Критикуват Тръмп и заради модната линия на дъщеря му Иванка

http://offnews.bg/news/n_1/n_646675.html

Демократите в САЩ остро осъдиха президента Доналд Тръмп заради коментара за спряната модна на дъщеря му Иванка за компанията Nordstrom, съобщи Би Би Си. "Отношението на Нордстром към дъщеря ми Иванка е толкова несправедливо. Тя е страхотен човек - винаги ме кара да парвя правилните неща!", написа "татко Тръмп" в Туитър. My daughter Ivanka has been treated so unfairly by @Nordstrom . She is a great person -- always pushing me to do the right thing! Terrible! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 8, 2017 Сенатор от Демократичната партия нарече публикацията на президента "неподходяща" и "скандална". По-рано този месец Nordstrom стана петата модна компания, която прекрати линията на Иванка Тръмп, изтъквайки като причина ниските продажби. Този ход идва на фона на бойкот на всички продукти „Тръмп“, който активисти нарекоха #GrabYourWallet, във връзка с коментар на Тръмп от 2005 година за женските тела.

Мащабна авария остави центъра на Букурещ без електроенергия

https://www.actualno.com/balkani/mashtabna-avarija-ostavi-centyra-na-bukuresht-bez-elektroenergija-news_592754.html

Мащабна авария е оставила големи части от Букурещ в сряда вечерта без електричество. Разписанието на метрото също е било нарушено, предаде Romania-Insider. Аварията се е случила в 19:10 часа. Проблемът е бил решен няколко минути по-късно. Подобни спирания на тока не са нещо необичайн

Тръмп гневен на търговска верига, отказала да продава марката на дъщеря му Иванка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045798

Тръмп гневен на търговска верига, отказала да продава марката на дъщеря му ИванкаСъобщение в Туитър на новия президент на САЩ понижи акциите на Нордстром. Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува снощи "несправедливото" решение на веригата от магазини за луксозни стоки Нордстром (Nordstrom) да спре да продава линията от облекло на дъщеря му Иванка, предадоха световните агенции, съобщава БТА.

"Сега ще ни управлява цялото задкулисие. Поне такъв е замисълът"

http://offnews.bg/news/n_1/n_646677.html

Коментар на бившия посланик на България в Москва Илиян Василев в профила му във Фейсбук. Мисля, че съзнателното медийно позициониране на двойката "ГЕРБ - БСП" е част от замисъла в операцията на Решетников, която трябва да произведе БСП като победител и гранд коалиция. Не е задължително да се формализира. Те и отношенията "Пеевски - Борисов" нямаха формална основа. Сега в уравнението ще влязат олигарсите на БСП. Досега ни управляваха конкуриращите се представители на задкулисието. Сега ще ни управлява цялото задкулисие. Поне такъв е замисълът. Истинската опозиция и експертиза е извън БСП и до голяма степен извън ГЕРБ. Те затова и дебатите се получават като срещи на запалянковци след мач "Левски-ЦСКА" - много тичане по терена и никакви голове. Много говорят, високо и страстно, но като погледнете назад - клишета, повърхностност и нула грижа към това да обяснят на зрителите проблема и решенията. Те нямат нужда от знаещи и информирани зрители и избиратели, а от зомбирани и истеризирани маси.

Мадона показа осиновените си близначки от Малави

http://www.cross.bg/malavi-bliznachki-detza-1534096.html

/КРОСС/Мадона обяви, че е приключила процедурата по осиновяване на близначки от Малави. Двете момиченца вече са част от семейството на звездата. Новината певицата съобщи със снимка в Инстаграм. Тя благодари на институциите, които са й помогнали за осиновяването, и моли медиите да зачитат правото на личен живот и адаптация на двете деца. Певицата не съобщава възрастта и имената на момиченцата. 58-годишната звезда има още две осиновени деца от Малави, както и две собствени - 20-годишната Лурдес Мария и 16-годишният Роко.  

Пращат на ГКПП-та снимки на скъпи кучета, откраднати в Бургас, вижте ги

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045799

Пращат на ГКПП-та снимки на скъпи кучета, откраднати в Бургас, вижте гиСнимки на осемте ценни кучета, задигнати от зоосклад в Бургас, са разпространени до всички ГКПП-та, научи "24 часа". Сред изчезналите животни има три малки кученца, порода златен йоркширски териер, която не се среща никъде другаде в България, обясниха от разбития зоосклад. "Изпратили сме снимките им по границата, нека ги издирват като хора,

Специални намаления на дамски бижута и часовници от Juliany , по случай празника на Любовта

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6043519

Специални намаления на дамски бижута и часовници от Juliany , по случай празника на ЛюбовтаВъв всички магазини в страната на оторизирания представител на швейцарските марки часовници - Ebel, Raymond Weil, Versace, Fortis, Ernest Borel, Certina, Tissot, Jaguar, Candino, Lotus, Festina, Betty Barclay, Versus, Calvin Klein, Pierre Cardin, Calypso, Pierre Lannier, Michel Herbelin, Rochet. и бижута: Calvin Klein, Breuning, Morellato,

Лепа Брена гледа Григор Димитров тази вечер

https://www.24chasa.bg/sport/article/6045813

Лепа Брена гледа Григор Димитров тази вечерСред феновете на Гришо в зала "Арена армеец" тази вечер ще е и легендата на балканската музика - Лепа Брена, съобщи БНТ. Тя разказа, че има голямо желание да види играта на Димитров на живо. Тя е у нас за подготовката на концерта си в Пловдив през април. В интервю гранд дамата на балканската музика разказа интересни моменти от музикалната си

Учени определиха периода, когато е имало кислородна катастрофа на Земята

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045816

Учени определиха периода, когато е имало кислородна катастрофа на ЗемятаГеолози определиха периода, когато е настъпила кислородна катастрофа на Земята, съобщи Лента, цитирон от БТА. Те са на мнение, че глобални изменения в състава на атмосферата е имало преди 2426-2460 милиона години. До тези изводи учените стигнали, след като извършили датиране на магмени скали от Южна Африка.

Нови рекорди за германския износ

http://www.investor.bg/novini/130/a/novi-rekordi-za-germanskiia-iznos-233664/

Но експортно ориентираните компании са загрижени за бъдещето заради протекционистката политика на американския президент Доналд Тръмп

Спад в бензиновите резерви в САЩ насърчава цените на петрола

http://www.investor.bg/surovini/365/a/spad-v-benzinovite-rezervi-v-sasht-nasyrchava-cenite-na-petrola-233665/

Запасите от суров петрол обаче растат с 13,8 млн. барела до 508,6 млн. барела през миналата седмица

Григор Димитров стартира участието си на Sofia Open

https://www.actualno.com/tennis/grigor-dimitrov-startira-uchastieto-si-na-sofia-open-news_592746.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров днес, 10 февруари, излиза на централния корт в зала "Арена Армеец" срещу 203-сантиметровия поляк Йежи Янович в двубой от втори кръг на тенис турнира в София. Това ще бъде първият мач на Димитров на ниво "АТР" в България. Има ли останали билети за двубоя - вижте в Sportlive.bg!

Бащи искат механизъм за "споделено родителство"

http://www.cross.bg/lichni-kontakti-deteto-1534095.html

/КРОСС/Нямаме механизъм, който да гарантира режима за лични контакти на родителя с детето. Това обяви Стефан Стефанов пред news.bg. Десетина бащи излязоха на протест пред Съдебната палата, облечени с тениски с надпис "Споделено родителство". Поводът за инициативата им е, че днес във Върховния касационен съд има тълкувателно дело по въпроса по какъв начин трябва да се осъществява режимът на лични контакти и как трябва да реагира съдебният изпълнител, когато този режим се осуетява. Според Фондация "Бащи за отговорно родителство" сред най-неизпълняваните съдебни актове се нареждат именно решенията, с които се определя времето за лични контакти между детето и родителя, на когото съдът не е възложил упражняването на родителските права. В тези случаи тези родители отиват на адреса, след като не могат да видят детето си викат полиция, но униформените на свой ред казват, че нищо не могат да направят. Социалните служби също вдигат ръце, обясни Стефанов. Надеждата на протестиращите бащи е най-после да бъде уреден този механизъм, когато не могат да виждат децата си.  

Румен Радев: Започва подготовка на международна бизнес среща в София

http://econ.bg/Новини/Румен-Радев-Започва-подготовка-на-международна-бизнес-среща-в-София_l.a_i.737064_at.1.html

В резултат на проведения Икономически форум за България по време на официалното ми посещение в Германия, министерствата на икономиката на двете...

Къде няма да има вода в столицата на 10 февруари?

//dariknews.bg/regioni/sofiia/kyde-niama-da-ima-voda-v-stolicata-na-10-fevruari-2002265

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 10 февруари 2017 г. (петък).

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Иваняне, гр. Банкя, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на с. Иваняне.

Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Нишава“ в жк „Стрелбище“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Кестенова гора“ от ул. „Нишава“ до ул. „Хайдушка гора“, по ул. „Нишава“ от ул. „Твърдишки проход“ до ул. „Червена роза“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 89 в жк „Мусагеница“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 89, бл. 91БА, бл. 91БВ, бл. 91.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Тодор Джебаров“ в жк „Гоце Делчев“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Тодор Каблешков“, ул. „Луи Айер“, ул. „Хенрик Ибсен“ и ул. „Перловска река“.

Във връзка с установяване на скрит теч на уличен водопровод на ул. „Войводина могила“ в кв. „Княжево“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Войводина могила“ от №88 до №160, ул. „Селище“, ул. 605, бул. „Цар Борис III“ от №358 до №400

Във връзка с разкриване на уличен водопровод в близост до ул. „Хан Аспарух“ в местност „Терасите“, с. Герман, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на с. Герман - вилна зона „Терасите“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

53-годишна жена се е самоубила в Айтос

//dariknews.bg/regioni/burgas/53-godishna-zhena-se-e-samoubila-v-ajtos-2002267

53-годишна жена се е самоубила в дома на майка си в град Айтос. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас. Сигнал за трагедията подал 56-годишният съпруг на жената.

Униформените са реагирали около 21.30 часа снощи. На място са изпратени криминалисти.

Тялото на починалата е транспортирано за аутопсия в УМБАЛ – Бургас. По данни на МВР, айтозлийката се е самоубила с нож, който забила в корема и врата си.

Катастрофа спря движението на тролеи във Враца

//dariknews.bg/regioni/vraca/katastrofa-spria-dvizhenieto-na-trolei-vyv-vraca-2002268

„Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Враца съобщава, че поради възникнало пътно-транспортно произшествие на бул. „Втори юни“  в града е спряно движението на тролейбуси от кв. „Медковец“ посока „Химко“. Дружеството ще осигури транспорт с микробуси от спирката на кв. „Медковец“ до Нов гробищен парк.
 

Завишение на субсидираната численост в читалищата на община „Тунджа“

//dariknews.bg/regioni/sliven/zavishenie-na-subsidiranata-chislenost-v-chitalishtata-na-obshtina-tundzha-2002270

Субсидираната численост в читалищата за 2017 година в община „Тунджа“ е завишена с 2 субсидирани бройки. Те са предназначени за Народно читалище „Отец Паисий – 1926“, село Завой – 0,25 за художествено-творческа дейност, Народно читалище „Развитите - 1905“, село  Генерал Тошево – 0,25 за административно-организационна дейност, Народно читалище „Добри Керанов – 1961“, село  Стара река – 0,25 за библиотечно-информационна дейност; Народно читалище „Виделина – 1928“, село Кукорево – 0,25 за художествено-творческа дейност, Народно читалище „Изгрев – 1928“, село Меден кладенец – 0,50 за библиотено-информационна дейност и Народно читалище „Зора – 1928“, село Межда – 0,50 за библиотечно-информационна дейност.

Разпределянето на средствата за читалищата се осъществява съобразно Закона за народните читалища, както и одобрените „Правила за предоставяне на бюджетни средства за допълнителни субсидирани бройки за народните читалища“.

В стандарта за една субсидирана бройка, който е в размер на 7 300.00 лв., са разчетени средства за дейност, както и за заплати, други възнаграждения и плащания на персонала, осигурителни вноски и издръжка, както и средства, съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд
 

Крадат и номера на коли

//dariknews.bg/regioni/vraca/kradat-i-nomera-na-koli-2002272

В РУ-Бяла Слатина е получено съобщение от жител на село Бърдарски геран, който е съобщил за извършена кражба на регистрационните табели на автомобила му. Колата е била паркирана на улица в селото.  След бързи издирвателни мероприятия  е установено, че извършител  е  В.Т./37г./ от същото село. Образувано  е досъдебно производство.
 
 

Хванаха злато за 30 000 лв

//dariknews.bg/regioni/haskovo/hvanaha-zlato-za-30-000-lv-2002271

Златни бижута за над 30 000 лева, укрити в облегалка на автобус, разкриха митническите служители от Капитан Андреево. Автобусът с румънска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. Пътниците в автобуса не декларирали стоки и валутни ценности. Шофьорът, румънски гражданин, декларирал 223 броя текстилни изделия, които са задържани с разписка за поставяне под митнически режим.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че в облегалката на предната лява седалка, до шофьора, са укрити пакети с изделия от благороден метал. Открити са 170 чифта обици, 73 медальона и 52 пръстена, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каратово злато с общо тегло 526,70 грама на стойност 31 602 лева. Златните накити са задържани.

Установено е, че бижутата са собственост на шофьора на автобуса, на когото е съставен акт за нарушение на Валутния закон и му е задържано обезпечение в размер на 500 евро и 150 долара.
 

Само навременното лечение спасило пребитото от акушерка бебе Никол

//dariknews.bg/novini/bylgariia/samo-navremennoto-lechenie-spasilo-prebitoto-ot-akusherka-bebe-nikol-2002269

Първата съдебно-медицинска експертиза по делото срещу акушерката Емилия Ковачева показва, че бебето Никол е било с тежка черепно-мозъчна травма. Според вещите лица, ако не е било последвало лечение на детето, краят е щял да бъде фатален.

Търсят за разпит жена, работила в смяната на Емилия Ковачева в нощта на побоя над бебето Никол


По думите на единият от експертите д-р Цветелин Гатев състоянието на 4-дневната Никол е в следствие на значителна травмираща сила.

Следва да се разпитат вещите лица, изготвили петорна експертиза.

Родителите на Никол са отчаяни от хода на делото срещу акушерката


Акушерката Емилия Ковачева бе задържана през април 2015 г., след като след нейна смяна в „Софиямед”, петдневно бебе беше транспортирано в „Токуда” с опасност за живота.
На 18 април сутринта дежурният лекар акушер-гинеколог е установил понижен тонус на детето и е назначил изследвания и лечение. По-късно същият ден е установено влошаване на състоянието на бебето, заради което незабавно е преведено в столичната болница „Токуда”.

Хиляди варненци без вода заради аварии

http://www.moreto.net/novini.php?n=343574

Хиляди варненци ще са без вода днес заради аварии в различни части на града, казаха от ВиК за Moreto.net. До 13 часа вода няма да има в района между "Цариброд", "Охрид", "Софроний Врачански" и Гаровия площад.

Резултатите на Societe Generale надминаха очакванията на анализаторите

http://www.investor.bg/evropa/334/a/rezultatite-na-societe-generale-nadminaha-ochakvaniiata-na-analizatorite-233663/

Френският кредитор обяви планове за първично публично предлагане на бизнеса си за лизинг на автомобили

Фандъкова: До дни ще бъде обсъдена възможността за безплатен градски транспорт при мръсен въздух

http://www.mediapool.bg/fandakova-do-dni-shte-bade-obsadena-vazmozhnostta-za-bezplaten-gradski-transport-pri-mrasen-vazduh-news259926.html

“ В момента се подготвя докладът за безплатен градски транспорт, когато в София има замърсен въздух. Тези дни ще го внесем за обсъждане в Столичния общински съвет и очаквам да се гласува скоро, като вярвам, че няма човек, който ще е против идеята“. Това каза пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова в четвъртък.  Тя обясни, че проблемът е приоритетен и  точно заради това общината е започнала да подменя автопарка на градския транспорт и да настоява за строежа на повече енергийно ефективни сгради. Столичният кмет припомни, че КАТ започна вече масови проверки на дизеловите автомобили дали използват катализатори като мярка срещу мръсния въздух. Освен това от общината ще искат да се създадат стандарти за въглища и дърва за отопление, така че да се намалят количествата пепел и други вредни емисии. Социалните помощи за отопление също трябвало да бъдат проверявани за подобен стандарт, обясни Фандъкова.  "След затварянето на металургичния комбинат "Кремиковци" въздухът в София започна да става по-чист. Дните с повишена норма на прахови частици са все по-малко в последните години, но проблемът все още е голям", добави  тя.

Франдъкова: До дни ще бъде обсъдена възможността за безплатен градски транспорт при мръсен въздух

http://www.mediapool.bg/frandakova-do-dni-shte-bade-obsadena-vazmozhnostta-za-bezplaten-gradski-transport-pri-mrasen-vazduh-news259926.html

“ В момента се подготвя докладът за безплатен градски транспорт, когато в София има замърсен въздух. Тези дни ще го внесем за обсъждане в Столичния общински съвет и очаквам да се гласува скоро, като вярвам, че няма човек, който ще е против идеята“. Това каза пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова в четвъртък.  Тя обясни, че проблемът е приоритетен и  точно заради това общината е започнала да подменя автопарка на градския транспорт и да настоява за строежа на повече енергийно ефективни сгради. Столичният кмет припомни, че КАТ започна вече масови проверки на дизеловите автомобили дали използват катализатори като мярка срещу мръсния въздух. Освен това от общината ще искат да се създадат стандарти за въглища и дърва за отопление, така че да се намалят количествата пепел и други вредни емисии. Социалните помощи за отопление също трябвало да бъдат проверявани за подобен стандарт, обясни Фандъкова.  "След затварянето на металургичния комбинат "Кремиковци" въздухът в София започна да става по-чист. Дните с повишена норма на прахови частици са все по-малко в последните години, но проблемът все още е голям", добави  тя.

Петима арестувани в Англия заради нелегално излъчване на мачове

http://offnews.bg/news/n_1/n_646673.html

На Острова започнаха арести в битката срещу нелегалното излъчване на футболни мачове. Те удрят по бизнеса на телевизиите, които платиха рекордните 5 милиарда лири за права. Търговците са обвинени, че продавали онлайн кодиращи устройства за пиратско предаване на Премиършип. Петима са арестувани вчера сутринта в различни градове на Англия, между които Болтън и Манчестър. Акцията е координирана с медийните гиганти Sky, BT Sport and Virgin Media. Те плащат реално около 11 милиона паунда средно за излъчване на футболна среща. Според разследващите петимата арестувани са направили около 250 000 паунда от продажбата на устройствата, които могат да предават свободно мачовете по интернет. Джаджите обаче лесно могат да бъдат настроени така, че картината да върви и по телевизорите.  Стриймването на футболни срещи побърква телевизиите. Този сезон само един мач, предаван пиратски в интернет, отчете рекордните над 1 милион зрители.

Честит рожден ден на Станислав Кашмеров

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6045278

Честит рожден ден на Станислав КашмеровРожденик днес е Станислав Кашмеров - един от най-иновативните и сръчни дизайнери в редакцията. Желаем му приятно изкарване на празника, много здраве, щастие и вдъхновение!

Том Джоунс се загаджи с Пресила Пресли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6045812

Том Джоунс се загаджи
с Пресила Пресли76-годишата легенда на музиката Том Джоунс се загаджи с 5 години по-младата Пресила Пресли, бившата съпруга на Елвис, съобщава ексклузивно "Сън". "Между тях със сигурност има искра, но го дават бавно", категорични са близки на двойката. Джоунс загуби съпругата си Линда през април миналата година. Пресила пък стана вдовица през 1977 г.

Мадона показа осиновените си близначки от Малави

http://offnews.bg/news/n_1/n_646674.html

Мадона обяви, че е приключила процедурата по осиновяване на близначки от Малави. Двете момиченца вече са част от семейството на звездата.  Новината певицата съобщи със снимка в Инстаграм. Тя благодари на институциите, които са й помогнали за осиновяването, и моли медиите да зачитат правото на личен живот и адаптация на двете деца. Певицата не съобщава възрастта и имената на момиченцата. 58-годишната звезда има още две осиновени деца от Малави, както и две собствени - 20-годишната Лурдес Мария и 16-годишният Роко.

Честит рожден ден на Констанца Памукчиева

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6045287

Честит рожден ден на Констанца ПамукчиеваДнес празнува Констанца Памукчиева, която майсторски обработва илюстрациите за вестника. Сърдечно желаем безброй щастливи мигове, късмет и здраве!

Съдят Бионсе заради кражба на авторски права

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/sydiat-bionse-zaradi-krazhba-na-avtorski-prava-6065235

Заведено дело на стойност 26 млн. долара заради злоупотреба с авторски права и неправомерно използване на чужда интелектуална собственост в песента Formation

Честит рожден ден на Марияна Литова

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6045254

Честит рожден ден на Марияна ЛитоваРожден ден празнува Марияна Литова, зам. главен редактор на вестника. Тя е талантлива журналистка, работохолик (което отива на многобройните ѝ отговорности), но и възхитителен приятел и колега. Да е здрава и

"Нова република" иска служебният финансов министър да смени синдиците на КТБ

http://www.mediapool.bg/nova-republika-iska-sluzhebniyat-finansov-ministar-da-smeni-sinditsite-na-ktb-news259925.html

Синдиците на КТБ да бъдат сменени заради слабия резултат при събирането на източените от банката пари. Такова настояване са изпратили писмено до служебния финансов министър Кирил Ананиев представители на надпартийната платформа "Нова република". В писмото се предлага да бъде наета международна разследваща компания, която да върне източените суми като получи процент от това. Сред подписалите писмото са Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев, които бяха сред най-активните депутати в последното Народно събрание с множество парламентарни въпроси към финансовия министър Владислав Горанов по темата. Те държат квесторите на КТБ и заемополучателите, получили необезпечени кредити и извършили цесии или прихващания да бъдат бързо проверени за принадлежност към бившите комунистически тайни служби. В него се настоява и да бъде проверено бездействието на ДАНС преди и по време на фалита на банката. "От общо подлежащи на разпределение между кредиторите 600 млн. лева в началото на 2017 г., по публични данни, едва около 180 млн. лева са събрани от синдиците. Това е в пъти по-малко от прогнозата на независимия консултант "Аликс Партнърс", който след анализ на кредитния портфейл прецени като събираеми в 12-месечен срок между 600 и 800 млн. лв. в при оптимистичен сценарий", пишат представителите на "Нова република". Нова република настоява пред служебния финансов министър синдиците на КТБ да бъдат сменени с нови с “категорична мотивация“ за постигане за резултати.  Преди дни с подобни искания към Кирил Ананиев се обърнаха и от новата партия на бившия правосъден министър Христо Иванов “Да, България“. Те предложиха дейността на синдиците, събрали под 5 % от активите, да бъде разследвана, а освен тях да бъде сменен и шефът на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, под чийто контрол те работят. 

Ще метем

http://web.barometar.net/87655/

Безработицата в Република България се повиши рязко само за едно денонощие. В рамките на няколко часа бяха уволнени общо 14 областни управители, двамата директори на БДЖ и НКЖИ, както и трима началници от Агенция „Пътна инфраструктура“. Дори не броим смените в ръководството на Здравната каса и БЕХ, въртележката със зам.-министрите и назначаването на щаб от […]

Долната камара на британския парламент гласува „за” началото на Брекзит

http://www.moreto.net/novini.php?n=343561

Британските депутати в Камарата на общините гласуваха с голямо мнозинство да се даде „зелена светлина“ на правителството да започне процедурата по напускане на Европейския съюз. След третото и заключително четене на проектозакона в Камарата на общините 494 депутати гласуваха „за“ и 122 „против“.

Топлоподаването към "Люлин" и "Надежда" е възстановено, твърди "Топлофикация София"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/09/2914770_toplopodavaneto_kum_ljulin_i_nadejda_e_vuzstanoveno/?ref=rss


През изминалата нощ топлоподаването към столичните квартали "Люлин" и "Надежда" е възстановено. Това обявиха от "Топлофикация София" на сайта си.

Още вчера следобед проблемът е бил отстранен в "Люлин" 3 и 6 част, а късно снощи в 4 и 5 част. Топлоподаването към "Надежда" 3, 4, 5 и 6 част също работи в нормален режим.

След приключване на операциите по смяната на авариралата част от магистралния топлопровод на бул. "Цариградски шосе" днес ще започне запълването на...

България се включва в Европейската седмица в подкрепа на стартиращи компании

http://www.cross.bg/podkrepa-bulgariya-startirashti-1534094.html

/КРОСС/ България се включва във второто издание на Европейската седмица в подкрепа на стартиращи компании с организирани събития в София, в Пловдив и във Варна. Миналата година страната ни участва в инициативата с 15 000 нови предприятия, предава БНР.Тази година събитията в рамките на седмицата ще бъдат посветени на иновациите и предприемаческата среда в България. Инициативата е подкрепена от Европейската комисия и е част от усилията в помощ на икономическия растеж и създаването на нови работни места чрез осигуряването на подкрепа за стартиращи предприятия. Дискусиите са посветени на усилията за правене на бизнес у нас, на европейските и нашите програми в подкрепа на бизнес средата и дават примери на български проекти за развитието от идеята до успешната компания.

Откриха кръщелницата на принц Чарлз мъртва

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/otkriha-kryshtelnicata-na-princ-charlz-myrtva-6065234

В изявление на принц Чарлз се казва, че той и съпругата му - херцогинята на Корнуол Камила, са дълбоко натъжени от вестта за кончината ѝ

Работа се намира, но ни мързи

https://www.actualno.com/viewpoint/rabota-se-namira-no-ni-myrzi-news_592706.html

Едно от най-честите оплаквания по тукашните географски ширини е, че българинът масово не може да си намери работа. Срещу него едва ли не се води междуконтинентален заговор, който спъва персоналния му икономически подем, в резултат на което нашенецът все се налага да търка б

Започва 67-ото издание на „Берлинале”

http://www.cross.bg/filma-bulgariya-berlinale-1534093.html

/КРОСС/ В германската столица в четвъртък се открива официално 67-ото издание на Международния филмов фестивал „Берлинале". Престижната награда „Златна мечка" и петте награди „Сребърна мечка" си оспорват 18 филма. Сред тях преобладават европейски продукции. „Берлинале" ще бъде открит с прожекция на филма „Джанго" - режисьорски дебют на французина Етиен Комар. България ще участва с филма на сценариста и режисьор Боян Булетич „Реквием на госпожа Й". Филмът е копродукция между Сърбия, България и Македония. Българската актриса Анжела Недялкова пък е сред звездите на „Т2 Трейнспотинг".  

Хърватия въвежда строг режим на пресичане на границата с Босна и Херцеговина

https://www.actualno.com/balkani/hyrvatija-vyvejda-strog-rejim-na-presichane-na-granicata-s-bosna-i-hercegovina-news_592740.html

Вътрешният министър на Хърватия Влахо Орепич обяви, че ще се въведат по-строги мерки на контрол по границата с Босна и Херцеговина в резултат от желанието на Хърватия да се присъедини към Шенгенската зона, пише Sarajevo Times. Орепич заяви, че задача пред Хърватия е да засили сигу

Жестоко самоубийство в Айтос - жена се намушка с кухненски нож в корема и врата

https://www.24chasa.bg/region/article/6045786

Жестоко самоубийство в Айтос - жена се намушка с кухненски нож в корема и врата53-годишна жена от Айтос е сложила край на живота си по особено мъчителен начин  -намушкала се е в корема и врата с кухненски нож. Жестокото самоубийство е станало малко след 21 ч. на 8 февруари, съобщиха току-що от Областната дирекция на МВР Бургас. Сигнал за инцидента е подаден в полицията в Айтос от 56-годишния съпруг на жената,

Горанов сметна, че програмата на БСП ще струва 4.2 млрд. лв. на година

http://econ.bg/Новини/Горанов-сметна-че-програмата-на-БСП-ще-струва-4-2-млрд-лв-на-година_l.a_i.737063_at.1.html

Сумата, която ще е необходима на БСП за реализиране на програмата, която предлага, е 4.190 млрд. лв., изчисли бившият министър на финансите Владислав...

М. Генов: Бозуков да вземе бързи мерки за обезщетяване на стопаните, претърпели загуби от инфлуенцата по птиците

http://www.cross.bg/genov-manol-stopani-1534092.html

/КРОСС/Поредната бомба със закъснител, оставена от правителството на ГЕРБ в лицето на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), е липсата на обезщетение за засегнатите от инфлуенца стопани. Това каза за Агенция „Фокус" Манол Генов, народен представител в 43-ото Народно събрание от парламентарната група на „БСП лява България" и член на Националния съвет на БСП във връзка с инфлуенцата по птиците в Пловдивския регион в края на миналата година и с очакваните обезщетения за претърпелите загуби стопани. Призовавам служебния земеделски министър за бързи мерки относно обезщетяването на фермерите за унищожените им птици, заради инфлуенцата. „Редно е служебното правителство да вземе бързи мерки. Само в нашия район, има над 110 хил. унищожени кокошки-носачки. Какво правим в момента? Развиваме българско производство, помагаме на българския производител?", попита Манол Генов и обясни, че яйцата, които са продукт на тези носачки сега ще бъдат внесени от някъде другаде. „Тогава се чудим защо българският бизнес мрънка и е недоволен", посочи той. Според него, изпадането в бюрократични процедури, няма да помогне на бизнеса. „Помислете си да сте на тяхно място. Трябва да си възстановите животните във фермите, имате работници, на които сте им плащали. Пращате ги на борсата, трябва да ги вземете отново. Така че проблемът не е само във външно-търговския дефицит на държавата, но и социален

Харчим над 3,5 милиона лева за Свети Валентин (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045800

Харчим над 3,5 милиона лева за Свети Валентин (видео)Харчим над 3 милиона и половина само за почивки и пътувания около 14 февруари. Прогнозата направи Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в рубриката „Георги Георгиев на твоя страна”, съобщава NOVA. Средно по 200 лева ще струва почивката за Свети Валентин. Романтичната екскурзия ще е с 15 % по-евтина от миналата година,

Стартира PR Приз 2017

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276855_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0+PR+%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B7+2017

 

PR Приз 2017 отправя за пореден път предизвикателство пред най-добрите комуникационни проекти. Седемнадесетото издание на най-дългогодишния конкурс в сферата на връзки с обществеността стартира с променени критерии за оценка на проектите. Кандидатите ще се състезават в 14 конкурсни категории, а трудът им ще бъде оценяван от висококвалифицирано жури в състав – председател на журито – Мануела Тотева – председател на БДВО за 2017, доц. Теодора Петрова – декан на ФЖМК и представител Българската академична асоциация по комуникации; Катя Димитрова – председател на БАПРА и основател и собственик на агенция Интеримидж; Георги Кузмов – главен секретар на рекламния фестивал Mediamixx; гл. ас. д-р Фани Мадрашка – преподавател по комуникации във Великотърновския университет  „Св.св. Кирил и Методий“; Надя Маринова – главен редактор и управляващ мениджър на b2b media; Гергана Иванова – собственик на рекламна агенция The Smarts; Дарина Георгиева – изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

Категориите в тазгодишното издание на конкурса са Корпоративна PR кампания; CSR – бизнес сектор; CSR – нестопански сектор; PR проект в публичния сектор; Зелени комуникации и градска среда; PR проект за вътрешни комуникации; PR проект за продукт или услуга; Специално събитие; PR проект на медия; Кризисен PR; Дигитална кампания или проект; Имиджмейкинг; Политически PR; PR на студентски проект.

“С всяка изминала година отбелязваме ръст на заявките за участие, което е положителна тенденция за развитието на ПР бранша и ролята на комуникационния специалист.  Имаме актуализация на критериите и конкурсът ще премине на два ключови етапа, които дават по 50% от финалния сбор точки – индивидуална оценка на база писмено описание на проекта и оценка на реализацията на проекта, която се прави след публичното представяне”, казва председателят на БДВО Мануела Тотева,  чиято роля е по традиция да оглавява журито на конкурса.

По-важни дати:

  • 6 февруари – 21 април 2017 г. – срок за подаване на проектите;

  • 28 април – 12 май 2017 г. – журиране на първи етап на база на писмените описания на проектите;

  • 12, 13 и 14 май 2017 г. – публично представяне на проектите и журиране на втори етап;

  • 18 май 2017 г. – церемония за обявяване на победителите.


Пълният регламент на конкурса и онлайн заявка за участие са публикувани тук.


Димитър Ганев: Ефект от уволненията в АПИ няма да има

http://www.cross.bg/ganev-dimitur-nyama-1534091.html

/КРОСС/Ефект от уволненията в Агенция "Пътна инфраструктура", последвали трагичния инцидент в тунел "Ечемишка", няма да има, смята Димитър Ганев, председател на Сдружение "Обществен съвет за пътна безопасност": Защото не е взето отношение към правилните хора - първо, и второ - няма доказателства защо тези хора са отстранени. И ще се окаже така, че ще дойде следващото правителство и ще ги върне, защото просто не са това хората. В интервю за "Хоризонт" Ганев подчерта, че трябва сериозна реорганизация в АПИ и въобще в пътното дело в България и посочи, че не е оптимист, че отговорност за случая в "Ечемишка", при който част от конструкцията на осветлението в тунела падна върху движеща се кола и уби пътничка, ще бъде потърсена от когото трябва. Димитър Ганев беше категоричен, че отговорността е на ръководствата на АПИ през годините и допълни, че според него финансовите интереси са в дъното на това, което се случва в агенцията. Нормативите ги има - проблемът е в неизпълнението на тези нормативи. Или в това, че отдолу нагоре или отгоре надолу, както и да го разгледаме, хората, които са на различните нива на управление и действие по отношение на пътната инфраструктура, не си вършат работа. Проблемът е, че през АПИ минават много пари - много пари, и тези пари не е ясно къде отиват

Мебели с измамна външност

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6044873

Мебели с измамна външностНещата невинаги са такива, каквито изглеждат, дори и когато става дума за мебели. Италианската компания Campeggi е реализирала на практика идеи за разумно усвояване на пространството, за което мечтаят хората с по-малки жилища. Повечето трансформации са доста любопитни, а някои дават възможност и за интересен начин да се спортува у дома.

Туристи трошат кола в Англия, пречела им да направят хубави снимки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045789

Туристи трошат кола в Англия, пречела им да направят хубави снимкиТуристи потрошиха яркожълта кола, паркирана пред дома на собственика си, защото им пречела да направят хубави снимки. Произшествието е от живописното английско градче Байбъри в Котсуолд - символа на селска Англия, съобщава Би Би Си, цитиран от "Дневник". Вандалите изпочупили стъклата и надраскали купето като показателен за гнева им е надписът

Осем души са ранени в катастрофи през изминалото денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045791

Осем души са ранени в катастрофи през изминалото денонощиеОсем души са били ранени в 8 катастрофи през изминалото денонощие, съобщават от МВР. Има опасност за живота на един от пострадалите, съобщава БТА. На територията на столицата са били регистрирани 161 леки и 2 тежки катастрофи; двама са били

PayPal отговаря пред властите в САЩ за пране на пари

https://www.actualno.com/sciencelogy/paypal-otgovarja-pred-vlastite-v-sasht-za-prane-na-pari-news_592736.html

Американските власти са изискали информация от платежната онлайн система PayPal във връзка с течащо разследване за пране на пари, съобщи АФП. "Получихме призовка от Министерството на правосъдието, което изисква от нас информация относно историческата ни програма против пра

Малките тайни за перфектна любовна среща

//dariknews.bg/novini/liubopitno/malkite-tajni-za-perfektna-liubovna-sreshta-2002256

Първата среща или пък специалната вечер с обекта на вашите чувства предстои, или половинката ви е поканила на страхотно местенце за Свети Валентин и искате да бъдете по-бляскава от всякога.
Всъщност, хубавото впечатление на романтична среща се крие в малките тайни. Като това да не прекаляваме с грима, защото мъжете не харесват маските по лицата ни.
Или пък това да не се спирате на най-красивите и неудобни токчета – защото той няма да забележи бляскавите камъчета по тока, но пък ще му направи впечатление, че мрънкате от болка в ходилата.
А за това колко е важна усмивката, правилният избор на червило и други – ни разказва новото видео от канала Natali's Beauty във Vbox7.com:

Гримът
Гримът е изкуство, творчество, а многообразието от техники и продукти на пазара понякога изкушават всяко момиче да си поиграе с четките и боичките по лицето си. В което няма нищо лошо, разбира се. Но когато става дума за първа среща или любовна среща, гримът трябва да бъде помощник единствено да подчертае естествената ни красота и да прикрие мъничките несъвършенства. Малко основа, руж за здравословен тен, блясък по клепача и 1-2 слоя спирала, която да подчертае погледа са напълно достатъчни.

Червилото
Първата асоциация, която правим със Свети Валентин и любовта, вероятно е сърцето, а оттам и червеният цвят. Но нека той остане в чашата с ароматно вино, а не по устните ни. От една страна, вероятно няма нищо по-изкусително от сочни червени устни, но от друга – този цвят червило не е сред най-практичните. Първо – изисква постоянно освежаване и взиране в огледалце дали не е останал продукт по устните ни. Второ, рискуваме при целувка да омажем половинката ни, а на никой мъж това няма да му допадне. Ето защо можете да се спрете на лек плодов балсам за устни – със сладък вкус и аромат и съвсем съвсем лек цвят, който не оставя следи. А ако искате устните ви да са още по-сочни и меки, не пропускайте да клинете върху това видео и да видите какви домашни ексфолианти за устни можете да си направите преди това. Ароматът
Научно доказано е, че мъжете се впечатляват изключително много от аромата, който излъчва една жена. И дори да не асоциират веднага парфюмения полъх с точно определена нотка, то определено той възбужда сетивата. Сред сигурните афродизиаци са ароматите на жасмин, роза, ванилия и канела.
А къде да поставяте? Kлючовите местенца са зад ухото, на китката, а ако искате да ароматизирате и косата си, впръскайте специален парфюм за гриви, който предпазва косъма.

Загадката
Не е нужно едно момиче да покаже всичко на първа среща, за да впечатли човека отсреща. Особено ако иска дълготрайна връзка и по-сериозни отношения. Пък и ултрадълбоките деколтета и суперкъсите поли и панталонки посред зима и в ресторанта не са най-класният и адекватен избор. Затова пък можете да изберете блуза или рокля с падащо рамо, която да покаже съвсем мъничко, но напълно достатъчно. И за да подчертаете още повече красотата си, ето и един трик – поставете малко тъмна сянка в кухината на ключицата си и блясък по най-изпъкналата част и рамото. Изглежда много красиво и привлича вниманието определено.

Обувките
А сега обувките – любовта на всяко себеуважаващо се момиче. Но да си признаем честно, много често ги избираме не спрямо удобството, а спрямо красотата им. За подобен случай обаче не избирайте най-красивите и най-неудобните си обувки. Рискувате на 10-атата минута да прехапете език от болка, да си развалите настроението, да се намръщите и да се концентрирате в това как да оцелеете на 15-сантиметровия ток, вместо да проведете хубав разговор с половинката. Ако държите на високите обувки, изберете скритата платформа или стабилния ток – няма да съжалявате. Ще можете да се разхождате с любимия човек, да потанцувате и да се забавлявате истински.

Усмивката
И накрая – усмивката! На последно място, но не и по важност. Всяко едно от предните неща може и да пропуснете, да не изпълните, да промените, но не не забравяйте да се усмихвате. Няма нищо по-красиво от усмивката на лицето на една жена и момчетата със сигурност го оценяват.


 

Истанбулският съд задържа още 9 души във връзка с нападението в "Рейна"

//dariknews.bg/novini/sviat/istanbulskiiat-syd-zadyrzha-oshte-9-dushi-vyv-vryzka-s-napadenieto-v-rejna-2002257

Девет души са били задържани заради възможни връзки с нападението срещу истанбулския клуб „Рейна“ в нощта на Нова година и ще очакват процес.

Десети задържан е бил освободен под съдебен контрол, предаде Anadolu Agency.

Жената на терориста от "Рейна" го издала от ревност


По-рано в сряда 10 заподозрени, повечето от които чужденци, бяха отведени в истанбулския съд. Деветимата задържани са обвинение, че са били членове на терористична групировка и в опит за сваляне на конституционния ред в страната.

Атентаторът от „Рейна”: От ИДИЛ ми наредиха да стрелям на площад „Таксим”


Най-малко 39 души, включително и полицай, бяха убити от стрелец, открил огън в нощния клуб "Рейна" в Истанбул в нощта на Нова година.

"Нова Република": Служебният кабинет да разследва фалита на КТБ

https://www.actualno.com/business/nova-republika-slujebnijat-kabinet-da-razsledva-falita-na-ktb-news_592735.html

От дясното обединение "Нова Република" поискаха от служебния кабинет да бъдат освободени синдиците на КТБ и да бъде проведено истинско разследване за фалита на банката. В писмо до служебния финансов министър Кирил Ананиев, представителите на десницата настояват да стане

Столична община няма да плати 2.5 млн. лв. на снегопочистващите фирми за януари

https://www.actualno.com/sofia/stolichna-obshtina-njama-da-plati-25-mln-lv-na-snegopochistvashtite-firmi-za-januari-news_592727.html

За съжаление, изключително тежки са авариите, които оставиха без отопление и топла вода хиляди хора. Рано тази сутрин заваръчните дейности на Цариградско шосе приключиха. Започва пълненето на системата. Това е бавна дейност, за да бъде изпълнена правилно. Ръководството на

Последен ден от филмовия фестивал Менар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=343570

Днес е последният ден на фестивала Менар във Варна, припомня Moreto.net. Варненската публика досега видя най-доброто от игралното и документалното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка. Тази година фестивалът се фокусира върху кинематографиите на страните от Централна Азия и Азербайджан.

Златно момиче търси 250 000 евро за живота на доведената си дъщеря

http://offnews.bg/news/n_1/n_646670.html

"Златното момиче" на българската гимнастика Юлия Байчева се бори за живота на доведената си дъщеря. 19-годишната Александрина Кръстева е с диагноза остра лимфобластна левкемия. Преди няколко дни на момичето е открит рецидив на болестта и сега тя има нужда от спешна трансплантация на костен мозък - единственият начин животът й да бъде спасен. Сумата, която е необходима за лечението, е 250 000 евро и е непосилна за семейството й, пише NOVA. Юлия Байчева и рождената майка на Александрина - Галина Кръстева, молят за помощ и вярват, че надежда за Александрина има. Ако имате желание да помогнете на младото момиче, може да го направите, като дарите средства на банкова сметка: БАНКА ДСК СМЕТКА В ЛЕВА: 020000000024183329 IBAN : BG93STSA93000024183329 BIC : STSABGSF СМЕТКА В ЕВРО:020000000024183399 IBAN: BG46STSA93000024183399 BIC: STSABGSF Можете да дарите средства и тук: https://www.gofundme.com/help-alex-battle-cancer

Гражданите вече могат да проверят онлайн участват ли в подписки за предсрочния вот

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045785

Гражданите вече могат да проверят онлайн участват ли в подписки за предсрочния вотГражданите вече могат да проверят онлайн дали данните им са вписани в подписки на партии и коалиции, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март. Справката е възможно да бъде направена на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), в раздел "За избирателите", съобщиха от комисията.

Експерт: Ефект от уволненията в АПИ няма да има

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045776

Експерт: Ефект от уволненията в АПИ няма да имаЕфект от уволненията в Агенция "Пътна инфраструктура", последвали трагичния инцидент в тунел "Ечемишка", няма да има, смята Димитър Ганев, председател на Сдружение "Обществен съвет за пътна безопасност", съобщава БНР. Защото не е взето отношение към правилните хора – първо, и второ – няма доказателства защо тези хора са отстранени.

Още не е известно дължи ли "Топлофикация София" обезщетения за аварията

http://econ.bg/Новини/Още-не-е-известно-дължи-ли-Топлофикация-София-обезщетения-за-аварията_l.a_i.737062_at.1.html

Тепърва ще се решава дали "Топлофикация - София" ще трябва да изплаща обезщетение на клиентите си, които пострадаха заради аварията, която остави...

Калин Сърменов се присъединил към Марешки, за да го съветва за култура

https://www.actualno.com/politics/kalin-syrmenov-se-prisyedinil-kym-mareshki-za-da-go-syvetva-za-kultura-news_592726.html

Малко повече натискаме педала на газта. Така актьорът Калин Сърменов обясни защо се присъедини към екипа на Веселин Марешки и че е влязъл в политиката. По думите на Сърменов той всъщност влязал в гражданско сдружение с експертен поглед, което да даде препоръки за развитие.

Новият "Форд Експедишън" ще е най-технологичният досега

http://www.dnevnik.bg/skorost/avtopremiera/2017/02/09/2914769_noviiat_ford_ekspedishun_shte_e_nai-tehnologichniiat/?ref=rss


"Форд" представи новото поколение, на насочения към пазарите основно в Северна Америка, SUV модел "Експедишън". От компанията посочват, че това е най-технологичният "Експедишън" за цялата история на модела, започнала преди двадесет години.

Огромна част от иновациите са насочени към повишаване на безопасността на пасажерите и околните, като пряко за това отговарят повече от 40 функции. По-интересните сред тях са активен паркинг асистент, камери, предлагащи 360 градусов поглед около...

Проектозакон ще позволи на Тръмп еднолично да отмени санкциите срещу Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045778

Проектозакон ще позволи на Тръмп еднолично да отмени санкциите срещу РусияГрупа американски сенатори, водени от републиканеца Линдзи Греъм, внесе законопроект, който ще позволи на президента Доналд Тръмп да взима еднолично решение за отмяна на санкции срещу Русия. Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър отказа подробен коментар, но напомни, че Съединените щати са въвели "два комплекта санкции" - след анексирането на

Новият "Форд Експедишън" ще е най-технологичният досега

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/02/09/2914769_noviiat_ford_ekspedishun_shte_e_nai-tehnologichniiat/?ref=rss


"Форд" представи новото поколение, на насочения към пазарите основно в Северна Америка, SUV модел "Експедишън". От компанията посочват, че това е най-технологичният "Експедишън" за цялата история на модела, започнала преди двадесет години.

Огромна част от иновациите са насочени към повишаване на безопасността на пасажерите и околните, като пряко за това отговарят повече от 40 функции. По-интересните сред тях са активен паркинг асистент, камери, предлагащи 360 градусов поглед около...

България победи Израел във "Фед къп", Каратанчева се завърна с успех

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/09/2914768_bulgariia_pobedi_izrael_vuv_fed_kup_karatancheva_se/?ref=rss


Българският отбор победи Израел в първия си мач от първа група на Евро-африканската зона във "Фед къп". В Талин състезателките, водени от капитана Дора Рангелова, стигнаха до 2:1 успеха.

Сесил Каратанчева изигра първия си мач за България от 12 години. Тя имаше заслуга за победата на двойки, донесла крайния успех.

В първата среща Виктория Томова спечели труден мач. Тя стигна до 6:4, 5:7, 6:2 срещу Денис Казанюк. В мача между първите ракети Елица Костова отстъпи с 3:6, 5:7...

Атентаторът от 11 септември прати писмо до Обама

http://offnews.bg/news/n_1/n_646669.html

Писмо на Халид Шейх Мохамед, смятан за главен организатор на атентатите от 11 септември 2001 г., бе публикувано в САЩ, съобщи БТА, като цитира вестник "Маями хералд". То е адресирано до бившия президент Барак Обам, отправя обвинения към Вашингтон и обяснява причините за атентатите. Според публикацията Мохамед е написал писмото през януари 2015 г., но отначало ръководството на затвора в Гуантанамо отказвало да го изпрати до получателя му. През септември 2015 г. служебният адвокат на затворника подал молба за изпращане на основание, че обвиняемият има право да се обръща с петиции към върховния главнокомандващ. След година съдия Джеймс Пол разрешил това да стане. Както посочва "Маями хералд", това станало "практически в момента, когато Обама вече е събирал багажа си в Белия дом". Вестникът поискал писмото от адвокатите на Мохамед. Писмото е от 18 страници. Пълният текст не е поместен, но в публикацията има много откъси. Мохамед се обръща към Обама като "главата на змията" към президента "на страната на гнета и тиранията". "По Вашите ръце все още не е засъхнала кръвта на нашите братя, сестри и деца, убити в Газа", посочва затворникът. По думите на адвокатите му той започнал да пише писмото през 2014 г. по време на военната операция на Израел в Ивицата Газа. По отношение на събитията от 11 септември, когато похитени самолети на гражданската авиация се врязаха в Световния търговски център и причиниха хиляди жертви,терористът пише: "На 11 септември не ние започнахме война срещу вас. Направихте го самите вие и вашите диктатори в нашата страна". Мохамед привежда дълъг списък с военни интервенции на САЩ в чужбина - "от Ирак и Иран до Виетнам и Хирошима". Затворникът заявява, че "никога няма да моли за милост" американците, включително съда им, и не го плаши възможността за доживотен затвор, нито смъртно наказание. "С радост ще остана сам в килията да моля Аллах до края на дните си и да се разкайвам за греховете си, пише той. А ако вашият съд ме осъди на смърт, с още по-голяма радост ще се срещна с Аллах и пророците, ще видя своите добри приятели, които вие несправедливо убивахте по цял свят, ще видя шейх Осама бин Ладен". Според вестника вчера се е очаквало писмото да бъде публикувано на сайта на Пентагона, но към момента все още не е.

Новият директор на ЦРУ е на посещение в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045777

Новият директор на ЦРУ е на посещение в Турция
Шефът на американската разузнавателна служба ЦРУ Майк Помпео пристига днес на посещение в Турция. Това е първа задгранична визита на отговорния представител на новата американска администрация на Доналд Тръмп, съобщава БНР. Също така посещението идва непосредствено след телефонен разговор, който проведоха Тръмп и турският президент Реджеп Ердоган

Мадона показа близначките от Малави, които осинови

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6045769

Мадона показа близначките от Малави, които осинови
Американската певица Мадона официално показа новите си осиновени деца – момиченца близначки от Малави, съобщава Би Ти Ви.  58-годишната попзвезда публикува в социалната мрежа „Инстаграм” своя снимка с двете момиченца, облечени с еднакви рокли. В текста, придружаващ снимката, Мадона благодари на институциите в Малави,

Томислав Дончев: Защо левицата се срамува от своите кадри

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045764

Томислав Дончев: Защо левицата се срамува от своите кадриТова, че са сменени обласните управители е напълно нормално, по същественият въпрос е с кого са сменени - а това са кадри на БСП. Това коментира Томислав Дончев от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова телевизия. Защо левицата се срамува от своите кадри, това лицемерие ли е, каза той. Според Томислав Дончев от БСП се срамуват от другарите си.

СОС гласува нова наредба за прием в детските градини

http://www.cross.bg/gradini-detskite-priem-1534090.html

/КРОСС/Столичният общински съвет ще гласува нова наредба за прием в детските градини, която предвижда въвеждане на почасово обучение за децата на 3 и 4 години. Родителите ще могат да избират дали да оставят детето си за цял ден или за по-малко часове. Децата, които ходят почасово на детска градина, ще посещават групите от 15 септември до 31 май, а не целогодишно. На 20 февруари Столичната община ще публикува свободните места за прием през следващата учебна година в детските ясли и градини. Преди заседанието на общинските съветници пред сградата на общината ще има протест на живеещи в столичните райони "Дружба" и "Младост" срещу презастрояването.  

Ще се изумите защо Джордж Майкъл все още не е погребан

https://www.actualno.com/showbusiness/shte-se-izumite-zashto-djordj-majkyl-vse-oshte-ne-e-pogreban-news_592662.html

Известният британски певец Джордж Майкъл, който почина навръх Коледа, все още не е погребан и не се знае кога ще стане това. Както е известно аутопсията не можа да определи причината за внезапната му смърт. Резултатите от повторните токсикологични изследвания, направени ве

Пловдивчанин издъхна край училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045765

Пловдивчанин издъхна край училище62-годишен пловдивчанин бе намерен мъртъв тази сутрин близо до училище "Христо Г. Данов". Около 6:30 часа на тел. 112 е подаден сигнал, че мъжът лежи на асфалта, уточниха от полицията. При огледа не са открити следи от насилие и разследващите са категорични, че става въпрос за естествена

Италия ще увеличи депортацията на мигранти

http://www.cross.bg/yvelichi-miniti-ybezhishte-1534088.html

/КРОСС/Италия ще увеличи депортациите на мигранти, които нямат право да останат в страната, и ще отвори нови центрове за задържане на тези, за които е решено да се връщат в родината им, обяви в парламента вътрешният министър Марко Минити. Той за първи път представи публично своя план, като подчерта, че ще бъдат връщани тези, които не отговарят на изискванията за закрила и са в нарушение на закона. Минити настоява за ново законодателство, което да съкрати процеса на кандидатстване за убежище. В момента тези, на които е отказано убежище, могат да обжалват пред съда и това удължава до две години времето за получаване на отговор.

Зимен олимпийски ден в Чепеларе

http://www.cross.bg/igri-olimpiiiski-chepelare-1534089.html

/КРОСС/В Чепеларе се организира зимен олимпийски ден. За поредна година градът отдава своята признателност на олимпийския ни шампион Екатерина Дафовска, а поводът е 19 -та годишнина от спечелването на първия и единствен до момента златен медал за България от зимни игри. През целия ден лифтът на ски центъра ще работи безплатно. Програмата предвижда множество спортни прояви и игри за жителите и гостите на курортното градче.  

Ленинист ли е Стивън Банън - главният стратег на Тръмп

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/09/2913703_leninist_li_e_stivun_banun_-_glavniiat_strateg_na_trump/?ref=rss


Кой е Стивън Банън – загадъчната фигура зад рамото на Доналд Тръмп, постоянен член на Съвета за национална сигурност и бивш двигател на крайнодесния сайт "Брайтбарт"?

Банън пое кандидат-президентската кампания на Тръмп през август миналата година, а след влизането му в Белия дом се издигна до "главен стратег" - роля, свързана директно с президента.

Той избягва медийни прояви, но расистките и ксенофобските му възгледи прозират в някои от скорошните заповеди на Тръмп....

Публикуваха писмо до Барак Обама от организатора на атентатите от 11 септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045767

Публикуваха писмо до Барак Обама от организатора на атентатите от 11 септемвриПисмо на Халид Шейх Мохамед, смятан за главния организатор на атентатите от 11 септември 2001 г., беше публикувано в САЩ, съобщи вестник "Маями хералд", цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС. В писмото, адресирано до бившия президент Барак Обама, се отправят обвинения към Вашингтон и се обясняват причините за атентатите, съобщава БТА.

Григор Димитров излиза срещу Йежи Янович в зала "Арена Армеец"

http://www.moreto.net/novini.php?n=343564

Григор Димитров днес излиза на централния корт в зала "Арена Армеец" срещу 203-сантиметровия поляк Йежи Янович в двубой от втори кръг на тенис турнира в София. Мачът между двамата ще стартира най-рано в 18.00 ч. Българската публика вече дни наред следи всичко, което се случва около престоя на Григор Димитров в София и участието му на силния тенис турнир Garanti Koza Sofia Open 2017 в столицата.

МВР купува нови мобилни системи за наблюдение на границата

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mvr-kupuva-novi-mobilni-sistemi-za-nabliudenie-na-granicata-2002249

МВР купува нови три мобилни системи за видеонаблюдение на границата. Прогнозната стойност на поръчката е малко над 2,5 млн. евро, а по нея кандидатстват 4 фирми.

МВР се е забавило с обществени поръчки


Купуването на системите е част от програма на Европейската комисия за охрана на външните граници на обща стойност около 160 млн. евро. В нея влизат общо 31 обществени поръчки, за които преди дни служебният вътрешен министър Пламен Узунов заяви, че са забавени от предишното ръководство на МВР.


 

От днес нататък вече не сте добре дошли във Великобритания (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/komentar/ot-dnes-natatyk-veche-ne-ste-dobre-doshli-vyv-velikobritaniia-video-2002250

3-годишният Ксавери е британски гражданин. Роден е в Шефилд. Родителите му са поляци и могат да останат във Великобритания, но не искат. Неговият баща Мачей Гиналски непрекъснато се натъква на обвинението, че поляците били използвачи и натоварвали британската социална система.

"Вбесявам се като чета такива статии. Пред лицето на такива твърдения изпитвам само гняв, омраза и неразбиране. Явно искат да лишат чужденците от право на престои, като разпалват отрицателни емоции сред хората", казва младият инженер.

Великобритания е подслонила вече 900 000 поляци. Инженерът е пристигнал тук още преди 11 години, включително и заради по-доброто заплащане. Чувства се интегриран и никога не е имал неприятности заради произхода си. Вотът за Брекзит обаче го е накарал да преосмисли доста неща. И никак не може да се примири с мисълта, че половината британски избиратели не го искат в родината си.

"В началото още спорех. Разбирам много от техните аргументи. В повечето случаи обаче не успявахме да сближим позициите си. Ще трябва да се оправим по някакъв начин. Онези разговори все пак бяха много интересни, защото чрез тях надникнах в мислите на хората. И в крайна сметка се разочаровах от тях", споделя той

Беата Гонера се е завърнала в Полша преди 6 месеца и не съжалява ,че е предприела тази стъпка." Хубаво е да си пак у дома, при полските крокети", казва тя.

Беата е изживяла на гърба си бързата промяна на отношението във Великобритания. Тя е работела във Великобритания като преводач. След това ситуацията на трудовия пазар се влошила, най-вече зарази мерките за икономии, които взели работодателите й от публичния сектор.

"В началото отношението беше положително, Европа се отвори, хората ни се усмихваха и повтаряха, че сме добре дошли. И изведнъж все едно, че някой затръшна вратата: От днес нататък вече не сте добре дошли. Ще чуете същото от много поляци. Аз също не мога да разбера, защо внезапно започнаха така да се отнасят към нас", казва тя.

Безработицата в Полша е сравнително ниска, но под управлението на партията "Право и справедливост" икономиката се дестабилизира, инвеститорите се отдръпват. Изключение прави сферата на образованието.

В Полша Беата преподава английски, както в началото на професионалния си път. "Оказа се, че професията ме чака. Нямах никакъв проблем да си намеря работа Учители винаги ще се търсят. И те ще се връщат в Полша", смята тя.

Много други поляци също мислят за завръщане в родината - водопроводчици, лекари, болногледачи. Въпреки че вече са обикнали някои английски традиции - като седмичното посещение в кръчмата.

За много поляци ксенофобията е особено сериозна тема и те искат да напуснат страната.

Инженерът Мачей Гиналски също планира да се върне в родината. Той знае, че неговите умения са търсени навсякъде. Затова и не се страхува от завръщането.

Във Варшава предполагат, че 120 000 поляци ще се завърнат от Обединеното кралство.

Белгийски депутати не искат Тръмп на посещение в Брюксел

//dariknews.bg/novini/sviat/belgijski-deputati-ne-iskat-trymp-na-poseshtenie-v-briuksel-2002252

Депутати от крайнолявата Партия на труда в Белгия призоваха правителството да не допуска посещение в Брюксел на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха местни медии.

От партията обясняват позицията си с изявленията и политиката на Тръмп. Крайната левица настоява президентът на САЩ да не бъде посрещан в страната.
Въпросът е бил обсъден на заседание на комисията по външни работи към Федералния парламент. Предвижда се Тръмп да пристигне в Брюксел през май за заседание на държавните и правителствените ръководители от НАТО покрай откриването на новата сграда на централата на алианса.

Тръмп може да одобри оръжейни договори със Саудитска Арабия и Бахрейн


Министърът на външните работи Дидие Рейндерс е обяснил пред парламентарната комисия, че Белгия е домакин на политическото и на военното командване на НАТО в Брюксел и в Монс. В тази своя роля Белгия е длъжна да улеснява политическите и военните власти на държавите от пакта, когато те се събират за заседания.

Медиите отбелязват, че на 19-20 февруари в Брюксел се очаква вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Засега институциите на ЕС не са потвърдили никакви срещи между техните ръководители и държавното ръководство на САЩ - нито този месец, нито през май.

Как Доналд Тръмп ще спасява Америка?


Досега Тръмп не е разговарял с нито един от председателите на институциите на ЕС в качеството си на президент.

Миналия месец официални представители на Белгия отправиха остри критики към Тръмп, особено покрай решението за забрана на достъпа до САЩ на граждани от седем мюсюлмански държави. Вицепремиерът Рейндерс каза, че е втрещен от тези "произволни и брутални" действия, премиерът Шарл Мишел заяви, че Белгия не подкрепя решението, а крал Филип изрази открито разочарование.

Минко Ангелов: Има порочни практики по време на изборите в Хасковско

//dariknews.bg/regioni/haskovo/minko-angelov-ima-porochni-praktiki-po-vreme-na-izborite-v-haskovsko-2002251

„Ще се боря за премахването на порочни практики като купуване на гласове по време на изборите и да няма натиск на държавни институции”, затова се обяви новия областен управител Минко Ангелов. Днес той официално пое държавната власт на местно ниво. Преди да направи изявление пред медиите, Ангелов е разговарял с вече бившия губернатор на Хасково Станислав Дечев, който пък обяви, че поема курс към политиката.
Срещата между двамата е продължила близо час, на която Дечев е запознал Ангелов с обстановката в областта.

„Няма да има компромиси и пристрастия, изборите трябва да бъдат прозрачни”, каза още Минко Ангелов. Той не пожела да отговори на въпроса дали ще има още рокади в областна администрация. Той обясни, че смените се правят от министър-председателя.

Бившият губернатор Станислав Дечев пък от своя страна каза, че оставя стабилна, работеща и коректна администрация. „Смяната е логична и очаквана, това е политическо решение”, допълни още той.
 

Задълженията на общините за 2016 г. са около 200 млн. лева

//dariknews.bg/novini/biznes/zadylzheniiata-na-obshtinite-za-2016-g.-sa-okolo-200-mln.-leva-2002253

През миналата година задълженията на общините у нас са се увеличили и са достигнали, според неокончателни данни, около 200 млн. лв. Това каза Емил Савов, зам. изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) пред БНР.

Той коментира, че въпреки увеличаването на неразплатените задължения на местната власт, повечето от общините ще задържат размера на местните данъци на нивото от 2016 г.

"Не така стоят нещата с таксите, където повече общини са решили да ги увеличат през 2017 г. - примерно една пета от общия брой, но има и такива, които намаляват размера - на таксите за битови отпадъци, за детски ясли, за детски градини. Малко са на брой, но има и такива", коментира Савов.

Основното предизвикателство за финансовата политика на местните власти е балансът между просрочени задължения и просрочени вземания, твърди той. "Логично би било при толкова неразплатени разходи, по-точно просрочени, да се увеличават данъците, само че решението е малко по-различно. Ние, общините, колкото имаме просрочени задължения, горе-долу толкова, даже и по-голям е размерът на просрочените вземания - т.е. на неиздължени данъци и такси", обясни Савов.

Правителството освободи половината областни управители и назначи нови


Според него най-голямо увеличение има на такса битови отпадъци, като повишението е средно около 10% спрямо миналата година. Той отбеляза, че процесът на финансова децентрализация не е особено напреднал у нас, а извънредните трансфери от централния бюджет за определени общини са практика, която се затвърждава вече около 20 години.

Критериите за общини, заплашени от фалит, обаче засега не се прилагат, твърди експертът. Той е категоричен, че "няма реално приложение на новата глава от Закона за публичните финанси, която беше приета през пролетта на миналата година". "Бяха вкарани в закона показатели, по които би трябвало обективно да се мерят кои са общините заплашени от фалит. Бяха избрани 36 общини, на които би трябвало по силата на закона да се помогне. До момента на приемане на общинските бюджети за 2017 г . на нито една община не е оказана помощ", коментира той.

"И аз, и колегите в сдружението (НСОРБ) се чудим защо беше необходим въобще новият регламент, при условие че даже и към момента на приемането на бюджета тези 36 случая нямат никаква яснота ще получат ли в крайна сметка това, което законът повелява да получат или не", обясни още Савов.
 

Хванаха дупничанин да шофира с рекордните 4, 99 промила алкохол

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/hvanaha-dupnichanin-da-shofira-s-rekordnite-4-99-promila-alkohol-2002254

 52-годишен мъж от Дупница бе установен да шофира с рекордните 4.99 промила алкохол в издишаните пари. Проверката е извършена в гр. Бобошево снощи около 21.40 ч. Срещу него е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница, съобщават от ОД на МВР- Кюстендил.

На заловеният с рекордните промили шофьор  му е взета кръв за анализ. По случая е уведомен и дежурен прокурор.
 

Товарен влак дерайлира край варненско село

//dariknews.bg/regioni/varna/tovaren-vlak-derajlira-kraj-varnensko-selo-2002248

Товарен влак дерайлира тази нощ край варненското село Боряна. Няма пострадали при инцидента, който е станал час след полунощ на около 200 метра преди спирката на населено място. 

Влаковата композиция се е състояла от девет вагона и една цистерна, пътуваща от Русе към Долно Езерово.

От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да върнат я върху релсите и да възстановят движението на композицията. 

Отсечката от релсовия път - 200 метра преди село Боряна до 4 км преди село Комунари, е повредена от дерайлиралата цистерна. В Карнобат тя е отделена от композицията. Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп. 

В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната.  

За железопътния инцидент, от който са последвали значителни имуществени вреди, е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Районната прокуратура в Провадия. 

Ще поскъпнат ли разговорите след отпадането на роуминга? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/biznes/shte-poskypnat-li-razgovorite-sled-otpadaneto-na-rouminga-video-2002241

Краят на високите цени за роуминг в рамките на Европейския съюз настъпва на 15 юни. Това договориха Европейският парламент и страните членки.

След тази новина обаче се появиха опасения, че мобилните оператори ще повишат цените на услугите си.

"10 години се борим да има безплатен роуминг. Това е голямо постижение по отношение на потребителите", заяви пред NOVA Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията. "Безспорно има съпротивление от страна на операторите. Поетапното намаление на цените за роуминг започна през 2014-а", обясни още той.

Таксите за роуминг отпадат през юни


По думите му оттук нататък има два риска. "Единият е т.нар. "ефект на водния матрак" - когато намаляваш цените на едро, се увеличават на дребно", обясни Божков.

Той обаче увери, че няма да позволят това на операторите. "Първо, обикновено сме подписали договори за 24 месеца, т.е. за две години напред, вече имаме тарифни планове. Второ, ще се сблъскат две тенденции. Едната е за ефективна конкуренция", обясни Божков. По думата му битката е за всеки клиент.

"Всеки един оператор се бори за пазарен дял. В последните години имаме много разнообразни тарифни планове, по-качествени услуги", поясни експертът.

Божков обясни, че има опасност потребителите да се опитат да злоупотребят. Като например потребител да купи карта у нас, за да я ползва в страна, където телефонните услуги са по-скъпи. Дори има опасност потребители да купуват карти и да ги препродават в чужбина.

"Операторите обективно ще си търсят правата и ще искат обяснения", заяви още Божков.

Фандъкова: До дни започва обсъждането на доклада за безплатен градски транспорт при замърсен въздух

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/09/2914734_fandukova_do_dni_zapochva_obsujdaneto_na_doklada_za/?ref=rss


В момента се подготвя докладът за безплатен градски транспорт, когато в София има замърсен въздух. Тези дни ще го внесем за обсъждане в Столичния общински съвет и очаквам да се гласува скоро, като вярвам, че няма човек, който ще е против идеята. Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя каза още, че в доклада ще бъдат заложени още няколко мерки, които да се предприемат в подобни дни. По думите ѝ този проблем е приоритетен за нея и екипа ѝ и точно заради това общината...

Шеф-дизайнерът на Skoda поема BMW

https://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/shef-dizajneryt-na-skoda-poema-bmw-6065231

Последното творение на Кабан бе фейслифта на Octavia, който обаче предизвика двуполюсни мнения.

Чанинг Тейтъм се впуска в бизнеса с алкохол

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6045758

Чанинг Тейтъм се впуска в бизнеса с алкохолАктьорът Чанинг Тейтъм обяви, че ще се впусне в алкохолния бизнес със собствена марка водка, информира Дарик. За да създаде идеалния вкус той ще си партнира с шефовете на любимата си дестилерия. Чанинг разкрива, че преди никога не му е идвало на ума да създава алкохолни напитки, но дегустация с негов приятел го е накарала да се замисли по въпроса.

Служебният кабинет да разследва фалита на КТБ - поиска Нова република

http://offnews.bg/news/n_1/n_646667.html

Да бъдат освободени синдиците на КТБ, да бъде проведено истинско разследване за фалита на банката - затова настояват в писмо, изпратено до служебния финансов министър Кирил Ананиев представителите на Нова Република Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов, Методи Андреев и Иван Иванов.  От Нова Република настояват още да стане ясно има ли лица, свързани с репресивните служби на комунистическия режим, получили необезпечени кредити. Политиците от Нова Република искат проверка на предприетите действия, но преди всичко и на бездействието на тогавашното ръководство на ДАНС преди и по време на фалита на КТБ. Въпреки настоятелните искания и може би десетките парламентарни въпроси по темата от страна на Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев, фирма за международни разследвания беше наета единствено за писането на аналитичен доклад, но не и за реалното връщане на източените средства. Отношението към проблема в края на мандата на кабинета Борисов-2 дори граничеше с безхаберие, като на парламентарен въпрос за събираемостта, зададен от Мартин Димитров и Петър Славов през януари 2017 г., министърът на финансите Горанов дори не сметна за необходимо да ни отговори. По настояване на председателят на Нова Република, Радан Кънев, като депутат от 43-то Народно събрание, в доклада на Временна анкетна комисия за КТБ в Парламента, беше заложена проверка на действията и бездействията на ДАНС и Прокуратурата относно фалита на банката. Но нито парламента, нито другите институции предприеха мерки. Приложено ви изпращаме писмото до Кирил Ананиев, подписано от Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов, Методи Андреев, Иван К. Иванов и Вили Лилков.

Преглед на варненския печат - 9 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=343563

„Тодор Йотов: Твърдо ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна“, е заглавие от първа страница в днешния брой на варненския вестник „Черно море“. Тодор Йотов – новият областен управител на Варна, говори в интервю специално за Медийна група „Черно море“.

8 км опашка от тирове на ГКПП „Капитан Андреево“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045755

8 км опашка от тирове на ГКПП „Капитан Андреево“На ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът е интензивен на изход, като към 6.00 часа тази сутрин се е образувала 8 километрова колона от товарни автомобили, съобщават от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“. На ГКПП - „Лесово“ трафикът също е интензивен на изход, като там колоната от товарни автомобили е достигнала 3 км. Към 6.

Продажба на активи извежда Топливо на печалба

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/prodajba-na-aktivi-izvejda-toplivo-na-pechalba-233651/

Приходите от продажби на стоки на дружеството намаляват с 1,48% на годишна база до 162,5 млн. лв.

Голям рев за топла вода, но по миризмата в метрото не личи тая любов към душа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6045380

Голям рев за топла вода, но по миризмата в метрото не личи тая любов към душаЧетири дни половин София, че и повече, остана без топла вода и парно. И продължава незнайно докога. Таман запълнят едната дупка, друга тръба се отвори и остави “старите” и “новите” софиянци на студено и с бързовар, бидон и метално канче в ъгъла. Засега електрото се държи на позиция, защото, ако и то гръмне,

Туристи потрошиха кола, загрозявала снимките

http://www.dnevnik.bg/na_put/2017/02/09/2914541_turisti_potroshiha_kola_zagroziavala_snimkite/?ref=rss


Туристи потрошиха яркожълта кола, паркирана пред дома на собственика си, защото им пречела да направят хубави снимки. Произшествието е от живописното английско градче Байбъри в Котсуолд - символа на селска Англия, разказва Би Би Си.

Вандалите изпочупили стъклата и надраскали купето като показателен за гнева им е надписът "Разкарай се" върху спретнатия автомобил.

Собственик на колата е 85-годишният пенсиониран зъболекар Питър Мадокс. Той има късмета, или неблагополучието,...

"Нова република" настоява синдиците на КТБ да бъдат сменени заради слабия резултат

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2017/02/09/2914732_nova_republika_nastoiava_sindicite_na_ktb_da_budat/?ref=rss


Синдиците на КТБ да бъдат сменени заради слабия резултат при събирането на източените от банката пари. За това настояват в писмо до служебния финансов министър Кирил Ананиев представители на надпартийната платформа "Нова република".

В писмото се предлага да бъде наета международна разследваща компания, която да върне източените суми като
получи процент от това. "Нова република" настоява освен това квесторите на КТБ и заемополучателите, получили необезпечени кредити и извършили...

БСП: Когато нямаш програма, четеш чуждата. ГЕРБ: Нашата е в предпечат

https://www.actualno.com/politics/bsp-kogato-njamash-programa-chetesh-chujdata-gerb-nashata-e-v-predpechat-news_592725.html

Това е част от политическия сблъсък. Така вицепремиерът от кабинета "Борисов 2" Томислав Дончев коментира защо от ГЕРБ направиха анализ на програмата на БСП. Когато нямаш програма, четеш чуждата. По същество те нямат нужда от програма, довчера бяха в управлението, видяхме ка

Италия ще увеличи депортацията на мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045747

Италия ще увеличи депортацията на мигранти
Италия ще увеличи депортациите на мигранти, които нямат право да останат в страната, и ще отвори нови центрове за задържане на тези, за които е решено да се връщат в родината им, обяви в парламента вътрешният министър Марко Минити, информира БНР. Той за първи път представи публично своя план, като подчерта, че ще бъдат връщани тези,

Дишай: КАТ вече проверява за коли без катализатори, безплатният транспорт от другата седмица

http://offnews.bg/news/n_1/n_646662.html

Пътна полиция и пътна инспекция още от вчера са започнали засилени проверки за дизелови коли без катализатори в София. Мярката е срещу мръсния въздух в столицата, тъй като тази зима уредите отчетоха отрови в пъти над нормите.  Заради повишените стойности на прахови частици Столична община прие пакет от мерки за справяне с мръсния въздух в столицата. Кметът Йорданка Фандъкова коментира пред БНТ, че още вчера катаджиите са започнали проверки за най-замърсяващите коли, като уточни, че те по принцип са забранени, но тази забрана не се спазва.  Фандъкова обяви, че започва и по-сериозен контрол в пунктовете за технически прегледи на автомобили.  "Настояваме пред държавата да се създаде и стандарт както за въглища, така и за дърва, за да се намали количеството пепел, което те изхвърлят във въздуха при отопляването през зимата. Освен това се предвижда и контрол на социалните помощи за дърва и въглища", обясни още Фандъкова. Кметът на София е категорична, че през януари за замърсяването в София силно допринася битовото отопление.  А другата мярка, която предвижда кметството, за да се справи с мръсния въздух, е да компенсира с безплатен градски транспорт столичани в дните със замърсяване. Кметът Йорданка Фандъкова обясни, че в момента се оформя докладът как да се случи това и при какви условия. Този доклад ще бъде гледан и най-вероятно подкрепен с мнозинство от Столичния общински съвет следващия четвъртък. Един от начините за компенсация с безплатно пътуване на софиянци в градския транспорт ще е според прогнозата за времето. Ако се очакват мъгли, които задържат мръсотията във въздуха, още от сутринта градският транспорт ще е безплатен", каза още кметът на София. Фандъкова беше категорична, че дните с мръсен въздух намаляват, но все още са повече отколкото нормите позволяват и обясни, че всяка сутрин се запознава с нормите. 

Партизан нападна Божинов, намекна за уволнение

http://offnews.bg/news/n_1/n_646664.html

Валери Божинов своеволно отиде на преговори в Швейцария и не се върна до заминаването да Кипър. Това заяви спортният директор на Партизан Мило Вазура по повод ситуацията с българския нападател. „Разговаряме с няколко клуба, но той досега отхвърли няколко предложения. Ще видим какъв ще е статусът му, когато се върнем в Белград“, коментира още един от босовете на сръбския гранд. Както е известно, Валери беше в Цюрих на преговори с едноименния отбор, който е лидер във втора дивизия. Преди това той беше потърсен и от гръцки клубове. Заговори се и интерес от Китай. Така Божинов се озова в ролята на трениращ за здраве в Белград. И на певец, който прави кавър след кавър на Цеца Величкович.    

Законът за Брекзит отива в горната камара на британския парламент

http://econ.bg/Новини/Законът-за-Брекзит-отива-в-горната-камара-на-британския-парламент_l.a_i.737060_at.1.html

Британският парламент одобри с голямо мнозинство законопроелт за започване на процедурата по излизане от Европейския съюз при окончателното гласуване...

Ангела Меркел планира масова депортация на бежанци

http://www.cross.bg/merkel-angela-momenta-1534087.html

/КРОСС/ Канцлерът Ангела Меркел Меркел възнамерява да увеличи броя на депортираните мигранти в най-скоро време. По информация на "Шпигел" тя ще представи днес своя план от 16 точки за репатрация на търсещите убежище. "През следващите месеци репатрирането трябва да бъде поставено на дневен ред", категорична бе тя в свое изказване пред ЕС. Намеренията й не са изненадващи предвид изключително оспорваната в момента предизборна кампания в Германия. Тази седмица национално допитване в страната дори показа, че към момента Социалдемократическата партия на ФРГ и ХДС/ХСС ги дели само процент разлика. Единственото, което спира Меркел от победа е именно миграционната й политика. Тя обеща да затвори вратичките в системата, чиито вреди си проличаха болезнено след декемврийския терористичен акт в Берлин.  

Синоптик: Температурите падат до минус 15 градуса в края на седмицата

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6045745

Синоптик: Температурите падат до минус 15 градуса в края на седмицатаЗастудяване се очаква в края на седмицата, температурите ще паднат до минус 10 - 15°. Това съобщи за "Фокус" Анастасия Стойчева, синоптик в НИМХ при БАН. По думите й въпреки по-ниските температури, значителни студове няма да има. „Съществени валежи не очакваме, ще остане сухо до към 18 - 20 февруари.

Все още не е ясно кога ще има парно в няколко столични квартала

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/vse-oshte-ne-e-iasno-koga-shte-ima-parno-v-niakolko-stolichni-kvartala-233661/

Предстоят срещи на експерти от ЧЕЗ и "Топлофикация - София", които ще излязат със заключение какво е предизвикало тежката авария

Гласоподавателите могат да проверят дали данните им са ползвани за регистрация на партия

http://www.mediapool.bg/glasopodavatelite-mogat-da-proveryat-dali-dannite-im-sa-polzvani-za-registratsiya-na-partiya-news259924.html

Гласоподавателите вече могат да проверят онлайн дали данните им са вписани в подписки на партии и коалиции, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март. Справката е възможно да бъде направена на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), в раздел “За избирателите“. За да се извърши проверката е необходимо да се получи персонален идентификационен код (ПИК). ПИК-кодът се изпраща на посочен имейл адрес, а след това е необходимо той да бъде активиран чрез натискане върху изпратения в електронното съобщение линк. Граждани, които са използвали ПИК код за проверка при предходни избори, могат да го използват и сега и не е необходимо да подават нова заявка. Проверката отнема секунди, но към момента се извършва на базата на списъците, подадени от само 7 политически сили, защото подадените в последния ден данни все още не са обработени.

Новият шеф на ЦРУ е на посещение в Турция

http://offnews.bg/news/n_1/n_646666.html

Шефът на американската разузнавателна служба ЦРУ Майк Помпео пристига днес на посещение в Турция. Това е първа задгранична визита на отговорния представител на новата американска администрация на Доналд Тръмп. Също така посещението идва непосредствено след телефонен разговор, който проведоха Тръмп и турският президент Реджеп Ердоган преди два дни, припомня БНР. От пресслужбата на Ердоган определиха разговора като положителен. Подчертано бе, че двамата лидери са се договорили за съвместна борба срещу джихадистката групировка ИД. А в информациите от Белия дом бе посочено, че Тръмп е заявил подкрепата на Съединените американски щати спрямо Турция като стратегически партньор и съюзник в НАТО. В този контекст започващата днес визита на Помпео се преценява за много важна. Според коментари в турските медии тя се очаква да отвори нова страница в турско-американските отношения, които бяха доста влошени при Барак Обама. Очаква се в разговорите да се акцентира на борбата срещу ИД, ударите срещу сирийските градове Ал Баб и Ракка, обстановката в Сирия и Ирак.

До минус 15 градуса в края на седмицата

http://www.cross.bg/valezhi-kraya-temperatyrite-1534086.html

/КРОСС/ Застудяване се очаква в края на седмицата, температурите ще паднат до минус 10 - минус 15°. Това съобщи за Радио "Фокус" Анастасия Стойчева, синоптик в НИМХ при БАН. По думите й въпреки по-ниските температури, значителни студове няма да има. „Съществени валежи не очакваме, ще остане сухо до към 18 - 20 февруари. Ще има превалявания, но те ще са само на отделни места в страната и несъществени, като количество. След това застудяване ще имаме отново повишение на температурите. По-съществени валежи се очакват в периода след 20-ти до края на месеца, когато отново със застудяване ще има валежи от дъжд и сняг", каза Анастасия Стойчева. Тя каза още, че през почивните дни в планините също ще се понижават температурите, но това означава по подходящи условия за ски.  

Над 100 човека на дискусии за образованието във Враца и Монтана

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045741

Над 100 човека на дискусии за образованието във Враца и МонтанаПрез изминалата седмица Заедно в час гостува в градовете Монтана и Враца със серия от събития под надслов “преОБРАЗОВАНИЕ”. На двете събития присъстваха общо повече от 100 човека, а основната тема за дискусия бяха проблемите в образованието в региона и в цяла България. Участниците обсъждаха и конкретни казуси на ученици на учители по програма

Лидерите на Кипър ще подновят преговорите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045740

Лидерите на Кипър ще подновят преговоритеПрезидентът на Кипър Никос Анастасиадис и водачът на кипърските турци Мустафа Акънджъ ще подновят днес преговорите като част от водената от ООН инициатива, целяща обединяването на острова, пише Ekathimerini, цитиран от Фокус. Преговорите между тях трябва да продължат до край на март, когато в Женева ще се свика многостранна среща на високо равнище

Граждани излизат на протест срещу застрояването в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_646665.html

Граждани излизат на протест срещу застрояването в София преди днешното заседание на Столичния общински съвет. Те алармираха за няколко проблема, свързани със застрояването, съобщава bTV.  Протестиращите настояват да се обсъди и придвижи по-бързо желанието на кв. „Младост” за местен референдум, подписано от над 14 хил. жители на квартала. Друг проблем е затворената от строителен обект пешеходна алея в кв. „Дружба 2”, за която имаше протести. Гражданите искат да се спре и решението за 30% сеч в Борисовата градина.

Температурите падат като рейтинг на глупаво предаване

https://www.actualno.com/cite/temperaturite-padat-kato-rejting-na-glupavo-predavane-news_592721.html

Така, рано сутринта водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова се оплака от идващите нови студени дни.

Фандъкова обеща проверки на всички нива заради аварията в Топлофикация

http://www.cross.bg/fandukova-toplofikatziya-sofiya-1534085.html

/КРОСС/ "Веднага, след като бъде възстановено топлоподаването в столичните квартали, ще бъде направена проверка на всички нива, за да се установи причината". Това заяви по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя вече е възложила независима проверка от експерти от Техническия университет, за да установят действията на екипите. Фандъкова е поискала на заседанието на Столичния общински съвет днес да бъде изслушано ръководството на "Топлофикация - София". Ще бъдат сезирани и компетентните органи по отношение на причините за аварията. Ситуацията с инвестицията в "Топлофикация - София" е, че през годините на прехода не са правени никакви подмени на топлопроводи, каза още Фандъкова.  

Пускат безплатен трамвай в София до 14 февруари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045724

Пускат безплатен трамвай в София до 14 февруариВсеки ден до 14 февруари пътуването без билет ще е напълно редовно, но само в ретро трамвая-емблема на града, съобщи БНТ. През цялото време в трамвая ще звучи виенска класическа музика от тазгодишния Новогодишен концерт на Виенската филхармония, която ще пренесе пътниците в забележителностите на австрийската столица и на виенския валс.

Доналд Тръмп е наполовина българин

http://www.moreto.net/novini.php?n=343566

Според материал на "Сърбия днес" новият президент на САЩ - Доналд Тръмп, е 50% сърбин, 50% българин. Тодор Дичев, бивш български посланик в Япония, заяви, че новият президент на САЩ - Доналд Тръмп, е наполовина сърбин, наполовина българин, съобщава сръбската медия.

Продажбите на албуми на Лейди Гага скочиха с 1000% след Супербоул

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6045719

Продажбите на албуми на Лейди Гага  скочиха с 1000% след СупербоулПродажбите на албумите на Лейди Гага скочиха с почти 1000%, след като тя пя на полувремето на Супербоул, информира Нова телевизия.  Само за един ден в САЩ тя е продала 150 000 дигитални албума и песни - с 1000 на сто повече в сравнение с предишния ден. Билетите за концертите й в Америка в рамките на световното й турне започват да се продават в

Нападателят от Лувъра твърди, че не бил ръководен от ИД

https://www.actualno.com/europe/napadateljat-ot-luvyra-tvyrdi-che-ne-bil-rykovoden-ot-id-news_592714.html

Египтянинът, който атакува военни близо до Лувъра в Париж, заяви, че не е бил ръководен от „Ислямска държава“, съобщи източник, близо до разследването. 29-годишният Абдула ел-Хамами каза, че е действал по собствена воля, без да бъде ръководен от „Ислямска държава“,

Пълен абсурд в София - катастрофа на ничий път

https://vesti.bg/bulgaria/incidenti/pylen-absurd-v-sofiia-katastrofa-na-nichij-pyt-6065232

Отбивка от Северната скоростна тангента завършва с бетон, насип и части от автомобили

Григор Димитров играе в 18 часа по БНТ

http://offnews.bg/news/n_1/n_646663.html

Ден без футбол се очертава днешния ден в ефира на телевизиите, но за сметка на това ще има изобилие от спорт. Гвоздеят в ефира ще бъде безспорно двубоят на най-добрия ни тенисист Григор Димитров на турнира в София, който се очаква да започне след 18 часа. 11,30 часа Ски, световно първенство в Сен Мориц Евроспорт 12,00 часа Тенис, турнир на АТР в София, БНТ HD 13,30 часа Ски, световно първенство в Сен Мориц Евроспорт 1 14,00 часа Тенис, турнир на АТР в София, БНТ HD 15,00 часа Тенис, турнир на АТР в Монпелие, F+, Sport + HD 15,00 часа Снукър, турнир в Престън, Евроспорт 2 15,45 часа Биатлон, световно първенство в Хохфилцен, Евроспорт 1/БНТ HD 16,00 часа Тенис, турнир на АТР в София, БНТ 2 17,45 часа Тенис, турнир на АТР в София, БНТ HD 18,00 часа Баскетбол, Евролига: УНИКС - Реал Мадрид, Mtel Sport 1 HD 20,00 часа, Баскетбол, Евролига: ЦСКА Москва - Цървена звезда, Mtel Sport 1 HD 20,45 часа Снукър, турнир в Престън, Евроспорт 1

Нападателят от Лувъра отрече твърденията, че е нападнал военен патрул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045716

Нападателят от Лувъра отрече твърденията, че е нападнал военен патрулМъжът, уличен в извършването на атака с терористичен характер пред входа на популярния музей Лувър в Париж, отхвърли твърденията, че е нападнал военен патрул във френската столица, съобщава германският ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Фокус. Пред следователите 29-годишният гражданин на Египет заяви,

БСП и ГЕРБ в спор за губернаторите и управленските програми

http://www.cross.bg/boiichev-zayavi-donchev-1534084.html

/КРОСС/ „Смяната на областните управители не е нещо нередно. По-същественият въпрос е с кого са сменени. В голямата си част това са кадри на левицата", заяви в студиото на „Здравей, България" Томислав Дончев. „Защо колегите се срамуват от хората си и защо не се идентифицират с тях. Защо не кажат, че това са техни хора. Ако има нещо дразнещо, това е лицемерието", заяви Дончев. „Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебното правителство", отговори Жельо Бойчев от левицата. „БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме отговорност за управлението на страната. Познавам дамата, която пое София град като областен управител. Преди да стъпи в тази длъжност, тя работи в Столична община", коментира Бойчев. „Няма да влизаме в обяснителен режим", закани се Бойчев. Що се отнася до предстоящите избори и предизборните обещания, двамата опоненти влязоха в сблъсък кой има подготвена предизборна програма и кой предлага по-нереалистични неща. „Когато нямаш програма, четеш другата програма и изучаваш", заяви Бойчев. „Като приключим тук, ще заведа колегата Бойчев в централата и ще му покажа варианта за предпечат", заяви Дончев.    

Блокадата на гръцко-македонската граница пренасочва камиони с горива и стоки през България

//dariknews.bg/novini/sviat/blokadata-na-grycko-makedonskata-granica-prenasochva-kamioni-s-goriva-i-stoki-prez-bylgariia-2002228

Блокадата на гръцко-македонската граница от гръцките земеделци пренасочва камионите с горива и стоки през България, което допълнително оскъпява услугите, пишат македонските медии.

Андрей Новаков: ЕС да спре плащанията си към Гърция при следваща блокада при Кулата


Агенция "Мета" цитира представителя на Сдружението на превозвачите "Макам Транс", Биляна Муратовска, според която всички камиони, които превозват горива и петролни деривати вече са пренасочени от граничния пункт Евзони (Мачуково) - Богородица през ГКПП-"Кулата" за пункта Златарево - Ново село.

Според Муратовска посоченият маршрут е одобрен от македонските власти и за преминаването на всички акцизни стоки.
Електронното издание "Репортер" пише, че обиколният маршрут оскъпява допълнително превозваните стоки, но загубите са много по-големи, когато камионите чакат на границата.

Как ще действаме, ако гръцките фермери отново блокират границата?


Блокадата на границата продължава вече девет дни, като гръцки земеделци заплашват да радикализират протестите си. Телевизия "Алфа" цитира министъра на икономиката Дритон Кучи, който заявява, че правителството прави всичко необходимо, за да не допусне петролна криза в страната.

Пожар в автомобил подпали къща

//dariknews.bg/regioni/sliven/pozhar-v-avtomobil-podpali-kyshta-2002230

Горящ товарен автомобил подпали къща в Кермен, съобщиха от полицията в Сливен. Сигналът е подаден около 02.48 часа на 9 февруари. Автомобилът е бил паркиран пред дома на водача-мъж на 44-години.

Пожарът е обхванал  стряхата на къщата, пред която е бил паркиран автомобила. Произшествието е ликвидирано в 03,35 часа от дежурна смяна на РСПБЗН-Сливен. Спасена е сградата. Засегнати са 15 кв.м. от покривната конструкция. 

От възникналия пожар е изгоряла част от каросерията на автомобила и кабината. Причините за произшествието са в процес на установяване.
 

Печка на дърва подпали дома на 79-годишен върбичанин

//dariknews.bg/regioni/shumen/pechka-na-dyrva-podpali-doma-na-79-godishen-vyrbichanin-2002229

Възрастният мъж махнал туч на печката и пламъците се прехвърлили върху мебелите

Националният отбор по спортна акробатика е на лагер в Горна Оряховица

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/nacionalniiat-otbor-po-sportna-akrobatika-e-na-lager-v-gorna-oriahovica-2002231

Разширения състав на националния отбор по спортна акробатика е на подготовка в Горна Оряховица. Тренировъчният лагер е първи етап от подготовката на тима и е от 4 до 10 февруари. В подготовката са включени  за възрастова група 11-16 -  двойка жени – Теодора Кръстева и Теодора Георгиева – "Нефтохимик 2011“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева,  смесена двойка – Анислава Караджова и Ивайло Люцканов – "Акро Нова“ Горна Оряховица с треньор Николай Михайлов. За възрастова група 13-19 години в тренировъчния лагер участват четворка мъже – Алекс Владимиров, Мартин Василев, Красимир Цветанов и Иван Александров – СК "Олимп“ Лом, с треньор Росен Войнов; двойка жени – Виктория Чобанова и Никол Стефанова –"Нефтохимик“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева и смесена двойка – Мариела Костадинова и Панайот Димитров – "Нефтохимик“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева.

Състезателите провеждат своята подготовка под контрола на селекционера на националния отбор по спортна акробатика Драгомир Драганов.

"Избрахме да проведем тренировъчния лагер в Горна Оряховица, защото тук се намира един от най-добрите центрове като спортна база и е с прекрасни условия за работа. И не случайно в спортният календар на БФСА за 2017 година е включено Регионално състезание и Държавно първенство с домакинство Горна Оряховица. БФСА има подкрепата на местното ръководство и персонала на Общинското предприятие "Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, които от своя страна предоставят едни прекрасни условия за работа в залата. За в бъдеще БФСА ще търси възможности за обезпечаване на такива тренировъчни лагери и провеждането им именно в Горна Оряховица”, сподели националният селекционер Драгомир Драганов.

Най-важното събитие през 2017 за националния отбор  е Европейското първенство в Полша, което ще се проведе от 10 до 20 октомври. За акробатите предстоят  и много международни турнири.

Горна Оряховица ще бъде домакин на Държавното първенство от 30 юни до 1 юли. То  ще бъде второ контролно състезание за определяне на окончателния състав на националния отбор.

Габровец, дрогиран с три вида наркотик, кръстосва Велико Търново с автомобил

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/gabrovec-drogiran-s-tri-vida-narkotik-krystosva-veliko-tyrnovo-s-avtomobil-2002178

Служители на "Пътна полиция" във Велико Търново задържаха 50-годишен мъж от Габрово, засечен да шофира под влиянието на три вида наркотик - тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин.

Тази информация разпространява вестник "100 вести" днес.

С него са арестувани и пътниците в колата - 28-годишен великотърновец и 41-годишен мъж от габровското село Донино.

Полицейската проверка е направена малко преди полунощ в неделя - 5 февруари, на ул. "Христо Ботев" във Велико Търново. Тримата мъже пътували с лек автомобил "Мазда". Зад волана седял 50-годишният габровец.

При претърсването на колата полицаите открили 14 грама метамфетамин и канабис. При последвалата проверка и на водача за употреба на наркотични вещества апаратът дал положителна реакция.

Заедно с него са арестувани и спътниците му, най-вероятно по подозрение за разпространение на наркотици. Повод за това предположение дава фактът, че на 27 януари великотърновските полицаи отново бяха спипали 41-годишния от село Донино "в крачка". От информацията на изданието научаваме, че отново става въпрос за наркотик.
 

Китайският клуб на Тевес поиска прошка от феновете след провала в Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/09/2914731_kitaiskiiat_klub_na_teves_poiska_proshka_ot_fenovete/?ref=rss


Китайският "Шанхай шенхуа", който привлече вниманието с трансфера на Карлос Тевес, поиска прошка от привържениците си след провала в азиатската Шампионска лига. Съставът загуби с 0:2 от австралийския "Бризбейн" у дома в квалификациите.

В състава на водения от Густаво Пойет отбор освен Тевес е и нигериецът Обафеми Мартинс.

"За срама от този резултат предлагаме искрените си извинения на тези привърженици, които пренебрегната студа и дойдоха да ни подкрепят на стадиона", се...

Румънската полиция задържа кола с българска регистрация с мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6045713

Румънската полиция задържа кола с българска регистрация с мигрантиНа 6 февруари румънската гранична полиция е открила в близост до град Доролч (област Сату Маре) на 850 метра от границата с Румъния автомобил „Фолксваген“ с българска регистрация, в който са задържали двама иракски граждани, предаде местният унгарскоезичен информационен портал Szatmar.ro, цитиран от "Фокус".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване