Yahoo Mail вече не иска парола за достъп

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/16/2630013_yahoo_mail_veche_ne_iska_parola_za_dostup/?ref=rss


Този месец Yahoo Mail навършва 18 години и в чест на рождения си ден, услугата ще "подари" на потребителите нов начин да влизат в акаунтите си без да въвеждат пароли за достъп. Новата функция се казва Yahoo Account Key и ще изисква връзка с телефонен номер.

Потребителят трябва да инсталира приложението на Yahoo Mail на телефона си. Трябва да влезе в него с имейл и парола, след което в настройките може да активира yahoo Account Key. Това ще направи връзката между телефона и устройството автоматична и полето за въвеждане на парола ще изчезне.

Вместо това, когато потребителят въведе адреса си в полето, ще получава известие на телефона си за опит за влизане в профила, откъдето ще може да даде разрешение или отказ. Пред онлайн изданието Engadget Дилан Кейси, който е вицепрезидент на продуктовия мениджмънт на Yahoo казва, че в бъдеще функцията ще бъде разширена с възможности за идентификация чрез пръстов отпечатък или разпознаване на лицето на потребителя.

За сега функцията е изцяло доброволна и може да се активира по желание от страна на потребителя. В случай, че телефонът бъде изгубен, идентификацията става чрез втори, предварително зададен, имейл акаунт.

Рикошет уби нелегален имигрант край българо-турската граница

http://pik.bg/рикошет-уби-нелегален-имигрант-край-българо-турската-граница-news418059.html

Рикошет уби нелегален имигрант край българо-турската граница

54 души е наброявала групата от мигранти, влезли незаконно на територията на България. Срещу тях в пресечена местност тази нощ са се изправили трима служители на МВР.

Нарушителите не са се подчинили на полицейско разпореждане и принудили български полицай да употреби оръжие. Това е първият случай на застрелян имигрант, който се опитва незаконно да навлезе на територията на Европейския съюз. За среднощната стрелба на границата подробности тази сутрин даде главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и окръжният прокурор Калина Чапкънова, предаде  БГНЕС.

Инцидентът стана около 22 часа край Средец. Комисар Костов обясни, че граничният патрул се натъкнал на групата от 54 души от чужд произход. Граничните полицаи предприели действия по задържането им, но срещнали съпротива. Един от полицаите стрелял предупредително, куршумът рикоширал и един от нарушителите пострадал. По-късно починал. Съотношението на силите е трима служители на МВР срещу 54 нарушители, заяви Георги Костов.

Запитан какво ще рече, че групата нелегални мигранти е проявила съпротива, комисар Костов каза: Означава форма на агресия. В момента имаме задържани 54 нарушители – всички са мъже между 20 и 30 години, самоопределят се с афганистански произход и определено са в добра спортна форма, посочи комисар Костов. Той уточни, че служителите на МВР, които са били в района тази нощ, са дългогодишни служители с опит. Главният секретар на МВР посочи още, че мястото, през което са проникнали нарушителите е силно пресечен терен. Пробивът е регистриран от системата за охрана на границата.

Това е и причината служителите на МВР да са на това място, уточни Костов и посочи, че все пак държавната ни граница не се охранява човек до човек. Тези хора са незаконно проникнали през границата, точното място тепърва ще се установява. Хората са задържани, предстои да бъдат прехвърлени в приемния център в Елхово, каза още комисар Костов. Той уточни, че в момента няма задържан български гражданин. Няма и лице, което е с български документи за самоличност. Има обаче голяма вероятност някой от задържаните нарушители да е с познания за релеф. Костов предположи, че най-вероятно задържаните са икономически имигранти, но това тепърва предстои да се установява. „Нашите служители на границата са подложени един силен миграционен натиск”, заяви Костов. 1200 са задържаните към момента в центровете чужденци. От тях близо 900 са хората от Афганистан. Гранично-полицейското управление в град Средец, област Бургас, охранява малко под 24 км сухоземна граница.

Структурно то е част от регионална дирекция „Гранична полиция“-Елхово. Прокуратурата работи по всички възможни версии във връзка с инцидента. Няма 24-часово задържане спрямо евентуалния извършител, съобщи от своя страна окръжният прокурор Калина Чапкънова. Прокуратурата беше незабавно уведомена, на място бе изпратен дежурен следовател, уведомен е и главният прокурор Сотир Цацаров. Досъдебното производство е започнало с оглед на местопроизшествието, съобщи Чапкънова. Тя обясни, че при огледа е иззето огнестрелно оръжие и пълнител в него. В пълнителя е имало 7 патрона при вместимост 8. Бил е възпроизведен само един изстрел. Самата експертиза все още не е извършена, каза окръжният прокурор и допълни, че е извършен още един оглед на 65 метра от мост, където е станал инцидентът.

На пострадалото лице е била оказала медицинска помощ и затова тялото е било преместено. Извършен е и втори поглед, назначена е съдебно-медицинска експертиза. Иззета е раница, която е била на гърба на починалото лице, два мобилни телефона и огнестрелно оръжие. Това са вещите на този етап, които са иззети. Днес биха могли да бъдат извършени и други процесуални действия. Не е изключено и повторен оглед на местопроизшествието, каза още окръжният прокурор. Инцидентът край Средец принуди премиера Бойко Борисов да напусне предсрочно срещата на Върха на Европейския съюз и да отпътува обратно за София.

Към полунощ той е уведомил председателя на Европейския съвет за инцидента. До края на заседанието той ще бе представляван от президента на Литва Далия Грибаускайте, което е съобразено с правилата за срещите на европейските лидери. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, заедно с председателя на Европейския съвет Доналд Туск изразиха съпричастност с България. „Ние сме с България”, заяви Юнкер и съобщи, че е информиран за инцидента край Средец, при който загина един нелегален мигрант. Според Туск "най-важното нещо е опазването на външните граници на ЕС". 

Проучване: 71% от британците подкрепят действията на Русия в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050386

Съгласно допитване, проведено от британския вестник Daily Express, 71% от британците подкрепят действията на Руската федерация в Сирия.
Според изследването, независимо от растящото напрежение между Русия и военната коалиция начело със САЩ по въпросите за противодействие на ислямистите в Сирия, 71% от жителите на Великобритания са отговорили
Съгласно допитване, проведено от британския вестник Daily Express, 71% от британците подкрепят действията на Руската федерация в Сирия. Според изследването, независимо от растящото напрежение между Русия и военната коалиция начело със САЩ по въпросите за противодействие на ислямистите в Сирия, 71% от жителите на Великобритания са отговорили

Вестник: 71% от британците подкрепят действията на Русия в Сирия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050399

Съгласно допитване, проведено от британския вестник Daily Express, 71% от британците подкрепят действията на Руската федерация в Сирия.
Според изследването, независимо от растящото напрежение между Русия и военната коалиция начело със САЩ по въпросите за противодействие на ислямистите в Сирия, 71% от жителите на Великобритания са отговорили
Съгласно допитване, проведено от британския вестник Daily Express, 71% от британците подкрепят действията на Руската федерация в Сирия. Според изследването, независимо от растящото напрежение между Русия и военната коалиция начело със САЩ по въпросите за противодействие на ислямистите в Сирия, 71% от жителите на Великобритания са отговорили

С. Стаменов: Ванга каза, че Русия ще оглави княз Владимир. Ето го княз Владимир - Владимир Путин

http://www.cross.bg/vladimir-knyaz-rysiya-1484475.html

/КРОСС/Ванга предрече, че в края на 80-те години ще се състои развала на Съветския съюз и че Русия ще оглави княз Владимир. Ето го княз Владимир - Владимир Путин. След това каза, че Русия пак ще спаси България. Тогава ние се шашнахме: От какво трябва да бъдем спасени? След това тя каза нещо, което е факт. „Русия ке помете всеки, който й се изпречи на пътя." Още през 1941 година на тайна среща с Адолф Хитлер тя му казва, че той ще загуби войната, защото е нападнал Русия. Това казва в интервю за "Новинар" Стамен Стаменов, дипломиран физик и специалист по паранормални явления и парапсихология. Той твърди, че българската птророчица се е срещала с Хитлер. Да. Даже руснаците са екранизирали този момент. Има го във филм. Тя му е казала, че е направил най-голямата грешка, че е нападнал СССР. Казала му е още, че няма да стане никога господар но света, освен това ще свърши много трагично, казва той.   

Представиха софтуер за реакция при кризи в Русенския университет

http://ruse.actualno.com/Predstaviha-softuer-za-reakcija-pri-krizi-v-Rusenskija-universitet-news_501852.html

Софтуер за интерактивно обучение на институции, занимаващи се със справяне с бедствия, беше демонстриран в Русенския университет, съобщават от учебното заведение. Презентацията беше част от съвместните дейности на катедра Транспорт в Русенския университет и екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Робърт Николеску, представител на холандската фирма XVR и автор на софтуера, представи възможностите на програмата. Чрез нея полицаи, пожарникари, парамед

Обезвредиха изоставен куфар на метростанция 'Вардар"

http://society.actualno.com/Obezvrediha-izostaven-kufar-na-metrostancija-Vardar-news_501853.html

Екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) са обезвредили изоставен куфар на метростанция „Вардар”. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР пред "Фокус".  Сигналът, подаден до органите на реда е за изоставен куфар до кофите за боклук на метростанция „Вардар”. Предприети са съответните действия и екипи на СОБТ са го обезвредили. В последствие се е оказало, че куфарът е бил празен.

Правете секс, за да нямате...

http://health.actualno.com/Pravete-seks-za-da-njamate-news_501597.html

Турски учени изясниха, че сексът се явява ефективен метод за борба с камъните в бъбреците, става ясно от статия, публикувана в научното издание Urology, съобщава блогът на Discover Magazine. В серия експерименти учените се опитали да разберат дали редовният полов живот допринася за спонтанното извеждане на камъните, разположени в долната част на уретера. Участващите в изследването доброволци били разделени на три групи. Членовете на първата били призовани да правят секс поне три-четири пъти се

Над 10 000 ученици в Пловдив са част от мащабен проект за по-добро образование

http://plovdiv.actualno.com/Nad-10-000-uchenici-v-Plovdiv-sa-chast-ot-mashtaben-proekt-za-po-dobro-obrazovanie-news_501855.html

Над 10 000 пловдивски ученици ще бъдат включени в мащабен проект за подобряване на образованието, съобщиха от Община Пловдив. Програмата цели активното въвличане на децата в учебния процес постоянно, за да се повиши мотивацията им, да се развият техните умения за анализ, презентиране, позитивно общуване, работа в група и да се подготвят за успешната си реализация след 10-15 години във високо технологично общество, посочва Topnovini.bg. Участниците в проекта ще използват проектно-ориентиран под

"Истории от някога" - светлина за българските фантастика, фентъзи и хорър писатели

http://interview.actualno.com/Istorii-ot-njakoga---svetlina-za-bylgarskite-fantastika-fentyzi-i-horyr-pisateli-news_501672.html

"Истории от някога" е нестандартен литературен формат, който веднъж месечно (винаги в понеделник) организира четене по предварително зададена тема в жанровете фантастика, фентъзи и хорър. Разказите трябва да отговарят на две важни условия – ограничение в обема (до 8 хиляди знака с разстоянията) и да отговарят на зададената тема. Десетина от тях биват допуснати за участие, а в края на всяко четене всеки човек от публиката гласува за разказа, харесал му се най-много. Така се определят тримат

"Говорещи глави" - самостоятелна изложба на Свилен Стефанов

http://art.actualno.com/Govoreshti-glavi---samostojatelna-izlojba-na-Svilen-Stefanov----news_501856.html

Свилен Стефанов е един от ключовите фигури на съвременната арт сцена у нас. Артист, куратор, критик и идеолог на създадената през 1994 г. софийска артистична група XXL. Този кръг, пределно популярен сред широката културна общественост, ценителите и колекционерите, се свързва със съществувалата между 1996 и 2003 г. едноименна софийска галерия, без чиято често скандална роля не бихме могли да си представим българското изкуство днес. Настоящата и зложба отново подсказва за конц

6 полезни и приятни неща, които можете да правите в Google

http://curious.actualno.com/6-polezni-i-prijatni-neshta-koito-mojete-da-pravite-v-Google-news_501844.html

Едва ли има интернет потребител, който да не използва Google. Докато обаче всеки знае как да търси в него, не всички са наясно с някои скрити трикове на сайта, пише digital.bg. Вижте например тези 6 полезни неща, които бихте могли да правите в Google. 1. Да превеждате символи Ако се опитвате да разберете какво означава някой китайски символ например, може да потърсите помощ от Google Translate. Просто кликнете върху молива в дъното на първата клетка. Ще се появи тефтерче, което ви дава възможн

Учен предрече гибел на Америка от мегаземетресение

http://interest.actualno.com/Uchen-predreche-gibel-na-Amerika-ot-megazemetresenie-news_501768.html

Мощно земетресение, което ще разкъса Американския континент на няколко части и може да отнеме живота на 40 милиона души, прогнозира ученият от Иран Мехран Кеше, пише Мегавселена. Тектонският мегаудар, който ще стане продължение на японското земетресение, по думите му, може да се случи още тази година, по-конкретно – още утре. Изданието "Московски комсомолец" се е обърнало към руски специалист да коментира заявлението на иранеца. Доктор Кеше прогнозира земетресение с магнитуд над 10 под Р

Покачване с 2,5% на пенсиите от 1 юли 2016 г.

http://frognews.bg/news_99970/Pokachvane-s-2-5procenta-na-pensiite-ot-1-iuli-2016-g/

Увеличение на пенсиите с 2,5 на сто предвижда проекто-бюджетът на Държавното обществено осигуряване, който ще бъде разгледан днес от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Очаква се разходите за пенсиите догодина да достигнат близо 9 млрд. лв.

Пламен Орешарски: България е пета по усвояване на еврофондове, но отзад напред

http://pik.bg/пламен-орешарски-българия-е-пета-по-усвояване-на-еврофондове-но-отзад-напред-news418053.html

Пламен Орешарски: България е пета по усвояване на еврофондове, но отзад напред

Тези дни българският еврокомисар Кристалина Георгиева посочи правителството от периода 2013-2014 година с основна заслуга за ускоряване на усвояването на евросредствата. Разбира се, тя го каза индиректно, опитвайки се да похвали настоящото правителство. Това пише в профила си във „Фейсбук“ бившият министър-председател Пламен Орешарски, предаде БГНЕС.

“Еврокомисарката каза, че страната ни е на пето място по усвояване на евросредствата. После допълни, че от гледна точка на бюджета се следи усвояването в последните 2 години. Коректно допълнение, защото ако се погледне за целия програмен период 2007-2015 година, България се нарежда на 24-то място по усвояване с 80.5% от 28 държави по данни на ЕК”, заявява Орешарски.

“Вероятно, гледайки точно тази класация, преди дни друга еврокомисарка - тази по регионалната политика Корина Крецу ни посочи като една от страните, които изостават в усвояването и се нуждаят от помощ”, добавя той. “И така, какво излиза от казаното от двете еврокомисарки. За последните две години България е пета по усвояване на евросредствата, а за деветте години на програмния период – също пета, но отзад напред (24-та от 28 страни-членки). Изводът е очевиден – за първите седем години усвояването на еврофондовете е изоставало и едва от две години темпото е видимо подобрено”, пише още в профила си в социалната мрежа бившият премиер.

Според него тогава е логичен въпросът: Кой придвижи страната от последните места в класациите по усвояване на евросредства, които заемаше до 2012-2013 година, до престижното пето място за последните две години. “Отговорът е неудобен за нашата еврокомисарка, тъй като не е правителството, което тя толкова похвали, а едно друго правителство – това на Пламен Орешарски. С основната заслуга на всички министри и административните звена, отговорни за реализирането на европрограмите.

Разбира се, с принос и на настоящото правителство, затова че продължи същото темпо, а не го забави отново”, отбелязва още Орешарски. Той припомня още, че за около година в периода 2013-14 г. при предходното правителство бяха изплатени над 2 млрд. лева при около 9,6 милиарда за целия период от 2007 г. до 30.09.2015 година.

Китай е поставил телескоп на Луната през 2013 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=304004

Китайски астрономи разкриват, че от 18 месеца на лунната повърхност функционира малък роботизиран телескоп, пише Discovery News. Базираният на естествения ни спътник ултравиолетов инструмент е първият действащ роботизиран телескоп, пристигнал на борда на китайския спускаем модул “Чанг 3” през 2013 година.

“Ислямска държава“ готви нови бомбени удари в Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050380

Турските сили по сигурността алармираха, че джихадистите от терористичната група Ислямска държава подготвяли нови терористични атаки в Турция. След кървавия терористичен акт,който отне живота на най-малко 97 души, групировката подготвяла подобни смъртоносни атаки в Истанбул, Измир, Анкара или Диарбекир.
Турските сили по сигурността алармираха, че джихадистите от терористичната група Ислямска държава подготвяли нови терористични атаки в Турция. След кървавия терористичен акт,който отне живота на най-малко 97 души, групировката подготвяла подобни смъртоносни атаки в Истанбул, Измир, Анкара или Диарбекир.

Пак гонки с мигранти, полицейска кола е ударена

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pak-gonki-s-migranti-policejska-kola-e-udarena-6043893

Инцидентът е станал към 4 ч. вчера в района на разклона на село Дебелт, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града

„Фолксваген” удари дядо в Опака

http://pik.bg/„фолксваген”-удари-дядо-в-опака-news418042.html

„Фолксваген” удари дядо в Опака

73-годишен мъж е приет в търговищката болница с фрактура на тазобедрена кост, след като е бил ударен от лекотоварен автомобил в Опака, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Инцидентът е станал в четвъртък по обяд на бул. “България” в град Опака. Зад волана на лекотоварен автомобил “Фолксваген” с търговищка регистрация-фирмена собственост бил правоспособният водач Р.П., на 29 год., от гр. Попово.

При извършване на маневра за престрояване на заден ход е блъснал пресичащ улицата 73-годишен пешеходец от Опака.

В резултат пострадалият мъж е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на тазобедрена кост.

Униформени проверили водача за алкохол, като взетата проба била отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Белгийското финансово разузнаване е иззело 35 млн. евро, предназначени за тероризъм

http://www.mediapool.bg/belgiyskoto-finansovo-razuznavane-e-izzelo-35-mln-evro-prednaznacheni-za-terorizam-news240532.html

За последните пет години белгийското финансово разузнаване е иззело 35.15 милиона евро, предназначени за подкрепа на терористични дейности, съобщиха местни медии. Само за миналата година са били конфискувани 9.2 милиона евро. Финансовото разузнаване е работило през 2014 г. по 36 подобни досиета и уточнява, че за тази година броят на случаите нараства. Отчита се, че тези тенденции са свързани с пътуванията на белгийски граждани за участие в джихад в Сирия. Медиите съобщават днес за две белгийки, които заминали за Сирия през 2014 г., но се върнали, за да родят в Белгия. Съпрузите и на двете жени, бивши членове на групировката "Шериат за Белгия", загинали на сирийския фронт. След раждането жените били заставени от сподвижници на съпрузите си да се върнат в Сирия, за да почетат паметта на загиналите джихадисти. Жените успели да пътуват отново до Сирия през Турция с автомобил, без да бъдат спрени от белгийските власти. Прокуратурата пояснява, че двете никога не са били обвинявани в нещо, затова не съществувало правно основание да бъдат спрени. Тази информация буди тревога за действията на властите, които официално обявиха, че ще поставят под наблюдение всеки, завърнал се от Сирия, както и че ще предотвратяват всякакви пътувания до тази страна.

Ген. Атанасов: Гл. секретар Костов да подаде оставка

http://frognews.bg/news_99965/Gen-Atanasov-Gl-sekretar-Kostov-da-podade-ostavka/

Случаят, при който афганистански имигрант беше застрелян от граничен полицай в района на град Средец през изминалата нощ, не е граничен инцидент.В условия сме на убийство. Това заяви пред БНР председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов.

Членовете на УЕФА обсъждат алтернатива на Платини след седмица

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/16/2630084_chlenovete_na_uefa_obsujdat_alternativa_na_platini/?ref=rss


Макар че гласуваха доверие на Мишел Платини, представителите на футболните федерации в Европа ще обсъждат другата седмици вариант за нов кандидат на УЕФА за предстоящите избори за президент на ФИФА, съобщи Ройтерс.

Вчера на извънреден изпълком на УЕФА всички 54-страни членки изразиха пълна подкрепа за Платини, за да може да изчисти името си от скандала за получаването на 2 милиона швейцарски франка през 2011 г.

Но другата седмица ще бъдат обсъдени и други кандидати, ако...

Те си мислят, че са готини (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/te-si-misliat-che-sa-gotini-video-6043891

Някои хора използват профила си в социалната мрежа Фейсбук като платформа, на която да демонстрират неповторимост

Извънземни на Витоша облъчват населението

http://www.cross.bg/mars-vitosha-stamenov-1484474.html

/КРОСС/Има сили, които няма да допуснат американците да стъпят на Марс. Въпреки че има вече тайни проекти, казват, че има и телепортирани вече там. Може, но няма достатъчно доказателства. Според лоялните програми аз мисля, че американците няма да бъдат допуснати до Марс. Това казва в интервю за "Новинар" Стамен Стаменов, дипломиран физик и специалист по паранормални явления и парапсихология. Той е най-известният уфолог у нас и е завършил авиационно въоръжение и ракетна техника във Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и Автоматика и телемеханика във ВМЕИ, сега Технически университет. През 1986 г., когато се запознава с първите екстрасенси, захвърля всичките си дипломи. Създава асоциация „Феномен", която изучава съществуването на извънземен разум. От години се занимава със свръхестествени явления и провежда тестове на хора с феноменални способности. Професор Стаменов твърди, че причините марсианците да не допускат хората с алични.  Така, както американците бяха решили да си играят, като взривят ядрена бомба там с малък заряд, но бяха изгонени. На самия Марс има доста сили, които могат да сторят това. Освен това едно от съмненията ми, че няма да бъдем допуснати до тази планета, се дължи на факта, че когато бяха изпращани различни космически кораби на Марс, първо изчезнаха руските „Модус 1" и „Модус 2". Просто някой си ги прибра

САЩ отлагат изтеглянето на армията си от Афганистан

http://www.investor.bg/sasht/337/a/sasht-otlagat-izteglianeto-na-armiiata-si-ot-afganistan-204239/

Президентът Барак Обама се позова на опасенията за сигурността в страната, за да оправдае решението си

Миков: За ВВС има бъдеще с национално отговорна политика, а не с политически мотивирани решения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050382


„Днес отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. През 1912 г. български летци за първи път използват самолета като бойно средство в Балканската война. Посрещаме годишнината в мирни, но трудни времена”. Това написа председателят на БСП Михаил Миков във фейсбук по случай Деня на авиацията, съобщиха от пресцентъра на червената партия.
„Днес отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. През 1912 г. български летци за първи път използват самолета като бойно средство в Балканската война. Посрещаме годишнината в мирни, но трудни времена”. Това написа председателят на БСП Михаил Миков във фейсбук по случай Деня на авиацията, съобщиха от пресцентъра на червената партия.

Михаил Миков: За ВВС има бъдеще с национално отговорна политика, а не с политически мотивирани решения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050394

„Днес отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. През 1912 г. български летци за първи път използват самолета като бойно средство в Балканската война. Посрещаме годишнината в мирни, но трудни времена”. Това написа председателят на БСП Михаил Миков във фейсбук по случай Деня на авиацията, съобщиха от пресцентъра на червената партия.
„Днес отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. През 1912 г. български летци за първи път използват самолета като бойно средство в Балканската война. Посрещаме годишнината в мирни, но трудни времена”. Това написа председателят на БСП Михаил Миков във фейсбук по случай Деня на авиацията, съобщиха от пресцентъра на червената партия.

Туроператори отчетоха най-слабото лято за туризма от 2007 г.

http://www.cross.bg/tyrizma-stranata-tyristi-1484473.html

/КРОСС/Най-слабият летен сезон за туризма в България от 2007 г. насам отчетоха от Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА). Данните, които бяха представени от браншовата асоциация, са базирани на националната статистика. Те показват тенденция на сериозен отлив на туристи от Европа към осеммесечието на годишна база, както и концентрацията им в страната в рамките на едва шест седмици. Всъщност данните за трите най-силни месеца на лятото - юни, юли и август, вече показаха 8% спад на туристиет, но като се вземе предвид и това, че хотелиерите свалиха цените заради очаквания отлив, загубите за тях са и по-големи. При пазар за 2-2.5 млрд. евро това прави минус няколкостотин милиона лева. По данни на браншовата асоциация на турператорите обаче тези числа са силно завишени и твърдят за 50% сив сектор, като според приходите от туризъм в страната не са повече от 1 млрд. евро годишно. Заради спада при руснаците лидери по посещения отново са германците, пише "Капитал". Дестинация без концепция "Докато ние нямаме като дестинация ясна продуктова концепция за това как искаме да се позиционираме на международните пазари, няма как да очакваме да излезем от положението, в което се намира туризмът в момента", заяви Даниела Стоева от консорциума Go2Balkans, цитирана от БНР. Организацията ще проведе за втора поредна година туристически форум "Балканите - природа, история и култура"

Истина или лъжа: Зорница Линдарева се мазни на Гала, иска да се набута в екипа на “На кафе”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5049214


Зорница Линдарева правела отчаяни опити да се хареса на Гала, за да се набута в екипа на “На кафе”, пише жълт сайт. Тя е преценила, че сега е точният момент да атакува Гала с лигави комплименти, след като Джуджи вече не е в предаването. Затова сега моделката се опитва да се намърда на нейното място като ководещ в “На кафе”.
Зорница Линдарева правела отчаяни опити да се хареса на Гала, за да се набута в екипа на “На кафе”, пише жълт сайт. Тя е преценила, че сега е точният момент да атакува Гала с лигави комплименти, след като Джуджи вече не е в предаването. Затова сега моделката се опитва да се намърда на нейното място като ководещ в “На кафе”.

Палестинци подпалиха юдейска светиня на Западния бряг

http://www.mediapool.bg/palestintsi-podpaliha-yudeiska-svetinya-na-zapadniya-bryag-news240531.html

Палестински радикали подпалиха в нощта срещу петък с коктейли "Молотов" третата по значение юдейска светиня - гробницата на библейския патриарх Йосиф, която се намира близо до бежанския лагер Балат край град Наблус на Западния бряг на р. Йордан. Това съобщи говорителят на израелската армия Петер Лернер, цитиран от световните агенции. "Тази нощ палестинците подпалиха гробницата на Йосиф - възмутителна атака срещу базови ценности като свободата на вероизповедание и свободното практикуване на религиозни обреди", заяви Лернер. Той увери, че "израелската армия ще потърси отговорност от виновниците и ще възстанови светинята". Според израелски медии, пострадали от палежа няма, но гробницата е повредена. Палестинската полиция и израелската армия съобщават за значителни щети според Франс прес. Територията около гробницата на патриарха мина под административен и военен контрол на палестинските власти в началото на 90-те години на миналия век. Израелските частти напуснаха района през 2000 г. след началото на втората палестинска интифада. Оттогава поклонниците трябва да правят постъпки за специални разрешения да посетят светинята пред армейското командване, което подсигурява охраната им.

ВМРО изрази подкрепа за МВР при действията им на границата

http://offnews.bg/news/n_1/n_573651.html

Българските гранични власти трябва да действат без компромиси, когато отбраняват страната ни и европейската граница. ВМРО призовава за солидарност с полицията и униформените служители, които охраняват страната ни, пишат "войводите" в съобщение до медиите.  Българското общество трябва да подкрепи служителите на МВР, а не да им се внушава вина, е позицията на ВМРО. Партията изразява пълна солидарност с момчетата, командировани по границата и разделени от семействата си, за да бранят Отечеството. Няма по-ценно от човешкия живот, но по целия свят неподчинението на полицейските разпореждания означава риск за живота и това е избор, който всеки сам взема, напомня ВМРО. Поводът за реакцията на партията е случаят със застрелян афганистански имигрант край Средец. Случаят е първи по рода . Според патриотите причината за случилото се е неадекватна европейска политика, наложена от Брюксел, която насърчава имигрантите. От години ВМРО предупреждава за опасностите от нелегалната имиграция, която често се крие зад бежанските проблеми. Именно по инициатива на патриотите бяха приети и законови поправки, които да ускорят довършването на оградата по българо-турската граница. На среща с министър-председателя и министрите на вътрешните работи и на отбраната ВМРО е призовавала за реално изпращане на армейски части, а за момента се наблюдава само имитация.

Дихателни инфекции мъчат най-малките

http://www.cross.bg/zabolyavaniya-kozhyharova-infektzii-1484472.html

/КРОСС/Тежки инфекции на дихателните пътища мъчат най-вече децата до 4-годишна възраст през есенно-зимния сезон. Респираторните заболявания засягат и възрастовата група на хлапетата и тийнейджърите между 5 и 14 години. Това заяви пред "Новинар" проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология. Някои вируси, които засягат долните дихателни пътища, могат да доведат до усложнения. Респираторно-синцитиалният вирус (RSV) може да причини пневмония, бронхиолит, бронхопневмония и да доведе до нужда от хоспитализация, макар и това да се случва предимно при най-малките. Обичайно респираторните инфекции протичат с възпаление на дихателните пътища, хрема и суха кашлица. Към момента от този тип заболявания са засегнати около 54 на 100 000 души население. По думите на проф. Кожухарова нивото на заболеваемост е средно за сезона. "Няма повишение на респираторните заболявания", категорична е тя. Според нея настинките отшумяват в рамките на няколко дни, като често причина за тях са риновируси. До този момент обаче няма заболели от грип, категорична е проф. Кожухарова. Оказва се, че в работна среда е най-лесно да се разболеем. В малките офиси, които няма възможност да се проветряват често, служителите си предават взаимно инфекцията. Това се случва при работници от всички възрастови групи, но риск от заразяване има най-вече при хората над 60-годишна възраст

Кола на българското консулство в Битоля блъсна човек

http://pik.bg/кола-на-българското-консулство-в-битоля-блъсна-човек-news418029.html

Кола на българското консулство в Битоля блъсна човек

Автомобил на българското консулство в Битоля е блъснал пешеходец, предаде македонската телевизия Тера.

Инцидентът е станал вчера.

Дипломатическия автомобил е марка „Фолксваген Пасат“, а пострадалият е 80-годишен мъж, предава Фокус.

Той бил закаран в болницата в Битоля с тежки телесни повреди.

София ще бъде град, в който хората искат да отглеждат децата си

http://www.mediapool.bg/sofiya-shte-bade-grad-v-koito-horata-iskat-da-otglezhdat-detsata-si-news240530.html

Пълният комфорт, който има ГЕРБ с мнозинството си в сегашния Столичен общински съвет, по-скоро не е в полза на града, казва в интервю за Mediapool Трайчо Трайков, водач на листата за кандидати за общински съветници в София на Реформаторския блок. Според него РБ може да е полезен за управлението на столицата, което в последните години върви към по-добро, но трябват по-радикални решения за проблемите с малкото детски градини, с контрола върху ремонтите и почистването. За сегашното общинско управление зеленият град не е приоритет, София се развива в полза на автомобилистите, а Витоша е откъсната от столичани и гостите на града, смята още водачът на листата на РБ. Г-н Трайков, какво накара един бивш министър да поиска да се впусне в общинското управление? Първо - бях номиниран от Реформаторския блок и приех, защото участвах в създаването му и съм отговорен човек. Второ - мисля, че в София има неща, които не е трудно да се оправят, а са важни. Кои са нещата, които най-много Ви дразнят в града? Аз имам два приоритета – ефективното управление на общинските активи и София да бъде добро място за отглеждане на деца. По втория въпрос основните теми са детските градини и градската среда – придвижване, чистота (включително и на въздуха), сигурност. Необяснимо е как на фона на това, че всички признават демографската криза за основен риск пред страната ни, София години наред не може да реши елементарен проблем като този с недостатъчните детски градини. Безспорно напредък в последните години има, но той не е достатъчен. Не може да се разполага в хоризонт от няколко мандата решаването на проблем, който ежегодно засяга хиляди деца и родителите им. Родителите са принудени да правят какви ли не еквилибристики, за да запишат децата си. То не са фалшиви адреси, местоработи, измислени болести и разводи. Сбъркан модел, който напълно ненужно създава среда на корупция и измами и накрая успехът на някои е за сметка на други. А има опции. Едната е да заявиш – трябва да се изградят 50 или колкото са необходими детски градини за една година. Осигуряваш ресурса – собствен, заеми, няма значение. Строители колкото искаш, много биха участвали и на принципа на публично-частно партньорство. Заявяваш, че това е приоритет и го правиш. Вариант е и субсидията, която общината дава за дете в детска градина, да се дава и за посещение в частна. Това ще облекчи значително семействата, които не успяват да се класират. Боде очите и трудното придвижване на майки с колички и на инвалиди в града. При всяко градско преустройство пешеходците се вкарват под земята, а много подлези са неподдържани и труднодостъпни. Те трябва да бъдат подсигурени с подходящи рампи, но генерално градът трябва да се мисли от гледна точка на пешеходеца. Следващият проблем е с чистотата и сигурността на парковете и градинките. Решенията включват осветление, видеонаблюдение, общински патрули. Собствениците на кучета трябва да бъдат улеснени да поддържат чистота (например със слагането на специални кошчета с пликове), но и санкционирани, ако не го правят. Апропо, крайно закъсняло е създаването на регистър на маркираните кучетата в града. В момента едва 6% от собствениците регистрират кучетата си, не на последно място и защото не получават услуга срещу парите си, а чиповете, за които трябва да платят, не помагат кучето да им бъде върнато, ако се загуби. Къде виждате резерви за по-ефективното управление на активите на столицата? В момента индикатор, че нещо не е съвсем наред е липсата на регистър на обществените поръчки и на плащанията, въпреки че е известно, че отдавна общински съветници имат такива инициативи. Дори и всичко да е съвсем добросъвестно и честно, от професионалния си опит знам, че винаги има начин една компания да стане по-ефективна. Ако собственикът на компания не знае как да направи това, може да наеме консултант или външен мениджър. Но смятам, че при сегашните не дотам прозрачни практики и не дотам изряден мениджмънт на общинските компании има какво да се предприеме в тази посока. Един от големите проблеми на София е мръсотията. Това заради възпитанието на хората ли е или на начина на организация на сметосъбирането и поддръжката на чистотата? Промяната на навиците на хората изглежда трудно, но не е така. Изследване за корупционните практики в Европа например сочи, че хората и от Севера, и от Юга реагират по подобен начин според средата. Ако се краде, не се наказват корумпираните и на отказ да влезеш в играта се гледа с лошо око, хората се влияят и следват модела, независимо дали са германци или гърци. Ако обратно, всички около теб спазват правилата, и ти го правиш. Така че по-скоро важно е как се контролират тези, които печелят договорите за поддръжката на чистотата. По принцип София не харчи прекалено много пари за това, като процент от общинския бюджет е сравнимо с други големи европейски градове. Въпросът е в контрола на качеството. Специално от такса смет София събира повече пари от домакинствата и фирмите, отколкото реално плаща. Това не е правилно, таксата (и всички такси по принцип) трябва да е разходоориентирана и пропорционална на количеството изхвърляни отпадъци. Според Вас качествено ли се ремонтира в столицата? Хубаво е, че има ремонти, но и тук важният въпрос е за контрола, който се оказва върху изпълнителите на ремонти. Дали качеството е добро се вижда и от малки детайли. Например ремонтът на площада пред НДК - там входът откъм ул. "Шандор Петьофи" е посипан с едър чакъл, по който и колички не могат да минат, и хората си съсипват обувките – не говоря само за токчета. Толкова ли е трудно да се сложи една дървена скара отгоре. Ако общината сериозно се отнасяше към изпълнението на ремонтите, нямаше да допуска такива неща, да не говорим за вълнообразни булеварди и стърчаща от мостовете арматура. Контролът върху изпълнението изглежда генерален проблем – чух история, която ако е вярна е отвратителна, че поръчки за пръскане срещу кърлежи в парковете се печелят с много ниска цена, а после се пръска само с вода, като на ХЕИ се дава фиктивна проба. Така, за да открадне някой няколко хиляди лева, се застрашава здравето на хората. Превръща ли се София в град на бетона в новите булеварди? В последните години остава впечатлението, че се създават удобства основно за автомобилистите, за разлика от велосипедистите и пешеходците. Добре е, че това вече се осъзнава като проблем и има някои скромни опити за решаването му. Всички големи инвестиции обаче се правят за автомобили и то при положение, че София е градът с най-мръсен въздух сред европейските столици и от респираторни заболявания в България умират няколко пъти повече хора, отколкото в автомобилни катастрофи например. Смята се, че бумът на алергиите сред децата е свързан и с газовете, изхвърляни от неотговарящи на нормите автомобили точно на височината на техния ръст. Решението е в даването на тотален приоритет на пешеходци, велосипедисти и градски транспорт, а за автомобилите – паркинги в стратегически подбрани локации. Питаха ме защо десен човек като мен подкрепя субсидията за градския транспорт, който се използва само от част от софиянци. Отговорът е – защото тези хората допринасят за по-чист въздух, по-малко шум и по-сигурни улици за всички. Може ли край булевардите да се направят зелени пояси, да се провежда политика на зелени покриви, включително да се развият по-добре парковете на града? В момента само Борисовата градина и Южният парк са осветени и облагородени. Западният парк отдавна не е това, което е бил, запуснат, без заведения и осветление. Сигурно има столичани, които дори не знаят, че София има и Северен парк. Това показва, колко много неизползван потенциал има за превръщането на София в града, който трябва да бъде. Вижда се, че в почивните дни в благоустроените части на парковете стотинка не можеш да хвърлиш от хора. В същото време Витоша е напълно изолирана от града и сякаш се прави всичко възможно да се скъса връзката на столичани и гостите на града с планината. Защо например лифтовете спират без очевидна причина, а общината не използва правомощията си да промени нещата? Центърът на София е пълен със стари сгради, които личи, че са били красиви, но в момента са с олющени мазилки, разбити орнаменти и дограми. Има ли механизъм, по който общината може да помогне на собствениците им за тяхната реновация или пък да ги принуждава да правят това, така че да стане наистина красив центърът на столицата, който все пак е лицето на страната ни? Собствеността предполага балансиране на ползи и отговорности. Никой не говори за изхвърляне на хората от жилищата им, когато нямат финансова възможност да ги поддържат, но не говорим и за подаряване на общински средства. Убеден, че има разумни решения, които експертите могат да предложат, а общинският съвет и кметът да подкрепят. Въпрос на воля и желание. Всички прогнозират, че Йорданка Фандъкова ще спечели трети мандат като кмет на София. Как оценявате досегашните й два и може ли да се очаква нещо различно в третия или ще запази сегашната линия? Нека да не предрешаваме изборите. Вярно е, че г-жа Фандъкова като цяло е добър кмет, но София има нужда от префокусиране на приоритетите и хора, които да ги изпълняват. Това зависи и от общинския съвет. Според мен, пълният комфорт, който има ГЕРБ с мнозинството си в сегашния общински съвет, по-скоро не е в полза на града. Може ли Реформаторският блок да разбълбука това спокойствие в общинския съвет и да допринесе до промени в управлението на града? Може. И досега представители на партии от блока са имали съществен принос в постигането на значителни подобрения. Например кандидатът за кмет на Реформаторския блок Вили Лилков като общински съветник има основен принос за преустройството на Женския пазар, с който сега всички се гордеят и водят гости и делегации. Възможност за нова динамика обаче ще има най-вече, ако РБ стане част от управлението на столицата, а това минава през силен изборен резултат, който да позволи отстояването на заявените цели. Смятате ли, че имате шанс да участвате в реалното управление на столицата? Това е целта ни на тези избори. *Предизборна кампания "Местни избори 2015". Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Кола на българското консулство в Битоля блъсна пешеходец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050374

Автомобил на българското консулство в Битоля е блъснал пешеходец, предаде македонската телевизия Тера, съобщи "Фокус".
Инцидентът е станал вчера. Дипломатическия автомобил е марка „Фолксваген Пасат“, а пострадалият е 80-годишен мъж. Той бил закаран в болницата в Битоля с тежки телесни
Автомобил на българското консулство в Битоля е блъснал пешеходец, предаде македонската телевизия Тера, съобщи "Фокус". Инцидентът е станал вчера. Дипломатическия автомобил е марка „Фолксваген Пасат“, а пострадалият е 80-годишен мъж. Той бил закаран в болницата в Битоля с тежки телесни

Хората от Средец – притеснени от инцидента със застрелян афганистанец

http://offnews.bg/news/n_1/n_573650.html

Хората от Средец са притеснени от снощния случай, при който група афганистанци нападнаха трима гранични полицаи и единият мигрант загина. Досега винаги са се държали мирно бежанците, разказват местните при проверка на OFFNews на място. Надежда Керемедчиева от Средец разказва, че мигрантите за тях са ежедневие. Местните редовно засичат бежанци, а понякога и самите мигранти търсят контакт. „ Питат къде е полицията, за да се предадат. Молят за храна, за вода. Досега все са били по-мирни “, разказва Надежда. Тя се притеснява, че вече може да навлизат и въоръжени групи. Иначе, местните са благоразположени, защото много от странжданци са също роднини на преселници. Освен това има и доза спокойствие, защото знаят, че бежанците са транзитно – приминаващи. Помагат на мигрантите, колкото могат и вече са свикнали да ги срещат в села и по пътищата на общината. Местните казват, че в района отдавна е засилено полицейското присъствие, но има нужда от още „жива сила“. И Надежда, и нейни съграждани, са категорични в подкрепата си за действията на граничарите, защото служителите на МВР освен, че пазят своя живот, но се грижат и за безопасността на местните хора. Притеснение има и сред ловците. Пламена Ненкова от ловната дружинка в Голямо Буково разказва, че непрекъснато намират следи от биваци и лагери на мигранти. Засега тя и другите авджии не са попадали на бежанци, но са притеснени какво излиза от храстите. Всички ловци излизат с двойно повишено внимание, защото не се знае срещу глиган ли се стреля или срещу нелегални минал границата ни човек.

Илия Златев, кандитат на ПП АБВ за кмет на Стара Загора: Старозагорци се нуждаят от професионално, компетентно и отговорно управление

http://pik.bg/илия-златев-кандитат-на-пп-абв-за-кмет-на-стара-загора-старозагорци-се-нуждаят-от-професио-news418035.html

Илия Златев, кандитат на ПП АБВ за кмет на Стара Загора: Старозагорци се нуждаят от професионално, компетентно и отговорно управление

Старозагорци се нуждаят преди всичко от професионално, компетентно, отговорно, съпричастно към болките и проблемите на хората, стабилно управление. Неслучайно посланието на АБВ в тази кампания е една протегната ръка към всички политически сили, които ще излъчат участници в бъдещия Общински съвет, за да търсим заедно решаването на най-важните проблеми на общината. Това заяви в дискусионното студио на БНТ Илия Златев, кандитат на ПП АБВ за кмет на Стара Загора.

По въпроса за финансите на общината, Илия Златев подчерта необходимостта от правилно разпределение на средствата, планиране и определяне на ясни приоритети. Той добави, че в общинската хазна и през изминалия мандат са влезли сериозни суми, които са допринесли за облагородяването на градската среда. Това трябва да продължи. Най-важното, което трябва да се направи в следващия кметски мандат, е да се опази изградената инфраструктура, да се търсят начини за поддръжката й.

Илия Златев призова за приемственост в управлението. А децентрализацията на общините е ключов фактор за развитието им. „Нашите идеи са насочени преди всичко много прагматично за укрепване и разширяване на правомощията на местната власт. За нас местното самоуправление е изключително важно. То е неделима част от държавното управление. Това е управление, което е най-близко до хората и затова нашето желание е непрекъснато и постепенно да налагаме местната власт като важен елемент от държавното управление. Това ще стане преди всичко чрез нареждане на приоритетите и задължително преотстъпване на правомощие, включително и осигуряването на финансов ресурс за укрепването на местната власт“.

По въпроса за незаконното строителство в ромския квартал „Лозенец“, Златев подчерта, че проблемът не бива да се свежда само до територията на гетото, но трябва да бъде разглеждан като такъв на тероторията на цялата община. „Процесът трябва да върви паралелно – с нулева толерантност към незаконните строежи на територията на цялата община и процедури и предлагане на възможности за настаняването на жителите на ромския квартал“. 

Боде Милър пропуска ски сезона заради семейството

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/16/2630079_bode_milur_propuska_ski_sezona_zaradi_semeistvoto/?ref=rss


Шесткратният медалист от олимпийски игри Боде Милър ще си вземе почивка и ще пропусне целия сезон в алпийските ски, съобщи АП.

Ексцентричният американец, който тази седмица навърши 38 години, е решил да посвети повече време на семейството си. 

Освен това Милър ще тества нова ски екипировка и ще отдели внимание на хобито си - породисти състезателни коне. Заедно със свой бизнес партньор той е купил 15 коне, които отглежда в Мериленд.

Оттеглянето му все още не...

Кола на българското консулство в Битоля блъсна пешеходец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050367

Автомобил на българското консулство в Битоля е блъснал пешеходец, предаде македонската телевизия Тера, съобщи
Автомобил на българското консулство в Битоля е блъснал пешеходец, предаде македонската телевизия Тера, съобщи "Фокус". Инцидентът е станал вчера. Дипломатическия автомобил е марка „Фолксваген Пасат“, а пострадалият е 80-годишен мъж. Той бил закаран в болницата в Битоля с тежки телесни

Демокрацията е в упадък и никой не знае дали подлежи на ремонт

http://www.cross.bg/evropa-demokratziyata-sistema-1484471.html

/КРОСС/ Все повече хора ценят финансовото си добруване повече от основните граждански права, пише Роберто Савио, основател на агенция Inter Press Service (IPS) и издател на Other News, в katoikos.eu Последното изследване на силата на демокрацията по света бе напълно пренебрегнато, с изключение може би на "Ню Йорк таймс", който публикува обширна статия. И все пак уважаваната асоциация на учени от цял свят World Values Survey, подкрепяна от ООН, проведе изследването и данните за 2015 г. са изключително тревожни. В САЩ броят на американците, които одобряват употребата на огнестрелно оръжие, е нараснал от 1 на всеки 15 през 1995 г. на 1 от всеки 6-има. И докато за 72 на сто от тези, родени преди Втората световна война, да живеят в демокрация, е най-висшата ценност в скалата от 1 до 10, същото мнение споделят едва 30 на сто от родените след 1980 г. Процентът сред европейците не се различава особено - 32 на сто при родените след 1980 г. В Източна Европа те даже са още по-малко - 24 на сто. Основната загриженост е за доходите, за сигурно работно място, за евентуална пенсия, всяко от които е посочено като по-важно от това в какъв режим живеем. За това, разбира се, има поколенческо обяснение. За преживелите Втората световна война демокрацията бе извоювана победа, богатство, върху което да се надгражда

Любовната двойка Снежко и Белисима са най-предпочитаните папагали за снимки във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=303985

В кътче от екзотичен остров е превърната изложбената зала в Grand Mall, където на 15 октомври се откри експозицията „Папагали от цял свят“, научи Moreto.net. Тя представя повече от 30 прекрасни и доста приказливи птици, които населяват дъждовните гори и саваните на Южна Америка, Австралия, Нова Гвинея, Индонезия, Малукските и Соломонските острови.

Москов: Русенските лекари ще бъдат наградени, а не наказани (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050365

Лекарите от Русе, които спасиха човек, оперирайки сърцето му, без да са имали право, ще бъдат наградени, а не наказани, обяви министър Петър Москов. Той се обади по телефона в предаването
Лекарите от Русе, които спасиха човек, оперирайки сърцето му, без да са имали право, ще бъдат наградени, а не наказани, обяви министър Петър Москов. Той се обади по телефона в предаването "Преди обед". Там коментираха публикацията в "24 часа". Става дума за операция, извършена на 6 октомври. С нея хирурзи от болницата зашиха сърце и спасиха живота

М. Миков: За ВВС ще има бъдеще с национално отговорна политика, а не с политически мотивирани решения

http://www.cross.bg/mikov-mihail-bulgariya-1484470.html

/КРОСС/„Днес отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. През 1912 г. български летци за първи път използват самолета като бойно средство в Балканската война. Посрещаме годишнината в мирни, но трудни времена". Това написа председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук по случай Деня на авиацията. Председателят на БСП припомня, че повече от век българското небе е пазено от български криле, но днес съществува опасността над нас да летят военни самолети с чужди обозначения, било то и съюзнически. „Отдавна стана ясно, че за достойните хора от ВВС, които приемат работата си като патриотичен дълг, това е неприемливо. Уверен съм и в несъгласието на мнозинството от българските граждани", добавя още Миков. По неговите думи за управляващите съществува и една друга „възможност" - спасяването на едва един или два от бойните ни самолети. „Но „евтиният" ремонт в полско предприятие може да излезе скъп, ако се окаже, че някоя част не може да бъде произведена от съюзна Полша, а руският производител откаже да я достави на България", обяснява лидерът на социалистите. Миков е категоричен, че с ремонта на българските изтребители е свързано поредното от серия некомпетентни, неадекватни и често скандални решения на военния министър Ненчев, чиято оставка БСП поиска

ВМРО: Без компромиси с нелегалните, подкрепа за служителите на МВР

http://pik.bg/вмро-без-компромиси-с-нелегалните-подкрепа-за-служителите-на-мвр-news418034.html

ВМРО: Без компромиси с нелегалните, подкрепа за служителите на МВР

Българските гранични власти трябва да действат без компромиси, когато отбраняват страната ни и европейската граница. ВМРО призовава за солидарност с полицията и униформените служители, които охраняват страната ни.

Българското общество трябва да подкрепи служителите на МВР, а не да им се внушава вина, е позицията на ВМРО. Партията изразява пълна солидарност с момчетата, командировани по границата и разделени от семействата си, за да бранят Отечеството.

Няма по-ценно от човешкия живот, но по целия свят неподчинението на полицейските разпореждания означава риск за живота и това е избор, който всеки сам взема, напомня ВМРО.

Поводът за реакцията на партията е случаят със застрелян афганистански имигрант край Средец. Случаят е първи по рода си, но едва ли ще е последен. Според патриотите причината за случилото се е неадекватна европейска политика, наложена от Брюксел, която насърчава имигрантите.

От години ВМРО предупреждава за опасностите от нелегалната имиграция, която често се крие зад бежанските проблеми. Именно по инициатива на патриотите бяха приети и законови поправки, които да ускорят довършването на оградата по българо-турската граница.

На среща с министър-председателя и министрите на вътрешните работи и на отбраната ВМРО е призовавала за реално изпращане на армейски части, а за момента се наблюдава само имитация.

ВМРО пита – къде наистина е армията. Къде са обещаните 1000 военнослужещи на границата?

ВМРО не отстъпва от позицията, която многократно е защитавала, че армията трябва да бъде изпратена по границата, за да бъде защитена страната ни, както и европейската сигурност.

Призоваваме правителството да преосмисли позицията си за подкрепа на турската политика по бежанския въпрос. Очевидно е, че Република Турция системно допуска към България групи от опасни мигранти, е призивът на ВМРО.

Бандит проникна в магазин за мебели. Стигна до целта си по крайно любопитен начин...

http://petel.bg/Bandit-pronikna-v-magazin-za-mebeli--Stigna-do-tselta-si-po-krayno-lyubopiten-nachin-----__130641

Снимка: Булфото, архив Сигнал за кражба от магазин за мебели на ул. „Дебър” е подаден в полицията. Неизвестно лице е проникнало в...

Лекар менте измъкна 13 бона от дядо за операция

http://petel.bg/Lekar-mente-izmakna-13-bona-ot-dyado-za-operatsiya__130642

Снимка: Булфото, архив 72-годишен дядо стана поредна жертва на Ало-измамник. Потърпевшият е подал сигнал за измамата на 15 октомври, като е...

Пожари изпепелиха покриви на къщи в Приселци и Каменар

http://petel.bg/Pozhari-izpepeliha-pokrivi-na-kashhi-v-Priseltsi-i-Kamenar__130644

Илюстрация: Булфото, архив Пожари изпепелиха покриви на къщи в села край Варна, съобщиха от полицията. На 15 октомври около 10,25 часа е...

Опел горя като факла във Варна, четири автомобила...

http://petel.bg/Opel-gorya-kato-fakla-vav-Varna--chetiri-avtomobila---__130647

Снимка: Булфото, архив Опел пламн и нанесе щети по четири автомобила, съобщиха от полицията. На 15 октомври около 22,55 часа е подаден сигнал...

Жребият размина ветераните на Черно море и Спартак за държавното по футбол

http://petel.bg/ZHrebiyat-razmina-veteranite-na-CHerno-more-i-Spartak-za-darzhavnoto-po-futbol__130648

Противно на очакванията, жребият размина двата варненски клуба за следващите им мачове в държавното първенство по футбол за ветерани....

Брутална кражба в центъра на Варна! Крадец нахлу в офис на оператор и прибра...

http://petel.bg/Brutalna-krazhba-v-tsentara-na-Varna--Kradets-nahlu-v-ofis-na-operator-i-pribra----__130643

26-годишен мъж е влязъл миналата неделя в офис на телекомуникационна компания на централния варненски булевард „Княз Борис I“. Мъжът е...

Факти: Славия – клиенти на Черно море!

http://petel.bg/Fakti--Slaviya-----klienti-na-CHerno-more-__130650

Снимка: Булфото, архив Черно море е в силна серия срещу Славия преди утрешния мач на „Тича“. За последно варненци изгубиха от „белите“...

На главен път: Откриха труп на мъж до блъсната кола, шофьорът е избягал

http://petel.bg/Na-glaven-pat--Otkriha-trup-na-mazh-do-blasnata-kola--shoforat-e-izbyagal__130652

Снимка: Булфото Труп на 43-годишен човек е открит по главен път село Крушари посока град Добрич, в непосредствена близост до...

Славчо Велков: Инцидентът край Средец няма да уплаши бежанците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050331

Инцидентът край град Средец, при който загина един мигрант, бързо ще стане достояние на всички бежанци. Това коментира пред Нова тв експертът по сигурността Славчо Велков.
„Те ще знаят, че има такъв случай, но едва ли човек, който бяга от смърт, нещо подобно ще го уплаши”, заяви Велков.
Той припомни за многобройните случаи,
Инцидентът край град Средец, при който загина един мигрант, бързо ще стане достояние на всички бежанци. Това коментира пред Нова тв експертът по сигурността Славчо Велков. „Те ще знаят, че има такъв случай, но едва ли човек, който бяга от смърт, нещо подобно ще го уплаши”, заяви Велков. Той припомни за многобройните случаи,

Славчо Велков: Инцидентът край Средец няма да уплаши бежанците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050353

Инцидентът край град Средец, при който загина един мигрант, бързо ще стане достояние на всички бежанци. Това коментира пред Нова тв експертът по сигурността Славчо Велков.
„Те ще знаят, че има такъв случай, но едва ли човек, който бяга от смърт, нещо подобно ще го уплаши”, заяви Велков.
Той припомни за многобройните случаи,
Инцидентът край град Средец, при който загина един мигрант, бързо ще стане достояние на всички бежанци. Това коментира пред Нова тв експертът по сигурността Славчо Велков. „Те ще знаят, че има такъв случай, но едва ли човек, който бяга от смърт, нещо подобно ще го уплаши”, заяви Велков. Той припомни за многобройните случаи,

Кои факти ще влияят на пазарите днес

http://www.investor.bg/analizi/91/a/koi-fakti-shte-vliiaiat-na-pazarite-dnes-204237/

Бюджетният дефицит на САЩ е най-нисък от 2008 г. насам, a aзиатските борси са със стабилен ръст

Двоен атентат в джамия в Нигерия уби над 40 души

http://africa.actualno.com/Dvoen-atentat-v-djamija-v-Nigerija-ubi-nad-40-dushi-news_501848.html

Двоен самоубийствен атентат в джамия в нигерийски град уби най-малко 14 души, съобщава АФП. Много вероятно е броят на убитите да е много по-голям. Въпреки че още няма поета отговорност за атаките в град Майдугури, властите предполагат, че извършители са Боко Харам. Атаката се е провела около 18:30 местно време, когато атентаторите са влезли в джамията, преоблечени като поклонници. Първият нападател е взривил устройството си, веднага щом е влязъл в сградата, докато другият се взривява, когато м

Над 10 000 души в Шуменско искат енергийна помощ

http://shumen.actualno.com/Nad-10-000-dushi-v-Shumensko-iskat-energijna-pomosht-news_501839.html

Общо 10 062 молби са подадени до момента за енергийни помощи в област Шумен за сезон 2014-2015 г., съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”.  Най-много кандидати – 2 035, има в Шумен, следвани от община Каолиново – 1380 и община Върбица – 1130. Най-малко подадени заявления има в общините Каспичан и Смядово съответно 537 и 571, допълва Topnovini.bg. Общо 7278 души в областта са кандидатствали за парично подпомагане, 2 346 са предпочели доставк

Осигуряват автомобил за хората с увреждния в деня на изборите в Търговище

http://targovishte.actualno.com/Osigurjavat-avtomobil-za-horata-s-uvrejdnija-v-denja-na-izborite-v-Tyrgovishte-news_501841.html

Специализиран автомобил ще извозва хората с увреждания да гласуват в Търговище, информира Topnovini.bg. От там уточниха, че гласоподавателите от общината, които са с физически увреждания на опорно-двигателния апарат или увреждания на зрението и са затруднени да се придвижат до местата за гласуване при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове и на националния референдум на 25-ти октомври могат да използват осигурения от администрацията транспорт. "Всеки от тези избиратели може

Разкриха ролята на Харон в системата на Плутон

http://cosmos.actualno.com/Razkriha-roljata-na-Haron-v-sistemata-na-Pluton-news_501759.html

Планетолозите официално публикуваха първите резултати от мисията "Нови хоризонти", като обобщиха вече известното и добавиха нови подробности. По-конкретно учените потвърдиха хаотичния характер на движение на малките спътници на Плутон и неговата връзка с гравитационното притегляне на Харон. Изводите на изследователите са представени в сп. Science. Никта и Хидра извършват не бавни, както се смятало по-рано, а доста по-интензивни хаотични движения. Това се случва вероятно защото спътниците се въ

Евробарометър: Българите са "за" европейско решение за бежанската криза и задължителните квоти

http://society.actualno.com/Evrobarometyr-Bylgarite-sa-za-evropejsko-reshenie-za-bejanskata-kriza-i-zadyljitelnite-kvoti-news_501846.html

По-голямата част от българите подкрепят европейското решение за решаване на бежанския въпрос и са съгласни със задължителните квоти. Същевременно голяма част от хората у нас като цяло нямат отношение към темата за бежанците. Това става ясно от изнесените резултати от проучването на Евробарометър, поръчано от Европейския парламент. Проучването е проведено между 19 и 29 септември сред 28 150 европейци на възраст над 15 години. През този период, през който пристигането на бежанци по границите на Е

В 17 детски заведения в Разградско са отчетени повишени нива на радон

http://razgrad.actualno.com/V-17-detski-zavedenija-v-Razgradsko-sa-otcheteni-povisheni-niva-na-radon-news_501845.html

В 17 детски градини в област Разград са отчетени наднормени нива на радон във въздуха. Това показват резултатите от проучването, направено по националната програма за намаляване въздействието на радон в сградите, съобщават от Регионалната здравна инспекция.  През първия етап на програмата детектори са поставени в 91 детски заведения в областта. След тримесечен престой, детекторите са изпратени за отчитане в Националният център по радиобиология и радиационна защита, посочва Topnovini.bg. &

Кралев: В България футболът е №1, защото волейболът е религия

http://volleyball.actualno.com/Kralev-V-Bylgarija-futbolyt-e-1-zashtoto-volejbolyt-e-religija-news_501847.html

Добре дошли в България – страната, в която футболът е № 1, защото волейболът е религия. Горд съм, че страната ни, заедно с Италия, е домакин на европейското първенство по волейбол, а решителните битки за разпределяне на отличията се провеждат в „Арена Армеец София“. С тези думи министърът на младежта и спорта Красен Кралев се обърна към участниците в 36-ата Генерална асамблея на Европейската волейболна конфедерация (CEV), която се провежда у нас по време на Европейското първе

Палестинци подпалиха гробницата на Йосиф

http://asia.actualno.com/Palestinci-podpaliha-grobnicata-na-Josif-news_501849.html

Палестинци запалиха комплекс, в който се намира гробницата на библейския патриарх Йосиф на Западния бряг в град Наблус, информира BBC. Така напрежението между Палестина и Израел продължава да расте, въпреки че по-рано през деня премиерът Бенямин Нетаняху призова за среща с президента Махмуд Абас и прекратяване на кръвопролитията в страната. Абас осъди опожаряването на гробницата на Йосиф и предупреди, че това може да подпали още повече продължаващото от седмици насилие в района. Абас нарече па

Жандармерия в селата и на Хасковска област заради търговията с гласове

http://haskovo.actualno.com/Jandarmerija-v-selata-i-na-Haskovska-oblast-zaradi-tyrgovijata-s-glasove-news_501850.html

Екипи на жандармерията влезе и по селата. Акция против купуване на гласове е била проведена в хасковското село Александрово, съобщава Topnovini.bg.  Служителите са проверили хранителен магазин, където са открили 1 стек цигари без бандерол. Операцията на служителите на МВР е с цел пресичане на престъпления около изборите. Още миналата седмица в ромския квартал на Хасково влязоха екипи на жандармерията. Това стана след като от МВР съобщиха, че в региона се работи по 8 сигнала за купуване н

Заляха с похвали работата на Пламен Константинов

http://volleyball.actualno.com/Zaljaha-s-pohvali-rabotata-na-Plamen-Konstantinov-news_501851.html

Признание за работата си начело на българския национален отбор по волейбол получи селекционерът Пламен Константинов от украинска медия. В анализ на четвъртфиналите на Евроволей 2015 "Трибуна" пише за България - Германия (3:0). "Причината за непонятната игра на Германия трябва да се търси в действията на Георг Грозер. Той явно не приличаше сам на себе си. Това касае и Денис Калиберда, а именно това са двете определящи лица на отбора в последно време. Българите също трябва да бъдат поздравени за

Турчин накълца стриптизьорка

http://pik.bg/турчин-накълца-стриптизьорка-news418026.html

Турчин накълца стриптизьорка

Турчин накълца бившата си съпруга, след като разбрал, че е започнала работа като стриптизьорка. Драмата се е разиграла във вторник около 1:30 ч. Пострадалата била откарана във варненската болница с рани на ухото, корема и лявата подмишница.

22-годишната Милена е от варненското село Стефан Караджа. Съседите й разказват пред "Телеграф", че тя е била женена за нападателя си Ясак Ахмед. Жертвата била припознато дете в ромското семейство на Розалия и Наско, които я отгледали. Учела в местното училище и била красиво дете. Преди няколко години успяла да завърти главата на Ясак, който дошъл от Турция, където работел като охранител.

Заради нея той се установил в селото. Родили им се и две деца, но бракът им не потръгнал. Турчинът бил със строги нрави, а нашенката въртяла очи наляво и надясно. Двамата се развели, жената останала в селото, а Ахмед заминал за Турция.

След като научил обаче какво работи Милена се прибрал. Така във фаталната вечер след лют скандал и размяна на обиди последвала и физическа саморазправа, при която вбесеният мъж извадил нож и започнал да мушка жената. Милена обаче успяла да избяга при съседи и така се спасила от смърт.

 

Скандално! Наша адвокатка наложи интерсексуален във Франция

http://frognews.bg/news_99966/Skandalno!-Nasha-advokatka-naloji-interseksualen-vav-Frantsiia/

Адвокатката от България Мила Петкова създаде правен прецедент в Европейския съюз, като спечели дело за защита на правата на интерсексуален французин и наложи към него да се обръщат в среден род на "то", съобщиха френски медии. Петкова е защитавала 64-годишен мъж, който предпочита да остане анонимен.

Борисов напусна заседанието на Европейския съвет по спешност

http://www.moreto.net/novini.php?n=304008

Предсрочно приключи срещата на върха на лидерите на държавите-членки за премиера Борисов. След като разбра за инцидента на българо-турската граница той я напусна и излетя веднага за България. Сега с още подробности чуйте кореспондентът на тв Европа в Брюксел Маргарита Ралчева, която следи срещата.

Кръстниците на циганския бандитизъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5049058

Докато следим напрегнато какво се случва в къщата на „ВИП брадър“, след като Луна предложи на премиера Борисов брак, един не толкова забавен, но значително по-важен факт се изплъзва от вниманието ни. Той е, че в последно време циганският бандитизъм* става все по-нагъл, а арестите след неговите изстъпления оредяват.
Докато следим напрегнато какво се случва в къщата на „ВИП брадър“, след като Луна предложи на премиера Борисов брак, един не толкова забавен, но значително по-важен факт се изплъзва от вниманието ни. Той е, че в последно време циганският бандитизъм* става все по-нагъл, а арестите след неговите изстъпления оредяват.

ВМРО: Без компромиси с нелегалните, подкрепа за служителите на МВР

http://www.cross.bg/vmro-pozitziyata-stranata-1484468.html

/КРОСС/ Българските гранични власти трябва да действат без компромиси, когато отбраняват страната ни и европейската граница. ВМРО призовава за солидарност с полицията и униформените служители, които охраняват страната ни. Българското общество трябва да подкрепи служителите на МВР, а не да им се внушава вина, е позицията на ВМРО. Партията изразява пълна солидарност с момчетата, командировани по границата и разделени от семействата си, за да бранят Отечеството, категорични са от ВМРО. В позицията си те посочват още: Няма по-ценно от човешкия живот, но по целия свят неподчинението на полицейските разпореждания означава риск за живота и това е избор, който всеки сам взема, напомня ВМРО. Поводът за реакцията на партията е случаят със застрелян афганистански имигрант край Средец. Случаят е първи по рода си, но едва ли ще е последен. Според патриотите причината за случилото се е неадекватна европейска политика, наложена от Брюксел, която насърчава имигрантите. От години ВМРО предупреждава за опасностите от нелегалната имиграция, която често се крие зад бежанските проблеми. Именно по инициатива на патриотите бяха приети и законови поправки, които да ускорят довършването на оградата по българо-турската граница. На среща с министър-председателя и министрите на вътрешните работи и на отбраната ВМРО е призовавала за реално изпращане на армейски части, а за момента се наблюдава само имитация. ВМРО пита - къде наистина е армията

Акад. Петър Иванов: ГЕРБ ще разгроми жестоко своите опоненти на местните избори

http://web.barometar.net/82138/

Даже свързаните открай време с комунизма поръчкови социологически агенции не могат да скрият очертаващата се размазваща победа на ПП ГЕРБ на предстоящите местни избори. Те вкупом, с някакво особено примирение и вътрешна мъка, отчитат факта, че, както никога досега, почти навсякъде в България точно хората на едно от най-младите български политически формирования ще превземат местното […]

Бивш ректор на Стопанската академия станал милионер от хонорари

http://www.cross.bg/yniversiteta-sredstva-adamov-1484507.html

/КРОСС/Прокуратурата проверява и Свищовския университет. Средно по 6000 лева на месец в продължение на 15 години е получавал като хонорари бившият ректор на стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Това прави общо около 1 млн. лв. По документи той преподавал на 259 групи студенти дистанционно, а колегите му - средно на по 30 групи. Величко Адамов използвал работници от университета за поддържането на свой имот. Това сочи информация, която е била представена пред Общото събрание на университета. Според данните проф. Адамов е използвал в нарушение на правилата и някои привилегии - служебен транспорт и работници от Озеленяването, които работят в университета. Той е осъществил в период от пет месеца 33 командировки, които са в почивни дни и 4 командировки, които се случват в официални празници. Дистанционната форма на обучение в университета е тази, която дава възможност да се изкарат големи суми като възнаграждения. Това, което е било отчетено пред преподавателите е, че 60% от тези възнаграждения на практика са без реално положен труд. Преподаватели в университетското издателство са плащали между 1,30 лв. и 3,70 лв. за да бъде издаден техен учебник. В същото време авторът е продавал учебника на университета за между 22 и 23 лв. Одитът на Министерство на образованието е показал някои доста смущаващи начини за изразходване на средства, посочи пред бТВ зам.-министърът на образованието проф. Николай Денков. По отношение на хонорарите, които са вземани над заплатата, зам

Владимир Чуков: Това, което е опасно е, че е имало стрелба и от страна на бежанците

http://www.cross.bg/granitza-strana-hora-1484467.html

/КРОСС/Това е един от най-тежките инциденти, откакто имаме такъв интензивен бежански поток, но със сигурност в Балканския лъч това е най-тежкият. Това заяви пред0 бТВ арабистът Владимир Чуков по повод престрелката на българо-турската граница през нощта. Той допълни, че трябва да има изключителна прозрачност с това, което се е случило, и припомни ситуацията на сръбско-унгарската граница, която е имала изключително силен резонанс. „Сега обаче имаме и убит кандидат-бежанец. Така че от българска страна, трябва да се дадат абсолютно всички детайли. Ако преди две или три години ние експертите търсехме хора, които очевидно са работели със своето оръжие в Близкия Изток, сега при тази бежанска вълна се появиха цели списъци с хора, млади хора, мъже между 18 и 30 години, чието занятие е било да стрелят, дори излязоха подобен тип списъци от иракската държава. Ситуацията наистина е извънредна и това, което трябва да се направи от българска страна е да се даде абсолютна прозрачност". Това, което е много трагично и опасно е, че е имало стрелба и от страна на бежанците. Това означава, че те са имали оръжие. Подобен тип хора някак си не могат да бъдат бежанци с оръжие в джоба си, каза още арабистът. „Ние трябва много ясно да покажем, че прилагаме европейските закони, т.е., че прилагаме европейските нормативи, че пазим много категорично нашата граница и границата на Европейския съюз

70 хил. корейци на кастинг за тв шоу с българин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5049244

Михал Ашминов има ресторант в Сеул и участва в кулинарни шоута
70 хиляди корейци се явяват на кастинг, за да участват в риалити формата “Пътувай с Мишо Ашминов в България”, който ще се излъчва по местната телевизия JTBC. Шоуто ще бъде нещо като гурме турне у нас за 40-те избрани след селекцията. Те ще бъдат водени от Михал Ашминов,
Михал Ашминов има ресторант в Сеул и участва в кулинарни шоута 70 хиляди корейци се явяват на кастинг, за да участват в риалити формата “Пътувай с Мишо Ашминов в България”, който ще се излъчва по местната телевизия JTBC. Шоуто ще бъде нещо като гурме турне у нас за 40-те избрани след селекцията. Те ще бъдат водени от Михал Ашминов,

Местен референдум ще има за присъединяването на Каменар към Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MfX2CirWEoI/

Кандидатът за втори мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ-Поморие се срещнаха с жителите на село Каменар. „Когато бях при вас на последното обществено обсъждане ви казах и сега отново ви заявявам, че преди стартирането на каквито и да е процедури за присъединяването на Каменар като квартал на Поморие, ще се проведе допитване до вас, жителите на селото и вие сами ще определите действията на общинската администрация.”, каза по време на срещата Иван Алексиев, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Поморие.
Дебатът за присъединяването или не на Каменар към Поморие се води от няколко месеца, а решението на кмета Алексиев за провеждане на местен референдум беше прието с аплодисменти от присъстващите в залата.
След промяната в изборния закон, жителите на Каменар имат възможността сами да изберат кмета си. Кандидатът на ГЕРБ е досегашният кмет на селото Петко Петков. Той засегна една от най-важните теми за района – използването на минералната вода. „Боли ме да виждам как едно богатство, каквото е минералната вода, изтича в дерето. Не крия, че от години търся инвеститор за изграждане на спа и спортен комплекс в района на минералния извор и така да създадем нови работни места, но първото и задължително условие, което поставям е гарантиран безплатен достъп до минералната вода за жителите на Каменар.”, заяви кандидат-кметът Петко Петков. Той благодари на младежите в селото за оказаната помощ за разчистването и ремонта на залата в местното читалище. Те от своя страна споделиха, че следващата им мечта е да имат модерна фитнес зала.

20151015_180818

Проект на МВнР в помощ на модерното обслужване на гражданите и бизнеса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050328

Във връзка с успешно изпълнен проект „Подобряване на ефективността и надеждността на предоставяните от МВнР електронни консулски услуги чрез въвеждане на системи за управление на качеството” с рег. № 13-31-34/23.04.2014 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”,
Във връзка с успешно изпълнен проект „Подобряване на ефективността и надеждността на предоставяните от МВнР електронни консулски услуги чрез въвеждане на системи за управление на качеството” с рег. № 13-31-34/23.04.2014 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”,

Няма 24-часово задържане спрямо граничния полицай, застрелял афганистаница

http://www.cross.bg/ogled-prokyror-chapkunova-1484491.html

/КРОСС/Няма 24-часово задържане спрямо евентуалния извършител. Това каза окръжният прокурор Калина Чапкънова по време на брифинг в регионалната дирекция на "Гранична полиция" в Елхово във връзка с инцидента, станал в района на Средец снощи между група нелегални имигранти и граничен полицай. „Прокуратурата беше незабавно уведомена, на място бе изпратен дежурният следовател. Уведомен е и главният прокурор Сотир Цацаров", обясни Чапкънова. По думите й досъдебното производство е започнало с оглед на местопроизшествието. „При огледа е иззето огнестрелно оръжие и пълнител в него. В пълнителя е имал 7 патрона при вместимост 8. Бил е възпроизведен само един изстрел. Самата експертиза все още не е извършена", посочи окръжният прокурор. Тя допълни, че е извършен още един оглед на 65 м от мост, където е станал инцидентът. „На пострадалото лице е била оказала медицинска помощ и затова тялото е било преместено. Извършен е и втори поглед, назначена е съдебно-медицинска експертиза", уточни Чапкънова. Прокурорът съобщи още, че няма информация за самоличността на загиналия, а в нито едно от задържаните лица не са намерени документи за самоличност. „Иззета е раница, която е била на гърба на починалото лице, два мобилни телефона и огнестрелно оръжие. Днес биха могли да бъдат извършени и други процесуални действия. Не е изключено и повторен оглед на местопроизшествието", каза още тя.  

Поредно силно повишение на продажбите на нови автомобили в целия ЕС и солиден ръст в България

http://www.cross.bg/avtomobili-prodazhbite-povishenie-1484466.html

/КРОСС/През септември регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) отчете поредно силно повишение, отразявайки продължаващото от две години насам възстановяване на автомобилния пазар, като в същото време има солиден ръст и на продажбите на нови автомобили в България, показват данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA). Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в ЕС се повишиха в началото на есента за 25-и пореден месец, нараствайки с 9,8% (спрямо септември 2014-а) с оглед на продължаващото икономическо възстановяване в Южна Европа и благодарение на солидно търсене на немски автомобили, отбелязва ACEA. В рамките на първите девет месеца на настоящата година регистрацията на нови автомобили на Стария континент се повиши с 8,8% (спрямо същия период за 2014-а) до общо 10 413 675, като само в рамките на август бяха регистрирани 1 396 868 нови автомобила. Въпреки силните данни, те са все още далеч под предкризините нива на почти 12 милиона нови автомобила, регистрирани са същия период на 2007-а година. Солиден ръст през септември регистрират продажбите на нови автомобили в Испания (повишение с цели 22,5%), в Италия (скок със 17,2%), Франция (с 9,1%), Великобритания (с 8,6%) и Германия (с 4,8%). За първите девет месеца на годината много силен скок бележат отново продажбите на нови автомобили в Южна Европа, в т.ч

Българка въведе третия пол! Адвокат Мила Петкова издейства към клиента ѝ французин да се обръщат с "то"

http://www.zapernik.com/hailaif/bulgarka-vuvede-tretiya-pol-advokat-mila-petkova-izdeistva-kum-klienta_40241/

Българската адвокатка Мила Петкова създаде правен прецедент в Европейския съюз, като спечели дело за защита на правата на интерсексуален французин и наложи към него да се обръщат в среден род, предадоха местни медии, цитирани от "Телеграф".

Клиентът на младата нашенка е 64-годишен мъж, който предпочита да остане анонимен. По думите на адвокат Петкова пред съда в Тур той бил роден както с мъжки, така и с женски полови органи - рудиментарна вагина, микропенис и никакви...

Продължава

Лято 2015 - най-слабото за туризма ни от 8 години насам

http://www.moreto.net/novini.php?n=303988

Лятото на 2015 година е най-слабият сезон за туризма в България от осем години насам. Това отчетоха вчера от Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА). „От приемането ни в Европейския съюз до днес дялът на европейските туристи всяка година намаляват”, съобщи вчера председателят на асоциацията Байко Байков.

Автомобил с афганистанци удари кола на жандармерията при гонка в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050321

Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас, съобщават от МВР, цитирани от Дарик радио.
Инцидентът е станал около 3.50 ч. вчера в района на разклона на село Дебелт.
Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобили. Полицейските служители подали сигнал за спиране със
Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас, съобщават от МВР, цитирани от Дарик радио. Инцидентът е станал около 3.50 ч. вчера в района на разклона на село Дебелт. Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобили. Полицейските служители подали сигнал за спиране със

"168 часа": Тунелите ни най-къси, но най-опасни в Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5049037

В България тунелите са най-късите в целия Европейски съюз, но за сметка на това - най-опасни. У нас тръби с дължина над 1,5 км, за които има европейски изисквания за допълнителни обезопасителни мерки освен за осветление и намаляване на скоростта, няма, но въпреки това в тях човек не се чувства сигурен.
В България тунелите са най-късите в целия Европейски съюз, но за сметка на това - най-опасни. У нас тръби с дължина над 1,5 км, за които има европейски изисквания за допълнителни обезопасителни мерки освен за осветление и намаляване на скоростта, няма, но въпреки това в тях човек не се чувства сигурен.

Автомобил с афганистанци с шофьор от Чирпан удари кола на жандармерията при гонка в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050324

Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас, съобщават от МВР, цитирани от Дарик радио.
Инцидентът е станал около 3.50 ч. вчера в района на разклона на село Дебелт.
Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобили. Полицейските служители подали сигнал за спиране със
Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас, съобщават от МВР, цитирани от Дарик радио. Инцидентът е станал около 3.50 ч. вчера в района на разклона на село Дебелт. Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобили. Полицейските служители подали сигнал за спиране със

Депутатският имунитет у нас - по-широк от тези в Европа

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/deputatskiiat-imunitet-u-nas-po-shirok-ot-tezi-v-evropa-6043888

По думите на Екатерина Михайлова третият случай на имунитет - в избирателния кодекс, е съвсем разширен и пази всички, които се кандидатират

Георги Андонов от ГЕРБ изпрати поздравителен адрес във връзка с 103-тата годишнина от освобождението на града от османско владичество

http://pik.bg/георги-андонов-от-герб-изпрати-поздравителен-адрес-във-връзка-с-103-тата-годишнина-от-осво-news418021.html

Георги Андонов от ГЕРБ изпрати поздравителен адрес във връзка с 103-тата годишнина от освобождението на града от османско владичество

Кандидатът за кмет на Гоце Делчев от ГЕРБ Георги Андонов изпрати поздравителен адрес във връзка с 103-тата годишнина от освобождението на града от османско владичество, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев.

„Честит празник, уважаеми жители на Гоце Делчев! Днес отбелязваме 103-тата годишнина от освобождението на града ни от османско владичество. На този ден всеки от нас, където и да се намира, няма как да не се сети за родното си място – за сините върхове на Пирин, за уютните малки улици, за гласовете и усмивките от детството; за училището, приятелите и дома. Вярвам, че благодарение на дълбоките си корени, славната си история, добрите си и трудолюбиви жители град Гоце Делчев има обещаващо бъдеще – като прекрасен общински център, където младите с радост остават, а възрастните се радват на достойни старини. Като град, който заради стратегическото си разположение привлича инвеститори, а заради дивната си природа – туристи”, пише в поздравителния адрес.

„Вярвам, че това е възможно само ако имаме пред себе си ясен път и точно набелязани цели, към които да се стремим. Днес повече от всякога е важно да вървим напред обединени, да не се разделяме в проблемите си и да знаем, че само заедно можем да изградим за себе си и за децата си дом, в който да сме щастливи.

Желая ви от сърце много здраве и още повече поводи да се чувствате свободни, горди и достойни жители на Гоце Делчев”, пише още в поздравителния адрес.

Афганистанците не отговарят на изискванията за разпределение на бежанци в ЕС

http://www.cross.bg/ybezhishte-bezhantzi-odobrenite-1484465.html

/КРОСС/Към момента афганистанците не отговарят на изискванията по новата схема за вътрешно разпределение на 160 000 бежанци по квоти в ЕС. Механизмът се прилага само към мигранти, идващи в Италия и Гърция от държави, за които делът на одобрените молби за убежище за целия Съюз е над 75%. Сега това са сирийците, еритрейците и иракчаните.  Германският канцлер Ангела Меркел поиска повече яснота за критериите за даване на убежище:Например в Гърция има все повече афганистанци. Въпросът е дали афганистанският бежанец има шансове да бъде признат като такъв. Към момента делът на одобрените молби за убежище от Афганистан е под 75%. А с тази страна нямаме действащо споразумение за връщане. Възниква въпросът - ако броят на афганистанските бежанци се увеличи, дали мога да ги върна обратно, или дали мога да ги разпределя в други страни от ЕС? Трябва да установим ясни правила за това.Заради продължаващите военни действия с талибаните в някои райони на Афганистан, преди седмица в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че се обсъжда съюзните войски да останат в страната по-дълго от предвиденото.

Награда, а не глоба за лекари, спасили живот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5049545


Пореден абсурд ще блесне в българското здравеопазване - лекари, спасили човешки живот, може да бъдат глобени. 
Такива абсурди наред с много други демотивират стотици български лекари, които държат дипломите и паспортите в джоба си и се колебаят дали да не тръгнат към държави, където трудът им ще бъде по-добре оценен - и материално, и морално.
Пореден абсурд ще блесне в българското здравеопазване - лекари, спасили човешки живот, може да бъдат глобени. Такива абсурди наред с много други демотивират стотици български лекари, които държат дипломите и паспортите в джоба си и се колебаят дали да не тръгнат към държави, където трудът им ще бъде по-добре оценен - и материално, и морално.

Дончева: От МВР изглеждат гузни за стрелбата

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/doncheva-ot-mvr-izglezhdat-guzni-za-strelbata-6043885

Дончева е категорична, че главният секретар на вътрешното ведомство не е трябвало "да се обяснява" за инцидента. Екатерина Михайлова смята, че инцидентът трябва да бъде разследван, за да се установи дали е имало превишаване на права от страна на полицаите

Акве Калиде подготвя интересни изненади за посетителите

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rZnRS9T8eiE/

Най-новата туристическа атракция на Бургас – Акве Калиде – подготвя интересни изненади за посетителите в неделя, 18 октомври. Поводът за това е навършването на един месец от откриването на комплекса.
3D филмът, който показва историята на античния град, ще бъде прожектиран на всеки кръгъл час, като първото излъчване ще е в 10:00. От туристическия комплекс са подготвили специална цена за прожекциите в неделния ден – 4 лева за възрастни, а за учащи и пенсионери – 2 лева.
18 октомври е и ден, в който туристическият комплекс ще може да се похвали с нова придобивка – детска площадка, която ще бъде открита със специално парти за най-малките посетители на Акве Калиде. Началото на детските игри е в 11:30 часа.

Ставаш собственик на ресторант, ако изядеш 13-килограмово бурито

http://offnews.bg/news/n_1/n_573622.html

Мексикански ресторант предлага 10% от собствеността на заведението на всеки, който успее да изяде 13-килограмово бурито, съобщава британския "Телеграф". Заведението Дон Чингон в Ню Йорк е обявило, че всеки, който успее да се справи с колосалния специалитет от веднъж, заслужава да притежава част от ресторанта. Огромното бурито се състои от пържоли, пилешко и свинско месо, ориз, кашкавал, боб и сос салса. В допълнение всеки престрашил се да опита предизвикателството трябва да изпие голяма чаша Маргарита с него. Всеки желаещ да се пробва трябва да плати 150 долара и да подпише документ, освобождаващ заведението от отговорност при заболяване или смърт. Изпитанието трябва да се извърши отведнъж, като не са позволени разходки до тоалетната. До момента един единствен човек се е пробвал, но очаквано е завършил без успех.

Ген. Атанасов: Случаят с убития афганистанец не е граничен инцидент, това е убийство

http://pik.bg/ген-атанасов-случаят-с-убития-афганистанец-не-е-граничен-инцидент-това-е-убийство-news418017.html

Ген. Атанасов: Случаят с убития афганистанец не е граничен инцидент, това е убийство

Случаят, при който афганистански имигрант беше застрелян от граничен полицай в района на град Средец през изминалата нощ, не е граничен инцидент. Това заяви пред БНР председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов.

„Няма никакви данни да е била оказана въоръжена или каквато и да било съпротива, за да се използва оръжие. При тази хипотеза сме в условията на извършено убийство, независимо как ще бъде квалифицирано то от разследващите органи. Тук трябва да се понесе отговорност“, категоричен бе реформаторът.

Атанасов припомни за инцидента край Петолъчката до Сливен, когато полицай застреля случайно момиче, докато извършва рутинна проверка на автомобил. Тогава директорът на полицията Славчо Босилков незабавно подава оставката си.

„Преди да даде пресконференция г-н Георги Костов, главният секретар на МВР, да излязат и да заявят кой ще понесе отговорност за това нещо. Защото този инцидент ще има европейски оттенък. Макар и това да не е станало на границата, има смърт на нелегални имигранти през европейската граница.

Трябва да се реагира адекватно на ситуацията“, коментира депутатът. Според него най-малко на ниво гранична полиция трябва да се понесе отговорност.

 

Русия няма да обслужва родните МиГ-29, ако България сключи договор с Полша

http://petel.bg/Rusiya-nyama-da-obsluzhva-rodnite-MiG-29--ako-Balgariya-sklyuchi-dogovor-s-Polsha__130640

Снимка: Булфото Русия няма да обслужва повече българските изтребители МиГ-29, ако България сключи договор с Полша. Това е заявил пред...

Възрастен мъж открадна теле в село край Дългопол. Вижте защо радостта му бе за кратко...

http://petel.bg/Vazrasten-mazh-otkradna-tele-v-selo-kray-Dalgopol--Vizhte-zashho-radostta-mu-be-za-kratko---__130638

Снимка: Булфото, архив Полицията разкри извършителят на кражба на теле от незаключена стопанска постройка, намираща се до...

Австрия и Германия търсят българи за работа! Вижте какви са свободните места

http://petel.bg/Avstriya-i-Germaniya-tarsyat-balgari-za-rabota--Vizhte-kakvi-sa-svobodnite-mesta__130645

Снимка: Булфото Предлагат се нови възможности за работа. Малко преди старта на зимния сезон туризмът в Австрия и Германия търси над 200...

Царска фиеста във Варненския зоопарк! Деца пеят на лъвчетата за рождения им ден (Снимки)

http://petel.bg/TSarska-fiesta-vav-Varnenskiya-zoopark--Detsa-peyat-na-lavchetata-za-rozhdeniya-im-den--Snimki-__130646

фото Росен Добрев След като лъвът е Царят на животните, съвсем подобаващо неговите наследници да празнуват като принцове и принцеси...

Левкемия уби 19-годишен ученик от Руската в Пловдив, гимназията - в траур

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050309

Учители и ученици от руската гимназия са в траур заради кончината на 19-годишния Георги. Възпитаникът на престижното школо загуби битката с левкемията. Момчето се е дипломирало тази пролет, а от началото на учебната година бившите му съученици подемат акция за събиране на средства за лечението му, пише
Учители и ученици от руската гимназия са в траур заради кончината на 19-годишния Георги. Възпитаникът на престижното школо загуби битката с левкемията. Момчето се е дипломирало тази пролет, а от началото на учебната година бившите му съученици подемат акция за събиране на средства за лечението му, пише "Марица".

Доналд Туск: Инцидентът с бежанеца е пореден аргумент в подкрепа на дискусията за мигрантите

http://www.moreto.net/novini.php?n=304007

Извънредната ситуация със смъртта на афганистански мигрант предизвика вълнение сред европейските политици, пише Deutsche Welle. „Това е поредният аргумент в полза на това колко важна е настоящата дискусия за бежанците“, коментира трагичния инцидент председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Руската гимназия в Пловдив потъна в траур - левкемия покоси любим ученик

http://pik.bg/руската-гимназия-в-пловдив-потъна-в-траур---левкемия-покоси-любим-ученик-news418015.html

 Руската гимназия в Пловдив потъна в траур - левкемия покоси любим ученик

Учители и ученици от руската гимназия са в траур заради кончината на 19-годишния Георги. Възпитаникът на престижното школо загуби битката с левкемията. Момчето се е дипломирало тази пролет, а от началото на учебната година бившите му съученици подемат акция за събиране на средства за лечението му, пише Марица.Бг.

За съжаление благородната им кауза не успя. Днес всички в училището ще бъдат облечени в черно. Няма да има музика,която да оповестява началото на учебните часове. Георги беше сериозно момче. Никога не се е държал нескромно и имаше много истински приятели, казват ученици от по-малките класове на гимназията.

Вчера семейството и приятелите са изпратили момчето в последния му път. Събраните средства ще бъдат пренасочени за подпомагане на лечението на друг възпитаник на училището.

В с.Горица искат асфалтиране на всички улици

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rN7MbUHp1kA/

„Няма да ви обещая асфалтиране на всички улици, защото не разполагаме с такъв бюджет, но възможността да се асфалтира най-голямата и главна улица в Горица – „Кирил и Методий” е реална, стига да се обедините около това предложение на предстоящото обсъждане на бюджета за следващата година.” Това заяви кандидатът за втори мандат кмет на община Поморие от ПП ГЕРБ Иван Алексиев, по време на срещата си с жителите на село Горица, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Поморие.
Той представи кандидата за кмет на кметство Горица Росен Капитанов с думите: „Росен е ваш кмет от осем години. Днес, аз и колегите ми от ПП ГЕРБ Поморие, заставаме зад неговата кандидатура, защото през изминалите четири години, той доказа, че иска и може да работи за вас.” Думите му бяха подкрепени и от кандидатите за общински съветници, по-голямата част от които са и сега действащи общински съветници в местния парламент.
Росен Капитанов представи пълен отчет за работата си през изминалия мандат и благодари за гласуваното му доверие. Той увери присъстващите, че с подкрепата на общинското ръководство е готов да поеме нови предизвикателства за подобряване живота на жителите на Горица.
Местните поставиха въпроса за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в селото. „Това е възможно единствено със средства от новите оперативни програми. За съжаление в предния програмен период, община Поморие не беше допустима да кандидатства, но с много усилия, успяхме да се преборим за включване на съставните селища в новата програма за развитие на селските райони. С тази нова възможност и с опита, който придобихме, ще можем до подобрим живота не само в Горица, но и в останалите населени места в общината”, каза кметът Алексиев.

"Ислямска държава" подготвяла нови терористични атентати в Турция

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-podgotvyala-novi-teroristichni-atentati-v-turtsiya-news240529.html

Турските сили по сигурността алармираха, че джихадистите от терористичната група "Ислямска държава" подготвяли нови терористични атаки в Турция. След кървавия терористичен акт, който отне живота на най-малко 97 души, ИДИЛ подготвяла подобни смъртоносни атаки в Истанбул, Измир, Анкара или Диарбекир. Това са стратегически важните градове на Турция. В същото време се съобщава, че силите по сигурността разполагали с информация за подготвяне на възможни атентати и били предприети мерки. Редица специалисти по терора изразяват мнение, че двойният бомбен атентат в Анкара бил извършен "с цел предупреждение" и че се подготвят още по-големи атентати. Органите по сигурността разполагали с информация, че са внесени големи количества взривни вещества с автомобили в големите градове, съобщи БТА. Твърди се, че 10 броя коли, натоварени с взривни вещества за извършване на терористични актове били прехвърлени в тези градове. Това били луксозни автомобили, а не камионетки или пикапи. "Полагаме всички усилия, за да заловим колите с взривни вещества. Проверяваме всички подозрителни превозни средства. Разследваме всички сигнали. Според сведенията, с които разполагаме, се подготвя нов голям терористичен удар в един от големите градове", съобщават от полицията. Редица анализатори обръщат внимание на факта, че атаките на ИДИЛ последвали, след като Турция разреши самолети на САЩ и на водената от тях международна коалиция за борба срещу ИДИЛ да ползва военновъздушната база Инджирлик за въздушни удари срещу джихадистите. А също и след като Турция затегна мерките за сигурност по границата си със Сирия. Турция бе силно критикувана от съюзниците, че терористите от ИДИЛ влизат и излизат безнаказано през турскосирийската граница. Решението за извършване на поредица от терористични актове в Турция било взето от Съвета за Турция на джихадистката организация, намиращ се в сирийския град Ракка, писаха турските медии.

Затворник в Бургас почина заради липса на лекарска помощ

http://pik.bg/затворник-в-бургас-почина-заради-липса-на-лекарска-помощ-news418013.html

Затворник в Бургас почина заради липса на лекарска помощ

Бум на съдебни дела, заведени от лишени от свобода, срещу лошите условия на живот в затвора в Бургас, предаде Тв7.

В бургаския административен съд вече има 70 съдебни дела срещу Министерството на правосъдието, а броят на лишените от свобода, които си търсят правата, тепърва ще расте.

Причината е нечовешките условия на живот в бургаския затвор и лошото здравословно състояние на затворниците.

Само преди седмица в бургаския затвор почина лишен от свобода заради ненавременна медицинска помощ. Това е втори случай на смърт, за която са допринесли лошите условия в килиите.

В тежко състояние с псориатричен артрит и рани по цялото тяло, но с отказ за лечение въпреки многократните жалби и молби, е Велко Маринчев.

44-годишният затворник е на път да загуби едната си длан.

Пернишкият бизнесмен Слави Транспорта в развод с жена си заради изневяра с негов приятел, отмъщава си с бивше гадже - фолк певицата Емануела

http://www.zapernik.com/hailaif/pernishkiyat-biznesmen-slavi-transporta-v-razvod-s-jena-si-zaradi_40240/

Фолк певицата Емануела не успя да улегне. Тя за пореден път е забъркана в пикантен креватен скандал, узна HotArena.

Както писахме миналата седмица, фриволната брюнетка окончателно се е разделила с големия син на морския бизнесмен Динко Динев – Димитър, но макар да има малко дете от него, се е впуснала в нова секс афера, издаде „Уикенд“.

От около месец чалга дивата върти любов с пернишкия милионерски син Станислав Добрев, познат на златотърсачките с прякора...

Продължава

Пернишкият бизнесмен Слави Транспорта в развод с жена си заради изневяра с негов приятел, отмъщава си с бивше гадже - фолк певицата Емануела

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernishkiyat-biznesmen-slavi-transporta-v-razvod-s-jena-si-zaradi_40240/

Фолк певицата Емануела не успя да улегне. Тя за пореден път е забъркана в пикантен креватен скандал, узна HotArena.

Както писахме миналата седмица, фриволната брюнетка окончателно се е разделила с големия син на морския бизнесмен Динко Динев – Димитър, но макар да има малко дете от него, се е впуснала в нова секс афера, издаде „Уикенд“.

От около месец чалга дивата върти любов с пернишкия милионерски син Станислав Добрев, познат на златотърсачките с прякора...

Продължава

Смъртта на афганистанския мигрант е първият известен случай на фатална полицейска стрелба от началото на мигрантската криза

http://pik.bg/смъртта-на-афганистанския-мигрант-е-първият-известен-случай-на-фатална-полицейска-стрелба--news418012.html

Смъртта на афганистанския мигрант е първият известен случай на фатална полицейска стрелба от началото на мигрантската криза

Афганистански мигрант, опитал се да пресече незаконно границата на България, беше ранен смъртоносно от български служител. Това е първият известен случай на фатална полицейска стрелба от началото на мигрантската криза, съобщава AFP.

Съгласно предоставената информация патрулиращият полицай е произвел изстрел във въздуха и „мигрантът е ранен при рикушет“, твърдят властите в София.

„Плановете за бариери, огради и полиция няма да разрешат проблема с отчаяните хора“, заяви говорителят на ВКБООН за България Борис Чеширков, като призова страната да не връща обратно мигрантите.

Това е първият подобен случай на европейска граница от началото на мигрантската криза, допълни Чернишев.

Гърция поиска от кредиторите облекчение на мерките

http://www.grreporter.info/grtsiya-poiska-ot-kreditorite-oblekchenie-na-merkite/18057

Тази вечер гръцкият парламент ще гласува проектозакона с първия пакет бюджетни мерки във връзка с изпълнението на условията на третата спасителна програма. От 19:00 пред сградата ще се проведе протест, организиран от синдиката на заетите в държавния сектор АДЕДИ

прочети повече

42-ма загинаха при терористичен акт в джамия в Нигерия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050312

Десетки вярващи за загинали в джамия в Нигерия след взрив, причинен от камикадзе, вчера, съобщава „Ройтерс”. Терористичният акт е станал в североизточната част на страната, в предградието Майдугури по време на вечерната молитва. Предполага се, че терористите са влезли в джамията заедно с молещите си. „Всички в джамията загинаха.

42-ма загинаха при терористичен акт в джамия в Нигерия (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050307

Десетки вярващи за загинали в джамия в Нигерия след взрив, причинен от камикадзе, вчера, съобщава „Ройтерс”. Терористичният акт е станал в североизточната част на страната, в предградието Майдугури по време на вечерната молитва. Предполага се, че терористите са влезли в джамията заедно с молещите си. „Всички в джамията загинаха.

Пожарните кранове са затрупани също!

http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_vas/2015/10/16/2629834_pojarnite_kranove_sa_zatrupani_sushto/?ref=rss


(Към новината Новият път, свързващ "Младост" и околовръстното, започна да пропада)

Пожарните кранове са затрупани с пръст при довършването на булеварда. На снимките се вижда ясно. Това е точно на разклона за Лидъл, от същата страна като магазина.
Очевадно е! Неграмотност, некадърност, безхаберие, малоумие… бездействие
Нужно ли е някой да изгори, докато пожарникарите търсят крана за водата, за да се вземат мерки?

Като се вземе предвид, че булевардът (Ал. Малинов)...

Грип тръшна министър Москов

http://pik.bg/грип-тръшна-министър-москов-news418010.html

Грип тръшна министър Москов

С носов говор се включи по телефона от bTV министърът на здравеопазването Петър Москов. Извинявам се, с грип съм, обясни той. 

Има неравнопоставеност на достъп на пациентите до добра здравна помощ в зависимост от населеното място, но така е и по целия свят.  

Но трябва да намаляваме тези разлики.

Обаче кардиохирургия не може да има навсякъде, посочи Москов.  

Задържаха трима за сбиване в Стара Загора

http://starazagora.actualno.com/Zadyrjaha-trima-za-sbivane-v-Stara-Zagora-news_501829.html

Трима мъже участвали в сбиване в старозагорско заведение са задържани в ареста, съобщиха от полицията. В 01,10 часа вчера в ОДМВР Стара Загора е получен сигнал за сбиване в заведение, намиращо се на ул.”Поп Минчо Кънчев” в града, посочва Topnovini.bg. Пристигналият на място полицейски екип намерил там 40-годишен старозагорец, който разказал, че непознати за него лица са го нападнали пред заведението и са му нанесли побой. В резултата на сбиването са изпочупени чаши, скамейки и два

Пеещите фонтани в Пловдив протекоха, ремонтират ги

http://plovdiv.actualno.com/Peeshtite-fontani-v-Plovdiv-protekoha-remontirat-gi-news_501830.html

Работници режат настилката край езерото с Пеещите фонтани, видя репортер на Topnovini.bg. Дейностите започнаха тази сутрин и се изпълняват в зоната на т.нар. "сухи" фонтани. Ремонтът се налага заради необходимостта от допълнителна изолация на помпената станция, обясни и.д. кмет на Пловдив инж. Димитър Кацарски. По думите му по време на експлоатацията на съоръжението са констатирани течове, които ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя. Догодина пък ще се предприеме ремонт на голямото езер

Гърция е готова на сътрудничество с Турция, но не иска турски военни патрули до границата си

http://balkani.actualno.com/Gyrcija-e-gotova-na-sytrudnichestvo-s-Turcija-no-ne-iska-turski-voenni-patruli-do-granicata-si-news_501832.html

Атина е готова да си сътрудничи с Анкара за ограничаване на бежанската вълна, но няма да допусне турски гранични патрули в гръцки води. Премиерът на Гърция Алексис Ципрас подкрепи общата позиция на Европа, като настоява за "разпределение на отговорността", предаде БНР. Атина е готова да си сътрудничи с Турция по въпроса с бежанската криза, но няма да участва в охрана на границата в Егейско море с общи патрули. Гръцките политически сили от опозицията също подкрепиха премиера, че е недопустимо ту

Юристи с предложение за спасението на ЦСКА

http://bgfootball.actualno.com/Uristi-s-predlojenie-za-spasenieto-na-CSKA-news_501833.html

В Българския футболен съюз е пристигнало становище с големина 50 страници, в което се обяснява подробно как може да бъде спасен ЦСКА, пише "24 часа". То е изпратено от известна столична адвокатска кантора. Юристите твърдят, че всичко зависи от Изпълкома, който трябва да реши дали да допусне новото дружество до участие във "В" група. В становището се твърди, че подобно нещо вече е правено. Все още обаче не е ясно дали то ще бъде взето предвид от Правната комисия. Повече подробности четете в Sp

Закриха дома за изостанали деца в село Рудник

http://varna.actualno.com/Zakriha-doma-za-izostanali-deca-v-selo-Rudnik-news_501834.html

Домът за деца с умствена изостаналост "Св. Мария Магдалена" в с. Рудник, община Долни чифлик, вече е закрит, информира Topnovini.bg. Това стана със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане, която влезе в сила от 1 октомври 2015 г. Със същата заровед е спряно и финансирането на социалното заведение. Последните от общо 35-те деца, настанени в дома, бяха изведени от него през август 2015 г. Това стана в съотвествие с националната стратегия „Визия за деинституц

Парижката прокуратура е започнала разследване за измама срещу Доминик Строс-Кан

http://europe.actualno.com/Parijkata-prokuratura-e-zapochnala-razsledvane-za-izmama-sreshtu-Dominik-Stros-Kan-news_501837.html

Парижката прокуратура е започнала разследване за измама и злоупотреба със социални блага срещу бившия директор на МВФ Доминик Строс-Кан, съобщава France inter. Повод за разследването е инвестиционната група ЛСК, която френският икономист е ръководел в Люксембург до октомври 2014 година и която има загуби за 100 милиона евро. Разследването е започнало след жалба на френския бизнесмен Жан-Франсоа От, който е загубил 500 хиляди евро. По случая е подадена и втора жалба от бивш македонски банкер.

Над 117 000 лв. са инвестирани в общественото осветление във Велико Търново

http://velikotarnovo.actualno.com/Nad-117-000-lv-sa-investirani-v-obshtestvenoto-osvetlenie-vyv-Veliko-Tyrnovo-news_501838.html

117 386 лева са инвестирани в общественото осветление в община Велико Търново, съобщиха от кметската администрация. Само през 2015 година са реализирани 14 обекта, чиято цел е подобряване качеството на уличното осветление в община Велико Търново. Едно от значимите постижения е цялостното възстановяване на осветлението от моста на река Янтра до Хлебозавода, покрай бившата тролейна база, около квартал „Чолаковци“ до кръговото на Автогара Запад. Този невралгичен участък бе оставен без

ООН: Дълбоко сме шокирани от инцидента, при който загина имигрант в България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/16/2630075_oon_dulboko_sme_shokirani_ot_incidenta_pri_koito/?ref=rss


Върховният комисариат на бежанците към ООН (ВКБООН) в България осъди остро случая със загиналия имигрант край Средец, който беше прострелян от граничен полицая, заяви Борис Чеширков, говорител на ВКБООН пред БНР.

"От ВКБООН сме дълбоко шокирани от инцидента, при който загина имигрант. Осъждаме това, че се е стигнало до смърт на търсещ човек закрила от Афганистан и че това се е случило, докато той се е опитвал да стигне до безопасността на България и да упражни своето универсално...

Жена в депресия се хвърли от третия етаж

http://pik.bg/жена-в-депресия-се-хвърли-от-третия-етаж-news418008.html

Жена в депресия се хвърли от третия етаж

36-годишна жена оцеля след скок от третия етаж на жилището си в бургаския квартал "Изгрев", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас.

Инцидентът е станал около 3, 45 часа тази нощ.

Пострадалата е откарана в бургаската болница. Там е установено, че има контузия на врата, без счупвания и други наранявания.

Тя е настанена за лечение в неврохирургично отделение и няма опасност за живота й.

Близките са посочили, че жената страда от депресионно състояние и се е лекувала. В 

Режат лентата на Факултета по фармация във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=303991

Днес - 16 октомври 2015 година новата сграда на Факултета по фармация към Медицински университет Варна ще бъде официално открита. Събитието ще започне в 11:00 ч. в лекционните зали на първия етаж на факултета, който се намира в двора на Медицински колеж - Варна (бул.

Заловиха крадци на мобилни телефони и теле

http://web.barometar.net/82136/

От пресцетъра на ОДМВР-Варна информират, че е разкрит извършителят на кражба от магазин на телекомуникационна компания, намиращ се във Варна, на бул. «Княз Борис I», регистрирана на 11.10. Неизвестно лице е проникнало в магазина и е извършило кражбата на 11 бр. мобилни телефони от различни марки и модели на обща стойност около 8000 лв. След […]

68-годишен мъж падна в шахта в Кошарица и почина

http://pik.bg/68-годишен-мъж-падна-в-шахта-в-кошарица-и-почина-news418007.html

68-годишен мъж падна в шахта в Кошарица и почина

68-годишен мъж от село Кошарица, Несебър е загинал при падане във водопроводна шахта, съобщиха от полицията в Бургас.

Вчера около 15,35 часа в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в село Кошарица, при който във водопроводна шахта, разположена в частен двор на ул. „Иван Загубански” №15 паднал мъж.

Установено е, че в шахтата с водомера с дълбочина 90 см. паднал собственикът на имота – Д.Б., 68-годишен, който починал на място.

По данни на съседи Д.Б. споменал, че щял да заземява водомера за през зимния сезон.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

„Левски“ харчи 25 000 лeва за дербито

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5049333

Около 25 000 лева струва на „Левски“ дербито с „Лудогорец“ в неделя от 20 ч на „Аспарухов“. Билетите свършват, приходът ще бъде солиден, но и разходът е твърде сериозен. Само полицията струва 7000 лв. на „синята“ каса, а 3500 отиват за съдиите плюс немалки суми за пожарна, осветление, линейка, почистване, вътрешна охрана и какво ли не.
Около 25 000 лева струва на „Левски“ дербито с „Лудогорец“ в неделя от 20 ч на „Аспарухов“. Билетите свършват, приходът ще бъде солиден, но и разходът е твърде сериозен. Само полицията струва 7000 лв. на „синята“ каса, а 3500 отиват за съдиите плюс немалки суми за пожарна, осветление, линейка, почистване, вътрешна охрана и какво ли не.

Калин Терзийски за съвременната литература в „Нощни птици“

http://www.cross.bg/terziiiski-kalin-petuk-1484462.html

/КРОСС/ Специален гост във вечерното шоу „Нощни птици" този петък е съвременният писател Калин Терзийски. Той ще представи романите си „Алкохол" и „Лудост", както и новата си книга с разкази „Монго и други работи" и ще даде повод за размисъл на зрителите на БНТ в късните часове на нощта. Пред водещата Искра Ангелова ще сподели мотива за своят отказ да се включи в популярен телевизионен формат, който би му донесъл пари и слава и ще разкрие цената на самоуважението и свободата. Към среднощния разговор в студиото ще се включат Янакиев и Григор Манолов, с които Калин Терзийски е изкарал военната си служба. Подробности около живота на българския писател ще разкрие и неговия любим, но безпощаден брат - Светослав Терзийски. Доброто настроение в студиото ще бъде гарантирано от акордеониста Исус Ангелов и неговия оркестър. Гледайте „Нощни птици" този петък (16-ти октомври) от 23:30 часа по БНТ1  

В. Симеонов: На границата трябва да се стреля на месо

http://www.cross.bg/simeonov-valeri-deiistviya-1484463.html

/КРОСС/В случая със задържаните афганистански имигранти край Средец е ясно, че става дума за едни авантюристи, защото, както съм казвал и преди, идващите от Афганистан не са бежанци, а икономически или друг вид имигранти. Така Валери Симеонов, лидер на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт, коментира пред бТВ горещата новина от тази нощ. Той е убеден, че българските граничари трябва винаги да стрелят, когато се нарушава нашата граница и не се изпълняват дадените от техни разпореждания. "Това е българска граница и свещената българска територия и аз съм на мнение, че при подобни случаи трябва да се стреля на месо, а не да се чака и да се молят нарушителите на границата ни да не нападат нашите граничари", заяви Валери Симеонов. По думите му, граничарите ни трябва дори да получат медал за действията си, защото са изпълнили задълженията си. Трябва да се отбележи, че благодарение на усилията на НФСБ в момента се изгражда стабилна и добра ограда по границата ни с Турция, а не такава паянтова каквато се правеше по времето на Орешарски и която падна и трябваше да бъде поправяна, добави съпредседателят на „Патриотичния фронт". Бежанския поток в момента върви и това е факт и трябва България и ЕС да са внимателни по отношение на решаването на този проблем

Един човек е пострадал при адската катастрофа на изхода на София

http://pik.bg/един-човек-е-пострадал-при-адската-катастрофа-на-изхода-на-софия-news418004.html

Един човек е пострадал при адската катастрофа на изхода на София

Катастрофа между три автомобила стана тази сутрин на АМ „Тракия” на изхода на София в посока Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР.

Припомняме, че около 5.50 часа е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на автомагистрала „Тракия” на изхода на София в посока Пловдив. Катастрофата е станала между три автомобила.

При инцидента има един пострадал, който е без опасност за живота.

Движението в района се е нормализирало и към този момент няма данни да е затруднено.

19-годишен вилня в Спешното в Бургас, удари охранител

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050302

19-годишен от Камено нокаутира с юмрук в лицето частен охранител, след като вилня в „Спешното отделение“ на МБАЛ-Бургас, съобщиха от полицията.   Екшънът се разиграл около 22:40 часа вчера. Пострадалият бодигард е загубил съзнание.
Младежът започнал да сипе обиди и заплахи към персонала на болницата.
19-годишен от Камено нокаутира с юмрук в лицето частен охранител, след като вилня в „Спешното отделение“ на МБАЛ-Бургас, съобщиха от полицията. Екшънът се разиграл около 22:40 часа вчера. Пострадалият бодигард е загубил съзнание. Младежът започнал да сипе обиди и заплахи към персонала на болницата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване