Закъснява изплащането на пенсии в регионите на Свищов и Павликени

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635505

Закъснява изплащането на пенсии в регионите на Свищов и Павликени, съобщиха от "Български пощи“ ЕАД  Причината за забавянето е усложнената метеорологична обстановка в страната.В населените места, където има забавяния при изплащането на пенсии, са уведомени кметовете и пенсионерите.Създадена е организация за изплащане на пенсиите за януари 2017. По график се изплащат пенсии във всички областни градове на страната, съобщиха от дружеството....

Онлайн телевизията затвърди позициите си на наградите "Златен глобус"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984188

Онлайн телевизията затвърди позициите си на наградите "Златен глобус"74-тата годишна церемония на наградите "Златен глобус" почете някои от най-добрите проекти и изпълнители в киното и телевизията от изминалата година. Както обикновено, сред триумфиралите имена имаше и няколко изненади, а една тенденция се затвърди още повече - доминиращото място на онлайн телевизията, съобщава hicomm.bg.

Строителното министерство откри нарушения при санирането

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/01/09/2896475_stroitelnoto_ministerstvo_otkri_narusheniia_pri/?ref=rss


Проверка в края на миналата година на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е показала нарушения при одобрените вече за саниране сгради. Затова съответните кметове са били предупредени, че съответните проекти може да не бъдат финансирани изцяло от Българската банка за развитие.

Това се разбира от писмо на строителния заместник-министър Николай Нанков, цитирано от в. "Сега".

Проверката е била на случаен принцип и е установила, че общински чиновници и...

С 4 млн. лева ще бъдат подкрепени талантливи деца от социални домове

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/s-4-mln-leva-shte-bydat-podkrepeni-talantlivi-deca-ot-socialni-domove-231703/

Неправителствени организации могат да кандидатстват за финансиране с проекти по процедурата „Открий ме” на ОП “Развитие на човешките ресурси”

Diary of Dreams с концерт в София на 5 март

http://offnews.bg/news/n_1/n_643956.html

Немските дарк уейв романтици Diary of Dreams ще имат концерт в София на 5 март в столичния клуб Mixtape5, съобщиха организаторите от BGTSC.  Билетите за шоуто се продават вече онлайн и в мрежата на EVENTIM в цялата страна, в Сърбия, Румъния, Хърватска, Словения и Унгария. Първите 30 билета са на промоционална цена от 25 лева, а след това и до деня на концерта билетите ще се продават по 30 лева. В случай на налични места, в деня на събитието и на място в клуба цената на входа ще е 35 лева.

Атентаторът от Истанбул е получил помощ от нощния клуб

http://offnews.bg/news/n_1/n_643946.html

Членът на "Ислямска държава", който нападна нощния клуб "Рейна" в Истанбул, е получил помощ от клуба, заяви бивш заместник-директор на Националната агенция за разузнаване, цитиран от вестник "Хюриет". "Като разгледате пристигането на боеца (бел. ред. - Абдулкадир Масхарипов) от Киргистан в Истанбул, отпътуването му към Коня и връзките му с някои семейства в Коня и Истанбул, ясно е, че този човек не е бил просто вълк единак", съобщи Джевдет Юнеш, бивш заместник-началник на разузнаването. Тази атака показа сериозни пропуски в разузнаването и полицейски служби на Турция, твърди експертът.  "Погледнете атаката в "Рейна" по оста Киргизстан-Истанбул-Коня. Той ходи по улиците с чанта, която привлича вниманието и успява да пристигне в "Рейна", преминавайки през различни контролно-пропускателни пунктове. Работата на полицията и разузнаването е значителна, но има пропуски и недостатъци", добави Юнеш във връзка с атаката, която отне живота на 39 души и рани други 65 в ранните часове на 1 януари. "Нападението не е дело на спяща клетка, но можем да наречем семействата и хората, с които той е свързан са спящи клетки. Тъй като той все още не е заловен, можем да кажем и че атаката е резултат от сътрудничество и хората си помагат. Това беше една успешно планирана атака с мрежа от широк кръг от хора, въпреки интензивните мерки за сигурност и разузнаване в  Истанбул. Ние сме изправени пред една професионална структура", каза Юнеш. "ИДИЛ поеха отговорност за атентата, но много политически фигури имат съмнения за това дали нападателят не е бил член на чужда служба", добави той. Юнеш също така заяви, че предишните действия на Масхарипов показват, че има голям брой "спящи клетки" на "Ислямска държава" в цяла Турция.

Замръзна водата в блокове в София

http://www.mediapool.bg/zamrazna-vodata-v-blokove-v-sofiya-news258606.html

Над 100 сигнала за замръзнали тръби и водомери за вода в блокове в София е имало през изминалите дни в следствие на падналите температури, съобщиха от "Софийска вода" в понеделник. Специалисти на дружеството са се натъкнали в последните дни дори на случаи на замръзнали вертикални инсталации. По този повод конценсионерът съветва какво може да се направи, за да не се стига до спукване на тръбите и оставане без вода. При много ниски температури, очаквани да продължат през седмицата,  рискът от замръзване на тръбите се увеличава и е най-разумно водата в необитаемите имоти да бъде спряна. Вратите и прозорците на неотопляемите помещения е желателно да са уплътнени и плътно затворени, а таванът на сградата - добре изолиран. В сградите етажна собственост, в помещението, където е монтиран общият водомер, не трябва да се допуска температурата да пада под нула градуса. Ако това не е възможно, е необходимо общият водомер да е добре изолиран. През студените месеци най-често се пукат тръби на външни чешми. Ширещата се практика, че ако се оставят да текат или капят, външните чешми няма да замръзнат, е погрешна и води до аварии и разхищаване на вода. Най-добре е водата към външните чешми да бъде спряна от спирателния кран, да се източат тръбите и да се махнат всички маркучи. Удачно е външните чешми да бъдат изолирани, като се използват материали, които не поемат влага и не могат да замръзнат. Водомерните шахти в имотите също трябва да се зазимят чрез поставяне например на чували със стърготини, капакът да е дървен и добре изолиран. През последните дни, екипи на компанията са се отзовали на над 100 сигнала на клиенти, предимно за замръзнали водомери и вътрешно-сградни инсталации. Въпреки че тяхната поддръжка е отговорност на клиента, "Софийска вода" остава в готовност да реагира при всякакви аварийни сигнали, вследствие на лошото време. Въпреки тежкото време, няма софиянци, които са трайно без вода.

Железопътната инфраструктура е напълно проходима при зимни условия

http://www.cross.bg/infrastryktyra-ekipi-zimni-1530960.html

/КРОСС/ Към 14 часа, железопътната инфраструктура е напълно проходима при зимни условия, съобщиха НКЖИ. Аварийните екипи и техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура" разчистват в районите на силен снеговалеж и снегонавявания. Дежурните екипи са в готовност да реагират своевременно. Към този момент единствено жп участъкът между Поповица и Катуница, движението се осъществява по път №1, тъй като път № 2 е временно затворен за почистване.  

Орязаха заплатата на Тим Кук заради слабите показатели на Apple за 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984151

Орязаха заплатата на Тим Кук заради слабите показатели на Apple за 2016 г.През 2016 година Тим Кук е спечелил под $8,7 милиона, понеже Apple не постигна планираните финансови показатели. Информацията е на портала MacRumors, който представи извадки от официалните отчети на SEC. Според тези документи, генералният директор на Apple е получил съществено по-малко от другите топ-мениджъри на компанията.

Протест срещу планираните конституционни промени в Анкара (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984171

Протест срещу планираните конституционни промени в Анкара (Снимки)Турската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне стотици хора, събрали се на протест пред парламента, предаде Ройтерс, цитирана от БНР. Те са изразявали недоволство против планираните промени в конституцията, които ще разширят правомощията на президента Реджеп Ердоган. Най-голямата опозиционна партия "Републиканска народна

Бюджет 2018 на Пловдив - за какво отиват 276 милиона лева?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635506

Бюджетът на Пловдив за 2017-та година възлиза на 276 милиона лева и ще бъде гласуван на сесия на ОбС на 29 януари. Това съобщи кметът Иван Тотев. По думите му, тазгодишният бюджет, който е с близо 20 милиона лева повече от предишния, е добър и гарантира базовите необходимости за развитие на инфраструктурата, социалните услуги и отделните административни звена. Финансовата рамка включва и увеличението на минималната работна заплата от първи януари на работещите в общинската администрация служители, предимно в „Чистота“ и Градини и паркове“.

Инвеститорските нагласи в еврозоната нарастват в началото а новата година

http://econ.bg/Новини/Инвеститорските-нагласи-в-еврозоната-нарастват-в-началото-а-новата-година_l.a_i.735145_at.1.html

Нагласата на инвеститори и анализатори относно икономическото развитие в еврозоната отбелязва изненадващо рязко повишение през януари до най-високо...

Турският парламент обсъжда преминаването към президентска република

http://www.cross.bg/erdogan-narodni-predstaviteli-1530959.html

/КРОСС/ Турският парламент започва дебати върху конституционни промени, които биха превърнали страната в президентска република и по този начин бих дали още повече власт на Реджеп Таийп Ердоган. Очаква се дискусиите да продължат две седмици, а реформите трябва да минат на две гласувания с подкрепа от поне 330 от 550-те народни представители, преди да бъде започната подготовката за референдум Управляващата Партия на справедливостта и развитието, учредена от самия Ердоган, има 317 гласа, но преминаването на нужната бариера е възможно с подкрепата на националистическата Партия на националното действие, която има 40 народни представители. Част от тях са против промените, но лидерът Девлет Бахчели вече гарантира подкрепата за инициативата. Според опозицията реформата би дала прекомерна власт на Ердоган и би превърнала управлението на страната в диктатура, отдалечавайки я от демокрацията. Опитват се да превърнат демократичния парламентарен режим в тоталитарен", заяви лидерът на Републиканска народна партия Кемал Кълъчдароглу, цитиран от "Асошиейтед прес". Според турския вицепремиер Нуретин Чаникли, цитиран от "Ройтерс", референдумът може да се проведе в началото на април.    

Ангелкова: БСП участва ли в процедурите за плаж „Поморие"?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635503

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова зададе въпрос към БСП заради изнесени от социалистите данни за концесионни процедури за плажовете. "Питам БСП във връзка с изнесените данни за плаж "Поморие", които би трябвало да са известни само на членовете на Комисията и на участниците в процедурата, БСП участва ли в тези процедури по концесия и по какъв начин участва? Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова на брифинг във връзка с концесионните плажове, предаде „Фокус".

Защо няколко светофара във Варна мигат в жълто?

http://www.moreto.net/novini.php?n=340734

Няколко светофарни уредби във Варна са пострадали при катастрофи, което е причината уредбите да не работят в нормален режим. Автомобили са се ударили в стълбове, на които са монтирани сигнализиращите светлини. Това разкри пред Дарик Павел Кюрчев, директор на общинско предприятие ТАСРУД (Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение), което контролира светофарите.

Заловиха измамник, докато взема пари като "полицай"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984159

Заловиха измамник, докато взема пари като "полицай"Телефонен измамник е заловен в Плевен, след като се представи за полицай и опита да измъкне пари от двама възрастни. Около 11 ч в събота 87-годишен дядо получил обаждане на домашния си телефон от непознат. Той казал, че в момента се провежда полицейска операция по задържането на телефонни измамници и за да ги арестуват, трябва да даде парите,

Немски трашъри откриват концерта на Destruction в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_643954.html

Немската спийд-траш метъл банда Rezet ще открие концерта на Destruction на 1 февруари в София, съобщиха организаторите от BGTSC. След Rezet пък на сцената ще видим бразилките от Nervosa. Rezet са четиричленна група от северна Германия, създадена през 2003 година от 12 годишния Ricky Wagner и 13 годишния Thorben Schulz. Двамата голобради китаристи и техните сподвижници са вдъхновени от Metallica, Megadeth, Destruction и Slayer и не е случайно, че се опитват да запазят и възродят чрез творчеството си духа на 80-тарският спийд и траш метъл. Групата има зад гърба си два демо записа и три албума приети и много добре продавани в западна Европа. Младежите са имали честта да свирят два пъти на Wacken Open Air, да турират с Enforcer, да са специални гости на европейското турне през 2016 година на метъл иконите Anvil. Билети за шоуто може да откриете в мрежата на Eventim на цена от 35 лева. В деня на събитието пропуските ще струват 45 лева.

Двама души починаха от студ в Кърджали

http://offnews.bg/news/n_1/n_643952.html

65-годишен мъж е намерен мъртъв пред жилищен блок в Кърджали. Според местни жители той бил бездомник и обикновено спял на открито. Друг 50-годишен е открит пред Филиала на центъра за спешна помощ. Причината за смъртта и на двамата е измръзване, съобщи БНР. След подаден сигнал на тел. 112 пострадалият пред блока на булевард "България" е бил транспортиран в Центъра за спешна помощ и впоследствие починал, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кърджали. Екип на РУ-Ардино е посетил Центъра за спешна помощ. Няма данни за насилствена смърт. 

Политология на метеорологията

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/01/09/2896487_politologiia_na_meteorologiiata/?ref=rss


В България всичко е годно за политическа (зло)употреба, включително и несгодите на зимата. Но в интерес на истината трябва да признаем, че това важи далеч не само за отиващото си управление, пише Ясен Бояджиев в "Дойче веле".

Три дни преди да завали снегът, управляващите в оставка овладяха телевизионните новини от ранни зори до късна вечер със страховити предупреждения. Демонстративната им превантивна хиперактивност роди ироничния термин "снегокалипсис". И предизвика язвителни...

Мария Грашнова става шеф на Dentsu за Балканите

http://offnews.bg/news/n_1/n_643951.html

Мария Грашнова поема поста Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network за Балканите, обявиха от компанията. Досега Грашнова беше неин Главен изпълнителен директор аз България. На новосъздадената позиция тя ще отговоря за контрола на развитието и изпълнението на бизнес стратегията на Dentsu Aegis Network в десет държави - България, Румъния, Хърватия, Словения, Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово. Назначението й на новата позиция влиза незабавно в действие, като тя ще продължи да изпълнява и досегашните си задължения като Главен изпълнителен директор на групата за България, и ще се присъедини към екипа на Изпълнителния борд на Dentsu Aegis за Северна, Централна и Източна Европа, посочват още от корпорацията. Мария Грашнова се присъединява към групата като Управляващ директор на новосъздадената през 2012 г. Carat България. През 2015 г. е повишена в Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network България, след успешното стартиране и развитие на медийните брандове Vizeum (през 2013 г.) и iProspect (през 2014 г.). 

Назначиха шеф на следствието в Хасково

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635501

Следователят Тодор Динков е назначен със заповед на окръжния прокурор Иван Стоянов  за шеф на Окръжното следствие. Мястото бе овакантено след като Кръстьо Кръстев се пенсионира.   Тодор Динков работи в следствието от 20 г....

Цигари, пакетирани като бисквити, разкриха митничари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635502

Митничари от Лом разкриха пратка с незаконни цигари. Те спрели за проверка товарен автомобил с българска регистрация, превозващ групажна стока от България за страна от ЕС. Това съобщиха от Агенция „Митници". Една от превозваните пратки е обявена в товарителницата като 200 кг бисквити, разпределени в осем кашона и етикетирани със стикери на българска марка. При проверката е установено, че вместо бисквити кашоните съдържат общо 6720 кутии (134 400 къса) цигари от марката „DUNHILL DEEP BLUE", всички с български акцизен бандерол. Липсва задължителн...

Москва се „умори“ от „аматьорските“ хакерски обвинения на САЩ

http://www.cross.bg/obvineniya-moskva-kremul-1530957.html

/КРОСС/ Кремъл заклейми докладите от американските разузнавателни агенции за предполагаемите руски кибератаки като неоснователни и аматьорски, заявявайки, че Москва е уморен от това да отрича участието на руското правителство в изборната намеса в САЩ, предава AFP.„Това за безпочвени обвинения, които не са обосновани с нищо, а са направени по-скоро на аматьорско, емоционално ниво. Нараства умората ни от тези обвинения", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Германското индустриално производство нараства през ноември

http://www.investor.bg/novini/130/a/germanskoto-industrialno-proizvodstvo-narastva-prez-noemvri-231704/

Данните са сигнал, че най-голямата икономика в Европа е приключила годината на стабилна основа

Еко хотел ти дава да караш "Тесла"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5984152

Еко хотел ти дава да караш "Тесла"Кога един хотел е еко? Когато е сред природата или е предприел мерки на парче, за да я замърсява по-малко? Или ако пере спалното бельо с екопрепарати, или пък поставя натурални сапуни в стаите. 1 Hotel Central Park в Ню Йорк има право да претендира за етикет "Еко" - заради използваните материали и цялостната концепция,

Берлин очаква Турция да направи отстъпки на срещата за Кипър

https://www.actualno.com/europe/berlin-ochakva-turcija-da-napravi-otstypki-na-sreshtata-za-kipyr-news_586262.html

"Берлин разчита, че Турция ще склони да направи компромис по време на преговорите в Женева за регулирането на кипърския въпрос". Това заяви говорителят на германското правителство Мартин Шефер. „Разчитаме, че Анкара ще демонстрира конструктивен подход, който ще помогне

„Български пощи" създаде организация за изплащане на януарските пенсии

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635500

„Български пощи“ ЕАД има готовност да възстанови  работния процес по изплащане на пенсии в областите Добрич, Шумен и Силистра веднага щом метеорологичните условия позволят това, съобщиха от компанията. В населените места, където има забавяния при изплащането на пенсии, са уведомени кметовете и пенсионерите. Във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната, закъснява изплащането на пенсии в региона на Свищов и Павликени, в няколко врачански, монтански, пловдивски и разградски села.Нарушен ще бъде графикът и в някои райони около Бур...

Един от синовете на Лех Валенса е открит мъртъв

http://www.mediapool.bg/edin-ot-sinovete-na-leh-valensa-e-otkrit-martav-news258605.html

Един от четиримата синове на бившия полски президент Лех Валенса е бил намерен мъртъв в своята квартира в Гданск, съобщи полската агенция ПАП. Според полицията тялото на 43-годишния Пшемислав Валенса било намерено от негов брат, който извикал бърза помощ. Медиците не открили по тялото следи от насилие. Аутопсията ще бъде проведена в понеделник. Пшемислав е третото от осем деца на Валенса и неговата съпруга Данута. Бившият полски президент има четирима синове и четири дъщери. Пшемислав е имал сериозни проблеми с алкохола и полицията неведнъж го е задържала за шофиране в нетрезво състояние.

Потрошени пациенти препълниха Спешното

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635499

Десетки пациенти препълниха Спешно отделение на варненската болница "Св. Анна" през последните дни след рязкото застудяване и образуваните поледици. От 6 януари до днес през Травматологичния кабинет са преминали 120 души. От тях при 38 са установени фрактури. Най-натоварено за медиците е било в събота. Тогава те са прегледали 42 пациенти, 12 от които са били със счупвания. ...

Над 1 млн. вярващи се включиха в религиозно шествие в Манила

http://www.moreto.net/novini.php?n=340739

Повече от 1 млн. вярващи се включиха в годишното шествие на римокатолическата църква във филипинската столица Манила в чест на Черния Назарянин. Всяка година християните се събират на парада в чест на голямата дървена статуя на Исус Христос, който носи кръст.

НМД се допитва до деца и възрастни грижи ли се държавата за подрастващите

http://www.cross.bg/detzata-natzionalna-mrezha-1530956.html

/КРОСС/ Национална мрежа за децата организира онлайн допитване за деца над 14 години и възрастни, за да разбере как заинтересованите българи оценяват грижите за децата и семействата у нас. Тази година за шести пореден път Мрежа за децата, която обединява 137 организации от цялата страна, работещи за и с деца, ще подготви и разпространи ежегодния си доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата й за децата?".Годишният доклад на Национална мрежа за децата „Бележник" оценява, както в училище, как правителството и администрацията са справят с поетите си ангажименти към децата през изминалата календарна година. Оценките се пишат в пет области: Общи принципи по Конвенцията на ООН за правата на детето; Семейна среда и алтернативни грижи; Здравеопазване; Образование и Правосъдие.Целта на „Бележника" е да даде реална оценка на ситуацията, в която живеят днес децата в България. Това е доклад, който критично и независимо представя гражданския поглед към политиките за детето. „Бележникът" е продукт, който събира усилията на много хора - не само в Национална мрежа за децата, но и извън нея. Това са практици, които ежедневно работят с деца и семейства, както и експерти и преподаватели, които прилагат научни методи в практиката - все хора, чиято мисия е да правят живота на децата по-добър

Мая Манолова: Парламентът да се произнесе за референдума

http://offnews.bg/news/n_1/n_643948.html

Оставащите 20 дни на парламента биха били достатъчни, при добро желание от народните представители, това Народно събрание да се произнесе по вота на българските граждани за Референдума на 6 ноември.  Това каза омбудсманът Мая Манолова по време на първата пресконференция на институцията за тази година. Тя обясни, че срокът за произнасяне по референдума е три месеца по закон.  „Народните представители и парламентарните партии би следвало да имат достойнството и куража да застанат пред българските граждани и с действия да покажат ще се съобразят ли с вота от референдума“, добави Манолова. „Замитането на резултатите от референдума би било поредния гвоздей в авторитета на партийната система“, подчерта Манолова. „След първоначалните изявления, че ще се съобразят с референдума и с това какво им е казал народът парламентарните партии не предприеха абсолютно никакво действие за реализиране волята на гражданите“, добави още омбудсманът. Относно предложението на Цветан Цветанов за удължаване на парламента, тя отказа да коментира и добави, че това е абсолютно в правомощията на новоизбрания президент Румен Радев.  Мая Манолова говори и за рекордния брой жалби, които са постъпили през изминалата година в институцията. 10 640 жалби и сигнали от граждани, като около 30% от тях са срещу монополни дружества и доставчици на обществени услуги, каза тя.   По думите и 14% от жалбите са срещу нарушени социални права на българите, а срещу нарушено право на собственост – 11%. „Най-голям брой от жалбите постъпват по интернет – 40%, 38% с писма, а 22% от граждани, които са посетили приемната на омбудсмана“, каза Манолова.

Санкционират снегопочистващите фирми в Смолян

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635508

"Ще има санкции за снегопочистващите фирми", категоричен е кметът на Смолян Николай Мелемов. Градоначалникът е получил много сигнали от граждани за непочистени улици и лично той е направил проверка през почивните дни за състоянието на пътната мрежа. Днес сутринта комисия от общината също направи инспекция. Тепърва ще се уточняват, кои фирми и с колко ще бъдат глобени, но ще има сериозни глоби, категорични са от общинската администрация. "На територията на града улиц...

Нормална обстановка с електрозахранването в Югоизточна България

http://econ.bg/Новини/Нормална-обстановка-с-електрозахранването-в-Югоизточна-България_l.a_i.735142_at.1.html

Обстановката с електрозахранването в Югоизточна България, обслужвана на от EVN България Електроразпределение, е нормална. С оглед на минусовите...

U2 обяви турне в Европа през 2017 г.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/01/09/2896485_u2_obiavi_turne_v_evropa_prez_2017_g/?ref=rss


Ирландската рок група U2 обяви турне в Северна Америка и Европа тази година. The Joshua Tree Tour 2017 е в чест на 30-годишнината от излизането на албума The Joshua Tree, съобщи групата на официалния си сайт.

Турнето ще започне от Ванкувър, Канада, на 12 май и ще продължи в САЩ. След това, през юли и август, музикантите ще се пренесат в Европа, където ще има концерти в осем столици.

В Европа към U2 ще се присъедини и бившият китарист на Oasis Ноуъл Галахър с групата му...

Ограничават корабоплаването по Дунав, дигите се наблюдават денонощно

https://www.actualno.com/society/ogranichavat-koraboplavaneto-po-dunav-digite-se-nabludavat-denonoshtno-news_586260.html

Областен щаб от специалисти заседава днес във връзка с възникналия ледоход по р. Дунав. В хода на срещата беше предоставена информация за състоянието на река Дунав по отношение на започналото ледообразуване, като според информацията в различните участъци на реката, ледох

Роботизирана бавачка държи децата "под око"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984132

Роботизирана бавачка държи децата "под око"В отглеждането на деца допълнителен чифт очи никога не е излишен. Водени от тази мисъл, специалисти от американската фирма 5 Elements Robotics са създали Нанибот - роботизирана бавачка, която служи като "очи и уши" на родителите, когато им се налага да оставят потомците си за малко сами, съобщава сайтът Ред ферит, цитиран от БТА.

"La La Land" обра наградите "Златен глобус"

http://www.investor.bg/novini/346/a/la-la-land-obra-nagradite-zlaten-globus-231705/

Райън Гослинг и Ема Стоун грабнаха призове за най-добра мъжка и женска роля

Снеговалеж затвори Босфора и отмени стотици полети в Истанбул

http://www.cross.bg/istanbyl-otmeneni-zaradi-1530955.html

/КРОСС/ Обилен снеговалеж в Истанбул парализира трафика за трети ден. Босфорът отново бе затворен за корабоплаване. За пореден ден са отменени стотици полети, съобщава Агенция "Франс прес". Със смразяващи температури и силни ветрове, Босфорът - един от най-натоварените за корабоплаване проливи, бе затворен заради намалена видимост, информират от турската брегова охрана. Преустановени са всички пътнически фериботни услуги, известни със свързването между азиатската и европейската част в турския най-голям град. Училищата в целия град са затворени, обяви в Туитър валията на Истанбул Васип Шахин. Това е най-тежкият снеговалеж от 2015 г. насам. През последните три дни стотици полети бяха отменени и хиляди пътници бяха блокирани на международното летище в Истанбул. Турският национален превозвач "Турски авиолинии" обяви, че очаква днес от летище "Ататюрк" да излетят само 292 полета. В нормален ден, на летището кацат и излитат над 1500 самолета. Изпълнителният директор на "Турските авиолинии" Билал Екси обяви в Туитър, че в неделя са обслужени само 171 полета, а над 600 са били отменени. Това породило гневни оплаквания от блокираните пътници. Екси допълни, че проблемите са заради липсата на слотове за излитане и кацане на летище "Ататюрк" заради снеговалежа.  

Зони за кучета и видеонаблюдение, изграждат в асеновградския квартал Запад

https://www.actualno.com/asenovgrad/zoni-za-kucheta-i-videonabludenie-izgrajdat-v-asenovgradskija-kvartal-zapad-news_586254.html

Облагородяват градската среда на Асеновград с европари. Проектът е одобрен и вече е обявена обществена поръчка, чрез която да бъде избран изпълнител. Средствата ще бъдат осигурени чрез безвъзмездна финансова помощ, осигурена по „Изпълнение на интегрирани планове за гр

Застудяването в страната е уникално дълъг период според климатолози

http://www.dnevnik.bg/zelen/klimat/2017/01/09/2896466_zastudiavaneto_v_stranata_e_unikalno_dulug_period/?ref=rss


Метеорологичната обстановка в страната е "уникална" и не е била такава от поне 30 години. Това обясни климатологът Георги Рачев пред БНТ и посочи, че причината за това е продължителността на студа. Днес, понеделник е четвърти ден с много ниски температури, валежи на сняг и силен вятър, които се очаква да продължат до края на седмицата.

По думите му тази обстановка е уникална поне за един период от 30 години, защото става дума за "ужасно дълъг" период от време. В София отрицателните...

Доброволци помагат в кучкарника в Каменар

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635498

Повече от 15 доброволци помагат ежедневно на служителите от кучкарника в село Каменар, съобщават от Община Варна. Всички животни в общинския приют за безстопанствени кучета са живи и здрави, хранят се по два пъти на ден, осигурена е вода. На част от животните се прилага общоукрепваща терапия заради ниските температури, каза д-р Татяна Мура, ветеринарен лекар в кучкарника. Осигурени и са топли постелки в дървените колиби на четириногите. В момента пребиваващите животни са 102. Няма проблеми с достъпа до приюта, той е отворен и е осигурено постоя...

„Български пощи“ създаде организация за изплащане на пенсиите за януари

http://www.cross.bg/pensii-izplashtane-izplashtaneto-1530954.html

/КРОСС/ „Български пощи" ЕАД създаде организация за изплащане на пенсиите за месец януари 2017 година.По график се изплащат пенсии във всички областни градове на страната. Нормално протича процесът в областите: София, Благоевград, Габрово, Варна, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище и Хасково.Във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната, закъснява изплащането на пенсии в региона на Свищов и Павликени, в няколко врачански, монтански, пловдивски и разградски села. Нарушен ще бъде графикът и в някои райони около Бургас и Ямбол.Днес няма да се изплаща пенсии в общините Две могили, Бяла, Бобовдол и Таваличево.„Български пощи" ЕАД има готовност да възстанови работния процес по изплащане на пенсии в областите Добрич, Шумен и Силистра веднага щом метеорологичните условия позволят това.В населените места, където има забавяния при изплащането на пенсии, са уведомени кметовете и пенсионерите.

Данъчните в Шумен съставиха 227 акта за година

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635497

227 акта са съставили оперативните инспектори от офис Шумен на ТД на НАП Варна през изминалата 2016г., съобщиха от пресцентъра на финансовото ведомство. Съставените актове са свързани с неспазване на осигурителното и данъчното законодателство, като най-честите нарушения са свързани с неиздаване на касови бележки. Общата сума на наложените санкции за констатираните нарушения възлиза на 182 300 лева. Запечатани са 14 обекта след установени нарушения, свързани с експлоатацията и издаването на касови бележки в търговските обекти, в които се извърш...

Шампионат по хвърляне на коледни дървета в Германия (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5984118

Шампионат по хвърляне на коледни дървета
в Германия (Снимки)Световният шампионат по хвърляне на коледни елхи, организиран за 11-и път, се състоя в западната германска провинция Райнланд-Пфалц, предаде ДПА, цитиран от БТА.  Организаторите съобщават, че в надпреварата са участвали 53 мъже и 30 жени. Участниците е трябвало да хвърлят елхите като копие, чук и над летва.

Графика на деня: Ефектът "Тръмп" върху световните валути

http://www.investor.bg/novini/130/a/grafika-na-denia-efektyt-trymp-vyrhu-svetovnite-valuti-231687/

Изказванията на новоизбрания президент на САЩ в Twitter имат влияние върху някои от основните световни валути

Съветник на Тръмп: Той не отрича наличието на руска роля в хакерските атаки срещу демократите

https://www.actualno.com/america/syvetnik-na-trymp-toj-ne-otricha-nalichieto-na-ruska-rolja-v-hakerskite-ataki-sreshtu-demokratite-news_586256.html

Бъдещият началник на кабинета на Доналд Тръмп - Рейнс Прибъс, обяви, че новоизбраният американски президент не отрича ролята на „субекти в Русия“ в хакерските атаки срещу Демократическата партия в САЩ. Прибъс стори това в предаването „Fox News Sunday”. По думите на При

39 варненци се потрошиха по заледените улици

http://www.moreto.net/novini.php?n=340737

120 души са преминали до днес през Клиниката по ортопедия и травматология в болница „Св. Анна“ във Варна от началото на снежното бедствие в петък. За четири дни хората със счупвания на крайници, потърсили лекарска помощ са 39. Само днес от 13 посетили звеното, 9 души са с фрактури, обобщиха за Moreto.

В бургаско регистрираха две първични огнища на птичи грип

http://www.cross.bg/grip-ptichi-ptitzi-1530953.html

/КРОСС/ Обявени са две първични огнища на птичи грип в Бургаска област - в блатото Аркутино при резерват „Ропотамо" на територията на град Приморско, а другият в средецкото село Проход. Това каза за „Фокус" д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. По думите му първичното огнище на птичи грип в блатото Аркутино е от днес и вече е обявено. „Регистрирани са заразени диви птици от вида „орехче" или „ушитрънки". Взети са мерки, направена е 3-километровата предпазна зона и 10-километровата наблюдаваща зона. Кметовете на всички населени места са предупредени да наблюдават и да броят домашните птици и при евентуална обстановка да знаем колко са били и колко трябва да бъдат унищожени, ако се наложи. Също така кметовете предупреждават всеки един от стопаните да прибират птиците и храната им на закрито", посочи д-р Митев. Другият случай на птичи грип е регистриран на 3-4 януари в землището на средецкото село Проход. „Там в един язовир, стопанин е отглеждал в любителска зоологическа градина пернати. Открити са няколко заразени пъдпъдъка. След бързата реакция на моите колеги изпратената проба потвърди птичи грип. В резултат бяха унищожени 91 броя птици, от които 61 водоплаващи", каза още д-р Георги Митев. Птиците са били загробени на място. „Надявам се да не са засегнати дворовете с домашни птици в село Проход

33% от мюсюлманите в Белгия възприемат Корана като най-висш закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984122

33% от мюсюлманите в Белгия възприемат Корана като най-висш законВсеки трети мюсюлманин в Белгия заявява, че не харесва западния начин на живот и че възприема законите на исляма като по-висши от местното законодателство. Това сочат данните от допитване, поръчано от обществената телевизия Ер Те Бе Еф и вестник Соар, пише БТА. Под "западен начин на живот" попадат свободният достъп до алкохол,

Пенсиите се изплащат по график заради лошата метеорологична обстановка

https://www.actualno.com/society/pensiite-se-izplashtat-po-grafik-zaradi-loshata-meteorologichna-obstanovka-news_586255.html

„Български пощи“ ЕАД създаде организация за изплащане на пенсиите за месец януари 2017 година. По график се изплащат пенсии във всички областни градове на страната. Нормално протича процесът в областите: София, Благоевград, Габрово, Варна, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Пе

"Локомотив" (Пловдив) си върна и 38-годишния Роберт Петров от шампионския отбор

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/09/2896461_lokomotiv_plovdiv_si_vurna_i_38-godishniia_robert/?ref=rss


Бившият играч на "Лудогорец" Шоко и македонският ветеран Роберт Петров са новите попълнения, с които "Локомотив" (Пловдив) започна зимната си подготовка.

Привличането на бразилския краен защитник, който за последно носеше екипа на "Монтана", беше обявено още през декември. Днес стана ясно, че на "Лаута" се завръща 38-годишният Петров, който стана шампион с пловдивчани през 2004 г.

"Мнозина може да ми се смеят с оглед на възрастта му, но смятам, че съм прав. Във футбола...

Зимната обстановка в община Враца

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635496

Над 55 см. е снежната покривка на територията на община Враца. Във всички населени места има ел. захранване и водоснабдяване. Пътищата до всички села в общината са проходими при зимни условия. Навявания има в участъците между селата Мраморен-Косталево-Мало Пищене, Девене-Три кладенци и Криводолско шосе-Чирен. Там пътищата също са достъпни. В неделя срещу понеделник по пътя между селата Чирен-Девене е имало бедстващ автомобил, в който са се возили трима възрастни и три деца. Екип на Община Враца е евакуирал майката с децата, а служители на „Граж...

Гришо се похвали с трофея в социалните мрежи (Снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/5984127

Гришо се похвали с трофея в социалните мрежи (Снимки)
Григор Димитров не пропусна да отпразнува титлата от турнира в Бризбейн и с многобройните си фенове в социалните мрежи, съобщава Би Ти Ви. Най-добрият български тенисист победи на финала петия в света Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3. Гришо позира с трофея на официална фотосесия след турнира. Той благодари на треньора си Даниел Валверду,

Бенчмаркът на БФБ-София SOFIX гони 595 пункта

http://econ.bg/Новини/Бенчмаркът-на-БФБ-София-SOFIX-гони-595-пункта_l.a_i.735144_at.1.html

Почти всичките индекси на БФБ-София започват уверено търговията през новата седмица. Бенчмаркът SOFIX добавя почти половин поцент, изкачвайки се до...

Мобилното приложение на Sinoptik.bg с милион инсталации

https://vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/mobilnoto-prilozhenie-na-sinoptik.bg-s-milion-instalacii-6063874

Прогноза за мразовито време в началото на 2017 и актуална информация за зимните курорти ни очакват в уебсайта и мобилната апликация

Хунтата в Тайланд поиска смъртно наказание за корумпирани държавници

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/09/2896462_huntata_v_tailand_poiska_smurtno_nakazanie_za/?ref=rss


Тайландски служители, признати за виновни по дела за корупция за над 1 млрд. бата (над 26 млн. евро), може да бъдат осъдени на смърт. Това предлага назначената от военните Национална комисия за реформи, предаде агенция "Ройтерс".

Според анализатори подобно строго наказание за всички форми на корупция е още един начин, по който управляващата хунта ще може да упражнява контрол върху противниците си, включително съюзниците на бившия министър-председател Таксин Шинаватра, свален с...

Почина художникът Борислав Стоев

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984117

Почина художникът Борислав СтоевПочина художникът Борислав Стоев /1927- 2017/, съобщават от Съюза на българските художници /СБХ/, предаде БТА. Роден е в София, завършва Художествената академия в София през 1953 г., специалност "Илюстрация" при проф. Илия Бешков. От 1984 г. е преподавател в НХА и в ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград, професор по илюстрация.

Турският парламент обсъжда преминаването към президентска република

http://offnews.bg/news/n_1/n_643942.html

Турският парламент започва дебати върху конституционни промени, които биха превърнали страната в президентска република и по този начин бих дали още повече власт на Реджеп Таийп Ердоган.  Очаква се дискусиите да продължат две седмици, а реформите трябва да минат на две гласувания с подкрепа от поне 330 от 550-те народни представители, преди да бъде започната подготовката за референдум  Управляващата Партия на справедливостта и развитието, учредена от самия Ердоган, има 317 гласа, но преминаването на нужната бариера е възможно с подкрепата на националистическата Партия на националното действие, която има 40 народни представители. Част от тях са против промените, но лидерът Девлет Бахчели вече гарантира подкрепата за инициативата.  Според опозицията реформата би дала прекомерна власт на Ердоган и би превърнала управлението на страната в диктатура, отдалечавайки я от демокрацията.  Опитват се да превърнат демократичния парламентарен режим в тоталитарен", заяви лидерът на Републиканска народна партия Кемал Кълъчдароглу, цитиран от "Асошиейтед прес". Според турския вицепремиер Нуретин Чаникли, цитиран от "Ройтерс", референдумът може да се проведе в началото на април.

350 000 лева за спорт залага Община Асеновград в Бюджет 2017 г.

https://www.actualno.com/asenovgrad/350-000-leva-za-sport-zalaga-obshtina-asenovgrad-v-budjet-2017-g-news_586251.html

Бюджет 2017 г. на Община Асеновград ще бъде обсъден публично с местната общност. Материалите по проекта са изложени на табло в Информационния център в сградата на Администрацията и са качени на общинския сайт, където могат да бъдат разгледани от всеки заинтересован граждани

Бивш съветник на президента осъди прокуратурата за 48 хил. лв.

http://offnews.bg/news/n_1/n_643950.html

Бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и бивш съветник на президента Росен Плевнелиев - Димана Ранкова , е осъдила прокуратурата да ѝ плати 48 000 лв. обезщетение заради водено срещу нея разследване. Прокуратурата дължи още 6400 лв. за адвокат, както и лихвите, съобщава в. "Сега".  Ранкова беше обвинена за длъжностно престъпление, докато е била зам.-председател на КФН, като по този начин е имала намерение да облагодетелства трети лица. Обвинението касае периода 25 февруари 2010 г. - 10 юли 2014 г. Според прокуратурата тя е дала становище на Централния депозитар за две борсови сделки с акции, от което могли да настъпят немаловажни вредни последици. Първоначално от Софийската градска прокуратура прекратили делото срещу Ранкова. Апелативните прокурори потвърдили постановлението. Прокурор от Върховната касационна прокуратура обаче наредил разследването да продължи. Тъй като това постановление станало достояние в парламента, Ранкова подала оставка от КФН . От градската прокуратура за втори път прекратили делото заради липса на престъпление, а от апелативната пак потвърдили. От ВКП отново отменили прекратяването. По това време Ранкова била съветник по финансовата политика президента. След като постановлението на ВКП било пратено на държавния глава, тя се почувствала компрометирана и се оттеглила и от този пост, става ясно от съдебното решение. След като години наред прокуратурата не внесе обвинителен акт срещу Ранкова, тя се възползва от правото си да поиска процесът да влезе в съда, или да бъде прекратен. През юли 2014 г. той е окончателно прекратен от съда. Разследването обаче навлича здравословни проблеми на Ранкова. Името на Ранкова се завъртя и около т. нар. " тефтерчета на Златанов ". Тогава беше оповестено, че в записките на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси е записано: "Плевнелиев -> недопустимо е да стане известно". Редом с името на президента в записките често е споменато и името на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова. В КПУКИ срещу нея имало преписка, която е установила конфликт на интереси, но по-късно съдът е отменил това решение на КПУКИ. В записките пише още: „Разговор с Дянков по повод Димана Ранкова – нормално поведение”; Какво да правим с Ранкова и президента; „В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова без президента в заглавието – > Решение за прекратяване на Плевнелиев”; „Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет”; “Ок – Президента – нека си стоят, да се гледа всичко”.

Арестуваха мъж в Измир, пошегувал се, че е атентатор

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984110

Арестуваха мъж в Измир, пошегувал се, че е атентаторМъж от Измир, Западна Турция, е бил задържан от полицията, след като "на майтап" се представил за атентатор, предаде агенция Доган, цитирана от БТА. 23-годишният мъж се обадил на линията за спешна помощ на полицията и съобщил регистрационния номер на собствения си автомобил, като казал, че с колата пътуват въоръжени лица с взривно устройство.

По света системно се извършват ненужни медицински процедури, показва анализ на "Лансет"

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/01/09/2896437_po_sveta_sistemno_se_izvurshvat_nenujni_medicinski/?ref=rss


До 70% от хистеректомиите (оперативното отстраняване на матката) в САЩ са ненужни процедури. Също една четвърт от подмяната на коленни стави в Испания и повече от половината от предписаните антибиотици в Китай. По света системно се извършват излишни медицински процедури, които едновременно ощетват пациентите и ресурсите за здравеопазване.

Това показва анализ на медицинския жернал "Лансет", цитиран в "Ройтерс". В проучването са участвали здравни експерти от 27 държави. Тенденциите,...

Чистят ледени висулки в София, мерят градусите в класните стаи

http://offnews.bg/news/n_1/n_643949.html

Топлото в столичните училища няма да се спира, независимо от ваканцията, а температурата в класните стаи се мери по заповед на кмета Йорданка Фандъкова.  Екипи на общината чистят ледени висулки от подлези и мостове, продължава и почистването на основни вътрешно-квартални улици в столичните райони, където условията позволяват.  Това съобщиха от "Московска" 33 след като Фандъкова свика щаба за зимно поддържане на София днес. Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да се осигури почистване и проходимост на уличните шахти. Градският транспорт към се движи по всичките си маршрути.  Общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят двадесет и четири часа. Българският червен кръст осигури дрехи. Общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се от центровете. 

Няма да анулират рекорда на Стефка Костадинова

https://www.24chasa.bg/sport/article/5984111

Няма да анулират рекорда на Стефка КостадиноваСветовната федерация по лека атлетика (ИААФ) заяви, че няма да уважи предложението на президента на Асоциацията на спортните журналисти (АИПС) Джани Мерло, според което всички световни рекорди трябва да бъдат анулирани, съобщи БТВ. Мерло посочи като причина за подобно действие множеството случаи с отнети олимпийски медали и заличени рекорди в

Ангелкова обясни за процедурите за концесии на плажове

http://www.moreto.net/novini.php?n=340738

За да бъде гарантиран летен сезон 2017, е необходимо да се проведат процедурите за концесии на плажовете още от сега. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, във връзка с призивите на БСП да бъдат прекратени процедурите за отдаване на концесия.

Корабоплаването се ограничава, дигите се наблюдават денонощно

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635493

Областен щаб от специалисти заседава днес във връзка с възникналия ледоход по р. Дунав. В хода на срещата беше предоставена информация за състоянието на река Дунав по отношение на започналото ледообразуване, като според информацията в различните участъци на реката, ледоходът е в рамките между 10 и 70 %, а за района на Русе е средно около 50%. Подчертано беше, че повишаването на този процент на ледоход би затруднило съществено движението на плавателни съдове по реката и тенденцията към повишаване е реална, предвид създалите се условия за това – ...

Политология на метеорологията

http://www.mediapool.bg/politologiya-na-meteorologiyata-news258604.html

Три дни преди да завали снегът, управляващите в оставка овладяха телевизионните новини от ранни зори до късна вечер със страховити предупреждения. Демонстративната им превантивна хиперактивност роди ироничния термин "снегокалипсис". И предизвика язвителни критики и обвинения, които звучат приблизително така: вместо без много шум да си върши работата, за която е назначено, правителството предизборно отново залага на позорната стратегия на страха и всява излишна паника, за да може после да се представи като безалтернативен спасител. И така отклонява вниманието от далеч по-важни проблеми, в чието решаване се е провалило. С малко закъснение тези критики бяха буквално "преписани" и повторени от Социалистическата партия. В България наистина всичко е годно за политическа употреба, включително и несгодите на зимата. Премиерът в оставка действително обича за щяло и не щяло да се появява лично (съпровождан от телевизионните камери) на всяка "гореща" точка, за да внушава, че без него не може да бъде решен нито един проблем. Вярно е също така, че стратегията за стабилизиране на властта чрез всяване на страх от измислени или силно преувеличени заплахи се използва не за първи път, като най-добрият пример е с т.нар. бежанска вълна. И все пак... Дори да приемем обаче, че предупрежденията за "снегокалипсиса" са били плод на известно политическо престараване, справедливостта изисква да признаем, че след като той дойде, критиките и обвиненията изглеждат донякъде прибързани, незаслужени и едностранчиви. Първо, заплахата (за разлика от случая с бежанците, да кажем) се оказа напълно реална, предупрежденията - съвсем непреувеличени, а взетите мерки - общо взето адекватни. Впрочем, същите капризи на времето и същата реакция на властите можеха да се видят в много от европейските страни през тези дни. Второ, каквито и да са били политическите им мотиви, управляващите имаха достатъчно фактически основания да бъдат предпазливи, след като "се опариха" покрай виелиците в последните два дни преди Нова година. И трето, именно след тези виелици те получиха много силен, външен за тях политически стимул, който без да ги оправдава, до голяма степен обяснява както техните действия, така и въобще особеностите на българската политика. Впрочем, критиците на правителството забравят този факт, а той е далеч по-срамен и позорен. За да го разберем, трябва да се върнем още по-назад. Виновна е... метеорологията Обилен снеговалеж, ураганен вятър и почти никаква видимост. Верижна катастрофа и закъсали тирове блокират пътищата, а навяванията ги правят непроходими. Само на пътя към Бургас са заседнали стотици автомобили. Снегорините едва си пробиват път през преспите, така че пътуващите трябва да чакат часове наред, за да бъдат измъкнати от снежния капан. Картината ви е позната, нали? Но не, не е 30 декември 2016, а почти девет години по-рано. Датата е 3 януари 2008. На власт е правителството на т.нар. Тройна коалиция. Неговият отговорен за борбата с бедствията министър твърди, че са положени максимални усилия, но че и гражданите трябва да са отговорни за живота си, когато предприемат пътуване в такава зимна обстановка. "Все пак в България има четири сезона и трябва да не забравяме, че зимата обикновено вали сняг", заключава министърът. Министър-председателят и тогавашен лидер на БСП пък обяснява нещата така: "Всички сме наясно, че снегът беше сериозен, както и ниските температури... Разбира се, имаше затруднения на някои места, но те се дължаха на времето, на метеорологията, а не на липса на организация или на желание". Виновен е... Плевнелиев Девет години по-късно "метеорологията" беше горе-долу същата (ако не и по-лоша), а "затрудненията" бяха подобни. Разликата е, че сега Социалистическата партия е в опозиция. Затова в разпространената на 31 декември партийна декларация "отговорността на гражданите" вече изобщо не се споменава, а думи като време, метеорология, сняг, вятър и студ не се срещат нито веднъж. Сякаш всичко е било скроено нарочно от правителството заради: "неподготвеност и лоша организация", "безпомощност", "цинизъм", "некадърността на Борисов и компания"... Връх на творческите напъни на неизвестния социалист, автор на този текст, е твърдението, че отговорен всъщност е действащият все още президент, понеже оставил това правителство на власт... Сякаш ако беше назначил служебен кабинет, снегът, вятърът и студът щяха да са по-безобидни. Във вихъра на снеговалежи и популистки брътвежи Вярно, идват избори и възроденият мерак за власт явно силно е замаял социалистическите глави. Но и това не може да оправдае безсрамието и наглостта на тези твърдения, недопустими за партия с претенция за сериозност и "системност". Защото каквито и да са били пропуските на сегашното правителство тази зима, то се справя много по-добре от онзи кабинет на социалистите с неговия гротесков "министър на бедствията". И защото за да говориш за "некадърността" на едно правителство (което и да е то), трябва поне веднъж самият ти да си успял да излъчиш някакво що-годе кадърно правителство. По-важното обаче е, че безотговорната употреба на подобни нелепици е заразна. Тя предизвиква верига от ответни реакции, която прераства във всеобща надпревара. В "атмосферния фронт" на тотално отрицание и недоверие се образува нещо като вихър от популистки брътвежи, който затрупва реалните факти, причинно-следствените връзки, отговорностите, проблемите и решенията. И прави пътищата на политическия дебат и на здравия разум напълно непроходими. А това е много по-опасно от всякакви снеговалежи.

Малко дете екзекутира затворник в "Ислямска държава" (Видео 18+)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5983761

Малко дете екзекутира затворник в "Ислямска държава" (Видео 18+)Ново, смразяващо кръвта видео, бе публикувано онлайн от "Ислямска държава", в което малко дете застрелва затворник, съобщи "Дейли Мейл".  Във видеото се вижда как детето прекосява клетка, пълна с разбити пластмасови топки и се приближава до затворник, който е завързан към оградата. Мъж подава пистолет на малкото дете,

Софийска вода дава съвети как да предпазим водомерите и вътрешносградните инсталации от замръзване

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635492

Поради студеното време във столичния ВиК оператор „Софийска вода" са зачестили сигналите за замръзнали вътрешносградни инсталации и водомерни възли. Дружеството осигурява допълнителни технически екипи и припомня основните правила, чрез които съоръженията могат да бъдат предпазени. В сградите етажна собственост, в помещението, където е монтиран общият водомер, не бива да се допуска температурата да пада под нула градуса. Ако това не е възможно, трябва той да е добре изолиран. Специалисти на дружеството са се натъкнали в последните дни дори на сл...

10 вида хранителни продукти ще получат хора в нужда от БЧК

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635495

Българският Червен кръст започва раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 288 974 нуждаещи се български граждани. Всички ще получат по 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти - брашно - 10 кг; ориз - 6 кг; макаронени изделия - 3,500 кг; картофено пюре - 1,250; гювеч - 2,400 кг; компот - 1,600 кг; конфитюр - 2 кг; месна консерва - 1,800 кг; захар - 8 кг и вафли - 2 кг. Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2015-2016 г.), право на хранително подпомагане имат и майки (осиновителки...

Задържаха обявен за издирване свищовлия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635491

35-годишен мъж от Свищов, обявен за издирване,  задържаха полицейски служители от крайдунавския град. При проверка в игрална зала в града униформените се натъкнали на 35 - годишния мъж.В хода на извършената му проверка е установено, че той се издирва, като подсъдим по наказателно дело на Районен съд – Варна, с мярка "задържане". Мъжът е конвоиран до Горна  Оряховица, съобщиха от полицията във Велико Търново....

"Макдоналдс" продава китайския си бизнес за 2.08 млрд. долара

http://www.mediapool.bg/makdonalds-prodava-kitaiskiya-si-biznes-za-208-mlrd-dolara-news258603.html

Веригата за бързо хранене "Макдоналдс" (McDonald's) продава контролния дял в бизнеса си в Китай и Хонконг на държавната китайска инвестиционна корпорация СИТИК (CITIC Group) и американския инвестиционен фонд "Карлайл" (Carlyle Group). Сделката за 80 процента от акциите е за 2.08 млрд. долара, съобщиха компаниите, цитирани от световните агенции в понеделник. Според условията за 20-годишното ползване на марката, "Макдоналдс" ще получи пари кеш и 20 процента в новата компания, която ще управлява фрайнчайза. От дружеството 52 процента ще държи СИТИК, а "Карлайл" ще притежава 28 на сто. Първоначалните планове на "Макдоналдс" бяха да изкара близо 3 млрд. долара от пълната продажба на китайския си бизнес, но по-късно реши да запази миноритарен дял с очакване за бъдещо разрастване на този пазар. Също така се отказа да продава бизнеса си в Южна Корея, припомня Ройтерс. Веригата за бързо хранени притежава 2400 заведения в континенталната част на Китай и 240 – в Хонконг, където работят над 120 хил. души. Намеренията са съществуващите обекти да увеличат продажбите си като привлекат клиенти с нови менюта. Отделно се планира отварянето на още 1500 нови заведения в Китай през идните пет години, за да се възползват от бързо растящото търсене сред увеличаващата се средна класа в страната, допълва АП. Основният конкурент на "Макдоналдс" в региона е компанията "Йъм Чайна Холдингс"(Yum China Holdings Inc.), която притежава марките "Кей Еф Си" (KFC) и "Пица Хът" (Pizza Hut) в Китай. Този холдинг, заедно със "Старбъкс" (Starbucks Corp.), планират да отворят още 3 хил. обекта в страната в следващите пет години. Сделката, която трябва да бъде одобрена от регулаторните органи, се очаква да бъде завършена в средата на 2017 година.

Какво трябва да ядем, за да отслабнем?

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5983918

Какво трябва да ядем, за да отслабнем?Диетолозите съветват да разчитаме на повече плодове и зеленчуци и да ги приемаме по-често, когато искаме да сваляме килограми, пише "Дарик". Това е най-успешният подход към намаляване на теглото ни. Репички Препоръчват се, защото са богати на фибри и в същото време почти не съдържат калории. Една сравнително голяма репичка е 1 калория,

Трима младежи, призовали за светска Турция, бяха нападнати в мол

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/09/2896441_trima_mladeji_prizovali_za_svetska_turciia_biaha/?ref=rss


Трима души са били нападнати в търговски център в северозападния турски окръг Сакария, след като разпънали плакат с надпис "Турция е светска и ще остане светска", съобщи "Хюриет дейли нюз".

Когато разпънали плаката и започнали да скандират лозунги в сектора за хранене на мола "Сердиван", младежите били нападнати от група разгневени хора.

На плаката пишело още "Анкара, Истанбул, Газиантеп, Измир, "Рейна" и младежко крило на CHP (опозиционната светска Републиканска народна...

Мъж е с комоцио след катастрофа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635494

Млад мъж от София е катастрофирал минути преди 19 ч. снощи на околовръстния път на Враца. Той се преобърнал, заедно с управлявания от него лек автомобил “Ауди”, в в крайпътна канавка. Причина за катастрофата е несъобразена с пътните условия скорост. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. 42-годишният Н.А. сам отишъл в Центъра за спешна медицинска помощ и поискал да бъде консултиран от лекар. При прегледа се оказало, че има мозъчно сътресение. Той обаче отказал да бъде настанен във врачанската болница, а предпочел да се прибере в столицата...

Кубрат Пулев втори в ранглистата, първото място остава свободно

https://www.24chasa.bg/sport/article/5984089

Кубрат Пулев втори в ранглистата, първото място остава свободноКубрат Пулев е под №2 в в актуализираната ранглиста на Международната боксова федерация (IBF). Първото място остава вакантно. Тройката допълва украинецът Владимир Кличко, на когото през април предстои сблъсък за титлата с шампиона във версията Антъни Джошуа, съобщи bTV. Четвърти е британецът Дейвид Хей,

Дръзки тоалети и ярки цветове на червения килим на Златен глобус (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635490

Рокли със сребристо, розово и дръзки ярки цветове преобладаваха на червения килим за церемонията на наградите Златен глобус, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Вижте снимки от червения килим на Златен глобус в галерията тук Актрисата в напреднала бременност Натали Портман избра ярко жълта рокля с три четвърти ръкав от "Прада" в стил 60-те години на миналия век. Визията й беше препрат...

Снегът забави плащането на пенсиите

http://offnews.bg/news/n_1/n_643947.html

В някои населени места ще има забавяне в изплащането на пенсиите. От „Български пощи“ съобщиха, че е създадена организация за изплащането им.  По график се изплащат пенсии във всички областни градове на страната. Нормално протича процесът в областите София, Благоевград, Габрово, Варна, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище и Хасково. Заради усложнената метеорологична обстановка в страната обаче, закъснява изплащането на пенсии в региона на Свищов и Павликени, в няколко врачански, монтански, пловдивски и разградски села. Нарушен ще бъде графикът и в някои райони около Бургас и Ямбол. Днес няма да се изплаща пенсии в общините Две могили, Бяла, Бобовдол и Таваличево. „Български пощи“ ЕАД има готовност да възстанови работния процес по изплащане на пенсии в областите Добрич, Шумен и Силистра веднага щом метеорологичните условия позволят това. В населените места, където има забавяния при изплащането на пенсии, са уведомени кметовете и пенсионерите.

Число на деня: 50 хил. нарушения на скоростта са засекли камерите в София през 2016 г.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/09/2896439_chislo_na_denia_50_hil_narusheniia_na_skorostta_sa/?ref=rss


За 2016 г. В София чрез камери са заловени 50 хиляди водачи, които са се движели с превишена скорост. Това съобщи в интервю пред "24 часа" Николай Крушарски, старши инспектор в "Пътна полиция" на СДВР.

"47 хил. са санкционираните с електронен фиш, а останалите над 3 хил. - с актове. Тези актове са за скорост, превишена с повече от 50 км/ч. Тези шофьори ще останат без книжка за 3 месеца", обясни Крушарски.

Той посочва, че има голямо увеличение на този вид засечени нарушения...

Ограничават корабоплаването по Дунав, ледоходът е до 60%

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984094

Ограничават корабоплаването по Дунав, ледоходът е до 60%Извънредният щаб за обстановката по р. Дунав реши корабоплаването по реката да бъде ограничено заради ледохода, информира Би Ти Ви. В момента в българския участък той е между 50 и 60%, а при Сомовит вече е покрил 70 на сто от Дунава. Заради леда е издадено предписание на корабите да се приберат в зимовници или естествени укрития.

Пламен Марков: ЦСКА-София върви нагоре

http://offnews.bg/news/n_1/n_643945.html

Спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков определи като възходяща посоката, в която върви клубът. Той използва за база за сравнение миналата година, когато тимът се подвизаваше в долните дивизии. "Далеч сме от Лудогорец. Разликата не е малка. Продължаваме да развиваме отбора си. Спрямо миналата година по това време вървим във възходяща степен. Правим всичко възможно да подобрим играта и ще се борим с всички сили и възможности за постигане на целта си", заяви Марков на пресконференция при началото на предсезонната подготовка. Станаха ясни и първите три нови попълнения на тима от Борисовата градина. Това са играчите от дубъла Слави Петров, Ангел Лясков и Тонислав Йорданов. Те ще пътуват с първия отбор на лагер в Испания. "За начало са тези тримата. Чакаме чужденците, които са затруднени от лошото време", коментира треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев. От 18 януари до 5 февруари тимът ще се готви в Сан Роке, Испания, където ще изиграе и серия от приятелски срещи. Към момента са потвърдени контроли с Локомотив (Москва) на 22 януари и Динамо (Киев) на 25 януари. В следващите дни ще бъдат обявени и останалите съперници на армейците. 

Най-тежка остава зимната обстановка в Североизточна България

https://www.24chasa.bg/novini/article/5984084

Най-тежка остава зимната обстановка в Североизточна БългарияИ днес най-тежка остава ситуацията в няколко области в Североизточна България, където все още има малки населени места, откъснати от света. В Добричка област постепенно пътната блокада пада. Вече е отворен пътят Добрич – Варна. В две населени места няма ток в някои кооперации, съобщи БТВ. В първия работен след снежното бедствие Добрич е не само

"Макдоналдс" продава контролния дял от бизнеса си в Китай

http://econ.bg/Новини/-Макдоналдс-продава-контролния-дял-от-бизнеса-си-в-Китай_l.a_i.735139_at.1.html

Веригата за бързо хранене Макдоналдс продава контролния дял в китайския си бизнес на група инвеститори начело с държавния конгломерат Ситик за $2,1...

Сирене поскъпва с 4 лева от щанда до касата в магазин на търговска верига

http://offnews.bg/news/n_1/n_643936.html

Върховният касационен съд забрани на българска търговска верига да подвежда клиентите си за цените на продуктите, които предлага. Решението е по колективен иск от декември 2015 г. на Комисията за защита на потребителите. Веригата е за хранителни продукти, с инициали „Т-М.“, става ясно от решението на съда. Нарушението е, че в нейни магазини били обявявани различни цени за едни и същи продукти - например на рафта цената била по-ниска, отколкото маркираната на касата. Проверка на КЗП показа, че например при поставена върху вакуумната опаковка на кашкавал цена 12,29 лв. за килограм маркираната на касата цена за килограм била 14,34 лв. В друг случай разликата между обявена и маркирана цена на килограм сирене била повече от 4 лева. Нарушението е констатирано за около десет вида от изложените на щанда продукти , от които към момента на проверките са били налични близо общо 200 разфасовки, уточняват от Комисията. В някои случаи дори е установено, че върху опаковките на предварителни разфасовки от един вид продукт е поставена различна цена за килограм.  Комисията е забранила описаните нелоялни практики със заповед, потвърдена от съда, но нова проверка след влизането в сила на разпоредбата показала, че търговецът продължава да извършва същите нарушения. Следващата предприета от КЗП стъпка била завеждането на колективния иск. С потвърждаването на решението ВКС задължава търговеца да не прилага в бъдеще тези практики. От Комисията публикуваха и съвети за потребителите и търговците при подобни случаи. Съвети към потребителите:  Сравнявайте цената върху опаковката с тази на щанда.  Следете маркирането на продуктите на касата.  При две различни цени за една и съща стока или маркирането на по-висока от обявената цена, поискайте разяснения. Съмнявате ли се за заблуда, откажете се от покупката. Препоръки към търговците:   Не се допускат две различни цени за една и съща стока в търговския обект.  Маркираната на касата цена трябва да съвпада с предварително обявената.  Цените на предварителните разфасовки се поставят върху опаковките или в непосредствена близост, отнасят се за съответната мерна единица и разфасовката, ако е различна от нея, или за брой. Битката за прекратяването на порочните практики с цените между веригата и потребителите започва преди повече от 6 години. Първият сигнал е от 10 ноември 2010 г. Човекът си купил кашкавал от магазин на веригата в търговски център в Пловдив. Прочел касовата бележка и на нея пишело, че килограмът струва 12,79 лева, а на опаковката пишело 10,89 лева. КЗП направили проверка по сигнала и установили, че има подобно разминаване при шест вида стоки - различни марки кашкавал и сирене. При едно от сирената разликата в цената за килограм била повече от 4 лева. Търговецът бил глобен със 700 лева. Наказателното постановление било обжалвано, но Пловдивският районен съд го потвърдил и то влязло в сила с решение на Пловдивския административен съд. Нов сигнал срещу същата верига постъпил в КЗП през януари 2011 г. Отново ставало въпрос за разминаване в цените на кашкавал - едно пишело на табелата на рафта, друго на опаковката. Нова проверка потвърдила сигнала. Три вида кашкавал били с различни цени на рафта и опаковката и при маркирането на касата валидна се оказала цената от рафта. В два от случаите клиентът, ориентирал се по опаковката, щял да плати повече, в един - по-малко. Председателят на КЗП издал заповед, с която забранил тази практика. Тя била връчена на търговеца през март 2011 г. Търговецът обжалвал, съдът отхвърлил жалбата. Тя стигнала и до Върховният административен съд, който през месец май 2012 г. също излязъл с решение в полза на КЗП. През февруари 2012 г. пристигнала нова жалба срещу същата верига - за заблуждаваща информация за цените на два вида снакс. В деня на покупката цената на единия от тях според етикета на щанда била 1.59 лв., но на касата струвал 1.79 лв., другият се предлагал за 0,79 лева, но се продавал за 0,85. Разминаване имало и при обявените и реалните цени и при млечни продукти, показала проверка на КЗП. Последвала нова съдебна сага и въпросът стигнал до последната инстанция - ВКС. Върховният съд намерил оплакванията на фирмата за неоснователни и окончателно забранил нелоялните търговски практики. Решение 228 на ВКС е от 23 декември 2016 г., второ търговско отделение.

Парламентът ще работи най-много още един месец

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/09/2896417_parlamentut_shte_raboti_nai-mnogo_oshte_edin_mesec/?ref=rss


Най-много още един месец ще работи 43-ият парламент преди да бъде разпуснат от новоизбрания президент Румен Радев. Тъй като т.нар. въртележка с мандатите вече е приключила и няма възможност за съставяне на нов кабинет в рамките на това Народно събрание, след като встъпи в длъжност, държавният глава трябва да назначи служебно правителство и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори. Със същия указ се разпуска и действащият парламент.

По конституция предсрочните избори трябва...

"Макдоналдс" продава част от бизнеса си в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/5983740

"Макдоналдс" продава част от бизнеса си в КитайИзвестната хранителна верига "Макдоналдс" се съгласи да продаде 80% от своя бизнес в Китай като част от бизнес целите си, които включват франчайз на повече от техните ресторанти по целия свят, съобщи Би Би Си. Китайската държавна инвестиционна група и американският частен инвестиционен фонд ще поемат контрола върху операциите.

Отборите ще получат шанс да купят дял от Формула 1

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/09/2896422_otborite_shte_poluchat_shans_da_kupiat_dial_ot_formula/?ref=rss


Новият собственик на Формула 1 Liberty Media обяви, че отборите ще получат шанс да купят дял от шампионата.

Като част от сделката за придобиване на Formula One Management Liberty ще предложи 20 процента от акциите, които още са собственост на CVC Capital Partners, на цена 22 долара за акция. Идеята е нито един отбор да не може да купи повече от 5%. Един процент от Формула 1 ще струва около 40 милиона долара.

Отборите, които се откажат от опцията, ще получават дял от...

Продължава ученическата ваканция в община Нова Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635489

Заради неблагоприятните метеорологични условия и влошената зимна обстановка, със заповед на кмета Николай Грозев се удължава ваканцията на всички ученици на територията на община Нова Загора. 10 януари, вторник е неучебен ден.  ...

В страната функционират 4 приюта и 13 центъра за временно настаняване

https://www.24chasa.bg/novini/article/5983823

В страната функционират 4 приюта и 13 центъра за временно настаняванеВ страната функционират 4 приюта и 13 центъра за временно настаняване с капацитет около 630 човека и са пълни. Това каза социалният министър в оставка Зорница Русинова, цитирана от БТА. Тя посочи, че засега няма информация за хора, които са на улицата. Русинова припомни, че МТПС подпомага и обществените трапезарии за топъл обяд през оперативната

Пламен Марков: ЦСКА все още не се е отказал от титлата (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/09/2896413_plamen_markov_cska_vse_oshte_ne_se_e_otkazal_ot/?ref=rss


Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че отборът все още не се е отказал от титлата въпреки голямата разлика с "Левски" и "Лудогорец". Червените изостават с 12 точки от шампиона и лидер в класирането и с осем от вечния съперник.

Марков отново заяви, че оставането на Стамен Белчев за постоянно начело на тима е напълно оправдано с оглед постигнатите резултатите и желанието на ръководството да му даде шанс да се развие.

"В края на полусезона ръководството взе...

Пламен Марков: ЦСКА все още не се е отказал от титлата

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/09/2896413_plamen_markov_cska_vse_oshte_ne_se_e_otkazal_ot_titlata/?ref=rss


Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че отборът все още не се е отказал от титлата въпреки голямата разлика с "Левски" и "Лудогорец". Червените изостават с 12 точки от шампиона и лидер в класирането и с осем от вечния съперник.

Марков отново заяви, че оставането на Стамен Белчев за постоянно начело на тима е напълно оправдано с оглед постигнатите резултатите и желанието на ръководството да му даде шанс да се развие.

"В края на полусезона ръководството взе...

Отмениха бедственото положение в община Аксаково

http://www.moreto.net/novini.php?n=340736

Отмениха бедственото положение в община Аксаково, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на администрацията. След утихването на вятъра и спирането на снеговалежа обстановката постепенно се нормализира. В следобедните часове се очаква да има достъп до всички населени места.

Студът е благоприятен за намаляването на грипните заболявания

http://www.moreto.net/novini.php?n=340733

Студът е благоприятен за намаляването на грипните заболявания. Успокоителните думи са на директора на центъра по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев. Ниските температури спират разпространението на вируса, но пикът на грипната вълна тепърва предстои.

Венецуела вдигна с 50% пенсиите и минималната заплата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/09/2896427_venecuela_vdigna_s_50_pensiite_i_minimalnata_zaplata/?ref=rss




Венецуелският президент Николас Мадуро повиши с 50% минималната работна заплата и пенсиите в страната.

Това е петото увеличение в рамките на година, предадоха агенциите "Асошиейтед прес" и "Ройтерс".

Мярката надали ще донесе значително облекчение във Венецуела, където според прогнозите на Международния валутен фонд (МВФ) инфлацията ще достигне четирицифрено число тази година и има широко разпространен недостиг на хранителни продукти.

Венецуелският...

Да помогнем на малката Александра!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635163

9-месечната Александра Кръстянина се нуждае от средства за лечение, разказа пред Дарик лелята на детето Геновева Андонова. Малката е родена с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче" - пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. Родителите на детето имат много премеждия и проблеми с администрацията на така коментирания напоследък Фонд за лечение на деца. Финансиране на лечението на детето им е отказано. Те са в безизходица и започват да търсят други варианти, за да осигурят нужните средства за лечение н...

"Софийска вода"със съвети как да се предпазят водомерите от замръзване

https://www.24chasa.bg/novini/article/5983839

"Софийска вода"със съвети как да се предпазят водомерите от замръзванеПоради създалите се тежки метеорологични условия в "Софийска вода" зачестиха сигналите за замръзнали вътрешносградни инсталации и водомерни възли, съобщават от дружеството. В сградите етажна собственост, в помещението, където е монтиран общият водомер, не бива да се допуска температурата да пада под нула градуса.

Софийска вода: Проверете и предпазете водомерите от замръзване

https://www.actualno.com/society/sofijska-voda-proverete-i-predpazete-vodomerite-ot-zamryzvane-news_586245.html

Проверете отново и предпазете водомерите и вътрешносградните инсталации от замръзване. Това съветват от пресцентъра на Софийска вода. Поради създалите се тежки метеорологични условия в „Софийска вода“ зачестиха сигналите за замръзнали вътрешносградни инсталац

Бедственото положение в Омуртаг продължава, 20 села са недостъпни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635488

Обявеното преди два дни бедствено положение в община Омуртаг все още е в сила, заяви пред Дарик кметът Ешреф Ешрефов. До повече от 20 села в региона няма достъп. Хляб и вода за населението се доставя със специализирана високопроходима техника, каза още кметът.Пътищата от трети клас в общината са проходими при зимни условия. От днес започна почистването и на шосетата от четвърти клас. „Заради навяванията, които на места са над 3 метра, се налага да ползваме роторен снегорин, което забавя значително процеса", каза Ешрефов.Тази сутрин с високопрох...

90 снегопочистващи машини работят на територията на областта, няма населени места без ток и вода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635487

90 снегопочистващи машини работят на територията на Великотърновска област. В Прохода на Републиката има достатъчно количества сол и  пясък, там разчитат на 9 машини, за да се справят с новия сняг. Няма населени места без ток и вода към момента на територията на област Велико Търново, стана ясно след среща между регионалните звена и служби и областния управител. Между всички регионални звена и служби на територията на областта има много добра координация, каза областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев. За пореден път той събра в кабинет...

Задава се война между Пирин и ЦСКА-София

http://offnews.bg/news/n_1/n_643943.html

Обявената днес новина, че треньорът на Пирин Благоевград Стефан Генов започва като помощник на Стамен Белчев в ЦСКА-София може да разпали война между двата клуба. Оказва се, че Генов все още има договор с Пирин, а от ръководството на клуба ги чакат утре на тренировка. "В момента обсъждаме създалата се ситуация. По-късно днес ще излезем с официално становище. Това, което мога да ви кажа сега, е, че Стефан Генов има действащ договор с Пирин (Благоевград). Утре го очакваме за тренировката на тима", каза изпълнителният директор на Пирин Венко Попов пред Sportal.bg.

Русия ще контролира как се съхраняват реакторите за "Белене"

http://econ.bg/Новини/Русия-ще-контролира-как-се-съхраняват-реакторите-за-Белене-_l.a_i.735138_at.1.html

Руската държавна корпорация "Росатом" ще гарантира правилното съхранение на двата ядрени реактора за АЕЦ "Белене". За целта ще бъде подписан договор...

В магазин: Една цена на рафта, друга на касата

https://www.actualno.com/business/v-magazin-edna-cena-na-rafta-druga-na-kasata-news_586238.html

Търговската верига за хранителни стоки "Т-маркет" е заблуждавала клиентите с две различни цени за един и същи продукт. Това съобщи Комисията за защита на потребителите (КЗП), след като Върховният касационен съд потвърди окончателно колективен иск на КЗП срещу веригата. Иск

В магазин: Една цена на рафта, друга на касата

https://www.actualno.com/society/v-magazin-edna-cena-na-rafta-druga-na-kasata-news_586238.html

Търговската верига за хранителни стоки "Т-маркет" е заблуждавала клиентите с две различни цени за един и същи продукт. Това съобщи Комисията за защита на потребителите (КЗП), след като Върховният касационен съд потвърди окончателно колективен иск на КЗП срещу веригата. Иск

2017: Разтурянето на превзетата държава

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/09/2896423_2017_razturianeto_na_prevzetata_durjava/?ref=rss


Публикуваме анализа на Института за пазарна икономика.

Понятието "превзета държава" не е често използвано в България. Тук повече говорим за злоупотреба с власт, корупция, клиентелизъм и други форми на нечисто използване на властта. Терминът state capture, който на български може да бъде срещнат като "превзета" или "завладяна" държава, се отнася не толкова до единични случаи на облагодетелстване с власт, колкото до опит за цялостно влияние върху държавния процес и завладяване на...

Толкова дълго застудяване у нас не е имало от 30 години

http://www.mediapool.bg/tolkova-dalgo-zastudyavane-u-nas-ne-e-imalo-ot-30-godini-news258602.html

Толкова продължителни студове не е имало в България от поне 30 години, коментира климатологът Георги Рачев в понеделник пред БНТ. Той определи метеорологичната обстановка в страната като "уникална" и обясни, че причината за това е точно продължителността на студа. "В София отрицателните температури, ледените температури ще се задържат цяла седмица и не само да имаме леден ден максималната да е -2 или -3 градуса. Ние имахме максимална температура -11.5 градуса. В София има повече от 60 часа, в които температурата не се качвала над -10 градуса", каза той. По думите му за българския климат това не е често срещано явление. "Това може да се усети веднъж на 30 години, а с този вятър усещането за студ просто е феноменално", допълни климатологът. Георги Рачев каза, че очакванията са вятърът в Североизточна България да стихне, но след това идва нов средиземноморски циклон, който в момента е в Източното Средиземноморие. Това ще донесе нови сноговалежи в Източна България и Родопите. "В Източна България и в Родопите ще има нова порция снеговалежи от утре сутринта и в сряда. В планините има страшно много сняг. Чака ни един, после още един циклон. Това са валежи във високата планина, които ще натрупат сериозна снежна покривка. Този сняг ще се задържи особено във високата планина и до Великден ще се карат ски", прогнозира Рачев. В случая обаче има и добра новина – няма да става по-студено. В четвъртък се очакват положителни температури, а в Южна България ще преминат нула градуса в сряда. В неделя ще има ново застудяване, но по-меко от сегашното.

Нормална обстановка с електрозахранването в Югоизточна България

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/TYxlGpXLiPA/

Обстановката с електрозахранването в Югоизточна България, обслужвана на от EVNБългария Електроразпределение, е нормална. С оглед на минусовите температури и евентуално влошаване на времето компанията остава в готовност за реакция в случаи на аварии.

 

Като допълнителна мярка дружеството няма да извършва планирани ремонтни дейности по електроразпределителната мрежа тaзи седмица. Такива дейности ще се извършват само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките, съобщиха от компанията.

 

Също така поради невъзможността на отчетниците на компанията през последните дни да стигнат до електромерите на клиенти в планинските райони на засегнатите области, за част от клиентите ще се наложи временна еднократна промяна на редовните графици на отчитане. В резултат за едни клиенти отчитането може да е за по-кратък период от 31 дни, а за други по-дълъг в зависимост от конкретното местоположение на измервателния уред и кога е бил осигурен достъп до него. Целта е при следващото отчитане по редовен график да се възстанови нормалният ритъм на отчет до 31 дни.

Димана Ранкова осъди прокуратурата за 48 000 лева

http://www.mediapool.bg/dimana-rankova-osadi-prokuraturata-za-48-000-leva-news258601.html

Бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и бивш съветник на президента Росен Плевнелиев - Димана Ранкова, е осъдила прокуратурата да й плати 48 000 лв. обезщетение заради водено срещу нея разследване. Това съобщи в понеделник вестник "Сега". Прокуратурата й дължи още 6400 лв. за адвокат, както и лихвите върху главницата на обезщетението. Спечеленото дело е водено по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ). Димана Ранкова е поискала обезщетение, защото в периода от февруари 2010 г. до юли 2014 г. е била незаконно обвинена в тежко умишлено престъпление. Обвинението срещу нея бе, че през лятото на 2006 г. като заместник-председател на КФН е дала положително становище на Централния депозитар за две борсови сделки с акции, от което могли да настъпят вредни последици. Първоначално Софийската градска прокуратура е прекратила делото срещу Ранкова, което е потвърдено от апелативната прокуратура. Прокурор от Върховната касационна прокуратура обаче наредил разследването да продължи. Ранкова подаде оставка от КФН, след като постановлението на висшия прокурор стана достояние на Народното събрание. След това от градската прокуратура за втори път са прекратили делото заради липса на престъпление, а от апелативната пак потвърдила. От ВКП отново отменили прекратяването. По това време Ранкова била съветник на президент по финансовата политика. След като постановлението на ВКП било пратено на държавния глава, тя се почувствала компрометирана и се оттеглила и от този пост, става ясно от съдебното решение. След като години наред прокуратурата не внесе обвинителен акт срещу Ранкова, тя се възползва от правото си да поиска процесът да влезе в съда, или да бъде прекратен. През юли 2014 г. той е окончателно прекратен от съда. Разследването обаче навлича здравословни проблеми на Ранкова. От прокуратурата се защитават, че нямало връзка между напускането й от КФН и президентството с воденото дело, както и че не то било причина за здравословните й проблеми. Съдът обаче не приема тези аргументи. "Същността на повдигнатото й обвинение и изключителната настоятелност на върховната прокуратура то да бъде поддържано, са били достатъчни, за да бъде нейната работа подложена на постоянен коментар, а тя да бъде подозирана в некомпетентност и престъпни намерения", пише в решението на съда

Студ и сняг сковаха Гърция и островите й

http://www.mediapool.bg/stud-i-snyag-skovaha-gartsiya-i-ostrovite-y-news258600.html

Гърция и островите й в Егейско море са сковани от студ и сняг, предадоха агенциите. Училищата, детските градини и ясли в столицата Атина са затворени и в понеделник. Бежанските лагери на гръцките острови са затрупани от снега. Два острова - Алонисос и Скопелос, обявиха извънредно положение, след като снежната покривка е над един метър. Над метър преспи има и в северната част на континентална Гърция, което предизвика проблеми с водозахранването. Пътищата обаче са проходими при зимни условия, съобщават гръцки медии. По високите части на остров Крит има откъснати села. Сили на армията ги снабдяват с хранителни продукти. На остров Лесбос снегът затрупа и пристанищата. Снежна буря има и на остров Родос, което не се е случвало от десетина години. Странен феномен се наблюдава на остров Наплио – излиза пара от морето, поради голямата разлика между температурите на водата и въздуха. Температурите в понеделник и вторник в Гърция ще са отрицателни, но само минималните са с 2 и 3 градуса под нулата. Максималните температури за днес и утре в Атина са 4 – 5 градуса. От сряда времето се затопля и максималните температури ще достигнат 11 – 13 градуса, а минималните ще бъдат между 2 и 8 градуса.

Всички магистрали са почистени и отворени

https://vesti.bg/bulgaria/vsichki-magistrali-sa-pochisteni-i-otvoreni-6063870

Жените не успели да стигнат до болница - едната родила в линейката, а другата у дома

Нова жертва на студа, родилки заклещени в преспите

https://vesti.bg/bulgaria/nova-zhertva-na-studa-rodilki-zakleshteni-v-prespite-6063870

Жените не успели да стигнат до болница - едната родила в линейката, а другата у дома

Решават дали 10-ти януари да бъде неучебен за Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=340732

Дали 10-ти януари да бъде неучебен за Варна обсъждат от Община Варна. Решението трябва да стане ясно до края на деня и ще бъде официално обявено, каза за Moreto.net шефката на образователната дирекция Лилия Христова. Тя допълни, че към момента има постъпили предложения от редица училища в града занятия да не се провеждат и през утрешния ден.

Гледайте постановката “Аз плащам” на 25.01. в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sI3ARsDUuHs/

На 25 януари от 19.00 часа в залата на читалище “Просвета 1888” – Поморие гостува Народен театър “Иван Вазов” с постановката “Аз плащам”

_dsc2290от Ив Жамиак

превод – Снежина Русинова-Здравкова

Постановъчен екип:

постановка – Владлен Александров; сценография и костюми – Елена Иванова (по идея на Алекси Начев); танго хореография – Ивайло Александров; фотограф – Атанас Кънчев; художник на плаката – Стефан Десподов

С участието на:

Аня Пенчева, Михаил Петров, Йорданка Кузманова, Георги Мамалев, София Бобчева, Христо Терзиев

Драматург и актьор, автор на множество сценарии за киното и телевизията, Ив Жамиак е роден на 30 януари 1918 г. в Париж. След смъртта му през 1987 г. особена известност придобива пиесата му „Господин Амилкар”, играна за първи път на 25 септември 1974 г. в „Театр де Буф паризиен”. Под заглавието „Всичко е платено”пиесата вече двайсет години не слиза от сцените в Европа и преди всичко в Русия, където се радва на множество постановки и шумен успех. В неопределената жанрово от автора комедия или трагикомедия самотният г-н Амилкар решава да си купи чувства и семейно щастие, като за целта наема професионална актриса за съпруга, улична проститутка за дъщеря и безпаричен парижки художник за приятел… Условието е едно – никакви искрени чувства, театър в театъра…

az-plashtam-8

az_7

ОТЗИВИ ОТ МЕДИИТЕ:

Аня и Мишо правят отличен любовен дует, а на финала танцуват страстно танго. Актрисата демонстрира и суперформа. (в. Стандарт”)

 

Режисьорът ловко е избегнал клопките на класическата композиционна схема на „театър в театъра”, на която се гради пиесата. В нито един момент публиката не изпуска нишката, въпреки че героите постоянно излизат от ролите, за които им се плаща, и играят собствения си живот….Пиеса, която може да бъде разчетена и най-вече изживяна дихотомично; като противодействие на двете стари истини: от една страна, че приятелство и любов с пари не се купуват, и, от друга – че безплатен обяд няма. Струва си гледането. (в. Сега”)

 

Елегантна, стройна режисура на директора на Пазарджишкия театър (в. Сега”)

 

„Аз плащам”от Ив Жамиак… блика от френско чувство за хумор, остроумен диалог и елегантна драматургия. Камерната постановка на Владлен Александров прилича на малко театрално бижу. В нея всичко е изпипано до най-малкия детайл. (в. „Монитор”)

 

… най-доброто постижение на режисурата на Владлен Александров в това представление е именно фината и задълбочена работа с актьорите…Това представление трябва да се гледа… (в. „ Дума”)

 

… великолепно представление, съчетание на просто и сложно, на повърхностно и дълбоко, на закачливо и сериозно. Присъствието на режисьора Владлен Александров на сцената е осезателно, но не се натрапва, „не затуля артистите”. Те от своя страна греят ярко, без да се заслепяват един друг. (в. „Труд”)

 

Времетраене: 120 мин.

Играе се на Камерна сцена

Подправката, която служи и в кухнята, и в медицината

https://vesti.bg/zdravoslovno/tonus/podpravkata-koiato-sluzhi-i-v-kuhniata-i-v-medicinata-6063794

Кориандърът повишава мъжката потентност, смята Диоскорид - гръцки лекар и автор на редица книги за лечебните свойства на растенията

Най-мощното оръжие за детоксикация

https://vesti.bg/zdravoslovno/tonus/naj-moshtnoto-oryzhie-za-detoksikaciia-6063794

Кориандърът повишава мъжката потентност, смята Диоскорид - гръцки лекар и автор на редица книги за лечебните свойства на растенията

Арестуваха 16 души заради обира на Ким Кардашиян, най-възрастният бил на 72 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_643940.html

Шестнадесет души са били арестувани във връзка с въоръжения грабеж на апартамента на Ким Кардашиян Уест в Париж през октомври, съобщава ВВС. Според властите двама от участниците в обира са били облечени като полицаи. Мъжете влезли в луксозния имот на Кардашиян, вързали я и я заключили в банята, а после избягали с бижута на стойност около 10 милиона евро. Крадците са арестувани в понеделник, повечето са на възраст около 50 години, а най-възрастният е на 72 години. Били са разпознати след ДНК тестове, показали, че именно те са извършителите.  "Една от ДНК пробите е на известен на полицаите престъпник, съден за грабежи и други престъпления", съобщиха от полицията. Ким Кардашиян сподели с медиите, че по време на обира е мислела, че ще я убият. След злощастната случка на риалити звездата ù няма нищо, но уплахата ù още не е преминала. "Мислех, че ще ме застрелят в гърба", разказва Ким на сестрите си в промоционален клип за новия сезон на шоуто им. 36-годишната майка на две деца, която стана известна благодарение на риалити предаването Keep up with the Kardashian, беше във френската столица по време на обира на Парижката седмица на модата, заедно с майка си Крис Дженър и сестра си Кендъл Дженър.

Отвориха пътя Плевен - Ловеч

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635486

От Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че път II-35 Плевен - Ловеч вече е отворен за движение на МПС до 12 т.    ...

Публично обсъждане на бюджета на Габрово за 2017 г.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635485

Жителите на община Габрово, представителите на бизнеса, неправителствения сектор, средствата за масово осведомяване и други заинтересовани лица, могат да вземат участие в публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Габрово за 2017 година. То ще се проведе на 10 януари, вторник, от 17:30 часа в Ритуална зала на Община Габрово. Мнения и предложения може да подавате до 09.01.2017 г. в деловодството на Общината, на електронен адрес - gabrovo@gabrovo.bg или да...

Нова порция сняг в Пловдив, екипи на "Чистота" се включват в почистването на училищните дворове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635483

През нощта в Пловдив се очаква нов снеговалеж, съобщи шефът на общинското почистващо предприятие Иван Стоянов. По думите му, според синоптичните прогнози снежната покривка, която ще се натрупа в града, ще е между 10 и 15 см. 8 екипа на „Чистота“ вече подпомагат изчистването на дворовете на училищата и градините, за да може учебният процес от четвъртък да започне нормално, каза още той. В 14 часа днес в Община Пловдив се събира кризисен щаб, който ще обсъди мерките за почистването и обезледяването в Пловдив, предвид новата снежна покривка и очак...

Nokia се завръща

http://www.dnes.bg/technology/2017/01/09/nokia-se-zavryshta.328131

Новият смартфон, насочен към китайските потребители, струва $246

Гришо изпревари Федерер в ранглистата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635482

Григор Димитров официално се настани на 15-о място в световната ранглиста на Мъжката тенис асоциация АТР. Най-добрият български тенисист проведе фантастична седмица в Бризбейн и в неделя триумфира с титлата. Григор Димитров отвя Нишикори и стана шампион в Бризбейн По пътя към трофея Гришо отстрани трима тенисисти от Топ 10 - Доминик Тийм, Милош Раонич и Кей Нишикори. Димитров минава с две места напред и измества Лука Пуй и своя идол Роджър Федерер. Швейцарецът на практика ос...

Опит за измама предотвратиха служителите от Митница Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=340722

Опит за митическа измама предотвратиха митнически служители от Митница Варна, научи Moreto.net. При проверка на пратка, пристигаща от Китай с контейнер, е установено, че стоката, представляваща тръби и декларирана като тръби от легирана стомана, следва да бъде декларирана под друг тарифен код и да бъде начислено антидъмпингоно мито в размер на 39.

"Файненшъл таймс": Хакерските атаки срещу Европа са все по-чести и все по-опасни

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/01/09/2896411_fainenshul_taims_hakerskite_ataki_sreshtu_evropa_sa/?ref=rss


Кибератаките срещу ЕС са все повече и все по-опасни, пише британският в. "Файненшъл таймс".

През 2016 г. са регистрирани 110 опита за хакерски пробив в сървъри на Европейската комисия, което е с 20% повече от предходната година, твърдят източници на медията.

Пред "Файненшъл таймс" еврокомисарят по сигурността Джулиън Кинг предупреди, че тези заплахи са постоянни, агресивни, все по-опасни и потенциално разрушителни. Най-вредните атаки са тези, които се опитват да подкопаят...

Институционалните инвеститори на Острова се изтеглят от пазарите на акции

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/institucionalnite-investitori-na-ostrova-se-iztegliat-ot-pazarite-na-akcii-231695/

Очаква се голяма част от изтеглените пари да се вложат в алтернативни, по-високодоходни активи и най-вече имоти

Соломон и Гергана Паси няма да участват в служебен кабинет

http://offnews.bg/news/n_1/n_643938.html

Не са водени разговори с мен или Гергана за участие в служебен кабинет, но дори и да бяха водени ние имаме дългосрочни планове и такива позиции не ни интересуват.  Това каза пред телевизия „България он ер” Соломон Паси. Той определи като "слухове" възможното му участие в служебно правителство.  Бившият външен министър каза, че все още няма планове да излиза от политиката. Според него в България се случват правилни неща, след като Румен Радев е спечелил президентските избори.  Паси определи Симеон Сакскобурготски като „Дон Кихот на българския преход”. Но и днес той вижда хора в политиката, които са мечтатели и даде пример с професор Огнян Герджиков. Той коментира и действията си като политик: „Грешните ходове в живота ми със сигурност са били повече във вече 60-годишния ми живот. Но от шаха научих няколко важни принципи- да не разчиташ на грешките на противника и по-добре е да играеш с грешен план, отколкото без план. Като пропуск призна, че след приемането на България в ЕС и НАТО сме приели, че сме постигнали всичко и тогава развитието ни е спряло. 

Обама призна, че е подценил потенциала на кибератаките

https://www.actualno.com/america/obama-prizna-che-e-podcenil-potenciala-na-kiberatakite-news_586241.html

Президентът на САЩ Барак Обама призна, че е подценил потенциала на дезинформацията и кибератаките да подкопават западната демокрация. Той призова наследника си на поста Доналд Тръмп да не подценява публикувания в петък доклад на националното разузнаване. В документа рус

Дъщерите на Слай блеснаха като Мис Златен глобус (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635479

Холивудският екшън актьор Силвестър Сталоун е подготвил най-малката си дъщеря за изявата й като Мис "Златен глобус" заедно с двете й по-големи сестри, съобщи Контактмюзик. Слай развълнува феновете със снимка с дъщерите си в Instagram Ролята на Мис Златен глобус е да помага при връчването на отличията. Обикновено се поверява на дъщеря на холивудска звезда. Носителката на титлата се избира от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, коят...

Почистете снега пред дома и работното си място, призоваха от Община Габрово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635481

Община Габрово апелира да бъдат спазвани разпоредбите на Наредба №1 за чистотата в Габровска Община, според които задължение и отговорност на гражданите, ръководителите, собствениците на фирми, наемателите или ползватели на търговски обекти и ателиета за услуги, кооперации, държавни учреждения, учебни заведения, детски градини и обществени организации е почистването от сняг на: 1. Прилежащите тротоари към сградите, а там където няма такива - по дължината на обектите и на ширина 2 м от тях; 2. Дворовете и входовете около обектите. Поради продълж...

Шефът на БАИ оспорва данни на БНБ за спад на инвестициите

http://econ.bg/Новини/Шефът-на-БАИ-оспорва-данни-на-БНБ-за-спад-на-инвестициите_l.a_i.735137_at.1.html

2016 година бе успешна година от гледна точка на Българската агенция за инвестиции (БАИ), а данните за спад на инвестициите през първите 10 месеца,...

Пиронкова запази 63-та позиция в WTA

http://www.cross.bg/myasto-zapazva-pironkova-1530951.html

/КРОСС/ Цветана Пиронкова, която не успя да се пребори за място в основната схема на турнира в Сидни, запазва 63-та позиция в световната ранглиста на WTA. Първата ни ракета при жените страда от бактериална инфекция и е под въпрос за участие на Australian Open. В "Топ 10" има само една промяна, след като шампионката от Бризбейн Каролина Плишкова измести Доминика Цибулкова от петото място. Анджелик Кербер продължава да е на върха с 8875 точки, а втората Серина Уилямс има 7080. Елица Костова остава втора ракета на България. Тя се придвижва с две места до №133, а Изабелла Шиникова запазва 137-то си място.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване