Академията за пиар на АПРА скоро ще е изцяло дигитална30 експерти работят за АPRА

https://www.24chasa.bg/Article/5380913

Академията за пиар на АПРА скоро ще е изцяло дигитална30 експерти работят за АPRА За 22 години Томислав Цолов стигна най-големите на пазара и създаде още 7 агенции на Балканите Докато учи информатика в Софийския университет, Томислав Цолов няма време да мисли за реклама и пиар. Поради две причини - рекламата тогава е далече от образованието му, а пиарът (връзки с обществеността - б.а.) е нещо изключително чуждо на обществото.

Най-малко десет жертви в метрото в Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380879

Най-малко десет жертви в метрото в БрюкселНай-малко десетина жертви има от терористичното нападение в метростанция "Малбек" в Брюксел, съобщи Би Би Си. Вижда се, че взривеният влак на метрото е съставен от отделни вагони. Това със сигурност е довело до по-малко пострадали, отколкото ако взривът бе във влак без прегради между вагоните. Взривът става, докато влакът е на станцията.

Теменужка Петкова: В България енергийно бедните са около 30% и те трябва да бъдат защитени

http://pik.bg/теменужка-петкова-в-българия-енергийно-бедните-са-около-30-и-те-трябва-да-бъдат-защитени-news505935.html

Теменужка Петкова: В България енергийно бедните са около 30% и те трябва да бъдат защитени

България е една от страните в ЕС с най-голяма енергийна бедност сред българското население - около 30% от хората, по данни на Евростат, и те трябва да бъдат защитени. Това заяви днес енергийният министър Теменужка Петкова пред медиите по време на участието си в конференцията „Либерализация на енергийния пазар и новите тенденции в сектора”.

Енергийно бедните хора у нас ще бъдат защитени, но на първо място трябва да кажем кои са те, продължи тя. Затова е необходимо да разработим дефиниция за тази категория лица. След това ще определим по какви критерии те ще влизат в тази група - те трябва да са ясни, обективни, за да може тази помощ да отиде точно там, където е необходима. Ще бъдат предложени и мерки за тяхната защита. Разработват се различни варианти, анализираме опита в други страни в сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика, с министър Калфин, с КЕВР. Сред вариантите са т.нар. социална тарифа - временна мярка, която ще обхване най-уязвимите потребители, за ползване на определено количество електроенергия, свързана с най-неотложните, жизненоважни нужди, уточни Петкова. Сред другите мерки е възможността определена категория лица, които са в тежко здравословно състояние и са на поддържащо лечение с апаратура, при тях да има разсрочване на плащането на електроенергията и тока да не бъде спиран при финансови затруднения на потребителите, каза тя. А енергийната ефективност за нас е дългосрочна мярка. Моделът съвсем скоро ще стане факт, обеща министърът.

За възможността да се сключват индивидуални договори между потребителите и топлофикационните дружества и сградната инсталация като цена да бъде извадена от фактурите Петкова коментира, че темите са важни, обсъждат се, дори се подготвя пакет от промени в закона за енергетиката. Но, според нея, все още няма конкретни решения.

Продължават преговорите за двете американски централи у нас и до 10 - 15 април т.г. се надявам да се финализира целият процес, отговори Петкова на друг въпрос. Това е договор, който е с много важни клаузи и трябва да се анализира от всички посоки, така че договорените условия да бъдат най-добри за БЕХ, каза тя. 

Екологът нарекъл спортистите „проститутки“ разпределя 200 милиона в съвет към МОСВ

http://pik.bg/екологът-нарекъл-спортистите-„проститутки“-разпределя-200-милиона-в-съвет-към-мосв-news505930.html

Екологът нарекъл спортистите „проститутки“ разпределя 200 милиона в съвет към МОСВ

Екологът Стефан Аврамов, нарекъл най-именитите живи български спортисти „елитни проститутки“, е назначен от министър Ивелина Василева за член на Националния съвет по биологично разнообразие към Министерство на околната среда и водите. Това съобщават от коалиция "За да останат хора в България" в писмо до медиите.

Вижте останалия текст, публикуван без редакторска намеса:

Аврамов е ключов член на българска фондация „Биоразнообразие“ – НПО от коалиция „За да остане природа в България“, изпълняващо съмнителни проекти по програма Околна среда и LIFE. Както наскоро стана известно, именно фондация Биоразнообразие стои зад проекта за 4 милиона лева за опазване на пеликани в Атанасовско езеро, където към днешна дата са измрели над 39 от защитените птици.

            Друг член на съвета е Александър Дунчев от швейцарската офшорна органзиация WWF. Българският клон на WWF се управлява от Веселина Кавръкова, жена на обявения за нелегитимен представител на Асоциация на парковете в България Тома Белев.

            В ролята си на членове на съвета, Аврамов и Дунчев имат огромна тежест при взимането на решения за разпределянето на европейски средства по оперативна програма Околна среда и определянето на границите на защитените зони в България. От своя страна, границите и локациите на защитените зони имат също директна връзка към разпределянето на държавни или европейски средства, тъй като всяко решение в тази насока повлича след себе си каскада от нови проекти, финансирани с публични финанси.

            На днешния съвет на Националния съвет по биологично разнообразие, Аврамов и Дунчев ще се произнасят по отпускането на още 50 милиона лева за гледане на червеногуши гъски по искане на техните собствени партньори от Българско дружество за защита на птиците, както и по установяване на нова защитена зона „Рила буфер“. Ако бъде приета, зоната ще доведе до изселването на десетина планински села и тотално унищожаване на туризма и препитанието на хората дори в най-ниските части около Рила планина.

            Коалиция „За да останат хора в България“ призовава министър Ивелина Василева да освободи еколога Стефан Аврамов от позицията му на член на Националния съвет по биологично разнообразие, поради непристойно, неморално и неетично поведение. Човек, нарекъл най-великите български спортисти „елитни проститутки“, няма моралната легитимация да служи в публичен орган, да налага тежки ограничения върху живота на стотици хиляди българи и да разпределя публичен финансов ресурс.

При положение че МОСВ отново допусне да се гласува разхищението на още 50 млн. лева за опазване на червеногушата гуска и в случай, че под под натиска на Зелените се допусне приемането на новата зона „Рила – буфер”, ние ще предприемем следните мерки:

  1. Ще покажем на обществото целия списък с членовете на Националния съвет по биологично разнообразие, които участват в тази схема за прибиране на пари по европроекти;
  2. Ще публикуваме проектите, в които са участвали за всички тези хора. Сумите, които са взели и ще поискаме разследване на всеки един по отделно, за да се провери законността на дейността.

 

 

Прилагаме списък с част от състава на Националния съвет по биологично разнообразие 

22.03.2016 г.                                                        НК „За да останат хора в България”

Кунева: Мерките за сигурността в училищата са приоритет на МОН

http://pik.bg/кунева-мерките-за-сигурността-в-училищата-са-приоритет-на-мон-news505934.html

Кунева: Мерките за сигурността в училищата са приоритет на МОН

Мерките за сигурност в училищата са приоритет на Министерството на образованието и науката. В края на миналата седмица разпоредих на директорите на държавни училища и на началниците на регионалните инспекторати по образованието да вземат мерки за повишаване на сигурността на учениците и учителите, както и изпратих писмо до Националното сдружение на общините. Това заяви днес на пресконференция вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, съобщиха от МОН.

Кунева коментира, че Министерството няма никакво намерение да прехвърля отговорност към общините и останалите служби, макар и сега действащият Закон за народната просвета, и Законът за предучилищното и училищното образование, влизащ в сила от август, да вменяват именно на местните власти отговорността за сигурността. Трябва да изградим мрежа от съвместни мерки, посочи Кунева и допълни, че следващият понеделник ще бъде проведена работна среща за набелязване на допълнителни действия.

Министърът заяви, че с Националната програма „Достъпно и сигурно училище“, ако бъде одобрена от Министерски съвет, ще се финансира закупуването на видеонаблюдения, системи за достъп, повече осветление за 451 държавни училища. Бюджетът на модула „Сигурност“ е в размер на 1.5 млн. лева. В МОН е изготвена ясна картина какво е състоянието със сигурността в училищата в цялата страна, ясно е къде са пробойните и там ще бъде инвестирано приоритетно, заяви Кунева. От 2557 училища в цялата страна видеонаблюдение в двора има в 1456, а в двора и в сградите – в 1740. Всички училища, в които се провеждат матури са с видеонаблюдение. Общият брой на училищата в цялата страна, в които няма никакво видеонаблюдение е 621. Те са предимно малки училища в малки населени места.

В София камери няма само в 14 училища, посочи Кунева. Броят на училищата, които са с ограничен достъп на външни лица в двора и в които дворът се заключва, е 1043. Тези със свободен достъп на външни лица до двора е 1515. Министърът посочи, че сред тях са и много училища, чиито дворове се използват за спорт или за разходки на майки с деца, но това трябва да става в извънучебно време. Общо за страната училищата, в които охраната е на щат, са 916, а училищата с пазачи от охранителна фирма са 658. Има и такива с договори със СОД. Отделно в момента върви обучение от Синдиката на българските учители, в сътрудничество с МОН, за реакция при кризи, тип терористични нападения. Във всяка област по 100 учители и директори минават през обучението, съобщи още вицепремиерът.

„Еврофутбол”: Португалия няма да спечели и двете полувремена срещу България

http://www.cross.bg/leva-h-portygaliya-1502401.html

/КРОСС/ „Еврофутбол" счита, че Португалия няма да спечели и двете полувремена срещу България по време на приятелския мач между двата отбора, който е в петък, 25.03.2016 г. от 22.45 ч. в Лейрия. Българският букмейкър предлага множество залози за тази проверка на националния ни отбор, които можете да намерите тук: Португалия - България Сингъл, Live „1"-1.34 „Х"-4.30 „2"-9.50 Ето и коефициентите на други интересни приятелски срещи и световни квалификации:Полша - Сърбия Сингъл, Live „1"-2.05 „Х"-2.80 „2"-2.85Турция - Швеция Сингъл, Live „1"-1.93 „Х"-2.80 „2"-3.10Дания - Исландия Сингъл, Live „1"-1.77 „Х"-2.95 „2"-3.40Чехия - Шотландия Сингъл, Live „1"-1.77 „Х"-3.00 „2"-3.30Уелс - Сев. Ирландия Сингъл, Live „1"-2.30 „Х"-2.80 „2"-2.45Италия - Испания Сингъл, Live „1"-2.40 „Х"-2.80 „2"-2.33Боливия - Колумбия Сингъл, Live „1"-2.50 „Х"-2.80 „2"-2.25Еквадор - Парагвай Сингъл, Live „1"-1.50 „Х"-3.20 „2"-4.50Чили - Аржентина Сингъл, „1"-2.40 „Х"-2.80 „2"-2

Москва предупредила Брюксел: Джихадисти от Беларус ще ви ударят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380868

Представители на спецслужбите на Русия предупредили властите в Брюксел, че в Белгия през февруари са влезли трима джихадисти от Беларус, които подготвят атентати. Това съобщава източник от руските служби пред lifenews.ru.
Според него Иван и Алексей Добваш са заминали заедно със съотечественика си Марат Юнусов в Белгия в края на февруари.
Представители на спецслужбите на Русия предупредили властите в Брюксел, че в Белгия през февруари са влезли трима джихадисти от Беларус, които подготвят атентати. Това съобщава източник от руските служби пред lifenews.ru. Според него Иван и Алексей Добваш са заминали заедно със съотечественика си Марат Юнусов в Белгия в края на февруари.

Нови назначения в Община Хасково

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561427

Златка Караджова от днес е директор на новата дирекция  „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“ в община Хасково. Дирекцията обедини съществуващите преди новото щатно разписание „Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности“ и  ГРАОН. Златка Караджова е икономист по образование. Работила е дълги години в „Социално подпомагане”, информират от община Хасково. Гергана Киримова е другото ново назначение. Тя е икономист по образование и вече оглавява дирекция „Администрация и правно нормативно обслужв...

Бойко Борисов за атентатите в Брюксел: Европа харчи милиарди за тези хора, а те ни удрят в сърцето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380827

„Европа харчи милиарди и е единственият континент, който интегрира тези хора. Европейски съвет след съвет, мерки след мерки, само и само те да бъдат добре. Няма никой в света, който така добре да се грижи за тези хора и да ни ударят в сърцето на Европа по този начин не е честно към европейците"
Така премиерът Бойко Борисов коментира атентатите в
„Европа харчи милиарди и е единственият континент, който интегрира тези хора. Европейски съвет след съвет, мерки след мерки, само и само те да бъдат добре. Няма никой в света, който така добре да се грижи за тези хора и да ни ударят в сърцето на Европа по този начин не е честно към европейците" Така премиерът Бойко Борисов коментира атентатите в

Webit поглежда към бъдещето на технологиите

http://www.investor.bg/novini/261/a/webit-poglejda-kym-bydeshteto-na-tehnologiite-213583/

Ежегодният форум за технологии, иновации и инвестиции ще се проведе в София на 19 и 20 април

Диана Янева е новият председател на социалистите в Мъглиж

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561428

Диана Янева е новият председател на общинската организация на социалистите в Мъглиж, а те номинираха с най-много гласове за председател на НС на БСП Янаки Стоилов. „Трябва всички да подкрепим Диана Янева в предстоящата и работа, както и за мерките, които ще предприеме за укрепване на организацията", каза зам.-председателят на НС на БСП и поднесе своите пожелания за успех на новото ръководство. Членовете на БСП споделиха пред Янаки Стоилов тревожните проблеми в община Мъглиж, свързани с бедността, заетостта, обществения ред и сигурността, както ...

Видеото от взрива в Брюксел е фалшиво - заснето е през 2011 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_626238.html

Записът , показващ взрива на летището в Брюксел е фалшив. Кадрите са от 2011 година, от атентата на летище Домодедово в Русия, съобщи в. "Independent". При атентата през 2011 г. камикадзе се взриви в зоната за пристигащите пътници. 27 души бяха убити, 170 - ранени. Записът беше публикуван първоначално от новинарската агенция VRT. Агенцията призна, че записът е фалшив и се извини чрез пост в Туитър.

Разследван за притежание и разпространение на амфетамини във Варна остава в ареста

http://www.moreto.net/novini.php?n=316379

Красимир Илиев (32г.), разследван с друго лице (Д.Денев) затова, че в съучастие държали амфетамини, предназначени за разпространение ще продължи да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно и обосновано определение на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на Илиев за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение, съобщиха от съда за Moreto.

Атентатите в Брюксел - какво знаем до момента

http://offnews.bg/news/n_1/n_626230.html

Къде бяха взривовете? Два взрива избухнаха на международното летище Завентем в белгийската столица около 8.10 часа, след това бе разпространена информация за други два взрива в метрото на Брюксел. По данни на спасителите жертвите на летището са 17 , в метростанция "Малбек" жертвите са 10. Няколко десетки са ранените при атентатите. В столицата е въведена най-високата четвърта степен на терористична опасност. Какво стана на летището? Аерогарата е напълно блокирана, стъклената фасада на терминала е разрушена частично. Белгийската полиция съобщава, че са открити няколко шахидски пояса с експлозиви на терористи-самоубийци. Извършва се пълна евакуация на пътниците и обслужващия персонал. Отменени са всички излитащи полети, кацащите се пренасочват към други летища като Лиеж и Шарлероа.  Спрени са всички автобуси и влакове, свързващи аерогарата с града. Какво стана в метрото? Взривът е избухнал на станция "Малбек". Според белгийската агенция Belga експлозия е имало и на метростанция "Шуман".  Всички метростанции в Брюксел са евакуирани. Градският транспорт е спрян. Just arrived at Schuman station after walking on the tracks. pic.twitter.com/4xc0YCQmIv — Evan Lamos (@evanlamos) 22 март 2016 г. Какво става в града? В Брюксел се затварят училища и детски градини. Спрян е целият градски транспорт. В града има прекъсвания на мобилните комуникации, предизвикани от претоварване на мрежите след атентатите. Ръководството на ЕК предупреди своите сътрудници да не напускат домовете си. Европейският съвет отмени всички срещи в Брюксел. В щаб-квартирата на НАТО са засилени мерките за сигурност.  Съветът за национална сигурност на Белгия ще проведе днес заседание заради взривовете в Брюксел. Как реагира светът? Полицията на ФРГ засили мерките за безопасност на най-голямото летище във Франкфурт на Майн. Такива мерки бяха взети в Лондон, Париж, Москва, Мадрид и други европейски столици. Израел отмени за 24 часа всички полети от Европа.  След взривовете в белгийската столица президентът на Франция Франсоа Оланд свика извънредно съвещание. Той е събрал в Елисейския дворец министър-председателя, вътрешния министър, министъра на външните работи за оценка на ситуацията. Британският премиер Дейвид Камерън също е свикал спешна среща заради случилото се в Брюксел. Как реагира България? След случилото се премиерът Бойко Борисов заяви, че няма как да интегрираме терористи . Президентът Росен Плевнелиев остро о съди терористичните атаки , а вицепремиерът Меглена Кунева пък коментира, че  няма да отложи нито едно свое пътуване до Брюксел . Междувременно OFFNews научи, че спешно евакуират председателят на Народното събрание Цецка Цачева от Белгия с правителствения фалкон. Цачева е на посещение в Брюксел и посети Европейския парламент. МВнР посъветва българите, които са планирали пътуване до Белгия, да го отложат. От министерството разпространиха и горещи телефони за българите в Брюксел . Полетът на "България ер" в 17:40 от София за Брюксел беше отменен. Български евродепутати също коментираха терористичните атаки . 

Окончателно: 26 г. затвор за майстор, убил дядо с чук и нарязал тялото

https://www.24chasa.bg/Article/5380853

Окончателно: 26 г. затвор за майстор, убил дядо с чук и нарязал тялотоВърховният касационен съд потвърди присъдата на Апелативния съд в Бургас, която праща брутален убиец за 26 г. в затвора. Тихомир Трифонов бе признат за виновен в убийството на 84-годишния Георги Петров, чийто труп впоследствие разчленил и знесъл с чували в гориста местност край Бургас. Жестокото престъпление бе извършено на 2 април м.г.

Арестуваха 16-годишен крадец в Оряхово

http://pik.bg/арестуваха-16-годишен-крадец-в-оряхово-news505929.html

Арестуваха 16-годишен крадец в Оряхово

Униформени заловиха 16-годишен крадец в Оряхово, съобщиха от областната дирекция на МВР. 
В петък в полицията е получен сигнал за кражба на медна пръскачка за лозе и разглобен двигател от мотопед от избено помещение на къща в града. След проведено разследване е установено, че кражбата е извършена от 16-годишен местен жител, криминално проявено и осъждано за кражби.

Кара Делевин - дива и необуздана

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561426

Кара Делевин е в топ 5 на най-добрите модели в света, наричат я дори „новата Кейт Мос", има милиони последователи в Twitter и Instagram, стотици хиляди в банковата си сметка, а тийнейджърките като хипнотизирани имитират прословутите й селфита с налудничаво-смешни физиономии.Кара не се вписва в клишето за един типичен модел. Тя е дива, необуздана, както и в ежедневието си често предпочита ниските обувки и спортния стайлинг. Тя е известна не само с успехите си на модния подиум, но и с бурния си любовен живот.

Бургас отбелязва Деня на Тракия

http://www.cross.bg/trakiya-byrgas-denya-1502400.html

/КРОСС/ Тракийско дружество „Екзарх Антим І", с подкрепата на Община Бургас, ще отбележи Деня на Тракия - 26 март, с поредица мероприятия. На 26 март се покланяме пред подвига на българските войници, загинали при превземането на Одринската крепост през Балканската война (1912-1913 г.). Това е най-величавата победа в най-новата история на България. Тя води до подписването на Лондонския мирен договор през 1913 г., по силата на който Източна и Западна Тракия, Родопите и Странджа са освободени и присъединени към Родината. Традиционно на този ден почитаме и паметта на хилядите тракийци, напуснали родните си места и намерили подслон в освободеното Отечество. Програма 25 март 2016 г. (петък) 11 ч. - Официален ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на българския воин пред Военния клуб - Бургас.18 ч. - Тържествен концерт „26 март - Ден на Тракия", в голямата зала на Военния клуб - Бургас. 26 март 2016 г. (събота) 11 ч. - Поднасяне на цветя в Морската градина на паметниците на тракийските войводи.От 12 до 16 ч. - Награждаване и изложба на рисунки посветени на „26 март - Ден на Тракия", в голямата зала на Тракийско дружество „Екзарх Антим I"19 ч. - Тракийска среща по случай „26 март - Ден на Тракия"  

Митов: Европа ще намери най-добрия начин, за да защити своята цивилизация

http://pik.bg/митов-европа-ще-намери-най-добрия-начин-за-да-защити-своята-цивилизация-news505926.html

Митов: Европа ще намери най-добрия начин, за да защити своята цивилизация

'Днес бяхме свидетели на една безпрецедентна терористична атака срещу столицата на обединена Европа. Убеден съм, че тази атака няма да остане без последствия. Нейните автори ще бъдат заловени и предадени на правосъдието" Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, разпространено от пресцентъра на МВнР.

В този труден момент България е заедно с приятелския белгийски народ в неговата скръб за жертвите и пострадалите. Европа е единна в своята солидарност с белгийския народ. Всички заедно осъждаме по най-категоричен начин този брутален акт на тероризъм, се казва в изявлението. Европа ще намери най-добрия начин, за да защити своята цивилизация и култура, заявява министърът на външните работи. Брюксел е нашата обща столица. Той е символ на нашата свобода и общи ценности и ще бъде защитен. Европейците няма да се поддадат на страха и заедно ще надделеят над тероризма, отбелязва Даниел Митов.

 

В Брюксел улиците вече са почти празни, магазините затворени

http://www.cross.bg/bryuksel-sigyrnost-magazini-1502402.html

/КРОСС/ По улиците на Брюксел почти няма хора. Властите обявиха най-висока степен на тревога и предупредиха жителите на белгийската столица да останат по домовете си и на работните си места. Армията и полицията са навсякъде в града, предаде от Брюксел източник на КРОСС. Затворени са всички магазини по централните търговски улици. Врати заключиха дори хранителните супермаркети. Хората се запасяват с продукти от последните останали отворени магазини, но паника няма. Там, където се е наложила евакуация, е била организирана, без хаос. Белгийските власти въведоха частично извънредно положение след кървавите атентати на летището и метрото. Очаква се на заседание да се събере Съветът за национална сигурност на Белгия. В този органи влизат министър-председателя, вицепремиерите, министрите на правосъдието, на отбраната и вътрешните и на външните работи, а също така и представители на службите за сигурност и на полицията. Полети, отклонени от Брюксел, се пренасочват към други европейски летища като Франкфурт в Германия и Амстердам в Холандия. Засилени са мерките за сигурност по основните европейски аерогари като парижкото летище "Роаси-Шарл дьо Гол", както и на римското "Фиумичино". По време на взривовете към белгийската столица е летял турски самолет, който е пренасочен да кацне в град Лиеж. Самолет на финландските авиолинии е пренасочен към Амстердам. Снимки: Агенция "КРОСС"  

В Брюксел улиците вече са почти празни, магазините затворени

http://www.cross.bg/bryuksel-sigyrnost-amsterdam-1502402.html

/КРОСС/ По улиците на Брюксел почти няма хора. Властите обявиха най-висока степен на тревога и предупредиха жителите на белгийската столица да останат по домовете си и на работните си места. Армията и полицията са навсякъде в града, предаде от Брюксел източник на КРОСС. Затворени са всички магазини по централните търговски улици. Врати заключиха дори хранителните супермаркети. Хората се запасяват с продукти от последните останали отворени магазини, но паника няма. Там, където се е наложила евакуация, е била организирана, без хаос. Белгийските власти въведоха частично извънредно положение след кървавите атентати на летището и метрото. Очаква се на заседание да се събере Съветът за национална сигурност на Белгия. В този органи влизат министър-председателя, вицепремиерите, министрите на правосъдието, на отбраната и вътрешните и на външните работи, а също така и представители на службите за сигурност и на полицията. Полети, отклонени от Брюксел, се пренасочват към други европейски летища като Франкфурт в Германия и Амстердам в Холандия. Засилени са мерките за сигурност по основните европейски аерогари като парижкото летище "Роаси-Шарл дьо Гол", както и на римското "Фиумичино". По време на взривовете към белгийската столица е летял турски самолет, който е пренасочен да кацне в град Лиеж. Самолет на финландските авиолинии е пренасочен към Амстердам.    

Брюксел блокиран след атентатите

https://www.24chasa.bg/Article/5380849

Брюксел блокиран след атентатитеТранспортните услуги в Брюксел бяха блокирани след атентатите в столицата на Белгия, съобщи Би Би Си. “Автобусите, трамваите и метрото са затворени“, заявиха от транспортният оператор на Брюксел. Според белгийските медии взривът на метростанцията в Маабек са станали точно при пристигането на влак по време на сутрешния час пик.

Няма отменени полети на летище София след атаките в Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380865

Няма отменени полети на летище София след атаките в БрюкселНяма отменени полети на летище София след взривовете в Брюксел, съобщи bTV. Към момента обстановката на аерогарата е спокойна. Полетите се извършват по график. Граничната ни полиция е въвела допълнителни мерки за сигурност на аерогарата. Засилено е полицейското присъствие пред терминалите. Извършват се полицейски проверки със служебни кучета и

Военен строши носа на земеделски шеф

https://www.24chasa.bg/Article/5380820

Военен строши носа на земеделски шефФрактура на носа и кръвонасядане на окото получил председателят на земеделската кооперация в Куклен Йордан Попов, след като рейнджър му нанесъл силен удар с глава. Това се разбра в пловдивския военен съд, който наложи 1000 лева глоба на бияча Николай Райчинов. Той ще трябва да плати и 2000 лв. обезщетение на пострадалия,

79-годишен нападнат от рецидивист с три присъди

https://www.24chasa.bg/Article/5380823

79-годишен нападнат от рецидивист с три присъди79-годишен пенсионер е  бил нападнат в дома си в карловското село Христо Даново от маскиран бандит. Той нахлул в жилището му и на въпроса на стопанина какво прави, престъпникът му нанесъл силен удар в лицето и избягал. За поредното нападение над възрастен човек, станало на 20 март, съобщи току-що шефът на Областната полиция в Пловдив старши

България е сред страните с най-много сливания и придобивания през 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2016/03/22/2727813_bulgariia_e_sred_stranite_s_nai-mnogo_slivaniia_i/?ref=rss


2015 е годината на стратегическите инвестиции. 78% от всички сделки в ЦИЕ са стратегически. Най-висок дял на стратегически сделки отбелязват Хърватия - 96%, Сърбия - 93%, и Словакия - 86%. Финансовите сделки са най много в Унгария и България, съответно 38% и 30%.

Това сочат обобщените данни за изтеклата година на одиторската компания "Ърнст енд Янг" (Earnst&Yang).

"Тенденцията в световен план е сделките по сливания и придобивания да са част от устойчивата стратегия за...

Владислав Николов участва в отчетно събрание на ГЕРБ в Пордим

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561424

Общинската структура на ГЕРБ в Пордим проведе годишно отчетно събрание, в което взе участие народният представител Владислав Николов, който е и областен координатор на партията в Плевен, информираха от пресофиса на партията в Плевен. На него общинското ръководство в лицето на Детелин Василев, общински ръководител и кмет на Община Пордим и Катя Димитрова, общински организационен секретар направиха анализ на резултатите от местните избори в общината, числеността и структурата на партията, приема на нови членове. „Пордим има кмет на община от ГЕРБ...

НОВИТЕ МАРКЕТИНГ ОРЪЖИЯ

http://offnews.bg/news/n_1/n_626236.html

Попитахме лекторите на предстоящия Webit.festival (www.webit.bg), които са сред едни от най-ичявените маркетинг и рекламни експерти в Европа, как ще изглежда маркетинга след няколко години. Както може би знаете, най-големият и влиятелен форум за маркетинг и дигитални технологии в България и един от най-големите в Европа е домакин на световни лидери като управляващия Директор BPS, EMEA Google, Президнета и Глобален Бранд Директор, Havas Worldwide, Главения Дигитален Директор на фармацефтичния гигант Bayer, Директор Соушъл Медиа маркетинг, Thomson Reuters, Директора Социални Медии на Saatchi & Saatchi, изпълнителния Директор Дистрибуция, маркетинг и технологии на Deutsche Welle, Директора Дизайн на New York Times, Глобален Дигитален Директор на Acer, Директора мобилни Технологии на MEC Global, Глобалния Директор Иновации на John Lewis, Директора Глобален Маркетинг (Търсене) на LEGO Group и много други. Преди да ги чуете от сцената на Маркетинг и Иновационния форум в рамките на фестивала Webit на 19-20 април, ето какви са техните очаквания за развитието на маркетинг и рекламната индустрия след 2-3 години: Виртуална реалност Социалните медии ще се превърнат в платформа за виртуални преживявания с бранда. Все повече хора, посредством социалните медии и виртуалната реалност ще могат да преживяват даден продуцт или услуга преди да платят за тях. Поколение Z Новото поколение Z ще промени начина по-който се таргетират групите. Все повече посланията и комуникацията ще бъдат насочвани не по демографски данни, а по ценностна система и разбирания за света. За това голяма роля ще играят Големите Данни. BIG DATA Големите дани (big data) ще помогнат не само да се създаде много по-близка и пълноценна връзка с клиента, но и да се разбере неговото реално преживяване с бранда и да се направи по-силно и вълнуващо. Успешните брандове ще използват данните и анализите им, за да правят всеки досег до продукта или услугата им все по-запомнящи се. Алгоритми Все повече алгоритми и аналитикс ще стават част от работата на маркетинг специалистите и сливането на длъжностите Маркетинг и Информационен или технологичесн Директор (зависимост от бранша) ще става все по реално. Като обобщение, данните ще помагат на брандовете да създават стойност и лично преживяване на потребителя с тях. До няколко години все по-малко ще таргетираме потребители, а ще създаваме ценни връзки и стойност за потребителите. Звучи ли Ви познато? Говорим за приятелства. Разбира се на предстоящия форум за Маркетинг и Иновации на фестивала Webit ще се говори много за създаване на контекстуално съдържание, за оптимизация за търсещи машини, за programmatic, видео и мобилна реклама и технологии и стратегии на барндовете в бързо променящия се нов дигитален свят. Про билета Ви дава достъп до всички събития на Webit.Festival. Ако сте стартираща компания, можете да кандидатсвате за специален StartUp билет с отстъпка. Платинения билет дава достъп до официалните събития на Фестивала, в т.ч две официални вечери, два обяда – на Лидерите и на Изпълнителните Директори и достъп до Ложата с Лекторите. Цените на билетите ще се повишат скоро. Побързайте да закупите своя достъп от www.webit.bg, защото местата вече са ограничени. За световната серия събития Webit Предстоящия Webit.festival е домакин на 9 събития в рамките на 2 дни. Сред тях Технологична Конференция, Конференция за Маркетинг и Иновации, Конференция за Програмисти, Конференция Умни Градове, председателствана от кмета на София, конференция за Лидерство, председателствана от Президента на България, събитие за стартиращи компании и уъркшопове и обучения. Световната серия събития Webit e създадена от Пламен Русев, български сериен предприемач и инвеститор. Заедно със съпругата му Аниела Русева и международния им екип само за 7 години те наложиха събитията Webit сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медиа експерти. Наред с това тяхната фондация Webit Foundation подпомага предприемачи от цял свят, като предоставя маркетинг ресурси, менторинг, и създава възможност за младите и иновативни компании да се свържат с инвеститори, медии и корпорации. Първото Webit събитие се състоя в София през октомври 2009 г. Днес събития Webit се провежда освен в София, още в Турция; Дубай, Обединените арабски емирства, Сингапур и Индия.

Трета пробация за Сидеров, втора за Чуколов

http://www.mediapool.bg/treta-probatsiya-za-siderov-vtora-za-chukolov-news247016.html

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуков бяха осъдени в понеделник на две години пробация и 25% удръжка от заплатата за същия срок по поредното дело за хулиганство срещу двамата. Това е трета присъда пробация за Сидеров и втора за Чуколов само в рамките на една седмица. Новата присъда е за хулигански действия и посегателство над полицай пред НАТФИЗ - т.нар. "случай пред клекшопа". Прокуратурата внесе делото в съда и процедурата се водеше по общия ред, докато Сидеров и Чуколов решиха да предложат споразумение на прокуратурата и да се признаят за виновни. Страните по делото предложиха на съда да одобри присъда от година и два месеца за пробация. Софийският градски съд сметна, че това ще е твърде леко наказание, предвид факта, че Сидеров вече е осъждан по други две дела за хулиганство. Съдът предложи на Сидеров и Чуколов присъди от по две години пробация, които бяха приети от тях. Наказателният кодекс предвижда до пет години затвор за хулиганство, а за лека телесна повреда - до три. При признаване на вина и сключване на споразумение присъдата може да бъде много под този праг, но няма известни случаи някой да получи три присъди пробация за хулиганство в рамките на една седмица. В сряда съдът ще разгледа четвърто дело, което се води срещу лидера на "Атака" - за скандала пред сградата на Народното събрание през 2013 година. Този случай доби огромна популярност заради фразата "Извини се, бе", която многократно бе повторена от самия Сидеров и негови съпартийци по отношение на репортер на телевизия СКАТ. Телевизията е собственост на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Тогава атакистите настояваха за извинение от журналиста, тъй като медията на бившия им съмишленик била обидила избирателите им. Репортерът на СКАТ е бил обграден от депутати от "Атака" начело със Сидеров до стената на сградата на Народното събрание, като те не го допускали да се оттегли. На мястото дошъл полицай, който се опитал да помогне на журналисти, а словесната атака на Волен Сидеров се пренесла пряко върху полицейския служител, отново с обиди и заплахи. Полицаят е блъснат в областта под гърдите от Сидеров и в същото време на висок тон е обвинен от него, че сам е бутал и блъскал народен представител, сочат доказателствата, събрани от прокуратурата. Сидеров и прокуратурата сключиха споразумение за присъда пробация и по този случай, но градският съд вече отхвърли подобна възможност. Аргументът бе, че лидерът на "Атака" вече се води осъждан на пробация за хулиганство и нова подобна присъда ще е твърде леко наказание. Досега Волен Сидеров има 2 години пробация за "клекшопа", 9 месеца пробация за нахлуването в НАТФИЗ и 8 месеца за хулиганство в Батак. Десислав Чуколов бе осъден на 6 месеца пробация за НАТФИЗ и 2 години за "клекшопа". От всички тези присъди те ще трябва да изтърпят най-тежката – двете години пробация за скандала пред Народното събрание.

Брюксел остава евакуиран

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/briuksel-ostava-evakuiran-6051635

Атентатите отекнаха навсякъде в Европа, а и зад океана. Редица големи градове решиха да повишат с една степен мерките за сигурност

Какви мерки взима светът след експлозиите в Брюксел

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/kakvi-merki-vzima-svetyt-sled-eksploziite-v-briuksel-6051635

Атентатите отекнаха навсякъде в Европа, а и зад океана. Редица големи градове решиха да повишат с една степен мерките за сигурност

Транспортен хаос в цяла Европа след експлозиите

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/transporten-haos-v-ciala-evropa-sled-eksploziite-6051635

Атентатите отекнаха навсякъде в Европа. Редица големи градове решиха да повишат с една степен мерките за сигурност

Транспортен хаос в цяла Европа след експлозиите

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/transporten-haos-v-ciala-evropa-sled-eksploziite-6051635

Атентатите отекнаха навсякъде в Европа. Редица големи градове решиха да повишат с една степен мерките за сигурност

Даниел Митов: Европа е единна в своята солидарност

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561423

Днес бяхме свидетели на една безпрецедентна терористична атака срещу столицата на обединена Европа. Убеден съм, че тази атака няма да остане без последствия. Нейните автори ще бъдат заловени и предадени на правосъдието.Това заявява в официална позиция външният ни министър Даниел Митов след самоубийствените атаки в Брюксел тази сутрин. Външно министерство с препоръки за пътуващите към Брюксел българи "В този труден момент България е заедно с приятелския ...

Българската армия ще провежда учения в метрото

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bylgarskata-armiia-shte-provejda-ucheniia-v-metroto-213582/

Терорът в Брюксел изразява провала на външната политика на много държави, според премиера Бойко Борисов

Джамбазки: Атентатите в Брюксел са резултат на импотентната политика на евролидерите

https://www.24chasa.bg/Article/5380848

Джамбазки: Атентатите в Брюксел са резултат на импотентната политика на евролидеритеВластите в Белгия не са взели всички необходими мерки за сигурност, коментира пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки от Брюксел. Според него атентатите в белгийската столица са резултат от нелепата политика на европейските лидери. "Очевидно не са взети всички необходими мерки, след като всичко, което може да бъде взривено, беше взривено,

Над 50 000 зрелостници ще се явят на матурите през май

http://education.actualno.com/nad-50-000-zrelostnici-shte-se-javjat-na-maturite-prez-maj-news_530166.html

За явяване на първия държавен зрелостен изпит по български език и литература през тази година заявления за участие са подали 51 427 зрелостници, съобщи днес на пресконференция зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. Задължителният зрелостен изпит по български език и литература през тази година ще се състои на 18 май. Вторият задължителен изпит ще е на 20 май и той е по предмет по избор на зрелостниците от определени учебни предмети. За втората матура най-много зрелостници са

Пощенските пратки и писма от и за Белгия ще пристигат с голямо забавяне

http://society.actualno.com/poshtenskite-pratki-i-pisma-ot-i-za-belgija-shte-pristigat-s-goljamo-zabavjane-news_530169.html

Пощенският оператор в Белгия уведоми „Български пощи” ЕАД, че поради извършените терористични актове въздушният трафик в Брюксел е преустановен или насочен към други летища. Белгийският пощенски оператор е обявил най-високо ниво на заплаха от тероризъм и се очакват сериозни забавяния в обработката и доставката на всички входящи и изходящи пратки. Както е добре известно, рано тази сутрин в Брюксел бяха извършени няколко атентата. Взривове покосиха десетки на летище Завентем в белгийс

Владимир Чуков: Няма как властите да не знаят, че има клетка на ИД в Брюксел

http://europe.actualno.com/vladimir-chukov-njama-kak-vlastite-da-ne-znajat-che-ima-kletka-na-id-v-bruksel-news_530171.html

"Експлозиите в Брюксел – на едно от летищата в града, и в метрстанция в града, очевидно са организиран атентат". Това обяви във включване по телефона за „Преди обед” арабистът Владимир Чуков. Той припомни, че преди дни е представил в предаването „Тази сутрин” кадри как бежанци в Белгия пеят химна на ИДИЛ. Според арабиста няма как белгийските власти да не знаят, че има клетка на „Ислямска държава” в Брюксел. Когато се бръкне в детайлите, ще излязат мно

Две години пробация за Сидеров за нападението над клекшоп

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561422

Лидерът на Атака Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин миналия октомври. Двамата депутати признаха вината си за нападението над клекшопа на столичната улица "Раковски". Те сключиха споразумение с прокуратурата и след решението на съдията получиха пробация за 2 години, както и удръжка на 25% от заплатите им в продължение също на две години. Пострадалите също одобриха наказанието. Източник: БГНЕС...

Белгия затваря границите си

https://www.24chasa.bg/Article/5380802

Белгия затваря границите сиБелгийските власти обявиха, че ще затворят границите на страната във връзка с терористичните актове в Брюксел, предаде Lifenews.ru, съобщава "Фокус". По-рано равнището на терористични опасност в страната бе увеличено от трето на най-високото четвърто

Фукуяма: Популизмът е сериозна опасност, Хилари е следващият президент на САЩ

https://www.24chasa.bg/Article/5380805

Фукуяма: Популизмът е сериозна опасност, Хилари е следващият президент на САЩПопулизмът е сериозна опасност, обяви американският политолог Франсис Фукуяма, който стана световноизвестен след излизането на неговата книга „Краят на историята“, в интервю за "Ди Цайт" . "Популистките партии имат обща социална основа за усилване на своите позиции. Тук не става дума само за нисшите слоеве,

Кого издирват в момента в Белгия?

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/22/2727822_kogo_izdirvat_v_momenta_v_belgiia/?ref=rss


#Bruxelles #Brussels La carte de situation de Bruxelles mise à jour : https://t.co/YPj3P63uAP pic.twitter.com/6azzZvfrAK

— Le Monde Live (@lemondelive) March 22, 2016

Белгийските сили за сигурност продължават да издирват двама заподозрени за парижките атентати, към които насочват събраните доказателства през последните дни, съобщи "Дойче веле".

Единият от издирваните, който години наред се е подвизавал с фалшиви документи, днес вече е идентифициран: Нажим...

Пушков: Атентатите в Брюксел доказват неправилността на политиката на НАТО

http://www.cross.bg/pyshkov-zaplaha-nato-1502398.html

/КРОСС/ Атентатите в Брюксел доказват неправилността на политиката на НАТО, пълното неразбиране от страна на алианса на международната ситуация, както и фактът за дезориентирането на общественото мнение в Европа, на което вместо реален враг като международния тероризъм, налагат мним, в частност, Русия. Това заяви пред ТАСС председателят на комитета на Държавната дума по международните въпроси Алексей Пушков. „Серията терористични атентати в Брюксел потвърждават правотата на тези, които насочват ЕС към сътрудничество с Русия в борбата с тероризма и които подчертават, че главната заплаха за европейската сигурност изхожда не от Русия, а от международните терористични организации“, подчерта Пушков. „И тя изхожда в географски план от зоните с повишена нестабилност от гражданските и военни конфликти в Близкия и Средния изток, – добави той. – Никакъв друг извод от това не може да се направи“. Председателят на комитета на Държавната дума по международните въпроси припомни, че след атентатите в Париж руското ръководство се обърна към президента на Франция Франсоа Оланд и другите европейски лидери с предложение за широко сътрудничество в областта на борбата с тероризма. „За съжаление, макар известно сътрудничество да бе постигнато в Сирия, като цяло качествен напредък в отношенията между Русия и Европа не се случи“, каза той

315 деца ще участват в тазгодишната "Коломбина" в Шумен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561421

Над 300 деца ще пристигнат в Шумен в края на седмицата за традиционния театрален фестивал „Коломбина", организиран от ЦДГ „Изворче" и Община Шумен. Детският фестивал ще се проведе на 24 и 25 март, а постановките ще се играят на сцената в Младежки дом. В него участват малчугани от детски градини. Директорът на детското заведение Даниела Димитрова обясни, че домакините от Шумен ще се представят с постановката „Приказка за доброто", чийто автор е Таня Борисова от Ямбол. Общо 315 малчугани от 20 градини ще вземат участие в тазгодишната „Коломбина"...

Засилени мерки за сигурност на всички летища в България

http://www.cross.bg/granichna-stranata-denonoshtie-1502399.html

/КРОСС/ Гранична полиция засилва мерките по охраната на летищата в страната след взривовете в Брюксел. От службата обясниха пред БНР, че в проверките на места са включени и кучета. На летище София освен повече служители на Гранична полиция на терминала има и засилено присъствие на служителите по сигурността на летището.  През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 7 опита за нелегално влизане на бежанци у нас. Общият брой на мигрантите, опиталите се да влязат нелегално в страната през последното денонощие е 117. Като цяло обстановката на летището остава спокойна.  

Путин: Нападенията в Брюксел са варварски

https://www.24chasa.bg/Article/5380829

Путин: Нападенията в Брюксел са варварскиРуският президент Владимир Путин определи терористичните атаки в Брюксел като „варварски“, съобщи ТАСС. Държавният глава изказа своите съболезнования на белгийския крал Филип и белгийския народ, предаде говорителят на президентството Дмитрий Песков. „Президентът категорично осъди варварските престъпления, които бяха извършени“,

26 години затвор получи мъж, убил с чух възрастен мъж и разчленил тялото му

http://offnews.bg/news/n_1/n_626237.html

Апелативният съд в Бургас е потвърдил осъдителна присъда на Окръжния съд, с която е постановено наказание от 26 години затвор спрямо Тихомир Трифонов. Той е осъден за това, че на 2 април 2015 г. в Бургас умишлено умъртвил възрастен мъж, като убийството е извършено с особена жестокост. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Според съдебния акт, Трифонов трябва да заплати на близките на пострадалия обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на общо 220 000 лв. Трифонов бил нает от жертвата за ремонт в апартамента му. На фаталната дата пострадалият разбрал, че голяма част от уговорената и вече платена работа не е извършена. Той и Трифонов се скарали. След като се ядосал, Трифонов взел един чук и с него ударил пострадалия шест пъти в главата. Ударите били нанесени с голяма сила, от първия пострадалият е паднал на земята в безсъзнание. Останалите удари са нанесени, докато пострадалият е бил на земята. От ударите пострадалият получил черепно – мозъчна травма, която причинила смъртта му. След това Трифонов отпътувал за гр. Свети Влас, където от железарски магазин закупил трион, макетни ножчета, белина и чували. Върнал се на мястото на произшествието и разчленил тялото на възрастния мъж. С белината почистил апартамента. Използваните инструменти изхвърли в контейнер за смет в Бургас, а чувалите с трупните останки изхвърлил край кв. Горно Езерово. Решението на Апелативен съд-Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.

Първи думи на пазителя на границата на България Динко: Терорът в Брюксел ме надъха още повече

http://petel.bg/Parvi-dumi-na-pazitelya-na-granitsata-na-Balgariya-Dinko--Terorat-v-Bryuksel-me-nadaha-oshhe-poveche-__149878

След бомбените атаки от тази сутрин в Брюксел екипът на Front.bg реши да потърси опълченеца на нацията срещу нелегалните емигранти и проблем...

В утрешния брой на "Шарли Ебдо" няма да има карикатури за терористичната атака

http://petel.bg/V-utreshniya-broy-na-SHarli-Ebdo-nyama-da-ima-karikaturi-za-teroristichnata-ataka__149881

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ! LifeNews съобщи, че в утрешния брой на списание Charlie Hebdo няма да има нищо свързано с те...

Извънредно! Нов сигнал за бомба в Брюксел! Евакуират квартал

http://petel.bg/Izvanredno--Nov-signal-za-bomba-v-Bryuksel--Evakuirat-kvartal__149882

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ! Живущите в района са евакуирани Съобщение за поставено взривно устройство е п...

Летище "София" спря полети за Брюксел, повишени са мерките за сигурност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/22/2727803_letishte_sofiia_spria_poleti_za_brjuksel_povisheni_sa/?ref=rss


Полетите от София за Брюксел са спрени, съобщи пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски.

От съобщение на летището се разбира, че са отменените полетите на "България ер" - следобеден и вечерен, които ползват летището, на което бяха извършени взривовете днес.

Полетите на нискобюджетния превозвач "Уиз ер" ес изпълняват по график. Компанията обаче изисква пътниците от Брюксел да се явяват на летището 5 часа преди полета, тези, тръгващи от София - 2 часа...

Летище София спря полетите за Брюксел, повишени са мерките за сигурност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/22/2727803_letishte_sofiia_spria_poletite_za_brjuksel_povisheni/?ref=rss


Полетите от София за Брюксел са спрени, съобщи пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски.

По-ранно днес министър Московски каза, че имаме готовност на чисто оперативно ниво - както в РВД, така и на летищата, ако е необходимо, пренасочени полети да бъдат поети от наши летища, съобщи БТА.

Поне от месец отвсякъде е повишено нивото на безопасност, коментира още Московски, като отбеляза, че в Брюксел то е увеличено в максимална степен, релевантна на война. Към...

Летище София въведе допълнителни мерки за сигурност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/22/2727803_letishte_sofiia_vuvede_dopulnitelni_merki_za_sigurnost/?ref=rss


"Гранична полиция" е въвела допълнителни мерки за сигурност на летище София. Извършват се полицейски проверки със служебни кучета и технически средства.

Засилено е полицейското присъствие пред терминалите, съобщи БНТ. По-осезаема е охраната в залите за изпращане и посрещане на пътници.

Полицията е ограничила и възможностите за паркиране около сградата на Терминал 2.

Летищата в цяла Европа въведоха повишени мерки за сигурност и засилиха полицейското присъствие...

Божидар Димитров: Нямам инфаркт, пипнах грип в Москва

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380813

Шефът на Националния исторически музей професор Божидар Димитров бе бил приет по спешност тази вечер в Университетска болница "Лозенец" със съмнение за инфаркт, но се оказа бронхопневмония вследствие на прекаран на крак грип.
Димитров се борил на крак с вируса и го ударило в белите дробове. Това разкри той пред БЛИЦ.
Шефът на Националния исторически музей професор Божидар Димитров бе бил приет по спешност тази вечер в Университетска болница "Лозенец" със съмнение за инфаркт, но се оказа бронхопневмония вследствие на прекаран на крак грип. Димитров се борил на крак с вируса и го ударило в белите дробове. Това разкри той пред БЛИЦ.

Подготвят районите на Плевен за първо - пролетно измиване

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561419

Почистване на регули и отводнителни оттоци извършват работниците на „А.С.А. България" и „Астон сервиз" в подготовка на първото за годината измиване на уличната мрежа в Плевен, информираха от общинския пресцентър. Всяка от фирмите ще обхване по два от четирите района, на които е разделен градът, и ще следва собствен график. Миенето ще се осъществява при подходящи климатични условия в нощните часове....

Двама братя от Беларус са заподозрени като извършители на кървавите атентати от тази сутрин

http://www.cross.bg/atentati-ivan-spetzslyzhbi-1502397.html

/КРОСС/ Двама братя от Беларус са заподозрени като извършители на кървавите атентати от тази сутрин, които парализираха Брюксел. Според източник на руските спецслужби, цитиран от Lifenews.ru, това са Иван и Алексей Довбаш. Заедно със съотечественика си Марат Юнусов те влезли в Белгия още пред февруари. Знае се, че 27-годишният Алексей Довбаш пръв е приел исляма и е започнал да общува с радикални групировки. Под негово влияние от същите опасни течения е почнал да се интересува и брат му Иван (23). Според данни на руски разузнавачи братята били в един от отрядите на „Ислямска държава" в Сирия. След като преминали бойна подготовка и инструктажи, заминали за Европа. Руските спецслужби са предупредили белгийските си колеги за готвените атентати.  

Обама приветства „новия ден” в отношенията между САЩ и Куба

http://www.moreto.net/novini.php?n=316352

Американският президент Барак Обама приветства „новия ден“, който идва в отношенията между някогашните врагове от времето на Студената война САЩ и Куба и обеща да работи за премахване на ембаргото над комунистическата страна без да дава конкретни срокове.

Белгийският национален отбор отмени тренировките си заради атаките в Брюксел

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/03/22/2727811_belgiiskiiat_nacionalen_otbor_otmeni_trenirovkite_si/?ref=rss


Белгийският национален отбор по футбол отмени тренировката си след терористичните атаки в Брюксел.

От щаба на тима са взели решение да не проведат заниманието след случилото се и да прекратят тренировъчния процес за неопределено време.

Отборът има приятелска среща с Португалия на 29 март, като първоначалните планове бяха белгийците да са домакин.

След създалата се ситуация обаче не е ясно дали двубоят ще бъде преместен, или дали няма да бъде изцяло отменен....

Спешно евакуират Цецка Цачева от Белгия с фалкона

http://offnews.bg/news/n_1/n_626234.html

Спешен полет на правителствения фалкон ще евакуира председателят на парламента Цецка Цачева от Белгия, научи OFFNews. Машината ще излети до часове, в момента се подготвя за полета. Заради затварянето на летище Завентем край Брюксел самолетът ще кацне в Лиеж, откъдето ще вземе Цачева и част от придружаващите я лица.  Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е на посещение в Брюксел и посети Европейския парламент. "Като цяло се усеща напрежение. В Европейския парламент съм", каза тя пред "Нова телевизия" след атентатите. Цачева, която в момента е и президент на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПА на ПСЮИЕ), представи вчера в Европарламента в Брюксел българската инициатива за постоянен механизъм за взаимодействие между Парламентарната асамблея на ПСЮИЕ и ЕП. "Имаше въоръжени хора на летището. И във вчерашния ден не можеше да се предположи", коментира още Цачева пред . Според програмата тя  трябваше да отпътува тази вечер за София с граждански полет, но тъй като транспортът в Брюксел е блокиран ще лети с правителствения фалкон на Авиоотряд-28.

Митов: България е заедно с белгийския народ в скръбта за жертвите и пострадалите

https://www.24chasa.bg/Article/5380798

Митов: България е заедно с белгийския народ в скръбта за жертвите и пострадалитеДнес бяхме свидетели на една безпрецедентна терористична атака срещу столицата на обединена Европа. Убеден съм, че тази атака няма да остане без последствия. Нейните автори ще бъдат заловени и предадени на правосъдието. Това се казва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов във връзка с атаките в Брюксел на 22 март,

Цветан Цветанов: След срещата на Борисов с депутатите, ще излезем по-сплотени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380793

Срещата на премиера Бойко Борисов с депутатите от ГЕРБ е желана и очаквана и съм убеден, че след нея ще излезем много по- сплотени и единни и ще преодолеем това сътресение, което някой от Реформаторския блок се опита да направи. Това коментира във вторник във Велико Търново зам.лидерът на партията председател на парламентарната група на ГЕРБ
Срещата на премиера Бойко Борисов с депутатите от ГЕРБ е желана и очаквана и съм убеден, че след нея ще излезем много по- сплотени и единни и ще преодолеем това сътресение, което някой от Реформаторския блок се опита да направи. Това коментира във вторник във Велико Търново зам.лидерът на партията председател на парламентарната група на ГЕРБ

Сидеров и Чуколов са осъдени и за инцидента пред магазин на "Раковски"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/22/2727776_siderov_i_chukolov_sa_osudeni_i_za_incidenta_pred/?ref=rss


Лидерът на "Атака" и съпартиецът му Десислав Чуколов бяха осъдени, след като се признаха за виновни и за нападението пред магазина на столичната улица "Г. С. Раковски" през октомври миналата година. Те сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Софийския градски съд днес. Определението на съда не подлежи на обжалване или протест.

Наложеното им наказание е пробация за срок от 2 години. Те ще трябва да се регистрират задължително в пробационната служба по настоящия им...

Франция изпраща още 1600 полицаи на границите си

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/22/2727812_franciia_izprashta_oshte_1600_policai_na_granicite_si/?ref=rss


Франция ще разположи 1600 полицаи за осигуряване на сигурността на границита си и на обществения транспорт след смъртоносните атаки в Брюксел тази сутрин. Това съобщи френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов на извънредна среща с президента Франсоа Оланд, министърът на отбраната Жан-Люс льо Дриан, свикана веднага след експлозиите в летище "Завентем".

Освен това допълнителни 400 полицаи ще бъдат разположени в Париж, военни патрули ще бъдат разположени на ключовите...

Франция изпраща още 1 600 полицаи на границите си

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/22/2727812_franciia_izprashta_oshte_1_600_policai_na_granicite_si/?ref=rss


Франция ще разположи 1 600 полицаи за осигуряване на сигурността на границита си и на обществения транспорт след смъртоносните атаки в Брюксел тази сутрин. Това съобщи френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов на извънредна среща с президента Франсоа Оланд, министърът на отбраната Жан-Люс Льо Дриан, свикана веднага след експлозиите в летище Завентем.

Освен това допълнителни 400 полицаи ще бъдат разположени в Париж, военни патрули ще сбъдат разположени на ключовите...

Видео от взрива в метрото в Брюксел

http://www.dnevnik.bg/video/2016/03/22/2727795_video_ot_vzriva_v_metroto_v_brjuksel/?ref=rss


This was the scene a short while ago, between the Arts-Lois and Maelbeek metro stations in Brussels. pic.twitter.com/aTZjqsF7Gt
— Evan Lamos (@evanlamos) March 22, 2016 "Дневник" публикува видео от социалните мрежи от и след взрива в метрото в Брюксел.

На живо събитията по минути следете ТУК.

Видео на живо ТУК.video: smoke in Malbeek Metro tunnel after blast Brussels pic.twitter.com/dh6gJI95VE

— Khalid Khan™ (@khalidkhan787) March 22, 2016


Официално: 28 убити и 90 ранени при терористичните атаки в Брюксел

http://www.cross.bg/bryuksel-raneni-letishteto-1502396.html

/КРОСС/ Белгийските власти потвърдиха 28 убити и 90 ранени при координирани терористични нападения на летището и в метрото в Брюксел. При атака на летище "Завентем" са загинали 13 души, 35 са били ранени. При взрив в метростанция "Малбек" са загинали 15 души, ранените са 55, като много от тях са в критично състояние. Две мощни експлозии отекнаха на летището в Брюксел преди 9.00 часа българско време тази сутрин. Според информация на белгийските медии между едно и три взривни устройства, които не са експлодирали, са били открити на терминала на аеропорта. Прокурорът на Брюксел потвърди появилите се вече съобщения, че взривовете са резултат на самоубийствени атентати, съобщи Ройтерс. Според свидетели непосредствено преди първата експлозия са се чули изстрели от огнестрелно оръжие и викове на арабски език. Версиите все още се проверяват. Някои твърдят, че се е взривил куфар. Обявена е четвърта максимална степен на терористична заплаха, което означава, че опасността от нови терористични атаки все още не е приключила. Кризисният център в Брюксел разпространи предупреждение към жителите и гостите на столицата да не излизат навън. Европейските институции също отмениха всички срещи. Терористичният акт се случва броени дни след залавянето на терориста Салах Абдеслам, основен заподозрян в терористичните атаки в Париж през ноември миналата година, при които загинаха 130 души. Фасадата на терминала е с изпочупени прозорци, сградата е в окаяно състояние

Официално: 13 загинали и най-малко 35 ранени след атентата на летището в Брюксел

http://www.cross.bg/letishteto-bryuksel-raneni-1502396.html

/КРОСС/ 13 загинали и най-малко 35 ранени след атентата на летището в Брюксел. Това е първата официална информация на Белгийската прокуратура. Две мощни експлозии отекнаха на летището в Брюксел преди 9.00 часа българско време тази сутрин. Според информация на белгийските медии между едно и три взривни устройства, които не са експлодирали, са били открити на терминала на аеропорта. Прокурорът на Брюксел потвърди появилите се вече съобщения, че взривовете са резултат на самоубийствени атентати, съобщи Ройтерс. Според свидетели непосредствено преди първата експлозия са се чули изстрели от огнестрелно оръжие и викове на арабски език. Версиите все още се проверяват. Някои твърдят, че се е взривил куфар. Обявена е четвърта максимална степен на терористична заплаха, което означава, че опасността от нови терористични атаки все още не е приключила. Кризисният център в Брюксел разпространи предупреждение към жителите и гостите на столицата да не излизат навън. Европейските институции също отмениха всички срещи. Терористичният акт се случва броени дни след залавянето на терориста Салах Абдеслам, основен заподозрян в терористичните атаки в Париж през ноември миналата година, при които загинаха 130 души. Фасадата на терминала е с изпочупени прозорци, сградата е в окаяно състояние. Според публикувани снимки всичко е опустошено. Летището е затворено. Официално беше потвърдено, че всички полети - излитащи и кацащи, са отменени. Спрени са и влаковете към терминалите

Координирани самоубийствени атаки взеха десетки жертви в Брюксел

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561417

При координирани самоубийствени нападения в Брюксел загинаха поне 45 души, ранените са десетки. Около 9.00 ч. българско време бяха взривени две бомби на летище "Завентем" в белгийската столица. Около час по-късно бе взривен влак на метрото на станция "Малбек". Всичко за експлозиите на летище "Завентем" четете тук

Лекар от Левски представя свой роман, участвал в "Ръкописът" по БНТ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561418

Д-р Яким Якимов представя своята шеста книга, романа „След 7-я ден" на 23 март от 18:30 часа в ресторант „Младост" в град Левски. Романът участва в първия формат на БНТ „Ръкописът". Доктор Яким Якимов е един от лекарите, на които вярваме. Той е сред отличените 309, доказани в своята професионална област специалисти - лекарите, на които българският пациент вярва в инициативата на в."24 часа" под патронажа на Председателя на Народното събрание.Д-р Якимов, който е общопрактикуващ лекар от град Левски, получава това признание за трета поре...

Tерорист-камикадзе е причинил един от взривовете на летището в Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380788

Tерорист-камикадзе е причинил един от взривовете на летището в БрюкселЕдин от взривовете, извършени на международното летище в Брюксел тази сутрин, е дело на терорист-камикадзе, предаде Укринформ, позовавайки се на местни медии. „Белгийските власти потвърдиха, че един от взривовете на летището в Брюксел е извършен от камикадзе. Вторият взрив е бил извършен дистанционно“,

18-годишен е задържан за притежание на наркотици

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561425

18-годишно момче от гоцеделчевското село Лъжница е задържано от органите на реда за притежание на наркотици, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Около 23:30 ч. миналата нощ, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил в местността "Панорамата" край Гоце Делчев. Те намерили и иззели от младежа, който пътувал в колата, 0,61 гр. амфетамин. Дилърът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Гоце Делчев....

8 фирми от Добричка област ще получат средства по ОП"Иновации и конкурентноспособност"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561416

8 са фирмите в Добричка област, които са защитили проекти по новата Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност” и предстои да сключат договори, съобщиха от Областния информационен център. 7 от тях са на територията на град Добрич и 1 - в Община Генерал Тошево. Фирмите, които ще се възползват от възможностите на програмата, са за производство на детски обувки, домакински ел.уреди, машини за хранително-вкусовата промишленост и др. Те ще получат европейско финансиране за подобряване на производствения си капацитет, закупуване на оборудв...

Митов: Авторите на атентата ще бъдат заловени и предадени на правосъдието

http://offnews.bg/news/n_1/n_626235.html

Днес бяхме свидетели на една безпрецедентна терористична атака срещу столицата на обединена Европа. Убеден съм, че тази атака няма да остане без последствия. Нейните автори ще бъдат заловени и предадени на правосъдието. Това се казва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов.  По думите му страната ни е заедно с приятелския белгийски народ в неговата скръб за жертвите и пострадалите. Европа е единна в своята солидарност с белгийския народ. Всички заедно осъждаме по най-категоричен начин този брутален акт на тероризъм. Европа ще намери най-добрия начин, за да защити своята цивилизация и култура. Брюксел е нашата обща столица. Той е символ нашата свобода и общи ценности и ще бъде защитен. Европейците няма да се подадат на страха и заедно ще надделеят над тероризма, се казва още в изявлението.

Комисията за конкуренция проверява петролната асоциация

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/03/22/2727802_komisiiata_za_konkurenciia_proveriava_petrolnata/?ref=rss


В момента служители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съвместно с органите на полицията осъществяват внезапна проверка на място в Българска петролна и газова асоциация, съобщиха от антимонополния орган.

Действията на КЗК са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива, допълват от ведомството. При проверката КЗК има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, а също така и средства за предаване на...

Внезапна проверка на КЗК и полицията в Българската петролна и газова асоциация

http://www.cross.bg/gazova-asotziatziya-petrolna-1502395.html

/КРОСС/ Служители на Комисията за защита на конкуренцията осъществяват внезапна проверка на място в Българската петролна и газова асоциация в София. В акцията се осъществява съвместно с полицията, съобщиха от КЗК. Действията на антимонополния орган са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива. При проверката КЗК има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, и средства за предаване на информация.

Албена посрещна първите си туристи за балнеолечение

http://www.moreto.net/novini.php?n=316361

В Албена вече пристигнаха първите чуждестранни туристи за балнеология, съобщиха от курорта за Moreto.net. Гостите са от Германия, а почивката им е организирана от немския туроператор „Кур клуб”. Те ще останат в Албена до 10 април.

Над 400 участници в тазгодишните Национални ученически театрални празници "Тодор Колев"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561412

XII-то издание не Национални ученически театрални празници ще се състои тази пролет в Шумен. От две години фестивала вече носи името на Тодор Колев и е част от националния календара на Министерство на образованието за извънкласни дейности. Тази година участие ще вземат 25 състава и общо над 400 деца, обясниха зам. кметът по култура и образование на Шумен Найден Косев и директорът на Общински детски комплекс Павлинка Марева. Празниците ще се проведат на 31 март, а постановките ще се играят на сцените на ДКТ „Васил Друмев". Сред участниците ще им...

Цветан Цветанов: Нужна е обмяна на информация в реално време в сектор "Сигурност" за борбата с тероризма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380746

Обмяната на информация в реално време между оперативните звена в сектор "Сигурност" може да допринесе за по-голямата ефективност на мерките срещу тероризма. Това заяви днес във Велико Търново председателят на Комисията на вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Цветан Цветанов.
Зам.лидерът на ГЕРБ допълни,
Обмяната на информация в реално време между оперативните звена в сектор "Сигурност" може да допринесе за по-голямата ефективност на мерките срещу тероризма. Това заяви днес във Велико Търново председателят на Комисията на вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Цветан Цветанов. Зам.лидерът на ГЕРБ допълни,

Димитър Николов изказва съболезнования на близките на загиналите и ранените от терористичния акт в Брюксел

http://pik.bg/димитър-николов-изказва-съболезнования-на-близките-на-загиналите-и-ранените-от-терористичн-news505906.html

Димитър Николов изказва съболезнования на близките на загиналите и ранените от терористичния акт в Брюксел

Кметът Димитър Николов изказва съболезнования на близките на загиналите и ранените от терористичния акт в Брюксел. Това съобщиха от Община Бургас.

"От мое име и от името на всички мои съграждани изказвам съпричастност и съболезнования към роднините и близките на жертвите от безскрупулната терористична атака в сърцето на Европа - Брюксел. Няма думи, с които да се изрази болката от загубата на толкова много невинни човешки животи. Няма оправдание за този брутален акт на терор и насилие. Няма кауза, която заслужава такова нечовешко престъпно деяние. В моменти като този, сме длъжни да си дадем ясна сметка, че съвременното общество в Европа или където и да било другаде по света, не трябва да се примирява и да позволява подобни безумия да се случват отново и отново! Бургас скърби заедно с всички европейски граждани. Поклон пред паметта на загиналите!", се казва в съболезнователния адрес на кмета Димитър Николов. 

НАП Добрич: Не чакайте последния срок за деклариране на доходите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561413

Остават 10 дни, в които физическите лица могат да подадат годишните си декларации по електронен път и да ползват 5% отстъпка  от данъка за довнасяне, напомнят от НАП Добрич. Всеки, който декларира доходите си до 31 март 2016 г. с персонален код или електронен подпис, може да се възползва от отстъпката при заплащане на дължимия данък. Допълнително условие е лицата да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г...

Шакил О`Нийл ще бъде спортен посланик на САЩ в Куба

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/03/22/2727801_shakil_oniil_shte_bude_sporten_poslanik_na_sasht_v_kuba/?ref=rss


Легендарния баскетболист Шакил О`Нийл през юни ще замине за Куба, където ще помогне за развитието на контактите между островната държава и САЩ в областта на спорта.

Според представител на Белия дом, участващ в делегацията на американския президент Барак Обама в Куба, бившата звезда на НБА ще вземе участие в програма за подготовка на млади кубински атлети.

Посещението на Обама е първото на американски държавен глава след революцията от 1959 г., и бе обявено като опит за...

Експерт по сигурността: Атентатите в Брюксел са добре планирани и е ясно кой стои зад тях

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561411

Необходимо е време на специалните служби да се настроят спрямо новата ситуация в средата за сигурност и да създадат система, която реално да лови подобен тип рискови ситуации. Това коментира за Дарик бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността Николай Радулов. Борисов: Видяхме абсолютен провал на външната политика на много държави Атентатът на летището в Брюксел е изключително добре планиран и авторството му е несъмнено, каза още Радулов. "Това, к...

Варненци заплашват да деактивират светофарните звукови сигнализации за слепите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561384

Варненци заплашват да деактивират звуковата сигнализация за слепи, която е монтирана на светофари по проекта за интегриран градски транспорт. Конкретното оплакване е от домакинства в карето между Стоматологията и Археологическия музей. Шумът от звуковото устройство е силен и хората буквално не могат да спят, заяви общинският съветник и председател на движение „Възраждане“ Костадин Костадинов. Недоволните варненци са направили подписка, която е подкрепена от около 60 души. Те са разговаряли със зам.-кмета Тодор Иванов, който ги уверил, че ще се ...

"Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Брюксел

http://europe.actualno.com/isljamska-dyrjava-poe-otgovornost-za-atentatite-v-bruksel-news_530159.html

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Брюксел днес, съобщи Nieuws Blad, позовавайки се на кюрдската информационна агенция Rudaw. По-рано високопоставен източник от европейските структури по борбата с тероризма изказа предположение, че зад терористичната атака може да стои ИД. Министър-председателят на Белгия Шарл Мишел коментира атентатите с думите: "Случи се това, от което се страхувахме..." Броят на пострадалите при взрива на станцията на метрото Малб

Мерките за сигурност в София са повишени

http://society.actualno.com/merkite-za-sigurnost-v-sofija-sa-povisheni-news_530161.html

Кметът на София Йорданка Фандъкова потвърди, че от няколко седмици мерките за сигурност в столицата са засилени и се реагира на всеки сигнал. "Обръща се внимание на всеки съмнителен пакет. Вчера и преди ден имаше специални операции по обезвреждане на изоставени пакети. Това е начинът. Да не подценяваме всеки един случай, всеки един повод. Хората да са по-бдителни. Охраната на метрото е сериозна. Полицията охранява метрото. На всяка една от станциите има видеонаблюдение. Всички необходими мерки

Бъчварова: Има изключително сериозна заплаха за сигурността в цяла Европа

http://society.actualno.com/bychvarova-ima-izkluchitelno-seriozna-zaplaha-za-sigurnostta-v-cjala-evropa-news_530163.html

В момента има изключително сериозна заплаха за сигурността на всички страни в Европа. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на пресконференция в София след атентатите от тази сутрин, 22 март, в Брюксел, предаде репортер на Actualno.com. "Изключително сме обезпокоени от случващото се в Брюксел. От първите минути на атентатите там сме активирали спешни мерки, които са заложени в антитерористичоното законодателство", каза вътрешният министър. "Довечера в късните часове в сто

Фондовите борси се сринаха след атентатите в Брюксел

http://europe.actualno.com/fondovite-borsi-se-srinaha-sled-atentatite-v-bruksel-news_530162.html

Бомбените атентати в белгийската столица се отразиха и на фондовите борси в Европа. Основните индекси в Европа се понижиха в началото на днешната търговия. На борсата в Париж има сериозен спад в цената на акциите на компаниите от секторите на транспорта и туризма, пише Topnovini.bg. Индексът DAX във Франкфурт изгуби повече от процент от цената си след взривовете на летището в Брюксел. В Париж САС 40 спадна с 0.61 на сто до 4400.86 пункта. В Лондон понижението на основния индекс е с 0,75. Евро

Израел отмени всички полети от Европа

http://asia.actualno.com/izrael-otmeni-vsichki-poleti-ot-evropa-news_530164.html

Във връзка с атентатите в Брюксел израелските власти решиха да отменят всичките 24 полета от Европа за следващите 24 часа, предаде агенция Ynet. На международното летище Бен Гурион е създадена група за оценка на ситуацията. Молим пътниците да проявят търпение и да проверят часовете за излитане на самолетите, се казва в изявление на летищните власти, предаде OFFNews. Мерки за сигурност бяха взети във Великобритания, Франция, Испания и други държави. Така международният влак "Eurostar", който

Рашидов: Европа не е готова за такава война

http://pik.bg/рашидов-европа-не-е-готова-за-такава-война-news505905.html

Рашидов: Европа не е готова за такава война

Министър Вежди Рашидов присъства на инициативата "Достойните българи", предаде Novini.bg. По повод атентатите в Брюксел той заяви, че "това, което се случва е ужасно. Води се особена психологическа война. От 11 септември светът е в друг режим", каза Рашидов.

Преди дни Рашидов е бил в Истанбул и то само на 20 метра от извършения атентат.

"Не успяхме да стигнем в близост до мястото, защото полицията веднага огради периметъра. Ужасно е да видиш как деца, майки, хора изпадат в паника. Европа не е готова за такава война", категоричен беше министърът.

 

Цацаров иска МВР да провери всички притежатели на оръжие

http://offnews.bg/news/n_1/n_626233.html

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров МВР е започнала проверка на всички лица, притежаващи разрешения за дейности с огнестрелни оръжия и боеприпаси, включително и спазване на изискванията за съхранението им. Срокът, който е даден на Столичната дирекция на вътрешните работи и на областните дирекции на МВР за извършване на проверки е 31 май 2016 г., пише вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в писмен отговор до депутат, цитирано от БГНЕС. За периода 2000-2014 г. у нас са издадени разрешения за притежание на оръжие на общо 248 257 физически лица. "През 2015 г. са издадени 25 092 броя разрешения за съхранение, носене и употреба огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях. Съществена част от тях са преиздаване, поради изтичане на 5-годишния им срок, свързан с влезлия в сила през 2010 г. Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия", уточнява Бъчварова. През миналата година са извършени 18 739 проверки по график относно съхранението на огнестрелното оръжие и боеприпасите. 48 проверки са направени по сигнал на граждани, както и 16 372 внезапни проверки. На база на направените проверки са издадени 513 предупредителни протоколи и са съставени 76 акта за неправилно съхранение, пише министърът на вътрешните работи. След инцидента със стрелбата в Лясковец, при която загина служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), прокуратурата започна проверка на притежателите на оръжие. 

Деца създават сами "Моята първа електронна книга"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561414

Бизнес инкубаторът организира курс за креативни деца на възраст от 10 до 15 години. Той се казва "Моята първа електронна книга" и има за цел да ги запознае с основите на книгоиздаването, книгоправенето и графичния дизайн, неговите принципи и практичното им използване с помощта на Adobe Photoshop. Децата ще надникнат в света на цветовете, формите и типографията. Ще създадат заедно книга и ще я публикуват в най-голямата платформа за електронни книги в света. За курса не се изисква предварителна подготовка, но местата са ограничени.Заниманията са ...

Кремъл потвърди: Срещата между Путин и Кери ще се проведе на 23 март

http://www.cross.bg/keri-kremul-pytin-1502394.html

/КРОСС/ Кремъл потвърди, че на 23 март ще се проведе среща между руския президент Владимир Путин и държавния секретар на САЩ Джон Кери. Това съобщи пред журналисти говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. „Действително, среща между Кери и Путин ще се състои. Държавният секретар и външният министър (Сергей Лавров) ще информират президента за контактите си. Вероятно по време на разговора ще бъде засегнат доста широк кръг от въпроси“, заяви представителят на Кремъл. Песков уточни, че в дневния ред на срещата на първо място остават темите за Сирия и Украйна.

"България Ер" отмени полетите си до Брюксел

http://petel.bg/Balgariya-Er-otmeni-poletite-si-do-Bryuksel__149873

Снимка: Булфото Летище София съобщи за отмяна на предвидените за днес полети до и от летище "Завентем" в Белгия, изпълнявани от авиокомп...

"Ислямска държава" пое отговорност за терористичните актове в Брюксел

http://petel.bg/Islyamska-darzhava-poe-otgovornost-za-teroristichnite-aktove-v-Bryuksel__149875

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ!   Илюстрация: Уикипедия "Ислямска държава" пое отговорността за извършените в...

Андрей Ковачев от ГЕРБ: Много е тягостно в Брюксел! Напускането на града е много трудно

http://petel.bg/Andrey-Kovachev-ot-GERB--Mnogo-e-tyagostno-v-Bryuksel--Napuskaneto-na-grada-e-mnogo-trudno__149876

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ! С евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев, който е в ръководството на Европейския пар...

Двама платиха на такси във Варна с амфетамини. Ето какво последва

http://petel.bg/Dvama-platiha-na-taksi-vav-Varna-s-amfetamini--Eto-kakvo-posledva__149870

Снимка: Булфото, архив 32-годишният К.И., разследван с друго лице - Д. Д. затова, че в съучастие държали амфетамини, предназначени за разпро...

Зрител на Нова Тв: Този 20-тонен камион ме изпревари със 100 км/час на Аспаруховия мост

http://petel.bg/-Zritel-na-Nova-Tv--Tozi-20-tonen-kamion-me-izprevari-sas-100-km-chas-na-Asparuhoviya-most__149874

Зрител на Нова Тв информира, че 20-тонен камион е изпреварил колата му с над 100 км/час на Аспаруховия мост. „Този камион ме изпревари на Ас...

Бъчварова: Няма информация за пряка заплаха срещу страната ни, правим антитерористично обучение днес

http://petel.bg/Bachvarova--Nyama-informatsiya-za-pryaka-zaplaha-sreshhu-stranata-ni--pravim-antiteroristichno-obuchenie-dnes__149879

Снимка: Булфото Искам да уверя всички български граждани, че към момента няма информация за пряка заплаха срещу страната ни. Това каза в...

Жена присвои 12 500 лева от Община Варна! Вижте по каква схема

http://petel.bg/ZHena-prisvoi-12-500-leva-ot-Obshhina-Varna--Vizhte-po-kakva-shema__149877

Снимка: Булфото, архив По силата на одобрено от съда споразумение подсъдимата П. Костова призна вината си в това, че при продължавано пре...

В брюкселското метро все още има хора

http://petel.bg/V-bryukselskoto-metro-vse-oshhe-ima-hora__149880

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ! В метрото в Брюксел все още има хора, които не могат да получат достъп до повърхно...

Външно: Отложете пътувания до Брюксел

http://econ.bg/Новини/Външно-Отложете-пътувания-до-Брюксел_l.a_i.717841_at.1.html

Българските граждани, които планират пътуване до Брюксел и Белгия да отложат пътуването до изясняване и нормализиране на обстановката. Това...

Външно: Отложете пътуванията до Брюксел

http://econ.bg/Новини/Външно-Отложете-пътуванията-до-Брюксел_l.a_i.717841_at.1.html

Българските граждани, които планират пътуване до Брюксел и Белгия да отложат пътуването до изясняване и нормализиране на обстановката. Това...

Хълк Хогън ще получи $140 млн. от клюкарски сайт заради секс видео

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561409

Американски съдебен състав утежни санкцията срещу уебсайта "Гаукър", който ще трябва в крайна сметка да плати 140 милиона долара на Хълк Хогън за публикуването на видеоклип, в който прочутият кечист прави секс с жената на свой приятел, предаде Франс прес. Шестимата съдебни заседатели осъдиха в петък "Гаукър" да плати 115 милиона долара, но вчера на заседание в съд в Сейнт Питърсбърг, Флорида, отсъдиха да бъдат изплатени допълнителни 25 милиона долара. ...

Европа засилва мерките за сигурност

http://www.mediapool.bg/evropa-zasilva-merkite-za-sigurnost-news247015.html

Часове след атентатите в Брюксел редица европейски държави обявиха засилване мерките за сигурност. Ангажирани са полицейски и армейски части, а повечето летища работят с увеличена охрана. Редица големи градове решиха да повишат с една степен мерките за сигурност по примера на полицейската префектура в Париж, която въведе още по-строги мерки на летищата, гарите и в обществения транспорт.   Веднага след взривовете в Белгия британският премиер Дейвид Камерън обяви, че свиква кризисно съвещание. "Шокиран и много притеснен съм от събитията в Брюксел. Ще направим всичко, което можем, за да помогнем", писа премиерът в Туитър и добави, че лично ще председателства съвещанието на кризисната група КОБРА.   От изявление на Британската полиция пък става ясно, че ще засили присъствието си на важни места във Великобритания. Най-висшият полицейски служител по борба с тероризма във Великобритания Марк Роули, цитиран от Ройтерс, каза, че това е предпазна мярка, а не е резултат от конкретни разузнавателни данни. По думите му в Лондон полицията "мобилизира допълнителни служители, които ще патрулират на ключови места в столицата, включително транспортната мрежа". "Ние поддържаме тясна връзка с белгийските власти и ще продължим да следим ситуацията", каза той.   Извънредно съвещание на френския Съвет за сигурност започна и в Париж, съобщи Елисейският дворец. На него Париж реши да разположи допълнително 1600 полицаи, за да засили сигурността на границата и обществения транспорт. "След нападенията тази сутрин в Брюксел реших да бъдат разположени допълнително 1600 полицейски служители на различни места в страната, на граничните пунктове и също на въздушната, морската и железопътната транспортна инфраструктура", заяви след заседанието френският вътрешен министър Бернар Казньов, цитиран от Ройтерс. Общо 400 допълнителни полицаи ще бъдат разположени за засилване на сигурността в района на Париж, а военните патрули ще пренасочат вниманието си към обектите на обществения транспорт, каза той след извънредна среща с президента Франсоа Оланд.   По думите на министъра продължава да има "извънредно висока" заплаха за сигурността на Франция четири месеца след ислямистките нападения в Париж, при които загинаха 130 човека.   Парижките гари остават отворени, но има засилено присъствие на полиция на Гар дьо нор (Северната гара), откъдето потеглят влаковете за Брюксел.   Железопътният оператор Евростар (Eurostar), който обслужва високоскоростната железница между Лондон и Брюксел, отмени всички влакове за днес.   Засилени са мерките за сигурност и около европейските институциите в Страсбург, съобщава Франс прес.   Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри повече подробности, но добави, че същото се прави по летищата и гарите.   Засилено е наблюдението в белгийските атомни електроцентрали, където са въведени допълнителни мерки за сигурност, съобщи агенция Белга, цитирана от Франс прес. "Превозните средства се проверяват, на място са разположени полицейски и военни части", уточни Белга. В Белгия има две АЕЦ със седем реактора.   Летищата в цяла Европа въведоха повишени мерки за сигурност и засилиха полицейското присъствие. Екипи с обучени кучета са разположени на всеки от осемте терминала на парижкото летище "Роаси-Шарл де Гол" и в двете гари, като влаковете от Брюксел се проверяват. При повишени мерки за сигурност най-голямото летището в Германия - във Франкфурт на Майн, поема засега всички пренасочени от Брюксел полети при повишени мерки за охрана. Лондонското летище "Гетуик" въведе засилени мерки за сигурност. "Сигурността на пътниците и на служителите на "Гетуик" е абсолютен приоритет за летището. Поради ужасните инциденти в Брюксел ние увеличихме присъствието на силите на реда и патрулите на летището", посочи говорител, цитиран от "Франс прес". На пражкото международно летище "Вацлав Хавел" са въведени повишени мерки за сигурност. Засега полетите за Брюксел са отменени. Засилени са митническите проверки и е увеличен броят на полицейските патрули. За осигуряване на сигурността са пристигнали специалисти със специално обучени кучета, които търсят взривни устройства.   Засилени са мерките за сигурност и по всички летища в България.   Полетите от София за Брюксел са спрени, съобщи пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски. По-рано днес министър Московски каза, че има готовност на чисто оперативно ниво - както в РВД, така и на летищата, ако е необходимо, пренасочени полети да бъдат поети от наши летища, съобщи БТА. Поне от месец отвсякъде е повишено нивото на безопасност, коментира още Московски, като отбеляза, че в Брюксел то е увеличено в максимална степен, релевантна на война. Към момента нямаме информация да се налага такава нужда тук, добави министърът. "Гранична полиция" е въвела допълнителни мерки за сигурност на летище София. Няма отменени или забавени други полети, съобщиха от летищната администрация. Засилено е полицейското присъствие пред терминалите, съобщи БНТ. По-осезаема е охраната в залите за изпращане и посрещане на пътници. Полицията е ограничила и възможностите за паркиране около сградата на Терминал 2.

Кризисни заседания в Лондон и Париж след взривовете в Белгия

http://www.mediapool.bg/krizisni-zasedaniya-v-london-i-parizh-sled-vzrivovete-v-belgiya-news247015.html

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че свиква кризисно съвещание след експлозиите в Брюксел от вторник, предаде Ройтерс. "Шокиран и много притеснен съм от събитията в Брюксел. Ще направим всичко, което можем, за да помогнем", писа премиерът в Туитър и добави, че лично ще председателства съвещанието на кризисната група КОБРА. Извънредно съвещание на френския Съвет за сигурност започна и в Париж, съобщи Елисейският дворец. След серията взривове в белгийската столица президентът на Франция Франсоа Оланд свика в своята резиденция премиера и министрите на вътрешните работи, отбраната и външните работи за оценка на ситуацията. Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че е шокиран от терористичните актове. Той поднесе съболезнованията си на роднините на загиналите, предаде ТАСС. Австрийското външно министерство обяви също, че за австрийските граждани на територията на Брюксел вече е открита специална гореща линия. От Виена за Брюксел и обратно ежедневно се изпълняват няколко самолетни полета. Един от тях трябваше да замине за австрийската столица в 10:20 часа местно време. Взривът в зоната на летището в Брюксел избухна към 8:00 часа сутринта. Не се съобщава дали сред жертвите има австрийски граждани. Шведският министър-председател Стефан Левен заяви, че експлозиите в Брюксел са "нападение срещу демократична Европа", предаде АФП. "Това е нападение срещу демократична Европа. Ние няма да приемем това терористите да атакуват нашите отворени общества", заяви той. На свой ред неговият датски колега Ларс Льоке Расмусен осъди взривовете като "ужасяващи нападения". Съболезнования на белгийския крал Филип и на целия белгийски народ във връзка с атентатите изразява и руският президент Владимир Путин, стана ясно от изявление на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Путин "решително осъди тези варварски престъпления", каза Песков и добави, че руският президент е изразил "абсолютната солидарност на руснаците с белгийците в тези тежки часове".

Зад атаките от ноември в Париж стоят професионалисти, твърди разузнаването

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/22/2727297_zad_atakite_ot_noemvri_v_parij_stoiat_profesionalisti/?ref=rss

Ново, непознато лице на религиозния тероризъм, в частност "Ислямска държава", се разкрива в доклад на френските антитерористични служби, изготвен в седмиците след атентатите в Париж през миналия ноември.

В дейността си в Европа радикалната групировка достига неочаквани досега технологични висоти в планирането и реализацията на атаките си. Изпълнителите на атентатите са изключително добре обучени в използването на различните терористични техники и са солидно технологично подготвени да...

Спад на еврото и на европейските акции след експлозиите в Брюксел

http://www.cross.bg/duno-belgiiiskata-indeks-1502393.html

/КРОСС/ Новината за две експлозии на основното летище Zaventem в столицата на Белгия - Брюксел, доведе до понижение на еврото и на британската лира и до поскъпване на двете основни „валути-убежище" - японската йена и швейцарския франк. На този етап не се уточнява броят на убитите и на ранените, като информациите варират от един до седемнадесет убити. Източник на The Wall Street Journal съобщава, че броят на ранените е над сто. Според белгийската агенция Belga, точно преди да се взривят двете бомби, е имало изстрели от въоръжен мъж, придружени с призиви на арабски език, което навява на мисълта за терористичен акт. Според официални американски представители двете експлозии на брюкселското летище вероятно представляват терористична атака и може би са в отговор на ареста на Салах Абдеслам, който беше заловен в петък в белгийската столица след четиримесечно издирване във връзка с кървавия атентат в Париж на 13 ноември. Междувременно белгийската телевизия RTBF съобщава и за взрив на метростанция „Малбек", която е близо до официалните сгради на Европейските институции в Бюксел, като и за взрив и на метростанция „Шуман". Брюкселският метрооператор STIB обяви през Туитър, че затваря всичките линии на метрото. Новината доведе до понижение на еврото към 6-дневно дъно от 1,1189 долара и на британската лира до 5-дневно дъно от 1,4254 долара

Едно от делата срещу Бисер Миланов е пред финал

http://pik.bg/едно-от-делата-срещу-бисер-миланов-е-пред-финал-news505901.html

Едно от делата срещу Бисер Миланов е пред финал

Едното от делата срещу Бисер Миланов (Петното) е пред финал. За 13.30 часа са насрочени пледоариите на страните.

Това е делото, по което Миланов застана пред съда за заплаха за убийство към Боряна Георгиева. Според обвинението на 6.07. 2013 г., около 18 часа, в палатков лагер между Народното Събрание и СУ „Св. Климент Охридски”, отправил заплаха за убийство към нея с думите: „… ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата”. Обвинението твърди, че заканата е възбудила основателен страх у нея за осъществяването й. 

Цецка Цачева от Брюксел: Като цяло се усеща напрежение

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/22/2727792_cecka_cacheva_ot_brjuksel_kato_cialo_se_useshta/?ref=rss


Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е на посещение в Брюксел и се намира в Европейския парламент.

"Като цяло се усеща напрежение. В Европейския парламент съм", каза тя пред "Нова телевизия".

Цачева, която в момента е и президент на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПА на ПСЮИЕ), представи вчера в Европарламента в Брюксел българската инициатива за постоянен механизъм за взаимодействие между Парламентарната асамблея на...

Двама мъже пострадаха при ПТП край Севлиево

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561410

Двама мъже пострадаха при ПТП край Севлиево. Катастрофата с л.а. „БМВ" е станала на пътя Севлиево - с. Яворец. Водачът - 18-годишен младеж от селото, при движение с несъобразена скорост, на ляв завой, изгубил контрол, превозното средство излязло вдясно извън пътя и се преобърнало. Водачът е тестван за алкохол - техническото средство отчело нулев резултат. Пострадали при инцидента са пътувалите в автомобила двама мъже от същото село - 34-годишен /с фрактура на дясната ръка/ и 26-годишен /с луксация на дясна раменна става. Настанени са в МБАЛ-Сев...

Видео от взривовете на летището в Брюксел

http://www.dnevnik.bg/video/2016/03/22/2727724_video_ot_vzrivovete_na_letishteto_v_brjuksel/?ref=rss




"Дневник" публикува кадри от социалните мрежи от двата взрива на летище "Завентем".

На живо събитията по минути следете ТУК.
video of smoke at Brussels airport after suicide attacks, via @OnlineMagazinpic.twitter.com/tgzHCfO6HD

— Khalid Khan™ (@khalidkhan787) March 22, 2016video: people running for life after multiple explosions at Brussles airport, 14 confirmed dead, dozens injured pic.twitter.com/zsLPF0je1X

— Khalid Khan™ (@khalidkhan787)...

Официално: Експлозиите в Брюксел са терористичен акт

http://www.moreto.net/novini.php?n=316367

Белгийските власти официално съобщиха, че нападението на летището в Брюксел е терористичен акт. По данни на агенция Ройтерс нападението е било извършено от атентатор самоубиец. Поне два взрива поразиха залите за заминаващи пътници на летище "Завентем" в Брюксел.

Webit.Festival ще се проведе за осма поредна година

http://offnews.bg/news/n_1/n_626215.html

За осма поредна година на 19 и 20 април ще се проведе ежегодният форум за технологии, иновации и инвестиции Webit.Festival. Той е част от глобалните Събития Webit, съобщават организаторите. Целта на форума е да подготви персонала на компаниите, мениджъри, политици и основатели на фирми със знания и опит за променящата се среда в България и по света и да им помогне да бъдат по-успешни. „Технологиите са средство и инструмент за успешни бизнес и лични решения, а не самите решения. Само подготвени хора биха могли да се възползват от тях и да извлекат ползи. В новите реалности на бизнес средата успешен бизнес се прави с познания, свързани с иновации, опазване сигурността на фирмената и лична информация, работа с големи данни, за процеса на интеграция и работа с дигитални системи за управление, лоялност, продажби, мобилни технологии, облачни маркетинг услуги и други. Непознаването на тези теми прави мениджъра неподготвен за вече случващата се дигитална трансформация на бизнеса, а няма друго събитие в България и региона, което да дава толкова много отговори и подготовка за настъпващите промени на всички нива в бизнеса“, казва Пламен Русев, предприемач, инвеститор, филантроп и председател на Фондацията Webit. Сред лекторите на форума са лидери на компании като MasterCard, IBM, SAP, Akamai, Google, Intel, Philips, Lego, Nokia Networks, Европейската Космическа Агенция, НАСА и други. Международните медии са представени от New York Times, Thomson Reuters, Times Inc, CNN, Deutsche Welle, Canal+ и водещи професори от Massachusetts Institute of Technology, Училище по Мениджмънт Келог и други. Наред с всички тези Webit посреща и много инвеститори и основатели стартиращи компании. Фондацията Webit все още приема кандидатури от стартиращи фирми, на които да предостави безплатни щанд, билети и възможност да се представят пред инвеститори и водещи корпорации в света. Чрез Webit София цели и да се превърне в локация, на която се дискутира и решава дигиталното бъдеще на Европа. Редица политически лидери от Европейската комисия, начело с заместник-председателя г-жа Кристалина Георгиева, председателя на Европейския комитет на регионите Марку Маркула, членове на ЕП, представители на НПО и други организации ще бъдат в София за да обсъдят теми свързани с киберсигурността, биотехнологиите, развитието на предприемаческата екосистема, умни градове, умна енергия, устойчиво развитие, технологии и медии. Световната серия събития Webit e създадена от Пламен Русев, български сериен предприемач и инвеститор. Заедно със съпругата му Аниела Русева и международния им екип за 6 години те наложиха събитията Webit сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медия експерти. Сега Webit се провежда освен в София, в Турция, Дубай, Обединените арабски емирства, Сингапур и Индия. Всички желаещи да посетят форума, могат да закупят своя билет  тук .

Министър Лукарски: Германските инвестиции у нас скочиха с 11%

https://www.24chasa.bg/Article/5380719

Министър Лукарски: Германските инвестиции у нас скочиха с 11%С 11% са се увеличили немските инвестиции у нас за януари-септември 2015 година в сравнение със същия период за 2014 г. Това съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски, който пристигна край Пловдив, за да участва в церемонията по първата копка на завода на немската компания "OSRAM" - световен лидер в производството на електронни

Миков: За исканията на майки и пенсионери – „няма как”, но за луксозни коли на министерството – „има как”

http://pik.bg/миков-за-исканията-на-майки-и-пенсионери-–-„няма-как”-но-за-луксозни-коли-на-министерствот-news505896.html

Миков: За исканията на майки и пенсионери – „няма как”, но за луксозни коли на министерството – „има как”

„За исканията на майки и пенсионери – „няма как”, но за луксозни коли на министерството – „има как”. Това коментира в социалната мрежа Facebook председателят на БСП Михаил Миков, провокиран от поредния репортаж за шестчленно семейство от врачанското село Манастирище, което оцелява с помощите на едно от децата си – 160 лв. на месец.

„Дядо без зъби разказва как дъщеря му без осигуровки ражда в дома им, без ток и без вода. Моли само за постоянна работа, която да му позволи да ги изхранва. Младата майка също има спешна молба – памперси за бебето. И отново се питам – трябва ли да разчитаме на социалните мрежи и гражданската съвест, за да научаваме, че в България има такива семейства и за да им помагаме”, пише още Миков.

Той пита още къде са социалните служби, социалното министерство, социалната политика, „социалният коректив“ в правителството на десницата и защо телевизиите, които обичат подобни тежки истории – правят живи включвания, показват нищетата като „реалити“, разпитват в детайли „героите“ за тяхната мизерия, търсят най-силния акцент в драмата – просто не обичат да задават въпросите към онези, които са политически отговорни за това да има такива репортажи.

„Аз не чух питане към министър Калфин, но пък слушах обяснението на г-н Петков за „трудното и отговорно решение“ на АБВ да участва в дясното управление, което отговаря и за „изключените“ от всичко български семейства”, казва още лидерът на БСП. Той припомня казаното от социалния министър Калфин - че предложението на левицата за по-ниска ставка на ДДС за детски стоки, няма да реши демографския проблем. „Прав сте, г-н Калфин – „демографският проблем“, както се изразихте Вие, така не се решава. Но да Ви попитам – без памперси решава ли се „проблемът с демографската катастрофа“, както бих се изразил аз? А без детски дрешки, без бебешка храна…

Всъщност, със сегашната политика, решава ли се който и да е проблем на социалното бедствие в България?”, пита Миков. Той призовава министъра да не отговаря с „няма как“, защото явно има как, щом в същото време министерството обявява поръчка за луксозни лимузини за малко по-малко от милион. „Ако нещата продължават така, ако отхвърляте социалните искания на майки и пенсионери, предложенията на лявата опозиция с „Няма как…“, в бъдеще ще се наложи да създадем на мястото на вашето ведомство едно ново министерство – на социалните бедствия и демографската катастрофа”, завършва лидерът на БСП Михаил Миков.

Димитър Николов изказа съболезнования на Брюксел

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561408

Бургаският кмет Димитър Николов изказа своите съболезнования на близките на всички загиналите от терористичната атака тази сутрин в Брюксел.Думите му гласят:"От мое име и от името на всички мои съграждани изказвам съпричастност и съболезнования към роднините и близките на жертвите от безскрупулната терористична атака в сърцето на Европа - Брюксел.Няма думи, с които да се изрази болката от загубата на толкова много невинни човешки животи. Няма оправдание за този брутален акт на терор и насилие. Няма кауза, която заслужава такова нечовешко престъ...

Подготвят правителствения eърбъс за прибиране на българите от Брюксел

https://www.24chasa.bg/Article/5380739

Подготвят правителствения eърбъс за прибиране на българите от БрюкселПравителственият самолет eърбъс се подготвя за прибиране на българите от Брюксел, съобщи "Труд". Все още няма информация какъв е планът за полета и за кого точно ще бъде предназначен. Както съобщи говорителят на МВнР Бетина Жотева, до момента Външно няма информация за пострадали в атентатите българи.

Югозападният университет въвежда допълнителни часове по правопис

http://www.cross.bg/yniversitet-vuvezhda-pisane-1502392.html

/КРОСС/ Югозападният университет „Неофит Рилски" в Благоевград ще въведе допълнителни часове по писмена и говорна култура, съобщи БНТ във вторник. Причината е, че все повече от студентите са неграмотни. Ръководството на учебното заведение посочва, че масово студентите не знаят елементарни правила от българския език. „Прословутият кратък и пълен определен член, писане на главни и малки букви, запетайки, слято писане и полуразделно. В този смисъл е дисциплината, това е заложено да се изучава", коментира зам.-ректорът проф. Антони Стоилов.Новата дисциплина ще е с хорариум 30 часа и ще започне да се изучава от началото на следващата учебна година. Тя ще бъде свободноизбираема и ще може да бъде изучавана от всички студенти.Югозападният университет е вторият в страната, който въвежда такава дисциплина, след Великотърновският, който я направи задължителна за студентите.В България съществуват над 50 университета. През учебната 2016-2017 година 46 от тях ще приемат студенти, като признават напълно или частично резултатите им от матурите.От университета смятат, че за да се подобрят знанията на учениците, трябва да се санкционират и институциите и най-вече медиите, които често допускат грешки.

Европа е нащрек след взривовете в Брюксел

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropa-e-nashtrek-sled-vzrivovete-v-briuksel-213577/

Летищата повишават мерките за сигурност, а авиокомпании отменят или пренасочват полети

Експерт по сигурността: Чака ни европейско терористично лято, Абдеслам даде знак да се задействат атаките в Брюксел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380741

Чака ни горещо европейско терористично лято. Това, което наблюдаваме, е мега терористична операция, която е добре координирана и вероятно е в отговор на мерките, които се предприеха през последната година в Брюксел”. Това заяви пред Нова телевизия експерта по сигурност Славчо Велков.
„За разлика от атентата във Франция на 13 ноември,
Чака ни горещо европейско терористично лято. Това, което наблюдаваме, е мега терористична операция, която е добре координирана и вероятно е в отговор на мерките, които се предприеха през последната година в Брюксел”. Това заяви пред Нова телевизия експерта по сигурност Славчо Велков. „За разлика от атентата във Франция на 13 ноември,

Иззеха оръжие и боеприпаси от къща във Врачанско

http://pik.bg/иззеха-оръжие-и-боеприпаси-от-къща-във-врачанско-news505895.html

Иззеха оръжие и боеприпаси от къща във Врачанско

Полицията е иззела оръжие и боеприпаси от къща във врачанското село Михайлово, съобщиха от областната дирекция на МВР. 
Вчера при полицейска проверка в къща в селото са намерени и иззети 270 боеприпаса от различен калибър и незаконно притежавана ловна пушка. Образувано е досъдебно производство.

Затлъстяването-на второ място като здравен проблем за учениците от областта

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561407

Затлъстяването е на второ място при новооткритите остри и хронични заболявания сред учениците от област Стара Загора. Това става ясно от данните от направените профилактични прегледи сред учениците от област Стара Загора, на възраст от 7 до 18 години през учебната 2014-2015 година, при обхват на тях от 76, 5%. Това съобщи за Дарик д-р Росица Николова, главен инспектор в РЗИ и специалист по хранене и диетика. Първото място сред новооткритите заболявания е бронхиалната астма. Смущения в зрението и гръбначните изкривявания са следващите поред в...

Петер Чех стана футболист №1 на Чехия за рекорден осми път

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/03/22/2727783_peter_cheh_stana_futbolist_1_na_chehiia_za_rekorden/?ref=rss


Вратарят на "Арсенал" Петер Чех беше избран за футболист на годината на Чехия за 2015 година.

Това е рекордна осма награда за стража, който през май ще навърши 34 години.

Чех изпревари в гласуването, проведено сред играчи, треньори и журналисти, нападателя на "Спарта" (Прага) и миналогодишен победител Давид Лафата и халфа на "Херта" Владимир Дарида.

За пръв път вратарят спечели наградата през 2005 година, когато бе с голяма заслуга за първата титла на "Челси" от...

Oсъдиха Сидеров и Чуколов за клекшопа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5380690

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени за поред път, те признаха вината си за така наречената акция пред клекшопа на столичната улица "Раковски", съобщи Нова телевизия.
Те са сключиха споразумение с прокуратурата и след намесата на съдията са получили пробация за 2 години, както и удръжка на 25% от заплатите им в продължение също на две
Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени за поред път, те признаха вината си за така наречената акция пред клекшопа на столичната улица "Раковски", съобщи Нова телевизия. Те са сключиха споразумение с прокуратурата и след намесата на съдията са получили пробация за 2 години, както и удръжка на 25% от заплатите им в продължение също на две

Мишо Шамара се прибира от Щатите, рапира в София

https://www.24chasa.bg/Article/5379391

Мишо Шамара се прибира от Щатите, рапира в София За първи път, откакто замина със семейството си в Щатите, Мишо Шамара ще направи концерт в София. Рапърът ще се върне от Чикаго за кратко и ще излезе пред феновете си в столичен клуб на 24 март. Той се качва на сцената отново след двегодишно отсъствие. “Фенки, фенки”, “Във клуба”, “Все още съм замесен”, “Гимнастички” ще включи в изпълненията си.

Зам.-председателят на НС Димитър Главчев: Трябва да се вземат спешни мерки за ограничаване на терористичните действия в Европа и в света

https://www.24chasa.bg/Article/5380724

Зам.-председателят на НС Димитър Главчев: Трябва да се вземат спешни мерки за ограничаване на терористичните действия в Европа и в светаЗам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев взе участие в 134-тата Асемблея на интерпарламентарния съюз, която се провежда в Лусака,Замбия. В контекста на атентата в Брюксел, Главчев подчерта, че трябва да се предприемат спешни мерки за ограничаване на терористичните действия не само в Европа, но и по целия свят.

Илияна Йотова пред ПИК от сърцето на Брюксел: До края на деня целият град ще е парализиран

http://pik.bg/илияна-йотова-пред-пик-от-сърцето-на-брюксел-до-края-на-деня-целият-град-ще-е-парализиран-news505890.html

Илияна Йотова пред ПИК от сърцето на Брюксел: До края на деня целият град ще е парализиран

"Първото нещо, което направихме е да позвъним на всички наши колеги, които са в Брюксел. Защото знаете, че най-важното в такива моменти е сигурността на хората и всички да са добре", това заяви пред ПИК евродепутатът Илияна Йотова. 

Пред медията ни тя каза, че от много рано е била в сградата на Европейският парламент и не е чула експлозия.

"Информацията, която получаваме в момента е много оскъдна. Имаме обявен код оранжево. Всички гари и метростанции са затворени. Колегите ми се проверяват много щателно, мерките за сигурност са изключително строги", допълни още Йотова.

Тя каза още, че до края на деня се очаква целият град да е парализиран.  

Годишна техническа проверка на сирените в област Габрово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561406

Започва годишната техническа проверка на сиренно-оповестителната система в областта. От днес започва годишната профилактика на всички оповестителни системи и съоръжения, разположени на територията на Габровска област. Дейностите по проверка на изправността на системите ще продължат до 20 май 2016 г.ОДМВР-Габрово информира, че в процеса на техническата проверка са възможни частични задействания на сирените....

Клинцевич: Атентатите в Брюксел и Париж са „масирана атака“ срещу Европа

http://www.cross.bg/klintzevich-bryuksel-evropa-1502391.html

/КРОСС/ Атентатите в Брюксел и Париж са взаимно свързани и могат да бъдат класифицирани като „масирана атака“ срещу Европа, счита първият заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Федерацията на Русия Франц Клинцевич, цитиран от ТАСС. „Днешните атентати в Брюксел могат да бъдат класифицирани като масирана атака срещу Европа. Всичко е почти едно към едно като в Париж“, заяви сенаторът. Според Клинцевич в терористичните актове в Париж и Брюксел „тактиката е една и съща – стремеж да бъде поразен колкото се може по-голям брой хора, при това на различни места, всявайки масова паника“. „Напълно очевидно е, че и двете операции са били планирани от един и същи център“, предполага депутатът. „Колкото и ужасно да звучи, не е изключено тези две операции да са своего рода репетиция. Нека ви припомня, че през юни Франция е домакин на европейското първенство по футбол“, каза той. Зам.-ръководителят на комитета на Съвета на федерацията отбеляза, че събитията във Франция и Белгия говорят за това, че „човечеството се е сблъскало със страшна, при това добре организирана, сила, която няма да се спре пред нищо“. „Трябва честно да признаем, че светът се оказа неподготвен да се противопостави ефективно на терористичната опасност

Борисов: От две седмици планираме учение в метрото, все едно сме пророкували

https://www.24chasa.bg/Article/5380660

Борисов: От две седмици планираме учение в метрото, все едно сме пророкувалиКъм моменти няма данни за пострадали българи при серията атентати в Брюксел по данни на Министерство на външните работи, но това не ни успокоява. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по награждаването на достойните българи, организирано от "24 часа". "Няма страна, която да е подготвена за такова нещо.

86-годишен англичанин, блудствал с деца, остава зад решетките

https://www.24chasa.bg/Article/5380708

86-годишен англичанин, блудствал с деца, остава зад решеткитеПо внесено от Районна прокуратура - Несебър искане, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо британеца Д. Н. К. Живеещият в несебърското село Оризаре 86-годишният мъж е обвинен за това, че на неустановена дата през 2016 г. в село Оризаре, в собствения му дом, е извършил действия по полово удовлетворение с две лица от

Елена Йончева роди син

http://www.klassa.bg/News/Read/article/265992_%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%99%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0+%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8+%D1%81%D0%B8%D0%BD

Елена Йончева стана майка. Журналистката роди син тази сутрин в "Майчин дом".

 
В личния си фейсбук профил родната журналистка сподели:
"Днес в 9 часа се роди Теодор /Тео/. Нашият прекрасен юнак е 3 кг и 50 см. Очакваме да получава и да дарява много любов и доброта. Благодарни сме на екипа на Майчин дом, на д -р Карамишева, д-р Гърчев, д-р Начев, доцент Карагьозова - най слънчевите професионалисти, които помогнаха на Тео да си появи в този първи ден на пролетта", съобщи самата Елена Йончева.

Честито!
 
 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване