09/01/16 11:41
(http://www.klassa.bg/)

Превърна ли се Twitter в мишена за придобиване?

 Акциите на Twitter повишиха стойността си 5,8% (най-големият ръст от две седмици), след като съоснователят на компанията Ев Уилямс заяви в интервю за Bloomberg, че компанията трябва да разгледа всички възможности на фона на продължаващите спекулации, че фирмата е мишена за поглъщане, пише Bloomberg.

Първоначално Уилямс отказа да коментира дали Twitter може да остане независима компания.

„Ние сме в силна позиция в момента и като членове на борда ние трябва да премислим правилните опции“, заяви той.

Членовете на управителния съвет са длъжни да разглеждат надеждните оферти за поглъщане и често правят подобни изказвания, когато бъдат запитани за сключването на сделки.

Въпреки това коментарите на Уилямс идват в момент, в който Twitter често е споменавана публично като мишена за придобиване.

Акциите на компанията увеличиха стойността си с 9% в началото на август на фона на спекулациите, че бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър и саудитският принц Алуалид бин Талал Ал Сауд се обединяват, за да купят компанията.

Въпреки че анализаторите омаловажиха тези слухове, Виктор Антъни от Axiom Capital заяви, че, ако бизнесът на Twitter не се преобърне до средата на 2017 г., компанията може да бъде продадена.

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси се опитва да подобри репутацията на компанията и продуктовия ѝ микс, за да привлече по-голяма основна аудитория.

Инвеститорите се оплакват от забавянето на растежа на броя нови потребители, а стойността на книжата на компанията се понижи с повече от 17% през тази година.

Същевременно приходите на Twitter растат по-бавно от очакваното въпреки усилията на компанията да ухажва повече рекламодателите. Компанията сключва сделки за стрийминг на повече събития на живо – от спортни мачове до политически дебати, а тази година придоби и стартъп за изкуствен интелект, който кара видеото на живо да изглежда по-професионално.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване