09/05/16 10:58
(http://www.klassa.bg/)

ШОЙГУ: В УКРАЙНА ИЗПОЛЗВАХА СЦЕНАРИЯ НА „АРАБСКАТА ПРОЛЕТ“

 Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу сравни събитията в Украйна със сценария на „арабската пролет“, т.е. с народните въстания в Тунис, Египет и Либия, в резултат на които властта бе взета от екстремисти.

 

 

„С дълбоко съжаление отново отбелязвам, че сценарият, разработен по модел „арабска пролет“ е приложен и в Украйна“, – цитира РИА Новости изявлението на Сергей Шойгу.

 

 

 

По-рано подобно сравнение бе направено от спикера на Държавната дума Сергей Наришкин. Според него, в Украйна за първи път в Европа е приложен сценарият „арабска пролет“.

 

 

По-рано в едно от поредните си изявления президентът на Русия  Владимир Путин също заяви, че в света се наблюдават цяла поредица от управляеми „цветни революции“.

 

 

Хората в „пролетните“ страни са били изморени от тиранията, нищетата, от отсъствието на перспективи – и това цинично е използвано от тези, които са провокирали безредици.

 

 

„Върху тези държави са наложени стандарти, които по никакъв начин не съответстват на техния начин на живот, на традициите им, на културата на тези народи. В резултат вместо демокрация и свобода хората получиха хаос, взрив на насилие, поредица от преврати. Арабската пролет бе заменена с арабска зима“, – каза Путин.

 

 

Според думите на президента на Русия, подобен сценарий е бил реализиран и в Украйна. В момента е в ход по-рано подготвена, добре снабдена армия от екстремисти, уверени са руските политици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване