снощи се получи сигнал, че млад мъж е открит край Чаира до Сестримо, но се оказа, че това не е Мехмет.Четвърти ден няма никаква следа от 21-годишното момче, което изчезна на път към паркирания край хижа „Христо Смирненски" семеен автомобил. Близките на Мехмет настояват в издирването му да се включи хеликоптер, предаде БНР.

Софийският университет обяви допълнителен прием за 675 места

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941816

След приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2015/2016 г. на Софийския университет
След приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2015/2016 г. на Софийския университет "Св. Климент Охридски" почти 90 процента от плана за прием в образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър" след средно образование е изпълнен, съобщиха от учебното заведение.

Стартира поредна информационна кампания за санирането на жилищата

http://pik.bg/стартира-поредна-информационна-кампания-за-санирането-на-жилищата-news388093.html

Стартира поредна информационна кампания за санирането на жилищата

Министерство на регионалното развитие и благоустройството стартира за четвърти път информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 - 2013, съобщават от ведомството.

Проектът финансира изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в 36 града. Целта е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда

Информационната кампания ще се проведе в общо 36 града в периода 03 август – 5 септември 2015. Във всеки от тях ще бъде разположен информационен кът, в рамките на който гражданите ще имат възможност да получат информационни материали по проекта и експертни консултации, както и да се запознаят с текущото изпълнение на проекта и други действащи инициативи.

Информационните дни по проекта „Енергийно обновяване на българските домове” в град Велико Търново вече стартираха и ще се проведат до 26-ти август 2015 г. на пл. Майка България 2, пред сградата на Община Велико Търново, от 17:30 до 19:30 ч. До момента са проведени три информационни кампании - една през есента на 2012 г. и две през пролетта и есента на 2013 г.

Кметът на Света Петка: Намираме ръждясали ножчета на Белмекен, а от Мехмед няма следа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941814

Последният участък, който остава ще бъде претърсен днес. Това каза за Радио
Последният участък, който остава ще бъде претърсен днес. Това каза за Радио "Фокус" - Пазарджик кметът на велинградското село Света Петка Али Тебер, по повод издирването на изгубилия се 21-годишен мъж близо до връх Белмекен. "Ще ни трябват може би още специалисти и апаратура, дори хеликоптер, който да облети района.

Треньорът на Пулев: Убеден съм, че Кубрат може да стане световен шампион

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/25/2596784_trenyorut_na_pulev_ubeden_sum_che_kubrat_moje_da_stane/?ref=rss


Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер е убеден, че неговият възпитаник има качествата да стане световен шампион в свръхтежка категория. 72-годишния специалист изрази задоволство от работата с българския боксьор, който ще се завърне на ринга след месец.

Съперникът на Пулев в първия му мач след загубата от Владимир Кличков все още не ясен, но двубоят ще бъде на 26 септември в 12-хилядната "Макс Шмелинг Хале" в Берлин. Там компанията "Зауерланд", която представлява българина, ще чества...

Кметът на Света Петка: Намираме ръждясали ножчета на Белмекен, а от Мехмед няма следа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941823

Последният участък, който остава ще бъде претърсен днес. Това каза за Радио "Фокус" - Пазарджик кметът на велинградското село Света Петка Али Тебер, по повод издирването на изгубилия се 21-годишен мъж близо до връх Белмекен.
"Ще ни трябват може би още специалисти и апаратура, дори хеликоптер, който да облети района.
Последният участък, който остава ще бъде претърсен днес. Това каза за Радио "Фокус" - Пазарджик кметът на велинградското село Света Петка Али Тебер, по повод издирването на изгубилия се 21-годишен мъж близо до връх Белмекен. "Ще ни трябват може би още специалисти и апаратура, дори хеликоптер, който да облети района.

Ексклузивни снимки първо в "Петел"! Голям пожар в момента обгази Варна! Хвърчат линейки!

http://petel.bg/Ekskluzivni-snimki-parvo-v-Petel--Golyam-pozhar-v-momenta-obgazi-Varna--Hvarchat-lineyki--__124364

Снимки: "Петел", Румен Сарандев Кухня на заведение на крайбрежната алея е пламнала преди броени минути, научи petel.bg. Сигнал за пламъците...

В момента! Гъсти облаци дим в центъра на Варна!

http://petel.bg/V-momenta--Gasti-oblatsi-dim-v-tsentara-na-Varna--__124363

В момента гъсти облаци дим обхванаха центъра на Варна. Пушекът се носи от района на плажната алея, но се вижда от целия център на града....

Мерт си призна за двойното убийство Двойният убиец от Джебел се отървава само с 20 години затвор?

http://petel.bg/Mert-si-prizna-za-dvoynoto-ubiystvo-Dvoyniyat-ubiets-ot-Dzhebel-se-otarvava-samo-s-20-godini-zatvor-__124362

Извършителят на жестокото двойно убийство в Джебел Мерт Мехмед призна вината си пред 5-членен съдебен състав в Окръжния съд в Кърджали....

Българинът се оказва незащитим в пипалата на имотната мафия

http://www.cross.bg/chast-bulgariya-hora-1478383.html

Проблемът с бездомниците в България е от около 25 г. В началото на прехода над 90% от хората у нас имаха собствени жилища. Това бе в рязък контраст с картината в развитата западна част на Европа, където делът на хората със собствени жилища бе значително по-малък. През последните над 20 г. в страната ни, но и на други места по света, се разви един общ процес на концентриране на доходи и богатство, включително и на жилища, въпреки че имаше т.нар. имотен бум или балон, основно - чрез кредити. За съжаление, впоследствие част от тези хора в САЩ отидоха на палатки, когато се спука "балона", поради невъзможността на хората да плащат ипотеките си. У нас също се задълбочи процеса на разслоение - една малка част придобиха много имоти, които отдават под наем, а други загубиха дори единственото си жилище, заради зле планирани и трудни за плащане банкови заеми. Този сектор отразява цялостната икономическа и социална ситуация в България. Допълнителни усложнения внесе т.нар. имотна мафия, която ускори процеса с незаконното отнемане на жилищата на хора в затруднение. Това не е единствената причина, която направи мнозина българи бездомници. Икономическите условия също вгорчиха живота на сънародниците ни, част от които бяха принудени да се разделят с жилищата си, залагайки ги за непосилни заеми. Към столицата в рамките на тези две десетилетия се насочиха много хора от периферията на страната в търсене на препитание и добра работа

Нов спад на азиатските пазари след "черния понеделник"

http://www.mediapool.bg/nov-spad-na-aziatskite-pazari-sled-cherniya-ponedelnik-news238380.html

Нов спад отбелязаха фондовите пазари в Китай след "черния понеделник", достигйки тригодишно дъно. Търговията във вторник приключи с намаление на ключовия композитен индекс "Щанхай" (Shanghai Composite) с още 4.3 на сто до 3071 пункта. Фондовата борса в Шанхай закри търговията със спад от 7.63 на сто, след като предишния ден потъна с цели 8.5 процента заради обезумелите от тревога инвеститори от забавянето на втората по големина в света китайска икономика. Котировките на фондовата борса в Токио се върнаха в червената територия в края на днешната търговия, след като по време на сесията бяха постигнали значителен растеж, възприет като известно успокоение на инвеститорите за бъдещето на китайската икономика, предаде Франс прес. Водещият индекс Никкей-225 потъна със 733.98 пункта или 3.96 на сто до 17 806.70 пункта - най-ниската стойност от шест месеца, по-късно се върна в зелената територия с покачване от 1.50 процента, но не успя да задържи преднината. Само за шест сесии индексът е изгубил над 2800 пункта (-13 процента) в контекста на засилваща се нестабилност, свързана със забавянето на китайския пазар и отражението му върху растежа на световната икономика. Сесията бе извънредно активна, с 4,7 милиарда изтъргувани акции на най-голямата азиатска фондова борса. Котировките в Токио са под натиска и на засилването на йената спрямо долара в последно време, което се отразява негативно на японските износители. В края на търговете щатската валута доста отслабна и се разменяше за 119.08 йени, същото движение отчете и еврото, което се движеше около 137,75 йени. Останалите пазари в Азиатски-Тихоокеанския регион също отвориха с падане, но после започнаха да възстановяват позициите си. Така хонгконгският индекс прибави 1.6%, южнокорейският KOSPI се повиши с 1.3%, а австралийският S&P ASX/200 нарасна с 2.4%. Опитвайки се да стабилизира ситуацията Централната банка на Китай вля във вторник сутринта във финансовата система 150 млрд. юана (22.4 млрд долара). След вчерашния спад, основните индекси на водещите фондови борси в Европа се повишиха уверено в началото на днешната търговия, предаде Франс прес. Франкфуртският DAX прибави 1.74 на сто до 9816.59 пункта, след като в понеделник потъна с близо 5 процента на фона на безпокойствата от забавянето на растежа на китайската икономика и възможното му отражение върху световния икономически растеж. В Париж САС 40 се върна в зелената територия, като нарасна с 1.70 на сто до 4458.09 пункта, след тежката загуба от 5.35 на сто в понеделник вечерта. Лондонският FTSE-100 се повиши с 1.49 на сто до 5986.65 пункта в ранната сесия, след като вчера се понижи с 4.67 процента. В Цюрих индексът SMI нарасна с 1.24 на сто след спада от близо 4 процента вчера и достигна 8574.15 пункта. Миланската фондова борса откри сесията с покачване от 2.01 на сто.

Акциите в САЩ и Европа отново на зелено след "черния понеделник"

http://www.mediapool.bg/aktsiite-v-sasht-i-evropa-otnovo-na-zeleno-sled-cherniya-ponedelnik-news238380.html

Котировките на Уолстрийт и на европейските борси отново се върнаха на зелени позиции след "черния понеделник", реагирайки положително на свалянето на водещите лихви на Китайската централна банка в опит да засили доверието към втората по големина икономика в света и да сложи край на сътресенията на азиатския пазар, който и във вторник приключи със спад. Народната банка на Китай свали основния лихвен процент с 0.25 на сто до 4.6 процента, за да успокои пощурелите от два дни финансови пазари. Съща така в опит да стабилизира ситуацията Централната банка в Пекин вля във вторник сутринта във финансовата система 150 млрд. юана (22.4 млрд долара). Това е петото поредно орязване на лихвата в Китай от ноември насам и очакванията са по-сериозният ефект да се усети в сряда. Още във вторник обаче Уолстрийт отвори с ръст от 1.7 на сто, предаде ББС. Ранната следобедна търговия в Европа също реагира положително и Лондонският FTSE 100 нарасна с почти 3 процента, докато германската Dax и парижката CАС дръпнаха нагоре с почти 5 процента. Други европейски пазари като Лисабон, Мадрид, Москва и Милано също рязко скочиха. Според дилъри след "черния понеделник" е дошъл "вторникът на обрата", като европейският референтен индекс Stoxx 50 се е повишил с 4 на сто до 3041 пункта в следобедната търговия. Индексът отразява възходящата тенденция на водещите европейски борси, които възстановиха част от вчерашните загуби. Въпреки поскъпването на акциите обаче експерти предупреждават, че през идните дни може да се наблюдава период на нестабилност, отбелязва ДПА. Котировките на Уолстрийт отново тръгнаха нагоре в ранната търговия във вторник след вчерашната най-лоша сесия за последните четири години. Промишленият индекс Дау Джоунс нарасна с 338.39 пункта до 16 209.74 пункта. По-широкообхватният индекс Стандард енд Пуърс 500 прибави 40.95 пункта до 1934.16 пункта, а индексът на високотехнологичните дружества Насдак нарасна със 119.96 пункта до 4646.20 пункта. Петролът също поскъпна при откриването на официалната сесия на Нюйоркската търговска борса, но цената му остава под символичния праг от 40 долара заради отсъствието на новини, които да подхранят трайното поскъпване на черното злато, информира АФП. Барел американски лек суров петрол с доставка през октомври поскъпна с 1.31 долара до 39.55 долара за барел, след като в понеделник котировките му се бяха понижили с над 2 долара до най-ниското си равнище за последните шест години и половина. Азиатската търговия във вторник обаче приключи с намаление на ключовия композитен индекс "Щанхай" (Shanghai Composite) с още 4.3 на сто до 3071 пункта. Фондовата борса в Шанхай закри търговията със спад от 7.63 на сто, след като предишния ден потъна с цели 8.5 процента заради обезумелите от тревога инвеститори от забавянето на втората по големина в света китайска икономика. Котировките на фондовата борса в Токио се върнаха в червената територия в края на днешната търговия, след като по време на сесията бяха постигнали значителен растеж, възприет като известно успокоение на инвеститорите за бъдещето на китайската икономика, предаде Франс прес. Водещият индекс Никкей-225 потъна със 733.98 пункта или 3.96 на сто до 17 806.70 пункта - най-ниската стойност от шест месеца, по-късно се върна в зелената територия с покачване от 1.50 процента, но не успя да задържи преднината. Само за шест сесии индексът е изгубил над 2800 пункта (-13 процента) в контекста на засилваща се нестабилност, свързана със забавянето на китайския пазар и отражението му върху растежа на световната икономика. Сесията бе извънредно активна, с 4,7 милиарда изтъргувани акции на най-голямата азиатска фондова борса. Котировките в Токио са под натиска и на засилването на йената спрямо долара в последно време, което се отразява негативно на японските износители. В края на търговете щатската валута доста отслабна и се разменяше за 119.08 йени, същото движение отчете и еврото, което се движеше около 137,75 йени. Останалите пазари в Азиатски-Тихоокеанския регион също отвориха с падане, но после започнаха да възстановяват позициите си. Така хонгконгският индекс прибави 1.6%, южнокорейският KOSPI се повиши с 1.3%, а австралийският S&P ASX/200 нарасна с 2.4%.

Спешна нужда от кръводарители за 12-годишно момче във Варна

http://pik.bg/спешна-нужда-от-кръводарители-за-12-годишно-момче-във-варна-news388091.html

Спешна нужда от кръводарители за 12-годишно момче във Варна

Със спешен призив за кръводаряване се обръщат родителите на 12-годишния Антон Желев. Това съобщиха за topnovini.bg от Районния център по трансфузионна хематология във Варна. 

Момчето е от Бургас, но е претърпяло мозъчна операция в варненската болница „Света Марина“. Детето се нуждае ежедневно от кръвопреливане.

Отправя се молба към всички, които са с кръвна група "А" или "0" и са в добро здравословно състояние, да дарят кръв. 

Кръвният център се намира в двора на бившата Окръжна болница и е с работно време от 8.00 до 17.30 часа. Телефони за връзки и справки : 681 801 и 681 850 (Отделение по кръводаряване).

Реджеп Ердоган насрочва нови избори днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941815

Турският президент Реджеп  Ердоган ще се срещне днес с премиера Ахмет Давутоглу, за да го помоли да състави преходно правителство до предсрочните парламентарни избори, които най-вероятно ще са на 1 ноември.
Турският президент Реджеп  Ердоган ще се срещне днес с премиера Ахмет Давутоглу, за да го помоли да състави преходно правителство до предсрочните парламентарни избори, които най-вероятно ще са на 1 ноември. "Нашият президент реши да се повторят изборите за Турско велико национално събрание на базата на властта, предоставена му от конституцията",

Пхенян и Сеул прибраха оръжията

http://www.investor.bg/aziia/336/a/phenian-i-seul-pribraha-oryjiiata-201121/

Южна Корея спря пропагандните високоговорители, а Северна Корея се извини за инцидента, при който пострадаха двама южнокорейски военни

КОЙ Е Леонардо да Винчи

http://books.actualno.com/KOJ-E-Leonardo-da-Vinchi-news_491810.html

 Не е случайно, че КНИГОПИС започва поредицата КОЙ Е с книгата за Леонардо да Винчи. Животът на емблематичната ренесансова личност е като пъстър пъзел от постижения и провали. Книгата представя великия творец и изобетател от детството му в родното италианско градче до последния му час в имение на френския крал. Колкото и много да се знае за Леонардо, книгата изненадва с много любопитни случки и факти. Защо родителите му го изоставят? Вярно ли е, че водил записките си с огледално писане? Ко

КОЙ Е Исак Нютон

http://books.actualno.com/KOJ-E-Isak-Nuton-news_491813.html

Макар че Исак Нютон е сред най-прочутите учени на всички времена, често знанието за него се изчерпва с мита как падаща ябълка му подсказала идеята за гравитацията. А биографията му е далеч по-богата на научни постижения и житейски превратности! Книгата го представя не само като гениален професор в Кеймбридж, но и като потаен алхимик, управител на Монетния двор в Лондон и дори депутат в Британския парламент. Нютон постигнал огромна известност и признание в научните среди, но в личния си живот ос

Обама няма нищо против кандидатура на Байдън за следващ президент на САЩ?

http://america.actualno.com/Obama-njama-nishto-protiv-kandidatura-na-Bajdyn-za-sledvasht-prezident-na-SASht-news_491811.html

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън е получил "благословия" от Барак Обама да участва в битката за Белия дом на изборите догодина, предаде БГНЕС. Информацията идва от източник от администрацията на Обама. Изборът за участие в надпреварата за президентския пост трябва да бъде направен от Байдън – решението е само негово. Макар и да не се нуждае от разрешението на президента, за да издигне кандидатурата си, потенциалното участие на Байдън в битката е било сред основните теми по време на вчера

И ООН отчете демографския ни срив, сложи ни на първо място по негативна перспектива

http://society.actualno.com/I-OON-otchete-demografskija-ni-sriv-sloji-ni-na-pyrvo-mjasto-po-negativna-perspektiva-news_491802.html

В доклад на Департамент по икономически и социални въпроси на ООН за перспективите пред нациите, прогнозата за демографското развитие на България е най-мрачната в целия свят. За периода 2015-2050 г. населението на страната ни ще се свие с 27,9%, а в числа става дума за истински срив с близо два милиона. Това се казва в анализа, който е дълъг над 100 страници, предаде БГНЕС. Световната организация отбелязва, че населението на страната ни от днешните 7,152 млн. души след 35 г. ще отбележи трагиче

Пиян смаза от бой приятелката си след запой в Дивотино, жената изпаднала в безсъзнание и временна опасност за живота

http://www.zapernik.com/pernik/piyan-smaza-ot-boi-priyatelkata-si-sled-zapoi-v-divotino_39705/

41-годишен мъж е задържан за нанасяне на телесна повреда.

Сигнал в полицията е получен вчера, около 09, 00 ч. на тел 112 от 28-годишна жена с постоянен адрес гр. София.

Столичанката празнувала рождения ден на мъжа, с когото живее на семейни начала в пернишкото с. Дивотино. 41-годишният Н.Д. от с. Владо Тричков бил употребил алкохол и нанесъл побой над 28-годишната си приятелка. Жената изпаднала в безсъзнание и временна опасност за живота. Оказани й е първа медицинска помощ в...

Продължава

Българинът дава за храна 1/3 от парите си за почивка

http://www.moreto.net/novini.php?n=299528

През второто тримесечие на 2015 г. 810.1 хил. български граждани1 са реализирали туристически пътувания2. Преобладаващата част от тях - 76.0%, са пътували само в страната, 22.1% - само в чужбина, а 1.9% са пътували както в страната, така и в чужбина.

LG предоставя перфектно мултимедийно преживяване G PAD II 10.1

http://www.cross.bg/displeii-predostavya-pazara-1478382.html

/КРОСС/ LG Electronics (LG) е на път да демонстрира най-технологично напредналия модел от своята серия таблети G Pad на изложението за потребителска електроника IFA 2015 в Берлин. Официалният дебют на G Pad II 10.1 ще бъде представен в две версии, LTE и Wi-Fi, които ще бъдат налични на ключовите пазари в Северна Америка, Европа и Азия. Серията G Pad на LG предлага идеалното съотношение между цена и представяне, за да удовлетвори повечето потребители на пазара за широкоекранни мобилни устройства. G Pad II 10.1 притежава повече характеристики от други устройства в същия сегмент със своя дисплей WUXGA (1920 x 1200), който е идеален за отразяване на мултимедийно съдържание, както и за удобно сърфиране из уеб мрежата. С бързия си процесор 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® SnapdragonTM 800 и издръжливата батерия 7,400mAh - най-голямата в своя клас, таблетът предоставя часове забавление и развлечение.   Въпреки големия си 10.1-инчов дисплей, G Pad II 10.1 притежава изящен и елегантен дизайн с най-тънкия панел сред таблетите от неговия размер, които се предлагат на пазара. Това предоставя истинско потапящо преживяване и го прави със стилен металически ефект. В допълнение, Reader Mode прави четенето на книги много по-удобно, намалявайки синята светлина на екрана, което според проучванията уморява очите и замъглява виждането

Буря в чаша вода

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/08/25/2570273_buria_v_chasha_voda/?ref=rss


Сядам в столично кафене. Чакайки за среща, ожаднявам и си поръчвам вода. Носят ми микроскопично шишенце "Девин" (но това не е единствената компания, чиито бутилки се смаляват или се правят специални луксозни за продажби по кафенетата - "Ком", "Банкя" и т.н.), подобно на напръстник, което изпивам на един дъх и минута по-късно оставам с празната пластмасова бутилка в ръка, сметка от един лев и петдесет стотинки и горчив вкус в устата. Кога водата стана скъпа колкото един сок или капучино? ...

5 000 се очаква тази година да покорят Черни връх

http://pik.bg/5-000-се-очаква-тази-година-да-покорят-черни-връх-news388085.html

5 000 се очаква тази година да покорят Черни връх

5 000 се очаква тази година да покорят Черни връх.

120 години, след първото изкачване на 27-и август 1895 година, Алеко Константинов възкликва в своя фейлетон: „Невероятно, но факт – 300 души на Черни връх“. С това събитие се създава първото туристическо дружество в България. От тогава, всяка последна неделя на от месец август, изкачването на върха се превръща в традиция, която не е прекъсвана.

Повече подробности може да чуете в звуковия файл от разговора на Мила Младенова с изпълнителния секретар на БТС – Венцислав Удев.

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова организира дискусия за младежите в ЕС

http://pik.bg/евродепутатът-от-герб-ева-паунова-организира-дискусия-за-младежите-в-ес-news388087.html

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова организира дискусия за младежите в ЕС

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и клуб "Технологично развитие" организират среща-дискусия на тема "Младежкото участие в обществения живот в ЕС". Срещата ще се състои в четвъртък, 27 август 2015 г., от 12.30 часа в голямата зала на офиса на ПП ГЕРБ в Бургас с адрес ул. "Конт Андрованти" 5, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Целта на дискусията е да бъдат обменени мнения за това защо е важно младите хора да бъдат активни в обществения и политически живот в своя град, в своята държава и в Европейския съюз като общност. Също така заедно ще бъдат обсъдени начините, по които участието на младите да бъде най-ефективно и пълноценно и как то да мотивира и приобщава.

Темата е приоритетна за евродепутата Ева Паунова, която бе избрана за заместник-председател на организацията „Международно европейско движение" (European Movement International – EMI). EMI e най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа. От 1948 година насам Европейското движение играе ключова роля в изграждането на Европа и политическите, социални и културни форуми в рамките на европейското гражданско общество.

Радомирски полицаи изкорениха 73 стръка канабис от двора на 70-годишен дядо в Сирищник

http://www.zapernik.com/krimi/radomirski-policai-izkoreniha-73-struka-kanabis-ot-dvora-na-70-godishen_39704/

Радомирски полицаи изкорениха 73 стръка канабис. Акцията е проведена вчера, в ковачевското с. Сирищник.

Полицаи проверили имот, собственост на 70-годишен местен жител. В двора били засадени 73 растения от рода на конопа. Зелената листна маса е изкоренена и иззета. Предстои назначаването на съответните експертизи, които да установят произхода й.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

 

ЕС ще затегне сигурността в жп транспорта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941798

Европейският съюз ще обсъди подробно сигурността в железопътния транспорт и най-вече по високоскоростните международни линии  след осуетения атентат миналата седмица във влака Амстердам-Париж, съобщи
Европейският съюз ще обсъди подробно сигурността в железопътния транспорт и най-вече по високоскоростните международни линии  след осуетения атентат миналата седмица във влака Амстердам-Париж, съобщи "Ройтерс". Въпросът вероятно ще влезе в дневния ред на срещата на транспортните министри от ЕС в началото на октомври,

ГЕРБ и Реформаторите ще са с общи кандидати в 7-8 общини, сред които Кюстендил

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/25/2596781_gerb_i_reformatorite_shte_sa_s_obshti_kandidati_v_7-8/?ref=rss


ГЕРБ и Реформаторският блок ще участват със съвместни кандидатури на местните избори в 7-8 общини от общо 265, една от които е Кюстендил. "Единственият областен град, в който ще се получи такава симбиоза, е Кюстендил. И ние заставаме твърдо зад Петър Паунов", заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов при внасянето на документи в Централната избирателна комисия за регистрация в местния вот.

Според Цветанов политическият модел в Кюстендил е успешен. Той посочи, че...

САЩ разполагат още изтребители в Европа

http://www.cross.bg/evropa-iztrebiteli-dzheiims-1478380.html

/КРОСС/ САЩ ще разположат изтребители F-22 в Европа, за да се противопоставят на военната агресия на Русия в Украйна. Това съобщи секретарят за авиацията в Пентагона Дебора Лий Джеймс. По думите й действията на Русия в Украйна и ескалацията на конфликта предизвиква опасения в източноевропейските членове на НАТО и САЩ са решили да разположат своите изтребители в Европа, за да подкрепят съюзниците си. Тя отказа да предостави информация за броя на самолетите, датата, на която ще се отправят към Стария континент, както и мястото на дислокацията им. Джеймс подчерта, че всички действия са били съгласувани с министъра на отбраната Аштън Картър.

Колко българи работят в Германия?

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/08/25/2596772_kolko_bulgari_rabotiat_v_germaniia/?ref=rss


 
В Германия живеят 203 000 българи, като една четвърт от тях получават социални помощи. Как изглежда профилът на безработния българин в Германия? И какъв живот живеят българските имигранти там? Отговорите са от Александър Андреев от "Дойче веле"


"Процентът на българите в Германия, които получават помощи за безработни "Харц-4", расте", съобщи преди броени дни шефът на Германската агенция по труда Франк-Юрген Вайзе. През април 2015-та всеки четвърти българин във...

Започна учението с бойни стрелби в Шабла

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941780

Тактическо учение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана започна в понеделник на зенитния полигон на Военновъздушните сили край село Шабла.
В четиридневното учение участват над 750 военнослужещи от Военновъздушните сили, над 460 военнослужещи от Сухопътните войски, над 200 военнослужещи от Военноморските сили и екипи от
Тактическо учение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана започна в понеделник на зенитния полигон на Военновъздушните сили край село Шабла. В четиридневното учение участват над 750 военнослужещи от Военновъздушните сили, над 460 военнослужещи от Сухопътните войски, над 200 военнослужещи от Военноморските сили и екипи от

И даскалите хващат Терминал 2

http://frognews.bg/news_96669/I-daskalite-hvashtat-Terminal-2/

И учителите вече стягат куфари за чужбина. Младите с добър английски могат да си докарат до 6000 долара в Канада. Там най-много се търсят математиците. Близо стотина физици преподават формули в САЩ, а началните даскали се котират най-добре на Острова. Данните изнесе лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Янчо Янев: Проекти за новия програмен период по ОП "Рибарство" ще се приемат от началото на 2016 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=299513

Каква е равносметката от изпълнението на оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” през периода 2007-2013 г. - първият в историята на бранша, през който той получи финансово подпомагане? Отговор на въпроса търсим в нашия разговор с изпълнителния директор на Изпълнителната дирекция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Янчо Янев.

В Папуа Нова Гвинея арестуваха 54 селски жители по обвинение за канибализъм

http://www.cross.bg/kanibalizum-politziyata-zhiteli-1478381.html

/КРОСС/ Военни в Папуа Нова Гвинея арестуваха 54 селски жители по обвинение за канибализъм. Районът, в който се извърши арестът е разположен в устието на река Флай. От там постъпват сведения за извършващото се беззаконие от 2009 година насам. На първо място е всекидневният канибализъм и разпространението на тайни религиозни култове, практикуващи ритуални обезглавявания и подпалвания на колиби, разказва началникът на полицията на Западната провинция Силва Сика. В процеса на арестуване, започнал на 14 август, участват 35 военнослужещи и сътрудници на полицията. Силва Сика пояснява, че процесът се състои от три етапа: преговори, призив да не използват оръжията си и, накрая, примирие. Той изказа увереността си, че властите ще успеят да разрешат проблема и в района ще възцари мир и безопасност. Операцията се провежда в две крайбрежни села - Дамера и Вайдабодоло, изолирани от света в продължението на много десетилетия. Най-шумното престъпление в района през последните месеци стана убийството на трима жители от съседни селища, извършено на 25 юни. Според информация от полицията, престъпниците са взели със себе си главите на жертвите, за да ги използват в ритуали, уточнява ТАСС.  

Иде ли ново велико преселение на народите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941192

Неотдавна Янош Лазар, шеф на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан, заяви, че при наблюдавания имиграционен наплив към Унгария „не става въпрос за бежанци, а за преселение на народите, което може да застраши европейските ценности и начин на живот“. Повод за това изказване бе рязкото увеличаване на броя
Неотдавна Янош Лазар, шеф на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан, заяви, че при наблюдавания имиграционен наплив към Унгария „не става въпрос за бежанци, а за преселение на народите, което може да застраши европейските ценности и начин на живот“. Повод за това изказване бе рязкото увеличаване на броя

Джъстин Гатлин обяви бойкот на английските медии

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/25/2596776_djustin_gatlin_obiavi_boikot_na_angliiskite_medii/?ref=rss


Джъстин Гатлин ще бойкотира британските медии, тъй като смята, че журналистите от Острова са предубедени към него.

Американският спринтьор е особено ядосан на държавната медия Би Би Си, тъй като непрекъснато го представя в светлината на двете допинг наказания, които изтърпя, и не обръща внимание на постиженията му през последните няколко сезона.

"Джъстин и аз смятаме, че британските медии са невероятно лоши към него. Те не са казали нищо позитивно за него, дори отчасти....

Таксиджия преби бившия си зет в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941765

28-годишният М. Драганов от Благоевград е нападнат и пребит на улицата от бившия си зет Венцислав. Инцидентът станал в неделя около 21,00 часа в благоевградския кв. „Струмско“. Неочаквано върху мъжа налетял бившият съпруг на сестра му, който решил да му отмъсти за раздялата с жена си.
На пострадалия младеж е оказана първа помощ в Спешно отделение
28-годишният М. Драганов от Благоевград е нападнат и пребит на улицата от бившия си зет Венцислав. Инцидентът станал в неделя около 21,00 часа в благоевградския кв. „Струмско“. Неочаквано върху мъжа налетял бившият съпруг на сестра му, който решил да му отмъсти за раздялата с жена си. На пострадалия младеж е оказана първа помощ в Спешно отделение

Руски министър: Лежим на дъното, трябва просто да преживеем момента

http://petel.bg/Ruski-ministar--Lezhim-na-danoto--tryabva-prosto-da-prezhiveem-momenta__124361

Поредният спад на руската валута в понеделник за първи път обезпокои видимо руснаците, като в Москва и по-големите градове се образуваха...

СУ обяви допълнителен прием за 675 незаети места

http://www.cross.bg/zadochna-forma-filologiya-1478379.html

София /КРОСС/ След приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2015/2016 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски" почти 90 процента от плана за прием в образователно-квалификационните степени „бакалавър" и „магистър" след средно образование е изпълнен.За оставащите 675 места, субсидирани от държавата, Софийският университет обявява допълнителен прием

Биволи на паша в „Овча купел“

http://www.vesti.bg/bivoli-na-pasha-v-ovcha-kupel-6041618

Зрителка на Нова ТВ е заснела животните близо до кръстовището на бул. „Линкълн“ и ул. „Монтевидео“

Трогателно видео в памет на един баща и в чест на булката

http://www.vesti.bg/trogatelno-video-v-pamet-na-edin-bashta-i-v-chest-na-bulkata-6041617

Бащата на Ендрия е починал преди сватбата. В големия ден тя е трябвало да танцува с него на фона на Butterfly kisses. Ето какво направи младоженецът...

Трогателно видео в памет на един баща и в чест на булката

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/trogatelno-video-v-pamet-na-edin-bashta-i-v-chest-na-bulkata-6041617

Бащата на Ендрия е починал преди сватбата. В големия ден тя е трябвало да танцува с него на фона на Butterfly kisses. Ето какво направи младоженецът...

Турски тир прегази човек в Русе

http://www.bnews.bg/article-140613

Движението в района не е спряно, регулира се от полицията в едната лента.

Лукарски: Китайски фирми местят производството си в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=299523

Фирми от Китай, Швеция и Германия имат намерение да преместят производството си в България. Това заяви в ефира на „Здравей, България” министърът на икономиката Божидар Лукарски. Причината за засиления интерес от страна на китайските компании е покачващата се конкурентоспособност в източната страна, както и повишаващите се заплати на местните работници.

Издават нова образователна поредица за деца

http://goodnews.actualno.com/Izdavat-nova-obrazovatelna-poredica-za-deca-news_491809.html

"КОЙ е" е поредица за знаменитите личности на човечеството – учени и писатели, мореплаватели и космонавти, художници и музиканти, президенти и монарси. Любопитни житейски подробности са представени редом с най-прочутите дела, с които великите хора са останали в историята. Книгите са предназначени най-вече за деца, но са полезно четиво за всички възрасти. Написани са с много жив език, като съчетават познанието със забавата. Необичайно големият брой илюстрации прави поредицата наистина уник

Цветанов: ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941748

ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов след регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК).
ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов след регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК).

ГЕРБ се регистрира първа за местните избори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941754

ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов след регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК).
ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов след регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Серия от арести в Испания и Мароко срещу ИДИЛ

http://offnews.bg/news/n_1/n_550424.html

14 души са били арестувани в Испания и Мароко по подозрение за връзки с "Ислямска държава", пише Би Би Си. Арестите са направени в покрайнините на Мадрид и няколко марокански града. Арестуваните са заподозрени за това, че са част от каналите на терористите за събиране на нови членове. На 21 август мароканец, живял в Испания, беше арестуван за нападение във френски влак. 25-годишният мъж е имал връзки с радикални ислямисти, като единствено бързите реакции на пътници във влака са спрели евентуален трагичен край.

Дженифър Лорънс показа червилата на Dior /видео/

http://www.cross.bg/dior-dzhenifur-lipstick-1478378.html

/КРОСС/ Американската актриса Дженифър Лорънс се снима в рекламен клип за Dior. Първите снимки и тийзър на клипа, в който красавицата представя новата линия червила Addict Lipstick, са качени на страницата на модната къща в Instagram. Пълната версия на рекламата ще бъде представена на 31 август, когато се очаква да стартират и продажбите на новите продукти. Колекцията Addict Lipstick включва 44 нови нюанса. Договорът на актрисата с Dior е тригодишен. Той бе сключен в началото на 2014 г., а звездата ще прибере 15 млн. долара. video:https://www.youtube.com/watch?v=GalVgIH2wSA

12-годишно момче от Варна се нуждае от кръводарители

http://www.moreto.net/novini.php?n=299519

12-годишният Антон Желев от Варна се нуждае спешно от кръводарители. Това съобщиха за Moreto.net от Районния център по трансфузионна хематология. Вчера момчето е претърпяло мозъчна операция в Университетската болница „Света Марина“.

25 военни и бронирана техника ще участват в охраната по границите на България

http://pik.bg/25-военни-и-бронирана-техника-ще-участват-в-охраната-по-границите-на-българия-news388074.html

25 военни и бронирана техника ще участват в охраната по границите на България

25 военнослужещи и бронирана техника ще участват в охраната по границите на България. Това каза полк. Николай Караиванов, заместник-директор на Дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната в предаването „Преди всички” по БНР във връзка с присъствието на наши военни на границите на страната. „Те ще бъдат разположени на ГКПП "Гюешево", "Станке Лисичково", "Златарево" и "Кулата", с цел подпомагане на дейността на "Гранична полиция". Ще има и съвместни патрули, които ще бъдат разположени във вътрешността на страната”, уточни полк. Караиванов. Той подчерта, че армията няма да изпълнява самостоятелни задачи, а само съвместни с "Гранична полиция" и ангажиментът й е единствено с охранителен характер, тъй като съответните органи, натоварени с охраната на границите ни, имат достатъчно капацитет, за да мога да свършат своята работа.

„От нас се иска само да подпомогнем охраната”, допълни проф. Караиванов. По думите му, техниката, която изважда Българската армия, обслужва само армейски формирования и включва транспортна техника и съвсем малко бронирана техника за повече сигурност. Полк. Караиванов не се ангажира със срок на присъствието на военните по границите ни и уточни, че то е съгласувано с всички страни. „Всичко зависи от обстоятелствата и от това колко ще продължи напрежението на границата. Ние сме готови да бъдем там без срок до решаване на проблемите”, заяви полк. Караиванов. На въпрос с какви средства ще бъде обезпечено присъствието на военни на границата, той отговори, че това са свободни средства, предвидени за бойната подготовка на армията, тъй като в армията не е предвиден специален бюджет за подобни мероприятия.

Клошар остава в ареста за убийство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941720

Окръжният съд в Русе остави в ареста клошар за убийство по непредпазливост на 51-годишен пияница. Кървавата саморазправа се разигра миналата сряда, когато пияният П.М. беше открит безпомощен на улицата в кв. "Ялта" и почина по-късно в болницата.
Магистратите прецениха, че задържаният рецидивист Д.А. /48 г./ трябва да остане зад решетките.
Окръжният съд в Русе остави в ареста клошар за убийство по непредпазливост на 51-годишен пияница. Кървавата саморазправа се разигра миналата сряда, когато пияният П.М. беше открит безпомощен на улицата в кв. "Ялта" и почина по-късно в болницата. Магистратите прецениха, че задържаният рецидивист Д.А. /48 г./ трябва да остане зад решетките.

Цветята през есента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941735


Все още е лято, но е време да се замислим за растенията, които ще ни радват през следващия сезон
Есента е сезон на прехода - от горещото лято към студената зима. Обагрена в червено, оранжево и жълто, есента навява лека меланхолия по отминаващото лято.
Целия материал чети
Все още е лято, но е време да се замислим за растенията, които ще ни радват през следващия сезон Есента е сезон на прехода - от горещото лято към студената зима. Обагрена в червено, оранжево и жълто, есента навява лека меланхолия по отминаващото лято. Целия материал чети

САЩ ще разположат изтребители Ф-22 Раптор в Европа за защита на партньорите от НАТО

http://www.moreto.net/novini.php?n=299508

Съединените щати ще разположат в близко време изтребители F-22 Raptor в Европа, съобщиха от Пентагона. Самолетите ще бъдат на разположение във военновъздушни бази при евентуален конфликт. Смята се, че този ход е за успокоение на партньорите на САЩ в НАТО, които се опасяват от евентуална руска военна агресия.

Цветята през есента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941724


Все още е лято, но е време да се замислим за растенията, които ще ни радват през следващия сезон
Есента е сезон на прехода - от горещото лято към студената зима. Обагрена в червено, оранжево и жълто, есента навява лека меланхолия по отминаващото лято.
Целия материал чети
Все още е лято, но е време да се замислим за растенията, които ще ни радват през следващия сезон Есента е сезон на прехода - от горещото лято към студената зима. Обагрена в червено, оранжево и жълто, есента навява лека меланхолия по отминаващото лято. Целия материал чети

Хазартните типове играят, за да загубят, не да спечелят

http://www.cross.bg/zavisimost-hazartni-igri-1478377.html

Кабинетът предприе кампания за предпазване от хазартна зависимост с пари от организаторите на хазартни игри. От 1-и януари тази година всички организатори на хазартни игри са длъжни да внасят средства в Държавната комисия по хазарта, които да се използват за превенция на хазартната зависимост. Вноските за социално отговорно поведение варират в зависимост от дейността на организаторите на хазартни игри.За хазартната зависимост предупреди пред БНР психологът Иван Игов:В единия случай се залага на зависимостта. Разумните хора играят с малки суми и от това не губят кой-знае колко, но има такива, които могат зада се зарибят и да тръгнат по тази спирала, от която много трудно има връщане. Лошото става тогава , когато това стане идея - фикс. Може да ви струва странно, но хазартните типове играят, не за да спечелят, а за да загубят.С Наредбата се определят условията за разходване на средствата за финансиране на одобрени проекти, съответните процедури за набиране, подбор на проектни предложения и процедури по отчитане на дейността и начина на контрол върху изпълнението на проектите. Държавната комисия по хазарта. Организаторите на хазартни игри са длъжни да правят годишни вноски за социално отговорно поведение в размер, както следва:За организатори на онлайн залагания - 50 хил. лв. , за организатори на игри в игрално казино - 10 хил. лева, за всички останали вноската е 5 хил. лв. Вноските обаче не зависят от броя на издадените лицензи, поясняват от Комисията по хазарта.

Хубавото време във Варна напълни плажовете

http://petel.bg/Hubavoto-vreme-vav-Varna-napalni-plazhovete__124359

снимки: БулФото След застудяването на времето днес отново е жега и това препълни варненските плажове. Пропомняме, че идеалното за плаж...

Варненец се ядоса: „Кметът на Виница ни зарина с боклуци!“. Само дето Виница няма кмет...

http://petel.bg/Varnenets-se-yadosa-----Kmetat-na-Vinitsa-ni-zarina-s-boklutsi------Samo-deto-Vinitsa-nyama-kmet---__124354

Препълнен контейнер за едрогабаритни отпадъци и разпръснати боклуци около него ядосаха варненец, живеещ в квартал Виница. Той написа...

Двама български граждани са осъдени за подпомагане на канал за нелегални имигранти

http://press.mvr.bg/NEWS/news150825_02.htm

На единия от тях Районният съд – Свиленград постанови ефективна присъда от 3 месеца лишаване от свобода

Лавров критикува Порошенко за думите, че руснаците не са братя на украинците

http://www.cross.bg/lavrov-ykraiina-ykraintzite-1478376.html

/КРОСС/ Руският министър на външните работи Сергей Лавров подложи на критика думите на украинския президент Петро Порошенко за това, че руснаците не са братя на украинците. „Когато президентът Порошенко казва, че „руснаците не са ни никакви братя“, нима това е приятелско?“, заяви Лавров в изказването си на руския младежки образователен форум „Територия на смислите в Клязма“. Министърът предложи да се бъдат открити в които и да е руски медии, да не говорим за държавните, негативна оценка по отношение на украинския народ. „Произвежда абсолютно противоположни действия ръководството на Украйна, когато искат да променят генетичния код на украинците, -подчерта руският министър. – Това няма да стане“. „Имам много приятели украинци. Ние се срещаме и до днес, общуваме, – добави той. – Убеден съм, че народната мъдрост ще надделее“. По думите на Лавров, украинците постепенно започват да разбират, че страната трябва да се откъсне от модела за „външно управление“. „Действията по отношение на нашите писатели, артисти, филми, забранени списъци – културата се опитват да насилят според политическите потребност: всичко това формира отношението на хората. Но аз не смятам, че такива действия ще имат успех. Да, за известен период успяха да всеят омраза и абсолютно некритично възприемане на случващото се

В Русия преминаха успешно изпитанията на междуконтиненталната ракета „Топол“

http://www.cross.bg/chast-boiinite-blokove-1478374.html

/КРОСС/ Бойният разчет на Ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСН) проведе изпитателно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета РС-12М „Топол“ от полигона „Капустин Яр“ в Астраханска област. Това съобщиха от Управлението на пресслужбата и информацията към министерството на отбраната на РФ по РВСН. Целта на изстрелването е изпитанието на перспективното бойно оборудване на междуконтиненталните балистични ракети. Учебната бойна част на ракетата със зададена точност порази условната цел на полигона „Сари-Шаган“ (Република Казахстан). За изпитанието на елементите от бойното оборудване на балистичните ракети полигонът „Капустин Яр“ е уникален. Само неговите изпитателни трасета и полигонният измерителен комплекс позволяват тестовете на перспективно бойно оборудване, способно да преодолява системата за ПРО, в това число и перспективната конфигурация в целия диапазон от възможни условия за доставянето му към целите в интерес на РВСН и ВМФ. Междуконтиненталната ракета „Топол“ е способна да преодолее 11 хил. километра с един термоядрен боен блок с мощност от 550 Кт тротилов еквивалент. Главната част също е оборудвана с комплекс от средства за преодоляване на ПРО, състоящ се от пасивни и активни цели-примамки, както и средства за изкривяване на характеристиките на главната част

В Русия започнаха учения в шест региона с участието на 6 хил. военни

http://www.cross.bg/osigyryavane-most-vuprosite-1478373.html

/КРОСС/ В Русия на 24 август започнаха мащабни военни учения в шест региона в Западен и Централен военен окръг, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на управлението на пресслужбата и информацията към руското министерство на отбраната. „От 24 август в съответствие с плановете за подготовка на Въоръжените сили на Руската федерация ще се проведе мащабно специално учение по всестранното осигуряване на групировката от войски (сили)“, се казва в съобщението. Практическите действия ще се проведат от 24 до 29 август, като в тях ще участват около 6000 военнослужещи и до 750 единици въоръжение, военна и специална техника. На полигоните „Догнуз“, Тоцкое“, „Тригуляй“ и „Чапаевск“ ще бъдат отработени въпросите за насочване на железопътни и автомобилни мостове, железопътни прелези, разгръщане на полево летище, осигуряване на битови потребности на войските при прегрупирането им, организирането на медицинско осигуряване и комендантска служба. Край Ярослав е планирано използването на понтонен железопътен мост НЖМ-56 през р. Волга с обща дължина над 760 м, сглобяването на автомобилен мост с дължина 340 м и понтонен железопътен мост през р. Вятка в Кировска област. В Уляновск е набелязано разгръщането на инфраструктура от двете страни на р. Волга, товаренето и транспортирането на техника и материални средства с речни фериботи от платформи и четири 170-тонни фериботи от потонно-мостовия парк

Експерт: Няма промяна в цените на твърдите горива

http://pik.bg/експерт-няма-промяна-в-цените-на-твърдите-горива-news388062.html

Експерт: Няма промяна в цените на твърдите горива

Няма промяна в цените на твърдите горива, спрямо предходните две години. Това каза Светла Илиева, управител на „Топливо” – Велико Търново.

Донбаските въглища са 300 лв./тон, брикетите – 247 лв./тон, а дървата са 126 лв. за тон. „Хората започват да търсят дърва и въглища за огрев още от месец май. Избират според това за какво ще ги използват. Ако им трябва да печка, избират брикети, за парно се купува донбас”, каза управителят.

По думите на Светла Илиева, дървата се доставят нарязани и нацепени. 

Джип помете моторист и избяга

http://www.cross.bg/dzhip-izbyaga-pomete-1478375.html

/КРОСС/ Джип помете моторист пред дома му в Сандански и избяга. Инцидентът стана рано тази сутрин около 6.30 часа на ул. "Козма и Дамян". 28-годишният мъж тръгвал сутринта за работа когато бил ударен от джипа. Пострадалият е транспортиран от близките си с такси до санданската болница. Направени са му изследвания и рентгенови снимки, взета му е и кръвна проба за алкохол. За инцидента е уведомена полицията. По-рано тази година мъжът беше блъснат от кола в центъра на Сандански. Тогава той се отърва с леки наранявания, съобщава struma.bg.

Естония ще строи стена с бодлива тел по границата си с Русия

http://www.cross.bg/granitzata-stenata-rysiya-1478372.html

/КРОСС/Граничната полиция на Естония ще построи по границата си с Русия стена с височина от 2.5 метра за предотвратяването на гранични нарушения, пише естонският ежедневник Postimees.„По върха на стената ще има бодлива тел. Общата ѝ дължина ще бъде около 108 км. Освен стената ще направим и ограждение срещу диви животни", пише в съобщение, публикувано на интернет страницата на граничната служба. Предвижда се за охраната на границата да се използват и видеокамери.Общата стойност на проекта възлиза на 71 млн. евро.

Японска загадка: Как да прекосим реката?

http://curious.actualno.com/Japonska-zagadka-Kak-da-prekosim-rekata-news_491770.html

На един бряг имаме: майка с две дъщери, баща с двама сина, полицай и престъпник. Всички трябва да стигнат на другия бряг. За целта имат един сал и следните условия: Салът не може да превозва повече от двама души. Бащата не може да оставя нито един от синовете си на същия бряг, на който е майката в негово отсъствие. Майката не може да оставя нито една от дъщерите си на същия бряг, на който е бащата в нейно отсъствие. Полицаят не може да оставя престъпника с останалите хора без неговия надзор.

Как Америка повярва в живота на Луната

http://interest.actualno.com/Kak-Amerika-povjarva-v-jivota-na-Lunata-news_491790.html

Точно преди 180 години се случила "голямата лунна измама" – една от най-успешните мистификации, в резултат на която половината Америка повярвала, че на Луната има живот. На 25 август 1835 година нюйоркският вестник Sun започнал да публикува серия от шест статии. В тях се съобщавало за велики изобретения, направени от един най-прочутите по това време астрономи – сър Джон Хершел-младши, и последвалите след това невероятни открития. Вестникът при това се позовавал на кратко съобщение

Общински съветник в Перущица пита: Защо проверяват кмета 18 месеца?

http://plovdiv.actualno.com/Obshtinski-syvetnik-v-Perushtica-pita-Zashto-proverjavat-kmeta-18-meseca-news_491805.html

За груби нередности при договори по обществени поръчки в Община Перущица прокуратурата проверява кмета Ради Минчев. Разследването е започнало по сигнал на общинския съветник Георги Злачев, в който се посочват нередности по проектите за изграждане на Мултифункционалната спортна зала в града, за ремонта на Историческия музей, за създаване на Информационен туристически център и за поставянето на соларно улично осветление. Районна прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство през мина

Сривът на цените на петрола увеличава натиска върху Саудистка Арабия

http://www.investor.bg/analizi/91/a/srivyt-na-cenite-na-petrola-uvelichava-natiska-vyrhu-saudistka-arabiia-201111/

Много страни искат кралството да промени стратегията си и да ограничи производството си, за да стабилизира цените

Започва Летният университет в курорта Албена

http://pik.bg/започва-летният-университет-в-курорта-албена-news388063.html

Започва Летният университет в курорта Албена

Близо 400 студенти от над 20 университета от страната ще се включат в поредното 13-то издание на Летен университет, което започва днес и ще продължи да 31 август в курортния комплекс Албена. Това съобщиха организаторите от Националното представителство на студентските съвети /НПСС/, предаде БНР. Сред официалните гости на инициативата ще бъдат народни представители, ректори, представители на бизнеса. Откриването е тази вечер в 21.00 часа с концерт на сцената пред хотел "Добруджа".

На втория ден от инициативата студентите ще започнат състезанията в десет вида спорт - плажен футбол, плажен волейбол - за мъже и жени, стрийт баскетбол - за мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и трибой.

На 13-то издание на Летен университет ще бъдат организирани и срещи с представители на бизнеса, които са част от тазгодишното издание на Академия '2015, която се организира за поредна година от НПСС. На тях ще бъдат изнесени публични лекции за студентите, сред лекторите ще е и Томчо Томов - ръководител на Националния център за оценка на компетенциите. 

Чрез проекта за Летен университет организаторите искат да популяризират масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да привлекат по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

"Движение 21" отива самостоятелно на избори

http://www.cross.bg/turnovo-samostoyatelno-klybove-1478371.html

Велико Търново /КРОСС/ "Движение 21" учреди още два нови клуба във Великотърновска област, с което местните структури на партията стават осем. "Миналата седмица направихме клубове в Елена и Полски Тръмбеш. Вече имаме учредени такива във Велико Търново -3 и по един в Горна Оряховица, Лясковец и Свищов", припомни пред Дарик Мирослав Антонов, член на Националния съвет на „Движение 21". В Елена председател е Петко Иванов-магистър по икономика, а в П. Тръмбеш - Ваня Тодорова, на 47 години, притежаваща собствен бизнес."Движение 21" ще участва на местните избори с листи във всички общини, където са структурирани клубове. "Навсякъде ще се явяваме самостоятелно. Няма да подкрепяме кандидати на други партии и няма да участваме в коалиции и общи листи. Все още нямаме подходящи кандидати за кмет нито за В. Търново, нито за Горна Оряховица, но водим разговори с отдени личности", посочи Антонов. По думите му, издигането на кметски кандидатури няма да е на всяка цена. До края на седмицата партията ще събира подписи за регистрация в ЦИК и след това ще реди кандидат-листите.

Как гори "Ламборгини Гаярдо" за $400 000 (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kak-gori-lamborgini-gaiardo-za-400-000-video-6041614

Италианската спортна кола в момента е на оглед от органите на реда, но по всичко личи, че двигателят на возилото е пламнал заради натоварения трафик, в който е попаднало

28 катастрофи за денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299511

Двама души са пострадали при катастрофи през изминалото денонощие във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция” – Варна. И двамата пострадали са водачи на леки автомобили. След инцидентите са с контузии, без опасност за живота.

Топалов с нова победа в Сейнт Луис

http://www.cross.bg/topalov-pobeda-lyis-1478370.html

/КРОСС/ Българският гросмайстор Веселин Топалов записа нова победа на силния турнир Сейнт Луис. Топалов се наложи над представителя на домакините Хикару Накамура, а в първия кръг победи и световния шампион Магнус Карлсен.В днешната партия българинът игра с белите фигури във вариант "Берлинска стена" в Испанска партия и получи леко предимство още след дебюта, което в течение на партията успя да увеличи и в крайна сметка да превърне в победа на 73-ия ход.След успеха Топалов е едноличен лидер във временното класиране. След него с по точка и половина са французинът Максим Лашие Лаграв и арменецът Левон Аронян, които завършиха реми помежду си, както и холандецът Аниш Гири, направил равенство с американеца Уесли Со.

700 000 лева кръвнина поискаха близките на жертвите на двойния убиец Мерт от Джебел (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941664

Двойният убиец от Джебел Мерт Мехмед, станал известен като Кървавия Мерт, е вече в съда в Кърджали. Днес започна делото срещу него. То се гледа от петчленен състав.
Очаквайте подробности!
Кървавото престъпление беше извършено през пролетта на 2014 година. На 26 април в апартамент в центъра на Джебел бяха открити труповете на 24-годишната Джейлян и
Двойният убиец от Джебел Мерт Мехмед, станал известен като Кървавия Мерт, е вече в съда в Кърджали. Днес започна делото срещу него. То се гледа от петчленен състав. Очаквайте подробности! Кървавото престъпление беше извършено през пролетта на 2014 година. На 26 април в апартамент в центъра на Джебел бяха открити труповете на 24-годишната Джейлян и

20 уникални платна пресъздават Съединението в центъра на Пловдив (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941687

Уникална експозиция от 20 платна е подредена в центъра на Пловдив до Римския стадион, която показва събитията от преди 130 години.   Гражданите и гостите на Пловдив могат да се запознаят на място, вместо да посещават музея. "Основата цел е да докараме тези факти най-близо до хората", поясни кметът Иван Тотев,
Уникална експозиция от 20 платна е подредена в центъра на Пловдив до Римския стадион, която показва събитията от преди 130 години.  Гражданите и гостите на Пловдив могат да се запознаят на място, вместо да посещават музея. "Основата цел е да докараме тези факти най-близо до хората", поясни кметът Иван Тотев,

СИРИЗА пред тотален разпад

http://www.grreporter.info/siriza-pred-totalen-razpad/17788

Един след друг, доскорошни министри и депутати обявяват, че имената им няма да фигурират в партийните бюлетини на предстоящите избори и критикуват остро Ципрас и неговия екип.

прочети повече

Goldman: Глобална рецесия е много малко вероятна

http://www.investor.bg/drugi/338/a/goldman-globalna-recesiia-e-mnogo-malko-veroiatna-201116/

Растежът в развития свят ще остане сравнително защитен от слабостта в Китай и развиващите се пазари, смятат от банката

Аферата с кметския хотел "Империал" в Пловдив

http://www.bnews.bg/article-140611

Въпрос към НАП: Как със законни приходи от дивиденти и заплати фамилия Тотеви са успели да построят луксозната къща на ул. "Богомил", вилата в Белащица /новият Бевърли Хилс на Пловдив/ и хотела в Кирамоти.

Разпитват децата на Камен Куката и Митьо Очите за мелето на плажа в Поморие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941692

Децата, които се оказаха в епицентъра на грозен скандал на централния поморийски плаж в края на юли, най-сетне са дали показания.С тях е осъществена беседа от специалисти към Държавната агенция за закрила на детето. Проверката там е започнала по жалба на майките.
В късния следобед на 27 юли две момичета и две момчета на възраст от 6 до 11 г.
Децата, които се оказаха в епицентъра на грозен скандал на централния поморийски плаж в края на юли, най-сетне са дали показания.С тях е осъществена беседа от специалисти към Държавната агенция за закрила на детето. Проверката там е започнала по жалба на майките. В късния следобед на 27 юли две момичета и две момчета на възраст от 6 до 11 г.

Не, не е вярно, че трябва да пиете 8 чаши вода на ден

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/uchenite-kazvat/ne-ne-e-viarno-che-triabva-da-piete-8-chashi-voda-na-den-6041615

Причината за тази заблуда са препоръките да се приемат 2,5 литра вода всеки ден, в които обаче е пропусната информацията, че голяма част от тази вода се съдържа в храните, които приемаме

Румяна Бъчварова: Осъществяваме много строг контрол по границата

http://www.moreto.net/novini.php?n=299512

„Осъществяваме много строг контрол по границата”, заяви в предаването „Здравей, България” вътрешният министър Румяна Бъчварова. Според нея бежанската криза е най-голямото предизвикателство от началото на века за Европа. „Търсят се решения на всички нива.

Видео: Пътешествие до Луната на борда на "Аполо 11" чрез виртуална реалност

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/08/25/2596642_video_puteshestvie_do_lunata_na_borda_na_apolo_11/?ref=rss


Ако винаги сте искали да преживеете пътуване до Луната, скоро ще може да го направите чрез виртуалната реалност. Един от разработчиците на очилата Oculus Rift редовно споделя клипове на последните новости около тях, като наскоро публикува и видео как неговият баща преживява пътешествието до Луната на борда на "Аполо 11", заедно с автентични записи на гласовете на самите астронавти.

"Невероятно е. От дете исках да съм астронавт. Просто е невероятно!", коментира бащата на Остин Хупър....

Поредната евроатлантическа „словестна салата“ на Даниел Митов

http://bulgarski.pogled.info/news/67102/Porednata-evroatlanticheska-slovestna-salata-na-Daniel-Mitov

/Поглед.инфо/ Никога България не е имала толкова неграмотен и жалък външен министър. Ако пред Даниел Митов по света като седне на стола не слагат табела с надпис „България“, то никой няма да се сети, че идва от София.

Американци финансират бежанския поток, а Даниел Митов чака инструкции

http://bulgarski.pogled.info/news/67102/Amerikantsi-finansirat-bezhanskiya-potok-a-Daniel-Mitov-chaka-instruktsii

/Поглед.инфо/ Никога България не е имала толкова неграмотен и жалък външен министър. Ако пред Даниел Митов по света като седне на стола не слагат табела с надпис „България“, то никой няма да се сети, че идва от София.

Митничари хванаха наркотици за 2.5 млн. лв. на границата с Турция

http://petel.bg/Mitnichari-hvanaha-narkotitsi-za-2-5-mln--lv--na-granitsata-s-Turtsiya__124356

снимка: Агенция "Митници" Митничарите на ГКПП "Лесово" са задържали наркотици за над 2.5 млн. лв. Дрогата е била намерена в кола, влизаща у...

Учени откриха нов трик, който ще ви избави от дълговете ви

http://petel.bg/Ucheni-otkriha-nov-trik--koyto-shhe-vi-izbavi-ot-dalgovete-vi__124358

Obekti.bg Сигурно би ви се струвало логично най-напред да изплатите онзи заем, който има най-висока лихва. По този начин ще възвърнете...

Току що БТВ обяви: Това е загиналото момче в Рила...Починало е внезапно на 500 метра от близките си

http://petel.bg/Toku-shho-BTV-obyavi--Tova-e-zaginaloto-momche-v-Rila---Pochinalo-e-vnezapno-na-500-metra-ot-blizkite-si__124357

Кадър БТВ Изчезналият 21-годишен мъж в района на връх Белмекен е намерен мъртъв на около 500 метра от мястото, където за последно се е...

ТИР премаза човек в Русе

http://www.cross.bg/chovek-intzidenta-ryse-1478369.html

Русе /КРОСС/ ТИР премаза човек на русенския бул. "България". Сигналът за инцидента е постъпил в 07:32 часа тази сутрин, съобщиха от ОД на МВР-Русе. На местопроизшествието са изпратени полицейски екипи, а впоследствие и дежурна оперативна група за извършване на оглед на мястото на инцидента.Според първоначалната информация влекач "МАН" с турска регистрация, с полуремарке, управляван от 43-годишен мъж, турски гражданин е прегазил човек, който е загинал на място.Самоличността на починалия се установява. Провежда се оглед на мястото на инцидента.

Цената на петрола се отлепи от 6-годишното си дъно

http://econ.bg/Новини/Цената-на-петрола-се-отлепи-от-6-годишното-си-дъно_l.a_i.693006_at.1.html

Цената на петрола се възстанови след сериозния спад в понеделник (24 август) и отлепи от най-ниското си ниво за последните 6 години и половина,...

Лек автомобил пламна в движение във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299517

Кола пламна в движение на оживен булевард във Варна тази сутрин. Инцидентът по чудо се размина без сериозни щети и пострадали, съобщиха за Moreto.net от Областната дирекция на МВР в морската столица. Сигнал за внезапно разразилите се пламъци във возилото с марка „Форд“ подал самия шофьор около 8:50 часа.

Експлозия спря доставките по Южнокавказкия газопровод

http://www.investor.bg/evropa/334/a/eksploziia-spria-dostavkite-po-iujnokavkazkiia-gazoprovod-201113/

Експлозията е резултат на терористичен акт, извършен от Кюрдската работническа партия, съобщават турски медии

Мехмед е открит на 500 м от мястото, където е изчезнал

http://crime.actualno.com/Mehmed-e-otkrit-na-500-m-ot-mjastoto-kydeto-e-izcheznal-news_491797.html

Изчезналият 21-годишен мъж в района на връх Белмекен е намерен мъртъв на около 500 метра от мястото, където за последно се е разделил с близките си каза за агенция Фокус кметът на Света Петка Али Тебер. От първоначалния оглед на доброволците момчето е тичало, спънало се е и е паднало по очи. Засега остават неясни причините за настъпването на неговата смърт. Кметът на селото отказа коментар за причините и версиите, докато не мине огледът на кр иминалистите. Припомняме, че днес е 4-тия ден сл

Меркел ще посети бежански лагер

http://europe.actualno.com/Merkel-shte-poseti-bejanski-lager-news_491794.html

Германският канцлер Ангела Мерел ще посети по-късно днес бежанския център в град Хайденау, срещу чието отваряне неонацисти организираха протести през уикенда. "Канцлерът ще разговаря с бежанци, доброволци и охраната", заяви канцлерството. В понеделник Меркел рязко осъди изстъпленията на неонацисти и местни екстремисти, които искаха да блокират центъра, подготвен за прием на бежанци, които вече са настанени там. При сблъсъците продължили два дни бяха ранени 30 полицаи. Междувременно в гра

Поискаха подобрения в наредбата за осигурителните вноски, имало неравнопоставеност при прехвърлянето

http://society.actualno.com/Poiskaha-podobrenija-v-naredbata-za-osiguritelnite-vnoski-imalo-neravnopostavenost-pri-prehvyrljaneto-news_491791.html

Появиха се разногласия по проекта за Наредба за реда за избор на осигуряване, внасяне и разпределение на задължителните осигурителни вноски, вноските за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" и обмен на информация. Това стана на заседанието на Националния съвет по тристранно сътрудничество, пише Expert.bg, позовавайки се на БГНЕС. По време на дискусията по наредбата, Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) заяви, че има някои спорни текстове, ко

25-годишен мъж загина при катастрофа в София след каране с висока скорост

http://sofia.actualno.com/25-godishen-myj-zagina-pri-katastrofa-v-Sofija-sled-karane-s-visoka-skorost-news_491796.html

25-годишен мъж загина на място при тежка катастрофа снощи в столицата. Инцидентът е станал в столичния кв. "Люлин" около полунощ. Загиналият е карал с висока скорост лек автомобил БМВ. В резултат на това мъжът е загубил контрол над колата, ударил се е в друг автомобил, а след това в стълб. Източници от МВР обясниха пред БНР, че автомобилът е бил преправян, като моторът на колата е бил с усилена мощност. От удара двигателят е излетял на около 20 метра от купето на автомобила. За момента в пол

Жана Бергендорф прати сина си в Дания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4941649

Три седмици релакс на Южното Черноморие, отскок до Spirit of Burgas за концерта на Роби Уилямс и безкрайни преговори със сина й Леон да излезе от басейна на хотел в Лозенец – така изглежда отпускарският август на Жана Бергендорф.   Победителката от X Factor се прибра в столицата, за да се подготви за снимките на видеото към „Време”,
Три седмици релакс на Южното Черноморие, отскок до Spirit of Burgas за концерта на Роби Уилямс и безкрайни преговори със сина й Леон да излезе от басейна на хотел в Лозенец – така изглежда отпускарският август на Жана Бергендорф. Победителката от X Factor се прибра в столицата, за да се подготви за снимките на видеото към „Време”,

Oт сигурна победа към колапс

http://svetoven.pogled.info/news/67101/Ot-sigurna-pobeda-kam-kolaps

/Поглед.инфо/ За американската петролна сделка със Саудитска Арабия

Прокуратурата обвини управител на дружество за обсебване на вещи на чужденци в Пампорово

http://www.cross.bg/katzarov-nedyalko-veshti-1478368.html

Смолян /КРОСС/ На 24 август 2015 г. по указание на Окръжна прокуратура-Смолян следовател от Националната следствена служба в София привлече като обвиняем Недялко Кацаров за обсебване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай - престъпление по чл. 206, ал.4, връзка с ал.1 и чл. 26 ал.1 от НК. Случаят касае неправомерно нарушаване правото на собственост на над 20 граждани на Великобритания и Северна Ирландия, закупили недвижими имоти в туристически курорт Пампорово, в ж.к. Райковски ливади, в комплекс „Форест Нук 3" през 2007 г. и 2008 г. На 15 януари 2015 г. Недялко Кацаров, един от управителите на „Форест Нук мениджмънт" ООД, е привлечен като обвиняем за обсебване в особено големи размери на движими вещи от жилищата на чужденците. Кацаров е осъществявал управлението и поддръжката на имотите по сключени договори между „Форест Нук мениджмънт" OOД с английски и ирландски собственици на апартаменти.В резултат на нова преценка на доказателствата, Окръжна прокуратура-Смолян е прецизирала обвинението си срещу Недялко Кацаров, който на 24 август 2015 г. е привлечен като обвиняем за по-тежко престъпление - обсебване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Общата стойност на присвоените чужди движими вещи възлиза на 82 326 лева.По данни на разследването през периода от началото на 2011 г. до 15 януари 2012 г

Започна тактическото учение с бойни стрелби край Шабла

http://www.cross.bg/sili-voennoslyzheshti-voennovuzdyshnite-1478367.html

/КРОСС/ Тактическо учение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана започна вчера, 24 август, на зенитния полигон на Военновъздушните сили край с. Шабла. В четиридневното учение участват над 750 военнослужещи от Военновъздушните сили, над 460 военнослужещи от Сухопътните войски, над 200 военнослужещи от Военноморските сили и екипи от Служба „Военна полиция" и Гранична полиция. През тази година в учението участват и до 60 военнослужещи от зенитно-ракетен дивизион на Военновъздушните сили на Словашката република. По време на стрелбите ще бъдат използвани зенитно-артилерийско въоръжение и различни типове зенитно-ракетни комплекси от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили. В „Шабла - 2015 г." ще участват и изтребители МиГ-29, самолети Су-25 и L-39 и вертолетите Ми-17. Целта е да бъде усъвършенствана системата за командване и управление, както и да се повиши подготовката на формированията на Българската армия за противовъздушна отбрана и действията на авиацията по унищожаване на въздушни и надводни цели.

Боли ме... Перник!

http://www.zapernik.com/pernik/boli-me-pernik_39703/

Сутрешните лъчи вече проникваха през финната суха тиня, с която малкото останали и едва функциониращи индустриални предприятия след “прехода” бяха ароматизирали нощния въздух в Перник. Още след първите крачки Киро остави зад гърба си проникващите лъчи на огнения диск през счупения прозорец на входа с мисълта за внезапна, макар и само дневна, миграция от бившия индустриален град…

Чуствайки се като малък крадец на време, роден от изгрева, потеглил с нежелание срещу...

Продължава

Хитовият "Транспортер" на Люк Бесон се завръща

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/hitoviiat-transporter-na-liuk-beson-se-zavryshta-6041612

Не пропускайте старта на дългоочаквания втори сезон на хитовия екшън сериал на Люк Бесон на 27 август, четвъртък, от 21:00 ч. по Нова

Назначиха служебно избирателната комисия за изборите в Перник, председателката на ДПС Боряна Методиева се запъна, иска не един, а двама представители, като единият да е председател

http://www.zapernik.com/politika/naznachiha-slujebno-izbiratelnata-komisiya-za-izborite-v-pernik-predsedatelkata-na_39702/

Общинската избирателна комисия в Перник ще бъде назначена служебно от ЦИК

На насрочените консултации при кмета Иван Иванов до решение не се стигна, след като областният председател на ДПС Боряна Методиева изрази несъгласие с квотното разпределение в комисията. Според него ръководената от нея партия има право само на един член.

Методиева обяви, че решението на ЦИК е обжалвано и затова тя прави предложение за двама, а не за един представител в ОИК с претенцията единият да е...

Продължава

Съселяни на изчезналия Мехмед: Може да се крие

http://frognews.bg/news_96676/Saseliani-na-izcheznaliia-Mehmed-Moje-da-se-krie/

Сега надеждата ни е да се вдигне хеликоптер и да открием следа от него. Времето в планината е студено, вчера там валя три часа, той не е облечен дебело за такова време, каза бащата на изчезналия Мехмед по bTV.

МОСВ: Речните нива ще се понижават

http://pik.bg/мосв-речните-нива-ще-се-понижават-news388045.html

МОСВ: Речните нива ще се понижават

Речните нива в страната продължават да се понижават. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ-БАН) днес и през следващите два дни валежи няма да има. От 8 ч. на 23 август до 8 ч. на 24 август са регистрирани понижения на речните нива на наблюдаваните реки в страната.

Водните количества на наблюдаваните реките в по-голямата част от страната са около праговете за средни води. Водните количества на реките: долното течение на р. Янтра, (Дунавски басейн), средното и долното течение на р. Провадийска, р. Ропотамо (Черноморски басейн), средното и долното течение на р. Марица, средното и долното течение на р. Тунджа (Източнобеломорски басейн) са около праговете за високи води. Водните количества на реките във водосборите на р. Огоста, р. Искър, в горното течение на р. Вит и р. Осъм, (Дунавски басейн), горното течение на р. Камчия (Черноморски басейн), р. Струма и р. Места (Западнобеломорски басейн) са около праговете за ниски води.Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки по автоматични и конвенционални станции на НИМХ са:

Дунавски басейн: водните нива са се изменяли от -32 см до +33 см. По значителни повишения на нива са регистрирани на р. Осъм при Изгрев. На р. Янтра при Велико Търново е регистрирано понижение с -32см.
Черноморски басейн: водните нива са се понижавали с до - 15 см;
Източнобеломорски басейн: водните нива са се изменяли от -17 см до +19 см. Водното ниво на р. Марица при Свиленград се е покачило с +19 см.
Водните нива на р. Тунджа са се покачвали с до +8 см;
Водните нива на р. Арда са се покачили с до +8 см;
Западнобеломорски басейн: регистрирани са изменения на водните нива от -18 см до +4 см.
На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН:
Дунавски басейн: – водните нива на реките ще се понижават. Според моделираните водни количества, прогнозираните водни количества на 25, 26 и 27 август :
за р. Искър - ще са около и под средната многогодишна стойност. Водните количества ще бъдат под прага за внимание. 
за р. Янтра - ще бъдат над средно многогодишната стойност. Водните количества ще са под прага за внимание. 
за р. Русенски Лом - водното количество в долното течение на реката ще бъде около и под средно многогодишната стойност. Водните нива ще започнат плавно да се понижават. Водното количество ще бъде под прага за внимание. 
Черноморски басейн: – водните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения.
Източнобеломорски басейн: – очаква се водните нива да се понижават или да останат без съществено изменение. 
Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа на НИМХ-БАН прогнозира:
Водните нива в басейните на реките Марица и Тунджа ще са под праговете за предупреждение.
За водосбора на река Арда - водните количества ще са под праговете за предупреждение.
Западнобеломорски басейн: се очаква водните нива във водосборите на реките Места и Струма да се понижават.
В направените прогнози не се отчита влиянието и ретензионната способност на язовирите.

Турски ТИР прегази мъж на булевард убиец в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4941642

Турски ТИР прегази и уби на място мъж срещу бензиностанция "Лукойл" на бул. "България" в Русе, съобщиха от полицията. Катастрофата е станала към 7,32 ч.
По първоначална данни влекач "МАН" с полуремарке, управляван от 43-годишен шофьор, помел мъжа, който се опитал да пресече платното. Самоличността на загиналия се установява.
Турски ТИР прегази и уби на място мъж срещу бензиностанция "Лукойл" на бул. "България" в Русе, съобщиха от полицията. Катастрофата е станала към 7,32 ч. По първоначална данни влекач "МАН" с полуремарке, управляван от 43-годишен шофьор, помел мъжа, който се опитал да пресече платното. Самоличността на загиналия се установява.

20 кораба на руската ВМФ започват учение в Каспийско море

http://www.cross.bg/korabi-kaspiiiskata-more-1478366.html

/КРОСС/ В Каспийско море започна учение с участие на кораби от Каспийската флотилия. "Корабните сили, които включват 20 военни кораби, катери и помощни кораби ще отработят учебно-бойни задачи по защита на съдовете и обекти на морската икономическа активност в Каспийската морска зона", съобщават от пресслужбата на Южния военен окръг. По време на учението ще бъде отработена и противовъздушна отбрана и отражение на удари от въображаем враг от въздуха.

Лукарски: След проверките по бензиностанциите горивата поевтиняха с 3-5-7 стотинки

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/08/25/2596755_lukarski_sled_proverkite_po_benzinostanciite_gorivata/?ref=rss


Проверките на уредите за отчитане на горивата в бензиностанциите са довели до поевтиняване на горивата с няколко стотинки, отчете в студиото на Нова ТВ министърът на икономиката Божидар Лукарски.

"Факт е, че откакто направихме проверките в последната седмица има спад на цените, макар и малко – 3-5-7 стотинки", каза Лукарски. По думите му би трябвало пазарът да регулира цените. "Ако няма картелно споразумение, а това трябва провери Комисията за защита на конкуренцията", каза той....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване