Очаква ни мощно слънчево изригване днес

http://pik.bg/очаква-ни-мощно-слънчево-изригване-днес-news408300.html

Очаква ни мощно слънчево изригване днес

Днес се очаква слънчево изригване от най-мощен клас - Х, включително с изхвърляне на поток протони, според учени.

Силно изригване на слънцето са наблюдавали руски учени на 28 септември, съобщава РИА Новости. В 17:58 ч. българско време е регистрирано изригване с продължителност 10 минути, се казва в съобщение, цитирано от БТА. Освен това учените са наблюдавали още две изригвания от висок клас. 



Първокласниците масово без задължителната ваксина

http://news.ibox.bg/news/id_162597400

Заради кризата с ваксините за навородени. Все още не е намерено трайно разрешение

Джо Байдън : Русия и САЩ имат две общи предизвикателства - Асад и ИД

http://svetoven.pogled.info/news/68058/Dzho-Baidan-Rusiya-i-SASHT-imat-dve-obshti-predizvikatelstva-Asad-i-ID

/Поглед.инфо/ Коментирайки предложението на Русия за борба с тероризма, вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви, че предизвикателствата пред Вашингтон и Москва сега са "Ислямската държава" и сирийският президент Башар Асад.

Правителството обсъжда програма за развитие на отбранителните способности

http://pik.bg/правителството-обсъжда-програма-за-развитие-на-отбранителните-способности-news408244.html

Правителството обсъжда програма за развитие на отбранителните способности

На правителственото заседание министрите ще обсъдят и ще решат и се очаква да предложат на парламента „Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили България 2020".

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще внесе за одобряване проект на съгласие по подписаното на 16 юни 2015 г. в гр. Монс, Белгия, изявление за намерение (SOI) на Федерална Република Германия за присъединяване към меморандум за разбирателство между правителството на Република България и Върховното главно командване на обединените въоръжени сили на НАТО В Европа и щаба на върховния главнокомандващ на НАТО по трансформацията относно осигуряването на поддръжка от страната домакин за провеждане на операции и учения на НАТО. По предложение на Ненчев се очаква да се приеме проект на меморандум за разбирателство между МО на България и министерствата на отбраната на Естония, Латвия, Литва, министъра на националната отбрана на Полша, Министерството на националната отбрана на Румъния и Върховния щаб на съюзническите сили в Европа (SHAPE) относно щабните елементи за интегриране на силите на НАТО (NFIU). Министърът на отбраната ще внесе и проект на решение за възлагане на министъра на отбраната да проведе консултации за изменение на таблицата за ротация на щаба на бригада Югоизточна Европа и командните длъжности в щаба на бригада „Югоизточна Европа”, приложена към споразумението за многонационалните мирни сили за Югоизточна Европа.

Премиерът Бойко Борисов ще внесе на редовното заседание на правителството проект за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Държавна агенция „Национална сигурност” за 2015 г.

Днес е международен ден на преводача

http://pik.bg/днес-е-международен-ден-на-преводача-news408241.html

Днес е международен ден на преводача

Международният ден на преводача се отбелязва от 1991 г. насам на 30 септември по решение на Съвета на Международната федерация на преводачите (ФИТ). По повод на Международния ден на преводача Съюзът на преводачите в България, създаден на 5 юни 1974 г., ще връчи годишни награди за превод на български преводачи и на чужденци, превеждащи българска литература, в Столична библиотека.

Наградите са в пет категории: Наградата за цялостна дейност в областта на превода (присъжда се само на членове на СПБ), Специалната награда за изключително високи постижения, Наградата за ярки постижения, Наградата „Елена Мутева” за художествен превод от млад преводач, Награда за особени заслуги на изтъкнати преводачи от български на чужд език. Номинациите за конкретен превод за 2015 г. са 21. От тях 10 получават награда. Номинациите за цялостно творчество са 10. От тях 7 получават наградата.

СПБ е член на Международната федерация на преводачите (ФИТ). Голям брой български преводачи са носители на престижни наши и международни награди за литературен превод. Първият носител на новоучредена през 2014 г. от ФИТ Международна награда за превод на научна и техническа стана българска преводачка, член на СПБ – Светла Мутафова

Atlantic Council: Обама забрави за Порошенко заради срещата с Путин

http://svetoven.pogled.info/news/68057/Atlantic-Council-Obama-zabravi-za-Poroshenko-zaradi-sreshtata-s-Putin

/Поглед.инфо/ Вълнение на Генералната асамблея на ООН предизвика преди всичко появата на руския президент, в същото време посещението на Петро Порошенко остана практически незабелязано, и дори Барак Обама не планира среща с него, пишат анализатори.

Путин не забелязал отсъствието на Порошенко от залата на ООН

http://svetoven.pogled.info/news/68056/Putin-ne-zabelyazal-otsastvieto-na-Poroshenko-ot-zalata-na-OON

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин каза във вторник (29 септември), че не е забелязал, че президентът на Украйна Петро Порошенко не е присъствал на речта му пред Генералната асамблея (ГА) на ООН в Ню Йорк, предаде „Взгляд“, като цитира ТАСС.

Кери: Русия ще стане мишена на ИД, ако сама воюва с тях

http://svetoven.pogled.info/news/68055/Keri-Rusiya-shte-stane-mishena-na-ID-ako-sama-voyuva-s-tyah

/Поглед.инфо/ Русия може да стане „мишена“ за екстремистите от терористичната организация „Ислямска държава“, допусна държавният секретар на САЩ Джон Кери в интервю за тв канала MSNBC.

Смените на Луис Енрике донесоха победа на "Барселона" (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5014359

Трите резерви, които треньорът на "Барселона" Луис Енрике пусна в игра срещу "Байер" (Леверкузен) осигуриха първата победа на каталунците в тазгодишното издание на Шампионската лига. "Синьо-червените" спечелиха трофея миналия сезон и могат да станат първият отбор, дублирал титлата в две поредни години.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5000731

Борислав Зюмбюлев, главен редактор на в. "24 часа", 47 г.
Проф. Георги Дюлгеров, режисьор, 72 г.
Красимир Гергов, oсновател и президент на Българската асоциация на комуникационните агенции, председател на УС на Националния борд по туризъм, председател на УС на Българската голф асоциация, 54 г.
Малина Александрова,
Борислав Зюмбюлев, главен редактор на в. "24 часа", 47 г. Проф. Георги Дюлгеров, режисьор, 72 г. Красимир Гергов, oсновател и президент на Българската асоциация на комуникационните агенции, председател на УС на Националния борд по туризъм, председател на УС на Българската голф асоциация, 54 г. Малина Александрова,

Западният парк на Перник почти е готов, откриват го на 5-ти октомври

http://www.zapernik.com/pernik/zapadniyat-park-na-pernik-pochti-e-gotov-otkrivat-go-na_40044/

Новообновеният Западен парк на Перник ще бъде открит на 5-ти октомври, съобщи кметът Иван Иванов. В момента там са изградени алеи, осветление, ще има и детска площадка. Една от идеите е той да се обособи и като Арт място за творците и хората на изкуството в Перник.

Идеята на кмета Иван Иванов е определени кътове да се запълнят с произведния на изкуството, като увери, че ще бъде поставено и видеонаблюдение срещу...

Продължава

САЩ признаха провала на програмата за подготовка на въоръжената опозиция в Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/68054/SASHT-priznaha-provala-na-programata-za-podgotovka-na-vaorazhenata-opozitsiya-v-Siriya

/Поглед.инфо/ Програмата на САЩ за подготовката на въоръжени бойци на сирийската опозиция не оправда надеждите на американските власти, зави говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

University of Sheffield предлага 30% стипендии за магистърски програми, предлагани съвместно с ВУЗФ в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5013618

Един от водещите 100 световни университета University of Sheffield предлага безплатни консултации за процеса по кандидатстване и възможности за стипендии до 30% от стойността на магистърските програми, които се провеждат в София, съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси! За повече информация: http://www.citycollege.sheffield.
Един от водещите 100 световни университета University of Sheffield предлага безплатни консултации за процеса по кандидатстване и възможности за стипендии до 30% от стойността на магистърските програми, които се провеждат в София, съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси! За повече информация: http://www.citycollege.sheffield.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване