Тръмп в нов скандал – изгони мюсюлманка от предизборна среща

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223151

Мюсюлманка, носеща хиджаб, беше изгонена от предизборната кампания на Доналд Тръмп с полицейски ескорт, въпреки че не е казала и дума. 56-годишната Роуз Хамид беше облечена с тениска с надпис „Селям, идваме с мир”, но седна точно зад борещия се номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ Тръмп, което подразни неговите хора,

ГЕРБ и РБ преподписват коалиционното споразумение до 25 януари

http://pik.bg/герб-и-рб-преподписват-коалиционното-споразумение-до-25-януари-news465369.html

ГЕРБ и РБ преподписват коалиционното споразумение до 25 януари

Приоритет за ГЕРБ в началото на политическата 2016 година ще бъде изчистване на коалиционните отношения с Реформаторския блок (РБ). Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той съобщи, че новото коалиционно споразумение с реформаторите ще бъде преподписано до 25 януари. Това се налага след като една от партиите в блока - ДСБ, се обяви за опозиция. „И аз съм убеден, че с това, което са подготвили колегите от Реформаторския блок, ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група в Реформаторския блок. И оттам вече ще бъдем с много по-чисти тези и с много повече искреност помежду ни за политиките, които трябва да правим и да реализираме.

Разбира се, ще разчитам много на парламентарната група на Патриотичния фронт, на АБВ, защото това са парламентарните групи, които преди година сформираха парламентарното мнозинство”, каза Цветанов. Той каза още, че въпросът за въвеждането на електронно гласуване ще бъде сред основните при предоговаряне на коалиционното споразумение. 

35 години след смъртта на Тито потомците още чакат баснословното му наследство

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262616_35+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%A2%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BC%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BE%D

 Наследството на Йосип Броз Тито – символ и безспорен лидер на бившата комунистическа Югославия - продължава 35 г. след смъртта му да е в центъра на заплетен юридически казус, за което плащат наследниците му. Но всичко има край за когото умее да чака, пише АФП, цитирана от БГНЕС.
 Очаква се белградският съд, който се занимава със случая, да вземе решение в края на януари за размера на това наследство и за начина, по който да бъдат поделени между наследниците предметите и личните вещи, главно ловни пушки, картини, униформи и дори лунен камък, подарен от покойния американски президент Ричард Никсън. 

По време на царуването си от края на Втората световна война до 1980 г. Тито и съпругата му Йованка се радваха на жизнен стандарт, на който завидя холивудската звезда Ричард Бъртън по време на гостуването си през 1971 г. "Луксът, в който живеят, е несравним, разбирам какво иска да каже (британската) принцеса Маргарет, като отбелязва, че съпоставен с това кралският дворец (Бъкингам) е по-скоро средна класа", е написал актьорът в своя дневник. 

Наследството на Тито – близо 200 000 предмета според семейството му на стойност десетки милиони долари, все пак си остава сива зона. През 1985 г. бе приет закон, който гласи, че всичко, което е притежавал покойният водач, е собственост на държавата. Законът - по-късно той бе оспорен от вдовицата на Тито – накрая бе отменен. 

Йованка Броз почина през 2013 г., без да дочака края на процедурата за наследството на своя съпруг. Няма нито един писмен документ, уточняващ, че наследството трябва да бъде поделено, няма да узнаем нищо преди съдът да отсъди, казва внучката на Тито Светлана Броз. 

Изчезването на Титова Югославия в резултат на поредица кървави войни през 90-те години на миналия век, не даде тласък на делото, а и самите наследници помогнаха то още повече да се заплете, отправяйки обвинения за големи кражби. Часовници на баснословна стойност, коли, оръжия и други съкровища изчезнаха – написа в мемоарите си Тома Фила, адвокатът на Йованка Броз. 

Тито – герой на комунистическата съпротива срещу нацисткия окупатор, лидер, противопоставил се на Сталин, и основател на Движението на необвързаните страни, не притежаваше резиденция. Той живееше в много резиденции, пръснати в цялата страна, но те бяха собственост на държавата. 

Повечето от 70 000 предмета се пазят в склад на Музея на югославската история, разположен в съседство с мавзолея, където са погребани Тито и съпругата му в Белград. Костюми и маршалски униформи на Тито се спускат на закачалки от тавана, цели етажерки са пълни с вещи, картини, часовници, макети на самолети и кораби, статуетки, една от които подарена от Сталин малко преди разрива между СССР и Югославия през 1948 г. 

Вниманието привлича впечатляваща колекция от ловни пушки - Тито бе страстен ловец – и прословутия лунен камък – подарък от президента Никсън, предаден на югославския лидер от астронавта Нийл Армстронг по време на посещението му през 1969 г. Дилема няма – всички тези предмети са собственост на държавата съгласно закона. 

Процедурата относно наследството му е свързана с личните вещи - въпрос сложен и деликатен, отбелязва Момо Цвийович, служител в музея. Той споменава златно цигаре, подарено на Тито от гръцкия крал Павел или от императора на Етиопия Хайле Селасие. Цвийович, който работи в музея от 1978 г., отхвърля обвиненията в кражби, главно тези от семейството, че две-трети от близо 3000 картини, книги и колекции марки са изчезнали. 

За някои от наследниците – един от двамата сина на Тито, който още е жив – Мишо Броз, както и за шестте внука, надеждата е да получат нещо за спомен от изтъкнатия си праотец. 

Бих искал да имам личната му карта отпреди Втората световна война и може би бинокъла, които е носил, когато е командвал армията, нанесла поражение на Хитлер и на местните предатели, казва Светлана Броз. 

Йошка Броз и сестра му Златица – внуци на вожда – се надяват да получат някоя от униформите му и пък било и само копия от ордените, с които Тито е бил удостоен. Но след дългото чакане вече са се примирили. Днес Йошка уточнява, че ще е щастлив да има какъвто и да е спомен от него.

Погребаха роклегедата Леми с любимия „Джак Даниелс“

http://frognews.bg/news_105042/Pogrebaha-roklegedata-Lemi-s-liubimiia-Djak-Daniels/

Сбогувахме се с легедната Леми Килмистър от „Моторхед“. Погребението беше излъчено на живо през канал в YouTube по цял свят и беше гледано от над 230 000 души.

Сълзи и смях за петимата финалисти в X Factor в понеделник

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542533

В понеделник вечерта сцената на X Factor ще се превърне в арена за нова музикална битка, само няколко седмици преди големия финал на шоуто. Петимата финалисти ще се впуснат в безкомпромисно съревнование, за да покажат вокален талант, сценично поведение и хъс за победа. Нощта на комедията и трагедията ще изправи Християна, Стивън, Дарина, Кристиан и A.V.A. пред полюсни емоции с представяне на забавни и драматични изпълнения. Момичетата от A.V.A. ще се превърнат в пеещи кукли с един от големите хитове на Кейти Пери, надминавайки дори и визията на...

Иран: Убит е вторият човек в Ислямска държава

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262615_%D0%98%D1%80%D0%B0%D0%BD%3A+%D0%A3%D0%B1%D0%B8%D1%82+%D0%B5+%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA+%D0%B2+%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%D1%80%

 

 

 

В Ирак е бил ликвидиран заместникът на лидера на групировката Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади - Аси Али Насър ал Обейди, предаде ТАСС, цитирайки иранската телевизия Прес Ти Ви.
Ал Обейди е бил ликвидиран при удар на изтребители на иракските военновъздушни сили в района на град Баруани, в западната провинция Анбар.
Аси Али Насър ал Обейди е роден в град Хауиджа в провинция Киркук, в Ирак. Той е бил полковник в иракската армия, но после е дезертирал. След това е бил арестуван и пратен в затвора Абу Гариб край Багдад. Оттам успял да избяга през 2013 г. и се присъединил към ИД. В средите на терористите той бил известен с името Абу Омар ал Обейди. Оглавявал е щаба на Военния съвет на групировката.
Ликвидирането му става броени дни след ликвидирането на "прессекретаря" на групировката Абу Мухамад ал Аднани.
Засега ИД не е потвърдила смъртта и на двамата.

Даниел Вълчев: По пранзиците ДСБ са разбрали, че са направили грешка

http://www.moreto.net/novini.php?n=310734

„Реформаторският блок е сложно политическо съжителство на хора, които са различни. И в брака е така. Кое съжителство може да върви добре без взаимни отстъпки”. Това обяви Даниел Вълчев от Движение „България на гражданите”, което е част от реформаторския блок.

Каквото повикала Меркел, такова и дошло

http://www.cross.bg/durzhavi-voiina-hristiyani-1494067.html

/КРОСС/Били се събрали около 1000 мъже около гарата в Кьолн и обарвали, подвиквали и въобще издевателствали върху около 100-тина несвикнали на такова отношение жени. Една изнасилили. Защо? Големи групи от "бежанци" редовно се млатят около Халите и Лъвов мост. Последния път имаше и трима наръгани с ножове. На първо място поради това, че тези хора имат много по-ниско ниво на развитие на обществото си. Социалните задръжки при тях са много по-ниски. На второ място, поради културните различия - жените ходели без забрадки и другите мюсюлмански атрибути, един вид това подканвало мъжете. Това показва невъзможност за елементарен контрол - защото тези мъже много добре знаят, че не са в собствените си държави и правилата тук са други - най-малкото са гледали достатъчно американски филми. На трето място - защото Европа беше достатъчно безволева и с некадърни правителства, които допуснаха икономически емигранти - главно мъже, които нямат нужда от никаква защита. Чули, че в Германия, Англия, Швеция и пр. държави дават пари, без да работиш, и идват да се възползват. На четвърто място - европейските държави, включително България, грубо нарушават Женевската конвенция за бежанците. Според нея бежанци са само хората, които идват от държава, в която има гражданска война или други подобни причини и в резултат именно на това животът, здравето или свободата са им заплашени. Идващите от Турция не отговарят на тези изисквания, защото там няма гражданска война

Тийнейджър преби възрастен мъж в автобус в Бургас, изби му зъби

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223144

Младо момче преби възрастен човек посред бял ден в градски автобус в Бургас, съобщи бТВ. Причината е забележка към приятелката на „юнака“ да свали калните си ботуши от седалката.
Последвали юмруци в лицето на човека, а никой от пътниците не е реагирал на агресията в автобус номер 15. Сега полицията и близките на пострадалия издирват нападателя.
Младо момче преби възрастен човек посред бял ден в градски автобус в Бургас, съобщи бТВ. Причината е забележка към приятелката на „юнака“ да свали калните си ботуши от седалката. Последвали юмруци в лицето на човека, а никой от пътниците не е реагирал на агресията в автобус номер 15. Сега полицията и близките на пострадалия издирват нападателя.

Документален филм на History разследва версията, че Хитлер не се е самоубил

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262614_%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC+%D0%BD%D0%B0+History+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0+%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8

 

 

 

Нацисткият лидер Адолф Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга на остров Тенерифе, а оттам за Аржентина.
Това твърди бившият агент на американското Централно разузнавателно управление /ЦРУ/ Боб Баер.
Според Баер, който има 21-годишен стаж в ЦРУ, новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на Хитлер в берлинския бункер в края на Втората световна война. От новоразкритите документи се поставя сериозно съмнение, че "Хитлер се самоубил с изстрел в главата". В документалния филм "Hunting Hitler" на телевизионния канал History се подчертава, че няма нито един свидетел на "самоубийството на Хитлер, както и това, че никой не е видял трупа на Хитлер". На базата на тези факти и документи експертите смятат, че Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга със самолет от берлинското летище Tempelhof, където е видян за последно.
Има съмнения, че в един от самолетите, с които бягат нацистите е бил и багажът на самия Хитлер.
"Това, което ни приказват от правителствата е чиста лъжа. Вижте документите на ФБР. Те отварят пътя за ново разследване. В момента ние преразглеждаме историята, историята, която твърдеше, че Хитлер е загинал в бункера. Колкото повече копаем, толкова повече се убеждавам, че няма доказателства за това", казва Баер.
В един от документите, върху който е премахнат грифа "Секретно", се изразява загриженост, че не е открито тялото на Хитлер и че няма достатъчно доказателства за смъртта му.
В документалния филм се твърди, че Хитлер е избягал за Канарските острови със самолет, а оттам за Аржентина с подводница.

Станка Златева пропуска държавното, 25 бургаски борци излизат на тепиха

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542532

Петкратната световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, която е състезателка на бургаския клуб "Черноморец" ще пропусне държавното лично първенство по борба за мъже и жени, което ще се проведе на 9 и 10 януари/събота и неделя/ в столичната зала "Универсиада".Златева не е възстановена от контузия, която я мъчи от няколко месеца.Общо 25 бургаски борци ще излязат на тепиха. Повечето са млади перспективни момчета, все още на юношеска възраст.В класическия стил клуб "Бургас" ще се представи с 10 състезатели. "Надяваме се на добро пред...

Париж отбелязва годишнината от атентатите срещу "Шарли ебдо"

http://europe.actualno.com/parij-otbeljazva-godishninata-ot-atentatite-sreshtu-sharli-ebdo--news_517457.html

Париж отбелязва с паметна церемония годишнината от атентатите срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо" и еврейския супермаркет, с които започна вълната от нападения във Франция. Днешната церемония трябва да припомни за духа на историческия митинг точно преди година, събрал 4 милиона французи в защита на техните ценности. Площадът на Републиката в Париж започна да се изпълва с хора още от сутринта. Централно място е отредено за близките на загиналите в атентатите преди една година, заедно с т

Заради следи от експлозив опразниха шведско летище

http://europe.actualno.com/zaradi-sledi-ot-eksploziv-oprazniha-shvedsko-letishte-news_517462.html

На летище Стокхолм-Скавста бе дадена тревога, след като бяха открити следи от експлозив върху багаж при проверка за сигурността. Залата за заминаващи бе опразнена и багажите изнесени, което се отрази на излитанията, но не и на пристигащите полети, предаде АФП, информира БГНЕС. Въпросният сак, предизвикал тревогата, принадлежи на възрастна дама, която ни оказва пълно съдействие. Тя заявява, че няма представа как прахът се е оказал върху нейния сак, заяви говорителят на полицията Роланд Л

Пясък през пръсти

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262613_%D0%9F%D1%8F%D1%81%D1%8A%D0%BA+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B8

 "Ще отнема тези концесии", обеща министър Лиляна Павлова няколко пъти миналата година. Ставаше дума за печално известните нарушители концесионери на два от най-апетитните плажове - "Несебър-юг" и "Слънчев бряг-север". Въпреки твърдото й убеждение, въпреки аргументите на МРРБ и въпреки редовните нарушения в двете места правителството не отне концесиите, а ги остави в сила до другата година. Но пък отне концесиите на други по-малки. Така ясно беше демонстрирано, че личността на министъра или наименованието на ресорното министерство не е от толкова голямо значение, ако искаме бъде променен моделът, по който от години се управляват най-ценните ресурси на българското Черноморие. Други, по-висши и явно по-сенчести интереси движат този модел.

Ето защо надали ще има значение, че плажовете ще се прехвърлят към Министерството на туризма, както реши МС на последното си заседание миналата година, макар и със скандал между ресорните министри. Изчистването на плажовете (във всеки един смисъл) ще стане, когато има политическа воля за това. А ако питате туристическия бранш, последното, от което той има нужда, е още хаос. Трябват му ясни правила и качество на услугата, което да отговаря на исканото заплащане. Например старото искане плажовете да бъдат разделени на категории и да не се третират просто като парче земя, от което да се печелят такси.

Това може и да фигурира в стратегията на Министерството на туризма за управление на плажовете, но няма как да знаем. Защото тази стратегия все още не съществува никъде в писмена форма, въпреки че за трансфера се знае от една година. Така прехвърлянето изглежда механично, а демонстрираното неразбирателство между Попова и министъра на туризма Николина Ангелкова създава опасенията, че процесът ще се проточи.

След най-тежкия летен сезон от 2007 г. насам и един не много обещаващ настоящ зимен сезон държавата влиза в 2016 г. пак с обещания, важното е все пак те да се материализират бързо и разумно.

Даниел Вълчев: Трябва да убедим ДСБ, че имат крайна позиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223140

„Реформаторският блок е сложно политическо съжителство на хора, които са различни. И в брака е така. Кое съжителство може да върви добре без взаимни отстъпки”. Това обяви Даниел Вълчев от ДБГ, пред бТВ.
В края на миналата година – след гласуването на промените в конституцията и последвалата оставка на правосъдния министър Христо Иванов, ДСБ обяви,
„Реформаторският блок е сложно политическо съжителство на хора, които са различни. И в брака е така. Кое съжителство може да върви добре без взаимни отстъпки”. Това обяви Даниел Вълчев от ДБГ, пред бТВ. В края на миналата година – след гласуването на промените в конституцията и последвалата оставка на правосъдния министър Христо Иванов, ДСБ обяви,

Световноизвестен физик представя фондацията си в Бургас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542531

Известният в цял свят български учен проф. Минко Балкански ще гостува на 11 януари в Бургас. Популярният физик ще представи в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино" от 12.00 часа целите и дейността на Фондация "Миню Балкански".Благотворителната организация се занимава с откриване на талантливи български ученици в сферата на математиката, физиката и информатиката, и подпомага обучението им в най-престижните висши училища и университети във Франция и света.Фондацията, която е носи името на бащата на проф. Минко Балкански и се намира в родната...

Седемте неща, които така и не се промениха след КТБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262612_%D0%A1%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0+%D0%B8+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%85%

 Вероятно има само една тема, която може да постигне пълен консенсус в иначе доста шарения български парламент. И това е оставката на Иван Искров. На думи няма нито едно публично лице, което да е излязло с различно мнение по въпроса. И това е разбираемо. Надзорният провал на БНБ по "Казуса КТБ" може да има много обяснения, подлежащи на изследване и разследване - започващи от политически натиск и стигащи до корупция. Но със сигурност освен преките надзорни отговорности стои въпросът и за моралната отговорност, която трябва да бъде понесена. На практика обаче това не се случи и изборът на нов гуверньор предстои.

По тази тема в рамките на една година позицията на Искров еволюира на няколко пъти. Още през лятото, в последните дни на управлението на кабинета "Орешарски", той предложи оставката си за пръв път, но под условие - да му бъде избран заместник преди разпускането на парламента. Проблемът с това, освен ултимативния тон, беше, че подобен избор щеше да страда от непреодолим първоначален грях. Гласуване на сляпо, без кандидатури, без визия какво трябва да се промени, само на базата на набързо скалъпени задкулисни договорки. Политиците отхвърлиха офертата и темата за нужните промени в БНБ се превърна в добре захаросана предизборна дъвка.

След изборите обаче политическият натиск се изгуби в коалиционните страсти. При всеки удобен повод политици от всички партии споменаваха, че продължават да искат оставка, но някак мимоходом, без особено усещане а спешност. А условията на Искров продължиха - да има стабилно правителство, да се изплатят депозитите в КТБ… А след като това се случи, отново да има подкрепа за негов наследник.

 

Източник: http://www.capital.bg

Майка обвини бащата на сина си в сексуално насилие над детето, опитвал и да го души

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5223131

Мъж поиска да бъдат променени родителските му права, за да се среща по-често със сина си. Майката на детето обаче даде отпор и обвини мъжа в сексуално насилие над 11-годишния им син. Димитър Гинчев твърди, че това са гнусни инсинуации от бившата му съпруга, която не можела да се примири с факта, че той иска да вижда детето си и търсела повод да го
Мъж поиска да бъдат променени родителските му права, за да се среща по-често със сина си. Майката на детето обаче даде отпор и обвини мъжа в сексуално насилие над 11-годишния им син. Димитър Гинчев твърди, че това са гнусни инсинуации от бившата му съпруга, която не можела да се примири с факта, че той иска да вижда детето си и търсела повод да го

Нападенията в Кьолн са планирана акция, обяви германският правосъден министър

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/10/2682859_napadeniiata_v_kyoln_sa_planirana_akciia_obiavi/?ref=rss


Нападенията над жени в Кьолн в новогодишната нощ са предварително планирана и координирана акция, заяви министърът на правосъдието и защитата на правата на потребителите на Германия Хайко Маас в интервю за "Билд ам Зонтаг", съобщава "Дойче Веле".

"Никой не може да ме убеди, че не е било координирано и подготвено. Моето подозрение е, че датата е избрана нарочно и е бил очакван определен брой хора. Това ще даде ново измерение на престъпленията", коментира Маас.

Въпреки това той призовава обществото към толерантност и да не прибързва със заключенията. "Грешно е да се съди какъв е произходът на някой по неговите действия", допълва министърът. Според него твърденията, че случилото се е доказателство, че бежанците не могат да бъдат интегрирани в германското общество, са "пълни безсмислици".

Той обвини крайнодесните партии в страната, че използват събитията в Кьолн за пропаганда. Маас определи действията им като "безсрамни" и насаждащи омраза.

Правосъдният министър уверява, че институциите взимат случилото се много сериозно. "Културните различия не оправдават и не извиняват нищо. Няма приемливо обяснение за нападенията. За нас мъжете и жените имат равни права във всичко. Всички, които живеят тук, трябва да приемат това", категоричен е Маас.

Доста пиян шофьор на „Ауди Q7“ спряха на „Жеравна“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542527

„Ауди Q7” е спряно за проверка около 5.00 часа на 9 януари по улица „Жеравна” в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. Установено е, че 46-годишният Б.Б. шофира след употреба на алкохол. Пробата на водача с дрегер отчела 2,05 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване.   По случая е образувано бързо производство....

Млад мъж, собственик на луксозен джип, помете кола на кръстовище

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542530

Една катастрофа в ранните часове на 10 януари поставя редица въпроси, свързани със спазването на правилата на движение по пътищата на България. Млада жена, родена и прекарала част от детството си в Габрово, но живяла в Дания, където се е формирала като шофьор, за щастие се отърва без физически травми при катастрофа на кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Андрей Сахаров” във Варна. Момичето се прибирало към дома си, управлявайки автомобил на път с предимство, когато BMW X6 не спрял на зна...

Двойно скочиха жалбите на насилени жени в Германия

http://frognews.bg/news_105041/Dvoino-skochiha-jalbite-na-nasileni-jeni-v-Germaniia/

Броят на жените, които са подали оплаквания в полицията за насилие от страна на мигранти в Германия, са двойно повече. Те вече са 379, съобщи НТВ. 40% от жалбите са за сексуално посегателство.

Един обикновен кмет на българско село каза толкова много истини с толкова прости думи!

http://petel.bg/Edin-obiknoven-kmet-na-balgarsko-selo-kaza-tolkova-mnogo-istini-s-tolkova-prosti-dumi-__140729

Политиците ни наистина трябва да вземат пример от този откровен и директен човек. Чуйте колко дълбока истина има в думите му, вслушайте...

Ексклузивно! Във Варна може да плъзне страшна болест! Кризата с боклука е жестока

http://petel.bg/Ekskluzivno--Vav-Varna-mozhe-da-plazne-strashna-bolest--Krizata-s-bokluka-e-zhestoka__140730

Читатели ни заливат със снимки на боклуци от Варна. "Варна квартал "Младост"  Всички казани изглеждат така. От 2 седмици", съобщи наш...

Разпространи спешно! Изчезна рапъра Сарафа! Близките му и МВР го търсят навсякъде

http://petel.bg/Razprostrani-speshno--Izchezna-rapara-Sarafa--Blizkite-mu-i-MVR-go-tarsyat-navsyakade__140731

Рапърът Серафим Мартинов – Сарафа е в неизвестност от 48 часа. Близките му го издирват, съобщи БГНЕС. Близките му разпространиха...

Джакпотът в САЩ отново оцеля, стигна до 1,3 млрд. долара

http://petel.bg/Dzhakpotat-v-SASHH-otnovo-otselya--stigna-do-1-3-mlrd--dolara__140734

Джакпот от над 1 милиард долара. Невижданата сума продължава да се трупа. И снощи никой не позна шестте числа от лотарията в Съединените...

Благоустрояват и зона "Г" на “Меден рудник”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542528

Бюджетът на община Бургас за 2016 година предвижда да бъдат направени инвестиции във всички сфери на градското развитие. Неговата рамка беше представена по време на обществено обсъждане пред жителите на "Меден рудник".През 2016 година благоустрояването на най-големия бургаски комплекс ще продължи. Предстои да бъдат изградени още алеи в междублоковите пространства, кътове за отдих, места за паркиране, тротоари и площадки. В облагородяването на градската среда ще се внедрят иновативни технологии. С тяхна помощ дъждовната вода ще се използва за на...

"Дипломатик куриър" оценява Бокова като най-силния кандидат за генерален секретар на ООН

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542529

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изглежда най-силният източноевропейски кандидат за поста на генерален секретар на ООН, посочва американското издание "Дипломатик куриър". Изданието основава извода си на оценка на споменаваните източноевропейски кандидати за поста, като взима предвид серия от критерии, сред които доказани лидерски качества, управленчески способности, богат опит в областта на международните отношения, дипломатически и комуникационни умения, опит в ООН, репутация в областта на дипломацията, езикови способности, приемлив...

Четирима кандидатстват за ректор на Русенския университет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223135

Четирима кандидати влизат в битка за нов ректор на Русенския университет /РУ/, съобщиха от висшето учебно заведение. Мястото на проф.чл.-кор. Христо Белоев ще си оспорват двама от заместниците му - проф. Михаил Илиев и проф. Велизара Пенчева, деканът на Транспортния факултет проф. Росен Иванов и преподавателят от факултет Бизнес и менджмънт проф.
Четирима кандидати влизат в битка за нов ректор на Русенския университет /РУ/, съобщиха от висшето учебно заведение. Мястото на проф.чл.-кор. Христо Белоев ще си оспорват двама от заместниците му - проф. Михаил Илиев и проф. Велизара Пенчева, деканът на Транспортния факултет проф. Росен Иванов и преподавателят от факултет Бизнес и менджмънт проф.

10 причини да се откажем от фейсбук

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262611_10+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BC+%D0%BE%D1%82+%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA%09

 Фейсбук наш насъщен, който си ни го дал, дай ни го и днес...

Понякога болката от отсъствието на любимото същество е нетърпима. Пронизва ни подобно на кол - вампир, точно през сърцето.
Аналогичен случай с интернет: липсва ли, не може да си провериш фейсбук, да видиш кой къде се е тагнал, харесали ли са ти последната публикация, да лайкнеш на приятелка кифленската снимка, да се възрадваш на остроумията на някой от гейовете, с които си се бифренднал* дистанционно, и на свой ред на поостроумничиш на политическа тематика.
Липсата на фейсбук може да остави бездна от раздираща самота в душата.
Както липсата на цигари в три часа сутринта, ако си пушач.
Ето и 10 причини да се откажем от това творение Зукърбъргово.
1. Следят ме.
Да се отдадем без чувство за вина на параноята. Знаете ли, че могат да ви следят чрез мобилните приложения? Разни тъмни мистериозни (и несъмнено правителствени) субекти със сигурност се интересуват къде сме били в петък вечер и с кого си приказваме по чатовете. Защо? Това никой не знае, но няма как да не ни следят.
Истината е, че могат да ви проследят в социалната мрежа. Както приятели, така и жената/мъжът, родителите и бившите гаджета. Има зачестили случаи на учители, които дебнат учениците си. Децата се стряскат, когато чуят въпроса: „Нямаш домашно? А какво правеше в два сутринта във фейсбук?“ Следят ни, определено ни следят. Всички ни следят. Но най-лошото е, че когато кандидатстваме за работа, някои от работодателите си дават труда да проследят какво качваме в социалната мрежа.
А ние имаме на стената си снимки, на които не приличаме на хора. Като онези от Ивановден, когато... е, както и да е. Ако ви предстои интервю за работа, най-добре си отделете известно време да промените настройките за поверителност, че знае ли се.
2. Кара ни да кръшкаме.
Ние не искаме. Фейсбук сам ни подтиква. Например получили сме покана за приятелство. Кликваме да видим кой ни търси и сърцето ни подскача. Оказва се голямата ни тръпка от училище. Нали знаете - старата любов ръжда не хваща. Което практически означава - нищо, че е дебел/-а, раздрусан/-а и леко плешив. Това е ТОЙ/ТЯ! И се изкушаваме. От приказка на приказка докарваме нещата до виртуална, а после и до реална изневяра. Фейсбук ни дава лесен и бърз достъп до неограничен брой хора - стари и нови любови.
3. Игрите ни зарибяват.
Който не е садил несъществуващи домати и не е гледал виртуални пиленца, не ги разбира тези работи. Игри като Farmville ни успокояват, но в същото време зарибяването е толкова силно, че има хора, които буквално прекарват по цял ден и цяла нощ в обслужване на фермите си. Как да не са изтощени след цялото това земеделие! А фермите искат и поддръжка. Стотици долари годишно изхвърчат по любимата игра. Съвсем сериозно, игри като тази са силно адективни и са също така пагубни за душата и портфейла, както да играеш комар примерно.
4. Стресира ни.
Всички останали приятели водят по-интересен и пълнокръвен живот от нас. Ами че те са красиви, снимат се със знаменитости, вършат интересни неща. А ние... Ровичкаме се из „новини“ и се цупим. Защото най-интересната ни снимка е от мола, където сме се оплезили с още две приятелки.
Вероятно ви се е случвало следното: изтощени от дълъг път се прибирате и вече се е смрачило. Покрай пътя виждате осветените в жълто прозорци на самотна къща. Вътре щъкат хора. Колко уютно изглежда, колко ли щастливи са обитателите на този дом! Обикновено тези, в чийто живот надзъртаме за миг, си имат своите малки лични драми - мъжът пие, бие жената, децата са дебилчета и имат пъпки. Самотната леля, прибрана по милост, се чуди дали да се напъха между фикуса и прозореца.
Хората са го казали - чуждата кокошка е гъска и тревата на съседа е по-зелена - подобни идиоми съществуват във всички езици.
Фейсбук въздейства именно на вродената човешка наклонност да завиждаме. А там хората имат всички инструменти да мамят за това колко бляскав светски живот водят и колко прекрасни личности са те. Наясно ли сте, че има приложение, което не само ви разхубавява, като си направите селфи, но дори може да ви постави грим и да ви оправи прическата?
Освен завистта фейсбук събужда и чувството ни за вина. Пълно е с истории, в които хора и най-вече животинчета страдат, гърчат се и издъхват в ужас и нищета. И поуката от всичко това е: „Господи, колко мъка има на този свят.“ Има. И по-голяма част от мъката също е във фейсбук.
5. Залъгва ни, че сме прави.
Обикновено се сприятеляваме с хора, които мислят като нас. Общуваме си и „харесваме“ техните публикации, съответно и те - дали защото мислят като нас, или за да се отблагодарят за доброто ни отношение, също „харесват“ нашите. Това ни създава един илюзорен мехур на благоденствието. И така си живеем, без да има кой да ни противоречи, с мисълта, че всички околни поддържат нашето мнение. Най-много да се появи някой злосторник, когото веднага определяме наум като „трол“ и го блокираме от познатите си.
6. Разболява ни.
Освен че ни нанася психически травми, сатанинското творение ни разболява и физически. От страх да не изпуснем какво става в „клюкарника“, прекарваме дълги безсмислени часове пред компютъра, от което получаваме схващане на гърба, деформиране на седалищните мускули и увреждане на зрението. Ако използваме телефони и таблети, положението е малко по-добро.
7. Откъсва ни от приятелите в реалния свят.
Как се забавляват съвременните деца? Отговорът е: тихо. Очаквате, че за 12-ия рожден ден на синчето вкъщи ще настане, както се казва в една реклама, „истински Армагедон“. А какво заварвате в детската стая? Група малки старчета си цъкат кротичко, насядали всяко с телефон в ръка.
Фейсбук ни засмуква от живота и ни превръща във виртуални зомбита. Вероятно сте чували репликата: „За какво да ходя там, като няма да мога да се тагна?**“ За мнозина радостта от дадено изживяване се измерва в това какви снимки могат да качат от него в интернет. Може би е време да уточним, че фейсбук е само едно от лицата на демона - да не забравяме, че съществуват инстаграм, тиутър, снапчат и други. И така покрай пристрастяването към живота в социалните мрежи се изолираме все повече от всички, които категорично отказват да си направят профил.
8. Въвежда ни в изкушение.
Нали знаете функцията „сподели“? Всяко споделяне е на един клик*** разстояние - тоест буквално нищо не ни струва. Което означава, че свободно и без дори да се замислим, качваме на стената си видеа и изображения, които нарушават закона за авторското право. Това може да е клипче на интелектуално ощетен индивид, който пее кавър на известна песен, без да се е поинтересувал има ли право да разпространява този запис. Обикновено на тези тези артистични напъни не се гледа особено сериозно от закона, стига създателят им да не печели пари от тях.
9. Издава ни.
Фейсбук е най-големият предател. Представете си, че се намирате във Варна, но лъжете по телефона, че сте в Пловдив. Колко му е човекът, с когото разговаряте, да провери мимоходом във фейсбук. Ами че на снимката, която току-що сте качили, пише че се намирате на морето! Дори да внимавате какво качвате, как може да сте сигурни, че някой приятел няма най-лекомислено да ви тагне дори и да сте го помолили да не го прави.
10. Подлага ни на тормоз.
Всеки човек е грозен понякога - когато се храни, косата му се е сплескала по смешен начин, или е хванат в някаква некрасива поза, докато говори например. Как би ви се харесало, ако недоброжелател ви плесне подобна снимка на стената си? А ако реши да ви направи миме**** с подигравателен текст, примерно: „Аз живея, за да ям“ или „Тъп ли съм или вдлъбнат?“
Лични съобщения, в които ви заплашват, снимки, обработени на фотошоп, на които изглеждате като Мис Пиги от „Мъпетите“ - средствата да ви унижат пред стотиците ви, дори хиляди фейсбук приятели са безброй. Особено, ако сте тийнейджър.
Изброихме 10 причини да се отпишете от фейсбук. А сега, ако тази публикация ви хареса, споделете я на стената си.
Бележки за аутсайдери от социалната мрежа.
*Да бифренднеш е да се сприятелиш. Но не задължително, след като си се запознал с някого, поприказвали сте си и си решил, че е симпатичен. Ако си по-предпазлив потребител, даваш приятелство на познати и на хора, с които имаш общи приятели. Така се създава истинска мрежа от познанства.
**Тагваш се, за да видят всички, че си ходил на бар, на плаж, на фитнес - изобщо на разни интересни и престижни места. Целта е целокупното фейсбук общество да добие представата, че водиш изключително богат и интересен живот.
***Клик е звукът, който издава бутонът на мишката. Не е същото като българското „щрак“, което предполага по-силен и груб звук.
****Миме всъщност трябва да бъде транскрибирано като „майм“. Идва от английски - mime, което в случая се отнася до всички манипулирани снимки с хумористично съдържание, които се разпространяват в глобалната мрежа.

Зачестяват посегателствата над учители, профсъюзи искат бързи наказания

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542526

Зачестяват случаите на психически и физически посегателства над учители, каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева в интервю за Агенция „Фокус". „Виждаме, че всеки ден нещо се случва. Психическият тормоз е с изключително застрашителни размери", заяви Такева. Тя се позова на изследване от преди две години, според което около 65% от учителите биват тормозени психически, а около 2,5% от учителите търпят и физически тормоз. Според нея прокуратурата трябва по бързото производство да наказва родители, посегнали на педагози.  ...

Изчезналият в Средна гора младеж е спасен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/10/2682857_izcheznaliiat_v_sredna_gora_mladej_e_spasen/?ref=rss


Младежът, който се изгуби вчера в Средна гора в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча, е намерен, съобщи Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК.

Момчето е открито в Стрелча и е в добро състояние. 

В спасителната акция участваха 13 души - спасители от Пловдив и Пирдоп, както и местни хора. 
 

Как малките блокове да кандидатстват за безплатно саниране

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542525

Община Бургас започва мащабна информационна кампания, която ще разяснява на собствениците на апартаменти в по-малките блокове как да кандидатстват за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Първата среща от кампанията ще се проведе следващия четвъртък, 14 януари, в сградата на НХК от 18:00 часа. Експерти от Община Бургас ще обяснят какви са последните промени в Програмата за енергийна ефективност и ще отговарят на поставени въпроси.В Програмата за безплатно саниране вече може да се включат блокове с по-малко от 36...

16-годишен преби възрастен мъж в бургаски автобус

http://pik.bg/16-годишен-преби-възрастен-мъж-в-бургаски-автобус-news465359.html

16-годишен преби възрастен мъж в бургаски автобус

Момче на видима възраст 16-17 години е пребило 64-годишен мъж в автобусна линия №15. За случая сигнализира синът на Чанко Стайков - Симеон, съобщава "Флагман". Младият мъж търси свидетели на инцидента, за да разкрият побойника.

„Вчера баща ми отивал на работа към летището. На съседната седалка до него са пътували момче на видима възраст около 15 години с черни дрехи и качулка и приятелката му. Момичето си качило калните обувки на седалката срещу баща ми. Той най-учтиво я помолил да си свали краката. Приятелят й обаче веднага скочил и казал на баща ми, че той не е никакъв, за да й прави забележки.

Само след няколко секунди му нанесъл поредица от тежки удари. Резултат – 4 счупени зъба и множество контузии по лицето на баща ми“, каза Симеон. Веднага след побоя момчето и момичето слезли на спирката в Сарафово, а се оказало, че нито шофьорът, нито кондукторката са забелязали побоя.

„Призовавам всеки, който е станал свидетел да помогне, за да разкрием кой е побойника. Момчето е високо около 180 см, 80 кг. Вероятно живее в Сарафово“, допълва Симеон.

 

Тийнейджър преби мъж в автобус

http://offnews.bg/news/n_1/n_618396.html

Тийнейджър е пребил 64-годишен мъж в автобус в Бургас, съобщи "Флагман". Инцидентът е станал вчера, когато потърпевшия бургазлия Чанко Стайков отивал на работа с автобус №15. Властите издирват нападателя по описанието, дадено от потърпевшия - момчето е високо около 180 см, 80 кг. На съседната седалка са пътували момче с черни дрехи и качулка и приятелката му. Момичето качило калните си обувки на седалката срещу баща ми. Той я помолил да свали краката си. Тогава приятелят скочил: баща ми не бил никакъв, за да й прави забележки, разказа синът му Симеон. След това започнал да го удря. Мъжът е с четири избити зъба и множество контузии. Младежите слезли на следващата спирка и избягали. Шофьорът и кондукторката твърдят, че не са видели инцидента.

Хафъзов: Към днешна дата нямаме решение за създаване на нова партия

http://www.cross.bg/mestan-hafuzov-partiyata-1494066.html

/КРОСС/Бившият председател на Движението за права и свободи Лютви Местан и последвалите го петима народни представители от парламентарната група на Движението ще подадат утре заявленията си за напускане на групата в деловодството на Народното събрание и ще станат независими депутати, съобщи в интервю за "Хоризонт", в предаването "Неделя 150" по БНР един от отцепниците - Хюсеин Хафъзов. Хафъзов обясни, че събитията с отстраняването на Местан са свързани с искания нов курс в партията, за да получи ДПС своето обновление. „Политическият елит на партията за голямо съжаление направи един сериозен отстъп от идеите от които и чрез които ние не само печелехме доверие на избори, но и същевременно правехме политика. Лично аз съм имал възможности и поводи в региона най-вече за критикувам партийната линия по отношение на обвързаността й не казвам олигархични, а с бизнескръгове", каза той. Хафъзов потвърди, че към днешна дата няма решение на напусналите за създаване на нова партия. Той подложи под съмнение турският президент и премиер да са водили разговори с министър-председателя Бойко Борисов след отстраняването на Местан от лидерския пост. Тунчер Кърджалиев изрази убеденост, че разговори между турския премиер и президент са водени с Борисов. Той отново обърна внимание, че тези, които са решили да последват Местан и да напуснат парламентарната група, не са членове на ДСП

Възпитател в интернат открадна от ученик печеливш лотариен билет за 100 000 лева

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262610_%D0%92%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%B2+%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8

 Възпитател от интерната за деца с противообществени прояви в гр. Завет е присвоил печеливш билет от лотарията за 100 000 от свой ученик. Случаят е от септември, но стана известен след проверката на омбудсмана в различни интернати в страната. В Завет са настанени 24 деца, които живеят без джобни пари и в лоши битови условия, съобщава БНТ.

"Беднякът милионер" - така наричат в Завет 14-годишното момче от интерната, което изтегли печелившия билет от лотарията, а 100-те хиляди лева прибра възпитателят му.

Ахмед Ферхад - директор на ВУИ „Никола Вапцаров" – Завет казва: „ Ученикът твърди, че билетът е негов, че той го е изтеглил. Колегата твърди, че билетът е негов, той е дал пари за него и започва конфликта".

Тъй като е непълнолетно, момчето не може да осребри печалбата, затова дава билета на своя учител Ергин Хасан. Вижда по телевизията, че учителя взима чека със стоте хиляди лева. Младежът не може да преживее това, въпреки че сам е дал билета на Хасан, но сега смята, че му е отнел късмета. Следва бягство от интерната и общодържавно издирване. Печелившият билет е купен от хранителен магазин в центъра на Завет.

Вилдан Фейзула - собственик на магазина: „Момченцето лично дойде и си изтегли билета и го изтърка. - Как реагира? - Беше много учудено, не знаеше какво се случва, понеже пишеше един килограм злато и ние му честитихме и му казахме, че това е равностойно на 100 хиляди лева. - С него имаше ли някой? - Не, нямаше с него никой".

Момчето е от Южна България, но от съображения за сигурност не ни беше позволено да се срещнем с него. Директорът на интерната е уведомил за случая образователния инспекторат, полицията и Агенцията за Закрила на детето.

Ахмед Ферхад: „Гражданската ми позиция е колкото се може по-бързо да бъде разрешен случаят с цел да не бъдем всички мои колеги под един знаменател - как може такива хора да възпитават?"

42-годишния възпитател Ергин Хасан не бе намерен в село Драгомъж, където живее. Оказа се, че дори родната му майка не знае къде е.

Мъжът е бил кандидатът на ДПС за кмет на селото. Заради постъпката си обаче си е спечелил възмущението на хората в Драгомъж.

Има ли престъпление и ще има ли наказание в този случай - това ще реши Районната прокуратура в Кубрат.

Quo Vado - комедията, която тръшна "Междузвездни войни" в италианския боксофис

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/01/10/2682688_quo_vado_-_komediiata_koiato_trushna_mejduzvezdni/?ref=rss




Новият епизод на "Междузвездни войни" счупи щатския боксофис рекорд и е на път да бие "Аватар" като най-гледания филм в историята - навсякъде освен в Италия, където скоро ще диша прахта на местна комедия за държавен чиновник, който би направил всичко, за да задържи щедрите си социални придобивки.

Quo Vado с италианския комик Лука Медичи прибра 7 млн. евро на първия си ден в кината миналата седмица, надминавайки двойно досегашния рекорд, поставен от последния филм за Хари...

Янка Такева: Зачестяват случаите на посегателства над учители

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262609_%D0%AF%D0%BD%D0%BA%D0%B0+%D0%A2%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%97%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0

 Зачестяват случаите на психически и физически посегателства над учители. Това каза в интервю за „Фокус” Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. „Виждаме, че всеки ден нещо се случва.

Психическият тормоз е с изключително застрашителни размери”, заяви Такева.

„Преди две години направихме изследване за това колко учители са били жертви на агресия и физическо насилие в училище, според което около 65% от учителите търпят психически тормоз, а около 2,5% от учителите търпят и физически тормоз”, посочи тя. Според нея прокуратурата трябва по бързото производство да наказва тези родители.

Цветанов: Започваме политическия сезон с изчистване на отношенията ни с РБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262608_%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B

 Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНР.

„Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ. Оттам вече ще бъдем с много повече искреност помежду ни за политиките, които трябва да реализираме”, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ ще разчита много на ПГ на ПФ и на АБВ, защото те са парламентарните групи, с които е формирано парламентарното мнозинство.

„Те се присъединиха към споразумението, подписано между РБ и ГЕРБ”, добави Цветанов.

Той подчерта, че ГЕРБ винаги ще залага на диалога, който трябва да има българския парламент, защото всички през 26-годишния преход всички са разбрали, че когато има конфронтация, тя води до политическа криза, нестабилност в държавата. „Днес повече от всякога при всичко, което се случва в Европа, с миграционния бежански поток, смятам, че трябва действително да бъдем един остров на стабилност в региона, в който живеем”, отбеляза Цветан Цветанов.

Във връзка с анекса към управленското споразумение, който се очаква Реформаторски блок да предложи Цветанов коментира: „През изминалата седмица разговарях с представители от РБ и ще започнем да дискутираме направените от тях предложения през настоящата седмица. Надявам се, че до 25 януари ще имаме подписване на ангажименти, които ще бъдат поети от всички партии в коалиционното мнозинство”.

Той бе категоричен, че много от нещата, които правителството е маркирало като цели се изпълняват и това, което ще бъде реализирано в предстоящите седмици, ще бъде с цел по-голяма конкретика, по-специално Антикорупционният закон, Законът за висшето образование, който в момента е в съответните комисии, Законът за обществени поръчки и др. По думите му, има много неща, за които правителството може да поеме по-голяма отговорност като представители на изпълнителната власт в страната.

Убеден съм, че служителите от МВР ще положат максимални усилия да се направи цялостен анализ и да се стигне до разкриването на извършителите на двете тежки престъпления от последните дни, обясни още Цветанов във връзка с двете убийства на Веселин Стоименов и Александър Антов, станали в последните няколко дни.

Цветанов посочи, че е познавал шефът на модна къща „Агресия” Александър Антов и отбеляза, че едва ли има политик, който не го познава.

„Той беше изключително широко скроен, добър, човек, участвал в обществения живот с благотворителност и с помощ както към неговите служители, така и към хората, които е познавал”, заяви Цветанов.

Той коментира, че служителите от МВР вероятно вече имат определени версии за двете престъпления. „Докато разследването не приключи не е коректно да направим странични заключения, защото не сме запознати с обстоятелствата и фактите, които биха могли да допринесат за извършването на престъпленията”, посочи още Цветанов.

България може да остане без педиатри и хирурзи след 5 г.

http://frognews.bg/news_105040/Balgariia-moje-da-ostane-bez-pediatri-i-hirurzi-sled-5-g/

Броят на дипломиралите се по медицина студенти в България почти съвпада с броя на лекарите, напускащи страната, която е изложена на риск след пет години да остане без педиатри, хирурзи и анестезиолози, посочва руският в. "Комсомолская правда", цитиран от БТА.

Издирват изгубен в Средна гора турист, спасиха го (Обновена)

http://www.bnews.bg/article-146121

От Планинската спасителна служба казаха, че нямат информация младежът да е пострадал, паднал или наранен.

Човек на Таки от Бандата на чуковете се гръмна в главата!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262607_%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%A2%D0%B0%D0%BA%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%B3%D1

 Член на една от най-страховитите банди в родния ъндърграунд се е гръмнал в главата, научи БЛИЦ. Цветан Миленов - Църи си е теглил куршума преди няколко дни, но е оцелял и е жив, допълват информаторите на БЛИЦ. В момента той е на командно дишане в "Пирогов".
Запознати с подземните дела свързват опитът за самоубийство на Църи с убийството на висаджията Веселин Стоименов - Веско Дебелия, чийто бизнес се свързва с този на Христофорос Аманатидис - Таки.  Той беше застрелян преди дни от неизвестни към момента бандити, които го екзекутираха зад комплекс "Макси".

През 2013 година Църи влезе в затвора, след като ВКС потвърди решението на Апелативния съд за Бандата на чуковете и ги тикна зад решетките за няколко години. 5 години затвор бе отреден за него и Асен Китанов - Психото. 

11 души от Бандата бяха обвинени на  1 юни 2009 г. че са членове на бандата на Христофорос Аманатидис-Таки. В акцията бяха иззети фалшиви долари и наркотици. Според прокуратурата Бандата на чуковете се е занимавала с нанасяне на средни и тежки телесни повреди на конкуренти в наркобизнеса. 



Църи в съда Снимка: Труд


Наричаха Психото, Църи и Младежа Светата троица. Биеха брутално всеки, който си позволяваше да продава чужда дрога". Това разказали свидетели при разследването на "подвизите" на Чуковете. 

При гледането на една от мерките за неотклонение Цветан Миленов-Църи се разяри, че магистратите му отказват свободата и се нахвърли с псувни и закани към прокурора Чавдар Ангелов. Бабаитът бе озаптен благодарение на бързата реакция на съдебните полицаи. 

Освен с "подвизите си" Църи се прочу и покрай убийството на Боби Белята край затворническото общежитие в Казичене. Твърди се, че куршумите дастигнали Белята точно когато се запътил за среща с Църо в затвора. 

Близки до бандита не изключват опитът за самоубийството на Църи да е заради лична драма, тъй като имал проблем в семейството. 

Не торете цветята през зимата, поливайте ги рядко и с топла вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222525

Дръжте ги далече от парното и климатика
Светлата част на деня през зимата е по-къса, отколкото през топлите месеци. А и мрачните дни са значително повече от тези през лятото, което допълнително лишава растенията от ценното за тях слънцегреене. Процесът на фотосинтеза в този период е значително ограничен,
Дръжте ги далече от парното и климатика Светлата част на деня през зимата е по-къса, отколкото през топлите месеци. А и мрачните дни са значително повече от тези през лятото, което допълнително лишава растенията от ценното за тях слънцегреене. Процесът на фотосинтеза в този период е значително ограничен,

Бареков за убийствата в София: Вместо съдебна реформа, върнаха смъртното наказание и уличното правосъдие

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262606_%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%B7%D0%B0+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F%3A+%D0%92%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE+%D1%81%D1%8A%D

 Лидерът на „България без цензура” и европейски депутат Николай Бареков коментира в свое изявление политическата и обществената обстановка у нас. Ето какво заяви той:
„В последните дни държавата се клати като пробита лодка в бурен океан и всеки момент ще се обърне.

Първо изгониха Борисов и ГЕРБ с камъни. После цяла година граждански протести срещу Орешарски и Пеевски. После пак върнаха Борисов на власт, но в комбинация с отвратителни демагози и агенти на ДС. Начело на МВР сложиха една от идеоложките на протестите, личната социоложка и секретарка на Борисов Румяна Бъчварова. Обещаваха стабилност на народа и реформи, вместо това се върнаха най- отвратителните мутренски години на прехода.

Вместо реформи в правосъдието, излъгаха хората с бакалски сметки за квоти между съдии и прокурори. Върнаха уличното правосъдие и смъртната присъда.

Вместо присъди от съд - стрелби с гранатомети, калашници, пистолети и бомби....

Центърът на София е като чалга песен от 90-те години:

Малкият Багдад - мутри, нелегални имигранти, трафик на хора и наркотици.

Миналата година гражданите викаха: "Мафия", а сега мафията превзе столицата и гражданският протест се превърна в неин трамплин.

#Оставка!

Но на кого от всички? Всички са маскари и подлоги на мафията!”
 

До 22 януари студентите могат да кандидатсват за бригади в Германия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542522

100 студенти от България имат шанс да се включат в лятна ваканционна заетост в Германия през 2016 г. Кандидатите могат да подават документите си в бюрата по труда по място на обучение до 22 януари. Изискванията към кандидатите са: 1. да са студенти редовно обучение в български висши учебни заведения; 2. да са на възраст между 18 и 35 години; 3. да са редовна форма на обучение;4. да не са последен курс на семестриално обучение; 5. да имат основни познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език);6. да са готови най- малко д...

Янка Такева: Зачестяват случаите на посегателства над учители

http://www.cross.bg/ychiteli-tormoz-takeva-1494064.html

/КРОСС/Зачестяват случаите на психически и физически посегателства над учители. Това каза в интервю за „Фокус" Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. „Виждаме, че всеки ден нещо се случва. Психическият тормоз е с изключително застрашителни размери", заяви Такева. „Преди две години направихме изследване за това колко учители са били жертви на агресия и физическо насилие в училище, според което около 65% от учителите търпят психически тормоз, а около 2,5% от учителите търпят и физически тормоз", посочи тя. Според нея прокуратурата трябва по бързото производство да наказва тези родители.  

Разследват пожар в Сеслав

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542521

Служители на РУ-Кубрат работят по разследване на палеж в село Сеслав – съобщават от ОДМВР-Разград. Огънят пламнал около 20.30 часа на 8 януари в едноетажна къща, собственост на 64-годишна жена. Изгорели са 150 кв м покривна конструкция и покъщнина в стаите. Причините за пожара се изясняват. Огънят е загасен от дежурната смяна на РСПБЗН-Кубрат.   По случая се води досъдебно производство....

Руските ракетни катери „Черният вълк" скоро ще вземат на прицел цяла Европа и Близкия изток (ВИДЕО)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262605_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8+%E2%80%9E%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D0%BA%22+%D1%81

 На 24 декември 2015 г. в корабостроителния завод „Пелла” край Петербург започва строителството на първите два („Ураган” и „Тайфун”) от поредица 7 малки ракетни кораби (МРК) по новия проект „Каракурт”. Те трябва през 2017 и 2018 г. да попълнят Черноморския флот, съобщава тв "Звезда".
Общият брой на корабите от този тип трябва да достигне 18, като втората част до 2020 г. трябва да замине за Балтийския и Тихоокеанския флот.

Строителството на тези кораби е ускорено и прекъсва серията на „Буян-М” от Каспийската флотилия на деветия съд, защото са по-евтини и бързи за построяване.

Корабите от проект „Каракурт” ("Черният вълк") не случайно носят името на паяк от семейството на „Черната вдовица”, които не нападат, без да са в опасност, но отровата им е смъртоносна. Те ще имат водоизместимост 800 тона и дължина 60 м. За построяването им ще бъдат използвани плоски панели с цел минимална радиолокационна забележимост. Дизеловите двигатели ще осигуряват скорост до 30 възела (57 км/час) до 3000 км от базата.

В носовата част ще бъде монтирано 76-мм оръдие и ракетноартилерийски системи. В кърмовата (задна) част на надстройката на МРК от проекта „Каракурт” ще бъде поставен универсален корабен пусков комплекс с 8 шахти за ракети. Основно въоръжение ще станат ракети „Калибр-НБ” и възможно „Оникс” с различни бойни части – ядрени и конвенционални до 450 експлозив. С тях катерите ще покриват периметъра на Близкия Изток и Европа от залива на Севастопол, без да попадат под забраните на Договора за ликвидиране на ракетите със средна и малка далечина (РСМД).

ВИДЕО

На 41 малолетни и непълнолетни майки във Варна са отпуснати помощи под формата на ваучери

http://www.moreto.net/novini.php?n=310730

В социалните дирекции във Варна продължава раздаването на ваучерите на малолетни и непълнолетни майки за закупуване на хранителни продукти, облекло, обувки, бебешки и детски принадлежности, козметични и хигиенни материали, както и всички останали стоки за ежедневна употреба, които са необходими за децата.

Цветанов: Първата задача в новия политически сезон е да изчистим отношенията си с РБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223106

“Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок.” Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Неделя 150” по БНР.
„Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ.
“Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок.” Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Неделя 150” по БНР. „Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ.

10 причини да се откажем от фейсбук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222363

Фейсбук наш насъщен, който си ни го дал, дай ни го и днес... Понякога болката от отсъствието на любимото същество е нетърпима. Пронизва ни подобно на кол - вампир, точно през сърцето. Аналогичен случай с интернет: липсва ли, не може да си провериш фейсбук, да видиш кой къде се е тагнал, харесали ли са ти последната публикация,
Фейсбук наш насъщен, който си ни го дал, дай ни го и днес... Понякога болката от отсъствието на любимото същество е нетърпима. Пронизва ни подобно на кол - вампир, точно през сърцето. Аналогичен случай с интернет: липсва ли, не може да си провериш фейсбук, да видиш кой къде се е тагнал, харесали ли са ти последната публикация,

Зачестяват посегателствата над учители, профсъюзи искат бързи наказания

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542523

Зачестяват случаите на психически и физически посегателства над учители, каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева в интервю за Агенция „Фокус". „Виждаме, че всеки ден нещо се случва. Психическият тормоз е с изключително застрашителни размери", заяви Такева. Тя се позова на изследване от преди две години, според което около 65% от учителите биват тормозени психически, а около 2,5% от учителите търпят и физически тормоз. Според нея прокуратурата трябва по бързото производство да наказва родители, посегнали на педагози. ...

Митница Свиленград спира да работи в полунощ

http://haskovo.actualno.com/mitnica-svilengrad-spira-da-raboti-v-polunosht-news_517453.html

Свиленградската митница официално престава да съществува в полунощ. Решението е на правителството от миналата година с основния мотив -борба с корупцията. От утре митническите пунктове "Капитан Андреево" и ЖП-гара Свиленград преминават на подчинение на митница Бургас, а митническите бюра в Кърджали и Хасково ще са към митница Пловдив, информира БНР.От Агенция "Митници" съобщават, че митническият пункт"Капитан Андреево" няма да обслужва икономическите оператори от 23 до 24 часа тази вечер.

Вълчев: Колегите от ДСБ направиха политическа грешка

http://politics.actualno.com/vylchev-kolegite-ot-dsb-napraviha-politicheska-greshka-news_517455.html

„Реформаторският блок е сложно политическо съжителство на хора, които са различни. И в брака е така. Кое съжителство може да върви добре без взаимни отстъпки”. Това обяви Даниел Вълчев от Движение „България на гражданите”, което е част от реформаторския блок, пред bTV. В края на миналата година – след гласуването на промените в конституцията и последвалата оставка на правосъдния министър Христо Иванов, ДСБ обяви, че излиза от управлението, в което реф

Намериха младежа, загубил се в планината

http://frognews.bg/news_105039/Nameriha-mladeja-zagubil-se-v-planinata/

Намериха младежа, който се е загубил в Средна гора. Както по рано ви съобщихме, два екипа са участвали в акция по издирването му, съобщиха от Планинска спасителна служба. Той е открит след 20-часово издирване в района на Стрелча.

Цветанов: Започваме политическия сезон с изчистване на отношенията ни с РБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5223093

Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНР.
„Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ. Оттам вече ще бъдем с много повече искреност помежду
Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНР. „Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ. Оттам вече ще бъдем с много повече искреност помежду

Задигнаха пари и накити за 14 000 лева от дома на разградчанка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542520

Щета за над 14 000 лева е нанесена при домова кражба, извършена между 9.30 и 13 часа на 8 януари в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. От частен дом на улица „Бели Лом” са задигнати 7000 лева, 3000 евро и златни накити с общо тегло 30 грама. В жилището, собственост на 37-годишна жена, крадците влезли с подбран или подправен ключ.   По случая се води досъдебно производство....

Бареков изригна за убийствата в София: Вместо съдебна реформа, върнаха смъртното наказание и уличното правосъдие

http://pik.bg/бареков-изригна-за-убийствата-в-софия-вместо-съдебна-реформа-върнаха-смъртното-наказание-и-news465347.html

Бареков изригна за убийствата в София:  Вместо съдебна реформа, върнаха смъртното наказание и уличното правосъдие

"Последните дни държавата се клати като пробита лодка в бурен океан и всеки момент ще се обърне.

Първо изгониха Борисов и ГЕРБ с камъни. После цяла година граждански протести срещу Орешарски и Пеевски. После пак върнаха Борисов на власт, но в комбинация с отвратителни демагози и агенти на ДС. Начело на МВР сложиха една от идеоложките на протестите, личната социоложка и секретарка на Борисов Румяна Бъчварова. Обещаваха стабилност на народа и реформи, вместо това се върнаха най- отвратителните мутренски години на прехода", заяви преди минути евродепутатът Николай Бареков.

Лидерът на ББЦ е категоричен: "Вместо реформи в правосъдието, излъгаха хората с бакалски сметки за квоти между съдии и прокурори. Върнаха уличното правосъдие и смъртната присъда. Вместо присъди от съд - стрелби с гранатомети, калашници, пистолети и бомби...."

"Центърът на София е като чалга песен от 90-те години: Малкият Багдад - мутри, нелегални имигранти, трафик на хора и наркотици. Миналата година гражданите викаха: "Мафия", а сега мафията превзе столицата и гражданският протест се превърна в неин трамплин. #Оставка!
Но на кого от всички? Всички са маскари и подлоги на мафията!", гневен е Бареков.

Джакпотът в американската лотария ще прехвърли 1 млрд. долара

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/10/2682845_djakpotut_v_amerikanskata_lotariia_shte_prehvurli_1/?ref=rss


Джакпотът в американската лотария е на път да постави исторически рекорд и да достигне 1.3 млрд. долара за следващото теглене, съобщава в. USA Today. Последното теглене на числата късно снощи отново не излъчи победител и джакпотът от близо 950 млн. долара остана да се натрупва.

Следващото теглене е в сряда. Шансовете за печалба са едно на 292.2 млн., изчисляват от лотарията. За да бъдат спечелени парите, трябва да бъдат познати пет произволно изтеглени числа от една сфера и шесто...

Вторият човек в "Ислямска държава" е бил ликвидиран при бомбардировка в Ирак

http://www.cross.bg/durzhava-islyamska-irak-1494063.html

/КРОСС/При бомбардировки в Ирак е загинал Аси Али Насър ал Обейди, който е заместник на лидера на терористичната организация "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, съобщава иранската телевизия Прес Ти Ви. Ал Обейди е бил ликвидиран при удар на изтребители на иракските военновъздушни сили в района на град Баруани, в западната провинция Анбар. Той е роден в град Хауиджа в провинция Киркук, в Ирак. Бил е полковник в иракската армия, но в последствие е дезертирал. След това е бил арестуван и пратен в затвора Абу Гариб край Багдад. Оттам успява да избяга през 2013 г. и се присъединил към "Ислямска държава". В средите на терористите той бил известен с името Абу Омар ал Обейди. Оглавявал е щаба на Военния съвет на групировката. Ликвидирането на фигура номер две в групировката става броени дни след ликвидирането на "прессекретаря" на организацията Абу Мухамад ал Аднани. Засега "Ислямска държава" не е потвърдила смъртта на двамата.  

Премиера на спектакъла „Заарска завера 1873"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542371

Първата Премиера в Драматичен театър „Гео Милев" за 2016 година е на спектакъла „Заарска завера 1873" от Елена Димитрова на 14 януари, от 19.00 часа, на камерна сцена. Сценичният вариант и постановката са дело на Ивалин Димитров, сценографията и костюмите - на Златан Дрянов, вокалът - на Евгени Господинов. В ролите: Жоро Райчев, Велин Величков, Илчо Димитров, Стефан Борисов, Тодор Тодоров. 27 декември 1872. Заловен е Апостолът на Свободата - Васил Левски. Петима мъже искат да го освободят, с цената на всичко! Петима мъже. И една песен... Песен...

Убит е вторият човек в „Ислямската държава“

http://frognews.bg/news_105038/Ubit-e-vtoriiat-chovek-v-Isliamskata-darjava/

В Ирак е бил ликвидиран заместникът на лидера на групировката Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади - Аси Али Насър ал Обейди, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на иранската телевизия Прес Ти Ви.

Засякоха цигари и тютюн без бандерол у брат и сестра от Кривица

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542519

64 000 къса цигари без бандерол са открити от служители на РУ-Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. 12 часа на 9 януари в село Ушинци е спрян за проверка „Фолксваген Шаран”. При извършеното претърсване в автомобила, управляван от 43-годишния М.М. от село Кривица, са намерени 80 кутии „Виктори” и „ММ”. Извършени са претърсвания и на два адреса в самуилското село. В дома на 48-годишната Р.М., сестра на мъжа, са установени 3,620 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. В къщата на М.М. са открити и иззети още 240 кутии „Виктори”, „ММ” и „LM

Вики от "Мастило" в очакване на дъщеричката си Маргарита

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223056

Ужасяваща история от миналото си разказа пред Мон Дьо певицата Виктория Терзийска от "Мастило". Тя очаква първото си дете. То ще е момиченце и вече й е избрано име – Маргарита. Терминът е на 3 май, когато е родена и самата певица. "Аз обаче не искам да я раждам на моята дата. Това е съвпадение на енергии и затова искам тя да си има нейна дата,

Даниел Вълчев: Да правиш реформа в България не е проста работа

http://frognews.bg/news_105037/Daniel-Valchev-Da-pravish-reforma-v-Balgariia-ne-e-prosta-rabota/

Да правиш реформи в България не е проста работа. Това каза бившият мнистър на образованието Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Движение "България на гражданите" пред БТВ.

До 22 януари студентите могат да кандидатсват за бригади в Германия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542518

100 студенти от България имат шанс да се включат в лятна ваканционна заетост в Германия през 2016 г. Кандидатите могат да подават документите си в бюрата по труда по място на обучение до 22 януари. Изискванията към кандидатите са: 1. да са студенти редовно обучение в български висши учебни заведения; 2. да са на възраст между 18 и 35 години; 3. да са редовна форма на обучение;4. да не са последен курс на семестриално обучение; 5. да имат основни познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език);6. да са готови най- малко д...

Почина първата жена, пилотирала във Формула 1

http://www.cross.bg/zhena-formyla-filipis-1494062.html

/КРОСС/Първата в историята жена, която участва в състезание на Формула 1 - Мария Тереза де Филипис, почина на 89-годишна възраст. Италианката се състезава в три старта от шампионата през 1958 година и успява да премине финала само един път. Това е в надпревара на легендарната писта "Спа", където се класира на десето място. По-рано през същата година тя не успява да класира своя "Мазерати 250F" в Монако, а година по-късно отново не достига до стартовата решетка, но този път с "Порше". Де Филипис се отказва от автомобилизма след смъртта на собственика на нейния отбор Жон Бехра, а в интервю от 2006 година казва: "Прекалено много приятели починаха." Италианката се включва във високоскоростната надпревара вследствие на облог между нейните братя колко бързо може да тя. Това води до нейния дебют и победа в състезание от клас Fiat 500. "Директорът на състезанието ми каза, че единственият шлем, който една жена трябва да носи, е този във фризьорския салон. Това бе единственият път, в който са ме спирали да се състезавам. Освен този случай, не мисля, че съм срещала дискриминация - само изненада от успехите ми", разказва още Де Филипис. През 1979 година италианката се присъединява към клуба на пенсионираните пилоти от Формула 1 и дори става негов вицепрезидент през 1997 година.  

Успешен старт за Цвети Пиронкова в Сидни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542517

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа участието си на WTA Premier турнира в Сидни. Пловдивчанката надделя със 7-6(6) 6-2 над Леся Цуренко от Украйна в мач игран на централния корт и продължил повече от два часа. В първата част получилата „уайлд кард” за турнира българка проби за 4:3, а при 5:4 стигна и до сетбол, но Цуренко върна пробива и се стигна до тайбрек. В него украйнката имаше възможност да затвори сета след като поведе с 6:5, но Цвети хладнокръвно спечели следващата точка, както и останалите разигравания...

Възпитател в интернат открадна от ученик печеливш лотариен билет за 100 000 лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5223048

Възпитател от интерната за деца с противообществени прояви в гр. Завет е присвоил печеливш билет от лотарията за 100 000 от свой ученик. Случаят е от септември, но стана известен след проверката на омбудсмана в различни интернати в страната. В Завет са настанени 24 деца, които живеят без джобни пари и в лоши битови условия, съобщава БНТ.
Възпитател от интерната за деца с противообществени прояви в гр. Завет е присвоил печеливш билет от лотарията за 100 000 от свой ученик. Случаят е от септември, но стана известен след проверката на омбудсмана в различни интернати в страната. В Завет са настанени 24 деца, които живеят без джобни пари и в лоши битови условия, съобщава БНТ.

Кошлуков и Кутев: Какво заплашва живота на Местан?

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/koshlukov-i-kutev-kakvo-zaplashva-zhivota-na-mestan-6048256

„Местан прави това изпълнение със „заплахата” срещу него за повече драматизъм”, смята журналистът Емил Кошлуков

40-то преброяване на зимуващите водолюбиви птици

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542515

За 40-ти пореден път Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира преброяване на зимуващите водолюбиви птици у нас. Над 100 доброволци и членове на дружеството обединяват усилията си в повече от 40 екипа. Те ще посетят всички големи водоеми в страната от 15 до 17 януари 2016 г. В същия период ще бъдат преброени птиците и в почти всички европейски страни и страните от Африка. В България ще бъдат обхванати над 200 влажни зони, включващи Дунавското и Черноморското крайбрежие и всички големи язовири и реки във вътрешността на страна...

Бокова била най-силният кандидат за генсек на ООН

http://www.moreto.net/novini.php?n=310731

Американско издание определя българката Ирина Бокова като най-силният източноевропейски кандидат за генсек на ООН. Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изглежда най-силният източноевропейски кандидат за поста на генерален секретар на ООН, пише американското издание "Дипломатик куриър", цитирано от БТА.

Атанас Атанасов с нова изложба в Галерия „Поморие”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/xIVNZQeO3F8/

На 18.01.2016г. – Атанасов ден, именникът Атанас Атанасов ще поднесе на своите приятели и почитатели колекция от 18 женски образа, запечатани в прекрасни цветни портрети. Експозицията ще бъде открита в 18:00 часа, в Галерия „Поморие” на ул. „Ген. Скобелев” 1А.

Откриха изгубилия се в Средна гора младеж

http://offnews.bg/news/n_1/n_618377.html

Екипите на Планинска спасителна служба са открили изгубения в Средна гора младеж, съобщава "Фокус". Момчето, което вчера изчезна в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча, е открито в Стрелча и се намира в добро състояние. В издирването му се включиха 13 души, сред които служители на полицията и специално обучено куче на ПСС. Спасителната акция започна рано тази сутрин, след като вчера следобед момчето се свърза със свои близки и обясни, че се е изгубило.

Намериха 18-годишния, който се загуби в Средна гора

http://www.cross.bg/mladezh-strelcha-sredna-1494065.html

/КРОСС/Намерен е 18-годишният младеж, който се загуби в Средна гора, в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Момчето е намерено в Стрелча и е в добро състояние. В издирването участваха общо 13 души, сред които и служители на полицията. В акцията бе включено и куче на ПСС. Сигналът за изчезналия младеж бе подаден към телефон 112 в 17.41 часа вчера, малко преди това момчето се е обадило на свои близки и е съобщил, че се е изгубил в планината.  

Местан и последвалите го депутати от ДПС стават независими

http://politics.actualno.com/mestan-i-posledvalite-go-deputati-ot-dps-stavat-nezavisimi--news_517451.html

Бившият председател на Движението за права и свободи Лютви Местан и последвалите го петима народни представители от парламентарната група на Движението ще подадат утре заявленията си за напускане на групата в деловодството на Народното събрание и ще станат независими депутати. Това съобщи един от отцепниците Хюсеин Хафъзов пред "Хоризонт". Хафъзов обясни, че събитията с отстраняването на Местан са свързани с искания нов курс в партията, за да получи ДПС своето обновление. "Политическият елит

Министърът на правосъдието на Германия: Нападенията в Кьолн са планирана акция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5223028

Министърът на правосъдието и защитата на правата на потребителите на Германия Хайко Маас е на мнение, че нападенията над жени в новогодишната нощ Кьолн са по-рано подготвена и планирана акция. Това той заяви в интервю, публикувано днес от Bild am Sonntag.
„Ако подобна тълпа се събере, за да извърши престъпление, това навежда на мисълта,
Министърът на правосъдието и защитата на правата на потребителите на Германия Хайко Маас е на мнение, че нападенията над жени в новогодишната нощ Кьолн са по-рано подготвена и планирана акция. Това той заяви в интервю, публикувано днес от Bild am Sonntag. „Ако подобна тълпа се събере, за да извърши престъпление, това навежда на мисълта,

Кои женски качества най-много впечатляват мъжа на първа среща

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542333

При първото общуване между двата пола мъжете най-много ценят откритостта на жените. Това показват проведени от психолози поведенчески експеримента, чиято цел бе да се разкрие кои женски черти се харесват най-много от мъжа при първото общуване, но и също така могат да повлияят положително върху по-нататъшното развитие на отношенията. При експериментите първата среща на мъжа и жената протичала в условия, регламентирани от самите психолози. Най-напред мъжът разказвал за себе си трогателна история и оценявал реакцията на жената. След това експериме...

САЩ изпратиха стратегически бомбардировач на полет над Южна Корея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/10/2682840_sasht_izpratiha_strategicheski_bombardirovach_na_polet/?ref=rss


САЩ изпратиха стратегически бомбардировач B-52 на нисък полет над Южна Корея като отговор на действията на северната съседка на страната от последните няколко дни, съобщава агенция "Ройтерс".

Самолетът е бил ескортиран от американски изтребител F-16 и южнокорейски F-15. След полета се е завърнал в базата в Гуам. Траекторията на полета е била на около 100 км от границата със Северна Корея, като представител на американските военни потвърждава, че целта е била "отговор на скорошните провокативни действия" на изолираната държава.

Южнокорейската информационна агенция "Йонхап" съобщава, че САЩ обмислят изпращането и на задвижвания с ядрено гориво самолетоносач "Роналд Рейгън" от базата му в Япония. Той може да вземе участие във военното учение на САЩ и Южна Корея, което ще се проведе следващия месец. Засега няма официално потвърждение на тази информация. Самолетоносачът разполага с около 80 бойни самолета и 5.4 хиляди души персонал.

Освен това САЩ имат около 28 500 войници в Южна Корея. През 2013 г. там бяха изпратени и два стратегически бомбарировача B-52 в отговор на тогавашния тест на балистична ракета в Северна Корея.

Милиардерът Блумбърг умува дали да се включи в надпреварата за Белия дом

http://www.cross.bg/blymburg-trump-partiya-1494061.html

/КРОСС/Милиардерът Майкъл Блумбърг, който е собственик на едноименната информационна агенция, разглежда възможността да се включи в президентската надпревара в САЩ в качеството си на независим кандидат, предаде ТАСС, като цитира телевизия Си Ен Ен. Седемдесет и три годишния Блумбърг, който беше от 2002 г. до 2013 г. кмет на Ню Йорк, е натоварил сътрудниците си да направят допитване до общественото мнение сред потенциални американски избиратели, за да установи какви ще бъдат шансовете му, ако реши да се включи в битката за Белия дом. Според близки на Блумбърг той се решил на тази стъпка, след като наблюдавал случващото се с Доналд Тръмп. На него експерти предричаха крах в предизборната битка, но той вече месеци наред е начело измежду претендентите за републиканската президентска номинация, според сондажите. В САЩ тече кампания кой да е кандидатът за президентския пост на Демократическата и Републиканската партия. Официалният кандидат на демократите за президентските избори ще бъде обявен на партийна конференция във Филаделфия от 25 до 28 юли. А кандидатът на републиканците ще бъде обявен броени дни по-рано, на партийна конференция в Кливланд от 18 до 21 юли. Тръмп е безспорен лидер на Републиканската партия, а Хилари Клинтън - на Демократическата партия. Допитванията обаче показват, сериозна преднина на Тръмп и пред Хилари.  

След часове издирване намериха изгубил се младеж в планината

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542516

Младеж се изгуби в Средна гора в района между Пирдоп и Стрилча вчера. Сигналът за изчезналото 18-годишно момче бе подаден към телефон 112 около 17.40 часа в събота. Малко преди това то се обадило на свои близки и е съобщило, че се е изгубило в планината. Момчето е намерено в Стрелча в неделя и е в добро състояние. В издирването участваха общо 13 души, сред които и служители на полицията. В акцията бе включено и куче на Планинската спасителна служба. Източник: Фокус...

Ботьо Ботев: Убийството на Антов е с цел разкъсване на силите на МВР

http://frognews.bg/news_105036/Botjo-Botev-Ubiistvoto-na-Antov-e-s-tsel-razkasvane-na-silite-na-MVR/

Убийството на собственика на модна къща „Агресия” Александър Антов е с цел разкъсване на сили на МВР. Тази хипотеза изрази бившият шеф на служба "Убийства" в Националната полиция Ботьо Ботев пред БТВ.

Г-н Кмете, за тази кочина ли варненци плащат данъци?

http://petel.bg/G-n-Kmete--za-tazi-kochina-li-varnentsi-plashhat-danatsi-__140728

Поредният сигнал със снимка от читател за несъбран боклук получихме в редакцията на "Петел". "Здравейте, изпращам Ви снимка на...

Община Русе обяви конкурс след уволнен главен архитект

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223038



Община Русе обяви конкурс за главен архитект след дисциплинарно уволнения му предшественик от кмета Пламен Стоилов /ГЕРБ/. Арх. Симеон Рангелов спечели делото си във Върховния административен съд /ВАС/ и след Нова година се върна на поста, но напусна веднага по взаимно съгласие. Длъжността му временно изпълнява арх. Живка Бучуковска.
Община Русе обяви конкурс за главен архитект след дисциплинарно уволнения му предшественик от кмета Пламен Стоилов /ГЕРБ/. Арх. Симеон Рангелов спечели делото си във Върховния административен съд /ВАС/ и след Нова година се върна на поста, но напусна веднага по взаимно съгласие. Длъжността му временно изпълнява арх. Живка Бучуковска.

Вълчев: Сигурен съм - в ДСБ разбраха, че направиха политическа грешка

http://www.cross.bg/vulchev-reformi-partii-1494060.html

/КРОСС/Реформаторският блок е сложно фактическо съжителство на различни хора, заяви Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Движение "България на гражданите" пред Би Ти Ви. Според него останалите партии в блока трябвало да убедят колегите си от ДСБ, че тяхната позиция да излязат в опозиция не бива да бъде крайна. Аз съм сигурен, че по време на празниците те са разбрали, че направиха политическа грешка. Поставиха останалите партии в положението да се оправдаваме, че много искаме да сме във властта. Уверявам ви, че коалиция с ГЕРБ не е проста работа. Да правиш реформи в България също не е проста работа, каза Вълчев. Той обясни, че до края на месеца ще бъде подписано в управляващата коалиция актуализирано коалиционно споразумение. Когато се създаде коалицията, бяхме наясно че не всички партии са ентусиазирани да правят реформи. Ние сме си направили проекти за това какво трябва да се случи, но за 1 г. не се постигна кой знае какво. Аз имам усещането, че в една част от министерствата има готовност за реформи. В споразумението предлагаме яснота кои конкретни неща трябва да се случат в 4-5 ключови области като съдебна реформа, здравеопазване, образование, енергетика, и на всеки 6 месеца ще се събираме, за да видим какво е постигнато. Нека малко неща да направим, но да ги направим, коментира Даниел Вълчев. Той уточни, че събирането на коалицията за преглед на съдебната реформа ще бъде не на 6, а на всеки 3 месеца.  

Битата учителка от Севлиево: Институциите трябва да работят с родителите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223035

"Ние учителите имаме механизъм да работим с децата, но институциите трябва да работят с родителите." Това каза учителката Емилия Калоянова пред бТВ. Тя на 6 януари беше пребита от майка на второкласник пред погледа на децата от класа.
Калоянаво уточни, че детето си е намокрило карката при игра със сняг,
"Ние учителите имаме механизъм да работим с децата, но институциите трябва да работят с родителите." Това каза учителката Емилия Калоянова пред бТВ. Тя на 6 януари беше пребита от майка на второкласник пред погледа на децата от класа. Калоянаво уточни, че детето си е намокрило карката при игра със сняг,

Лекар пребива до смърт пиян пациент (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-146118

В заключението за смъртта на пациента се казва: „Мъжът е паднал. Причина за смъртта му е станала черепно-мозъчна травма от удара в твърдата повърхност на пода“.

Емил Кошлуков: Турското посолство не е такси компания

http://www.cross.bg/koshlykov-mestan-kytev-1494059.html

/КРОСС/"Местан прави всичко това за повече драматизъм, истината е, че му е неприятно, че е свален, и иска да се върне на висок пост". Това е прочитът на последните сътресения в ДПС на журналиста и политик Емил Кошлуков. В ефира на Нова телевизия той и членът на БСП, който дълги години отговаряше за медийния образ на Столетницата - Антон Кутев, коментираха основните въпросителни в началото на 2016 г. "В дългото театрално експозе на Местан отговор не получиха важните въпроси. Турското посолство не е таксиметрова компания, не осигурява автомобили. Ако искаш да те пазят, ходи при американците, те имат далеч повече защити", смята Кошлуков. Според него сваленият скоропостижно от всички длъжности в ДПС Лютви Местан е доста суетен и самовлюбен човек, той обича да е геополитик, да контактува със световни лидери. "Прекалени ангажименти е поел, заиграл се е с Доган и е прехвърлил нормата", убеден е журналистът. "Не знам къде е нотата на външното министерство за това, че Ердоган и Давутоглу са търсили Бойко Борисов за Местан", възмутен е Кошлуков. По думите му ДПС-циркът на Коледа бил нещо безсмислено. "Няма човек, който да вдигне телефона и да накара три служби едновременно да си променят мнението и да свалят охраната на НСО, не са станали така нещата", убеден е Кошлуков за внезапното оттегляне на НСО гардовете, пазещи Местан. За Кутев пък част от ответните действия на бившия ДПС лидер не били премислени

„Ботев“ маха половината играчи на заплата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222378

Точно 32-ма футболисти са получавали заплати в „Ботев" (Пд) през есента, макар че част от тях още нямат записана дори минута в „А" група или за купата. Това сочи ведомостта за възнагражденията в клуба. Общо14 играчи са от набор 1996 и 1997 и от тима, който м.г. спечели титлата при юношите. „За първи път виждам отбор с толкова много млади -
Точно 32-ма футболисти са получавали заплати в „Ботев" (Пд) през есента, макар че част от тях още нямат записана дори минута в „А" група или за купата. Това сочи ведомостта за възнагражденията в клуба. Общо14 играчи са от набор 1996 и 1997 и от тима, който м.г. спечели титлата при юношите. „За първи път виждам отбор с толкова много млади -

Намериха 18-годишното момче, което се изгуби в Средна гора. Добре е

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5223021

Откриха 18-годишният младеж, който се загуби в Средна гора, в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча. Това съобщават от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК, цитирани от Фокус. Момчето е намерено в Стрелча и е в добро състояние.
В издирването участваха общо 13 души, сред които и служители на полицията. В акцията бе включено и куче на ПСС.
Откриха 18-годишният младеж, който се загуби в Средна гора, в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча. Това съобщават от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК, цитирани от Фокус. Момчето е намерено в Стрелча и е в добро състояние. В издирването участваха общо 13 души, сред които и служители на полицията. В акцията бе включено и куче на ПСС.

Хиляди се включват в традиционния кукерски фестивал в Благоевград

http://pik.bg/хиляди-се-включват-в-традиционния-кукерски-фестивал-в-благоевград-news465268.html

Хиляди се включват в традиционния кукерски фестивал в Благоевград

Хиляди участници ще се включат в поредното издание на кукерския фестивал в Благоевград. Шествието ще стартира днес от 11 часа от района на жп гарата в града, ще прекоси булевард "Свети Свети Кирил и Методий" и ще приключи в района на Американския университет.

Пред спирката на автобусна линия 2 ще бъде построена сцена, от където специално жури ще оценява представянето на всяка една от 12-те групи. Ще бъдат отличени групи в категориите „Придържане към традициите”, „Масовост”, „Иновации”, „Най-добра маска и костюм”, „Артистичност”, „Най-добра композиция”, „Най-добра мечкарска група”, „Най-артистични старци” и „Най-колоритна младоженска двойка”, „Най- добър бабугер”, „Най- добра танцова група”, „Най- добра маска пародия” и „Най- атрактивен образ на дявола”.

Първи ще се представят бабугерите от кв. „Грамада”, втори са кв. „Струмско”, следвани от село Логодаж, село Падеш, Зелен дол, Покровник, с. Изгрев, Втори квартал, кв. Грамада- втора група, с. Лешко, Трети квартал и кв. „Плажа”.

Подписка: Да защитим битата учителка от Севлиево

http://frognews.bg/news_105035/Podpiska-Da-zashtitim-bitata-uchitelka-ot-Sevlievo/

Ние учителите имаме механизъм да работим с децата, но институциите трябва да работят с родителите. Това каза учителката Емилия Калоянова по БТВ, която на 6 януари беше пребита от майка на второкласник от Севлиево пред погледа на децата от класа.

Организират подписка в защита на битата учителка от Севлиево

http://frognews.bg/news_105035/Organizirat-podpiska-v-zashtita-na-bitata-uchitelka-ot-Sevlievo/

Ние учителите имаме механизъм да работим с децата, но институциите трябва да работят с родителите. Това каза учителката Емилия Калоянова по БТВ, която на 6 януари беше пребита от майка на второкласник пред погледа на децата от класа.

Намериха 18-годишния, който се загуби в Средна гора, в района на Копривщица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5223016

Намерен е 18-годишният младеж, който се загуби в Средна гора, в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча. Това съобщиха за „Фокус” от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК.
Момчето е намерено в Стрелча и е в добро състояние.
В издирването участваха общо 13 души, сред които и служители на полицията. В акцията бе включено и куче на ПСС.
Намерен е 18-годишният младеж, който се загуби в Средна гора, в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча. Това съобщиха за „Фокус” от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Момчето е намерено в Стрелча и е в добро състояние. В издирването участваха общо 13 души, сред които и служители на полицията. В акцията бе включено и куче на ПСС.

24 катастрофи са регистрирани във Варненско през изминалото денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=310729

24 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При един от инцидентите има пострадал гражданин, който е с контузии и няма опасност за живота му.

Двама късметлии си поделиха рекорден джакпот във Великобритания

http://www.cross.bg/lotariyata-miliona-dolara-1494058.html

/КРОСС/Най-голямата печалба в историята на британската национална лотария беше разделена между двама играчи, предаде Ройтерс, като се позова на организаторите на лотарията. Двамата играчи получават 66 милиона паунда от лотарията. Предходният най-голям джакпот в историята на лотарията беше от 22,6 милиона паунда и беше отпреди повече от 20 години. Лотарията датира от 1994 г. Тиражите й са два пъти седмично. Същевременно от другата страна на Атлантическия океан рекордният джакпот от 900 милиона долара в лотарията Пауърбол в САЩ оцеля. Никой не е познал печелившите числа 32, 16,19, 57, 34 и допълнителното число 13, които бяха изтеглени снощи, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. Джакпотът за следващия тираж се очаква да достигне нов рекорд от 1,3 милиарда долара. Продажбите на билети за лотарията Пауърбол нараснаха рязко заради възможността за огромна печалба. Само в петък бяха продадени билети за 277 милиона долара.  

Д-р Ненков безуспешно пробвал да разбере дали пътят до Белчин се чисти от сняг

http://frognews.bg/news_105034/D-r-Nenkov-bezuspeshno-probval-da-razbere-dali-patiat-do-Belchin-se-chisti-ot-sniag/

Д-р Мирослав Ненков, началник отделение в Клиниката по анестезиология на ВМА, се опитал наскоро да разбере по телефона дали пътят до Белчин е почистен, тъй като искал да пътува до там.

Имението на Playboy се продава

http://www.cross.bg/hefnur-imenieto-imota-1494057.html

/КРОСС/Прочутата къща на създателя на списание "Плейбой" (Playpoy) Хю Хефнър, в която той организираше своите партита, беше обявена за продан за 200 милиона долара, предаде Франс прес, като се позова на американския сайт Ти Ем Зет, специализиран в новини от света на шоубизнеса. Потенциалните клиенти могат да разгледат цялата къща, намираща се в квартала на Лос Анджелис Холмби хилс, с изключение на спалнята на 89-годишния Хефнър, пише американското издание. Освен това къщата се продава при едно условие. Новите собственици трябва да оставят Хефнър да живее в нея до смъртта си. Списание "Форбс" описва имота като издържан в стиловете готически и "Тюдор". В имота има и три постройки за добитък и за пернати, гробище за домашни любимци, тенискорт, водопад, басейн и баскетболно игрище. Имението е построено през 1927 г. Според мнозина посетители то е в лошо състояние.  

Янка Такева: Зачестяват случаите на посегателства над учители

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5223003

Зачестяват случаите на психически и физически посегателства над учители. Това каза в интервю за „Фокус” Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. „Виждаме, че всеки ден нещо се случва.
Психическият тормоз е с изключително застрашителни размери”, заяви Такева.
„Преди две години направихме изследване за това колко учители са били
Зачестяват случаите на психически и физически посегателства над учители. Това каза в интервю за „Фокус” Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. „Виждаме, че всеки ден нещо се случва. Психическият тормоз е с изключително застрашителни размери”, заяви Такева. „Преди две години направихме изследване за това колко учители са били

Изненада в Бризбън - Раонич подчини Федерер и взе трофея

http://tennis.actualno.com/iznenada-v-brizbyn---raonich-podchini-federer-i-vze-trofeja-news_517450.html

Изключително разочарование преживя големият Роджър Федерер на турнира в Бризбън, където защитаваше титла от миналата година. Швейцарецът изигра крайно слаб финал, с много грешки и загуби безславно от Милош Раонич – 4:6, 4:6. За цял мач Федерер, който по-рано в турнира победи нашия Григор Димитров след впечатляващо представяне на сервис, не можа да намери никакъв ритъм от основна линия и игра доста слабо и на начален удар. В куп геймове швейцарецът пропусна кажи-речи всеки шанс, който му с

Над 150 бездомни са приети през изминалата нощ в Центъра за кризисно настаняване

http://sofia.actualno.com/nad-150-bezdomni-sa-prieti-prez-izminalata-nosht-v-centyra-za-krizisno-nastanjavane-news_517448.html

"156 души са приети през изминалата нощ в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в кв. „Захарна фабрика”, заяви директорът на центъра Божанка Латева, предаде "Фокус". Тя посочи, че основната цел на центъра е да осигури подслон и вечеря на хората, останали без дом, за да не останат на улицата през нощта. Латева припомни, че общо 170 души e капацитетът на двата кризисни центъра - блок 51А и блок 48А в ж.к. „Захарна фабрика”.

Актьорът Шон Пен направил интервю с Ел Чапо, докато той е бил издирван

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/10/2682834_aktyorut_shon_pen_napravil_intervju_s_el_chapo_dokato/?ref=rss


Холивудският актьор Шон Пен се срещнал с наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо, през октомври миналата година, докато той е бил издирван след повторното му бягство от затвора. Пен дори направил интервю с него, което е публикувано в новия брой на сп. Rolling Stone.

Срещата е била в мексиканската джунгла, но въпреки това полицията е разбрала за нея и я е използвала, за да хване следите на Ел Чапо. Той избяга от затвора Алтиплано през юли миналата година. Вчера главният прокурор на Мексико обяви, че Ел Чапо е искал да направи биографичен филм за себе си и се е свързал с актьори и продуценти, което в голяма степен е допринесло за неговото залавяне.

Шон Пен разказва, че срещата е продължила седем часа. Последвали са допълнителни интервюта по телефона или чрез видеовръзка, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Връзката между Шон Пен и Ел Чапо се осъществила от мексиканската актриса Кейт дел Кастийо. В миналото тя открито изразяваше подкрепата си за наркобарона. Докато Ел Чапо бягал от правосъдието, той решил да заснеме документален филм за живота си и доверил грижите за проекта именно на Кейт дел Кастийо, посочва ТАСС.

По време на интервюто Шон Пен и Ел Чапо говорели по широк кръг от въпроси. Ел Чапо се похвалил, че е доставил повече хероин, метамфетамини, кокаин и марихуана от който и да е друг дилър по света. Признал, че имал флотилия от подводници и самолети, камиони и кораби за целите на доставките. "Ако нямаше консумация, нямаше да има и продажби", заявява той. Пред Шон Пен Ел Чапо се съгласил, че наркотиците унищожават хората, но е добавил, че там, където е израснал той, не е можело човек да преживява по друг начин освен чрез наркотрафик.

Гусман разказал и някои подробности за бягството си от затвора. Той споделил пред Шон Пен, че за прокопаването на тунела, дълъг 1.5 километра, по който той избяга от килията си, неговият картел Синалоа е наел инженери, които са отишли в Германия за специално 3-месечно обучение за подобни подземни дейности.

Шон Пен запитал Ел Чапо как си представя бъдещето и той му отговорил, че си представя, че един ден ще умре, но се надява това да стане по естествени причини. Наркобаронът прогнозира в интервюто, че дори и той да изчезне, трафикът на дрога няма да намалее и отрича да е виновен за високите нива на пристрастяване към наркотици по света.

Хванали Ел Чапо заради интервю с Шон Пен

http://www.vesti.bg/sviat/hvanali-el-chapo-zaradi-interviu-s-shon-pen-6048255

Разговорът с главатаря на наркокартела „Синалоа“ се е провел в неизвестно място в мексиканските джунгли и е продължил около 7 часа

От Автогарата до Аспарухов мост без вода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542514

Част от Варна ще е без вода в неделя, предупреждават от ВиК-Варна. На сухо до 17,00 часа ще са абонатите в района между ул."Кракра", бул."Христо Ботев", ул."Девня" и ул."Княз Черкаски". Спирането се налага заради отстраняване на авария....

Силвио Берлускони реши да се върне в политиката

http://www.cross.bg/berlyskoni-silvio-partiyata-1494056.html

/КРОСС/Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони обеща отново да застане начело на партията си „Италия напред", пише The Guardian. „Това ще бъде година на борба срещу режима, който не дава на демокрацията да се развие", заяви Берлускони. Той поясни, че планира на следващите парламентарни избори партията му да събере поне 20% от гласовете. Берлускони отрече да има спорове с другите две партии в десния спектър на италианската политика - антимигрантската „Северна лига" и „Братя за Италия" и добави, че трите ще излязат с обща кандидатура на предстоящите избори за кмет на Рим. Бившият италиански министър-председател излезе за известно време от полезрението след като бе обвинен в укриване на данъци.  

"Умен" часовник сигнализира на родителя как е детето

http://petel.bg/Umen-chasovnik-signalizira-na-roditelya-kak-e-deteto__140725

"Умен" детски часовник, създаден в България пази децата от опасности. Той дава възможност на родителите да наблюдават детето си от...

От последните минути! Откриха зверски убита Руска Димитрова

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Otkriha-zverski-ubita-Ruska-Dimitrova__140726

Изчезнала преди осем месеца добричлийка бе открита убита в гаража на къщата си в Добрич. Пред Дарик директорът на Областната дирекция на...

10-те мита за рака, в които всички вярват, но са пълна глупост! Номер 7 е най-голямата заблуда

http://petel.bg/10-te-mita-za-raka--v-koito-vsichki-vyarvat--no-sa-palna-glupost--Nomer-7-e-nay-golyamata-zabluda__140727

Ако потърсите думата „рак“ в Google, ще получите милиони резултати. Да, някои ще бъдат относно безгръбначно животно, относно съзвездие или...

100 лв. глоба за шофьор, неуважил пешеходец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222999

Неуважение на пешеходна пътека и стъпил на нея пешеходец, коства 100 лв. глоба на шуменски шофьор. Д.Д. опитал да събори санкцията в районния съд в Шумен, но магистрати я потвърждават като правилна.
Издънката станала на 8 септември м.г., докато шуменецът се движел с "Форд Мондео"-то си по ул."Кирил и Методий" по посока "Кл.
Неуважение на пешеходна пътека и стъпил на нея пешеходец, коства 100 лв. глоба на шуменски шофьор. Д.Д. опитал да събори санкцията в районния съд в Шумен, но магистрати я потвърждават като правилна. Издънката станала на 8 септември м.г., докато шуменецът се движел с "Форд Мондео"-то си по ул."Кирил и Методий" по посока "Кл.

Менда Стоянова: Правителството даде увереност на бизнеса, че може да работи

http://www.moreto.net/novini.php?n=310728

2 млрд. и 800 000 приходи повече приходи в сравнение с предходната година е един сериозен успех, но той не е единственият и най-важен от работата на правителството през 2015 година. Трябва да акцентираме върху факта, че фискалната консолидация на бюджета продължи – т.

Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на турнира в Сидни

http://www.cross.bg/pironkova-tzvetana-sidni-1494055.html

/КРОСС/Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова, преодоля първия кръг на турнира в Сидни. Пловдивчанката, участваща с "уайлд кард" в надпреварата, се наложи над украинката Леся Цуренко в два сета, с резултат 7:6(2), 6:2, в двубой продължил близо 2 часа. Това бе трета победа за Пиронкова в общо 4 срещи между двете на професионалния корт. С постигнатия успех тя си осигури 55 точки за световната ранглиста и ще спори за място на четвъртфиналите с победителката от двубоя между Белинда Бенчич (Швейцария) и Миряна Лучич-Барони (Хърватия).  

Зрител загуби живота си след инцидент на рали "Дакар"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/01/10/2682826_zritel_zagubi_jivota_si_sled_incident_na_rali_dakar/?ref=rss


Зрител почина на място, след като в събота бе блъснат от френския пилот Лионел Бод с "Мицубиши" на рали "Дакар".

Трагедията се случи по време на седмия етап на автомобилната надпревара, провеждаща се от Боливия до Аржентина, съобщиха организаторите.

"За съжаление медицинските лица единствено са потвърдили смъртта и при пристигането си не е имало какво да направят", съобщиха от състезанието.

Според предварителните информации 63-годишният фен е бил блъснат на...

Кошлуков: Местан е суетен човек, ласкае се от мисълта да е геополитик

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542513

Журналистът Емил Кошлуков описа изгоненият в края на миналата година от ДПС бивш лидер Лютви Местан като "доста суетен и самовлюбен човек, който обича да е геополитик". "Той се ласкае от мисълта, че контактува със световни лидери и прави голяма политика", коментира Кошлуков. Той и Антон Кутев от "БСП Лява България" коментира пред

Живописец подари на Лили Иванова неин портрет с маслени бои

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222536

“Лили Иванова в огледало” е новата картина, която ще краси жилището на певицата. „Специални благодарности на невероятния художник Васил Горанов”, каза певицата по повод портрета, с който я зарадва майсторът на четката. Картината с размер 100/80 см, с маслени бои в традициите на класическия реализъм, бе представена в столичния гранд хотел “София
“Лили Иванова в огледало” е новата картина, която ще краси жилището на певицата. „Специални благодарности на невероятния художник Васил Горанов”, каза певицата по повод портрета, с който я зарадва майсторът на четката. Картината с размер 100/80 см, с маслени бои в традициите на класическия реализъм, бе представена в столичния гранд хотел “София".

ЧЕЗ ще инвестира 405 хил. лв. в присъединяване на нови клиенти през януари

http://frognews.bg/news_105032/CHEZ-shte-investira-405-hil-lv-v-prisaediniavane-na-novi-klienti-prez-ianuari/

ЧЕЗ ще инвестира 405 хиляди лева в присъединяване на нови клиенти през януари. Най-много средства извън столицата компанията отделя в областите Благоевград и Плевен – 181 хиляди лева.

Пета, шеста и седма колона

http://www.cross.bg/tyrtziya-mestan-erdogan-1494054.html

/КРОСС/ "Аз не искам да съм пета и шеста колона". Това бе едно от най-важните изречения от речта на Ахмед Доган, произнесена в края на миналата година и довела до свалянето на Лютви Местан от лидерския пост и изключването му от партията. Това изречение се превърна в опорна точка на онези, които оттогава насам славословят по адрес на Доган, обявявайки го едва ли не за най-големия патриот сред политиците. Приказките обаче са едно, а делата съвсем друго. Подозренията за това, че ДПС е пета колона на Анкара у нас продължават да бъдат актуални. Същото важи и за НПСД, създадена след отцепването на Касим Дал, както и за бъдещата формация на Лютви Местан, ако той направи такава, разбира се. Всички тези партии имат не само общ политически корен. А и общо отношение към процесите в Турция през последните години. По-точно обща липса на отношение, общ стремеж за избягване на коментари, свързани с южната ни съседка. Особено по темата за това как Турция все повече отстъпва от принципите на светската държава, заложени от Кемал Ататюрк. И сериозно залита към неоосманизъм и ислямизъм. Последният пример в това отношение даде Четин Казак, един от членовете на триумвирата, който в момента управлява ДПС. На въпрос какво е неговото отношение към книгата "Стратегическа дълбочина" на Ахмет Давутоглу той отговори: "Не е повод обсъждането на дадена книга. Ние сме се събрали да отбележим годишнината на нашата политическа сила

Даниел Вълчев: В ДСБ разбраха, че направиха политическа грешка

http://pik.bg/даниел-вълчев-в-дсб-разбраха-че-направиха-политическа-грешка-news465334.html

Даниел Вълчев: В ДСБ разбраха, че направиха политическа грешка

Реформаторският блок е сложно фактическо съжителство на различни хора. Това каза бившият министър на образованието Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Движение "България на гражданите" пред БТВ.

Според него останалите партии в блока трябвало да убедят колегите си от ДСБ, че тяхната позиция да излязат в опозиция не бива да бъде крайна. "Сигурен съм по време на празниците те са разбрали, че направиха политическа грешка. Поставиха останалите партии в положението да се оправдаваме, че много искаме да сме във властта. Уверявам ви, че коалиция с ГЕРБ не е проста работа.

Да правиш реформи в България също не е проста работа", каза Вълчев. Той обясни, че до края на месеца ще бъде подписано в управляващата коалиция актуализирано коалиционно споразумение."Когато се създаде коалицията, бяхме наясно че не всички партии са ентусиазирани да правят реформи. Ние сме си направили проекти за това какво трябва да се случи, но за 1 г. не се постигна кой знае какво", разкри той. "Аз имам усещането, че в една част от министерствата има готовност за реформи.

В споразумението предлагаме яснота кои конкретни неща трябва да се случат в 4-5 ключови области като съдебна реформа, здравеопазване, образование, енергетика, и на всеки 6 месеца ще се събираме, за да видим какво е постигнато. Нека малко неща да направим, но да ги направим", коментира Даниел Вълчев. Той уточни, че събирането на коалицията за преглед на съдебната реформа ще бъде не на 6, а на всеки 3 месеца.

 

Бившият здравен министър Стефан Константинов направи на пух и прах реформата на Москов!

http://www.bnews.bg/article-146116

"Ще влизаме в болница, кабинет и аптека с пръстови отпечатъци. Няма отказване, това било реформата."

Менда Стоянова: Бизнесът е много плашливо нещо

http://frognews.bg/news_105031/Menda-Stoianova-Biznesat-e-mnogo-plashlivo-neshto/

Бизнесът обаче се страхува, той е много плашливо нещо и разчита на стабилността на правителството. Възможно е да достигнем 4,5 % ръст на икономиката. Не знам дали ще се случи, но ние имаме реално основание да смятаме така. Това каза Менда Стоянова по БНТ.

Емил Кошлуков: Местан търси повече драматизъм, иска да се върне на висок пост

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222986

"Местан прави всичко това за повече драматизъм, истината е, че му е неприятно, че е свален, и иска да се върне на висок пост". Това е прочитът на последните сътресения в ДПС на журналиста и политик Емил Кошлуков. В ефира на Нова тв той и членът на БСП, който дълги години отговаряше за медийния образ на Столетницата - Антон Кутев,
"Местан прави всичко това за повече драматизъм, истината е, че му е неприятно, че е свален, и иска да се върне на висок пост". Това е прочитът на последните сътресения в ДПС на журналиста и политик Емил Кошлуков. В ефира на Нова тв той и членът на БСП, който дълги години отговаряше за медийния образ на Столетницата - Антон Кутев,

Храните поскъпват в началото на 2016 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222987

Цените на храните на едро се повишават през първите дни на 2016 г., показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Индексът на тържищните цени (ИТЦ) се повиши в първите дни на 2016 г. с 1,98 на сто до 1,386 пункта.
Цените на зеленчуците и плодовете тръгнаха нагоре. Доматите поскъпват тази седмица с 1,7 на сто и се търгуват по 1,
Цените на храните на едро се повишават през първите дни на 2016 г., показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Индексът на тържищните цени (ИТЦ) се повиши в първите дни на 2016 г. с 1,98 на сто до 1,386 пункта. Цените на зеленчуците и плодовете тръгнаха нагоре. Доматите поскъпват тази седмица с 1,7 на сто и се търгуват по 1,

Човек на Таки си теглил куршума, като по чудо оцелял

http://pik.bg/човек-на-таки-си-теглил-куршума-като-по-чудо-оцелял-news465333.html

Човек на Таки си теглил куршума, като по чудо оцелял

Цветан Миленов - Църи, член на е една от най-големите групирови у нас, си е теглил куршума преди няколко дни, но е оцелял и е жив, съобщи БЛИЦ.

Запознати с подземните дела свързват самоубийството на Църи с убийството на висаджията Веселин Стоименов - Веско Дебелия, чийто бизнес се свързва с този на Христофорос Аманатидис - Таки.  Той беше застрелян преди дни от неизвестни към момента бандити, които го екзекутираха зад комплекс "Макси".

Освен с "подвизите си" Църи се прочу и покрай убийството на Боби Белята край затворническото общежитие в Казичене. Твърди се, че куршумите достигнали Белята точно когато се запътил за среща с Църо в затвора. 

Близки до бандита не изключват самоубийството на Църи да е заради лична драма, тъй като имал проблем в семейството. 

Вацата отново е №1 в България, 7 медала за борците от Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542491

Трима носители на приза „Спортист №1 на Кюстендил", в анкетата на Дарик радио станаха отново републикански шампиони по борба. Евелина Николова спечели златото в категория до 60 кг. Александър Костадинов бе безапелационен при 59- килограмовите. Владислав Методиев надделя в категория 98 кг.

Започна обратното броене за наградите "Златен глобус"

http://www.cross.bg/tina-nagradi-globys-1494053.html

/КРОСС/"Златен глобус" - вероятно най-престижните американски награди след "Оскарите", ще бъдат връчени след по-малко от 24 часа в Лос Анджелис. Победителите се избират от асоциацията на акредитираните чуждестранни журналисти в Холивуд, но се смятат за силен знак към членовете на Американската филмова академия. 73-ата церемония ще започне в 20 ч. Източно време в хотела "Хилтън" в Бевърли хилс и ще бъде водена от комика Рики Джървейс, който сменя миналогодишните конферансиета Ейми Поулър и Тина Фей. Той вече се извини на хората, които смята да клъвне: "Понеже виждам бъдещето, искам да се извиня за нещата, които казах следващата неделя. Бях пиян и не ми пука", написа той в "Туитър". Потенциални мишени са Мел Гибсън, който за пръв път ще излезе на такава голяма сцена от как отправи противоречивите си коментари за евреите, и секс скандалът около Бил Козби, към когото през последната година бяха отправени обвинения в сексуално посегателство от 30 жени. Сред фаворитите за награди в силна конкуренция тази нощ са филмите "Карол" с Кейт Бланшет, "Завръщането" с Леонардо ди Каприо, The Big Short със звезден състав, предвождан от Брад Пит, "Лудият Макс" с Чарлийз Терон, "Бруклин" с Тина Фей и "Спотлайт" с Майкъл Кийтън и Рейчъл Макадамс, унгарският "Синът на Саул" и турско-френският "Мустанг" в категорията за чуждестранен филм.  

Мирослав Семов започва серия от срещи по селата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542512

Кметът на Дряново Мирослав Семов обяви, че започва поредица от срещи с жителите на селата от общината. Официалният сайт на местната адмиинстрация публикува график, по който ще се осъществяват те.с. Янтра - 11.01. 2016 г. (понеделник), 09:30 ч. - магазин с. Скалско - 11. 01. 2016 г. (понеделник), 11:00 ч. - клуб с. Караиванца - 11. 01. 2016 г. (понеделник), 12:30 ч. - кметство с. Маноя - 13. 01. 2016 г. (сряда), 09:00 ч. - магазин с. Косарка - 13. 01. 2016 г. (сряда),10:30 ч. - магазинс...

Св. Григорий, епископ Нисийски

http://celebrate.actualno.com/sv-grigorij-episkop-nisijski-news_517452.html

Св. Григорий Нисийски е брат на Св. Василий Велики и на св. Макрина*. Присъствал на II Вселенски събор и изобличил еретиците. Живял добродетелно до дълбока старост. Починал в 394 година. "Считам, че трябва, - пише св. Григорий Нисийски, - да обръщаме внимание и на това, че като остават небрежни, мнозина от пристъпващите към благодатта на кръщението, сами себе си заблуждават и биват почитани като възродени, без действително да са такива... Ако банята на кръщението е послужила на тялото, а душата

САЩ пратиха стратегически бомбардировач в Южна Корея

http://america.actualno.com/sasht-pratiha-strategicheski-bombardirovach-v-ujna-koreja--news_517438.html

САЩ прехвърлиха в Южна Корея стратегически бомбардировач Б-52, способен да носи ядрено оръжие, съобщи агенция Йонхап. Демонстрацията на сила идва след съобщенията за ядрен опит от страна на Северна Корея. Бомбардировачът Б-52 е прелетял за кратко над военновъздушната база Осан в Южна Корея, на около 70 километра от линията, която я разделя от Севера, информира БНР.Днешният полет демонстрира силата и способностите на нашия съюз, каза командващият американските сили в Южна Корея.

Цветанов: Приоритет за ГЕРБ е изчистване на коалиционните отношения с РБ

http://politics.actualno.com/cvetanov-prioritet-za-gerb-e-izchistvane-na-koalicionnite-otnoshenija-s-rb-news_517445.html

"Приоритет за ГЕРБ в началото на политическата 2016-та година ще бъде изчистване на коалиционните отношения с Реформаторския блок", председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по "Хоризонт". Той съобщи, че новото коалиционно споразумение с реформаторите ще бъде преподписано до 25 януари. Това се налага след като една от партиите в блока - ДСБ, се обяви за опозиция. "Аз съм убеден, че с това, което са подготвили колегите от Реформаторския блок, ще даде една основа за консолид

Местан и законът на омертата

http://viewpoint.actualno.com/mestan-i-zakonyt-na-omertata-news_517446.html

Бившият председател на ДПС е поредният политик, който забелязва мафиотските обвързаности чак след като се окаже извън играта. Местан няма как да се превърне в борец срещу статуквото, тъй като до вчера беше част от него. Депутатът от ДПС Делян Пеевски има „значително, значително“ влияние и в партията ДПС, и в държавното управление. Свързаните с ДПС бизнес интереси „и без това са на власт“. Някой друг командва специалните служби, а не легитимно избраната политическа власт.

Американски бомбардировач прелетя близо до Северна Корея, в демонстрация на сила

http://offnews.bg/news/n_1/n_618364.html

Американски бомбардировач B-52 прелетя демонстративно над Южна Корея, в демонстрация на сила, вследствие на проведените ядрени тестове от Северна Корея миналата седмица, съобщава Ройтерс. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви в сряда, че проведените опити са били на водородна бомба, която има за цел да защити нацията му от потенциална ядрена война със САЩ. Тези действия разгневиха както Съединените щати, така и Китай, който се явява основен съюзник на Пхенян. От американска страна се съмняват, че тестваното устройство наистина е водородна бомба, тъй като съпътстваната експлозия е била прекалено малка, за да бъде причинена от оръжие от такъв мащаб. Прелетелият над Южна Корея американски бомбардировач е способен да пренася атомно оръжие. Той е бил ескортиран от два изтребителя и е направил демонстративен полет близо до границата със Северна Корея. Това е четвъртият ядрен опит от страна на комунистическата държава. След като през 2013 година беше проведен предишният тест, САЩ изпрати в Южна Корея два бомбардировача, способни да извършат атомно нападение, при необходимост. Сеул и Пхенян са в състояние на война от 50-те години на миналия век, а Съединените щати са твърдо решени да запазят крехката стабилност в региона. По рано през седмицата Ким Чен Ун заяви, че никой няма право да се меси в делата на държавата му и да критикува проведените тестове.

Вторият човек в "Ислямска държава" е бил ликвидиран при бомбардировка в Ирак

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/10/2682830_vtoriiat_chovek_v_isliamska_durjava_e_bil_likvidiran/?ref=rss


При бомбардировки в Ирак е загинал Аси Али Насър ал Обейди, който е заместник на лидера на терористичната организация "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, съобщава иранската телевизия Прес Ти Ви, цитирана от БТА.

Ал Обейди е бил ликвидиран при удар на изтребители на иракските военновъздушни сили в района на град Баруани, в западната провинция Анбар. Той е роден в град Хауиджа в провинция Киркук, в Ирак. Бил е полковник в иракската армия, но в последствие е дезертирал.
...

Колите без "Гражданска отговорност" ще се свалят от отчет служебно

http://www.cross.bg/otgovornost-svalyat-slyzhebno-1494052.html

/КРОСС/Собствениците без застраховка „Гражданска отговорност" ще загубят служебно регистрациите на автомобилите си до два месеца, предупреждават застрахователи. Около 350 000 са автомобилите без валидна застраховка към настоящия момент, съобщи БНР. Според промяната в правилата на застраховането, които влязоха в сила от 1-ви януари с новия застрахователен кодекс, колите без "Гражданска отговорност", служебно ще се свалят от отчет до подновяването на полицата, за да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация. В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та, с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила. Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране, застрахователят Милен Петков.Въпреки че на пазара вече са факт и първите онлайн застраховки, впечатленията на застрахователите са, че клиентите подхождат с недоверие към новата възможност.

Бивш агент на ЦРУ: Самоубийството на Хитлер е фалшиво

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5222968

Фашисткият лидер Адолф Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга на остров Тенерифе, а оттам за Аржентина. Това твърди бивш агент на ЦРУ Боб Баер, цитиран от Би Ти Ви.Баер има стаж в Централното разузнавателно управление цели 21 години. По думите му новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на
Фашисткият лидер Адолф Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга на остров Тенерифе, а оттам за Аржентина. Това твърди бивш агент на ЦРУ Боб Баер, цитиран от Би Ти Ви.Баер има стаж в Централното разузнавателно управление цели 21 години. По думите му новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на

Ръст на икономиката от 4.5% тази година е възможен, смята Менда Стоянова

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1542510

Промени в данъчната политика няма да има, категорична бе председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова пред БНТ. Тя поясни, че остава данъчната основа, която имаме: ниски преки данъци върху бизнеса и доходите на хората и ДДС и акцизите, които като данъци пълнят хазната. Стоянова каза още, че в никакъв случай не трябва да разчитаме единствено и само на еврофондовете, но те са много солидна база и добър старт за развитието на икономиката. "На бизнеса му трябва стабилност, сигурност и предвидимост, да знае, че през следващите 3-4...

Мъж се хвърли от третия етаж на жилището си в Симитли и загина на място

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5222970

56-годишният Румен М. от Симитли се хвърли от третия етаж на жилището си. Той е скочил от терасата и е загинал на място, съобщава struma.bg.
Инцидентът стана тази сутрин. Мъжът живеел сам в апартамента си и имал здравословни проблеми.
На място има полицаи, които извършват оглед на мястото.
Трупът ще бъде транспортиран в благоевградската морга,
56-годишният Румен М. от Симитли се хвърли от третия етаж на жилището си. Той е скочил от терасата и е загинал на място, съобщава struma.bg. Инцидентът стана тази сутрин. Мъжът живеел сам в апартамента си и имал здравословни проблеми. На място има полицаи, които извършват оглед на мястото. Трупът ще бъде транспортиран в благоевградската морга,

Добра новина! Откриха изгубения край Копривщица 18-годишен младеж

http://petel.bg/Dobra-novina--Otkriha-izgubeniya-kray-Koprivshhitsa-18-godishen-mladezh__140723

Намерен е 18-годишният младеж, който се загуби в Средна гора, в района на Копривщица между Пирдоп и Стрелча. Това съобщиха от Планинска...

Варненската полиция отчете по-малко престъпления

http://petel.bg/Varnenskata-politsiya-otchete-po-malko-prestapleniya__140724

Броят на регистрираните престъпления във Варненско намалява. В същото време се увеличава процентът на разкритите престъпления. Това...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване