Турция обвини ИД за атентата в Анкара

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/turciia-obvini-id-za-atentata-v-ankara-6043684

Извършителите на нападението са двама, като единият вече е идентифициран

Глобалната икономика продължава да се диктува от САЩ и Европа

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/globalnata-ikonomika-prodyljava-da-se-diktuva-ot-sasht-i-evropa-203955/

Конкуренцията за привличаване на капитали в момента е огромна, коментира директорът на U.S. Trust към Bank of America

Сирийци, влезли нелегално в страната, бяха задържани във Варна

http://www.dnevnik.bg/morski/2015/10/12/2626997_siriici_vlezli_nelegalno_v_stranata_biaha_zadurjani/?ref=rss


Семейство нелегални сирийски мигранти е открила днес варненската полиция в тежкотоварен камион, пътуващ от Истанбул.

Според съобщението на Областната дирекция на вътрешните работи водачът на камиона сам е подал сигнал в полицията около 13ч. днес.

Той е съобщил, че е извършвал курс Истанбул-Варна и е влязъл в страната още вчера. Той подозирал, че в товарната част на камиона му се укриват хора и затова паркирал в района на Сточна гара във Варна.

При проверката,...

Малки насекоми превръщат пчели в зомбита

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041521

Малки насекоми превръщат пчели в зомбита и ги карат да се реят безпомощно и объркано в пространството, съобщава "Фокс Нюз".
Засегнатите пчели осъществяват несвойствени нощни полети, като понякога се въртят, бръмчейки, около осветени места и след това умират.
Такива случаи са регистрирани по Западното крайбрежие на САЩ.
Малки насекоми превръщат пчели в зомбита и ги карат да се реят безпомощно и объркано в пространството, съобщава "Фокс Нюз". Засегнатите пчели осъществяват несвойствени нощни полети, като понякога се въртят, бръмчейки, около осветени места и след това умират. Такива случаи са регистрирани по Западното крайбрежие на САЩ.

Цацаров поиска имунитета на Сидеров, ранил полицай

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/cacarov-poiska-imuniteta-na-siderov-ranil-policaj-6043683

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото

Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/cacarov-poiska-imuniteta-na-siderov-i-chukolov-6043683

Установено е също, че двамата поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи

Шон Пен иска да си върне Чарлийз Терон

http://web.barometar.net/82060/

Шон Пен е с разбито сърце и иска да си върне Чарлийз Терон. 55-годишният актьор не можел да преодолее раздялата с 40-годишната актриса, но тя продължавала да не отговаря на обажданията му. Негови приятели обаче го окуражавали да продължава с опитите. Двойката се раздели това лято след близо 2-годишна връзка по желание на Терон. Миналата […]

Малки насекоми превръщат пчели в зомбита

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041502

Малки насекоми превръщат пчели в зомбита и ги карат да се реят безпомощно и объркано в пространството, съобщава
Малки насекоми превръщат пчели в зомбита и ги карат да се реят безпомощно и объркано в пространството, съобщава "Фокс Нюз". Засегнатите пчели осъществяват несвойствени нощни полети, като понякога се въртят, бръмчейки, около осветени места и след това умират. Такива случаи са регистрирани по Западното крайбрежие на САЩ.

Г. Георгиев: Силните социални ангажименти са една от основните характеристики на община Тунджа

http://www.cross.bg/obshtina-tyndzha-mesta-1484013.html

/КРОСС/„Социалната политика на община „Тунджа" е и ще бъде подадена ръка с грижа за всички хора на общината - от най-малките до възрастните самотни и болни хора, за хората с увреждания." Това заяви пред участниците в предизборните срещи, провеждани в населените места на общината, досегашният кмет на Тунджа и кандидат за следващ мандат, издигнат от местна коалиция „БСП - ЗС „Александър Стамболийски", Георги Георгиев. По думите му силните социални ангажименти са една от основните характеристики на община Тунджа. В качеството си на досегашен кмет той подчерта, че общината е единствената в България, която през изминалия мандат е съумяла да осигури и да гарантира достъп на своите жители от всички 44 населени места до социалните услуги Обществена трапезария и Домашен социален патронаж, свързани с доставка на храна за хората в неравностойно социално положение. Той допълни, че се поддържа и се развива дейността на Дома за стари хора „Христо Ботев" в с. Болярско. През новия мандат се предвижда увеличаване на броя на ползвателите и изграждане на рехабилитационен център към него. Георгиев отчете и разкрития заедно със Сдружение „Каритас" Дневен център за хора с увреждания в с. Веселиново; развитието на услугите Дневен център за стари хора в селата Генерал Инзово и Скалица, Център за социална рехабилитация и интеграция в с. Калчево

Почина саксофонистът на "Дъ Студжис"

http://www.mediapool.bg/pochina-saksofonistat-na-da-studzhis-news240352.html

Саксофонистът на американската група "Дъ Студжис" Стив Макей и починал на 66 годиин, съобщи лидерът на бандата Иги Поп на страницата й във Фейсбек. "Стив беше класически американец от 1960-те, пълен с щедрост и любов към всеки, когото срещне по пътя си", пише Иги Поп. "Всеки път, когато поднасяше мундщука на саксофона към устните си и започваше да свири, моят път ми се струваше по-светъл, а светът – по-яръкV Той беше гордостта на нашата група и цялото ни поколение", допълни музикантът. Стив Макей се присъединява към "Дъ Студжис" през 1970 г. и внася в грубия гаражен рок на групата елементи от авангардния джаз. Той е свирил и с редица други групи. След неговата смърт, единственият жив от оригиналния състав на "Дъ Студжис" е Иги Поп. През 1975 г. умира басистът Дейв Алекзандър, през 2009 г. - китаристът Рон Аштън, а през 2014 г. и барабанистът Скот Аштън.

Здравко Димитров: Пловдивчани очакват обединение около ясните цели, а не скандали и надлепяне с плакати

http://pik.bg/здравко-димитров-пловдивчани-очакват-обединение-около-ясните-цели-а-не-скандали-и-надлепян-news415716.html

Здравко Димитров: Пловдивчани очакват обединение около ясните цели, а не скандали и надлепяне с плакати

“В следващите дни продължаваме да следваме ясно и категорично линията “Да решаваме заедно” и уверени в себе си и в това, че идват още по-добри години за Пловдив продължаваме да обединяваме всички, които искат да има ново, силно и отворено към хората реформаторско управление”, това заяви Здравко Димитров на среща с пловдивчани в район “Източен”.

“Като кандидат за кмет чувствам отговорност с екипа ми да подкрепим пловдивчани да ги заредим с оптимизъм и с позитивни очаквания, а не да облепяме града с плакати и да го загрозяваме”, каза Здравко Димитров и призова хората да не се подават на напрежение, да не се афектират от това, че кандидатите се надлепват с плакати, а после си ги късат едни на други и да не се карат с приятелите, и близките си заради този или онзи кандидат за кмет.

“Изборното напрежение ще спадне само след две седмици и негативните емоции ще изчезнат. Важно е дали пловдивчани ще влезем в седмицата, която започва на 26-и октомври с оптимизъм и с усещането, че сме започнали да пишем нова, успешна страница в историята на града си. Всичко друго са дребни и временни политически страсти, които ще утихнат след изборния ден”, каза още Здравко Димитров.

Той припомни, че първият и основен приоритет като кандидат за кмет на местна коалиция “Здравко Димитров – да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок е да сформира нов, силен екип в кметството, който да спре разделението на “наши” и “ваши” наложено в изминалите 4 години. “Искаме още да направим финансов одит на общината и ако е възможно да свалим местните данъци и такси. Убеден съм, че ще намалим данъците и таксите, но казвам “ако е възможно”, защото първото и най-важно нещо е пловдивчани да научат истината за финансовото състояние на общината, за това какви са задълженията и възможностите й”, обясни Димитров. Той допълни, че е поел ангажимент да има финансов одит на общината на среща с Реформаторския блок заедно с кандидата за кмет на район “Централен” Пепа Деведжиева и това ще е едно от първите неща, по което ще се работи след изборите.

“Второто , което ще променим е, че през новия мандат ще работим с ясни срокове и графици, а не с обещания. Пловдивчани масово са лъгани от отиващия си кмет и екипа му, че този или онзи проблем ще бъде решен в даден срок, но много от думите са останали само обещания”, каза Димитров и допълни, че всички започнати проекти ще бъдат разгледани с цел да бъдат завършени качествено и в срок.

На въпрос, кои са основните проекти и приоритети, по които би работил като кмет на Пловдив Здравко Димитров отвърна, че това е инфраструктурата в целия град, а не само в центъра, по връзката Модър - Царевец, околовръстния път, северния обходен път, по водния цикъл и по южния колектор. Според него е необходимо добро и трайно решение и за градския транспорт, защото хората са недоволни от организацията на транспорта. “Може да се оптимизира графикът и линиите, да има автобуси до по-късен час, а цените на картите за масовия градски транспорт за пенсионерите и учащите може да бъде по-ниска”, обясни кандидатът за кмет. Според Димитров данък МПС и такса смет трябва да бъдат намалени и поставени на приемливи за гражданите нива.

“За най-накрая оставям най-важното, което казах в края на септември. На тези местни избори се очертаха две заплахи за Пловдив. Първата е да повторим кадровите и персонални грешки, които правят града ни заложник на политическото тесногръдие и на интересите на малък кръг общински началници. Втората заплаха е, недоверието към отиващия си кмет и екипа му да отвори вратата към Пловдив за обръча от кандидати на “модела Орешарски”, заяви Здравко Димитров. Според него характерно за този обръч е, че “когато местният председател на БСП Георги Гергов говори, те мълчат и го слушат внимателно”.

Той допълни, че местната коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок е мобилизирана и от началото на ноември в партньорство с другите центристки и дясно-центристки формации ще създаде стабилна коалиция в Общинския съвет.

“Убеден съм, че с лъжи и манипулации, пловдивчани не могат да бъдат накарани да изберат между две лоши алтернативи, след като има верен избор и че партньорството между Реформаторския блок, ГЕРБ и другите центристки и дясно-центристки формации няма да бъде подменяно с фалшиво мнозинство, което да подмени вота на пловдивчани. Аз и колегите ми от коалиция “Да решаваме заедно” и Реформаторския блок, без да поставяме условия и при открити за всички разговори, ще сформираме ново добре работещо реформаторско мнозинство в Общинския съвет, което да подкрепи новия кмет на Пловдив”, обясни Димитров.

40 коли откраднати „на ключ“ през миналата година

http://frognews.bg/news_99664/40-koli-otkradnati-na-kliuch-prez-minalata-godina/

40 коли са откраднати „на ключ“ през есента и зимата на на миналата година. За това предупредиха ченгетата от ГДНП . Те са категорични, че и за миг не трябва да оставяме возилата без надзор и със запален двигател.

Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041495

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Фокус".
Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в гр.
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Фокус". Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в гр.

Американска фармацевтична компания стъпва на българския пазар

http://www.cross.bg/kompaniya-bulgarskiya-pazar-1484012.html

/КРОСС/Американската фармацевтична компания "Express diagnostics Int'l. Inc."е взела решение да започне производство на българска територия и да работи и на българския пазар. Това съобщиха представители на компанията на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов, която е продължение на проведените разговори в началото на март т.г. В срещата участваха Пол Джонсън, изпълнителен директор, Гари Дженеман, старши изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър, и Дейв Клабунде, контролъор, както и Лукас Лука, управител на фирма „Сайпбул Ентерпрайсес" ЕООД, съдействаща при цялостното предстоящо откриване на офис и производствени мощности на американската компания в София. "Express diagnostics Int'l. Inc." е ситуирана в щата Минесота и работи в областта на иновативни диагностични медицински продукти и услуги като експресната диагностика. За 2013 и 2014 г. е в списъка от 5000 най-бързо развиващите се компании в САЩ. С предстоящото откриване на нови производствени мощности в България компанията официално стъпва на българския пазар, като стартирането е планирано за началото на 2016 г. Компанията има намерение от България да снабдява свои клиенти от Европа, Средния Изток и Африка. Изразена бе пълна подкрепа от страна на БТПП във връзка с разширяването на дейността на американската компания у нас.

ЕС настоява Русия да спре ударите срещу опозицията на Асад

http://www.investor.bg/evropa/334/a/es-nastoiava-rusiia-da-spre-udarite-sreshtu-opoziciiata-na-asad-203958/

Руската намеса в конфликта в Сирия заплашва да удължи конфликта и да подкопае намирането на политическо решение, според външните министри

Облачно ще е по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=303623

През нощта над Южна България облачността ще продължи да се разкъсва и утре през деня ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове видимостта ще е намалена. Предимно облачно ще е над северните райони, а в крайните североизточни все още ще има валежи от дъжд, които по-късно през деня ще спрат и облачността ще се разкъса.

Цветанов в Генерал Тошево: Ивайло Манушев е натрупал богат опит, с който ще работи за развитието на общината

http://frognews.bg/news_99662/TSvetanov-v-General-Toshevo-Ivailo-Manushev-e-natrupal-bogat-opit-s-koito-shte-raboti-za-razvitieto-na-obshtinata/

ГЕРБ винаги е зачитала мнението и интересите на своя основен работодател – българските граждани. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Генерал Тошево, пред които представи кандидата на ГЕРБ за кмет на община Генерал Тошево Ивайло Манушев, кандидатите на ГЕРБ за общински съветници и кандидатите за кметове на кметства в общината.

Главният прокурор внесе искания за снемане на имунитета на двама народни представители

http://www.cross.bg/siderov-predstaviteli-chykolov-1484011.html

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов.Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в гр.София на 09/10.10.2015 г. Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов в съизвършителство по между си са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост. Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски органи при изпълнение на службата им. Законова пречка за наказателното преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.Главният прокурор е сезирал Парламента на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи Народното събрание е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер - престъпление по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и престъпления по чл. 131 ал

Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

http://news.ibox.bg/news/id_1836827933

Поводът: непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпротива срещу орган на властта и това, че деянието им е "с изключителен цинизъм и дързост".

Кандидат кметът Вяра Церовска и Радослав Банчев подариха футболни топки на отбора на гр. Батановци

http://www.zapernik.com/politika/kandidat-kmetut-vyara-cerovska-i-radoslav-banchev-podariha-futbolni-topki_40191/

Кандидатите за кметове на Перник Вяра Церовска и на гр. Батановци Радослав Банчев и кандидатите за общински съветници подариха шест професионални футболни топки на отбора на гр. Батановци.

„Искам да бъдат създадени условия за постоянни спортни занимания. Това е изключително необходимо за...

Продължава

Синдиците на КТБ върнаха още 2 млн. лв.

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sindicite-na-ktb-vyrnaha-oshte-2-mln-lv-203957/

Росен Ангелчев, Лазар Илиев и техният екип продължават с анализа на доклада на Alix Partners

Сидеров се закани и на Цацаров (обзор)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041453

„Няма основание за искане на имунитета ми, ако все пак ми го поискат, това ще бъде съчинено искане. И аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя имунитет - на главния прокурор“. С тези думи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отговори на въпроса дали сам ще се откаже от депутатската си защита,
„Няма основание за искане на имунитета ми, ако все пак ми го поискат, това ще бъде съчинено искане. И аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя имунитет - на главния прокурор“. С тези думи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отговори на въпроса дали сам ще се откаже от депутатската си защита,

Представят в Перник документалния филм „Три свещи: Белези от Балканските войни“ на среща разговор, истинска история за един български войник, герой от Балканските войни, през погледа на неговата потомка брезнинчанката Диана Захариева

http://www.zapernik.com/obshtestvo/predstavyat-v-pernik-dokumentalniya-film-tri-sveshti-belezi-ot-balkanskite_40190/

Общински драматичен театър „Боян Дановски“ организира среща-разговор с екипа на документалния филм „Три свещи: Белези от Балканските войни“ и прожекция на 16 октомври от 17.30ч. в Театралния салон.

Представянето се организира в чест на годишнината от завръщането в Родината...

Продължава

Минимум 30 лв, за да гледаме на живо Григор Димитров в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_571370.html

30 лева е цената на най-евтиния билет за демонстративния мач между първата българска ракета Григор Димитров и французина Гаел Монфис на 28 ноември в зала "Арена Армеец" в София. Двубоят ще се играе в два от три тайбрек сета и ще е с начален час 20:00 часа. Според мястото в залата цените на билетите на пропуските за мача варират от 30, 35, 40, 50 до 70 лева. Децата до 14 години ползват 50% намаление. Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. Същевременно най-добрият български тенисист отстъпи с още едно място в световната ранглиста на АТР, като вече заема 22-ото място с актив от 1555 точки. През миналата седмица Димитров взе участие в силния турнир от категория "ATP 500" в Токио но отпадна в първи кръг от французина Беноа Пер.

Туберколозата разболява все по-млади и все по-богати българи

http://offnews.bg/news/n_1/n_571381.html

Ръст на заболелите от туберколоза отчитат в Бургаска област. До този момент има 92 регистрирани души, в сравнение - за цялата минала година те са били 82. Тревожните данни са на Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо – фтизиатрични заболявания в Бургас. В лечебното заведение отчитат и четирима починали от началото на годината. Последният случай е на сравнително млад мъж – 41 – 42 - годишен. Починалият е бил самотник, без лична карта, но – парадокс – с платени здравни осигуровки. Бил е закаран в МБАЛ – Бургас, където му правят снимка и се установява, че е с туберколоза. Състоянието му вече е било много тежко, били са засегнати почти всички органи. От туберколоза обаче заболяват все по-млади хора и то с по-висок социален статус. Една от починалите от болестта бургазлийки през тази година е била едва на 20 – 21 г. Жената е била анорексичка, с изключително отслабена имунна система. 78% от новозаболелите са под 60 – годишна възраст, отчита Евелина Трошанова. Близо половината са родени след 1970 г. „ Почва да засяга млади и работоспособни хора. Във всички социални слоеве – имаме счетоводители, банкови служители… Някъде се пука имунитетът. И тези млади хора, особено жените, пазят диети за отслабване. Имаме нарушаване на нормалната дейност на организма с някакви криворазбрани моди – модата на слабичкото, щръкналите кокалчета “, добавя лекарят. Сред основните причини за повишената заболеваемост са и напрегнатия начин на живот, некачествената храна, алкохолът, цигарите. В болницата отчитат и все по-тежки форми на туберколоза, защото българите масово си поставят сами диагнози и се лекуват чрез интернет, а търсят лекарска помощ късно. Ако се хване навреме туберколозата, имаме 99% успеваемост на лечението, казва д-р Трошанова. Тя препоръча по-скоро да досадим на личния си лекар или на пулмолога, ако имаме и най-малкото съмнение за болестта. Основните симптоми са суха, дразнеща кашлица, слабо завишена температура и изразено чувство за болест, без да можем да уточним какво точно ни боли.

Миков в Елхово: БСП и кандидатите й няма да отстъпят от червените линии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041491

Гражданите на Елхово заслужават повече, кандидатите на левицата могат да го постигнат „Организацията на БСП в Елхово и гражданите на общината заслужават много повече, с оглед на историята и постигнатото. Ръководството на БСП подкрепя Ангел Ангелов, Татяна Дюлгерова и листата ни за общински съветници. Те могат да изпълнят нужното на общината“.
Гражданите на Елхово заслужават повече, кандидатите на левицата могат да го постигнат „Организацията на БСП в Елхово и гражданите на общината заслужават много повече, с оглед на историята и постигнатото. Ръководството на БСП подкрепя Ангел Ангелов, Татяна Дюлгерова и листата ни за общински съветници. Те могат да изпълнят нужното на общината“.

Миков в Елхово: БСП и кандидатите й няма да отстъпят от червените линии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041457


Гражданите на Елхово заслужават повече, кандидатите на левицата могат да го постигнат „Организацията на БСП в Елхово и гражданите на общината заслужават много повече, с оглед на историята и постигнатото. Ръководството на БСП подкрепя Ангел Ангелов, Татяна Дюлгерова и листата ни за общински съветници. Те могат да изпълнят нужното на общината“.
Гражданите на Елхово заслужават повече, кандидатите на левицата могат да го постигнат „Организацията на БСП в Елхово и гражданите на общината заслужават много повече, с оглед на историята и постигнатото. Ръководството на БСП подкрепя Ангел Ангелов, Татяна Дюлгерова и листата ни за общински съветници. Те могат да изпълнят нужното на общината“.

Трио холандски терористи: Искаме съд в кралството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041454

Заловените и задържаните на ГКПП Капитан Андреево трима холандски граждани от арабски произход искат правосъдие в кралството. Te са обвинени в тероризъм. Това стана ясно в понеделник на делото за екстрадиция на 22-годишния Хасан Иляз, 18-годишния Яит Юнес и 17-годишната Шайма Калоуаа.
Както вече писахме, те бяха спряни на път за Сирия.
Заловените и задържаните на ГКПП Капитан Андреево трима холандски граждани от арабски произход искат правосъдие в кралството. Te са обвинени в тероризъм. Това стана ясно в понеделник на делото за екстрадиция на 22-годишния Хасан Иляз, 18-годишния Яит Юнес и 17-годишната Шайма Калоуаа. Както вече писахме, те бяха спряни на път за Сирия.

Българите са под 50% от нощувалите в хотели у нас през август

http://www.moreto.net/novini.php?n=303628

По-малко от 50% от пренощувалите в местата за настаняване у нас през август са българи. Нашенците са близо 42 на сто от всичките 1.1 млн. души, отседнали през периода в български хотели. За сравнение чужденците са 634 хиляди. Преобладаващата част от тях са предпочели нощувки в 4 или 5-звездни условия.

Гробището на остров Лесбос се препълни с имигранти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/12/2626862_grobishteto_na_ostrov_lesbos_se_prepulni_s_imigranti/?ref=rss


В малкото парче земя, отделено за социално слабите в гробището "Свети Пантелеймон", няма повече място. С глави, сочещи към Мека, там лежат афганистански, иракски и сирийски бежанци – удавници от Егейско море.

"Трябва да се направи нещо. Много са. Прекалено са много", казва гробарят Христис Мавракидис пред "Ройтерс".

Близо половин милион души са започнали опасното пътешествие към Европа прези изминалата година. Почти 3000 от тях са загинали в Средиземно море, показват...

Продажбата на билетите за Детска Евровизия 2015 започна

http://www.cross.bg/biletite-evroviziya-leva-1484010.html

/КРОСС/ От днес започна продажбата на билетите за концерта на Детска Евровизия 2015, който ще се проведе на 21-ви ноември в зала „Арена Армеец". Шоуто ще бъде с начало в 19:30 часа. Цената на билетите е от 40, 45, 50 и 60 лева. Отстъпката за деца до 14 години е 50%. VIP билетите са на стойност 80 лева, със същата отстъпка за деца до 14 години. В продажба ще бъдат близо 8 000 билети, които могат да бъдат закупени в търговската мрежа на Eventim, онлайн на eventim и на касата на зала „Арена Армеец". Билети за Детската Евровизия ще се продават и в Сърбия. Допълнително ще бъдат пуснати в продажба и билети за Генералната репетиция, която е на 20-ти ноември /петък/. Съдържанието на шоуто ще бъде идентично с това на 21-ви ноември, но то не се излъчва на живо по телевизията, а се гледа само от журитата от страните-участнички в тазгодишното издание на конкурса. Припомняме, че тази година Детската Евровизия е с най-силната конкуренция от 2007 година насам. Австралия и Ирландия са страните, които за първи път ще участват в престижния форум, заедно с Албания, Армения, Беларус, България, Грузия, Италия, Македония, Малта, Черна гора, Русия, Сан Марино, Сърбия, Словения, Холандия и Украйна.  

Главният прокурор поиска официално от парламента сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/12/2626976_glavniiat_prokuror_poiska_oficialno_ot_parlamenta/?ref=rss


Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобще пресцентъра на прокуратурата. Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в София в нощта срещу събота.

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов заедно извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски служители, при изпълнение на службата им. Двамата ще бъдат съдени за престъпления от общ характер - по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и престъпления по чл. 131 ал.2, пр.4, т.3 вр. чл. 130 от НК.
 

Хванаха семейство бежанци с деца в тир във Варна

http://www.bnews.bg/article-142509

Карат с линейка мигрантите за преглед в болница, тарашат всички камиони на паркинга.

Поредна тежка катастрофа - ТИР и автомобили се удариха край Кресна

http://crime.actualno.com/Poredna-tejka-katastrofa---TIR-i-avtomobili-se-udariha-kraj-Kresna-news_500948.html

ТИР и два леки автомобила са катастрофирали на изхода на Кресна в посока Благоевград. Това съобщи дежурният в ОД на МВР –Благоевград пред "Фокус". Двама души са пострадали. Сигналът за катастрофата е подаден около 17.40 часа. На 500 метра преди град Кресна лек автомобил Рено „Лагуна“, с пернишка регистрация, който се движи към Сандански, на десен завой навлиза в насрещното движение. Идващият насреща му ТИР, с кюстендилска регистрация, се опитва да избяга надясно, но посл

Съдът се произнесе в полза на русенци в делото срещу френския завод

http://ruse.actualno.com/Sydyt-se-proiznese-v-polza-na-rusenci-v-deloto-sreshtu-frenskija-zavod-news_500949.html

Административният съд в Русе отхвърли искането на френския завод за автомобилни части „Монтюпе“ за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на РИОСВ-Русе за затваряне на част от производството на фирмата. На 25 септември бе пломбирана първа леярна на завода, заради системно изпускане на вредни миризми над допустимото, предаде БГНЕС. „Не следва да се дава предимство на частния интерес за сметка на обществения. Причиняването на евентуални значителни вреди на дру

4500 ревматоидно болни у нас може да останат без лечение

http://healthy.actualno.com/4500-revmatoidno-bolni-u-nas-moje-da-ostanat-bez-lechenie-news_500951.html

Около 4500 души у нас страдат от ревматоиден артрит. В момента се правят опити да се спре лечението на някои от тези болни, защото няма достатъчно средства. Това заяви Роза Чеглайска, председател на Асоциацията на болните от ревматоиден артрит, предаде БГНЕС. Става дума за тези болни, чието лечение е с биологична терапия, уточни Чеглайска. Днес тя се е срещнала с представители на НЗОК, тъй като 12 октомври е световен ден на ревматологичните заболявания. „От 2-3 месеца се опитват да

Борисов: Още има опасност политици да влияят на съда

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-oshte-ima-opasnost-politici-da-vliiaiat-na-syda-6043681

„Не ми се вярва на политиците да им е отминал апетита да влияят на прокуратурата и на съдиите“, заяви премиерът

Катя Кръстева в битката за сърцето на Пловдив

http://www.cross.bg/katya-krusteva-raiion-1484009.html

/КРОСС/ Кандидатът за кмет на район „Централен" в Пловдив от „Движение 21" Катя Кръстева официално откри своята приемна в града под тепетата. Офисът се намира на адрес ул. ''Георги Измирлиев'' №10. До края на предизборната кампания на 23-ти октомври приемната ще работи всеки ден без изключение. Там пловдивчани ще могат лично да се срещнат с Катя Кръстева и кандидатите за общински съветници и да коментират с тях своите проблеми. Кандидатите от партията на Татяна Дончева откриха своя предизборен щаб с изпровизирана баскетболна среща. „Ще играем своята отборна игра по правилата на хората от квартала. Ще се стараем да оправдаем тяхното доверие и аз лично като кмет поемам отговорността пред цялото общество, че ще предоставям периодичен отчет за свършената от мен работа. Получавам изключително силна подкрепа от хората в моя район, всички те ме окуражават, че заедно ще постигнем победа. Именно те ми дават вярата, че заедно ще успеем да победим и да променим към по-добро нашия район", сподели Катя Кръстева при представянето на новооткрития офис.  

Цацаров поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041442

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за сваляне на имунитета на депутатите от
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за сваляне на имунитета на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от прокуратурата. Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в София на 9 октомври, допълват от държавното обвинение.

Цветанов в Генерал Тошево: Ивайло Манушев е натрупал богат опит, с който ще работи за развитието на общината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041426

ГЕРБ винаги е зачитала мнението и интересите на своя основен работодател – българските граждани. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Генерал Тошево, пред които представи кандидата на ГЕРБ за кмет на община Генерал Тошево Ивайло Манушев,
ГЕРБ винаги е зачитала мнението и интересите на своя основен работодател – българските граждани. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Генерал Тошево, пред които представи кандидата на ГЕРБ за кмет на община Генерал Тошево Ивайло Манушев,

Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

http://offnews.bg/news/n_1/n_571383.html

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за сваляне на депутатските имунитети на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура (СГП) на хулиганска проява в София, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.  Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост. Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на службата им. Законова пречка за наказателното преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет. Главният прокурор е сезирал Народното събрание, котео може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер.

Деветте горно „до” на Лучано (снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041338

Ако беше жив, на 12 октомври прочутият тенор щеше да навърши 80 години

СОНЯ АЛЕКСАНДРОВА
МОДЕНА, СПЕЦИАЛНО ЗА “ТРУД”

"Такъв голям глас се ражда на 200 години!” Така възкликна Райна Кабаиванска по време на разговора ни през лятото в Сиена, посветен на незабравимия й колега Лучано Павароти. Когато го чува за пръв път да репетира в нюйоркската
Ако беше жив, на 12 октомври прочутият тенор щеше да навърши 80 години СОНЯ АЛЕКСАНДРОВА МОДЕНА, СПЕЦИАЛНО ЗА “ТРУД” "Такъв голям глас се ражда на 200 години!” Така възкликна Райна Кабаиванска по време на разговора ни през лятото в Сиена, посветен на незабравимия й колега Лучано Павароти. Когато го чува за пръв път да репетира в нюйоркската

Високопоставен командир на "Хизбула" е убит в Сирия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/12/2626953_visokopostaven_komandir_na_hizbula_e_ubit_v_siriia/?ref=rss


Ливанската шиитска групировка "Хизбула", която открито подкрепя с бойци режима на Башар ал Асад в Сирия, погреба един от високопоставените си командири, загинали в сражение редом със сирийската армия в провинция Идлиб.

Свързаната с групировката телевизия "Ал Манар" съобщи в понеделник за погребението на Хасан ал Хадж и показа кадри от траурното шествие. Ковчегът на ветерана бе обвит с жълтото знаме на "Хизбула" и бе носен от бойци в маскировъчни дрехи.

Той бе откаран с...

Продължават ремонтите по високоскоростното трасе Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=303640

Продължават ремонтните дейности по бул. „Владислав Варненчик" от входа на Варна откъм магистрала „Хемус" до бул. „Република", по бул. „Янош Хуняди", бул. „Трети март", бул. „Константин и Фружин", „8-ми Приморски полк".

Охранител изхвърли Чарли Шийн от бар, избил телефон от ръцете на фенка (видео)

http://petel.bg/Ohranitel-izhvarli-CHarli-SHiyn-ot-bar--izbil-telefon-ot-ratsete-na-fenka--video-__130214

Актьорът Чарли Шийн е бил изхвърлен от бар в Калифорния през уикенда, след като е избил мобилен телефон от ръцете на своя фенка. Това...

Константинов: Можеше да пратим Германия на Полша, но не правим сметки като тях

http://petel.bg/Konstantinov--Mozheshe-da-pratim-Germaniya-na-Polsha--no-ne-pravim-smetki-kato-tyah-__130215

Снимка: Булфото, архив Селекционерът на волейболния ни национален отбор Пламен Константинов заяви в ефира на "Спортно шоу Гонг" по Дарик...

Искат да няма данък за градини до 2 дка

http://petel.bg/Iskat-da-nyama-danak-za-gradini-do-2-dka__130216

Снимка: Булфото, архив Събирането на данък за ниви в селата под 2 декара при действащите в момента ставки от 0,1 до 4,5 на хиляда от...

Председателят на БСП Михаил Миков ще посети Велико Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041434

На 13.10 (вторник) председателят на БСП Михаил Миков ще посети област Велико Търново.
В 12:30 часа в гр. Павликени, по повод пазарния ден на града, Миков ще се разходи на пазара с кандидатите за кмет на община Павликени Емануил Манолов и община Сухиндол Пламен Чернев и ще разговаря с местните търговци.
На 13.10 (вторник) председателят на БСП Михаил Миков ще посети област Велико Търново. В 12:30 часа в гр. Павликени, по повод пазарния ден на града, Миков ще се разходи на пазара с кандидатите за кмет на община Павликени Емануил Манолов и община Сухиндол Пламен Чернев и ще разговаря с местните търговци.

Председателят на БСП Михаил Миков ще посети Велико Търново

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041424


На 13.10 (вторник) председателят на БСП Михаил Миков ще посети област Велико Търново.
В 12:30 часа в гр. Павликени, по повод пазарния ден на града, Миков ще се разходи на пазара с кандидатите за кмет на община Павликени Емануил Манолов и община Сухиндол Пламен Чернев и ще разговаря с местните търговци.
На 13.10 (вторник) председателят на БСП Михаил Миков ще посети област Велико Търново. В 12:30 часа в гр. Павликени, по повод пазарния ден на града, Миков ще се разходи на пазара с кандидатите за кмет на община Павликени Емануил Манолов и община Сухиндол Пламен Чернев и ще разговаря с местните търговци.

Зам.-министър Любен Петров и Франц Йозеф Пширер обсъдиха възможностите за сътрудничество

http://www.cross.bg/bulgariya-bavariya-pshirer-1484008.html

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и държавният секретар на Баварското министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите Франц Йозеф Пширер обсъдиха възможностите за двустранно сътрудничество и активизиране на икономическите отношенията между България и Свободна държава Бавария. Пред госта зам.-министър Петров представи предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация и прилагания данъчен режим. „Основен фокус в работата на Министерство на икономиката е развитието на високотехнологична, базирана на знанието икономика и постигането на икономически растеж чрез подобряване на бизнес средата и намаляване на административната тежест", подчерта зам.-министърът. Той допълни, че други мерки в тази посока са насърчаването на експортния потенциал на малкия и средния бизнес, насърчаване на инвестициите в сектори с висока добавена стойност и в иновативни предприятия, максимално и прозрачно усвояване на европейските средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020. В тази връзка двамата се договориха за осъществяването на обмен на опит в сферата на провежданите политики в подкрепа на малките и средните предприятия. От своя страна Пширер изказа задоволство от досегашната работа на представителството на Бавария в България и желание за разширяване на баварските инвестиции у нас. Потенциал за сътрудничество между България и Бавария по думите на зам

Талибаните заплашват втора столица на провинция в Афганистан

http://www.mediapool.bg/talibanite-zaplashvat-vtora-stolitsa-na-provintsiya-v-afganistan-news240351.html

Талибаните заплашват втора столица на провинция в Афганистан, съобщи Ройтерс. Боевете около град Газни, административен център на едноименната източна провинция, се ожесточиха в понеделник. Талибаните окупираха за кратко наскоро Кундуз, столица на едноименната северна афганистанска провинция. Боевете около Газни, на около 130 км югозападно от Кабул, подчертават влошаващата се ситуация със сигурността в Афганистан, където националната армия и полиция се мъчат да овладеят положението, след като по-голямата част от чуждестранните сили се изтеглиха, отбелязва Ройтерс. Днешното насилие последва дни наред на спорадични боеве близо до Газни и стана причина повечето магазини, училища и университети да затворят. Много от жителите на града бягат към столицата Кабул или в съседните окръзи, което увеличава броя на вътрешно разселените хора в Афганистан. Правителствените сили увериха, че за момента имат надмощие. "Стотици талибани нападнаха от две посоки и боевете все още се водят на около 7 км от провинциалната столица", каза за Ройтерс по телефона заместник-губернаторът на Газни Мохамад Али Ахмади. "Талибаните планираха да нападнат и превземат (град Газни), но ние бяхме нащрек и ги отблъснахме", заяви той. Същевременно талибаните казаха, че са блокирали магистралата от Кабул за южния град Кандахар и предупредиха шофьорите да я избягват. Твърдението не е потвърдено от независим източник.

Горанов: Ще има увеличение на заплатите в образованието

http://www.vesti.bg/pari/goranov-shte-ima-uvelichenie-na-zaplatite-v-obrazovanieto-6043679

Пенсионерите ще получат 50 млн. лева за Коледа, а учителите – над 20 млн. лева, каза и премиерът Бойко Борисов

Цялостният процес по предоставяне на електронни услуги беше демонстриран в МТИТС

http://www.moreto.net/novini.php?n=303643

Цялостният процес по предоставяне на услуги по електронен път през единния портал за достъп е вече завършен. Това беше показано в петък по време на демонстрация на дейностите, изпълнявани по проекта за надграждане на платформата на електронното управление, финансиран от ОП „Административен капацитет”.

С близо 470 000 лева обновяват психиатричната болница в Церова кория

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041042

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата "Инициативи за обществено здраве" в размер на 462 хиляди лева подписа в Министерството на здравеопазването държавната психиатрична болница в Церова кория. Със средствата ще бъде извършен цялостен ремонт и реконструкция на трите болнични отделения - за тежко психично болни и за
Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата "Инициативи за обществено здраве" в размер на 462 хиляди лева подписа в Министерството на здравеопазването държавната психиатрична болница в Церова кория. Със средствата ще бъде извършен цялостен ремонт и реконструкция на трите болнични отделения - за тежко психично болни и за

Леонардо ди Каприо с годеница

http://www.bnews.bg/article-142508

"Вълкът от Уолстрийт" поискал ръката на модела Кели Роршах в ресторант в Ню Йорк.

Продавани детски обувки с еротични сцени възмутиха родители

http://www.mediapool.bg/prodavani-detski-obuvki-s-erotichni-stseni-vazmutiha-roditeli-news240350.html

Детски обувки на известна испанска марка с еротични сцени от Кама Сутра върху тях, се появиха в търговската мрежа в София и Варна, което предизвика възмущение от страна на родителите. Според експертите от Агенцията за закрила на детето, Комисията за защита на потребителите трябва да спре от продажба детските обувки. От там обаче заявиха, че това може да стане само ако стоката е опасна – а тя не е. В крайна сметка отговорността си остава за родителите. От Комисията за защита на потребителите заявиха, че случаят не може да се разглежда като нелоялна търговска практика, тъй като не е свързан с накърняване икономическите интереси на потребителите, съобщи БНТ. Не се премълчавала информация, нямало и заблуда, така че да се стимулира покупката им. "Призоваваме родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях. По този начин ще ограничим производството на подобни артикули и те няма да достигат до децата“, коментираха от Агенцията за закрила на детето. Междувременно общинският съвет по наркотични вещества Благоевград използва случая, за да се обърне към министъра на образованието Тодор Танев. В писмо до него от съвета поискаха да бъде забранено на учениците да посещават учебни занятия с облекло, обувки и украшения, които имат изображения на наркотици или сексуални сцени. От организацията казват, че от години се продават дрехи, обувки и аксесоари с надписи или с изображения на наркотици и че се наблюдава "тенденция за деморализиране на обществото", което обезсмисля усилията на специалисти и учители да образоват и подготвят учениците за добра професионална и житейска реализация.

„Таланти на бъдещето“ – конкурс за ученици с изявени възможности в точните науки

http://www.cross.bg/emag-ychenitzi-budeshteto-1484007.html

/КРОСС/ София, 12 октомври 2015 г. - eMAG, най-големият онлайн търговец в Централна и Източна Европа, стартира първата си мащабна социална инициатива в България - конкурсa „Таланти на бъдещето". Проектът предвижда да отличи ученици, амбицирани и мотивирани да развият потенциала си в областта на математика и информатика. Общата стойност на наградите, които eMAG ще предостави, е приблизително 20 000 лв. Петима младежи, показали най-добри знания и умения, ще получат специална стипендия от по 3000 лв., за да могат да инвестират в своето образование и развитие, а 15 техни подгласници ще бъдат отличени с таблет. Образователната инициатива „Таланти на бъдещето", организирана в партньорство със сдружение Holiday Heroes и подкрепяна от платформата с видео уроци по предметите от 1 до 12 кл. - Уча.се, е част от дългосрочната политиката на eMAG в подкрепа на младежи с постижения в точните науки. Инициативата дава възможност на всички ученици в класовете между 7-12 кл. да се съревновават помежду си, като кандидатстването става лесно и удобно на сайта https://holidayheroes.bg/talents/ Всеки ученик трябва да подаде документи, аргументиращи постижения в областта на математиката и/или информатиката и да напише есе като се аргументира защо той/тя заслужава да получи стипендията

Децата в SOS приемни семейства с по-големи шансове за развитие и професионална реализация в града

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041388

За преместването на SOS приемните семейства от Детско селище Дрен в София и Перник разговаряме с директора на селището - Мариян Дянков.
- Как възприемате работата си, г-н Дянков?
- Директор съм на Програма „SOS Детско селище“ за локацията София-Радомир-Дрен, откакто бях избран с конкурс за тази длъжност през септември 2006 г.
За преместването на SOS приемните семейства от Детско селище Дрен в София и Перник разговаряме с директора на селището - Мариян Дянков. - Как възприемате работата си, г-н Дянков? - Директор съм на Програма „SOS Детско селище“ за локацията София-Радомир-Дрен, откакто бях избран с конкурс за тази длъжност през септември 2006 г.

Най-честите грешки при продажба на имот

http://www.investor.bg/analizi/113/a/nai-chestite-greshki-pri-prodajba-na-imot-203954/

Заради пропуските крайният резултат е неблагоприятен - продажбата се забавя и често е на значително по-ниска цена от очакваното

ОССЕ: Изборите в Беларус не покриват демократичните стандарти

http://www.moreto.net/novini.php?n=303636

Президентските избори в Беларус не покриват демократичните стандарти. Това обявиха от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), след като президентът Александър Лукашенко спечели пети мандат в гласуването, което беше натоварено с надеждата, че може да доведе до облекчаване на отношенията между Беларус и Запада, отбелязва „Ройтерс".

Варненското златно съкровище е в Брюксел, премиерът ще открие изложбата

http://web.barometar.net/82058/

За това съобщи евродепутатът Емил Радев, по чиято инициатива варненското златно съкровище ще бъде представено в Брюксел. Емил Радев информира, че най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол ще блести цяла седмица в централното фоайе на Европейския парламент от 12 до 16 октомври. Изложбата „Златните съкровища на България: Варна и най-старото обработено злато […]

Повече от половината търсения в Google вече са от мобилни устройства

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/12/2626607_poveche_ot_polovinata_turseniia_v_google_veche_sa_ot/?ref=rss


Интернет сърфирането през мобилни устройства взима все по-доминираща позиция. Google обяви, че вече повече от половината търсения чрез нейната търсачка се правят от мобилни устройства.

През май тази година компанията обяви, че това е факт в САЩ, Япония и още осем други държави, които не назова. Сега мобилното търсене доминира общия брой глобални търсения в Google. Онлайн изданието SearchEngineLand посочва, че ръстът на мобилните заявки не идва за сметка на тези направени чрез...

Законните начини за влизане в Европа ще обезсмислят посредничеството на трафикантите

http://www.grreporter.info/zakonnite-nachini-za-vlizane-v-evropa-shche-obezsmislyat-posrednichestvoto-na-trafikantite/18036

Издаването на визи за европейски страни, чрез европейското законодателство за събиране на семействата и презаселването им в европейски и други страни са основните сред тях, заяви в Атина върховния комисар за бежанците Антонио Гутерес

прочети повече

Премиерът обеща коледни добавки за пенсионерите

http://frognews.bg/news_99661/Premierat-obeshta-koledni-dobavki-za-pensionerite/

Премиерът Бойко Борисов обеща коледни надбавки за пенсионерите. Това стана по време на Дискусионна кръгла маса на тема "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара в България, предаде агенция "Фокус".

Изберете темата от дневния ред на европарламента, по която искате да напишем статия

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/izberi_da_nauchish_poveche/2015/10/12/2626951_izberete_temata_ot_dnevniia_red_na_evroparlamenta_po/?ref=rss

Участвайте в месечната ни анкета "Избери да научиш повече", в която читателите сами избират по коя от темите от дневния ред на Европейския парламент да получат повече информация. Целта ни е да ги включим в избора на съдържанието, свързано с Европейския съюз. 

След като приключи анкетата, отваряме и възможността за читателски въпроси по избраната тема, които ще изпратим до ресорни европейски депутати и експерти.

Този месец може да изберете да получите повече...

Какво следва на Евроволей 2015

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/12/2626914_kakvo_sledva_na_evrovolei_2015/?ref=rss


Груповата фаза на европейското първенство по волейбол приключи и сега идва ред за най-важната част от всеки шампионат - битките в директните елиминации.

Досега всеки отбор имаше право на една и дори две грешни стъпки, можеше да избере в кой поток да отиде и кой съперник да избегне. Отборите с по три загуби Чехия, Беларус, Хърватия и Словакия отпаднаха от надпреварата. Оттук нататък целта е само една - победата.

България, Франция, Полша и Русия записаха по три победи и...

Фатален удар със 150 км/ч след употреба на дрога - вижте последните мигове на двама млади мъже

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041325

Семействата на двама млади британци, загинали дрогирани при шофиране с висока скорост, публикуваха запис от последните им мигове, информира в. "Индипендънт".
20-годишният Кайл Кеърфорд и приятелят му - 21-годишният Майкъл Оуен, летели с малко червено "Рено Клио", преди да се забият в черковна ограда край Кроубъро, Източен Съсекс. Загинали на място.
Семействата на двама млади британци, загинали дрогирани при шофиране с висока скорост, публикуваха запис от последните им мигове, информира в. "Индипендънт". 20-годишният Кайл Кеърфорд и приятелят му - 21-годишният Майкъл Оуен, летели с малко червено "Рено Клио", преди да се забият в черковна ограда край Кроубъро, Източен Съсекс. Загинали на място.

Условна присъда за бияч на лекари

http://www.cross.bg/lekarite-lekari-prisuda-1484006.html

/КРОСС/43-годишен мъж от Димитровград получи условна присъда от шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок за нанесен побой над лекари. Осъденията бил приет на 14 март 2015 г. в Спешното отделение на МБАЛ-Хасково, където бил настанен за лечение. Причината да постъпи в болница е употреба на голямо количество болкоуспокояващи медикаменти. Докато лекарите го преглеждали, пациентът започнал да буйства. Той проявил агресивно поведение, обиждал лекарите и нанесъл удари с ръка на двама от тях. Медиците задействали паник бутон, на който се отзовал патрул на ОД на МВР- Хасково. По време на разследването са разпитани шестима свидетели, назначени са няколко съдебно-медицински експертизи за телесните повреди. Подсъдимият се е признал за виновен. Присъдата е постигната след споразумение и не подлежи на обжалване.  

Районна прокуратура-Хасково постигна осъдителна присъда за побой на лекари

http://pik.bg/районна-прокуратура-хасково-постигна-осъдителна-присъда-за-побой-на-лекари-news415688.html

Районна прокуратура-Хасково постигна осъдителна присъда за побой на лекари

Районна прокуратура-Хасково постигна осъдителна присъда от шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок спрямо Станимир Т., на 43 г. от гр. Димитровград.

Той е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалисти по повод изпълнение на службата им – престъпление по чл. 131 ал. 2 т. 4 във връзка с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.
На 14 март 2015 г. в Спешното отделение на МБАЛ-Хасково е приет Станимир Т., който е бил докаран за лечение по спешност с линейка от гр. Димитровград. Причината да постъпи в медицинското заведение е употреба на голямо количество болкоуспокояващи медикаменти. Докато лекарите го преглеждали, пациентът започнал да буйства. Той проявил агресивно поведение, обиждал лекарите и нанесъл удари с ръка на двама от тях. Медиците задействали паник бутон, на който се отзовал патрул на ОД на МВР- Хасково.

По време на разследването са разпитани шестима свидетели, назначени са няколко съдебно-медицински експертизи за телесните повреди. Станимир Т. се е признал за виновен.

Заловените мигранти във Варна са сирийци

http://www.moreto.net/novini.php?n=303641

Семейството мигранти, открито в товарен автомобил във Варна е от Сирия. Това съобщиха за Moreto.net от Областната дирекция на МВР. Тирът с хасковска регистрация, в който са се укривали двамата съпрузи и трите им деца е с хасковска регистрация и е пристигнал в морската столица от Истанбул, потвърдиха от полицията.

Американските инвестиции в България са нараснали с 10 000% за 18 години

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/amerikanskite-investicii-v-bylgariia-sa-narasnali-s-10-000-za-18-godini-203951/

Бизнес климатътът в България трябва да е по-предсказуем, за да привлече инвестиции, коментира търговски заместник-секретар на САЩ

Дълбоко пазена тайна преобръща живота на младо момиче

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041350

Красива млада жена, дълго пазена тайна и непознати родни, които ще преобърнат живота й. Всичко това ще откриете в най-новата книга от Розамунде Пилхер – „Бурен ден”. В есенните дни, когато уюта на дома и хубавите книги са предпочитано развлечение за повечето дами, издателство „Труд” ще им предложи поредния завладяващ роман на най-продаваната
Красива млада жена, дълго пазена тайна и непознати родни, които ще преобърнат живота й. Всичко това ще откриете в най-новата книга от Розамунде Пилхер – „Бурен ден”. В есенните дни, когато уюта на дома и хубавите книги са предпочитано развлечение за повечето дами, издателство „Труд” ще им предложи поредния завладяващ роман на най-продаваната

Бивш министър, осъден за изборна измама, оглави румънските социалисти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/12/2626940_bivsh_ministur_osuden_za_izborna_izmama_oglavi/?ref=rss


Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия избра за нов лидер бивш министър, осъден за изборни измами, предаде "Ройтерс". Това се случи, след като предишният председател на партията – премиерът Виктор Понта – бе обвинен в корупция.

Предварителните резултати от проведеното през уикенда гласуване показват голяма подкрепа за Ливиу Драгня, който пое временно лидерския пост през юли, след като Понта се оттегли заради разследването срещу него.

Драгня бе единственият...

Еврокомисията поиска от Испания да представи нов проектобюджет

http://europe.actualno.com/Evrokomisijata-poiska-ot-Ispanija-da-predstavi-nov-proektobudjet-news_500943.html

Европейската комисия призова Испания да представи нов проект за бюджет с по-нисък дефицит, за да избегне нарушаването на строгите правила в ЕС за разходите. Това е сериозен удар за правителството в Мадрид, предаде AFP. Официалното предупреждение на Мадрид става преди парламентарните избори в Испания на 20 декември, на които икономиката се очаква да бъде ключов въпрос за консервативното правителство на премиера Мариано Рахой. ЕК посочва, че проектобюджетът на Испания за 2016 г. „рис

Поредна тежка катастрофа - ТИР и автомобил се удариха край Кресна

http://crime.actualno.com/Poredna-tejka-katastrofa---TIR-i-avtomobil-se-udariha-kraj-Kresna-news_500948.html

ТИР и автомобил се са ударили на изхода на Кресна в посока Симитли, предаде struma.bg. Според БГНЕС инцидентът е довел до верижна катастрофа с четири автомобила. По информация на БТВ пък става дума за ТИР и две коли. По непотвърдени данни вероятно има тежко ранени, но не и загинали. Сигналът за катастрофата е подаден около 17.40 часа. Към мястото на инцидента пътуват линейки от Сандански и Кресна. Трагедията е станала на 500 метра след Кресна. Според свидетели шофьорът на колата е изваден и

Тагарев: Само един от десет руски удари в Сирия е срещу ИД

http://society.actualno.com/Tagarev-Samo-edin-ot-deset-ruski-udari-v-Sirija-e-sreshtu-ID-news_500947.html

Конфликтът в Сирия няма да бъде разрешен скоро. Това каза бившият военен министър Тодор Тагарев пред БТВ. „Нито Русия има желание да разговаря със САЩ, Франция и Великобритания, нито пък тези страни могат да направят нещо когато Русия е на място в Сирия”, поясни още Тагарев. По думите му руснаците нямат „благословия” от САЩ за въздушните удари в страната. „Днес стана ясно, че американските служби са имали информация, че руските сили в Сирия се увеличават и са пред

Бареков във "Фейсбук": Убеден съм, че Фандъкова няма да спечели изборите от раз!

http://pik.bg/бареков-във-фейсбук-убеден-съм-че-фандъкова-няма-да-спечели-изборите-от-раз-news415681.html

Бареков във "Фейсбук": Убеден съм, че Фандъкова няма да спечели изборите от раз!

"Попадна ми една социология, правена в София от сериозна социологическа агенция. Явно няма да бъде разпространена публично, но ще ви кажа, че съм абсолютно убеден, че в София ще има балотаж и Фандъкова няма да спечели от раз. Доверието в ПП ГЕРБ в столицата не е цветущо и макар 40% от софиянци да са на държавна заплата или на общинска служба, то определено ГЕРБ тръгва надолу", написа Николай Бареков във "Фейсбук".

"Мария Календерска е единствената реална алтернатива на Фандъкова. Да, тя идва от по-малка партия, но след изборите със сигурност ще й направи живота черен в Столична община. Лицемерите Георги Кадиев, Вили Лилков, Ангел Джамбазки и Явор Нотев, след като загубят изборите, ще избягат обратно в парламента, където повечето от тях са подлоги на Борисов. Само  Календерска ще остане в общината, за да освети всички далавери на т.н плаващо дясно мнозинство", категоричен е лидерът на ББЦ.

"От сега ГЕРБ и реформаторите са се разбрали да правят коалиционно мнозинство и да продължат с далаверите, но Календерска ще бъде истинското зло куче, което ще лае, ще ръмжи, но и ще хапе крадливите участници в модела на ГЕРБ и техните слуги.

И за разлика от г-жа Фандъкова, която е вече баба (Да е жива и здрава!), и останалите кандидати, които са мъже, Мария Календерска е единствената млада майка, която познава реалния живот и реалните проблеми на столицата. Тя знае добре какво трябва да направи Столична общината за майките и младите хора", завършва евродепутатът.

Руснак пострада, след като бе блъснат от кола в центъра на Варна

http://petel.bg/Rusnak-postrada--sled-kato-be-blasnat-ot-kola-v-tsentara-na-Varna__130209

Снимка: Булфото, архив На 10 октомври около 6,30 ч. на кръстовището на бул. "Княз Борис I" и бул. "Цар Освободител", водачът на лек автомобил...

Ад на пътя край Кресна! ТИР и кола се удариха, режат ламарини, за да вадят ранени

http://petel.bg/Ad-na-patya-kray-Kresna--TIR-i-kola-se-udariha--rezhat-lamarini--za-da-vadyat-raneni__130210

Снимка:Булфото, архив Тежка катастрофа стана на главен път Е-79 край Кресна, предава struma.bg. Тир и лек автомобил са се ударили в близост до...

Трагедия в Перник: Жена се хвърли от мост! Ето какво се случва в момента

http://petel.bg/Tragediya-v-Pernik--ZHena-se-hvarli-ot-most--Eto-kakvo-se-sluchva-v-momenta__130211

Снимка: Булфото, архив Жена на възраст около 40 години се е хвърлила от моста на кръговото движение за Перник на автомагистрала Люлин,...

Кандидат-президент: Огромният държавен дълг ще погуби САЩ

http://petel.bg/Kandidat-prezident--Ogromniyat-darzhaven-dalg-shhe-pogubi-SASHH__130213

Американският политик, сега кандидат за президент на САЩ Хари Джонсън посочи коя е най-голямата опасност за Щатите Според него това не е...

Кандидатът за районен кмет на „Приморски” Петя Проданова се срещна с пенсионери

http://web.barometar.net/82056/

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район „Приморски” Петя Проданова и кандидатите за общински съветници Мартин Байчев, Калин Калевски и Борислав Нанков се срещнаха с граждани в новооткрития Клуб на пенсионера. Клубът, изграден на общински терен на ул. „Народен юмрук и със средства, осигурени от община Варна, е четвърти поред на територията на „Приморски“. […]

Предизборно: Пребиха кметски наместник в Гълъбово

http://pik.bg/предизборно-пребиха-кметски-наместник-в-гълъбово-news415686.html

Предизборно: Пребиха кметски наместник в Гълъбово

Младежи пребиха кметски наместник на ДПС в белишкото село Гълъбово. 53-годишният Мустафа Шайков станал жертва на нападение в събота вечерта по време на партийно събрание в съседното селище Орцево. Той твърди, че върху него се нахвърлили петима млади мъже, роднини на Радослав Ревански, който е кандидат на ДПС за кмет на община Белица.

Екшънът се разиграл пред очите на кандидат-кметовете на селата Орцево, Кузьово и Палатик. Събранието започнало час-два по-рано в партийния офис с участието на Радослав Ревански, пише "Стандарт".

„Той си каза думите, след това почерпи всички, които се бяхме събрали. Поседя още малко и си тръгна. Ние останахме в клуба. Пийнахме по една-две ракии, но не сме прекалявали", разказа Мустафа Шайков.

В разгара на купона младеж от съседната маса станал и се насочил към кметския наместник на Гълъбово. „Ти какво правиш тук? Твойто място не е тука. Ти работиш срещу ДПС и срещу нашия кандидат за общински кмет", развикал се той. Скочили още четирима млади мъже от Бабяк и свалили с няколко удара Шайков на земята, където продължили да го налагат с ритници. Останалите присъстващи се намесили и успели да го отърват от по-тежки последици.

Пострадалият се обадил на сина си, който дошъл и го отвел у дома. „Такъв срам не съм брал през живота си. От 20 години съм кметски наместник на Гълъбово, председател съм на ДПС в моето село", каза Шайков. Според него младежите са близки на Ревански. Той не може да си обясни с какво е предизвикал агресията на младежите, които го обвинил, че не работи достатъчно усърдно за ДПС. Пострадалият мъж има синини и охлузвания на гърба от ритниците. Има и белег на главата.

Категоричен е, че ще си извади медицинско свидетелство и ще внесе жалба срещу насилниците в полицията.

Няма загинали при катастрофата край Кресна

http://press.mvr.bg/NEWS/news151012_06.htm

В инцидента са участвали тежкотоварен и два леки автомобили; движението в този участък е затруднено и се осъществява само в едната лента

ЕС: Русия подкопава процеса за регулиране на кризата в Сирия, незабавно да спре ударите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041430

Външните министри на страните от ЕС осъждат поведението на Русия в Сирия и я обвиняват в подкопаване на процеса на регулиране на кризата в тази страна.
Това се казва в заключителния документ на Съвета на ЕС по външна политика, заседавал днес в Люксембург.
"Военните атаки на Русия предизвикват дълбоко безпокойство и трябва да бъдат незабавно
Външните министри на страните от ЕС осъждат поведението на Русия в Сирия и я обвиняват в подкопаване на процеса на регулиране на кризата в тази страна. Това се казва в заключителния документ на Съвета на ЕС по външна политика, заседавал днес в Люксембург. "Военните атаки на Русия предизвикват дълбоко безпокойство и трябва да бъдат незабавно

Външните министри на ЕС: Русия незабавно да спре ударите в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5041345

Външните министри на страните от ЕС осъждат поведението на Русия в Сирия и я обвиняват в подкопаване на процеса на регулиране на кризата в тази страна.
Това се казва в заключителния документ на Съвета на ЕС по външна политика, заседавал днес в Люксембург.
Външните министри на страните от ЕС осъждат поведението на Русия в Сирия и я обвиняват в подкопаване на процеса на регулиране на кризата в тази страна. Това се казва в заключителния документ на Съвета на ЕС по външна политика, заседавал днес в Люксембург. "Военните атаки на Русия предизвикват дълбоко безпокойство и трябва да бъдат незабавно

Българин е ранен при катастрофа във Франция. Камион - цистерна се е обърнал

http://pik.bg/българин-е-ранен-при-катастрофа-във-франция-камион---цистерна-се-е-обърнал-news415680.html

Българин е ранен при катастрофа във Франция. Камион - цистерна се е обърнал

Българин е бил леко ранен при преобръщането на камион цистерна с етилов алкохол във френския департамент Нор, съобщава La voix du Nord.

Цистерната е била управлявана от българина, който е загубил контрол на камиона. Инцидентът се е случил между градовете Морбек и Аверскерк. Вследствие на преобръщането движението е блокирано.

Българин е ранен при катастрофа във Франция. Камион - цистерна се е обрнал

http://pik.bg/българин-е-ранен-при-катастрофа-във-франция-камион---цистерна-се-е-обрнал-news415680.html

Българин е ранен при катастрофа във Франция. Камион - цистерна се е обрнал

Българин е бил леко ранен при преобръщането на камион цистерна с етилов алкохол във френския департамент Нор, съобщава La voix du Nord.

Цистерната е била управлявана от българина, който е загубил контрол на камиона. Инцидентът се е случил между градовете Морбек и Аверскерк. Вследствие на преобръщането движението е блокирано.

Беновска към Родерик Мур: Подкрепяте ли Радан Кънев за президент на България?

http://pik.bg/беновска-към-родерик-мур-подкрепяте-ли-радан-кънев-за-президент-на-българия-news415679.html

Беновска към Родерик Мур: Подкрепяте ли Радан Кънев за президент на България?

"Подкрепяте ли лидерът на РБ Радан Кънев за президент на България, а Бойко Борисов? Работят ли САЩ за Плевнелиев - втори мандат-президент?" Тези въпроси зададе по Радио К2 Илиана Беновска към временния посланик на САЩ у нас Родерик Мур.

 „САЩ няма да приемат позиция да подкрепят индивидуални кандидати в изборите. Ние винаги сме подготвени да работим с правителства и лидери, които споделят едни и същи ценности с нас, които са подготвени да придвижат отношенията между нашите две държави напред и в крайна сметка са от най-добър интерес за България.“, заяви Мур и допълни, че  страната ни е „важен приятел, партньор и съюзник на САЩ и е от наш интерес България да бъде стабилна и надеждна като наш приятел.“

На въпрос: Ще спре ли САЩ да диктува отношенията на ЕС и България с Русия, както поиска Юнкер, Мур отговори така.

„Аз мисля, че има понякога неразбиране или грешно възприятие за нашата роля тук, в България, и ролята ни по отношение на Европейския съюз. Понеже, откогато съм тук, има спекулации, че САЩ не подкрепят някои големи инициативи на ЕС - как да се занимавате с бежанците или други теми - фактът, който има значение е, че САЩ и ЕС имат отлични взаимоотношения и поради това ние сме ангажирани с преговори за свободна търговия.

Това е последното отражение и демонстрация на тези силни взаимоотношения, които имаме. САЩ и ЕС имат много повече общо, отколкото това, което ни разделя. Също така смятам, че има грешно възприятие за нашата роля в България. България очевидно е суверенна държава, както споменах преди малко тя е ценен партньор и приятел на САЩ, имаме много открити, откровени дискусии с България, мисля че виждаме много повече въпроси, които ни свързват, отколкото такива, които ни разделят. В крайна сметка ние не можем да диктуваме на България какви решения да вземе във вътрешната си политика или във външната си политика.“

Мъж загина при пожар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=303639

Мъж загина след пожар днес във Варна, съобщиха от МВР за Moreto.net. Около 05:00 часа е получен сигнал за пожар в необитаема сграда, намираща се на улица „Петко Стайнов”. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

През изминалото денонощие руската авиация извърши 55 полета в Сирия и нанесе удари срещу 53 обекта на ИД

http://www.cross.bg/provintziya-teroristite-otbranata-1484005.html

/КРОСС/ През изминалото денонощие руските военни самолети са извършили 55 полета от авиобазата „Хмеймим“ и са нанесли удари по 53 обекта на „Ислямска държава“, съобщи официалният представител на министерството на отбраната на РФ генерал-майор Игор Конашенков. „Средствата на руското въздушно и космическо разузнаване в денонощен режим продължават да откриват нови обекти на терористичната инфраструктура на ИДИЛ на територията на Сирийската арабска република за последващото им поразяване от руската авиационна група“, каза той. Въздушните удари по обектите на терористичната групировка „Ислямска държава“ в провинциите Хомс, Хама, Латакия и Идлиб извършват самолетите Су-24М, Су-25СМ и Су-34, добави Конашенков. От министерството на отбраната на РФ съобщиха, че през изминалото денонощие руската авиация е унищожила 25 укрепени района и отбранителни позиции на терористите заедно с оръжието и военната техника, намиращи се там. В частност, руските бомбардировачи Су-24М са унищожили в провинция Латакия голям транзитен център на „Ислямска държава“ с подземни скривалища, съобщи още официалният представител на руското министерство на отбраната

Борисов: САЩ да се поучат от ЕС в отношението към нас

http://www.vesti.bg/pari/biznes/borisov-sasht-da-se-pouchat-ot-es-v-otnoshenieto-kym-nas-6043678

Няма хубава корупция, няма хубави нарушения, просто трябва да бъдем към всички еднакви, каза премиерът

Гласувайте за кмет на район Красно село - Бойко Митов с №39

http://www.cross.bg/selo-krasno-raiion-1484004.html

/КРОСС/ Драги съграждани от район Красно село, ВИЕ питате: Защо да гласувате с №39 за МК БСП ЛЯВА БЬЛГАРИЯ и за нейния кандидат за КМЕТ на район Красно село Аз отговарям: Защото съм един от вас и зная, че ЗАЕДНО ТРЯБВА И МОЖЕМ-да направим Красно село образцовия кът на една друга София -да бъдем по-добрите стопани на района и на живота в него:-със зелен уют, със сигурност и доброта във всяка улица и дом-с детски смях за баба и дядо,с уважение и благодарност кьм тях-с шанс за младите и дрьзките да вградят мечтите ни в бъдещето Защото винаги ще съм солидарен с вашия глас, с проблемите ви.Защото ще нося високо и твърдо везните на справедливостта. Районьт заслужава най-доброто, най-значимо, най-извисено. ВИЕ решавате! Гласувайте с № 39 ! Аз вярвам във вас!  

Хърватски вестник: Смешни българи. Някога бяха реномирана футболна нация

http://offnews.bg/news/n_1/n_571304.html

"Ако Анте Чачич (б.р селекционерът на Хърватия) можеше да избира съперник за дебютния си мач, това щяха да бъдат тези смешни българи, които някога бяха реномирана футболна нация." Така хърватският вестник "Вечерни лист" описа българския национален отбор по футбол. Националите ни загубиха с класическото 0-3 от Хърватия в евроквалификация от група "H" на празния заради наказание ст. "Максимир" в Загреб в събота вечер. По-притеснителна от резултата в мача беше играта на представителния ни тим, който сякаш беше потънал в паника.  "Хърватия разби и потопи България на празния "Максимир", написа в. "Вечерни лист". "Как ли се е чувствал вратарят Митрев? Като пушечно месо, дори защитникът Терзиев го обстреля със снаряд, но го спаси гредата. Петев беше мокър до кости - атракция в дъжда на "Максимир" , където нищо не помагаше на българите и те бяха разбити. Петев ще се моли в кариерата си повече да не идва на този стадион, където падна с Лудогорец в 97-ата минута (б.р. - загуба с 2:3 през 2012-а от Динамо Загреб в предварителните кръгове на Шампионската лига), а сега преживя този позор. На почивката таблото светеше с резултат 2:0, а можеше да бъде 5:0...”, добавя още изданието. Вестник "Слободна Далмация" от своя страна описа играчите ни като "недорасли българи", които бяха сравнени с "деца, сковани в страх, които чакат следващата порция бой и активно съдействат на противниковите нападатели". Припомняме отиграването на централния ни защитник Георги Терзиев при резултат 1-0 за домакините в събота вечер, за което писа и "Вечерни лист". Това паническо и лишено от всякаква мисъл изчистване към собствената врата сякаш олицетворява картинката в националния ни отбор в момента. Следващият и последен двубой на България от квалификациите за ЕВРО 2016 във Франция е напълно протоколен - утре (13 октомври) срещу Азербайджан от 21:45 ч. на националния стадион "Васил Левски".

Чешкият министър на отбраната не изключи Русия да финансира превоз на имигранти на Балканите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/12/2626936_cheshkiiat_ministur_na_otbranata_ne_izkljuchi_rusiia/?ref=rss


Чешкият министър на отбраната Мартин Стропницки предизвика коментари в три страни с думите си за местно издание, пред което заяви за информация, че с пари от Русия се финансира превозването на имигранти през Балканите до Централна Европа.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи подобни изявления за "неознователни и най-малкото странни". В Унгария също реагираха с изненада, след като бе замесено името на техния министър на отбраната.

В интервю за чешкия вестник "Млада...

От 30 до 70 лв. струват билетите за мача на Григор Димитров с Монфис в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/12/2626934_ot_30_do_70_lv_struvat_biletite_za_macha_na_grigor/?ref=rss


Билетите за демонстративния тенис мач между Григор Димитров и Гаел Монфис вече са в продажба. Двубоят между българина и французина ще се състои на 28 ноември от 20.00 часа в зала "Арена Армеец" в София, а пропуските ще струват между 30 и 70 лева.

За отделните блокове в залата цените са 30, 35, 40, 50 и 70 лева. Всички лица под 14 години ще ползват 50% отстъпка за всяка една ценова категория. Съответно пропуските за деца струват 15, 17.50, 20, 25 и 35 лева.

Най-добрият...

Борисов поиска отпадане на американските визи за бизнеса

http://econ.bg/Новини/Борисов-поиска-отпадане-на-американските-визи-за-бизнеса_l.a_i.700216_at.1.html

Американските визи за българския бизнес трябва да отпаднат. Това става ясно от думите на премиера Бойко Борисов на конференция за регионални...

Във VIP Brother става напечено

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/vyv-vip-brother-stava-napecheno-6043677

Вече всеки е изправен срещу останалите, а противоречията и интригите са неизменна част от ежедневието на Съквартирантите

Влагат 462 000 лв в психоболница в Търновско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041317

Влагат 462 000 лв за обновяване на психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата "Инициативи за обществено здраве" между Министерството на здравеопазването и държавната психиатрична болница в Церова кория.
Влагат 462 000 лв за обновяване на психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата "Инициативи за обществено здраве" между Министерството на здравеопазването и държавната психиатрична болница в Церова кория.

Извършилите транспортно престъпление ще остават временно без книжки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/12/2626853_izvurshilite_transportno_prestuplenie_shte_ostavat/?ref=rss


Временно ще може да бъде отнемано свидетелството за управление на моторно превозно средство (МПС) на обвиняем, привлечен за извършването на транспортно престъпление, причинило смърт или телесна повреда. Книжките ще бъдат отнемани и на привлечените за "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото" при управление на МПС.

Промените са предвидени в проектопромени в Наказателния кодекс, с които се правят и промени в...

Гърция е готова на смели решения за името на Република Македония

http://www.grreporter.info/grtsiya-e-gotova-na-smeli-resheniya-za-imeto-na-republika-makedoniya/18035

Това става в рамките на плановете, направени от министъра на външните работи Никос Кодзиас още през юни, които обаче той не успя да реализира заради изборите

прочети повече

Привилегии само за полицаите на улицата, другите - трета категория

http://www.moreto.net/novini.php?n=303625

Само полицаите на улицата трябва да останат с привилегии - ранно пенсиониране, 20 заплати обезщетение. Останалите трябва да са трета категория труд като всички останали служители, обясни финансовият министър Владислав Горанов. МВР няма да получи исканите 21 милиона лева за обезщетения на пенсионирани полицаи докато не направи тази реформа, категоричен бе той.

Условна присъда за бияч на лекари

http://offnews.bg/news/n_1/n_571349.html

43-годишен мъж от Димитровград получи условна присъда от шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок за нанесен побой над лекари.  Осъденията бил приет на 14 март 2015 г. в Спешното отделение на МБАЛ-Хасково, където бил настанен за лечение. Причината да постъпи в болница е употреба на голямо количество болкоуспокояващи медикаменти. Докато лекарите го преглеждали, пациентът започнал да буйства. Той проявил агресивно поведение, обиждал лекарите и нанесъл удари с ръка на двама от тях. Медиците задействали паник бутон, на който се отзовал патрул на ОД на МВР- Хасково. По време на разследването са разпитани шестима свидетели, назначени са няколко съдебно-медицински експертизи за телесните повреди. Подсъдимият се е признал за виновен. Присъдата е постигната след споразумение и не подлежи на обжалване.

Столтенберг: НАТО няма да се намесва в Сирия

http://frognews.bg/news_99659/Stoltenberg-NATO-niama-da-se-namesva-v-Siriia/

НАТО не планира да се намесва в ситуацията в Сирия. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг по време на Пленарната асамблея на НАТО, която се провежда в норвежкия град Ставангер.

Йенс Столтенберг: НАТО няма да се намесва в Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/68395/Iens-Stoltenberg-NATO-nyama-da-se-namesva-v-Siriya

/Поглед.инфо/ НАТО не планира да се намесва в ситуацията в Сирия. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Шофьор крие в седалка над половин кило злато

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041309

Над половин килограм златни бижута откриха митничарите от ГКПП Капитан Андреево в седалката на турско БМВ.
На влизане в страната ни водачът на леката кола и спътниците му заявили, че не пренасят нищо ценно. По метода "анализ на риска" колата била отклонена за щателен контрол. В подлакътника на шофьорската седалка били открити накитите от 14
Над половин килограм златни бижута откриха митничарите от ГКПП Капитан Андреево в седалката на турско БМВ. На влизане в страната ни водачът на леката кола и спътниците му заявили, че не пренасят нищо ценно. По метода "анализ на риска" колата била отклонена за щателен контрол. В подлакътника на шофьорската седалка били открити накитите от 14

Преглеждат в шокова зала заловените във Варна бежанци

http://www.moreto.net/novini.php?n=303637

В момента специалистите на МБАЛ "Св. Анна" извършват прегледи в шокова зала, на трите деца и двама възрастни, които бяха открити в ТИР по-рано днес. Това съобщиха от лечебното заведение за Moreto.net. На пръв поглед те са в добро общо състояние.

Цветан Цветанов ще посети област Варна

http://web.barometar.net/82054/

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Варна утре, 13.10.2015 г. /вторник/. Той ще бъде придружаван от областния координатор и кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних, кандидати за кметове и общински съветници. В 09:00 часа Цветанов ще се срещне с жителите на Аксаково […]

Историята на Иззетин и Хатидже, преживели атентата в Анкара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041307

След двойния атентат в турската столица Анкара в събота, "Ройтерс" показа снимката на мъж, който прегръща жена. И двамата са с окървавени лица.
 Турският вестник "Хюриет" разказва историята на емблематичния кадър.
Иззетин Чевик е учител, който работи в югоизточната провинция Шанлъурфа. Той, съпругата му Хатидже и сестра му Нилгюн пристигат в
След двойния атентат в турската столица Анкара в събота, "Ройтерс" показа снимката на мъж, който прегръща жена. И двамата са с окървавени лица.  Турският вестник "Хюриет" разказва историята на емблематичния кадър. Иззетин Чевик е учител, който работи в югоизточната провинция Шанлъурфа. Той, съпругата му Хатидже и сестра му Нилгюн пристигат в

Китай подкрепя териториалната цялост на Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/68394/Kitai-podkrepya-teritorialnata-tsyalost-na-Siriya

/Поглед.инфо/ Китай подкрепя Сирия при отстояване на нейния суверенитет и териториална цялост и като цяло е против намесата на други страни в нейните вътрешни работи.

Хванаха семейство бежанци в български тир в центъра на Варна

http://www.cross.bg/politziyata-varna-bulgarski-1484003.html

/КРОСС/Мъж, жена и трите им деца бяха открити в български тир на сточна гара във Варна. За бежанците съобщи самият шофьор Неджет Али от Хасково. Той заяви, че не е знаел за живата стока в камиона си и щом открил семейството и децата, веднага се обадил в полицията. Групата е откарана с линейка за преглед, а камионът е отведен от полицията за допълнителен оглед. Инцидентът е потвърден от говорителката на полицията Ивана Милева и в момента се очаква изявление на миграционните служби във Варна.  

Мъж се заби с АТВ в кола на гробищата в Бургас, отказал да остане в болница, макар и с опасност за живота

http://pik.bg/мъж-се-заби-с-атв-в-кола-на-гробищата-в-бургас-отказал-да-остане-в-болница-макар-и-с-опасн-news415673.html

Мъж се заби с АТВ в кола на гробищата в Бургас, отказал да остане в болница, макар и с опасност за живота

64-годишен мъж пострада тежко при катастрофа на бургаските гробища. Инцидентът станал в неделя, около 15:00 часа. Рачо К. яхнал мощното АТВ „Ямаха Кодиак”, за да го изпробва в гробищния парк, мислейки че в дъждовното време там няма да има движение, съобщава "Флагман".

Той обаче бил изненадан от в лека кола „Хонда Акорд”. АТВ-то буквално се забило в автомобила с бургаска регистрация, като мъжът излетял на няколко метра от машината, казаха очевидци на инцидента. Той оцелял като по чудо. Според полицията причината за катастрофата е, че Янко не пропуснал дясностоящия автомобил, шофиран от 40-годишния столичанин Илко В.

Въпреки тежките травми, които застрашавали живота му, бургазлията отказал да остане под лекарско наблюдение в МБАЛ-Бургас. При прегледите медиците установили сериозно мозъчно сътресение, тъй като изхвърчайки от АТВ-то, Янко ударил главата си. Той има и фрактура на дясната ръка. Другият участник в ПТП-то се разминал само с уплаха.

Водачът на листата на партия БДЦ в София Емил Аргиров: Ще покажем, че идеите ни работят. Пускаме нощен транспорт за софиянци

http://pik.bg/водачът-на-листата-на-партия-бдц-в-софия-емил-аргиров-ще-покажем-че-идеите-ни-работят-пуск-news415674.html

Водачът на листата на партия БДЦ в София Емил Аргиров: Ще покажем, че идеите ни работят. Пускаме нощен транспорт за софиянци

София да има денонощен транспорт е едно от нещата, за които ще настояваме, като общински съветници – обяви водачът на листата на БДЦ в София Емил Аргиров по време на среща с младежи в столицата. Според него софиянци заслужават това удобство, от което се възползват жителите на повечето Европейски столици. „Ще покажем, че тази идея работи, като в няколко нощи ще пуснем автобус, който хората да могат да ползват безплатно”. Линията, която е с номер 33 и се казва ЕмоЗаСофия ще върви на 12 –ти, 14-ти 19-ти и 21-ви октомври от 00:00 до 5:00 часа по маршрут от УНСС до Руския дворец.

Аргиров, който е и лидер на младежката организация на партия Български демократичен център, очерта пред младите симпатизанти и останалите приоритети, които си поставят кандидатите за общински съветници на партията, като поясни, че първите шестима в листата са под тридесет годишна възраст. „Ние ще бъдем гласът на младите в столична община. Г-жа Фандъкова е успешен кмет, но за да се развива с по-бързи темпове София, е нужно в общинския съвет да влязат нови, млади, енергични и креативни хора, каквито сме ние от БДЦ“ – заяви Аргиров.

Иновации в общинската администрация, реновация на спортните площадки в училищата, са само част от нещата, които ще отстояват младите политици на БДЦ, които атакуват местата на общинските съветници в София на предстоящите избори. „Получаваме огромна подкрепа в кампанията #ЕмоЗаСофия, която водим в интернет, и съм респектиран от факта, че толкова много млади хора се интересуват от политика и имат желанието да участват в решаването на проблемите в Столична община“ – сподели още Аргиров.

Спипаха петима имигранти в ТИР във Варна

http://frognews.bg/news_99658/Spipaha-petima-imigranti-v-TIR-vav-Varna/

Петима мигранти бяха открити в ремаркето на ТИР с хасковска регистрация. Камионът бил на стоянка в близост до Сточна гара във Варна. По първоначална информация става въпрос за семейство.

Задържаха камион с бежанци във Варна

http://offnews.bg/news/n_1/n_571334.html

Мъж, жена и три деца с чуждестранен произход са задържани в района на "Сточна гара" във Варна. Те били превозвани в товарен автомобил, съобщиха от полицията във Варна. Проверката на камиона била направена 13:10 часа. Откритите чужденци били без документи за самоличност. Децата са на видима възраст между 3 и 6 години. По непотвърдена информация товарният камион пътувал от Истанбул.

Задава се нова ера за свръхзвуковите пътнически полети

http://offnews.bg/news/n_1/n_571310.html

Свръхзвуковите лайнери се връщат, пише британският в. „Гардиън“. По света компании производителки и организации, включително НАСА, разработват технологията, която отново ще позволи да се пътува по-бързо от скоростта на звука. Първият от тази нова порода самолети би могъл да излети в началото на 20-те години на този век. Годината беше 2003-та, когато „Конкорд“ се пенсионира. Лайнерът започна служба през 1976 г., но после го препънаха оплаквания, че е прекалено шумен. В резултат му бе позволено да пробива звуковата бариера само над океана. Това го ограничи в експлоатацията, превърна го в самолет, използван от „Бритиш Еъруейз“ и „Ер Франс“ единствено за трансатлантически полети. „Просто не съществуваше технология за създаване на ново поколение практични и ефективни свръхзвукови лайнери“, казва Дъг Найчълс, изпълнителен директор на „Аерион“. Сега обаче технологиите напредват и компаниите подушват печалби. Много пъти беше съобщавано, че „Конкорд“ е губещ, но според Бен Лорд, председател на „Сейв Конкорд груп“, това не е коректна преценка. „Дразня се, когато чувам, че „Конкорд“ бил финансов провал – казва Лорд. - В последните шест месеца полети „Бритиш еъруейз“ направи 54 милиона паунда чиста печалба от пет самолета.“ Организацията „Сейв Конкорд“ (Спасете „Конкорд“) води кампания самолетът да се върне в експлоатация в „Бритиш еъруейз“ и е събрала за целта вече 40 милиона паунда. Но даже нейната смела цел да бъде постигната, „Конкорд“ ще има сериозни конкуренти. Разработва се ново поколение по-малки и по-ефективни свръхзвукови самолети, които ще обслужват изгодния бизнес пазар. Като начало и новите машини ще летят само над океана, но това ще се промени. „Аерокосмическите компании, НАСА и други институции работят над начини да преодолеят гърмежите при минаване в свръхзвукова скорост и с времето ще се появят решения“, казва Найчълс. Тогава на свръхзвуковите самолети ще се позволи да летят и над сушата. Така ще се открият много повече маршрути и бързите полети ще станат по-атрактивни, се казва в обзора на „Гардиън“. В сътрудничество с групата „Еърбъс“ (“Ербюс“ според френското произношение), „Аерион“ започна разработване на AS2, предвиден като 20-местен бизнес самолет. Неговият първи полет е планиран за 2021 г. Компанията смята, че световният пазар за свръхзвукови бизнес самолети би могъл за 20 години да достигне общо 600 машини. Това би открило нова ера в свръхзвуковите пътувания, в която постепенно ще стане икономически оправдано и производството на по-големи лайнери. Двугодишно начално проектиране завърши през лятото в аерокосмическата компания „Спайк“. Резултатът – бъдещият й S-512 ще пътува със скорост 1,6 Mach ( т. е. 1,6 пъти по-бързо от звука във въздух, или 1975 км/ч) и ще превозва до 18 пътници в луксозна обстановка. Вместо илюминатори, ще има панорамни екрани, поддържани от камери по самолета. От компанията казват, че „Спайк“ S-512 ще бъде „необходимост“ за заети хора, които често пътуват по цял свят. N+2 е концептуален проект за 80-местен лайнер – по програма на НАСА и компанията „Локхийд Мартин“. Неговата форма намалява резкият свръхзвуков гръм до далечен тътен, а това би го направило прави приемлив за използване над сушата. Този успех е установен при изпробване на модел в аеродинамична тръба, чрез като специален софтуер се предвижда бъдещият реален шум. През юли „Еърбъс“ беше удостоен с патент от САЩ за един изключителен авиационен проект. Излитайки от обикновена писта, „Конкорд – 2“ ще се изкачва вертикално във въздуха - като космическа ракета. Това означава, че свръхзвуковият гръм ще се разпростре хоризонтално в небето вместо да слиза, към земята. С максимална скорост 4,5 Mach (над два пъти по-бързо от „Конкорд“) пътят от Лондон до Сан Франциско ще отнема точно три часа.

Руската авиация унищожи нови значими цели на "Ислямска държава" в Сирия

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/68393/Ruskata-aviatsiya-unishtozhi-novi-znachimi-tseli-na-Islyamska-darzhava-v-Siriya

/Поглед.инфо/ Руската бойна авиация в Сирия е унищожила за денонощие 25 укрепени райони и отбранителни позиции на терористичната организация „Ислямска държава“, на които е имало оръжие и военна техника. Това заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Облачно и до 17 градуса утре, валежите постепенно спират

http://petel.bg/Oblachno-i-do-17-gradusa-utre--valezhite-postepenno-spirat__130208

Снимка: Булфото, архив През нощта над Южна България облачността ще продължи да се разкъсва и утре през деня ще преобладава слънчево...

Сидеров не пада по гръб, щял да иска сваляне на Цацаров

http://politics.actualno.com/Siderov-ne-pada-po-gryb-shtjal-da-iska-svaljane-na-Cacarov-news_500942.html

След като стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия заместник Десислав Чуколов, ответният удар не закъсня. Националистическата партия обяви в специално прессъобщение, че иска сваляне на имунитета на главния прокурор и отстраняването му от длъжност. Според съобщението "Атака: стартира процедура, в съответствие с Конституцията на Република България, която цели да събере подписите на 1/4 от народните представители, с

Тунелът „Витиня” не е ремонтиран откакто е пуснат в експлоатация

http://www.bnews.bg/article-142489

Осветлението е много под минимума за европейски тунел, независимо от относително късата дължина на тунела.

Фрегата "Верни" ще участва в международно учение

http://www.moreto.net/novini.php?n=303601

На 13 и 14 октомври българските Военноморските сили ще участват в съвместно учение от типа PASSEX в международни води в западната част на Черно море, съобщиха за Moreto.net от ВМС. Това са учения с чуждестранни кораби, които се организират при техните визити в български пристанища или при преминаване в близост до бреговете на Република България, при изявено желание на страните.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Монтана инж. Дилян Димитров: Мотивирани сме да предложим по-добро развитие на общината

http://pik.bg/кандидатът-на-герб-за-кмет-на-монтана-инж-дилян-димитров-мотивирани-сме-да-предложим-по-до-news415669.html

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Монтана инж. Дилян Димитров: Мотивирани сме да предложим по-добро развитие на общината

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Монтана инж. Дилян Димитров  представи програмата си за управление на общината за периода 2015 – 2019 г. Димитров посочи, че програмата има за цел да положи началото на дългосрочно, успешно и открито общинско управление. „Монтана трябва да стане водещият град и локомотивът, който да издърпа напред Северозападния регион. Имам опита, имам подготвени хора до себе си, доказал съм, че мога да работя в екип и ще го направя отново”, категоричен бе инж. Димитров.

Мотивирани сме да предложим по-добро развитие на Монтана през следващите четири години. Ние приемаме направеното, но искаме да го надградим за по-доброто бъдеще на всички нас, каза при представянето на управленската си програма кандидатът от ПП ГЕРБ  за кмет на Монтана инж. Дилян Димитров.

Седем   са основните приоритети, заложени в разработената от екипа на инж. Димитров програма – повишаване на качеството на живот и еднаква грижа за всеки гражданин, използване на всички възможности за европейско и национално финансиране за превръщането на Монтана в град от европейски тип. „Първото, с което аз и моят екип ще се заемем, е изработването на план за развитие на Монтана 2014 – 2020. План по който ще работим, а не само да бъде на книга. Той   ще бъде отворен, ще може да се променя и допълва”, заяви Димитров. За целта ще се сформират  контактни групи. Те ще събират мненията на хората, живеещи в региона.„Този план е особено важен, защото ще можем да направим много неща и да реализираме проекти, които до момента са пропуснати”, подчерта Димитров. Главната цел на екипа, с който ГЕРБ ще управлява, е да заинтригува младите хора и да им предложи такива условия за образование и работа, че те да не напускат града, а да остават заедно със семействата си  в Монтана.„Крайните квартали и селата на община Монтана са основна наша задача. Междублоковите пространства ще превърнем в място за отдих и игра, защото хората от всеки квартал трябва да имат удобно и близко място, където да играят децата им”, каза още Димитров. 

Изграждането на многофункционална спортна зала в Монтана е един от най-амбициозните проекти на инж. Дилян Димитров. „Спортът трябва да остане един от приоритетите на общината и през следващите четири години”, каза Димитров.  Според неговия екип трябва да бъдат създадени условия за интеграционна информационна система, с която по електронен път да се  извършват  административните услуги не само в Монтана, но и в общо 23-те села в общината.

Сред основните приоритети  в програмата на инж. Дилян Димитров и неговия екип са още -  създаване на  система за видеонаблюдение, която ще  следи  петте входа на Монтана, подобряване базата на училищата и детските заведения и  активизиране на работата по програмата за саниране на многофамилните жилища.  

Изхвърлиха Чарли Шийн от бар, избил телефона от ръцете на фенка (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_571311.html

Актьорът Чарли Шийн е бил изхвърлен от бар в Калифорния през уикенда, след като е избил мобилен телефон от ръцете на своя фенка. Шийн, който участваше в хитовия сериал "Двама мъже и половина", е бил на бара в заведението "Тавърн" в Калифорния, когато към него са се приближили фенове, с молба да се снимат с него. Той веднага откликнал на молбите им за снимки, но след като една от фенките се опитала да снимка клип с мобилния си телефон, актьорът демонстрирал несъгласието си, избивайки устройството от ръцете ѝ. Това принудило охранител на заведението да го изведе. Запис от инцидента, получен от сайта за знаменитости TMZ.com, показва как бодигардът изхвърля Чарли Шийн от бара. Кадрите разкриват още, че актьорът не е усложнявал допълнително ситуацията и дори се е здрависал с охранителя, преди да си тръгне с автомобил с шофьор.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване