Възстановяват на оригиналните стени на пернишката крепост

http://news.ibox.bg/news/id_989916575

Проектът за реставрация е съгласуван с Института за недвижимо културно наследство

Очакват десант на имигранти у нас откъм Черно море

http://news.ibox.bg/news/id_1641800193

През последните дни имигрантският натиск у нас е нараснал неимоверно

Консолидираната загуба на Албена се увеличава с 21% през полугодието

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/konsolidiranata-zaguba-na-albena-se-uvelichava-s-21-prez-polugodieto-201447/

Отрицателният финансов резултат на курортния комплекс е вече 14 млн. лв., въпреки че през периода приходите растат с 18%, а разходите намаляват с 8%

Google Chrome блокира всички Flash реклами

http://econ.bg/Новини/Google-Chrome-блокира-всички-Flash-реклами_l.a_i.694237_at.1.html

Американският технологичен гигант съобщи в официалния си блог, че от 1 септември (вторник) браузърът на Google - Chrome, ще блокира почти всяка една...

Изтекоха и първите снимки на "Киа Спортидж"

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/08/31/2599254_iztekoha_i_purvite_snimki_na_kia_sportidj/?ref=rss


След като събудиха интереса към новия "Спортидж" с рисунки, от "Киа" пуснаха и първите снимки на популярния кросоувър. Моделът ще направи световната си премиера на 15 септември по време на международния автосалон във Франкфурт. Дизайнът е дело на европейския дизайнерски център на "Киа" във Франкфурт, Германия, със съдействието на дизайнерските студия на марката в Намянг, Корея и Ървин, Калифорния.

От фотосите се вижда, че най-голямата промяна е в предницата на "Спортидж". Вместо...

Фронтменът на U2 Боно е най-богатата поп звезда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952406

Фронтменът на U2 Боно стана най-богатата поп звезда с богатство от 1,5 млрд. долара благодарение на акциите му в социалната мрежа Facebook. 
Музикантът купи 2,3% от акциите на сайта за 89,6 млн. долара през 2009 г. Шест години по-късно британското издание „Sunday Mirror” изчисли богатството на звездата на 1,5 млрд. долара.
Фронтменът на U2 Боно стана най-богатата поп звезда с богатство от 1,5 млрд. долара благодарение на акциите му в социалната мрежа Facebook.  Музикантът купи 2,3% от акциите на сайта за 89,6 млн. долара през 2009 г. Шест години по-късно британското издание „Sunday Mirror” изчисли богатството на звездата на 1,5 млрд. долара.

Фронтменът на U2 Боно е най-богатата поп звезда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952408

Фронтменът на U2 Боно стана най-богатата поп звезда с богатство от 1,5 млрд. долара благодарение на акциите му в социалната мрежа Facebook. 
Музикантът купи 2,3% от акциите на сайта за 89,6 млн. долара през 2009 г. Шест години по-късно британското издание „Sunday Mirror” изчисли богатството на звездата на 1,5 млрд. долара.
Фронтменът на U2 Боно стана най-богатата поп звезда с богатство от 1,5 млрд. долара благодарение на акциите му в социалната мрежа Facebook.  Музикантът купи 2,3% от акциите на сайта за 89,6 млн. долара през 2009 г. Шест години по-късно британското издание „Sunday Mirror” изчисли богатството на звездата на 1,5 млрд. долара.

Предпремиерно: Новата Toyota Prius

http://www.cross.bg/prius-modela-hibrid-1478939.html

/КРОСС/Премиерата на четвъртата генерация на хибрида Prius е насрочена за 8 септември, но моделът така и не успя да остане в тайна. На страницата на групата Prius Club Malaysia във Facebook се появиха снимки на модела, направени по време на транспортирането му. От изображенията става ясно, че дизайнът на новия Prius е в стила на водородния модел Mirai. При хибрида обаче фаровете са по-тесни и приличат на бумеранг. Като цяло обликът на модела е напълно разпознаваем, особено профила му. Основната новост при модела е промяната в конструкцията, тъй като той е изграден на новата платформа на Toyota - TNGA. Снимки на интериора няма, но се знае, че салонът е напълно преработен, като в него са намерили място напълно нова информационно-развлекателна система с голям екран и най-новите технологии на японската марка. Използването на нова архитектура е довело до редуциране на теглото на хибрида, което повлиява положително върху неговата икономичност. Задвижващият агрегат, в който влизат 1,8-литров бензинов двигател и електромотор, разполага със 150 к.с. Освен това се твърди, че моделът е получил система за задвижване на четирите колела, която се предлага като опция. Новият Prius ще бъде наличен в две версии - хибрид (Hybrid) и хибрид с възможност за зареждане от ел. мрежата (Plug-In Hybrid). Очаква се, че средното потребление на гориво при Plug-In Hybrid е само 1,42 л/100 км. При стандартния хибрид разходът е около 2,5 л/100 км.  

В момента: Гейзер блика на варненска улица, превърна я в река

http://petel.bg/V-momenta--Geyzer-blika-na-varnenska-ulitsa--prevarna-ya-v-reka__125066

Гейзер блика от шахта - там, където се събират улиците "Генерал Колев" и "Г. Раковски" във Варна. Втората обаче вече се пръвръща в река,...

Австралиец засне битката между две еднакво отровни животни - кой ще победи?

http://petel.bg/Avstraliets-zasne-bitkata-mezhdu-dve-ednakvo-otrovni-zhivotni---koy-shhe-pobedi-__125065

Снимка: Rick Trip Австралиецът Рик Трип опитал да се намеси и да раздели водните твари. Въпреки това усилията му били напразни, защото...

Вижте "кръгчетата", които направи "Боинг"-ът от Русия над Варна за 3 часа

http://petel.bg/Vizhte-kragchetata--koito-napravi-Boing-at-ot-Rusiya-nad-Varna-za-3-chasa__125046

В момента полетите се изпълняват по разписание, няма причина за притеснения, заявиха от пресцентъра на Летище Варна. Както  „Петел“...

Австрия връща контрола по източните си граници

http://www.cross.bg/avstriya-kontrol-iztochnite-1478938.html

/КРОСС/ Австрия връща засиления контрол по източните си граници, съобщи днес вътрешното министерство във Виена, като реакция на откритите в камион тела на 71 имигранти, във връзка с трафика на които бяха арестувани четирима български граждани. „Неограничено време ще извършваме контрол на всички важни пропускателни пунктове на източните граници и ще проверяваме всички автомобили, които може да се използват за тайно превозване на лица, станали жертва на трафик", обясни по радио ОРФ Йохана Микл-Лайтнер, представител на министерството. На изток Австрия граничи с Унгария, Словакия, Словения и Чехия - страни от Шенгенската зона, с които не трябва да я делят гранични съоръжения. На магистралата M1, която свързва Унгария с Австрия, тази сутрин имаше 20-километрова колона поради възстановения граничен контрол от австрийска страна, съобщи унгарската агенция МТИ. През последните три дни унгарската полиция разпита 8800 имигранти, влезли в страната от Сърбия въпреки изградената 175-километрова стена от бодлива тел.

Стартира сайт за намиране на изчезнали хора

http://offnews.bg/news/n_1/n_552862.html

Международният комитет на Червения кръст заедно с 23 национални дружества, сред които и Българския червен кръст, стартира интернет платформата Trace the Face . Целта на сайта е да помага за намирането на изчезнали хора. Създаването на интернет платформата е венецът на над 100-годишната дейност на Червения кръст във възстановяването на семейни връзки и показва как чрез интернет и социалните медии могат да бъдат намерени изчезнали хора. В страницата са регистрирани вече 300 души. Всеки, изгубил близките или семейството си поради бедствие, въоръжен конфликт, преследване, може да изпрати своя снимка. Това увеличава шанса да бъде разпознат от своите близки, които евентуално може да влязат на страницата. Снимката и роднинските връзки са единствената информация, която е видима публично. Останалите данни, като имена, местоположение и др., остават скрити. Червеният кръст работи усилено, за да отговори на хуманитарните нужди на мигрантите, да им окаже първа помощ и да предостави най-необходимото. Освен това подпомага издирването на изчезнали хора, предприели рискованите пътувания през границите.

Влекач удари кола в аварийното, уби мъж

http://www.bnews.bg/article-140893

Шофьорът на влекача е тестван с дрегер за алкохол и той е отчел 0, 2 промила.

Издирват 21-годишен, изгубил се в района на Черни връх

http://www.moreto.net/novini.php?n=300018

Планинската спасителна служба издирва 21-годишен младеж, който се е изгубил в района на Черни връх. Той бил на излет заедно с баща си, след което се отделил от него. Издирваният младеж е без мобилен телефон. Дежурният в Планинската спасителна служба Явор Каролев съобщи, че е прегледан районът между Черни връх и Конярника.

Ремонт на път затруднява движението между Симитли и Гоце Делчев

http://pik.bg/ремонт-на-път-затруднява-движението-между-симитли-и-гоце-делчев-news391044.html

Ремонт на път затруднява движението между Симитли и Гоце Делчев

Временно е затруднено движението между трети и четвърти километър от пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, поради извършване на ремонтни дейности, съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура".

Трафикът се осъществява в лявата лента за движение. В участъка от 19-ти до 27-ми километър движението ще се извършва в дясната лента за движение, се посочва в съобщението.

"Лукойл Академик" продължи селекцията си с привличането на Асен Великов

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/31/2600652_lukoil_akademik_produlji_selekciiata_si_s/?ref=rss


Баскетболният шампион "Лукойл Академик" продължи дейната си работата по селекцията за новия сезон с привличането на Асен Великов.

Опитният състезател премина в отбора с договор за една година. Гардът вече се е присъединил към състава и се подготвя за началото на сезона, обявиха от клуба.

Великов се завръща в "Лукойл Академик" след девет години в други клубове. Той премина през "Рилски спортист", "Левски" и "Черно море". С варненци миналия сезон той спечели Купата на...

Полезни или вредни са вегетарианските диети?

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/polezni-ili-vredni-sa-vegetarianskite-dieti-6041897

Вегетарианската диета може да бъде полезна за мнозина, но само в случай, че е планирана внимателно, за да се приемат всички важни за организма вещества

"Боинг" кръжи 2 часа над Варна заради мъглата

http://pik.bg/боинг-кръжи-2-часа-над-варна-заради-мъглата-news391043.html

"Боинг" кръжи 2 часа над Варна заради мъглата

Самолет "Боинг" кръжа повече от 2 часа над Суворово съобщава Petel.bg, като се позова на свой читател.

Причината за забавянето на полетите е гъстата мъгла в региона на Варна. Видимостта рано сутринта беше едва 300 - 400 метра. От аеропорта се справиха хладнокръвно и професионално с трудните метеорологични условия.

Много от полетите бяха пренасочени към Бургас.

Вчера се случи нова авария с правителствения самолет на премиера Бойко Борисов. Фалконът, който преди месеци даде сериозна повреда, отново е показал проблем - трите колесника не са се затворили след излитането на машината. Екипажът на правителственият авиоотряд е изчакал горивото да изгори и е върнал обратно фалкона на летище "Варна".

Мъж загина на магистрала "Тракия", влекач го удари в аварийната лента (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952342

54-годишен шофьор от Видин е загинал на място, след като в реното му се блъснал влекач с полуремарке. Трагедията се е разиграла тази сутрин около 9, 30 ч. на 143-ия километър на магистрала "Тракия" в посока Бургас. Лекият автомобил бил спрял в аварийната лента, когато в него се забил влекачът. В колата е била и жена на 38 г.
54-годишен шофьор от Видин е загинал на място, след като в реното му се блъснал влекач с полуремарке. Трагедията се е разиграла тази сутрин около 9, 30 ч. на 143-ия километър на магистрала "Тракия" в посока Бургас. Лекият автомобил бил спрял в аварийната лента, когато в него се забил влекачът. В колата е била и жена на 38 г.

"Ислямска държава" разруши и храма Бел в Палмира

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/31/2600619_isliamska_durjava_razrushi_i_hrama_bel_v_palmira/?ref=rss


Екстремисти от радикалната групировка "Ислямска държава" е разрушила храма Бел от град Палмира, който се е смятал за най-ключовия в древното селище, съобщи Би Би Си, позовавайки се на очевидци и активисти.

Не е ясен точният мащаб на щетите, нанесени на 2000-годишния храм, но според местните жители експлозията е предизвикала силен трус. Седмица по-рано "Ислямска държава" взриви друг храм в древния град - Баалшамин.

Бунтовниците поеха контрола над Палмира през май тази...

Износът на услуги се повишава 4,5 пъти в последните години

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/iznosyt-na-uslugi-se-povishava-45-pyti-v-poslednite-godini-201446/

Три сектора са създали над половината от новите работни места в страната, изтъкна икономистът Лъчезар Богданов

Куриоз! Шофьор помете кола на бензиностанция и избяга, откриха го... заспал зад волана

http://pik.bg/куриоз-шофьор-помете-кола-на-бензиностанция-и-избяга-откриха-го-заспал-зад-волана-news391037.html

Куриоз! Шофьор помете кола на бензиностанция и избяга, откриха го... заспал зад волана

Пиян шофьор блъсна паркирана до бензиностанция кола и избяга. Инцидентът станал близо до Девин  час след полунощ в неделя. Шофьорът карал със силна скорост и след излизане от завоя се ударил в паркирания “Рено Сценик“  на 63-годишен мъж от Триград. Веднага след това изчезнал.

Служители от бензиностанцията уведомили полицията. Служителите от участъка в Девин установили, че зад волана на колата бил 28-годишен жител на града.

Намерили го да спи в автомобила си, който имал видими следи от удара, на около 20 км от инцидента след Михалково. Човекът бил видимо пиян, но от полицията не съобщават дали е тестван с дрегер  или евентуално му е взета кръвна проба.

Според коментари на очевидци е истинско чудо, че инцидентът се е разминал само с материални щети. Повредите на „Рено“ –то са сериозни. Има щети по предния капак, счупени са двата фара, предната броня, радиаторът, климатикът, о освен това и е изкривена предната греда на автомобила.  Работата по случая продължава, уточняват  от пресцентъра на смолянската полиция.

Влекач удари спряла кола на "Тракия", мъж загина

http://offnews.bg/news/n_1/n_552863.html

Поредна катастрофа на "Тракия" стана тази сутрин, загинал на място е 54-годишен мъж. Влекач „Волво” с полуремарке блъснал спрял в аварийната лента лек автомобил „Рено”. В колата били 54-годишният шофьор, от Видин, и 38-годишната му спътничка. При удара мъжът загинал на място, жената не е пострадала сериозно. Товарният автомобил е управляван от 43-годишен бургазлия, който е тестван с дрегер за алкохол и техническото средство отчело 0,2 промила, съобщи МВР-Пловдив, цитирано от Фокус. Местопроизшествието е посетено от служители на пловдивския сектор „Престъпления по пътищата”. Извършват се огледи и до приключването им движението се осъществява в крайна лява лента. Продължава работата по изясняване на причините за възникналата катастрофа.

Читатели на КРОСС за проверките на бензиностанциите: Нямат ефект

http://www.cross.bg/proverkite-efekt-benzinostantziite-1478937.html

/КРОСС/След проверка Министерството на икономиката бяха констатирани под 1% нарушения по бензиностанциите, като 48% от тях са при по-малките, а 52% са направени от големи вериги. 60 процента от нарушенията са за количеството отчитано гориво, а 40 процента - за нарушени пломби по разходомерите. Официалните резултати от проверките за качеството на горивата и изправността на измервателните уреди по бензиностанциите бяха оповестени миналата седмица. Резултатите са по данни от 2015 г. и проверките продължават, подчерта министърът на икономиката Божидар Лукарски. Критици определиха проверките като "много шум за нищо". Мнозина не вярваха, че те ще имат ефект. Сред тях са и 51.3 % от читателите на КРОСС, които на въпрос "Ще има ли ефект от проверките по бензиностанциите?" отговориха с категоричното "Не". 18.5 % са посочили, че акцията е "много шум за нищо". Едва 6.3 % от читателите ни смятат, че ефект ще има. Според 23.8 сто той обаче ще е временен.    

СИРИЗА в търсене на своята нова идентичност

http://www.investor.bg/analizi/91/a/siriza-v-tyrsene-na-svoiata-nova-identichnost-201443/

Социологическите проучвания показват сериозен отлив на симпатизанти, но пък партията май ще се окаже една от малкото с ясна програма за управление

Вандализъм във Враца: Разтопена еко тоалетна грози горски път (снимки)

http://pik.bg/вандализъм-във-враца-разтопена-еко-тоалетна-грози-горски-път-снимки-news391038.html

Вандализъм във Враца: Разтопена еко тоалетна грози горски път (снимки)

Врачани станаха свидетели на поредната вандалщина от страна на недобросъвестни съграждани, които редовно чупят и палят общинско имущество. Примерът за манталитета на някои врачани обикаля социалните мрежи и събира остри критики, пише Tribali.info.

Врачанка е заснела и споделила кадър на запалена и разтопена еко тоалетна пред зала "Вестител" в града. По думите на жената съоръжението е унищожено преди доста време, но все още мястото не е разчистено. Разтопената пластмаса е оставена като „реликва“ и минаващите по алеите към едно от любимите места за отдих на врачани – Хижата, се чудят какво е това.

Реакцията от страна на хората не закъсня и всички започнаха да задават въпросите, които ги мъчат от доста време насам.

 

„Друг не по-малко актуален въпрос е докога ще търпим дебилите в този град да палят еко WC, да чупят пейките в парковете, да драскат по огради и стени и да рушат нещата, които все пак се правят в този иначе красив град?!!! Няма ли вариант да им се потърси отговорност за деянията?! Не е невъзможно, трябва да има глоби, тогава може да има и ред“, пишат врачани.

Данъчни погнаха басейни, атракциони и концерти в Търновско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952350

Служители на Тетиротиралната дирекция на НАП във Велико Търново са месец са извършили 69 оперативни проверки на обекти и задължени лица, при които регистрирането на получаваните суми от продажби доскоро се е извършвало с входни билети. Инспектирани са 41 басейна, 10 атракционни съоръжения, 6 музея, 2 концерта, 6 паркинга, 2 киносалона и 2 зоопарка.
Служители на Тетиротиралната дирекция на НАП във Велико Търново са месец са извършили 69 оперативни проверки на обекти и задължени лица, при които регистрирането на получаваните суми от продажби доскоро се е извършвало с входни билети. Инспектирани са 41 басейна, 10 атракционни съоръжения, 6 музея, 2 концерта, 6 паркинга, 2 киносалона и 2 зоопарка.

Варненски балерини обраха наградите на състезание в "Албена"

http://www.moreto.net/novini.php?n=300017

Варненските балерини Велина Иванова и Веселина Илиева спечелиха три първи места от Международния фестивал на изкуствата в "Албена", научи Moreto.net. Двете момичета са възпитанички на школата по балет към Общинския детски комплекс във Варна.

Добрите новини идват благодарение на… теб

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/08/31/2600608_dobrite_novini_idvat_blagodarenie_na_teb/?ref=rss


Експресният бюлетин на "Дневник" съвместно с платформата за доброволчество TimeHeroes.org пак е тук, зареден догоре с възможности да промениш света. От Видин до Ахтопол, добрите каузи са навсякъде и търсят някой като теб. Текстовете са подготвени от екипа на TimeHeroes.

Топли-горещи и пълни с позитивни вибрации, в тази колонка пристигат както винаги последните новини от света на хората, които не се чудят, не се маят, не се почесват, а просто действат. В емисията днес – английска...

Рекорден брой бежанци са пристигнали в Европа

http://www.investor.bg/bulgaria-on-air/462/a/rekorden-broi-bejanci-sa-pristignali-v-evropa-201449/

Само през юли в ЕС молба за убежище са подали над 430 хил. души, коментира говорителят на Върховния комисариат за бежанците към ООН Борис Чеширков

Лидерите на Реформаторите ще се срещнат за единната регистрация за изборите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/31/2600595_liderite_na_reformatorite_shte_se_sreshtnat_za/?ref=rss


Лидерите на партиите в Реформаторския блок ще се срещнат този следобед в централата на СДС, за да обсъдят дали да се явят с единна регистрация за местните избори на 25 октомври, потвърдиха пред "Дневник" източници от коалицията.

На тази сбирка ще бъдат само председателите Меглена Кунева ("Движение България на гражданите"), Радан Кънев (ДСБ), Божидар Лукарски (СДС), Николай Ненчев (БЗНС) и Корман Исмаилов (Народна партия "Свобода и достойнство"). Вероятно ще присъства и шефът на...

Високотехнологичните екстри в колите объркват шофьорите

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/visokotehnologichnite-ekstri-v-kolite-obyrkvat-shofiorite-6041895

Резултатите от ново изследване показват, че 20% от купилите си нов автомобил не са използвали половината от технологичните екстри в него след три месеца – период, за който се смята, че те трябва да са разучили всичко

Ако обсерваторията в Рожен спре да работи, възстановяването й ще бъде невъзможно

http://www.cross.bg/observatoriyata-petrov-spre-1478935.html

/КРОСС/ Всички големи обсерватории е света, в това число и нашата, са на държавна издръжка. Ние не харчим повече, ние икономисваме от това, което сме правили преди - просто бюджета и средствата към нас са малко по-малко, каза директорът на обсерваторията в Рожен Никола Петров в интервю за БНР. Въпреки опитите на екипа да икономисва държавната субсидия, обсерваторията се нуждае от пари, за да не затвори, заяви Петров: „Парите, които са абсолютно необходими за спасяването на обсерваторията, са около 260 хил. лв., необходими за задължителни текущи разходи, като изплащането на сметките за електричеството".Според Петров нехайството към националния обект с огромно, а ако обсерваторията не заплати сметките си, най-вероятно ще спре да работим около средата на ноември: „Ще загубим нашата обсерватория - тя ако спре да работи, никога повече не можем да я възстановим". „Проблемът на астрономията - това е едно добро и скъпо удоволствие, но ние не произвеждаме материални блага, а всичко това, което е свързано като резултат от астрономията, се използва на други места - ние директно не можем да получаваме приходи", обясни Петров. Крайно време е въпросът да намери разрешение и ако наистина се наричаме национална обсерватория и обект от национално значение, управляващите да кажат дали ще имаме астрономия, или не, подчерта той. Призив за дарения отправи и директорът на Института по астрономия към БАН проф. Таньо Бонев.

Ако обсерваторията в Рожен спре да работи, възстановяването й ще бъде невъзможно

http://www.cross.bg/observatoriyata-petrov-raboti-1478935.html

/КРОСС/ Всички големи обсерватории е света, в това число и нашата, са на държавна издръжка. Ние не харчим повече, ние икономисваме от това, което сме правили преди - просто бюджета и средствата към нас са малко по-малко, каза директорът на обсерваторията в Рожен Никола Петров в интервю за БНР. Въпреки опитите на екипа да икономисва държавната субсидия, обсерваторията се нуждае от пари, за да не затвори, заяви Петров: „Парите, които са абсолютно необходими за спасяването на обсерваторията, са около 260 хил. лв., необходими за задължителни текущи разходи, като изплащането на сметките за електричеството". Според Петров нехайството към националния обект с огромно, а ако обсерваторията не заплати сметките си, най-вероятно ще спре да работи около средата на ноември: „Ще загубим нашата обсерватория - ако спре да работи, никога повече не можем да я възстановим". „Проблемът на астрономията - това е едно добро и скъпо удоволствие, но ние не произвеждаме материални блага, а всичко това, което е свързано като резултат от астрономията, се използва на други места - ние директно не можем да получаваме приходи", обясни Петров. Крайно време е въпросът да намери разрешение и ако наистина се наричаме национална обсерватория и обект от национално значение, управляващите да кажат дали ще имаме астрономия, или не, подчерта той. Призив за дарения отправи и директорът на Института по астрономия към БАН проф. Таньо Бонев.

Предприемачи от България и Русия на среща в “Албена”

http://www.cross.bg/predpriemachi-ot-bulgariya-i-rysiya-na-sreshta-v-albena-1478936.html

/КРОСС/ В курорта "Албена" започват презентации на шест търговско-промишлени палати на Русия и на представители на българския бизнес, предаде БНР. Първи възможности за контакти ще представи Калининградската търговско-промишлена палата. От българска страна са заявили интерес 12 компании от сферата на туризма, подемно-транспортната техника, козметичната индустрия, леката промишленост и търговията с недвижимо имущество. В курорта гостите ще се запознаят с възможностите за балнеолечение, спа, спортен и конгресен туризъм.  

Мъж загина на магистрала "Тракия", влекач го удари в аварийната лента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952347

54-годишен мъж е загинал на място след тежък пътен инцидент на АМ „Тракия”, в посока Бургас. Това съобщи от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, цитирана от Фокус. 
Информацията за катастрофата е подадена в 9.30 часа, тази сутрин. По първоначални данни, влекач „Волво” с полуремарке блъснал спрял в аварийната лента лек автомобил „Рено”.
54-годишен мъж е загинал на място след тежък пътен инцидент на АМ „Тракия”, в посока Бургас. Това съобщи от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, цитирана от Фокус.  Информацията за катастрофата е подадена в 9.30 часа, тази сутрин. По първоначални данни, влекач „Волво” с полуремарке блъснал спрял в аварийната лента лек автомобил „Рено”.

Почина режисьорът Уес Крейвън

http://www.cross.bg/pochina-rezhisyorut-yes-kreiivun-1478934.html

/КРОСС/ Уес Крейвън, легендарният режисьор на филми на ужасите, сред които „Писък" и „Кошмар на улица Елм", почина на 76 години, предаде АР. Семейството му съобщи, че е издъхнал в дома си в Лос Анджелис, след като е боледувал от тумор в мозъка. Освен на хоръри, Крейвън беше режисьор и на „Музика на сърцето", за който Мерил Стрийп беше номинирана за „Оскар". Крейвън е завършил философия, той е и писател, издател и преподавал по английски език, припомнят агенциите.

Почина режисьорът Уес Крейвън

http://www.cross.bg/kreiivun-pisuk-produlzheniya-1478934.html

/КРОСС/ Уес Крейвън, легендарният режисьор на филми на ужасите, сред които „Писък" и „Кошмар на улица „Елм", почина на 76 години, предаде АР. Семейството му съобщи, че е издъхнал в дома си в Лос Анджелис, след като е боледувал от тумор в мозъка. Освен на хоръри, Крейвън беше режисьор и на „Музика на сърцето", за който Мерил Стрийп беше номинирана за „Оскар". Крейвън е завършил философия, той е и писател, издател и преподавал по английски език, припомнят агенциите. Въпреки влошеното си здравословно състояние в последните години Крейвън работеше по няколко телевизионни проекта, комикс роман и нов филм - The Girl in the Photographs („Момичето на снимките"), чиято премиера е насрочена за фестивала в Торонто след месец. Крейвън е роден в Кливланд и печели почитатели още с първия си филм - The Last House on the Left, който с годините придобива статута на класика. Преди да започне да се занимава с кино, режисьорът работи като университетски преподавател. Последвалите The Hills Have Eyes и Swamp Thing също стават популярни, но „Кошмари на улица „Елм" от 1984 г. го прави звезда на жанра. Филмът е с бюджет от по-малко от 2 млн. долара, но печели 25 милиона в боксофиса, вдъхновява осем продължения, сериал и поредица книги. В него участват Робърт Егелунд и Фреди Крюгер, който играе злодей, който тормози група тинейджъри в сънищата им. През 1996 г

Къде ще отиде Бербатов - спекулациите се увеличават

http://football.actualno.com/Kyde-shte-otide-Berbatov---spekulaciite-se-uvelichavat-news_492810.html

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов ще се завърне в Англия. Това твърди в свой материал британският таблоид "Сън". Според британската медия Бербатов ще се присъедини към новака Борнемут. Слуховете за такъв трансфер вървят отдавна, но напоследък този вариант сякаш беше забравен. "Сън" твърди, че Бербатов дори ще се съгласи на по-ниска заплата - колко точно, научете в Sportline.bg. Междувременно, според "България Днес", италианският Сампдория все още е фавор

Отново вандализъм на „Ислямска държава” в Палмира

http://asia.actualno.com/Otnovo-vandalizym-na-Isljamska-dyrjava-v-Palmira-news_492793.html

Тази нощ „Ислямска държава” взриви останките на още един от храмовете в древния град Палмира. Това са съобщили от базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права. Според местни жители от сградата са останали само стени, информира bTV. Преди дни беше взривен късно античен храм на семитско божество. Убит беше и главният археолог на града. Античният град е част от списъка с обекти на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Според „Ислямска държава” всички

"Стара хартия за нова книга" гостува в Русе

http://ruse.actualno.com/Stara-hartija-za-nova-kniga-gostuva-v-Ruse-news_492807.html

И тази година инициативата ще провери колко хора са готови да се разделят с килограмите ненужна хартия в дома си и да зарадват децата си с книга На 12 септември от 10,00 часа на пл. „Свобода“ пред Съдебната палата за първи път в Русе ще се проведе детският празник „Стара хартия за нова книга“. Под надслов „Почисти и прочети“ децата ще научат повече за рециклирането ̶ как да пазят природата, да събират разделно отпадъците, и междувременно сами ще си избер

Учредяват нова асоциация на хотелиери и ресторантьори по Южното Черноморие

http://society.actualno.com/Uchredjavat-nova-asociacija-na-hotelieri-i-restorantiori-po-Ujnoto-Chernomorie-news_492805.html

Учредяват нова асоциация на хотелиери и ресторантьори по Южното Черноморие, съобщи Мария Василева, кмет на село Лозенец, община Царево. Това ще се случи утре в 14.30 часа в залата на кметството, предаде Фокус. Василева каза още, че инициативата е на самите хотелиери и ресторантьори. Предстои да се разбере какви ще бъдат целите на тази нова организация и от кого ще бъде представлявана. Като цяло се наблюдава спад на туристите в село Лозенец заради забраната за къпане на централния плаж. По-ко

Кола удари пешеходка във Варна

http://www.bnews.bg/article-140891

Пострадалата е настанена в болница с множество травми и опасност за живота.

Планински спасители издирват млад мъж, изчезнал в неделя на Витоша

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/31/2600610_planinski_spasiteli_izdirvat_mlad_muj_izcheznal_v/?ref=rss


Спасители издирват млад мъж, изгубил се на Витоша, съобщи агенция "Фокус" като се позова на информация от Планинската спасителна служба.

21-годишният мъж е изчезнал в неделя в района на Черни връх. Той е бил с баща си, без да носи мобилен телефон. Именно бащата е подал сигнала, след като синът му се е отдалечил на 100-ина метра и след това двамата не са се намерили.

Издирването е започнало още в неделя, но тъй като в района е имало много хора, това е възпрепятствало...

Какво трябва да хапват учениците ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952338

Уроците в училище са също толкова сериозни и отговорни, както работата на възрастните. Физическото и емоционално натоварване е голямо. Затова е толкова важно храненето на този етап. В училищните столове менюто се определя от специалисти, докато у дома с тази задача трябва да се погрижим ние - родителите.
Целия материал чети тук.
Уроците в училище са също толкова сериозни и отговорни, както работата на възрастните. Физическото и емоционално натоварване е голямо. Затова е толкова важно храненето на този етап. В училищните столове менюто се определя от специалисти, докато у дома с тази задача трябва да се погрижим ние - родителите. Целия материал чети тук.

Джихадисти от халифата взривиха най-важния храм в Палмира

http://svetoven.pogled.info/news/67244/Dzhihadisti-ot-halifata-vzriviha-nai-vazhniya-hram-v-Palmira

/Поглед.инфо/ Джихадисти от Ислямска държава (ИД) взривиха част от смятания за най-важен храм в древния сирийски град Палмира, съобщиха пред медии хора, които са присъствали на варварския акт.

Временно ограничават движението по два булеварда на 6-ти септември във Варна

http://petel.bg/Vremenno-ogranichavat-dvizhenieto-po-dva-bulevarda-na-6-ti-septemvri-vav-Varna__125063

Илюстрация Булфото Движението по бул. "Княз Борис I" и бул. "Сливница" ще бъде временно ограничено на 6-ти септември от 14.50 до 16.00 часа, във...

Искате ли да управлявате небето? Станете ръководител на полети

http://petel.bg/Iskate-li-da-upravlyavate-nebeto--Stanete-rakovoditel-na-poleti__125062

Над България прелитат повече от 2000 самолета на денонощие. Повече от 2000 малки точки, които никога не трябва да се срещат. Кой отговаря това...

Китанов: Получих слънчев удар в Пловдив!

http://petel.bg/Kitanov--Poluchih-slanchev-udar-v-Plovdiv-__125057

Илюстрация: Булфото, архив Вратарят на Черно море Георги Китанов се присъедини в добро състояние към младежкия национален отбор на...

Издирваният за убийство се гръмнал пред очите на брат си

http://petel.bg/Izdirvaniyat-za-ubiystvo-se-gramnal-pred-ochite-na-brat-si__125061

Издирваният от полицията Фикрет Хасанов Ниязиев, на 54 г., който бе основният заподозрян за убийството на 51-годишната Шафие Рафидова от...

Пребиха зверски собственик на заложна къща, кръвта му опръска паркирани коли

http://petel.bg/Prebiha-zverski-sobstvenik-na-zalozhna-kashha--kravta-mu-opraska-parkirani-koli-__125064

Снимка Trafficnews Мъжът е в болница, няма задържани за нападението в центъра на Пловдив Собственик на заложна къща е бил пребит тази нощ в...

Какво трябва да хапват учениците ни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952334

Уроците в училище са също толкова сериозни и отговорни, както работата на възрастните. Физическото и емоционално натоварване е голямо. Затова е толкова важно храненето на този етап. В училищните столове менюто се определя от специалисти, докато у дома с тази задача трябва да се погрижим ние - родителите.
Целия материал чети тук.
Уроците в училище са също толкова сериозни и отговорни, както работата на възрастните. Физическото и емоционално натоварване е голямо. Затова е толкова важно храненето на този етап. В училищните столове менюто се определя от специалисти, докато у дома с тази задача трябва да се погрижим ние - родителите. Целия материал чети тук.

Отново силен спад на китайските борси след краткото възстановяване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952321

Акциите в Китай днес рязко поевтиняха след значителните печалбите в края на миналата седмица. В същото време правителството наложи строги мерки за ограничаване на
Акциите в Китай днес рязко поевтиняха след значителните печалбите в края на миналата седмица. В същото време правителството наложи строги мерки за ограничаване на "неверни слухове" във връзка с борсовия срив, предаде ДПА. Водещият композитен индекс на Шанхайската фондова борса потъна с над 3 процента в сутрешната сесия,

Австралия зове повече държави от ЕС да бомбардират "Ислямска държава"

http://www.moreto.net/novini.php?n=300009

Австралия прикани повече европейски държави да започнат бомбардировки срещу терористичната групировка „Ислямска държава" в Сирия и Ирак, за да се възпре ескалацията на кризата с бежанците в Европа, съобщава "Франс прес".

Снимки за спомен от обновения център на Варна

http://web.barometar.net/81439/

Тези дни евродепутатите от ПП ГЕРБ имаха „уникалния“ шанс да се снимат на обновения център на Варна, да позират усмихнати и щастливи до реновирания фонтан на площад „Независимост“. Непредубеден зрител на фотосесиите би си помислил, че заслугата на новата визия на центъра на Варна е тяхна. Трима евродепутати бяха облекли и тениски, с надпис „Варна […]

Отново силен спад на китайските борси

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952326

Акциите в Китай днес рязко поевтиняха след значителните печалбите в края на миналата седмица. В същото време правителството наложи строги мерки за ограничаване на "неверни слухове" във връзка с борсовия срив, предаде ДПА.
Водещият композитен индекс на Шанхайската фондова борса потъна с над 3 процента в сутрешната сесия,
Акциите в Китай днес рязко поевтиняха след значителните печалбите в края на миналата седмица. В същото време правителството наложи строги мерки за ограничаване на "неверни слухове" във връзка с борсовия срив, предаде ДПА. Водещият композитен индекс на Шанхайската фондова борса потъна с над 3 процента в сутрешната сесия,

Рекордни инвестиции в логистични и индустриални имоти в Европа

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/rekordni-investicii-v-logistichni-i-industrialni-imoti-v-evropa-201445/

Капиталите се концентрират в северозападните региони, Великобритания е най-предпочитаната дестинация през второто тримесечие

Момчето, изгубило се на Черни връх, е на 21 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952307

21-годишно е изгубилото се момче в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст пред
21-годишно е изгубилото се момче в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст пред "Фокус". Момчето ще се издирва в района между селата Железница и Ярлово. От ПСС уточниха, че момчето няма в себе си мобилен телефон. Сигналът за изгубеното момче е подаден от баща му вчера.

Какво пишат печатните издания в понеделник, 31 август

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952292


"24 ЧАСА" извежда на първа страница заглавието "Авария със самолета на Борисов, три колесника не се прибраха". Шест отправки от първа страница препращат към важни теми: На семинар с 220 младежи от ГЕРБ премиерът каза, че са намерили формулата за борба с контрабандата и ще има пари за пенсионери и за млади майка, а и за дупките в бюджета,

Барок, класика и джаз в парк Врана

http://www.cross.bg/serenada-skarlati-surtzeto-1478933.html

/КРОСС/Камелия Тодорова, Михаил Йосифов, Софийската филхармония, НФХ "Светослав Обретенов" , хорът, който може да изпее всичко - от православно песнопение до джазмеса и изключителни диригенти и солисти отблизо и далеч ще аплодира публиката на три концерта под звездите: "Неаполитанска серенада", "Нощи в бял сатен" и "В сърцето на Европа". Вълнуваща музика от различни епохи, стилове и жанрове, пъстра палитра от музикалните търсения на хората в стремежа им към красота. Барок, класика, джаз ще звучат сред изяществото на парк Врана на 11, 12 и 13 септември. Концертите са с начален час 19.00. На 11 септември ще прозвучи музика А. Скарлати, Д. Скарлати, А. Фалкониери, Е.Барбела, Л. Винчи. Диригент е Виржиния Атанасова. Солистите на "Неаполитанска серенада" са Алон Сариел (барокова мандолина), Атанас Атанасов (чембало), Мария Радоева (сопран) и Димитър Арнаудов (контратенор). Специално участие - Светлин Ивелинов, Йоанна Стоянова, Иво Адов и Станислав Стефанов. На 12 септември публиката ще чуе госпъл, соул и хитове на Камелия Тодорова. В спектакъла ще участва и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов" под диригентската палка на Славил Димитров. С тромпета си ще се включи и Михаил Йосифов. На 13 септември ценителите ще аплодират Софийска филхармония, начело с главния й диригент Мартин Пантелеев

САЩ обмислят санкции срещу китайци, заподозрени в хакерски атаки

http://www.investor.bg/web/456/a/sasht-obmisliat-sankcii-sreshtu-kitaici-zapodozreni-v-hakerski-ataki-201440/

Според Съединените щати въпросните физически лица и компании са се възползвали от американски търговски тайни

Момчето, изгубило се на Черни връх, е на 21 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952314

21-годишно е изгубилото се момче в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст пред "Фокус".
Момчето ще се издирва в района между селата Железница и Ярлово. От ПСС уточниха, че момчето няма в себе си мобилен телефон. Сигналът за изгубеното момче е подаден от баща му вчера.
21-годишно е изгубилото се момче в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст пред "Фокус". Момчето ще се издирва в района между селата Железница и Ярлово. От ПСС уточниха, че момчето няма в себе си мобилен телефон. Сигналът за изгубеното момче е подаден от баща му вчера.

Бедни българи предлагат зимнината си за продан в интернет

http://pik.bg/бедни-българи-предлагат-зимнината-си-за-продан-в-интернет-news391028.html

Бедни българи предлагат зимнината си за продан в интернет

Туршиите вече се търгуват и по интернет. Десетки нашенци продават зимнината си в мрежата, като предлагат и доставка на бурканите по домове и офиси. Кризата принуди много българи да започнат да правят бизнес със зимнина - собствено производство.

В нета изобилства от предложения за люти чушки в буркан, сладка и компоти, които са домашно производство. Част от обявите са пуснати директно от потребителите във форумите, а някои от съобщенията са като скрити реклами на електронни магазини, пише "Телеграф".

При повечето доставката става чрез куриер за цялата страна. Цената на плодовите и зеленчуковите консерви вървят средно между 4,50 лв. и 10 лв. Някои столичани останали без работа са споделили, че се събират в общ колектив и започват да отглеждат плодове и зеленчуци в свои имоти, намиращи се извън София. Създават си селски електронен магазин, на който обявяват приготвената зимнина, като поръчките се правят при тях само за София. Избраните продукти се поръчват само по електронна поща. След това бурканите се доставят от самите производители до домовете или офисите на клиентите, но личната доставка е само за София.

Ще има ли Европа собствени въоръжени сили?

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/67243/SHTe-ima-li-Evropa-sobstveni-vaorazheni-sili

/Поглед.инфо/ Депутатите от Бундестага, особено християн-демократите, заявиха сериозно намерение да ускорят процеса по създаване на обединени въоръжени сили на Европейския съюз.

Жители на варненски квартал излизат днес на протест

http://www.moreto.net/novini.php?n=300003

Живеещи в ж. к. „Изгрев“ във Варна организират днес протест, научи Moreto.net. От 17:30 до 18:30 часа на булевард “Христо Смирненски“, пред входа на Военноморската болница, гражданите ще изразят несъгласието си с дискриминацията, която общината упражнява спрямо тях, става ясно от съобщение в социалните мрежи.

СИРИЗА и Нова демокрация в спор и за предизборния лозунг

http://www.grreporter.info/siriza-i-nova-demokratsiya-v-spor-i-za-predizborniya-lozung/17822

Новото поле за конфронтация се оказа централният лозунг „Само напред”, който се появи на паното зад президиума на общогръцкото съвещание на СИРИЗА. Предизборният щаб на сините обвини радикалната левица, че е откраднала техния лозунг „Гърция напред”

прочети повече

Появата на Д.П. в медии и "Булгартабак" е с цел пране на пари

http://frognews.bg/news_96972/Poiavata-na-D-P-v-medii-i-Bulgartabak-e-s-tsel-prane-na-pari/

Мнозина се питат какво означава официализирането на Делян Пеевски като медиен собственик и притежател на 5% от "Булгартабак". Досега неговото участие в медийния и цигарения бизнес бе публична тайна, отричана от единствено от политици и държавните институции. Което е и едно от доказателствата за корупция и обвързаности.

С "Булгартабак" Д.П. пусна голямата пералня на макс

http://frognews.bg/news_96972/S-Bulgartabak-D-P-pusna-goliamata-peralnia-na-maks/

Мнозина се питат какво означава официализирането на Делян Пеевски като медиен собственик и притежател на 5% от "Булгартабак". Досега неговото участие в медийния и цигарения бизнес бе публична тайна, отричана от единствено от политици и държавните институции. Което е и едно от доказателствата за корупция и обвързаности.

Полицията осуети автогонка на 80 коли в Кърджали

http://www.bnews.bg/article-140890

Около 80 автомобила са били спипани в района на летището в Кърджали.

Никога не съм се чувствал толкова изолиран, обяви създателят на Minecraft

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/08/31/2600539_nikoga_ne_sum_se_chuvstval_tolkova_izoliran_obiavi/?ref=rss


Маркъс Персън е създател на популярната игра Minecraft, която преди година продаде на Microsoft за 2.5 млрд. долара. От тогава той има възможността да се наслаждава на живота, но това се оказва доста по-голямо предизвикателство отколкото е очаквал.

Персън обяви в Twitter, че въпреки огромното си богатство, поне за сега не се чувства добре. "Проблемът с това да получиш всичко, е че нямаш причини да продължаваш да се опитваш, а взаимодействието с хората става невъзможно заради...

НАТО и Русия мерят сили с интензивни учения

http://offnews.bg/news/n_1/n_552860.html

НАТО и Русия продължават да мерят сили с провеждането на учения. След анексирането на Крим и кризата в Украйна Източна Европа и югозападните територии на Руската федерация буквално са залети от военна техника. За първи път след Студената война НАТО провежда  толкова мащабни тренировки и учения. В момента на територията на Европа американската армия заедно със съюзни държави участва в ученията "Бърз отговор"  и "Атлантическа решителност" .  "Бърз отговор" е учение на базираните в Европа сили на американската армия, в което се симулира нахлуването по въздух на новосъздадените сили за бързо реагиране. Това е и най-голямото учение на НАТО провеждано от Студената война насам. В него участват повече от 4800 военни от 11 европейски държави - България, Франция, Германия, Гърция, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Испания и Обединеното кралство. Учението започна на 18 август и ще продължи до септември в 13 зони за обучение в България, Германия, Италия и Румъния.  Целта му е да покаже способностите и съвместимостта на отделните въоръжени сили в рамките на Европа, както и уменията им да реагират бързо при непосредствена заплаха. В него ще се включи и  82-ра въздушнодесантна дивизия на американската армия, която за последно е подпомагала НАТО в операцията в Косово през 1999 г. "Атлантическа решимост" също се провежда по сценарий за бързо реагиране при непосредствена заплаха. Очаква се също в южния фланг на Алианса от 3 октомври до 6 ноември да се проведе учение с близо 36 хил. военни. Базирането им в тази част на Европа е свързано с растящата заплаха от страна на "Ислямска държава". В него ще се разиграе сценарий на бунтовнически нападения по земя, въздух и вода.  В края на юни министрите на отбраната на НАТО взеха решение за тройно увеличение на силите за бързо реагиране  (NATO Response Force - NRF). Това е най-голямото увеличаване на броя на специалните сили, които от 13 000 ще достигнат 40 000 души. Тогава беше взето решение за повишаване на способностите на силите за бързо развръщане, както и за създаването на нов щабен логистичен център, който да улесни бързото придвижване на сили, когато това е необходимо. Русия също демонстрира военна сила. На 27 август бойната авиация на Западния военен окръг , съвместно със Сухопътните войски, проведоха учение за бърз отговор при заплаха. В десанта беше демонстрирано нахлуване на 100 военни от специалните части на Армения, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. 40 хеликоптера Ми-8, Ми-24, Ми-26 взеха участие в учението, съвместно с изтребители Су-27 и Су-24.  В рамките на планирано учение в Балтийско море  ударна група от два ракетни катера "Кузнецк" и "Димитровград" имитираха нападение над отряд бойни кораби. В учението е симулирана и стрелба по въздушни цели. На 28 август приключи учението "Центр - 2015", което беше проведено в шест региона на Руската федерация. В хода му са отработени всички видове тилово обезпечение на армията: разузнаване, маскировка, радиоелектронна борба, свръзка, материално-техническо оборудване, както и защита от радиационна, химическа и биологична защита.  Днес от руското министерство на отбраната обявиха, че ще бъде извършен разузнавателен полет над Швеция. Полетът ще бъде осъществен в рамките на международната програма "Открито небе" с руски разузнавателен самолет Ан-30B. Наблюдателният полет ще има максимален обхват 1700 км и ще се проведе от 31 август до 4 септември, съобщават от Центъра за намаляване на ядрената опасност, по чиято заявка се извършва полетът. На борда на самолета ще има и шведски специалисти, а маршрутът е уточнен предварително.  Днес беше обявено и учение с новопостъпилата на въоръжение техника за мониторинг на движещи се военни колони. Системата следи разпределянето на военната техника и движението ѝ при дислоциране. 

16 жени посмяха: регистрираха се да гласуват в Саудитска Арабия

http://offnews.bg/news/n_1/n_552856.html

Само 16 жени се регистрираха да гласуват на местните избори през декември в Саудитска Арабия, когато за първи път мюсюлманското кралство ще позволи на жени да пуснат бюлетини, съобщи сайтът на телевизия“ Ал Арабия“, цитиран от "Сега". Това означава, че от правото си ще се възползват 0,0000079% от живеещите в страната 28 млн. жени.  Нерешителността им се дължи на традициите, които се опират на строгите закони на шариата, които не позволяват на жени не само да карат коли, но и да излизат на улицата без придружаващ ги мъж от семейството. Те не могат да пътуват, работят, следват или да се омъжват без разрешение от своя опекун. Правото на жените да гласуват бе провъзгласено през 2011 г. от крал Абдула бин Абдул Азис, който почина през януари т.г. Той им позволи също да се кандидатират за изборни постове в местната власт. От това право ще се възползват 70 жени на изборите през декември, но те няма как да разчитат на подкрепата на избирателките и общественото им положение ще зависи пак от мъжете.

"Ислямска държава" продължава с разрушенията в Палмира

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952283


"Ислямска държава" отново е ударила по културното наследство на древния сирийски град Палмира, съобщи Ройтерс. Джихадистите са разрушили храма на Бел, построен в римската епоха в град Палмира, разположен в оазис в сърцето на пустинята. Според местни жители, взривът е бил мощен, а от сградата са останали само стени.

17-годишен се удави в микроязовир край с. Ястреб

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952299

Трупът на 17-годишен е бил намерен в микроязовир в землището на село Ястреб в петък, съобщиха от полицията в Кърджали. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Следи от насилствена смърт не са открити. Непълнолетният се удавил, докато се къпел. Тялото е транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница.
Трупът на 17-годишен е бил намерен в микроязовир в землището на село Ястреб в петък, съобщиха от полицията в Кърджали. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Следи от насилствена смърт не са открити. Непълнолетният се удавил, докато се къпел. Тялото е транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница.

Постепенно извеждат Пеевски от парламента, за да се запази ДПС, смята Осман Октай

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/31/2600598_postepenno_izvejdat_peevski_ot_parlamenta_za_da_se/?ref=rss


"Всичко си идва на място, обществената тайна става факт." Така бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай коментира пред Нова ТВ обявяването на бизнеса на Делян Пеевски.

Той припомни изказването на премиера Борисов, че ДПС ще стане приемлива за разговори партия след раздяла с него, а след това Пеевски изчезна от политическата сцена.

"Не е в парламента и постепенно те го извеждат. Дай боже да оцелее поне физически", коменитра Октай. Според него е въпрос на време Пеевски да...

Петролът с нестабилен старт

http://econ.bg/Новини/Петролът-с-нестабилен-старт-за-седмицата_l.a_i.694238_at.1.html

Цените на петрола в азиатската търговия стартираха с понижение, след постигнатото двудневно оживление, на което пазарите не бяха свидетели от шест...

Петролът с нестабилен старт

http://econ.bg/Новини/Петролът-с-нестабилен-старт_l.a_i.694238_at.1.html

Цените на петрола в азиатската търговия стартираха с понижение, след постигнатото двудневно оживление, на което пазарите не бяха свидетели от шест...

НС на БСП утвърди кандидатурите за кмет на още седем общини в Шуменско

http://pik.bg/нс-на-бсп-утвърди-кандидатурите-за-кмет-на-още-седем-общини-в-шуменско-news391026.html

НС на БСП утвърди кандидатурите за кмет на още седем общини в Шуменско

В девет общини на област Шумен БСП издига самостоятелни кандидатури за кмет. Изключение прави само Каолиново.

Националният съвет на БСП утвърди предложените от общинските ръководства кандидати. В област Шумен в битката за най-високото място в общината излизат: за Велики Преслав - Александър Горчев, за Венец - Апаз Апазов, за Върбица - Борислав Георгиев, за Каспичан - Стефан Цветков, за Никола Козлево - Ивелин Бенчев, за Смядово - Александър Александров и за Хитрино - Красен Петров.

На заседанието си в края на юли НС утвърди кандидатурите за кмет на Шумен – Красимир Костов и на Нови пазар - Ивайло Петров.

Тази вечер на заседание на общинския съвет на БСП в Шумен ще бъде утвърдена листата на съветниците, с които левицата ще излезе на местните избори на 25 октомври в най-голямата община в областта - Шумен.

Планинската служба издирва 21-годишен мъж, изчезнал в района на Черни връх

http://www.cross.bg/vruh-cherni-slyzhba-1478932.html

/КРОСС/ Планинската спасителна служба издирва 21-годишен младеж, изчезнал в района на Черни връх. Той бил на излет заедно с баща си, след което се отделил от него. Издирваният мъж е без мобилен телефон. „Прегледан е районът между Черни връх и Конярника. От долната страна съм направил връзки с кмета на Чуйпетлово и пазачницата на Струма - от там хора не са минавали вчера, т.е. изключваме и този район. Правя връзка с Ярлово да видим дали там не се е появявал. Не мога да се свържа с хижа „Физкултурник" за момента, за да видим там какво е", каза дежурният в Планинската спасителна служба Явор Каролев в интервю за БНР. Нощта беше относително топла, ден след пълнолуние, и не би трябвало да има проблеми. В момента правим организацията, за да локализираме място на Витоша по този начин, както си я представяме. За да бъде претърсен някакъв район, трябва огромно количество хора, които ние нямаме, допълни Каролев.

Червен старт на седмицата на борсите в Азия

http://www.investor.bg/aziia/336/a/cherven-start-na-sedmicata-na-borsite-v-aziia-201444/

Китайският индекс Shanghai Composite отново отбеляза спад след последните новини за политиката на централната банка

Царство на гръм и мълнии (ГАЛЕРИЯ)

http://interest.actualno.com/Carstvo-na-grym-i-mylnii-GALERIJa-news_492784.html

Далаският фотограф Кели Дилай (Kelly DeLay) обожава лошото време. За него колкото повече небето прилича на предвестник на апокалипсис, толкова по-добре. Урагани, гръмотевици, порои и прочие урни атмосферни явления са време американският фотограф да поработи. Освен това Кели Дилай се явява създател на проекта експеримент Clouds 365, в рамките на който той всеки ден прави снимки на небосвода. Вече е събрал 1825 уникални кадъра. Вижте серия завладяващи снимки в галерията.  

Купища нарушения по морето установи КЗП

http://society.actualno.com/Kupishta-narushenija-po-moreto-ustanovi-KZP-news_492791.html

205 нарушения в заведения, хотели и туроператори са установили през летния сезон главно по Черноморието от Комисията за защита на потребителите. Нейните инспектори са направили 2800 проверки, информира bTV. 30 заведения са затворени, като половината от тях са по морето. Все още в нашите курорти е жива практиката да се сервира фалшив алкохол. Питиетата биват разреждани или с по-висок градус. 13 нарушения са установени в увеселителни центрове, към които спадат и аквапарковете. 11 са затворени, о

ЕГМОНТ издава обновените официални наръчници за игра в световната гейминг сензация Minecraft

http://books.actualno.com/EGMONT-izdava-obnovenite-oficialni-narychnici-za-igra-v-svetovnata-gejming-senzacija-Minecraft-news_492802.html

От първи септември 2015 г. на българския пазар ще могат да се открият обновените официални наръчнци Minecraft. Това са „Minecraft: Наръчник за начинаещи”, „Minecraft: Наръчник за работа с червен камък”, „Minecraft: Наръчник за водене на битки” и „Minecraft: Наръчник по строителство”. Обновените издания са с увеличен брой страници и разработени ексклузивно с Mojang/ Microsоft, както и с участието на заклети фенове на играта. Издаването им е в синхр

ООН: Ситуацията с глада в Сомалия е "критична"

http://africa.actualno.com/OON-Situacijata-s-glada-v-Somalija-e-kritichna-news_492803.html

ООН предупреди, че ситуацията в Сомалия остава „критична“ 4 години след опустошителния глад в страната, предаде AFP. Броят на хората, които се нуждаят от помощ за изхранване в Сомалия, се е увеличил със 17% за последните 6 месеца, достигайки 855 хиляди души. „Нивата на необезпеченост с храна и недохранване са критични. Хуманитарните организации и донорите предотвратиха ситуацията да стане по-лоша, отколкото е, но трябва да се направи още. Ситуацията сред вътрешно разместените

Бареков потърси Цацаров заради Яне Янев

http://politics.actualno.com/Barekov-potyrsi-Cacarov-zaradi-Jane-Janev-news_492801.html

Евродепутатът и лидер на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков даде на главния прокурор премиерския съветник по корупционните въпроси Яне Янев за търговия с влияние, оклеветяване и заплаха. Повод за сигнала е изявлението на Янев пред Mediapool, че съвсем скоро прокуратурата ще вкара в съда дело срещу лидера на „България без цензура“. Лице, облечено в изключителна държавна власт, отправя публична заплаха и анонсира Ваше действие през качеството си на висш чиновник в Министерск

Меркел: Бежанците трябва да бъдат интегрирани по-бързо в Европа

http://europe.actualno.com/Merkel-Bejancite-trjabva-da-bydat-integrirani-po-byrzo-v-Evropa-news_492786.html

Трябва да се взимат по-бързо решенията по молбите за убежище и бежанците, които бъдат приети в ЕС, да бъдат по-добре интегрирани, заяви в неделя германският канцлер Ангела Меркел, информира bTV. Тя направи изявлението си пред журналисти преди среща с лидери на нейната партия ХДС, посветена на проблема с миграцията. В основата на предстоящите дискусии по въпроса как да се справим с притока на имигранти от Близкия изток, Афганистан и Африка е изграждането на достатъчен брой жилища за бежанците,

Издирван за убийство открит мъртъв

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952286

Фикрет Хасанов Ниязиев/54 г./, който беше обявен за издирване заради извършено убийство на жена в село Ловецq е открит мъртъв в понеделник. Тялото му е намерено в землището на неговото село Чернокапци, община Омуртаг. Към 10,30 часа на мястото все още вървеше оглед. Предполага се, че мъжът сам е сложил край на живота си.
Фикрет Хасанов Ниязиев/54 г./, който беше обявен за издирване заради извършено убийство на жена в село Ловецq е открит мъртъв в понеделник. Тялото му е намерено в землището на неговото село Чернокапци, община Омуртаг. Към 10,30 часа на мястото все още вървеше оглед. Предполага се, че мъжът сам е сложил край на живота си.

И затрепери „Крепостта Европа” или Да живеят холандците!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4951502

Подзаглавие Оказа се, че механизмите за сигурност, които дава споразумението „Шенген“, не са правени да се справят с бежански натиск
Акцент: Българските служби сигурно се поздравяват вътрешно с успешното отклоняване на основните потоци бежанци последните месеци
  
Европа заговори за временна отмяна на Шенгенското споразумение,
Подзаглавие Оказа се, че механизмите за сигурност, които дава споразумението „Шенген“, не са правени да се справят с бежански натиск Акцент: Българските служби сигурно се поздравяват вътрешно с успешното отклоняване на основните потоци бежанци последните месеци Европа заговори за временна отмяна на Шенгенското споразумение,

Трагедия в Кърджалийско: 17-годишен се удави в язовир, влязъл да се изкъпе

http://petel.bg/Tragediya-v-Kardzhaliysko--17-godishen-se-udavi-v-yazovir--vlyazal-da-se-izkape__125056

Илюстрация Булфото Няма следи от насилствена смърт Трупът на 17-годишен е бил намерен в микроязовир в землището на село Ястреб,...

ЦИК започва регистрация за референдума

http://www.bnews.bg/article-140889

Българите трябва да отговорят на въпроса да има ли електронно гласуване.

Светът е готов за вдигането на лихвените проценти в САЩ

http://www.investor.bg/analizi/91/a/svetyt-e-gotov-za-vdiganeto-na-lihvenite-procenti-v-sasht-201438/

Централни банкери от цял свят заявиха, че времето за промяна на политиката е дошло, дори ако това предизвика известна волатилност

Един човек е убит и трима са ранени при стрелба в Стокхолм

http://www.moreto.net/novini.php?n=299998

Един човек е бил убит при стрелба в шведската столица Стокхолм, съобщават местните медии. Според съобщение на полицията мъж е бил преследван от трима нападатели в предградието Ринекби и след като е бил настигнат, бил атакуван с ножове.

0,0000079% от жените в Саудитска Арабия ще гласуват през декември

http://www.cross.bg/zheni-glasyvat--1478931.html

/КРОСС/ Само 16 жени се регистрираха да гласуват на местните избори през декември в Саудитска Арабия, когато за първи път мюсюлманското кралство ще позволи на жени да пуснат бюлетини, съобщи сайтът на телевизия Al Arabiya. Това означава, че от правото си ще се възползват 0,0000079% от живеещите в страната 28 милиона жени. Нерешителността им се дължи на традициите, които се опират на строгите закони на шариата, които не позволяват на жени не само да карат коли, но и да излизат на улицата без придружаващ ги мъж от семейството. Те не могат да пътуват, работят, следват или да се омъжват без разрешение от своя опекун. Правото на жените да гласуват бе прогласено през 2011 г. от крал Абдула бин Абдул Азис, който почина през януари т.г. Той им позволи също да се кандидатират за изборни постове в местната власт. От това право ще се възползват 70 жени на изборите през декември, но те няма как да разчитат на подкрепата на избирателките и общественото им положение ще зависи пак от мъжете.

Срам! Потъналият в скандали кмет на Земен Димитър Сотиров - Калинката жаден за власт: ще управлявам Земен още 20 години

http://www.zapernik.com/pernik/sram-potunaliyat-v-skandali-kmet-na-zemen-dimitur-sotirov_39765/

Потъналият в скандали кмет на Земен Димитър Сотиров - Калинката жаден за още власт. Сотиров заяви, че бил кмет 16 години и се закани да кметува още 20.

Само преди месец избухна огромен скандал с въпросния кмет, като той бе изобличен в корупция и изграждане на некачествена инфраструктура с европари.

Още по-скандално бе поведението на Димитър Сотиров пред камера, когато прояви амнезия и отрече да е кмет.

Продължава

Нивото на река Дунав при Свищов се повиши

http://pik.bg/нивото-на-река-дунав-при-свищов-се-повиши-news391021.html

Нивото на река Дунав при Свищов се повиши

С 1 см се е повишило нивото на река Дунав при Свищов през изминалото денонощие, съобщиха от Хидрометеорологичната станция.

Водният стоеж на реката е 71 см., температурата на водата е 26.5 градуса. Днес над българският участък от поречието на Дунав ще бъде слънчево, след обяд и горещо.

Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури ще са между 34° и 36°C. През утрешния ден не се очаква съществена промяна на времето,отново ще остане тихо и горещо.

Полицията осуети гонка с 80 коли в Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952273

Незаконна гонка на автомобили е била осуетена от полицията в Кърджали през уикенда, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.
Около 80 автомобила, една част от които от съседни области, са били установени в района на летището в Кърджали. Полицаите са направили устни предупреждения на всички водачи на автомобили и са издали 3 протокола
Незаконна гонка на автомобили е била осуетена от полицията в Кърджали през уикенда, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. Около 80 автомобила, една част от които от съседни области, са били установени в района на летището в Кърджали. Полицаите са направили устни предупреждения на всички водачи на автомобили и са издали 3 протокола

Полицията осуети гонка с 80 коли в Кърджали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952277

Незаконна гонка на автомобили е била осуетена от полицията в Кърджали през уикенда, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.
Около 80 автомобила, една част от които от съседни области, са били установени в района на летището в Кърджали. Полицаите са направили устни предупреждения на всички водачи на автомобили и са издали 3 протокола
Незаконна гонка на автомобили е била осуетена от полицията в Кърджали през уикенда, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. Около 80 автомобила, една част от които от съседни области, са били установени в района на летището в Кърджали. Полицаите са направили устни предупреждения на всички водачи на автомобили и са издали 3 протокола

Европейско командване на САЩ: Учения ще има, докато спре хегемонията на Русия

http://frognews.bg/news_96971/Evropeisko-komandvane-na-SASHT-Ucheniia-shte-ima-dokato-spre-hegemoniiata-na-Rusiia/

Американската армия затяга редиците си в Европа. Съединените щати, заедно със съюзниците от НАТО продължават да провеждат най-голямото военно учение на Стария континент от края на Студената война досега. Операцията е кръстена „Атлантичекса решимост”, а българската армия също участва дейно в нея. Както с тренировъчни полигони, така и с жива сила.

Европейското командване на САЩ: Учения ще има, докато спре хегемонията на Русия

http://frognews.bg/news_96971/Evropeiskoto-komandvane-na-SASHT-Ucheniia-shte-ima-dokato-spre-hegemoniiata-na-Rusiia/

Американската армия затяга редиците си в Европа. Съединените щати, заедно със съюзниците от НАТО продължават да провеждат най-голямото военно учение на Стария континент от края на Студената война досега. Операцията е кръстена „Атлантичекса решимост”, а българската армия също участва дейно в нея. Както с тренировъчни полигони, така и с жива сила.

Все повече момчета страдат от анорексия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952264

Не по-малко от 40 000 българи са в риск да се разболеят от анорексия и булимия нервоза. Все повече се увеличава броя на момчетата сред тях. Това каза пред БГНЕС Росица Камараш, изпълнителен директор на фондация „Природа и здраве за България”. Преди 95% от болните били момичета, а само 5% момчета. Сега това съотношение е 90 към 10.
Не по-малко от 40 000 българи са в риск да се разболеят от анорексия и булимия нервоза. Все повече се увеличава броя на момчетата сред тях. Това каза пред БГНЕС Росица Камараш, изпълнителен директор на фондация „Природа и здраве за България”. Преди 95% от болните били момичета, а само 5% момчета. Сега това съотношение е 90 към 10.

Меркел иска страните от ЕС да приемат повече имигранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952258

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани останалите европейски страни да приемат повече бежанци и имигранти, пристигащи в ЕС, съобщават световните информационни агенции.
Нейното правителство се опитва да се справи с огромния приток на бежанци в Германия, които според прогнозите могат да достигнат 800 000 до края на годината.
Германската канцлерка Ангела Меркел прикани останалите европейски страни да приемат повече бежанци и имигранти, пристигащи в ЕС, съобщават световните информационни агенции. Нейното правителство се опитва да се справи с огромния приток на бежанци в Германия, които според прогнозите могат да достигнат 800 000 до края на годината.

Изборите в Гърция ще бъдат оспорвани, а парламентът - още по-фрагментиран

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/31/2600589_izborite_v_gurciia_shte_budat_osporvani_a_parlamentut/?ref=rss


Надпреварата между партиите на предсрочните парламентарни избори в Гърция ще бъде оспорвана, никоя партия няма да спечели мнозинство, а парламентът ще бъде още по-фрагментиран.

Това са прогнозите на социолозите в Гърция. През уикенда бяха публикувани общо шест проучвания на общественото мнение и всички показват, че лявата коалиция СИРИЗА ще има преднина от около 1 до 3.1% пред консервативната "Нова демокрация". Статистическата грешка е около 3 на сто, отбелязва БТА.

В...

Как се паркира директно в морето (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kak-se-parkira-direktno-v-moreto-video-6041896

Видео, направено от изненадани туристи на плаж на Халкидики, показва как автомобил се гмурка във водата

"Не легализиране на цигари марихуана, а орален спрей"

http://offnews.bg/news/n_1/n_552849.html

Предлагам легализация не на марихуаната, а на конопа, на медицинската марихуана. Това ще облекчи живота на хиляди българи с тежки и болезнени болести. Това заяви депутатът Велизар Енчев, който ще внесе проектозакон за легализиране на канабиса за медицински цели, по бТВ. Независимият депутат пусна и онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употреба на марихуана за медицински цели. Той подчерта, че това в разрешено в 24 щата в САЩ и в 19 държави членки на Европейския съюз. „Всеки, който се противопоставя на това, се противопоставя на тяхната практика”, посочи Енчев. „Става дума за съдбата на хиляди хора, страдащи в България. При използването на медицинска марихуана и става дума не за цигари, а за орален спрей, то тя облекчава неимоверно болките”, подчерта той. Народният представител заяви, че негови колеги са го убеждавали да не е лице на кампанията защото ще срине политическия им рейтинг. Той обаче отбеляза, че за него е по-важно да се облекчат страданията на хората. По думите ми ако законът е добре направен, няма да се стигне до злоупотреби. Според психиатъра д-р Любомир Живков, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите, медицинската марихуана помага за някои болести, но тя носи и своите странични явления. „Не всеки, който взема, ще има зависимост, но трябва да бъде наблюдаван внимателно”, посочи експертът.

Един убит и трима ранени при престрелка в Швеция (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952248

Един човек бе убит, а трима са били ранени при престрелка и нападение с нож в населено предимно с бежанци предградие на шведската столица Стокхолм, съобщиха местни медии. Двама души са били  откарани в тежко състояние в болницата, като сред тях е по-късно починалата от раните си жертва. Един от ранените е бил намушкан няколко пъти с нож.

Военни учения на НАТО в Украйна и Черно море започват днес

http://www.cross.bg/more-cherno-nato-1478930.html

/КРОСС/ Многонационални военни учения Sea Breeze 2015 с участието на НАТО започват в последния ден от август в Украйна и Черно море, предаде ТАСС. Ученията ще се провеждат в Одеска и Николаевска области, както и в северозападната част на Черно море.

Военни учения на НАТО в Украйна и Черно море започват днес

http://www.cross.bg/more-cherno-ykraiina-1478930.html

/КРОСС/ Многонационални военни учения Sea Breeze 2015 с участието на НАТО започват в последния ден от август в Украйна и Черно море, предаде ТАСС. Ученията ще се провеждат в Одеска и Николаевска области, както и в северозападната част на Черно море. Според плановете, ученията ще продължат до 12 септември и ще бъдат многонационални. В тях ще участват 2,5 хиляди военни от САЩ, Украйна, България, Германия, Гърция, Италия, Великобритания, Румъния, Швеция, Турция и Молдова. Почти всеки трети военнослужещ ще представлява американски. Планирано да бъдат задействани повече от 150 единици бойна техника - кораби, подводници, вертолети, самолети и бронирана техника. Командващият Шести флот на ВМС на САЩ вицеадмирал Джеймс Фого определи ученията като „важна възможност за сътрудничество с нашите партньори и за провеждане на сериозна подготовка по земя, въздух и море". „Убеден съм, че те ще позволят на нашите моряци, войници, пилоти и морски пехотинци да обменят ценна информация, което ще доведе до укрепване на връзките и единството в региона", цитира думите на Фого порталът Naval-Technology.  

Откриват мотосъбора край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300004

Юбилейното двадесето издание на Мотосъбор-Варна стартира днес в курорта "Камчия", научи Moreto.net. Събитието ще се състои в къмпингите "Захарчето" и "Благоевград". За моторджиите ще има много игри, концерти, томболи и плаж.

Майли се разголи и показа... всичко (снимки и видео)

http://www.vesti.bg/majli-se-razgoli-i-pokaza...-vsichko-snimki-i-video-6041894

Тя показа едната си гърда, показа и интимните си части, облече толкова къса и изрязана рокля, че се наложи с ръце да покрие показващото се отдолу под рокличката си, освен това смени няколко облекла, напомнящи на карнавални костюми повече, отколкото на модни произведения на изкуството

Майли се разголи и показа... всичко (снимки и видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/majli-se-razgoli-i-pokaza...-vsichko-snimki-i-video-6041894

Тя показа едната си гърда, показа и интимните си части, облече толкова къса и изрязана рокля, че се наложи с ръце да покрие показващото се отдолу под рокличката си, освен това смени няколко облекла, напомнящи на карнавални костюми повече, отколкото на модни произведения на изкуството

Ето защо туристите бягат от Черноморието: Бира, картофки и чорба от зарзават за 27 лева (касова бележка)

http://pik.bg/ето-защо-туристите-бягат-от-черноморието-бира-картофки-и-чорба-от-зарзават-за-27-лева-касо-news391019.html

Ето защо туристите бягат от Черноморието: Бира, картофки и чорба от зарзават за 27 лева (касова бележка)

Българи, отишли на почивка по родното Черноморие, са шокирани от високите цени в заведенията. Калоян Пейков е снимал касовата си бележка от ресторант, за да покаже защо туристите бягат, съобщи Нова телевизия.

За чай, пържени картофи, бутилка бира и зеленчукова супа той е платил 27 лева.

Това обаче не е единственият куриозен случай. Бургазлия пък намери метална шайба в рибена консерва.

Тодор Янев споделя, че бил потресен, когато отворил кутията. "Купих консервата от голям хипермаркет в Бургас", уточнява Янев. Той е изпратил и снимка, за да се „похвали“ с „бонуса“.

Как се образува ракът в тялото ни (ВИДЕО)

http://interest.actualno.com/Kak-se-obrazuva-rakyt-v-tjaloto-ni-VIDEO-news_492743.html

Използвайки математически алгоритми, изследователи са разработили нов 3D модел, който изобразява как се образуват раковите клетки. Моделът потвърждава резултатите от лабораторните изследвания, че незначителни движения на клетката може да предизвикат нейното увеличение или да окажат обратно действие след химиотерапия. Туморът като екосистема, чийто природен баланс напълно е излязъл от строя, и устойчивите към околната среда клетки започват да се развиват неконтролируемо. Химиотерапията, облъч

Национален протест срещу високите цени на горивата утре в цялата страна

http://society.actualno.com/Nacionalen-protest-sreshtu-visokite-ceni-na-gorivata-utre-v-cjalata-strana-news_492797.html

Национален протест срещу високите цени на горивата ще се проведе утре, 1 септември, в София и други градове у нас. "Българи, дойде време отново да сме задружни. В цяла Европа горивата са по-евтини, отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по-големи, отколкото в България. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в Парламента и е време да им потърсим сметка", мотивират се организаторите на протеста във Фейсбук. "Не сме доволни от цената на горивата. Не сме доволни о

Разбраха къде има извънземни в галактиката

http://cosmos.actualno.com/Razbraha-kyde-ima-izvynzemni-v-galaktikata-news_492763.html

Разумен живот извън пределите на Земята по-скоро се крие не в периферията, както нашата планета, а в центъра на Млечния път и другите близки галактики, където има повече "строителни материали" за зараждане на технологично развити цивилизации. Това твърдят учени в статия, публикувана в сп. Astrobiology, пише Мегавселена. Повече от половин столетие астрономите от Института за търсене на извънземен разум (SETI) в САЩ и техни колеги по цял свят се опитват да открият живот в различни ъгълчета на га

За да има за вас, трябва да има за нас!

http://viewpoint.actualno.com/Za-da-ima-za-vas-trjabva-da-ima-za-nas-news_492795.html

Единство – това е най-повтаряната дума в припознатите като дясно пространство пет партии, които сформира Реформаторския блок. Вчера (30 август), в самия край на отпускарския период, лидерът на ДСБ Радан Кънев изстреля залп – три от пет се обединяваме, чакаме само Меглена Кунева и Божидар Лукарски. Не е тайна, че при Реформаторите тихо, вътрешно брожение, усилващо се в ключови моменти, винаги има. И няма как да няма, след като няколко кандидати искат да водят бащина дружина. Още при

Все още никоя партия не иска да агитира за е-гласуване

http://politics.actualno.com/Vse-oshte-nikoja-partija-ne-iska-da-agitira-za-e-glasuvane-news_492777.html

Започна регистрацията за участие в кампанията за референдума. На 25 октомври гражданите трябва да кажат да или не на електронното гласуване, информира bTV. Всяка партия, коалиция и инициативен комитет може да се включи в кампанията по референдума. И да избере - за или против електронния вот е. Партиите, които до момента са се регистрирали за местния вот, могат да ползват тази регистрация и да не си правят отделна за референдума. Останалите? „2500 е броят на подписите за онези партии и ко

Ултраси на Локо (Пловдив) окупираха районното в Монтана

http://offnews.bg/news/n_1/n_552835.html

Сблъсъци между полиция и футболни фенове избухнаха тази нощ в Монтана. Напрежението ескалира по време на мача между Монтана и „Локомотив”  (Пловдив), който завърши с 2:0 за домакините. По време на двубоя мъж от агитката на пловдивчани е ударил полицай , заради което е задържан и заведен в полицейското управление. След края на мача обаче районното се оказва обградено от десетки футболни запалянковци. „Феновете са дошли тук пред районното с желание да бъде освободено лицето”, обясни ст. комисар Ивайло Антонов, директор на ОДП – Монтана. За овладяване на извънредната ситуация се събра ръководството на дирекцията, целият наличен полицейски състав, жандармеристи и подкрепления от близките районни управления и Враца. При едно от спорадичните мятания на бутилки и камъни има пострадал полицай. „За мен е по-важно, че не се стигна до ексцесии. Има един ударен полицай, но това сме го, вече преживели”, каза ст. комисар Антонов След близо тричасова блокада, феновете постепенно се оттеглиха, а арестуваният фен е задържан за 24 часа.

Предсрочните избори поставят на изпитание оптимизма на гръцкия гласоподавател

http://www.grreporter.info/predsrochnite-izbori-postavyat-na-izpitanie-optimizma-na-grtskiya-glasopodavatel/17821

Читателите ни са по-скоро песимистични относно прогнозите за политическата есен в Гърция, отколкото да са позитивно настроени за бъдещето след изборите.

прочети повече

Летният грип пипна перничани, връщат се болни от морето

http://www.zapernik.com/obshtestvo/letniyat-grip-pipna-pernichani-vrushtat-se-bolni-ot-moreto_39764/

Ръст на болните от грип през лятото отчитат личните лекари в Перник. Търсят ги предимно за хлапета, но и възрастните не са подминати от вируса, донесен след почивки на морето.

Преболедуваха всички, а накрая и мен ме хвана, се оплака баба с внуче пред лекарски кабинет. Дъщерята и зетят с по-малкото им дете почивали в Лозенец и се върнали болни, заразили и малчугана, за който се грижела бабата, а накрая и тя вдигнала температура и получила стомашно разстройство.

Заразата се...

Продължава

Шофиране след употреба на алкохол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/y8gvtuRxAoU/

На 28.08.т.г. около 04.00 ч. на поморийската улица «Солна», служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес CLK 270 CDI”, с бургаска регистрация, управляван от 32 год. С.Г. от Поморие, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.07 промила.
На 30.08.т.г. около 13.55 ч. на ул. «Черно море» в Каблешково, общ. Поморие, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Нисан Микра», с бургаска регистрация, управляван от 41 год. Т.Т. от с. Паницово, обл. Бургас, като констатирали, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.82 промила. По случаите са образувани бързи полицейски производствасъобщиха от пресцентъра на полицията.

Експерт: Отговорното поведение на пътя да се възпитава от детска възраст

http://www.moreto.net/novini.php?n=300007

В „Седмицата за безопасност на децата“, която ще се проведе от 7 до 13 септември, всички трябва да поемат своята отговорност и грижа към децата на пътя. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

Дърво уби мъж край Рудозем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952233

76-годишен мъж е убит от паднало борово дърво край Рудозем. Иван Желев е бил в гората с други хора за добив на дърва за огрев. При поваляне на един бор го ударил тежко в областта на главата. След удара е със счупен череп и множество вътрешни кръвоизливи, транспортиран е бил за лечение в УМБАЛ
76-годишен мъж е убит от паднало борово дърво край Рудозем. Иван Желев е бил в гората с други хора за добив на дърва за огрев. При поваляне на един бор го ударил тежко в областта на главата. След удара е със счупен череп и множество вътрешни кръвоизливи, транспортиран е бил за лечение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, с опасност за живота,

Синдиците на КТБ събраха още 121 хил. лв. от длъжници

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sindicite-na-ktb-sybraha-oshte-121-hil-lv-ot-dlyjnici-201436/

Росен Ангелчев и Лазар Илиев са създали организация относно работата, свързана със списъка на приетите вземания на кредиторите на банката

Футболни фенове млатиха полицаи

http://frognews.bg/news_96970/Futbolni-fenove-mlatiha-politsai/

Екшън и сблъсъци между полиция и запалянковци имаше на футболен мач в Монтана. До полунощ агитката на гостуващия отбор беше окупирала районното управление заради задържан техен съмишленик.

Пак премазаха пешеходка във Варна! Жената пресичала бул. "Васил Левски", когато я помете "Фолксваген"

http://petel.bg/Pak-premazaha-peshehodka-vav-Varna--ZHenata-presichala-bul--Vasil-Levski--kogato-ya-pomete-Folksvagen__125051

Илюстрация: "Петел" Тежък пътен инцидент беляза неделния ден. В около 14,25 часа при слизане от бул. „В. Левски“, в посока ул. „Царевец“,...

Първо в "Петел"! Преди минути "Фалконът" на Бойко Борисов излетя от Варна, очакват го в София

http://petel.bg/Parvo-v-Petel--Predi-minuti-Falkonat-na-Boyko-Borisov-izletya-ot-Varna--ochakvat-go-v-Sofiya-__125054

На Летище Варна ситуацията с мъглата се нормализира. Аеропортът вече е отворен и полетите са възстановени. От свои сигурни източници...

Древна сграда изникна край къщата на Ванга

http://petel.bg/Drevna-sgrada-iznikna-kray-kashhata-na-Vanga__125053

Илюстрация Булфото Наши археолози се натъкнаха на уникална и огромна обществена сграда от ранния елинизъм при изследването на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване