"Пъстро" мнозинство избра новия председател на Общинския съвет във Варна

http://www.dnevnik.bg/morski/2015/11/09/2645882_pustro_mnozinstvo_izbra_noviia_predsedatel_na/?ref=rss


Тодор Балабанов (ГЕРБ) бе избран днес за председател на новия Общински съвет във Варна. Кандидатурата му подкрепиха 36 от общо 49 съветници.

При положение, че групата на ГЕРБ се състои от 22 души, сметката показва, че за Балабанов са гласували още 14 души от други партийни и формации.

Тъй като кандидатурата на ГЕРБ категорично няма как да е била подкрепена от съветниците, избрани с листите на БСП става ясно, че допълнителните гласове са дошли от други политически формации,...

Марксисти възмутени от таксата до гроба на Карл Маркс

http://www.mediapool.bg/marksisti-vazmuteni-ot-taksata-do-groba-na-karl-marks-news241597.html

Марксисти са възмутени, че трябва да плащат такса за да посетят гроба на Карл Маркс, съобщи "Уолстрийт Джърнъл". Авторът на "Капиталът" е погребан в лондонското гробище "Хайгейт". За да могат да се поклонят на гроба му негови почитатели трябва да платят такса от 4 лири стерлинги. "Това е отвратително. Капиталистите са готови да стигнат до дъното на лошия вкус, щом искат да изкарат пари от нещо", коментира пред изданието 24-годишен симпатизант на Карл Маркс. Организацията, която подържа частното гробище, отдавна си задава въпроса защо Маркс е решил да си купи гробно място в частния лондонски траурен парк, вместо да избере евтини държавни алтернативи. Маркс живее в Лондон от 1849 г. до смъртта си през 1883 г. Таксата за вход в Хайгейт, която се събира от началото на 90-те години, се използва за поддръжка на парка, където са положени 170 000 покойници. Сега таксата предизвиква възмущение у ново поколение марксисти, а интересът към идеите на философа-икономист се възродиха на Острова след избора на марксиста Джеръми Корбин за лидер на опозиционната Лейбъристка партия през септември, отбелязва "Уолстрийт Джърнъл".

Варненци газят в държавното първенство по хокей на лед

http://www.moreto.net/novini.php?n=305991

Варненските хокеисти се представиха блестящо в първия кръг от Държавното първенство по хокей на лед, научи Moreto.net. Младите хокеисти на морската столица изиграха 3 мача, като показаха твърда заявка за медали и през този сезон.

Цачева обсъди възможностите за сътрудничество в областта на културата и туризма с председателя на Сената на парламента на Казахстан

http://pik.bg/цачева-обсъди-възможностите-за-сътрудничество-в-областта-на-културата-и-туризма-с-председа-news432404.html

Цачева обсъди възможностите за сътрудничество в областта на културата и туризма с председателя на Сената на парламента на Казахстан

Акцент върху възможностите за сътрудничество в областта на културата и туризма постави председателят на Народното събрание Цецка Цачева на срещата си с председателя на Сената на парламента на Казахстан Касим-Жомарт Кемелевич Токаев. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, е на двудневно официално посещение в Република Казахстан.

За нас Казахстан е традиционен парньор и страна с динамично развиваща се икономика и ние желаем да имаме дългосрочно и взаимноизгодно сътрудничество във всички области от взаимен интерес, заяви Цецка Цачева. Тя отбеляза, че откриването на Българо-Казахстанската търговска камара е важна стъпка по практическото реализиране на двустранния стремеж за задълбочаване на икономическите връзки между България и Казахстан и за създаването на ефективни контакти между бизнес средите на двете страни.

България има интерес и намерение да участва със свой щанд в международното изложение ЕКСПО-2017 в Астана, подчерта председателят на парламента. Тя отбеляза успешното Трето заседание на смесената междуправителствена комисия, проведено в София на 24 март 2014 г. и допълни, че страната ни отдава важно значение на предстоящата през 2016 г. в Астана Четвърта сесия на смесената комисия. Цецка Цачева изрази надежда политическият диалог между България и Казахстан да се развие, съобразно приетата в началото на 2014 г. „Пътна карта за активизиране на двустранните отношения“ и отправи покана към председателя на Сената на парламента на Казахстан да направи официално посещение в България.

Председателят на Сената на парламента на Казахстан Касим-Жомарт Кемелевич Токаев запозна българската парламентарна делегация с работата на Сената и посочи, че в страната се извършва реформа, която е сходна с българската национална програма за развитие до 2020 г. Ние добре познаваме българския народ, той ни е близък, подчерта председателят на Сената.

Председателят на парламента Цецка Цачева и водената от нея парламентарна делегация се срещнаха и с министър-председателя на Република Казахстан Карим Масимов.

На 10 ноември председателят на парламента Цецка Цачева и водената от нея парламентарна делегация ще разговарят с министъра на външните работи на Казахстан Ерлан Абилфаизович Идрисов. Българските парламентаристи ще се срещнат и със заместник-председателя на Асамблеята на народа на Казахстан Ерали Лукпанович Тугжанов. Цецка Цачева ще подари българска носия в изложбения павилион на Асамблеята. Асамблеята е конституционен орган към президента и нейната дейност е насочена към реализиране на държавната политика за обезпечаване на политическата стабилност в страната и повишаване на ефективността на взаимодействието на държавните и гражданските институции в областта на междуетническите отношения.

В рамките на визитата ще бъде подписано и Споразумение за сътрудничество в областта на културата между Министерството на културата на Република България и Министерството на културата и спорта на Република Казахстан. От българска страна документът ще подпише заместник-министърът на културата Бони Петрунова.

Парламентарната делегация ще посети и „Назарбаев университет”. Предвидена е и среща с ръководството на „Национална компания „Астана ЕКСПО- 2017”.
В състава на парламентарната делегация са народните представители Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването и председател на Групата за приятелство с Казахстан; Васил Антонов, заместник-председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека и член на Групата за приятелство с Казахстан; Четин Казак, заместник-председател на Комисията по правните въпроси и член на Групата за приятелство България – Казахстан; Борислав Миланов, заместник-председател на Комисията по културата и медиите и член на групата за приятелство България – Казахстан; Борис Ячев, заместник-председател на Комисията по околната среда и водите и член на Групата за приятелство.

Заподозряха персонала в хотелите на туристите от руския A321

http://www.cross.bg/egipet-moskva-rysiya-1487447.html

/КРОСС/Eгипетските власти са заподозрели персонала в хотелите, в които са отсядали туристите от претърпелия катастрофа руски пътнически самолет A321. Всички те са разпитани. Междувременно продължава евакуацията на всички руски туристи от курортите в Египет. Разследващите преди всичко са се интересували от работещите в хотелите, които са имали достъп до стаите на гостите. Става въпрос за чистачите и друг обслужващ персонал. Прокуратурата в страната вече разпита всички служители на летището в Шарм ел Шейх. Разпитвани са работещите в Управлението на въздушното движение и навигацията, службите за техническо обслужване и представители на компанията EgyptAir. Междувременно Русия продължава да прибира своите граждани, които се намират в Египет. Досега в Санкт Петербург и Москва са пристигнали около 11 000 руснаци. Пазарът на Египет губи до 70% от туристическия поток след решението на Москва и Лондон да спрат полетите до страната. Руските туроператори също загубиха значителни суми. Русия заемаше първо място по брой на туристите, посещаващи Египет. През миналата година те достигнаха 3 милиона души. Туристическият поток от Великобритания бе около един милион души. Както бе съобщено, руският президент Владимир Путин реши да се спрат полетите във въздушното пространство на Египет, докато трае разследването на катастрофата с руския самолет на 31 октомври над Синайския полуостров. Очаква се през следващите дни Москва да евакуира между 60 000 и 70 000 свои граждани

Актрисата Надя Тодорова: Нося си кръста. Не са ме забравили в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5101451




Надя Тодорова живее в Прага. Да, ама не съвсем. И тя, и дъщеря ѝ непрекъснато си общуват с приятелите си в Асеновград по скайпа и са толкова чехкини, колкото и асеновградчанки. Правят телемост с общината, а Надя получава десетки поздравления за 90-годишния си рожден ден. Убедена е, че са от сърце.
Надя Тодорова живее в Прага. Да, ама не съвсем. И тя, и дъщеря ѝ непрекъснато си общуват с приятелите си в Асеновград по скайпа и са толкова чехкини, колкото и асеновградчанки. Правят телемост с общината, а Надя получава десетки поздравления за 90-годишния си рожден ден. Убедена е, че са от сърце.

Ако полицаите бяха тъпи като студентите...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102392

В тези напрегнати дни човек има нужда от малко мъдрост. Затова аз се срещнах с политолога Перо Филипски, който току-що бе получил Фулбрайтова стипендия, за да напише монография на тема  “Оттеглянето на държавата от полицията”   - Не е ли по-правилно “оттегляне на полицията от държавата”? – попитах аз като за начало.
В тези напрегнати дни човек има нужда от малко мъдрост. Затова аз се срещнах с политолога Перо Филипски, който току-що бе получил Фулбрайтова стипендия, за да напише монография на тема  “Оттеглянето на държавата от полицията” - Не е ли по-правилно “оттегляне на полицията от държавата”? – попитах аз като за начало.

Русия вече прие и версията за атентат срещу А321

http://news.ibox.bg/news/id_1645349757

Медведев заяви, че вече се разглежда като възможна причина за катастрофата

Китара на Ленън с богата история се продаде срещу 2,41 млн. долара

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/11/09/2645845_kitara_na_lenun_s_bogata_istoriia_se_prodade_sreshtu/?ref=rss


Акустична китара, открадната от Джон Ленън през 60-те години, се продаде на търг за 2,41 млн. долара - една от най-високите суми, плащани за инструмент на рокендрол звезда, съобщава "Ройтерс". Въпреки че тя е била притежание на битълса само в продължение на година, се смята, че с нея той е записал песните P.S. I Love You и Love Me Do и е композирал I Want To Hold Your Hand и All My Loving заедно с Пол Макартни.

Китарата изчезва по време на коледен концерт през декември 1963 г. От...

Димитър, който уби Симона, направил опит за самоубийство, бил една седмица в кома

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102227

Купчини с цветя, плюшени мечета, хартиен лист с надпис "Мони, обичаме те", догарящи свещички пред снимката на 15-годишната Симона Великова - това бяха поставили децата и техните учители от Професионалната гимназия по икономика на стълбите пред входа на гимназията.
На това място животът на деветокласничката бе отнет с особена жестокост от ръката на
Купчини с цветя, плюшени мечета, хартиен лист с надпис "Мони, обичаме те", догарящи свещички пред снимката на 15-годишната Симона Великова - това бяха поставили децата и техните учители от Професионалната гимназия по икономика на стълбите пред входа на гимназията. На това място животът на деветокласничката бе отнет с особена жестокост от ръката на

Верижна катастрофа между четири коли е станала на пътя Първомай-Горна Оряховица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102377

Верижна катастрофа между четири леки автомобила е станала на пътя Първомай-Горна Оряховица. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново.   Участъкът от пътя е затворен, няма обходен маршрут и автомобилите изчакват на място. Към момента няма информация за пострадали при пътнотранспортното произшествие.
Верижна катастрофа между четири леки автомобила е станала на пътя Първомай-Горна Оряховица. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново. Участъкът от пътя е затворен, няма обходен маршрут и автомобилите изчакват на място. Към момента няма информация за пострадали при пътнотранспортното произшествие.

Отказаха повторно броене на бюлетините в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102375

Административният съд в Бургас отказа повторно броене на бюлетинте в Бургас по жалба на БСП, Народен съюз и БДЦ, които поискаха касиране на изборите заради редица нарушения.
Мотивът на магистратите бе, че при отчитането на изборните резултати не е имало възражения и разногласия между членовете на СИК,
Административният съд в Бургас отказа повторно броене на бюлетинте в Бургас по жалба на БСП, Народен съюз и БДЦ, които поискаха касиране на изборите заради редица нарушения. Мотивът на магистратите бе, че при отчитането на изборните резултати не е имало възражения и разногласия между членовете на СИК,

ДАНС арестува затворнически шеф във Враца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102033

При акция на ДАНС сутринта е бил задържан един от шефовете на затвора във Враца Николай Кюпарски. Като заместник на началника Ангел Кабатлийски, Кюпарски отговаряше и за трудовото общежитие към затвора, по известно като керамичната фабрика. В нея работят затворниците с по-леки присъди.
Според непотвърдена информация затворническия шеф е бил
При акция на ДАНС сутринта е бил задържан един от шефовете на затвора във Враца Николай Кюпарски. Като заместник на началника Ангел Кабатлийски, Кюпарски отговаряше и за трудовото общежитие към затвора, по известно като керамичната фабрика. В нея работят затворниците с по-леки присъди. Според непотвърдена информация затворническия шеф е бил

Себастиан Коу задвижи процедурата за отстраняване на Русия от атлетиката

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/09/2645871_sebastian_kou_zadviji_procedurata_za_otstraniavane_na/?ref=rss


Президентът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) Себастиан Коу започна процедура по замразяването на членството на Русия след доклада на WADA за системна употреба на допинг и прикриване на допинг нарушения. 

"В отговор на доклада на независимата комисия на WADA, президентът на IAAF Себастиан Коу предприе спешни стъпки за одобрение на членовете на съвета на IAAF на санкции срещу Руската федерация по лека атлетика. Тези санкции може да включват временно и пълно...

Блиц: Полицаят, убил младата си жена в Своге, е племенник на общинар!

http://petel.bg/Blits--Politsayat--ubil-mladata-si-zhena-v-Svoge--e-plemennik-na-obshhinar-__133488

Снимка: Булфото, архив Полицаят от Свидня, който уби съпругата си и се самоуби, е племенник на общински съветник и бизнесмен, научи...

Добра новина! Шуменец върна изгубен портфейл с 800 лева и документи

http://petel.bg/Dobra-novina--SHumenets-varna-izguben-portfeyl-s-800-leva-i-dokumenti__133489

Снимка: Булфото, архив Пари за покупка на зимни гуми, както и всичките й документи, дебитни и кредитни карти загубила Велислава...

Преди да загине, Катя сънувала как покойната й баба я кара да легне до нея

http://petel.bg/Predi-da-zagine--Katya-sanuvala-kak-pokoynata-y-baba-ya-kara-da-legne-do-neya__133490

Катя Павлова, която загина под свлачището на Крушунските водопади, е имала злокобен сън преди сполетялото я нещастие, пише „24 часа”....

Бензиностанция на война с Марешки за дизела

http://www.bnews.bg/article-143479

Близо две седмици хората се редяха пред бензиностанцията на Марешки, която първа започна битката с горивата на територията на морската столица.

Кредиторите няма да отпуснат 2 млрд. евро на Гърция

http://www.cross.bg/reformi-gurtziya-kreditorite-1487445.html

/КРОСС/Министрите на финансите на страните от еврозоната няма да могат да вземат решение за отпускането на Гърция на транш в размер на 2 млрд. евро по действащата програма за помощ, заради недостатъчната реализация на съгласуваните с кредиторите реформи, съобщава вестник The Wall Street Journal, позовавайки се на информирани източници от ЕС. В телефонен разговор, проведен в неделя, финансовите министри от еврозоната са били информирани, че Гърция е приела около 50 реформи, свързани с програмата за финансова помощ. Експертите отбелязват, че по редица въпроси е постигнат сериозен напредък, включително замяната на налога върху частното образование, управлението на спасените от държавата банки, действията спрямо просрочените кредити.Въпреки това Атина и кредиторите ще се нуждаят от повече време за завършването на всички нужни към момента реформи.  

Пиян ловджия стрелял по къщи и лампи в Килифарево

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102364

Солидно почерпен ловджия от Килифарево е бил арестуван, а новата му пушка иззета след като като дръзнал да стреля по къщи и улични лампи в града. Случката се разиграла в събота вечерта. По-рано същия ден 39-годишният Павлин И. бил на лов за диви прасета. След излета членоветена ловната дружинка разпънали софра.
Солидно почерпен ловджия от Килифарево е бил арестуван, а новата му пушка иззета след като като дръзнал да стреля по къщи и улични лампи в града. Случката се разиграла в събота вечерта. По-рано същия ден 39-годишният Павлин И. бил на лов за диви прасета. След излета членоветена ловната дружинка разпънали софра.

Почина пребитата във Видин възрастна жена

http://vidin.actualno.com/Pochina-prebitata-vyv-Vidin-vyzrastna-jena--news_506526.html

Почина 94-годишната Емилия Бузова, която беше зверски пребита от крадци в дома си в центъра на Видин. Това съобщи за bTV Милена Нейова, внучка на пострадалата. Бузова е била учител по музика. Възрастната жена беше нападната и пребита в средата на октомври. Разследването на инцидента започнато наново след намесата на нейната внучка – журналист. Първоначално полицаите завеждат преписка за отнемане на одеяло и други вещи при видимо тежко пребита жена. Задържан е само един от извършителите и

Кредиторите няма да отпуснат 2 милиарда евро на Гърция

http://www.moreto.net/novini.php?n=305998

Министрите на финансите на страните от еврозоната няма да могат да вземат решение за отпускането на Гърция на транш в размер на 2 милиарда евро по действащата програма за помощ, заради недостатъчната реализация на съгласуваните с кредиторите реформи, съобщава вестник The Wall Street Journal, позовавайки се на информирани източници от ЕС.

"Трябва да се гордеем с религиозната толерантност у нас"

http://offnews.bg/news/n_1/n_588667.html

"Полагам всички усилия за укрепване на разбирателството и толерантността между различните религии в страната. Мирното съжителство между религиозните общности е повод за гордост на всички българи", заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от "Фокус". Това се е случило на официалната церемония по връчването на най-високото държавно отличие – орден „Стара планина” I степен на Вселенския патриарх Вартоломей. Плевнелиев увери, че високо цени многостранната дейност на Вартоломей за благото на православната църква, за укрепването и обогатяването на разбирателството и толерантността между всички християни.  Според него в трудните времена на растяща тревога обществото има нужда от своите духовни водачи, които да покажат верния път на младите и обществото като цяло. „България е неразделна част от международните усилия за разбирателство и диалог между религиите. Тук в сърцето на София са изградени католически храм, джамия, синагога, православна църква. Изключителният ви ангажимент към опазването на околната среда ви нарежда сред големите лидери на днешния ден, прозрели, че не сме наследили природата от родителите си, а сме я взели на заем от децата си”, допълни Плевнелиев. По думите на държавния глава, наред с духовната си мисия, Негово Всесветейшество е отдаден на науката, както и на редица значими каузи за съвременния свят. „Ето защо той заслужено бе награден и с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на реномираната и уважавана Българска академия на науките”, добави Плевнелиев.

Любослав Пенев е вариант за треньор на "Омония" (Никозия)

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/09/2645875_ljuboslav_penev_e_variant_za_trenyor_na_omoniia/?ref=rss


Бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев е вариант за треньорския пост на "Омония" (Никозия), съобщава БТА.

В момента българинът е в Испания, но чрез мениджъри поддържа постоянен контакт с ръководството на кипърския клуб.

Специалистът беше спряган и за наставник на втородивизионния "Леванте", но преговорите пропаднаха.

"Омония" в момента е на шесто място с 15 точки в местното първенство, а преди няколко дни старши треньорът Костас Каяфас подаде...

Руската бойна авиация разрушила 448 цели в Сирия за три дни

http://news.ibox.bg/news/id_373433643

Терористичните групировки вече не били толкова дръзки според руснаците

Фиксинг на БНБ, понеделник, 9 ноември

http://econ.bg/Новини/Фиксинг-на-БНБ-понеделник-9-ноември_l.a_i.703487_at.1.html

Валутните курсове на БНБ за понеделник, 9 ноември, в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. на следващия ден, са: за ...

Съдебният съвет се е самосезирал за изтеклите разговори по "Червеи"

http://www.cross.bg/razgovori-yaneva-tzatzarov-1487443.html

/КРОСС/Висшият съдебен съвет (ВСС) се е самосезирал във връзка с изтеклите записи на разговори между бившия председател на Софийски градски съд - Владимира Янева и още двама души, в които се намесват имената на председателя на Върховния административен съд Георги Колев и на главния прокурор Сотир Цацаров. Председателят на етичната комисия към съвета Ясен Тодоров заяви, че е била изискана информация от прокуратурата дали записите са от законни СРС-та или не. Ако разговорите са записани със специални разузнавателни средства, то членът на ВСС, който има достъп до подобна информация ще провери съдържанието. Така е подходила етичната комисия и при казусите с разговори за бившия градски прокурор Николай Кокинов и бившият член на съвета Камен Ситнилски, уточни Тодоров. Ако се окаже, че новата порция разговори не са записани със СРС-та, "ще мислим какво ще правим", заяви още председателят на етичната комисия. Прокуратурата ще замълчиПървият епизод разговори беше разпространен миналата седмица от сайта "Бивол". До тях те са достигнали през интернет платформата за анонимно споделяне "Balkanleaks". Сюжетът е свързан с периода, в който избухна скандалът с разработката "Червеи" и отстраняването на Янева. От разговорите става известно, че и председателят на Върховния административен съд Георги Колева, и главният прокурор Сотир Цацаров са се опитали да помогнат на Янева

Сивата икономика ощетява хазната с 1,8 млрд. лв. годишно

http://econ.bg/Новини/Сивата-икономика-ощетява-хазната-с-1-8-млрд-лв-годишно_l.a_i.703485_at.1.html

1,8 млрд. лева годишно губи държавата от недеклариран корпоративен данък и данък върху добавената стойност. През 2014 г. общото ниво на сива...

Верижна катастрофа! Четири коли се сблъскаха на пътя Първомай-Горна Оряховица

http://pik.bg/верижна-катастрофа-четири-коли-се-сблъскаха-на-пътя-първомай-горна-оряховица-news432483.html

Верижна катастрофа! Четири коли се сблъскаха на пътя Първомай-Горна Оряховица

Верижна катастрофа между четири леки автомобила е станала на пътя Първомай-Горна Оряховица. Това съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново.

Участъкът от пътя е затворен, няма обходен маршрут и автомобилите изчакват на място.

Към момента няма информация за пострадали при пътнотранспортното произшествие.

SOFIX затвори над 450 пункта за пръв път от 14 септември

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sofix-zatvori-nad-450-punkta-za-pryv-pyt-ot-14-septemvri-205702/

Ноември започва малко по-интересно в сравнение с октомври, коментира Цветослав Цачев от ЕЛАНА Трейдинг

Парите за бежанците няма да са за сметка на еврофондовете

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/parite-za-bejancite-niama-da-sa-za-smetka-na-evrofondovete-205703/

Част от портфейла обаче може да се пренасочи за справяне с бежанския проблем, ако страна членка направи такъв избор, каза Кристалина Георгиева

Час и половина четоха обвинението в рекет и побой срещу Марешки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102336

Делото срещу Веселин Марешки, обвинен в рекет и лека телесна повреда, тръгна във Варненския окръжен съд, съобщи petel.bg. Варненският бизнесмен трябва да отговаря за нанесен удар в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов, както и за рекет над Асен Миланов, собственик на пицария Ред Хот, продължил повече от месец.
Делото срещу Веселин Марешки, обвинен в рекет и лека телесна повреда, тръгна във Варненския окръжен съд, съобщи petel.bg. Варненският бизнесмен трябва да отговаря за нанесен удар в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов, както и за рекет над Асен Миланов, собственик на пицария Ред Хот, продължил повече от месец.

Индексите на фондовите борси в САЩ започват седмицата със спадове*

http://www.investor.bg/sasht/337/a/indeksite-na-fondovite-borsi-v-sasht-zapochvat-sedmicata-sys-spadove-205704/

Инвеститорите все още реагират на увеличената вероятност от вдигане на лихвените проценти през декември

Михаил Миков се срещна с виетнамския посланик

http://www.cross.bg/vreme-mikov-vietnam-1487444.html

/КРОСС/Председателят на НС на БСП Михаил Миков се срещна с виетнамския посланик Ле Дък Лиу. Лидерът на левицата изрази благодарност за усилената работа на посланик Лиу по време на неговия мандат за засилване на контактите между България и Виетнам, за която е бил награден с Орден „Стара Планина". Миков подчерта, че пример за това са посещенията на държавници на високо равнище през последните години. Председателят на левицата акцентира върху развитието на Виетнам, което се отразява и в социалните възможности на гражданите на държавата. Той изрази готовността на БСП да продължи да работи усилено за задълбочаването на политическите и икономическите отношения между двете страни, от което имат взаимен интерес. Посланик Лиу изрази своята благодарност към председателя на БСП и на партията като цяло за усилията за укрепването на отношенията между двете държави. По време на разговора бе изтъкнато и засиленото взаимодействие между БСП и ВКП. На срещата бе коментирана и нуждата от стратегическо партньорство между двете страни, за което е необходимо засилване на търговските и икономическите отношения. Не на последно място посланикът обърна внимание на потребността от силно взаимодействие в сферата на образованието и науката. Той изрази благодарност към БСП за съдействието виетнамски курсанти да се обучават в България. Ле Дък Лиу покани делегация от представители на БСП да посети Виетнам, а председателят на левицата изрази готовност това се стане в най-скоро време.

Интерпол ще помага за разследванията в леката атлетика

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/09/2645854_interpol_shte_pomaga_za_razsledvaniiata_v_lekata/?ref=rss


Интерпол ще поеме координацията на глобалното разследване срещу злоупотребите в леката атлетика, което беше започнато от френските власти. 

Съобщението днес идва като резултат от доклада на Световната антидопингова агенция (WADA) днес и ареста на няколко ръководители на IAAF миналата седмица, включително и бившия президент Ламин Диак. 

По време на разследването комисията на WADA помоли за помощ от антидопинговото звено на Интерпол, за да контактува с националните...

Няма да има повторно броене на бюлетини в Бургас

http://offnews.bg/news/n_1/n_588650.html

Днес започна делото на БСП, БДЦ и коалиция „Народен съюз“ за обжалване на изборите за общински съветници в Бургас. Искане за обявяване на недействителни на резултатите от вота, повторно броене на бюлетините и провеждане на нови избори са залегнали в жалбите на трите политически сили. Според твърденията на БДЦ и „Народен съюз“ при 1826 избиратели „под черта“ подадените заявления за гласуване от тези избиратели са 1250. Партиите оспорват правото на вот на 576 гласоподаватели. Според Общинската избирателна комисия обаче дори има допусната грешка, числото е под 1/3 от избирателната квота за един съветник и то не би оказало никакво влияние на крайния резултат. Партиите оспорват и съдържанието на протоколите на секционните комисии, както и констатирано разминаване между действителните, недействителните гласове и броят на преференциите. Няколко кандидати за общински съветници от БСП настояват и за повторно преброяване именно на преференциалните гласове. Политическите сили виждат нарушения и в начина на броене на бюлетините, както и отбелязаните корекции в протоколите. Съдът не одобри исканото повторно броене . Според магистратите такова може да бъде допуснато само ако има спорове между членовете на секционните комисии. Такова обаче не е отбелязано и почти всички протоколи са подписани единодушно, без забележки. Няма отправени констатации в тази насока и от застъпниците на партиите. Административният съд подчерта, че в техните правомощия е да обявят изборите за недействителни или да отхвърлят жалбите, но не и да броят бюлетини. Бяха отхвърлени и исканията за разпити на свидетели, които да потвърдят, че са гласували за определена партия, а вотът им не е отбелязан с мотива, че гласуването е тайно. Съдът отказа да назначи и експертиза за вписаните „под черта“ гласоподаватели. Според адвокатите на ответниците отнети са им всички възможности да докажат изборни нарушения. Единствено повторно броене на бюлетини би дало отговор на този въпрос, смятат юристите. Михаил Хаджиянев, заместник – председател на общинската избирателна комисия в Бургас, е категоричен, че подобни нарушения, дори да ги има, няма да доведат до промяна на вота. Грешки при отчитането на гласовете в протоколите няма, категорични са от ОИК – Бургас. Бургаският административен съд ще се произнесе в 14 – дневен срок.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/11/09/2645856_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от вечерната емисия:

- Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви, че е против идеята за премахване на добавката за прослужено време.    - Задълбочават се разликите в социалното и икономическото състояние на регионите.   - Регионалният парламент на Каталуня прие план за обявяване на независимост от Испания до...

Радарите за превишена скорост утре - 10 ноември, във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=305981

Служители на пътната полиция ще следят утре - 10 ноември, за превишена скорост във Варненско, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08.30ч.-09.30ч. Път II-29 3km.бензиностанция Енерджигр.Аксаково посока гр.Варна 09:30ч.

Косово не получи членство в ЮНЕСКО

http://www.cross.bg/kosovo-yunesko-prishtina-1487442.html

/КРОСС/ЮНЕСКО не прие Косово за свой равноправен член. Борбата на най-младата балканска държава да влезе в световната организация се провали заради 3 гласа по-малко от необходимите 95 „за". Испания, Словакия и Русия бяха сред страните, които не подкрепиха кандидатурата на Прищина. Косово обаче не получи и подкрепата на съседна Босна и Херцеговина, както и на Полша, Румъния и Гърция, които се въздържаха в гласуването. Сред страните, които гласуваха „за" Косово в ЮНЕСКО, бяха България, Албания, Словения, Турция и Германия. Малко преди важното гласуване на общото събрание на ЮНЕСКО в Париж, Сърбия внесе предложение да се отложи решението, но това беше отхвърлено. В крайна сметка 3 гласа в подкрепа на кандидатурата не стигнаха и ЮНЕСКО не прие Косово сред редиците си. Кандидатурата на Прищина срещна доста трудности с някои от страните от бивша Югославия. През миналия месец в Сърбия имаше масови протести срещу приемането на Косово в ЮНЕСКО. Междувременно сръбските медии отразиха новината като победа, а в Косово и Албания - като продължение на ожесточената борба на Сърбия срещу кандидатурата на Прищина за членство в ЮНЕСКО. Косово провъзгласи независимостта си през 2008 г., а от тогава е призната от 111 страни по света. До момента страната е член на две организации с участието на ООН - Световната банка и Международния валутен фонд

135 години от рождението на Йордан Йовков

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/n9i_0km-EZQ/

135 години от рождението на големия български писател Йордан Йовков се навършват днес. Роден е на 9 ноември през 1880 г. в Жеравна. Йовков преминава детските и юношеските години в родното си място, където получава основно образование (1895). Завършва гимназия в София (1900). Учителят му по литература — поетът Иван Грозев, му предсказва бъдеще на писател.Има много известни творби и сега.
След дипломирането си живее в Добруджа. През 1900 г. се преселва в село Долен извор. Завършва школата за запасни офицери в Княжево 1902-1904, като по време на обучението си публикува първата си творба — стихотворението „Под тежкия кръст“ (вестник „Съзнание“, бр. 9, 26 октомври 1902 г.). В началото на 1904 г. се записва в Юридическия факултет на Софийския университет, но смъртта на баща му осуетява следването му.
Есента на 1904 г. Йовков се завръща в Долен извор и учителства в различни добруджански села до 1912 г., когато е мобилизиран. Участва в Балканската и Междусъюзническата война като командир на рота. През юни 1913 г. е ранен по време на битката край Дойран, а месец по-късно е повишен в чин.
След войните Йовков се установява в София и работи като редактор на списание „Народна армия“, където в бр.1 публикува очерк за Балканската война — „Утрото на паметния ден“. След като списанието престава да излиза, Йовков е принуден да търси работа и с помощта на Григор Василев е назначен за библиотекар и редактор на списание „Преглед на Министерството на вътрешните работи и народното здраве“ в Отделението за социални грижи и благотворителност.
Остава на работа до есента на 1915 г., когато отново е мобилизиран и изпратен в град Ксанти. А година по-късно е командирован в редакцията на списание „Военни известия“. След края на Първата световна война настъпва един от най-тежките периоди в живота на Йовков. Втората национална катастрофа го заварва в Добрич. След трудни дни, изпълнени с душевни терзания и материални несгоди, и след като Добруджа е окупирана от румънците, Йовков минава нелегално границата и се установява във Варна, където е учител до есента на 1920 г. След застъпничество на приятели от София е назначен в българската легация в Букурещ. През 1920 – 1927 г. е редовен сътрудник по печата; постоянно е понижаван в длъжност, поради което в края на 1927 г. напуска легацията.
Последните 10 години от живота му са изпълнени с творчески труд и изтощително напрежение, което се отразява на здравето му. През есента на 1937 година заминава на лечение в Хисаря. Поради влошеното му състояние е откаран в Пловдив и опериран по спешност в Католическата болница в Пловдив. Открит е рак в стомаха в напреднало, безнадеждно състояние. Също рак в жлъчката, освен това — апандисит. На 15 октомври 1937 година Йовков умира. Погребението му в София се превръща в манифестация на народна любов и признателност.

135-та годишнина от рождението на гениалния писател Йордан Йовков бе отбелязана в родния му град Жеравна с поднасяне на цветя на паметника на Йовков в двора на родната му къща съобщи jeravna.com. Веселин Нягулов, директор на музеите в Жеравна изнесе слово за големия писател, а в в художествената галерия многобройната публика се наслади на играта на талантливите актьори от Арт център “Седем” в постановка по разказа на Йовков “Шибил” и концерт на ученици от музикалното училище в град Котел.

Плевнелиев: Мирното съжителство между религиозните общности е повод за гордост на всички българи

http://www.moreto.net/novini.php?n=305996

Мирното съжителство между религиозните общности е повод за гордост на всички българи. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по връчването на най-високото държавно отличие – орден „Стара планина” I степен на Вселенския патриарх Вартоломей, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Започна делото за изнудване и побой срещу Веселин Марешки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102299

Прокуратурата повдигна две обвинения срещу скандалния бизнесмен и бивш кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки. Едното е за изнудване, а другото - за нанасяне на лека телесна повреда на общински съветник. Ако бъде признат за виновен, Марешки е заплашен със затвор от 5 до 15 години.Според обвинението,
Прокуратурата повдигна две обвинения срещу скандалния бизнесмен и бивш кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки. Едното е за изнудване, а другото - за нанасяне на лека телесна повреда на общински съветник. Ако бъде признат за виновен, Марешки е заплашен със затвор от 5 до 15 години.Според обвинението,

Партия на три години държи ключа към съставяне на правителство в Хърватия

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/09/2645802_partiia_na_tri_godini_durji_kljucha_kum_sustaviane_na/?ref=rss


Нова партия, която подкрепя радикални икономически реформи, може би държи ключа към съставяне на правителство в Хърватия, след като основната опозиционна консервативна партия спечели изборите в неделя с минимална преднина, разказва "Ройтерс". Това отваря възможността за продължителни разговори за съставяне на коалиция.

Консервативният Хърватски демократичен съюз (HDZ) спечели 59 от общо 151 места в парламента. Управляващата досега лявоцентристка коалиция, водена от социалдемократите,...

Антидопинговата агенция поиска изваждането на Русия от леката атлетика

http://www.mediapool.bg/antidopingovata-agentsiya-poiska-izvazhdaneto-na-rusiya-ot-lekata-atletika-news241596.html

Световната антидопингова агенция (WADA) поиска Русия да бъде изхвърлена от леката атлетика, докато държавата не реши проблемите си с употребата на забранени стимуланти. WADA вече е отправила официална препоръка до Международната федерация по лека атлетика (IAAF). В доклад с обем от 323 страници антидопинговите власти обвиняват руското правителство в съучастничество при употребата на допинг и в прикриване на положителните проби. Документът твърди, че не са открити преки писмени доказателства за правителствената намеса, но има твърде много индиректни. В същото време отбелязва: "Ще е наивно да се заключи, че действията от такъв мащаб могат да се случат без изричното и безмълвно одобрения на руските правителствени власти". "Няма основание да се вярва, че атлетиката е единственият засегнат спорт в Русия", казва докладът. Той се основава на множество свидетелски показания, които сочат, че агенти на ФСБ (руските тайни служби) са се намесвали в работата на антидопинговата лаборатория по време на игрите в Сочи. Документът допълва, че "безпристрастността, преценката и независимостта (на контрола) са били компрометирани от действията на ФСБ в лабораторията". Един от свидетелите казва: "В Сочи имахме момчета, които твърдяха, че са инженери, но бяха от службите за сигурност". WADA подозира Русия, че е използвала паралелна лаборатория в предградията на Москва за прикриване на допинг пробите. Тази лаборатория е била към Московския спортен комитет и е правила предварителни проби на спортистите, за да предупреждава тези, които имат проблеми. Лабораторията на Московския спортен комитет е контролирана от московското правителство. Тя се намира в индустриалната зона на града. Унищожаване на доказателства Международната антидопингова агенция твърди, че директорът на руската антидопингова лаборатория Григорий Родченко е наредил да бъдат унищожени 1417 контролни проби, за да се възпрепятства разследването на WADA. Според доклада Родченко лично е инструктирал и оторизирал унищожаването на пробите дни преди екипът на WADA да кацне в Москва миналия декември. WADA са искали да изпратят пробите на руските спортисти в други лаборатории за независима експертиза. Според доклада действията на Родченко "провалиха завинаги опита да се установи дали въпросните спортисти са били с чисти или положителни проби". Когато одиторите пристигнали в Москва, Родченко им казал, че е решил да "почисти, за да се подготви за визитата на WADA". През цялото време на изготвяне на доклада той действал деструктивно и отказвал да бъде записван. Комисията препоръчва Руската федерация по лека атлетика незабавно да бъде обявена в нарушител на световния антидопингов кодекс и да бъде отстранена от всякакви състезания. WADA препоръчва на МОК да не приема заявки от руската федерация, докато наказанието не бъде вдигнато като резултат от привеждане на дейността в нормите. Ако МОК уважи искането, Русия няма да може да участва на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро. Авторите на доклада предупреждават, че при навременни мерки от руските власти може и да не се пропуснат значими състезания. Комисията препоръчва доживотни наказания за петима руски атлети в средните дистанции и за петима руски треньори и ръководители. Тя твърди, че руският спортен министър Виталий Мутко е издавал директни заповеди "да се манипулират определени проби". Той отрича и обяснява, че не знае дали спортисти са изнудвани. Мутко отрича да знае и за намеси на руската Федералната служба за сигурност в работата на руската антидопингова лаборатория. Мутко, който е и член на изпълкома на ФИФА и председател на организационния комитет на световното първенство по футбол през 2018 г., е бил интервюиран в Цюрих на 22 септември. Той казал на комисията, че е "отвратен от твърденията на свидетелите" за корупция. В допълнение докладът казва, че олимпиадата в Лондон през 2012 година е била "саботирана" от твърде подозрителната липса на допинг контрол върху руските атлети. Всичко това е придружено с твърде съмнително оформените досиета на руснаците, които се водят от Международната федерация по лека атлетика (IAAF) и руската федерация по лека атлетика. Според президента на IAAF Себастиян Коу (известен и като Лорд Коу) спортът тогава се е намирал в "тъмни времена". "В деня след избора ми за председател на IAAF, започнах пълен преглед на федерацията. Напълно разбираемо, предвид отправените преди това обвинения, проверката бе ускорена. Аз съм повече от решен да изградя отново доверието в нашия спорт. Пред нас има дълъг път", каза Коу. Филмът и свидетелите Проверката на WADA започна с идеята да провери единствено твърденията в излъчения през миналия декември документален филм за допинга в руския спорт. Във филма, излъчен от германската обществена телевизия Das Еrste, се казва, че руските атлети дават по 5% от своите доходи на руските антидопингови власти, за да ги снабдяват със забранени субстанции и да прикриват пробите им. От IAAF също са впрегнати да прикриват злоупотребите. Разкритията бяха направени от бившия шеф на руската антидипингова агенция Витали Степанов и неговата жена Юлия, която беше бегачка на 800 метра, преди да бъде извадена от спорта заради допинг. Бившата състезателка по мятане на диск Йевгения Печерина казва, че 99% от руските атлети, избрани да представляват страната, използват допинг. В момента тя изтърпява 10-годишно наказание за употреба на допинг, наложено й през 2013 година. Друга руска атлетка под възбрана – Лилия Шобукова, обявява, че е платила на руската федерация по лека атлетика 450 000 евро през 2010 година, за да й прикрият положителните проби. Шобукова спечели лондонския маратон през същата година. Документалният филм включва кадри със скрита камера. Там бегачката на 800 мета Мария Савинова признава, че използва стероиди. Тя спечели златен медал в Лондон.

Оправдаха осиновителите на "русия ангел" Мария

http://petel.bg/Opravdaha-osinovitelite-na-rusiya-angel-Mariya__133485

Съдът в Лариса оправда двойката "осиновители" на момиченцето Мария, станала известна в медиите като "русия ангел". Според гръцкия съд...

Гоненица: Контрольори проверяват за билет и на улицата

http://petel.bg/Gonenitsa--Kontrolori-proveryavat-za-bilet-i-na-ulitsata__133487

Контрьолорите в градския транспорт са започнали да проверяват за билет още преди да се качиt в автобуса, алармира "Стандарт"."На спирка, от...

Миньори искат среща с Бойко Борисов, предупреждават за режим на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102265

Реална е опасността още тази зима или напролет да се стигне до режим на тока ако не се вземат мерки за справяне с проблемите в енергетиката, предупреди Любка Георгиева, председател на стачния комитет на КТ "Подкрепа". Синдикалистите проведоха заседание в Раднево в понеделник, на което обсъдиха какви мерки да вземат,
Реална е опасността още тази зима или напролет да се стигне до режим на тока ако не се вземат мерки за справяне с проблемите в енергетиката, предупреди Любка Георгиева, председател на стачния комитет на КТ "Подкрепа". Синдикалистите проведоха заседание в Раднево в понеделник, на което обсъдиха какви мерки да вземат,

Мъж е загинал при катастрофа в провадийското село Боряна, блъснал се в стълб

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102280

Мъж е загинал при катастрофа в провадийското село Боряна, съобщиха от ОД на МВР – Варна. Около 16:25 часа днес, в центъра на село Боряна, Община Провадия, водачът на лек автомобил – 43-годишен мъж от Варна, по неизяснени към момента причини, губи контрол над автомобила, излиза извън платното за движение и се блъска в стълб от електропреносната
Мъж е загинал при катастрофа в провадийското село Боряна, съобщиха от ОД на МВР – Варна. Около 16:25 часа днес, в центъра на село Боряна, Община Провадия, водачът на лек автомобил – 43-годишен мъж от Варна, по неизяснени към момента причини, губи контрол над автомобила, излиза извън платното за движение и се блъска в стълб от електропреносната

43-годишен мъж е загинал при катастрофа в провадийското село Боряна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102271

Мъж е загинал при катастрофа в провадийското село Боряна, съобщиха от ОД на МВР – Варна. Около 16:25 часа днес, в центъра на село Боряна, Община Провадия, водачът на лек автомобил – 43-годишен мъж от Варна, по неизяснени към момента причини, губи контрол над автомобила, излиза извън платното за движение и се блъска в стълб от електропреносната
Мъж е загинал при катастрофа в провадийското село Боряна, съобщиха от ОД на МВР – Варна. Около 16:25 часа днес, в центъра на село Боряна, Община Провадия, водачът на лек автомобил – 43-годишен мъж от Варна, по неизяснени към момента причини, губи контрол над автомобила, излиза извън платното за движение и се блъска в стълб от електропреносната

Белгийски съд даде на Facebook 48 часа да спре да следи потребители

http://europe.actualno.com/Belgijski-syd-dade-na-Facebook-48-chasa-da-spre-da-sledi-potrebiteli-news_506525.html

Белгийски съд даде на интернет гиганта Facebook 48 часа, в които да преустанови следенето на интернет потребители, които нямат регистрация към социалната мрежа. Това предаде AFP. В противен случай компанията е заплашена от глоба в размер на 250 000 евро за всеки ден пресрочване. Заповедта следва дело, заведено от белгийски регулатор за лични данни през юни, според което Facebook безразборно следи интернет потребители чрез история на браузърите им или т. нар. „бисквитки“, коит

16 ранени полицаи при сблъсъци с мигранти във Франция

http://offnews.bg/news/n_1/n_588646.html

16 полицаи са пострадали при сблъсъци между мигранти и силите на реда в района на френското пристанище Кале, съобщава БНР. Снощи около 200 мигранти са опитали да блокират пристанищния околовръстен път към тунела под Ламанша, хвърляйки камъни и други предмети по отзовалите се униформени. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне тълпата. Синдикат на френската полиция е споделил пред местни медии, че безредиците за първи път са съпътствани с толкова насилие, споделяйки опасенията си за нови бунтове с неконтролируеми последствия. В момента в импровизирания лагер край Кале се намират над 6 хил. мигранти, опитващи се да достигнат до Великобритания. За да овладеят ситуацията, френските власти разпределят бежанците в различни краища на страната, като до този момент от Кале са били преместени приблизително хиляда души. Този подход обаче не може да реши проблема с постоянния наплив на мигранти.

Полицай застреля жена си и се самоуби

http://offnews.bg/news/n_1/n_588666.html

Полицай от Своге е застрелял съпругата си, след което се е самоубил, съобщи БНР. Мъжът е работел в РПУ-Костинброд, като сигналът е получен в полицията вчера по обед. Полицаят е стрелял със законно притежавания от него пистолет, органите на реда смятат, че трагедията е в следствие на семейни проблеми.  Застреляната жена е починала на място. Служителят на МВР е открит ранен, но по-късно също е починал в линейката на път за болницата.

Горанов няма да миряса, докато не събори правителството!

http://www.bnews.bg/article-143478

Председателят на синдикалната организация Димитър Манолов не скри критиките си към финансовия министър Владислав Горанов.

"Шоуто на Слави" стартира подписка за нов референдум

http://www.mediapool.bg/shouto-na-slavi-startira-podpiska-za-nov-referendum-news241595.html

Представители на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави“ за референдум за промяна на политическата система, внесоха в Народното събрание Уведомление за започване на подписка за свикване на национален референдум. Събирането на подписи ще стартира на 10 ноември, а до 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 подписа. В Инициативния комитет под номер едно е името на самия Слави Трифонов (Станислав Тодоров Трифонов), последван от екипа сценаристи на телевизионното шоу. Въпросите, които се предлагат за референдума са: 1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? 2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120? 3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? 4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? 5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори? 6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

"Пирогов": Общо 12 пострадали от трамвайната катастрофа преминаха през Спешното ни

http://www.cross.bg/speshnoto-preminaha-postradali-1487441.html

/КРОСС/Общо 12 пострадали при ПТП-то между двата трамвай тази сутрин на бул. „Хр. Ботев" преминаха през Спешното на „Пирогов", съобщиха от болничното заведение. Най-младият пациент е момче на 18 години, а най-възрастният е жена на 67 години, а съотношението е мъже-жени е 5:7. Пострадалите най-често имат счупвания (фрактури), контузии и навяхвания в областта на главата и лицето. Един от мъжете има счупено ребро, а няколко пръсти на едната ръка са навехнати. Пациентите са освободени и са назначени дати за контролни прегледи.  

Как може разводът да бъде хепиенд за всички

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5100866

“И принцът и принцесата заживели щастливо!” Обикновено това пише в приказките за финал, но в живота не винаги се случва така. Понякога принцът и принцесата живеят щастливо, ражда им се дете, но в един момент всичко се променя и идва раздяла. Как да кажем на децата и да не правим трагедия от фактите, говорим с психотерапевта Магдалена Ангелова.
“И принцът и принцесата заживели щастливо!” Обикновено това пише в приказките за финал, но в живота не винаги се случва така. Понякога принцът и принцесата живеят щастливо, ражда им се дете, но в един момент всичко се променя и идва раздяла. Как да кажем на децата и да не правим трагедия от фактите, говорим с психотерапевта Магдалена Ангелова.

Каролев: Не бива готвач в МВР да получава 20 заплати и да се пенсионира с 18 г. стаж

http://frognews.bg/news_101636/Karolev-Ne-biva-gotvach-v-MVR-da-poluchava-20-zaplati-i-da-se-pensionira-s-18-g-staj/

Написах преди 10 дни във Фейсбук по повод предстоящите предложения: "евала на министрите Бъчварова и Горанов", но после добавих "А дано, ама надали", заяви по БТВ икономистът Владимир Каролев. Аз съм за по-дълбока реформа от тази, която се предлага. Трябваше да има преходен период за тези, които са пред пенсия, но онези, които сега влизат в системата, трябва да нямат привилегии, добави той.

Подпомагат 12 000 социално слаби варненци

http://www.moreto.net/novini.php?n=306001

12 000 бенефициенти ще получат средно по 40 килограма суха храна от Български червен кръст - Варна през месец декември. Това стана ясно по време на пресконференцията на областната организация по повод 130-ата годишнина от създаването на Дружество „Червен кръст” във Варна.

Започна делото за изнудване и побой срещу Марешки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102240


Варненският окръжен съд стартира тридневни заседания по процес за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда. Ответник по двете обвинения е аптечният бос Веселин Марешки, като за изнудването заедно с него отговаря Красимира Колева.
Според държавното обвинение двамата са рекетирали наемателя на пицария "Ред хот" Асен Миланов и са унищожили
Варненският окръжен съд стартира тридневни заседания по процес за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда. Ответник по двете обвинения е аптечният бос Веселин Марешки, като за изнудването заедно с него отговаря Красимира Колева. Според държавното обвинение двамата са рекетирали наемателя на пицария "Ред хот" Асен Миланов и са унищожили

Партията "Право и справедливост" представи бъдещото правителство на Полша

http://www.mediapool.bg/partiyata-pravo-i-spravedlivost-predstavi-badeshtoto-pravitelstvo-na-polsha-news241594.html

Победилата на парламентарните избори в Полша дясна консервативна партия "Право и справедливост" на експремиера Ярослав Качински обяви състава на своето правителство, който ще бъде предложен за утвърждаване от Сейма (долната камара на парламента), предаде Асошиейтед прес. Списъкът на бъдещите министри бе огласен на пресконференция във Варшава от Качински и от номинираната за министър-председател Беата Шидло, смятана за представител на умереното крило в партията. Бившият полски премиер потвърди, че именно Шидло ще оглави кабинета, въпреки носещите се слухове, че той може да поиска поста сам за себе си. "Това е желанието на нашите избиратели, на партията и на президента. Кандидатурата й се ползва с пълна подкрепа", каза той. Шидло посочи имената на тримата вицепремиери в своя кабинет. Това са Пьотър Глински, който ще е и министър на културата и националното наследство, Ярослав Говин, който ще е и министър на науката и висшето образование, и Матеуш Моравецки, който ще бъде и министър на развитието. Министър на външните работи ще бъде Витолд Вашчиковски, на отбраната - Антони Мачеревич, а на вътрешните работи - Мариуш Блашчак. Ето и някои от останалите министри в списъка: Правосъдието - Збигнев Зебро Държавната хазна - Давид Яцкевич Финансите - Павел Шаламаха Инфраструктурата и строителството - Анджей Адамчик Енергетиката (ново министерство) - Кшищоф Тхужевски Цифровите технологии - Анна Стрежинска Образованието - Ана Залевска Здравеопазването - Константий Радзивил Селското стопанство - Кшищоф Юргел Труда и социалната политика - Елжбета Рафалска Спорта и туризма - Витолд Банка Морското стопанство - Марек Грубарчик Околната среда - Ян Шишко Координатор на спецслужбите ще бъде Мариуш Камински. Елжбета Витек ще бъде шеф на политическия кабинет на премиера и прессекретар на правителството. Беата Кемпа ще оглави правителствената канцелария. За взаимодействието с Европейския съюз ще отговаря Конрад Шимански. Според Асошиейтед прес най-противоречивата кандидатура е на Антони Мачеревич - кандидат за министър на отбраната. Като заместник-министър на отбраната в правителството на "Право и справедливост" в периода 2005-2007 г. той разформирова полската служба за военно разузнаване, за да я прочисти от агенти от комунистическата ера, като разкри техните имена. Това му навлече остри критики, че е отслабил спецслужбите на страната. В първо изявление след номинацията си бъдещият външен министър Вашчиковски изрази мнение, че полско-руските отношения са "лоши, но не по наша вина", и могат да бъдат подобрени само от Москва. Говорейки за руските действия в Грузия и Украйна, той каза, че Москва "е нарушила международното право". Вашчиковски предупреди, че новата власт във Варшава ще пита руснаците "защо толкова дълго протакат разследването" на катастрофата на полския президентски самолет Ту-154М, разбил се над Смоленск през 2010 г. Говорейки за отношенията с другите съседи, Вашчиковски каза, че Полша ще се съсредоточи върху укрепването на връзките си със страните от Централна и Източна Европа, и добави, че новата премиерка Шидло ще посети тези държави. След като бъде натоварен от президента да състави новото правителство, номинираният за премиер трябва до 14 дни да представи в Сейма състава и програмата на своя кабинет и да поиска от депутатите да му гласуват доверие. След изборите на 25 октомври "Право и справедливост" разполага с мнозинство от 235 места в 460-членната долна камара на парламента. Първото заседание на Сейма в новия му състав е насрочено за 12 ноември. На този ден досегашното правителство на Ева Копач трябва да подаде оставка.

Задържаха дегизиран любовник в Турция, помислили го за камикадзе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102251

Турската полиция арестува мъж, облечен с бурка по подозрение, че е камикадзе. Toва съобщи „Хюриет дейли нюз”.
Граждани забелязали на автобусна спирка жена, облечена в бурка, но носи мъжки обувки. След подаден сигнал в полицията, служителите на реда задържат нарушителя, като установяват, че е мъж, а не жена.
Турската полиция арестува мъж, облечен с бурка по подозрение, че е камикадзе. Toва съобщи „Хюриет дейли нюз”. Граждани забелязали на автобусна спирка жена, облечена в бурка, но носи мъжки обувки. След подаден сигнал в полицията, служителите на реда задържат нарушителя, като установяват, че е мъж, а не жена.

Задържаха дегизиран любовник в Турция, помислили го за камикадзе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102209

Турската полиция арестува мъж, облечен с бурка по подозрение, че е камикадзе. Toва съобщи „Хюриет дейли нюз”.
Граждани забелязали на автобусна спирка жена, облечена в бурка, но носи мъжки обувки. След подаден сигнал в полицията, служителите на реда задържат нарушителя, като установяват, че е мъж, а не жена.
Турската полиция арестува мъж, облечен с бурка по подозрение, че е камикадзе. Toва съобщи „Хюриет дейли нюз”. Граждани забелязали на автобусна спирка жена, облечена в бурка, но носи мъжки обувки. След подаден сигнал в полицията, служителите на реда задържат нарушителя, като установяват, че е мъж, а не жена.

Криза с боклука в Перник! Не се чисти! Градът е кочина! Новият кмет Вяра Церовска встъпва в длъжност утре, трябват спешни комунални мерки!

http://www.zapernik.com/pernik/kriza-s-bokluka-v-pernik-ne-se-chisti-gradut-e_40537/

Криза с боклука в Перник! Целият град е затрупан от отпадъци. Междублоковите пространства са се превърнали в сметища.

Има проблем с фирмите за сметоизвозване. Доколкото разбрахме старата фирма не си прибрала контейнерите, новата пък не ги сложила, нямало график и организация. Пълен...

Продължава

Криза с боклука в Перник! Не се чисти! Градът е кочина! Новият кмет Вяра Церовска встъпва в длъжност утре, трябват спешни комунални мерки!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kriza-s-bokluka-v-pernik-ne-se-chisti-gradut-e_40537/

Криза с боклука в Перник! Целият град е затрупан от отпадъци. Междублоковите пространства са се превърнали в сметища.

Има проблем с фирмите за сметоизвозване. Доколкото разбрахме старата фирма не си прибрала контейнерите, новата пък не ги сложила, нямало график и организация. Пълен...

Продължава

Мъж загина при катастрофа край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305999

43-годишен мъж от Варна загина преди час при тежка катастрофа в село Боряна, съобщиха от МВР за Moreto.net. Инцидентът станал около 16.25 часа, когато шофьорът на хондата загубил контрол над автомобила си, излязъл извън пътното платно и се забил в електрически стълб.

Астана дава всичко, за да задържи Мъри Стоилов

http://www.bnews.bg/article-143475

Наставникът е с договор само до края на сезона и вече постоянно се говори, че ще напусне, за да предприеме ново предизвикателство.

Estonian Air прекратява дейността си заради нелегална държавна помощ

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/11/09/2645830_estonian_air_prekratiava_deinostta_si_zaradi_nelegalna/?ref=rss


Естонската компания Estonian Air прекрати всичките си полети, след като Европейската комисия издаде решение, според което компанията е получавала нелегална държавна помощ, предаде РБК.

След като решението на Европейската комисия беше обявено, авиолиниите ще трябва да върнат средства, получени безвъзмездно от естонската държава. За периода от 2008 до 2014 г. спасяването на Estonian Air от фалит е струвало на Талин 130 млн евро. Понеже компанията не разполага с тези средства, е било...

"Здраве без лекарства": Холерата идва от Сирия

http://www.cross.bg/holera-evropa-holerata-1487440.html

/КРОСС/Епидемията тръгна от Ирак и обхваща лагерите за бежанци В Близкия изток върлува холера, която бежанците оттам носят към Европа. В Ирак епидемията избухна през септември и вече има 2055 потвърдени случая, а умрелите са 9. На 1 ноември там започна масова имунизация. На 26 октомври Световната здравна организация съобщи за смъртта на 5-годишно момче, заразено от холера в сирийския град Алепо. "Тук избухва епидемия, заразата много бързо се разнася и създава международна, даже глобална заплаха", заяви пред в. "Индипендънт" д-р Ахмед Таракджи, шеф на Сирийско-американското медицинско дружество. То е най-голямата все още действаща хуманитарна организация в Сирия. "Болниците са разрушени, не пристигат никакви помощи от чужбина и ние сме парализирани. Холерата се предава много лесно, тя исторически поразява онези, които нямат покрив. Бежанците ще я занесат в Европа. Огромен брой хора ще се разболеят", добави той. Регистрираните бежанци от Сирия вече са над 4 милиона. Още 8 милиона сирийци са напуснали домовете си, но още не са минали границата. "Никой не знае колко са заразените, тъй като 80% от тях нямат никакви симптоми", обясни д-р Таракджи. Болестта се причинява от замърсена вода, а в районите извън правителствения контрол в Сирия питейната вода не се пречиства. Според Доминик Лепро, която отговаря в СЗО за борбата с холерата, "заразата вече е обхванала бежанските лагери"

Първите в света автобуси без шофьори ще се появят по улиците на Швейцария

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102223

Пътнически автобуси без шофьори ще се появяват по улиците на Швейцария през следващата пролет, пише "Indipendent”.
Два от автобусите без водач, създадени от компанията „Best Mile” и пуснати под шапката на швейцарската автомобилна компания "Post bus", ще се движат в град Сион. 2-годишният пробен период е важна стъпка за автоматизирането на
Пътнически автобуси без шофьори ще се появяват по улиците на Швейцария през следващата пролет, пише "Indipendent”. Два от автобусите без водач, създадени от компанията „Best Mile” и пуснати под шапката на швейцарската автомобилна компания "Post bus", ще се движат в град Сион. 2-годишният пробен период е важна стъпка за автоматизирането на

Първите в света автобуси без шофьори ще се появят по улиците на Швейцария

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102203

Пътнически автобуси без шофьори ще се появяват по улиците на Швейцария през следващата пролет, пише
Пътнически автобуси без шофьори ще се появяват по улиците на Швейцария през следващата пролет, пише "Indipendent”. Два от автобусите без водач, създадени от компанията „Best Mile” и пуснати под шапката на швейцарската автомобилна компания "Post bus", ще се движат в град Сион. 2-годишният пробен период е важна стъпка за автоматизирането на

Без ток утре във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=305980

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 10 ноември, ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - От 08:30 до 13:00 часа - Варна, кв.

Път, знаци и откровения от Кольо Карамфилов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102194

Изложба на незабравимия Кольо Карамфилов може да видите до 6 декември в Националната художествена галерия в столицата. Тя е озаглавена „Път. Знаци. Откровения“ и обхваща творчеството му в периода 2003-2013 г. Зрителите имат възможност да видят близо 70 картини и пластики на един от творците, оставили най-ярка диря в съвременното българско
Изложба на незабравимия Кольо Карамфилов може да видите до 6 декември в Националната художествена галерия в столицата. Тя е озаглавена „Път. Знаци. Откровения“ и обхваща творчеството му в периода 2003-2013 г. Зрителите имат възможност да видят близо 70 картини и пластики на един от творците, оставили най-ярка диря в съвременното българско

Хвърлили пиратки по Баневи

http://pik.bg/хвърлили-пиратки-по-баневи-news432460.html

Хвърлили пиратки по Баневи

В сградата, собственост на Николай Банев в София днес е имало малък битов инцидент. В приземните етажи на сградата, една от най-неугледните в този иначе тузарски квартал на столицата, се помещават търговски обекти.Именно в един от тях днес е влязъл неизвестен човек и е хвърлил пакет, който гръмнал. Предполага се, че става дума за безобидни неща като пиратки. Не е ясно и какъв е мотивът за постъпката. 

Малко по-късно пред мястото бе опъната полицейска лента, която предупреждаваше хората да не преминават. След известно време и тя беше премахната. Не е ясно дали някой от семейство Баневи е бил в сградата, където има собствени апартаменти по време на инцидента.

Заради аферата с домакинството на Мондиал 2006: Президентът на германския футбол подаде оставка

http://petel.bg/Zaradi-aferata-s-domakinstvoto-na-Mondial-2006--Prezidentat-na-germanskiya-futbol-podade-ostavka__133482

Президентът на Германския футболен съюз подаде оставка! Работещият от 27 г. в централата Волфганг Нирзбах реши да се оттегли заради...

Литовците пият най-много, трезвениците са в Индонезия и Турция

http://petel.bg/Litovtsite-piyat-nay-mnogo--trezvenitsite-sa-v-Indoneziya-i-Turtsiya__133483

Снимка: 24 часа В Литва пият най-много алкохол и на всеки жител на страната средно се падат малко над 14 литра спиртни напитки годишно. Това...

Верижна катастрофа блокира мост между Горна Оряховица и село Първомайци, има ранени

http://petel.bg/Verizhna-katastrofa-blokira-most-mezhdu-Gorna-Oryahovitsa-i-selo-Parvomaytsi--ima-raneni__133484

Снимка: Фейсбук Четири коли се нанизаха във верижен сблъсък на второкласния път Поликрайще-Елена. Катастрофата блокира...

Съдебният съвет се е самосезирал за изтеклите разговори по "Червеи"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/09/2645824_sudebniiat_suvet_se_e_samoseziral_za_izteklite/?ref=rss


Висшият съдебен съвет (ВСС) се е самосезирал във връзка с изтеклите записи на разговори между бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева и още двама души, в които се намесват имената на председателя на Върховния административен съд Георги Колев и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Пред "Дневник" председателят на етичната комисия към съвета Ясен Тодоров заяви, че е била изискана информация от прокуратурата дали записите са от законни СРС-та или не. Ако разговорите са...

15-годишно момче издъхна по неясни причини в Перник

http://frognews.bg/news_101637/15-godishno-momche-izdahna-po-neiasni-prichini-v-Pernik/

15-годишно момче е починало по неясни причини в дома му в Перник. Това е станало в неделя, съобщи „Мироглед”

10 абсурдни суеверия в Италия

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/10-absurdni-sueveriia-v-italiia-6045143

Не трябва да ви прави впечатление в Италия, ако покрай минаваща погребална кола видите мъже, хванати за слабините, и жени, пипащи гърдите си

Отложиха делото за касирането на изборите в столицата

http://pik.bg/отложиха-делото-за-касирането-на-изборите-в-столицата-news432393.html

Отложиха делото за касирането на изборите в столицата

Административният съд отложи делото за касиране на изборите в София за утре, 10 ноември, от 9.00 часа. Съдът не можа да даде ход на делото, тъй като голяма част от жалбоподателите не са се явили. Административният съд ще заседава отново утре. Ще се разгледат жалбите на кандидата за кмет на ББЦ Мария Календерска и още няколко партии за груби манипулации на изборните резултати.

Жалба попадоха и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов, както и кандидатът за кмет проф. Михаил Мирчев за цялостно касиране на изборите за кмет на София и за общински съветници.

Рекордните 27 жалби са подадени срещу резултатите от местните избори в София, съобщиха от Общинската избирателна комисия в столицата.

Кандидатът за кмет на София от „България без цензура“ Мария Календерска даде на съд вота в София и поиска спиране на решението на ОИК за избор на общински съветници и касиране на вота заради умишлено манипулиране на протоколите и опорочаване на избора на гражданите.

Руснаци публикуват щастливи селфита от Египет все едно не е имало катастрофа

http://www.mediapool.bg/rusnatsi-publikuvat-shtastlivi-selfita-ot-egipet-vse-edno-ne-e-imalo-katastrofa-news241593.html

Въпреки трагичната катастрофа с руски пътнически самолет над Египет, в която загинаха 224 души (25 от които деца) и последвалата временна забрана на авиопревозите на руски граждани до Египет, десетки руски туристи, намиращи се в момента в египетските морски курорти, продължават ваканцията си в щастливо неведение. Руското онлайн издание "Лента.ру" публикува снимки и коментари от Instagram, показващи как руските туристи прекарват в Шарм ел-Шейх и Хургада, след като на 8 ноември от Египет в Русия се завърнаха 11 хиляди техни сънародници. Повечето руснаци, останали по курортите на Червено море, изглежда въобще не са забелязали, че властите са отменили авиопревозите с Египет, а туристите се евакуират. В мрежата Instagram всяка минута се качват снимки на щастливи руснаци, наслаждаващи се на слънцето. "Добро утро! Все още всичко е спокойно. Единственото дразнещо нещо е свършващата паста за зъби и това, че никой нищо не знае още колко ще ни държат в хотела, кога е полетът за вкъщи и какво да се прави въобще. Може би някой има познати, които са блокирани в Шарм? Спомням си как се разочаровахме, когато заради полетите загубихме седмица", коментира руска туристка, която е публикувала в Instagram своя снимка, на която позира по хавлия, открехвайки завесата на прозорец в хотелската стая. Тя допълва, че имат толкова много багаж със себе си, че би им стигнал за година.     Доброе утро! Пока все спокойно. Единственное, что напрягает это закончившаяся зубная паста

Спешно са необходими 150 млн.лв за "Мини Марица изток", заявиха от КТ "Подкрепа"

http://business.actualno.com/Speshno-sa-neobhodimi-150-mlnlv-za-Mini-Marica-iztok-zajaviha-ot-KT-Podkrepa-news_506520.html

Ако не се намерят спешно 150 милиона лева за заплати и осигуряване на добива на въглища през есенно-зимния сезон в „Мини Марица изток“, държавата е заплашена от режим на тока. Това предупредиха от КТ „Подкрепа“ след заседание на Националния стачен комитет на синдиката в централата на въгледобивното дружество в Раднево, съобщава БНР. Има опасност България от износител да стане вносител на ток. Проблемите са финансови, структурни и законодателни, твърдят от миньорската фед

"Чантаджиите" в МВР - пречка пред реформата

http://society.actualno.com/Chantadjiite-v-MVR---prechka-pred-reformata-news_506523.html

Реформа в сектор „Сигурност” няма да има, след като правителството оттегли текстовете за промени в МВР. Това обяви журналистът Емил Спахийски пред БТВ. Журналистът е очаквал кабинетът да даде заден за реформата м полицията, тъй като „основен двигател за това управление е любовта на народа”. Освен това предложеното орязване на пенсиите не е реформа, допълни Спахийски. Според него МВР е най-нереформираната структура на държавата. Журналистът нарече глупост твърдението, че

Осигуряват безплатна медицинска помощ на 700 ветерани медалисти

http://www.cross.bg/veterani-polychat-olimpiiiski-1487439.html

/КРОСС/Красен Кралев, Стефка Костадинова и УМБАЛ "Св. Анна" осигуряват безплатна медицинска помощ на 700 ветерани медалисти, съобщиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта. Утре, 10 ноември, от 14,00 часа ще се проведе пресконференция в голямата зала на УМБАЛ "Св. Анна" - София (жк Младост, ул. "Димитър Моллов" № 1) с участието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, изпълнителния директор на болницата д-р Славчо Близнаков и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Тримата ще представят съвместна инициатива, осигуряваща пълноценни здравни грижи за всички ветерани на българския спорт, спечелили олимпийски, световни и европейски медали. Това са около 700 легендарни български спортисти, които ще получат поименни карти, осигуряващи им правото на пълен безплатен достъп до всички медицински услуги в една от най-големите болници в страната. Първите 10 от тях ще получат своите карти на церемония по време на пресконференцията.  

Путин доволен от бойната готовност на руската армия

http://www.moreto.net/novini.php?n=305990

Операцията в Сирия показа високата бойната готовност на руската армия. Тази констатация направи руският президент Владимир Путин по време на съвещание за състоянието на отбранителната промишленост. По думите му, цитиран от "Комерсант", в последно време успешно е повишена и самата бойна готовност.

До 18 декември ще се приемат документи за евросубсидии в преработващата индустрия

http://www.dnevnik.bg/evropa/zemedelie/2015/11/09/2645753_do_18_dekemvri_shte_se_priemat_dokumenti_za/?ref=rss


Вече са ясни сроковете за прием на заявления по една от най-очакваните подмерки от Програмата за развитие на селските райони - 4.2 "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти". Кандидатите могат да подават документи от 30 ноември до 18 декември т. г. Бюджетът за този прием е левовата равностойност на 100 млн. евро.

Кой може да кандидатства

Финансовата помощ се предоставя на предприятия за преработка и/или маркетинг на: мляко и млечни продукти; месо и...

Бившият германски канцлер Хелмут Шмит - в тежко състояние

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102181

Здравословното състояние на бившия германски канцлер Хелмут Шмит отново се е влошило. Това съобщи лекарят му Хайнер Гретен пред Bild.de.
Поради неясна инфекция Шмит е вдигнал 39 градуса температура и тялото му няма почти никакви съпротивителни сили.
Спътничката на Шмит в живота - 82-годишната Рут Лоа го е посетила последно в неделя.
Здравословното състояние на бившия германски канцлер Хелмут Шмит отново се е влошило. Това съобщи лекарят му Хайнер Гретен пред Bild.de. Поради неясна инфекция Шмит е вдигнал 39 градуса температура и тялото му няма почти никакви съпротивителни сили. Спътничката на Шмит в живота - 82-годишната Рут Лоа го е посетила последно в неделя.

Полицай от Своге застреля жена си и се самоуби

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102188

Полицай от Своге застреля жена си и се самоуби. От Областната дирекция на полицията в София потвърдиха пред БНР за тежкия инцидент.
Служителят е работел в РПУ-Костинброд. Сигналът е получен в полицията вчера по обед. Полицаят е стрелял със законно притежаваният от него пистолет. Най-вероятната причина за кървавата драма са семейни проблеми.
Полицай от Своге застреля жена си и се самоуби. От Областната дирекция на полицията в София потвърдиха пред БНР за тежкия инцидент. Служителят е работел в РПУ-Костинброд. Сигналът е получен в полицията вчера по обед. Полицаят е стрелял със законно притежаваният от него пистолет. Най-вероятната причина за кървавата драма са семейни проблеми.

Уволняват ватманката, причинила катастрофата в София

http://www.bnews.bg/article-143476

"Няма оправдание за това разсейване, и то - при положение, че има много сериозни материални щети и пострадали хора, макар и не сериозно."

Полицай от Своге застреля жена си и се самоуби

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102171

Полицай от Своге застреля жена си и се самоуби. От Областната дирекция на полицията в София потвърдиха пред БНР за тежкия инцидент.
Служителят е работел в РПУ-Костинброд. Сигналът е получен в полицията вчера по обед. Полицаят е стрелял със законно притежаваният от него пистолет. Най-вероятната причина за кървавата драма са семейни проблеми.
Полицай от Своге застреля жена си и се самоуби. От Областната дирекция на полицията в София потвърдиха пред БНР за тежкия инцидент. Служителят е работел в РПУ-Костинброд. Сигналът е получен в полицията вчера по обед. Полицаят е стрелял със законно притежаваният от него пистолет. Най-вероятната причина за кървавата драма са семейни проблеми.

Каталуния одобри декларация за обявяване на независимост

http://offnews.bg/news/n_1/n_588629.html

Каталуния тръгна по пътя към национална независимост, след като днес местният парламент гласува със 72 гласа "за", 63 гласа "против" и нула "въздържали се" за одобряването на декларация за независимост, съобщи БНР. Искането на управляващите партии "Жунтс пел Си" ("Заедно за Да") и КУП ("Кандидатура за народно единство") дава възможност за започване на процедура по законово отделяне на автономната област от Испания, която да бъде финализирана до 2017 г. През следващите 30 дни се предвижда се пристъпи към обособяване на местната система за социални осигуровки и за обществени финанси. Отправено е предупреждение, че няма да се признават решенията на испанския конституционен съд, който се бил "делегитимирал". Премиерът на Испания Мариано Рахой бе категоричен, че действията на Каталуния са незаконни и ще започне процедура по оспорване на решението на каталунския парламент пред Конституционния съд на страната, тъй като конституцията забранява отцеплението на територии от държавата.

Полицай е застрелял съпругата си и се е самоубил

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/policaj-e-zastrelial-syprugata-si-i-se-e-samoubil-6045146

Служителят на МВР е бил открит ранен, а по-късно също е починал от раните си в линейката на път за болницата

Плевнелиев: Полагам всички усилия за укрепване на разбирателството и толерантността между различните религии в страната

http://pik.bg/плевнелиев-полагам-всички-усилия-за-укрепване-на-разбирателството-и-толерантността-между-р-news432392.html

Плевнелиев: Полагам всички усилия за укрепване на разбирателството и толерантността между различните религии в страната

Полагам всички усилия за укрепване на разбирателството и толерантността между различните религии в страната. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по връчването на най-високото държавно отличие – орден „Стара планина” I степен на Вселенския патриарх Вартоломей, предаде „Фокус”.

„За мен е чест да удостоя с най-високото държавно отличие Вселенският патриарх Вартоломей. Той е забележителна личност с огромно влияние както в православния свят, така и в глобалния. Негово Всесветейшество не изолира православната вяра от обществените дела, а напротив винаги търси съгласието и диалога. Знаково за всички българи е, че в деня на Свети Архангел Михаил духовните водачи на вселенската патриаршия на българската православна църква отправиха благослов за всички български деца”, заяви Плевнелиев.

По думите му, в трудните времена на растяща тревога в обществото имаме нужда от своите духовни водачи, които да ни покажат верния път, да се погрижат за духовното развитие на младите и обществото като цяло. „България е неразделна част от международните усилия за разбирателство и диалог между религиите. Тук в сърцето на София са изградени католически храм, джамия, синагога, православна църква”, каза още Росен Плевнелиев.

Младежите в БСП отчетоха 111 общински съветници

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/09/2645733_mladejite_v_bsp_otchetoha_111_obshtinski_suvetnici/?ref=rss


Все повече млади хора заемат ръководни позиции в местната власт, заяви председателят на Младежкото обединение (МО) в БСП Вероника Делибалтова на пресконференция в централата на партията.

Тя посочи, че в общинските съвети, които вече функционират, младежите от БСП имат избран зам.-председател в община Стара Загора и председател на общински съвет в община Садово, област Пловдив. Делибалтова подчерта, че в тези избори младежкото обединение има ръст по отношение на представителността на...

Бившият германски канцлер Хелмут Шмит - в тежко състояние

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102120

Здравословното състояние на бившия германски канцлер Хелмут Шмит отново се е влошило. Това съобщи лекарят му Хайнер Гретен пред Bild.de.
Поради неясна инфекция Шмит е вдигнал 39 градуса температура и тялото му няма почти никакви съпротивителни сили.
Спътничката на Шмит в живота - 82-годишната Рут Лоа го е посетила последно в неделя.
Здравословното състояние на бившия германски канцлер Хелмут Шмит отново се е влошило. Това съобщи лекарят му Хайнер Гретен пред Bild.de. Поради неясна инфекция Шмит е вдигнал 39 градуса температура и тялото му няма почти никакви съпротивителни сили. Спътничката на Шмит в живота - 82-годишната Рут Лоа го е посетила последно в неделя.

Кредиторите няма да отпуснат 2 млрд. евро на Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102132

Министрите на финансите на страните от еврозоната няма да могат да вземат решение за отпускането на Гърция на транш в размер на 2 млрд. евро по действащата програма за помощ, заради недостатъчната реализация на съгласуваните с кредиторите реформи, съобщава вестник The Wall Street Journal, позовавайки се на информирани източници от ЕС.
Министрите на финансите на страните от еврозоната няма да могат да вземат решение за отпускането на Гърция на транш в размер на 2 млрд. евро по действащата програма за помощ, заради недостатъчната реализация на съгласуваните с кредиторите реформи, съобщава вестник The Wall Street Journal, позовавайки се на информирани източници от ЕС.

Франция удари център с петрол на „Ислямска държава” в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-tzentur-petrol-1487438.html

/КРОСС/Френската армия бомбардира център за снабдяване с петрол, контролиран от „Ислямска държава" в Източна Сирия. Това заяви военният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан, цитиран от „Франс прес". „Намесихме се в Сирия...вчера вечерта с бомбардиране на център за снабдяване с петрол до Дейр ез Зор на границата между Ирак и Сирия", каза той пред журналисти в кулоарите на форум за мир и сигурност в Африка, провеждащ се в сенегалската столица Дакар.  

Варна сред областите с преобладаващо високи данъци и такси

http://www.moreto.net/novini.php?n=305997

Варненска област продължава да поддържа относително високи местните данъци и такси. През 2015 година най-големи са разликите при патентния данък за търговия на дребно – ставките в общините в областта са около 30% по-високи от средните в страната.

Вартоломей иска България да върне реликви на Гърция - владиците бойкотират Вселенския патриарх

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102119



Гостът се обръща към патриарх Неофит като към екзарх


Българските владици, присъствали на награждаването на патриарх Вартоломей с орден „Стара планина“ от президента, бойкотираха общата снимка след церемонията в президентството. Нито един от българските официални представители не е аплодирал наградения гост.
Гостът се обръща към патриарх Неофит като към екзарх Българските владици, присъствали на награждаването на патриарх Вартоломей с орден „Стара планина“ от президента, бойкотираха общата снимка след церемонията в президентството. Нито един от българските официални представители не е аплодирал наградения гост.

Запечатаната леярна на „Монтюпе“ се оказа със скъсана пломба

http://pik.bg/запечатаната-леярна-на-„монтюпе“-се-оказа-със-скъсана-пломба-news432390.html

Запечатаната леярна на „Монтюпе“ се оказа със скъсана пломба

Леярната на френския завод за автомобилни части „Монтюпе“ в Русе, която бе спряна от работа и бе запечатана от РИОСВ в края на септември, се е оказала със скъсана пломба. Не се знае нито кога се е случило, нито кой е извършителят. Случаят се разследва от Районната прокуратура в Русе.

Информацията за нарушената пломба стана ясна по време на съдебното заседание в Административния съд, където заводът обжалва заповедта за запечатване на инсталацията. Сигналът е бил подаден от ръководството на самия завод до екоинспекцията на 27 октомври, като на следващия ден леярната е била запечатана наново. Според юриста на РИОСВ-Русе обаче при повторното запечатване са липсвали матриците, които са били преди това вътре. Отговор на въпроса къде са и откога всъщност леярната е била със свалена пломба засега няма, както и не е ясно дали през това време вътре е имало производство.

Стартира информационна кампания във Варненско за социално уязвимите

http://www.moreto.net/novini.php?n=305975

Областният информационен център - Варна и Българския червен кръст стартират съвместна информационна кампания във Варненска област, насочена към уязвимите социални групи, научи Moreto.net. Инициативата е част от националната информационна кампания на мрежата от Областни информационни центрове и БЧК „Заедно за съпричастността“.

20 кметове положиха клетва в община "Марица"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102136

Кметът на община
Кметът на община "Марица" Димитър Иванов от коалиция "ГЕРБ-Обединени земеделци", който бе избран от раз, положи клетва и захвана втория си мандат. На първата сесия на Общинския съвет днес се заклеха още 19 кметове на села в "Марица" и 29 съветници. Шефката на ГЕРБ в общината Гергана Трендафилова ще оглавява отново местния парламент, както досега.

Стартира подписка срещу поскъпването на винетките

http://www.cross.bg/vinetkite-taksi-vuvezhdaneto-1487437.html

/КРОСС/Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите водачи започва подписка-протест срещу увеличението на цените на винетките. Подписката стартира от Пловдив. Увеличението на цените на винетките е необосновано на фона на лошо поддържаните пътища. Да се включат в подписката са поканени всички български автомобилисти. Председателят на асоциацията Георги Ряпов, заяви за БНР, че се противопоставят и на въвеждането на така наречената такса "такси". Това ще доведе до масови фалити на колегите.В същото време той не скри, че именно част от браншовите организации са инициатори за въвеждането й. Според Ряпов, преди да се пристъпи към промяната на Закона за местните данъци и такси, в който се предвижда да бъде заложена таксата "такси", трябва да се проведе среща в парламентарната комисия по транспорт с представители на всички организации в бранша, за да се чуе и тяхното мнение.  

Цветан Гунев: Докладът на Сметната палата за „Банков надзор” е поръчков

http://frognews.bg/news_101634/TSvetan-Gunev-Dokladat-na-Smetnata-palata-za-Bankov-nadzor-e-porachkov/

"Фалити на банки в България не е имало от поне 15 г. насам. След разразилата се от 2008 г. икономическа криза в света, "Банковият надзор" удържа здрави всички банки, като особено уязвими бяха банките, чийто майки са базирани в наша съседна страна. Не допуснахме ни най–малък проблем. През 2014 г. фалира банка чрез внезапен мощен външен натиск и грандиозен репутационен риск, породен от редица фактори с решаващата роля на държавни институции, които са добре известни и без никаква роля в този процес на Банков надзор".

15-годишен ученик издъхна в дома си в Перник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102117

15-гoдишeн yчeни? издъxнa в дома си ?epни?. Ha мoмчeтo мy пpизлялo и пoчинaлo в лeглoтo cи. Билa изви?aнa Бъpзa пoмoщ, нo мeдицитe caмo ?oнcтaтиpaли cмъpттa, съобщава
15-гoдишeн yчeни? издъxнa в дома си ?epни?. Ha мoмчeтo мy пpизлялo и пoчинaлo в лeглoтo cи. Билa изви?aнa Бъpзa пoмoщ, нo мeдицитe caмo ?oнcтaтиpaли cмъpттa, съобщава "Мироглед". Tpaгeдиятa ce paзигpaлa вчepa cлeд oбяд. Cпopeд ocвeдoмeни мoмчeтo e билo из?лючитeлнo здpaвo физичec?и. To тpeниpaлo бoдибилдинг.

15-годишен ученик издъхна в дома си в Перник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102134

15-гoдишeн yчeни? издъxнa в дома си ?epни?. Ha мoмчeтo мy пpизлялo и пoчинaлo в лeглoтo cи. Билa изви?aнa Бъpзa пoмoщ, нo мeдицитe caмo ?oнcтaтиpaли cмъpттa, съобщава "Мироглед".
Tpaгeдиятa ce paзигpaлa вчepa cлeд oбяд.
Cпopeд ocвeдoмeни мoмчeтo e билo из?лючитeлнo здpaвo физичec?и. To тpeниpaлo бoдибилдинг. He e яcнo ?a?
15-гoдишeн yчeни? издъxнa в дома си ?epни?. Ha мoмчeтo мy пpизлялo и пoчинaлo в лeглoтo cи. Билa изви?aнa Бъpзa пoмoщ, нo мeдицитe caмo ?oнcтaтиpaли cмъpттa, съобщава "Мироглед". Tpaгeдиятa ce paзигpaлa вчepa cлeд oбяд. Cпopeд ocвeдoмeни мoмчeтo e билo из?лючитeлнo здpaвo физичec?и. To тpeниpaлo бoдибилдинг. He e яcнo ?a?

Рекорден брой мигранти пристигнали в Швеция за седмица

http://www.mediapool.bg/rekorden-broi-migranti-pristignali-v-shvetsiya-za-sedmitsa-news241592.html

Рекорден брой от 10 201 кандидати за убежище са пристигнали в Швеция миналата седмица, с което общият им брой тази година до момента надхвърля 122 000, съобщи Асошиейтед прес.   Националната агенция по миграцията съобщи днес, че за пръв път, откакто се води статистика, броят на новодошлите в Швеция кандидати за убежище надхвърля 10 000 души за една седмица.   Сред тях има 2827 непълнолетни без придружител, което също е рекорд. Повече от 4300 от новодошлите са от Афганистан, следвани от 2720 души от Сирия и 1400 от Ирак.   Социологическо проучване на института "Сифо" показва, че 41 процента от шведите искат да бъде ограничен броят на разрешителните за престой в Швеция. За сравнение техният дял през септември беше едва 29 процента, отбеляза Франс прес.   Според сондаж на "Ипсос", публикуван през уикенда в местен вестник, 26 процента от шведите смятат, че страната им трябва да приюти още мигранти, а 42 процента настояват да се намали броят на одобрените молби за убежище. Анкетираните в проучването на същата агенция през септември бяха на по-различно мнение - 44 на сто одобрение за приемането на повече бежанци срещу 30 на сто искания за намаляване на броя на одобрените молби за убежище.

Над 100 млн. души може да изпаднат в крайна бедност заради климатичните промени

http://econ.bg/Новини/Над-100-млн-души-може-да-изпаднат-в-крайна-бедност-заради-климатичните-промени_l.a_i.703482_at.1.html

До 2030 г. над 100 млн. души могат да изпаднат в крайна бедност вследствие на климатичните промени. Измененията могат да доведат до разрушаване на...

Издирваният за убийството на работник на АМ "Струма" се предаде сам

http://www.mediapool.bg/izdirvaniyat-za-ubiystvoto-na-rabotnik-na-am-struma-se-predade-sam-news241591.html

Издирваният над 3 месеца заподозрян за убийството на работник на магистрала "Струма", станало при инцидент на 26 юли, сам се предаде в прокуратурата в Благоевград, съобщи в понеделник Нова телевизия. Емил Първанов–Ембака е обвинен за умишленото убийство на Николай Чивиев, който стана жертва на зверски побой, тъй като не пуснал обвиняемият да премине с колата си по забранен за движение участък, където все още се е полагал асфалт. Ембака беше обявен за международно издирване, след като се укри непосредствено след извършване на престъплението. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

България е изхарчила парите си за годината и живее на кредит

http://offnews.bg/news/n_1/n_588652.html

На 24-и октомври българската държава е изхарчила приходите, които е планирала за 2015 г., и вече живее на кредит, съобщи в. "Фигаро", цитиран от "Сега" . Днес към нас ще се присъедини и Франция, която е изразходвала своите приходи в размер на 390 милиарда евро и така ще утежни дълга си от 2 трилиона и 100 милиарда евро. Изчислението са направени от икономическия институт "Молинари", който е френско-белгийски "мозъчен тръст". Той сравнил финансовото състояние на 28-те държави от ЕС и стигнал до извода, че най-закъсващи сред длъжниците са България и още четири държави. В лошата компания начело е Кипър, който е свършил парите още на 12 октомври. След него е Португалия, светнала на червено на 19 октомври. После е България, а по-нататък са Хърватия (26 октомври) и Испания (30 октомври). На 4 ноември е издрънчала на празно хазната в Словения, а след Франция се очаква да се нареди Великобритания (11 ноември). Гърция, която обикновено е смятана за фискално недисциплинирана, ще издържи чак до 21 ноември. Отличници са Дания, на която тазгодишните пари ще стигнат до 12 януари догодина, Германия с бюджетен резерв до 9 януари, Литва - до 8 януари и Естония - до 5 януари. Люксембург ще свърши парите на Коледа и ще има резерв за още един ден. В миналото 28-те държави в ЕС са изхарчили годишните си приходи 37 дни преди края на 2014 г. и 72 дни преди края на 2009 г.

Югозападът се тресе! Ще отърве ли кожата убиецът от магистрала "Струма"?

http://petel.bg/YUgozapadat-se-trese--SHHe-otarve-li-kozhata-ubietsat-ot-magistrala-Struma-__133479

Адвокатът на санданчанина Емил Чачев-Ембака остави клиента си в следствения арест и без да коментира се качи в автомобила си и изчезна....

Гърците спипаха наш трафикант на бежанци. 34-годишният мъж ги карал с микробус...

http://petel.bg/Gartsite-spipaha-nash-trafikant-na-bezhantsi--34-godishniyat-mazh-gi-karal-s-mikrobus---__133480

Седем трафиканти на бежанци, единият от които български гражданин бяха заловени в неделя в региона на село Лавара в област Еврос в...

Повдигнаха обвинение срещу чеченец за организиране на убийството на Немцов

http://petel.bg/Povdignaha-obvinenie-sreshhu-chechenets-za-organizirane-na-ubiystvoto-na-Nemtsov__133481

Следствието по делото за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов задочно повдигна обвинение към бившия боец от батальона...

И награди с новия филм за Джеймс Бонд "Спектър" спечелиха...

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/11/09/2645794_i_nagradi_s_noviia_film_za_djeims_bond_spektur/?ref=rss


Киноиграта на "Дневник", свързана с последното заглавие от поредицата за Джеймс Бонд "Спектър", свърши в последните минути на съботната вечер. 326 потребители на id.capital.bg дадоха общо 428 верни отговора в двете й нива - "Организация Спектър" и "Мисия 007" в последните две седмици.

Злодеят, който се изправя срещу Бонд N7 Даниел Крейг, е Кристоф Валц, а преследването между суперавтомобилите на агент 007 и неговия изпълнител на мръсни поръчки се провежда в Рим. Тези верни отговори...

Украйна нагнети 17 млрд. куб. м газ в хранилищата си за зимния сезон

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ukraina-nagneti-17-mlrd-kub-m-gaz-v-hranilishtata-si-za-zimniia-sezon-205691/

От началото на ноември страната увеличава реверсивните доставки от Словакия и почти напълно се е отказала от покупката на газ от Русия

Клоп: Когато феновете започнаха да си тръгват, се почувствах сам

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/09/2645796_klop_kogato_fenovete_zapochnaha_da_si_trugvat_se/?ref=rss


Наставникът на "Ливърпул" Юрген Клоп претърпя първо поражение, откакто е начело на клуба, след като "мърсисайдци" загубиха с 1:2 от "Кристъл палас".

Десетина минути преди края на мача фенове на тима от легендарната трибуна "Коп" започнаха да си тръгват преждевременно от стадиона.

"След 82-ата минута видях много хора да си тръгват. В този момент се почувствах доста сам. Ние решаваме кога всичко е решено. Между 82-ата и 94-ата минута можеш да вкараш осем гола, ако искаш, но...

България живее на кредит от 24 октомври

http://business.actualno.com/Bylgarija-jivee-na-kredit-ot-24-oktomvri-news_506519.html

България е похарчила до 24 октомври приходите, които е планирала за тази година, и оттогава живее на кредит. Тази вечер в нейната компания ще влезе и Франция, която е похарчила своите 390 млрд. евро приходи за годината и ще утежни още повече дълга си от 2100 млрд. евро, съобщи в. "Фигаро", цитиран от "Сега". Изчислението направи икономическият инстититут "Молинари", който е френско-белгийски "мозъчен тръст". Той сравнил финансовото състояние на 28-те държави от ЕС и стигнал до извода, че най-за

Спад на търговията и растежа в света през 2015 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=305984

„Притеснително" забавяне на търговията, най-вече заради Китай, ще доведе до по-нисък икономически ръст в света през тази година. Това прогнозира Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитирана от БиБиСи.

"Пирогов": Общо 12 пострадали от трамвайната катастрофа преминаха през Спешното ни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102100

Общо 12 пострадали при ПТП-то между двата трамвай тази сутрин на бул. „Хр. Ботев” преминаха през Спешното на „Пирогов”, съобщиха от болничното заведение.
Най-младият пациент е момче на 18 години, а най-възрастният е жена на 67 години, а съотношението е мъже-жени е 5:7. Пострадалите най-често имат счупвания (фрактури),
Общо 12 пострадали при ПТП-то между двата трамвай тази сутрин на бул. „Хр. Ботев” преминаха през Спешното на „Пирогов”, съобщиха от болничното заведение. Най-младият пациент е момче на 18 години, а най-възрастният е жена на 67 години, а съотношението е мъже-жени е 5:7. Пострадалите най-често имат счупвания (фрактури),

Екипът на Слави Трифонов внесе документ за референдум в НС

http://www.cross.bg/podkrepyate-slavi-predstaviteli-1487436.html

/КРОСС/Тошко Хаджитодоров, Иво Сиромахов и Филип Станев, представители на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави" за референдум за промяна на политическата система, внесоха в Народното събрание Уведомление за започване на подписка за свикване на национален референдум. Това съобщиха от Шоуто на Слави на сайта си. Събирането на подписи ще стартира утре, а до 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 подписи.В инициативата ще се включат стотици доброволци от цялата страна и чужбина, сериозна помощ ще ни окажат нашите основни партньори от Гражданско движение ДНЕС, съобщават още от екипа на Слави Трифонов. Въпросите за референдума: 1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? 2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120? 3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? 4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? 5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори? 6

Съветник от коалиция „Варна“ печели преференциален вот без кампания?

http://web.barometar.net/82500/

В блогът varna1young бе публикувана информация за общинският съветник Иван Димов Иванов, която публикуваме без редакторска намеса: „Днес новите общински съветници на Варна официално положиха клетва в местния парламент. Повечето от тях наистина са нови лица, а за други сякаш постът е пожизнен. Впечатление обаче прави шестият в листата на Коалиция „ВАРНА“ – АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ, […]

И Шиляк в "Ботев" (Пд) хвърли оставка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102096

Броени часове, след като старши-треньорът на
Броени часове, след като старши-треньорът на "Монтана" Ферарио Спасов" обяви, че напуска елитния тим, и колегата му Ермин Шиляк, както и помощникът му Санди Сейдиновски, са се сбогували днес с всички в "Ботев" (Пловдив), информира PlovdivDerby. Двамата специалисти са подали своите оставки днес по обяд. Очаквайте подробности.

Старши-треньорът на "Ботев" (Пд) Ермин Шиляк също хвърли оставка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5102110

Броени часове, след като старши-треньорът на "Монтана" Ферарио Спасов" обяви, че напуска елитния тим, и колегата му Ермин Шиляк, както и помощникът му Санди Сейдиновски, са се сбогували днес с всички в "Ботев" (Пловдив), информира PlovdivDerby. Двамата специалисти са подали своите оставки днес по обяд.
Очаквайте подробности.
Броени часове, след като старши-треньорът на "Монтана" Ферарио Спасов" обяви, че напуска елитния тим, и колегата му Ермин Шиляк, както и помощникът му Санди Сейдиновски, са се сбогували днес с всички в "Ботев" (Пловдив), информира PlovdivDerby. Двамата специалисти са подали своите оставки днес по обяд. Очаквайте подробности.

Дребен инцидент пред офис на Николай и Евгения Баневи в София

http://www.mediapool.bg/dreben-intsident-pred-ofis-na-nikolai-i-evgeniya-banevi-v-sofiya-news241590.html

Полиция и пожарна бяха извикани в понеделник на адреса на офис, собственост на Николай и Евгения Баневи, съобщи Нова телевизия. Според първоначалната информация става въпрос за дребен инцидент, при който неизвестен е възпламенил две пиратки във входа на помещението. При малките взривове няма пострадали и не са причинени никакви имуществени щети. Районът пред офиса, намиращ се на бул. "Витоша", беше отцепен за кратко.

EY: Здравеопазването пристъпва към невиждана трансформация

http://www.investor.bg/novini/416/a/ey-zdraveopazvaneto-pristypva-kym-nevijdana-transformaciia-205662/

Здравните системи са подложени на все по-голям натиск за съкращаване на разходите и това ги мотивира да търсят по-устойчиви решения

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване