Само 5 деца отишли понеделник в детската градина, където има съмнения за краста

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069853

Само 5 деца отишли понеделник в детската градина, където има съмнения за крастаВчера само 5 деца бяха на детска градина в старозагорското с. Братя Даскалови, където бяха диагностицирани 3 случая на краста. Според родителите, ръководството е можело да спре опасната зараза преди месец, но е проявило небрежност, казаха самите те пред Би Ти Ви. "Забелязахме между пръстчетата на едната му ръчичка пъпчици, както и на китката.

Преобърнала се цистерна отклонява трафика от АМ "Тракия" край Стара Загора

http://www.cross.bg/zagora-stara-trakiya-1535374.html

/КРОСС/ Временно е затворена АМ "Тракия" в двете посоки , в района Стара Загора - Нова Загора, съобщават от МВР. Причината е преобърнала се цистерна. Обходен маршрут: пътен възел Стара Загора-път II-66-Подслон-Нова Загора и обратно. От Пътна полиция информират, че временно се затваря АМ "Тракия", в района Стара Загора - Нова Загора заради преобърнала се цистерна. На място има пътни полицаи, които пренасочват движението на моторни превозни средства през пътен възел Стара Загора.  

Скандален строеж в Морската градина на Варна "порасна" три пъти и вече е завършен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/21/2921680_skandalen_stroej_v_morskata_gradina_na_varna_porasna/?ref=rss


Новата двуетажна сграда, на мястото на "съборена от вятъра" стара вила в северната част на варненската Морска градина, вече е завършена. Това показва проверка на сдружението "Варна диша", което от години полага усилия за опазването на парка от застрояване и движение на автомобили по алеите му.

Строежът, собственост на "Зърнени храни – гр. Силистра" е факт, независимо от гражданските протести и очевидните нарушения при издаването на строителните книжа за "укрепване" на стара...

Лозан Панов ще разяснява защо и как съдът пуска обвиняеми под "домашен арест"

http://www.cross.bg/arest-domashen-panov-1535373.html

/КРОСС/ Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще даде разяснения защо съдилищата пускат обвиняеми под "домашен арест". Обясненията на съдия №1 идват седмица след като с два на един гласа, състав на Апелативния специализиран наказателен съд пусна под "домашен арест" обвинения в пет престъпления кмет на село Галиче Ценко Чоков. На 23 февруари срещу Чоков и ръководената от него организирана престъпна група трябва да започне дело за обвинения в рекет, побой и други престъпления. Жители на Галиче изразиха притеснения, че заради промяната на мярката за неотклонение, голяма част от свидетелите срещу Чоков ще променят показанията си. Решението на Апелативния специализиран наказателен съд стана повод за питане на главния прокурор Сотир Цацаров до председателя на ВКС Лозан Панов - дали ще провери как е било разпределено делото по промяна на мярката за неотклонение. Отговор от Панов засега няма, но се оказва, че във ВКС има доклад по темата. Само ден след като наложи "домашен арест" на Чоков, съдия Даниела Росенова Иванова се яви на изслушване пред ВСС, за да получи нов мандат като административен ръководител на АСНС. Съдийската колегия на ВСС обаче не я избра. Не за първи път, промяна на мярка за неотклонение на обвиняемо лице става повод за недоволство срещу съдебната власт. През лятото на 2016 г

При падане на самолет върху мол в Австралия загинаха петима души

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/21/2921829_pri_padane_na_samolet_vurhu_mol_v_avstraliia_zaginaha/?ref=rss


Четирима американски туристи и пилотът им австралиец загинаха днес, когато малък самолет се разби в покрива на търговски център край австралийския град Мелбърн, съобщи полицията, цитирана от "Ройтерс". Всички жертви са били на борда на машината.

Загинали на земята няма, защото молът още не е бил отворен. Според очевидци самолетът не е успял да набере височина. Най-вероятно причината е повреда на двигателя.

Пилотът се е опитал да се върна на летището, от което е излетял, но...

Шампионската лига се завръща в ефир

http://offnews.bg/news/n_1/n_647784.html

И днес не липсват спортни събития в ефира, акцентът е върху мачовете от Шампионската лига: 21:30 Тенис, турнир за мъже в Рио де Жанейро Mtel sport 1 21:45 Футбол, Манчестър Сити – Монако btv action 21:45 Футбол, Байер Леверкузен – Атлетико Мадрид Ринг 23:30 Тенис, турнир за мъже в Рио де Жанейро Mtel sport 1 01:30 Тенис, турнир за мъже в Рио де Жанейро Mtel sport 1

Крадат красиви деца за просяци в чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=344535

Красиви деца със светли очи и кожа се крадат и изнасят в чужбина, където се пускат да просят. Те будят повече състрадание и съчувствие пред туристите, в сравнение с тъмните ромчета и затова са предпочитани от мафията. В зловещата измама са замесени служители на ниски нива в ангажираните с деца институции у нас.

Антитерористична акция в Лондон, петима са арестувани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069861

Антитерористична акция в Лондон, петима са арестуваниПетима арестувани в Лондон в рамките на продължително антитерористично разследване. Арестуваните са на възраст между 15 и 19 години. Според съобщение на полицията за борба с тероризма, те са заподозрени в подготвяне на терористични актове, информира БНТ. Младежите имали планове да пътуват в чужбина, за да се присъединят към забранена организация.

В централата на ООН ще се проведе възпоменателна церемония след кончината на Виталий Чуркин

http://www.cross.bg/chyrkin-vitaliii-rysiya-1535372.html

/КРОСС/ Постоянният представител на Русия в Организацията на обединените нации Виталий Чуркин почина внезапно вчера, в Ню Йорк, съобщи Франс прес. Дипломатът, който щеше да навърши днес 65 години, бе откаран по спешност в болница в Манхатън, след като му е прилошало в офиса на руското постоянно представителство в ООН, вероятно заради проблем със сърцето, съобщиха дипломатически източници. Министерството на външните работи в Москва съобщи в комюнике за смъртта на своя дипломат, който през последните години бе един от най-изявените защитници на международната сцена на руската външна политика, включително по отношение на Украйна и Сирия. "Велик дипломат. Изключителна личност. Ярък човек. Загубихме скъп за нас човек", написа във Фейсбук говорителката на външното ведомството на Русия Мария Захарова. "Президентът научи с дълбоко прискърбие за кончината на Виталий Чуркин. Държавният глава високо ценеше професионализма и дипломатическия талант на Чуркин. Президентът изрази съболезнования на роднините и близките, както и на колектива на външното министерство на Русия за кончината на Виталий Чуркин", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Генералният секретар на световната организация Антониу Гутериш каза, че Чуркин е служил "по впечатляващ начин през някои от най-трудните и най-важни периоди в най-новата история". Той го описа като "несравнимо даровит дипломат, могъщ оратор, духовит човек с много таланти и много интереси"

Бизнесменът Георги Самуилов: Излизам от "Ботев"-Пловдив

https://www.24chasa.bg/sport/article/6069862

Бизнесменът Георги Самуилов: Излизам от "Ботев"-Пловдив12 млн. лева дългове от времето на Цветан Василев тежат на клуба Собственикът и основен спонсор на ПФК "Ботев"-Пловдив, Георги Самуилов се оттегля от клуба, обяви самият той. По думите му причините са няколко. Първата е в наследените тежести от предишното ръководство, които се оказват воденичен камък върху съществуването на отбора.

Остават броени часове на партиите да регистрират листите си за изборите

http://www.cross.bg/registrirat-listite-partiite-1535371.html

/КРОСС/ Изтича крайният срок, в който партиите трябва да регистрират в Районните избирателни комисии листите си за предстоящите на 26 март 2017 г. предсрочни парламентарни избори. 13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитета, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в предсрочния вот. След четири дни ще бъде открита и предизборната кампания.  

Състоянието на блъснатото от влак момиче в Благоевград остава тежко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069851

Състоянието на блъснатото от влак момиче в Благоевград остава тежкоБлъснатото от влака снощи 18-годишно момиче преживя нощта, но състоянието й е все още тежко, оперирана е и настанена в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград, предаде БГНЕС. В 17.18 ч. снощи на прелеза в жк. „Струмско” международният бърз влак София-Кулата-Солун блъсна 18-годишната Гергана. Тя преминала през прелеза въпреки спуснатата

Общината ще търси световно име, което да проектира обновяването за площад "Света Неделя"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/21/2921826_obshtinata_shte_tursi_svetovno_ime_koeto_da_proektira/?ref=rss


Ще търсим голямо световно име, което да направи проект за обновяването на площад "Света Неделя" в София, каза днес по БНТ главният архитект на София Здравко Здравков. При изработването на заданието, по което да работи той, ще де вземе мнението на столичани, като е поръчано и социологически проучване, допълни той.

Здравков каза, че археологическата работа в района е приключила. Заради нея са и металните огради, който загрозяват площад "Света Неделя" сега. Главният архитект подчерта,...

Невиждан мор по пчелите, смъртността гони 60%

http://offnews.bg/news/n_1/n_647782.html

Невиждан мор на пчелите отчетоха тази година пчеларите. В някои райони смъртността е 50%, в други 80%, но като цяло в страната се забелязва средно ниво от 60%. Хората остават без поминък, възстановяването на 100 загинали пчелни семейства излиза на изрядните данъкоплатци около 20 000 лв. Никой не доумява от какво точно е породена загубата на пчелите, виждали сме е и по-тежки зими, но такова чудо не е имало досега, коментират пчелари. Единственото обяснение е отмяната на дерогацията за третирането на земеделските култури с така вредните неоникотиноиди. Това е изключително вреден инсектицид. Както за пчелите, така и за всички останали насекоми, диви птици, животни. И хората, разбира се, твърдят пчелари. От БАБХ отчетоха една единствена доказана проба за смъртност на пчели в резултат на третирането с неоникотиноиди. За съжаление всеки пчелар в страната трябва да изпрати проби, която струват 400 лева, за да се докаже вредата от инсектицида. Поради финансовата невъзможност това да се случи, причината за масовия мор остава само предположение. "Пчеларите, Грийнпийс и „Зелените“ обаче ще се борим със страшна сила да се отмени дерогацията за неоникотиноидите", заяви Николай Куменов, председател на Федерация на българските пчелари.

В четири общини има високо качество на въздуха, обяви министърът на екологията

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/02/21/2921824_v_chetiri_obshtini_ima_visoko_kachestvo_na_vuzduha/?ref=rss


В четири общини в последните две години има високо качество на въздуха. Той отговаря на всички показатели, по които може да бъде изследван. Това заяви пред Би Ти Ви служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова.

По думите ѝ качествен въздух има в общините Сливен, Пирдоп, Добрич и Девня. Тя добави, че от 2011 г. има видимо намаление за цялата страна на концентрираните фини прахови частици. Все пак този проблем оставал сериозен през зимата.

"Това се случва...

Протести срещу Тръмп заляха улиците на няколко американски града

http://www.cross.bg/nyakolko-amerikanski-grada-1535370.html

/КРОСС/ Хиляди демонстранти излязоха на протести в няколко американски града, за да изразят недоволството си от управлението на американския държавен глава Доналд Тръмп. Инициативата беше по повод Деня на президента, а протестът премина под надслов „Денят не на моя президент". Демонстрации имаше в Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Атланта и Солт Лейк сити, Лос Анджелис. video:https://www.youtube.com/watch?v=KpIZGe8wgXQ

Класен голмайстор се присъедини към "Спартак" - Плевен

//dariknews.bg/regioni/pleven/klasen-golmajstor-se-prisyedini-kym-spartak-pleven-2005065

Рангел Абушев – Рони вече официално е футболист на плевенския Спартак. Трансферът стана факт в последния момент, тъй като нападателят почти си беше осигурил нов отбор в чужбина, но се получиха разминавания между въпросния клуб и играча във връзка с личните му условия.
След неосъществения си

Разкриха крадци на алуминиеви тръби, обраха къща в Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/razkriha-kradci-na-aluminievi-trybi-obraha-kyshta-v-kiustendil-2005068

Кюстендилски полицаи са установили извършителите на кражба на алуминиеви тръби. Това са мъже на 28 и 45 години / И.В. и Н.К. /. Те са извършили кражбата на 15 февруари от фирмен имот в Кюстендил, после продали тръбите в пункт за цветни метали.
Крадените вещи са открити и иззети. Срещу двамат

Опит за палеж в Казанлък, запалиха автомобил в Енина

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/opit-za-palezh-v-kazanlyk-zapaliha-avtomobil-v-enina-2005067

36-годишен мъж е съобщил в полицията за опит за палеж на зала в кафе-бар на ул. "Отец Паисий" в Казанлък. Установено е, че неизвестен извършител е залял със запалителна течност долния край на алуминиевата дограма в заведението, след което е направил опит да я запали. Възникналият пожар е загасен от

Заловиха двама мъже в Силистренско с незаконни оръжия

//dariknews.bg/regioni/dobrich/zaloviha-dvama-myzhe-v-silistrensko-s-nezakonni-oryzhiia-2005070

Двама мъже - 47-годишният Б.А. и Е.И. (49 г.) са задържани по подозрение в незаконно притежание на огнестрелно оръжие, съобщават от ОД на МВР в Силистра. Вчера преди обяд мъжете били забелязани от служители на Регионалната дирекция по горите в района на ловно стопанство „Каракуз” и

Дете от Хасково се нуждае от помощ

//dariknews.bg/regioni/haskovo/dete-ot-haskovo-se-nuzhdae-ot-pomosht-2005069

Дете от Хасково се нуждае от помощ, за да живее нормално. Дани е с диагноза детска церебрална парализа. Всеки ден за него е борба и огромни усилия - да направи първите си крачки, да хване с ръчичка любимата си играчка, да прегърне родителите си…
Д
ани вече е претърпял една  операция н

Методи Андреев води листата на „Нова република“ в Разград, още двама бивши гербери в нея

//dariknews.bg/regioni/razgrad/metodi-andreev-vodi-listata-na-nova-republika-v-razgrad-oshte-dvama-bivshi-gerberi-v-neia-2005071

Бившият шеф на Комисията по досиетата и бивш депутат от ГЕРБ Методи Андреев води листата на дясната формация „Нова република“ в Разград. Документите на кандидатите на партията на Радан Кънев бяха подадени днес в Районната избирателна комисия.
Листата е осемчленна, в нея има още няколко позна

Петима души загинаха при авиокатастрофа в Австралия (видео)

http://www.cross.bg/predi-petima-zaginaha-1535369.html

/КРОСС/ Петима души загинаха при авиоинцидент в Австралия. Малък самолет се разби в покрива на търговски център в Мелбърн, предават световните агенции. Инцидентът стана към 9 часа сутринта местно време, около час преди МОЛ-ът да отвори. Това е причината да няма други загинали, освен пътниците и пилота на самолета. Покривът над складовите помещения на търговския обект и паркинга към тях бяха обсипани с горящи отломки. Според властите конструкцията на МОЛ-а е понесла изключително сериозни щети. Машината е извършвала чартърен полет до един от съседните острови. Пилотът съобщил за повреда в двигателя секунди преди катастрофата. Причините за инцидента се изясняват. video:https://www.youtube.com/watch?v=jhQV2WKAfA0

Преглед на печата - 21 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=344528

Листи. "Труд": 11 министри водят листи на ГЕРБ ГЕРБ залагат на 11 министри, които са поставили на челни места в листите си. Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Владислав Горанов и Томислав Дончев са водачи в по два района.

Алжир, Египет и Тунис със съгласие как да действат за кризата в Либия

https://www.actualno.com/africa/aljir-egipet-i-tunis-sys-syglasie-kak-da-dejstvat-za-krizata-v-libija-news_595062.html

Външните министри на Алжир, Египет и Тунис успяха да се договорят за условията за разрешаване на кризата в съседна Либия. Те се срещнаха в столицата на Тунис, за да проведат двудневни преговори, които в крайна сметка се оказаха успешни, предаде БГНЕС. Преговорите завършиха

Китайският министър на търговията: Чуждите инвеститори не напускат страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069847

Китайският министър на търговията: Чуждите инвеститори не напускат странатаМинистърът на търговията на Китай Гао Хучен направи опит да опровергае опасенията, че чуждите инвеститори напускат страната, заявявайки че такива твърдения са „предубедени“, предава агенция Ройтерс, цитирана от "Фокус". „През последните години някои продукти наистина бяха преместени отвъд морето, но същевременно много индустрии от висок клас бяха

Изпращаме февруари с пролетно време

https://vesti.bg/bulgaria/izprashtame-fevruari-s-proletno-vreme-6065740

Кратко захлаждане ще има в събота и неделя, но след това отново ще се радваме на максимални температури над 10 градуса

Изтича срокът за регистрация на листите за предсрочните избори

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069841

Изтича срокът за регистрация на листите за предсрочните избориДнес изтича крайният срок, в който партиите трябва да регистрират в Районните избирателни комисии листите си за предстоящите на 26 март 2017 г. предсрочни парламентарни избори, предаде "Фокус". 13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитета, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в предсрочния вот.

Започва обследване на тунелите по "Люлин" и "Хемус"

http://offnews.bg/news/n_1/n_647781.html

Обследване на тунелите по магистралите "Люлин" и "Хемус" започва от днес. До 17 ч. последователно в десните и левите тунелни тръби ще бъде ограничено движението по изпреварваща лента и ще бъде намалена скоростта в участъка на трите тунела на АМ „Люлин“ при 7-ми, 10-ти и 14-ти километър, съобщиха от АПИ.  Обследването ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще трябва да извършат проверка и експертна оценка за състоянието на тунелите по републиканските пътища, които съвпадат с трансевропейската пътна мрежа и да дадат предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на технико-експлоатационното им състояние.  В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът. През следващата седмица ще бъдат обследвани „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, двата тунела на АМ „Струма“ и по път I-1 София-Кулата. На 22 февруари от 8 ч. до 17 ч. ще бъде ограничено движението по АМ „Хемус“ в участъка от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км. Ще бъдат обследвани левите тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и двете тръби на „Топли дол“. Движението на всички МПС ще се пренасочва от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 до гр. Ботевград, от там по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“, където трафикът ще се включва в автомагистралата. Обходният маршрут е и за движещите се в обратната посока. В четвъртък от 8 ч. до 17 ч. последователно ще бъде ограничено движението през дясната и лявата тръба на „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Движението ще се осъществява двупосочно в свободната тунелна тръба.

Хлебар и сладкар номер едно: В купешката баничка само тестото е истинско

https://www.actualno.com/society/hlebar-i-sladkar-nomer-edno-v-kupeshkata-banichka-samo-testoto-e-istinsko-news_595065.html

Вкусът към захарта и солта се възпитава. Това подчерта проф. Донка Байкова в коментар относно новата/стара инициатива на здравното министерство за намаление на консумацията на сол и дори за налагане на данък върху безалкохолните напитки с цел понижение на консумацията на

Общо три са децата с краста в детската градина в старозагорско

http://www.cross.bg/krasta-gradina-detza-1535368.html

/КРОСС/ Вчера само 5 деца бяха на детска градина в старозагорското с. Братя Даскалови, където бяха диагностицирани 3 случая на краста. Според родителите, ръководството е можело да спре опасната зараза преди месец, но е проявило небрежност. Във филиала на детска градина „Боряна" в селото се обучават общо 13 деца. Манол Манолов е баща на едно от тях: „Ние забелязахме между пръстчетата на едната му ръчичка, забелязахме пъпчици и на китката. Отидохме при личната докторка, която ни издаде направление за дерматолог, ние го заведохме и тя установи диагнозата - краста". Майката на момченцето е педагог в същата градина. Преди месец тя забелязала обриви между пръстчетата и по коремчетата на други две деца: „Уведомила е медицинското лице, то ги е прегледало и е установило, че тези обриви са от храна, перилни препарати, просто алергия, коментира още родителят. Двете дечица продължили да посещават забавачницата, а миналата сряда обриви се появили и между пръстчетата на детето на Манол. Чак тогава вече идва и диагнозата, но от лекарите в Стара Загора - краста. В петък Манол и съпругата му взели съгласието на родителите и на другите две деца и ги завели на преглед. И те били със същата диагноза. Директорката на градината Маргарита Василева обаче твърди, че не е видяла документи, според които двете деца са с краста

Показват новозеландски зайци на "Агра 2017" в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6068952

Показват новозеландски зайци на "Агра 2017" в ПловдивКалифорнийски и новозеландски зайци, по които са луднали нашите фермери, показва на "Агра" Институтът по животновъдни науки в Костинброд. "Тези породи са от т.нар. "бройлерен тип", тъй като растат бързо. За 3 месеца достигат живо тегло до 3, 5 кг. В котилото са от три до шест малки", обясни директорът на научното звено проф. Мая Игнатова.

Поглед от Германия: Политическата несигурност заплашва икономиката в България

https://www.actualno.com/business/pogled-ot-germanija-politicheskata-nesigurnost-zaplashva-ikonomikata-v-bylgarija-news_595038.html

България и Румъния са по много показатели тайните отличнички в ЕС, но има една сериозна опасност, която заплашва в еднаква степен и двете страни. Това се казва в анализ на германския вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", цитиран от БГНЕС. Основната теза на анализа гласи:

Мигрантски бунт в Стокхолм след опит на полицията да задържи издирвано лице

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069838

Мигрантски бунт в Стокхолм след опит на полицията да задържи издирвано лицеМасови безредици са станали снощи в предградието на Стокхолм Ринкебю, където живеят много имигранти, съобщи националната телевизия СВТ, цитирана от ТАСС и БТА. Участниците в тях са хвърляли камъни по полицията, а органите на реда са произвели няколко предупредителни изстрела. По думите на очевидци вълненията са започнали,

Протест срещу Тръмп - "Не на моя президент"

http://offnews.bg/news/n_1/n_647780.html

В деня на президента хиляди излязоха на протести в няколко американски града, за да протестират срещу политиката на  американския държавен глава Доналд Тръмп. Протестът премина под надслов „Денят не на моя президент". Демонстрации са преминали в големите градове в Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Атланта и Солт Лейк сити.

Районите без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344532

Заради аварии няколко района във Варна ще останат днес без вода, съобщиха от ВиК за Moreto.net. До 16 часа без вода ще останат абонатите между улиците "Дубровник", "Железни врата", "Емануил Манолов", "Подполковник Калитин" и "Капитан Георги Попов".

Трима маскирани ограбиха обменно бюро в центъра на Пазарджик

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/21/2921820_trima_maskirani_ograbiha_obmenno_bjuro_v_centura_na/?ref=rss


Трима души ограбиха обменно бюро в Пазарджик. Те успели да принудят собственика му да отвори касата и така без да я разбиват са обрали парите, съобщава БТА, цитирайки говорителя на Ообластната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той добави, че сигналът за грабеж е получен малко след 19 ч. Обменното бюро е на бул. "България", който минава през централната част на града.

По думите на Стоянов собственикът на чейндж бюрото си е тръгвал, когато трима маскирани души са...

Медиите в САЩ печелят читатели от нападките на Тръмп

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/21/2919179_mediite_v_sasht_pecheliat_chitateli_ot_napadkite_na/?ref=rss

За Доналд Тръмп традиционните медии са "опозиционна партия" и създават "фалшиви новини". Враждебното отношение на президентската администрация обаче може да се окаже големият шанс на 2017 г. за вестниците, които се опитват да привлекат повече читатели и рекламодатели онлайн.

"Ню Йорк таймс", "Файненшъл таймс", "Уолстрийт джърнъл" и компания "Ганет" привлякоха нови онлайн читатели по време на президентските избори през 2016 г. като превърнаха професионалните си репортажи в стратегия...

Хюга - новото име на щастието!

https://www.actualno.com/books/huga-novoto-ime-na-shtastieto-news_595043.html

На 23 февруари излиза книгата „Малък наръчник по хюга“.Тя е световен бестселър, продаден в 27 държави! Всяка минута във Великобритания се продава по един екземпляр от нея! Защо датчаните оглавяват повечето класации за най-щастливи хора в све

15 литра мляко и 30 евро назаем - как африкански мигранти започнаха бизнес в Италия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/21/2921564_15_litra_mliako_i_30_evro_nazaem_-_kak_afrikanski/?ref=rss


С 30 евро назаем и 15 литра мляко – така малиецът Сюлейман Диара започва бизнеса си в Италия, за да може да купи плуг и крава на семейството си в Африка.

"Нямаше как да обработваме земята си, трудно ни беше да произведем толкова храна, че да изкараме цялата година", разказва той пред фондация "Томсън Ройтерс".

Роден в селски регион на Мали, през 2008 г. той пристига в Италия с надеждата да намери работа. "Казаха ми, че ще е лесно", казва той, но реалността се оказва...

Започват проверки на тунелите по автомагистралите

http://www.cross.bg/magistrala-puten-vuzel-1535367.html

/КРОСС/ През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на магистралите "Люлин" и "Хемус", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от АПИ, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще трябва да извършат проверка и експертна оценка за състоянието на тунелите по републиканските пътища, които съвпадат с трансевропейската пътна мрежа и да дадат предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на технико-експлоатационното им състояние, съгласно изискванията на Наредба от 2007 г. за минималните изисквания за безопасност в тунели по републиканските пътища. Специализираното звено за инспекция бе създадено със заповед на УС на АПИ на 15 февруари т.г. По време на инспекциите между 8.00 и 17.00 ч. ще бъде въвеждана временна организация на движението. В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът. През следващата седмица ще бъдат обследвани "Траянови врата" на магистрала "Тракия", двата тунела на магистрала "Струма" и по пътя София-Кулата. Във вторник, 21 февруари, от 8.00 до 17.00 ч

Бербатов пак ще става Господинът от Лондон

http://offnews.bg/news/n_1/n_647778.html

Димитър Бербатов определено го тегли към Лондон. Според вестниците на Острова Уест Хям сериозно обмисля възможността да подпише с българския ветеран до края на сезона. Не за първи път Бербо е свързван с "чуковете" този сезон . Мениджърът на лондончани Славен Билич търси подсилване в атака до края на сезона заради незадоволителната форма на нападателите Той иска временен вариант до края на кампанията, а изборът сред свободните в момента агенти не е особено голям и затова Бербатов е спряган сред опциите за тази зона. Самият нападател в момента е край Темца. Той беше гост в студиото на "Би Би Си" в неделя вечер, където коментира жребия за четвъртфиналите за ФА Къп. Преди това гледа и мача именно между Тотнъм и Фулъм в турнира. В интерес на истината Уест Хям няма кой знае каква нужда, ако се погледне класирането. Тимът е десети във Висша лига, нито има шансове за нещо сериозно като класиране, нето може да изпадне.  

6 км колона от товарни коли на ГКПП "Капитан Андреево"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069836

6 км колона от товарни коли на ГКПП "Капитан Андреево"На българо-турската граница на ГКПП "Капитан Андреево" има образувала се колона от около 6 км от товарни автомобили на изход. Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция". Информацията е актуална към 06.00 часа. Нормален е трафикът на всички пунктове на границите с Румъния, Сърбия, Македония и Гърция трафикът е нормален.

Времето се затопля осезаемо и трайно

http://www.cross.bg/temperatyri-klimatologut-traiino-1535366.html

/КРОСС/ След дългата и студена зима, времето се затопля. Това обещават метеоролозите. "Очаква ни едно хубаво затопляне и априлски температури в четвъртък и петък", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия климатологът доц. Георги Рачев. "Кратко захлаждане ще има в събота и неделя, но след това отново ще се радваме на максимални температури над 10 градуса. Сериозно отрицателни температури няма как да очакваме", заяви доц. Рачев. На 3-ти и 4-ти март ни очакват валежи, а температурите трайно ще се задържат над 10 градуса. "Март месец ще е малко по-топъл от обичайното", добави още климатологът.  

МОН внесе поправки и ще покрива разходите за транспорт на повече учители

https://www.actualno.com/education/mon-vnese-popravki-i-shte-pokriva-razhodite-za-transport-na-poveche-uchiteli-news_595050.html

89%, а не 74% - на толкова от учителите МОН смята да възстановява разходите за транспорт. Това е предвидено с промени в Наредбата за условията и реда за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогически специалисти в институциите в системата на

Малък самолет се разби в мол в САЩ, 5-има загинаха

http://offnews.bg/news/n_1/n_647779.html

Малък самолет се разби в търговски център в австралийския град Мелбърн, при което всичките 5-има души на борда са загинали. Инцидентът станал още при излитането на самолета. Авария с двигателя е причина за инцидента. Самолетът не можал да излети и в края на пистата се разбил в мола. Инцидентът станал час преди магазинът да отвори, затова няма други жертви.

Масови безредици в предградие на Стокхолм (ВИДЕО/СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/masovi-bezredici-v-predgradie-na-stokholm-videosnimki-2005057

Масови безредици са станали снощи в предградието на Стокхолм Ринкебю, където живеят много имигранти, съобщи националната телевизия СВТ, цитирана от ТАСС.

Николай Илчев е водач на листата на "АБВ - Движение 21"

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/nikolaj-ilchev-e-vodach-na-listata-na-abv-dvizhenie-21-2005059

Областният лидер на АБВ Николай Илчев  е водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21” в IV Многомандатен избирателен район Велико Търново. Николай Илчев е адвокат, зам.-председател на Великотърновския общински съвет и  член на националното ръководство на ПП АБВ.

Втори в листата е

Повторно хванаха жена да кара без книжка

//dariknews.bg/regioni/razgrad/povtorno-hvanaha-zhena-da-kara-bez-knizhka-2005060

Засякоха 44-годишна жена от Владимировци да шофира повторно без книжка.
От ОДМВР-Разград съобщават, че на 20 февруари в РУ-Исперих е образувано бързо производство срещу 44-годишна жена от село Владимировци. Около 14.40 часа на 18 февруари Г.Х. е спряна за проверка в селото с управлявания от

Вижте кандидат-депутатската листа на „АБВ- Движение 21”

//dariknews.bg/regioni/dobrich/vizhte-kandidat-deputatskata-lista-na-abv-dvizhenie-21-2005061

Областният лидер на АБВ адвокат Милко Пенчев е начело на кандидат-депутатската листа на коалиция „АБВ – Движение 21” в Добрички избирателен район. Листата е била регистрирана вчера в Районната избирателна комисия. На втора позиция е Ташко Ташев от Движение 21, който има собствен би

Потрошиха стъклата на шивашки цех в Гецово

//dariknews.bg/regioni/razgrad/potroshiha-styklata-na-shivashki-ceh-v-gecovo-2005062

Витринни стъкла на шивашки цех в село Гецово са били строшени с твърд предмет между 17 и 20 февруари – съобщават от ОДМВР-Разград.
Счупените стъкла са с размери 140х120 и 210х120 см. 58-годишното материално отговорно лице установило увреждането около 8.00 часа на 20 февруари.
По случа

1,4 милиона деца в 4 страни са застрашени от гладна смърт

//dariknews.bg/novini/sviat/14-miliona-deca-v-4-strani-sa-zastrasheni-ot-gladna-smyrt-2005064

Близо 1,4 милиона деца в Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен може да умрат от глад тази година, съобщи Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), цитиран от Франс прес.

В Йемен, където от близо две години се води гражданска война, 462 0

В Монтанско хората треперят заради нагли крадци

//dariknews.bg/novini/bylgariia/v-montansko-horata-treperiat-zaradi-nagli-kradci-2005058

Само преди два дни 82-годишният дядо Методи от село Владимирово беше ограбен посред нощ. Бил душен, за да каже къде е пенсията му. За преживяното, дядо Методи разказва през сълзи. Той лежал безпомощен, докато

Дайнов: ГЕРБ пъха властта в ръцете на БСП

http://offnews.bg/news/n_1/n_647771.html

Представете си: тръгват двама боксьори към ринга за голямата титла. Единият от тях, през цялото време, докато прекосява залата пред камерите, вместо да вдига ръце и да вика „Тоя ще го размажа, ще го пратя в космоса!” – мърмори, навел глава и забил поглед в земята: „Тоя ще ме бие... Ще ме смачка...” Другият, разбира се, крещи, каква победа го чака. Какъв, пита се, ще бъде резултатът от този мач? Ясно е: мърморещият ще бъде бит по-зле, отколкото си представят неговите привърженици. Затова в света на бокса такива мърморения досега не са се случвали. В българската политика обаче явно ще се случи и то за втори път в рамките на половин година. През цялата минала есен, още преди ГЕРБ да бяха обявили кандидат за президент, още докато всички социологически данни показваха, че който и да бъде посочен, той/тя ще бие Румен Радев поне с 2:1 – през цялото това време местните организации на ГЕРБ откровеничаха пред народонаселението в цялата страна: „Радев ще ни бие... още на първи тур...” Никой друг - социолог, политолог или коментатор – не смееше да изрази подобна хипотеза. Но в ГЕРБ бяха убедени, че губят още на първи тур. Така и стана, а на втори се получи точно обратното на очакваното от социолозите: не Цачева отвя Радев 2:1, а именно Радев отвя Цачева с такава разлика. И стана първият български президент от 15 години насам, победил с над 2 милиона гласа. Така става, когато тръгнеш на битка, обяснявайки на всеки, който може да те чуе, че ще я загубиш. Пита се тогава: защо и този път, преди парламентарните избори (предизвикани лично от Борисов) не само целокупният ГЕРБ (по места и централно), но дори самият Борисов внушават, че ще бъдат победени от БСП и Нинова? Тази предизборна поза, разбира се, е бременна не с вече плахо прогнозираната малка победа на БСП над ГЕРБ – а с голяма, неочаквана, попиляваща победа. ГЕРБ буквално пъха властта в ръцете на БСП. Това е ясно. Не е ясно, защо гербаджиите, веднъж вече опарени, отново правят точно онова, което им обещава чутовен разгром? Според конспиративните теории още от есента Борисов е решил да „даде властта на комунистите” поради някаква своя си, крайно сложна стратегическа игра. Това няма как да е така, тъй като – убедили сме се – Борисов не е способен да води крайно сложна стратегическа игра, защото не е способен да води изобщо каквато и да е стратегическа игра. Къде тогава е обяснението за смайващото пораженчество на ГЕРБ в момента? Преди време имах честта да влезна в кратък писмен спор с Даниел Смилов по следния методологичен въпрос. Аз твърдя, че ГЕРБ нямат представа нито за политическа история, нито за политическа теория, нито за това за какво служат институциите, нито са чували за общото благо, нито са чели умни книжки, нито дори си говорят с умни хора – така, че да ги чуят. ГЕРБ са насипна милиционерщина, двигателите на чието поведение не могат да бъдат търсени в класическите политологически теории от типа „рационален избор”; какъв рационален избор там, гдето няма рацио? Оттук правя извода, че за да анализира човек ГЕРБ, трябва да прави това с инструментите на психологията – да мисли в категориите на страхове, комплекси, неврози и подобни. Според колегата Смилов, напротив, все пак класическите теории на политологията са, в някаква степен, приложими дори към поведението на ГЕРБ; и не може да бъде изцяло психологизиран анализът на който и да е политически субект. Може. Ако ГЕРБ разполагаха с рацио, нямаше да правят онова, с което се занимават днес из цялата страна – да съобщават за идващия техен погром на изборите. В случая, политологията безпомощно вдига рамене. Да видим какво казва психологията. Отдавна е видно, че в основата на гербаджийското перчене е чувството за малоценност. В първите си години в голямата политика Борисов беше сравнително скромен, тъй като се бореше за признанието на центъра на София („жълтопаветниците”). Не го получи и, дълбоко уязвен, удари на самохвалство – да впечатли поне останалите хора. Работата е там обаче, че тъй като не намериха пътя към „жълтопаветниците”, ГЕРБ не влезнаха в онзи диалог, в рамките на който щяха да разберат как се управлява съвременна държава. И изградиха единствения модел на управление, който можеха да родят самостоятелно, без помощ отвън – онзи феодално-милиционерски модел, който задушава страната; и който кара цялата средна класа неистово да мрази ГЕРБ. Защото средна класа и милиционерски феодализъм – това са напълно несъвместими неща. Или едното, или другото. Тази средна класа захрани с гласовете си Радев на втория тур с единствената идея да зашлеви звучен шамар на ГЕРБ. Да извади хората на Борисов от режима на постоянно самохвалство и да ги накара да се откажат от феодалния си модел, замествайки го с нещо по-прилично. Шамарът наистина разтърси ГЕРБ, но изобщо не го вкара в релси. Напротив: изби от главите герберски всякакви зачатъци на политическо мислене, защото ги вкара директно в режим „паника”. Оттук и оставката на Борисов, и постоянното страхуване на електората, което течеше до оня ден: „без нас ще изгниете”. Но тъй като и това поведение е вид самохвалство, то допълнително отблъсна хората. И беше сменено, доста бързо – с какво? Очевидно, основното настроение в ГЕРБ е: „Ами сега?”. Освен феодализъм, стъпил върху самохвалство и натиск върху хората (искате ли да знаете, колко хора се отказаха от участие в листите на десните формации под директен натиск от местния гаулайтер на Цветанов?), в ГЕРБ друго не знаят. А това вече не работи, както се очаква. Какво друго да се прави, освен да бъдат сочени страшните комунисти с пръст и да бъде пелтечено: „Те идат!”... Което, на свой ред, допълнително нахъсва хората, тъй като те винаги безпогрешно усещат слабостта в политиката. След перченето дойде паниката, извираща от невротичното чувство за непълноценност, с краен резултат – неспособност за рационално поведение. Това е, така да се каже, психологическата теория за поведението на ГЕРБ към днешна дата. Точно този ГЕРБ след изборите, изпадайки в положението на „разбитите авари”, пръв ще поиска коалиция с триумфиращата БСП, за да придобие поне някаква идентичност (това пък е психологическо предвиждане на политическо събитие). Ама и БСП вече не е онази, която твърдеше, че щяла да става европейска. И тя е предимно невротично същество, което днес, усещайки задаващия се триумф, разкрива най-отвратителните черти на характера си, прощавайки се с всяка имитация на рационалност и на политичност. На хората на Нинова им предстои обратното на ГЕРБ: от чувство за непълноценност – излитане към самохвалство и убеждение в непогрешимост. Правят го вече по свой си начин. С връщането на сталинския език („национални предатели”) се връща и сталинската бруталност в нравите – особено по отношение на падналите. Преди да управлява с ГЕРБ, БСП ще го унизи отвъд крайния предел. И двете основни партии се разкриват пред очите ни като непредсказуеми невротици, опасни за националния интерес. Затова отговорното гласуване не е за тях. Не е и за популистките им конкуренти. Всички са еднакво опасни; и не, никакъв ГЕРБ няма да „спре комунистите”. Помага им. Време е да гласуваме с главите си – време е, за разлика от БСП и ГЕРБ, да включим на „макс” своето собствено рацио. И да подкрепим онези малко на брой партии, към които можем да прилагаме не психологически, а политически анализ – онзи анализ, за който призоваваше преди време колегата Смилов.

"Синият кит" - градската легенда, която събуди детското любопитство и родителските страхове

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/02/21/2921558_siniiat_kit_-_gradskata_legenda_koiato_subudi_detskoto/?ref=rss


В средата на февруари в Русия отново се заговори за "групата на смъртта" - общества в най-популярната в страната социална мрежа "ВКонтакте", където млади хора получават "задачи", за които се предполага, че ги довеждат до самоубийство.

Руските медии предупреждават за нова вълна на играта "Синия кит", в която за 50 дни детето трябва да изпълни 50 задачи (основно свързани с физическо самонараняване), пишат руски медии.

Следствена комисия откри следа от "суицидните публикации"...

"Синият кит" - градската легенда, която възбуди детското любопитство и родителските страхове

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/02/21/2921558_siniiat_kit_-_gradskata_legenda_koiato_vuzbudi/?ref=rss


В средата на февруари в Русия отново се заговори за "групата на смъртта" - общества в най-популярната в страната социална мрежа "ВКонтакте", където млади хора получават "задачи", за които се предполага, че ги довеждат до самоубийство.

Руските медии предупреждават за нова вълна на играта "Синия кит", в която за 50 дни детето трябва да изпълни 50 задачи (основно свързани с физическо самонараняване), пишат руски медии.

Следствена комисия откри следа от "суицидните публикации"...

Денят започва със слънце, но след пладне ще се заоблачава

http://www.cross.bg/valezhi-dyha-vyatur-1535365.html

/КРОСС/ Времето днес ще бъде слънчево, но около пладне от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, което до края на деня ще обхване цялата страна. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Североизточна България - временно силен западен вятър. Дневните температури ще са повишат и максималните ще са между 8° и 13°, в София - около 9°. Над Черноморието ще бъде слънчево. По-късно през деня облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, по северния бряг и временно силен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Стара планина, а по-късно и над останалите планински масиви ще се заоблачи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6°, на 2000 метра - около минус 2°.  

Започва обследване на тунелите на АМ „Люлин“ и „Хемус“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069824

Започва обследване на тунелите на АМ „Люлин“ и „Хемус“През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на автомагистралите „Люлин“ и „Хемус“, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от Агенция „Пътна инфраструктура“,

Радарите за превишена скорост днес - 21 февруари във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344473

Служители на пътната полиция ще следят днес - 21 февруари, за превишена скорост във Варна, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:10ч.-08:30ч. гр.Варна Южен пътен възел /вход/ 07:50ч.-08:50ч. бул. "Хр.Ботев-п.

Човек няма как да знае какво би трябвало да иска...

http://www.cross.bg/chovek-nyama-zashtoto-1535364.html

/КРОСС/ "Човек няма как да знае какво би трябвало да иска, защото живее един-единствен живот и не може да го сравнява с предишните си животи, нито пък да го поправи в следващите ... Няма никакъв начин да се провери кое решение е по-правилно, защото няма никаква възможност за сравнение. Човек изживява всичко за първи път, при това без да е подготвен ... Einmal ist keinmal, повтаря си Томаш немската поговорка. Онова, което се случва само веднъж, все едно никога не се е случвало." Милан Кундера"Непосилната лекота на битието"    

На 21 февруари са родени

http://www.cross.bg/bivsh-prof-rymen-1535363.html

/КРОСС/ Маргарита Петкова, поетеса Пламен Орешарски, бивш министър­председател Проф. Емилия Друмева, секретар по правните въпроси на президента Румен Радев, член наОбществения съвет към ЦИК, бивш конституционен съдия Проф. д­р Славчо Томов, ректор на Медицински университет ­ Плевен Васил Докев­Вадо, художник Дончо Папазов, мореплавател Кирил Дончев, композитор Киро Киров, бизнесмен Максим Горанов, музикант Мила Георгиева, цигуларка Нери Терзиева, журналистка Румен Иванов, бивш депутат    

Протести срещу Тръмп заляха улиците на няколко американски града (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069828

Протести срещу Тръмп заляха улиците на няколко американски града (Снимки)Хиляди демонстранти излязоха на протести в няколко американски града, за да изразят недоволството си от управлението на американския държавен глава Доналд Тръмп. Инициативата беше по повод Деня на президента, а протестът премина под надслов „Денят не на моя президент", предаде NOVA. Демонстрации имаше в Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго,

Предстоящо в страната

http://www.cross.bg/chasa-zala-sofiyaot-1535362.html

/КРОСС/ ***София.От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" премиерът Огнян Герджиков ще участва в тържественото откриване на кампанията по повод тридесетгодишнината на Програма „Еразъм", която се отбелязва през 2017 г. ***София.От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия към ВСС. ***София.От 09.30 часа в залата на 5-ти етаж на Министерството на образованието и науката ще се проведе пресконференция за обявените процедури за изграждане на Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж". ***София.От 10.00 часа в зала „София" на „Гранд Хотел София" Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" организира кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност" в столицата. Форумът ще бъде официално открит от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и от д-р Клаус Физингер - регионален директор на фондация „Ханс Зайдел" за Югоизточна Европа. ***София.От 10

В сутрешните блокове днес

http://www.cross.bg/tema-zhivo-gost-1535361.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва"Тема: Опасните игри - нова мода сред учениците. Как да се предпазят децата? Тема: Такса "ЗАХАР" - здраве и икономика - коментират проф. Донка Байкова и Марияна Кукушева Тема: Между листите и ревизиите - Стоян Мирчев от БСП Тема: Как ще се променя София до 2050 година? Гост главният архитект на София Здравко Здравков Тема: "Малки герои" - инициативата, която ще модернизира и преобрази детското отделение в Пирогов. Говорят архитектите на проекта БТВ, „Тази сутрин" Тема: Какво е състоянието на малкия Байрям и защо заради един формуляр министерството спря лечението му в чужбина? Тема: Защо новата власт отрече реформата на Москов? За опасните ваксини, пръстовия отпечатък и смяната на ръководствата на болниците. Гост - бившият министър на здравеопазването Тема: Кои са градовете с най-мръсен въздух? Гост - служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова Тема: Спортисти, музиканти и артисти атакуват парламента. Защо популярни личности избраха политическата сцена? Тема: В студиото параолимпиецът Михаил Христов и музикантът Калин Вельов

Сериозен пробив в сигурността на Летище "Кенеди"

https://www.actualno.com/america/seriozen-probiv-v-sigurnostta-na-letishte-kenedi-news_595056.html

11 души не са преминали през проверката на граничния контрол след слизане на международното летище „Кенеди“ заради небрежност на служителите. Инцидентът е станал на пети терминал на летището, където в този момент охраната е липсвала. „Пътниците не са знаели за то

Изтича срокът за регистрация на кандидат-депутати

http://offnews.bg/news/n_1/n_647777.html

Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписват споразумение днес. В него се определят принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания за вота на 26 март.  Днес изтича срокът за регистрация на кандидат-депутатите в ЦИК.  

Грабеж в обменно бюро в Пазарджик, има ранен

http://www.cross.bg/byuro-grabezh-obmenno-1535360.html

/КРОСС/ Грабеж в обменно бюро в Пазарджик. Малко след 19:00 трима маскирани нахлули в чейндж бюро на бул. "България" в града, заплашили персонала и взели наличните в касата пари, предаде Нова телевизия. Нападателите избягали с кола, спряна на булеварда. Един от служителите на бюрото е ударен, но не е стреляно по него. Той вече е прегледан от лекар, няма опасност за живота му. По непотвърдена информация са откраднати около 90 000 лева. На място са пристигнали екипи на РПУ-Пазарджик и екип на „Спешна помощ". Районът е отцепен.  

Състезание за смелчаци - три дни по леда на езерото Байкал (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/21/2921598_sustezanie_za_smelchaci_-_tri_dni_po_leda_na_ezeroto/?ref=rss


Който се бои от леда... да не ходи да се състезава на Байкал.

Над 70 души участваха в едно от най-екстремните състезания за издържливост. То се проведе в рамките на три дни, в които те трябваше да преминат общо 205 километра по заледената повърхност на най-дълбокото езеро в света - Байкал.

Надпреварата се проведе в две дисциплини - кънки и колела. Организаторите бяха предвидили и състезание за ски бегачи, но за него нямаше желаещи.

Кънкьорът Иван Тимофеев и...

Победата на Путин на изборите през 2018 г. трябва да е убедителна, но и честна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069822

Победата на Путин на изборите през 2018 г. трябва да е убедителна, но и честнаМакар Кремъл още да не е потвърдил участието на настоящия държавен глава Владимир Путин в президентските избори през 2018 г., няма съмнения, че победата му е предопределена, а вотът ще премине по модела „референдум за доверието към националния лидер“, коментират събеседници на вестник „Ведомости“, цитирани от "Фокус".

Разследват Карло Анчелоти заради неприличен жест

https://www.24chasa.bg/sport/article/6069820

Разследват Карло Анчелоти заради неприличен жестКомисията по контрол на Германския футболен съюз започна разследване срещу треньора на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти, предава телевизионният канал ZDF. Органът е поискал от бившия италиански футболист обяснение във връзка с неприличния жест, който показа след съботната среща между Байерн Мюнхен и Херта, завършила с равенство 1:1.

Петър Пунчев: Най-добре е летището да се казва св. св. Кирил и Методий или Джон Атанасов

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6069526

Петър Пунчев: Най-добре е летището да се казва  св. св. Кирил и Методий или Джон АтанасовПредставете си за 8 г. колко милиони хора, пътуващи до София, пропуснахме да информираме за приноса ни за Европа и света Компетентна комисия трябва да обсъди 4-5 разумни предложения за име на летището и да се произнесе То е като рекламно пано - показва кои сме и какви сме  Убеден съм, че сумата за смяна на името на летището е по-малка от 1 млн.

Държавната администрация прописа на "маймуница"

https://www.actualno.com/society/dyrjavnata-administracija-propisa-na-majmunica-news_595031.html

Държавната администрация прописа на „маймуница” – жаргонният термин за изписването на кирилицата с латински букви и цифри. На Портала за обществени консултации, за който отговаря Администрацията на Министерския съвет, е публикувано за обсъждане: "PMS za izm. i dop. na Naredb

Слънце до обяд, после ни захлупват облаци

http://offnews.bg/news/n_1/n_647776.html

Денят ще е слънчев, няма да вали, но по обяд облаци ще захлупят небето. Ще духа умерен, на места и силен вятър, според прогнозата на НИМХ.   Максималните температури ще достигнат между 8° и 13 градуса. Над планините ще грее слънце, термометрите ще се качат на 1200 метра до 6 градуса, а на 2000 метра – до около минус 2°. В морето ще се вдигат вълни до 3 бала на север. 

Варненец с шокираща сметка за ток – 3000 лв. Енерго-Про: Електромерът му е манипулиран дълго време

//dariknews.bg/regioni/varna/varnenec-s-shokirashta-smetka-za-tok-3000-lv.-energo-pro-elektromeryt-mu-e-manipuliran-dylgo-vreme-2005047

Варненецът Николай Лазаров взриви медии и социални мрежи с рекордна сметка от близо 3000 лева за ток. На 9 февруари му излиза фактура от Енерго-Про за изхарчена консумация за 2870.48 лв при 197.81 лв., платени за потреблението на ток в дома му предния месец. Само преди дни от Енергото обявиха, ч

Представиха филм за конкурса "Сребърна Янтра"

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/predstaviha-film-za-konkursa-srebyrna-iantra-2005050

Представиха  филм за 14 - тото издание на конкурса "Сребърна Янтра".  Срещата с творческия екип, работил над филма и прожекцията на лентата се състояха в читалнята на РНБ "П. Р. Славейков" във Велико Търново. Филмът е създаден по инициатива на  Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и ор

Част от ”Левски” е без вода

//dariknews.bg/regioni/varna/chast-ot-levski-e-bez-voda-2005049

Част от кв.”Левски” ще е без вода, предупреждават от ВиК-Варна.

На сухо до около 16,00 часа ще е районът между улиците:"Дубровник", "Железни врата", "Емануил Манолов", "Подполковник Калитин" и "Капитан Георги Попов".

Радан Кънев залага на музиканта- галерист Николай Табаков в регион Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/radan-kynev-zalaga-na-muzikanta-galerist-nikolaj-tabakov-v-region-kiustendil-2005052

Николай Табаков води  кандидатска листа на коалиция “НОВА РЕПУБЛИКА” в изборите за народни представители на 26 март 2017 г. в Десети изборен район – Кюстендилски. Той е музикант, част от група “Блус Трафик”, организатор на рок фест Паничище, занимава се и с изкуство, има галерия в София, като израб

Кукерски празници в община Тунджа

//dariknews.bg/regioni/sliven/kukerski-praznici-v-obshtina-tundzha-2005051

Кукерландия в община „Тунджа” започва с идването на Сирни заговезни, когато в десетки села, кукерите се събират и в продължение на часове подреждат хлопките, навиват навуща и кръстосват герданета, опъват пъстроцветни ленти и нарамват тежки животински маски, за да спазят и продължат традицията.     

Почистват улиците и тротоарите в Нова Загора

//dariknews.bg/regioni/sliven/pochistvat-ulicite-i-trotoarite-v-nova-zagora-2005053

Започна почистване на пътните платна и тротоарите в Нова Загора.

Във връзка с подобряването на метеорологичните условия и положителните температури, по нареждане на кмета на община Нова Загора Николай Грозев  служители от отдел „Екология, чистота и озеленяване“ към Общината извършват

Най-важното от Варна във вчерашния 20 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=344494

Покачва се заболеваемостта от грип и ОРЗ във Варна Заболеваемостта от грип и ОРЗ във Варна се е покачила през изминалата седмица спрямо предходния период. Това показват данни на Националния център по заразни и паразитни болести, научи Moreto.

Палачинкови рулца с чеснова извара

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6069016

Палачинкови рулца с чеснова извараВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Желаещите да гласуват в чужбина българи имат седмица да подадат заявления

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/21/2921455_jelaeshtite_da_glasuvat_v_chujbina_bulgari_imat/?ref=rss


Българите, които живеят извън страната, имат още една седмица да подадат заявления, за да участват на предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори. Срокът изтича на 28 февруари. До момента има подадени над 15 хиляди заявления, видно от сайта на ЦИК.

Най-много български граждани, заявили желание да упражнят правото си на вот, засега има в Турция - над 5 000, следвана от Великобритания с над 1700 и Испания, САЩ и Германия. До момента с решение централната комисия е разкрила...

УНИЦЕФ: Близо 1,4 млн. деца са заплашени от гладна смърт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069814

УНИЦЕФ: Близо 1,4 млн. деца са заплашени от гладна смъртБлизо 1,4 млн. деца в Нигерия, Судан, Южен Судан и Йемен са изложени на риск от гладна смърт през настоящата година. Това предупреждават от УНИЦЕФ, предава австрийската медия ORF, цитирана от "Фокус". От Детският фонд на ООН алармират, че най-драматична е ситуацията за децата в Йемен и Североизточната част на Нигерия.

Житейският път на Сталин в снимки

https://vesti.bg/lyubopitno/istoriata-pomni/zhitejskiiat-pyt-na-stalin-v-snimki-6065735

Воден от желанието си за власт и уважение, Сталин успява да се намести трайно в управлението на Русия и да наложи своите виждания, а политиката му на терор и репресии взима милиони жертви

Днес ще бъде слънчево и без валежи, максимални температури до 13°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6069809

Днес ще бъде слънчево и без валежи, максимални температури до 13°Днес ще бъде слънчево, но около пладне от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, което до края на деня ще обхване цялата страна. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Североизточна България – временно силен западен вятър. Дневните температури ще са повишат и максималните ще са между 8° и 13°, в София – около 9°.

Доц. Даниела Ганева: Още малко търпение за новия BG домат "Алено сърце"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6068874

Доц. Даниела Ганева: Още малко търпение за новия BG домат "Алено сърце"- Българи от САЩ се молят в пловдивския институт "Марица" да им пратят семе от "Розово сърце" - Зелен фасул "Еврос" и Ивайловска капия са откритията на учените Доц. д-р Даниела Ганева е директор на института по зеленчукови култури "Марица" в Пловдив. Автор е на редица открития като българския сорт домати "Розово сърце".

Любим виц на Буги Барабата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6069179

Любим виц на Буги БарабатаЛюбим виц на Буги Барабата Превод от руски: - Теб що те затвориха за 15 дена? - Хвърлях хляб на лебедите. - Не е незаконно! - Не и по време на балет в Болшой

НАСА ще съобщи утре нови сведения за планети извън Слънчевата система

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069807

НАСА ще съобщи утре нови сведения за планети извън Слънчевата системаНАСА ще оповести утре на пресконференция нови сведения за планети извън Слънчевата система, съобщи американската космическа агенция, цитирана от ДПА и БТА. Брифингът е насрочен за 20 часа българско време в централата на НАСА във Вашингтон. Той може да бъде гледан на живо в сайта на агенцията. Ще бъде отговорено и на въпроси от публиката,

Още малко за машинното гласуване, или как може една работа да не стане

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/02/21/2921492_oshte_malko_za_mashinnoto_glasuvane_ili_kak_moje_edna/?ref=rss


До края на срока за обществената поръчка има само два дни, включително днешния.

За последния месец машинното гласуване от технологичен проблем стана политически с тенденция да стане водевил. Стигна се дотам, че зам. председател на правителството, генерал заяви: Машинно гласуване ще има или за всички, или изобщо няма да има. И още: ... Последното решение на Върховния административен съд е категорично – или машини навсякъде, или не. Така че това е една трета хипотеза, която не бих...

Крадат красиви деца, за да просят в чужбина

https://vesti.bg/bulgaria/kradat-krasivi-deca-za-da-prosiat-v-chuzhbina-6065739

В зловещата измама са замесени служители на ниски нива в ангажираните с деца институции у нас

Актуална пътна обстановка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069805

Актуална пътна обстановкаТемпературите са в интервала от - 8 С° до + 5 С°. Времето над страната е предимно ясно. Вятър духа в областите: Силистра, Търговище, Добрич, Смолян, Враца Русе, Сливен, Разград и Варна. Дъжд вали в област Ямбол. Пътните настилки в страната са предимно сухи, на места мокри, заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени.

Пътна обстановка в страната - 21 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=344526

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: няма ограничения. АМ „Хемус“: област София: ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. в тръбата в посока София на тунел „Витиня“. Обходен маршрут за камионите над 10 т.

Събират средства за 13-годишния Людмил от Шумен, тежко обгорял при пожар в дома си

https://www.24chasa.bg/region/article/6069801

Събират средства за 13-годишния Людмил от Шумен, тежко обгорял при пожар в дома сиПриятели с концерт събират средства за 13-годишния Людмил от Шумен, тежко обгорял при пожар в дома си Приятели с благотворителен концерт събират средства за 13-годишния Людмил Лорев Драганов от Шумен, който тежко обгоря при пожар в дома си на 12 февруари т.г. В момента момчето е на лечение в клиниката по изгаряния към ВМА - Варна.

Преди 10 години: Петър Стоянов води сините, Надежда без шансове за Брюксел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069504

Преди 10 години: Петър Стоянов води сините, Надежда без шансове за Брюксел Петър Стоянов ще е водач на листата на СДС за евроизборите през май 2007 г., реши вчера националният съвет на синята партия. “Това не е опит за бягство, а поемане на отговорност. Дори и като евродепутат ще остана начело на СДС”, заяви бившият президент. С него за поста водач се бори зам.-шефът на парламента Филип Димитров.

Св. апостол Тимотей от Седемдесетте апостоли

https://www.actualno.com/celebrate/sv-apostol-timotej-ot-sedemdesette-apostoli-news_595029.html

Градът Листра се намирал в Ликаония, в Мала Азия. В този град се родил Тимотей (Деян. 16:1), който бил обърнат в християнството от св. апостол Павел по време на първото му мисионерско пътешествие. Майка му Евника и баба му Лоида били еврейки, а баща му бил елин. При второто си пъте

Д-р Борис Луканов, PSE Healthy Energy: Непопулярните и ефективни мерки липсват в прогамата срещу смога

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/02/21/2921461_d-r_boris_lukanov_pse_healthy_energy_nepopuliarnite_i/?ref=rss


Столична община публикува за обществено обсъждане проект на програма срещу мръсния въздух в града. "Дневник" се обърна към различни експерти и организации за реакции и коментари по документа. Редакцията публикува мненията им в поредица от текстове като се надява това да провокира дебат и компетентни предложения по проекта на повече от засегнатите страни.

Този коментар по проекта за програма срещу замърсяването на въздуха в София до 2020 г. е на д-р Борис Луканов. Завършил е приложна...

Д-р доц. Борис Луканов, "PSE Healthy Energy": Непопулярните и ефективни мерки липсват в прогамата срещу смога

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/02/21/2921461_d-r_doc_boris_lukanov_pse_healthy_energy/?ref=rss


Столична община публикува за обществено обсъждане проект на програма срещу мръсния въздух в града. "Дневник" се обърна към различни експерти и организации за реакции и коментари по документа. Редакцията публикува мненията им в поредица от текстове като се надява това да провокира дебат и компетентни предложения по проекта на повече от засегнатите страни.

Този коментар по проекта за програма срещу замърсяването на въздуха в София до 2020 г. е на д-р Борис Луканов. Завършил е приложна...

Д-р доц. Борис Луканов, "PSE Healthy Energy": Сериозните, непопулярни и ефективни мерки липсват в прогамата срещу смога

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/02/21/2921461_d-r_doc_boris_lukanov_pse_healthy_energy_serioznite/?ref=rss


Столична община публикува за обществено обсъждане проект на програма срещу мръсния въздух в града. "Дневник" се обърна към различни експерти и организации за реакции и коментари по документа. Редакцията публикува мненията им в поредица от текстове като се надява това да провокира дебат и компетентни предложения по проекта на повече от засегнатите страни.

Този коментар по проекта за програма срещу замърсяването на въздуха в София до 2020 г. е на д-р Борис Луканов. Завършил е приложна...

Обиржджия и двама негови съучастници получиха присъди, ще трябва да платят над 100 млн. евро

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069796

Обиржджия и двама негови съучастници получиха присъди, ще трябва да платят над 100 млн. евроЛовък обирджия с прякора човека-паяк, дилър на антики и експерт по произведенията на изкуството получиха присъди от 6 до 8 години затвор и ще трябва да платят 104 млн. евро глоба на градските власти в Париж, защото са откраднали 5 шедьовъра от Музея на модерното изкуство във френската столица, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.

Над 600 мартеници направиха децата от Г.Оряховица за традиционната мартенска изложба

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/nad-600-martenici-napraviha-decata-ot-g.oriahovica-za-tradicionnata-martenska-izlozhba-2005042

Над 600 мартеници, картички и пролетни сувенири изработиха деца от детски и учебни заведения на Община Горна Оряховица. Поводът  е традиционната мартенска изложба, която е подредена на втория етаж в Младежкия дом.

Преди да бъде открита изложбата, поздрав към всички гости отправиха де

Въвежда се нова организация на движението в кв. „Три чучура – Север“

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/vyvezhda-se-nova-organizaciia-na-dvizhenieto-v-kv.-tri-chuchura-sever-2005044

От днес до 30 март в кв. „Три чучура - Север“, в участъка от ул. „Никола Икономов“ блок № 31 до входа на заведение „Зеления хълм“ включително, ще бъде спряно движението на обществен транспорт и на автомобили, извършващи транспорт за собствена сметка.

Обходни маршрути:
за движе

Работилница на Баба Марта отваря врати в Благоевград

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/rabotilnica-na-baba-marta-otvaria-vrati-v-blagoevgrad-2005043

За поредна година в Община Благоевград ще дойде Баба Марта. Тя ще пристигне във фоайето на общинска администрация на 23 февруари в 10.30 часа. Под нейното ръководство над 500 деца ще творят мартеници до 1 март. Децата са от детските и учебни заведения в града.  Възпитаниците от Център за личностно

Конкурс за фоайе и кафе към Музея на розата

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/konkurs-za-foaje-i-kafe-kym-muzeia-na-rozata-2004924

Община Казанлък обявява национален конкурс на тема „Пространствено оформление на фоайе и кафе, прилежащи зони в Музея на розата в парк „Розариум“, гр. Казанлък.
                           
Предизвикателството за творци от всички възрасти е да пресъздадат богатото културно-историческо

И ДПС регистрираха листите си, водачи са Петя Раева и Джевдет Чакъров

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/i-dps-registriraha-listite-si-vodachi-sa-petia-raeva-i-dzhevdet-chakyrov-2005045

ПП „Движение за права и свободи“ регистрира кандидатската си листа в Пловдив и областта. За 16 МИР водач на листата е Петя Раева, следвана от бившият общински съветник и лидер на ДПС под тепетата Али Байрам. На шеста позиция е синът на футболната легенда Аян Садъков – Ерол Садъков.
 

Намаляват болните от грип в областта

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/namaliavat-bolnite-ot-grip-v-oblastta-2004966

Намаляване на болните от грип във Великотърновска област отчитат от  Регионалната здравна инспекция. Заболяемостта от грип и ОРЗ в областта е 5.85 на 10 000 души население, при средна за страната 16.98.

Епидемичният процес е в обичайните за сезона граници, отговарящи на средно ниво н

Петима пострадаха при стрелба в кафене в Истанбул (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/petima-postradaha-pri-strelba-v-kafene-v-istanbul-video-2005026

Най-малко петима души са пострадали в резултат на стрелба в кафене в старата част на Истанбул, съобщи тв каналът Си Ен Ен Тюрк.

Смята се, че извършителите са двама и са преминали на мотори покрай заведението, съобщава британското издание "Мирър".

След грабежа в обменно бюро в Пазарджик издирват маскираните нападатели

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-grabezha-v-obmenno-biuro-v-pazardzhik-izdirvat-maskiranite-napadateli-2005046

Продължава издирването на тримата маскирани мъже, които ограбиха обменно бюро в Пазарджик в понеделник вечер. Това съобщи пред

Убитата в Русе жена работела в Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069803

Убитата в Русе жена работела в ИталияУбитата в Русе жена, открита окървавена в къща на ул. "Солун" в града е работила известно време в Италия, разказаха съседи пред Би Ти Ви. Един от тях каза, че преди ден я видял навън да пуши. Жената, чието име още не се споменава, била открита от съпруга си. Семейството имало свама синове. За престъплението е заподозрян по-малкият,

Самолет се разби в търговски център в Мелбърн, петима загинаха (Снимки+Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069790

Самолет се разби в търговски център в Мелбърн, петима загинаха (Снимки+Видео)Петима души загинаха, след като малък самолет се разби в търговски център в австралийския град Мелбърн. Двигателят претърпял авария и машината се разбила в мол, който се намирал в края на пистата за излитане на летището. Загинали са хората, които са се намирали на борда в момента на катастрофата. За щастие,

Неубедителната защита на "Сити" днес излиза срещу най-добрата атака в Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/21/2921738_neubeditelnata_zashtita_na_siti_dnes_izliza_sreshtu/?ref=rss


Битката за трофея в Шампионската лига продължава днес с нови два сблъсъка от осминафиналите.

В единия "Байер" (Леверкузен) ще посрещне "Атлетико" (Мадрид), а в другия "Манчестър сити" се изправя срещу "Монако" на английска земя.

Двубоят на "гражданите" е този, който изглежда напълно непредвидим, най-вече заради променливата форма на водения от Хосеп Гуардиола тим. Той все пак успя да влезе в добра серия в първенството и записа три поредни успеха. Сега въросът пред...

Прогноза за времето - 21 февруари (вторник)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-21-fevruari-vtornik-news_594941.html

Днес до обяд ще бъде слънчево. Около пладне от северозапад ще започне увеличение на облачността, която до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Северна България и временно силен западен вятър. Минималните темпера

Как Сорос разбива традиции, ценности и нации чрез половата идеология и фаворизирането на малцинствата!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277252_%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8%2C+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8+%D0%B8+%D0%BD%D

 Близо 15 000 американци вече подписаха петицията с искането до президента на САЩ Доналд Тръмп милиардерът Джордж Сорос да бъде лишен от американско гражданство и да му бъде забранен достъпа до страната. Петицията е публикувана на сайта Change.org, цитира Блиц.

Какво не се харесва на американците

Ето какво, в частност, се казва в петицията:
„Настояваме за заповед за неговия арест за умишлени действия, насочени към дестабилизирането и банкрутирането на нашата икономика. Той прокарва своята антиамериканска глобалистка политика за Новия Световен Ред... с намерението да унищожи нашата страна.

По неговите думи,... САЩ са основното препядствие за стабилния и справедлив световен ред... Сорос продължава да работи за постигането на тази цел, подкупвайки нашите власти, манипулирайки нашата валута, купувайки си политици и с помощта на подкупи отрицателно да влияе върху нашите западни ценности.

Сорос финансира движението за правото на аборт, спонсорира атеизма, легализирането на наркотиците, сексуалната просвета, евтаназията, феминизма... масовата миграция и други радикални експерименти на социалното инженерство”.

Авторите на петицията казват, че те „искат да живеят в християнска страна. А този човек и неговият син ще продължават да разрушават нашите ценности, затова той трябва незабавно да бъде изгонен или арестуван в името на запазването на нашите християнски ценности и нашата страна”

Равенство без граници

Всичко, което е изложено в петицията, засяга не само САЩ. Сорос работи из целия свят. Той действа чрез своя фонд „Отворено общество”, базирано в Ню Йорк, а също така и чрез десетки „асоциирани” с него фондове и организации както в САЩ, така и зад граница, коментира "Руская весна".

Своя мироглед Сорос е изложил в книгата си The Age of Fallibility.

Основната цел на Сорос е създаването на свят без граници, в който всички да са равни и свободни, където интересите на всички малцинства, предимно на секс малцинствата, са не просто законодателно фиксирани, но и доминиращи над интересите на мнозинството.

Сорос е привърженик на „половата идеология”, която се е родила в недрата на феминисткото движение, а днес е станала социално-политическа основа на западното общество.

Тази идеология предполага „свобода на половата идентичност”: всеки е такъв пред света, за какъвто си се мисли. На Запад днес това фактически е доминираща религия. Сорос пък е фанатичен последовател на тази религия.

Как патологията се превръща в норма

Наскоро порталът  DCleaks.com обнародва тайни документи от „Отворено общество”, отнасящи се за 2016 година. Те свидетелстват за това, че Сорос е финансирал програми по оскверняването на западното общество.

Става дума за „Обновената стратегия за развитие на Програмата 2015 в областта на общественото здравеопазване (за 2016-2020 г)”. В параграфа „Декриминизиране и деполитизиране въз основа на сексуална и полова идентичност” се говори за необходимостта от реализиране на стратегия за декриминализиране на проституцията и легалното признаване на транссексуалността за норма.
Авторите на документа „изразяват съжаление”, че те не са успели да постигнат пълно признание на законността на проституцията, в частност в Канада, където парламентът прие закон в „стил Швеция”, когато наказателна отговорност носи не проститутката, а клиентът.

Сорос активно се меси в работата на Световната здравна организация, опитвайки се да промени съществуващите класификации на сексуалните разстройства по начин, по който постулатите на „половата идеология” да намерят своята научна обосновка.
В същия документ се казва:

„... Ключова борба се разгаря около предстоящото, 11-о на брой разглеждане на Международната класификация на болестите в рамките на СЗО. Групи на наши поддръжници работят върху това, от нея да бъдат изключени болестите, които се преразглеждат веднъж на 15 години, да бъде изключен „транссексуалността”, който се класифицира като психическо заболяване... ”
Европейското бюро на СЗО, където работят „групите на поддръжниците” на Сорос, през 2010 година прие „Стандарти за сексуалното образоване в Европа”. Този документ демонстрира как европейските деца от малка възраст буквално се преформатират, унищожавайки в тях традиционната природна матрица.

Абортите

Сорос също се занимава с прокарването на световната кампания в полза на абортите, което е продължение на реализирането на лозунгите за феминисткото движение.

Съдейки по документи, публикувани от DCLeaks.com, фондът на Сорос финансира „глобалната стратегия за стимулиране на абортите във всички страни по света”.


Планът на Сорос, разчетен за 2016-2019 година, има за цел изкореняването във всички страни на законите, които пречат на свободното извършване на операциите по прекратяване на бременността, и към стимулирането на броя на абортите в страните, където те са разрешени.

В реализирането на тези стратегии с задействани националните представителства на международната организация Amnesty International, различни асоциации и центрове за семейно планиране, организации за защита на правото на жените на аборт. На първо място обект на атаките на Сорос са католическите страни, предимно Ирландия и Полша, където действа силно „антиабортно” законодателство.

Милиарди за революции

Това, че Сорос финансира различни НПО за дестабилизиране на обстановката в различни страни, в които правителствата не са готови да се включат в неговата „ценностна система”, вече не е тайна за никого.

Самият фонд на Сорос не крие, че с цел „демократичното развитие” на страните от Източна Европа и на територията на бившия Съветски съюз през последните 33 години той е изхарчил 1.6 милиарда долара.

Освен това, 2,9 милиарда долара са били изхарчени за „защита на правата на човека”, преди всичко „на правата на такива маргинални групи, като потребителите на наркотици, секс тружениците и представителите на обществото на ЛГБТ”.

И 2.1 милиарда долара са изхарчени за „образователни проекти, тоест за реформа на образованието от предучилищното до висшето”, Става дума преди всичко за въвеждането на сексуално образование в рамките на „половото равенство”.

През 2017 година фондът на Сорос планира да изхарчи по тези и други направления 940 милиона долара, като на САЩ се падат 98.7 милиона, а на Европа 65 милиона. На Евразия – 42.8 милиона.

Наследството в Украйна, България и Унгария...

Американското издание The New American свидетелства, че един от основните спонсори на Евромайдана в Украйна е бил именно Сорос.

„Джордж Сорос остави гигантска следа в Украйна. Например, както и в десетки други страни през последното десетилетие, Сорос влои десетки милиони долари в „по-отворено” и „демокатично” общество. Много от участниците в Евромайдана са членове на НПО, финансирани от Сорос, обучавали са се в тези НПО и по време на конференциите, чийто спонсор е бил сороския Международния фонд Ренесанс”, пише The New American.

Българският портал БЛИЦ писа, че Сорос има пряко отношение към организирането на протестите, целящи провокирането на дестабилизация на обстановката в България в навечерието на скорошното встъпване на новия президент на страната в длъжност.
Същото е и в Унгария. За намесата на Сорос във вътрешните дела на своята страна говори президентът на Унгария Виктор Орбан: „Има един, който си представя света без граници: именно това е концепцията, която се стремят да популяризират Джордж Сорос и неговите организации”.

В най-добрия случай, казва Орбан, това е наивно, а в най-лошия – част от план за ликвидирането на традиционните цивилизации, начина на живот, културите и нациите.  
Сорос се опитва да промени и САЩ

Зад безредиците в Ню Йоркот 2011 година с името Occupy Wall Street също е стоял Сорос.

През януари тази година във Вашингтон и други градове на САЩ се проведоха масови демонстрации на феминистки против президента Тръмп, организирани внезапно от появилото се на бял свят движение Pussyhat Project. New York Times писа, че организациите, свързани с женските маршове, са били финансирани от Сорос.

Един от основните лозунги на феминистките е било правото на жената на аборт, макар американките никога да не са били лишавани от него.

Тръмп изразява волята на традиционната Америка. И затова Тръмп днес, съдейки по всичко, е основната „болка в главата” на Сорос.

Източник: Руская весна 


Вижте кадри от обира на казиното на Коко Динев

https://vesti.bg/bulgaria/incidenti/vizhte-kadri-ot-obira-na-kazinoto-na-koko-dinev-6065738

Няколко маскирани мъже с джип и пикап влизат директно с колите си в казиното и задигат около 10 хил. лв.

Сериозен протест в Лондон срещу посещението на Тръмп

https://www.actualno.com/europe/seriozen-protest-v-london-sreshtu-poseshtenieto-na-trymp-news_595054.html

Няколко хиляди демонстранти се събраха снощи пред парламента в Лондон, за да протестират срещу държавното посещение на Доналд Тръмп в Обединеното кралство. Това е трети митинг в Лондон в знак на протест срещу това посещение. На първия, на 30 януари, се събраха десетки хиляди

21 февруари в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=344468

Събития 1613 г. – Михаил Романов е избран за цар на Русия. 1719 г. – Улрика Елеонора се възкача на престола на Швеция и премахва абсолютната монархия в тази държава. 1784 г. – Кримският пристанищен град Ахтиар е преименуван на Севастопол.

Победата на Владимир Путин на президентските избори през 2018 г. трябва да бъде убедителна, но и честна

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277251_%D0%9F%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80+%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82

 Макар Кремъл още да не е потвърдил участието на настоящия държавен глава Владимир Путин в президентските избори през 2018 г., няма съмнения, че победата му е предопределена, а вотът ще премине по модела „референдум за доверието към националния лидер“, коментират събеседници на вестник „Ведомости“.
„Няма съмнения дали Путин ще бъде избран или не. Задачата е хората да нямат усещането, че няма защо да ходят на избори, щом президентът така или иначе ще бъде избран“, обясни един от събеседниците на редакцията, запознат с обсъждането на този въпрос в Кремъл.
Успешни избори ще бъдат тези, които бъдат проведени по-чисто, по-прозрачно и по-законно от предходните кампании, твърди източникът. 
Необходимо е обаче и Путин да получи по-голяма подкрепа, отколкото на миналите избори – както в относителни, така и в абсолютни числа, убеден е друг събеседник на вестника. „Високият процент, но с ниска избирателна активност би бил най-лошия сценарий“, предупреждава представителят на управляващите кръгове.

Превод и редакция: Тереза Герова

Мюзикълът „Лелята на Чарли” гостува в Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/miuzikylyt-leliata-na-charli-gostuva-v-kiustendil-2005034

Мюзикълът „Лелята на Чарли” от Оскар Фелцман  ще бъде представена в Кюстендил. Тя е на Държавен музикален и балетен център - София. Това ще стане на 15 март  от 19 часа на сцената на Общински драматичен театър- Кюстендил.

Режисьор е , Диригент: Огнян Митонов, Сценография и костюми: Е

Съветниците гласуват средства за Кукления театър

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/syvetnicite-glasuvat-sredstva-za-kukleniia-teatyr-2004917

Да се отпуснат 30 000 лв. за ремонт на Кукления театър в Стара Загора ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия в четвъртък.
 
Предложението е на кмета Живко Тодоров.
„Поради падналите обилни снеговалежи е протекъл покривът на сградата, където се помещава културнат

Преместват избирателни секции в Горна Оряховица

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/premestvat-izbiratelni-sekcii-v-gorna-oriahovica-2004956

Промяна на мястото на избирателни секции № 040600012 и № 040600013, за произвеждане на избори за Народно събрание на 26.03.2017 г. ще има в Горна Оряховица.

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности в  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в  Горна Оряховица по проект BG16RSOP00

Малък самолет се разби в търговски център в Мелбърн, има жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/malyk-samolet-se-razbi-v-tyrgovski-centyr-v-melbyrn-ima-zhertvi-snimkivideo-2005035

Петима души загинаха, след като малък самолет се разби в покрива на търговски център в австралийския град Мелбърн, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.
 
Двигателят на машината е претърпял авария и

Цистерна се преобърна на магистрала "Тракия"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/cisterna-se-preobyrna-na-magistrala-trakiia-2005037

Цистерна се преобърна на автомагистрала "Тракия" в отсечката между Стара Загора и Нова Загора във вторник сутрин, съобщиха от МВР.
 
Аутобанът е временно затворен в района на инцидента.

Самолет се вряза в търговски център в Мелбърн, има жертви

https://www.actualno.com/asia/samolet-se-vrjaza-v-tyrgovski-centyr-v-melbyrn-ima-jertvi-news_595055.html

Малък самолет се блъсна в голям търговски център в Мелбърн, който, за щастие, все още не е бил отворен за посетители. Жертви на катастрофата обаче има - пътуващите на борда на самолета. Няколко души за загинали на борда на самолет, който се вряза в търговски център близо до Ме

Microsoft и Google задействаха нови мерки за борба с пиратството

https://www.actualno.com/sciencelogy/microsoft-i-google-zadejstvaha-novi-merki-za-borba-s-piratstvoto-news_595053.html

Интернет гигантите Microsoft и Google ще премахнат от търсачката си всички линкове с пиратско съдържание, но за територията на Великобритания. Това стана ясно от прессъобщение, публикувано от Британската фонографска индустрия (BPI) и Motion Picture Association (MPA). BPI определиха сделката между

Все още няма задържан за обира на чейндж бюро в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6069795

Все още няма задържан за обира на чейндж бюро в ПазарджикВсе още няма задържан за обира на чейндж бюро на бул. "България" в Пазарджик в понеделник вечер, заяви началникът Мирослав Стоянов, говорител на областната дирекция на полицията в Пазарджик пред Би Ти Ви. Засега не е известна и точната сума, която е открадната, но неофициално се говорело за сума между 30 000 и 90 000 лева.

Прогноза за времето - 21 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=344487

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Над Черноморието до обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне от север ще започне увеличение на облачността, но валежи не се очакват.

Става горещо! Кунева с кърваво ПИСМО до скандалния премиер Герджиков!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277250_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BE%21+%D0%9A%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0+%D1%81+%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%BE+%D0%9F%D0%98%D0%A1%D0%9C%D0%9E+%D0%B4%D0%BE+%D1%81%

 Лидерът на ДБГ Меглена Кунева призова с много учтиво писмо служебния премиер Огнян Герджиков министрите му да не се месят в предизборната кампания.

Бившият министър на образованието е впечатлена от факта, че в прегледа за състоянието на министерствата именно управляваното от нея ведомство е посочено като лош пример.

Кунева не е съгласна с констатациите, че има забавяне на подготовката и приемането на част от подзаконовите нормативни актове, касаещи предучилищното и училищното образование и проблемите при управлението на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020”, заради които както стана известно страната ни е изправена пред опасността да изгуби многомилионно финансиране от страна на ЕС.

Ето и текста на цялото писмо на Кунева до проф. Герджиков:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Като приветствам възприетия от Вас подход за преглед на състоянието на министерствата, бих искала да направя някои уточнения, свързани с дейността на Министерството на образованието и науката. Те са важни не само заради обективната оценка на свършеното от предходния екип, но и защото са отправна точка за предстоящата работа на действащия екип на Министерството, както и за предотвратяване на всякакви опити за манипулиране на обществото в хода на предстоящата предизборна кампания.

В Доклада на Главния инспекторат към Министерския съвет, който беше оповестен публично, извън данните за проверените обществени поръчки, специално, макар и твърде общо, са изведени две други констатации единствено по отношение на дейността на Министерството на образованието и науката, а именно:

Забавяне при подготовката и приемането на част от подзаконовите нормативни актове по прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование.

Проблеми при управлението на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020”.

По първата констатация е важно да имате предвид, че през последната година в Министерството на образованието и науката беше извършена значителна, и бих казала безпрецедента по обем, работа по подзаконовата нормативна уредба, обезпечаваща прилагането на новия училищен закон. Бяха приети повече от 20 наредби и правилници, в това число 15 държавни образователни стандарти. В този период бяха подготвени проекти на още няколко нормативни актове в напълно завършен вид, които бяха предоставени на новото ръководство при встъпването му в длъжност. Специално искам да подчертая важността на проектите на държавните образователни стандарти за финансирането на институциите и за нормирането и заплащането на труда, както и на проекта на Наредба за условията и реда за приемане и обучение на лицата, търсещи или получили международна закрила. Следователно, ако ръководният екип на МОН успее да запази високото темпо от последната година, то дори в рамките на служебния кабинет, ще имаме завършена нормативна уредба.

По втората констатация в последните дни имах възможност неколкократно публично да представя пълна информация относно предварителния одит на Европейската комисия. Споделих разбирането си, че е недопустимо с некоректен прочит на писмото на Европейската комисия да се създава напрежение и неясноти в системата относно изпълнението на вече стартиралите проекти. Като знаете, преди дни Комисията опроверга всички внушения и спекулации, че има спрени средства по Оперативната програма. Продължава да буди недоумение оказът на ръководния екип на Министерството на образованието и науката да разпознае своето пряко участие в процеса на подготовка на програмата и в нейното управление почти без прекъсване от създаването й. Още веднъж обръщам внимание, че с моя заповед е утвърден план за действие с мерки, срокове и отговорници по всички бележки, повдигнати в рамките на европейския одит. Бих искала специално да акцентирам върху направените бележки, свързани с процеса на оценяване на проекти по две схеми за интеграция на деца и ученици от етническите малцинства. Тъкмо тези сериозни недостатъци, станаха причина да възложа вътрешен одит, да сезирам Прокуратурата и ДАНС и да стартирам дисциплинарни производства срещу служителите, участвали в процеса, както и да поема временно функциите на ръководител на Управляващия орган. Проблемите, свързани с оценяването, до момента остават без обяснение от ръководния екип на Министерството.

Като най-важни задачи по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020” през следващите седмици бих откроила:

1. Реализиране на пакета от мерки в отговор на препоръките от европейския одит.

2. Продължаване на процедурите за изграждане и развитие на центрове за върхови постижения и центрове за компетентност.

Това са две ключови за българските научни организации процедури на обща стойност 350 млн. лв. Критериите за избор на тези операции са изработени и утвърдени в периода, в който проф. Николай Денков изпълнява длъжността заместник-министър на образованието и науката. Напомням, че срокът за подаване на проектни предложения беше удължен до 28 февруари 2017 г. по настояване на няколко научни организации. За да стартира навреме оценяването на проектите, решаващо значение има приключването на процедурата за избор на оценител. Важно е да се подчертае, че работата по тази процедура е стартирала под ръководството на проф. Николай Денков и предложените от него критерии относно научната експертиза на оценителите са възприети почти изцяло в техническото задание, като междувременно са консултирани и с други учени. Определената по Закона за обществените поръчки комисия е приключила своята работа по процедурата на 26 януари 2017 г. и съгласно Закона остава възложителят да оповести решението си за избор на оценител. Вече няколко седмици по напълно неясни причини това не се случва.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Вярвам, че отношението Ви към работата на министрите от служебния кабинет ще се основава на най-високи изисквания за прозрачност, почтеност и професионализъм. Сигурна съм съзнавате, че интересите на държавата изискват да не се допуска партийни и/или лични интереси да влияят при вземането на решения от съществено значение за развитието на отделните системи, в това число на системата на образованието и науката. С огромно уважение към Вас и Вашата висока лична отговорност, Ви призовавам да направите необходимото за предотвратяване на опитите с отделни действия членове на служебния кабинет да оказват по недопустим начин влияние върху хода на предизборната кампания.

 

МЕГЛЕНА КУНЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДБГ
ЧЛЕН НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ НА КП РБ

На 21 февруари рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6069027

На 21 февруари рожден ден иматМаргарита Петкова, поетеса Пламен Орешарски, бивш министър-председател Проф. Емилия Друмева, секретар по правните въпроси на президента Румен Радев, член на Обществения съвет към ЦИК, бивш конституционен съдия Проф. д-р Славчо Томов, ректор на Медицински университет - Плевен Васил Докев-Вадо, художник Дончо Папазов, мореплавател Кирил Дончев,

Образованието е гаранция за успех за 80% от българите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6069537

Образованието е гаранция за успех за  80% от българитеТрета част на национално представително проучване по поръчка на “24 часа” Тревожно високи са нивата на потенциални емигранти сред най-младите българи, показва изследването Образованието продължава да е ценност за българина и се свързва с по-добър живот. Отчитат се тревожно високи нива на потенциални емигранти сред най-младите българи.

Без вода в части от центъра, Сердика и Витоша

http://offnews.bg/news/n_1/n_647761.html

" Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството. Заради подмяна на спирателен кран на ул. „Княз Борис I“ в Център, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 13:00 часа на бул. „Тодор Александров“, ул. „Цар Самуил“, бул. „Александър Стамболийски“ и площад „Света Неделя“.  Във връзка с подмяна на спирателен кран до бл. 329А в жк. „Света троица“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа по ул. „Цар Симеон“ от бул. „Константин Величков“ до ул. „Димитър Петков“. Реконструкция на уличен водопровод на ул. „Папрат“в  кв. „Драгалевци“ ще е причина за спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на ул. „Крайречна“, ул. „Момино венче“, ул. „Еловица“, ул. „Крушова градина“, ул. „Свети горазд“, ул. „Ябълкова градина“, площад „Цар Иван Александър“. Изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Гюешево“ в жк. „Сердика“ налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на ул. „Ген. Цончев“, бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, ул. „Гюешево“. Подмяна на водомерен възел на ул. „Симеоновско шосе“ в кв. „Витоша“, налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на Комплекс „Макси“ – бл. 1, бл. 2, бл. 3, бл. 4, бл. 5, бл. 6, бл. 7, бл. 8, бл. 9, бл. 10, бл. 11, бл. 12, бл. 13, бл. 14.

Адвокат и съдия изпълнител герои в нов случай на схемата "Запис на заповед"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277249_%D0%90%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F+%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B8+%D0%B2+%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%

 Адвокат Симеон Миков и частният съдия изпълнител Иван Чолаков се оказват участници в нов случай от схемата "Запис на заповед", при който жена с психично заболяване се прости с 32 хил. лв., показва репортаж на bTV. 

Жената е под пълно запрещение от 2006 г., а през 2010 година е настанена от близките си в социален дом. През 2013 г. те продават къщата ѝ във Враца и внасят 32 хил. лв. на нейно име в банка. След по-малко от два месеца те научават, че парите ги няма. 

"От банката разбирам, че парите са изтеглени и няма нито лев от тия пари, които сме ги внесли", заявява Васил Георгиев, който е братовчед на потърпевшата жена. Основанието, на което сумата е изтеглена от сметката ѝ, е изпълнителен лист, издаден въз основа на представен запис на заповед от 2011 година. Оказва се, че психично болната жена дължи 23 хил. лв. на жител на костинбродското село Понор. Съдът разпорежда издаване на заповед за изпълнение и изпълнителен лист. След запора на сметката парите са преведени на ЧСИ Иван Чолаков. 

Заедно с таксите и другите разходи по изпълнителното дело сумата достига 43 хил. лв. Братовчедът на жената се среща със съдебния изпълнител, който му обяснил, че има документи, показващи, че жената дължи сумата на Ангел Борисов от с. Понор. "Аз му казвам: "Тя никога не е работила с такива суми, бе, човече. Тя не работи с пари. Тя много отдавна е болна". И той като ме изпрати, ама така ме побутва лекичко, и като затвори вратата и като викна на ония секретарки и пита защо са ме оставили там да го чакам него та не са ме отпратили", разказва Васил Георгиев.

Той опитал да се види и с "кредитора" от костинбродското село, но не го намира. Подал жалба до прокуратурата, откъдето му отговорили, че Ангел не е получавал никакви пари и че са го подвели да се подпише върху документ за помощи. "Той е от малцинството, така ми казаха, и той се е подписал без да знае за какво се подписва", разказва Георгиев. 

Той разказа, че не се е виждал с адвокат Миков, но го видял по телевизията. "Аз го знаех още преди да отида при частния съдебен изпълнител, че това е измама, след като тя не е имала никога такива пари, а ги е дължала", обясни братовчедът на болната жена. 

От Камарата на ЧСИ отговарят на мъжа, че в работата на Чолаков е установен пропуск, но не и нарушения, които засягат дисциплинарната му отговорност. От камарата очакват съставянето на новия парламент, за да предложат съставянето на работна група, която да изготви законодателни промени, предотвратяващи възможностите за измами на хора в принудително изпълнение, включително и отпадане записа на заповед като документ, даващ основание за незабавно изпълнение.

Мелания Тръмп е истинска прелест! Но тази министерска съпруга просто изби рибата! (СНИМКИ 18+)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277248_%D0%9C%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%A2%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF+%D0%B5+%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%21+%D0%9D%D0%BE+%D1%82%D0%B0%D0%B7%D

 Новият финансов министър на САЩ Стив Мнучин определено е мъж, който знае как да уреди живота си. Не само, че състоянието му надвишава 40 млн. долара, но е и съпруг на невероятната красавица Луис Линтън. Неотдавна тя се снима във филма Intruder, където не остави почти нищо на въобръжението.





Интересна е и фотосесията й в списание Максим:




 
Мнучин се запознава с ослепителната красавица по време на галавечеря в Лос Анджелис. През 2014 година се развежда заради нея, двамата живеят заедно в Бел Еър, Калифорния.



По време на клетвата на Мнучин в Белия дом красавицата се появи в ослепителен тоалет, който почти засенчи този на Мелания:




 
Миналата година Линтън предизвика интерес и с автобиографичната си книга: "В сянката на Конго". В нея тя описва как на 18 прекарва цяла година като доброволка в Замбия. Бяга оттам при драматични обстоятелства от възстаническите войски. Историята й обаче вбеси замбийците, които заявиха, че е пълна измислица и липсват само Тарзан и Маугли.

Измисляща си или не, актрисата безспорно е конкуренция на Мелания, що се касае до външност и сексапил, коментират медиите в САЩ.



Превод и подборка: БЛИЦ

VW Amarok дава як отпор на японците (тест драйв)

https://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/vw-amarok-dava-iak-otpor-na-iaponcite-test-drajv-6065715

Amarok имаше един проблем: беше срамежлив като тийнейджър преди първа целувка. И за това вина носи малолитражният 2,0-литров мотор. Сега Amarok няма равен в сегмента, което в голяма степен се дължи и на новия 3,0 V6 TDI с 224 к.с. и 550 Нм въртящ момент.

Тази сексапилна тв водеща не остави нищо на въображението, появи се с прозрачна рокля и без сутиен (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277247_%D0%A2%D0%B0%D0%B7%D0%B8+%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B2+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B

 Този начин на обличане вероятно ще изчерви повечето жени, но тв водещата Джени Скордамалия от Маями, Флорида, изглежда, че се чувства удобно, докато води шоуто си в оскъдна синя рокля и без сутиен, съобщава "Дейли Мейл".
28-годишната Джени не остави нищо за въображението на мъжете и показа гърдите си пред хиляди зрители по телевизията.



И макар че все пак роклята прикриваше интимните й части, доста от зрителите все още си задават въпроса дали тя носи долно бельо.



Бившият модел Джени Скордамалия води предаването си от 2007 година като в него дава лайфстайл съвети и информира за клюките свързани с нощните клубове в Маями.



Превод и редакция: БЛИЦ -ВИДЕО




 

Той снима голи повредени тела, страда от тежка болест

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/toj-snima-goli-povredeni-tela-strada-ot-tezhka-bolest-6065702

От 2001 г. до днес Джъстин е претърпял толкова много и най-различни операции, че по думите му „вече е загубил бройката им“. Затова решава да заснеме интересен проект с хора

За първа година, днес се отбелязва Деня на противниците на нацизма

//dariknews.bg/regioni/pleven/za-pyrva-godina-dnes-se-otbeliazva-denia-na-protivnicite-na-nacizma-2005032

С решение от 28 декември 2016 г., българското правителство обяви 21 февруари за ден на оказване на признателност към лицата, съпротивлявали се срещу нацизма в България.
На тази дата през 1941 г. в дома на Никола Мушанов се провежда съвещание на лидерите на опозицията, които се противопоставя

Продават сградата на Транспортна полиция заради дългове на БДЖ

//dariknews.bg/regioni/varna/prodavat-sgradata-na-transportna-policiia-zaradi-dylgove-na-bdzh-2004931

Имотът във Варна се предлага заедно с намиращият се вътре инвентар и правото на строеж върху земята

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване