АНТИСПИН кампания в три училища в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/antispin-kampanija-v-tri-uchilishta-v-asenovgrad-news_510815.html

Информационна кампания по повод Световния ден за борба със СПИН се проведе в три асеновградски училища в днешния преди обед, съобщава кореспондентът ни от града. Младежите от младежката организация на Български червен кръст в Асеновград обясниха на стотици тийнейджъри какво предтавлява заболяването и как могат да се предпазят от него. Целта е да се осъществи превенция сред подрастващите и да бъде намален броят на заболелите през следващите години. Това обясни за Actualno.com Светла Атанасова от

Спипаха нашенец във Великобритания, откраднал колети на стойност 4000 лири

http://pik.bg/спипаха-нашенец-във-великобритания-откраднал-колети-на-стойност-4000-лири-news444902.html

Спипаха нашенец във Великобритания, откраднал колети на стойност 4000 лири

За триседмичната си работа като разносвач българин е откраднал колети на стойност 4000 лири в Саут Нормантън, пише вестник Derbyshire Times.

37-годишният Тодор Димитров Генов е започнал да работи за компанията „Йодел“, но след като голямо количество пратки изчезват, групата е започнала вътрешно разследване. По време на кражбата той е работил едва една седмица самостоятелно след 2-седмичен обучителен курс.

Един от управителите на компанията е посетил дома на Генов и там е открил огромно количество колети, някои от които били разопаковани.

Българинът е осъден на 18 седмици затвор или 120 часа обществено полезна работа.

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата в Петрич

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146852

Отцепен е районът около Съдебната палата в Петрич поради сигнал за бомба. Това каза за „Фокус” дежурният полицай в Районно управление Петрич.   Сигналът за поставено взривно устройство е подаден около 9.00 часа, десет минути по-късно е последвало повторно обаждане на тел. 112. Към момента полицейски служители работят по сигнала.
Отцепен е районът около Съдебната палата в Петрич поради сигнал за бомба. Това каза за „Фокус” дежурният полицай в Районно управление Петрич. Сигналът за поставено взривно устройство е подаден около 9.00 часа, десет минути по-късно е последвало повторно обаждане на тел. 112. Към момента полицейски служители работят по сигнала.

НАТО обсъжда дали да не остави Patriot в Турция

http://www.cross.bg/patriot-nato-tyrtziya-1490131.html

/КРОСС/ В следващите седмици страните от НАТО трябва да решат дали да оставят зенитно-ракетните комплекси Patriot в Турция. В момента текат преговори между държавите, съобщи днес представител на алианса.  В средата на август стана ясно, че САЩ също възнамеряват да приключат мисията си за противовъздушна отбрана в Южна Турция. Германия също обяви, че ще изтегли оттам зенитно-ракетните си комплекси Patriot. Мисията трябваше да приключи през октомври, но Анкара официално настоя да бъде продължена. След инцидента с руския Су-24 този дебат получи нов тласък. Засега не е ясно какво решение ще вземе Брюксел. Германия, САЩ и Холандия се включиха с по две батареи Patriot в усилията за защита на турската граница през януари 2013 г., след като Анкара поиска от партньорите си от НАТО помощ, за да защити границата при евентуална заплаха от съседна Сирия. Холандците прекратиха мисията си по-рано тази година, но на мястото на техните ракети в южния турски окръг Адана бе разположен испански ракетен комплекс.

Британският премиер идва на посещение в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=307834

Визита на британския премиер Дейвид Камерън е планирана до дни у нас. Посещението все още не е обявено официално, но премиерът Бойко Борисов коментирал новината с кмета на Бургас и зам.-шеф на ГЕРБ Димитър Николов по време на форум за местната власт вчера.

Само една фирма иска да пише правилата за стрес тестовете на застрахователи и пенсионни дружества

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/12/01/2660162_samo_edna_firma_iska_da_pishe_pravilata_za_stres/?ref=rss


В Комисията за финансов надзор (КФН) е постъпила една оферта от Обединение "Регионален консорциум Ърнст & Янг" за изготвяне на методология, по която ще се направи преглед на активите на пенсионните фондове. Това съобщават от регулатора, цитиран от БТА.

Крайният срок за подаването на оферти бе 11 часа на 26 ноември.

През септември Министерският съвет отпусна допълнително по бюджета на комисията 2 млн. лв., с които да се организира конкурсът за консултант по изготвянето на...

Издирват две момичета на 13 и 15 години

http://pik.bg/издирват-две-момичета-на-13-и-15-години-news444901.html

Издирват две момичета на 13 и 15 години

Две момичета, на 13 години и на 15 години, са обявени за общодържавно издирване, съобщават от ОД на МВР - Кърджали.

Малолетната и непълнолетната напуснали Център за настаняване от семеен тип в Момчилград.

Сигнал в полицията бил подаден от Центъра, след като двете момичета не се прибрали.


Свалят пак имунитета на Сидеров до дни

http://pik.bg/свалят-пак-имунитета-на-сидеров-до-дни-news444898.html

Свалят пак имунитета на Сидеров до дни

Имунитетът на председателя на “Атака” Волен Сидеров ще бъде свален отново до пет дни, стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в парламента две искания за даване на разрешение на възбуждане на наказателно преследване срещу депутата.

Първото е заради случая от гр. Батак през 2011 г., когато Сидеров и свитата му провалиха тържествата по случай Априлската епопея чрез “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”. С цел опазване на децата и възрастните от саморазправа кметът тогава се принуди да прекрати тържествата заради хулиганските действия на “Атака”.

Второто искане е заради случката около сградата на парламента в първия ден на 42-ото Народно събрание, в което Сидеров се превърна в “златния пръст” на управлението на ДПС и БСП. Тогава той нападна журналист от телевизия СКАТ и блъсна полицай.

Цачева съобщи, че председателят на “Атака” все още не е получил писмото и то ще му бъде изпратено по електронната му поща. Той има пет дни да се откаже сам от своя имунитет според новите промени в правилника. Ако не го направи, депутатите ще трябва с гласуване да свалят отново имунитета му.

Сидеров вече е обвиняем по други две дела - заради случая на летище Варна и нахлуването в НАТФИЗ.

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата в Петрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146811

Отцепен е районът около Съдебната палата в Петрич поради сигнал за бомба. Това каза за Радио „Фокус” – Пирин дежурният полицай в Районно управление Петрич.   Сигналът за поставено взривно устройство е подаден около 9.00 часа, десет минути по-късно е последвало повторно обаждане на тел. 112. Към момента полицейски служители работят по сигнала.
Отцепен е районът около Съдебната палата в Петрич поради сигнал за бомба. Това каза за Радио „Фокус” – Пирин дежурният полицай в Районно управление Петрич. Сигналът за поставено взривно устройство е подаден около 9.00 часа, десет минути по-късно е последвало повторно обаждане на тел. 112. Към момента полицейски служители работят по сигнала.

Вече гледаме и YouTube с Интерактивната телевизия на Мтел

http://www.cross.bg/mtel-televiziya-klienti-1490129.html

/КРОСС/ Клиентите на Мтел вече могат да се възползват от функционалностите на YouTube и през телевизорите си. Съдържанието от милиони часове на видео платформата е достъпно в менюто на Интерактивната телевизия на Мтел.  Приложението поддържа всички основни функционалности на YouTube, като съдържанието е разделено в 14 категории, всяка от които има възможност да се сортира според желанието на зрителя - най-нови, най-гледани, най-оценени или най-популярни клипове. Потребителите могат да спират, превъртат, гледат клипове наново, както и да прескачат на предишни или следващи файлове. Опцията за търсене им дава възможност да намерят бързо любимите си изпълнители, а функциите за „свързано видео" и „повече от потребител" им помага да откриват нови материали от любимите им жанрове. Освен да се насладят на любимите си YouTube видеа директно на своя телевизор, клиентите на Интерактивна телевизия от Мтел могат да гледат най-интересните предавания и филми до 3 дни назад, както и да запишат любимото си предаване и да го гледат, когато им е удобно. В момента клиентите могат да се възползват и от оферти за телевизия и интернет с до 50 % отстъпка за целия срок на абонаментния план.   Telekom Austria Group се търгува на Виенската стокова борса от ноември 2000 година. Групата е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с 23 милиона клиенти на всички пазари, на които оперира

Джокович и Сърбия ще играят срещу Казахстан за Купа „Дейвис”

http://www.cross.bg/kazahstan-dzhokovich-tyrnir-1490130.html

/КРОСС/Новак Джокович ще играе в първия мач на Сърбия от следващото издание на турнира за Купа „Дейвис" срещу Казахстан. Това стана ясно, след като сръбският тенисист публикува на личния си сайт програмата си за 2016 г. Джокович ще играе срещу Казахстан за да получи право да участва в олимпийския турнир в Рио де Жанейро през лятото. Лидерът в световната ранглиста ще стартира сезона си на турнира в Доха. Това ще бъде и генералната му репетиция преди първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Ненчо Балабанов на кафе в Европарламента

http://www.bnews.bg/article-144489

Там комедийният актьор не е на важен политически форум, а на гости на брат си.

РИА: Ненчев бърза като пале пред майка си – ще праща войска в Сирия!

http://frognews.bg/news_102877/RIA-Nenchev-barza-kato-pale-pred-maika-si-–-shte-prashta-voiska-v-Siriia!/

За България може да се каже, че тя "отново е в своя репертоар". Не за първи път тя демонстрира отчаяна маневреност. И отново бърза като пале пред майка си. Това пише Михаил Шейнкман в РИА Новости, коментирайки изявлението на министъра на отбраната Николай Ненчев от 19 ноември, че България теоретично би могла да участва в сухопътна операция срещу "Ислямска държава".

Ненчев бърза като пале пред майка си – ще праща войска в Сирия!

http://frognews.bg/news_102877/Nenchev-barza-kato-pale-pred-maika-si-–-shte-prashta-voiska-v-Siriia!/

За България може да се каже, че тя "отново е в своя репертоар". Не за първи път тя демонстрира отчаяна маневреност. И отново бърза като пале пред майка си. Това пише Михаил Шейнкман в РИА Новости, коментирайки изявлението на министъра на отбраната Николай Ненчев от 19 ноември, че България теоретично би могла да участва в сухопътна операция срещу "Ислямска държава".

Българският туризъм може да се възползва от напрежението между Турция и Русия

http://www.cross.bg/tyristi-bulgariya-angelkova-1490128.html

/КРОСС/България има потенциал да привлече руските туристи, които се отказват да пътуват в Турция, смята министърът на туризма Николина Ангелкова. Ангелкова очаква ръст на руските туристи в България през лято 2016. Министерството отсега е предприело сериозни мерки и провежда целенасочени кампании. „Най-големите туроператори бяха в България и вече посетиха местата, които представляват интерес и затова ще продължим да организираме такива информационни туристически турове. Обсъждат се и възможностите за още по-голямо облекчаване на визите за руски граждани. Защо не да има за някои групи и безплатни такива? Но все още сме в един много начален етап на обсъждане. В момента, в който излезем със съответните разчети, ще можем да кажем какви още мерки допълнително сме предприели в тази посока", коментира Ангелкова пред "Фокус". Според нея потенциал за привличане на руски туристи има. „Самите руски туроператори залагат едни доста големи числа за следващото лято и се надявам, че с мерките, които предприемаме, ще успеем да бъдем доста по-конкурентоспособни и да се преборим за доста по-голям дял от руските туристи, които да се пренасочат към България", допълни министър Ангелкова. Тя каза още, че и турският, и руският пазар са важни за българския туризъм и затова от голямо значение е да не възникват конфликти между двете страни. Министърът допълни, че за България е важно съседите й да са стабилни, тъй като за туризма сигурността е на първо място.

Тази вечер в Къщата: Евгени и Соня си обявяват открита война, Деси Слава се изяснява с ММА боец

http://petel.bg/Tazi-vecher-v-Kashhata--Evgeni-i-Sonya-si-obyavyavat-otkrita-voyna--Desi-Slava-se-izyasnyava-s-MMA-boets__135999

Кадър: Нова тв В дейли епизода на Биг Брадър Ол Старс тази вечер ще чуем много обидни квалификации, заплахи и удари под кръста от страна...

И НАТО ще подготвя военни за Ирак, Йордания, Тунис и борбата с „Ислямска държава”

http://petel.bg/I-NATO-shhe-podgotvya-voenni-za-Irak--Yordaniya--Tunis-i-borbata-s----Islyamska-darzhava---__135997

Илюстрация so-l.ru НАТО ще подготвя военни за Ирак, Йордания и Тунис с цел борба с терористическата организация „Ислямска държава”,...

Кристина Димитрова: "Ритон" и Гъмов се издъниха с Кичка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146795

Почувствах се леко обидена, че не бях вкарана веднага в къщата на "ВИП Брадър", признава певицата
Кристина Димитрова има забележителна музикална кариера. В началото на 80-те тя се превърна в секссимвол - излъчване, което е съхранила и досега. Освен със соловата си кариера, тя ударно се вписа в историята на родната попмузика и с дуета с Орлин
Почувствах се леко обидена, че не бях вкарана веднага в къщата на "ВИП Брадър", признава певицата Кристина Димитрова има забележителна музикална кариера. В началото на 80-те тя се превърна в секссимвол - излъчване, което е съхранила и досега. Освен със соловата си кариера, тя ударно се вписа в историята на родната попмузика и с дуета с Орлин

Кристина Димитрова: "Ритон" и Гъмов се издъниха с Кичка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146704

Почувствах се леко обидена, че не бях вкарана веднага в къщата на "ВИП Брадър", признава певицата
Кристина Димитрова има забележителна музикална кариера. В началото на 80-те тя се превърна в секссимвол - излъчване, което е съхранила и досега. Освен със соловата си кариера, тя ударно се вписа в историята на родната попмузика и с дуета с Орлин
Почувствах се леко обидена, че не бях вкарана веднага в къщата на "ВИП Брадър", признава певицата Кристина Димитрова има забележителна музикална кариера. В началото на 80-те тя се превърна в секссимвол - излъчване, което е съхранила и досега. Освен със соловата си кариера, тя ударно се вписа в историята на родната попмузика и с дуета с Орлин

Стоилов взема двама национали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5145710

Станимир Стоилов взема в „Астана“ двама национали на Казахстан. Сезонът за страната приключи, само клубът на Мъри продължава в Шампионската лига с мач на 8 декември с „Галатасарай“ в Истанбул. И дойде ред за трансфери. Първенецът още вчера пое към Босфора, където ще остане 10 дни. С отбора тръгна на проби бранителят Сергей Малий,
Станимир Стоилов взема в „Астана“ двама национали на Казахстан. Сезонът за страната приключи, само клубът на Мъри продължава в Шампионската лига с мач на 8 декември с „Галатасарай“ в Истанбул. И дойде ред за трансфери. Първенецът още вчера пое към Босфора, където ще остане 10 дни. С отбора тръгна на проби бранителят Сергей Малий,

Бави се субсидията за доставка на хляб в отдалечените села

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146719

Забавя се субсидията за доставка на стоки от първа необходимост до отдалечените населени места, където няма магазини. За това алармира депутатката от БСП от Велико Търново Мариана Бояджиева.
Тя поясни, че практиката е да бъдат подпомагани фирми, които да снабдяват хората с хляб и други необходими стоки. "Тази година бяха предвидени 3,6 млн.лв.
Забавя се субсидията за доставка на стоки от първа необходимост до отдалечените населени места, където няма магазини. За това алармира депутатката от БСП от Велико Търново Мариана Бояджиева. Тя поясни, че практиката е да бъдат подпомагани фирми, които да снабдяват хората с хляб и други необходими стоки. "Тази година бяха предвидени 3,6 млн.лв.

Обявиха старта на 13-ото издание на „Българската Коледа“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146783

Официално е обявен стартът на тринадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев. Към момента протича церемонията по откриването на новата кампания в института “Пирогов
Официално е обявен стартът на тринадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев. Към момента протича церемонията по откриването на новата кампания в института “Пирогов", на която се представят темата и целите на "Българската Коледа" 2015-2016 г.

Официално обявиха старта на 13-ото издание на „Българската Коледа“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146802

Официално е обявен стартът на тринадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев. Към момента протича церемонията по откриването на новата кампания в института “Пирогов", на която се представят темата и целите на "Българската Коледа" 2015-2016 г.
Официално е обявен стартът на тринадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев. Към момента протича церемонията по откриването на новата кампания в института “Пирогов", на която се представят темата и целите на "Българската Коледа" 2015-2016 г.

Живущи на варненска улица чакат близо 20 години асфалт и шахти

http://www.moreto.net/novini.php?n=307794

Живущите на варненската улица „Флора“ в район „Младост“ от близо 20 години чакат за асфалт, дъждовна канализация и тротоари. Около 2000 души са принудени да газят в кал и мръсотия след всеки дъжд. Доскоро отсечката от около 500 метра тъне и в тъмнина, но от около месец местните вече се радват на улично осветление, предаде репортер на Moreto.

Презареждането „Белинташ“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146536

Ако есента е втора пролет, където всяко листо е цвете, то тогава най-хубавите цветя у нас могат да се видят в Родопите.
Където и да идете, очите ви ще са заети да се любуват на прекрасните есенни багри, които сякаш разкриват пред света необятната палитра на познати и непознати топли цветове.
Ако искате да видите нещо по-различно,
Ако есента е втора пролет, където всяко листо е цвете, то тогава най-хубавите цветя у нас могат да се видят в Родопите. Където и да идете, очите ви ще са заети да се любуват на прекрасните есенни багри, които сякаш разкриват пред света необятната палитра на познати и непознати топли цветове. Ако искате да видите нещо по-различно,

Обърнат ТИР блокира „Тракия“

http://www.bnews.bg/article-144488

Обърналият се ТИР в района на 76-ти км на АМ „Тракия” е управляван от сръбски гражданин.

Слабото евро подкрепя индексите на Стария континент

http://www.investor.bg/analizi/9/a/slaboto-evro-podkrepia-indeksite-na-stariia-kontinent-206991/

Предстои изключително важната седмица за Стария континент, през която се очаква срещата на Европейската централна банка в четвъртък

Изяснява се: Напоителни системи-Варна ли нареди незаконната сеч в „Снежинска кория“?

http://web.barometar.net/82780/

След като www.barometar.net писа за изсичането на вековни дървета в защитената територия „Снежинска кория“, от РИОСВ-Варна научихме подробности за престъпния акт. След подаден сигнал от Държавно горско стопанство-Провадия, експерти на РИОСВ – Варна са осъществили проверка в защитената територия „Снежинска кория“, край с. Снежина, общ. Провадия. Сигналът е подаден от ДГС – Провадия, за задържане […]

З. Бжежински: Интересите на САЩ и Русия съвпадат

http://www.cross.bg/rysiya-shteshe-kitaii-1490126.html

/КРОСС/ Збигнев Бжежински, бивш съветник по националната сигурност на президента Джими Картър. Анализът - част от интервю, което политологът даде за Politico, е публикуван в БГНЕС.  Напрежението, възникнало непосредствено след свалянето на руския щурмови бомбардировач Су-24 от турските ВВС, е сериозно, но не е смъртоносно. Ако здравият смисъл и разумът вземат връх, разногласията могат да се окажат дори благотворни, при това не само за разрешаването на този неприятен регионален проблем, но и като цяло за предотвратяването на още по-унищожителни последици, предизвикани от световната система, която се основава на господството на три световни сили. Западът реагира доста спокойно на последните новини от Близкия изток и в същото време не се подава на заплахите, прозвучали веднага след свалянето на руския бомбардировач. Нещо повече, самите руснаци си поеха дълбоко въздух, след като разбраха, че изострянето на кризата води до задънена улица. Единственият резултат можеше да бъде сериозно противопоставяне, в която Русия щеше да се окаже в изолация. Не е изключено, в момента да се намираме на прага на прогрес в отношенията между великите сили - не само във връзка с турско-руския инцидент, но и за благотворното активизиране на сътрудничеството за възпиране на насилието в региона. Едва ли някой наистина смята, че този спор си струва разпалването на един потенциално опасен конфликт

Вирус тегли банкови данни чрез WhatsApp

http://www.cross.bg/whatsapp-danni-virys-1490127.html

/КРОСС/Асоциация на банките в Сингапур предупреди потребителите с мобилни телефони на платформата „Андроид" за нов вирус, който тегли банкова информация чрез приложението WhatsApp, информира БГНЕС. „Има нов вирус, който се разпространява чрез приложението WhatsApp", предупредиха от асоциацията. Потребителите са подведени от актуализации, които не са необходими, но изискват вписване на лични данни, включително банкова информация. Така поверителни данни могат да стигнат до измамници. Засечени са случаи и на хакери, които с помощта на вируса засичат SMS съобщения, изпратени от банките до техните клиенти, когато правят покупка по интернет с кредитни карти.    

Благотворителен коледен базар с изделия от социални арт-работилници в Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146684


Благотворителен коледен базар и изложба "Ние можем - IX" ще предложи изделия на арт-работилниците към близо 30 социални услуги, които функционират в община Велико Търново. От 1 до 30 декември всяка социална институция ще се представи с различни творби - ръкоделия, сувенири, картички, рисунки, играчки и украса за елхата.
Благотворителен коледен базар и изложба "Ние можем - IX" ще предложи изделия на арт-работилниците към близо 30 социални услуги, които функционират в община Велико Търново. От 1 до 30 декември всяка социална институция ще се представи с различни творби - ръкоделия, сувенири, картички, рисунки, играчки и украса за елхата.

Изследване на Галъп: Който познава Юбер, го харесва

http://offnews.bg/news/n_1/n_600025.html

Отношението към „Юбер“ е силно положително сред хората, които познават услугата. Запознатите с концепцията му са 40% от всички запитани респонденти, сочат данните на Галъп от експресен телефонен сондаж сред жителите на София, Пловдив и Варна по поръчка на OFFNews. Проучването обхвана 706 души и беше проведено преди около месец. Данните са представителни за населението на трите най-големи български града. Запознати с основата на концепцията „Юбер“, 72% избират опцията, че като цяло това е добра възможност за превоз. 24% са на обратното мнение. Същата картина се получава и в отговор на хипотетичния въпрос дали сами биха се занимавали с нещо подобно: 72% посочват отговора „това е добра идея“, а 26% са на обратното мнение. И по-двата въпроса, закономерно, най-скептични са най-възрастните. Галъп отчита сравнително широко принципно одобрение към т.нар. споделени услуги. На въпрос с пояснение за същността на този тип услуги, 60% отговарят положително, а 37% - отрицателно. Логично, най-чувствително е одобрението сред най-младите, а хората в пенсионна възраст са най-скептични. Именно по-младите и хората с по-високо образование са и по-уверени, че в бъдеще подобни услуги ще са нещо нормално. 84% от попитаните в трите най-големи града на страната споделят мнението, че подобни услуги ще са нещо нормално в бъдеще. 11% смятат, че те ще изчезнат. Забраната на този тип услуги от страна на държавата категорично не среща одобрението на българина. На въпроса „Смятате ли, че държавата трябва да регулира с кого може да пътувате“ 57% отговарят с „не”. На въпроса дали принудителното спиране на „Юбер“ е в полза на потребителите, отрицателни мнения изказват 77% от запитаните. Участниците в изследването обаче са склонни на някакъв тип регулация. 2/3 от попитаните избират опцията „Тази дейност трябва да продължи да се предлага, като се наложат нови правила и регулации“. 24% споделят мнението, че дейността на „Юбер“ трябва да бъде напълно разрешена, а на другия полюс са 8% от запитаните. Българинът не е склонен да противопоставя Юбер на традиционните таксиметрови услуги. Точно обратното – те също се ползват със сравнително високо одобрение, а клиентите са склонни да търсят компромисно решение, сочат данните на Галъп. Помолени да избират измежду твърдения, близо 2/3 от попитаните в София, Пловдив и Варна смятат, че „Юбер“ трябва да продължи да действа, но след компромис. 10 на сто приемат, че на пазара имат място само таксиметровите компании и „Юбер“ трябва да се забрани. 26% избират опцията, че „Юбер“ трябва да се разреши безусловно. Мнението за таксиметровите услуги сред населението на трите най-големи града у нас - т.нар. жълти таксита - е по-скоро положително: 55% споделят позитивна оценка, а 37% - негативна. Хората с висше образование показват и по-ясно одобрение за консенсусните опции. Преобладаващата обществена интуиция е, че споделените услуги ще се превръщат в част от живота ни във все по-голяма степен. Затова и очакванията на обществото, доколкото ги има, са свързани с намиране на изгоден за различните страни в спора вариант. Отношението и към концепцията „Юбер“, и към таксиметровите услуги, е благоприятно, въпреки ниската информираност по конкретния правен спор и същността му, коментира директорът на Gallup International Първан Симеонов.

Енрике Иглесиас с ново видео за публиката си в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5145470

Звездата, която пристига за първия си самостоятелен концерт в страната ни, записа видео, в което казва, че чака с нетърпение да види публиката в София на 14 декември. И призова всички да гледат “Х Фактор”. Участниците в певческото предаване на Нова тв ще са преобразени напълно в духа на диското. Четиримата тенори от “Белканто” са подготвили за
Звездата, която пристига за първия си самостоятелен концерт в страната ни, записа видео, в което казва, че чака с нетърпение да види публиката в София на 14 декември. И призова всички да гледат “Х Фактор”. Участниците в певческото предаване на Нова тв ще са преобразени напълно в духа на диското. Четиримата тенори от “Белканто” са подготвили за

Porsche 911 Turbo стана по-мощен и по-бърз

http://cars.actualno.com/porsche-911-turbo-stana-po-moshten-i-po-byrz-news_510805.html

Компанията Porsche представи фейслифта на 911 Turbo и 911 Turbo S, които са по-мощни и по-бързи. Публичната премиера на моделите ще се състои на автомобилния салон в Детройт през януари. Porsche 911 Turbo и 911 Turbo S разчитат на доработен 3,8-литров битурбо „шестак“, генериращ съответно 540 и 580 к.с. Това е с по 20 к.с. повече от досегашната мощност на мотора. Увеличението на мощността е станала възможна благодарение на модернизация на всмукателния колектор, нови инжектори, какт

"Четири лапи": НС нехае, че подтиква безконтролното размножаване на кучетата

http://society.actualno.com/chetiri-lapi-ns-nehae-che-podtikva-bezkontrolnoto-razmnojavane-na-kuchetata-news_510811.html

Приетите набързо на първо четене промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност са необмислени и отварят вратичка за умъртвяването на здрави животни във всички видове животновъдни обекти при констатиране дори на административни нарушения, алармират от българския офис на „Четири лапи“. "Промените бяха изготвени по скандален начин – на тъмно, без участието на организации за защита на животните, съсловни и браншови организации. Не са отчетени и изпратените до Министерство на

Китай започва да клонира хора

http://interest.actualno.com/kitaj-zapochva-da-klonira-hora-news_510764.html

Китайски учени, които наскоро представиха проект за най-голямата "фабрика за клонинги" в света, заявиха готовност да клонират хора. Единственото препятствие пред това по думите им е реакцията на обществеността. Както съобщава АFP, за мащабните планове в областта на клонирането е разказал изпълнителният директор на бъдещата фабрика Сю Сяочун. Най-голямата в света фабрика за клониране ще бъде построена от китайската компания Boyalife Group в сътрудничество с южнокорейската Sooam Biotech Research

Откриха в Кърджали 16-годишно момиче, обявено за международно издирване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146691

16-годишно момиче, обявено за общодържавно и международно издирване, е открито в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.
Момичето е напуснало дома си през месец юни тази година.
Предадено е на родителите
16-годишно момиче, обявено за общодържавно и международно издирване, е открито в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Момичето е напуснало дома си през месец юни тази година. Предадено е на родителите

Новият главен архитект на Хасково - дъщеря на предприемач и общински съветник от ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_600065.html

Деляна Панайотова е новият главен архитект на Община Хасково, назначен със заповед на кмета Добри Беливанов от днес, съобщава "Дарик". Досега тя е работила като експерт по строителството в Столична община. Панайотова е дъщеря на общинския съветник от ГЕРБ и собственик на строителна фирма Антон Иванов, който през март беше избран за член на Националния изпълнителен съвет на „Предприемачи ГЕРБ". Пред "Дарик" Иванов обясни, че в случая няма конфликт на интереси, тъй като проектите се одобряват не еднолично, а от Обществен съвет по устройство на територията. „Освен това аз от 15 години не строя в Хасково”, заяви още Антон Иванов. Дарик припомня, че през изминалите 16 години именно главният архитект на Общината беше упрекван, че взема решенията си под влиянието на бившия градоначалник Георги Иванов. Именно в тези 16 години Антон Иванов в качеството си на общински съветник от ГЕРБ неведнъж обвиняваше бившия градоначалник, че с политиката си на вземане на дарения и на съмнения за нагласени обществени поръчки, целящи облагодетелстването на определени фирми, го е игнорирал от строителния пазар в Хасково. Назначението на новия главен архитект идва в момент, когато Община Хасково обяви за свой основен приоритет санирането на панелките по националната програма. Фирмите изпълнители по тази програма ще бъдат определяни от общините. Според публикации в медиите фирмата на Иванов „Билд Инвест“ ООД е била един от изпълнителите по строителството на къщи в наводненото село Бисер. 

Дезертирал руски войник заловен след 12 години криене в гора

http://www.moreto.net/novini.php?n=307822

Руската полиция задържа дезертьор, който се е криел в гора в източната част на страната повече от десетилетие, съобщава „Франс прас”. Войникът дори не е разкрил на семейството си местонахождението, добавиха регионалните власти. 30-годишният мъж, чието име не се разкрива, е постъпил в армията през 2003 година и е бил изпратен на полуостров Камчатка за една година, но е избягал от армията по време на службата си, според полицията.

Черна гора получава покана за членство в НАТО утре?

http://www.investor.bg/sviat/6/a/cherna-gora-poluchava-pokana-za-chlenstvo-v-nato-utre-206990/

Поканата трябва да бъде одобрена на срещата на външните министри на държавите от Алианса

3 г условно за търновец укрил данъчни задължения от 46 893 лв

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146636

Апелативният съд във Велико Търново постанови 3 г условно с 5-годишен изпитателен срок за Ангел К., който е уличен в източване на 46 893 лв от държавната хазна чрез данъчни задължения. Делото в апелативната инстанция се е гледало след протест на Окръжната прокуратура срещу оправдателна присъда произнесена от Окръжния съд в старата столица.
Апелативният съд във Велико Търново постанови 3 г условно с 5-годишен изпитателен срок за Ангел К., който е уличен в източване на 46 893 лв от държавната хазна чрез данъчни задължения. Делото в апелативната инстанция се е гледало след протест на Окръжната прокуратура срещу оправдателна присъда произнесена от Окръжния съд в старата столица.

Цитат на деня: Който пие ракия, пуши цигара, яде сланина, няма друг да му плаща лечението

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/01/2660164_citat_na_denia_koito_pie_rakiia_pushi_cigara_iade/?ref=rss


"Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечение".

Премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус", на конференция "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата", организиран от Института за стратегии и анализи на Валерия Велева.

Той уточни, че липсата на хранителни навици е първопричината за високата смъртност и големия брой инфаркти и инсулти. Според Борисов е необходимо да се изградят навици и култура, за...

Откриха в Кърджали 16-годишно момиче, обявено за международно издирване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146667

16-годишно момиче, обявено за общодържавно и международно издирване, е открито в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.
Момичето е напуснало дома си през месец юни тази година.
Предадено е на родителите
16-годишно момиче, обявено за общодържавно и международно издирване, е открито в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Момичето е напуснало дома си през месец юни тази година. Предадено е на родителите

Спряха регистрацията на автомобили и в Смолян

http://offnews.bg/news/n_1/n_600061.html

Регистрацията на автомобили беше спряна и в Смолян. Причината - изчерпано количество на регистрационни табели. Проблемът засегна КАТ-София и ОДМВР-Варна. Очакванията са това да се отрази и на другите областни дирекции на полицията.  В Смолян няма да се извършва регистрация на автомобили нов внос или на возила от други региони, съобщиха от ОД на МВР-Смолян. Временно се преустановява и транзитната регистрация на пътни превозни средства. Срокът на валидността на старите транзитни номера ще бъде удължен с един месец, но е необходимо водачите да подадат заявление в “Пътна полиция” (по място на издаване на транзитната регистрация). Няма затруднения при административните услуги за промяна на собственост на автомобили, които са със смолянски регистрационни номера. В нормален ритъм се извършват услугите за спиране от движение, пускане и бракуване на моторни превозни средства, уверяват от местната полиция. Към момента в сектор “Пътна полиция” при ОД МВР - Смолян има налични регистрационни табели за мотоциклети, мотопеди и ремаркета. Могат да се регистрират автомобили, за които се ползват табели тип 1-2 (продълговат номер отпред, квадратен отзад). Дейността ще бъде възстановена след получаване на регистрационни табели.

85 двойки близнаци в Разлог

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146659

Среща на близнаците и тризнаците от община Разлог се проведе за втора поредна година. Актуалният списък на родените в един и същи ден братя и сестри в общината наброява повече от 85 двойки, като преди девет години, когато се е провела първата подобна среща, двойките близнаци са били 58. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка,
Среща на близнаците и тризнаците от община Разлог се проведе за втора поредна година. Актуалният списък на родените в един и същи ден братя и сестри в общината наброява повече от 85 двойки, като преди девет години, когато се е провела първата подобна среща, двойките близнаци са били 58. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка,

Кадри като от "Междузвездни войни": Руски ракети "валят" върху терористи (Видео)

http://petel.bg/Kadri-kato-ot-Mezhduzvezdni-voyni--Ruski-raketi-valyat-varhu-teroristi--Video-__135982

Това видео показва само част от лицето на войната. Дори напомня на легендарния филм "Междузвездни войни", който за съжаление вече  е...

Четирима грузинци арестувани по подозрение във връзки с ИДИЛ

http://petel.bg/CHetirima-gruzintsi-arestuvani-po-podozrenie-vav-vrazki-s-IDIL__135994

Илюстрация: Булфото В Грузия са задържани четирима граждани на страната по обвинение във връзки с терористичната организация "Ислямска...

Германия изпраща в Сирия 1200 войници

http://petel.bg/-Germaniya-izprashha-v-Siriya-1200-voynitsi__135990

Илюстрация Булфото Германското правителство одобри участието на въоръжените си сили в  антитерористични мисии срещу "Ислямска...

Стряскащи твърдения! Над 14 000 годишно умират от мръсния въздух у нас

http://petel.bg/Stryaskashhi-tvardeniya--Nad-14-000-godishno-umirat-ot-mrasniya-vazduh-u-nas__135995

Илюстрация: Булфото Над 14 хиляди души у нас са починали вследствие на замърсения въздух през 2012 година. Данните са от доклад на...

За ден без вода да се готви и центъра на Варна

http://petel.bg/Za-den-bez-voda-da-se-gotvi-i-tsentara-na-Varna__135996

Поради ремонт и реконстукция на водопроводи от фирма "Хидрострой" на 2 декември (утре) без вода ще останат абонатите между: бул."Приморски",...

Касираха изборите за общинари в Харманли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146631

Състав на Хасковския административен съд призна за недействителни изборите за общински съветници в Харманли. Делото бе започнато след жалба на местната коалиция
Състав на Хасковския административен съд призна за недействителни изборите за общински съветници в Харманли. Делото бе започнато след жалба на местната коалиция "Промяна за Хараманли", а магистратите допуснаха повторно преброяване на книжата в 10 секционни комисии от експерт. "Действителните гласове 10 712,

Автобус се запали на пътя Димитровград - Хасково

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146641

Автобус се е запалил на пътя Димитровград - Хасково, съобщава bTV. В превозното средство е имало около 20 -30 души, посочва очевидец пред телевизията.
По думите му пострадали няма, но се е наложило хората да вървят пеша 6 километра, за да стигнат до Хасково. В този период са минали три автобуса, но никой от тях не е спрял.
Автобус се е запалил на пътя Димитровград - Хасково, съобщава bTV. В превозното средство е имало около 20 -30 души, посочва очевидец пред телевизията. По думите му пострадали няма, но се е наложило хората да вървят пеша 6 километра, за да стигнат до Хасково. В този период са минали три автобуса, но никой от тях не е спрял.

Сърдечноболен шофьор загина при катастрофа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146635

52- годишен шофьор от Берковица се почувствал зле зад волана, изгубил контрол над управлението на автомобила си и издъхнал в болница.
Трагичният инцидент станал на 30-ти ноември около 18,45 часа. При движение по ул.
52- годишен шофьор от Берковица се почувствал зле зад волана, изгубил контрол над управлението на автомобила си и издъхнал в болница. Трагичният инцидент станал на 30-ти ноември около 18,45 часа. При движение по ул. "Лале" в гр. Берковица лек автомобил "Опел Вектра" с монтанска регистрация, собственост на 52-годишния Ангел М.

Автобус се запали на пътя Димитровград – Хасково!

http://www.bnews.bg/article-144487

В този период са минали три автобуса, но никой от тях не е спрял, уточни човекът.

Варненските баскетболисти в инвалидни колички с международен успех

http://www.moreto.net/novini.php?n=307833

Варненският баскетболен отбор на хора в инвалидни колички грабна златото на международен турнир в Брашов, Румъния. Отличието е извоювано след безапелационни победи при трите срещи с румънски клубове, играни в периода 26-29 ноември.

Автобус се запали на пътя Димитровград - Хасково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146629

Автобус се е запалил на пътя Димитровград - Хасково, съобщава bTV. В превозното средство е имало около 20 -30 души, посочва очевидец пред телевизията.
По думите му пострадали няма, но се е наложило хората да вървят пеша 6 километра, за да стигнат до Хасково. В този период са минали три автобуса, но никой от тях не е спрял.
Автобус се е запалил на пътя Димитровград - Хасково, съобщава bTV. В превозното средство е имало около 20 -30 души, посочва очевидец пред телевизията. По думите му пострадали няма, но се е наложило хората да вървят пеша 6 километра, за да стигнат до Хасково. В този период са минали три автобуса, но никой от тях не е спрял.

ООН: ХИВ епидемия заради приложенията за срещи

http://www.vesti.bg/sviat/oon-hiv-epidemiia-zaradi-prilozheniiata-za-sreshti-6046402

Тази тенденция е особено ясно очертана в Азиатско-Тихоокеанския регион във възрастовата група на 15-19 годишните, сочи доклад

Борисов: Който пие ракия и яде сланина, трябва ли друг да му плати лечението

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VLhPiXY1ZN4/

Правителството стои твърдо зад здравната реформа, каза премиерът Бойко Борисов по време на форум “Власт, лекари и пациенти – заедно в реформата”. Не може толкова милиарди да се харчат години наред в повече и да продължаваме да отчитаме по-голяма смъртност и по-голяма заболеваемост и не можем за продължаваме да толерираме неспазването на дисциплината, допълни той.

“Министър Москов иска да внуши, че този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли друг да му плати лечението. Идва Коледа и Нова година и вие ще кажете какво става в спешната помощ. Трябва да се изградят навици от ранна възраст. Да напомним на родителите, че ако купуват всеки ден по три сладоледа на детето си, не му правят добро”, допълни Борисов.

Този, който пие ракия, пуши, яде сланина и няма хранителни навици, трябва ли другите да му плащат, каза Борисов и предупреди: И да се пие здравословно. Идва Коледа и Нова година.

Когато купуваш на едно дете по 3 сладоледа на ден, не му правиш добре, увреждаш го, продължи Борисов коментара си в защита на данък “вредни храни”.

Нямаме претенции с министър Москов, че сме най-умните, само най-красивите засега, пошегува се той с гостите на конференцията, уверявайки ги, че всички техни идеи ще бъдат чути от кабинета.

“За НЗОК сме дали 129 млн. лв. повече за следващата година. Продължава тази практика – да изпълним програмата, че здравеопазването е приоритет. Това, което прави МЗ, започва да дава резултат. Тук-таме проскърцва системата, защото е много сладко да се печели от лекарства. Министърът има пълната ми подкрепа, на мен и на правителството, да стигне до край в здравната реформа. За догодина съм поел ангажимент да има 20 млн. лв. повече за спешната помощ. Реформата ще продължи”, подчерта Борисов.

Не може да продължаваме да толерираме неспазването на дисциплината – като се започне от шофьорите по пътищата. Сложете хиляда убити и средно около 10 хиляди тежко ранени от ПТП, каза той. Според Борисов не би трябвало разходите по лечението да са от здравни вноски, а от застрахователите.

По пътищата хиляди загиват. Колко струва да оперираш един след тежка катастрофа. Ние ще толерираме ли тези хора, които благодарение на това че се правят на бабаити, ние трябва да извадим от джобовете стотици милиони – за това че иска някой да се прави на бабаит, коментира премиерът.

Здравният министър Петър Москов изтъкна на свой ред, че според доклад на Световната банка разходите за здраве ще наложат натиск върху бюджета и ще затруднят изпълнението на други приоритети на страната. Той отново застана зад идеята за национална здравна карта. Средната осигуреност на болнични легла в ЕС е 4,8 на 1000, обясни здравният министър. Над 48 000 са болничните легла към 31 декември, 2014 г. Функциониращите легла, които се финансират през фондовете на НЗОК, са малко над 39 000, стана ясно от доклада на Москов, цитира Кросс.

Реалната нужда от болнични легла е 26 095. Цялата тази ситуация той определи картинно – все едно човек да има нужда от малък хладилник, а да си купи 4 фризера, за които да плаща той и други консумативи. Министърът се обяви за промяна на начина, по който се финансират болниците.

Какво финансираме – финансираме лечение или финансираме структура, попита здравният министър. След въведеното задължително централизирано договаряне на отстъпки за лекарствени продукти той очаква 44 милиона лева отстъпка за 2015, за 2016 – 65 милиона лева и 80 милиона лева за 2017-а. До този момент отстъпките до миналата година били в размер на 500 хиляди лева.

Пациентите доплащат до 500% за някои продукти, оплака се още доктор Москов. Сега това ще се промени, по мнението му, с промените в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти.

Здравният министър отново защити комплексното лечение.

В системата на здравеопазването има доста наболели проблеми, коментира и професор Генчо Начев, началник на болница Света Екатерина. Според него нужна е промяна, която да подобри качеството на лечение на пациентите и ефективно да се разходват средствата в системата.

Омбудсманът Мая Манолова също взе думата. Съгласие по важните проблеми на реформата в здравеопазването няма, изтъкна тя. Манолова настоя за съгласие за болничната и доболничната помощ. Българите плащат от джоба си над 50% от цената на медицинската помощ, подчерта омбудсманът. Ако здравеопазването не е организирано добре, колкото и средства да се налеят в него, нямало да има ефект, по мнението й.

Мая Манолова критикува и ежегодните твърдения, че направления няма. Тя атакува и болничните лимити. Омбудсманът наблегна и на темата за двата болнични пакета. Оказва се, че лимити щяло да има и за базовия пакет. Съгласие нямало сред гилдията за методиката за националната здравна карта. Важно е какви ще бъдат последиците за пациента, смята Манолова.

Швейцарската икономика неочаквано отчете застой през третото тримесечие

http://www.investor.bg/novini/130/a/shveicarskata-ikonomika-neochakvano-otchete-zastoi-prez-tretoto-trimesechie-206986/

Инерцията на икономическия растеж бе спряна от слабото представяне на енергийния, строителния и финансовия сектор

Т. Петкова: Очаква се поскъпване на тока в началото на 2016 г.

http://www.cross.bg/liberalizatziya-poskupvane-petkova-1490125.html

/КРОСС/ Тенденция за леко повишаване на цената на електрическата енергия следва пълната либерализация. Опитът показва, че след това цените на енергията падат до нивата преди либерализацията, което означава, че пазарът е изиграл своята роля да бъде най-добрият регулатор, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова в интервю за BTV. „Очаква се поскъпване на тока в началото на 2016 година. Няма основания електроенергията да поскъпне с 30 на сто след либерализацията на пазара от 2016 година. Никой не може да предвиди каква ще бъде точната цена, защото тя ще се определя от търсенето и предлагането, допълни енергийният министър. По думите й доставчиците на ток ще се конкурират, така че да осигурят на потребителите най-добрите цени. Тя допълни, че се работи по това повишаването на цената да се случи максимално плавно и постепенно, което е и съветът на Световната банка. Основен ангажимент в този процес на държавата ще бъде да се погрижи за една немалка група български потребители, които могат да се определят като енергийно бедни, за да могат те да поемат цените на тази либерализация, каза още министърът.

Таланти на Перник си спретнаха купон в Младежкия дом: Певиците на Бърнев от Синева пяха шлагери и поп, Switch взривиха с уникални танци,а младият Dj Лазар се развихри на пулта

http://www.zapernik.com/obshtestvo/talanti-na-pernik-si-spretnaha-kupon-v-mladejkiya-dom-pevicite_40764/

"Таланти в аванс" - младежко студио за изява на младите таланти в Перник,стартира първото си издание за новия творчески сезон 2015/16г.

На 27.11. петък , сладкарницата на ОбМД Перник се напълни с младежи и родители дошли да подкрепят участниците в младежкото...

Продължава

Затруднено е движението по АМ „Люлин“ заради свличане на кална маса (обновена)

http://pik.bg/затруднено-е-движението-по-ам-„люлин“-заради-свличане-на-кална-маса-обновена-news444868.html

Затруднено е движението по АМ „Люлин“ заради свличане на кална маса (обновена)

На автомагистрала „Люлин“, в отсечката от разклона за кв. „Люлин” до втория тунел, има свличане на кална маса, която е запушила отводнителните канали и придвижването по пътното платно е затруднено.

Това съобщи очевидец, цитиран от „Фокус”, който допълни, че освен това от силния вятър миналата седмица има съборени и повредени табели по трасето.

От агенция "Пътна инфраструктура" обясниха пред ПИК, че няма подобен инцидент.

 

Затруднено е движението по АМ „Люлин“ заради свличане на кална маса

http://pik.bg/затруднено-е-движението-по-ам-„люлин“-заради-свличане-на-кална-маса-news444868.html

Затруднено е движението по АМ „Люлин“ заради свличане на кална маса

На автомагистрала „Люлин“, в отсечката от разклона за кв. „Люлин” до втория тунел, има свличане на кална маса, която е запушила отводнителните канали и придвижването по пътното платно е затруднено.

Това съобщи очевидец, цитиран от „Фокус”, който допълни, че освен това от силния вятър миналата седмица има съборени и повредени табели по трасето.

Болен шофьор катастрофира, загина и рани пешеходци в Берковица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146626

Шофьор с тежко хронично заболяване блъсна автомобила си в стълб в Берковица и помете двама пешеходци. Водачът на колата загина, а единият от минувачите е с тежки травми в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.   Трагичният инцидент е станал към 18.45 ч. в понеделник на улица "Лале" в града под връх Ком. Според очевидци Ангел М.
Шофьор с тежко хронично заболяване блъсна автомобила си в стълб в Берковица и помете двама пешеходци. Водачът на колата загина, а единият от минувачите е с тежки травми в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Трагичният инцидент е станал към 18.45 ч. в понеделник на улица "Лале" в града под връх Ком. Според очевидци Ангел М.

Bank of England няма да увеличава изискването за резерви на банките

http://econ.bg/Новини/Bank-of-England-няма-да-увеличава-изискването-за-резерви-на-банките_l.a_i.709732_at.1.html

Централната банка на Великобритания, Bank of England, обяви, че няма да оказва натиск върху търговските банки за набиране на допълнителен капитал,...

Борисов: Друг ли да плаща за този, който пие и яде сланина

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-drug-li-da-plashta-za-tozi-kojto-pie-i-iade-slanina-6046403

Министър Москов иска да внуши, че не трябва друг да плаща лечението на този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици, каза премиерът

Американска военна техника идва в България

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/wPWDB-26Llg/

Около 70 единици американска военна техника ще бъдат прехвърлени в Румъния от Германия днес, а по-късно през декември бронирана техника ще бъде разположена също и в България и Литва. Това е заявил говорителят на Пентагона Джеф Дейвис, цитиран от Кросс.

Доставките ще бъдат осъществени в рамките на програмата за военно партньорство “Атлантик Ризолв”. Техниката ще позволи да се увеличи скоростта на преместване на войските по време на учения, казва се в изявлението на американското военно ведомство.

Общо в рамките на програмата в страните от Източна и Централна Европа ще се разместят около 12 000 единици техника, включително танкове, бронетранспортьори и артилерия, които да могат да се прехвърлят от региона по време на учения.

Още през юни министърът на отбраната Аш Картър заяви, че САЩ ще разположат танкове, артилерия и друга военна техника в Източна и Централна Европа, заради събитията в Украйна. По време на посещение в естонската столица Талин Картър заяви, че Естония, Литва, Латвия, Румъния, България и Полша са се съгласили на тяхна територия да бъде разположена тежка военна техника, както и че част от оръжието ще бъде разположено и в Германия.

След като Русия анексира Крим миналата година, лидерите на НАТО се съгласиха да провеждат по-чести учения в страни от Източна Европа, както и да разположат военна техника, която да бъде ползвана в извънредни случаи.

Руското министерство на отбраната заяви, че разполагането на танкове и тежко въоръжение в държавите от НАТО по границата с Русия е “най-агресивното действие на САЩ от студената война насам”.

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще добави повече от 40 междуконтинентални балистични ракети към ядрения си арсенал до края на годината. Картър от своя страна осъди “невнимателните изказвания” относно ядрените оръжия от страна на Русия.

US компания защитава джихадистки сайтове

http://svetoven.pogled.info/news/69623/US-kompaniya-zashtitava-dzhihadistki-saitove

/Поглед.инфо/ Американската компания "CloudFlare" от Силиконовата долина подпомага Ислямска държава и техните дхихадистки сайтове, съобщиха от хакерската група "Анонимните".

Оправдаха Христо Бисеров по делото за данъчни престъпления

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/qeG8oDw8HwE/

Софийският градски съд оправда заместник-председателя на XLII Народно събрание и депутат от ДПС Христо Бисеров по всички обвинения за данъчни престъпления. Самият Бисеров напусна съдебната зала без коментар за решението.

Христо Бисеров бе предаден на съд за извършени три умишлени престъпления – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности и за затаяване на истина в писмена декларация, подадена пред Сметната палата. На влизане в Съдебната зала вчера бившият заместник-председател на XLII Народно събрание отказа да отговаря на журналистически въпроси, пише Кросс.

В края на април тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), Софийски градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лева. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, девет банкови сметки. Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 400 лева. То включва апартамент в София, вилна сграда в землището на гр. Долна баня, дялове в пет търговски дружества и девет банкови сметки.

През май 2015 г. Градският съд върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Два месеца по-късно Софийска градска прокуратура внесе отново обвинителен акт срещу него. 59-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 г. и бе наричан „сивия кардинал” в СДС. През 2000 г. призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 г. отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента, който той напусна през ноември 2013 година.

Опровергаха съществуването на женски и мъжки мозък

http://curious.actualno.com/oprovergaha-syshtestvuvaneto-na-jenski-i-myjki-mozyk-news_510748.html

Учени са сравнили устройството на мозъка на мъже и жени и не са открили съществена разлика между половете, става ясно от статия в сп. PNAS. Изследователите от Телавивския университет под ръководството на Дафна Жоел са провели анализ на магнитнорезонансните томограми на мозъците на около 1400 души, като ги разделили на четири масива данни. Учените определили мозъчните участъци, които най-много се различават в зависимост от пола на изследваните, и са изяснили колко характерни "мъжки" и "женски"

В Брюксел забраниха проституцията нощем и в неделя

http://europe.actualno.com/v-bruksel-zabraniha-prostitucijata-noshtem-i-v-nedelja-news_510798.html

Властите в община Сен Жос в Брюксел, където се намира най-големият брой витрини с проститутки, са приели решение да забранят предлагането на секс срещу заплащане между 23.00 ч. и 7.00 ч., както и в неделя, съобщиха местни медии, предаде Дарик. Въвеждат се допълнителни изисквания, за да могат проститутките да работят законно - те трябва да притежават "сертификат за съвместимост", трудова виза (когато не са граждани на ЕС), договор за ползване на помещението, чисто свидетелство за съдимост. На ед

Шампиони сме в Европа по най-скъп предплатен мобилен интернет

http://business.actualno.com/shampioni-sme-v-evropa-po-naj-skyp-predplaten-mobilen-internet-news_510802.html

България е 50-а в света и 32-ра в Европа по достъп до интернет услуги. Това показва доклад на Международния телекомуникационен съюз, който може да бъде разгледан тук. Страната ни е толкова назад в класацията най-вече заради бързия растеж на останалите държави и високите цени. Според Съюза България и Албания са европейските държави с най-скъп предплатен мобилен интернет. У нас 1GB мобилен трафик излиза средно по 6.72 долара. 55.5% от хората в България използват интернет, като броят на мобилни

Японци създадоха осезаема холограма

http://sciencelogy.actualno.com/japonci-syzdadoha-osezaema-holograma-news_510758.html

Японски учени създадоха осезаема холограма – триизмерен виртуален обект, който може да се управлява от човешка ръка. Както съобщава Reuters, инсталацията "Феята на светлината" е разработена с използването на фемтосекундна лазерна технология с ултракъси импулси. Продължителността на такъв импулс се оценява на една милионна от милиардната на секундата. Подобна технология вече е прилагана в различни сфери и сега учените обсъждат следващата степен – атосекундни лазери. Тези импулси реа

Янева и Ченалова са убедени, че службите са "бастион на ДПС"

http://politics.actualno.com/janeva-i-chenalova-sa-ubedeni-che-slujbite-sa-bastion-na-dps-news_510797.html

Българските служби за сигурност са бастион на ДПС. Това казват и в това вярват съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова в поредния запис на разговорите им, пуснат от разследващия сайт „Биволъ“. Според Янева, ако Бойко Борисов се осмели да прави истински реформи в службите, това означава конфликт с ДПС. Само преди няколко дни един от бивши силни кадри на ДПС – Касим Дал, подчерта изрично, че истинска реформа в службите няма. Коментарът на двете е заради публичното изказване

Обама: Русия и Турция да се разберат и да се съсредоточат върху ИД

http://america.actualno.com/obama-rusija-i-turcija-da-se-razberat-i-da-se-sysredotochat-vyrhu-id-news_510803.html

Президентът на САЩ Барак Обама призова Русия и Турция да преодолеят дипломатическия разрив по между си и да се съсредоточат върху общия враг „Ислямска държава”. Обама се срещна с турския президент Реджеп Ердоган в Париж, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. „Дискутирахме как Турция и Русия могат да работят заедно, напрежението между тях да намалее и да намерят дипломатичен път за разрешаване на ситуацията,” заяви американският президент пред журналисти след срещата си с Ердог

10-годишно момиче от Разлог се натрови с хапчета за хипертония

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146600

10-годишно момиченце от Разлог се натрови с лекарства за хипертония.Състоянието на детето е критично, прието е по спешност в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът с малката Катя И. станал вчера в дома й. Тя погълнала над 10 таблетки от медикамента „Хлофазолин“, лекарство за смъкване на високо кръвно налягане и забавяне на сърдечния
10-годишно момиченце от Разлог се натрови с лекарства за хипертония.Състоянието на детето е критично, прието е по спешност в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът с малката Катя И. станал вчера в дома й. Тя погълнала над 10 таблетки от медикамента „Хлофазолин“, лекарство за смъкване на високо кръвно налягане и забавяне на сърдечния

Хипопотамите на наркобарона Пабло Ескобар плъзнаха по улиците (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146622

Два хипопотама се появиха изненадващо на улиците на колумбийския град Пуерто-Триунфо, съобщи телевизия TeleSur, цитирана от БГНЕС. Огромните бозайници, които могат да са много опасни за хората, не са избягали от зоопарк, а са родени на свобода и то в южноамериканската държава. Всъщност историята им е доста любопитна,

10-годишно момиче от Разлог се натрови с хапчета за хипертония

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146616

10-годишно момиченце от Разлог се натрови с лекарства за хипертония.Състоянието на детето е критично, прието е по спешност в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът с малката Катя И. станал вчера в дома й. Тя погълнала над 10 таблетки от медикамента „Хлофазолин“, лекарство за смъкване на високо кръвно налягане и забавяне на сърдечния
10-годишно момиченце от Разлог се натрови с лекарства за хипертония.Състоянието на детето е критично, прието е по спешност в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът с малката Катя И. станал вчера в дома й. Тя погълнала над 10 таблетки от медикамента „Хлофазолин“, лекарство за смъкване на високо кръвно налягане и забавяне на сърдечния

Кръвните групи подсказват съвместимостта с партньора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146529

Всеизвестен факт е, че кръвната група влияе върху характера, здравето и храненето на човек, но тя подсказва дали двама души може да си паснат в леглото и да имат успешна връзка. Кои групи си подхождат и между кои няма никакъв синхрон.
И двамата са от група О
Когато и мъжът и жената са от кръвна група O имат нужда от много ласки и близост,
Всеизвестен факт е, че кръвната група влияе върху характера, здравето и храненето на човек, но тя подсказва дали двама души може да си паснат в леглото и да имат успешна връзка. Кои групи си подхождат и между кои няма никакъв синхрон. И двамата са от група О Когато и мъжът и жената са от кръвна група O имат нужда от много ласки и близост,

Писателят Любен Петков: Думата е тоягата на овластения и кошмарът на бедния

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5145618

НАШИЯТ ГОСТ Любен Петков е роден в с. Крушевец (Странджа), на пътя Бургас - Малко Търново. Живее и работи като журналист, редактор и издател в София, автор е на 20 книги. Отличаван е с престижни награди, превеждан е на чужди езици. Носител на Годишната награда (2014) на Съюза на писателите за книгата му с пътеписи „Отвътре и отвъд Обетованата
НАШИЯТ ГОСТ Любен Петков е роден в с. Крушевец (Странджа), на пътя Бургас - Малко Търново. Живее и работи като журналист, редактор и издател в София, автор е на 20 книги. Отличаван е с престижни награди, превеждан е на чужди езици. Носител на Годишната награда (2014) на Съюза на писателите за книгата му с пътеписи „Отвътре и отвъд Обетованата

Министър Кралев спира финансирането на щангите

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/e04Z9YjOypk/

Министерството на младежта и спорта ще спре финансирането на Федерацията ни по вдигане на тежести. Това обяви министър Красен Кралев пред журналисти в София, предаде БГНЕС.

От министерството в момента обмислят подпомагане на отделни клубове, които разполагат с перспективни състезатели. Кралев каза още, че е много разочарован от действията на Българската федерация по щанги и по-специално от това, че е заминала за Световното първенство в Хюстън с контузени състезатели,цитира Кросс. По неговите думи това е било безсмислена екскурзия, която е струвала на министерството около 62 000 лева. Уговорката между двете страни е била в Хюстън да отидат само подготвени и здрави състезатели.

Хипопотамите на наркобарона Пабло Ескобар плъзнаха по улиците (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146608

Два хипопотама се появиха изненадващо на улиците на колумбийския град Пуерто-Триунфо, съобщи телевизия TeleSur, цитирана от БГНЕС. Огромните бозайници, които могат да са много опасни за хората, не са избягали от зоопарк, а са родени на свобода и то в южноамериканската държава. Всъщност историята им е доста любопитна,

Discovery Channel изследва двигателите, които променят историята, в „Пристрастени към двигателите с Джими де Вил”

http://www.cross.bg/discovery-dzhimi-dvigatelite-1490124.html

/КРОСС/ Двигателят с вътрешно горене е биещото сърце, което задвижва превозните средства по цял свят. В премиерното предаване „Пристрастени към двигателите с Джими де Вил" инженерът и изобретател Джими де Вил се отправя на мисия да открие най-легендарните двигатели на земята на най-неочакваните места и да увеличи възможностите им в специално създадени превозни средства. Джими е човек на крайностите, който прекарва живота си, докарвайки машините, по които работи до точка на пречупване. Той намира забавление в това да търси находки в местните сметища и да строи невероятни машини от бракувани автомобили. Приключенията и инженерството са импулс за Джими и негов начин на живот. Discovery Channel ще разкаже неговата история докато разкрива магията на двигателите в „Пристрастени към двигателите с Джими де Вил" на 5 декември, от 20 часа. Джими де Вил вярва, че три изобретения са оформили света, който познаваме днес - компютрите, оръжията и - неговата мания - двигателят с вътрешно горене. Епизодите на „Пристрастени към двигателите с Джими де Вил" включват машини като най-добре продавания за всички времена VW Beetle с въздушно охлаждане, пионерния двигател на Франк Уитъл, който променя завинаги летенето, и мотоциклета Royal Enfield, който прави независимата Индия мобилна. Във всеки епизод на новата поредица Джими ще отдаде дължимото на двигателите, които задвижват нации, печелят войни и променят историята

Бойко Борисов: Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ

http://www.moreto.net/novini.php?n=307825

И тази година в потвърждение на традицията, не съм съгласен с г-жа Мая Манолова, защото за здравната каса са дадени 129 млн. лева повече. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция на тема "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата", предаде репортер на Агенция "Фокус".

ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Радомир става на 90 години, народната певица от Перник Ива Давидова и още редица певци и танцьори участват в празничната програма

http://www.zapernik.com/obshtestvo/tpg-n-i-vapcarov-gr-radomir-stava-na-90-godini_40763/

ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Радомир ще отпразнува своята 90-годишнина. Юбилеят ще бъде отбелязан с редица събития. През тази седмицаще бъдат наградени отличени ученици в национални конкурси и спортни турнири, ще се открие изложба, показваща историята на учебното заведение, ще бъде представена училищна музейна етнографска сбирка и кулминацията – тържествен концерт в залата на читалището.

Предстои ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Радомир да отпразнува своята...

Продължава

Самолетът на "Еър Ейша" паднал заради неизправност в кормилната система

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146592

Неизправност в контролната система на кормилото се е оказала решаващият фактор за катастрофата на самолета на компанията „Еър Ейша“ на 28 декември миналата година, при която загинаха 162 души, съобщи Франс прес като се позовава на доклад на индонезийския Национален комитет по сигурността на транспорта.
Неизправност в контролната система на кормилото се е оказала решаващият фактор за катастрофата на самолета на компанията „Еър Ейша“ на 28 декември миналата година, при която загинаха 162 души, съобщи Франс прес като се позовава на доклад на индонезийския Национален комитет по сигурността на транспорта.

Причината за катастрофата на самолета на "Еър Ейша" - неизправност в кормилната система

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146610

Неизправност в контролната система на кормилото се е оказала решаващият фактор за катастрофата на самолета на компанията „Еър Ейша“ на 28 декември миналата година, при която загинаха 162 души, съобщи Франс прес като се позовава на доклад на индонезийския Национален комитет по сигурността на транспорта.
Неизправност в контролната система на кормилото се е оказала решаващият фактор за катастрофата на самолета на компанията „Еър Ейша“ на 28 декември миналата година, при която загинаха 162 души, съобщи Франс прес като се позовава на доклад на индонезийския Национален комитет по сигурността на транспорта.

Сигнал за бомба в съда вдигна накрак полицията в Петрич

http://pik.bg/сигнал-за-бомба-в-съда-вдигна-накрак-полицията-в-петрич-news444863.html

Сигнал за бомба в съда вдигна накрак полицията в Петрич

Сигнал за бомба в сградата на съда в Петрич вдигна накрак полицията в южния град. Той е подаден тази сутрин около 9 часа.

В момента се извършва външен и вътрешен оглед. Сградата, в която се помещава и Районната прокуратура, е затворена. Не се допускат външни лица.

По непотвърдена информация за днес е било насрочено дело за клевета срещу кмет на село в община Петрич. Стойността на иска срещу него е 5 000 лева.

"Пие ракия, пуши и яде сланина, а друг да му плати лечението"

http://offnews.bg/news/n_1/n_600051.html

Правителството стои твърдо зад здравната реформа. Не може толкова милиарди да се харчат години наред в повече и да продължаваме да отчитаме по-голяма смъртност и по-голяма заболеваемост и не можем за продължаваме да толерираме неспазването на дисциплината.  Това каза премиерът Бойко Борисов по време на форум "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата".  "Министър Москов иска да внуши, че този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли друг да му плати лечението. Идва Коледа и Нова година и вие ще кажете какво става в спешната помощ. Трябва да се изградят навици от ранна възраст. Да напомним на родителите, че ако купуват всеки ден по три сладоледа на детето си, не му правят добро", допълни Борисов, цитиран от Дарик.  "За НЗОК сме дали 129 млн.лв. повече за следващата година. Продължава тази практика - да изпълним програмата, че здравеопазването е приоритет. Това, което прави МЗ, започва да дава резултат. Тук-там проскърцва системата, защото е много сладко да се печели от лекарства. Министърът има пълната ми подкрепа, на мен и на правителството, да стигне до край в здравната реформа. За догодина съм поел ангажимент да има 20 млн. лв. повече за спешната помощ. Реформата ще продължи", подчерта Борисов. 

Действителната цена на винетката е 145 лева

http://www.cross.bg/pavlova-lilyana-vodesht-1490122.html

/КРОСС/ Водещ: „Още от деня" започваме с Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството. Здравейте. И естествено, първи въпрос - те непрекъснато ви питат - от преди колко време взехте решение да вдигнете тези винетки от 67 на 97 лева? Вече минаха ли три седмици?  Лиляна Павлова: Добър вечер първо на вас и на вашите зрители. Да, вече минаха 2 седмици, 3 всъщност. Темата очевидно остава да бъде актуална. Водещ: Защото имаше и протести в края на миналата седмица. Лиляна Павлова: Всяко едно повишение на цените със сигурност създава и недоволство, и не винаги позитивна реакция. Но все пак трябва да видим аргументите и обосновката за това. Водещ: Вие не приемате аргументите на тези, които искат старата цена - 67 лева. С какво ще ги убедите, че тази разлика от 30 лева значително ще подобри значително качеството на републиканската пътна мрежа? Лиляна Павлова: Има три основни аргумента. Първо трябва да кажем, че цената, която е повишението на цената далеч не е това, което по принцип би трябвало да е повишението, за да достигне реалната цена като цена спрямо приходите, които държавата трябва да събира, за да може тези, които пътуват и съответно си плащат, и имат очаквания да имаме добри пътища, съответно трябва да заплащат. Анализът показва, че цената трябва да е 145 лева

Лесни упражнения за стегнати бедра (видео)

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/tonus/lesni-uprazhneniia-za-stegnati-bedra-video-6046401

Клип дава полезни насоки за ефективни упражнения, с помощта на които ще имаме по-стегнати бедра

Свободни работни места по схема”Младежка заетост”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/O1o_q0Wg9NU/

Свободни работни места обяви Дирекция “Бюро по труда”-Поморие по схема “Младежка заетост” за обучение на работното място на следните длъжности:
1. Продавач – консултант – 4 РМ
2. Обслужващ бензиностанция/газостанция – 1 РМ
3. Специалист, маркетинг и реклама – 1 РМ
4. Технически сътрудник – 1 РМ
5. Касиер – 1 РМ
Право на участие в проекта имат лица:
1. Регистрирани в дирекции „Бюро по труда” (ДБТ);
2. На възраст до 29 г. включително;
3. Да не участват в никаква форма на заетост;
4. Да не участват в никакви форми на образование или обучение, вкл. редовни, вечерни, задочни и дистанционни форми на образование, както и всякакви видове професионални обучения и ключови компетентности.

Започва 11-ото издание на Фестивал за алтернативни спортове, екология и туризъм

http://www.cross.bg/sportove-poreditza-ekstremni-1490123.html

/КРОСС/От днес до 3 декември ще се проведе 11-тото издание на най-големия у нас Фестивал за алтернативни спортове, екология и туризъм - Дни на предизвикателствата. Заедно с традиционните прожекции на приключенски и екстремни филми, лекции и презентации на атлети и пътешествeници, посетителите ще могат да се включат в поредица от тематични уъркшопи, практически курсове, както и открити дискусии. Ще има и изложение на спортна екипировка, туристически услуги, технологични и хранителни продукти, специализирани в областта на алтернативните и екстремни спортове и насърчаващи здравословния начин на живот сред природата. Планинското бягане е акцентът тази година. Специален гост от Францияще бъде звездният бегач Жулиен Шорие, носител цяла поредица от отличия от престижни състезания на световно равнище, в топ три на планинските бегачи. От българска страна дисциплината ще представи Кирил Николов-Дизела, подобрил тази година времевия рекорд при преминаването на маршрута „Ком-Емине".  

Затвориха магистрала "Тракия" към Пловдив заради обърнал се ТИР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146596

ТИР се е обърнал в района на 76-км на АМ „Тракия”. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 9:45 часа. Товарният автомобил се е обърнал в платното в посока Пловдив. Към момента на мястото има екипи на „Магистрална полиция” и екип на пожарната.
ТИР се е обърнал в района на 76-км на АМ „Тракия”. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 9:45 часа. Товарният автомобил се е обърнал в платното в посока Пловдив. Към момента на мястото има екипи на „Магистрална полиция” и екип на пожарната.

Подписаха меморандум за Национален здравен договор

http://pik.bg/подписаха-меморандум-за-национален-здравен-договор-news444861.html

Подписаха меморандум за Национален здравен договор

По време на пресконференцията "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата" бе подписан Меморандум за Национален здравен договор.

Меморандумът бе подписан от премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Петър Москов, лекари и представители на пациентски организации.

Меморандумът е вид национален здравен договор, в който са описани няколко постулата, които всички ще трябва да следват. Целта е в следващите 2 години пациентите да усетят промяната, да почувстват усилията от всички.

Д-р Бойко: Който пие ракия, пуши цигара, яде сланина – да си плаща лечението!

http://zdraven.pogled.info/news/69622/D-r-Boiko-Koito-pie-rakiya-pushi-tsigara-yade-slanina-da-si-plashta-lechenieto

/Поглед.инфо/ Този който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици – трябва ли други да му плащат лечението. Това е първопричината да сме на първо место по брой инфаркти и инсулти.

83-годишна жена живее в Бургаската болница, близките не я искат

http://offnews.bg/news/n_1/n_600049.html

Вече трети месец 83-годишна самотна жена живее в Бургаската болница. Близките ѝ не я искат, а социалните служби само констатират факта, сигнализират лекарите от Отделението по долекуване и продължително лечение, където е настанена жената, алармират от болницата. Жената не е болна, но има нужда от грижи. Болницата ежедневно поема разходите по издръжката ѝ. Жената с инициали Л.П. е доведена от полицаи на 14 август. Тя била открита от униформените паднала на улицата. Прегледът установил счупена шийка на бедрената кост. В такива случаи единственият изход е ендопротезиране – подмяна на тазобедрената става с изкуствена. Тези консумативи обаче не се покриват от Здравната каса. Близки така и не се появили, а жената, макар че е пенсионерка и получава пенсия, е в неадекватно състояние и с деменция – говори несвързано, не помни или бърка факти от живота си. Оттогава тя живее в Отделението по долекуване, макар че не е болна. Но е обездвижена и някой трябва да се грижи за нея в домашни условия. Лекарите успяват да издирят близки – деца и внуци, които живеят в Сливен. Но те не я искат – навремето тя ги оставила, баща им се оженил повторно и ги отгледала друга жена. Категорично отказват да я приютят и казват на лекарите да не ги безпокоят повече. Преди три месеца документите на жената са предадени на социалните служби, за да бъде настанена в старчески дом. Оттогава единственият отговор е: „Няма места“. „Социалните даже ни караха сами да звъним по домовете и да й търсим място. Проблемът е, че домът трябва да е за хора с деменция, тъй като тя не може да се грижи за себе си сама и не може да бъде настанена в обикновен дом. Попитах ги: ами ако се отвори място във Видин, кой ще я закара дотам? Отговорът беше – ами вие от болницата“, разказа д-р Иван Цанев, старши лекар на Отделението за долекуване. Случаите, в които близките изоставят възрастните хора в болницата в последните години не са малко. Не са малко и децата, отказващи да се грижат за възрастните си родители. Още по-голям е проблемът, ако пациентът няма лична карта. Вече няколко пъти се е случвало болницата да плаща за издаването на личните карти на бездомници, защото без документ те не могат да бъдат настанени в дом. Социалните служби вменявали на лекарите и задължението да окомплектоват изцяло документацията, а именно: да проверяват дали имат имоти, да вадят удостоверения за данъчни оценки, скици и др. „Веднъж един от пациентите се оказа от Чирпан. Казаха ми, че трябва да отида дотам, за да му извадя лична карта“, възмущава се д-р Цанев. Лекарите смятат, че е необходимо социалните служби да станат по-гъвкави и да проявяват по-голяма активност при подобни случаи. Само за година разходите на МБАЛ Бургас по издръжката на неосигурени, бездомни и социални случаи надхвърлят 30 000 лева.

Затвориха магистрала "Тракия" към Пловдив заради обърнал се ТИР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146590

ТИР се е обърнал в района на 76-км на АМ „Тракия”. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 9:45 часа. Товарният автомобил се е обърнал в платното в посока Пловдив. Към момента на мястото има екипи на „Магистрална полиция” и екип на пожарната.
ТИР се е обърнал в района на 76-км на АМ „Тракия”. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 9:45 часа. Товарният автомобил се е обърнал в платното в посока Пловдив. Към момента на мястото има екипи на „Магистрална полиция” и екип на пожарната.

Самотна възрастна жена живее в МБАЛ Бургас вече трети месец

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/G9-iN8dhGvw/

Вече трети месец 83-годишна самотна жена живее в Бургаската болница. Близките й не я искат, а социалните служби само констатират факта, сигнализират лекарите от Отделението по долекуване и продължително лечение, където е настанена жената. Тя не е болна, но има нужда от грижи, а болницата ежедневно поема разходите по издръжката й.

Жената с инициали Л.П. е доведена от полицаи на 14 август т.г., които я намерили паднала на улицата. Прегледът установил счупена шийка на бедрената кост. В такива случаи единственият изход е ендопротезиране – подмяна на тазобедрената става с изкуствена. Тези консумативи обаче не се покриват от здравната каса. Близки така и не се появили, а жената, макар да е пенсионерка и да получава пенсия, е в неадекватно състояние и с деменция – говори несвързано, не помни или бърка факти от живота си.

Оттогава тя живее в Отделението по долекуване, макар че не е болна. Но е обездвижена и някой трябва да се грижи за нея в домашни условия. Лекарите успяват да издирят близки – деца и внуци, които живеят в Сливен. Но те не я искат – навремето тя ги оставила, баща им се оженил повторно и ги отгледала друга жена. Категорично отказват да я приютят и казват на лекарите да не ги безпокоят повече.

Преди три месеца документите на Л.П. са предадени на социалните служби, за да бъде настанена в старчески дом. Оттогава единственият отговор е: „Няма места“. „Социалните даже ни караха сами да звъним по домовете и да й търсим място. Проблемът е, че домът трябва да е за хора с деменция, тъй като тя не може да се грижи за себе си сама и не може да бъде настанена в обикновен дом. Попитах ги: ами ако се отвори място във Видин, кой ще я закара дотам? Отговорът беше – ами вие от болницата“, разказа д-р Иван Цанев, старши лекар на Отделението за долекуване.

Случаите, в които близките изоставят възрастните хора в болницата в последните години не са малко. Не са малко и децата, отказващи да се грижат за възрастните си родители. Още по-голям е проблемът, ако пациентът няма лична карта. Вече няколко пъти се е случвало болницата да плаща за издаването на личните карти на бездомници, защото без документ те не могат да бъдат настанени в дом. Социалните служби вменявали на лекарите и задължението да окомплектоват изцяло документацията, а именно: да проверяват дали имат имоти, да вадят удостоверения за данъчни оценки, скици и др.

„Веднъж един от пациентите се оказа от Чирпан. Казаха ми, че трябва да отида дотам, за да му извадя лична карта“, възмущава се д-р Цанев. Лекарите смятат, че е необходимо социалните служби да станат по-гъвкави и да проявяват по-голяма активност при подобни случаи.
Само за година разходите на МБАЛ Бургас по издръжката на неосигурени, бездомни и социални случаи надхвърлят 30 000 лева.

ТИР се обърна на "Тракия", временно затвориха аутобана край Пазарджик

http://pik.bg/тир-се-обърна-на-тракия-временно-затвориха-аутобана-край-пазарджик-news444857.html

ТИР се обърна на "Тракия", временно затвориха аутобана край Пазарджик

ТИР се е обърнал в района на 76-км на АМ „Тракия”. Това каза за Радио „Фокус” – Пазарджик говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от "Фокус".

Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 9:45 часа. Товарният автомобил се е обърнал в платното в посока Пловдив. Към момента на мястото има екипи на „Магистрална полиция” и екип на пожарната. Няма данни за пострадали, но временно е затворен този участък от магистралата, тъй като ТИР-а пречи на движението, обясни Стоянов.

Той каза също, че преминаващите от там трябва да изчакат докато бъде отстранен товарния камион. Те могат да използват и обходни маршрути като се качат на магистралата през пътен възел „Церово” или пътен възел „Калугерово”.

Цветанов: На тези избори проблемът ни не бяха БСП и ДПС, а коалиционните партньори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146555

2015 година беше най-успешната за ГЕРБ в местната власт. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на втория ден на конференцията на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и
2015 година беше най-успешната за ГЕРБ в местната власт. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на втория ден на конференцията на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и

Британският премиер на визита в България до дни

http://www.cross.bg/borisov-premier-boiiko-1490121.html

/КРОСС/ Визита на британския премиер Дейвид Камерън е планирана до дни у нас. Посещението все още не е обявено официално, но премиерът Бойко Борисов коментирал новината с кмета на Бургас и зам.-шеф на ГЕРБ Димитър Николов по време на форум за местната власт вчера. Очаква се посещението на Камерън да е поне двудневно, но програмата още не е окончателна. Засега се предвижда заедно с домакина си Борисов той да посети и Бургас. Турският премиер Ахмет Давутоглу се е обадил на българския си колега, за да му благодари за предложението за либерализиране на визите за ЕС, съобщи самият Борисов. В неделя на срещата между ЕС и Турция в Брюксел той заяви, че визовият режим за турските държавни служители и бизнеса може да се либерализира. „Разбрахме се, че хлад в отношенията ни може да дойде само от метеорологичната прогноза, ако от Запад идва студен фронт", каза Бойко Борисов.

Левент направи нещо на 12-годишно момиче и майка му. Ето какво последва

http://petel.bg/Levent-napravi-neshho-na-12-godishno-momiche-i-mayka-mu--Eto-kakvo-posledva__135987

Снимка: Булфото, архив Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Левент Кирилов, разследван по досъдебно производство на...

Преди минути: Съдът оправда Христо Бисеров!

http://petel.bg/Predi-minuti--Sadat-opravda-Hristo-Biserov-__135989

Илюстрация: Булфото Съдът оправда по всички повдигнати обвинения ексдепутата от ДПС и бивш зам.-председател на парламента Христо...

Алексей Петров: Атентатът срещу мен е свързан с работата ми в ДАНС

http://petel.bg/Aleksey-Petrov--Atentatat-sreshhu-men-e-svarzan-s-rabotata-mi-v-DANS__135991

Снимка: Булфото Атентатът срещу Алексей Петров е свързан с работата му в ДАНС и други институции. Тази версия лансира лично Петров при...

Читателски сигнал от Варна: Това разрешено ли е? До 3-та буна пълнят торби и кофи с камъчета

http://petel.bg/CHitatelski-signal-ot-Varna--Tova-razresheno-li-e--Do-3-ta-buna-palnyat-torbi-i-kofi-s-kamacheta-__135974

Наш читател ни подаде сигнал, че на плажа до 3-та буна хора редовно събират камъчета и го товарят в торби и кофи. Според читателя по този...

Бисеров оправдан по всички обвинения! Чакат информация за сметките му от Швейцария

http://petel.bg/Biserov-opravdan-po-vsichki-obvineniya--CHakat-informatsiya-za-smetkite-mu-ot-SHveytsariya__135992

Кадър: Нова тв Софийският градски съд оправда Христо Бисеров по всички обвинения.   Той е признат за невинен за неплатени данъци в...

От началото на 2015-та: Осъдeни са 110 крадци на ток в Североизточна България

http://petel.bg/Ot-nachaloto-na-2015-ta--Osadeni-sa-110-kradtsi-na-tok-v-Severoiztochna-Balgariya-__135984

Снимка: Булфото, архив Над 110 крадци на ток са осъдени от началото на 2015 г. в Североизточна България. При повечето от случаите наказанието...

Съдят сериен измамник от Перник - лъгал,че дава надомна работа

http://www.zapernik.com/krimi/sudyat-serien-izmamnik-ot-pernik-lugal-che-dava-nadomna_40762/

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем за измама рецидивист - 31-годишния Валери С. от град Перник. Разследващите установили, че на 26 май той публикувал във вестник и интернет сайт обява за надомна работа за сглобяване на детски играчки.

Перничанинът измамил 50-годишната К. И. от Стара Загора, че срещу сумата от 32 лева ще й осигури материали за надомната работа. Установено е, че Валери С. е осъждан многократно за извършени подобни измами на територията на различни...

Продължава

Преглед на варненския печат - 1 декември

http://www.moreto.net/novini.php?n=307824

„Няма да вдигат местните данъци и такси”. Заглавие от първите страници на варненският вестник „ Черно Местните данъци и такси във Варна няма да се вдигат през 2016 г. Това стана ясно на публичното обсъждане на проектобюджета на община Варна за идната година.

Съдът призна за виновен разследващ полицай, получил подкуп

http://pik.bg/съдът-призна-за-виновен-разследващ-полицай-получил-подкуп-news444856.html

Съдът призна за виновен разследващ полицай, получил подкуп

Бургаският апелативен съд отмени оправдателна присъда на Ямболския окръжен съд и призна за виновен Стоян Маринов в получаването на подкуп. През месеците август и септември на 2014-та година Стоян Маринов, изпълнявал служба, като разследващ полицай в РПУ –„Тунджа“. Възползвайки се от служебното си положение подсъдимият, чрез изнудване, поискал дар от 200 лева, от друго лице, за да не бъде то привлечено като обвиняем по досъдебно производство за кражба (престъпление по чл.302 т1 и 2 , б. „а“ вр. чл.301, ал.1 от НК), съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Така, възползвайки си от страха от наказателно преследване на лицето, Маринов опитал да получи облага за себе си, като предложил да не извърши действия по служба.
Подсъдимият, първо подтикнал лицето да му даде подкуп, а в последствие и получил исканата сума.

Стоян Маринов е бил задържан от служители на Служба „Сигурност“ към ОД на МВР-Бургас на 01.11.2015г.

Окръжен съд -Ямбол е оправдал подсъдимия за повдигнатите му обвинения. Присъдата е протестирана от Окръжна прокуратура –Ямбол.

Протестът бе уважен от Апелативен съд –Бургас който постанови присъда от 3 години лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието е отложено за срок от пет години.

Съдът наложи на родения в Елхово 43-годишен мъж, глоба в размер на 2 000 лева и го лиши от право да заема държавна длъжност – старши разследващ полицай, както и да упражнява разследваща дейност в държавно учреждение за срок от три години.
Съдът определи спрямо подсъдимия мярка за неотклонение „подписка“ и му наложи забрана да напуска границите на страната.

Присъдата на Апелативен съд - Бургас подлежи на касационно обжалване и протестиране в петнадесетдневен срок.

Ало измамници завлякоха жена от Разград с 1 400 лева

http://pik.bg/ало-измамници-завлякоха-жена-от-разград-с-1-400-лева-news444858.html

Ало измамници завлякоха жена от Разград с 1 400 лева

С 1 400 лева е завлечена от ало-измамници жена от Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 15.45 часа вчера 82-годишната Д.М. получила обаждане по телефона и гласа от другата страна на жицата обяснил, че жената трябва да даде пари за капаро за три климатика, поръчани от внука й.

Тлъстата сума бабата предала на непознат мъж пред дома си.

По случая е образувано досъдебно производство.

Фарисеите на съдебната реформа

http://www.bnews.bg/article-144483

Правосъдният министър вече е персона нонграта в Брюксел.

Тутурутка празнуват 20 години с концерт

http://www.moreto.net/novini.php?n=307823

Тутурка ще отбележи своя 20 годишен юбилей с двучасов концерт на 20 декември точно в 20:00 часа, в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, научи Moreto.net. Емблематични и невиждани скечове, песни, анимация с публиката, смях, забава и веселба очакват всички присъстващи, обещават актьорите от Тутурутка.

Дирекция „Бюро по труда” информира работодателите за схема „Младежка заетост”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/joRl5YCl47c/

Схемата „Младежка заетост” дава възможност на работодателите да наемат младежи на възраст до 29 години включително в две основни направления:
• Стажуване: Работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Целта е максимално усвояване на практически умения по придобита професия или специалност в рамките на стажа;
• Обучение по време на работа: По време на работния процес тече и обучение на служителя по определена професия или специалност, като за целта се предвижда работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на включения в обучение по време на работа младеж.
И в двата случая, ако настоящият адрес на младежите е различен от населеното място на работа, се осигуряват средства за транспорт от и до работното място за първия месец от стажа/обучението.

На работодателите, които осигурят стажуване по схемата, ще бъдат покрити разходите за:
• възнаграждения в размер на минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, към която се отнася разкритото стажантско място;
• здравните и социалните осигуровки на младежите за срок от 6 месеца.
Ако след изтичането на стажа младежът остане на работа и сключи безсрочен трудов договор, на работодателя ще бъдат допълнително покрити разходите за социално и здравно осигуряване за срок от още 6 месеца. Разходите за възнаграждението на наставника по време на стажуване няма да бъдат покрити от схемата и остават за сметка на работодателя.

На работодателите, които осигурят обучение по схемата, ще бъдат поети разходите за:
• възнаграждения на наетото лице в размер на 90% от минималната работна заплата за страната;
• разходите за здравни и социални осигуровки за срока на обучение.
Разходите за възнаграждение на определения от работодателя наставник за обучение по време на работа ще бъдат поети от програмата (1/2 от минималната работна заплата за страната).

Работодателите могат да подават заявки за свободни работни места, като същите ще се обработват текущо по реда на тяхното постъпване. Заявки могат да се подават до 31.12.2015 г. или до изчерпване на финансовия ресурс по схемата.
На официалната страница на Агенцията по заетостта ще бъде публикуван комплектът от документи, необходим за кандидатстване.
За повече информация: Димитрина Стойкова, тел:0596/2-25-09

Оптимизмът на БФБ не успя да надделее през ноември

http://www.investor.bg/analizi/361/a/optimizmyt-na-bfb-ne-uspia-da-naddelee-prez-noemvri-206980/

Водещият индекс SOFIX изпрати предпоследния месец на 2015 г. със спад от 2,5% и само четири поскъпващи компонента

Цветан Цветанов: 2015 беше най-успешната година за ГЕРБ в местната власт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146574

2015 година беше най-успешната за ГЕРБ в местната власт. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на втория ден на конференцията на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и
2015 година беше най-успешната за ГЕРБ в местната власт. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на втория ден на конференцията на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и

Американска военна техника идва в България

http://www.cross.bg/tehnika-voenna-rysiya-1490120.html

/КРОСС/Около 70 единици американска военна техника ще бъдат прехвърлени в Румъния от Германия днес, а по-късно през декември бронирана техника ще бъде разположена също и в България и Литва. Това е заявил говорителят на Пентагона Джеф Дейвис, цитиран от РИА Новости. Доставките ще бъдат осъществени в рамките на програмата за военно партньорство "Атлантик Ризолв". Техниката ще позволи да се увеличи скоростта на преместване на войските по време на учения, казва се в изявлението на американското военно ведомство. Общо в рамките на програмата в страните от Източна и Централна Европа ще се разместят около 12 000 единици техника, включително танкове, бронетранспортьори и артилерия, които да могат да се прехвърлят от региона по време на учения. Още през юни министърът на отбраната Аш Картър заяви, че САЩ ще разположат танкове, артилерия и друга военна техника в Източна и Централна Европа, заради събитията в Украйна. По време на посещение в естонската столица Талин Картър заяви, че Естония, Литва, Латвия, Румъния, България и Полша са се съгласили на тяхна територия да бъде разположена тежка военна техника, както и че част от оръжието ще бъде разположено и в Германия. След като Русия анексира Крим миналата година, лидерите на НАТО се съгласиха да провеждат по-чести учения в страни от Източна Европа, както и да разположат военна техника, която да бъде ползвана в извънредни случаи

Kораби от Каспийския флот на Русия са излезли в открито море за военни учения

http://pik.bg/kораби-от-каспийския-флот-на-русия-са-излезли-в-открито-море-за-военни-учения-news444853.html

Kораби от Каспийския флот на Русия са излезли в открито море за военни учения

Три малки ракетни кораба от Каспийския флот на Русия са излезли в открито море за военни учения, предаде Интерфакс, позовавайки се на информация от щаба на Южния военен окръг.

„В рамките на корабни тактически учения екипажите ще отработят действия за взаимодействие“, се казва в съобщението.

По-рано корабите от Каспийския флот нанесоха удари с крилати ракети по обекти на терористичните групи „Ислямска държава“ и „Фронт ан Нусра“ в Сирия.

О. Минчев: Амбицията на Турция е да обедини Европа и Близкия изток

http://frognews.bg/news_102872/O-Minchev-Ambitsiiata-na-Turtsiia-e-da-obedini-Evropa-i-Blizkiia-iztok/

"Много унизително е малката Македония да бъде използвана като пазач на Европа по начина, по който го виждаме. Тези бежанци можеше по един съвършено различен и много по-цивилизован начин да бъдат доведени в Европа, след като редица европейски страни искат да ги приемат. Това са хора, които преди всичко идват от територията на Турция, давят се деца, вървят километри пеша - всичко това е голяма унижение за страни като Гърци, Турция и Европа като цяло”, коментира политологът Огнян Минчев.

Експертиза ще изяснява произхода на думата "Негърче", заради която обвиняват пернишка фирма в расизъм

http://www.zapernik.com/krimi/ekspertiza-shte-izyasnyava-proizhoda-na-dumata-negurche-zaradi-koyato-obvinyavat_40761/

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще проведе заседание на 10 март следващата година, за да реши по казуса с имената на сладкишите "Негърче" и "Негърка", научи Actualno.com. Според подадена жалба в КЗД наименованията представляват дискриминация по признак раса.

Миналия четвъртък, 26 ноември, се проведе заседание на регулаторния орган, на което се реши да се назначи лингвистична експертиза по желание на всички страни. Експертизата трябва да разгледа...

Продължава

За празниците трансферите между терминалите на летището в София ще са повече

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/01/2660152_za_praznicite_transferite_mejdu_terminalite_na/?ref=rss


Заради приближаващите коледни и новогодишни празници летище София удължи работното време на микробусите, свързващи двата терминала, с 6 часа. 

От днес, 01.12.2015 г., във връзка с наближаващите празници и очаквания по-голям пътникопоток летище София променя експериментално работното време на трансферните микробуси, се казва в съобщение на летището.

Първата кола от терминал 1 ще тръгва в 05:00 ч., а последната - в 23:00 часа. От терминал 2 първият и последният курс ще са...

Днес е крайният срок за отчетите на партиите за местния вот

http://www.cross.bg/palata-otcheti-smetnata-1490119.html

/КРОСС/Срокът за представяне на отчетите от участниците в местните избори пред Сметната палата изтича днес. До вчера одиторите са получили малко над 300 отчета от местни коалиции, а се чакат почти 430. В палатата са пристигнали документите от 196 инициативни комитета, при участвали над 520. Чакат се още отчети от над 15 партии. Сметната палата напомни наскоро, че отчети са длъжни да подадат представителите на всички участници в изборите, дори когато тези отчети са "нулеви", т. е. няма приходи и разходи. Съгласно Изборния кодекс при непредставяне на отчет на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, се налага глоба от 2000 до 10 000 лв., напомниха от Сметната палата. Палатата ще публикува отчетите 15 дни след изтичането на срока за представянето им. След това ще се направи одит за съответствие за разходи над 1000 лева, дадени за предизборна кампания.  

Заловиха 28-годишен, обрал квартирата на свой приятел в Русе

http://pik.bg/заловиха-28-годишен-обрал-квартирата-на-свой-приятел-в-русе-news444855.html

Заловиха 28-годишен, обрал квартирата на свой приятел в Русе

За необичайна кражба съобщава ОД на МВР - Русе.

Вчера около 18:50 часа във Второ РУ е постъпил сигнал от 19-годишен, че е бил обран от свой приятел от гр. Роман, когото посрещнал в квартирата си в Русе.

Младежът разказал, че на 29 ноември т.г. е посрещнал в гр. Русе своя приятел К. от гр. Роман и двамата са отишли в неговата квартира в жк “Родина”, а на следващия ден домакинът излязъл от квартирата и предоставил за нея ключ на своя приятел. Когато обаче около 18:10 часа на 30 ноември се прибрал в жилището си е установил, че К. го няма, както и лаптопът му "Lenovo Ideapad”.

След подадения сигнал служителите на Второ РУ са създали необходимата организация за установяване на лицето, за което е имало съмнение, че е извършило престъпление и в резултат на бързите полицейски действия, със съдействие на колегите си от РУ – гр. Левски са успели да установят въпросният, който е пътувал във влак.

Изяснено е, че става въпрос за К.Т. на 28 г. от гр. Роман. В него е бил открит и преносимият компютър. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Започна конкурс за стажанти в Информационния център на ЕС в София

http://www.dnevnik.bg/evropa/obrazovanie/stajove/2015/12/01/2660156_zapochna_konkurs_za_stajanti_v_informacionniia_centur/?ref=rss


Информационният център на ЕС приема на стаж студенти от специалностите европеистика, международни отношения или политология, обучаващи се в български или чуждестранни университети.

Добро владеене на английски език е задължително условие за кандидатите.

За да бъде одобрен за стаж в Информационния център на ЕС, студентът трябва да представи следните документи:

- Европейски формат на автобиография

- Мотивационно писмо: в него студентът трябва да посочи...

Турция престана да пропуска руски кораби през Босфора

http://svetoven.pogled.info/news/69621/Turtsiya-prestana-da-propuska-ruski-korabi-prez-Bosfora

/Поглед.инфо/ На 30 ноември Турция е принудила руските кораби да чакат часове, за да преминат през Босфора. Това съобщават очевидци, цитирани във вторник (1 декември) от агенция РЕГНУМ. В резултат на прохода са се натрупали няколко десетки плавателни съдове.

Проф. Николай Драчев е новият ректор на Националната художествена академия

http://www.cross.bg/nikolaii-rektor-drachev-1490117.html

/КРОСС/ На 30 ноември Общото събрание на НХА прие отчета на Ректора проф. Светослав Кокалов за изтеклия мандат 2011-2015 г. и проведе избор за нов ректор. За ректор на Националната художествена академия, с 63 гласа „за", бе избран проф. Николай Драчев. Другите двама кандидати за поста - проф. Георги Янков и проф. Виктор Паунов, получиха 26 и 22 гласа в своя подкрепа. Николай Драчев е роден 1952 в Кърджали. Завършва средното си образование в Художествената гимназия в София. През 1978 г. се дипломира в Националната художествена академия, специалност „Стенопис". От 1980 г. е преподавател в Средно специално художествено училище за изящни изкуства „Илия Петров", София и директор на училището до 1998 година.От 1998 г. е доцент по стенопис, в катедра „Стенопис" на НХА. От 2004 г. - професор по стенопис. През периода 2004-2007 г. е заместник-декан на Факултета за изящни изкуства. От 2007 до 2015 г. заема длъжността декан на изящния факултет.

Пламен Марков: Има влияние за унищожаване на ЦСКА

http://www.cross.bg/tzska-markov-plamen-1490118.html

/КРОСС/ Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков бе категоричен, че има влияние, което води към унищожаване на „червените". „Нямам доказателства, но считам, че има влияние, което е към унищожаване на ЦСКА. Вероятно от политически кръгове. Всичко е възможно в нашата държава, но по-реалистичният вариант е преструктурирането да стане през лятото. Българският футбол без ЦСКА и Левски не може да съществува. ЦСКА не може да бъде унищожен, независимо от желанието на определени кръгове, защото има много хора, които обичат клуба", коментира Пламен Марков в „Спорт 7" по Тв 7. За разменените декларации в последните дни от страна на Васил Божков и Нове Холдинг и отговора от клуба, Пламен Марков заяви: „От Нове Холдинг декларираха своите намерения към ЦСКА. Приемаме всяко едно мнение, когато става дума за възраждане на нашия клуб. Той е добре дошъл. Когато има обединяване на усилия като тези на бизнесмени като г-н Ганчев и г-н Божков, това би било добро. Още повече, че публична тайна е, че ЦСКА има много сериозни задължения, които към този момент не са определени. Въпросът с ЦСКА се коментира месеци наред. Ясно е на всички хора, че има три възможни варианта за бъдещето на клуба. Оздравяване на старото дружество, продължаване на спортната дейност чрез ново дружество и купуване на лиценз от клуб с професионален статут

Пореден епизод от "Яневагейт": "Службите са си на ДПС"

http://www.mediapool.bg/poreden-epizod-ot-yanevageit-sluzhbite-sa-si-na-dps-news242489.html

"Службите са си на ДПС“. Това става ясно от публикуван от сайта "Биволъ“ пореден запис на разговор между бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева и експодчинената ѝ Румяна Ченалова.  Янева съобщава без никаква условност: "Службите са си на ДПС". И в хода на разговора мотивира твърдението си: "Бойко затва каза: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам." Ченалова от своя страна отговаря: "Това е последният бастион на тази партия." Разговорът е проведен на 19 февруари според информацията на "Биволъ". Сайтът припомня че две седмици по-рано (на 4 февруари) депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов заявява, че  службите са използвани за "политически услуги на ДПС" и че "влиянието на ДПС в службите е непокътнато". На 14 февруари Атанасов, който е и бивш началник на Националната служба за сигурност,  е добавил, че главният секретар на МВР и началникът на ДАНС са хората, чрез които ДПС узурпира службите за сигурност,  допълва още "Биволъ". Публичните събития от миналата година се вписват в смисъла на разговора. Докато през декември и януари премиерът Борисов заявяваше, че разработката "Червеи" е пробила и източила информационната система на МВР,  шефът на ДАНС Владимир Писанчев и главният сдекретар на МВР Светлозар Лазаров оставаха на постовете си непокътнати, а оставка подаде вътрешният министър Веселин Вучков. Той обяви като мотив, че беше отхвърлена предложената от него процедура в Зкона за МВР, която даваше възможност за отстраняването на двамата. Едва след като Вучков си тръгна от МВР,   Писанчев и Лазаров подадоха оставки (на 6 март). По-късно обаче премиерът не им потърси сметка за техните отговорности по разработката "Червеи", а преди три месеца Писанчев бе назначен за консул в Солун.

Премиерът Бойко Борисов: Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5146559

И тази година в потвърждение на традицията, не съм съгласен с г-жа Мая Манолова, защото за здравната каса са дадени 129 млн. лева повече. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция на тема "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата", предаде Фокус.
"Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ,
И тази година в потвърждение на традицията, не съм съгласен с г-жа Мая Манолова, защото за здравната каса са дадени 129 млн. лева повече. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция на тема "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата", предаде Фокус. "Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ,

Бойко Борисов: Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5146554

И тази година в потвърждение на традицията, не съм съгласен с г-жа Мая Манолова, защото за здравната каса са дадени 129 млн. лева повече. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция на тема
И тази година в потвърждение на традицията, не съм съгласен с г-жа Мая Манолова, защото за здравната каса са дадени 129 млн. лева повече. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция на тема "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата", предаде Фокус. "Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ,

Загадката на братя Торес – необяснимата телепатия

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/zagadkata-na-bratia-tores-neobiasnimata-telepatiia-6046400

През 20-те години на миналия век братята Торес се превръщат в истинска сензация заради изумителната си способност да общуват телепатично, разменяйки си мисли дори и на хиляди километри разстояние

Ямболски полицай бе осъден за подкуп

http://yambol.actualno.com/jambolski-policaj-be-osyden-za-podkup--news_510791.html

Апелативен съд - Бургас отмени оправдателна присъда на Окръжен съд – Ямбол и постанови нова, с която призна за виновен подсъдимия Стоян Маринов в това, че като разследващ полицай е поискал и приел подкуп. Това предаде националното радио. Присъдата е три години лишаване от свобода, а изпълнението ѝ бе отложено за изпитателен срок от пет години. Съдът наложи на подсъдимия глоба в размер на 2 000 лева и го лиши от право да заема държавна длъжност – старши разследващ полицай, както и да

Министерството на спорта спира финансирането на щангите

http://moresport.actualno.com/ministerstvoto-na-sporta-spira-finansiraneto-na-shtangite-news_510794.html

Министерството на младежта и спорта ще спре финансирането на Федерацията ни по вдигане на тежести. Това обяви министър Кралев пред журналисти в София, предаде БГНЕС. От министерството в момента обмислят подпомагане на отделни клубове, които разполагат с перспективни състезатели. Кралев каза още, че е много разочарован от действията на Българската федерация по щанги и по-специално от това, че е заминала за Световното първенство в Хюстън с контузени състезатели. По неговите думи това е б

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване