Цачева: Доматените канонади на Босия срещу НС са пред своя край

http://frognews.bg/news_97601/TSacheva-Domatenite-kanonadi-na-Bosiia-sreshtu-NS-sa-pred-svoia-krai/

Доматените канонади на Николай Колев -Босия срещу сградата на парламента са пред своя край, заяви по БТВ парламентарната шефка Цецка Цачева по повод факта, че поетът носи на всяка от акциите си съдебно решение, според което замерването с развалените зеленчуци е допустим акт на протест.

Вижте какво се случи с тази красавица след употреба на хапче екстази! (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-141433

Шумна музика, много хора и… дрога. Резултатът – три момичета (на 15, 17 и 18 години) са хоспитализирани, а след това и изписани от болницата.

Мартин Димитров: Част от претенциите на бизнеса са основателни

http://pik.bg/мартин-димитров-част-от-претенциите-на-бизнеса-са-основателни-news398481.html

Мартин Димитров: Част от претенциите на бизнеса са основателни

„Трябва да има нов разговор между КЕВР, бизнеса и правителството”, каза в „Събуди се” Мартин Димитров, зам.-председател на групата на Реформаторския блок, зам.-председател на комисията по енергетиката във връзка с предстоящите протести на бизнеса заради цената на тока.

„Досега физическото лице плащаше 50 лева, а бизнесът – 19 лева и това е несправедливо”, обясни Димитров. По думите му част от претенциите на бизнеса са основателни: „Те искат затваряне на вратата за нови ВЕИ-та с оборска тор, каквото и аз предложих, но не ме чуха. Това е битка, която ще водим и мисля, че ще спечелим”.

Димитров каза още, че през октомври ще има нова Комисия за защита на конкуренцията.„Записахме в закона, че съставът не може да бъде преизбиран. Трябва да се намерят професионалисти. Ще има много предложения и трябва да бъдат отсети най-добрите хора”, каза той. 

Цецка Цачева обяви война на Босия и доматите му

http://offnews.bg/news/n_1/n_557967.html

Доматените атаки на известният дисидент Николай Колев – Босия срещу сградата на парламента са пред своя край. Това обяви пред bTV председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя беше категорична, че поетът носи на всяка от акциите си съдебно решение, според което замерването с развалените зеленчуци е допустим акт на протест. „За разлика от представителя на българското правосъдие, за мен това не е акт на протест, а е криминално проявено деяние и с удовлетворение споделям, че има досъдебно производство с възможност да приключи в съдебна фаза като наказателно производство срещу главния инициатор на този символичен „протест” и някои негови последователи”, заяви Цачева. По думите ѝ българският парламент вероятно е единственият в ЕС, в който входът, през който минават депутатите, служи и за пешеходна зона. „Тъжното е, че едновременно с полицейските служители, които са потърпевши от този вандалски акт, има пострадали и невинни граждани, които отиват на работа”, констатира парламентарният шеф. Според нея в случая няма значение, че към НС летят домати, а не камъни – поругава се сграда на държавна институция, без значение дали ни харесват хората в нея, или не. Тя беше категорична, че управляващата коалиция няма да се разпадне заради местните избори. "На места вероятно ще има противопоставяне, но на национално равнище е важно да се запази добрия диалог и добрия тон, защото от това зависи стабилността на страната", посочи тя "Не ни е нужда подобна дестабилизация на национално равнище", категорична бе шефката на парламента. Тя посочи, че е естествено да има напрежение между политическите сили с наближаването на изборите, "но трябва да не се преминава границата". Тя обясни, че парламентът ще удължи своето работно време в следващите седмици, за да привърши своята законодателна програма преди изборите. В дните преди вота обаче вероятно няма да има заседания, за да няма предимство на парламентарно представените сили пред останалите.

Кокалов: КНСБ няма да протестира заради цените на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4980052

КНСБ няма да участва в протеста за тока, съобщи по Нова телевизия зам.председателят на синдиката Иван Кокалов. Според него, работниците не били присъдружни на работодателите, за да излязат автоматично след тях.
Кокалов направи уговорката, че синдикатите подкрепят идеята за реформа в енергетиката, но няма да излязат на улицата на 30 септември.
КНСБ няма да участва в протеста за тока, съобщи по Нова телевизия зам.председателят на синдиката Иван Кокалов. Според него, работниците не били присъдружни на работодателите, за да излязат автоматично след тях. Кокалов направи уговорката, че синдикатите подкрепят идеята за реформа в енергетиката, но няма да излязат на улицата на 30 септември.

Президентът Плевнелиев иска още санкции срещу Русия, а премиерът Борисов е против?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257518_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%

 През отминаващата седмица бяхме свидетели на странни разминавания в публичните изказвания на българския политически елит и мнозина си зададоха въпроса дали това е разнобой в позициите или пък е пореден блъф с цел хвърляне на прах в очите на хората. За какво става въпрос?

Президентът Росен Плевнелиев, когото някои наблюдатели вече еднозначно дефинират като русофоб, заяви по време на посещението си в Киев, че България подкрепя и иска продължаване на санкциите срещу Москва, докато се гарантира суверенитета и териториалната цялост на Украйна. На съвместна пресконференция с украинския си колега Петро Порошенко българският президент каза още, че анексирането на Крим от страна на Русия нарушава международното право и „България не признава и няма да признае никога този незаконен акт”. Словото си Плевнелиев гарнира с лозунга: „За нас Крим е Украйна, а Украйна е Европа!”, което прозвуча като „Союз нерушимый республик свободных” и остави впечатлението, че според оратора Русия е в Азия.

Ден-два след като Росен Плевнелиев поиска продължаване на санкциите срещу Русия, премиерът Бойко Борисов, дефиниран от редица наблюдатели като проамерикански политик, заяви в интервю за руската информационна агенция ТАСС: „Моля се на Бога лидерите по-бързо да се разберат и санкциите срещу Русия да бъдат отменени”. Борисов не се спря до тук и допълни, че „без да имаме вина, без да имаме такава цел, отношенията между България и Русия охладняха”. Той призна, че „България като лоялен член на НАТО и ЕС е подкрепила санкциите”, но сега се опитва да прави „всичко възможно за възстановяване на нормалните отношения” между България и Русия, „които имат отдавнашни традиции и от разрушаването на които България понася загуби”, включително и от контрасанкциите, наложени от Москва. Премиерът постави черешката на тортата като каза, че „историческите връзки, отношението на приятелство и чувство на признателност на българския народ към руския, които водят началото си от Освободителната война, не зависят от политическата конюнктура на деня”.

И така, през отминаваща седмица тези, които следят развитието на външната политика на България, бяха изправени пред дилемата накъде се накланят везните, към президентската или към изпълнителната власт, и какво да мислят за официалната позиция на България към украинската криза и в частност към Москва. Ако използваме термини от две интелигентни игри – шаха и бриджа, можем да кажем, че Плевнелиев, следвайки своята активна русофобска политика, вече изпадна в „цунг-цванг”, а Борисов, с този недвусмислен завой в позициите си, дори да е само случаен и емоционален флирт с Москва, постави своите политически опоненти в състояние на „скуиз на мора”.

Ето няколко заблуди, в които хората понякога умишлено вярват, а нямат реално основание за това

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257517_%D0%95%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B8%2C+%D0%B2+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D

 Кантарът у дома най-вероятно не лъже за теглото ви. Оказва се обаче, че хората много често заблуждават сами себе си, когато става дума за килограми, пише „Хелт“.

Хората са склонни да изваждат няколко килограма от теглото си и да прибавят няколко сантиметра към височината си, сочи ирландско проучване от 2013 г.

Оказва се, че лъжем себе си и по друг начин – измисляме си причини защо не можем да свалим килограми или да запазим здравословно тегло.

Ето няколко заблуди, в които хората понякога умишлено вярват, а нямат реално основание за това.

„Нямам финансовата възможност да се храня здравословно“

Реално хората си поставят приоритети и харчат пари за това, което е важно за самите тях, казва специалистът Ейми Гудсън.

„Може да плащате повече за здравословна и органична храна, но получавате повече ценни хранителни вещества срещу всеки похарчен долар“, продължава тя.

А и има много начини да се спестява. На пазара има достатъчно свежи или замразени плодове и зеленчуци. Замразените не са по-малко хранителни, отколкото свежите. Можете да си купувате и всякакво месо, когато е на промоционална цена, да сготвите част от него, а другото да замразите, за да го използвате след време, пише сайтът.

„Здравословната храна не ми е вкусна“

Много хора твърдят, че не обичат „здравословната храна“, а истината е, че отхвърлят някои продукти, без дори да ги опитат, казва Гудсън.

„Препоръчва се човек да опита една храна 10 пъти, преди да реши дали я харесва, или пък не“, обяснява още тя.

Ето един трик – опитайте се да прибавяте здравословните продукти, които смятате, че не харесвате, към нещата, които обичате да похапвате. Ако мразите броколи, но обичате ориз и сирене, опитате да сготвите едно ядене с тези три неща. Постепенно може да увеличавате количеството броколи.

Източник: Thinkstock/Guliver

„Дънките не ми стават, защото са се свили от пране“

Да, това може да се случи понякога, казва д-р Браян Кебман - бариатричен хирург. „Всичките ми клиенти знаят, че обикновено дрехите казват истината. Ако се питате дали сте качили килограми, просто сложете старата си любима рокля или бански, когато още сте се движели активно, и ще получите откровен отговор.

„Днес тренирах и мога да изям купичка сладолед“

Няма количество упражнения, което да успее да се пребори с високия калориен прием, казва д-р Кебман. Ето следните цифри – с един час ходене със средна скорост 6,4 км/ч изгаряте приблизително 360 калории. Половин чашка сладолед съдържа около 230 калории. Ако искате цяла порция сладолед, това прави приблизително 460 калории. Това означава, че сте погълнали 100 калории повече, отколкото сте изгорили с физическата активност.

Източник: Thinkstock/Guliver

„Ям здравословно през седмицата. Мога да си позволя да се поглезя през уикенда“

Не, не можете да следвате здравословен режим през седмицата и да се нахвърлите на всичко друго през уикенда, без да качите килограми.
„Консумацията на допълнителни 2000 калории през почивните дни ще увеличи средно седмичния ви дневен прием с около 300 калории. Така в рамките на година може да качите около 9 килограма“, казва д-р Кебман.

„Майка ми е пълна. Каквото и да направя, няма да мога да избягам от затлъстяването“

Някои проучвания доказват генетична връзка със затлъстяването. В повечето случаи обаче става дума за начин на живот.

„Някои родители имат добри хранителни навици, които предават на децата си. Други не се хранят здравословно и учат децата си на същото. Тук става въпрос повече за култура на храненето, отколкото за физическа предразположеност“, смята Кебман.

„Мога да си позволя още вино, полезно е“

Умерената консумация на вино действително действа добре на сърцето. Ключът е в думата „умерена“.

„Пийването на повече от препоръчителното количество – чаша дневно за жените, две за мъжете – вече няма тези полезни за здравето свойства, а и добавя още няколко калории“, казва специалистът по хранене и диететика Лори Занини.

Източник: Thinkstock/Guliver

„Не мога да отслабна, защото имам деца“

Да, със сигурност е много трудно да изградим хранителен режим за децата, с който и ние да постигнем желаните резултати. А и сигурно се чувствате много заети – да водите децата на училище, уроци по пеене, тренировка по футбол – и смятате, че нямате време дори да си помислите за нов здравословен режим на хранене. Истината е, че може да преодолеете всичко това. Ако имате навик да дояждате яденето от чинията на детето си, да му „помагате“ със сладоледа, просто се опитайте да спрете да правите тези неща. Така много лесно ще се лишите от едни допълнителни 300 калории дневно, обяснява Гудсън.

„Отслабването е невъзможно, защото се чувствам гладен/гладна през цялото време“

Вашите собствени навици за хранене са причината да се чувствате гладни постоянно, казва д-р Кебман. Богатите на въглехидрати и бедни на протеини храни вдигат кръвната захар, което кара коремът ви да се чувства абсолютно празен след кратко време. „На въртележката на въглехидратния глад се возят много от моите пациенти ежедневно. Когато ми кажат, че са гладни през цялото време, аз им отговарям, че също бих се чувствал така, ако се хранех по техния начин“, обяснява специалистът.

Дехидратацията, стресът и някои лекарства също могат да изострят чувството за глад.

КЗП: Купувайте стоки за учениците с етикети на български език

http://www.moreto.net/novini.php?n=301238

Дни преди първия учебен ден книжарниците са сред най-посещаваните обекти от Комисията за защита на потребителите (КЗП). Оттам съветват да купуваме само стоки с етикети на български език, да проверяваме процентното намаление и да изискваме касова бележка за евентуална рекламация.

Цецка Цачева: Напрежението ще расте, но коалицията ще остане стабилна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4980006

Напрежението в парламента ще расте преди изборите, но коалицията ще остане стабилна. Това каза пред Би ти Ви шефът на парламента Цецка Цачева. Ще има сериозно противопоставяние между коалиционните патртьори по места, но национално ниво ще се запази. В съседни страни има политически кризи, предсрочни избори, ние нямаме нужда от дестабилизация,
Напрежението в парламента ще расте преди изборите, но коалицията ще остане стабилна. Това каза пред Би ти Ви шефът на парламента Цецка Цачева. Ще има сериозно противопоставяние между коалиционните патртьори по места, но национално ниво ще се запази. В съседни страни има политически кризи, предсрочни избори, ние нямаме нужда от дестабилизация,

Цветан Василев подарява завода си в Сърбия

http://www.cross.bg/tzvetan-vasilev-zavoda-1480580.html

/КРОСС/ В писмо до сръбския премиер Цветан Василев обещава да върне стъкларския завод в Парачин на сръбската държава. По този начин той ще изчисти задълженията на завода на стойност 950 млн. динара за газ и ток.Поради задълженията сметките на завода са блокирани от ноември миналата година. Ако се стигне до споразумение и предложението на Цветан Василев бъде прието, сръбската държава ще стане собственик на една осма, но има голяма вероятност стойността на акциите да се обезцени и така правителството да получи по-голяма собственост в стъкларския завод.В завода вече е известно предложението на Цветан Василев. От там посочват, че в момента имат много добри заявки, предвид зимния сезон и търсенето на стъкларски изделия - буркани и бутилки. Цветан Василев се намира от есента на миналата година в Белград.Министерството на икономиката съобщи, че ще чака още три дни, съгласно последното споразумение с ръководството на завода и синдикатите за изчистване на задълженията, което трябва да стане между 10 и 15 септември, и че иска заводът в Парачин да продължи да работи и всеки да изпълнява задълженията си съгласно договора. През миналата година неколкократно се стигаше до опасност от спиране на ток поради огромните задължения, но в последния момент се стигаше до споразумения.  

Цецка Цачева: Доматените канонади на Босия срещу парламента са пред своя край

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4980048

Доматените канонади на Николай Колев – Босия срещу сградата на парламента са пред своя край. Това обяви в студиото на „Тази неделя” председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Поетът носи на всяка от акциите си съдебно решение, според което замерването с развалените зеленчуци е допустим акт на протест.
Доматените канонади на Николай Колев – Босия срещу сградата на парламента са пред своя край. Това обяви в студиото на „Тази неделя” председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Поетът носи на всяка от акциите си съдебно решение, според което замерването с развалените зеленчуци е допустим акт на протест.

Google с нова мобилна разплащателна система Android Pay

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257516_Google+%D1%81+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0+Andro

 Google обяви, че днес пуска новата си мобилна разплащателна система Android Pay. От следващата седмица приложението постепенно ще бъде разпространено, като в началото ще се започне с малък брой Android телефони с NFC, работещи с операционна система Android 4.4 KitKat или по-нова.

Тези, които имат инсталиран Google Wallet скоро ще получат ъпдейт, който ще трансформира приложението в Android Pay, съобщава Smartnews.bg.

Компанията пусна отделно приложение за Google Wallet, а програмите за лоялност и картите за подарък, които преди бяха налични в него, автоматично ще се прехвърлят към Android Pay.

С Android Pay потребителите ще могат да извършват безконтактни плащания чрез смартфона си, а Googlе заяви, че постоянно ще добавя към списъка нови банки и съвместими кредитни и дебитни карти.

Android PayAndroid PayИзточник: SmartNews.bg

През следващите седмици ще бъдат включени и още партньори, които ще поддържат Android Pay.

За момента не е налична възможността за купуване в Android приложение чрез услугата. Опцията ще бъде пусната „по-късно тази година“, но Google не уточнява кога точно.

Подобно на Apple, Google използва токанизация при Android Pay, благодарение на което номерът на вашата разплащателна карта остава скрит от търговеца. Той вижда само автоматично генерирана поредица от символи, а важните данни се съхраняват в телефона ви.

При кражба на телефон, или загубата му, потребителите ще трябва да използват Android Device Manager, чрез който ще могат да открият или заключат устройството си, както и да изтрият данните от него.

Вижте още за Android Pay в Smartnews.bg.

Източник: Smartnews.bg    

Купувайте стоки с етикети на български, съветва КЗП

http://frognews.bg/news_97600/Kupuvaite-stoki-s-etiketi-na-balgarski-savetva-KZP/

Купувайте стоки за учениците си с етикети само на български, проверявайте дали съответствието между цената на етикета и обявеното намаление в процент е вярно, изисквайте касова бележка, посъветва по НТВ шефът на КЗП Димитър Маргаритов.

ДПС, ангели и демони

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/09/13/2608881_dps_angeli_i_demoni/?ref=rss


Анализът е публикуван в Портал "Култура".

Сценариите на българския политически живот, изглежда, са писани от Дан Браун. Миналият политически сезон премина в разчитането на шифъра на управленската коалиция. Този сезон интригата се заплита с нова конспирация. А именно – връщането на ДПС на власт чрез парламентарно-кулоарен преврат, при който реформаторите да бъдат изхвърлени от правителството, а техните знакови министри да намерят грозна политическа гибел по символно натоварени места...

София може да бъде "зелен град"

http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_jivot/2015/09/13/2607056_sofiia_moje_da_bude_zelen_grad/?ref=rss


Превръщането на София от град с едни от най-влошените екологични показатели в Европа във водещ за региона екоград. Това е основната цел на група експерти и неправителствени организации от новата платформа "София - Европейска зелена столица" с координатор "Група Град". Платформата вече е предложила официално на Столичната община да внесе кандидатурата на града за участие в конкурса "European Green Capital 2018", организиран от Европейската комисия.

Инициативният комитет подготвя и...

К. Андролова: Хаосът е не следствие, а цел

http://www.cross.bg/evropa-amerika-voiina-1480579.html

/КРОСС/ Когато става дума за Втората световна война, поствоенният свят винаги се е озадачавал как германците тогава не са разбирали военните престъпления на нацисткия режим, концлагерите, странните екстремни решения на Хитлер и пр. Всички ние се питаме защо толкова много обикновени хора, замесени в тези решения, свързани с огромен брой човешки смърти, не са осъзнавали, че това са престъпления. Има различни обяснения, едно от най-популярните е на Хана Аренд, но всеки може да изведе свои щрихи за политическия феномен „пълно доверие на абсолютната власт". Когато става дума пък за комунизма, нашите дъщери и синове винаги скачат и казват: „Ама вие защо мълчахте, защо не се съпротивлявахте!". Тогава родителите отговарят: „Абе всичко знаехме, ама режимът беше такъв, че нищо не можеш да кажеш, ще те уволнят, ще те затворят, ще гладуваш и т.н.". Днес е много трудно да се каже колко хора са осъзнавали наистина какво точно става и колко са били просто вплетени в естествената среда на системата, без да осъзнават нейната античовечност. Това е обичайната сила на симбиозата власт-човек. Хората живеят в общество, което трябва да бъде управлявано и дори да не се доверяват напълно на властта или пък да я критикуват, те я приемат като част от изначалния човешки ред. С властта обаче, особено когато е абсолютна (затова подчертах нацизма и комунизма), винаги се злоупотребява

Едно хапче екстрази и... месеци кома

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257515_%D0%95%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D1%85%D0%B0%D0%BF%D1%87%D0%B5+%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8+%D0%B8...+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0

 На 10 юни група тийнейджъри правят колежански купон в Глазгоу. Шумна музика, много хора и… дрога. Резултатът – три момичета (на 15, 17 и 18 години) са хоспитализирани, а след това и изписани от болницата.

Не подобен „късмет“ обаче е имало четвърто момиче – 16-годишната Ейми Томпсън, която изпада в кома, а лекарите се борят за живота й в продължение на няколко седмици.

След направена проба за употреба на наркотици, се оказва, че тя е употребила хапче екстази MDMA.

При разследването се установява, че на купонa на младежите е присъствал 33-годишен мъж, който с помощта на две момичета – едната на 17, а другата на 18, са разпространявали хапчетата на сбирката.

Свидетели след това разказват на полицията, че приятели убедили Ейми да вземе хапчето.

И докато тялото и мозъкът й се борят, майка й Триша споделя в социалната мрежа „Фейсбук“ своята надежда:

„Аз знам, че тя ще оживее и това е най-важното!“.

Месеци по-късно Ейми се събужда от комата, но последствията са пагубни – тя е в инвалидна количка, заваля думите и едва се движи.

Нейна братовчедка се осмелява да я запише с камера и да качи видеото онлайн с послание: „Някои може би са плакали, смели са се или са били шокирани от видеото. Но това е истината и това, което може да направи с вас едно малко хапче. Ако това не отвори очите на всички, които продължават да се друсат, не знам какво би могло!“

Ето как се променя един живот… след едно хапче.

Източник: Mirror.co.uk    

Лиляна Павлова и Лазар Лазаров инспектираха Лот 1 на АМ "Марица" (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4980025

Министър Лиляна Павлова и председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на Лот 1 от АМ „Марица”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж.
Министър Лиляна Павлова и председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на Лот 1 от АМ „Марица”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж.

Босия поругал Народното събрание, извършил криминално деяние, обяви Цачева

http://news.ibox.bg/news/id_181798039

Призова за запазване на добрия диалог на национално ниво между партиите в управляващата коалиция покрай местните избори. Щяло да има дни, в които парламентът няма да работи, за да не се поставят в неравностойно положение извънпарламентарните партии

Министър Павлова и председателят на АПИ инспектираха строителството на Лот 1 от магистрала "Марица"

http://pik.bg/министър-павлова-и-председателят-на-апи-инспектираха-строителството-на-лот-1-от-магистрала-news398477.html

Министър Павлова и председателят на АПИ инспектираха строителството на Лот 1 от магистрала "Марица"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха напредъка на строителните работи по Лот 1 на автомагистрала „Марица“. Това е участъкът от Оризово до Димитровград с дължина от 31.4 км.  Изпълнителят на обекта отчете изпълнение на 75 на сто.

По време на инспекцията беше установено, че в по-голяма част от трасето строителството се изпълнява с много добри темпове, но за 6 км от обекта е необходима изключителна мобилизация както на работна сила, така и на технически ресурс, предвид наближаването на есента и зачестяването на валежите. Строителството на обекта трябва да приключи до края на октомври.

Всички съоръжения по обекта вече са напълно изградени, установиха на проверката министър Павлова и инж. Лазаров. Става въпрос за 22 големи съоръжения - 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста. Реконструирани са и съоръженията на напоителни системи, водопроводи и електрически далекопроводи.

Министър Лиляна Павлова беше категорична, че за да се спази крайният срок за изпълнение на отсечката от Оризово до Димитровград - края на октомври, вече не подлежи на удължаване, както беше правено няколкократно досега. Строителят увери инспектиращите, че ще спази пусковия срок. 

Лиляна Павлова и Лазар Лазаров инспектираха Лот 1 на АМ "Марица"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4980037

Министър Лиляна Павлова и председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на Лот 1 от АМ „Марица”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж.
Министър Лиляна Павлова и председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на Лот 1 от АМ „Марица”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж.

Цачева обяви война на Босия и доматите му

http://politics.actualno.com/Cacheva-objavi-vojna-na-Bosija-i-domatite-mu-news_495370.html

Доматените канонади на Николай Колев – Босия срещу сградата на парламента са пред своя край. Това обяви в студиото на „Тази неделя” председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Поетът носи на всяка от акциите си съдебно решение, според което замерването с развалените зеленчуци е допустим акт на протест. „За разлика от представителя на българското правосъдие, за мен това не е акт на протест, а е криминално проявено деяние и с удовлетворение споделям, че има досъдебно

Министерството на отбраната на Канада: На страната не й трябват „Мистрал“-и

http://www.cross.bg/kanada-korabite-frantziya-1480578.html

/КРОСС/ Канада не е заинтересувана в придобиването на кораби „Мистрал”, съобщиха от военното министерство в Отава за агенция Франс Прес, предаде РИА Новости. По думите на представителя на ведомството Ашли Лемира, „въоръжените сили на Канада не разглеждат придобиването на корабите в сегашния момент”. По-рано специалният представител на Франция по решаване на проблемите с „мистралите” Луи Готие обяви, че „сериозен интерес към придобиване на корабите са проявили Канада, Индия, Сингапур и Египет. В началото на август Москва и Париж взеха решение за прекратяване на договора за строителство и доставка на два кораба-докове тип „Мистрал” и Франция след връщане на руското оборудване, инсталирано на вертолетоносачите, може да се разпорежда с корабите.

Теренът около “София Ленд” - препъни камък, или златна ябълка?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257514_%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8A%D1%82+%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE+%E2%80%9C%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F+%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B4%E2%80%9D++-+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%8A%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D0

 Теренът около “София Ленд” стана ябълката на раздора в спор, който има предизвестен край. Очевидно сградата, която вече се строи, ще бъде завършена. Но от целия казус прозира фактът, че закони има, те се спазват, но когато целта е висока, може плавно и хладнокръвно да се правят промени, които да заобиколят закона и да доведат до крайния резултат. В случая, това ще бъде жилищна сграда до едно от най-хубавите места на София - Борисовата градина, предаде репортер на БГНЕС. Ясно е, че в пределите на Борисовата градина не може да се строи. Ясно е, обаче, и че когато два пъти се променя Общият устройствен план на столицата, това може да стане. Случаят със строителството на “София Ленд” и въпросното място, зад кортовете на сестрите Малееви, са близки не само географски, но доказателства за това, както може да се предположи - няма. Съмненията водят до там да се говори за смяна на статута на терен, който през годините от паркинг става място за жилищна сграда. Важно е да се знае, че когато става дума за зелени терени като Борисовата градина, законът е много стриктен в изискванията към статута на терените, които се намират в близост. Как се сменя статут на терен? Това става чрез промяна в Общия Устройствен план, който е минал по съответния ред. Той е бил гласуван от Общинския съвет и от Министерски съвет. Ако няма защита на терените, погледнато абстрактно, е възможно цялата Борисова градина да се превърне в жилищен комплекс, коментира пред репортер на БГНЕС архитект, запознат с казуса, но пожелал да остане анонимен. Архитектът обясни, че всяка територия, която е предназначена за парк или озеленяване, има възможност чрез решения, свързани с изработване на новия градоустройствен план, да бъде с променено предназначение, тъй като защитата на такива територии обикновено е силна (по принцип е забранена промяна без доказване, че в останалите зелени площи в съответния град или територия се задоволяват нуждите на населението от паркове и градини). Така от няколко години насам вече не е никак лесно и дори е почти невъзможно да се правят такива промени. Но такава промяна беше направена в периода, когато Петър Диков стана главен архитект и се прие Общият устройствен план на София, смята архитектът. Може би точно там е източникът на промяната по отношение на отреждането за озеленяване. Според него още по времето на кмета Стефан Софиянски, когато стана скандалът за “София Ленд”, всички наблюдаващи са си мислели, че ще е също паркова територия, подобно на Виенското колело в Западен парк, примерно. Тогава всички наблюдатели са си мислели, че това не е принципна промяна на предназначението за парк, а е по-скоро уточняване на една рекреационна и увеселителна част от Борисовата градина, където ще има ново Виенско колело, увеселение и радост за децата. Подмяната на статута трябва да се търси като замисъл още от времето на кмета Стефан Софиянски, в периода 2001 - 2004 г., т.е. преди повече от 10 години. Самото узаконяване, като уреждане в Общия устройствен план, става с Петър Диков, когато той поема функциите на главен архитект на София, обясни архитектът. Според него, дори тогава се е говорело, че той (Диков) е имал пряко отношение и че е било една от многото причини конкретно той да поеме тези функции в Общината. “Има различни хипотези, аз не мога да кажа, че още преди 10 години се е работило по въпроса да се строи жилищен комплекс и бизнес сгради на територията на София парк и терените около него”, обясни той. Хипотезите са две, едната е, че още когато е тръгнала идеята за “София ленд”, това е било междинно решение, което впоследствие е трябвало да бъде като мост към едно друго решение, което е свързано с функция, която няма нищо общо с парк. Но тази хипотеза не е доказана. Възможна е и една друга хипотеза - тези, които са възнамерявали да правят “София Ленд”, са се надявали да печелят от него и не са имали намерение да отделят в бъдеще територията и да я отдават и т.н., но това анонимният архитект не може да го докаже. Попитан кой стои зад това добре обмислено и отдавна планирано заобикаляне на закона, архитектът заяви: “Е, не може нищо да се случи по плана на София без Петър Диков. Но за авторство е трудно да се каже дали е той или някой, който му е поръчител. Може да е някой близък до Софиянски, или са близки до следващия кмет, който сега е премиер (Бойко Борисов), това не зная”. Подмяната на статута трябва да се търси като замисъл още от времето на кмета Софиянски / БГНЕС Гледната точка на главния архитект Заради изказаното мнение потърсихме и мнението на главния архитект на София Петър Диков. Попитан какво е наложило да бъде променен статутът на земите около “София ленд”, главният архитект Петър Диков заяви, че в периода 2007-2009 г. се е разработвала актуализацията на Общия градоустройствен план. По думите му в обществото се създава впечатление, че едва ли не главният архитект разработва, приема и одобрява плана. “Този план има публична процедура, която върви на обществени обсъждания през 24 района, след това има общоградско обществено обсъждане, след това има обсъждане с граждански организации, обсъждане по комисии в Общината и най-накрая приемане от Общинския съвет и след това се приема от Министерския съвет”, обясни той. “Така че екипът, който е работил по тези неща, е преценил така. Това не значи, че се променя статутът на частта на “София ленд”, защото тази част е застроен статут и аз не бих допуснал да се даде допълнително застрояване там. Но понеже в комуникационното решение, което са дали колегите, има една улица, която минава между парка и територията, която години наред, доста преди аз да стана главен архитект, е усвоена и то точно като смесена многофункционална зона със занижени показатели, защото там има болница, хотел, офис сгради, затова колегите са решили да обобщят терена, с изключение на кортовете на Малееви, които по онова време вече са изградени, са решили да го обединят и направят в тази зона”, обясни той. Според него това автоматично не означава, че “София ленд” ще бъде застрояван. И допълва, че в продължение на години теренът е бил асфалтирана площадка – паркинг, на която нямало засадено нито едно дърво. Всички тези терени, обясни Диков, са били продадени и апортирани в много дружества. Тези хора (които критикуват Диков) са могли да участват в обсъжданията и ако са имали някакви притеснения, да ги кажат тогава. “Сега, конкурсът за Борисовата градина, който аз инициирах и се проведе, предлага теренът на “София ленд” да бъде върнат в Борисовата градина. Този колектив, който получава първа награда и право на възлагане изработването на проекта, е приобщил “София ленд” към Борисовата градина”, каза той. По думите на главния архитект на София по показатели статутът на терена, върху който се строи в момента жилищен комплекс, практически не е бил променен, защото е бил със статут озеленяване и обществено обслужване и се променя в тази зона, за да се даде възможност този паркинг да бъде елиминиран и да се даде възможност някаква инвестиция да върне част от зеленината. “Между другото проектът, който е одобрен - в него 54% от терена се озеленява”, заяви Диков. “Този терен в статута, в който е даден, може да се прави и спортно съоръжение, и жилищен комплекс, въпросът е да бъде с ниски показатели и да бъде с висок процент озеленяване, за да не може да стои там една асфалтова площадка, както е стояла десетки години”, обясни той. Относно твърдението, че преди да бъде направен паркинг, това място е било част от Борисовата градина, арх. Диков посочи, че там никога не е било такава част. Там е имало военно поделение със складове за муниции. Ако няма защита на терените, погледнато абстрактно, е възможно цялата Борисова градина да се превърне в жилищен комплекс. / БГНЕС Две офшорни компании стоят зад строежа Размерът на въпросния имот, който е бил паркинг, е 22 дка, като там в момента по данни на инвеститорите работят 620 работници. На мястото се строи жилищна сграда, с подземен паркинг. Възложител е фирмата “Билто овърсийз трейдинг” ЕООД. Строителният надзор се извършва от фирма “Комплект консулт” ООД, а фактическият строител е фирма “Маркан” ЕООД. Според официалните данни разрешителното за строеж е от 14.04. 20015 г. Освен това едноличното дружество с ограничена отговорност, което е регистрирано в Кипър, е съдружник с компанията “Адорна мениджмънт лимитид”, която е регистрирана на Вирджинските острови. Това е компанията, която е осигурила основния капитал на дружеството “Билто овърсийз трейдинг”, в размер на 3 535 100 лв. /БГНЕС

Прочети още на: http://bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4369569/

Михаил Миков: Кадиев да е жив и здрав

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4980021

Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!”. Така председателят на БСП коментира по Нова телевизия изключването на Георги Кадиев от партията. Миков добави,
Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!”. Така председателят на БСП коментира по Нова телевизия изключването на Георги Кадиев от партията. Миков добави,

Хомосюжет спечели "Златния лъв" на Венеция

http://frognews.bg/news_97599/Homosiujet-specheli-Zlatniia-lav-na-Venetsiia/

Венецуелският филм „Отдалеч” спечели Златния лъв на Венецианския филмов фестивал, предаде АФП. Дебютната лента на режисьора Лоренцо Вихас бе избрана от жури, председателствано от Алфонсо Куарон. Тя победи 20 други филма.

Михаил Миков: Георги Кадиев е политически проект, но не наш. Да е жив и здрав

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4980016

Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!”. Така председателят на БСП коментира по Нова телевизия изключването на Георги Кадиев от партията. Миков добави,
Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!”. Така председателят на БСП коментира по Нова телевизия изключването на Георги Кадиев от партията. Миков добави,

Брането на тютюн в Гоцеделчевско приключва

http://pik.bg/брането-на-тютюн-в-гоцеделчевско-приключва-news398476.html

Брането на тютюн в Гоцеделчевско приключва

Брането на тютюна в района на Гоце Делчев приключва. Това съобщиха за земеделци от региона.

Те допълниха, че вече почти няма необрани площи от катраненото растение в селата около града. Тютюнопроизводителите са категорични, че качеството на продукцията им тази година е по-високо от миналата и очакват по-високи цени.

Това лято част от тях пробваха нов сорт "басми", който се отглежда  в съседна Гърция. Очаква се цена от 8,50 лева на килограм за него. Председателят на Сдружение "БасмЪ" Иван Сабахлъков съобщи, че сортът вирее много добре в района и се очаква добра реколта от него.

Проблемът обаче е това, че 70 процента от производителите нямат договори с фирми-изкупчици. Това поражда големи притеснения дали продукцията им ще бъде изкупена.

 

Българин е създател на групата, правила музика за "Игра на тронове"

http://petel.bg/Balgarin-e-sazdatel-na-grupata--pravila-muzika-za-Igra-na-tronove__126567

кадър: Нова тв „Кан Уакан” е името на новите любимци на Холивуд. Групата, композирала музиката за хитовия сериал "Игра на тронове",...

Училище със 140-годишна история е пред закриване в Плевенско

http://petel.bg/Uchilishhe-sas-140-godishna-istoriya-e-pred-zakrivane-v-Plevensko__126568

кадър: Би Ти Ви Броени дни до първия школски звънец, а и тази година врати ще отворят по-малко училища. За последните 15 години те са...

Съдията се извинил за подарената дузпа на "Байерн"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/13/2608877_sudiiata_se_izvinil_za_podarenata_duzpa_na_baiern/?ref=rss


Съдията, който подари победата на "Байерн" (Мюнхен) с измислена дузпа в 89-ата минута, се извинил на "Аугсбург" за ощетяването. 

"Аугсбург" беше лишен от две точки, когато Кнут Кирхер отсъди наказателен удар за падането на Дъглас Коста в наказателното поле. Бразилецът се удари в неподвижния защитник Маркус Фьолнер.

Въпреки че имаше отлична гледна точка, Кирхер се довери на сигнала на помощника си и посочи бялата точка, а Томас Мюлер вкара за 2:1.

Кирхер си...

КЗП: Купувайте стоки с етикети на български

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4980000

Купувайте стоки за учениците си с етикети само на български, проверявайте дали съответствието между цената на етикета и обявеното намаление в процент е правилно и вярно, изисквайте касова бележка. Това препоръча шефът на КЗП Димитър Маргаритов по Нова телевизия.
Комисията, която защитава интересите на потребителите прави масови проверки на обекти,
Купувайте стоки за учениците си с етикети само на български, проверявайте дали съответствието между цената на етикета и обявеното намаление в процент е правилно и вярно, изисквайте касова бележка. Това препоръча шефът на КЗП Димитър Маргаритов по Нова телевизия. Комисията, която защитава интересите на потребителите прави масови проверки на обекти,

КЗП: Купувайте стоки за учениците с етикети на български език

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4980012

Купувайте стоки за учениците си с етикети само на български, проверявайте дали съответствието между цената на етикета и обявеното намаление в процент е правилно и вярно, изисквайте касова бележка. Това препоръча шефът на КЗП Димитър Маргаритов по Нова телевизия.
Комисията, която защитава интересите на потребителите прави масови проверки на обекти,
Купувайте стоки за учениците си с етикети само на български, проверявайте дали съответствието между цената на етикета и обявеното намаление в процент е правилно и вярно, изисквайте касова бележка. Това препоръча шефът на КЗП Димитър Маргаритов по Нова телевизия. Комисията, която защитава интересите на потребителите прави масови проверки на обекти,

Бездомно куче разкъса крака на жена във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301239

50-килограмова бездомна каракачанка нападна жена във Варна и едва не я уби. Жертвата е с разкъсано бедро и сътресение на мозъка, след като си ударила главата, когато кучето я повалило. Ръководителката на движение 58-годишната Янка Петрова обикаляла за контрол стрелките в района на Стара гара до рибарското селище във Варненското езеро.

Единен ден на гласуване в Русия

http://www.cross.bg/vreme-regiona-rysiya-1480577.html

/КРОСС/ Избирателните участъци в Европейската част на Русия бяха отворени в 8 ч. московско време, като в същото време гласуването вече е към края си в най-източните региони в страната – в Камчатка и Чукотка, където до затварянето на участъците остават три часа, съобщи РИА Новости. В 8 ч. тази сутрин започнаха работа избирателните участъци в част от областите и републиките в Приволжския федерален окръг (ПФО), във всички 18 региона на Централен федерален окръг (ЦФО), както и в Северно-Кавказкия (СКФО), Южния федерален (ЮФО) и почти целия Северозападен окръг (СЗФО) с изключение на Калининградска област, където до началото на единния ден на гласуване остава още час. В Кабардино-Балкарска Република и Република Северна Осетия – Алания избори няма  да се провеждат. Към изборите на губернатор и президент на републиките по московско време пристъпват в четири региона на ПФО – в Пензенска област, Татарстан, Чувашия, Марий Ел, в пет региона на ЦФО – Брянска, Калужска, Костромска, Смоленска и Тамбовска области; в два региона на ЮФО – Краснодарски край и Ростовска област, и два на СЗФО – Архангелска и Ленинградска области. В Чукотка и Камчатка, където се провеждат избори за местно самоуправление, и където освен депутати и областни управници, предсрочно се избира и губернатор, гласуването вече е към края си и ще приключи в 11 ч. московско време. В Камчатка, по данни на избирателната комисия, към 15 ч

Ексклузивно! Десетки българи блокирани в Анталия заради повреден самолет

http://pik.bg/ексклузивно-десетки-българи-блокирани-в-анталия-заради-повреден-самолет-news398456.html

Ексклузивно! Десетки българи блокирани в Анталия заради повреден самолет

Десетки българи прекараха 10 часа на летището в Анталия при пълна неяснота, след като полетът им беше отложен заради авария, съобщи bTV.

По думите на пътниците, на два пъти те са били качвани в самолета и след това сваляни. Първоначално им било казано, че от България ще бъде изпратен друг самолет.

По-късно вечерта обаче се разбрало, че за южната ни съседка са тръгнали техници, които тепърва да ремонтират самолета на място.

Едва след полунощ хората били настанени в хотел, където все още бяха към 9:00 часа тази сутрин.

Сред пътниците има и семейства с малки деца.

 

Телевизор даде на късо в Бургас, изгоряха покривите на две къщи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979991

Пожар е избухнал в къща в бургаския кв. "Горно Езерово", информира дежурният в община Бургас, цитиран от Фокус Пламъците са причинени от запалване на телевизор, който е дал "на късо". В следствие на инцидента са изгорели покривите на две къщите в ромската махала. Няма данни за пострадали хора.
През изминалото денонощие на територията на общината
Пожар е избухнал в къща в бургаския кв. "Горно Езерово", информира дежурният в община Бургас, цитиран от Фокус Пламъците са причинени от запалване на телевизор, който е дал "на късо". В следствие на инцидента са изгорели покривите на две къщите в ромската махала. Няма данни за пострадали хора. През изминалото денонощие на територията на общината

Миков за Кадиев: Той приключи, да е жив и здрав

http://offnews.bg/news/n_1/n_557962.html

„Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!”. Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира изненадващоторешение на "червения" депутат Георги Кадиев да се кандидатира за кмет на столицата, въпреки че столетницата вече е издигнала за поста проф. Михаил Мирчев. По-рано тази седмица стана ясно, че АБВ и партия "Български социалдемократи" с председател Георги Анастасов (депутат от групата на БСП в парламента) ще се явят заедно в София на местните избори на 25 октомври в коалиция "Сердика", като техният кандидат за кмет на столицата ще е именно Кадиев. По думите на Миков "огорчението на редовия социалист от такъв тип поведение е много голямо". "Само желанието за кариера не може да е мотив за участие в политиката. Политическото номадство е измама към тези, които са дали гласа си", допълни лидерът на БСП. Миков разговарял с Кадиев и му обяснил, че ходът му е грешка. "Действията му обаче са проект. Но за нас този случай е приключен. Този случай не е важен за бъдещето на левицата". По думите на лидера на БСП политиката е избягала от местните избори. „Вотът се превръща в обикновено състезание на пари, на манипулиране на избирателите. Това е големият проблем, който искаме да променим”, каза той.

Телевизор даде на късо в Бургас, изгоряха покривите на две къщи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979984

Пожар е избухнал в къща в бургаския кв.
Пожар е избухнал в къща в бургаския кв. "Горно Езерово", информира дежурният в община Бургас, цитиран от Фокус Пламъците са причинени от запалване на телевизор, който е дал "на късо". В следствие на инцидента са изгорели покривите на две къщите в ромската махала. Няма данни за пострадали хора. През изминалото денонощие на територията на общината

"Отдалече" спечели "Златен лъв" за най-добър филм

http://www.vesti.bg/razvlechenia/kultura/otdaleche-specheli-zlaten-lyv-za-naj-dobyr-film-6042489

"Сребърен лъв" за най-добър режисьор получи аржентинецът Пабло Траперо за филма "Кланът"

2 die, 17 injured in road accidents in Bulgaria in past 24 hours

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257513_2+die%2C+17+injured+in+road+accidents+in+Bulgaria+in+past+24+hours

 Two people died, while seventeen were injured in the road accidents that occurred on the territory of Bulgaria in the past twenty-four hours, the press office of the Bulgarian Interior Ministry announced. Two of the injured are in critical condition.

Fifteen serious road accidents were registered countrywide. 

Fifty-six minor and three heavy crashes occurred in the capital city Sofia, injuring five people.

5,024 road accidents were reported in Bulgaria since the start of the year. 480 people died, while 6,259 were injured.

"Неа демократиа" предлага национална група за спасение на Гърция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/nea-demokratia-predlaga-nacionalna-grupa-za-spasenie-na-gyrciia-202275/

Експерти от всички партии ще изготвят нов Пакт за социално и икономическо възстановяване до пролетта на 2016 г., планират консерваторите

Българи блокирани 10 часа на летището в Анталия

http://www.bnews.bg/article-141430

Едва след полунощ пътниците са настанени в хотел, сред тях има семейства с малки деца.

Цачева: Хвърлянето на домати не е акт на протест, а криминално деяние

http://pik.bg/цачева-хвърлянето-на-домати-не-е-акт-на-протест-а-криминално-деяние-news398474.html

Цачева: Хвърлянето на домати не е акт на протест, а криминално деяние

Хвърлянето на домати не е акт на протест, а криминално деяние. Това заяви пред bTV и предаването „Тази неделя” председателят на парламента Цецка Цачева.

Тя добави, че към момента вече има досъдебно производство срещу главния инициатор на този символичен „протест” и няколко негови последователи. „ Не става въпрос дали са домати или нещо друго. Поругава се сграда на държавна институция”, подчерта Цачева.

По повод предстоящите след месец местни избори шефката на парламента заяви, че е съвсем естествено да има напрежение между политическите сили и то да расте с приближаване на вота.

„Трябва да не се преминава границата. Това ще стане факт, когато след изборите така са се изпокарали политическите сили, че няма да има възможност парламентът да работи”, посочи тя.

„Мисля, че всички колеги постъпиха достатъчно разумно. Уточнихме как ще работи НС преди изборите. Ще има дни, в които няма да се провеждат пленарни заседания. От 16 септември започваме да работим всеки ден с удължено време с желанието да сме си свършили законодателната програма. Дните преди вота няма да има заседания”, каза още Цачева.

Според нея управляващата коалиция няма да се разпадне. „На местно ниво ще има противопоставяния. На национално равнище трябва да се запази добрия тон и да се съхрани мнозинството, Не ни е нужна дестабилизация на национално равнище”, подчерта Цецка Цачева.

Тя коментира и антикорупционния законопроект на вицепремиера Меглена Кунева. Цачева бе категорична, че нито една политическа сила в Народното събрание не се страхува от приемането на подобен закон.

Закона на Кунева – нмяма страх от приемането на такъв законопроект и това ще стане факт. Според Цачева случилото се с проектозакона на Кунева се дължи на много прибързаното му вкарване в пленарна зала и липсата на откровеност от страна на парламентарните групи.
„Г-жа Кунева ни запозна, че е провела срещи с почти всички групи и е останала с впечатление, че ще получи подкрепа”.

 

Водеща гледа М. Димитров като Ханс-Кристиян Андерсен

http://frognews.bg/news_97598/Vodeshta-gleda-M-Dimitrov-kato-Hans-Kristiian-Andersen/

Искам да видя кой на какво е собственик в енергетиката, трябва да има регистър, заяви по НТВ Мартин Димитров, депутат от РБ. Ако има данни за престъпление, трябва да се сезира прокуратурата.

Bulgaria should have resistance forces, which is impossible in such corrupted environment

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257512_Bulgaria+should+have+resistance+forces%2C+which+is+impossible+in+such+corrupted+environment

 “What is bad for Bulgaria at the moment is that we are economically weak and seriously corrupted, while we are surrounded by big powerful countries like Turkey and Russia. We should not forget this and we should have the needed resistance forces. However, this is impossible because of the heavy corruption we are seized in,” said Metodi Andreev, MP with the Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB), speaking for Nova TV.

Mr Andreev also commented on the unofficial visit of a Turkish business delegation in Northeast Bulgaria.

“Initially it was organised as an unofficial visit of Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu but in the last moment a big business delegation arrived. This happened at the invitation of the mayor of a municipality in Northeast Bulgaria, who is a district leader of the Movement for Rights and Freedoms (MRF) party. This is a political and diplomatic mission covered up as a business delegation,” the politician said further. 

“The purpose is to realise a long wanted policy – the opening of a consulate, and to have a spiritual person with a diplomatic status,” he added.

In Mr Andreev’s words, Bulgaria has been a victim of a hybrid war for a long time. 

С 13 см се е повишило нивото на река Дунав при Свищов

http://pik.bg/с-13-см-се-е-повишило-нивото-на-река-дунав-при-свищов-news398472.html

С 13 см се е повишило нивото на река Дунав при Свищов

С 13 см се е повишило нивото на река Дунав при Свищов през изминалото денонощие, съобщиха от Хидрометеорологичната станция.

Водният стоеж на реката е 45 см, температурата на водата е 20.1 градуса.

Днес преди обяд все още ще има значителна облачност, на места видимостта ще е намалена.

След обяд и утре ще е предимно слънчево. Максимални температури днес 22 - 24°, утре 23 - 24°C.

Децата на 200 семейства се учат вкъщи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979981

Орлин и Цвети Райкови са едно от 200-те български семейства, които избират домашното образование за форма на обучение за петте си деца. Семейството открива т.нар. хоумскулинг преди 6 години.
„Дъщеря ни ходи до трети клас на училище. Той беше в предучилищна група. Когато взехме решението да спрем училището и да сменим формата на образованието.
Орлин и Цвети Райкови са едно от 200-те български семейства, които избират домашното образование за форма на обучение за петте си деца. Семейството открива т.нар. хоумскулинг преди 6 години. „Дъщеря ни ходи до трети клас на училище. Той беше в предучилищна група. Когато взехме решението да спрем училището и да сменим формата на образованието.

Децата на 200 семейства се учат вкъщи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979977

Орлин и Цвети Райкови са едно от 200-те български семейства, които избират домашното образование за форма на обучение за петте си деца. Семейството открива т.нар. хоумскулинг преди 6 години.
„Дъщеря ни ходи до трети клас на училище. Той беше в предучилищна група. Когато взехме решението да спрем училището и да сменим формата на образованието.
Орлин и Цвети Райкови са едно от 200-те български семейства, които избират домашното образование за форма на обучение за петте си деца. Семейството открива т.нар. хоумскулинг преди 6 години. „Дъщеря ни ходи до трети клас на училище. Той беше в предучилищна група. Когато взехме решението да спрем училището и да сменим формата на образованието.

Several dozens of Sofia residents participated in the campaign in support of refugees

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257511_Several+dozens+of+Sofia+residents+participated+in+the+campaign+in+support+of+refugees

Several dozens of residents of Sofia have participated in the campaign in support of refugees in Bulgaria.

Participants in the campaign have asked for safe routes for immigrants and to ensure full integration of refugees into European society.

The campaign in the Bulgarian capital is part of the international initiative for solidarity with immigrants taking place under the motto "Europe says -Welcome."

Мюнхен се оплака от мигрантите, властите не знаят какво да правят с бежанците

http://europe.actualno.com/Munhen-se-oplaka-ot-migrantite-vlastite-ne-znajat-kakvo-da-pravjat-s-bejancite-news_495381.html

Общинските власти в Мюнхен се оплакаха от огромния бежански натиск и товар. "Вече не знаем какво да правим с бежанците", възкликна кметът на Мюнхен Дитер Райтер и предупреди, че много от тях ще се наложи "да спят под открито небе". "Мюнхен и Бавария няма да могат сами да се преборят с това голямо предизвикателство", каза още кметът на града. В столицата на Бавария само през изминалия ден пристигнаха над 10 000 бежанци, което накара местните власти да поискат и останалите части на Германия да пр

Уау, слънчево затъмнение в Дева – ами сега?

http://curious.actualno.com/Uau-slynchevo-zatymnenie-v-Deva--ami-sega-news_495388.html

И така, вече разбрахте, че днешното затъмнение е магическо. Нека да видим какви теми засяга то. Първо, енергията се концентрира в знака на затъмнението – Дева, а това значи, че Девите ще усещат огромното налягане на средата и обстоятелствата и в най-добрия случай ще изпитат остро желание да започнат нещо съвсем ново или поне да припечелят двойно повече. Това е в най-добрия случай. В НЕ най-добрия те ще засипят околните с всякаква дребна и безполезна работа в огромни количества – та

Убиецът на Вероника иска да се извини публично за престъплението си

http://crime.actualno.com/Ubiecyt-na-Veronika-iska-da-se-izvini-publichno-za-prestyplenieto-si-news_495389.html

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова пожелал да се извини публично, информира Дарик нюз. Като видял снимките на трупа на момичето, което съсякъл с брадва, Илиян Здравков заявил: "Не мога да повярвам, че съм извършил такова зверство", каза служебният адвокат на 40-годишният обвиняем Кирил Станчев. В понеделник Илиян Здравков ще се изправи на подсъдимата скамейка във Великотърновския окръжен съд. Той иска делото да се гледа по съкратената процедура. В петък рецидивистът е би

Графика на деня: Кои страни са с най-лоша бюджетна прозрачност?

http://www.investor.bg/drugi/338/a/grafika-na-denia-koi-strani-sa-s-nai-losha-biudjetna-prozrachnost-202269/

Седем от десетте държави на дъното на класацията се смятат за недемократични и зависимите от приходи от петрол и газ

Нездравословното хранене е най-честата причина за ранна смърт

http://www.moreto.net/novini.php?n=301234

Според учените от института „Изследване и оценка на здравето“ в САЩ, най-разпространената причина за ранна смърт е нездравословното хранене, пише The Independent. Експертите твърдят, че неправилното хранене се характеризира с малко приемане на плодове, зеленчуци, ядки и варива и повишена употреба на червено месо, сол и безалкохолни подсладени напитки.

Каква е вината на Европа за бежанската криза?

http://www.investor.bg/analizi/91/a/kakva-e-vinata-na-evropa-za-bejanskata-kriza-202270/

Механизмът за междуправителственото вземане на решения, ревниво пазен от националните столици, не работи

Миков: Кадиев приключи, да е жив и здрав

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/13/2608875_mikov_kadiev_prikljuchi_da_e_jiv_i_zdrav/?ref=rss


"Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизоборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!".

Това коментира в предаването "Събуди се" по Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков след като преди ден е взето решение да бъде изклчен от структурата на партията в квартал "Лозенец", където членува. Организацията се позовава на текст от устава, който предвижда прекратяване на...

Пътят за квартал Виница е укрепен, предстои ремонт на тротоарите

http://web.barometar.net/81633/

„Пътят за Виница вече е укрепен. Целият участък е изцяло преасфалтиран, а за укрепване на свлачищните процеси са поставени над 200 пилота. Остават довършителни работи – вкл. ремонт на тротоарите в този участък. Подновяването на пътната инфраструктура на квартала продължава – започваме цялостен ремонт на централния бул. „Цар Борис III“, който е в изключително тежко […]

Фандъкова ще открие световната изложба на художниците Кристо и Жан-Клод

http://pik.bg/фандъкова-ще-открие-световната-изложба-на-художниците-кристо-и-жан-клод-news398463.html

Фандъкова ще открие световната изложба на художниците Кристо и Жан-Клод

Софийската градска художествена галерия ще представи изложбата „Кристо и Жан-Клод: графики и обекти” - първата изложба на художниците в България. Официалното откриване е днес от 18:00 часа и е под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Експозицията се състои от 130 оригинални номерирани отпечатъци и тиражни обекти на Кристо и Жан-Клод, както и фотографии на техни творби от Волфганг Волц, които са от периода между 1963 и 2014 г. Колекцията е съставена лично от Кристо, като целта е да представя творчеството на двамата художници по света.

„Кристо и Жан-Клод: графики и обекти” показва редица проекти, които са останали нереализирани, но са важна част от творческото мислене на двамата автори. Някои от най-значимите им проекти в съвременното изкуство са: Опакованият Райхстаг, Опакованият Понт-Ньоф, Бягащата завеса, Портите, Чадърите, Островите, Над реката, Мастаба и други.

Гражданите и гостите на столицата ще могат да се насладят на това изкуство от 14 септември до 22 ноември 2015 г.

 

Побеснял шофьор преби охранител в Синя зона

http://petel.bg/Pobesnyal-shofor-prebi-ohranitel-v-Sinya-zona__126566

снимка: Булфото, архив Служител на Общинска охрана  в Пловдив е бил пребит в събота преди обед., пише trafficnews.bg. Инцидентът е станал около...

Българи са блокирани в Анталия заради повреден самолет

http://frognews.bg/news_97597/Balgari-sa-blokirani-v-Antaliia-zaradi-povreden-samolet/

Десетки българи прекараха 10 часа на летището в Анталия при пълна неяснота, след като полетът им беше отложен заради авария, информира bTV, позовавайки се на информация от пътници. Става въпрос за машина на „България Ер”, която трябвало да излети вчера в 16:15 часа.

Добри са условията за туризъм в планините

http://pik.bg/добри-са-условията-за-туризъм-в-планините-news398461.html

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и тихо. Съоръженията на Витоша, Банско и Пампорово работят. По билото на Стара Планина също е слънчево. Температурите са около плюс 6-7 градуса, затова туристите трябва да се обличат добре, преди да излязат в планината.

От ПСС им препоръчват също да избират маршрутите според физическите и психическите си възможности. Желателно е и да избират познати за тях райони, тъй като денят намалява и времето става все по-студено. Не са регистрирани инциденти през изминалото денонощие.

Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет.
Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.

Миков: Кадиев приключи! Да е жив и здрав...

http://www.bnews.bg/article-141429

На хората им писна от политически номади, разбират, че това е предателство към гласа им, категоричен е лидерът на БСП.

ГЕРБ представя кандидатите си за кметове

http://offnews.bg/news/n_1/n_557955.html

ГЕРБ ще представи официално кандидатите си кметове на общини в цялата страна в столичната зала „Арена Армеец”, съобщи БГНЕС. Кандидатите ще бъдат представени от председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов също ще направи изказване пред структурите на ГЕРБ от цялата страна. На представянето на кметовете ще присъстват народни представители и министри от ГЕРБ, кандидати за общински съветници, областни и общински координатори на партията, както и членове от всички областни и общински структури.

Меркел призова Гърция да затегне контрола по границите си

http://www.cross.bg/merkel-germaniya-suyuz-1480576.html

/КРОСС/ Канцлерът на Германия Ангела Меркел, чиято страна е залята от безпрецедентна вълна от бежанци, призова Гърция по-добре да пази външните граници на Европейския съюз и поиска диалог с Турция заради хилядите мигранти от Сирия, които преминават транзитно през турската територия. „Гърция също трябва да поеме отговорността си за защитата на външните граници на ЕС, която сега не е гарантирана, каза Меркел на конгрес на своята партия Християндемократически съюз в Берлин. Много бежанци изминават пътищата на Турция, преди да предприемат рисковано плаване до гръцките острови и така да влязат в Европейския съюз. Гръцките власти, които са претоварени, нямат време дори да регистрират тези бежанци, които продължават одисеята си към Сърбия, после Унгария, като най-често крайната цел е Германия. Германия, която очаква 800 хиляди кандидати за убежище, иска също да разшири диалога с Турция за защитата на границите на Европейски съюз. Меркел потвърди, че само мигрантите, които се нуждаят от защита, тъй като бягат от войната или от преследване, може да останат в Германия. За онези, които идват по икономически причини - колкото и да са разбираеми, не може да има перспективи да останат. Трябва да кажем това ясно, в противен случай няма да можем да дадем необходимата защита на онези, които се нуждаят от нея, подчерта тя. Без да уточнява, Ангела Меркел намекна за многобройните кандидати за убежище, дошли от Балканите

Десетки българи блокирани в Анталия заради повреден самолет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979967

Десетки българи прекараха 10 часа на летището в Анталия, след като полетът им беше отложен заради авария съобщава bTV. Става въпрос за машина на „България Ер
Десетки българи прекараха 10 часа на летището в Анталия, след като полетът им беше отложен заради авария съобщава bTV. Става въпрос за машина на „България Ер", която трябвало да излети вчера в 16:15 часа. По думите на пътниците, на два пъти те са били качвани в самолета и след това сваляни. Първоначално им било казано,

Десетки българи блокирани в Анталия заради повреден самолет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979972

Десетки българи прекараха 10 часа на летището в Анталия, след като полетът им беше отложен заради авария съобщава bTV. Става въпрос за машина на „България Ер", която трябвало да излети вчера в 16:15 часа.
По думите на пътниците, на два пъти те са били качвани в самолета и след това сваляни. Първоначално им било казано,
Десетки българи прекараха 10 часа на летището в Анталия, след като полетът им беше отложен заради авария съобщава bTV. Става въпрос за машина на „България Ер", която трябвало да излети вчера в 16:15 часа. По думите на пътниците, на два пъти те са били качвани в самолета и след това сваляни. Първоначално им било казано,

Михаил Миков: Кадиев да е жив и здрав

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mihail-mikov-kadiev-da-e-zhiv-i-zdrav-6042488

"Само желанието за кариера не може да е мотив за участие в политиката", смята председателят на „БСП – Лява България”

Методи Андреев: Турция иска да отвори консулство в Шумен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979956

„Лошото за България е, че сме слаба държава, корумпирана. Заобиколени сме от държави-империи и трябва да имаме съответните съпротивителни сили”. Това заяви по Нова телевизия Методи Андреев, депутат от ГЕРБ
„В Шумен миналата седмица е имало делегация от Турция, като идеята е била да се отвори консулство, да има духовно лице,
„Лошото за България е, че сме слаба държава, корумпирана. Заобиколени сме от държави-империи и трябва да имаме съответните съпротивителни сили”. Това заяви по Нова телевизия Методи Андреев, депутат от ГЕРБ „В Шумен миналата седмица е имало делегация от Турция, като идеята е била да се отвори консулство, да има духовно лице,

Методи Андреев: Турция иска да отвори консулство в Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979962

„Лошото за България е, че сме слаба държава, корумпирана. Заобиколени сме от държави-империи и трябва да имаме съответните съпротивителни сили”. Това заяви по Нова телевизия Методи Андреев, депутат от ГЕРБ
„В Шумен миналата седмица е имало делегация от Турция, като идеята е била да се отвори консулство, да има духовно лице,
„Лошото за България е, че сме слаба държава, корумпирана. Заобиколени сме от държави-империи и трябва да имаме съответните съпротивителни сили”. Това заяви по Нова телевизия Методи Андреев, депутат от ГЕРБ „В Шумен миналата седмица е имало делегация от Турция, като идеята е била да се отвори консулство, да има духовно лице,

Варна влиза в Европейската седмица на спорта

http://www.moreto.net/novini.php?n=301229

От днес във Варна започва Европейската седмица на спорта, научи Moreto.net. Това ще се случи с каране на скейтборд, велосипеди, стрийтбаскет, кросове, плажен волейбол, синхронно плуване. Спортовете може да практикувате напълно безплатно в общинските бази в града.

Децата на 200 български семейства се учат вкъщи

http://education.actualno.com/Decata-na-200-bylgarski-semejstva-se-uchat-vkyshti-news_495362.html

Орлин и Цвети Райкови са едно от 200-те български семейства, които избират домашното образование за форма на обучение за петте си деца. Семейството открива т.нар. хоумскулинг преди 6 години, посочва bTV. „Дъщеря ни ходи до трети клас на училище. Той беше в предучилищна група. Когато взехме решението да спрем училището и да сменим формата на образованието. Основно тя губеше интерес, мотивация, отчуждаваше се от семейството ни. В повечето ситуации въпреки че беше възможно да говорим и да об

16-годишна шотландка в инвалидна количка след хапче екстази (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979943

16-годишната Ейми Томпсън от Глазгоу изпада в кома, а лекарите се борят за живота й в продължение на няколко седмици, след като е погълнала хапче на колежански купон. В последствие тя е на инвалидна количка и заваля думите си, пише
16-годишната Ейми Томпсън от Глазгоу изпада в кома, а лекарите се борят за живота й в продължение на няколко седмици, след като е погълнала хапче на колежански купон. В последствие тя е на инвалидна количка и заваля думите си, пише "Дейли мейл". След направена проба за употреба на наркотици, се оказва, че тя е употребила хапче екстази MDMA.

Извънредно в ПИК! Свиреп удар на магистрала "Тракия", един бере душа

http://pik.bg/извънредно-в-пик-свиреп-удар-на-магистрала-тракия-един-бере-душа-news398446.html

Извънредно в ПИК! Свиреп удар на магистрала "Тракия", един бере душа

Поредна тежка катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Тракия".

Инцидентът е станал на 110 км от трасето, съобщиха от полицията.

Двама души са ранени при свиреп удар между два автомобила. Единият е с опасност за живота и е настанен болница.

 

Лидерът на АТАКА Румен Ваташки официално : Кандидатирам се за кмет на Община Перник

http://www.zapernik.com/politika/liderut-na-ataka-rumen-vatashki-oficialno-kandidatiram-se_39887/

Лидерът на партия АТАКА в Перник Румен Ваташки обяви официално, че ще се бори за кметския стол на тазгодишните избори. Това е поредният опит на националиста да оглави пернишка община. Досега той е участвал в управлението на Перник като общински съветник.

Румен Ваташки е роден на 4 септември 1962 година в град Радомир. През 1987 година завършва Духовната академия в София. Едновременно с това завършва Библиотекознание и научна информация в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1989...

Продължава

Андреев: Заобиколени сме от империи, а сме слаби и корумпирани

http://frognews.bg/news_97596/Andreev-Zaobikoleni-sme-ot-imperii-a-sme-slabi-i-korumpirani/

Лошото за България в момента е, че ние сме слаба държава икономически и сме много корумпирана, а около нас има големи мощни държави, каквито са Турция и Русия, заяви по НТВ Методи Андреев, депутат от ГЕРБ.

16-годишна шотландка в инвалидна количка след употребата на наркотици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979951

16-годишната Ейми Томпсън от Глазгоу изпада в кома, а лекарите се борят за живота й в продължение на няколко седмици, след като е погълнала хапче на колежански купон. В последствие тя е на инвалидна количка и заваля думите си, пише "Дейли мейл".
След направена проба за употреба на наркотици, се оказва, че тя е употребила хапче екстази MDMA.
16-годишната Ейми Томпсън от Глазгоу изпада в кома, а лекарите се борят за живота й в продължение на няколко седмици, след като е погълнала хапче на колежански купон. В последствие тя е на инвалидна количка и заваля думите си, пише "Дейли мейл". След направена проба за употреба на наркотици, се оказва, че тя е употребила хапче екстази MDMA.

Миков: Проектът на Кадиев е замислен по-рано

http://frognews.bg/news_97594/Mikov-Proektat-na-Kadiev-e-zamislen-po-rano/

Няма враг, Кадиев приключи, това е всичко по въпроса, коментарите ще заглъхнат постепенно с напредъка на изборната кампания, заяви по НТВ лидерът на БСП Михаил Миков. Да е жив и здрав, каза още той.

Отменено е бедственото положение в община Карлово

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/otmeneno-e-bedstvenoto-polozhenie-v-obshtina-karlovo-6042487

Във връзка с проливните дъждове от придошлите от Стара планина води бяха наводнени селата Христо Даново, Кърнаре, Певците, Иганово, Богдан и Столетово

Двама пострадали при катастрофа на "Тракия"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979941

Двама души са пострадали при катастрофа в района на 110 км на АМ „Тракия”. Това съобщи за Фокус говорителят на ОД на МВР-Пловдив.
Лек автомобил с великотърновска регистрация, управляван от мъж на 38 години от Сандански, не спазил необходимата дистанция и ударил отзад автомобил марка „Опел”.   „Опелът” се удря в предпазната мантинела,
Двама души са пострадали при катастрофа в района на 110 км на АМ „Тракия”. Това съобщи за Фокус говорителят на ОД на МВР-Пловдив. Лек автомобил с великотърновска регистрация, управляван от мъж на 38 години от Сандански, не спазил необходимата дистанция и ударил отзад автомобил марка „Опел”. „Опелът” се удря в предпазната мантинела,

Невиждан лукс за известните! Показаха къщата на "ВИП Брадър"

http://petel.bg/Nevizhdan-luks-za-izvestnite--Pokazaha-kashhata-na-VIP-Bradar__126565

стински лукс очаква звездите, които ще влязат довечера в шоуто "ВИП Брадър". Всеки кът в невероятната къща имитира голям град. Италиански...

Двама пострадали при катастрофа на "Тракия"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979936

Двама души са пострадали при катастрофа в района на 110 км на АМ „Тракия”. Това съобщи за Фокус говорителят на ОД на МВР-Пловдив.
Лек автомобил с великотърновска регистрация, управляван от мъж на 38 години от Сандански, не спазил необходимата дистанция и ударил отзад автомобил марка „Опел”.   „Опелът” се удря в предпазната мантинела,
Двама души са пострадали при катастрофа в района на 110 км на АМ „Тракия”. Това съобщи за Фокус говорителят на ОД на МВР-Пловдив. Лек автомобил с великотърновска регистрация, управляван от мъж на 38 години от Сандански, не спазил необходимата дистанция и ударил отзад автомобил марка „Опел”. „Опелът” се удря в предпазната мантинела,

Двама специалисти по репродуктивно здраве преглеждат в МБАЛ-Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/EDkR3HgyV5c/

Двама специалисти ще преглеждат в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас през месец септември. На 16-ти и 17-ти септември от 08:30ч. до 14:30ч. ще преглежда акушер-гинекологът Георги Николов, който владее всички ин витро техники.
На 24-ти и 25-ти септември от 10:00ч. до 14:00ч. пациенти ще приема светилото в репродуктивната медицина д-р Павлета Табакова, под чието ръководство бе изградено Звеното по асистирана репродукция на Бургаската болница. Всички първични прегледи при д-р Табакова са безплатни.
Прегледите стават след предварително записан час на тел.: 0876 35 77 33 в делнични дни от 08:30 до 15:30 часа. Препоръчително е двойките да носят със себе си стари изследвания, ако са си правили такива.
Звеното е единственото в Бургаска област, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове. В зависимост от състоянието на пациентките, се извършват няколко вида процедури, сред които: вътрематочна инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор, класическо ин витро оплождане, ICSI, замразяване на гамети и ембриони и др.

В Германия писнаха от трафиканти на бежанци

http://frognews.bg/news_97595/V-Germaniia-pisnaha-ot-trafikanti-na-bejantsi/

Броят на задържаните трафиканти,доставящи имигранти в Германия, се е увеличил с 40% за една година, пише Bild am Sonntag, цитиран от Фокус. По данни на министерството на вътрешните работи на Германия, броят на задържаните от началото на годината трафиканти е 2 336 души, което е с 40% повече от миналата година.

Съдят 100 работодатели за укрити осигуровки

http://www.moreto.net/novini.php?n=301232

В битка със сивата икономика, най-малко 100 работодатели отиват на прокурор. Укриването на здравни и социални осигуровки в големи размери вече се наказва със затвор до 8 години и глоба. С промените в Наказателния кодекс данъчните вече действат - звънят по телефона или се срещат лично с работници, за да ги питат дали бившият или настоящият им шеф ги осигурява на по-малко от реалната заплата.

Видео: Роботи от "Лего" правят кавър на Daft Punk

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/13/2606718_video_roboti_ot_lego_praviat_kavur_na_daft_punk/?ref=rss


Познати още като "първата лего банда в света", членовете на Toa Mata Band са роботи от серията на "Лего" "Бионикъл". 

Те са контролирани от създателя на групата - Джузепе Ачито. Всичко започва като експеримент в сайта за видеоклипове YouTube.

След публикуването на първото си видео - "Епизод 1", Toa Mata Band започва да набира популярност в мрежата.

Контролирани от Джузепе, роботите могат да свирят на различни електронни музикални инструменти благодарение на...

Нощният улов на сафриди азмани подлуди варненци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4977485


По 5 кила до зори правят на вълнолома майсторите на светещите плувки

За първи път от години насам едрият есенен сафрид не пропусна Варненския залив. От няколко дни въдичарите със светещи плувки скубят азман след азман в мрака на дълбоката вода.
Есенните сафриди
са едни от
най-чаканите
риби по нашите
брегове
заради натрупаните мазнини,
По 5 кила до зори правят на вълнолома майсторите на светещите плувки За първи път от години насам едрият есенен сафрид не пропусна Варненския залив. От няколко дни въдичарите със светещи плувки скубят азман след азман в мрака на дълбоката вода. Есенните сафриди са едни от най-чаканите риби по нашите брегове заради натрупаните мазнини,

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/09/13/2608740_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss

Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите днес:

Дупка за стотици милиони в армията за години напред

http://frognews.bg/news_97593/Dupka-za-stotitsi-milioni-v-armiiata-za-godini-napred/

Стотици милиони левове недофинансиране в следващите години очаква министърът на отбраната Николай Ненчев. Това става ясно от негови писмени отговори на депутатски въпроси, цитирани от БГНЕС.

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979697

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Депутат от ГЕРБ: Заобиколени сме от империи, а сме слаби

http://pik.bg/депутат-от-герб-заобиколени-сме-от-империи-а-сме-слаби-news398444.html

Депутат от ГЕРБ: Заобиколени сме от империи, а сме слаби

„Лошото за България е, че сме слаба държава, корумпирана. Заобиколени сме от държави-империи и трябва да имаме съответните съпротивителни сили”. Това каза в „Събуди се” Методи Андреев, депутат от ГЕРБ, в коментар на две актуални теми от седмицата – разследването за безплатното обрязване и екскурзиите до Одрин, както и на изказването на председателя на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов, че Турция събира данни чрез имамите в България.

„В Шумен миналата седмица е имало делегация от Турция, като идеята е била да се отвори консулство, да има духовно лице, което да има дипломатически статут”, допълни Андреев.


Жена насъска питбулите си срещу мъж след скандал в Ню Йорк (видео 18+)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979921

62-годишен мъж от Ню Йорк лежи в локва от собствената си кръв, след като жена насъскала своите питбули да го разкъсат. Това се вижда на видео, разпространено в социалните мрежи. 55-годишната Синтия Оливър се е скарала с мъжа пред апартамента си в квартала Бронкс, след което пуснала двете си кучета срещу него, пише New York Daily News.
62-годишен мъж от Ню Йорк лежи в локва от собствената си кръв, след като жена насъскала своите питбули да го разкъсат. Това се вижда на видео, разпространено в социалните мрежи. 55-годишната Синтия Оливър се е скарала с мъжа пред апартамента си в квартала Бронкс, след което пуснала двете си кучета срещу него, пише New York Daily News.

В Шотландия отново мислят за отделяне от Короната

http://europe.actualno.com/V-Shotlandija-otnovo-misljat-za-otdeljane-ot-Koronata-news_495353.html

Шотландските националисти ще предложат да се състои нов референдум за независимост на Шотландия, предаде Франс прес. Премиерът Никола Стърджън заяви пред агенция Прес асосиейшън, че нейната пронезависима Шотландска национална партия ще включи предложение за референдума в програмата си за изборите за регионален парламент през 2016 г. Програмата ще бъде представена на годишната конференция на партията идния месец, посочва bTV. Никола Стърджън каза, че нов референдум за независимост от Обединено

Пламен Димитров: Протести ще има, когато всички предприятия в индустрията получат сметките си за ток

http://business.actualno.com/Plamen-Dimitrov-Protesti-shte-ima-kogato-vsichki-predprijatija-v-industrijata-poluchat-smetkite-si-za-tok-news_495377.html

"Протестни действия от страна на бизнеса заради високата цена на електроенергията ще има, но готовността на индустрията трябва да бъде максимално висока." Това каза зa “Хоризонт" президентът на КНСБ Пламен Димитров и допълни: "Аргументите за протеста остават валидни, но трябва да се изчака с конкретните действия. Готовността на всички предприятия в индустрията и в цялата икономиката трябва да бъде максимално висока. В момента не всички предприятия са получили своите сметки. Тези, които об

Миков: Кадиев приключи - да е жив и здрав

http://politics.actualno.com/Mikov-Kadiev-prikluchi---da-e-jiv-i-zdrav-news_495375.html

„Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!". С тези думи председателят на БСП Михаил Миков коментира в „Събуди се" по Нова телевизия изключването на Георги Кадиев от партията. По думите на Миков „огорчението на редовия социалист от такъв тип поведение е много голямо". „Само желанието за кариера не може да е мотив

Bulgaria capital to host Christo and Jeanne-Claude: Prints and Objects exhibition

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257509_Bulgaria+capital+to+host+Christo+and+Jeanne-Claude%3A+Prints+and+Objects+exhibition

 Sofia Art Gallery will host the Christo and Jeanne-Claude: Prints and Objects 1963-2014 exhibition from September 14 until November 22.

This is the two artists’ first major retrospective in Bulgaria and is organised with the exclusive support of Christo, the press centre of Sofia Muniicpal Office announced.

The official opening ceremony will take place at 6 p.m. on Sunday, September 13.

The exhibition comprises 130 original numbered editions of prints and objects by Christo and Jeanne-Claude and photographs by Wolfgang Volz of their works dating from 1963 through 2014. Christo himself has compiled the collection to present the two artists’ oeuvre around the world. It traces in exhaustive detail, both chronologically and thematically, Christo’s progress as an artist on his own and his collaboration with Jeanne-Claude, which led to some of the most remarkable projects in contemporary art: Wrapped Reichstag, The Pont Neuf Wrapped, Running Fence, The Gates, The Umbrellas, Surrounded Islands, Over The River, The Mastaba, etc. 

The exhibition includes a number of projects that were never realised but form an important part of the two artists’ creative thinking.

Development of the scientific sector is part of the reform in Agriculture (ROUNDUP)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257508_Development+of+the+scientific+sector+is+part+of+the+reform+in+Agriculture+%28ROUNDUP%29

 “Development of the scientific sector, including of agricultural schools is part of the reform, which will be launched in the Agriculture field,” Deputy Minister of Agriculture and Food Vasil Grudev told journalists in the village of Kurtovo Konare, a reporter of Radio Focus – Plovdiv announced. 

“These schools are now chronically underfinanced because of lack of resources,” the Deputy Minister added.

“The programme is set to start a project financing related to the development of certain guidelines in order to suspend that underfunding and to enable science to exist alone,” Deputy Minister of Agriculture Grudev remarked.
“This could happen through models for innovation in the agricultural sector and the Operational Programme for Rural Development. The existence of the agricultural business is impossible without science and innovative ideas," Vasil Grudev said.

One of the oldest agricultural schools in the village of Kurtovo Konare, Municipality Stamboliyski will be renovated under Measure 7 of the Rural Development Programme. That is what Deputy Minister of Agriculture and Food Vasil Grudev said when visited the Festival of traditional Bulgarian food in the village of Kurtovo Konare.

"The school is in poor condition, it is to collapse, but it seems that still has its old spirit. The school could be renovated with a project which local authorities should prepare. So far they have not made requests for funding, but now local and central government together can use all the opportunities given by the European funding under the programme," Grudev said. 

"For this to happen it is expected initiative by local authorities within the next programming period," he added. The idea is the restored school to become a museum of local crafts.

Близките на Вероника искат справедливо наказание за убиеца й

http://petel.bg/Blizkite-na-Veronika-iskat-spravedlivo-nakazanie-za-ubietsa-y__126562

Утре съдът във Велико Търново ще даде ход на делото за убийството на Вероника Здравкова. През зимата момичето беше зверски убито от...

България трябва да усвои 1,665 млрд. евро или ги губи

http://petel.bg/Balgariya-tryabva-da-usvoi-1-665-mlrd--evro-ili-gi-gubi__126564

фото: energyandgold.com   По-малко от четири месеца преди края на стария програмен период на еврофондовете у нас, България има да усвоява 1,665...

50 000 мигранти са влезли в Германия за седмица

http://offnews.bg/news/n_1/n_557948.html

От 5 септември до момента в Германия са влезли около 50 000 мигранти, съобщиха местните власти. Вицеканцлерът Зигмар Габриел заяви, че скоростта, с която бягащите от войните в Близкия изток и Африка пристигат в страната, надхвърля възможностите й да им осигури места за настаняване. Габриел, цитиран от БНР, изрази надежда, че на срещата на вътрешните министри от Европейския съюз в понеделник, партньорите от Общността ще се съгласят да приемат някои от новодошлите мигранти. Междувременно Франция обеща да ускори процедурите по разглеждане на молбите за убежище на бежанците, пристигащи на нейна територия, както и да увеличи капацитета за настаняването им. Френското правителство пое ангажимент да увеличи и финансовата помощ за градовете, които настаняват бежанци, предаде Франс прес. Франция, която се ангажира да приеме 24 000 бежанци, ще увеличи също приноса си за хуманитарните организации на ООН, които работят на терен в съседните на Сирия страни, приели милиони бежанци, обеща президентът Франсоа Оланд.

За 100 дни България трябва да усвои 1,665 млрд. евро или ги губи

http://pik.bg/за-100-дни-българия-трябва-да-усвои-1665-млрд-евро-или-ги-губи-news398441.html

За 100 дни България трябва да усвои 1,665 млрд. евро или ги губи

По-малко от четири месеца преди края на стария програмен период на еврофондовете у нас, България има да усвоява 1,665 млрд. евро или ще ги загуби. Това става ясно от изпълнението на Оперативните програми за програмен период 2007-2013 г., който приключва в края на 2015 г.

Нивото на усвояемост към 31 август 2015 г. е 85,10%, а не както преди две седмици бе обявено 93 на 100. При това става въпрос за реално изплатени суми, т.е. част от средствата още не са възстановени от ЕК.

Според справката на Управляващите органи на европрограмите Брюксел за момента е признал за усвоени от България 79,44%. Страната ни е на 24-то място от 28 страни-членки на Европейския съюз по темп на усвояване на еврофондовете от стария програмен период, показват данните на Генерална дирекция “Регионална политика”.

В последната справка, която е публикувана в петък, управляващите дори са направили опит за изкуствено завишаване на процента на усвояемост. Размерът на четири от европрограмите е намален със стойностите, които България не е успяла да усвои в края на 2013-та и 2014-та години.

От изчисленията става ясно, че страната ни не е успяла да се справи с усвояването на малко над 105 млн. евро, които не са получени от Брюксел. Според данните за получени траншове от Брюксел, само една от българските европрограми за периода 2007-2013 е преминала границата от 90 на сто усвояемост към 31 август т.г. Това е Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, която е с усвояемост от 95% или 980 млн. евро получени от ЕК. Три са програмите с усвояемост от над 80 на сто – ОП “Конкурентноспособност” с 86,26%, ОП “Административен капацитет” с 84,71% и ОП “Техническа помощ” с 84,19%.

Две програми са с ниво на усвояемост от над 70 на сто – ОП “Транспорт” с 78,35% и ОП “Регионално развитие” с 72,34%. Към края на август Европейската комисия е признала за правилно усвоени 65% от средствата по ОП “Околна среда”. Малко повече от 100 дни преди края на програмния период нивото на усвояемост на земеделските и рибарски фондове е 82%.

В петък стана ясно, че под риск от загуба са 178 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони. От членството на България в ЕС на 01 януари 2007 г. досега по еврофондовете са разплатени 9,5 млрд.евро, от които 7,3 млрд.евро са възстановени от Брюксел.

Първа голяма изложба на Кристо и Жан-Клод в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979904

Първата голяма изложба на световноизвестният художник Христо Явашев-Кристо в родината му се открива тази вечер в Софийската градска художествена галерия.
Първата голяма изложба на световноизвестният художник Христо Явашев-Кристо в родината му се открива тази вечер в Софийската градска художествена галерия. "Кристо и Жан-Клод: Графики и обекти 1963-2014" съдържа 130 оригинални отпечатъци и обекти, както и фотографии на осъществени проекти на артиста и неговата съпруга - общо 170 творби,

Първа голяма изложба на Кристо и Жан-Клод в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979909

Първата голяма изложба на световноизвестният художник Христо Явашев-Кристо в родината му се открива тази вечер в Софийската градска художествена галерия. "Кристо и Жан-Клод: Графики и обекти 1963-2014" съдържа 130 оригинални отпечатъци и обекти, както и фотографии на осъществени проекти на артиста и неговата съпруга - общо 170 творби,
Първата голяма изложба на световноизвестният художник Христо Явашев-Кристо в родината му се открива тази вечер в Софийската градска художествена галерия. "Кристо и Жан-Клод: Графики и обекти 1963-2014" съдържа 130 оригинални отпечатъци и обекти, както и фотографии на осъществени проекти на артиста и неговата съпруга - общо 170 творби,

Днес ще мерят слънчевите лъчи край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301228

Интензитета на слънчевите ултравиолетови лъчи ще измерват днес на входа на Морската градина, научи Moreto.net. Замерването ще се извърши от доброволци на гражданската еко лаборатория към Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР).

Bulgaria’s CEDB party to present mayor candidates

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257507_Bulgaria%E2%80%99s+CEDB+party+to+present+mayor+candidates

 Mandate-holder Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB) will make an official presentation of its mayor candidates for the forthcoming local elections in Bulgaria on October 25.

The event will take place at the Arena Armeec Hall in the capital city Sofia, the press office of the party announced.
Chairperson of the CEDB Elections Campaign Office Tsvetan Tsvetanov will present the mayor candidates of the party before more than 14,000 members and supporters of the CEDB.

Prime Minister of Bulgaria and CEDB Chairperson Boyko Borisov will take part in the event, too and will make a special address before the representatives of the CEDB structures from all over the country. 

Мъж целува кобра по главата 10 секунди (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979896

Смелчага се навежда и целува по главата островна кобра в течение на 10 секунди. Това се вижда на кадри, публикувани от "Дейли мейл". Уникалните кадри са направени от Бари Голдсмит, който управлява резерват във Виктория, Австралия. По думите му, моментът, в който човека целунал змията, е бил „невероятен”.

Мъж целува кобра по главата 10 секунди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979901

Смелчага се навежда и целува по главата островна кобра в течение на 10 секунди. Това се вижда на кадри, публикувани от "Дейли мейл". Уникалните кадри са направени от Бари Голдсмит, който управлява резерват във Виктория, Австралия. По думите му, моментът, в който човека целунал змията, е бил „невероятен”.

Бивш треньор на България може да поеме Хърватия за мача с нашите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979705


Шестима чужденци са кандидатите за нов селекционер на Хърватия, като четирима от тях са италианци. Според в. “Нови лист” ръководството на националната федерация ще избира между италианците Фабио Капело, Роберто Донадони, Марчело Липи и Кристиан Панучи и германците Лотар Матеус и Кристоф Даум за наследник на уволнения Нико Ковач.
Шестима чужденци са кандидатите за нов селекционер на Хърватия, като четирима от тях са италианци. Според в. “Нови лист” ръководството на националната федерация ще избира между италианците Фабио Капело, Роберто Донадони, Марчело Липи и Кристиан Панучи и германците Лотар Матеус и Кристоф Даум за наследник на уволнения Нико Ковач.

Румен Петков ще посети Сливен

http://pik.bg/румен-петков-ще-посети-сливен-news398439.html

 Румен Петков ще посети Сливен

Заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков ще посети днес Сливен, съобщиха от Общинския съвет на ПП АБВ – Сливен.

От 11.00 ч. на мотополигон „Бършен” Румен Петков ще се срещне с представители на медиите. Заместник-председателят на ПП АБВ и председател на Организационния комитет на Българската федерация по мотоциклетизъм ще присъства и на осмия кръг от републиканския шампионат по мотокрос на мотополигон „Бършен”, в който ще участват над 100 състезатели.

Известен модел на "Виктория сикрет" се спъна и панда на ревю (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979893

Един от най-известните модели на марката за Бельо „Викория сикрет” - Кандис Суонепол, се спъна и падна по време на модно ревю пред стотици гости.
26-годишният „ангел” от Южна Африка представя серия на „Живанши” на Седмицата на Модата в Ню Йорк, когато стъпи на криво и падна на ръцете си, съобщава „Дейли Мейл”.
Един от най-известните модели на марката за Бельо „Викория сикрет” - Кандис Суонепол, се спъна и падна по време на модно ревю пред стотици гости. 26-годишният „ангел” от Южна Африка представя серия на „Живанши” на Седмицата на Модата в Ню Йорк, когато стъпи на криво и падна на ръцете си, съобщава „Дейли Мейл”.

Известен модел на "Виктория сикрет" се спъна и падна на ревю (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979887

Един от най-известните модели на марката за Бельо „Викория сикрет” - Кандис Суонепол, се спъна и падна по време на модно ревю пред стотици гости.
26-годишният „ангел” от Южна Африка представя серия на „Живанши” на Седмицата на Модата в Ню Йорк, когато стъпи на криво и падна на ръцете си, съобщава „Дейли Мейл”.
Един от най-известните модели на марката за Бельо „Викория сикрет” - Кандис Суонепол, се спъна и падна по време на модно ревю пред стотици гости. 26-годишният „ангел” от Южна Африка представя серия на „Живанши” на Седмицата на Модата в Ню Йорк, когато стъпи на криво и падна на ръцете си, съобщава „Дейли Мейл”.

Дарина Павлова с обща фирма с шеф № 2 на Холивуд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979877

Дарина Павлова направи обща фирма с шеф № 2 на Холивуд Марк Кентън, пише
Дарина Павлова направи обща фирма с шеф № 2 на Холивуд Марк Кентън, пише "Телеграф". След Джери Брукхаймър той е най-влиятелният продуцент в днешното кино. Кентът е бил шеф на "Уорнър" и "Сони Калъбмия". С името му се свръзват както кинохитове като поредиците "Батман" и "Смъртоносно оръжие", така и "Лоши момчета" и "Мъже в черно".

Дарина Павлова с обща фирма с шеф № 2 на Холивуд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979881

Дарина Павлова направи обща фирма с шеф № 2 на Холивуд Марк Кентън, пише "Телеграф". След Джери Брукхаймър той е най-влиятелният продуцент в днешното кино. Кентът е бил шеф на "Уорнър" и "Сони Калъбмия". С името му се свръзват както кинохитове като поредиците "Батман" и "Смъртоносно оръжие", така и "Лоши момчета" и "Мъже в черно".
Дарина Павлова направи обща фирма с шеф № 2 на Холивуд Марк Кентън, пише "Телеграф". След Джери Брукхаймър той е най-влиятелният продуцент в днешното кино. Кентът е бил шеф на "Уорнър" и "Сони Калъбмия". С името му се свръзват както кинохитове като поредиците "Батман" и "Смъртоносно оръжие", така и "Лоши момчета" и "Мъже в черно".

Супер Марио стана бежанец (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-141427

Полицаи снемат пръстови отпечатъци на имигрантът, героят преодолява различни препятствия по пътя си в новата видеоигра.

ЕС: Мигрантите трябва да пишат след като се върнат по домовете си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979869

Имигрантите, чиито молби за предоставяне на убежище бъдат отхвърлени, ще бъдат окуражени „доброволно“ да намерят пътя си към дома, според новите указания на Брюксел. И понеже Брюксел няма начин да ги проследи, мигрантите ще трябва да „пишат“ след пристигането си и да информират властите, че са се върнали в родните си страни, пише Sunday Express,
Имигрантите, чиито молби за предоставяне на убежище бъдат отхвърлени, ще бъдат окуражени „доброволно“ да намерят пътя си към дома, според новите указания на Брюксел. И понеже Брюксел няма начин да ги проследи, мигрантите ще трябва да „пишат“ след пристигането си и да информират властите, че са се върнали в родните си страни, пише Sunday Express,

ЕС: Мигрантите трябва да пишат след като се върнат по домовете си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979873

Имигрантите, чиито молби за предоставяне на убежище бъдат отхвърлени, ще бъдат окуражени „доброволно“ да намерят пътя си към дома, според новите указания на Брюксел. И понеже Брюксел няма начин да ги проследи, мигрантите ще трябва да „пишат“ след пристигането си и да информират властите, че са се върнали в родните си страни, пише Sunday Express,
Имигрантите, чиито молби за предоставяне на убежище бъдат отхвърлени, ще бъдат окуражени „доброволно“ да намерят пътя си към дома, според новите указания на Брюксел. И понеже Брюксел няма начин да ги проследи, мигрантите ще трябва да „пишат“ след пристигането си и да информират властите, че са се върнали в родните си страни, пише Sunday Express,

Флавия Пенета стана първата италианка покорила US Open

http://offnews.bg/news/n_1/n_557942.html

Италианката Флавия Пенета спечели титлата при жените от Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Ня финала 33-годишната Пенета победи с година по-младата си сънародничка Роберта Винчи със 7:6(4), 6:2 и 93 минути игра. Преди тазгодишния US Open италианката никога не беше играла финал в Големия шлем, а най-доброто й постижение беше полуфинал в Ню Йорк от 2013 г. След финала тенисистката обяви, че е решила да сложи край на състезателната си кариера след края на настоящия сезон.

5 катастрофи и един пожар са станали в Бургас

http://pik.bg/5-катастрофи-и-един-пожар-са-станали-в-бургас-news398431.html

5 катастрофи и един пожар са станали в Бургас

5 катастрофи са станали през изминалото денонощие в Бургас, съобщи от МВР -Бургас.

При катастрофите няма пострадали или ранени. Нанесени са само леки материални щети.

Пожар е избухнал в къща в кв. "Горно Езерово" в Бургас, информира дежурният в община Бургас. Пламъците са причинени от запалване на телевизор, който е дал "на късо".

В следствие на инцидента са изгорели покривите на две къщи от т.нар. ромска махала. Няма данни за пострадали.

Спокойно е преминала нощта в града, допълва информацията дежурният. Няма подадени сигнали за инциденти и нарушавания на обществения ред.

Кръстова гора събира поклонници тази нощ

http://society.actualno.com/Krystova-gora-sybira-poklonnici-tazi-nosht-news_495360.html

Тази нощ е тайнството, което събира хиляди хора всяка година на Кръстова гора. 14 септември е един от Дванадесетте велики християнски празници - Въздвижение на Светия Кръст Господен, или, както народът го нарича - Кръстовден. Мнозина вече са тръгнали на път, за да пренощуват под звездите в надежда чудото да направи живота им по-добър. Тук идват болни хора, придружени от свои близки, хора, затиснати от тежки проблеми, просто вярващи. От 19 часа в църквата на манастира Кръстова гора Пловдивският

Нездравословното хранене е най-разпространената причина за ранна смърт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979860

Според учените от института „Изследване и оценка на здравето“ в САЩ, най-е нездравословното хранене, пише The Independent.
Според експертите, неправилното хранене се характеризира с малко приемане на плодове, зеленчуци, ядки и варива и повишена употреба на червено месо, сол и безалкохолни подсладени напитки, предава Фокус.
Според учените от института „Изследване и оценка на здравето“ в САЩ, най-е нездравословното хранене, пише The Independent. Според експертите, неправилното хранене се характеризира с малко приемане на плодове, зеленчуци, ядки и варива и повишена употреба на червено месо, сол и безалкохолни подсладени напитки, предава Фокус.

Нездравословното хранене е най-разпространената причина за ранна смърт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979862

Според учените от института „Изследване и оценка на здравето“ в САЩ, най-е нездравословното хранене, пише The Independent.
Според експертите, неправилното хранене се характеризира с малко приемане на плодове, зеленчуци, ядки и варива и повишена употреба на червено месо, сол и безалкохолни подсладени напитки, предава Фокус.
Според учените от института „Изследване и оценка на здравето“ в САЩ, най-е нездравословното хранене, пише The Independent. Според експертите, неправилното хранене се характеризира с малко приемане на плодове, зеленчуци, ядки и варива и повишена употреба на червено месо, сол и безалкохолни подсладени напитки, предава Фокус.

Русия праща ракетна система в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=301230

Москва изпраща модерна зенитна ракетна система в Сирия, съобщават западни източници. Според тях системата SA-22 ще се управлява от руски войници, а не от сирийци, предаде Ройтерс. Руски източник заявил, че това няма да е първата доставка на системата “Панцир Ес-1” (SA-22 по класификацията на НАТО) за Сирия.

Министър Ненчев иска стотици милиони за финансиране на армията

http://pik.bg/министър-ненчев-иска-стотици-милиони-за-финансиране-на-армията-news398428.html

Министър Ненчев иска стотици милиони за финансиране на армията

Стотици милиони левове недофинансиране в следващите години очаква министърът на отбраната Николай Ненчев. Това става ясно от серия писмени отговори на министъра.

Според средносрочната бюджетна прогноза за тригодишен период (2016-2018 г.) само за покриване на увеличението на минималната работна заплата от 380 на 420 лв., а оттам и на заплатите в системата на Министерството на отбраната (МО ще са необходими допълнителни 58 млн. лв.

Военният министър е обобщил сметките, които армията би погълнала, ако парите, които Ненчев иска някога бъдат осигурени. За горива и за стартиране на изпълнение на проекти от Програмата за развитие на отбранителните способности 2020 ще са необходими над 50 млн. лв., които да бъдат утвърдени от правителството и над 100 млн. лв. от парламента.

През 2016 г. ще са нужни 60 млн. лв. за погасяване на задълженията на Военно-медицинска академия и още общо 40 млн. лв. за 2017 и 2018 г. 67 млн. лв. ще трябват за изпълнение на задължения на страната ни по хармонизиране на радиочестотния спектър.

В тази сума дори не са включени планираните и неосигурени за 2014 г. и 2015 г. финансови средства за изпълнение на тези дейности. За да бъде завършена дейността по изграждане на комуникационната и информационната система на Българската армия е необходимо да бъдат извършени до 2024 г. доставки и дейности, които възлизат на обща стойност 87 667 000 лв.

“Това са финансови средства за изграждане на единната стационарна комуникационна мрежа и информационна среда за осигуряване на МО и БА със съвременни електронно - съобщителни услуги, технологично съвместими със системите на НАТО и тези на страните членки на Алианса”, мотивира необходимостта от средствата Николай Ненчев.

В друг писмен отговор военният министър посочва, че за 2015 г. в Българската армия са налични 5002 тона излишни боеприпаси за утилизация. Министерство на финансите обаче е отказало да отпусне допълнителни 6,6 млн. лв. За 2016 г за заявени допълнителни средства за утилизация в размер на 2 млн. лв.

В същото време министърът на отбраната очаква чрез Програмата за структурни и функционални реформи да бъдат оптимизирани разходи за около 28 млн. лв. само за 2015 г. В същото време процентът на некомплект на военнослужещи към 01.06.2015 г. е в размер на около 14%.

Това води до загубване на способности, увеличаване на риска от инциденти с трагични последици, натовареност на останалия личен състав и е една от причините за напускане на квалифицирани специалисти. 

Земетресение с магнитуд 5,5 в Папуа-Нова Гвинея

http://offnews.bg/news/n_1/n_557937.html

Земетресение с магнитуд 5,5 е регистрирано в Папуа-Нова Гвинея, съобщи "Фокус". Трусът е станал в 8.16 часа местно време, като епицентърът му е бил на 76 км северозападно от Лае – вторият по големина град в страната. Към момента няма данни за пострадали и разрушения.

7 часа съдът в Първомай умува за измамниците на "златната баба"

http://petel.bg/7-chasa-sadat-v-Parvomay-umuva-za-izmamnitsite-na-zlatnata-baba__126561

Снимка: marica.bg   Близо 7 часа вчера Районният съд в Първомай умува каква мярка за неотклонение да определи за Албенко Методиев и...

Роми обраха жена в центъра на Париж, никой не й помогна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979855

Жена бе ограбена от две ромки тийнейджърки в центъра на Париж, докато тегли пари на банкомат. На кадрите, заснети от фотограф на "Дейли мейл", се вижда как вете изблъскват жената и взимат парите, която тя е изтеглила от машината, след което спокойно се отдалечават от местопрестъплението.
Жертвата, чиято самоличност не е установена,
Жена бе ограбена от две ромки тийнейджърки в центъра на Париж, докато тегли пари на банкомат. На кадрите, заснети от фотограф на "Дейли мейл", се вижда как вете изблъскват жената и взимат парите, която тя е изтеглила от машината, след което спокойно се отдалечават от местопрестъплението. Жертвата, чиято самоличност не е установена,

Роми обраха жена в центъра на Париж, никой не й помогна (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979847

Жена бе ограбена от две ромки тийнейджърки в центъра на Париж, докато тегли пари на банкомат. На кадрите, заснети от фотограф на
Жена бе ограбена от две ромки тийнейджърки в центъра на Париж, докато тегли пари на банкомат. На кадрите, заснети от фотограф на "Дейли мейл", се вижда как вете изблъскват жената и взимат парите, която тя е изтеглила от машината, след което спокойно се отдалечават от местопрестъплението. Жертвата, чиято самоличност не е установена,

До 20 септември в Пловдив звучи музиката на вековете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4979380

“Започваме като ангели и приключваме като дяволи, това е нашето концертно пътешествие. Миналата година свирихме в България. Тук е най-дивата публика, която сме имали.“ Така музикантите от 2 Cellos анонсираха концерта си в Пловдив вчера вечерта. Момчетата пристигнаха за музикалния фестивал Sounds of the Ages, който се провежда за пети пореден път.
“Започваме като ангели и приключваме като дяволи, това е нашето концертно пътешествие. Миналата година свирихме в България. Тук е най-дивата публика, която сме имали.“ Така музикантите от 2 Cellos анонсираха концерта си в Пловдив вчера вечерта. Момчетата пристигнаха за музикалния фестивал Sounds of the Ages, който се провежда за пети пореден път.

Велопоход до Рилския манастир събира средства за деца с диабет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/13/2607387_velopohod_do_rilskiia_manastir_subira_sredstva_za_deca/?ref=rss


Благотворителен велопоход от София до Рилския манастир в първия учебен ден - 15 септември, събира средства за консумативи за инсулинови помпи за деца в нужда. Организатор е сдружение "Един живот" и Николай Герев, за когото "Дневник" разказа преди около месец.

Това не е първият велопоход, в който Николай се включва - от 2003 година сдружението организира благотворителни есенни велопоходи. Първият е по маршрута от София до Пловдив, а от 2004 година се поставя традицията всяка година да...

Велопоход до Рилския манастир събира средства деца с диабет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/13/2607387_velopohod_do_rilskiia_manastir_subira_sredstva_deca_s/?ref=rss


Благотворителен велопоход от София до Рилския манастир в първия учебен ден - 15 септември, събира средства за консумативи за инсулинови помпи за деца в нужда. Организатор е сдружение "Един живот" и Николай Герев, за когото "Дневник" разказа преди около месец.

Това не е първият велопоход, в който Николай се включва - от 2003 година сдружението организира благотворителни есенни велопоходи. Първият е по маршрута от София до Пловдив, а от 2004 година се поставя традицията всяка година да...

Иранците бойкотират произведените в Иран некачествени автомобили

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979839

В иранските социални медии се вихри кампания с призив за бойкотирането на произведените в Иран автомобили, пише The Economic Times, предава Фокус.
Много иранци изразяват в интернет недоволството си от местната автомобилна индустрия, доминирана от производителите „Ходро“ и „Сайпа“, след годините на санкции,
В иранските социални медии се вихри кампания с призив за бойкотирането на произведените в Иран автомобили, пише The Economic Times, предава Фокус. Много иранци изразяват в интернет недоволството си от местната автомобилна индустрия, доминирана от производителите „Ходро“ и „Сайпа“, след годините на санкции,

Служители на КАТ-Варна ще следят днес за превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=301170

Служители на пътната полиция във Варна ще следят днес - 13 септември, за превишена скорост на ключови кръстовища в града и извън него, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:00ч.-10:00ч. Път І-9 „Евксиноград“ – товарен портал 10:30ч.

ГЕРБ качва 300 кметове на сцената на "Арена Армеец"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979832

ГЕРБ ще представи официално кандидатите си кметове на общини в цялата страна. Това ще стане по време на официално събитие в столичната зала „Арена Армеец“ от 13:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Пред над 14 000 членове и симпатизанти на партията, кандидатите ще бъдат представени от председателя на Националния предизборен щаб на
ГЕРБ ще представи официално кандидатите си кметове на общини в цялата страна. Това ще стане по време на официално събитие в столичната зала „Арена Армеец“ от 13:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Пред над 14 000 членове и симпатизанти на партията, кандидатите ще бъдат представени от председателя на Националния предизборен щаб на

Валежите спират, температурите стигат до 27 градуса

http://offnews.bg/news/n_1/n_557931.html

В неделя вече ще е без валежи. По-значителна облачност ще има до обяд над Дунавската равнина. Там и из Тракия в предобедните часове на много места ще бъде и с намалена видимост, но по-късно през деня над повечето райони ще е слънчево. Вятърът в Източна България ще отслабне. Сутринта ще е по-хладно, но дневните температури ще се повишават и максималните в повечето места ще са между 22 и 27 градуса. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за септември. И над планинските райони облачността ще намалее. По-значителна ще се задържа над билата. Вятърът по високите части ще е до умерен, от изток. Дневната максимална температура на 1200 м ще достигне около 18 градуса, на 2000 м - около 13 градуса. По Черноморието вече ще е без валежи, с променлива облачност. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток-изток. Максималните температури ще са 23-24 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 2-3 бала.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване