Нарушения при охраната на 2 заведения в Търговищко, засякоха от полицията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5330743


В 2 заведения в Търговище са установени нарушения по Закона за частната охранителна дейност и са съставени актове. Това е станало при проверките, разпоредени в цялата страна от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов за демонстративна охрана и рисково управление на автомобили.
В Търговище в хода на акцията за респектиране са
В 2 заведения в Търговище са установени нарушения по Закона за частната охранителна дейност и са съставени актове. Това е станало при проверките, разпоредени в цялата страна от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов за демонстративна охрана и рисково управление на автомобили. В Търговище в хода на акцията за респектиране са

"Байерн" безмилостен и на 116-ия си рожден ден

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5330735

И навръх 116-ия си рожден ден "Байерн" не раздава подаръци. Без никаква милост баварците сразиха вицешампиона "Волфсбург" с 2:0 като гост. С 62 точки тимът има два пъти по-голям актив от "вълците" в момента. В едва третия си мач след почти едногодишна пауза Франк Рибери вдъхнови "Байерн" за триумфа на "Фолксваген Арена".
И навръх 116-ия си рожден ден "Байерн" не раздава подаръци. Без никаква милост баварците сразиха вицешампиона "Волфсбург" с 2:0 като гост. С 62 точки тимът има два пъти по-голям актив от "вълците" в момента. В едва третия си мач след почти едногодишна пауза Франк Рибери вдъхнови "Байерн" за триумфа на "Фолксваген Арена".

Следващата първа дама на САЩ може да е словенски супермодел (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5330737

Следващата първа дама на САЩ може да е словенски супермодел (видео)Доналд Тръмп присъства ежедневно във водещите заглавия на всяка американска медия напоследък. Британските издания също не пропускат да отразят скандалните му изявления, които сякаш целят да шокират обществото, но и да популяризират неговата фигура в кандидат-президентската надпревара в САЩ. Милионерът вече води в четири щата сред републиканците,

Как News7 oт българската CNN се превърна в руска пропагандна телевизия?

http://www.bnews.bg/article-149028

Вместо прозорец към света, телевизията днес се превърна в прозорец към руската баня...

Манифест за Републиката - за правова държава и срещу мафията

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/27/2713438_manifest_za_republikata_-_za_pravova_durjava_i_sreshtu/?ref=rss


В социалната мрежа "Фейсбук" се разпространява текстът на манифест за правова държава и срещу мафията, който група граждани ще обявят официално на 3-ти март. Дотогава авторите на инициативата отказват подробности, но в деня на националния празник ще призоват желаещите да се присъединят. 

Републиката е в опасност. Враговете на нашата свобода не са пред нейните порти – те са вътре, безчинстват безнаказано.

Покварявана от правителство, парламент, партии, сьд, прокуратура и...

Чака ни облачна неделя, почти без дъжд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5330733

През нощта облачността над страната ще е значителна, предимно ниска. В низините и равнините ще има условия за образуване на мъгла. Предимно ясно ще е над югозападните райони. Вятърът ще е съвсем слаб от изток. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.
През нощта облачността над страната ще е значителна, предимно ниска. В низините и равнините ще има условия за образуване на мъгла. Предимно ясно ще е над югозападните райони. Вятърът ще е съвсем слаб от изток. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

"Лестър" излъга "Норич" с гол в края и взе ценна победа във Висшата лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/27/2713441_lestur_izluga_norich_s_gol_v_kraia_i_vze_cenna_pobeda/?ref=rss


"Лестър" спечели много важна победа в преследването на титлата във Висшата лига. "Лисиците" се наложиха с 1:0 срещу "Норич" у дома с гол в последните секунди.

С ценните три точки отборът събра 55 и е на първото място в класирането. "Тотнъм" и "Арсенал", които имат по 51, все още не са играли мачовете си от кръга.

Очаквайте подробности!

"Атлетико" подчини "Реал" на "Бернабеу" в мадридското дерби

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/27/2713419_atletiko_podchini_real_na_bernabeu_v_madridskoto_derbi/?ref=rss


"Атлетико" победи с 1:0 "Реал" в мадридското дерби. "Дюшекчиите" се наложиха срещу големия си съперник на "Сантяго Бернабеу" с гола на Антоан Гризман.

С успеха си червено-белите събраха 58 точки и са на пет от водача "Барселона", който предстои да играе. "Реал" остава трети с 54.

През второто полувреме недоволни привърженици на белите започнаха да скандират срещу президента Флорентино Перес.

Очаквайте подробности!

В декларация ДОСТ очерта 8 кризисни сфери и 16 приоритета

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/27/2713442_v_deklaraciia_dost_ocherta_8_krizisni_sferi_i_16/?ref=rss


В декларация за учредяване на политическа партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) подписалите я очертават осем кризисни сфери в държавата и изброяват 16 цели, които вярват, че ще постигнат в името на модерна, евро-атлантическа, единна и неделима България.

Новата формация обединява отцепили се от ДПС съмишленици на изключения лидер Лютви Местан. Днес около 200 души се събраха за учредяването на ДОСТ, коет оозначава "приятел" на турски език. 

Ето...

“Лудогорец” продава национал на полския шампион за 100 000 евро

https://www.24chasa.bg/Article/5330719

“Лудогорец” продава национал на полския шампион за 100 000 евроБългарският шампион “Лудогорец” продава на полския първенец “Легия” (Варшава) национала Михаил Александров. Договорът на крилото с разградчани приключва в края на сезона и затова трансферната сума не е висока. Тя е в порядъка на 100 000 евро. Александров изпадна от титулярния състав на “Лудогорец” през този сезон и при тримата треньори - Бруно

Кола-бомба уби хора в Сирия в първите часове на примирието

http://petel.bg/Kola-bomba-ubi-hora-v-Siriya-v-parvite-chasove-na-primirieto__146875

Кола-бомба избухна в сирийския град Саламия часове след като примирието в страната влезе в сила. При атаката са загинали двама правителст...

Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор - 2016

https://www.24chasa.bg/Article/5330717

Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор - 2016ългарският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор-2016. Това става ясно от декларация на делегатите, участвали в 65 извънреден събор на БЛС, цитирана от "Фокус". След обсъждане в залата на основните причини, довели до вземането на решение за неподписване на НРД-2016, делегатите са се обединили около становището,

Предстоящи събития в страната за утре, 28 февруари

http://www.cross.bg/provede-otslyzhena-subranie-1499855.html

/КРОСС/ *** София.От 11 ч. в зала „Света София" в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" 1 ще се състои поклонение пред тленните останки на председателя на 38-ото Народно събрание Йордан Соколов. ***Бургас. От 12 ч. в парковото пространство на Туристически комплекс „Акве калиде" едно от дърветата ще бъде превърнато в огромна мартеница. ***Велико Търново. От 20.30 ч. в клуб „Мелон" ще се проведе Неделно кино: Месец на Дейвид Боуи. ***Видин. От 9 ч. в митрополитски храм „Св. Николай Чудотворец" ще бъде отслужена заупокойна света Литургия в памет на Видинския митрополит Неофит, а от 10.45 ч. на гроба на митрополита, в източната страна на храма, в двора на Видинска света митрополия, ще бъде отслужена и панихида за упокоение на най-дълго управлявалия Видинската епархийска катедра архиерей. ***Русе.От 9.30 ч. в „Екомузей. Аквариум" организират двудневен уъркшоп за изработване на мартеници. ***Сандански.В парк-хотел „Пирин" продължава вторият ден от VII-ми Зимен университет „#МБългария", организиран от МГЕРБ. ***Ямбол. От 10 до 13.30 ч. в Ямбол ще се проведе Парад на маскираните и състезателно дефиле на участниците в „Кукерландия" 2016.  

Докторите ужилиха яко Москов! Лекарският съюз отхвърли рамковия договор! Не приемат идеята му за пръстовите отпечатъци

http://pik.bg/докторите-ужилиха-яко-москов-лекарският-съюз-отхвърли-рамковия-договор-не-приемат-идеята-м-news492980.html

Докторите ужилиха яко Москов! Лекарският съюз отхвърли рамковия договор! Не приемат идеята му за пръстовите отпечатъци

Делегатите на 65-ия извънреден събор на Българския лекарски съюз категорично отвхърлиха Националния рамков договор за 2016 година. той бе бламиран с 265 гласа „против", едва 10 „за" и 15 „въздържал се". Така ръководството на организацията не получи мандат да подпише документа.

Сред основните причини БЛС да откаже да подпише е идеята с договора лекарите да се задължат да ползват пръстов идентификатор за прием на пациенти в болница и при посещение при личния лекар. „Категорични сме, че пръстовият идентификатор няма да влезе в рамковия договор. Само това стига, за да обезсмисли разговорите по-нататък", обяви зам.-председателят на БЛС проф. Огнян Хаджийски. Той допълни, че препоръчва на БЛС „да каже категорично „не" на този рамков договор" и увери, че от това няма да последва нищо страшно. „По-страшно ще е, ако със знанието на БЛС се узаконят неща, които още не са направени, защото после ще кажат, че е станало със знанието на българските лекари", посочи проф. Хаджийски.

Припомняме, че идеята за пръстов идентификатор е на здравния министър д-р Петър Москов. Той искаше от края на януари тази година той да бъде въведен и само чрез него да се осъществява приемът в болница, в поликлиника и купуването на лекарства по линия на здравната каса от аптеките.

Целта, според министъра, е да се гарантира контрол. “Това ще даде яснота дали вие присъствате в болницата, когато ви се изписва лечение, дали присъствате в аптеката, когато някой казва, че сте си купил медикаменти“, обясни Москов. Той каза, че системата с пръстовите отпечатъци ще замени сега съществуващата, при която приемът в болница става с личната карта. Системата обаче приема и копия на личните документи и това прави контрола недостатъчно надежден.

Ето и пълния текст на декларация от 65 извънреден събор на БЛС:

Ние, европейските лекари, работещи в Република България, сме крайно неудовлетворени и тревожни от кризата, в която отчетливо навлиза българското здравеопазване и липсата на каквито и да е индикации за възможността същата да бъде овладяна от ангажираните с това институции. Нормативните неясноти в здравеопазването биха довели до порочност на НРД 2016 г. в качеството му на нормативен акт, със съответните рискове и възможни последствия.

 

Към настоящия момент няма приета и действаща, като нормативен акт, Национална здравна карта. Проектът на съществуваща такава е медицински и юридически неадекватен, неприемлив за професионалните среди и вече предмет на съдебно оспорване.

 

Не са приети и обнародвани измененията и допълненията на Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ. Една голяма част от медицинските стандарти са предмет на съдебно обжалване и не се приемат като адекватни от медицинските среди.

 

Съдебно обжалван е и друг нормативен акт в сферата на здравеопазването, а именно – Наредбата за проучване удовлетвореността на пациентите от медицинските дейности, закупувани от Националната здравноосигурителна каса.

 

Предвижданият механизъм за пръстова идентификация на пациентите е поредният административен абсурд.

 

Всички тези нормативни актове са от съществено значение за урегулиране на взаимоотношенията в сферата на българското здравеопазване. Съгласно Закона за здравното осигуряване следва същите да са приети преди договарянето и подписването на Национален рамков договор за текущата година. Логиката на това законодателно решение следва разбирането, че тези нормативни актове определят правно-нормативна и институционална рамка на НРД и въобще възможността подобен договор да бъде обект на някакво отговорно и обосновано договаряне в интерес на българското общество. Подобен подход на мнимо договаряне и посочените по-горе нормативни неясноти ни убеждават, че българският лекар няма никакви основания да подкрепя подобна политика в здравеопазването.

 

Поради всичко това, Извънредният събор на БЛС не гласува мандат на членовете на УС за подписване на НРД, независимо от обещанието за подобряване, в последния момент, на финансовите параметри.

 

Иво Папазов-Ибряма: Ще кандидатстваме за “Грами”, мечтая този път да ударим наградата

https://www.24chasa.bg/Article/5330430

Иво Папазов-Ибряма: Ще кандидатстваме за “Грами”, мечтая този път да ударим наградатаВече почти не излизам от вкъщи. Изляза ли - направо се разболявам от това, което виждам. Сега всеки се е свил в черупката си, хората се озлобиха един към друг Иво Папазов-Ибряма е роден на 16 февруари 1952 г. в Кърджали, но от години живее в старозагорското с. Богомилово. Потомствен музикант, наричат го патриарха на сватбарските оркестри в

Полицията в Ловеч издирва 84-годишен мъж

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555287

ОДМВР - Ловеч издирва Стою Николов Стоев от село Бели Осъм, област Ловеч. Мъжът е в неизвестност от 12 февруари 2016 г.Изчезналият мъж е на видима възраст 85-90 години, ръст - 170 см., очи- сини, телосложение- слабо, пълна плешивост, лице продълговато. Към момента на изчезването е бил облечен с черно шушляково яке с качулка, войнишки кафяв клин, обут е с високи обувки тип „кубинки". Умоляват се гражданите, които имат информация за местонахождението на издирваното лице да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР, като аноним...

В Мароко хванаха терористи с биологично оръжие

http://africa.actualno.com/v-maroko-hvanaha-teroristi-s-biologichno-oryjie-news_526082.html

Биологично оръжие бе открито у задържани терористи, които са възнамерявали да извършат в Мароко серия терористични актове. За това заяви директорът на централното бюро по съдебни разследвания на Мароко Абделхак Хиям, предаде Агенция "Фокус". „У заловените терористи бяха открити множество оръжия, в това число и биологични. Става дума за истински командоси – сред тях имаше и френски гражданин. Задържахме и непълнолетен юноша, който е трябвало да взриви парламента“, каза Хиям. То

И отново - бой на пътя, този път с прътове

http://varna.actualno.com/i-otnovo---boj-na-pytja-tozi-pyt-s-prytove-news_526085.html

Бой между четирима души от два автомобила във Варна завърши с двама пострадали и двама в ареста. Конфликтът възникна на фона на започналите снощи масирани проверки в цялата страна след бруталния побой на столичното Околовръстно шосе. Инцидентът е станал днес по обяд на булевард „Република" в града, предаде БГНЕС. След екстремна ситуация на пътя двете коли спират на платното и от всяка една от тях излизат по двама мъже. Последва конфликт, който прераства в бой. В употреба влизат и дървени

Непал за стомаха: Ориз, леща и биволски мозък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5329320

Ако се запътите към Хималаите, много приятели ще ви кажат, че няма българин, който да е тръгнал към Индия или Непал, и да не се е .....ал (имам предвид онова нещо, заради което трябва да стоим продължително време в тоалетната)! Е, не е вярно! След като пристигна в непалската столица Катманду, вашият репортер,
Ако се запътите към Хималаите, много приятели ще ви кажат, че няма българин, който да е тръгнал към Индия или Непал, и да не се е .....ал (имам предвид онова нещо, заради което трябва да стоим продължително време в тоалетната)! Е, не е вярно! След като пристигна в непалската столица Катманду, вашият репортер,

Граждански манифест срещу мафията набира съмишленици

http://offnews.bg/news/n_1/n_624935.html

Манифест в подкрепа на правовата държава и срещу модела "Кой" и мафията набира съмишленици. В социалните мрежи се появи призив в подкрепа на документа, в който се посочва, че той не е политически ориентиран. Очаква манифестът да бъде обявен официално на 3 март. "Републиката е в опасност. Враговете на нашата свобода не са пред нейните порти - те са вътре, безчинстват безнаказано. Покварявана от правителство, парламент, партии, съд, прокуратура и медии бухалки; ограбвана, осмивана и обиждана, днес Републиката е унизена и поставена на колене. Моделът #КОЙ няма нужда от нея. За да бетонира господството си, той трябва да я ликвидира - а това става най-лесно с подмяна. Имитацията на държава не управлява със закон, а с изнудване, заплаха, прелъстяване и поквара - но използва лостовете на министерства, държавни учреждения и съдилища", се посочва в документа. В него се настоява парламентарно представените партии да отговорят на очакванията на обществото за радикални реформи във всички институции - най-вече във съдебната система, системата за сигурност и администрацията, за да бъде изкоренена "организираната като пост-комунистическа олигархия престъпност".  В манифеста се посочва, че той не е дясна или лява платформа. "Докато си правим илюзията, че мафията може да бъде лява или дясна, ние самите ще се караме помежду си по линия "леви-десни" в интерес на #КОЙ. Политическите различия ще имат смисъл, само когато възстановим Републиката", се посочва още в манифеста.  "За пореден път дойде време за избор, за всеки. За пореден път ще кажем: свободата е право, което притежаваме по природа. Нека всеки гражданин на Републиката се присъедини към този манифест, разпространявайте го. Няма ляво, няма дясно - днес има единствено"гражданите срещу мафията", завършва документът. 

Акция на КАТ за нагли шофьори в цялата страна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555286

По разпореждане на главния секретар на МВР Георги Костов на територията на цялата страна са в ход масирани полицейски действия. Служители на пътна полиция извършват проверки по републиканските пътища за явно и грубо нарушаване на правилата за движение на автомобили, създаващи непосредствена опасност за останалите участници в движението. Действията на полицаите са и за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили. Трима пребиха шофьор в София, защото им изсвирил с клаксон

Злато за Габриела Петрова в Истанбул

http://www.moreto.net/novini.php?n=314528

Атлет и спортист №1 на България за 2015-а година Габриела Петрова спечели златния медал в тройния скок на провеждащата се днес Балканиада по лека атлетика в зала в Истанбул. Още в първия опит Габи преодоля 14,32 м и с това си осигури балканската титла.

Шестимата данъчни на свобода срещу гаранции от 15 000 и 20 000 лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5330713

Шестимата данъчни служители от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново са освободени от ареста срещу парични гаранции от 15 000 и 20 000 лева. Това се е произнесъл в петък късно вечерта Специализираният съд след изтичане на наложената им с постановление на Спепрокуратурата 72-часова мярка за неотклонение.
Шестимата данъчни служители от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново са освободени от ареста срещу парични гаранции от 15 000 и 20 000 лева. Това се е произнесъл в петък късно вечерта Специализираният съд след изтичане на наложената им с постановление на Спепрокуратурата 72-часова мярка за неотклонение.

Написали сте впечатляващо есе? Не съсипвайте всичко с вяло заключение

https://www.24chasa.bg/Article/5328862

Написали сте впечатляващо есе? Не съсипвайте всичко с вяло заключениеВ „Есе. Правила и модели за писане. Критерии за оценяване” е разяснен подробно целият процес на писане на есе – от идеята, през първата чернова до крайния редактиран текст. На достъпен език и с множество примери, подбрани от творби на най-добрите есеисти, са представени правилата и изискванията за писане на успешни есета в клас,

Никола Спасов: "Раздадохме се, допуснахме леки голове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555285

Старши треньорът на "Черно море" Никола Спасов заяви след срещата на отбора срещу "Левски", че е не доволен от резултата. Той сподели, че гостите са имали изключително късмет при головете си, докато домакините са били неефективни в това отношение. "Като резултат естествено, че не съм доволен в никакъв случай. Като цяло мисля, че отборът стоя добре, при всички положения момчетата се раздадоха. Искахме победата. Мисля, че направихме добро първо полувреме, влязохме добре в мача, създадохме положения през първата част. Мисля, че стана един интересе...

Стойчо Стоев: Спечелихме срещу корав отбор

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555284

Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев  изрази задоволство на пресконференцията след мача от спечелените 3 точки срещу „Черно море. Ето какво сподели на пресконференцията след мача Стойчо Стоев: "Не бих казал, че през първото полувреме сме играли по-слабо от "Черно море". Тук, на "Тича" винаги стават доста сериозни двубои между двата отбора. "Черно море" са корав и сериозен отбор, който винаги може да преодолее, който и да било фаворит в даден мач. Ние излязохме с нагласата, че трябва да победим и да си вземем този мач, ние знаем как да си г...

Рапъри правят концерт за деца със специални образователни потребности

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5329316

Шесто помощно училище в София се превърна в концертна зала за един ден благодарение на рап дуото Silent City. На 25. 02 те зарадваха много деца със специални образователни потребности с музикално шоу, разказаха самите музиканти.
Напук на водещите музикални течения, Николай Георгиев - Масурски и Андриан Дончев – Римо решават преди 15 години,
Шесто помощно училище в София се превърна в концертна зала за един ден благодарение на рап дуото Silent City. На 25. 02 те зарадваха много деца със специални образователни потребности с музикално шоу, разказаха самите музиканти. Напук на водещите музикални течения, Николай Георгиев - Масурски и Андриан Дончев – Римо решават преди 15 години,

Стрелба по ученик: задържаха собственика на пистолета

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/strelba-po-uchenik-zadyrzhaha-sobstvenika-na-pistoleta-6050673

Повдигнато е обвинение и е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, на мъжа, чието оръжие е използвано при инцидента

Храните, които точно за 1 седмица ще стопят мазнините по корема и бедрата ви

http://petel.bg/Hranite--koito-tochno-za-1-sedmitsa-shhe-stopyat-mazninite-po-korema-i-bedrata-vi__146871

Никой не иска да има излишни мазнини, предимно в областта на корема, която непрекъснато е най‐податливата на това част от нашето тяло. Св...

Шестимата задържани данъчни на свобода срещу парични гаранции

http://petel.bg/SHestimata-zadarzhani-danachni-na-svoboda-sreshhu-parichni-garantsii__146872

Шестимата служители от Териториалната дирекция на НАП- Велико Търново вече са на свобода срещу парични гаранции от 15 000 и 20 000 лв. Това бе р...

Черно море Порт Варна изгуби от носителя на купата в резултатен мач

http://petel.bg/CHerno-more-Port-Varna-izgubi-ot-nositelya-na-kupata-v-rezultaten-mach__146874

Рилски спортист показа историческата Купа на България на собствената си публика в Самоков, а след това се справи със съпротивата на обезк...

Психолог разкри стряскащи данни: 27 % от децата са обект на насилие

http://pik.bg/психолог-разкри-стряскащи-данни-27--от-децата-са-обект-на-насилие-news492985.html

Психолог разкри стряскащи данни: 27 % от децата са обект на насилие

Близо 27% от децата в България са обект на някаква форма на насилие или още по-лошо на тормоз, което е насилие, което се среща продължително време или често”, заяви Иван Игов, специалист по детска и юношеска психология, в интервю за „Фокус” във връзка с последния случай на детска агресия в столичното училище в кв. „Княжево” (вижте в Още по темата).

Специалистът заяви, прекият тормоз в училище или на улицата се е преместил в социалните мрежи, където трудно може да бъде контролиран от родителите. Според Игов, най-страшни са свързани със социална изолация или някакъв друг вид психически тормоз. „Насилието между деца и тормозът не може да бъде пряко контролиран”, каза още Игов

Той отбеляза, че има програми, които наблягат върху това децата сами да контролират този процес, т.е. помежду си сами да овладяват насилието и агресията на съучениците си. „Когато програмите и моделите са направени, както трябва, това се случва. За съжаление не и у нас”, коментира Игов.

Лекари: Пръстовият отпечатък в болниците е пълен абсурд

http://offnews.bg/news/n_1/n_624934.html

Проектът на здравния министър Петър Москов за национална здравна карта е неадекватен и неприемлив, а идеята да се влиза в болници и аптеки с пръстов идентификатор е поредният административен абсурд. Около това мнение се обединиха делегатите от Българския лекарски съюз по време на събора на съсловната организация, който се провежда в столицата, съобщава "Дарик". След като с мнозинство отхвърлиха националния рамков договор, лекарите гласуваха и декларация, в която изразяват крайното си неудовлетворение от кризата, "в която отчетливо навлиза българското здравеопазване, и от липсата на индикации тя да бъде овладяна". Извънредният събор на Българския лекарски съюз гласува рамков договор тази година да не бъде подписван от съсловието. В подкрепа на документа гласуваха едва 10 лекари, против бяха 265 делегати, а 15 се въздържаха. В основна предпоставка за неподписването на договора се превърна нежеланието на лекарите идеята на министър Петър Москов да влизаме в болници чрез пръстов идентификатор да залегне в документа. "От няколко месеца категорично и ясно говорим едно и също - махнете пръстовия идентификатор от рамковия договор! Не може той да бъде въведен чрез и със съгласието на Българския лекарски съюз", председателят на организацията д-р Венцислав Грозев. Идентификаторът обаче далеч не е единствената причина за нежеланието да се подпише договора. Притеснението на лекарите е, че в него са залегнали редица документи и нормативни актове, които все още са в процес на разработка и не са влезли в сила. От съсловната организация излязоха с декларация: Ние, европейските лекари, работещи в Република България, сме крайно неудовлетворени и тревожни от кризата, в която отчетливо навлиза българското здравеопазване и липсата на каквито и да е индикации за възможността същата да бъде овладяна от ангажираните с това институции. Нормативните неясноти в здравеопазването биха довели до порочност на НРД 2016 г. в качеството му на нормативен акт, със съответните рискове и възможни последствия. Към настоящия момент няма приета и действаща, като нормативен акт, Национална здравна карта. Проектът на съществуваща такава е медицински и юридически неадекватен, неприемлив за професионалните среди и вече предмет на съдебно оспорване. Не са приети и обнародвани измененията и допълненията на Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ. Една голяма част от медицинските стандарти са предмет на съдебно обжалване и не се приемат като адекватни от медицинските среди. Съдебно обжалван е и друг нормативен акт в сферата на здравеопазването, а именно – Наредбата за проучване удовлетвореността на пациентите от медицинските дейности, закупувани от Националната здравноосигурителна каса. Предвижданият механизъм за пръстова идентификация на пациентите е поредният административен абсурд. Всички тези нормативни актове са от съществено значение за урегулиране на взаимоотношенията в сферата на българското здравеопазване. Съгласно Закона за здравното осигуряване следва същите да са приети преди договарянето и подписването на Национален рамков договор за текущата година. Логиката на това законодателно решение следва разбирането, че тези нормативни актове определят правно-нормативна и институционална рамка на НРД и въобще възможността подобен договор да бъде обект на някакво отговорно и обосновано договаряне в интерес на българското общество. Подобен подход на мнимо договаряне и посочените по-горе нормативни неясноти ни убеждават, че българският лекар няма никакви основания да подкрепя подобна политика в здравеопазването. Поради всичко това, Извънредният събор на БЛС не гласува мандат на членовете на УС за подписване на НРД, независимо от обещанието за подобряване, в последния момент, на финансовите параметри.

"Байерн" продължи курса към титлата след 2:0 като гост на "Волфсбург"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/27/2713439_baiern_produlji_kursa_kum_titlata_sled_20_kato_gost_na/?ref=rss


"Байерн" продължи успешния си път към нова титла в Бундеслигата. Шампионите спечелиха с 2:0 гостуването си на "Волфсбург".

Кингсли Коман и Роберт Левандовски вкараха през второто полувреме и донесоха триума на баварците.

"Байерн" вече има 20 победи от 23 мача в германското първенство през сезона. С успеха си воденият от Хосеп Гуардиола състав събра 62 точки и води с 11 пред "Борусия" (Дортмунд), който играе в неделя.

След втората си домакинска загуба през сезона...

Радарите за превишена скорост утре - 28 февруари, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=314493

Служители на пътната полиция ще следят утре - 28 февруари, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:10ч.-09:20ч. гр.Варна на Южен пътен възел /вход/ 10:30ч.-12:30ч. Път І-9 – х-л „Света Елена“ 13:30ч.

1000 лева глоба за баба, убила три котенца в Разлог

https://www.24chasa.bg/Article/5330687

1000 лева глоба за баба, убила три котенца в Разлог72-годишна баба от Разлог бе осъдена на 1000 лв. глоба за убийство на три котенца. Това постанови районният съд в Разлог, като решението може да се обжалва. На 28 август 2015 г. около 19 ч на улица в Разлог пенсионерката Я. К. на публично място и в присъствието на малолетни деца противозаконно причинила смърт на 3 сиво-бели котенца,

Велосипед и ваучери за фототехника – наградите от фотоконкурс на „Водоснабдяване – Дунав“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555283

Велосипед и ваучери за фототехника са наградите за участниците във фотоконкурс за ученици, организиран от „Водоснабдяване – Дунав“ЕООД послучай Световния ден на водата 22 март. Темата на конкурса е „Превъплъщенията на водата“. Във фотографската надпревара могат да участват ученици от 5 до 12 клас, разделени в две възрастови групи – до 8 и от 9 до 12 клас. Те трябва да живеят в региона, обслужван от дружеството – общините Разград, Лозница, Цар Калоян, Попово и Опака. Могат да участват с по 2 снимки, не се допускат колажи, допустимата допълнител...

И във Франция регистрираха случай на предаване на "Зика" по полов път

http://europe.actualno.com/i-vyv-francija-registriraha-sluchaj-na-predavane-na-zika-po-polov-pyt-news_526081.html

Първи случай на предаване на вируса "Зика" по полов път бе установен във Франция. Жена бе заразена от партньора си, завърнал се от Бразилия, предаде АФП, като се позовава на медицински източник, потвърден от френския министър на здравеопазването Марисол Турен. Жената не е бременна и се чувства добре, информира БГНЕС. Явно вирусът "Зика" може да просъществува дълго в гениталните органи на мъжа след изчезването на симптомите. Патогенът е открит в спермата на мъж 62 дни след заразяването му. "Зи

Ципрас убеди гръцките фермери да прекратят блокадата

http://www.cross.bg/gurtziya-fermeri-traktorite-1499854.html

/КРОСС/ Хиляди гръцки фермери започнаха да напускат барикадите, с които през последните седмици бяха препречили пътища и границата с България, съобщи вестник „Катимерини". Това изглежда е краят на най-напрегнатата част от протестите им срещу предложените данъчни и пенсионни реформи в страната.Фермерите изтеглят тракторите си, след като премиерът Алексис Ципрас проведе през седмицата разговори с техни представители и обеща да внесе подобрения в плана, подготвен от правителството.„Разочаровани сме от резултата от срещите с министър-председателя, но се оттегляме с високо вдигнати чела и ясно послание, че борбата не е приключила", казва Никос Волкос, ръководител на блокадата на магистрала „Егнатия" в Северна Гърция. „Ще останем в готовност", цитира думите му агенция АНА-МПА.Някои негови съратници изляха гнева си в събота срещу управляващата партия СИРИЗА. Офисът в Игуменица на депутата Мариос Кацис бе засипан с домати и яйца, а в Драма имаше протести и пред офиса на неговия колега Христос Гондиас.Тези дни Гърция се превърна в един огромен лагер, в който по улиците има само имигранти и фермери, отчаяние и „безкомпромисна войнственост", коментира събитията Мария Коцунаки от страниците на изданието, цитирана от „Дневник"

Смартфон превръща слъчевата светлина в електричество

https://www.24chasa.bg/Article/5330693

Смартфон превръща слъчевата светлина в електричествоСлънцето изгрява и залязва 365 пъти през повечето години. В това време Kyocera усъвършенства технологията си, която позволява на смартфоните да се захранват със слънчева енергия, пише Fox News, цитиран от "Фокус". Преди една година на Световния конгрес за мобилни технологии компанията представи прототип,

Кралицата на ските Линдзи Вон падна лошо на състезание, изнесоха я на носилка (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5330656

Кралицата на ските Линдзи Вон падна лошо на състезание, изнесоха я на носилка (видео)Американската скиорка Линдзи Вон падна тежко по време на супергигантския слалом в Солдю (Андора), кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Лидерката в генералното класиране беше изнесена на носилка, след като няколко минути лежа неподвижно на пистата. Надпреварата в андорския курорт бе отложена с 3 часа, заради лоша видимост,

В неделя – облачно, с максимални температури между 12 и 17 градуса

http://www.cross.bg/slab-predimno-mesta-1499853.html

/КРОСС/ През нощта облачността над страната ще е значителна, предимно ниска. В низините и равнините ще има условия за образуване на мъгла. Предимно ясно ще е над югозападните райони. Вятърът ще е съвсем слаб от изток. Минималните температури ще са между 2° и 7°, съобщи за Агенция „Фокус" дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.  Утре над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, на места в низините и равнините преди обяд - мъгливо. Почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, по-ниски ще са по морския бряг. Над Черноморието ще бъде предимно облачно. В сутрешните часове на места ще има мъгла. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 8° и 12°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините до обяд ще има и слънчеви часове. След пладне от запад високата облачност ще се увеличи. Ще духа умерен южен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°. През нощта срещу понеделник на отделни места ще превали съвсем слаб дъжд. В понеделник по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в часовете около и след обяд

Лидерът на ГЕРБ в Гоце Делчев подаде оставка

http://offnews.bg/news/n_1/n_624933.html

Депутатът от Гоце Делчев Георги Андонов подаде оставка от лидерския пост на ГЕРБ в Гоце Делчев, съобщава "Дарик". Оставката била хвърлена на среща с Андонов с активисти на партията и в присъствието на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Андонов бе кандидат за кмет в града на изборите през октомври, но загуби от досегашния градоначалник Владимир Москов. Избрано бе временно ръководство на ГЕРБ в Гоце Делчев, което се състои от трима местни активисти. То ще бъде подложено за одобрение от Изпълнителната комисия на партията в столицата. "Трябва да отчетем грешките си. От нас зависи да провеждаме ежедневни срещи с хората. Въпреки че ГЕРБ няма кмет в Гоце Делчев, общинските съветници и представителите на ГЕРБ тук са тези, които трябва да покажат силата си, решавайки проблемите на хората", каза Цветан Цветанов.

Кола е аварирала преди тунела "Витиня"

http://petel.bg/Kola-e-avarirala-predi-tunela-Vitinya__146868

Снимка: Булфото, архив Временно е ограничено движението в крайна дясна лента, преди тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус", на 100 метра п...

Българският лекарски съюз блокира реформата на Петър Москов, била неадекватна

http://petel.bg/Balgarskiyat-lekarski-sayuz-blokira-reformata-na-Petar-Moskov--bila-neadekvatna__146869

Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор-2016. Това става ясно от декларация на делегатите, участвали в 65 извън...

Стрелецът Ивайло се упражнявал с пистолет по стрелбища около два месеца

https://www.24chasa.bg/Article/5330670

Стрелецът Ивайло се упражнявал с пистолет по стрелбища около два месеца15-годишният Ивайло Гаджов, който в петък простреля с година по-малкия от него Даниел Чавдаров пред 26 СОУ "Йордан Йовков" в столичния квартал "Княжево", е ходел по стрелбища, за да се научи да стреля по-добре. Младежът се упражнявал с различен калибър пистолети около 2 месеца, научи "24 часа". В петък около 15,

Berkshire Hathaway изпраща още една рекордна година

http://www.investor.bg/sasht/337/a/berkshire-hathaway-izprashta-oshte-edna-rekordna-godina-212191/

Конгломератът, контролиран от милиардера Уорън Бъфет, увеличи печалбата си с 21,2% до 24,08 млрд. долара през 2015 г.

Злато за Габриела Петрова в Истанбул

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555282

Атлет и спортист №1 на България за 2015-а година Габриела Петрова спечели златния медал в тройния скок на провеждащата се днес Балканиада по лека атлетика в зала в Истанбул. Още в първия опит Габи преодоля 14,32 м и с това си осигури балканската титла. За нея това бе първи старт през 2016-а. Втората ни участничка в тройния скок Андриана Бънова завърши трета с 12,98 м. Втора с 13,50 м е Саша Бабшек (Словения). По време на откриването на Балканиадата президентът на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) Добромир Карамаринов връчи...

Превозвачите със срок за гръцките фермери: Блокадата да падне до 9 ч. в понеделник

http://www.moreto.net/novini.php?n=314527

9 часа сутринта в понеделник, 29 февруари – това е срокът, в който превозвачите поставят на гръцките фермери, за да вдигнат блокадата по границата. Ако срокът не бъде спазен, контраблокадата ще бъде факт от този ден и час, посочват от Съюзът на международните превозвачи, откъдето потвърдиха заявеното намерение да отвърнат с реципрочни действия, ако блокадата остане.

БЛС отказа да подпише НРД - 2016

http://frognews.bg/news_107680/BLS-otkaza-da-podpishe-NRD---2016/

Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор-2016. Това е окончателното решение на съсловната организация след провеждане на 65-ия извънреден събор на БЛС.

Половата шпага Ненчев бил безценен за Борисов

http://www.bnews.bg/article-149023

Министър-председателят настоя да запазя поста си и да продължа с политиката, която съм водил до момента, обяви Ненчев

Ф. Могерини: Примирието в Сирия ще създаде условия за възобновяване на преговорите в Женева

http://www.cross.bg/ysloviya-siriya-zheneva-1499852.html

/КРОСС/ Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини заяви, че съблюдаването на примирието в Сирия ще създаде условия за възобновяването на преговорите в Женева, предаде ТАСС.„Това ще позволи на специалния представител на генералния секретар на ООН по Сирия Стафан де Мистура да възобнови междусирийските преговори в Женева и да създаде условия за политически преход, съгласуван със Съвета за сигурност на ООН", пише в нейно заявление, разпространено в Брюксел. Според нея примирието е шанс да се сложи край на насилието, който не трябва да се пропуска. „Ако ни се отдаде, ще бъдат създадени условия за пълния, устойчив и безпрепятствен достъп на хуманитарна помощ по цялата територия на Сирия. Това ще даде възможност да се реализират мерки по укрепването на доверието, съгласувани със Съвета за сигурност на ООН", подчерта Могерини.

Топ 5 на най-лудите глави за 2015 г.

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/top-5-na-naj-ludite-glavi-za-2015-g-6050543

Сред тях е руснакът Олег Шерстаченко, който прави предно кълбо на ръба на многоетажна сграда и не се притеснява да виси от нея, разчитайки само на негов приятел, който го държи за едната ръка

ЦСКА премина кота 100 с 8:1

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5330658

ЦСКА вече има повече от 100 официални гола през първия си сезон като аматьорски клуб. Още в 19-ата секунда Момчил Цветанов заби за 1:0 срещу "Септември" на "Българска армия", което бе юбилейното попадение. До края шоуто бе пълно и във вратата на софийския съперник влязоха още 7 гола за крайното 8:1.
ЦСКА вече има повече от 100 официални гола през първия си сезон като аматьорски клуб. Още в 19-ата секунда Момчил Цветанов заби за 1:0 срещу "Септември" на "Българска армия", което бе юбилейното попадение. До края шоуто бе пълно и във вратата на софийския съперник влязоха още 7 гола за крайното 8:1.

Руският посланик се заигра на темата "съжителство"

http://politics.actualno.com/ruskijat-poslanik-se-zaigra-na-temata-syjitelstvo-news_526065.html

Винаги сме се отнасяли отрицателно към всякакви опити за изопачаване на историята, особено когато това се прави в угода на някакви моментни политически интереси, коментира руският посланик Юрий Исаков в навечерието на 3-ти март и определи подобни опити като "обидни дори по отношение на паметта на десетките хиляди хора, отдали живота си за това историята да бъде такава, каквато е". "Приказките за „съжителство” и „присъствие”, подобни странни евфемизми, ме карат да и

В Кърджали ДПС мина през скандал преди да си избере нов председател

http://kardjali.actualno.com/v-kyrdjali-dps-mina-prez-skandal-predi-da-si-izbere-nov-predsedatel-news_526079.html

Със 162 срещу 131 гласа участниците в отчетно-изборната конференция избраха нов председател на общинската организация на ДПС в Кърджали, предаде БГНЕС. Мюмюн Али е на 32 г. и е кмет на село Люляково, активист от младежката организация на местното ДПС. Досегашният лидер Мухарем Мухарем го поздрави за победата и го предупреди, че предстоят тежки изпитания за партията. Конференцията бе напълно закрита за журналисти, неизвестни остават както отчетният доклад, така и дискусиите вътре в залата. Нача

Лекарският съюз отказва да подпише нов договор с НЗОК

http://www.mediapool.bg/lekarskiyat-sayuz-otkazva-da-podpishe-nov-dogovor-s-nzok-news246162.html

Проектът на здравния министър Петър Москов за национална здравна карта е неадекватен и неприемлив, а идеята да се влиза в болници и аптеки с пръстов идентификатор е поредният административен абсурд. Около това мнение се обединиха делегатите от Българския лекарски съюз по време на събора на съсловната организация, който се провежда в столицата в събота. На заседанието си БЛС реши да не подписва Националния рамков договор със здравно-осигурителната каса, който се очакваше да влезе в сила на 1 април, се вижда от декларация, публикувана на сайта на съюза. Според съсловната организация липсата на приета и влязла в сила нормативна уредба прави договарянето мнимо въпреки обещаните в последния момент подобрения на финансовите параметри.  Ние, европейските лекари, работещи в България сме крайно неудовлетворени и тревожни от кризата,  в която отчетливо навлиза българското здравеопазване и липсата на каквито и да е индикации за възможността същата да бъде овладяна от ангажираните с това институции. Нормативните неясноти в здравеопазването биха  довели до порочност на НРД 2016 г. в качеството му на нормативен акт, със съответните рискове и възможни последствия, се казва в документа. Отказа да подпишат лекарите мотивират с факта, че досега няма приета и действаща като нормативен акт  Национална здравна карта, нито са приети  допълненията  на Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, докато голяма част от медицинските стандарти се обжалват в съда. Съдебно обжалвана е и Наредбата за проучване удовлетвореността на пациентите от медицинските дейности, закупувани от Националната здравноосигурителна каса.  На събора 265 участници гласуваха "против", едва 10 "за" и 15 "въздържал се" и така ръководството на организацията не получи мандат да подпише документа, съобщи БТА. Пред БНР председателят на съюза  д-р Венцислав Грозев все пак изрази очакване вече постигнатите споразумение със здравната каса да останат и без договорът да е подписан.

Уорън Бъфет: Бебетата, които сега се раждат в САЩ, са най-щастливото поколение

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555281

"Икономиката на САЩ е в по-добро състояние, отколкото я представят претендентите за президентския пост", заяви днес инвеститорът Уорън Бъфет, цитиран от Асошиейтед прес. В годишното писмо до акционерите на неговия инвестиционен холдинг Berkshire Hathaway милиардерът не посочва конкретни имена на кандидати или проблеми, но подчертава, че негативната реторика за икономиката, реформата в здравеопазването и неравенството в доходите може да обезкуражи избирателите за бъдещето. "Сега е изборна година и кандидатите не могат да спрат да говорят за проб...

Как котките досаждат на кучетата (видео)

http://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kak-kotkite-dosazhdat-na-kuchetata-video-6050672

За кучето се твърди, че е най-добрият приятел на човека, почитателите на писаните пък залагат на индивидуализма и характера на любимците си

Страшилища вилнеят два дни в Земята на кукерите /СНИМКИ/

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555280

Хиляди кукери, сурвакари, джамали и всякакви други страшилища вилнеят от днес в Ямбол - в първия ден от състезателното дефиле на Междурадния маскараден фестивал „Кукерландия - Ямбол 2016". Началото бе дадено от кмета на Ямбол Георги Славов с уникалното за тукашния фестивал кукерско хоро. Пъстротата на празника се допълва от участието чуждестранни маскарадни и фолклорни състави от Румъния, Турция, Сърбия, Македония, Молдова и Русия.

Джани Инфантино е новият президент ФИФА

http://www.cross.bg/infantino-glasa-fifa-1499851.html

/КРОСС/ Джани Инфантино е новият президент на Световната футболна федерация ФИФА. Италианецът получи 115 гласа на втория тур на изборите в Цюрих, което му бе достатъчно за победа. Основният му конкурент - шейх Салман бин Ибрахим Ал-Халифа, получи 88 гласа. Така Инфантино победи шейха с 27 гласа разлика. Инфантино и шейх Салман бин Ибрахим Ал Халифа спореха на втори тур, след като на първия постигнаха много близки резултати. 88 федерации гласуваха за италианеца Инфантино, а шейх Салман получи 85 гласа. И от двата лагера се надяваха на повече от 100 гласа на първи тур. След като бе избран за президент на ФИФА, Инфантино коментира пред делегатите, че трябва да възстановят авторитета на ФИФА. Мандатът на новия президент е до 2019 година.  

ДПС е твърде висока летва и ренегатите нямат ръст да я прескочат, обяви Мустафа Карадайъ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/27/2713416_dps_e_tvurde_visoka_letva_i_renegatite_niamat_rust_da/?ref=rss


Несъстоятелно е ренегати, втора-трета употреба, които сами не могат да изброят партиите, през които са минали, днес да се опитват да се представят като автентични либерали, като за пореден път се опитват да осмислят съществуването си, съизмервайки се с ДПС. Това заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ днес във Велинград по повод събирането на Инициативния комитет начело с изключения бивш лидер на Движението Лютви Местан за учредяване на новата партия ДОСТ.

По-рано днес Местан...

Сирийският режим подкрепя примирието в страната

http://www.cross.bg/stranata-sityatziyata-vreme-1499850.html

/КРОСС/ Руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов е обсъдил със съветника на сирийския президента Башар Асад Бусейн Шаабан ситуацията в страната след обявяването на примирието. „По време на беседата е била обсъдена ситуацията в Сирия и около нея в светлината на реализацията на руско-американските договорености за прекратяването на бойните действия в страната от 27 февруари, които бяха одобрени от единодушно приетата Резолюция №2268 на Съвета за сигурност на ООН", пише в съобщение, публикувано на сайта на руското МВнР. По време на преговорите Шаабан е потвърдил привързаността на Дамаск към режима на примирие и готовността и стремежа на Дамаск за обезпечаването на хуманитарен достъп в цялата страна.

Линдзи Вон падна тежко в Андора, Гут я доближи на върха в Световната купа

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/27/2713414_lindzi_von_padna_tejko_v_andora_gut_ia_dobliji_na/?ref=rss


Водачката в Световната купа по ски алпийски дисциплини Линдзи Вон падна тежко по време на супергигантския слалом в Андора. Американката се движеше с добро време, но загуби контрол и претърпя инцидент.

С носилка тя беше свалена по пистата, след което беше откарана в болница. Организаторите съобщиха, че Вон ще успее да стартира в неделната комбинация, пише "Мундо депортиво".

Състезанието се проведе при тежки условия. Заради тях се наложи началото да бъде отложено с три...

Задържаха под стража мъж, нападнал ученик в училищен двор

https://www.24chasa.bg/Article/5330475

Задържаха под стража мъж, нападнал ученик в училищен дворРайонният съд в Стара Загора остави зад решетките днес 21-годишния старозагорец Валери Тенев, обвинен за нападение над 17-годишен ученик. Най-тежката мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжния съд. Според разследването Тенев се опитал да задигне от тийнейджъра скъп мобилен телефон, а след като не успял,

40 убити и 30 ранени при въздушни удари в Йемен

http://frognews.bg/news_107679/40-ubiti-i-30-raneni-pri-vazdushni-udari-v-Iemen/

40 души са загинали, а 30 са ранени на пазар североизточно от йеменската столица Сана при поредица от въздушни удари, нанесени от Арабската коалиция, която се бори срещу подкрепяното от Иран бунтовническо шиитско движение на хусите в Йемен, предадоха Ройтерс и БТА.

Оправдан по дело за присвояване осъди прокуратурата

https://www.24chasa.bg/Article/5330623

Оправдан по дело за присвояване осъди прокуратуратаБивш служител на "Топливо" в Разлог осъди прокуратурата на 12 хил. лв. З. Б. е бил привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване през 2002 г. Делата срещу него продължили до 2015 г., когато е бил окончателно оправдан и признат за невиновен по повдигнатото му обвинение. След това е завел дело с иск за 130 хил. лв.

Лидер на ГЕРБ подаде оставка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555279

Депутатът от Гоце Делчев Георги Андонов подаде оставка от лидерския пост на ГЕРБ в Гоце Делчев. Това бе сторено по време на среща с актива на партията и в присъствието на зам.-председателя Цветан Цветанов. Геолги Андонов бе кандидат за кмет в града на изборите през октомври, но загуби от досегашния управник там Владимир Москов. Избрано бе временно ръководство на ГЕРБ в Гоце Делчев, което се състои от трима местни активисти. То ще бъде подложено за одобрение от Изпълнителната комисия на партията в столицата. "Трябва да отчетем грешките си. От на...

Ненчев няма да подава оставка, партията му остава в реформаторския блок

http://www.moreto.net/novini.php?n=314526

БЗНС остава в Реформаторския блок и като част от коалиционното управление на страната, а Николай Ненчев няма да подава оставка като министър на отбраната. Това стана ясно на заседание на националното ръководство на партията в Банско.

Борислав Стойчев не смята, че Левски ги е надиграл

http://petel.bg/Borislav-Stoychev-ne-smyata--che-Levski-gi-e-nadigral__146865

Снимка: sportal.bg Бившият играч на Левски Борислав Стойчев смята, че късметът най-вече е помогнал на „сините” да победят новия му отбор Ч...

Пламен Николов поиска серия от победи, за да гонят "моряците" Европа

http://petel.bg/Plamen-Nikolov-poiska-seriya-ot-pobedi--za-da-gonyat-moryatsite-Evropa__146866

Снимка: sportal.bg Защитникът на Черно море Пламен Николов бе разочарован от поражението с 0:2 от Левски в мач от 22-ия кръг на "А" група, пише s...

На "Тича" събраха 615 лева за Дарин Тодоров! Част от парите са от фенове на Черно море

http://petel.bg/Na-Ticha-sabraha-615-leva-za-Darin-Todorov--CHast-ot-parite-sa-ot-fenove-na-CHerno-more__146867

Снимка: Sportal.bg Феновете на Левски отново помогнаха на юношата на клуба Дарин Тодоров, а към благородната инициатива се включиха и ултрас...

Футболистките на "Машинац" от Ниш на лагер в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/Article/5330597

Футболистките на "Машинац" от Ниш на лагер в Стара ЗагораЕдин от най-титлуваните женски футболни отбори на Сърбия - "Машинац Трейс ПЗП" от град Ниш, проведе тренировъчен лагер в Стара Загора между 24 и 27 февруари. Гостенките, чийто клуб е създаден през 1970 година, са били клубен шампион на Европа през 1989 година. Те ползваха като база за тренировките си стадиона на втородивизионния български отбор

БЛС: Категорично няма да подпишем Националния рамков договор! Москов лъже!

http://www.bnews.bg/article-149026

Предвижданият механизъм за пръстова идентификация на пациентите е поредният административен абсурд

ЕК иска обяснения от Белгия за контрола по границата с Франция

http://www.mediapool.bg/ek-iska-obyasneniya-ot-belgiya-za-kontrola-po-granitsata-s-frantsiya-news246161.html

Европейската комисия поиска разяснения от Белгия за решението й временно да възстанови проверките по френската граница, опасявайки се от евентуален приток на мигранти от френския пристанищен град Кале, предаде Франс прес, цитирана от БТА.  В изпратено вчера писмо до белгийския премиер Шарл Мишел и вътрешния министър Ян Ямбон еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос ги упреква, че не са предупредили писмено ЕС за решението си да възстановят контрола, пише в. "Либр Белжик", публикувайки извадки от писмото. "В случаи, които изискват незабавни действия, както изглежда описано във ваше писмо, се прилага чл. 25 от Кодекса на шенгенските граници, посочва еврокомисарят. В такъв случай контролът по границите може да се въведе за 10 дни", (а не един месец, смятано от 23 февруари, както реши белгийското правителство - бел. на АФП), допълни той. Потвърждавам, че Комисията е изпратила писмо до белгийските власти с молба за разяснения относно уведомлението им за въвеждане на временен контрол, каза за АФП говорителката на ЕК Наташа Берто. Разясненията се отнасят до законовата база, продължителността и аргументите за въвеждане на контрола, добави тя. В отговор на писмото на Аврамопулос бе решено в понеделник да се свика среща между ЕК и канцеларията на Ян Ямбон, казаха от вътрешното министерство.

Казанлъшкото розово масло не само разкрасява и повишава настроението, но и лекува повече от 20 болести

https://www.24chasa.bg/Article/5328303

Казанлъшкото розово масло не само разкрасява и повишава настроението, но и лекува повече от 20 болестиЕмил Елмазов е председател на Съюза на билкарите и производителите на живи храни в България. Създател е на резерват „Билкария” в Боженския Балкан, в който отглежда казанлъшка роза, маточина, лавандула, салвия и одомашненото от него диво жито еднозърнест лимец. Днес Емил Елмазов продължава изследванията си за създаване на лечебни храни от кълнове

Бойко Борисов се готви за война и ще санира къщата си напролет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/27/2713412_boiko_borisov_se_gotvi_za_voina_i_shte_sanira_kushtata/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов, който започна деня си на българо-гръцката граница, където се скара на гръцките фермери заради блокадата участва в семинар на младежката организация на ГЕРБ. Пред младежите там и в присъствието на Цветан Цветанов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, премиерът говори по различни теми.

Той увери младежите, че могат да ходят с високо вдигната глава, защото са част от ГЕРБ и защото: "държавата прави много добри неща и както виждате всеки лош повод,...

Превозвачите заплашват да не пускат гръцки стоки в България от понеделник

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555278

"Съюзът на международните превозвачи поддържа заявеното намерение да отвърне с реципрочни действия на блокадата на гръцките фермери, блокирали българо-гръцката граница". Това се посочва в съобщение на Съюза. Създадена е организация за контрапротест, в случай че гръцките фермери не премахнат блокадата най-късно до 9.00 часа в понеделник - 29 февруари. Ако срокът не бъде спазен, контраблокадата ще бъде факт от този ден и час, посочват от организацията. Гръцките фермери вече изтеглят машин...

ДПС в Кърджали с нов председател

http://www.cross.bg/myharem-lider-stryktyra-1499849.html

/КРОСС/ Мюмюн Али е новият лидер на общинската структура на ДПС в Кърджали. Той беше избран на деветата редовна отчетно-изборна конференция, която стартира със скандал. Петима от делегатите не се явиха на форума, а вече бившият лидер на партийната структура Мухарем Мухарем и негови привърженици отказаха да допуснат резервните делегати.За да бъде потушен скандалът, се наложи намесата на съпредседателя на ДПС Рушен Риза и на временно изпълняващия длъжността областен лидер на ДПС в Кърджали Хасан Азис. След разговори, продължили четвърт час, беше решено резервните делегати да бъдат допуснати до форума.301 имаха право на глас в общинската конференция. В тайния избор участваха 295 делегати. При преброяването на бюлетините само една се оказа недействителна. 162 гласа получи Мюмюн Али, а за опонента му Мухарем Мухарем гласуваха 132 делегати.„Наясно съм, че пред мен стои нелека задача, защото кърджалийската структура на ДПС е най-голямата в страната. Ще работя така, че да бъдат преодолени и най-малките противоречия в организацията ни", заяви Мюмюн Али. Новоизбраният лидер е на 32 години и е трети мандат кмет на кърджалийското село Люляково.

Златен медал за Габриела Петрова

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555276

Спортист №1 на България за 2015-а година Габриела Петрова спечели златен медал в дисциплината троен скок на Балканиада по лека атлетика в зала в Истанбул. Още в първия опит Габи преодоля 14,32м и с това си осигури титлата. Резултатът е 4-то най-добро постижение в света за сезона. Втората ни участничка в тройния скок Андриана Бънова завърши трета с 12,98 м. За Петрова това бе първи старт в сектора през 2016-а. След това успешно начало на сезона очакваме решението на Габи и наставника й Атанас Атанасов, относно участието на атлетката на светов...

Община Велико Търново подкрепя децентрализацията на Института за недвижимо културно наследство

https://www.24chasa.bg/Article/5330498

Община Велико Търново подкрепя  
децентрализацията на Института за 
недвижимо културно наследствоВъв Велико Търново е необходимо специализирано звено за паметници на културата. Това е становището на общината. Процесът на децентрализация е заложен в промените, които се предвиждат с измененията на Закона за културното наследство. Допълненията и промените в нормативната база са в синхрон с дългогодишните усилия на кмета Даниел Панов и екипа му

Лекари: Пръстовият отпечатък като вход за болниците - пореден абсурд

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555275

Проектът на здравния министър Петър Москов за национална здравна карта е неадекватен и неприемлив, а идеята да се влиза в болници и аптеки с пръстов идентификатор е поредниятадминистративен абсурд. Около това мнение се обединиха делегатите от Българския лекарски съюз по време на събора на съсловната организация, който се провежда в столицата. След като с мнозинство отхвърлиха националния рамков договор, лекарите гласуваха и декларация, в която изразяват крайното си неудовлетворение от кризата, "в която отчетливо навлиза българското здравеопазва...

Затвориха ГКПП-Илинден

http://pik.bg/затвориха-гкпп-илинден-news492977.html

Затвориха ГКПП-Илинден

По предварителна информация, от 17 до 22 часа ще бъде преустановено движението в двете посоки през ГКПП-Илинден на всички превозни средства, съобщиха от МВР.

Останалите пунктове на гръцката граница работят в обичаен режим.

Финансовите министри на Г-20 поискаха Великобритания да остане в ЕС

http://europe.actualno.com/finansovite-ministri-na-g-20-poiskaha-velikobritanija-da-ostane-v-es-news_526072.html

На срещата си в Шанхай министрите на финансите на Г-20 дадоха единодушната си подкрепа на британското правителство, разтревожени от шока, който би представлявал за световната икономика излизането на Великобритания от ЕС. Комюникето за срещата на финансовите министри на най-богатите страни на планетата сочи още в първия параграф евентуалния шок от напускането на Евросъюза от Великобритания сред рисковете, надвиснали над съживяването на световната икономика. По въпроса фактически нямаше дебати, ц

Атлетико отказа Реал от всякакви надежди за титла в Испания

http://football.actualno.com/atletiko-otkaza-real-ot-vsjakakvi-nadejdi-za-titla-v-ispanija-news_526077.html

Вече е на практика ясно - Реал Мадрид няма начин да спечели титлата в Испания през тази година. Кралският клуб допусна поражение като домакин от градския съперник Атлетико с 0:1 и изостава на 9 точки от лидера Барселона, който на всичкото отгоре е с мач по-малко. А Атлетико се утвърди на второто място, на 4 точки пред Реал и остава единственият реален преследвач на каталунците, макар че едва ли някой вярва, че "дюшекчиите" ще могат да наваксат. Като цяло в мадридското дерби Атлетико беше по-ост

20 събития ще организира Областният информационен център през 2016 г.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555274

Организиране на 20 информационни събития предвижда Годишният план за дейността на Областния информационен център в Разград през 2016 г. Това обяви неговият ръководител Юлиян Данаилов. Предвидени са най-малко две обиколки във всички общини на Лудогорието за представяне на новите европрограми, както и участие в националната кампания на мрежата от 28 информационни центъра в България под надслов „Успешни заедно“, както и провеждане на петата поред кампания „Дни на Европа в Разград“ през юни или септември. Най-скорошното събитие в календара н...

Цветанов в Гоце Делчев: Да покажем силата на ГЕРБ, решавайки проблемите на хората

https://www.24chasa.bg/Article/5330582

Цветанов в Гоце Делчев: Да покажем силата на ГЕРБ, решавайки проблемите на хоратаПредседателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе среща с общинското ръководство на ГЕРБ в Гоце Делчев, на която присъстваха общинските съветници и представители на съсловните организации, съобщиха от пресцентъра на партията. Бе направен анализ на ситуацията след изборите тук, които ГЕРБ загуби от досегашния кмет.

Good Bye, Ленин - по украински

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264621_Good+Bye%2C+%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD+-+%D0%BF%D0%BE+%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8

 Пътуващите до Украйна е най-добре да се подготвят за неприятни изненади. Южноукраинският град Иличовск, където се намира и третото по големина пристанище на страната, от 18 февруари насам вече се казва Черноморск. Старото име на града беше подменено, защото напомня за съветския вожд Владимир Илич Ленин. Напоследък Украйна с бърза скорост се разделя със съветското си минало, подменяйки стотици имена на улици и населени места, ползвани от близо едно столетие насам.

През април 2015 украинският парламент прие закон за „декомунизацията”. Законът приравнява комунистическия режим с националсоциализма и забранява „пропагандирането на неговата символика”. Затова сега изчезват не само паметници на Ленин, но и всякакви скулптури и картини, на които има комунистически символи като например сърпа и чука.

Площад на розите, вместо на революцията

Нещо подобно се случи в източните провинции на Германия след Обединението – тогава саксонският Карл-Маркс-щат върна старото си наименование Кемниц. В Украйна обаче сегашната вълна на преименувания е значително по-обхватна. Толкова много променени топоними Украйна не е виждала от обявяването на независимостта си през 1991 година. Според преценки на украинския Институт за национална памет, е предвидено да се сменят наименованията на повече от 900 населени места. Досега са променени имената на не повече от 150 градове и общини. Предвиденият от парламента срок изтече на 22 февруари и е явно, че промените ще се проточат поне до май.

От географските карти ще изчезнат огромен брой имена на квартали, села и спирки на метрото, посветени на Октомврийската революция през 1917, както и на едновремешните „герои” на СССР – партийни лидери, военни командири, ударници. Особено популярни днес са неутралните имена – например улица „Брезова”, „Алея на цветята” или „Площад на розите”. Все пак има и редица имена, свързани с най-новата история на Украйна. Някои улици например получават имена на хора, загинали по време на демонстрациите на киевския Майдан преди две години или в битките срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна.

 

Изкуство от съветско време в станция на метрото в Киев

 

Доста шум предизвика идеята, лансирана през миналата есен, сегашният „Повитрофлотски проспект” в Киев да се прекръсти на името на руския опозиционер Борис Немцов, който в края на февруари беше застрелян в Москва. Пикантна подробност е, че руското посолство се намира точно на тази улица.

Проблематичните руски имена

Смяната на имената протича с различна скорост в различните региони на страната. В Западна Украйна, където се срещаха най-малко имена, свързани с времето на комунизма, тя е почти приключила. В някои части на Източна Украйна, чието минало е значително по-тясно свързано с Русия, смяната също протече изненадващо бързо – например Артьомовск, прочут със своето винопроизводство, още през септември 2015 се преименува в Бахмут – каквото е името на преминаващата през града река. В Централна Украйна обаче смяната на имената се натъква на трудности.

Като особено проблематични се считат две окръжни столици: Кировград и Днепропетровск. Кировград носи от 1939 година насам името на екзекутирания съветски революционер Сергей Киров. В края на 2015 г. градските власти направиха предложения за нови имена. Парламентарната комисия в Киев взе решение в полза на „Ингулск”- по името на преминаващата през града река (Ингул). Градският съвет обаче изрази несъгласие и помоли за отлагане на решението. Най-вероятно тази молба отразява настроенията на недоволство сред населението. При допитване през октомври 2015 г. над две трети от гражданите се изказаха в полза на по-старото име на Кировград – Елисаветград, носено от него по времето на царска Русия. С оглед на конфликта с Русия обаче, Киев очевидно не би желал да замени комунистическото наименование с друго, което е древно руско.

 

Сбогом на съветското минало - паметниците и символите от това време трябва да изчезнат

 

Четвъртият по големина украински град Днепропетровск пък досега носеше името на съветския партиен функционер Григорий Иванович Петровский. И в този случай връщането към предишното име на града  Екатеринослав  прославящ името на царица Екатерина Велика, се явява проблематично по политически причини. Парламентарната комисия за имената предложи като ново име Днепро" – по името на река Днепър, край чиито брегове е разположена окръжната столица.

Трудна раздяла

Раздялата със съветските имена среща съпротива предимно от страна на по-възрастните хора с русофилски настроения в източните и южни части на Украйна. Мнозина не възприемат промените, защото свързват хубавите си спомени от младостта с познатите имена. Това е опит да се изличи голяма част от украинската история, в която е имало както добри, така и лоши времена", казва киевският политолог Васили Стоякин. Според него, смяната на имената протича недемократично и срещу волята на населението. Друг експерт обаче му противоречи. Олександър Палий твърди, че декомунизацията" не предизвиква сериозни протести, а германският историк Карл Шльогел по принцип подкрепя смяната на имената, но предупреждава, че не бива решенията да се налагат на гражданите силово.

Скандалните реформи на Петър Москов разобличени на Извъредния събор на Българския лекарски съюз

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264620_%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D1%80%D0%B0%D0%B7

 Жестоки скандали са се разиграли по време на извънредния събор на Българскиялекарски съюз. Както БЛИЦ съобщи, вчера не беше прието да се подписва нов Национален рамков договор. "За" това решение гласуваха 265 делегати, 10 бяха "против". С това решение БЛС гласува недоверие към реформите на здравния министър Петър Москов.
Сериозни манипулации обаче са се разиграли по време на дебатите дали Българският лекарски съюз трябва да се включи в жалбите срещу наредбите на Москов, научи БЛИЦ. Под жалбите, внесени в съда, са се подписали Националното сдружение на частните болници, Българската болнична асоциация, Сдружението на частни болници, Сдружението е на общинските болници, Център за защита на правата в здравеопазването.

"По време на събора имаше дебати какви биха били юридическите последствия от неподписването на рамковия договор. На тези дебати се разясни, че ако има нормативни актове, те ще влязат и ще се приложат, както е по закон, в действащия Национален рамков договор. Няколко колеги изясниха скандалността при създаването на здравната карта и други нормативни уредби, при които е пренебрегвано мнението на Българския лекарски съюз", заяви пред БЛИЦ д-р Николай Болтаджиев, председател на Управителният съвет на Сдружението на частните болници.

"Подали сме жалби срещу наредбите на здравния министър. Очакваме те да паднат. Имаше колеги, които предложиха Българският лекарски съюз да се подпише под тези жалби, но от делегацията на "Пирогов" се изказаха против. Въпреки че при две гласувания мнозинството от колегите подкрепиха идеята, поради манипулации и игри с кворума, решението не беше прието", коментира д-р Болтаджиев.

"Ръководството на Българския лекарски съюз няма смелостта да застане зад колегията и членовете, административно подкрепяйки техните интереси. От друга страна очевидна беше подкрепата към нормативната уредба и към министър Москов от делегатите от "Пирогов", допълни още той.

Ето и цялата декларация, приета от Българския лекарски съюз

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ 65 ИЗВЪНРЕДЕН СЪБОР НА БЛС

Ние, европейските лекари, работещи в Република България сме крайно неудовлетворени и тревожни от кризата,  в която отчетливо навлиза българското здравеопазване и липсата на каквито и да е индикации за възможността същата да бъде овладяна от ангажираните с това институции. Нормативните неясноти в здравеопазването биха  довели до порочност на НРД 2016 г. в качеството му на нормативен акт, със съответните рискове и възможни последствия.

Към настоящия момент няма приета и действаща, като нормативен акт,  Национална здравна карта. Проектът на съществуваща такава е медицински и юридически неадекватен, неприемлив за професионалните среди и вече предмет на съдебно оспорване.

Не са приети и обнародвани именията и допълненията  на Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ. Една голяма част от медицинските стандарти са предмет на съдебно обжалване и не се приемат като адекватни от медицинските среди.

Съдебно обжалван е и друг нормативен акт в сферата  на здравеопазването, а именно – Наредбата за проучване удовлетвореността на пациентите от медицинските дейности, закупувани от Националната здравноосигурителна каса. 

Предвижданият  механизъм за пръстова идентификация на пациентите е поредният административен абсурд.

Всички тези нормативни актове са от съществено значение за урегулиране на взаимоотношенията в сферата на българското здравеопазване. Съгласно Закона за здравното осигуряване следва същите да са приети преди договарянето и подписването на Национален рамков договор за текущата година. Логиката на това законодателно решение следва разбирането, че тези нормативни актове определят правно-нормативна и институционална рамка на НРД и въобще възможността подобен договор да бъде обект на някакво отговорно и обосновано договаряне в интерес на българското общество. Подобен подход на мнимо договаряне и посочените по-горе нормативни неясноти ни убеждават, че българският лекар няма никакви основания да подкрепя подобна политика в здравеопазването. 
 
Поради всичко това, Извънредният събор на БЛС не гласува мандат на членовете на УС за подписване на НРД, независимо от обещанието за подобряване, в последния момент, на финансовите параметри.

Цачева: ГЕРБ ще има най-голяма полза от предсрочни избори, но това е недържавническо мислене

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/27/2713409_cacheva_gerb_shte_ima_nai-goliama_polza_ot_predsrochni/?ref=rss


ГЕРБ ще има най-голяма полза от предсрочни избори, но това е недопустимо за нас, защото би показало едно недържавническо мислене. Ние сме поели голяма отговорност, затова отговорното държавническо поведение е ние да продължим  да работим в интерес на хората. Това каза председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева по време на VII-ия Зимен университет на Младежкия ГЕРБ, който се провежда в Сандански, съобщи партийният пресцентър.

Според нея правителството и управлението са...

„Златен Гален“ за пълния отличник от Випуск 2015 на Факултета по фармация към МУ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=314518

На тържествена церемония, състояла се в залата на Държавната опера се дипломираха абсолвентите от Випуск 2015 на Факултета по фармация към Медицински университет – Варна. Младите магистър-фармацевти са вторият випуск, завършил фармацевтичния факултет в морската столица, научи Moreto.

Скоро Турция ще се окаже в епицентъра на сирийското торнадо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264619_%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE+%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5+%D0%B2+%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1

 Ставащото с Турция както във външната, така и във вътрешната политика може да се сравни с торнадо, което вече е съвсем близо, счита Фарук Логоглу, бивш турски посланик в няколко държави, включително и в САЩ. „Струва ми се, че Турция я въвличат във война някои сили вътре в страната, а не някой отвън, и това трябва добре да се разбере” – е убеден бившият дипломат в интервю за Sputnik-Турция.
При това, според него, Турция няма никакви законни права да влиза във война в Сирия, а от сирийска територия няма пряка заплаха за Анкара.

По-рано турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че Лигата на арабските държави, в която членуват 22 страни, няма да подкрепи действията на Анкара в Близкия Изток. Фарук Логоглу счита, че това трябва да стане за Анкара „важен и тревожен сигнал”.

Дипломатът също така сочи, че регионалните играчи имат няколко причини да критикуват Турция, например за въвеждането на войски в Ирак в края на миналата година. На първо място, роля играе историческият фактор – от времето на Османската империя между Турция и останалия арабски свят се води борба за лидерство. Освен това, ако доскоро съседите в региона възприемаха Турция като образцова страна, която може да се равнява в отношенията със Запада и във вътрешната политика, сега вече всичко се измени.

„Ставащото в Турция може да се сравни с ефекта от торнадо, което преминава през цялата страна. Неговият епицентър е много близо” – цитира Sputink думите на бившия депутат.

Пловдивските жрици на любовта раздават ласки на пътя в топлото време

http://pik.bg/пловдивските-жрици-на-любовта-раздават-ласки-на-пътя-в-топлото-време-news492973.html

Пловдивските жрици на любовта раздават ласки на пътя в топлото време

Пътят Пловдив – Пазарджик заприлича на Алеята с фенерите в Амстердам, сигнализира читател на TNS.bg. Топлото време изкара десетки проститутки край пътя между двата областни града. Интензивният трафик пък допълнително е стимулирал жриците да излязат на лов за клиентела.

„След снощната акция на полицията в пловдивските заведения, явно сега всички спят, а жриците се възползват от момента“, пише шеговито нашият читател.

Не само топлото време обаче кара любовните жрици да търсят късмета си на пътя. Припомняме, че въпреки минусовите температури и заледените пътища те бяха на своя пост на същия път, като дори бяха драстично намалили цените.

Продават дизайнерска дрога, маскирана като мартеници

https://www.24chasa.bg/Article/5330570


Продават дизайнерска дрога, маскирана като мартенициСред младежите вече се разпространява и шмърка дизайнерска дрога, маскирана като мартеници. Това са различни фигурки от щампован синтетичен наркотик, вързани с бели и червени кончета. Това съобщи по време на двудневно обучение на педагози в Хасково лекторът д-р Иван Добринов, психиатър в Държавна психиатрична болница в Раднево, цитиран от Haskovo.

Гръцките фермери си тръгнаха по домовете

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/27/2713408_gruckite_fermeri_si_trugnaha_po_domovete/?ref=rss


Хиляди фермери в Гърция започнаха в събота да напускат барикадите, с които през последните седмици бяха препречили пътища и границата с България, съобщи в."Катимерини".
  Това изглежда е краят на най-напрегнатата част от протестите им срещу предложените данъчни и пенсионни реформи в страната.
Фермерите изтеглят тракторите си, след като премиерът Алексис Ципрас проведе през седмицата разговори с техни представители и обеща да внесе подобрения в плана, подготвен от правителството....

Читател: Откраднаха ми колата от паркинг във "Възраждане"! Някой виждал ли е това Ауди?

http://petel.bg/CHitatel--Otkradnaha-mi-kolata-ot-parking-vav-Vazrazhdane--Nyakoy-vizhdal-li-e-tova-Audi-__146864

Вчера вечерта от паркинга на Кауфланд в кв. "Възраждане" е бил откраднат автомобил Ауди А3 с регистрационен номер В 3311 ВА. "Много моля, ...

Борислав Стойчев: Левски не са ни надиграли

http://petel.bg/Borislav-Stoychev--Levski-ne-sa-ni-nadigrali__146865

Снимка: sportal.bg Бившият играч на Левски Борислав Стойчев смята, че късметът най-вече е помогнал на „сините” да победят новия му отбор Ч...

Пламен Николов: Трябва ни серия от победи, за да гоним Европа

http://petel.bg/Plamen-Nikolov--Tryabva-ni-seriya-ot-pobedi--za-da-gonim-Evropa__146866

Снимка: sportal.bg Защитникът на Черно море Пламен Николов бе разочарован от поражението с 0:2 от Левски в мач от 22-ия кръг на "А" група, пише s...

Хиляди на шествие в Москва в памет на Борис Немцов (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555273

Хиляди хора се включиха в започналото в центъра на Москва шествие в памет на убития преди година руски опозиционен политик Борис Немцов. Повече от 24 000 души са се включили в шествието, съобщи информационната агенция Росбалт, цитирана от БГНЕС. Руският опозиционер Борис Немцов, съпредседател на партия РПР-ПАРНАС (днес ПАРНАС), бе застрелян на 27 февруари миналата година на мост, недалеч от Кремъл. Възпоменателни прояви са насрочени днес в столицата и други руски градове, както и извън страната. Московските власти разрешиха в...

Примирието в Сирия: надежда за мир или само пауза

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/primirieto-v-siriia-nadezhda-za-mir-ili-samo-pauza-6050670

Командир на сирийските бунтовници заяви, че правителствените сили са спрели обстрела в някои части на страната, но в други той продължава

Установиха двама пияни водачи и 44 нарушители в област Кърджали при спецоперация

https://www.24chasa.bg/Article/5330548

Установиха двама пияни водачи и 44 нарушители в област Кърджали при спецоперацияМасирана полицейската операция започна снощи в 22 часа на територията на ОД на МВР-Кърджали, разпоредена от главния секретар на МВР. Целта е да се предотврати опасно и демонстративно управление на МПС, извършване на рискови маневри от една в друга лента, създаващи непосредствена опасност за движението,

Тръгва най-успешната терапия на хепатит С

https://www.24chasa.bg/Article/5330568

Тръгва най-успешната терапия на хепатит СИзследвания показват обратен ход и на цирозата. Лечението с новия модерен препарат, които лекува хепатит С в 95 до 100% от случаите, ще започне в средата на март. Това стана ясно от изказването на Елена Тотева от НЗОК по време на научна конференция на гастроентеролозите. Тя обясни, че приетите от здравната каса критерии за лечение всеки момент ще

Първата летяща кола ще се появи след 2 години

http://offnews.bg/news/n_1/n_624932.html

Компанията Terrafugia ще представи прототип на летящ автомобил много скоро - само след две години, съобщава Наука OFFNews . Първият прототип на TF-X, каквото е името на новата разработка, ще е готов за тестове през 2018 г., докато продажбите за крайни клиенти ще започнат през 2025. Концепцията за TF-X представлява електрическа кола, която е хибридна по отношение на това как се придвижва - тя ще може да се движи по пътищата като всяка друга кола и по всяко време да излети във въздуха. Не ѝ е нужна писта за това - от двете ѝ страни ще се отварят два панела, от които ще излизат сгънати перки. След разгъването на перките и завъртането им, автомобилът ще се издига като хеликоптер. Целият полет ще се осъществява от компютър (може би, за да няма фатални инциденти, заради пияни пилоти - б.а.). Двете перки ще бъдат задвижвани от мотори с по 300 к.с. всеки. След излитане превозното средство ще може да се движи с около 320 км/ч на разстояние до 804 км. Още четете на Наука OFFNews.

Новият председател на Нотариалната камара е Димитър Танев

http://www.cross.bg/kamara-tanev-notarialnata-1499848.html

/КРОСС/ Нотариус Димитър Танев бе избран с 278 на 211 гласа за председател на Нотариалната камара на България. Общото събрание на нотариусите избра и нов 15-членен съвет на Нотариалната камара. Танев оглавява Камарата за три години. „Благодаря за доверието. Ще дам всичко от себе си, така, както винаги съм го правил, за да продължим нашия просперитет. За мен една от най-важните задачи ще бъде да се увеличи значимостта на Нотариалната камара. Поемам като ангажимент да бъдем единни. Ще организираме поредица от семинари и срещи на изключително високо ниво", бяха първите думи на новоизбрания председател Димитър Танев.  

Гонят злото в Ямбол с китайски дракон и български кукери (снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/5330546

Гонят злото в Ямбол с китайски дракон и български кукери (снимки)Хиляди кукери, сурвакари, джамали и всякакви други страшилища вилнеят от днес в Ямбол – в първия ден от състезателното дефиле на Международния маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2016“. Началото бе дадено от кмета на Ямбол Георги Славов с уникалното за тукашния фестивал кукерско хоро. Пъстротата на празника се допълва от участието

Примирието в Сирия влезе в сила

http://www.mediapool.bg/primirieto-v-siriya-vleze-v-sila-news246160.html

Сраженията в Западна и Северна Сирия спряха с началото на договореното между САЩ и Русия примирие в страната, а Русия прекрати полетите на бойната си авиация в района, съобщи "Ройтерс".    Краят на враждебните действия, за който някои сирийски групировки обвиха ограничение от 2 седмици, е най-добрият шанс за мир от избухването на гражданската война преди 5 години, заяви ООН, съобщава "Дневник“. Башар ал Асад, подпомаган от Русия, Иран, ливанската групировка "Хизбула" и шиитски милиции от Ирак и Афганистан, както и над 100 антиправителствени групировки дават по този начин възможност и на хуманитарни конвои да достигнат до хиляди блокирани от боете хора. Москва, която напомни, че договорката е от примирието да бъдат изключени "Ислямска държава", "Фронтът Нусра" и други подобни групировки на екстремисти, съобщи, че в събота самолетите ѝ няма да извършват полети над Сирия, за да не би да бъдат атакувани погрешни цели. С малки изключения прекратяването на огъня - първото, за което се прави опит от 4 години насам, се спазва. Но за противниците на Асад тази дипломатическа победа е признаване на новата реалност на терен, драматично променена от силовата намеса на Русия през септември.  Интервенцията на Москва на практика унищожи надеждите на бунтовниците - подхранвана и от арабските им помощници, и от Запада - че режимът в Дамаск може да бъде свален със сила, коментира "Ройтерс". От няколко места пристигат съобщения за бомбени атентати или атаки от страна на "Ислямска държава", включително по границата с Турция. Ако сраженията не се подновят, възможно е на 7 март в Женева да започнат преговори по политическия процес за уреждане на конфликта. Предишният кръг се провали, защото бунтовниците заявиха, че не могат да преговарят, докато ги бомбардират.

Два обявени за общодържавно издирване, други двама са задържани при нощни полицейски акции

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555272

Двама обявени за общодържавно издирване са задържани, други двама извършители на престъпления в Котел и Нова Загора за кражба и унищожаване на имуществ. Иззети са и 3 400 къса контрабандни цигари при снощните масирани проверки по пътищата, заведенията, обществени места и игрални зали в сливенско. В хода на спецакцията е задържано едно лице, оказвало съпротива на полицейските органи при изпълнение на служебните им задължения в Котел. Проверени са 94 лица, 24 автомобила и повече от 30 обекта на територията на областта. Лицата са проверявани за ...

ЕК поиска Белгия да разясни решението си да възстанови проверките по френската граница

http://offnews.bg/news/n_1/n_624931.html

Европейската комисия поиска разяснения от Белгия за решението ѝ да възстанови проверките по френската граница. Властите в страната се опасяват от евентуален приток на мигранти от френския пристанищен град Кале, предаде Франс прес. Разясненията се отнасят до законовата база, продължителността и аргументите за въвеждане на контрола, уточниха от ЕК, съобщава БНР.

Борисов дава два дни на гърците да свалят блокадата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5330552

Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено срещу България, казва премиерът Бойко Борисов пред над 150 младежи по време на VII Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, предава бТВ.
Ще използвам правото си на вето и няма да отида на извънредната среща на високо равнище между
Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено срещу България, казва премиерът Бойко Борисов пред над 150 младежи по време на VII Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, предава бТВ. Ще използвам правото си на вето и няма да отида на извънредната среща на високо равнище между

Кабинетът на Енда Кени може да загуби парламентарното мнозинство на изборите в Ирландия

http://www.moreto.net/novini.php?n=314511

Управляващата коалиция в Република Ирландия може да загуби парламентарното мнозинство, необходимо за втори мандат, сочат предварителните резултати на в . „Айриш Таймс”. Подкрепата за партията „Файн Гейл” на премиера Енда Кени e паднала до 26,1 процента, в сравнение с 36,1 при предишните избори през 2011 година.

Илиев стана десети в преследването на европейското по биатлон, Анев е 13-и

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/27/2713402_iliev_stana_deseti_v_presledvaneto_na_evropeiskoto_po/?ref=rss


Владимир Илиев зае десетото място в преследването на 12.5 километра от европейското първенство по биатлон в Тюмен, Русия. Другият водещ български състезател Красимир Анев е 13-и.

Илиев допусна пет грешки в стрелбата и остана на 1:34,1 минута след шампиона Антон Бабиков от Русия. Анев обърка два изстрела в четирите си стрелби и завърши с пасив от 2:02,8 минути.

Другите трима българи останаха след 25-ото място. Михаил Клечеров е 25-и с две грешки в стрелбата, Антон Синапов е...

ДПС в Кърджали избра нов лидер

https://www.24chasa.bg/Article/5330540

ДПС в Кърджали избра нов лидерМюмюн Али е новия лидер на общинската структура на ДПС в Кърджали. Той беше избран на деветата редовна отчетно-изборна конференция, която стартира със скандал. 5-ма от делегатите не се явиха на форума, а вече бившия лидер на партийната структура Мухарем Мухарем и негови привърженици отказаха да допуснат резервните делегати.

За 12 часа: 2 акта и 5 фиша в специализирана операция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555271

Специализирана полицейска операция, съгласувана с Окръжна прокуратура, се провежда от снощи на територията на ОДМВР-Разград – съобщиха от пресцентъра на дирекцията. С разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов са в ход масирани полицейски действия за предотвратяване на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства с рискови маневри от страна на водачите, които създават предпоставки за конфликти, както и за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили. През първите 12 часа на операцият...

10-годишно момиче загина, прегазено от кола, но спаси 2 малки деца в Калифорния

https://www.24chasa.bg/Article/5330539

10-годишно момиче загина, прегазено от кола, но спаси 2 малки деца в КалифорнияВ Калифорния 10-годишно момиче загинало под колелата на лек автомобил, докато спасява две невръстни дечица, съобщи EADaily, цитиран от "Блиц". Кира Ларсен играела със съседските деца – едногодишния Едисън и двегодишната Ема, когато паркираният недалеч „мерцедес” потеглил по склона към тях и бързо набрал скорост.

Лекарите гласуваха вот на недоверие на Москов, не подписват рамковия договор

http://healthy.actualno.com/lekarite-glasuvaha-vot-na-nedoverie-na-moskov-ne-podpisvat-ramkovija-dogovor-news_526070.html

Българският лекарски съюз няма да подпише Националният рамков договор-2016 (НРД). Това е окончателното решение на съсловната организация след провеждане на 65-ия извънреден събор на БЛС, предаде репортер на БГНЕС. Причина за решението е т.нар. Национална здравна карта, която ще се използва, за да решава НЗОК с кои болници да подписва договори и с кои да не подписва. Проектът на Здравна карта е юридически и медицински неадекватен, заявяват от БЛС в нарочна декларация, която решиха да приемат на

Разбиха главата на мъж в Козлодуй

http://petel.bg/Razbiha-glavata-na-mazh-v-Kozloduy__146863

Мъж със силно разкъсана контузна рана на главата вдигна на крака спешното отделение в Козлодуй. Дежурният лекар веднага подал сигнал до М...

Извършиха първото успешно присаждане на изкуствена ретина

https://www.24chasa.bg/Article/5330533

Извършиха първото успешно присаждане на изкуствена ретинаФренската компания „Пиксиум визион“, разработваща системи за възстановяването на зрението, съобщи, че е извършено първото успешно присаждане на изкуствена ретина „Ирис 2“, съобщи Франс прес. Специалистите от фирмата се надяват техният продукт да бъде пуснат на европейския пазар в средата на 2016 г. Изкуствената ретина е снабдена със 150 електрода,

До 20 дни атакуват Борисов

http://www.bnews.bg/article-149024

Сега още всички са шокирани и стреснати, обяви Бойко Борисов

Борисов размаха пръст на Гърция, превозвачи плашат с контраблокади на границата

http://offnews.bg/news/n_1/n_624930.html

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че ще предприеме сериозни стъпки спрямо Гърция, ако блокадите на българската граница не престанат. Той даде отсрочка от два дни на протестиращите гръцки фермери на граничния пункт "Кулата-Промахон“ да решат проблема с блокадата на границата. Помолих и полицаите, с които като бивши колеги имам по-общ език, ако в рамките на два дена не приключат с тези безобразия, защото нямам друга квалификация, Европа ги чу, Ципрас ги чу, месец вече тормозят България, ще считам, че това е насочено срещу България и ще използвам правото си на вето на 7-ми, на извънредния Европейски съвет, срещата ЕС - Турция. Просто няма да отида. Ще отида на границата, за да привлека аз вниманието на всички европейски колеги що за съсед имаме. Така че имат да си мислят няколко дена. Надявам се надлежно да им го предадат, каза Борисов, цитиран от БНР. Премиерът разговаря от гръцка страна с полицаи, митничари и фермери. България винаги, на всички срещи на високо ниво, е подкрепяла своите гръцки приятели и съседи. Явно, че дипломацията не помага. Надявам се, че този път ще ме разберат правилно, коментира той. Пунктовете на българо-гръцката граница са отворени за всички превозни средства, а земеделската техника се изтегля от "Илинден -Ексохи". След изявленията на българския премиер Съюзът на международните превозвачи съобщи, че е готов за контрапротест, в случай че гръцките фермери не премахнат блокадата най-късно до 09.00 часа на 29 февруари.  Ако срокът не бъде спазен, контраблокадата ще бъде факт. Няма да бъдат пропускани единствено товарни автомобили и микробуси, натоварени с гръцка селскостопанска продукция. Тези превозни средства няма да бъдат допускани на територията на Република България, независимо дали нашата страна е дестинация на доставка или се извършва транзитно преминаване през територията ни, се посочва в позиция на превозвачите. Контраблокадата ще обхване пунктовете „Кулата” – „Промахон”, „Илинден” – Ексохи”, „Капитан Петко войвода” – „Ормениеон”, „Маказа” – „Нимфея”, както и  „Гюешево”, „Логодаж” и ГКПП „Златарево”.

Илиян Киряков: Заради Трифон Пената забрани петичките на Пламен Гетов, разсейвали го

https://www.24chasa.bg/Article/5330499

Илиян Киряков: Заради Трифон Пената забрани петичките на Пламен Гетов, разсейвали гоВ националния отбор имаше групички, само Туньо бе приятел с всички - Г-н Киряков, откога се познавате с Трифон Иванов? - От спортното училище - тогава влязоха двата набора, неговият - 65-и, и на Краси Балъков 66-и, и аз влязох след тях. Но се познаваме още от преди това - от един лагер в Обзор. Треньорът им ги беше закарал,

Чистачката на Бойко Борисов е живяла в Сибир

https://www.24chasa.bg/Article/5329198

Чистачката на Бойко Борисов е живяла в СибирЖената, която се прочу тези дни като най-известната чистачка, или като чистачката на Бойко Борисов, понеже след неин сигнал бе прекратена обществена поръчка за 13 млн. лв. за почистване на летище София, има много повече неща, с които може да се гордее. “Този етикет не ми тежи - не се срамувам от работата си.

Лекарският съюз реши да не подписва нов договор с касата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/27/2713399_lekarskiiat_sujuz_reshi_da_ne_podpisva_nov_dogovor_s/?ref=rss


Съборът на Българския лекарски съюз реши да не подписва Националния рамков договор със здравно-осигурителната каса, който се очакваше да влезе в сила на 1 април, се вижда от декларация, публикувана на сайта на съюза.

Според съсловната организация липсата на приета и влязла в сила нормативна уредба прави договарянето мнимо въпреки обещаните в последния момент подобрения на финансовите параметри. 

Ние, европейските лекари, работещи в България сме крайно неудовлетворени и...

Камен Костадинов: Няма да има предсрочни парламентарни избори преди вота за президент

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555270

Няма да има предсрочни парламентарни избори преди вота за президент, прогнозира народният представител от ДПС Камен Костадинов. “Не смятам, че която и да е политическа партия е готова за предсрочни избори. На базата на резултатите от вота за президент всеки ще вземе решение”, коментира той. Що се касае до учредяването на партията на Лютви Местан, Костадинов посочи, че не очаква хора от търновските структури на ДПС да преминат на страната на доскорошния лидер на Движението. “В национален мащаб също не прогнозирам някаква заплаха за стабилността ...

Младежите от ДПС от Великотърновско избират областен лидер

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555269

Младежката структура на ДПС във Великотърновско избира областен лидер днес. Очаква се над 80 души да участват в гласуването. Досегашният председател на младежите бе Синан Пехливанов, който беше служебно назначен преди близо три години. Под негово ръководство младежки структури бяха учредени във всички общини в областта, а членската маса достигна 925 души. Очакванията са Пехливанов да бъде преизбран. “Виждам много ентусиазъм в нашите младежи. Те са и нашата надежда, внасят динамика, работят активно. Идва едно много талантливо и добре образовано ...

Двама младежи нападнаха двама по-възрастни мъже във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=314524

Двама мъже от село Тополи на 19 и 21 години са задържани след конфликт и физическа саморазправа, възникнали на бул. "Република" днес около обяд, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на полицията. При инцидента са пострадали други двама мъже на 44 и на 50 години.

Полицейска акция срещу джигитите на пътя и кортежите провеждат в Разград

https://www.24chasa.bg/Article/5330513

Полицейска акция срещу джигитите на пътя и кортежите провеждат в РазградСпециализирана полицейска операция, съгласувана с Окръжна прокуратура, се провежда от снощи на територията на ОДМВР-Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград, цитирани от "Фокус". С разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов са в ход масирани полицейски действия за предотвратяване на опасно и демонстративно

Борисов: Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България (видео)

http://pik.bg/борисов-ако-блокадата-на-границата-ни-с-гърция-не-приключи-до-два-дни-ще-считам-че-това-е--news492967.html

Борисов: Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България (видео)

Досега България в Брюксел изключително много е защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да им спасим държавата. 

Това написа премиерът преди минути в личния си профил във Фейсбук.

„Помагал съм на всички гръцки премиери, независимо дали са леви или десни. Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България. Няма да отида на извънредната среща на високо равнище между Европейския съюз и Турция, която ще се проведе на седми март в Брюксел. Ще наложа вето – ще отида на границата, за да привлека вниманието на европейските колеги какви съседи имаме. Не можем да обсъждаме никакви теми, свързани с Гърция, докато са ни блокирали границата. Българите са ми по-мили. Специално искам да благодаря на министър Ивайло Московски, който положи огромни усилия”, пише още премиерът.

Цялото изказване на Борисов и видеото може да видите ТУК!

Подбрани цитати за весело настроение: Пиенето краси човека, махмурлукът го грози

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5329939

Пить надо меньше! („По-малко трябва да се пие!”), провикна се наскоро от трибуната на Народното събрание министър Москов.
Умишлено или без да иска, той цитира реплика от руския филм “Ирония на съдбата” (1975 г.) на режисьора Елдар Рязанов. Там героят Иполит произнася: - Пить надо меньше, надо меньше пить, надо меньше пить, пить надо меньше,
Пить надо меньше! („По-малко трябва да се пие!”), провикна се наскоро от трибуната на Народното събрание министър Москов. Умишлено или без да иска, той цитира реплика от руския филм “Ирония на съдбата” (1975 г.) на режисьора Елдар Рязанов. Там героят Иполит произнася: - Пить надо меньше, надо меньше пить, надо меньше пить, пить надо меньше,

ЦСКА се забавлява за 8:1 срещу "Септември" пред погледа на Гриша Ганчев

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/27/2713395_cska_se_zabavliava_za_81_sreshtu_septemvri_pred/?ref=rss


ЦСКА постигна нова убедителна победа във В група. Червените се наожиха с 8:1 срещу "Септември" на "Българска армия".

За първи път на стадиона присъства и Гриша Ганчев, който от лятото финансира клуба.

Воденият от Христо Янев състав вече има 18 победи от 18 мача в Югозападната В група. Зрителите видяха за първи път през сезона гостуващ отбор да вкара - направи го Николай Николов от дузпа в последните секунди на първата част.

До момента ЦСКА беше допуснал само още...

ОФК Поморие с лесна победа в Мездра

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5AN2ARJx1co/

Съставът на ОФК Поморие стартира пролетния дял от “Б” група с лесна победа. Днес момчетата водени от Малин Орачев се наложиха с 2:0 при гостуването си на Локомотив (Мездра).

Играчите на Поморие стартираха отлично срещата и успяха да открият резултата още в 6-ата минута. Христо Лемперов беше точен с глава, след като засече центриране от корнер на Любомир Божинов.  Домакините можеха да изравнят в 33-ата минута, когато Златинов с ефектна странична ножица стреля, но покрай гредата.

Ахмед Ахмедов даде преднина на своите в 57-ата минута. Той успя да засече центриране от ляво на един от най-опасните футболисти за Поморие Милен Танев и направи резултата 2:0.

След този успех играчите на ОФК “Поморие” заемат второто място с актив от 37 точки.

Следващата среща на поморийци е домакинство с ПФК “Добруджа” Добрич на 05.03. /събота/ от 14:00 часа на стадиона в Поморие.

Германия няма да признава паспортите на бежанци от контролирани от ИД региони на Ирак и Сирия

http://www.cross.bg/bezhantzite-vlasti-dokymenti-1499847.html

/КРОСС/ Германските власти ще престанат да признават за действителни паспортите на бежанците, пристигнали в страната от контролираните от „Ислямска държава" региони на Ирак и Сирия, предаде ТАСС. Според заповед на германското МВР, датирана от 10 декември миналата година, задграничните паспорти и заменящите им документи, получени от бежанците след 1 януари 2015 г., ще бъдат смятани за недействителни. Става дума за жителите на сирийските градове Дейр ез Зор, Ракка и Хасака, както и на иракските Мосул и тези в провинцията Анбар. Решението на германските власти не означава, че бежанците от окупираните от ислямистите територии няма да може да попадат в Германия, а че ще преминават по-сложна процедура при разглеждането на молбите им за убежище. Ако не могат да представят други документи, то германските власти ще изхождат спрямо тях като към хора с „неустановена личност и гражданство".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване