Скандал! Продават горива от цистерни за мляко

http://pik.bg/скандал-продават-горива-от-цистерни-за-мляко-news444660.html

Скандал! Продават горива от цистерни за мляко

Възползвайки се от някои празноти в законите, контрабандисти масово продават горива от цистерни за мляко и хранителни продукти, алармираха от Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

След като държавата разреши на млекопроизводители да продават продукцията си директно на пазарите, се появиха цистерни, на които има надпис “Мляко”, а от тях се продават тонове нафта, която се предоставя от държавата с намален акциз за земеделски нужди. Заради по-ниските налози - 50 лв. вместо 650 лв., фермери я продават с 10-30 стотинки по-евтино от цените по бензиностанциите, и то директно на ниви, паркинги и най-различни екзотични места, казаха експертите на асоциацията.

Масова практика е продажбата на по-евтини горива и от пластмасови бидони в микробуси или други лекотоварни автомобили. Такива оферти се публикуват дори в сайтове за електронна търговия, като се уреждат дата, час и място на зареждане. По такава обява съвсем наскоро ДАНС, МВР, митниците и НАП заловиха 2 тона контрабандно гориво, съобщи Светослав Бенчев, експерт в БПГА.

Според него има и други начини за измама, например на бензиностанции, на които само 1-2 колонки са свързани с НАП, а има още една, която уж била за ведомствени нужди. Продажба от подобни колонки, които не работят от години, бе разкрита в началото на 2015 г. под носа на Агенция "Митници" - на метри от сградата й до Сточна гара в София, където бяха намерени 5 тона контрабандно гориво.

Игуаин качи "Наполи" на върха в Италия (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/01/2660037_iguain_kachi_napoli_na_vurha_v_italiia_video/?ref=rss


"Наполи" победи "Интер" с 2:1 в спиращ дъха мач и за първи път от началото на сезона се изкачи на първото място в Серия А.

В герой за неаполитанци се превърна Гонсало Игуаин, който отбеляза и двете попадения на стадион "Сан Паоло". 

Аржентинският нападател откри резултата само след 64 секунди игра. В края на първото полувреме "Интер" остана с десет души след втори жълт картон на Юто Нагатомо, а в 62-ата минута Игуаин удвои аванса на домакините. 

Само пет минути...

Перничанин пита: Защо феновете на ЦСКА са безнаказани? Вижте в Англия - лумпените ходят на мач като на театър

http://www.zapernik.com/krimi/pernichanin-pita-zashto-fenovete-na-cska-sa-beznakazani-vijte-v_40753/

"Като неутрален запалянко искам да изкажа мнение, че на мача Миньор-ЦСКА отново не е приложен закона срещу нарушителите- фенове на ЦСКА. Полицията продължава да толерира футболното хулиганство на феновете на ЦСКА. Защо няма арестувани и пратени в затвора? Унищожаване и повреждане на чуждо имущество не е ли престъпление.? Нанасяне на лека телесна повреда на полицай не е ли престъпление? Докога в България ще продължават тези изцепки? Погледнете в Англия - лумпените ходят на мач като на...

Продължава

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5118472

Александър Александров, вторият български космонавт, 64 г.
Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна, 50 г.
Дичо, поп изпълнител, 42 г.
Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, 60 г.
Иван Пушкаров, икономист, бивш министър на индустрията, 77 г.
Любе Спасов, бивш футболен рефер, 66 г.
Мария Илиева, певица.
Александър Александров, вторият български космонавт, 64 г. Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна, 50 г. Дичо, поп изпълнител, 42 г. Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, 60 г. Иван Пушкаров, икономист, бивш министър на индустрията, 77 г. Любе Спасов, бивш футболен рефер, 66 г. Мария Илиева, певица.

Увеличиха таксата смет в Перник, догодина плащаме 2,25 промила

http://www.zapernik.com/pernik/uvelichiha-taksata-smet-v-pernik-dogodina-plashtame-2-25-promila_40757/

От догодина за гражданите налогът скача с 0.45 промила, за фирмите- данъкът се запазва. На проведената днес сесия ОбС освободи от такса смет общинските и държавните училища, детските градини и двете извъучилищни звена на територията на община Перник.

От догодина перничани ще плащат боклука по 2.25 промила върху данъчната оценка на жилището. Предвиденото увеличение за фирмите не се състоя, тъй като след общественото обсъждане в план- сметката са направени корекции, стана ясно на...

Продължава

А. Ковачев за Фрог: Когато у нас имаше Априлски пленум, Турция кандидатстваше за ЕС

http://frognews.bg/news_102855/A-Kovachev-za-Frog-Kogato-u-nas-imashe-Aprilski-plenum-Turtsiia-kandidatstvashe-za-ES/

Трябва да се отварят преговорните глави с Турция, за да има повече натиск върху страната, заяви за Фрогнюз евродепутатът Андрей Ковачев. Тези 3 милиарда, които ще се дадат, няма да отидат там просто така.

Дружба се издъни в Земен. Мещица отстъпи първото място на Черногорец - Ноевци

http://www.zapernik.com/sport/drujba-se-izduni-v-zemen-meshtica-otstupi-purvoto-myasto-na_40754/

Спасе Велински пише до zaPernik.com

"Силно играещият през целия есенен полусезон отбор на "Дружба" се издъни неочаквано в гр.Земен. През първото полувреме футболистите на пернишкото село водеха с три на един, което ги правеше есенен победител в групата. На полувремето гостите направиха няколко смени , мислейки че мача е решен. Домакините от Земен не се предадоха и изравниха резултата, като в самият край дори можеше и да спечелят победа. В крайна сметка мача завърши...

Продължава

Приеха Хайди Зенгер-Вайс в Залата на славата за логистика

http://econ.bg/Новини/Приеха-Хайди-Зенгер-Вайс-в-Залата-на-славата-за-логистика_l.a_i.709758_at.1.html

На 25-и ноември Хайди Зенгер-Вайс, член на надзорния съвет и акционер в компанията за международен транспорт и логистика Gebrüder Weiss, беше първата...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване