Мис България с неочаквано разкритие за огромния гаф на конкурса "Мис Вселена"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542402

Българската представителка на конкурса „Мис Вселена", който се проведе в Лас Вегас, определи това, което се случи, като много добре изигран трик. "Всичко е на много високо ниво като организация, а Стив Харви има много голям опит зад гърба си. Преди самия финал имаше две репетиции за това как се обявяват победителките. Така че той е виждал картончето с имената и преди това. Но той се оправда с това, че си е сложил пръста върху едното име", коментира Радост Тодорова пред

Нападението срещу хотела в Хургада не е терористичен акт

http://africa.actualno.com/napadenieto-sreshtu-hotela-v-hurgada-ne-e-teroristichen-akt-news_517318.html

Извършеното снощи нападение срещу хотел "Бела виста ризорт" в Хургада е опит за грабеж, а не терористична атака. Това заяви египетският министър на туризма Хишам Зазу, предаде ТАСС. "Във всеки случай подобни инциденти могат да имат крайно негативни последствия за египетския туризъм и да провалят всички усилия на властите за привличане на чуждестранни туристи в страната", отбеляза той. Зазу посочи, че представители на неговото ведомство са посетили в болницата пострадалите от нападението и са с

Без облаци в следобедните часове - в Плевен до 5 градуса

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542401

Облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3-4 градуса в районите с по-трайна мъгла до 10-12 градуса в Югозападна България. В Плевен максималните температури ще достигнат 5 гладуса. Атмосферното налягане ще е около и над средното за месеца, но след обяд ще започне да се понижава. По Черноморието ще преобладава слънчево време. Сле...

Защо имигрантите не намаляват, пита Франс Тимерманс турските власти на посещение

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/01/09/2681941_zashto_imigrantite_ne_namaliavat_pita_frans_timermans/?ref=rss


Първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс е в Турция, за да разговаря с турските власти за причините броят на пристигащите бежанци в Европа да не намалява.

През ноември ЕС се съгласи да плати на Анкара 3 млрд. евро, за да подпомогне мерките за редуциране на потока на бежанци.

На пресконференция в Амстерадм вчера Тимерманс заяви, че Брюксел все още "далеч не е доволен" от напредъка на Анкара.

През последната седмица поне 34 имигранти, включително и седем деца загинаха в турски води.

Според данните на Върховния комисариат на ООН за бежанците по 3 333 имигранти средно наден са пристигали в Гърция от Турция ежедневно през декември.

Цифрите в действителност са по-ниски, отколкото през предишните месеци, но лидерите отдават това на лошото време, не на действията на турските власти.

"Разбира се, че трябва да направим повече. Единственият показател ще бъде намаляването на броя (на пристигащите имигранти). Всички сме се посветили като участници в съвместна операция да намалим броя на пристигащите значително и ни е ясно, че през последните няколко седмици числата остават сравнително високи", заяви Тимерманс.

Св. мчк Полиевкт. Св. Петър, еп. Севастийски. Преп. Евстратий. Св. пророк Самей

http://www.cross.bg/polievkt-nearh-hrista-1493963.html

/КРОСС/ По времето на Деций и Валериан в град Мелитин, в арменската земя, живели двама уважавани войници, Неарх и Полиевкт, които така се обичали един друг, както рядко се случва и между едноутробни братя: те били един за друг живот и дихание. Неарх бил християнин, твърд във вярата, верен изпълнител на закона Господен, а Полиевкт - езичник, още непросветен от светлината на истинската вяра. Но живеел според християнските обичаи и се подвизавал в различни добродетели, бил тъй да се каже плодовита маслина. Оставало само да се приобщи към Христовата Църква. Неарх се стараел да го обърне към християнската вяра, често му четял Божествените писания и му говорел за Единия истинен Бог, като в същото време му показвал суетата и мерзостта на идолопоклонството. Но още не бил настъпил часът за обръщането и спасението му, определен от Бога. Един ден по улиците и тържищата започнали да разгласяват безбожна заповед на нечестивите царе, които призовавали всички да се поклонят на мерзките богове и заплашвали с мъки и смъртно наказание ония, които не се подчинят. Неарх, като верен Христов раб, започнал да се готви за смърт, но скърбял за другаря си Полиевкт, когото все се надявал да види като християнин. Скърбял, защото мислел, че от страх пред заплахите на царя той ще си остане невярващ и така ще се лиши от вечно спасение. Скръбта и плачът наложили своя отпечатък върху лицето на Неарх, чийто вид издавал душевно смущение

Пирин започва контролите срещу третодивизионен отбор

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542366

В понеделник – 11 януари, ще стартира зимната подготовка на ОФК Пирин Благоевград за пролетния полусезон на А ФГ. Заниманието е предвидено за 14:00 на стадион „Христо Ботев“, като преди това - в 13:30 часа, ще се проведе и традиционният освет за здраве и успех. Поради административни причини старши-треньорът Наджи Шенсой ще се присъдени към отбора във вторник – 12 януари. Първият тренировъчен лагер на пиринци в Брестник започва на 14 януари. По време на този първи етап от подготовката ще се изиграе и една контролата среща, а съперник ще бъде Ас...

На лов за кафява мечка само с благословията на екоминистъра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221465

Пълна забрана на лова на кафява мечка предвижда проект за промени в Закона за лова, пише в.
Пълна забрана на лова на кафява мечка предвижда проект за промени в Закона за лова, пише в. "Стандарт" в утрешния си брой. Министерският съвет е внесъл законопроекта в парламента. Разрешението за отстрел  можело да става само със заповед на министъра на околната среда и водите. За дивеч вече се смятат и безпризорните кучета и котки,

Технологичните тенденции на 2016

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/01/09/2674073_tehnologichnite_tendencii_na_2016/?ref=rss


Виртуална реалност, умни домове, мобилни устройства, приложения, интернет услуги. Това са само малка част от различните технологични тенденции, които се борят за вниманието на потребителите.

Ще се запазят ли те и занапред или има нови технологии, които ще си проправят път през новата година? Специален доклад на Ericsson търси отговора. Докладът е представителен за 1.1 млрд. души от 24 държави.

Поумняващи услуги

Сред посочените в доклада тенденции е стриймингът...

Адела Пеева: Бурето с барут не е само на Балканите

http://pik.bg/адела-пеева-бурето-с-барут-не-е-само-на-балканите-news464905.html

Адела Пеева: Бурето с барут не е само на Балканите

Това, което става в Европа днес показва, че бурето с барут не е само на Балканите, казва в интервю за „Труд” режисьорката Адела Пеева.

Запитана защо народите на Балканите не можем да се разберем, авторката на документалния филм „Чия е тази песен?”, който атакува националистическите предразсъдъци на Балканите, казва, че той е все по-актуален днес – „заради емигрантската вълна, заради тероризма, заради нетолерантността, заради опасността от всичко, което мислим, че ни застрашава”. „А и защото филмът говори за взаимоотношенията между различни религии и в момента се прилепва към ситуацията на страх, който започва да прилича на параноя. Не казвам, че няма причини за това, но вероятно има и злоупотреби. Така че нещата не отиват на добре. Войната в бивша Югославия и взаимоотношенията, които са плод на историческа обремененост между балканските страни, като че ли не ни бяха за урок. Това, което става в Европа днес, според мен показва, че бурето с барут не е само на Балканите”.

На въпроса промениха ли се отношенията на Балканите отпреди 13 години, когато снима филма, Пеева казва: „Нещата не се променят така бързо, това е сложен процес”. … „Не може за 13 години да очакваме промени. Да не би у нас да се е променило нещо? По-толерантни ли сме? Напротив, ситуацията става все по-сложна”.

Според режисьорката това, което има да се случи, ще се случи. „Положението е много сложно. Вероятно ще има катаклизми. Сигурно ще трябва да се мине по някакъв път. И не трябва да се самозалъгваме, че сме толерантна нация, защото не ни се е случило това, което се случи в Югославия. Да, не сме се хванали гуша за гуша, но не трябва да смятаме, че не съществува потенциална опасност от конфликти”.

Относно агресията срещу десетки жени в Кьолн по време на новогодишните празници, Пеева коментира: „В такива конфликти жените винаги са първите жертви - най-лесните и най-уязвимите. Аз не съм притеснена, защото това да се притесняваме с нищо няма да ни помогне. Това, което скоро се случи в бивша Югославия, сега се случва в цяла Европа. Знае се какво стана там и може да се предположи какво ще стане навсякъде, където се случват подобни неща. Въпросът е да си събереш акъла. Анатемосването и демонизирането на другите е ужасно и опасно нещо. Трябва трезво мислене, без емоции, спекулации и злоупотреба... Определено има културни разлики”.

„Всичко е преодолимо. Преодоляхме дори фашизма - за жалост със закъснение и с много жертви. Преодоляхме и комунизма. Колко много политически компромиси се направиха, за да стигнем до това положение на нещата, каквото е днес…”, смята Пеева и продължава с отговора на въпроса защо не се научават уроците на историята – „Защото са налице много интереси. И много пари се въртят около всички тези конфликти. И пак ще кажа: правят се и много компромиси”.

За създаването на сайта за жените режисьори в българското кино Адела Пеева казва: „За жените режисьори не се говори много. Познавам лично по-голямата част от тях. В българското кино те са общо 29 на брой - тези, направили игрален филм за голям екран. Срещнах се и говорих с повечето от тях. Това, което разказват за себе си, е много любопитно. Открих много интересни неща. Първата жена режисьор е Лада Бояджиева, за която почти никой не знае. Започнах от Ирина Акташева и завърших с най-младите, които в момента снимат своя първи филм. Всичко това ще може да се види и чуе до края на месеца, когато сайтът ще бъде официално открит и ще стане достъпен.

В заключение Адела Пеева споделя и отговора на въпроса дали е разбрала какво означава щастието: „За първи път се замислих над този въпрос, когато след идването на демокрацията започнах да пътувам. На летището в София един чужденец ме попита: „Вие щастлив човек ли сте?“ Тогава, на 40 години, започнах да се питам как да разбера дали съм щастлива. Накрая си казах, че съм щастлива, защото мога да правя това, което искам и обичам - някой път по-добре, друг път по-зле. Но ако не бяха дошли промените и не беше паднала Берлинската стена, аз нямаше да направя нито „Чия е тази песен?“, нито другите си филми. Не мога да не оценя свободата и размаха, който получихме”.

-------------------------------------
Филмът на режисьорката Адела Пеева "Чия е тази песен?" увлекателно разказва изключително интересната история за това как една песен с различен текст и дори в различен жанр е популярна в много балкански държави и, естествено, всички са убедени, че песента е именно тяхна.

Наркобаронът Ел Чапо бе заловен и се връща в затвора, от който избяга

http://www.mediapool.bg/narkobaronat-el-chapo-be-zaloven-i-se-vrashta-v-zatvora-ot-koito-izbyaga-news243994.html

Наркобаронът Хоакин Гусман "Ел Чапо" беше заловен 6 месеца след като избяга от строго охраняван затвор, обяви лично мексиканският президент Енрике Пеня Нието. "Мисията е изпълнена: хванахме го. Искам да информирам мексиканците, че Хоакин Гусман Лоера беше арестуван", написа държавният глава в Туитър, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Мексикански морски пехотинци проведоха няколко операции в щатите Синалоа и Дуранго в опит да заловят 58-годишния беглец след зрелищното му бягство от затвора на 11 юли 2015 г. Гусман е бил заловен след въоръжен сблъсък с военните. В хода на операцията, проведена в района на град Лос Мочис, щата Синалоа, морски пехотинци влезли в битка с престъпниците, съобщи мексиканското министерство на военноморския флот. Военните ликвидирали петима бандити, а още шест били задържани. Гусман не е пострадал. Има данни за един ранен военнослужещ, но животът му е вън от опасност. Местен жител е съобщил за присъствието на въоръжени хора в съседна къща. Части на мексиканската морска пехота се отправили към района и когато пристигнали, попаднали под обстрел. Военните "отблъснали агресията, като използвали законното си право на самоотбрана, за да защитят участниците в операцията", посочва ведомството. Във въпросната къща е открит цял арсенал с оръжия, в това число осем автомата, снайперистка пушка и гранатомет с два снаряда. Морските пехотинци са иззели и четири автомобила, от които два бронирани. Американската Агенция за борба с наркотиците DEA обяви, че е "изключително доволна"от арестуването на Ел Чапо, съобщи Франс прес. Поздравяваме правителството на Мексико и приветстваме храбростта при залавянето му, обявиха от службата. Мексиканският президент Енрике Пеня Нието определи залавянето на Хоакин Гусман "Ел Чапо"в телевизионно обръщение от вчера като "победа на върховенството на закона", показваща, че мексиканците могат да имат доверие на своите институции. По този начин той използва ареста, за да засили доверието към правителството след поредица скандали, предаде Асошиейтед прес. Бягството на Гусман преди шест месеца от строго охраняван затвор бе поставило правителството на мексиканския президент в много неудобно положение. Нието оцени високо приноса на правоохранителните органи, специалните служби и военните за залавянето му, предаде ТАСС. Мексиканският президент направи телевизионното си обръщение от президентския дворец в присъствието на ръководителите на силите за сигурност и прокуратурата. "Тази крачка в борбата с беззаконието стана резултат от постоянната работа за изпълнение на дадената от мен заповед да бъде заловен този престъпник", каза Нието. "Това трябваше да се случи и стана благодарение на работата на разузнавателните служби на федералните сили, които успяха да обезвредят мрежата за влияние и защита (на Гусман)".  Мексиканският президент съобщи, че към момента властите са неутрализирали 98 от 112 особено опасни престъпници, чиято дейност е нанесла огромни вреди на Мексико. "Ще продължим да противодействаме с решителност и твърдост на организираната престъпност, защото ни подкрепят милиони мексиканци", добави Нието.  По-късно главният прокурор на Мексико Арели Гомес заяви на пресконференция, че наркобаронът Хоакин Ел Чапо Гусман ще бъде върнат в Алтиплано - същия строго охраняван затвор, от който той избяга на 11 юли през прокопан тунел, предаде Асошиейтед прес. През юли Ел Чапо избяга от затвора през изкопана дупка под душовете в килията си и прокопан 1.5 км тунел. Тогава мексиканското правителство разпространи кадри, на които се виждаше как най-издирваният човек в страната успява да избяга. На записа се видя вътрешността на тунела, с осветление, вентилация и релсов път, по който с преработен мотоциклет е била изнасяна пръстта при прокопаването му 19 метра под земята. През 2014 година Ел Чапо беше заловен, но излежа само 17 месеца в затвора с максимална сигурност Алтиплано преди да успее да се измъкне.  

Наркобаронът Ел Чапо бе заловен половин година след бягството му от затвора

http://www.mediapool.bg/narkobaronat-el-chapo-be-zaloven-polovin-godina-sled-byagstvoto-mu-ot-zatvora-news243994.html

Наркобаронът Хоакин Гусман "Ел Чапо" беше заловен 6 месеца след като избяга от строго охраняван затвор, обяви лично мексиканският президент Енрике Пеня Нието. "Мисията е изпълнена: хванахме го. Искам да информирам мексиканците, че Хоакин Гусман Лоера беше арестуван", написа държавният глава в Туитър, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Мексикански морски пехотинци проведоха няколко операции в щатите Синалоа и Дуранго в опит да заловят 58-годишния беглец след зрелищното му бягство от затвора на 11 юли 2015 г. Гусман е бил заловен след въоръжен сблъсък с военните. В хода на операцията, проведена в района на град Лос Мочис, щата Синалоа, морски пехотинци влезли в битка с престъпниците, съобщи мексиканското министерство на военноморския флот. Военните ликвидирали петима бандити, а още шест били задържани. Гусман не е пострадал. Има данни за един ранен военнослужещ, но животът му е вън от опасност. Местен жител е съобщил за присъствието на въоръжени хора в съседна къща. Части на мексиканската морска пехота се отправили към района и когато пристигнали, попаднали под обстрел. Военните "отблъснали агресията, като използвали законното си право на самоотбрана, за да защитят участниците в операцията", посочва ведомството. Във въпросната къща е открит цял арсенал с оръжия, в това число осем автомата, снайперистка пушка и гранатомет с два снаряда. Морските пехотинци са иззели и четири автомобила, от които два бронирани. Американската Агенция за борба с наркотиците DEA обяви, че е "изключително доволна"от арестуването на Ел Чапо, съобщи Франс прес. Поздравяваме правителството на Мексико и приветстваме храбростта при залавянето му, обявиха от службата. Мексиканският президент Енрике Пеня Нието определи залавянето на Хоакин Гусман "Ел Чапо"в телевизионно обръщение от вчера като "победа на върховенството на закона", показваща, че мексиканците могат да имат доверие на своите институции. По този начин той използва ареста, за да засили доверието към правителството след поредица скандали, предаде Асошиейтед прес. Бягството на Гусман преди шест месеца от строго охраняван затвор бе поставило правителството на мексиканския президент в много неудобно положение. Нието оцени високо приноса на правоохранителните органи, специалните служби и военните за залавянето му, предаде ТАСС. Мексиканският президент направи телевизионното си обръщение от президентския дворец в присъствието на ръководителите на силите за сигурност и прокуратурата. "Тази крачка в борбата с беззаконието стана резултат от постоянната работа за изпълнение на дадената от мен заповед да бъде заловен този престъпник", каза Нието. "Това трябваше да се случи и стана благодарение на работата на разузнавателните служби на федералните сили, които успяха да обезвредят мрежата за влияние и защита (на Гусман)".  Мексиканският президент съобщи, че към момента властите са неутрализирали 98 от 112 особено опасни престъпници, чиято дейност е нанесла огромни вреди на Мексико. "Ще продължим да противодействаме с решителност и твърдост на организираната престъпност, защото ни подкрепят милиони мексиканци", добави Нието.  През юли Ел Чапо избяга от затвора през изкопана дупка под душовете в килията си и прокопан 1.5 км тунел. Тогава мексиканското правителство разпространи кадри, на които се виждаше как най-издирваният човек в страната успява да избяга. На записа се видя вътрешността на тунела, с осветление, вентилация и релсов път, по който с преработен мотоциклет е била изнасяна пръстта при прокопаването му 19 метра под земята. През 2014 година Ел Чапо беше заловен, но излежа само 17 месеца в затвора с максимална сигурност Алтиплано преди да успее да се измъкне.  

А "Протестна мрежа" оглушително мълчи...

http://pik.bg/а-протестна-мрежа-оглушително-мълчи-news464904.html

А "Протестна мрежа" оглушително мълчи...

Това е статус от фейсбук с днешна дата. И не е писан от някой си Валентин Георгиев - "комОнист", "автор на партийния вестник ДУМА и сайта "Поглед инфо", "стигнал до морална пропаст", "готов за терорист"... Същият, който преди година, когато гръмнаха редакцията на "Шарли ебдо", коментира случката с прословутото "Французите си го получиха заради толерастията". Заради което бе натикан в месомелачката на "Протестна мрежа" и изданията, спонсорирани от Америка за България, като стръв за очерняне на всяко инакомислие, различно от политкоректната брюкселска линия.

Оценката този път принадлежи на съветник на президентството! На официална държавна институция! На Кристиан Таков, активен участник в студентските протести и пърформънсите на "Протестна мрежа", преди да бъде издигнат за заслуги с указ на Плевнелиев на блага служба на "Дондуков" 2.

Не познавам лично въпросния господин. И въпреки че не дава пояснения какво точно е имал предвид, наранявайки болезнено чувствата на родните евроатлантици, няма как да не се съглася. Защото цяла Европа днес пищи от неадекватната политика на своя управленски елит.

А "Протестна мрежа" този път си мълчи. Оглушително морално!

От pogled.info

Цял ден без вода остават стотици варненци

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542400

Абонатите в две варненски местности ще останат без вода за половин денонощие в събота, съобщават от ВиК. Сухият режим ще засегне живущите в Ракитника и част от Прибой. Тяхното водоподаване ще бъде преустановено от 9 до 21 ч....

Германия запазва кредитния си рейтинг от "ААА"

http://www.mediapool.bg/germaniya-zapazva-kreditniya-si-reiting-ot-aaa-news243993.html

Германия продължава да заслужава рейтинга от "ААА" на държавния си дълг, съобщиха две рейтингови агенции, цитирани от ДПА. "Фич" (Fitch Ratings) даде максималния рейтинг на най-голямата икономика в Европа със "стабилна" перспектива, а с подобно съобщение излезе и "Стандард енд Пуърс" (Standard & Poors). "Фич" посочи, че Германия разполага с адекватни финансови ресурси, за да се справи с бежанския наплив, и прогнозира икономически растеж за 2016 г. от 1,9 процента. Рейтинговата агенция прогнозира също, че федералният бюджет на Германия за тази година ще бъде балансиран, след като през 2015 г. отчете излишък. "Стандард енд Пуърс" определи Германия като модерна, диверсифицирана и конкурентноспособна икономика, като федералното правителство провежда предпазлива фискална политика.

Болки в рамото отказаха Григор Димитров от участие на двойки в Бризбейн

http://offnews.bg/news/n_1/n_618162.html

Григор Димитров отказа участието си в днешния мач на двойки в турнира в Брейзбин заради болки в рамото, пише "Гонг". Тази сутрин Григор Димитров трябваше да излезе заедно с Кей Нишикори за полуфинала им в турнира на двойки в Бризбейн.  По този начин австралийската двойка Дъкуорт/Гучионе се класира за финала без игра, а в него техни съперници ще бъдат Континен/Пиърс, които се наложиха с 6:4, 6:3 над Инглот/Линдстет. Вчера Григор Димитров изигра труден двубой срещу Роджер Федерер, като швейцарецът победи нашенеца с 2-1 (4:6, 7:6 (4), 4:6)

Шокираща статистика: 2,5 милиона българи в трудоспособна възраст са зад граница, 60 000 годишно бягат в чужбина

http://www.bnews.bg/article-146059

Голяма част от българските безработните разчитат на парите от свои близки в чужбина, изчислява Нова тв.

Бивш шеф на отдел "Убийства" разкри важни подробности за убийството на наследника на Георги Илиев!

http://pik.bg/бивш-шеф-на-отдел-убийства-разкри-важни-подробности-за-убийството-на-наследника-на-георги--news464902.html

Бивш шеф на отдел "Убийства" разкри важни подробности за убийството на наследника на Георги Илиев!

"Прекалено рано е да се правят изводи по повод последното показно убийство на Веселин Стоименов в София. Нищо не може да бъде изключено. Обикновено се посочва, че това е поръчково убийство, но аз бих поставил въпроса, че не винаги всички улики сочат към това."

Това коментира Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел "Убийства" в ефира на Нова телевизия. Той даде пример с убийството на Жоро Илиев. "Дори да има мнохо хора, които биха желали смъртта му. От опита си мога да ви кажа че версиите не разкриват такова убийство. Около Илиев имаше много близки хора, аз многократно също съм комуникирал с него. Васо Дебелия не е бил такава ярка фигура, която се откроява. Той беше от периферията", разкри Ботев.

"Зад убийство стоят хора, които са на заден план. Те се знаят от криминалистите", увери той. "Докато Жоро Илиев беше жив всичко е минавало през неговите ръце. След разслоението на нещата всичко е минавало през ръцете на много интересни хората", каза още Ботев.

Той призова да се спре с версиите, защото това би попречило на разследването. "Към момента няма условия за развитие на гангстерска война. Това е така, защото политическата обстановка в страната е различна от времето на прехода. Много от тези хора са се променили и са разбрали, че пари с бухалки не се правят. Много от тях не са тук, но продължават да дърпат конците", категоричен е криминалистът.

Ботев посочи тези, които живеят в Дубай, други, които скоро са се върнали. По думите му си личи доста прецизната подготовка сериозно накърнени бизнес интереси от убития. Така известния Васо Дебелия не е бил кой знае колко известна личност в бизнес-престъпните взаимоотношения.

"Убийството е подготвено добре, според стандартите. Самият автомобил, който е опожарен показва познат похват. У нас т. нар. килъри не са професионални убийци. Това са обикновено хора, които са близки в обкръжението на поръчителите на убийството, дори най-доверените им хора. Имало е случаи, в които съм разговарял в такива хора. Докато в руските среди има професионални убийци", увери Ботьо Ботев.

"Убеден съм, че хората, които работят по случая искат той да се разкрие. Въпросът е как ще се справят, тъй като работата им е много трудна. Това е върхът на айсбергът в криминалистиката, където трябва да работят най-подготвените хора", завърши Ботев.

Любопитни факти за бактериите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542327

Бактериите са първите форми на живот на Земята. Повечето са едноклетъчни организми с големина няколко микрометра (милион пъти по-малки от метъра), които живеят навсякъде около нас и вътре в нас. В човешкото тяло има десет пъти повече бактерии, отколкото са клетките на същото това тяло. Най-значително е количеството им по кожата и в червата. Огромното множество бактерии, които живеят в човека, са безвредни или дори полезни. Такива са например бактериите, които помагат за производството на някои витамини, смилането на храната и усвояването на хра...

Ботьо Ботев: Виждам почерка на руснаците в убийството на Веселин Стоименов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221654

Весо Дебелия беше съвсем-съвсем в периферията на ВИС-2. Да, поемал е обектите, но е бил съвсем в периферията на нещата. Това заяви пред Нова телевизия Ботьо Ботев, бивш началник отдел
Весо Дебелия беше съвсем-съвсем в периферията на ВИС-2. Да, поемал е обектите, но е бил съвсем в периферията на нещата. Това заяви пред Нова телевизия Ботьо Ботев, бивш началник отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция", който бе поканен да коментира бруталния разстрел на бизнесмена Веселин Стоименов, станал в четвъртък към 20,

Българското двумислие (Кратка теория на нашенското разделение)

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/01/09/2681277_bulgarskoto_dvumislie_kratka_teoriia_na_nashenskoto/?ref=rss


"Дневник" препечатва текста от портала "Култура"
 
1. Най-характерният роден политически синдром е разделението. Не се дели в България само човек от сянката си. Нея поне, чисто физически, никой няма как да прежали (освен във фолклорните балади). Мнозина, недоотчитайки този синдром, са пробвали да вградят себе си в разни обществени начинания, ала резултатът, трябва да признаем, е бил пагубен за тях, че и за политическите им кроежи. Характерен пример е съдбата на Петко Каравелов, един...

Учени сложиха малки 3D очила на богомолки и доказаха, че имат 3D зрение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221628

Учени са поставили миниатюрни 3D очила на богомолки, за да докажат, че насекомите действително имат триизмерно зрение, пише The Telegraph.
Екипът от Нюкасълския университет е използвал създадено специално за богомолките кино и им е сложил умалени версии на 3D очила с червени и сини лещи. По време на експеримента, стартирал преди почти две години,
Учени са поставили миниатюрни 3D очила на богомолки, за да докажат, че насекомите действително имат триизмерно зрение, пише The Telegraph. Екипът от Нюкасълския университет е използвал създадено специално за богомолките кино и им е сложил умалени версии на 3D очила с червени и сини лещи. По време на експеримента, стартирал преди почти две години,

Кюстендилският клуб по тенис на корт работи, както с деца, така и с възрастни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542269

Спортен клуб по тенис и плуване- Кюстендил сформира нови групи по тенис с начинаещи. Най- малките от 5- 8 години, следващите групи, с които работи треньорът Бойко Сотиров са от 8- 16 г., от 16- 18 г. и над 18 г., като разбира се трениращите са на различни нива на обучение. "Тренировките са всеки ден, след 18, 15 ч., в многофункционалната зал...

2 бона глоба за жена – ударила мъжа си с бутилка в главата

http://petel.bg/2-bona-globa-za-zhena-----udarila-mazha-si-s-butilka-v-glavata__140587

Сливенка ще трябва да плати 2000 лв. за строшена бутилка от бира в главата на бившия си любим, реши Районният съд в областния град, пише "Труд"...

Татяна Дончева: Местан не е фигура, която може да обърне ДПС

http://petel.bg/Tatyana-Doncheva--Mestan-ne-e-figura--koyato-mozhe-da-obarne-DPS__140588

кадър: Нова тв "Местан не е фигура, която може да обърне ДПС. Той ако беше, нямаше да го направят председател”. Това заяви в предаването...

Нападнаха чужди туристи в хотел в египетския курорт Хургада, има ранени

http://www.moreto.net/novini.php?n=310670

Двама мъже нападнаха и стреляха по чужди туристи в хотел в египетския курорт Хургада. Ранени са трима души – двойка от Австрия и един швед. Нападателите са неутрализирани, единият е убит от полицаите, а другият – тежко ранен. Те носели черни знамена и викали „Аллах е велик”, докато извършвали атаката.

Словакия настоява за извънреден Европейски съвет за бежанците

http://www.investor.bg/evropa/334/a/slovakiia-nastoiava-za-izvynreden-evropeiski-syvet-za-bejancite-209174/

Без затягане на граничния контрол 3 млн. бежанци ще влязат в ЕС през 2016 година, предупреди словашкият премиер

Хасан Азис: Местан можеше да си отиде тихо и кротко

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221650

Лютви Местан е имал начин да се оттегли тихо и кротко, но реакциите му - посещението в турското посолство на 23 декември и останалите му действия, не са позволили това да се случи. Затова и се е стигнало до публичното му отстраняване.
Това заяви кметът на Кърджали и временен областен председател на ДПС Хасан Азис.
Лютви Местан е имал начин да се оттегли тихо и кротко, но реакциите му - посещението в турското посолство на 23 декември и останалите му действия, не са позволили това да се случи. Затова и се е стигнало до публичното му отстраняване. Това заяви кметът на Кърджали и временен областен председател на ДПС Хасан Азис.

Дизелът удря дъното на 3 март

http://pik.bg/дизелът-удря-дъното-на-3-март-news464896.html

Дизелът удря дъното на 3 март

Двоен празник ще бъде 3 март за родните шофьори. Очаква се тогава цените на дизела да ударят дъното, пише вестник "Стандарт".

Прогнозите са литър да се продава по бензиностанциите за около 1,80 лв. Това ще е резултат от срива на петрола на световните борси. Срокът, в който евтиният петрол ще се отрази на тарифите по бензиностанциите в страната, е около 50-55 дни.

Сметките показват, че това ще стане в навечерието на националния празник. За първи път от доста време насам вчера бензинът А-95 с цени от 1,96-1,97 лв. за литър се продаваше на по-високи цени от дизела, който бе между 1,89 и 1,92 лв.

Меркел: Броят на пристигащите имигранти е твърде голям

http://europe.actualno.com/merkel-brojat-na-pristigashtite-imigranti-e-tvyrde-goljam-news_517315.html

Броят на пристигащите в Германия имигранти и бежанци все още е твърде голям. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на събрание на ръководството на християндемократическата партия, предаде ТАСС. По думите й, в последно време прииждащите търсещи спасение от военни конфликти или по-добър живот намаляват като брой хора, но все още са твърде много, посочва "Сега". По-рано канцлерът осъди множеството нападения от имигранти над местни жени в новогодишната нощ в Кьолн и други градове в

В цяла Европа се създават патрули за защита на жените срещу посегателства

http://europe.actualno.com/v-cjala-evropa-se-syzdavat-patruli-za-zashtita-na-jenite-sreshtu-posegatelstva-news_517312.html

В Европа се появяват групи за защита срещу насилието над жени на фона на нарастващите свидетелства за сексуални посегателства над жени и момичета в новогодишната нощ в редица европейски градове, пише "Сега". Полицията в германския град Дюселдорф с тревога следи как в социалната мрежа "Фейсбук" набира популярност идеята за създаването на група хора, които искат да подсигуряват сигурността в града, съобщи сп."Фокус". След серията нападения над жени в град Кьолн и други градове, недоволни граждан

Хасан Азис: Местан можеше да си отиде тихо от ДПС

http://politics.actualno.com/hasan-azis-mestan-mojeshe-da-si-otide-tiho-ot-dps-news_517317.html

„Всички гласуваха единодушно за изключването му”. Това заяви Хасан Азис, кмет на общината и временен ръководител на областната структура на ДПС в Кърджали, който коментира оттеглянето на Лютви Местан от движението, съобщава "Сега". Попитан дали на Местан е дадена възможност да си отиде от партията тихо и кротко, Хасан Азис заяви: „Сигурен съм, че е имал такава възможност”. „Вчера беше задействан партийният инстинкт за самосъхранение. Хората имаха нужда да са на ед

Владо Николов: Времето ми в националния отбор изтече

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542397

Очаквано, Владимир Николов обяви края на кариерата си в националния отбор на България. Владо обяви, че неговото време там е изтекло. В изказването на Николов и в това на Константинов обаче се получи разнобой по отношение на това дали сме можели повече на тази квалификация. В Берлин Франция ни остави далеч от волейболен Парк де пренс Ето какво сподели Владо Николов след загубата с 0:3 от Франция: „Съмнявам се, че ще се върна. Това беше последният ми мач с националната фланелка. Не смятам, че можехме повече. ...

Смениха въжето на влека на ски пистата край Вълчи дол

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542399

Въжето към ски влека край град Вълчи дол е подменено и съоръжението е готово да посрещне любителите на зимните спортове, когато атмосферните условия позволят натрупването на снежна покривка. Подмяната бе наложителна, тъй като старото въже бе амортизирано и не бе подменяно от поставянето му през сезон 1997/98 година. Ски пистата в град Вълчи дол се намира в местността Кошу баир и е с дължина 250...

Ботьо Ботев: Весо Дебелия не беше бос, никой не го познаваше

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5221646

Застреляният в София преди ден Веселин Стоименов – Дебелия е бил в периферията на хората, около Георги Илиев. Това каза бившият шеф на отдел "Убийства" пол. Ботьо Ботев пред Нова тв. „До Жоро Илиев имаше много близки хора. Весо Дебелия не беше познат. Не се открояваше на фона на другите. Беше някъде в периферията на нещата“,
Застреляният в София преди ден Веселин Стоименов – Дебелия е бил в периферията на хората, около Георги Илиев. Това каза бившият шеф на отдел "Убийства" пол. Ботьо Ботев пред Нова тв. „До Жоро Илиев имаше много близки хора. Весо Дебелия не беше познат. Не се открояваше на фона на другите. Беше някъде в периферията на нещата“,

Арестуваха мъж, планирал да отвлече едно от кучетата на Обама

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221626

Полицията във Вашингтон арестува въоръжен мъж, който признал, че планира да открадне от Белия дом едно от двете португалски водни кучета на президента Барак Обама, съобщи вестник The Washington Post, цитиран от
Полицията във Вашингтон арестува въоръжен мъж, който признал, че планира да открадне от Белия дом едно от двете португалски водни кучета на президента Барак Обама, съобщи вестник The Washington Post, цитиран от "Фокус". Арестуваният бил отведен в съда, където му били предявени обвинения в незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Кметица купонджийка управлява цяло село по WhatsApp

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/09/2682431_kmetica_kupondjiika_upravliava_cialo_selo_po_whatsapp/?ref=rss


25-годишна кметица, която харчи общинските пари за купони и скъпи коли и управлява, давайки заповеди на подчинените си по WhatsApp – тази трагикомична история се развива в Бразилия и е само един от примерите как корупцията е прояла страната.

"Преди да стана кмет, бях бедна. Имах Land Rover, сега карам Toyota SW4", хвали се Лидиане Лейте в акаунта си в Instagram. "Май трябва да си купя по-луксозна кола, защото, благодаря ти, Боже, вече имам достатъчно пари. Мога да си купя каквото...

Опасявам се, че нация, която посяга на учителите и лекарите е обречена

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542398

Побоят над учителка в Севлиево е избран за темата на днешния брой на вестник "100 вести". Изданието публикува пълна информация по този случай и дава гледните точки на институции и лица, ангажирани с образованието. Екатерина Банчева, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": От 2008 година, според статистика на Национален синдикат „Образование“, са зачестили случаите на посегателства - психиче- ски и физически, над уче- ници, учители и директори, на заети в системата на образованието. Областната дирекция на МВР в Габрово: „Случил...

Януарската пролет настъпва! Температурите се покачват, облачността изчезва

http://pik.bg/януарската-пролет-настъпва-температурите-се-покачват-облачността-изчезва-news464870.html

Януарската пролет настъпва! Температурите се покачват, облачността изчезва

Зимната пролет отново се връща. Днес температурите ще се повишат и слънцето ще грее.

Облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3° – 4° в районите с по-трайна мъгла до 10° - 12° в Югозападна България.

Атмосферното налягане ще е около и над средното за месеца, но след обяд ще започне да се понижава. По Черноморието ще преобладава слънчево време. след обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 11°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни ще се задържи сравнително топло за първата половина на януари; ще бъде почти тихо и на места в низините ще остане мъгливо. През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат, повече минималните. В понеделник ще е без валежи. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Във вторник от северозапад ще прониква студен въздух, облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд.

Б. Ботев: Заради липса на професионализъм не се разкри убийството на Георги Илиев

http://frognews.bg/news_104981/B-Botev-Zaradi-lipsa-na-profesionalizam-ne-se-razkri-ubiistvoto-na-Georgi-Iliev/

Прекалено рано е да се правят изводи за убийството на Веселин Стоименов. Нищо не може да бъде изключено на такъв етап. Казват, че е поръчково убийство. Кой го казва? Не всичко, което е характерно за човека, може да доведе до фатален край. При Георги Илиев има 100 души, които биха желали смъртта му, дори за елементарни поводи заради нрава си. Версиите не разкриват такова убийство. Това каза топкриминалистът Ботьо Ботев по НТВ.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2016/01/09/2682375_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг".

Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите в новините днес:


Пътищата са предимно сухи, в планинските райони са заледени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5221638

Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните места и в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
Републиканските пътища са проходими. По автомагистралите няма ограничения.
Затворени са проходите „Върбишки”, „Златишки” и „Троянски”.
Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните места и в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Републиканските пътища са проходими. По автомагистралите няма ограничения. Затворени са проходите „Върбишки”, „Златишки” и „Троянски”.

Връщат Ел Чапо в затвора, от който избяга

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542396

Главният прокурор на Мексико Арели Гомес заяви на пресконференция, че наркобаронът Хоакин Ел Чапо Гусман ще бъде върнат в Алтиплано - същия строго охраняван затвор, от който той избяга на 11 юли през прокопан тунел, предаде Асошиейтед прес. Заловиха най-търсения наркобарон - Ел Чапо Гусман бе заловен вчера сутринта, а главният прокурор на Мексико каза, че локализирането на наркобоса донякъде се дължи на това, че той щял да снима биографичен филм: "Още един важен аспект, който позволи да установим местонахождението ...

Върнаха Ел Чапо в затвора, от който избяга преди 6 месеца (Видео, снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221619

Часове след като беше заловен от мексиканската полиция наркобаронът Хоакин Гузман – Ел Чапо беше върнат в затвора, от който избяга преди 6 месеца. Най-търсеният трафикант в света беше показно качен на военен хеликоптер на летището в Мексико Сити, съобщи Би Би Си. Той беше заловен в крайбрежния град Лос Мочис в северозападния щат Синалоа,
Часове след като беше заловен от мексиканската полиция наркобаронът Хоакин Гузман – Ел Чапо беше върнат в затвора, от който избяга преди 6 месеца. Най-търсеният трафикант в света беше показно качен на военен хеликоптер на летището в Мексико Сити, съобщи Би Би Си. Той беше заловен в крайбрежния град Лос Мочис в северозападния щат Синалоа,

Смениха въжето на влека на ски пистата във Вълчи дол

http://www.moreto.net/novini.php?n=310669

Въжето към ски влека в местността Кошу баир в град Вълчи дол е подменено и съоръжението е готово да посрещне любителите на зимните спортове, когато атмосферните условия позволят натрупването на снежна покривка. Това съобщиха от общината за Moreto.

Дариха събраните пари при ваденето на кръста в Дупница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542393

2937 лв. е сумата, която Стефан Цеков, който извади богоявленският кръст от водите на р. Джерман в Дупница и младежите участвали в ритуала събраха и както обещаха тогава всички пари ще бъдат дарени за благотворителност.Средствата бяха предадени на Иво, братът на Веселин Георгиев, който се нуждае от продължително лечение след като преди няколко месеца в следствие на счупване на гръбначни прешлени получава парализа и загуба на мускулните функции. Иво и Стефан изказаха своята благодарност към хората, които са дарили средства.Патриотично настроенит...

Джамбазки насмете Коритаров в ефир

http://petel.bg/Dzhambazki-nasmete-Koritarov-v-efir-__140586

кадър: Би Ти Ви   Журналистът Георги Коритаров и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки влязоха в остра конфронтация в предаването...

Температурите се покачват

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542395

В събота над Източна България ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, над югоизточните райони - до 11, а за района на Варна - около 8. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода ще е между 5 и 8 градуса....

Северна Корея заплаши Сеул с война

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542391

Северна Корея отправи днес предупреждение за война. Това стана, докато Южна Корея продължаваше да излъчва пропаганда против Пхенян по границата между двете съперничещи си държави в отговор на предполагаемия четвърти ядрен опит на Севера, предаде Асошиейтед прес. В реч пред огромно множество, събрало се на пхенянския площад "Ким Ир-сен", секретарят на Корейската трудова партия Ким Кхи-нам заяви, че излъчванията, както и разговорите между Вашингтон и Сеул за възможно разполагане в Южна Корея на модерни американски бойни самолети, способни да нося...

Меркел обмисля по-строги мерки за мигрантите

http://offnews.bg/news/n_1/n_618156.html

Германският канцлер Ангела Меркел обмисля промяна в закона, за да бъде по-лесна депортацията на мигранти, които извършват престъпления, съобщава Би Би Си. Изявлението на Меркел идва след сексуалните атаки, които бяха извършени в Кьолн и други европейски градове от бежанци на връх Нова година. След инцидента в Кьолн шефът на местната полиция е бил пенсиониран. Според настоящия германски закон, хората, които търсят убежище, могат да бъдат депортирани, само ако бъдат осъдени на най-малко 3 години затвор и няма опасност за живота им в страната, от която идват. Меркел ще настоява законът да бъде променен така, че депортацията да е факт при каквото и да било нарушаване на закона. "Мисля, че има индикации този закон да стане факт", заяви Меркел.

Захари Карабашлиев: И през 2015 Министерство на културата се прояви като ненужно

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/01/09/2682465_zahari_karabashliev_i_prez_2015_ministerstvo_na/?ref=rss


В края на годината и началото за новата неизбежно идва времето за осмисляне на постигнатото и набелязване на целите за бъдещето. По традиция "Дневник" се обръща към писатели, издатели и преводачи, с въпроси за тяхната лична класация на литературната 2015 г. и за очакванията им към новата година. Отговорите им може да четете в специалната тема "Годината".

Поредицата завършва със Захари Карабашлиев - писател и главен редактор на издателство "Сиела".

Какво планувахте, но не...

Облаци и мъгла до обяд, слънце и до 12 градуса следобед

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221611

Днес облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3 – 4° в районите с по-трайна мъгла до 10 - 12° в Югозападна България.
Днес облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3 – 4° в районите с по-трайна мъгла до 10 - 12° в Югозападна България.

Отличиха шефката на Окръжната прокуратура в Габрово за висок професионализъм

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542394

Надежда Желева, административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура Габрово e наградена с грамота и отличие "служебна благодарност" за висок професионализъм в пряката прокурорска работа и образцово изпълнение на служебните задължения при осъществяване на ръководството на окръжна прокуратура. Грамотите на Желева и още двама прокурори, от Ловеч и Велико Търново, бяха връчени тържествено  от Огнян Басарболиев, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура Велико Търново. Надежда Желева е прокурор с над 20 годишен стаж. В прокурат...

Джихадисти откриха огън в хотел в Хургада! Има убити туристи!

http://www.bnews.bg/article-146057

Нападателите са пристигнали с лодка, твърдят източници от силите за сигурност.

Преглед на печата - 9 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=310668

Убийството. "Монитор": Дебелия разстрелян заради имоти на Черноморието Висаджията Веселин Стоименов-Веско Дебелия, който беше показно разстрелян в четвъртък вечерта, е бил ликвидиран заради преразпределяне на бизнеса за стотици милиони по нашето Черноморие.

Съвременните хора са наследили алергиите от неандерталците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221606

Страстните връзки между древните хора и техните по-грубовати братовчеди - неандерталците, може да са направили съвременните хора по-предразположени към сърбежи, кихавици и други алергии, посочват изследователи, цитирани от The Guardian. Това наследство идва от три гена, които са се прехвърлили в хората,
Страстните връзки между древните хора и техните по-грубовати братовчеди - неандерталците, може да са направили съвременните хора по-предразположени към сърбежи, кихавици и други алергии, посочват изследователи, цитирани от The Guardian. Това наследство идва от три гена, които са се прехвърлили в хората,

Уволнифа шефа на полицията в Кьолн

http://frognews.bg/news_104980/Uvolnifa-shefa-na-politsiiata-v-Kjoln/

Уволниха полицейския шеф на Кьолн след атаките срещу жени. След нападенията над жени в Кьолн и още няколко града в Германия в новогодишната нощ германският канцлер Ангела Меркел обяви, че е възможно затягането на законодателството в Германия.

Меката зима продължава и днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_618152.html

Днес облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3 – 4° в районите с по-трайна мъгла до 10 - 12° в Югозападна България. Атмосферното налягане ще е около и над средното за месеца, но след обяд ще започне да се понижава. По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 11°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Български парадокс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221089

Трудоспособното население намалява, а БВП расте, приходите - още повече
Pових доста, но не намерих държава в света, при която увеличението на приходите от данъци да е в пъти повече в сравнение с икономическия ни ръст. При това, без да са се въвели някакви осезаеми промени в данъчното облагане.
За първите 9 месеца на 2015 г.
Трудоспособното население намалява, а БВП расте, приходите - още повече Pових доста, но не намерих държава в света, при която увеличението на приходите от данъци да е в пъти повече в сравнение с икономическия ни ръст. При това, без да са се въвели някакви осезаеми промени в данъчното облагане. За първите 9 месеца на 2015 г.

Владо Николов: Приключих!

http://petel.bg/Vlado-Nikolov--Priklyuchih--__140584

снимка: Булфото Владимир Николов обяви края на кариерата си в националния отбор по волейбол на Бъългария. Владо обяви, че неговото...

Каратистът Христо Александров бе избран за спортист на 2015 г. на Ловеч

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542389

Състезателят на Спортен карате клуб – Ловеч, и младежкия национален отбор на България Христо Александров бе избран за спортист номер едно на Ловеч за 2015 г. 19-годишният каратист получи от кмета Корнелия Маринова статуетката „Олимпийски надежди”, картината „Момиче” на художника Тихомир Витков и почетна грамота, информират от пресцентъра на общината. Ежегодните награди на най-добрите спортисти бяха връчени на стилна церемония в ресторант „Панорама”. Те са резултат от традиционната класация за излъчване на идеалната десетка на ловешкия спортен е...

Работим за държавата до Гергьовден

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542387

През 2016 г. българите ще работят до 6 май, за да си платят данъците към държавата. Метафорично това е денят, в който гражданите ще спрат да работят за правителството и ще започнат да работят за себе си, пресметна Институтът за пазарна икономика. Датата е символична, като показва кога държавната хазна ще се попълни, ако всичко изработено бъде незабавно изземвано - ние я наричаме ден на свобода от правителството, а по-света е известна като Tax Freedom Day. През 2016 г. българите ще изработват средно по 241 млн. лв. за един календарен ден, измере...

Времето ще е почти пролетно

http://frognews.bg/news_104979/Vremeto-shte-e-pochti-proletno/

Времето днес ще е почти пролетно. Ще е предимно слънчева, на места сутринта ще има мъгли, сочи прогнозата на НИМХ.

Връщат Ел Чапо в затвора, откъдето избяга преди 6 месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5221602

Най-търсеният трафикант в света Ел Чапо се връща в затвора. Наркобаронът бе заловен от мексиканската полиция и влиза зад решетките на Алтиплано, откъдето избяга преди половин година. Ел Чапо, чието име е Хоакин Гузман, беше показно качен на военен хеликоптер на летището в Мексико Сити, предадоха световните агенции.

Опера Пловдив оцветява музикално мразовития януари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541071

Изненадите на Опера Пловдив ще направят мразовитите дни през януари по-цветни и музикални. На 15 януари е втората премиера на комичната оперета „Прилепът”.  Пъстрата постановка е изпълнена с изящни танцувални мелодии и с много хумор. Виенският шедьовър на Щраус под диригентството на Диан Чобанов се играе на български език. Поради изключителния зрителски интерес е добавена и втора дата на 22 януари. Почитателите на ...

Кюстендилци ще почетат в Скопие паметта на Мара Бунева

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542243

Около 100 симпатизанти и членове на ВМРО- Кюстендил ще участват в Скопие в почитането на паметта на българската революционерка и член на Вътрешната македонска революционна организация Мара Бунева, това обяви за Дарик председателят на местната структура Георги Петров. Мара Бунева разстрелва юриста на Скопската област Велимир Прелич, на стария Камен мост над Вардар, след което се самоубива. Това става на 13 януари 1928 г.Атентатът привлича вниманието на европейската общественост към съдбата на българите под сръбска и гръцка власт....

Коритаров на въпрос дали ще е пиар на Лютви Местан: Какво значи, че се говори?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221599

Грозна разправия в ефира на предаването
Грозна разправия в ефира на предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви разиграха журналистът Георги Коритаров и евродепутатът Ангел Джамбазки. Коритаров - защитник на Лютви Местан, Джамбазки - противник на поведението на сваления от лидерския пост в ДПС политик. Според Коритаров Местан е демократ, който провежда последователна евроатлантическа политика,

Слънце и мъгла днес, живакът стига 12 градуса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5221593

Днес облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, сочи прогнозата на НИМХ към БАН, предаде "Фокус".
Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3 – 4° в районите с
Днес облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, сочи прогнозата на НИМХ към БАН, предаде "Фокус". Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3 – 4° в районите с

Част от санкциите могат да бъдат свалени във втората половина на 2016 г.

http://analitichen.pogled.info/news/70610/CHast-ot-sanktsiite-mogat-da-badat-svaleni-vav-vtorata-polovina-na-2016-g

/Поглед.инфо/ Фьодор Лукянов е главен редактор на списанието „Русия в глобалната политика“. Вярва във връщането на дипломацията и пред „Новая газета“ дава оптимистична прогноза за разрешаването на сирийския конфликт и нормализирането на отношенията между Русия и Запада.

2016 – годината на необичайните бири. От „Бял щърк”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5216198

Компанията „Бял щърк”, която е един от пионерите в българското занаятчийско пивоварство, пуска на пазара зимно издание на бира „Стаут”, наситено с шоколад и люти чушки от ферма „Чили хилс” в полите на Витоша, с. Кокаляне. Тази нова бира е направена с пет вида малц, включително Барли и Шоколадов малц.
Компанията „Бял щърк”, която е един от пионерите в българското занаятчийско пивоварство, пуска на пазара зимно издание на бира „Стаут”, наситено с шоколад и люти чушки от ферма „Чили хилс” в полите на Витоша, с. Кокаляне. Тази нова бира е направена с пет вида малц, включително Барли и Шоколадов малц.

СЕМ отказа да се занимава със сваленото предаване на Волгин

http://frognews.bg/news_104978/SEM-otkaza-da-se-zanimava-sas-svalenoto-predavane-na-Volgin/

Съветът за електронни медии няма отношение към казуса със свалянето на предаването "Деконструкция" с водещ Петър Волгин от ефир. Това реши ръководството на БНР. Това се посочва изрично от медийния регулатор в отговор на запитване на Българската социалистическа партия , която се възпротиви на свалянето на предаването от ефир.

Днес ни очакват пролетни температури

http://www.bnews.bg/article-146055

Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°.

Далече: разказ от Здравка Евтимова

http://offnews.bg/news/n_1/n_617840.html

- Неговата улица е небето - може да е синьо като боичката във водните ти бои или черно като земята в саксията на лимона, дето насадихме с тебе, но облакът е важна птица. Небето е негово, то e негова майка. - Ми как тогава ще го хвана? - питам аз тате, който знае повечето неща на света. - Нали не можем да подскочим до небето. Като се покатеря на черешата, уж го стигам, но пипам само вятър, а то е два метра над мене. - Човек трябва да си направи капан за облаци – решава баща ми. - Това е много проста работа. Взимаш големия зелен леген, в който мама накисва рокличката ти. Залагаш легена под небето, избираш си един облак и го гледаш десет минути. За да не сбъркаш колко е десет минути - да знаеш: десет минути е времето, през които си помисляш за онова място на морето, където искаш да те заведа и все не мога. - Ами ако искам да ме заведеш на три места едновременно? - Тогава десетте минути ще траят три пъти по-дълго - обяснява баща ми. Разбирам, ще мисля само за едно място, за да минат десетте минути по-бързо, но облакът ще си крачи по небето независимо дали е синьо като моята боичка, или черно като оня нощ, когато се изгубих в Радомир. - Нищо подобно - поправя ме тате. - Ти гледаш облака преди да завали. И като завали, облакът става на дъжд, който отива в нашия капан за облаци. Аз не искам да мъча облака в тоя леген, отвръщам натъжена аз. Точно така, водата в легена е твоят облак и тогава ти знаеш ли какво правиш? Сипваш я на малката черешка, която насадихме с тебе, и черешката става твоят облак. Тя знае всичко. Покатери се на някой клон и веднага се превръщаш в облак, тогава небето е твоя улица и можеш да ходиш на всякъде. Само трябва да си помислиш за някое място и то ти става приятел. От тоя ден нататък аз все се качвах на черешката и бях облак по цял ден. Моето небе беше от листа и клони, завивах се с жълтото одеяло на слънцето и виждах всичко по света. Знаех, че някъде под мене има други деца, които си правеха капани за облаци и бяха заложили легени да ме хванат в тях. Един ден Наско, този див Наско с черна като земята в саксията на лимона коса, ме улови в неговия капан за облаци. Както си седях на черешата, той дойде и попита: – Искаш ли да те уловя в този леген? То беше дървено корито, неговият леген, и аз веднага се улових в него и много ми хареса. Той го хвана от едната страна, аз от другата и го дотътрихме до Струма. Тя точно се провираше под моста и рибите сигурно са си рекли: - „Тоя пък облак какво ли търси тука при нас? Да не вземе да ни вдигне до луната?” Наско и аз се натоварихме в коритото и то започна да плува точно към най-дълбокото под върбите. Там живееше един таласъм, който стряскаше мало и голямо.Чувах го как вие вечер и макар че никак не ме беше страх, се завивах през глава. - Наско, тука живее таласъмът и макар че никак не ме е страх от него, облак не трябва да се приближава до един некултурен таласъм. - Аз съм таласъмът - изтърси Наско и макар че никак не ме беше страх, косите ми настръхнаха - нещо такова, като че мравки лазят по врата ти и косите се изправят като щеки върху главата ти. - Ще ме изядеш ли? - попитах Наско и зачаках да видя какво ще каже. Ако иска да ме изяде, скачам от коритото във вира - аз плувам само под вода, а над вода не мога. Не съм опитвала дали може да се диша под водата. - Няма да те изям - обеща Наско. - Защото ти си моят облак. - Не съм твоят облак – възразих. - Аз съм свободен облак и на никого не съм. Само съм на небето и на слънцето, а ти си един дребен, нещастен таласъм и ако искаш да знаеш, аз мога да дишам под вода. Ще скоча във вира, ако още искаш да знаеш - рибите са мои облаци и ще ме спасят. - Аз идвам на вира и вия, защото си нямам приятели – рече Наско и лицето му се смали. - Ми така ми кажи, човече. Ето - аз съм облак, твой приятел, и идвам при тебе да плуваме в реката с твоето корито. - Това не е корито, а капан за облаци. - Аз не обичам да ме хващат в капан - прекъснах го аз. Добре, съгласи се той, коритото не е капан, а какво е? Ами не знам. И аз не знам, признах си, ще питам баща ми, моят баща знае доста неща на света, само не знае как да спечели пари. Е, знае как да спечели малко пари. Неговите малки пари са най-големите, уверих Наско аз. Защото ми купи една черешка, насадихме я и той ме научи как да се превръщам в облак. Затова малките му пари са грамадни. - Тате – подхванах аз. - Наско е онзи таласъм, дето вие от вира под моста на Струма. Няма си приятели, баба му я болят краката и не може да го води при другите деца. Какво е тогава коритото на Наско, с коeто той ме улови? - На тебе хубаво ли ти беше, когато плувахте с Наско в неговото корито? - попита тате. - Много хубаво. Рибите тичаха около нас и върбите се правеха, че не ни виждат, защото още си мислеха, че Наско е таласъм, но той не е. Значи коритото на Наско не е капан за облаци. Ами защо тогава се хванах в него аз? Защото коритото на Наско е светкавица. Тя се е изгубила и е търсила някой да я заведе при татко й. Да знаеш - сега светкавиците, които живеят на небето между слънцето и луната, я търсят под дърво и камък – добави тате. - На небето живеят и самолети – обезпокоих се аз. – Дано не се сблъскат с нашата малка светкавица. - Самолетите са като риби, нямат много ум в главите си - отсече тате. - Като събера големи пари, ще те кача на самолет да се убедиш. Наско, коритото ти не е капан, а светкавица, обадих на Наско аз и той никак не се учуди. Разбрах, че той е един прекрасен таласъм, затова го помолих да ме научи да вия като него. Така двамата, когато се уморявахме да цапаме из Струма, започвахме да вием в хор. Накрая обаче коритото се разсъхна, започна да се пълни с вода, но ние хич и нехаехме, защото се научихме да плуваме над водата. Въпреки това баба му изгори коритото, за да не се удавим. Аз се разплаках. Ако ми събереш сълзите, ще се получи още една Струма заедно с рибите и върбите край брега. Чудя се как тази Струма и върбите се побират в очите ми. Наско също се чуди. - Защо ревеш за едно продънено корито? – попита Наско. - Вдигни си главата нагоре - и аз я вдигнах. - Виждаш ли колко небе е останало - за един милион и 28 корита. Защо я хабиш тая Струма, и я пускаш да се излива от очите ти? Ние с тебе нали сме облаци! - И таласъми - подсетих го щастливо аз. Когато бабата на Наско се превърна в дъжд и се прибра при светкавиците, Наско дойде да живее при мене и татко. Мама, която в Испания гледаше една стара сеньора - сеньора е старица, която си няма Наско, нито корито, нито небе, а е просто стара, стара сеньора с голяма къща и болен гръб. Около нея само мама и Мадрид. Мама ни изпращаше пари, защото малките пари на тате стигаха само да ми купи водни бои и леген да ловя облаци. Но аз обичах облаците и не исках да ги ловя, нека си бягат по небето, да ги рисуват децата в блокчетата, да ги чакат жадните дървета. Аз чаках дъжда, и когато капките се разбързваха и тичаха по двора ни, излизах навън и им разправях, че с Наско у нас е мно-о-го хубаво. Той вече не беше таласъм под моста на Струма, защото тате ни научи да присаждаме джанки. Наско и аз опитахме с едно дръвче, толкова мизерно, че беше по-тънко от палеца ми – но се оказа, че дребната фиданка е облак, поникнал до нашата къща, и щом се пукна пролетта, се прихвана и стана кайсия. Толкова години чакахме малките пари на мама. Дръвчето така и не роди кайсии. Аз се почувствах като мамината сеньора, когато Наско се прибра един ден у нас и каза: – „Искам да знаеш, че обичам Мариана“. Толкова години се бях взирала в дъжда, все му описвах колко е добре с Наско у дома. Но Наско отиде при Мариана. Скоро след това и тате стана дъжд, чувах го как ходи с капките по покрива и знаех, че всички улици по небето са негови. Дори в Мадрид, при старата сеньора, където заминах, баща ми ме намери и каза, че е време да уловя облак, че самотата е дете без небе, а небе без дете е самотата. Мама говореше испански добре, беше забравила брега на Струма, и когато един човек дойде в Мадрид, на тясната уличка при старата сеньора, мама не го позна. И как да го познае – имаше черна коса като земята в саксията на оня стар лимон, тъмни очи като на повечето испанци. Мъжът носеше едно корито, старо на вид, с посивели очукани дъски. - При старата сеньора живеел един облак – обърна се мъжът към мама. – Ще ми се да го хвана. Аз нося капан за облаци. - Наско, ти ли бе, момче? – прошепна мама. Тя не знаеше, че аз отдавна не съм никакъв облак. - Кайсията, дето присадихме в двора ви… – подхвана мъжът. Колко далече беше от мене това дръвче, колко далече.

Булгар-Булгар - как да не празнуваме в чужбина!

http://viewpoint.actualno.com/bulgar-bulgar----kak-da-ne-praznuvame-v-chujbina-news_517265.html

Много вода изтече отпреди четвърт век, когато българите по летищата и в супермаркетите на света можеха да се забележат и от сателит. Тогава ни беше простено да си прибираме остатъците от пакетчето сол в самолета при паспорта и другите жизнено необходими неща. Беше ни простено свенливо да откраднем тоалетната хартия от стаята за майки с деца на летището. Беше ни простено да не говорим английски и други езици, беше ни простено да сме облечени неадекватно, беше ни простено да се движим с куфа

Добри са условията за туризъм в планините

http://society.actualno.com/dobri-sa-uslovijata-za-turizym-v-planinite-news_517314.html

Добри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха за  „Фокус” от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. Във високите части по места духа умерен вятър, има разкъсана облачност и преминавa мъгла. Съоръженията ще работят във всички курорти и условия за ски ще има навсякъде в планините, освен във Витоша. Не е имало инциденти през изминалото денонощие. Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет. Телефоните на ПСС са: 02/ 963200

Експерименти по подготовка на човека за други планети ще провеждат на МКС

http://cosmos.actualno.com/eksperimenti-po-podgotovka-na-choveka-za-drugi-planeti-shte-provejdat-na-mks-news_517152.html

Участниците в следващата, 47-а експедиция, на Международната космическа станция (МКС) ще проведат експерименти по изучаване на въздействието на продължителното пребиваване на човешкия организъм в Космоса. Това стана ясно на съвместна пресконференция на членовете на екипажа в Центъра за управление на полети на НАСА в Хюстън, съобщи ТАСС. "Главната задача е събирането на статистически материал и изучаването на влиянието върху човешкия организъм на фактори, дължащи се на продължителното пребиваван

Джудисти от 40 държави атакуват квоти в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5220747

Над 400 джудисти от поне 40 държави ще атакуват олимпийските квоти на турнира за мъже и жени „Освобождение” в София (30-31 януари). Схватките ще са на 4 татамита в „Арена Армеец”.
 Пристигат водещи сили в спорта, сред които Япония и Франция. Всяко място в класирането носи точки, а на 30 май Международната федерация по джудо ще обяви кои
Над 400 джудисти от поне 40 държави ще атакуват олимпийските квоти на турнира за мъже и жени „Освобождение” в София (30-31 януари). Схватките ще са на 4 татамита в „Арена Армеец”. Пристигат водещи сили в спорта, сред които Япония и Франция. Всяко място в класирането носи точки, а на 30 май Международната федерация по джудо ще обяви кои

Болестта, за която лекарство не откриват

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221300

Алкохолизмът “убива” над 2000 семейства всяка година у нас, всички пият, но между 4 и 7% се пристрастяват
Много бяха софрите през изминалите празници. Българинът така разбира тържеството - яко хапване и пийване. За здраве и берекет.
Но поне един от сътрапезниците ви - все едно дали на служебното парти,
Алкохолизмът “убива” над 2000 семейства всяка година у нас, всички пият, но между 4 и 7% се пристрастяват Много бяха софрите през изминалите празници. Българинът така разбира тържеството - яко хапване и пийване. За здраве и берекет. Но поне един от сътрапезниците ви - все едно дали на служебното парти,

Без облаци в следобедните часове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542310

В събота минималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1 градус, в крайните югозападните райони - малко над нулата. Днес облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3-4 градуса в районите с по-трайна мъгла до 10-12 градуса в Югозападна България.Атмосферното налягане ще е около и над средното за месеца, но след обяд ...

Варненски местности остават без вода цял ден

http://www.moreto.net/novini.php?n=310666

За 12 часа днес ще останат без вода две варненски местности. Това съобщиха от ВиК за Moreto.net. От 9 до 21 часа вода няма да има в "Ракитника" и част от "Прибой".

Валя Балканска не спи, приема поздрави за рождения си ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5220882

Валя Балканска цяла нощ отговаря на поздравления за рождения си ден в петък. “От нощта са започнали хора от къде ли не да ми честитят на телефона с обаждания и есемеси. Толкова много хора ме поздравиха само докато изгрее слънцето, а и сега не спират”, каза развълнувана певицата на обяд на рождения си ден.
Валя Балканска цяла нощ отговаря на поздравления за рождения си ден в петък. “От нощта са започнали хора от къде ли не да ми честитят на телефона с обаждания и есемеси. Толкова много хора ме поздравиха само докато изгрее слънцето, а и сега не спират”, каза развълнувана певицата на обяд на рождения си ден.

Времето на 9 януари: Без облаци в следобедните часове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542236

Облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3-4 градуса в районите с по-трайна мъгла до 10-12 градуса в Югозападна България. Атмосферното налягане ще е около и над средното за месеца, но след обяд ще започне да се понижава. По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните...

Васил уби Иван на именния му ден заради псувня

http://petel.bg/Vasil-ubi-Ivan-na-imenniya-mu-den-zaradi-psuvnya-__140582

36-годишният Васил Б. уби Иван К. от Дълбок извор на именния му ден, пише "Марица". 54- годишният мъж, който бил трудноподвижен, издъхнал в...

Тежка катастрофа между три коли в Пловдив

http://petel.bg/Tezhka-katastrofa-mezhdu-tri-koli-v-Plovdiv-__140583

Тежка катастрофа между три коли тази нощ в Пловдив. Инцидентът е станал на бул. „Никола Вапцаров", предаде Нова телевизия. По...

Организират изнесена приема за граждани във Велико Търново

http://pik.bg/организират-изнесена-приема-за-граждани-във-велико-търново-news464880.html

Организират изнесена приема за граждани във Велико Търново

Председателският съвет на Великотърновския общински съвет организира изнесена приемна за граждани в квартал „Бузлуджа”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Срещата с граждани ще се проведе във филиала на Регионална библиотека „П. Р. Славейков”, който се намира в жилищния комплекс на ул. „Деню Чоканов” №8. Всеки може да се запише предварително на тел. 062/619-240. Приемната ще работи между 9,00 и 13,00 ч. Идеята за изнесени приемни дни с жителите на Велико Търново и населените места е на председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов. Поводът бе засиленият интерес от страна на великотърновци към първата приемна, провела се на 14 декември в една от залите на Общината. Тогава жители на общината се срещнаха с Венцислав Спирдонов и поставиха десетки въпроси и казуси. Със съдействието на експерти от общинската администрация някои от тях намериха решение веднага. През февруари предстои обявяване на нов приемен ден на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Жителите на Велико Търново и населените места могат да задават въпросите си и да отправят предложения и на неговата страница в една от социалните мрежи.

Севернокорейците отпразнуваха водородната бомба

http://www.moreto.net/novini.php?n=310665

Властите на КНДР в Пхенян организираха фойерверки в чест на извършения първия тест на водородна бомба. По време на светлинното шоу десетки хиляди ликуващи жители на столицата се събраха на централния площад „Ким Ир Сен”. Организиран бе и митинг, посветен на теста, който всъщност е четвъртият ядрен опит в Северна Корея.

Започва изкърпване на пътя София - Кулата при тунел Железница

http://pik.bg/започва-изкърпване-на-пътя-софия---кулата-при-тунел-железница-news464879.html

Започва изкърпване на пътя София - Кулата при тунел Железница

 Започва изкърване на настилката на участък от път I-1 (E-79) София – Кулата, - от разклона за Бело поле до тунел Железница. В отсечката между км 356 и км 370, след снеговалежите се образуваха неравности и Областно пътно управление – Благоевград предприема необходимите действия, съобщават от пресцентъра на АПИ
При добри метеорологични условия, каквито се прогнозите за следващите дни в област Благоевград, се очаква ремонтните дейности да се изпълнят в събота и неделя. Този участък от първокласния път е ремонтиран преди 15 години и поради интензивния целогодишен трафик е с износен горен пласт асфалт.

145 съдии от цялата страна застават зад Лозан Панов

http://society.actualno.com/145-sydii-ot-cjalata-strana-zastavat-zad-lozan-panov-news_517307.html

Общо 145 съдии от цялата страна застанаха зад председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, подписвайки се под текста на известната му реч, в която той призова магистратите да кажат: "Не на страха", информира Mediapool.bg. Словото бе произнесено по време на тържествено честване на годишната от създаването на ВКС. Съдиите са се подписали в знак на подкрепа, защото Етичната комисия във Висшия съдебен съвет започна проверка срещу Панов по подаден сигнал от гражданско сдружение, че речта му

Съветът за сътрудничество в Персийския залив се събира извънредно

http://asia.actualno.com/syvetyt-za-sytrudnichestvo-v-persijskija-zaliv-se-sybira-izvynredno-news_517309.html

Външните министри на страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив се събират на извънредно заседание, информира БНР. На срещата те ще обсъдят последствията от нападенията срещу посолството и консулството на Саудитска Арабия в Техеран и Машхад. Форумът ще бъде ръководен от саудитския представител Адил ал-Джубейр, който в момента е начело на Съвета. Очаква се след срещата страните да излязат с обща декларация, в която да бъде отразена позицията им по развитието на отношенията с Иран

Круиз компаниите изоставят практиката за ниски цени в последния момент

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2016/01/09/2682349_kruiz_kompaniite_izostaviat_praktikata_za_niski_ceni_v/?ref=rss


Големите круиз линии започват новата година с акцент не върху разнообразието от цени в зависимост какъв пакет ще изберат пътниците, а в предлагането на така наречената допълнителна стойност към услугите. Освен това не може да се разчита на големи отстъпки при покупка на пакет за пътуване в последния момент.

Под "допълнителна стойност" се разбират още бордни кредити, вечери в специализирани ресторанти, пакети с напитки, включени минути интернет на борда, брегови екскурзии и др.,...

Актуална пътна обстановка

http://pik.bg/актуална-пътна-обстановка-news464878.html

Актуална пътна обстановка

Информация за състоянието на републиканските пътища към 05:30 ч. на 09.01.2016 г.Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните места и в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени. Републиканските пътища са проходими. Това съобщиха отАгенция "Пътна инфраструктура".

ІІ. Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия“: няма ограничения.
АМ „Хемус“: няма ограничения.
АМ „Струма”: няма ограничения.
АМ „Марица”: няма ограничения.
АМ “Черно море”: няма ограничения.
АМ „Люлин“: няма ограничения.
ІІI. Въведени ограничения по основните пътни направления:
1. Проходи:
- „Върбишки” - затворен за всички МПС; 
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Айтоски” - отворен за всички МПС;
- „Обзорски” - отворен за всички МПС;
- „Печинско” - отворен за всички МПС;
- „Превала” - отворен за всички МПС;
- „Предела” – отворен за всички МПС;
- „Републиката” - отворен за всички МПС;
- „Ришки” - отворен за всички МПС;
- „Рожен” - отворен за всички МПС;
- „Котленски” - отворен за всички МПС;
- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Дюлински” - забранено е движението на МПС над 3.5 т;
- „Пампорово” - забранен за движение на МПС над 3,5 т;
- „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 12 т, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета;
- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Шипка” - отворен за движение. Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2016 г.
Ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа: 
- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: област Монтана: при км 121+919 се забранява влизането в с. Сумер на тежкотоварни превозни средства над 10 тона по Общински път „Пътна връзка за с. Сумер”. Движението на МПС при км 120+390 от Монтана посока Вършец се отклонява по път ІІІ-1621 Сумер-Вършец. Срок до 18.11.2016 г; област София: Мездра-Ботевград при км 178+000 - местността Копяновец и при км 178+600 в посока Ботевград, водачите на МПС да пътуват с повишено внимание; Мездра-Ботевград-Г. Богров поради лошо експлоатационно състояние от км 196+700 с. Врачеш до км 229+700 с. Елешница водачите на МПС да се движат с повишено внимание; от км 177+000 до км 178+800 местността Копяновец е въведена ВОБД като се стеснява едната лента за движение (посока Мездра-София) и движението се пренасочва двупосочно в съседната лента, като участъка е сигнализиран и обезопасен с необходимите пътни знаци и средства. Водачите на МПС да пътуват с повишено внимание в посочения участък. Срок до 30.01.2016 г; от км 276+162 /Александров мост/ до км 282+485/г-ца ОПУ Перник –забранено движението на товарни МПС над 15 т.; област Благоевград: София-Кулата от км 356+000 до км 371+400 (преди отклонение за с. Рилци до отклонение за с. Железница), ще се извършва ремонт на пътната настилка, в периода от 10.00 часа до 17.00 часа, на 9.01 и на 10.01.2016 г. Движението се пропуска в едната лента и е урегулирано с необходимите пътни знаци и регулировчици.
- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна: няма.
- път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: област София: Правец-с. Разлив-Трудовец-Ботевград се въвежда забрана за движение на МПС над 12 т в участъка от км 193+345 /отклонение за п.в. „Правец”/ до км 204+200 /заустване в път І-1 Видин-Враца-Ботевград/.
Обходен маршрут: АМ „Хемус” /за п.в. „Правец”/-път ІІ-17/ (Мездра-Ботевград)-п.в. І-3-п.в. „Ботевград” на АМ „Хемус”/ и обратно.
- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: няма.
- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: област Русе: Русе-В. Търново от км 3+970 до км 4+020 /при изхода от магазин „Метро” в чертите на гр. Русе/ – движението е пренасочено двупосочно в лявата лента в посока В. Търново, поради пропадане и деформация на пътното платно с дължина около 30 м; област Габрово: от км 164+120 до км 164+180 (в проход Шипка) – пропаднал участък до ръба на асфалтовата настилка. Участъка е сигнализиран. Движение с повишено внимание; област Кърджали: забранено е движението на МПС с тегло над 15 т в участъка Черноочене-Кърджали; забранено е движението на МПС с тегло над 3.5 т в участъка Подкова-Маказа.
- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас: няма.
- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: няма.
- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция: няма.
- път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: област Варна: Кранево-Варна при км 83+100 – ограничение на тежкотоварното движение над 10 т и ограничение на скоростта до 60 км/ч, поради свлачище.
ІV. Състояние на републиканската пътна мрежа:
1. Ремонтни дейности и временна организация на движението /ВОД/: 
ОПУ-Благоевград:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път III-108 от км 9+475 до км 9+825 /между отклонението за с. Рупите и гр. Петрич/ – е затворено движението на МПС във връзка с изпълнение на ремонтно-възстановителни работи на аварирал водосток при км 9+675. Срок до: 09.02.2016 г.
Обходен маршрут: 
- посока кръстовище на АМ „Струма“ при км 425+160 с път III-108-гр. Петрич-граница Македония „движението се отбива от път III-108 при км 7+019, в дясно, по път III-1084 "III-108-Старчево-Карналово-Михнево-Кавракирово-Първомай", преминава през селата Кърналово, Михнево, Кавракирово и при село Първомай, след кръстовище с път III-198 на км 78+380 продължава в дясно- за граница Македония /за ГКПП Златарево/ или в ляво-за Петрич. След влизане в град Петрич, при кръстовище на бул. ”Рокфелер” с ул. „Цар Симеон”, движението продължава по ул. ”Цар Симеон” и по ул.”Места”, и при кръговото кръстовище с ул. ”Цар Борис III” продължава в ляво до включване в път III-108 при км 13+855, и продължава до км 9+825). 
- посока гр. Петрич или граница Македония /ГКПП Златарево/ могат да използват АМ „Струма“ до км 432+800, след което движението се отлива по пътна връзка в дясно, преминава под АМ Струма по общински път и се включва в път I-1 в с. Марикостиново, и продължава до кръстовище с път III-198, след което продължава в дясно до гр. Петрич, или граница Македония;
Път ІІІ-198 Гоце Делчев-Катунци-Петрич от км 51+100 до км 58+000 /от с. Враня до с. Чучулигово/, във връзка с изпълнение на превантивни ремонтни работи, движението в участъка ще бъде ограничено от 9.00 до 18.00 часа за дните до 16.01.2016г. 
Обходен маршрут:
- За пътуващите от страна Катунци към гр.Петрич или Граница Македония , движението да се осъществява по общински път BLG 2258 „/III-198, Катунци-Чучулигово/ Враня – Хърсово – Виногради - /III-109 /“до с.Хърсово и след което продължава по общински път BLG 1150 „/BLG 2258/ Хърсово-Граница общ.( Сандански-Петрич ) - Кромидово –Капатово-Ново Кономлади-Генерал Тодоров“ до с.Ново Кономлади , след което се включва в автомагистрала А-3 „Перник-Дупница-Сандански-граница Гърция“.
- За пътуващите от страна Петрич към Катунци движението след км 61.000 при достигане на пътния надлез над АМ „Струма“ продължава в ляво към с.Марикостиново, преминава през селото и чрез пътна връзка се включва в автомагистрала А-3 „Перник-Дупница-Сандански-граница Гърция“.Движението продължава по А-3 до пътен възел „Генерал Тодоров-Ново Кономлади“ където се отлива в дясно към общински път BLG 1150 „/BLG 2258/ Хърсово-Граница общ.(Сандански-Петрич)-Кромидово-Капатово-Ново Кономлади-Генерал Тодоров“ до с.Хърсово където продължава по общ. път BLG 2258 „/III-198, Катунци-Чучулигово / Враня – Хърсово-Виногради-/III-109 / “ до с.Враня; Път ІІІ-1903 на мост при км 1+550 – поради опасност от изменение /деформиране/ на връхната конструкция от тежкотоварни MПС, движението на лекотоварни МПС се извършва в едната лента и се въвежда забрана за движение на МПС с тегло над 20 т. 
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Бургас:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-908 от км 22+400 до км 39+300 (от разклона за с. Варовник до кръстовището с път II-79) – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 т; път ІІІ-992 Веселие-Ясна Поляна в участъка на аварирал мост над р. Ропотамо при км 16+257 е изграден временен път с временен брод през коритото на реката, въведено е временно ограничение на скоростта до 20 км/ч и забрана за движение на МПС над 12 т; път ІІІ-7305 Камчия-Съединение-Люляково-Череша-Вресово от км 0+000 до км 7+304 се въвежда постоянна организация. Скоростта на движение на МПС се ограничава на 50км/ч.; път ІІІ-7306 Черница-Сунгурларе-Чубра – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 т; път ІІІ-9901 Царево-Резово /на км 9+975 - стоманобетонен мост с отвор 10.00 м на река Чифчиево дере/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 20 т.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Варна:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-В. Търново:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път ІІІ-551 Дебелец-Средни колиби-Елена от км 13+299 до км 21+879 – поради лошо експлоатационно състояние е ограничено движението за товарни автомобили над 10 т.
Обходен маршрут: Дебелец-В.Търново-Лясковски кантон-Мерданя-Златарица-Златаришки кантон-Елена и обратно;
Път ІІІ-4073 Царски извор-Драганово от км 0+000 до км 5+5000 – затворен поради свлачище.
Обходен маршрут: Царски извор-Сушица-Драганово и обратно. 
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Видин:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път II-14 Видин-Кула-Връшка чука-граница Сърбия при км 10+500 – движението е пренасочено по обходен път непосредствен до участъка (старият път), поради свличане на пътното платно. Скоростта е ограничена на 40км/ч и е обозначено с пътни знаци.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Враца:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІ-11 Оряхово-Лесковец-граница Плевен – забрана за движение на МПС над 3.5 т, поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка от км 118+000 до км 119+000.
Обходен маршрут: Оряхово-Селановци /път ІІІ-306/ Галово-Остров /пътища ІV-ти клас/-път ІІ-11-граница Плевен.
Път ІІІ-161 Ребърково-Лютидол от км 0+000 до км 8+700 – стеснение в двете посоки и ограничаване на движението за МПС над 10 т от км 0+000 до км 5+900 и над 3.5 т от км 5+900 до км 8+700, поради свлачищни процеси; път ІІІ-308 Своде-Караш-Хубавене-Роман в участъка от село Караш до село Хубавене – затворен за движение на МПС, поради свлачище от км 25+000 до км 25+200.
Обходен маршрут: Роман-Ябланица-Осикова Лъкавица-Правешка Лъкавица-Караш за пътуващите от Роман за Караш. Ябланица-Роман-Хубавене за пътуващите от София и Ловеч.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Габрово:
Временно са въведени следните ограничения за движението на МПС:
Път ІІІ-4404 Габрово-Дебел дял – в участъка от км 10+151 /от разклона за к.к. „Люляците”/ до км 13+807 /до с. Дебел дял/ е затворен за движение на МПС, поради пропадане на пътното платно.
Обходен маршрут: по път III-4404 Габрово-Гъбене-Музга-Дебел Дял.
Път III-5006 Габрово-Узана от км 2+800 до км 3+100 – затворен поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Срок до 31.03.2016 г.
Обходен маршрут: ул. „Бодра смяна“ в гр. Габрово. Срок до 31.03.2016 г.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Добрич:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Кюстендил:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път III-602 Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол при км 25+200 /след село Бабино в посока гр. Бобов дол – забранява се движението на товарни автомобили над 12 т. Движението на МПС до 12 т и автобуси се осъществява по временен път.
Обходен маршрут за МПС над 12 т:
- с. Коркина-с. Паничарево-път II-62 Кюстендил-Дупница-път III-623 Големо село-Мало село- Мламолово-Бобов дол и обратно;
- с. Бабино-с. Долистово-път II-62 Кюстендил-Дупница-път III-623 Големо село-Мало село-Мламолово-Бобов дол и обратно.
Път ІІІ-6222 Смоличано-Пелатиково – забранено е движението на товарни МПС.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Кърджали:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Движението по път II-59 Момчилград-Крумовград-Ивайловград в участъка от км 18+540 до км 18+820 да се извършва по новоизградения временен обходен път; път ІІ-59 спирка Джебел-Момчилград Звездел-Крумовград в участъка от км 24+245 до км 24+895 – поради свличане на земни маси е засегнат банкета и част от лявото платно за движение. Движението в двете посоки се осъществява в дясното платно в посока Момчилград-Крумовград; път ІІІ-5009 Бели пласт-Стремци-Рани лист-Кърджали в участъка от км 8+000 до км 10+155 (между с. Бели пласт и р-н с. Соколяне) – забранено е движението на товарни МПС над 3,5 т. 
Обходен маршрут през с. Черноочене; 
Път ІІІ-5071 Чифлик-Мургово-Стремци-Три могили-Черноочене – поради образувало се свлачище е затворен в двете посоки за движение в участъка от км 10+000 до км 11+000 (между с. Стремци и с. Стремово). 
Обходен маршрут през с. Черноочене;
Път ІІІ-5071 между с. Стремци и с. Черноочене в участъка от км 9+470 до км 17+466 – забранено е движението на товарни МПС.
Обходен маршрут през гр. Кърджали.
Път III-5902 (Момчилград-Звездел)-п.к.Звездел-п.к.Голяма Чинка-(Токачка-Крумовград) – забранено движението на товарни МПС над 3,5 т. в участъка от км 0+000 до км 16+668. Забраната се въвежда за възстановяване на нормалното технико-експлоатационно състояние на участъка и осигуряване безопасността на движението. 
Обходен маршрут: път II-59 Момчилград-Крумовград и път I-5 Момчилград-Подкова-Маказа и път III-509 (Подкова-Маказа)-Кукуряк-Токачка-Крумовград.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Ловеч: 
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Монтана:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІ-81 Йончеви ханове-Благово при мост на км 80+128 – въвежда се ВОБД. Временен режим на движение: Чрез отбиване на движението, на брод през река Бързия, в участъка от км 80+104 до км 80+137. Срок до 28.02.2016 г.; път ІІ-81 Йончеви ханове-Благово при мост на км 83+569 – въвежда се ВОБД. Временен режим на движение: Чрез отбиване на движението, на брод през река Бързия, в участъка от км 83+550 до км 83+640. Срок до 28.02.2016 г.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Пазарджик: 
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път III-842 Юндола-Белово в участъка от км 0+000 до км 24+430, ограничен за движение на МПС над 12 тона, за целият зимен сезон; път II-37 Батак-Доспат-всички товарни автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета;
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Перник:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-637 /Трън-Стрезимировци/ Вукан-Пенкьовци-гр. Кюстендил при км 13+500 /след с. Мрамор посока с. Видрар/ и при км 12+500 до км 12+600 /посока с. Видрар-Община Трън/ – движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента, поради пропадане на пътното платното, като е въведено ограничение за движение на автомобили над 10 т.
Ремонтни дейности: няма
ОПУ-Плевен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път ІІІ-301 от км 1+750 /край регулация с. Козар Белене/ до км 5+753 /начало регулация гр. Левски/ – забранява се движението на пътни превозни средства с общо тегло над 7 т. 
Обходен маршрут: път III-303 Българене-Малчика-Аспарухово-Левски. 
Път ІІІ-304 Изгрев-Трънчовица-Бацова махала-Новачене-Дебово от км 0+030 до км 24+650 – целогодишно е забранено транзитното движение на МПС над 15 т.;
Обходен маршрут: по път ІІ-34 Плевен-Никопол.
Път ІІІ-3004 Опанец-Долна Митрополия от км 0+000 до км 6+125 - в района на с. Опанец – целогодишно пренасочено транзитно движение на МПС над 3.5 т.
Обходен маршрут: по път І-3 Бяла-Плевен-Ботевград (от п.в. "КАТ" на км 88+973 към п.в. на км 95+099). 
Път ІІІ-3005 от км 1+793 до км 4+223 Ясен-Търнене-Градина-в района на с. Ясен – целогодишно пренасочено транзитно движение на МПС над 3.5 т, осигурен е сигнализиран обходен маршрут; път ІІІ-3005 от км 21+062 до км 27+123 Ясен-Търнене-Градина-Петърница-Бъркач-Беглеж - в района на с. Беглеж – целогодишна забрана за обществено ползване от МПС над 8 т.
Обходен маршрут: път ІІІ-3502 Брестовец-Горталово-Беглеж-Бежаново-Ъглен.
Път ІІІ-3006 от км 8+904 до км 9+22 Радомирци-Рупци-Червен бряг – в участъка на свлачище в землището на гр. Червен бряг – целогодишна забрана за МПС над 12 т.
Обходен маршрут: по път І-3 до гр. Луковит, кръстовище с път ІІІ-306, дясно, до гр. Червен бряг и обратно.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Пловдив:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-667 Плодовитово-Първомай-Асеновград – забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на р. Марица при км 6+832. 
Обходен маршрут: Стара Загора-Поповица-път I-8. 
Път ІІІ-5802 Леново-Поройна от км 19+287 до км 19+495 – затворен заради наводнен участък. 
Обходен маршрут: Асеновград-Тополово-Леново. 
Път III-8611 Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13+500 до км 18+431 – затворен за движение поради разрушена настилка от поройните дъждове.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Разград:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Русе:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път ІІ-51 Бяла-Попово между км 0+858 до км 0+908 /в чертите на гр. Бяла/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т.
Обходен маршрут: път ІІІ-5101 (Бяла-Попово)-Пет кладенци-Борово; 
Път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Нисово-Кацелово при км 36+945 – аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом, ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение. 
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Силистра:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Сливен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път ІІІ-488 Градец-Ичера-Сливен от км 19+750 до км 30+000 – затворен за движение, поради нарушение целостта на пътното платно от свлачище и при км 25+500. 
Обходен маршрут: път ІІІ-488 Ичера-Градец-път ІІ-48-път І-7-п. кр. „Петолъчката”-път І-6-Сливен и обратно.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Смолян:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път II-37 Батак-Доспат-всички товарни автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета; път ІІІ-8681 Рудозем-Смилян в отсечката от км 6+147 (пътно кръстовище за с. Вълчан) до км 8+431 (Еко комплекс „Смилян” в района на с. Смилян) – затворен за движение поради извършване на земни работи.
Обходен маршрут: гр. Рудозем-с. Фатово-с. Чокманово-с. Смилян и обратно.
Път ІІІ-8683 с. Арда-с. Горна Арда при км 28+500 – ограничено е движението на товарни автомобили над 10 т.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-София:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІ-82 в участъка от км 0+000 до км 39+176 /Костенец-Самоков/ – забранява се транзитното движение на товарни МПС с обща маса над 10 т в двете посоки;
път ІІІ-3701 в участък от км 16+600 /край с. Ямна/ до км 22+300 /г-ца ОПУ Ловеч/ – затворен поради свлачища.
Обходен маршрут: път II-37/Етрополе/-Лъга-Джурово-път I-3 /Джурово-Ябланица/-граница ОПУ Ловеч-път III-358/ Ябланица-Гложене/-път III-3701/ Гложене-Черни Вит/. 
Път ІІІ-801 Вакарел-Белица – забранява се движението на МПС с ремаркета и полуремаркета.
Път ІІІ-8102 от км 10+000 до км 16+750 Чибаовци-Свидня – затворен участък поради активирали се свлачища.
Обходен маршрут: до Чибаовци да се ползва път II-81; до Бучин проход-път III-164 Бучин проход-Искрец-Свидня. 
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Стара Загора:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път ІІІ-807 – затворен мост над р. Марица при с. Скобелево. 
Обходни маршрути: 
- път ІІ-66 Поповица-Плодовитово-Първомай-Скобелево;
- път ІІ-66 Чирпан-Плодовитово-Първомай-Скобелево;
- Скобелево-Първомай-Плодовитово-път ІІ-66.
Път ІІІ-5031 Опан-Гълъбово – забранено движението на МПС над 10 т. 
Обходен маршрут: път І-5 Стара Загора-Димитровград и път ІІІ-554 Раднево-Гълъбово.
Път ІІІ-5005 връх Шипка-връх Бузлуджа, в участъка от км 0+000 до км 9+600 – затворен за целия зимен сезон /до 15.04.2016 г./ Движението се осъществява по обход, както следва :
• посока север-юг:път І-5 вр. Шипка-гр.Шипка-Казанлък от км 170+000 до км 188+600-общински път ІV-50025-вр. Бузлуджа. 
• посока юг-север:път І-5 Казанлък-км 188+600-общински път ІV-50025-вр. Бузлуджа
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Търговище:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Хасково:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Шумен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.
Път ІІІ-731 Радко Димитриево-Друмево – поради свлачищни процеси е въведена забрана за движение на товарни автомобили. 
Обходен маршрут: Шумен-Овчарово-Друмево.
Ремонтни дейности: няма.
ОПУ-Ямбол:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: 
Път II-53 от км 149+190 до км 149+930 /урбанизираната територия на гр. Ямбол/ – затворен за движение на МПС. Обходни маршрути са градските улици.
Ремонтни дейности: няма.
2. Опасност от падащи камъни: Искърско дефиле; Кресненско дефиле; път І-1 /Е-79/ Мездра-Ботевград и Видин-Монтана; път I-4 София-Варна при с. Пролаз и Коритна-Български Извор-Микре; път I-5 /Е 85/ В. Търново-Дряново-Габрово-Шипка; път І-6 София-Карлово-Бургас, проходи „Козница” и „Стражата”; път ІІ-19 Симитли- Г. Делчев; път II-35 Троян-Кърнаре; път II-37 Пещера-Батак-Ш. Поляна; път ІІ-62 Самоков-Дупница /местност Дервена/; път ІІ-82 Самоков-София /Г.Окол-Пасарел-Кокаляне/; път II-84 Варвара-гара Костандово /кръстовище за Св. Петка/; път ІІ-86 Асеновград-Смолян; път ІІІ-102 Превала-Монтана; път ІІІ-104 Бобошево-Четирци; път ІІІ-107 Рила-Рилски Манастир; път ІІІ-488 Градец-Ичера-Сливен; път ІІІ-601 Горановци-Олтоманци; път ІІІ-606 в района на Копривщица; път ІІІ-622 Друмохар-Ваксево; път III-842 Юндола-Голямо Белово; път ІІІ-861 Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец; път ІІІ-865; Стояново-Ардино; път ІІІ-866 Смолян-Кричим-Стамболийски-път І-8; път ІІІ-3011 стената на яз. „Ал. Стамболийски”; път ІІІ-8611 Белица-Загражден, всички пътища на област Смолян; път II-55 от км 34+900 до км 45+000 на Прохода на Републиката; път ІІ-73 Шумен-Карнобат. Шофьорите да се движат с повишено внимание по тези участъци.

Най-важното от Варна във вчерашния 8 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=310662

„Градски транспорт" във Варна намери кредитор за заема от 5 млн. лева Общинското дружество „Градски транспорт" най-сетне успя да намери кредитор за нужния заем от 5 млн. лева. Киберножът във Варна за лечение на рак заработва до края на февруари До края на февруари се очаква да заработи киберножът за лечение на рак, с който разполага университетската болница във Варна „Св.

Ботьо Ботев за убийството на Весо Дебелия: Виждам почерка на руснаците (видео)

http://petel.bg/Boto-Botev-za-ubiystvoto-na-Veso-Debeliya--Vizhdam-pocherka-na-rusnatsite--video-__140581

кадър: Нова тв Весо Дебелия беше съвсем-съвсем в периферията на ВИС-2. Да, поемал е обектите, но е бил съвсем в периферията на нещата. Това...

Изцяло затварят булевард „Васил Априлов“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542330

Във връзка с реконструкцията на бул. „Васил Априлов“, от 12. 01. 2016 г. /вторник/ до 30. 09. 2016 г. се затваря за движение участъкът от ул. „Любен Каравелов“ до бул. „Пещерско шосе“, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Маршрутът на автобусите по линия № 6 от вътрешноградския транспорт в посока от кв. „Изгрев“ до кв. „Прослав“ се променя, както следва: бул. „Шести септември“ – спирки № 141, 142, наляво по бул. „Васил Априлов“ – спирки № 312, 246, надясно по бул. „Пещерско шосе“ – спирка № 170, и по маршрута, утвърден с Общинс...

Златка Димитрова пие вода с лимон и магданоз за детоксикация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5220571

Прави го, тъй като по
празниците е качила 4 кг
Златка Димитрова е на “ти” с българската традиционна кухня – научила се още като малка от майка си и баба си. Затова честта да приготви ястията за празничната трапеза за Бъдни вечер се паднала именно на нея. Празника тя и половинката ѝ – Мирослав, който се занимава с бизнес,
Прави го, тъй като по празниците е качила 4 кг Златка Димитрова е на “ти” с българската традиционна кухня – научила се още като малка от майка си и баба си. Затова честта да приготви ястията за празничната трапеза за Бъдни вечер се паднала именно на нея. Празника тя и половинката ѝ – Мирослав, който се занимава с бизнес,

Всяко влизане в болница или аптека - с пръстов отпечатък

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542386

Край на проблемите с направленията за преглед при специалист. Всеки пациент ще получава поне по едно направление на месец, независимо кога отива при личния си лекар - в началото или в края на месеца. От април ще влизаме в болница и аптека с пръстов отпечатък. Държавата твърди, че така по-лесно ще контролира източва ли се Здравната каса и продават ли се лекарства под маста. До началото на април всяка болница и аптека трябва да си купи апарат за пръстова идентификация. След което устройството ще се свърже със софтуера на Здравната каса, съобщава ...

Работим за държавата до Гергьовден

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542385

През 2016 г. българите ще работят до 6 май, за да си платят данъците към държавата. Метафорично това е денят, в който гражданите ще спрат да работят за правителството и ще започнат да работят за себе си, пресметна Институтът за пазарна икономика.Датата е символична, като показва кога държавната хазна ще се попълни, ако всичко изработено бъде незабавно изземвано - ние я наричаме ден на свобода от правителството, а по-света е известна като Tax Freedom Day.През 2016 г. българите ще изработват средно по 241 млн. лв. за един кален...

Eпидемията от холера в Африка добива застрашителни размери

http://africa.actualno.com/epidemijata-ot-holera-v-afrika-dobiva-zastrashitelni-razmeri-news_517301.html

Най-малко 10 души са загинаха, а още 1000 са заболелите от холера в най-големия бежански лагер в света в Кения, съобщи ООН. Епидемията засяга сомалийски мигранти, като е започнала още през ноември в лагера в Дадааб, североизточна Кения. Там са приютени около 350 000 бежанци от Сомалия, заяви Осман Юсуф Ахмед от Комисариата по бежанците на ООН. Служители на агенцията и местни доброволци работят по ограничаването на заразата. Те разпръксват хлорин и раздават сапуни из лагера, предава БГНЕС. Хол

553 млн. лв. е рекордният дефицит, натрупан от общините

http://business.actualno.com/553-mln-lv-e-rekordnijat-deficit-natrupan-ot-obshtinite-news_517304.html

2015 г. може да се окаже една от най-тежките за финансите на общините, пише "Сега". Правителството очаква местните бюджети да излязат на рекорден дефицит в размер на 553 млн. лв. Няколко месеца по-рано, през април, прогнозата е била много по-благоприятна - за излишък в размер на 109 млн. лв. Ако очакванията се изпълнят, това ще е най-лошото салдо за местните финанси за последните 5 години, отчитано пред Евростат. На фона на хронично поддържани просрочени дългове от страна на общините финансов

Пътна обстановка в страната - 9 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=310663

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: няма ограничения. АМ „Хемус“: няма ограничения. АМ „Струма”: няма ограничения. АМ „Марица”: няма ограничения. АМ“Черно море”: няма ограничения. АМ „Люлин: няма ограничения.

Режисьорката Адела Пеева пред „Труд“: Бурето с барут не е само на Балканите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5221160

Да не се самозалъгваме, че сме толерантна нация
По-огрухани сме, но духовно тъмни субекти има навсякъде

- Г-жо Пеева, след поредното излъчване на „Чия е тази песен ?“ по БНТ преди дни отново възникна въпросът защо народите на Балканите не можем да се разберем.
- „Чия е тази песен?“ е дълголетен филм, правен е през 2003 г.
Да не се самозалъгваме, че сме толерантна нация По-огрухани сме, но духовно тъмни субекти има навсякъде - Г-жо Пеева, след поредното излъчване на „Чия е тази песен ?“ по БНТ преди дни отново възникна въпросът защо народите на Балканите не можем да се разберем. - „Чия е тази песен?“ е дълголетен филм, правен е през 2003 г.

2016 ще донесе това, което си направим сами

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/01/09/2674366_2016_shte_donese_tova_koeto_si_napravim_sami/?ref=rss


Какво ни очаква в най-близкото бъдеще - 2016? "Дневник" отново се обърна към политолози и социолози за прогнозите и очакванията им за новата година. Всички коментари четете в специалната тема "Годината". 
 
Днес представяме мнението на политолога Петър Щурм Константинов. То е записано преди промените в ДПС. 

Хубаво време, но и редица затворени писти очакват скиорите през уикенда

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/01/09/2682513_hubavo_vreme_no_i_redica_zatvoreni_pisti_ochakvat/?ref=rss


Уикендът ще предложи хубаво време за скиорите, но дори в големите курорти редица писти са затворени заради липсата на достатъчно снежна покривка. 

Метеоролозите предвиждат температури малко под 0 градуса и ясно време без силен вятър за двата почивни дни, но условията за скиорите няма да са идеални.

Основните писти в големите курорти са заснежени и обработени, но много от периферните и по-малко използваеми трасета не функционират. Не работят и някои трасета във високите...

ЦСКА може да спре около 3 март

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5220909

ЦСКА може и да изчезне около националния празник 3 март. До края на този месец и началото на следващия ще бъде публикуван окончателният списък на кредиторите на “червените”. След това стартира 1-месечен срок, в който трябва да се представи оздравителен план. Ако такъв няма, то директно се отива към ликвидация на дружеството.
ЦСКА може и да изчезне около националния празник 3 март. До края на този месец и началото на следващия ще бъде публикуван окончателният списък на кредиторите на “червените”. След това стартира 1-месечен срок, в който трябва да се представи оздравителен план. Ако такъв няма, то директно се отива към ликвидация на дружеството.

Всяко влизане в болница или аптека - с пръстов отпечатък

http://petel.bg/Vsyako-vlizane-v-bolnitsa-ili-apteka---s-prastov-otpechatak-__140580

кадър: Нова тв Край на проблемите с направленията за преглед при специалист. Всеки пациент ще получава поне по едно направление на...

Кънчо Стойчев: Лицемерието тласка Европа към разпад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221231


Смешно е Местан след 3 г. начело на ДПС да казва: Аз съм чист, а там са само гадове, твърди социологът, който е вицепрезидент на "Галъп Интернешънъл"

- Г-н Стойчев, според последното проучване на “Галъп Интернешънъл”, българите са сред най-големите поддръжници на запазването на ЕС. Защо?
- Ние сме сред най-скоро приетите в Евросъюза страни и
Смешно е Местан след 3 г. начело на ДПС да казва: Аз съм чист, а там са само гадове, твърди социологът, който е вицепрезидент на "Галъп Интернешънъл" - Г-н Стойчев, според последното проучване на “Галъп Интернешънъл”, българите са сред най-големите поддръжници на запазването на ЕС. Защо? - Ние сме сред най-скоро приетите в Евросъюза страни и

Сексизмът и легитимирането на сексуалния тормоз (Поглед към "Фейсбука" на Радан Кънев)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/09/2681589_seksizmut_i_legitimiraneto_na_seksualniia_tormoz/?ref=rss


 "И далеч преди правата на жените (благородна кауза) и отвъд споровете около феминизма, се воюва за сигурността и честта на нашите майки, жени и дъщери."

"Хората бранят жените си отпреди да признават правата им, и дори да не ги признават."

Това са две изречения от коментар на народния представител Радан Кънев, публикувани в личния му профил във "Фейсбук" на 8 януари 2016 г. (пълният текст - вижте в карето) Поводът за тях са събитията в Кьолн в навечерието на отминалата...

9 януари в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=310661

Събития: 475 г. – Император Зенон е изгонен от Константинопол. 1317 г. – Филип V е коронован за крал на Франция. 1349 г. – Под претекст, че са носители на чума, в Базел (Швейцария) са изгорени заедно с домовете им около 700 евреи.

На 9 януари рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5220921

Явор Милушев, актьор, бивш депутат
Бойко Василев, журналист
Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването
Васко Жеков, писател
Венцислав Мартинов, хуморист, режисьор
Ветко Арабаджиев, бизнесмен
Екатерина Бончева, журналист, член на Комисията по досиетата
Проф. д-р Камен Велев, химик, бивш зам.-министър на просветата
Костадин Бонев,
Явор Милушев, актьор, бивш депутат Бойко Василев, журналист Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването Васко Жеков, писател Венцислав Мартинов, хуморист, режисьор Ветко Арабаджиев, бизнесмен Екатерина Бончева, журналист, член на Комисията по досиетата Проф. д-р Камен Велев, химик, бивш зам.-министър на просветата Костадин Бонев,

Скорсезе и Джагър нахлуват със секси рок поредица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5220646

Сериалът „Винил“ (оригинално заглавие Vinyl) се очертава като едно от телевизионните събития на новата година. Само вижте кои имена стоят зад елитната ефирна продукция – великият режисьор Мартин Скорсезе и рок аристократа от „Ролинг Стоунс“ Мик Джагър. Двамата са добри приятели от десетилетия, а Скорсезе е известен с това,
Сериалът „Винил“ (оригинално заглавие Vinyl) се очертава като едно от телевизионните събития на новата година. Само вижте кои имена стоят зад елитната ефирна продукция – великият режисьор Мартин Скорсезе и рок аристократа от „Ролинг Стоунс“ Мик Джагър. Двамата са добри приятели от десетилетия, а Скорсезе е известен с това,

Колко прокурори трябват, за да се бори корупцията

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/09/2682422_kolko_prokurori_triabvat_za_da_se_bori_korupciiata/?ref=rss


9 прокурори и четирима следователи.

Толкова души е определил главният прокурор Сотир Цацаров да работят в пряко подчиненото му междуведомствено антикорупционно звено. В него влизат още служители на МВР и ДАНС - общо 50 души. Органът беше създаден в началото на април като отговор на румънския модел. 

Девет месеца, 21 дни и едно съдебно решение по-късно

"Дневник" получи отговор на шест въпроса, отправени през април до пресцентъра на държавното обвинение. Тогава...

Броят на насилените жени в Германия продължава да расте

http://petel.bg/Broyat-na-nasilenite-zheni-v-Germaniya-prodalzhava-da-raste__140578

С всеки изминал ден броят на насилените жени в Германия расте. Само в петък и само в Кьолн броят на жалбите в полицията се е увеличил с 50....

Връщат Ел Чапо в затвора, откъдето избяга преди 6 месеца

http://petel.bg/Vrashhat-El-CHapo-v-zatvora--otkadeto-izbyaga-predi-6-mesetsa__140579

Най-търсеният трафикант в света Ел Чапо се връща в затвора. Наркобаронът бе заловен от мексиканската полиция и влиза зад решетките на...

Прогноза за времето - 9 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=310660

Тихо и слънчево време. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, в крайните югозападните райони - малко над нулата. По Черноморието ще преобладава слънчево. След обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад.

Мъглите се вдигат, очаква ни слънчева събота

http://society.actualno.com/myglite-se-vdigat-ochakva-ni-slyncheva-sybota-news_517300.html

През деня облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, в крайните югозападните райони малко над нулата. Максималните температури ще са от 3° – 4° в районите с по-трайна мъгла до 10° - 12° в Югозападна България, съобщиха

Религиозен календар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5220917

Св. мчк Полиевкт. Св. Петър, еп. Севастийски. Преп. Евстратий. Св. прор. Самей Св. Полиевкт бил първият мъченик в арменския град Мелитин при р. Ефрат. Загинал мъченически при жестокото гонение на християните при император Валериан. Бил обезглавен и предал духа си на Бога, кръстен в собствената си кръв.

Актуална пътна обстановка

http://petel.bg/Aktualna-patna-obstanovka__140577

Информация за състоянието на републиканските пътища към 05:30 ч. на 09.01.2016 г.Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните...

Мачовете по телевизията през уикенда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5220883

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Сърбите в Босна обявяват своя република - Република Сръбска

http://chronicles.actualno.com/syrbite-v-bosna-objavjavat-svoja-republika---republika-srybska-news_517261.html

Република Сръбска е една от трите съставни части на Босна и Херцеговина. Възниква в хода на войната в бившата югорепублика и е утвърдена с Дейтънското споразумение. От 1998 г. официално седалище на Република Сръбска е град Баня Лука. Едностранното обявяване на Република Сръбска на 9 януари 1992 г. е в отговор на придвижването на босненските мюсюлмани и хървати към независимост от тогавашната Югославия. Босненците искат независимост в референдум, проведен на 29 февруари и 1 март 1992 г., който

Спортът по телевизията през уикенда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5220892

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Бивш служител на НСО: Хората в ДПС ги „убиват" постоянно

http://bulgarski.pogled.info/news/70609/Bivsh-sluzhitel-na-NSO-Horata-v-DPS-gi-ubivat-postoyanno

/Поглед.инфо/ Решението за свалянето на охраната на Лютви Местан е взето от министър-председателя. Това каза полковник Николай Марков, бивш служител на НСО пред bTV.

Как се отразява на децата насилието над учителите им?

http://petel.bg/Kak-se-otrazyava-na-detsata-nasilieto-nad-uchitelite-im-__140576

За преден път учителка беше бита от родител на ученик. Този път от Севлиево.    В студиото на „Часът на Милен Цветков” битата Емилия...

Действията на Местан са едно класическо предателство

http://bulgarski.pogled.info/news/70608/Deistviyata-na-Mestan-sa-edno-klasichesko-predatelstvo

/Поглед.инфо/ Това, което направи Лютви Местан е едно класическо предателство. Не само към ДПС, дори не към самия себе си, това е предателство към българските национални интереси. Това каза журналистът Велислава Дърева пред bTV.

Гарелов: За Местан място в политиката няма

http://bulgarski.pogled.info/news/70607/Garelov-Za-Mestan-myasto-v-politikata-nyama

/Поглед.инфо/ „Фарисейска история“. Така телевизионният водещ и журналист Иван Гарелов нарече казуса с изявлението на Лютви Местан след като последният беше отстранен от поста председател на ДПС.

Гответе се за погроми, глупави германци!

http://svetoven.pogled.info/news/70606/Gotvete-se-za-pogromi-glupavi-germantsi

/Поглед.инфо/ Известно време се колебаех как да нарека тази статия. Фаворити ми бяха заглавията “Кьолнски ужас за момичета“ и „Ще поберат ли затворите в Германия всички мигранти!“. След като размислих, все пак избрах това за погромите - изглежда достатъчно зловещо, подходящо за случая. А и погроми най-вероятно наистина ще последват. Сложих това заглавие, препрочетох статията и ми се прииска да я нарека по друг начин: „Вълци и овце“, но се отказах. Нека бъдат „погроми“, в края на краищата натам вървят нещата.

Москва и Пекин: Действията на КНДР увеличават напрежението в региона

http://svetoven.pogled.info/news/70605/Moskva-i-Pekin-Deistviyata-na-KNDR-uvelichavat-naprezhenieto-v-regiona

/Поглед.инфо/ Заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов и специалният представител на правителството на КНР по въпросите на Корейския полуостров У Давей обсъдиха в телефонен разговор ситуацията след съобщението от страна на КНДР за ядрено изпитание. За това съобщиха от МВнР на РФ, предаде ТАСС.

До 12 градуса днес (прогноза)

http://petel.bg/Do-12-gradusa-dnes--prognoza--__140574

илюстрация: Синоптик    Днес облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в на места в низините и...

Хороскоп за събота

http://petel.bg/Horoskop-za-sabota__140575

lamqta.com/horoskop-za-denq/blog Овен  Бъдете готови на това, Вашите постижения, както и привичните Ви методи на работа, да бъдат подложени на...

Дейли Експрес: Путин, Тръмп и ИД са „главните глобални заплахи“ за 2016 г.

http://svetoven.pogled.info/news/70604/Deili-Ekspres-Putin-Tramp-i-ID-sa-glavnite-globalni-zaplahi-za-2016-g

/Поглед.инфо/ Британското издание „Дейли Експрес“ (Daily Express) посочи като едни от главните „глобални заплахи“ за 2016 година продължаващия конфликт в Сирия, голямата вероятност Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ, както и „провокационната риторика“ на руския президент Владимир Путин, предаде в петък (8 януари) “Взгляд“.

Турската авиокомпания Pegasus спира полетите си до Русия

http://svetoven.pogled.info/news/70603/Turskata-aviokompaniya-Pegasus-spira-poletite-si-do-Rusiya

/Поглед.инфо/ Авиокомпанията Pegasus Air (Пегасус Еър) спря полетите си към Русия до 16 януари 2016 г., заради трудности с визите, съобщи в петък (8 януари) газета.ru.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване