Обраха пощата в село Дивотино, бандитите отмъкнали над 100лв., винетки и лотарийни билети

http://www.zapernik.com/krimi/obraha-poshtata-v-selo-divotino-banditite-otmuknali-nad-100lv-vinetki_41115/

Крадци обраха пощенската станция в пернишкото село Дивотино, съобщиха за Нова телевизия от ОД на МВР-Перник. Отмъкнати са малко над 100 лева, винетни стикери и лотарийни билети.

Обирът е станал в нощта срещу 8 януари. Злодеите са влезли в сградата през задния вход, като са срязали решетката на вратата.

От МВР са започнали разследване на обира. Сградата е запечатана, направен е първоначален оглед. Работата по издирването на крадците продължава.

Красимир Анев стреля без грешка в Руполдинг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222286

Красимир Анев стреля без грешка и повали 20-те мишени в четирите си спирания на рубежа от преследването на 12,5 км. в Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Националът финишира 16-и в крайното класиране. Другият ни биатлонист Владимир Илиев не завърши, след като допусна 4 грешки в стрелбата.
Красимир Анев стреля без грешка и повали 20-те мишени в четирите си спирания на рубежа от преследването на 12,5 км. в Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Националът финишира 16-и в крайното класиране. Другият ни биатлонист Владимир Илиев не завърши, след като допусна 4 грешки в стрелбата.

Как се снимат секс сцените в киното (Горещи кадри)

http://www.bnews.bg/article-146080

Ние всички знаем, как да се преструваме, дори и в любовта. Но, за разлика от професионалните актьори, ние за щастие не е нужно да се събличаме и да имитираме страст в леглото с колегите, под светлината на прожекторите, под окото на десетки камери и любопитни очи.

Русия пише сценария на срещата за Сирия в Женева

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262587_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5+%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%

 Сирийският външен министър Уалид Муалем съобщил на специалния посланик на ООН Стефан де Мистура за готовността на сирийското правителство да участва в планираните на 25 януари в Женева преговори по уреждане на ситуацията в страната, съобщи Ройтерс.
Според Муалем е необходимо да се състави списък на представителите на сирийската опозиция, които ще вземат участие в преговорите, и сирийската делегация да получи списък с терористичните организации.

Лидерите на сирийската опозиция още във вторник също уведомиха Стефан де Мистура, че са готови за преговорите. Те заявили, че Дамаск трябва да предприеме стъпки по укрепването на доверието, като още преди началото на преговорите да освободи затворниците, да прекрати бомбардировките на райони с мирно население и да снеме блокадата на контролираните от въстаниците райони.

Русия и Сирия ще действат в тандем и в пълен синхрон, но по време на преговорите Москва е нормално да изтика напред Дамаск, като зад него ще стои целият руски дипломатически потенциал. Общата им позиция вероятно ще се стреми към забавяне на преговорите, за да може в сегашната офанзива правителствената армия да завземе нови територии и от тази позиция да диктува свои приемливи условия.

Списъкът на участващите опозиционни лидери ще трябва да се доказва доколко е легитимен – кой от кого е упълномощен да го представя, всеки опозиционер ще трябва да уверява, че никога не е имал взаимодействие с ИД. Списъкът на терористичните организации пък отсега минира непроходимо конференцията – много малка част от сирийската опозиция може да мине за „умерена” и то чисто политическа.

Преди това обаче Дамаск с удовлетворение ще посочи, че взаимодейства с част от тази фамозна „умерена опозиция” в борбата с ИД и ще изрази безусловна готовност да разговаря с тази част относно бъдещето на Сирия.

Исканията на опозицията най-вероятно ще бъдат мотивирано отклонени: За освобождаването на затворниците ще трябва да се уточни персонално дали не принадлежат към терористични организации, а такъв списък няма и едва ли скоро ще бъде уточнен. Относно бомбардировките ще бъде казано, че тяхното спиране ще работи в полза на ИД, а руснаците имат претенции, че никога не са удряли цивилни обекти. Деблокирането на контролираните от въстаниците райони отново ще допре до уточняването кои са наистина антиислямистките сили в опозицията и доколко те го доказват сега в борбата с ИД.

Сирийската страна със сигурност има за всеки случай подготвени (от руснаците) рубежи, на които планирано да отстъпи в знак на добра воля и като мярка за „укрепване” на доверието.

В света има доказани две „хитри” и изтънчени дипломации – на Русия и на Великобритания, съперници от 200 години. Този път Британският лъв няма да се появи на ринга срещу Руската мечка, защото му липсва имперски интерес. Реално от другата страна ще са само САЩ, но кога Вашингтон е разполагал с дипломация, която да притежава други средства за въздействие освен брутална сила, изнудване и пари?

Срещата в Женева със сигурност ще премине по написания сценарий от Кремъл, с деклариран респект и уважение към ООН, с много вежливост и сдържани усмивки, част от които ще се запазят и след нейното приключване. Руснаците ще оставят обаче усещането, че делегацията на опозицията се е подготвила несериозно и тя е виновна за не достигнатите поставени цели. Впрочем как да се подготви една сбирщина от хора, които ги обединява преди всичко мечтата да свалят Башар Асад и да се докопат до властта, след като избият разоръжените си противници?

Дали ще бъде направена снимка на участниците? – Може, но ако е в началото. После всички набързо ще се разотидат, като някои напразно доста ще избързат – в Сирия ги очакват руските бомби и сирийските танкове.

Обвинените за изнудване полицай и служител на ДАНС остават в ареста

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/09/2682708_obvinenite_za_iznudvane_policai_i_slujitel_na_dans/?ref=rss


Служителят на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС)  Георги Георгиев, полицаят Цано Филипов и цивилният гражданин Борис Рангелов, които бяха арестувани за изнудване, остават в ареста. Днес Специализираният съд наложи на тримата мярка за неотклонение "задържане под стража".

Тримата бяха задържани на 5 януари при специализирана акция на МВР и ДАНС под ръководството на специализираната прокуратура. На двамата представители на службите са повдигнати обвинения за участие в...

Полицията разпръсна протест в Кьолн с водомети (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542478

Полицията използва водомети, за да разпръсне излезлите в Кьолн привърженици на антиислямското движение Пегида и присъединилите се към тях екстремисти. Демонстрантите на Пегида поискаха оставката на канцлера Ангела Меркел, предаде Ройтерс. Полицията призова участниците, някои от които скандираха "Меркел да се маха", да се върнат на площада до гарата, откъдето започна шествието им в Кьолн. Когато те продължиха да хвърлят бутилки и бомбички, полицейските сили за борба с безредиците използваха две водни оръдия срещу излезлите на протест десни екстр...

Очакват ни температури до 14 градуса в неделя

http://www.cross.bg/gradysa-slab-dyha-1494028.html

/КРОСС/През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури предимно между минус 1 и 4 градуса, в София около 1 градус. В неделя разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд на места в Западна, а преди полунощ в Централна и Югоизточна България ще превали слаб дъжд. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Ще бъде сравнително топло за януари с максимални температури между 9 и 14 градуса, в западните и централните райони на Дунавската равнина по-ниски, между 3 и 7 градуса, в София около 11 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Вечерта от запад ще започне бързо намаление на облачността. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. В планините ще духа умерен, след обяд силен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е предимно значителна и на места ще превали слаб дъжд, над около 1800 метра слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса. Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валеж. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8 градуса.  

В Бургас извършват проверки на снегопочистването на републиканската пътна мрежа

http://pik.bg/в-бургас-извършват-проверки-на-снегопочистването-на-републиканската-пътна-мрежа-news465102.html

В Бургас извършват проверки на снегопочистването на републиканската пътна мрежа

Областна администрация – Бургас извършва проверки на снегопочистването на републиканската пътна мрежа. Това каза Вълчо Чолаков, областен управител, цитиран от "Фокус". „Ако някъде фирма не е изпълнила задължението си, ще бъде наложена санкция”, категоричен бе той.

По неговите думи, областна администрация е координатор на дейностите на отделните държавни органи, които сключват договори с почистващи фирми. „Областна администрация не сключва договори и не търси директно отговорност на тези фирми”, допълни той.

„По отношение на републиканската пътна мрежа, за която областният управител следи и координира управлението и поддръжката, имам информация от Агенция „Пътна инфраструктура”, че фирмите са изпълнили навреме своите задължения. Имаме сигнали от граждани за отделни места, напр. участъка на Карнобат от АМ „Тракия”, за който има твърдение, че не е извършено качествено почистването, и ние извършваме проверка на това почистване”, обясни областният управител.

По данни на АПИ за два дни са използвани около 670 т сол, 750 т пясък и 6 т луга за почистване на републиканска пътна мрежа. 96 машини са работили първите два дни, третия ден – 52. Отделно 6 машини са контролирали тяхното изпълнение. „Моите наблюдения за Бургас и по данни, предоставени от граждани, за града не е било добре извършено почистването. От кмета на града Димитър Николов чухме, че ще санкционира фирмата, която е извършила почистването на града, тъй като не е започнала своевременно чистене на улиците и засипване с инертни материали против обледяване”, допълни Чолаков.

По неговите думи, всяка година през октомври се провеждат срещи с отговорните институции относно зимното почистване. „На тези срещи напомняме и настояваме за готовността на фирмите за предстоящия зимен сезон. Проверено е наличието на техника, проверяваме нейната изправност и наличието на инертни материали, сключени договори. Дали за периода, в който общината няма сключен договор, е подсигурила почистването. И миналата, и тази година всички декларираха своята готовност и при извършените проверки установихме, чрез съответните компетентни органи, наличието на техническа готовност за извършване на почистването”, допълни Чолаков.

Ню Йорк таймс включи акция на нашата полиция срещу трафика на антики в своя статия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262586_%D0%9D%D1%8E+%D0%99%D0%BE%D1%80%D0%BA+%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D1%81+%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8+%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%

 Вестник "Ню Йорк таймс" публикува статия за трафика на антични предмети, от който вече се възползва и "Ислямска държава".

Кореспонденцията от Шумен започва с полицейска акция в този град през март 2015 г., където при обиск на четири помещения са конфискувани над 9000 антични предмета, включително статуетки, накити и монети на 2000 години, както и калъпи за отливане и други материали, които навеждат на мисълта, че поне някои от тези предмети може да са фалшификати. Арестувани са трима души, които са пуснати под гаранция докато тече разследването.

Полицията спаси огромен брой антики от евентуален износ зад граница

Законите по света са слаби и непоследователни, а митническите служители могат да проверят само част от преминаващите границите стоки, отбелязва вестникът. Трафикантските организации са развили добър опит при набавянето на стоки на хора, които са готови да платят за тях, а и са достатъчно търпеливи да укриват древни предмети по складове докато отминат проверките.

Трафикът на древни предмети достигна нови равнища, след като радикалната групировка "Ислямска държава" превзе части от Сирия и Ирак и разруши и ограби древни градове. Въпреки почти единодушното осъждане на действията на ИД обаче малко са държавите, които са проявили интерес в налагането на нови ограничения срещу разрастващия се трафик на антични предмети, чиито печалби се оценяват на милиарди долари годишно, пише "Ню Йорк таймс".

Бокова: Трафикът на антики от Сирия финансира „Ислямска държава"

Официалните лица все още не знаят как древните предмети са стигнали до Шумен или дали са минали през територия под контрола на ИД. Смята се, че колкото и антични предмети да са заловени, още повече са стигнали до купувачи и търговци във Виена, Мюнхен, Лондон и Ню Йорк. Търговците се възползват от законната търговия с антични предмети, за да пласират артефакти, които от години са грабени при конфликтите в Сирия и Ирак, както и в Либия, Йемен и Египет, пише вестникът.

Засега съвсем малък брой такива предмети са свързани с грабежите на ИД. Макар и групировката да е относително новодошла в тези мародерства, тя ги допуска в индустриални равнища на контролираните от нея територии, като облага с данъци изкопните дейности, за да получи приходи за обявения от нея през 2013 г. халифат, отбелязва изданието.

Ето защо конфискуваните в България древни предмети, заедно със стотици други, прехванати в Турция близо до границата със Сирия и най-малко един заловен предмет в Лондон, се възприемат като част от вълна, която според експерти ще залее европейските и северноамериканските пазари в следващите години, пише "Ню Йорк таймс".

Мащабите на грабежа под контрола на ИД накара много държави да се опитат да ограничат потока от предмети и получаваните от този трафик приходи, макар и те да не са най-големият източник на финанси за групировката, предвид търговията й с петрол.

Миналия месец 15-те финансови министри на страните от Съвета за сигурност се ангажираха да вземат мерки за блокиране на трафика с петрол и антични предмети, а през септември Държавният департамент на САЩ обяви 5 милиона долара награда за информация, която осуетява такъв трафик.

България, където има десетки древни обекти, е печално известна като контрабанден канал, казват пред вестника официални лица. След като незаконно придобити антични предмети стигнат Европа, за трафикантите става по-лесно да създадат документи, че те са автентични открития, които може да се купуват и продават.

"Ние сме най-прекият път от Турция и Близкия изток", казва директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Наблюдаващият прокурор по случая в Шумен Маргарита Георгиева заявява, че конфискуваните предмети са дошли от Турция, но следователите не са успели да установят откъде произхождат, нито за къде са били предназначени, което затруднява постигането на присъди срещу извършители на такъв трафик.

Лекар преби до смърт пациент в болница в руския град Белгород (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222359

Лекар от болница в руския град Белгород преби пациент. Боят бе заснет от камера за наблюдение, монтирана в приемната на учреждението. Кадрите от случката по-късно бяха разпространени в мрежата, съобщава „360 Подмосковье”.  Самличността на пребития до смърт пациент е установена, пише LifeNews. Това е 56-годишния Евгений Бахтин.
Лекар от болница в руския град Белгород преби пациент. Боят бе заснет от камера за наблюдение, монтирана в приемната на учреждението. Кадрите от случката по-късно бяха разпространени в мрежата, съобщава „360 Подмосковье”. Самличността на пребития до смърт пациент е установена, пише LifeNews. Това е 56-годишния Евгений Бахтин.

Учени искат оставката на шефа на БАН

http://petel.bg/Ucheni-iskat-ostavkata-na-shefa-na-BAN__140670

Оставката на акад. Стефан Воденичаров, председател на Българската академия на науките, ще бъде поискана на заседание на Общото събрание...

Ауди влетя в двора на склад, разпиля по шосето плодове и зеленчуци (снимка)

http://petel.bg/Audi-vletya-v-dvora-na-sklad--razpilya-po-shoseto-plodove-i-zelenchutsi--snimka-__140671

Снимка: tns.bg Катастрофа стана преди минути на пътя Пловдив-Ягодово, съобщи Tns.bg. Автомобил решава да спре на крайпътно уширение. В същото...

ТРАГЕДИЯ В ПЕРНИК: Собственик на закусвалня, болен от рак, се самоуби в кв. Изток

http://www.zapernik.com/pernik/tragediya-v-pernik-sobstvenik-na-zakusvalnya-bolen-ot-rak-se_41114/

Труп на мъж беше открит в пернишкия квартал "Изток", предаде "Фокус". Тялото му е било открито около 9 ч. тази сутрин, близо до заведение "Мираж" на ул. Рашо Димитов.

Мъжът е на видима възраст 70 години. Видеозаписи от мястото показват, че Христо Арсов сам е сложил край на живота си с огнестрелно оръжие. По информация на "24 часа" той е бил болен от рак и отнел е живота си пред закусвалнята, която притежава.

Мъжът е оставил...

Продължава

Хеттрик на Меси качи "Барселона" на върха в Испания

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/01/09/2682707_hettrik_na_mesi_kachi_barselona_na_vurha_v_ispaniia/?ref=rss


"Барселона" постигна безпроблемна домакинска победа с 4:0 срещу "Гранада" в първия двубой от 18-ия кръг на Примера дивисион.

Лионел Меси отбеляза хеттрик, а Неймар добави едно попадение, за да изкачат каталунците начело в Примера дивисион. 

Отборът на Луис Енрике събра 42 точки и изпревари с една "Атлетико" (Мадрид), който в неделя гостува на петия "Селта". Шампионите поведоха с пет точки пред вечния съперник "Реал", който по-късно днес посреща "Ла Коруня".
...

Обвинените в изнудване служители на МВР и ДАНС остават в ареста

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222368

Специализираният съд остави в ареста тримата обвиняеми за изнудване служители на ДАНС и МВР.
Магистратите уважиха искането на прокуратурата и взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемите Борис Рангелов, Георги Георгиев и Цено Филипов.
На 7 януари тримата получиха обвинения за участие в организирана престъпна група за изнудване.
Специализираният съд остави в ареста тримата обвиняеми за изнудване служители на ДАНС и МВР. Магистратите уважиха искането на прокуратурата и взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемите Борис Рангелов, Георги Георгиев и Цено Филипов. На 7 януари тримата получиха обвинения за участие в организирана престъпна група за изнудване.

Тунел „Дупница" на АМ „Струма" остана без ток заради авария, шофьорите да внимават

http://pik.bg/тунел-„дупница-на-ам-„струма-остана-без-ток-заради-авария-шофьорите-да-внимават-news465178.html

Тунел „Дупница" на АМ „Струма" остана без ток заради авария, шофьорите да внимават

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през тунел „Дупница" в двете посоки на автомагистрала „Струма", поради авария в електрическото захранване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

„Литекс“ с временен треньор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222367

“Литекс“ започна подготовка с временен треньор - Стамен Белчев. Специалистът от Хасково водеше едноименния тим и асистираше на Станимир Стоилов в „Ботев“, после оглави втория отбор на „оранжевите“ в „Б“ група и стана помощник на Любко Петрович. Управата изчаква окончателното решение на изпълкома на БФС следващата седмица дали клубът ще бъде
“Литекс“ започна подготовка с временен треньор - Стамен Белчев. Специалистът от Хасково водеше едноименния тим и асистираше на Станимир Стоилов в „Ботев“, после оглави втория отбор на „оранжевите“ в „Б“ група и стана помощник на Любко Петрович. Управата изчаква окончателното решение на изпълкома на БФС следващата седмица дали клубът ще бъде

Десетте акции на 2016 г.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262585_%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B5+%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+2016+%D0%B3.

Изминалата 2015 г. може и да блести с най-високия растеж на българската икономика от началото на кризата, но инвеститорите на фондовата борса вместо оживление получиха първи спад на индексите от 2011 г. насам. Имаше месеци, в които оборотът трудно стигаше 10 млн. лв. през едва 3-4 хил. сделки. Малките инвеститори продължаваха да избират да държат парите си на депозити с доходност под нищожния 1%, вместо да споделят успеха на компании, които удвояват печалбите, разширяват пазарите и инвестират в бъдещето си. И те не купуваха акции не толкова заради липсата на бизнеси, в които да повярват, а защото за пореден път виждаха с очите си как слабият регулатор и популистки настроените и податливи на лобистки интереси управници съсипват онова, което предприемчивостта създава.

Въпреки това в началото на 2016 г. българският капиталов пазар има да каже на инвеститорите две добри новини. Първата е, че него все още го има и е реална алтернатива за хората със свободни средства. А втората е, че с поевтиняването на акциите от миналата година възможностите за навлизане на пазара изглеждат даже още по-добри. Така поне звучат прогнозите на експертите, следящи какво се случва на Българската фондова борса (БФБ), които се включиха в традиционната анкетна „Капитал“ за най-перспективните инвестиции на пазара.

Непосилната лекота на тишината

Ако питате анализаторите, ще ви кажат, че има предпоставки за съживяване на интереса към борсата, които произтичат не само от икономическата стабилност и ниските лихви по депозитите, но се подхранват и от впечатляващите резултати, които постигат някои компании. За всички глобалната финансова криза отпреди седем години бе съкрушителна, със срив на приходите, загуба на клиенти, трудности в обслужването на кредити и облигационни заеми. Някои обаче се оказаха жилави и освен че оцеляха, успяха да се разраснат. Те бяха тези, които помогнаха на инвеститорите да преглътнат загубите и да се престрашат отново да вложат пари на борсата. Плахият тренд на възстановяване вървеше до април 2014 г., когато водещият индекс SOFIX достигна до връх от 625 пункта. Фалитът на Корпоративна търговска банка (КТБ) секна устрема и така в края на миналата година пазарът е с около 30% под средносрочния си връх. За това без съмнение спомогна и безумното нововъведение да се налагат глоби на компаниите, притежаващи земеделска земя, ако в тях влязат като собственици неевропейци или офшорки. Въпреки че публичните дружества бяха изключени от списъка за глобяване, инвеститорите направиха своите изводи.

„Крайният песимизъм сред борсовите играчи предполага, че който е искал да продава, вече го е направил, така че обръщането на негативния тренд ще бъде на дневен ред през 2016 г.“, смята Владимир Малчев, управител на „Бул тренд брокеридж“. Той прогнозира, че при все по-намаляващо предлагане на пазара е на път да започне „едно достатъчно отчетливо повишение на цените“. „А когато това започне да се случва, част от нисколихвените банкови депозити ще започнат да се трансформират в борсови инвестиции, което допълнително ще налее живителни сили на нов възходящ тренд“, позитивен е Малчев.

По-резервирано е мнението и на Георги Георгиев, портфолио мениджър на „Карол капитал мениджмънт“, който смята, че пазарните участници са уморени да гонят постоянно дъна. „Немалка част от тях са изместили фокуса си от БФБ, липсва интерес и от чуждестранни играчи“, коментира експертът, който също обръща внимание, че „интензитетът на натиск от продавачи на тези нива, също вече не е голям“. „Може би отчаянието е достигнало близки нива до тези от лятото на 2012 г., когато след като падна с 37.5% за година и половина, пазарът намери дъно. Дали може да се търси подобна аналогия и сега? Най-логично изглежда да видим една консолидация, която да се развие през годината в рамките на -5%/+10% от сегашните нива“, разсъждава Георгиев. Съпоставено с възвращаемостта от други инвестиционни възможности, това не изглежда чак толкова черно.

Без да забравяме, че борсовите специалисти „живеят“ от пазара и имат интерес да поддържат изкусителна представата за него, не може да се подмине фактът, че има компании, чиито акции се търгуват под нивата, които математиката определя за фундаментални. Или че понякога разпродажбите отварят атрактивни възможности за покупки и постигане на по-висока доходност, отколкото ако си купил, когато пазарът е скъп. Затова и звучат автентично коментарите за потенциал, който стои на борсата и чака някой да отиде и да го вземе.

„Българската фондова борса ще остане нишов пазар в периферията или най-често извън инвестиционните стратегии, но дори и при тези резерви на БФБ има акции, които имат потенциал да реализират доста добра доходност за акционерите си“, е мнението на Надежда Дафинкчиева от ПФБК, която подкрепя тезата с исторически ниските пазарни коефициенти, на които се търгуват тези книжа в момента. Екипът на компанията прогнозира, че през следващата година цените на тези акции, които пострадаха от свиването на оборотите на борсата и пасивността на купувачите, ще се възстановят до нива, съответстващи на техния фундамент. Гено Тонев, портфолио мениджър на пловдивския посредник „Юг маркет“, има подобно наблюдение: „Не виждам смисъл от масирано закриване на позиции в опит да се купи по-евтино след време. Добре балансиран портфейл с акцент върху дивидентни компании би могъл да се представи по-добре от индексите през 2016 г. Фундаментът зад много от публичните дружества е достатъчно силен, за да предотврати разпродажби на всяка цена. Стратегически погледнато, евентуални пазарни сътресения би могло да се използват за акумулиране на нови количества акции, особено на фона на продължаващия вече 20 месеца „мечи пазар“ за борсовите индекси“, обобщава Тонев.

Трудната десетка

 

photo_verybig_99013

 

Подценени акции, компании от сектори, които са атрактивни за сливания и придобивания, и дружества от експортни сектори са традиционно препоръчвани от анализаторите като подходяща инвестиция. И отдавна сред фаворитите им за покупки на предни позиции не бяха попадали имотни бизнеси или банки. Точно това е изненадата, която поднасят анализаторите в традиционното годишно допитване кои са най-перспективните десет акции. Според експертите през 2016 г. сред тях са „Фонд за недвижими имоти България“ и Първа инвестиционна банка (ПИБ), въпреки че раздвижването на имотния пазар е едва забележимо, а банковият сектор го чакат тежки стрес тестове. А най-предпочитаната акция от анализаторите е тази на „Софарма“, която детронира от първата позиция миналогодишния победител „Трейс груп холд“.

Производителят на лекарства постига своеобразен рекорд, като за четвърти път в историята на класацията става фаворит на професионалните инвеститори въпреки проблемите, които има с пазарите в Русия и Украйна. Те продължават повече от година и половина и инвеститорите вече отреагираха, което притисна борсовите котировки до нива, значително под фундаменталните за компанията, което я прави подценена. Според Надежда Дафинкчиева от ПФБК занижените експортни резултати (най-вече поради девалвацията на украинската гривна) не обосновават спада в цената на акциите. Тя обръща внимание и върху това, че М&А активността в сектора на глобално ниво е висока, което увеличава шансовете дружеството да попадне под радара на големите компании. Владислав Панев, председател на Съвета на директорите на „Скай управление на активи“ се включва с наблюдението, че сега цените на акциите на „Софарма“ са изгодни спрямо аналозите в региона. „Очаквам оттласкване от дъното на продажбите в Източна Европа след либерализацията на търговията с някои от страните там“ е прогнозата на експерта. Търговското дружество „Софарма трейдинг“ също намира място в номинациите заради подобряващите се финансови резултати, а други фармацевтични акции, за които има гласове в тазгодишното допитване сред пазарните анализатори, са „Биовет“ и „Унифарм“. Причината е, че инвестициите в капацитет и технологии вече дават резултати за дружеството от Пещера, освен това зреят очаквания за подобрение на продажбите му отвъд океана. „Смятам, че силният период на долара е вече в историята и затова очаквам оперативните резултати на дружеството да бъдат значително по-добри“, обяснява Гено Тонев от „Юг маркет“. Инвестиционният консултант от „Бета корп“ Тихомир Каунджиев пък номинира „Унифарм“, защото очаква да има процедура на вливане в структурата на мажоритарния й собственик „Софарма“.

Любопитни са аргументите зад номинацията на „Фонд за недвижими имоти България“. „Раздвижването на пазара на офис площи и рефокусирането на фонда в този сегмент ще са сред двигателите на акцията през новата година. Ако компанията успее бързо да напълни новата офис сграда, която строи, 2016 г. може да се окаже годината на BREF“, смята Татяна Пунчева-Василева, ръководител „Анализи“ в „Елана трейдинг“. Според Владимир Малчев от „Бул тренд брокеридж“ акцията е оценена твърде консервативно от пазара с оглед на потенциала на активите и подобрените перспективи пред имотния пазар. Участието й в групата на акциите, носещи дивидентна доходност, е също важен фактор, върху който акцентира Георги Георгиев от „Карол капитал мениджмънт“, който не пропуска да наблегне също и на добрата ликвидност на акцията, големия брой акционери, както и на добрата работа на мениджмънта.

В портфейла мечта за 2016 г. на девето място анализаторите на капиталовия пазар подредиха акцията на ПИБ. Причината според Петко Вълков, изпълнителен директор на „Конкорд асет мениджмънт“, е в интригата с предстоящите стрес тестове, които накараха банките да предприемат болезнени за тях мерки. „Предстои да видим дали най-накрая банката ще успее да понижи загубите си от лошите кредити“, отбелязва Вълков, а Владимир Малчев от „Бул тренд брокеридж“ допълва: „Банковият сектор вече излиза от кризата, а ПИБ има значителен потенциал за печалби, след като премине през етапа на преструктуриране след ликвидната криза от 2014 г.“ Гено Тонев от „Юг маркет“ припомня, че предстои изплащането на остатъка от държавната ликвидна подкрепа, което би могло да развърже ръцете на мениджмънта за действия, които да подобрят краткосрочно рентабилността на банката.

Сред десетте акции на годината анализаторите включват и пловдивския „Юрий Гагарин“, който произвежда консумативи за цигарената промишленост. В края на миналата година депутатът от ДПС Делян Пеевски официално стана съсобственик в компанията, а мненията са събрани и преди обявения от дружеството заем от 10 млн. лв. от ПИБ за нови инвестиции в оборудване. Според експертите периодът на забавено развитие заради законодателния натиск и промените в собствеността е отминал и дружеството вече в обичайните си стандарти на финансово развитие. Завръщането в структурата на „Булгартабак холдинг“ предполага още по-добри финансови резултати и потенциално разпределяне на дивидент, подобно на другите компании от холдинга. За портфолио мениджъра на „ОББ асет мениджмънт“ Бончо Иванов няколко неща са сигурни при тази акция: „От фундаментална гледна точка дружеството най-вероятно ще поддържа работен режим близко до 24/7 и през 2016 г., ще въведе в експлоатация нови машини, ще пусне спрени такива поради законови пречки и ако „желае“ ще спечели положителните настроения на инвеститорите с добре познати „публични“ похвати“.

Оптимизъм с едно наум

Традиционните участници в селекцията като „Монбат“, „Стара планина холд“ и „Адванс терафонд“ продължават да са в десетката на най-предпочитаните акции, а анализаторите единодушно отчитат като техни достойнства добрия мениджмънт и коректното отношение към миноритарните акционери. Като представители на експортния сектор на борсата те печелят гласове и заради добрите възможности на международните пазари, където се намират основните им клиенти.

„Компаниите, които работят за износ, особено за долари, ще имат добра година“, е прогнозата на Светослава Митишева, брокер в „Булброкърс“. „Очаквам през годината Европа да бъде във фокуса на международните инвеститори и това косвено да се отрази положително и върху българския капиталов пазар“, добавя Петко Вълков от „Конкорд асет мениджмънт“. Анализаторите акцентират и върху положителните ефекти, които евтиният петрол и динамиката в цените на суровините могат да имат върху представянето на българските производители. Въпреки всичко това те съветват инвеститорите да не забравят, че политическият риск в България стои над всичко и остава неизменно висок, особено след като се видя, че „всяка глупост може да стане гласуван закон за по-малко от 24 часа“.

 

Методология

В анкетата се включиха 11 участници*. Tе посочиха десет акции и ги класираха според очакванията си доколко ще представляват добра инвестиция през следващата година – колкото повече точки, толкова по-перспективно е дружеството според съответния анализатор. Акцията, класирана на първо място, получава 10 точки, за второ място – 9, и така до 1 за последното, десето, място. Анализаторите посочиха общо 42 дружества, като обясниха защо са предпочели всяко от тях. В таблицата акциите са класирани по брой точки. За допълнителна обективност е въведен още един критерий – колко от анкетираните са включили съответната компания в класациите си. Така дори и с по-малко точки една компания може да е перспективна, ако е в полезрението на повече пазарни участници. За 10-те водещи акции публикуваме и част от коментарите на анализаторите**.

*В анкетата участваха представители на: „Алфа асет мениджмънт“, „Бетакорп“, „Бултренд брокеридж“, „Елана трейдинг“, „Карол капитал мениджмънт“, „Конкорд асет мениджмънт“, Първа финансова брокерска къща, „Скай управление на активи“, „София интернешънъл секюритиз“, „ОББ асет мениджмънт“ и „Юг маркет“.

**Класацията отразява настроенията и очакванията на анкетираните брокери, анализатори и портфолио мениджъри. Тя се основава на прогнози, за които няма сигурност, че ще се сбъднат, и не претендира за точност и изчерпателност. Класацията и материалът към нея имат изцяло аналитичен характер и не представляват предложение за покупка или продажба на ценни книжа. Участниците в анкетата може да притежават акции или да управляват портфейли на клиенти, включващи акции на някои от посочените от тях или от други участници дружества. Служители на „Икономедиа“, издател на „Капитал“, също може да притежават акции в някои от посочените дружества

Силистренци към депутати от БСП: Разчитаме на левицата да защити интересите ни

http://pik.bg/силистренци-към-депутати-от-бсп-разчитаме-на-левицата-да-защити-интересите-ни-news465097.html

Силистренци към депутати от БСП: Разчитаме на левицата да защити интересите ни

Народните представили от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски, Стоян Мирчев и Филип Попов, и Стефан Стефанов – член на ИБ на БСП се срещнаха с граждани в Силистра. Хората споделиха все по-нарастващата си бедност и чувството, че са изоставени от държавата. Те подчертаха, че бедността не е засегнала само Северозападна България и вече придобива огромни размери, съобщиха от партията.

Силистренци споделеха притеснението си и от сериозната демографска катастрофа в областта, като обясниха, че има над 20 села с 1-2 жители.

Не на последно място те изразиха и опасенията си от поведението и действията на представители на ДПС за външнополитическите отношения на България и нейната сигурност.

Депутатите от БСП заявиха своята готовност да направят всичко възможно да бъдат чути от най-висока трибуна проблемите и притесненията на гражданите, за да станат те достояние и да се вземат мерки за решаването им. 

По повод предстоящия Конгрес на БСП хората изразиха очакване левицата да даде нов тласък във възстановяването на партията и повишаване на доверието в нея. Те бяха категорични, че при толкова голяма бедност и социална несправедливост разчитат на левицата като основен защитник на обикновените хора и изразител на техните интереси.

Георги Свиленски, Стоян Мирчев и Филип Попов се срещнаха и с граждани в село проф. Иширково, община Силистра. Там те се запознаха с проблемите, свързани с реализиране на различни земеделски проекти, най-основният проблем сред които е огромното забавяне на плащанията по европейски проекти в сферата на земеделието. Събралите се определиха изказванията на премиера за висока усвояемост като пълна манипулация и лъжа.

Депутатите и Стефан Стефанов връчиха нови 20 електронни членски карти.

Вдишваме повече микроби от чешмяната вода, отколкото от тоалетната, сочи проучване

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262584_%D0%92%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D0%BE

  Домовете ни са гъсто населени с бактерии, но, за щастие, става ясно, че микроорганизмите във въздуха, които идват от чешмяната вода са значително повече от тези от тоалетната, пише New Scientist.
Марзия Милето и Стивън Лидноу от Калифорнийския университет в Бъркли са картографирали бактериите, циркулиращи в 29 жилища в Калифорния. Екипът е взел проби от кухненските повърхности, душовете, плочките в банята, килимите, тоалетните, домашните любимци и хората, обитаващи жилищата и е открил, че един най-често срещаните източници на намиращите се във въздуха бактерии е въздухът, влизащ отвън.
Влизането на въздух отвън е полезно, казва Милето. Свежият въздух внася нови бактерии и отстранява някои от потенциално опасните, които култивираме в домовете си. “Отварянето на прозорците прочиства бактериите от домовете ни,” отбелязва тя. В Калифорния, където климатът е топъл и голяма част от хората държат прозорците си отворени, външният въздух внася 16.5 процента от бактериите, докато подовете и килимите допринасят за 20 процента от микроорганизмите. Това е така, вероятно защото ходенето по пода разпръсква бактериите във въздуха.
Микробиолозите са се интересували и дали пускането на водата в тоалетната разпространява фекални бактерии, но са установили, че това не е така. Само 0.4 на сто от бактериите във въздуха идват от тоалетната, а това е значително по-малко от микроорганизмите, носени от чешмяната вода.
Смята се, че повечето бактерии в домовете са полезни за хората. Излагането на различни микроорганизми се свързва с добро здраве, изтъква Джак Гилбърт от Националната лаборатория в Аргон, щата Илинойс.

Тежко признание от Константинов: Не сме готови да играем на топ ниво!

http://www.bnews.bg/article-146092

Основната причина за слабото ни представяне бе отсъствието на ключови играчи.

Мексико ще екстрадира наркобарона Ел Чапо в САЩ, за да не избяга пак (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222345

Правителството на Мексико ще изпълни искането на САЩ за екстрадиране на наркобарона Хоакин „Ел Чапо“ Гусман, предаде Reuters. Сроковете за екстрадирането все още се уточняват.
Представител на правителството пояснява,че това ще помогне за предотвратяването на евентуално следващо бягство на Гусман от затвора.
Правителството на Мексико ще изпълни искането на САЩ за екстрадиране на наркобарона Хоакин „Ел Чапо“ Гусман, предаде Reuters. Сроковете за екстрадирането все още се уточняват. Представител на правителството пояснява,че това ще помогне за предотвратяването на евентуално следващо бягство на Гусман от затвора.

Богатите обедняха със $194 млрд. за първата седмица на 2016 г.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262583_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D1%8F%D1%85%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D1%81+%24194+%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4.+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1

 Най-богатите хора в света са загубили 194 милиарда долара през първата седмица на годината, като по този начин това е най-лошата седмица на борсите от почти 120 години насам, съобщи Блумбърг.

400-те на заможни смъртни обедняха заради падането на фондовите пазари, предизвикано от срива на борсите в Катай и падането на цената на петрола.

Според сметките на Bloomberg Billionaires 47 милиардери са загубили повече от 1 милиард пред първите няколко дни. Съвкупното състояние на 400-те най-едри бизнесмени през първата седмица е възлозало на 3,7 трилиона долара, докато преди година то е било 4 трилиона долара.

Първите четири дни на новата година станаха най-лошите на фондовите боси в САЩ, откакто изобщо се води подобна статистика - от 1897 г.

2016: Възход в офиса, изпитания в брака

http://www.cross.bg/godinata-semeiini-budete-1494027.html

/КРОСС/2016 година ще бъде динамична и отлична за постигане на върховните цели. Благодатна е за бизнеса - ще имате изключителен шанс да напреднете, което ще се дължи на упорита работа и на късмета. Бъдете активни и борбени във всяко действие, което предприемете. Именно така ще постигате всичко с лекота. Овен Нови възможности се отварят пред Овните - стига да съумеят да се възползват и от ситуацията, и от контактите си. Не бива да се страхувате и се настройте за риск - приемайте покани за пътувания, сделки и партньорства. Понякога може да се почувствате раздвоени между реалността и мечтаното от вас, но не се притеснявайте, защото най-важното е човек да следва желанията си. Иначе за какво живеем? В началото на годината ще имате предложение, което обмислете добре, преди да отхвърлите. Хармонията ще цари някъде до май, след това ще трябва да обмислите някаква промяна. Тогава ще имате прекрасни възможности за това. Бъдете предприемчиви, рискувайте смело, търсете правата си, не се страхувайте да критикувате. След септември ще имате успех в новите си планове. Ако успеете да приемете човека до себе си такъв, какъвто е, то в любовния ви небосклон няма да има сътресения. Не си навличайте излишни неприятности, просто сдържайте буйния си нрав. Прекрасни дни ви обещава Венера през януари, февруари, май, юли, ноември

Не бързайте с антибиотика при температура и кашлица

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262582_%D0%9D%D0%B5+%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5+%D1%81+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83

 Антибиотикът не е средство против температура, нито против кашлица и трябва да се знае, че 80% от вирусните инфекции при децата през зимата не налагат антибиотично лечение. Думите са на един от най-добрите педиатри в България - проф. Пенка Переновска, която ръководи Детската клиника в Александровската болница в столицата.

По нейните думи родителите и лекарите често прибягват до такова лечение, а това прави антибиотиците неефективни.

Пред Дарик радио медикът информира, че към момента в България има установен един случай на свински грип и той е при дете. Епидемия все още няма, но според Переновска това може да е затишие пред буря.

Грипните епидемии в България обикновено траят около шест седмици и нашето здравеопазване е натоварено да обслужи около 700 000 души в този период. Обикновено 70-80% от вирусните инфекции при децата преминават за около 3 до 7 дни и не налагат антибиотично лечение, коментира специалистът.

Антов бил в Пловдив ден преди да бъде убит, имал планове за развитие на бизнеса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222337

Собственикът на модка къща „Агресия“ Александър Антов е бил в Пловдив, ден преди да бъде ликвидиран в столицата, съобщи TNS.bg. Той е бил в командировка под тепетата като е посетил магазина на марката на ул. „Отец Паисий“ и е споделил планове за реновиране и пускане на нови брандове. Предстояло и зареждане с новите колекции за сезона „Пролет –
Собственикът на модка къща „Агресия“ Александър Антов е бил в Пловдив, ден преди да бъде ликвидиран в столицата, съобщи TNS.bg. Той е бил в командировка под тепетата като е посетил магазина на марката на ул. „Отец Паисий“ и е споделил планове за реновиране и пускане на нови брандове. Предстояло и зареждане с новите колекции за сезона „Пролет –

Флотът на САЩ закъсва за самолетоносачи

http://petel.bg/Flotat-na-SASHH-zakasva-za-samoletonosachi__140663

През 2016 г. американският флот ще се сблъска със съществен недостиг от авионосци в Азиатско-Тихоокеанския регион и в Близкия Изток, пише...

Стоичков за Ван Гаал: Холандски главчо!

http://petel.bg/Stoichkov-za-Van-Gaal--Holandski-glavcho-__140665

Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков за пореден път демонстрира неприязънта си към холандския специалист Луис ван...

Отказали Антония Петрова от балета като малка, защото била прекалено висока

http://petel.bg/Otkazali-Antoniya-Petrova-ot-baleta-kato-malka--zashhoto-bila-prekaleno-visoka__140667

Снимка: Булфото Най-често малките момиченца мечтаят, като пораснат, да станат майки, принцеси, певици или актриси. “Аз мечтаех да бъда...

Експерт по антитероризъм: ИДИЛ планира "Eвропейски 11 септември"

http://petel.bg/Ekspert-po-antiterorizam--IDIL-planira-Evropeyski-11-septemvri__140669

ИДИЛ вероятно планира „Eвропейски 11 септември“ и вече набира хора за тази задача, предупреждава експерт по антитероризъм, цитиран от АФП...

Часът на пансексуалните удари

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262581_%D0%A7%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8

 Стилът на живот често ражда понятия, превръща ги в рамка и налага мода. Най-неочаквано мъжете се оказаха на гребена на подобна тенденция. И то в сексуалната им определеност. Отначало бяха метросексуални, минаха през юберството, стигнаха до ламбръсексуалните, за да стигнат до днешното си пансексуално положение.

Повече от ясно е, че всеки човек е вселена и трудно може да бъде описан само в един профил, но това е своеобразна мода, феномен, на когото някои предпочитат да се подчиняват, за да са актуални.

Някои от видовете сексуалност не важат само за мъжете. Например сапиосексуалните хора се възбуждат от умни партньори, като самите те се имат за такива. Пансексуалните харесват всичко - жени, мъже, травестити. Други са запазена територия за господата – лъмбърите, юберите. Но дори тези социологически дъвки да са условни, предизвикват приятни дебати в компания и могат да разсмиват.

Пансексуалните

Те обичат човека в мъжа или жената. Като Майли Сайръс. Това са хора, които могат да бъдат привлечени от жени, мъже, транссексуални, интерсексуални (хора, които не искат да се определят към нито един от половете). При тях полът за избор на партньор не играе роля. Бисексуалните са привлечени от мъже и жени, а пансексуалните нехаят за пола по отношение и на партньора, и на самия себе си. Идеята е, че тези хора се интересуват изключително само от личните качества на човека до себе си и искат да изповядват общи идеи и ценности. За тях полът е условност що се касае до емоционална привързаност.

Имат си и флаг. Той е от три цветни хоризонтални ленти в розово, жълто и синьо. Синьото представлява тези, които се идентифицират в рамките на мъжкия спектър (независимо от биологичния пол), розовото символизира онези, които се причисляват в дамския, а жълтата част изобразява двойственост, хора не се определят категорично.

Сексолозите разправят, че това е полът на 21-и век. За феномена вече писаха издания като The Daily Telegraph, The New York Times. По данни на Google Trends търсенията на темата „pansexuality” се множат все повече. Такива има дори и в Холивуд. Майли Сайръс се самоопредели като пансексуална. Певицата и актриса, станала известна с ролята си на Хана Монтана, заяви пред британския Elle: “Много съм отворена – аз съм пансексуална. Но нямам връзка. На 22 съм, ходя на срещи, но си сменям стила на две седмици, а това важи и за партньорите. Всичко, което е законно, правя го. Всеки над 18 години може да ме обича и да има нещо общо с мен. Не се имам нито за момче, нито за момиче и също така не ме интересува човекът до мен за какъв се приема“, казва тя.

Шейлин Удли – 23-годишната звезда от филма "Дивергенти“, е ярък пример за пансексуалност. Феновете й го разбраха, когато през 2014 г. актрисата заяви, че се „влюбва в хората заради това какви личности са, а не в зависимост от пола”. Много грешни изводи се направиха тогава, един от които бе, че момичето е бисексуално. Тогава се наложи актрисата да обяснява надълго и нашироко представите си за любовта. 22-годишният Джош Хътчерсън от „Игрите на глада” също призна в интервю за Out Magazine: „В момента съм на 100 процента хетеросексуален, но кой знае? Може след година да срещна младеж, който също много да ми харесва”.

Рап певицата Ейнджъл Хейз, която излиза с модела Айленд Болдуин (дъщеря на актьорите Алек Болдуин и Ким Бейсинджър), също изказа подобно мнение: „Любовта няма граници. Ако някой може да ме застави да бъда с него, значи мога. Това е сигурно, дори той да е хермафродит.”

Сапиосексуални

Михаил Билалов и Бенедикт Къмбърбач

Тези мъже печелят дамите не с мускули или пари, а с красив ум. Затова и ги определиха като smart is new sexy. Тъй като уточнихме, че и дамите могат да бъдат причислени към тази категория, излезе и лафът „Мозъците са новите цици”. „Напо 

следък в социалните мрежи толкова много хора изтъкват сапиосексуалността си", отбеляза австрийският в. "Курир". Там пише още, че нищо не е толкова атрактивно, колкото интелигентността. Вместо да се перчат с привлекателна фигура, сапиосексуалните участват в задълбочени обсъждания, които довеждат до сексуална връзка, смятат сексолози. Германският в. "Билд" допълва: "Хората установяват, че събеседникът им е толкова умен, че чак е секси", пояснява вестникът.

 

Думата “сапиосексуален” идва от латинското sapio – умен и разсъдлив. Това е човек, който сексуално привлича умните и разсъдливите партньори. "C yдoвoлcтвиe щe cи пpизнaя, чe гpoзният, нo мнoгo yмeн мъж e мнoгo пo-cekcyaлeн oт тoзи c нaпoмпaни мyckyли и caмoчyвcтвиe“, твърди американска експертка по връзките. Сапиосексуалните хора намират естествеността на тялото за привлекателна и не се стремят да го разкрасяват. Те търсят достоен партньор с висока интелигентност.

За най-ярки примери сред мъжете от този вид сексуалност минават Михаил Билалов от наша страна и Бенедикт Къмбербач от британска. Билалов е всепризнат интелектуалец, освен че е много надчетен, той самия стихоплетства, а това не иде отръки на всеки. Поезията му напомня на Франсоа Вийон, но той ревниво я пази само за близки приятели. „Прекалено много обичам поезията, за да флиртувам с нея. Освен това днес всеки пише и никой не чете. Все още гледам да се придържам към обратното - чета повече и пиша само за себе си“, казва по този повод той. Колегата му Бенедикт Къмбербач наскоро доизпелете венеца на актьорските си усилия – игра Хамлет, а за мнозина това е върхът на сладоледа в занаята и много по-ценно от някакъв си „Оскар“. Неговият датски принц беше много интелектуален и сензитивен, комплексен - и обичащ мъж, и верен син, и страдащ хуманист.

Преди това изигра Алън Тюринг, брилянтен ум и ненадминат математик, който разбива шифъра на нацистите „Енигма“, по време на Втората световна война във филма „Игра на кодове“, за което беше и номиниран за „Оскар“.

Родителите на Бенедикт - също актьори, вложили почти всичките си пари, за да му дадат добро образование и са успели. Бях като ходеща ипотека, много скъпо дете, защото искаха да ми дадат най-доброто, шегува се по този повод синеокият Шерлок. Той е сексапилен и интригуващ по много оригинален и ексцентричен начин. Не е красавец - сам казва, че прилича на видра. Но това не пречи на жени от цял свят да се обединяват под фенска фамилия Cumberbithes. Именно хладният ум и чарът на дедуктивните му способности правят дамите да настръхват при вида и името му. За придобие тази мъдрост, която да излъчва на околните, явно му е помогнал много и едногодишният престой в Тибетски манастир на млади години.

Преди време беше избран за звездата, с която британките предпочитат да излязат за една вечер, и измести мастити секссимволи като Брад Пит и Дейвид Бекъм.

Всъщност и друго би могло да свърже Билалов и Къмбърбач. Преди време българският актьор сподели, че е имало една роля, която би му се усладила - духът на краля в „Хамлет“.

Спорно сексуалните

Благой Георгиев и Брад Пит

Брад Пит в "Боен клуб" беше яростен пример за това какво е спорно сексуален мъж.

 

 

Това са господа с красиви тела, за които се грижат изрично. Спорно сексуалният редовно посещава фитнеса - без да гони масивни резултати и набухнали като алпийски вериги бицепси. Напротив - представителите на въпросното братство са жилави, с изключително приятно оформени мускули. Между тях са Адам Ливайн, Лени Кравиц, Зак Ефрон. Тези градски хубавци предпочитат да влагат парите и времето си в спорт. Освен това обичат да се хвалят с фигурата си. Преди 20 години британският журналист Марк Симпсън въведе понятието "метросексуални мъже", а сега отново той отбелязва в Telegraph, че те са еволюирали в

с 

порно сексуални. Тялото се е превърнало в ултимативния им аксесоар. Симпсън казва за дефинираните от него с новия термин: "Спортът влиза в леглото с порното. А през това време господин Армани ги снима". Юнаците се отличават и с подходящи татуировки. Може да имат и брада - но къса и изключително добре оформена, почти неестествена, като нарисувана. Те са на почит и в Лондон, и в Холивуд.

 

Тези мъже имат всичко необходимо - плочки, добре тренирани гърди, ръце, без да са масивни. И това е, което хората искат: да бъдат жилави, обрани и оформени. Спорно сексуалните за разлика от "метро" братята си се водят по-екстремни, но също като тях се епилират, поддържат се с козметика за лице и тяло, добре загорели са. Те обаче не залагат на дрехите и визията, а на добре оформеното тяло с ненатрапчиви, но забележими бицепси. Защото не държат да ги определят за модели, а за мъжкари с фигура, по която се захласват и на плажа, и на улицата. Някои ги задяват, че са "ерекция в костюм". Спорно мачовците са свободни, млади и професионалисти в работата си, градски типове. През 1994-та, когато Симпсън заговори за метросексуалните, направи уговорката, че те се грижат изключително за външността си, но това не ги прави гейове. "Те могат да бъдат всичко. Заради себе си. Точно както жените са окуражавани да са независими и да изразяват "аз"-а си", твърди Симпсън. Спорно сексуалните просто поемат щафетата и я доразвиват. Те също държат на метроманиерите - да изглеждат лъскаво, красиво, да ухаят превъзходно, да се обличат в ултрафешън и шик дрехи, но прибавят елемента на физиката като идеал. Спорно сексуалният сам си е вдъхновение - ученик на себе си, свой собствен ревнив любовник. Явлението е разновидност на физическия ексхибиционизъм, което го прави ново и забележително, твърдят социалните антрополози.

Хю Джакман също се брои за един от тях заради образа му на Върколака в различните части на X-Men. Героят му еволюира с всяка следваща серия в красивия си релеф. В първата е просто атлетичен, а останалите шест става все по-строен и мускулест. В последната 44-годишният актьор е абсолютен звяр във физиката си. Даже Джеймс Бонд, неповторимият Агент 007, вече е спорно сексуален - откакто плът и кръв му дава Даниел Крейг. В спорно поколението попада и Лазар Ангелов, известен фитнес модел и инструктор у нас и по света. Наричат го треньора на звездите. Снимал се е за десетки международни модни списания и компании. Той води упражненията в мрежата - чрез Фейсбук и Инстаграм. Западните автори го наричат "мъж на безпогрешната симетрия", а онлайн емисиите му отправят постоянен клаксон към спорно сексуалните. Снимките му събират по 100-200 000 харесвания.

Благо Георгиев е класически пример за спорно сексуален мъж и затова съвсем заслужено беше класиран на трето място по сексапил в руския футбол преди дни. Той притежава ненатрапчив релеф и достатъчно татуировки. Калин Врачански също е пример за жилав, релефен и добре поддържан мъж, а физическата енергия, която изразходва само в едно представление на „Парижката Света Богородица“, където е Квазимодо, е удивителна.

Лъмбърите

Ченгето Марто и Раян Гослинг

Лъмбърсексуалните на вид са като горски дървосекачи, с големи гъсти бради, с дебели кубинки и карирани ризи. Това в съчетание с добри доходи, както и високо IQ.

 

 

Първо заприлича на лъмбър актьора Иво Аръков. С характерната за тях прическа, брада и карирана риза – той беше безупречен пример за този вид мачо. Брадата му придаде приятна зрялост и той мина в графата „мъжкар“.

Ивайло Захариев, ченгето Марто от "Под прикритие", също се подвизаваше за кратък период като лъмбърсексуален - пусна си брада и се зареди с дузина карирани ризи. Това разкри съпругата му Миряна. "Два пъти днес срещнах из нета "лъмбърсексуален" и прочетох какво е. Минути по-късно Ивайло нахлу вкъщи брадясал, с окаляни кубинки, раздърпан пуловер, разпасано яке и видях какво е. Преди малко му сортирах ризите за пране и помирисах какво е", написа тя шеговито във профила си. Иво споделя, че скоро научил за новата мода и му идва отвътре да бъде лъмбър.

 

Тотален лъмбър мъж е Георги Бенчев от "Х фактор". Ако му дадеш зелени дрехи и се абстрахираш от страхотното му пеене, спокойно можеш да го сбъркаш с горския.

Но да си лъмбър не е само въпрос на брада. Лъмбър мъжът е дивакът на града. Лъмбърите са усвоили част от маниерите на метромодата и все пак се поддържат добре. Това, че са брадясали и с кубинки, не значи, че лъхат на пот и алкохол. Новият вид "градски дървар" (lumberjack), както го наричат, вече масово се среща по улиците на Бруклин или Берлин. Този мъж работи в сферата на новите технологии и получава прилична заплата. На раницата на гърба си той носи лаптоп, таблет, скъпа техника.

За най-ярък представител от новото поколение се счита Раян Гослинг, любимият на Ема Мендес. За първообрази на лъмбърсексуалните са признати също Джордж Майкъл и Дон Джонсън. Други видни представители са актьорът Джо Манганиело ("Истинска кръв"), който скоро се ожени за София Вергара, Джаред Лето.

Метросексуални

Бекъм и Антон Касабов

Флагманите на тези своеобразна революция - мъжете да си отделят време като истински жени пред огледалото, са Дейвид Бекъм,Том Круз, Кристияно Роналдо.

 

 

Терминът, както споменахме, се използва за първи път от фейлетониста Марк Симпсън като описание на мъжа, обитаващ големия град, който използва само маркова козметика и парфюми, а често се възползва от услугите на маникюрист и педикюрист и задължително обезкосмява цялото си тяло. Бекъм е икона в тези табиети. Той изглежда безупречно и излъчва здраве, сексапил и чистота. Винаги е стилен и впечатляващ.

 

Антон Касабов, моделът, актьор и световен шампион по таекуондо,

 

 

също е взепризнат метромъж. Красавец, синеок и поддържан – той е сред предпочитаните кавалери из соаретата на Лос Анжелис, където живее. Домът му е "Хенкок парк" и доскоро съседи му бяха вече бившите съпрузи Антонио Бендерас и Мелани Грифит. В школата му по таекуондо са учили децата на Бекъм, (каква ирония - с когото са братя по метросексуалност), на Розана Аркет, синът на Никълъс Кейдж Уестън. От визията му се беше впечатлила и самата Мадона, която видяла негова снимка в каталог с манекени. Даже искала да го покани да се снима в неин клип, но той не отговорил чак до другия ден на повикването от агенцията си, а било вече късно.

Юберите

Клуни и Юлиан Вергов

Юберсексуалният мъж е привлекателен и силен, но не непременно мускулест.

 

 

Uber означава "над, през". Той излъчва първична мъжественост и в същото време изглежда поддържан. Няма ги следите от крем по лицето като при метросексуалния, не е епилиран, носи си космите по тялото, но пак личи, че е във форма и е секси. Нарочно може да остави по себе си типично мачовци атрибути като леко набола брада, той просто няма нужда да бъде е лъскав. Юберът е начетен, страстен, но не и обсебен от себе си. Този мъж е готов да следва тенденциите, но не и да бъде роб на модата. Небрежно елегантен е. Излъчва доверие, може да бъде добър лидер и същевременно с това е чувствителен. Юберсексуалният мъж не се влияе от другите, а създава свои собствени правила. Неговият стил се определя от неговите личен вкус, опит и усещане. Той има нужда да изглежда добре заради се 

бе си, а не за да впечатлява другите. И "метро" и "юбер" мъжете са страстни, но юберите се палят по каузи и идеи, готови са да се хвърлят в огъня заради принципите си. Те са обществено активни и държат на принципите, които изповядват. Добри лидери са, но и с чувствителни души.

 

С дамите се отнасят като джентълмени и закрилници. Примери за този тип мъже са актьорът Джордж Клуни и фронтменът на U2 Боно. У нас в този образ се вписва актьорът и фронтменът на ПИФ – Димо. Той също харесва да играе по свои правила, винаги изглежда хем мъжествен, хем модерен. Но още по-ярък пример е Юлиан Вергов, който име невероятно секси излъчване, собствен почерк – неизменно с кецове, с чувство за хумор и естетика. Вписва се и по отношение на това, че изглежда недостъпен и дистанциран на пръв поглед, но в действителност има топла душа и много човешко отношение към хората.

Джокович даде само три гейма на Надал и спечели първа титла за 2016 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/01/09/2682698_djokovich_dade_samo_tri_geima_na_nadal_i_specheli/?ref=rss


Лидерът в световната рагнлиста Новак Джокович записа убедителна победа с 6:1, 6:2 срещу Рафаел Надал и за първи път спечели Откритото първенство на Катар. Сърбинът имаше нужда само от 73 минути, за да грабне първия си трофей през 2016 г. 

Джокович спечели пета поредна победа срещу Надал и за първи път от началото на знаменитото им съперничество поведе в директните сблъсъци - 24 срещу 23. Сърбинът няма загуба срещу испанеца от финала на "Ролан Гарос" през 2014 г.

Световният номер 1 продължава и победната си серия във всички турнири. Той вече има 27 поредни победи и шест последователни титли. Триумфът в Доха увеличи колекцията му от трофеи на 60 от 87 финала. 

Нaдал стигна до точка за пробив още в първия гейм на двубоя. Испанецът не успя да я реализира и до края на срещата не получи друга. Джокович доминираше по категоричен начин и не остави съмнения в моментното си превъзходство. 


Надал направи малко непредизвикани грешки, но така и не намери начин да бъде равностоен в разиграванията от основната линия. В същото време сервисът му не беше на добро ниво, докато началният удар на сърбина му даваше огромно предимство. 

Джокович вкара 75% от началните си удари, спечели 79% от точките след вкаран първи сервис и 73% след втори. Той загуби само десет точки, когато сервираше, а в същото време спечели 23 от 43-те точки при посрещане. 

Световният номер 1 завърши двубоя с четири аса и общо 30 уинъра, докато печеливши удари на съперника му бяха едва девет, три от които директно от сервис. Непредизвиканите грешки бяха по равно - 13. 

What a performance! #Djokovic crushes #Nadal 6-1 6-2 to win his first Doha title and sixth straight since New York. pic.twitter.com/oZ4MdL0tSj— TennisTV (@TennisTV) January 9, 2016

Когато се умориха да мечтаят, си спомниха за СССР

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262580_%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D1%81%D0%B5+%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%8F%D1%82%2C+%D1%81%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%85%D

 Руснаците посрещнаха 2016 година както винаги с телевизионната програма на "Огонек", която излъчи песни от съветско време и няколко познати до болка съветски филма. През последните години животът в Русия все повече заприлича на римейк на СССР.

В новогодишната програма не видяхме постсъветската комедия на Владимир Меншов "Ширли-Мирли", в която цялото население на Русия заминава за Канарските острови, курортът-мечта от 1990-те години. Ако руснаците можеха да останат там завинаги, а не както е по сценарий само за три години, те и на Канарските острови биха създали римейк на Съветския съюз, само че с целогодишно топло време.

Носталгията си е носталгия, но по-добре е да си в чужбина

Руският турист, който зад граница се сблъсква с представителите на постсъветската миграция, остава поразен от огромния процент поддръжници на Путин, които одобряват и анексията на Крим. Тези хора ругаят местните власти и повтарят мантрите на руската телевизионна пропаганда. Странен парадокс. Точно хора, които са напуснали Русия, защото не им е харесвало там, сега живеят на места, където явно нищо не им харесва. А голяма част от тях преживяват от социални помощи, пенсии и други социални облаги, отпуснати от новата им родина.

Изборът пред тях е ясен - или бързо да се адаптират в новата страна като научат езика и си намерят работа и приятели сред местните жители, или да общуват само помежду си, поради незнание на чуждия език, да вършат само най-нискоквалифицирана работа или да живеят от социални помощи и да идеализират живота в Русия, осведомявайки се за него от медиите.

По-лесно е да заснемеш римейк, отколкото нов филм

Бившите жители на СССР, които днес живеят в Русия и не възнамеряват да заминават в чужбина, нямат такъв избор. Разпадането на съветската система в началото на 1990-те години ги запрати в своеобразна вътрешна емиграция. Всички те безвъзвратно напуснаха СССР, но така и не стигнаха до новата страна, която искаха да опознаят, поради което вече се и отчаяха. И тук ключовата дума е "опознаят" – защото никой нямаше истинско намерение да участва в създаването на тази нова страна. 1990-те години бяха време на надежди. С тях бяха пропити първите години от постсъветския период. Но само надеждите не стигат.

Александър Плюшчев

Мнозина обичаха да си мечтаят за бъдещето, но малцина бяха онези, които бяха готови да работят за неговото осъществяване. Да не говорим, че почти нямаше хора, които да са наясно какви цели да се преследват и какви конкретни стъпки са нужни, за да се осъществят те. Твърде малко хора имаха и готовност да предприемат тези стъпки. И независимо от това, че нямаше нужда да учат чужд език или да се адаптират към чужд манталитет, те така и не успяха да се приспособят към новото. Новата система от отношения, ценности, ориентири, цели и символи не се изграждаше, просто защото нямаше кой да я изгради. По-лесно е да създадеш римейк, отколкото изцяло нов филм. Затова съветското минало, доскоро смятано за безвъзвратно отминало, изведнъж започна да се възражда.

Назад към прекрасното минало

Носталгията по СССР започна да се продава успешно още през 1995 година. Малко по-късно съветската стилистика започна да се появява навсякъде - в рекламите, в наименованията на магазини и ресторанти, в оформлението на националните празници, в реториката и лексиката на чиновници и политици. Постепенно нарасна влиянието и значението на тайните служби и армията, а онези, които жалеха по Студената война, възвърнаха ненавистта към Запада. Всичко това е един гигантски римейк, външно приличащ на оригинала, но изпразнен от идеология. Всъщност нямаше и нужда от идеология, след като растящите тогава цени на петрола поддържаха икономиката и благосъстоянието и пораждаха една почти религиозна заблуда - че новият възход е възникнал благодарение на съветското минало.

Но истинският, напомпан с идеология Съветски съюз, така и не успя да преживее икономическата криза и рухна под тежестта на собствената си неефективност. Вярата в социализма и комунизма се изпари заедно с изчезването на стоките от магазините и с превръщането на парите в ненужни хартийки, с които не можеш да купиш нищо. Каква ли икономическа криза ще породи носталгията по СССР, която се крепи не на някаква идеология, а на вярата, че днешната власт, макар и да е с изцапани ръце, действа неизменно правилно? Времето на съветския римейк ще трябва да отмине. Иначе руснаците никога няма да успеят да заснемат своя нов филм, в случай, че изобщо още са способни на подобно нещо.

Географи на протест, искат корекции в учебния план

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542476

Национален протест под надслов „География и икономика" не е третостепенен учебен предмет" ще се проведе пред Министерството на образованието на 23 януари. Това съобщи регионалният координатор в Разград на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти Веселин Керемедчиев. Учителите по география настояват за изменение на новия учебен план в основните и средни училища, който влиза в сила от следващата учебна година. Според него материал от горните класове се смъква надолу, така че в 10, 11 и 12 клас да не се изучава география, броят на ча...

Германия смъква ореола на ''Mein Kampf''

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262579_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%27%27Mein+Kampf%27%27

 30 април 1945 година. Само дни преди края на Втората световна война Адолф Хитлер се самоубива в Берлин. Това е човекът, чиято диктатура вкара целия свят в жестока война и изби шест милиона евреи. Намеренията на този човек всъщност стават ясни 20 години по-рано. През 1924 година, когато Хитлер се намира в затвора, той започва да пише "Моята борба" /нем. „Mein Kampf“/. Книгата прелива от антисемитизъм и агресивни намерения срещу Източна Европа, които авторът не крие ни най-малко.

След като изтекоха авторските права над „Моята борба”, 70 години след смъртта на автора й, тя може да се появи на германския книжен пазар. Досега федерална провинция Бавария, която държеше правата, предотвратяваше препечатването на книгата с аргумента, че не желае да се разпространяват национал-социалистически идеи.

Днес Германия е друга

Трябва ли да се страхуваме от тази книга и от човеконенавистните писания в нея? Защото е ясно, че думите могат да имат опасна сила. Не е ли безотговорно книгата на един масов убиец като Адолф Хитлер да се продава свободно в германските книжарници? Мисля, че не е. Защото Германия днес е много по-различна от онази Германия по времето на Ваймарската република, в която десни демагози можеха да манипулират масите с примитивна пропаганда. По онова време болшинството германците бяха силно повлияни от авторитаризма на кайзерова Германия и се отнасяха недоверчиво към младата демокрация.

Критиците сигурно ще кажат, че и днес има хора, които отново приветстват крайнодесните лозунги. Да, вярно е. Това показват и демонстрациите на движението "Пегида", както и подстрекателските постинги в социалните мрежи. Но тези настроения не са преобладаващи в Германия. Мнозинството германци са убедени в предимствата на демокрацията. Германия е стабилна демокрация – това си личи и при сравняването й с други страни. Разбира се, тази демокрация не е нещо веднъж завинаги дадено – за нея трябва да се борим всеки ден. Но 70 години след края на Втората световна война, наистина няма никакъв повод да изпитваме страх от демагогията на "Майн Кампф".

Развенчаване на един опасен ореол

От огромна важност е обаче, тази демагогия да бъде разобличавана. Добре е, че книгата излиза от печат в коментирано издание, над което от години работят учени от германския Институт за съвременна история. Техните бележки изясняват историческата ситуация, в която са възникнали хитлеровите писания, допълват информациите за лицата и връзките между тях. Историците изобличават всички лъжи и полуистини, както и подстрекателските тези на демагога Хитлер.

Сузане Шрьоер

Този научен подход снема опасния ореол на книгата, създаден от дългогодишната й забрана и табуизиране. Сега всеки има възможност сам да си състави представа за човеконенавистните тези на Хитлер, изречени по непоносимо празнословен и високопарен начин. Всъщност "Моята борба” беше достъпна и досега, благодарение на интернет. Толкова по-важно е коментираното издание да послужи като "противоотрова" на разпространяваните версии в мрежата. Хубаво е и това, че училищата също ще могат да работят с новото издание. По този начин учениците ще имат достъп до един важен източник за историята на националсоциализма.

Реториката, използвана от Хитлер, днес вече не възпламенява масите. Но и днес остава актуален въпросът за това защо се стигна до трагедиите на Втората световна война и как да се предотвратява в бъдеще възходът на демагози от сорта на Хитлер. Уроците от "Майн Кампф" могат ни помогнат да намерим отговори.

Радарите за превишена скорост утре - 10 януари, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=310703

Служители на пътната полиция ще следят утре - 10 януари, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 10:30ч.-12:30 - х-л „Света Елена“ 13:30ч.-15:30 - „Майстор Манол“ Извън Варна: 10.

Волочкова пак се разчекна, този път от Малдивите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262578_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%BA%D0%BD%D0%B0%2C+%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8+%D0%BF%D1%8A%D1%82+%D0%BE%D1%82+%D0%9C%D0%B0%

 Балерината и светска лъвица Анастасия Волочкова продължава да радва своите фенове със снимки от почивката си на Малдивите. Мацката зареди профила си в Instagram с поредна порция горещи снимки, съобщи ren.tv. Всяка сутрин Волочкова започва с нещо, което е станало нейна запазена марка- шпагатите. "Малко разтягане на плажа", е написала в профила си хубавицата. И се е разчекнала охотно между два шезлонга.
Кадрото обаче получи повече гневни коментари, а не похвали. Хората критикуват блондито,че им е писнало от нейните шпагати.

Малко по-късно Волочкова пусна снимки, на които позира в доста оскъден бански.И демонстрира секси тяло, изваяно с доста шпагати. 


След пускането на серия от доста развратни снимки в социалните мрежи преди време, руснаците масово почнаха да критикуват балерината. Хората написаха,че тя вече не е във форма и се държи аморално. Анастасия им отвърна,че изобщо не я интересува какво мислят те и да си гледат работата.

Разпръскват протестиращи в Кьолн с водни оръдия, стреля със сълзотворен газ (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222280

В Кьолн, където стотици хиляди гневни германци се събраха на митинга на
В Кьолн, където стотици хиляди гневни германци се събраха на митинга на "Пегида" срещу бежанците, става напечено. Полицията и крайнодесните привърженици на движението стигнаха до бой. Униформените използват сълзотворен газ и водни оръдия срещу гневните протестиращи, за да ги разпръснат. Това предадоха преди минути AFP и BBC.

Сашо Дончев: Борисов е участник в драмата с "Овергаз", дано не е сценарист

http://www.mediapool.bg/sasho-donchev-borisov-e-uchastnik-v-dramata-s-overgaz-dano-ne-e-stsenarist-news244012.html

Бойко Борисов е един от участниците в проблемите с "Овергаз", но се надявам, че не е техен сценарист. Това каза пред журналисти собственикът и председател на Съвета на директорите на “Овергаз холдинг" Сашо Дончев. По думите му той няма представа каква би могла да е причината и целта на атаките по Нова година, нито кой стои зад тях. Дончев определи като “фарс" случилото се със спрените руски доставки и реакцията на българските власти.  Той каза, че не знае нито кои са сценаристите, нито какви са причините за драмата, сигурен е обаче в едно - премиерът Борисов е участник в нея. "Какво правеше министър-председателят в този водевил? Надявам се, че не е сценарист, а иначе, че участва, е очевадно", коментира Дончев. В навечерието на Нова година заради прекратяване на доставките от руския газов монополист "Овергаз" поиска държавната "Булгаргаз" да поеме снабдяването със синьо гориво на клиентите й. Премиерът Бойко Борисов драматично описа ситуацията като заговор срещу правителството, в който руснаците обаче нямали вина. От ”Овергаз” коментираха, че е в ход план за кражба на бизнес. По повод информациите, че апетити към бизнеса му има депутата от ДПС Делян Пеевски Дончев заяви: "Не познавам г-н Пеевски, никога не съм имал възможност да го видя и да разговарям с него на живо. След като видях едно лице, което изненада всички с това, че е изпълнителен директор на БЕХ, а е световно неизвестен в енергетиката, защо да не се занимава който и да е с природен газ? Очевидно в България това няма никакво значение вече. Става дума не за пари, а за вечната битка между доброто и лошото, черното и бялото, така че всичко е възможно", каза Дончев, цитиран от Дарик радио. Той беше категоричен, че ”Овергаз" не дължи нищо на "Газпром". Дончев посочи, че има договор за изпълнение с "Газпром" за снабдяване на българските граждани с повече от 40 милиона куб. метра газ, а до този момент са изпълнени количества от 17 млн. куб. метра. Той добави, че в понеделник ще проведе разговори с Русия за изясняване на ситуацията, защото до 11 януари руските му колеги са били в почивка.

Пекин закрива 2500 фирми заради замърсяването

http://www.cross.bg/kompanii-pekin-malki-1494023.html

/КРОСС/Пекин ще закрие тази година 2500 малки компании, които вредят на околната среда, за да се опита да се пребори със замърсяването, предаде Ройтерс, цитирайки Синхуа. Китайската агенция се позова на съобщение на общинските власти. Замърсяването е чувствителна тема в Китай, където годишно се организират хиляди протести заради опасенията от влошаване на околната среда, особено от фабриките. От четири района в столицата, която бе засегната от задушаващ смог тази зима, ще бъде изискано да затворят 2500 компании до края на годината. Планира се и закриване на още фирми през следващата година. Според неназован източник растящият брой малки замърсяващи източници като ресторанти, хотели и гаражи неутрализира ефекта от драстичния спад на големите замърсители и силно енергоемките компании в града. Миналия месец Пекин обяви втория в историята си "червен код" за замърсяване на въздуха, затвори училища и забрани строителството на открито.    

Александър Антов е убит с два куршума в главата

http://offnews.bg/news/n_1/n_618301.html

Александър Антов е убит около 18:00 ч. в петък в гориста местност край Бистрица с два куршума в главата от огнестрелно оръжие. Това установи разследването за смъртта на бизнесмена Антов в с. Бистрица, София. То се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) от СДВР. Тялото на шефа на модната марка "Агресия" е открито снощи в 23:59 часа.  В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Направено е претърсване и изземване. Назначени са съдебно-медицинска експертиза, биологична и балистична експертиза. Разследването продължава.

Улични кучета обикалят кв. Могиличе и около 12-то ОУ. Ходим с камъни в джобовете, за да се защитим

http://www.zapernik.com/obshtestvo/ulichni-kucheta-obikalyat-kv-mogiliche-i-okolo-12-to-ou-hodim_41113/

Писах преди няколко седмици на електронната поща на община Перник, но не получих отговор.

Пиша ви относно уличните кучета в Перник и по-конкретно за жк.Могиличе. Тук има ромски квартал и там има глутница от около десетина кучета. Едно от ,които е огромно. Явно са го използвали за боеве, защото на места има белези от ухапвания и липсваща козина. Плюс него има още няколко по-агресивни.

Няколко пъти мен лично са ме нападали и съм подавала сигнали на 112 многократно. Когото и да...

Продължава

Дизайнерът Антов бил в Пловдив ден преди да го ликвидират

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262577_%D0%94%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2+%D0%B1%D0%B8%D0%BB+%D0%B2+%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2+%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B

 Собственикът на модка къща „Агресия“ Александър Антов е бил в Пловдив, ден преди да бъде ликвидиран в столицата, съобщи TNS.bg. Той е бил в командировка под тепетата като е посетил магазина на марката на ул. „Отец Паисий“ и е споделил планове за реновиране и пускане на нови брандове. Предстояло и зареждане с новите колекции за сезона „Пролет – Лято 2016“.
„Агресия“ има магазин в Пловдив повече от 10 години и облича доста от известните господа в страната и града. Почитатели на марката са президента Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Любен Дилов - син, Евгени Минчев, петролният бос Валентин Златен, бизнесменът Георги Гергов и синовете му, Петко Димитров, Валентин Михов. Фимата облича и българските олимпийци. Как смъртта на дизайнера ще повлияе върху бизнеса и дали той ще бъде запазен или разпродаден, все още е рано да се прогнозира.

Антов има една дъщеря Мая, която е разведена със съпруга си Стефан. Тя ще наследи модната империя, която притежава огромна фабрика в София, магазини в София и Пловдив и много други имоти. "Агресия" е официален представител на ългария на американската марка– „Polo Ralph Lauren- Blue Label”, както и на "Армани", "Дзеня" и други.

Началото на семейния бизнес е поставено от Александър Антов в зората на демокрацията. Фирмата стартира с няколко шевни машини и десет работнички в цех в покрайнините на София. От 1998 г. година фабриката се помещава в сградата на бившия завод "8-ми март" в кв. "Надежда". В момента мениджмънтът е поверен на дъщеря му Мая. Антов е загубил съпругата си Мария преди две години, след като тя била покосена от рак. 

Една от версиите е, че апетити към имотите може да са причината за разстрела на Антов.

Според източници Антов е бил разстрелян в горичката на Бистрицата, като килърите са го причакали, докато разхождал кучето си. 

Домашният любимец се върнал сам вкъщи, близките на Антов се притеснили и се обадили в полицията. След това започнало издирването на бизнесмена, а към полунощ е бил открит трупа му. "Най-вероятно става въпрос за битова драма, а убийството е аматьорско" каза кметът на Бистрица Николай Гюров . 

Дизайнерът Александър Антов бил в Пловдив ден преди да бъде намерен убит

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222304

Собственикът на модна къща „Агресия“ Александър Антов е бил в Пловдив, ден преди да бъде ликвидиран в столицата, научи TNS.bg. Той е бил в командировка под тепетата като е посетил магазина на марката на ул. „Отец Паисий“ и е споделил планове за реновиране и пускане на нови брандове. Предстояло и зареждане с новите колекции за сезона „Пролет – Лято
Собственикът на модна къща „Агресия“ Александър Антов е бил в Пловдив, ден преди да бъде ликвидиран в столицата, научи TNS.bg. Той е бил в командировка под тепетата като е посетил магазина на марката на ул. „Отец Паисий“ и е споделил планове за реновиране и пускане на нови брандове. Предстояло и зареждане с новите колекции за сезона „Пролет – Лято

Ексцесии в Кьолн! Полицията нападна протестиращи срещу бежанците с водни оръдия и сълзотворен газ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262576_%D0%95%D0%BA%D1%81%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B8+%D0%B2+%D0%9A%D1%8C%D0%BE%D0%BB%D0%BD%21+%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1

 В Кьолн, където хиляди гневни германци се събраха на митинга на "Пегида" срещу бежанците, става напечено. Полицията и крайнодесните привърженици на движението стигнаха до бой. Униформените използват сълзотворен газ и водни оръдия срещу гневните протестиращи, за да ги разпръснат. Това предадоха преди минути AFP и BBC.

Митингът бе свикан не като политическо събитие, а като протест срещу бездействието на политиците срещу вълната от сексуални атаки над невинни германки от страна на бежанци в новогодишната нощ.

Скандирайки „експулсиране“, поддръжници на ксенофобското движение „Пегида“ развяваха знамена и плакати с лозунги като "Rapefugees not welcome" (Изнасилващите бежанци не са желани – б.р.).





Протестиращите се заядоха сериозно и с канцлера Ангела Меркел, обвинявайки я, че е разрешила бежанците да буйстват в Германия чрез своята либерална позиция към бягащите от военни конфликти.

„Меркел се превърна в заплаха за нашата страна. Меркел трябва да си върви“, каза член на „Пегида“ към тълпата , която повтори призива.

Очаква ни сравнително топло за януари време

http://society.actualno.com/ochakva-ni-sravnitelno-toplo-za-januari-vreme--news_517397.html

В неделя, 10 януари, разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд на места в Западна, а преди полунощ в Централна и Югоизточна България ще превали слаб дъжд. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, съобщават от НИМХ. Ще бъде сравнително топло за януари с максимални температури между 9° и 14°, в западните и централните райони на Дунавската равнина по-ниски, между 3° и 7°, в София около 11°. Вечерта от запад ще започне бързо намаление на облачността. В

Българинът масово нарушава забраната за пушене на закрито в заведенията

http://healthy.actualno.com/bylgarinyt-masovo-narushava-zabranata-za-pushene-na-zakrito-v-zavedenijata-news_517392.html

9 дни след началото на 2016 година тютюнопушенето в обществени заведения, макар и забранено, продължава с пълна пара и дим, предаде БГНЕС. Най-много сигнали за употреба на цигари в заведения на закрито след старта на новата година са получени на 1, 2 и 3 януари. Това е обяснимо, предвид факта, че това бяха и първите почивни дни за 2016 г. Първият сигнал за годината, изпратен до Сдружение „България без дим”, идва от Кърджали. В него се почва, че в бар в града след 00.00 часа на 31 д

Григор почва от втория кръг в Сидни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222306

Григор Димитров ще започне директно от втория кръг на турнира по тенис в Сидни, защото е поставен под №4 в основната схема. Първият съперник на българина ще е уругваецът Пабло Куевас или тенисист, който идва от квалификациите.
 Цветана Пиронкова излиза срещу украинката Леся Цуренко в І кръг на същото състезание в австралийския град.
Григор Димитров ще започне директно от втория кръг на турнира по тенис в Сидни, защото е поставен под №4 в основната схема. Първият съперник на българина ще е уругваецът Пабло Куевас или тенисист, който идва от квалификациите. Цветана Пиронкова излиза срещу украинката Леся Цуренко в І кръг на същото състезание в австралийския град.

Крайно време е Борисов да освободи МВР от Бъчварова след мафиотските разстрели

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262575_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5+%D0%B5+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8+%D0%9C%D0%92%D0%A0+%D0%BE%D1%

 Двата мафиотски разстрела през последните 50 часа са тежка провокация към правителството! Куршумите пронизаха телата на Веселин Стоименов и Александър Антов, но рикошираха в МВР и се забиха в кабинета. Зад бруталните престъпления съчетани с банковия обир прозира агресивен подтекст към премиера, а той е - ще се справи ли с ескалиращата престъпност, отбелязва ПИК в актуален редакционен коментар.
Сега един розов бизнесмен-издател доволно потрива ръце. Смуглият страхливец от Разград е издул бузи, а медийките му помпат алюзията, че мутренските разстрели от средата на 90-те години отново се връщат със страшна сила. 

Естествено слугата на "Америка за България" ще пропусне приятелката си Румяна Бъчварова и ще пробва да атакува Борисов с характерния си комплексарски стил на намеци и хапливи очерци.

Бъчварова може да е изключително подходяща да контролира коалиционната политика, но действията й в МВР будят единствено насмешка и криви усмивки в очите на шефовете на службите и редовите полицаи.

Същата е ситуацията и в другото силово ведомство, където друга една мома откри Америка с прозрението, че убийството на Стоименов е поръчково. Хубаво е, че ни го каза, иначе щяхме да си помислим, че става въпрос за битов инцидент.

В МВР има отлични специалисти в лицето на главния секретар Георги Костов, на директора на Национална служба "Полиция" Христо Терзийски, на шефа на СДВР Младен Маринов, на началника на ГДБОП Ивайло Спиридонов и част от колегите им.

Всеки от тях денонощно е на терен и дава сърцето и душата си за българската полиция. Смешно е мъже от кариерата като тях и останалите специалисти да бъдат командвани от една жена, която посред протестите замина за Лондон под предлог, че не могла да си отложи командировката.

Крайно време е Борисов да освободи МВР от Бъчварова и сам да поеме отговорност за вътрешното ведомство, от където започна кариерата му на политик, се подчертава в коментара на ПИК.

Борисов е доказал, че може да носи отговорност. Правил го е много пъти в критични ситуации докато критиците му са се спотайвали под чехлите на жените си.

Борисов отново е на ход!

Пламен Константинов: Трябва подмладяване в отбора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222303

"Не можахме да изиграем на ниво най-важния за нас мач в олимпийската квалификация - срещу Русия - каза националният селекционер Пламен Константинов пред Канал 3. - Там загубихме практически шанс за влизане в четворката. За двубоя с Франция, не си спомням да сме изиграли един мач на честта както трябва, след като не сме изпълнили поставената цел.
"Не можахме да изиграем на ниво най-важния за нас мач в олимпийската квалификация - срещу Русия - каза националният селекционер Пламен Константинов пред Канал 3. - Там загубихме практически шанс за влизане в четворката. За двубоя с Франция, не си спомням да сме изиграли един мач на честта както трябва, след като не сме изпълнили поставената цел.

39 убити при руска атака срещу затвор на "Ал Кайда" в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=310707

Най-малко 39 души загинаха при руски въздушен удар по сграда, използвана за затвор от сирийския клон на „Ал Кайда” – „Фронтът Ал Нусра”, в северозападната сирийска провинция Идлиб. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Франс прес.

Дойде ли часът за разплата: 1700 полицаи пазят демонстрация на "Пегида" в Кьолн (НА ЖИВО)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262574_%D0%94%D0%BE%D0%B9%D0%B4%D0%B5+%D0%BB%D0%B8+%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0%3A+1700+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D1

 Около 1700 полицейски служители охраняват демонстрация на „Пегида“ в Кьолн, съобщава Die Welt, цитиран от "Фокус". На антимигрантския митинг вече има над 1300 участници, предава RT. Причината за организираната акция на антиимигрантското движение и дясната екстремистка партия „Про Кьолн“ са серията нападения със сексуален характер срещу жени в новогодишната нощ.
 Привържениците на десните ще се съберат пред централната гара в града, откъдето ще стартира шествието им. По улиците на рейнския град ще излязат и контрадемонстранти. От полицията коментират, че в Кьолн се усеща „силно емоционална атмосфера“.

Около 500 мигранти са се опитали да нахлуят в няколко нощни клуба в германския град Билефелд, съобщава още Die Welt. Инцидентът се е случил в новогодишната нощ.

Първоначалните информации тогава бяха, че е имало леки сблъсъци между полицията и бежанци в града. Изданието обаче съобщава, че причина за сблъсъците е бил опит на около 500 мъже да нахлуят в нощен клуб в града.

Управата на клуба на няколко пъти е викала полиция на помощ. След това тълпата се е разпръснала, но е имало нови опити за нахлуване в други клубове на по-малки групи. Инцидентите са се случили в периода от 23 часа вечерта на 31-ви декември до 01:30 часа сутринта на 1-ви януари.

Die Welt се позовава на полицейския долкад, в който е посочено, че в единия от клубовете също е имало сексуални нападения над жени подобно на тези в Кьолн. Цитиран е и свидетел, който е заявил пред полицията, че хората в клубовете са били принудени да прибягват до физическо насилие, за да помогнат на жените да избягат.

В доклада е отбелязано още, че агресията и действията на групите срещу полицията е била непредвидима. Пред Die Welt полицията не коментира съдържанието на доклада, но потвърждава, че е получила няколко оплаквания от жени, че са били обект на сексуални атаки.

Протестиращи против мигрантите в Кьолн влязоха в сблъсък с полицията

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/09/2682695_protestirashti_protiv_migrantite_v_kyoln_vliazoha_v/?ref=rss


Протестиращи против мигрантите в Кьолн влязоха в сблъсък с полицията. Двама души са ранени, съобщава "Скай нюз".

Около три хиляди души взеха участие в две отделни демонстрации днес в Кьолн, съобщи "Дойче веле". По данни на полицията около 1700 души са участниците в митинга на крайнодясната партия "Пегида", докато останалите около 1300 души са част от контрапротеста.

Близо 1700 полицаи са пазили двата протеста да не се доближават един до друг. Събиранията започнаха...

Ню Йорк таймс включи акция на нашата полиция срещу трафика на антики в своя статия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542475

Вестник "Ню Йорк таймс" публикува статия за трафика на антични предмети, от който вече се възползва и "Ислямска държава". Кореспонденцията от Шумен започва с полицейска акция в този град през март 2015 г., където при обиск на четири помещения са конфискувани над 9000 антични предмета, включително статуетки, накити и монети на 2000 години, както и калъпи за отливане и други материали, които навеждат на мисълта, че поне някои от тези предмети може да са фалшификати. Арестувани са трима души, които са пуснати под гаранция докато тече разследването...

Двама полицаи са ранени по време на митинга на "Пегида" в Кьолн

http://petel.bg/Dvama-politsai-sa-raneni-po-vreme-na-mitinga-na-Pegida-v-Koln__140659

Двама полицаи са ранени по време на безредиците, които избухнаха по време на и след демонстрациите на движението „Пегида“ и „Кьолн...

До 23 януари Венера ще е в Стрелец! Вижте кои зодии имат най-големия шанс да намерят любовта

http://petel.bg/Do-23-yanuari-Venera-shhe-e-v-Strelets--Vizhte-koi-zodii-imat-nay-golemiya-shans-da-nameryat-lyubovta__140661

На 30.12.2015 Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влезе в знака Стрелец и ще остане там до 23.01.2016. Стрелец е...

Страшна трагедия в Панагюрище!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262573_%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%8E%D1%80%D0%B8%D1%89%D0%B5%21

 38-годишната панагюрка Полина Сейменова е била намерена мъртва на тавана в дома й. Информацията бе потвърдена от говорителя на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Сигнал за трагедията е подаден от звеното ”Спешна помощ”, съобщава „Монитор”.
Полина Сейменова е майка на две деца, а съпругът й Иван е пожарникар. Жената се е обесила, като причините за фаталното й решение не са известни. Само за година в средногорския град това е трето самоубийство на млад човек, коментират местни. 

В началото на миналата година друга млада жена от Панагюрище посегнала на живота си. Служителката в тотопункт в средногорския град Л.К., на 43 години, бе намерена на работното й място на ул. ”Райна княгиня”. Жената била забелязана от клиенти, които дошли да си пускат фиш и пунктът бил затворен, но те видели вътре човешкия силует и веднага се обадили в полицията.

В средата на ноември миналата година 26-годишният Г.С., също от Панагюрище, се самоуби, след като скочи от 6-ия етаж на жилищен блок в средногорския град. Младият мъж тръгнал на работа, но вместо към предприятието, се качил на последния етаж на сградата, излязъл през капандурата на покрива и оттам скочил. На тялото му се натъкнала майка му минути по-късно, когато също тръгнала да излиза.

Географите на протест, искат корекции в учебния план

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542472

Национален протест под надслов „География и икономика“ не е третостепенен учебен предмет“ ще се проведе пред Министерството на образованието на 23 януари. Това съобщи регионалният координатор в Разград на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти Веселин Керемедчиев. Учителите по география настояват за изменение на новия учебен план в основните и средни училища, който влиза в сила от следващата учебна година. Според него материал от горните класове се смъква в малките класове, така че в 10, 11 и 12 клас да не се изучава география,...

Зимна жега – утре ни чакат до 14 градуса

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262572_%D0%97%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0+%D0%B6%D0%B5%D0%B3%D0%B0+%E2%80%93+%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B5+%D0%BD%D0%B8+%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D0%B4%D0%BE+14+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%83%D1%81%D0%B0

 Зимна жега! Утре ни чакат до 14 градуса. На места в Западна, а преди полунощ в Централна и Югоизточна България ще превали слаб дъжд. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Ще бъде сравнително топло за януари с максимални температури между 9 и 14 градуса, в западните и централните райони на Дунавската равнина по-ниски, между 3 и 7 градуса, в София около 11 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.
Вечерта от запад ще започне бързо намаление на облачността. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца.

В планините ще духа умерен, след обяд силен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е предимно значителна и на места ще превали слаб дъжд, над около 1800 метра слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валеж. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8 градуса.

Линдзи Вон изравни велик рекорд на Анемари Мозер-Прьол

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222288

Линдзи Вон спечели спускането в австрийския курорт Алтенмаркт/Заухензее от Световната купа по ски. Американката бе най-бърза с общо време 2:11,17 минути. Това бе 36-а победа за Вон в спускането от веригата, с което тя изравни рекорда на великата австрийка Анемари Мозер-Прьол. Вон вече има общо 72 победи за Световната купа,
Линдзи Вон спечели спускането в австрийския курорт Алтенмаркт/Заухензее от Световната купа по ски. Американката бе най-бърза с общо време 2:11,17 минути. Това бе 36-а победа за Вон в спускането от веригата, с което тя изравни рекорда на великата австрийка Анемари Мозер-Прьол. Вон вече има общо 72 победи за Световната купа,

Кола излетя от пътя, такси помете два автомобила

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/kola-izletia-ot-pytia-taksi-pomete-dva-avtomobila-6048243

Автомобил излетя от шосето и се разби на пътя към Мъглиж, такси помете два автомобила в Пловдив

Тежки катастрофи без жертви в събота (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/tezhki-katastrofi-bez-zhertvi-v-sybota-video-6048243

Автомобил излетя от шосето и се разби на пътя към Мъглиж, такси помете два автомобила в Пловдив

Мария Габриел: Ученето през целия живот е четене през целия живот

http://pik.bg/мария-габриел-ученето-през-целия-живот-е-четене-през-целия-живот-news465085.html

Мария Габриел: Ученето през целия живот е четене през целия живот

Обединението около любовта към книгите е изключително силен сигнал, който България изпраща към Европа и света. Националната кампания „Читател на годината 2015“, която обедини всички – читатели, автори, библиотеки и институции, е ярко доказателство за приноса на страната ни за културното и духовно наследство на Европа и света. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел при обявяването на победителите в кампанията, която организира съвместно със Столична библиотека. Сред официалните гости на церемонията бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на МОН Ваня Кастрева, председателят на Комисията по образование в НС Ирена Соколова.

Мария Габриел подчерта, че Европа поставя много силен акцент върху ученето през целия живот. В този контекст наблегна на необходимостта от дигитализация на библиотеките, за да могат да отговорят чрез информационните технологии на съвременните читателски изисквания.

„Четенето е най-добрият начин да продължим да отстояваме ценностите, собствената си национална история и културно богатство. Носителите на приза „Читател на годината“ на регионалните библиотеки са ярко доказателство, че са живи изконното българско любопитство и жаждата за знания. Съвременните български автори са тези, които ни карат да усещаме как пулсът на българската съвременна литература може да бие още по-силно“, заяви още Мария Габриел.

Наградата за носителите на отличието „Читател на годината 2015“ на всяка една от регионалните библиотеки е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от Мария Габриел. Техните имена са:

Христина Танчева – Благоевград
Люба Шекерова – Бургас
Десислава Хайдарова – Смолян
Нестор Несторов – Стара Загора
Галин Иванов – Добрич
Мариела Петкова – Търговище
Станислава Георгиева – Пловдив
Катя Кашукеева – Кюстендил
Севда Йовкова – Габрово
Зорница Сидова – Русе
Мариела Ганева – Велико Търново
Марина Стоилова – Варна
Владислава Царева – Плевен
Живка Николова – Разград
Лина Райкова – Хасково
Дамян Кичуков – Шумен
Наталия Бабаяшева – Силистра
Стефан Мавров – София
Димитър Савов – Кърджали
Борис Тодоров – Враца
Миглена Николова – Видин
Радка Костадинова – Монтана
Даниела Димитрова – Ямбол
Даримир Генев – Пазарджик
Детелин Димитров – Ловеч
Грета Петкова – Сливен

 

 

 

Силистренци към депутати от БСП: Разчитаме на левицата да защити интересите ни

http://www.cross.bg/levitzata-depytatite-silistra-1494022.html

/КРОСС/Народните представили от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски, Стоян Мирчев и Филип Попов, и Стефан Стефанов - член на ИБ на БСП се срещнаха с граждани в Силистра. Хората споделиха все по-нарастващата си бедност и чувството, че са изоставени от държавата. Те подчертаха, че бедността не е засегнала само Северозападна България и вече придобива огромни размери. Силистренци споделеха притеснението си и от сериозната демографска катастрофа в областта, като обясниха, че има над 20 села с 1-2 жители. Не на последно място те изразиха и опасенията си от поведението и действията на представители на ДПС за външнополитическите отношения на България и нейната сигурност. Депутатите от БСП заявиха своята готовност да направят всичко възможно да бъдат чути от най-висока трибуна проблемите и притесненията на гражданите, за да станат те достояние и да се вземат мерки за решаването им. По повод предстоящия Конгрес на БСП хората изразиха очакване левицата да даде нов тласък във възстановяването на партията и повишаване на доверието в нея. Те бяха категорични, че при толкова голяма бедност и социална несправедливост разчитат на левицата като основен защитник на обикновените хора и изразител на техните интереси. Георги Свиленски, Стоян Мирчев и Филип Попов се срещнаха и с граждани в село проф. Иширково, община Силистра

Радослав Янков поведе за Световната купа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222282

Радослав Янков вече е едноличен лидер в генералното класиране за Световната купа по сноуборд. Българският талант спечели втора победа през сезона в старт от най-престижната верига.
 Янков триумфира на първото място в паралелния слалом за Световната купа в австрийския курорт Бад Гащайн. Сноубордистът от Чепеларе на финала буквално размина
Радослав Янков вече е едноличен лидер в генералното класиране за Световната купа по сноуборд. Българският талант спечели втора победа през сезона в старт от най-престижната верига. Янков триумфира на първото място в паралелния слалом за Световната купа в австрийския курорт Бад Гащайн. Сноубордистът от Чепеларе на финала буквално размина

Бой между униформени и протестиращи в Кьолн! Полиция разпръсква тълпата с водни оръдия!

http://www.bnews.bg/article-146091

Наложи се дори униформените да използват сълзотворен газ и водни оръдия срещу гневните протестиращи.

Секс версии на холивудски хитове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5220947

Монументалният финансов успех на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ възбуди и зрителския интерес към множеството порно пародии на легендарната космическа сага на Джордж Лукас. „Междузвездни войни“ е един от първите големи холивудски блогбастъри, които вдъхновяват направата на евтини секс версии,
Монументалният финансов успех на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ възбуди и зрителския интерес към множеството порно пародии на легендарната космическа сага на Джордж Лукас. „Междузвездни войни“ е един от първите големи холивудски блогбастъри, които вдъхновяват направата на евтини секс версии,

РИО-Варна: Във всички общини в област Варна учебният процес е възстановен

http://www.moreto.net/novini.php?n=310706

Абсолютно във всички общини в област Варна е възстановен учебния процес. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Венцислава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образование във Варна. „Някъде възникваха аварии инцидентно с аварирал училищен транспорт, като веднага се реагираше и се спираше учебния процес докато се отстранят тези проблеми”, коментира Венцислава Генова.

Лекар преби до смърт пациент в руска болница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222245

Лекар преби с юмруци до смърт пациент в приемното отделение на болницата в руския град Белгород. Камерата за наблюдение в отделението е записала целия трагичен инцидент. По думите на роднини на починалия 56-годишен Евгений Вахтин той отишъл в болницата заради проблеми със стомаха, пише lifenews.ru. По време на прегледа се закачил агресивно с

Годината на таласъма - фейлетон от Лола Монтескьо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5221105

Нека нашите попове тричат кабинети срещу бежанци и корупция по цялата земя
СПОРЕД китайския хороскоп тази година е Годината на Червената маймуна. Тя започва през февруари и трае има-няма 12 месеца. Ама в Китай. Ние китайците ги забиваме в земята, нищо, че са нация техническа и сме в Годината на Червената маймуна още от ехеее...
Нека нашите попове тричат кабинети срещу бежанци и корупция по цялата земя СПОРЕД китайския хороскоп тази година е Годината на Червената маймуна. Тя започва през февруари и трае има-няма 12 месеца. Ама в Китай. Ние китайците ги забиваме в земята, нищо, че са нация техническа и сме в Годината на Червената маймуна още от ехеее...

Утре максимални температури между 9° и 14°, в София около 11°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222241

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури предимно между минус 1° и 4°, в София около 1°, съобщава Фокус.
Утре разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури предимно между минус 1° и 4°, в София около 1°, съобщава Фокус. Утре разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд

Електрически шал ще ни грее през зимата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542473

Тайванска фирма пуска в продажба до края на месеца електрически шал за 150 долара, който да ни грее през зимата, пише в. "Дейли мейл". Новият продукт носи търговската марка G2G и се произвежда от компанията "Моай". Интересното за шала е, че той притежава и "охлаждаща" функция, ако се наложи да бъде използван в страни с горещ климат. Шалът - модерният аксесоар за всички сезони и поводи На режим "загряване" артикулът затопля врата почти мигновено. Шалът се захранва с външен комплект зареждащи се батерии, които изкарват около 10...

Служители на ДАНС и МВР, обвинени в изнудване, остават в ареста

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542471

Специализираният съд наложи мерки за неотклонение „задържане под стража" на тримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група и изнудване на иракски гражданин. Сред тях са служители на МВР и на ДАНС. Служителят на ДАНС Георги Георгиев, полицаят Цено Филипов и Борис Рангелов остават в ареста, защото според съда, ако са на свобода, има опасност да въздействат на свидетели. Съдът приема, че може да се предположи, че са извършили престъплението, в което са обвинени. Обвиниха служители на ДАНС и МВР в изнудване <...

Матия Сбраджа снима в София една сцена с двама режисьори за “Под прикритие”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5220552

Актьорът, син на
италианска принцеса,
играе в “Страстите
Христови”
на Мел Гибсън
Oще в първите секунди един от главните герои в “Под прикритие” е убит. Ключова роля в сюжета започва да играе друг персонаж, който доскоро е бил внедрен в турската мафия. Полицаите, които гонят лошите, вече са с един по-малко,
Актьорът, син на италианска принцеса, играе в “Страстите Христови” на Мел Гибсън Oще в първите секунди един от главните герои в “Под прикритие” е убит. Ключова роля в сюжета започва да играе друг персонаж, който доскоро е бил внедрен в турската мафия. Полицаите, които гонят лошите, вече са с един по-малко,

Жертва на обир: Виждах него и ножа - мислех, че това е краят

http://petel.bg/ZHertva-na-obir--Vizhdah-nego-i-nozha---misleh--che-tova-e-krayat__140653

Мислех, че това е краят. Виждах него, ножа. Много е тежко после, нямаш доверие на никого, очакваш да те нападнат навсякъде - в метрото, в...

Разберете кои са вашите ангелски числа и какво ви показват те

http://petel.bg/Razberete-koi-sa-vashite-angelski-chisla-i-kakvo-vi-pokazvat-te__140654

Замисляли ли сте се, че числовите съвпадения, които срещаме действително са ангелски числа „Числови поредици“ познати още като ангелски...

Борислава Христова с 14 точки при разгром на Вашингтон Стейт

http://petel.bg/Borislava-Hristova-s-14-tochki-pri-razgrom-na-Vashington-Steyt__140655

Вашингтон Стейт записа втора поредна победа в мачовете си от Pac 12 конференцията в NCAA. Тимът на варненката Борислава Христова и Мария...

Баскетболният Черно море Порт Варна се издъни у дома

http://petel.bg/Basketbolniyat-CHerno-more-Port-Varna-se-izdani-u-doma__140656

Баскетболистите на Черно море Порт Варна изгубиха от Берое с 80:88 (27:26, 14:18, 15:15, 24:29) в мач от XIV кръг на Националната лига, който завърши...

Мали иска с петиция Путин да я спаси от тероризма

http://petel.bg/Mali-iska-s-petitsiya-Putin-da-ya-spasi-ot-terorizma__140657

Жителите на намиращата се в Западна Африка държава Мали смятат, че Русия трябва да ги спаси от проблема с екстремизма в страната. "Русия е...

Прочута лекарка от Казахстан гони болестите с пиявици

http://petel.bg/Prochuta-lekarka-ot-Kazahstan-goni-bolestite-s-piyavitsi__140658

Малцина знаят, че в София живее едно от световните светила по хирудотерапия - лечението с пиявици. На 20 януари в НДК тя ще представи...

Българин надбяга трикратен олимпийски шампион в ските

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222262

Българският скиор Веселин Цинзов направи изключително силно представяне в предпоследния етап на
Българският скиор Веселин Цинзов направи изключително силно представяне в предпоследния етап на "Тур дьо ски" - 15 километра класика във Вал ди Фиеме. Той зае 34-ото място, като след него останаха трикратният олимпийски шампион Дарио Колоня (Швейцария) и Максим Вилекжанин (Русия), който спечели три сребърни медала от игрите в Сочи.

Д-р Даниела Дариткова: ГЕРБ влиза в новата 2016 година със съзнанието за отговорността, че е поела ангажимент за управлението на държавата

http://pik.bg/д-р-даниела-дариткова-герб-влиза-в-новата-2016-година-със-съзнанието-за-отговорността-че-е-news465083.html

Д-р Даниела Дариткова: ГЕРБ влиза в новата 2016 година със съзнанието за отговорността, че е поела ангажимент за управлението на държавата

Като най-голямата парламентарно представена политическа сила партия ГЕРБ влиза в новата 2016 година със съзнанието за отговорността, че е поела ангажимент за управлението на държавата. Това каза пред „Фокус” д-р Даниела Дариткова, народен представител от ГЕРБ.

„В рамките на нашите ангажименти ние ще спазваме добро коалиционно партньорство, за да можем да реализираме всички намерения за реформи и стабилизиране на икономическия и политическия живот в страната”, отбеляза д-р Дариткова.

По думите й, 2016 година ще даде възможност заложеното през 2015 година стабилно управление на държавата да доведе до съответните икономически изражения. Тя добави, че политиката трябва да бъде правена в името на хората, а не на съществуването на една или друга политическа партия.

„Смятам, че 2016 година на базата на стабилната икономическа ситуация, на базата за споразумение за партньорство за следващия програмен период, достатъчното финансиране от Европейските фондове и реализирането на набелязаните реформи при съответните законодателни мерки ще бъде една успешна година за България и ние са ангажираме с това”, категорична е д-р Дариткова.

Хиляди поляци отново протестираха срещу правителствените реформи

http://www.mediapool.bg/hilyadi-polyatsi-otnovo-protestiraha-sreshtu-pravitelstvenite-reformi-news244011.html

Противници на новото дясно правителство на Полша отново протестираха в събота във Варшава и други градове срещу политиката на управляващите, която според тях заплашва демокрацията и свободата на медиите, съобщи Асошиейтед прес. Уличните протести бяха организирани от нова група, наричаща се "Комитет за защита на демокрацията", която миналия месец събра десетки хиляди поляци срещу управляващата партия "Право и справедливост". Този път хиляди хора, развяващи националния флаг и знамето на ЕС се събраха във Варшава, Вроцлав, Краков, Лодз и Катовице. Протестиращите казват, че промените, които правителството направи, за да постави под свой контрол конституционния съд и държавните медии заплашват свободата на медиите и демокрацията. "В тази страна веднъж вече имахме централно контролирана телевизия", заяви възрастен протестиращ във Варшава, цитиран от ДПА. Новият медиен закон влезе в сила вчера, като прекъсна мандатите на директорите на държавното радио и телевизия и прехвърли правомощията по назначаването им на министъра на финансите, вместо на медийна комисия, която се отчита пред парламента. Министърът незабавно назначи десния политик и журналист Яцек Курски начело на обществената телевизия. Миналият месец парламентът внесе промени в закона за назначаване на съдии в Конституционния съд. Тези действия предизвикаха безпокойство сред някои лидери на ЕС. Европейската комисия ще обсъди в сряда въпроса за върховенството на закона в Полша. Правителството, което встъпи в длъжност през ноември, казва че трябва да реформира някои държавни институции, защото представляват само интересите на предишното либерално ръководство. Опозицията обаче посочва, че представителите на "Право и справедливост" обикновено бойкотират медийните програми и не отговарят на покани от медиите, отбелязва ДПА.

Въвеждат дрескод за служители в Софийския районен съд

http://www.bnews.bg/article-146088

Носенето на дънки се разрешава само ако са в тъмен цвят и класическа кройка.

Запълват дупките по Е-79 край Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222259

Започна запълването на дупките, зейнали по главен път Е-79 край Благоевград. Те се появиха преди три дни след заледяването и снеговалежа в края на миналата седмица, пише БГНЕС.
Над 100 дупки има само в 2-километровия участък от изхода на Благоевград до местността
Започна запълването на дупките, зейнали по главен път Е-79 край Благоевград. Те се появиха преди три дни след заледяването и снеговалежа в края на миналата седмица, пише БГНЕС. Над 100 дупки има само в 2-километровия участък от изхода на Благоевград до местността "Полигона" в посока Симитли. Нарушаването на износващия слой,

53-годишна швейцарска милиадерка чака близнаци, или историята на едно сираче от Ленинград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5221815

Разказът е за най-богатата рускиня във Франция Маргарита Богданова, или както отдавна е известна - Маргарита Луи-Драйфус, президент на огромния холдинг “Луи Драйфус”, чиято дейност обхваща селско стопанство, петрол, метали, енергетика и търговия. 53-годишната блондинка е и собственик на футболния клуб “Олимпик” (Марсилия).
Разказът е за най-богатата рускиня във Франция Маргарита Богданова, или както отдавна е известна - Маргарита Луи-Драйфус, президент на огромния холдинг “Луи Драйфус”, чиято дейност обхваща селско стопанство, петрол, метали, енергетика и търговия. 53-годишната блондинка е и собственик на футболния клуб “Олимпик” (Марсилия).

Арабските монархии осъдиха иранската намеса във вътрешните работи на Саудитска Арабия

http://www.cross.bg/iran-sayditska-arabiya-1494035.html

/КРОСС/Арабските монархии от Персийския залив осъдиха иранската намеса във вътрешните работи на Саудитска Арабия и региона, съобщи "Ройтерс". Външният министър на Иран публикува остър отговор. Външните министри на страните от Съвета за сътрудничество в Залива се събраха на извънредна среща, за да обсъдят напрежението с Иран след нападенията срещу саудитското консулство и посолство в страната. В Съвета за сътрудничество членуват Саудитска Арабия, Оман, Кувейт, Катар, Бахрейн и Обединените Арабски Емирства. "Съветът на министрите остро осъжда тези действия на Иран и заявява, че Иран носи отговорност за тези терористични актове", се казва в заключителното комюнике след срещата. Саудитският външен министър Адел ал Джубейр заяви на пресконференция, че страната му обсъжда допълнителни мерки срещу Иран, ако Техеран "продължи сегашната си политика". Междувременно външният министър на Иран е подал оплакване в ООН срещу действията на Саудитска Арабия. Мухамед Джавад Зариф определя поведението на Саудитска Арабия като "провокация" и заявява, че "някои хора" в Рияд искат да тласнат целия регион към криза. В писмо до генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, външният министър на Иран заявява, че страната няма желание да ескалира напрежението. Той обаче допълва, че няма да има компромиси и поставя вината за ситуацията изцяло върху Саудитска Арабия

Сблъсъци с полицията на митинг на „Пегида” в Кьолн

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222307

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия за разпръсването на митинг в Кьолн на крайнодясното ксенофобско движение „Пегида“, след като протестиращи започнаха да хвърлят бомбички и бутилки срещу органите на реда, предаде Фокус, като цитира AFP.
Полицията нареди на мирните демонстранти да се разотиват,
Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия за разпръсването на митинг в Кьолн на крайнодясното ксенофобско движение „Пегида“, след като протестиращи започнаха да хвърлят бомбички и бутилки срещу органите на реда, предаде Фокус, като цитира AFP. Полицията нареди на мирните демонстранти да се разотиват,

Обвинените в изнудване МВР служители остават в ареста

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/obvinenite-v-iznudvane-mvr-sluzhiteli-ostavat-v-aresta-6048242

Магистратите уважиха искането на прокуратурата и взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемите Борис Рангелов, Георги Георгиев и Цено Филипов.

БСП: До този момент ДПС бе доста неприемлив коалиционен партньор

http://pik.bg/бсп-до-този-момент-дпс-бе-доста-неприемлив-коалиционен-партньор-news465080.html

БСП: До този момент ДПС бе доста неприемлив коалиционен партньор

Трудно е да се каже дали ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, който иска да внесе БСП, каза пред „Фокус”Филип Попов, народен представител от БСП. 

Той посочи, че до този момент всички важни законопроекти – замразяването на социалните плащания, бюджета за 2016 г., конституционните промени, бяха подкрепени от ДПС. „След свалянето на Лютви Местан от лидерския пост е трудно да се каже дали ДПС ще променят своя курс, тепърва предстои да видим. Надявам се, че вече ще бъдат истинска опозиция, защото делата им досега ги показват в доста друга светлина“, допълни Филип Попов. 

Според него е доста фрагментирано Народното събрание. „Въпреки тази фрагментация се очертават една „трапезна“ коалиция с управляващите и тя не отразява интересите на хората, които са изпратили народните представители от различните политически сили. Поне това показва гласуването на законопроектите в Народното събрание“, заяви Филип Попов. 

Той посочи, че до този момент ДПС е била доста неприемлив коалиционен партньор – както за БСП, така и за ГЕРБ, въпреки, че неофициално те са подкрепяли политиката на кабинета. „Сега след обявяването на ДПС за една национално отговорна партия, способна да обезглави ръководството на партията си за защита на националните интереси, сега тя ще стане по-приемлив коалиционен партньор. 

Очаквам в недалечно бъдеще да бъдат в коалиция с ГЕРБ и то официално скрепена. Така се цели приемственост на ДПС, защото тя бе изпаднала в изолация заради протурската политика, която водеше, въпреки твърденията на Местан за евроатлантически позиции“, категоричен е Филип Попов.

Северна Корея показа ново изстрелване на балистична ракета от подводница

http://www.moreto.net/novini.php?n=310682

Северна Корея пусна ново видео, на което е заснет тест на балистична ракета за подводници, вероятно проведен през декември. Видеото беше показано по Централната телевизия на КНДР. То показва как лидерът Ким Чен Ун, в двуредно палто и шапка, наблюдава изстрелването на ракетата.

Левски отмъкна национал на България от Лудогорец

http://offnews.bg/news/n_1/n_618290.html

В понеделник родният национал Александър Александров, който напусна Лудогорец, ще се присъедини към Левски. Това обяви днес спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо, цитиран от Sportal. Игралият във варненския Черно море централен защитник има 247 мача и 5 гола за "моряците" във всички турнири за периода от 2005 година до януари 2014 година. При шампионите от Лудогорец Александров записа 37 мача, като няма отбелязан гол за отбора от Разград. През този период той спечели два пъти титлата на България, един път Купата на България и Суперкупата на България, като игра също така в Шампионската лига. През този сезон Александров има шест срещи във всички турнири с "орлите", както и три двубоя в "Б" група с Лудогорец 2 през есента. "Сините" подписаха договор и с ганайския нападател Франсин Нар.

Инспектори от Варна иззеха 27 кг месни продукти с изтекъл срок на годност

http://varna.actualno.com/inspektori-ot-varna-izzeha-27-kg-mesni-produkti-s-iztekyl-srok-na-godnost-news_517395.html

27 килограма месни продукти с изтекъл срок на годност са открити в търговската мрежа от инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна, посочва Topnovini.bg. Проверките са извършени през периода 21 декември до 3 януари. Негодните за консумация продукти са иззети и унищожени, съобщи д-р Костадинка Маринова, инспектор в отдел "Контрол на храните“. Засилените проверки са извършени, за да се гарантира безопасността на празничната трапеза на потребителите. По време на н

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер разтресе Япония

http://asia.actualno.com/zemetresenie-s-magnitud-55-po-rihter-raztrese-japonija-news_517394.html

Трус с магнитуд 5,5 разлюля югозападната част на японския архипелаг - крайбрежието на префектура Кагошима (остров Кюшу), но опасност от цунами няма, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на Метеорологичното управление на страната. Епицентърът на земетресението е бил близо до остров Амами, на дълбочина 30 км под океанското дъно, посочва БГНЕС. Няма сведения за пострадали и разрушения.

Хю Лори пак ще играе лекар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222255

Британският актьор Хю Лори, известен от изпълнението на главната роля в телевизионния сериал &quot;Доктор Хаус&quot;, отново ще се превъплъти в образа на лекар, съобщи в. &quot;Гардиън&quot;.
Лори ще изиграе ролята на специалиста по съдебна невропсихиатрия Елдън Ченс в сериала Chance.
Вестникът отбелязва, че новият герой, чийто образ ще пресъздаде Хю Лори,
Британският актьор Хю Лори, известен от изпълнението на главната роля в телевизионния сериал "Доктор Хаус", отново ще се превъплъти в образа на лекар, съобщи в. "Гардиън". Лори ще изиграе ролята на специалиста по съдебна невропсихиатрия Елдън Ченс в сериала Chance. Вестникът отбелязва, че новият герой, чийто образ ще пресъздаде Хю Лори,

Полицай се притече на помощ, откраднаха му колата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222244

Щатската полиция на Онтарио съобщи, че някои е откраднал патрулен автомобил от мястото на катастрофа, станала на рампата между магистралите 407 и 410 в петък вечерта, съобщава The Toronto Sun, цитирани от „Фокус”.
От полицията все още се опитват да разберат какво е станало, но всичко започнало около 7.
Щатската полиция на Онтарио съобщи, че някои е откраднал патрулен автомобил от мястото на катастрофа, станала на рампата между магистралите 407 и 410 в петък вечерта, съобщава The Toronto Sun, цитирани от „Фокус”. От полицията все още се опитват да разберат какво е станало, но всичко започнало около 7.

Комисията за борба с противообществените прояви отчете дейността си за 2015

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542468

200 семейства и деца от Сливенско са получили безплатни консултации в Консултативния кабинет към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните през миналата година. Това става ясно от годишния доклад на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Със 122 от тях е продължила работата за преодоляване на възникналите трудности. Общият брой на децата, преминали през Комисията е 186, като тук се отчитат и осъдените на "Пробация" непълнолетни, малолетни и непълнолетн...

Меркел предложи по-строги правила за мигранти, извършили престъпления

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222251

Германският канцлер Ангела Меркел предложи по-строги правила за мигранти, които са извършили престъпление, предаде Би Би Си.
Атаките, извършени от мъже от африкански и арабски произход, в новогодишната нощ в Кьолн повдигнаха редица въпроси относно политиката на „отворени врати” на Германия.
Меркел предложи мигрантите, извършили престъпления,
Германският канцлер Ангела Меркел предложи по-строги правила за мигранти, които са извършили престъпление, предаде Би Би Си. Атаките, извършени от мъже от африкански и арабски произход, в новогодишната нощ в Кьолн повдигнаха редица въпроси относно политиката на „отворени врати” на Германия. Меркел предложи мигрантите, извършили престъпления,

Стотици на премиерaта на "Силата се пробужда" в Китай

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/stotici-na-premierata-na-silata-se-probuzhda-v-kitaj-6048241

По-рано тази седмица "Междузвездни войни: Силата се пробужда" измести "Аватар" и стана най-касовият филм в Северна Америка за всички времена, но дали ще повтори успеха си и в Азия

Транзитът на украински стоки през Русия е блокиран

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222248

Транзитът на украински стоки през Русия към трети страни е блокиран от началото на годината - нов епизод от търговската война между двете страни, засегнати от взаимно продоволствено ембарго. Това съобщиха украинските власти, цитирани от Франс прес. &quot;Транзитът на украински стоки не започна&quot;, заяви пред АФП Кристина Николаева,
Транзитът на украински стоки през Русия към трети страни е блокиран от началото на годината - нов епизод от търговската война между двете страни, засегнати от взаимно продоволствено ембарго. Това съобщиха украинските власти, цитирани от Франс прес. "Транзитът на украински стоки не започна", заяви пред АФП Кристина Николаева,

Пари и вещи за над 65 хил. лв. откраднати от къщата на Маврикови в Банско

http://www.cross.bg/koli-valentin-mavrikov-1494034.html

/КРОСС/Семейството на арестувания в акцията за крадени коли банскалия Валентин Мавриков е било ограбено преди години, спомниха си техни близки. През лятото на 2000 г. Валентин работел на Слънчев бряг и при него отишли на почивка родителите и брат му. През това време къщата им била разбита. Веднага след като техен познат, оставен да наглежда имота, им се обадил, те се върнали. Установили, че е изкъртена дограмата и счупен прозорец на първия етаж. От дома им липсвали 5 телевизора, моторна резачка, златни накити, както и 25 хил. долара и 10 хил. германски марки. Разследването установило, че крадецът е съсед от тяхната улица. Делото срещу него се е водило над 13 г. Сега родителите на Мавриков стопанисват семейния хотел в Банско. На името на майка му се води шивашка фирма в Сандански, която работи на ишлеме. Преди година пък Валентин е прехвърлил фирмата си на столичанин и се изнесъл да живее в София. Мавриков бе задържан при акция срещу кражби на коли в курорния град. В гараж и двора на семейния хотел полицаите откриха шест луксозни коли, за част от които има данни, че са крадени.

Стотици жени протестираха срещу насилието в Кьолн (СНИМКИ/ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542470

Няколко стотин жени се събраха на стълбите на катедралата в Кьолн, за да протестират срещу насилието преди Нова година, в което са били замесени бежанци, предаде Франс прес. Нови разкрития около сексуалните нападения над жени в Кьолн Събралите се носеха плакати, на които пишеше "Не значи "не". Това е нашият закон. Стойте далеч от нас", или "Не на насилието срещу жени, било в Кьолн, на бирфеста или в спалнята". "Искаме отново да се чу...

Демонстранти се сбиха с полицията в Кьолн

http://frognews.bg/news_105010/Demonstranti-se-sbiha-s-politsiiata-v-Kjoln/

Със скандирания "Меркел вън!", с плакати "Бежанците не са добре дошли" и с развяване на германски знамена демонстрантите от ПЕГИДА, събрали се на протест в Кьолн, изразиха възмущението си от политиката на правителството спрямо мигрантите, съобщава АФП и БНР.

Мексико ще екстрадира наркобарона Ел Чапо в САЩ, за да не избяга пак (видео)

http://petel.bg/Meksiko-shhe-ekstradira-narkobarona-El-CHapo-v-SASHH--za-da-ne-izbyaga-pak--video-__140650

Правителството на Мексико ще изпълни искането на САЩ за екстрадиране на наркобарона Хоакин „Ел Чапо“ Гусман, предаде Reuters. Сроковете за...

Александър Антов оставил бизнеса си заради смъртта на втората му съпруга!

http://petel.bg/Aleksandar-Antov-ostavil-biznesa-si-zaradi-smartta-na-vtorata-mu-sapruga-__140651

Александър Антов е бил като обезумял след смъртта на втората си съпруга Мария, пише "Стандарт". Близо две години двамата водили отчаяна...

Татяна Дончева: Искат да направят Левски служебен шампион

http://petel.bg/Tatyana-Doncheva--Iskat-da-napravyat-Levski-sluzheben-shampion__140652

Снимка: Булфото, архив Известният политик Татяна Дончев заяви, че се цели Левски да стане служебен шампион и нов конгрес, на който...

Прибраха спешно 4 варненчета в приют, нямало кой да се грижи за тях

http://pik.bg/прибраха-спешно-4-варненчета-в-приют-нямало-кой-да-се-грижи-за-тях-news465076.html

Прибраха спешно 4 варненчета в приют, нямало кой да се грижи за тях

4 деца от едно семейство са били настанени по спешност в приюта „Гаврош" във Варна през декември заради липса на родителска грижа. Това съобщи за Moreto.net началникът на местния Отдел за закрила на детето, Анна Конукова. 

По думите й, до сложната ситуация се стигнало след поредица от сътресения във фамилията. Майката на децата заминала да работи в чужбина, бащата влязъл в затвора, баба им починала, а дядото участвал в махленски конфликт и също бил арестуван. В момента социалните работници търсят вариант за трайно настаняване на децата, въпреки че междувременно майка им се е върнала в страната, добави още Конукова.

В края на 2015 година едно дете в първи клас е било настанено при приемни родители. Причината също е била в липсата на човек, който да се грижи за хлапето. Социалните работници продължават да му търсят дом, тъй като единият от родителите заминал за чужбина, а другият създал ново семейство и отказвал да поеме отговорност.

По данни на Конукова, за разлика от други години нито едно бебе не е изоставено по време на Коледните и Новогодишните празници в морската столица. През декември обаче, социалните в града са настанили 6 новородени в приемни семейства. 

Три от бебетата са били недоносени и преди това са гледани в дома във „Виница", а останалите са взети още от родилното. Без особени шансове да израснат в нормално семейство обаче са две бебета с увреждания, които са изоставени веднага след появата си на бял свят. Според Конукова във Варна няма желаещи да стават приемни родители на такива хлапета, биологичните майките пък са отказали да се грижат за тях. Така бебетата остават на грижите на държавата.

През изминалата зимна ваканция служителите на Отдела за закрила на детето е трябвало да настанят в Център от семеен тип две деца с увреждания, които живеят в интерната в Кранево, защото нямало къде да останат през зимната ваканция.

Общо 148 сигнала за деца в риск са постъпили през последния месец на миналата година в социалното звено във Варна.

Моден експерт за убийството на Антов: Истински шок

http://pik.bg/моден-експерт-за-убийството-на-антов-истински-шок-news465139.html

Моден експерт за убийството на Антов: Истински шок

Убийството на Александър Антов предизвиква истински шок! Модна къща „Агресия”, на която той е собственик, е сред най-успелите български компании в сферата на модния дизайн и модния бизнес.
Това смята проф. Любомир Стойков, безспорният български експерт по въпросите на модата в България, след като тази нощ Антон бе намерен мъртъв край дома си с две огнестрелни рани в областта на главата.

"За своите изключително високи професионални постижения модна къща "Агресия" е два пъти носител на Златна игла - най-голямата награда за мода у нас. В модния бизнес г-н Антов държеше много на няколко неща: прилагането на високите и най-новите производствени технологии; ултимативното качество на материите (познавачите добре знаят, че „Агресия” в луксозния си сектор използваше най-скъпите и висококачествени платове на Дормьой, Дзеня, Черути и др.); утвърждаването на незаменимата роля на мъжкия костюм и партньорството с такива майстори от чуждестранните дизайнери като Карло Кадео и др. Голяма част от българските знаменитости и политици носят дрехите на „Агресия”.

Модната къща се грижи и за официалните облекла на нашите олимпийски отбори и в този смисъл също достойно ни представя пред света... Тя произвеждаше и произвежда облекла на европейско и световно ниво на такива марки, като: "Пиер Карден”, "Луи Феро”, "Тед Лапидюс”, "Даниел Ещер” и редица други... 

Александър Антов беше далеч от публичността и не обичаше да говори много, но внимателно обмисляше своите думи. Хората, които го познават отблизо ценят не само огромния му професионализъм, но и такива типични за него качества като доброта и скромност. В негово лице българската модна индустрия губи един от най-ярките си представители. Най-дълбоки съболезнования на неговото семейство! Бог да прости Александър Антов!", казва професор Стойков.

До 14° утре, на места ще превали слабо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222231

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад.   Минимални температури предимно между минус 1° и 4°, в София около 1°. Утре разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд на места в
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури предимно между минус 1° и 4°, в София около 1°. Утре разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд на места в

Протест срещу насилието в Кьолн

http://www.bnews.bg/article-146086

На същия площад в навечерието на Нова година бяха извършени кражби и сексуални посегателства, за които според вече са подадени около 200 жалби.

Над 80 въпроса поставиха великотърновци пред председателския съвет на Общинския съвет

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542465

Особено голям интерес към изнесената приемна на председателския съвет на Общинския съвет показаха жителите на квартал Бузлуджа във Велико Търново. Над 80 въпроса бяха поставени по време на срещата, която се проведе във филиала на Регионална библиотека „П. Р. Славейков”. За да може да изслуша всеки един от желаещите великотърновци, ръководството на местния парламент се раздели на две групи. Едната бе съставена от председателя на Общинския съвет и инициатор на изнесената приемна Венцислав Спирдонов, заедно със заместниците му Калина Широкова и Ми...

Бум на кражби от хотели и затворени комплекси по морето

http://www.moreto.net/novini.php?n=310704

Бум на кражби от хотели и затворени комплекси по морето. Крадци от цялата страна атакуват сгради в Слънчев бряг през зимата, необезпокоявани от никого. Само за месец на територията на комплекса са обрани няколко апартамента в затворени комплекси, в които няма охрана.

5,5 по Рихтер разтърси Япония

http://frognews.bg/news_105009/5-5-po-Rihter-raztarsi-IAponiia/

Земетресение с магнитут 5,5 по Рихтер разтърси югозападно от крайбрежието на японската префектура Кагошима на остров Кюшу. Няма заплаха от цунами, съобщи японската метеорологична служба, цитирана от ТАСС.

Турция увери, че няма да прекъсва безвизовия режим с 89 държави

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/09/2682652_turciia_uveri_che_niama_da_prekusva_bezvizoviia_rejim/?ref=rss


Турция увери, че няма да прекъсва безвизовия режим, който е договорен с 89 държави по света, съобщава БТА. Турското външно министество опроверга публикации в местни медии от по-рано днес, че Анкара ще въведе отново от 1-ви юни визов режим с тези държави.

Според турските медии това решение е било продиктувано от подновения преговорен процес с Европейския съюз, очакваното въвеждане през юни на безвизов режим между Турция и ЕС и влизането в сила на споразумението за реадмисия.
...

Меркел се обяви за експулсиране на бежанци дори при условна присъда

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542466

Германската канцлерка Ангела Меркел се обяви за по-строги правила за експулсиране на търсещи убежище, осъдени от германския съд, които да разрешават експулсирането на получилите дори условни присъди, предадоха ТАСС и Франс прес. При сегашното законодателство търсещите убежище биват връщани принудително в страните им само ако са осъдени на поне 3 години затвор, при положение че няма риск за живота им по родните им места. Меркел обеща да намали "видимо" пристигащите в Германия бежанци Ако бежанци извършат престъпление, което се на...

"Левски" подписа с Франсис Нар, очаква Александров в понеделник

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/01/09/2682649_levski_podpisa_s_fransis_nar_ochakva_aleksandrov_v/?ref=rss


След продължили повече от шест часа преговори "Левски" все пак привлече ганайския нападател Франсис Нар. 21-годишното крило, което идва от чешкия "Баник" (Острава), подписа договор за три години. Той е първото ново попълнени в зимната селекция на сините.

"Много съм доволен от подписването на договора и се надявам да оставя следa в клуба. Ще дам всичко от себе си да постигнем големи успехи", заяви младежкият национал на Гана, цитиран от фейсбук страницата на "Левски".

Нар...

Съдът реши: „Задържане под стража“ за тримата обвиняеми за изнудване

http://pik.bg/съдът-реши-„задържане-под-стража“-за-тримата-обвиняеми-за-изнудване-news465151.html

Съдът реши: „Задържане под стража“  за тримата обвиняеми за изнудване

Специализираният съд наложи мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми за изнудване Борис Рангелов, Георги Георгиев, служител в ДАНС и Цано Филипов, „Обезпечаване на местата за лишаване от свобода към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР.

Съдът определи, че е на лице опасност от извършване на ново криминално деяние - обвиняемите да окажат натиск на свидетелите по делото и да възпрепятстват работата по събиране на доказателства по случая. Според съда липсват доказателства за наличие на опасност от укриване на обвиняемите, няма минималният обем доказателства за обвинението в организиране и участие в ОПГ и по обвинението за извършване на престъпно деяние от ОПГ.

В хода на делото защитата акцентира върху несъответствия във фактологията, изнесена от прокуратурата и липсата на доказателства по обвинението на Борис Рангелов за отвличане. Съдът реши да изключи от решението си обвинението по чл.321 ал.3 заради липсата на доказателства за траен контакт между обвиняемите за периода от януари 2015г. до датата на ареста – 05 януари 2016г. Решението на Специализирания съд а може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд. 

5,5 по Рихтер разтърси японски остров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222229

Земетресение с магнитуд 5,5 е регистрирано в събота югозападно от бреговете на японската префектура Кагошима, остров Кюшу. Опасност от цунами няма, съобщи метеорологичната служба на Япония, предаде ТАСС, цитиран от
Земетресение с магнитуд 5,5 е регистрирано в събота югозападно от бреговете на японската префектура Кагошима, остров Кюшу. Опасност от цунами няма, съобщи метеорологичната служба на Япония, предаде ТАСС, цитиран от "Фокус".  Епицентърът на труса е бил край остров Амами, а огнището му на 30 км под морското дъно.

"Жоро от ДАНС и Цено от НСБОП" обещали на иракчанин канал за трафик срещу € 30 хил.

http://www.cross.bg/rangelov-dans-trimata-1494033.html

/КРОСС/Служител на ДАНС, на националната полиция и трети гражданин са изнудвали иракчанин за 30 хиляди евро, обещавайки му в замяна сигурен канал за трафик на имигранти от Турция до София. Това твърди специализираната прокуратура, която в почивния ден поиска от спецсъда постоянен арест за тримата. Държавното обвинение сочи дансаджията Георги Георгиев, служителят на Главна дирекция "Национална полиция" Цено Филипов и Борис Рангелов за членове на организирана престъпна група, действала от януари 2015 г. до задържането им на 5 януари тази година. Според прокуратурата, Геогиев и Филипов са поискали 30 хиляди евро от иранския гражданин Махмуд Али Мехмед, като в замяна са му обещали сигурен канал за трафик на бежанци от южната ни съседка. Като бонус те искали по 2 хиляди евро на месец от трафика. Рангелов пък е обвинен за отвличане - държавното обвинение твърди, че столичанинът принудил Мехмед да се качи в колата му, откарвайки го в кафене на повторна среща с държавните силови служители, за да им предаде уречените пари. Според обвинителния акт служителите отишли в заведението, което държи иракчанинът, и се представили като "Жоро от ДАНС и Цено от НСБОП", като дошли със служебен автомобил на ДАНС - Опел Астра. Двамата му казали, че ще го арестуват или ще го пратят в бежански лагер, ако не се съгласи. Според защитата на тримата обаче нещата изобщо не стоят така

Обвинените служители на МВР и ДАНС получиха най-тежки мярки за неотклонение

http://crime.actualno.com/obvinenite-slujiteli-na-mvr-i-dans-poluchiha-naj-tejki-mjarki-za-neotklonenie-news_517391.html

Специализираният съд наложи мерки за неотклонение „задържане под стража” на тримата обвиняеми за изнудване служители на ДАНС и МВР. Днес съдът уважи искането на Специализирана прокуратура и взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемите Борис Стоянов Рангелов, Георги Светлинов Георгиев и Цено Венелинов Филипов, информира БГНЕС. Actualno.com припомня, че на 7 януари Специализираната прокуратура повдигна обвинения на тримата участници в организирана прест

Служители на ДАНС и ГДНП обещали на иракчанин канал за трафик на хора

http://frognews.bg/news_105008/Slujiteli-na-DANS-i-GDNP-obeshtali-na-irakchanin-kanal-za-trafik-na-hora/

Служител на ДАНС и на националната полиция, както и трети гражданин, са изнудвали иракчанин за 30 хиляди евро, обещавайки му в замяна сигурен канал за трафик на имигранти от Турция до София, съобщи Нюз. бг.

Автомобил излетя от шосето и се разби на пътя към Мъглиж (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/09/2682648_avtomobil_izletia_ot_shoseto_i_se_razbi_na_putia_kum/?ref=rss


Млад мъж пострада тежко след пътен инцидент на пътя Казанлък - Стара Загора, съобщи агенция БГНЕС.

Инцидентът станал в събота по обед на разклона за Мъглиж. Шофьорът, управлявал с висока скорост автомобила си - спортен модел "Мерцедес". След удара скоростомерът на колата е спрял на 130 км/ч, уточнява агенцията.

Колата излетяла от пътя и е спряла в близката нива, на около 100 метра от мястото, на което е напуснала платното. Шофьорът изпаднал от автомобила по време на...

Очакват ни температури до 14 градуса в неделя

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542464

Прогноза за времето за 10 януари, неделя През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури предимно между минус 1 и 4 градуса, в София около 1 градус. В неделя разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд на места в Западна, а преди полунощ в Централна и Югоизточна България ще превали слаб дъжд. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Ще бъде сравнително топло за януари с максимални температури между 9 и 14 градуса, в западните и централни...

Около 100 души се събраха пред БНР в подкрепа на Волгин

http://offnews.bg/news/n_1/n_618278.html

Около 100 души се събраха днес пред сградата на Българското национално радио в София на протест срещу спирането на предаването "Деконструкция" по програма "Хоризонт" с водещ Петър Волгин, съобщи Дневник, цитирайки Медиапул. Протестиращите настояха Управителният съвет на БНР незабавно да върне "Деконструция" в програмата на радиото. Участниците в протеста преминаваха в двете посоки на намиращата се в близост пешеходна пътека, което причини известно забавяне на движението на автомобили по булевард "Драган Цанков", съобщи БНР. Сред протестиращите бяха левите журналисти Велислава Дърева, Александър Симов, Калина Андролова, депутатът от БСП Красимир Янков и независимият депутат Велизар Енчев. Пред привържениците си Петър Волгин заяви, че основна причина за спирането на предаването му е, че в него се обсъждат темите, за които хората говорят помежду си. "Повече трябва да си говорим за натиска, който се оказва върху обществените медии в България. Не само в БНР, но и БНТ. Знаете, че беше спряно едно цяло предаване на Валя Ахчиева, защото разкриваше едни ужасяващи практики, които действат в България. Докато това продължава, ние няма да сме демократична държава, колкото и магистрали да имаме", заяви Волгин. Протестиращите носеха плакати с надписи " Без свободно слово няма демокрация" и "СЕМ трябва да е безпристрастен и непартиен". На 21 декември миналата година управителният съвет на БНР спря предаването "Деконструкция" от ефир след акт на Съвета за електронни медии, заради липса на плурализъм и обективност. Това е втори протест в защита на Петър Волгин и предаването му. Първият беше в края на декември, когато движението на булеварда пред БНР също беше блокирано за кратко.

Meси се развихри с хеттрик пред погледа на Стоичков

http://petel.bg/Mesi-se-razvihri-s-hettrik-pred-pogleda-na-Stoichkov__140646

Барселона постигна убедителна домакинска победа с 4:0 над Гранада в среща от 19-ия кръг на испанската Примера дивисион. В герой за...

Джокович смля Надал в сблъсъка на титаните

http://petel.bg/Dzhokovich-smlya-Nadal-v-sblasaka-na-titanite__140647

Световният номер 1 Новак Джокович спечели финала на турнира в Катар, след като победи в голямата битка на тениса Рафаел Надал с 6:1, 6:2....

Да си добър и след смъртта! Ето какво направил италиански фабрикант за работниците си...

http://petel.bg/Da-si-dobar-i-sled-smartta--Eto-kakvo-napravil-italianski-fabrikant-za-rabotnitsite-si---__140648

Италиански предприемач и собственик на фабрика за производство на капсули и запушалки за винарската индустрия, остави на своите...

Лекар преби до смърт пациент в болница в руския град Белгород (видео)

http://petel.bg/Lekar-prebi-do-smart-patsient-v-bolnitsa-v-ruskiya-grad-Belgorod--video-__140649

Кадър: 360tv.ru Лекар от болница в руския град Белгород преби пациент. Боят бе заснет от камера за наблюдение, монтирана в приемната на...

90 годишен изгоря в дома си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222213

90 годишен бургазлия изгоря при пожар в дома си, съобщиха от пожарната. В нощта срещу събота той заспал и зазбравил нощната си лампа да свети. Късо съединение подпалило покъшнината му и човекът се задушил от гъстия дим в съня си.
Съседи на стареца алармирали на тел. 112, че от апартамента се разнася гъст дим.
90 годишен бургазлия изгоря при пожар в дома си, съобщиха от пожарната. В нощта срещу събота той заспал и зазбравил нощната си лампа да свети. Късо съединение подпалило покъшнината му и човекът се задушил от гъстия дим в съня си. Съседи на стареца алармирали на тел. 112, че от апартамента се разнася гъст дим.

Село спъва инвестиция от 12 милиона лв., местна власт на крака в Шереметя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222078

Изнесена приема организира в понеделник в с. Шереметя председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Поводът за срещата с местните жители е инвестиционно намерение за терени край селото, което създава напрежение. Проектът на доц. Георг Кабе е от 2013 г. и предвижда да се гради селище от затворен тип с 22 къщи в местност
Изнесена приема организира в понеделник в с. Шереметя председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Поводът за срещата с местните жители е инвестиционно намерение за терени край селото, което създава напрежение. Проектът на доц. Георг Кабе е от 2013 г. и предвижда да се гради селище от затворен тип с 22 къщи в местност

Изчислиха безопасната доза алкохол

http://www.moreto.net/novini.php?n=310705

Край на мита, че пиенето на алкохол дори с мярка води до проблеми със здравето, слага министерство на здравеопазването във Великобритания. Експертите на Острова са изчислили каква е максималната седмична доза алкохол, която възрастен човек може да изпие, без да си докара рак или други тежки болести.

Официално: Модният бос разстрелян с два куршума в главата

http://www.bnews.bg/article-146087

В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението.

Дамаск може да участва в мирните преговори в Женева

http://www.cross.bg/damask-mirnite-pregovori-1494032.html

/КРОСС/Сирийското правителство заяви пред пратеник на ООН, че е готово да участва в мирните преговори в Женева, насрочени за 25 януари. Условието на Дамаск е да види имената на представителите на сирийската опозиция, които ще участват,предаде Ройтерс, като се позовава на местни медии. Сирийският външен министър Уалид Муалем, който се срещна със специалния пратеник на ООН в Сирия Стафан де Мистура в Дамаск, изтъкна също необходимостта правителството да получи списък на групите, които ще бъдат класифицирани като терористични. Планът на ООН за прекратяване на гражданската война в Сирия предвижда да се направи списък на бунтовнически групи, срещу които ще продължат бойните действия въпреки евентуално прекратяване на огъня.Това е един от най-трудните въпроси за решаване от дипломатите, опитващи се да прекратят конфликта, отбелязва агенцията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване