Ангела Меркел ще замазва гафовете си предизборно с масова депортация на бежанци

http://pogled.info/svetoven/evropa/angela-merkel-shte-zamazva-gafovete-si-predizborno-s-masova-deportatsiya-na-bezhantsi.82524

/Поглед.инфо/ Канцлерът Ангела Меркел възнамерява да увеличи броя на депортираните мигранти в най-скоро време, за да замаже гафовете си от досегашната миграционна политика. По информация на "Шпигел" тя ще представи днес своя план от 16 точки за репатрация на търсещите убежище.

Британските депутати одобриха стартирането на "Брекзит"

http://pogled.info/svetoven/evropa/britanskite-deputati-odobriha-startiraneto-na-brekzit.82525

/Поглед.инфо/ Британските депутати приеха с голямо мнозинство на първо четене законопроект на консервативното правителство за начало на процедурата за излизане от ЕС.

Британският външен министър Борис Джонсън се е отказал от американско гражданство

http://pogled.info/svetoven/britanskiyat-vanshen-ministar-boris-dzhonsan-se-e-otkazal-ot-amerikansko-grazhdanstvo.82526

/Поглед.инфо/ Британският външен министър Борис Джонсън се ее отказал от американското си гражданство през миналата година. Това става ясно от документ, публикуван от британското министерство на финансите, цитиран от вестник „Уолстрийт джърнъл“.

КС на Румъния постанови, че правителството не е нарушило конституцията

http://pogled.info/svetoven/balkani/ks-na-rumaniya-postanovi-che-pravitelstvoto-ne-e-narushilo-konstitutsiyata.82527

/Поглед.инфо/ Конституционният съд на Румъния обяви, че правителството на Сорин Гриндяну, с приемането на постановлението за поправки в Наказателния кодекс и наказателно-процесуалния кодекс, не е нарушило основния закон на страната.

Китай ще бъде най-голямата икономика през 2050 г., САЩ остават зад Индия, а Русия ще бъде номер едно в Европа

http://pogled.info/svetoven/kitai-shte-bade-nai-golyamata-ikonomika-prez-2050-g-sasht-ostavat-zad-indiya-a-rusiya-shte-bade-nomer-edno-v-evropa.82529

/Поглед.инфо/ През следващите три десетилетия глобалната икономика ще бъде доминирана от Китай, а американската ще забуксува и ще изпадне зад Индия, твърди консултантската фирма PricewaterhouseCoopers (PwC). Русия ще се превърне във водеща европейска икономика, изпреварвайки Германия, Великобритания и Италия с Брутен вътрешен продукт (БВП) от 7 трилиона долара, според доклада на (PwC).

Провали ли се интелигенцията на прехода?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6042894

Провали ли се интелигенцията на прехода?Във въпроса: Защо не сме като румънците - избива усещането за собствена вина OОтговорът на този въпрос на свой ред може да се формулира като въпрос: защо не дойде великото време на интелигенцията? Такава увереност през 1988 г. беше изразил бъдещият първи демократично избран президент на страната – Желю Желев,

Ангела Меркел "обезглави" опонента си Мартин Шулц

http://pogled.info/svetoven/evropa/angela-merkel-obezglavi-oponenta-si-martin-shults.82522

/Поглед.инфо/ Немската редакция на "Шарли Ебдо" представи на новата си корица Ангела Меркел, която държи отрязаната глава на опонента си в предстоящите избори Мартин Шулц. До нея е поместена миниатюрната корица от 4 февруари на сп. "Шпигел", представляваща сходната по тематика карикатура на Тръмп.

Следващият четвъртък Джъстин Трудо ще представи пред ЕП ползите от CETA

http://pogled.info/svetoven/sledvashtiyat-chetvartak-dzhastin-trudo-shte-predstavi-pred-ep-polzite-ot-CETA.82523

/Поглед.инфо/ Следващият четвъртък, 16 февруари канадският министър-председател Джъстин Трудо ще се изправи през Европейския парламент в Страсбург, за да убеди членовете да ратифицират „Всеобхватното икономическо и търговско споразумение” между ЕС и Канада, известно още като CETA.

Основата на руската военна мощ: буквар за администрацията на Тръмп

http://pogled.info/svetoven/osnovata-na-ruskata-voenna-mosht-bukvar-za-administratsiyata-na-tramp.82519

/Поглед.инфо/ Стремежът към по-добри, или поне към по-стабилни отношения с Русия от "позиция на силата", изисква разбиране на новия баланс на въоръжените сили в Европа, на еволюцията на военните способности на Русия и на все по-нарастващите й демонстрации на сила. Независимо дали ще бъдат решени непосредствените причини за враждебността в отношенията между Русия и САЩ, или ще настъпи по-съществена промяна в характера на техните взаимоотношения, Съединените щати са длъжни да изработят стратегия и политика спрямо Русия, основана не на оптимизма, а на жестоката военна реалност.

Тръмп има намерение да одобри оръжейни договори със Саудитска Арабия и Бахрейн

http://pogled.info/svetoven/tramp-ima-namerenie-da-odobri-orazheini-dogovori-sas-sauditska-arabiya-i-bahrein.82520

/Поглед.инфо/ Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има намерение да одобри договори за продажба на модерно въоръжение на Саудитска Арабия и Бахрейн.

Канада: Ще отговорим, ако САЩ въведат мита за наши стоки

http://pogled.info/svetoven/kanad-shte-otgovorim-ako-sasht-vavedat-mita-za-nashi-stoki.82521

/Поглед.инфо/ Канадският министър на външните работи Кристия Фрийланд посочи на американския държавен секретар Рекс Тилърсън, че евенуална митническа такса на канадските стоки, ще доведе до подобни мерки в отговор. „Ние не знаем каква ще е позицията на САЩ по въпроса за митата, но използвам възможността да бъда съвсем ясна. Канада смята, че това би била мтого лоша идея“, каза Фрийланд.

Идеологическият разкол между САЩ и Европейския съюз

http://pogled.info/svetoven/ideologicheskiyat-razkol-mezhdu-sasht-i-evropeiskiya-sayuz.82517

/Поглед.инфо/ Елитите на Евросъюз са в недоумение. Новият лидер на западния свят - президентът на САЩ - се оказа външно лице. Не изповядва наставленията на либералната демокрация. Какво да се прави? У западният елит има само два варианта: американските властови кръгове сами да премахнат Доналд Тръмп; или с общи усилия "варваринът да бъде превъзпитан." Така може да се избегне разколът между САЩ и Европейския съюз.

Горива за 1,80 лв. - ако се продава без печалба или се “спести” ДДС

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6042973

Горива за 1,80 лв. - ако се продава без печалба или се “спести” ДДС Контрабандата е 2 млрд. лв., приходите от облагане на вноса са паднали с над 1 млрд. за година Бензин и дизел за 1,80 лева в цяла България - това обеща бизнесменът Веселин Марешки, ако вземе властта след изборите. Звучи повече от добре, като се има предвид, че сега горивата се продават за над 2,10 лева.

Може ли да местиш детето като пешка?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6042885

Може ли да местиш детето като пешка?Странният случай с агресивния третокласник, който се оказа свръх- интелигентен Случаят с агресивния третокласник, от когото пропищяха деца, родители, учители и социални мрежи, ще отмине по течението на дните. Проблемите обаче ще останат. Няма как въпросът да се реши с преместване в друго учебно заведение, което си е чиста проба измиване на ръцете.

С късен гол "Алавес" стигна до първия си финал за Купата на краля

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/09/2914645_s_kusen_gol_alaves_stigna_do_purviia_si_final_za/?ref=rss


"Алавес" достигна финала за Купата на краля за първи път в историята си. Отборът спечели с 1:0 срещу "Селта" и след нулевото равенство в първия полуфинал се класира за решителния мач.

В него "Алавес" ще спори за купата с настоящия носител "Барселона".

Ключовият момент в реванша дойде в 82-ата минута. Тогава Едгар Мендес вкара победния гол за домакините.

За "Селта" остава удовлетворението от отстраняването на "Реал" (Мадрид) в предния кръг.

През...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване