Свалиха първите регистрационни номера заради новия закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008280

Свалиха първите регистрационни номера заради новия законШофьорът с 2000 лева глоба не искал да духа на дрегер Столичен шофьор бе първият, който остана без номера на автомобила си след като новите промени по Закона за пътищата влязоха в сила днес. Водачът бил спрян за проверка от пътни полицаи на Ботевградско шосе. Той отказал да духа на дрегера заради което номерата на жълтия му опел Астра били

Завръщането на "Шапекоенсе" - бразилският отбор е готов за първия си мач след трагедията

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/21/2903772_zavrushtaneto_na_shapekoense_-_brazilskiiat_otbor_e/?ref=rss


Вълнение, смесени чувства и надежда... Бразилският футболен "Шапекоенсе" е готов да продължи пътя си.

Два месеца след самолетната катастрофа отборът ще изиграе първия си мач. На своя "Арена Конда" "Шапекоенсе" приема шампиона "Палмейрас" в приятелска среща.

В края на ноември трагедия сложи край на приказката, която бразилският клуб продължаваше да пише. На път за първия мач от финала в Копа Судамерикана самолетът на отбора се разби в близост до Меделин. От всичките 77 души...

Двойно по-тежките пътни глоби влязоха в сила

http://www.mediapool.bg/dvoino-po-tezhkite-patni-globi-vlyazoha-v-sila-news259138.html

От събота (21 януари) влизат в сила новите глоби за пътни нарушения. Повечето от санкциите са завишени двойно. За шофиране с превишена скорост в населено място новите глоби варират от 400 до 700 лева. Над това вече става дума за престъпление. Ако скоростта е с между 31 и 40 км/ч над допустимата,  санкцията е 400 лв.. Ако е с над 40 км/ч – 600 лв. С над 50 км/ч – 700 лв. При превишена скорост извън населено място глобите са следните: над 30 км/ч - 300 лв; 40 км/ч - 400 лв; над 40 км/ч е 600 лв. плюс 50 лв. за всеки 5 км/ч над 50 км/ч. При шофиране след употреба на алкохол също има нови глоби. От 0.5 до 0.8 промила – 6 месеца без книжка и парична глоба от 500лв. Над 0.8 промила в кръвта води до отнемане на книжката за година, а отказ от тест с дрегер или кръвна проба се наказват с 5000 лв. и три години без книжка. Автомобилите се дерегистрират при шофиране без книжка, при употреба на алкохол над 0.5 промила, при употреба на наркотици или отказ от проверка на дрегер или кръвна проба. Участието в т.нар. незаконни гонки вече ще е престъпление. То ще се наказва с парична глоба от 3000 лв. и отнемане на книжката за срок от една година. При повторно провинение годините стават три, а санкцията – 5000 лв. При влизане в изрично затворени участъци глобата също е значителна 1000 лв. и отнемане на документите за три месеца. От закона са премахнати текстовете, които позволяваха пешеходците, блъснати от автомобил на пешеходна пътека, да носят отговорност.

Нинова разкритикува отиващото си правителство

http://www.cross.bg/ninova-gerb-obrazovanie-1532220.html

/КРОСС/ "Въпреки отчетите, въпреки хвалбите на сегашното управление на правителството на Бойко Борисов за икономически растеж и стабилност, у българския народ има усещане за нестабилност, несигурност и несправедливост. Ние заставаме на страната на този народ, който търси алтернатива, и ние сме призвани да го поведем и изведем там, където искаме да бъде България", заяви пред НС на БСП лидерът Корнелия Нинова. Тя констатира, че светът днес иска промяна, започнала и у нас с победата на президентската двойка Радев-Йотова. "Нека да продължим по този път. Нека да дадем алтернативата и перспективата на народа си и да го уверим, че няма да го предадем по този път", каза още тя. Нинова започна словото си с негативната оценка на БСП за управлението на ГЕРБ. "След две години управление на ГЕРБ, страната ни отново е изправена пред спиране на еврофондовете", констатира тя и предупреди, че целта е на евентуално следващо правителство на БСП да бъде приписано спирането на европарите. "Нека да се знае - ако това се случи, отговорността е на сегашното правителство", подчерта Нинова. Тя отчете, че е налице намаление на чуждите инвестиции с 1,690 млрд. лв. и само в строителния бранш са закрити 954 фирми. В енергетиката изобилствало от противоречиви послания и действия. Ту сме насърчавали ВЕИ-та, ту не, ту сме наливали пари в АЕЦ "Белене", ту сме го спирали

"Кървав" пленум на столетницата! Нинова и Борисов влязоха в задочен спор

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276175_%22%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%22+%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%BC+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0%21+%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0

 "Кървав" пленум на столетницата. Червените се събират, за да се поскарат за депутатските мандати. Лидерът Корнелия Нинова предлага само 12 години депутатска кариера. Това ликвидира голяма част от познатите имена в столетницата. Мотивът на Нинова е обновление в партията.

В началото на днешното заседание на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова пожела мирна и спокойна година за партията.

Тя остро критикува двете години управление на Бойко Борисов. Държавният дълг нетно се увеличи. Правителството натовари няколко поколения българи да изплащат този дълг, недоволна е Нинова. Спукал се балонът за усвояването на еврофондовете. След две години управление на ГЕРБ България отново е изправена пред опасността за спиране на еврофондовете. ЕК можела да спре парите през втората половина на 2017 г, отчете Нинова. Отсега тя предупреди, че ако ги спрат в управление на БСП, партията няма да допусне да се хвърля вината на червените.

За парите от еврофондове и санирате, премиерът в оставка Бойко Борисов пък й отвърна от Айтос. Той бе там на инспекция на санираните блокове, където сподели, че мисли да санира и къщата си в Бояна и да викне лично лидерката на БСП да го направи.

954 фирми са закрити в сектор строителство. Всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, оплака се Корнелия Нинова. 

По повод нападките й Борисов, пък я обвини, че стои зад партия, в чиято изпълнителната комисия има няколко строителни фирми, и не може да говорят такива неща.

Нинова критикува герберите и в сектор образование, здравеопазване и социална сфера. Расте броят на бедните, недоволни са социалистите. 7% от децата не са се записали в първи клас към 2014-2015 година. Над 20 000 деца са отпаднали от образователната система. Нищо не било направено за културата. Кризата на духа в българското общество се задълбочава, смята Корнелия Нинова.

Във външната политика страната била поставена на ниско унизително положение, граничещо с национално предателство.

Намаляване на престъпността се констатира само в докладите на МВР, но не и в ежедневието на хората, заяви още лидерът на БСП.

С близо 9000 се намалели кравефермите за година. Провал отчетоха от левицата и в сектор земеделие.

Нинова видя грешки в съдебната реформа и според нея тя се е провалила. ГЕРБ върнали страната назад. Слагаме край на това, закани се Нинова и подчерта, че днес промяната е задължителна. БСП сложила началото на промяната в страната с победата на Румен Радев и Илияна Йотова. Червените искат суверенна България с правила и солидарност. Искаме България, опряна на корените си, категорична бе соцлидерката. Осем милиона небедни българи си поставя за дългосрочна цел столетницата.

Червените не се отказвали от промяна на плоския данък. Младите щели да бъдат освободени от лихви при закупуване на първо жилище до 100 000 лева. Запазва се 10% плосък данък за средната класа. Богатите ще бъдат солидарни в българското общество, закани се Нинова. За тях ставката е 20%. Според Корнелия Нинова обществото ни станало много агресивно. Тя поиска повече култура и духовност. Да възпитаваме младите, настоя соцлидерът.

Няма да има маловажни престъпления, обещаха червените в мерки за битовата престъпност. Сега редица престъпления срещу пенсионери остават безнаказани заради маловажност на откраднатото. И две кокошки и една пенсия ще бъдат важни, обеща Корнелия Нинова.

Социалистите се заканиха да дадат алтернатива на българския народ.



Blitz.bg

Прогнозите на Бербатов: Манчестър Сити бие Тотнъм

http://offnews.bg/news/n_1/n_645009.html

Иван Бербатов, бивш футболист на Пирин, открива новата ни рубрика, в която известни футболни личности ще предлагат прогнозите за футболния уикенд. "Ако позная, ще почерпите", сподели бащата на прочутия ни футболист Димитър Бербатов. Манчестър Сити - Тотнъм 1 Манчестър Сити ще излезе от кризата с победа над Тотнъм. Гостите са тръгнали към титлата, а домакините паднаха 0:4 от Евертън в предния кръг, но какво от това! От криза не се излиза с победа над последните, а срещу отбори като Тотнъм. Стоук Сити - Манчестър Юнайтед Х2 Много трудно се играе на този стадион, но Манчестър Юнайтед няма да загуби мача, по-вероятно е да победи. Застраховка с още един знак е нужна. Юнайтед ще са качва нагоре в класирането, сигурен съм. Ювентус - Лацио 1 Ювентус са фаворит и сигурен победител. Не виждам как ще стане изненада. Милан - Наполи 1 Равностойни отбори, дори Наполи са по-напред в класирането, но имам вътрешно предчувствие, че Милан ще победи.

Кралицата на ските Линдзи Вон се завърна с победа в Гармиш

https://www.24chasa.bg/sport/article/6008281

Кралицата на ските Линдзи
Вон се завърна с победа в ГармишАмериканката Линдзи Вон вече е само на 9 победи от това да стане най-успешният скиор в историята. Тя спечели спускането в Гармиш Партенкирхен, след като отсъства дълго заради серия от контузии и операции. Линдзи закова всички със 17-и стартов номер. Тя завърши на 15 стотни пред швейцарката Лара Гут и на 48 пред Виктория Ребенсбург от Германия.

Четирима за кратко в ареста, иззели от тях старинни монети и накити

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008270

Четирима за кратко в ареста, иззели от тях старинни монети и накитиВ сряда и четвъртък в Стара Загора и Раднево криминалисти от ОДМВР в Стара Загора проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с културно-исторически ценности, съобщиха днес от полицията. Извършени са претърсване и изземване на адреси, обитавани от лицата: З.З., на 39 г., М.Н., на 43 г., А.А., на 24 г.

124 родени в АГ болница във Варна от началото на 2017-та

http://www.moreto.net/novini.php?n=341902

От началото на годината до момента в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ във Варна са проплакали 124 бебета, съобщиха за Moreto.net от здравното заведение. По-голямата част от пеленачетата са момченца-70. В първия месец на годината на бял свят са се появили 6 двойки близнаци.

Детска рисунка от Плевен с награда в Лидице, Чехия

https://www.24chasa.bg/region/article/6008271

Детска рисунка от Плевен с награда в Лидице, Чехия13-годишната Елеонора Герганова от плевенската школа "Колорит" получи Почетна награда от 44-ия международен детски конкурс на тема "Училище" в Лидице, Чехия. Живописната творба на българката "В класната стая" е отличена сред 18 000 произведения на деца от 70 държави. Платното й е показано в изложба в художествената галерия на мемориалния

Министерството на туризма ще помага на Пловдив за Европейска столица на културата

http://offnews.bg/news/n_1/n_645011.html

Министерството на туризма и Общинска фондация „Пловдив 2019“ сключиха рамково споразумение за съвместна дейност и сътрудничество в подкрепа на домакинството на града за инициативата „Европейска столица на културата 2019 г.“, съобщиха от ведомството на Николина Ангелкова. Фондацията организира и ръководи цялостно проекта, а министерството ще подпомага популяризирането му, акцентирайки на Пловдив и България като дестинация с хилядолетна история и разнообразни възможности за туризъм. Целта на двустранното партньорство е да повиши интереса към Пловдив като туристически маршрут и към реализацията на „Европейска столица на културата 2019“, което е с огромна международна и национална значимост. Министерството и общината обединяват усилията си за ефективен маркетинг при промотирането на България и Пловдив като атрактивни дестинации с богато културно-историческо наследство, обясниха от Министерството на туризма. По силата на това партньорство логото на Пловдив като европейска културна столица ще присъства в дизайна и оформлението на българските национални и информационни рекламни щандове на международни изложения, организирани от Министерството на туризма, които са специализирани за такъв тип туризъм или има интерес от съответния туристически пазар към тях. Рекламно-информационните материали, подготвяни от министерството, ще включват данни и визия за Пловдив като европейска столица на културата в тематични събития и изложения.  Градът под тепетата е сред най-предпочитаните културно-исторически дестинации на България. За първите единадесет месеца на 2016 г. в местата за настаняване с минимум 10 легла в областта са пренощували общо над 447 хил. туристи, което е близо 11% ръст спрямо същия период на 2015 г., по данни на НСИ. За този интервал на миналата година реализираните нощувки са общо около 942 хил. (почти 8% повече), като при чуждите граждани ръстът е около 11%. Приходите от нощувки се изчисляват общо на над 40,4 млн. лв., т.е. ръст от близо 10%.

Путин е готов да се срещне с Тръмп

http://www.cross.bg/pytin-peskov-kremul-1532219.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин е готов да се срещне с новия американски държавен глава Доналд Тръмп, но подготовката за евентуалната среща може да отнеме месеци. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за Би Би Си. Надяваме се, че президентът Путин ще се обади на президента Тръмп след инагурацията, за да го поздрави. Тогава очакваме да обменят мнения за възможността за среща. За съжаление, засега нямаме предположения за мястото или датите. Няма да е през идните седмици. Но да се надяваме, че тази среща може да се състои през идните месеци. Нямам съмнения, че президентът Путин ще бъде готов за нея, обясни Песков. Говорителят на Кремъл заяви, че обвиненията за руска намеса в предизборната кампания в САЩ трябва или да бъдат доказани, или да не бъдат отправяни повече. Според него няма доказателства за руски хакерски атаки. Нито руското правителство, нито Кремъл, нито лично президентът Путин, нито военното разузнаване стоят зад тези атаки, ако те в действителност съществуват, обясни Песков.  

Търговците на дребно търсят помощ от Силициевата долина, за да привличат клиенти

http://www.investor.bg/zoom/355/a/tyrgovcite-na-drebno-tyrsiat-pomosht-ot-silicievata-dolina-za-da-privlichat-klienti-232517/

Редица компании за търговия на дребно виждат в новите технологии възможност за персонализация на клиентското преживяване

Джизъса към Божинов: Менте сръбско!

http://offnews.bg/news/n_1/n_645010.html

Закачките между футболните звезди Валери Божинов и Благой Георгиев продължават с пълна сила. Броени дни, след като Валери публикува в социалните мрежи видео, в което нарича популярния с прозвището Джизъса Георгиев Есмералда по името на съпругата му - татарката Есмер Омерова, футболистът на руския Оренбург не му остана длъжен. "Менте сръбско! Къде те прибраха", казва развеселения Георгиев в клипче, заснето в чалготека, където той обича да разпуска след натовареното си футболно ежедневие. Не е ясно кога е сниман клипът, тъй като в момента бившият национал е на лагер в Турция, а онзи ден игра в контрола с Кайрат. Тимът му загуби с 0:3, а Георгиев игра едно полувреме.

Алкохолът е депресант и употребата му влияе негативно на мисловната дейност

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638475

По важната здравна тема третокласниците от НУ „Васил Левски“  беседваха с Таня Асенова – старши инспектор в Регионалната здравна инспекция. Занятието е част от модула „Здраве, етика и право“ на националната програма „Детско полицейско управление“. Чрез дискусия и работа в малки групи доброволците научиха какви са ефектите, които предизвиква употребата на алкохол върху мозъка и тялото, какви са алтернативите, как да реагират, когато някой им предлага алкохол и т.н. Децата узнаха, че алкохолът е депресант и употребата му влияе негативно на мисло...

Който заплашва Радев, ще бъде ликвидиран на място!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276174_%D0%9A%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B2%D0%B0+%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2%2C+%D1%89%D0%B5+%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5+%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0

 Фейсбук страница, посветена на българската армия, разпространява призиви за избиване на противниците на новия президент Румен Радев и борба със сила срещу „Америка за България” у нас. От страницата "Българска армия (БА)" искат да противодействат на „Америка за България” - или "Съединените терористични щати", както ги наричат те - които според тях имат за цел да дестабилизират страната ни. 
В гневна публикация администраторът на страницата се обръща към директора на фондация „Америка за България” Нанси Шилър, обвинявайки я, че те се месят в България от два века. Затова от групата призовават за "контрадействия пред американското посолство на Съединените щати в случай на опит за дестабилизация". 
 


"Който заплашва президента на Република България Румен Радев ще бъде ликвидиран намясто!", се казва в публикацията от 19 януари. Освен това от страницата приканват три бригади да изпратят поне по един автобус с униформени, за да докажат, че са български генерали като Румен Радев, а не "американски подлоги". 

Заплахите се появяват само ден след като автор, близък до директора на Руския институт за стратегически изследвания генерал Леонид Решетников, публикува в РИА Новости обширен коментар, в който твърди, че американски фондации планират да свалят от поста му новоизбрания президент чрез протести и безредици с платени провокатори. 
 

"Ако протестърите се опитат да дестабилизират България, то това ще е идеална възможност да избием враговете на Родината ни! Гответе се за война, ако искате да съхраним стабилността в България!", приканват в същия войнствен тон анонимните. 

Опитите за убеждаване не спират в общи заплахи, защото в подкрепа на тезата си страницата с над 58 хиляди харесвания дава и конкретни дати на организирани протести. Цитирайки свои източници, върлите защитници на Радев казват, че на 22 януари се готвят протести срещу него.
 

"Имайте готовност на 22-ри въоръжени буквално да изтребим врага на България", заявяват от страницата, допълвайки че "физическото изтребление на либералите е конституционен дълг на всеки българин". Според техните изчисления Радев е подкрепен от 90% от гласоподавателите и не може 5% да решават съдбата на останалите.

Източник: Офнюз

Спасиха четирима турски туристи в Пирин

http://offnews.bg/news/n_1/n_645008.html

Четирима турски туристи - трима сноубордисти и един скиор, са били спасени тази нощ в местността Ечмище над Банско, съобщи местната Планинска спасителна служба, цитирана от агенция "Фокус". Те останали блокирани високо в планината вчера следобед. Четирите момчета навлезли в район извън ски-пистите над Банско и се оказало, че не могат да излязат оттам, тъй като гората е много гъста, а снегът - около метър. В акцията по спасяването им се включили около 15 човека от ПСС-Банско. Търсенето на туристите започнало около 17.00 часа и приключило около 1.00 часа тази нощ. Младежите не са пострадали и нямат здравословни проблеми.

Доналд Тръмп подписа указ срещу "Обамакеър"

http://econ.bg/Новини/Доналд-Тръмп-подписа-указ-срещу-Обамакеър-_l.a_i.735942_at.1.html

Доналд ТръмпЕПА/БГНЕС Часове след като встъпи в длъжност, новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ срещу закона за здравната реформа,...

Видео: My Way - първият танц на президентското семейство Тръмп

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/21/2903897_video_my_way_-_purviiat_tanc_na_prezidentskoto/?ref=rss




My Way - вечният хит на Франк Синатра, бе първата песен, на която танцуваха новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания.

Роклята на Мелания – бяла, с паднали рамене и висока цепка, бе дело на родения във Франция дизайнер Ерве Пиер, съобщава агенция "Ройтерс". Тя е участвала в дизайна на дрехата.

Като служител в компаниите на Каролина Ерера, Кристиян Диор и Оскар де ла Рента, Пиер е създавал костюми за Хилъри Клинтън, Лора Буш и Мишел...

Полицията издирва момиче, видяно за последно в кв. "Люлин" в София

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638476

Полицията издирва 10-годишната Елена Стефанова Райчева, съобщават от МВР. Момичето е видяно за последно вчера в столичния квартал „Люлин". Елена Райчева е в неизвестност от 14.30 часа на 20 януари, когато за последно е забелязана в столичния квартал "Люлин". Тя е висока около 145 см, със слабо телосложение, кестенява коса, дълга до раменете, и овално бяло лице с пъстри очи. Елена e била облечена с червено яке, сини дънки и сиви обувки. Носила е със себе си кафява раница. Умоляват се гражданите, които могат да дадат информация за момиченцето да...

Обама не успя да кацне в Палм Спрингс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008247

Обама не успя да
кацне в Палм СпрингсБарак Обама не успя да кацне в Палм Спрингс след като присъства на клетвата на наследника си Доналд Тръмп. Правителственият самолет SAM 28000 (Special Air Mission) кръжа над летището 40 минути, като пилотът е направил поне три опита да се приземи. В последния момент обаче е било преценено, че не е достатъчно сигурно положението заради пороя над

Катаджиите вече свалят табели на нарушители на пътя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008238

Катаджиите вече свалят табели
на нарушители на пътяЦелият „живот” на 43-тото Народно събрание беше белязан от един сюжет извън коалиционните драми и битката за съдебна реформа. Промените в правилата за движение по пътищата не събориха правителството, но бяха съпроводени с ожесточени дебати и са една от „големите” теми за парламента, които имат най-пряко отношение към живота на гражданите,

Бивш изпълнителен директор от Пикадили въртял луди далавери!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276173_%D0%91%D0%B8%D0%B2%D1%88+%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BE%D1%82+%D0%9F%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B8+

 Спипаха бивш директор на хранителната верига "Пикадили" в голяма далавера. Стефан Асенов Косев е изпълнителен директор на веригата Пикадили за периода до 31.12.2009 година включително през периода на нейната първа продажба от Боляри АД на сръбската Делта Холдинг през 2007-2008 година. На 25.07.2007г.  между Боляри АД (собственик на Пикадили за периода) и фирма „Алфа - 65” ЕООД се подписва фалшив консултантски договор за изплащане на 1 000 000 евро от Боляри АД като собственик на Пикадили ЕАД към фирмата „Алфа - 65” при продажба на над 85% от акциите на компанията.
Договорът категорично и недвусмислено е обявен за фалшив и неистински според поредица от дела на Варненски Окръжен Съд. Също така обаче според дело № 477  по описа на Варненски Окръжен Съд от 2015 година  и четири поредни последователни съдебно графологични експертизи на подписите на възложителя - Боляри АД, собственик на Пикадили ЕАД, представлявано от изпълнителния му директор Стефан Косев  (извършени  в периода 2013 - 2015 година) подписът на Изпълнителния директор на него е действителен и тогавашните собственици на Боляри АД са станали жертви на опит за крупна измама в размер на 1 000 000 евро подписана легитимно и съзнателно от Стефан Асенов Косев, роден в гр. Варна на  21.09.1965 година и реален собственик на фирма Алфа - 65.
 
Не по-малко скандалното е, че управителят на поставената фирма бушон  „Алфа - 65” ЕООД, чрез която Косев прави опитът за крупна измама и с която се сключва фалшивия консултантски договор за един милион евро е партньор на Косев в редица съвместни бизнеси включително Варненското дружество "Телемонд" ООД, регистрирано според актуална Търговския регистър на Република България към м. Януари 2017г. на същия официален адрес на фирмена регистрация, както и поставената фирма корпоративен крадец Алфа 65 - ул. “Ян Палах” № 10, район Приморски в гр. Варна. 
 
 Съдът остава безучастен след като през 2015 година обявява партньора на Стефан Косев и официално едноличен собственик на капитала на „Алфа - 65” ЕООД и неин управител обвиняем по делото за фалшификация, за невинен за създаване на фалшивия консултантски договор, тъй като подписът на възложителя по него -  Пикадили ЕАД и Боляри АД поставени от Стефан Косев е обявен за действителен от петорна, комплексна съдебно – графологична и техническа експертиза на съда от 12.01.2015 г.
 
Така Стефан Косев остава не осъден за опитът за крупна измама поради съдебната тавтология за това, че е подписал легитимно фалшив документ, с поставено трето лице – управител на дружеството бушон Алфа - 65 за източване на  1 милион евро при продажбата на Пикадили от своя работодател, за което след редица последователни дела и експертизи официално осъдени за извършената измама все още няма.
 
 Лицето Стефан Асенов Косев е замесен и в редица други крупни измами докато е изпълнителен директор на веригата Пикадили чрез свързани дружества и трети лица, за които също е непряко обвиняем и все още не осъден нито той, нито фирмите му „бушони“ и партньори поставени лица в кражбите.
 
Косев е обинен и в  административно престъпление по търговско дело за увреждащи действия  № 853 по описа на ВОС за 2016 год.,срещу двете му дружетва «Телемонд» ООД и «Палах» ЕООД в което се цитира цесия за вземания м/у трето лице и Пикадили ЕАД в размер на над  4 милиона и дветстотин хиляди лева. Чрез административна измама по увеличаване на фирмен капитал с непарична вноска човекът подписал цесията не получава парите си. Предстои обжалване по делото пред Варнески Апелативен Съд. В случая отново е замесен и партньора на Косев в Алфа – 65.
 
 Източници: Решение на съда по присъда № 63 от 10.02.2015г., постановена по н.о.х.д. № 4215/2014г. от Варненски районен съд, 22 –ри състав; Справка на фирма „Алфа - 65” ЕООД и управителя й Александър Любомиров Неделчев за периода 01.2008г. - 03.2016г. Биволъ; в. Дневник; Търговски регистър на Република България; Решение по дело на Варненки окръжен съд от 11.01.2017г. Неофициална информация на текущо разследване на лицето Стефан Асенов Косев.


Blitz.bg

МВР издирва 10-годишната Елена Райчева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008246

МВР издирва 10-годишната Елена РайчеваМомичето е видяно за последно вчера в столичния квартал „Люлин“ Елена Райчева е в неизвестност от 14,30 часа на 20 януари, когато за последно е забелязана в София, жк "Люлин". Тя е висока около 145 см, със слабо телосложение, кестенява коса, дълга до раменете и овално бяло лице с пъстри очи. Била е облечена с червено яке, сини дънки и сиви обувки.

Найджъл Фараж ще бъде "неофициален съветник" на Доналд Тръмп

http://www.moreto.net/novini.php?n=341899

Британският политик Найджъл Фараж ще бъде „близък, но неофициален съветник“ на новия президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп. Това разкри ключов съюзник на 45-тия американски държавен глава, съобщава вестник The Telegraph.

Президент за президентите! Първанов с много ключов анализ за Радев, разкри тайна за отношенията си с Плевнелиев!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276172_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%21+%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%81+%D0%BC%D0

 Познавам Румен Радев като офицер и генерал, но това е крайно недостатъчно заради мисията, която трябва да изпълнява като държавен глава. Сега той трябва да се промени – да влезе в нови обувки. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия президентът Георги Първанов по повод встъпването на длъжност на новоизбрания президент Румен Радев.
„В първата си реч Радев беше доста предпазлив, традиционен и консервативен. Но това има логика – на този етап е по-добре да успокоява духовете”, категоричен бе той. 

„Единствената му остра реплика, която бе и провокирана, бе заканата към кабинета в оставка, че им остава една седмица”, заяви Първанов.

„Радев ще отвори България към стари наши приятели. Като Русия или арабски държави. Росен Плевнелиев да речем си измисли барикади – никой в България не оспорва членството в ЕС и НАТО. Плевнелиев не е прав – не от нас може да дойде разделението на Европейския съюз – правят го големите”, категоричен бе Първанов.

„Аз не съм близък до Москва и нямам информация генерал Румен Радев да работи за чужд интерес, най-малко за Русия”, така президентът коментира подозренията, че новият му наследник е издигнат за президент след среща между руския генерал Решетников и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„Приличаме си с Радев – и за двама ни не вярваха, че ще спечелим”, категоричен бе Първанов и допълни: „Но само до тук!”.

„Той има всички предпоставки да се наложи и да се развие като добър държавник, но със сигурност ще има опити на БСП да го „задуши в обятията си”. Ако щете дори да го приватизират, но това ще е много голяма грешка от тяхна страна”, предупреди третият президент.



Blitz.bg

Откриха мъртъв лебед с птичи грип в Бургас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638474

Две нови огнища на птичи грип са открити в Бургаско, научи Дарик. В агенцията по безопасност на храните са получени два сигнала за мъртви лебеди. Птиците са били открити в района на северния плаж в Бургас и край Созопол. Извършените проби в специализирана лаборатория са потвърдили наличието на птичи грип. Все още се очакват и резултатите от изследванията на мъртъв лебед, открит в Пристанище - Сарафово. От БАБХ уточниха, че към момента заболяването е поразило само диви птици. Оттам увериха, че са взети всички мерки за ограничаване на вируса. Пър...

"Цариградско шосе" се разпада, поискаха оставката на Фандъкова

https://www.actualno.com/sofia/carigradsko-shose-se-razpada-poiskaha-ostavkata-na-fandykova-news_588952.html

Столичният булевард "Цариградско шосе" се нуждае от спешен авариен ремонт. Това алармират от неправителствената организация "Спаси София", разпространявайки до медиите и снимки. От организацията подчертават, че Цариградско шосе е в аварийно състояние, въпреки цялостното

3 дни след лавината в Италия, вадят още живи от хотела

https://vesti.bg/sviat/evropa/3-dni-sled-lavinata-v-italiia-vadiat-oshte-zhivi-ot-hotela-6064443

Близо 15 души все още се водят за изчезнали. Смята се, че в хотела е имало около 30 души

Борисов разкри защо българите избягаха в Гърция и коментира речта на Тръмп!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276171_+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8+%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D1%85%D0%B0

 Важно е да имаме чисто Черно море. А не хората да идват на почивка и да се връщат с инфекции. Затова и избягаха в Гърция, но сега вече няма да е така. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на посещението си в Приморско. Заедно с него бе и министъра на околната среда и политика в оставка Ивелина Василева. Двамата са в морския курорт за подписването на договора между министър Василева и кмета Димитър Германов за воден проект, който предвижда разширение и модернизация на пречиствателната станция в града - 22 млн. е финансовата рамка на проекта.
"До преди изграждането на станцията имахме хиляди тонове непочистени води, които се вливаха в морето", заяви премиерът в оставка. 

"Това доведе до негативна реклама на българското черноморие и отлив на туристи, но това вече няма да е така", категоричен е той.

"Общо 22,27 млн. лв. ще бъдат инвестирани в реконструкцията и модернизацията на пречиствателната станция, обслужваща Приморско и Китен", уточни Борисов и допълни: "Това ще доведе не само до по-чиста вода, която се излиза в морето, но и до по-чист въздух и начин на живот. Когато фактите говорят и боговете мълчат".

Попитан за първата реч на новоизбрания америкаснки президент Доналд Тръмп, Борисов заяви: "Той каза, че всичко, което е добро за Америка трябва да се прави".

"Но и ние сме казали подобно нещо - което е добро за България първо него ще направим, а после ще се съобразяваме с другите страни", категоричен бе премиерът в оставка.




Видео


Blitz.bg

Шофьорите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да знаят това иначе ги чака не само неприятна изненада, но и затвор!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276170_%D0%A8%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%97%D0%90%D0%94%D0%AA%D0%9B%D0%96%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%9D%D0%9E+%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82+

 От днес, 21 януари 2017 г., влизат в сила новите правила за движение според приетите промени в Закона за движение по пътищата. Пътната полиция вече има право да прекратява служебно регистрацията на автомобили без застраховка "Гражданска отговорност". 
Водач, който бъде хванат да управлява без задължителната полица, е заплашен не само с глоба, но и със затвор до една година. 

Двойно се увеличават глобите за превишена скорост. Те ще варират от 400 до 600 лева в зависимост от това колко километра е превишението и дали е в или извън населено място.
 



В глобите за алкохол ще има разграничение - шофиране с между 0,5 и 0,8 промила ще се наказва с 500 лева, а между 0,8 и 1, 2 промила - с 1000 лева. 
 


Нарушителите на правилата за движение ще плащат по-високи глоби от 21 януари, когато влизат в сила промените. Полицията вече има право да отнема номерата на колата, ако шофьорът й кара с над 0,5 промила алкохол в кръвта или след употреба на наркотици. 







 
Парламентът прие и друг пакет промени, с които премахна текстовете, които позволяваха пешеходците, блъснати от автомобил на пешеходна пътека, също да носят отговорност.





Blitz.bg

Над 300 събития посреща Варна като Европейска младежка столица

http://web.barometar.net/87479/

Повече от 300 културни, спортни и образователни събития ще се проведат във Варна в рамките на тазгодишното домакинство на града като европейска младежка столица. Повече конкретика около програмата обаче ще има след приемането на общинския бюджет. Това заяви представителят на община Варна в сдружението отговарящо за организацията, Биляна Раева, съобщи dariknews.bg Според нея чрез титлата […]

Говорителят на Путин с важно уточнения за военната мощ на Русия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276169_%D0%93%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD+%D1%81+%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE+%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B

 Ракетите на Руската федерация в нейния анклав Калининград ще останат дотогава, докато не бъдат изяснени плановете за създаване на антируска противоракетна система, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, предава онлайн изданието „Газета.ру“.
„Невъзможно е просто да изведем тези ракети от Калининград, незнаейки ще бъдат ли премахнати плановете за създаване на антируски ракетен комплекс в Европа“, коментира Песков.

По-рано имаше информация, че самолет на НАТО е провел бързо проучване близо до Калининградската област.





Blitz.bg

Първи СНИМКИ от жестоката трагедия с унгарски автобус и тийнейджъри в Италия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276168_%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+%D0%A1%D0%9D%D0%98%D0%9C%D0%9A%D0%98+%D0%BE%D1%82+%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F+%D1%81+%D1%83%D0%BD%D0%B

 Жестока трагедия потресе италианския град Верона, след като автобус, превозващ унгарски тийнейджъри катастрофира и се запали на магистрала в Северна Италия. Поне 16 души за жертвите на автомелето, съобщават италианските медии.

Стана ясна и причината за трагедията. Рейсът се е ударил в стълб и е избухнал в пламъци близо до града на Ромео и Жулиета.

 
 
 
 
 
 
 
 
Blitz.bg

Ужасът в Истанбул не свършва! Мъж стреля по патрулка, остави ръчна бомба и офейка

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276167_%D0%A3%D0%B6%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82+%D0%B2+%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B1%D1%83%D0%BB+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B2%D0%B0%21+%D0%9C%D1%8A%D0%B6+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F+%

 Неизвестно лице е открило тази сутрин огън срещу патрулираща полицейска кола в истанбулския квартал Есенюрт, съобщиха турските медии, цитирани от БТА. Стреляно е с пневматично оръжие. Полицаите са отговорили на огъня. Няма пострадали при нападението. 
Нападателят е успял да избяга, като оставил на мястото оръжието си, ръчна бомба и чанта. 

Полицията е предприела мащабна операция за залавянето на извършителя на нападението, в която участват и хеликоптери. Съществуват съмнения, че нападателят е същият, който снощи е стрелял с гранатомет срещу сградата на Дирекцията по сигурността в Истанбул. 

В Истанбул снощи бяха извършени две атаки с гранатомет срещу Дирекцията по сигурността и срещу централата на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Няма пострадали при двете нападенията. 

При първата атака е била улучена оградата на двора на Дирекцията по сигурността, а при обстрела срещу централата на Партията на справедливостта и развитието в истанбулския квартал Сютлюдже е била пробита една от стените на сградата, но снарядът не е експлодирал. 

Квартал Есенюрт, където е било извършено днешното нападение, е кварталът, където бе заловен извършителят на кървавото нападение в новогодишната нощ в истанбулския клуб Реина Абдулгадир Машарипов. Нападателят бе заловен в една квартира в квартала, наета от джихадист.


Blitz.bg

Вкусна и лесна разядка с червена леща

https://www.actualno.com/recipes/vkusna-i-lesna-razjadka-s-chervena-leshta-news_588789.html

Обичате пастет, но не обичате дробчета или сте веган и не консумирате животински продукти. Представям ви една лесна и много вкусна алтернатива на пастета, приготвена от червена леща със сушени доматчета и маслини. Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова.

В речта си президентът Радев даде отговор на въпроси, свързани със стратегическите цели на България

http://www.cross.bg/vuprosi-tazi-otnoshenie-1532218.html

/КРОСС/ В речта си президентът Румен Радев даде отговор на въпроси, свързани със стратегическите цели и ориентация на България относно членството ни в Европейския съюз и НАТО. Това заяви пред Радио „Фокус" народният представител от ПГ на „БСП лява България" Ангел Найденов. „Убеден съм, че това беше една напълно нормална реч, лишена от някакъв особен драматизъм, без да е натоварена със свръх амбиции и без да създава свръх очаквания. Намирам, че е абсолютно неуместно да се създава истерия, каквато виждам в част от хората, които се опитват да анализират и да коментират тази първа реч на новоизбрания държавен глава. Трябва да се подчертае, че в това обръщение в голяма степен съзираме последователност по отношение на неговите тези, ангажименти, които бяха заявени по време на предизборната кампания. Всъщност, в тази реч президентът Радев дава отговор на най-важните въпроси, които в достатъчно голяма степен го съпътстваха във времето след изборите до встъпването му в длъжност въпроси, които бяха свързани с неговия поглед върху конституционните правомощия, върху съдебната реформа, интерпретирането на резултатите от референдума, съответно неговото отношение към тези резултати; не на последно място всички въпроси, които са свързани със стратегическите цели и ориентация на България относно членството ни в Европейския съюз и НАТО и разбира се, като военен човек, за неговата позиция и отношение към отбранителния сектор

Неймар изпълни дузпа в стил "Симоне Дзадза" (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_645007.html

Народната мъдрост казва "Никога не е късно да станеш за резил". Точно това почти се случи с бразилската мегазвезда на Барселона Неймар в мача с Реал Сосиедад на "Аноета" в четвъртък вечерта. Бразилецът получи право да изпълни дузпа в 21-ата минута и отбеляза победното попадение за успеха с 1:0. Дотук всичко звучи нормално, ако не беше комичното засилване на Неймар в стил "Симоне Дзадза". Италианецът прибави много популярност към името си с изпълнението си в четвъртфинала на Евро 2016 срещу Германия. След странна засилка, сравнявана с ръченица, конски раван и какво ли още не той ритна топката далеч над вратата. Седмици наред светът се забавлява с горкия Дзадза, чиято единствена задача в този мач беше да бие въпросната дузпа, тъй като влезе в игра едва в края на второто продължение. Неймар опита същото, но явно е успял да разсмее стража на тима от Сан Себастиан, защото го огорчи жестоко, като прати топката в мрежата зад гърба му.

Прокурорите избират нов член във ВСС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008223

Прокурорите избират нов член във ВССТочно в 8 ч започна гласуването за нов член на прокурорската колегия във ВСС. Единственият кандидат е зам.-окръжният прокурор на Хасково Розалин Трендафилов, който ще довърши мандата на починалия член на ВСС Камен Ситнилски. Прокурорите могат да гласуват електронно или да пуснат хартиена бюлетина в зала "Универсиада".

Дунав замръзна край Силистра

http://www.cross.bg/silistra-putishta-dylovo-1532217.html

/КРОСС/ Дунав край Силистра е замръзнал. Нивото на реката се е повишило с 3 сантиметра и е 313 сантиметра. Основните пътища от Силистра за съседните области са проходими. Затворен е пътят от село Черногор за гр.Главиница. По пътищата между селата Попина и Поляна и Окорш, Паисиево и гр.Главинца има ограничения за автомобили до 3.5 тона. Ограничения за автомобили над 12 тона има по третокласните пътища Исперих - Стефан Караджа, Тервел- Алфатар, Ситово - Дулово, Проф. Иширково - Дулово, Грънчарово - Нови пазар, Зебил- Вълкан, Руйно- Правда - Главиница и Каблешково - Межден.

Борисов: Санирането е най-контролираното строителство, защото по цял ден гледаш майсторите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/21/2903899_borisov_saniraneto_e_nai-kontroliranoto_stroitelstvo/?ref=rss


Министър-председателят в оставка Бойко Борисов публикува в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" видео от срещата си с жители на Айтос, които живеят в сгради, обновявани чрез Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

"Живо-здраво", поздравява премиерът и разпитва хората какво не им харесвало санирането, а те отричат да не им харесва. "Е как, вие в парламента не слушате ли какво става? Не гледате ли телевизия? Ся разбрах, че тука по Айтос идват...

2100 бебета са проплакали в УМБАЛ „Свети Георги“ през 2016 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_645006.html

2100 деца са се родили в Клиниката по акушерство и гинекология на пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“ през 2016 г. Това отчитат в Деня на родилната помощ – 21 януари, началникът на клиниката доц. д-р Екатерина Учикова и завеждащата Родилно отделение към клиниката проф. д-р Елена Димитракова. Те припомниха, че през предходната 2015 г. са се родили 2094 деца. Прирастът не е значителен, но радостен е и фактът, че не се наблюдава спад. През миналата година броят на родените в АГ клиниката момчета надвишава този на момичетата. Тенденцията очевидно продължава и през настоящата 2017-а година – на самия 1 януари са се родили 5 момченца и 1 момиченце. През 2016 г. е голям и броят на родените близнаци – 25 двойки са дошли на бял свят в УМБАЛ „Свети Георги“. Като тенденция се наблюдава и намаляването на броя на родилките от малцинствата, както и на съвсем невръстните майки на 12-13 години. Най-младите майки в АГ клиниката през миналата година са били 15 – 16-годишни. В контекста на случващото се в цялата страна, още по-ясно си даваме сметка за важността на Центъра за семейно планиране на УМБАЛ „Свети Георги“, споделиха доц. Учикова и проф. Димитракова. Центърът разполага с два акушеро-гинекологични кабинета, 4 болнични стаи и една конферентна зала.  Младежите, с които са се срещали лекари, акушерки и психолози, са преминали обучение за предпазване от нежелана бременност, като са им обяснени и възможностите за планиране на зачатието, за намаляване на честотата на абортите и ражданията в детско-юношеска възраст. В беседите и срещите основен акцент е поставян върху превенцията на сексуалнотрансмисивните инфекции и намаляването на репродуктивните неуспехи, извършена е прецизна диагностика на заболяванията, водещи до репродуктивни проблеми.

Блокирани турски сноубордисти бяха спасени над Банско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008202

Блокирани турски сноубордисти бяха спасени над БанскоЧетирима турски сноубордисти са били спасени тази нощ в местността „ Ечмище“ над Банско. В края на деня вчера те са излезли от границите на ски зоната, за да правят екстремни спускания, предаде БНР.  Въпреки табелите и предупрежденията за опасност от лавини, младежите са карали в опасна зона и са се заклещили в един от улеите.

АГ болница във Варна отбеляза Бабинден с празнична програма

http://www.moreto.net/novini.php?n=341901

С празнична програма отбеляза Бабинден СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ във Варна, предаде репортер на Moreto.net. Екипът на здравното заведение, както и редица официални гости от местната управа, се събраха във фоайето на болницата, за да отбележат празника на родилната помощ.

Неизвестен е открил стрелба по полицейска кола в истанбулски квартал

http://www.cross.bg/istanbylskiya-sigyrnostta-kvartal-1532216.html

/КРОСС/ Неизвестно лице е открило тази сутрин огън срещу патрулираща полицейска кола в истанбулския квартал Есенюрт, съобщиха турски медии. Стреляно е с пневматично оръжие. Полицаите са отговорили на огъня. Няма пострадали при нападението. Нападателят е успял да избяга, като оставил на мястото оръжието си, ръчна бомба и чанта. Полицията е предприела мащабна операция за залавянето на извършителя на нападението, в която участват и хеликоптери. Съществуват съмнения, че нападателят е същият, който снощи е стрелял с гранатомет срещу сградата на Дирекцията по сигурността в Истанбул. В Истанбул снощи бяха извършени две атаки с гранатомет срещу Дирекцията по сигурността и срещу централата на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Няма пострадали при двете нападенията. При първата атака е била улучена оградата на двора на Дирекцията по сигурността, а при обстрела срещу централата на Партията на справедливостта и развитието в истанбулския квартал Сютлюдже е била пробита една от стените на сградата, но снарядът не е експлодирал. Квартал Есенюрт, където е било извършено днешното нападение, е кварталът, където бе заловен извършителят на кървавото нападение в новогодишната нощ в истанбулския клуб Реина Абдулгадир Машарипов. Нападателят бе заловен в една квартира в квартала, наета от джихадист.    

Борисов се шегува с Нинова в Айтос: Да дойде да ми санира къщата в Банкя... (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008211

Борисов се шегува с Нинова в Айтос: Да дойде да ми санира къщата в Банкя... (На живо)Напролет, когато съм по-свободен мисля да си санирам къщата в Банкя. Даже се чудя дали да не викна Корнелия Нинова да ми я санира. Аз й казвам - това е най-контролираното строителство, защото си тук и следиш какво се прави. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на проверка на санираните блокове в Айтос. "Добре де, всичко е хубаво.

Борисов инспектира санираните блокове в Айтос

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638471

Министър председателят в оставка Бойко Борисов лично инспектира напредъка на правителствената програма за енергийна ефективност в Айтос. От посещението му стана ясно, че в града предстои да бъдат санирани още 40 панели блока. По информация на кмета Васил Едрев, процедурите за сградите вече са приключили, а администрацията очаква финансиране за обектите. ...

WSJ: Встъпителната реч на Тръмп бе една от най-мрачните в историята на САЩ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638473

Речта на Доналд Тръмп беше една от най-мрачните обръщения към нацията, отправяни от американски лидер при встъпване в длъжност. Това заявиха пред "Уолстрийт джърнъл" историци и хора, които професионално се занимават с писане на речи за политици , предаде ТАСС. Вестникът отбелязва, че в речта си републиканецът особено е наблегнал на проблемите, с които се сблъскват обикновените американци през последните години, включително престъпността и наркоманията. Тръмп: От този ден Америка ще бъде на първ...

Първанов: БСП ще се опитат да задушат Румен Радев в обятията си

https://www.actualno.com/politics/pyrvanov-bsp-shte-se-opitat-da-zadushat-rumen-radev-v-objatijata-si-news_588954.html

Румен Радев има всички предпоставки да се наложи като добър държавник, а това предполага президент на всички граждани и всички партии. Със сигурност ще има опити БСП да го задушат в обятията си, дори в хода на предизборната кампания. Да го приватизират като капитал в една та

Неизвестно лице стреляло срещу полицейска кола в истанбулския квартал Есенюрт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008198

Неизвестно лице стреляло срещу полицейска кола в истанбулския квартал ЕсенюртНеизвестно лице е открило тази сутрин огън срещу патрулираща полицейска кола в истанбулския квартал Есенюрт, съобщиха турските медии, цитирани от БТА.  Стреляно е с пневматично оръжие. Полицаите са отговорили на огъня. Няма пострадали при нападението. Нападателят е успял да избяга, като оставил на мястото оръжието си, ръчна бомба и чанта.

Песков: Ракетите ни остават в Калининград

http://www.cross.bg/kaliningrad-planovete-peskov-1532215.html

/КРОСС/ Ракетите на Руската федерация в нейния анклав Калининград ще останат дотогава, докато не бъдат изяснени плановете за създаване на антируска противоракетна система, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, предава онлайн изданието „Газета.ру".„Невъзможно е просто да изведем тези ракети от Калининград, без да знаем ще бъдат ли премахнати плановете за създаване на антируски ракетен комплекс в Европа", коментира Песков.По-рано имаше информация, че самолет на НАТО е провел бързо проучване близо до Калининградската област.

16 катастрофи станали във Варна през денонощието

http://www.moreto.net/novini.php?n=341896

6 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите няма пострадали граждани, нанесени са материални щети по автомобилите, допълниха от полицията.

Путин е готов да се срещне с Тръмп, но подготовката на срещата може да отнеме месеци

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638470

Руският президент Владимир Путин е готов да се срещне с новия президент на САЩ Доналд Тръмп, но за организирането на срещата им ще са необходими месеци, а не седмици. Това заяви в интервю за Би Би Си говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС. Руснаци отпразнуваха с шампанско и песни встъпването в длъжност на Тръмп "Това няма да стане през следващите седмици, да се надяваме на най-доброто , на това, че срещата ще се състои през следващите месеци", каза Песк...

Лидерът в Румъния повали Левски, малко не достигна на "сините" за зрелищен обрат

http://www.cross.bg/minyta-levski-igra-1532214.html

/КРОСС/ Отборът на Левски започна със загуба контролите си през 2017 година. "Сините" отстъпиха заслужено с 1:2 от лидера в Румъния Виторул, който след силно първо полувреме си гарантира победата, съобщава Sportal. Момчетата на легендата Георге Хаджи са по-напред в подготовката, като това бе тяхна трета проверка. Всичко това се видя на терена още от първите минути, като до 18-ата минута румънците имаха комфортна преднина от две попадения. Първият гол на "сините" за тази година пък бе дело на Сашо Александров в 86-ата минута, който с красиво изпълнение прати топката в горния десен ъгъл от 25 метра. Контролата започна силно за румънците. Първо нападателят Алекс Нимели бе точен още в 7-ата минута, когато се откъсна зад защитата и отблизо матира младия Николай Кръстев. Играчите на Елин Топузаков имаха сериозни претенции за засада, но такава не е отсъдена. Лорин Пурец в 18-ата минута прати топката за втори път в мрежата на българите с удар от 18 метра в долния му ляв ъгъл. Топчо заложи на два напълно различни състава в двете полувремена, като единствено вратарят Кръстев игра 60 минути. Интересното е, че родният гранд смени схемата си от 4-2-3-1 на 4-4-2, като и двете полувремена игра с двама чисти нападатели на 4-4-2. Първата част "сините" бяха в схема диамант с Георги Костадинов пред защитата и Божидар Краев зад двамата атакуващи играчи, докато втората част четиримата халфовеве бяха в линия

"Уолстрийт джърнъл": Речта на Тръмп беше една от най-мрачните в историята на САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008192

"Уолстрийт джърнъл": Речта на Тръмп беше една от най-мрачните в историята на САЩРечта на Доналд Тръмп беше едно от най-мрачните обръщения към нацията, отправяни от американски лидер при встъпване в длъжност. Това заявиха пред "Уолстрийт джърнъл" историци и хора, които професионално се занимават с писане на речи за политици , предаде ТАСС. Вестникът отбелязва, че в речта си републиканецът особено е наблегнал на проблемите,

Тръмп и Путин няма да успеят да се срещнат в близките седмици

http://www.investor.bg/sasht/337/a/trymp-i-putin-niama-da-uspeiat-da-se-sreshtnat-v-blizkite-sedmici-232516/

Необходимо е повече време за организацията на срещата им, уточни говорителят на руския държавен глава

Иззеха старинни предмети при полицейска операция, четирима са задържани

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638469

На територията на Стара Загора и Раднево е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с културно-исторически ценности от служители на сектор ПКП при ОДМВР - Стара Загора, съвместно със служители от Първо РУ - Стара Загора, Второ РУ - Стара Загора и РУ - Раднево. Извършени са процесуално следствени действия - претърсване и изземване на адреси, обитавани от четири лица - трима старозагорци - на 39, 43 и 24 години и в дома на 48-годишен радневец. При претърсванията са намерени и иззети старинни монети, грив...

Жена и дете пострадаха при катастрофа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638472

Жена и дете са с леки наранявания след катастрофа, съобщиха от полицията. Около 17.00 часа в петък на кръстовище между бул. „Освобождение“ и ул. „Шипка“ в Пловдив лек автомобил „Фиат“ преминал от средна в лява лента и се блъснал в лек автомобил „Пежо“, управляван от 25-годишен мъж. След медицински прегледи за домашно лечение са освободени 37-годишната шофьорка на първата кола и 8-годишна пътничка в нея. Алкохолните проби на водачите са отрицателни. Произшествието е отработено по административен ред от служители на сектор „Пътна полиция“....

Плевнелиев: Срещу мен воюваха мрежи от ДС, руски тролове и хора от "петата колона“

http://www.mediapool.bg/plevneliev-sreshtu-men-voyuvaha-mrezhi-ot-ds-ruski-trolove-i-hora-ot-petata-kolona-news259137.html

"Срещу мен воюваха всякакви мрежи на агенти на Държавна сигурност, които ме мразеха заради това, че аз съм първият президент, който се противопостави и не назначих нито един агент на ДС. Воюваха срещу мен всякакви руски тролове и политици от "петата колона" в България заради моите принципни позиции за Украйна. Воюваха Станишев, Местан и Орешарски тогава, когато аз снех доверието си и ги посочих точно в това студио след един акт на висше задкулисие в държавата". Това каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ, цитиран от сайта “Дневник“. В отговор на въпрос на водещия от коя критика срещу него го е заболяло най-много, той отговори: "От тази, че разделям нацията". По думите му тези критики са започнали, след като е свали доверието си от кабинета “Орешарски“ заради “едно задкулисно назначение". Той не спомена името на Делян Пеевски, но не остави съмнение, че говори за него. "Аз бях единственият политик, който зае позиция в този ден. Апелирах Народното събрание да преразгледа назначението. Часове след това започнаха – офшорки, пари, за да си купи къща в Гърция, любовници...", каза Плевнелиев. Той допълни, че по времето на кабинета “Орешарски е бил обект на тежки данъчни проверки, които не са открили никакви нередности, а резултатът е, "че аз мога да спя спокойно". "Видях много атаки срещу себе си, но търпението е добър съветник", посочи той. Преди ден Николай Бареков отново се активира срещу Плевнелиев и пусна до прокуратурата част от вече подаваните си сигнали. Според президент по темата Русия българите мислят по-скоро емоционално, отколкото рационално. “Моята позиция не беше срещу Русия, моята позиция беше "за". "За" мир". За да има мир, трябва да има правила, които важат за всички. Ако някой нарушава правилата, това не работи за мир. Ако най-силната нация в света, или една от най-силните и с най-силния ядрен арсенал, дестабилизира съседите си, окупира съседите си, това не работи за мир. Най-силните трябва да са пример за по-слабите", каза Плевнелиев Той настоява, че все пак е бил разбран от много българи, макар и не от всички. По тази позиция Плевнелиев призна, че е бил разбиран по-лесно в чужбина, отколкото в България. В заключение той оцени високо собствения си мандат. "Вярвам, държах държавното кормило, плувахме в океан от нестабилност добре, България днес стои добре", каза Плевнелиев. За новия президент Румен Радев той му пожела “да си тръгне от президентската институция след 5 години с чувство на удовлетвореност". Радев обаче може да си тръгне от там и след 10 години. За речта на Радев, Плевнелиев каза, че е “чул тежки думи за справедливост и съдебна реформа“. “…но само след седмица президентът Радев ще поеме цялата власт в България. Той ще назначи служебно правителство и по това кой ще назначи за служебен правосъден министър, ще стане ясно каква реформа ще се търси. По това кой ще назначи за служебен премиер ще стане ясно в коя посока той ще отваря врати", посочи Плевнелиев и допълни, че през 2013 г. е бил в сходна на Радев ситуация. Той каза, че новият държавен глава винаги може да разчита на него. Попитан защо нито веднъж по време на мандата си не е имал посещение в Македония, Плевнелиев посочи манипулирането на историята и политиката спрямо България на съседната страна. Увери, че решението е внимателно обмислено и съгласувано с Министерството на външните работи. "Да, Македония трябва да влезе в ЕС и това е кауза за България, но не и Македонизмът. Македонизмът е една идеология, която е не само антибългарска, тя е антидемократична, манипулация на историята, създава напрежение между бъдещите поколения. За да бъдат братя и да има мир, манипулираната история не работи, заметената история, в която България е удобният фашист, враг, не работи", каза той. Плевнелиев разкри, че е задал в прав текст въпроса на македонския президент, защо Пиринският край е на триумфалната арка в Скопие. "Предишният президент много се гордееше със своите безкрайно много срещи в Македония. Но това, което аз заварих, беше безкрайно много провокации, безкрайно хулене... и, да, аз промених политиката на България към Македония. Казах, че тя няма да бъде романтична, а прагматична. Посочих проблема", заяви Плевнелиев. Той посочи, че е назовал проблема и пред чужди държавни лидери и макар в началото да е било трудно, ги е убедил в правотата си.

Какво каза Борисов в Приморско за речта на Тръмп (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008172

Какво каза Борисов в Приморско за речта на Тръмп (На живо)"Открих това, че той счита, че всичко, което е добро за Америка, трябва да се прави. Ние отдавна сме казали, че всичко, което е добро за България, трябва да се прави" - така премиерът в оставка Бойко Борисов отговори на въпрос дали е открил послания към България в речта на новия американски прзидент.

Спасиха турски сноубордисти, карали извън пистите на Банско

http://www.cross.bg/zhivota-spyskaniya-opasnost-1532213.html

/КРОСС/ В местността "Ечмище" над Банско тази нощ са спасени четирима турски сноубордисти, съобщава кореспондентката на БНР. В края на деня вчера те тръгнали да правят екстремни спускания и излезли от границите на ски зоната. Младежите пренебрегнали табелите и предупрежденията за опасност от лавини и карали в опасната зона. В резултат на това се заклещили в един от улеите. Сноубордистите подали сигнал на тел. 112 и късно снощи започнала спасителна акция. Те са открити към 1 часа тази нощ.Младежите са били добре екипирани и опасност за живота им няма. Нарушителите са заплатили разходите по спасяването, защото не са имали планинска застраховка.Планинската спасителна служба апелира посолствата на Гърция и Турция у нас да предупреждават гражданите си за правилата в ски зоните. Причината е, че туристите от тези две държави предприемат рискови спускания, застрашаващи живота им. Оказва се, че те са системни нарушители.  

Надал оцеля след обрат в петсетов мач с Александър Зверев

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/21/2903891_nadal_ocelia_sled_obrat_v_petsetov_mach_s_aleksandur/?ref=rss


Испанецът Рафаел Надал се задържа с много усилия в Australian Open. Шампионът от 2009 г. направи обрат за 4:6, 6:3, 5:7 (5), 6:3, 6:2 срещу Александър Зверев.

Двамата изиграха много вълнуващ мач, продължил около 4 часа. Зрелището на "Род Лйвър арина" ще доведе до забавяне в мача на Григор Димитров с Ришар Гаске, който се очаква да започне не по-рано от 13.00 часа българско време.

В друг вълнуващ двубой Денис Истомин спечели с 6:4, 4:6, 6:4, 4:6, 6:2 срещу Кареньо-Буста от...

Спасиха 4 деца след 40 ч. под снега в затрупания хотел

http://offnews.bg/news/n_1/n_645005.html

Продължава спасителната операция в Италия, а все се още има надежди, че под тоновете сняг от лавината, помела хотел в Централна Италия, има оцелели. Четири деца, които прекараха над 40 часа под снежната лавина, бяха спасени при извънредно тежка операция. Спасителите работеха денонощно, като изриваха снега, за да могат кучетата да търсят. Така са открити четирите деца – спасил ги е въздушен мехур. Операцията е изключително рискова за спасителните екипи, тъй като лавината е нестабилна и може да има и нови свличания. 

Дунав край Силистра е замръзнал

https://www.24chasa.bg/region/article/6008182

Дунав край Силистра е замръзналДунав край Силистра е замръзнал. Нивото на реката се е повишило с 3 сантиметра и е 313 сантиметра, предаде БТА.  Основните пътища от Силистра за съседните области са проходими. Затворен е пътят от село Черногор за гр.Главиница. По пътищата между селата Попина и Поляна и Окорш, Паисиево и гр.Главинца има ограничения за автомобили до 3.5 тона.

21 жертви при атентат на зеленчуков пазар в Пакистан

http://www.cross.bg/vzriva-kyram-tyri-1532212.html

/КРОСС/ 21 души са убити при експлозия на оживен зеленчуков пазар в отдалечен северозападен племенен район в Пакистан. Това съобщава "Ройтерс", позовавайки се на официални лица. Около 40 са ранените при взрива в район Курам, близо до границата с Афганистан, информира Саджид Хюсеин Тури, член на националното събрание от региона. 21 души от местното племе са убити при експлозията, посочи Тури и допълни, че ще има масово погребение и след това демонстрация заради атаката. Информациите за причината за взрива са различни. Саджид Хюсеин Тури обяви, че самоделна бомба е била поставена в купчина домати и избухнала рано в събота сутринта, когато хората се събрали на пазара в Парачинар - основният град в Курам. В миналото талибаните бяха активни в района на Парачинар. Градът също се сблъсква и със сектантско напрежение между шиитско и сунитски мюсюлмани. Друг официален представител от Курам коментира, че първоначалните данни показват, че атентатор самоубиец е отговорен за взрива. Свидетел разказва, че видял тела, разпръснати на пазара, както и ранени, които плачат за помощ. "Нямаше линейка и хората трябваше да транспортират ранените с коли и частни пикапи до болницата", допълва той.  

14-годишна е най-младата родилка във Варна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638468

103 бебета повече изплакаха в Родилното отделение на МБАЛ "Света Анна - Варна" през 2016 г. в сравнение с предходната година. Новородените, поели първа глътка въздух в отделението миналата година, са 1622. От тях - 10 двойки близнаци. Процентът на ражданията секцио е около 35, като в по-голямата си част оперативните интервенции са по медицински индикации. Най-младата родилка е 14-годишна, а най-възрастната е на 40 години. От началото на 2017 г. до навечерието на Бабинден в отделението са изплакали 80 бебета.  ...

Какво ще е времето през новата седмица?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638467

Последният ден на настоящата седмица ще започне мразовито, а стойностите на температурите ще са като в съботната сутрин - от минус 10 до минус 15 градуса. Максималните температури през деня също ще са отрицателни - от минус пет до нула градуса. Валежи не се очакват. Отново ще се радваме на слънце, като в равнините ще има и мъгли. След слънчевите, но студени почивни дни, новата седмица ще започне със заоблачаване, но в понеделник не се очакват валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 6...

Песков: Миграционни органи или президента Путин ще решат дали да върнем Сноудън на САЩ

http://www.cross.bg/snoydun-peskov-organi-1532211.html

/КРОСС/ Въпросът за екстрадирането от Руската федерация в Съединените американски щати на бившия сътрудник на американските служби Едуард Сноудън може да се реши само от миграционните органи на Русия или лично президентът Владимир Путин. Това коментира говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предава агенция РИА Новости.„Това решение може да бъде взето от нашите миграционни органи или от президента Путин. Сноудън не е играчка, която може да бъде подарена, той е човек" коментира Песков в отговор на въпрос дали властите в Москва имат намерение да екстрадират Сноудън.Говорителят на руския държавен глава също отбеляза, че ако Сноудън се върне в САЩ, може да го заплашва смъртна присъда, тъй като Съединените щати остават една от немногото страни в света, където до ден днешен съществува такава мярка за наказание.

Преди 10 години: Армията си търси войници в театъра

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6007475

Преди 10 години: Армията си търси войници в театъраНа 21 януари 2007 г. Реклама на професионалната служба в казармата чрез театрални постановки или концерти замисля МО. Целта е да се привлекат кандидати за войници.Това обяви вчера министърът на отбраната Веселин Близнаков в Рибарица, където обяви пред медиите плановете на МО за 2007 г. 4000 професионални войници трябва да наеме през тази година

Първанов: Радев не работи за интересите на Москва

https://vesti.bg/bulgaria/politika/pyrvanov-radev-ne-raboti-za-interesite-na-moskva-6064441

Така бившият президент коментира подозренията за руското влияние върху избора на БСП за кандидатурата на Радев

Турският парламент одобри увеличаване правомощията на Реджеп Ердоган

http://www.moreto.net/novini.php?n=341890

Турският парламент прие на второ четене проект за конституционни поправки, целящи да увеличат правомощията на президента Реджеп Тайип Ердоган. Това проправя път за свикване на референдум напролет, предадоха световните агенции. Текстът беше одобрен с 339 гласа - с девет повече от мнозинството от три пети, което се изисква, за да се подложи реформата на референдум.

Тръмп вече е президент, но още се изживява като водач на бунт

http://www.cross.bg/trump-kampaniya-prezident-1532210.html

/КРОСС/ Доналд Тръмп зае поста президент на САЩ в петък, по същия начин, по който поведе своята компания - със смес от търговски похват и голо презрение към установения политически ред. По този начин той изпрати ясен сигнал към страната и света: Той планира да управлява, както очерта и в кампанията си - отказвайки да влезе в унисон дори със собствената си Републиканска партия и адресира посланието си директно към американския народ. Той не направи нищо, за да разсее опасенията, че ще донесе със себе си в Белия дом култа към личността, който изгради по време на предизборната кампания си кампания. Тръмп предложи твърде малко „маслинови клонки" на десетките милиони американци, които не са гласували за него в най-противоречивите избори в съвременната история на САЩ. Като бивша ТВ звезда, Тръмп предложи апокалиптична версия на реалността: Америка на престъпността, имиграцията, тероризма и нелоялни търговски сделки. Мрачната картина, скицирана от Тръмп пред нацията беше запратена право по доказателствата, че икономиката е в добра форма, престъпността намалява, а нацията е относително подсигурена и пазена. След като предупреди обществеността за проблемите, Тръмп внуши, както направи и в предизборната си кампания, че той и неговата "История" са единственото решение. Той не спомена Републиканците, с които ще си партнира в Конгреса и със сигурност не спомена демократите, които яростно му се противопоставят

Видимите резултати - бул. "Цариградско шосе" в София се разпада след една зима

http://www.mediapool.bg/vidimite-rezultati---bul-tsarigradsko-shose-v-sofiya-se-razpada-sled-edna-zima-news259136.html

Най-големият и натоварен столичен булевард "Цариградско шосе" започна да се разпада само година след основния му ремонт. За това алармира гражданското сдружение "Спаси София", което от години следи качеството на ремонтите в столицата. Неправителствената организация публикува снимки във "Фейсбук", от които се виждат цепнатини по асфалтовата настилка. Дефектите са в участъка между 4 и 7 километър, който беше пуснат за движение в края на 2015 г. Цената на ремонта на булеварда беше малко над 20 милиона лева, но тя не се изчерпа само с това. Столичани платиха много по-тежка цена, изтърпявайки в продължение на почти две години тежки задръствания. Ремонтът доведе до по-големи разходи за икономиката на града, които няма как да бъдат пресметнати, пише "Спаси София". Напукване на асфалта в някои участъци на бул. "Цариградско шосе" е установено от  дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община в началото на седмицата, съобщиха от пресцентъра на "Московска" 33. За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят "Калистратов груп". Фирмата за своя сметка е организирала аварийно запълване на пукнатините с битумна паста, която да не позволи разширяване на пукнатините по настилката, се казва в съобщението на общината.  По искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова специализираната лаборатория на Агенция "Пътна инфраструктура" ще изследва в дълбочина асфалтовите пластове. Ще бъдат направени и сондажи за установяване на причините за напукването, е посочено в съобщението. Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" в участъка от надлеза при бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър. Малинов"  беше извършен преди три години от фирмата "Калистратов груп". Реконструкцията е в гаранция и фирмата изпълнител ще извърши за своя сметка цялостен ремонт на всички констатирани дефекти при подходящи метеорологични условия, е посочено още в съобщението на общината.

Видимите резултати - “Цариградско шосе“ се разпада след една зима

http://www.mediapool.bg/vidimite-rezultati---tsarigradsko-shose-se-razpada-sled-edna-zima-news259136.html

В края на 2015 година най-големият столичен булевард “Цариградско шосе“ бе отворен за движение след основен ремонт в участъка между 4-и и 7-ми километър. Цената бе малко над 20 милиона лева, но тя не се изчерпа само с това. Столичани платиха много по-тежка цена, изтърпявайки в продължение на почти две години тежки задръствания. Ремонтът доведе до по-големи разходи за икономиката на града, които няма как да бъдат пресметнати. Само след една година булевардът започна да се разпада. Снимките са публикувани във Фейсбук от гражданското сдружение „Спаси София“, което от години следи качеството на ремонтите в града.

Дарение за деца от Стражица направиха младежи от В.Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638204

Дарение за деца от Стражица направиха младежи от Велико Търново преди броени дни. То е замислено по повод  Коледно-Новогодишните празници и е инициатива на младежите от "Ротаракт" клуб - Велико Търново. Кампанията за осигуряване на играчки за малчуганите от Центъра за ранна интервенция на уврежданията в Стражица обедини много млади хора, които се присъединиха към идеята. Всеки от тях дари играчка по свой избор. Даренията са събрани в събирателния пункт на организацията във Велико Търново. Във връзка с предлаганата в стражишкия Център за ранна и...

Блокирани турски сноубордисти бяха спасени над Банско

https://www.actualno.com/society/blokirani-turski-snoubordisti-bjaha-spaseni-nad-bansko-news_588946.html

Четирима турски сноубордисти са били спасени тази нощ в местността „ Ечмище“ над Банско. В края на деня вчера те са излезли от границите на ски зоната, за да правят екстремни спускания. Въпреки табелите и предупрежденията за опасност от лавини, младежите са карали в о

Приморско подписа договор за модернизация на пречиствателната станция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638464

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева подписаха договора за разширяване и модернизиране на пречиствателната станция. Проектът е един от първите, които ще се финансират от новия програмен период 14-20. На церемонията присъства и министър-председателя в оставка Бойко Борисов. "Трябваше да извървим един наистина дълъг път, за да подпишем този договор. През този период общинска администрация положи изключително много усилия. С помощта на представителите на държавните институции - Ви...

Вижте неподозирани двойници на звездите. Ще се изумите!

https://www.actualno.com/showbusiness/vijte-nepodozirani-dvojnici-na-zvezdite-shte-se-izumite-news_588791.html

Всеки си има двойник, макар и да не подозира. Понякога дори може да са повече, но много малко от нас ги срещат в реалния живот. Това е съвсем различно, когато имаш визуална прилика с известна личност, която се появява постоянно по медиите. Макар че това може звучи като късмет,

Президентска битка с дъждобран разсмя Америка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008157

Президентска битка с дъждобран разсмя АмерикаНевероятната битка на президента Джордж Буш-младши с дъждобрана на клетвата на Доналд Тръмп разсмя цяла Америка. Доста време тексасецът се опитваше да се пребори с найлона, но така и не успя. Буш бе точно зад Барак Обама и без да иска прикова вниманието към себе

Мексиканският наркобарон №1 пледира "невинен" пред US съд

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638465

При първото си явяване пред американски съд след екстрадирането си от Мексико известният наркобарон Хоакин Гусман - Ел Чапо, обвинен, че ръководи една от най-големите наркоимперии в света, пледира "невинен", предаде Франс прес. Ел Чапо, който два пъти успя да избяга от строго охранявани мексикански затвори и беше един от най-издирваните наркобосове, беше придружен от двама адвокати във федерален съд в Бруклин. Екстрадираха мексиканския наркобарон №1 Ел Чапо в САЩ (СНИМКИ)

16 са загиналите тийнеджъри в автобусната катастрофа в Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008156

16 са загиналите тийнеджъри в автобусната катастрофа в ИталияПоне 16 души са загинали, когато автобус, превозващ унгарски тийнейджъри, катастрофира и се запали на магистрала в Северна Италия, съобщиха в събота от пожарната в страната, предава агенция AFP, цитирани от "Фокус".  Новият брой на загиналите – с девет повече от по-рано огласените данни – не се очаква да нарасне повече.

"Цариградско шосе" се напука. Искат оставката на Фандъкова

http://offnews.bg/news/n_1/n_645004.html

Неправителствената организация "Спаси София" поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова, заради огромни пукнатини, които са зейнали по прясно ремонтиран участък от "Цариградско шосе". "Най-емблематичният булевард на София – Цариградско шосе беше основно ремонтиран само преди година. Бяха похарчени над 20 млн. лв., стотици хиляди столичани изтърпяха двегодишните блокади и проблеми с трафика, а изпълнител беше фирма Трейс. Въпреки това, днес, булевардът между 4-ти и 7-ми километър е осеян със десетки пукнатини, дупки и пропаднали шахти, алармира организацията. Групата за обществен натиск публикува във фейсбук и красноречиви снимки, илюстриращи твърденията. "Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него. Г-жо Фандъкова, щом не можете да се погрижите най-важният булевард на София да бъде качествено ремонтиран даже и след 8 години на кметското място, очевдино никога няма да можете. Този път няма да Ви призовем за стотен път да наложите солена глоба и да извършите ремонт на ремонта. Нагледахме се на ремонти на ремонтите, наслушахме се на обещания как Столичната община много държала на качеството. Видимите резултати са повече от видими. Не е ли време да Ви благодарим за свършеното до момета и просто да се оттеглите? Вие и Вашият екип не се справяте с проблемите на София, а единствено пропилявате парите на данъкоплатците. #СпасиСофия #РемонтНаРемонта #Оставка", пишат от "Спаси София".

ГЕРБ решава дали да изхвърли кмета на Пловдив през уикенда

http://bulgarski.pogled.info/news/81799/gerb-reshava-dali-da-izhvarli-kmeta-na-plovdiv-prez-uikenda

/Поглед.инфо/ На националния си партиен форум в събота и неделя ГЕРБ вероятно ще реши дали подкрепя кмета на Пловдив Иван Тотев, който е обвиняем за длъжностно престъпление в момента.

Учени откриха важна ползва от хапването на люти чушки

https://vesti.bg/zdravoslovno/uchenite-kazvat/ucheni-otkriha-vazhna-polzva-ot-hapvaneto-na-liuti-chushki-6064205

Специалистите констатирали 13-процентно намаляване на общата смъртност, особено вследствие на инфаркт и инсулт при хората, които редовно похапват червени люти чушки

2100 деца са проплакали в АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“ през 2016 г.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638466

2100 деца са се родили в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ през 2016 г. Това отчитат в Деня на родилната помощ – 21 януари, началникът на клиниката доц. д-р Екатерина Учикова и завеждащата Родилно отделение към клиниката проф. д-р Елена Димитракова. Те припомниха, че в предходната 2015 г. са се родили 2094 деца. Прирастът не е значителен, но радостен е и фактът, че не се наблюдава спад, уточниха лекарите. През миналата година броят на родените в АГ клиниката момчета надвишава този на момичетата. Тенд...

Американските акции се покачват, а доларът пада

http://svetoven.pogled.info/news/81798/amerikanskite-aktsii-se-pokachvat-a-dolarat-pada

/Поглед.инфо/ Американските акции се повишиха, а доларът падна в петък, когато Доналд Тръмп положи клетвата си като новия президент на Съединените щати.

Части от "Младост" и "Възраждане" във Варна са без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=341898

Авария е причината за липсата на вода в части от "Младост" и "Възраждане". Това съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net. Аварийните екипи на компанията работят и се очаква в ранния следобед да отстранят аварията.

Кремъл: Не се очаква среща между Путин и Тръмп в близко бъдеще

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008148

Кремъл: Не се очаква среща между Путин и Тръмп в близко бъдеще

Среща на президента на Руската федерация, Владимир Путин с американския държавен глава Доналд Тръмп не трябва да бъде очаквана в близките седмици, заяви говорителят на Путин, Дмитрий Песков, предава агенция ТАСС, цитирана от "Фокус".  „Аз не мисля, че говорим за скорошните седмици. Президентът на САЩ на първо място сега е зает с американските

103 бебета повече изплакаха в Родилното отделение на МБАЛ "Света Анна"-Варна през 2016 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=341897

103 бебета повече изплакаха в Родилното отделение на МБАЛ "Света Анна - Варна" през 2016 г. в сравнение с предходната - 2015 г. Това съобщиха от лечебното заведение за Moreto.net. Новородените, поели първа глътка въздух в отделението миналата година, са 1622.

Автобус с унгарски ученици се запали край Верона, има 16 загинали

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/01/21/2903872_avtobus_s_ungarski_uchenici_se_zapali_krai_verona_ima/?ref=rss


В тежък инцидент на магистрала в Северна Италия са загинали 16 души и са ранени други поне 40 човека. Автобусът, превозващ ученици от Унгария на екскурзия, е излязъл от пътното платно и се е запалил тази нощ, съобщава местната полиция, цитирана от "Ройтерс".

Повечето пътници в катастрофиралия автобус са унгарски тийнейджъри. С тах са пътували и учители и родители, казват от полицията на Верона.

През нощта превозното средство е изскочило от магистралата близо до един от...

Хейдън Патън уби зрител на рали "Монте Карло" (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6008149

Пилотът на "Хюндай" Хейдън Патън уби зрител на рали "Монте Карло", първи кръг от световния шампионат. Той изпусна завой и се обърна, а човекът бил прекалено близо до инцидента. Зрителят е откаран с хеликоптер в болницата в Ница, където е починал от раните си. Патън приключи с участието си в

Видни крайнодесни и популисти се срещат в Германия днес

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/21/2903391_vidni_krainodesni_i_populisti_se_sreshtat_v_germaniia/?ref=rss


Крайнодесни и популистки партии в Европа се събират днес в Германия, за да демонстрират сила в зората на една решаваща за континента изборна година.

Ръководителката на френския Национален фронт Марин льо Пен ще разговаря в западногерманския Кобленц със съпредседателката на дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" (AfD) Фрауке Петри, холандския депутат ислямофоб Герт Вилдерс от Партията на свободата, италианеца Матео Салвини от "Северната лига" и австриеца Харалд Вилимски,...

Тръмп подписа указ срещу "Обамакеър"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638463

С влизането си в Белия дом новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ срещу закона за здравната реформа "Обамакеър", който по време на кампанията си обеща да отмени, съобщи в Туитър негов говорител, цитиран от Франс прес. Тръмп: От този ден Америка ще бъде на първо място 'Repeal and replace': #DonaldTrump signs order to 'ease burden of

Хилари Клинът хвана мъжа си да зяпа Мелания (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6008137

 Докато гостите чакаха бъдещият президент на САЩ да положи клетва, камерите уловиха как Бил Клинтън се заглежда по първата дама - Мелания Тръмп.  Съпругата му Хилари забеляза това и му хвърли един бърз, строг поглед.  Снощи Първата дама Мелания Тръмп беше ослепителна на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Apple се впуска в съдебна битка с Qualcomm

http://www.investor.bg/harduer/459/a/apple-se-vpuska-v-sydebna-bitka-s-qualcomm-232515/

Производителят на чипове е обвинен в искането на прекалено високи цени и отказ да върне отстъпки, обещани на американската компания

55 хиляди лв. събраха на благотворителен бал в Търново за довършване на храм в университет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008120

55 хиляди лв. събраха на благотворителен
бал в Търново за довършване на храм в 
университет55 050 лв. бяха събрани на благотворителния бал за доизграждането на университетския храм "Св. Евтимий, Патриарх Търновски" в събота вечерта. Над 120 съмишленици и приятели на Стефан Шарлопов и ректора на ВТУ проф.Христо Бонджолов се събраха на стилното събитие в търновския хотел "Янтра", за да подкрепят каузата им.

Първанов: БСП ще се опитат да задушат Румен Радев в обятията си

http://www.moreto.net/novini.php?n=341891

„Румен Радев има всички предпоставки да се наложи като добър държавник, а това предполага президент на всички граждани и всички партии. Със сигурност ще има опити БСП да го задушат в обятията си, дори в хода на предизборната кампания.

Извадиха още оцелели от италианския хотел, затрупан от лавина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638462

Четирима оцелели - двама мъже и две жени, са били извадени от затрупания преди два дни от лавина хотел в Централна Италия, предаде Франс прес, позовавайки се на спасителите. С тях броят на оцелелите става девет, съобщи Ройтерс. Шестима души бяха открити живи в затрупания от лавина хотел в Италия (ВИДЕО) През изминалата нощ са били намерени и телата на две жени. С тях броят на официално потвърдените жертви става четири. Петнайсетина души се водят за изчезнали. Смята се, че в ...

ООН подкрепи преговорите за Сирия в Казахстан

https://www.actualno.com/asia/oon-podkrepi-pregovorite-za-sirija-v-kazahstan-news_588942.html

Съветът за сигурност на ООН приветства организираните от Русия, Турция и Иран преговори за Сирия в столицата на Казахстан Астана, планирани за идната седмица. От световната организация уточняват, че те са важен етап преди подновяването на мирните преговори под егидата на

Японскката фондова борса - най-перспективният капиталов пазар сред силно развитите

http://econ.bg/Новини/Японскката-фондова-борса-най-перспективният-капиталов-пазар-сред-силно-развитите-_l.a_i.735933_at.1.html

Изминалата година бе изключително динамична за световните фондови пазари, като ясно се отчете една тенденция – предпочитане на щатските пазари от...

Остава в сила частичното бедствено положение в община Долни чифлик

https://www.24chasa.bg/region/article/6008128

Остава в сила частичното бедствено положение в община Долни чифлик

Остава в сила частичното бедствено положение в община Долни чифлик. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна оперативният дежурен в Областна администрация – Варна. Той уточни, че по оперативни данни на територията на областта няма селища без ток и вода. Затворен за движение остава пътят Ветрино – Суворово.

Доналд Тръмп подписа указ срещу "Обамакеър"

http://www.cross.bg/trump-donald-prezident-1532209.html

/КРОСС/ Часове след като встъпи в длъжност, новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ срещу закона за здравната реформа, известен като "Обамакеър". Така той спази обещание, поето по време на кампанията си за изборите миналия ноември. Указът има за цел да сведе до минимум финансовата тежест на този закон преди неговото анулиране, уточниха от Белия дом, предава БНР. Законът даваше възможност на всички американци да имат здравна застраховка. В първата си реч като президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да направи Америка отново богата, горда и безопасна, както и да върне властта в ръцете на хората. Той обеща още, че ще изкорени ислямския тероризъм. Ще заздравим старите съюзи, ще създадем нови и ще обединим цивилизования свят срещу ислямския тероризъм, който ще елиминираме напълно от лицето на земята, каза Доналд Тръмп след като положи клетва като 45-ия президент на САЩ. Преди да влязат в Белия дом, след полагането на клетва, новият американски президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания поведоха традиционното шествие от Капитолия по "Пенсилвания авеню", където бяха приветствани от хиляди хора. Президентът и първата дама слязоха по стълбите пред Конгреса заедно с вицепрезидента Майк Пенс и съпругата му Карън, придружени от почетен военен ескорт. Междувременно Сенатът на САЩ утвърди генералите от запаса Джеймс Матис и Джон Кели за министри на отбраната и на вътрешната сигурност в правителството на президента Доналд Тръмп

Как да се грижим за кожата си в студа?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1635914

Ниските температури и вятърът влияят негативно на кожата, предупреждават козметици. Козметикът Галя Дамянова обяснява, че най-големият бич в момента е сухотата на кожата. Студът изсушава кожата, както и климатиците и отоплителните уреди в помещения, казва тя и допълва, че ниските температури предизвиква зачервявания и лющене, което е неприятно усещане за много от хората. Кръвообръщението на кожата се намалява при студа и оттам намалява и нейната влажност, затова трябва да се наблегне на хидратиране и овлажняване на кожата. Текстурата на продукт...

Невероятният талант Курдов се появи в Литекс

http://offnews.bg/news/n_1/n_645003.html

Считаният за уникален талант нападател Атанас Курдов си намери отбор. Той акостира в третодивизионния Литекс. Наско за последно игра през есента във Велбъжд Кюстендил. В Литекс вече има и други футболисти от сой. Там е племенникът на Красимир Балъков Анатолий, който за последно игра в Локомотив Горна Оряховица. В Ловеч ще играе и Методи Костов, който идва от Методи Костов. Така новите попълнения във водения от Живко Желев тим станаха десет. Наско е син на бившия нападател на Левски Петър Курдов. Той е продукт на школата на Левски (София). Играл е в германския клуб Байер Леверкузен. Преди да премине при "аспирините" изкарва проби в Селтик и Тотнъм Хотспър, но не успява да подпише договор с нито един от двата клуба, заради работна виза. На крачка е от преминаване в Монако, но решава да се присъедини към немския отбор Байер Леверкузен. В България е играл за Лудогорец, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Славия и Левски, където не успява да се наложи.

Океански пришълец спасява Черно море

http://www.cross.bg/more-leiidi-cherno-1532208.html

/КРОСС/ Запасите на калкан, хамсия и барбуня засега намаляват Гребенестата хищна Берое овата измества подобната на медуза ктенофора Мнемиопсис лейди, която изяжда зоопланктона Океански пришълец измества сериозен вредител от водите на Черно море. Битката между двата вида спасява храната на редица видове риба по нашето крайбрежие, съобщиха експерти от Института по океанология (ИО) при БАН при финалния отчет на проекта за проучване на състоянието на морската околна среда и подобряване на програмите за мониторинг. Той бе реализиран от ИО и Басейновата дирекция за Черноморския район (БДЧР) с 1,35 млн. лв., осигурени от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, пише Труд. Още докато проектът бе в ход, екипът съобщи, че подобната на медуза ктенофора Мнемиопсис лейди изяжда зоопланктона, с който се хранят хамсията, малките сафридчета и трицоната и дори напада рибните личинки. Миналата топла зима бе отчетен бум в популацията на вредния пришълец, докаран с баластни корабни води по нашето крайбрежие преди около 30 г. Друг подобен вид нашественик обаче е нормализирал баланса в екосистемата, установили учените. Гребенестата хищна Берое овата, която достига до 16 см, опразнила крайбрежието от опасната Мнемиопсис лейди. И тази ктенофора е влязла в Черно море от Атлантика, но за разлика от събрата си е полезна, особено в края на лятото, когато е пикът в размножаването й

Над 200 арестувани при протестите във Вашингтон

http://www.mediapool.bg/nad-200-arestuvani-pri-protestite-vav-vashington-news259135.html

Общо 217 души са задържани и обвинени в нарушаване на обществения ред във Вашингтон при протестите срещу встъпването на Доналд Тръмп в длъжност като президент. Леко ранени са шестима полицаи, съобщи полицията в окръг Колумбия, цитирана от АП и БТА. Протестиращите изразиха недоволството си с хаотични сблъсъци с полицията. Властите използваха лютив спрей и шокови гранати при ожесточените стълкновения само на няколко пресечки от тържествения парад по случай встъпването в длъжност на новия президент. Няколко демонстрации протекоха мирно край различни контролни пунктове близо до Капитолия. “Властите във Вашингтон няма да търпят насилие от страна на участници в протестите срещу Доналд Тръмп. Уважаваме правота на хората да се ползват от Първата поправка (в конституцията на САЩ, гарантираща правото на свобода на словото), но няма да търпим насилие и разрушения", обяви кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър. “Уважавам правото ви на мирен протест, но нанесените щети във Вашингтон са недопустими“, допълни тя. В петък демонстранти, облечени в черни дрехи с качулки, чупиха прозорци на магазини и коли в центъра на Вашингтон и влязоха в сблъсък с полицията. Една лимузина бе подпалена.

Днес отбелязваме Бабинден

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638460

На 21 януари по стар стил българинът отдава почит на своите баби акушерки, които някога са били единствената родилна помощ, помагали са не само в мига на самото раждане, но и преди и след него, предава Агенция "Фокус". Лекарите-акушери също отбелязват 21 януари. Рано сутринта на Бабинден жените, които имат деца от 1 до 3 години, наливат вода от чешмата, слагат в нея босилек или здравец, приготвят сапун и нова кърпа. Отиват в дома на бабата акушерка за обредно поливане и миене на ръцете. Поливането се извършва в градината, на дръвника (за да се ...

Пътищата в региона са проходими, ограничения има за тежкотоварните автомобили

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638461

Път II-23 Русе-Кубрат – ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІ-52 Пиргово-Мечка – ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІ-52 Кривина-Нов град – ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІ-54 Пиперково-Вардим – ограничено движение за МПС над 12 т.; път ІІІ-202 Щръклево-Нисово-Кацелово от км 0+000 до км 8+000 – ограничено движението на...

24 години отбелязва Българското национално Дарик радио

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638457

24 години отбелязва на 21-и януари Българското национално Дарик радио. По традиция в този ден зад микрофоните в студиото застават гост водещи. За своя рожден ден радиото ще подари на слушателите си 24 случки, важни знакови събития от преди 24 години. 1993-а - година, в която за първи път в българския прозвучава Българското национално Дарик радио. Музиката от преди 24 години - Уитни Хюстън с I Have Nothing и I Will Always Love You, създаването на Spice Girls и Backstreet Boys, Rammstein и на турбо хита на всички времена на Балканите "Кукувица", ...

"Влюбеният Шекспир" на проф. Пламен Марков е първата премиера на Варненския театър за годината

http://www.moreto.net/novini.php?n=341889

Пиесата „Влюбеният Шекспир” на режисьора Пламен Марков ще видят днес зрителите във Варна. Това е първата премиера за годината на Драматичния театър "Стоян Бъчваров", научи Moreto.net. Както обикновено, Пламен Марков започва от превода и адаптацията, за да обхване след това и всички режисьорски компоненти на театралната постановка.

Две котешки истории на Джеймс Джойс за деца

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/01/21/2902383_dve_koteshki_istorii_na_djeims_djois_za_deca/?ref=rss


С две истории за деца на Джеймс Джойс издателство "Лист" отбелязва 135 години от рождението му. Историите в "Котаракът и Дяволът" и "Котките на Копенхаген" Джойс съчинява специално за 4-годишния си внук Стивън. Преводът е на Иглика Василева, а илюстрациите - на известния карикатурист Чавдар Николов, който е подготвил приятна изненада на феновете на Мерилин Менсън и Тил Линдеман от "Рамщайн".

Котешките истории първоначално са били писма на Джойс до внука му през лятото на 1936 г,...

Първата стъпка на Тръмп бе насочена срещу “Обамакеър“

http://www.mediapool.bg/parvata-stapka-na-tramp-be-nasochena-sreshtu-obamakear-news259134.html

Новият американски президент Доналд Тръмп предприе веднага първите си управленски действия и подписа указ, с който нареди на федералните власти да минимизират икономическата тежест на Закона за здравните грижи. Законът е известен още като “Обамакеър“ и бе една от основните реформи по време на управлението на Барак Обама. Още по време на своята кампания Тръмп обяви, че ще го отмени. Новият президент заяви, че ще оттегли САЩ от договора за Транстихоокенско партньорство (ТТП). Това е споразумение между 12 държави, подкрепено от Обама с цел да се балансира търговията с Азия в отговор на нарастващата търговска мощ на Китай. Доналд Тръмп подписа и предложенията си до Сената за членове на своето правителство. Първото бе за пенсионирания ген. Джеймс Матис, който трябва да поеме функциите на министър на отбраната. Сенатът прие това предложение и по-късно Матис положи клетва. По-късно ген. Джон Кели бе избран за министър на националната сигурност. Тръмп подписа и прокламация, с която се въвежда специален ден за честване на патриотизма. На сайта на президентството новата администрация публикува само шест от своите управленски приоритети. Те са в областите енергетика, външна политика, заетост и икономически растеж, отбрана, вътрешна сигурност и търговски споразумения. Засега няма информация какво ще се случва с правата на ЛГБТ общността, климатичните промени и каква точно ще е реформата на Тръмп в здравеопазването. Попитан как е минал първия му ден като президент, Тръмп отговори: “Имаше работа, но беше хубав – красив ден“. Американските медии не пропускат да отбележат и някои промени в аранжимента на Овалния кабинет. Бюстът на британския военновременнен лидер Уинстън Чърчил бе върнат на челно място, след като Обама го бе преместил на странична маса. Статуетката на Мартин Лутър Кинг, внесена в кабинета от бившия президент на САЩ Барак Обама, бе преместена до камината.

Двама души загинаха при пожар във В.Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638459

Мъж и жена от Велико Търново загинаха тази нощ при пожар в дома им. Сигнал за инцидента е получен снощи в 22.15 ч. Дошлите на място пожарникари установили, че огънят гори в една от стаите. След потушаването му са намерени телата на 73-годишна жена и 54- годишният й син. Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за пожара са в процес на изясняване, съобщиха от полицията във Велико Търново. По случая е започнато досъдебно производство....

Турският парламент отвори пътя за референдум по конституционните поправки

https://www.actualno.com/balkani/turskijat-parlament-otvori-pytja-za-referendum-po-konstitucionnite-popravki-news_588940.html

Турският парламент проправи пътя към провеждането на референдум напролет, който да се произнесе дали да бъдат увеличени правомощията на президента. Проектът за поправки в конституцията беше одобрен от депутатите на второ четене на заседание, което продължи до късните ча

Търсят се кандидати за проекта "Да дарим възможност"

https://www.24chasa.bg/region/article/6007730

Търсят се кандидати за проекта "Да дарим възможност"Инициативата на Ротари клуб Бургас - Пиргос "Да дарим възможност" ще даде шанс на талантливи и креативни тийнейджъри и тази година. Вече стартира набирането на кандидати. Те трябва да представят своите проекти до 31 януари. "Да дарим възможност" има за цел подобряване на средата и условията за реализация на децата и младежите до 19 години,

„Селска чест" и „Делвата" - тази вечер в операта

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638374

Тази вечер от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще се насладите на операта „Селска чест" и балета „Делвата" на италианските съвременници Пиетро Маскани и Алфредо Казела . Старозагорската опера представя тези две произведения в една вечер. Спектаклите са дело на изцяло италиански творчески екип. Драматичната история в операта „Селска чест" ще видите в автентичната сицилианска атмосфера, костюмите са исторически верни на времето, в което се развива действието - края на 19-ти век. Майсторът - сценограф и костюмограф Салваторе Р...

38 души пострадаха при пожар в нощен клуб в Букурещ

http://www.cross.bg/pozhar-bykyresht-dyshi-1532207.html

/КРОСС/ 38 души са настанени в болница в Букурещ след като рано тази сутрин в местно заведение се е разразил пожар, предават световните агенции. Около 20 линейки са отишли на мястото, а посетителите на клуба са тичали навън.До момента няма информация какво е причинило пожара. Пострадалото заведение се намира в северната част на града. През октомври 2015 г. 64 души загинаха в пожар в нощен клуб в Букурещ. Това беше най-тежкият пожар в историята на Румъния.

Двама американци кръстиха бебето си на град Девин

http://offnews.bg/news/n_1/n_645002.html

Двама американци – Уитни и Раян, кръстиха сина си на мястото, където се влюбили – родопския град Девин. Раян Шу и Уитни Годби пристигат в България през 2010 година като част от мисия на Корпуса на мира и така започва тяхната приказка. Той отива в Триград, а тя в Гьоврен, разказа Нова телевизия. В момента Раян и Уитни живеят във Вашингтон, но с усмивка си спомнят за България, където се влюбват в природата, в Родопите и хората от снежните върхове. Американските родопчани оставят следа в Родопите. Построяват екопътека, свързваща селата Гьоврен и Триград - символ на любовта помежду им, за да могат душите им да останат завинаги свързани. Уитни е работила в библиотеката - купува книги, преподава на децата от селото, превръща една от стаите в читалището във фитнес зала. За двете години прекарани заедно Руфие чувства Уитни като своя дъщеря. В Триград пък Раян намира втората си майка – Латинка. Той успява да научи всички песни, които бабите в селото изпълняват на събори. Шест години по-късно двамата вече са семейство. В момента Раян има собствено кафене, а Уитни се грижи за малкия Девин, за когото кметът на града е подготвил подарък. А за хората от Родопите Уитни и Раян са подготвили подарък – послание, за да покажат, че не са забравили нито животът на село, нито българският език. И на двамата им липсват хората, природата на Родопите, вкусната храна, а на Раян специално - и ракията.

Гласуват дали зам.-окръжният прокурор на Хасково да е член на ВСС

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638455

Обвинителите от страната решават днес дали зам.-окръжният прокурор на Хасково Розалин Трендафилов да попълни прокурорската квота във Висшия съдебен съвет. Изборът започна в 8 часа тази сутрин и ще продължи до 18 часа. Общото събрание на прокурорите на 14 януари 2017 г. определи две секционни избирателни комисии – първата, в която ще се гласува с хартиени бюлетини, и втората за гласуващите чрез системата за електронно дистанционно гласуване. Изборният ден ще продължи до 18.00 ч. Розалин Трендафилов е единствения...

Как "ужасният певец" Григор Димитров влезе в бой банда с Роджър Федерер (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/21/2903837_kak_ujasniiat_pevec_grigor_dimitrov_vleze_v_boi_banda/?ref=rss




Задава ли се нова кариера пред Григор Димитров? Българският тенисист "влезе" в бой банда заедно с Роджър Федерер и Томи Хаас.

Само ден след като заяви, че е ужасен певец, Димитров реши да пропее. Федерер публикува във Facebook първото изпълнение на новата група. С акомпанимент на пиано триото изля Hard to Say I'm Sorry.

"Започваме нова бой банда "NotNSYNC", написа швейцарецът.

Димитров е в очакване на мача си от третия кръг на Australian Open. Той...

Данъчните масово проверяват зимните курорти

http://www.cross.bg/narysheniya-nalichnost-danuchnite-1532206.html

/КРОСС/ Масови проверки започнаха данъчните от началото на годината в зимните курорти. Само в района на Пампорово, Чепеларе и Смолян до сега са извършени над 220 проверки, констатирани са нарушения в 21 обекта, 4 от тях са запечатани, съобщи БНТ. Засиленият данъчен контрол ще продължи до края на сезона. Ски плац Студенец е едно от най-оживените места в Пампорово през зимата. Тук се пресичат няколко писти, наоколо има хотели, ресторанти, ски гардероби. Екипите проверяващи избират две заведения за хранене. Проверката започва със сверяване на цените, книгите за дневните отчети и касовата наличност. Елена Манолова - Експерт "Комуникации" в ТД на НАП Пловдив: Най-често срещаните нарушения това са разлика в касовата наличност, тя се изразява в отчетения оборот на фискално устройство и засечената касова наличност в касата.И в двата ресторанта данъчните не откриват нарушения. В рамките на кампанията обаче се използва и открито наблюдение. В продължение на дни или седмици в даден обект присъства явно проверяващ екип, като оборотите, отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, Приходната агенция може да започне ревизия. Елена Манолова: Наблягаме и на явното присъствие на колегите, имаме патрулиращи екипи, те са с униформи, следят за най-често срещаните нарушения.Така неиздаването на касови бележки веднага може да бъде засечено. Заради такова нарушение е запечатан и обект, предлагащ ски екипировка

Симeон Гаспаров: Америка заспа като бебе - буди се през час и плаче

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008112

Симeон Гаспаров: Америка заспа като бебе - буди се през час и плаче„Америка заспа като бебе – буди се през един час и плаче” - така българският журналист Симеон Гаспаров, който живее в Чикаго отговори по БТВ на въпрос как заспа Америка след встъпването на американския президент Доналд Тръмп в длъжност. По думите на Гаспаров избирателите в САЩ не са гласували нито за Хилари Клинтън, нито за Доналд Тръмп,

Какво ще е времето през новата седмица

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638456

Последният ден на настоящата седмица ще започне мразовито, а стойностите на температурите ще са като в съботната сутрин - от минус 10 до минус 15 градуса. Максималните температури през деня също ще са отрицателни - от минус пет до нула градуса. Валежи не се очакват. Отново ще се радваме на слънце, като в равнините ще има и мъгли. След слънчевите, но студени почивни дни, новата седмица ще започне със заоблачаване, но в понеделник не се очакват валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус ...

Протести срещу Тръмп се проведоха в Европа и Мексико

http://www.cross.bg/trump-noviya-prezident-1532202.html

/КРОСС/ Протестни акции срещу новия американски президент Доналд Тръмп се проведоха не само в САЩ, но и в редица европейски градове, предаде Дойче веле. На протест се събраха и мексиканци - в отговор на намерението на Тръмп да построи стена по границата между двете държави. Няколкостотин души излязоха при Бранденбургската врата в Берлин в знак на недоволство срещу популизма на новия стопанин на Белия дом. Те изразиха недоволството си и срещу популистките послания на партията "Алтернатива за Германия", които според демонстрантите напомнят времената на нацизма. "Не на глобалния тръмпизъм, не на АГ" - гласеше един от лозунгите. Подобни акции се проведоха и в Брюксел, Амстердам, Единбург и други европейски градове. Пред американското посолство в Лондон се събраха около 500 души. Те призоваха Тръмп да бъде свален от власт, като издигнаха лозунг с каламбура "Dump Trump". Демонстрантите определиха новия президент на САЩ като "климатично бедствие".Те го призоваха да строи мостове, а не стени. Протестна акция се проведе и пред американското посолство в Мексико. Както и на другите протестни митинги, участниците скандираха лозунги срещу Доналд Тръмп. Недоволството беше предизвикано предимно от ксенофобската риторика на новия президент, който нееднократно даде заявка за мерки срещу мексиканските мигранти.  

Боички: разказ от Здравка Евтимова

http://offnews.bg/news/n_1/n_644971.html

“И ще се радва мама, и всички от моята кръв.” Любомир Русанов Да знаеш, Недке, ти си по-красива от слънцето. Него го няма през нощта, как да видя в тъмното хубаво ли е? А ти си винаги при нас. Ние, трите клечки, сме се притаили до масата и гледаме мама. Не забелязваме, че в русата й коса на слепоочията й са тръгнали бели косъмчета, че синята дълбочина в очите й става все по-тиха. Ние виждаме басмената й рокля като мантия на принцеса, знаем я голяма и висока до слънцето, по-красива от неговите изгреви. С тая приказка сме пораснали - татко не позволяваше на мама да остарее, нейните години отиваха при него, лягаха върху широките му пръсти и се търкулваха някъде без следа. Ние, трите клечки, не усещахме, че баща ни побелява. Винаги ни изглеждаше грамаден и рошав, разгърден в синьото си палто от док. Мама недоволстваше, че не е редно да ни изгният костите в каменната кариера и броеше всички колеги на баща ни, които се бяха изселили в Перник. Защо стоим тука, Василе, какво чакаме, питаше глухо тя. - Големите пари! – отговаряше той и ръцете му заедно с доченото палто се разтваряха, като че загребваха левовете. - Потрай още малко, Недке. Все някога ще забогатея. Тогава ще ти купя палто от лъскави кожи. Ще грееш в него, а хората ще викат – „Виж ти каква жена имал тоя Васил!” Мама замълчаваше над дъската с нарязания лук – от десет години го чакаше това палто, аз и братята ми също чакахме и не искахме да се махаме от каменната кариера, мислехме със зъби да изгризем камъка и под него да намерим лъскавите петдесетолевки за мама. - Василе, тоя трясък, тия бомби ще подлудят децата. Селското училище го затвориха. Къде ще учат? Прости деца ли искаш да имаш, а? - Ами – казваше той. – Прости! Боичката е такова глупаче, горката, само чете - той ме наричаше “боичка”, понеже само аз бях черноока и чернокоса, бях подновила неговата боя. Братята ми отдалече се забелязваха с русите си гриви. По всички кариери в Голо Бърдо и Витоша ме знаеха като “Боичката”, дъщерята на Васо, който все комбинираше, въртеше и сучеше, за да докопа едрите пари. Беше си избрал за партньор един Гюко, известен по кариерите като “Мотовилката” – може би защото вървеше бавно, накуцвайки, разглеждаше внимателно всичко, което попаднеше в ръцете му, мотаеше се за щяло и нещяло и също като баща ни дрънкаше врели некипели за големия финансов удар, който ги очаквал още утре. Докато Мотовилката изречеше две думи, два часа размахваше ръце, почесваше се по тила, надигаше се на пръсти, като че се стремеше да улови изречението от въздуха. След като все пак кажеше нещо, целият лъсваше в пот, с изкривени устни. Може би затова не се беше оженил и носеше в срамежливо вързопче изцапаните си дрехи на мама. Ние, клечките, го мразехме за това. Цял живот мама беше засипана в мръсни потници, панталони и разни други парцали. Старата пералня се беше строшила отдавна, за нова вече трета година не достигаха пари и когато не беше на работа, мама стоеше над коритото. Струваше ни се, че е обикнала нащърбените му дъски като свое четвърто дете. Пък беше хубава жена, дори потънала в мръсната пяна. И Гюко беше разбрал това. Седеше в лещака на сянка и я гледаше. Често донасяше от магазина сапун и прах за пране. Братята ми пропълзяваха на четири крака, открадваха всичко, което Гюковите ръце бяха докосвали – сапун, прах – след това най-тържествено изхвърляхме откраднатото в едно дере. За няколко месеца дъното на дерето побеля от сапун, ала Мотовилката не преставаше да мъкне разни неща на мама, вперил късогледи очи в нейните. Мама мълчаливо вземаше пакетчето от ръцете му. Колко големи пари бе докопал баща ни за всичките години в каменната кариера можеше да се разбере от къщата ни. Най-отдолу имаше ред камъни, които заедно с Гюко бяха дотъркаляли от кариерата, след тях като бисери светеха тухли четворки, а после се нижеха единични тухли, недобре очегъртани от мазилката – Гюко ги беше домъкнал отнякъде. Нямахме плоча на тавана, а гредоред, внушителни каменни късове от най-скъп мрамор спираха дъжда. Стените на къщурката приличаха на юрган, съшит от парцали, тухлите бяха изгълтали толкова миризма на запръжка, че изглеждаха апетитни и вкусни. - Гледайте какъв дворец, имаме, клечки! Тц, тц! – казваше баща ни. – Гледайте каква природа! Въздух като ракия! Хората пари дават за такава природа. Според мен това не беше никаква природа, а гол баир от камък. След години кариерата щеше да го изяде и да го продаде на хората с джобове. Нашата къща беше не тристайната съборетина, ами кариерата – там, между трошачката и сондите, пораснахме. - Моите клечки – показваше ни баща ни. – Вече съм набол тия диви круши в земята и няма да ми е жал да си отида. Те ще търсят небето. А, Недке? Майка ни тогава забравяше коритото и се усмихваше. Сините думи в очите й ни заливаха и тогава най-страхотно искахме баща ни и Гюко да се доберат най-после до големите пари, и да видим мама облечена в онова кожено палто. Усмивката й съвсем скоро угасваше, толкова бързо - даже не ми се вярваше, че се е усмихнала, отново казваше, но много тихо, че не е редно да отидем в някой град с хубаво училище, с улици и голям магазин за хляб. Баща ни и Гюко започнаха да изчукват катастрофирали коли. Снабдиха се с горелка, оксижен и така замириса на коли у нас, че баща ни – той пиеше много и често - обгори тежко гърба си и го откараха с линейка в Пернишката болница. Гюко с куция си крак въртеше бизнеса сам. Виждахме го гол до кръста, лъснал в пот и грес около някоя таратайка. Проклетата му Мотовилка донесе една вечер на мама палто. Не беше кожено, а най-обикновено, от плат. Сиви и сини нишки така изтъкани, че очите те болят и ослепяват от яд. Да беше му показала мама гърба си, а той, както бе вързан в думите, да тръгне веднага кръгом към вратата. Но мама не обърна гръб и Гюко с куция си крак приближи, и вдигна палтото до нея. Заедно със закачалката го допря до раменете й. Когато пръстите му ги докоснаха за една секунда, братята ми скочиха от столовете. Ако не бяха трепнали така хубаво миглите на мама край тези къси и грозни пръсти, ние, клечките, щяхме да изпратим палтото в бялото дере. Но мама изведнъж ни забрави – нас, клечките, и коритото. Мама се усмихна. Сините думи на очите й този път тръгнаха към Гюко. Той отвори уста да каже нещо, не смогна, захвана да се мъчи. - Н... Недке! – измънка накрая. - Няма да го взема, Георги – прошепна тя. За пръв път я чувахме да шепти и за първи път чувахме някой да нарече Мотовилката Георги. Ах, големи пари, къде сте! Най-коженото палто да купим на мама, а на онова, подареното, всичките нишки да изгризем. Да го подпалим. Елате, големи пари. Закъснеете ли, после не ни трябвате и направо в дерето при сапуна ви изхвърляме. От този ден намразихме гардероба. Майка прибра палтото в него. Никога не я видяхме да го облече, но я издебвахме седнала пред отворения гардероб, мълчи, гледа вътре. *** *** *** - Боички, къде сте, Боички? – вървя по пътя към нашата стара къща. Тук тревата ме познава, помни детството, братята ми. – Боички! Това е баща ми. “Боички” казва на моите синове – чернокоси, чернооки, още по-далеч подновили неговата щура, разпасана боя. Пред очите ми се мярка ъгълче от детска риза. - Мама идва – изведнъж писва големият ми син. - Какво носиш в големия пакет, за ядене ли е? Има ли шоколад? – момчето надниква в чантата, изведнъж се сеща за нещо и дърпа ръката ми: - Слушай, мамо. Искам и ти да знаеш - баба е по-хубава от слънцето. Дядо ни каза така и аз му вярвам. Той знае всичко. Ще покажа на хлапетата едно кожено палто – то не е скъпо. Но си представям как моята Недка ще го опипа невярващо, а аз полека ще го сложа върху раменете й. То, коженото, ще грее, като думите на тате. И ще се радва мама, и всички от моята кръв.

Отбелязваме Деня на родилната помощ

http://www.cross.bg/pomosht-rodilnata-babinden-1532205.html

/КРОСС/ На 21 януари празнуваме Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден - по стар стил, по нов празникът е на 8 януари. От 1951 г. 21 януари е обявен за Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите. Празник, на който общество ни отдава дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките и почита приноса на хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България. Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагали при раждане на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките. Този празник е езически и идва от далечните праславянски времена, но се е запазил и по време на Възраждането е бил изключително почитан. Днес Бабинден губи доста от обредните си обичаи, но пък се празнува от по-възрастните и е свързан с много смях и веселие.  

Борисов към Ивелина Василева: Може "24 часа" и за теб да напишат книга

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008103

Борисов към Ивелина Василева: Може "24 часа" и за теб да напишат книгаМоже 24 часа и за теб да напишат книга, обърна се шеговито премиерът в оставка Бойко Борисов към екоминистъра Ивелина Василева по време на церемонията за подписване на договор за воден цикъл на община Приморско.  Борисов присъства на подписването между Василева и кмета на Приморско Димитър Германов като в краткото си обръщение към присъстващите

Подобрете здравословно си състояние с рехабилитация в гр. Св. Влас

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6005123

Подобрете здравословно си  състояние  с рехабилитация  в гр. Св. ВласОтделението на МБАЛ ” Лайф Хоспитал” работи по клинични пътеки към Здравната Каса и има свобдни места за месеците февруари и март. Отделението за рехабилитация и физикална терапия се намира в гр. Свети Влас – в полите на Стара Планина и на брега на морето, с прекрасен панорамен изглед към Несебърския залив.

Григор Димитров и Федерер изпяха хит на "Чикаго" (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_645000.html

Григор Димитров го удари на купон с останалите звезди на Откритото на Австралия в Мелбърн. Българинът, Роджър Федерер и Томи Хаас направи момчешка банда (по техните признания) и забиха кавър на легендарната група "Чикаго". Видео се появи на страницата на швейцарския Маестро. Те изпяха хита "Hard to Say I'm Sorry", като на пианото беше великият музикант Дейвид Фостър. Той е работил с Майкъл Джексън, Селин Дион, писал е музика за куп известни филми.  Гришо, Маестрото и немският им колега не показаха много вярно пеене, но пък поне са забавляваха искрено. Дано настроението държи Гришо и в днешната битка с Ришар Гаске! Всичко за мача - следете днес в OFFNews!

Музикалната 2017 г.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/01/21/2901254_muzikalnata_2017_g/?ref=rss


Гастролите

Още в началото на годината се очаква като музикален връх гостуването на Гил Шахам, който за първи път ще свири пред българска публика и ще представи своя Бетовен Концерт за цигулка, Симфония №6 "Пасторална" с Оркестъра на Класик ФМ радио под палката на Максим Ешкенази. Изкусният солист с майсторска техника и прекрасен звук, ученик на Дороти Дилей, обявен за "Инструменталист на годината" 2012 от Musical America, и носител на наградата "Грами", с право е включен в цикъла...

Музикалната 2017

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/01/21/2901254_muzikalnata_2017/?ref=rss


Гастролите

Още в началото на годината се очаква като музикален връх гостуването на Гил Шахам, който за първи път ще свири пред българска публика и ще представи своя Бетовен Концерт за цигулка, Симфония №6 "Пасторална" с Оркестъра на Класик ФМ радио под палката на Максим Ешкенази. Изкусният солист с майсторска техника и прекрасен звук, ученик на Дороти Дилей, обявен за "Инструменталист на годината" 2012 от Musical America, и носител на наградата "Грами", с право е включен в цикъла...

Над 200 арестувани при протести срещу Тръмп, шест полицаи са ранени

http://www.moreto.net/novini.php?n=341883

Общо 217 души са задържани и обвинени в нарушаване на обществения ред при протести срещу Доналд Тръмп във Вашингтон. Леко ранени са шестима полицаи, съобщи полицията в окръг Колумбия, цитирана от Асошиейтед прес, цитиран от БТА. Протестиращите изразиха гнева си срещу Тръмп чрез хаотични сблъсъци с полицията, която използва лютив спрей и шокови гранати при ожесточените стълкновения само на няколко пресечки от тържествения парад по случай встъпването в длъжност на новия президент.

38 са в болница след пожар в нощен клуб в Букурещ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6008084

38 са в болница след пожар в нощен клуб в БукурещДесетина души са пострадали от пожар, избухнал през изминалата нощ в клуб в Букурещ, съобщи държавният секретар в министерството на вътрешните работи Раед Арафат, предаде Франс прес, цитиран от БТА. В болница са били откарани 38 души, но само десетина са хоспитализирани. Спасители проверяват дали в сградата не са останали още пострадали,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване