Обран апартамент на 51- годишна туристка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2bqQWqukTKY/

На 30.08.т.г. около 12.25 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 51- годишна софиянка, отседнала в апартамент на партерния етаж в почивен комплекс в Ахелой за това, че през отворената балконска врата е проникнато в помещението, като е извършена кражба на лаптоп, два ръчни мъжки часовници, сумата от около 800 лева и марков парфюм. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Убиецът на Вероника поиска съкратен процес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952216

През септември се очаква Окръжния съд във Велико Търново да даде ход на делото срещу рецидивиста Илиян Здравков, обвинен за убийството на студентката Вероника Здравкова. Мъжът ще отговаря за това, че на 28 февруари тази година е нападнал, ограбил и убил момичето. Здравков вече е поискал съкратена процедура по делото,
През септември се очаква Окръжния съд във Велико Търново да даде ход на делото срещу рецидивиста Илиян Здравков, обвинен за убийството на студентката Вероника Здравкова. Мъжът ще отговаря за това, че на 28 февруари тази година е нападнал, ограбил и убил момичето. Здравков вече е поискал съкратена процедура по делото,

Обраха руски турист, отседнал в почивен комплекс в Ахелой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/RiXjidPSD1k/

На 29.08.т.г. около 20.45 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 42- годишен руски турист, отседнал в почивен комплекс в Ахелой за това, че чрез взломяване на противокомарната врежа е проникнато в обитавания от него апартамент, откъдето е извършена кражба на метална касетка, съдържаща сумата от 15 000 рубли, лични документи и две медицински застраховки. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Спасители издирват момче на Черни връх

http://frognews.bg/news_96969/Spasiteli-izdirvat-momche-na-CHerni-vrah/

Планинската спасителна служба издирва момче, което се е загубило в района на Черни връх, съобщиха от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, цитирани от „Фокус”.

Бременна ромка родила преждевременно след инцидента в Орландовци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952221

Бременната жена, която беше откарана линейка след кървавото меле в "Орландовци", е родила преждевременно, съобщи bTV. Вследствие на бурните емоции и заплахи от страна на полицията, ромката получила остри контракции и след като е откарана по спешност в болница е родила.
Инцидентът в ромската махала в "Орландовци" е изцяло по вина на органите на
Бременната жена, която беше откарана линейка след кървавото меле в "Орландовци", е родила преждевременно, съобщи bTV. Вследствие на бурните емоции и заплахи от страна на полицията, ромката получила остри контракции и след като е откарана по спешност в болница е родила. Инцидентът в ромската махала в "Орландовци" е изцяло по вина на органите на

Взломна кражба на цигари на стойност около 710 лв.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Lsj9AbRZafQ/

На 29.08.т.г. около 07.30 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 42- годишен бургазлия за това, че от стопанисвания от него магазин за пакетирани стоки, разположен в партерното помещение на кооперация, разположена на улицата «Княз Борис І» е извършена взломна кражба на различни марки и количество цигари на стойност около 710 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Емил Радев: Ромските гета във Франция се разрушават много бързо и не се предлага алтернатива

http://www.cross.bg/radev-frantziya-hora-1478929.html

/КРОСС/ Ромските гета във Франция се разрушават много по-бързо и там не се предлага никаква алтернатива, каза евродепутатът Емил Радев ЕНР/ГЕРБ в интервю за БНР. Радев е внесъл писмено питане до Европейската комисия за компетентността на говорителя да коментира действия на българските местни власти, когато изпълняват законови разпоредби. Радев реагира на изявление от 21 август, че българските власти трябва да предоставят алтернатива и да спазват основните човешки права, когато принудително местят хора от незаконни жилища във варненския квартал „Максуда": „В природен защитен парк, дали строиш на брега на морето, или дали строиш в гетото незаконна постройка - всичките тези незаконни постройки трябва да се третират по един и същи начин от закона и това става така. Вижте какво става във Франция - с жандармерия, с булдозери, тези хора са товарени на самолетите и са връщани в Румъния например. Това, което прави България, го прави доста по-цивилизовано и дава много по-голям избор на тези хора да си намерят ново жилище. Във Франция тези гета се разрушават много бързо и никой от там нататък не позволява даже да си вземат и покъщнините. С булдозер влизат, срутват всичко и след тях върви жандармерията". Емил Радев очаква отговор на воя въпрос до два месеца

Фотогалерия: Откриването на новата зала в Пловдив

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/31/2600548_fotogaleriia_otkrivaneto_na_novata_zala_v_plovdiv/?ref=rss


Новата зала в Пловдив беше открита официално в неделя вечерта. Съоръжението вече прие първото си състезание - световното по таекуондо ITF.

Реставрират се оригиналните стени на пернишката крепост

http://pik.bg/реставрират-се-оригиналните-стени-на-пернишката-крепост-news391005.html

Реставрират се оригиналните стени на пернишката крепост

Започнало е възстановяване на оригиналните стени на пернишката крепост, съобщиха от Регионалния исторически музей. 

Изготвен е проект за реставрацията, който е съгласуван с Института за недвижимо културно наследство. Има големи разрушения по стените отвътре и отвън в югозападната част на твърдината и северната порта, посочи археологът Здравка Петрова. По думите й на места дупките са по 3 кв. метра.
Атмосферното влияние и земетресението през 2012 г. са основните фактори, благоприятстващи разрушенията, според специалисти. Сега, освен, че се възстановяват, зидовете се третират със специални разтвори и запечатки срещу плесени и растителност. 

Реставрацията се извършва със собствени средства на музея под ръководството на двама археолози и един архитект. Във възстановителните работи е ангажиран и майстор-каменоделец. 

Октай: Пеевски ще излезе от политиката

http://www.vesti.bg/bulgaria/oktaj-peevski-shte-izleze-ot-politikata-6041891

"ДПС, за съжаление, стана партия за реализация на власт и кадруване. В момента, в който някой става дразнител, той бива принуждаван да се оттегли от партията или, недай Боже, да плати с живота си”, каза още Осман Октай

Кражба от медицински център в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/BEsW3RGdKSA/

На 28.08.т.г. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за кражба, извършена от медицински център «Св. Николай», разположен на улица «Софроний Врачански», съобщиха от пресцентъра на полицията. Установено е, че в помещението на центъра е проникнато, чрез взломяване на входната PVC врата, като е извършена кражба на преносим компютър, сумата от 110 лв. и 100 евро и около 26 стикери за застраховка «Гражданска отговорност» на различни застрахователни компании. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Обама преименува най-високия връх в Северна Америка

http://offnews.bg/news/n_1/n_552830.html

Американският президент Барак Обама ще смени името на най-високия връх в Северна Америка. Това официално ще стане днес, когато държавният глава ще преименува високия 6168 метра връх от Маккинли на Денали.  Той се намира в Аляска и получава името си в края на 19 век, когато златотърсач научил, че Уилям Маккинли е спечелил номинацията за кандидат-президент на републиканците. Местните хора обаче наричали върха Денали, или в превод на местен език "Високия", и не харесвали новото име. Желанието им да се върне оригиналното наименование дълго време било блокирано от конгресмени, които искали да отдадат почит към 25-ия президент на Съединените щати. Мандатът му се помни с разширяването на териториите и колониите на страната.

5-годишни станаха Малка мис и мистър на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300002

5-годишни деца завоюваха титлите Малка мис и Малък мистър Варна 2015, научи Moreto.net. Конкурсът се проведе снощи в езерцето с лодките в Морската градина. Ванеса Василева и Денис Несторов ще представят града ни на националния конкурс за деца в Созопол между 6 и 10 септември.

Бременна ромка родила преждевременно след инцидента в Орландовци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952211

Бременната жена, която беше откарана линейка след кървавото меле в
Бременната жена, която беше откарана линейка след кървавото меле в "Орландовци", е родила преждевременно, съобщи bTV. Вследствие на бурните емоции и заплахи от страна на полицията, ромката получила остри контракции и след като е откарана по спешност в болница е родила. Инцидентът в ромската махала в "Орландовци" е изцяло по вина на органите на

Как ще се преборим за Конституцията, ако не сме зад кандидат-кметовете си, пита Кънев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/31/2600574_kak_shte_se_preborim_za_konstituciiata_ako_ne_sme_zad/?ref=rss


Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев критикува като "политически несериозни и политически несъдържателни" обвиненията на партньорите му в блока, че ги бламира. След като вчера той съобщи, че ДСБ, БЗНС и Народната партия "Свобода и достойнство" са се споразумели за обща листа на местните избори и предстои съгласие и с "Движение България на гражданите и СДС, ръководствата на двете формации го критикуваха в съобщение до медиите.

"Ние се каним и разговаряме от 6 месеца....

Кунева: Не е нормално в РБ да си говорим през медиите

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kuneva-ne-e-normalno-v-rb-da-si-govorim-prez-mediite-6041890

Днес трябва да се съберем всички лидери на партии в Реформаторския блок и да обсъдим как ще се явим на изборите, обяви Кунева

Бежанците - нежеланата тема на Западнобалканската среща на върха

http://www.euinside.eu/bg/news/western-balkans-summit-refugees-the-unwanted-topic

Бежанската криза засенчи усилията на Германия да покаже лидерство в приобщаването на изоставените от ЕС прекалено дълго време страни от Западните Балкани. През 2014-а германската канцлерка Ангела Меркел и президентът на страната Йоахим Гаук излязоха с инициатива за ускоряване на европейската инт ...

Помориец е в кома след пътен инцидент, има опасност за живота му

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/WeZVHKgoYms/

61- годишен велосипедист от Поморие е с опасност за живота след пътен инцидент. На 29 август около 13.10 ч. на  улица “Княз Борис І” в района на бл. 25, по неустановени до момента причини възниква ПТП между движещия се в права посока лек автомобил “Пежо Партнер”, с бургаска регистрация, управляван от 45 год. И.М. от Бургас и предприелия ляв завой велосипедист Д.А., 61- годишен от Поморие. От ПТП пострадал велосипедистът, съобщават от пресцентъра на полицията. Той е настанен за лечение в отделение “Реанимация” на МБАЛ – Бургас, в кома е, с опасност за живота.

Антон Кутев: Бизнесът управлява в голяма степен медиите и в почти пълна степен политиците

http://www.cross.bg/kytev-polititzite-mediite-1478928.html

/КРОСС/ Левите избиратели трудно ще припознаят АБВ, но въпросът е до колко ще разпознаят и БСП. И това е най-важният ни проблем сега. Ние имаме много кратко време, за да убедим хората в това, което искаме. А това, което искаме на нас най-малко ни се отдава да го кажем на хората. Според Антон Кутев един от важните проблеми пред държавата сега безспорно е свързан с бежанците. Другият, който, по думите му, е по-важният, това е кризата с горивата. Това вече е криза. Не просто цените не падат, а вече имаме криза, заяви той. Затова лично Кутев ще подкрепи протеста, който се организира в социалните мрежи, срещу високите цени на горивата и смята, че всички в БСП биха го подкрепили. Ако има протести, те трябва да бъдат насочени към това да принудят политиците да си свършат работата -0 бизнесът да се занимава с бизнес, не с медии и не с политика, заяви Кутев. Според него проблемът не бива да се свежда само до това, че горивата у нас имат високи цени, а същността е в това, че имаме сбъркана политическа система. Бизнесът управлява в голяма степен медиите и в почти пълна степен политиците, заяви той и допълни: Когато на тоя бизнес му дадем тази възможност - да управлява и политиците, и медиите, това вече е проблем. И ето ви - цената на горивата. Бизнесът няма сам да свали цените, защото някой е протестирал. Но политиците са тези, които трябва да го направят, заяви Кутев. Политиците са тези, които трябва да принудят бизнеса да спазва правилата, смята той

Обама сменя името на първенеца Маккинли

http://www.bnews.bg/article-140887

Местните хора наричали върха Денали - в превод на местен език означава "Високия".

Путин и Медведев спортуват в Сочи

http://www.cross.bg/zaedno-rezidentziyata-pytin-1478927.html

/КРОСС/ Премиерът Дмитрий Медведев гостува на президента Владимир Путин в резиденцията му „Бочаров ручей" в Сочи, съобщи РИА „Новости". Двамата първо потренирали заедно и се справили с упражнения с различно натоварване на тялото. Започнали с разгрявка, след което се упражнявали на множеството силови тренажори, с които разполага фитнес салонът на резиденцията. После хапнаха заедно, като приготвиха сами част от храната си - печено на барбекю месо, а в края на закуската двамата политици седнали да пият чай, обсъждайки редица актуални въпроси.  

Внучката на Лев Толстой ще пее у нас

http://www.cross.bg/tolstoii-viktoriya-dzhaz-1478897.html

/КРОСС/ Внучката на големия руски класик Лев Толстой – Виктория ще гостува у нас по повод първото издание на Пловдивския джазфестивал, който предстои между 2 и 6 ноември, пише eva.bg. Той ще се проведе в залата на Културен дом “Борис Христов” и в пловдивски клубове. Ще бъде открит от един от най-добрите световни джаз изпълнители Кърт Елинг. Част от програмата ще бъде чудната боса нова певица Росалия де Соуса. Българският джаз ще представят великолепните Белослава, Хилда Казасян, Рони от Sentimental Swingers и Мира Кацарова. Черешката на феста ще бъде родената в Швеция Виктория Толстой.  

Австралия: Европейските страни могат да съдействат за прекратяване на бежанската криза, като бомбардират терористите

http://www.cross.bg/kriza-bezhanskata-durzhavi-1478926.html

/КРОСС/ Австралийският външен министър Джули Бишоп призова повече европейски държави да се включат във въздушните удари срещу „Ислямска държава" и в Ирак, и в Сирия, за да бъде преодоляна бежанската криза, заляла Европа, предаде DPA. Европейските страни могат да съдействат за прекратяване на бежанската криза, като бомбардират терористите, които унищожават цели държави и предизвикват огромно преселение на хора, заяви Бишоп в интервю за вестник Australian. Външният министър отправи този призив, докато Австралия обмисля искането на Съединените щати да участва във въздушните удари не само в Ирак, но и в Сирия. Силовите министри в Канбера ще обсъждат искането тази седмица.

Виж откриването на спортната зала в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952179

Многофункционалната спортна зала в Пловдив бе открита вчера от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и Александър Гусятников, вице-президент на федерацията по колоездене на Русия откриха новата спортна зала в града. Премиерът Бойко Борисов не можа да присъства заради инцидент с правитгелствения самолет,
Многофункционалната спортна зала в Пловдив бе открита вчера от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и Александър Гусятников, вице-президент на федерацията по колоездене на Русия откриха новата спортна зала в града. Премиерът Бойко Борисов не можа да присъства заради инцидент с правитгелствения самолет,

Върховния комисариат на ООН: ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952196

ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора. Това каза Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците пред Фокус.
Той коментира, че каналджийте стават още по-безскрупулни, не зачитат човешкия живот и все повече разширяват бизнеса си. Според Чеширков е необходимо комплексно действие и това няма как да се
ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора. Това каза Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците пред Фокус. Той коментира, че каналджийте стават още по-безскрупулни, не зачитат човешкия живот и все повече разширяват бизнеса си. Според Чеширков е необходимо комплексно действие и това няма как да се

Върховния комисариат на ООН: ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952204

ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора. Това каза Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците пред Фокус.
Той коментира, че каналджийте стават още по-безскрупулни, не зачитат човешкия живот и все повече разширяват бизнеса си. Според Чеширков е необходимо комплексно действие и това няма как да се
ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора. Това каза Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците пред Фокус. Той коментира, че каналджийте стават още по-безскрупулни, не зачитат човешкия живот и все повече разширяват бизнеса си. Според Чеширков е необходимо комплексно действие и това няма как да се

Депутат от Държавната дума предлага в Русия да се блокира Facebook

http://asia.actualno.com/Deputat-ot-Dyrjavnata-duma-predlaga-v-Rusija-da-se-blokira-Facebook-news_492781.html

Депутати от Държавната дума се обявяват за строг контрол върху информацията във Facebook. Според тях чрез социалната мрежа се натрапват европейски ценности на руските потребители, пише "Независимая газета". По-конкретно, разпространявали се стикери с изобразени еднополови двойки и други хомосексуални символи, пояснява вестникът, цитиран от Би Би Си. Леонид Левин от партията "Справедлива Русия", председател на медийната комисия в Държавната дума, обеща да проучи дали в социалната мрежа се пропаг

В Национален парк "Рила" стартира традиционно почистване на защитените територии

http://society.actualno.com/V-Nacionalen-park-Rila-startira-tradicionno-pochistvane-na-zashtitenite-teritorii-news_492787.html

Ежегодното почистване на защитени територии, организирано от екологично сдружение "За Земята", започва днес в Национален парк "Рила". "Започваме почистването от двата лъча – единият тръгва от хижа "Мусала", а вторият – от хижа "Белмекен". На 4 септември се събираме в хижа "Заврачица", където също ще чистим. Приключваме в неделя", заяви Десислава Стоянова, един от организаторите, предаде БНР. Стоянова обясни, че през изминалите години по време на традиционното почистване са били съ

Закриват детския дом в Асеновград, децата отиват в "Наблюдавано жилище"

http://asenovgrad.actualno.com/Zakrivat-detskija-dom-v-Asenovgrad-decata-otivat-v-Nabludavano-jilishte-news_492783.html

Домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград ще бъде закрит и с началото на следващата година ще бъде разкрито „Наблюдавано жилище“. Основната цел на представяната услуга е да осигури плавен преход и равнопоставеност за успешна интеграция в обществото на лицата, напускащи специализираната институция, посочва в доклада си до Общински съвет Асеновград директорът на ДДЛРГ „Таню Войвода“ Весела Симеонова. Тя допълва, че се цели да се пред

Хиляди бургазлии се включиха в юбилейното издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

http://curious.actualno.com/Hiljadi-burgazlii-se-vkluchiha-v-ubilejnoto-izdanie-na-JIVEJ-AKTIVNO--news_492778.html

На 30.08.2015 г. В 10:30 часа на официална церемония пред Пантеона изпълнителният директор на Нестле България – Хуан Карлос Пералехо, зам.-кметът по култура и образование – Йорданка Ананиева и ректорът на Национална спортна академия – проф. Пенчо Гешев дадоха начало на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Бургас, която бе организирана в партньорство с Община Бургас. След известно прекъсване ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново зарадва хилядите почитатели на активния начин на живот в Бургас, които с

Фенове на Пол Уесли го чакат пред хотела му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4951461

Десетки фенове очакваха Пол Уесли от “Дневниците на вампира” пред хотела в центъра на София, в който той е отседнал. Някои дори успяха да се снимат с него и публикуваха цял албум с негови кадри от България във фейсбук страницата на сериала. Актьорът е в страната ни от сряда, за да работи по комедията The Late Bloomer (“Късен пубертет”).
Десетки фенове очакваха Пол Уесли от “Дневниците на вампира” пред хотела в центъра на София, в който той е отседнал. Някои дори успяха да се снимат с него и публикуваха цял албум с негови кадри от България във фейсбук страницата на сериала. Актьорът е в страната ни от сряда, за да работи по комедията The Late Bloomer (“Късен пубертет”).

Диетолог: Не ядем достатъчно жизненоважни храни

http://www.moreto.net/novini.php?n=299973

Ясно е, че съвременният човек, с неговия стил на живот и хранене, не приема достатъчно жизненоважни биологично активни вещества, които организма не може сам да синтезира, а очаква да приеме с храната отвън. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” проф.

Съкратена съдебна процедура иска убиецът на Вероника

http://petel.bg/Sakratena-sadebna-protsedura-iska-ubietsat-na-Veronika-__125052

През септември се очаква Окръжния съд във Велико Търново да даде ход на делото срещу рецидивиста Илиян Здравков, обвинен за убийството на...

Три деца пострадаха в меле край Садово

http://petel.bg/Tri-detsa-postradaha-v-mele-kray-Sadovo--__125049

Снимка Булфото Три деца са пострадали при инцидент на пътя между Пловдив и Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Малчуганите...

Цените на дървата за огрев няма да бъдат повишени

http://pik.bg/цените-на-дървата-за-огрев-няма-да-бъдат-повишени-news390996.html

Цените на дървата за огрев няма да бъдат повишени

Имаме готовност с 300 000 пространствени кубика, а към момента това, което е предоставено е около 20 000 – 25 000 кубика или 10% от предвидените дърва за огрев, тъй като активният сезон на търсене все още не е започнал. Това каза за БНР инженер Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно горско предприятие, който даде пояснения за предстоящата кампания за дърва за зимата:

"Нашите цени не са повишени в сравнение с миналата година и са задържани в същите нива – тези за широколистните дърва са от 30 до 40 лева , а за иглолистните – от 20 до 30 лева без ДДС, в зависимост от спецификата на отделните горски стопанства."

Дамянов поясни, че няма риск цените да скочат и допълни, че посочените от него стойности се отнасят за дървата, които са на склад в гората:

"Следващата операция, която касае транспортирането на дървата от гората до жилището на частния стопанин, се извършва от частни транспортни средства, върху които ние няма как да влияем."

Дамянов поясни, че цените за потребителите на дървесина, които сами си отсичат дърва за огрев през зимата след съответните разрешителни, са значително по-ниски, но все по-малко хора имат тази трудоспособност и го правят.

За да бъдат сигурни, че дървата им са отсечени легално, потребителите трябва да следят за положена контролна горска мярка, както и сложени контролни пластмасови пластини с идентификационен номер, допълни още инженер Дамянов:

"Трябва да им бъде издаден и превозен билет от служител на съответното горско стопанство – така всички тези неща гарантират, че дървата са законно придобити. Ако някъде някой има проблем, нека да сигнализира незабавно."

"Нормално е при повишеното търсене специално на дървата в момента да се правят опити за незаконно транспортиране и добив, но ние сме взели съответни мерки", допълни директорът на Югозападното държавно горско предприятие.

Заловиха крадци на дрехи, дамска чанта и велосипед

http://web.barometar.net/81437/

От пресцентъра на ОДМВР-Варна информират, че на 28.08. са подадени три сигнала за кражби от различни магазини за дрехи, намиращи се на територията на голям търговски център във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на дрехи на обща стойност около 520 лв., като е отстранило алармените устройства, закачени за всяка дреха. След проведени незабавни оперативно […]

Пешеходка е с опасност за живота след тежка катастрофа във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952164

Пешеходка е с опасност за живота след тежка катастрофа във Варна. Пострадалата е 54-годишна жена. Тя е настанена в болница с множество травми, след като била блъсната от лек автомобил „Фолксваген“, съобщи Дарик.
Инцидентът е станал в неделя около 14.00 ч. на кръстовището между бул. „Левски“ и ул. „Царевец“.
Пешеходка е с опасност за живота след тежка катастрофа във Варна. Пострадалата е 54-годишна жена. Тя е настанена в болница с множество травми, след като била блъсната от лек автомобил „Фолксваген“, съобщи Дарик. Инцидентът е станал в неделя около 14.00 ч. на кръстовището между бул. „Левски“ и ул. „Царевец“.

BlackRock – тайният световен магнат

http://www.cross.bg/blackrock-fink-byhter-1478925.html

/КРОСС/ Името BlackRock е познато само на внимателните читатели на специализирани икономически списания. Дори познавачката на финансовия свят Хайке Бухтер се сблъсква с това име едва през последните години, когато започва разследванията си, посветени на инвестиционния посредник от Ню Йорк. „Имаше банкери, които говореха за „компанията" или за Лари Финк", спомня си журналистката, която от над 10 години публикува информации от Уолстрийт. Бухтер описва в книгата си BlackRock като могъщ концерн, който никой не познава. А тази компания всъщност управлява активи за 4,7 трлн. долара. През различни търговски и консултантски платформи на концерна се вливат над 14 трлн. долара, т.е. около 5% от всички финансови активи в света. Но влиянието на BlackRock не е ограничено само върху финансовите активи. Фирмата консултира централни банки и финансови министерства, големи инвеститори и държавни фондове, както и пенсионносигурителни каси в САЩ, застрахователни компании и фондации. Чрез заеми и акции BlackRock финансира и фирми. На финансовия пазар няма почти нищо, в което да не участва и този концерн, твърди Хайке Бухтер, цитирана от „Дойче веле". От една невзрачна сграда в Манхатън шефът на BlackRock Лари Финк и неговите мениджъри дърпат нишките на огромна мрежа от фирми, които например са главни акционери в големите американски банки и имат значителни дялове в различни оръжейни и петролни компании

Кънев: ДБГ и СДС отказваха поканите ми за среща

http://frognews.bg/news_96968/Kanev-DBG-i-SDS-otkazvaha-pokanite-mi-za-sreshta/

Учуден съм от реакцията на ДБГ и СДС вчера и я намирам доста политически несериозна. Това коментира в „Тази сутрин” председателят на ДСБ и съпредседател на „Реформаторския блок” Радан Кънев по повод декларацията на политическите му партньори, че подменя разговора за единство.

Кънев: ДБГ и СДС отказваха да се срещат с мен

http://frognews.bg/news_96968/Kanev-DBG-i-SDS-otkazvaha-da-se-sreshtat-s-men/

Учуден съм от реакцията на ДБГ и СДС вчера и я намирам доста политически несериозна. Това коментира в „Тази сутрин” председателят на ДСБ и съпредседател на „Реформаторския блок” Радан Кънев по повод декларацията на политическите му партньори, че подменя разговора за единство.

Откриха "супергигантско" находище на природен газ в Средиземно море в близост до Египет

http://www.cross.bg/nahodishte-egipet-more-1478924.html

/КРОСС/Италианската компания "Ени" обяви, че е намерила "супергигантско" находище на природен газ в Средиземно море в близост до бреговете на Египет. Световните медии публикуваха новината с грифове "извънредно" и "мълния", като се уточнява, че става дума за наистина историческо откритие и че новите залежи биха могли да задоволят потреблението на Египет за десетилетия напред. В съобщението се казва, че никога досега в Средиземно море не е откривано подобно находище. Новината идва само ден след като шефът на Ени Клаудио Дескалци се срещна в Кайро с египетския президент Абдел Фатах ел Сиси, информира Клуб Z.  Италианската енергийна компания обяви, че находището от проекта "Зохр - в дълбоките води на Египет" е с очакван обем от 30 трилиона кубически фута газ (1 куб метър е равен на 35.31466672 куб фута) и че е разположено върху площ от 100 квадратни километра. "Зохр е най-голямото находище в Египет, Средиземноморието и може да се окаже едно от най-големите в света", обявиха от Ени. Енергийният гигант вече декларира и готовност да започне добив от египетското находище в кратки срокове. Предполага се, че технологично това ще отнеме няколко месеца, през които ще бъде изградена връзка със съществуващата мрежа от газопроводи на територията на африканската държава.  

България успешно приключи жътвата на ранни зърнени култури

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952159

Българските фермери са приключили жътвата на пшеница, съобщава руският информационен портал Зерно он-лайн, позовавайки се на министъра на селското стопанство на България Десислава Танева, пише Фокус.
„Общото количество на пшеницата е 4.6 милиона тона , което е повече от юлслата прогноза. Събраната реколта позволява не само да се удовлетвори
Българските фермери са приключили жътвата на пшеница, съобщава руският информационен портал Зерно он-лайн, позовавайки се на министъра на селското стопанство на България Десислава Танева, пише Фокус. „Общото количество на пшеницата е 4.6 милиона тона , което е повече от юлслата прогноза. Събраната реколта позволява не само да се удовлетвори

Море на половин цена през септември

http://www.bnews.bg/article-140885

Спадът на цените започва с 15-25%, а след средата на месеца почивката излиза на половин цена в сравнение с тази в пика на сезона.

Поморийката Албена Пенева отново покори морската шир

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/oc1-CHypSnM/

С изключително темпо, упоритост и стоицизъм Албена Пенева съумя да превземе повече от 3 километра морска шир за по-малко от час и половина. Поредният опит на 55-годишната поморийка започна като амбициозно начинание и завърши като още една спечелена битка срещу лимитите на времето, пространството и физическите затруднения.
В 10.15 часа сутринта Албена стартира прехода си от източния плаж на Поморие. Част от помощния екип, който през цялото време я следваше, бе зам.-кметът Илия Джингов, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Със завидна скорост, плувайки по гръб, Пенева смело преодоляваше вълните по пътя си до плаж „Буната”, където пред смаяните погледи на десетки плажуващи финишира малко след 11.30 часа.
Тазгодишното постижение на Албена бе в памет на ветроходецa Кирил Кабадаиев. В преходите от изминалите три години той неотлъчно я придружаваше с помощната си лодка, давайки й напътствия и кураж и споделяйки каузата й.
Източник на неизчерпаемата сила на поморийката е желанието да предизвика обществото и ясно да заяви – хората с инвалидност не бива да бъдат подценявани, а следва да получат уважение и адмирации за своя дух и упорит труд.

Днес изтича отсрочката за булдозерите в Гърмен

http://pik.bg/днес-изтича-отсрочката-за-булдозерите-в-гърмен-news390994.html

Днес изтича отсрочката за булдозерите в Гърмен

Днес изтича срокът на последното отлагане на събарянето на незаконните къщи в гърменския ромски квартал Кремиковци. Според графика предстои да бъдат съборени още 22 незаконни постройки.

А на обитателите на незаконни къщи трябва бъде предложено настаняване на друго място. Адвокатът на ромите Даниела Михайлова отново обжалва пред българския и Европейския съд за правата на човека поредната заповед на Районната дирекция за строителен контрол от юли.

В същото време протестите срещу незаконното строителство в Кремиковци продължават вече трети месец. От своя страна местната управа се опитва да осигури подслон за хората, които ще останат без покрив над главите си. До днес трябваше да се изработи и устройствен план на района, за да могат жителите на Кремиковци да си закупят по законов път парцели и да си построят законни жилища.

Спасиха майка и бебе с операция 2 в 1 в Бургас

http://offnews.bg/news/n_1/n_552826.html

Млада румънка и бебето й бяха спасени от лекарите в МБАЛ Бургас със сложна двойна операция. Едва сега, след като жената и детето са изписани от болницата, лекарите могат да говорят спокойно за случая, който е един от най-редките и тежки в практиката.  23-годишната туристка Ана Мария пристига на почивка в Бургас със семейството си в началото на август. Жената е бременна в осмия месец. Няколко дни по-късно започва да повръща и има силни коремни болки. Първо лекарите решават, че причината е високо кръвно, но след няколко консилиума със специалисти от цялата страна се оказва, че причината е преплитане на червата. Поставянето на диагнозата е усложнено и от факта, че жената говори само на румънски и е трудно да бъде разбрана. За да помага в комуникацията, спешно пристига почетния консул на Румъния в Бургас г-жа Евгения Попеску. Тя превежда на екипите, за да бъдат симптомите обяснени възможно най-точно. „Единственият изход е спешна операция, но преценихме, че бебето е все още незряло, за да се появи на бял свят. Близо седмица жената бе в реанимация, под постоянно наблюдение, за да спечелим време за бебето. Беше много трудно да се постъпи така, че изходът да бъде добър и за майката, и за детето“, обясни началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев. В операционната влиза смесен екип – гинеколози и хирурзи. Операцията е „2 в 1“ – секцио, за да се изроди бебето, и реконструкция на преплетените черва. С първата част се заема д-р Антонио Душепеев, а с втората – хирургът д-р Красимир Кенолов. Още няколко дни в болницата са критични за Ана-Мария и новородената й дъщеря Ребека, за която се грижат в Отделението по неонатология. Но вече всичко е наред и преди ден двете бяха изписани от болницата. „Огромни благодарности на лекарите, които успяха да се справят с тежката ситуация въпреки езиковата бариера. Поддържам връзка със семейството, което живее в района на Букурещ, и двете са добре“, каза Евгения Попеску. Това не е първият случай, в който лекарите в МБАЛ Бургас спасяват живота на майка и бебе от Румъния. На 14 август 2012 г. тук се ражда момиче, тежащо едва 740 грама. След три месеца е изписано живо и здраво, без последствия за здравето и занапред. Всяка година на тази дата родителите й идват в МБАЛ Бургас „на гости“, разбира се заедно с нея. Тя се казва Антония, вече е на три години, и е кръстена на лекаря, който й помага да дойде на бял свят – д-р Антонио Душепеев.

Ивет Лалова: Дадох всичко от себе си на този финал, бягах от душа и сърце

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952131

Ивет Лалова се завърна от Световното първенство по лека атлетика в Пекин след успешното си представяне и достигане до финал на 200 метра. След като преди четири години зае седмо място на 100 метра по време на световния шампионат в Дегу, в Пекин Ивет стори същото на двойно по-дългата дистанция. За достигането си до финала българската звезда в
Ивет Лалова се завърна от Световното първенство по лека атлетика в Пекин след успешното си представяне и достигане до финал на 200 метра. След като преди четири години зае седмо място на 100 метра по време на световния шампионат в Дегу, в Пекин Ивет стори същото на двойно по-дългата дистанция. За достигането си до финала българската звезда в

Преглед на печата, понеделник, 31 август

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-понеделник-31-август_l.a_i.694216_at.1.html

Плодовете това лято до 21% по-скъпи Цените на повечето плодове са необичайно високи това лято у нас. При дините поскъпването е с 21,2% през...

Проф. Пимпирев в най-северния град в света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4951328

Проф. Христо Пимпирев е в Норвегия по повод 27-ото съвещание на мениджърите на национални антарктически програми. То се проведе в Тромсьо, където има два паметника на първия човек, стъпил и на двата полюса - изследователя Роал Амундсен. Пред единия от тях се снима проф. Пимпирев, а кадърът се появи в страницата на Българския антарктически
Проф. Христо Пимпирев е в Норвегия по повод 27-ото съвещание на мениджърите на национални антарктически програми. То се проведе в Тромсьо, където има два паметника на първия човек, стъпил и на двата полюса - изследователя Роал Амундсен. Пред единия от тях се снима проф. Пимпирев, а кадърът се появи в страницата на Българския антарктически

Босабол, зорбинг и още странни спортове (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/bosabol-zorbing-i-oshte-stranni-sportove-video-6041892

Знаете ли коя е перфектната комбинация между мозък и мускули в спорта? А защо някои подскачат на батут, докато играят волейбол? Вижте най-чудатите спортове

Чакаме десант на бежанци по море

http://www.moreto.net/novini.php?n=300000

Двойно повече полиция и жандармерия са изпратени по Южното Черноморие заради очаквана вълна от бежанци по вода. Граничарите засилиха охраната по пътищата, водещи до границата ни с Турция. Най-наситени с униформени вече са Созопол, Ахтопол, Синеморец, районите около Лозенец и към Резово.

Ще се разцепи ли Реформаторският блок преди изборите (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4951989

Скандал за листите разтресе партиите в Реформаторският блок, остава ли той единен, попита Нова тв Радан Кънев. Той твърди, че Цветан Цветанов е звънял на реформаторите да станат кандидат кметове на ГЕРБ, а други пък да не се кандидатират срещу партията на Бойко Борисов? Според Меглена Кунева заяви, че не знае за подобна акция.
Скандал за листите разтресе партиите в Реформаторският блок, остава ли той единен, попита Нова тв Радан Кънев. Той твърди, че Цветан Цветанов е звънял на реформаторите да станат кандидат кметове на ГЕРБ, а други пък да не се кандидатират срещу партията на Бойко Борисов? Според Меглена Кунева заяви, че не знае за подобна акция.

Педиатри отказват да ваксинират деца

http://pik.bg/педиатри-отказват-да-ваксинират-деца-news390989.html

Педиатри отказват да ваксинират деца

Педиатри отказват да ваксинират деца заради недостиг на серуми, съобщава "Телеграф".

От Министерство на здравеопазването потвърждават, че има проблем с доставката. Причината е, че при проверката през март обществената поръчка за доставката им, не е била подадена нито една оферта. В момента почти в цялата страна отчитат дефицит на 4 и 6-валентните ваксини.

Първата се поставя срещу заболяванията дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит. Втората имунизира е също срещу тези четири заболявания, но в нея са включени и още две - хемофилус инфлуенце тип Б и хепатит тип Б. В имунизационния календар тя е предвидена едва след като детето навърши 16 месеца, но заради кризата с останалите ваксини, много родители я поставят по-рано като заместител.

Как КФН реши повече да не дава достъп до информация

http://www.cross.bg/informatziya-dostup-dokymenti-1478922.html

/КРОСС/ Насред приспивното лятно безвремие, в което законодателите са в почивка, нормативни промени все пак са възможни. И обикновено, като се случват, са доста любопитни. На свое заседание на 20 август ръководената от Стоян Мавродиев Комисия за финансов надзор (КФН) е приела на първо четене проект за промяна на своята наредба №45 от 2012 г., която регламентира достъпа до съхраняваните от институцията документи. Мотивите към проектопромените са доста лаконични и някак насаждат впечатлението, че става въпрос за нещо маловажно и тривиално. „Предлаганите предложения с основно правно-технически и са насочени към осигуряване на пълно съответствие на разпоредбите на наредбата с изискванията на Закона за достъп до обществена информация", пише там. След това в две изречения се пояснява, че наредбата вече няма да обхваща документи, съдържащи професионална тайна, и се обяснява, че документи ще се предоставят само при „нормативно основание". След това представяне едва ли биха останали много изкушени читатели извън професионално заинтересованите в областта юристи. За малцината продължили да четат и конкретните текстове обаче има изненади. И те според адв. Александър Кашъмов, ръководител на правния екип на "Програма достъп до информация", противно на анонса в мотивите не съответстват на законовите стандарти, приложими за правото на достъп до обществена информация

Лодка с бежанци е потънала край Либия, най-малко 37 души са загинали

http://www.moreto.net/novini.php?n=299996

Лодка, превозваща бижанци, е потънала край бреговете на Либия край град Хумс на 120 км източно от столицата Триполи, съобщават световните информационни агенции. При потъването са загинали най-малко 37 души, вероятно броят им ще се увеличи.

Автоинструктор: Обучението куца в момента

http://pik.bg/автоинструктор-обучението-куца-в-момента-news390988.html

Автоинструктор: Обучението куца в момента

„И обучението куца в момента, явно е необходимо хората да излязат да шофират по бързи пътища, по магистрали, подготвят се нови нормативни документи, свързани с методиката на изпитване”.  Това заяви за Нова тв Йонко Иванов, председател на съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„Парадоксът е, че през последните 6-7 години динамиката на компютрите дава поколение, което е много по-лошо от годините преди това. Тези, които идват да се обучават, са много по-назад от тези, които идваха преди години. Майките на мъже на 25-30 години идват да ги записват на шофьорски курсове”, коментира той. 

Изгубилото се момче в района на Черни връх е на 21 години

http://society.actualno.com/Izgubiloto-se-momche-v-rajona-na-Cherni-vryh-e-na-21-godini-news_492776.html

На 21 години е изгубилото се момче в района на Черни връх. Това съобщиха от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст за агенция Фокус. Момчето ще се издирва в района между селата Железница и Ярлово. От ПСС уточниха, че момчето няма в себе си мобилен телефон. Сигналът за изгубеното момче е подаден от баща му вчера. Момчето се е отдалечило от баща си на около 100 м , след което е изчезнало. Издирването е започнало още в неделния ден, но тъй като в претърсвания район е имало мног

Да стоварим лихвата на чуждата гърбина - народопсихология, братче

http://actualno.actualno.com/Da-stovarim-lihvata-na-chujdata-gyrbina---narodopsihologija-bratche-news_492774.html

Сега ли се сетихте как се печелят избори? С този въпрос, отправен с насмешлив тон, жителка на Община Горна Малина нагледно обрисува картинката в милата ни татковина – рано сутринта, по Нова телевизия, за да ни държи влага всеки ден. Коментар на редактора За да опишем България, най-лесното нещо е да изброим всички мръсни думички, за които се сетим. Но точно тези дълбоко ме потресоха – така, както ме потресе и една статистика от неделя. Тази, в която БНБ нагледно показва как у нас да

Кредиторите и вложителите в КТБ имат право на възражения до 4 септември

http://society.actualno.com/Kreditorite-i-vlojitelite-v-KTB-imat-pravo-na-vyzrajenija-do-4-septemvri-news_492772.html

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са създали организация за срещи с кредитори на банката. Вложителите в КТБ имат срок до 4 септември да направят възражения срещу списъка с вземанията си, оповестен в Търговския регистър, предаде БНР. Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка, които имат право на вземания след осребряването на масата на несъстоятелността, имат право на възражения. Те могат да бъдат обсъдени със синдиците на банката или техни представители. От седмичния

Индианците в САЩ са по-дискриминирани от чернокожите

http://america.actualno.com/Indiancite-v-SASht-sa-po-diskriminirani-ot-chernokojite-news_492768.html

Коренните жители на Северна Америка се сблъскват с по-голяма дискриминация и лошо отношение от страна на властите в САЩ, отколкото чернокожите граждани, заяви говорителят на правозащитната организация Lakota People’s Law Project Матю Ренд, предаде ТАСС. „Коренните жители на Северна Америка се сблъскват с по-голяма дискриминация и лошо отношение от страна на властите в САЩ, отколкото чернокожите граждани, но това привлича в много по-малка степен вниманието на обществеността и медиите

Издирват момче, загубило се вчера на Черни връх

http://offnews.bg/news/n_1/n_552820.html

Момче се е загубило в района на Черни връх, Планинската спасителна служба към Българския червен кръст го издирва, съобщи Фокус. Момчето се е изгубило вчера. В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията. През вчерашния ден на място са работили 25 души.  5000 души се качиха на Черни връх, за да отбележат рождения ден на туризма у нас.

Чиновниците да се съкратят с 30%, предлага ВМРО

http://www.cross.bg/karakachanov-vmro-administratziya-1478923.html

/КРОСС/В България продължават хора да се назначават по партиен признак, а не по това дали даден чиновник има необходимите качества, професионални и морални. Това казва в интервю за "Стандарт" лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.  Първо, чиновничеството в България е страшно много, взима неособени високи заплати и това го подтиква към корупция. Българската администрация, не говоря за всички, но преимуществено е мудна, неефективна и корумпирана. Това измъчва отделния български гражданин и убива частната инициатива както при усвояването на европейските средства, така и при най-елементарните услуги. Този проблем трябва да бъде решен много кардинално с минимум 30% орязване на администрацията и много ясни правила, при които да работи тя, коментира Каракачанов.  Освен това в парламента сме внесли предложение да се въведе принципът на мълчаливото съгласие. В момента действа принципът на мълчаливия отказ на администрацията, който позволява чиновниците да размотават хората, за да получат някакъв бакшиш. Ако се въведе мълчаливото съгласие, те ще забравят да искат рушвети, когато ги притискат сроковете и необходимостта от аргументиран отказ. Ако искаме да развиваме икономиката у нас, две неща са крайно необходими - работеща и некорумпирана администрация и демографски потенциал - работна ръка или качествени специалисти. Само по този начин можем да привлечем инвестиции извън еврофондовете, допълва той

Откриха мъртъв мъжа, обвинен за жестокото убийство на Шафие от Ловец

http://petel.bg/Otkriha-martav-mazha--obvinen-za-zhestokoto-ubiystvo-na-SHafie-ot-Lovets__125045

Фикрет най-вероятно сам е сложил край на живота си край Чернокапци 54-годишният Фикрет Хасанов Ниязиев, който беше обявен за издирване...

Важно за всички! Проверете тук дали някой кандидат за кмет не е откраднал подписа Ви!

http://petel.bg/Vazhno-za-vsichki--Proverete-tuk-dali-nyakoy-kandidat-za-kmet-ne-e-otkradnal-podpisa-Vi-__125044

Илюстрация Булфото Броят на кандидатите за Вашия глас по време на изборите на 25-ти октомври постоянно нараства. Вече по- голямата част...

Младежът, изгубил се край Черни връх, няма мобилен телефон - изчезнал внезапно

http://petel.bg/Mladezhat--izgubil-se-kray-CHerni-vrah--nyama-mobilen-telefon---izcheznal-vnezapno__125043

Илюстрация Булфото 21-годишният младеж бил на около 100 метра от баща си преди да се изгуби 21-годишно е изгубилото се момче в района на...

ОБЩИНИТЕ АВРЕН И БЕЛОСЛАВ ПОЕХА ПО ПЪТЯ КЪМ УСТАНОВЯВАНЕ НА МЕСТНО ПАРТНЬОРСТВО

http://petel.bg/OBSHHINITE-AVREN-I-BELOSLAV-POEHA-PO-PATYA-KAM--USTANOVYAVANE-NA-MESTNO-PARTN`ORSTVO__125036

На 28 август бе подсписано споразумението за създаване на Местна инициативна група между общините Аврен и Белослав във връзка с...

Задържаха издирван бандит и гаджето му в Пловдив

http://petel.bg/Zadarzhaha-izdirvan-bandit-i-gadzheto-mu-v-Plovdiv__125048

Обявен за общодържавно издирване е задържан при спецоперация в Пловдив на служители от отдел “Криминална полиция” и сектор...

ХІ Национален фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави на 1 и 2 септември

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/w2vOaNabe-c/

На 1 и 2 септември 2015 г /вторник и сряда/ на централния площад в Поморие ще се проведе ХІ Национален фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „Ритъмът на морето”2015. В него ще вземат участие:
– Фанфарен оркестър от гр. Ветово, област Русе
– Мажоретен състав “Миладина” от гр. Бургас
– Представителен мажоретен състав “Светла” от гр. Елин Пелин
– Градски духов оркестър “Михаил Биков” от гр. Шумен
– Мажоретен състав от гр. Своге
– Духов оркестър “Костадин Манов” от гр. Свиленград
– Студио за модерен балет “Дъга”от гр. Ахелой
и домакините от Поморие:
– Мажоретен състав и Танцова формация “Фреш” при читалище “Просвета 1888”
– Общински духов оркестър и
– Ученически духов оркестър при община Поморие.
Дефилето на участниците стартира в 19.00 ч от Кафе „Градина” до лятната сцена на читалище”Просвета 1888”, където ще се открие официално фестивалът и ще започне концертната програма.

Бойко Борисов: Да им е честита на пловдивчани спортната зала

http://pik.bg/бойко-борисов-да-им-е-честита-на-пловдивчани-спортната-зала-news390987.html

Бойко Борисов: Да им е честита на пловдивчани спортната зала

"Да им е честита на пловдивчани многофункционалната спортна зала." С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към жителите на Града под тепетата в социалната мрежа "Фейсбук", след като не успя да присъства на официалното откриване на "Колодрума" в неделя вечерта заради технически проблем с правителствения самолет.

"Пожелавам много и успешни спортни събития, концерти и социални мероприятия", пише още премиерът. Той отбелязва също, че официално е стартирал и ремонтът на опожарената сграда на Драматичния театър, който трябва да отвори врати напълно обновен до няколко месеца.

Варненското село Звездица без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=299999

Варненското село Звездица ще е без вода днес, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net Причината е авария, уточниха от водоснабдителното дружество. Водоподаването ще бъде спряно от 10 до 15 часа.

Издирват момче в района на Черни връх

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952117

Планинската спасителна служба издирва момче, което се е загубило в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, съобщи Фокус.
Момчето се е изгубило вчера във Витоша, в района около Черни връх. В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията.
Планинската спасителна служба издирва момче, което се е загубило в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, съобщи Фокус. Момчето се е изгубило вчера във Витоша, в района около Черни връх. В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията.

Издирват момче в района на Черни връх

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952111

Планинската спасителна служба издирва момче, което се е загубило в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, съобщи Фокус.
Момчето се е изгубило вчера във Витоша, в района около Черни връх. В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията.
Планинската спасителна служба издирва момче, което се е загубило в района на Черни връх. Това съобщиха  от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, съобщи Фокус. Момчето се е изгубило вчера във Витоша, в района около Черни връх. В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията.

Топалов направи реми с Гришчук и вече е шести в Сейнт Луис

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/31/2600541_topalov_napravi_remi_s_grishchuk_i_veche_e_shesti_v/?ref=rss


Българският гросмайстор Веселин Топалов направи реми в партията си от седмия кръг на силния турнир по шах в Сейнт Луис, който е част от "Гранд чес тур".

Русенецът имаше белите фигури срещу Аниш Гири, но не можа да се пребори за третата си победа в надпреварата. Двамата с холандеца сключиха реми на 32-ия ход.

Топалов се смъкна до шестото място с 3.5 точки, с колкото е и Хикару Накамура. Българинът започна отлично турнира с две победи, но след това не успява да стигне до...

Топалов направи реми с Гири и вече е шести в Сейнт Луис

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/31/2600541_topalov_napravi_remi_s_giri_i_veche_e_shesti_v_seint/?ref=rss


Българският гросмайстор Веселин Топалов направи реми в партията си от седмия кръг на силния турнир по шах в Сейнт Луис, който е част от "Гранд чес тур".

Русенецът имаше белите фигури срещу Аниш Гири, но не можа да се пребори за третата си победа в надпреварата. Двамата с холандеца сключиха реми на 32-ия ход.

Топалов се смъкна до шестото място с 3.5 точки, с колкото е и Хикару Накамура. Българинът започна отлично турнира с две победи, но след това не успява да стигне до...

Извънредно! Момче е изчезнало в района на Черни връх

http://pik.bg/извънредно-момче-е-изчезнало-в-района-на-черни-връх-news390982.html

Извънредно! Момче е изчезнало в района на Черни връх

 Планинската спасителна служба издирва момче, което се е загубило в района на Черни връх. Това съобщиха от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст.

Момчето се е изгубило вчера във Витоша, в района около Черни връх. В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията. През вчерашния ден на място са работили 25 души, в момента се организира следващият етап на издирването.

Радан Кънев: С Лукарски и Кънева нямаме съгласие за единна регистрация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952107

„Аз не знам защо беше тази реакция вчера. Учуден съм и я намирам за доста политически несериозна и несъдържателна. Това заяви Радан Кънев пред bTV относно реакцията на партията на Меглена Кунева и СДС. В неделя Кънев обяви на пресконференция, че Реформаторският блок ще се яви с единна регистрация на предстоящите местни избори, но за сега не съвсем,
„Аз не знам защо беше тази реакция вчера. Учуден съм и я намирам за доста политически несериозна и несъдържателна. Това заяви Радан Кънев пред bTV относно реакцията на партията на Меглена Кунева и СДС. В неделя Кънев обяви на пресконференция, че Реформаторският блок ще се яви с единна регистрация на предстоящите местни избори, но за сега не съвсем,

С операция „2 в 1“ в МБАЛ Бургас спасиха млада румънка и бебето й

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VDukJ1dGbEo/

Млада румънка и бебето й бяха спасени от лекарите в МБАЛ Бургас със сложна двойна операция. Едва сега, след като жената и детето са изписани от болницата, лекарите могат да говорят спокойно за случая, който е един от най-редките и тежки в практиката.

23-годишната туристка Ана Мария пристига на почивка в Бургас със семейството си в началото на август. Жената е бременна в началото на осмия месец. Няколко дни по-късно започва да повръща и има силни коремни болки. Първо лекарите решават, че причината е високо кръвно, но след няколко консилиума със специалисти от цялата страна се оказва, че причината е преплитане на червата.

Поставянето на диагнозата е усложнено и от факта, че жената говори само на румънски и е трудно да бъде разбрана. За да помага в комуникацията, спешно пристига почетния консул на Румъния в Бургас г-жа Евгения Попеску. Тя превежда на екипите, за да бъдат симптомите обяснени възможно най-точно.

„Единственият изход е спешна операция, но преценихме, че бебето е все още незряло, за да се появи на бял свят. Близо седмица жената бе в реанимация, под постоянно наблюдение, за да спечелим време за бебето. Беше много трудно да се постъпи така, че изходът да бъде добър и за майката, и за детето“, обясни началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

В операционната влиза смесен екип – гинеколози и хирурзи. Операцията е „2 в 1“ – секцио, за да се изроди бебето, и реконструкция на преплетените черва. С първата част се заема д-р Антонио Душепеев, а с втората – хирургът д-р Красимир Кенолов.
Още няколко дни в болницата са критични за Ана-Мария и новородената й дъщеря Ребека, за която се грижат в Отделението по неонатология. Но вече всичко е наред и преди ден двете бяха изписани от болницата.

„Огромни благодарности на лекарите, които успяха да се справят с тежката ситуация въпреки езиковата бариера. Поддържам връзка със семейството, което живее в района на Букурещ, и двете са добре“, каза Евгения Попеску.

Това не е първият случай, в който лекарите в МБАЛ Бургас спасяват живота на майка и бебе от Румъния. На 14 август 2012 г. тук се ражда момиче, тежащо едва 740 грама. След три месеца е изписано живо и здраво, без последствия за здравето и занапред. Всяка година на тази дата семейството заедно с момиченцето идват в МБАЛ Бургас „на гости“. Тя се казва Антония, вече е на три години, и е кръстена на лекаря, който й помага да дойде на бял свят – д-р Антонио Душепеев.

Зам.-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пред "Труд": Европа трябва да защити бежанците християни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4951721

- Г-н Таяни, след дни започва новата пленарна сесия на Европейския парламент. Кои са най-важните приоритети и най-големите предизвикателства за новия политически сезон? Предишният сякаш приключи преди ваканцията с доста отворени въпроси - ситуацията с Гърция, дискусиите за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции,
- Г-н Таяни, след дни започва новата пленарна сесия на Европейския парламент. Кои са най-важните приоритети и най-големите предизвикателства за новия политически сезон? Предишният сякаш приключи преди ваканцията с доста отворени въпроси - ситуацията с Гърция, дискусиите за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции,

Булдозерите влизат в Гърмен

http://www.cross.bg/kremikovtzi-nezakonni-kushti-1478921.html

/КРОСС/Днес изтича срокът на последното отлагане на събарянето на незаконните къщи в гърменския ромски квартал Кремиковци. Според графика предстои да бъдат съборени още 22 незаконни постройки. А на обитателите на незаконни къщи трябва бъде предложено настаняване на друго място. Адвокатът на ромите Даниела Михайлова отново обжалва пред българския и Европейския съд за правата на човека поредната заповед на Районната дирекция за строителен контрол от юли. В същото време протестите срещу незаконното строителство в Кремиковци продължават вече трети месец. От своя страна местната управа се опитва да осигури подслон за хората, които ще останат без покрив над главите си. До днес трябваше да се изработи и устройствен план на района, за да могат жителите на Кремиковци да си закупят по законов път парцели и да си построят законни жилища.    

Почина режисьорът на "Писък" и "Кошмар на улица Елм"

http://frognews.bg/news_96967/Pochina-rejisjorat-na-Pisak-i-Koshmar-na-ulitsa-Elm/

Уес Крейвън, легендарният режисьор на филми на ужасите, сред които "Писък" и "Кошмар на улица Елм", почина на 76 години, предаде Асошиейтед прес

Новооткрито съкровище ще бъде представено днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299997

Един от най-известните български археолози професор Николай Овчаров ще бъде днес във Варна, за да представи новооткрито съкровище, научи Moretо.net. Става дума за намерено имане край село Долище. Съкровището вече е част от фондовете на Варненския археологически музей.

Дизелът ни е скъп? Значи пазарът (не) работи добре

http://www.cross.bg/tzenata-dizela-bulgariya-1478920.html

/КРОСС/Държавни бензиностанции, данъчни привилегии, нормирани печалби - това са наивни "оръжия" срещу високите цени, пише Юлиан Войнов в коментара си за "Сега" България си извоюва славата на държава от ЕС с доста скъпи горива. Въпреки че по крайни потребителски цени се намира в златната среда, даже във втората част на класацията, по отношение на цените преди данъци и акцизи страната заема лидерски позиции - по цена на бензин А 95 е четвърта от 28 държави в ЕС, а при дизела е втора. Обществените дебати са нагорещени около това незавидно положение на България, като основните обвинения са, че цените са силно завишени и държавата трябва да направи нещо по въпроса. От много години у нас доминира разбирането, че има картелно споразумение между производителите и търговците на горива, които умишлено държат цените високи, гарантирайки си сигурни печалби. Преди дни премиерът Бойко Борисов и шефът на митниците Ваньо Танов направиха директно внушение, че в България има картел и че у търговците остават около 0.45 лв. от всеки литър гориво. Тази калкулация беше направена на базата на цените на дизела в ЕС. Такива изчисления са много спорни, тъй като всеки производител има специфични условия на производство и цената на горивото, произвеждано и търгувано от една рафинерия, не може автоматично да се сравнява с цената на продукцията на друга рафинерия

В. Енчев: Медицинската марихуана ще облекчи живота на хиляди тежкоболни

http://www.cross.bg/marihyana-enchev-hilyadi-1478919.html

/КРОСС/ Предлагам легализация на медицинската марихуана - конопа. Това ще облекчи живота на хиляди българи с тежки болести, заяви независимият депутат Велизар Енчев в интервю за BTV.  Независимият депутат пусна онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употребата на марихуана за медицински цели и ще внесе проектозакон за легализиране на канабиса за медицински цели. „Това в разрешено в 24 щата в САЩ и в 19 държави от Европейския съюз. Всеки, който се противопоставя на това, се противопоставя на тяхната практика", отбеляза Енчев. „Става дума за съдбата на хиляди страдащи хора в България. При използването на медицинска марихуана става дума за орален спрей, който облекчава неимоверно болките", подчерта той. Народният представител призна, че негови колеги са го съветвали да не е лице на кампанията, защото ще срине политическия им рейтинг. Според психиатъра д-р Любомир Живков, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите, медицинската марихуана помага за някои болести, но тя носи и своите странични явления. „Не всеки, който взема, ще има зависимост, но трябва да бъде наблюдаван внимателно", посочи експертът.

Разпад преди изборите в РБ! Заваляха заплахи с извиване ръце и чупене на пръсти!

http://www.bnews.bg/article-140883

Още вчера Кунева атакува Радан, че медийното говорене не било по стила й. Днес тя се опита да го омаловажи докрай и дори го изложи публично в ефира на Нова ТВ.

Кънев: Вместо декларации, да си седнем на задниците, Кунева: Без нерви

http://offnews.bg/news/n_1/n_552789.html

"Вместо да пускаме декларации, да си седнем на задниците и да постигнем съгласие. Толкова е просто!".  Така лидерът на ДСБ Радан Кънев реагира на вчерашната остра декларация на СДС на Божидар Лукарски и ДБГ на Меглена Кунева по повод обявеното съгласие за единна регистрация за местните избори между три от петте партии в Реформаторския блок - ДСБ, БЗНС с лидер Николай Ненчев, и  НПСД с лидер Корман Исмаилов. Вчера на пресконференция Кънев обяви постигнатото споразумение, след което от другите две партии в Блока - СДС и ДБГ - заявиха в обща декларация, чрез която изразяват "категоричното си несъгласие с опитите на партньорите ни от Реформаторския блок – ДСБ, НПСД и БЗНС - да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите". Според тях обявеното съгласие за единна регистрация за изборите между трите от петте партии в Блока е било "ненужно и провокативно преди обявеното заседание на лидерите на петте партии". Те определиха пресконференцията на Кънев като "несъгласувана акция", която е и "пореден опит за бламиране на Учредителното споразумение и заменянето му със задкулисни договорки, за които СДС и ДБГ не са информирани". Ръководствата на СДС и ДБГ призоваха "партньорите от РБ към повече почтеност и колегиалност при обявяване на политически позиции от името на коалицията". "Учуден съм от реакцията вчера. Намирам я за политически несериозна и политически несъдържателна. Разговаряме от шест месеца. Последната ни покана с конкретни параметри беше от преди три седмици. Опитите да се срещнем чрез покани по телефона са многократни. Днешната ни среща, на всички председатели на Блока, съм я организирал аз. Срещите не падат от небето. Поканил съм ги с имейл. Вчера казахме, че трите партии са постигнали съгласие. Няма никаква, ама никаква драма. Много пъти по повод на тези коалиционните отношения казвам, че ги коментирам, когато имаме новина. Да, стигнахме донякъде три от партиите, излязохме и съобщихме. Дай Боже, днес да имаме друга добра новина, ще излезем и ще я кажем", заяви Кънев пред bTV. Кънев се възмути, че вече шест месеца текат преговори, които не дават резултат и хората на РБ по места "не знаят каква политическа сила стои зад гърба им". "Ние сме свикнали на тези игри на нерви, те не са. Поставяме ги в отвратително положение". Шест месеца празни приказки и никакво решение, каза Кънев.  Той уточни, че с ДБГ няма съгласие за единна регистрация. "Провел съм разговори с политически неактивния Даниел Вълчев, когото г-жа Кунева ми изпрати", заяви Кънев.  "Много декларации и клетви за единство се оказаха неискрени. Ние не си говорим с декларации, затова вчерашната ми дойде малко в повече", допълни лидерът на ДСБ. Той бе категоричен, че работи за единство на партиите в Блока, защото "нито една от нашите партии няма достатъчна сила, за да изпълни сама историческите задачи пред Блока". "От мен лоша дума, при всичките атаки, няма да чуете", каза Радан Кънев.  Меглена Кунева: Няма да си изпуснем нервите Не е нормално партиите от Реформаторския блок да си говорят през медиите по повод изказванията на коалиционния си партньор Радан Кънев. „Това не е моят избор”, каза Кунева. „Днес се събираме под домакинството на СДС, за обсъдим как, не дали, да се явим заедно на изборите”, уточни тя. Кунева посочи още, че не е съгласна с внушението, че нейната партия, както и СДС, изостават от обединението на Реформаторския блок.  „Никой няма да си изпусне нервите, ние сме за единната регистрация за изборите”, увери тя. Единствената формула за единството на РБ е единство от петте партии, подписали Учредителното споразумение и друг формат няма, категорична бе Кунева. "Структурите на Реформаторския блок разчитат на единството и спазването на споразумението, другото е извиване на ръце и чупене на пръсти, което аз категорично не приемам за нормална коалиционна политика", допълни тя. Относно твърденията на Кънев, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е търсил хора от блока, за да ги убеди да станат кандидати на ГЕРБ, а други – за да се окажат от участие в местните избори, Кунева посочи, че никой не е й казвал подобно нещо. „Разбира се, на днешната среща аз ще попитам колегите си”, добави тя. Радан Кънев за Делян Пеевски: "Виждам тук ново ниво на политическа арогантност в българската политика, която е пълна с арогантност. Имаме един човек, който не е бил нищо друго, освен чиновник, следовател, депутат. А депутатската заплата изобщо не е висока. И след тази кариера на публичен служител да се окаже собственик на медии и на "Булгартабак". С други думи, ни казва: "Така се нагуших, че ми е време да се оттегля". По-лошото е, че той беше проверяван и властите казаха, че имотните му декларации са верни и че той няма бизнес. Прокуратурата трябва да провери и контролните органи, които са извършили проверките".

Добри са условията за туризъм в планините

http://pik.bg/добри-са-условията-за-туризъм-в-планините-news390978.html

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст.

Ясно и тихо е времето в планините. Температурите са между 12 и 18 градуса.

Във високата част на Стара планина има умерен вятър. Работят кабинковата линия в Банско, Ситняковския лифт на Боровец, втора и трета линия на Пампорово и лифтът на Добринище. 

Обама преименува най-високия връх в Северна Америка от Маккинли на Денали

http://www.cross.bg/makkinli-denali-obama-1478918.html

/КРОСС/Американският президент Барак Обама сменя името на най-високия връх в Северна Америка. Това официално ще стане днес.  Обама ще преименува високия 6168 метра връх от Маккинли на Денали. Той се намира в Аляска и получава името си в края на 19 век. Златотърсач научил, че Уилям Маккинли е спечелил номинацията за кандидат-президент на републиканците. Местните хора обаче наричали върха Денали, или в превод на местен език Високия, и не харесвали новото име. Желанието им да се върне оригиналното наименование дълго време било блокирано от конгресмени, които искали да отдадат почит към 25-ия президент на Съединените щати. Мандатът му се помни с разширяването на териториите и колониите на страната.

„Ислямска държава” разруши паметник от римско време в Палмира

http://www.cross.bg/palmira-hram-grad-1478917.html

/КРОСС/ Екстремисти от джихадистката групировка „Ислямска държава" разрушиха част от древен храм в сирийския град Палмира. Още не се знае колко големи и кога точно са нанесени пораженията, съобщи БНТ. Става въпрос за храм на Бел, построен в римската епоха в Палмира, разположен в оазис в сърцето на пустинята. Бел е акадско нарицателно за редица божества в Месопотамия, Асирия и Вавилон. Думата означава „господар". Палмира е един от най-богатите градове в късната античност. Развалините на древния град са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Радан Кънев: Случващото се около Пеевски е нова фаза в политиката, пълна с арогантност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/31/2600538_radan_kunev_sluchvashtoto_se_okolo_peevski_e_nova_faza/?ref=rss


Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев определи осветяването на бизнеса на Делян Пеевски като арогантност и поиска прокуратурата да провери тези държавни контролни органи, които през годините са излизали със заключения, че депутатът не притежава голямо състояние.

"По отношение на г-н Пеевски и неговата може би подготовка за излизане от активната политика аз виждам едно ново ниво, нова фаза от българската политика, която е пълна с арогантност", заяви Кънев пред Би Ти Ви. Той допълни, че трудовият стаж на Пеевски е на държавен служител, със заплата, която не е толкова висока, за да развива бизнес от такива мащаби.

"След тази кариера на публичен служител той изведнъж да се окаже собственик на някакви медийни конгломерати, на едно от най-големите предприятия. Тук има нещо много по-лошо", каза Кънев и допълни, че Пеевски е бил проверяван от контролните органи, които са излизали със заключение, че той няма бизнес, има един "Опел" и т.н.

"В момента се оказва, че тези контролни органи не са си свършили работата. Прокуратурата трябва да провери и тези контролни органи", смята съпредседателят на Реформаторите.

На въпрос по-лека глътка за преглъщане ли ще бъде ДПС без Делян Пеевски, Кънев заяви "Не" и припомни свое изказване, че депутатът е "само обемистия връх на айсберга". "ДПС е допуснало много лоши практики в дългия си период на управление", каза съпредседателят на Реформаторите. По думите му някои хора в движението обвиняват за това придошлите от други партии политици, но избирателите не са длъжни да отчитат подобни фактори.

"Той (Пеевски) е просто продукт на една определена политика. И Христо Бисеров го няма отдавна в парламентарната група на ДПС, но те не станаха по-приемливи", смята Радан Кънев.

"Ако ДПС е на власт ние сме опозиция, ако ние сме на власт, ДПС е в опозиция, много е просто", заяви още той.

Недостиг на 1500 учители преди първия звънец

http://www.moreto.net/novini.php?n=299995

Две седмици преди 15-и септември училища от цялата страна търсят около 1500 преподаватели. Това показват данни на Синдиката на българските учители към КНСБ. Към момента в бюрата по труда са заявени 216 свободни места за учители. В прогимназиалния и гимназиален етап най-голям глад има за преподавателите по чужди езици, математика и информационни технологии.

Путин и Медведев заедно на фитнес в Сочи (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952091

Кремъл разпространи снимки и видеокадри, които показват как руският президент Владимир Путин тренира в спортна зала заедно с премиера Дмитрий Медведев, съобщава Ройтерс. След тренировката двамата пили чай и опекли место на барбекюто в резиденцията "Бочаров ручей" край Сочи. Агенцията отбелязва, че спортните кадри имат за цел да затвърдят

Златото поевтиня с над 2% през седмицата

http://www.investor.bg/surovini/365/a/zlatoto-poevtinia-s-nad-2-prez-sedmicata-201425/

Цената на среброто изтри 5% - най-големият седмичен спад от средата на февруари

Путин и Медведев заедно на фитнес в Сочи (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4952094

Кремъл разпространи снимки и видеокадри, които показват как руският президент Владимир Путин тренира в спортна зала заедно с премиера Дмитрий Медведев, съобщава Ройтерс. След тренировката двамата пили чай и опекли место на барбекюто в резиденцията "Бочаров ручей" край Сочи. Агенцията отбелязва, че спортните кадри имат за цел да затвърдят

Радан Кънев настоя в РБ да си седнат на задниците, учуден е от Кунева и Лукарски

http://news.ibox.bg/news/id_1034961757

Реакцията на ДБГ и СДС била политически несериозна и несъдържателна. „Ние се каним и разговаряме от шест месеца. Опитите да се срещнем с телефонни разговори са многократни. Шест месеца празни приказки и нищо", подчерта Кънев

Продължават ремонтите по пътя Асеновград – Смолян

http://pik.bg/продължават-ремонтите-по-пътя-асеновград-–-смолян-news390973.html

Продължават ремонтите по пътя Асеновград – Смолян

Продължават ремонтните работи по път ІІ-86 Асеновград - Смолян при км 28+750 и км 29+440, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението в участъците се извършва в едната лента и се регулира от светофарна. Ремонт има и 4 километра след село Гълъбово на път ІІІ-8604 на, където се извършва попълване с трошенокаменна настилка на пропаднал участък. Движение се осъществява в едната лента.

Временни ограничения за движение са въведени на няколко места в Пловдивска област, посочват още от АПИ.

На път ІІІ-667 Плодовитово - Първомай - Асеновград е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона заради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на река Марица при км 6+832. Обходният маршрут, въведен до края на годината, е през Стара Загора - Поповица и път I-8.

По път III-862 Пловдив - Ситово - Лилково при км 7+450 (началото на село Храбрино) се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона в двете посоки на Храбрино заради пропадане на пътната конструкция. За лекотоварните автомобили движението се отбива по обходен път. Път ІІІ-5802 Леново - Поройна от км 19+287 до км 19+495 е затворен заради наводнен участък, обходният маршрут е през Асеновград - Тополово - Леново.

Път III-8611 Белица - Загражден - Давидково - в участъка от км 13+500 до км 18+431, също е затворен за движение поради разрушена настилка от поройните дъждове.

Путин и Медведев помпат мускули в Сочи (СНИМКИ)

http://www.bnews.bg/article-140882

Те правят съвместна тренировка и обменят опит във фитнес уменията

Синоптик: Очаква ни топла есен и суха зима

http://frognews.bg/news_96966/Sinoptik-Ochakva-ni-topla-esen-i-suha-zima/

През цялата седмица ни очакват максимални температури между 32 и 35 градуса, но в петък и събота ще е дори още по-горещо, а 5 септември ще е най-топлият ден от седмицата, съобщи в „Здравей, България” доц. Георги Рачев, преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Цачева ще участва в Четвъртата световна конференция на председателите на парламенти

http://pik.bg/цачева-ще-участва-в-четвъртата-световна-конференция-на-председателите-на-парламенти-news390972.html

Цачева ще участва в Четвъртата световна конференция на председателите на парламенти

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва в Четвъртата световна конференция на председателите на парламенти в централата на ООН в Ню Йорк.

Форумът се организира от Интерпарламентарния съюз и ще продължи до 2 септември. Цецка Цачева ще направи изказване през първия ден на форума, пише агенция "Фокус". 

Цветанов: Още на входа на градове като Варна и Аксаково разбираш, че управляват кметове на ГЕРБ

http://web.barometar.net/81435/

Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Варна Иван Портних, който е и областен координатор на ГЕРБ-Варна, бяха сред официалните гости на празника на община Аксаково. За тържествения концерт, който се състоя снощи в центъра на града, пристигнаха варненският депутат от ГЕРБ Красимира Анастасова, дипломати, […]

Насекомо "нападна" водещ, докато представяше прогнозата (Видео)

http://petel.bg/Nasekomo-napadna-vodeshh--dokato-predstavyashe-prognozata--Video-__125042

Огромно насекомо "нападна" водещ на времето докато представяше прогнозата си от плажа на Сан Диего, показа видеоклип, публикуван от World News...

Ето кои ще играят за новия ФК Спартак. Най-известното име е Генко Славов, има и един сърбин

http://petel.bg/Eto-koi-shhe-igrayat-za-noviya-FK-Spartak--Nay-izvestnoto-ime-e-Genko-Slavov--ima-i-edin-sarbin__125040

Известна е основната група от 16 футболисти на новия ФК Спартак, който започва участие в първенството на „А“ областна група за мъже в...

Ловец край Варна видя от пръстта да се подава нещо метално! Оказа се...старинно съкровище!

http://petel.bg/Lovets-kray-Varna-vidya-ot-prastta-da-se-podava-neshho-metalno--Okaza-se---starinno-sakrovishhe-__125041

Юлия Георгиева, фото Румен Сарандев Уникално болярско съкровище от 14 век бе намерено край село Долище в началото на тази година. Днес за...

Шофьорът на влекача задрямал за секунди, гласи една от версиите

http://petel.bg/SHoforat-na-vlekacha-zadryamal-za-sekundi--glasi-edna-ot-versiite__125039

Илюстрация Булфото Камионът връхлетял Реното странично преди хората да успеят да излязат от него Шофьорът на влекача „Волво” с...

Как точно кебапчетата станаха шезлонги

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4951573


За новия мандат на
кмета море без пари за
избирателите, за следващия
- Дисниленд в Париж

НЯКОЙ си кмет на българско село щял да води 200 души от своите съселяни на море. С автобус. В хотел на приятел. Няколко седмици преди местните избори. Безплатно.
И хората, които вече са в списъка, казват, че идеята е страхотна. Ами да, страхотна е.
За новия мандат на кмета море без пари за избирателите, за следващия - Дисниленд в Париж НЯКОЙ си кмет на българско село щял да води 200 души от своите съселяни на море. С автобус. В хотел на приятел. Няколко седмици преди местните избори. Безплатно. И хората, които вече са в списъка, казват, че идеята е страхотна. Ами да, страхотна е.

6 септември е срокът за записване в ЧСОУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4948641

На 6 септември приключва кампанията по прием на деца от І до XІІ клас за учебната 2015/2016 в Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, до Варна. За удобство на родителите, администрацията на училището ще приема документи и през почивните дни.
През изминалата година ЧСОУ «Юрий Гагарин» се подреди
На 6 септември приключва кампанията по прием на деца от І до XІІ клас за учебната 2015/2016 в Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, до Варна. За удобство на родителите, администрацията на училището ще приема документи и през почивните дни. През изминалата година ЧСОУ «Юрий Гагарин» се подреди

Шест безплатни възможности в най-скъпия европейски град

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/08/31/2597959_shest_bezplatni_vuzmojnosti_v_nai-skupiia_evropeiski/?ref=rss


От години  в класацията на най-евтините туристически градове в Европа, често водена от София, Цюрих заема последното място на най-съпия град на континента. Статистиката обява, че туристът оставя средно в страната по бизо 1900 евро.

Личният ми експеримент да открия евтиното на скъпото беше провокиран от бюджетна оферта на австрийските железници, която предлага да опознаем Австрия, Германия, Италия и Швейцария като пътуваме през нощта от Виена до определени градове, пристигаме там...

6 септември е срокът за записване в ЧСОУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4948700

На 6 септември приключва кампанията по прием на деца от І до XІІ клас за учебната 2015/2016 в Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, до Варна. За удобство на родителите, администрацията на училището ще приема документи и през почивните дни.
През изминалата година ЧСОУ «Юрий Гагарин» се подреди
На 6 септември приключва кампанията по прием на деца от І до XІІ клас за учебната 2015/2016 в Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, до Варна. За удобство на родителите, администрацията на училището ще приема документи и през почивните дни. През изминалата година ЧСОУ «Юрий Гагарин» се подреди

Ипотечните заеми у нас са три пъти по-скъпи отколкото в еврозоната

http://econ.bg/Новини/Ипотечните-заеми-у-нас-са-три-пъти-по-скъпи-отколкото-в-еврозоната_l.a_i.694215_at.1.html

Три пъти по-високи са лихвите по ипотечните заеми в България в сравнение със страните от еврозоната. Новите ипотечни кредити в евро у нас с фиксирана...

“Галъп”: Българите са сред най-малко емоционалните в Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4951546


Гърците в топ 10 на светa по негативни емоции

Hай-емоционални в Европа са португалците, следвани от гърците. Литовците, следвани от българите, пък са най-малко емоционалните.
Това сочи ново световно проучване на “Галъп”, в което са анкетирани жители на 148 държави.
В световната класация българите са към края - на 132-о място.
Гърците в топ 10 на светa по негативни емоции Hай-емоционални в Европа са португалците, следвани от гърците. Литовците, следвани от българите, пък са най-малко емоционалните. Това сочи ново световно проучване на “Галъп”, в което са анкетирани жители на 148 държави. В световната класация българите са към края - на 132-о място.

Море на половин цена през септември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4951424

Двойно по-ниски от пиковия сезон цени на ваканциите масово оферират почивните бази по Черноморието през септември. За да компенсират загубите от слабия юни, хотелиерите и на север, и на юг дават всевъзможни бонуси за любителите на есенното море.
Спадът на цените започва с 15-25%, а след средата на месеца почивката излиза на половин цена в
Двойно по-ниски от пиковия сезон цени на ваканциите масово оферират почивните бази по Черноморието през септември. За да компенсират загубите от слабия юни, хотелиерите и на север, и на юг дават всевъзможни бонуси за любителите на есенното море. Спадът на цените започва с 15-25%, а след средата на месеца почивката излиза на половин цена в

Градският транспорт в столицата се движи със закъснение

http://pik.bg/градският-транспорт-в-столицата-се-движи-със-закъснение-news390970.html

Градският транспорт в столицата се движи със закъснение

Градският транспорт в столицата се движи със закъснение от 9-10 минути. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Основните задръствания са по бул. „Цариградско шосе” поради ремонтите, както и в района на бул. „Сливница”. По бул. „Цариградско шосе” отклонението на градския транспорт може да достигне 12 минути. 

Енчев: Узаконяването на конопа ще облекчи хиляди българи

http://frognews.bg/news_96965/Enchev-Uzakoniavaneto-na-konopa-shte-oblekchi-hiliadi-balgari/

Предлагам легализация не на марихуаната, а на конопа, на медицинската марихуана. Това ще облекчи живота на хиляди българи с тежки и болезнени болести. Това заяви в „Тази сутрин” депутатът Велизар Енчев, който ще внесе проектозакон за легализиране на канабиса за медицински цели.

Руски филм спечели голямата награда на “Любовта е лудост” във Варна

http://www.cross.bg/varna-specheli-golyamata-1478896.html

/КРОСС/ Руската драма “Изпитание” спечели голямата награда “Златна Афродита” на 23-то издание на международния филмов фестивал “Любовта е лудост” във Варна, пише "Стандарт". Режисьор на отличената лента е Александър Кот. Специалният приз отиде при грузинската продукция “Младоженки”. Диплом за успешен експеримент в седмото изкуство пък получи иранският “316”. Най-добра между актрисите се оказа Виктория Кочиаш – за ролята й в германо-руския “Любовна история, Линденфелд”. Журито обаче не пожела да обяви единствен актьор за номер едно. Китайският “Обещание за вечна любов” спечели възторга на НФЦ, а португалският “Семейство Майа” – на съюза на филмовите ни дейци. Кметството в морската столица демонстрира любовта и преклонението си пред Татяна Лолова и я награди за майсторското й превъплъщение в незрящата Флора в “Бартер” на Атанас Киряков. Доста зрители в конгресния център във Варна бяха убедени, че родният филм ще се нареди между фаворитите за гран при. “Каръци” на Ивайло Христов, който беше в извънконкурсната програма, отнесе две отличия – на гилдията на критиците на СБФД и “Горчива чаша” на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет.  

Кунева: Не е нормално с реформаторския блок да си говорим през медиите (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952083

Не е нормално партиите от Реформаторския блок да си говорят през медиите. Това заяви в сутртешния блок на Нова телевизия лидерът на партия „Движение България на гражданите” Меглена Кунева по повод изказванията на коалиционния си партньор Радан Кънев.
„Това не е моят избор”, каза Кунева. „Днес се събираме под домакинството на СДС, за обсъдим как,
Не е нормално партиите от Реформаторския блок да си говорят през медиите. Това заяви в сутртешния блок на Нова телевизия лидерът на партия „Движение България на гражданите” Меглена Кунева по повод изказванията на коалиционния си партньор Радан Кънев. „Това не е моят избор”, каза Кунева. „Днес се събираме под домакинството на СДС, за обсъдим как,

ИД разруши пореден древен храм в Палмира

http://www.vesti.bg/sviat/id-razrushi-poreden-dreven-hram-v-palmira-6041888

Бойци от "Ислямска държава" са разрушили храма на Бел, построен в римската епоха в град Палмира, разположен в оазис в сърцето на пустинята

Със сложна операция „2 в 1“ спасиха млада румънка и бебето й в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4952076

 Млада румънка и бебето й бяха спасени от лекарите в МБАЛ Бургас със сложна двойна операция. Едва сега, след като жената и детето са изписани от болницата, лекарите могат да говорят спокойно за случая, който е един от най-редките и тежки в практиката.
 23-годишната туристка Ана Мария пристига на почивка в Бургас със семейството си в началото на
 Млада румънка и бебето й бяха спасени от лекарите в МБАЛ Бургас със сложна двойна операция. Едва сега, след като жената и детето са изписани от болницата, лекарите могат да говорят спокойно за случая, който е един от най-редките и тежки в практиката.  23-годишната туристка Ана Мария пристига на почивка в Бургас със семейството си в началото на

Стотици букове изсечени незаконно край Пирдоп

http://offnews.bg/news/n_1/n_552809.html

Държавни и частни гори са изсечени край Пирдоп. Склоновете в района са останали без никаква растителност, въпреки че според разрешителните трябва да бъдат отсечени само 20% от дърветата, съобщи бТВ.  Смолско и Камено са два от центровете за добив на масивна дървесина и дърва за огрев в Пирдопска област. Там от години работят стотици частни фирми. Според местните много от тях обаче не се съобразяват със закони и наредби. Всяка година Мария Хранова разбира кога точно започва дърводобивния сезон от поредното срутване на каменния ѝ дувар. Поредният случай на произвол на частна фирма за добив на дърва беше констатирана и през изминалата седмица. В землището на съседното село Смолско цели хълмове бяха оголени. Според специалисти там дърво няма да поникне в следващите 100 години. Под резачките падат над 500 незаконно отсечени бука, което е повече от 16 декара насаждения. На един от парцелите, за който няма издадено разрешително за сеч, частната фирма навлиза редовно и изсича дървета. Това се разбира и от марките, поставени от контролните органи.  „Това е букова гора от високостъблен бук, която се стопанисва 120-140 години. Едно поколение гора. Сечта е изведена пресилено, разстроено е насаждението, което неминуемо ще доведе до нови повреди на оставащите дървета и ще наруши цялостта на гората”, обясни Николай Гаджанов, директор ДГС - Пирдоп Освен че не спазват предписанията на лесовъдите, частникът подправя и горските марки, които определят кое дърво да се сече и кое не. От горското са категорични, че ще наложат максималната глоба от 10 000 лева на дърводобната компания. Оказва се обаче, че дървесината, която е била отсечена, е скъпа и фирмата нарушител най-вероятно е продала добива си за много по-голяма сума от тази, с която е глобена. Букът, който се използва най-вече за изработване на детайли, мебели, ценна дървесина, така и за огрев това, е една от най-желаните и котирани дървесни видове. На корен може да стигне до 60-70 лева и може да се предположи, че ако са отсекли 300 кубика такава дървесина е около 20 000 лева. Освен с дърводобив ИДА 2010 се занимава и с IT технологии и таксиметрови услуги във Велико Търново. Правим опит да се свържем, но управителят Стефан Нешков отказва да говори. От горското стопанство призовават хората да бъдат бдителни и да подават сигнали и при най-малки съмнения за незаконна или превишена сеч. От скоро това може да стане и на телефон 112. 

Велизар Енчев иска легализация на конопа

http://www.bnews.bg/article-140881

Независимият депутат пусна и онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употреба на марихуана за медицински цели.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/08/31/2600423_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които БНТ ще следи днес. 

22 катастрофи и пешеходка с опасност за живота през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299992

54-годишна пешеходка е пострадала тежко при катастрофа във Варна. Това съобщиха за Радио Варна от „Пътна полиция”. Жената е била блъсната от лек автомобил „Фолксваген”, докато пресичала пътното платно в района на кръстовището на ул.

ВОЙНАТА СТАВА СТРАХОВИТА! Кунева изригна: Споразумението на част от партиите в Реформаторския блок е сепаратистко!

http://pik.bg/войната-става-страховита-кунева-изригна-споразумението-на-част-от-партиите-в-реформаторски-news390962.html

ВОЙНАТА СТАВА СТРАХОВИТА! Кунева изригна: Споразумението на част от партиите в Реформаторския блок е сепаратистко!

"Не е нормално да си говорим през медиите. Нека се съберем и обсъдим и тогава да представим резултат от името на 5-те партии в коалицията", коментира лидерът на ДБГ Меглена Кунева по Нова ТВ споразумението, което вчера подписаха за изборите на ДСБ на копелето Радан Кънев, БЗНС и партия "Свобода и достойнство". Меглена Кунева го определи като "сепаратистко споразумение".

"Силно се надявам да има единна регистрация. Това ще стане днес следобед. Найден Зеленогорски успя да достигне 90% съгласие по места за единна регистрация на 5-те партии", каза още вицепремиерът. 

На въпрос знае ли, че председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е звънял на петима кандидати на РБ, за да ги открадне или да ги накара да се откажат от участие в изборите, както твърди Радан Кънев, Кунева заяви, че няма такава информация и допълни, че най-честно ще бъде тя и останалите й партньори лично да попитат зам.-председателя на ГЕРБ.

Над 500 букови дървета са незаконно отсечени край Пирдоп

http://www.cross.bg/durvesina-otsecheni-dobiv-1478915.html

/КРОСС/ Държавни и частни гори са изсечени край Пирдоп. Склоновете в района са останали без растителност, въпреки че според разрешителните трябва да бъдат отсечени само 20% от дърветата, съобщава ВTV. Смолско и Камено са два от центровете за добив на масивна дървесина и дърва за огрев в Пирдопска област. Там от години работят стотици частни фирми. Според местните много от тях обаче не се съобразяват със закони и наредби. Всяка година Мария Хранова разбира кога започва дърводобивния сезон от поредното срутване на каменния й дувар. Поредният случай на произвол на частна фирма за добив на дърва беше констатирана и през изминалата седмица. В землището на съседното село Смолско цели хълмове вече са оголени. Според специалисти там дърво няма да поникне в следващите 100 години.Под резачките падат над 500 незаконно отсечени бука, което е повече от 16 дка насаждения. На един от парцелите, за който няма издадено разрешително за сеч, частната фирма навлиза редовно и изсича хиляди дървета. Това се разбира и от марките, поставени от контролните органи. От горското са категорични, че ще наложат максималната глоба от 10 хил. лв. на дърводобната компания.Оказва се обаче, че дървесината, която е била отсечена, е скъпа и фирмата нарушител най-вероятно е продала добива си за много по-голяма сума от тази, с която е глобена. Букът, който се използва най-вече за изработване на детайли, мебели, ценна дървесина, така и за огрев това, е една от най-желаните и котирани дървесни видове

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване